Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.... (2024.04.19. 13:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.06.16. 05:22 Fabius

Csuhások! Térdre, imához!

Címkék: fidesz egyházak harangozás trianon emléknap

Negyedikén elmaradt az általánosnak rendelt Nemzeti Harangozás, de azóta a lármától jobban cseng a fülünk, mintha lett volna. Gondolom ez egy ilyen sorfordító kérdés, hogy akkor a harangozástól fogunk összetartozni, vagy attól amit érzünk. Esetleg Vezénylő Tábornokunk úgy gondolta, a harangok hangjára mintegy vezényszóra Pavlov kutyájaként feltételes reflexből fogjuk egyszerre érezni: na, most apám összetartozunk ám mindannyian. 

Három történelmi egyház vezetője egyhangúan kijelentette, általánosan elrendelt harangozás nem lesz. Ám az ilyen kijelentéseket se a NER, se az itthon szerényen csak a kereszténység lándzsájaként aposztrofált kereszténydemokraták nem vették jó néven.  Napokon keresztül tartó kocsmai mivanmivanmivanozás után Varga László pénzpárti képviselő konkrétan beledöfte azt az emlegetett lándzsát a renitensek seggébe, miheztartás végett:

„remélem a közfelháborodás...a rendelkezés miatt, nem hiszem, hogy mégegyszer meg merik tenni ezt a szégyenletes felhívást!”

 Ezek meg nem értik, oszkópéter a vizerben helyett lándzsa a seggükben mit keres? 

 „Nem igaz, hogy az egyházi vezetés megtiltotta a harangozást, csak nem tett eleget annak a kérésnek, hogy azt országosan rendeljék el. Sokkal szerencsésebb lett volna, ha időben, előbb hivatalosan is megkérdezik a felekezeteket, és egyeztetnek a kérdésben. Így már majdnem utasításnak tűnt a levél”

 Drága aranyos ájtatos Mókusmackók! 

 Az a levél nem "tűnt" utasításnak, hanem éppen olyan komoly felszólítás volt a harangozásra, mint Orbán nyaralásból küldött sms-e, hogyaszongya Pali lesz a nemzet tolla, punktum. Ha kicsomagoljátok a sztaniolból Varga László mostani szavait akkor egyértelmű az üzenet ami benne van. Ha nem értetek újfideszül akkor segítek lefordítani: Szemétládák! Ha konkurencia nélkülivé tettük nektek az egyházi bizniszt, ha Semjén Padre kibrusztolt 5 olyan milliárdot a katolikusoknak, ami már nem járt, mert a kárpótlás kárpótlására fizettünk kárpótlást vele, akkor értetek a szóból, nem pofáztok, nem magyaráztok, nem ellenkeztek, nem húzódoztok, hanem félitek és szolgáljátok az Urat! Nem, nem azt amelyiknek a fia a kereszten kíntornázik, hanem amelyiké a Videoton kettőben focizik! Értem, latorfajzatok?!   erdő péter.jpg

Igen srácok, nekünk is furcsa ezt azok szájából hallani, akik a vallásotokkal takarózva gründoltak pártot maguknak. Még, ha ez a Gyurcsány mondta volna, aki egyenesági leszármazottja Lucifernek, vagy a Mesterházy-Jávor-Vona pokol angyalai trióból valaki, azt értenénk. De ti jobban jártok ha harangoztok, mert az egy a tábor,  egy a zászló, egy az Isten brigád képes, és visszamenőleges hatállyal kiradírozza az alaptörvényből a "kereszténység nemzetmegtartó ereje" tartalmú mondatot.

 

 

 

737 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr734591495

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Patás Orbánra cserélné a Patás Ördögöt Harkány címerében a Pécsi Stop szerkesztősége 2012.06.16. 08:53:41

A harkányiak húsz éve rajzoltatták bele a Gonoszt a címerükbe, most pedig – hála a keresztény kurzusnak – kiűznék az ördögöt Harkányból. A képviselőtestület pályázatot írt ki a város címerének átrajzolására, az ötleteket június 11-ig várják...

Trackback: A Nézőpont Intézet sokkal népszerűbbnek látja a Fideszt, mint más közvéleménykutató cégek 2012.06.16. 08:39:28

A Nézőpont Intézet szerint a teljes felnőtt lakosság 28%-a, míg a Medián szerint csak 22, az Ipsos szerint 17, a Tárki szerint pedig csak 16% szavazna a Fideszre, ha most lennének a választások. Ugyancsak a Nézőpont Intézet látja az MSZP-t a legkevésbé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A SOK INTELLIGENS ÉS MŰVELT BAROM!
MÉG MINDIG NEM ÉRTIK, HOGY MINDENNEK ÁRA VAN!

Remélem, még ennek az istennek az idején ki is fogják fizetni a tartozásukat!
A poszt- mecsoda meglepetés- nagyon el van találva!
@Tűzfal:
Visszaadták a MI Tûzfalunkat. Semmi trollkodás? Hétvége van? :)
Amúgy ki a fa.. ez a bugris képmutató ködönöpös köcsög, hogy felelôsségre vonja az egyházak képviselôit? Egy senki, már megint a szar beszél vissza a lefolyóból!
Nagyon jó. Még mindig nem értem azonban "hogy mert" szembemenni, ez manapság nem divat.
@anyósnyelv: az ilyen trockista elfajzasokat a centralizalt demokratikus mechanizmusok mindenkeppen elnyesik, utana majd vinnyoghatnak ezek a titoista osszeeskuvok. Valahogy igy keresztenyek tomjenek.....
460 milliárddal többet vesz el jövôre az állam...
Index.hu
Még jó, hogy nem a zemberekkel fizettetik meg a balfaszságukat Viktorék!
Ezeken a rebellis csuhásokon úgy felmérgeltem magam,hogy a hétvégén nem is megyek se templomba,se zsinagógába!
Basszák meg,az utolsó kenetüket is!
@kormányzó:
Akkor perselypénz sem lesz... :( A zsinagógában is szoktak perselyezni? Ott is lejmolják nyílt színen a hívôket?
áh, már értem, hogy első blikkre az iszlám és a krisnások miért nem kerültek be az elismert egyházak közé!
mert nem tudták volna utasítani őket, hogy harangozzanak...
drága nyáj, troll özön várható főcím esetén, ezen témák elevenjébe sértik tetves vezénylónkat és trolljait, élen a pár t, csal a fid essz
a csepeli fszságot hallottàtok, polgimester adomány az érettségizőknek, párba a gyilkosok írója, az meggyilkoltattal, az áldozat nevezett kultúra házában
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:
Ott csoportos beszedési megbízással adózok.De jövőre azt is lemondom,adó-optimalizálás miatt.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Szét van esve cimbora? Kicsi a virt.billentyûzet, de azért összefüggôbben nyomjad... :)
@kormányzó:
Offshore hívô leszel? Azt hogyan képzeljük el? :D
Egy normális országban keresztény-konzervatív-nemzeti-liberális lennék.
De ebben a rothadó narancstól bűzölgő pöcegödörben csak szemét gyúcsányista lehetek :D
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:
Még nem teljesen világos,de már konzultálok a hüje eltolcsy,okos nejével.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Annyira ne alacsonyítsd le magad. :)

A témához. Szerintem az egyházaknak mindenféle felszólítás nélkül illendő lett volna harangozni, mivel véleményem szerint június 4-e sokkal inkább megemlékezés és gyásznap. A hallottakra és az áldozatokra való emlékezés okán pedig ugyanúgy lehet harangozni. Ezt azért a tiltás ellenére meg is tették sok helyen és biztos vagyok abban, hogy nem az államtitkári kérés miatt.

Az áldozatokra és a veszteségekre való emlékezés minden oldalon tiszteletre méltó kell, hogy legyen.
Be kellene fejezni már ezt a Trianonozást. Tudomásul kellene venni, hogy két világháborút buktunk be, és a szabályokat mindig a győztesek írják (vagy Gábriel angyalunk nem ismeri a római klasszikus Caesar mondását? "Vae victis" jaj a legyőzőtteknek?) Így a 21. században már nem a múlton kellene folyamatosan keseregni, inkább Európa felé forduljunk, ne a magyarosch bezárkózás és kesergés felé.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Nem nagyon kell sehová fordulnunk mert mi mindig Európában voltunk. Gondolom te is meg szoktál emlékezni szeretteid gyászáról vagy veszteségeiről. Itt is "csak" ennyiről van szó.
Ez teljesen emberi reakció és ha megteszed normális ember nem fogja neked azt mondani, hogy ne keseregj bezárkózottan.
érdeklődéssel figyelem, hogy a nagyfőnök lenyeli-e a békát, nem így ismertem eddig, bár mit tehet, rohadtul függ az egyházaktól, gyáva lesz őket basztatni.
mondjuk nem értem, hogy a déli harang, amit a pápa eredetileg az elvesztett nándorfehérvári csata emlékére rendelt, símán megkondul, pedig abban sincs istentisztelet, sem liturgia
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: ez
csepelujsag.blog.hu/2012/06/15/baloldaliak_penteki_tuntetese_csepelen_a_radnoti_muvelodesi_haznal
és a pógimester megoldotta a problémát, úgy, hogy az érettségizőknek nyilas "kőtő" irományit együtt adja a KÖLTŐ kötetével, az eszmei gyilkossal, hánynom kell ezen az aljasságon, mondá azt, hogy az egyenlőség nevében
@Gábriel angyal: gabriel, ne hazudj, nem volt tiltás. Csak nem volt központilag, kötelezően elrendelt harangozás.
Amikor a politika rászáll a vallásra, és akár "pozitívan" akár negatívan, azaz, akár a vallás nevében vagy ellenében beszél, az mindig gyomorgorgató, gusztustalan és veszélyes. A trianoni gyásznap is esetén pont ez történt. Ha jól értelmeztem, a nemleges válasz a párt központi utasítására volt. Arra, hogy az aktuális politikai hatalom ne utasítsa az egyházakat, a hitéletet.
Most meg egyes egyházi vezetők kezdenek beszarni ettől, és kezdik a mosakodást és a törlészkedést a kormánypártoknál.
@Gábriel angyal:
Miért van az, ha valami barom közületek kitalál valami baromságot akkor ti szó nélkül bégetitek az ő állatságait?
Nálatok ez genetikailag kódolva van?
Esetleg megakadtatok az evolúcióban a birkáknál?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: a csepeli polgármester egy különösen gusztustalan fazon, ami azért lássuk be, még ebben a mezőnyben is "teljesítmény".
Nem nyaralni vót akkor a Népvezír, hanem Grácott, a pszichiátrián.
egyenlito.blog.hu/2010/12/27/hol_volt_orban_viktor

Lehet lassan megint menni fog, mert megviseltnek, öregnek látszik, játszanak ott az idegek keményen. Aztán meg jönnek a pszichoszomatikus testi tünetek, vagy már látszanak is.
@biohouse: És úgy tűnik a pszichiátrián nem hoznak jó döntéseket, he,he.
@h.kovacs: tévedsz, a török elleni háború elsősorban vallási háború volt, a keresztény Európa harca az iszlám ellen. Emiatt lehetett egyesült európai sereget toborozni a végén, ami legyőzte, kiűzte a törököt Magyarországról is. És a törökök részéről is a gyúanyagot a harcoló katonáknak az adta, hogy a hitetlen gyaurok ellen harcolnak.
Tehát Nándorfehérvárnál a kereszténység aratott győzelmet az iszlám felett.
Míg a Nagy Háborúban (első vh.) a keresztény Európa országai háborúskodtak egymás ellen, így ennek nincs semmi vallási konnotációja.
@Tűzfal:

Ahogy elnézem eljön még az a világ mikor a NER bűnei lesznek kiprédikálva vasárnap délben :-D
@aritus: rendben, ebben igazad van, én csak arra akartam célozni, hogy a katolikus egyház kifogásai nem igazak, a püspökök elrendelhetnek bármikor harangozást
@h.kovacs:
'... az elvesztett nándorfehérvári csata ..."
A qrvaéletbe, hogy mindig újra kell tanulni a történelmet! :)

Mesélj, mi is történt? 1521 -ról lenne szó? Akkor már 55 éve harangoztak, nem?
off
azért vannak még jó dolgok is:
nol.hu/belfold/20120615-fiatal_magyarok_razzak_az_utcat
akinek fel keltette az érdeklődését, az ma este 21:15kor a múzeumok éjszakáján megnézheti a Pedagógiai Múzeumban (Könyves Kálmán krt. 40.
vagy június 25.-én:
www.szin-jatekos.hu/hirek-esemenyek/joevkeptelen-a-marczin.html
@h.kovacs: de épp arról írtam, hogy a pápa nem "bármikor" rendelte el a harangozást, hanem a kereszténység győzelme az iszlám felett miatt. Azaz, ennek a csatának igenis volt a keresztény vallás szempontjából jelentése, üzenete. A trianoni békének meg nem.
@sörtelen: az fel se tünt, hogy vesztett csatáról írt. h.kovács:))
@aritus: Nemigen volt vallásháború.
Én Hegyi Klára: "Egy világbirodalom végvidékén" című könyvét (Gondolat 1976, Magyar História-sorozat) tartom a legjobb összefoglalónak.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Akkor elmegyünk azt meghallgatni? Ha már evezni nem jöttök... :( Lusta disznók! :D
A papok amúgy hamar feladják az elveiket, vagy csak meg kell fizetni érte ôket? Mert akkor menni fog...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

"hánynom kell ezen az aljasságon,"

Ez nem aljasság, sokkal rosszabb. Műveletlenség,kulturálatlanság,civilizálatlanság, gőg, én vagyok a mérce, a hatalom alpárisága. A hányás rendben van.

Poszthoz:

Nagyon jót szórakoztam, rendben van. Erdő Péternek még néhányszor a fejéhez vágják a nagyszerűek, hogy a pénzért sok minden jár cserébe. Ahogy ismerem, átkozódna magában, de az üzlet megköttetett.
Szimpla zsarolás, meg hatalomfitogatatás - mindkét részről.
Más.Azért arra kíváncsi lennék, hogy hová tűnik az sokmilliárd egyházi támogatás, amit a költségvetés biztosít az egyházaknak. A hatvanas években, amikor én jártam hittanra, a 12 fős osztáy fele járt, ingyen kaptuk a Kis katekizmust, jó feleletért szentképet, a helyi plébános tartotta a hittanórát, volt templom, meg paplak minden faluban, a templomban minden nap mise...Most: a 6 környező faluban nincs egy pap sem, a városból járnak ki temetni, meg misézni fölváltva, mise csak vasárnap, vannak vagy öten, a templom pusztul le, a valamikor szép ápolt kertje elhanyagolt, hitélet semmi, a hittant az iskolában egy 20 év körüli semmi nő tartja, akin jót nevetgélnek a gyerekek ("cserébe" a hölgyemény visítva utasítja rendre őket nulla eredménnyel- anno József atya ránksandított oldalra, kussoltunk, mint a vett malac). Ennyit fejlődtünk.

Még másabb: íme hazánk másik "reménysége": hvg.hu/hvgfriss/2012.24/201224_az_mszp_uj_partpenzembere_rovid_vagta

Dear Lord, We are in the deepest yogurt...
@sörtelen: bocsi, de azt olvastam, hogy a pápa biztosra vette a vereséget, és ezért rendelte el előre a harangozást, amúgy győztünk, de ha török lennék ?
amúgy nem ez a lényeg, hanem, hogy erdő miért nem harangoztatott, mikor még egy püspök is elrendelhet harangozást szinte bármikor,
ezzel az önállóságot akarja hangsúlyozni, vagy mit ?
@allegretto23: Egy gátlástalan tolvaj, egy gátlásos tolvaj, egy nagyhangú tahó, egy szétszórt álmodozó, meg egy zavart pattanásos kamasz - ez a választék a következő választáskor.
@allegretto23: kérdésedre ott az egyik válasz: pártfinanszírozás /a mostani visszacsorog a fityeszhez azaz simlicskáhó/

@orica: nem fogunk össze veszni, nálam az aljas tartalmazza a te felsorolásodat is ;)
@h.kovacs:

Erdő -kiváló diplomata lévén - tudja, hogy legalább a látszatra ügyelni kell. Hogy jön ahhoz egy kis ország kis min.elnöke, hogy utasítást adjon egy világvallás honi fejének? Lesz itt skizofrénia:))
@allegretto23:
Gondolom Puch elvtárs már bemutatta az új fiút Simicska elvtársnak. Mert azért ha gond lenne, mégiscsak egy telefon,azután...
kedves kereszténydemokratáink vannak..
A zsidó szekta megmutatta mennyire érdekli az az ország amelyen 1000 év élősködik. Ha kapják a szerencsétlen emberek pénzét akkor nekik az is megfelel, ha Romániának hívják az országot. Amíg ezeket meg a putris/purgyékat el nem távolítjuk addig nem lesz ebben az ország semmi változás.

Amúgy ők mikor kezdik el kártalanítani Európát?

A FIDESZ-en meg nincs mit meglepődni. Ők erővel érvényesítik akaratukat, a szektába meg nincs hatalmuk, így nem is mennek sokra.
Jut eszembe, ha majd agyhalott narancszombi elvtársak is felbukannának, valaki kérdezze meg ôket, hogy kinek, melyik pártnak a szavait vette kölcsön Fabius a címhez?
Gyengébb képességû kormánypárti bolsevik kommentelôknek segítek még azzal, hogy azok voltak azok is, akik Trianon hallatán kivonultak az ülésrôl!
Az egyébként igazságos trianoni béke évfordulójára javaslok egy új hagyományt bevezetni: egy narancsszínű ruhába öltözött bunkó és egy árpádsávos bunkó egymást karon fogva elzarándolkolnak a legközelebbi WaSS Albínó háborús bűnös gyilkos szoborig és ott a Székely Himnusszal ajkukon ünnepélyesen leszúrják saját magukat.
@Max val Birca: Ti miért nem szerelitek fel magatokat egy fára húsvétkor, ahogy a messiásotok tette? Az pont megfelelő lenne, hogy vezekeljetek az "emberiség bűneiért".
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
Már azoknak, akik tudnak olvasni közülük és még Cavintont sem kell szedniük...
@allegretto23:

Jó jellemzés, de a tahóval gondban vagyok, többekre is igaz:))

Minden új "át- ill. újraszervezéssel" hatványozottan telik a hócipő. Lesz alternatíva 14-ben.
@Max val Birca:

Ez gyilkos, de jó:)) Erősen vizuális vagyok.
@orica:

Pártok, ideológiák születnek, meghalnak. Országok jönnek, országok mennek. Határok mozognak. Népek megjelennek, virágoznak, kihalnak. Mindezek múló történelmi események.

Isten azonban örök és Egyháza is. Erdő Péter pedig egy kiemelten művelt, okos ember. S nem fog belemenni abba a csapdába, amiben sok magát kereszténynek mondó ember beleesik.
@Penivaldes:
sok képmutató kisköcsög pedig igyekszik a felejtéssel. Illetve dehogy, akkor csak a keresztyéni megbocsájtásról lehet szó! :)
@orica: akkor látogass ki a következő pirosfehér dzsemborira a Deák/Bajcsy-Zsilinszky/J.A. sarok környékén, nézz szét a "nagyérdemű" között- és sírd el magad...
@orica:

Egyébként ezek a szélsőséges elemek nem érdekelnek engem. Engem elsősorban az zavar, hogy a kereszténység védelmezőinek állítják be magukat. Sokkal jobban szeretem az őszinte nyilasokat, akik ősmagyar hitről, lóáldozásról, sámánokról, Pilis-csakráról és más ökörségsekről zagyválnak.
@allegretto23: "Sötétség délben" - konkrétan ez szokott eszembe jutni...
@Max val Birca: hja van ugye kőkorszaki isten, meg van a nap isten, meg van ez, meg van az, hát még az egyház, mennyi mennyi féle, síva, budha, stb-stb, ez örök és váltohatatlan, na és persze oszthatatlan, mint az atom ;)
@Max val Birca:

Erdő Péternek nincs választása, mert a csapdát saját ostoba püspökei ássák, tisztelet a nagyon kevés kivételnek.
Tudom, hogy nem érzi jól magát itthon, de nincs kiút számára. Nincs akkora mozgástere, mint Asztriknak. Ez bizony egyéni tragédia.
@Max val Birca: "Isten azonban örök és Egyháza is."

Azért kurválkodtok mindenhol?

Lassan már a kutya nem akar a fára szerelt zombi előtt hajlongani. Hívők errefelé nagyobbrészt csak divatból vannak.
kedves feleim, ha egy ügyfélnek így magyarázna valaki a, hágy kés lenne gyorsan benne?

www.napi.hu/ado/szijjarto_alma_es_korte_a_ket_adoteher.522622.html

Szijjártó Péter szerint nem csak Magyarországon, hanem egész Európában nagyon komoly vita zajlik a tranzakciós adó bevezetéséről, különböző elképzelések futnak, de alacsony mértékű illetékről van szó, az "ebből fakadó bevétel pedig egy egyszerű számtani művelet eredménye".
------------------------------
a menetelő :D

hvg.hu/itthon/20120616_szeles_tranzakcios_ado
@allegretto23:

Nem kell kimennem. Itt is zokog a lelkem, ha csak a kommenteket végigolvasom. Pedig az eloszlást tekintve ez még nem is tömény.
@Gábriel angyal: Trianonból tanulni kellene, nem pótcselekvésekkel "emlékezni". Az viszont nem megy, mert akkor hova a redvásba lesz az uszulásra hajlamos ágyútöltelék /am. észnélküli fidess-szavazó/?
Azért azt ne feledjük, hogy az általunk világhírűsített "nándorfehérvári győzelem" oka a kitört pestis-járvány okozta pánik...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: azért vannak olyan dolgok amiket tiszteletben kell tartani. a hit az ilyen.
@Penivaldes: Azt a vallást mely romba döntötte Európát, amely üldözte a tudományt, az ember tudást pusztította, azt 2 másodpercig sem vagyok hajlandó tisztelni.
@Gábriel angyal: Parancsszóra szoktál emlékezni? Mert nem az emlékezéssel van bajom/unk-mert ha jól látom másoknak is/, hanem azzal, hogy az egyházat UTASÍTJA az állam...miközben ugyebár szét vannak választva. Ámdebár ez Vitya óta nem olyan bizonyos. Vitya VIII. Henriknek képzeli magát./Valamint abban is igazsága vagyon Varánusznak, hogy aki állami csecsen lóg, az ne lepődjön meg, ha ellenszolgáltatásra "kérik"./
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: az intézményesült vallás, ez is kihasználók és kiváltságosok kezében van, eszköz a tömegek irányításához, és fanatizálásához, nyáj és pásztora
@Max val Birca:

Számomra nincs különbség. Az ostoba küldetéstudatosok bármely oldalon elborzasztóak, veszélyesek, akármit tűznek a zászlajukra.
Belátom, hogy minden misét nem celebrálhat Erdő vagy Várszegi, minden civil beszélgetést nem vezethet Horány Özséb, de jó lenne.

( Nagy nőfaló főnököm mondása jutott eszembe: A világ minden nője nem lehet az enyém, de törekedni kell rá.)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

Aki divatból hívő az nem valódi hívő.

Tudjuk ezt. A magukat kereszténynek meghatározók alig 15 %-a hívő a szó szoros értelmében.
@orica: @Max val Birca: Az Erdo Peteretek egy ittmaradt komcsi ugynok(vezeto szerepe volt pl. Bulanyi kicsinalasaban). Csak a Paskairol nyilvanvalobb volt, de az legalabb lemondott, mikor itt volt az ido. Az ilyenekkel ugy kellene elbanni, mint a fejlett Nyugaton Thomas Beckettel vagy az arulo Thomas Morus-al. De eleg lenne csak kib..ni a hataron tulra osz menjen Romaba nemzetkoziskedni.
Ha esze lett volna, akkor azt irja, hogy rabizza minden templomra, hogy harangoznak-e vagy sem.
A trianoni beke meg nem volt igazsagos, bar keseregni kar erte, de ha emlekezni kell a Holokausztra, akkor erre is!!!!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: A vallás alapja egy humanofób ember gyűlölő hazugság.

Ebből az eszméből nőtt ki a kereszténység, az iszlám, a kommunizmus.

Nehezen hiszem, hogy az intézményesítés miatt lettek a világ legpusztítóbb ideológiái.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

A vallást ne tiszteld, a papot és a hirdetett igét se.

Az ember hitét tiszteld meg azzal, hogy egy fokkal kevésbé alpári módon fikázod a vallását. Ez az emberi minimum.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Kedves antiszemita-antilibernyák! Az nem a vallás volt, az a vakhit, az önzőség, az anyagi/politikai érdek, meg az emberi korlátoltság.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Mikor ideimportálták ezt a hunofób vallást és porig égette európát az ideológiája, az mit is tisztelt?

Ebben a szarba annyi tisztelni való van mint a többi elcseszett elvhaverjában.
@aritus: Eléggé leegyszerűsíted. Mondjuk inkább, hogy területszerzési háború volt, vallási köntösbe burkolva. Ahogy Mo. felszabadítása is ugyanez visszafele. /UGyanis szép hosszú időre bekebelezett bennünket a Habsburg birodalom - tehát szó sem volt a katolikus hit védelméről - illetve volt, de kevesen hitték el./
@allegretto23: Persze-persze. Kádár is jó volt, csak a körülötte lévők...

A kommunizmus is amúgy szép dolog, csak a "körülötte lévők"...

Hitegesd ezzel azt aki beveszi.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: a vallást tisztelheted, a vallásukat felvállaló, azt fontosnak érző embereket tisztelheted, azzal semmi baj nincs. Amit jogosan vethet meg az ember, az az a vallási szervezet (egyház), ami a vallás nevében, annak álcáját magára húzva képmutató, ártalmas tevékenységet végzett, végez.
Semjénnel pl. semmi bajom, míg azt mondja, ő mélyen vallásos. Oké, legyen, ha neki az értékrendjének kialakításához ez kell, akkor legyen. Amikor azonban hittanoktatást tenne kötelezővé, vagyis ha az a meggyőződése, hogy erre másoknak igenis szüksége van, na, akkor már van vele bajom. Ugyanez igaz a vasárnapi műszak vs. templomba járás, élőlények vs. szabadidős vadászat stb. esetére.
Volt a szomszéd faluban egy fiatal katolikus pap, szereltem nála autót. Tisztáztuk az egyházi kötődéseimet (gyors volt: elférünk egymás mellett), és a hatórás javítás alatt jól eldumáltunk arról, mit jelent a lélek szabadsága. És a végén baromira csodálkoztam, hogy belőle pap lett, de hát igaza volt annyiban, hogy az egyházon kívül nem lehetett volna pap. Ő, aki belső elhivatottságból borzasztó pozítívan állt ki egy stabil, már-már a végtelenségig emberközpontú értékrend mellett, tulajdonképpen az egyház, vagy inkább a Vatikán hatalmát gyengítette minden egyes nap.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: vegyél be nyugtatót. Ez az első amit üzenek neked.
a második, hogy a vallás és a hit nem ugyanaz, ahogy a hit és az egyház sem ugyanaz.
ezeken gondolkodj egy kicsikét.
@szőlőbányász: Az emlékezés nem pótcselekvés. Gondolom a zsidóknak sem az amikor a tragédiáikra emlékeznek. Vagy az ő esetükben már nem írogatnál sületlenségeket?? :) Én egyébként magasról teszek a fidesz féle államra és ebben az esetben nem azért támogatom a harangozást mert épp egy narancsos kérte, hanem azért mert szerintem jó és üdvös dolog megemlékezni történelmünk gyászos fejezeteire. Kicsit furcsa, hogy ezen mit nem lehet érteni az meg pláne, hogy miért kell egyfajta ballib elferdültséggel kigyót békát belemagyarázni a megemlékezésbe.
Szeretnék eloszlatni egy történelmi legendát. Nem a nándorfehérvári diadal emlékére szól a harang délben. Majdnem egy hónappal a diadal előtt rendelte el III. Calixtus pápa az imára hívó harangozást - idejét Nona és Vesperas közöttre tette - a török elleni keresztes hadjárat sikeréért kellett imádkozni. /Lustaság fél egészség, nem háromszor különböző időben, hanem egymás után harangoztak - így szép lassan összeolvad a három harangozás, melynek idejét - a delet - VI Sándor pápa 1501-ben véglegesítette./
@Penivaldes: A zsidó szektát soha sem fog egy percig sem tisztelni. Akár tetszik nektek akár nem.

@Interlock: Sosem mondtam olyat, hogy utálom a keresztényeket. Velük semmi bajom, nem ismerem őket (mármint az összeset), így nem is tudok róluk véleményt mondani.

A vallásukat viszont rühellem. Te elfogadhatod jó/meg követendő ideológiának. Számomra csak egy emberutáló, természetellenes, szociopata isten imádata.
@Gábriel angyal: tőlem harangozhatnak, de ha nem harangoznak, akkor nem harangoznak. Trianon izgat a legkevésbé minden megemlékezés közül.
@Gábriel angyal: Te ugye egyetlen elemzést sem olvastál a Holokausztról, ami arról szólt, hogyan jutottak odaig a dolgok? Sunyi kis párhuzamod csak azt meséli el, semmit sem tudsz a Trianonhoz vezető útról.
@szőlőbányász: A vesztes csatában elesett hősökért szól a harang. Csak a magyarok basztak betartani a szekta rendeletét, és volt pofájuk megnyerni a csatát. Persze mivel tudjuk, hogy a pedofilok védőszenttye tévedhetetlen ezért ki kellett valamit találni.
@Bicepsz Elek:

Ha a trianoni békét egy 10-pontos skálán értékejük, ahol 0 az igazságtalan, s 10 az igazságos, akkor kb. 8 pontot ér.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: és? ki mondta neked, hogy tisztelmed kell bármely vallást? senki. azt viszont el lehet várni, még tőled is, hogy a másik ember hitét (legyen az bármilyen) nem alpári módon emlegesd.
@Max val Birca:

Majdnem elfelejtettem.
Ha népek jönnek, mennek.Ha civilizációk kihalnak, miből gondolod, hogy az egyház örök?
Sok tízezer éve él ember földön. Mindíg volt valamiféle hite/hiedelme. Ebből a keresztény hit egy, és nincs 2000 éves. Mára vajmi kevés köze van már az ókereszténységhez, kvázi Jézus tanításaihoz. Az ember mint egyén szempontjából mindegy, hogy papnak, sámánnak, varázslónak, a kagyló szellemének vagy tapasztalati alapon a természet törvényeinek hisz. De hát szervezett társadalmakban élünk, ahol a szervezőknek komoly felelősségük lenne.
@Penivaldes: Azt, hogy hisz ebben az elfuserált dologban azt tisztelem, az ő dolga. Én viszont biztos nem fogok róla "szépeket" mondani.

@Max val Birca: Én is ezt mondtam. :)
@h.kovacs: Az megnézném, amikor a müezzin harangozik a templomban... :)

Bár lehet, hogy nem sokáig kell már várni rá.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: hát már a békemenet atyja, Széles is Orbán & Matolcsy Zrt ellen fordul?! Mi lesz ennek a vége????????
@Max val Birca: Látom a szektád nem csak humanofóbbá nevelt, hanem magyar ellenessé is.
"(...) hanem félitek és szolgáljátok az Urat! Nem, nem azt amelyiknek a fia a kereszten kíntornázik, hanem amelyiké a Videoton kettőben focizik!" Ez a gondolat csillagos ötös, minden pénzt megér!
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: ne tetesd magad hülyének! szó nincs arról, hogy szépeket kell mondani róla.
@Penivaldes: Nem poénból tettem idézőjelbe. Akkor átfogalmazom, azért amit tett ez az ideológia Európával és a világgal, nem vagyok hajlandó róla értelmes hangnemben nyilatkozni.
"Ha konkurencia nélkülivé tettük nektek az egyházi bizniszt, ha Semjén Padre kibrusztolt 5 olyan milliárdot a katolikusoknak, ami már nem járt, mert a kárpótlás kárpótlására fizettünk kárpótlást vele, akkor értetek a szóból, nem pofáztok, nem magyaráztok, nem ellenkeztek, nem húzódoztok, hanem félitek és szolgáljátok az Urat!"

Na, hát értették is ezt az illetékes "elvtársak", mert azonnal fizettek is, egyházi pénzzel. Azt feléjük úgy nevezik, hogy "Isten fizesse meg".

Márpedig tudjuk, Isten nem tud harangozni ( max a harangozó ). Kétszeresen pedig még az egyházak sem szoktak fizetni semmi féle biznicben.
@h.kovacs: Talán, mert az egyházak nem nemzetben, hanem hívőben gondolkodnak./Nyilván az itt élő nemzetiségek is tartoznak valamilyen egyházhoz./
Na, ma mi helyzet, trollok?
Zsidesz vagy FideSS??? :P
@szőlőbányász: természetes, hogy leegyszerűsítem, egy kommentben mit vársz?
A válaszom arra a felvetésre reagált, hogyha a pápa elrendelhette a nándorfehérvári győzelem miatt a déli harangszót, akkor most a magyar püspökök is elrendelhetnek bármilyen aprópóból harangszót, ha a kormányzó politikai erő erre utasítja őket. A Nagy Háború és a törökök európai inváziója közötti EGYIK különbségre mutattam rá, ami témánk szempontjából releváns. Az akkori hosszan tartó háborúnak igenis volt egy ilyen jelentése, két monoteista vallás állt harcban egymással. A Nagy Háborúban a keresztény Európa keresztény országai harcoltak egymás ellen, később a keresztény Usa is csatlakozott, így ennek a háborúnak és a háború végét lezáró trianoni békének nem lehet vallási jelentést adni.
@Bicepsz Elek:

Ha Erdő nem kom. ügynök, és biztos, hogy nem az, Bulányit akkor ki kellett volna tiltania. Az egyház nem tűri a szektásodást, a kritikát. Erdőnek nem volt választása. Nem tudom, hogy ez jó vagy nem jó, mert nem is érdekel annyira a dolog, hogy belemélyedjek. Sokkal nagyobb hibának tartom, hogy a fejlődést szolgáló reformokat is ilyen tűzzel-vassal írtják.
"Igen srácok, nekünk is furcsa ezt azok szájából hallani, akik a vallásotokkal takarózva gründoltak pártot maguknak."

Na nemá'. Úgy emlékszem, bírósági úton gründolódott, véletlenül.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

Számomra a nemzetiség egy ember kötődéseinek egyike, s nem a legfontosabb ezek között. Ez nem magyarellenesség.
@Max val Birca: Nem értek egyet, a kommunizmus nem csúnya dolog alapból. Pszichológiailag horgony, ami a majd minden mítoszrendszerben jelenlévő Aranykorban akadt meg. A kollektív tudattalant manipulálja, azzal az igérettel, hogy vissza lehet hozni a tejjel-mézzel folyót, amikor az istenek még köztünk jártak. Ami lett belőle, ahogy megpróbálták az ideológiát a valóságba átültetni tűzzel-vassal, na az már csúnya. Nagyon.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: nem kell átfogalmaznod, elsőre is megértettem, és én sem poénból írtam neked amit. egyébként értelmes hangnemben nem azért kell megnyilatkozni bármiről is, mert az milyen szuper, hanem mert az ember képes arra, hogy értelmes hangnemben beszéljen legyen bármiről is szó.
@orica:

A kereszténységét személyesen Isten alapította.

Az Egyház nem változott lényegileg az őskereszténység óta.

Természetesen minden vallásban van egy bizonyos alap, ezt senki sem tagadja.
@Gábriel angyal: gabriel nem lennél gabriel, ha nem kevernéd ide a zsidókat, na mindegy, ugorjunk.
Most akkor van megemlékezés, nemzeti összetartozás napja vagy mi a fasz címen, vagy nincs? Én úgy tudom, hogy pártunk és kormányunk és rohamcsapata a jobbik, megszavazta a parlamentben, hogy legyen, azóta KÖTELEZŐEN van, idén is volt, szóval miről hablatyolsz már megint? Vagy szerinted, ha nem zúgnak a tempolomok harangjai KÖTELEZŐEN, egy politikai ünnepségen, akkor nincs megemlékezés?
@Gábriel angyal: "Az emlékezés nem pótcselekvés."

Én részben nem értek veled egyet. Bizony sokszor pótcselekvés. Azért, mert ha nem az emlékezéssel foglalkozunk, akkor a jelennel kellene, ami meg sokszor kínos, nehéz, kellemetlen eredménnyel járhat. Emlékezni könnyebb, különösen akkor, amikor olyan korokra, eseményekre emlékezünk, amelynek már nincs "hiteles" tanúja.

Az emlékezés akkor "tisztességes", amikor az ember a maga által megélt eseményekre emlékszik, bár bizonyos életkorban már az sem mentes a torzításoktól. Van a kormányban, és a pártokban is ( de nem csak ott ) egynehány személy, akinek az emlékezete életkorától függetlenül, eme jelenséggel terhelt.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Hahner Péter: 100 történelmi tévhit. Bp., 2010.54-56.
Ott a pápai bulla szövege /amit jéééééé Gutenberg nyomtatott ki/, szó sincs benne halott hősökről. /Hogy okulj, hátha egyszer rájössz az antiszeitizmus is saját kisebbrendűségi érzésed következménye./
@szőlőbányász: lehet, ennyire nem ismerem a témát, a lényegen nem változtat, azaz, a török elleni háború a kereszténység és az iszlám háborúja is volt, azaz vallásháború.
@Suttogások és sikolyok (főleg ez utóbbi):

A kommunizmus alapeszméje és megvalósítása között nincs semmilyen ellentét. Nem mondhatod, hogy elrontották, mert tény, hogy NEM rontották el: az alapeszmét valósították meg. Persze ha neked tetszik az eredmény, semmi gond, ez a te dolgod. De azt nem mondhatod, hogy az alap az jó, de valahol elrontották, mert nem tudsz mondani olyat, amit konkrétan elrontottak. Mit rontott el Lenin Marxhoz képest?
@Max val Birca: igen, a nemzetiség az csak egy a sok közül. magyar vagyok, barna hajú, szürke szemű, szeplők vannak az orromon, és így tovább.
egyik sem áll a másik felett.
legelsősorban ugyanis ember vagyok. minden csak azután jön.
@orica:

Egy isteni építmény nem tud kihalni. Egy emberi ki tud. A nemzetiség, az ország, a nyelv, a kultúra mind emberi építmény. Isten nem az.
@Interlock: Tisztelem a véleményed, viszont lenne "néhány" hozzáfűzni valóm. :)

Írod, hogy "a vallást tisztelheted, a vallásukat felvállaló, azt fontosnak érző embereket tisztelheted, azzal semmi baj nincs. Amit jogosan vethet meg az ember, az az a vallási szervezet (egyház), ami a vallás nevében, annak álcáját magára húzva képmutató, ártalmas tevékenységet végzett, végez."

Tehát a vallásukat felvállaló embereket tiszteled de az egyházi szervezetet már nem. Az ellentmondás itt viszont éppen az, hogy ugyanezek az emberek alkotják az egyházakat is, hiszen ebbe a közösségbe nem csak a papok, püspökök tartoznak bele hanem minden megkeresztelt hívő.

Jómagam 86 óta vagyok Katolikus. Rengeteg kincset kaptam az egyházon keresztül. Főleg a szentségek ilyenek, amelyeket ugyanúgy esendő emberekre bízott az Isten mint az egyház egyéb feladatait is.

Én úgy látom, hogy létezik egy hitvalló és egy amolyan "politizáló" Egyház. A hitvalló egyházhoz tartozik az alsó papság illetve a lelkészek jelentős része, akik Isten és embertársaik szolgálatára tették fel az életüket, szerves részei a nemzet közösségének, amelynek egyben élő lelkiismeretét is jelentik. De ide tartozik minden hitét megvalló és azt tevékenyen megélő keresztény is (az Egyház ugyanis nem csak a klérust jelenti). A politizáló egyházhoz azon egyházi vezetők, magukat nagy hangon keresztényként reklámozó politikai törtetők, illetve híveik sorolhatók, akik szerint az elszakított területeken másodosztályú emberként élő magyar testvéreink nem igénylik az anyanyelvi istentiszteletet, akik úgy vélik, hogy csángók nem léteznek, s akik napjában háromszor kérnek bocsánatot mondjuk a toleráns kiválasztottaktól.

Ők gyakran még magától Krisztustól is elhatárolódnának, ha az éppen regnáló hatalom azt várná tőlük (s e nemes gesztusért még esetleg némi állami támogatást is kilátásba helyezne), nem is beszélve a mindenkori hatalom előtti csúszás-mászásról.
Mindezt azért, mert ezek az emberek megszűntek a szó legszorosabb értelmében vett papok, lelkipásztorok vagy akár csak keresztények lenni; csupán kicsinyes hivatalnokok, sáfárok, akik osztanak, szoroznak; szívük és lelkük e világhoz tapadt; ama hitben élnek, hogy az Egyházat a pénz tartja fent, amelyet csak és kizárólag az aktuális hatalom kegyeitől remélhetnek (legyen az Habsburg, orosz vagy zsidó)... Ha még hinnének egy csöppet is Istenben, ha megvolna bennük a katakombák keresztényeinek elszántsága, az egyházi élet felvirágozna, hitük kisugározna az egész nemzetre és a templomok megtelnének valóban hívő emberekkel.

Az egyes egyházi vezetők politikai csetlés-botlásai, megfelelési kényszertől fűtött közszereplései valamint politikailag korrekt „harminc ezüstös" benyögései még keresztény testvéreink némelyikében is képesek megingatni a hitet. Más kérdés, hogy milyen hit az, amelyet néhány hitvány ember képes megingatni?

Aki mások bűneire, hiteltelenségére hivatkozva fordít hátat Istennek és a keresztény közösségnek az valószínűleg maga is rendelkezik jó néhánnyal - de másra haragudni mindig könnyebb, mint magunkba nézni. „Ti is el akartok menni?" - kérdezhetnénk Jézussal a politizáló egyházon megbotránkozó, hitünkben megingó testvéreinktől.

De mi keresztények - ha tényleg azok vagyunk - erre a jézusi kérdésre csak azt válaszolhatjuk jó lelkiismerettel, amit Szent Péter mondott: „Uram, kihez mennénk? Tiéd az örök életet adó tanítás." (Jn 6,68). Számunkra az Egyház isteni eredetét semmi sem bizonyítja ékesebben, mint éppen gyarlósága, hibái, esetleges bűnei. Ha bármely emberi alapítású szervezetnek ennyi rossz, illetve bűnös, alkalmatlan vagy egyenesen áruló vezetője lenne, két hónapig sem tudna fennmaradni, szükségszerűen és menthetetlenül omlana össze.

Krisztus egyháza viszont mindezek ellenére fennáll már kétezer éve.

Mi keresztények nem várunk az egyházaktól és azok vezetőitől politikai állásfoglalást, korteskedést. Mint híveik, azt várjuk tőlük, hogy tegyék a dolgukat, hirdessék és képviseljék az örök igazságokat megalkuvás és mindenféle kicsinyes számítás nélkül, csakis Istenre hagyatkozva. Azt várjuk, hogy álljanak ki mindenkor az igazság mellett, ne cseréljék fel a rájuk bízott mérhetetlen örök értékeket evilági, pillanatnyi javakra, a hatalom kegyére.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: veled valami történt, a névváltoztatás is biztos ezért lett. Ennyire hülye, agresszív nem voltál. Még emlékszem, amikor értelmesen lehetett veled vitatkozni.
@szőlőbányász: Olvastam a bullát /a magyar fordítást/. Az meg a te hibád, ha mindent beveszel amit a pedofilok védőszenttye mond.
@Max val Birca: Meghal a pápa, felmegy a mennyországba. Bebocsátást kér szent Pétertől, azzal az indokkal, hogy ő az egyház feje, Péter utóda. Péter elmegy Jézushoz, hogy most mit tegyen? Jézus mondja: Engedd csak be, nyugodtan. Ezután Jézus elmegy az Istenhez és azt mondja: Tudod apám, amikor a fölkdön jártam alapítottam egy kis halászegyletet. És képzeld,2000 év után még mindig működik! Sza'l télleg isteni alapítás...
@látjátok feleim szümtükkel: az emlékezésnek meg van az ideje. akkor emlékezni kell, de minden egyes nap, minden egyes órában a múltba révedni bűn.
@aritus: Uccsó mondatoddal egyetértek.
@Max val Birca: és én a magyarságomra nem vagyok büszke, ahogx nem vagyok büszke arra sem, hogy hányas cipőt hordok.
@szőlőbányász: Elképzelhető, hogy olvastam róla.:) A holokauszt az biztos úgy indult, hogy üldögélt a hülye Hitler a festő műhelyében, miközben épp Wágnert hallgatott és hirtelen kipattant a gonosz agyából, hogy zsidókat kellene irtani mert az egyre trendibb a XX. században is. Valóban nem volt semmi előzménye.
@Gábriel angyal: "...ezek az emberek megszűntek a szó legszorosabb értelmében vett papok, lelkipásztorok vagy akár csak keresztények lenni; csupán kicsinyes hivatalnokok, sáfárok, akik osztanak, szoroznak; szívük és lelkük e világhoz tapadt; ama hitben élnek, hogy az Egyházat a pénz tartja fent, amelyet csak és kizárólag az aktuális hatalom kegyeitől remélhetnek..."

Tudod ez nekem nagyon tettszik, mármint az, hogy ezt te ilyen világosan látod, de tenni nem teszel semmit. Nem, mert a nagy Isten által alapított vallásodban nem tudsz, mivel nincs rá lehetőséged, neked csak hinni szabad. De azt nagyon.
Ezért nem vagyok én hívő, annak ellenére, hogy gyerekként - a megkérdezésem, és a beleegyezésem nélkül ( demokratikusan )- megkereszteltek.
@aritus: Lehet velem értelmes vitatkozni. Ebben a témában viszont kicsit ellenséges vagyok a szektavédőkkel. :)

Bircával meg régebbi fórumok miatt beszélek így.
Oszt ez a poszt most, hogy böffent föl???
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Jaj má' bocsánat! A franc akarta, hogy azok a mocsadék tények megzavarják "tisztánlátosadt"! Nyugodtan táplálkozz ősi sámántáncból, Eltolcsy Gyuri üzeneteiből - soha mástól ne gyere izgalomba, csak a 16 %-tól,- ájulj bele I. Neminyerjükalegtöbbet pávatáncába -ámbár násztánc a madaraknál khm...szóval legyél te a h'turul Vityának, ha ehhez van kedved-, és gyűlölködj nyugodtan tovább...csak családfakutatásba ne kezdjél.
A katolikus egyház főnöke a pápa, a megreformált keresztény egyházak meg legalább annyira "internacionalisták", mint anno a munkásmozgalom, így aztán jól megfontolják az egyházi vezetők, hogy hagyják-e magukat a helyi törzsfőnök által bizgeráltatni, főleg ha egy szépen gyógyuló seb állandó szétvakarásáról van szó - egy nagyjából egyesült Európa közepén. És ez jó, mert ezzel az egyházak is meghúztak egy határt a vállalható és a vállalhatatlan közé.
Aztán persze lehet, hogy a harangokat majd jól elállamosítják, és akkor húzatják maguknak, amikor jól esik, oszt jó nap lesz.
@Gábriel angyal: Ja, ha ennyire 1xű vagy, akkor lássad így.
@Max val Birca: Aki szerint Trianon jogos volt, azzal valami baj van.

@Penivaldes: Na akkor én bunkó vagyok. Erről az izéről viszont biztos nem fogok normálisan nyilatkozni.

Mindenkinek kell valami defekt. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: hol írtam én azt, hogy jó, és követendő ideológia? Tévedésben tetszik lenni, ifjú padavan. Én az ember, konkrétabban a lélek szabadságáról írtam.
Tele van az ország, illetve a világ olyan emberekkel, akik egy vagy több, tetszőlegesen elnevezett, istenben hisznek. Hisznek a létezésében, a túlvilági hatalmában, vagy épp abban, hogy online figyel mindenkit, minden percben. Számomra ez egy furcsaság (hogy őszinte legyek, kissé hiánypótlásnak, a náluk valamiért tökéletlenné fejlődött magabiztosság kompenzációjának érzem), de amíg másoknak nem ártanak vele, hadd csinálják; ha nekik a világi életben ez a fogódzó kell, hadd csinálják. Őket, mint embereket megtisztelem annyival, hogy nem hívom szociopatának a hitük középponti elemét, sőt, ha a hitet rám akarnák kényszeríteni, még akkor sem tenném, ugyanis nem az ő istenük, hanem a hitben elszállt agyú, megfogható világi emberek követnék el azt a kényszerítést.
(Az ő kedvükért azért megjegyezném: annyira megfoghatóak, hogy akár meg is verhetőek, de ezt csak úgy mellékesen mondtam.)
Én nem igazán a kereszténységre gondolok ilyenkor, hanem mindegyik vallásra, és azok minden egyes irányzatára. Az asszony keresztet vetett a montserrat-i kolostorba lépve, nekem egy jó helyen lévő, lenyűgözően megépített épületet jelentett, de eszem ágában sincs bárkit rühellni azért, mert az a kolostor ott van, és mindene a hitről szól. Az asszony is, meg eddig a világ is meghagyták nekem a választás szabadságát: bemehetek egy templomba turistaként, de bemehetek hívőként is. Fényképezhetek oltár fölött, oszlopok tetején nyugvó kardot és koponyát, de le is térdelhetek ugyanott egy imához. A választás szabadsága a lényeg, az, hogy saját akaratomból bármelyik opciót előnyben részesíthetem mindaddig, amíg ezzel másoknak kárt nem okozok.
Persze, ugyancsak a választás szabadsága miatt te megteheted, hogy rühelled a vallást, és összemosod mások lelki igényeit a személyekkel, egyházakkal, mindenféle istenekkel. Megteheted, nem is lebeszélni akartalak minderről, pusztán azt próbáltam meg jelezni, hogy ez talán nem a legokosabb választás volt.
@Max val Birca:

"A kereszténységét személyesen Isten alapította."

Én úgy tudom, hogy Isten nem személy.
Most nem szeretnék belemenni Helenius, Constatinus, Theodosius szerepébe/tevékenységébe, mert messze meghaladja a posztot, és elérkezett az a pont, amikor nincs értelme a vitának. Meddő.
@szőlőbányász: Szóval h nem agy mosott a zsidó szekta akkor FIDESZ-es vagyok?Ez, hogy jött össze? :)

"csak családfakutatásba ne kezdjél."

Mert mi történik?

Egy ember kinyilatkoztatása meg nem tény.
Finoman tudtukra lett adva a bugrisoknak, hogy az ilyen fideszes IQ szintű pártcsinovnyikoknak sokkal nagyobb szükségük van az egyházakra mint fordítva...
@Interlock: Mutassál már egy olyat kérlek, ahol a keresztényeket szidtam, vagy bármilyen más vallású embert a vallása miatt.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "Aki szerint Trianon jogos volt, azzal valami baj van."

Szerintem senki nem állítja, hogy jogos volt. Persze minden nézőpont kérdése.
Képzeld el, hogy a következő választások után az orbán és haverjai ellen teljes vagyonelkobzást eszközöl az új országvezetés. Alapja lenne, nem vitás. Szerinted az orbán jogosnak gondolná? Sipítozna mint a fába szorult féreg...
Nem verték félre a harangot, pedig jöttek az urdu parittyások, akik a vasfogú románnal, csontroppantó szlovákkal, lézerszemű szerbbel karöltve kiszorították a szuszt a világháború fáradalmaitól pihegő nemzettestből.

Pedig ha félreverték volna a harangot! Minden kondulása 0.2%-ot emelt volna a GDP-n, és négyzetkilométerekben mérhető nagyságú területeket csatolt volna vissza Erdélyből. De nem tették meg, ezek a nemzetidegen felekezetek, ezért meg kell őket büntetni!

Büntetésként legjobb volna őket vallási értékeikben megtaposni, tiporjuk őket sárba az "evangéliumi szegénység" erényében! Adjunk nekik milliárdokat, és röhögjünk a markunkba, hogy mekkora küzdelmet folytatnak szegény alázatos egyházaink a nagy mennyiségű pénz ellen!
@kovi1970: "Ha a trianoni békét egy 10-pontos skálán értékejük, ahol 0 az igazságtalan, s 10 az igazságos, akkor kb. 8 pontot ér. "

Ezt te hogy értelmeznéd?

Trianont meg semmilyen esetre se lehet igazságosnak nevezni.

A cél elvileg az volt, hogy mindenki az "etnikai" hazájába kerüljön, akkor rendesen el lett cseszve.

Ha meg szerinted csak a szlovákoknak van ehhez joguk akkor tényleg baj van veled.
@kovi1970: Te reagáltál egy olyan hsz-re amit Bircanak írtam, te tudatlan. :)
@Max val Birca: A megvalósíthatatlanságban van a dolog lényege. Az alapötlet, a mindenkinek egyenlő javak, és közösen dolgozunk érte, értsd: a fiúk elmennek vadászni, a lányok meg gyűjtögetik a bogyókat, este meg összedobjuk, amink van és mindenki jóllakik, működhetett a kis emberi közösségekben, úgy ötven-százezer évvel ezelőtt. Ezért tudott ez az eszme beakadni. Ugyanakkor, mindössze addig tudtak eljutni a megvalósításban, hogy azokat, akiknek több volt, megfosztották, megölték stb, és hirtelen a helyükre kerültek, és ennél a pontnál nem ment tovább a dolog. Megszerezték a hatalmat, és éltek vele. Ugyanaz a rend, más ideológia mentén. Kiegészítve azzal a szinte vallásos megszállottsággal, hogy én tudom, mi a jó neked, és akkor is keresztül verem rajtad, ha beledöglesz. S lőn, elég sokan beledöglöttek.
Mondtam én valahol, hogy az eredmény tetszik? Pusztán azt mertem megemlíteni, hogy a messzi távolban hol lehet az a pont, amelyre ez az ideológia esetleg alapozódhat. Szeretem megérteni a dolgokat, ennyi.:)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: A nagyobb baj ott van, ha valaki leragad a múlt egy pillanatánál és onnan nem tud elszakadni, és pláne másoktól is elvárná ezt, miközben a világ már jelentősen tovább haladt.
Trianon elmúlt, elmúltak azok az emberek, akiknek ez közvetlen és súlyos következményeket hozott az életébe. És jó lenne hinni, hogy elmúlt az a politika és nincs már olyan politikai elit, mint amilyen ezt annak idején előidézte. De hát látjuk, hogy van és vagytok ti is, akik a hétköznapi tudat szintjén életben tartjátok ezt az egészet. És semmi értelme, mert közben leépültek/leépülnek a határok, mindannyian azonos de jure, és szép lassan de facto jogokkal élhetünk. Ti vagytok azok és ez a politikai elit, amelyik ráerőlteti az újabb és újabb nemzedékekre ezt a hagyományt, nehogy már békében élhessenek, akiknek ehhez már semmi köze nincsen.
@AnnaKarenina: Aha, szóval akit megvertek mert magyarul beszél arra nincs hatással a dolog.

Arról nem is beszélve, hogy valaki hazájában törvényileg bűnös származása miatt.

Talán fel kellene végre fogni, hogy ez nem a múlt.
elrendelem hogy minden harang mindennap pontban 12h kor zúgjon, annak emlékezetére, hogy a fides mafia van uralmon... aztán miután megbuktak, akkor pedig annak örömére és emlékezetére, hogy eltakarodtak !

zúgjonak a harangok !
@Gábriel angyal: Eddig az volt a jó, hogy mindenki akkor és annak harangozott, amikor és akinek akart. Az illendőség kérdése elég szubjektív, de elfogadom, hogy sokan illőnek érzik ilyenkor, hogy valahogy "megnyilvánuljanak". Viszont ez az "jó sok pénzért és plusz jogokért azt csináltok, amit mondunk" verdikt-gondolom egyetértünk-erősen gáz (és akkor még finom voltam). Ahhoz hasonló ez, mint 2002 ben a választások előtt a viktor fanoknak (értsd: magyarok) kokárdát kellett hordani (pedig már elmúlt márc. 15), így lett megbélyegezve a kokárdával, vagy annak hiányával minden ember. Ha egy nemzeti jelkép ilyenformán lesz megtaposva, elveszti különleges jellegét, már nem jelenti azt mint előtte (azóta nem hordok kokárdát március 15-én, mert azóta nekem a megosztottságot jelenti, nem az összetartozást). Ugyanígy, ha kötelező harangozni, az már nem lesz olyan. De ott van május 1. is, ami már sosem lesz olyan, mint az elején, csakhogy a másik oldalról is hozzak egy példát.
snittpálesz a fides fletója...

aki a fides mafiát támog atya

az snitpáleszeket, lázárokat, pintéreket, matolcsikat támogat...
15Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. 16Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Szednek-e tövisek közül szőlőt vagy bogáncsról fügét? 17Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt. 18Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa jó gyümölcsöt. 19Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt. 20Tehát gyümölcseikről ismeritek fel őket. 21Nem jut be mindenki a mennyek országába, aki mondja nekem: - Uram, Uram! Csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: 22Uram, Uram, hát nem a te nevedben jövendöltünk? Nem a te nevedben űztünk ördögöt? Nem a te nevedben tettünk annyi csodát? - 23Akkor kijelentem nekik: Sosem ismertelek benneteket. Távozzatok színem elől, ti gonosztevők!

nekem azé teccik ez a passzus és időnként azé másolom be mindenféle blogba, mer rénjeim igen jól értik, igaz nem 86-ban lettek katolikusok és zömmel zuzmóval táplálkoznak több mint kétezer év óta, de akkor még harang se vót, viszont a vitákat a kor színvonalán vítták, úgymint husáng, dorong, kétkezi anyázás, stb. de a nagyobb rozmárok mosolyogva tekintettek a kezdő jeges medvére, mondván, fogjá tetűt magadon inkább!
@Gábriel angyal: Az ellentmondás annyiban feloldható, hogy bár az egyházat ugyanolyan emberek alkotják, mint a hívők vagy mint az egyházakon kívüliek, az egyház, a szervezet irányítása már kevesek kezében összpontosul, ők azonban az egész szervezet viselkedését, kifelé mutatott arculatát meghatározzák. És nem ritkán visszaélnek azzal, hogy emberek tömegei - épp a hitükhöz való ragaszkodás miatt - nem merik azt mondani a tévúton járó szervezetnek, a hitélet - szerintük - egyetlen hiteles képviselőjének, hogy oké, bazmeg, mától otthon, nélkületek folytatom. Ezek a tömegek egyszerűen a lelki érettségnek azon a fokán állnak, hogy nem értik a különbséget a hit, mint belső hajtóerő és kívánság, illetve egy pap, mint a vallásgyakorlás eszköze között. Amíg egy egyház azt hirdeti, hogy (maradva a katolikusnál) Isten bennünk és körülöttünk van, tőlem mondhatja; tiszteletemet akkor vesztik el, ha hozzáteszik: "mert különben...". És világi hatalmuk érdekében bizony hozzáteszik, Biblia óta mindig és folytonosan.
Ha a hitvalló egyház a saját tanításai miatt lemond szabad akarata egy részéről, és alárendeli magát a politizáló egyháznak - márpedig alárendeli, hiszen a politizáló rész a feketeként is szeretett bárány, globális szinten mégis az irányít - , akkor a hitvalló egyház úgy marad hű a saját hitéhez, hogy közben bűnrészes lesz mindenért, amit a másik fél elkövet, nevét adja az összes rosszhoz, és legfeljebb a fele dicsőséget "zsebelheti be" egy-egy jó után. Ugyanaz a történet, mint bármelyik diktatúrában: mindig vannak emberséges hivatalnokok, mindig van olyan, aki a hatalommal ellentétesen cselekszik másokért, mégis, amikor a rendszert elítélik, annak minden résztvevője bélyeget kap. Különbség ugyanakkor, hogy míg a világiak közül egy-két alak szerepe később átértékelődhet, egyházon belül, a szeretettel indokolva a bűnök takargatását, erre vajmi kevés esély van. Én úgy látom, hogy el fog jönni az a nap, amikor az egyháznak is döntenie kell: jobban ragaszkodik-e a hittel kiegészíthető emberi szabadsághoz, mint a világi bűnöket elkövető, világi szemmel mérve súlyosan gyarló politizáló oldalának az alaptézisekből ugyan levezethető, ám "idekint" jellemzően visszatetszést keltő vak és feltétlen szeretetéhez.
Előbbi esetben kicsit ugyan más arculattal, de akár újabb kétezer éve is lehet - a második opció azonban garantáltan fenntarthatatlan lesz.
és annak emlékezetére hogy minden déli harangozás között eltűnt 8-10 milliárd közpénzetek...

jajrá magyarok ! jajrá fides !
@sörtelen: Az úgy volt, hogy a pápa tuti 1-es re vette a meccset a törökök javára, de ezzel pont nem lett 13+1 ese azon a héten. Kiadta az ukázt, hogy mivel a nyomikat most eltángálják az oszmánok mindenki harangozzon gyászilag délben, de baszod, keresztbe raktunk akkor is a főcsuhásnak, oszt nyertünk. Értelme: vereségre számított.
Hócipőm tele van, hogy posztoló már sokadízben nem ismeri a magyar nyelvet. Lefuttatja a "helesírásellenőrzőt", oszt jóvan.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Arra még sosem gondoltál, hogy a másik oldalon is ugyanez folyik, és ezért történik mindez? Hogy a mai Mo. viselkedése a szomszédaival az ottani magyarok helyzetén ront és kiváltja a rossz reakciókat? (Ld. K.L. turnéja Romániában.) Leírtam, hogy ti ártotok a legtöbbet, akik életben tartjátok ezt a hagyományt, ezért verik meg a szomszédoknál a magyarokat, ezért hoznak számukra hátrányos törvényeket.
Ti mindig Trianonnál időztök el, annál sosem, hogy mi idézte elő, pedig pontosan azokat a dolgokat kellene elkerülni a mai politikában. Trianonnak ez a tanulsága, erre "jó", nem másra.
A bólogató fejrázó tetühintások aztán csak ne röfögjenek! Azok aztán tudnak "összetartozni" és együtt rettegni. Rettegjen is, akinek van mitől!
szerintem snittpálesz ügyvédei szereznek neki egy doktorit...

remélem ő lesz az első poszhumusz doktori birtokosa...
Ott tartunk manapság, hogy bugris suttyók akarják meghatározni a harangszót is.
Tisztelet az egyházi vezetőknek.
szerintem az egyházak is kopnak erősen...

drorkbán tényleg hasonlít Jézushoz, mert...

amihez a fides hozzáér az sz@rrá válik...
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Ájtatos pofával, miközben élen vannak az elkövetett bűnökben!
@aritus: Mindent túllihegnek és nem veszik észre, hogy ettől lesznek annyira olyanok, milyenek.. Lúzerek, na. legyen öt napos nemzeti gyász is és hasonlók, sót 365 nemzeti gyász. De a szerbek ennél azért jobbak, ők a rigómezei csatára mennek így el. És az eredményét a XX. században láthattuk. Orvbán, Vona tényleg erre gyúrnak, nem elég nekik a Bakonyban ugrálni terepszínűben egymásra pukkangatva. mint Gábriel kedvenc videójában a nagyon marconák...

Ki köll húzni a gyufát, ha már Irinyi feltalálta, nem igaz?

Tóta: hvg.hu/w/20120615_regisztracio
@AnnaKarenina: Aha, szóval a magyarok tehetnek róla, hogy verik őket, rasszista törvényeket hoznak ellenük, néha napján még irtják is őket?

Inkább nem akarok egy másik eseménnyel párhuzamot húzni.
Hölgyeim és uraim, önök egy torz lelkű és hazug kereszténygyűlölő újabb gyomorforgató művét olvashatták.. Véleményem szerint pontosan az ilyen aljas és közönséges emberek miatt jutott el Magyarország erre szintre - tehát nyilván a saját szintjükre - és ne legyenek illúzióink: ha módjuk lesz rá gátlástalan módon minden valódi fejlődést szabotálni fognak!
@AnnaKarenina: Ne fáraszd magad, sose fogja fogni. Élvezi ezt a szerepét itt, ha önként dalolva teszi, annál szebb.
@replayxx: érdekes hogy pont a FEJLŐDÉS t említed...

mint az egyház legfontosabb erényét...

;) ebből jött le nekem hogy viccnek szántad...
@replayxx: Vagy esetleg az egészről a zsidó szekta tehet. Kik is nem akar harangozni? Á, csak nem az 1000 éve élősködők?
@orica: Jaj - szia! ;-) - ez a jóember már múltkor is kifejtette, hogy 33-ban meg lett alapítva a horgászszakkör és punktum, ő ezt tudja és ezen ne nyissunk vitát. Ez olyan tutifix szerinte, mint a pi=3,14, azt se támasztja alá régészeti lelet, egyebek (amire bátortalanul rá mertem kérdeni meg a hóra, napra akkoriban hogy mégis, meséljen már).

Na tehát ide a Jauisten személyes megbízottjai kommentelnek, ess hanyatt a megtiszteltetéstől és ne okvetetlenkedj!!!
@kasztor: Nehogy már az élősködőknek tenniük kelljen már valamit. Milyen világot élünk? Felháborító.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: és miért változtattad meg a neved antiszemitára?
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: Jártál már templomban? és ki van írva, hogy kötelező a perselybe dobni?
@aritus: Mert a másik nem vált be, így már régóta gondolkodtam, hogy változtatni kellene. Fábiuséktól meg kaptam új nevet szerencsére, tehát változtattam.
Annyira kibaszott szánalmasak vagyunk, hogy arra már jelzők sincsenek.
kikellennekjonni.blog.hu/2012/06/15/irnek_lenni
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az írek durvák voltak. :)

A poszt meg szokásos hungarofob baromság.
@apanna: kiírva nincs, viszont egyes helyeken ott csörgetik a perselyt a füledbe és figyelik, hogy mennyit raksz bele. ja és ezt a szertartás kellős közepén.
@replayxx:

Téves, az igazság az, hogy miattatok jutottunk ide.
A "Kereszténygyűlölő" kifejezés nagyon divatos, mint az okostelcsi.
@AnnaKarenina: Nem elfelejteni kell a múltat, megemlékezni is illendő, hanem tudni kell helyén kezelni.
A múltunk a történelmünk, és tagadhatatlan.
Trianon azoknak fáj, akik megélték, nem azoknak akik tanulják.....
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Leírtam, de nem akarod érteni. Niná, hogy nem, hiszen az már felelősség lenne neked.
Nem a magyarok tehetnek arról, hogy bántják őket, hanem TI, akik egy rég túllépett hagyományt akartok ráerőltetni az országra, az emberekre Trianon képében.
Nemrég láttam egy dokufilmet a korowai törzsről (Indonézia). Ebben beszélt egy olyan férfi, aki talán még maga is evett embert (igaz, csak a boszorkányokat ették meg:). Elmondta, hogy az anyját másik törzsbéliek megölték, mert az ő törzsük is megölt korábban egy asszonyt abból a törzsből. A kérdésre, hogy miért nem bosszulták meg a halálát, az volt a válasz, mert beláttuk, hogy akkor ennek sosem lesz vége. Vagyis nem kell hozzá különösebb műveltség, vagy erkölcsi fennköltség, csak józan megfontolás, hogy mi a fontosabb: az élet, vagy a hősiesnek mondott oda-vissza megtorlás.
Sajnos, a magyar jobboldal többre nem képes, avítt eszmékre alapozott folytonos békétlenségre és megosztásra.
@a szív fészkei: Igazad van, de szerintem folyamatosan emlékeztetni kell őket, hogy felelősek az ilyen megnyilvánulásaikért, és a hősi póz csak butaság, vagy a józanság hiánya.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

Leizzadnátok, ha egyszer ezt az übergáz "hungarofób" (WTF?) kifejezést definiálnotok kéne...:)
@Penivaldes: Történelmi egyházunk van, nálunk is van a végén perselyezés, de abból, és a havi 10% beadásából tartjuk fen magunkat. Ezért tudsz meleg helyen decemberben prédikációt hallgatni, ebből fizetik a rezsit, a rászorulók megsegítését.
Midettől függetlenül: Egy moziban is fizetned kell a jegyért, csak úgy nem ülhetsz be az előadásra. A színházban is elkérik az árát.

Ha nem tetszik ez a fajta előadás, nem kell bemenni.
Én nem szeretem direkt kínozni magamat, így pl. nem megyek Operába sem.......
AZért meg főleg nem ülök be egy előadásra sem, hogy utána fikázhassam.
@apanna: Ez így van. Én sem mondom, hogy el kell felejteni, ez a magyar történelem része, de ugyanúgy nem szabad elfelejteni, mi vezetett Trianonhoz. És mint ahogy írtad, Trianon azoknak fájt, akik megélték, ezért ne jöjjenek valakik, akiknek ez már csak a békétlenséghez ürügy.
@apanna: igen helyén kezelni, de ez valahogy nem megy nekünk magyaroknak.
@AnnaKarenina: Szóval én meg tettes társaim a bűnösök azért mert verik, elnyomják a magyarokat.

Érdekes a kádár időszakban mikor ilyennel nem foglalkoztunk akkor miért is tettek hasonlókat?

Amikor senki sem Trianonozott, mert tilos volt, akkor miért is voltak érvényben a benes-dekrétumok?

Ha elfogadjuk azt amit mondasz élég más megvilágításba lehet helyezni a XX. sz. népirtásait. És más módon értelmezhető a mai cigányság helyzete is.
@apanna: Mondjuk azért a megemlékezéssel csínján kéne bánni. És ebben az esetben a magyar keresztény (harangozásra alkalmas:) egyházak európaiabbak voltak, mint a politikusok. Igaz, ez nem csoda, a kultúrájuk is mintha régebbre nyúlna vissza.:)
Nem tudom láttátok-e már: www.magyarhirlap.hu/gazdasag/atombomba_hatasu_a_tranzakcios_ado.html
Amikor már a békemenetet szervező narancsbolsi nagyvállalkozó is kiborul a vezényló és Kusza Szem ötletelésén. Külön pikáns, hogy mindezt a saját oldali napilap teregeti ki.
@apanna:
Az írásod alapján, ellentétben veled, én jártam párszor ott, ültem a padban és árgus tekintetek elôtt dobtam pénzt a sekrestyés által körbehordott kis nyeles perselybe. Szóval valamelyikünk nem járt még katolikus templomban. Mivel én katolikus vagyok, így... :)
@MolnarErik: Köszönöm a kiigazítást. Nem akartam pontatlan lenni, de én így emlékeztem ezek szerint rosszul egy régi Asterix képregényben olvasott emlékek alapján.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Magyargyűlölő, magyarellenes. A legtöbb Magyarországot ért sérelemért a magyarokat teszi felelőssé. Szerinte a legtöbb mai problémáért a magyarok vagy legalábbis annak egy része (akiket szeret magyaroknak nevezni) a kizárólagos felelős a problémákért. A magyarokat Európán belül alsóbb rendűnek szereti beállítani, szerinte bőven elmaradott nép a többi szerinte fejlett néptől, akik legtöbbször Nyugat-Európából kerül ki.
Magyarországot előszeretettel Kelet-Európázza,
Balkánozza.
Sokszor játssza a fajvédőt ha négerekről, cigányokról, tudjuk kikről van szó. Ellenben magyarok elnyomásáért nem szokta felemelni a szavát, sőt legtöbbször a magyarokat, vagy azok valamilyen csoportját tesz felelőssé azért, esetenként az is előfordul, hogy magyargyűlölőket (pl. Benes) emel piedesztálra, a magyarokról formált véleményét helyesnek, igaznak állítja be.

Na megyek tusolni. :)
@Gábriel angyal: persze, hogy volt előzménye, 2000 év antiszemitizmus.
Csak annyit kellene megértened, meglátnod, hogy a holokauszt nem a zsidókkal történt csak, a holokauszt egész Európával történt, ezen belül Magyarországgal, ezenbelül magyarállampolgárokkal, magyarokkal. Akkor megértenéd, és elfogadnád, hogy a holokausztra való emlékezés nem a zsidók belügye.
Trianonról meg azt is kéne tudnod, hogyha a magyarok megszívták, akkor a zsidók duplán és triplán megszívták. A dualista Magyarországon volt egy ki nem mondott "alku" a magyar uralkodó osztály, a kormányzó erők és az akkor Magyarországon élő zsidók között. Ez az alku arról szólt, hogy emancipálunk benneteket, csak ti asszimilálódjatok, tekintsétek magatokat magyarnak. Mert a magyar nemzetiség csak a zsidókkal együtt volt többségben a dualista Magyarországon. Trianon után már nem volt szükség arra, hogy a zsidók magyarnak vallják magukat, mivel lényegileg nem voltak már kisebbségek. De ettől még a határon kivülre szakadt zsidók ugyanúgy magyarnak érezték magukat, magyar volt az anyanyelvük. Tehát kétszeresen szívtak, mert zaklatták őket azért, hogy zsidók és azért, hogy magyarok. Magyarországon meg ők lettek a bűnbakok, Trianon okozói stb.
És azt is meg kellene érteni, hogy Trianon hatással volt az újonnan alakult "nyertes" új országokra is. Ők is megszívták, mert nyakukba szakadt nagy tömbben egy nemzeti kisebbség. És nagyon rosszul sáfárkodtak ezzel. És mindez a katyvasz is vezetett ahhoz, hogy a 2. vh-ban mi történt, melyik ország hogy vett részt.
Nem véletlenül mondta Jézus, hogy amit a legkisebbel tesztek, velem teszitek. Bármilyen kisebbség (ami azt jelenti ELSŐSORBAN), hogy gyengébb az érdekérvényesítő képessége, mint a többségé) elnyomása, zaklatása, kirekesztése, jogai csorbítása, szűkítése nemcsak nekik árt, hanem az uralkodó többségnek is.
Trianonra emlékezni fontos, de az igazi az lenne, ha ez egy közös emlékezés lenne a környező országokkal együtt.
Amíg ez különböző poltikai pártok saját legitimációját szolgálja csak, addig veszélyes és aljas.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: A mai bántalmazásokért mindenképpen ti vagytok a felelősek, akik folyton vakarásszátok ezt a sebet. Ez jó ürügy a másik oldali nacionalistáknak.
Nagyon jól tudjuk, hogy a szocialista időszakban azért nem lehetett közbeszéd tárgya Erdély, vagy a Felvidék, mert mindannyian a szocialista táborhoz tartoztunk, a probléma nem is létezhetett az akkori ideológia szerint. Nem menti ezt semmi. Azonban ez is elmúlt. Az, hogy a benesi dekrétumokat nem helyezték hatályon kívül, nem szép dolog, de mivel az is a múlt, nincs valódi jelentősége, csak szimbolikus értéke lenne. Az összes elmúlt dologért lehet mai kormányokkal bocsánatot kéretni, de ennek már semmi értelme, nem csinálja vissza a dolgokat.
Az, hogy ma mi történik, az a mi felelősségünk, így nem értem, miért is kevered ide a mai magyar cigányság helyzetét. Mert ez még nem múlt el.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Természetesen nem minden jellemző az összesre.

Nagyon leegyszerűsítve:

A magyarságra mint etnikumra tesz leminősítő megjegyzéseket.

Definiáld az antiszemitizmus és a tudjuk kik helyére helyettesítsd be a magyar szót.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:
És mire jó az, ha katolikus vagy, de utálattal dobod a perselybe a pénzt? Minek mész oda, ha egy blogon is csak a rosszat hangsúlyozod a felekezetedről, és nem a jót?
Miután katolikusnak kereszteltek,(ami semmi előnnyel, de hátránnyal sem jár majd ama kapu átlépésekor), jártam párszor katolikus templomban. Egy templomban sem olvastam, hogy kötelező a perselybe dobni. Te?
@AnnaKarenina:

A magyarok üldözéséért egyes magyar csoportok a felelősek.
A cigányok üldözéséért egyes magyar csoportok a felelősek.

Fura világnézet. :)

Gondolom a globális felmelegedésért is egyes magyar csoportok a felelősek.

"Az, hogy a benesi dekrétumokat nem helyezték hatályon kívül, nem szép dolog, de mivel az is a múlt, nincs valódi jelentősége, csak szimbolikus értéke lenne."

Érdekes. Legalább tudom, hogy nyugodtan visszavezethetjük a Numerus clausus-t.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: de nem is vagy antiszemita, legalább is emlékeim szerint.
@aritus: Nem, de Fabiusék annyira ragaszkodtak hozz. Így gondoltam jó lesz névnek. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
Igen, a környező országokban élő magyarok bántalmazása mindig erősen függ a regnáló magyar kormányzat álláspontjától, viselkedésétől.
Igen, a magyar cigányok megfélemlítése, bántalmazása egy szűk magyar csoporttal van összefüggésben.
És nem: a benesi dekrétumok egy bizonyos meghatározott történelmi korszakban voltak érvényben, lezajlott, elmúlt. Ha te ma viszont a numerus clausus-t akarnád "visszavezetni", az a te és a veled egyetértők rasszista, diszkriminatív új intézkedése lenne. Nem kell össze-vissza csúsztatgatni.
Kedves Fabius!

Miről is van szó? A klasszikus történelmi egyházak a választásokig így működtek,, a szószékről átkozták ki Gyurcsány, s csináltak belőle Sámánt. Tehát Varga azt tette, amit eddig "nyócéven" át. Igen ám, de miért makacsolták meg magukat a történelmi egyházat 2012-ben? Neeem, nem háládatlanságból, hogy őket beemelték a nemzeti Alapförmedvénybe. Hanem azért, mert őket IS! Arra azonban nem számítottak, HIT Gyülekezete egyházak közé kerül! Ma már a Parlament adja-veszi, szabja meg, ki egyház, ki nem. A 2/3 először nem, de aztán csak bevette a hiteseket is ide.

No - szerintem -, ebből lett elegük Jézus régebben felkent szolgálóinak! Ők sokat és szó nélkül, kézi vezérléssel gründöltek a fidesz-kdnp-nek éjjel-nappal a nyerésre, és erre az a hála, hogy a konkurencia, a nekik igazi SÁTÁN, aki vígan virít a kommunista adón, és szidja a NER-t, mint a bokrot, és hülyének teszik az egész rendszert, az ugyanolyan jogokkal bír, mint ők! (Az egyik vidám vasárnapon a smittipalcsi ügyben konkrétan szétröhögtem magam a nagyon jó poénjaikon és rendszerkritikájukon!:D)

A potenciális hívőket a hitesek térítik meg nagyobb sikerrel, mint ők. Főleg a fiatalokat. Iskolákat vehetnek és vesznek is át, ahol több pénzzel jobb versenyhelyzetben vannak,mint a szegényebb, de idősebb történelmi egyházak. No, szerintem ez fáj az egyházaknak. és elegük lett a primitív köpönyegforgató, a hitüket eszköznek felhasználó álságos képviselőkből.

Mondhatni, az egyházak "megtértek", kijózanodtak. Ezzel a fidesz elérte, hogy már a hithű papok se fognak segíteni a következő választáson.

Igaza van annak a felvetésnek, hogy a fidesz - konkrétan OV - úgy működik: a három kívánságot teljesített aranyhalnak már semmi haszna, levágja és megsüti, majd megeszi. Merthogy ugye ha neki nincs haszna belőle, másnak nehogy legyen!
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Mint ahogy az is csúsztatás és a probléma megkerülése, hogy a mai téma az, hogy a jobboldaliakhoz húzó keresztény egyházak hogyan szegülnek a jobboldali kormány ellen.:)
@AnnaKarenina: Van fogalmad mi az a Benes dekrétumok?

Amúgy ha annyira múlt miért kellet miatta kivételt tenni az Alapjogi Chartában?

"Igen, a környező országokban élő magyarok bántalmazása mindig erősen függ a regnáló magyar kormányzat álláspontjától, viselkedésétől."

Ha nem teszünk semmit verik a magyarokat, ha teszünk valamit verik a magyarokat.

Tehát akkor mit is kellene tenni, hogy ne verjék a magyarokat?
@AnnaKarenina: azért ez az állítás, hogy a HT magyarokat ért zaklatásért, hátrányos megkülönböztetésért az itteni turbó magyarok a felelősek, kissé felületesnek és igaztalannak érzem. Megvannak az ottani turbók is, akik pont olyan hülyék, mint az itteniek, és egy rugóra jár az agyuk, csak a kipécézett bűnbak más.
A magyarok és a környező országokban élők egymás hibáztatása, utálása régi történet, volt itt adok-kapok, szörnyű dolgok estek meg, tettek egymással.
Ezt a kört kéne megszakítani. Az unió remek alkalom, lehetőség lenne, nem véletlen, hogy a turbók (bármelyik náció) utálják az uniót.
Csak annyit kellene felfogni, hogy a jogkiterjesztés az jó dolog, és jót szül, jó következménye lesz, a jogszűkítés meg mindenkinek árt, annak is, aki teszi, és annak is akivel teszik.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

Abszolút jogos volt. Az adott körülmények között más megoldás nem volt.
@hacsaturján: jó ez az idézet és rád is vonatkozik. :)
@Max val Birca: Hát gratulálok. Büszke lehetsz magadra. Remélem azért ezt csak trollkodásból mondod, és nem gondolod így valójában.
@orica:

Az említettek nem alapítottak semmit, azaz ez irreveláns.
@Letícia: a két ,, között kimaradt - kézi vezérléssel a fideszközpontból adták ki, mit kell csinálni a szószéken a papoknak. Ezt a hagyományt folytatja most Varga László.
@AnnaKarenina: akkor miért nem vonják vissza? Ilyen egyszerű lenne.
A trianoni komplexus az összes olyan országot sújtja, ami valaha a Monarchiához tartozott.
Ezért mondom, hogy a trianoni békével mindenki vesztes lett.
@Max val Birca: na igen a körülmények azok azt mutatták, hogy a magyarság elégé visszaszorult az elcsatolt területeken.
@aritus: Azért nem vonják vissza mert mai napig érvényes. A csehek kijelentették a Lisszaboni szerződés körüli vergődéskor, hogy azért akarják megtartani, mert ha kivezetnék kártalanítani kellene a németeket, félő lenne, hogy a kitelepített németek visszaköltöznének otthonaikba. Ők meg tökéletesen megvannak az etnikailag megtisztított országukban.
@Penivaldes: Tehát a mai nagyobbrészt magyar lakta területekre csak odadisszidáltak az emberek. Neked is csak gratulálni tudok.
@Suttogások és sikolyok (főleg ez utóbbi):

A kutatások cáfolják, hogy valaha is lett volna kommunizmus az őskorban. Ez nem több, mint Marx és Engels fantáziája. A magántulajdon az ember természetes állapota, s éppen ez emelte ki az állatok közül.

A kommunista társadalom mindenképpen stagnáló, statikus és nyomoron alapuló.
@Max val Birca:

"Az említettek nem alapítottak semmit, azaz ez irreveláns. "

Ajvé:)) Hiányosak a történelmi ismereteid.
@Max val Birca: Pontosan ebből látszik, hogy a szektából nőtt ki.

Akár hányszor megpróbálták ezeket az eszméket egyeduralkodóvá tenni, annyiszor roppant bele a társadalom.
@orica: Tényleg meddő vita. A Konstantinnak tulajdonított keresztény dogmaalapítás egy regénybe még csak beleillik, de azért a tudományos kutatás nem egészen itt tart.
@Penivaldes: Kimentél, és megnyugodva tudomásul vetted, hogy a templomot mások pénzén világítják, takarítják, tatarozzák, díszítik, a ministránsoknak a ruháját meg ismét mások a sokat átkozott perselypénzből varrják.

Igazi jellem vagy:) Álszentségnek tartod azt, hogy az egyházon belül is pénzbe kerül valamit kifizetni:)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: nem arról beszéltem, hanem arról, hogy már a 19. század közepén sem volt magyar többség Erdélyben. Fényes Elek statisztikai leírása 1867.-ből.
És ez a kdnp-s ugat, aki lelkész létére tanácstag volt a nyolcvanas években. Tipikus békepap, aki mindig annak a rendszernek fekszik le, amelyik uralmon van.
Egyébként én a refik helyében előszedném, hogy most ezt, hogy?
Mit vártok az ilyen keresztényektől?

index.hu/belfold/2011/12/23/blokad_alatt_a_parlament/varga_kepviselo_taskaval_utotte_meg_vago_kepviselot/

Miklósi Gábor

Megvolt az első erőszakos reakció a kormánypártiak oldaláról: Varga László KDNP-s képviselő, református lelkész, egykori püspökhelyettes az aktatáskájával fejbe vágta az összeláncolva ülő Vágó Gábor LMP-s képviselőt, miközben átlépett rajta. A dolog annál pikánsabb, mert a képviselők jól ismerik egymást, hiszen mindketten kecskemétiek.
@Penivaldes: Nem egy olyan ország van mai napig ahol nem csak 1 darab etnikum él.

images.nationmaster.com/images/motw/commonwealth/ussr_ethnic_1974.jpg

Mellesleg ez még mindig nem indokolja az elcsatolt tiszta magyar területeket.
@apika2: Az elmúlt 1000 évben loptak már annyit, hogy a következő 1000-ben fent tudják magukat tartani.
@apika2: igen kimentem a katolikusok templomából, ahol a persely csörgetésükkel megzavarták az imádkozásom. nekem ne figyeljék, hogy mennyit rakok bele, a másik meg, hogy ha figyelik akkor a következő héten mondják be a bevételt, mert jobb helyeken úgy szokás.
a ministránsruha meg nem érdekel, mert én nem Vatikán hívő vagyok.
:)
ja és a templomot 3 öregasszony takarítta.
Jean Blot: A Szent Hegy

Egy zsidó az ortodoxok legszentebb félszigetén megtanulja, hogy van mit tanulni önmagáról és a világról egy olyan Isten birodalmában, amihez neki csak hozzávetőlegesen van némi köze.

Egy vallásban nem az a lényag, hogy a hívői konkrétan kik, vagy hogy teológiailag hogyan építkezik. Minden vallásból van bőven tanulnivalónk mindannyiunknak. Hit nélkül is. Persze nem az inkvizíciót kell eltanulni a katolikusoktól, de ha valaki semmi értékes, önmagára nézve előremutató dolgot nem talál pl a buddhizmusban, az vagy nem is keresi azt, vagy igen egyszerű lélek.

A vallások intézményesített keretei, és az azokban előforduló emberek persze éppen ott, és éppen azért büdösek, mint a politikusok, de ez más tészta.

A posztban említett igen tréfás helyzet is abból adódik, hogy a politikus-vallási vezetők elértek egy pontra, ahol szerintük választani kellett Viktor és a vallás - és nem hit - között.

Vagy túl korán, vagy túl későn látták eljönni ezt a pontot, ez ízlés kérdése, de mindenesetre kiderült, hogy igenis van az a pont, és el is érhető akkora dilettantizmussal, amekkorát kormányunk képvisel.
@Kék az ég: Most komolyan egy idióta bulvárhírt képes vagy idecsatolni??? Amikor egy szűk helyen átpréselődve valakinek a táskája hozzáér egy másik emberhez, és ehhez kreálnak egy hír címet? ...na neee, ez mindennek az alja:(
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: bocs de tiszta magyar terület nem volt. olyan nincs hogy 100 %:)))
igen, csak ezzel a mi politikusaink nem törödtek. nem törödtek a számokkal. és lenézték a más nemzetiségeket..és lett belőle Trianon.
nem vagyunk ártatlanok ebben, részünk van abban, hogy ilyen mértékű lett az elcsatolás. ja és a diplomáciánk mindig is pocsék volt.
@orica:

Nem éppen. Az Egyházat Isten alapította, nem Konstantin vagy bárki más 400 évvel később.
@Penivaldes: Akkor tiszta szlovák sem volt. Minek is kellett akkor elcsatolni?

@apika2: Így lehet egyszerűen mentegetni a bűnösöket. Egyszer úgy is elszámoltatja valaki őket.
@Penivaldes:

Ez a másik tévhit.

Trianonról két tévhit van: egy nacionalista és egy liberális.

A nacionalista mítosz szerint ez a békeszerződés valamiféle tervezett magyarellenes összeesküvés és fő oka az, hogy a nagyhatalmak valamilyen rejtélyes okból utálják a magyarokat.

A liberális mítosz szerint pedig Trianonért elsősorban az 1848-1918 közti magyar kisebbségi politika a hibás.

Természetesen mindkettő teljesen téves.
@Kék az ég: :D Épp azért ütik vágják egymást, mert jól ismerik egymást!:D

@miva?: nagyon egyetértek ezzel!:)
@Max val Birca: Isten nem alapított egyházat. az egyház egy földi képződmény, amit emberek hoztak létre, hogy keretet adjanak az isten tiszteletének. Isten nem alapított egyházat, ahogy olvasókört sem.
@Penivaldes: menj ki nyugodtan, bár a kutya se figyeli hogy mennyit teszel bele, vagy egyáltalán teszel-e valamit. Én jó néhány alkalommal nem teszek, mert nincs nálam pénz, és csodák csodája, tudtam nyugodtan imádkozni, és senki se rótt meg. Az elszámolást meg minden év végén (nem tudtad?) kihirdetik a zárszámadáskor, úgyhogy tudom mennyi a bevétel, és a kiadás. De ha bemész a plébánoshoz, bizonyára neked is elmondja.

Nálunk az egyházi adó évi 1500 ft. Ezt ne kell befizetni a rászorulóknak, a keresőképteleneknek. Ugye nem gondolod, hogy ennyiből fedezni lehet a kiadásokat egy közepes plébánián?
@Penivaldes: talán engedd meg, hogy az Isten-hívők eldöntsék, szerintük ki is alapította egyházukat.:)

Az, hogy Te nem hiszel benne, az egy szavazat, de nem minden szavazás kérdése:)
@Max val Birca: szó nincs arról, hogy teljes egészében a magyar kisebbségpolitika lenne hibás, de szerepe van abban, hogy ellenünk fordultak a kisebbségek. és nem is annyira a kisebbségpolitika, hisz Eötvös tervei elismerésre méltók, hanem azoknak nem alkalmazása.
@apika2: ne haragudj de minek menjek egy plébánoshoz, mikor evangélikus vagyok?:)
@Penivaldes: És ahol a magyarok voltak többen, mondjuk a lakosság 90% azt a területet akkor miért is kellett elcsatolni?
@apika2: Én hiszek Istenben.
ennek köze nincs a hithez. az egyházak földi szervezetek. Isten ennek felette áll.
@Penivaldes: ...és az evangélikusoknak ingyé van a villany?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: igen foltokban van ilyen. ott azt kellett volna elérni, hogy ne diszkriminálják a magyarokat. de ez nem ment. sajnos.
@apika2: nem, de itt nem szokás istentisztelet közben perselyezni, hanem a végén kimenés közben aki akar bedob, aki nem az nem. és nem figyelik árgus szemekkel a kezed.
@Penivaldes:

Én utálom, amikor kész szövegeket adnak a számba. Ezt csak Istentől fogadom el, embertől nem... Így Trianon esetében is utánajártam a kérdésnek alaposan saját magam.

Az eredmény: az elcsatolt területek összlakossága 13,3 millió fő volt, ebből 3,2 millió volt magyar nemzetiségű. Hozzáteszem: a nemzetiséget az anyanyelv alapján állapították meg akkoriban, azaz valójában nem lehetett ennyi magyar, mert egy rész magyar anyanyelvű nem-magyar volt (jellemzően svábok és zsidók).

S az összes elcsatolt terület közül a magyarok aránya legnagyobb a Romániának adott területrészén volt, 32 %, azaz még ott is kicsit az egyharmad alatt volt.
@Penivaldes: Az állam nem hogy teljeskörű adómentességet ad a keresztény egyházaknak, de anyagilag is támogatja őket.

Szóval igen, kötelező adni: elveszik tőled és odaadják nekik helyetted.
@Penivaldes: Persze hogy Isten mindenek felett áll. De a hozzá vezető útról, a vele való találkozásról nem árt néha a közösségek tapasztalatait is tanulmányozni, és beléjük merítkezni. Ugyanakkor ha Isten van, és törődik az emberrel, akkor kapcsolatot is talál velünk, és nem mondhatjuk, hogy én, csakis én tudom, miként is lehet ezt a kapcsolatot a legjobbra formálni.

Egy repülőt se egy ember tervez és kivitelez, bár egy ember is mások, és önmaga tragédiáját építheti bele a repülő szerkezetbe tévedései által. Az újabb és újabb gépeket elődeink tapasztalatai alapján építjük, másként sose lenne interkontinentális utasszállítónk. A hit dolgában az egyházak tapasztalatai iszonyatos mennyiségű lehetőséget adnak arra, hogy a tévelygéseket elkerüljük 8hatalomvágy-inkvizíció), és helyette a jobbat válasszuk.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):
"...a római klasszikus Caesar mondását? "Vae victis"
csak a trollkodás végett :)
a mondás mély igazságtartalommal bír, és caesar valóban nem kevés bölcs megállapítást tett, de ezt speciel nem ő mondta, sőt még időben sem stimmel, mivel ie 390- ben, a rómát ostromló brennus gall vezérhez köthető eme szállóige.(azután, majd camillus diktátor jól seggbe is rúgja a gőgös gallt, de ez már mellékszál...)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: nyugodj meg elég sok etnikai térképet láttam.
arról meg hadd ne beszéljek, hogy a szlovákiai magyarság, egyre inkább szlovákmagyar lesz, aki szépen beolvadt..és ez az amire nincs magyarázat. mert a Benes dekrétumok alatt tényleg volt üldözés...most pedig nincs, vagy legalábbis nem oly mértékben, és mégis hagyják el a magyarságukat a magyarok.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

Igencsak szerény ember vagyok, így ajánlanám az én saját térképemet az 1910-es népszámlálásról. Órákig csináltam még régebben a járási népszámlálási adatok alapján. Elég jól jellemzi a valódi 1910-es helyzetet.

antiantiglobalista.files.wordpress.com/2012/06/jrsk.png

A fekete vonal NEM a trianoni határt jelzi, hanem az 1921-est.
@Max val Birca: Az összterületen belül persze voltak színmagyar részek is. Ha azt mondod, hogy csatoljuk ezt vagy azt a részt romániához mert ott románul beszélnek (ami emúgy marhaság, de mindegy), akkor azt is kell mondanod, hogy a színmagyar területeket meg csatoljuk vissza. Vagyis már eleve el kellett volna venni.

Megjegyzem egyébként, hogy a trianoni döntés előkészétése során az egyes kormányok (pl. Benes) atom nagyokat kamuztak a nemzetiségek eloszlásáról. Én azért nem vennék rá mérget, hogy ezek a számok pontosak...
@apika2: persze, de az egyház nem áll köztem és Isten között mint közvetítő. az egyház mint földi szervezet arra való, hogy közösségi élményt adjon.
@Max val Birca: Trianonért: Keresd a nőt! Ráth-Végh stílusában: Clemanceaunak volt egy magyar menye, ám akit eleinte nem, de aztán megkedvelt és szeretett. Én ismertem ennek a hölgynek az unokaöccsét (kémikus, MTA doktor) és elmesélte, amikor Clemanceau halála közeledtével lebetegedett, csak ez a menye volt képes ápolni és csak őt tűrte meg maga mellett. Nekem, amikor ezt elmesélte, akkor ez a sors fintoraként hatott, de állítólag sok köze a döntéshez ennek nem volt. Max. érdekesség.

hvg.hu/Tudomany/20110928_trianon_clemenceau
@Penivaldes: azért perselyeznek a mise közben, mert van egy rész, a felajánlásnak hívott szakasz a prédikáció után ahhoz kapcsolva, hogy a zsidó utolsó vacsorán is az Istennek ajánlották az étkeket. A misén ezt a pap teszi meg a hagyomány szerint a borral és a kenyérrel, a hívők pedig az áldozati ajándékukat tetszés szerint melléteszik a pénzükkel.Tudod, mint a szegény asszony a bibliai történetben. A zsidó hagyományok alapján az áldozathoz hozzájárult az is, aki a templom fenntartásához hozzátett.

Ez a logikája, hogy miért akkor, és miért így perselyeznek. Azt meg továbbra se hiszem el, hogy a katolikus templomban jobban figyelnék a kezedet, mint máshol. Ezt te érezted így, gondolom nem kevés előítéleted folytán.
@apika2: ne oktass ki kérlek:)))
és nincs előítéletem a katolikusok iránt. vidéki katolikus gimnáziumban végeztem. és senki nem zaklatott hogy nem vetek keresztet.
@Penivaldes: 1, A Benes dekrétumok még mindig érvényben vannak.

2, Szlovákiában jelenleg erőszakos asszimiláció folyik (amiért szerencsére elég sok EU-s emberke is felemelte a szavát).

@Max val Birca: Ez még mindig engem igazol, köszi.
@Letícia: a hölgy a Clememceau kastélyban hunyt el.
@apika2: "Persze hogy Isten mindenek felett áll."

Hát ha elolvassa az ember az ószövetséget, amiben ugye elég sokszor esik róla szó, hogy úgy mondjam konkrétan színre is lép, akkor láthatjuk, hogy a keresztény isten egy kegyetlen, szadista, megalomániás, erőszakos, kicsinyes, kapzsi, homofób, nőgyűlölő, rasszista, bosszúálló, sértődős alak.

Tényleg mindenek felett áll!
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
nem, Szlovákiában van asszimiláció igen van, de a helyi magyarok sem akarják megőrizni magyarságuk. és ez a nagyobb baj.
@Pipas: A trianon körüli etnikai határokért feles lenne harcolni. Ugyan ott lennénk utána mint most. A mostani etnikai határt kellene végre meghúzni.

Bár egyre jobban hajlok a Koszovói megoldás felé.
@Penivaldes: Tökéletesen egyetértek veled. Az egyház nem áll közted, s Isten között, sőt, minden eszköze megvan hozzá, hogy segítsen a közelebb juttatásban. Nyilván ehhez nem az kell, hogy minden egyházi személynek, vagy az egyház nevében beszélőknek alárendelődjünk (talán itt érdemes egy kicsit visszatérni a poszt témájára), hanem valóban a forrásokig, és a tiszta magyarázatokig tekintve beépíteni életünkbe mindazt, amit lelkiismeretünkkel elfogadhatónak tartunk.

Mondjuk hívőként a KDNP éppen a necces kategóriában van, ha a személyeit nézem. De elolvasva az alapító iratukat, azt mondom, jó lenne ha az alapján is működne egy párt nálunk...
@Pipas: olvasd el Ezékiel könyvét is. ószövetség, Isten, és mégsincs benne bosszúállás.
@Penivaldes: Nem kioktatásnak szántam, csak életszerűtlennek találtam a szituációt. Most meg végképp. Nem néznek ki, mert nem vetsz keresztet, de kinéznek, mert nem dobsz pénzt? Ne már... Ennyire nem vagyunk ám rosszak:)
@Pipas: Isten hozott Iván Gábor vagy egy követője:)
@Penivaldes: Ha büntetést kell fizetned azért, mert anyanyelveden szólalsz meg, lehet neked se lenne sok kedved ellenkezni. El kell fogadni, hogy vannak aki inkább megpróbálnak törvény szerint, nyugodtan élni.

Az ellenállásban meg az itthoniak se segítik őket.
@apika2: igen csak a Biblia adhat alapot, és mellette a szépirodalom olvasása, ami segít közelebb jutni Istenhez.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Szerintem meg vissza a területeket és hogy ne legyen vita a nemzetiségiek megoszlásából mindenki menjen haza. Aki románul beszél, az menjen romániába, aki csehül az menjen csehországba.

Olyan legyen a magyar térkép alakja mint amilyen volt régen, a színe meg olyan, mint most! :)
@apika2: Akkor a te plébánosod biztos harangozott. Nem a plébi szabja meg az egyházi hozzájárulást, hanem a püspök. Az pedig a nettó jövedelem fél vagy egy százaléka. Ha csak az a bizonyos 47500 van egy családban, akkor az minimum 2850 forintot jelent évente. Persze egyszerűbb a kevesebbet beszedni, aztán az állami pénzre hajtani. Pont a hitesek példája mutatja, hogy pusztán azzal, hogy fillérekkel beérjük, nem leszünk sikeresebbek, mint azok, akik kérik a tizedet. Szerintem jót tenne az egyházaknak, ha megpróbálnának megélni a híveik által befizetett pénzből, és nem azt a tudatot erősíteni a hívekben, hogy az államnak és az egyháznak számolatlanul van pénze, mert ez nem igaz. Ha valami fontos nekem, akkor arra áldozok: sok helyen lehet ingyen netezni, számomra mégis fontos, hogy otthon is tudjak száguldozni az interneten, ezért áldozok rá. Szeretem a sportot nézni, ezért olyan tv előfizetésem van, amiben sok sport csatorna van. Ez a kettő már messze meghaladja a fizetésem egy százalékát, tehát ha a hobbiaimra ráköltöm a fizetésem 5-10%-t, akkor talán a számomra fontos közösségre is szánhatnék annyit. Ráadásul a túloldalon is látnák (papok), hogy mennyire gondolják komolyan a hívek ezt az egészet. (Mondjuk kiderülne, hogy baromi kevesen, közel se a lakosság 60%-a)
@Penivaldes:

Ahol egy nemzetiség nem tömbben él, ott erősebb mindig az asszimiláció.

Erre a legjobb példa Magyarország. Trianon előtt csak a zsidók és a németek között fordult elő az asszimilálódás a magyarsághoz, a többieknel szinte soha. Trianon után viszont a magyarszági kisebbségek megszűntek, mert már csak kisebb pontok maradtak, s nem volt meg a megfelelő erő. (S persze Kádárék kifejezetten erőltették is a magyarosítást, de ez csak gyorsította a folyamatot.) Manapság NEM létezik Magyarország egyetlen olyan falu sem, ahol a lakosok ne magyarul beszélnének hétköznapi kommunikációjukban. Maximum a 70 éven felüliek beszélnek még aktívan kisebbségi nyelven. Olyan falvakban, területeken, ahol származisáilag szinte nincs is magyar ember valójában! S persze van egyfajta nemzetiségi reneszánsz 20 éve, a gyerekek igyekeznek megtanulni őseik nyelvét, különösen a sváboknál, ahol a nyelvtudás eleve értékes a munkaerőpiacon..., de másoknál is előfordul. De ez már alapvetően magyar anyanyelvűek által való nyelvtanulás, egy IDEGEN nyelv megtanulása, mert ez már idegen nyelv, hiába volt a nagyszüleim anyanyelve.

Most személyes példámat is elmondtam ezzel. Én is 17 évesen tanultam meg "anyanyelvemet", azaz pontosabban nagyszüleim anyanyelvét, mert természetesen magyar az anyanyelvem nekem is. S bár sikerült majdnem anyanyelvi szinten magtanulni őseim anyanyelvét, bizony az igazi anyanyelvi beszélők előtt mindig "lebukom", mert észlelik, hogy "furcsán beszélek" (= enyhe magyar akcentusom van), na és ha hosszú számokat kell összeadni, magyarra kell váltanom, mert ezt csak magyarul tudom hibamentesen...
@Pipas: :D

Ezzel nem lennénk sehol.

1-szer abba kell hagynunk végre ezt. Ez szól az összes Kárpát-Medencei népnek.
@Penivaldes: "olvasd el Ezékiel könyvét is. ószövetség, Isten, és mégsincs benne bosszúállás"

És? Gondolom a spanyol inkvizíció is azokra a részekre korlátozta a figyelmét, amiben nem arra biztatnak, hogy verd agyon a szomszédod meg add el a lányod, mi? :)
@Max val Birca:
jó én is asszimilálodott zsidók és szlovákok leszármazottja vagyok egyrészről. de nálam ez itt be is fejeződik.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Hogyne, persze, hagyjuk abba. Állítsuk vissza a határokat, menjen mindenki haza, aztán szerintem maradhatnak is a határok akár ezer évig is... :)
@Pipas:

Alapvetően a győztesek célja politikai volt, nem etnikai határok meghúzása. Ha etnikai határokat akartak volna, akkor a bécsi döntések hatátrvonala lett volna az etnikailag igazságoshoz a legközelebbi.
@Max val Birca: "Manapság NEM létezik Magyarország egyetlen olyan falu sem, ahol a lakosok ne magyarul beszélnének hétköznapi kommunikációjukban."

Te mekkorákat kamuzol barátom, az kilóg a sorból. Nem sokat járod a vidéket mi?
@Pipas: A gond az, hogy ez a határ a büdös életben nem volt 1000 éves.

Azután alakult ki, hogy szerencsétlen Zsigmond elveszítette Dalmáciát. Majd nem sokkal utána meg is változott.

Azt viszont nem tudom, hogy a nagy MAGYAROK miért mindig a Zsigmondi jelképekhez ragaszkodnak. Térkép, Szentkorona tan...

Amúgy mi mikor költözünk, hogy az avarok visszakapják a földjüket?
@Max val Birca: jah, tudom, tudom. Csak a második bécsi után olyan vicces ormányos lett a térkép, az nem olyan szép, az eredeti kerekded jobb lenne... :)
@Penivaldes:

A Kiegyezés utáni magyar kisebbségi politika nem volt semmivel sem rosszabb, mint ami abban a korban Európában szokásban volt. Sőt, az 1868-ban elfogadott nemzetiségi törvény kifejezetten modernnek számított Európában.

Miért nem működött akkor ez a törvény? Mert míg a magyar közvélemény túl nagy engedménynek tartotta, addig a kisebbségek – elsősorban a szerbek, a románok és a szlovákok – pedig nevetségesen kevésnek gondolták. Ők már szeparatizmusban gondolkodtak, nem nyelvhasználati és kisebbségi jogokban.

S ha a magyar állam területi autonómiát adott volna az érintett területeknek? Nos, ez pontosan ugyanoda vezetett volna, hiszen egy területi autonómia elsősorban mint lépés a függetlenség felé jelenik meg az érdekeltek gondolkodásában. Különösen Európa keleti felében, de még a nyugati részén is ez a helyzet. Elég csak mai példákra gondolni: a szinte teljes autonómia pl. Spanyolországban nem csökkentette a katalán vagy a baszk szeparatizmust, hanem éppenhogy legitimálta és növelte azt. (Azt hiszem ezek után érthető, hogy miért hadakozik az összes román párt a székely autonómia ellen. Azért, mert mindezt ők is tudják.)

Az egyetlen halvány lehetőség az lett volna, ha a magyar politikai elit erősítette volna a Habsburg Birodalom integritását, lemondva a magyar önállóságról. Mert valójában éppen a magyarság kezdte ki először a Birodalom integritását 1849-ben, amit a többi nemzetiség csak követett.

Dehát reális lehetőség volt az, hogy a nacionalizmus, a nemzetállami törekvések fénykorában a magyarok mindebből kimaradhattak volna? Igencsak valószínűtlen ez. A kor nacionalizmustól erősen fűtött közvéleménye is minden bizonnyal elsöpörte volna azt a politikust, aki nem küzd a nacionalista eszményért.

Tehát felesleges vádolni a Kiegyezés kori magyar politikai elitet. Valójában nem álltak előtte igazi alternatívák. Bármit is tett volna, az eredmény ugyanaz lett volna.
Elég vicces ez a hirtelen önjáróság. Úgy tűnik megtelt a persely, az egyházak nincsenek rászorulva az állami pluszpénzekre.
Legalább most megtanulják, hogy semmi sincs ingyen.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "Amúgy mi mikor költözünk, hogy az avarok visszakapják a földjüket? "

Mér? Kérték? :)
@Бабаяга: Nem harangozott, nem foglalkozik politikával, pedig több oldalról is keresik állandó jelleggel.

Nálunk a lépviselőtestüket határozza meg a hozzájárulást, és nem a püspök. ..és annyi a kérés, amennyi a lehetőség.

Egyetértek azzal, hogy az egyházaknak előbb - utóbb leginkább a saját lábukra kell állni, csak a hozott örökség kissé nehézkes. egy közepes barokk templom karbantartása kerül annyiba (sokszor mint a település egyetlen látnivalója), amit nehéz előteremteni. Rendben, hagyjuk pusztulni, ne fizessenek mások egy épületért. A könyvtárakat meg tartsák el az olvasók az olvasójegy árából, mert én rászánom a fizetésem x százalékát, hogy megvegyem magamnak a művelődésemhez - szórakozásomhoz kellő irodalmat.

Hangsúlyozom: szerintem is csökkenő állami támogatást, növekvő egyházi bevételt tartanék magam is fontosnak.

Na, egyek is pihenni, szép hétvégét mindenkinek.
@Fabius:

"Nem, nem azt amelyiknek a fia a kereszten kíntornázik, hanem amelyiké a Videoton kettőben focizik!"

:D:D:D:D:D

Esküszöm, nem vagy teljesen ép... :)

Jó poszt, plusz pont annak felemlegetéséért, hogy hogy nyilatkozott a 90-es évek legelején még a kereszténydemokratákról Viktor (lásd: a poszt címe). Azóta milyen keresztyén lett!

Homogenizálta már a gyerekei vallását? Mer' valamelyik nincs is megkereszőve, valamelyik katolikus a harmadik mittoménmilyen...

Nem kicsit vérciki ez a miniduce. Óriási égés a pasas, szégyen, hogy megszavazták (és nem-szavazták) kétharmaddal...
@Pipas: Ha tudnának ilyenről, lehet kérnék. Önálló állam jobb mint az Oroszországi Föderáció.
mandiner.hu/cikk/20120616_tokes_titkos_bukaresti_paktum_jegelte_a_magyar_autonomiatorekveseket#comment1211535

éljenn...okosok...megint basszuk telibe az Erdélyieket...sok szónak...

hol a bizonyiték...ááááááááááá
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

A magyarok problémáiért nyilván az ufók felelősek.
Ez szimpla szellemi igénytelenség, pont olyan, mint hogy, amikor az adóhatóság kérdezi, hogy hogy lehet, hogy a kisebbségi önkormányzatnak juttatott mondjuk 13 millióból 12 millióról nem tudnak elszámolni, akkor "azért ütnek, mert néger vagyok".
Szánalmas.

Az meg nyilván szintén az ufók műve, hogy lassan bármerre indulunk kifelé az országból, mindenhol minden jobban működik.

De legyen, akkor én egy öngyűlölő hungarofób magyar vagyok, nem tudok mit tenni, vállalom.

:D
@Penivaldes:

Nagyon sokan vannak így.

A vicc, hogy a szélsőjobban pl. erősen felülreprezentáltak Mo-n az asszimilánsok. Marha vicces, hogy az utóbbi 20 év legnépszerűbb szélsőjobb pártjainak (MIÉP, Jobbik) elnökeit mindig a magyarországi szlovák kisebbség adja...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Én már az egéc verecke sztorit sem nagyon hiszem. Mond itt mindenki mindent...

@Max val Birca: Mit meséljek?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Az meg nyilván szintén az ufók műve, hogy lassan bármerre indulunk kifelé az országból, mindenhol minden jobban működik."

Tudom, hogy ezt manapség divat hangoztatni, de azért mi tudjuk, hogy ez nem így van ugye? :)
@Pipas: de így van...jó persze az ukránok felé még nem...
@Pipas: bármint hogy nem az ufók a hibásak? szerintem meg igenis ők.
@Pipas:

Olyan magyarországi vidékekről, ahol a 70 éven aluli lakosok nem magyarul beszélnek a hétköznapi kommunikációjukban.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró): És külön pont azért, mert a jelszó ugyanaz maradt, más tartalommal:D
@Penivaldes: Ne bántsd E.T.-t! Olyan cukin világít az ujja.:)
@Max val Birca: ezzel nem értek egyet. 80-as években is voltak olyan települések Pest megyében, hogy aki a másik faluból házasodott, az gyüttment lett, és nem nézték jó szemmel! Szóval az asszimilálódás nagyon erős volt a paraszti közösségekben is, és ennek oka a pénz volt! Sváb településen - pl. Újhartyán - egy nem svábot, egy úramisten, csóró magyart nem szívesen láttak a családban. Mert az más, az nem fegyelmezett, az szétviszi a vagyont. Ha módosabb volt, azt még csak-csak elfogaták. Ez még az én gyerekkoromban, a 80-as években ez jelen volt! És olyan is volt, hogy megtűrték a vejkót, vagy a menyt, de nem sok becsülete volt. Vagy ha dolgos volt, azt mondták, hogy dolgos, csak kár hogy nem sváb!:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: vállalom akkor én is!:) A magyar okos, büszke és nagyon élhetetlen...:(((
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Azt soha sem értettem miért lesz valaki a saját nemzetiségével/etnikumával szemben rasszista.

Azt értem, hogy másokkal szemben miért, de a sajátjával szemben...

@Pipas: Látod ezért kell mai szinten megoldani a problémát, és nem a múltban.

"Tudom, hogy ezt manapség divat hangoztatni, de azért mi tudjuk, hogy ez nem így van ugye? :)"

Nem, szerintük egy kínai "robotgyerek" is jobban él, mint nálunk egy középvezető.
Miért utálják a zsidókat az emberek?

Miért utálják a zsidókat a gondolkodó emberek?

Miért utálják a zsidókat az értelmes emberek?

Miért erősödik világszerte a zsidóellenesség?

A csúnya nagy orruk és vizenyős buta szemük miatt?

Tudja ezt valaki?
@Letícia:

Ennek a nemzetiséghez semmi köze. Színmagyar falvakban is kinézik a máshonnan betelepült színmagyart.
@Letícia: gyávát kihagytad, és a megalkuvót...okosnak okos, meg makacs is...
@felebarát: Na akkor lehet disszidálni Romániába, ott úgy is ballibernyák kormány van. A magyart meg sokan megértik.
@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: kedves Niki cica, hülye kérdésre hülye választ lehet adni. azt meg nem adunk neked. menjél inkább játszani.
@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Miért utálja valaki a patkányokat és szereti a mókusokat?

Amúgy mert a szekta könyvében az van, hogy bűnösök.
@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: "Tudja ezt valaki?"
Én csak azt tudom, hogy szép nagy barom vagy!

És felejtsd el, hogy cica lennél. Maradjunk inkább a patkánynál, vagy a görénynél.
@felebarát: Az emberek az esőt? Az esőt csak a hülyék utálják, hiszen nélküle nincs ennivaló.

De a zsidókat miért utálják?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: ki vagy te, hoyg meg mond ki hova menjen :D?

kettő egy jobb liberális kormányra várok :D

egyéb közlemény?
@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: a zsidókat csak a hülyék utálják :D

@Penivaldes: okso kis lány :D buksisimi
De amióta világ a világ tűzzel-vassal üldözik a zsidókat. Folyton rettegnek és menekülnek. Miért?
@felebarát: Gondoltam, ha ennyire szar, akkor szeretnétek egy jobb országba menni. Románia tökéletes célpont. Néha félholtra vernek ballibernyák kedvességből, de az csak a vendégeknek kijáró szeretetet jelképezi.

"kettő egy jobb liberális kormányra várok :D"

Na akkor már 2-en vagyunk. :)
Mindig az a holokauszt...

De miért?

És miért jön az új?
@Hertelendi: Na, ha te zsidó vagy, akkor kezdem érteni miért. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: ha megyek a másik irányba...hamarosan, ne aggódj...
@felebarát: De ha annyira jó Románia, akkor miért is nem arra mész? Ott magyarul is értenek, csak kiverik miatta a fogad.
@Letícia: helló Leti! ugye mijjen unmalmas lett a TG klub? egy kicsit probaltam feldobni egy ál konfliktussal... de semmi... unalmas mint az árvaházi szülőértekezlet....
@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: azért, mert a történelem ismétli önmagát, és mivel kisiklott az egész, nem volt betervezve, igy jön még a szar...

és mivel gyülölet uralkodika földön, igy el leszünk még egy ideig :D

de meg lehet próbálni szeretni ezt a kis hülyét is. :D
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: kinn élsz?...vagy tapasztalat?...

nem tudom, feelingre nem arra, most még nem...
@felebarát: tegyünk azért, hogy a szeretet uralkodjon. szedjünk virágot, és együk meg!
@Max val Birca: Más kutatások a cáfolatot cáfolják. Kommunizmus valszeg télleg nem volt az őskorban. Egyéb olvasnivaló: humánetológia, szociál- és evolúciós pszichológia.
@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:

Még ez sem igaz. Pl. Izrael megalakulása előtt az iszlám országokban nem üldözték a zsidókat.
El tudnék képzelni egy olyan filmet (Charles Bronson) helyett csuti nemzetírtó himbálódzik a kötélen, miközben emberei nyelvükkel tartják a magasban
DÖGÖJJJ meg orbán meg a nyugdíjvédelmetek
@felebarát: Tehát akkor a holokausztot, Haynau rémuralmát, a D-Day-t, Hirosimát mind tekinthetjük hülyeségnek?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: hogy jutottunk el ide, onnan, hoyg szinte mindenhol jobb már a helyzet, vagyis hamarosan jobb lesztől, hirosimáig?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Többször voltam ott is, ukrajnában is, soha semmi bajom nem volt, hogy magyarul beszélek. Kurvára pechesnek kell lenned, hogy pont belefuss neonácikban odakint.
@felebarát: Te kérdezted, hogy kint élek-e Romániába. Gondoltam akkor te is csak olyan dolgokról szoktál beszélni amit átéltél. Gondolom a súlytalanságot se tartod lehetségesnek.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Na akkor lehet disszidálni erről a lepratelepről. Semmi gond odaát, és még jobb is mint MO.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: gondolom, te is megkérdezed a külhoni magyarokat, hoyg itthon élnek, ha nem akkor meg leoltod őket, hoyg tudna beleszólni , ha nem él itthon...

és igen inkább olyanokról beszélgetek..mert ezt is meg azt is el lehet igy is meg úgy is mesélni...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: enyhe gyűlölet van benned és méél yfájdalom, akarsz róla beszélni?
@felebarát: Ha tényszerű dolgokról beszél akkor minek oltanám le.

Ha azt mondja, hogy Gyurcsány szar, ha azt mondja OV. szar, akkor teljes mértékig igaza van, annak ellenére, hogy nem itt él.
Csak nehany temahoz igy omlesztve:

Deli harangszo: Nandorfehervar volt az utolso alkalom, hogy a romai egyhaztol erdemi (szavakon tuli) segitseget kaptunk. A keresztes hadakat a Wiki 30-35 ezerre teszi. A siker utani harangszo viszont sajnos, be kell ismerjuk, nem a magyar dicsosegnek szol(t), sokkal inkabb annak, hogy a TOROK (es ezzel az ISZLAM TERJESZKEDES) LEGYOZETETT, illetve csak idore MEGALLITTATOTT.
Jol mutatja az egyhaz hozzaallasat ugyunkhoz, hogy 70 ev mulva Mohacson mar nem harcoltak mellettunk keresztes katonak. Ami ertheto, mert akkorra az Ottoman birodalom a gorog es alban partszakaszt teljes egeszeben, a horvatot pedig ugy fele aranyban elfoglalva a papai allamot sakkban tarthatta.

Csak adalek, hogy mig 1848-ban szamos zsido tiszt, es kozlegeny harcolt a magyar ugyert, akozben a katolikus egyhaz a Habsburg-haz partjan allt mindvegig. Ami reszben ertheto, az 1848-as aprilisi torvenynek, a dezsma eltorlesenek ismereteben.
Az egyhaz nepek iranti szereteterol es megbecsuleserol sokat tudnanak meselni a legendariumukat szinte teljesen elveszito keltak, skandinavok, rengeteg del-amerikai es afrikai nep.

Trianon:
A teruletek elcsatolasa nem egyhazi hatokor, az magyar belugy. Es ne legyen ketsegunk azok utan a teruletek utan az egyhaz tovabbra is megkapta a maga "jarandosagat" az adott orszagban.
A fentiek alapjan teljesen ertheto, hogy az egyhaz nem kulonosebben zaklatta magat a trianoni dontessel kapcsolatban, es nem is igazan ohajt foglalkozni a temaval. Meg ha az egyes magyar politikusoknak es maganszemelyeknek nem is tetszik.

Szamomra csak egyetlen dolog nem vilagos: hogyan nem tudjak megerteni Fideszes, KDNP-s emberkek, hogy az ugylet ugy szol, hogy a kormanyzat adja a zsetont - csereben az egyhaz kuldi a szavazokat?

Ennyi nem tobb. A katolikus egyhaz, mely 1000 even at volt vilagpolitikai tenyezo, nem foglalkozik azzal, hogy egy kis mitugrasz mit kakaskodik a maga szemetdombjan.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Szerintem ezt nem te döntöd el, hol fogok élni és mikortól.
Ne minket utálj, hogy nem kolbászból van a kerítés és nem mézeskalácsházikók vannak kacsalábon, és a magyarok nem tündi-bündi tökéletes lények.
@simple observer 1.0: A déli harangszóról annyit, hogy nem a diadal után lett elrendelve, jóval előtt (majd 1 hónap).
@Penivaldes: Kissé túlzó demagóg dumának tartom azt, hogy a határon túl elgyepálnak, mert megszólalsz magyarul.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

1, Egyiket se állítottam.
2, Nem neked mondtam.
3, Én továbbra is javaslom, hogy ha ennyire szar ez az ország, és ugyebár világpolgárok vagytok akkor disszidáljatok nyugodtan. Románia tökéletes célpont mint fentebb kifejtettem.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Mi is kissé túlzásnak tartjuk, de ez van. Ha nem tetszik szólj rá a szlovákokra.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: ez úgy hülyeség, ahogy van. Rossz duma. Nyilván vissza lehetne vonni a Benest, és külön kezelni a kártérítést, erről biztos lehetne tárgyalni. És az is hülyeség, hogy etnikailag "tiszta".
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nem kell mindent elhinni amit hallasz. A hétköznapi ember nem támad rá csak azért a másikra, mert az magyarul beszél. Na, amit te állítasz az a színtiszta rasszizmus, nem amit Egér mondott.
@simple observer 1.0: Én úgy tudom, a harangszót imára szólítás céljából vezették be, a török veszedelem miatt.
A Velencei Köztársaság és a Vatikán meg küldött pénzt az udvarnak, a harcokra, de javarészt elsikkasztották. Nem a tudjukkik, hanem a mindenkik, akik hozzáfértek.

Egyházügyben én sem értem a fideszt. Az egyházak nemzetközi szervezetek, a katolikus főleg tényező a mai napig, és kb. önmaguk szolgálatára esküsznek fel. Zsebretenni nem lehet őket, vagyis nem OV-nak.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Szóval a magyarok saját magukat verik össze? Melyik esetben is volt ez a vád?

"Na, amit te állítasz az a színtiszta rasszizmus"

Ezt pontosan nem tudom mire érted.
@Max val Birca: a mai napon szinte mindig egyet értek veled, hogy lehet ez?:)))
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Ha mi elmegyünk, ki tesz azért hogy jobb legyen? Talán azok akik eldagonyáznak a szarban, és azt mondják, nem is olyan vészes?
@saravad: a Fideszt már lassan senki sem érti... Olyanok, mint a Fekete Lovag a Gyaloggaloppból. Támad, nyissz, támad, nyassz, de csakazértis támad. Biztos van valami titkos záradéka a NER-nek, ami tiltja a "belátás" szó használatát, az összes ilyen jellegű tevékenységgel egyetemben...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Sose jártál még se a szlovákoknál, se az ukránoknál, se a románoknál, nem igaz? Azért hiszed el, hogy kint azért máris megvernek meg magyarul szólalsz meg. Tudod mi a legrosszabb ami veled történhet? Hogy néz rád, vonogatja a vállát és elhabogja az anyanyelvén amit elhebeg. Oszt csókolom. De nem fog rádtámadni, mert magyarul beszélsz. Ezért egy egész országról azt feltételezni, hogy rögtön megütik azt aki magyarul beszél. Ez borzalmasan rosszindulatú és tudatlan hozzáállás.
@Max val Birca: de biztos lehetett volna más kimenetel, ha az akkori magyar kormányzó erők nem állnak ellen olyan vehemensen, hogy a Monarchia átalakuljon valami unió félévé, pl a cseheket is beleveszik a buliba. Talán másképp harcolnak a háborúban, vagy Magyarország, nem félve a saját kisebbségeitől, nem száll bele a háborúba stb.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Tudjuk nélkületek ballibernyákok nélkül ez az ország összeomlana. Köszönjük, hogy itt vagytok nekünk alsóbbrendűeknek.

youtu.be/FdghRwWfaOQ
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
"A déli harangszóról annyit, hogy nem a diadal után lett elrendelve, jóval előtt (majd 1 hónap). "

Igazad vagyon, most rakerestem, es leltem rola iziben valamit.

www.urbanlegends.hu/2005/09/hunyadi-es-a-deli-harangszo/
@saravad:
"Zsebretenni nem lehet őket, vagyis nem OV-nak."

Bar a papai allam csillaga erosen lealdozoban van, de azert a tortenelem legnagyobb, es mindezidaig legsikeresebb globalizatora aligha Viktortol fog hasra esni...
@aritus:

Egyetértesz velem? Sürgősen fordulj orvoshoz, mert ez rossz jel, hiszen őn közismerten egy közveszélyes magyarellenes, globalizmuspárti, keresztény fanatikus vagyok... :-)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Sose jártál még se a szlovákoknál, se az ukránoknál, se a románoknál, nem igaz?"

Nem igaz. :D

Mindig feltételezel rólam egy csomó hülyeséget, közben pedig lófaszt se tudsz rólam.

"De nem fog rádtámadni, mert magyarul beszélsz."

Szóval akkor magukat verték össze. Felettébb különös.
@aritus:

Igen, ez volt az egyetlen lehetőség, de még itt is kellett volna az a feltétel, hogy az OMM (ill. átalakulás esetén: az AEE, Ausztriai Egyesült Államok) ne lépjenek be a háborúba vagy ne veszítsék el. Mert veszteség esetén bizony még akkor is szédtedték volna az AEE-t a győztesek, akkor is, ha a lakosok nem akarták volna.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "Azt soha sem értettem miért lesz valaki a saját nemzetiségével/etnikumával szemben rasszista."

Egyszerű
Mert elegem van
Elegem.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Te vagy kiakadva azon, hogy nem minden sunshine és happiness. Mi látjuk, hogy mi az ami nem jó, mi az amin változtatni kellene. Nem sértődünk be attól, hogy valaki kimondja az igazságot a gazdaságról, politikai berendezkedésről, társadalmi viszonyokról.
Mert úgy nem megy, ha rögtön a kritikára azt mondjuk rasszista és húzz az országból, ha ilyen szar.
És igen, ballibernyákoktól megy előre az ország, ha azok nem nemzetiszínű zászlóba csavart fejjel rohannak a falnak, mert mi milyen faszák vagyunk és tökéletesek. Hanem ne adj isten még le is veszik hogy lássák merre tartanak.
@Max val Birca: Látom még mindig meg vagy áldva az Ausztriázással. A magyarok viszont maximum az AMEE-be mentek volna bele. Viszont a Dunai Föderáció valószínűbb név lett volna.
@Max val Birca:
persze az az isten alapította akit te kreáltál tegnap, mert ugye isten nincs, nem volt és nem is lesz...ebből következően nem képes alapítani semmit sem...milyen bizonyítékaid vannak arra, amit itt összehordasz a papírkosárból?

randa egy idióta vagy lelköm...vagy gonosz pojáca?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Te tényleg azt állítod, mindenkit megvernek, mert megszólal magyarul?
@Interlock: nagy hiba teljesen hülyének nézni őket. A mobil fizetési rendszer, pár bank, energiacégek államosításával, hozzá az egyéb, összefonódó turpisságokkal (közmunka, közbeszerzés, extraprofit-ellenesség)egy masszív rendszer épül itt. Simplicity jegyében átgondolva: a gazdaságban mindenféle szereplők dolgoznak, és a jövedelem egy részét az államnak befizetik. Ha az egész gazdaság főszereplője az állam, akkor az összes profit az övé.

tudom, ez primitív elgondolás, (nem is az én projectem) meg nem is fog úgy működni, de épp ezért lesz itt sírás-rívás.
@Penivaldes: Őt ez nem érdekli, mert vagy nem érti, ami valószínű, vagy néhány extrém, elszigetelt esetből általánosít. Így is meg úgy is ostoba.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Akkor miért nem csatlakozol Slotához és romboljátok porig BP-t tankokkal?

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Én ilyeneket mikor csináltam? Mikor mondtam olyat, hogy itt minden happy?

"Nem sértődünk be attól, hogy valaki kimondja az igazságot a gazdaságról, politikai berendezkedésről, társadalmi viszonyokról."

Ki is lett leantiszemitázva mert elítélte Izraelt? Ki is lett le diktatúra imádózva mert elítélte a köztársaságot mint államformát? Ki is lett Horthy imádó mert leírta, hogy nem ő tehet a holokausztról meg a 2. vh-ról?

"És igen, ballibernyákoktól megy előre az ország, ha azok nem nemzetiszínű zászlóba csavart fejjel rohannak a falnak, mert mi milyen faszák vagyunk és tökéletesek. "

Te tényleg azt hiszed, hogy miattatok forog a föld. :)

Sajnos ki kell ábrándítsalak. A világ megy előre veletek vagy nélkületek is. Nem csak a liberalizmus képes jót adni ennek a világnak, ahogy ez igaz a baloldalra is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Én ilyet sose mondtam.

@Penivaldes: Szerintem azt próbálja bizonygatni, hogy ezért még senkit sem vertek el.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

Az elnevezés mindegy. A tartalom a lényeg. Ha a tartalom az, amit a Habsburg-ház reformkörei javasoltak, akkor nevezhetjük bárhogy. Nem ragaszkodom az "Ausztria" szóhoz, lehet más is.

Itt egy térkép
antiantiglobalista.files.wordpress.com/2012/06/us-of-austria.png
van róla egy saját térképem is, mely jelzi a határokat jobban, de most nem találom hová tettem...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Úgy is van. Nem is tudom mi lenne velünk nélkülük és felemelő "eszméik" nélkül. :)

www.mommo.hu/kep/popup/434747/d6ca2eefe2
@rodeo36:

Bizonyíték? Mire? Isten kívül áll a természettudományos bizonyítás területén.

Persze neked jogodban áll tévedni, s abban hinni, hogy nincs Isten.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Bár látnánk, ahogy a modern jobboldal képes az országnak valamit nyújtani egy antallon, orbánon kívül... Annyira de annyira jó lenne.

Szóval áruld el, téged vertek meg? Megszólaltál magyarul a határ túloldalán, hogy az istenit de meleg van és máris elgyepáltak? Csak úgy? Áruld el, tényleg akarom tudni, téged vertek meg mert magyarul beszéltél odaát?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "Te tényleg azt hiszed, hogy miattatok forog a föld. :)

Sajnos ki kell ábrándítsalak. A világ megy előre veletek vagy nélkületek is. Nem csak a liberalizmus képes jót adni ennek a világnak, ahogy ez igaz a baloldalra is."

Viszont, csak a "liberális baloldal" működik.

Egyéb megoldás?
:DDD
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Ez nem igaz amit állítasz, szövegértés... Az én állításom:
nem fognak azért megverni, mert megszólalsz magyarul a határ túloldalán.
a tiéd:
megvernek, mert magyarul szólalsz meg.
@Max val Birca: ez érdekes trianonrol...

mennyit is csatoltak el, és milyen arányban magyarokat
@Max val Birca: Ez tényleg jó térkép. Az 1000 éves birodalmat meg nem lehetett volna egyben tartani abban a formájában ahogy a jobbikosok akarják.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A rasszizmusodról.

@Gábriel angyal: Libernyákként elismerem, hogy vannak jó eszméi a ballibernyákoknak. Viszont pont az ideológiám miatt nem tudok olyat kijelenteni, hogy csak a liberalizmus tudja előre venni a világot, csak az a jó, a többi szar.
@Max val Birca: jah azt nézem, ha egy 50 km-rel lenne kitolva a határ, akkor alig lenne magyar a határokon túl..a Székelyeket kivéve
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

1, Pontosan tudod, hogy Viktort nem tartom jobboldalinak.

2, Mivel sokáig Baloldali uralom volt ebben az országban, akinek a hatalma át lett konvertálva. Másfelől a magyar lakosság a kommunista agymosás miatt kevésbé fogékony egy individualista, konzervatívabb, reformpárti kormányra, mint egy kollektivista forradalmárra.

3, Nem, nem engem vertek meg.

"megvernek, mert magyarul szólalsz meg. "
Félreértettél, vagy szándékosan belemagyaráztál.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Melyik álomvilágodban?
Jó, akkor rasszista is vagyok. :(((
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

Csak a liberalizmus vitte előbbre a világot.
Miért, mi még???
Szánalmas.
@felebarát:

Inkább elmegyek meccset nézni. Nyomorult droidok.
@saravad: :-)
Én pont nem szoktam lebecsülni őket, azt hiszem... Inkább az a jellemző, hogy óvatosan fogalmazok, mert néha nekem támad valaki, amikor azt mondom, kőkeményen ott van ám ebben a logika. Sokan az ellenfél dicsőítésének vélik azt, ha a képességeit elismeri az ember.
Én annyit mondok, nem értem őket. Ha kétharmaddal úgymond bármit megtehetnék az országért, alighanem én is "bevetnék" sok mindent, talán engem sem neveznének ideális demokratának, de valahogy úgy akarnék dolgozni, hogy ha utolsó rendeletemmel az egész pártom választási szereplését megtiltom, akkor is engem, illetve minket akarjon visszaszavazni a többség...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: menjél, kár hogy csak háromnegyed kilenctől lesz :D

smájli volt a végén, nyügöske :D hisztis vagy ma?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

Örülök, hogy ebben egyetértünk.

A magyarság sajnos a két szék közül a földre esett ebben az ügyben.

Két dolgot akart a magyar elit:
- független magyar államot, szuverenitást,
- megtartani az "ezeréves" határokat.

Na most, egyszerre ez képtelenség volt.

Egyébként a Ferenc-Ferdináns féle tervezet etnikailag a lehető legjobb:
- a magyar tartományon belül maradt volna a mai Szlovákia déli sávja, valamint a mai Vajdaság legészakibb része, pl. Szabadka,
- szintén a magyar tartományban maradt volna a partium nyugati fele, valamint Dél-Baranya,
- a német többségű nyugat-magyarországi részek, pl. Sopron átkerültek volna az osztrák-német tartományba,
- a mai Ukrajna kb. 10 km-es határsávja a mai Mo-gal a magyar tartományban maradt volna,
- lett volna egy másik magyar többségű többségű tartomány: Székelyföld,
- több százezres magyar lakosság csak a román többségű Erdély tartományban maradt volna, minden más magyar (eltekintve pár tízezres magyar lakosságtól Ruténiában, Vajdaságban és Szlovákiában) a magyar és a székely tartományban élt volna.

A hivatalos nyelv úgy lett volna, hogy a közös hivatalos nyelv a német lett volna mindenhol, minden tartományban a hivatalos nyelv pedig a német lett volna + más helyi nyelv, pl. a magyar tartományban a német és a magyar, a székely tartományban a német és a magyar, az erdélyi tartományban pedig a német, a román és a magyar, stb.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

én is ezt mondtam...ha annyival kijjebb lenne a határ, semmi baj nem lenne...legalábbis etnikai úton...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
1. Attól hogy te nem tartod annak, attól még az.
2. Ezzel egyetértek, de kiegészíteném azzal, hogy az elmúlt 22 évben könnyebb volt az elveszett puha diktatura romantikájára apellálni, mint felelős polgárokat nevelni. Ez pedig mindkét oldal bűne.
3. Ezért nem szabad kategórikusan kijelenteni. Vannak akiket azért vernek meg főként idegengyűlölők, mert magyarul beszélnek, de ez nem általános, egy társadalom által űzött hobbi. Ahogy mi sem verünk meg minden egyes arabot attól még, hogy két határőr megtette. Nem is esne jól a feltételezés, és kurvára kiborítana.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Dehogyis vagy az. Attól még hogy Jerry mindig elbánt Tommal, nem lesz rasszista;))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: az vagy bele kell törödnöd a megváltozhatatttkanba..szóval nincs segítség:)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "nem tudok olyat kijelenteni, hogy csak a liberalizmus tudja előre venni a világot, csak az a jó, a többi szar."

Miközben ők a tolerancia és másság bajnokai ebben valahogy marhára nem azok. Rajtuk kívül mindenki csak pusztulásba akarja vinni a világot ők viszont felvilágosultak és haladók, akiknek mindent köszönhetünk. :)

Ezek után nem csoda ha úgy tudják, hogy tudják, aztán erre föl merik és teszik is. :) Utána pedig kimondják, hogy "jöjjön el az én országom" amely állandóan újratermeli az új degenerációt. :)
@felebarát:

Igen, bár nem mindenhol 50 km.

S vedd hozzá, hogy aki a határon túl van, az sem külföldön van, hanem egy másik tartományban, azaz ugyanabban az országban, Nagy-Ausztriában, mely 15 belsőleg autonóm szövetségi tartományból állt volna.
@Max val Birca: én nem a nagy ausztriáról beszélek, hanem a mostani határról...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

1, Ez a te véleményed. Ugyan annyira tudod egzakt módon bizonyítani, mint én a sajátomat.

2, Nem mondtam, hogy nem bűnös, csak megindokoltam, hogy miért nincs. Sajnos a jobboldal szarul jött ki a rendszerváltásból. Idővel majd lesz jobb is. 18 év baloldali kormányok váltogatják egymást. Én meg úgy vagyok vele, hogy nem eshet minden nap. :)

3, Nem mondtam, olyat, hogy minden magyart megvernek mert magyarul beszél. Engem se vertek meg. Mondjuk olyan nagyon belső területeken nem jártam.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": én bízom abban, hogy a modern magyar jobboldal most születik. Nehezen, nyögvenyelősen, a hagyományokhoz való kötődés miatt többszöri kisebb nekifutásokból, de nagyon remélem, hogy sikerül kipucolnia magából a fölösleges sallangokat, és megtalálja a teljes mellszélességgel vállalható helyét.
@Penivaldes: Pontosan!:D
@felebarát: Azt ugye tudjátok, hogy akár 1 nm terület elcsatolása a jobbiknak és a többinek ugyanilyen világfájdalom és nemzetcsonkítás lenne? A fidesznek is.
@Gábriel angyal: Ez minden ideológiánál megvan. Az viszont igaz, hogy a liberalizmus egyik alaptétele, hogy elfogadjuk a másfajta gondolkodást.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": nem, mert ha anno igy alakitják ki, nncsenek ezek a határvillongások, és a jobbik se alakul ki
@felebarát:

Nem rád vonatkozott, mellényomtam! :DDD
@Gábriel angyal:

A mi változatunk működik, a tiétek nem, szar ügy! :DDD
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
"a liberalizmus egyik alaptétele, hogy elfogadjuk a másfajta gondolkodást."

Na ezt aztán nap mint nap érezhetjük a bőrünkön itt is. :))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Leszarom a Jobbikot, meg a FIDESZ-t.
Ne két szektához egyre jobban hasonlító szervezet miatt állok ki egy igazságosabb határért.
@Gábriel angyal: A jobboldali liberalizmus ilyen. Nem tudom baloldalon mi a szar történt ezzel az eszmével.
@Penivaldes:

Én néha Tom-nak szurkoltam... :DDD
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: 3. Nem olyanrég vitáztunk, leírtam, stimmelt. Ha te nem fogadod el szíved joga, de attól még nem lesznek balosok. Akkor sem ha belefeszülsz sem. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy az EU-b belül 2010 óta balosok vannak többségben, mert megszorításokat javasolnak a hiány tartása miatt...
2. Eddig minden kormány tett azért, hogy az öngondoskodó, tudatosan választó, felvilágosult állampolgár még véletlenül se legyen jelen nagyobb létszámban. Látod, most sem azon vitázunk, hogy felvilágosítással, iskolai oktatással javítsunk a helyzeten, hanem hogy tudnánk szavazatot maximálni. A pártok érdeke a tudatlanságban tartott szavazó, a társadalomé meg ellenkezőleg.
3. Szerintem ott se lett volna más, csak kevesebben értik amit mondasz. Mondjuk Ukrajnában Munkácson se nagyon akarnak megérteni... Ha nem vagy marha peches, nem fognak soha bántani a magyarságod miatt. Szerintem.
@Interlock: Tartok tőle, hogy ahhoz a fidesznek anyagilag és egyéb módon nagyon gyengülnie kell. Ők nem fognak egy tapodtat se elmozdulni.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: bizony ám. család nézte egyűtt mindig.))
meg a Frédi és Bénit.)))
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

Végülis mindenhol lett volna egy helyi meghatározó etnikum, s annak a nyelve lett volna a tartomány hivatalos nyelve + a német + ha van még jelentős kisebbség, akkor annak a nyelve is. Tehát pl. Erdélyben a fő etnikum a román, így a román hivatalos nyelv + a német + mivel a magyarok aránya 35 % lett volna, még a magyar is. Három nyelvnél több egyetlen tartományban sem lett volna.

Kétnyelvű tartományok:
- Szlovákia - szlovák és német,
- Szlovénia (Carniola) - szlovén és német,
- Székelyföld - magyar és német,
- Magyarország - magyar és német,
- Csehország - cseh és német,
- Ruténia - ruszin és német,
- Tirol - olasz és német,
- Trieszt - olasz és német,
- Nyugat-Galícia - lengyel és német,

Egynyelvű tartományok (csak német):
- Germán Bohémia
- Germán Morávia
- Germán Ausztria,

Háromnyelvű tartományok:
- Horvátország - horvát, német, szerb,
- Vajdaság - horvát, német, szerb,
- Bosznia - horvát, német, szerb,
- Erdély - román, német, magyar,
- Kelet-Galícia - ukrán, német, jiddis.

Kelet-Galícia esetében volt olyan terv is, hogy esetleg legyen négynyelvű, azaz a lengyel is.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: á, dehogyis... Azért nem vagyok politikus, mert a forrasztópákát jobban szeretem, és a gépeket könnyebben az akaratom alá tudom rendelni :-)
@felebarát:

Mit értsek ezalatt, hogy
"Hmmmmm"
???
:DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igazad van, én is írtam ilyesmit a másikba tegnap. A meccset nem néztem - a család férfiai szerint abszolút várható eredmény született, sőt a ír kapus kurvajó volt, mert még egyszer ennyi lehetett volna- , de amit az írek csináltak a végén, azt igen. Hihetetlen,hogy így is lehet. A szpíker azt mondta, hogy ő mindenképp az írekkel megy vissza, mert azok valami fantasztikus hangulatot csinálnak még így elpáholva is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

1, Az a baj, hogy te minden áron úgy állítod be mintha lenne valami bizonyítékod arra, hogy tévedek. Ugyan annyira lehet igaza mindkettőnknek. Nem egzakt dolog, tehát nem is lehet egyértelműen eldönteni. A te bajod, hogy minden áron csak azt vagy képes elfogadni, hogy a tiéd az egyetlen igazság. Amúgy az EU bal többségű.
hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_Parlament

2, Persze, csak ez nem tartozik most szerintem ide.

3,Csak sajnos nem egy ember van aki nagyon peches a te nézőpontod szerint.
@simple observer 1.0: egyébként Trianonnál nagyobb bajunk az a tény, hogy a rendszerváltás hajnalán egy tál lencséért, illetve X és Y, n+ 1 elvtársak pillanatnyi hasznáért eladták az állami vagyont.
@Max val Birca: Hasonlót kellene amúgy végre elkezdeni erőltetni az EU-ban is. Keresni végre egy közös nyelvet, aztán gyerekkortól kezdve kötelezővé tenni.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Tartok tőle, hogy ahhoz a fidesznek anyagilag és egyéb módon nagyon gyengülnie kell"

Én nem tartok ettől - inkább úgy fogalmaznék, alig várom :-) Alig várom azt a napot, amikor észhez tér végre a tábor becsületesebb része, magához trombitálja a csendben undorodó, de mégis arra húzó rétegeket, mutatnak egy elfogadható, a szükséges kompromisszumokat felajánló alternatívát, aztán lerúgják a Fidesz maradékát a büdös picsába a magyar közélet éléről, és memutatják, hogy igenis jöhet jó jobbról is, nem egyformán jó, nem kánaánszerűen jó, de vitathatatlanul jó, becsületes, és sikeres.
Alig várom :-)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: már csak az a kérdés, hogy azt a nyelvet értsék meg világszerte (angol), vagy csak a világ egyes, kiemeltebb részein (angol, spanyol, német, a kínait inkább hagynám)? Új nyelv megalkotásában én valahogy nem annyira bíznék.
@Letícia: Slotának meg az elvált neje magyar... :-DDD
@a szív fészkei: nemtom, régebben. Most tényleg nagyon vad dolgokat állít, és agresszíven. Talán megsértődött:
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
@apika2: Most akkor katolikus vagy-é? Mi az, hogy a képviselőtestület határozza meg a hozzájárulást? Vagy nálatok az a divat, hogy ami tetszik, azt elfogadom a püspöktől, ami nem arra teszek magasból, és megyek a fejem után.
Valahogy Rómában is megy a dolog. Az Il Gesu nem a jezsuitáké, hanem az államé, és még nagyon sok templom. Franciaországban több, mint 100 éve einstandolták az összes templomot, tehát a francia egyháznak sincs gondja a barokk és korábbi templomokra, mivel bérlik őket az államtól. Tehát fölösleges elővenni állandóan a műemlék kártyát.
@a szív fészkei: nem bírta a nej jó magyar vére a bunkó szlovák puha, fáradt gőzt!:D
@Interlock: Egyértelműen az angolt támogatom. Ha ez annyira nem tetszik a németeknek, franciáknak, spanyoloknak, magyaroknak stb, akkor menjenek vissza az időben hódítsák meg ők a fél világot(ez a spanyoloknál talán megvan)és terjesszék el ők az internetet a saját nyelvükkel.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nincs olyan, hogy igazságosabb határ. Pláne 90 év után. Csak újragenerálja az országok közötti konfliktusokat. Arra jó, hogy újabb 90 évre legyen okunk utálni a másikat, mert mégsem olyan igazságos az a határ.
@aritus: Na most mi rosszat mondtam? Nem is fikáztam a szektát. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Miért ne lenne?

ujszo.com/files/imagecache/story_image/files/2-271-1910-album_img-500.jpg

Amúgy mint már fentebb mondtam egyre jobban támogatom a Koszovó-féle megoldást. Az az ott lakó kisebbségnek is jobb lenne.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Azt mondják, hogy az angol könnyebb, mint a német, francia vagy spanyol. Szerintem ezért is szeretik oktatni. :D No és az amerikai nagybát se felejtsük ki az angol terjedésénél.:D
@aritus: Gyakorlatilag azóta fle nemfogom - vagy nagyon is - amióta minden csepp erejével azon fáradozik, hogy a Fideszt baloldalinak állítsa be minden szempontból. Mert akkor lehetne azt mondani, hogy lám, lám: a jobboldal semmiről nem tehet, hisz a Fidesszel,mint a baloldal legsötétebb zugából előtörővel, ütött Marx apánk - a háta mögött Kossuth - a magyar népen!
Vagy nem tudom,mi a búbánatos véreres lóalkatrészt reszel itt 24/24-ben.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem tudom, a többit nem tanultam. De sokan a spanyolt istenítik.

Lehet okokat keresni. Ha a többi nyelv így lemaradt az az ő baja. Azt támogatom ami a világnyelv. Oldják meg ha annyira a franciát, spanyolt, németet akarják.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Arról beszélünk, hogy egy országot újra feldarabolnánk, csak mert az nekünk kedvezne. De kedvezne a románoknak? Nem valószínű. Szlovákok se örülnének neki, ha pedig kiderül, hogy nem a legjobb falatok kerülnek hozzánk, akkor újra rajzolnánk?
90 év alatt kialakult egy helyzet. A cél az lenne, hogy felnőtt emberek módjára próbáljuk meg kezelni. Ne pedig valami elmebeteg paranoia szerint, ahogy most teszik a politikusok. Ráadásul az eu-ban annyira nem izgi a történet, mert a határ szimbolikus. Te is szabadon jöszmékelhetsz, ők is. Amire szükségük van leginkább, hogy úgy élhessék meg a magyarságukat, hogy közben legyen a lakóhelyükön jövőjük. Nem határ átpakolásra.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Európában az angol mellett a német vagy a francia valóban hasznos lenne. Egyetértek veled, de munkavállalás szempontjából a két nyelvnek az angol mellett határozottan nagy haszna van. A két nyelv valamelyikével európa jelentős részét le lehet fedni, hogy hol dolgozol. :)
jav: fel nem fogom

Ahogy azt sem, minek ezen a Trianonon ennyit rugózni.

Malina Hedviget megverték véresre a magyar szavai miatt Szlovákiában. Ennek ellenére a férje szlovák, az ügyvédje szlovák, akik segítetek ott neki a harcát megharcolni belügyér és más hatalmasok ellen, azok is mind szlovákok. Nem az a lényeg, hogy ezek EMBEREK maradtak és bátran mellé álltak? A gyereke gondolom is-is kultúrájú lesz, és az miért olyan nagy tragédia?

Bassza meg, ha ő ezek után élni és szaporodni tud egy szlovákkal, a pere/sorsa képviseletét rábízta egy szlovákra - akkor mi innen mit ugatunk elszlovákosodásról elítélőleg????Élhessenek már úgy,ahogy ott akarnak és tudnak! Egybesült Európa, legyen ennek haszna, de Orvbán és a molyirtó szagúak nem hagyják.

Nem attól jómagyar valaki, csak ilyen felszínes gics-szinten, hogy itt bőgeti a trianoni lemezt, nyafog és harangoztat. Beadtam erdélyi fiatal véleményét, aki normálisan akar ott élni másokkal együtt. Kövér aknásítása hamvakkal sem sikerült. Nem kéne ebből már felébrednie a zombiknak?

És ja, volt rokonom Marosvásárhelyt, nem éltek negyven éve se olyan borzasztóan rosszul: csicskáztatták rendesen, a románokat. Minden szolgálólány az volt, akik a magyaroknál leisztoltak, nehogy ők belefáradjanak a háztartásukba...
@Interlock: Én is várom, ne érts félre. Csak arra utaltam, hogy a fidesz foggal körömmel fog ragaszkodni, halott ujjai közül kell kivenni a helyet egy új jobbos pártnak.:D
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "Egyértelműen az angolt támogatom"
Tulajdonképpen ez így logikus, legalábbis a világ mai állása szerint. És azt hiszem, ez ellen leghangosabban legfeljebb a franciák tiltakoznának, úgy kell nekik :-)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Pont azért javaslom a darabolást. Az kevésbé rossz a kisebbségnek.

Itt pedig nem a húsos falatokról van szón, hanem az etnikai határokról.

"Ráadásul az eu-ban annyira nem izgi a történet, mert a határ szimbolikus. Te is szabadon jöszmékelhetsz, ők is."

Annyira jó, hogy fogalmatok sincs ennek a dolognak a jelentőségéről. Nem azzal van a baj, hogy nem jöhetnek át. Többségi magyar lakta területeken melyeket erőszakkal csatoltak el, szlovák/román stb kormányok döntenek. Komolyan nem értem meg ezt miért nehéz felfogni.

"Amire szükségük van leginkább, hogy úgy élhessék meg a magyarságukat, hogy közben legyen a lakóhelyükön jövőjük. Nem határ átpakolásra."

Erre akkor van legtöbb esélyük, ha magyar kormány dönt róluk, nem pedig egy idegen nemzetiségű. Ezért van értelme átpakolni a határokat. Persze akiknél a határ mint fogalom addig terjed, hogy felmutatom-e az útlevelet vagy sem attól nem várom el, hogy megértse.

"Európában az angol mellett a német vagy a francia valóban hasznos lenne."

Mivel ha van egy egész EU-ban beszélt nyelv így feleslegessé válik az amiről beszélsz. Pont ezért lenne értelme a közös nyelvnek.
@Interlock: Leszarom a franciákat. Ha nem akarnak megszólalni angolul az az ő bajuk.
@a szív fészkei: Az a legnagyobb gond, hogy azok a területek pl. szlovákiában, ahol nem beszélik a többségi nyelvet, azok gazdaságilag lemaradtak, szegények. Minek vigyenek oda tőkét, ha a munkás nem beszél, csak kicsi magyar?! Ezzel lehet hazavágni rendesen valakit. Csak a saját nyelvét beszéli, de mást nem. Pedig lehet attól még lám, jól beszélni más nyelvet,és jól megélni belőle, közben önmagunk maradni.
De annyira nyomják, hogy magyarul tanuljanak az iskolában, hogy nem is veszik észre, hogy ha nem beszélik a többség nyelvét akkor hiába lesz ő magyar, attól még szegény marad.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": egyre kevesebben íratják magyar iskolába a gyermeküket, pont ezért.
@rodeo36: mert ugye isten nincs, nem volt és nem is lesz..

Te csak tudod....
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": kábé négymillió passzív szavazó, százezres tömegben országot elhagyó ember van ma itthon. Egyszer, csak egyszer kezdene valami olyan formáció, amelyik nem megy bele semmiféle adok-kapok mutogatósdiba meg relativizálós versengésbe, hanem kitartóan kiáll egy elfogadható jövőkép mellett, mindenkit partnernek tekintve, aki nem nyíltan ellenség - az orbáni Fidesz, amely ma érdemtelenül foglalja el, és üresíti ki a jobboldal helyét, a karjaival együtt veszítené el az ujjait.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ha nem járna pénzbüntetés azért mert valaki magyarul szólal meg akkor lehet más lenne a helyzet.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: 90 évvel vagyunk trianon után. Ez rögzült, megkövesedett. Szerinted rajtatok kívül, ki akarna ezen változtatni?! Senki. Mert nincs értelme. Ha arról van szó, akkor a kisebbségek is köszönik szépen, de remekül vannak, és ezt osztja majd az egész világ.
Háborúzni akarsz? Akkor miért állnál meg az igazságos határoknál? Utópisztikus elképzelés, hogy nekiesel egy szuverén államnak, csak azért, mert vesztesen kerültél ki egy háborúból.
Mi szólna mellette? Etnikai alapon igazságos lenne? Kinek? Nekünk? A románoknak nem. Csak ti nem vagytok ezzel megbékülve, és még mindig nem azon vagytok, hogy ez megtörtént 90 éve, ez a helyzet, mit tudunk kihozni belőle, hanem hogy daraboljuk fel országokat, mert szerintünk az a jó. És amilyen hülyék vagytok, azt hiszitek, az érintett országok majd azt mondják: ja, hogy az etnikailag igazságos, az úgy mindjárt más, máris aláírjuk, hiszen mit számít egy országnak egy kis területvesztés, ha azzal egy 90 éves békeszerződés miatt verünk mindent szét.
Látom már, hogy cserélik a betétet a tollban, nehogy már az aláíráskor fogyjon ki.
Ha valaha megpróbálsz külföldön állást találni, akkor azt fogod látni, hogy európa nagy részén az angol mellett az elhelyezkedési esélyeid megtöbbszöröződnek, ha mellette németül vagy franciául is beszélsz. Nem várom el, hogy megértsd, ez olyan világpolgár dolog. De határozottan van logikája. Persze ha az ember szarpucolni megy ki, vagy mekiben dolgozni, akkor az érettségi angol is tökéletes. De annyi se kell, sok honfitársunk csinálja angliában is. De ha ennyi nem elég, ne adj isten kvalifikáltabb állást szerezne, akkor nem elég az angol franciáktól az osztrákokig.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Egyik sem könnyű vagy nehéz. Ez mindenképpen egyéni kérdés, s jellemzően a tanuló anyanyelvétől függ.

Az angolnak kifejezetten sok olyan jellemzője van, mely miatt nem ideális világnyelvnek (pl. hatalmas szókincs, nehéz kiejtés, nehéz írás), de az, hogy mi a világnyelv és mi nem az, nem racionális kérdés. Egy nyelvből világnyelv jellemzően spontán módon lesz.

S tény: kb. fél évszázada az angol az egyetlen világnyelv.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Van fogalmad mit jelent az, hogy közös nyelv?

Az meg a vicc kategória, hogy a román kisebbség jobban érdekel mint a magyar. Persze tudom a te liberális értékrendedet nem zavarja, hogy magyarokat törvényileg bűnösnek tartják. Kíváncsi lennék mennyi tüntetést szerveznétek, ha ugyan ilyet bevezetnénk a cigány kisebbség ellen.

Azt meg látom neked nem sikerül felfogni, hogy nem a 90 évvel ezelőtti határokat akarom. Egy ma igazságos etnikai megoszlást szeretnék.

Ezt pedig legjobban úgy lehet elérni, ha létrejön errefelé 4-6 új állam.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": legjobb ha anyanyelvi szinten beszéled az adott ország nyelvét. akkor nincs gond.
@Interlock: Akkor nemcsak a fidesz lenne kartalan.
@Penivaldes: Nem vádolom őket. Minden szülő jobbat szeretne a gyerekének. Csak a gond az, hogy nincs meg az egyensúly a két élet között. Az pedig baj.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Már megint általánosítasz. Nem mindenhol és nem minden egyes megszólaláskor.
nol.hu/kulfold/szlovakia__nyelvtorveny_ujratoltve
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Az meg a műveletlenség jele, ha szerinted ezt csak háborúval lehet elérni.

Azt furcsállom bennetek a legjobban, hogy minden kisebbségért úgy kiáltok, de bezzeg a magyarok törődjenek bele az elnyomásba, felesleges vergődniük.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Ez is Romániában érezhető. A nagy erdélyi városokban élő magyarok jobb munkát kapnak, mert szinte mind beszélnek jól románul is. Az ellenpélda a székelyek, ahol a nagy többség nem tud románul, vagy csak nagyon alapszinten.

Mindenképpen pozitív a több nyelv tudása. S ennek nem kell az anyanyelv rovására mennie.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": és iithon meghúznak a nyelvvizsgán:)))
mint bátyám ismerősét. kint élt finneknél, ott dolgozott (nem mekiben) angol volt a kommunikációs nyelv. (finnek elég jól beszélik) tehát a srác is jól beszélt. hazajött, nyelvvizsga a diplomához..megbukott.
@Penivaldes: Ez olyan, hogy lehet jól beszélsz magyarul, de egy nyelvtan vizsgán megbuknál.
@Max val Birca: Persze hogy nem. Ezért mondom, hogy az egyensúlyt kell megtalálni. Hogy a kintiek az anyanyelvvel és kultúrával meg tudják élni magyarságukat, de közben be tudjanak illeszkedni és boldoguljanak a többségi társadalomban is.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Ezért írtam, hogy tényleg azt képzeled, hogy a románok és a szlovákok a kisebbségben lévő magyarok kedvéért területről mondanak le. Mert nem fognak. Épeszű ember ilyet nem csinál. Ők se tennék. Beszélhettek napestig, húsvétig, és kezdeményezheti ezt bárki bárhol, le fogják söpörni az asztalról. Mert nincs rá szükség, felesleges, mint katolikus papnak a farok. Több konfliktust, haragot, ellenérzést szülne, az 3-4 millió magyar még nekünk se ér meg ennyit, nemhogy a világnak. Ha igazságos határt akarsz, harcolj érte, szó szerint. Mert másképp nem kapod meg. De ez úgyis testhez álló nekünk magyaroknak, nem igaz? Egyedül a világ ellen, a nagy meg nem értett nemzet.
Már megbocsáss, de inkább leszek a szemedben műveletlen, mint olyan ostoba, hogy azt feltételezzem, hogy rajtunk (és ebben sem vagyunk egységesek) kívül bárki érdekét szolgálná, beleértve a határon túli magyarokat egy ilyen habókos javaslat, amit valószínűleg ti tartottok egyedül igazságos határrendezésnek.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Látom nem sikerül továbblépned ezen a dolgon.

Azt azért elárulhatnád, ha mondjuk holnap megszállna minket egy ország akkor onnantól kezdve mennyi időnk lenne a függetlenségünk kivívására. Mármint mennyi idő után nem lesz sértés és szemétség a megszálló féllel szemben az ellenállás.
@Penivaldes: Nekem is van ismerősöm. Valahol angliában végezte a főiskoláját, hazajött, gondolta, lenyelvvizsgázik. Megrántották.:D
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nem értem. Rengeteg olyan pár van, akik két különböző országból, két külön nyelvvel jönnek, mégis át tudják adni a gyerekeiknek a kultúrális és nyelvi örökségüket. De mi magyarok, bezzeg még erre se vagyunk képesek, mert mindent vagy semmit játszunk. Ha már nem magyarul tanul a gyerek, akkor ne fárasszuk az anyanyelvével. Az, hogy megtanulja-e a gyerek, a szülőn múlik. Ha megvan a szándék a magyarság megőrzésére, akkor meg fogja a gyerek tanulni a nyelvet, és a kultúrát. Ha nincs, akkor nem fogja. Nem bonyolult.
@Penivaldes: Miért is?

Mikor először beültél nyelvtanórára akkor mindent tudtál amit elmondott a tanár? Vagy nem beszéltél magyarul? :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Az elmúlt 90 évben üldözték elnyomták irtották a magyarságot. Egyes Habsburg törekvésekről nem is beszélve. Még is megmaradt. Azt hiszem elgondolkodhatnál miket írsz le.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: én a nyelvtanórákon nem figyeltem:))
igen ez hiba volt tudom.
@Penivaldes:

A nyelvvizsga nem a nyelv tudásáról ad számot Magyarországon, hanem a nyelvvizsga anyagának ismeretéről, különösen a Rigó utcai nyelvvizsga esetében.

Ismerősöm spanyol anyanyelvű. Magyarok gyerekeként született Venezuelában, kettős anyanyelvű, spanyolul még egy kicsit jobban is beszél, mint magyarul, nagyobb a szókincse.

Amikor Mo-n dolgozott, kellett neki nyelvvizsgapapír a munkahelyén. ELment a Rigó utcába, s meghúzták a vizsgán. Ugyanis mutattak neki egy képet egy piramissal, piramisépítő munkásokkal, fáraóval, Nílusról, s mondták, hogy meséljen a kép alapján. A venezuelai iskolában meg alig tanult óvilági történelmet, így 3 mondatot tudott csak kinyögni.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Bárki ide költözhet Magyarországra, ha akar. Csakhogy az erdélyiek basznak idejönni. Szarnak rátok, és nem kérnek a szabadságharcotokból sem. Hagyjátok békén őket.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Wow lassíts harcos, 67 éve béke van, hallgatnak a fegyverek. Nincs se háború, se megszállás, se szabadságharc. Béke van. Senki se szállt meg senkit amihez nem volt joga. Mi kurva nagyot buktunk a háborún, megfizettük az árát, ez a területeink 2/3-a volt. Senkit se érdekel hogy a háborúban vesztes féllel igazságosan bánnak el. Gondolom hallottál, a jaj a legyőzötteknek mondásról.
Háborúztunk, vesztettünk, a győztes diktált. Ez erről szólt, nem igazságról, etnikumról, pláne nem rólunk. Ne kezdjünk már 90 éves dolgokon pörögni, amiken nem tudunk változtatni, mert az nem visz előre. Sopánkodhatunk, papolhatunk igazságról, meg vághatjuk a durcás képet a világ felé, hogy elbántak velünk, de basszus, ezer éves államról beszélünk, aki már ismeri a dörgést, háborúzott és szerzett területet eleget ily módon. Most mi kerültünk vesztes helyzetbe, mi fizetünk. És tudod mi a rossz hír nektek? Senki a világon nem hatódik meg, vagy lesz bűntudata attól, hogy milyen igazságtalan a trianoni békeszerződés. Megedződött mindenki a hozzád hasonló sopánkodó, revizionista nyafogásokon, és már nem érdekel senkit.
Bolygatni akarod? Határrendezést akarsz? Nosza, legyen. De akkor te leszel az összeférhetetlen, uszító sudribunkó aki más országokat csonkolna meg, és nem képes a szomszédaival értelmes együttműködésre. Utána meg azon sopánkodnál, hogy miért tartja mindenki a magyarokat rossznak, a románokat, szlovákokat, szerbeket vétlen áldozatoknak, akiktől területeket vennének el a gonosz magyarok etnikai igazságra hivatkozva.
Ez nem 1930 kedvesem, mikor rossz érzés töltötte el a győzteseket a békeszerződések miatt. Ma már le se szarják, mi volt trianonban, de büszkén megünneplik a győzelmüket, mindkét világháborúsat. Mert nekik ez a fontos, nem az, hogy sérült egy - két ország a háború után.
@bőrmók: Bármikor elköltözhetsz Európa nyugati felébe ha nem tetszik.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Senki se szállt meg senkit amihez nem volt joga."

A Milyen alapon is szállták akkor meg a magyar lakosságot egyes környező ország, köztük pl a SZU?

Látom továbbra se fogod fel, hogy nem 90 évvel ezelőtti dolgok miatt pörgök. :)

A kérdésemre meg nem kaptam választ. Mennyi ideig nem szemétség a megszálló féllel szemben fellépni?

Az osztrákoknak, horvátoknak, szlovéneknek nem akarok neki menni.

Persze tudom, ki vagyunk mi, hogy a hatalmas Franciaországgal szembe merünk menni. Nem, hogy velük ünnepelnénk, mert legyőztek minket.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Amúgy arra kíváncsi vagyok, hogy elítéled-e a román, szlovák kormányt azért amit jelenleg tesz a magyar kisebbséggel.

Elítéled-e a szerbeket a magyar irtásért.
Latom megint kozponti tema lett Trianon. Igy valamennyivel a megemlekezesek utan talan nem akkora bun, ha leirok egy tanmeset egy beugratos kerdessel a vegen:

Egyszer volt, hol nem volt, van egy orszag.
Kis tulzassal azt is mondhatnank, hogy itt a szomszedban.
Ez az orszag viszonylag dicso, am kevesse ismert tortenelemmel rendelkezik. Sikerei csucsan 2.5x - majd' 3x (!!!) akkora terulettel rendelkezett mint a Trianon elotti Nagy-Magyarorszag, es 9x-10x akkoraval mint Mo jelenlegi terulete.
Az orszag jelenlegi terulete 2/3-a (!!!) a mienknek. Vagyis a mi 27%-unkkal szemben (Trianon utan), ez a bizonyos orszag 7-8%-ara(!!!) zsugorodott korabbi nagysaganak...

Es a kerdes:

Melyik az az orszag, mely ha europai vagy vilag esemenyen szoba kerulnek, allandoan csak az igazsagtalan leszalamizasukrol szolo hoborgest-horgest hallani toluk?
@simple observer 1.0: Nekem Litvánia ugrik be. Bulgária túl nagy ahhoz.

Amúgy ha a hőbörgőket le akarod hülyézni akkor említsd meg nekik a törököket.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

Szerintem nincs időkorlát. Ez szimpla akarat kérdése.

Ha van akarat, s a többség akarja, akkor fellép autonómiárt, elszakadásért, bármiért. Ha meg a többség ezt nem akarja, akkor nem lép fel.

Ezt a kérdést nem lehet jogi keretekbe szorítai, mert ilyenek nincsenek. Ez szociológiai kérdés.

A balkáni államok többsége 4-5 évszázadon keresztül nem létezett. Aztán a XIX. században megindultak a helyi nacionalista, szepararatista mozgalmak és végül elérték az államok visszaállítását. Volt ahol helyi fegyveres harccal (mai terrorizmusnak neveznék), volt ahol külföldi hatalmak bevonásával.

S a legmeglepőbb példa nem is balkáni, hanem spanyol. A mai Spanyolország 800 éven keresztül arab terület volt, arab állam volt a területén. Majd a XV. században a spanyolok rájöttek, hogy az arabokat ki kellene űzni és vissza kellene állítani a saját államot. 800 év múltán! Ez kb. olyan, mintha a XVIII. sz. végén a környező népek kiűzték volna a magyarokat a Kárpát-medencéből.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
Sajnos ezt a valaszt nem tudom helyesnek elfogadni.

A torok vonal sokaknal nem olyan semleges, vagy esetleg szimpatikus, hiszen megiscsak 150 evig ultek a nyakunkon...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

Bulgária sok területet vesztett, kb. az eredeti felét, ráadásul szinte teljesen bolgár többségű területeket. De ennek ellenére Bulgáriában ez nem köznapi politikai téma, csak történelmi emlék. Mo-n a gond az, hogy Trianonból köznapi téma lett, mintha valami mostanában felmerül aktuálpolitikai kérdés lenne.
@felebarát:
"ausztria?"

A wiki: en.wikipedia.org/wiki/Austria-Hungary
szerint Ausztria-Magyarorszag egyutt nem erte el azt a nagysagot, mint ami a peldam szerint "kellene". Egyutt is "csak" cirka 2x voltunk nagyobbak, mint a Nagy-Magyarorszag terulete.
Ausztria jelenlegi terulete pedig ugy 90%-a a mienknek.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Minden kormányt elítélek, amely elnyomja és korlátozza a kisebbségeit, és még inkább az olyanokat, amelyek népirtásban bűnösek. Ez nálam nem magyarság függő, és nem ítélem el őket jobban más kormánynál.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

A sógorom olasz, a két gyerek anyanyelvi szinten nyomja mind a két nyelvet. Nem ritka az olyan vita, mikor pl az egyik gyerek van raporton valamiért, és ha az anyjához beszél akkor magyarul, ha az apjához akkor olaszul nyomja. Simán nyelvet váltanak akár mondat közben a világ legtermészetesebb módján.

Ha egy gyerek hasonló módon tanul akár szlovákot akár románt a magyar anyanyelve mellé akkor nyelvi gond föl sem merül. De ez leginkább az édesszülején múlik.
@simple observer 1.0: Máskor próbáld meg értelmezni a szöveget.

A válaszom:

Nekem Litvánia ugrik be. Bulgária túl nagy ahhoz.

A megjegyzésem:
Amúgy ha a hőbörgőket le akarod hülyézni akkor említsd meg nekik a törököket.

Próbáld meg olvasni még egyszer, hátha úgy megérted mit írtam. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Pedig amiatt. Pl nem veszem észre, hogy annyira aggódnál a kurdokért, pedig szegények rosszabb helyzetben vannak mint a magyarok. Vagy esetleg újra lehetne rajzoltatni az USA területeit, hiszen az idiánok meg minden. Miattuk sem nagyon aggódsz. De nem aggódsz a tibetiekért sem, pedig az milyen igazságtalan?!
Egy jogellenesen fellépő állammal szemben bármeddig, de ha aláírjuk hogy átengedjük, mert elvesztettük a háborút, az nem jogellenes, így az ellen harcolni jogellenes.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Már megint bele kellett szaladnod ebbe a pofonba?

Ugyan úgy elítélem, sőt kapaszkodj meg, elítélem a palesztin, a baszk, a katalán és az újgúr kisebbség elnyomását is. Sőt elítélem a Szerbeket a németek, horvátok és bosnyákok népirtásáért is, ahogy elítélem a törököket az örmény népirtásért.
@Max val Birca: Pont ezt magyaráztam Csekknek is. Ő ragaszkodik a statikus határokhoz.
@mcc: azért mondom, mert tudom brühühühühühühü
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
Nos minthogy a "A megjegyzésem:" resz nem kapcsolodott szervesen az elozo valaszod egyikehez sem, igy eleg logikusnak tunt, hogy az kulon tartalmi felvetes, javaslat.

Am az ismetelt valasz utan, a megjegyzessel egyutt mar nyilvanvalo, hogy mi volt az eredeti szandekod, amit valoban felreertettem (elnezest erte, de mint irtam fentebb - szerintem - nem volt egyertelmu).

A teruleti adatok bizony Litvaniara es a Litvan Nagyfejedelemsegre vonatkoztak. Mely ha a Lengyel-Litvan Uniora gondolunk, akkor bizonyos ideig szomszedunk is volt. A beugratos kerdes pedig a hoborgesre vonatkozott, vagyis annak hianyara.
Érdekes a fenti eszmecsere Trianonról (főleg ahhoz képest, amit élőben hallhatok néha egyesektől).

Én évek óta szlovákiai magyarokkal dolgozom, néha szlovák szlovákkal is, nem 1-2, de párszáz emberrel. Nem reprezentatív közvélemény-kutatásom szerint többnyire: magyar identitásúnak vallják magukat. Gyerekek általában magyar iskolába járnak, főleg általánosba. Az otthoni politikáról is megvan a véleményük, de az itthoni nemzetvédelemért se rajonganak. Közigazgatásilag jelenleg nem szeretnének hazánkhoz tartozni. Az állampolgárságért nem tolonganak, bár volt, aki azért kérte, hogy magyarként lépjen nyugatabbra, volt, aki azért nem, mert szeretné megtartani a szlovákot is.

Etnikai konfliktusok a szlovák és a magyar nacionalisták között előfordulnak, de gondolom ezen senki sem csodálkozik.
@simple observer 1.0: "elnezest erte, de mint irtam fentebb - szerintem - nem volt egyertelmu"

Akkor jó, hogy pontosítottam. :)

Amúgy meg elég sok nemzetnek lenne min háborognia. :)
@Fabius:

Ha mindkét szülő magyar, akkor erre nincs esély. Hiába él a gyerek Romániában, ha mindkét szülője magyar. Otthon csak magyart fog hallani.
@a szív fészkei: pedig ebben egyetértek vele:)), lehet, hogy nem baloldali, de jobboldalinak, meg páne konzervatívnak (amit állít magáról) nehezen mondható.
Ez a jobb-bal felosztás meg szerintem már nem írja le a politikai palettát.
Az biztos, hogy a fidesz a jobb.ból is, meg a balból is a legrosszabb hagyományokat, gyakorlatot ötvözi.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: ne hülyéskedj már! Mert nekünk olyan jó, hogy magyar kormány dönt rólunk, nem idegen nemzetiségű?
A Finnországban élő svédeknek meg nagyon szar, hogy finn kormány dönt róluk, nem svéd?
És ma már a határon túl nincsenek 100%-os magyar lakta részek, a határok pakolgatásával kapnánk egy csomó dühös románt, szlovákot, szerbet stb. Hagyd már ezt, beakadt a lemez?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": azért mert tanul magyarul az iskolában, még nem jelenti azt, hogy nem tud szlovákul, sőt.
A monarchiában szinte mindenki tudott több nyelvet, a sajátját, a körülötte élőkét és németül.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
"Amúgy meg elég sok nemzetnek lenne min háborognia. :) "

Igy van. A 10-15 birodalom alkoton kivul, az osszes tobbi nep (mar amelyik nem tunt el a tortenelem viharaiban) tobbe-kevesbe vesztese volt a tortenelemnek.

Az mar a mi pechunk, hogy a hatarok "befagyasa" - vagyis az az evolucios szint amikor a legtobb nep/orszag letett a haboruskodasrol - minket epp ket vilaghaboru elvesztese utan ert.
@aritus: Én már számtalanszor elmondtam, hogy a FIDSZ-t kollektivista pártnak tartom.

Ma a bal-jobb oldal közötti szakadás meg legerősebben a kollektivizmus és individualizmus közötti ellentét adja.

Ezt érdemes nézegetne, egy kicsit más szemlélet.

www.politicalcompass.org/analysis2

Ez alapján egy enyhén, vagy közepesen kollektivista, közepesen autoriter pártnak sorolnám be.
|
|
* |
|
|
----------------------
|
|
|
|
|

Az meg, hogy azért balositom szerintük a FIDESZ-t mert utálom a baloldalt és/vagy mosdatni akarom a jobboldalt az ő bajuk. Azzal viszont nem tudnak mit kezdeni, hogy a Jobbikot jobboldalinak tartom.
@aritus: Ez nem a monarchia, ez már rég nem az a felfogás, mint annak idején. Sok magyar nőtt fel úgy, hogy vagy csak szlovákul/románul stb beszél, és magyarul nem, és fordítva. Sokaknak pont ez jelenti a leszakadást. Hogy nem beszélik
a többség nyelvét. @73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Mellettük Ruandát, irakot, szíriaiakat, RUF-et stb.
Nem szaladtam bele, mert nem elítélésről beszéltünk kedvesem, rugalmas határról... Ez nem ugyanaz. Nem érdekel igazán mit ítélsz el. De te beleszaladtál a saját csapdádba... Annyira arra akartad kihegyezni, hogy én elítélem el romániát és szerbiát, ha elnyomják a náluk élő kisebbséget, hogy elsiklottál a kérdés felett. Amire nem kaptam választ. Látod, válaszoltam, ogy elítélem -e a kisebbségek elnyomását ha azt szlovákia vagy románia csinálja.
@aritus: Pont ezért mondom a koszovói megoldást.

"Az mar a mi pechunk, hogy a hatarok "befagyasa" - vagyis az az evolucios szint amikor a legtobb nep/orszag letett a haboruskodasrol - minket epp ket vilaghaboru elvesztese utan ert. "

Dehogy fagytak be a határok. Ugyan úgy változik mint eddig.

Ebben az évezredben szűnt meg Jugoszlávia és lett belőle Szerbia és Montenegró, majd ez is ketté szakadt, Szerbiából kiszakadt Koszovó. Grúziából Dél-Oszétia és Abházia. Nemrég Szudán szakadt ketté. Belgium már a szakadás szélén egy ideje. Ugyan úgy sok másik európai ország, ezért is ellenkeznek sokan Koszovó ellen. Itt csak egy dominó kell, mint az araboknál, és megindul ez is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem tudom minek akarod összemosni a két témát.

Megkérdeztem, hogy elítéled-e ezeket az országokat, a határoktól függetlenül. Az meg a te bajod, hogy szerinted én nem ítélem el a többi országot emiatt. Megint megvádoltál aztán buktad.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Tartok tőle, hogy sok milliárd ember ragaszkodik a statikus határokhoz. Csak aki azt hiszi, hogy ha ide-oda rajzolgathat országhatárt, mintha ruhát modellezne hiszi azt, hogy a rugalmas megoldás a papíron kívül máshol megvalósulhat.
@Fabius: Én is pont ezt magyarázom. Hogy ez valahogy nem működik a határon túli magyaroknál. Vagy az egyik, vagy a másik. Pedig a gyerek olyan mint a szivacs, és magába szívja a körülötte beszélt nyelveket.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Valószínűleg azért harcolnak sokan a szabadságukért, mert annyira megfelel nekik a határ.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Kérdést feltenni vádaskodás? Olyan sok hely van a világon, ahol az autonómia vagy a rugalmas határalakítás égetőbb helyzet, mint a viszonylag statikus magyarság helyzetében. Vannak izgalmasabb helyzetek is, akár a küszöbön álló skót népszavazásról is az autonómiáról. Én pusztán szeliden érdeklődtem, hogy azok miért nem kerülnek terítekre, csak az ezerszer lerágott csont trianon.
Sajnálom, ha te minden kérdést adok-kapoknak veszel. Pedig csak szerényen kérdezek.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: és az, hogy kiszakadt Koszovó, az olyan jó? Azóta is háborús helyzet van, békefenntartók tartják fent a békét. Se Szerbia, se Koszovó nem nyert ezzel semmit. Az egész Jugó háború maga volt a tömény borzalom. Ha te ezt követendő példának tartod, komolyan mondom, beteg vagy.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Akik szabadságharcot vívnak, nem a határaikért teszik, hanem a függetlenségükért. Mi sem az etnikailag rugalmas határokért harcoltunk '56-ban. Hacsak valamit fatálisan félre nem értettem. A függetlenségért, önrendelkezésért, szabadságért harcoltunk, vagy a határainkért... Nehéz a válasz. Határ vagy függetlenség?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Mivel jelenleg Trianonról volt szó, így Trianonról beszéltem. Mint láthatod fentebb már megemlítettem más Európai országokat.
Azért meg nem fogok elnézést kérni, hogy a saját országom, népem sorsa érdekel elsősorban.
Amúgy magyarok után az ujgurok érdekelnek a legjobban, azok rokonainknak tartanak minket. :)
@aritus: oké, de amennyire a baloldal nyakába akarja a Fidesz
ámokot varrni, azt több, mint gyanús.

Franc tudja, mi a klasszikus már valóban: elmúlt pár év ugyebár, nem léphetünk kétszer ugyanabba a lábvízbe, változott a megítélés, a jelentés, minden.

Na de bocs: attól, hogy a Fidesz jóideje nagymagyar löttyös indulatokra - erről szól ugye a mai poszt:és erre a szokott jobbos beállítódásúak azonnal rezegnek, hogy igenis kell a harangozás, mert de nagy a gyász még mindig, de szörnyűség, stb. - alapozva rabol,(közben nyomat valami kádári utánérzést is a legszarabbjából valóban) attól még nem igazi baloldali: az elesettekkel, a nyomorulatabbakkal nem empatikus, nem felkaroló, hanem sőt. Kifosztja őket a csontokig leszívva a zsírjukat, mindenüket, elzárja a felemelkedésük elől az utat. Ezt még Rákosi- Kádár se tette meg, különben a sok, most pöffeszkedvbe uraskodó tajparasztja hol lenne? Túrná a Horthy naccságos uradalmát, vazze.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
Vegyük át még egyszer. Látom, nem értetted a kérdés lényegét:
ha már autonómia és rugalmas határok, miért pont trianoni határok? Miért nem aktuálisabb kérdés? Ha jól tudom, a skótoknál talán ebben az évben lesz népszavazás. Vagy ott vannak az írek...
Senki se ítél el téged, és a kérdés nem az volt, hogy te elítéled-e teszem azt az ugandai népirtást, mert nincs olyan ember aki ne tenné. Fel sem merül, hogy valaki a népírtást ne ítélné el.
@aritus: Ja igazad van, lehet jobb lett volna ott maradniuk hátha őket is elkezdik nép irtani.

A háború meg nem emiatt robbant ki.

Az meg ha egy nép szakadni akar, mert elege van a "honfitársaiból" az az ő dolga. Nem uom miért a koszovóiak (albánok) lennének a felelősek azért mert a szerbek agresszorok.

A háború meg nem emiatt robbant ki, hanem amiatt, hogy egyesek úgy gondolták, erőszakkal egyben lehet tartanom népeket, aminek következménye népirtás lett.

Ez nem 50-60 éve történt, ez a te életed része volt, otthonodtól pár száz km-re, és az USA-nak köszönhető, hogy nem keveredtünk bele. A szerbek nagyon szerették volna.
Vannak aki szerint a szentkétharmados felhatalmazást azért adták az emberek, hogy a fides mindent megváltiztasson. A kormány azt tervezi, hogy a közlekedésben is áttér a jobboldali kormányzásra. Természetesen szentkétharmados törvényben garantálva. Míg mások azt mondják, hogy a fides kapja be. Ön mit gondol? Ön szerint a kormány örökösen melyik oldalon legyen?
a) jobb
b) bal
c) középen
d) minek kormány, ugyse lesz kocsira pénzünk...
@aritus: Ez azt sem fogja fel, hogy - millióan megírták - amikor Horthy bevonszolta a fehér paripán riszáló seggét a visszacsatolt területekre, + vitte azt a csodás magyar beamterbandát is magával, minden ott élő magyar sikítva várta a román, a cseh fennhatóságot újra, annyira lekezelő, szar, undorító tempót diktáltak az új urak nagymagyarkodva.

Én is megismertem így a blogokon egy magyar orvoscsajt, aki abszolút jól írt magyarul, hatalmas humora volt, mindennel képben volt, de megmondta, hogy az orvosin csakis románul tanult, úgy is akart, mert nincs is értelme szerinte nem az állam nyelvén felsőoktatásban részvenni.

Kétnyelvű kiskorától + angol - ill. a románhoz könnyű a francia is - és nem károsodott emiatt, hanem sőt. Ott él, ott ott dolgozik, - azt hiszem Kolozsvárott -, csak tudja már, neki mi a jó. De majd innen mi megmondjuk, mert ők hülyék élni, csak Orvbán tudja a kottát, azt kell nekik fújni. Anyám,borogass - ezt pont ő, a druszád szokta volt írni ilyen baromságra. :-DD
Vannak akik szerint a dolgok rosszul mennek az országban, persze az európai válság miatt. Míg mások szerint nagyon rendben van minden. Ön szerint melyik társadalmi csoport legyen a bűnbak?

a) nyuggerek
b)labancok
c) zsidók
d) cigányok
e) imf
@a szív fészkei: Akkor nem vagyok egyedül az elméletemmel, hogy ha sikerül a buta fejekben elülteni, hogy a fidesz balos, és minden rossz ami balosoktól és liberálisoktól jön. Így a szalonkabátban feszítő, török gábor felkonferálta jobbik marad a jobboldalon.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Mikor beszéltem Trianon határok vissza állításáról?

Amúgy a Vajdaság kiszakadás nem sci-fi. Ahogy a Kárpátalja és Székelyföld autonómiája sem.

Mint írtam azért beszélek erről mert a saját népem. Az írek meg a skótok bocsi kevésbé érdekelnek mint a magyarok.

Szintén írtam, hogy megemlítettem több országot is. Nevesíteni nem nevesítettem őket, de ha ennyire akarod megteszem.

"Fel sem merül, hogy valaki a népírtást ne ítélné el."
Fognak csalódások érni a világban. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Igen, ez a Vladys ugyancsakl szívós frontharcos és valamiért ez kurvafontos neki, hogy ezt elhintse mindennap, bármi is a téma, akárcsak Gábrielünknek az ő magocskái hullatása. (eszmei magok ;-DDD)

És akkor a nép, jelentik, egysezrcsak meg lesz dolgozva szép németesen.

És a jobboldalnak tényleg marad a Vona Vonovics Vinyov, hisz 1 baloldali Orvbánt csak nem választanak már???

Igen, ez a kedvenc vitapartnered mindent a baloldalra oktrojál, és aki nem neki nem tecc ,mehet is oda kukoricára térgyepűni izibe, mert szerinte a baloldal bűnöző, borzasztó, stb. Nagy megvetés részéről oszt slussz. Elég egyszerű a kis eccerű, de még te izmozz ezen vele, ha van ideged.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Azok az emberek akik törvényileg bűnösök azért mert annak születtek aminek, azok akik ellen a "saját" országuk lakossága népszavazást indít, hogy nem használhassa anyanyelvét, az a nép amelynek kormányába őt gyűlölő párt kerül, azt a népet mennyire nevezhetjük függetlennek?
@aritus: Akarna kicsit tereprszínűben igaziakra lődözni? Puff-puff, olyan izgi. Csak aztán a hulla nem áll fel, mint a blőd játékokban, hanem esetleg elítélik az embert háborús bűnökért.

Az külön delikát, mire jutott a hajdan irigyelt és gazdag Jugó szétesve. gymást nyírva a háború során. Mite a vegyes családok? Hogy élnek most a Vajdaságban, ahol úgy lenézték a magyar rokonokat anno, hogy nem cseréltek ki két évente tokkal-vonóval minden bútort? ja a csúnya NATo bombázott, persze. De előtte meg Rigómezőért öldököltek és erőszakoltak kicsit. És igen, Koszovo ketyegő bomba ma is.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Te melyik népről beszélsz?
@a szív fészkei: Attól sem lesz jobb, ha a téveszméit nem cáfolja senki. Meg jobb is ha találkozik ellenvéleménnyel, mert bizonyos körökben csak a szinkron bólogatás megy.
@a szív fészkei: Csak egyszer bizonyítanátok azokat a vádakat, hogy:

1, Jobbikra akarok szavazni, azt támogatom. /Liberálisként nem látom ennek lehetőségét/

2, Gyűlölöm a baloldalt. /A baloldali kormányok, eszmék értek el jó dolgokat. Hülyeség lenne a részemről a diszkriminánsa, hisz azzal az országomnak ártanék/

Mért ne sorolhatnám a FIDESZ-t baloldalra, ha szerintem oda tartozik mindenféle hátsó szándék nélkül? Elég sokszor megindokoltam már miért tartom odavalónak. Az meg a ti bajotok, ha ezt képtelenek vagytok felfogni.

Amúgy ha ennyire utálom a liberálisokat, baloldalt meg minden egyebet, és annyira imádom a Jobbikot akkor miért szavaztam az LMP-re mind az EU mind a parlamenti választásokon?
Ami amúgy kidobott szavazat volt, nem használták fel túl jól. Bár még van két évük bizonyítani, de nem valószínű, hogy újra megkapják. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: te összekevered a szezont a fazonnal, az okot az okozattal. A jugó háború azért robbant ki, mert egyesek azt gondolták, hogy erőszakkal szétszakíthatják, azt ami egyben van. Nagy Szerbia, Nagy Horvátország hagymázas álmokat kergetve. És kellőképpen megideologizálva. A szerbek azt hitték nekik ez diadalmenet lesz, mert a jugó hadsereg főleg szerb kézben volt. Diadalmenet helyett lett belőle borzalmas népírtás, szenvedés, elmondhatatlan becstelenség és elszegényedés. Tényleg mindenki kurva jól járt. Koszovó ennek egy mellékszála, a szerb nacionalisták és Albánia főzte, és semmit nem oldott meg, hanem újabb súlyos problémákat okoz, egy háborús akna.
@aritus: A délszláv probléma azért alakult ki mert erőszakkal egyben akartak tartani egy olyan államot ami rohadtul nem akart egyben maradni.

A horvátok nem először ugrotak ki az "unióból". Inkább Hitlert választották mint délszláv testvéreiket. Ezért is lettek megnépirtva a magyarokkal együtt.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nem sci-fi?! Előbb fog E.T. tescos pénztárosként dolgozni, mielőtt a te nem sci-fidből valami is megvalósul.
Persze merj nagyot álmodni, de azért nem árt a realitás talaján állva szemlélni a dolgokat.
Sajnállak, mert olyan környezetben élsz, ahol valóságként értékelik ezeknek az országoknak az autonómia lehetőségét. Sajnállak, mert olyan embereket ismersz, akik nem ítélik el a népírtást. Bár ez nem lep meg, hiszen te is vígan kiírtanád izraelt, mert milyen gonosz állam is az.
Végezetül pedig azért, mert olyan bogáréletet élsz, ahol a magyarságodig se látsz el, nemhogy azon túlra.
De amiért tényleg sajnállak, hogy valamilyen oknál fogva még mindig csodában reménykedsz, hogy majd lesz etnikailag nagy-magyarország, vagy lesz az általatok tartott előszobája, autonomia. Borzalmasan rossz lesz felébredned a valóságra.
jó estét.

@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

"A délszláv probléma azért alakult ki mert erőszakkal egyben akartak tartani egy olyan államot ami rohadtul nem akart egyben maradni."

Dehogynem akarnak egyben lenni, térden állva könyörög mind, hogy beléphessenek az unióba. Szorosabb szövetség lesz ez, mint jugo volt. Szétmentek hogy összemehessenek.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Tényleg azt hiszed? Persze szívesen rávilágítok fogyatékosságaidra, és rosszul leplezett jobbik kampányodra.
Mert ugye te se gondolod, hogy bárki elhiszi rólad hogy nem vagy az?
Annyit megtudtunk rólad, hogy antiszemita vagy, szélsőjobbos nézeteket vallasz, és revizionista vagy. A jobb és baloldalról annyit tudsz, hogy indiviualista és kollektivista.
Gondolod, hogy bárkit bármiről meggyőzöl? A fentieken kívül.
Amit itt lenyomsz az kőkemény szélsőjobbos revizionista duma, és csak azért nem zsidózol, mert Fabius büntibe tenne, úgy meg hogy próbálnád elhitetni, hogy másra is alkalmas vagy egy jó kis trianonozáson kívül?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Pár tévhit.

1, Székelyföldnek már volt autonómiája.
2, Már vagy 50X elmondtam, hogy inkább a koszovói megoldást tartanám helyesnek. Ebben az esetben a jelenlegi magyar határok maradnának.
3, Vajdaság autonóm tartomány jelenleg
4, Az előbb mondtam el, hogy érdekelnek az ujgurok, de látom megint szelektív vakságban szenvedsz.
5, Sosem akartam Izraelt kiirtani, mivel az egy ország, így nehéz lenne. A mostani Izrael ellen szólaltam fel. És vajon miért is? Hát csak nem azért mert elnyomja, zaklatja a környező népeket? De mivel te is elítélsz minden olyan kormányt/országot amelyik ilyet csinál, így gondolom megértesz.

@shinichi: Jaj...
H@saravad: A szlovák, a román, a szerb, stb. nacionalisták úgy kellenek egymásnak, mint a falat kenyér. Felhasználja őket Fico-Slota, Orvbán, meg akinek még ez a mocskos játszmázás az érdeke minden oldalon.

Hogy a többség normálisan élne, urambocsá - lásd Malina Hedvig - vegyespárosban - az nem érdekli őket. Mindig kell gyufával játszani, attól naffiúk.
@shinichi: Ja, az Eu-ért kiadják a hőseiket, az Eu-ért lemennek kutyiba. Biza, amitől Gábriel úgy menekedne - elméletben -, az még a vérnősző szerbnek is mennyire vágyott hely!
Varánusz.....térdre imához amíg nem késő. Lehetsz még utolsóból első!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Miért ébredne? Csak nem értem, mit hápog itt folyton Orvicsek ellen, aki ezt a veszett fejsze nyele-szerű baromságot - halálkorszerűtlenül és másokat irritálóan de legalább bukásra ítélve - megint totálisan nyomatja? A szeretett melódiáját játssza ez a félnótás flótás Orvbán és mégsem örül a vitapartnered? De furi.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

"rosszul leplezett jobbik kampányodra."
"antiszemita vagy"
"szélsőjobbos nézeteket vallasz"

Ez van ha eluralkodnak rajtad a tévképzeteid.

"A jobb és baloldalról annyit tudsz, hogy indiviualista és kollektivista."

Látom abban a vitában minden szavam falra hányt borsó volt. :)

"és csak azért nem zsidózol, mert Fabius büntibe tenne"

1, Fabius azért tiltott ki mert megvédtem magam. Itt mutatta meg, hogy tényleg minden ballibernyák olyan mint az SZDSZ. Na ezért nem kapja meg a szavazatom még egyszer az LMP. Mármint nem Fabius miatt, hanem mert egyik sem különb, mielőtt valaki félreértené. :D

2, Annyira erőlködsz, hogy rám verd, hogy zsidóztam, hogy az már kóros. Akár mennyire akarod engem nem hülyített meg a kollektivizmus, és így nem vagyok rasszista legnagyobb bánatodra, bár látom nagyon szeretnéd. :P
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
1. Volt, ezen van a hangsúly
2. Koszovó? Talán jó lenne egy kis szuper UN interim mission? Miniszterek irodáikban agyonszurkálva? Soroljam?
3. 2010 óta pontosan, de nekik egyedülálló történelmi lehetőségük volt milosevic után. Ezt ne felejtsük el.
4. Ujgurok. Csak nem azért mert bizonyos oldalakon 'testvéreknek' hívják őket? Szóval nem látsz tovább a magyarságodnál. Ha nem lennének a 'testvéreink' azt se tudnád, eszik vagy iszák őket.
5. Nem valamelyik nap mondtad, hogy el kellene törölni Izraelt? Vagy csak nem az iskolatáblát akartad letörölni?
6. Miért van az, hogy bár te nem vagy szélsőjobbos (hú, de tudsz ellene tiltakozni) mégsem látsz tovább az árpádsávnál és az antiszemitizmusodnál?
@aritus: A horvátok és - főleg - a szlovénok jól jártak, övék a tengerpart haszna, amit be kellett csengetni a közösbe, most csak nekik muzsikál a forgó idegen.

A szerbek elvesztették a tengert, a meglévő házaikat se nagyon kaphatják vissza - horvátokhoz olyan papírral mehetnek - ahogy hallottam - hogy igazolják a római katko származást, ergo, hogy biztos nem ortodoxok. Szerb rendszám sem nyerő arrafelé... na ezt elérték. Meg a halottak és ledózerolt gazdaságuk. És a páriaszerep, amiből most akarnak végre kimászni.

Miért kell a vajdaságiaknak annyira a magyar útlevél? Mert a szerbbel hová mehetnek be vízum nélkül??? Amíg hawaii volt ott világútlevéllel bárhová, szartak is meredeken a magyar piros meg kék nyamvadtságra - ottani nő mondta a szemembe. Neki is akkor kellett volna a magyar állampolgárság - amíg nem nem lett kint zöldkártyája - amikor hazajövet sehová nem engedték ki a repterekről a piroscsillagos szerb papírjával. Pedig itt tanult a hetvenesekben, ide jött férjhez, itt született három kölyke, magyar az anyanyelve, de amíg Tito élt, addig eszébe se jutott állampolgárságért folyamodni. Ahogy Vajdaságból akkor senkinek.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Persze, csak én nem tudom felvenni ritmusát, mert annyira nem vita ez, hogy hétszentség. De te jogászaggyal legalább edzel itt. :-DD
@Fabius: Ez akkora plusz a kölyköknek, hogy el sem tudom mondani. Itt is laktak német-magyar pár gyerekei, gond nélkül váltottak egy mondaton belül, mikor hogy volt kényelmesebb vagy kifejezőbb nekik.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
1. Kitiltott?! Nem vagyok két napig és kitiltanak? Ez lemaradt. Miről maradtam le. Ha kitiltott, jó oka volt rá, mint ballibernyák, borzasztóan toleráns, nehéz elérni nála, hogy büntibe tegyen, vagy kivágjon.
2. Nem gondolod, hogy van annak oka, hogy ilyesmivel vádolnak? Elég régóta vagy már köztünk, tapasztalhattad, hogy nem vágjuk rá azonnal mindenkire a bélyeget. Ha nem vagy sem rasszista, se antiszemita, gondold végig, mi a baj a kommunikációddal, hogy folyamatosan ilyen visszajelzést kapsz.

@a szív fészkei: Erre emlékszem. Annak idején érettségi után au pairkedtem londonban. A buszon leszedték őket dovernél.
Valaki a lóval imádkozást szokta említeni. Mármint Vladysszal kapcsolatban.:)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

1, Csaucseszku alatt létezett, de most E.T. hamarabb kap autonóm tartományt mint ők. Aha...

2, Persze, csak így jöhet létre új állam.

3, Minden "egyedülálló történelmi lehetőség". Ki kell használni minden lehetőséget. Látom kezdesz végre túllépni a 'Rohanjuk le!' elméleteden.

4, A palesztinokért is emeltem már fel a szavam. Ja azokat Izraelben nyomják el. Nem kompatibilis veled. Akkor a tibetiek is érdekelnek. Ja de azokat komcsik nyomják el, nem jó. Szólaltam fel a spanyolok által kiirtott népekért is. Azok meg a mai komcsi kontinensen éltek az az ideológia meg elnyomta a magyarokat, az se jó. Az USA indiánokról is volt már megjegyzésem, többször is. Á ott most pont demokrata kormány van. ÁÁÁ, tényleg igazad van. :D

5, De, csak az nem egyenlő a kiirtással. Másodjára mondom országot nem lehet kiirtani. A többit meg már párszor megindokoltam. Feleslegesnek érzem kilencvenedjére is leírni.

6, Egyszer nem használtam árpádsávot, nem látom sok értelmét, max Anjou címerben. Antiszemita meg szerintetek vagyok. Amúgy köszi az új nevet, már egy ideje megakartam változtatni a régit. (:
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Emlékszel, amikor kiment egyenesen Trianonhoz hőbörgngi a nagyonnagymogyorók csipetcsapata. De még azt sem tudták, melyik palotánál burukkolják el a bajaikat, mert persze, hogy rossz címre mentek cirkuszolni. A kis Trianon palotához csődültek, holott ugyi hu.wikipedia.org/wiki/Nagy-Trianon a fél kilométerre lévő másikban írták alá. Ennyit "tudnak", még utána nézni is lusták, de a balhé, az kell.

Franciák meg csak nézték a szedett-vedett bandát,mint országimázs-felelősöket...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Megmondta Fabius múltkor, kurvára unja, hogy minden vita Gábriel meg ennek a jóvoltából két perc alatt zsidózásba fullad. Csinált nekik irekte egy szögesdrót-pettinget, ;DDD,menjenek oda teanyádélutánozni. De nem, itt kell azt, mert itt mennyien látják a csodás térítésüket. Na akkor rakta ki.
@Gábriel angyal: Ők álltak ideológiailag közel hozzám. Mára rájöttem, hogy annyira még sem. :) De adni akartam egy esélyt egy új pártnak, Jobbik nálam meg szóba se jöhet.

Amúgy előttük MDF-re szavaztam. Az szintén kidobott szavazat volt.

Nekem nem sikerül jól választanom. :(

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Rajtad kívül mindenki megértett, hogy nem a zsidók ellen szólt amit írtam. Rasszistázni is legtöbbször te szoktál.
@a szív fészkei: A vicc a dologban, hogy:

1, Nem zsidóztam.
2, Mások támadtak be, hogy antiszemita vagyok és megvédtem magam, na ezért lettem kitiltva.
3, Boli hozta fel a témát.
@a szív fészkei: szerintem egyedül a szlovének jártak jól, mert ők kimaradtak a háborúból. A horvátok is megszívták, talán lassan mostanra összeszedik magukat.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Amúgy erre a kérdésemre mikor kapok választ?

"Azok az emberek akik törvényileg bűnösök azért mert annak születtek aminek, azok akik ellen a "saját" országuk lakossága népszavazást indít, hogy nem használhassa anyanyelvét, az a nép amelynek kormányába őt gyűlölő párt kerül, azt a népet mennyire nevezhetjük függetlennek? "
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
1. Ceausescu 1965-ben került hatalomra, az átfogó közigazgatási reform, amivel áttértek egy másik szovjet tipusú közigazgatási reformra 1968-ban jött. Eszerint inkább ő szüntette meg, és nem létre hozta. Ráadásul egy szovjet tipusú adminisztráció, ahol az országot szovjet mintára régiókra osztják és az egyik régió volt amiről te beszélsz, nem egyenló pl. a baszk autonómiával, vagy akár a koszovóival. Ez nem egy népcsoport önrendelkezése volt. Vagy ez lemaradt? Mert nem passzolt az elméletbe?
2-3: ha már hivatkozol rá, akkor tudd pontosan. A koszovóiak az ensz misszió árnyékában egy sok-sok évig tartó irtóztató háború, és a szerbek népirtása után tudtak lépni. Te ezt tartod járható útnak? Komolyan?
A vajdasággal kapcsolatban legalább tudd, hogy miről beszélünk. Az autonómiát egy másik tartománnyal együtt egy 2002-es törvény adta meg, és 2010-ben lépett hatályba, de milosevic bukása után kezdtek el róla tárgyalni. Szégyen, hogy erről én többet tudok, mint te, aki egész délután ezen rugózol. Pedig csak a wikit olvastam el. Mi lenne ha még érdekelne is?!
4. Ne menjünk bele, de egy ország eltüntetése az népírtás. Nézz utána. Palesztinok. Értem. Szóval kitiltanak, mert megszegted fabius nem zsidózunk szabályát, ujgurok és palesztinok sorsát a szíveden viseled, revizionista nézeteket vallasz, eltüntetnéd izraelt, és nem vagy szélsőjobbos. És ciccolina a szent szűz.
@a szív fészkei: Nekem a kedvencem a jobbikos, aki verte az asztalt a rovásírásért, és kiderült, hogy gőze sincs róla.:D De azt is imádom, mikor a nagy magyar két pofára zabálja a kfc-ben a kaját, vagy mikor azt mondja vona, hogy ő azért fanyalodik mekire, mert vidéken nincs más ételt adó hely nyitva... Pedig ahol meki van, az már civilizáció...:D:D
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Mutass olyan népet, aki ilyen. Mert egy nyelvtörvény szlovákiában sovány.
De elítélendő, mint mondtam a kisebbségek jogainak csorbítása. Attól nem lesz súlyosabb bűn, ha magyar kisebbséget nyomnak el. Mert nem különb más népnél.
De egy országban sem ilyen a helyzet, még nálunk se cigányoknak, pedig a jobbik ha tehetné, az alkotmányban rögítené, hogy ők magyarírtók.
@Fabius: döntetlen bíra te légy. Miért kapott Vladys kitiltást? Mert valami nagyon csúnyát csinálnia kellett, ha büntibe tetted.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Mert egy országot kiírtani büfé, mert elnyom másokat?! És csodálkozol, hogy nem valami hízelgő a kép rólad?!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

1, 1 szóval se mondtam, hogy Csaucseszku hozta létre.

2-3, Ez csak belemagyarázás, a szavaim direkt félreértelmezése.

4, Minden elnyomott nép sorsát a szívemen viselem. Nálam csak így működik a dolog, csak akkor tartom jogosnak a kiállást a magyarokért, ha minden elnyomott népcsoportért kiállunk. Támogatok minden olyan nemzetet amelyet elnyomnak. Amúgy így nézve te is szélsőjobbos vagy. A jelenlegi Izraelt tüntetném el. Izraelt mint önálló szuverén államot támogatom, csak nem a mostani felállásban. Ezt is abból kifolyólag, hogy ha egy nép szabad akar lenni akkor joga van hozzá.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

1. vád: Benes dekrétumok.
2. vád: youtu.be/YkPsvkXHYtw
3. vád: SNS mint kormánypárt.

Továbbra is kérdem egy ilyen nép mennyire független?

"Mert egy országot kiírtani büfé, mert elnyom másokat?!"
Továbbra is mondom, hogy 1 országot sem lehet kiirtani, azt csak néppel lehet megtenni. A kettő nem ugyan az.

"És csodálkozol, hogy nem valami hízelgő a kép rólad?! "

Hidegen hagy mit gondolnak. Azt viszont elvárom, hogy ha megvádolnak valamivel azt bizonyítsák, vagy indokolják.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Érdekes, ha kiderül a tárgyi tévedésed, akkor vagy nem tudok szöveget értelmezni, vagy félremagyarázom. Te azt írtad, hogy is volt.
Én ezt írtam:
. Koszovó? Talán jó lenne egy kis szuper UN interim mission? Miniszterek irodáikban agyonszurkálva? Soroljam?

Te erre:
Persze, csak így jöhet létre új állam.

erre én:
A koszovóiak az ensz misszió árnyékában egy sok-sok évig tartó irtóztató háború, és a szerbek népirtása után tudtak lépni. Te ezt tartod járható útnak? Komolyan?

Az első pontban igazad van, mert nem írtad, hogy létrehozta, és 3 kemény évig létezett egy régió. Ami ugyan nem volt autonómia, mert a szovjetek mintájára szervezték az egész országot, de igazad van. Végül is aki 1965-1989-ig van hatalmon, akkor az a három év is számít, akkor is, ha nem autonómiában éltek a székelyek.
Izraelbe nem megyek bele, mert nem ez a helye. De eltüntetni valamit csak mert neked nem tetszik?! Ez olyan, mintha a szülő azt mondaná, á, ez a gyerek így nem jó, tüntessük el és más felállásban megcsináljuk. A jogról annyit, hogy mindig annyi jogod van, amennyi nem sérti mások jogát. Ez az egyszerű alapelv viszi előre a világot.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Fiam barátai a nyaralónkhoz közeli kis - halál lepukkant, echte magyarosch - kurtakocsmát meg azért szeretik, met az olyan Sri Lanka-i emlékeket ébreszt bennünk. voltak pár éve, és azóta... :-)

Mattolcsy meg aktívan tesz is róla, hogy a cunami kutyfasza legyen már hozzá képest hatásban...

Nekem volt két Sri Lanka-i örökebefogadott fiam - kilométeres névvel, nem tudtam megjegyezni -, csak fényképet láttam róluk. Kb. öt-hat évig bírtam fizetni őket, remélem van valami szakmájuk és boldogan élnek. Olyan kis 10-12 évesek lehettek a cunami idején, amikor elárvultak szegénykék.

Vona Vinyov szegény, éhezik Meki nélkül??? Nem csomizik neki jómagyari asszonya hamuba sült tepertős pogit a térítős-égetős útjaira?????
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "az 3-4 millió magyar még nekünk se ér meg ennyit"

A rend kedvéért: az a 3-4 millió már a 2000. évi népszámlálások során is összesen hárommillió volt, és ebbe beleértették a nyugati (értsd: nem az elcsatolt területeken élő) magyarságot is.
A szám azóta biztos, hogy csökkent.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Semennyire, mert szlovákiában így döntöttek a szavazók. Az ottani magyarok szenvedésének oka, hogy létezik nemzeti gondolatiság, nemzeti értékrend és érzelem. Olaszul, franciául, mandarinul sem lehet ott hivatalos ügyeket intézni.
Te szoktad hangoztatni, hogy miért nem lehet valaki fasiszta. Ezért. Nem az a lényeg hogy elnyomják egy nemzet (nemzeti kisebbség) önrendelkezését, hanem hogy egy nemzet önrendelkezésre hivatkozva teszi ezt. Emelt fővel azt mondták: "ez nem a ti dolgotok, ez a szlovákok dolga." Ismerős? Kívülről nézve ilyen a nemzeti érdekek egyéni szabadságjogok fölé helyezése. Gusztustalan.
De szerencsére ez a kor leáldozóban van.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Azért ez az "elnyom másokat"-kijelentés - kicsit eccerű, mint a légypapír működési mechanizmusa, nem? Valami akció-reakció volt ott, ami ezt kiváltotta, ha jól emlékszem, de csitt....

Persze az aranyos, hogy bedobják ezt ketten ide pajában ötvenszer bármire reagálva, hogy deazonbanviszont Izrael fasiszta, jaj a palesztinok, brühühühü - ám hogy miként és merre meddig ez a szörnyű fasizmus, az maradjon homályban, met ennek kifejtése nem itt helyénvaló. És akkor maradnak folyton a kis lazán elhelyezett hazugságok, a Cion bölcselmeihez hasonlóan megszerkesztett álságok... Aminek annyi a a köze a valósághoz, mint a Reutersben bemutatott szegény áldozati gyerekek - akik előtte azért megbeszélik a fotóssal, hány óra-perckor kezdjék a kődobálást, hogy jó fényviszonyok legyenek a világot megrázó képekhez...

Na dolgozok a kitiltásomért.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "ha mondjuk holnap megszállna minket egy ország"

Ki az a "minket"? Előbb tisztázd, utána lehet elvégezni a gondolatkísérletet.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Kurucinfós linkektől kímélj meg. Szemetet nem olvasok, tartsd kérlek tiszteletben.
Vajon miért tartalak szélsőjobbosnak? Komolyan nem értem. Ujgurok, izrael ellenesség, revizionizmus, usa ellenesség.
Kurucinfós linkkel és a fentiekkel higyjem el, hogy te csak egy területi átrendezésben gondolkosz? Az nem gond, ha próbálkozol, hátha a másik beveszi, de magadnak ne hazudj.
Milyen más bizonyíték kellene? Ennyi nem elég?
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver: Na de a nyugati magyarok aztán mennyire visszavágynának ide a vállról indítható - lőnék már ki pont Orvbán Alcsútjára! - Mattolcsy hagymáza alá!!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Igazad van, hibáztam:

Helyes így lett volna:

Persze, csak így jöhet létre új állam?

Viszont élek a gyanúperrel, hogy direkt értelmezted félre.

Minden értelmes ember tudja, hogy nem csak így lehet országot létrehozni.

Az autonómia: Látod nem Sci-fi amit mondtam. Persze ha a hozzád hasonlók nem akadályoznák minden áron hülyeségekre hivatkozva akkor több esély lenne rá.

Izrael: Lehet nem azt a kifejezést kellett volna használ. Azonban továbbra is tartom, hogy ha nem hajlandóak maguktól változtatni azon amit csinálnak, akkor az muszlimok teljesen joggal fogják őket lerohanni.
Persze ezt nem fogod elfogadni, mert akkor nem lehet antiszemitázni.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:
"Az elmúlt 90 évben üldözték elnyomták irtották a magyarságot. Egyes Habsburg törekvésekről nem is beszélve. Még is megmaradt."
... továbbá üldözték, elnyomták, irtották a szerbeket, az oroszokat, a szlovákokat. Egyes magyar törekvésekről nem is szólva.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "Minden értelmes ember tudja,"

Ezt ugye, úgy kell érteni, hogy te tudod, és aki másként gondolja, az nem értelmes?

(Költői kérdés volt.)
jav: pajában=napjában, mert
Slicc mindig megkísért :-)

@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver: Svájc nem akar. :-((((((((((
@a szív fészkei: Ha csak éjfélig tart, akkor nyugodtan, mert ugyse tart sokáig;)
Milyen jó kis balhéról maradtam le ezen kívül?:D
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "Bármikor elköltözhetsz Európa nyugati felébe ha nem tetszik. "

Fura nevű olvtársam, Romániából a kivándorlás iránya már régóta nem Magyarország, hanem Spanyol-, vagy Franciaország. Meg Itália. Tényleg nem ide jönnek, mert tudnak számolni.
@shinichi: Én azt szoktam mondani, hogy amíg másoknak nem árt addig senki sem ítélheti el. Ha nem így gondolkodok az én értelmezésemben nem vagyok náluk különb.

@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver: Magyarország.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ne ez ugyan olyan volt mint a wikis ügyed. Nem téged igazol, tehát szar. Amúgy m1-es felvétel, youtube link, nem én tehetek róla, hogy a kurucinfósok tették fel oda. Miért nem te? Ja téged nem érdekelnek a magyarok, csak minden más kisebbség.

A kérdésre meg még mindig nem válaszoltál, de szép kibújás volt.

Magyarokat jogosan nyomják el, törődjenek bele. Gratulálok neked.

Az ujgur stb. témára meg 20X reagáltam, ha gyengeelméjű vagy akkor orvost javaslok.
@a szív fészkei: A nácik által elkövetett rémtetteket is elítélem. Vagy ahhoz nincs jogom?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ötezerszer ajánlottam erről a területi izéről meg nagymorosódágról Huncík Péter könyvét. GYengébbek kedvéért a címe: Határeset. :-DDD

Ott él, ott praktizál Pozsonyban pszichiáterként - lenne közönsége innen vazze - gyerekként megélte milyen határmentinek lenni Szlovákiában. az ősei is megélték, arról is beszél. Csodaszép a regény, gyerekek szemén keresztül egész bazi elcseszett világtörténelmet átadja. Abba ágyazva meséli a magyart, szlovákot, zsidót, mindent. Mert egybeborulva éltek ott, amíg hagyták, normálisan, egymással házasodva és egymást tisztelve.

De ezek nem olvasnak ilyesmiket, mert ez jó irodalom, tisztességes, ott élő mondja szép magyar nyelven és értelmesen, sok-sok adattal. Úgy nem jó, nem lehet rá hőzöngve székelyhimnuszolni. Meg Trianonban műsorozni.
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver: Régebben Németország volt a cél. Névházasság ittenivel, aztán illa berek, nád a kerek...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ennyi volt, azt hiszem. Hihetetlen ez a akarati potenciál arra, hogy az ő értelmezésük nyerjen mindenhol teret. Egész nap képesek ezt nyomatni linkben, idézetben, youtube-ban. Gábriel most meccset nézhet, gondolom, erre azért neki is van joga... Azért ez a csend.

Az új Eco könyvben - vissza kellett vinni a könyvtárba, mert vadiújra kevés időt adnak nem tudtam kivégezni, de majd megpróbálom máshonnan - pontosan le van írva a metódus, amivel élnek ezek ma is; semmit nem változott 100 év alatt. Hamisítani, féligazságokkal operálni: hisz ki néz utána, aztán pedig ezt a katyvaszt állandóan ismételni. Ez megy itt is, kösz, ha felveszed ellene a harcot.
@cserépcsupor: Ja, akkor bocs, a rossz idézetért. Gondoltam, egy nádas lehet kerek is. De oké, erek...
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Veled kapcsolatban nem feltételezek semmit. Csak a amit leírsz. Másnál élnék feltételezésekkel, de nálad nem. Sok módja nincs, de te nem is ezt írtad, nem igaz?
Na jó. Még egyszer. A székelyeknek nem volt autonómiájuk, hanem 1950-68 között szovjet mintára szervezett oblastok mintájára szervezet közigazgatási egység volt. Nem volt autonómiája a székelyeknek. Sorry.
A szóhasználat, amit már napok óta folyamatosan használsz és ami miatt sokan kiakadnak rád, noha te nem is úgy értetted?!
Ha azt nézzük amit leírsz, ártatlanul vádolunk, ha feltételezünk valamit akkor vádolunk ártatlanul. Ez most akkor hogy is van?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: "A mostani Izrael ellen szólaltam fel. És vajon miért is? Hát csak nem azért mert elnyomja, zaklatja a környező népeket"

Izrael népességének is joga van békében élni, anélkül, hogy minden szombaton tűzijáték gyanánt diszkókat robbantsanak a "szabadságukért küzdő népek".

Ez a minimum.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Hol írtam le olyat, hogy utálom a zsidókat?
Hol írtam le olyat, hogy támogatom a Jobbikot?
Hol írtam le olyat, hogy szélsőjobboldali vagyok?
Hol írtam olyat, hogy támogatom a szélsőjobboldali eszméket?
Hol írtam olyat, hogy a cigányokat ki kell irtani?
Hol írtam bármiféle rasszista szöveget?

Az, hogy te minden áron rám akarod verni az antiszemitizmust az a te bajod. A célod akkor se fogod elérni, mivel a zsidókkal semmi bajom. Ugyan olyan emberek mint te, én, magyarok, szerbek, szlovákok, négerek, cigányok, arabok, perzsák stb. A különbség kereken 0.

Látom nagyon zavar a székely autonómia. Csak tudnám miért. Remélem nem azért mert titkon román patrióta vagy. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Látom, ez a poszt most már teljesen rólad szól. Simogatja az egódat, hogy rólad beszélgetünk.

Ideje kifarolni a zsákutcából, olvtársak.
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver: Persze. Kivonul a megszállt területekről, és a kutya nem fogja őket felrobbantani. Ha mégis támogatom a háborút amit ezek ellen a terroristák ellen vív.
@a szív fészkei: Erről azért eszembe jut hazai kedvenceink rögvalósága is. :)

- Meddig szűz a cigány kislány?
- ???
- Amíg erősebb az öccsénél, gyorsabb a bátyjánál, az apja pedig börtönben van!
Azért készülődjünk a következő napokra is. :)

Vasárnap robban a görög bomba - íme, a menetrend

privatbankar.hu/szarmazekos/vasarnap-robban-a-gorog-bomba-ime-a-menetrend-248112
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Ilyenkor van az amikor kiderül, hogy a kinyilatkoztatásaik köszönő viszonyban sincsenek a tényekkel. :)

"Ahol ülnek, az öltönyök sorban
Lélek nélküli koporsóban
Saját sírjuk sikerrel ássák
A fától vakon az erdőt vágják
De a bosszú hiába súgja
Az én szívemhez be nem jutna
Ha azt hiszed, annyi vagy
Amennyit mondanak
Akkor valóban meg is loptalak
Elveszem tőled utolsó reményed
Hogy lásd meg végre, kik a szegények
'Kit aranytömbök húznak a mélybe
Hol hála helyett, vágy az ember vezére"
@a szív fészkei: Hiába mondja Fabius, hogy lehet velük másról beszélni, nem lehet. Trianon, ujgurok, izrael ezekről féligazságok felét ismerik. Gazdaság? Ugyan, meghalt az egész. De pont a hülye féligazságaik miatt kell velük vitázni, mert így látszik, mennyire tudatlanok és mennyire szélsőségesek.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Reagáltam, válaszoltam, de nem tetszik a válasz. Így úgy csinálsz, mintha nem is válaszolnék. Ismerem a fogásaidat.
Van egy szint ami alá nem megyek. mno határeset, vízváasztó. A kuruc, echo és tsai kizártak. Szart nem nézek, nem tudom mi van benne, nem érdekel. Lehet, hogy neked, mint liberálisnak elfogadható, és mint szélsőjobbtól elzárkozónak, de nekem nem. Ha van civilizált forrásod is rá, szívesen elolvasom. De szélsőjobbos szemetet nem. Ami azt illeti nagyon nincs megalapozva az álláspontod, ha mást nem tudsz felmutatni, mint egy kurcuinfós linket.
Kérlek gábrielt örvendeztesd meg vele, ő boldogan fogja kattintással emelni a nézettségüket.
Ráadásul te feltételezel rólam dolgokat. Ami nem tetszik.
@Gábriel angyal: Ez mindig elsütitek.Ilyenkor élvezel is? És jó erdélyi magyari jobbikos Levente apu meg az ő kislánykájának a megerőszakolása smafu drágám? valakiblogja.wordpress.com/2012/03/23/eveken-at-eroszakolta-lanyat-a-magyargardista/

Ja atv dobta fel, tehát em igaz, ugye? Csakhogy [..]"Az Új Magyar Gárda korábban válaszolt a témával emailben feltett
kérdéseinkre. Eszerint N. Levente és felesége nem gárdista már.
“2008-2009-ben kiléptek a gárdából, és ez a sajnálatos esemény jóval
utána történt, akkor már nem voltak gárdisták. (…) Kilépésük óta senki
nem tartja velük a kapcsolatot a vezetőségből” – írták." Tehát elismerték, az igaz viszont, hogy hazudtak is egy lélegzettel.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Csekk, tudod, hogy szeretlek de ez már tényleg paranoia. :) Ott egy királyi tv-s videó, amit szeretne veled megosztani Vlady és azért mert van rajta egy kuruc logó akkor az már szemét. Tehát ha linkelnék egy olyat amin nincs akkor már megnéznéd. Ez annyira szánalom mintha azt írogatnám, hogy ATV-s szemetet nekem ne mutogassatok.

Én egyébként vagyok annyira toleráns libsi, hogy megnézem még akkor is ha esküdt ellenségei sok mindennek, ami nekem érték.

Ja és tőletek akik ugye szellemileg nagyságrendekkel álltok felettünk még inkább az adott érvekkel kellene vitázni nem pedig benyögni rá, hogy bizonyos linkek szemétnek minősülnek. Mondjuk így sokkal könnyebb elrendezni egy vitát csak hozzátok, akik igazán a tolerancia bajnokai vagytok nem igazán méltó. :)
@Gábriel angyal: Vége a meccsnek, ideje elkezdeni a sichtát? :-DDD
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ennyire erősen nem szoktál tiltakozni. Látom ezzel bevittem neked a bal egyenest. :)

Vagy elismered, hogy jogos amit írtam, ezáltal a függetlenségük kivívása, vagy elfogadod, hogy magyarokat elnyomják. Szar helyzet. De megtaláltad a módját. m1-es felvételt le kuruc infózol.

De akkor, hogy veled kompatibilis legyen:

1. vád: Benes dekrétumok.
2. vád: premier.mtv.hu/Hirek/2012/01/25/07/Ujra_elokerul_e_a_magyar_kartya_.aspx
3. vád: SNS mint kormánypárt.

Továbbra is kérdem egy ilyen nép mennyire független?

@Gábriel angyal: Már megszoktam. Csak akkor nem vagyok rasszista szélsőjobboldali ha csak az ő általuk támogatott kisebbségekért állok ki. Pechemre liberálisként az összesért kiállok. Tehát a sátán fagya vagyok.
@a szív fészkei: Hová gondolsz. Az ATV az maga a szentírás nem tudtad?? A nép bölcseleti viccek pedig általában igazak, mint ebben az esetben is. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Jaj kedvesem, egyfolytában, minden egyes nap bizonyítod itt. A hozzászólásaid, a linkjeid, szóhasználatod, érvrendszered, a nézeteid. Ez mind, mind egyet mond el rólad. Az a különbség közted és gábriel között, hogy gábriel direktebb, lsd a beteg rasszista viccét. Ő ezt a vonalat viszi. Te a visszafogott, én nem is vagyok az, de antiszemita vagyok, utálom izraelt, töröljük el a földről, ujgurok és palesztinok, ha lenne rájuk hírlevél a kurucról te feliratkoznál. Revizionista nézeteket vallasz. Szinte minden témában csak a feléig jutsz el, és te kiabálsz leghangosabban másra hogy rasszista, és kiakadsz, ha egy megnyilvánulásod után valaki neked mondja.

Nem bánt a székely autonómia ami a ti fejetekben létezik. Csini kis gondolat. Szép kerek.
De soha nem volt romániában ilyen. Ez tény. Egy közigazgatási egység volt, szovjet mintára szervezték. Ne engem vádolj azért, mert nem néztél utána, csak szajkózod, hogy székely autonómia, székely autonómia. Képzelem, micsoda csalódás lehet neked rájönni, hogy nem autonómia volt, hanem egy régió, szovjet mintára szervezve.
@a szív fészkei: Nem is néztem a meccset. :) Elkezdeni pedig hamarosan alukálni fogok. Nektek is jó csucsulást. :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Annyira független, amennyire egy kisebbségként ki tud magának harcolni a többséggel és az anyaországgal szemben.
@Gábriel angyal: Pl. Rodeo x-szer elmondta, miért tartja szemétnek Farage-ot. Akiért annyira lelkesedsz, mert nyírja az Eu-t.

Más is cáfolta elég sok mindennel. Pl anno Pantagruel a Lisztről bekopizott antiszemita téveszmédet rakta helyre. Mindegy, rá pár hónappal újra előjöttél vele. Tényekkel jön Csekk is. Ezek nemérdekelnek,leperegnek rólad is, a másikról is, aztán sírtok, hogy a libsik nem értenek meg.

Csekk már sztahanovista műszakokat nyom itt hétvégén is, hogy kiigazítsa a félrehordásotokat egy csomó mindenben. Erre az a vád, hogy a libsi meg se hallgat. Aritus is tényeket szokot tmondani, nem hadonászik és vagdalkozik. És még sorolhatnám.

Na jó, ilyen terelőpulis kósalajosi magasságokba szárnyaló vitában vegyen részt veletek, akinek két anyja van és Orvbánra hasonlít mindkettő.

A lányát erőszakoló Levente aput az atv írta meg, de Levente apu cáfolta ezt? Hazudott az atv?

Mások - akik hozzáértők - ezerszer leírták Bogár, Boross, stb. gurutok miért nem számít százasnak. Érdekel ez téged? Nem.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Megint fordítva ülsz a lovon, ahogy az egy jó libsi demokratához illik. :)

Szóval nem a vicc beteg, hanem a valóság amit leír.
@Gábriel angyal: Menj Andocsra, szép az idő, lehet már fürdeni a Balcsiban. Kell a pihenés,még neked is.
@a szív fészkei: Találós kérdés. 10 cigány és 10 gárdista családból szerinted melyikben gyakoribb az, hogy valamelyik családtag felcsinálja a leány gyerkőcöt?? :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Látom minden áron rám akarod verni a rasszizmust. Addig nem nyugszol még be nem ismerem. Sajnálhatod viszont libernyák létemre egy népet se utálok. Így peched van, nem is kicsi.

Látom 1 kuruc info-os lógó bontotta meg végleg az elmédet. Mint mondtam 1 dominó kell és borul az egész. Látom nálad ez 1 egyszerű logó volt. :)

A székely autonómia meg tényleg nem tudom miért zavar. Ennyire utálod a magyarokat?
@Gábriel angyal: Neked elalvás előtt állandóan ez jár a fejedben? Te szegény.
@Gábriel angyal: Szép kurucinfós volt, máskülönben végignézem. Az m1-el nincs bajom, de semmi kurucinfós pántlikával ellátottat nem nézek meg. Akkor sem, ha a Csokifiú szerepel benne. Ha megvan rendesen, kurucinfotlanítva akkor el lehet azt is küldeni, nem igaz? Főként ha nem akarjuk hogy összemossanak vele.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nem? Gábrielnek még mindig nem bocsátottam meg, hogy egy náci tisztelgős pucér árja csajjal lepett meg egy linkben. Pedig az nem volt kurucinfós. És pasival se lenne megbocsátható. Én csak annyit kérek, hogy ne minden szart linkelj be.
Nyehehe...

FB-ról:"Wblog
Széles Gábor: El lehet menni Szlovákiába!
Sajnos nem vidám, amiről beszél, de azon mindig muszáj röhögnöm, amikor a legveszettebb fideszesekhez bekopogtat a narancsvörös hadsereg, hogy davaj csaszi, ők meg csodálkoznak, hogy mit főztek maguknak.
Magyar Hírlap
http://www.magyarhirlap.hu"
@Gábriel angyal: Amit eddig a gárdistákról halottam, és amennyire egyes cigány csoportokat ismerek (putris/purgyé) azok alapján forma-forma. :)

Ha putrisokról beszélünk akkor egyértelmű, hogy ők, de azok a született gyereket is felcsinálják. Abbúl jön a jó kis segíj.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Tehát akkor támogatod, hogy kiharcoljuk a függetlenséget magyar testvéreinknek?
@a szív fészkei: Júli elején megyünk Keszthelyre, jó lenne oda is beugrani. Ha már Andocs, küldök egy szép megzenésített verset bár nektek szerintem túl irredenta fasiszta revizionista lesz, pedig az általad is szeretett Sík Sándor költeménye.:)

youtu.be/pYzQTiVQrR8

Koldusboton, törött mankón
Jövünk búcsút járni,
Szűz Máriás magyaroknak
Kopott unokái.
Éjfél van a Duna táján.
Magyaroknak éjszakáján
Nincs más, ki virrasszon.
Baráttalan, testvértelen,
Hozzád ver a veszedelem,
Boldogságos Asszony!

Megcsúfolták, megpöködték,
Ami bennük szép volt,
Kilencfelé hasogatták,
Ami rajtunk ép volt;
Tépett testünk megtapossák,
Ragadozók ragadozzák
Édes-kevesünket,
Koporsónkat faragdálják.
Eléd sírjuk, magyar árvák,
A mi keserünket.

Idegenek megnevetik
Drága magyar szónkat,
Idegentől kéregetjük
Kenyerünket, sónkat.
Magyar kezek szántogatnak,
Régi rögön új uraknak,
Néped hegye-völgyén.
Más arat, hol mi vetettünk:
Jövevények, szolgák lettünk
Úr-apáink földjén.

Boldogasszony, ezer évig
Édesanyánk voltál,
Eleink, ha hozzád sírtak,
Hozzájuk hajoltál:
Száz ostorral ostorozzon,
Csak ez egyért, Boldogasszony,
A jó Krisztust kérd meg:
Négy-víz-parton, három-hegyen
Mindörökké magyar legyen
A máriás ének.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Ha utálok egy szélsőjobbos portált, az magyargyűlölet? Akkor igen. Hányok mindentől ami a szélsőjobbhoz köthető. Akkor is ha magyar.
Gusztus dolga ki mit tart annak, de a kurucinfo nem az, amit látni akarok, mikor egy linket megnyitok. Legközelebb ha muszáj, inkább legyen fétispornó, jó?
A link: www.magyarhirlap.hu/gazdasag/atombomba_hatasu_a_tranzakcios_ado.html

Szélest pofán csapta a Mattolcsy-bumerángbanán a Selyemúton agyműtét közben. Nem ezrét békemeneteltek januárban, nem ezt éltették lelkesen Lászlónéval a molinón????
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": m1 felvétellel nem tudom mi baj van. (nem az obersovszky interjút linkeltem. Azt megérteném)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Most komolyan ilyen mély benyomást tett rád a pucér árja kislány képe??? :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Szépen összemostad. Az autonómia miatt mondtam.

Amúgy még mindig m1. Persze azt nem lehet ilyen hangosan ordibálni, hogy jaj m1 jaj.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nem. Mert a magyar testvéreinknek irredenta, szélsőjobbos jobb esetben bomlott elméjű kormányfő nem segít. Inkább ront rajta.
Ha már viktor megnyerte az sns-nek a választást, legalább ne adjunk okot arra, hogy ránk hivatkozással korlátozzák a jogaikat.
Ezt is fel kellene fogni, hogy a harcoljunk magyar testvéreinkért, határrendezés stb duma árt leginkább nekik, mert fegyvert ad az sns-hez hasonló pártoknak.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Neked miért küldött pucér csajt? Helilezve ráadásul? Attól se változik a gusztusod, nem?

Jut eszembe: épp most láttam koraeste egy házaspárt andalogni - lányom osztálytársnőjének a szülei - hand in hand. ez mindennapos, deott jó pár éve az asszonka nőbe szerelmesedett bele. Láttam is azt a turbékot a járművön egyszer. Nyílt titok volt ez a környéken. Most meg karonfogva andalogtak férj-feleség égi békében. Vajaskenyér mindkét oldalán vajas... Mondta volt Lawrence Durrel erről.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Miből gondolod, hogy ilyen kormányuk lenne?

"Ezt is fel kellene fogni, hogy a harcoljunk magyar testvéreinkért, határrendezés stb duma árt leginkább nekik, mert fegyvert ad az sns-hez hasonló pártoknak."

Ez ugyan olyan érv mint a multikat nem szabad büntetni a törvénysértésért, mert elviszik a pénzüket.

Anélkül is basztatták anno a magyarokat, hogy bárki bármit mondott volna.
@a szív fészkei: Már nem is emlékszem mi volt az apropója. Egyszerűen csak poénból küldtem erre ez lett belőle.:)
@Gábriel angyal: Próbáljuk ki, küldjek neked pucér meleg pasi fotót? Biztos van fent a neten.:P
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Leírom még egyszer, nem volt székely autonómia. Szovjet típusú közigazgatási rendszer volt 1950-68 között. 1968-ban egy reform felszámolta.
Ez nem érzelem kérdése. Ez tény. Székely autonómia amiről te beszélsz demagóg blabla azoknak, akiknek nem barátjuk a net.
@Gábriel angyal: Nekem nem. Más ez a vers az akkori sokkban írva. Amúgy a testvére meg külügyérként szemrebbenés nélkül árt ki oda "barátkozni", az leorzott földekre a kemény időkben ugyebár.[..]"A SZU Tudományos Akadémiájának történelmi, majd néprajzi intézetének munkatársa és a moszkvai egy. oktatója (1938–45). A II. világháború idején a moszkvai Kossuth Rádió egyik szerk.-je. 1945. szept.-ben hazatért. 1947–48-ban külügymin.-i tanácsos, 1948–58-ban rendkívüli követ és meghatalmazott min., 1948. jún.-tól 1949. szept.-ig washingtoni m. követ. 1949–54-ben a külügymin. politikai főosztályának vezetője, a Külügyi Akadémia ig.-ja, 1954–55-ben külügymin. h., 1955–58-ban a külügymin. első h.-e, majd 1958. febr. 15-től 1961. szept. 13-ig, nyugdíjazásáig külügymin.; 1958-tól 1970-ig az MSZMP Központi Bizottságának tagja. A békemozgalom tevékeny résztvevője volt. Nyugdíjasként is aktív társadalmi és politikai tevékenységet fejtett ki. 1963-tól a Béke Világtanács tagja, 1964-től az Orsz. Béketanács elnöke, 1971-től a Béke Világtanács Elnöksége végrehajtó bizottságának, valamint a Társadalmi Szemle szerk. bizottságának tagja." (
Magyar Életrajzi Lexikonból)
@Gábriel angyal: Minden érvelésnél el fogja mondani majd nekem, hogy kuruc infós cikket linkeltem neki. Náluk ez így megy, m1-es magyarok jogait sértő törvényről szóló felvételből két hsz alatt, cigányozó kuruc infós cikk lesz. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Fico, Slota áldja a nevét. Amíg Orvbán ennyire őrült, nekik termi a babért.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": @a szív fészkei: kérlek benneteket, hogy ne válaszoljatok már vladysnak. Az eredeti posztot már csak nyomokban tartalmazza a vita(?), és tök mindegy mit írtok, ugyanazt nyomatja, újra és újra.
Lehet, hogy Fabius ezért tiltotta ki, mert megunta ezt a monomániát.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Mi bajod a székely autonómiával de most már tényleg. Állítólag szeretsz minden népet, gondolom ezek között vannak a magyarok is. Miért zavar ennyire, hogy ők egyszer talán autonóm területen élhetnek?
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: A törvénysértés, törvénysértés. A multi belekalkulálja, hogy lebukás esetén megéri -e maradni, menni, átnevezni.
Amiről mi beszélünk az az, hogy a parlamenti pártok közül ketten is ráizgulnak a trianon, nacionalista témára, egy erőltetett kettős állampolgársági törvénnyel, és ez az amit egy szomszédban sem szeretnénk látni Hogy ilyen húrokat kezdjen pengetni.
Amit mondasz, és amit a két jobboldali párt csinál annyira romboló, hogy hihetetlen. Nemcsak a két ország kapcsolatát, de a magyarok kapcsolata is, hiszen a te harcod levét nem te iszod meg, hanem ők. Az erősödő szélsőjobb nem téged nyomaszt kisebbségként hanem őket. Persze a jobboldalon szeretik más farkával verni a csalánt, de talán abba kéne hagyni.
@a szív fészkei: Nekem azért is tetszik mert nagyon jól visszaadja az akkori sokkot.
Testvérének más irányú karrierjéről én is hallottam már, de ez nyilván nem von le semmit a bátyus költői nagyságából. :) Legalábbis szerintem.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Azt megmondhatnád, hogy a 90'e évek elején mit csináltak a nagy magyar nacionalista pártok, hogy az SNS-t szegény kicsi Slotával együtt a kormányba ültették a szlovákok.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nincs bajom olyannal ami soha nem létezett.
Aludj rá a monomániádra egyet.
Ha kitörtél az ujgur-trianon-palesztin-székely autonómia körből, folytatjuk.
@Gábriel angyal: Nem von le, nem is tehetnek egymásról - bár lehet, hogy pont ez a nagy sokkolós felfogás indította a piaristáknál tanult öcsit egy tökmás útra - csak fel kéne ezt dolgozni, mert eltelt egy kis idő azóta. És a történelem megmutatta, hogy a háborús elintézés nem volt jó mód. Ma sem lenne az.

Ha Sík Sándor - Randóti mentora ugyebár - ma élne, szerintem ezt mondaná.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Az ujgurok rendelkeznek valamiféle autonómiával. :)

Gondolom ha az elnyomott horvát kisebbségért állok ki az is csúnya szélsőjobbos dolog. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": + Látom tényleg kerülöd a székely autonómiát témát.

Még mindig nem tudom, hogy támogatod-e vagy ellenzed.
Eddig csak annyit mondtál, hogy nincs reális esélye.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": www.dunatv.hu/otthon/ujgurok_nomad_rokonaink.html Töke van a menyasszonynak!! Itt épp a leigázó, imprista Kínáról van szó ujgurokkal kapcsolatban. Most akkor Kína jó vagy rossz????? [..]"
1949-ben a Kínába tartó ujgur vezetők repülőgépe lezuhant. Ezzel az addig független állam szabad prédává vált. A kommunista Kína végleg bekebelezte az országot . Hszincsiang autonómiát kapott. Ez azonban csak papíron létezik. A kínai han nemzetséghez tartozó betelepülők különböző kiváltságokat élveznek. Az ujgurok anyanyelvi iskolákat, szabad vallásgyakorlást követelnek. Tiltakoznak a területükön végrehajtott kínai atomkísérletek ellen. És továbbra sem adják fel függetlenségi törekvéseiket. Erre azonban vajmi kevés az esély, hiszen Peking soha nem mondana le egy olyan régióról, amelynek földje 122- féle ásványkincset- köztük olajat, gázt, szenet és aranyat rejt." Kisnagy barátunkat fikázzuk most épp?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ja és a Selyemút is rajtuk visz keresztül, Mattolcsy tehát tiszteletbeli ujgur. Összenő, aminek össze kell.
@a szív fészkei: :D Jó fej lehetett. Vajon hányszor röhögte magát félholtra, egy -egy melegellenes kirohanás után?
@a szív fészkei: Eszméletlen mennyi baromságot kajálnak be nemzeti érzelmű barátaink.:O
@a szív fészkei: Kicsit skizók vagyunk, meg kit érdekel néhány nyomi távoli testvér, nem igaz? Biztos kiküldték hozzájuk palikát vigyorogni.
@a szív fészkei: Én sem tartom jó elintézési módnak a háborút.
Mit kerestetek ma megint Izraelben? Jézus fasza, Erdő Pétert csak nem kivezényelték oda is harangozni?
@Fabius: Mi itthon vagyunk. Vagy mégis fel lettünk vásárolva?? :)
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Nekem tök mindegy. Ha akarnak, legyen nekik autonómiájuk. A cél nem az autonómia, hanem hogy a jogaik mint kisebbség minél inkább érvényre jusson. Az, hogy ezt autonómiával vagy anélkül érik el, nem érdekes számomra.
@Gábriel angyal: Ez jó volt. Bár ki leszel tiltva miatta meg én is mert reagáltam, de megérte. :D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Na akkor ebben valamennyire egyetértünk. :D

Akkor már csak erre válaszoljál legyél szíves:

"Azt megmondhatnád, hogy a 90'e évek elején mit csináltak a nagy magyar nacionalista pártok, hogy az SNS-t szegény kicsi Slotával együtt a kormányba ültették a szlovákok."
@Gábriel angyal:

Akinek minden áldott nap fontosabb, hogy mi van abban a kibaszott Izraelben, mint itthon, az nem tudom hol van. De hogy nem a valóságban az kurvaisten.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Jó kérdés, biztos volt oka, ha más nem hát az az ellenérzés, hogy főként egykori magyar területet kaptak. De ami érdekesebb, hogy segítette slota kampányát tudatosan és szisztematikusan a magyar jobboldal?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Mert az ezredik normális kérés után te befejezted azt a vitát, ő meg akkor is leszarta amit kértem. Azért.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Vagy nagyon egyszerű a megfejtés. A magyar eseményektől függetlenül gyűlölik odakint a magyarokat.

Az viszont nem illik bele a magyarok tehetnek mindenről világképedbe, hogy a mostani nagy nacionalista nyomás közben kiesett Slota a pereputtyával együtt.

A magyarok nem csináltak semmit erre bejutott a pártjával. Most meg elég sokat csináltak erre kiesett. Ez hogy jön össze, ha a FIDESZ jelenlegi cselekedetei erősíti őket?
@Fabius: Bocs, hogy megvédtem magam. Amúgy engem speciel 1X sem figyelmeztettél. Másnak mondtad egyszer, hogy már megint felhoztam Izraelt és ebből eleged van, ami szintén nem igaz, mert nem én kezdtem el róla nyavalyogni, és még csak nem is Gábriel.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Skizóságot lehet szakócával műteni? Mert hozzákezdhetnének magukon, ha már ez úgyis csuklóból kirázva megy ezer évek óta nekünk...

Ezt az egyszerre legalább kétfélét harsogok-stílust nagyon nehéz kibírni. A grazi pszichometódus viszont láthatóan nem vált be gyógyítósnak.
@Fabius: Jut eszembe Fab. Ez a Lex fasz elsimon igazán post érett téma. :)

Megint egy emberére szabná a törvényeket a Fidesz

hvg.hu/itthon/20120615_lex_LSimon_NKA#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_6_15
@Fabius: Ez még akkoriban volt?! Nem csoda, ha nem vagyok a kedvence.:D
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Fabius igazán türelmes velem, bár lehet, hogy egyszer ki fog majd baszni mint macskát szarni. :)
@Fabius: Hacsak úgy nem... Ha a bazilikájában celebesküvők vannak bulvar.hunvista.info/2012/05/sztarparade-volt-balogh-edina-szombati-27100791, valahol kell ájtatás hitéletet is tartani.
@Gábriel angyal: Te nem alszol? Már mikor készültél Emese álmára.
@a szív fészkei: Skizóban világbajnokok vagyunk. Senki se tud ilyen jól ilyen két féle ellentétes álláspontot egyszerre képviselni úgy, hogy nem okoz zavart az erőben az ellentmondás.:D
@Fabius: Na kérlek, ez van Izraelben. Mocsok, zsidók. :-DDDDDD
Ja lemaradt a link: www.pink.hu/sztarok/bar-refaeli-bikiniben-holt-tenger-iszap-2146442

Ezt küldöm a nordikus szösszentyűk nagy rajongójának, Stefikének is szeretettel.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": :-)

Mennék a Holt-tengerbe is, de azt hiszem max.elérhető a Velencei tó.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák: Vagy csak xenophobok és nem magyarokra specializálták magukat, hanem a nem szlovákokra. Ez nem jutott eszedbe? Hogy adott egy ország, aminek létét a csehek és magyarok kárára alakították ki. A szélsőjobbnak ez legalább olyan csemege mint magyar haverjaiknak trianon.
@a szív fészkei: Erről jut eszembe, hogy vannak olyan celebek, akiket valami egészen más talál el.

www.magyarkurir.hu/hirek/medugorjeban-kezdett-uj-imadsagos-eletet-divatmodell

Egyébként én is jártam itt még a nyolcvanas-kilencvenes évek tájékán. Nagyon szép emlékeim vannak a helyről. Érdemes lenne ismét odalátogatni.
@Gábriel angyal: Ugye, hogy ez mekkora poén!!!

Ahogy szegény Széles bulldogfeje lekonyul, az külön tanulmány. Lehet, hogy Zuglótól megvonják az élet értelmét adó MH-t ezután????
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Csak sajnos ez sem támasztja alá azt a meglátásod, hogy a minél erősebb a magyar támogatás annál erősebbek a magyar ellenes pártok. Az SNS pont fordítottan arányos.
@a szív fészkei: Már átadtam a stafétát az éjszakai műszakos kollégának. :D:D
Na jó lassan tényleg el kéne mennem aludni.
@Gábriel angyal: Ott nem voltam, de Dubrovnik felé egyszer - stoppal mentünk - valahol megálltunk és áthajóztunk egy kis kolostorszigetre, ahol csak ez az egy épület volt. Annak volt hangulata.

Amúgy kérlek, majd 34 éve krumplit hámozok, felmosok - még a kurva lépcősházat is ingyen - takarítok, mosok, főzök, vasalok, ültetek, locsolok; szóval engem is lehetne szentté avatni. A Chanel szandálomnak meg letörött a sarka, vihetem cipészhez. Nehéz életem, van, na. :-DD

Honnan vásárolok, már elmondtam, tulképp én is secondban járok - amit mások hagynak ott az üdvhadseregnél és idehozzák - már mióta. Nagy ügy, fél Magyarország így él...

Csak nem öntöm le ezt ilyen szósszal, mint az olasz baba. Hanem csinálom, ezek is munkák, szerintem még szépek is, mert tisztaság, étel-ital, nyugi, virágözön terem a nyomukban.
@73. Vladys - Az antiszemita libernyák:

És amit általában szólok mindenkihez, az rád nem vonatkozik?

Akkor itt és most elmondom külön is: unom. És szankcionálom.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Na hunyorgok elfele én is, de ehhez: Volt egy textilszobrásznő, Baktay Ervin leszármazottja, Baktay Patrícia artportal.hu/lexikon/muveszek/baktay_patricia, - sajna már nem él- neki van egy aranyos, ehhez illő szimbóluma: két fejű és persze ellentétes irányba néző, nemzetiszínű hintaló. Na ezen vágtatunk valahová...

Jó éjt!!
@Gábriel angyal:

L. Simon pályázati pénzezése már az NKA élén is összeférhetetlen volt. Most sincs másképp. Ez nem újság.
@Fabius: Szóval akkor kötelességem minden hozzászólásod elolvasni?

Amúgy hidd el én is unom mikor megvádolnak. Persze én ezt csak úgy tudom "szankcionálni" hogy megvédem magam, ha hagyják.
@Fabius: Na jó de akkor még nem akart kreálni hozzá külön törvényt a lelkem. :)
süti beállítások módosítása