Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.24. 05:25 Fabius

Oligarcha, túrsz?

Címkék: fidesz budai gyula földbérlet

Budai Gyula, mint a kormány mögénézésügyi államtitkára egyszercsak betoppant Mezőcsátra, mint valami közepesen szarul megrajzolt Marvel szuperhős. - Mivanmivanmivan? - kérdezte kedvesen a fogadására összegyűlt gazdáktól, - hun vannak azok az oligarchák, akik Orbán Viktor autodidakta kulturális antropológus szerint nem is léteznek? Mi? He? Sehol? Akkor a viszon'látásra! - és ezzel eliramodott Csákvár felé.  

budai gyula oligarcha.jpg

A helybeliek meg csak pislogtak, mert mintha Rátonyi Róbert és Gobbi Hilda szerelemgyereke csöppent volna közéjük, aki Sólyomszemnek maszkírozta magát a megyebálra, de fellépés helyett köddé vált. Ahogy elült a por találtak egy cetlit, amire ákombákom betűkkel felírta valaki: Szabó Rebeka és Gőgös Zoltán a hibás!!! Kurvára siethetett, ha a cetliről hiányzott az elmúttnyócév meg a Gyurcsány, és egy mitkeresoszkóavizerbe kedvenc strófára se futotta. Lassan elpuhul ez is, mint pálpusztai a spejzablakban. Naná, ha a szeretemgyerekekről van szó....

Remélem Mengyi Roland azért figyelemmel követte az eseményeket, és bepárásodott szemmel emlékezett vissza a ciklus eddigi legszebb önfelszopására öninterpellációjára, amit a mögénézésügyi államtitkárral hoztak össze. (nem túl hosszú, érdemes elolvasni

 - Államtitkár úr! Mesélne nekünk a hőstettről, hogy sikerült Dél-borsodban visszafoglalni a földeket az ott gyökeret vert talján ellenségtől?

- Hogyne, képviselő úr, a hadjárat sikeres volt, az illetéktelen bitorlótól a föld vissza lett véve!

- Ej, magát a Jósisten is ilyen mögénézésügyi államtitkárnak teremtette államtitkár úr, valóságos Fehérlófia ez az ember én mondom! Nem sokkal jobb érzés, ha a kampányfőnököm a nyócvanezres bétéjével ügyeskedik azon a földön?

Apró trágyapötty a negédes boldogságban fogant pályázati listán, hogy - a helyi pletyka szerint - amit az egyik államtitkár elvett, azt a másik államtitkár visszaadta az olasznak. Mert azért az már csak ne legyen, hogy a focirajongó páholytársat mindenből kitúrják. Hát ki fog meccset nézni Mezőnagymihályon Tállai Andrással helló? Nem röhög, megye II., na és aztán? Kis paraszt, kis foci, de ha a dzsentri fílinget nem vágod ne dumáljál. Itten a mostazonnali mögénézés zajlik, nem kell elvárni egy fölkent oligarchavadásztól, hogy azt is észrevegye ami a szeme előtt zajlik. Ő egyszerűen csak túlnézett a dolgokon. Ha a Nemzet Orvosa címre ácsingózó kisgizdák erőfeszítése az efféle látászavarok enyhítésére is kiterjedne lehet előrébb lennénk, de őket nem szabad most ilyesmivel zavarni a Ratkó korszak újjáépítése közben.

 Pedig látnivaló az akadna, ha lenne szeme hozzá valakinek. 

 De ha éppen Budai Gyula ír alá SkiccPalit megszégyenítő sebességgel nyertes pályázatokat, akkor kinek van ideje olyan visszásságokkal törődni, mint amit egy helyi gazda leírt kézbesítetlen levelekről, kiértesítetlen nyertesekről, hülyére vett idős gazdáról, majd szánakozva széttárt karokról? Mindez természetesen azok után, hogy a Borsodi Mezőségi Gazdakör Egyesület titkára, Sárvári Attila Ángyánhoz hasonlóan próbált magához a Szeretett Földosztó Vezetőhöz fordulni a pályázat körülményeinek visszásságait részletező levelével. De úgy látszik Orbán hallása meglehetősen szelektív: azt meghallotta 2010-ben, hogy vezess minket kétharmaddal Mester, de a: ne így, baszki! -t már nem hallja.

A nyertesek táblázata is érdekes, azon túl is, hogy 7 ember elvitte a földek 80%-át. ( összes pályázó listája itt, a nyerteseké külön itt ) Van benne ugyanis egy nem igényelt és mégis kapott rész, ami azért lássuk be, több, mint bájos. (olvasható méretért katt )

 

Ezt vajon hogy csinálták? A műkörömépítőnek ugyan nem kell föld, de ha megmaradt pár hektár akkor legfeljebb vetünk bele körömzselé magot, és várjuk, hogy kinő? Érdekes, hogy a felhalmozott adótartozás sem hátrány a sikeres pályázatban. Lőrincz Vince tavaly nyáron még a legalább 180 napja legalább 10 millió forintos adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók listáján szerepelt, (84. tételig tessék lapozni) de jó hír, hogy a legfrissebb listán már nincs rajta, úgyhogy valamennyit sikerült törlesztenie. Még az is előfordulhat, hogy ebben segítségére voltak a 2011.01.01.- 2012.03.31. közötti időszakban elnyert ilyen-olyan támogatások. 

 pályázat nyertesek1.jpg

 

Ha végig olvastatok minden linket akkor világos, hogy kevés ennyire visszás és gusztustalan dolog van ebben az országban, mint ez a földbérlet pályázat. Előre leosztott lapok, kirúgott nem elég engedelmes vezetők, hülyére vett gazdák, nemtörődöm, leszarom, nem érdekel kormányzati szervek, haver és rokon mutyik, strómanok, meg Budai Gyula. Gondolom 2014-ben, mikor a számadásnál tartunk, és fölmerül mi lett a "sárarannyal", akkor ti is Móricz módra fogtok mentegetőzni:

 

"Mi az élet?
Sár.
És az ember benne?
Arany a sárban.
Ki hát a bűnös, ha ebből az aranyból semmi sem lett?
- Ki?
Az Isten, aki nem csinált belőle semmit."

 

 

380 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr304542906

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Budai Gyula média rókái föld ügyben 2012.05.29. 16:28:39

Az elmúlt hetek történéseit kell megpróbálnom sorba szedni (nem lesz egyszerű) és a lehető legérthetőbben, de indoklásokkal ellátva leírni, hogy Budai Gyula kijelentései milyen tekintetben álságosak. Az igazság az ugyanis, hogy korrupcióban verhetetlen...

Trackback: A negyedik opció 2012.05.25. 03:51:32

Elégedetlenek vagyunk Magyarország állapotával, és nem számítunk semmi jóra a meglévő politikai osztálytól, sem annak bal-, sem pedig jobboldalától.  Hagyományosan három lehetőség közül választ ilyenkor az egyszeri gondolkodó magyar ember. 1. Elmerül ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.24. 11:30:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz: értem, twhát szerinted 21 évesen fogjam magam, és ugorjak le egy toronyház tetejéről homlokomon egy simicska fotóval.
vigyen el téged a Selmeczi!!! ha így nyafogsz itt nekem. most nincs idő a szkepticizmusra, ma nem az a nap van. hanem előre nézünk, és nem nyávogunk, hogy szar a helyzet.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nem írok le ilyet mert baromság. Botka, Újhelyi, Mesterházy, Káli nem kizáró ok. Ja'hogy ők a fél elnökség? Akkor milyen lefejezésről beszélsz?

A vállalhatatlanokról beszélek és nem magyarázom tovább, mert akkor is érted ha szőrszálat hasogatsz.
@vitéz Thapóccay néma bárány: nem, nem ertem.
ha valakivel koaliciora akarok lepni nem azzal kezdem, hogy ezt is nyird ki, meg azt is nyird ki, meg amazt is nyird ki.

mellesleg mitol vallalhatobb egy mesterhazi, aki akkora kesztyubab, hogy kilatszik puccslacibacsi konyoke alul?

ha van ott vallalhatatlan ember, akkor az puccs zulagere, mesterhazi.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Ehhez a bölények váltása a minimum"

Megint egy huron pendulunk Sipivel, de en maradok a sajat szempontomnal.

Vagyis varhatod te a bolenyek valtasat...
Epp ezt szajkozom, hogy 4 ev kormanyon, es az azota eltelt 2 ev sem nagyon valtoztatta meg az oregek hozzaallasat az MSZP-ben. Es kevesse valoszinu, hogy az elkovetkezo 2-ben fog valtozni a helyzet.
En nem az MSZP erdekeben reklamozom a kozos lista elfogadasat, hanem pl a szamodra kedvenc (leginkabb elfogadhato) part erdekeben. Ugyanis akkor veluk is kicseszel am. Es hat magaddal is.

Amugy meg arra szavazol (ha egyaltalan) akire akarsz...
Na tessék, alakul a dolog...
Évek óta ámuldozok azon, mitől ez a ostobaság: "orbán tehetséges politikus"? Mert SZVSZ egy erkölcstelen ember, aki összes "sikerét" erkölcsi gátlástalanságának köszönheti. Ha két gyerek közül az egyik nem tartja be ígéretét, és felbontja a spájzban a befőttet, semmi esetre sem "tehetségesebb", mint az aki tudja mit jelent az ígéret.

Ile-de-orban genezise.
galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=138979:gondolatok-a-politikai-tehetsegrl&catid=82:cskremerferenc&Itemid=120

Okos ember az, aki azt mondja amit én gondolok.
Hehe.
@Penivaldes:
"inkább a mi keserüségünk viszi, vagyis a tiétek."

Nem igazan ertem, mert mar kicsit osszegabalyodtam. Ma mar voltam Gyurcsanyista is meg MSZP-s is, es hat azert a ketto egyszerre mar nekem is sok... ;)

Valoban van bennem egy jo adag keseruseg, es az MSZP-nek pedig meg mindig egesz sok szavazoja. De a ket dolog kozott semmilyen kapcsolat nincs...
@simple observer 1.0: nem mondtam, hogy gyurcsányista vagy meg mszp.-s:))
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Mire erted a pontosant? Elvesztettem a fonalat itt a bonyodalmak kozben...
Hát gyengeelméjűek vagytok ti mind? Én bizony a KKP-re szavazok! Remélem, hogy 2014-ben tényleg elindulnak, és lesz országos lista, vagy mi kell legújabban! Örök élet, ingyen sör!
@Penivaldes: Nem is rad ertettem, mert meg talan nem is tarsalogtunk korabban.

Csak a nap folyaman mar vedtem ilyen allaspontot, es olyat is. Tortenetes az egyik eppen MSZP-snek, a masik meg Gyurcsanyistanak tunik. Ami attol meg az en vilagnezetemben egy viszonylagos kerek egeszet alkot.....

Na igy utolag is:

Csokolom kis naccsad kisztihandjat...
@miva?: Akkor mar miert nem a kalozpart magyar kirendeltsegere?
@simple observer 1.0: én már olyat is megtapasztaltam, hogy egyszerre neveztek fideszimádónak és liberális-bolseviknak. pedig teljesen normális dolgokat mondtam.
@Penivaldes:
Na azt hiszem engem joideig nem fognak azzal szidni, hogy fideszimado lennek. ;))
@simple observer 1.0: vagy arra, legyszívesebben torgyán doktorra szavaznék :D
valahol az a keserédes gyanú bújkál bennem, hogy 2018 után végleg kivesznek honunk vezetői közül a hasonló kvalitású pojácák, és akkor min fogunk tréfálkozni?

Fabius: a Bgyula kép sztem az eddigi legjobb! Többet azért már ne igyál! :D
@miva?:
"a hasonló kvalitású pojácák"

Az oreg meg nagyon ertett a szavak csures-csavarasahoz (megiscsak sztarugyved volt a kisgazdak remenysege)

Hol vannak mar az olyan gyongyszemek, mint:
"Patakver fog folyni"
"Engedtessek meg nekem"
"Horn Gyula monnyon le!

Voltak stiklijei, de egy ilyen SHOWMAN-t mar nagyon hianyolok a hazbol....
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Nagyképű volt a szöveg, elismerem.
Gyűlölet nincs bennem, szerintem racionálisan gondolkodom.

Hagyjuk. Erre a vitára ráérünk két év múlva sort keríteni, ha addig nem történik valami.
@Gábriel angyal: Kicsit felpezsdítjük a napot.:)

Legyurcsánygyűlölőztek, ez van olyan, mint a Te lezsidózásod.:)

Így szép az élet.:)
@vitéz Thapóccay néma bárány: En ugy gondolom, hogy egy megallapodas eseten sokkal fontosabb, hogy a partok majd milyen elvekben tudnak kiegyezni. Milyen temaban mi a minimum, es a kulonbozo szakteruleteken milyen iranyba mennenk, es mik azok a lepesek amikhez meg mindegyik hozzajarul.
Merthogy egy ilyen egyeztetesnek meg KELL tortennie. Meg is fog, talan mar tart is....

Es ezek az igazan fontos kerdesek, nem az, hogy az MSZp-t eppen melyik paprikajancsi kepviseli a jelolti listan.

A rendszervaltozas utan is a nemzetkozi odafigyeles miatt (is) viszonylag jo formajat hozta a szocipart. Igaz Horn idejen meg sokkal masabb volt a mentalitasuk, hozzaallasuk.
@simple observer: Nézd, megbukott. Nem akárhogyan, nagyon. Úgy, hogy a mai napig nem heverték ki a szocialisták. Úgy, hogy a mai napig az egyik legnépszerűtlenebb politikus.

Lehet ő nagy ember tőlem. Vonuljon a háttérbe, és szervezze meg az ellenzéket, szerezzen pénzt, posztót, mittudomén.

De ne gyertek a szociális népszavazással, mert elvesztette. Basszus, ha nagyformátumú politikus, akkor miért nem nyerte meg?

Ami pedig szerintem komoly bűn: a kisebbségi magyarsággal kapcsolatos viselkedése.

Tudom, tudom ennek is Orbán az oka.

De akkor nagyon nagy szerénységgel és egyáltalán nem nagyképűen kérdezem: ha Orbán áskálódása minden jó törekvését keresztülhúzta, akkor mitől is olyan jó politikus is?

Nekem nincs bajom a Fletóval, csak szerintem nem jó politikus, benne látni a Messiást szerintem vicces, közvélemény-kutatások népszerűségi listáit nézve pedig enyhén szólva sem taktikus.

Neki magának kellene levonnia a konzekvenciát, legalább egy szezonra háttérbe vonulni.
Mert a mostani álellenzékieskedésével szerintem több kárt okoz, mint használ.
@Habakuk999: Miért szerinted lehet kúrcsányt nem gyűlölni?? Van még olyan épeszű, aki nem látja át, hogy a szereplése csak a fidesznek kedvez?? :)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Egyébként meg ne hagyjuk a kurva életbe már tényleg.

Miért kellene elfogadnom azt, ami közvetlen előzménye és oka volt a mostani ámokfutásnak.
Azért, hogy utánuk tényleg jöjjön a Jobbik? Mert 4+4 év értelmetlen kormányzását követően tényleg csak a Jobbik maradjon alternatívának?

Hát nem öreg!

Kell rendes koalíciós kormányzás, a maszatolásból szerintem nem pusztán nekem van elegem.
@Gábriel angyal: Látod van. Sipi szereti, mert mindenki más nem olyan nagyon. Ha jól értettem a logikáját, bár ez egyáltalán nem biztos.
@Gábriel angyal: Egyébként én nem gyűlölöm. Nem szeretem, az öszödi beszéde környékén kifejezetten drukkoltam neki, sikerüljön megújulnia, bár inkább amolyan kisztitkáros pofázzuk a nagy semmit jelenségnek gondoltam.
Igazam is lett.:(

Amikor már nagyon gáz volt és nem mondott le, akkor már nem nagyon kedveltem.

De miért gyűlölném?
Hülyeség.

Én még Matolcsyt se. Csodálkozni tudok rajta.
@Penivaldes:
Életem, a karjaimban fogsz landolni, ha megteszed.
A huszadikról puhán fogsz huppanni, és felmászol még egyszer, mert az élmény ugye...
Elfogyott a nyálam, most mit vessek beee?
@miva?: A free beer projektet támogatom!
Amúgy szkepptikális vónék.
Knósszosz híjja Mamirtírtokat, jelenkezzé!
Sör van, vagy el porlasztottad az utóssót, oszt nem egen birol megszólalni száratt torokal?
@Gábriel angyal:
Újabb zsidó összeesküvést véltem felfedezni!
Igaz még a lényegét nem egészen értem, de biztosan valami nagy kiba.zás lehet mögötte velünk! :)) Már a turbináinkat is elviszik! :(
index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/24/izraeli_gigamegrendelest_kapott_a_veresegyhazi_ceg/
@Habakuk999:
Mar latom elore, hogy ezekben a temakban nem fogunk meg csak a kiegyezes kozelebe se erni, de ha mar leirtad felveteseidet, ugy korrekt, hogy leirjam velemenyemet roluk.

"Nézd, megbukott."

A helyes ragozas a megbuktattak. Neki szinte sosem volt olyan hatalma a partja(?) felett, mint Orbannak, vagy akarcsak Horn Gyulanak a sajatjaik felett. A valasztasi kampanyban majd a gyozelem utan nagyon rovid ideig sokan biztak benne, am nagyon gyorsan elfogyott ez a tokeje, meg az oszodi nepvilagra kerulese elott joval.
Ha Orban kormanyat levaltjak (remelem '14-ben), akkor o bukik, mert o azt teszi, olyan donteseket hoz, amilyeneket akar. O tehat alanyi jogon MEGBUKIK. Am Gyurcsanynak tucatnyi emberen kellett minden egyes dolgot atverni a parton belul, majd pedig meg ott volt az SZDSZ.

"Nem akárhogyan, nagyon. Úgy, hogy a mai napig nem heverték ki a szocialisták. Úgy, hogy a mai napig az egyik legnépszerűtlenebb politikus."

Nem nehez ugy lenni az egyik legnepszerutlenebbnek, hogy szinte mindenki aki el es mozog azzal indit, hogy belerug egyet. Meg sajat partja sem vedte meg, pedig nem lehetne azt allitani, hogy az MSZP csupa nala sokkal tisztessegesebb emberbol allna. Meg az LMP kezdorugasa is az volt, hogy beleszalltak Sukoro urugyen...

A nepszeruseg, vagy nepszerutlenseg pedig hadd ne legyen mar olyan nagyon relevans!
Horthynak, akinek pedig nem kene, manapsag reneszansza van. Kadar, akit mindenki olyannagyon gyulolt, ma a XX. szazad legnepszerubbje. Orban is volt nagyon nepszeru, es bar meg most is nepszerubb Gyurcsanynal, de nagy osszegben mernek fogadni, hogy 100-200 ev mulva megitelese joval negativabb lesz az ovenel....
Nepszeruseg-nepszerutlenseg szubjektiv dolgok, amiket mar regota ismert eszkozokkel lehet manipulalni.

"Lehet ő nagy ember tőlem."

Tolem is, de nem az. En pusztan azt allitom, hogy az osszes mocskolodas es kritika ellenere, a rendszervaltozas ota szamitott 2000-2500 parlamenti kepviselovel osszehasonlitva nincs nagy oka kulonosebb szegyenkezesre.

"Vonuljon a háttérbe, és szervezze meg az ellenzéket, szerezzen pénzt, posztót, mittudomén."

Eppen ezt probalja sajat modjan, a DK-val...

"De ne gyertek a szociális népszavazással, mert elvesztette. Basszus, ha nagyformátumú politikus, akkor miért nem nyerte meg?"

Hadd kerdezzek vissza: Ismersz olyan politikust aki azzal a demagogia-cunamival fel tudta volna venni a harcot? Mert
azert eleg komolytalan egy lehetetlen kuldetes besulese okan lehuzni valakit...
Nem nagyformatumu politikus, merthogy politikusnak valoban gyatranak bizonyult. Hogy szemelyisege, vagy csak idohiany okan ezt valszeg sosem fogjuk megtudni, de valoban a parton beluli ugyeit rosszul merte fel/kezelte.

"Ami pedig szerintem komoly bűn: a kisebbségi magyarsággal kapcsolatos viselkedése.
Tudom, tudom ennek is Orbán az oka."

Ez egy korrekt kritika, merthogy ez a tema peldaul nem volt tul sikeresen kezelve, mig vegul eljutott a vegso allasponthoz, hogy ne menjenek az emberek szavazni.
Merthogy sajnos eszervekkel MO-n keveset lehet elerni. Pelda ra a 23 millio roman, vagy a "szocialis" nepszavazas. Csakis a penztarcajan keresztul lehet megfogni az embereket, nem is veletlen, hogy Viktorek beprobalkoztak a Rosszabbul elunk, mint 4 eve szlogennel.
Alapvetoen a vegso allaspontjaval ertettem, es ertek egyet, vagyis hogy a nepszavazasnak nem is lett volna szabad megtortennie.
Es igen, itt a varva vart Orban-szal.
A temat lezarva adtak at az ujkormanynak a csatlakozasi targyalasok soran.
@simple observer 1.0: Azért egy mocsok volt. Olvasd el - épészmérnök írta le két napja - , honnan indultak a skinek testületileg az első árpádsávosok alatt kifütyülni Gönczot anno. amitől akkor még Orvbánék is kiborultak.

Bezony, Torgyicsucsu kisgizda - a későbbi méltán híres seprűfesztiválnak otthont adó - házából. Kurva kártékony volt, na. Pojáca is, az igaz.
@Knósszosz: Free Beer? Hol? Egy pofa jó serital... Néha jó is az! :))
@simple observer 1.0:
Viktorék már 2.0-nál tartanak... :)) Mi történt?
Amúgy a birkák egy része még mindig azt is elhiszi, hogy januártól azért lett nekik szarabb, mert a Gyurcsány, meg a nyóccév... Olyan kis apróságok, hogy I.Viktor trónol immáron 2 éve, nem befolyásolják a szar helyzet megítélésében.
Mit vársz akkor ezektől?
Örülnek, hogy egyedül hazatalálnak és megtalálják a távkapcsolóval a HírTV-t... :((
@a szív fészkei:
Kiborultak... Majd rájöttek, hogy nehogy őket fütyüljék ezek ki, inkább ők hasznosítják őket! Ennyi a történet, máig használják ezeket.
@Gábriel angyal:
Csak úgy szóltam... :) Azért a szokásos webportálon nem fogják reklámozni, hogy a zsidók tőlünk vettek valamit, nem kevés pénzért.
@Gábriel angyal: bár tőlem jobbára azt mondasz, amit jólesik, muszáj megjegyeznem, hogy ez aztán mélyen keresztényi kifakadás volt. Maga Isten adta a szádba, vagy csak félrenézett egy pillanatra, és keményen megmondtad, amolyan szabad ember módján? :-D

A második mondatban van némi igazság. Gyurcsánnyal a mártíromságra való hajlama az egyik legnagyobb baj: megpróbálja elesettnek láttatni magát, és miközben akad, akinek ez bejön (bár, a sajnálaton alapuló kapcsolatok se túl tartósak, na, mindegy), a hétköznapi emberek egy férfiban valamiféle férfias jellegeket szeretnének felfedezni, egy vezetőben ráadásul vezetői képességeket keresnek, ezek azonban nagyrészt hiányoznak. Még aki a "totál leszarom a politikát" kategóriából nézi is, az is érezhetett némi megmagyarázhatatlan viszolygást a láncos LMP-sek mellé csapódó, majd avasi lakótelepen három napig jópofizó egykori miniszterelnökünk láttán. És nem, eszemben sincs karaktergyilkolászni, nem az az én bajom vele, hogy ő Gyurcsány: az a bajom vele, hogy nyilvánosan máig nem ismerte be egyetlen tévedését sem, az emberek szemébe való nézés helyett azok feje fölött szónokol, és azt szeretné, ha látnánk a töviskoszorút a fején, holott azt ő maga sosem tette fel oda. Csak úgy tesz, mintha mindvégig ott lett volna.
Nem őszinte, azt hiszem, ez a legjobb megfogalmazás, ami eszembe jut. Nem azt mondom, hogy hazudik: azt mondom, nem őszinte, és ez a kettő nagyon nem ugyanaz. És emiatt van az, hogy nevét rendesen leírva megadom neki azt a minimális tiszteletet, amit bármelyik embernek, de ennél több nagy hirtelen nem megy, és nem is erőltetem, hogy menjen. Ő döntött úgy, hogy labdázni szeretne, hát akkor játsszon szurkolásra méltón.
Ha vele akar nyomulni a DK, tegyék csak, '14-ben meg majd eldöntöm, hogy értékelek-e valamit az igyekezetéből. Remélem, felfogta, mekkora a tét: minimum egy országnyi. Rajta áll, fel tud-e nőni ekkora feladathoz.
"Habakuk999

Ugy hogy Martonyi sajat kezuleg irta ala, hogy Mo-nak nem lesz semmifele kovetelese a kornyezo orszagokkal szemben allampolgarsagi ugyben. Am az elso adando alkalommal (pusztan szavazatszerzesi okbol, ez tudhato Mikola reven) ugrottak a MVSZ nepszavazasi otletere, amely egyebkent valoszinuleg elhalt volna.
Az ugyet valoban ugyetlenul, es esetlenul kezeltek MSZP oldalrol, de azert azt is emlitsuk mar meg, hogy az adott esetben igenis fontos szerepe volt a Fidesznek. Meg akkor is, ha neked ez nem tetszik...

"De akkor nagyon nagy szerénységgel és egyáltalán nem nagyképűen kérdezem: ha Orbán áskálódása minden jó törekvését keresztülhúzta, akkor mitől is olyan jó politikus is?"

Mint korabban irtam, szerintem nem volt jo politikus. Horn Gyula volt szerintem a rendszervaltozas ota a legjobb. Gyurcsany a kozelebe se er. Am en nem is azert vagyok ilyen velemennyel rola, mert olyan jo politikus lenne. Ha gondolod, a szakdogaja urugyen irt posztnal olvasd el mit irtam a temaval kapcsolatban. Kaptam akkor hideget-meleget. De amit nem tartok korrektnek annak ugyanugy hangot adok.

"Nekem nincs bajom a Fletóval, csak szerintem nem jó politikus, benne látni a Messiást szerintem vicces, közvélemény-kutatások népszerűségi listáit nézve pedig enyhén szólva sem taktikus."

Nincs semmilyen szo messiasrol. LEgalabbis az en esetemben semmikeppen. Ha beleolvasol mai termesembe, akkor elegge konnyen feltunhet, hogy en pl. Bajnait tartom olyan figuranak, akinek eselye van, hogy minielnok lehessen, es talan/remelhetoleg nem is tul rossz.
Igazad van, egyebkent sem lenne taktikus.

"Neki magának kellene levonnia a konzekvenciát, legalább egy szezonra háttérbe vonulni."

Miert kene? Ha vannak kovetoi, szavazoi, akkor miert kellene hatterbe vonulnia? Vagy neki mar arra sincs lehetosege, hogy megvedje a maga igazat? Ha nem all ki, akkor is ugyanugy jarna, mint Oszko, akit idorol-idore "megtalal" a Fidesz. Igy tehat meg csak nem is olyan benanak tunik a dolog, hogy belerug egyet a Fidesz, aztan megprobalja az adott alkalommal mentegetni magat.

"álellenzékieskedésével szerintem több kárt okoz, mint használ."

Ezt az Alellenzekieskedest pedig egyaltalan nem ertem. Mirol beszelsz?

"Nem szeretem, az öszödi beszéde környékén kifejezetten drukkoltam neki, sikerüljön megújulnia, bár inkább amolyan kisztitkáros pofázzuk a nagy semmit jelenségnek gondoltam."

Akkor viszont igazan nem ertem mi a bajod? Mire ez a nagy oltas...
@Interlock:
Ekkora "rendellenességgel" és eljátszott becsülettel ki van zárva.
Alapvetően az ötletei közt voltak jók, de... Amennyiben képtelen végigvinni az akaratát és nem tudja azokat megvalósítani, mint kormányfő, akkor alkalmatlan a feladatra. Ennyi, innentől felesleges ragozni. 2014-ben is alkalmatlan lesz... :(
@a szív fészkei:
"Azért egy mocsok volt."

Egy pillanatig nem vitatom. Amit pl Zsirossal muvelt, vagy kesobb a szekhaz botranykor. De valoigaz, a Goncz-beszedre szervezett ugy is galad volt. Volt szkinhead haver szoval megmaradt az emlek.

De azert tulontul is sok hasonlo kaliberu gazembert lehetne sorolni a szorakoztato oldaluk nelkul.
@simple observer 1.0:
Torgyi elgurult gyógyszerét Kuncze szedegette fel rendszeresen és adta Józsi'bának vissza. Olyan szép szópárbajokat vívtak, hogy az valami állat volt! Az volt Kuncze igazi terepe! :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
"Mit vársz akkor ezektől? "

Oszinten szolva; mar nem sokat.
Eppen ezert van az, hogy minthogy nincs mar bennem az a tuz ami meg lobog pl Fabiusban.
Nem probalom presszionalni a politikusokat. Egyszeruen csak elfogadom a helyzetet.
Ugyanis a politikai helyzet tobbe-kevesbbe pontos lekepezodese a tarsadalom allapotanak. En pedig nem erzek most (talan a jovoben valamikor esetleg) nagy elszantsagot magamban arra, hogy egyes emberekkel vitazgassak, es szvazokat gyujtsek egyes partok UGYEI melle.
Gondolom ezt is olvastátok már... :(
Ez a sok kiba.zott, narancsbolsi zseni. Legalább a számokat ismernék! Ezzel is úgy vannak, hogy minél nagyobb, annál jobb???

"A kincstári körbe tartozó költségvetési szervek adósságállománya 50,58 milliárd forintra emelkedett áprilisban az államkincstár adatai szerint, ez egy hónap alatt 3,44 milliárd forintos növekedést jelent. Az összes adósságon belül az állammal szemben fennálló tartozás 4,9 milliárd forint, (nem adójellegű, saját felügyeleti szervnek be nem fizetett adósság). A kifizetetlen szállítói-szolgáltatói számlaállomány áprilisban 42,2 milliárd volt"

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_szam_jott_soha_ilyen_sokkal_nem_tartozott_az_allam.520355.html
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: azt ő sem gondolhatja komolyan, hogy még egyszer kormányfő lesz belőle - de dönthet úgy, hogy annak ajánlja fel a támogatottságát, akiből igen. Meg persze úgy is dönthet, hogy rivalizál, tisztességes meccs helyett játszhat itt a pirost is, ez csak az ő döntése lesz.
Én kivárom.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Kunczet en is kedveltem, csak sajna egy ido utan feloroltek a belso kuzdelmek, es inkabb feladta, es kiszallt...
Igazan vitakepes, es johumoru volt. Egy tevemusor pedig mar nem ugyanaz.
@Interlock:
Szerintem ezt ő nem így éli meg, vagy a tanácsadói nem ezzel etetik... :(
Valahol még mindig messianisztikus küldetéstudat tombol benne. Nem érti meg, hogy csak árthat a baloldalnak. Túl sokan elutasítják ott is, ismerősöktől is hallva.
Szerintem a kulcs inkább az, hogy a jobboldalon egy sokkal nagyobb mozgató erő ő, simán lehet mozgósítani és riogatni vele a jobboldali szavazókat, hogy "visszajön a Gyurcsány, akkor inkább az Orbánt" dumával. A jobbik is ezt fogja nyomatni, tessék majd megnézni! :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Regi jo szivlapat. Igen sokan megerdemelnek...

Az ilyen kepeket ti toltitek fel, vagy talaljatok?
@simple observer 1.0:
Hasonlóan látjuk sokszor a dolgokat, kb. egy korosztály lehetünk, meg emlékszünk is a régi "dilikre"! :D
@simple observer 1.0:
Google a barátunk, majd a találatok után átváltás a baloldali menüben a "Képek" opcióra...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: olvastam. El is képzeltem, ahogy kimennek a víz- és áramszolgáltatók brigádjai, és kikötik az önkormányzati épületek, pártszékházak, képviselői lakások ellátását, azokban ugyanis emiatt sem sötétebb nem lesz, sem nagyobb mocsok.
Elképesztő módon hátrányos helyzetűnek érzem magam azért, mert úgy neveltek, hogy amit elfogyasztok, azt ki kell fizetnem.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
"Valahol még mindig messianisztikus küldetéstudat tombol benne. Nem érti meg, hogy csak árthat a baloldalnak. Túl sokan elutasítják ott is, ismerősöktől is hallva."

Gondolj bele, ha veled csinalta volna ezt oldaltol fuggetlenul szinte mindenki, akkor te hagynad hogy onnantol kezdve telegyel mindenki labtorloje (Damned for all times)?
@simple observer 1.0:
Valami valóságérzéke, tényszerű mérlegelési képessége kéne, hogy legyen. El kéne döntenie, hogy képes-e túllépni saját magán és megszervezni kőkemény munkával, kitartással valami féle ellenzéket, amit ő csak bátoríthat, segíthetm de nem vezethet, vagy "pártikonként" csillogni akar és egyszer csak husssss.... eltűnni a süllyesztőben. Sok más variáns nincs!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

"Google a barátunk, majd a találatok után átváltás a baloldali menüben a "Képek" opcióra..."

Mar szerencsere korabbrol ismertem ezt az opcoit, bar a technologiat nem kovetem olyan nagyon, mint regebben.
A translatert kedvelem meg, kulonosen ha valami egzotikus nyelvu (szamomra mar a lengyel, vagy epp a bulgar is az ilyen szempontbol) etel leirasat kene kitalalni (az uvegrol, konzervdobozrol, zacskorol), hogy mi az elkeszitesi mod.. ;)

A link alapjan csak ugy gondoltam, hogy talan sajat feltoltes a kep.
@simple observer 1.0:
Nem... Akkor én pl.az ásóval lennék közelebbi kapcsolatban, hisz többször javasoltam az elszemtelenedő "kollégáktól" az ásás útján történő megszabadulást! :DD

www.nemkutya.com/wp-content/uploads/2012/02/az-elet.jpg
Na húztam aluba, mert reggel 6 óta pörgök mint a mérgezett Egér!
Jó rosszak legyetek, mindjárt jön rodeo, Fabiussal úgy hajnaltájt szoktak itt főzőcskézni! :))
@simple observer 1.0:

Az az egy biztos, hogy senkinek szavazatot gyűjteni nem fogok.

De annak amiből kiindultunk délután nincs is köze ehhez. A vehemencia leginkább a közélet tisztasága iránti igénynek szól, a civil kontroll tudatos erősödésének. Két dolgot tanuljon meg minden párt a ciklus végére:

1: egtanultuk, hogy kontroll nélkül nem maradhatnak, mert elkanászodnak mindegyik oldalon. Ezért ahogy a blogszféra most áll kimondható, hogy jobban figyelünk törvényszövegben trükközéstől közpénz elbaszásig mindenre, mint eddig.

2: Ennek következménye, hogy a közvélemény azonnal reagáló része sokkal tudatosabb és tájékozottabb lett, mint a rendszerváltás óta bármikor volt. Ez a réteg pedig nem elégszik meg a kolbászkerítés ígéretével, hanem elvárásokat támaszt és tudatosan dönt.

Ezért a jövőben csak azok a pártok lesznek életképesek, akik képesek ehhez a megváltozott környezethez alkalmazkodni, és annak legalább alapszinten megfelelni.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: ha a baloldal alkalmas valami értelmes összefogásra, keresnek megoldást erre a problémára is. Ha nem találnak, vagy nem jót találnak, esetleg összefogni sem tudnak, akkor elbuknak, és jöhet a tarlótűz, ami után vagy hamu marad, vagy főnixmadár születik. De ezt a tanácsadók biztos jobban tudják, mint én...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
"Valami valóságérzéke, tényszerű mérlegelési képessége kéne, hogy legyen. El kéne döntenie, hogy képes-e túllépni saját magán és megszervezni kőkemény munkával, kitartással valami féle ellenzéket, amit ő csak bátoríthat, segíthetm de nem vezethet, vagy "pártikonként" csillogni akar és egyszer csak husssss.... eltűnni a süllyesztőben. Sok más variáns nincs!"

En eppen ezt mondom, csak kijelento modban. Szerintem o mar igenis felmerte, hogy Mo-n tobbet o minielnok nem lesz. Annyira nem tudom orultnek tartani, hogy ne tudna ezt realisan felmerni a kulonbozo kutatasi adatok alapjan.

Csak apro reszletkorulmeny, hogy Debreczeni, mar joforman a valasztasok utan felvetette, hogy Bokros is es Bajnai is letrehozhatna valamilyen formaciot, es azzal ha nem is partkent, de valamikeppen segithetnenek levaltani Orbant. Ez a mukso azota a DK alelnoke.
Es szerintem Gyurcsanynak mar az is hatalmas elgtetel lenne, ha mondjuk Bajnai legyozne Orbant 2014-ben.
@simple observer 1.0: "Debreczeni, mar joforman a valasztasok utan felvetette, hogy Bokros is es Bajnai is letrehozhatna valamilyen formaciot"
Mindig bírtam a lazaságnak azt a szintjét, amikor egy nem hogy alá-, de még mellérendeltnek sem nevezhető személynek valaki elkezd feladatot osztani, vagy azzal szemben elvárásokat fogalmaz meg. Ha Bajnai 2014-ben is a blogjukon éli ki magát, még hibás is lesz?
@simple observer 1.0: Benne egyet "becsültem", ha lehet ezt vele kapcsolatban mondai: hogy kiröhögte magát, mindig volt egy vigyor a szája szögletében, jelezve, hogy ez ááá, ez rizsa. Csak és kizárólag rizsa szopatási célból.

De attól még borzasztóan veszélyes volt, mert a populista hülyítés azért vele vette kezdetét. Ő még ezt idézőjelbe tette, mások már nem. Kééérem szépen.... Mindig fogom hallani a fülemben a hangját. Azért nem olyan jó emlék. Azt mesélte apám, ügyvédnek ölég közepes volt ott Újpesten. Miniszternek meg egyenesen szar.
@Fabius: És a Fidesz majd megint Facebookon nyeri a választást???? :-DDDDDDDDD Szeretnék hinni, noha Stefi is eltűnt a baranyai mezőkön... Sok Stefijük van erre?

És a többinek?
@Interlock: Azért ez az avasi turné: meghívták és kíváncsiak voltak, el mer-e menni. És láss csodát: elment és abszolválta.

Nem ő csinált belőle sajtóhájpot. Feltette a FB-ra, de mit nem tesznek oda fel??? Ehhez jog van, hisz végülis még mindig politikus. Milyen, milyen nem, itt most mindegy, kapott egy kihívást, és rájött, hogy lehet élni vele, sőt jól is jöhet neki. Van hajlama a ripacsériára, de nem hiszem, hogy mártíralkat lenne. Figyelmet kelt fel, neki ilyen eszközei vannak.

De azért én emlékszem, elment kritikus diákok közé - Corvinus ezt szívja - és nem Gaudi Nagy módjára egyelt ott, hanem érvelt, vitázott. www.youtube.com/watch?v=riCQLr6Kj5s Amire Orvbán sosem volt képes - ti. arra, hogy ne a mindig ugyanazokból álló, ezerszer szelektált és behipnotizált közönsége előtt papírról váteszkedjék.

Ja, itt megvan a Józsi bá` híres "féregírtó" beszéde kkbk.blog.hu/2011/02/04/torgyan_jozsef_feregirto_beszed_1996, ami nagyon nem különbözik a mai jobbikos habzástól. Cuncibogár tehát nem volt az a legendákban élő nagyon szolíd és édibédi mosolypufi, hanem sőt...
www.femina.hu/hirhatter/abortusztabletta

Szakértők, akikről nem leht tudni semmit, de nők sorsa múlik rajtuk. Kurvajó gyakorlat: olyanok, mint Hoffmann mama kísértetei, akik a nő csodás tanügyi ámokját segítették név nélkül valahonnan a háttérből. De legalább sokért.

[..]"A TASZ az államtitkársághoz közérdekű adatigényléssel fordult, hogy megtudja, mely kutatási eredményekre hivatkozva vonják kétségbe azt, hogy a készítmény biztonságos.

A KDNP és az evangélikus egyház lennének a szakértők?

Nyilvános szakmai vita egyébként az elmúlt időszakban a témában nem volt, egyelőre csak a KDNP és az evangélikus egyház mondta el érveit a tabletta ellen, ám az ő szakmaiságuk ebben témában erősen megkérdőjelezhető, inkább világnézeti vitáról van szó esetükben."

Minden a hátunk mögött zajlik, lassan ez már statáriális kormányzás lesz, annyira nem lehet semmit tudni a folyamatokról, csak a végeredményt betartani.
Drágáim, ez a fejlett Anglia és mégis, mégis: www.borsonline.hu/20120524_belehalt_az_otthoni_abortuszba_ Rohadna rá Tömjénékre az ipari ecet műanyaghordója is!
@Fabius: FAbius, ezt dallantsd majd meg, beszarás a köbön-kategóriás duma: www.blikk.hu/blikk_aktualis/kover-kisegitene-a-nemeteket-2089636 [..]" „Magyarország minden tőle telhető támogatást megad Németországnak a gazdasági válság leküzdéséhez" – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke berlini látogatásán" köhög a bajszos bolha az elefánttrágyán szónokolva, csak ettől az a német elefánt nehogy röhögőgörcsben múljon ki, mint egy kínai elítélt a halálos ítélete meghallásakor..
Na még hvg.hu/itthon/20120524_abortusztabletta_orvosok

A földhöz nincs köze a parasztnak, aki művelné, a nőnek nincs köz a testéhez - kicsit uncsi Unortodoxia mentalitása...
Az is mennyire jellemző ezekre a beképzelt ázalagokra, hogy a második orgánumnak nem válaszol ez a Szócska. Ja, mert megteheti.
@Fabius: A szénaszalmán elheverő bőrgatyeszos dájcsli angyalkán már a kövéri értelemben segít a mi jó - kicsit gestapósra vett - Bugyulánk?

Merkelt is gerincre vágják a pajtában, vagy hogy érti?
@Fabius:
" Az az egy biztos, hogy senkinek szavazatot gyűjteni nem fogok."

Tetszik vagy sem igenis gyujtesz szavazatot. Ha csak minimalis hatasa is van blogodnak, akkor az szavazatokban is megnyilvanul. En ebben nem latok semmi kivetni valot. Mindenkinek joga van olyan iranyba terelni, sajat, szuk kornyezete, vagy akar az orszag eletenek menetet, amely szerinte a legjobb.
Ezzel nem azt mondom hogy kampanyolsz valamely partnak, bar nekem azzal sem volna gondom, hiszem barki indithat ellenblogot sajat kedvenceinek, de bizonyara van szavazatokban merheto hatasa blogodnak.

1. Nincs vita. Ha a politikusok is csak ilyen szintet hoznanak, mar sokkal sikeresebbek lehetnenk.

2. Lenyegeben egyetertek, am ennek a retegnek nagysagat, illetve hatasat nem becsulnem tul. Sajnos a tavalyi es idei tuntetesek jol mutattak, hogy limitaltnak tunik az ezen mediaag altal mobilizalhato tomeg. Tovabba a tarsadalomra attetelekkel kifejtett hatasa is korlatozott.

"Ezért a jövőben csak azok a pártok lesznek életképesek, akik képesek ehhez a megváltozott környezethez alkalmazkodni, és annak legalább alapszinten megfelelni."

Szemely szerint en ezt tul optimistanak tartom, de mindannyiunk szamara jobb lenne, ha tevesnek bizonyulna pesszimizmusom, es inkabb a te jovkeped valosulna
@simple observer 1.0:

"Lenyegeben egyetertek, am ennek a retegnek nagysagat, illetve hatasat nem becsulnem tul."

Ennek a rétegnek a hatását nem is neked vagy nekem kell megbecsülni. Megvannak az erre hivatott szakemberek. Gyurcsányék alatt Szabó Erika monitorozott, most Mráz Ágostonnak és a Médianézőnek dolga elolvasni mit hordunk össze. Igen, nem csak posztokat olvasnak, hanem kommenteket is.
@Fabius:

tantóbácsikérem -ha esetleg nem- vedd észre, a világban van egy retrográd hullám (nem az én hullám) és most -ha megfigyeled- a zusáska elnökválasztási kurvadrága cirkuszában is dominál

a gazdaság és annak irányadó elemei profittermelésre predesztináltak és amelyik ezt nem teszi az sikertelen

egy donaldkacsatrump és a hasonszőrű istenbarmai a saját profittyuk nagyságában sütkéreznek és ha valaki ezt csökkenteni próbálja az rohadt geci és összefognak ellene bárki legyen i saz!

az állam az nem egy profittermelő gazdasági egység, tehát adósságai -mennyire rámolvastátok jogosan- nem úgy mérendők mint egy gipszjóska adósságai, azaz a optimális esetben ha az államnak csak kis vagy zéró vesztesége van az jó gazdálkodás...de mindenképpen az állam pénzügyi tranzakciói kívűl kell hogy maradjanak egy áruvásárlási hitel vahy hasonló ügymenetből

ezért a zalcsútiselejtesfocista is hülye és még sokan és van egy hasonló idióta a mittromney akiből ezen a Föld nevű bolygón sohasem lesz semmilyen elnök hacsak nem tészcsé nem?

tenkegyed meg sokat tesz a választásokért de ez az edukatív vonal 200 évet kíván? nem gondolod?

valamit kellene változtatni először és utána rákényszerítve a hülyéket a használatára meg is tanítani nekik amiben a ZÉLET NAGYON SOKAT SEGíTENE?

nemdebár?
@rodeo36:
nehogy félreértsd pénzprofitról beszélek

és minden egyéb a jó munka eredményeképpen létrejövő eredmény azaz profit pozitív

hátha így kevésbé félremagyarázható
@rodeo36:

Én erről mást gondolok. Az állam nagyon is profittermelő egység. Kb mint egy zártkörű részvénytársaság. A tulajdonos részvényesek (nép) négyévente kineveznek egy vezérigazgatót (minielnök) akinek dolga rentábilisan vezetni a céget, és a tulajdonosok tagdíjából (adó) meg a saját cégek bevételeiből köteles osztalékot fizetni. (eü ellátás, nyugdíj, szoc. juttatások, stb) Optimális esetben a cég legalább nullszaldós. Kicsit kevésbé optimálisban néha apróbb kölcsönökre szorul, amit képes fizetni. (3% alatti költségvetési hiány) De profit nélkül ebben az esetben sincs üzlet. Hanem csőd van.

Abban egyetértünk, hogy a részvényesek egyéni áruvásárlási hiteleihez nem kéne, hogy köze legyen.

Szerintem 23 éve tanulgatjuk a demokráciát. Éppen ideje egy tudatos edukatív vonalnak. Azt már tudjuk hogy használjuk szarul amink van. Most megtanulhatjuk jól is használni.
@Fabius: @rodeo36:
Rodeónak adok igazat. Akkor jó az állam, ha nincs, illetve van, de nem látjuk, mert nem nyereséges vagy veszteséges, hanem teszi a dolgát és hagyja az üzletembereket is ezt tenni. Nem biztos, hogy ez a módszer (libertiánus kapit) igazságos, de ez működik. Ahol az állam gazdasági értelemben megjelenik, ott szétver mindent, hiszen rögtön megcsinálja magának a versenyelőnyt. Van erre egy kitűnő példa, vmi kis közép-kelet európai ország, mindjárt eszembe jut a neve, egy pillanat....
@Fabius: :-DDDDDD

a profitorientalt allamot most lathatod mukodes kozben.
ime:-DD

na? hogyan tetszik?:-DDD
"A magyar kormány szerint az nem diszkrimináció, ami Magyarországon van. Kovács Zoltán államtitkár pozitívnak értékelte, hogy az amerikai külügyminisztérium országjelentése már csak lehetőségként ír a demokratikus intézményrendszer aláásásáról"

index.hu/belfold/2012/05/25/a_kormany_az_amerikai_kritikat_is_visszautasitja/

kurva amerikaiak...
ideje, hogy viktor helyretegye oket.. annnak az obamanak is elmagyarazhatta volna a retyoban a multkor, hogy ez a normalis..:-))
@tucano: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union: @rodeo36: @Fabius: \o/ szerintem is az állam feladata a keretrendszer, és az normális ellenőrzési-szabályozási tevékenység, kb. mint egy bíró a foci pályán, akkor jó, ha szinte észre sem veszed, mert normálisan teszi a dolgát
-állam nonprofit dolgokat csináljon egy két stratégiai dologgal kiegészítve, pl. szerencsejáték, mert azt tényleg hiba lenne kiadni a kezéből :D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: nem mellékesen az új ponszton is előkerült ez a téma Gábriel antiliber.gazd.politikai kopipasztája okán :D
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Ha mar felvetetted:

"Nagykorúak a magyar emberek, majd eldöntik, hogy akarnak-e részt venni a nemzeti konzultációban. Aki nem akar, mert például fél, majd nem küldi vissza a kérdőívet"

0:23-tol:

www.youtube.com/watch?v=CyAOmO_pi_8&feature=related
@a szív fészkei: Kovács Zoltán mondta egy interjúban, hogy a CEU könyvtárában ült, kopaszon és zöld ingben, farmerban, amikor odajött hozzá egy fiatal csaj, hogy "Te a náci párt tagja vagy?" :)
Na te is valami ilyesmi lehetsz mint az a csaje, csak idősebb kiadásban.
KZ állítása szerint a sztori is hozzájárult ahhoz, hogy politiizálni kezdett a jobboldalon, és most kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
A kommentjeiteket olvasva meg mindig arra jutok, hogy sajna akármilyen fos a fidesz, titeket többet nem szabad hatalomra engedni, és mindent el kell követni, hogy a lehetőleg földbe legyetek taposva, természetesen csak virtuálisan. Vagyis soha többé ne fújhassátok a passzátszelet ebben az országban, ne mondhassátok meg, mi a komilfó, ne a Ti köreitek osszák a lapokat bennfentesként, ne gúnyolódhassatok és uszíthassatok főműsoridőben mindenen, illetve minden ellen ami nem balliberális. Blogokon höböröghettek, külföldön árulkodhattok, de ne cenzorkodhassatok többé, mint anno bizonyos netes politikai fórumokon, ahol valahogy mindig ballib elfogultsággal moderálták a hozzászólókat, és úgy éreztétek, az internet természettől fogva a ti terepetek, ami csakis a tietek, modernségetektől, szellemi magasabbrendűségetektől fogva. ;)
Természetesen csakis demokratikus eszközökre gondolok, nem valamiféle numerus claususra, választójog elvételére, ellenzékiek bebörtönzésére és hasonlókra. Minden ilyesmit elítélnék és tiltakoznék ellene (nem mintha látnék valós esélyt rá). Fizikai bántalmat vagy éhenhalást sem kívánok egyiketeknek sem, sőt ha rászorulnátok, lehetőségeim szerint bújtatnálak, etetnélek benneteket, ígérem :)
@simple observer 1.0: Én nem tudok ilyen szépen pontokra szedve válaszolni neked.:(
Istenigazából számomra Gyurcsány Ferenc maga sokad-rendű. Kár, hogy ezt kell írnom.

Az elv és a gyakorlat az, amit nem tudok felfogni.
Van két év. Van lehetőség normális ellenzéknek létrejönni.
Nem tetszik, ami most folyik. Nem tetszett az sem, ami korábban folyt.
Könyörgöm, ha egyik sem jó, akkor miért nem jót próbálunk?
Miért nem akarjuk megértetni a vezető pozíciókra ácsingózókkal, hogy a posztkádárista politikusi magatartás ma Magyarországon már kevés?

Pusztán ennyi a véleményem, amúgy meg én is várom a Haza és haladást.
@Habakuk999:
"Istenigazából számomra Gyurcsány Ferenc maga sokad-rendű."

Mint lathatod, en sem ot favorizalom, pusztan, amikor ugy erzem, hogy eppen meltatlanul rugnak bele (eleg surun, sok helyen), akkor probalok olyan helyeken ahol erdemesnek tartom (a Varanuson kivul nem igen kommentelek) ervelni a mellett, hogy lehetoleg egy minimalisan korrekt modon probaljak mar emberek megitelni (ilyenkor bizonyitani is probalom igazam), hogy mi tortent az ideje alatt, illetve mit tett, vagy eppen nem tett o maga.

"Kár, hogy ezt kell írnom."
Lehet, hogy nem pontosan ugyanugy ertjuk ezt a mondatot, de az en olvasatomban nem kar.
En szemely szerint nem szeretem, meg magat a megkozelitest sem, hogy egyes szemelyek dontsenek ugyekben, es igy politikai es egyeb jelentos ugyekben egyszemelyi dontesek szulessenek.
Itt ezt ugy ertem, hogy minielnok, vagy eppen miniszter dontson valamirol, mert ugyerzi, hogy o ert hozza, arra szuletett....
Egyetlen miniszter sem erthet tokeletesen minden hozzatartozo teruletet. Egy minielnok meg plane. Ezert ne is akarjanak szakertok tamogatasa nelkul ilyen ugyekben donteni. Nem szegyen, ha valaki hozzaertok ajanlasait, tanacsait el/megfogadja.
Ezert kifejezetten szimpatikus volt az a resz az oszodiben, amikor beismerte, hogy o sem lat elore 2-3 lepest, es hogy a szakemberekbol probalja kicsikarni, hogy ki mit lat jonak, helyesnek. Amerika kozelmultjanak (szerintem) legjobb elnoke egy B-listat szineszecske volt, akit viszont szakertok tamogattak.
Masreszt viszont latjuk, hova viszi az orszagot egy erre szuletett, mindenhez erto minielnok....

"Az elv és a gyakorlat az, amit nem tudok felfogni.
Van két év. Van lehetőség normális ellenzéknek létrejönni.
Nem tetszik, ami most folyik. Nem tetszett az sem, ami korábban folyt.
Könyörgöm, ha egyik sem jó, akkor miért nem jót próbálunk?"

Valamely irodalom fuzetem elso oldalara a tanar valami olyasmit iratott fel velunk (ha jol emlekszem valamely magyar koltotol-irotol), hogy;
Adj a gyereknek igenyes muveket, irodalmat, az azt fogja megtanulni, es aztan kesobb is azt fogja elvarni, megkovetelni....

Nos nalunk, mar a rendszervaltozastol ennek az ellenkezoje megy. Mar az Antal-kormany is, melyben csak elvetve voltak emberek akiket szakertonek lehet becsmerelni, azzal az alapallassal indult, hogy majd toljak a rizsat az embereknek, azok ugyse ertik, hogy miket hadovalnak nekik, nem lesz semmi gond.
Akkoriban meg a Fidesz csinalta az egyik legigenyesebb szakpolitikai dolgokat. A Bokros-csomagra epulo kampanyaik (melyek kormanyra segitettek oket) oket is meggyoztek, hogy lehet ezt sokkal egyszerubben es hatekonyabban csinalni, nem kell annyit veszodni.
Ugylatom, hogy az elmult 2 evtizedben az egy Gyurcsany volt az egyetlen, aki megprobalta meghonositani Kozgazos eloadasaival, hogy amikor valamely UGYrol beszelunk akkor a mogotte levo szamokrol es folyamatokrol/osszefuggeskrol is beszeljunk. Kiderult a tarsadalomnak nincs ra szuksege. A Fidesz semmi hasonlot nem tett sem ellenzekben, sem most kormanyon.
Sot kovetik az egyhaz majd 2000 even at sikeres modszeret: tartsd az embereket minel tudatlanabb allapotban, es igy eleg ha ovodasok, vagy csecsemok szintjen gugyogsz nekik...

A kerdes melyik volt elobb a tyuk vagy a tojas? Vagyis hogy eleg-e egy remek szakpolitikakat muvelo es kommunikalo part? Es ez majd tobbseget szerez es tart maganak.
Vagy eloszor valamilyen sokk hatasara a tarsadalomnak kell eszhez ternie, hogy maga kovetelje ki az ilyen modszereket a partjainktol?
Bennem ami kis bizodalom meg maradt, az a koztes utra vonatkozik, vagyis (ha szerencsenk van) a ket folyamat lassan, de egymast fokozatos erositve hozhat valtozast akar 5-10-X+1 ev alatt.

Hadd hozzak egy peldat:
Viszonylag minimalis koltseggel lehetne minden temaban valamilyen konferenciat tartani.
Ezt ugy kepzelem, hogy pl. hetente lenne egy tema. Az allam kiirna, hogy az eheti tema mezogazdasag, kereskedelem, megujulo energia, vagy ami tetszik. Aki szeretne hozzaszolni az illetekes miniszteriumba kuldheti el elozetesen eloadasat. Ott eldontik, hogy melto-e arra, hogy ott resztvegyen (nem politikai, hanem hozzaertesi alapon). Az eloadasokat aztan barki, barmikor online megnezhetne egy allami szerverrol. Az adott temaban jartasak pedig vitazhatnanak 1-2 napot, es egy viszonylag alaposan atragott, es letisztult anyagot tudnanak a kormany szamara elkesziteni.
Egy ilyen rendszer eves fenntartasa (pogi, uditok), illetve a szerverek koltsege pedig nem lenne olyan hatalmas osszeg, es attetelesen szerintem vissza is hozna az arat az allamnak.
.
.
.

"Miért nem akarjuk megértetni a vezető pozíciókra ácsingózókkal, hogy a posztkádárista politikusi magatartás ma Magyarországon már kevés?"

Sokan probaltak/probaljak. En ugy cirka 10 ev utam adtam fel a vitazast, ervelest...
Merthogy a gond az, hogy allitasoddal szemben sajnos az ilyeten magatartas nem keves.
Arra boven elegendo;
- hogy 2/3-hoz juttasson egy partot, illetve hogy ez a part az elmult 2 ev utan is a legnepszerubb maradjon.
- hogy az ellenzek legnagyobb partjanak fix bazist szolgaltasson, annak barmilyen ertelmes probalkozasanak hianya ellenere is.
Az LMP es a DK (en ez utbbit is eloremutato partnak tartom, a fentebbi kettovel osszevetve pedig mindenkeppen) pedig nem bir szavazokat gyujteni...
@csi szi: Már ott sántít ez az gyönyörű történeted kedves Orvbán-imádó, aki nem is vagy az, mert már nálatok ciki ezt elismerni egy az egyben - persze csakis demokratikus eszközökkel minket elhallgattató izékém - hogy a náci, az barna ingben járt... Azt kellett volna a csajszinak kérdeznie, hogy te is a nyilas párt tagja vagy-e?

És tudod, lehet, hogy KZ éppen pünkt nem osztja a nyilaséra mentalitását, de nagyon sokan a ti oldalatokon visszarévednek oda, lásd a Kossuth tér vágyott akkori állapota jujde sürgős visszaállítását...

Szimbólumok nyelvén beszélget a drága jó Orvbán-kormány és az ok ezt sugallják, az a csaj nem lőtt annyira mellé, csak kicsit.

Végtelenül hálás vagyok egyébként, hogy alkalom adtán majd megbújhatok nálad vacogva a pincében vagy gardrobszekrényben kialakított helyen, avagy egy üres üzlethelyiségben, mint Anna Frankék egy darabig. Lekötelezel előre is, jó evvel a tudattal álomra - arra az ettől oly nyugodt szép békés - álomra hajtani busa felforgató szemétmocsok fejem. Hisz ennyi jót - lévén a kommentedben leírt aljadék volnék, nemdebár? - tőled meg sem érdemlek.

Az meg részedről közönséges hazugság, hogy pl. itt Fabius valakit is kitenne, ha nem libsi dumát nyom. Akkor hol lenne pl. Gábriel, aki napi törzstag? A legótvarabb uszítást nem tűri, de előtt mindig figyelmeztet. Na hőbörgj tovább, tényleg minden annyira rendben van, hogy már csak minket kell rendre utasítani. És de, még ennél kritikusabbak is jönnek majd rátok, mint mi.

Fos a Fidesz, de véded ezerrel a védhetetlent, az meg a te ítélőképessegedet jellemzi.
hööh, itt is egy egyszeri, nagyon dolgozik az agitprop :D
@simple observer 1.0: gratulalok..:p

ez olyan, mint nalunk az employee satisfaction survey

elmeletileg anonim. csak eppen a ceges portalon keresztul lehet elerni, ahova be kell jelentkezned az azonositoddal:-DDD

a nagy kulonbseg annyi, hogy a ceg NEKEM fizet. orbanekat meg EN fizetem. ezen kivul ha nem tetszik, akkor felalok es keresek masik munkat.

mondjuk mostanaban masik orszagot is keresek...:-)
@Habakuk999:
Azt irod: GyuFi megbukott. Harapófogóban te sem vigyorognál, hanem húznál kifele. Orbán akciói /hugyos forradalomtól a népszavazásig/ egy egész országot hiszterizáltak. A szocik gyávább része is rendesen ellene áskálódott, hogy alkolholgőzös Horn Gabika megszólalásáról ne is beszéljünk. Tény: Gyurcsánynak keményebb kézzel kelett volna irányítania. /Kevesebbet egyeztetetni - ma ezt úgy interpetálják, hogy kapkodott, hahaha , gátlástalanabbul szembenézni a szoci lenyúlásokkal - nem elkenni, csak annyit mondani: várjuk meg a vizsgálat végét, és fogadjuk el az ítéletet - ebben jó nagy szerepe volt az önsorsrontó ballib sajtónak, de ahogy nézem, nem tanultak belőle,- gátat vetni a populzmusnak: soxor és érthető módon kommunikálni: miért nincs pénz mindenre - és erősebb kézzel megakadályozni a zavargásokat, még mielőtt gyújtogatássá-városrombolássá alakul. Ha a hugyos forradalom idején kivezénylik a közter. felügyeletet - engedély nélküli területfoglalás a sátrakkal, APEH-et, az ott árusítók ellen öt perc alatt halt volna hamvába. GyuFi ezeket nem merte meglépni, azt gondolván ezek a hatóságok nem ezért vannak, pedig ezért IS: ne rombolják a köztereket, ne szerezzenek extra jövedelmet adózatlanul sehol, senkik./
Gyurcsány persze ideális alany volt a Tömjén Zsoltika által beismert karaktergyilkosságra. Merthogy osztottfigyelmű -a legtöbb embert iszonyúan tudja zavarni, ha a másik három lépéssel előtte jár gondolkodásban.És itt jön a mi sarunk Gyurcsány bukásában: szó nélkül tűrtük, ami történt, politikus, viselje el. Holott a demokrácia mindannyiunk ügye: ezerrel kellett volna üvöltenünk, ezt nem lehet megtenni egy emberrel, mert ma ő...holnap én. /Bekövetkezett: homless-ezéstől -annyit is ér, vadbaromig./
Orbán gátlástalansága, hataloméhsége a gondolkodni nem akaró, felelősséget nem vállaló, de indulattól fütött tömegeket mozgatta meg - most látjuk a következményeket.
Hogy a saját pártja hogyan viszonyult hozzá, azt nemcsak az őszödi beszéd mutatja, hanem a népszavazás után történtek is: A vesztes éjszakán bejelentette: az orvosokat a kormány NEM TUDJA - azaz, nincs rá pénz - és nem is akarja - jelentős szerepük volt az orvosoknak az ellenpropagandában, naja mert nemcsak nyertek vele anyagilag, hanem ELLENŐRÍZHETŐVÉ is váltak, abból meg nem kértek - kárpótolni. Másnap bejelentette a kompenzációt.
Az, hogy Gyurcsány milyen politikus most fog kiderülni. Csapatot építeni tud, ha jól látom a hibáiból is sokat tanult. A DK ma 5000 tagot számlál, többségük korábban soha nem volt párttag /LMP 600 fős párt/
Szerinted Horn Gyula, egy msáik kommetelő szerint Bajnai. Mindkettőt elismerem, ám hozzátenném: Horn ellenzékben volt igazán jó, Bajnai pedig olyan körülmények között volt me., amilyen feltételekkel sokan tudtak volna nagyot alkotni./Vagy megszavazzátok, vagy lemondok/ Ott volt Gyurcsány kormányában, emléxik valaki nagy ötletre, tettre tőle?
Gyugodtan nevezzetek Gyurcsány fannak, nem sértődöm meg.:))))Azt gondolom, ha nem is 2014-ben, de lesz még me.
@szőlőbányász: Nem rossz dolog az, ha valaki "xy"-fannak mondhatja magát.
Az is lehet, lesz még miniszterelnök.

Ha most túlságosan kirakatba helyezi magát, kárt tesz az országnak, mert tovább mélyíti a már így is csak arcpirulással nézhető gyűlöletet.
Legyen az utcán vagy blogokon, ( úgy döntöttem, nem veszek részt az anyázásban, s elegem lett a Jobbik propagandisták szelíd "emberségbe" öntött gusztustalan propagandájától is ) akár otthon.
Tudomásul kell vennie - szerintem -, hogy az ország lakosságának egy jelentős része nem kedveli, és ez sokkal nagyobb, mint a szimpatizánsainak, rajongóinak száma.

Pusztán ezért gondolkodom Olajfában és Bajnaiban, hiszen nagy hibát nem csinált, amúgy viszonylag "sötét ló" ő is.
Úgy érzem, olyan emberre van szükség, aki valamilyen szinten személyében is csitítani tudja a mindennapossá vált háborút és "politizáló" szennyet.

Gyurcsány és a szocik tevékenységét Orbán gyalázatos viselkedésével magyarázni véleményem szerint nem lehet.
Politikusokról, pártokról van szó, az ország vezetőiről beszélünk, nem szaladhatnak anyuka szoknyájához, hogy a csúnya bácsi elveszi a játékom. Ők maguk akartak felelősséget vállalni tízmillió emberért, nem lehet másra mutogatni, a felelősség az övék.

Most már sokkal nagyobb feladat vár a következő kormányra:

-békét teremteni határon belül és kívül
-gazdaságot rendbe hozni
-a lecsúszott sok milliónak perspektívát nyújtani
- végre valóban bebetonozni a demokratikus vívmányokat, hogy lehessen korrekt módon élni az országban.

Kérdezem: Ha a szocik vagy DK -számomra egykutya - egy darab hatalommániás, gátlástalan emberrel sem bírtak el, ezt valóban hatalmas feladatot hogyan akarják megoldani?
@Habakuk999:

Csak annyit mondtam, nevezz nyugodtan fannak, de köszönöm, hogy érvekkel "harcolunk", ritka kincs ez manapság.:))

Nekem csak annyi a gondom, hogy sem Oszkó, sem Bajnai nem lesz képes legyőzni Orbánt. /Amúgy, ha jól látom Fletó most a pártvezetést akarja, másokat tol előre, nem ő szerepel, a Parlamnetben is csak ritkán./

Orbán győzelméhez nagyban hozzájárult gátlástalansága mellett "Kádár-népe", mert a demokrácia nemcsak a politikusokról szól. Majdnem ugyanaz játszódott le mint a Weimari Közt. idején. Erre a gátlástalannságra senki sem volt felkészülve. Még én sem,:)) pedig a temetési beszéd óta rühellem Vityát /jobban, mint Jónás a prófétaságot.:))/, mert ott mutatta meg először, hogy csak egy hataloméhes populista.
Ahogy ma is tehetetlenül nézi az egész ország - mi több Európa is -, hogyan teszi tönkre, hogyan nyúlja le az gazdaságot Orbán. Miközben minden amit tesz azt üzeni: én még ezt is megtehetem veletek. Orvosok, pedagógusok, rendőrök, rokkantak, betegek, gazdák, gyerekek, vállalkozók - már mindenki megkapta magáét. Verbálisan és intézkedésekben is.

Nem tudom a megoldást, és félek, nem lesz békés Viktátor leváltása, a jobbik eltakarítása az útból.

Szép hétvégét neked.
süti beállítások módosítása