Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.03.07. 13:05 Fabius

Ki fizeti a bayerzsoltit?

Címkék: fidesz közpénz bayer zsolt békemenet

 Miután pártunk és kormányunk rácsibészelte nemzeti adóhivatalát a Milla két prominensére, fölmerült a társadalmi igény, hogy akkor tessenek mondani drága békemenetelők, honnan, miből a plakátbőség? A HVG utánaeredt a dolognak, de csak riadt pislogással találkoztak, mintha a Dubajozós Szűzkurvák Ártatlan Szemkerekítési Bajnokságának döntőjére csöppentek volna. 

 
Konkrétumok nélkül csak találgatni tudunk, de azt talán érdemes. Bayer szerint Csizmadia László rendelte a plakátokat, mert ők a civilek. Csizmadia olyan civil, aki egészen véletlenül eldönteni hivatott a többi civilről, hogy mennyire civil, és mennyit kaphat a szétosztható 3,640 millió közpénzből. Futhatja ennyiből némi vizuális környezetszennyezésre? 
 
Csizmadia szerint viszont Bayernek kell tudni honnan a zsé, ő nem illetékes az ügyben. Ha vetünk egy pillantást mondjuk a zuglói önkormányzat utóbbi időkben kötött szerződéseire akkor azt látjuk, a békemenet szervezőit foglalkoztató médiatermékek előállítói csak tőlük 61 milliónyi megrendeléshez - közpénzhez - jutottak. Futhatta akár csak ebből plakátkampányra? 
 
Harmadik lehetőségként az Orbán barát Simicska Lajos is fölmerülhet támogatóként, hisz a Mahírnek nem okoz különösebb gondot némi plakátolással kiszínezni Nerországot, úgy különösen nem, ha néhány százmilliós megrendeléssel ők is meg vannak támogatva a köz pénzéből. Futhatta ebből plakátkampányra?
 
Ha párhuzamot kell vonni a Milla és a Békemenet közt az világos mindenkinek: a Milla esetében közpénzről nem, a menetelők esetében viszont csak arról beszélhetünk. Érdekes, hogy a előbbieknek NAV előtt kell elszámolni a nemlétező youtube reklámbevételekről is, az utóbbiak meg a feltételezhető közpénzköltés fölött is játszatják a kormányzati itt a piros, hol a pirost, mert úgysem mondom meg honnan a pénz, bibibí. Úgy látszik a Fideszben sem sikerült fölérni ésszel: a szocialisták választási veresége sokkal inkább volt köszönhető ugyanennek a mentalitásnak, mint Orbán és a Fidesz nemlétező programjának. A közvéleménykutatások adatain lehet vitatkozni, de egy dolog hónapok óta tény minden adatkeresőnél: legnagyobb tábora ma azoknak van, akiknek a tökük tele van ezzel a rendszerrel, és a négyévente új nevet adunk a régi gyereknek hozzáállással. 
 
Így 2014 legnagyobb kérdése nem a mit keresett oszkó a vizerbe?? , hanem a ki fizette a bayerzsótit? - lesz, legfeljebb az elszámoltatás iránti igény lesz a mainál is erősebb. 

1814 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr414295271

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz: Vona Gábor már az unión kívül kocsmázik 2012.03.08. 21:59:16

A Súúúhanterz riporterei vadkeleten jártak, ahol ős, buja földön dudva muhar, és lerántják a leplet a Jobbik elnökéről, aki kimutatta a foga fehérjét.    Fotós kollégámmal a magyar vidéket jártuk, keltük, mert azt a fülest kaptuk Hutta...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.03.08. 14:36:01

A bejegyzésed bekerült a Mandiner blogajánlójába.

Trackback: Kétezer lengyel statiszta-tüntetőt hozat a kormány március 15-re 2012.03.08. 10:12:40

Az Orbán-kormány Lengyelországból importál kormánypárti tüntetőket a március 15-i állami ünnepségekre. A jelentkezők utaztatását a Gazeta Polska szervezi, felhívásában különvonatról, olcsó szállásról és jelképes összegű költségekről ír, a tüntetések sz...

Trackback: Kétezer lengyel statiszta-tüntetőt hozat a kormány március 15-re 2012.03.08. 10:12:25

Az Orbán-kormány Lengyelországból importál kormánypárti tüntetőket a március 15-i állami ünnepségekre. A jelentkezők utaztatását a Gazeta Polska szervezi, felhívásában különvonatról, olcsó szállásról és jelképes összegű költségekről ír, a tüntetések sz...

Trackback: Hazafiasságból jeles 2012.03.07. 18:13:18

Az új NAT lassan az igazi menzai zöldségleveshez hasonlít: "mindent bele!" Eddig is csak kapkodtuk a fejünket, mire van szüksége a gyermekeinknek (és miről maradtunk mi le): erkölcstanra, hazafiasságra és demokrácianevelésre, a családi életre, méd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Schmitt Pál erőre kap - már neki áll feljebb!
2012.03.08. 15:21 Poldi bá

Röviden: dr. Schmitt Pál megcáfolta a plágium vádját, elmondta, hogy a kisdoktori 20 évvel ezelőtt, írógéppel készült. Vagyis a neki felrótt copy-paste kizárva.

Hosszabban:

Azt hittem - de tényleg - hogy legközelebb már csak a köztársasági elnök politikai nekrológja kapcsán kell felhúznom magam, végignézve ismét ennek az embernek az életútját, politikai és "szakmai" karrierjét.

De nem.

Schmitt Pál eddig lapított, mint kutyacsont a fűben, s az ember egy oroszlán holttestét se szívesen rugdosgatja, nemhogy egy palotapincsiét. Most viszont megszólalt. Kikerült a Sándor-palota fegyveres őreinek védettségéből, Brüsszelben fogadta őt mindenki, aki számít az unióban. És lám, nem szakadt le az ég, még kezet is fogtak vele, mikor jellegzetes, gorillaszerű tartásával, kicsit félve besomfordált Barroso irodájába.

Hja, ha így áll a helyzet, akkor ideje államférfiként viselkedni! - gondolhatta és lőn.

Mielőtt rátérünk az akcióra, elevenítsük fel, hogy a doktor úr eddig egyszer reagált a plágiumvádra (nem számítva a beosztottainak diktált sajtóközleményt). A Kossuth Rádió 180 perc című műsorának január 18-i adásában próbálta megvédeni magát, inkább szánalommal vegyes dühöt keltve, mint szimpátiát.

Ez az az interjú, amelyből megtudtuk, hogy az ellopott szellemi termék valódi neve "törzsanyag" és igazán az ebből levont következtetések jelentik a felbecsülhetetlen értéket. A bolgár Georgijev egyébként is nagyon örült, amikor hallotta, hogy a MOB-elnök felhasználta a dolgozatát. (Fájdalom, azóta meghalt, így ezt nem tudja megerősíteni. A lányának meg máshogy kellett volna feltenni a kérdést, akkor nem mondta volna az újságíróknak, hogy kizárt a munkakapcsolat.)

Dr. Schmitt Pál Brüsszelben szerdán (még az Orbánnak küldött lesújtó EB-válaszlevél tartalmának nyilvánosságra kerülése előtt) hosszabb interjút adott a BruxInfónak, Gyévai Zoltánnak és Nagy Tamásnak.

Sok mindenre választ kapunk ebből az interjúból. Az eufória, hogy dr. Schmitt Pált államfőként fogadták, talán még kávéval is megkínálták, megoldotta az elmúlt hónapokban oly hallgatag elnök nyelvét.

"Mindent összevetve, mindkét vezetőnek a szimpátiáját éreztem, és jól esett nekik, hogy államfőként jelentem meg az irodájukban, és megpróbáltam tiszta vizet önteni a pohárba Magyarországon a demokrácia állapotáról, az alaptörvényünkről." - lelkendezik a Barroso és Van Rompuy irodájában eltöltött időről elnökünk.

Aki elolvassa az interjút, láthatja, hogy a "kormány motorja" jól felmondta a leckét, a kormány érveivel védte meg a kormány álláspontját. De néha elszólja magát. Most hallunk például először arról, hogy brüsszeli mértékadó vezetők miként értékelik Orbán Viktor kirohanásait.

"Ők nagyon rossz néven vettek egy nyilatkozatot azzal kapcsolatban, hogy mennyire legitim a Bizottság. (Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak azt mondta: „Engem megválasztottak, a magyar kormányt is megválasztották. De ki választotta meg az Európai Bizottságot? Hol van a demokratikus legitimációja?” – a szerk.) Én garantáltam nekik, hogy Magyarország a Bizottságra, a Parlamentre és a Tanácsra is nagyon is legitim és fontos döntéshozó szervként tekint, már csak a szerződéses kötelezettségei alapján is."

Megjegyeztük, dr. Schmitt azóta biztos beszélt Orbán Viktorral is, mert a miniszterelnök fülét-farkát behúzva kért bocsánatot csütörtökön. Így:

,,Orbán szerint az Európai Unió nem segíti kilábalni a válságból, az a módszere, hogy a jókat bünteti, a gyengén teljesítőket pedig jutalmazza. „Ezzel a mentalitással egy vidéki kócerájt sem lehetne elvezetni”.,,

Figyelemre méltó, hogy az interjúban Schmitt Pál nem csak magát fényezi, önkritikát is gyakorol (igaz, konkrét, ezt firtató kérdésre válaszolva):

"Ebben a nagy törvényalkotó lázban, ahol több mint 350 törvény született másfél év alatt, becsúsztak hibák. Én is hibáztam, amikor olyan törvényt írtam alá, amit később az Alkotmánybíróság, vagy valamelyik EU-s fórum kritizált. Igen, ezek hibák voltak, de ezeket lehet korrigálni. Az EU-val fennálló együttműködésünk szerződéseken alapul. Annak minden pontját kötelesek vagyunk betartani, és ebben nem látok komoly hibát."

Ha jól emlékszem, dr. Schmitt Pál korábban azt mondta: a lelkiismerete tiszta, minden törvényt legjobb meggyőződése szerint írt alá, még azokat is, amelyekkel kapcsolatban voltak aggályai a visszamenőleges hatály miatt. Meggyőzték ugyanis, hogy most magasabb érdeknek kell megfelelni.

Most pedig azt mondja, történtek hibák, de ezek kijavíthatók. Nocsak. És hogy tetszenek majd kijavítani? Úgy mint azokat a hibákat, amelyek alkotmányossá tételéhez az alkotmányt módosították és azt tetszett aláírni, tudván tudva, hogy az Alkotmánybíróság döntése után maga az alkotmánymódosítás is alkotmánysértő?

És hát a plágiumvádak... A doktor úr egyenesen meg van sértve. Annyira ártott neki ez az ügy, amennyire "hagyták, hogy ártson". Kik? Miért?

"A felém irányuló szeretetet és bizalmat változatlanul érzem. Nyilvánvaló, hogy az ország kétharmadának még mindig megfelelő elnök vagyok. Akik az életemet, a pályámat, családi életemet, a gazdasági feddhetetlenségemet, a sportbéli és diplomáciai teljesítményemet figyelemmel kísérték, azok változatlanul bíznak bennem. A munkámat a legnagyobb alázattal és a legjobb tudásom szerint végzem függetlenül ettől a sajtó által sokat emlegetett ügytől. Valószínű, az, hogy most, 20 évvel a dolgozat megírása után kerül elő az ügy, annak köszönhető, hogy megpróbáltam segíteni a kormány munkáját, és a törvényalkotásban inkább motor voltam, mintsem fék. Inkább a határidők betartását, és a rendteremtés időzítését, mélységét segítettem elő. Ez a cél itt, és nem az, hogy kitől és honnan származnak olimpiával kapcsolatos adatok, amelyek mindenki számára elérhetők. A nagy része közös forrásból származik egyébként, ezekre szokták azt mondani, hogy „a tudomány jelenlegi állása szerint”, de ezt még úgyis megtehettem volna, hogy a forrást sem tüntetem fel. Például azt, hogy 1936-ban volt a berlini olimpia, nem kell idéznem, hogy honnan tudom."

Jól látok? A (szellemi) tolvaj gúnyosan visszatámad? Tán arra kapta a doktoriját, hogy megmondta: 1936-ban Berlinben olimpiai volt?

Schmitt Pál egyike azon magyar közéleti figuráknak, akik tudás, tehetség és elvi következetesség nélkül végiglébecoltak egy egész életet. Mosolyogva kvaterkáztak mindenkivel, igen, azzal is, akinek éppen nincs hatalom a birtokában, mert egyszer még lehet. Ez ki is fizetődött, egyre magasabbra került, sosem volt "rossz oldalon", s most már valószínűleg őszintén úgy gondolja, hogy a befutott pályaív példamutató.

A sötét dolgokkal terhelt múltú sportdiplomata politikai szélkakas lett, majd elvállalta a köztársasági elnöki hivatal vaníliakarikás bohóca szerepet. Valóban motor lett, s a felelősséget nem fogja vállalni ezekért a tetteiért sem: ő a kétharmad embere, a nemes célok pedig megszépítenek mindent. A plágiumügy után az ország szégyene lett, s most komolyan azt hiszi, hogy nem vele van a baj, hanem azt a következetes magatartást büntetik itt egyesek, amellyel a "jó kormányt" segíti.

Az interjúban dr. Schmitt Pált megkérdezik, mit jelent az a mondata, hogy a dolgozatát vizsgáló bizottság megállapításait tiszteletben fogja tartani. A válasz szerint azt, hogy tudomásul veszi. És gondolom, minden megy tovább, a maga "kitaposott útján".
@Habakuk999:

Ezt honnan az anyámból linkelted be, hát a fülem kirohad, olyan szar a felvétel... :DDD
@Habakuk999: jég nélkül a whisky olyan, mint előjáték nélkül a nő, valóban, átérzem a problémádat!
Tényleg szenzációs, de azért slivovica volt veletek vagy legalább egy kis raki?
@mamitirtok dr.:

Bandibácsi így betoppant, azt mindjárt seggre is esett. :DDD
@Habakuk999: Elhiszem, hogy kell a megágyazás, de ugye én nem nagyon iszom, mert elalszom és kész.

Amit mi a férjemmel azóta is párás szemmel emlegetünk, a tarifai gamba és tintahal. Egy frissensült lavornyi adag. Uramisten! Meg Prága mellett valami gigantomán gyönyörűen kisütött pisztráng. Meg egy csomó nagyon finom magyar kaja szanaszét az országban.
@Dr. Boli Ch.T:

"Akkor rosszul csinálod! :)) Hidd el, ott van az!!!"

Baszki, OLYAN hosszú nyelve még Gene Simmonsnak sincs a KISS-ből! :o)))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem értek én ehhez, beírtam, hogy Boban Markovics és Frank London, ezt dobta ki.

Egyébként se ingerelj, elittuk a MU Bilbao meccset, 1-2, a második daiqurinél elfogyott a jég, a hülye fagyasztó meg lassú, dolgozni meg ugyan mikor kezdek már, kelhetek hajnalban, pedig utálok. Pedig kimenőt kaptam.:)
@Bandibacsi34: Ajajj, ahogy a múlt hétvégén mondta volt egy "illetékes" az Anonymous látogatás után az Alaptörvénynél!
Ez tiszta fejet és hosszabb elemzést igényel, mint amit Álamfőnk rászánt az összes eddigi törvényre!
Elnapolom a kérdést részemről, ha nem baj!
@Bandibacsi34: Ez egy nagy adag ivás utáni végtermék, ami a péntek esti bulik után az utcákat és a házfalakt "díszíti". (és nem graffiti.)

Undorító.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Marley-t mamitirtok testvér linkelte.
Amit én, életem egyik legnagyszerűbb koncertje, feljebb már áradoztam róla.
@Habakuk999: Bazz, tényleg kikapott a MU otthon? A baszkok megbaszkurálták őket és én nem láttam!:-(
Boli a hibás, leitatott!
@Habakuk999: a Marley is koncertfelvétel, 1979-ből. van stúdió is, de gondoltam, a Szív nosztalgiázna egyet..
@a szív fészkei:

"ami a péntek esti bulik után az utcákat és a házfalakt "díszíti". (és nem graffiti.)"

Rákérdezek: ez a mennyiás?
Ja nem mennyi, hanem hány... :o)
@Habakuk999: Mindenhol az oroszok a legvágyottabb vevők. Galériákban is. Már írtam, St.Tropez-ben egyszer elvetődtünk egy nagyon édes kis atelier-be a kikötő közelében. Gondoltuk, dumálhatunk bőven magyarul, ki érti ott? És tényleg mutogattuk a kölyköknek, milyen helyes cuccokat csinált a művész: kis papírhajókkal, pingponglabdákkal, kötelekkel teljesen visszaadta a Riviéra hangulatát. (a többi helyen észvesztő giccsekkel nyomultak, borzasztó mit nyomnak le a turisták torkán vagyonokért)

És akkor pasi megszólalt színmagyarul. Kiderült, hogy 56-os menekült. Most meg - ő, aki az oroszok elől menekült el - ezeket várja a legjobban, ha ők vásárolnak, akkor hawaii van neki is. Ha arra jártok, nézzétek meg! www.artmajeur.com/?go=artworks/display_mini_gallery&login=ivanhor&mini_gallery_id=1344643&artist_id=38745&image_id=4897825&disp_m=normal&serie=1
@Dr. csaknézek...: te most kissé kötek (vagy köteg)szel egy Hölggyel, de elnézem Neked,(szintén négy szemmel perpill), mer'csak! Még!
Bosszúból (Egérnek főképp) még egy sz@r felvétel ettől a nevesincs rasztahajú hullától:
www.youtube.com/watch?v=GnApthgw4Mo&feature=fvst
@mamitirtok dr.: ismétlik reklám után a gólokat.

story 4
@Habakuk999: Nem baj, én csak élőben szeretem a dolgokat igazán, a végeredményt meg már tudom jóvoltadból!:-)
És ha mér zenei estet tartunk, akkor ebbéli cocializálódásomról pár link (Zeppelin Stairway to heaven már megvolt):

www.youtube.com/watch?v=irp8CNj9qBI

www.youtube.com/watch?v=PfAWReBmxEs
@n.i.era: Era, addig kérdezz, amíg vagyok!
Vagy azt várod, mikor távozom?:-D
A mobil koncertről:
-Mikor lesztek rendes emberek?
-Kórus: Soha!

LOL
@Dr. csaknézek...: A Purple egyik legnagyobb száma! nem tudtam, hogy msá is fogékony lesz rá, azért nem linkeltem elébb..
@Bandibacsi34: Nagy kár, hogy nem korábban írtál.:(

Sajnos, most már csak a jégre tudok figyelni.

Úgy látom, egyre inkább előjön valami hülye gyerekes dac belőlük. Érvekkel, tervekkel, intézkedésekkel nem tudják magyarázni a bizonyítványukat, marad a pökhendi nagyképűség.
@mamitirtok dr.: Pataky Attila erre fénykorában sem lett volna soha képes, pedig bírtam/üvöltöttem a "Minden sarkon álltam már"-t egykoron, gyerekfejjel!
Ebből is kitűnik, hogy mi klasszikus és mi helyi, mint S.P. akit most nem méltatnék, ha nem baj..
@mamitirtok dr.: nem tudod, mert kellemes meglepetést akartam szerezni neked: 2-3
@Habakuk999: Ferkó volt kissé ilyen bukása előtt, nem?
2:3 a vége, Tü nye szkazalu pravda, Tü átb@szál engem!
Nú pagagyí, nú zájác!
@Dr. csaknézek...: 5 perc környékén az a szóló Istencsászárság! Be kell vennünk himnusznak, nem vitás!
@mamitirtok dr.:

"te most kissé kötek (vagy köteg)szel egy Hölggyel, de elnézem Neked,(szintén négy szemmel perpill), mer'csak! Még!"

Asszem, félreértettél.
Nem köteg szem.
csak négy. :o)))
@Habakuk999:

"marad a pökhendi nagyképűség."

As uusal.
Eddig sem volt más. :o(
@Dr. csaknézek...: A Child in Time éltal megbocsátattál!
Már csak a Hölgyet kell kiengesztelned valami hasonlóval!
Pl. Rolling Stones?
@mamitirtok dr.:

"5 perc környékén az a szóló Istencsászárság! Be kell vennünk himnusznak, nem vitás!"

:o)

Hah, Te gazárulókülföldiszívű, most lebuktál! :o)
@Dr. csaknézek...: Házi himnusznak, hogy valami vidámság is költözzön szíveinkbe! Meg a Zufók miatt, akik nem értenék!

Háááá..áh, háááÁah i got, my god!
@Dr. csaknézek...: A Purple telitalálat. Zeppelin is.:)

Egy a baj csak, megnőttek a gyerekeim, s már nem kell őket vinni koncertekre.:(
Rock-koncerten utóljára Nova Rock voltunk Metallicával, Apocaliptycával, Guns & Rose-zal.
Valahol Boliék környékén csak a túloldalon.
@mamitirtok dr.:

"Már csak a Hölgyet kell kiengesztelned valami hasonlóval!
Pl. Rolling Stones?"

Héhahó!
Ácsi!
Nem bántottam én Szívet!
És Ő sem mutatott zokonvevést.

Stones: naná!
De a sort lehetne folytatni hosszasan.
Nagyon hosszan.
@Dr. csaknézek...: Legközelbb, ha nem baj!
Most meghallgatom még egyszer-nyolcszor a Child-ot, aztán (úgy kettő felé) lepihennék magam is.
Ideje, hogy álmom elaltasson!
Szebb napot, adjon valaki..8mármint fényesebbet, ma nem is sütött és köll a D-vitaminy a szervezetnyek:-)
@Habakuk999:

"Metallicával, Apocaliptycával, Guns & Rose-zal."

Mint fentebb írtam: qrva hosszú sort lehetne is sorolgatni...

A G'nR (fénykorában!) szintén nagy kedvences nekem is! :o)
@Habakuk999: Az ősi MAGYAR főd, ha nem tudnád!
Na, Kara megint jegyzetelhet!
(reménylem, hogy előző elbúcsúm javít a helyzetemen kissé azér'!:-)
@Dr. csaknézek...: És Bono meg a U"2 is.
Áh, most kit tudnátok megnevezni, népek, maradandónak?
@mamitirtok dr.: igazat mondtam, csak gyorsabban potyogtak a végén a gólok, mint ahogyan be tudtam pötyögni.
@Dr. csaknézek...: De ez már rosszabb, mint az elején. Ez már a sarokba szorított, szűkölő vad minden mindegy vicsorgása.
@mamitirtok dr.: @Dr. csaknézek...:
Ma se lesz már hasznos tevékenység.
Jó éjt mindenkinek!
@mamitirtok dr.:

"Áh, most kit tudnátok megnevezni, népek, maradandónak?"

Ott már erősen kellene keresgélni... :o(
@Habakuk999: Neked is! (tart még a Purple, csak a lakók nem fogják bírnyi a hangerő soká:-)
Nem készült el a jég a daiquri-hoz?
@mamitirtok dr.:

"És Bono meg a U"2 is."

A desire kifejezetten javasolható a Hormon Egyház himnuszaként. :o)
@mamitirtok dr.:

Bloghimusz egyértelműen nem lehet más, mint...:

www.youtube.com/watch?v=Jzr6vQ9R_XQ

I'm rolling thunder, pouring rain
I'm coming on like a hurricane

Sokkszorcsókolunk, Viktor :-)
@mamitirtok dr.: kiszedtem félig fagyottan. elfogyott.:(
Átálltam száraz martinire. rázva.
@Fabius: hüle!
Elképzeltem a szomorú aktust, ahogy gongszóra menetelnek a gyászhuszárok, a tömeg meg Viktorozik!
Folyt. köv. ha nem baj!:-)
@mamitirtok dr.: gin+martini+lime

a daiquiri ilyenkorra már túl édes nekem

Tíz évvel lehet Fabius fiatalabb. Az AC/DC idején már Miles Davist, Mahavishnut, Shaktit hallgattam.

A Child az alap nekem is.:)
nu beszart a kuruc info.allitolag anonymous van s hatterben
@mamitirtok dr.: :-DD Ja kis csinosan jártunk a Várba Illésre, meg KEX-re a Bem rakpartra. (ahol Hobód kezdett szárnyakat bontogatni a szünetben)
@Habakuk999: Tarifa város Spanyolországban, szemben Afrikával. www.andalucia.com/tarifa/home.htm Ott voltunk - már nem volt strandszezon, este is volt, és kajálni akartunk. Végül elvetődtünk a helyiek lakta turistamentes övezetbe, egy helyi kispiszkos kiülősbe - épp a Manchasterrel focizott valamelyik spanyol csapat, szóval magukon kívül voltak, mindenki a tévét bámulta. És közben mellékesen kisütöttek gambát meg tintahalat. Gamba az valami halféle, egyszerűen mennyei volt és hatalmas adag.

Kösz a Rúzsa magdis linket, imádom ezt a számát.
@mamitirtok dr.: Rolling? Nem kell engem engesztelni semmiért, de ők bármikor bármennyiszer!
@mamitirtok dr.:

Bubó úgyis ezt a hírt várja napról napra :-)
@Bandibacsi34: magyarcitrom.postr.hu/6-millioan-schmitt-pal-mellett

@Fabius: A pokol harangjainak köteléről nekem is eszembe jutott valami Dr. Kotáááász, hogy az mi mindent bírna kezdeni... És akkor Bubó is elégedett lehetne. Meg még sokan mások.
@a szív fészkei:

Frászt :-)

Az nem büntetés. A pokol harangjaira elvonulni a hazai politikatörténet szemétdombjára, és ott végigülni a következő negyven évet...Na az valami lenne.

Hosszú életet és jó egészséget kívánok Viktorunknak.
@a szív fészkei: nekem a gambáról a térdhegedű esik be, tehát klassz zene tarifában, egy jó nagy tál sülthallal - nem rossz!
@Fabius: uh, de komoly koncert lehetett. Én azért a jelenlegi helyzetben ezeket is javallanám:

Békésebbeknek:
www.youtube.com/watch?v=JLYOOezs3DA

Türelmetlenebbeknek:
www.youtube.com/watch?v=ICecxOfmFtU&feature=related
No, látom, kellemesen telnek-múlnak a szorgos-dolgos hétköznapok. Nincs is lélekemelőbb az finomkodó, de azért emelkedett bájcsevegésnél.
@felebarát: puff neki: egy sokáig ostromlott erősségünk elesett. egészen fejbe kólintott. tisztára, mint mikor el kellett fogadnom az első mobiltelefonom. aztán jött az első gázszámla. sic transit gloria mundi
@Fabius: sajnos elpocsékoltam félidőben a bérelt gigáimat, de Sting épp belefért, s rájöttem hát én sem mai pipi vagyok! bár 10-est simán letagadhatok,de ezt csak nagyanyáimnak köszönhetem, meg jó pártízezer m úszásnak.Hála V-nek, már nem fussa.... kondihoz már ktg tak kutya üzemmód van, neki is jó, nekem is, mert orrom sem dugnám ki! Csak alattam lévő két hölgy életét mentette meg a kutyája. Egyik sajnos úgy 83 körül elment, másik eltemette kutyáját, közel 90 éves szálfatartású, remekül van a 3.szívinfarktusa ellenére is. Menye, gyermeke már elég rozoga, s ugrálják körbe... Igazi életművész...
@a szív fészkei: Hendrix volt krétával írva az ifi park elé, srácok sima cukorspagócára fűzött háztartási keksz nyaklánccal korzóztak, mert farmerban, zakó és nyaki nlk. nem lehetett bemenni. Én fenn ültem 6-tól fél-háromnegyed -8ig, aztán nyakleves kerülendő két kutya közé vágtam szóban ostoromat, repóltónk haza, két kuty. volt cca 70-75 kg, én vagy negyvenöt... Mindig hazaértünk. Jó koncertek voltak. Mire bemehettem volna, inkább a Dunán hajókáztam...
@Fabius: én osztom, de a hellyel nem értek egyet, tőlem lehet fenn is,üldögélve krisztuspapucsban egy csini gömbölyded felhőcskén, csak ne rontsa tovább a levegőt errefelé, mert egyre többen mennek rá! nyj.papa kéreget, mert a cukorgyógyszert nem tudja kiváltani.. Volt pofája megbetegedni!Most még valaki 50 alatti,de ha csatlakozását lekési lesz több is, vállal valaki garanciát hirtelen agyvérzés, szív stb. ellen? Saját körbúl nem ivott, nem dohányzott 40-es koráig aktívan sportolt,később sem malmozott, s hasnyálmirigy rákban húnyt el iszonyú fájdalmak közepette.... Ma már a gyógyszert sem tudná kifizetni!
@a szív fészkei: Rég rájöttem, de ami kikívánkozik, azt ugye ki kell adni. Meg hát vannak csodák állítólag.
@a szív fészkei: aranyom a gamba sohasem volt hal, az Atlanti óceáni mélytengeri garnéla rák, olyan nagy, mint egy banán és fokhagymás vajon roston pirítva készítik
@Rodeo36: Tegnap láttam, hogy az osztriga telepeket szennyvíz lefolyók mellé telepítik, mert imádja és 90 százalékban tisztítja a fekáliás vizet! Soha többet... Pedig szinte ingyé' van.
@tucano: én Halifax-ban ettem friss -azaz élő- osztrigát meg Habana-ban ahol koktélnak készítik a Calle O-n egy kicsit feljebb a buszmegállótól a sarki "ostionero"-ban, egy db 2 dcl pohárban félig megtöltve pucolt osztrigával, és leöntve citromlé, paradicsomlé, fekete bors, erős paprika keverékével, és két üveg Hatüey- jéghidegen utána, én 3, 4 szer szoktam ismételni... nem voltam vele egyedül...egészségedre magadat is útálod? te is kiszarod az ürüléket miután megtermelted és milyen jó trágya lesz belőle ha megfelelően megérlelik a természet anyagai egyik végén bemegy a másikon kijön
@Rodeo36: lehet, hogy húsz év múlva épül-szépül majd valami hasonló az ország fővárosában, Felcsúton
@Fabius:

Ott van már.
A szemétdomb tetején.

Kár, hogy ez a szemétdomb a magyar elit.
Rohad, büdös, de legalább jó nagy.
@Rodeo36: Jó, bocs, valami tengeri herkentyű (ezt legalább eltaláltam, tudod a mi életünkben ezek nem szériatartozékok, mint nálad), szóval nem mutatkozott be, csak fincsi volt. Kerestem rá, de magyarul csak a zeneszerszám van a gulgin. De te jössz és okítasz, kösz! :-))
@Rodeo36: Itt nem voltunk, mert este értünk oda, nappal Gibraltáron voltunk. Csak bolyongtunk az utcákon és kajáltunk... Ha megint eljutunk oda, majd megnézem fényes nappal, köszi.
@tucano: Ugyanez terjed most a pangasiusról, hogy saját szarjában nevelik az amúgy is túlszennyezett koszos vízben Vietnamban. Dettó a telepített lazacoknál is ezt hallani. Hát végül is tényleg marad a pránakajálás...

Osztrigát nem ennék élve, brrrrrrr.
@anyósnyelv: Hát ha te 70-71-ben kiskorú voltál, akkor sehol se vagy hozzám, aki 71-ben - mély gyásszal a szívemben, mert akkorra már elmentek mind a Kexék - értem meg.
@Fabius:
De hagyja a köménymagja üldögélni? Hát kell nekik hülyíteni magukat - látod kara kán érzelmekről hadovál vele kapcsolatban - , mint egy falat kenyér. Ez az IOrvbán amíg levegőt vesz, kártékony.
@Rodeo36: Csak élő osztrigát lehet enni, a murdált azonnal elkezd bomlani és mérgez keményen! Hát láttam, honnan vették ki az osztrigát, többet nem:)
Egyébként itt 1 reál (130ft) 5 nagyobb vagy 8 kisebb, komolyan megdobja az embert egy 20-as adag sörrel öntözve. De, ha látnád, hol tenyésztik őket, akkor te is újragondolnád a dolgot, hidd el. Tényleg néha jobb nem tudni, hogyan készül, ami tányérba kerül, mint az úttörőkolbász esetén:)
süti beállítások módosítása