Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.06.11. 11:43 Fabius

Erdélyi átok: kampányoljon neked a Kövér Laci!

Címkék: kampány fidesz erdély kövér lászló

Kövér László a hétvégén ráérzett a vereség ízére. A történtek után nyugodtan teret engedhetnénk a legőszintébb emberi érzésnek, a kárörömnek. Röhöghetnénk Morcos Bajusz izmozásának kudarcán, képletesen megveregetve a vállát: ügyes vagy Laci, szokjad az érzést, lesz belőle itthon is részed. Tehetnénk, ha nem lenne végtelenül szomorú, hogy az erdélyi magyarsággal is pont ugyanazt igyekeznek csinálni, mint a hazaival vagy éppen a Felvidékivel: a mi haverunk jó haver, de aki ellentmond az rohadtellenség. 

 Erről a politikáról is véleményt mondtak az erdélyiek mikor az urnához fáradtak, és a várakozásokkal ellentétben Székelyudvarhelyen ismét polgármesternek választották a Nyirő temetés szabotőrének kikiáltott Bunta Leventét Kövér kebelbarátja, Szász Jenő helyett.  kövér-szász.jpg

A Kövér pártfogolta MPP elvesztette Barótot, Farkaslakát és Kézdivásárhelyet is az RMDSZ-szel szemben. Vagyis a megosztás politikája elég látványos kudarcot vallott, és érdekes módon a jobboldalinak mondott vesztes magyar pártok vezéreinek most jut eszébe összefogásról beszélni. 

 "Az erdélyi magyar jobboldal csak összefogással állíthatott volna sikeresen nemzeti alternatívát az RMDSZ-szel szemben."- jelentette ki Szász Jenő, miközben a savanyú szőlő húzta össze a pittyét nekije. Ezt a nemzeti retorikát sikerült eltanulni Kövértől, éppen csak a segged kitörölheted vele, aranyapa. Ha nem világos a saját választási eredményed akkor amúgy horngáborosan segítek értékelni: nem ezt mondták, hanem azt, menj ezzel a marhasággal a picsába. De ha esetleg kétségeid lennének, akkor nézegesd a balánbányai összefogás eredményét, ahol a román lakossági többség ellenére a három magyar párt közös jelöltje nyerni tudott. De nézheted Sepsiszentgyörgyöt is, ahol az RMDSZ-EMNP közös jelölt 78%-ot kapott, ti meg a többi indulóval osztozhattatok a maradék százalékokon. 

 Reményt keltő azért, hogy Kövér hakniturné ide, megosztás politikája oda, az erdélyi magyarok csak helyretették amit helyre kellett. Lennék most szőnyegrojt abban az irodában, ahol a hazatérő Morcos Bajusz az eredményeket látva kijelenti: a 2014-es, a határon túliak szavazatára nagyban apelláló kampányban szar kerülhet a palacsintába, Vezérem! 

 

* részletes eredményekért és választási hírekért ide katt

 

* ápdét: A poszt utolsó mondata klasszikus Hitler videón, katt! Kösszép, Nzperx!

775 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr604578934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.11. 15:33:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Azt mondták, Laca, hogy menj a picsába!* 2012.06.11. 14:01:47

Szánalmas, ahogy Kövér László ott vergődik Romániában, pedig két házelnök is megüzente neki, hogy húzzon melegebb tájakra a demagóg, uszító ocsmányságaival. Intézményes bohóckodás A román sajtó már a Nyirő-maradványok hurcibálása körüli cirkuszról is m...

Trackback: Matolcsy ölni tudott volna, amikor Quest a katasztrofális magyar helyzetről kérdezte 2012.06.11. 13:59:19

A lassított felvételen jól látszik, milyen indulatok feszülnek benne, miközben fogalmazza Richard Quest zátonyra futó magyar gazdaságról feltett kérdésére a “tündérmesés” választ. Nem vagyok pszichiáter, de nagyjából így képzelem el annak a...

Trackback: Magyarországot saját vezetői ítélik halálra 2012.06.11. 12:03:29

Olyan jó, egyszerű és kényelmes mindig és mindent valaki másra fogni. Kinevezni egy megátalkodott ellenséget, akivel saját mulasztásaiért, hibáiért, esetleg az anyagi érdekekből bevállalt tudatos rombolásért majd el lehet vitetni a balhét. Olyan jó, eg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Jack Torrance: "dehogy zárja ki. csak rosszul fogalmaztam. "

Ok-ok, csak minden ilyenre ráugrok. :)

"Legyen demokrácia, de mesterségesen korlátozott."

Azt már nem nagyon hívjuk demokráciának.

"Ha meg ebben nem hiszünk, akkor nincs semmiféle érv és ok arra, hogy mi szerint korlátozhatnánk"

Dehogy is nincs. Nem akarnak ők semmiféle királyt, tanácsot stb-it, pusztán szeretnének másoknál felsőbbrendűek lenni. Ilyenkor meg keresnek olyat amiben az átlag felett állnak, vagy amivel széles tömegekre tudják ezt ráhúzni. Ilyen volt anno a nők elnyomása most meg a kedves kolléga vélhetően nagyobb pénzösszeggel rendelkezik ezért támogatja a nála szegényebbek jogfosztását.
@BenFranklin: Kínában diktatúra van. Bár látom eléggé bánod, hogy nálunk nem. Gondolom 89'-ben sírva fakadtál.
@Fabius: csendesen bólintottam: igen, jól látod. Nagyjából. Kivételek azért akadnak.

A baloldal meg fogja szopatni magát, mert - szerintük - úgymond épp elég Orbánt utálni, és akkor kikövezett út visz a sikerhez. És ha ez a "taktika" bejön, akkor mindenki mást meg fognak szopatni, kapunk a nyakunkba egy olyan mixet, ami legjobb esetben döntésképtelen kormányzást hoz, rosszabb esetben újraindul az intézmények testreszabása, a burkolt (vagy nem) bosszúállás, elégtétel vétele. Teher alatt nő a pálma, szokták mondani az öregek - muszáj, hogy a baloldali ellenzék érezze, vannak bizonyos elvárások a működésével kapcsolatban, különben nincs iksz. Szép szó hatására nem sikerült megújulni, ideje szembesíteni őket azzal, hogy nem a bármi áron történő győzelem a fontos, nem az a cél. Mi vagyunk a cél.

Jobboldalon - jónéhány kommentelőnél - még megy az élvezkedés, nyeregben érzik magukat, a bizonytalanságot hangerővel ellensúlyozzák. A mai állapotok szerint simán vihetik '14-et - de a mindent leszaró arrogancia miatt óriási pofon is lehet belőle, ki tudja.

Vannak azonban jobb- és baloldali hangok, melyek csak néha-néha kürtölnek bele a nagy magyar pusztába, aztán visszahúzódnak. Nem akarnak észt osztani, inkább figyelmeztetnének másokat, aztán - mivel foganatja nem nagyon van - egy időre szüneteltetik magukat. Meg lehet kövezni, de én jobbról több józan (igaz, csendes) hangot hallottam, mint balról. Rájuk kellene építeni, kikérni a véleményüket, beszéltetni őket, előbb vagy utóbb nagyobb teret nyerhetne a józanság. Vagy nem, de akkor meg mindegy ez az egész, szarni bele.

Nem minden rossz, amit a Fidesz megtett, de nem is lenne jó minden, amit az MSZP (LMP, DK) megtenne. Le kéne szarni, hogy mit akarnak a pártok: üljünk össze mi, választók, állapodjunk meg egy olyan alaprendszerben, amit mindkét oldal el tud fogadni - és lássuk, lesz-e, ki lenne rá vevő. Előfordulhat, hogy senki, de az ilyesminek egy öntudattal, konkrét igényekkel rendelkező tömeg esetén már következményei vannak...
@BenFranklin: "Szerintem elég logikátlan hogy olyanok véleménye ugyanannyit számít egy választáson, akik visszahúznak minket a sz*rba."

Egyetértek, de mi akkor is megadjuk számotokra a jogot.
@Jack Torrance: Én személy szerint azt gondolom, hogy többé kevésbé ma is így van. Igaz, hogy megvan az általános választójog a nép kezében. Kb. azóta, mióta kiépült az állami oktatás, tehát már nem a szülő oktat hanem az állam. Az államnak nem érdeke önálló gondolatokra oktatni, hiszen a rendszer alkalmazottak/adózók/adósok képzését végzi. Mert akik a kampányokat finanszírozzák -vállalkozók/hitelezők- a valós vezetés az ő kezükben van, függetlenül attól ki megy az urnához.

Csak ez a rendszer hazug és bonyolult, a cenzusrendszer pedig egyszerü és őszinte, és senki sem akadályoz benne, hogy megpróbáld megugrani a lécet, ha nem születtél bele.
@BenFranklin: Az alkotmány a választójogot a tagállamok hatáskörébe utalja. Majd számos más alkotmánykiegészítés beemelte szövetségi szinten az általános választójogot.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: És ki lenne az a gyémántlelkű Jézus, aki eldönti, kinek a véleménye nem húz le a szarba?
@rodeo36: Lehet, hogy morbid humorom van, de borzasztó vicces, ahogy megadták a tisztességet egy nyilasnak. :) Ennél még az is jobb lett volna, ha lehúzzák az urna tartalmát a budin és dobnak utána egy szegfűt.:)
@Knósszosz: várjvárjvárj... Ha valakinek nem ugyanaz a véleménye arról a bolsi reterátról (H. Géza), mint neked és elvtársi körödnek, az azért van, mert az illető valamit (semmit) nem ért, náci, valamint Orbán fizetett ügynöke? Csak hogy szokjam a köztársasági stílust. Hátha visszajöttök harmincegynehány év múlva...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Nincs olyan amit ne mernék kitenni, és jelző amit ne kaptam volna meg ezért :-D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": meg hány és hány komcsinak megadták... Köztük tömeggyilkos állatoknak...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Igy van, de ez egy organikus fejlődés volt több lépcsőben. És kőkemány középosztály a fundamentum amire a rendszer épül.

Ezért nem érti a Yenki, hogy amikor ő kegyesen demokráciát oszt Afganisztánban meg Irakban, miért szaródik el minden még jobban.

A demokráciának megvan a helye/ideje, de a válságokban nem ér semmit, mint azt az utolsó nagy válság idején Európában is bizonyította. A cenzusrendszer arra jó, hogy megelőzzük a diktatúrát, ami így is úgy is eljön elhúzódó válságok hatására.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Szerintem eldönthetetlen. És nem tiszta szívűség kell, hanem tudni, hogy egyes tetteknek milyen következményei vannak. Innentől kezdve csak egyéni megítélés alapján tudjuk eldönteni mit tekintünk jónak és mit rossznak. Itt meg az a kérdés merül fel, hogy a vélt vagy valós félelmemet ráerőltethetem-e a társadalomra. Mivel én ezt nem tartom helyesnek így egy eszme elhallgattatását sem támogatom, akár mennyire ellenkezik az elveimmel az amit hirdetnek, így ugyan olyan joguk van véleményük kifejtésére és a szavazásra mint nekem vagy mindenki másnak.
@Interlock:

Ehhez speciel az öntudattal és igényekkel rendelkező tömeg hiányzik. De egyáltalán nem bánom, ha ezt más is hasonlóan látja, mint én, és ezt el is mondja. Lehet ez az első lépés afelé a tömeg felé.
@BenFranklin: el tudod-e fogadni azt a véleményt, miszerint a cél az ország stabilitásának, bel-és külpolitikai erejének növelése, állampolgárai jólétének biztosítása - és mindehhez a gazdaság dinamizmusa "csupán" az igénybe vehető eszközök egyike?
@Fabius: Kövér az, aki - de ez annyiraannyira lerágott csont már... az első volt a jó Gyurcsányról, azóta a baloldal folyamatosan próbálja venni kisded revansát, de csak kiröhögteti magát :$
@BenFranklin: Ezt szeretem bennetek a legjobban, úgy ideologizáljátok meg a jogfosztást, hogy valami rossz ellen akartok fellépni, és ehhez szükség van rá.
@Interlock: szép lenne. A Milla például hasonlóval próbálkozik, de nekem bárki szimpatikus, aki ilyen tömeget szeretne alkotni.
@Interlock: Nem. A célokat igen, de egy eszköz létezik ami elvezet hozzájuk pénznek hívják.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nem hiszel az emberben, hogy képes megfontoltan dönteni?
A választásoknál a jó és a rossz megítélése az ország szempontjából erősen pártpreferencia függő. Ezért annak eldöntése kinek a véleménye lesz romboló hatással a választásokon, nonszensz.
@fog- és Bulawayo magiszter:
Bucika, a törzsfejlődés során igen nagy hátrányt szenvedtél.
Sajnos esélyed sincs, szellemileg felnőni egy svábbogár értelmiségéhez.
Maradj reggelig, Rodeo kolléga majd világosságot gyújt az agyadban. Te…
brühühühühühü
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nézd a dolgot úgy, hogy ha éhezel akkor a választójogoddal együtt is éhezel és jogfosztott vagy. A kenyeret pedig a vállalkozó termeli szeressük hát. Ha inaktívak választanak akkor eladják a jövőt a csirkefarhátért, és éheznek tovább.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem értelek.

"Nem hiszel az emberben, hogy képes megfontoltan dönteni?"

Ez pl, hogy jön ide.
@BenFranklin: látod, ezért nem dönthetsz te :)
@BenFranklin: Ha nem két bitben vagyis dollárban látnád a világot, lehet meglepődnél bizonyos dolgokon.
@Jack Torrance: látod, ezért nem dönthetsz te :)

Nem vk politikus, mert ha az lennék azt mondanám amit hallani akarnak. Hogy ők választanak, holott tudom hogy nem így van.

Mivel finanszírozok másokat mondhatok olyat ami másnak nem tetszik, mert ha tetszik ha nem az lesz amit akarok.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Azon tényleg meglepődnék, ha inaktívak dinamizálnák a gazdaságot. De nem baj így is jó végül is 22 éve beszélnek a dinamizálásról, és majdnem ott vagyunk ahol 22 éve.
@BenFranklin: A demokráciának a válságok idején van a legnagyobb értéke. Ha egy rendszert lenullázunk annak helyére kell egy másik. Nyilvánvaló nem akarunk még egy tálib 2.0-ás rendszert, ha nem muszáj. A demokrácia be szokott válni, nincs vele gond, elvan magával és úgy általában a szomszédaival.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Meglepődnél milyen egyszerü a világ valójában...:)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ezt mond az afrikaiaknak. Illene végre megérteni, hogy ami nekünk megfelel az lehet másoknak árt.

@BenFranklin: Látom a te zsidóid az inaktívak.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Igen, én nem így látom. Sehol soha nem vált be ahol úgy vezették be hogy itt van nesze, és nem előzte meg hosszas polgári fejlődés. Ékes példák a latin-amerikai export demokráciák, Irak, Afganisztán. Addig müködik amíg ott van a hadsereg.
@Interlock: "Nem minden rossz, amit a Fidesz megtett, de nem is lenne jó minden, amit az MSZP (LMP, DK) megtenne. Le kéne szarni, hogy mit akarnak a pártok: üljünk össze mi, választók, állapodjunk meg egy olyan alaprendszerben, amit mindkét oldal el tud fogadni - és lássuk, lesz-e, ki lenne rá vevő. Előfordulhat, hogy senki, de az ilyesminek egy öntudattal, konkrét igényekkel rendelkező tömeg esetén már következményei vannak..."

Tudom hogy nem én vagyok az alap címzetted, de válaszolok: a politika nem így működik.
Én benne lennék egy nemzeti minimumban, de az enyémet pl. az itt jelen levők szinte hozzászólásszerűen sértik. A posztoló is gyakran. Valószínűleg én is az övéket.
Amíg a hitetlenség és olcsó demagógia ül tort egy véleményeknek szánt asztalnál, ne is várj mást. És te most ennek a fórumán veszel rést, velem együtt...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nincs velük más bajom, mint hogy ők a választók nagyobb része. És aztán csodálkozunk és a politikusokat szidjuk hogy egy helyben toporgunk, holott pont azt adják amivel megbízták őket.

Arra van esély, hogy a gazdagabbak jólétéből leszivárog mindenkinek. Olyan, hogy az inaktívak jólétet teremtenek, elképzelhetetlen.
@Jack Torrance: megint csak magánvéleményem, mint mindig: amivel a Milla próbálkozik, az nem igazán ez.
Kíváncsian figyeltem őket az elején, aztán csalódtam. Nem sorolnám az eseményeket, elég annyi, hogy azt érzem: tapasztalatlanságukat olyan ötletekkel (és némi baloldali demagógiával) próbálják pótolni, amik kiválóan elmennek egy fősulis csoport esti italozása közben, de széleskörű társadalmi egyetértés összehozására alkalmatlanok. Elkövették azt a hibát, ami annyira jellemző manapság baloldalon: meg sem próbálnak a jobb felé beszélni, de talán az sem túlzás, hogy kifejezetten elriasztják a jobboldalt. Az erőltetett baloldaliság ugyanúgy rossz nekik, mint ahogy ők ebben a felállásban rosszak lennének az ország irányításának közelében.
Persze, az, hogy megpróbálták, az mindenképp a javukra írható - csak csodálkozni nem szabad, hogy miért nem megy.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Amit a jó és rossz eldöntéséről írsz. Választáson mi a jó és mi a rossz? Kapsz egy kampányanyagot ami alapján eldöntöd mi a jó és mi a rossz a preferenciáid alapján. De nem mondhatja senki, hogy csak 1 megoldás van vagy csak az ő megoldása jó.
@BenFranklin: Cenzus rendszer? Ó te jó ég. 100 éve még utcaköveket szednél fel, hogy legyen szavazati jogod, és azt mondanád, hogy ez így nem működik. Most azt hiszed, hogy te tolod a gazdaság szekerét felfelé a fogaddal, míg mások meg nem, attól neked nagyobb rész jutna a tortából. De a demokrácia az nem arról szól, hogy kik érzik magukat jobbaknak másoknál, és ezen alapon kisajátítanak alapvető jogokat. Ezt kellene felfognod, hogy semmivel sem vagy szebb, jobb, bölcsebb, okosabb attól, hogy adót fizetsz. Ez tudod mit jelent? Annyit, hogy a társadalom azon rétegeinél szerencsésebb vagy, mert van munkád amitől adófizető vagy. Ennyi a különbség közted és köztük. De ettől még neked nem jár kizárólagosan a szavazati jog. Nem is szabad hogy járjon, mert az nem demokrácia, hanem annak kivégzése.
@Schindlеr Pistája: Kösz, gördül le az Gellérthegy rólam, már azt hittem skizo vagy, kezdtelek szánni. De ha üzlet, akkor az más persze!

Az Erzsébet-utalványost mintha lelkesebben csinálnád. Az nácizós a hobbid is, ahogy látom...
@BenFranklin: A demokrácia nem egy kegy amit ki kell érdemelni hosszas vajúdás után. Hanem egy megoldás, amivel az alapvető jogokat a lehető legszélesebb körben érvényre lehet juttatni.
A csak az azért megszenvedőknek jár a demokrácia beteg gondolkodásra vall. Olyan országok esetében akiknek elmaradása a görögökéhez képest több mint kétezer év a demokrácia fejlődésében elég vicces elképzelés.
A dolog ma úgy működik, hogy vannak know-how-k amiket kipróbálunk, és meglátjuk, melyik működik. Az afgánoknál nem a demokráciadeficitjük a legnagyobb probléma, hanem azok a politikai erők, akik a saját hatalmuk visszaállítása miatt nem akarnak demokráciát. Ez pedig nagy különbség.
@Interlock: nem jól próbálkozik, ez igaz. de szerintem a cél ilyesmi lenne. de nem akarom védeni őket, csak példa volt. mindenesetre ha látsz ilyen tömeget alakulni, szólj, megyek én is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ja ha az hogy üzletileg sikeres vagyok a szerencsém miatt van, az más. Én azt tapasztaltam, hogy annál szerencsésebb vk, minnél jobban dolgozom.

Én tudom mi a demokrácia, csak azt mondom hogy az egy fogalom, nem érték. A demokrácia sok-sok önálló gazdaságon alapul(akkor müködik), azaz erős középosztályon. Ha ez nincs nincs demokrácia, bármi a neve. Minden egyes nyugati országban szükül a középosztály a 70es évek óta, Mo-n a rendszerváltás óta. Ezért a cenzus időszerü, bár lehet hogy rögtön a diktatúra következik, a cenzus lassíthatja a folyamatot.
@Interlock: Azért, aki nem a Jobbik Milláékat szétzavarni akaró símaszkosai között képzeli csak a jobboldalt, az mehetett nyugodtan oda tüntetni, nem kellett imádni a baloldalt olyankor. Direkte nem kértek soha politikust, Dánielt is elhajtották a rőt halál nemiszervére.

Speciel például az Új Színháznál szervezett tüntin effektív jobbos színészek mondták el, hogy miért utálják ezt az egész szitut és miért nem maradnak ott.

Ne mondd már, hogy úgy el lettek idegenítve. Orvbán ellen ment a szpícs, akik jöttek okt. 23-án , márc. 15-én fel vidékről saját pénzükből - , nem voltak mind talpig libsik. De Orvbánból eleggük lett.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": A csak az azért megszenvedőknek jár a demokrácia beteg gondolkodásra vall. Olyan országok esetében akiknek elmaradása a görögökéhez képest több mint kétezer év a demokrácia fejlődésében elég vicces elképzelés.

- Az ingyen kapott demokrácia értéktelen, és nem is müködik. A magyar rendszeráltás gyengéje is ez, hiszen a termelőeszköz nagy része ugyanannál az elitnél maradt. A gazdaság az alap, a politika a felépítmény, sosem fordítva.

-az athéni(periklészi) demokráciát 30e ember élvezte, 200e rabszolga szolgálta a rendszert jogok nélkül, szóval az sem ingyen volt.
@Alamio: nincs alap címzett, mindenkinek írok, aki olvassa. Neked is :-)
A politikát mi "csináljuk". Mi, a noname (na jó, a noname csak a magam nevében szólhat), jobbra vágyó emberek: időnként kopogtatócédulát osztunk, időnként szavazatokat, konzultációs lapokat, stb. Nem lehet egyik napról a másikra véget vetni egyik oldal demagógiájának sem, nem lehet egyből rávenni az embereket arra, hogy a csípőből jövő elutasítás helyett gondolkodjanak, beszéljék meg - de ha nem indul el ez a folyamat valahol, akkor nem is fog sikerülni soha. Amikor kommentel az ember, előtte a lehetőség, hogy kifejtse, megértesse, vagy épp belássa, és korrigáljon. Ha ezt egy helyen többen is csinálják, az moderálni fogja a renitenseket is (minden másra ott a tahótlanító :-) ). És ezt lehet vinni egyik blogról a másikra, az internet korában nincsenek határok.
Csak néha felül kell emelkedni egy-két dolgon, szigorúan az igazságtartalmat nézve. Sok blogon láttam nem kevés kommentelőt, akik miatt úgy érzem, menne ez.
@Jack Torrance: HJA, ilyen nagyon tudatos, erkölcsös, mindenhez értő, megmozdulni is akaró, stb.,stb. tömeg csettintésre összeáll. Rajzoljatok ilyet, mert ami kialakul FB-on vagy bárhol, nektek nem jó ugyebár.

Ugyan ott sem voltatok soha, de piha.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ha jól tévedek az afrikaiaknak nem a tálib 2.0 kell, ott az iszlám radikális irányzata akar uralkodni. Nincsenek ezzel egyedül, mint muszlim ország.
@fog- és Bulawayo magiszter:
mivel kedves @Knósszosz barátom felhívta rád a figyelmemet -nem másért- belédnéztem, és íme mit láttak szemeim? NAGYHATÁRHíGFOST ami ömlik kifelé belőled

az emberiség -nem bizonyos te is bele tartozol, de hagyjuk ezt egyelőre- már kb 5 millió földi év óta kialakított -egyre bővülő mennyiségben- abszolút értékeket, amelyek lehetővé teszik a tájékozódásunkat a természetben és a társadalomban...

az a fajta idióta, mint amilyen te is vagy, assziszi, hogy tud ráerőszakolni (oktrojálni) általa kreált baromságokat a társadalomra cum trucc, mert ő assziszi, de hát nem szent és nem ferenc...legyen a többség és sohasem te egyedűl, bármi is lettél légyen...amely eldönti mi neki az abszolút, sarkalatos, kardinális és mi mellékes valamint mit kell sohasem szabályozni mert akkor műxik jól

erreföl jöttök ti tetvek megmondani, hogy nem szabad meg nem szabad meg sokba kerülök meg nem vagyok szorgalmas meg sok járulékot kell fizetned miattam

ha nem jó zárd be ezt a szart amit assziszel, hogy üzlet, pedig nem az, hanem egy darab szar amiből ingyen akarsz élni és semmivel sem hozzájárúlni a közöshöz

CAVEAT EMPTOR/CARPE DIEM

A TÖBBIT TUDHATOD HA VAN SZARON KíVŰL MÁS IS A KOBAKODBAN

brühühühühühühühühü
@BenFranklin: Istenem de jó lenne, ha alapokkal tisztában lennénk. A rendszerváltás során a termelőeszköz ugyebár állami tulajdonból magántulajdonba ment át. Így ha lezajlott a privatizáció, akkor nem mondhatjuk, hogy ugyannak az elit szolgálatában áll.
Ha figyelsz általánosban töriórán, akkor tudnád, hogy a görögök demokrácia felfogása csakis és kizárólag a szabad görög férfira vonatkozott. Ebben nem volt helyük sem a nőknek, sem a rabszolgáknak. Akkoriban a rabszolgaság természetes állapot volt, számunkra nem az.
Elismétlem, irakkal, afganisztánnal nem az a gond, hogy nincs demokratikus előzménye, hanem azon csoportok, akik megakadályozzák, hogy az új demokratikus rend megszilárduljon. Ez pedig a saját érdekeiket szolgálja.
@BenFranklin: Az inaktívak tehetnek a társadalom problémáiról. Megakadályozzák a változást mert már befolyásuk van a teljes döntéshozatalba. A közösség számára csak károkat okoznak, nem érdekli őket más csak a saját maguk. Elveszik a társadalom normális tagjaitól a lehetőségeket.
Mivel már ennyire erősek így sima hagyományos módszerekkel nem lehet megakadályozni a rombolásukat. Ezért szükség van egy olyan megoldásra ami kizárja őket. Ki kell őket zárni, hogy meg tudjuk tenni azokat a lépéseket amiket ők megakadályoznak a saját érdekeik miatt.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Igen, ezt írtam le én is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Közép meg Dél-Afrikáról beszélek. Ott kevésbé van jelen az iszlám, inkább keresztények. Amióta meg "fejlett" nyugatiak megmutatták nekik a demokrácia szépségeit azóta halomra gyilkolják egymást. Persze a szemetet senki sem hajlandó eltakarítani.

És továbbra se értem mi jogon avatkozunk be más népek életébe. Azért mert mi helyesnek tartunk valamit nem jogosít fel erre.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": azon csoportok, akik megakadályozzák, hogy az új demokratikus rend megszilárduljon.

- vagyis a nép?

Akkoriban a rabszolgaság természetes állapot volt, számunkra nem az.- a K-Marktban azért 50 dollár (1 órai órabér) egy babakocsi, mert kínai rabszolgamunka állítja elő. A demokrácia ára mások szenvedése, az ókorban is és ma is.

@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

- pontosan.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Vagy csak egyszerűen nem akarnak olyan világban élni mint mi. Számukra nem az a természetes és jó mint számunkra.
@BenFranklin: Na látod itt a baj. Egy tehetségtelen osztrák festő gondolkodott így a zsidókról a 20'-as években. Aztán látod mire húsz évvel később. Kóros és veszélyes az a gondolat amit melengetsz.
@rodeo36: Mindig az akarja megmondani a tutit, aki lelkesen ütemesen tapsol egy magát istennek képzelő diktátornak, akit szórul szóra megismétel. És harsogja, hogy cenzus meg minden, mert alig várja már, végre ő is taposhasson lefelé, ne csak kedvenc Vezénylója!

Aki demokrata, az eltűri a többieket is a vályúnál, nem akar minden agyonszabályozva tönkrevágni és csak maga megtollasodni. De ismerjük az uborkafa fiait, ugye? A Kisgömböcöket.

Mi a kiindulási alapunk a posztban? Hogy a kövéri bandát fenyőfástul szarrá verték Erdélyben, tehát győzött a józan ész, hiába minden hamuszórás, holtakkal való cirkusz és rágalomária az RMDSZ ellen.
Tehát akkor most Erdély rosszul döntött a nagymagyar nézet szerint, mivel pedig hülyék meglátni Orvbánban a megváltót, vezessük be legott a cenzust, hogy csakis az Orvbánra szavazók - hisz Szász Jenő az ő pufi lenyomata ott - járulhassanak ezentúl ott is urnához ( pedig mit bűvészkedtek urnával ugye)
, mert a többi még képes ellenük voksolni!!

Ha itthon nem a Fidesz fut be győzőnek, akkor is legyen cenzus, mert a hülyenép nem látja, mi a jó neki: Simicska, mint középosztályt betonozó a Közgépben!

De a kétharmadnál miért nem nyafogták ekkora hanggal a cenzuskívánságaikat, hiszen az a kétmillió valahány ember tényleg a feneketlen butaságával az Armaggedont hozta ránk. Hisz az iskolázottság sem ment az orbáncságtól: láttuk.

Akkor a pénz legen a cenzus alapja: hogy a vagyonosok szavazzanak megint a Fideszre, hogy az teljesen kizsigerelhesse az országot? Ők építik le középosztályt, ez nem mese, ez tény. Elűzik a potens, okos fiataljaikat ebből a rétegből, de a társadalmi mobilitást is teljesen kizárják az elérhetetlen árú tanulással és a 15 éves iskolabefejezéssel - nettó csicskanépre hajtanak, butának hagyva őt. Aztán annak ne is legyen joga magáról dönteni, épp mert buta és szegény. Kurvajó, fölsesuraknak imhol a modern feudalizmus.

Legalább a híveik szépen deklarálják itt a kövéri álmot. Jobb tudni, mi jár a fejükben, nem? Legyünk hálásak a villámhárítósnak, hogy ezt így szépen feltárja már mióta.
@BenFranklin: Nemrég még pozitív példa volt Kína, most akkor mégsem jó az az ország. Amúgy a kínai munkás rosszabb mint egy rabszolga. Arról legalább gondoskodott a gazdája, enni adott neki.
@BenFranklin: Ja, de ha Demján ezt a kínai órabért hasznosnak gondolja, akkor az mi? Ha Orvbán násztáncol minden kínai előtt, akkor ezt a rabszolgalétet kívánja nekünk is?
@a szív fészkei: sejtettem, hogy ezt kiszúrod :-) Legyek konkrét csávó? Oké.
Amikor jöttek a wifi-átnevezős marhasággal, azt mondtam: oké, gyerekek még, viccesen szar módját választották a tiltakozásnak, vagy inkább a hangadásnak. Alternatív KE jelölése mögül már ordított a "mit kéne csinálni, csináljunk már valami durranósat" szándék, Dopeman "győzelmét" leesett állal fogadtam, és kezdtem sejteni, hogy mi egy tömegben aligha leszünk. Hangos ovációval ünnepelték a Cigány út c. kisfilm "kivégzését", a polgárjogi aktivizmusnak azt a szintjét megütve, hogy a nem tetsző látvány miatt inkább tussoljuk el az igenis létező alapproblémát. Emellé még az LMP totálisan elkúrt népszavazási kérdőívének feltétlen támogatására is felszólítottak mindenkit, abszolúte figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy az ország nagyobbik része a kérdésekkel sem ért egyet (lásd végeredmény).
Tudom, hogy szinte a gyerekednek tekinted őket, sőt, fizettél nekik. Nem mondom, hogy rosszul tetted, de azt sem, hogy jól: tevékenységük fényében majd eldöntöd. Én csak annyit tudok mondani: sajnálom, de attól, hogy pár "effektíve jobboldali" színészt megszólaltattak, tőlem még nem lesz iksz. Arra ugyanis, hogy a magamfajta kicsit konzervatív emberke mit szeretne, láthatóan nem kíváncsiak - azt meg tőlük sem fogadom el, ha meg akarják mondani, mi a fontos nekem.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Semmi baj Kínával, épülget a középosztály, amerikában meg olvad. Nem lesz hosszú életü a demokrácia amerikában sem középosztály nélkül.

@a szív fészkei: -Bármily fura, Kínától kell újra megtanulni dolgozni. Persze büdös a meló de süllyed is a kontinens.
@BenFranklin:
te hogyan dolgozol, csak nem kínaiúl? hiszi a piszi

te, mint a snejderfáni vagykijalófaszmaria az elvarázsoltkastélytulajdonosa sohasem csináltás semmit de azt akarod neked dolgozzanak kiaiúl és te meg amerikaiúl behajtod a hasznot

extra profit

brühühühühühühü ahogy azt móricka elképzeli meg a fideSS
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Hát hogy hanyatlik az nem kérdés, de hogy mikor az fogós. Mit tekintünk megbukásnak? A protestáns fehér országok több évszázada tartó dominanciájának max. 2060ra vége, részben demográfiai, részben gazdasági okokból.
@BenFranklin: te mit dolgozol? csak nem vakolsz malterral és...? csodálnám
@BenFranklin: gondolatkísérletezzünk :-)
Húzunk egy vonalat X jövedelemnél (adónál, kinek hogy), afölött van szavazás alatta nuku. Szavazók kormánya szavazóiért dolgozik, alulmaradottaknak csak alamizsna jut, ha jut: mivel ők vannak többen, komoly elégedetlenkedő tömeget jelentenek, erősebb rendvédelem kell, folytonos a balhé. Motiváltságuk tovább redukálódik, a vonalat rabszolgamunkával átlépni esélyük sincs; az erős középosztály (elitréteg) képtelen lenne normálisan élvezni az életét, hiszen idővel lepusztult gettó lenne mindenből, ahol nem ők laknak. Még később az övékből is, mert ez így bukta, hiába van a pénz.
Hol tévedtem?

Én azt tartom normálisnak, hogy a leszakadókat bevonják az oktatásba, biztosítják nekik ugyanazokat a jogokat és lehetőségeket, amikkel ha élnek, feljebb léphetnek. Az állam dolga kettéosztás helyett az lenne, hogy gondoskodik a jövőről, minden lehetséges módon növelve az aktívak arányát a társadalomban. A Simicskák egyszer meghalnak, és a birodalmuk egy hülye utóddal úgy hullhat szét, mint a sicc: sokkal biztosabb a felemelkedést és a szinten tartást milliónyi dolgos kézre alapozni, szerintem. Persze, ehhez is pénz kell, de kell még valami, ami talán fontosabb: akarat.
@BenFranklin: "Hát hogy hanyatlik az nem kérdés"

Egyértelmű. :)

A mocskos imperialista kapitalisták hamarosan belefulladnak a saját önteltségükbe.
@Interlock: Nem lehet, hát nem érted? A zsidók, akarom mondani inaktívak megakadályozzák. Az egész társadalmat ellepte már ez a fertő.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: picsába is. Elfeledkeztem róla :-)

Viccet félretéve, a nyugat, ha meg nem is fullad, de komoly problémák előtt áll. Kelet is, de ott jobban megszokott dolog, ha valami nincs, vagy nem működik, nyugaton azonban túlságosan megszokták már, hogy a dolgok jól mennek. Egyre nehezebben tartható a korábbi életszínvonal, egyre szűkül az igazán jól élők csoportja, tulajdonképpen el lettek kapatva az emberek, és ez legfőképp az USA-ra igaz. Amikor határérték alá esik a világ elmaradottabb részeinek kizsákmányolásából nyerhető profit, baromi nagy vihar lesz - mindenhol, mert minden mindennel összefügg már.
@Interlock:
ez a vulgármaterialista ideológia legócskább változata!!!

paradigma váltásra van szükség, és ezt az igazán gazdagok tudják a legjobban, azokat nevezem gazdagoknak, akinek nincs hiányuk, mert már mindenük megvan, kizárólag hatalmi téboly az ami nekik nincs mert akinek az van az nem gazdag az NYOMORÚLT mint a fideSS, ezt tanítani fogják, nem is sokára (a CNN után a matt olcsy már listázva van kísérleti majomként való alkalmazásra)

a társadalmi fejlődés spírálja oda fejlődött, hogy új paradigma nélkűl az emberiség kipusztulása következik, a természetben sok zsákutcás fejlődés lezajlott és ma csak a fossziljaik vannak ha vannak egyáltaqlán vannak amelyek fosszilok nélkűl tüntek el

a baktériumok csilliárd változata, amelyek bármely körülmény közepette életképes az fennmarad mint az élet továbbhordozója és ha marad a Földnek még annyi hátra akkor itt még kialakulhat valami másfajta értelem azaz öntudatos intelligencia vagy ...majd más bolygó valahol egy másik galaxisban vagy a Tejút egy másik szisztémájában

ez ilyen egyszerű?
hábbazmeg, amit itten összeóvastam, az egy rakás mentáliszonyat, menek is néhány rozmárdiktátort kinevezni, hogy rénjeim mentül jobban szórakozhassanak. szencséges hógolyó! a kapitalizmus má megen a szakadék szélin, de mosmán télleg bisztos, hogy lekkésőbb 2060-ban mellénk zuhan? mer akkor aszt még megvárom (régen is kacsa vót, tudom)!
@a szív fészkei: "Ugyan ott sem voltatok soha"

hol nem voltunk?
@BenFranklin: "Az ingyen kapott demokrácia értéktelen, és nem is müködik. A magyar rendszeráltás gyengéje is ez, hiszen a termelőeszköz nagy része ugyanannál az elitnél maradt."

Igaz (nem), igaz, nincs összefüggés. A második mondat még akkor sem magyarázza az elsőt, ha az első igaz lenne, így a "hiszen" szó nem helyénvaló. Semmi köze az ingyen kapásnak ahhoz, kinél maradtak a termelőeszközök.
@BenFranklin: azért egyszer meg kéne nézned, hogy is dolgoznak ott. Szerintem nagyon másmilyennek képzeled te azt a Kínát.
@Interlock: az LMP népszavazásánál pont a kérdések nem lettek elszúrva (csak minden más) :)
A Milla szerintem nem _annyira_ rossz, ahogy te mondod, követnek el amatőr hibákat, de a cél még mindig nemes, a szándékok jók.
@rodeo36: lesz paradigmaváltás, rodeo. Lehet, hogy megtizedelődik előtte az emberiség, de lesz...
@Jack Torrance: szerintem meg nem jó kérdések voltak :-) Az oké, hogy a szociális háló szélesítéséről szóltak, a problémám ezzel kapcsolatban csak annyi: miből? Az a baj az ilyen kérdésekkel, hogy a népek hergelésére, irányvonalak hirtelen kijelölésére alkalmasak, de a fedezetről mindig megfeledkeznek a kérdezők is. Egy újabb, aktualizált alternatív költségvetés jól jött volna ahhoz, hogy a fenntartások helyett támogatókat szerezzenek.
Millával kapcsolatban félreértettél: én nem mondtam, hogy _annyira_rossz. Csináltak nem egy idiótaságot, közben nagyon balra csúsztak, pedig maradhattak volna középen is. Jelenlegi célcsoportjuknak jó lehet, amit csinálnak, de ha közben megfeledkeznek az ország másik feléről, akkor a széleskörű támogatás csak álom marad.
@Interlock: igazából csak 1 kérdés volt, ami pénzt igényelt volna, a többi csak józan belátást és akaratot.
Ráadásul gúzsba kötve táncoltak, mert egy csomó kérdésről eleve nem lehet már népszavazást tartani.

Milla ügyben egyetértek. Én szívesen benne vagyok abban a tömegben is, de több, illetve nagyobb kéne
@Interlock: :-) Akkor meccselünk megint. Nos, nem a gyerekeim, annál azok értelmesebbek ;-DDDDDDD, de a gyermekcipőt egy mozgalom sem bírja levetni. VAlahogy mindegyik elkezdi, ne légy türelmetlen. A Fidesz hogy kezdte? Performanszokkal: pl. mindenkinek narit raktak a parlamenti padjára az első napon, felvonultattak hótakarító és vízszóró gépeket a Belvárosban, mondván, legyen tiszta a közélet, stb... Anno, anno.

Durranásokkal hívják fel a figyelmet új formációk mindenhol - ez az elnökválasztás el lett baszva, mert a féktelen marhulás irányába vitték, pedig lett volna lehetőség benne. A népszavazás azért nem volt teljesen értelmetlen kérdésekkel teli, de mivel nem állok munkaviszonyban, nem vitázom erről.

Sokfélét akarnak összefogni, ez nem megy, ahogy látom. És ha a jobboldalnak, csak a avitt szimbólumok fontosak, ezt valóban nem kapják meg a Millától, mert nem fognak Trianon, Nyírőn és egyéb ilyen ásatag dolgon bőgni már megint. Ha ez A Hazaszeretet csupán jobbszélen, akkor sajnos, ez nálunk -Milla - hiányzik, mert nyilas érzelmű halott hamvaival, áthazudott múlttal nem akarunk kísérletezni, kmpányolni - ahogy a Fidesznek sem jött be most Erdélyben...
Ez nem nagyképűség, csak unjuk, hogy mindig vissza kell menni bőgni Horthyért, mikor tudnivaló, az mennyire szar volt.

A jövőképpel lehetne mit kezdni, de annak meg Orvbán a legnagyobb gátja. Ezt elég sokszor és sokféleképp elmondták már a Millán értelmesen is. a FB-oldalukon folyton friss infók vannak,azért lehet odanézni.

Azokat a dolgokat, amiket a Milla rögtön kifogásolt megszellőztetése percében, rója fel máig az Eu, emiatt nincs IMf-megegyezés - ha Orvbán picit konstruktív és nem ennyire destruktív lenne, erről már két éve tud a Millától, azóta változtathatott volna rajta pl. De szarik rá, ahogy az Eu-ra és mindenkire. Akkor mit nyissunk és hová?

Egy tömegmozgalomnak a kritika, a figyelemfelhívás a lényege, komplett programot egy ekkora nagy konglomerátum hogy adhatna? De feldobhat jófejeket talán. Ha a 4K-ról még most. időben kiderül, hogy szarok, az tiszta előny, nem? Hisz két év van másikat keresni, ahogy Eötvös Csöpi, a zenebohóc mondta...
@Jack Torrance: Ha te voltál millás tüntiken, akkor elnézést.De Interlock nem fővárosi, mindig leírta, hogy ilyenre ő aztán el sem megy, mert nemér rá, nem is érdekli.
@BenFranklin: Büdös a meló? Kinek? Te pl. eléggé ráértél egész nap itt pörögni, ahhoz képest, mennyire nagyon fontos elvtárs vagy a munka frontján.

Puffogtatsz közhelyeket, az megy 24/24-ben.
@Schindlеr Pistája: Oké, akkor aztán nehogy szóba állja velem, mert az sokat levonna a százalékodból!
@a szív fészkei: csak azért szoktam türelmetlen lenni, mert megy az idő, '14 egyre közelebb van, azon túlmenően pedig - még ha változik is a kormány - hosszú-hosszú évekig fog tartani az építés. Az én gyerekem még kicsi, de mire felnő, már valami élhető országot szeretnék neki mutatni.

A jobboldalról pár szót, ha már előkerült... Sztereotípiákat látok ezzel kapcsolatban, kemény előítéletet nálad, és még jó pár embernél is. Talán zokon veszed ezt, talán nem: nincs teljes mértékben igazad. Van jobbról nem kevés olyan, amilyet említettél, de van épp elég normális is, talán még több is, mint amennyi hülye. Csak ők valahogy nehezen közelednek, az jutott eszembe, olyanok, mint a csigák: elkezdik kitolni a szemüket, de a legkisebb zajra is visszahúzzák, aztán kivárnak. És nekik zaj jobbszélről a Horthyért bőgés, meg balról a válogatás és mérlegelés nélküli fikaáradat is.

Hogy mit kéne nyitni, és hová? Nos, miközben azon megy a sirám, hogy Orbán miért nem hallgat másokra, a magamfajta "konzervatív" (tököm tudja amúgy, hogy ez a jó szó, vagy sem) már régen elkönyvelte, hogy Orbán egyszerűen nem akar, és nem is fog másra hallgatni. Ő ilyen, kész, nem rá van szükségünk. Felolvashatjátok neki ezredszer is ugyanazt, összekacsinthattok cinkosan egy-egy kiadós "Orvbánozás" után, attól nem fog változni semmi, legfeljebb kiélitek magatokat, gúnyos szavakkal, nem ritkán keményen mocskolódva próbáltok meg "törleszteni". Én, és a hozzám hasonló gondolkodásúak ilyesmiben nem nagyon veszünk részt, haladni szeretnénk inkább. Ha nem jó Orbán, és nem jó a rendszere, akkor cseréljük le: azért járom a netet, hogy alternatívákat találhassak, mindenféle oldal hőzöngése helyett a kiút lehetőségét próbálom észrevenni, eddig sikertelenül. A Millával talán az a bajom (nehezen tudom megfogalmazni), hogy meg sem próbálja a nem annyira liberális, nem annyira balos embereket magához vonzani, pedig nem kevesen vannak, vagyunk. Felénk kellene nyitniuk, csak ez mostanra már szinte lehetetlennek tűnik, nagyon oda pozícionálták magukat, ahol vannak.

Ja, még a Facebook-ról: technika ide vagy oda, az nem elég. Aki tömegmozgalmat akar, az szólítsa meg a tömeget minden csatornán, ne ragaszkodjon mindenáron az épp trendi módhoz. Szinte az összes kollégámnak van FB-ja, csak nekem nincs, már: töröltem, mert amiket írogattam, szinte mindig visszhang nélkül maradtak. Ha ezen a blogon ötször kommentelek, már többet értekeztem vadidegenekkel, többet tanultam vagy mondtam el, mint a féléves FB-s "pályafutásom" alatt összesen. De talán bennem van a hiba, mert azt a felületet komolyabb beszélgetésre alkalmatlannak találom.
Egy hete kiragasztottam a dohányzó oldalára egy üzenetet, hogy a csikkeket miért ne dobálják szét. Már kaptam rá 16 like-ot (tollal írogatják az aljára a +1-eket), de a csikkeket gyakorlatilag ugyanúgy széthányják. Nos, ennyit ér egy like, de ahogy láttam, FB-n is. Ebből itt nem lesz tömegmozgalom.
@Jack Torrance: leírnám akkor, hogy mit gondoltam én a kérdésekről.

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 260 nap legyen?
Nem, ugyanakkor maga a rendszer rossz. Ismerek olyat, aki állás nélkül maradva hat hónapig otthon ült, kapta a támogatást, anyjáéktól a kaját, és csak akkor ment melót keresni, mikor már nagyon égett a tető. Sem a rövid, sem a hosszú támogatási idő nem túl jó, ráadásul ugyanannyi okkal lehetne 360 napot kijelölni, mint 260-at. A zsebemben turkálás helyett inkább arra kellett volna koncentrálni, miért nem látják el feladataikat a munkaközvetítők, hogyan lehetne civil csoportokat, közösségi oldalakat bevonni a munkahelyek-álláskeresők közti kommunikáció gyorsítására, na és persze miért van olyan sok válogatós álláskereső.

2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni?
Nem volna rossz, de van egy hátránya: baromira be lehet tartani egy munkaadónak azzal, ha mondjuk egy terület (netán egy egész vállalkozás) azért bénul meg, mert két hétre mindenki egyszerre tűnik el. Ezt saját tapasztalatból mondom. Mint munkavállaló, igennel kellett volna szavaznom, de ha azt nézem, hogy a mai világban a céggel kibaszni ugyanaz, mint magammal kibaszni, akkor ne egy kérdőív alapján legyen ez eldöntve, hanem erősíteni kell a munkaadó-munkavállaló kapcsolatokat, értse meg mindkét fél a másik problémáját, és oldják meg közösen úgy, hogy mindkettőjüknek elfogadható legyen. A munkajog előírhat egy minimumot, amit mindenképp tartani kell, a kétharmadot viszont sokallom.

3.Egyetért-e Ön azzal, hogy 100 napnál hosszabb próbaidőt munkaviszony esetében ne lehessen kikötni?
Ezzel tulajdonképpen egyetértettem, bő három hónap alatt azért sok minden kiderül, és a munkaadónak utána lehetősége van határozott idejű szerződést ajánlani (ha jól tévedek).

4.Egyetért-e Ön azzal, hogy a tankötelezettség továbbra is annak a tanévnek a végéig tartson, amelyben az érintett személy a 18. életévét betöltötte?
Nem tudom eldönteni, én ugyanis nem hagytam volna abba az iskolát csak azért, mert elértem a 16 évet, ellenben aki kurvára leszarja az oktatást, azt hiába tartják bent, legfeljebb balhézik, és a többieket húzza vissza. 16 éves korra azért nagyjából kialakul ez a szándék. Én inkább azt kérdeztem volna meg (még akkor is, ha speciel pénzbe kerül), hogy pl. kollégiumi elhelyezéssel, végzősöktől kért tankönyvekkel stb. támogassák-e azokat, akik igenis akarnának és tudnának tanulni, de mondjuk a környezetük, családjuk ebben nem partner. Katonacimborák között volt olyan, aki fősulira akart menni, de az apja ronggyá verte egy párszor, bekényszerítette szakmunkásképzőbe, aztán elzavarta az Alföldre zsákolni. Igaz, nem is ment haza, de az esélyei is elúsztak.

+1 Ne vegyék el visszamenőlegesen a jogszerűen megszerzett nyugdíjat!
Nos, amíg a jogszerűen megszerzett fizetésemből önkényes mértékben vonhatnak adót és járulékokat, addig ezt sem tudom támogatni. A nyugdíjkassza bajban van, és aki azt hiszi, hogy nem fognak hozzányúlni, az nagyon eltájolta magát. Én azt javasoltam volna, hogy legyen egy nyugdíjplafon (összeget nem mondok, de nem 47000), a tényleg tisztességes megélhetéshez, afölött vágás - és visszajuttatás az éhenhalás, megfagyás szélén álló nyugdíjasoknak. Mi, adózók, gyereket nevelők, magunk körül lakható környezetet kialakítók egyszerűen nem fogjuk a végtelenségig bírni az egyre növekvő terheket, és határozottan tiltakozunk a jövőnk további eladósítása ellen is. Ez jó programízű demagóg lett, bocs :-)
@Interlock: Azét nem kéne ennyire mimózának lenniük a jobboldaliaknak. Ha vagy itt a blogon, kb. tudod, miket kapok pl. én ún. jobboldali konzervatívoktól. CSak azért, mert odaszülettem - amiről, mit tehetek, de nem bánom, pláne nem szégyellem - csak mert, annak vallom magam, aminek.

Ha az csak zaj, hogy én, meg mondjuk aritus és páran itt azt mondja, hogy a Horthy-érát visszaríni komplett történelemhamisítás, időben visszatolatás ez akkor is elmaradtnak számító korszakba, ami a környékbeli országok felé rossz kommunikáció, stb. akkor bocsáss meg, nem tudok evvel mit kezdeni.

EGy ország akkor emeli fel a fejét és bír kilépni a saját lábszagából, ha belátja, mit cseszett el - és a magyaroknak azért van a listán pár dolog - ezért vállalja a felelősséget (mert nem mindent a németek, oroszok oktrojáltak azért ránk), lezárja a múltat és tovább megy. Noch dazu épp a hajdani ellenfelekkel együtt. Mint Németország és Franciaország. Erre mi - a balfasz politikusok játékszereként - most nem vagyunk képesek, mert mindig előhúzkodják a nemzetiségi kártyát. Most végre nem jött be úgy, ahogy gondolták, hálisten.

Ha én ezt mondom meg esetleg a balszélen is, akkor miért is vagyok hazaáruló? Épp a hazámnak akarok normális jövőt - benne a fiadnak is - hogy baráti államokkal együtt törjön nagyra. Itt ma Magyarország egyedül a prérin - ahogy a Jobbik akarja a Fidesz meg dolgozik rajta - nem boldogul, csak tönkremegy. Ez te tudod a legjobban, aki kooperálsz és úgy teremtesz, nem?

Tanuljon a fiad több nyelvet, menjen ki majd suli után oda élni, ahogy az enyém ment messze el félévet, összehaverkodva minden nációval - és jöjjön vissza okosabban, nyitottabban,. Azért, mert itthon akar élni, dolgozni, de kitárva és fogadókészen a világra. Ez olyan szar program? Ne ellenséget keressen a többiekben, hanem barátot. Ezt a mai jobboldali retorikával és politikával nem lehet elérni. Sértettségből, hisztiből nem kér a világ, pláne, hogy a magyar a második VH-ban igenis agresszor volt,két nagyhatalomnak üzent hadat, egybe támadólag bevonult és aztán vesztes lett.

Visszább kéne vennünk, mert ami elismert érték volt a népek szemében - a kreatív tehetségünk - azt most, mint olaj a vizet elfedi az orvbáni gőg, parasztkodás, hazudozás, stb. Ez ellen szólok, szól a Milla, szól a baloldal - ha ez hazaárulás, akkor az vagyok. Mert olvasom és látom, sőt kapom kintről, hogy már ciki magyarnak lenni, pedig régen becsültek minket sok mindenért.

Ha ahhoz nem tudsz jobboldaliként csatlakozni, amit itt írtam, akkor valóban sajnálom. Én nem nézek le senkit, de hogy egy történelemkönyvet, egy irodalomtörténetet, egy nemzetközi lapszemlét ne olvasson el egy jobboldali értőn, az azért nonszensz. Ha az egész világ kikéri magának az orvbáni diktatúrahajlamot, akkor azt meg kéne fogadni és elgondolkodni, hogy ez miért is van. Rodeo mindig lefordítja a nagy nemzetközi KONZERVATÍV lapok kritikáit. Kemények, mint a vídia. Neki Orvbán hajcihője a konzervítvizmus megcsúfolása.

Van itt egy Balkánhoz vonzódás a török éra óta, nem a protestáns etika nem nyert akkora teret - lád Mr. 20 % lehet Debrecen ura ugye, a kálvinista Rómáé - ezt is bele kéne kalkulálni a nagy erkölcsi tisztlás óhajtásába. Levetkőzni ennyi évszázad örökségét nem lehet húsz év alatt a régiekkel. Én Bajnaiban európai embert látok. A jobboldal csak libásozza, holott x pert nyert már e témában.

Akkor miért is a jobboldali a mimóza és félénk virágszál, akit dédelgetni lelkileg? Karaktergyilkosságot melyik oldalról szoktak indítani? Kinél landolt Gyurcsány kilopott és elárult beszéde és hogyan használta fel?

Akik rákosiznak, kádároznak, azok ezek alatt párttitkárok és funkcik voltak. Most meg épp jobberek. Hát mutass egy tisztességest onnan. Aki az volt - nyomokban - Szalma Botond, vagy ez az Ángyán, azt mi elsőként ismertük el és támogattuk.
@a szív fészkei: majd írd meg azt is, mikor hívtalak én hazaárulónak. Mikor hívtam én bárkit hazaárulónak. Állandóan olyasmiket kérsz rajtam számon, amihez semmi közöm. Mint ahogy azokhoz sincs közöm, akik téged ezzel a kifejezéssel illettek.
Fel kéne fogni végre, hogy a jobboldal nem egy Orbán-imádó massza, nem ősellenség. Nem akar mindegyikük a múltban élni, nem akar mindegyikük szembe menni a haladással, nem akar mindegyikük karaktereket gyilkolászni, és így tovább. Sok baloldalinak azonban csak egy massza, és amint megszólalna belőle valaki, nyakába kapja ezer év minden szarát. Mimóza lenne azért, mert ehhez nincs kedve? Dehogyis. Nem szorul itt senki dédelgetésre, ellenben akinek véleménye van, annak a véleményét kell megbeszélni, megérteni vagy cáfolni, és nem a személyét, nem a - talán - mögötte sejthető hatalmat, vagy hatalom nélküli érdekcsoportot, legrosszabb esetben meg a sokadszor felemlegetett történelmet. Persze, egy szabad blogon összemosható a jobboldali kommentelő a Fidesszel, Orbánnal, meg akárkivel a múltból; fenti tevékenység tartós művelésével el lehet érni azt, hogy a normális jobbos meg sem fog szólalni. Mert minek. Minek versenyezzen abban, melyik oldal volt erkölcsösebb, ki lopott kevesebb pénzt, értéktelenebb diplomát. Minek erőlködjön azon, hogy minden ember egyedileg legyen megítélve, ugyanazon szabályok értelmében, tettei alapján. Minek próbálkozzon szót érteni másokkal, ritkán vagy soha egyet nem értőkkel, ha az az alap elvárás, hogy sürgősen szórjon hamut a fejére, és mutasson bűnbánatot általa soha el nem követett dolgok miatt.
Maradhatunk annyiban, hogy nem szeretem azt, amit Orbán csinál. Meg azt sem szeretem, ha azt várják el tőlem, hogy olyanokat támogassak, akik a véleményemre, az én érdekeimre nem különösebben kíváncsiak, viszont lesajnálnak azért, mert elvárásokat támasztok, netán kritikákat fogalmazok meg a működésüket illetően. Én sem vagyok boldog, ha kritizálnak, elsőként mégis önvizsgálatot tartok, hátha jogos - és ha az, tanulok belőle.

Fenti sorok alapvetően a normális jobbosokról szóltak, de néhány szót kicserélve a normális balosokra is igazak. Nem érdekelnek egyik oldal habzó szájúi sem, azokkal nem különösebben akarok foglalkozni, játsszák le egymás között.
@Interlock: A jobboldal en bloc hazaárulózik, ha az országot valaki meg akarja menteni Orvbántól és ebben a külföldre is számít.. Te folyton a normális jobboldaliakról beszélsz. Akiket a balosok - te is masszálsz azért jó karinthysan - lekezelően bántanak. Én szerintem pedig nem. Én annyira habzanék? Mindig írom, hogy a vér nem old meg semmit. És nem az én oldalam kezdett gyújtogatósdit, dobálósdit, véres csatába torkolló cirkuszt nem is egyszer.

Nem akarod Orvbán rablótanyává silányított világát. Én sem. Nem akarod a kezelhetetlen társadalmi problémákat. Én sem. Nem akarod a fiatalok kényszerű végleges elvándorlását azért, mert itt nem érdemes élni és tervezni. Én sem. Nem akarsz itt mocsarat erkölcsi, gazdasági értelemben. Én sem. Miben is különbözünk annyira?

Hogy én nem vagyok kurva türelmetlen azokkal, akik ezt szintén nem akarják és noha valóban bicebócán, de már egy ideje konkrétan szervezkednek ellene. Rááldozva időt, pénzt. Nem pártkasszából heccelve bérelt nehézfiúkat...

Én mindig idézek jó magyarokat - irodalomban,bármiben - mert büszke vagyok a népemre. (Ha abból sokan ma is kitaszítanának - nézd meg, mi megy megint a másik poszton. Igen, tudod, nehéz ettől elvonatkoztatni.)

Ahogy az is igen, hogy itt a politikus mindig fog - de legalábbis megpróbál - lopni, ennek hagyománya van, olvass Móriczot. Ergo, az már valami, ha legalább nem ennyit akar és így, mint a Fidesz. Húsz év ennek eltörlésére nem elég, de ne hidd el ezt nekem, álmodozz hirtelen kinövő erkölcsi csodalényekről. Nevezz meg az oldaladon ilyet, akire felnézhetek, én a balos libbant (te ilyet nem írsz, de az általános jellemzés a te oldaladon leginkább ez az magamfélére.).

Aki jobboldaliként - Szalma és Ángyán nem ér, őket én hoztam fel - szembe mer menni Orvbán maffiájával. Aki jobboldaliként elítéli a szoborcirkuszt. Én és hányan még megtettük. Vakapád folyton azért ostoroz mindenkit, hogy a baloldali értelmiség elárulta Gyurcsányt a kemény kritikáival. Ilyen panaszt hallhatnál a te oldaladdal kapcsolatban?

Támassz elvárást, csak tud, hogy azokat hogyan valósíthatsd meg. Itt és most. Mondj neveket, ahogy Penit is kértem erre. Senki nem jó, akkor ki legyen?

Én is támasztok, ezért szavaztam az LMP-re, mert a szadeszra nem tudtam már. s ne mosogatom őket, megérdemelték, bár sokáig fontos volt nekem, hogy van ilyen párt is. Elárultak. Az LMP nekem semmit nem tett, amit elismerhetnék most. Senki nincs olyan.

Azt írtam, hogy a Millán faszt se érdekelt, ki jobbos, balos, kék, zöld, sárga. Tiltakozzon az orvbáni őrület ellen. Ez egy elég közös platform. A jobbos média kezdte őket legyalulni, mert Gyurcsány civilként kiment tüntetni. Nem beszélt, nem volt a műsor része.

Viszont aki beszélt, fellépett, az kemény retorziókkal számolhatott. Bródynak volt egy önálló estje télen, mert jubilált, mint zenész. Azért ő valaki a magyar zenei életben mégis csak...
Nem engedték az MTV-nek, Dunának felvenni; operatőrök úgy mentek oda magánemberként forgatni saját cuccal, ill. a pécsiek küldtek mégis felszerelést, hogy erről azért legyen anyag.

Aki ott volt, hatezer ember ezt persze, hgoy úgy élte meg, hogy tiltakozás a rendszer ellen.

Akkor persze, hogy azok vállalták a millás szerepet, akikről tudnivaló volt, hogy baloldaliak és amúgy sem kaptak munkát tévékben, filmekben, stb. Nem volt mit veszteniük, hát csinálták... Bárki "normális jobbos" - idéztelek - elfért volna ott, meg lett volna tapsolva, ha elmondja, hogy ez az orvbáni bánság neki sem tecc. De akkor neki az ő világában kampec.

Hajós András elmehetett és kampányolhatott a Hír tévében Gyurcsány ellen 06-ban. Nem örültünk neki sokan, szerintem hülyeséget mondott, de nincs leárulózva, kitaszítva. Nem volt fenyegetve a megélhetésében emiatt.

Tudom, szarsz te a médiára meg ezekre. Én ezt látom difinek.

Egyébként a Raul Wallenberg-év miatt kampány van a metrón: lekezdték azoknak a magyaroknak a képét+élettörténetét kirakni a kocsikba, akik zsidókat mentettek, amikor az halálos veszélyt jelentett.. És ez jó ötlet: felemelő látni, hogy voltak ilyen igazak is.
@a szív fészkei: lehetetlen nem masszálni néha, de amennyire tőlem telik, és a fogalmazás engedi, kerülöm. Szándékosan kerülöm.

"Én annyira habzanék?"
Szoktál bizony :-) Néha nagyon nem szimpatikus, ahogyan fogalmazol: hiába érzem, hogy valahol igazad van, a szavaidból előtűnő gyűlölet visszatart az egyetértéstől, a választól. Nem nekem szoktad ezeket írni, én csak mindent elolvasok.

"És nem az én oldalam kezdett gyújtogatósdit, dobálósdit, véres csatába torkolló cirkuszt nem is egyszer."
Látod? Így kezdődik mindig: átmutató felmentési kísérlet, múltidézés. És amíg így kezdődik, sosem lesz vége, valaki mindig reagál, visszamutat, igaza soha senkinek nem lesz, igazságát mindenki bőszen hiszi. Kit érdekel már, ki mit kezdett? Előre, könyörgöm, előre...

"Miben is különbözünk annyira?"
Azt hiszem, érzelmekben, és az emlékeknek tulajdonított fontosság mértékében. És neked valószínűleg több hajad van, mint nekem, bár ez annyira nem érdekes :-)

Szavazni? Ma... nem tudom :-( Ha ma lenne a szavazás, nagy lenne a kísértés, hogy kirándulni vigyem a gyereket. Akármilyen kormány lesz, én megélek; ha nem itt, akkor máshol.

"álmodozz hirtelen kinövő erkölcsi csodalényekről"
Nem kell álmodozni, nem kell a normális jobboldaliak létét kétségbe vonni, sem pedig misztifikálni. Nevek (remélem, még) nem nagyon vannak. Sokan tudják már, hogy hiba volt vakon a Fidesz után menni, pont emiatt nem fognak mások mögé sem beállni csak úgy, bemondásra. Én őket keresem, felétek pedig azt szeretném kinyögni, hogy ne szítsátok azt, amit nem érdemes, ne gyalázzatok valamit csak azért, mert a másik oldalhoz tartozik. Na, a lényeg az, hogy én tudom, mire gondolok, ha jobb formában leszek, majd kifejtem :-)

"Tudom, szarsz te a médiára meg ezekre. Én ezt látom difinek."
Az én környezetemben a média nem úr. Internet van, aktívan tulajdonképpen senki nem politizál azokat az eseteket leszámítva, amikor a neten olvasottakról magvas gondolatokat cserélünk a kollégákkal. Pár ember olvasgat újságokat, de ha rákérdezek, megerősítik: alágyújtani tökéletes. Mindenkinek megvan a maga véleménye, és aki párton kívüli, az nem nagyon ismeri a megbocsátható hazugság, elnézhető lopás fogalmát. A bőrünkön, a mindennapjainkon mérjük azt, amit a statisztikai hivatalok publikálni szoktak, és néha egyetértünk velük, néha nem. És jól megférünk egymás mellett, noha messze nem vagyunk egyformák - egymásra utaltak, és a másikra számítók, a másikban bízók annál inkább. Akivel nem megy, azt meg kidobjuk a társaságból, oszt' cső.
@Interlock: Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten! - szép magyar mondás, nem? Tudod, a zsidóknak egy kurva nagy fegyvere van, ami szerintem megtartotta őket - az irónia/önirónia. És az valóban nem kisállatsimogató.

A legjobb zsidóvicceket ők találják ki,és mindig mondom, ők röhögnek a legjobban a Brian életén. Ha a Monty Python meg merte volna ezt csinálni - ezerszer halványabb kritikával - a magyarokról, megnézném, mi lenne. Az én erős fogalmazásaim erről szólnak, ha neked ez gyűlölködés, akkor te így látod.

Ez a stílusom, örülj neki, hogy nem ilyen feleség jutott neked! :-) (Hajam sose volt túl dús, sajna ez hátrányom. Más bajom nincs magammal nagyon. Másnak se, akinek bejövök, mert vannak ilyen kalandvágyók, képzeld. Kibírják a pofázásom, mindent. :-DDD Sőt, unnák az életet enélkül.)
De mindig nagyon megnyugtatom azokat a faszikat, akik valahogy ismernek, ám nem csípnek, hogy a kis nejük hozzám képest mennyire elviselhető - tehát direkte jót teszek minden házasságnak! :-DDD

Én is netet olvasok főleg, a média alatt ezt is értem, hiszen minden lap ott van rajta.

Amúgy, mit gondolsz, én lebegek a felhőkben, nem kell csekkeket fizetnem, közértbe mennem és ott infarktust kapnom az áraktól? A lányom Orvicseknek köszönhetően 22 ezerrel kevesebbet visz haza ugyanannyi melóért. Fél ötkor indul otthonról minden nap, nemcsak ilyen szép nyári hajnalokban.

Nekem azért van időm itt lógni, mert kérlek, hiába tudom a szakmámat, ennyi idősen nem kellek. Na és tudod, nekem nem nemzetközi a foglalkozásom, mint neked, aki ha úgy dönt, holnap tovább is állhat, bárhol fogadnák. Mert írni nem tudok más nyelven. Nem is akarnék.

A férjem tud négy nyelven, ismeri Brüsszelt, sokat volt ott tanulmányúton, stb., keni-vágja a közgazdaságot de mivel elmúlt 60 már nagyon rég nem kurrens a munkaerőpiacon. Attól, hogy a fővárosban élek nem is rossz helyen, kurvanehéz dolgunk van. És nem lesz könnyebb, sőt, pláne ha Orvbánon múlik. Most csinálja ki büntiből - mert nem rá szavaztak nagyon sokáig - a fővárosi tömegközlekedést.

Mi pl. ezt a pocsék, kilátástalanságot - mert hová menjünk ennyi idősen és mibul - úgy védjük ki, hogy ha valaki felemeli a seggét és tüntet ez ellen, akkor odamegyünk, amivel tudjuk, segítjük.

A férjem vállal ügyeletet a Tiszta Kezek tévés mozgalom segítésére, hogy a december óta tartó sztrájkuk - amit ugye mindenki leszar, hisz csak tévések cirkuszolnak amiatt, ne legyen hamisítás a közhíradóban, meg ilyesmi - gördüljön addig, míg ez a banda el nem tűnik a III/III-as ügynök sötétsunyi tévéfejesükkel együtt.
Fabius ismeri az egyik főszervezőt, Nagy Navarrot, aki Zuglóért is kiáll. Oda is elment a férjem, hogy őt támogassa.

Ez van, mivel nem vagyunk mi már fontos-dolgos elvtársak kérlek, sőhőt: a kedves, empatikus szövegekkel jellemzett inaktívak kezdünk lenni Ratkó-gyerekként, noha ugye harminc-negyven évig tartottuk ezt a szép országot a befizetéseinkből. De te azt mondod, menjünk csak előre, nem fontos, mi volt, hogy volt.

Előre meg a tájékozott tud menni, aki tudja, hová is vezet az út. Így a média, maga a tájékoztatás - akár blog, akár papírlap, tévéműsor, bármi - bizony nagyhatalom. Nem véletlen, hogy címlap esetén akkora trollforgalom, a tutira szétbaszós kommentáradat, mert félnek a nyilvánosságra kerülő botrányoktól és elmismásolnák őket. Ebből látszik, mekkora úr az internet.
Előre pedig nekünk - remélem, egyre többünknek -
csakis Orvbán-mentesen van az irányzék. Többet nem akarnék a narancsjelzésen menni, mert az tudjuk, hová vezet. (már ott toporgunk a Rám-szakadék szélén...)
Amíg a jobboldal ezt nem deklarálja világosan és érthetően, tényleg nem nagyon tudom, mit lehet meghallgatni onnan.
Nem tudsz olyan neveket adni még az oldaladról, akik elkezdnék a tisztulást - azt a kettőt kivéve, akiknek a sorsa érdekes lesz, mert árulónak vannak célkeresztelve - akkor mi legyen?

A szítás pedig inkább Orvbán műfaja, azt tökélyre fejlesztette.

Az emlékeim pedig sajna nagyon azt hozzák elő, hogy ugyanazt akarja ez a szerencsétlen de még rosszabb variációban, amit már megéltem egyszer és akkor is utáltam. Bocs, több van mögöttem, mint előttem.Na jó éjt!
@a szív fészkei: "Az én erős fogalmazásaim erről szólnak, ha neked ez gyűlölködés, akkor te így látod"
Máshol vannak a határaink. Én - talán azért, mert úgymond semmiben nem vagyok érintett - egyszerűen átugrom az idiótákat, nem érzek késztetést arra, hogy egy szint alatt vitába szálljak.
Tényleg nem ilyen feleség jutott, az más kérdés, hogy eleve tudtam, milyet szeretnék :-)
A tüntetésekkel kapcsolatban csak annyit, hogy egy olyan kormány esetében, amelyik legalább meghallgatja a kifogásokat, akár értelme is lehet (nyugaton valaki lemond...), de ezt a szintű arroganciát láthatóan ki sem lehet így kezdeni, sokakhoz meg el sem jut, mit csináltok, mert a sporthírek mellett, címlap szélén kisbetűkkel, nem is tűnik föl.
Nem csak én érzem amúgy azt, hogy a fővárosi tüntetések nem fognak előbbre vinni, bármilyen jó szándék is hajtja a résztvevőket: "A Tizennégyesek – ez az új politikai generáció – nélkül nincs esélyünk, de a meggyőzésüket még el sem kezdtük. S ha bevezetésüket nem a helyi politikában – ahol a szavazókörzetük van – kezdjük el, akkor már el is rontottuk!" ( nol.hu/velemeny/20120320-egyejszakas_milla ). Elhibázott dolognak tartom azt, hogy a fővárosban kellene eldőlnie mindennek, és ha a vidék ebben részt akar venni, utazzon fel. Ha valamivel alá lehet tenni a Fidesznek, akkor az az országos szintű, de sejtszerű szervezkedés, kinek-kinek ott, ahol él.

Budapest tömegközlekedéséről haver műhelyének két éves tortúrája jutott eszembe. Foltoztuk a hullámlemezt a tetőn, aztán ablakcsere, roggyant sarok pántolása, ajtócsavarozás, aztán ajtócsere, végül a széttöredező aljzatbetonnak kellett volna nekiesni, és akkor mérgünkben szétvertük az egészet, hogy a helyén összerakhassuk rendesen. Azóta sem kellett hozzányúlni, és még sokáig nem is kell. Nem mondom, hogy egyszerű lenne, de szerintem jobban járnátok egy totális reset után, nulláról építve.

Ha nagyon akarnék, mondanék neveket, de nem akarok. A polgármesterünk például Fideszes, ogy képviselő is, de a terhére különösebben nem tudnék felróni semmit, annál többet az előző MSZP-s esetén. Kíváncsi lennék a véleményére egy Orbán nélküli jobboldalról; nektek is valami ilyesmire kellene kíváncsinak lennetek jobbról, annyi megjegyzéssel, hogy világos és érthető deklaráció (== fejre hamu) helyett, egyszerűen hagyjátok őket beszélni, és mielőtt csípőből kivágtok valami Fidesz-mutyis ellenpéldát, egy picit gondolkodjatok el a bal felé irányuló kritikák jogosságán, vagy épp a jobboldali elvárások jogosságán is.
@a szív fészkei: Azért az internet hatalma messze van a szavazók számosságához képest.
Az indapasson ha 100 ezer nick van regisztrálva, akkor sokat mondok. Ebből legalább 10-20 ezer sok nickűeké.
Szóval a blogoszférán aktívak száma nem túl sok a szavazóékhoz képest.
@Interlock: Én annyit kritizáltam a baloldalt - írtam, hogy az amúgy nagyon okos, szellemes Vakapád már mindenkit en bloc értelmiség névvel mennyire hibásnak tart ezért a hozzáállásért balról - hogy nem érzem magam elfogultnak. Fabius is, Tóta is - ezekre járok, más blogokban nem nyilvánulok meg - agyon cikizte őket még uralkodásuk idején,nem most hősködnek csak a döglött oroszlánba rugdosással.

Amikor volt két éve télen -15 fokban! soktízezres parlament előtti Milla-tünti, volt ugyanakkor Debrecenben és Pécsett is. Még valami körkapcsolást is adtak a három város között, hogy menjen nagy hujjogás és meleg üdvözlet nekik innen. Még Berlinben szerveztek valamit.
De azt megértem, hogy egy - hozzánk képest - kisvárosban, ahol mindenki ismer mindenkit (lásd Kubatov-listák) ötször is meggondolja valaki, hogy kimenjen és arcát adja a tiltakozásnak. Mert utolérhető és a retorzió soha nem marad el:Szalma Botond esete ugyebár... És ott, egy szűk körben utána hogy kap melót, hogy lesz megélhetése, ha megbélyegzik? Ez ma már sajna életbevágó kérdés, hogy gyakorolhatod-e szabadon, félelem nélkül a gyülekezési jogodat?? Szerintem nem.
Kétmillió között viszont elvész kicsit az ember, bár sose tudni, hány tégla van köztünk olyankor. De talán ezért is jöttek fel vidékről, mert az ekkora nagyváros - ahogy Ady írta Párizsról - , az sűrű Bakony, ahol el lehet bújni... Ebbe is gondolj bele.

És mivel a kormány itt székel, innen szarja teli az országot. Itt a Parlament, ami a munkahelyük, ahonnan a dögletes törvényeik kiáradnak, és ami elé már nem lehet gyűlni, mert ugye telirakták a teret mindenfélével, nehogy odaférjünk. És a kordonokat is csak Gyurcsány alatt bontogatták bőszen, most ott állnak, mint a cövek... Na tehát odamenni anyázni, ez erős szimbolika is. Mindenhol a világon a fővárosban menetel a legnagyobb elégedetlen tömeg, ez már csak így van.

De mondom, igenis voltak vidéken is millás dolgok, csak valószínűleg csírájában megfojtották őket...

Ha tisztességes a polgármestered, az csak jó, de igazán akkor lenne az, ha kilépne a viktori védernyő alól. De mindenkit erősen zsarolva fog, azt tudjuk, mindenkiről aláírt papírja van Alcsúton. Szóval valami borzasztó nagy törésnek kell lenni, hogy Ángyánhoz hasonlóan, valaki bilit borítson vele szemben. Vagy valaki fideszes erős embernek kell mögötte láthatatlanul állnia, aki esetleg eltüntetné már végre ezt a Vikibojtot. Konteozok persze...

Őt valami belharc taszíthatja le a trónjáról.

A BKV mindig kifizető hely volt a pártok számára: sofőr meséli, hogy Aba Botond - a volt vezér - jutalékot kapott a jegyek után, biztos folyatott belőle Demszkynek. De Vitézy se másért van az élén. Ha teljesen szétverik, az oké, de addig te hordozol minket majd ölben? ;-DDD Én le bírok menni gyalog a Déliig - volt rá példa, van kocsink is, de a többiek: dolgozók, suliba járók, akárkik, a millió itt melózó vidéki mit csinál? Azért a XXI. században egy világvárosban, Európa centrumában nem így kéne állnia dolgoknak. Kritizálták a Demszky-érát, sokszor alappal, de tettek helyette jobbat? NEM.

Látod, most fognak a taxisok balhézni, mert abba is belekavartak hülyén.

A lányom hogy jut el a világvégi melóhelyére hajnalban? Ja verjük szét a BKV-t! Aztán??? 10 ezer forint a bérletem, és ezért mit kapok?

@belekotty: Rólad szólnak hősi énekek, hogy minden körülmények közt vissza tudsz menni a MNO-ra??? ;-DDD Akárhány kitiltás után? Akkor te biztos tudod a sok nick titkát biztos. De nagyon sok a nem hozzászóló olvasó, aki naponta követi a blogokat, én is évekig ilyen voltam.

Ha elzárják a hivatalos forrásokat, akkor keresni másikakat. Nincs a Millának pénze hirdetni,- meg se jelenne a most támogatott orgánumokban (ahol hídelemeket meg vasúti kocsikat hirdetnek ugye ;-DDD, mindegy, csak jusson ebből is Simicskának), és a nyomtatott sajtó amúgy is haldoklik - mert nem állami csöcsön szívnak. Akkor marad a FB. Nemrég írta Néma bárány, hogy papája úgy felcseszte az agyát a földbérleti cirkuszon, hogy kért egy mobilnetet. Nem lesz könnyű meccs, tudom, de mi ötlet van még?
@a szív fészkei: Akkor még sok freeproxy volt. Most is vissza tudnék menni, de már azóta hogy elállították a fórumot, azok az arcok eltűntek akikért érdemes volt ott acsarkodni.
Már beleuntam. A gépek rengeteg módon tudják azonosítani. Először is IP alapján, aztán a sütik, de a böngészők is elküldenek egy csomó azonosító adatot. Innen úgysem lehet elmagyarázni, hány helyen kell átállítani dolgokat a gépen hogy ne azonosítsanak be.
@a szív fészkei: Tüntetni meg felesleges. A kormány legitim és lesznek választások 2014-ben. Mindenki tegye a dolgát, függetlenül attól hogy egyetért a kormánnyal vagy sem.
Aztán tegyen x-et amikor kell.
@belekotty: Mondod te. Én meg azt,hogy néha nem árt mutatni a lófüttyöt két x közötti időben is. :-))
@a szív fészkei: mutathatod nekik, két tüntetés közben tucatszám kapod vissza... Persze, legyetek büszkék arra, hogy kimentetek, csak merjétek bevallani önmagatoknak azt is, hogy eredménye nem igazán lett.
Átnéztem a blogjukra, megy a gyalulásuk rendesen. Gondolkodtam azon, hogy beírom, talán át kellene nézni a prioritásokat, van itt épp elég probléma, ami napi szinten érint nagy tömegeket, aztán mégsem írtam be. Hátha elmondja nekik hétvégén valaki, de akár maguktól is rájöhetnek még, hogy ez így zsákutca.

A BKV-s témához. Kinullázni és újraindítani tényleg nem egyszerű, nem kevés nyűgöt adna a fővárosiaknak, agglomerációnak egyaránt, de talán nem kéne megvárni, hogy a kezdőlökést ötszáz, a metróban benn égő ember halála adja meg.Mindig összeszorul egy pillanatra a gyomrom, mikor azt olvasom, hol füstölt megint a hármas, és közben baromi mérges tudok lenni. A műszaki világban ugyanis első helyen az élet- és vagyonbiztonság áll, amelyik gép ennek nem felel meg, az egyszerűen nem működtethető, és ebben számomra nincs apelláta. Se a kormányt, se a főváros és a BKV felelőseit, sem pedig az utazóközönséget nem tudom megérteni, miért vesznek részt ebben az orosz rulettben.
@Interlock: Én is ritkábban megyek már metróval, bár állítólag megjöttek az új francia kocsik, amiket Demszky alatt nem engedtek beállni. Most meg hirtelen szabatosak lettek a mutatóik a mi kurvakemény előírásainkkal...

Ha beszállok, mindig megnézem, kivel égek esetleg halálra. Nem vicc, de hogy bojkottáljuk a közlekedést? Akkor leállna város, és az ország is. Ahová lehet, én gyalog megyek. A férjem mostanáig mindenhová binyózott, télen leesett róla, töréssel már ötödik hónapja maródi...

Ha mindenki kocsiba ülne, hogy abzug BKV, akkor megfulladnánk és belehalnánk a dugókba, úgy beállna minden út. Júliustól elkezdik a hajózást, talán az kicsit enyhít, kellemesnek mindenképp kellemesebb lesz.

Itt kéne élned azért huzamosan,hogy belásd, sok minden, amit kis léptékben meg tudsz oldani, itt nem megy. Részt kell vennünk az orosz rulettben, mert a tetű ránk kényszeríti.
@a szív fészkei: ne a parlament elé szervezzetek tüntetést, és ne sajtószabadsággal, meg tákolmánnyal kezdjetek. Városháza, Tarlós háza, kerületi polgármesterek hivatala, háza; füstölő buszok, dübörgő dobok, hagyjátok otthon a pátoszt, vigyetek helyette minél több BKV-s melóst (ötöt még biztosan kirúgnának, ötszázzal ugyanez istenkísértés lenne), vigyetek megafont, és ne kérjétek, hanem követeljétek, a berekedésig követeljétek az azonnali beavatkozást, a helyzet rendezését, és ha kell, másnap is, harmadnap is, aki bereked, azt váltsa rögtön egy másik, egészen addig, amíg elfogadható határidőtervet nem kaptok a lépésekről, amiket utána kőkeményen be is vasaltok rajtuk, ugyanígy.
Tudom, merőben más fogalmaink vannak a tüntetésről, de - fentiek ellensúlyozására - rögtön meg is jegyezném, hogy nem a rombolásról beszéltem, hanem az erőről, a tömeg erejéről, ami képes megijeszteni a politikusokat annyira, hogy a rombolás potenciális lehetőségét lássák benne. Be kell csapni a politikusokat, ahhoz viszont kraft kell.
Én így csinálnám. Esetleg egy-két ötletet még vinnék a gyorsabb megoldás érdekében, az ötödik napon úgyis kijönnek egyezkedni, legalább legyen miről beszélni :-)
Még egyszer: értem, hogy nem egyszerű, és nagy feladat, és így tovább. Csak szerintem megértő vezetőségre, kedvező gazdasági környezetre várni annyit tesz, mint beletörődni abba, hogy a metrótűz nem válogat, azt fogja megsütni, aki ott van. Titeket.
@Marcangoló Korelnök:
Ide figyelj te jellemtelen, gerinctelen senkiházi. Milyen alapon merészeled te szidalmazni Hofi Gézát? honnan veszed a bátorságot, hogy akár csak egy rossz szót is szólj róla? Műveltebb és becsületesebb volt ő, mint te, ahogy azt a mondataid alapján biztosan lehet állítani. Mert ha te a kövért véded, akkor te is csak egy jellemtelen, becstelen, ostoba, dilettáns senkiházi vagy, aki annyira azonosul a jelenlegi politikai vezetéssel, hogy narancssárgát is szarik. Védjed csak azt a partfis pofájú pojácát, akinek olyan vastag a bőr a pofáján, hogy hiába üzenték meg neki Romániából, hogy nem kérnek belőle, ő akkor is odament összeszennyezni a jelenlétével a környezetet és a szavaival meg a kipárolgásaival a levegőt. Ő a példaképed? Remek. Meg is érdemled. Csak majd akkor se lepődj meg, ha ő és a bűntársai elbukásuk során téged is magukkal rántanak a sírba. Mert a feldühödött nép nem mérlegel csak osztályoz.
süti beállítások módosítása