Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.26. 10:28 Fabius

Lázár elbocsátó szép üzenete

Címkék: fidesz orbán viktor lázár jános fiúkérés lázárhely

Törjön százegyszer százszor-tört varázs:
Hát elbocsátlak még egyszer, utólszor,
Ha hitted, hogy még mindig tartalak
S hitted, hogy kell még elbocsáttatás.
Százszor-sujtottan dobom, ím, feléd
Feledésemnek gazdag úr-palástját.
Vedd magadra, mert lesz még hidegebb is,
Vedd magadra, mert sajnálom magunkat,
Egyenlőtlen harc nagy szégyeniért,
Alázásodért, nem tudom, miért,
Szóval már téged, csak téged sajnállak.

(via)

 Fiúkérés volt tegnap Lázárhelyen. Az esemény rendhagyó volt ugyan, mégsem a kormányzati férfiszerelem megnyilvánulásának számít. Egyszerűen az érzelmek városa annyira rajongja polgármesterét, hogy a Nemzet Vezetőjének oda kellett menni, és a köztől el kellett kérni személyes használatra a lézerblokkolós héroszt. Az összképet picit rontja, hogy fő és alvezérét ünneplő tömeg helyett a bár mennétek már a francba mindketten kiáltozástól volt hangos a város.  lázár - fiúkérés.jpg“Nem akarok pesti politikust csinálni Jánosból, nem is állna jól neki” - mondta Orbán, és bejelentette: Lázár személyéért cserébe megépítik a Lázárhelyet Szeged központjával összekötő vasutat, elvégre van ennek a nemzetnek olcsón dolgozó Közgépe, és a szokott 2 milliárd/km igazán nem nagy ár egy ekkora formátumú politikusért, mint Lázár. 

 Szokatlan megmozdulás ez a fiúkérés még Orbántól is. Én legalábbis nem emlékszem, hogy járt volna például elkérni a testrészeként nyilvántartott Kusza Szemet annak kedves feleségétől, és nem kérte el a hangszálaként funkcionáló Szijjártót sem kedves mamától. Így ez a gesztus csúnya rivalizálás alapja lehet a Fidesz második vonalában a főnök figyelméért és elismeréséért küzdő kishercegek között. Nem lennék meglepve, hogyha rogánantit legközelebb valamelyik szappanoperában kéne felkérnie ország világ előtt a következő feladatra. Mert ami jár, az jár, nehogymá' csak a Jancsi bohóc érdemeljen ekkora figyelmet. 

 Mindenesetre Lázárhely érzelmes népe tegnap az “Orbán segge már tiszta, mert kinyaltad bazmeg” rigmussal elbocsátotta lángolva szeretett vezetőjét, és az integetésre föltartott középső ujjakat se nagyon lehetett barátságos tenyérnek nézni. Ahogy a helyi mondás tartja: aki ezt az üzenetet nem érti, az annyit is ér.

 

520 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr804547166

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.26. 14:03:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Miért vet be taktikai atomfegyvert saját nemzetgazdasága ellen a Fidesz-kormány? 2012.05.26. 11:28:03

“A pénzügyi tranzakciós illeték egy 21. századi taktikai atomfegyver” - mondta Matolcsy György. “Amit a kormány csinál a gazdaságpolitikában, az valóban felér egy atomfegyver pusztításával” - reagált rá az MSZP. * * Burány Sándo...

Trackback: Orbán Viktort lebuzizták 2012.05.26. 11:18:48

Lézerjanit ment kikérni, lebuzizták Orbánt a vásárhelyi polgárok. Mivel “kikérni” a hagyományos népi kultúrában a menyasszonyt szokás, a miniszterelnöknek egy szava se lehet amiatt, hogy az érkezése ellen tüntetők a spin doktorok javasolta ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talán ezzel kívánja emelni vezérünk a honi politikusok nemzetközi tekintélyét.

" - Figyu, Philippe! Ezt a csókát kérte el a törpe a városától! Fényképezz már le vele"

Ilyesmik mostantól mindennaposak lesznek Brüsszelben szerintem.

Piripócs
Oszt' Lászlónét kikérték-e Némethtől?
Hát Szájernét Handó Tündénétől?

Micsoda egy undorító látványpolitizálás, mintha a Vidámparki Mesecsónakot kereszteznéd a Holtak Hajnalával.
Knósszosznak van igaza: Kazán!
(Vagy Rodeónak és sortűz? A fasz tudja...)
De csodálatos beszopás. Orbán azt hitte a vakpalira dicsőségesen majd bevonul, a nászindulóra meg ki, helyette lett a takarodj kórus :-D
Nagyon szép történet. Még most is a szememet törölgetem...
Jobb lett volna egy nagyobb megmozdulás, de ne legyünk telhetetlenek. Nyílt színen kifütyülték, anyázták őket, végül is van remény.

Na de orbán azzal az 5 millió dolgozóval... Szóval akkor most már nem is 1 millió, hanem 1,2 - 1,3 millió munkahelyet akarnak teremteni? Van ambíció, nem mondom, vetekszik kövér segítségnyújtási ajánlatával a németeknek... Kabaré.

A magam részéről a kazánra szavazok, alternatívaként a lángszóróra. Hadd érezzék a törődés melegét! Ráadásul a szerves hamut még felhasználhatjuk talajjavítónak is!
Nono. Vásárhely népe a Népszava szerint 'néhány tucatnyi' tüntető. Mennyi lehetett akkor a valóságban.

Nembaj napi penzumot teljesítetted.
De jó lenne ha Orbánt is kikérné valaki, lehetőleg még az újabb eszelős nemzeti konzultációja előtt. 8 millió kérdőívet küld szét mert nem vette észre, hogy az írástudók nagyobb része már elmenekült.
@Ben Franklin:

Tökmindegy mennyi a néhány tucat, ha éltető éljenző nem akadt egy sem, kedves napi penzum.
Vajon itt miért zsidónak álcázzák Orbán Viktort ? Ezzel is lehet tudatosan szítani az antiszemitizmust !
@vitéz Thapóccay néma bárány: Igazad van. Soha nem volt még kormány melletti tüntetés a Békemeneten kívül, 22 év alatt. Európában sem...:)
@Nahalat Tzadok:

Illene felismerni a bakterházat még neked is. Vagy a patás kupec meg a Buga Jóska is zsidó volt te idióta?
@Ben Franklin:

Mostanában azért divatja van. Még Plagi mellett is tüntettek páran. Lázár maradásáért meg senki egy szóval se.
De valósyínűleg azoknak van igaza, akik azt gondolják/mondják, hogy ez az egész kikérősdi is csak egy újabb gumicsont, hogy tereljék a figyelmet a lényeges dolgokról, például erről:

nol.hu/belfold/20120526-aki_ugat__annak_annyi

Meg erről: nol.hu/belfold/20120526-simicska_szemet_vetett_a_foldekre_
Ütős az írás. Nagyon tetszett. Ha vásárhelyi lennék valószínűleg én is fütyültem volna. Csak azt nem értem, hogy mire volt jó ez az egész. Azt akarták megmutatni, hogy őket mennyire szeretik? Akkor miért nem vezényelték ki a Ben Franklin féle segnyalókat?
Azt hiszem, elmúlt volna a gúnyos vigyor a "hangot hallok, embert nem látok" klasszikust utánzó Lázár arcáról, ha a Jobbikos és a Szolidaritásos csoportok elsétálnak egymásig, kezet fognak, megafont cserélnek, majd vállvetve, egyesített erővel ordítják ugyanazt, amit eddig. Hát még ha az agresszió híján meló néélkül, félszegen ácsorgó rendőröket is megkérik, hogy szálljanak be (mint Berlinben vagy hol nemrég).
A törés-zúzást mellőző, ellenben mindenféle összetételű, egységként jelentkező tömeg bármilyen kormánnyal előrántat egy levél Aszpirint.
Azt láttátok volna mi volt itt,napok óta nyalták a várost,hogy mire jön Jani bátyánk,jujj mit írok,mire jön viktátorunk,ragyogjon minden.
Mondjuk őszintén bevallva ennyi haszna legalább volt a városnak,sőt kettő,mert elvitték a mi janinkat.
Még mondja valaki, hogy a magyar nép nem tűri a másságot. Lánykikérő helyett fiúkikérő és milyen szívesen adták! Még szóbeli használati utasítást is mellékeltek a táskahordozó hérosz mellé. Várom a dokumentumfilmet az elhálás éjszakájáról. Elvégre Orbán korpása kitisztítva...
@Ben Franklin:

És hol voltak a focista lába elé rózsaszirmokat szóró tömegek, okoska?
@Leevanclif: abban azért ne legyetek biztosak, hogy elvitték... Nem lesz annyira szem előtt, de hogy megszabadultatok volna tőle, azt kétlem...
Jani összelapotolta a rekodnyagyságú CHF hitelt, aztán takaros mennyecske módjára elhintózik....
@Ben Franklin:

"Papp Attila, a tüntetés szervezője azt mondta, hogy csak a tér szélére kaptak engedélyt a demonstrációra, mert a tér közepére egy szimpátiatüntetést jelentettek be Orbán Viktor mellett. Ez a szimpátiatüntetés végül elmaradt"
Engem csak egy dolog zavar jelen esetben. Ha most polgármester választást kell kiírni Lázárhelyen, azt ki fogja megnyerni. Mert a zemberek most is lesznek olyan hülyék, hogy megválasztanak egy Fideszes geciládát pógármesternek és örülni fognak neki.
Most nem csak tüntetés szinten lehetne összefogni kormány és a Fidesz ellen, hanem ténylegesen is.
@Fabius: "Ez a szimpátiatüntetés végül elmaradt"

Leültek és átgondolták. :)
@Fabius:
@Ben Franklin:

"Papp Attila, a tüntetés szervezője azt mondta, hogy csak a tér szélére kaptak engedélyt a demonstrációra, mert a tér közepére egy szimpátiatüntetést jelentettek be Orbán Viktor mellett. Ez a szimpátiatüntetés végül elmaradt"

Jaj de szomorú vagyok :-)
Egy nagy (hehehe) embert illene támogatni, aki sosem hazudik (hehehe)
egyre elkeserítőbb ez az egész színjáték. s nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem egyre gyakrabban jut eszembe az auróra zenekar nagysikerű előre kurvák gengszterek című táncdalának szövege:

www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/2635/aurora/elore-kurvak-gengszterek-zeneszoveg.html
Maid jön az új Fideszes pógármester jelölt és beígér mindent a zemberek meg jól beveszik. Persze erre Lázár Jani is jól rá fog játszani, mert majd kampányolhat azzal az új Fideszes jelölt, hogy a majd a Jani elintézi...
@SzöZö: +1 Ezentúl ők mennek majd, ne félj! Uszicsomaggal, aminek a zacsijbáa bele lesz varrva a jelük: az alcsúti stadion...
jav, mint mindig: uszicsomag is jó, ha van Makovecz-pacsálda esetleg, de őket fizetett parízeres zsömivel veszik meg, tehát uzsicsomag.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): "Mert a zemberek most is lesznek olyan hülyék, hogy megválasztanak egy Fideszes geciládát pógármesternek és örülni fognak neki"
Nem, nem fognak Fideszest választani. Az új polgármester KDNP-s lesz :-) És örülni fognak neki...
@coni: Graz se kéri, akarja? Megértem, kurvára rontja az ottani agyasok renoméját ez a selejt halmaz! Ilyen pocsék, össze nem rakható legot kidobnának már jobb helyeken.
@kej:

Ha már dal, nekem ezt látva:

static4.origos.hu/i/1205/20120525-hodmezovasarhely-lazar-janos-lemond-polgarmesteri17.jpg

inkább ez ugrott be:

"ezt nekem hoztad? remélem az arcomra van írva a két alternatíva:/ vagy szopsz, vagy box, mindegy, a cannabis sativa/
az nem amitől dadogsz/ csak össze-vissza makogsz/
úgyhogy ne fogd rá, hogy be vagy szívva/"
olvastam a hírt, de nem akarja befogadni az agyam :)
Ez beteges. (kikérés)
Óvodát, iskolát remélem nem akar látogatni.
@Ben Franklin: " Igazad van. Soha nem volt még kormány melletti tüntetés a Békemeneten kívül, 22 év alatt. Európában sem...:)"

De volt, a parlament előtt a taxis sztrájk idején. Horváth Balázs kis híján lobogott az ablakban, mint egy győzelmi zászló...
@SzöZö: A szimpátiatünti érdeklődés hiányában elmaradt? Hol volt Stefi, Kara kán, + a határon túliak dolgos serege? Hódmezővásárhelyig nem járnak a bérelt buszok, csak Pestig?
@Karipapa01: Nem kis híján, bocs, de effektív lobogott. Maligánfokokkal eltelve.
A Lázárhely-Szeged vasútvonal bizonyára rendkívül kihasznált lesz. Egyébként is kell a kilométer a sok egyéb bezárt vonal helyett!
@a szív fészkei: Sajnos nem fújt alatta a szél.
@Karipapa01: Csak sajna nem volt a háta mögött egy bátor ember,aki meglökje.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kézcsókdosó öregek??? Szűzelányok piruló orczával, nemzeti pántlikás befont czopffal, mint a hídavatáson, ahol simizett is ilyeneket a kisállatsimogatóban Orvbán, ahogy olvashattuk az érvei szuronycsillogásával hadakozó Stefitől?

Nem volt egy db nyomorult gyerek közel-távol, akit lefertőtlenítenek - mert Hitler, Sztálin is csak hypóval kisuvickolt kölyköt puszilgatott, naná, majd megfertőződnek! - és utána a Kedes Vezető karmai közé löknek virágcsokorral?
@Karipapa01: Belülről kellett volna kicsit fújnia valami viharnak. De fogták az imbolygót a bokájánál fogva, nehogy életét adja a honért.
@Fabius:

Megláttam a képet és egy kérdés fogalmazódott meg bennem. Monica Lewinsky már fidseznek dolgozik az asztal alatt?
@a szív fészkei: Na az is egy díszes társaság volt!
@Fabius: jó dalszöveg:)
de nyugtass meg: ez a kép csak fotoshop, mert különben lassan kisorsolhatjuk, hogy ki kapcsolja le a villanyt:(
@SzöZö: Ahogy szegény kinéz, meg is érdemelnék. De azért még ő is mondhatja, hogy a sas nem kapkod legyek után....
@SzöZö: "Megláttam a képet és egy kérdés fogalmazódott meg bennem. Monica Lewinsky már fidseznek dolgozik az asztal alatt?"

Monica csak megmutatta az országnak, hogy mit kell csinálni.
hvg.hu/itthon/20120525_eszetlen_ocsmany_eloadas

"A "Magyar Szolidaritás Mozgalom Budapestről buszokkal Hódmezővásárhelyre hozott bértüntetőinek és jobbikos cimboráiknak artikulálatlan, trágár és a legrosszabb vásárhelyi kocsmába sem illő szitkozódása, és jól láthatóan a sajtó képviselőinek szánt eszetlen, ocsmány előadása minden hódmezővásárhelyi polgárt megdöbbentett, és mélységesen felháborított" - fogalmaznak.

Hódmezővásárhelyen a közlemény szerint "véleménynyilvánítási szabadság van, a nézeteltéréseket megbeszélik, a vitákat lefolytatják az emberi méltóság, tisztelet és tisztesség határain belül. Józan, kulturált magyar emberek között ez így szokás. A Magyar Szolidaritás Mozgalom és jobbikos cimboráik nem mást, mint saját magukat minősítették" - áll a közleményben."

Hát, nem is tudom... Én ugyan nem értek a politikához, de szerintem az “Orbán segge már tiszta, mert kinyaltad bazmeg”-gel nagyon is lézerjanit és orbánt minősítették a tüntetők... :) És kíváncsi lennék "Hódmezővásárhely polgárainak" valódi véleményére is.

Egyébként meg remélem, hogy felélednek legszebb forradalmi hagyományaink, és az meg nem megy úgy, hogy "Lécci-lécci, mondjatok már le. Naaa, de igazán..." Forradalomhoz magyarosch virtus köll, sűrű kurvaanyátokkal. Mondhatni sava-borsa ez a forradalomnak. :)
Épp most megy a Maocetung a Viasat History-n. Na ott is ugyanígy taposták egymást a seggnyalók. A nagy vezető meg egyre agyalágyultabb volt, de a segge fényes az utolsó percig :-) Minő párhuzam :-(
@Karipapa01:

"Monica csak megmutatta az országnak, hogy mit kell csinálni."

Közben rájöttem mi történt. A szimpátiatüntetők voltak az asztal alatt.
_Kijev wannabe főpolgármestere: hvg.hu/ingatlan/20120524_vitalijklicsko_lakas#rss

@Cartman (ex Cartman): A forradalmi virtus után időkről kéne valami jót dönteni végre. Mert virtus az volt kétségtelen pár napig, hétig, hónapig, de ami utána jött, a sűrű megtorlás és még nagyobb szopás nem hiányzik már senkinek...
@Leevanclif: "Muhaha.
Itt a reakció:
http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/a_vasarhelyi_fidesz_a_kocsmai_hangu_tuntetokrol/2281436/"

Ebből is látszik, hogy Vásárhely mennyivel kulturáltabb város Budapestnél, ahol (még a Gyurcsány-érában) a FIDESZ-szimpatizáns tüntetők nem átalltak hasonló kifejezéseket használni és kiegészítésképpen összeszarni a Kossuth teret. Természetesen Vásárhelyen ez nem fordulhat elő.
@SzöZö: És finoman harapdálták, hogy így elélvezett?
Még egy kérdés gyötör engem: egy ilyen frigy után milyen lepedőt lobogtatnak majd az ország népének?
@Leevanclif: "minden Hódmezővásárhelyi Polgárt megdöbbentett"
Ezek sosem tanulják meg, hogy a melléknevet kisbetűvel írjuk, a főneveket meg a német írja naggyal... Az a rohadt nagy pátoszuk, az.
Mellesleg sehol nem látom a megdöbbent helyiek tüntetést elítélő nyilatkozatait, de biztos nem kerestem eleget, és emiatt következtetéseket sem vonok le.
@Leevanclif:

Ha ez a nyilatkozat Havasi Katalintól származik, akkor a tüntetők örülhetnek, hogy nem névvel és lakcímmel lettek publikálva Lázárhely lapjában, mint az annyit is ér beszéd után:

2.bp.blogspot.com/-Zde7bq0jpvM/TZfXHzGlEKI/AAAAAAAADw8/EpA3uSCfJNE/s1600/l%25C3%25A1z%25C3%25A1r%2Bbossz%25C3%25BA.jpg
@Karipapa01: Így van. Baloldalon - ill. mondjuk úgy az Orvbán-ellenes oldalon - már idejekorán megtanították használni a vécét. Nem a "körbe hugyálom, tehát ettől kezdve ez az én territóriumom" - kutyamentalitását vetnénk be. Még Vásárhelyt se.
@kej:

A kép maga az önelégül rögvalóság :-))
@a szív fészkei: "És finoman harapdálták, hogy így elélvezett?"

Szerintem nem volt bent a protkó :)
Faszszopók!

Orbán rendkívüli gyorsasággal, politikai érzékkel és gondossággal rendelkezik. Céltudatos és megfontolt, hosszú távra tervező ember, aki mindig egy lépéssel a többiek előtt jár. Lázár János Orbán Viktor hosszú távú politikai befektetése, ami most kezdett el kamatozni. Orbán sólyomszeme azonnal észrevette a kivételes politikai és retorikai képességekkel bíró Lázár Jánost; kiemelte a szürkeségből és azonnal berakta a Fidesz politikus-keltetőjébe.

Azért prüszköltök, sziszegtek és krákogtok, mert pontosan tisztában vagytok azzal, hogy a saját politikai táborotokon belül nincs senki se közel, se távol, aki alkalmas lenne arra, hogy sikeresen felvegye a harcot a jövő nagy politikusával, Lázár Jánossal.

Lázár János, egy igazi tökös alföldi parasztgyerek. Orbán Viktor méltó örököse.
@a szív fészkei: Kár, pedig előzőleg direkt ezért suvickolták a teret.
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): "Faszszopók!"

na, így kezdődik a nem kocsmai szintü Fidesz-kommunikáció...

"Lázár János, egy igazi tökös alföldi parasztgyerek. Orbán Viktor méltó örököse."

Tényleg olyan parasztgyerek, méltó Orbánhoz. Reméljük trónörökös azért nem lesz!
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): Szóval te voltál ott (virtuálisan) az asztal alatt.
Érdekes, ha Fidesz-s tünetet vki ellen, akkor az teljesen helyénvaló, ha ellenük teszik ezt, akkor az kocsmai... mondjuk nem tudom mit vannak oda annyira, tojás dobalás még nem is volt, anyázni meg anyáztak az ő buszokkal hordott bértünetőik is.
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.):
"Ha most polgármester választást kell kiírni Lázárhelyen, azt ki fogja megnyerni. "

Azt hiszem a kozeljovo egyik legnagyobb belpolitikai ugyeve noheti ki magat a dolog...
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): még jó, hogy Orbán egy lépéssel a többiek előtt jár: egyetlen protokollban sincs olyan rész, ami egy miniszterelnököt mások háta mögé küldene :-)
Valaha tudtam latinul, mostanra már magyarul sem biztos, hogy jól rémlik, de ilyesmi: hasonló a hasonlónak örül. Maximálisan megértjük Orbán választását, és ugyanígy Lázárét is. Szavaid után csak amiatt röhögtem fel egy kicsit, mert elképzeltem, ahogy Tyúkanyó Viktor, és a szárnyai alatt melegedő Kiscsibe János azért ilyen vidámak, mert azt hiszik, itt mindenkinek tollas a háta, csak az övék nem.

"a saját politikai táborotokon belül nincs senki se közel, se távol, aki alkalmas lenne arra, hogy sikeresen felvegye a harcot a jövő nagy politikusával, Lázár Jánossal"
Nekem ugyan nincs táborom, látok ellenben pár arcot, akik még odabaszhatnak egyszer a te tökös parasztgyerekednek (ezt a parasztgyerekeset amúgy írd meg neki, biztos szeretné tudni, kaphatnál érte Narancs Lóvalag-Érdemrendet). És minél inkább elveszik előlük a lehetőségeket, minél jobban korlátozzák az eszközeiket, annál durvább eszközzel fognak annál jobban odabaszni.
Persze, hogy nem muszáj elhinni. Én szóltam :-)
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember):

Isten hozott újra! Már igazán hiányzott egy eredeti idióta. Smittpalibá NOB-os ügyéről esetleg valami belső infód nem lenne? Meg az MTI kontra NOB nyilatkozatháborúról, ha kérhetem :D

Kishazánkban - láthatod - még van internet, és kiderül, hogy mekkora faszagyerek a paranoiás dilettáns törpéd :D

De ez úgy igazi boldogság nekünk, ha te itt elmélyíted jelenléteddel a Fidesz-fertőről rendelkezésre álló ismereteinket.
Ócska, búza, megélhetési "politikuséknál" ez a szokás. Vagy ez valami régi roma néphagyomány?
@simple observer 1.0: a fidesz kdnp jelöltje egy alkoholista népművelő szaxofonos (vagy vmi hasonló szopóhangszeren játszik, nem is tudom). éppen hogy egy tökös parasztgyerek kellene ide azt a ganét kitakarítani, amit a chf hitellel szórakozó baromarcú lézerjohnny okozott. de ha lenne is egy ilyen jelölt és meg is választanánk, pont úgy járnánk, mint Esztergom
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): "Lázár János Orbán Viktor hosszú távú politikai befektetése, ami most kezdett el kamatozni."

Muhaha! Max. nem egészen 2 évetek van szemét, tolvaj, dilettáns fideszes banda! Aztán mentek ahová valók vagytok, a börtönbe...
@simple observer 1.0:
Várd ki a végét,addig még jöhet egy "saláta",ami kimondja,hogy a jani esetében nem összeférhetetlenség a két pozíció.
Volt már rá példa:-((
Csak tudnám mi járt annak a 2,7 millió honfitársam fejében, mikor erre a szektára szavazott.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: valószínűleg ugyanaz, ami az enyémben is: "tűnjenek el a szocik".
Csak én azt már nem gondoltam, hogy "és akkor most jöjjön a Fidesz"...
"Mindenesetre Lázárhely érzelmes népe tegnap az "Orbán segge már tiszta, mert kinyaltad bazmeg" rigmussal elbocsájtotta szeretett vezetőjét...."
Majd a birkák választanak új Lázár Janit.

@kovi1970: Álmodozni azt lehet, sajnos.
Már biztosították a következő négy évüket is.
Az ellenzék ellehetetlenítve, marad az egypártrendszer uralma. A vezér meg továbbra is Rákosi-Orbán Viktor.
Régi olvasója vagyok a blognak, de úgy érzem, most jött el az ideje, hogy billentyűzetet ragadjak!
Villamos Szeged és Vásárhely között? Micsoda?! És miért???? Szegedről naponta 80 buszjárat indul Vásárhelyre, visszafelé ugyanannyi, vonat pedig 11. Akkor már miért nem metró?
@Interlock:
Similis simile gaudet :)

A simlis banda, az...

Újfent jelezném, hogy meggyőződésem szerint Steffike egyszerű és hidegvérű provokatőr. A gyűlölködő szövege olyan indulatokat sejtet, melyek nem engednek ennyire gondos fogalmazást és tökéletes helyesírást, valamint a búvópatakként észlelhető túlzó stílusjegyeket.
Azt hiszem, a profilírozók 30-as, felsőfokú , valamilyen humán végzettségű, fehér, férfi, legalább megyeszékhelyi lakosként írnák le, aki némi pszichológiai ismeretekkel is bír.
Kár bedőlni neki, és érdemben reagálni.
@vadásznyuszi:
"pont úgy járnánk, mint Esztergom"

Ez igaz: 10 fidesz, 2 Jobbik, 1 MSZP es 1 Zoldbal.

Nyilvan itt csak a fricska szamitana, hogy az egyebkent eppen 2/3-dal megvalasztott polgarjeno utan az uj valasztason az ellenzek nyerni tudna. Nem tartom tul valoszinunek, de ki tudja. Dunaujvaros mar meg lett volna nehany hete.
Masreszt mar az is komoly fegyverteny lenne, ha a 2 eves 67%-13% aranyt le tudnak szukiteni....
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): Ezt komolyan így gondolod. Na az ilyen vérfideszesek miatt tartunk itt. Még veled együtt sok a szektatag.
Nyald csak Orsós, és Lúzer fenekét továbbra is.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Arra a néhány szélső jobbosra, meg balosra gondolsz akiket leutaztattak (vajon miből?)
Volt szerencsém a napokban egy pámnikbeteg nagymamához. Ellátása során kiderült, nemesi származék, és a családján esett méltánytalanságok okán, valamint, hogy éveken át nem tudott egyetemre menni, utóbb ugyan sikerült, ingyen ofkorsz, most minden reménye Orbán Minielnök Úrban vagyon.
Mert az emútnyócév...komcsikbűne...
Mindezt egy nagypilgári eleganciával stílbútorokkal berendezett lakásban.
Érdekes találkozás volt, köztem, a proliszármazék másodgenerációs értelmiségi balodali és a nemesi származék köpködő néni között...
És elgondolkodtam.
a feudalizmus Magyarországon csak a II. vh. után ért véget. A nemesi osztály történelmi bűnei az államalapítástól kezdve minden előrehaladónak keresztbefekvés, a széthúzás, önös érdekek érvényesítése mindenáron, árulás és pénzéhség. Dzsentritempó, antiszemitizmus, jobbágygyűlölet.
50-es, 60-as évek: kitelepítés, és vagyonelvétel, valóban, volt vagy 20 év, amikor háttérben voltak, büntetve voltak, meghurcolva voltak. De kérdem én, mindez nem eltörpül a több évszázados regnálásuk alatti bűnökhöz képest?

Mire fel ez a bosszúra szomjazás? vakság és megvezetettség? Miért O. az istenük?
@Szegediboszi:

"Villamos Szeged és Vásárhely között?"

Egy másik idézet a magyarázat:

"Ne arra figyeljenek amit mondok."
@Leevanclif:
"Várd ki a végét,addig még jöhet egy "saláta",ami kimondja,hogy a jani esetében nem összeférhetetlenség a két pozíció. "

Nem elkepzelhetetlen, mert o aztan tenyleg olyan kemeny toku oaraszt gyerok, hogy o munka frontjan 2 helyszinen is helyt tud allni.

De komolyan:
Nem hiszem, mert a '14-es valasztasokon a legjobb esetben is 27 Fideszes vesziti el poziciojat. Nos en azert remenykedek, hogy ennel sokkal tobben lesznek. Ezeknek, es az onkormanyzatoknal is kirostalando embereknek pedig "munkat" kell adni, mert akkor miert is tolnak a Fidesz szekeret?

Ki emlekszeki mar Layer Jozsefre, akinek akkor mar tudottan veget ert a karriere?

index.hu/belfold/layer0607/

Viktoreknak az ilyen emberek szamat kell minimalizalniuk. Vagyis tetszik nekik, vagy sem, de valaki mast kell a pozicioba engedniuk.
@mese1: Kik is szoktak lengyelből utaztatni bértüntetőket?
A biokordonról nem is beszélve. :)
@Roy: Mi van, rasszista vagy?
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember) Nem kell ál-fideszesnek lenni, jó szerep mi, lejáratni a fideszesket...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Jobik, Lmp... :D Aki felmentek a békemenetre fizetek érte, és a lengyelből jöttek is, nem kell a rizsa, a Szolidaritást Soros György pénzeli, az LMP-t Field úr, vagy nem is az...
"Lázár személyéért cserébe megépítik a Lázárhelyet Szeged központjával összekötő vasutat, elvégre van ennek a nemzetnek olcsón dolgozó Közgépe, és a szokott 2 milliárd/km igazán nem nagy ár egy ekkora formátumú politikusért, mint Lázár. "

Akkor a nyomvonal érinti majd Debrecent is.
@mese1: "... nem kell a rizsa, a Szolidaritást Soros György pénzeli, az LMP-t Field úr, vagy nem is az... "

A Fideszt meg az egész ország, még azok is, akik nem akarják.
Oszt' a vásárhelyiek a jani által felvett CHF-hiteleket mér' nem adták oda hozományba?!
@mese1: lejáratni, minek, lejáratják magukat, nem kell nekik segítség :D
@csutkababa: csak az ő érdekében válaszolunk neki... Ha sosem írnánk vissza, a végén teljesen befordulna, és elkezdene lövöldözni az emberekre, amiből aztán neki is csak kára származna :-)
@Kutchek: adtuk vóna mi, de azt itt hagyták, mint macska a szarát...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: pont azt akartam írni, hogy nem kellenek ahhoz külsősök, megoldják házon belül :-)
@mese1: Akkor a biokordonért miért kellett fizetni tavaly március 15-én? :)
@Interlock:
Ő sose fog. Nagyon erős a belső kontrollja, és éppen elég neki, ha azt látja, hány embert képes nagyon feldühíteni a fake szövegeivel.
Még az is lehet, valami pszichológiai kiszámított kísérletezést folytat itt, mennyire lehet az embereket indulatba hajszolni.
Azt hiszem, valami felelős állása lehet, de nem első számú vezető, ahol nagyon fontos a hidegvér és tűpontos fogalmazás.
@Cartman (ex Cartman): Milyet, milyet, hát véreset! Az egyik megharapja a másik tökét, az meg az egyik makkját és már kész is. Vagy egymás aranyerét kiszívják, akkor 2 véres flekk a lepedőn, lehet imádkozni, hogy csoda történt.
Nos, pont így kellett volna letartóztatni Dániel uraságot is: index.hu/belfold/2012/05/26/elkaptak_a_szoborrongalokat/
Nem a szobor, mint akárki szobra, hanem egy szobor, mint műtárgy rongálása miatt.
@Deathstick: "A magam részéről a kazánra szavazok, alternatívaként a lángszóróra." - Én harckocsikból leadott zárótűzre gondoltam.
@Interlock: "Oda lesztek belelőve" Azért ezen a beszóláson nem ártott volna dolgozni.

Bár 50 IQ-tól mit várok.
@Karipapa01: "De volt, a parlament előtt a taxis sztrájk idején. Horváth Balázs kis híján lobogott az ablakban, mint egy győzelmi zászló... " - Ja. Aztán átjöttek a Margit hídon. Összejött az összes kemény taxis, egy qrva nagy bunyóra készültünk, aztán láttuk hogy nyugdíjasok jönnek az unokákkal. Hozzájuk sem szóltunk.
@csutkababa: nem mondom, néhányan elég durván beszólnak neki, de hogy mennyire lennének közben dühösek... Stefi inkább csak lenézeti magát ezzel a "beszorult a fejem a gazda seggébe" stílussal, érdemi beszélgetésre alkalmatlannak minősíti mindenki, de hogy hergeljen bárkit, arra nem különösebben képes.
Vidéki és Várúr sokkal alkalmasabbak voltak a feszültség keltésére, mert ők okosságnak feltüntetett faszságokat védtek körömszakadtukig. Ha Stefi "felelős állásban" dolgozik, azonnal ki kell rúgni, ezt a melót sokkal hatékonyabban is lehetne végezni.
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): Jó, Stefike lebuktál. Ez annyira átlátszó volt, hogy ezt már nem vesszük be. Te lehet hogy trollellenpólus vagy, csak a gyengébb dumákat ezen a nicken dobod be.
@Interlock: Stefi szerintem poénkodik. Amit most bedobott, az nagyon átlátszó.
@csutkababa: Tiszteletben tartom baloldali nézeteidet.

Elvonatkoztatva továbbá valóban dzsentri allűröket mutató legfőbb közszolgánktól (2/3-as, vagy III/3-as? többségű bolseViki-re gondoltam, de már nem is akarok tovább rá gondolni).

A két fajta uralkodó osztály között egyetlen lényeges különbség van. A hajdani születési kiváltságosok között volt gróf Széchenyi István (önzetlen hazafi), báró Eötvös Loránd (nemzetközi hírű tudós), gróf Teleki Pál (adott szavához élete árán is ragaszkodó politikus) ...

A leninfiúkból lett ávéhások -ból lett karhatalmistákból lett átkosbeli rendéreink, a függetlenített munkahelyi komisszárjaink, az emeszempé kb - pb, megyei, járási ilyen olyan efársaink, megélhetési mozgalmárból, kisztitkárból lett mindenféle oldalinak hazudott mai politikusaink között egy darab emberi minőséget mutass. Talán ha "legalsó szinten", vagy az ilyen olyan oldalinak mondott pártjaink ifjúsági tagozataiban botlasz igaz, becsületes, toleráns, magyar emberbe.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: biztosan sietniük kellett, így már az is eredmény, hogy nincs benne helyesírási hiba...
@Interlock: Ha már megyek szobrot rongálni akkor kitalálom előtte mit írok rá. Gondolom nem pont arra felé sétálgattak, amikor is hirtelen az égből a kezükbe hullott a festékszóró.
@Deathstick: pestisracok.hu/ azokat a kecskéket nem vikinek hívják, ők a zemberek. Ippeg mexorítják őket, mármint a csöcsüket. A FEJŐGÉP.
@rdos: Biztos vannak baloldalon is becsületes tisztességes emberek, csak sajnos nem sikerült olyan helyzetbe kerülni (azért ehhez kell pénz is).
@röhögő: mindig ilyeneket dob be, képtelen a fejlődésre. Ki van akasztva Viktor képe a falra, azt nézve ábrándozik egyet, aztán beírja a szokásost, pár szó felcserélésével, meg azzal az öt szitokkal, amit ismer.
Kara kán is hasonlóan ténykedett, benne mégis becsültem, hogy nagy ritkán majdhogynem beszélgetni is lehetett volna vele. Ha egy picit féket tesz a nyelvére, a mai napig elférne itt.
Stefit csak úgy megtűrjük, mint a szobában köröző cserebogarat: ki van nyitva az ablak, valamiért bejött, kihessegetni lusták vagyunk, csípni nem tud, azt a kis berregést meg ki nem szarja le...
@rdos:
Én is tisztelem a te elveidet.
Történelmi léptékben gondolkodva írtam, amit írtam. Sajnos, száz valóban nagy nemesi történelmi alak (jellemzően a reformkorban tűntek fel, előtte a sötétség, meg utána is)sem tudja jóvátenni a nemesi uralkodó rétek több évszázados bűneit, amit a nemzet ellen vétett.
a XX. sz. kommunista kísérlete eleve nem valós alapokra épült, az emberarcú szocializmus csak nagy terhek vállalásával volt fenntartható, kódolva volt az összeomlása. Anno hálás voltam a vértelen rendszerváltásért. De már pár évvel később is nagyon zavart az új uralkodó réteg tempója, ami igen, nagyon emlékeztetett a nemesi rétegére. Aláírom, azok mentették át a befolyást és hatalmat, akik a szoc. rendszerben kiépítették, és most is ők azok, akik rendelkeznek vele. teljes hatalomátvétel volt, épp ezért vicces, amikor komcsiznak, és mellette minden attribútumát felvonultatják a nemesi osztálynak.
Alakul a nagybirtokos rétegünk is, újra.
A hatalmuk is bebetonozódik. igazad van, nincs sok igaz-becsületes ember köztük, akár a régiekből verbuválódtak, akár újgazdagok is.

De mindez nem válasz arra, miért tartja bosszút lihegve istenének a szoc.funkci leszármazott O-t a dzsentri mami.
@csutkababa: "nemesi uralkodó rétek több évszázados bűneit"

Tudnál mondani egyet is?

Én még olyanról nem hallottam, hogy egy társadalmi réteg elkövetett volna bármilyen bűnt is.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: hm... aki ennyire tudatosan cselekszik, az már pont nem szobrokon éli ki magát (bár a fene se volt tudatos rongáló, így mittudomén).
Én el tudok képzelni egy bebaszott társaságot, ahol valakinek eszébe jut: csináljunk már valamit, van is ötlete. Erre a másiknak eszébe jut, de jó, van két doboz spray otthon, "és most végre megfizethetünk mindenért", mennek, fújnak, sunnyognak. Még az is lehet, hogy kijózanodva mást gondolnak, és az is lehet, hogy képtelenek kijózanodni.
Volt egy katonacimborám, közlekedési táblákat döntögetett kimenőn, mert addigra a városban mások már többet is kidöntöttek, és ő nem akart lemaradni, meg akarta mutatni (nem tudom, mit). Sakkban, logikai feladványokban szinte verhetetlen volt, 120 fölötti IQ-t hozott a sorozási teszten. Lehet, hogy ez a mérőszám sem mond túl sokat egy emberről?

Off: bocs a múltkori kirohanásaimért, legközelebb igyekszem ügyelni arra, hogy a napi feszkó kimaradjon a kommentjeimből. Nem mindig sikerül :-(
@Interlock: Jogos.

"Volt egy katonacimborám, közlekedési táblákat..."
Sajnos a csordaösztön mindannyiunkban benne van.

"bocs a múltkori kirohanásaimért"

???
@csutkababa: "a XX. sz. kommunista kísérlete eleve nem valós alapokra épült, az emberarcú szocializmus csak nagy terhek vállalásával volt fenntartható, kódolva volt az összeomlása."

Marx nem is így képzelte. Ezt Lenin dolgozta át azzal a feltételezéssel, hogy a kommunizmust nem a végtelen gazdasági fejlődés hozza magával, hanem a szegény néprétegek veszik át az irányítást és élnek a kommunista eszmék szerint. A szocializmus csak az előszoba volt, de láthatóan ez sem volt tartható. Főként a kapitalizmus, a fogyasztói társadalom tündöklése idején, amikor az ország az árubőség helyett áruhiánnyal küszködött. A pénzt csak akkor lehet elfelejteni, ha sokkal több van belőle a szükségesnél, a szocializmusban pedig sokkal kevesebb volt. Ennyit a kisérletről.
@csutkababa: Nem vesszük komolyan. És van olyan értelmes, hogy tudja is ezt.
@Karipapa01: Alapvetően amíg hierarchikus társadalomban gondolkodunk szerintem Marx eszméi megvalósíthatatlanok.
@Interlock: Inkább olyan amikor megtűrjük a patkányt a kert végében, mert megzabálja a lótetűt.
@röhögő: pedig milyen szép bundát lehetne belőle csinálni
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Persze hogy vannak. De véletlenül sem pozícióban. A gondosan kontraszelektáló bolsevik káder politika eleve gondoskodik erről :-(.

@csutkababa: "a nemesi uralkodó rétek több évszázados bűnei"

Nem mentegetni akarom hajdani nemesi uralkodó osztályunkat, de sajnos nem rajtuk múlt. Zrínyiek vitézsége, önfeláldozása is kevés volt, ha egyszer a Fuggerek úgy döntöttek, a (nemes)fém bányászatba addig nálunk "tolt pénzt" átvitték az újvilágba. Tudom hogy nagyon leegyszerűsítő kép, de pénz akkor is nagy úr volt. Ami ma az információ technika, az volt a középkor végén, újkor elején a bányászat és a kohászat.

"De mindez nem válasz arra, miért tartja bosszút lihegve istenének a szoc.funkci leszármazott O-t a dzsentri mami."

Ahol a (niné! már megint erről beszélek) pénz, ott a tájékoztatási monopólium is. Pont most beszélgettem dolgos, becsületes, nyugdíjas nénivel, ő is sztárolja focista miszterlenökünket. Beveszi, hogy jobboldal - baloldal, népi - urbánus, ... mert a média szinte egésze csak erről beszél. Nem veszi észre, hogy egyetlen szerveződésünk sem értünk van. Mind megosztani akar minket, egyszerű népeket, a politikától tartózkodó többséget.

Egy aktuális példa Lázárhelyen a szolidaritás és a jobbklikk elhatárolódik egymástól! A legtermészetesebb lenne egy valódi képviseleti demokráciában ha van akár csak 1 db közösen vállalható ügy (pl. pfujjlázár), akkor erre összeállnak. Nálunk meg megy az ovis szekértáborosdi.

Mivel nem ezt teszik, ebből tudom, hogy éket akarnak verni közénk.
Mivel nem ezt teszik, ebből tudom, hogy éket akarnak verni közénk.

helyesen:

Mivel nem ezt teszik, nem fognak össze, ebből tudom, hogy éket akarnak verni közénk.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Előző kommentem:
A nemesi osztály történelmi bűnei az államalapítástól kezdve minden előrehaladónak keresztbefekvés, a széthúzás, önös érdekek érvényesítése mindenáron, árulás és pénzéhség. Dzsentritempó, antiszemitizmus, jobbágygyűlölet.

Kiegészítve a következőkkel: nemzetiségek mélységes lenézése, adóelkerülésre játszás, saját érdek minden elébe helyezése, lepaktálás bárkivel, aki többet ígér, jövedelem külföldön elverése, magyar földön nem hasznosítása.
Ajánlott olvasmány Jókai Mór Egy magyar nábob, illetve Börcsök Mária Kettészakadt Magyaroarszág c. könyve.
@rdos: akik ma nyugaton a legnagyobb adakozók, azoknak nem ritkán a felmenőik voltak a legnagyobb harácsolók (ez nem zárja ki, hogy a mostaniak ne gyarapítanák a vagyonukat minden lehetséges módon); lehet, hogy a hatalmasságok tekintetében mi most tartunk ennél a felmenői szintnél?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
"Marx eszméi megvalósíthatatlanok."

Így igaz, Marx sem akarta megvalósítani. Sőt, a probléma éppen az, hogy mesterségesen akarták megvalósítani. Vagy megvalósul magától a társadalmi fejlődés folyamán, vagy soha nem lesz.
@rdos:
nincsenek már oldalak. vagyonharácsra szerveződött klikkek vannak, az egyszerű nép kedvéért jelszavakkal operáló pártoknak maszkírozva.

A törileckéhez még: ha jól emléxem, az is nagyon nagy baj volt, hogy nálunk nem a reformáció nyugatosodott formája lett az államvallás, annak nagyon fontos polgárosodást, szorgos munkát, igyekvő gyarapodást sztároló attitűdjével. és nálunk a polgári réteg mindig is gyenge és sérülékeny volt, nem vált igazi vezető tömeggé.
@Interlock: Szerintem mi most a béka picsája alatt tartunk éppen.
Még mindig vezetőt, lángolótekintetű gurut kívánunk, ahelyett, hogy ráébrednénk, csak mi lehetünk saját sorsunk megjavítói, közülünk delegált szürke hivatalnokok által, akik végrehajtják mindazt, amit a polgári demokrácia megkíván.és működtetik a rendszert.
Nem kell, hogy ismerjük őket, nem kell, hoyg szeressük őket. Csak tegyék a dolgukat, ahogy kell.
na, belelógott a kezem a bilibe...
@csutkababa: Arra próbáltam felhívni a figyelmed, hogy a kollektív ítélkezést hagyhatnád, de látom nem hat meg.
@rdos: Ennyire nem lehetsz elfogult a baloldallal szemben, hogy még véletlenül se jut eszedbe egy jó politkus se a baloldalról!
Vagy talán csak emlékeztetni kell téged horty-ra, szálasira, gömbösire? Ők jobboldaliak voltak, és nem váltak a haza dicsőségére.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
ja, értem. Akkor ugye a "komcsik" kollektív elítélését is elítéled? :)a másik oldal részéről?
Az emútnegyvenév bűnei mellett ugye az előrehaladást is méltányolod abban?
@rdos: "Mivel nem ezt teszik, nem fognak össze, ebből tudom, hogy éket akarnak verni közénk."
Vagy félnek. Közelebb lépni ahhoz, akit eddig minden lehetséges fórumon nyíltan utáltak, akitől még az esetleg hasznos gondolatokat is csípőből, nem ritkán durván elutasították, az nem egy egyszerű feladat. Lehet vele támogatottságot veszíteni, gúnyolódás kereszttüzébe kerülni, bélyeget hordani miatta, és ettől azok, akik eleve oldalakhoz kötik magukat, akár félhetnek is. Ha egy pillanatra el lehetne felejteni azt, hogy aki elsőként nyújt kezet, az gyenge és megalkuvó lesz a pártja, vagy a társadalom szemében, talán könnyebben menne.
@csutkababa: "komcsik" Ez pontosítsd kérlek.

"előrehaladást"
Ez alatt mit értesz?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Azt én nem tudom pontosítani, mert naridroidok és egyéb habzószájúak szoktak komcsizni kollektíve. Remélem, nekik is intést írsz ilyenkor.

Előrehaladás: hogy pl. a szüleim tanulhattak. Hogy egy egész társadalmi réteg vertikális mozgása vált lehetővé. Hogy lakások épültek, hogy elérhetővé vált az oktatás és egészségügy. Volt mit enni.
Hogy még a képzetlen emberek is nagy tömegben dolgozhattak, megélhetésüket biztosítandó.
Bezony.
nem akasztottak disznólábat szobrokra.

Csak azt szerettem volna mondani, hogy amellett, hogy egy totalitárius rendszer volt, a kisember megtalálhatta benne a helyét, és nem kellett e mellett egy társadalmi-vallási réteget sem gyűlölnie, mielőtt egyéb totalitárius rendszerrel jössz, pl a náci Németországgal..
@csutkababa: Akkor most döntsük el, hogy az e'mútnyócévről vagy a kommunista időszakról beszélünk. Ezen kívül ez időszak, tehát kollektív bűnösség nem állhat fenn, mivel nem emberek csoportjáról beszéltünk.

A naridroidok alapvetően mindenkit komcsiznak akik nem értenek velük egyet. Az megint más kérdés, hogy közbe elég erős szocialista eszméket harsognak és egy olyan pártot támogatnak, amely közelebb van a komcsikhoz, mint a közép jobbhoz.
Mindezek mellett ideálisnak a polgári demokráciát tartom, illetve jelen körülmények között az lenne a legjobb. Ama beérett p.dem., ami már észreveszi azt is, ha nála elesettebbek is léteznek, és a társadalmi szolidaritásból is kiveszi a részét. Akár adózás, akár jótékonykodás révén.
Nem kizárólag a szabad rablás az életcélja. Tudom, ez még itthon úgy 40 év lesz, amíg lesz mit felhalmozni, és a késői utódok már megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy másokat is észrevesznek a sötétített üveg mügül...
@csutkababa: "Remélem, nekik is intést írsz ilyenkor."

Elég sokszor veszekedtem már FIDESZ/Jobbik szimpatizánssal, hogy nem ítélje el kollektíve az összes cigányt.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Kommunista időszak nem nagyon volt. kísérlet volt rá. Sztem.
Szocialista volt.

Az említett néni az emútnyócat összkapcsolta az emútnegyvennel, és hevesen utálta aztat.
Én meg csupán annyit említettem, az, hogy kollektíve büntették az ő nemesi rétegét, vagy 20 éven keresztül, hátrányokat szenvedtek, az nyomába sem ér annak, hogy az ő nemesi rétege hány évszázadon át tett keresztbe Magyarországon sok mindennek és mindenkinek.
Off
Fabius, téged érdekel, a földkérdés lesz-e a fordulópont. Egy adalék:
nol.hu/lap/ugy/20120526-aki_ugat__annak_annyi
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": de lehetne Horn is éppen, ha Károlyival valakivel baja van... vagy Nagy Imre...
@csutkababa: Rendeben, de akkor sem lehet kollektív bűnös egy időszak, eszme. Logikai bukfenc.

Az meg nem mentség egyik rémtettre sem, hogy előtt mit csináltak.

És továbbra is kérem, hogy a kollektív ítélkezést felejtsük el.

Az a néni semmit sem csinált, akik meg csináltak, azokhoz meg lehet még rokoni szinten sincs köze. Amikor ilyen baromságokat harsogsz, egyetértesz és elfogadhatónak tartod Hitler ámokfutását.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
És most ide írom: Kádár János. Őt is ide sorolnám.
Hát kedves Fabius és honfitársaim akiknek kedvére van eme stílus:

“Orbán segge már tiszta, mert kinyaltad bazmeg” rigmussal elbocsátotta lángolva szeretett vezetőjét, és az integetésre föltartott középső ujjakat se nagyon lehetett barátságos tenyérnek nézni. Ahogy a helyi mondás tartja: aki ezt az üzenetet nem érti, az annyit is ér.

Szeretném, hogy tudjátok miattatok van ilyen helyzetben ez az ország.

Kádár apátok által kitermelt selejt.

Én a magam részéről börtönbe zárnám Dániel Pétert, és úgy örültem ma mikor láttam, hogy letartóztatták a másik szoborgyalázó szerencsétleneket.

Ha nem értitek még, hogy ennek az országnak BÉKÉRE van szüksége és attól hogy másképp látjuk a dolgokat, mást szeretnénk, más vallásunk van, más a nemzettudatunk még mindenkinek van helye és joga ebben a hazában.

Még szerencse, hogy a Blog író és a többi trágár, szerencsétlen egy törpcsek kisebbség nagy hangú és frusztrált és magánéletében ill a saját életében sikertelen figura.

Azért egy kicsit titeket is szeretlek :)

ui.: Nézzétek inkább az úszó EBét. :)))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": ne csináljátok már ezt baloldalról, basszátok meg, már bocsánat a szóért. Felsorolt pár nevet, amik - kommentedből kiindulva, én ugyanis nem tudom, nem is érdekel - szóval felsorolt pár nevet jobbról, erre te letámadod, mert balról épp nem, ráadásul negatív példákat hozol jobbról, olyan neveket, amiket ő meg sem említett. Tessék már abbahagyni ezt a bezzegamiénk, bezzegatiétek alapállást, mert ha nem tűnt volna fel, pontosan ez az alapja szinte az összes, társadalmon belüli szembefordulásnak.
Simán mondhattál volna te is három baloldali nagy embert, aztán mindketten eltöprengtek egy kicsit a másik listáján, és talán azt mondjátok: végül is, igen. És akkor máris haladtunk.
@csutkababa: Aki idegen hadsereget hívott be az országába, hogy a vele szemben álló, politikai ellenfeleit eltüntesse, kivégeztesse?

Elég nagy zűr lehet a fejedben ha őt elismered. Mellesleg az erkölcsi értékrendeddel is elég nagy baj van.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Nem időszak és nem eszme, hanem egy réteg. Ennyi. baromságot nem szoktam harsogni, te meg ne minősítsd annak azt, amivel nem értesz egyet.
A hitleres hasonlatot meg tartogasd magadnak, ha kérhetem.
A néni semmit sem csinált? Igen, sok sok társával együtt elfogadta és belesimult a negyven évbe, majd a rendszerváltás után hirtelen kijelentette, gyűlöli. De abban élt, abban tanult, alapított családot, élvezve a rendszer nyújtotta előnyöket.
Nem szeretem, ha valaki arra az asztalra köp, ahonnan enni kapott.
@yatumux: Békére te faszfej? Talán ha a hazugságokkal megszerzett kétharmaddal visszaélve nem basznátok szét az országot, akkor hivatkozhatnátok erre. Hülye köcsög vagy.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Magasról teszek rá, mit gondolsz rólam, sőt, nem is minősítelek vissza.

Erkölcsi értékrendem van, köszönöm, elég régóta, és nem is szoktam cserélgetni.
@csutkababa: Ja igazad van, jobb lett volna, ha elviszik Recskre munkaszolgálatosnak.

A Hitleres példa meg tökéletes. Elmagyarázza, hogy a kollektív ítélkezésed, mikor mások bűnei miatt ártatlanokat ítélsz el, az hova vezet.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
ha ennyire félre akarsz érteni, tessen.Én be is fejeztem.
@Fabius:
Az eredeti posztra reflektalnek, merthogy hianyerzetem van...

Vegigolvastam par egyeb blogot, melyek feldolgoztak hasonloan (vofely-vonal) a temat, de valami hianyzik:

MIERT???

Ugy ertem, szeretnem azt hinni hogy meg nem tartunk ott, hogy :

A Fenyesseges Tekintetu reggel felkel es eldonti, hogy ma kiruccan HMvasarhelyre. Meglepi orszagos spanjat, a Janit.
Atszol a titkarnonek, hogy Gizike mara mondja le az osszes nemzetkozi talalkozomat!
Mire Gizike: Fonok mar jo ideje egyetlen egy sem volt...
Sebaj Gizike, biztos ami biztos, azert mondja le az osszeset!

Errol az agyament baromsagrol jonehany embernek kellett hallania. Es nem kell ahhoz egy Habonyarpinak lenni, hogy valaki megerezze/megertse, hogy ebbol a homoerotikus szituaciobol, nem lehet jol kijonni. Igy csak hulyet csinalhat magabol valaki. Kulon konnyebbseg, ha valaki ezen mar tul van...

Es meg akkor is, ha nem szamitom azokat akik egyszeruen csak bologatnak Viktor minden okorsegere, kell lennie olyan figuraknak, akik finoman vagy esetleg karcosabban de szembesitettek Orbant az otlet visszassagaval.

Megis Orban ateroltette, vagy eppen bevallalta (mas altal kenyszeritve) ezt a bohoc jelenetet...

MIERT???
@csutkababa: Hát legyen, nem tudom máshogy értelmez azt a kijelentésed, hogy fel kellett volna lépni ellene. Bezzeg ezt valahogy a szent elnyomott jobbágyokra nem alkalmazod. Ott is a "burzsujok" a bűnösök, mert elnyomták a népet, de ha fordítva van akkor meg az elnyomott a hibás, mert nem lép fel.

A pofátlan kettős mérce.
@simple observer 1.0:
nem lehet, hogy Lázár valamit tud Orbánról?
@csutkababa: Ne haragudj, nem akarlak megbántani, de nem vagy értelmiségi.

Nem érted a történelmet.

Tényleg nem érted, hogy talán az igazi gond, hogy kiírtottuk az elit, nemesi réteget és zsellérekből, bányászokból próbáltunk professzorokat, ORVOSOKAT, cégvezetőket, állami vezetőket kreálni. Szerinted ez sikerülhet ? :))

Miközben ez a réteg nyugaton átalakült egy hazájához hű, vállakozói réteggé, akik tudod embereket juttatnak munkához, ja és hídat építenek meg tudományos akadémiát meg múzeumot.

Szerinted Demján, Csányi, Rudas, Wáberer mikor fog bármit is építeni ?

De Te vagy a legjobb példa.

Egy a magántulajdonából kisemmizett idős, beteg néniről így írsz.

Szerintem ma elveszik a lakásod, a szüleid lakását, a munkahelyed, megvernek és kiraknak az alföldre egy csűrbe.
Annyira megtenném veled fél évre... Olyan kiváncsi vagyok, hogy mit éreznél és meg tudnál e bocsájtani annak a rendszernek aki ezt tette veled.

Továbbá szíves figyelmedben ajánlom, hogy a fejlett nyugati országok nemesei is így viselkedtek anno.
És mi lett belőlük :) Szégyeld magad... :(
@Interlock: Azért írtam, mert a baloldalról valahogy csak az avós fiúk jutottak eszébe, meg a vörös brigád. Ne engem ekézz ezért, mert számon kértem a kiegyensúlyozottságot.
@csutkababa: Na, ő nem jutott eszembe.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: A padlássöprő Nagy Imre. Most komolyan?! :)))))))))
@röhögő: Na látod, csak magad ellen beszélsz.

Egy szemüveges, öltönyös, 38 éves nagyvállalati igazgató vagyok.

Operába, hangversenyre járok.

Feleségem, gyerekem van. Bejártam a világot.

A Te stílusod és trágárságod téged minősít.

Ellenben kérlek add meg a fészbuk oldalad hiszen úgy illik csak csúnyán beszélni egy felnőtt férivel, ha nem névtelenül teszed.

Szóval komolyan kérlek, mutatkozz be vagy pedit be kell látnod gyáva vagy. :)
@yatumux: nocsak.
"akiknek kedvére van eme stílus"
Amikor a nagy emberek pökhendi módon leszarják a kicsiket, akkor a kis emberek csúnyán beszélnek. Egyetemi tanárnak tetszik lenni? Filozófia? Nincs több kérdésem.

"miattatok van ilyen helyzetben ez az ország"
20 éve dolgozom, tanulok, nem lopom a villanyt / gázt, tisztelem a másikat és a másét. Ha emiatt jutott ilyen helyzetbe az ország, majd erőt veszek magamon, és holnaptól mindent a korábbival ellentétesen csinálok.

"Kádár apátok által kitermelt selejt"
Itt mentél túl messzire.

"Én a magam részéről börtönbe zárnám Dániel Pétert"
Csak azok nem zárják börtönbe, akiknek valamiért érdekük, hogy szabadlábon legyen. Ezek nem mi vagyunk, ebben biztos lehetsz; ha kételkedsz, talán olvass régebbi bejegyzéseket.

"Ha nem értitek még, hogy ennek az országnak BÉKÉRE van szüksége"
Mi értjük. Ki is forradalmárkodik, meg szabadságharcol folyamatosan, ki mutogat saját országában másokra, hogy ellenséget mutasson a hívőinek?

"attól hogy másképp látjuk a dolgokat, mást szeretnénk, más vallásunk van, más a nemzettudatunk még mindenkinek van helye és joga ebben a hazában"
És ehhez mindössze be kell fognunk a pofánkat, vagy jobban járunk, ha egyenesen éljenezzük a rendszert?

"Még szerencse, hogy a Blog író és a többi trágár, szerencsétlen egy törpcsek kisebbség nagy hangú és frusztrált és magánéletében ill a saját életében sikertelen figura"
Még szerencse, hogy ilyen kiváló nyilvántartásból dolgozhatsz, az meg külön szerencse, hogy általánosítani sosem szoktál.

"Azért egy kicsit titeket is szeretlek"
Nem muszáj. Nézhetnéd az EB-t is helyette. Azokat, akik ott küzdenek (mi több, hódítanak), mi is szeretjük, de téged ezek után nem lesz egyszerű.
@röhögő: Amúgy kedves Röhögő.

Attól, hogy Te nem érzed jól magad - nyilván magánéleti gondjaid vannak- attól még nem biztos, hogy ezt szét kell fröcskölnöd...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Az előbb soroltam, csak nem figyelsz.
Elnéztél afelett, hogy ha felróvod Hornnak a múltját, akkor nem lehet csak úgy egy másik mondatban méltatni Nagy Imrét annak múltja nélkül.:D De ha újra kérdezed akkor is azt a három nevet írnám. Károlyi, Horn, Nagy.:P
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Keves izé... Vladys ezt hogy kell kimondani szóval milyen lencsés ?
@yatumux: Ez még senkit nem tett értelmiségivé...:P
De facebook oldalt kérni csak akkor illik, ha be is mutatkozol. Ezt pont egy nagyvállalati igazgató tudhatná, hogy névtelenül nem illik más oldalán csúnyán beszélni.;)
@yatumux: Az anonim fajta.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Akkor Horthy, Szálasi szint elfogadható nemzeti hősnek?

Ja amúgy Hitler többet tett ezért az országért mint Károlyi. :)
@yatumux: Tévedsz faszfej! Nekem remek életem, klassz családom, kényelmes jól fizető állásom van. Qrva nagy, saját családi házban élek Buda egyik legdrágább területén. Engem az zavar hogy ilyen pökhendi barmok mint te, megszavazzák ezt a hatalommániás törpét, aki szétbassza az országot és ezáltal a fiam jövőjét a hazájában. Aki meg fogja találni a jó életet, mert minden országos matek verseny döntőjében bent van, csak sajnos valószínűleg jól fizetett mérnökként nem a hazájában. És ez nagyon szomorú. Mert az itt élned s halnod kell sorait jó hazafiként nem tudjuk beteljesíteni, ami az ilyen ostoba köcsögöknek köszönhető mint te.
@Interlock: "akiknek kedvére van eme stílus"
Amikor a nagy emberek pökhendi módon leszarják a kicsiket, akkor a kis emberek csúnyán beszélnek. Egyetemi tanárnak tetszik lenni? Filozófia? Nincs több kérdésem.

Nem csupán nagymamád szájon vágna mert egyszerűen nem beszélünk csúnyán.

Mellesleg röviden leírnád, hogy mit élsz meg azalatt hogy "a nagy emberek le... a kicsiket"
Miért kellene veled törődni ? A Te dolgod, hogy képezd magad, szeresd a párod, a szüleid, dolgozz, sportolj, adózz, és boldogulj méghozzá jókedvűen.

Nagyszüleim szerint egy uriember nem panaszkodik, ja és a pokolban is úr.

"kihúzza magát, mosolyog, előzékeny és a jövőbe tekint" nekem bejön. próbáld meg te is
@yatumux: Baromkám! Én egy 50 éves 30 éve harcművészetekkel foglakozó 90 kilós ember vagyok, jobb ha nem ismersz meg engem! :-))
@csutkababa:
"nem lehet, hogy Lázár valamit tud Orbánról?"

Na de ennyi mindent?!

Mert hogy felfele bukik, meg ertheto. De ez a szinjatek, mar kicsit sok....
@simple observer 1.0: eddig is a "tenyerén hordozta" Lázárt, legalábbis nem sok olyan nyilatkozat keringett a neten, ahol valaki szó szerint azt ígéri nagy nyilvánosság előtt, hogy valamiért akár Orbánnal is szembe megy (párttámogatás, mint legfrisebb téma). Ha feltételezem a lehetetlent, vagyis azt, hogy Orbán érzi már saját kiöregedését, érzi azt, hogy a jövőben új erőre, másféle ravaszságra lesz szükség, akkor ami Hódmezőn történt, az akár ugyanaz is lehet, mint Észak-Koreában volt: utód-kijelölés. És akkor nem nekünk szólt, hanem a Fidesz mögött álló gazdasági-szellemi bázisnak, hogy tudják, hogyan álljanak hozzá Lázárhoz.
Az a kérdés, mennyire fájhatott ez párton belül egyeseknek.
@simple observer 1.0: Szerinted Hódmezővásárhely adósságának mekkora része ment a Fidesz választási kampányba? Nem tűnik fel az összefüggés hogy a Fidesz sok érinthetetlen felső vezetője olyan város polgármestere amelyeknek hatalmas adóssága van?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Arra viszont tényleg kíváncsi lennék, hogy miért érdemel Horn kitüntetést? Mert részt vett egy színdarabban?
@yatumux:

Csodálatos eszmefuttatás. Te vagy a legnagyobb fake nick az utóbbi időkben.

Folytasd, mulattatsz.

Megjegyzem miután foggal körömmel véditek a komcsi besúgókat, és továbbra is Pozsgay faszát szopjátok, nektek Kádár termékeire hivatkozni meglehetősen kontraproduktív. Ez már próbálkozásnak is béna, de legalább röhejes.
@röhögő: Nem úgy értem. Elhiszem, hogy BMW és hogy buda. De nem ettől úr az úr Te tsatshi :)

De miért Orbán hibás a fiad jövője miatt ?

Csak 1 mondatban írd le.

Igen és mutatkozz be kérlek. Lehet hogy közös ismerősünk is van :) bejelölhetlek a fészbukon ? :)))

Nézd. A saját boldogulásodért Te felesz.

Egy pici tapasztalatot szerezhetnél az USA-ban.

Megértenéd amit mondok. De Kádár alatt szocializálódhattál szóval nem fogsz változni.

Van egy jó hírem. A fiad nem érti miről beszélsz. Én nem értem. Egy nyugati sem értené.

Tudom. Nemrég beszélgettem pld az angol nagykövettel és amerikai vezető üzletemberekkel. Lehet, hogy van egy pici igazságom... :)

Szóval a neved kérem :)
@yatumux: Miért van az, hogy ti úriemberek a személlyel szerettek vitatkozni, és nem az érvekkel?

Nálam ez valahogy proli szokásnak tűnik, de ma is tanultam valamit.
@röhögő: Van egy nagyon rossz hírem.

Én egy 38 éves 90 kilós a harcművészetekkel 25 éve versenyszerűen űző férfi vagyok.

Ezek sorrendben, Box, Thaybox, Kyo. Fullkontakt.

Többször megtámadtak már. Csak sírás lett belőle. De uriemberként közben is vigyázok. Semmi törés, semmi komoly sérülés.

Szerinted ? :)))

Mégis meg szeretném tudni a neved :)))

Nem bántalak ne félj :)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Fontos az érv is de az lehet relatív-nem úgy a személy.
Belemenős egy provi ez az xyz, vagy micsoda.
@yatumux: Tehát ha számodra nem elfogadható személy mondja, akkor a tartalma hazugság lesz?
@simple observer 1.0:

Látom nem értesz a spindoktorsághoz, és nem vágod mit jelet Csodálatos Gesztus osztani a népnek.

1: Cél: példát mutatni a népnek. Lázár János - elvileg - népszerű városvezető, ezért fel lehet használni arra, hogy gesztusértékű megjelenéssel legyen kormányzati munkára fogva. Mintha lenne hozzá köze a népnek.

2: A szimpátiatünti elmaradása és a hangoskodás pedig csak azt mutatja, ezt bizony alaposan elmérte a habonyárpi. Pedig nagyobb összegben fogadnék is rá, hogy a szimpatizánsoknak lefoglalt fő hely direkt azért lett lefoglalva, hogy a számításba vett ellentüntetők ne férhessenek a városháza közvetlen közelébe. Ezek után a tény, hogy ember nem akarta Lézert éltetni és maradásra bírni különösen kínos.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nem is tudom. Sutyorognak valamit a minisztersége idejéről, valamit vagdosott, de lehet hogy még pufajkás korában vágta a szalonnát. Meg azt mondják, hogy azért nem volt rossz miniszterelnöknek sem. Persze lehet hogy ezek csak holmi mszp-s hazugságok.:P
@Interlock: "akik ma nyugaton a legnagyobb adakozók, azoknak nem ritkán a felmenőik voltak a legnagyobb harácsolók " :-). Igen. Új áhisztokráciáánk alakuló félben, igaz a nagyapa 6 elemis ávéhásként kezdte a harácsot.

@csutkababa: Sajnos nagyon is jól látod. Csak két oldal van. Fent és lent.

Reformáció és polgárosodás, igen "kéz a kézben járnak" ha hagyják. Nálunk sajnos sikerült visszaszorítani a reformációt.

Még a fent és lent-hez. Egyetlen baloldali ideológia van ami eddig nem bizonyíthatott, az anarchizmus. Ha van izmus, amit mindenki csépel és csépelt (kapital, nemzetiszcial, internacional), akkor ez az. Nem kicsit csúsztatva összemossák a terrorizmussal, vagy a randalírozással holott erről szó sincs.

Ha van benne "terror", akkor az az, hogy nem engedné a monopóliumokat. Pl. a bankmonopóliumot, vagy a szerzői jogokat.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Most így nem ugrik be egy sem, de ha kisegítenél, megköszönném.

Teleki Pált is hozhattad volna példának abból a korból.
@Fabius: "Röhelyes, béna" mi ? :)

Nem tanítottak meg, hogy ha nem értesz egyet valamivel akkor vitatkozz.

Lehet hogy még tanulunk is belőle.

Amúgy felfigyeltél arra hogy milyen csekély kompromisszumkészség van a beírókban ?

Nem egy közös nevezőt, vagy mások érveinek megismerése miatt írnak be.

Úgy érzem ez valamiféle konfliktus terápia. :)
Szerinted tényleg a politikusok a hibásak ? :)
@röhögő: @Interlock:
Felreertettetek.

A kerdesem nem a felfele buktatasnak szol, hanem a szinjateknak, a legenykeresnek.

Ertem en, hogy miert kell koromszakadtaig vedeni az esztergomi Meggyest peldaul.
Ugyanakkor nem hiszem, hogy Lazart nagyon be kene mutatni a "Fidesz mögött álló gazdasági-szellemi bázisnak", merthogy mar joideje frakciovezeto es gyakori mediaarca a Partnak. Tovabba az elmult 2 evben a holdudvar-szitu is alaposan megvaltozott.

Korabban valoban masok nyultak Viktor (es a Fidesz) hona ala, de mara maganak a Fidesz ZRT-nek van olyan hatalom a kezeben, amely lehetove teszi szamukra, hogy Demjant rendszeresen csukloztassak, Csanyit epp Lazar oligarchazza le, vagy eppen Szelessel mar a kutya se foglalkozzon.

Eppen ezert nem ertem. Simicska ugyanis Viktorral volt orszagos cimbora mar jo ideje nem Lazarral. Mar '92-ben is a szekhazpenz arrafele ment...

Es megis. Orban aki sajat kacsalabonforgojaban castingolta a parlamenti kepviseloit, most eloadja ezt a szanalmasan nevetseges produkciot...

Itt valaminek lennie KELL a hatterben!!!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Tehát az államadósság csökkentése nemzeti hőssé tesz valakit? Viktornak mikor állítotok szobrot?
@Interlock: "Vagy félnek. Közelebb lépni ahhoz, akit eddig minden lehetséges fórumon nyíltan utáltak, .."

Szerintem is félnek, de szerintem inkább attól, hogy egyszer kiderül, milyen sötét és embertelen erőket szolgálnak.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ezt meg honnan vetted?! Te tényleg nagy hazafinak tartod azokat a tömeggyilkosokat?! Ennél többen néztem ki belőled.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Mi itt kiemelkedő baloldaliakról beszélünk. Nem holmi nemzeti hősökről. Jól néznénk ki, ha Nagy Imréből nemzeti hőst faragnánk.:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem tartom annak, csak te hozzájuk hasonló figurákat akarsz hőssé avatni, gondoltam őket is éljenzed. De úgy látszik nálad csak a baloldaliak férnek át a szűrőn.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Én is felfigyeltem erre a rossz szokásra. A válaszom NEM.

Aki hibázik az felelős, aki jót tesz ez dicséretes. Legyen az bármilyen pártpolitikus vagy akár magánember.

De az egyik legfontosabb hibára tapintottál rá igazad van. Ha objektíven tudnánk gondolkodni sokkal békésebb lenne ez az ország.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nagy Imrét te hoztad fel, tehát minek hoztad fel?

Másfelől Horn azért kiemelkedő baloldali alak mert csökkentette az államadósságot?
@simple observer 1.0: Kampányfogás, ne feledjük el, hogy sok éve fidesz bázis volt lázár városa. Most orbán megszabadítja őket tőle, félő, hogy félidőben még ellenzéki ülne bele a polgármesteri székbe. Az azért elég kellemetlen lenne viktornak és a fidesznek. Előrevetítené mi vár rájuk 2 év múlva.:D
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Leírom mégegyszer, jelentős, nagy baloldaliakról beszéltünk. Nagy Imre balos, Horn is balos. Amúgy mi bajod van azzal, hogy csökkentette az államadósságot?! Az elmúlt 12 évben ő volt az egyetlen akinek ez sikerült. Sőt, 1978 óta ő csökkentette, a többiek növelték. Ha ez nem tesz ma Magyarországon egy politikust naggyá, akkor áruld el, hogy mi?!
@yatumux:

Arra figyeltem fel, hogy mint minden rendes fake nick te se a poszt tartalmával vitázol, az érvkészleted nulla, cserébe a kommentelőket baszogatod.

Ebben az esetben én nem vitatkozom. De.

1: táncoltatlak amíg a többieket szórakoztatod,
2: ha meguntalak mész a levesbe.

Esetleg még az lehet, hogy belinkeled a faszbúk profilodat, megcáfolod, hogy egy ostoba troll vagy, ismerősnek jelölünk, emberszámba veszünk, és még az Operába is elmegyünk veled.

No, igazgatókám, mi legyen?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Az illetőnek be is mutatkozom. De neked is ha szeretnéd :)

Tényleg nem illik csúnyán beszélni.

Mikor tettem ?
Kedves Komodói!
Te vagy az egyetlen, akinek a posztjait olvasva a legnagyobb baromságon, méltatlanságon és pofátlanságon is könnyezve fetrengőzök a röhögéstől, na persze nem de facto, hanem csak úgy elvben. Ez is kiváló lett.
@yatumux: elhiheted, hogy nagymamám szájon vágott, amikor kellett, de azt is meg tudta ítélni, mikor kellett. Tudod, mi nem voltunk úriemberek, nem kötötte gúzsba a szánkat az, hogy olyasminek mutassuk magunkat, amik nem vagyunk. Idézhetek tőled egy úriemberest?
"Kádár apátok által kitermelt selejt"
Nagyot nőttél ezzel a szememben, mit ne mondjak.

"Miért kellene veled törődni ? A Te dolgod, hogy képezd magad, szeresd a párod, a szüleid, dolgozz, sportolj, adózz, és boldogulj méghozzá jókedvűen."
Nem kell velem törődni, megoldom az életemet. De látod, választ is adtál arra a kérdésedre, hogy mit értek a kisember leszarásán: ezt. Törődjön mindenki magával, fizesse az adót szorgalmasan, és legyen vidám akkor is, ha netalán szopatják. Mert mondjuk nincs melója. Vagy ha van, annyit utazik érte naponta, mint a munkaidő. Meg mire asztalra ejti a fizetését, el is van költve. Meg ha a gyereke jövője is el van már költve. Meg ha minderre nem értelmes magyarázatokat kap "fentről", hanem azt, hogy kuss, állj be a sorba, így lesz, és kész. Vagy még ennyit se, mert kit érdekel.

Nagyjából egyidősek vagyunk, velem ellentétben te, mint igazgató, komoly hatással vagy mások életére, láttál világot, operát, és még a zenét is szereted. Nos, én meg Móriczot szerettem, mert megmutatta, hogy úrnak úr volt mind, de tiszteletreméltó ember alig volt köztük. Az én főnököm sokkal inkább úriember, mint te, mert bár életstílusotok hasonló, a te mondataidat ő sosem írta volna le, pozíciójával, bejárt helyekkel dicsekedni, vagy azok által tiszteletet ébreszteni eszébe sem jutna.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Rendben akkor elfogadható nagy baloldali személyiségnek Horn. Azért mert csökkentette az államadósságot. Tehát Viktor is elfogadható? Abba most nem megyek bele milyen áron tette.

Ilyen érdemei mondjuk Horthynak is voltak, sőt jóval több. Egy félfeudális rendszerből csinált valamennyire normális 20. századit. Úgy, hogy közben az ország nyögte az I. vh-s károkat. Tehát ebben az értelemben Horthy jóval nagyobb formátumú politikus mint Horn.

Hoztad még Károlyit is, aki háború közepén leszerelte a hadsereget, persze ő megint elfogadható, de Horthy az nem.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Telekivel nincs baj. Ha jól rémlik béke - barátsági - megnemtámadási - kölcsönös segítség nyújtási, vagy valami hasonló szerződést írt személyesen alá a jugókkal, ehhez képest nem sokra rá megkapta ukázba, hogy meg kell támadnunk Jugoszláviát.

Nyilván azért is, mert aláírta, meg azért is, mert pontosan tudta, hogy itt léptünk egy olyan (tév)útra, amin azóta is járunk.
@csutkababa: De szórakoztató figyelni a reakcióit. És edzésben tartjuk legalább, dolgozzon meg a pénzéért. Baranyát gyalázza azzal, hogy odavalósi sváb lyánykának adja ki magát. Várok végre egy baranyait, aki ezt kikéri magának!

Amúgy igen, - én stílgyaknak hívom,mert - teszteli az itteniek és más blogok tűrőképésségét. De valóban erősen túloz, talán akarattal.
@Fabius: Écsapám. :)

Attól, hogy írsz egy blogot még nem leszel Cézár :)

Tudod milyen hatalomittas volt ez a beírásod ? :) Aha. szóval ez olyan mint aki agresszíven vezet. Ott is azt hiszi hogy a kocsi a saját testének része és ha megelőz valakit akkor úgy érzi győzött... :)

1. Mi az a "táncoltatlak" mit jelent ?
2. Mi az a mész a levesbe. Kitiltasz ? jaj ne ! lécéléci akkor Te fogsz győőőzzniiii :((

Ne beszélj mások nevében.

Nos én kb 10 esetben adtam meg a nevem.

Tudod mi lett ? kussolás. Senki nem adta meg a sajátját. Te is azért írsz anonim mert valami bénahuszár lehetsz így azonbnan döntőbíróként tetszeleghetsz. Ennyit a személyeskedésről.

Témára visszatérve.
Az zavar benne hogy érzelmes és személyeskedő.
Számokat, adatokat, érveket, megoldásokat írj annak van értelme. Plusz légy pozitív, korrekt, nagyvonalú, érett. Köszi Fabius fő elnök Úr ! :)
@épészmérnök: pont szöget is ütött a fejembe, hogy néhány kommenttel feljebb azt feszegettem, Stefi anyázása miért nem tud igazán felmérgesíteni senkit, és hogy mennyivel fárasztóbb, és olykor bizony dühítőbb is olyan emberekkel vitázni, akik érvelnek, de meggyőzni nem hagyják magukat.
Erre, basszameg, megjelenik egy...

Központ: ez se lett túl jó. Tessenek már olyan embert küldeni, aki belemegy abba a játékba, miszerint "tudjuk, hogy egyesek nem értik ezt az intézkedést, de lássuk csak, miért is szükséges, és hogyan lesz eredménye".
@csutkababa: Mert a mélyükön ennyire kisszerűek a sok s-sükkel, y-okukkal th-jukkal,előnevükkel. Esterházy nem Orvbán-imádó, sőt, nincs szüksége erre. Van egy szint, ahol ez az uborkafapotyadék, mint imádat tárgya már kurvaciki, sőt röhejes. A nagyinál még nem. Ő ennyire nemes csak...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Azért van bőr a képeden, Hornt hortyhoz hasonlítani! Még jó hogy nem szálasihoz...
A wiki a barátod, nézd meg, miért tartják itthon, külhon nagy formátumú politikusnak Hornt.
Ami hortyt illeti, egy háború porig rombolta országban bármit építeni, nem egy nagy mutatvány. Ennyi erővel Rákosiékat is lehetne méltatni, hogy milyen gyorsan újraépítettek mindent a háború alatt. Mégsem mondanád rákosira hogy nagy politikus volt... Ugye nem?!
Ami az összehasonlítást illeti sántít, mert sajnos horty írta alá a zsidótörvényeket, vitt bele vesztes oldalon a világháborúba, ami lerombolta mindazt ami miatt te nagy formátumú politikusnak tartod, ráadásul említhetjük a zsidók, cigányok elhurcolását. Szerintem horty nem ér fel hornnal. Horn későbbi tetteivel jóvátette a pufajkás múltját. horty viszont a későbbi tetteivel tette semmissé a háború előtti tetteit... Mármint ha kiválogatjuk az antiszemita törvényeket, meg az egyéb emberiség-emberiesség elleni tetteit... Szóval horty egy szégyenfolt marad a történelemben. Akire azért kell emlékezni, hogy soha senki ne tehessen mégegyszer olyanokat mint ő, és sose kelljen átélni azokat a dolgokat amik neki köszönhetően rémálommá változtatták az országot.
Hát ennyit horty nagy formátumáról.
@rdos: Akkor miért lett felhozva?

"Vagy talán csak emlékeztetni kell téged horty-ra, szálasira, gömbösire? Ők jobboldaliak voltak, és nem váltak a haza dicsőségére."

Ennél a résznél?
@Interlock: De écsapám ! Abban a korban minden nemes olyan volt ! :) Megvolt a történelmi szerepük. 45 után belőlük lett volna a nagypolgárság és a nagyvállalat tulajdonos. Mit csináltunk. Elkergettük őket.

Meggyőződésem hogy a legnagyobb problémánk:

A zsidó polgárság kiírtása, a sváb parasztság, polgárság kitelepítése, a magyar polgárság, parsztság, nemesség elüldözése.

Mi maradt a zsellér, a proletár.
Hidd el komoly szellemi deficitünk van...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

A tipikus kettős mércéd.

Hornnál, Károlyinál csak a jó, csak a szép. Bezzeg ha Horthy szóba kerül akkor ott csak a rosszat szabad nézni, meg az amit elért amúgy nem jelentős, de bezzeg Horn.

Tud kettőnk közül én elítélem Horthy, ahogy Hornt is. Te viszont éljenzed Hornt és elítéled Horthyt, ez pedig minimum egy kettős mércére utal.

"külhon nagy formátumú politikusnak Hornt."

Kossuthot is annak tartják, sőt sokan Viktort is. Sőt még olyanok is vannak akik Hitlert hatalmas hadvezérnek tartják. Ez nem jelent semmit.
@yatumux: Ahogy téged olvaslak, egyet kell értsek. Tényleg komoly a deficit...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Igen, erre a részre gondoltam.

Közöm nincs a születési kiváltságokhoz, nem ezért érveltem a "ledarált" nemesi és polgári Magyarország értékei mellett (elismerve hibáikat is, pl. "dzsentri urambátyám"-ot).
@yatumux: "Tényleg nem érted, hogy talán az igazi gond, hogy kiírtottuk az elit, nemesi réteget és zsellérekből, bányászokból próbáltunk professzorokat, ORVOSOKAT, cégvezetőket, állami vezetőket kreálni. Szerinted ez sikerülhet ? :))"

Te se nagyon érted a történelmet. A francia forradalom óta (tudod, szabadság, testvériség, egyenlőség) az emberiség is tudja, hogy a születési előjogok prioritása a kontraszelekció melegágya,lett légyen szó akár nemesi, akár vagyoni születési előjogról. A valódi teljesítményekre képes gazdasági, tudományos, művészi elit bármilyen megnyirbálása persze visszavethet egy országot, de a helyzet az, hogy a zsellérekből, bányászokból, vagy azok utódaiból igen kiváló, tehetséges emberek is kerültek ki, akik megmutatták, hogy ha a társadalmi mobilitás lehetőségei adottak, akkor a tehetség utat tör magának. (A gazdaság embereiről azért nehéz beszélni, mert tudjuk, hogy a politika erre a területre erős ráhatással van. De volt azért itthon pl. Bábolna, vagy a győri Rába, ilyesmik.)
A nemeseket meg hagyjuk a fenébe, igen ritka kivétel az, aki a hazája javára is cselekedett (Széchenyi). Gondolj csak az igazán nem rossz szívvel emlegethető Esterházyakra, akiknél Haydn csak egy szolga volt a többiek között.
Bibónak van egy nagyon jó mondása ezzel kapcsolatban:
„a modern demokrácia végeredményben a polgár, a műgonddal alkotó ember életformájának a győzelmét is jelenti a magát hatalmi helyzetekben kiélő, reprezentáló arisztokratikus ember felett”
@rdos: Tehát akkor mi is a baj Telekivel, hogy bele illik ebbe a csoportba:

"horty-ra, szálasira, gömbösire? Ők jobboldaliak voltak, és nem váltak a haza dicsőségére.""
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Van aki karizmatikusnak tartja viktort... Én nem, szerintem átlátszó mint az üvegpohár, meggyőző, mint egy bot, de ettől még van aki igen.
Te nem tartod Hornt nagy politikusnak, hogy miért, az nem ismert előttem, de én igen. Becsülöm azért amit miniszterként tett és amit miniszterelnökként. Sokan vannak így ezzel. Itthon is, külföldön is.
Minden jogom megvan éljenezni Hornt és elítélni Hortyt. Ezt hívják véleményszabadságnak, manapság csak ehhez van jogunk, ráadásul a reakciódból ítélve még egyet is értünk hortyt illetően.;)))
@yatumux:

Eltévedtél kisfiam. Gondolom a gondos nagymama elfelejtett szájon vágni, ha:

1: vendégségben a kanapéra szartál,
2: elfelejtettél bemutatkozni mielőtt ordítva követelted ezt másoktól, majd felszólítás után nem mondom meg, bibibí-ztél, mint egy óvodás.

Tanulság: ha majd nem trollként viselkedsz nem fogsz trollnak látszani, és nem így fogunk kezelni.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ahogy nekem jogom van elítélni téged azért mert Horthyt elítéled Hornt meg éljenzed.

Mondjuk ez rád rohadtul jellemző:

Baloldalt állandóan felmagasztalod a jobboldalt meg állandóan lenézed.

De végül is akkor egyetértesz azzal, hogy a holokauszt tagadás büntethetőségét el kell törölni?
@yatumux: Mondjuk, a Demján épített momentán. A Kogart múzeumként valamit visszaszolgltat a népnek Kovács Gábor parasztgyerekből bankár vagyonából.

Legfeljebb te nem jártál ott a Müpában, az egyéni szoc. problémád...
Hatalmas színészek jöhettek elő a csűrből a színpadra, filmvászonra, nagy orvosok és másféle tehetségek, akikhez hasonló szellemi kapacitásúak a mai orvbáni tanügyi ámokfutásban esélytelenek és el fognak sikkadni. mert a szülőknek nem lesz pénzük kitaníttatni őket, állami segédlettel, ahogy pl. Orvbán és bandája minden hátszelet megkapott az államtól.
Te mit tudsz a neked nem tetsző kommentet beíróról és az ő szellemi kapacitásáról? Vigyázz, egyszer még rászorulhatsz...

A nénitől elvettek dolgokat, amiket az ő ősei meg másoktól zabrált el. Ahogy Csutkababa leírja, nem a szenespincében kezelte, hanem nagypolgári lakás elegáns bútorai közt tehát valamit visszaszerzett mégis. Esetleg nem kastélyban úrnősködött a hölgy negyven évig, cafat élet, elismerem! De akkor hisztizzen Orvbán apukánál, aki rendszerhű párttikárként ezzel egyet érthetett eléggé.
@yatumux: Azért merengj egy fél percet azon, a zsidó polgárság kinek a bögyét nyomta oly nagyon?
@Fabius:
"Látom nem értesz a spindoktorsághoz, és nem vágod mit jelet Csodálatos Gesztus osztani a népnek."

Spindoktorokkal a legkozelebbi ismeretsegem a Two princes.
www.youtube.com/watch?v=wsdy_rct6uo
Meg satyot is vettem ilyet...

Amugy nem, nem ertek hozza. Ugyanis nem latom, hogy ekkora orbitalis baromsagot, hogyan is probalHAT egyaltalan valaki kimagyarazni. Mert nyilvan ugy vagsz bele egy ilyen sztoriba, hogy van egy forgatokonyved, hogyan forditod hasznodra a dolgot. Es eppen ez a gondom, hogy egyszeru paraszti eszemmel nem latok egyetlen olyan forgatokonyvet sem, amivel ez a produkcio eladhato a zembereknek.

Ennel meg a kolbasztoltes, vagy a disznotorozas is ezerszer vallalhatobb.

"1: Cél: példát mutatni a népnek. Lázár János - elvileg - népszerű városvezető, ezért fel lehet használni arra, hogy gesztusértékű megjelenéssel legyen kormányzati munkára fogva. Mintha lenne hozzá köze a népnek."

Az elvvel nincs is gond, ezt sokszor sokan eljatszottak/jatszak. Am az aranyokkal megis van valami problemam. Ha teszem azt Ader hazaudvarlasa kozben jart volna kanosszat, akkor meg azt mondom, hogy volt egy alap feszultseg a ket figura kozott, es megiscsak a koztarsasagi elnokrol volna szo (akinek elodjet ugyan egy kepeslap kuldesevel valaszttatta meg).
Masreszt nem mindegyik faltoro kosa jart ilyen jol. Pelda ra Repassy, aki egy idoben az eyik legaljabb, mocsok volt. Neki mas sors jutott. Sokaig alamerult, es meg most is "csak" allamtitkar.
Es bar teny, hogy az utobbi idok "amortizatorait" rendre felfele buktatja, de sem Semjen, sem Navracsics korul nem volt ekkora felhajtas.

Ilyen sulyu "gesztusra"(?) legutobb a Torgyaneknal tett latogatasara emlekszem.

"2: A szimpátiatünti elmaradása és a hangoskodás pedig csak azt mutatja, ezt bizony alaposan elmérte a habonyárpi. Pedig nagyobb összegben fogadnék is rá, hogy a szimpatizánsoknak lefoglalt fő hely direkt azért lett lefoglalva, hogy a számításba vett ellentüntetők ne férhessenek a városháza közvetlen közelébe. Ezek után a tény, hogy ember nem akarta Lézert éltetni és maradásra bírni különösen kínos. "

Nem tudom biztosra irni, de nem lennek meglepve ha lenne, egy kozvelemenykutatasuk Lazar helyi kedveltsegerol(?). Ha jol emlekszem korabban ritkan lehetett ilyesmirol olvasni valasztasi idoszakon kivul is...
Egyetertek felveteseddel, de szerintem pusztan "kiszoritosdit" jatszottak. Vagyis szerintem szo se volt semmilyen szimpatiatunti szervezeserol. A Fidesz riadolancan keresztul napokkal elore le lehetett (volna) zongorazni, hogy egy ilyen rendezvenyen hanyan jelennenek meg. Te is irtal a bekemenetre szervezett buszokrol. Ez pedig megiscsak ugyszolvan hazon belul lett volna, ahova egyszeruen csak elsetalnak a helyi ultrak.

Es bar nem igen vetik fel blogokban ezt az egest, hogy a szimpatiatuntetesen SENKI nem jelent meg, de meg mindig jobban el lehet utni a fiaskot, azzal hogy igazan nem is szerveztek, mintha tenyleg megjelent volna 4-5 rajongo...
Vagyis LATSZATNAK is jobb, ha csak kiszoritosnak adjak el.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: JA annyit még hozzátennék, hogy a te értelmezésed szerint Horthy jóval nagyobb formátumú politikus mint Horn. Mivel jóval többet tett le az asztalra. Persze ha a negatívumait nézzük akkor egyértelműen egy elítélni való, de ugyebár azt Hornnál se nézzük.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ééééén?! Lenézem?! Dehogy nézem le a jobboldalt. De hadd ne kelljen már dicsérgetnem hortyt csak azért mert most divat a hozzá hasonlókat dicsérgetni, szobrot avatni, újratemetni. Ettől még nem lesznek jó emberek, jó politikusok meg hasonlók. Hidd el, kun béláról, rákosiról sincs jobb véleményem mint hortyról.
De neked, mi bajod Hornnal?!
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Amúgy igen, el kellene törölni, ahogy a kommunizmus bűneit tagadást is. Mert ez nem jó válasz erre. Mert vagy meg tudjuk tanítani a gyerekeinknek ezek miért rosszak, és hogy igenis megtörténtek, vagy az egészet b*szhatjuk.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": 56'-os szerepe, részt vett a kommunista diktatúrában, eljátszotta a felszabadítót, ez által szerzett népszerűséggel miniszterelnökké választatta magát, ahol egy rohadtul elcseszett privatizációval körű-belül kiárusította az országot, majd mai napig kb megmentőként állítja be magát.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"Kampányfogás, ne feledjük el, hogy"

Epp fentebb fejettem Fabiusnak velemenyem hasonlo temaban.
De azert ilyen eros felszopast egyetlen emberenek se adott elo. Sot a tobbseguk meg maguk orulhetnek, hogy benyalhatnak Orbannak.

Vagyis szamomra ez a "gesztus" egy erosen eltulzott dolog volt, foleg ha figyelembe vesszuk, Viktor korabbi gyakorlatat. Es ezert nem ertem, hogy MIERT ez az eltulzott produkcio...
@yatumux: Eme csodálatos ismerőseid mind elalélnak Orvbántól? Szegélyesen gratuláltak neked hozzá?

Egy ilyen vagyoni helyzettel rendlekező ember mit írkál itt, ahelyett a háromnapos ünnepre elhúzna valami tiptop balatoni nyaralóba vagy külföldre?
Nekem nincs hová mennem, na ja itt az akolmelegben kérődzök. de Te nagyon szerencsés??
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Kiváncsi lennék hogy miből gondolod, hogy egy antiszemita, országát háborúba hajszoló, polgárait önként vágóhídra hajtó háborús bűnöst nagyra tartanék....
@yatumux: egyezzünk ki abban, hogy nem vagyok "écsapád", mert ha az lennék, ezért a nyegleségért úgy felrúgnálak, hogy mire leesel, éhen halsz. Viselkedj úriember módján, ha már annak hiszed magad.

Megkérdezném, mit tettél, vagy teszel-e bármit a komoly szellemi deficit csökkentésére. Vállalatodnál van-e nyelvoktatás, tanműhely, támogatsz-e a kötelező adón felül olyan iskolákat, melyekben a te vállalatod utánpótlását is nevelhetik? Adakozol-e kórházaknak, közintézményeknek, ezzel is elősegítve az ittmaradt zsellérek, proletárok testi és lelki fejlődését? Részt veszel-e a közéletben, megpróbálsz-e minden lehetségeset megtenni azért, hogy a zsellérek és proletárok hada legalább szembesüljön saját elmaradottságával, segítesz-e nekik abban, hogy könnyebben megtalálják a kitörési utat?
Mielőtt megkérdeznéd, hogy miért pont neked kellene ilyesmiket csinálnod, megmondom: mert nálad, és a hozzád hasonló tőkéseknél van erre pénz, kapcsolat, befolyás.
Te jössz.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Szerintem pontosan hogy nem illik be az általad emlegetett csoportba.

Két okból. Mert amit megígért, azt be kívánta tartani. Másrészt pontosan látta, hogy az addigi, jórészt diplomáciai útról letértünk. Egy felvállalhatatlan köztörvényes rabló útra.

Jól elkanyarodtunk Lázárlandtól, de nem venném egy kalap alá az általad említetteket. Nem mellékesen ahogy az átkosban sem volt, ma sincs nagy mozgástere külpolitikánknak belpolitikánknak. Horthynak egy hangyányival talán még több volt.

És még egy utolsó off.

Szerencsések azok a népek akik a feudalizmusból úgy tudtak a polgárosodáson keresztül a jól működő népképviseleti demokráciába eljutni hogy közben nem kellett irtaniuk egymást. Sajnos nekünk nem ilyen történelem jutott.
@simple observer 1.0: Te és az nem lehet - konteozzunk!! - hogy veszélyesnek tartja a hajtányságát, de nem ő akarja kinyuffantani, hanem ilyen pszeduóhatalmat hazudva ráereszti az irigyek csürhéjét... Ami mindenhol van és működik. Így a piszkos melót nem neki köll majd elvégezni, de mivel most a megszokott közegéből kiszakította, így azért védtelenebb Lézerkénk. Blokkolhatja valaki.
@Fabius: Hogy beszélhetsz így, egy szemüveges, 38 éves nagyvállalati igazgatóval, aki még értelmiséginek is tartja magát?!:D:D:D
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Azt láttuk, meddig hajolt Hitler előtt. Horn előtt meg a németek hajlongtak.

Ja és habtiszta érzelmű újratemetett, a friss kötelező olvasmány: www.stop.hu/kulfold/nyiro-jozsef-dicshimnusza-goebbelsrol-es-a-nemet-katona-hosiessegerol/1044382/
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Abból, hogy egy hazaáruló, diktatúra kiszolgáló, demokrácia ellenes embert annak tartasz.

@rdos: Csak te azt írtad, hogy kihagyta Telekit ebből, ezért csodálkoztam.

"Szerencsések azok a népek akik a feudalizmusból..."
A franciák se ilyenek (sőt hozzájuk képest kismiskák vagyunk), mégis jól elvannak.
Idézek:[..G"Nyírő József 1941. november 4-5-6-án a Keleti Újság hasábjain tette közzé cikksorozatát, amelyben beszámolt a hitleri birodalomban megrendezett weimari írókongresszusról. Nyírő így áradozott Goebbelsről: "Most már tudom, hogy ki vagy! Németország szellemi életének vezére, a világégés kellős közepében, amikor hazája dicsőséges harcát vívja, édes anyanyelve tisztaságától borul el. Ez megmagyaráz mindent: azt is, hogy ki Josef Göbbels Reichsminister, és hogy miért ilyen nagy és legyőzhetetlen Németország!" Nyírő így áradozott Goebbelsről: "A német ifjúságnak és népnek ez a büszkesége nemcsak nagy, hanem jó ember is, akit nemcsak kell, hanem szeretni érdemes is!"

Összenő, ami összetartozik.
@a szív fészkei: Pont arra próbálok rávilágítani, hogy Hornt kiemelni, mint a baloldal hősies, nagy formátumú politikus ugyan annyira visszás, mint Horthyból jobboldalon a hőssé avatás.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Pont úgy beszélek ahogy a felnőttek szoktak egy késsel játszó, okoskodó, kamuzó kamasszal:

indafoto.hu/yatumux

Igazgató urak telcsivel fényképezik az ereklye kiskést. Hogyne. :-)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ebből a logikából kiindulva, te is nagyra tartod Horn Gyulát. Hiszet egy antidemokratikus, hazaáruló, stb embert nagyra tartasz...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem, nálam Horn Horn, Horthy Horthy, és egyiket se szeretném ha hősként, a nemzet nagy politikusaként, példaként tartanának számon. Persze tenni nem sokat tudok ellene, csak felhívom a figyelmet, hogy nem kell egyiket sem éljenez. Ahogy általuk el nem követett bűnökkel sem kell őket vádolni.
@yatumux: És hogy van a vállalatod most, így az Elkúrás Második Évében? :D
@Fabius:

Ya, ez a yatumux valami raj trikós-cigány? Szóljál! :D
megragadnám az alkalmat (és kimennék pössenteni) és küldeném a nótát jancsibá'-nak

totalcar.hu/magazin/velemeny/2011/02/09/jani_jani_kellett_ez_neked/

szóljon a nóta, zengjen a dal:

www.youtube.com/watch?v=gJTU0qnZyIQ&feature=fvsr
@Fabius: LOL. Ez nagyon tetszik.:D
De te meg goni vagy, hogy nem hiszed el, hogy egy igazgató urak nem telcsivel fényképeznek ereklye kiskét. A kiskésit neki:D:D
@simple observer 1.0:

Ezt az egészet ott szúrták el, hogy szerintük Lézer tényleg népszerű és szeretett vezető Lázárhelyen.

Pedig nem.

De, ha az embereket kérdezed - mivel az önkormányzat a legnagyobb munkáltató a környéken, és a nyilvános fekete listára is egy perc fölkerülni, pluszbónusz aki Lázár ellen szólt, az kidoboltatták névvel címmel a helyi újságban - mást fognak mondani.

Ilyenkor meg kiderül a valóság.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ebben egyetértünk. Egyértelműen nagyszabású és kárt nem okozó politikusunk volt egyáltalán? Jó, Széchenyi talán, az meg bele is őrült.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ha legalább már odáig eljutott volna, de élek a gyanuperrel, hogy egy fehér szeméttel van dolgunk, akinek még küzdeni kell, hogy trikós cigány lehessen.:D
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ahogy eddig nyilatkoztál róla, hogy micsoda újjáépítő meg hasonlók, az azt mondja, én nagyra tartom hortyt... meg írtál is olyat, hogy nagyra tartod, nagyobbra mint hornt....
@Fabius: Ennek fényében még szebb, hogy jelszava a BÉKE.
@Fabius: Erre írta Peni tegnap, hogy kicsináljuk az újonnan jöttet... ;-DDDD
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Én nem vádoltam senki politikust olyannal amit el nem követett. Persze míg ki nem derül addig nem mondhatok olyat, hogy viktor kecskékkel üzekedik, mert nem tudjuk igaz-e vagy valótlanul vádolom. :D
Valószínűleg Lézerjancsi csak így vállalta az újdonsült szerepet, hogy Viktorka megcsinálja neki ezt a cirkuszt. Mert ugye egyszer még lesz másik kormányunk, de polgármester akármeddig lehet ő. Kell a népszerűség.
Viktor meg megcsinálta neki, mert nagyon el akarja vinni a frakcióvezetői posztból Lézert, mert már túl sokat szerepel, lassan a mestere fölé nő, jó lesz eldugni kicsit a szemek elől. A hírekben szinte minden nap Lézert hallottuk már egy ideje, és ugye az ember népszerűségének majdnem mindegy hogy jó vagy rossz színben, csak beszéljenek róla. Egy ilyen posztból meg általában felfelé vezet az út, nem lefelé.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ezeknél ez szériatartozék a farzsebben, mint a nyeles fésű + szájszag ellen a spray? Csajozni ezzel mennek?
@a szív fészkei: Ez nem kicsinálás, hanem beavatási szertartás. Nem ugyanaz.:D:D
A Horn-Horthy vitához. A normális emberek mindig és alapos okból jobban becsülnek egy reálpolitikust. Horthy nem volt az, buta volt, korlátolt, jellemtelen és gyenge. Minimum a német megszállás idején le kellett volna mondania, az országnak ezzel tette volna a legnagyobb szolgálatot.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

pedig nem akartam ma már visszajönni, mert folyton itt ragadok, de visszaolvasva ezt a majmot: kár lett volna kihagyni. Szinte láttam magam előtt, amint szemüvegben, aktatáskával a kezében szétkaratézza a mobiltelefonjával a támadó jakuzákat a Queen Elizabeth II óceánjáró hangversenytermében, hat csemetéje biztatása közepette. (90 kilósan!) :DDD

papirmozi.blog.hu/media/image/SorKalman_PM4.jpg
(Göndöcs Gergely rajza)

:DDD
@Fabius: Eldják a kést- tudod pénzért és oda rakják fel a képet :)

Nem játszanak, eladnak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Dinamikusan növekszi, a luxus szektor még jobban megy.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ő máshogy látja.

@yatumux: remélem,a válság nemv eti vissza a bizniszt a késfronton. Én pl. cipőfotókat rakok fel a vaterára: mind márkásak, jók, még olcsón is adom és nem veszik!!!!!!!!!!! :-( Idézem szó szerint hazánk távol élő nagyját, Rodeot: brühühühü.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hát hová mennél?! Itten vagyok és te máris elmennél. Ez most nagyon rosszul esik nekem.:((((
De előttem is hasonló kép bontakozi ki olvasván kommentjeit.
@yatumux: A luxuscikkek mindig mennek. Az nem gazdaságfüggő.:D
Fűegér, Fabius, Interlock.

Dumálhattok, de amint valaki ilyen proller stílusban nyilatkozik, trágárkodik onnan már nem komoly felnőtt ember.

Tőletek ugyan nem fejlődik, szépül ez az ország.

Ugyanis a trágárság, a puffogás, az okoskodás nem visz előre.

De mondom olcsóbb mint egy terápiás foglalkozás.

És olcsóbb mint utazni, dolgozi, tanulni.
@a szív fészkei: Nem arra értem, hogy ne okozzon kárt. Hanem a negatív tettei (Széchenyinek is biztos volt ilyen) múlják alul jóval a pozitív tetteit.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Egyértelműen kiforgatod a szavaim.

Igen, újjáépítő volt, ez tény. Mellé jött a többi szarsága. Az, hogy elismerek egy tényt nálam nem egyenlő az éltetéssel. Viszont látom nálad honnan jön ez a dolog. Inkább letagadod az igazságot, mert csak akkor lehet valakit utálni. Na ebből lesznek a történelem hamisítások.

"az azt mondja, én nagyra tartom hortyt."
Azt mondtam a te logikád alapján. Vagyis, hogy egy pozitívum (államadósság csökkentése) miatt lehet valakit éltetni. Én erre mondtam ha Horthynak kiragadjuk egy tettét (modernizáció) akkor egy jóval nagyobb politikusról beszélünk.

Mint továbbra is mondom, mind a két embert a teljes egészében kell vizsgálni, és ezek alapján egyik sem tisztelendő, követendő ember. Főleg nem nagy formátumú politikus.

Mivel is vádoltam Hornt ami nem igaz?
@yatumux:

Gondolhattam volna.

Meg a HVG-is írta, hogy a luxusipar esett vissza a legkevésbé... :DDD
@a szív fészkei: De visszaveti. Most az Ebay talán bejön. Sok kés van otthon és nincs hely :)
@Fabius: Tudod mennyit ér egy Kanetsune Blue steel damaszkusz ? :) Kamasznak arra nincs pénze Fabius amice :)
@yatumux:

*ásít*

Gondolom az ország a bicska íbéjen árulástól majd felvirágzik. Matolcsynak szóltál? Mert erre ő még nem gondolt.
@simple observer 1.0: Nem kell hogy udvaroljon bárkinek is, hogy elkérje lázárt. Akinek marha nagy szívességet tesz azzal, hogy előrébb lép a szamárlétrán. És lézert kb annyira érdekli, hogy mi lesz ezentúl vásárhelyen, mint engem a futball eb.:D:D Semennyire. Más magyarázatot nem találok, mint félnek, hogy egy kb 8 éve fideszes város elbukik. Az nagyon csúnya beégés lenne és nem jó üzenet a pártnak.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Na, csak ne tessék megsértődni, úgy elhanyagoltátok a klubszobánkat, hogy úgy kellett az archívumból visszabogarásznom! :(

@yatumux: Fejezd már be, mert pelepisilek a gatyámba! :D

(Segítek: biztos kommentelnek ide néha igazgatóurak is, de ők - veled ellentétben - nem órákon keresztül magukról pofáznak.)
@a szív fészkei:
"Te és az nem lehet - konteozzunk!! - hogy veszélyesnek tartja a hajtányságát, de nem ő akarja kinyuffantani, hanem ilyen pszeduóhatalmat hazudva ráereszti az irigyek csürhéjét... Ami mindenhol van és működik. Így a piszkos melót nem neki köll majd elvégezni, de mivel most a megszokott közegéből kiszakította, így azért védtelenebb Lézerkénk. Blokkolhatja valaki. "

Par eve ezt logikus felvetesnek tartottam volna, mert valoban folyamatosan versenyeztette spanjait.
Am ebben a ciklusban Lazar blokkolos esete, vagy az "annyit is er" szovege sem volt eleg nagy ahhoz, hogy bukjon. Plagi bacsit meg majdnem kimostak a teljesen tarthatatlan helyzetebol.
Vagyis ahhoz, hogy Lazart valaki megbuktassa, valami igazan utos dolgot kene irigyenek viritania.
Vegul pedig meg ugyis ott az utolso fazis. Vagyis valaki akkor bukik, ha Orban elengedi a kezet. De akkor akar nehany ora alatt, mint Plagi ba.

A dolog szepsege ugyanakkor eppen az, hogy Viktor eseteben a teljesen agyament forgatokonyveket sem lehet kategorikusan kizarni, igy aztan akar meg tokeletesen igazad is lehet...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Horn egyik vonása az államadósság csökkentés. Mellette szerintem, akad még pár.
De ezt te nem akarod elismerni. Előítéletes vagy vele szemben, mert a múltjából ítélsz a későbbi tetteire. Nem azt nézed, mit tett 1988-89 óta, hanem megragadtál '56-nál.
Ez ugyanolyan rövidlátás, mint nálam az, hogy nekem nagy imre padláslesöprő marad, még '56-os tettei ellenére is.
De legalább én tisztában vagyok azzal, hogy hol kellne el egy kis szemüveg.:D
\o/ megvilágosodtam, ez a tanítónk Boli álnéven, és most tesztel minket :-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nekem van mentségem, költözködtem, örültem hogy ha eldőltem a fáradtságtól ágyra dőltem.:D A mai nap az első olyan nap, amikor végre van időm bekapcsolni a gépet.
A többiekről nem tudok.:( Mindenki szétszóródott?! Elhagyták az egyházat?! Most mikor két új film jön ki Cht-tól?! Talán csalódást okozott az istennő?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Szerintem Boli kb tizedjére nézi meg a Hófehér és a vadászt:D:D Nem ér ő ránk...:((
@yatumux: "ost az Ebay talán bejön. Sok kés van otthon és nincs hely :)"

Még sok ilyet, depis vagyok.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Na még egyszer Teleki Pál, aki szerinted "diktatúra kiszolgáló" volt, ha jól értettem érvelésed és ezért megvetni való gazember? volt.

Formailag népképviselet volt a monarchiában a kiegyezés után. Milyen demokrácia volt az? Olyan látszat demokrácia.

133-napos vörös terror, fehér terror, intervenció után a frissiben alakult, és történelmi határainál nem kicsit kisebb területű Magyar királyságban volt parlament? Volt. Milyen demokrácia volt az? Olyan látszat demokrácia.

1948-tól volt parlamentünk? Volt. Milyen demokrácia volt az? Olyan látszat demokrácia.

Módszerváltásunk után szintén volt, milyen, olyan látszat demokrácia. Autokrácia is fokozódik rendesen.

Horthy időszakában a nemesség próbálta kiváltságait megtartani? Nem is kicsit sikeresen. Próbálta az akkor még szerves fejlődésben lévő polgárságot elnyomni? Ellenkezőleg. Egyáltalán nem. Elnyomta a nincstelen tömegeket? El. A tehetséges szegény gyerekeket mégis felkarolta, mert tudták, attól hogy szegény, még magyar. Ettől még egy autoriter, nemzeti, keresztény és revizionista bel- és külpolitika mentén szerveződő, de fejlődő Magyarországot akartak és részben csináltak is. Egy sokak szerint halálraítélt (tengerpart nélküli, eszetlenül megkurtított) Magyarországot kaptak és amíg meg nem támadtuk a jugókat gyarapították is. Mindezt kevesebb idő alatt, mint ami módszerváltásunktól napjainkig eltelt.

Visszatérve Telekire, ő abba született bele hogy gróf. Számomra esetében fontosabb, hogy ember tudott maradni, és amikor már nem tudott ember maradni, távozott.

Lehet Teleki Pált szeretni, lehet megvetni, azt azért figyelembe kell venni, a dolgok nem kétbitesek, nem "fekete-fehér"-ek, hanem szürkeárnyalatosak.
Direkt most megnéztem: van egy "Takarel" márkájú ollóm, nagymamámtól kaptam, legalább ötven éves, mindent ezzel vágok.
Vajon mennyit érhet? :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"biztos kommentelnek ide néha igazgatóurak is"

67 alkalmazottal már annak számítok, vagy arra még gyúrni kell? :-D
A kitűnő poszthoz:
– Itthon vagy-e, Lázármester?
– Itthon vagyok, csak most jöttem!
– Eressz által az önkormányzat kapuján!
– Nem eresztlek, mert még rád dől!
– Ha rám dől, majd megragasztyuk.
– Mivel tunnád ragasztani?
– Gyűrű gyönggyel, gyöngyharmattal!
– Honnan veszel gyűrű gyöngyöt, gyöngyharmatot?
– Simicska adná jobbkezéből.
Nem értem a fanyalgásotokat.
Miért baj az, hogy megjelenik a kormányzati retorikában, a népi hagyományok ápolása? A lányokat például kikérték annak idején a háztól. Viktor csak transzformálta a népszokást, a XXI.-ik század elvárásai szerint működő Magyarország igényei megfelelőségének okán. A fijúkkat is ki kell kérni, nincs ebben semmi különös. Az igazi csúsztatást a dologban, implicite a sajtó követte el, mert kihagyta például a tudósításokból, hogy a bozonsuszterré avanzsált Kusza Szem taktikai atombombája is robbant Vásárhelyen. A non-kormányszimpatizánsok, nem azonosultak a kapitány által tolmácsolt alföldi parasztokat célzó üzenetével, ezért nem tetszésüket fejezték ki a kormányzati mantrával kapcsolatban. Azé’ volt némi fújjolás, mer nem bírták a mondókáját Gyugyónak, ami a cár atyuska látogatásából kifolyólag ’lejött’ nekik:
„Áfa cuka funda luka,
Funda kávé kaman duka.
Áf(a), cuk, funda luk,
Funda kávé, viktor dug.”
Már csak arra kíváncsiak az eltartóik (mi), hogyan sikerült a nász iccaka?
Remélem semmi gixer nem jött közbe, és János kissebbségi érzésektől mentesen foglalja el a pozícióját. Unjuk már a folyamatos sokkokat, kellene végre pici nyugalom. Remélem ez bekövetkezik, ha az elnök úr is áldását adja a frigyre:
„Ekete-pekete cukota pé,
Áder-páter noma né,
Csiszli já, csiszli jé,
Pom pó dé.”
(Galántai járás; Gágyor 1978: 66)
Kedvelem a mondókákat, bocs ha csavartam rajt’
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Leírtam a 88-89-es tetteit. Egy visszaállított kerítés átvágása nem tesz senkit nagy politikussá.

Az államadósság csökkentése:

1, Viktor is megtette. Még sem tartom nagy formátumú politikusnak.
2, Ez azért elég kevés, hogy valaki kimagaslóan jó legyen. Vagy ha elég akkor rohadt nagy szarban vagyunk.
3, Az ár amit fizettünk érte számomra nem elfogadható. Elverni a vagyont mindenki tud, ehhez nem kell nagy tudomány. Lásd jelenlegi kormányunk. Remélem náluk sem rovod fel a MNYP pénz benyúlását, hisz államadósságot csökkentettek belőle.
@Fabius:
"Ezt az egészet ott szúrták el, hogy szerintük Lézer tényleg népszerű és szeretett vezető Lázárhelyen.

Pedig nem. "

Ez igy ok, de ha egyebkent a logikad kovetjuk, amivel egyebkent egyetertek, akkor eppan az jon, amit felvetettem: Vagyis ha szolnak a riadolancon a fix embereiknek, akkor azok bizony meg jelen helyzetben is siman kimentek volna "szimpatiatuntetni". Mert inkabb gondoljanak roluk az atlagemberek akarmit, mint sem, hogy kihuzzak a gyufat a hatalomnal...
@Knósszosz: Megvilágosodtam! Kormányunk ezzel akarja bevezetni, hogy engedélyezni fogják az egyneműek házasságát!:D
Más magyarázat nem lehetséges.:D
@yatumux: egyetlen kérdésre sem válaszoltál, pedig megtehetted volna, de igazad van, hogy is mertem kérdőre vonni egy igazgatót. Sokunkat érdekelne egy-egy komolyabb gazdasági szereplő véleménye, de ha nem adja, hát nem adja.
Tegye fel e-Bay-re.
Úriember...
@rdos: Te nagyon félreértesz. Én arról beszélek, hogy Telkivel semmi baj nem volt.

Csekk leírta, hogy Horthy, Szálasi. Te meg leírtad, hogy kihagyta Telekit.

Én erre reagáltam.
@Knósszosz: "bozonsuszterré avanzsált Kusza Szem"

Vedd tudomásul, hogy kurvára irigy vagyok, amiért nekem ilyenek nem jutnak eszembe :-(((
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Viktor manapság akkor tud, mikor minden kormánytag csendben marad vagy ő kezet ráz Barrosoval és jó az árfolyam... Viktor nem csökkent, csak ha kurva nagy mázlija van és jó az árfolyam akkor egy adott időpillanatban kevesebbnek látszik...
Attól még nagy politikus. Nem szeretem, pokolba kívánom, de vannak kvalitásai (nem judt eszembe mik, de kell hogy legyen, ha kétharmadnyi szavazót át tudott vágni...:D). De az is biztos, hogy sosem a gazdaságpolitikája miatt fogják nagyra tartani, vagy mert demokratikus vezető...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Boli egy "picit" komolyabban nyomja ennél :-))

indafoto.hu/tag/machaerophorus

Kisgyerek nagyon elmérte hova jött :-)
@Pistie:
Mara a Fidesz mogott levo penz (Pl Simicska) inkabb kotodik Orbanhoz, mint Lazarhoz, es ha Viktor ki akarna torni a nyakat, akkor irodhatna barmikor egy cikk a MN-ben, mint a majdnem Ader-buktato anno.
Azota is csak tippelik, hogy Viktor volt a hatterben....
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Akkor ezen elmélet alapján nagy politikus volt Horthy meg Szálasi is. Sokan pokolra kívánták őket is.

Azért az államadósságnál nézz körül a 98-02-es időszaknál is.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"Más magyarázatot nem találok, mint félnek, hogy egy kb 8 éve fideszes város elbukik. "

Ezt mar en is felvetettem korabban, de akkor konyorgom ne hulyet csinaljon magabol, hanem igerjen munkat!
Vagy ne adj Isten teremtsen par szazat....
Annal jobb kampany nem igen kene.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Bármely közgazdászt megkérdezel, azt fogja mondani, hogy a 97-98-as gazdaságpolitikai döntések hatottak. Egészen 2004-ig tartott a gazdaság lendülete, azaz a bokros csomag eddig tudta finanszírozni az esztelen 4 éves költekezést... Majd 4 év stagnálást követően jött a válság. :D
Szóval viktor nem azért csökkentett, mert tudta mit csinál, csak a horn által elindított folyamatok hatottak.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Bocs, pillanatnyilag magasabb az államadósság, mint 2010 áprilisában volt.
@simple observer 1.0: Munkahelyteremtősdi igéretének még egy újszülőtt se dőlne be. De úgy képzeli, hogy személyes jelenléte, hogy megtiszteli személyével őket, az hatni fog.
Hacsak tényleg nem az egyneműek házasságát készíti elő.:D
@Fabius: :D Fura, pedig olvastam, de nem emlékeztem rá. Az eljutott, hogy cégtulaj vagy, de az nem, hogy ilyen sok alkalmazottad van.:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Tipikus kettős mérce.

Az MSZP csak a jó, a FIDESZ nélkülük semmit sem ért volna el.

@déjá vu39: Nem a mostanira gondoltam.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"Megvilágosodtam! Kormányunk ezzel akarja bevezetni, hogy engedélyezni fogják az egyneműek házasságát!"

Es a KDNP-t nem is kerdeztek ez ugyben?!?!
Lesz meg itt koalicios feszultseg, amikor a KDNP utcara viszi ultrait.. ;)
@épészmérnök:
Paligáztalak?
Ha egen, az csak a véletlen műve. Általányosan olvasni járok ide, de két napja nem olvasok végig mindent. Pedig mindig...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ez nem kettős mérce cicám. Tény. Ahogy az is tény, hogy Chikán távozásával a józan ész távozott. 2000-től az agyatlan pénszórás vette kezdetét, amiből a szocik is kivették a részüket vastagon. Aztán nem igazán csináltak semmit, hogy felfelé menjünk, hisz leírtam 4 év stagnálás nem hízelgés. De amit mégis összeraktak Bajnaiék (tényleg, ő baloldali:D), azt már rég lerombolták viktorék. Ez viszont tény, nem pedig elfogultság.
@Fabius: tudom, és a stílusa is határozottabb, de mertem nagyot álmodni, és kellően komolynak lenni, a tisztelt vezérig.úrhoz :-D
Igazából nem mi voltunk hanem Pestről jöttek a mocskos bolsi bérencek adta hírül a helyi rádió.
Nálunk 1 ember próbált egyszer tüntetni Lázár ellen, 1 óra múlva a fogdában volt, persze azt mondták nem azért.
Persze ez örömteli esemény hiszen Lázárt ismerve akkor fogja hátba szúrni Orbánt ha elfordul, mert ő jobban vágyik a hatalomra, és így jól járunk mert Orbánt egyszerűen imádja a nép, Lázárt pedig nem biztos hogy elfogadják.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"De úgy képzeli, hogy személyes jelenléte, hogy megtiszteli személyével őket, az hatni fog."

Ehhez legalabb egy parhuzamos univerzumban kene elnie.
@Knósszosz: "Paligáztalak?
Ha egen, az csak a véletlen műve. Általányosan olvasni járok ide, de két napja nem olvasok végig mindent. Pedig mindig..."

Hát itt már mindenki paranoiás? Drága Knósszosz, szükimú, dehogy! Télleg jó volt a bemondásod!
@simple observer 1.0: Ő ott él. Egy másik, alternatív univerzumban, ahol az itteni tettei miatt imádják. Csak az a gond, hogy a kettőt összekeveri.:D:D
A kdnp pisilni se megy ki az engedélye nélkül, nemhogy tüntetni. Pláne, hogy tudják az ultrák is, ezt senki se fogja nekik finanszírozni.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ah, szóval mindent Hornnak köszönhetünk, mert elverte a Magyarország vagyonát?

Az tényleg érdekes, hogy baloldaliaknál kiemelsz egy jó tulajdonságot, és amiatt tartod őket jónak, még jobboldaliaknál kiemelsz egy rossz tulajdonságot, és amiatt tartod őket rossznak.

Ha mindent egy ferde, kettős tükrön keresztül nézel, akkor eléggé torz képet fogsz kapni a világról.Persze ha téged nem zavar ez a hamis kép az a te bajod, viszont én jelzem, hogy ne a valóságot nézed. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Miért is? Mert nem fekete-fehérben látom a világot? És mert egy velem valamilyen szinten egy oldalon álló embert elítélek akárcsak egy ellentétes gondolkodásút?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: "Ah, szóval mindent Hornnak köszönhetünk, mert elverte a Magyarország vagyonát?"

Annak vajon mi az oka, hogy a derék, becsületes mdf-kormánynak sehogysem jutott eszébe meghozni azt a privatizációs törvényt? Hány évet piszmogtak vele? Kettőt? Hármat? És ez alatt mi történt? Csak a teljes cukor-vertikumot b...ták szét. Biztos volt más is, én csak arra emlékszem, hogy a kínaiaknak köszönhetjük, hogy nem fagytunk meg. Az állami áruházakat villámsebesen bezárták, a butikokban aranyárban lehetett mindenütt ugyanazokat a kabátmodelleket kapni és kizárólag középméretben. A kínai pufidzsekik és mumbucok nélkül megvett volna bennünket az isten hidege.
@T.Jani: Foldidkent bizonyara jobban ismered a mi Janinkat...
A sunyi Orbán banda nem fogadta a rokkantakat!
A tüntetők képviseletében Simó kifejezte őszinte reményét, hogy válaszolni fognak a petícióra, ugyanis – mint ahogy azt kifejtette – immár két hónapja várnak a rokkantak arra, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek velük a kormány képviselői.

A múltbeli kapcsolat-felvételi próbálkozásokról az MSZF elnöke elmondta: amikor a miniszterelnöknek írtak, akkor először Soltész Miklós államtitkárnál kötöttek ki, majd végezetül egy főosztályvezetőnél, akinek viszont érdemi hatásköre nem volt ahhoz, hogy tárgyaljon velük.

Azt szeretnék elérni, mondta Simó Endre, hogy vonják vissza a tavaly év végén elfogadott rokkantellátási törvényt, valamint az úgynevezett új komplex felülvizsgálási rendszert. Ezek ugyanis súlyosan sértik a rokkantak érdekeit – tette hozzá. Simó Endre szerint tüdőrákos embereket képeznek át, akik néhány napra rá meghalnak, és az ilyen esetek megtörténtét listával tudja bizonyítani.

Elmondta: helyes az a kormányzati szándék, miszerint ki akarják szűrni az álrokkantakat, de hogy csalónak és visszaélőnek minősítenék az egész rokkant társadalmat, elfogadhatatlan. A felülvizsgálatokkal azért van baj, mert féllábú embereket is behívnak és ez összességében embertelen – adott hangot véleményének a Szociális Fórum elnöke. Szerinte olyan felülvizsgálati rendszer kellene, mely kiszűri a csalókat és a visszaélőket, viszont békén hagyja azokat az embereket, akiktől most elveszik a nyugdíjjogosultságot.

Emellett helyesli azokat a kormányzati kezdeményezéseket Simó Endre, hogy aki dolgozni akar, annak nyugdíj helyett munkát adjanak, viszont nem hiszi továbbra sem, hogy ezt „egy tüdőrákos emberrel” meg lehet csinálni. Rendkívüli körültekintést és humánus megközelítést tart szükségesnek a Magyar Szociális Fórum elnöke a felülvizsgálatnál - tette hozzá.

A Századvég felmérésével kapcsolatban, miszerint a társadalom kétharmada jónak tartja, hogy átalakítják a rokkantellátás rendszerét, Simó Endre elmondta: a rokkantakat nem kérdezte meg senki, tehát nem hiszi, hogy ez a felmérés mérvadó volna, a hitelességét pedig megkérdőjelezi.

Simó Endre leszögezte: a harcot nem adják fel, és kiállnak a rokkantak emberi jogaiért - a Szociális Fórum a Szolidaritással együtt továbbra is támogatni fogja őket.

Sunyi, aljas, tetű banda!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"A kdnp pisilni se megy ki az engedélye nélkül, nemhogy tüntetni. Pláne, hogy tudják az ultrák is, ezt senki se fogja nekik finanszírozni."

Tudom, de azert olyan szivesen megneznem, ahogy Palffy, Semjen meg a tobbi vezeruru, szaggatja fel az utburkolatot...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Nocsak. VAgyonelverő. De ezt tette antal is és orbán is. Ők is privatizáltak...

Tényleg érdekes, ahogy rövidlátóan a baloldalban csak és kizárólag a kommunizmust és 56-ot látod, míg a jobboldalban a ....... a..... mittomén milyen pozitívumot látsz.
Az én világképem köszöni szépen jól megvan a valósággal, reálisan nézi azt. Ez már több, mint amit te elmondhatsz magadról.

Ha úgy tetszik, igen Horntól származnak azok a jó dolgok, amik a gazdaságban megestek. Hisz csak ő volt elég tökös ahhoz, hogy a népszerűséget beáldozza a gazdaság helyreállításáért. Ez már jóval az általad idealizált orbán felé helyezi.
@épészmérnök: Tehát az MDF töketlensége indok az ország vagyonának elverésére. Remélem az MNYP lenyúlást is ilyen lazán veszed.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Fekete fehérben látod a jobb és baloldalt. A baloldal a rossz, aki kommunizmus bűnéért hetediziglen felelős és 56-ért is, kit érdekel, hogy később többet tett az országért, mint 89 óta a többi miniszterelnök?! Elítélsz másokat aki nem ért veled egyet. Ha valaki az általad elítélt politikust megbecsüli, azt elítéled... Hidd el, tudom mit beszélek, vitatkozom veled egy ideje.
@simple observer 1.0: Csak ha a burkolat alá borospalackokat rejtesz...:D:D De ahhoz nem kell melegházasság törvényesítése:D
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: "Tehát az MDF töketlensége indok az ország vagyonának elverésére."
Ezt a következtetést miből vontad le?

Mindössze annyit akartam mondani, hogy a nemzeti vagyon elpancsolásának folyamatából kiragadni egy embert, és őt megtenni bűnbaknak nem biztos, hogy korrekt eljárás.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Azt hiszem kettőnk közül nem én voltam az aki a sovinizmust minden áron a jobboldalra akarta verni.

"Tényleg érdekes, ahogy rövidlátóan a baloldalban csak és kizárólag a kommunizmust és 56-ot látod, míg a jobboldalban a"

Úgyhogy az ilyen kijelentésedit hanyagold, főleg, hogy nem is gondolom így, sőt már másik (neked) leírtam, hogy vannak pozitív tettei a baloldalnak amiket elismerek (pl szekularizáció), persze te még egyszer sem írtál semmi pozitívumot a jobboldalról. Nem is várom el.

"Az én világképem köszöni szépen jól megvan a valósággal, reálisan nézi azt."
A jobbikosok is így gondolják. Természetesen a kettőtök közötti hasonlóság nagyon erősen felmérhető. Kijelöltök embereket akik szentek, akiknek mindent köszönhetünk, akiknek csak azért vannak hibáik, hogy valóságosak legyenek. A másik oldalt meg egyszerűen szívből utáljátok.

"Ez már több, mint amit te elmondhatsz magadról."

Végül is jogos. Nem éltetek egy szemét embert, habár a realitás azt követelné, hogy álljak be a sorba bégetni, mert ebből előnyöm származik.

"Hisz csak ő volt elég tökös ahhoz, hogy a népszerűséget beáldozza a gazdaság helyreállításáért."
Állíts neki szobrot, ha ekkor ember volt, legyőzte a gonoszt, dacolt az igazságtalansággal, megmentette a hazát...
Mintha egy jobbikost hallanék. :)

"De ezt tette antal is és orbán is. Ők is privatizáltak..."

Egyiket se tartom sem nagy formátumú politikusnak, se jó embernek.
Persze a példádból egyértelműen kimaradnak a baloldaliak. Csak a jobboldal a szemét, csak a baloldal a jó, csak az MSZP.
@épészmérnök: Lehet, de megállíthatta volna. Tehát semmi képen se lehet nagy formátumú embernek nevezni, meglátásom szerint.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Egyszer sem mondtam olyat, hogy a baloldal bűne a kommunizmus. Már megint haluzol?

Igen, van egy ember akinek bőven van vaj a füle mögött, te meg élteted. Ez ellen szólalok fel.
Ha idejönne valaki és elkezdené magyarázni, hogy a Jobboldal legmeghatározóbb, legnagyobb formátumú politikusa Horthy igen elküldeném melegebb éghajlatra.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Azt azért eldönthetnéd, hogy egy balliberálist most balra, vagy szélsőjobbra sorolsz. Mert ez így marha zavaró. Megsúgom, kb annyira vagyok jobbikos, mint te kommunista... te az ilyen sértegetést hanyagolhatnád, meglátod, ugrásszerűen javulna a kapcsolatunk. Attól is, ha figyelmesebben olvasnál, mikor azt veted alaptalanul a másik szemére, hogy nem kritizálja a baloldalt. Ma már többször megtettem. Nézz utána. De te hol kritizáltad a jobboldalt?! Mert az, hogy orbánt kritizálod, akit nem is tartod jobboldalinak nem egészen kritika...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Miért ne tehetném meg, hogy éltetem Hornt?! Azért mégsem Horty, akármennyire is szeretnéd egy lapra hozni őket. Ezzel együtt kell élned, hogy akár tetszik, akár nem, hogy Horn pályafutása utolsó szakaszában kitett magáért, és jóvátette azokat a hibákat/bűnöket amiket korábban elkövetett.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
"Csak ha a burkolat alá borospalackokat rejtesz"

Lehet benne valami. Annyit meg azert az egesz nem er, hogy ilyen speci "jatszoteret" csinaljunk nehany embernek.
Mertha ugyan 2 kezem nem is elegendo, de valszeg 3 szamjegy sem szukseges az ultraik megszamolasahoz.
@simple observer 1.0: Majd megkérjük a közgépet. Simicska biztos olcsón megszámolja, ha nem kérünk csak 10 métert...:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Azért tettem Orbánt jobbra, mert te annak tartod.

Horthy egy balfasz volt, már leírtam. A Jobbik egy idegbeteg párt. Követőinek összesen nincs még 500 IQ pontja se. A legnagyobb részt Gábriel meg a hasonlók adják ki ebből a kevés számból is. Ezt is leírtam már.
Mit szidja még a jobboldalban? Az értelmetlen individualizmust? Múltkor veszekedtem egy gyökérrel aki majdnem a teljes szocdarwinizmus t magáénak tudta (dögöljön éhen aki nem olyan fasza mint ő). Elítélem a fasizmust (már ezt is leírtam többször). Mit írjak még? Most komolyan?

Tőled viszont mikor fogok olyat hallani, hogy ez meg ez volt a jobboldal érdeme?

"Azt azért eldönthetnéd, hogy egy balliberálist most balra, vagy szélsőjobbra sorolsz. Mert ez így marha zavaró. Megsúgom, kb annyira vagyok jobbikos, mint te kommunista..."

Nézd az már többször kiderűlt, hogy nem ismersz szavakat.

Viszont úgy látszik az "olyan vagy mint" kifejezést sem ismered. Nem jobbikos vagy, hanem olyan vagy mint ők. Úgy viselkedsz. Fentebb leírtam miért. Az olyan édes mint egy kismacska se azt jelenti, hogy macska. Puha mint a baba bőre sem azt jelenti, hogy baba. Azt hiszem még sorolhatnám.

Most már értem miért hívta magad ringyónak. Elnézést, azt hittem ismered ezt a kifejezést. Remélem segíthettem a magyar nyelv mélyebb megismerést.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Tehát a magyar vagyon elverés, vagy ha jószívűek akarunk lenne akkor a tétlen végignézése jóváteszi a bűnöket?

Viktorból egy szentember lesz. :)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: "semmi képen se lehet nagy formátumú embernek nevezni, meglátásom szerint."

Ebben egyetértünk, és ő is sáros a privatizációban.
@épészmérnök: Én csak annyit kértem, hogy soroljanak fel nagy baloldali politikusokat. Erre volt Csekk válasza Károlyi, Horn, Nagy Imre.

Én mondtam Nagy valamennyire elfogadható, de szerinte nem. Kérdem én, akkor minek hoztad fel? :D

A többire meg úgy gondoltam viccel, de mint kiderült Horn a szemében egy hatalmas országmegmentő. A fő indoka, ez az időszaka. Azóta erről folyik a vita.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Annyit még hozzátennék, hogy nem akarom egy lapra hozni őket. A te szempontjaid alapján Horthy egyértelműen jobb politikus minden tekintetben. Amúgy valamivel rosszabb mint Horn.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Az a bajom a jobboldal dicséretével, hogy idehaza az első világháború vége óta nem tett semmi olyat ami dicséretére válna. Ezt nem vetheted a szememre, hogy a magyar jobboldal az elmúlt majd 100 év alatt nem tud felmutatni egy sikersztorit sem... Amelyik nem horty volt, az dilettáns seggfej volt. A baloldal se áll jobban, nehogy azt hidd. Amelyik nem kunbélázta végig az országot, az vagy csak költekezett vagy töketlenül bámult maga elé.
No lám, csak úgy viselkedem, mint egy jobbikos... Biztos vagy benne? Mert látom, döntésre nem jutottál, én pont úgy viselkedem ahogy egy baloldali liberális viselkedik. Persze aki kitartóan baloldalra tett egy jobboldali pártot, ez nem jelent semmit. Bár azért a jobbikot még be tudtad sorolni...
Nemzeti vagyon... Mikor rákosiék elvették magánvagyon volt, most mikor visszaadják magántulajdonba akkor meg hirtelen nemzeti vagyon... Hogy változnak az elnevezések az idő múltjával, nem gondolod?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: A saját véleményedet akarod rámerőltetni, mert akkor kevésbé lesz neked ciki?! Cukorfalatom, én Hornt nagyra tartom, sőt I appriciated him, he is a great politican. He was great Prime Minister. Horty is a nazi, who deserves rotten in hell. He's not good enough to call him Hungarian. He is our biggest shame.
Ez így elég lesz? Sajnos csak angolul beszélek, de megkérem Bolit, fordítsa le németre neked, ha még így se megy át.
Na akkor most gondolkozz, ki kit talál nagy politikusnak cukorfalat. Megsúgom, nem horty lesz a jó válasz.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Tényleg, minden amit elprivatizáltak az magántulajdon volt egykor? Szent Gyula akkor miért nem azoknak adta vissza akiktől elvették vagy azok leszármazottaiknak?

"Az a bajom a jobboldal dicséretével..."
Ennek ellenére dicséred a baloldalt, miközben elismered, hogy az eddig jobb-bal pártok egyike sem volt képes semmit sem elérni.

"No lám, csak úgy viselkedem, mint egy jobbikos... Biztos vagy benne? Mert látom, döntésre nem jutottál, én pont úgy viselkedem ahogy egy baloldali liberális viselkedik. Persze aki kitartóan baloldalra tett egy jobboldali pártot, ez nem jelent semmit."
Ja akkor csak egy szaralak szentté avatásában hasonlítasz rájuk. :)

"Persze aki kitartóan baloldalra tett egy jobboldali pártot, ez nem jelent semmit."
Most mondjam azt, hogy aki szerint Jan Slota és Robert Ficó egy ember...

Mikor is fogok hallani végre egy-két olyan pozitív dolgot amit a jobboldal tett?
@épészmérnök: É' nem phanolyizálok, csak aztat vetetem föl, hogy esetleg írtál olyat, amit én.
Na, rendben és köszönöm!
Amúgy szeretem olvasni az beszólásaid-att!
Télleg-:)))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem akarom rád erőltetni, felőlem éltesd nyugodtan Hornt, aki a te világodban egy jóval kisebb politikus mint Horthy. Én elítélem mind a kettőt, mert egy szaralak, akiket nem, hogy nagyra nem szabad tartani, de lehetőleg minden pillanatban negatív példaként kel, hogy szerepeljenek, hogy gyerekeink számára még véletlenül se legyenek sose példaképek.

Az meg, hogy Horthy náci volt nem menti fel Hornt a komcsi múltja alól.
Az meg miért lenne mérvadó, hogy a külföldi komcsik sározzák Horthyt és éltetik Hornt?

Amúgy ha akkor szemétembernek tartják, akkor miért is tanú volt és miért nem vádlott?

Szerintem Károlyi, Horn nem méltó a magyar névre, persze a számodra olyan emberek akik háborúban leszerelik a hadsereget nemzeti hősök. Még szerencse, hogy már nem élnek azok az emberek akiket megerőszakoltak a román katonák, igen szembeköpnének.

Az összes egy lerakatnyi szar. Horthy, Horn, Szálasi, Károlyi stb. Persze jogod van az éltetésükhöz, de ne csodálkozz se te sem mások, hogy ez visszatetszést vált ki.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Na jó, tudod mit? Elegem lett belőled. Nem vagyok hajlandó olyan jobbossal vitatkozni, aki addig sem jut el, hogy felfogjon egy olyan egyszerű mondatot: hogy semmire se becsülöm hortyt.
Úgyhogy most részemről befejeztem. Ha megtanulsz értően olvasni, folytatjuk. Addig megtanítom a macskámnak a relativitás elméletet. Gyorsabban fog menni, mint neked felfogni egy egyszerű magyar nyelvű mondatot.
Ja, és még egy apró észrevétel: horty nem volt balos. Akkor sem, ha te úgy gondolod.
@yatumux: Kezd nyugodtan te a saját neveddel nagyvállalati igazgató úr! :-))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": "Ja, és még egy apró észrevétel: horty nem volt balos. Akkor sem, ha te úgy gondolod."
Elveszem a varázsgombád. :D

Mikor mondtam én olyat, hogy Horthy balos volt? Most komolyan?

"hogy semmire se becsülöm hortyt."
Én felfogtam. A te istened Horn. A bibi csak ott kezdődik, hogy azon rendszer ami alapján felmagasztaltad (egy-két jó tulajdonság kiemelése) a szerint Horthy egy sokkal kiemelkedőbb, és tiszteletre méltóbb ember.

"Ha megtanulsz értően olvasni, folytatjuk. Addig megtanítom a macskámnak a relativitás elméletet. Gyorsabban fog menni, mint neked felfogni egy egyszerű magyar nyelvű mondatot."

Bla, bla, bla...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Nice to see you!!
Most akkó temetni fognak minketet?
Szar ez, de aztat gonolám Velencétül távol, hogy bassza meg!
Valaki az... pacalpörkőttyit.
Vagy amit gondol.
Csekkoltam, van valami, amitől ott vagy a kedvencenekbe. Ha nem veszed nyomolásilag.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ja amúgy mit szólsz a baloldali nacionalista párthoz a görögöknél? Vagy nálad ők is jobbosok?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Hűűűű... csibe, elborultatok... :)
Mi van? Ne marhuljatok már - amúgy néha elbeszéltek egymás mellett is! :)) Lököttek!
Egy ilyen szép napos délután itt egyeltétek egymás??? Akkor gratulálok! :((
Isteni az idő, remek a víz, szóval egy kis meló után evezéssel vezettem le a stressz, nem szájkaratéval...
Miről maradtam még le?? :DD
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Basszus, te is hiszel még olyanban, hogy jobb és bal oldal? Egészséges naivságotok ennél már továbbléphetne... :(
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Miért ne hinnék? Nálam gy nagyon egyszerű ideológiai alap. Mint az is, hogy minden politikus lop, színtől függetlenül.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Ezek szerint te hiszel a politikusoknak... Hisz pl. Orbán is jobboldalinak mondja most éppen magát. Gyurcsányék baloldaliak. Bemondásra... :)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Nem akarok beleszólni, mert az öreg pufajkás elveit nem bírtam, de két dolgot nem lehet tőle elvenni:

1: először is ezt:

www.vidamrikkancs.com/wp-content/uploads/2011/11/Az-infl%C3%A1ci%C3%B3-alakul%C3%A1sa-Magyarorsz%C3%A1gon-1991-2011.-janu%C3%A1r-okt%C3%B3ber.jpg

meg ezt:

fn.hir24.hu/cikk/00270000/273090/4.jpg

Ha megnézed világosan látszik, hogy az egekbe szökő inflációt ők állították meg, és az azóta többé kevésbé folyamatos GDP növekedést is ők indították el. A Bokros csomag nem csak egy szimpla megszorítás, hanem paradigmaváltás is volt. Ha ez nincs, akkorát szopunk, hogy az olajügyekkel fűszerezve ma mi vagyunk Felső-Albánia.

2: másodszor meg nem élt vissza a kétharmaddal, pedig megtehette volna. Asszem ez a mai tapasztalatok alapján nagy szó.

Ok, ennyit akartam, folytassátok. :-)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Helló Boli drága!:D
Mi mindig vitatkozunk Vladysszal. De most, hogy rám akarja tukmálni Hortyt, kérlek ásd el jó mélyre!:D
@Fabius:

1, Nincs csak szemét ember. Mindenkinek vannak pozitív és negatív tettei. Hornnak voltak jó cselekedetei is, ezt nem vitatom el. Viszont szerintem vizsgáljuk az egész embert, minden cselekedetét, ez alapján pedig nem érdemli meg, hogy nagy politikusnak tartsuk, tiszteljük és példaként állítsuk a gyerekek elé.

2, Ők meg pláne nem.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ne kiabáld el, ki tudja, lehetnek még szélsőbalosok, vagy jobbosok, vagy ufósok is.:D:D Mármint akik lesznek olyan hülyék és elvállalják a kormányalakítást. Erre gondoltál, nem?
@Fabius:
Ez cáfolhatatlan! Csak jelenlegi bolsevik elvársak előszeretettel felejtik el, hogy Horn, akkor és ott, az Ő kétharmadával szintén akármit megtehetett volna és mégse...
Nem csak hangoztatta és frázisokban puffogtatta a KONSZENZUST.
Tudta, hogy szétverné az országot, végzetesen megosztaná. Ezt a pöcsfejet most ez nem érdekli, egy erőszakos kis fa.zkalap. Megnyertük, a miénk...
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Tényleg elveszem, és nem kapod vissza.
Mikor akartam rád tukmálni Horthyt? Miért akarnék rátukmálni bárkire is egy szemét embert?
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nem, a konkrétan a balnaci pártra, a megszorítás ellenesekre. Akik miatt most áll a balhé.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Pedig ha nem csinálja végig a bokros csomagot, akkor most kb bangladeshi környezetben ugathatnánk a holdat. Nem tudom, jó ember-e, nem is érdekel, de amikor kellett akkor jól tudott dönteni, és kitartott a döntés mellett. És ez tesz valakit jó vagy rossz politikussá. Viktorunknak hiába adatott meg egy történelmi lehetőség, amire használta az csak wc papírra érdemesíti a nevét, másra nem.:D
@Fabius:

Hübazmeg! Az megvolt, hogy Antallék után nagy szarban voltunk, de az nem, higy ekkorában.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: volt egy gyenge utánzatod késekben, amúgy valami vezigazgató, és (ki)oktató, amúgy a szokàsos amit fennt is látsz ;-)
unalom, oszt edzünk egymáson :-)
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Azt akarod rámtukmálni, hogy bármire is becsülném...:(
Mostanság nem figyeltem mi történik a világban, csakhogy szereztek maguknak egy nacionalista pártot aki majd ad nekik amit szemük szájuk megkíván, de az se akar kormányt alakítani.:D
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: A pacit elfogadnám, az ártatlan, nem tehet semmiről sem.:D:D Ha élne, és kertesházban élnék.:D
@vitéz Thapóccay néma bárány: És elő tudtak kapni egy közgazdászt.:D Ja, és kitartottak a döntésük mellett.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Lemaradtam, nincs kedvem előre turkálni. Legalább valami értelmes dolog volt? Vagy csak megélhetési késes? Ebay, Vatera? Echte kínai replikák? 2 napja a piacon egy kereskedő akart hasba akasztani, hogy eredeti a szuronya... Aha... Én meg trolibusz vagyok, áramszedőkkel. Az Amazonon ugyan azzal a sorszámmal van fenn a kínai replika német szuronya, ráadásul nem is autentikus a nyele, a csavar elköszörülve, a tok, mintha tegnap gyártódott volna - ja, tényleg! :))
@vitéz Thapóccay néma bárány:
És ott is sertepeltélt, mint privatizélési tanácsadó, Matolcsyné férje. Képzelheted! :))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Ja, ja... így meg csak egy darab jut a lóból, az egész országnak... :((
Ki ez a Lukács Csaba aki a főszervezője a szélsőjobbos Nyírő József írócska betiltott újratemetésének?
Mi ez a nagy felhajtás, milyen pénzből avatkozunk megint a szomszéd ország ügyeibe? Te örülnél, ha a románok itt szervezkednének és pl. kampányolnának mint Kövér László vagy a gonosz törpe? Ugye nem, hát akkor miért kell beleugatni? Ezért is utálnak a szomszéd országok.
A fidesz zenekar "kompakt disznó" túlmenedzselése is szánalmas, napi 100 bejelentkezés a nagy Bakuból!
A csíksomlyói buli is nevetséges teret kap a médiákban élő adásban.
Ezek a fideszes bóvlisták figyelemelterelései a valós problémákról!
Orbán a pártpénzek és az egyházi pénzek zárolásával, megásta a megérdemelt sírját!
@Fabius: Ez már majdnem multi cég. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":
Nono... manapság kijut az országnak rendesen! :DD

Amúgy nem érdekel valakit egy billentyűzet??? :D
www.techfresh.net/stylish-art-deco-keyboard/
@Fabius:
Hornhoz:
Alaptyába véve egyet értek Veled, én is így gondolom.
Van még tanulnivaló amarra.
De vonatkoztassunk el Gyulától, mert le leszel komenistázva. Persze megszokhattad már-:)
Mondd, mikor jut el ez a társadalom arra a szintre, hogy mindegy honnan-melyik oldalról köp be valaki építő jellegű kezdeményezést, amit leszarnak, és azt zsigerből kaszálnak el?
Nem vagyok philozóphosz, de a kérdés marad: miért?
Ha nem tudunk felnőni ehhez, akkor nagyjából baszhattyuk. (a jövőnket… is)
De kíváncsi vagyok, hogy ki a ’zisten lesz Lézer után a pógár meister.
Van ötleted?
Költőji volt, nyilván brancsbeli. Lehet manipulálni ezt is?
Ha igen, akkor csomagolj!
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Igen egy balnacit.

"Azt akarod rámtukmálni, hogy bármire is becsülném...:("

Ezt csak te haluzod. Én csak arra a logikai hibádra világítottam rá, hogy a világnézeted szerint Horthy még nála is kimagaslóbb politikus.

"Pedig ha nem csinálja végig a bokros csomagot, akkor most kb bangladeshi környezetben ugathatnánk a holdat."

Ha Horthy nem kezd el modernizálni, akkor hasonló szinten lennénk. Ez nem mentesít a tetti alól. A privatizáció szükségességét nem vitatom, valamennyi kellett. A módja viszont simán megkérdőjelezhet, és ebben bőven benne van a keze, tehát még ez se írható fel pozitívumként a számlájára.

"És ez tesz valakit jó vagy rossz politikussá."
Horthynak is voltak ilyen döntései, tehát már megint elismered a nagyságát.

@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Nem akarom Gyula azon érdemét csorbítani, hogy nem szált el teljesen a kétharmadával, de azt ne felejtsük el, hogy ő az akkor még erős és valamennyire normális SZDSZ-el együtt rendelkezett 2/3-al, nem mint egy kommunista pártra elégé hajazó szervezettel.

Az is nagyon jól látszik, hogy Viktorék mikor nagykoalícióra kényszerültek tettek le azért az asztalra.
@Fabius: Azért ugye arról volt szó, hogy Horn unokahúgának, Havas Szófiának apját meglincselték.

Onnantól is lehet nézni a pufajkáját. Nem volt szívem csücske Horn, se az MSZMP, se az MSZP, de az már igenis politikai nagyság, ha valaki nem él vissza a hatalmával. Mikor megtehetné simán.
@simple observer 1.0: 2 kézen kettes számrendszerben 1024-ig számolhatsz ám :D
@yatumux: Asszonyt már körbedobáltad? Hétvégeken vállalhatnátok haknikat, azok még mindig jól fizetnek. ;-)))
@a szív fészkei: Igen ha a komcsik bosszúállnak az onnantól nézhetően "elfogadhatóvá" válik. Ellenkező esetben ez persze már nem müxik a demokratáknál.
@Gábriel angyal: A lincselés akkor és ott elfogadhatatlan volt. Horn pufajkásságát lehet innen is értelmezni, amúgy nem tudok arról, hogy vér tapadna a kezéhez 56-ban.
Egyébiránt ha valaki a szamarak felkoncolásának ígéretével nyer választást, és aztán szamarakat koncol, akkor az teljesen rendben van. A jobb - bal meccs ott úszott el, amikor valamelyik - na melyik is volt? - belement abba a játszmába, ami lenullázta a politikai elitbe vetett bizalmat, elhintette a gyűlölködés magját, kettészakította az országot, stb.

Ettől még értem én az eredeti célt. Én is ütköztem még a 2000-es években is olyan problémába, hogy egy munkásőrraj birtokolt egy komplett szegmenst egy bizonyos ágazatban, és a startvonalnál kinyírtak minket is, másokat is, ha ott akart volna tényleg fasza dolgot csinálni. Ezt meg kellett szüntetni, nem vitás. Csak hát a cél nem szentesíti az eszközt, amint ezt példánk olyan gyönyörűen mutatja.
@Gábriel angyal: És megint kénytelen vagyok figyelmeztetni, hogy a mostani nagy barátaink - ill. a Fidesz és a Jobbik nagy barátai - SZU (ma Oroszország, vágyott putyini erőtér) és a körbenyalt Kína akartak még több és több halálos ítéletet látni 56 után.
@Gábriel angyal: Nem tom megnézni mit vennék meg. De ha nem king size ágytakaró, akkor nehezen játszik:D
@a szív fészkei: Nem teljesen igaz. Kádár nekik is sok volt egy idő után, ha jól tudom.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Beharangozóóóóóóóóót?! Te meg ezt hogy?! Na fogj kézen egy nőnemű, alkonyat rajongó nőrokont, és spuri a mozi.:D
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Már megint kezded. Horty egy 10-es skála -10-es helyén áll, míg Horn kb a +7-8. helyén. Megcibálom a füled, ha még egyszer ilyet írsz! Vagy elásatlak a haverommal.
@a szív fészkei: Te is úgy emlékszel, hogy volt "némi" előzménye a forradalom kitörésének? :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Ágytakaró kell, nem ágymelegítő:P Egy 260x260 centis ágytakaró.:D Lehetőleg két párnával...:D
@Ne küld vissza a konzultációs,"adatgyűjtő" levelet: Jeleztem, milyen elvek dobogtatták meg a most agyonimádott - na miért is ? - Nyírő József háromszínű szivecskéjét. Ezt tényleg ünnepelni kell. A csíksomlyói búcsúról már volt szó, mit ünnepelnek oly nagyon benne. Nem épp azt, ami Erdélyt Tündérországgá, toleráns és elfogadó hellyé tette.

A Compact Disco turbózásával azt érik el, mint Wolf Katinál.

Valami marha nagy balhé van a Vatikánban a francia tévé szerin. Ilyesmi volt télen is már: www.hetek.hu/kulfold/201202/vatileaks_megrazta_a_szentszeket_a_kiszivarogtatas - most megint ettől hangos ott minden: utódlási harcok vannak, összeesküvést lepleztek le a pápa ellen (amit eddig cáfoltak), vagy miről szólnak a hírek.

Sötét egy hely az is, nem csoda, hogy Orvbán állandóan oda törekszik.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Figyelj szerintem Horn olyan: -3 Horthy olyan: -5. Viszont a te eszmerendszered szerint, ami alapján Hornt magasztalod az alapján Horthy: 8 Horn: 3 (csak megjegyzem Hitler: 9). Nem én tehetek róla, hogy kiszínezed a világot, ha elásatsz haverral akkor sem.
@a szív fészkei: Ha úgy látod, hogy az akkori Szovjetúnió ugyanaz, mint a mai Oroszország akkor külpolitikai tanácsadónak azért ne menj el. :)
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": nálunk az a királynői palást. ha van lányod, ne akarj ilyesmit! :D
@a szív fészkei:

Mutass olyan seggfejet, aki nem élt vissza a hatalmával!
Politikai seggfejet! A kérdésben ott van a válasz… Maiakról beszélek.
Horn egy szarláda (bizonyos vélemények szerint), de én azért tartom valamire, mert tett valamit értünk. Most jön az, hogy: nemzetidegen, szarházi, liberális tetű vagyok.
Kara csak erre téved majd…
De leszarom! Igen is vannak olyanok, akiket lehúzunk a klozetton, de ugyan akkor nem értékeljük, ha valamit véletlenül sikerült jól csinálnia.
Ungarische virtus.
Ha Horn nem tette volna azt amit, ez a csürhe fidesz mehetett volna a francba.
A telefon számomat megadom az anyázóknak, csak kérjék.
Persze csak akkor, ha tudnak valami pozitív tényt felmutatni az istenük mellett, amitől nekem de kurva jó lett.
Sose tudnak majd felhívni…
@Gábriel angyal: Kisbogár, a forradalmat nem épp jobbosok robbantották ki. Hanem a cucilizmusban mélyen csalódott, de a baloldali elveiket fel nem adók, akik nem Horthy-reneszánszot akartak, nagyon nem.

Gimes, Tánczos, soroljam?
@miva?: Nincs.:D Még nincs gyerek a közelben. De van egy 180-as ágyam és egy olyan új szoba, ahol 3 oldalról körbe tudom járni.:D:D Ezért kell most az ágytakaró, mert tudok rendesen ágyazni, nem pedig olyan pózokban, amik inkább az ellenkezőjére biztatnak.:D
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Dehogy színezem. De ne tegyük már hornt horty mellé. Mert nem igazán lehet. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy Charlize és Kiszely Tünde egy szinten vannak...
@a szív fészkei: Miért szerinted a csíksomlyói búcsún mit ünneplünk??
@miva?: Szétdúlás némi nemi élet miatt.:D
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Te nem lehetsz ekkora. Mert ha széltedben is 260 centi vagy, akkor még bottal se piszkálna senki.:D
@Gábriel angyal: a szümmárját, de csíksomlyó bucsujáró hely, ahol régóta összefut a szórványmagyarság a székelyekkel, meg az erdélyi magyarokkal, és ezért volt fontos tudtommal. Nem azért, hogy vityabá az úr jobbjára tehesse az ülepét.
@miva?: Pedig semmi másra nem jók az erdélyiek, mint arra, hogy vityabá az úr jobbjára ülhessen és bezsebelhesse az imádatot tőlük és majd a hálaszavazatot, elénekeljék a székely himnuszt. Szerintük.
Azért nem értetek ti szót itten, mert nem olvastátok a "Hódolat Katalóniának" -ot. A beszélt nyelvetek eleve kizárja a másik megértését, még ha úgy is tűnik, hogy mindketten magyarul beszéltek. Rajtatok kívül sztem itt mindenkinek világos, hogy mindkettőtöknek igaza van, de ezt ti soha nem fogjátok belátni. Egyébként meg most tényleg arról beszéltek, hogy a gonoszok közül valaki -2 vagy +3? Egy értelmes magyar politikusról hallottam az elmúlt 20egynéhány évben, az a kereszténydemokrata Krisztusjelölt volt, akit azóta bizonyára kinyírtak, vagy éppen most nyírnak ki TEK-estül, APEH-ostul, titkosszolgálatostul, mi meg nem is érdeklődünk, hogy mi van a szerencsétlen KDNP budapesti vezetőjével.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Én úgy veszem észre, hogy nekik egy kicsit több eszük van, mint amennyit kuszaszem saccol magának, így aztán komoly pofáraesés lesz a mutatvány vége.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Helyes.:D Képzeld el, se dobozok, se rumli, se semmi probléma.:D:D Akkor mikor is jössz?
a KDNP szerencsétlen budapesti vezetőjével - bocsesz
@miva?: Imádom pukkasztani a konzervatívokat. Minél bigottabbak annál murisabb.
Hát, a pofára esés kinéz nekik más területen is.:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Látod, nálunk a gyerekek tutira az esküvői csók miatt születtek :D

Én egyébként konzervatívnak tűnök magamnak :P
@a szív fészkei: Kisbogár szerintem egyetértünk. Egyértelmű, hogy nem csak "jobbosok" robbantották ki mivel mindenki szenvedett a diktatúrától. Én csak azt próbáltam neked ecsetelni, hogy a tengernyi kín szükségszerűen torkollott forradalomba és véres eseményekbe is. :( Ha Horn részéről "megérted" az okozatot, akkor vagy következetes ha ugyanezt megteszed azokkal akik megszenvedték a komcsik rémtetteit.
@Gábriel angyal: Az én nagyanyám komcsinak számított a két háború közt, mert egy unokatesója a tanácsköztársaság alatt szétosztotta a reverendákat a szegények között. A háború után reakciós lett, mert a püspökségen dolgozott. A nagyapám 56- karácsonyán karácsonyfát lopott - mert nem lehetett kapni -, így utána ellenforradalmárok lettek. Most akkor szerinted nem egy mindenkori szűk elit bélyegzett meg minden korban mindenkit, hogy több jusson a húsosfazékból?
Ja? És a rendszerváltzás után kommunista lett, mert ugye 56 után csak bányában, föld alatt dolgozhatott, a bányászok meg nyilván komcsik.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": A demokrácia lényege nem az lenne, hogy akár még kommunista is lehetne valaki és azt vitában kell legyőzni? Már amennyiben egyáltalán tudjátok, mi a lényege a kommunista világszemléletnek. Mert a fideszi magasságokban tényleg nehéz szárnyalni.
@pjm: A demokrácia az lenne, hogy megfelelő háttérismerettel döntenénk a következő kurzus résztvevőiről úgy, hogy az esetleg elvesző szavazatainkra azt mondanánk, hogy: akkor kevesen látjuk így.

Ha pl egy párt egy fasza oktatási koncepcióval azt mondaná, hogy bárkivel együtt tud működni, akikkel az megvalósítható, és ha 30%-ot kapna, akkor tudható lenne, hogy a gyerekeink jövője ennyire fontos nekünk.

A vita szerintem pillanatnyilag nem szükséges, mert mindenki hazudik magáról is, meg az álláspontjáról is, és akkor most mire fel vitázzunk?
@pjm: és egy kommunistát nem lehet vitában legyőzni, mert ha ellenvéleményed van, akkor üvöltve legyerekgyilkosoz, meg letolvajoz. Ez Orvell kommunista definíciója. Eszerint a Fidesz tipikus kommunista párt :D
@pjm: Nálunk nem a vita a fájó pont, csak az, ha valaki azt állítja, hogy nagyra tartanék egy olyan gusztustalan politikust, mint horty.:D
@miva?: Hát, ha a gyereket tényleg az esküvői csók hozza, akkor én tényleg gyermektelen maradok:D
@Gábriel angyal: A rémtetteket megelőzték mások rém- és még rémebb tettei. Azóta sincs semmi lezárva, elvarrva, csak dobálódzunk egymásra.
Mondom, ezért tartotta magát apám ahhoz, hogy egy kiirtott család életben maradt - ami tökvéletlen - sarjaként nem megy ügyésznek, nem megy bírónak, ügyvéd marad, mert különben ha elkapja a a bosszú gépszíja (amit ugye megtámogat a hatalom), akkor nincs megállás és elbukik saját maga előtt. Mert olyanná lesz, mint azok a gyilkosok.

Most ugyanez van - kicsit idehúzunk, kicsit oda, ahol jobban fizet a pénztár: egy söpredékünk van, be kell osztani. Akkor a komenyisták között rengeteg nyilas volt és most visszalendül az inga.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nincsenek egymás mellett ezt már elismertem, de nem sok van közöttük Horn javára. A kettejük között a legnagyobb különbség a nemzetközi helyzet. Hornnál kedvező volt Horthynál meg szar. Ez egyiket se javítja vagy rontja. Viszont az alapján ami alapján te Hornt pozitív személyiségnek tartod Horthy egy géniusz. Ha nem vagy képes egészben figyelni az embert, és minden tette alapján húzni egy mérleget csak kiragadsz egy tettet ami pozitívan sült el (ami meg nem igaz), és olyanokat jelentesz ki, hogy a jelenbeli jó cselekedet felülírja a múltbéli rosszat. Hát egy nagy lófaszt. Egy szemét takony ember akár csak Horthy, Az egyedüli "jótette", hogy az állami vagyon pocsék kijátszásával sikerült egy viszonylag értelmes költségvetést összehoznia. Ez nem pozitívum és főleg nem tesz senkit példaképpé. Ezt az embert elítélni kell, és megtanítani a gyerekeinknek, hogy egy ilyet még egyszer a hatalom közelébe ne engedjenek. Akár csak Horthynál, Szállasinál, Károlyinál, Orbánnál, Gyurcsánynál.

Mikor kapok végre jobboldali pozitív tetteket? Vagy csak vádaskodni tudsz?
De rendben, nincs kedve, akkor nekem ne oszd az észt, meg magyarázz erkölcsi magasságokból, mikor a béka segge alatt vagy.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Ha már pukkasztasz erre mondtam azt, hogy ilyet szerintem te is csináltatsz majd magadnak.:)

kepfeltoltes.hu/120526/kitart_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Mókás ez a Horn fényezés. Megboldogult apukám mesélte, milyen sokszor tántorgott részegen az MSZOSZ székházban a kocsija felé. :) Enyhén vicces egy alkesz pufajkást piedesztálra emelni.
@Gábriel angyal: Nem lemosható... Ráadásul csúnya is lenne rajtam.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Azért horty se indult rossz poziból. Az hogy kiverte kun béláékat, hiszen a vörös veszély nagyon rémisztett mindenkit nyugaton. Számos más tényezőről nem is beszélve. Később lett persona non grata, mikor a világháborúban arra az oldalra állított minket, amire állított. Úgyhogy ez se játszik be. mert horn pont 89 után lett elfogadott nyugaton, nem pedig előtte.
@Gábriel angyal: Azért pálffy italozása se gyenge, és áder szeme alatti részt elnézve ő se veti meg a tütüt. :P Úgyhogy mondj egy szentéletűt akit lehet tisztelni, és nem neonáci...
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ilyen marhaságot még nem nem hallottam. Méghogy horty rendes ember volt. A fehérterrort most kihagyom, mert akkor is sok ártatlan embert végeztetett ki. Na és a szegénység. Egy hatalmas balfasz volt aki még a vizsgáit sem tudta letenni a felesége befolyásos családja nélkül. Egy sajnálatra méltó barom volt, aki azért nem átallotta feláldozni a magyar embereket a világháborúban.
Valóban szép teljesítmény volt. Gratula neki és a dilettáns hódolóinak.
Most már, hogy elkelt ez a leányzó, utána lehetne nézni annak is, hogy mennyi a hozomány. Mondjuk, hódmezővásárhelyi pletykák szerint immár a milliárdot is túllépte a vagyonka, ami annak fényében érdekes, hogy elvileg - mivel az egyetem óta csak közpénzből fizetett pozíciója volt - forintra meg lehet mondani (18 milliós költségtérítés, ha még emlékszünk), hogy mennyit keresett az elmúlt 10-14 évben.
Természetesen a vagyonbevallás ennek a töredékét tartalmazza, az, hogy a családtagok, egyebek nevén, svájci számlán, itt-ott-amott mi van, na az lenne érdekes.
Valaki utánamegy? :-)
@a szív fészkei: tudjuk, a forradalmat is a cucialista baloldali ettásaknak köszönhetjük...
Ezt az egész bal -jobb hülyeséget ajándékba kaptuk az emlegetett H-betűs majmoktól, pedig nálunk ez tök idegen. Ezért van konzervatív kommunista és szocialista neoliberális pártunk.

kellene tán valami alapból befogadható álláspont, amit vagy támogatunk vagy elutasítunk.

Persze akkor nem lehet amiatt örökös bérletet szerezni a mindenkori országgyűlésbe azzal, hogy mi vagyunk az angyalok, ők meg az ördögök.

Mindemellett azt ugye tudjuk, hogy a mai komplett parlamenti társaság alkalmatlan egy közepes méretű város vezetésére is. Mindenki.
@kirsten: Ha nem tudod miről beszélek, ne szólj bele.

@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": És emiatt egy szentember Horn, mert Pálfi részeges? Érdekes az erkölcsi mércéd.
Választ kapok valaha?
Mindemellett én lassan megkedvelem Orbánt. Aki ekkora marha, mint ami a posztból kiderül, annak saját sorozat járna a comedycenrtal-on!
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Volt olyan szerzetes - Ráth-Végh - aki egy élet munkájával állapította meg, hogy minden üres boroskancsóban pontosan 7 csepp bor marad.

Mi van, ha gyulabá csak folytatta a tudományos megismerés folyamatát?
@Knósszosz: @a szív fészkei:

Én, ha mérlegre teszek egy ember akkor elsősorban azt nézem meg a korszakával kapcsolatban, amit nem lehet csak egyféle módon magyarázni: ezek meg a számok.

Persze téma lehet, hogy úsztatott-e koronát vagy kellett-e Internacionálét énekelni, de ez szimpátia és megítélés függő, hogy adott esetben jó vagy rossz.

A milyen gazdaságot vettél át és mit kezdtél vele dolgot nem lehet így nézni. Horntól elvitathatatlan, hogy a mellig érő szart vette át, és kezdett vele valamit. De éppen ilyen alapon tartom a Horthy rendszer két miniszterelnökből Bethlen Istvánt megfontolt és jó gazdaságpolitikusnak, Gömböst meg egy idióta baromnak. Ja, és a Nemzeti Munkaterve itt kísért...
Jó az elején, úgyhogy küldök én is egy szerelmi költeményt (ha volt már, bocs), Szabó Lőrinc: Semmiért egészen (részlet):

"Félek mindenkitől, beteg
S fáradt vagyok;
Kívánlak így is, meglehet,
De a hitem rég elhagyott.
Hogy minden irtózó gyanakvást
Elcsittithass, már nem tudok mást:
Mutasd meg a teljes alázat
És áldozat
Örömét és hogy a világnak
Kedvemért ellentéte vagy.

Mert míg kell csak egy árva perc,
Külön; neked,
Míg magadra gondolni mersz,
Míg sajnálod az életed,
Míg nem vagy, mint egy tárgy, olyan
Halott és akarattalan:
Addig nem vagy a többieknél
Se jobb, se több,
Addig idegen is lehetnél,
Addig énhozzám nincs közöd.

Kit törvény véd, felebarátnak
Még jó lehet;
Törvényen kívűl, mint az állat,
Olyan légy, hogy szeresselek.
Mint lámpa, ha lecsavarom,
Ne élj, mikor nem akarom;
Ne szólj, ne sírj, e bonthatatlan
Börtönt ne lásd;
És én majd elvégzem magamban,
Hogy zsarnokságom megbocsásd."
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game
yo....": van akinél mázsán felül kezdődik az asszony...
@Fabius:
Akkor kiállhatok én is a hibbant jobbos barmok elé, hogy itt a seggem, ezt köll fényezni!? Mert Oszkóék azért számokkal bizonyították azt, amit ezek a balfaszok csak magyarázni próbálnak, hogy; naneszórakozzatok mán, nem értitek ti a spirituális gazdaságossági politikánkat.
Kösz, nekem ez jött le.
A szakmai hozzáértést fényesen példázza az is, hogy Albánia még vevő a cár hülyeségeire, de amottan Bruxell felé, már rég óta beindult orvbántól a fordított perisztaltika. Ezek után hová fog legközelebb ellátogatni?
Burkina Faso még befogja a heftijét, ha oda eszi a fene?
Talán szóba áll vele a kerékpár-összeszerelő üzem igazgatója, és nyélbe ütnek egy nagy bizniszet, oszt a veres csepel is újjá éledhetne, e-kétség kívül nagy volument képviselő projekt haszonélvezőjeként?
Mondjuk, nekünk már nem sok minden van amit hozzátehetnénk, de esetleg exportálhatnánk a levegőt a gumiba. A Bükki nemzeti park ájerje, azért emelné a termék színvonalát.
Matolcsy mikor utazik Ougadouguba, tárgyalni az ottani pénzügyminiszterrel? Ketten csak összehoznának valami frankó kis "ezt csináljátok utánunk" gazdaságpolitikát.
Csányi Falconja Ferihegyen pihen, kerozin van, akkor??
Hát ez ciki.

Európában már csak a törökök szeretnek minket. :)

Nekik köszönjük.
@Knósszosz: stét :) a dolgok jelenlegi állása szerint csak a bantukat tudjuk becsapni a made in hugary cuccokkal.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Háá, jóstét!
Nájn juku fílinget a sivatagba?
Az ütös lenne:))
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: talán azért lehet, mert őket még nem kóstolgatta a focista, ha vársz kicsit, majd oda is beszól valami illendőt és akkor ali babáék is beállnak a magyarokat rühellők hosszú sorának végére
@Knósszosz: ha ütős, ha nem, itt csak a csoda segíthet (unorthodox csodában gondolkozz)
@glaci ph 5.5 álompolgár: Két éve próbálkozom, nem jön össze. Most mi a f@szt csinyájjak? Á, inkább asztrológushoz fordulok. Az legalább érti a dolgát.
@FILTOL: Rosszul tudod. Orvbán Viktor robbantotta ki az összes forradalmat, ez köztudomású.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: A finnek megunták, hogy soha viszonzást nem kaptak. Törökök tényleg szeretnek, szerintük nagyon testvéries 150 év volt az.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Bár kurva szar a gazdasági helyzet, meg mentálisan sem vagyok a csúcson, de azért ennyire nem vagyok elkeseredve-:)))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Nézd, itt tartunk, hogy egy valóban a piával nem rosszban lévő, vitatható múltú és szimpinek azért nehezen nevezhető - + elég önjáró is volt, Popper fel is adta, hogy tanácsadója legyen, mert meredeken leszarta, noha kinevezte - ember, mint utódpártvezető még mindig inkább elismert megbecsült teljesítményt nyújtson, mint ezek a nagy pofával komenyistázó új-undokak. Akik Stumpf köpenyéből bújtak elő ugyebár. Stumpf meg nem volt messze Horváth Istvántól belügyértől. És a kör lassan összeér.

De pont ezért: minél nagyobb és habzóbb a pofanyitásuk, annál szarabb, amit és ahogy elvégeznek. Ill. azt a kupacot lepleznék a rizsával és uszítással. Ez szerintem elég jól látható fordított arányosság. Ha már Fabius a számok barátja. :-))))
@a szív fészkei: Azért a Hitleri nosztalgiának köszönhetően adtunk a németeknek 10 pontot. :)

Törököknél mostanában nagyon menő lett a turán elmélet ami alapján rokonok vagyunk. A 150 évet ők meg máshogy értelmezik mint mik. Nem is ők voltak megszállva.

Még szerencse, hogy a lengyelek nem voltak, mert szerintem még tőlük se kaptunk volna egyetlen pontot se.

Az meg a vicc, hogy a horvátok agyonpontozzák a szerbeket, a magyaroknak egyet se adnak.

Ideje lenne gondolkodni.

Bár az angolok nálunk is nagyobb pofára estek (igen a szomszédé...).
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Néztem, mert valóban érdekes politikai show ez. A megszálló oroszoknak is hányan adtak magas pontot a megszállt helyeken!

De a svéd berber jó volt, azért toronymagasan vezetett végig, szóval a nagy egybesült szomszédságot valahol csak felülírja néha a minőség.

A magyar számot nem láttam, de amikor kiválasztották őket, a szakma nagyon kiborult, azt olvastam.

Amúgy a 90 % olyan volt, mintha egy ember írta volna. Engelbert Humperdinck - hát volt egy slágere, ahogy emlékszem rá a régmúltból. Ha gesztusként küldték ki szegénykét, inkább alázás volt ez.
@Knósszosz:

Oszkóék gazdaságpolitikáját már lassan a leghülyébbek sem fikázzák. Ha mégis elég eléjük tenni egy grafikont, hogy akkor tessék megmagyarázni amit látunk.

Orbánékat meg inkább hagyjuk. Az a látomáskergetés minden, csak nem gazdaságpolitika. Ezt még Bukina Fasonak se lehet eladni. Ugyanis ők sem hisznek olyan üzleti modellben, ami minden évben 600 milliárd tőkét von ki a rendszerből.
@a szív fészkei:
Szpenis ájz?
Emléxem még én is.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

A 10 pontnak semmi köze a hitleri nosztalgiához. Pénzért kunyiztunk vele, ennyi történt semmi egyéb.
@Fabius: És ha Kusza Szem levezeti nekik, hogyan is köll csinálni? Akkor se? Jó nekik, ottan nincs közgép. Vasút se. Boldog emberek.
@Fabius: Nem is volt olyan elviselhetetlen a srác.

A fenti linkben írja a pasi, hogy ez a szánalomkuruckodás mekkora baromság, hisz legalább Rákóczi a franciákkal összefogott és a cárral is egyezkedett! [..]"Az isten szerelmére, még a kurucok is próbáltak koalíciókat építeni és szövetségeseket keresni, Rákóczi mind XIV. Lajossal, mind Nagy Péter cárral tárgyalt! Még a kuruckodásnak sem kellene az elszigetelődést mint külpolitikai stratégiát jelentenie."

Hol tanult ez az Orvicsek törit és hogy a bánatos lóalkatrészben jutott be a jogra, ahol ez felvételi tantárgy????
@Knósszosz: Azok a olajos barna kutyaszemei sok női bugyingót (by Cicciolina) nedvesíthettek. Nekem too much volt a pasi akkor is. Most meg, jaj istenem!
@a szív fészkei: Első pár helyezést csak jó kapcsolatokkal nem lehet elérni. Oda tényleg olyan dalt kell vinni amit zabál a jó nép.

A középmezőnytől kezdve viszont jól mutatja, hogy vagy nagyon szart vittél, vagy utálnak, de nagyon.

@Fabius: Esetleg így adjuk meg a segítséget a válságkezeléshez. :)
Mi mindent megteszünk.
@a szív fészkei: Hallottad, hogy jön egy másik szpenissh?
Húli jó, asszem-:)
Rokon, ibér.
Jó éjszakát mindenkinek, Fabiusnak további szép napot!
@Knósszosz: A hideg kiráz ezektől a bájgúnároktól. Nem én vagyok a célközönség, na. Én Rod Stewartra ugráltam, amikor még idehozták ingyér`... :-))) Ronda, rekedt, de kurvajó.
@a szív fészkei: Ekklézsiáshoz nem tudok hozzászólni, én inkább theronista maradok. Vagy enisztonista, meg ilyenek...
A görög baj, meg nagy baj. Haverommal beszéltem, azt mondta Athénben szép balhék lesznek. Ő ugyan szarik rá, Kifissziában lakik, külváros. Ott nem érezhető annyiira a durrogás, de azért aggódik, mi a túró lesz. Az ottani szja gyakorlatilag bekrepált, a családi vállalkozásokból lószar folyik be, mert hat családtagból hármat jelentenek be. Azt mondta, ez már nem adócsaló sport, egyszerűen így próbálnak túlélni. Szóval gáz. Ma volt/van az esküvője, úgy alakult, hogy nem tudtam menni. Pedig fizette volna repjegyet, de szighnómi; nincs rá való.
Hát így van ez, de 1200 ejró neki, nekem meg a harmada, meg a gondok garmada.
Szar, fos...
Jó éjt Szív!
@a szív fészkei:

A szövetséges a gyengék fegyvere. Nekünk ilyen nem kell!!! Nekünk egy mecénás kéne, aki minden faszságot finanszíroz mosolyogva, hogy legnagyobb Vezérnek csak az álmai kiteljesedésével kelljen foglalkoznia.
@a szív fészkei: Nem az asszony 8 hónapos terhes szóval nem vállalja amúgy kardiológus szóval pld a te rokonaidat éleszti újra ;)))
@yatumux: bár nem engem kérdeztél, de leírom, hogy miért orbán a felelős a fiam jövőjének elcseszéséért.

nulla gazdaságpolitika. az ugyanis nem gazdpol, hogy sírjunk egy kicsit, hogy hagyják 7 százalék fölé nyomni a hiányt. majd miután nem engedik, jön az ámokfutás.

csak címszavakban: egy (na jó másfél) kulcsos adó: évi 500 milliárd mínusz,magánnyugdíj elcseszése: egyszeri 3000 milliárd mínusz. energetikai, távközlési, banki különadók kivetése a haldokló nyugaton ismeretlen módon: a költségvetési (mínuszos) kihatása eleddig ismeretlen, egy biztos te meg én fizetjük majd meg, kamatostul, ha brüsszelben véget ér a per. csak tavaly 21-szer módosított adótörvény, minek következménye a végletesen megrendült befektetői bizalom. akár 10 százalékos kamattal is, de piacról finanszírozott államháztartás, ami még ugrásra kész pannonpumánál is kigazdálkodhatatlan. a jövedéki adó emelésekkel, áfa-emeléssel nulla közelire szorított belső fogyasztás, eredménye csődök és végelszámolások tömkelege. ötletelés: percadó, csekkadó etc. csak a haverok: erzsébet utalvány, szép-kártya, közgép, mahír.

ehhez jön még a sajátos "demokrácia" gyakorlata a fidesznek.

címszavakban: ab lenullázva, költségvetési tanács lenullázva, bírói-ügyészi függetlenség legalábbis megrendítve. törénykezési gyakorlat: egyéni képviselői indítványok (amiről nem kell társadalmi egyeztetést lefolytatni) benyújtása az utolsó utáni pillanatban. módosított házszabály, aminek első alkalmazása az volt, hogy kövér elvtárs belefolytotta a szót valamely jobbikos képviselőbe, amikor az kimondta a nemszemélyeket takaró oligarcha szót.

most már tényleg csak címszavakban: médiatörvény, választójogi törvény, közbeszerzési törvény, közoktatási törvény, nat, felsőoktatási törvény, államosítások. a sor sajnos szinte végtelen.

ui: emlékszel még a szépemlékű földrajzinév bizottság sorsára?

na ezekért cseszi el orbán viktor a fiam jövőjét.
@Fabius: "Én, ha mérlegre teszek egy ember akkor elsősorban azt nézem meg a korszakával kapcsolatban, amit nem lehet csak egyféle módon magyarázni: ezek meg a számok."

Hát akkor ezek alapján még Hitler is elég jól szerepelhet nálad, hiszen elég meggyőzően támasztotta fel a német gazdaságot. :) Természetesen a kifutását lehet vitatni de a számok ott is magukért beszélnek.

A munkanélküliség gondja két éven belül megoldó­dott, és az ország újra talpra állt. Szilárd, stabil pénzzel rendelkezett, nem volt adóssága, véget ért az infláció, ugyanakkor, amikor az USA-ban és más nyugati orszá­gokban még mindig milliók voltak munka nélkül és él­tek segélyeken. Sőt, Németországnak sikerült helyreállí­tania a külkereskedelmét, noha megtagadták tőle a kül­földi hitelt és a külföld részéről gazdasági bojkottot ve­zettek be ellene. Sikerét azzal érte el, hogy barter rendszert alkalmazott: berendezéseket és árukat közvetlenül, a nemzetközi bankokat megkerülve cserélt el más országokkal. A közvetlen cserének ez a rendszere adósság és kereskedelmi deficit nélkül működött. Né­metország gazdasági kísérlete, Lincolnéhoz hasonlóan, rövid életű volt, de tartós emlékműveket hagyott utóda­ira, közöttük a híres autóutakat, a világ első kiterjedt au­tópálya-rendszerét.

Egy kis szellemes mondásban, amely összefoglalja a „dollárbankjegy" - csodának német változatát, Dr. Hjalmar Schachtot idézték, aki abban az időben a Né­met Központi Bank feje volt.

Egy amerikai bankár meg­jegyezte: „Dr. Schacht, jöjjön el Amerikába. Nekünk sok pénzünk van, és ez az igazi bankárság."

Schacht így válaszolt: „Ön jöjjön el Berlinbe. Nekünk nincs pénzünk. Ez az igazi bankárság."

Noha Hitlert a történelemkönyvek becstelennek áb­rázolják, valójában ő nagyon népszerű volt a német nép körében. Stephen Zarlenga a „The Lost Science of Money" című könyvében arra mutat rá, hogy ez azért volt, mert egy időre kiszabadította Németországot az an­gol gazdasági elméletből -, abból az elméletből, amely szerint a pénzt kölcsönözni kell egy magán bankkartell aranytartaléka ellenében és nem közvetlenül kibocsátani a kormány által.

Dr. Henry Makow kanadai kutató szerint ez lehetett a fő érv amellett, hogy Hitlert meg kellett állítani: Hit­ler kikerülte a nemzetközi bankárokat és saját pénzt te­remtett.

Makow idéz C. G. Rakovszkijnak, a szovjet bol­sevizmus egyik alapítójának, Trockij bizalmasának a ki­hallgatásából, akit Sztálin alatt, a Szovjetunióban tartott kirakatperek során, 1938-ban bíróság elé állítottak.

Rakovszkij szerint Hitler „magához vette a pénzterem­tés kiváltságát, mégpedig nemcsak annak fizikai, de pénzügyi részét is: átvette a pénzkibocsátás gépezetét és azt az állam javára működtette... El tudják képzel­ni, hogy mi következett volna..., ha ez megfertőz szá­mos országot, ... ha el tudják képzelni, képzeljék el azután annak ellenforradalmi funkcióit is".

A közgazdász Henry C. K. Liu írja Németország jelen­tős átalakulásáról:

„A nácik 1933-ban jutottak hatalomra Németor­szágban, amikor az ország gazdasági helyzete a vég­zetes háborús jóvátételi kötelezettségektől sújtva a teljes összeomlásban volt, és amikor nem volt semmi remény a külföldi beruházásokra vagy hitelekre. Mégis a Harmadik Birodalom - a hathatós hitelpo­litikára és a teljes foglalkoztatást célul kitűző köz­munkaprogramra épülő - független valutapolitikájá­nak segítségével képes volt a csődbe jutott Németor­szágot (amely meg volt fosztva tengeren túli gyarma­taitól) négy év alatt a legerősebb európai gazdasági hatalommá változtatni, még azelőtt, hogy a fegyver­kezés beruházásai megkezdődtek volna."

A „Billions for the Bankers, Debst for the People" cí­mű (1984-es) könyvében Sheldon Emry ezt így kom­mentálta:

„Németország 1935-től kezdve adósságmentes és kamatmentes pénzt bocsátott ki, amit a mély süllye­désből világhatalommá történő elképesztően gyors felemelkedése tett lehetővé. Németország 1935-tőt 1945-ig arany és adósság nélkül finanszírozta teljes kormányzati és háborús tevékenységét. Ez magyaráz­za, hogy az egész kommunista és kapitalista világ úgy határozott, hogy megsemmisíti az Európa feletti német uralmat és visszaviszi Európát a bankárok po­koli uralma alá. A pénznek ez a történelme viszont még meg sem jelenik napjainkban az (állami) isko­lák tankönyveiben."
@Gábriel angyal: "„Németország 1935-től kezdve adósságmentes és kamatmentes pénzt bocsátott ki, amit a mély süllye­désből világhatalommá történő elképesztően gyors felemelkedése tett lehetővé. Németország 1935-tőt 1945-ig arany és adósság nélkül finanszírozta teljes kormányzati és háborús tevékenységét."
- Hehehe... óriási példa! Mi is foglaljuk le a teljes zsidó vagyont, vezessük be a hadigazdálkodás, a társadalom egy kiválasztott rétegét vigyük kényszermunkára. Ugyanennek a rétegnek a munkaképtelen részét elgázosítjuk, ne kelljen az ellátásukra költeni. Te milyen vallású vagy? Na pécézzük ki a te vallásodat! Te mész valamelyik, az uralkodó osztály nagytőkésének gyárába kényszermunkára, anyád, apád, kölkeid mennek a gázkamrába. Lakásod, vagyonod valamelyik szomszédodé aki az uralkodó osztály pártjának tagja.
Hogy tetszik ez a gazdasági fejlődés?
Gábriel kopipasztás agyamentségei itt is és ott is, korán reggel, megfekszik a gyomromat :-)
@a szív fészkei: most bagtelizálni próbálod az ordas csúsztatásod igaz?
nagyon gyenge....
vészesen gyenge....
@Gábriel angyal:
Tényleg, jól vagy? Mert nem úgy tűnik...
Ha a minta szerinted ez kéne, hogy legyen, akkor indítsuk be a háborús gépezetet, hajrá hadiipar és a felesleges emberanyagot vonultassuk be katonának. Hidd el, megszűnik a munkanélküliség... :))
Fárasztóak a gondolkodás nélküli idézet cunamijaid!
@yatumux: Van egy autószerelő haverom, az ilyen kés-buzi, mint Te lehetsz...

Ismertem egy ilyet, késeket, kardokat, mindenféle éles eszközöket gyűjtött, nem túl tehetősen, de szorgalmasan... aztán egyik éjszaka lekaszabolta majd' az egész családot:-(((

Tudod, nem szeretem az ilyen 'gyűjtögetős' faszikat... Se bicskával, se fegyverekkel, se más olyan eszközzel, aminek szépségét az "ölés művészete" adja!!!

Ne tiltakozz, a képen szereplő kés kiváló gégemetsző, noha valóban igaz, hogy ha kell, a császárszalonnát is remekül viszi:-o

A fegyvergyűjtés - szerintem - beteges...

Egy jól menő gyárigazgatónak különösen!!!
@a szív fészkei: ha nem láttad még feltétlenül nézd meg, egy iskolai szabadhét az autokráciáról..... Félelmetes, ráadásul megtörtént....
Tényleg nincs valami hasonló roma népszokás, hogy a vajda amikor helyettest választ (vagy valami hasonlót) magának elmegy kikérni őtet a szekértáborba?
Az Orbán által "menedzselt", agyon promotált Compact disco "szépen" leszerepelt, ez megint az orbáni Magyarországnak szólt.

Köszönjük O. Viktor és bandája!
Takarodjatok már a fenébe!

www.youtube.com/watch?v=zDEX-YL-v2k
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Most egyetértek Gábriellel. Pusztán egy korszakból kiragadott számokkal nem lehet megítélni senkit. Így Hitlertől Maoig mindenkit fel lehet magasztalni. Komolyan nem értem miért nem lehet nézni az egész embert és az összes tettét/korszakát, majd az alapján megállapítani, hogy milyen ember volt.
@röhögő: Ezt a részt is olvasd el:

""Én, ha mérlegre teszek egy ember akkor elsősorban azt nézem meg a korszakával kapcsolatban, amit nem lehet csak egyféle módon magyarázni: ezek meg a számok."

Hát akkor ezek alapján még Hitler is elég jól szerepelhet nálad, hiszen elég meggyőzően támasztotta fel a német gazdaságot. :) Természetesen a kifutását lehet vitatni de a számok ott is magukért beszélnek."
@FILTOL: Vészesen fárasztó vagy Orvbán-imádó.
Pünkösdkor remélem, nem dolgoztat a Lendvay utca.
@röhögő: Neki ily módon nem lenne sok kifogása, hisz mást se kommunikál, mint hogy a zsidóság mily káros.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Gondolkodás nélkül? Nagyon ez a gondolkodásának az alapja.

Nos, ezek nem véletlen rátalálások, csak a mosolyjelei mindig félrevisznek titeket és olyan kis ártalmatlan édibédi vitapartnernek nézitek. Pedig kurva konzekvens abban, amit itt széthint.
@yatumux: Köszönöm, nem szorulunk egyelőre rá, de jó munkát és szép trónörököst! Viszont, ha Orvbán így folytatja, az egész országot kezelheti de akkor lehet, hogy már a kiütés is kevés lesz....
@Fabius: Mecénás tudtommal azért nem mindenhez adott pénzt, hanem amit értéknek tartott. Pl. Horatius, Vergilius támgoatása. Akiket valahogy nagyobbra értékelek, mint Mattolcsyt.

Orvbánnak vazallus kell, aki a maffiamódszereinek hála, félelemből de tejel, mert tudja, mi lesz különben vele...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Mint oly sokszor, most is félreértettetek. :)
Pedig a komment elején is odaírtam, hogy a "kifutást lehet vitatni". A példát pont azért hoztam mivel Fabius kizárólag a gazdasági számok alapján ítélt meg egy adott történelmi személyt vagy korszakot.:)

A citált idézetek pedig nem arról szólnak, hogy én hájpolnám a nácik bűneit, hanem a száraz gazdasági és történelmi tényekről, amelyeket valóban nem lehet vitatni.
@a szív fészkei: Ugye egyetértünk abban, hogy ez a kínai hír ugyanolyan mint pld. az alábbiak?? :)

"Igen, meg van engedve a [goj] gyermekek megölése is" - nyilatkozza a zsidó

www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=98872&offsetlo=0

vagy

Amerikai népszavás zsidó a goj gyermekek megöléséről: "Mi ezzel a probléma? A kígyót is a tojásban tapossuk el"

www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=98854&offsetlo=16
@Fabius: "Persze téma lehet, hogy úsztatott-e koronát..."

Óriási téma! Nézzük koronaúsztatás felől: a nemzetvezető Szálasi elvesztette, Kádár visszaszerezte. Hungaristák vs kádáristák 0:1.
süti beállítások módosítása