Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.03.03. 05:23 Fabius

VV Parlament

Címkék: közélet parlament való világ vv laci

Aszongya ez a VV Laci, hogy ő bizony beköltözne a villába. Na nem az RTL székház mellettibe, hanem a Duna parti kupolásba. Minek - kérdezem, mikor a csávót hordágyon kellett kitolni a mesevilágból is 133 nap után, ez meg itt rílvörld, ahol nem Alekosz a görög, hanem Viktor a felcsúti borogatja fel veled a széket. Ez az apróság barátok közt is markáns különbség, ha pánikroham kiváltó okot keresünk, és ha megtaláltuk sem lehet egy lezser zacsipacsival elintézni.

VV Laci egyébként is egy sikerember: mióta számára a VV4 véget ért, bukta a vagyonvédelmi céget, az étterme élt egy hetet, majd sóhajtott egy ólint és elbukta a kecóját is, hogy teljes sikersztori legyen az élete. Most meg politikus lenne a szentem, mert ott van fix fizu, meg lakhatási támogatás. Ráadásul egy olyan pártban tenné, aminek első megszólalásánál a pártelnök bújócskát játszik a médiával, hogyaszongya: engem nem basztok át, ez kandi kamera höhőő, a Tbg közismert parlamenti pernahajder, Ács Dani meg telefon huligán, legutóbb munkáltatókat hívogatott felfele, hogy pot'kívánok, Kolompár Magua színesfémipari logisztikus vagyok, van-e a cégnél felvétel rézkorlát leszerelő szakmunkásoknak? Engem ne szopassál, nézek ám Index videót!!!

VV Laci, mint alelnök közben két zászlóval otthonossá varázsolja a riportszobát, én meg már annyira röhögök, hogy nem tudok rá figyelni. Eszembe jut, hogy lehetne feldobni az új parlamenti közvetítő csatorna nézettségét: trash realityt a népnek egyenesen a Nagy Büdösből! Kreatívkodni nem sokat kéne, az RTL-től államosítjuk a műsorszerkezet és készen is vagyunk:

- A délutáni műsorsávban az előző napi interpellálók másod-unokatestvéreinek szomszédai veszhetnek össze borzalmasan, hogy VV Volner azért ért a gazdasághoz, mert 18 évesen már a Skála Csarnokban volt eladó, VV Gúrt meg nem ér mozgalmárnak bélyegezni, mert nyolcévesen egyszer közönség előtt eldúdolta az internacionálét.

- Fősodorban jöhet a napi összefoglaló Véres Valóság néven. Közvetítés a hét menetéről, Orbán Viktor rettenetesen kommunistázó kirohanása alatt bejátszás a pulpitus alatt berendezett riportszobából, ahol VV Schiffer beleröhögheti a kamerába: úgy megszívatta az ügynöktörvénnyel őket, hogy a szégyen rájuk száradt, mint homloküreg gyulladásos kisgyerek arcára infralámpa alatt a meleg takony.

- Éjjel a 18+ műsorsávban jöhetnek a pikáns Nagy Leleplező Videók. Be lehet mutatni, hogy a Szemét Ellenzék obstrukciója alatt nem ám otthon durmoltak munka helyett, frászt. Csak elvonultak a titokszobába, mert a megfáradt szavazóbotokat kulturális programmal frissítette föl a Gondos Vezető: a Fidesz táncszínház segítségével a Rudaközi Muszájcsárdás című táncjátékot adta elő két felvonásban.A műsor nem róna plusz költséget az államra, sőt. A tervezett létszámfelezésnek elébe lehetne menni, lenne titkos kiválasztás, - hogy Pokorni meg merje jelölni Hoffmann Rózsát - nyilvános kihívás és párbaj, aztán szépen kéthetente kiesne valaki. Ha már Orbán szerint sem sikeresek, legalább szórakoztatóak lennének. És az életben egyszer tényleg azt éreznék:

- Itt a lét a tét!

421 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr794285563

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: VV Parlament 2012.03.03. 12:24:04

VV Laci egyébként is egy sikerember.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@aritus: komolyan nem akarok megbántani senkit, de ne kelljen már mindig elmondani...
Itt nincs hagyománya a tüntetéseknek. Évszázadok óta hosszan tartó hallgatások vannak, egyre gyűlő feszültségek, aztán hirtelen robbanás, és válogatás nélküli pofánverés, gyűjtőneveken forradalom, felkelés, szabadságharc. Ez a nép egyszerűen nem szokta azokat a módszereket, amiket elvárnátok tőle; leszarják a lopott doktorit ("á, mindenki lop, ha tud"), leszarják az ACTA-t ("mittudomén", meg "a torrent örök"), leszarják a demokrácia halálát ("sose volt"), és így tovább. Azt akarjátok, hogy ne szarják le? Azt akarjátok, hogy felelősen gondolkodjanak, álljanak ki a jogaikért, de akár a köcsög szomszéd jogaiért is? Hát akkor tanítsátok őket! El lehet venni a gyerek kedvét a sporttól azzal, hogy első alkalommal felzavarják a korlátra, és le kell nyomnia tíz saslengést? Bizony el! De meg lehet-e szerettetni vele ugyanazt a sportot, ha testben és lélekben kellően alapozva, izmokat fejlesztve viszik a szerhez, és senki nem ócsárolja akkor sem, ha nem sikerül? Úgy van: valószínűleg igen.
A tömeg a populista marhaságokra bukik, ma még mindenképp. Közéjük kell kimenni, fel kell tárni előttük az összefüggéseket, fel kell őket mérgesíteni azzal, hogy bizony fontos dolog a lopott doktori, meg a többi faszság, szó szerint fel kell őket idegesíteni annyira, hogy veszélyben érezzék a saját és gyerekeik jövőjét - és akkor kurva sokan lesztek, leszünk, a főváros összes utcája is kevés lesz az ökölrázóknak.

Ne várjátok el azt, ami így vagy úgy, de nem megy, ma még nem; tanítsátok "odakint", a netet alig vagy egyáltalán nem használók között, hogyan kellene máshogy csinálni.
@Interlock: a franc essen belénk, pont ez a lényeg, és én is ezt vau vauzom már egy ideje, széles látókör, józan paraszti ész, ez kell nagyon, és akkor van esély, nem véletlen, hogy a vezénylóék is az oktatást és a médiát nyírták ki legelőször. Hülye agyatlan bírkákat lehet irányítani, göbbelszék is megaszonták, meg sokan mások is....
@aritus: "Valamint miből, hogyan működtettnének szakértői, szakapparátust?"
Ezt most nem értem. A jelenlegi miből csinálja? Az adókból, járulékokból, nem? Ezek "azután" is megmaradnának. Lobbi? Akit nem akarok, nem engedek be az ajtón; mellesleg lehet jól használni a lobbistákat, ha ésszel enged nekik az ember; a mi cégünket rendszeresen látogatják "fogkefeügynökök", olykor kapnak egy falatot a piacból, de meg is van az ára ("mennyit engedsz a feléből"). Ha nem tetszik, nincs biznisz, érdekes módon mégis minden rést betöltenek.
Annak a 199-nek nem kell túl nagy zseninek lenni, elég, ha közös célért egymással kooperálni tudnak, és menedzsernek kurva jók. Majd ők összeszedik a szakembergárdát, az apparátust, mi meg az adóval boldogan kifizetjük mindegyiket, végre valaki megérdemelné...
Akinek maga felé hajlana a keze, annak meg vágják le. A kezét is.
@Dr. simonmondja.: +1

"Ez bunda volt."

tökéletesen egyértelmű... látom a többiek most csodálkoznak...

naiv buta lusta embereke... rá kelll venni őket a gondolkodásra

(parasztok vs polgárosodás)
@Pantagruel: sajnos (?) nem mond semmit, moziba nem járok, jutyúb egyenesen tiltólistás nálam, szinte hagyományként van első helyen a blokkolandó oldalak listáján :-)
De nem baj, elképzeltem, elég volt :-)
@Interlock: teljesen megfeledkeztek a művészetek pragmatikus oldaláról, a zene matematika és fizika meg akusztika és történelem, a festészet ugyanúgy és gyakorlatuk a kézügyességet fejleszti és a külvilág megismerését nem véletlen a régi görögök és a régi arabok, zsidók, kínaiak mind tanították komplexül ezeket

ez öngyilkosság ami folyik...ipari tanuló is könnyebben érti meg ha széklábat vagy zongoralábat esztergáltatnak vele mintha mesélnek neki róla anélkül hogy tudná miről van szó
szépen épül debrecen... pont mint dr megyges alatt esztergom...

dr kósa a torzó építő... a ki nem fizetett számlák városa...

eltékozolt közpénzek milliárdjai... dömperrel horgyák a pénzt

index.hu/belfold/2012/03/03/masfel_milliardon_mulik_a_debreceni_torzo_sorsa/
Le lettem baszva tegnap, hogy mérsékelt vagyok. Aztán mehetek a picsába is, mert utánam szaftosabb témák is jöhetnek. Rendben, itt van Gáspár Győző. Nekem tele van a tököm avval, hogy a nyilvánvaló lószart aszpikkal vonják be folyamatosan, mert azért az mégis jobban mutat, ha a ganajt mesterszakács módra tálalják és nem botcsinálta bográcssuszter módra. Most jöhetne itt a szokásos duma, hogy - nekem is vannak roma haverjaim, és ők nem olyanok, meg ilyesmi - nekem nincsenek. Nekem mint mikrovállalkozónak, rosszak a tapasztalataim. Pár ilyennek megcsináltam a kibaszott mosógépüket és kirúgtak fizetés nélkül. Tegyük félre a különböző rasszok iránt érzett ellenérzéseket, de erre mit lehet mondani? A hetvenezer forintból élő nyugdíjas még nem szívatott meg úgy, hogy nem fizette ki a munkámat. Ezek igen. Hozzá kell tennem, hogy milliomos szarháziak voltak, nem mélyszegénységben élők. De közülük is voltak olyanok akik kibasztak a lakásból, miután kiderült, hogy működik a szarjuk amit megjavítottam. Én leszarom, hogy kinek nem tetszik amire utalni akarok, de a tény az tény. Ez a jelenség létezik a "színesfém logisztikusok" között. Nem cigányozok, csak köcsögözök. Van fehér köcsög és van fekete köcsög. De attól én még nem kaptam meg a munkám ellenértékét, akár ez, akár az szívatott meg. Na...
@Knósszosz: "Fekete köcsög?"
Hogy kerül most ide (titkos)elnökjelöltünk, Kocsog Pákó?
Népszelűség, ismeltség, bátolság, lemény..
apropó debrecen... 17,30 kor a fradi pája mellett épp érkezett a debreceni csapat 2 (azaz kettő darab!!!) busza KONVOJban kb 8-10 rendőrautóval... és kb ugyanennyi zárta le miattuk a környéket...

kb 200 debreceni suhanc szórakozását kb 400 rendőr "biztosította"

döbbenet... és gondolom ez megy évek óta... már tudom is hova fojt a sok adóbefizetés...

rendőrálam... álamcsőd... fidesország = menny! ország...
...ja, és nem lab@ltázva vótál, hanem a mérsékletesség példaképiként.
A hangsúly a múlt időn...:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a cikk (tehát a szerkesztői rész) nem igazán tetszik (mert megint csak az önálló értékelésről akar leszoktatni), de Gyurcsánynak a kiemelt mondatokra adott válaszai nagyon ülnek, ezt teljesen így kell csinálni: higgadtan, tudatosan, kíméletlenül.
Rómára is ráférne egy alapos tisztújítás; nem amolyan MSZP vagy LMP-módi szerinti seggnyalós újrakinevezés, hanem egy tökös pápa, sok tökös bíborossal. De szerintem hamarabb vonulnak át rajtuk a győztes tálibok...
Kopaszfalva-Kósaváros 1:2
Két kaka egy pár(t)!
Stadionyt minden faluba, hogy művelőggyenek a zemberek!
Szotyit, rágó- és szopógumit tessenek!
Rigófütty, fülemülemáj!
@Interlock: Má megen' ez a romázás meg töközés!
Szünetben reklám..Muzsika Tévét minden háztartásba!
@Interlock: NA TESSÉK! Látod ez a baj velünk: ha a tévét bámulnánk, meg a youtube-on lógnánk, úgy éreznénk elborít minket a globális szennykultúra, és a futballhuligánok első sorait erősítve gyújtanánk fel az RTL székházát, megvédenénk a hazát és a többi. Ehelyett nézd meg, milyen perverz örömöknek hódolunk: ezt az egész délután rászántam, hogy utána járjak egy hivatkozás nélküli idézetnek (szerintem ma sokat csuklott a hanyag szerző), és elmerültem a Summa Theologiaeben, miközben itt társalogtunk. Sajna, az idézet továbbra sincs meg, úgyhogy az estém is rámegy (nem épp a kurta művek közé tartozik ez a cucc), de öröm az ürömben, hogy találtam egy érdekes részt: az egyik Ellenvetésből megtudtam, hogy lovagi tornán végzett haditorna tiltott a szent napokon, ezért akik ilyen istenítélet-jellegű párviadalokban halálukat lelik, azoktól megtagadják az egyházi/papi temetést. Mi a szösz? Ezt eddig nem is tudtam. :) Úgy érzem, okosabb lettem. Ennyit az OFFolásról. Vissza a való világba!

www.sacred-texts.com/chr/aquinas/summa/sum295.htm
@Rodeo36: 3 (vagy akár 4) év alatt nem lehet túl sok mindent az emberek fejébe verni, nem is szabad, hiszen gyerekek még azok, ki kell, hogy szabaduljanak az iskola-házi feladat körhintából lehetőleg minden nap (ha egyszer-kétszer nem sikerül, az belefér). Semmit nem tanítani nekik, na, az bűn.
Az meg, hogy gondolkodásmódot már ma is csak egy-két elvetemült, akarom mondani végzetesen elhivatott tanártól lehet tanulni, egyenesen égbekiáltó gazemberség.
Persze, hogy kell oktatási reform, és lennének áldozatai is - csak kurva sokat kellene gondolkodni a legjobb megoldáson, előre gondolkodva évtizedekre is; cserébe (mily demagóg) nem épül pár stadion, nincs átkeresztelés, sokszoros premizálás, hát, ez van...
@Knósszosz: "Tegyük félre a különböző rasszok iránt érzett ellenérzéseket, de erre mit lehet mondani?"

Hát hogy neked nem előítéleteid vannak, hanem tapasztalatid. Nekem vannak, és persze ha csak egy is van, akkor már nem fogok úgy általában a cigányokról egészében véve elmarasztalóan nyilatkozni, nyilván új nyelvet én sem fogok kitalálni csak ezért, mert azért értsük meg egymást. Ráadásul néha van úgy, hogy tényleg több az elítélt, mint az előítélet.
@Knósszosz: "Tegyük félre a különböző rasszok iránt érzett ellenérzéseket, de erre mit lehet mondani?"
Csak egy dolgot.
Ítéld meg az embert, mint egyént, és akkor semmi baj nem lesz azzal, hogy tapasztalatod alapján szarházi geciládának tartod, hiszen ha okod van erre, akkor ő meg rászolgált.
Én ismertem ilyet is, meg olyat is; fehéret is, meg cigányt is. Mindegyikben az egyént értékelem, sosem általánosítok pár példából (mer' ez nem olyan, mint a mosógépen a 0F hiba, amihez van egyértelmű leírás :-) ).
Sőt, azzal sincs különösebb baj, ha a tapasztalataid okán ezentúl nem vállalsz be egy-egy gyanúsnak érzett melót; jogod van hozzá, és ha jó szakember vagy, nem is fog hiányozni.
@Pantagruel: tulajdonképpen nem sok mindent értettem abból, amit írtál, ellenben megtisztelve érzem magam, hogy egy ilyen művelt ember szóba áll velem :-)
@Interlock: te jó ég :); ugyan már, csak egy poént akartam közölni egy régi viselkedési kódexből
@Interlock: ha a gondolkodásmód alatt ezt érted akkor ok, a 3-4 év elegendő kell legyen arra, hogy megtanuljanak tanulni, tudniillik az a tudományok tudománya, aki megtanul tanulni az egyúttal meg is szeret tanulni és magától is fog...ez alapvető

ellentmondok: 4 év az 5 komplett nyelv megtanulására elegendő -módszertől függően- én 8 hónaponként tudok megtanulni nulláról felsőfokig egy nyelvet...és akkor a többit nem is említettem...játék címén is lehet tanulni sőt!!!!

módszertan

Phytagoras hadipari matematika címén csillagászatot és navigációt is oktatott mialatt a zene matematikai alapjait verte a fejébe a nebulóknak 6 éves koruk után!!!!
@mamitirtok dr.: Annak okán, hogy az elmúlt huszonhárom év tapasztalatai azt mutatják, kell egy új irány. Ezt nem lehet vitatni. Illetve lehet, de ha valakinek nem sejlik, hogy ez így szar ahogy van, akkor kulpa + a melya. Kellene egy új vonal, új miniszterelnökkel. Olyannal, aki hiteles és még nem szarozta össze magát. Én első körben Fekete Pákóra gondoltam, ahogy Te is méltattad a géniuszát. A Nigériai mangrove erdőkből idepottyant mulatós nóta fenomén, több kritérium alapján is megfelel az elvárásoknak. Először is, az ELTE jogi karán végzett(...) Mondjuk ez látszik rajta a legkevésbé, de hát istenem, legalább nem tűnik ki a saját almunkból származó, hasonló kvalitású Dajcstomi félék közül. Tehát, a jogi végzettség kipipálva, tökéletesen beilleszkedne a parlamentet szennyező urak közé, mivel jelentős hányaduk jogi diplomával büszkélkedhet. Van aki vette, van aki lopta, ki-ki vérmérséklete, illetve pénztárcája szerint. Kerestem a forint-péhádé aktuális árfolyamát, de a tőzsde nem jegyzi, majd utánanézek a feketepiacon. Aztán nézzük mi van még, ami alapján alkalmas a kormányfői posztra; hát az otthonról hozott tapasztalat. Az afrikai ország, és a közöttünk felfedezhető párhuzamok okán, már most is kitűnően tájékozódik Magyarországon. Itt van mindjárt Nigéria nemzeti mottója: "Egység és Erő, Béke és Fejlődés" Akárcsak itthon; minden fasza! A többiről nem is beszélve.
csak ámulok. ti külön-külön, más-más dolgokban nagyon idealista szemlélői vagytok a minket körülvevő,a globalizácó miatt folyamatos növekedésre kárhoztatott világunknak. mostanában európa számos multijánál megfordultam és elkeserítő amit tapasztaltam. az emberek szerepe egyre kevesebb a termelésben, gyártásban. sok gép, kevés szakmunka. szállítás, raktározás, logisztika, targoncások. egyszerűen nincs szükség a középosztályra. digitális lett a világ. van aki viszi a zongorát és van aki jáccik rajta. van kevés 1-es sok-sok 2-es. senkit nem akarok megbántani, de ( sok értelmes, okos jó humoru embert ismertem meg itt) velem együtt egy letűnt kor maradványai. ennek a mai világnak nincs szüksége lexikális tudásra, általános műveltségre, hejesírásra. kell 10 mérnök 1000 droid és helló. steve jobbs műve 60000 akalmazottal túltermelte a mi gdp-ket, amit 3600000 magyar ember hozott össze.
@Knósszosz: Naugye! Nem is tudtam, hogy nigériai, nekem minden néger fekete, mert tiszteletben tartom, hogy nem rasszizunk, vagymi!
Másrészt a magyar nyelvre sincs több gondja, mint jelenlegi álamfőnknek, több nyelven beszél, ha nem is volt vívó, bokszolt már, ha nem is sikeresen, de sportdiplomata is lehetne belőle, ha nem foglalná le majd ennyire Magyarország képviselete!
@Interlock: Én nem ítélem meg annak alapján az embert, hogy feketelábú, vagy nem. Az általános iskolában volt osztálytársam egy roma srác. Semmi baj nem volt vele, sőt, jó tanuló volt. Nem baszogatom a cigányokat, de azt a salakot ki kell tolni a meddőhányóra, akik összeszarozzák a fajtájukat. De ne legyenek illúzióid, sajnos ez a többség. Lehet ezt vitatni, lehet liberáliskodni (az vagyok én is bizonyos értelemben), de ez szar. Menjenek oda, ahová valók. Tisztelet a kivételnek.
@mamitirtok dr.: Nem, nem rasszizunk. De egy miniszterelnöktől rendben van, ha a parlamentben felszólítja a képviselőket, hogy énekeljétek velem "Add ide a didit, a didit akarom"?
Erre a a Gyurcsány meg aszongya:
"Én a didit nem adom"
Kurva jó ez a Kárpát-medence, itt aztán van minden.
@dr glaci ph 5.5 D:

1./ az a gond, hogy pénzzel méred az értéket

2./ amikor valakinek odaadok egy A4-es papírlapot ceruzát és radírt, hogy csináljon meg egy projectet (elmondom mit) és nem tud hozzákezdeni 5 perc múlva (feltétel azt mondta szakember) akkor szart ér

3./ ha valakinek segítségként a kezébe nyomok egy logarlécet egy Nagy Faber Castell-t és a papírt ceruzát radírt akkor minden a kezében van

4./ északamerikában pár éve teljes áramszünet volt valami katyvasz miatt 5-10 napra...el kezdtek meghalni ez ugyanilyen Magyarországon is

szükség van a tudásra és minden tudásra elfér az agyban és nem felesleges csak pillanatnyilag nem használod bezzeg amikor túl kell éned a veszélyt vagy akármit...és nincs laptopod meg nincs delej benne és gyertyafény van és akkor kell újra házat építeni amikor szükség van rá és 6 hónap alatt mert jön a tél és megfagysz ha nem
@Rodeo36: Én a Te kommentjeidtől beszarok! Detélleg...
Kendőzetlen stílusod rendben!
Nem ironizáltam, télleg!!
@Rodeo36: "én 8 hónaponként tudok megtanulni nulláról felsőfokig egy nyelvet"
De ráérsz, baszki :-)
Állítólag jó a nyelvérzékem, mégis, a három eddigi nyelvből (orosz, német, angol) inkább csak a műszaki angol megy valahogy, az is inkább olvasás, megértés szintjén; mást nem használok, kopik ezerrel. Viszont nagyon sok gyerek van, akik nem hogy a te zseni szintedet, de még az én alulról kaparászós "nívómat" sem fogják elérni, ha megszakadnak, akkor sem. Évismétléssel (vagy majdnem azzal) járják ki még az általánost is, mert soha nem tanították őket tanulni, részben a családi háttér miatt le is szarják ezt az egészet, tehát még ha a megfelelő tanáraik meg is lettek volna, akkor sem tanultak volna meg tanulni. Nem lehet a legokosabbak képességei alapján az elérendő célokat definiálni.

Pitagorasznak könnyű dolga volt: az, amit ő meg tudott tanítani, új volt ugyan, de mennyiségében kezelhető, az akkori ember agya meg már úgy üzemelt, mint a mai. Mostanra azonban szinte félelmetes mennyiségű ismeretet kellene begyűjteni, feldolgozni, érteni, tele haszontalan dolgokkal, seggelési kényszerrel. A reform ott kezdődne, hogy modern tudást kell adni, nyitott szemmel való járásra kell nevelni, nagy osztályok helyett kis csoportokban. Erre sem a tanítógárda létszáma, sem a minősége nem alkalmas, a háttér meg pláne nem, a helyzet azonban csak romlik.
Szép lassan módszereket ismerő tanárunk sem lesz, agykontrollozhat, aki haladni akar valamire...
@dr glaci ph 5.5 D:
steve jobs az adott körülmények között egy jó vezető, és marketinges, én nem vagyok tőle hanyattesve és még sok minden más valakiktől sem

az értéket nem pénzben kell mérni...és akkor ezek mindjárt megszűnnek értéket termelők lenni

eladta? igen! megoldott nagy társadalmi fejlődést ezzel az eladással? NEM!!!!!!!!!!!!!!!

köszöntem, bye
@Knósszosz: lehet, félreértettél egy picit :-) Ismerem sokukat, olyan vidéken nőttem fel, és kicsit sem vagyok naiv. Pontosan így gondolom én is: aki betartja a szabályokat és együttműködik, az jöhet, de aki nem, az tűnjön el a társadalomból. Amit én teszek, az pusztán annyi, hogy semlegesen állok mindenkihez mindaddig, amíg nem ad okot arra, hogy nemkívánatossá minősítsem. Azt, hogy fehér vagy sem, szegény vagy sem, tanult vagy sem, mindeközben (és utána is) fullra leszarom.
@Interlock: Csak a tapasztalataim alapján nem. De azok elég acélosak. Ne menjünk ebbe bele, mert ez messzire vezet. Az viszont kétségtelen, hogy köthető valamiféle sztereotípia velük kapcsolatban az átbaszáshoz. Egyáltalán nem alaptalanul. Az Amnesty Internatonal meg elmehet a picsába, ha ezért rasszistának bélyegez! Üdv seggfejek, akkor az vagyok.
@Interlock:
az emberi agy 0.01%-ban van kihasználva amikor valaki 2xPhD!!!

ha általános iskolában a matematikát latinul, a történelmet németül, a fizikát franciául, és a zenét angolul tanítjuk akkor 8 év alatt valami csak ráragad, próbáld ki

ha nyelvtant kezdenek tanítani egy ismeretlen nyelvhez akkor semmit sem fogsz megtanulni ez olyan mint süketeket énekelni taítani
meg kell tanítani valamit az adott nyelven és helyesen azaz ráragad a nyelvtan és ha kíváncsi miután beszéli már meg tuggya keresni minek is nevezik azt az igeragozást amit ismer és használ de nem tuggya a nevét

bazdmeg fordítva ültök a bilin...és nyávogtok mint kismacska a függönybe gabalyodva mert se le se fel

trona órán is lehet oroszúl tanúlni ha oroszúl instruál a tantóbácsivagyneni nemdebár? guggolni oroszúl próbáld ki és ne sírjál olyanok vagytok mint a fürdős kurvák
az 1. nem stimmel. leszarom kinek mennyi pénze van. ha szint alatti, megy a levesbe. én jó voltam abban amit csináltam. aki hüje ahhoz amit csinál az megint a levesben köt ki. a szolgáltatásból élő kicsiknek elvették a jáccóterét. sok érdekes történetet tudnék mesélni, hogyan tüntek el komoly egzisztenciák a süllyesztőben 2007 óta. logarlécet nem láttam 30 éve. de tudok számolni fejben, papíron. amit Te meg én és szerintem az itteni gyülekezet értéknek tart az mára egyre szűkebb körben érték
@Rodeo36: látom nem érted, ma már nem számít semmi, csak a gazdaságossági mutatók.
@Interlock: hallottál te a Lomb Kató-ról?

27 nyelven tudott perfektül!!!

ha te nekiállsz "nyelvet" tanulni akkor nem fogod a kurva életben sem megtanulni

valamit kell egy adott nyelven megtanulni és akkor a nyelv is rádragad !!!

egy nyelvet önmagában sohasem fogysz megtanulni és te magad mondtad ugyanitt, hogy nem tudod, mert nem tudsz tanulni

majd ha spanyolul kell túlélned egy olyan helyen ahol nincs spanyol magyar szótár és tanár sem de van valaki aki csak spanyolul tud és te tőle függsz akkor hány perc alatt fogsz spanyolul beszélni? vagy megdöglesz?

ha bedobnak a Dunába és nem tucc úszni akkor vagy megtanulsz secpecc vagy nincs miről beszélni? ez a nyelvtanulás is meg sok minden más is

homokozni is lehet latinul
ezért a szívem csücske lézer jankó, aki szerint egy ember értékét a pénztárca súlya határozza meg
@dr glaci ph 5.5 D: false :-) Nincs olyan, hogy folyamatos növekedés, csak még nem értünk el a végére.
"az emberek szerepe egyre kevesebb a termelésben, gyártásban"
És ez így van jól. Amit gép megtehet (főleg, ha kategóriákkal precízebben, gyorsabban), arra miért foglalkoztatnának gépek tervezésére, új dolgok megalkotására képes embert? Az ember dolga az, hogy alkosson, hogy felszabadulhasson az egyhangú robotolás alól.

"digitális lett a világ"
Jól választottam szakmát, köszönöm annak az embernek, aki addig basztatott a sor mellett, míg neki nem kezdtem a sulinak :-)

"ennek a mai világnak nincs szüksége lexikális tudásra, általános műveltségre, hejesírásra"
Bingó. Igaz, helyesírás kell, próbálj meg anélkül programot írni egy olyan korban, ahol nemsoká a buditartályban is processzor lesz :-) Volt egy tanárom, nagyon nagyra becsültem mindig, aki azt mondogatta: amin nem kell gondolkodni, annak lexikonban a helye, és ha kell, vagy érdekel, majd utánanézünk. A jövő által elvárt tudást nem az fogja jelenteni, hogy ki fújja kívülről az évszámokat, képleteket, vagy akár a programozási segédleteket: a jövő tudása az összefüggések felismeréséről fog szólni, a kihívásokra adott válaszoknál elsődlegesen kombinatív képességekre lesz szükség, a magasabb szintű tárgyi tudást az online könyvtárak tartalmazzák majd.
Tulajdonképpen pont szar korban élünk: a lehetőségek tárháza, azaz a Föld, lassan kezd betelni, kimerülni, ugyanakkor az igazi kitörés, a világűr meghódítása és benépesítése még sehol sem tart; az átmenet hosszú és nehéz lesz, rengeteg fájdalommal.
@interlock

aki megtanul latinul (mondjuk kémiát) az 12 európai nyelv gyökereit tanulta meg és meg fog érteni ugyanennyi nyelvet

bruhahahahaha
@Interlock: Nem értettelek félre, csak óvatos vagyok. Aztán meg egyet is értek Veled. Utálja valaki a görögöket, vagy az olaszokat, vagy az íreket, csak azért mert azok? Jó, lehet, hogy igen, de azok seggfejek. Nem erről szól a dolog. A cigányok maguknak vívták ki azt a megkülönböztetett figyelmet, amit ma kapnak. Ez is sántít persze, mert beleszart a mindenkori hatalom, hogy velük mi a fasz lesz. Nem hoztak semmi olyan stratégiai döntést, ami hasznukra lett volna a cigányoknak. Akkor most mi a faszt csináljanak, se munka, se pénz. Azért nem vagyok teljesen hülye, ezt kibaszottul köszönhetik maguknak is. Azt még nem hallották, hogy nem csak a lopásból lehet megélni? Én Kispesten lakom, de ennyi vagyon elleni bűncselekmény még nem volt azóta, mióta a statisztika szerint, a legtöbb háromhás itt szennyezi a környezetet, egész Budapestet tekintetbe véve. Baszok én a liberalizmus értékeire, ha nem tudok nyugodtan aludni. Ha rajtuk múlik a nyugalmam (a cigányokon), akik miatt ezért parázok, akkor küldjön el a picsába mindenki, ha ezért rasszistának bélyegez!
@Interlock: nem sok ellentétet látok. rosszul látok?
@dr glaci ph 5.5 D:
alapvető tévedésed!

Soros Györgynek van egy ragyogó könyve amiben erről ír

a rendszer rossz...

NEW PARADIGM na erre van szükség és az idioszinkráziánk átalakítására

www.youtube.com/watch?v=Du2bxPjUMrw

Fareed Zakaria-Soros interview
@Rodeo36: mit látok rosszul? mi az lapvető tévedés?
@Rodeo36: "bazdmeg fordítva ültök a bilin...és nyávogtok mint kismacska a függönybe gabalyodva mert se le se fel"
Bazmeg, itt te nyávogsz a leghangosabban, mondtam már, hogy remote forradalmár vagy? Mondtam :-)
Megint olyan ajtót ostromolsz, ami nem itt van. Írja a tanárok szövetségének, iskolaigazgatóknak, rektoroknak, akár Rózsi nyanyának, ha ismered a kívánatos módszereket, ne tartsd magadban, stimmt? Nekem hiába mondod, és hiába baszol le (biztonságos távolból, nagggyon okos...), nekem ehhez az egészhez semmi közöm, max. a gyereknek adhatom át azt, amit tudok, feltéve, hogy kíváncsi lesz rá (mer' ha régész akar lenni, akkor aztán passz).

Nem, Lomb Katóról soha, egy szót sem (Wiki: "Mint fogalmazott, összesen tizenhat nyelvvel keresett pénzt"); életrajzát átolvasva pontosan ugyanazokat az elveket vallom és alkalmazom magamra, mint ő, csak én műszaki területen.
Majd ha spanyolul kell megtanulnom, meg fogok tanulni spanyolul, ebben biztos vagyok; most nem tanulok, mert a.) nem kell, b.) nem érek rá, c.) egy S7-414-el küszködök STL és CFC nyelven, németül (de én fogok győzni).
A harmadik pontból ítélve tudatosan nem ismertem, ellenben alkalmazom a megfelelő módszert :-)
most kezdtem angolul tanulni. röhögni lassan elfelejtek
@Rodeo36: sosem értettem, mit bruhaházol állandóan, de mindig egy volt osztálytársam jut eszembe rólad: "nekünk meg már van videónk is, bibíííí....". Gyerekes. Tudod, aki a toronyház tetejéről hangosan és állandóan röhög az utcán sétálókon, azt könnyen leszedheti egy mesterlövész.
Talán megbocsátható nekem, hogy közvetlenül azzal a nyelvvel foglalkozom, ami a szakmámhoz kell, sőt, elérhető, így a latint kihagyom. Tisztellek azonban azért, mert te valamilyen szinten érted (láttam már korábban).
Majd ha az ótasmán megismerése előtt állsz, azért szánhatnál egy kis időt arra is, hogy a mondatkezdő nagybetűkről, meg úgy általában a mondatok tagolásáról elmerengsz, az ilyesmi állítólag több nyelven is jól jön...
@Interlock:
látom kurvára nem teccek...nem baj, ez van, tudod mit? az eredményeitek lesújtóak, nem a kormány csinálja az országot hanem ti és azért ilyen mint amilyen mert ti magatok ilyenre csináljátok és a kormányotokat is ti csináltátok, mindegyiket, vigyétek haza és basszátok meg vagy főzzétek meg krumplival és adjátok a disznóknak

de ez az ország a ti művetek és bűzlik randa és undorító és ez a ti művetek csak hogy tudd

most megyek távirányítani a brazil barátaimhoz mert azok nem ilyenek mint i hogy elbasznak valamit és utána mindenki hibás csak te nem, a kanyar...tudod ???bruhahahahaha

persze nem teccik és én vagyok a szar a hírnököt lelövöd a hír nem változik bruhahahahaha

még van orbánotok? van, basszátok meg és szopjátok le a tietek ti csináltátok
@Interlock: na akkor elérkeztünk oda ahol a narancsosok laknak, most már nem tartalmi, hanem cizellációs kifogásaid vannak meg nyelvtan és nagybetű, ezt a zsigamarcelltól vagy a rétváribencétől tanultad? ugye?

kösz akkor helyben vagyunk

érvek helyett jön a cizelláció meg a zideológia meg a márfiérsekőseggsége

mind egyformák vagytok? van valami icinyke picinyke különbség közöttetek? vagy egy kaptafa?

látod...ide jutottál
@dr glaci ph 5.5 D:

egy új, teljesen új paradigmára van szükség és nem szaros bugyi foltozásra és népies hímzésére

ez a problémád- neked is- gondolkodj a te életed és a te jövőd ha még van olyanod?
@Rodeo36: Hát nem éppen a nyelvtanulás, de van abban valami, mit mondasz. Én kerültem olyan helyzetbe, hogy kurva nagy átalakításokat végeztek a cégünknél, az önéletrajzomban szerepelt egy utalás réges régi munkakörömre, mint anyaggazdálkodás (70 fős cégnél). Mivel a munkahelyemen kirúgták a beszerzési vezetőt és egyben anyaggazdálkodót saját zsebre dolgozás miatt, kaptam 1 hét gondolkodási időt, hogy elvállaljam a munkát, végül másnap választ kellett adnom rá. Egy hónap állt rendelkezésemre, hogy egy utcáról bejött új munkatársssal, aki a büdös életben nem dolgozott még, betanuljunk egy 800 fős termelő üzemben. És nem állt meg a gyár. Volt egy kis kitérőm a cégcsoportnál, ahol állami vállalatként 4 gyár központi beszerzését vezettem. Igazad van, ha rákényszerül az ember, sokra képes.
@Rodeo36: Orbán örök! Én mérsékelt vagyok, ezért tegnap le is basztak. Mindegy, én akkor is szeretem Bud Spencert! Orbánt meg nem. Libsibolsiként.. bazmaeg!
@Knósszosz: nem értek hozzá, de szerintem az eredeti liberalizmus tiszteli a magántulajdonhoz, és annak megvédéshez való jogot; azok nem tisztelik, akik népszerűségkeresés okán épp a liberalizmust húzták magukra.
Nem szeretem feszegetni ezt a témát, mert szerintem vannak világos és egyértelmű együttélési szabályok, amiket világnézettől függetlenül mindenkinek be kellene tartania, és időpocséklásnak érzem azt, hogy a világnézetek képviselői azon elmélkednek, hogy a szabályokat be nem tartókkal szemben meddig lehet elmenni. Az én Btk-m inkább egy Excel-táblára hasonlítana, A oszlopban a bűncselekmény, B oszlopban a büntetés.
Amikor a nyugalmad útjába álló cigányokról beszélsz, mindig jusson eszedbe a mögöttük álló, igen jellemzően fehér orgazda és / vagy megbízó is, úgy teljes a kép. A kutya sem fog megbélyegezni, ha így teszel.
megyek zenét nézni. sziasztok
@Rodeo36: nocsak, nocsak, pukkadsz? :-)
Igen, ez a mi kormányunk, magunknak köszönhetjük. Te biztos előre láttad, mi most tanuljuk. Ha túléljük (márpedig túléljük), azt is magunknak köszönhetjük majd. Viszonylag keveset köszönhetünk azoknak, akik megpucoltak innen, de észt osztani, na, azt kurvára tudnak.
Lehetne belőled akár egy XXI. századi Kossuth is, csak az a para ne vó'na, hogy ezt már online nem lehet intézni, értem én...

Az írásmódodat pusztán azért teszem szóvá másodszor már, mert talán megtisztelhetnéd azt a nyelvet, amelyiket használod. Én ezt tanároktól, lelkiismeretes szakemberektől tanultam, fasz se hitte volna, hogy emiatt leszek Fideszesnek nézve; nem vagy te paranoiás egy kicsit?

És hazugság az, hogy nincsenek érveim: mindenre vannak, ott vannak fentebb. Mindenre tudok valamit mondani, és mondok is; jó, nem mindig a legtökéletesebb fogalmazásban, de azért igyekszem. Az, hogy neked pont nem tetszik, a te egyéni szocproblémád. Tartom a véleményedet annyira, hogy válaszolok, de ha belőled az én véleményem csak a "szopd le, nyald ki" jellegű témazárást tudja kihozni, akkor legyen, megtartóztatom magam tőled, ignore on, ez is túl fogom élni.

Nem akarok a szintedre jutni, ezért nem mondom, hogy menj, ragadj össze a braziljaiddal.
Hopp, mégis kimondtam.
Picsába :-)
@keresztanya doktor fabi(en) kandidátus: te egy vagy a ragyogó emberpéldányok közül...és mindent meg lehet csinálni...tudod mit? azt is, hogy legyen egy normális kormányotok, ugyanúgy ahogy a gyárat megcsináltátok...az ország a tied (is!)!!!!
@Interlock: Excel tábla? Igazad van!
Én leszarom a pofámba betolni szándékozó gittegyletek bölcseleteit. De engedd meg nekem, hogy kifejezhessem kétségeimet, a cigányokkal szemben. Igaz; "fehér orgazda és / vagy megbízó" Rendben, nem okádok, igazad van! De mit gondoljak, amikor a lányomat nem merem az utcára engedni sötétedés után, mert megfenyegették, hogy "szétbasszák" ha meglátják? Ismerem az urakat, két éve költöztek ide, vannak vagy húszan. Akkor most legyek toleráns? A gyerekemért bármire képes vagyok, és ha ez abban manifesztálódik, hogy egy tetves cigánynak széttépem a pofáját, aki a lányomat merészelni bántja, akkor abban. Tudom, nem csak cigányokról beszélhetünk, ha bűnözésről van szó. Hunvald... pl. Aztán van még sok. De nekem ne rizsázzon a fajvédő szeró, hogy "hátaznemúgyvan"
Nem a lófaszt!
Nem vagyok Xenofób, és rasszista sem. De megengedhetem magamnak, hogy ne szeressem a cigányokat? Kösz, majd én eldöntöm.
@Interlock: sok szónak sok az alja...az eredmény beszél a többi szó mely elszáll...
"Amikor a nyugalmad útjába álló cigányokról beszélsz, mindig jusson eszedbe a mögöttük álló, igen jellemzően fehér orgazda és / vagy megbízó is, úgy teljes a kép. "

na ezek a szavaid érnek nagyon sokat...de tenni kell

én ismerem a narancsos hordát a bölcsőjüktől és az undor meg az önvédelem távoltartott azóta "hunniától" és még sokáig...nem jó tudni, hogy elbasszák
@Rodeo36: Igen, elbasszák. Nekem bejön A magyar identitás, de nem ultraszittya, posztbesenyő, jobbikos fogalmazásban. Balfaszok! Háá...inkább egy jó sör.
@Rodeo36: egyetértek. faterom, aki negyven évet végignyomott 18 órázva tengeri meg folyami teherszállításban (add hozzá, hogy az óceánon nincs hétvége, nincs karácsony), hatvan évesen nem a postást várta, hogy mi lesz a csekken, hanem azzal kezdte, hogy két szekér trágyát hordott nagyanyám földjére, és míg mások ültek a kocsmában, hogy nincs munka, két éve alatt tonnaszám hordta le a földről a zöldséget, amiből a nyulak elé is jutott, amik elég szaporák, ennyi a kisnyugdíjas faterról, aki él, mint marci hevesen, csak nem büdös a munka. lehet várni, hogy a kormány majd csinál valamit a légszennyezéssel, meg közérzetjavító intézkedéseket hoz, meg lehet fát ültetni (munka, bazmeg, tényleg)
@Pantagruel: ja, egy 165 cm "magas" (mint kiderűlt toronymagas) nénike viselte gondunkat beleértve a 64 éves nagyanyámat, és aki csak úgy "átugrott" hozzánk, mert voltn egy 900 négyszögöles kertje amit láncoskútról locsolt és olyan virágai voltak amiket sehol máshol nhem találtunk és sohasem vett semmit üzletben mert megtermelte akkor tudtam meg hány éves is volt amikor meghal sok évvel később...mikor hozzánk járt akkor 92 éves volt soha panasz sohasem fájt semmije és dudolászott meg szeretgetett bennünket...ja és atyád...én is ezt tanultam és csináltam már 8 éves koromtól, mert anélkül, hogy részt vettem volna a család életében nem volt élet, ez ilyen egyszerű...mellékesen mindig kitűnő voltam mindenből, csak úgy mert úgy akartam és nem tudtam másképpen hahahahahaha, igaz a cigányok annak idején dolgoztak...lehet, hogy nem volt annyi kábel?
@Knósszosz: tőlem bármit megengedhetsz magadnak, amíg az sem engem, sem a társadalom rendjét nem veszélyezteti.
Ha kimész az utcára, és jogos felháborodásból széttépsz pár szájat, akkor a megtörténteket már nem tudod visszacsinálni, ám a társadalom rendje ellen vétesz, ezt tudnod kell, és a következményeivel neked kell szembenézned. Ha az, hogy széttépsz pár szájat, akkora feszültséget eredményez, amiből kipattan egy megtorlási hullám, és ebben én vagy a családom sérelmet szenved, akkor - gyarló, bosszúálló emberként - esetleg én is szét fogom tépni a te szádat, vagy ha sokkal erősebb vagy, akkor, mielőtt eltörnéd a gerincemet, minimum leköplek, de az az ember biztos nem leszek, aki adott esetben a hátadat védi. Mert nem csak jogi, hanem társadalmi következmények is léteznek: az én tetteimért én vállalom, a te tetteidért neked kell. Tudom, hogy tudod.
A te problémád abból fakad (meg még sokaké, olykor az enyém egy része is), hogy nincs eszközünk a fenyegetés, a sérelmek ellen. Kinek van? A hatalomnak, úgy hívják, hogy karhatalom. Ha ennek védelmező, megelőző csapást is mérő jellegére a normálisan élő ember nem számíthat, akkor kinek kell széttépni a száját? Úgy van, a karhatalmat irányító, törvényeket hozó hatalomnak. Kikből áll a hatalom? Képviselőkből. Végállomás.
Azokra a képviselőkre van szükségünk, akik a mi érdekeinket védik, az összes többit gyorsan el kell zavarni a picsába.
@dr glaci ph 5.5 D: ti fiatalok vagytok, még a 83 éves Soros is azt mondja, NEW PARADIGM az ami van nem jó nektek, önmagatok jól felfogott érdekében meg kell ezt változtatni, pont azt amit írsz: ha pénzbeni profit életcél akkor az a cél a halál, a pénz és a pénzügyek eszközök de nem életcél és nem gazdasági cél...te nem láttad azt amikor a magyar ember felismerte, hogy ha dolgozik, mert hagyták dolgozni amennyi neki jól esett akkor ragyogóan megél de legalábbis egyre jobban és nem volt elveszett ember...igaz milliárdosok sem...ehelyett lett rencerváltozásotok -kanyaró meg skarlát mint gyermekbetegség ami halálos is lehet- és most van sok milliárdos meg rézkábel amit el lehet lopni mert van aki veszi!!! és sokan nyomorognak életcél és az élet értelme nélkül

hát ehelyett kell NEW PARADIGM csinálnotok kell egyet vagy elpusztultok nagyon hamar nyom nélkűl
@Interlock: miért akarod őket elzavarni? hát nem te tetted oda őket, hogy többet érjenek mint te és még le is köpjenek téged? és akkor a @Knósszosszal veszekszel? meg velem? hát menj gyorsan és cseréld le akiket választottál és isteníted őket...már 23 éve? kismacskának pár hét alatt kinyílik!!! neked? mennyi kell?
@Interlock: Köpj le, ha utálsz! "Azokra a képviselőkre van szükségünk, akik a mi érdekeinket védik, az összes többit gyorsan el kell zavarni a picsába " - mondtad. Hagyjuk a cigányokat, egyet értek veled. Most akkor szarházi vagyok, ha mennék dögleni? Nem is dögleni, mert megyek melózni. Kurva jó éjt! Sajnálom itt hagyni, de nem válogathatok....
@Rodeo36: hidd el, akiket én választottam volna, azokat lecserélném, elzavarnám. Csakhogy én még életemben sem választottam senkit, soha nem szavaztam egyikre sem érvényesen. Pont azért, mert akárhonnan nézem, nekem nem azok kellenek, akikre szavazni lehetett.
Veszekedés? Ugyan már... Megbeszéltük.

Útkeresés van, Rodeo mester, útkeresés. Azt már tudjuk, a mostani nem jó; azt sejtjük, hová szeretnénk eljutni; azt csak tippelgetjük, melyik út merre vihet, állunk egy kereszteződésben, de már kezdjük unni ezt az ácsorgást.
Legalábbis mi, ennek és az ehhez hasonló blogoknak közönsége.
Mert milliónyian vannak, akik szerint nem is rossz ez az út, vagy ha rossz is, félnek másik felé kanyarodni. Azokról nem is beszélve, akik még azt sem fogták fel, hogy járnak... Nem egyszerű ez, csak megmondani az.
@aritus: Ott is volt uram. Lesz 10-én a Kossuth téren, meg a millás. Hát meglátjuk.
@Knósszosz: nincs miért utáljalak, dehogy köplek le; ma még az az ember vagyok, aki egyszer akár a hátadat is védheti.
Ez csak akkor fog változni, ha közvetlenül vagy áttételesen ellenem, családom, a jövő ellen cselekszel.
A választás joga a tiéd; én bízom benne, hogy mindig a legjobb utat választod :-)
Menj, dolgozz, gyarapíts - az a szarházi, aki nem ezt teszi.
@Interlock:
ha elfogadod valakitől aki már átélt dolgokat...-:))))

anno csináltunk egy 2x5 éves tervet, ami 180000 ember és családjuk (=cca 800000 ember) jelenét, jövőjét meghatározta, legfelső utasításra a 40000 A3-as oldalt kinyomtatva elküldtük azoknak akik alanyai lesznek, véleményezésre...jogosnak tartottuk, de...250 mérnök 3 éves munkája...és akkor elhangzott egy bölcs vélemény,

A VILÁG LEGJOBB PROJECDTJÉT MÉG SENKI SEM LÁTTA, DE HA EZT AKÁR EGY HÉTTEL IS ELHALASZTJUK AKKOR SOHASEM VALÓSUL MEG ÉS CSAK DUMA LESZ BELŐLE, ÉS TUDOD KIK MONDTÁK, HOGY AKKOR VALÓSíTSUK MEG? AZ ALANY, A NÉP A DOLGOZÓK, A MI MUNKATÁRSAINK, ADTAK BIZALMAT ÉS SOHASEM BÁNTÁK MEG...MEGVALÓSULT!!!

tehát részt kell venni a politikai életben is és beszólni, mindig, vagy az lesz örökre ami van és az a halál
@Interlock: Nevetni fogsz, az agykontrollt - és amire én használtam működött egy mexikói tökegyszerű melósember találta ki, épp a gyerekeinek tanulni segíteni. [..]"
A módszert José Silva fejlesztette ki a gyermekei tanulásának megkönnyítésére. Észrevette ugyanis, hogy a gyerekei ébrenlét és alvás határán, amikor az agy sok alfa-hullámot termel, meglepően gyorsan megjegyzik a tananyagot. Aztán arra is rájött, hogy ha ebben a szunyókálásszerű állapotban tornáztatjuk az agyat, akkor a hatodik érzék is hihetetlen mértékben felerősödik. Végül huszonkét év makacs, ktiartó kísérletezéssel egyszerű, könnyen elsajátítható mentális technikákat fejlesztett ki, amelyek alkalmasak például a fejfájás, a migrén elmulasztására, és segítenek a döntéshozatalban is, mivel bevonható az a bizonyos másodpercenként 400 milliárd információt kezelni tudó része is az elmének. Vagyis a tudatalatti hozzásegíti a tudatot a legjobb megoldás megtalálásához." (net)

Szóval nem kell mindent lenézni, ami nagyon furán hangzik esetleg. Az agy elég nagy része parlagon hever, Orvbánék még azt is legyalulnák, amire a mostani rendszer még építget. Akkor meg valami más út kell.
@Rodeo36: Azért egyet ne feledj! soros 83 évesen papol arról, hgoy nem a pénz a cél, blablabla - de benne van vstagon a fegyverbiznicben, mert az hozza a pénzt ugye. Egyfelől taposóaknák, másfelől támogatás leszakadt régiókmak országoknak, hogy fegyver miatti lelkiismeretét megnyugtassa. Ezt ő a saját szájával mondta én meg a saját fülemmel hallottam pár éve a Szabó Ervin könyvtárban. Ne avassuk már szentté!

És már kőgazdagon mondja, hogy jaj, nem is ez a fő jó az életben. De 83 éve azért ráment ennek a nem fő jónak az előteremtésére. Nekem is döccen a mátrixa kicsit nagyon. És minden a pénzt nem fontosnak ítélő ember akkor világosodik meg, mint Buddha: amikor rohadt sok van neki belőle. Amikor már unja és akkor elkezdi azoknak prédikálni ezt, akiknek megélni is alig jut.

Te is bőven költhetsz Tom Collinsra, utazgatni, élvezgetni az életet - de ha egy favellában tengetnéd a szaros sorsod, bizony a "nem tudom, mit adok enni a kölykömnek holnap!"- nyomorában másként beszélnél. akkor fontos lenne a pénz, akkor tudnának azzal hatni rád, ha azt ígérnek.
@Interlock: Ez a tanárod Szentgyörgyi Alberttól vehette, ő hirdette ezt. Hogy nem kell lexikális adatokat mind fejben tartani, csak tudd, honnan vedd elő azt a könyvet - vagy manapság a linket - ami ezt tartalmazza.

És láss meg összefüggéseket. Erre nem akarja Orvbán megtaníttatni a jövő generációt, mert számára ez félelmetes. Átlátnának a semmi ruháján, kiderülne, hogy PUCÉR!!!
@a szív fészkei: nem fogok röhögni, az alap- és haladó tanfolyamot is elvégeztem. Villámolvastam is utána, a teljesség kedvéért :-)
Tudatosan már nem használom, amolyan beépülő modul lett, dolgozik észrevétlenül.
Csak azért említettem meg, mert ha a friss oktatási törvényből indulok ki, akkor erre elég nagy szükség lesz a megfelelő szintű és sokrétű ismeretanyag megszerzéséhez...
@a szív fészkei:
mindezzel mit akarsz elérni itt és most ezen a blogon?

lerángatni bármit ami felhő magasságban van?

le van rángatva! és?

egyébként ismerem a favellák életét nagyon közelről,

te is kiöntötted a gyereket a mosóvízzel, most se gyerek se lavór se víz...

te hogyan csinálnád...??? ha nem vagyok túl kíváncsi?
@Rodeo36: Szerintem úgy kéne tanítani, hogy adott korszak minden cuccát egybefoglalva: mi volt akkoriban az adott területen - fizikailag ásványkincsileg, élővilág, környezet szempontjából: ez már földrajz, biológia - az adott történelmi szitu, milyen nyelven milyen irodalom és művészet virágzott, mit gondoltak égi és földi dolgokról - filozófia, vallástörténet kipipálva - milyen irányba fejlődött innen minden, mi hat ma is, hogyan, miként,stb.

Szóval komplexen, nem szétszakítva, mert pl. a római birodalomból levezethető a jogalkotás máig, a rétorság művészetéből a mai szónoki (néphülyítésig elmenő) kampánybeszédek, a panem et circensecs parancsából az, hogy ez a mai stadionépítési láz mit fed és vakol el, stb. stb. És a történelmi példák élni kezdenének... Plusz használhatóvá válnának, nem csak száraz és gyűlölt adathalmaz lenne. Évszámokat határkőként párat megtanultatni, de a csaták minden percét nézze meg az szakirodalomban, akit ez leköt.
@Rodeo36: gyere haza, és véleményezlek, ha jót mondasz, támogatlak is. Pont az a bajunk, hogy nincs itthon ilyen; szégyelld magad, ha ennyi eszed van, és elvitted itthonról, ahelyett, hogy verted volna az asztalt, és megpróbáltál volna még több embert, minket magad mellé állítani. Ami neked undor és önvédelem, az felénk kivetítve cserbenhagyás.
Lehet minket hibáztatni azért, mert Orbán ül a nyakunkon, meg azért is, mert az összes politikusunk egy vérszívó pióca; elfogadom tőled, oké. De az nem elég, hogy változtatni kell, azt tudjuk.
Itt elsődlegesen a hogyan, másodsorban a kivel a kérdés.
@Interlock: Én nem mentem tanfolyásra, nem volt rá pénzem, de olvastam húsz éve Silvát, Domjánt és a magam agya szerint csinálom, ha szükségem van rá. És létezik. Meg kell találni a bison futé-t - ahogy a francia mondja: a nagy forgalmú utakat elkerülő egérutakat a térképen - ha ilyen szarság van az országon. Nem véletlen, hogy az emberek ennyire az ezo felé fordulnak. Menekvés ez, speciel az agykontroll szerintem nem káros.
@Rodeo36: Te a Kádár-kort állyítod be, meg Fidel egennyomorát kívántoasnak. Én nem, utáltam azt is, ezt is. azt mondom, hgoy szemforgatás, azoktól hallani a "pénz nemboldogítm új paradigma, stb." akik egész életüket a szaros pénz hajszájával töltik.

Sorost láttam élőben, a könyvét magyarázta, lehetett kérdezni tőle. Baszd meg befektet taposóaknákba!!! a világ legaljasabb fegyvereibe, mert kurva nagy zsé van benne - ő mondta, hogy szégyelli, de üzlet, hát kell neki... Na ez milyen új paradigma kérlek?????

Akkor hiszek majd neki, ha nem a huszonéves szeretőjének vesz három méregdrága manhattani lakást, hanem minden pénzét odaadja tokkal-vonóval. Amíg aprópénzért megváltja az így zakkant lelkiismeretét, addig nem hiteles annyira. Tisztelem, amit itt segített, de ugye innen is kivonult, mondván, kurva nagy szabadság van itt, megy Moldáviába - addig ne vele gyere, új szemléletmód pápaként.

Én azt látom, hogy a szegénység deprimál, demoralizál és soha nem az beszél a pénz feleslegességéről, akinek nincs vagy kevés van. Nekem, ezt sokszor írtam a kiegyensúlyozott társadalom a kedves ideám, ahol nem kiugróan gazdagok és nyűszítően szegények vannak a kerítés két oldalán, köztük a TEK, hanem kisebb az szétnyílt olló szára.

A felhőkakukkvár már Arisztophanésznál röhej és csalás szinonimája volt. az antikok mindent tudtak. Ne a felhőkbe röpködjünk, hanem reális dolgokat valósítsunk meg. Nem lesz mindenki egyenlő és nem lesz soha kommunizmus, ami a legrohadtabb hazugságok egyike a jó diktátoratyuskával, hanem legyen élhető kapitalizmus. ahol a szegényebb, a kevésbé tehetséges - vagy nem annyira a pénzszerző életre tehetséges - is életben maradhat, embernek maradhat meg, hozzá tud tenni a nagy egészhez, ha nem is zseniális mérnök, IT-s, bankár vagy ilyesmi, ami ma coolság.
@a szív fészkei: @Interlock:

ugye Aristoteles dialektikája azt sugallja, hogy olyan dolgok is összefüggenek amikről azt nem is gondolnánk, valamint azt is, hogy a forradalom az nem természeti folyamat, a természet az evolúciót és nem a revolúciót alkalmazza vagy ha revolúció jön létre -mint egy tsunami vagy földrengés- akkor az rombol sok minden olyant is amit egyébként nem lett volna szükséges...de mégis az a tapasztalatunk, hogy az ÉLET mint olyan sohasem pusztult el, ez inherens sajátossága ugyanúgy mint a "halott" ANYAG-nak a MOZGÁS

sajnos nekem élőben az a tapasztalatom, mint amit Kertész Ákos leírt a magyarok jellemzőiként,

képesek anyjukat apjukat elárulni, olyan egyedeket is akik megmentették az életüket (én voltam) majd mikor már bizonyos volt, hogy nem lesznek börtönbe zárva (abban a börtönben 5 éves büntetés a halált jelentette) akkor a mószerolás és -ugyan nem veszítettem azt amit akartak, de más volt az egész...- ekkor azt mondtam, elég volt...nincs nekem erre szükségem és nem születtem vértanúnak sem magányos hősnek és főleg nem hozok áldozatot azokért akik mikor megkapják a jót akkor hátbadöfnek csak azért mert éppen van egy tőr náluk és beleáll a hátamba és egyébként is nincs más dolguk, már megkapták amit addig akartak...aljas szemét alakok tömkelege, a galandféreg egy nemes lény hozzájuk képest, mellette lopnak a közösből, mert rájuk volt bízva, hogy őrizzék, és munka helyett drogoznak és berúgnak majd mindenki hibás csak ők nem és kurvára csodálkoztak amikor megunva őket megkapták azt amit megérdemeltek...

amíg az adott szóban nem lehet megbízni addig ez a nép el van veszve, és amely nép ilyen vezetőket megválaszt önszántából az meg is érdemli

megjegyzésem: ismerve a jelenlegi helyzetet -tudva, hogy megtalálnám bizalmasaimat- hátvédekre lenne szükségem és abszolút bizalomra valamint közös felelősségvállalásra...???? lenne ilyen?
@a szív fészkei: "szeretem", amikor csak olyant tudsz felhozni példának arra, aki meg tudja mondani merre előre, akit ugyanakkor lerángatsz a katedráról és bele is rúgsz, lécci mondjá' má' egyet akire hallgatnál is és akinek nem szaros a segge, mert ugye a szentek segge is szaros és büdös a lábuk, nemdebár?

a tréfa amit kiolvasok eme soraidból miközben leköpködöd a kádárrendszert és főleg a kádárt magát az ő rendszerét akarod megvalósítani, 1957-1989=32 év, majdnem elegendő volt arra, hogy a nagy különbségekből kisebbeket csináljon és az egész átlagszínvonalat 5x-ére növelje (és akkor nem mondtam nagy számot) én beszéltem cubaiakkal -5 évig éltem közöttük volt rá alkalmam- mikor nagyo belemelegedtünk akkor azt mondták, sok mindent útálnak de azt ami beszivárog nem akarják és jobb várni úgy, hogy megmarad mindenki testvérnek és barátnak mint 3 pesetáért ellenséget látni a tegnapi barátban, egy ember meg tud enni bizonyos mennyiséget és meg tud inni bizonyos mennyiséget azon túl ha nem ázik be mikor esik az eső az jobb, mint beázni és látni hogy a másiknak négy háza van de csak egyben tud lakni mert csak egy segge van hozzá neki is...

nincs tökéletes rendszer és nem is lesz soha!!! de az állandó javulás az kibaszott jó érzés és a bizonytalanság meg a veszteség az borzalmas...olyan mintha magad egy egy darabkáját temetnéd addig amíg önként mész a kriptába és magadra húzod a tetejét
@Rodeo36: Én csak magamért tudok felelősséget vállalni.

Találkozhattam geciládákkal és csodálatos emberekkel - ezért én nem azt mondom, mint Ady@Kertész, hogy A magyar ilyen szar, semmi, értéktelen nulla. Ez nem igaz.

Mert A magyar olyan mint sajnos Orvbán, de olyan is, mint Radnóti, Szerb Antal, aki inkább meghalt, de nem hagyta el a barátját a bajban, holott ő egyedül megmenekülhetett volna. Mégse.
A magyar olyan, mint Szabó István, aki sunnyog már mióta az ügynöklétéről és a A magyar olyan, mint Esterházy, aki megírta az imádott-istenített apja ügynöklétét. 10 millióféle magyar van: itt futott be a Gestapohoz a legtöbb feljelentés és itt mentek halálba bátor emberek másokért ugyanakkor.

Engem nem árultak még el ennyire - kicsit igen - nem voltak ilyen élményeim, mint neked. Én leginkább jó és kiváló emberekkel találkoztam itt. Aki szar volt, azon túlléptem, lásd Mattolcsy nagybátyját. A fény mellett van árnyék, a jó mellett rossz, hol van olyan, hogy mindenki csodás jellemhős egy országon belül???

Árulást végezhet bármilyen nációjú - hisze Shakespeare sem magyarokról mintázta Jágót... Anna Frankot se magyar árulta el. Szóval ez végletes hiszti szerintem, hogy csak itt vannak szenyák és aljasok.

Az olaszok is eltűrik magukon már mióta a maffia mindent befonó hüllőtestét, mostanáig még Berlusconit is. A svájciak szemrebbenés nélkül szolgálták ki a nácikat a békéjük érdekében.

Radnótit mondom most is: "[...]Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újra a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg." (Nem tudhatom, 1944.)

Akár a többi nép - írja, figyeled??? (Pedig őt aztán halálra szánták akkor.) A töbi nép, amiben szintén élnek genyák és nagyszerűek. Mindegyikben kivétel nélkül.
@Rodeo36: ez már szinte a mentegetőzés határát súrolja, tisztelt uram.
Ha meg tudsz győzni arról, hogy a megoldás nálad van; ha be tudod bizonyítani, hogy érdemes vagy a megbecsülésre; akkor mindaddig, amíg bízhatunk benned (mert azt teszed, amit ígértél, és amivel egyetértettünk), lesznek hátvédeid. Mivel csak a magam nevében beszélhetek, így biztosra csak én, de nyugodt lehetsz, nem maradnánk sokáig ketten. Igény van, szóba jöhető jelentkező nincs.
A nép abból választ, amit kap, aki viszont nincs itt, vagy nem szól, azt nem is kaphatja. A fél ellenzék Bajnaira vár, hiába mondom, hogy hiába; a neki szánt helyet akárki betöltheti, ha méltó rá, meg ha vállalja.
@Rodeo36: Szar volt a Kádár-rendszer. Voltak értékeke, ezt mindig elismerem, d hazugságra épült - soha nem volt egyenlő senki senkivel - megvette az országot 56 miatt a hasán keresztül adósságok árán, mert szar volt a gazdaság, ne vakíts már; benne éltem, tudom azért mi volt...

Te is kifelé törtél, innen mindenki kifelé igyekezett, az akkor is rohadtnak hazudott nyugat felé. Én maradtam, tanúnak is kell valakinek maradni.

Aki a Kádár-korban volt barátod, aztán most ellenséged lett, az akkor is sunyi féreg lehetett, csak nem hozta ki belőle a vagyoni difi az férget. Kösz, ha csak azért vagyok testvére valakinek, mert együtt nyomorgunk és nincs miért acsarognia rám.

Igaza van akkor a szólásbeli kis óvódásnak, aki arra kérdésre, hogy mit ünneplünk november 7-én ragyogó szemmel válaszolta: Azt, hogy Lenin bácsi elintézte, legyen mindenki szegény!

Ha Kubában ez jó az embereknek, ami van, legyen nekik; nem vágyok oda, ahol a turista peso egész más mint a mezítlábas lakossági peso és egy világ választja el őket ettől de megideologizálják, hogy fasza minden, él Fidel és addig jó. Tehát ott is csak addig barát a barát, amíg ugyanazt a nyomort éli és tudni lehet, hogy nem is lesz neki jobb soha. Kösz, érdekes felfogás.

Én elismerem, aki a munkájával szerez vagyont - ismerek és szeretek ilyet, nem irigylem - aki szemétkedéssel, azt megvetem, de ilyen volt Kádárnál is nagyon sok. Hajajjaj!

Sokszor vagyok keserű, mert nem megy nekem szinte semmi, de Kádárt reinkalnálva se lennék boldog, mert akkor is megvolt azért, kinek a segge alá toltak mindent, kinek nem volt lehetősége semmire. Nagyon nem az volt, hogy csak a talentum számított!
Amúgy ma azt hallottam, hogy balhé van, mert a Simicska-klán és az Orvbán-klán útja szétválni látszik. Némethné a nagy miniszter Simicska embere és ő akarja a várható bazi nagy Eu-apanázst lenyúlni. Orvbán meg nem örül ennek és csak Mattolcsyban bízik, de ugye őt meg senki rajta kívül nem veszi már emberszámba. Na szóval elkezdődött a randa belharc a kondér körül, ennek isszuk a levét.
@a szív fészkei: @Interlock:
Radnóti: egyetértünk, én sarkítani akartam, ha azokat a csodálatos embereket akikkel alkalmam volt találkozni és természetesen együtt alkotni, szenvedni, küzdeni -néha vért izzadva, máskor ordítva énekelve a borpincében- mind felsorolnám, sohasem érnék a végére, örökké bennem élnek amíg én élek ők örökéletűek!

meg tudom őrizni a nyugalmamat minden -majdnem minden- helyzetben, de vannak nagyon ritkán olyan pillanatok amikor mint József Attila írja a szeretteimnek sincs kímélet, és odacsapok...a másik pedig, amikor én úgy látom -@szívem te tudod honnan hátszelem- akkor búcsú és egy árva szó nélkül távozom és soha többé nem megyek vissza és nem is fordulok hátra, ilyenkor "a forgács" hátramarad

én bizalmat sugárzok mint a NAP és ezt úgy érem el, hogy sohasem vágok át senkit mindenki tudhatja mit vállal és miért és az eredmények amiket ilyen formán közösen elérünk sohasem az én eredményeim, hanem a mi eredményeink, bár jól esik amikor azokkal akikkel elértük, engem előre taszajtanak, vedd csak át a kupát?! de az ünnepi ebédhez hajlandó vagyok -nagy örömmel- krumplit hámozni vagy kicsontozni az ökröt, persze olyankor lazítunk...és az jó amikor az államfő odajött, mondván: köszönöm...mert ott volt neki a gyára felszalagozva, feltöltve és az első darab ott állt készen...nem meseország, hanem másnap már elvitte az első boldog tulajdonos...
@a szív fészkei: elég soká kibírták, rothadjanak meg...a zejú és a zájemef meg nem fog adni nekik semmit mert lukas vödörbe nem öntenek vizet
@a szív fészkei: ma már én sem igen mennék, elég rendesen megkérik az árát, és hát van helye a pénznek otthon is.
Nagy kár azonban, hogy nem egy tanárt ismerek, akik nyíltan kiröhögik ezt az egészet (biztos azért, hogy leplezzék, szégyellnek beülni rá). A fiataloknak jól jönne, elég fogékonyak tudnak lenni ilyesmire is, ha törődnek velük.
@a szív fészkei: amikor Pinar del Río-t a hurrikán lerombolta, és a főváros tengerparti alacsony részei 80 cm-es vagy magasabb víz alá kerültek akkor senki sem halt meg, senkinek egy haja szála sem görbült, mert időben és szervezetten elvitték őket védett helyre ahol orvosok és frissen vetett ágyak meg kaja várta őket, akkor a 90 mérföldre tőle északra fekvőek elveszítettek egy pár száz embert, az országutakon benzin és kaja meg orvos nélkül voltak és egymást átkozták
a vörös iszapot ráeresztették a három falura, lerombolva a gátat bulldózerrel és kikiáltották katasztrófának mert akkor éppen szükség volt valamire ami egy szoci relációjú vállalatot kipellengérez, de a bevételre meg a gyártási sikerre szükség volt tehát ment a sinkófa meg a rablómese...jól ki lett választva a helye és a családi kőbányák is jól meg lettek terhelve ...milyen szép akció jókor jó helyen megfelelő mennyiségű félreduma

megjegyzésem a kádár rendszerrel kapcsolatosan, attól függően hol volt munkahelyed és mit csináltál attól függően lehettél elismert ha alkottál, az irodalom és művészetek azok örökre szubjektívek maradnak és aszerint ítéltetnek a többinek vannak m
éárőszámai amik exaktak...persze -mint mondtam- nincs és nem is lesz tökéletes rencer hagyjuk ezt, megjegyzésem lehetett alkotni legalábbis nem akadályozták sőt..voltak hősi időszakok amikor a mezőgazdaság átszervezése meg sok minden más...
@Rodeo36: te, Rodeo... Ha nem támadnál ennyit ész nélkül, nem kéne annyiszor visszavonulni. De ezt csak úgy mondtam ;-)

Vállalások és eredmények: ez nálunk a cégnél is így megy, jól felfogott közös érdekből. Kár, hogy az ország nem tud cég módján működni :-(
Na csámcsognivaló :-D burzsuj.blog.hu/2012/03/03/ok_a_vilag_legvagyonosabb_politikusai

Ide törekszik a kis cukorfalatunk is, meg a többiek ráragadva.
@Interlock: De Orvbánék úgy működtetik. Minden hasznot kizsarolnak és saját magukra fordítják. Semmit vissza nem forgatnak, csak kivesznek. Ezért csődülünk be.
@Interlock: ..."csak úgy" ne mondjál semmit, egyébként mindennek oka vagy célja abban amit rengeteg cizellálatlansággal és nagybetű hiánnyal -meg frász tuggya mivel még- de lekörmicéltem

és, nem szokásom visszavonulni...sem
@Interlock: az a gond egy országgal, hogy sokkal bonyolultabb, mint egy cég, és az, hogy Őfőtörpesége tényleg assziszi, hogy ez egy cég...sok minden hasonszőrű lehet bennük de nem szabad mint ahogy a család sem egy cég, képzeld el Béla és Józsi házasságát a Bundi-val mint közös nevezővel és mind a ketten esztergályosok CNC-n és Nemzetközi Személyzeti Politika Menedzsmentet tanulnak Oxfordban levelezőn...
@Interlock: beszélsz e idegen nyelvet? és ha igen melyiket? és milyen mélységben?

ha igen? akkor le tudnád e írni annak a nyelvnek a fonetikájával azt, hogy:

kis kocsma van a mi utcánkban és sok virág nő az ablaka alatt

azzal a céllal, hogy egy azon a nyelven anyanyelvű olyan magyarul olvassa fel, hogy én aki csak hallom elhiggyem, hogy ő is magyar...
@a szív fészkei: hát igen, csodálatos, fantasztikus gondolat. amennyire ismerem a pedagógiai törekvéset, ma Csorba F. László - Both Mária képviseli ezt a vonalat, nekik volt egy csodálatos Tudománytörténet c. könyvük középiskolák számára (a kilencvenes években), ami a természettudományok (fizika, kémia, biológia, földrajz, matematika érintőleg) integratív oktatása mentén indult el, kiegészítve filozófiával, ami húzta magával a kötetbe a költészetet, zenét, jellemző, hogy ma hozzáférhetetlen. persze a szeparált tárgyak oktatóinak kooperatív hajlandóságára alapoztak. érzékeled a problémát

@Rodeo36: ja, imádom ezeket a tündéri néniket. ma is. egyikük, Isten nyugosztalja, minden évben sk kimeszelte a disznóólat. a sors legnagyobb adományának tartom, hogy van kire, szüleimre elsőként, felnézni. nyugdíjban nem is gondolkodom. ha lesz is, inkább invesztálok egy cigány kölyökbe, akiben látok valamit, hátha lesz belőle Illyés Gyula, vén csont mire kuporgasson, a sajátok meg megkapják, amire útravalóra kell: egészséget, észt, jó példát.
@Rodeo36: A nagybetű nem zavar, de valóban, az jó volna,ha tagolnád, mert így egybezuttyintva igen fárasztó olvasni.

Ezzel gesztust gyakorolnál az olvasód felé, ez csak ennyi,nem kijavításod vagy ilyesmi. Fontold meg.
Jobb a szememnek, ha szünetek vannak, tud pihenni, érzékeli a fontossági sorrendet nálad, a gondolataid áramlási rendjét..

Marquez mondta újságírótanoncoknak anno, hogy vinni kell magunkkal az olvasót valami révületbe ejtve - ez lehet egy jó kommentszöveg is,amikor abba se akarod hagyni az olvasását - vesszőkkel, "levegővel" kell tagolni a szöveget épp ezért. Mert ha "felébred" az olvasód unalmában fáradtságában, megtörik a varázs és akkor menthetetlenül elhagy.

Szóval a mondanivalód érdekében fontold meg Interlock tanácsát, nem másért.

@Pantagruel: Én nem olvastam őket, Vekerditől aléltam negyven éve - de engem vagy így köt le valami, vagy sehogy. Mert ily módon oktatva csodálatos felfedező kaland lenne a tanulás. Még élveznék a büdös kölykök, jól is néznénk ki!!!!!
süti beállítások módosítása