Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.04.21. 05:17 Fabius

Szimpla különadó a bankoknak, dupla nekünk

Kedvesaranyos nerpolgárból luxusprofittal rendelkező rohadékok lettünk kedves honfitársaim. Igen, mindannyian, nincs kivétel. Szeretett Vezetőnk és mágikus tekintetű félbolondja most látja elérkezettnek az időt, hogy a balfaszságukból adódó költségvetési hiányt a mi különadóinkkal tömködjék befele. De amíg a bevétellel és tőkével rendelkező gyűlöltellenségeink - bankok-távközlési cégek-kereskedelmi láncok - csak szimpla sarccal lettek büntetve, mi duplával leszünk. 

Nem tévedés, a kételkedők vegyék elő bátran a 2010 májusi és az egy évvel későbbi bankszámlakivonatukat, telefontársaságuk számláját, vessék össze a számlavezetési/tranzakciós díjakat, a mobilszámla perc és sms díjait, és a mobilinternet csomagok díjait. Ott lesz benne az áthárított különadó, amit eddig is megfizettünk. Most, hogy ezeket a különadókat ki kell vezetni, jöhet a sarc sarca, a sárgacsekk és internetadó. Mert a munkáért járó fizetésünk luxusprofit, amit nyilván a családunk helyett a dilettáns gazdaságpolitika további felesleges finanszírozására is fordíthatunk, és miért ne tehetnénk ezt mindjárt duplán? A bankadó megemelte a számlavezetés körüli díjainkat, most ezekhez az emelt díjakhoz csapják a csekkadót. Az telekom adó odavert az előfizetésünknek, most a megnőtt költségekhez hozzácsapják az internetadót. 

Itt véssük kőbe, hogy a minden sarokra stadiont mozgalom, az Európa legdrágább autópályája és metrója után Európa legdrágább vasútvonal felújítása (Közgép-Szajol, Sz.fehérvár) hagyomány, a milliárdért gründolt Kibaszott Nagy Tervek Hivatala és a többi nyalánkság nem luxus, és nem kell rajta spórolni semmit. Vagyis majd mi fizetünk duplán, a költségvetés kiadási oldala meg éppen úgy jó, ahogy van. Mit mondhatnánk? Hajrá srácok! Előre! Egyrészt a nép többségének a gazdasági mutatók számai, a CDS felár, a dupla bóvli kategória jelentőséggel nem bíró elvont fogalmak. De mikor zsebbe kell nyúlni miközben épül szépül a felcsúti stadion, azt fogják szeretni. Másrészt az ilyen tapasztalások után világos lesz, hogy csak a szátok járt mikor a Gyurcsány kabinet gazdasági melléfogásait kriminalizálni akartátok, mert ha az elkúrás mértéke lenne a jogalap, akkor rátok is várna némi szörprájz a kormányváltás után. 

Ehhez képest a futóversenyadó csak a legidiótább marhaság díjra esélyes.  Ehhez éppen lenne nekem is ötletem, de azt hiszem a téma aranyérmesét alapos indoklással már olvastam Kősüllő Lacinál olvasói levél formájában. Idézem: 

 

"Kedves Index!

Olvasva ma az új telekom-adóról szóló információkat, egy zseniális ötlet vert gyökeret a fejemben, amivel megmenthető a magyar gazdaság.

Kitaláltam egy olyan új adónemet, amit az érintettek önként és büszkén fognak befizetni. Ezt a terhet eltitkolni sem akarja majd senki, sőt. bizonyosan mindenki nagyobb összeget akar szeretnének majd befizetni, mint a tényleges kivetett kötelezettség.

Igen, ez lenne a PÖCS-ADÓ és minden centiméter után kellene fizetni X forintot…ugyan ki titkolná el? ugyan ki ne akarna többet fizetni?

Kérem, csináljanak hírverést az ötletemnek, mentsük meg együtt a magyar költségvetést!"

 

Nos, hírverés megcsinálva, az ötlet támogatva. Belátom, ehhez képest az én kitalálmányom csak egy dunántúli térségben lehetne győztes ötlet: ha már az ellenzék hathatós támogatásával szigorúan titkosak lettek az állami földbérlet-pályázatok, akkor szigorúan titokban kezdjetek rajta bodzát termeszteni. Azt mondják az kurva jól fizet. 

 

 

 

 

854 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr84464052

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A hatodik kulcs 2012.04.21. 15:16:50

A költségvetési lyukakat a lakossággal fogják betömni. Nem is olyan régen tiszteletreméltó kormányunk egyik tisztviselője fejezte ki az ÁFA hatékonysága iránti elragadtatását, elsősorban annak "megkerülhetetlen" természete miatt. És milyen ig...

Trackback: Internetadó 2012.04.21. 14:36:46

Az internetadó első ránézésre ugyan nem tűnik olyan jelentősnek, mint a sárgacsekk-adó, azonban a mémgyártók tyúkszemére taposnak vele, így nem csoda, ha egyből megjelentek a témába vágó alkotások.

Trackback: Adójavaslatok a fülkeforradalomhoz 2012.04.21. 13:38:34

Közbeszerzési adó:Minden közbeszerzésen nyertes vállalkozás esetén, amely az adott évben Magyarországon lefolytatott közbeszerzési eljárások összesített volumenének 5 %-tól nagyobb értékben nyer el megbízást, a különadó mértéke az így megállapított hat...

Trackback: Nyártól pénzbírsággal vagy elzárással büntetnék a rosszkedvűeket 2012.04.21. 11:22:11

- Miniszter elnök úr megelégelte a savanyú, panaszkodó, rosszkedvű emberek szűk, de annál kártékonyabb csoportját! Sokak nevében mondhatom: elegünk lett abból, hogy az ilyen gyanús alakok elégedetlenségükkel, keserűségükkel, ellenvéleményük hangoztatás...

Trackback: Elveszett illúziók nyomában 2012.04.21. 10:38:04

Matolcsy önkritikát gyakorolt - na nem nagy nyilvánosság előtt, hamut hintve a fejére, csak a Heti Válaszban egy könyvajánló apropóján. Bruce Bartlett The Benefit and the Burden, Tax Reform, Why we need it and what it will take című könyv ismertetőjé...

Trackback: Méregdrága ötletek 2012.04.21. 10:36:27

Elképesztőbbnél elképesztőbb ötletek között cikázik a kormány, az ország mintha egy kollektív brainstormingra fizetett volna be. A konvergencia-program leadási határidejének közeledtével egyre vadabb tervezetek látnak napvilágot, túráztatva a szake...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@a szív fészkei: az az áldozat, aki később ment oda, munkatársam unokaöccse volt. Állítólag a lányával ment a lőtérre, a gyerek a kocsiban kint ült és várta, hallotta is a riasztót, de nem mert bemenni. a rendőrség meg terelt erről
Valaki olvasta már?
"Így került újabb sokmilliárdos munka közelébe a Közgép"
Érdekes oldalak, egyből németül is, hogy ne kelljen annyit küzdeni netán az EU-ban a "hivatalos" magyar fordításokkal. Könnyebben képet kapnak a külföldiek a hazai viszonyokról! :)
www.fecsego.eu/2012/04/21/igy-kerult-ujabb-sokmilliardos-munka-kozelebe-a-kozgep/
@a szív fészkei: ha rozsdás az nem jelent semmit önmagában, azt kéll nézni milyen rozsda és mjilyen vastag asín mindig rozsdás kivéve ha sűrű a forgalom rajta a futófelület kifényesedik...a rozsda azt is jelenti, hogy -esetleg- jó minőségű szerkezeti acél

merüljetek el az acélipari kereskedelemben egy kicsit
@Deathstick:
Még aznap hallgattam meg, amikor megjelent! :))
Óriási a csóka. Azért a '70-'80-as évek pörgős zenéi is fantasztikusak voltak, máig bele, bele hallgatok azokba.
Sok zenésszel lépett fel, sok zenei hatás is érte.
@keresztanya fabi(en): Jaj, ja mi maradunk itt ezzel a - még sajna le nem - kötözött bolonddal.
@a szív fészkei:
Elmebeteg ez.
Azokat pedig eltiltanám egy életre a hivatásuktól, akik ennek a szerencsétlennek engedélyeztek fegyvertartást és lövészklub tagságot.
Orvosnak is kellett látnia, annak a papírját összetépném, menjen kapálni!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: És a mai napig le tudja őket játszani! Én 2008-ban láttam Cardiff-ban, ott és a többi koncerten is azt csinálták, hogy a közönség bedobált "cetliket", amin számokat kértek és az aktuális album eljátszása után azokat nyomták. És szünet nélkül végigmentek a kb. 3 órás koncerten. Holott a zenekar tagjai is Springsteen korúak. Sajnáltam federici-t is. meg Clemmons-t is, hogy elmentek.
De nyilván nagy show lesz idén is!
@keresztanya fabi(en):
Én is soproni vagyok eredetileg... Ott születtem. Halász u. és Paprét környéke. :)
Imádtam Tómalmot.
@Deathstick: Nem voltam bulvárnál soha. DE meg szokták fingatni- ők meg Blikk a minisztériumokat - és ez a része valós lehet. "S a nép, az istenadta nép
Oly boldog rajta, Sire!
Kunyhói mind hallgatva, mint
Megannyi puszta sir." - Ha a nevek kamuk is, azért a feeling szerintem valós. Aranyjánosi.
@Deathstick:
:))
Bruce Springsteen & The E-Street Band - csütörtök, július 12, 19:30, Ernst Happel Stadion, Bécs.
@a szív fészkei:
Sok. Egyik oldalon túlzottan is szigorú a fegyvertartás, a másik oldalon pedig akkora magyarosch lazaság és nemtörődömség van benne, hogy életveszélyes!
Amíg ilyenek csak a közelébe mehetnek egy lövészklubnak, ne mondja senki, hogy minden jó.
@a szív fészkei: " Ha a nevek kamuk is, azért a feeling szerintem valós."

Valóban. Gondolom, emellett maguk az újságok is anyáznak, hiszen mobilt is meg internetet is erőst használnak. Ahol Te dolgozol, mi az álláspont? (Mármint az anyázáson kívül! :-)) Lehet ezt is "okosba" megoldani, mint cégkitelepítéseket? Mondjuk, valami igen kedvezményes szlovák/osztrák/román roamingos szolgáltatással?
@rodeo36: így van, én mint néhai vasutas megerősítelek ebben. használat közben fényesedik ki.
Amúgy meg az egészet cseszhetik, mert mióta kimentek az oroszok, bejött a redszerváltás, behalt az egész. Addig is a tranzitforgalom tartotta el az egészet, meg az állami támogatás. Helyesebben a tranzit volt, ami hozott a konyhára. Mondjuk a jugó-szovjet napi 10 pár irányvonat oda-vissza. Csak a Kelebia-Záhony viszonylatában meg volt ennyi, és még számos helyről.
Hogy lehet úgy dolgozni, mint ma is, hogy agy vasútállomáson szét vannak az eszközök és emberek osztva. Pl. számítógép, nyomtató, szekrény, kilincs, függöny, egyik az egyik kft.-é, másik a másiké, és így dolgoznak rajta , vele több cég. Teherforgalom gyakorlatilag nincs, az iparvágányokat benőtte a gaz, személyforgalom lenne lenyűtt, szutyoktól, mocsoktől ragadó szeméylkocsikkal, mint 1973-ban, mint amikor a pályafutásomat kezdtem. Mondjuk gőzösök már nincsenek, ennyi volt a fejlődés, meg néhány pályaszakaszon 100 km/ó vagy kicsivel felette a sebesség. Mondjuk Bp.-Hegyeshalom 160-as pálya. De a többi? A személykocsik sem alkalmasak a nagyobb sebességre. Szarból nem lehet várat építeni, majd elfolyik a pénz tuggyukhová
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Jó mulatást, nyilván király buli lesz!

Én majd errefelé (UK) próbálok "beugrani" egyre! :-)
Nem hirdetünk versenyt, hogy mikor és milyen néven talál vissza Stefi (Pifta) a keblünkre?
Nekem megérne valamit!
Pl: mamitirtok summa rum csóka egyik kezét feláldoznám, amivel dögösködik a billentyűzeten - onnan jutott eszembe, hogy tök jó kis fűrészt vettem ma... :))
De kisorsolhatnánk egy férfias farkasszemezést is Kusza Szem nagyfőnökkel!
@a szív fészkei: Pénteken még nem tudtak semmi hivatalosat, csak a bulvárlapokból. Majd hétfőn talán okosabbak leszünk.
@Deathstick:
Ja, hogy te onnan nyomod! :))
Akkor: brucespringsteen.net/category/live-dates
Most van itthon a volt munkatársam, Derby-ből pont. 5 éve van már kint.
Mivel nyomulsz arra? :)
@a szív fészkei: Na de ez csak a felcsúti. A Cinege utcai mellett is lehetne vajon venni házat?? :)

nol.hu/belfold/nem_koltozik_orban

Messze van egyébként tőletek? :)
@a szív fészkei: a szolnoki Baunok házaspár férfi áldozata a férjem erősáramús osztálytársa volt
@keresztanya fabi(en):
Gyanús vagy Te nekem. Elég rendesen hullanak az ismerőseid... Kezdjelek letagadni??? ;D
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Köszi. Ezek szerint te is beregeltél az oldalára? Onnan rendszeresen küldik a frissítéseket, beleértve az USA turnék idejét, helyét is.

"Mivel nyomulsz arra? :)"

Hát igen, idestova 7,5 éve és amolyan orvosféle vagyok.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: a farkasszemes nézésre én éppen stefikét javasolnám
lehet, valami családtag, ha már tudja, hogy milyen boldog házasságban él az álompár? (mint egy rossz álom-ra gondoltam)
@Deathstick: Én alkalmanként írtam kulturális cikkeket, de ez a felület már megszűnt számomra, nem tartották fontosnak a kultúrát a "gazdák" olyan formában, ahogy mi a szerkesztővel - pedig nagy látogatottsága volt - , úgyhogy ő felmondott, mielőtt nagyon szar kompromisszumba kellett volna mennie sokkal kevesebb pénzért. Én meg azóta nem írok.

Tehát fogalmam sincs sajnos.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: én egyiket sem ismertem. viszont már két cég felszámolásra került , ahol dolgoztam. Azért ez sem semmi. A mostaninak is ez lesz a vége.
Emlékeztek mekkora cirkusz volt tavaly, mikor megírtam mekkora baromságot csináltak a Hungaroring felfestésével, és mi volt a nagydíjon?

Na, idén nem szeretnének céltáblává válni:

totalbike.hu/hirek/2012/04/21/nem_csuszik_talmacsinak/
@Gábriel angyal: Tudom, hol van, a kölykeim régi óvodájával szemközt. (az volt a BM-ovi, oda hordhatták fel az asztmás városi BM-es kiskölkeket meg felvettek környékbelit is.) Mi akkoriban arra laktunk, de lejjebb pár megállóval és kényelmes volt odajáratni.

Még az első Orvbán-ormány alatt Pintér seperc kipaterolta a gyerekeket onnan, azóta üresen áll az a hatalmas szép telek a Kútvölgyi úton régi két villával. Valakire várva vár...

Ott egy telek 200 milla körül van, házzal nem tudom mennyi lehet.
@keresztanya fabi(en):
Nézd (nem is Kusza Szem), a Stefi nevű véglény egy szerep. Túl átlátszó és vastagon ellentmond minden nőiességnek. A kedvenc gyilkolászósdija csak férfiakra jellemző módszer, a stílusa mesterkélt és szerepjátszó. Valahol pedig ecceri, mint a faék. A Lendvay utcából gondolom megfizetik érte, próbálja a káoszt fokozni, a témákat bomlasztani. Pedig aztán... a Hormon Egyházunk nyomába sem jut a szerencsétlen! :)
@keresztanya fabi(en): Ó, hát csapkod a közeledben az erőszakos halál. Az egy nagyon randa ügy volt. Huhh, így végezni, a dögkútban!

Ettől óv meg Orvbán, csak nem látjátok be: a sok pénz vonzza a bajt.
@Deathstick:
Látom, a név kötelez! :))
Legalább van egy normális magyar közösségetek arra, vagy széthúzás van ott is? :(
@a szív fészkei: Sajnálom. Főleg, hogy az olvasói igény sem jelezte a "gazdáknak", hogy azok az oldalak is hordozhatnak csatolt, témába vágó reklámot, ha ugye már mindenhez kell a hirdetési bevétel.

Tonképp tipikus a honi vagy itt legyökerező elit tuskóagyúsága kultúra és tudomány terén. Valaki (kzoltana?) belinkelt fentebb 1 képet valami labor/tud. műhely átadásról orbánnal és kósával... Az arcok magukért beszélnek.
@Fabius:
Neked köszönhetik, ohhh Nagy Fabius! :))
Idén fostak pennád erejétől!
@Deathstick: Na pedig hihetetlenül visszafogtam magam és semmi politikai megjegyzést bele sem kevertem a cikkekbe.

Ez mondják filmes ismerőseim, mindenki, hogy döghalál van.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: tudom, reggel írtam is neki egy kedveset, hogy nem az, aki. Még azt is, hogy nem ellenség nekünk. Hát ezt nem reagálta le
@a szív fészkei:
Sajnálatos, mert jó kis stílusod lehetett... :))
Én informatikai cikkeket írok a helyi civil újságba, a lemil blogra írogattam pár katonai jellegű témát (rövidesen lesz az itteni MakettShowról egy beszámoló), egy web oldalt viszek a nyári bulival kapcsolatban. De én csak amatőr mazsola vagyok.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: A linknév speciel Star Wars eredetű (Attack of the Clones). :-)

Fogalmam sincs, milyen a közösség ezen a vonalon, amerre eddig jártam, nemigen voltak magyarok (alapvetően az ország nyugati-délnyugati részét preferálom). nagynéha összefutok 1-1 évfolyamtárssal a repülőn oda-vissza, akkor eldiskurálunk, de ennyi.

Mondjuk, nem is igen kerestem a kapcsolatot senkivel itt kint, de hát, nomen est omen, ugye?
@keresztanya fabi(en):
Jelöld meg ismerősként! :))
Lehet, hogy azonnal le kéne tahótlanítani az ilyen kreténeket, mert látszik, hogy úgysem kommunikálni akarnak, hanem alantas ösztöneiket kiélni csak. Viszont manapság meg alig vannak rendes trollok, szóval viszket az ember keze....
@a szív fészkei: Az is az volt? Akkor gyorsan pályát módosítok! :-) Nem vállalok közösséget egy KDNP-sel!
@keresztanya fabi(en): Nekem soha nem válaszolt még, pedig megszólítottam többször is. A másik viszont kitüntetett becses üvöltözésével. Boli meg a bevásárlása bejelentésével verte ki nála a biztit.:-DD Arrafelé,Tahófalván biztos csak zsidók járnak közértbe.
@Deathstick: Előbb volt az, mint hogy megszállta volna a Szentlélek.
@a szív fészkei: nem baj, mert nem volt lottóm, marad a remény jövő hétre
a Kósa meg kutassa azt, amire én gondolok
@a szív fészkei: "Nem vitték el a lottónyereményt."

Talán rád vár, hogy eltaláld a számokat... vagy hogy egyáltalán bedobd a szelvényt! ;-)
@Deathstick: Bele szoktam nézni a Hidegsebészbe, bírom a címszereplő csajt a Szülfelből, de hogy végig nyomja a nyolc órát a boncasztal mellett tűsarkúban, azt nem bírom elképzelni. :-DD Pedig magam is azon billegek, igaz nem preparálok senkit.

Azt írták, hogy a rákgyógyászat kurvára megszenvedi, hogy kimennek a jó magyar patológusok - mert itthon hugyér-szarért tartják őket és ott nincs hálapénz - csúsznak a vizsgálatok, nem olyan pontosak, sőt egyenesen sok a hiba a túlterelt orvosok miatt, így esetleg nem jó kezelést kap a beteg.

Persze ez miért érdekelne itt bárkit is, aki döntési helyzetben van? őket nem fenyegeti a félrekezelés, stb. veszélye a kiemelt helyeken.
@Deathstick:
Szakmainak gondoltam volna... :o)
Ismerősök mondják, hogy nagyon széthúzó a magyar csapat külföldön is, egymás alá megpróbálnak betenni. Valahol ez azért elég siralmas. Nemrég hallotta, hogy az osztrák főnöke szólt egy srácnak, hogy az újonnan jött magyar kollégája már fúrja. Kiakadt a gyerek, hisz 5 éve dolgozik kinn, török, szerb, szlovák munkatársakkal, soha senki nem akart alá tenni, tök normális mindenki, erre odakerül egy másik magyar és az kezdi el fúrni. Remek.
@a szív fészkei: Ja, hogy Surján!! Úgy látszik tompulok, én a másik hülyére (semjén) gondoltam először! :-)

Ettől függetlenül a módosítás még meglehet!
@Deathstick: Nem szoktam venni. A férjem meg ha néha igen, nem tudja, hová teszi. :-DD
@a szív fészkei:
Höööö... :) Ebben én is jó vagyok! :D
Hogyan lehet becsatlakozni, persze szigorúan tudományos célzatból? Mert mindent a tudományért!
@keresztanya fabi(en):
Lottót is vettem, 5 hetest! Most kell megtudnom, hogy nem nyert? Olyan vagy! :(
@keresztanya fabi(en):
Elég ha rámondod! Vudu... :))
@a szív fészkei:
Pár részt láttam belőle, nekem tetszett az a sorozat, bár nem vagyok olyan sorozatnéző.
Kivéve a Mentalistát. Az nagyon ott van! :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: majd a jövő hétem megnyerjük az 5-öst, jól kibaszunk Simlicskával!

Na hogy jelöljem meg ismerősként?
@a szív fészkei:
"Nekem soha nem válaszolt még, pedig megszólítottam többször is."
Mert olyan kis galád vagy vele. Cikized! Ja, meg a rettenetes intellektusának a fényét akarod megtörni... :))
@a szív fészkei: "Azt írták, hogy a rákgyógyászat kurvára megszenvedi, hogy kimennek a jó magyar patológusok - mert itthon hugyér-szarért tartják őket és ott nincs hálapénz - csúsznak a vizsgálatok, nem olyan pontosak, sőt egyenesen sok a hiba a túlterelt orvosok miatt, így esetleg nem jó kezelést kap a beteg."

Gondolom, a félrement Szentirmay interjúra célzol. Nos igen, problémák vannak, bár (még) nem Pesti kórházakban, részben ezért is nem érte el az ingerküszöböt a helyzet. Hibás diagnózis viszonylag ritka volt még akkor, amikor Mo-n voltam, valahol a szakma igyekezett szinten maradni (ellentétben más szakágak igénytelenebb átlagával).

Nálam akkor fogyott el a cérna, amikor végleg kiderült Megyóék alatt, hogy nem lesz semmi az új eü. törvényből és nem lehet pl. a diagnosztikát "gebinbe" kivenni. (Semmi komoly, csak azt az osztályt akartuk a kollégákkal, ahol éppen dolgoztam anno). Holott előtte már mehettem volna a svédekhez is, de azt lemondtam, mert vártam a törvényre és arra gondoltam, mi lesz, ha már kint vagyok és mégis elfogadják? Aztán emlékezetes módon szét lett baszva az is, azután pedig eldöntöttem, hogy csak addig maradok, amíg a csatlakozás (EU-s) be nem érik.

Így jártam! :-)
@keresztanya fabi(en):
Csinálhatsz Stefi babát is, csuhéból, meg egy faék kell csak hozzá! :D
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Nem is feltételeztem, hogy nem csupán a Szent Tudományt szolgálva akarnál becsatlakozni!!

Szerintem összegyűjtöd verejtékkel megszerzett hormonegyházas tapasztaltaidat - tudom, hogy csak a tudományért szenvednél ennyit, egyénként pergetnéd az olvasót egy csendes templom békés padjában, de hát áldozat nélkül nincs haladás - és elküldöd a nagyobb szakmai fórumokra. Talán tudnál újat mondani.
Bővíted közben egyre a kísérleti alanyok körét, akik legyenek megtisztelve a feladattól.

Emberpróbáló lesz, de a haza hírnevét fényezed!!! Kiköszörülnéd a Slicc ejtette todományos csorbát!
@Deathstick:
Sokkal jobban jártál, nyugodtabb az életed és arrafelé nem áll elő "két köcsög" minden héten új adóötletekkel! A coci töketlenek után most olyan határozott és szemérmetlen csürhénk lett, hogy páran már visszasírják azokat. Pedig aztán olyankor szoktam mondani, hogy egy jó kis betonozás és a Duna legmélyebb része jut ezekről az eszembe.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: :-) A deathstickk egy kábítószer, amit (az akkor még fiatal) Kenobira próbál rásózni egy díler abban a bárban, mire az "átírja" az agyát és hazaküldi gondolkozni az életén.

" soha senki nem akart alá tenni, tök normális mindenki, erre odakerül egy másik magyar és az kezdi el fúrni."

Nagyjából ez az egyik lehetőség. A másik az, hogy Mo-n marad, bármennyire szar a helyzet, mert fel sem fogja, hogy miért lenne jó Nyugat-Európában dolgozni.

A fentiekre való tekintettel, úgy látszik jól működtek az ösztöneim, hogy elkerültem a "magyarlakta" osztályokat. :-)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: na erre gondoltam én is, csak meg kell várni a nyarat a kukorica csuhéjra
az ezüstjeimet meg beöntöm golyónak, hogy bebiztosítsam magam vérszívás ellen is
@a szív fészkei:
8-) Hát ezt gyönyörűen leírtad. Megható, hogy mennyire átlátod a tudomány iránti elkötelezettségemet! (Még mindig nem kapok levegőt :DD)
Na, mennem kéne alukálni... Jóóóó rosszak legyetek!
@Deathstick:
8-) Szeretem ezt a filmet is, de ezt nem tudtam volna megmondani!
Jó légy és hát nyugalmas pácienseket!
@a szív fészkei: és még nincs vége, folyt. köv.

Ha nem felejtem el, holnap írok egy közbeszerzési sztorit
Szörnymentes, jó éjszakát!
@Deathstick: Azért ne felejtsd el, a szakmád mindenhová belépést és megélhetést ad persze nagyon sok melóval.

A fiam jogász - tud három világnyelvet, de - ha kimegy, kezdheti előről az egészet, magyar jogrenddel ugyebár ott a seggét törölheti... Vannak szakmák, - pl. az enyém - amit azért nem lehet seperc ott folytatni, ahol itthon abba hagytad. Mérnök, szakmunkás, egészségügyis az mehet a világnak bátran, tudom.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Azért követtem az eseményeket... :-)

Meg 2-3 év után azért látszanak a másik ország árnyaltabb oldalai is. Mindent figyelembe véve angolék is leszálló ágban vannak, legalábbis a növekvő társadalmi szegregálódásuk erre utal. Ráadásul mivel nagyobbak (voltak, főként), a problémáik is erre méretezettek: 1. az egész társadalmuk, de főként Anglia (Wales és a skótok kicsit más tészta) a viktoriánus korból maradt társadalmi klisék rabja és nemigen tudják, hogyan lépjenek túl rajta, 2. még mindig nem emésztették meg teljesen a birodalom elvesztét, 3. fogalmuk sincs, hogy Európához kellene tartozzanak, vagy az USA tagállamává váljanak, bár az utóbbi már nem érdeklődik irántuk annyira és 4. teljesen egyoldalúvá, pénzszektori szolgáltatóvá tették a gazdaságukat, amit jócskán gallyra tett a válság.
Nem egy lapon említendők persze velünk, de amennyivel jobbak az itteni "vibrációk" a magyarnál, annyival jobb Tasmánia Angliánál. Csak hát az már tényleg kurva messze van mindentől.
@keresztanya fabi(en):
Még én is lehet, hogy keresek arrafelé valami melót.
Már unom, hogy egyre kevesebb marad a nagyon családbarát, nagyarányú adócsökkentő és igen balfasz qrmányunk korántsem áldásos tevékenységének következtében. Az ügyfelek egy része leépít errefelé is, egy része kitelepül, sok kisvállalkozás bezár, aki teheti szlovák és egyéb cégekbe viszi át a hazait. Szégyen, hogy a túlélésért mikre kényszerítik az embereket. Annál csak az a büdös bunkó réteg a nagyobb szégyen, akik ennek még tapsolnak is,
@a szív fészkei: Így igaz! De ha elindul a könyv, amit írok, akkor úgy otthagyom a mikroszkópot, mint vakember a vadkörtét! :-)

Vagy átképezem magam vulkanológusnak! :-)
@Deathstick:
Azért látható néhány dolog abból amit írsz, illetve hasonlókat emlegetett volt kollégám is. Az angolokról elég lesújtó a véleménye. A mentalitásuk és igényességük állítólag elég... khm... szóval a nép egyszerű gyermekei elég póriasak.
Na, viszont neked jó munkát (ugye nem morbid ez?) és élvezd a kinti, tengeri levegőt!
Kövér menjen kapálni, ha nem bírja idegekkel, bár a kukorica is egy érzékeny valami azért! hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/4/21/Kover_Laszlo_mindenkit_megmondok_anyukamnak_3336XO#rss
@keresztanya fabi(en): számoljál: az USA vasútvonalainak 99%-át teherszállításra használják, és a teherszállításban hatalmas részt vállal a folyami és tavi teherhajózás is, van ahol a teher vonati sínek mellé személyvonatit építettek, hogy egyáltalán lehessen személyközlekedést csinálni, ami lassú )még úgy is, hogy 140 km-es óránkéntivel is lehet menni, de nem ismerik a gyorsvonat sebesvonat személyvonat rendszert csakis személyvonat azaz vicinális rendszer létezik, minden körtefánál megáll

nincs villamosítás

és hatalmas a kamión forgalom...miért? mert az egyre drágított!!!!!!!!!! üzyemanyagot el kell adni és minél többet, mert az importált üzemenyag vagy nyersolaj mozgatja a gazdaság nyagy részét...mindent elkövetnek, hogy ne legyenek szupergyors vonatok mert akkor senki sem fog repülni ami egy hatalmas üzlet, valamint a személyautó forgalom ami nem csökkent jelentősen

tehát mindent az olajjal magyarázhatunk

a magyarok esete a hülyeség csimborasszója, nem akarok róla részleteket...de siralmas

a Duna tengerjárás gyakorlatilag megszünt és senkisem hajlandó közös beruházás keretében a belgrádi elsűllyedt hajók kitakarításával újra beindítani

sokaknak megéri így az USA mi ért nem kártéríti ezt és tisztítja ki?

na bye
@Deathstick:

imádnivaló a zenglishusage-ja meg a zirodalmi zenglish-e, ezzel a mondattal a Rigó utcában a kéményen át távoznál azzal a megjegyzéssel, hogy soha az utcába sem teheted a lábad

egyébként ezek kezdték a teaparty-kat csak nem hívták annak és ugyanannyit is érnek...

egyébként "ezek" a bankárok pénzelik őket és attól milliomos vállalkozás egy SPRINGSTEEN én egyébként a RAPMESTEREKET SZERETEM mikor először hallottam őket demo LP-ről (tudod 5 perces nagy LP) 1983-ban hát mindíg kinyitottam az ablakot, hogy a sok csimpánzee ki tudjon ugrani ha már beugrott egy pár baszfdmeganyádnyersen cizelláció elordítására
@a szív fészkei: szerencsére nem erről álmodtam, de az utolsó bekezdésben benne van minden.

Az egészre meg igaz az a mondás, hogy annyira még nem vagyunk szegények, hogy ígérni ne tudjon a vezérkarunk. Mert eddig még szinte csak azt tették, azzal meg már tele van a padlás az EU-ban is. Nálunk meg azzal vannak feltöltve az utak
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: a gyerekem olyan helyen dolgozik, ahol kb 50-60 magyar van a cégnél. napi 12 óráznak, általában 2 szombat van ami kötelező, a többin be lehet menni dolgozni.Kva kemény, de nettó 7,50-es órabérrel ok. 300-at vonnak le tőlük a magyar fizura, idehaza kapja a kiemelt szakmunkásbért Ft-ban. Szal árfolyamfüggő, de 600e tisztán meg van havonta. Azok a munkatársai, akiknek idehaza van feleség, gyerek, sorra költöznek ki. A szakképesítés nélküli csajok is kapnak munkát, nem kell németül sem beszélni. Igaz, hogy takarítás, éttermi kisegítés, de ott is minimum nettó 6 EUR-t megkapnak. Lakást bérelni olcsó, ha nincs gyerek, úgy megélnek, hogy 1.000 EUR-t meg tudnak havonta takarítani!!!
Szokat mondani, hogy 10 EUR-ért annyit lehet enni étteremben, hogy ott szarik be az asztalnál.
Most van itthon egy munkatársa, aki januárban vitte ki az asszonyt. A polgármesteri hivatalban 15 perc alatt elintézték a bejelentkezését, a polgármester SZEMÉLYESEN megköszönte, hogy odament, bármi gondja, problémája van, mindenben áll a segítségére.
Nálunk?
@rodeo36: 95-ig dolgoztam ott, 22 évet. Akkora szétbaszták az egészet, már csak romlik
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Hosszan mérlegeltem, válaszoljak-e? Mivel nem akarom, hogy fabius orbán-ekvivalensnek minősítsen, ezért azt javaslom, irkálj nyugodtan bármit, nincs itt kérem semmi félnivaló. Miként azt már javallottam Whatsoevernek is.
Annál is inkább, mert a TEK-dandár tábornok nyilatkozata kizárólag azon a pontokon napfény-világosságúak, amelyeket a Nyilvánosság Egylet törvénysértőnek tekintett.
Nem kell annyit olvasni és kész.
Menj templomba Ophélia!
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Az előző hsz-embe belemagyaráztad, h nem vagyok képes értelmezni a szuverenitást jogilag és politikailag. A következőbe, hogy meglep a fidesz jogellenessége, anélkül, hogy erre bármivel utaltam volna. Pl. így: "Nahát, jéé, :-OO "

Mindenbe belevetítesz valami tetszés szerinti konnotációt, lényeg, hogy olyan legyen, amire lekezelően be lehet szólni?

Ha nőnemű lennél, 2 perc alatt rád sütnék, hogy elégtelen a nemi életed.. Nem állítom, hogy akadémia színvonalon írtam tegnap a heti 60 óra meló után, de légyszi előbb kérdezz, aztán ítélkezz. Köszönöm.
@whatsoever: Az 1-ső hszben a FIDESZ-ről beszéltem. A másodikban meg viccesen megjegyeztem: Te még meglepődsz a FIDESZ hülyeségein?

Ezt te nagyon túlkomplikáltad. Ne láss bele olyat, ami nincs ott.

"Mindenbe belevetítesz valami tetszés szerinti konnotációt, lényeg, hogy olyan legyen, amire lekezelően be lehet szólni?"

Ezt meg gondold át szerintem. Egyszer sem akartalak megbántani, beszólni. Hidd el akkor nem lennék íly' kedves. :D
@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Hm, lehet, én is belevetítettem vmi nemkedvest... Elfogadom.. Kösz a választ. Egyik vesszőparipám, hogy elterjedt a valós, oda-vissza kommunikáció helyett az ítélkezés, ami tökre kontraproduktív.. úgy látszik, én is úgy cagyok néha, hogy akit a kígyó megharapott, már fél a kígyótól is... No legközelebb kalkulálok a nemkedvességi skáláddal és a saját előítéleteimmel.. :) Minden jót!
süti beállítások módosítása