Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.06.13. 05:13 Fabius

Bankadó, banknyali, nagy baki

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor bankadó

Orbán Viktort gyomron vágta a valóság. Amíg sípolva igyekezte kiheverni a rekeszizom szorítását addig volt ideje gondolkodni, vajon hogy jutott el idáig. Mennyire volt okos dolog halálra szívatni a gazdaság hitelezőit, mennyire volt okos félévente segget csinálni a szájából. Most meg ott rongylábazik a ringben, fejében zúgnak a baj-van-baj-van harangok, és igyekszik lábon kihordani az összes felütést. 

 Ha egy miniszterelnök aláírása annyit se ér, mint a papír amire rákerül, ha a Bankszövetségnek adott szavának érvényessége nem tart öt hónapig, akkor van az, hogy a beintő és tőkét kivonó anyabankokkal szembeszállásra szövetségeseket kéne keresni. Meg lehet próbálni a velünk még szóba álló Visegrádi Négyeket összefogni, és egységes fellépésre bírni. Gond akkor van, ha a szövetségesek egyhangúan kijelentik: náluk gazdaságpolitikát írnak szakemberek, nem győzelmi jelentéseket és frappánsnak hitt hazugsághalmazt kusza tekintetű féleszűek, úgyhogy köszi, de a magyarországi Apró Szent egye meg egyedül amit főzött a szentséges jobbkezével, az ő viszonyuk a bankokkal felhőtlen.

 Szar lehet most Orbánnak lenni. Képzeljük el, hogy a foci EB iránti lelkesedésből nyálzik, mint az állat, és az ilyen hírekre mennyire keserűvé válik a nyálözön. Bazz, ha ebből egy petty is lecsöppen, akkor mellbimbóig átmar zakót, inget, atlétát. Különösen, ha el kell menni a sógorékhoz jobb híján, és ott kell felcsúti der bunkóst táncikálva kelletnie magát, hátha vonzóbbnak látszik tőle majd az ország. 

 Ez se könnyű, ha egy miniszterelnökről köztudott, hogy nem azt kell nézni amit mond, hanem amit tesz. De amit tesz is visszájára fordítja minden további nélkül, az aláírást átfirkálja, a szerződést semmisnek tekinti ha újabb adó kivetésére kényszerül. Ilyenkor jön az a lemez, hogy hátizééé, a bankadó az brutális volt, mea culpa, mea maxima culpa, de most aztán - lehet - kivezetjük mindjárt 2013 január elsejétől. Persze, hogy lehet. Ez az a lehet ami annyit tesz, nesze semmi fogd meg jól, ha tényleg ilyen hülye vagy, hogy a félévet se élt megállapodás után is elhiszed, akkor megérdemled. Ezen a ponton úgy érzem az osztrák bankárok és üzletemberek nehezen tudták eldönteni, Viktoron röhögjenek jobban, vagy Butagyuri Economistnak írt válaszán, esetleg a tényen, hogy Viktor még mindig hagyja a bolondot beszélni és levelezni.

Az biztos, hogy párás tekintettel hagyták el a termet. Remélem volt aki elmagyarázza Kedves Vezetőnknek, hogy bár a könnyeiket törölgették, nem meghatotta őket.

 

 

489 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr264584797

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit jelent, hogy Matolcsy György regrediált a CNN-interjú alatt? 2012.06.13. 17:23:26

Még a nyelvecskéjét is kidugta izgalmában, annyira figyelt a CNN-interjú alatt, miközben Richard Quest ezt kérdezte: * Everything I read is roundly criticizing the stewardship of the economy at the moment for the unconventional, for all the things that...

Trackback: Matolcsy ölni tudott volna, amikor Quest a katasztrofális magyar helyzetről kérdezte 2012.06.13. 16:56:54

A lassított felvételen jól látszik, milyen indulatok feszülnek benne, miközben fogalmazza Richard Quest zátonyra futó magyar gazdaságról feltett kérdésére a “tündérmesés” választ. Nem vagyok pszichiáter, de nagyjából így képzelem el annak a...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.13. 09:18:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nincs is annál rettenetesebb, mint a nemzet sírja mellett állva látni a NEEMZETI GYASZRA meghívottakat akiktől a feltámadást remélte, hogy azok ott egymás zsebkendőjébe temetkezve röhögnek és olyan krokodil könnyeket eregetnek, mint a Koh I Noor gyémánt, és csak levegőt venni hagyják abba mert megálljthatatlanúl árad belőlük a röhej

azaz vidám móka kacagás a levédiai vidámpark elvarázsolt kastélyában ahol most éppen a szoknyaemelgető fúvókák fölött battyognak és még a hajuk is égnek a huzattól...

na nem a párnahuzattól, a légvonattól ami lentről gyün ahová a gyorsnaszád becsapódott és kifúrta szelek urának fingóját

a bűz meg elűz brühühühühühühü
Ez jó!!! :))
A kép is frenetikus, ahogy Viktorka az árnyékszéki mellévizelőst ropja... Ihajj-csuhajj, volt Bécsben Magyarosch Virtusch? Illetve azért az osztrák újságok eléggé a helyén kezelték a dolgokat. Kapott I. Viktor 10 sor... A második, harmadik oldalon...
A cyber bűnözés kiemeltebb téma volt ott, pedig aztán amit Viktor csinál itt, az sem piskóta! :D
Amúgy ha már kint volt, Graz felé is kerültek egyet? Egy kis szoftverfrissítés nem ártott volna...
"gazdaságpolitikát írnak szakemberek, nem győzelmi jelentéseket és frappánsnak hitt hazugsághalmazt kusza tekintetű féleszűek"

qva jo szöveg:))))) de kire gondollhacc?
mer akire én annak nincs 1/2eszes sem...
@Fabius A lényeget elfelejtetted megemlíteni, hiszen ezt is mondta még viktorunk :D

"A miniszterelnök beszédében kijelentette, hogy bár a magyar gazdaságpolitika – egyáltalán nem ok nélkül – sok tekintetben viták kereszttüzében áll, de e viták ellenére is fontos, hogy tudják: „mi nem vagyunk kommunisták, ez pedig azt jelenti, nem vagyunk irigyek, tehát mi örülünk a másik ember sikerének is”.

„Nem vagyunk kommunisták abban a tekintetben sem, hogy nem hisszük, hogy tőketulajdonosok nélkül létezne piacgazdaság” – tette hozzá, szavait pedig úgy összegezte, hogy „a közöttünk fennálló vitáknak nincs filozófiai tartalma”, kizárólag gazdaságpolitikai."
Viktor Mérkell ? szval ro-konok...
amugy a mosoj a giffen nem láccik őszintének...
@Gábriel angyal: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Elnézve Kínát, nem hiszem, hogy máshol fontos lenne, ki a kommunista. A hidegháborúnak is vége.
Meg a kommunisták se gondolták, hogy tőketulajdon nélkül létezne piacgazdaság, csak nem akartak tőkét meg piacot.

Na mindegy, a szokásos baromság, cáfolni is kár...
Kedves Fabius! Nagy gyakorlatom van a kizárásokban. Hehehe.. boldogult MNO fórum. :-))
Ha elfogadsz egy tanácsot. Ha egy nicket kicsuksz, akkor másodperceken belül csinál másikat. Persze irthatsz levélcímet, 1 perc kb, IP-t, de újra és újra jönni fognak.
De ezek élvezik hogy röfijük ott díszeleg.
Van egy hatásos módszer. Amellett hogy letiltod, nyom nélkül törlöd amit írtak, sőt a rá adott válaszokat is. Így teljes munkásságuk eltűnik, tök felesleges erőlködés részükről.
Ez igen célravezető eszköz.
Nem olyan, mint mikor valaki bukni jár a vizsgáira?

Egy idő után mennyire kellemetlen ez?

És miért van szükség ezekre a körökre? Viktor és Matolcsy csak a szájuk befogásával hatalmasat lendíthetne a megítélésükön. Nam csak a gazdasági ámokfutás a nagyon gáz, a diplomáciai dilettantizmusuk legalább annyit nyom.

A GIF megint csudajó!
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:

szoftverfrissítés?

"Orbán Viktor EURÓPA legnagyobb ÁLLAMFÉRFIUJA!!!. Legyen még sokáig, hogy ne süllyedjünk vissza a posványba. Ha elmondhatna mindent a népének akkor már 100 % szavazna rá. Elnök Úr! Legyen ereje ahhoz, hogy normális Magyarországot csináljon. Ez az Ön történelmi szerepe. A görögök, a spanyolok stb után rá fog jönni minden magyar, hogy Ön jó uton jár!"
@Tűzfal: Baromi jó nyomod!
Bírom a humorod! Elfelejted megemlíteni, hogy "tömje a zsebét hat kézzel, hogy méltó partnere lehessen az arabus hercegeknek!"

De majd köszörülsz a csorbán, ugye :D
@Gábriel angyal:

és mikor találkoztál a Mikulással meg a szarvasvonta szánkával akkor mit kívántál? mézeskalács kastélyt a lila törpikékkel és hófehérkének álcázott Vasorrú Bábával?

jó kalácsolást
@Tűzfal: Ezt azért a sarokból - kukoricán térdepelve - nézd meg százszor egymás után.

youtu.be/-03dhJlmNjQ
ehhh, kérem szépen, itt már a förmver frissítés is esélytelen:

Hiába hirdette meg Orbán Viktor a 2010-es kormányprogramban, hogy az uniós források „hasznos, gyors és egyszerű felhasználásával” pörgeti fel a gazdaságot, két év után is csak ezt a célkitűzést ismételgetik különböző változatokban az uniós támogatások illetékesei. Legfeljebb annyi változott, hogy most már leginkább a gyorsítás lenne a lényeg, ugyanis a jelenlegi forrásfelhasználási tempónkkal több ezer milliárd forint felhasználatlan maradhat az uniós támogatásokból, ami nagy kár lenne a magyar gazdaságnak.

hvg.hu/gazdasag/20120613_unios_penzek_felhasznalasa

-----------

csak neeeem?????

A kormányfő többek között a források felhasználásának gyorsítását várja el új jobbkezétől, Lázár Jánostól is

img5.hvg.hu/image.aspx?id=8ccfd6b4-1932-46eb-ad3b-541a5dcc8ca9&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

---
minőségi csere :D
@miva?: Idézőjelben irta, ember :)
(Igaz, a smiley lemaradt a végéről.. :)
@Gábriel angyal:
orbán mindig kétirányú: egyrészt szükségét érzi bizonygatni (miért?), hogy ő nem bolsevik, másrészt elővágásként közli, hogy az általa már eldöntött visszaállamosítás nem kommunisztikus megfontolásból fog bekövetkezni.
Milyen érdekeltségeket akar ez majd államosítani? (A forrásokat ne kutassuk. Az osztrák bankok várható szerepéről töprengjenek ők. Meg a közreműködésért kérendő árról. Fizetni a zemberek fognak
úgyis.)
Van egy kivándorlás teszt, hová migráljunk. Kitöltöm, hát nem együtt rezeg az anglomániámmal?! Hát nem Londont ajánlgatja?!
index.hu/belfold/2012/06/13/emigralna_de_nem_tudja_hova/
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Figy ha Angliába mész, jobban jársz ha inkább egy vidéki kisebb városba mész. Sokkal nyugodtabb és jóval olcsóbb az élet mint Londonban. :)
@Fabius: Most olvasom tündér keresztapa meséjét. Először a CNN-t örvendeztették meg most meg őket. Nem lesz olyan külföldi újságíró akinek az arca a visszafojtott röhögéstől nem fog rángatózni interjú közben. Ez valami új PR? Csináljunk magunkból bohócot és versengeni fognak, ki csinál interjút velünk?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": hááát, esélyes, gyorsabb, frissebb az új jobb kéz ;)

brrrééééking:

Szijjártó: nincs takargatnivalónk
Magyarország szívesen fogad bármilyen monitoringeljárást, és büszkén ad számot az elmúlt két évben elért eredményekről - jelentette ki a Miniszterelnökség külügyi és külgazdaságért felelős államtitkára az m1 Ma reggel című műsorában szerdán.

MTI 08:20 - Itthon

VV: "a Fidesz valamiért tényleg fél" az ügynöklistáktól

A helyzet világos: a Fidesz valamiért tényleg fél az ügynöklisták nyilvánosságától, és hogy ezt leplezze, kirakatintézkedésekkel áll elő, hátha elhiszi róluk valaki, hogy most aztán tényleg jól odacsaptak a kommunistáknak - írja a Véleményvezér blog.

hvg.hu 08:17 - Napi merítés

Gyorshír: lemondott Szőcs Géza

Lemondott Szőcs Géza, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.
@Gábriel angyal: Én Skóciába mennék, a Felföldre. Amennyire idegbeteggé tesz a gondolat idehaza, hogy csak mobilnetem legyen, kint még net nékül is ellenék.:D Múltkor Kamraerdőtől villamosoztam be, mit mondjak? Belebetegedtem, hogy olyannyira kint voltam és mennyi ideig tartott beérni a civilizált belvárosba.:D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

a fides MAFIA patkányai elhagygyák a gyorsnaszádot...
@belekotty: erre vagy büszke? ügynök vagy
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Mna fene, lemondott? Vállalkozást alapít nyilasok hamvainak sporttatyóban csempészésére? Vagy az ősmagyarokat kutatja valahol a sumérok környékén?:O
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Jó választás viszont az esőt és a kevés napsütést hogy bírod?? :)
@belekotty: "nyom nélkül" - jól hangzik.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Miért unatkoztál... villamossal kb.45 perc - egy dugóban a dupláját is eltöltheted.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Te hogy jutottál el Angliáig? Nyolcadszorra csinálom végig, már küldött Japánba, Kaliforniába, Kanadába, Dél-Koreába, New Yorkba- még Szolnokra is a nyomoronc! - de Angliát még nem kínálta föl...
Ez OFF de szerintem másnak is tetszeni fog.

youtu.be/VC0hJEY8jrc
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
az hagyján, hogy lemondott. nézz az indokolás mögé:
" 1990–91-ben az RMDSZ főtitkára, 1991–1993 között politikai alelnöke volt. [...] Az interjúbvan miniszteri céljai között említette a nemzetegyesítést; egyrészt a magyarországi és a határon túli magyarokét, másrészt a magyarországi nemzettesten belüli szakadások, törésvonalak, lövészárkok betemetését, áthidalását, megszüntetését. Fontosnak tartotta még, hogy Magyarország közvetítő tudásközponttá válhasson Ázsia felé."

nagyon nem a fidesz politikája ez. várható volt. az utolsó mondat pedig elmond mindent a csávóról.
Bejegyzéshez: ezek az elkúrt nyilatkozatok a halálom... 100% exportra dolgozom, csak külföldi ügyfelek és most már rendszeresen kérdezik, hogy tulajdonképpen mi van itt, érdemes-e egyáltalán ránk számítani, mennyire biztonságos a bankrendszer, akinek befektetése van, az meg óvatosan puhatolózik, hogy hogyan lehetne kivonni. A nagyok már elég óvatosak voltak eddig is, de most már a kisbefektetők is izegnek-mozognak és látványosan megszaporodtak a "mi van nálatok? szép-e az idő?" típusú emailek, amik egyébként nem jellemzőek... tragédia. Ezeket nem zavarja, hogy CNN-t minden üzletember néz, Economist-ot minden gazdasági döntéshozó olvas?! és azoknak jellemzően nem <80 az IQ-ja?
"lehet - kivezetjük mindjárt 2013 január elsejétől."

ha a zemberek akarják
meddig lesz még ez a szentkétharmados (azaz kb 10% os támogattságú) mafia kezében a KÖZkassza kulcsa ?

hagytok mindeneteket elorozni?

van agy ősi dakota m/kondás: dakotákat soha többé ne válaszatok meg...

ellenkező esetben annak csak C I G Á N Y K O D Á S a vége !
Nekem igen rossz előérzetem van az IMF és az EB ügyben. Onnan, ahol most vagyunk - sikerült idenavigálni - , már nem lehet komoly presztizsveszteség nélkül megállapodni. Márpedig a mostani presztizsből még veszíteni is igen kellemetlen. Köztudott, hogy a magyar politikusokkal - Fidesz-KDNP - kötött megállapodások kb 3 percig élnek, hogy EU-s pénzeket saját kifizetőhelyeiken mérik mázsaszám, hogy pofátlanul az egész EU-t megroppantó politikát erősítik, miközben a markukat tartják, és még vádaskodnak is. Most innen mégis mit remélnek? Ha az NGM ír pár eszement kínos cikket ide-oda, ha Orbán előzetes diplomáciai egyeztetések nélkül ötletel azért, hogy az anyabankok ne vigyék el a pénzt - amire kényszerítve vannak egyéb EU-s szabályozások által - és ha Matolcsy győzelmi jelentéseitől hangos az éter, akkor itt az a helyzet, hogy

1. Megállunk a saját lábunkon, sőt jövőre a most is jól növekedő németeket is kisegítjük úgy, hogy kisebb a honi GDP, mint egy közepes német városé.

2. Kiszivattyúzzuk a bankokból a pénzt, és szeretnénk, ha a külföldi anyabankokra vonatkozó szabályokat úgy változtatnák meg, hogy azok ne legyenek kénytelenek a jelenlegi bankválság közepette biztonságos szinten tartani a nyugati tőkeállományt, akkor ugyanis maguktól tutira idehoznák a zsét, hogy azt is elvehessük.

3. Nem kell egyeztetni senkivel, hiszen jobban tudjuk, hogy mi kell a cseheknek, lengyeleknek, szlovákoknak ..., mint saját maguk.

(4.) Csak lejár Simor ideje is egyszer, és ha addig nem lesz IMF, akkor elkölthetjük a valutatartalékot Simicskára - és ettől nyilván nem változnak meg az IMF-hitel feltételei sem

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Ezt mégis hogy?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "lemondott Szőcs Géza"

ő lesz a sport miniszter ?

na mindegy nagy az orbánpereputty majd jelöl úlyat a keresztapa...
E L S I M I C S K Á Z N A K

minden közpénzt... fides mafia...
@Gábriel angyal:

na idefigyelj, te ostoba fasz! azok a hülye osztrák üzletemberek, akik évtizedek óta dolgoznak magyarországon, sokal többet tudnak az itteni viszonyokról, mint te vagy a drágalátos vezír, jobban ismerik a komenistákat, mint ahogy te azt elképzeled, viszont ölég udvariasak ahhoz, hogy az eféle marhaságokra csak bólintsanak, asztán kinn a folyosón csak csóvájják a fejüket. az anyagilag gyöngébben eleresztettek pedig fogják a pekvancukat és szépen elvonulnak. jézus fasza! mongyál nekem gyorsan egy magas alkohol tartalmú hüvelyest!
@allegretto23:

bezony, bezony! ezek vannak. a mocskos komenisták! :)))
Indítványozom újra, hogy Szalai Annamária bolygószerte tiltsa be a valóságot!
januárban megkezdődhetnek a tárgyalások az IMF-el.

már márciusban tárgyalhatunk.

nyár elején elkezdődhet.

hvg.hu/itthon/20120613_varga_mihaly_imf#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_6_13

Mondjuk én nem akarom, de ez magánügy.
Nyilvánvalóan csak trükközik Orbán, húzza az időt. Szerintem nem fogják kivezetni a bankadót, vagy ha mégis, akkor a tranzakciós "illeték" (ami igazából adó) szabályait fogják úgy meghatározni, hogy ne lehessen áthárítani, azaz végül is szinten tartják (hacsak nem tovább növelik) a bankrendszer adóterhelését. Ha ez így lesz, akkor viszont tényleg nem lesz hitelezés, ergo gazdasági növekedés se, ergo új munkahelyek se, ergo fogyasztás se, stb., stb.
Ez egy ördögi kör, amibe már régen beleestek, de irányt most már nem tudnak váltani, mert ugyan visszavonulót is fújhatnak a főbb frontokon a gazdaságpolitikában, de annak első körben a lakosságra nézve negatív hatásai lennének, és a pozitívumok nem jelentkeznének a választásokig, csak később. Ezért aztán most már nem fognak visszavonulni és változtatni (minél közelebb vannak a következő választások, annál kevesebb az esély erre), hanem feszítik a húrt, csinálják az ellenségképet amíg lehet, és reménykednek benne, hogy nem robban a helyzet a választásokig.
A baj az, hogy a gazdaság a jelek szerint addigra tényleg akkora szarba kerül, hogy onnan tényleg nehéz lesz visszahúzni.
@hacsaturján: Na hála Isten segítettél, hogy ne haljak meg olyan hülyén. :)
@Gábriel angyal: Csak próbálkozik, de te keményen ellenállsz ;)
orbán nem fog megbukni, jobb ha hozzászoktok a nyomorhoz, vagy elkezdhetitek szeretni
tiétek a választás
@Gábriel angyal:

segített a fene, mitöbb, szándékomban sem állt. csak nem értem, hogy ez a lökött libsi fabius miért inkubálja a hozzád hasonló nyomoroncokat. bisztos komcsi!
@h.kovacs: igen úgy néz ki mint aki örök életű...

soha nem pusztul el...

mijen álatfajta is? a csótány éli túl az atomtámadást is?
@hacsaturján: Miért csodálkozol, hiszen te is itt lehetsz. :))
@h.kovacs: A materiális szegénységet - bizonyos mértékig - könnyű elviselni.
Node, ez a szellemi nyomor, ez tud igazán fájni...
@Gábriel angyal:

ez igaz. ritkán. de azért is kár.
@hacsaturján: Ne értékeld le magad ennyire. Szerintem csudijó amikor írogatsz. :)
@Tűzfal:
Nem az a baj, hogy írod. Az a baj, hogy ezt a mi "Boldogságunk" el is hiszi magáról.
Sajnos, elég régen mondogatják már neki. A 2/3-ad meg bizonyítja is. Ő nyerte meg a választásokat, nem más. Legfeljebb, akik nem mentek el szavazni, azok tettestársak abban, amiben ma vagyunk.
Különben a lényeg meg az, hogy már szavazatokat akar gyűjteni az ott élő magyaroktól, levélben persze. Azt lehet manipulálni.
@h.kovacs:
Azt Te csak hiszed. Azért, mert ez a birkanép mindent eltűr? De az Unió nem. És, ha nem ad pénzt időben, akkor államcsőd. Meg nagytakarítás. Meg Orbán futása. Meg tönkremegy az ország. Az uniónak nem osztunk nem szorzunk.Kicsikék vagyunk.
@Tűzfal:
Baszki... legalább azt a kurva szmájlit tennéd ki, mert egyszer félreértem a neved, oszt akkor... :))
Annyira szép.
Az ügyeletes főmaffiózó ellen, meg lefizetett rendőr barátai ellen éppen eljárás folyik.
Közben mindenki aki ismeri azt nyilatkozza róla, hogy az adott szava szent volt.
A faszi neve V-vel kezdődik.
Másik V betűsünk szavai min.elnökként meg nem érnek semmit.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:
az annyit mutatna ha kicsinálnád, hogy..na inkább nem írom le:))
@belekotty:

Sokkal inkább lenne cél, hogy kérek valamit, és akikre vonatkozik azok felfogják.
@Penivaldes:
Most miért kéreted magad? Szemérmetes.... :)
@maybach:
Nézd a becsület, az becsület!
Hol hallottál a politikus genyáknál ilyenről? Az sem igaz, amit kérdeznek - lásd konzultációs fostalicska... :)
@Fabius:

de nem fogaggyák el, daduska!
@belekotty: A nivo blogon használják is. Persze a kitiltást felejtették el, meg utána tagadtak, de valahogy a Menekülő emberből Killian jutott eszembe: "Mi sohasem hazudunk!"
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

UP megmagyarázta:

"Megdöbbenéssel döbbentünk meg azon a megdöbbentően rosszindulatú csúsztatáson, hogy a kormány tevékenységét gátlástalanul befeketíteni kívánó sajtókörök szándékosan félreértelmezve Matolcsy György miniszter a Cable News Network (CNN) amerikai hírtelevíziónak adott nyilatkozatát minduntalan és folytatólag abban a valótlan színben tüntetik föl, mintha Matolcsy György magyar tündérmeséről – angolul: fairy tale – beszélt volna a riporternek, miközben a szövegkörnyezetből egyértelműsíthetően kiderül, hogy a miniszter nem az angol fairy tale (tündérmese), hanem a magyar Feri-tél kifejezést használta, utalva arra a szellemi-gazdasági jégkorszakra, amelyet az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása okozott. A hibáért a sajtó munkatársai az ország szíves elnézését kérik, és annak köszönhetik sérthetetlenségük megszűnését, hogy valakivel szembementek, akivel nem kellett volna. Kelt, aláírás, pecsét.”

:-D :-D
@Penivaldes:
Bunyó lesz?
Mivanmivanmivan?? Mi van? :) Hol?
Mert itt egyre nagyobb szar! :(
@maybach: Rockefellernek tulajdonítják a mondást, mely szerint csak az első millióról ne kérdezze senki!

Most miért bántod szegény Vargát? Ő csak segített a fijjuknak "az első millióban" hogy aztán megmenthessék az országot a komcsik rémuralmától! :)
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...: nem szokásom megverni másokat.
egyébként meg mit lógatod a micsodádat?! fel a fejjel, és előre:)
@nemecsek ernő áruló:
El is ítélik majd a rendőrt, aki elfogta? Az újságírót, mert le merte írni, a .... :((
Sanszosabb, hogy megkapja a tisztikeresztet és valami jól fizető Simicska céges állást.
@saravad: igazad van de hányan vannak az országban aki szerint szellemi nyomor van ?
a puszták népének orbán a színvonal
@Penivaldes:
Lógatja a ló... Dolgozok, telepítek, javítok. Biztos rohanás lesz rövidesen újra, tovább. :)
@pumukli 12: nem lesz államcsőd ne álmodozz, az orbáni rendszer totális nyomort hoz, de államcsődöt nem, a nyomor meg nem izgatja az EU-t
@Penivaldes:
Izé, miben is?? :) Egér majd jól beszól!
Kissé összezavarodtam, látszik, hogy ideológiailag nem vagyok elég képzett! Ha valamelyik kormánypárti szavazó segítene eligazodnom, az sokat segítene!

1; A Nemzeti Konzultációban van egy ilyen kérdés: Vannak, akik szerint továbbra is méltányos tehermegosztásra van szükség az állam, a nagyvállalatok, illetve a bankok és az emberek között akkor is, ha ez ellentétes az EU elvárásaival. Mások szerint a bankoknak és nagyvállalatoknak kisebb részt kell vállalni a válság terheiből, mert így tudják eredményessé tenni gazdálkodásukat és segíteni a gazdaságot.
A miniszterelnök úr meg sem várja a válaszom? Megígéri a karvalytőkének, hogy megszünteti a bankadót?

2;A MÁV egy részét oda adná a GYESEV-nek? Nem azt mondta eddig, hogy növelni kell a nemzeti vagyont?

3; A mocskos multinak megígéri, hogy csökkenti a terheit?

4; A tranzakciós illetékről azt mondja, hogy az a költségvetés állandó eleme lesz. Ha a bank fizeti akkor bankadó, ha én akkor újabb sarc. Erről sem várja meg a véleményemet?
@Penivaldes: azt mondjak, hogy az eger ami a kezedbol eszik az a labadbol is is fog...

ja nem..

az a capa, bocsanat:-)
@Le_Penseur:

Megmonttta a Tekintetes Fővezér ettás hogy amit a válaszodig eldönt maga asztat majd megváltoztattya!!!
@h.kovacs: Orbánból mondjuk tömegeknek van elegük mára, de igazad van: az elmélyült gondolkozás nem népbetegség.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Pont azért vagyok összezavarodva, mert már annyi mindent megmondtak! :)

Egyébként ez a kommunistás okfejtés is pazar! Azért nem kommunisták, mert nem irigyek! Tehát csak az kommunista, aki irigy? Minden irigy kommunista?
@Le_Penseur: Addig örülj, míg ITT még kifejtheted a véleményed.

Ha mégis válaszolna 1 fideszes, én eztet nem értem: "méltányos tehermegosztásra van szükség az állam, a nagyvállalatok, illetve a bankok és az emberek között " - hogy a zállam terhei, azok hogyan is?
@saravad: "hogy a zállam terhei, azok hogyan is?"

na igen..
hiszen maga az allam a teher..:-)
@saravad:
"Addig örülj, míg ITT még kifejtheted a véleményed."

Örülök, bár ezt nem kiváltságnak, vagy kegynek, hanem teljesen természetes alapjognak tartom. Elvégre nem Észak-Koreában vagyunk...

"Ha mégis válaszolna 1 fideszes, én eztet nem értem: "méltányos tehermegosztásra van szükség az állam, a nagyvállalatok, illetve a bankok és az emberek között " - hogy a zállam terhei, azok hogyan is?"

Pedig egyszerű! Nagy az állam terhe, ezért azt megosztja a nagyvállalatok, illetve a bankok és az emberek között!
@Le_Penseur: Az állam a bevételeit az emberektől, vállalatoktól kapja, méghozzá szigorú elszámolásra, nem?
Szegény pártállam, most 360 törvény keretében csökkentette a saját kötelezettségeit, és megemelte a miénket.

Igaz, ezt akarták a zemberek.
Szokásosan élvezetes és színvonalas írás!
Csak sajnos már teljesen le vannak fagyasztva az érzékszerveim, egyedül a hideget érzem...
@Le_Penseur:

A kommunista okfejtés igenis pazar és helytálló! Mert bár Pozsgay és Szűrös elvtársak faszát szorgalmasan szopják a listás besúgókéval együtt, de nem irigyek, aki kéri annak adnak hozzáférést. úgyhogy nem kommunisták.
@Fabius: az én verzióm jobb volt...

a feri farok... aki tud angolul az érti is...

angol szóvicc ;)
Nagyon jó írás, kesernyés-fanyar humorral, de ütős, mint az egész blog.
Folyamatos és megrögzött Hírtévé-bámulást követően az elmúlt két év (nem nyóc) hatására eljutottam odáig, hogy ma már legtöbbször Kálmán Olga-műsort, Tétet, Újságíróklubot, Civil a pályán-t nézek. Érdemes is.
Szőcs Géza lemondott az államtitkárságról, de nem a milliós fizetéséről. Fénylő Csillagunk főtanácsadója lesz, gondolom Hegeda asszonysághoz hasonló milliós fizetéssel.

Csak össze nem kapjon egyszer ez a sok főtanácsnok.

hvg.hu/itthon/20120613_orban_szocs_fotanacsado
@Fabius: hitvány egy banda ez...

az erdéji átszakadtak meg magyariban nagyon gátlástalok tudnak lenni...

anikóval (az MTA leendő elnökével) még szakácskönyvet is írt a Géjza
@Fabius: Ezt ugye nem gondolod komolyan? Mind2 oldalnak megvannak a saját tálibjai, azoknak te dumálhatsz! Továbbá mindig vannak hülyék akik direkt szítják a balhét. Gondolod a cirill e betűs trükköt nem ismerem? Legalább 8 éves, én találtam ki még az MNO-n. Csak kell két tálib a két oldalról, egy-két jó beszólás mind2nek és már áll is a bál.
@Fabius:
A nullát egyel több marha osztja - ez már tulajdonképp hol számít?
@dr. Bubó: Még mindig jobb mint sík hülyének lenni, mint te.
Emigrálni szeretnék egy olyan bolygóra, ahol vannak értelmes lények.

Mert ezek balfaszok.
@belekotty:

Mondd, hogy naiv vagyok de komolyan gondolom. A stefitálibokat kiszóróm szó nélkül, de a többieket inkább bírnám párbeszédre szankcionálás helyett.
@Friss fahéjas Boli - Ch.T. is még mindig...:

Legfeljebb ott, ahol a nulla osztásért milliót fizetni luxusnak számít.
@Fabius: Szőcs Géza főtanácsadó lesz

Baszki ez komoly. Könyörgöm, a csávó nem bírta tovább, alkalmatlan volt. Mégis mi a lóf...ról ad tanácsot ezek után? Menjen vissza könyvet és verset írni, mert állítólag abban jó volt. Kár volt elvállalnia ezt posztot, mert íróként lehet, hogy jó, de fingja nincs egy apparátus vezetéséről, meg úgy egyáltalán az egész kultúra menedzseléséről.
@productmanager:

Pedig milyen szép lett volna, ha a végrehajtók az ő regnálása alatt hordják szét a Szépművészetit.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A bolygóval semmi gond nincs! 7 milliárd ember között bizonyítottan vannak értelmes lények! :)
@h.kovacs: Várom, hogy mikor jön rá a sok nagyokos, hogy orbán már rég megnyerte a jövőbeni választásokat, hiszen 1/3-dal éppúgy ural majd mindent, mint más 50% felett...
Itt mindenki kreatív közgazdászt igényel, pedig kreatív jogász kell, olyan, akiknek az EU és a többi hajlandó lesz félrenézni, ha majd eljön az operáció ideje.

Minden nemzet egyharmada fix gyökér, orbán ezt látta meg minden magyar "elit" előtt.
érdemes elolvasni, kedves feleim, amiket mond még elfogadható és ésszerű, csak zakatol az agyamba egy nem oly régi mondat: "ne azt nézzék amit mondok, hanem amit teszek"

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_megmondta_hogy_mi_tesz_tonkre_egy_nemzetet.522220.html

----------------

teszik-e?

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mit_modosithatnak_a_jegybanktorvenyen_itt_az_ngm_valasza.522219.html

----------------

hvg.hu/vilag/20120613_kulfoldi_sajto_magyarorszag
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ja, "szépség és a gyógyegér"! :DDD

@Le_Penseur:
Viszont, ha a Földet elérve egy idegen civilizáció ilyen Orbán félre kreténnel találkozna, azonnal elhagyná a bolygót és körbetáblázná - AGYHALOTT LÉNYEK BOLYGÓJA, KERÜLD EL!
@sörtelen: Végtelenül elkeserít, hogy egyet kell értsek.
OFF

deklaráltan segg vagyok házimozi és beltéri eszközök összekötésében, kérdem a gyakorlatias emböröket a milyen-hogyan kábelezésről, a kiindulás a következő:

- UPC tányéros beltérivel /nem HD-s/ csatlakozók: optikai hang, szkárt ezzel összekötve most a TV, audió
- HD TV csatlakozó hegyekkel, minden mi szemnek szájnak ingere
- házimozi szintén tele csatlakozókkal

nem leoltani, hülye vagyok hozzá nahhh :D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

HD tv hátulján két szkártnak kell lennie.

Egyikbe beltéri bedug, másikba házimozié bedug,

házimoziba hangfalkábelek színek szerint elosztva bedug,

minden bekapcsol, és ha nem felejtetted el a tévén a hangot nullára venni akkor azért sem anyázol külön, hogy mér visszhangzik ez az egész fos???! :-))
@saravad: "az elmélyült gondolkozás nem népbetegség."

:))))
@Fabius: és az is komoly, hogy L. Simon lesz az utódja. :(

Mert hát ki másra is lehetne bízni ezt a fontos területet, ha nem egy olyan tiszta, egészséges lelkű emberre, aki ilyen nagyszerű, a magyar kultúrához méltó verseket ír, mint amelyekből az alábbi részletek vétettek?

"büdös vagyok
meg kell fürdenem
kimosnom a seggemből az elmúlt három nap papírdarabjait
(...)
bevizeltem
akár egy disznó
a perzselés előtt
(...)
marékszámra dobáltam magamba szpídet
s évekig inasként dolgoztam egy keleti bazárban
(...)
a hazai művészettörténet elfelejtkezett rólam
miközben én már párizsban báboztam
iskolát alapítottam
és egy röhögő törpét követtem
akivel szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk
gipszlenyomatokat
(...)
stílust és technikát váltottam
ősi szőtteseim
indiai tudományos kutatásaim emlékét dolgozták fel ráadásul szerda esténként
nő voltam és a vasárnapi matinék idejére
lombszoknyát húztam
(...)
nevelési kudarcaim miatt pályát és nemet váltottam
újságíró lettem
vagy újságírónő
(...)
a szexualitás kreatív kifejezési módjait kerestem
a gumi- és latexfetisizmus
bennem is vágyat ébresztett
minden esőkabáttól és műanyag kvarcórától lázba jöttem

A fenti idézetek L. Simon László 2003-as kötetében olvashatók, amit ráadásul közpénzből adtak ki még a Medgyessy-kormány alatt.

mek.niif.hu/03700/03744/03744.pdf

Gratulálunk a "nemzeti ügyek kormányának" a legújabb zseniális döntéséhez!
@Gábriel angyal: ez kábelos a linkeden wazzze, ammég megy "überkirály" "cisco" modem/router konfigban jó vagyok :D
@Penivaldes: Biztos csak annyi, hogy nem vagyok eléggé "felvilágosult". :(

youtu.be/VC0hJEY8jrc
@Gábriel angyal:

Ócska kávéházi filozofálgatás a "Nagy Kérdésekről"... már bocs.

persze, annyi előnye van, hogy érthetőbb, mint pl a Húrelmélet.
@Fabius: eddig eljutottam én is, így analógon akkor megy :)

Ezek szerin az SPDIF és HDMI parasztvakítós csatlakozókat hanyagoljam?
@Gábriel angyal:

Bocs csak bírom ezeket a "megmondom a frankót 10 percben" videókat...
Az előadás után termékbemutató... :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :D stimm, nem is kötelező venni, de addig nem szállsz vissza a buszra,
bírság szigor itt is ott is, főleg úgy hogy a szabályok nagy része betarthatatlan gumiszabály, és ha állásfoglalást kérsz netán az a_pehh/Na_v-tól mindig más választ kapsz, azt is persze nem hivatalosan...

Nagyobb a bírságszigor az adóhivatalnál

Drága mulatság lehet az adóbírság, hiszen az így kirótt pluszteher akár az adóhiány 200 százalékára is rúghat januártól. Az adóhivatal most 50 oldalban hozta nyilvánosságra bírságolási gyakorlatát − amely ugyan nem jogszabály, de sorvezetőként szolgálhat az adóhatóság működésének megértéshez.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/brutalis_buntetesek_az_adohivatalnal_ismerni_kell_a_kiveteleket.522248.html
Mostantól Orvicsek táncokomikus lesz itt? :-DDD Köpné ki közben a pejslijét!

Na ez ugyan nem bankolás de pofátlanság legalább, megvédték a műkörmösüket: www.agromonitor.hu/index.php/foldpiac/66-foldpiac/7682-elveszi-a-qzoeldbaroktolq-az-allami-foeldeket-a-kormany
@Fabius: Jaj.:) Fárasztó.:D Feri-tell:D
@Penivaldes: Azt hiszem sikerült felhívnunk magunkra a figyelmet.:D
@allegretto23: Nem tudom. Feltett 4 kérdést, és kidobta. A tesómat New Yorkba küldte volna.:D
@anyósnyelv: December volt és olyan du 5 körül. Az nem mutatja meg a szebbik arcát a környéknek. Csak hirtelen elborzasztott, hogy istenem, ennyire kint lakni Pesten, az isten háta mögött.:D:D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: térítés szalagon, vagy hogyan is fenyegessük meg az embereket! ennek voltam tanúja nem is oly rég.
@Gábriel angyal: Legalább latex fetisizmusa alapján fog minket megszívatni... Már ennek se tudsz örülni? Egy kis változatosságnak?!
@belekotty: Életművüket fújja el a keleti szél?? Ó de kegyetlen vagy!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": mi vár ránk akkor! még képes bevezetni a kötelező latexviselést.
@Penivaldes: droidság az is, na meg persze vak hit, önállóság szinte semmi, így megy ez szektáéknál :D
/lehet vallási, politikai, kereskedelmi, tudományos stb./
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Amíg az UPC tányéros nem HD-s, addig akkor is analóg cuccod lesz, ha nem hanyagolod :-) Ugyanis HD jeled nincs.
@Tűzfal: De miért az idézőjel? Ezek nem a te lelked legmélyéből lekedzett szent gondolatok???
@Penivaldes: Hát öööö ha jelentős fölös euróval rendelkezünk, akkor ki lehetne állítani a kamerák elé a forinthinta asszonykórust a csontvázak a szekrényben- tönkrementünk mint a görögök népdalukkal . De ha csak feltűnösködni akarunk, akkor elég befestenünk magunkat.:D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mi a gond vele? Itt is mindenki a frankót nyomja csak nem tesszük fel a jutyúbra. ;)
lelkedzett akarna az lenni...

Úhúgy meghahatohott a sohok széhép szohóvihiráhág Ohorvbáhánrohól, hogy nehem bíhirok íhirni... (máskor se, de most érzelmi oka van ;-DDD)
hitelt, kétpofára

a hitel az élet! a hitel a jövő! a bankok az istenek! a nép pedig kétpofára habzsol

hajráértelmiség... ennél nagyobb buktát nem látott még a történelem, ami hamarosan következik...
@Fabius: A upc tányérosnak van, legalábbis nálunk a hbo, m1 ilyenek vannak hd-ben....
@Penivaldes: Brrrrr Borzalmas ötlet, ezért életszerű, hogy megcsinálják....:S
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: ezt úgy hívják, hogy evangélizáció. nagy sportcsarnok, kint állt egy öltönyös alak, és mondja, hogy most térj meg, most, mert ha most nem térsz meg akkor legközelebb már nem lesz alkalmad, és a pokol kénköves tűzében fogsz wlégni, de ha most megtérsz, akkor minden oké lesz, nem lesz több bajod, úgyhogy gyere ki, mert a színpadnál ott áll Jézus.
:DD
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Tekintve a baloldal lustaságát ami a szavazást illeti, az nagyot lendítene az lmp és az mszp, dk számain. De hülyeség, mert minek egy jogból kötelezettséget csinálni?!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

A hang is analóg. Viszont arra legalább térhatást és hangzást tudsz állítani, ha jól lövöd be a házimozit. Ennek módját általában tartalmazza az eszköz használatija. Általános hogyancsináld, mirefigyelj meg itt van:

www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=4&old=9
@Fabius: :-) húhh..

már megijedtem, hogy hurkát töltenek belőle, vagy lámpaernyő, vitorlavászon szabásminta és babaszappan alapanyag lesz

de nem szűnik meg, csak "átalakul" főtanácsadóvá

mekkora szerencse, a mi Géjzánkból nagy ember lesz!

:-)
@Gábriel angyal: De nem gondoltad sosem ugye, hogy hitelesek ha nem celebekről kell hírt adni?!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": sőt én kinézem belőlük, hogy a férfiak számára teszik kötelezővé..:))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Mattolcsy még az általam és sokak által rühellt nemzetes rokonyát is megszégyeníti,mert az a féreg legalább a külpol.-hoz és a nyelvekhez értett.

De ez az unokaöcsisajt aztán valóban csak az arroganicához - férjemnek volt vele felszínes üzleti kapcsolatban, hááááát mesélhetne a stílusáról - Szélellbéleltséghez, fantazmagóriákhoz, banánhoz konyít. Bár én egy banánfa közelében sem hagynám,kihalna tőle a termés meg az élővilág en bloc. A majmok zokogva röhögnének a baromságain és éhen vesznének eközben. Így csak mi fogunk.
@gnme: egyébként az miért van, hogy ha valaki lemond abból főtanácsadó lesz?
HITEL MENTOL

Majdnem kész a Hitel Mentol,
Fényárazza show-zöld lumen,
Bőrnyúzásra fotelben tol
Kasszáshoz banki tank woman.

Don’t cry for me szép szálloda!
Elefántcsonttornyom ében
Árnyékára most száll oda
Tőkekarvaly s rút szemében

Villózódnak THM-ek:
„Do you want to know a secret?
Trojkát tojok rád s kapsz remek
Uzsi-kamat hármas-ikret!”

Már áll ott, most pénzintézet,
Forgatja a kamatlába.
Én kinéztem, ő lenézett
Be a börtön ablakába.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2009/11/hitel-mentol.html
:)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Jaj istenem, istenem, ki fogja ezentúl finanszírozni a kurultájos rokonságkutatást, egyszer s mindenkorra lemosva a halszagú primcsi finneket a családfánkról?????????? Na ez a brühühühü minősített esete.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Mindenkinek demokratikus joga leszarni, hogy megy választani, vagy nem megy.

Szánalmas vergődés ez mindkét oldalról: az egyik regisztráltatna előre, a másik meg egyenesen kötelezővé tenné. Érdekes, életképes alternatívát, vonzó lehetőséget amiért szaladnék szavazni magamtól reggel hatkor, azt baszki nem akar csinálni egyik se.
Azt tudni kell a sokat emlegetett osztrák bankokról, hogy kétségbeesetten szükségük van ránk. Ugyanis az EU tagsággal járó kollektív kommerkedés miatt ugye megszűnt az osztrák banktitok (lehetne kötözködni, hogy még megvan egy picit, stb, de a lényeg az, hogy megy a levesbe). Emiatt az összes létező normális banki ügyfél, lásd a szótárban "gazdag ember" elvitte a pénzt Ausztriából. Ezt a döbbenetes kiesést pótolják a KKE régióból érkező ügyfelekkel. Akik számára nem is azdóopt a lényeg (mert ahhoz tudatlanok, elnézést a kivételtől), hanem a kiszámíthatóság, meg az, hogy hirtelen nem mennek tönkre az osztrák bankok, meg Putyin, Fico, Lukasenko, Or.. nem tudja HIRTELEN rátenni a susnyára a kezét. Szóval az osztrák bankok számára 2 fontos ország van a keleti pozíciók tartására a csehek, meg mi. Ehhez képest, ha mi szopatjuk őket, akkor az nagyon-nagyon ciki nekik. Bármit megtennének azért, hogy megmaradjanak, sőt erősödjenek itt. Náluk kicsit más a bankrendszer, nemcsak félállami(azaz teljesen korrupt) vagy egészen oligarchikus irányítás alatt álló pénzintézetek vannak, hanem kiterjedt privátbanki hálózat, meg ugye a döbbenetesen erős takarékpénztáros hálózat a Raiffeisen, de még sorolhatnánk, hogy miért is k. jó az osztrák bankrendszer. Na mindegy, szóval, ha nem lövik egyenként agyon az ide látogató osztrák bankárokat, akkor itt fognak maradni, még akkor is ha jó vendéglátóként hevített vasat is forgatunk a vastagbelükben.
@Penivaldes: Akkor elég lesz a festék is.:D
@Fabius: Engem az bosszant, hogy egyiknek se áll érdekében felelős választópolgárt faragni ifjúságunkból. Persze az nem azonnali tömeg 2014-ben, meg esetleg gondolkodnának, de hosszútávon a társadalmi haszna hihetetlen nagy lenne.
@Penivaldes: gasztronómiaia dolgokban jártas, biztos új szakácsot keresett a nagyvezír

autóügyi szakértője már van (Lamborghini Murciélagó János), most választott egy szakácsot
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: elmehet az MSZP a büdös faszba. Ennyire tellett két év után? Ennyi az összes, amit fel tudnak magukból mutatni?
Ad 1: kötelező az lehet, amit más fizet. A szavazást az adómmal én is fizetem, ergo kuss.
Ad 2: semmi köze hozzá, hogy akarok vagy nem akarok szavazni, de azt jó előre megmondom, hogy bárki, aki majd a választási veresége miatt rám, mint szavazóra mutogat, akkora turhát fog a nyakába kapni, hogy még a temetése is iszapbirkózásra fog hasonlítani.
Olajfa, mi? Faszkivan.

Off
Fabius, a tegnapi posztból mintha ki lennék tiltva; nincsenek válaszlinkek, se belépési / kilépési lehetőség, profil, radar, kommentform stb., többszöri frissítés után sem. Itt meg hibátlan. Ha túl sok faszságot írok, tessék rámszólni.
@gnme: Isa por és chou vogymuk lesz a cége neve? Mire ad főtanácsot,mert amit eddig ámokolt, az már maga agyrém.
akkor most szőcs géjza kirúgása tényleg az erdéjiek elleni bosszú a román választások miatt ???

eddig ment a "puha" tisztogatás, mostmá jöhet a náci elszájmon...
@Fabius:
Nahát ez a baj. Az alternatíva.
Az alternatíva az, hogy otthon kussolsz és pislogsz a világba, hogy mi is történik itt? Mert tényleg nincs kiből és mert tudod, hogy az egész csak egy nagy rizsa amit a pofátlanok a képedbe hazudnak azért, hogy tovább kaszáljanak a maguk gyönyörére.
Szóval ilyenkor marad az, hogy elmegyek szavazni arra, akiről azt sem tudom, hogy kicsoda, hogy esetleg egy (függő) független, olyan aki eddig még nem lopott.
Szavazz az ismeretlenekre ! ;-D
"Közrendőrből milliárdos pár év alatt, majd kedvezményes nyugdíjjal miniszter tiszta eszközökkel"- ilyen P. Sándor féle életpályamodellt mindenkinek Orbán elvtárs!
Azt beszélik, hogy P. Sándor nyugdíjas miniszter az alvilág feje és sokan új elosztást szeretnének. Ezért fogják le a potenciális ellenfeleket.

Nagy szégyen ez, de bóvlistáéknál belefér ez is , mint a trágár, ocsmány verseket írogató új államtitkár is.
Van bőr a pofájukon, de már szorul a hurok!
@a szív fészkei: főzelékbe lehet-e köménymagot tenni (vagy elfingja magát tőle a nagyvezír) stb.

fontos kérdésekben meg konzultálni fog sobertnorbival (a málnaszörpöt updateljem tullamore dew-val vagy az 51-es eperpálinkát updateljem dióaromával)
@Penivaldes: ha valakinek malaca van, azt muszáj hízlalni, tudod hogy van .. csúnya a sovány disznó
@Interlock:

Nem vagy korlátozva sehol. Posztonként külön amúgy se lehet. Vagy mindenhol vagy sehol.
@Gábriel angyal: Azért - azzal együtt, hogy a pasi rém ellenszenves nekem látványra meg hozzáállásra - lehet ezt úgy is nézni, mint 1 erős torzrajzot, egy bizonyos értelmiségi életformáról, nihilizmusról, stb. A Vidámpark torztükrei, megvannak??? Nem tecc, de ne legyél már ennyire vaskalapos, uramatyám!!!!

Nem hallottál még elvonatkoztatásról, meg ilyesmiről? Hogy ne szó szerint értsd már,amit a nyomorult költő lekörmölt???? Ilyen erővel Szabolcska Mihály és követői a legjobbak, ezt megírta már Karinthy is. www.youtube.com/watch?v=ph2TOuCSl4Q
@Ultracivil:

Az itthon kussolás jogát ne vitassa el tőlem senki akkor se, ha még nem fordult elő - vagyis mindig szavaztam - és utoljára az ismeretlenek szavaztam - LMP - akiket most nem győzök valódi alternatíváért rugdosni.

Mert az ismeretlenség másodszorra már nem az.
@gnme: Etesse őt mindennap Sobrrinorbi, mert állítólag azok az updételt izéi olyan fosatósak, hogy utána azt is megbánja valaki, hogy a világra jött,nemhogy enni is akarna...
@külföldi bankszámla:
Előbb utóbb minden országban megszűnik a hagyományos értelemben vett banktitok, mivel az USA nagyon tolja ezt (ld.: miket csatáznak Svájccal), és akkor nem lesz meg ez az előnyünk.
Egyébként az osztrákoknak még ott van Románia, Horvátország is (az Erste ott is van mindenhol, sőt még Szerbiában is).
Egyébként meg mindennek van határa, és simán kivonulnak, ha arról van szó vagy ha megtehetik, lásd a Volksbankot, aki pikk-pakk eladta a teljes Kelet-Európai üzletágát az oroszoknak (Szberbank).
@Fabius: Árpádnál anno sokan kampányoltak az üres négyzet opcióért: ha senkire nem akarna szavazni az ember, akkor ne kelljen behúzni senkinek. És ez jelzés lenne, minden politikusnak arra, hogy úgy szar, ahogy van, vegyen vissza.

Azt már nem tudom, ez hogyan váltódna kormányalakításra, ha a fehérek lennének kétharmadban, akkor lehetne pusztán szakértői kormány?
@a szív fészkei: mi bajod a jó kis fosatós diétás kajákkal, az hogy drága? :-)

a lényeg a diétásságon van, igaz semmi magyarázat nincs mellé, mitől lenne diétás (...) de hi'ggyünk Béláim, mint a templomban
@Fabius: Végül is a Zimmer Ferinek elég nagy lehet a rokonsága.
@a szív fészkei:
nem kell ehhez üres négyzet, elég a részvételi adat.

Egyébként alapból szakértői kormány kellene, elképesztő, hogy egy olyan ember vezeti az országot, aki a politikán kívül semmilyen teljesítményt nem tudott még felmutatni, kijött az egyetemről és beült a Parlamentbe. Én ezt nem engedném meg, nálam képviselő is csak az lehetne, aki min. 10 év versenyszférában szerzett tapasztalattal rendelkezik.
@Gábriel angyal:

L. Simonnak egyetlen pozitív megnyilvánulása, hogy azon az ominózus ügynöklistás frakcióülésen nekiment Orbánnak és a takargatóknak.

Inkább csináltam volna ügynökügyi bizottság elnökét belőle - az erőviszonyok, ugye - mint kulturális államtitkárt.
@gnme: Lehet olcsón is diarézni, már bocs.Ahhoz nekem nem köll a Sobribetyár-kaja.

Ennél jobban már csak méregtelenítési baromságot imádom.
@a szív fészkei:

Az olyan "fejlett demokráciákban" , mint az ukrán, létezik a fehér négyzet, és ha 25%-ot meghaladja az aránya, bizony új választásokat kell kiírni.

Janukovics meg mer kockáztatni egy ilyet, pedig ő aztán az egyik ellenfelét megmérgezte, a másikat meg bevágta a sittre, amiért kifizette az oroszoknak a gázt az a hazaáruló.
@Fabius: tényleg ez van az ukránoknál? Ez komoly. Akkor azért rendezhetnek foci EB-t is, nem? :-)
@a szív fészkei: hogy olcsón is lehet diétázni azt nem tudtam,, azt hittem csak a drága sobri féle fosató menüvel lehet diétát tartani, hisz a tv-ben csak sobrit lehet látni

én nem diétázom, én egészségesen kajálok
@Fabius: a hálózati kábelt nem kellett kihúzni, azon kívül minden törölve, restart-hegyek, és végül jó lett. Kösz az infót.
@productmanager: nekem sem tetszik a gondolat, de hajlandó vagyok elfogadni azt, hogy az első vonalba politikusok kellenek. Bel- és külföld felé is kommunikálni kell egy csomó mindent, taktikázni, lavírozni kell, szakértők gyomra az ilyesmit nem szereti. A háttérben azonban tényleg szakértők legyenek, a politikus meg vegye tudomásul, hogy nem Istennek lettek választva, csak szócsőnek, és ha azt mondják nekik a szakértők, hogy hülyék, akkor azok.
@Fabiυs:

Lásd milyen vagyok, nem teszem közzé az ehhez a regmélhez kapcsolódó összes nicked, és így nem vernek agyon azok itt akikkel elszórakoztál :-D

De beleolvasva "munkásságodba" azért érdekelne vajon melyik személyiség a valódi te.
@productmanager: Hát, 1934 óta folyamatosan szűnik meg a banktitok:) Most meg kétfokozatúvá vált, vannak országok, amelyeknek van érdekérvényesítő képességük, nekik jár a Rubik rendszer, tehát megkapjátok az adót, de a bankszámlatulaj nevét nem. És vannak a többiek, akik semmit sem kapnak.
Volksbank ügyben azért tudni kell, hogy nem azért adták el az orosznak K. Európát, mert megsértődtek, hanem mert közvetlen csődveszélybe kerültek és nem volt más megoldás. Az volt fél éve az osztrák köznyelvben a neve a Volksnak, hogy a "rossz bank", finom pr eredmény. Azért nagyon fontos nekik Magyarország, mert itt már a 80-as évek óta övék a terep. Rengeteg kapcsolat, kezelt vagyon, kereskedelem, stb. Persze nem akarom lebecsülni a többieket, horvátok és románok is fontosak, de Magyarország banki szempontból neki konkrétan maga az "otthon", ahogy ezt sokszor hangsúlyozták is, nem is értik, hogy a lobogó gatyás parasztok miért nem tárgyalnak, meg okoskodnak együtt velük, hanem ugráltatni akarják őket. Az USA nagy szájának nem adok túl nagy időt egyébként (szerényen), mert ugye vége van Kovács komisszár szép napjainak, amikor egy mozdulattal lehetett arra utasítani az EU adózási biztost, hogy rajtuk kívül mindenkit szívassanak. Most már arról szól a játszma, hogy megmaradnak-e az uniós országok bankjai, nagyon meglepődnék, ha itt az EU-ban erősködnének az amik, közben meg Delawareban, meg Nevada-ban mehet tovább a biznic. Egyébként óriási bukta lett az egész Obama féle offshore ellenes k. háború, magasabb az offshore kezelt vagyon, mint 2009-ben volt, amikor beindult a gőzhenger. Ráadásul minden ország lekerült a fekete listáról, most már teljesen legálisan, a nemzetközi szabványoknak megfelelően lehet offshorozni.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

ezt hiába magyarázod hívőknek és droidoknak

az államnak nincsenek terhei, hanem feladatai amiért fitetjük a szarháziakat, és ha nem teljesítik a feladatot, hanem ellopják a rájuk bízott pííííííííííííííííízt akkor lámpavas

és akkor nem lesz teher sem csak a lámpavasakon amíg a hollók, kányák otthagyják

brühühühühühühü
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
aham
te is belefutottál ebbe?
először is Fabius javallatait feledd.

- UPC tányéros beltérivel /nem HD-s/ csatlakozók: optikai hang,
megj. az upc tányérosai digitálisak, nem analógok. mpg4-ben és dolbyban küldik át a jelet. ha a upc saját 80 forintos antenna/beltérit igényled, akkor örüjjé a sztereónak. magyarok 90%-a sztereó, hbo, cinemax pl. 5.1
- HD TV csatlakozó hegyekkel, minden mi szemnek szájnak ingere
- házimozi szintén tele csatlakozókkal
megj: házimozihoz: ha integrált házimozi, akkor menjen a kukába. keresel egy dolby 5.1-es erősítőt (majd a házimozi hangfalait használod fel hozzá).
bekötések:
Beltéri kép hdmi-n vagy rca-n=> erősítő
Beltéri hang optikán, 5.1 => erősítő
500 forintos divx-es lejátszó kép hdmi-n vagy rca-n => erősítő
500 forintos divx-es lejátszó hang optikán 5.1 => erősítő

erősítő kép HDMI-n => TV-be

oszt ennyi
már csak annyi a dolgod, hogy keress egy olyan erősítőt (akár használtat is), amelyiknek van HDMI ki/be menete, és legalább 2 optikai bemenete.
én egy pioneer vsx516-ot vettem e célra, de van még a yamaha rx-v620 is, de ezek nem HDMI-sek. az például a yamaha HTR-6130BL.
Trollok sehol?

Én is regisztrálok másik nicket, oszt ilyen ínséges időkben hozom a szükséges "Orbán Viktor bokájáig sem ér fel az egész baloldal"
szöveget.
Tekintve, hogy személyemben a dolog mennyire ül, igen szórakoztató lesz a dolog.

@rodeo36: Te miért gyűlölöd a hollókat, kányákat? Nem lenne egyszerűbb alumíniumba önteni őket, hogy egyből a szobruk is meglegyen?
@külföldi bankszámla:

Azért ennyire kétségbeesetten nem akarnak minket az osztrák bankok. Sőt:

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/rekordkozeli-osztrak-tokekivitel-375293

Ők a számok alapján is azt mondják, ilyen kormányhoz fektessen be az apátokfasza, oszt'jónapot. Viktor meg mehet verbukost járni meg gulascht osztogatni talpig optimizmusban.
@a szív fészkei:
plágium!!!!

brühühühühühü
@dr. Bubó:

Attól amit letettél neki mindjárt bezárja újra :-D
@miva?:
én semmi jónak nem vagyok elrontója, legyen alamúnium szoöbra mindegyiknek, forró nadrágocskában

brühühühühühühü
Csak azért akarja kivezetni a bankadót, mert kitalálták, hogy a tranzakciós ILLETÉKKEL tudják helyettesíteni. Majdnem 2 év kellett, hogy kitaláljanak helyette valamit.
@dr. Bubó:
nem olvasok törököt, kommenteljetek neki ti, majd megmongyátok milyen volt...papírtörülközőt vigyetek bőven
@rodeo36: a posztok nem érdemesek olvasásra.. de itt Fabius Rodeo neveken kívül a többi 6nevűt nem szeretm... nem tudom megjegyezni...

jobbszeretm a zorro-frédi-messi-bubó-kisherceg stb nikkeket

@Fabius: egyébként eszembejutott hogy igazi nevemmel írok kommenteket...

semmi olyat nem szoktam amit nem vállalnék arccal névvel is...

sajnálom törököt... egy óvatoskodó semmijen... szürke akar maradni...

hogy a vörösök/narancsok/kékek ha ránéznek akkor hasonlónak lássák, vagy akár
különbözőnek

de szerintem a határ nem politikai...

ERKÖLCSI VÁLSÁGBAN aki semleges, az óriási bűnt követe el
már vagy 30 szor beidéztem neki Dantét....
@Fabius:

Egy újabb tökéletesen felesleges Török-poszt. :D
@Fabius: Viccelsz??? :) Csak nem gondolod, hogy egy államtitkári fizu versenyezhet egy bizottság elnöki poszt apanázsával?? :)
"Mennyire volt okos dolog halálra szívatni a gazdaság hitelezőit"

Mindjárt sírok.....
@Fabius: amugy nem függ a klikkelésektől a pénze? vmi közgép vagy mi a hirdetője... ha nincs klikkelés nincs hirdetés...

szterintem a zsindex címlapon se volt fenn sokat... gondolom leszoktak volna róla ők is...

a tartalma alapján gyakorlatilag nulla posztok...

apropó nem is értem hogy a tiéd miért kerülhet ki mindig:)
@dr. Bubó: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Szerintem is inkább a semmit mint a valamit mondja mostanában.

De.

Állást foglalnia senkinek nem KELL. Habitus kérdése mit és hogy akarsz írni, mit akarsz azzal mondani. Engem azért szokás baszogatni, mert a trágárságig szókimondó vagyok, őt meg azért, mert semmilyen.

De én fésztufész is ilyen vagyok, meg ő is olyan, amilyen az írásai alapján. Vagyis nem foglal jobban állást élőszóban sem.

Ki tesz igazságot a közízlés felett, és milyen alapon?
@Fabius: hát ez az, hogy ők kétségbeesetten akarnak maradni, ezt kapják érte cserébe. Szerintem mindent, de tényleg mindent megtesznek azért, hogy továbbra is működhessenek Magyarországon. Persze vannak limitek, meg most behúzzák fülüket-farkukat, ki tudja meddig tudnak kitartani. Ha az amerikai bankokkal szúrnánk ki ennyire, akkor már réges-rég képeznék a gerillákat. Persze tréfának szántam, de kisebb beugatásokért is döntöttek már meg rezsimeket a hátsókertben. Ehhez képest azért az európai banki befektetőink még nagyon udvariasak.
@dr. Bubó:

Ne dolgom turkálni TG zsebében, de te látsz ott valami hirdetést az Index kötelezőjén, és a saját könyvének ajánlóján kívül? Az oldal karbantartójának is csak linkje van, bannerje nincs.
@Penivaldes: török nem akart a görögök sorsára jutni... (csőd)

@Fabius: hüjeség

török tudománynak akarja mutatni magát és az írásait...

holott egy pici sincs benne... 99%ban a mostani poszt volt volt jellemző... hogy felelőtlenség bármit mondani... mert még bármi történhet...

ez bulsit... ezt kár mondogatni...

ez egy társadalmi fojamat (erkölcsi+politikai+gazdasági válság van itthon) lehetne elemezni hogy a
-történeti példákhoz képest
-a magyar körülményekhez képest
-az egyes szereplők/csoportok motivációihoz képest
hova fog a dolog kifutni...

szerintem ezen van mit elemezni... pl hogy milyen provokációkat fognak a pártok szervezni (mint 2006ban) hogy a hatalmukat megtarcsák...
vagy hogy mijen új csoportok és mijen új programok fognak felszínre kerülni...
mi lesz a végkimenet? véres, vagy barátságos?

figyelembe véve a technikai lehetőségeket is...

stb...
@Fabius: Én megelégedtem a levelezőrovatával amiben a neki szóló írásokból csemegézett. voltak kifejezetten mosolyogtatók. meg egyszer keresett Füred környéki teniszedzőt, de ennek már másfél éve.
@Gábriel angyal:

Ha felállna a bizottság ami sose fog, én simán rábólintanék, hogy az elnöke államtitkári fizut kapjon :-D
@Fabius: igen látok... egy "KÉSZ kft" villog a közepén mindig...

nehéz nem észrevenni... örexel...
@dr. Bubó: nézd én azt tudom, hogy van neki piros pulcsija:)))
@Fabius: Lehet kb. akkor fog felállni mint az oligarcha bizottság. :)
mit szóltok a komcsik javaslatához, hogy "kötelező választás"i részvétel...

:))) szerintem nagyon nagy öngólt lőne az elit... de eséjes elfogadni...

lenne 800ezer fides iksz még kb enyni ellenzéki + 6,5 millió f*szt látnának...
"Mennyire volt okos dolog halálra szívatni a gazdaság hitelezőit" - Bizonyára nem volt okos, de a másik alternatíva - lásd a görög példát - többek között a nyugdíjak és a fizetések radikális csökkentése lett volna. Most akkor arról olvasnánk, hogy az mekkora szemétség volt, miért nem inkább bankadót vetettek ki, amikor egész Európa azt csinálja.
@dr. Bubó: nagyjából osztom azt a véleményt, hogy amit TG leír, annak így, ebben a formában nem sok értelme van, de te már-már jövőbelátást várnál el tőle :-)
@külföldi bankszámla:

Vannak limitek, meg van a válság is, és van olyan is, hogy a Bankszövetség megköti a maga kompromisszumait a működés fenntarthatóságának reményében.

De ez semmit nem változtat azon, hogy a hazai gyakorlat miatt az utóbbi két évben 3500 milliárd forint kihelyezhető tőke távozott a hazai leánybankokból. És én bizony összefüggést látok eközött, meg a tény között, hogy a rekordméretű tavalyi osztrák tőkekihelyezési listán csak az ötödikek vagyunk.

A bankok nem hiteleznek, a befektetők számára egyre taszítóbbak vagyunk, az uniós forrásokat nem vagyunk képesek időben és normálisan lehívni, és a matolcsysta adórendszer is 600 milliárdos lyukat ver a költségvetésen minden évben.

Van mitől beszarni. Nekünk is, de Viktornak különösen.
@Interlock: az elemzés mi más?

minthogy az események láncolatát az adatokból valószínűség szerint sorba rakja...

pedig most könnyű lenne elemezni... tuggyuk a végeredményt... és az IDŐ és a HOGYAN a kérdés...

a fides mafia nagyot bukik ez tuti... óriásit brutálisat !

szerintem egy választást még megnyernek... a 10% os népszerűeségi indexeknél még van lejjebb... kb az 5% és a nulla....

az aljasság legalja... 800ezer szavazóval kormáynon maradni...

mi lesz akkor? mi lesz túlsujban akkora?
-a dezertáltak száma?
-a rencerbe beolvadóké?
-vagy a FÜGGETLEN (értelmiségI) polgárok?...
@Fabius: nem kell bexarni. az álamcsőd az tutko... ebben is biztos vagyok, hogy

ad1) a fides mafia bukását megelőzi egy álamcsőd
ad2) a fides mafia anynira magabiztos, hogy tervezetten próbálják meg...
Na úgy hallom leálltak a hajtóművek..mehetetek teregetni.
@Penivaldes: Lehet, a rotorszél elvinné a tiszta ruhát, bár most meg sima is van..
@Fabius: Távozott tőke de hogy a hazai gyakorlat miatt....

Természetes hogy a centrum bankjainak a stabilizáláshoz pénz kell amit a perifériáról vontak el.

A románok mindent megtettek az IMFnek, durva dolgokat, mégsem indult be a hitelezés.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): bent szoktam kiteregetni, kint elvinné a szél, ami néhány ruhadarabnál elég kellemetlen tudna lenni.
@Fabius: Na igen... Anyám üveges szemmel nézi a Duna híradót, hang levéve, mert úgysem hall- hát orrba-szájba Orvbán persze. Hang nélkül figyelni is szórakoztató: amit a pulpitusnál művel,tiszta kocsmai hadova a mimikája, a gesztusai...

Ilyen lerobbant fejű embert rég láttam. Reng a tokája, phűű de randa 49 évesen!
@Fabius:

Szerintem ha egy magát politológusnak valló egyed komolyan azt írja, hogy ő "nem látta előre" merre vezet a fidesz, meg Orbán útja, az húzza le magát.
Ha tényleg komolyan gondolja, hogy a dolgok "máshogy is történhettek volna" akkor mi értelme a politológiának egyfelől, másrészt meg ahogy az elmebeteg sorozatgyilkos mondja a Nem vénnek való vidék-ben: De hát van ennek értelme? Hiszen a dolgok csak egyféleképpen lehetnek: úgy ahogy vannak.
Tét nélkül firkálgatni meg minek:
"Szarban van a fidesz, lehet hogy 2014-ben bukik, de lehet hogy nem." Ez mi? :DDD
@gnme: Én is egészségesen kajálok, nem szorulok ilyesmire, pláne Sobri zsebét tömve. Most isteni germesdorfi cseresznyével laktatom magam, mennyei kajának is, diétának is.

Írták páran, hogy azért a Sobri család felnőtt tagjait látták már a West Endben két pofára nagyon egészségtelennek kikiáltott kajákat falni. Amit meg is értek,annyi műnyüzöge után, vágyja a szervezet az igazit is. :-DDD
@Fabius: Természetesen igazad van, sőt teljesen. Én csak azt mondom, hogy ha rajtuk múlna (de nem), akkor dolgoznának rendesen, meg tolnák ide a pénzt. És kitartanak a végsőkig. Az más kérdés, hogy valaki kimondja azt a szót, hogy OV, akkor a torkukon akad a bécsi szelet, sőt mindenki Haynau posztert rak a dolgozószoba falára. És ennek persze mindenki nagyon gyorsan megissza a levét, kivéve a gyevi bírót. Egyébként a tőkekivitel ugye még nem jelenti azt, hogy lehúzzák a rolót, mert a kivonulás azzal egyenlő. De ha megtörténik, akkor az arcvesztés az osztrák anyunak, otthon meg katasztrófa. Hiszen nem mindegy, hogy az ember bemegy a bankba és az nem ad hitelt vagy bemenne a bankba, de italnagyker nyílt a helyén. Egyébként elég pontosan látom a tendenciákat, 2010-ig azért kerestek külföldi bankot a népek, hogy adót optimalizáljanak, 2010-től, hogy kimenekítsék a vagyonkát és mellé 2012-től bejött, hogy külföldről szerezzenek hitelt magyar projektre. Na ez utóbbiban ember legyen, aki segíteni tud, (szinte) egyszerűen lehetetlen. És ugye nem azért mert nem adnak a bankok hitelt, hanem mert elhangzott a varázsszó: magyarországi projekt.
@a szív fészkei: a magyar emberek nagy része már huszonévesen elég leromlott. 20 évesen harmincnak néznek ki, 30 évesen 40 évesnek, és így tovább.
@a szív fészkei: diétázni hülyeség. nem kell zabálni, ennyi. és időnként zöld leveleket kell enni este.
@Ben Franklin:

A román bankrendszer alapjában más, mint a miénk. Sokkal nehezebben kapsz hitelt, sokkal kisebb a bukóráta, ezért sokkal kisebb a THM is. Elég, ha csak a hazai és román OTP hiteldíjakat nézel.

Egyébként meg ha vetsz erre egy pillantást:

m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/bkv/matolcsy%20t%C3%BCnd%C3%A9rmese.jpg

akkor világos, a románok mélyebben voltak, mint mi, nehezebben jöttek ki belőle, mint mi Bajnaiékkal, mégsem süllyedtek újra recesszióba, mint mi.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tökéletesen igazad van!!! Basszus magánember civil foglalkozással, mondhat amit akar,nem irányadó, csak véleményez, mint millióan mások. Na de ez tanítja és orientálja az embereket ugyebár! Erre? Momentán totál félrevezetősen, ha ezt tényleg komolyan gondolja...

Elmismásolja az Orvbán okozta a károkat, taknyol, basszus,nemááá, hogy ez higgadtság és objektivitás! Kumin ugyanígy. Ha nincs megvéve kilóra, akkor se vonzó, amit mutat. Olcsó belenyugvásra és punnyadásra ösztökél csak, nem mutatja meg,hogy ez az út már a szakadékmély gödöraljára vitt. Ergo "vétkesek közt cinkos, aki néma."
@Penivaldes: Én is csak nézem, mik rengenek el mellettem húszéves segggeken... De kérlek, Orvbán nem átlagmagyarember, mióta kivételes lehetősége van a kiemelt egészségügyi és egyéb élvezeteket megkapni, használni, stb. Amellett sportoló is,ugyebár.

Neki nem a tömős fehér bucikat kell falnia tokaszalonnával,hogy valami kajaélménye legyen.
@Penivaldes: Sajna múlt héten, általános állapotfelmérésen derült ki, hogy van egy örökölt hajlamom valami kórságra. Nem jött elő, sőt eddig fogalmam se volt róla - apámnak volt utolsó évében - de nem is akarnék olyanba esni. Tehát ezentúl kajákat mérsékelni, elhagyni, felváltani kell, ha tetszik, ha nem: és ez diéta. De a cserko isteni erre is, meg amúgy is. :-)) Én sem zabálok,mint állat - bár szeretek enni nagyon - súlyomnál vagyok ezer éve, de ez most nem erről szól.
@a szív fészkei: na az is, de én vékony, karcsú lányoktól is megrémülök időnként, amikor 20 évesen 50 évesre sminkelik magukat.

17 évesen a kedvenc kajám a reggeli sültkolbász volt, kenyérrel:)))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): igen az is. 12 éves kiscsajok úgy öltöznek mint ha 22 évesek lennének
@a szív fészkei: az más ha orvosi utasítás miatt kell, de ha egészséges vagy, akkor enni kell rendesen. amit megkívánsz.
@a szív fészkei:

és amit kihagysz: koncentrálj rá -megállás nélkül- hogyNEM AKAROM, HOGY LEGYŐZZÖN, MERT ÉN ERŐSEBB VAGYOK- és ez lesz a nagy siker, az emberi akarat végtelen...a diéta, és DERŰ alapvetőek emellett

veled vagyok
@Ben Franklin:
Hogy nem csak a megszokott forrásokból merítsünk:

magyardiplo.hu/kezdlap/795-a-goeroeg-kiut-a-periferia-problematikaja

Talán orbán is érthetőbb kissé.
@Penivaldes:
Ja, aztán Anyu/Apu csudálkozik, ha pici lányuk Annanána többé már nem kisleányka.

Nagyon félve írom: mi volt a szülők felelőssége abban, hogy azt a csodálatos, gyönyörű gyereklányt megtörte, majd megölte az a szörnyeteg. (Akiről persze [mert ez Magyarországon "persze"]azonnal kijelentették - a polgármesterrel az élen - hogy cigány ölte meg...)
@a szív fészkei:

Nekem már megfordult a fejemben, hogy tényleg ennyire tehetségtelen, és tényleg nem látja...

Török egészen a legutóbbi időkig gyakorlatilag abba kapaszkodott, hogy "de hát ezt már fényes nappal csak nem merik", ami egy mandineres ostoba trolltól is gáz, hát még egy politológustól...
@sörtelen: ne csodálkozzon, mondom én, és senki se csodálkozzon. hanem beszéljenek a lányukkal arról, hogy a fullsmink, kurta szoknya nem teszi őket még felnőtté.
@külföldi bankszámla:
"... sőt mindenki Haynau posztert rak a dolgozószoba falára."

Ez qrvajóóóóóóóóóóóóó.
@Penivaldes:
Ja, aztán összeszrják magukat azonnal, hogy "akkor nem áll majd szóba velünk..."
@Penivaldes: Na és kitartja a grabancánál fogva? A Szentlélek? Kuvanagyot fog zuhanni, mert még az indiai jógik is csak ideig-óráig bírnak levitálni, ha egyáltalán...

Azok, akik meg csak hazudják az egészet,hát hümm-hümm,a tökükkel fizetnek a nagy átverésért: www.astronet.hu/tenyek-talanyok/talanyok/lebegve-eg-es-fold-kozott-a-levitacio-40844?p=2
@külföldi bankszámla: Ez nem nettó hazaárulás? Egy ország, s benne az emberek teljesen elhiteltelenítése - most nem is pénzben csak? A magyar szimpla szitokszó lett. És nem mint Örkénynél, a csupa szép, jó sőt kurvajó ;-)))szinonimája. Ma magyarni nem a jóízű dömöckölést jelenti...
@Fabius:

"De beleolvasva "munkásságodba" azért érdekelne vajon melyik személyiség a valódi te."

Vagyunk így ezzel itt egy páran... :)

Egyébként felrobbant a blog, követhetetlen. Pedig jó a meccs.
@a szív fészkei:

Én szarok Törökre mert egy unalmas puhapöcs, de...Tényleg az kéne mérvadó legyen amit egy politológus leír vagy nem ír le? Mitől mérvadóbb ő mint mondjuk blogapu vagy 100 másik közéleti blogger, mikor a gazdasághoz hótthülye, prignózist meg pontosabbat írnak ezek mint ő?
@Penivaldes: Jó, de én nem Cirque du Soleil-világszámot várok tőle.
@Penivaldes: Pontatlan voltam: Anyuék rémülnek meg a kisleányka kilátásba helyezett elfordulásától.
Amúgy: a "mindent, azonnal" világnézetet nem a 14 éves kislányok erőltették a világra.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Esetleg azért lenne fontosabb rá hallgatni a sokmás vélemény mellett - nekem - ,mert ez a szakmája, és ha jól műveli, akkor olyan tendenciákat is észrevesz, amiket én, az átlaglujza nem annyira. Pláne, hogy bent sem vagyok a mainstreímben, amiben ő meg igencsak. Ezért is figyelmeztetne, hogy nem jó irány a Flórián, mint tette-teszi Lengyel László sokszor.

Ennyi, neked persze nem kell figyelembe venni, nem kell jelentőséget tulajdonítani neki, ha te nem akarod. Ez gyakorlatilag lenullázta ezt a szakmát előttem,pedig ebből él, hogy megmondja, merre a hány óra. Felfelé is,lefelé is.

És ezzel a mismással megnyugtatta Orvbánékat, hogy senki nem látja át a szaros játszmáikat,mivel ő is maszatol nekik rendesen, tehát lehet tovább rulettezni - uraim, faite vous jeux! Mattolcsy meg játszik, mint az eszement.
@a szív fészkei:

Nem akarlak elkeseríteni, de a jógik levitációja is kamu...

@Penivaldes:

Az is aranyos, amikor a 12 éves kislánynak mocskosabb a szája, mint egy szakadt kofának...
@sörtelen: De azért nekem abban az is fura volt,hogy 14 évesen éjjel kettőig maradhatott a bulájban és mehetett novemberi sötét hideg hajnalon haza. Ha földig érő Gogolák elvtársnős hótt uncsi öreges ruhában is van, semmi smink, feszület a kézben, akkor is rohadt va bank volt ez az életével. És rajt vesztett.

Amúgy az nemi erőszakot semmilyen kihívó smink, mini, stb. nem indokolja. és erőszakot szenvednek el hetvenéves mámik is barhent bokáig érő csupazárt hálóingben.
Akkor lehetne bevezetni a csadort,hisz abból tényleg nem látszik kis semmi nőiességre utaló,még egy tincs haj sem.

Ezzel együtt, nem kell full smink fiatal arcra, mert szarrá megy a bürkéje.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na, én nem láttam egyet sem élőben,de ha kamu,kamu, ám nem nagyobb kamu,mint Töröké. :-DDDD
@sörtelen: de elfogadják, és a mamájuk se szól rájuk. bennem is megfordult néha, hogy aznap egy asztalteritőt tekerek csak magamra ruha gyanánt, de a végén mégis felöltöztem.
@a szív fészkei: A második bekezdés miatt írtam, hogy "félve..." mert tudtam hogy ez bejön...
Ez nem az Ő hanem a szülei dolga lett volna; nem ismerem őket, de rettenetes árat fizettek a büszkeségükért.
@a szív fészkei: persze, nagymama ruhában is megtámadhatnak, de ne is húzigáljuk a bajszát az oroszlánnak, ne hívjuk ki magunk ellen a sorsot.
Azért egy dolgot tegyünk hozzá a címhez.... annyira volt hülyeség a bankadó, hogy azóta szinte mindenki meglépte, vagy bejelentette, hogy meg fogja lépni... hálátlan dolog elsőnek lenni...
Varangyusz fasz.
Mennyire volt okos dolog a gazdaság hitelezőinek,nyomorba vinni a gazdaság működtetőit?
Hitel károsultak..!Több 100-e családok csalárd módon nyomorba dönteni?
Biztos voltam hogy a nyomorult fejedben nem ez a kérdés fogalmazódott meg.
Olyan vagy mint a gazdáid,csak a multi,csak a szegény bankok../DK,MSZP-EX SZDSZ/
Baszzátok meg az anyátokat..!!
@csbaly: Igaz, ami igaz!
Várom már a Horthy-szobrokat szerte a Zúnijóban!
@sörtelen: ez egy nagyon jó kis cikk volt, szerintem...
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint örök élet, ingyen sör. Mások szerint ez lehetetlen. Ön mit gondol?
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint Orbán Viktor a Legnagyobb Magyar. Mások szerint 165 centi. Ön mit gondol?
@dr. Bubó: Ezek az emeszpések tényleg faszok. Én meg majd kitalálom, hogy kötelező legyen ne az MSZP-re szavazni. Tényleg meggágyultak.

www.hirado.hu/Hirek/2012/06/13/15/Kotelezo_valasztasi_reszvetelt_surget_az_MSZP.aspx?source=hirkereso
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint ne a zemberekkel fizettessék meg. Mások fizetnének, ha embereknek tartanák őket. Ön mit gondol?
"Mennyire volt okos dolog halálra szívatni a gazdaság hitelezőit"

Nem, nem, csak a hitelek közvetítői, nem hitelezők!!!
@a szív fészkei:

Lengyel L. ugyanezt a szürke kardigános motyogást nyomta a szocik alatt amit Török. Akkor ő se írt le semmit, nem volt cikk országvesztők címmel 2008 ősszel mikor elszarozták a válságkezelést. Ezektől várni iránymutatást? Ők arra mutatnak amerre a gazdi fordítja őket. Sokan várták Töröktől, hogy majd most valaki nem ilyen lesz. Aztán de, ő is pont ilyen.
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint ma Magyarországon szabad a sajtó, ők ezt mondják. Mások szerint sajtóhiba, mi megmondjuk Ön mit gondol.
@vitéz Thapóccay néma bárány: iránymutatást senkitől se várjunk, aki szakmabeli. ők a saját nagymonológjukat adják elő
Nagyon leült a poszt. Feldobom.

Az RTL hírt hamisított a vámszedő verés ügyben.

Anyone?
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint a nemzeti nagytőkét támogatni kell. Mások szerint mit keres a' Oszkó a vizerbe.
@Interlock:
Örülök. Akkor ahhoz, hogy a Munka Törvénykönyve körül itthon zajló dolgokat is dimenzionáljam kissé, íme egy másik:

www.magyardiplo.hu/kezdlap/787-megoldas-e-a-bercsoekkentes-berlini-konszenzus
M1 hiradóban legalább tizedszer mondja ki Alföldi Zé a nokiás dobozt :-D :-D
Minden bekezdés ezzel kezdődik a papírján.
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint hazánk gyümölcseit a magyar emberek kell, hogy kapják. Mások szerint csak a Fidesz. Ön mit gondol?
@wanekus: Azt, ha hanyatt annyi, akkor az nem semmi.
Erre nem ellenérv, hogy orbán speciális eset, mert fekve, állva ugyanakkorra ...
Hehe.
Nemzeti inzultáció:

A mini szterelnökúr gondolt egy számra, ami őfőméltósága tavalyi jövedelme. Ön mire gondol?
@wanekus: A mini szterelnökúr gondolt egy számra, ami őfőméltósága tavalyi jövedelme. Ön mire gondol?

- Nemi aktusra, melynek egyik résztvevője egy nagymama, bányatulajdonos férjjel, másik résztvevője pedig egy ötgyermekes családapa.
1000x okosabb volt mint a gyurcsányipojáca-libajnai féle csőd"kormányzás"
@Ben Franklin: Ezt korábban már linkeltem. :)
Majd én feldobom egy ismét jól sikerült Nigel Farage felszólalással. :)

youtu.be/JGDGKZdD738
@wanekus: Magyar emberek versus Fidesz? Hát az ugyanaz, nem?
Álkérdés tehát. Nap mint nap igazolt tétel.
@sörtelen: új geometriai test. van ugye kocka, gúla, és így tovább..
Kedves Rodeo!

Erről a zenéről mi a véleményed??

www.youtube.com/watch?v=TW8gjBJ5ERU
@wanekus:

Vannak, akik szerint a Focistánál még egy Alien is jobb miniszterelnök lenne. Ön mit gondol erről?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 2014-ben a kurvákra fogok szavazni, ha már a gyerekeik nem jöttek be.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: egy olyan aki állandóan haza akar telefonálni?? :)
@wanekus: Erre nem lehetne kiírni egy népszavazást?
Vagy érinti a költségvetést, tehát nem?
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint a Makovecz stadiont kell megépíteni Alcsútra. Mások szerint a Nagy Piramist. Ön mit gondol?
@sörtelen:

erre én csak azt tudom mondani, hogy az egész világgazdaság egyetlen és kizárólagos célja az kell legyen, hogy azok akik előállítják a javakat egyre jobban éljenek és ebbe a bérfejlesztés beletartozik, a faszom akar a rablók profitjáért dolgozni, ha ők nem akarják megosztani akkor én nem dolgozom nekik semmit basszák meg az üzleteiket, mind egyenként és összesen, a bankrendszerrel együtt

egy nyugodt Csendes Óceáni szigeten ahol nincs elektromosság és semmi a mai izéből nyugodtan el lehet lenni mindenféle idegbaj nélkül, hogy jön még egy rabló és el akarja lopni azt amit én csináltam magamnak

kurva anyjukat
@Gábriel angyal:

Nem egy olyanra, amelyik 5 perc alatt végezne a kormány-frakcióval! :D
@wanekus:

nem kérdés mind a kettőt de a piramis legyen nagyobb mint a Kheopsz és a csúti törpe házára alapozzák abban legyen a kripta

brühühühühühühühü
@Knósszosz: Sajnáljuk, Gmail-fiókja átmenetileg nem érhető el. Elnézést kérünk a kényelmetlenségért, és azt javasoljuk, néhány perc múlva próbálkozzon újra.
@tucano:

eu vou votar aos putos pela comissão para eu rsrsrsrsrsrs
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint a magyar igazságszolgáltatás független. Mások szerint nem, de őket bepereljük és megnézhetik magukat. Ön mit gondol?
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint Magyarországon a sajtó szabad és nincs cenzúra. Mások szerint -törölve-. Ön mit gondol?
Vannak akik szerint a fides egy polgári párt. Míg mások szerint egy sima bűnszervezet... ugye nem akar apárttal szembe menni ? látni akarja még a szeretteit?

Vannak akik szerint a 2010 es választás olyan mértékű felhatalmazást adott a fidesnek, hogy már nincs többé szükség a választásokra. Míg mások szerint a kormány olyan jól végzi a dogát, hogy nem kellene lecserélni. Ön mit gondol?
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint eltőzsdézték. Mások szerint csak egy buta szőke picsa. Ön mit gondol?
@3dom'f'speech:

Ez az nertárs! Ne hagyd hogy megtévesszenek gazdasági mutatókkal és táblázatokkal! Téged se basznak át, éljen a vakhit és a párt!
@rodeo36:

Nekem megérne egy piramist, hogy végre bebalzsamozzák a Focistát. :D
@wanekus:

Hogy a buta szőke picsa csak az Elmebeteg Gumicsizmás parancsát teljesítette.
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=366
"III. Tisztes polgári életmód

29. AZ ÉLET MINŐSÉGE

1994 és 1998 között háromnegyedére csökkent a költségvetés egészségügyre fordított összege. 1998 és 2002 között a polgári kormány a költségvetési támogatás összegét 30%-kal növelte. A munkáltatói tb-járulék ugyanakkor 39%-ról 29%-ra csökkent.

Míg az mszp-szdsz-kormány idején sokszor 20-30%-os gyógyszerár-emelkedés apasztotta a mind kevesebbet érő nyugdíjakat, addig a polgári kormánynak sikerült elérnie, hogy több mint másfél évig egyáltalán nem emelkedtek a támogatott gyógyszerek térítési díjai. 2001 elején pedig a kormány három évre szóló megállapodást írt alá a gyógyszergyártó cégekkel, melynek köszönhetően a térítési díjak emelkedésének maximuma nem haladhatja meg az éves infláció kétharmadát. A gyógyászati segédeszközök között kétszázzal több új terméket támogatunk, mint az előző kormányzati ciklusban. Helyreállítottuk a fogmegtartó kezelések ingyenességét. Ingyenessé vált az influenza elleni védőoltás az idősek és veszélyeztetettek számára. Megszületett az új kórháztörvény."
@Penivaldes:
Teltem-teltem, de Penit csak estve látom, ezért várom az alkonytot-:)))
@csbaly írta: "annyira volt hülyeség a bankadó, hogy azóta szinte mindenki meglépte, vagy bejelentette..."

Azért van 3 különbség:
- Mekkora a mértéke.
- Minek alapján kell fizetni.
- Mire használják (bemegy a nagy kalapba, vagy pl. válságalapot képeznek belőle

Szóval, a hír igaz.
@Knósszosz: rám vársz egész nap?.)) ezért kapsz fincsit.
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint hülyének lenni állampolgári jog. Mások szerint az új alaptörvény óta kötelesség. Ön mit gondol?
@wanekus:
hülye aki assziszi, hogy van állampolgári joga
@wanekus:

a magyar sajtó szabadon cenzúrázott, törvény szerint is
@wanekus:
a hülye szőke picsa segített eltőzsdézni
a daccsok begomezeltek...már szaglik
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint közpénz nem vész el csak átalakul. Mások nem értik, hogy mi ezzel a probléma. Ön mit gondol?
Vannak aki szerint dr Simicska nem lop, csak a hiányos pártfinanszírozás miatt magához veszi a maf... upssz a párt jussát. Mások szerint az mszp lop.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

a fapapucsok bekáposztázódtak de a káposzta fürdős kurva, mind
@Penivaldes:

Úristen, de imádom a tejfölös csirkét... :D
@wanekus:
én azt nem értem mi az a közpénz ami magánzsebekbe vándorol
Azért a Tenkes töketlen kapitánya elkönyvelhet egy sikert.
Ha befogott orral is, de elviselte az a randa labanc Werner Faymann, hogy Don Vittorio a jelenlétével szennyezze Bécs utcáit. Pedig nekifuthatott volna Klosterneuburgból, hogy seggberúgja a Schwehatban magát illegető téglabudi harcost, hogy Felcsúton fúródjon a nagymagyaranyafődbe, aki már nem szalonképes sehol a világban.
Ez a mi szardarabunk nagy diplomata, nem kétséges. Kövért kiküldte Romániába, kérni egy seggberúgást Ponta miniszterelnöktől (meg is kapta), a Csehek lesajnálták, mert köszönik szépen, de szeretnének a fenntartható fejlődés útján maradni etc…
Most meg a sógoréknál kampányol? Ez miez?
Ez a szar semmire sem képes, csak nagyobb szarba dönteni bennünket.
Szóval a Labanc az intelligencs, mert ápolja a jószomszédi kapcsolatokat (fogadja a tetűt), ha facsarja az orrát a bűz, akkor is. Ez a tahó meg, összerúgja a port a többiekkel.
Kurutsz módra.
Ezért imádnak bennünket ejróp szerte.
Aki nem megy szavazni, 14-be, az egy…
nem szavazó.
De azzal nem beszélnék…
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint a számok magukért beszélnek. Mások szerint elmúltnyolcév. Ön mit gondol?
@wanekus: Ez zsenialis. Meg ilyet! :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: tehát a tejfölös csirkét választod helyettem?:)
@wanekus: Az emúttnyócév meg a zemúttkettő számai önmagukért beszélnek!
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint jobban élünk, mint két éve. Másokat nem a pártkasszából fizetnek. Ön mit gondol?
@rodeo36: vai ficar rico, só em Rio tém mais de 600.000:)
@Wagem: Magyarország egy nyomorult,korupt ország,kartelleznek a bankok,telekomcégek ,áruházak,mindenki aki pénz közelébe jut ellopja,vagy átjátsza. Nemcsak a bankok hibásak,de cigányhilter többet ártott az országnak bőven...
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint a választás szabad. Mások szerint csak annak akinek szabad. Ön mit gondol?
@pandacsökiboborján: Legutóbbi TI felmérés szerint NBr ugyan még korruptab, mégis oda menekülnek a krumplisütő pajtásaid.
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint a legfeketébb fekete lista a bankoké. BÁR mások szerint a Kubatovéra annál is rosszabb felkerülni. Ön mit gondol?
Nem ártana tájékozódni a "szegény " bankok tekintetében.Ugyanis teljesen nyilvánvalóvá vált hogy a bankok legtöbb esetben törvénytelenül jártak el és még a nemzetközi bíróság is megalapozottnak mondja ki, jogosan lehet bírósági eljárást indítani a hitelfelvevőknek a banki eljárások ügyében.
Szlovákia most vezeti be ugyanazokat az adónemeket amit Orbán bevezetett,csak még durvább formában.Azonkívül más országok ugyanígy cselekedtek. Nem titok,hogy a bankok hatalmas pénzeket söpörtek be, majd csődre hivatkozva, az adófizetők pénzéből kisegítést kértek.Vagyis duplán akarnak bennünket lenyúlni az úgymond "tisztességes" bankok. Csak sirassátok őket.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: meg az orvos pajtásaim és a mérnökök,meg szakmunkésok,csak a semmirekellők maradnak otthon,mint Romániában is történt
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint Trianon miatt volt a nemzeti politika. Mások szerint a nemzeti politika miatt volt Trianon. Ön mit gondol?
@wanekus: Természetesen a Piramist. Közepére a Szarkofágot, mellé a Kollégiumi Szobát.
A Feltöltés Napját pedig nemzeti ünneppé tenni.
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik úgy gondolták, hogy a haza nem lehet ellenzékben. Most úgy gondolják, hogy ellenzék nem lehet a hazában. Ön mit gondol?
@tucano:
issu seja um estado muito bom sómente gozar o orçamento rico pelas taxas se fodasse bem rsrsrsrsrsrs RJRJ-Sampa carnaval para sempre
@wanekus:

aki bármit gondolni mer az ellenség
@torró:

Icipicit eltévedtél Szlovákiával. Kb mint a Jereváni rádió. De az igaz, hogy az egykulcsosukat kibaszták a picsába. Olé! Kövessük őket.
@wanekus:

kavarodás, a nemzeti politika miatt van nemzeti politika és trianon miatt van trianon meg a székelyhimnuc

csomó került a fapapucsba már a Huntelaar sem tuggya bedugni pedig a labda kerek
"@wanekus: Ehhez nem szabad hozzátenni semmit. Jöhetnek a kőfaragók.
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint Brüsszelben kokikat és sallert oszt. Mások szerint se nem oszt se nem szoroz. Ön mit gondol?
vitéz Thapóccay néma bárány!
Nincs semmi tévedés.Igaz csak bejelentették a szándékot, ugyanúgy mint az egykulcsost. Mondjuk szerintem Orbán is szívesen megszüntetné már, csak ugye az ciki!
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint békemenet. Mások szerint békeharc. Ön mit gondol?
@pandacsökiboborján:
"... a semmirekellők maradnak otthon,mint Romániában ..."
Hm. Erről mit mondanak az olaszok, spanyolok, franciák?
Megkaptam a másodosztályú focista fostalicska kérdőívét. Hát a legszolidabb kifejezés rá a szánalom...
Ekkora manipulatív, sugalmazó és célozgató szarkupacot azért összedobni, na ez nem semmi munka! :))
Állandóan lenyáladzik egy evidens felvetést, pl.
"Vannak, akik szerint..." és itt, egy teljesen egyértelműen logikus tétel jön, majd alig manipulatív módon folytatja, hogy "Mások szerint..." - ejj, ez azért annyira átlátszó fostalicska DM levél lett, hogy a lábost és késkészletet kínálgató kisebbségi harcos különb dumával jön eladni a hulladékát!
Viktor, Viktor, nyomtathatjátok ezt akár aranyozott papírra is, ez akkor is csak egy szar, tré munka gyümölcse - az is igaz, hogy van az a növényi szinten lévő réteg, aki ezt beveszi. Bár ez bevett már eddig mást is... :)
Nemzeti inzultáció:

Vannak, akik szerint Ön mit gondol.
@sörtelen: én dolgoztam olaszokkal,azt mondták a románok kurva jól dolgoznak,de nem jó emberek...de ők,dolgozni mentek külföldre,am agyarok meg 4 évente megválasztják azt a faszt,aki megígéri nekik,hogy továbbra sem kell törni magukat...
@torró: Melyik a jobb?

a. drága a hitel
b. nincs hitel

Értem én mire gondolsz, természetesen tegyenek igazságot a hitelek ügyében. De ugye nem arról van szó, hogy a hitelesek helyzetén könnyítenek (ami szintén nem száz százalékig a bankok hibája), hanem arról, hogy róluk húzzák le azt a pénzt, amit az állam elpazarol, tönkretéve ezzel a pénzpiacot. Tehát nem a bankokat félti a nép, hanem arról van szó, hogy nem tudsz vállalkozni, nem tudsz építkezni, stb.
@rodeo36: no brasil as taxas também estao muito altos, fodam se, e que nós ganhamos com isto? Porra nenhuma.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Azok? Persze, hogy tudjuk.
Alien-ék, a Micimackó Falloszról, amint épp Felcsút irányába készülnek a Szent Magyari Fődet széjjel lézersugarazni és beszántani fosatós babbal...
Te, ha egy ilyen szar levelet szerintem egy első féléves marketinget tanuló hallgató összerakna, ebben a formában, az indexét kiba.znák az ablakon, utána meg a figurát.
Ez a szerencsétlen politikus csürhe és a majom képviselők az üzleti életbe éhen döglenének a korrupció és a kéz-kezet mos típusú pitiáner játékaikkal.
Olyan hírük lenne, hogy kerülné mindenki őket, mint a fostos kutyát.
@Fabius:
Ugye-ugye! Így jár aki M1-et néz! Vagy netán a NER kompatibilitásodon dolgozol? Mert ideje lenne, hogy végre valami elismerőt is mondj Viktorról. Nem elég ez a sok szép kép, amit összeütsz róla!
Különben is, szerzői jogi része?? - jut eszembe, ma láttam agyhalott kánkános csávót valami blogon. Csak nekem nem hiányzik?? :DDDDD
Tényleg Stefke Trollocska sem volt boldogítani? Ejjj, már ezek is erodálódnak? Vagy másik gyógyszerre állították át őket?
@Fabius:
Vagy 10 perce olvastam pont el. Agyhalott narancszombi már nyalásról fantáziál ott, a kommenteknél.
Na, csak kijön mindig az a tudat alatti szervilis formájuk... :)
Egész nap nem tudom megnyitni a HVG cikkeit... :(
@Fabius: :-D
Na itt osztják az észt: hvg.hu/velemeny/20120612_schmidt_maria_baloldal

Azért Schmidt Mária mindenesetre nagyon megnyugtató a végtelen empátiájával. Ezt más is észrevette: mariablogja.wordpress.com/2012/06/07/schmidt-maria-olcso-kisigenyu-szorgalmas-magyar-munkasokat-akar/

Életrajzához annyit,hogy a férje szociológusként - amiből ugye éhen halni lehetett mindig is - váltott és belelendült az ingatlanozásba; abból lett milliárdos. Majd miután meghalt, özvegyként lett Marcsika ennyire gazdag,benne a 100 leggazdagabban... De gondolom főigazgató asszonyként se száraz kenyérhajat kap, noha a múzeumi dolgozókat sose fizették túl és most kurvára leépült ott minden. index.hu/video/2012/01/20/muveszettorteneszek_lesznek_a_teremorok_a_nemzeti_muzeumben/

Tudományos munkája: hát mit mondjak... Akit érdekel, nézze meg, miért perelte be őt Eörsi István.

Értem, hogy Kína a nagy vetélytárs, de oda visszamenni mégsem akarnánk, nem? Én bárkit látok a közelemben, mint az állat húz. Gyakran szarért-hugyért, gyakran feketén, mert nem jelentik be, arra nem fusssa a jaumagyri vállalkozónak... A kis röhej pénzéből ő fizet maga után mindent. Ha épp kap melót.
Aki szellemi dolgozó - hajtott talán többet is , mint Marcsika az egyetemi padokban és utána saját erejéből - az 10 órázik naponta, és bemegy néha szabadnapon is.

Az ellustultakat én a parlament környékén látom leginkább, kiba sok juttatásért semmit tenni, csicskázva. Természetesen lehet 85 évre emelni a nyugdíjkorhatárt, csak már 40 felett már szinte esély sincs melót találni. Természetesen a csodásan szervezett közmunka hatalmas szabadságot ad az azt végzőknek, pláne, ha 9 forintjával fizetik ki hetente. És így tovább.

Hegedűs Zsuzsa mellé kellett ilyen megértő női finomság már.
De legalább ezek se jönnek ide www.hir24.hu/gazdasag/2012/06/13/nem-jon-a-kia-es-a-bmw/

És nem biztos, hogy csak rabszolgákat akarnának. Hanem valami biztonságot, mondjuk 10 percre. Amit államtitkárként nagyon bír garantálni Szijjártó, képzelem.
Viktor most arról beszélt, hogy lemond a bankok pénzéről.
Lesz, amikor kellenei fog még neki, de a bankok nem adnak majd.

Hitelt ugyanis csak adnak, aki "hiteles".
Viktor viszont nem az.
Schmidt szerint "A 2010-ben kétharmados választói felhatalmazással kormányra került Fidesz-KDNP mára olyan modern tömegpárttá, olyan középpárttá, sőt mozgalommá vált, mely egyaránt vállalja a hagyományos baloldali, eltartott, alkalmazotti csoportok illetve a középosztályba tartozók, valamint az oda igyekezők érdekeinek képviseletét."

Már ki se látszik a feje a drága MODERN????egypártjából. Ahoj újra kádári seggmeleg, tényleg! Volt már ilyen, ami felvállalt mindent, nem is kellett más mellé. Amiket a Fidesz mellett ömleng össze, az még vadabb, mint ez a "merjünk kínaibbak lenni!" rizsája.
@tucano:
eu cobrarei minhas taxas pelo fodidinho de cada puto umas porcentagens em 35% por cada fodidinho ou chupadela, lambiada será por baixa taxa para salvar linguas para outros días

rsrsrsrsrsrs

muitinho bom guaniquiqui
@a szív fészkei:
nem az a baj, hogy ezek nem jönnek, hanem az, hogy azok akik vannak is gondolkodnak elmenésen, a helyi piac léte vagy hiánya hatalmas kérdés, ha van helyi piac és szerviz akkor az egész szinte ingyen van a gyártónak, a szaldó akár 3 vagy 4szeres hasznot is mutathat, mig a piac hiánya egy csomó plusz költség ami profitcsökkenés azaz a szaldó csökkenése, néha majdnem nullára

és ez adó meg vámrendszer kérdése amihez köztudottan a matt olcsy és gazdája zseniálisok

brühühühühühühü
@wanekus:
azt gondoltam, hogy egyetértek
@rodeo36: Olvasd Schmidt Mária agymenését:[..]"1994-és 1998 között, amikor a baloldal kétharmados túlsúlya határozta meg a magyar politikai mezőt, a FIDESZ modern jobbközéppé szervezte a széttöredezett jobboldalt, vállalkozott mindazok politikai képviseletére, akik érdekeltek voltak a posztkommunista struktúrák lebontásában. Ezek közé tartoztak a vállalkozó kedvű, önfenntartó rétegek, a középosztályhoz tartozók, illetve azok, akik a középosztályba akartak betagolódni. Határozott és lendületes politikájuknak köszönhetően 1998-ban vezetésükkel jobbközép koalíció alakíthatott kormányt.

A jobboldal frissességet, fiatalságot, a legjobb magyar tradíciók képviseletét és folytatását, sőt korszerűvé tételét ígérte a magyar társadalomnak. Új nyelvet, új kulturális preferenciákat állított és ezzel maga ellen hergelte mindazokat az erőket, akik a status quo fenntartásában voltak érdekeltek. A jobboldal tehát, mint ahogy a térségben még oly sok helyen, azokat a politikai erőket képviselte, akik változást akartak, kezdeni akartak valamit az életükkel és nem elégedtek meg azzal az értékhiányos világgal, amit a posztkommunisták berendeztek a számukra. 2002-2010-ig még egyszer újra a posztkommunisták kezében egyesült a politikai, kulturális és gazdasági hatalom, hogy aztán a huszadik század végével, restaurációs kísérletük végleg kudarcot valljon."

A Fidesz modern, új nyelvet, új kulturális preferenciákat állított" - te ez melyik dimenzióban élt? Koronaúsztatás, ötezer Szent István szobor gyártása, vissza harmincasokba - ez az új és modern? Meg Kövér mostani hamuba sült ámokfutása? Az iskolák egyháziasítása, stb.stb. Eldobom az agyam. Marcsika kicsit elvetette a benyalintási Guinness-rekordot.
@dr. Bubó: A kisdolgát már elvégezte,mikor fejre állította az embereket!A nagy dolog,hogy ezután saját magunkat szarjuk le!
@rodeo36: ser cafetão é emprego lindo:)
Bár nekem a szomszédoknál a chulo, mint kifejezés jobban tetszik:)
@a szív fészkei:

tudod nálam van egy szint, ami alatt zúzmóvá válik bárki, és attól kezdve számomra nem létezik

a smuccmara és a többi agyament zúzmó már olyan színtre sűllyedt, hogy onnan már nem látható a valóság...

most jövök majd azzal, hogy Lenin és a többiek jól látták, amikor már az uralkodó osztály nem bírja fenntartani és az elnyomottaknak már minden mindegy akkor jönnek a lámpavasak, a francia forradalom a legjobb példa erre, sehol soha olyan mély változások nem jöttek létre, mint ott és akkor...nem kell arról beszélni, hogy igazság meg emberség

bizonyosan láttad -és ha nem azonnal keress rá- azt a francia filmet amelyben egy orvos -mivel megerőszakolták és kinhalállal megölték a feleségét- egy vidéki kastélyban ami az övé az egész német alakulatot szisztematikusan és egyedűl kiírtotta mint a DDT a tetveket, egy orvos aki gyógyításra esküdött nekiáll hideg fejjel ölni és élvezi, ahogy rettegnek és nem tudják elkapni...és győz

nem megy másképpen vagy rothad még egy kicsit -majd te is meg Fabius is jöttök a demokráciával- és utána de eljön, ki kell írtani a kórokozókat, mindet, nem maradhat meg egyetlen egy sem...23 év sok...? nem elég, hát szörnyűbb lesz...de ezeknek mind a lámpavason lesz a vége...és az én látomásom az, hogy a békamenet tagjai lesznek az élen a kötelekkel és horgokkal fejüket veszítve és üvöltve mert amikor valaki assziszi barát és kiderűl hogy szarmosó rongyot csináltak belőle kihasználva akkor az uccsó láng kigyújtja az erdőt és akkor megtisztúl és gyorsabban frissebben új és szép erdő nő a helyén EZ A TERMÉSZET RENDJE
@tucano:

rsrsrsrsrs os húngaros são paneleiros...

cafetão...não mã, más verdade o chulo é melhor para mim também...eu peço que entre os putos de RJ e Sampa sería melhor que entre os paneleiros húngaros...mas alegres são
@torró:
"
Szlovákia most vezeti be ugyanazokat az adónemeket amit Orbán bevezetett,csak még durvább formában.Azonkívül más országok ugyanígy cselekedtek.
"

A szlovák banki különadó tervezet bevétel 100M euró. Legyen 30 Milliárd forint.
A magyar meg nagyjából
200 Milliárd forint.

A GDP között van kb. 30% különbség. Tehát kb. 5X akkora az adó nálunk mint a tervezett nagyon durva szlovák bankadó.

Az ötöd akkora adó nem nagyobb, mint a nála 5X nagyobb:)

Jobban olvass utána ezeknek a dolgoknak kérlek.

Ez a folyamatos más példákkal való takarózás meg olyan, mintha a saját gyerekedet egy amerikai korház helyett, mondjuk egy nigériaiba küldöd szervátültetésre, hiszen az amerikaiban is hallnak meg emberek. Nonszensz. Óvoda.

Meg lehet nézni, hogy hova vezetett a bankok baszogatása. A körülöttünk lévő országokban ahol nem cseszegették őket, ott nagyjából 2-3%-al alacsonyabbak az EUR/CHF kamatok.

Csak a lakossági ingatlan CHF/EUR állományon nagyjából 50-75Mrd forint évente a + kamatteher, amit a bank beszed a hitelesektől és odaad az államnak.
Én ezt egyébként nem is bankadónak hívom, hanem : "hiteleseket terhelő további hozzájárulás az állami kiadások fedezetére"

Mindig is jó az okos 3. szereplő, aki megvéd minket a bankoktól a bankadóval:)

Pedig megvédeni nem a bankadóval kellett volna, hanem a felügyelettel. Illetve utólag azokkal a szerződéses kitétekel, amelyek nem állják meg a helyüket a Ptk. szerint.

Ezek miatt szívjanak is a bankok.
Nemhiába terjedtek el külföldön a "X" alapkamat + 1-Y jellegű hitelek.
Nálunk meg kb. a bank kénye-kedve szerint emelhette a kamatokat, miközben pl. a svájci jegybank meg a béka segge alá csökkentette az "X" tényezőt, vagyis az alapkamatot.
De ne az állam mint 3. szereplő "lopja" el a bankoktól a pénzt, és játszon belőle cukros bácsit, hanem szabályozza a bankokat, hogy ne "lophassanak" annyit, ha már minden kapitalista tolvaj :)
@rodeo36: derekasan megfogalmazott általános kurvaanyázás. és igaz. "de a banki hitelek nélkül..." , "gazdaságot segítik a hiteleikkel"...el van baszva az egész,hogy hitelből kell fejlődni. ha nem vinnék el adóba a fele pénzem (fele,höhö...),hogy aztán abból tőkésítsék fel a faszomtudja,milyen alapot,aki majd kölcsön ad a bankon keresztül nekem,hogy tudjak fejleszteni,legfeljebb éhen halna a sok parazita,nekem meg lenne egy boldog,nyugodt életem lakatlan sziget nélkül. "nem jönnek a befektetők",ja,az itthoniak is csak berántják a rengeteg, életbiztosításnak meg magánnyugdíj-pénztárnak nevezett piramisjátékba csoportosított "kitűnő befektetést",aztán hanyatt-homlok rongyolnak vele a tőzsdére,rittyentenek csilliárdos irodaházakat,járnak a vezetőik menőbbnél menőbb autókkal,a pórnépet kifizetve éves hozamnak nevezett 4,5 százaléknyi aprópénzzel és én vagyok a csaló bűnöző,ha nem adok számlát 12.000 Ft-os munkadíjról. apjuk faszát. :)
Nos! Értelek benneteket, de az éremnek több oldala van. Itt egy videó Dr Léhman György ügyvéddel történt interjú , ami a bankokról szól. Ha valakinek derogál,hogy az ECHO tv-n megy, akkor csak hallgassa ne nézze. Szerintem megéri! Ez is történet!
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-Yh8GX09O8c&gl=GB
Pár évig a bankok nem kamionnal, csak talicskával vitték ki a pénzt az országból. Szegények! Nem baj, most jöhet ismét a kamion. De neked ettől nem lesz jobb. Nem lesz több munkahely - ahogy külföldön is inkább államkötvényeket és hasonlókat vettek a bankok a feltőkésítésből mint hogy a gazdaságba fektessenek. Mert hogy nem akarnak kockáztatni.
@torró: Csak nem a Lehmann Brotherstől van az ügyvéd úr? Tetszik ez a heroikus küzdelem, amellyel a személyes hülyességet jogi úton szeretnék semmissé tenni a devizahitelesek. Olyasmi ez, mint a "nem volt taggyűlés".

De, tegyünk igazságot! Minden devizahiteles, aki ráfaragott, számítsa ki hol tartana, ha eredetileg forintban vette volna fel a hitelt és ha ehhez képest bukóban van, akkor ne a bankoknak, hanem a kormánynak nyújtsa be a számlát a forintárfolyam szándékos lerontása és a gazdaságpolitika hitelességét kifejező CDS-felár elbarmolása miatti veszteségek megtérítése végett. Ha sikerül azonosítaniuk, ki az igazi bűnös szerencsétlen sorsuk alakulásában, akkor én is eltekintek attól, hogy a káraikat végső soron majd nekem (minden adófizetőnek) kell megfizetni. Ha ez a kormány eltakarodik végre, szívesen fizetek akár több adót is, ha lesz még munkám.
@midnight coder: Az hogy megindult az eszeveszett lakásépítés állami támogatással, az az előző Fidesz kormány sara. Persze akkor logikus volt, mert az állami ÁFA bevétel több volt, és a költségvetés összességében jól járt.
Na meg az egész fejlett világ hitelből pörgette a gazdaságát.
Az már keményen Megyóék és Gyurcsiék bűne, hogy ezt nem fogták vissza, de hát a pannon puma ugrásának hosszát ezzel is akarták nyújtani. A főbűnük az, hogy nem hoztak olyan törvényt, hogy az adós csak a jelzálog tárgyáig tartozik, ha nem tud fizetni, az elúszik, de szabadon elsétálhat. Akkor eleve nem lett volna autóhitel és a lakásokra is sokkal megfontoltabban hiteleztek volna.
Hozzáteszem, a lakosság lakáshitel állománya 870 milliárd, míg a nyugdíjkassza éves hiánya 880 milliárd, úgyhogy nem a bankok a mi nagy problémánk.
@midnight coder: A talicska stimmel, de nem akkor, hanem most viszik ki a pénzt. Leállt a hitelezés, az anyabankok visszaveszik a tőkét itteni leányaiktól. Korábban fordítva volt, a felvett hiteleket pedig egy működő piacon vissza lehetett fizetni.
nu pagagyí!
Én azt bírom, hogy minden áron csak ezt a kormányt akarjátok felelőssé tenni minden problémáért. Ők egy következményei az elmúlt éveknek.Megtehették volna azt is, mert csak hajszálra voltunk tőle, hogy bejelentik a csődöt. Lehet hogy jobb lett volna? KI tudja? Minden esetre az a baj, hogy ilyen pénzügyi és gazdasági körülmények között vergődő kormány, kizárt hogy rövid idő alatt, főleg mindenkinek tetsző intézkedéssel, egyenesbe tudja hozni az országot! Megmondom őszintén, én az Orbán helyében nem törekedtem volna nyerésre, mondván, aki elcseszte hozza helyre az! Ez a helyzet akármilyen kormányzó pártot taccsra vág, mert nincs jó megoldás. Valakinek szívni kell , csak az a kérdés, kinek?Ám ne legyenek illúzióink, ha buknak is, nem leszünk jobb helyzetben.
nyilvánvalóan paradigma váltásra van szükség. első lépésként javaslom, hogy a bankokat nevezzük át sülbigévé, a monetáris politikát mezei bálnává, a pénztoló talicskákat és a nagyívű kamionokat pedig lássuk el veszélyes áru szállítását jelző táblával. a kreszt tegyük unortodoxxá és a hagyományos sofőri tányérsapkát pediglen cseréljük le csörgős sapira, a sofőröket lássuk el matolcsy kitűzőkkel és biztosak lehetünk abban, hogy a haza fényre derül. vidoviczki kollega alkalmazása a felvirágoztatásban még megfontolás tárgyát képezi, tekintettel az elmúltnyolcév alatt keletkezett selmeczigabriellára.
hacsaturján !
Ezt megérte megvárnom:))))
De most már termelni kell. Magamnak! További jó eszmecserét!Kikapcs.
@torró: Így leegyszerűsödött a politika. Orbánnak nyernie kellett, mert "megnyerte" az embereket a populista uszításával. Az előző garnitúra, már semmit nem tudott volna csinálni, ami érdemben javította volna az ország helyzetét.

Orbán, igya meg amit kotyvasztott! Azért remélem, annyi haszna lesz országlásának, hogy pofázással és handabandázással nem lehet még egyszer hatalomra kerülni. Egy apró probléma azért még van, halvány gőzöm sincs, hogyan lehet ezektől búcsút venni, bár @rodeo36: tesz egy gondolatkisérletet a helyzet megoldására.
Még egy, aztán befejezem, mert körmömre ég a munka. Matolcsyéknak sikerült kereszteznie a kapitalizmust a kommunizmussal. Mindkettőböl a rosszat vették át, se piac, se jólét.
@a szív fészkei:
" Természetesen lehet 85 évre emelni a nyugdíjkorhatárt, csak már 40 felett már szinte esély sincs melót találni. "

Ez a dolog lényege: a korhatáremelés arra irányul, hogy a nyugellátásra jogosultságot de facto megszüntessék. Ez a nyugdíjrendszer megszüntetésének legpraktikusabb módja, ami akkor fog teljes lendülettel beindulni, amikor azok, akiktől eloroztak háromezer-milliárd Ft-ot (plusz kamat)a korhatárhoz érkeznek. Így nem kell majd kifizetni.
A Párttagok köszönése:szabadság,elvtársak! Tovább a Lenini...ööö bocsánat:Orbáni úton,jövőre eljő a tündérmese.Az el,nyilván.Adolf Hitler egyik propagandabeszédében mondta:"Adjatok öt évet és nem ismertek Németországra". Így történt szó szerint.Tündérmese...
Ojaj, sír a bankszövetség, sírnak az osztrák bankárok, üzletemberek, ójaj, nem hiteleznek nemlétező virtuális pénzeket, ójaj, mi lesz itt???

Észre kéne már venni hogy rohadtul kipukkant a kamupénzből futatott gazdasági növekedés. Mert nem azért van válság, mert nem hiteleznek a bankok, hanem mert korábban irtózatos mennyiségű olyan pénzt hiteleztek, ami nem létezett...

Namost a bankokat vagy hagynjuk csődbe menni, azaz legyen kapitalizmus, hulljon a férgese, vagy csináljunk valami normális, szolidáris, emberközpontú társadalmi berendezkedést. Mondjuk a bankárok mindkét esetben sírnának :)
A bankok elcseszték rendesen, miközben a legjobban fizetett és legjövedelmezőbb szektor volt évekig.
@gmower: Szerencsére most már Te sem vásárolsz kamupénzből kamuautót hitelre. A külföldi bankoknak Magyarország nem tétel, felszámolják itteni tevékenységüket, a bankadófizetési kötelezettséget ráhagyják az OTP-re, Gránit bankra, Széchenyi bankra, takarékszövetkezetekre, sarcolják ők a magyar embereket.
@ne most: japersze..

nem az egysegsugaru suttyoparaszt cseszte el, aki chf hitelbol vesz autot, lakast, nyaralast, plazmatvt.

a bank a hibas:-)

nem kellene lecsukni a kocsmarosokat szerinted? evi 8000 ember hal meg alkohol okozta cirozisban. gyilkosok:-)

a hitel is olyan, mint a szesz. esszel, kulonben rakursz. es a te hibad, nem aze, akitol veszed.
@nu pagagyí: De,tétel ! Sehol máshol nem kaszáltak annyit,mint nálunk. A "frank alapú forinthitel" nevű szélhámossággal az itteni leánybankok több hasznot zsebeltek/zsebelnek be,
mint a nyugati anyabankok összesen. Krokodil-könnyeket hullatni szegényekért igencsak baromság.
Ettől persze Matolcsy egy fasz,már az első Orbán kormányból is kibukott,rejtély,mivel eteti
/vagy zsarolja/a főnökét?
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: A suttyoparaszt nem tart nagyobb székházat, mint a parlament, nem fizet ezer alkalmazottat, nem keres havi 8 milliót a főnöke stb. Továbbá itt a suttyóparaszt a vevő és tipikus magyar banki hozzáállaás suttyoparasztozni a vevőt. Önmagában ez utóbbiért is megérdemelnék a bankok a lefolyót.
@nu pagagyí: Ha nem lenne tétel, már elhúztak volna már innen. Valójában nagyon is nyereséges volt, főleg a minimális kockázat miatt, mert itt lehetett 50% letétett kérni meg 3x fedezetet, egyoldalúan módosítani, a kékre azt mondani, hogy piros és magáncsőd sem létezik.
Röviden faszlógatással is lehetett milliókat keresni.
@vezér01: Matolcsy élre tolták mint egy majmot, közben a háttérben megy az úniós pénzek leosztása.
@ne most: az nem vevo aki felveszi a hitelt es nem fizeti, hanem legjobb esetben is suttyoparaszt.

megerdemelnek a lefolyot, voroske?:-)

es mit gondolsz, te nem csusznal utanuk sikitva?:-DDDD
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Úgy nézek ki, mint aki sir a bankokért. A bizalmat eljátszották, roló.
@ne most:
A bankokat, a bankrendszert, a pénzvilágot lehet utálni és mindenért hibáztatni. Azt azonban el kell ismerni, hogy a világ minden országában működnek bankok. Banki hitel nélkül leáll a gazdaság. Hitelt felvenni nem bűn, nem ostobaság és nem valami nemzetvesztő idegenlelkűség. Ha a hitelt olyan célra veszed fel, ami kitermeli a törlesztőrészletet plusz ezen felül még hasznod is marad, akkor minden rendben. Ha azért veszel fel hitelt, mert nagy értékű vagyontárgyat veszel (ház, lakás, autó)akkor is minden rendben, mert alig van ember aki készpénzért tudna házat, vagy autót venni. Ha jóval a lehetőségeid felett veszel fel hitelt, az nincs rendben. Egyébként nem csak gazdasági analfabéta panelprolik vettek fel hitelt plazma tévére! Gazdasági társaságok, önkormányzatok is milliárdokat vettek fel, pedig náluk gazdasági szakemberek döntöttek a hitelfelvételről!

A bank szükséges rossz. A bankrendszer nem szeretetszolgálat, hanem erősen profit érdekelt társaság.

A bankrendszert nem ellehetetleníteni kell (visszamenőleges adók, kiszámíthatatlan törvények, kreatív extra sarcok), hanem partnernek tekinteni és szabályozni a működésüket. Egy bank csak azt teheti meg, amit az adott ország törvényei lehetővé tesznek neki!
@nu pagagyí: Nekem egy igazi, hamarosan 13 éves autóm van, amit kp-re vásároltam, mert én nem dőltem be a hülye kereskedőnek, hogy jobb lesz nekem, ha nem fizetem ki kp-ben, ami ott lapult nálam, hanem vegyek fel rá hitelt... De sajna sokan bedőlnek a dumának, így az államnak kutya kötelessége a kis állampolgárait megvédeni az ilyen sakáloktól. Ennek legegyszerűbb módja a magáncsőd, valamint a csak a fedezetig érvényesíthető követelés lenne, de legnagyobb sajnálatomra ezt még a jelenlegi kormány sem meri meglépni. Puhapöcsűek...

A külöldi bankok távozását pedig alig várom, de érdekes módon még mindig megéri nekik itt lenni, adóstúl, mindenestül. Miért? Azért mert eddig szarrá keresték magukat, és nincs az az adómennyiség, ami a nyereségüket negatívba vinné?
@ne most: egyebkent meg tudod, volt az a szechenyi nevu figura. nem a konyvtaras, a masik, a fia, a lanchidas akademias. az irt egy hitel nevu kiskonyvet.

erdemes lenne a hozzad hasonoloknak elolvasgatni...

hasznos lenne...
@Le_Penseur:
a problema feloldásának érdekibe, hogy ez a furcsa kollega is megércse, javaslom, hogy a banco-t nevezzük át luca székire, hogy a káposzta is megmaraggyon.
@Az igazi Sipi - Citizen of European: Széchenyihez a mai bankoknak semmi köze, múltban elő hülye, aki igy gondolja.
@ne most: ezt az allitasodat ala tudnad tamasztani valamivel..?:-)

mert legjobb tudomasom szerint szechenyi hitele mind a mai napig ervenyes gazdasagi gondolatokat tartalmaz...

de szivesen veszem, ha nekiallsz megcafolni. mert gondolom olvastad, ha ilyen sommas velemennyel vagy rola es mas gazdasagi szakemberek munkaira hivatkozva meg tudod cafolni az ott leirtakat:-)

meg kulonben is.. csak ugy dajcstomisan.. kiafaszazaszechenyi, igaz?;-))
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nyilván Széchényi találta fel a hitelt. Kérdezz meg egy külföldi bankárt ki az a Széchenyi.
Szép helye van a magyar történelem könyvekben.

"A mai napig érvényes gazdasági gondolatokat tartalmaz" - azt mondod nem volt minden mondata baromság, komoly felismerés, de itt nem segít.
@ne most: te mirol beszelsz..?:-))))))

elhiszem, hogy kurva kinos, hogy megmertettettel es hulyenek talatattal, de ez a mellebeszeles csak meg nevettsegesebbe tesz:-)

ertem en, hogy a romkocsmakban a froccs mellett a tobbi kommerbolcsesszel ezt a suket dumat meg lehget etetni, de ne keverj a hulye baratnoiddel, fesztivallany:-)

cafolj. tetelesen.
latod, a suket dumadon atlatok es csak kirohoglek:-) de megkapod az eselyt arra, hogy ezen most siman csak atugorjak es amit allitottal, azt bizonyithasd:-) nem erzesekkel, ideologiaikkal. tenyekkel. muvekkel. idezetekkel. bizonyitsd be, hogy szechenyi muve a hitelrol ervenyet vesztette.

menni fog, vagy megint csak valami lilaagyu bocsleszduma fog kikerekedni belole, mint amikor mt blogon akartad megmagyarazni, hogy mindnekinek jogaban all meglopni a munkaadajot akar munkaidovel, akar eszkozzel, mert az alapbol egy kizsakmanyolo szemetlada es kulonebn is neki sok van:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Te állítottál és én bizonyítsak, kémény száll a gólyára.

Tény, rajtad kívül senki nem Széchenyivel akarja megoldani a gazdaság mai problémáit.
@ne most: marmint szerinted...

de latom, a bizonyitas megint nem megy, csak az osotba ordibalas:-)

megprobaltam, de meg mindig egy buta kommer vagy:-)

nem baj kicsilany. majd egyszer ha elkezdesz dolgozni es nem anyadek fizetik a froccsodet es a fuvedet megtanulod te is..:-)
@rodeo36: Igen az átvert emberek dühe rettenetes lehet, csak látod mi/ki jött a francia forradalom után? A legnagyobb teljhatalom, a magát császárrá koronázó Napoleon. És utána a tehetségtelenebb de mohóbb utódai...
És akkora munkások, a szegények megint csak szívtak. Ezek mindig csak az pusztító tisztításra vannak felhasználva, a hosszútávú érdekei minden hatalomnak nimolé. Arra jók, hogy felheccceljék őket a kezdeti durva lépésekre, aztán pár hónap "hawaii" után süllyednek vissza a nyomorba megint.

Itt nem ez lenne? Lámpavasak egy darabig rothadó hússal lennének kidekorálva, hollárihó, elsöpörtük, de jönnek a vérhullámon evezve valami új undokok, talán visszafogottabban undokoskodva azért, ha nem hülyék, mint ezek.
Azért valami fejlődés kéne,nem folyton tektonikus változások. igen randa és mohó az emberi természet, nem elég neki,ami van, még több mutogatnivaló gazdagság kell és azt valakiktől el kell venni.

Látod, Árpádnál is hogy lehülyézett pár ember, hogy na egyenlőség, cöcöcö... Pedig ha kicsit kevesebbje van az egyiknek a luxuson még belül, talán jutna a másiknak is ott lent valami épp elég szerintem. Azért nagyon kevés az,aki valóban a saját érdemei miatt annyira kiba vagyonos.

Szóval, ha itt lenne véres forradalom, az a tipikus gőzberetvás, mindent elmosó, akkor kit vetne fel a hulláma? A legtisztább és legönzetlenebb embert és csoportot?
@ne most: hehe

mintha direkt nekem dolgozna a velemenyvezer:-DDD

velemenyvezer.blog.hu/2012/06/14/orban_vs_szechenyi_tonkreteszi-e_a_nemzetet_a_hitel

olvasd el ezt. egyszerubb a nyelvezete mint a szechenyi-fele hitelnek, ami erosen maganviseli a XIX. szazadi sallangokat.

ezt hatha megerted:-)
@a szív fészkei: "Szóval, ha itt lenne véres forradalom, az a tipikus gőzberetvás, mindent elmosó, akkor kit vetne fel a hulláma?"

arrol nem is beszelve, hogy aki hajlando veres forradalomra es utana masok hatalombol kizarasara az miben is kulonbozik mondjuk kun belatol...?
MGy: "Amerika régi és sikeres ösvényén jár az ország, nem pedig a "lobbik foglyaként"."

Imádom, mikor ilyen teljesen megfoghatatlan dolgokat vizionál! :D
@belekotty: Az autópiac jóformán en bloc a hitelből vett kocsikra pörgött fel. Ma dílerek seperc alatt buknak be, tűnnek el, épp azok,aki páréve a kp-es vevőtől irtóztak, mint az ördög a tömjéntől. (megértem, a Zsoltitól én is.)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Azt nem értem,ha ennyire utálja a hitel gondolatát,miért engedte meg kedvenc vazallusainak,hogy eszelős mértékben eladósodjanak devizában. Ha az a - pláne rohattnyugati - sátántól való, ha Gyurcsány ezt effektív országrontásra használta, miért hagyta felvenni nekikés csomó jó jobbernak,hiszen az ő szava a legfontosabb ezeknél a tulkoknál?
@a szív fészkei: mert populista.
es egy populista mindig azt mondja amit hallani szeretnenek tole. orban a problemakat keresi es azokra kinal radikalis megldas(nak latszo dolg)okat. a hitelproblema a sok ostoba egysegsugaru proli miatt vilagmeretu lett, mert a sok sutyerak nem volt kepes felfogni, hogy nem, bakker, nem jar egy evben az uj auto, egyiptom es szinestv. nem jar uj lakas. loszar nem jar, csak amit meg tud egysegsugaru jozef es b. neje, egysegsugaru mariska fizetni.

orban pedig ennek a csocseleknek a kedvere akar beszelni. marpedig ennek az ostoba csocseleknek a hitel az ordgotol valo es a bank valami gonosz szorny, aki elveszi az a jomunkasemberek betevojet. es bar orban tudja, hogy ez nem igy van, a hatalomnal mindent jobban kedvel ezert hirdeti tovabb az ostoba csocseleknek a suletlensegeit. hiszen ahogy @ne most: peldaja is mutatja, vanak vevok meg a muveltebb - bar a jelek szerint feleslegesen es rossz iranyba muvelt - koponyak kozott is erre az elementaris faszsagra. mert vannak emberek, akiknek egyszeruen nincs meg a termeszetes intelligenciajuk annak az axiomanak a felfogasahoz, hogy ha a kacsa nem tud uszni nem a viz a hulye:-)
@a szív fészkei: mellesleg pont ezert eroltetik az iskolakban is a hit- es erkolcstant, hogy meg tobb sotet bunkot kepezzenek ki, ami megalapozza a viktatorok csocselekutanpotlasat.
@ne most: szanalmas vagy, tunderke:-)
de folytasd csak, ez ugyanis rolad allit ki bizonyitvanyt, nem rolam:-)

juteszembe, misspicsazas helyett koncentralhatnal szechenyi munkajanak a cafolatara:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nem erőlteti senki te erőlteted, hogy ne legyen. A "csőcselék" (a többség) nem törödik azzal, hogy te akarod megmondani mit tegyen és mit nem.

Általában gyengelműségről és kommunista környezetről tanuskodik lebunkózni a vallásos embereket.
@ne most: mellesleg nem erzed rasszizmusnak, hogy a hozzad hasonlo onkentes butakat a ciganyokhoz hasonlitod? a cigany ciganynak szuletik es benne van a nobel-dij lehetosege is.

nem kellene ciganyokat lehuzni a magad ejfekete sizntjere:-)
@ne most: "A "csőcselék" (a többség) nem törödik azzal, hogy te akarod megmondani mit tegyen és mit nem. "

marpoedig azt megmondom, hogy atettert mindenki felelos es ha valaki balffaszul veszi a hiteleket, mert nincs agya azet en nem fogom kihuzni a szarbol, megha te a nulla elettapasztalatoddal azt is hiszed, hogy mindenfele mentalis hulladekot kotelezo megmenteni:-)

nem kell. hulljatok csak, fergesek:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Szövegértésed nulla, a többi meg feltételezés.
@ne most: nincs is szoveged..

osszefuggestelen szavakat hanysz ide.

probalkozz meg osszetett mondatok megfogalmazasaval. amit leirtal abbol az ertheto amire reagalok. ha felreertelek az azert van, mert nem fogalmazol, hanem mint valami felsobbrendu misspicsa felhuzott orral kopkodsz. persze, hogy egy neveletlen bunko ribancnak nezlek es ugy banok veled.

tudsz maskepp is viselkedni?;-)
vannak erveid az allitsaid mellett? horrible dictu, esetleg belatod, hogy tevedtel szechenyivel es a hitellel kapcsolatban?;-)

tudod, nem az a szegyen, hogy az embert neha atverik. mindenkit atvernek. nekem egyszer 30 milliom banta az egyik ilyen esetet.

a ciki az, ha nem latod be, hogy atvertek es nem vonod le szamodra relevans kovetkezteteseket belole.
amikor akkor is ragaszkodsz egy menthetetlen allasponthoz amikor nyilvanvaloan bebizonyosodott, hogy szar, populista propaganda es regen megbukott az egesz...

szoval..
mi is lenne a szoveg amit ertenem kellene..?;-)))
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Görögország adósságának 75%-át elengedték. Ki felelős, miért?
A idióta véleményeddel menj Athénba. Szólok nem virágot lengetnek a tüntetők.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "egy neveletlen bunko ribancnak nezlek" Tévedsz nem tartozom a családodba.
@ne most: mik ezek a nagykepu, osszefuggestelen felmondatok?:-)

csodalkozol, hogy nem ertelek?
anyad nem tanitott meg a magyar nyelv hasznalatanak rejtelmeire?:-)

vagy csak ki akarod mutatni, hogy igaz, hogy te lettel a hulye ebben a parbeszedben, de meg van benned buszkeseg?
a felnottek ezt mar nem buszkesegnek hivjak...:-DDD
@ne most: nekem jo lenne, ha siman ossze tudnal rakni egy ertelmes magyar mondatot tartalommal..
egyelore meg ott tartunk, hogy ezen az elso lepcson jussunk tovvabb, hogy amikor eppen nem savat hanysz, vagy szemelyeskedsz akkro eppen mni is lenne erdemben a mondanivalod a szamomra..;-)))

vagy igazabol nincs is mondanivalod? csak gecizni akartal velem, kicsilany?:-)

meg abban is boven van mit fejlodnod, az az igazasag...
latod, ezt tette veled a kihivasok nelkuli elet es az ingerszegeny kornyezet:-)
@ne most: megertelek..
en is unnek egy klicsko elleni boxmeccset, ahol mindig baromi nagy sallerokba szaladok:-DDD

de nekem veled ellentetben van annyi eszem, hogy nem alok le olyan dolgokban meccselni amihez keves vagyok:-)

es en igy tudom elkerulni azt a kinos helyzetet amiben vagy, amikor is radolvastak ahulyesegedet amit nem tudtal alatamasztani es ugy csinalsz, mint agressziv kismalac a biciklivel...

tudjuk. kuss. te igy szallsz le..:-)
süti beállítások módosítása