Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.23. 05:25 Fabius

Fülkeforradalmárok vs vadbarmok

Címkék: fidesz választási törvény előzetes regisztráció

Most van az, hogy Orbán Viktor be van szarva. Lehetne ezt cizelláltabban fogalmazni, meg ragozni és magyarázni a végtelenségig, de a lényegen semmit nem változtatna. Kusza Szem gazdasági látomásai továbbra sem működnek, az első negyedévben 228,2 milliárd hiányt termeltünk, teljesítményünket látva az OECD máris 1,5%-os recessziót, a befektetési szakember meg ennél is nagyobb lemaradást jósol. Az IMF nem töri össze magát a sietségtől, hogy a hitelességét eljátszó Orbán kedvére tegyen, Európában egyre inkább elszigetelődünk, itthon pedig csak a megszorítások és az új adónemek emelkednek, az életszínvonal meg szabadon esik lefelé a béka segge alá. Államtitkár oligarcházik - akit érdemben azóta sem cáfoltak - háttér pénztárnokoknak kell színt vallani, szülőfalu polgármestereknek elnyert földekről magyarázkodni, ami nem népszerű és vidám dolog. 

 Ilyen körülmények mellett nem csoda, hogy a kormányzó kényszerházasokat egyre inkább foglalkoztatja, hogy a picsába kéne innen választást nyerni 2014-ben? 

 Mert egyszerű nem lesz az tisztán látszik. Kezdetnek Viktor bedobta a nincs pártfinanszírozás-nincs kampány ötletet, amit most az egybites azzal magyaráz, háhá, az csak egy mondat volt, amolyan hörgés teszt, nem komoly, de még végigmondani sincs ideje, mert jön a másik és aszongya: előzetes regisztráció kell(ene) a szavazáshoz, mert a vadbarmokat ki kéne szűrni. A vadbarom te magad vagy, kedves választópolgár, akinek cetligyűjtés és kétharmad koldulás idején benyaltak a meleg szarig. Te, akinek fülkeforradalmárságát harsogták hónapokig. Igen, ti is kedves fideszes szavazók, már ha tényleg hittetek a kampányszövegnek, hogy az egyszeri nagyarányú az fasza lesz, meg hogy lesz itt kommunista múlt lezárás nyilvános ügynöklistás mindenestől. Ha ezt elhittétek akkor a választott pártfunkcitok szóhasználatával élve "lebutított kampányszövegekre vevő vadbarmok” vagytok ti is, nem NERtársak meg fülkeforradalmárok.  orbán vadbarom.jpg

Tudom, most az jön, hogy az általam - véletlenül se a szimpatizált pártja által - megsértett fidesz szavazó klaviatúrát ragad, és elnyomja a kötelező: ha a zusánakjóaz, akkor nekünk is jólesz!!! dumát, csak fölöslegesen. Helyette azt illene felismerni, hogy mennyire néznek hülyének titeket, és mi a véleményük pont rólatok. Mert aszongya a jóember, ez intellektuális cenzus lenne. Magyarul ha felismered az önkormányzatot/okmányirodát és le tudod írni a neved az ostoba nyomtatványra, akkor már nem csak egy ikszet húzogató vadbarom vagy, hanem maga a csillogó intellektualitás. Igen, onnan fentről a piedesztál szédítő magasából ők így néznek le rátok. Én már csak arra leszek kíváncsi, hogy ha majd egyszer nem hiszitek el Orbánnak vakon amit mond, és egy hét múlva ennek ellenkezőjét, akkor vajon minek lesztek nevezve?

 

Mert a vadbaromtól dehonesztálóbb kifejezés nem sok van a magyar nyelvben.

 

425 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr864532930

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.23. 09:12:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajszál pontos a meghatározás, mint egy Schaffhausen (IWC), pontosan ez illik azokra akik a 2/3-ot létrehozták, végre nevükön lettek nevezve, most már "csak" rá kell szolgálni mégegyszer a kedves névre:

vadbarmok vaduljatok meg és szavazzatok mégegyszer a kedves VADBAROMHAJCSÁRRA

brühühühühühühühühü
javallom, a cédula szinének a reményteli kékre cserélését, nosztalgikus realistán

zülljön apárt, csap a fityesz
"Mert a vadbaromtól dehonesztálóbb..."
Szerintem a "nemzetihez" képest a vadbarom,kifejezetten pozitív jelző.
Szerintem.
"Mert a vadbaromtól dehonesztálóbb kifejezés..."

A vadbaromtól jobbra vagy balra? (Keletre vagy nyugatra?)
mindösszesen annyit kellene tenni, hogy a fent említett kijelentést minden reggel 8-kor leadni az MTV-ben, mint fizetett hirdetést.
oszt csá.
szóval úgy, mint az Usában, értem. Emlékeim szerint ott volt Floridában egy elnökválasztás, ahonnan úgy zártak ki szavazókat, hogy a nevük hasonlónak ítéltetett bűnözőkéhez. Csak nem ez a cél az előzetes regisztrálással, hogy előre ki lehessen zárni olyanokat, akikről tudható, hova ikszelnek? És hogy honnan tudható, ki hova ikszel? Meg kell kérdezni Kubatov Gábort.
Sajnálom , de a szösszenet túl puha, nem elég választékos pocskondíázásailag.

Többet érdemelnek ezek a geczihuszárok!
@citromfiu: Sajnos Fabius ennél sokkal civilizáltabb. Ő nem képes olyan mélyre süllyedni, mint a fülkeforradalmárok vezetői. Ő nem néz egy egész országot vadbaromnak. Akármekkora gecihuszárok is ezek. Mert azok, és ezt újra és újra be is bizonyítják.
ha a vadbarmokat tényleg kiszűrik, ki fog fidesre szavazni ?

most ezzel azér kell foglalkoznunk meg a horti klánnal mert
annyira nagy szarban van a gazdaság ?

kuszaszem és málészáj már halott emberek...

apropó nem volt címlapos halálhír ?

a szavazás nagyon sok pénzt visz el... szerintem egyáltalán ne legyen

a szentkétharmad időbeli és térbeli hatálya az korlátlan
Tisztelt Fabius!

Nem kellett volna ennyit írni.
Távirati stílusban:
Adást vettük. Stop.
Akik nem Fidesz-KDNP szavazók, vadbarmok. Stop.
Akik ránk szavaznak, azok csak simán barmok. Stop.

Tisztelettel:
anonymand
-no komment-

Demján: 310-315 forintos euróárfolyam a cél
2012. május 22. | 19:16
MTI
TweetDemján Sándor szerint a magyar kormánynak megállapodásra kell jutnia nemzetközi hitelezőivel és a hitelkeret egy részét a gazdaság ösztönzésére kell fordítania. Demján Sándor azt is elmondta, hogy a VOSZ véleménye szerint Magyarországnak az eurózónán kívül kellene maradnia, helyette egy jó átváltási árfolyamot kellene megcéloznia. Ezt az euróhoz képest 310-315 forintra tette.

www.portfolio.hu/gazdasag/demjan_310-315_forintos_euroarfolyam_a_cel.167621.html
VI.-VII. kerületi bankkártya adatokat loptak el (pl Erste)

a zombikártyákkal aztán USÁ ban (pl Chicago) vásároltak milliókért...

összeraktátok ? én nem akarok célozgatni... mert egyértelmű...
A fidesz rég megbukott. Így félidőben, már csak azon tartják érdemesnek agyalni, hogyan lehetne ezt kommunikációs stratégiával eltitkolni. Úgy tűnik, nem megy az sem. Maradnak a jog (ha-ha) eszközei.

Meg itt-ott okosnak látszó írások a jobboldal erkölcsi fölényéről és a mindenmás kudarcáról.

Kissé sérelmezem, hogy beszippantják az ökopolitika néhány elemét is, oszt jól besározzák.
@dr. Bubó: :D hűűűbazzz, a delikvensnek a haveros ooosztria sem jó???
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Demján beszüntetné a "ködevő bölcsészek" képzését is, és csak termelő szakokat hagyna.

Nem is tudok mit mondani...
Én kifejezetten remélem, hogy megválasztják ezeket 2014-ben is. 8 év elég a teljes lerabláshoz, és eladósításhoz. Látni akarom a gecihuszárok fejét, amikor a vallásos áhítattal imádott vezetőik repülőgépre szállnak, és itt hagyják őket a gecibe az adósságokkal a nyakunkon, ők meg mennek Havannába szivarozni.
... és még mondja valaki, hogy nincs egyetlen őszinte megnyilvánulásuk sem!
@dr. Bubó: "...szerintem egyáltalán ne legyen"
Így van!
Legyen bemondásos,mint az ulti.
@saravad:
Rabszolgáknak,mifaszért kéne diploma?
@Fabius:

Szerintem a vadbarom kifejezetten hízelgő rájuk nézve, ugyanis véleményem szerint a hívő kifejezés RÁJUK dehonesztálóbb.

Ugyanis egy vadbarom még mindig inkább képes gondolkodni, mint egy hívő. Nem ok nélkül hívjuk őket fidesz-hívőknek, mert olyanok, mint a vallási hívők: amit a vezér mond (ott: egyház), na azt gondolkodás nélkül beszopjuk.

Egy dolog ennél is veszélyesebb egyébként és pont a múltkor a barátnőm megjegyzése ébresztett erre rá: mesélte, mi az esti, munka utáni rituáléja, mit szokott csinálni, és volt egy megjegyzése: megnézi az egyesen a híradót, hogy, idézem: "tájékozódjon".

Ez döbbentett rá, hogy hány százezer olyan ember él az országban ma, aki nem politizál, gyakorlatilag fogalma sincs arról, mi folyik, vagy nem látja át, vagy nem érdekli (ez utóbbi a bűn MOST szerintem)?

Továbbra is az a véleményem: a jelenlegi, kritikus helyzetben aki ma nem követi a közéletet, nem politizál, nem figyeli ezeknek a hazaáruló, nemzetrontó, nemzetgyilkos rohadékoknak a tevékenységét és nem alakít ki (elítélő) véleményt: az a jelenlegi rendszer szekértolója. Van erre egy szép kifejezés, itt is írta már nekem talán a szív fészkei, valami olyasmi, hogy ha a jó hallgat, akkor a gonosz nyer?

A gyomrom felfordul, basszus, komolyan!!! Gondoljatok bele! 2014-re el fogunk oda jutni, hogy a tőlünk keletre lévő Románia is nyugat lesz nekünk!

Számoljunk csak!
Magyarország "növekedés": -1,5%
Régiós növekedés: 3%
A kettő különbözete: 4,5%.

Na ENNYIVEL húznak el minden egyes évben. Tavaly ez "csak" 4% volt, most 4,5% lesz (szerintem év végére lesz ez 5 is), és ha hozzáveszek még kétszer ennyit, akkor - kapaszkodjatok - kiderül, hogy NÉGY ÉV ALATT MINTEGY 15-20%-KAL FOGUNK LEMARADNI OLYAN ORSZÁGOK MÖGÖTT, AKIKET ANNO LENÉZTÜNK!

Számomra a lengyelek, csehek már nyugatnak számítanak. Szlovákia is közel van ehhez nálam. Amikor fejvadász kérdez, hogy hová mennék dolgozni, mindig mondom: Nyugat-Európa, de hozzáteszem: Lengyelország és Csehország is.

Szerintetek mit érdemel ezért ez a kormány??? Lehet szidni a szocikat, de amikor negatívba ment a növekedésünk, az egy világválság következménye volt. Igaz, hogy hitellel, de kijöttünk belőle. Ja és KAPTAK hitelt.

Túl jó vég lenne nekik, ha savba mártogatnánk őket azért, amit az országgal és az emberekkel tesznek. Szerintetek meddig fog tartani, hogy a most leszakadó széles réteget visszaemeljék?!

Nem tudok jelzőt rá, hogy mit mondanék ezekre. Tényleg nem. Akkor fogom itt hagyni ezt az országot a faszba (bocs), ha még egyszer hatalomba emelitek ezeket fideszesek és PASSZÍVAK! Komolyan. Mert akkor ez az ország arra ítéltetett, hogy eltűnjön, hogy Európa közepén egy balkán legyen - miközben a balkán is nyugatnak számít majd.
A fülkeforradalmárok jól megtanulták az osztályharcot. Ezt nem akárki, Berecz János az emeszempé kábé egykori tagja, hajdani főkomancs állítja:

www.noltv.hu/video/4359.html

30-48 mp között, aki nem akarja végighallgatni a derék, internacionalista, gondosan kontraszelektált Berecz eftársat.
@saravad:

Nem, nem bukott meg. És még nyerhet is.
Van jelenleg olyan 1-1,5 millió síkhülye barom hívője, aki vagy:
- nyertese (oligarchája), vagy
- simán hülyéje, hívője
a jelenleg regnáló hatalomnak.

Hidd el: a jelenlegi választási rendszerben elég lehet nekik ez a tömeg, ha a másik oldal - ahogy 2010-ben is - otthon ül és tátott szájjal várja a sültgalambbal fűszerezett kánaánt. (De szidja azt, amit a nyakába kap.)

Úgyhogy én a helyedben nagyon nem írnám le a Fideszt, simán nyerhetnek. MINDENNEK A KULCSA az, hogy ELMENNI SZAVAZNI, EMBEREK! De ne szavazzatok a jobbikra, az szarabb, mint a Fidesz, akkor inkább a Fideszre nyomjatok.
ugyes trukk..
megneheziteni a valasztast ezzel redukalni a valasztok szamat a fidesznek optimalisra.

viktor, viktor...
a jo edes anyad miert nem szurt sziven egy kototuvel meg a hasaban..?
"Mert a vadbaromtól dehonesztálóbb kifejezés nem sok van a magyar nyelvben."
Azért van pár. Hogy a legcsúnyábbat leírjam: FIDESZES.
"Demján: Legyen 310-315 forint az euró"

"302 forint az euró"

s lőn... 7ednapra megpihen...
Lyó poszt, Fabius, megent!

De a zombi azért zombi, mert akkor is tapsikol, ha az ő szájába szarnak.
velemenyvezer.blog.hu/2012/05/23/2014_a_fidesz_igy_tenyleg_nem_fog_tudni_vesziteni

Kérdés a kommentelőkhöz: a véleményvezér fenti cikke ~ 1/3 résztől olvashatatlan. Műszaki hiba lehet v. csak nálam jelentkezik így ?
@empatikus pszichopata:
Kösz a választ, nálam továbbra sem.
Viktorunknak ki lehet a két golyója??? ;)

youtu.be/o-QdMvILQ_0
@Silverhaar:

Firefox 12 és minden látszik.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (Hejje Síró):

Nem lehet kényszeríteni senkit arra, hogy napi politikával foglalkozzon. De éppen ennyire nem lehet elvitatni senki választójogát sem azért, mert ezt nem teszi.

Kurva vicces amúgy, hogy pont azokat degradálják le most is, amelyik rétegre leginkább támaszkodik mindenki: az ígéretre, a délibáb vetítésére fogékonyakat. Pedig az ő szavazatuk nélkül nem nyert volna választást a rendszerváltás óta senki.
@Gábriel angyal: Ilyen jó filmről is képes vagy Viktorra koncentrálni.:(
Szörnyűűű!!:(

Ahelyett, hogy a zenéit adnád be, mert azok zseniálisak.:)
( Ahogy minden Guy Ritchy filmben.)

A fidess annyira lejáratódott, hogy már billentyűzetet is kár rájuk koptatni.

A vadbarmok bízom benne, kellőképpen méltányolni fogják a négyévnyi igyekezetüket.

Abban is bízom, hogy a vadbarmok nem fogják elfelejteni és meghálálják emigyurink kellemes meglepetéseit is, amiből például itt egy apróság:

vallalkozas-okosan.blog.hu/2012/05/02/elelmiszerlanc_felugyeleti_dij_1

Csak ha valakit érdekel: visszamenőleges hatállyal nem a multi, nem a nemzetközi karvalytőke, hanem a mi zsebünkből vesz ki és töm a maga és haverjai zsebébe sok sok élelmiszerrel összefüggő ezreléket.

Sunyi módon álcázva a rablását.

Gyerekek, mi a nagy büdös lótúróért nem veszitek el a házainkat, az autónkat, a telephelyeinket, földjeinket, ha megtetszik valami nektek?

Minek ez a sok sunnyogás?

Elég annyit mondani: EINSTAND.

Nem kell i
@Fabius:
Kösz, letöltöttem, most már rendben.
@Habakuk999: Ne is mondd. Nekem ettől szorult megint ökölbe a kezem. :( Bár lehet már láttad.

index.hu/video/2012/05/22/malev_tuntetes/
Jó írás.

Egy ember azt mondja nekem, kicsit lesajnáló, hülyegyereknek kijáró mosollyal a szája szegletében, amikor a khmmm.... érdekes földpályázatokról esik szó, hogy "a földnek mindegy, ki műveli meg".

Melyikünk a vadbarom?
A poszthoz:
Kurva nagy baj, hogy fel sem merül az a fidess vezérkar fejében, hogy választást úgy is lehet nyerni, hogy esetleg jól kormányzunk, a többség megelégedésére, fejlesztjük a gazdaságot stb.

Egyszerű ez, kell hozni törvényt, hogy csak a fidessre szavazók választhatnak.

Csak utána nem kell csodálkozni, ha a Talpuk alatt fütyül a szél lesz a legnépszerűbb film.
Fogadjunk az lesz, hogy a határon túliaknak nem kell majd regisztrálni, tartja valaki? :DDD
@Májking: Te, hogy szóba állsz ilyen faszokkal. :D
@Gábriel angyal: Nem láttam, egyszerűen besokallok a rengeteg baromságtól.:(

Ha reggel hallgatod ne adj Isten a Bumerángot, akkor a fogamzásgátló tabletta a téma.
Ha a világban valaki valamit mond, a forint öt hat egységet ugrik pillanatok alatt.
Nem láttam még ennyire semmitérő kormányzást, nem nagyon tudom összehasonlítani semmivel sem.

Sírni tudnék, ha szoktam volna, így legfeljebb a fogaimat csikorgathatom.
Annyit meg nem ér Orbán Viktor.

Egyébként nálunk az élelmiszerláncos díj a sláger jelenleg, 10 millás meglepi csak nálam, iszonyatos összeg, ha az összes szereplő rájön, hogy mivel sarcoltak meg minket.:)

VISSZAMENŐLEG.

HOVÁ TESZITEK A PÉNZÜNKET?????????????????????
Hogy egyetértek-e, az teljesen mindegy! De mit is kellene most csinálni?
@Habakuk999:

Ez az az eset mikor az idiotizmus konstans szorgalommal párosul, és Orbán büszkeségéért minden pénzt kifizetnek.

Az elkúrt gazdaságpolitikára nem lehet azt mondani, megpróbáltuk, nem jött be, bocsesz. Nem, ragaszkodni kell hozzá, az évente keletkező 600 milliárd hiányra random adókat kell kivetni, amik max egy évig életképesek. Ennek egyenes következménye, hogy már nem csak a gazdaságpolitikára kell megoldásokat találgatni, hanem a népszerűségvesztés miatt a választásokra is.

Pedig csak annyit kéne mondani, elkúrtam, bocsesz. Ez még a ciklusból hátralévő két éves rövidtávon is megtérülne. Igaz, Orbánnak leszakadna a pofája tőle.
@Fabius: dr zorvbán az elmúlt két évet elqrta nem kicsit nagyon...

a legnagyobb és leghatékonyabb tevékenysége 2002-óta hogy MINDEN ELLENFELET kinyírt...

így most ő a legjobb mini sztár elnök a kishazában...

a nemzetvesztés hazaárulás országpusztítás bűnszervezetben

mafiakormányzás

büntetése: halál
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Azért, hogy kicsit konteózzak is végre, erről sem árt tudni. :)

Rengeteg izraelit érdekel a kettős állampolgárság

nol.hu/kulfold/rengeteg_izraelit_erdekel_a_kettos_allampolgarsag
@Fabius: Fabius, az élelmiszer-lánc díj az árbevétel 1 ezreléke.
Mindenki fizeti a szatócsboltostól a műtrágyáson keresztül az állatok tetoválásához szükséges festék forgalmazójáig.

A napjaim azzal telnek, hogy a partnereimnek magyarázom, hogy ez nem vicc, hanem valóság.

Ehhez hozzájön a tranzakciós díj, a töméntelen bírságolás.

Évtizedekre esünk vissza nem a nyugattól, hanem a szomszédainktól.

Megéri?

Megéri ez a parlamentben ülőknek, hogy a vezérük egóját ápolják pillanatnyilag?

Nincs ember a nagy házban, illetve a pártjukban, aki venné a bátorságot, és elmagyarázná úgy nép-nemzetiesen, hogy öngyilkosság, amit művelnek?

Nem hiszem el, hogy ennyire hülyék lennének. Egyszerűen nem tudom elhinni.

Ezt csak beteg ember viheti véghez, hogy csak azért is neki megyek az egész országnak, világnak.

Ezt még az oviban kellett volna kezelni.
@saravad:

A jobboldalnak erkölcsi fölénye még talán a választások után volt valamennyi. De a Hagyókra Simicskák jöttek, a besúgókat jobban védik, mint bárki eddig, és az elkúrás is megdöntötte az eddigi rekordokat. Plusz a Fideszben ül az összes őskommunista Pozsgaytól Szűrösig.

Úgyhogy lófaszuk van nekik erkölcsi fölény helyett.
@post kapcsán nekem állandóan a fülemben cseng Viktor kiszólása, amit 2010-ben a nyertes választási éjszakán tett.

"nem fogjuk hagyni, hogy még egyszer visszatérjenek"

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=t7yJ2j5q0EU#t=164s

Ha jól látom "alakul" ez elég rendesen.
a poszthoz: régen nem titok mit gondolnak az egyszerű emberekről és választópolgárokról. De most hangosan is ki lett mondva. Nyíltan bevállalva, hogy az egyszeriek csak iskolázatlan vadbarmok lehetnek.

Én alig várom, hogy legközelebb bekopogjanak a cédulámért...
@Habakuk999: Miért lenne akár egy is? Kőkemény válogatón estek át éveken, évtizedeken keresztül, a kontraszelekció tökéletes volt. Nem lesz ellenvélemény, mert tudják mi az ára, kinyílik egy páncélszekrény és kikerülnek iratok...mindegyik bólogatni fog. Mindenre. Mindig.
Ennek szerintetek mi értelme?? :(

Tét nélkül hirdetett Orbán erőltetett menetet a költségvetéssel

hvg.hu/gazdasag/20120522_koltsegvetes_2013_brusszel_imf
v@vitéz Thapóccay néma bárány: "Én alig várom, hogy legközelebb bekopogjanak a cédulámért..."

vajon kapasbol mellberugni er..?
ahogy elnezem a kormany tevekenyseget boven belefer a jogos vedelmi helyzetbe a fideszesveres...

hiszen a jogos vedelmi helyzet mindaddig fennall, amig a megtamadott realisan tarthat a tamadas megkezdesetol vagy folytatasatol....
@Fabius: El volt borulva az agyam, mert most szembesültem a bevallásunkkal.
Még egyszer elolvasva a válaszodat vitatkoznék veled.

Mi vagyunk azok, akik kifizetjük a baromságaik árát, nem ők.
Közülünk is legnagyobb arányban a szegények járulnak hozzá, a nyugdíjasok, kis köztisztviselők. Akik havi bevételét fölemésztik a havi kiadásaik.

A másik: ezt már nem lehet sima bocsánatkéréssel jóvá tenni:

Sokkal hosszabb távú bajokat okoztak, mint amiket rendezni lehetne a következő két évben.

Nem elég egy sima sorry.

Vagy csinál normális KISZÁMÍTHATÓ gazdaságpolitikát, vagy az unokáink életterét is meghatározza, és nem feltétlenül pozitív előjellel.
De akkor takarodjon innen!!!!!
@Habakuk999: "De akkor takarodjon innen!!!!! "

ne takarodjon..
bar..

ugyis kiadjak a hatosagoknak a legtobb orszagbol...
Olvastad, amit beadtam éjjel ezek szerint. :-DD, a Scheireing-blogot. Mikor alszol?
@Fabius:

Ebben mennyire igazad van!
Bizony nem lehet senkit kényszeríteni erre. Ehhez nincs meg az oktatásban se a háttér, alap dolgokat se tanítanak meg a diákoknak.

Még a demokráciát se értik, nem tudják, mik azok a fékek-ellensúlyok, stb. Nincs Magyarországon tudatos POLGÁR nevelés.

A mostani rezsimnek nem áll érdekében, hogy gondolkodó polgárokat neveljünk, nem ok nélkül szüntették meg az állami finanszírozású jogász-közgazdász képzést (előbbi átlátja a jogi-törvénykezési machinációkat, utóbbi meg a Kusza Szem unortodoxiát)...
@csizsikpizsik - pique takarodj!: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Ezek az emberek megkapták az esélyt, hogy nagy politikusokhoz méltóan egy jobb országot építsenek Magyarországból.

Nem éltek vele. Ez még nem bűn, csak hiba.

Az, hogy visszaélnek ezzel a helyzettel a maguk hasznára és mindenki más élő és majdan megszülető kárára, ez viszont bűn.

Sivár és tehetetlen az a hatalom, akinek kék-cédulázáson jár az esze két évvel a választások előtt, ahelyett, hogy kormányozna.
@Habakuk999: "Egyébként nálunk az élelmiszerláncos díj a sláger jelenleg, 10 millás meglepi csak nálam, iszonyatos összeg, ha az összes szereplő rájön, hogy mivel sarcoltak meg minket.:)

VISSZAMENŐLEG."

Ehhez képest:

"Gulyás Gergely (...) egyértelműnek nevezte, hogy a bolíviai hatóságok nem tartják tiszteletben Tóásó Előd jogait. A parlament 2010-ben visszamenőleges hatállyal 18 hónapról 36 hónapra növelte az előzetes letartóztatás időtartamát, ami hátrányosan érintette Tóásót. "

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=guly%C3%A1s%20gergely%20t%C3%B3%C3%A1s%C3%B3%20el%C5%91d&source=web&cd=5&ved=0CFoQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.hirado.hu%2FHirek%2F2012%2F05%2F14%2F19%2FGulyas_Gergely_Boliviaban_nem_tartjak_tiszteletben_Toaso_Elod.aspx&ei=OL28T5HyJoeBOtTOiDk&usg=AFQjCNF4OUwwTUytHBj95G9XrEFYVSi9SQ&cad=rja

Mikor megláttam reggel a tévében, amint ezt a szöveget képes nyomatni, azok után, amit két éve művelnek itthon, azt hittem rosszul leszek.
@Gábriel angyal: Mert ők nem voltak valaha magyarok csibefalat? Nekik nem jár, ami erdélyi vértestvéreiteknek automatikusan? Ők nem hagytak itt csomó mindent, nem tettek meg csomó dolgot az országért, mielőtt kimentek? Nagyon sokszor nem is jószántukból? Mondhatni,kiűzettek gyakran.

Konteozz nyugodtan baba, de el is árulhatom: már mindegyik gyűjti kint a sékelt a - nem malac - perselyébe :-)) , hogy felvásároljanak téged személy szerint vágási élősúlyban. Véredet vennék a pászkához, hisz tudod, így megyen ez nálunk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tóásó fegyverrel vigéckedett kint, megdöntendő valami helyi erőt - lehet, hogy tényleg erre várnak ezek, hogy itt is ilyenek miatt üljenek a népek. Majd akkor jogaik lesznek.
@Habakuk999:

Szó szerint azt mondta a kis szarházi: "Teljesen nyilvánvaló, hogy a visszamenőleges hatályú jogalkotás a legalapvetőbb emberi jogokat sérti."

Ugyanez itthon nem zavarta, ja azok csak az őt megválasztó állampolgárok emberi jogai voltak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ez az alkotmányozó fiú ugye?

No comment, mert elpirulna a fekete színű gépem is attól, amit ki tudnék préselni magamból.:(
@vitéz Thapóccay néma bárány: Mindenkiről azt gondolják. Legfeljebb, van amelyiket még meg is fejik.

Ezeknek hájpolni a legnagyobb elmebaj színtiszta bizonyítéka..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nálunk csak vadbarmok vannak, akiknek összes joguk a kérődzéshez való jog.
Emberi jog marháknak? Na ne viccelj!
@a szív fészkei: :-DDDDDDDDDD

nagyon teteszene, ha lenne 200e izraeli kettos allampolgarunk..:-DDD

a fagyi es annak visszanyalasa:-)
@Gábriel angyal:
Azért, hogy megnyugtassalak maximum a nagyon idős magyar származásúakat érdekel nosztalgiából az állampolgárság. A gyerekeik gyakorlatilag nem is beszélnek magyarul és eszük ágába sincs Magyarországra jönni. Ők inkább az USA-ba mennek ha már el akarnak menni. Ezt én mondom neked aki echte izraeli állampolgár és ahogy Magyarországon mennek a dolgok mostanában, legszívesebben visszaadnám a magyar útlevelemet.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

" Én alig várom, hogy legközelebb bekopogjanak a cédulámért... "

Én is. Főleg ugyanazt az embert, aki 2 évvel ezelőtt azzal a szöveggel "kopogtatott", hogy ez tovább már tűrhetetlen,ami most van , - eddig nem politizált, most azért kampányol, hogy ennek vége legyen: nincsenek munkahelyek, egyre nagyobb a szegénység, a gyerekeinek külföldön kell dolgozni.
Ennek meg kell szűnnie.

Egy sárga cédulát esetleg begyűjthet.
Olvsható a VV:[..]"Mivel azonban fideszes nyilatkozók egyfajta intellektuális cenzusnak aposztrofálták ezt a rendszert, fontos megjegyezni, hogy egyrészt nem erről van szó, másrészt alapvetően helytelen az a megközelítés, mely a politikai megfontoltságot és bölcsességet a műveltséggel és a magasabb intellektuális képességekkel társítja. Egyszerűen nem igaz, hogy a „lebutított" és az ellenfelet „démonizáló" kampányszövegekkel könnyen megszólítható választók, a „vadbarmok" a szerényebb képességűek és alacsonyabban iskolázottak lennének.
Sőt, Magyarországon különösen nagy hagyománya van annak, hogy éppen a műveltebb, kvalifikáltabb rétegek szavazzanak a legradikálisabb, leggyűlölködőbb és egyben leginkompetensebb pártokra. Jó példa volt erre korábban a MIÉP magas népszerűsége a budai, illetve az SZDSZ-é a fővárosi belső kerületekben. Manapság pedig kutatások szerint a Jobbik tábora tűnik az átlagnál iskolázottabbnak, ahogyan bizonyos értelmiségi körökben Gyurcsány Ferenc a mai napig komoly vonzerővel rendelkezik."

Szóval, akiket meg kéne fosztani a szavazati jogtól a dolgok jelen állás szerint, az a Fidesz-tábor, plusz az Eu-ből a keleti végek sztyeppéjébe tartó Jobbik-bagázs. Mert az országnak a legnagyobb károkat épp ők okozzák, okoznák.
@Habakuk999: "Nem hiszem el, hogy ennyire hülyék lennének. Egyszerűen nem tudom elhinni."

Az a baj, hogy a nép kétharmaddal megválasztotta királynak a csillagszemű juhászt, csak neki most már nem juhokat kéne terelni, jópofákat mondani a földesurakról, és a cselédekről ledumálni a bugyit az udvarházban (simplicity), hanem meghatározni a sóbányák adóját, eldönteni, megtámadjuk-e Burkusországot, meg hogy mekkora vámot szedhetnek a földesurak (ortodox). Kéri diagnózisa tökéletes: kormányzás helyett filozofál.

Hát, ezt megszoptuk. Ez egy hosszú, véres és fájdalmas agónia lesz.
@sanyoka: Na, lécci, lécci, támogass engem abban, amit fentebb írtam: hogy csakis a jobbikos nagymogyorós szűzlányokra fáj a fogatok, azért adnátok beeeeeee a kérelmet!! Sörcsap helyett vércsap...

Akkor megnyugodna, hogy a millió csodás szakirodalma nem hazudott egy cseppet se.
@a szív fészkei: :D aknamunka, suttogó propaganda, hiába a jobbaktól nem szégyen tanulni :D
@dr. Bubó: Oda a közelmúltba egy magyar delegáció utazott. Csak nem arra gondolsz ? Naaaaaanemááááá ? Tényleg ? Csakigaz ?? Mindig gyanús volt nekem a manus.
Deaszthittem, csak símán egy vásári cigánykupec.
@Habakuk999: "megéri ez a parlamentben ülőknek, hogy a vezérük egóját ápolják pillanatnyilag?"

??????

nemcsak... sőt... ezt letojják... ez feltétel volt amikor a fődakota/tejhatalmú ormányzó vidéki villájában fogadta a jelölteket...

LOPNAK CSALNAK HAZUDNAK...

szóval hasznosan eltöltik az idejüket...
@/manens: nem hiszem hogy a számítógépes részét ő csinálta...

azt nyalván szájjel doktor az ájfónon...
@Habakuk999:

"Nem hiszem el, hogy ennyire hülyék lennének. Egyszerűen nem tudom elhinni.

Ezt csak beteg ember viheti véghez, hogy csak azért is neki megyek az egész országnak, világnak."

Akkor megtaláltad a választ. Azért csinálja, mert beteg.
@dr. Bubó: No, annakse -y ra, vagy -kky végződik a neve, de ma még úgy tűnik, hogy neki lehetett valami gyerekszoba-féléje.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kérit szoktam olvasni, ha nekikeseredik bennem a sok baromság, hogy tartsa bennem a lelket.:)
Tisztelem azt az embert.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: viktoréknak is tetszene. Ezért is csinálták meg a kettős állampolgárságot. :)
@a szív fészkei:
Igazad van ezt már a zsiniben megbeszéltük a többi pajeszos haverjaimmal csak attól félünk, hogy jobbikos szűzlányokat nem fogunk találni.:) Főleg, hogy láttuk annak idején valami Niki nevezetű szűzlányról is kiderült, hogy csak egy picit árulta a bájait pénzért. Tudod a Solymosi Eszter ügy óta már csak szűz lányok vérét vagyunk hajlandók a pászkába keverni. Így már nagyon kell vigyázni, hogy csak érintetlen lánykát áldozhassunk a Siratófal alatt holdtöltekor. :)
Talán majd "Gabriel" arkangyal segít nekünk a válogatásban. Egyébként már gyűlik a malacperselyemben a Shekel, hogy alkalomadtán felvásároljam szőröstül-bőröstül az országot.
Ekézik Tótát a Fidesz-blogon:

"Wblog
Leharcolt celeb, tata? De legalább nem szoktam annyira bebaszni, hogy tavalyi cikket kelljen leadnom. Egyébként meg nem értem, mi ebben a hazaárulás. Az Interpolhoz fordulni se hazaárulás, meg az se, amikor az FBI segít a magyar nyomozóknak.

Hírünket viszi » Mondatok » Hírek
http://www.fidesz.hu"
@Habakuk999:
Bocs nem akarok belemászni a lelkivilágodba de talán keresd elő a választások előtti Kéri interjúkat. Főleg a Viktor lehetséges 2/3-ról.
@sanyoka: Nem mászol bele, nem nagyon vagyok fanatikus.:)
Nem emlékszem rájuk, miket mondott?
@dr. Bubó: De Bubó!
Ezeknek is kell egyszer találkozni a vadbarmokkal.
És az egyéb állatfajtákkal. Akkor mi lesz?
FB: "Raoul Wallenberg Budapest hőse. Tegnap disznólábakkal próbálták bepiszkítani azt az emléket, amit már semmi nem piszkíthat be. A legsúlyosabb időkben, a magyar törvényekkel szembeszállva magyar állampolgárokat, üldözött zsidókat és zsidóvá tett nem zsidókat mentett. Nácikat, nyilasokat trükközött meg és a kommunizmus áldozata lett. Szovjet fogságban halt meg. Idén lenne 100 éves.
Wallenberg a szabad Magyarország és az egész szabad világ hőse.

Ma és az elkövetkező napokban sétáljunk el csendesen a szobrához, és tegyünk rá egy szál virágot. (Bp. II. Szilágyi Erzsébet fasor)
Add tovább ezt a képet!" fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s320x320/580027_306659252753738_111299852289680_710349_539928384_n.jpg
Fabiusnak (sajnos) megint igaza van!
A részletek helyett csak annyit, hogy egy dologban nincs:
"Mert a vadbaromtól dehonesztálóbb kifejezés nem sok van a magyar nyelvben"
Van ugyanis! :))
A "szemellenzős fideszbolsi".
Még 1-2 év és inkább buzinak vallják magukat a narancsosok, mint fideszesnek...
@sanyoka: Csak úgy mondom, most hoztam fel a pincéből hat palack bubitlan ásványvizet a szent magyar mélyből kinyerve. Ennyi az én hozzájárulásom a zországfelvásárláshoz, mert a vízkincsünk, az tudod, páratlan! Ezért nem is lesz itten soha többet bálnaszak a zegyetemeken!!!!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Lehet, hogy soknak nemi lesz ez akkora elrugaszkodás a valóságtól.
"Magyarországnak lenne elég tennivalója a jelennel - vélekedett a konzervatív napilapban közölt írásában Sibylle Hamann bécsi újságíró. Aki viszont nem akar szembenézni a jelennel, az "visszaidézi a múltat, és szépnek álmodja" - írta. A szerző szerint Orbán Viktor kormánya is szívesen teszi ezt, "felidézi a régi nagyságot és a két háború közötti időszakra való emlékezésbe ringatja magát"."
Gyengébb képességű narancshívőknek, még egyszer... Die Presse, konzervatív napilap... Szerintem is megvették a komcsik, kilóra őket! :) Melyikek? A Pozsgay félék? :D
hvg.hu/itthon/20120523_die_presse_horthy_korszak
@a szív fészkei:
Már most kenegetik magukat, valami síkosító anyaggal...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Én nem nagyon ismerem a két háború közötti időszakot eredményeit.
Az nekünk olyan nagyon fényességes volt?

Olvasgatva abban az időszakban élő írókat, nekem valahogyan nem tűnt dicsőségesnek.
Be van b...va, ha az lesz az etalon.
@/manens: Chicagorol és Orvbánról eszembe a Katona József Színház zseniális előadása Végvári Tamással a címszerepben, a Galócza. Egy szerb szerző műve maffiozókról meg minden egyébről. Abban énekelte Végvári azon a gyönyörű barna hangján a Sikágó, Sikágó című számot. www.port.hu/ivan_kusan:_galocza/pls/fi/films.film_page?i_film_id=107446

Akkor még a most mindent elöntő szörnyű libsi mocsok ellen heroikusan küzdő Dörner is abban bohóckodott a város leglibsibb színházában. Biztos Uzival szögezték a színpadra...
@saravad: "Kissé sérelmezem, hogy beszippantják az ökopolitika néhány elemét is, oszt jól besározzák."

Ezért volt nekem jóleső meglepetés Ángyán kiállása.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: \o/

/boli fordíccsá wazze, érdekelne a cikk hangulata :D/

hvg.hu/itthon/20120523_die_presse_horthy_korszak
Szerintem orulnunk kellene a Fidesz es Orban utobbi nehany hetben-honapban feleregetett lufijainak (part finanszirozas nullazasa, regisztracio...), mert hogy ennel jobb jelek nem is kellenek.

Ugyanis eppen kormany oldalrol adjak a legbiztosabb jelet annak, hogy mig a pecsenyejuket sutogetik, akozben mast is "sikerult" kifozniuk a fideszes boszorkanykonyhaban:

Orban becsinalt
@Habakuk999: magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/hazam.htm

[..]"s háltak az uccán. Rám csapott,
amiből eszméltem, nyelvem
származik s táplálkozni fog,

a közösség, amely e részeg
ölbecsaló anyatermészet
férfitársaként él, komor

munkahelyeken káromkodva,
vagy itt töpreng az éj nagy odva
mélyén: a nemzeti nyomor.

2

Ezernyi fajta népbetegség,
szapora csecsemőhalál,
árvaság, korai öregség,
elmebaj, egyke és sivár

bűn, öngyilkosság, lelki restség,
mely, hitetlen, csodára vár,
nem elegendő, hogy kitessék:
föl kéne szabadulni már!

S a hozzáértő dolgozó
nép gyülekezetében
hányni-vetni meg száz bajunk.

Az erőszak bűvöletében
mint bánja sor törvényhozó,
hogy mint pusztul el szép fajunk!

3

A földesúr, akinek sérvig
emeltek tönköt, gabonát,
csákányosokkal puszta tért nyit,
szétveret falut és tanyát.

S a gondra bátor, okos férfit,
ki védte menthetlen honát,
mint állatot terelni értik,
hogy válasszon bölcs honatyát.

Cicáznak a szép csendőrtollak,
mosolyognak és szavatolnak,
megírják, ki lesz a követ,

hisz „nyiltan” dönt, ki ezer éve
magával kötve mint a kéve,
sunyít vagy parancsot követ.

4

Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk.

Szíve szorult, rezgett a lába,
acsargó habon tovatűnt,
emlékezően és okádva,
mint aki borba fojt be bűnt.

Volt, aki úgy vélte, kolomp szól
s társa, ki tudta, ily bolondtól
pénzt eztán se lát a család.

Multunk mind össze van torlódva
s mint szorongó kivándorlókra,
ránk is úgy vár az új világ.

5

A munkásnak nem több a bére,
mint amit maga kicsikart,
levesre telik és kenyérre
s fröccsre, hogy csináljon ricsajt.

Az ország nem kérdi, mivégre
engedik meggyűlni a bajt
s mért nem a munkás védelmére
gyámolítják a gyáripart.

Szövőlány cukros ételekről
álmodik, nem tud kartelekről.
S ha szombaton kezébe nyomják

a pénzt s a büntetést levonják:
kuncog a krajcár: ennyiért
dolgoztál, nem épp semmiért.

6

Retteg a szegénytől a gazdag
s a gazdagtól fél a szegény.
Fortélyos félelem igazgat
minket s nem csalóka remény.

Nem adna jogot a parasztnak,
ki rág a paraszt kenyerén
s a summás sárgul, mint az asztag,
de követelni nem serény.

Ezer esztendő távolából,
hátán kis batyuval, kilábol
a népségből a nép fia.

Hol lehet altiszt, azt kutatja,
holott a sírt, hol nyugszik atyja,
kellene megbotoznia.

7

S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hűséges fiad!"

Ennyire volt sikeres és most is ennyire az.Lásd még: Illyés Gyula Puszták népe, Kodolányi az egykézésről, Móricz: rokonok, stb. stb.
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20120523-nem-fizetnenek-a-kocsmak-a-foci-eb-meccseiert.html

Úgy látom, mások is kapják az ajándékokat, nem csupán az élelmiszer-láncosok.

Mondom én, sokkal egyszerűbb lenne gyerekek simán einstandozni.
@Habakuk999: Nem értek egyet ezzel hogy nem bűn. Magyarországnak és a magyaroknak nem az a bűne ami megtett, hanem az amit nem tett meg. Történelmi bűnt követtek el ezek is (ahogy jópár nyakkendős elődjük is).
@Habakuk999: jahh, csekk mindenkinek, egy szép számmal, oszt hagy szóljon...
@a szív fészkei: Nem jókat idézgetsz, mert büdösbolsilibsizsidó mondanivalók áradnak az írásaikból.
Mert már akkor is megfertőzte őket ez a csúnyaság.

Egyébként rájuk gondoltam én is.:)

Bár, én azért olvastam újdonsült hőseinktől is ( Wass, Nyírő), de azt a hatalmas fényességet az ő írásaikból se tudtam megállapítani.
@a szív fészkei: abortusztabletta: a kő katolikus Chilében ingyenes. A csaj leballag a matróna rendelőjébe, elrebegi a kérését, és kapja a tablettát. Beveszi ott rögtön, és utána tartanak neki egy fejtágítót a fogamzásgátlásról, egyben felajánlják neki az ingyenes havi fogamzásgátló injekciót. Azért csak egyszer egy hónapban kell elmennie, nincs "elfelejtettem bevenni" para.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Látod, gyűjtünk a zebraperselyben, bár nekem otthon malacos van ;-)). Van, hogy szűzleányokkal teli magyar földet veszünk, ha az épp nincs (szűzlány), akkor ilyen másodlagos frissességű osztrák konzerv újságírónőt. Mi zsidók, ilyen boltkórosak lennénk, mindig valamit be kell vásárolni!

Hú mekkora vihar van, lekapcsolom a gépet.
@Habakuk999: Kodolányi azért nem zsidófertőzött, de az egykézést észrevette azért.
@épészmérnök: De ott nem Tömjén a kereszténydemagóg párt feje, akire ránézve mondjuk nekem simán elmenne a gyerekem tabletta nélkül is.
@a szív fészkei: "De ott nem Tömjén a kereszténydemagóg párt feje, akire ránézve mondjuk nekem simán elmenne a gyerekem tabletta nélkül is."

:-)))))))))
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Nézd, ha valaki megpróbál tenni az ország érdekében, de a körülmények vagy a tehetetlensége miatt ez nem jön össze, az még nem bűn.
Amit ők csinálnak, hogy nem élnek a lehetőséggel, az viszont az.

Történelmileg mindenképpen, hiszen ahelyett, hogy élnénk a lehetőséggel a nyugathoz való felzárkózás irányába, bele akarnak süllyeszteni a keleti despotizmusba.
@a szív fészkei: Nem tudhatod ilyen vérgőzös időkben, ki lesz fél másodperc alatt zsidófertőzött.

Bárki lehet, akár Szálasi is, ha a vezír úgy gondolja.
@a szív fészkei:
akkor te a közelben lakhatsz, mert nálunk is odakint elkezdték húzkodni a kukákat.
azért kinéztem, mert nem is kedd van, és most látom a felhőket pest felől...
...lehet, hogy kikapcsolok én is. tegnap volt áramszünet.
@a szív fészkei:
No-no csak azzal a Szentkirályival. Amennyiben elisszátok előlem akkor kénytelenek leszünk kevesebbet adni az országért. Mer minket csak az a hatalmas vízkincs érdekel igazán meg a szittya kultúra.:)
@sanyoka: mostanában kicsit másképpen látja, volt hogy teoretice verte a fejét a falba, látva és érezve a dicső menetelését a fiúknak
/A Klubrádióban hallottam, egyszer-kétszer :D/
@Gábriel angyal: Ugyanannyi joguk van hozzá mint romániai barátainknak.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Szar ügy...
"Nein, den Ungarn geht es gar nicht gut in diesen Tagen. In den Straßen von Budapest fallen an jedem zweiten Haus Plakate auf, die Wohnungen zum Kauf anbieten. Verzweiflungsverkäufe sind das, von den vielen, vielen Ungarn, die ihre Kreditraten nicht mehr zahlen können. Auch die Obdachlosen stechen ins Auge; diesen Winter sind wieder Dutzende von ihnen erfroren."
"Nem, a magyaroknak egyáltalán nem megy jól ezekben a napokban. Budapest utcáin, szinte minden második házon plakáton hirdetik, hogy eladóak a lakások. Kényszereladók sokan, sok magyar, akik nem tudják a törlesztőrészleteiket fizetni. A hajléktalanok is szem előtt vannak; ezen a télen tucatszám fagytak meg."
A cikk a magyar merengést szemlélteti, ahogy tényleg a múltban tévelyegnek Orbánék, ahelyett, hogy a jelen kihívásait kezelnék.
Persze alul értelmes hozzászólás nulla, kb. a hozzászólók az antifasizmust ba.zogatják... Értelmes emberek azok is! :(
@Habakuk999: Akkor egyről beszélünk. Az a bűnünk amit nem teszünk és megtehetnénk. Ők most ezt csinálják, és még ehhez békemenettel táblát is lengetettnek maguknak.

@a szív fészkei: Igazuk van, nehogy már egy nőnek jó legyen! Nehogy már ne legyen lépten-nyomon megalázva! Nehogy már vigyázzunk az egészségére, a lelkére! Micsoda világ, remélem a KDNP nemsokára a szavazati jogot is elveszi tőlük!
Az MSZP térvesztéséről és elhibázott kampánystratégiájáról Kéri a következőket mondta el: „Míg a Fidesz kampányszlogenje 2006-ban úgy szólt: rosszabbul élünk, mint négy éve, most az MSZP azt mondhatná: rosszabbul félünk, mint négy éve. Ugyanis az Orbánnal való riogatásra már nem vevők az emberek. Az MSZP elvesztette azt a választói csoportot, akiket az Orbántól való félelem kovácsolt össze."

Szerintem ez így is volt. Itt vagyok élő példának.
Én vagyok az, aki sohasem szimpatizált a fidesszel, ennek ellenére úgy gondolta, attól a fertőtől, ami korábban volt, talán jobbak lesznek.
Rájuk szavazni álmomban sem akartam, nem is tettem.
Viszont bizalmat adtam nekik, egyike vagyok a kevés hülyének, aki fizetett be az államadósság-csökkentő alapba. Emigyurink jó sokáig élhet abból a pénzből, mint Marci Hevesen.
Most is azt mondom, nem mi szúrtuk el, hanem a szocik és az SzDSz, mert röhej, amit műveltek, az tovább nem mehetett.
A vezírék pedig szépen visszaélnek milliók bizalmával és pókereznek tízmillió ember életével.

Előbb utóbb teríteni kell.

Köszönöm a linkeket.:)
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Várom, hogy Semjén Zsolt óvszereket osztogat, vagy beadványt nyújt be a fogamzásgátló tabletták ügyében. de hiába várom attól félek.
@Penivaldes: tavaly februárban mindenesetre meghallgathattuk Ékes Ilona asszonyt...

". A termékenység mint érték a közgondolkodásban nem jelenik meg, miközben sajnos a statisztikák szerint a magyar párok 30 százaléka terméketlen. Jelen demográfiai helyzetben a népességfogyást csak felgyorsítja a nők szülési esélyeinek romlása, a szervezetük tönkretétele, az abortusz, a sterilizáció és a fogamzásgátlás reklámozása."

ennél a résznél komoly dilemmába kerültem..
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: +1

@Habakuk999: bocsi, de nem hagyhattam ki, amúgy tiszteletem a nyíltságért, kevesen vannak, akik beismerik azt amit te...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Sokan írták akkoriban: Babarczy, sőt még Tóta is, hogy jó, legyen nari-kétharmad, csak ne a gyurcsányi teszetoszaság, mert akkor lehet végre értelmeset tenni.

Na most elég sok kobak morzsolódik a falakon...
@sanyoka: Amúgy verhetjük a fejünket a falba külön-külön és testületileg is:)

El kell kezdeni azon gondolkodni, hogyan lehet helyrehozni a hibáinkat, hibáikat. Nem lesz egyszerű.
@Penivaldes: Semjén Zsolt maga az ÓVszer. Mindentől elmegy a kedved.
@a szív fészkei: igen, tudom, volt egy töredék másodperc amikor én is meginogtam /áltatni kellett magam picit, hátha :D/
de felülkerekedett a józan énem, és legyintettem a megszédülésemre...nagyon nem csalódtam, kb. ezt vártam, talán nem ilyen gyorsan, de ezt....
@Penivaldes: Jajaja, gondolom ha nem lesz fogamzásgátló reklám, elérhető abortusz akkor minden eddig gyermektelen nő-férfi 17 lurkót vállal otthonra...
@Habakuk999: : Elismerésem, hogy ezt beismered. Én "csak" a győzelmükhöz járultam hozzá, mert abban reménykedtem, hogy nem a fertő fog folytatódni. Na meg persze hittem abban, hogy a kormány szakmai lesz, mert hát a jobboldalon is vannak azért normális emberek. Ehelyett Matolcsy lett. Akinek a könyve után (Éllovasból sereghajtó) azt mondtam 2010 január környékén, hogy ez az ember nem a földön jár. És pont ezért nem szabadott volna őt miniszterré tenni, tanítson egyetemen, írja a könyveit, a cikkeit az unortodox ötleteiről, meg a IX. Szimfóniáról, és Andy Warholról, de ne legyen miniszter. A könyv egyébként nagyon olvasmányos, tele hasonlatokkal, és lehet olvasni a mellékhelyiségben.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Zsótti majd reklámarcznak megfelel a kotonreklámhoz! :D
Mennyivel jobban jártunk volna, ha Zsótti (szép kis lista jöhetne még ide...) anyuka is anno a gumit részesítette volna előnyben!
@a szív fészkei: Megvan a könyve otthon. a szobámban tartom..remek fegyver..
@Penivaldes: Na most én szültem, sőt volt abortuszom is. Az nem úgy volt, mint Ilona asszonyság gondolja, hogy hinnye babaám, láttam egy faszályos kis fogamzásgátlós reklámot, rögtön rohanok is azt bekapni, mert trendi!! Vagy épp hallok az abortuszról, mire fejemre csapok, hogy te jóisten, ez kell nekem, azt imádom, ha kaparnak! Pláne, ahogy a kádáriban voltak szívesek csinálni tengermély empátiával: nulla altatással és fájdalomcsillapítással, hogy majd emlékezzek rá, én a büdös kurva... Na meg a kedves szövegek közben és a többi. igazuk van, negyven év múltán sem felejtem el.

Szóval erre az ember nagyon nem jókedvében adja a busa fejét, ez nem divatkérdés, hanem rohadt kényszer, amit pl. az ilyen Mattolcsy-féle - sajnos nem elabortált - gazdasági őrültek ráhoznak a népre.

Ha a katolikus Chile meg tud békélni ezzel, akkor Magyarország is vállalhatná, mert a muszájból, kényszerből világrajöttekből csodás garnitúra volt Romániában, lehetett gyönyörködni: fullra járó árvaházak, testi-lelki nyomor, ám Csau helyzete, az általa elképzelt és kierőszakolt Nagy-Románia állapottya egy centivel se lett jobb tönkrevágott nők és kölykök nyomora által.

Semjén a szememben nem ember, csak alulról súrolja a lécet, tehát, hogy ő nők életével játszik, az szinte kötelező vonása.

Majd a határmenti klinikák készséges - hisz remélem, ma már emberibben zajlik - személyzettel és nekik megérő díjszabással - várják a klienseket. Akiknek erre nem futja, azoknak marad a Sipi által emlegetett - és akkor nem használt -kötőtű, hagyma, szappanosvíz, egyebek, lásd az emberiség történelmét. Legalább sok halál, megnyomorodás jár a vele. Vissza az oly boldog, szégyenükben gyufaivó, emeletről ki-, kútba beugráló kiscselédek korába!! Úgyis ide akarnak mindenáron megérkezni.

A lombikot meg nem támogatják, így aki akarna mindenáron utódot, az meg juthat hozzá a kezeléshez, ha elfogy a pénze.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Aki hülye, az hülye, nincs mese.:)

Szerintem sokan vannak, akik bevallják.:)

Édesapámmal is szoktam példálózni.
Az agyagba döngölés óta úúúúútálja a vezírt, mint a bűnt.

Ő aztán mindig balos volt.
De sikerült eljuttatni őt is oda, inkább bárki, még maga az ősellenség Viktor is, mint a Gyurcsány féle vonal.
Meggyőződése, világnézete ellenére, mert látta, hogyan éltek vissza a bizalmával.

Ilyenkor szoktak néha elkezdeni emberek kommentelni az agymosással, meg a Viktor eredményes propagandájával.

Ha nem lett volna olyan gusztustalan az előző kormányzás, akkor nem lettünk volna ennyire kormányváltó hangulatban.
Hibáztunk, mert épeszű ember nem gondolhatta, hogy nyíltan nem demokratikus hatalmi rendszert akar kialakítani valaki 2010-ben.

Hmmm, most azt akartam írni, hogy 2014-ben nem fogunk hibázni, de ezt még azért nem nagyon tudhatjuk.:)
@csizsikpizsik - pique takarodj!: erre mondom azt, hogy az ember nem nyúl.
egyébként én ettől dillemáztam..
" A termékenység mint érték a közgondolkodásban nem jelenik meg..."
Én ezt egy nagyon elhibázott mondatnak vélem. ugyanis ezzel a meddő nőket, férfiakat kirekesztjük, és megnehezítjük a dolgukat. jobban fogják szégyellni a problémájukat, mint kéne (egyáltalán nem kéne) és nem fognak elmenni kezelésre, vizsgálatokra stb, és ezzel megint csak kevesebb gyerek születik.
@Penivaldes: :)
Lehet, hogy oda írta.

Nem olvastam, nekem Antall idején se volt valami pozitív véleményem róla.

De legalább ne hazudjon!!!!!!!!!
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Én is azt vallom, hogy nem Orvbán nyert ennyire, hanem Gyurcsányék neki. Talán ez a Gyurcsány-fóbia alapja, mert utálják a baloldalon is nagyon sokan ezért. Hogy megágyazott ezeknek ennyire.
@a szív fészkei: igen a lombikot nem támogstják...csak én erre azt mondom, hogy akkor mrg mi a jó mamájukat sírnak hogy nincs elég gyerek?
a másik meg, hogy a megszületendő gyerekekről már most úgy beszélnek, hogy "adófizetők"
Olyan az egész mint valami munkaverseny. Ki tud több gyereket termelni, mert az kap üdülést meg ingyen tejet a boltban. Gusztustalan az egész.
@Habakuk999: na a gondolkodó /elöbb,vagy most/ embereket nem szoktam lehülyézni, eggyel több aki tovább lát az orránál ;)
@Penivaldes: @a szív fészkei: Ez az egész abortusztabletta kérdés ugyanaz, mint a vadmarhaság.

Abból a nagy házból kitekintve nem látszanak az emberek, így azt hiszik, nincsenek is.
Vannak rabszolgák, havi 47 kilós beszélő bábuk, meg fejni való tehenek és tenyészbikák.

Politikusaink elfelejtették nagy szabadságharcos mivoltukban, milyen is embernek lenni.

Szerintem csak akkor lehet jó politikus valaki, ha EMBER marad. És ezt jól tudom, akinek hatalom kerül a kezébe, annak ez a legnehezebb.:(

Aki pedig soha nem volt EMBER, az politikusként is csak torzó marad.

(Az nagyon érdekel amúgy, az egyházak hogyan egyeztetik össze a missziójukat a bigottsággal.)
Beidézek Kertész Imrétől, ha már a "ki a magyar, ki és miért és hol szavazhat, stb." a téma valahol. Kicsit hosszú, bo, de érdekes.

Egy nemrég megjelent új naplójából van, nem tudom kopizni, és a bár dátum április 1, de nem viccből írta:"2001. ápr. 1.[..]Ich bin Mitglied einer Minderheit, die immer geschmipft undgeschänder, stb. [...]Milyen érdekes, hogy ezt a mondatot mennyivel könnyebb leírni németül, mint magyarul. Egy kisebbség tagja vagyok tehát, amelyet mindig is üldöztek és gyaláztak, majd 1944-ben halálra is ítéltek, s ezt az ítéletet mindmáig nem vonták vissza. Ehhez a kisebbséghez tartozom tehát, amelyet történetesen zsidónak vagy zsidóságnak neveznek, de ennek semmi köze sincs az én zsidóságomhoz, az én saját zsidósággal kapcsolatos - a hozzá fűződő vagy a tőle elválasztó - személyes tudatomhoz; és végül semmi köze magához a vallásos zsidósághoz, ha egyáltalán létezik ilyen.
- Másrészt, figyelembe véve tíz év fejleményeit, amióta Magyarország szabad és úgymond demokratikus állam, s amely tíz év során nemcsak hogy még jobban bezártak a "zsidóság" ketrecébe, de még az is nyilvánvaló lett, hogy tapasztalataimra, írói termékeimre a "nemzet" nem tart igényt: e fejlemények fényében tehát semmiféle szolidaritást nem tudok kialakítani magamban az úgy nevezett "magyarsággal", azaz nincs magyar identitásom, nem érzek és nem gondolkodom együtt a kétségbeesett magyar ideológiával. S ez azért szomorú, mert az antiszemita prekoncepciót igazolja végül, azt, hogy az úgynevezett zsidót nem érdekli az úgynevezett magyar. Mindez hazugság és csalás ebben a szemantikai mezőben, egyetlen szónak, egyetlen fogalomnak sincs reális, világosan artikulálható értelme. Ezen a terepen egyáltalán nem létezik értelem, csakis indulat, romantika és szentimentalizmus, valamint szubjektív érzékenység: nem különös, hogy egy nemzet erre az irreálisra alapozza helyzet- és valóságismeretét, nemzeti és történelmi tudatát?"

Kertész Imre: Mentés másként Feljegyzések 2001-2003
Magvető, 2011.
@Habakuk999:

Nem értek hozzá ezért utána néztem: ez a díj nem Orbánék agyszüleménye, hanem uniós szabályozás. Ráadásul nem is mai a törvény, mert 2008-as:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0800046.TV

Vessetek a vérmókusok elé - vagy javítsatok ki - de ahogy én látom ezt elvileg az átláthatóbb élelmiszerszabályozásra-ellenőrzésre KELL fordítani. Ezt meg tudom támogatni.
@Habakuk999: misszió..na az egy olyan dolog, ami már mindenről szól, leginkább arról, hogy másokra erőltetik a gazdasági meg poltikai rendszerüket, amiről meg szólni kéne arról nem szólnak. úgyhogy erről ennyit.

a politikusaink meg tényleg fejősállatnak néznek minket. ki tud többet termelni gyerekben is..
@Penivaldes: "Olyan az egész mint valami munkaverseny. Ki tud több gyereket termelni, mert az kap üdülést meg ingyen tejet a boltban. "

Ez a Ratkó-korszakban így ment. Fiatalabbak kedvéért: Ratkó Anna Rákosi minisztere volt, és az ő nevéhez fűződött a teljes abortusztilalom.
@Habakuk999: egyház??? /tisztelet a nagyon kevés kivételnek, kb. annyian vannak, mint a tistességes-emberséges politikusok/ a nyáj, a pásztor, a vezető és egyéb ilyen hangzatos szavakkal? ugye nem gondolod komolyan eme kérdést ;)
@Penivaldes: Ennyit ér minden baba a szemükben: fejőstehén lesz majd. Na de még a jó ellátmányukra se adnak, annyit se, mint a kobe marháknál a japánok: ott jár az állatoknak!! masszázs, finom kaja, kellemes istálló.
@a szív fészkei: "Talán ez a Gyurcsány-fóbia alapja, mert utálják a baloldalon is nagyon sokan ezért. Hogy megágyazott ezeknek ennyire. "

ismered a velemenyemet ezugyben..
azok agyaztak meg orbannak, akik aszisztaltak a karaktergyilkossagokhoz.
nem csak gyurcsanyrol beszelek, hanem a teljes magyar kozeletrol. gyurcsany csak az allatorvosi lova a jelensegnek, o az, akin az osszes modszert kiprobaltak a ragalmazastol kezdve a suttogopropagandan keresztul a vizsgalhatatlan ugyek lobogtatasaig.

david es herenyi ellen kevesebb is eleg volt. az szdsz ellen is, hiszen eleg volt zsidozni, buzizni es rogton kozellenseg lett az szdszbol - annelkul,hogy barki el tudna magyarazni, mi is volt olyan rettenetesen szar bennuk. ha megnezzuk most a fovaros mukodeset es a kormanyzatot, kifejezetten udvosnek hatnak az mszp-szdszes idok...

mert nem mind1, hogy az ember belelep egy nagy adag szarba, vagy a pocegodorbe esik...
a szar, amibe beleleptunk volt az mszp-szdsz.
most viszont nem csak a ciponk talpa szaros. a szankig er es ha ugralunk elkezd lotyogni...
@épészmérnök: csesszék meg de az az ötvenes évek. eltelt 60 év..hittem én.
nem ez inkább olyan, mint a Hofiban amikor a malac fialást is megtervezték..
@a szív fészkei:
"Semjén a szememben nem ember, csak alulról súrolja a lécet, tehát, hogy ő nők életével játszik, az szinte kötelező vonása."

Vele kapcsolatban mindig az jut eszembe, hogy valakitol megkaphatna az invitalast:
www.youtube.com/watch?v=HTN6Du3MCgI

En mint szakallas bacsi sosem fogom elfelejteni a "szakallasbacsizasat", mikozben epp az egyhaz fizet dollarmilliokat gyermek molesztalasok okan...
@épészmérnök: A nevét adta, ha felfogta egyáltalán, mire és mihez szövőnőként. Érdekesség ehhez: mult-kor.hu/20070906_magtalanitassal_trefalkoztak_1953_tavaszan

Mertek akkor is marháskodni: www.mult-kor.hu/attachments/18246/magtalan.jpg
@Habakuk999:

Felhúztad magad és félreértettél. Nyilván nem fog bocseszt kérni, és nyilván mi fizetjük a számlát.

De képletesen szólva ahány hátraarc volt már eddig, elférne egy újabb. Minden gazdasági szakember, mindegy milyen kötődésű azt mondja, ez így már nem sokáig vihető tovább. Ha most meglépné amit kell(ene) - egykulcsos eltörlése, kiszámítható gazdasági környezet, stb - akkor az egyrészt pénzben is kifizetődne még 2014-ig a gazdaságnak, másrészt kifizetődő lenne akár nekik is politikailag, ha a recesszió helyett legalább a stagnálást és/vagy a régió átlagát hozó fejlődést lehetne mutogatni.

Így értsd amit mondtam.
@Penivaldes: "csesszék meg de az az ötvenes évek. eltelt 60 év"
mmmgen.... Semjén Rákosi politikáját hajtja végre hatvan év késéssel.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Én Szadeszra szavaztam 10-ig. Tehát nekem, mondhattak és zsidózhattak róluk, amit akartak. De amikor róluk is kiderültek - mert nem is tagadták azért a VI. kerületi buherákat - dolgok, ehhez jött még Horn Gábor iszonyú kibírhatatlan frechsége, egymás felszalámizása elkövetkezett, majd jött Retkes, akkor azt mondtuk a férjemmel, hogy ennyi és netovább. Ez nekünk így már vállalhatatlan.

És bocs, de ezt ők maguk főzték ki maguknak: Kóka-Fodor harc, a háttérben Fodor nyírása, stb.nem Orvbán bűne. Elkisgazdásodtak szégyenükre.

Gyurcsányról sem érdkelt a zengett mantra a hzazuggg, szemkilövetőőő, mert láttam az eseményeket, tudom, hogy volt. De hogy hagyta Hagyóékat - persze ma már kispályások ezekhez, de akkor is - az szintén nem Orvbán bűne, hanem az övé meg a körülötte lévőké. Hogy hagyta eszkalálódni a romahelyzetet - hogy odahagyták a baloldalon az olaszliszkai tanár- ill. a Cozma-gyilkosság kommentálását a széljobbnak, az is bűn, sőt több, hiba volt. Ezzel felhozták a Jobbikot.

Engem ez tántorított el, nem a suttogó narancs APO-propaganda, mert ki hitte el azt?
@Fabius: az adott területre kellene fordítani, pont mint a telekom, és egyéb cégek különadóit, na az itt biztosan nincs, és arra is kiváncsi leszek, mennyi hasonlósága lesz az eu-s tranzakció adónak, a magyarhoz
@simple observer: Szerintem lepedőlucskosító vágyukat vallották be eme projektálással.
@Fabius: Az EU szabályozás szerint valóban kell élelmiszerlánc felügyelet és ez így is van rendjén.

Az élelmiszerlánc-díj az élelmiszerek ellenőrzését kell, hogy szolgálja.

Ugye, józanul gondolkodva, az ember hajlamos lenne kalkulálni pár tízezer forintos, max 100 kilós éves díjjal.

Ezzel szemben: idén április 27-én megjelenik egy rendelet, a tavalyi árbevételed ( nem nyereséged, árbevételed ) 1 ezrelékét fizesd be május 31.én.

Tegyük fel, születik egy kisborjú. Annak a fülébe tesznek egy azonosítót. A műanyag vackot szállító fizeti.
A boci eszik is. Eleinte tejet, később takarmányt.
A műtrágyás fizet. A növényvédős fizet.
A paraszt fizet. A kereskedő, aki eladja a takarmánykeverőnek, fizet. A takarmánykeverő fizet. A vágóhíd, a kolbászgyártó, a tejes, az összes hókuszpókos fizet, a sarki ábécés szintén fizet.

Mindenki az ÁRBEVÉTELE egy ezrelékét.

Fabius, ha minden magyar állampolgárnak lenne egy bantu előkóstolója, akkor se kellene ennyi pénz az ellenőrzéshez.
@a szív fészkei: na jah, a vegen valoban elcsesztek, bar akkor mer nem volt nagyon mit:-D

en is szdsz szavazo voltam egyebkent...

es most itt allok es varom, hogy legyen egy liberalis, jobboldali kepzodmeny, akit tamogathatok. akik a szekularis es visszafogott allamot preferaljak, a magantulajdon szentseget hirdetik es a szabad versenyt. akik annak adjak el a foldet, aki megmuveli. akiknel a minoseg elvez prioritast es nem a szarmazas. es meg folytathatnam...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "azok agyaztak meg orbannak, akik aszisztaltak a karaktergyilkossagokhoz."

Ez szerintem is kulcskérdés. És nem is csak a politikában, hanem az egész mentalitásban. Elfogadottá tették, normává emelték az empátiamentes kommunikációt, a verbális agressziót. Ezt nagyon könnyű átvenni, és iszonyat nehéz az embernek megőriznie a hidegvérét ilyen környezetben. Lám, én, aki kvéker szeretnék lenni, kaszát emlegettem a minap. Szégyellem is magam érte.
@a szív fészkei:

A páratlan Pihál cikk nem ott és nem az volt, hanem ez, és itt:

matula.hu/index.php?section=article&rel=13&id=152

Muhahaha.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: a körülményeket látva, elöbb lesz vad kommunista a fidesz, és liberális a jobbik /és nem csak egy-két dologban/
@épészmérnök: "Lám, én, aki kvéker szeretnék lenni, kaszát emlegettem a minap. Szégyellem is magam érte. "
ugy 6 honapja en is a verszomj tuneteit kezdem erezni magamon....

en sem vagyok ra buszke, de en ugy vagyok vele, hogy az elfojtasbol eddig mindig nagyobb baj volt...
@épészmérnök: ;) lájk, néha már én is a sorsodra jutok, pedig messze az erőszak tőlem is, borsozódik is a hátam ha bárakárki lógatósdit és egyéb "finomságokat" emleget...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Rémlik valahol olvastam, hogy anna idején a Bibó kollégiumi eszmecseréknél Kéri azt Mondta Orbánnak: ha hatalomra kerültök akkor először engem akasszatok fel mert én tudom, hogy mit akartok csinálni. Nem biztos hogy szószerint de a lényeg ez lehet.
Utána már ez volt a véleménye:
www.stop.hu/belfold/keri-laszlo-orban-viktor-sokat-valtozott-elonyere/612769/
Ma már újra eszébe jutottak a kollégiumi évek?
Azért én bármennyire is jópofának tartom azért a szélkakas effektus nála is eléggé észrevehető.
@a szív fészkei: Csak a klasszikus technika:

Vadolj mast a sajat hibaddal, bunoddel....
@a szív fészkei:
Egy kotonszökevény a csóka amúgy is!
No meg az egész álszent, képmutató, kisköcsög keridömi tagozat. :)
@Fabius: Nem fogja meglépni.
Év elején, amikor a konszolidációról beszélt, még egy kicsit neki is keseredtem, megcsinálja és bebetonozza magát tényleg évtizedekre.

Nem, nem érdekli. A játékra van szükségre, a háborúskodásra.
Le se sajnálja, mi történik itt, a gazdasághoz nem ért, kurvára nem érdekli semmi az aktuális napi játszmákon kívül.

Nem hiszem, hogy Varga tud csinálni valamit.
Emlékezz vissza a decemberi krachra, amikor pl Járai előjött a farbával. Hol van? Lapít azóta, emigyurink pedig kétpofára szemlesütés nélkül dönti a baromságait.

És tényleg úgy szakadunk le a szomszédoktól, hogy hosszú évek se lesznek elegek a felzárkózáshoz.
@sanyoka: igen, ezt is mondta a rádióban, pont ezt, és pont így, hát igen, vagy naív volt, vagy hülye, egyik sem túl jó alternatíva
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Pedig az van elég. Férjem szerint nem áll távol a diktorunktól a polgárháborús gyufával játszadozás sem. Ahogy 06-ban sem izgatta volna magát ilyesmin, sőt.
@Habakuk999: "És tényleg úgy szakadunk le a szomszédoktól, hogy hosszú évek se lesznek elegek a felzárkózáshoz. "

meg tartanak a tanuloevek...

2014ben vizsga...
@Habakuk999:

Így már kicsit világosabb a dolog. De. Nem én lennék, ha nem mondanám ki: a földügy kapcsán belenéztem pár élelmiszer ipari cég nyilvános adataiba. Hááát, ha tőlük várnának nyereség utáni adóbevételt, akkor egy fillér nem sok, annyi se folyna be. Vagyis az árbevételt megjelölni adóalapnak valahol indokolt.

Nagyobb baj az, hogy nincs plafon húzva, max adómérték meghatározva ezúttal sem. Pedig, ha lenne, mint mondjuk a telkom adónál, akkor nem egy alapvetően támogatható dolgot basznának szét megint sima bevételi oldalt stoppoló sarccá.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Komolyan gondolom ateistaként.:)

Én úgy tudom, az egyház azért van, hogy segítsen az elesetteken.
Mintha ilyesmit hallottam volna valahol.
@a szív fészkei: nekem meggyozodesem, hogy a jobbikkal ki fogja robbantatni a balhet, aztan belovagol a gumicsizmas feher lovon, mint a kenderesi paraszt...
@Habakuk999: "Én úgy tudom, az egyház azért van, hogy segítsen az elesetteken."

a fidesz meg megvedi a nyugdijakat.
@sanyoka:
Szerintem o egyszeruen csak beszart. A Viktorban, boven 10 even tul is emlekezett a Viktornak mondottakra. Szerintem a valasztasok elott az addig elkovetett "hibait" probalta kijavitani Viktor szemeben.
Ugyanakkor a Viktor idejen meg azt is tudta, hogy akar hosszu evekre is emlekeznek Viktorek, ki mit tett ellenuk. Es amikor alkalmuk van akkor buntetnek.

Aztan amikor kipicsaztak Kerit, akkor mar nem volt vesziteni valoja es visszatert a regi velemenyehez.
@Habakuk999: Valakinek van előkóstolója. Az pedig te fizeted.
@Habakuk999:

"A játékra van szükségre, a háborúskodásra."

Ja, és nincs egy meglett "katona" sem a környezetében aki szólna: ez baráti tűz, a mieinket lövöd, te marha!
@Fabius: Tönkre mennek az élelmiszeripari cégek.
A túlélésre játszanak.
Egy komoly beruházás készült el- természetesen multi - két éve húzza az indulást.

Figyelj, a belső fogyasztást visszafogja.
Az egykulcsostól nem több kolbászt esznek az emberek, hanem kevesebbet.
Exportálni nem tudnak, mert a finanszírozást megbénította.

Én nem tudok másra gondolni, csak a kivéreztetésre.
Kell az ágazat, akkor döntsük romba őket.

Az egészben egy normális dolog van, ezt a szociknak kellett volna rég megcsinálni, ez a fordított áfa. Ez az egy pozitívum.
@Fabius: Ezt nem értem, süsd meg.

Hogy abban a kurva nagy házban nincs egy ember, aki Ángyán példáján felbuzdulva kinyitná a pofáját.
Biztosan stadionokat építtetnek ezek?
Nem valami óvóhelyek készülnek?
@a szív fészkei: "A fűvel kapcsolatban, nem?" Ó, ó, á, nem (forgatja a szemét). Látnokzsálya :-)
@Habakuk999:
"Én nem tudok másra gondolni, csak a kivéreztetésre."

Jaja, ahogy pl. a Herz resze lett a nagy birodalomnak...
Ugyanaz a modszer.
@Habakuk999: hja a PR szerint igen, de a mélyben nem, hisz ott is gyarló emberek vannak
@Penivaldes: Nem nyitok, csak jelzem, hogy a hit mire képes. Van, aki Selmeczinek elhiszi, amit delirál.
@épészmérnök: A golfpázsitot adó fűvel kapcsolatban. Na ebbe már öt TEK-kommandó sem tud belekötni! :-DD
@Habakuk999:
Van az a pénz amiért korpásodik a hajuk.
Majd a választások, mármint ha lesznek, előtt fognak egy picit zúgolódni mert a milkás fizú jól jött idáig és ugye az uj törvényük szerint a felét kirugdalják a nagy ház melegéből.
"A párt indoklása szerint a felelőtlen ígérgetésnek, a populizmusnak akar véget vetni az a Fidesz vezetőségében felvetődött ötlet, amely arra kötelezné a választókat, hogy egy-két hónappal a szavazás előtt tegyék nyilvánvalóvá voksolási szándékukat. Ha mégsem veszik nyilvántartásba magukat, nem szavazhatnak. "
hvg.hu/itthon/20120522_Fidesz_elozetes_regisztracio

Érdekes dolgok ezek. Chilében az átmenet idején, amikor békésen átadta a hatalmat Pinochet, azért berakott egy-két taposóaknát a rendszerbe. Ezek egyike volt a kötelező, előzetes nyilvántartásba vétel (amivel kötelező szavazási részvétel is jár). Mostanában, amikor már a diktatúra utolsó foszlányait takarítják el, eltörölték ezt a szabályt.
Orbán meg pont fordítva...
@Habakuk999: Nem tudhatod, mi készül Ángyán ellen. A többi meg esetleg tudhatja. Bicska Maxi... Ahol ő van, ott jobb hallgatni. www.youtube.com/watch?v=AbgzL_LTQjY&feature=related
@a szív fészkei: Igen de mi hisszük, hogy szűzen szült, viszont Selmeczinek talán még azt sem amit kérdez. ;)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "szerintem az uj torveny szerint mar az sem legalis..."
Komoly? Itt igen.
@Habakuk999:

Szerintem szándékos kivéreztetés nincs, mérhetetlen dilettantizmus és eszemet kapkodás van két okból:

1: a nagy élelmiszeripari feldolgozó cégek többsége már "jó" kezekben van.

2: a napokban tapasztalom mi megy ott, és a legfinomabb reakcióm a báááááázzeg.
@Gábriel angyal: Hát ha neked az úgy jó... Ez szerintem azért marhaság, mert degradálja valahol a nőt. A görögöknél lehetett még a főistennő is jóízű kufirc alanya, és utána annak rendje és módja szerint szült isteneket, istennőket. Az általatok annyira dicsőített anyatermészet rendje szerint. Férfi+nő=gyerek képletben.

Miért kellett szegény Máriától ezt elvenni? Nem értem,azt viszont igen, hogy a testiséggel szembeni ellenérzés már itt is kiütközik. Ami vallás pedig üldözi a test örömét,undoknak láttatja, tiltja, tagadja ezt az erőt és energiát - az odavezet, ahol most van. Az elfojtás okozta bűnökben.
@épészmérnök: az uj torveny mar nem konkret vegyuleteket, szereket, hanem vegyuletcsoportokat hataroz meg. azaz mar nem csak a lyserg-saure-diathylamid illegalis pl, hanem minden, ami hasonlit hozza.

mivel nem tudtak gatat szabni a dizajnerdrogoknak, igy inkabb betiltottak mindent...
@Habakuk999:

Ettől sokkal érdekesebb, hogy az oligarchái is csak a háta mögött anyázzák :-D Mert ami most van az kurvára nem jó a csányisándoroknak se.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/23/korrupcio/

na ez a baj itt, keremszepen..

es ezt nem tudjuk semelyik kormanyra fogni. ezek bakker mi vagyunk..

mert mi vagyunk a rendor, a postas, a villanyszerelo
a szomszed, a gazos, a dijbeszedo...
@Fabius: De cserében ülhet vele hóttizgai meccseken a fűtött VIP-páholyban. Nem éri meg??
@a szív fészkei: talán mert a görög mitológiában az istennek emberi tulajdonságokkal rendelkeznek, az Isten viszont egy szellem, aki nem szok lejönni közénk, hanem az angyalait küldi el.
az meg hülyeség, hogy a testiség ellen van a kereszténység. max néhány képviselője.
@a szív fészkei: én bemásoltam egy magtalanításra behívó hivatalos levelet a Gyáli útra 1953-ból. sajnos link nem volt, ide nem tudtam behozni. Indok nem vállalt gyermeket a pasi - kérdés miért? Meglógott.
van még kérdés?

Abortusztabletta: együtt tüntet a Novák család és Semjén

hvg.hu/itthon/20120523_abortusztabletta_tuntetes

Rohant a kormány, selejtgyár lett a parlamentből

hvg.hu/itthon/20120516_ellentmondasos_torvenyek
@Penivaldes: "az meg hülyeség, hogy a testiség ellen van a kereszténység. max néhány képviselője. "

deklaralt allaspont mind a mai napig, hogy a szex nem oromszerzesre valo...
@a szív fészkei: A bevallásom alapján nem csupán az előkóstolót fizetem.

Nem az adófizetéssel van baj. Nem jó fizetni, de szükség van rá, tudomásul veszi az ember.
Írtam már, voltam olyan hülye, hogy magamtól is fizettem, nem is olyan keveset, adósságcsökkentő alapba.

De levágni a ha nem is aranytojást, de tojást tojó tyúkokat, a pénzt meg elkártyázni igaz magyar módira államilag, na ez megfekszi a gyomrom.
@Fabius:"Ettől sokkal érdekesebb, hogy az oligarchái is csak a háta mögött anyázzák :-D Mert ami most van az kurvára nem jó a csányisándoroknak se."

Veszitett is 35 milliardot, de azt latni kell, hogy mar az oreg sem serthetetlen. A Lazar Jani orszag-vilag elott nyomta fel egy szaros huskombinat miatt....

Szoval megy ott az ujraelosztas eleg rendesen...
@simple observer: es ki tudja, orbannak mik vannak a kezeben...

az osszes oskommer ott van a fideszben, stumpf egy kadari belugymminiszter veje..
nem lepodnek meg, ha mindenkirol lenne valami erdekes informacioja, egyszer tett is emlitest arrol, hogy neki mindenkirol van aktaja....
@sanyoka: Megvan a helyük. A járásokat emberekhez szervezték.
Ezek a dolgaik ki vannak találva szépen, ezért is érthetetlen számomra, miért kell hülye rendelkezéseket gyártaniuk.
Ugyanezzel az erővel csinálhatnák jól is a dolgaikat.
" A migrációs tervet fontolgató társadalmi csoportok közül kiemelendő, hogy minden második 30 év alatti magyar felnőtt, azaz a 18-29 évesek közel fele gondolkodik így, a Jobbik szavazóinak pedig a harmada tervezi, hogy külföldre költözik."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/minden_otodik_magyar_elhagyna_az_orszagot.520249.html
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Na akkor vess egy pillantást erre:

www.otpbank.hu/portal/hu/Megtakaritas/AkciosAjanlatok#BIZALOM_EXTRA

A rövidtávú állampapírokra több hozamot fizetünk, mint egy kibaszott kereskedelmi bank.
@Penivaldes: Jó, te ez így fogod fel Én meg máshogy. Azért, ahogy tudom, a test legyőzése állandó mantra a keresztényeknél, a hús bűnei meg ilyesmik mennek. Hát kérlek, szerintem pedig a szexualitás a legerősebb energia - erre mondjuk pár ezer éve elég sok vallás rá is jött - azt használni kell, nem tiltani és kriminalizálni.
@Fabius: Nem tudom, a koleszos haverokon kívül kinek is jó ez.
Nyilván kapnak valami kompenzációt.

Csak eltűnik a verseny, a piac.
És ez már biztosan unalmas a számból, a beruházások.
Mert aki most szabad akaratából és nem kényszerűségből ruház be nálunk, az nem normális.

Mit tud ez a emigyurink, hogy jobboldali gazdasági vezetők is kussban vannak?
Valamihez nagyon ért, ha már a gazdaságirányításhoz ennyire nem.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Na ugye, pedig az jutna még a szegényeknek is. :-DD Más vallás meg egyenesen az istenivel való egyesülésnek nevezi az orgazmust. Van egy kis difi szerintem.
@simple observer:

Ezen kívül csányisanyinak meg van határozva mit kell "szeretni": focit, Talmácsit és Óverdózt. Szerintem ha aláhúzza az előnyök-hátrányok rovatok alját akkor nem biztos, hogy borzalmasan kifizetődő ez a páholytárs dolog. Legalábbis olcsóbb lenne simicskának lenni, de ezt már elbaszta, ugye.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
Erdekes lenne tudni, hogy Kover mit tud egyesekrol...

De a nagy titanok legyuresehez is siman eleg az a hatalom, amit az allam vezetese jelent. Eleg csak azt megnezni, hogy milyen modon alazzak Demjant...

A regi nagy trio fokozatosan megy le. Szelesrol mar szinte nem is hallani, ha a leggazdagabbakrol van szo...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Atyám! Novák Elődöt apának kapni, szegény Hunorának kurva nagy karma!
@Fabius: Ja, meg akkor ő szabja az ízlésének az irányt, nem fordítva. Overdose tenyészpaci lesz, nem? Azon most mit kell szeretni és szponzorálni annyit? Elbaszták jó magyarosan szegénykét is.
@Habakuk999:

A jobboldal gazdasági holdudvara sincs már csendben. Igaz még nem ordítanak, de hangjuk már van. Lásd Járai időnkénti megszólalásait, vagy Demján mostani benyögését, Mellárról, Chikán Attiláról vagy Bod Péter Ákosról nem is szólva.

Gyuri meg nem tud semmit. Éppen azt fejtegettem feljebb, ez Viktor agyamentsége, amit csak ront, hogy Kusza Szemre van bízva a kivitelezés. Orbán számtalanszor deklarálta, itt nem szakmai, hanem politikai kormányzás folyik.

Na az eredmény pont olyan is.
@a szív fészkei:

Mikor Mikóczy szarban volt anyagilag akkor ki lett jelölve kinek kell a lóversenyt szeretni:

www.deluxe.hu/overdose-euroinvest-mol-otp-bank/20100312
@Fabius: Igen erre a helyzetre igaz, hogy kigyot melengetett a keblen.

Mar irtam itt parszor, hogy meg egy szoci kormannyal is jobban jart volna, hisz ok kvazi szo nelkul szavaztak meg anno a MOL-torvenyt is, amit allitolag ott is irtak (Hernadi orszagos cimbora). Ok tehat nem basztattak volna.

Ehelyett van egy nagy egoju figura, aki sosem fogja elfelejteni, hogy igy meg kellett alazkodnia:
static3.origos.hu/i/1112/20111216-orban-viktor-miniszterelnok-talalkozik-a2.jpg

Egy pillanatra sem sajnalom. De az orszag, es az emberek is meg mindig jobban jartak volna, ha a leosztas ugy marad, mint hogy most lassan foglal el minden a Fidesz...
@simple observer:
Nemrég egy "szakmabeli" itt ecsetelte, hogy azért a szolgálatok sem olyan hülyék, mint azt a narancsbolsik szeretnék. Pl. amikor Laczkó lement az irattárba, bizonyos dokumentumok épp nem voltak helyükön... :DD
@Fabius:
Szerintem ez a dolog nem regota valtozott, mert ahogy a kep is mutatja, a telen meg nagyon be volt rezelve Viktor. Azota ugy latszik eleg penz kiment mar a birodalomhoz, hogy kiegyenesedhessen a hata.

Vegyis ezek a szponzori dolgok szerintem az oregnel belulrol jonnek, es azert tolja oda a penzeket.

Na a Trigranitos szponzoraciorol mar nem vagyok annyira meggyozodve, hogy ugyanennyire onkentes jellegu volna.

A Leisztinger-fele DVTK sztori meg hat egyertelmu....
@Fabius: Az oligarcházásból kerekedhet még valami érdekesség.

Az rendben van, hogy Orbán kihasználja a régieket, de előbb-utóbb elkezdődik a háború.
Mert békemenet ide vagy oda, a régi oligarchák nem a mi oligarcháink.

Nem hiszem, hogy ezzel Csányi vagy Demján ne lenne tisztában.
@Fabius: Én néztem a Dózi versenyét, ahol annyira lehagyott mindenkit jó lett volna, ha van ilyen Kincsem-utód, miért is ne? De ez a ló sajnos már nem lesz világverő, tönkrevágták - nem tudom, kin múlott, kököpd Mikóczy a hajdani trénerre, belovaglóra - ennyi. Ő mondta, hogy fedezőmén lesz, slussz.

HA öt Hernádi és négy Csányi ugrál körülötte. Amúgy mi van a Geszti-Tamás féle Vágtával? Nem ilyen tájban szokták rendezni?
Tegnap valaki folyton hangoztatta, hogy csak akarat kérdése és van állás, jövedelem, mi a gond?
Hát nem annyira: neon.hu/bulvar_rovat/szegyen-az-utcan-konyorgott-allasert-a-diplomas-ferfi-268231
@Fabius:
"Nono, Széles idén is top tízes:"

Igen, meg az. De azert megneznem akar csak 2 ev mulva is ott lesz-e meg?

"Ahham, aztán volt az "OTP még áll"?"

De azert ezt a poent meg nem Csanyinak eresztette el...
De azert ra is kivancsi vagyok hol fog tartani (osszegben es helyezesben) mondjuk 2 ev mulva.
@a szív fészkei: es az o nevehez fuzodik a 86os lanchidi csata...

az a durva, hogy kezdek igazat adni azoknak, akik szerint nem tortent rendsservaltas. egyszeruen annyi tortent, hogy a komcsik kiemeltek a kadergyerekeket es megprobaltak atjatszani nekik a hatralmat tobb-kevesebb sikerrel es a vegere az elozo rendszer titkosszolgalati kapcsolatait felhasznalva csak a kikepzett utodok kezebe sikerult lopni a hatalmat...
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
Gondolom mindenki probal vedekezni, vagy eppen vesztartalekokat, "eletbiztositast" beszerezni.
Ebben a temaban sajnos nem vagyok tul ismeros. Es ahogy filmekben mondjak, ha tobbet megerteshez elegendo ismereteket) szeretnek tudni rola, akkor meg kellen, hogy oljenek. Szoval koszonom, reszemrol inkabb a tudatlansag...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ja, ezt írtam a másikra, ahol Rodeo szokása szerint futott egy kört... Az antalli duma: Tetszettek volna forradalmat csinálni! mögött mi van? Ha lett volna tömegbe lövetés, vér, halottak, akkor nem ezek kerülnek hatalomra? Dehogynem. Eléggé érdekes karrierek alakultak itt ki megtörhetetlenül húsz éve.

Az a beszéd meg... Fodor lett volna a Fidesz=fiatalság képviselője a temetésen, ahogy tudom. Aztán mégis Orvbán beszélt.
@a szív fészkei: "Amúgy mi van a Geszti-Tamás féle Vágtával? Nem ilyen tájban szokták rendezni?"

Gesztinek szoltak, hogy mar nem is erdekli ot a dolog olyan nagyon...
@a szív fészkei: az egy kamubeszed volt, mar le le volt targyalva, hogy mennek a muszkak a francba innen.
doglott oroszlant rugdosott a gumicsizmas kis pocs. azt banom, hogy anno, 20 eve amikor bejottek a munkahelyemre jatszani nem vertem agyon oket egy billiarddakoval...

a rockenbauerert kar lett volna az igaz, de deutschot es orbant aprora kellett volna csapni.
@Habakuk999: "Ugyanezzel az erővel csinálhatnák jól is a dolgaikat."

Pont az a baj, hogy erővel csinálják, nem ésszel...
na megyek inkabb edzeni..

lesz meg itt olyan politikai gyozkodes amikor rendkivul hasznos lesz a jo harci kepzettseg..:-DDD
@a szív fészkei: "az istenivel való egyesülésnek nevezi az orgazmust"
a szexuális izgalom és a spirituális, vallási extázis a neurobiológia szerint egymás tőszomszédai az agykéregben.
@simple observer: Ismerem Tamást régről. Amikor ezt kiszaszerolta Gesztivel - kb. négy-öt éve - látott benne bizniszt, mert ő másért nem mozdul. Na meg kicsit magyarkodott is, az jól jön azért neki is, mint oligarchának. Bár most nem itt él.

Geszti a részét tavaly a Lázároknak eladta - egy elég gusztustalan duma keretében: Hogy ezek a nagy lóhajtók majd jól értenek hozzá, kellően magyarok is /ami Geszti és Tamás nem annyira ugyebár bizonyos kritériumok szerint/ az ő kezükbe való ez. Tamásról nem tudom, mi van, biztos ő is ezt tette.

Ezután a nagy hozzáértésben volt egy nagyon csúnya lógyilkosság rendezői figyelmetlenségből (szar anyagból és szar helyen csináltak valami hegyes kiszögellésű fordulót, vagy mit, meghalt akkor feltépett hassal egy paci).

És mindig ilyenkor volt eddig, hiszen nem kevesebbet, mint a sienai Palio en.wikipedia.org/wiki/Palio_di_Siena - uszkve 800 év hagyomány - szintjét akarták turistaáradatban, pénzben, respektben utolérni. Most semmit nem hallok erről.
@Habakuk999: "Az rendben van, hogy Orbán kihasználja a régieket, de előbb-utóbb elkezdődik a háború."

Epp ezt mondom, hogy szerintem mar el is dolt.

Demjan, aki szinte minden kormanyzatnak udvarolt a nagy epitkezesek miatt (legutobb ugye a kormanyzati negyed) 300-rol 100 milliard kornyeken, es olyanokat mondat ki vele a kormanyzat, amiket nyugaton egy magara valamit ado milliardos nem mondana ki az eletben...

Csanyit Lazar kostolgatja, aki kesobb felfele bukik.

Szeles, aki az idiotaknak csinalta/ja az Echot, meg a MH-t, ugy sulyed a listan mint a nyeletlen fejsze...

Lehet, hogy Varszegihez nem nyulhatnak, o meg egesz jol tartja magat...

Kozben ezerrel epul a Fidesz-birodalom.
Ez epp olyan, mint amikor David 'Noodles' atvette az iranyitast.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Neked mennyi lehetőséged lett volna itt megszabni a történelmet. 20 éve a melóhelyeden, aztán a Hír tévénél... Kár, hogy nem látsz a jövőbe.
@épészmérnök: Hmm lehet én is vallásos vagyok, csak nem tudok róla.:(
@a szív fészkei:
Igen erre utaltam, hogy finoman meggyoztek, hogy szocilibsikent talan jobb lenne, ha ezt a dolgot inkabb hagyna az igaz magyarokra. Aztan hogy amennyiert kivasaroltak mennyire volt realis osszeg nem tudom...
@Habakuk999:

Mindezt azért, hogy finanszírozzanak egy új élelmiszerfelügyeleti hivatalt, ami majd jön bírságolni. A kötelező kamarai regisztráció is kivett 2 milliárdot a cégek zsebéből, a gazdaságból. Minden újabb sarc egy koporsószög a magyar gazdaság számára és még nincs vége. A recesszió miatt újabb lyuk fog keletkezni és így tovább...2009.-ben a magyar cégek adminisztrációs terhei duplájára rúgtak az európainak. Azóta drasztikusan nőttek. Így kell versenyképes gazdaságot csinálni.
@simple observer: A hétvégi nol-ban volt egy szerintem jó cikk az oligarchákról.
Ott azt fejtegették, nálunk nincsenek igaziak, hiszen kicsik vagyunk, nincs piacunk stb...
Nincs akkora befolyása a mi gazdagjainknak.

Viszont gőzerővel halad a politikusok oligarchává válásának folyamata, úgy írta "politikai oligarchák".

Én ezzel egyet tudok érteni.

Ha elfogadjuk azt a tényt, hogy a politika kevés főnökének célja a gazdasági hatalom megszerzése is - márpedig a tények ezt mutatják - akkor alaposan fel kell kötniük a gatyát a régieknek, de a gazdaság minden szereplőjének úgyszintén, multiktól a kisvállalkozásokig egyaránt.
@Fabius: siker propaganda ment is, hogy mennyien vették ezt az ultrajó papirtot, a dicső honpolgárok :D
@Husz_János_Puszita: Ne is mondd, mert ismét bevörösödik a fejem.

Hivatalok szándékosan, előre megfontolt szándékkal utaznak a bírságolásra.

Pedig ott is gondolkodó embereknek kell dolgozni. És nem tud mást tenni.

Ez egy abszurd rendszer.

Évekkel ezelőtt, ukrán, orosz, szerb viszonyokat figyelve még büszke tudott lenni az ember.
Ma már nemigen.
@Habakuk999:
"Nincs akkora befolyása a mi gazdagjainknak."

Ezzel kicsit vitaznek, hiszen az UD ugy eppen errol szolt. Marmint a befolyasolasi szandek letoreserol... (nem sikerult nekik)

Es ha hihetunk a regi mantranak (a Fidesznek se penze, se holdudvara nem volt a komcsi kormanyok elnyomasa miatt) akkor valakiknek csak a Fidesz hona ala kellett nyulnia, hiszen cirka 2 milliardos (papiron) tartozast gorgettek maguk elott evrol evre.

Es bar Jozsi bacsi lent faluban biztos buszke magara, hogy Viktort hatalomba emelte, de azert az egyertelmu, hogy az o szavazata mar csak az utolso momentum volt az egesz folyamatban. Amit valakinek penzelnie kellett...
@simple observer: Ezt arra értettem, hogy nem úgy kormányoznak, mint pl a Nazarbajev klán.

Segíthet bársonyszékbe kerülni, de nem mondhatja meg, mit is csináljanak abban a kényelmes székben.

Nézd meg Szélest. Gyakorlatilag utóvédharcot, kármentést végez a sétálgatással. Azt hiszi, ettől bekerül a kiválasztottak közé?
Hülyeség, nem kerül be, ez egy zárt kör.

Legfeljebb kipucolhatja a cipőiket.
@simple observer: és ki lesz a röhögő harmadik? a Fleto, neki már van mit a tejbe aprítania és tuggya irányítani is...

a cigánygyerek nem képes egy kiscsoportos óvodát sem hasznossá tenni, egyetlen ötlete:

ADDIDEAZSÉT, ELVISZEM PONT

és így nem lehet vállalatbirodalmakat építeni, meg áremeléssel vagy a soha ki sem fizetett rabszolga álvállalkozóval mert jobb semmit sem csinálni mint veszteséget

KÁRTYAVÁR ÉPŰL LEVÉDIÁBAN
@simple observer:

menj vissza 1997-ig (meg az olajszőkítés+++)
Nem értem miért sajnáljátok Orbántól azt a nyolc évet, ami alatt ő is végleg kiírhatja magát a politikai életből?
@Habakuk999:

"Segíthet bársonyszékbe kerülni, de nem mondhatja meg, mit is csináljanak abban a kényelmes székben."

Eppen azt probaltam fejtegetni fentebb, hogy szerintem igen is volt valamekkora befolyasuk. A szocik idejeben kevesebb, mert bennuk meg elt a kadari szemlelet, miszerint a politikai dontes hozok iranyitjak az orszagot. Sikerult is elmarniuk a nagymenoket, akik aztan orommel tamogattak ezek elleneben a Fideszt.

Viktor mar a 2002 vereseg egyik okakent is azt jelolte meg, hogy nem alakitottak ki elegendoen jo viszonyt a nagytokesekkel. Amit kesobb potolt is.

Meg telen is Csanyi negy szem kozti targyalasra invitalhatta (eufemizmus) Viktort amikor az eppen megint osszerugta a port a bankokkal.

Vagyis szerintem joval nagyobb befolyasuk volt a Fideszre (es valoszinuleg az MSzp-re is csak szerenyebb mertekben), mint amit a latottak alapjan (egyik felnek se erdeke nagyon reklamozni egy ilyen viszonyt) gondolnank.

Az pedig mar csak az elso generacios milliardosok ostobasagat bizonyitja, hogy hagytak, hogy a Fidesznek 2/3-a legyen.
Mert igy bizony nagyot valtozott a helyzet.
Nem igen van mar szukseg a Jobbikra, meg a nekik is szolo Szeles-fele mediabirodalomra (tobbek kozott)...
@rodeo36: "KÁRTYAVÁR ÉPŰL LEVÉDIÁBAN"

Sajnos ezzel teljesen egyetertek. Nagyon kevesen akarnak valoban gyartasbol, vagy valamilyen erdemi szolgaltatasbol meggazdagodni.

De hat a most megtollasodo reteg eppen azt nem akar, csinalni valamit, foglalkozni valamivel.

Tolem lehetne az egesz orszag osszes szantofoldi terulete Orban barataie, rokonaie, es uzletfeleie, ha azokon a foldeken olyan munka folyna, amibol a dolgozo emberek legalabbis elheto bereket kapnanak, es tisztesseges eletet elhetnenek.

Am nyilvanvaloan elso korben az EU-s tamogatasokat nyuljak le, mikozben a foldet jobb esetben valaki "alvallalkozo" megmuveli. Es nem lennek meglepve ha nem is tul sokara, a palyazaton elnyert foldeket valamilyen modon meg is szerezhetnek az azt "muvelok". Hiszen a foldvasarlasi moratorium '14 aprilis 30-aval lejar. Es Angyan is leirta, hogy micsoda arkulonbsegek vannak nehany szaz kilometer alatt osztraktol a szabolcsi hatarig...
A valláshoz:
"Az így kapott adatok elemzése kimutatta, hogy azok az emberek, akik rendszeresen járnak zenés helyekre vagy koncertekre, hatszor nagyobb eséllyel isznak mértéktelenül és kétszer nagyobb eséllyel közösülnek védekezés nélkül. Sőt, többet is füveznek."
index.hu/tudomany/brittudosok/2012/05/23/tenyleg_egyutt_jar_a_szex_drog_es_rock/

Magyarán: Aki orgonával ellátott templomba jár, és mellette kocsma is van, az keresztyén, magyarán nem használ gumit, ugye?
A füvezés további vizsgálatokat igényel fenti axiómával szemben..
mafiakormányzás...

bűnszervezetben előremegfontolt szándékkal elkövetett hazaárulás nemzetvesztés és országrombolás

büntetési tétel: 10szeres halál...
A fidesz a jövőnek dolgozik, közben mindenki belepusztul a jelenbe. (kivéve a gyevi bírót)
@rodeo36: Eppen az ottani linkeket probalom vegignezni.

Koszi amugy
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
ja, észrevettem, mármint leszarni a ZEMTÉVÉÁT és megnézni ott ahol tudod?
@Habakuk999: "Írtam már, voltam olyan hülye, hogy magamtól is fizettem, nem is olyan keveset, adósságcsökkentő alapba."

Na, öcsém... :DDD
@Gábriel angyal:
A Kai szü és a pipapamhídesz szája közül kimaradt az esztergomi bazilika kilincse, mint utalás a bankerek származására. Az alkotó pancser!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Emiatt nyugodtan pofázhatok, majd ha amigyurink annyival csökkenti az államadósságot, mint én, visszadumálhat.:)

Érdekes módon a német kétéves államkötvényt 0 kamattal vették ma, mint a cukrot.
Különleges ez a válság, valahogyan mindig belénk rúgnak a legnagyobbat.

Summa summárum, takarodhatnának a vezetőink a bús p...ba.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Porcelán az elefántboltban 2012.05.23. 14:46:53
A televíziókészüléket az utcára kell kihelyezni, közterületre. A vendégek a kocsmában ülve az ablakból nézhetnék a meccset. A készülék lehetne valaki más tulajdonában... pl. Mariska nénié, aki véletlenül ottfelejtette a kocsma előtt.. valaki arra járt és bekapcsolta, a kocsma vendégei meg csak nézelődnek. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez is van olyan vicces:

A nemzetgazdasági miniszter az interjúban kiemeli: "a pénzügyi tranzakciós illeték olyan taktikai atomfegyver a XXI. században, amely lehetővé teszi, hogy a foglalkoztatás terén felvegyük a versenyt az ázsiai országokkal. Ahhoz ugyanis, hogy a foglalkoztatást növelni tudjuk, az élőmunka terheit kell mérsékelni".

Arra a kérdésre, milyen kitörési pontokat lát a gazdaság beindítása tekintetében, a miniszter kifejtette: ilyenek lehetnek az ingatlanok energiahatékonyságát javító felújítási programok, "ezért több százmilliárd forintos nagyságrendben szeretnénk olyan hitelprogramokat bevezetni, amelyek egy-egy középület, családi ház, panellakás vagy lakótömb felújítása esetén már a havi energiaszámla megtakarításából is finanszírozhatók".

hvg.hu/gazdasag/20120523_matolcsy_tranzakcios_ado

Érdemes belenézni.:)
idióta:

A tranzakciós adó taktikai atomfegyver
Matolcsy György a Heti Válasznak adott interjújában beszélt a kormány adófilozófiájáról

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F05%2F23%2Fa_tranzakcios_ado_taktikai_atomfegyver%2F
hozzáteszem, a fegyverek ölnek, pusztítanak, és megfélemlítenek, tehát a példa találó és valós, pont mint a mi szent jobb gyúrkánk :D
@Knósszosz: Na jó senki sem tökéletes.:) Nekem pld. a talpak alatti figurák tetszenek. :)

Ja és végre fellebbent a fátyol a naszádunkról is. :)

www.biglol.eu/kep/15208-kajak-csatahajo/
@Habakuk999: "Arra a kérdésre, milyen kitörési pontokat lát a gazdaság beindítása tekintetében, a miniszter kifejtette..."
Azt varna az ember, hogy megemliti a tradicionalisan magyar specialitast, az agysebeszetet. Nala legalabbis remekul sikerult a lobotomia.
@Habakuk999:

4729-dik ÖTLETBÖRZE 12. paragrafos 4. belebilizéses 8. pelenk ásítás

eredménye: NULLA vagy minusz 3451
Vérfagyasztó. Komolyan mondom, vérfagyasztó, ami otthon megy.
@simple observer:

persze a pengeéles agyát a pengeéles szekercével műtve: 7x1 csapással
@épészmérnök:

nem igaz már nincs vér a pucájukban sem azért nincsen gyerekse mert nem áll fel csak akkor ha a Kedves Vezető elkukorintya magát:

ADDIDEAZSÉT
@Habakuk999:

Bazmeg, ez hülyébb, mint Torgyán.

@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Bazmeg, ez hülyébb mint Torgyán.
"Május 23, Budapest, hatalmas tömegek, felborított villamosok. Nem a neohungaristák legújabb csődülete. Kétszázezres országos szakszervezeti akció a demokráciáért. 100 éve volt a vérvörös csütörtök. Ha ma is vannak kiszolgáltatottak, miért nincsen hatalmuk?"
scheiringgabor.blog.hu/
@rodeo36: Lehet benne valami, mert valamitol tenyleg nagyon penge a Huba szaki.

Bar kicsit szivbe markolo ahogy elkepzelem azt a precizios mutetet egy "penge eles szekercevel".
Finom kis henteles lehet....
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Kérdés numero 1: Honnan akar ez a kancsal elmebeteg "többcázmilliárdot" előkeríteni?

Kérdés numero 2: Selmeczi Megvédjükanyugdíjakat Gabriella, valamint Gyros Önkéntadtátokodaamaradékot András után hogyan szeretne előtakarékosságra buzdítani?

Igaz lesz a Focistának, ez mégiscsak egy kísérlet lesz.
@a szív fészkei:

Persze, nem az IQ-val van baj. EQ hiányosak.
@rodeo36: ez tök jó, a fűtésszámlákból megoldjuk a gazdasági növekedést.

Ezt bezzeg a Ti nagyfejűitek nem tudják megszervezni, fogadjunk!
Rossz lehet Neked abban a rothadó gazdaságban.
@Gábriel angyal:
Ez tetszik:))
De az az érzésem, nem ugyan abban a hajóban evezünk. Ha ilyen nexusban tudjuk megbeszélni, akkor azt mondom; rendben!
De aki biboldózik, azt el fogom küldeni a kozsó legközelebbi koncertjére.
Hidd el, van olyan rettenetes kín, mint egy pozsgay interjút végig hallgatni.
@a szív fészkei:

Fellendül a szlovák/ cseh/román/osztrák abortusztabletta piac, na bumm. Nagy kaland.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ne hasonlítsd össze Torgyánnal.
Torgyán heccnek fogta fel az egészet, Gyurink meg agybeteg.
@Knósszosz:

Azt hittem Kozsót is hallgatsz. :D
Egyszerű a megoldás. Az ellenzéknek be kell nyújtani egy indítványt, hogy az első regisztráció automatikus legyen a jelenlegi lakcím szerinti adtok szerint, amit az okmányiroda automatikusan elküld mindenkinek. Eközben meg kell változtatni a lakcímváltozás bejelentő nyomtatványt: egy új rubrika kell, amit bejelölhet az állampolgár ha az új lakcímhez tartozó választókörzetben akar voksolni.
@Habakuk999: @komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

A tranzakciós adó olyan atomfegyver ami felrobbant Kusza Szem fejében. Kíváncsi leszek mi lesz az indok jövő ilyenkor, mert ki kell majd vezetni a 2014-re kötelező SEPA miatt.
"A koszorú elhelyezése utáni, jelentőségteljes csönd hossza, illetve a fejbiccentés keménysége alapján tévedhetetlenül meg lehet állapítani egy politikus hierarchiában elfoglalt helyét és középtávú kilátásait. Pont olyan ez, mint a herezacskó mérete és színezettsége a párzásra összegyűlő hím mandrilloknál."
index.hu/belfold/2012/05/22/tenyleg_olyan_bena_szam-e_a_szekely_himnusz/
@Habakuk999:
"Ne hasonlítsd össze Torgyánnal."

O azok a regi szepnapok, amikor meg Dr T rendszeres fellepo volt a fovarosi nagy cirkuszban....
@simple observer: "O azok a regi szepnapok, amikor meg Dr T rendszeres fellepo volt a fovarosi nagy cirkuszban...."

Torgyán viccesen megengedte 94-ben, hogy a szkinek a Kisgazdapárt valamelyik kerületi helyiségében gyülekezzenek, és zárt alakzatban vonuljanak valami állami ünnepségre (már nem emlékszem, mi is volt az) a Kossuth térre, ahol többek között Göncz Árpád köztársasági elnök szónokolt. Volna. Ha a szkinek nem füttyögték volna szét a beszédét.
Kedélyes gazember volt Torgyán, de gazember.
Ja, és Boross, a minelnök, a "régivágású úriember", egy szót sem szólt, hogy leállítsa a csürhét.
@Habakuk999:

Nem ismerem az úniós jogszabályt, de le merném fogadni, ez a díj úgy viszonyul hozzá, mint a tranzakciós díj a Tobin adóhoz. Az EU-nak is vannak amúgy jó nagy baromságai, görbe uborka és társai, amikor a Föld lakosságának fele éhezik. Meg az egész mezőgazdasági, piacvédő szubvenciós rendszer, amire a simicskák rácuppannak.
@Fabius: "Kíváncsi leszek mi lesz az indok jövő ilyenkor, mert ki kell majd vezetni a 2014-re kötelező SEPA miatt. "

Majd akkor gondolkodjunk azon, hogy megyünk át a hídon, ha odaértünk!

Lehet, hogy nem is lesz 2014.
@Habakuk999:

A Gyurink azt tudja, amit a vezér megálmodott. Nem viccből mondja, haldoklik a Nyugat, meggyőződése. A munka alapú társadalom sem vicc. A cél, hogy egy marék rizsért mindent hajlandó legyen a melós megcsinálni, mint Kínában. Meg kell nevelni a zembereket, el vannak kényeztetve, főleg a nyugatiak. Ez a társadalomképük. A Széll 2.0-ban benne van, 5 év alatt 12-25%-ot esnek a reálbérek. Terv szerint. Ez a megoldás a válságokra a vezér szerint.
@Husz_János_Puszita: Kérlek szépen:

aki kapcsolatba kerül az élelmiszerekkel, termelő, forgalmazó, csomagoló, szállító, étterem, malmok, menza, boltok, árbevétele 1 ezrelékét köteles befizetni.

Mindezt megtudtuk két hete.

Így elég nehéz a tavalyi árakba utólagosan beépíteni.

A legcifrább az egészben, hogy ezt azért nem nagyon verték nagydobra. Ez nem adó.

Szerintem a fizetésre kötelezettek minimum fele nem is tud róla.
Mi lesz most?
A hivatal megindul és bírságolni fog, mint állat.

Ja és természetesen a díj göngyölítődik. Mindenki beépíti az áraiba, mire Te rendelsz a kedvenc éttermedben egy bécsi szeletet, akkorra kb 5 díjat fizetsz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ha lesz, akkor megtartják/juk az 1984 harmincadik évfordulóját!

A tudatlanság=erő!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Van bennem némi önsanyargató hajlam, ezért előfordul.
Nem rendszeres, de időnként vele igyekszem meggyónni a világi bűneimet.
Kérlek szépen, ezt a szardarabot már rég le kellett volna húzni a klozetton. Túl azon, hogy egy oltári minősíthetetlen trágyadomb amit a zene tökéletes megcsúfolásaként kiokádik magából, még becstelen rohadt tróger is:
www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/kozso-csotoreset-a-lakok-fizetik-meg-2089463
Nem blikkelek (már csak az hiányozna), csak belefutottam.
Érdekes, hogy ebben az országban minden "sztár" kurvára de nyomorog!
Sírásra görbülne a szám, ha nem ismernék egy-két ilyen szarházit, milyen körülmények között élnek.
Váltsunk On-ra!
@Husz_János_Puszita:

A nők helye pedig a tűzhely mellett van, kavargassa a pörköltet vidáman, miközben a lurkók a szoknyájába kapaszkodnak.
Ez kellett nekünk, hát megkaptuk.

Igazmondó Viktor királyágban holnap is sütni fog a nap, mert az Úr kegyes és szert minket.
Ezért küldte vezérünket, hogy kivezessen minket a sötétségből a fényre.

Áldott minden FIDESZ-es neve, és remélem hamarosan bekerül egy könyvbe, hogy unokáink is tudják kik voltak ők.
@Knósszosz: Boldogok a sajtkészítők, effendi!
A sered ellenőrizte már a sahter, estleg a bakter?:-P
@Husz_János_Puszita: Európában ez vicc.
Akartak ezek tudás alapú társadalmat is nem túl régen.
És ha egy kicsit körülnéznének a világban, rájöhetnének, hogy nem a varrodák okozzák a kistigresek gazdasági növekedését.
Majd megvilágosodnak egyszer talán.
@Fabius: csak tűnődöm: hány évet lehet nyerni a közismerten tetűlassú uniós bürokráciát meglovagolva, ha valaki - nem gondoltam ám konkrétan senkire, hehe - jövő januárban (is) csak úgy vállat von a SEPA hallatán.
Mielőtt azt a teljesen magától értetődő dolgot válaszolnád, hogy azt nem teheti meg, szerintem gondolj a velünk szemben folyó kötelezettségszegési eljárásokra, az IMF-fel szembeni időhúzó taktikára, és hasonlókra.
Lehet, hogy félretűnődtem, de ez a csürhe túl gyanús már nekem...
@Habakuk999:
mondd! meddig érdemes egy vállalkozást fenntartani? mennyi az a haszonkulcs, vagy profit ami mellett még bármilyen sarc megéri?

mennyire fekete és szürke a gazdaság?

ha azt lesem, hogy ez a zalcsútiselejtesfocista elsinkófálja a nyugdíj címén beszedett összeget napi kiadásaira ami majd a következő kormányokat 25-35 év múlva fogja terhelni mert a kassza addigra üres lesz vagy tartozással teli és nem lesz miből nyugdijat -sem- fizetni...ezért a fekete szürke gazdaság jól kibaszik vele mert amúgysem kapna nyugdíjat akkor mijafasznak fizessen bármit erre a lopási alapra

ezzel az ördögi kör be is zárult...

ha senki semmit sem fizet és mindenki átáll készpénzfizetésre...akkor mit tud csinálni?

a másik megoldás nem fizetni be semmit oszt csináljanak biznict a semmiből

mit kezdenek olyan lakásokkal amiket a kutya sem tud megvenni és a többi
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
A ser állapotának mélyreható elemzését, soha nem bíznám külső szakértőkre.
Hogy is ne, majd még egy közbeszerzésileg elemző cég megállapítaná, hogy a szalon sör a legjobb. Esztet nem szeretném megérni.
Én bigott hívő vagyok, és nem tántorodom el a holland, meg a német komló származékok imádatától.
Na, csak, hogy tuggyad…
@Habakuk999:

Tudás alapú társadalom és a fityisz? Én frankón lemaradtam valamiről.
@Fabius: Legfeljebb átnevezi bankolási díjnak. Megtetszett nekik ez a konstrukció, minden területen hasonlót vezet be.

Az infláció nem számít, növekedés nem számít mert egyszerű behajtani a lét.

Én egy kis cég vagyok. Pusztán az élelmiszerlánc és a tranzakciós 1 -1 ezrelék 20 millát vesz ki a zsebemből.
Mindezt úgy, hogy egy-két dolláros illetve eurós fedezettel dolgozunk, sok sok ezer tonnával, az igaz.

Nekem pusztán döntés kérdése, hol adózom. Sok hasonló, de lényegesen nagyobb cég van, akik irdatlan mennyiségű árut mozgatnak nagyon kis árréssel, hatalmas árbevételekkel. De nélkülünk nincs olcsó alapanyag, nincs energia, nincs mezőgazdaság.
Ezek a sarcok az egész gazdaságot érintik.

Nem lenne baj, ha Gyurink agyába az is belerobbanna, ha minden ágazatot tönkretesz, neki nem fogják megbocsátani.
@Husz_János_Puszita: Az előző kormányzásuk idején. Amikor boldog boldogtalanból diplomást faragtak, akár akarta, akár nem.
@rodeo36:
De jó, hogy gőzgazdaságilag tájékozott vagy. Én tök hülye vagyok hozzá, irigyellek.
A retket én abból mérem le a magam tájékozatlanságából adódóan: (ami ma hungriában van), hogy a piacon a „pulykaszárny közép” sláger cikk lett.
Tű, cérna… kezdj varrni!
Mi már egy előnyomott kalotschai mintát se hímezünk ki, csak verjük a brét egy jobb élet reményében.
Van megoldás persze, de az megen nem lenne szalonnaképes, ha ide írnám.
Mondjuk avval nem sértek medea törvényt, ha azt mondom: Kazán!
Na...
@rodeo36: A mezőgazdaság fele szerintem fekete.

Cukor, liszt, hús, acél uniós beszerzések lehet sorolni jelentős része áfacsalós.

Számát nem tudom a sokféle "díjnak", adónak, ha mindent legálisan csinálsz. Ötezer jelentési kötelezettség.

Hitelt nem kapsz, csak sokkal drágábban, mint a szomszédos országok versenytársai.
Fizetési fegyelem gyalázatos.
Ha uniós értékesítésed van és visszaigényled az áfát, számíts elhúzódó vizsgálatokra esélyed nincs tervezni, mikor kapod meg a jogos pénzedet.

Amúgy meg kell élni, küzdesz és bízva bízol.
@Habakuk999:

ácsi, mi van ha eleve be sem fizeted az ÁFÁ-t, ha már úgyis vissza fogod igényelni és majd év végén csinálsz szaldót a söralátéten?

mert ugye ez a normális

példáúl, kisker: nyugdíjasnak jár automatikusan 8% discont, speciális napokon 15%! (8% az önkori adóhányada) a számla eleve így állítódik ki, nincs behajtva befizetve sem lesz és minden más esetben sem
@Habakuk999:

Az árbevétel alapú adók nagyon nagyot tudnak ütni egy cégen, aki kicsi árréssel dolgozik.

Lehet a munkanélküli statisztikákat akarták elsumákolni a sok diplomással, addig se kellett nekik munkanélküli ellátást fizetni, ki tudja? Amióta először megláttam a fejét tudtam, nem szabad rábízni egy országot. A testbeszédéből.
@Habakuk999: "élelmiszerlánc és a tranzakciós 1 -1 ezrelék 20 millát vesz ki a zsebemből."
Már látom, nem fogunk neked antarktiszi rózsaszín lazacot exportálni.
@Habakuk999: nemzetközi kereskedelemben a vámraktár ad egy számlát amely szerint bevételezte a külföldi árut, azt ott a helyszínen leadóztatta a törvény szerint 0% -15% között, és a továbbiakban ez csak egy számlaszámhivatkozás a központi adóhivatal felé év végén vagy ahogy megállapodtál velül a szaldóképzésben, azaz nincs hamis bevétel ami extra kiadással kerül visszafizetésre, a behajtás és adminisztráőció kökltségét mindenki megtakarítja és mindenki boldog

még akkor is így megy ha az egész bankhitelre bonyolódik "creditline 200000 dollár folyamatos feltöltéssel" és ez mindenkinek jó...és kurva gyors egy teljes cargorepülő rakományt egy órán belül a raktárházadban tudhatsz, mert míg megszagolják és átnézik addig már lehet is rakodni és a kamion ott vár mert megszervezted, ....

szóval?
@rodeo36: Ha eleve be sem fizetem, akkor kirónak 150 % mulasztási bírságot meg késedelmi kamatot meg anyám tyúkját is.

Ha vagy olyan majom, hogy beállsz alvállalkozónak valamelyik nagyfejű által elnyert állami beruházás alá, számolhatsz azzal, hogy 20% beragad, jó esetben kifizeted a költségeidet, de adóra nem jut, felszámoltatnak, végrehajtás.

Mindig a fejétől bűzlik a hal, az állam és az önkörmányzatok jelentős részben okozói a körbetartozásoknak.

S ha a kicsik látják, hogy a nagyok eleve úgy kalkulálnak, nem fizetik ki a szerződött díjaik egy részét, ők se aggódnak a tartozásaik kifizetéséért.
Ördögi kör ez.
@Husz_János_Puszita: "A nők helye pedig a tűzhely mellett van, kavargassa a pörköltet vidáman, miközben a lurkók a szoknyájába kapaszkodnak."

Amíg mi pár sör mellett a házimozira kijátszva maxi hangerővel toljuk a Modern Warfare 3-at.

@Habakuk999:

Ha a szomorú szamurájért annak idején fejbelövik, mindez nem történik meg.
Amúgy állítólag Mozart is rendszeresen késett a lakbérrel. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A talicskát toljuk ecsém. A talicskát a gátépítésen, nem a Warfare-t.
@rodeo36: Unión kívüli esetekben van vámraktár. Teszel le bankgaranciát, és belföldiesítést követően fizeted a vámot és az importáfát.

Ha nincs fedezeted, akkor belföldiesítés előtt fizeted, s a NAV igazolása alapján átveheted a cuccod.

Uniós belül teszem azt vásárolsz valamit itthon áfával növelten. Kiviszed más uniós tagországba, áfa nélkül adod el, az itthon kifizetett áfát visszaigényled és várod a jószerencsét.
@Habakuk999: persze, hogy kirónak, mert az állam az év közben befizetett ÁFA összegét is költeni akarja, szarik bele, hogyan tudja visszaadni. Csak úgy lehetne megfingatni őket, szerintem, ha az összes munkavállaló átállna önadózásra, aztán a cégekkel karöltve leállítanának mindenféle befizetést. De ez már Chuck Norris-nak is túl nagy falat lenne :-)
Ha jól értem, Magyarországra veszélyes exportálni?
Ezt viccelődésmentesen kérdezem, van a családban, aki külkeresnek tanul.
@épészmérnök: Ne arra gondolj, hogy feléljük. Hanem arra, hogy a tavalyi terveink szerinti nyereségünket - ha nem foglalkozunk árfolyammal, recesszióval árváltozásokkal semmi baromsággal sem - gyakorlatilag egy tollvonással - illetve kettővel - elveszik. Elrabolják, elvonják, felajánljuk, szabadon választható.

A hülye kapitalizmusnak van egy olyan rossz sajátossága, hogy ha nem fejlődsz, növekedsz, akkor elpusztulsz.

Ha az ország gazdasági irányítója mesterségesen megakadályozza, hogy fejlődhessek, akkor elpusztít.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Most értettem meg, ezt nem nekem címezted.
Gondolkodtam erősen a virágnyelveden.:)
@Habakuk999: nem is arra gondoltam, hogy feléled, hanem arra, hogy mindenféle átláthatatlan zűrbe keveredhet, aki oda exportál.
@Habakuk999:

Export vagy importtal foglalkozol, vagy mindkettővel? Nem hiszi el, aki nincs benne, mekkora bajban van a gazdaság. -1,5% nem hangzik nagy számnak. Ami mögötte van, félelmetes negatív spirál.
@épészmérnök: Jajj, azért nem eszik olyan forrón a kását.
Le kell ellenőrizni a céget, aki megveszi az árudat, mi havonta húzzuk le a NAV listákat, oda kell figyelni a fizetésekre, ennyi.
Ha jó az áru, és kifizetik, mi baj lehet?
Nyomorult bohócok:
"A vezérigazgató közleménye szerint "figyelemmel a közszolgálatiság elveire, a magyar sportszerető közönség és a hazai idegenforgalom érdekeire, eltérően az előző évek gyakorlatától, az MTVA átvállalja a nyilvános közvetítések után fizetendő díjakat"."

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fmedia%2F2012%2F05%2F23%2Fnem_kell_fizetni_a_kocsmaknak_az_eb-meccsekert%2F

:DDDD
@Husz_János_Puszita: Mindkettővel.

Muszáj, mert nem tudnám finanszírozni az export áfát.

De az építőiparral kapcsolatos tevékenységünk jelenleg egy nagy büdös nulla.
Nem lecsökkent, nem kevesebb a tavalyinál, egészen egyszerűen nincs. Vége. Nulla.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Gondolom rájöttek, külföldi csatornák után nem szedhetnek díjat, pedig hogy szeretnének!
Mintha az előző években nem szartak volna ugyanígy a pofátokba. :DDD
@Habakuk999:
exportra szánt árura nem kell leróni az ÁFÁ-t, hacsak nincs rajta büntető-export vám mert _katonai, egyéb...de azt is lehet később szaldózni...az unión belüli tarifák és adók egységesek vagy legalábbis konszolidáltak...bizonyosan van rá szabály ki rója le és miért, mikor, hogyan...

a matt olcsy kapzsisága és butasága csinál nemlétező bevételeket azzal, hogy olyan pénzt költ el ami eleve az ő tartozása...nem lehet ezt meghiteleztetni valami banki megállapodással egy creditline-nal csak ÁFA visszatérítés címén és utána a bank ordítozik az állammal?
@Habakuk999:

Tudom. Halott a város, az ingatlanok fele eladó. Az építőipar szívta meg talán a legjobban, de azon kívül is mindenki. Még nem jelent meg a makrogazdasági mutatókban a beruházások visszaesése. A fogyasztás csökkenése már igen. Az egyszeri nagy arányú adócsökkentésnek és elvárt béremelésnek köszönhetően.
@rodeo36: Régebben lehetett, de a bankok is rájöttek, hogy lutri az állami kifizetés ideje.

Nem tudod, mikor fizeti vissza.
Kötsz a bankkal teszem azt féléves futamidőt, senki sem garantálja, hogy ennyi idő alatt hozzájutsz a pénzedhez.
A banknak egyszerűbb elvenni a lerakott fedezetedet, mint ordítozni az állammal.

Megjegyzem én kicsi vagyok, a multiknál nyilván máshogyan működik.

S a tevékenységi körünkben tényleg rengeteg a csalás.
@Husz_János_Puszita: @rodeo36: A különadókat se felejtsétek el.
Ne is a 0%-os német kamatot nézzük, nézzük a mienkhez képest feleannyi román vagy szlovák kamatokat.

Hogyan akarsz versenyezni egy szlovák vagy román céggel?
Biztosan be tudja valaki linkelni, mennyi pénzt vittek haza a bankok. Nem hitelezhetnek, mert nincs mire.
@Fabius: Ezt a cikket láttad már? Elég megdöbbentő adatsorok vannak benne, korábbi beszélgetéseink kapcsán is. :)

Honnan irányítják valójában a magyar gazdaságot?

www.napi.hu/magyar_gazdasag/honnan_iranyitjak_valojaban_a_magyar_gazdasagot.519963.html
@Habakuk999:

Erre mondja Róna Péter, a Ft túlértékelt. Egy Bokros-féle csúszó leértékelés nagyot lendítene a dolgon, de abba belerokkannának a devizahitelesek. Cégek és háztartások. Késő. A 22-es csapdája. Miért nem hagyták a vadbarmok végigcsinálni a reformokat???!!! Gyurcsány mindenképp belebukott volna, csak bele kellett volna ülniük a tutiba, de nem. A bosszú, az kellett a vezérnek. Mindjárt megint felmegy a vérem nyomása.

Apropó, ha a vadbarmok nem szavazhatnak, ki fog szavazni a fityiszre?
@Husz_János_Puszita: Én ugyan nem merném venni a bátorságot, hogy Róna Péterrel vitatkozzam, de sokkal fontosabb lenne szerintem a kiszámíthatóság. Hogy ne kelljen hetente különböző unortodox csodákkal szembenézni a gazdasági szereplőknek.

S a legalapvetőbb: a magántulajdon, a törvényesség - nem a betű szerinti, hanem a valódi -szentsége.

Vagyis visszaállítani az uniós jogharmonizáció vívmányait.

Amíg rablóország vagyunk, nincs értelme túlértékelt forintról beszélni. egyszerűen a forint léte is kérdéses.

A fidess törzsszavazói már nem tűnnek el. Aki máig nem ébredt fel a transzból, már életében sem fog.:)
mafiakormányzás...

bűnszervezetben előremegfontolt szándékkal elkövetett hazaárulás nemzetvesztés és országrombolás

büntetési tétel: 10szeres halál...
a birkák kirája, a kirájok birkája...
@Gábriel angyal: valamiért biztos vagyok abban, hogy nem döbbentél meg túlzottan :-)
Feltehetnénk így is a kérdést: kik azok, akik befektetéseikkel munkát tudnak adni a magyar dolgozóknak, és miért fehér holló közöttük a piacképes magyar befektető?
hvg.hu/velemeny/20120523_matolcsy_nepszaporulat_kozeposztaly

Egyébként pedig még mindig nincsen túl kevés gyerek, ez szerintem mítosz, amit egy vitalista ideológia táplál. Kelet-Magyarországon, hazánk harmadik világában rengeteg gyerek él. Okosak, kedvesek, ügyesek. Ott a jövő középosztálya, kérem szépen! El kell menni hozzájuk meg a szüleikhez, és szívós, kitartó munkával megtanítani őket élni.

Olyan jókat tudnak írni emberek, miért olvassák őket ilyen kevesen?
@Habakuk999: ezek vadbarmok...

"Ius primae noctis" ra megy ki a játék...

dr z orv bán szentjobbja (dr eltolcsi) már elfárdt, qrni is akar őfelsége...
akkor ez kb 10 szeres különbséget jelent megint? enynire csórók lennénk?

sereghajtók vagyunk mindenben.... na jo az öngyilkosságban nem, abban elsők...

"Magyarország a forgalomba helyezett új autók számában, ami az elmúlt évben 45 ezer volt, még mindig elmarad Szlovénia mögött is, ahol az egész ország lakossága annyi, mint Budapesté, mégis 58 ezer új autót értékesítettek tavaly"
"...várunk. Várjuk, hogy az Infopark lobbiereje és feljelentő brigádja helyett a szórakozni vágyó fiatalok igényei kerüljenek végre terítékre."

a qva fajtájuk kerüljön terítékre rohat csaló korrupt banda....

zoldpardon.blog.hu/2012/05/23/talan_csak_par_nap?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_05_23
@Interlock: Enyhén "mókás" amikor viktorék a "magyar" gazdasági teljesítményre hivatkoznak. Ennél már csak az lehetne a lényegesebb kérdés, hogy kiknek hoz igazi hasznot ez a helyzet. :(

A GDP adatok ráadásul lefedik azt az összefüggést, ami szerint növekedése (most éppen stagnálása) esetén is csökkenhet a belföldi felhasználás, ha bővül az export. Ezt mutatja a reálbérek alakulása (idén a húsz évvel ezelőtti szintre jutnak), miközben - az egykulcsos adózás következtében - polarizálódnak a nettó bérek.

Ami még beszédes, hogy a külföldi irányítású vállalatok részesedése a foglalkoztatásban kisebb arányú, mint a teljesítményük, valamint az, hogy ezek mellett százmilliárdokat is kivisznek adózatlanul az országból.:(

www.vg.hu/gazdasag/adozas/adozatlanul-vihetnek-ki-akar-szazmilliardokat-a-multik-320879
Na tessék és közben még sírnak az állítólagos Horthy "reneszánsz" miatt is.

Rádiószínház: Igazságos Kádár János

www.mr1-kossuth.hu/ajanlo/radioszinhaz-igazsagos-kadar-janos-%283-resz%29.html
@Habakuk999: hiába olvasná Balaványt az egész ország, a döntéshozók azt is leszarnák. De ha mégis foglalkoznának vele, akkor is évek kellenének a menetirány megfordításához, az eredményekről nem is beszélve: egyikük sem vállalna be ilyen stratégiát, szinte már rettegnek attól, hogy távlatokban gondolkodjanak. Vagy legalább ne zsákmányban :-(
Majdnem elkezdtem kifejteni, de minek. Leírták már ezerszer, leírtak már mindent a nálam okosabbak.
Basszátok meg, ti kétharmados doktor urak. Basszátok meg.
@Gábriel angyal: Nem mondod, hogy két éves cikket idézel?

vagy ezzel azt akarod bemutatni, hogyan kezdődött a multi háború?
@Interlock: :)
Kifejtetted.
Azt hiszem, én értem.:)
most már tényleg a f@sz adót kellene bevezetni....
1000 Ft/cm/hó....
mindenki nagyon sokat igyekezne fizetni... státusz szimbólumot lehetne belőle...

mondjuk még ha kicsit le is tagadnék, de még így is.... a havi 24 ezer Ft-ot nagyon nehezen gazdálkodnám ki...
@Habakuk999: Áááá dehogy. Azóta eszükbe sem jut a multiknak az ilyesmi. :)

A bankok meg a másik fele. Amikor futott a szekér fölözték a giga hasznot, de amikor jött a gebasz egyből jelentkeztek állambácsinál, hogy gyorsan mentség meg őket. Tehát amikor dőlt a lé az ok volt és zsebre vágták a profitot, de amikor ugyanez a kockázat rosszul alakult, akkor tessenek szívesek minket gyorsan megmenteni.

Na elmennek ők is az anyjukba.
@Gábriel angyal: kiviszik, mert kivihetik. Kivihetik, mert a szabályok lehetővé teszik. Szar szabályok mellett profitorientált vállalatoktól lelkes kisdobosi felajánlkozást elvárni minimum naiv elképzelés, nem gondolod?
Ha nekem plö bankom van Türkmenisztánban, és a kiskapuikat kihasználva az évi nyereségemet mondjuk meg tudom duplázni, akkor rojtosra nyitogatom azokat a kiskapukat; háromszoros nyereségért még a zsanért is levagdosom róluk, hogy nyitogatni se kelljen.
Ki nem szabályoz megfelelően, ki mulasztja el a számunkra hátrányt okozó kiskapuk bedeszkázását, kinek és miért nem érdeke, hogy a törvények határáig elmenjen a mocskosmultik megregulázása érdekében? Ki szarja le ezt az egészet a legjobban évtizedek óta?
Nem mi, kommentelők, az biztos. Talán inkább a kormányok. Valahányszor meghallom, hogy "demostaztán", elkap a harctéri idegesség, mert ezt már sokszor hallottuk, aztán valahogy sosem történt semmi.
Takarja be a meteor árnyéka az összeset...
@Interlock: Egyetértek. Emiatt még nagyobb a bűne az utóbbi 22 év politikusainak.
@Interlock: Sajnálom, hogy nem nézel videót, mert akartam neked küldeni egy igen tanulságos előadást.:(
@épészmérnök:

"Vérfagyasztó. Komolyan mondom, vérfagyasztó, ami otthon megy."

Mi nem haldoklunk, mi így élünk, kérem.

*****

ON:
Regisztráció? Aminek végső határideje 31 nappal korábban van, mint a szavazás első napja?

Ezek tényleg ennyire hülyék????
Ezek tényleg ennyire hülyének néznek bennünket???

Igen.
Igen.

Azokban az országokban, ahol van regisztráció, a választás napján is meg lehet tenni azt.
Viszont nálunk elég jól szervezett és igen csekély hibával megy le egy választás, ergo SEMMI sem indokolja a regisztráció szükségességét.
Másrészt: ez pont a demokrácia szűkítése felé mutat.

Fiatal Demokraták Szövetsége???
Úgy látszik, egyedül a fijúknak nem tűnik fel, hogy ez a név már semmi több, csak üres frázis - esetleg a Szövetség még igaz, de erre meg (milyensége, működése okán) szintén nem lennék oly büszke a helyükben...
@épészmérnök: Torgyán borzasztóan kártékony faszkalap volt, csak volt annyi benne, hogy röhögött magán is, mert tudta, ez szerep, amivel hatalmat harácsol. A légügyi dinasztiájának.

Csak átment ő is celebbe, és ez elvette kicsit a borzalma élét. Sokak szemében.

Ha már a szkinek meg a többi, egy vélemény a szobrok basztatásáról: magyarinfo.blog.hu/2012/05/22/nem_a_masikat_hanem_egymast_tesszuk_tonkre
Fizetjük a cechüket, mint a békebeli katonatiszt: ""851 790 793 165 Ft, azaz nyolcszázötvenegy milliárd forint „elköltéséről tájékoztat a beírás feladója, és részletezi a felhasználást is. A társadalom nagy része fel sem tudja fogni, hogy ez milyen temérdek pénz!

A Fidesz holdudvara szórakoztatja a köztévé nézoit 5 milliárd forintért.
2012. március 17.
Hung-Ister Zrt. (Simicska Lajos);
Show & Game Kft. (Závodszky Zoltán);
Trisó Produkció Kft. (Fárbry Sándor);
Megafilm Kft. (Kálomista Gábor);
Strat-Comm Kft. (Borbás Mária);
Spirit One Kft. (Pocsai Alex) Média.

Vitézy Dávid jóléte: a BKK költségvetése 10 milliárd
2012. március 9.
BKK Irodabérlés, költségvetés.

Debreceni Stadion építése tervpályázat nélkül 12 milliárd forintért.
2012. március 7.
Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. Sport

Köztársasági elnök díszorsége: 55 millió 2012. március 6.
Nemzeti Honvéd Díszegység, személyvédelem.

Budepest Szíve program szabálytalan közbeszerzési eljárásai 1,8 milliárd forintért. Büntetés EB-tol.
2012. március 6. Budapest Szíve Konzorcium (Reneszánsz Kofaragó Zrt. És Bau Holding 2000 Zrt.).

Sukoró-ügyben állami ügyvédi megbízás 1,4 milliárd
2012. március 3. Réczicza White & Case LLP Ügyvédi Iroda. Jogvédelem.

Nyolcszáz milliós bulvárkampány.
2012. március I.M.G. Inter Media Group Kft.

A Századvég kormányzati megbízásai
I.: Közvélemény kutatások és tanulmányok a posta- és a MÁV-stratégiájáról, Budapest fejlesztésérol és a határon túli magyarok ügyérol. 2012 Csaknem bruttó 1 milliárd
2012. február 28. Századvég Alapítvány Közvélemény-kutatás, tanácsadás.

A Századvég kormányzati megbízásai II.
Közvélemény kutatások és tanulmányok a posta- és a MÁV-stratégiájáról, Budapest fejlesztésérol és a határon túli magyarok ügyérol 2013 413 millió + 173 millió Ft 2012. február 28. Századvég Alapítvány Közvélemény-kutatás, tanácsadás

A Századvég kormányzati megbízásai III.:
Közvélemény kutatások és tanulmányok a posta- és a MÁV-stratégiájáról, Budapest fejlesztésérol és a határon túli magyarok ügyérol 2014 323 millió + 188 millió Ft 2012. február 28. Századvég Alapítvány Közvélemény-kutatás, tanácsadás

Milliárdokkal tömi a Nemzetfejlesztési Minisztérium (Németh Lászlóné miniszter) a Századvág Alapítvány egyik cégét. 2,18 milliárd
2012. február 28. Strategopolis Kft. szakpolitikai kutatás és tanácsadás.

Zugló Önkormányzata a Bencsik András Demokratáját támogatja 10,5 millió forinttal. 2012. február 28. Artamondo Kft. Kommunikáció.

Giró-Szász András kormányszóvivo cégeinek milliárdos megbízás 1,06 milliárd 2012. február 1. Századvég Gazdaságkutató és a Strategopolis Stratégiai Elemzo és Kommunikációs Tanácsadó Kommunikáció, tanácsadás.

A Fidesz gazdasági hátországának egyik központi vállalata egymás után nyeri, (mind a nagyobb, mind a kisebb tendereken) a milliárdos értéku közbeszerzési pályázatokat 200 milliárd Ft 2012. január KÖZGÉP és társai Építoipar

Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, Felcsút: 3 milliárd 2011. december 15. Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány Sport.

Vörös iszap adományok lenyúlása: 1,3 milliárd 2011. november 30.

Rába részvények felvásárlása 13,4 milliárd 2011. november 11. MNV Nehézipar

Új Albert Stadion építése 12 milliárd 2011. november 7. Sport

Orbánék 13 millióért értékeltették egyéves „teljesítményüket”. 2011. november

Balatoni Mónika (a tárca háttérintézményeként muködo rendezvényszervezo cég, a Hungarofest kreatív és stratégiai igazgatója) Tanácsadás. Külön rákerestem, miért kapja a nagy pénzeket? www.origo.hu/itthon/20120319-balatoni-monika-tanacsadoi-szerzodese-a-kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszteriumban.html

Külön érdekesség, hogy a saját teljesítményének értékeléséért is kapott hatmillió forintot a Forsense Kft.

Puskás Ferenc Stadion átépítése 30-35 milliárd 2011. november ??? Építoipar

Simicska szerencsejátéka: Szerencsejáték Zrt. Köztéri reklám (óriásplakát, stb.) egymilliárd Ft 2011. november MAHIR Csoport: Publimont Kft. Reklám

Festmények a kormányfényezésére 20 millió Ft 2011. november Fidesz közeli festomuvészek Kultúra

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a cégnek: a vasúti szállítás népszerusítéséért, MÁV PR kampányának szervezéséért 24,9 millió Ft 2011. október Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a Fidesz közeli cégnek: több, mint fél milliárd a jó állam megteremtését célzó kormányzati intézkedéseket közvetítéséért az emberek felé. (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) lakossági tájékoztató kampánya) 600 millió Ft 2011. október Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Fovárosi Önkormányzat által nyújtott támogatás a Vitézy-klán által kiadott Helyi Témájának 94 millió Ft 2011. október Helyi Téma

Erzsébetvárosi képviselotestület által megszavazott támogatás a Vitézy-klán Helyi Témájának 10 millió Ft 2011. október Helyi Téma

Milliárdok a Fidesz közeli céghálónak Taninform nevu ügyviteli rendszer fejlesztéséért 24 milliárd Ft 2011. szeptember Commitment Zrt.; Ekler Gergely; Guller Zoltán; Taninform; Eduware Kft.; Uni-Veritas Consulting Kft Oktatás

KSH munkájához kapcsolódó médiakommunikációs és pr-feladatok ellátásáért százmilliók az elso Orbán-kormány alatti MFB vezér cégének 177 millió Ft 2011. augusztus I.M.G. Inter Media Group Kft Kommunikáció

Budaörsi óvoda napelemes beruházás kivitelezése 21 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport)

A Fidesz cégbirodalma rámozdult az évszázad üzletére: Csongrád Megyei Önkormányzathoz tartozó több oktatási intézmény energetikai korszerusítése 259 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport) Energetika

A Nyerges-birodalma nyerte el Szolnok városának köz- és díszvilágítási berendezések üzemeltetését (éves szerzodés) 21 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport) Energetika

A Fidesz cégbirodalma rámozdult az évszázad üzletére: Lázár János városában helyi közvilágítás korszerusítése több százmillióért. 749,5 millió Ft 2011. július E-OS Csoport (KÖZGÉP csoport)

Mol részvények vásárlása 500 milliárd 2011. június 20. Mol Koolaj

Andy Vajna filmalapjának másfél milliárd a nemzeti filmipar megújításáért 1,625 milliárd 2011. június Magyar Nemzeti Filmalap Kultúra

Hazai filmipar jogi feltételrendszerének felmérése 9 millió Ft 2011. június Loványi és Nagy ügyvédi Iroda Jog

Egymilliárd fogászati turizmusra. 2011. május Magyar Fogászati Turizmus Programiroda Egészségügy

A Fidesz volt kabinet titkárának cége több milliót kap az OEP kommunikációs stratégiájának kidolgozásáért 19,75 millió Ft 2011. április Young and Partners Kft., Kuna Tibor Kommunikáció

A Fidesz volt kabinettitkárának cége több százmillió forintot kap a kormánytól a Hungarofest által kiírt komplex tenderre 550 millió Ft 2011. április Young and Partners Kft., Bell and Partners Kft. Kommunikáció

Újabb Fidesz közeli cég, mely a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kiadványainak és marketing eszközeinek tervezését, eloállítását végzi el. 150,9 millió Ft 2011. április Young and Partners Kft., Sprint Nyomdaipari Kft., Kuna Tibor Kommunikáció

Több, mint másfél milliárd a Fidesz holdudvarának gyorsforgalmi és közutak, illetve vasúti nyomvonalszakaszok terület-elokészítési feladatainak irányításáért 1,63 milliárd Ft 2011. április Z. I. B. Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztés

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a Fidesz közeli cégnek: Új Széchenyi Tervvel kapcsolatos banki hiteltermékek bevezetési kampányának megszervezésére kiírt közbeszerzés 24,9 millió Ft 2011. március Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Százmilliós üzlet Orbánnak tanácsot adni.
2011. március Vármegye Média és Kiadó Kft., Fókusz Pókusz Kft., Qualiton Alkotó, Muvészetszolgáltató Kft.,
Gyori Tibor, Benko Szilárd, Kérdo Zsuzsa Jolán, Szapáry György, Balogh Gábor, Tellér Gyula, Hegedus Zsuzsa, Félegyházy-Megyesy Jeno József, Völgyesi Miklós, Balsai István Tanácsadás

Marcaltoi Rába-híd felújítását is az udvari beszállító, Nyerges-birodalom végezheti 632 millió Ft 2011. január KÖZGÉP, Hídépíto-csoportba tartozó A-Híd Zrt Építoipar

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a cégnek: Állami Autópálya Kezelo Zrt. három hónapos közlekedésbiztonsági társadalmi célú kampány és egy ÁAK szolgáltatásait népszerusíto imázskampány 25 millió Ft
2011. január Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Sokadik állami tendergyozelem ugyanannak a cégnek: Pilis Parkerdo tendere: „Parkerdo természetesen 2010-2012” címu pályázathoz kapcsolódó tájékoztatási feladatok elvégzése 15 millió Ft 2011. január Bell and Partners Kft. Viszkei András Kommunikáció

Nemzeti Infrastruktúra-fejleszto Zrt. és a MÁV Zrt. keretmegállapodás az udvari beszállító Nyerges-birodalomnak 4,56 milliárd Ft 2011. január KÖZGÉP, Hídépíto-csoportba tartozó A-Híd Zrt Építoipar

Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Tisza-híd átépítés az udvari beszállító Nyerges- birodalomnak 4,2 milliárd Ft 2011. január KÖZGÉP, Hídépíto-csoportba tartozó A-Híd Zrt Építoipar

Simicska népszeru cége nyerte a Magyar Turizmus Zrt. 2011-es tenderét 246,5 millió F
2010. december Mahir Magyar Hirdeto Zrt. Reklám

Simicska szerencsejátéka: Szerencsejáték Zrt. „PR gyártása és közzétételért”
2010. október-november-decemberében több száz millió Ft 145 millió Ft 2010. december Mahir Magyar Hirdeto Zrt. Reklám

Hipergyors közbeszerzésen ismét Simicska a gyoztes: az európai és ázsiai szakkiállítások komplett kivitelezéséért több százmillió (Agrármarketing Centrum) 750 millió Ft
2010. december Mahir Kiállítás- és Rendezvényszervezo Kft. + 2 cég Reklám

Terror-elhárítási Központ fenntartása: 10 milliárd
2010. aug. 27. TEK Védelem

A Facebookon közzétevő, sajnos nem írt rá dátumot, így nem tudjuk, mikor állította össze ezt az anyagot. Idoközben valószínuleg szépen gyarapodhatott a lista…
A jelszó a régi: Haverok, Buli, Hanta!
A mindenkori kormányok nagyon vigyáznak arra, hogy az, aki jól jár, soha ne a kisember legyen, aki már a mindennapi létfenntartásáért vív küzdelmet.

A Sukoró-ügyből vagy lesz valami, vagy nem, de 1,4 milliárd forint (tovább növelve az eddigi kiadásokat) már kimegy ügyvédi költségre.
Az elszámoltatási kormánybiztos és hivatala is emészti a milliárdokat. Jó néhány sajtótájékoztatón kívül eredményrol még nem tud a közvélemény. Aki azt hitte, hogy életminosége javulni fog a nemzeti kormány idején, az nagyot csalódott, mert csak azok részesülnek a jóból, akik közel ülnek a tuzhöz."
@Interlock:
a devizaalapú hitelezés az egy nemzetközi "financial fraud", bármelyik kormány engedélyezte az etvékeny részese ennek a csalásnak!

amíg előnyös volt a hitelfelvevőnek/htelezőnek, addig hallgatás ment, mikor a Világ Esze kormányra került azonnal inflációs politikát kezdett, azaz tervszerűen bedöntötte a forintot és azóta kaszál belőle, na annak a Világ Eszének kellett volna törvényeket hoznia a megoldásra de nem tette mert érdeke a zavarosban halászás és kurva nagy nyeresége van rajta...sohasem fogja megoldani a helyzet pedig azt eredményezi, hogy mindenki utolsó lehelletéig védi azaz fizet azért amit már többször kifizetett

ez a magyarok pénzügyi analfabétizmusa és a kormány gecisége 1998-2002 között...onnan ered a jegybank kamatok miatt...azaz pusziljátok meg a Világ Esze valagát
Levélben kaptam tegnap. HA csak a fele igaz...
@a szív fészkei:
az itt közölt számok töredékei a valóságnak

a valóság 22000 milliárd forint 2 év alatt

ez megegyezik azzal az összeggel amit a ZÁJEMEF-től akarnak mert a lyuk ténylegesen ekkor

ELLOPTÁK ÉS MOST NEM AKARJÁK VISSZATENNI
@Gábriel angyal: sose bánd :-) Amúgy sem szeretem a nyilvánvalót ismételgetni, nem kenyerem ez a merengés. Kihozni a lehető legjobbat abból, ami van, segg helyett arccal menni a jövőbe, én ezeket szeretem.
Szerintem hagyd a picsába te is, vagy találd fel az időgépet :-)
@a szív fészkei: hol lehet ezt az étlapot megtalálni, hogy lementhessem?
@rodeo36: puszilja meg a vacogó fogú krokodil, hogy a büdösapjafaszát meg ne említsem nagy hirtelen.
Mivel nem értek a pénzhez, néha kurva nagy lúzernek, néha meg kurva nagy mázlistának érzem magam a forinthitelemmel... Na, mindegy.
Mondd meg nekem, rodeo: mire jó ennyi pénz? Mire jó, milyen kielégülést jelenthet egy tízmilliós, világtérképen alig látszó országban milliárdosnak, helyi hatalomnak lenni? Mi az a fíling, ami miatt nem elég a ház, a nyaraló, két kocsi, gyereknek elit suli, meg a bőséges havi fizetés? Az én korlátolt eszem egyszerűen képtelen felfogni azt, hogy a sok pénz mellett eltűnik az a vonal, amikor azt mondja az ember: na, ennyi bőven elég. Sokan kiröhögnek a hátam mögött, mert amikor kiadok a kezemből egy gépet, akkor elsőre kizárólag az érdekel, működik-e rendesen. Nincs két egyforma gép vagy program, nincs két egyforma sikerélmény, de a gazdagság, a korlátlan bőség lehetősége ezeknek nap mint nap ugyanolyan, hogyan képesek küzdelmek nélküli boldogságot hinni maguknak? Kicsi az én agyam, kurva kicsi ehhez.
Má' megen' elvonódtam :-)
@épészmérnök: Emailben kaptam, azért is másoltam így be, mert nincs hozzá linkem. Állítólag a FB-on volt, ott nem láttam. Csak ezt: fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/75939_359872974067010_161899450531031_965233_236030632_n.jpg

Szöveg hozzá:"
40 dkg Pick Szegeden 2349 Ft, Münchenben 1180 Ft.

A Pick tulajdonosa Csányi Sándor OTP vezér. Orbán szerint nincsenek oligarchák és az ország érdeke a "nemzeti tőkéseket" támogatni.
Nyomj egy megosztást, ha szerinted is felháborító a kép és nem hiszel Orbánnak!" - a Lázár János húzzon a közéletből c. csoporttól közzétéve.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/24/gdp/

Wekerle bácsi majd megoldja, mint kénsav az egeret. Hátra lehet dőlni: megcsináltuk.
@Interlock: Nekem osztálytársam volt egy magyar milliárdos. Nem tudjuk, az első millióját hogy szerezte, hát vannak elképzeléseim, mit mondjak...

Ő mondta osztálytalin - a sok lúzernak - hogy a vagyon potencianövelő. A még több vagyon még jobban. Ami még ennél is potencianövelőbb, az a hatalom. Nagyon sok pénz után már ez kell.

Franc se tudja, mert én is egy határnál megállnék, a huszadik Maserati, negyvenedik jacht nem bírna érdekelne, pedi tényleg boltkóros vagyok, szeretek vásárolni - kicsiben és turiban. ;-DDD. Szóval ez már versengés, a másik legyőzése a banki kivonatok nulláival. A saját kicsiségük megtámogatása rengeteg pénzzel. Mert az igazi gazdag azt nem törődik ennyit a fitogtatással.

Láttuk St. Tropez-ben, a híres jachtkikötőben, hogy megy ez. Ülnek kőgazdagék - a kötelező hóttunott pofájukkal - vacsizva a jachtjukon, arccal a bámész korzózó közönségnek. Mert azért vannak ott, hogy látva láthassák őket és vagyonukat ugye a bazinagy ladikon, ami mindezt kifejezi. De akkor betottyan melléjük egy még bazibb nagyobb lavór, hiperségekkel felszerelve. Amihez képest az addig csodált ladik szürke kis mosogatódézsa...

Akkor az ott vacsorázó unotték egyből kiesnek a szerepükből és nagyon is kétségbe zuhanva nézelődnek körül, hogy ez miezmááá???? És pláne mekorraaa???

Gondolom, azonnal elkezdnek agyalni: hogyan és mibul rendeljenek a csotrivá lett kis hajójuknál jövőre még szebbet... Lásd Abramovics és az olajsejkek nemes vetélkedése. index.hu/bulvar/2010/12/22/szuperjacht_utan_szigetet_vasarolt_roman_abramovics/

Akinek a hülye kollégája, Hodorkovszkij a pénzét politikába fektette, ezt szívja most Szibéria fogdájában évek óta, mert Putyin cár nem tűr riválist.

Nem mindenki olyan kiegyensúlyozott, mint te, aki beéred a munka örömével és szerény javakkal.
Fentiekhez hazai ínyencfalat: www.blikk.hu/blikk_aktualis/nem-javitjak-az-egymillios-mobilt-2089449

Na, érdemes gazdagnak lenni és fogyasztani? Itthon még azt sem.
@a szív fészkei: átutazóban végigsétálhattam Monaco-t kikötőtől palotáig, szó se róla, néha nagyon tetszett a látvány :-) A kaszinó előtt parkoltam a mínusz hatodikon, annyiba került, mint itthon a belvárosban, és olyan autók között állt az akkor 11 éves szarom, amiket itthon nem is láttam. A mólónál mindenféle nemzetek zászlói alatt mindenféle yachtok pihentek, egy viszonylag kicsi osztrák masinával nagyon szimpatizáltam, sajnos nem jött utánam, pedig kértem is. A várba vezető lépcsősoron telepített defibrillátorok álltak készenlétben, záratlan dobozokban, háborítatlanul. Sütött a gazdagság, a jólét. De minden napra nem kellene, és ha eljött volna velem az a kis yacht, én cserélnék benne olajat, meg buditartályt is.
Szerintem amúgy keverik a potencia fogalmát azzal, hogy hány nőt / férfit kaphatnak meg csettintésre. Fassetuggya.
A munka öröme az egyik legjobb dolog a világon. Kiröhöghetnek a munkamániámért, mégis jönnek kérdezni, kérni. Rám vigyorog a kölyök, aztán eljátssza a világméretű "asztakurvaaa" című számát, pedig csak két csövet vágtam le a falról. Szinte szurkolok a paradicsomnak, répának, borsónak, "nőjetek, bazmeg", éjjel érek haza, akkor hordok rájuk vizet, a friss zöldséglevesért bármit. Vehetnék LCD tévét, szuper házimozit, egyik se kell, nincs, a 13-as csillag-villást meg aztán pláne nem adnám ezekért. Sokszor tovább álmodom, amit aznap nem sikerült megoldanom, reggel begépelem, összekötöm, és azon röhögök, milyen bonyolultnak tűnt tegnap. Ezek nélkül élni? Szó se lehet róla :-)
@Habakuk999:
"Hogyan akarsz versenyezni egy szlovák vagy román céggel?"
Ha ragaszkodsz az EU-hoz, akkor csinálsz egy ciprusit vagy gibraltárit. Ezekkel simán versenyképes leszel velük. Ha nem az EU a fontos, akkor meg olyan lehetőségek teremnek 2012-ben, hogy döbbenet.
Persze (ez nem neked szól) lehet siránkozni is, sokan csinálják azt is.
@külföldi bankszámla: vagyis aki meggyőződéssel hisz a becsületes versenyben, aki a rendszer jogilag legális, mégis ilyen-olyan közfelháborodást kiváltó trükkjeit valamiért nem szeretné alkalmazni, aki a rendszert erősítené annak kijátszása helyett, az hulljon el, nem fogta fel a gazdasági evolúció lényegét.
Zsír.
Mekkora balhé lesz ebből, miután megszűnik az utolsó Szingapúr...
@Interlock:
az alkotás igaz öröménél nincs nagyobb öröm....bármi amit létrehozol: alkotás, sajnos a mai világban -már 5000 éve- a vagyon is alkotásnak számít

megnéztem még egy interjút Donald Trump-pal -megerőszakoltam magam, kiütéseket kapok az ilyen szarháziaktól- arról kérdezték miért áll ki a Romney mellett aki a private equity azaz a profit nagyságát tartja a társadalom céljának a jelenlegi elnökkel szemben, a riporter hideg fejjel és rezzenéstelen arccal kérdezett és ez a felfuvalkodott hólyag csak mondta...ugyanazt mint a lézer...az ilyen darab szarok építenek golfpályát Skóciában a tengerpart közelében és amikor a kormány/önkori egy szél erőmű parkot telepít a látótávolságába akkor sikoltozni kezd, hogy azt ő nem szeresse ...persze leszarták és megépítették

szóval légy nagyon büszke magadra...és röhögd ki az üres embereket

Bill Gates, Warren Buffet és sokan mások tudtommal Soros is ebbe tartozik Abramovics a Chelsea tulajdonosa már több mint 250 millió dollárt költött a csapatra mert szereti a football-t és most Bajnokságot nyertek neki
a Drogba elefántcsontpart-i ismeretlen négerből nagy sztár lett és most megy Kínába évi 30 millió dollárért játszani még az olympia előtt

olvasd el Soros ÚJ PARADIGM című könyvét, megéri sok mindent meg fogsz érteni

üdv
@Interlock:
orulunkvincent.blog.hu/2012/05/21/horthy_miklos_emlekposzt#more4529242

az én véleményem ehhez: Dante Alighieri: La Divina Commedia

minden út mely a Pokolba vezet jószándékkal van kikövezve

Horthy egy lúzer a rosszabbik fajtából és a rendszere is, a II.VH a magyar történelem legnagyobb vesztesége és ezt az ő regnálása szenvedte el

a többi rablómese
@külföldi bankszámla:
Igazad van, tudom.
Én hazahoztam régebben mindent, mert úgy gondoltam, magyar vagyok, itt adózzon és forogjon a pénzem.

De a büdös kedves rokonságát az összes hülyének, aki gazdaságirányítás címszó alatt gyakorlatilag rákényszeríti a gazdaság szereplőit az országból történő menekülésre.

Miért nem fordítva van? Miért nem hozzánk jönk a sok szlovák, osztrák,orosz a pénzével, úgy, mint régen?

A kérdés költői, tudjuk mind.:(
@a szív fészkei: bűnszervezetben elkövetett országrontás hazaárulás nemzetvesztés...

mafiakormányzás

büntetése: HALÁL
@a szív fészkei: picit hadd egészítselek ki. A Pick Szeged tulajdonosa a Bonafarm Zrt., annak a tulajdonosa pedig
"1. Részvényes(ek) adatai
1/2. CSIM Pte. Ltd.
SG-69443 Singapore, Club street 70. A. ép.
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási szám: 200821762Z
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási hatóság: Szingapúr cégjegyzékvezető
A részvényes egyedüli részvényes.
A változás időpontja: 2009/10/29
Bejegyzés kelte: 2009/12/01
Hatályos: 2009/10/29 ..."

Van aki nem hozza haza az offsóóóórt
@dr. Bubó: ejj már, hol maradt a tízszeres szorzó? :-) Másodfokon (sokadfokon) kényszer ilyen mértékű enyhítést tenni, vagy csak álmos vagy? :-)
@Interlock: Ja,kösz, hogy emlékezhetek... ;-)) Monaco nekem valahol dermesztő volt, noha strandoltunk ott, néztük a magyar Vasarely tervezte csempékkel kirakott falat a strand szikláiról, nyertünk még a kaszinóban is a félkarú rablókkal a gyerekeknek gigafagyit - de élni ott... Nem is hagynák, oda iszony pénz a belépő és kicsit lélektelen nekem az egész. Bár talán megszoknám, noha a többi tengerparti város - kicsit fésületlenebbül, lazábban - sokkal vonzóbb. És amikor - hét éve arra jártunk, néztük az ingatlankínálatot, mit mondjak, nem is voltak annyira elrettentő áraik. (persze nem kastélyokat figyeltünk. De az éghajlat miatt ott a szezon majd egész éves, kiadni egy kéglit már behozná az árat egy idő múltán.)

Amúgy a ma is trónon ülő Grimaldik ősei a koruk legnagyobb bűnözői voltak, abból fejlődtek decens uralkodóházzá majd ezer év alatt és állítólag az áldozataik átka hat rájuk most is a magánéletükben.

De adóparadicsomként mit tesz isten, kurvajól megélnek abból, hogy nincs söralátétjük és Mattolcsyjuk... Oké, van viszont még ehhez tenger, örök tavasz, vadul tapintható luxus, de valamit lehetne itt is utánozni.
@a szív fészkei: kuckuc..azért jó pár lelkész (református, evangélikus) kurficolt félre a puszta örömszerzés miatt. :))
@Penivaldes: Akkor nem halnak /haltak meg savanyúan, mint az eltett uborka. Halleluja!!
@Interlock: Nem hiszel a becsületes versenyben. A becsületes verseny nem azt jelenti, hogy mindenkinek adva van egy 1 db. lehetőség, aztán boldogulj benne. A becsületes verseny az, hogy megkeresheted a lehetőséget, amiből a legtöbbet tudod kihozni.
A megszűnik az utolsó Szingapúr, nem túl valószínű, ugyanis minél hangosabban bizonygatják a G20-ak legújabb győzelmeiket offshore fronton, igazából annál nagyobb a buktájuk. Ma már egyetlen ország sincs offsh. feketelistán. Közben változott vmit az adóoptimalizálás ipar? Persze, kétszer akkora lett a volumen.
@Habakuk999: Eddig minden kutatás azt bizonyította, hogy aki offshorozik, az több adót fizet a hazájában, mint mielőtt kivitte volna a cuccost. Miért is? Mert tud fejlődni, beruházni, embereket alkalmazni, vásárolni. Ezzel áll szemben a klasszikus tévhit, hogy "kiviszi az országbú a pénzt". Húsz év telt el azóta, hogy egyáltalán el lehetett kezdeni gondolkodni külföldi megoldásokban. Most ott tartunk, hogy a közpénzt ellopó és azt külföldön elrejtő politikusok megítélése pontosan ugyanaz, mint egy külkereskedőé, aki egy külföldi bankon át utalja át a vételárat, mittudomén két konténer számítógépért. Az állami demagógia óriási károkat okoz folyamatosan, és ez pártfüggetlen.
süti beállítások módosítása