Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Rodeo36 11: @gazoló: még aszt elárúlnád mi az oka ennek a filmrészletnek számomra...be kell vallanom, ilyen f... (2017.10.16. 22:09) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • kekex: @eszti....: Egyrészt csak aláírták a választási törvény elleni közös fellépést - másrészt pl a Ró... (2017.10.15. 08:55) Te leváltanád Orbánt?
  • gazoló: @taga20: www.youtube.com/watch?v=DFpKqD5EP1Y jó éjt) (2017.10.04. 22:23) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok
  • Rodeo36 11: @Gábris szomszéd: www.youtube.com/watch?v=85fe_KliGwU az emberi naccság és a senkiháziak mai lev... (2017.09.04. 03:07) Menj a picsába, Soros!

2012.02.21. 05:29 Fabius

Szájer: Kroes gyarmatosító!

Címkék: fidesz eu olaszország sajtószabadság szájer józsef neelie kroes

Amíg kormányunk itthon csatlakozik a fiskális unióhoz, addig Szájer József Európában folytatja a szabadságharcos hakniturnét. Olyan érzése van az embernek, hogy Szájer csak fut az események után, és amíg az iPadjával szöszöl a vonaton addig nem figyel az odakint változó tájra. Megérkezik Rómába, és még mindig azt hiszi az összekacsintós Berlusconia fővárosába jött, holott az már néhány hónapja a technokrata Monti birodalma. Senki nem szólt szegénynek, hogy a megszokott retorikával olyan állasba lehet újabban belehajolni, hogy a Lunacek féle övalatti is tompán sajgó emlék lehet mellette.

Pedig olyan szépen indult. Szájer kritikája, miszerint Orbán nem Szupermen még igaz is volt valahol.A félmosolyokat aztán letörte ennek indoklásával: azért nem, mert ha elfogy a kriptonit ő is téved, de tévedéseit belátja és kijavítja. Helyette csak a hallgatóság tette ehhez fejben hozzá, hogy persze, ha már elégszer kérték, majd követelték, szankcióval rémisztgették, majd a megfelelő ember rátette kezét az pénzcsapot elzáró kallantyúra, akkor. Talán. Duzzogva előbb, majd kis idő múlva ujjongva: nézzedmá', győztünk, az Unió ugyanazt akarja amit mi a megváltoztatott nem-igen-talán-igen hozzáállásunkkal! Másolnak ezek, követnek minket!

A hangolás után belecsapott a lecsóba: tudjátok drága olaszok, a bírósági rendszer feje nem azért lett ám a feleségem, mert Orbán Viktor egy diktátor, hanem azért, hogy funkcionális legyen a jogállam. Ő a garancia arra, hogy minden funkcióba megfelelő funkcionárius kerüljön, és így az általunk elvártaknak megfelelően funkcionáljanak a bírósági egységek. Ezt mi nem a diktatúra kiépítésének és a bíróság felügyelet alá vonásának nevezzük, hanem funkcióharmonizációnak. Értitek, kedves pasztazabálók? Ha nem, akkor vegyétek tudomásul a mindenre ráhúzható gumiválaszunkat: a sajtóahibás!

Bizonyám. Mert a nemzetközi sajtó összeirkál mindenféle véleményt, azok a fránya EP képviselők meg elolvassák és megtévednek, mint egyszeri Matolcsy a lobotómia klinikán, aztán elszenvedjük, hogy Neelie Kroes olyan kemény szegény Navra Pótviktorral, mint a kádszéle. "Neelie Kroes uniós biztos és Navracsics Tibor találkozója is nonszensz volt: Kroes túllépte hatáskörét, nem volt pártatlan és gyarmatosító mentalitást követett”

Ezek szerint Szájer nem csak az alkotmányhoz, a joghoz és a bírósághoz ért, hanem a gyarmatosításban is otthon van. Gondolom az igazmondás követelése ilyen ősi gyarmatosító szokás lehetett, és Hernán Cortésnak is első szava volt a partraszállás utáni legelső szembejövő aztékhoz, hogy szevasz tesó, légyszi mondj igazat, hogy gyarmatosítani tudjalak.
Szerintetek mekkora tájékozottságra utal, és mennyire célszerű sajtóahibásozni abban az országban, ahol az Olasz Nemzeti Sajtószövetség egységes szakszervezete már tüntetést is rendezett a római nagykövetségünk előtt? “A magyarországi események veszélyes példát mutatnak arra, minek nem szabad megtörténni Európában. A magyar, az olasz és az európai civil értékek, a szabad hírszolgáltatás érdekében vagyunk itt” - mondták, és az Enzo Carra - Savino Pezzotta páros a Kereszténydemokrata Unió (jobbódal, teccikéteni?) képviseletében felhívást intézett az Európai Néppárthoz Orbán kizárására:

“Mi nem kérdőjelezzük meg Magyarország autonómiáját, de a nagy történelmű Magyarország ma bepiszkítja az egységes Európa képét. A jelenlegi válságban az európai kormányok ilyesmivel nem törődnek, de az információszabadság és az alapvető európai értékek tiszteletben tartása legalább olyan fontos, mint a gazdasági stabilitás”

Ezek után Szájernek sajtóahibásozással odaszarni a kanapéra szerintem kontrapruduktív, de mit értek én a szabadságharc diplomáciájához. A beszéd hatására az FNSI máris az olasz kormányt noszogatja, "fordítson jóval nagyobb figyelmet az alapvető szabadságjogok tiszteletben tartására Magyarországon".

Ügyes voltál Jocóka, ismét szereztél magatoknak pár barátot, akik csőre húzták a csulaágyút. 

357 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

http://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr304153171

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lopott karikatúra II. 2012.03.01. 09:22:51

Mindennapi érdekvédelem A napokban kiváló szlovák kollégánktól, Shooty-tól (Martin Šútovec) eltulajdonított és barbár módon átalakított karikatúra kapcsán már foglalkoztunk egy rövidke bejegyzés erejéig a Varánusz nevű politikai bloggal. Az ügyben felv...

Trackback: KacsaLeaks: Kövér László dubajozik, aztán meg rijadozik 2012.02.22. 14:11:39

Kiszivárogtatott információk szerint a parlament házelnöke, a gazdasági válság elmélyülése okán, oly sok hazánklánya hazánkfia nyomdokaiba lépve, Dubajba indul. Mint megtudtuk, ez a dubajozás, nem az a dubajozás. Azután meg rijadozni is fog Kövér Lászl...

Trackback: De akkor ki lehet Superman??? 2012.02.22. 14:11:24

Szájer József kimondta azt amitől számosan magukba roskadtak: Orbán Viktor nem Superman! Hosszas kutatások zajlottak már eddig is Superman kilétének felderítése érdekében, és már az is nagy eredmény, hogy kimondhatjuk valakiről, hogy nem Ő az. - Sejtet...

Trackback: Kis sértett járja be Európát 2012.02.21. 13:22:19

Hiába flangál Orbán Viktor egy szál önelégült mosolyban, az azért látszik az arcpíren, hogy szégyelli magát a külvilág előtt. Egy konzervatív kormánytól egyébként nemhogy elfogadható, elvárt az önérzetes kiállás a külföldi intervencióval szemben, és ná...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

@a szív fészkei:
Igazán rendes vagy velem... Még a végén Szent Bolivá avat majd a pápa! Akkor aztán imádkozhattok hozzám! :)
@a szív fészkei: @Dr. Boli Ch.T: Szó szerint jó kis ikonosra, mert 10 tetkó az már helyet foglal.
Elfér a hátadon, vagy esetleg jutott belőle máshová is? Mármint a körömből
@Dr. Boli Ch.T: Tényleg nagyon szép csaj, nekem a hófehérke királynős koronás képe az ütős
@Dr. Boli Ch.T: Ezt küldd a fűegér hitsorsosodnak, ő jobban értékeli. Azt viszont díjazom a csajban, hogy nem cihával tömi ki magát és megmaradt természetes arányainál.

Na ez például a Szent Charlize mennybe megy képhez jó téma. Mintha épp rugaszkodna elfele..
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:
Nekem meg amikor egy székben, egy szál aranyfestékben ül...

Na jó, megyek csicsi, mert már 3 napja éjjel fél egyig dolgozok. Ma korábban aluka... Rosszak legyetek! :))
Jó éjt, álmodjatok szépeket
@Dr. Boli Ch.T: Nem tom, de hogy nem köztévébe való az hótziher. Elvégre mégiscsak a közszolgálati (hihi) tévéről beszélünk, aminek óvnia kell a mi kis lelkünket. Elvégre nem vághatnak oda elénk este egy levitézlet pornóamazont, mintha a való világ kiszavazósós-párbajozóst néznénk az elfajzott kereskedelmi tévén! Ráadásul a mi adóforintjainkból megy ez az erkölcstelenség! Fel vagyok háborodva! Irok is az illetékes hivatalnak!
T. Szalai A.!
2012. 02. 21-én botrányos közvetítést láttam a www.parlament.hu weboldalon. Olyan dolgokat közvetítenek élő egyenesben, amely súlyos lelkisérüléseket okoz 0+ életkorokban! Egy magát volt pornósnak beállító nő volt a főszereplő, aki számos férfival verbális kontaktust teremtett, mely olyan mértékig botrányos volt, hogy kénytelen voltam kihúzni az internet dugóját a gépemből és lekapcsolni a routert is! A magát politikusnak álcázó nő szalai annamáriának nevezte magát! Kérem az inkriminált adás azonnali beszüntetését, a forgatás helyszínét -további bűnös dolgokat megelőzendő- kérem felszántani és sóval beszórni! A szereplőket pedig nem megbüntetni, mert a perverzek élveznék!
Tisztelettel:
nagyon ostoba állampolgár akinek annyi esze sincs, hogy való világot bámuljon
:D:D
Nehogy azt higgyétek, hogy nem figyelek, baszki.
@Gábriel angyal: ez nem ilyen egyszerű, mert a jegybanki alapkamat is változik aszerint, hogy a zisten barmai a kormányon éppen mit basznak el vagy nem bruhahahahaha

caveat emptor
@Rodeo36:

Jobbikos, és? :-)

De legalább kíváncsi. Foglalkozzanak csak a gazdasággal, törődjenek vele mi miből mi a valóság.
@Gábriel angyal:

A hitelkamat és a jegybanki alapkamat között van összefüggés, de ez csak egyik tényezője a hitelkamat megállapítás mértékének. Az erős gazdaság mellett alacsonyan tartható jegybanki alapkamat is fontos, de legalább felerészben ugyanilyen fontos a piac ökölszabálya.

Nyilván a hitelkamatot nullára vinni nem lehet. Viszont csökkenteni egy tendenciává váló hiteligény csökkenéssel hónapok alatt - a mozgásterén belül - igen.
@a szív fészkei:

Nem, akkor tamponálni próbálnak kevés sikerrel :-D
@Fabius: Na de náluk a tampon is beszél. :-)) Viszont azt ha nem cserélik gyakran, akkor bebüdösödik és mérgező lesz. Itt meg mindig ugyanazok dumálnak és mérgeznek is.
most mi van...TAbajdi mi ellen tiltakozik?

meg megszorítás, meg Varga jön...csak sörözni voltam...mi történt itt addig ?
Na ugye, hogy állami vállalati számláról fizetett kurvák miatt baszgatják, nem a sima dugványozás miatt. Ő kívánt erről beszélni, azért hallgatták ki. Amúgy 8 ember ellen emeltek vádat.

atv.hu/cikk/video-20120221_prostitucio_es_szexpartik_ismet_orizetbe_vehetik_strauss_kahnt
@a szív fészkei:

A sajtok élvezeti értéke egyenes arányos a szagukkal :-D

Az olaszoknak van olyan, amit a légmentesen záró speciális sajtos dobozon keresztül is megkönnyezel :-D De az íze....mmmm....:-)

Európa - szerintem - legjobb sajtfesztje minden év áprilisában:

www.diariodiballabio.com/2011/04/fiera-del-taleggio-tour-goloso-di.html

Ez meg itt a kilátás, ha már ott vagy:

www.paolo-sonja.net/lecco/bike/ontheroad/lecco_ballabio/lecco01.jpg

www.flickr.com/photos/62011393@N00/701196765/
@Fabius: már anno az athen-i agorákon is döntések születtek a hosszú szájtépések utan de ezek csak tépni tudnak olyanok mint a Himnusz-ból a régentép
@Fabius: a tájjal nem tudok versenyezni...de a sajtokat "csak kint kell hagyni szabad levegőn de jobb pincehőmérsékleten egy párnapig, hétig és utána tálalni...bizonyos camember-ek akkor jók ha elindulnak maguktól...de van más is a Rockfort is mikor könnyedén kenhető a vajas piritósra és a füstölt lazac jól fest rajta göngyölve
Varánuszok!
Most mi lesz Varánusz Xavérrel?
Jaj, mindig elfelejtem:

Ha megkérlek szépen, az Örülünk, Vincent! blogot elkülditek a nevemben az anyjába? mert kitiltott a galád, így nem tudom nála tiszteletem tenni. :-(
@Fabius: Domaso-ban a Como-i tó parti sétányon rengeteg apró étterem van közöttük egy ragyogó cukrászda az összes olasz akármivel amitől a nyál csurog persze a második utcában fenn a dombon már terméskő házak gyönyörű kilátással a tóra meg ezekre a hegyekre amit te a képen behoztál de körbe kell autózni a tavat ...de megéri
@Fabius: elment, amit írtam?

Na mindegy noheimal: szóval nem bírom a szagukat, ez van. Nemrég valami piroskérgű franciát hozott, hogy ez zseniális, csodás: hát az íze nekem olyan volt, mintha a kínai mosodát ettem volna mosodástul. Az ilmicinél vége a toleranciámnak. :-))

Kösz a sajttúra ötletét, majd jelzem az illetékesnek, Budai Péter sztárséf mesélte, hogy van egy sajtbaráti köre, a tagokkal valami kocsmába vannak száműzve a hét egy napjára a nagyon büdös sajtjaikat enni. Szóval nemcsak én borulok ettől el.

Szakirodalom, KEX: www.youtube.com/watch?v=aiuliRc2t0I

@Rodeo36: Örültél volna nálunk, kánkánoznak a sajtok.
Ó, bocs, nem ám úgy egyszerűen az anyjába, hanem a k. anyjába. Úgy az igazi!

(Bár lehet, hogy nem kellene mindjárt ilyen sokat kérnem...)
@Rodeo36:

Szakember, jóvan...:-)

Ezeket a fogásokat ismerem és alkalmazom, de hidd el, Ballabioban a tájat is elfelejted ahogy a sajtokat megkóstolod :-)
Sajtbuziként végigettem amire módom nyílt bárhol jártam, de állítom, az a sajtkultúra összehasonlíthatatlan mással.
@a szív fészkei: van villám és villám sebesen belecsap és elkapja meg a sajtkés és pirítós kékfrankossal jó és prosciutto-val
@Rodeo36:

Én ott gyakorlatilag otthon vagyok :-)

Remélem, ha már ott jártál a kettévágott hegy is megvolt Bellanoban, meg a kolostor Abbazia Piona-n :-)

mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/23220726.jpg

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Orrido_di_Bellano3.jpg

www.comersee-info.de/see_schoenste_orte_comer_see_bellano.shtml
@Fabius: tudod e hogy a Svejk-ben -ha még???- Prágában ilyen egyszerű kvárglit is lehet kérni apróra vágott zöldhagymával és sok minden mással és baguette-tel vagy piritóssal a 2 literes sörhöz?

de igazad van ezek tudják hogyan kell érlelni a boros (sajtpincében) forgatják, mozgatják és babusgatják együtt a prosciutto-val ott lógnak meg az összes füstölt árú

de azért Andaluzi-ába sem akármi lekeveredni egy régi kastély borpincéjébe és ott aztuttán főleg füstölt és pácolt gyesznót zabálni millió féle pékárúval és amilyen bort kiválasztasz...ott még én is elfelejtettem a tenger gyümölcseit...és persze olyan becsiccsentve mentem ki a napra februárban ingujjban, hogy azóta sem felejtem...ők is tudják a sajtokat...és arrafelé kell paella-t enni
@a szív fészkei:

Nincs messze, Milano vagy Bergamo megvan óccsóér Wizairrel vagy Ryanairrel, onnan meg csak egy ugrás. Bár kocsival is max 8-9 órás út (nekem) egy seggel, pálya van végig.
@felebarát:

Én absztinens vagyok, de igen, a jó borral lehet fokozni az ízt és a hangulatot is. Néhány pohár után a szag sem zavar :-)
@Fabius: akkor akár találkozhatsz a George Clooney-val ott van "háza" vannak ilyen helyek ha nem is sok
@Rodeo36:

Tudod azért annak örülök, hogy itthon is fejlődik lassan a sajtkultúra. Vannak ígéretes próbálkozások, helyek, ahová már érdemes elmenni ha jót akarsz enni-venni.

HA egyszer hazakirándulnál mutatnék pár ilyet, ahol lenne hasonló élményed :-)
@Fabius: Kösz, de most Vecsés is kihívás lenne :-DD
@Kara kán: írjál nekik privátot, baszod.
Ja, hogy azt nem mered :-)
@Fabius: Menj a Lehelre a cicabenzineshez (földszint+emelet), akcióznak olaszt, dánt, franciát mindig. Nem mindegyik van állandóan, de valamelyik igen és ahhoz képest szinte fillérekért. Mert azért vagyonokat nem tudok adni értük. Hála Orvbánnak.
@Rodeo36: Te már láttad ott a váltakozó nőivel?

Amúgy van eszük: Woody Allen megvett egy lazazaza Rialtora néző palotát - olyat azért én is elviselnék - Brangelináék egy Cote D`Azur-i kastélyt, Cloony ugye Comon nyomul, Ophar vett egy visszafogott kis palotát Dubrovnikban is - csak visszaszivárognak a jó öreg, hanyatlóba...
@a szív fészkei:

Köszi, megnézem, mert ha a Fóti Corát megveszi a madaras teszkó lehet a sajtosom is ugrik. Tényleg, az ósanban van külön sajtpult?
@Fabius: érdekes módon a zabálós magyarból egyszercsak gasztrofil lett? nagyon örülök, nagyon régen még a Népköztársaság útján nyitottak egy helyet ahol nagy garral tengeri rákokat hírdettek, volt is nekik garnéla rákjuk szép tigershrimp azaz garnálarák a nagyobbikból, de én gambát akartam, az sem volt meg atlanti languszta a la tournédo sem és szerencsétlen pincér pont velem leállt vitatkozni, hogy mi és hogyan, nem tudta, hogy két nappal korábban Lisszabon legjobb éttermében 50 cm-es langusztát ettem parázson sózott vajban izzasztva fehér borral és előételnek gambákat hozott a pincér (az akkora mint egy jól megtermett banán) mélytengeri garnéla rák... jó tudni, hogy már vannak helyek és hozzáértő gasztrofilek is
@Fabius: Corás dolgok kaphatók ott többek közt.

Auchanban? Megkérdem a lányomékat, én évek nem voltam ilyen igázósokban. Bár halvány emlékeim szerint igen, elég nagyszabású.
@Rodeo36: Csillagom Lisszabon és Budapest közt van egy hangyafasznyi difi: minket a hülyeség most és nyaldos körül, nem a tenger... Na most azért a te nyamijaidat ideröptetni, ;-)

Mi bacalaut ettünk és közben csontra kirámolták a főútvonalon, lámpa alatt, villamosmegálló közelében hagyott kocsinkat. Lisszabont nem szerettem meg nagyon.

A gambák viszont nagyon fincsik voltak Tarifában egy családi kifőzdében. Valami lavórban szolgálták fel akkora adag volt.

De ne fikázd a magyar konyhát. finom az nagyon! Fiam barátai - spanyolok - megőrültek a nokedliért.
@Rodeo36:

Ja, ilyen zabálós gasztrofil :-))

Viszont egyre több ilyen hely van már az országban, mint ezek:

www.bukkisajt.hu/

varkapu.info/kozelet/20110201/borosjenoi-kecskesajt-borosjenoi-piacon
@a szív fészkei:

Oks, köszi. Import sajtokért eddig oda jártam, viszont az ósan teljes homály.
@a szív fészkei: nézd egy olyan országból, ahol egy lerottyant fakalyiba a semmi közepén történelmi objektummá van nyílvánítva és 800 mérföldet kell Arizona sivataán át autózni azaz a semmin át és ott olasz pizzát zabálni persze sem nem olasz sem nem jó és a sör meg kisüveg 3 dcl, amit normális férfiember nem vesz a kezébe és ilyen túrákat hírdetnek 9000 kilóméteren át és lehet elhagyott ugyanilyet találni ahol valaha egy részeg cowboy azaz tehenpásztorból lett rabló elfingta magát és ez még ki van firkantva az ajtófélfára mint sliccpaja mosonmagyaróváron és el vannak tőle ájúlva...

persze nem véletlen amikor ugye a milliárdos amerikai megkérdezi az angol lordot hogyan csinálja a golfpályán a gyepet? és az meséli meséli és minden ugyanaz csak a pázsit nem zöld, de a végén a lord csendben megjegyzi de el ne felejtsd locsolni 500 éven át naponta

hát ezeknek a NYNY kisbüdösdei után még a Greenich Village után is egy üdítő momentum mikor egy eredeti izébe mennek be és az tényleg 1500 éves, vagy mikor levittem valakit a Várban Budán a legalsó színtre mondván ez a kő itt van kifaragva 50000 éve akkor nézett rám és elolvastattam vele...persze a Hortobágyra sohasem mentem de Sopronba hazajártam mert a fél család odavalósi
@a szív fészkei: a nokkedlit én is szeretem de az művészet csirkepaprikással...én imádom Lisszabont kevés olyan vendégszerető helyet találtam igaz egy helyi lakos barátom hívott meg és ő volt a Cicerone én akkor Afrikából érkeztem, és ez a harmadik anyanyelvem...végig látogattam az országot többször is és a magyar konyhával sok rokonságot mutat
@a szív fészkei: las batatitas com bacalhaú-val az egy másik művészet valószínű nem tudod hogyan készűl? az is egy egész napig mint a piláf...hahahaha de a bacalhaú milliószor jobb (remélem újkrumplival tálalták és a többi hozzávalóval és vinho verde-vel)
@Fabius: ja a kecske és a juhsajt az külön tálcákon szerepel és feliratozva még a franciáknál is, azok az istenek eledelei...ha még egyszer találnék errefelé egy jófajta liptói túrót a többiről csak álmodom, mert amerika mindent megbasz és elbasz és a legfinomabb kecskesajtot úgy el tudják baszni, hogy se íze se bűze de kenhető és nem hízlal mert mindent ami jó lenne benne azt kivették a kurva anyjukat...itt csak champion gombát árultak mert az nem mérges!!!!!! amíg egy manager (egy nagy vállalat managere) barátomnak el nem magyaráztam az erdeigombákat és a többi gombákat amiket otthon pincében termeszthet...két hét múlva eltűnt, majd a piacon 4 hét múlva megjelent az első gombaszállítmány...kurva nagy siker de elfelejtette elküldeni a commissiómat de így is büszke vagyok magamra
@Fabius: Ó, nekünk a szomszédasszonyunk - a nyaralónké - készíti a saját kecskéi tejéből. Annál autentikusabb nincs, az a Micisajt. (Mici a tejdonor. :-)))
@Fabius: az a hegyvidéki félkemény és a kemény az csodálatos lehet, mindkettő reszelhető is és ha hagyják érni akkor olyan buké-ja lesz, hogy ihaj, én a túrókat és krémsajtokat nem igen kedvelem még makarónira is Rockfort-ot zúzok vagy ementhal-it, Gouda-t (Rembrandt szülővárosa) és Trappista-t amikor én tudom, hogy legalább már 4 napig nálam ért!!!
@Rodeo36: Biztos jó, ha van aki vezet és beszéled a nyelvet. De első este gatyáig kifosztva lenni - csak az maradt meg a cuccaim közül(és elég telipakolt bőröndökkel utaz9k :-)) ami rajtam volt - ne jó ómen, Persze a rendőrök szartak ránk másnap, ömlött az eső, huhh.

Na akkor kiírtam a szótárból - képzelem milyen nyelvtannal: már akkor Slicc volt a portugál mentorom, 10 éve!! - a betört kocsiablakra, hogy kösz szépen, mi már ki vagyunk rabolva, tovább nem kell fáradni ezzel. Legalább minden piros lámpánál nagy együtt érzően nézegették a csini OBI-s zacsekkal beragasztott kocsit meg minket.

De egy délutánra megálltunk, csak akkor meg zárva volt az a tengerparti torony. Hát nem tudom, Spanyolországban jobban éreztem magam. Nem voltak túl barátságosak a luzitánok.
@Rodeo36: Csirkepaprikás, ja, azt jól csinálom. :-) Azt is.
Liptói körözöttnek? :-)
@a szív fészkei: ez a bisex ribanc nem mérvadó, pont.
@a szív fészkei: bizony...egyébként a toronyban nincs semmi különös jobb átmenni a Tejó-n és bemenni a Jézusba és főleg a belváros azon részén ahol a legjobb és nem drága hanem jól főző éttermeik vannak meg a Porto-i borpince a 300 féle portó-i borral (ugye a portói az nem bor az portói) de portó-ban készűl bor is! és megkeresni a CHURRASQUEIRA-kat ott azután betegre zabálhatod magad szinte ingyen, ott a házi konyha műxik...utána érdemes elhagyni a várost és északra menni Batalhas-ba meg Coimbra-ba Európa egyik legrégibb és legkultúráltabb egyeteme is!!! és: "O Porto" ejtsd "u portu" azaz A Kikötő ...Braganza is méltó és megnézni hogyan tudnak mindent beborítani az azulejó-kkal és zenét hallgatni a churrasqueira-ban a: FADO-t
"FRISS HÍR: Budai Gyula elbénázta a legújabb "elmúltnyolcév"-bizottság megalakítását.

A Fidesz egy olyan MALÉV vizsgálóbizottságot állított volna fel, amely csak a 2002-2010 közötti kérdéseket vizsgálta volna - mintha végül nem a Fidesz közel két éve tartó regnálása után ment volna csődbe a cég.
Csakhogy az előterjesztő Budai lusta volt benn ülni az ülésteremben, így az ülést levezető Ujhelyi István a házszabály értelmében közölte, hogy az expozé nélkül nem lehet a vitát megtartani, így nem tudott felállni a bizottság. "

azl még igy estére is van valami mosolyogtatni vagy sirni való
"Az 1943-44-es napló végén írja Márai: "Ha vége ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár reánk, el kell temetni a halottakat, el kell takarítani a romokat, kenyeret kell adni az éhezőknek, valamilyen államfélét kell építeni a cserepekből, amit a rablógyilkos horda, amelynek nagy része megszökött már, ránk hagyott. De ez a kisebbik feladat. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban; ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből, a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert "keresztény, magyar úri ember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény magyar", vagy "úriember", tartani a markát s a keresztény-magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidó birtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a "jobboldaliság" igaz értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves és ebben a szellemben, légkörben nevelkedik, reménytelen: talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt: de szíve mélyén örökké visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. S lehetett "előkelő közhivatalnok"-nak lenni és sérthetetlen, páncélinggel védett katonatisztnek; s mindezért nem adni semmit, csak becses létezés tényét. Ez a fajta sohasem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet.""
@felebarát: ugye az inga kileng mindkét irányban

SZVSZ a rákosi rendszer nem csinálta annyira mint a hortysta de megközelítették azaz mindkettő pofánbaszta a nem a nyájba tartozókat igaz rákosi nem csinált holokausztot de volt recsk meg hortobágy és egyebek

de valahogy kielégűlhettek sokan, vagy azn igazi emberi értékekkel élők nem hanem réműlten nézték mivé pervertálódnak emberi lénynek születettek

és ma van orvbán és bandája és minél előbb lesznek a halál faszára felfűzve annál egészségesebb
@Rodeo36: lassan tulajdonképpen tökmindegy, kit hová, mire fűznénk fel. Kezd egyre magasabbra kerülni a mérce, sokunknak már nem elég az, hogy jobbak legyenek, mint Orbánék, Gyurcsányék, már nem relatíve jót szeretnénk, hanem tényleg jót, működőt. Mármint országot, államot.
A vezetésre "jelentkezők" felhozatalát látva, kezdek kételkedni abban, hogy foglalkozni kellene ezzel az egésszel...
@Interlock:
A blogmotor elvitte a hosszú szövegemet, lényeg az 1988-as kollégisták elvisznek mindent és nem hagynak senkinek semmit városközpontok díszburkolatai és hírdetőoszlopok milliárdokat tesznek a zsebükbe és a többi állami beruházás csakis az övéiknek a többi megy külföldi bankszámlákra
@Interlock:
A blogmotor elvitte a hosszú szövegemet, lényeg az 1988-as kollégisták elvisznek mindent és nem hagynak senkinek semmit városközpontok díszburkolatai és hírdetőoszlopok milliárdokat tesznek a zsebükbe és a többi állami beruházás csakis az övéiknek a többi megy külföldi bankszámlákra

Hiányzik ma 16000 milliárd forint ami sohasem fog előkerülni és ez az összeg óránként milliárdokkal nő mialatt egyre fogy az emberekre forgatható és semi termeláés meg innováció csak a rablás meg mindent pénzért…amíg ezek hatalmon vannak addig itt job nem less teljes vagyonelkobzás bebörtönönözni őket mind kb 1000 személyt a családok ezen felül nem ártatlanok nem kell kímélni őket a kobra gyereke nagy kobra lesz… és utána teljes sztrájk leállás és utána meglátjuk mi lesz
@Rodeo36: "teljes vagyonelkobzás bebörtönönözni őket mind kb 1000 személyt a családok ezen felül nem ártatlanok nem kell kímélni őket"

Te is tudod, hogy ez nem megy, nem fog menni. Még az általános sztrájk sem; sokat gondolkodtam rajta, de még magam sem tudom eldönteni, hogy mit támogatnék: a helyi viszonylatban jól fizető munkahelyemet, vagy a bizonytalan kimenetelű sztrájkot. Sokan vagyunk úgy, hogy morgunk, anyázunk, de a "gazdánk" mégiscsak egy multi, és ha keresztbe teszünk neki, akkor szarni fog az ország érdekeire, lelécel innen egy életre, mi pedig nézhetünk bambán a gyerek éhes szájába.
És, bármennyire is radikálisan tudnék néha hozzáállni a dolgokhoz, a megtorlás-jellegű leszámolás még annyira sem fog menni. Ha a kezembe adnák a kötelet, mondván: itt van Vitya, fújjon a talpa alatt a szél - nem tudnám megtenni, én nem fogom egy életen át szégyellni magam amiatt, mert foglyokat, legyőzötteket öltem. A vagyonelkobzásban simán benne lennék, de ahhoz először kellene egy pártatlan, igazságos döntéshozatal, nem lehet következmények nélkül kifosztani mindenkit, akinek az elmúlt akárhány évben megismertük a nevét. Ilyen döntéshozatalra meg nem is lehet számítani, aki ebben az országban igazán pártatlan, annak le van szarva a véleménye.
Ha itt egyszer balhé lesz, afölött nem lesz kontroll, és azok is kapni fognak, akiknek nem kellene. Úgyhogy inkább ne legyen olyan balhé.
@Interlock: tehát jöjjön aminek jőni kell a kisszerű undorító és lassú halál...vagy akármi...az akármi neve: hátha én is bekerülök a pixisbe és akkor nem fogok sírni hanem én is a jók és nagyok közé tartozom, és

az ára: eltaposni a tegnapi önmagadat azaz anyád apád és testvéreid mert ők már nem fértek bele a pixisbe...

mit mond Jézus az Utolsó vacsorán? aki...és az aki...nincs az a hatalom mely megmenthetné ég nem fogadja pokol nem fogadja az árulót

ezt én soxor elolvastam...és mi marad az árulónak ???
@Rodeo36: No de kérem! SP nem nálunk volt kifirkálva a falra, hanem Hegyeshalomban, a Paprika Csárdában, amit ne hagyjatok ki, ha arra jártok, ha már kulináris élvezetek.
Amúgy pedig magam is soproni vagyok, Paprét, Halász u. környékrôl...
Ha viszont M.óvár felé jártok, akkor a felüljáró mellett (ahogy a pályáról bejöttök a városba) van mindjárt egy étterem, aminek búbos kemencéje van és ott készülnek még érdekes harapnivalók. :)
valami bűzlik Mániában... csak nem sajt...
@felebarát: Ez még mindig nagyon aktuális, sajnos. Pedig már jó hatvan éve...
@Rodeo36:
Te vagy a Bede Márton öregbátyja?
Honnan van nektek ennyi pénzetek utazgatni a világban? Hol loptatok?
@Fabius: Állítólag áprilistól madarasodnak meg. Itt kalászon azt mondogatják.
@a szív fészkei:
Mibe fogadjunk, hogy a kocsidat ott garázdálkodó kelet-európai cigányok rabolták ki?
@Interlock:
Látod, ezek vagytok ti!
Állítasz valamit, általában egy hazugságot, és amikor kiderül, hogy hazugság, egy viccel próbálod elütni, vagy esetleg szitkozódsz.
Erre szoktátok nagy hangon rikácsolni, hogy aszongya: Szááánalmas!!!
@Rodeo36: én azt nem tudom, hogy Jézus miket mondott, túlzottan nem is érdekel. Ha ma élne, netán még gyereke is lenne, vagy gondozásra szoruló hozzátartozója, akkor alighanem vakarná a fejét, hogy mit is tegyen.
Sok olyan nap van, amikor eltapossuk tegnapi, sőt, aznapi önmagunkat. Van, aki a hőn áhított nyaralásról mond le (már megint), van, aki a heti egy kakaós csigáról, és olyan is, aki a gyógyszereiről, fűtésről, villanyról. Annyi mindenről lemondtunk már az évek alatt, hogy inkább a maradék keveset becsüljük, abban több öröm van, mint a sajnálkozásban. És ezt a maradékot nem szívesen kockáztatja az ember valami homályos célért, nagy emberek őszintének hazudott kinyilatkoztátasaiért, vagy épp szégyellnivaló bosszúállásért. Ezért szoktam én azt mondani, hogy ha mi, senkik egyszer mégis megmoccanunk, akkor már nagyon nagy baj lesz: elfogytak a veszítenivalók.
Könnyen mondod te, hogy akasztgassunk... Ha megtesszük, és "győzünk", akkor tán hazajössz büdös sajtot enni, de ha nem győzünk, akkor tovább eszed más ország büdös sajtját. Nem valami etikus dolog ez, na.
@Kara kán: én hazugságot állítottam? Szó sincs róla. Azt feltételeztem, némi gúnnyal, hogy nem mersz írni nekik; te azt mondod, írtál (fasztuggya, lehet, éppen hazudsz?), és ha elhiszem, hogy írtál, akkor nem történt semmi rossz, cáfoltad egy feltételezésemet. Az meg, hogy ők nem válaszoltak, éspedig pont neked, nos, egyáltalán nem elítélendő cselekmény a részükről, úgy is mondhatnám, bloggazdaként simán megtehetik. Tiltsd ki őket te is a magadéról, és egálban vagytok. Ja, hogy ők nem járnak a tiédre, hogy szétbasszák... Szar ügy, te tudós kán.
Én sosem rikácsolok, pláne nem ilyen dedós szarokat. Szánalmas amúgy az, hogy kibasznak téged egy homokozóból, erre átrohansz a másikba, hogy dobáljuk meg amazokat a vödreinkkel. Nos, lófaszt a seggedbe, meg egyet a kezedbe, hogy el ne felejtsd, mi van a seggedben.
Veheted szitkozódásnak, nem zavar :-)
@Interlock:
Nem veszem szitkozódásnak, de azt nem bántam volna, ha fejbe vered őket a kis lapátjaiddal.
@Rodeo36: Mi Franciaországon keresztülcsalinkázva mentünk Spanyolországba - ez 01 szeptember 11-e után volt - és onnan át Portugáliába. Braghába, Portóba, Coimbrába - ott álltunk sort félnap az zuhéban, hogy bejussunk a gönyörűszép könyvtárba - és úgy mentünk a rohadt Lisszabonba. Onnan ezután eldzsaltunk némileg összetörve minden értelemben, majd mentünk Evorába (ott meg egy mocsok rendőr baszogatott és fosztott ki tök értelmetlen bírságokkal: na akkor megátkoztam őket zu zammen. Hát nem is nyertek foci VB-t, nagy erdőtüzeik voltak és kicsit szarrá ment a gazdaságuk. Nem jó velem kikezdeni :-DD)

Bizony isten, ahogy átléptük megint a spanyol határt - poros vörös földje volt, - hát majdnem megcsókoltam, mint a pápa szokta. Akkora megkönnyebbülés volt. És ott nem is volt baj, a világ legrendesebb Citroen-műhelyét is megismertük. :-DD Meg minden klappolt már, ott kedvesek voltak a népek. Elismerem, hogy Portugália szép - folyton zuhogott és hideg volt - de úgy vagyok vele, mint Petőfi a Kárpátokkal: tán csodálom ám de nem szeretem.

Innen tudom, hogy azért az első benyomások mennyire fontosak a turistáknál: itt ha rögtön átverik a palimadarat, lehúzzák, akkor a büdös életben nem jön többet, lehet ez a világ hetedik csodája.
@felebarát: Na, ők más szőkeségre rezonálnak - de arra nagyon! Ma van Hertz szülinapja, hát nem tudom, hogy lehetne Boliék hullámzását leírni... :-DDDDDDD Selmeczi ellenkezőleg hat minden épeszű emberre.
@Kara kán: na, most mi legyen... Tudod, mit? Valamikor a mai nap folyamán úgyis megyek még budira, ott lesz egy kis időm, és egyből megsajnállak, jó? :-)
Szerintem amúgy rosszul csinálod. Le merném fogadni egy üveg romlott sörbe, hogy olyanokat írtál nekik, mint: buta, hazug libsibolsik, kónbanditának bezzeg dupla posztot is engednének, ésatöbbi. Ez nem jó, tutod, ők az ilyesmiért többnyire haragszanak :-) Tégy még egy próbát: írd meg nekik, hogy hálásan köszönöd, amiért egy ősellenség baloldali megmutatta neked, milyen a folyton a szemükre hányt következmények nélküliség ellentéte.
Na, ahhoz meg bocsánatot kérni kellene tudni. De hát, ez már csak egy ilyen vad világ...
@Interlock:
Nem kell sajnálnod, csak egy kis tükröt akartam tartani a nagy demokratikus gondolkodásotok elé.
Ne is zavartasd magad, aggódj csak tovább a magyarországi sajtószabadságért, szidjad csak teli szájjal a korlátozásokat.
@Kara kán: keresd meg azokat a hozzászólásokat, ahol én ilyeneket mondtam, ahol aggódtam, ahol korlátozásokat szidtam. Találj akár csak egyet is, és akkor beszélgethetünk róla.
A blog amúgy sem sajtó, hiába ugyanolyan betűkből áll össze. És a sajtószabadságot sem szabadna összekeverni a korlátlan belepofázás lehetőségével. Senki nem várja el tőled, hogy egyetérts a posztok tartalmával, de senki nem is fog kizárni, ha ellenvetéseidet normálisan, beszélgetésre alkalmas módon előadod.
Amennyiben azt szeretnéd, hogy minden egyes ökörségedet kénytelenek legyenek végighallgatni az emberek, választasd meg magadat miniszterelnöknek.
A tetves komcsi Andor vagy ki a f...m még
egyet is ért velük. Úgy ezeket meg kell semmisíteni.
@centenárium:
Értem én, hogy gondolkozni és szöveget értelmezni nehéz, különösen, ha az ember agyának a helyén narancslé lötyög...
Nálad már sikeres volt a megsemmisítés. Nem sok agysejt maradhatott a szövegeid alapján...
Mit akartál egyáltalán ideböfögni, egysejtűkém???
Komcsikat én is látok speciel jelenleg, rengeteget! Kormányon vannak MAGYARORSZÁGON és fa.zságokat művelnek, elba..zák a maradék jövőnket is! Gratulálok!
@Dr. Boli Ch.T: Ti jellemtelen magyartalan
dr.SENKIK. Igen teszünk azért,hogy nektek itt
ne legyen sem mátok,sem jövőtök.
Ezt kiérdemeltétek, tettetek érte. Ti nem kerültök kormányra soha mert a varánusszal azonos szinten vagytok.Egyébként KI FOGUNK LÉPNI
AZ UNIÓBÓL. Ez bizalmas forrás.
Ha nem tetszik ..........akkor..........
@centenárium:

Hamarosan bajba kerülsz, mert az internetes elérést legalább húszas IQ-hoz fogják kötni.
Ez is bizalmas forrás.
@centenárium:
Szerencsétlen ecceri narancskomcsi vagy... Speciel én magyar vagyok, őseimmel együtt, de azért erőlködj. Ha egy ilyen hülyegyereknek, mint te, a Bárdossy név mond valamit (tudod, ott a B, mint...), akkor gondolkozz, melyikünk is magyar. Nagyapád beszélt már magyarul? Mert nekem már valamivel régebb óta itt éltek és haltam az őseim, ezért az országért. Magyarul, lépj ki hülyegyerek Európából te. Majd rájössz...
@Dr. Boli Ch.T: 1400-as évek közepére vezethető
vissza a családfa egy a törökök által elpusztított Kiskunhalas melletti helyiségbe
majd Jász-Nagykun Vármegyében is nyomonkövethető. Ja és még annyit,hogy a diplomamunkám egyetlen sora sem más könyvből
másolt. kiszenvedtem igen ki, internet nélkül
is marhabőgés mellett kishaver.
@centenárium: "Ti nem kerültök kormányra soha mert a varánusszal azonos szinten vagytok"

Ez aztán a kristálytiszta, támadhatatlan logika, aztakurvaéletbe :-) Fideszes szóvivő tetszik lenni? Neeem??? Hijnye, micsoda emberek hevernek parlagon...

"Egyébként KI FOGUNK LÉPNI AZ UNIÓBÓL. Ez bizalmas forrás."
Elmehettek a halál náthás faszára az idiótaságotokkal. Ez meg publikus forrás. Tudom, hogy nem tetszik, csak leszarom.
@centenárium:
Akkor meg minek játszod itt a vérmagyart? Azt szokták mondani, hogy az kiabál a leghangosabban, akinek ég a ház!
Nem kéne nyomni a fidesz agyatlan és álságos propagandadumáját. Vagyunk még néhányan magyarok, akik nem értünk egyet Pártunkkal és Ormányunkkal - pláne ha ennyi komcsi üldögél benne! :)