Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • kekex: @Oxica: A linkekben a számoknál nem teszik ki a tizedes jelet. Mondjuk, ha nem csak hivatkozol, h... (2017.11.22. 23:19) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • gazoló: @taga20: www.youtube.com/watch?v=DFpKqD5EP1Y jó éjt) (2017.10.04. 22:23) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok
  • Rodeo36 11: @Gábris szomszéd: www.youtube.com/watch?v=85fe_KliGwU az emberi naccság és a senkiháziak mai lev... (2017.09.04. 03:07) Menj a picsába, Soros!

2012.02.20. 05:15 Fabius

Kövér: nagyobb hatalmat Viktornak!

Címkék: fidesz kövér lászló rendeleti kormányzás

Azért szeretem Kövér Lászlót, mert egy kivénhedt bajuszmetált nyomó rockert juttat eszembe. Aki már ugrálni nem bír, egy rendes szólóhoz már nem elég fürgék az ujjai, de a régi idők kedvéért még a gitárt a színpad széléhez verdesné, - ha lenne hozzá közönség - és hörögné a mikrofonba: üdvözöllek a rémálmomban! Pont, mint a MISZOT farsang Alice Cooper hasonmásverseny győztese.
Bajuszhősünk az MTI-nek fejtette ki vasárnap délutáni álláspontját: először is kéne egy saját gárda a parlamentbe. Az se baj, ha előnyugdíjazott őrezredesek pucsítanak a mellény hátulján, csak legyen szélesebb a jogkörük, mint a mostani bohócligásoknak:

"Kell lennie egy olyan rendvédelmi szervnek, amely garantálja az Országgyűlés és a képviselők biztonságát, amelynek irányítási viszonyai speciálisak, elválnak a végrehajtó hatalomtól"

Érted, elválnak a végrehajtó hatalomtól és Laci bácsi felügyelete alá tartoznak. Széles jogkörrel, ami mittom a morzsázó képviselők eltángálásától az index videó stábjával fogócskázásig terjed. Inkább éhségsztrájk legyen, mert a vicc és a humorérzék nem keresztény konzervatív szokás, és az ilyesmi különösen nem harmonizál Kövér László gyomorbajos ábrázatával.
Beszélt még néhány mondatot a hogyan szívathatnánk meg Gyurcsányékat témáról, mert azért attól is sokaknak felállna, majd előjött a farbával: szélesebb jogkör kéne ennek a kormánynak, mert a kétharmad korlátozó hatása lassítja a törvénygyárat. Nem dübörgünk eléggé, helló, észre kéne venni! Úgyhogy a képviselők mondjanak le szépen a kormányt korlátozó bizbaszokról, mert úgy lenne célszerű, ha Viktor telefonon is bemondhatná, ettől a másodperctől mi változott, és majd, később, utólagos jóváhagyásra terjesztené hirtelen született gondolatait a ház elé.

És ezt a magyar országgyűlés elnöke komolyan gondolja.

Nehéz küzdelem lehet egy életen keresztül elnyomni a benne szunnyadó Lázár Györgyöt. Néha nem sikerül, istenem, van ilyen. De nehogy azt gondoljátok, hogy csak az ellenzék gátja a gördülékenységnek, frászt. A kormánypárti, Hoffmann tervet alulról fúró vakondok is csak hátráltatják a NERt. Úgyhogy jó lesz vigyázni, mert a Kövér Gárda ellenőrizheti majd azt is, a Fidesz frakcióban ki köpött a földre, és kik miatt volt kénytelen Viktor magából kivetkőzve átordítani a törvényhozáson a köznevelési tervet. De amúgy Kövér nyugodt, hisz az emberek mérvadó többsége békemenetelni hajlandó értük, legfeljebb összefogni és pénzért együtt dizsizni nem. Hiába, ha lankad a Fidesz Tourist akkor könnyen lájkoló csápolók nélkül marad az ember.

Kéne még egy poén a végére, de a saját kútfőből merítés helyett inkább megosztom szó szerint Kövér Laca SkiccPaliról és a palizálás megítéléséről alkotott véleményét, ettől ütősebbet úgysem tudnék kitalálni:

"Ettől az ügytől függetlenül Schmitt Páltól nem lehet elvenni mindazokat az érdemeket, amelyeket az életpályája során akár a sportban, akár korábban a közéletben, akár az elmúlt másfél-két esztendőben szerzett. Az is nyilvánvaló, hogy legyen bármilyen kimenetele ennek az ügynek, az nem Schmitt Pálról szól, még csak véletlenül sem szól Schmitt Pál tudományos teljesítményéről, az ennek a kormányzó erőnek a lejáratására irányuló szándékról szól"

Hajrá Magyarország, hajrá doktorok! A tudományos élet szégyenpadján még nem ülünk!

394 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

http://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr984139626

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A 47000-es csapdája 2012.02.20. 15:18:09

A kormánypárti képviselők komoly ellentmondásba keveredtek a, 47000 forintból meg lehet-e élni? szinapszist bizsergető, lassan kardinális gondolati zsánerképzavar kapcsán. Lázár János minden eddigi alapos háttértanulmányt és kutatómunkát, nyilatkozato...

Trackback: A 47000-es csapdája 2012.02.20. 15:17:30

A kormánypárti képviselők komoly ellentmondásba keveredtek a, 47000 forintból meg lehet-e élni? szinapszist bizsergető, lassan kardinális gondolati zsánerképzavar kapcsán. Lázár János minden eddigi alapos háttértanulmányt és kutatómunkát, nyilatkozato...

Trackback: Kacsaleaks: Pécs leszállófénnyé változhat. 2012.02.20. 12:31:58

Megdöbbentő információ szivárgott ki ma a délelőtti órákban:a Mecsek-Öko Zrt. és a Mecsekérc Zrt. együttműködési megállapodást kötött külföldi cégekkel az uránérc újra termeléséről, Pécs mellett.A kiszivárgott adatok szerint az idegenek így próbálnak l...

Trackback: Kacsaleaks: Az idegenek már manipulálják az adósságcsökkentését is 2012.02.20. 12:31:47

Vasárnap szörnyű felismerésre kellett jutnunk: az adósságcsökkentést elősegítő Összefogás koncert kudarcba fulladt, mi több az előzetes számítások szerint még növelte is az állam adósságot!Kiszivárogtatott információk szerint a földönkívüli megszálló a...

Trackback: Államadósság növelő koncert 2012.02.20. 12:28:10

Félreértés ne essék, én is szeretném, ha csökkenne az államadósságunk. Sőt! Tovább megyek, igazából azt szeretném, ha egyáltalán nem lenne. De ahhoz, hogy csökkenjen az adósságunk, nem ilyen baromságokat kellene kitalálni és finanszírozni, mint ez a ko...

Trackback: Pávatoll, avagy kivéve a gyevi bírót 2012.02.20. 09:14:53

Kövér László vasárnap nyilatkozott köztársasági elnökünk plágiumügyével kapcsolatban: "Ettől az ügytől függetlenül Schmitt Páltól nem lehet elvenni mindazokat az érdemeket, amelyeket az életpályája során akár a sportban, akár korábban a közélet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

@Fabius: Ha megszokta. Utalásoknál is így csinálja, az enter gomb megnyomása előtt mindig megkérdezi a főnökét, mehet?

Lehet baj, datolyát fogunk enni fügével, amennyit kirándulgatnak nagyjaink.
A torgyáni út lehet a végső menedék.
@Gábriel angyal: Szerintem az irániak örülni fognak, hogy van valami esemény és gyorsan megszabadulnak, nem túl népszerű, kalandor miniszterelnöküktől.
@Fabius:

Lászlónéról valahogy azonnal Plagibá ugrott be:

"(...) rátérhetek végre a köztársasági elnökre, aki végre tényleg leképezi az egész magyarságot, megtestesíti mindazt, amit magunkról nem mertünk eddig elmondani, tehát most szerényen elbábozzuk - íme, ilyenek vagyunk, mint az elnökünk (...) a mostani helyzet ez, a költő szavaival: mindannyiunkban lakik egy kis Schmitt Pál (...). (Para-Kovács) Link nincs sajnos.
@Gábriel angyal:
Azért olvasgatva az izraeli rakéta elhárítórendszerekről, támadó rakétákról és hírszerzésről, ha fogadnánk, én a kisebbre tenném a tétet. Az arab mentalitást alapján pláne... :)
Hátha hallottál erről: :))
"A Gamal Abden-Nasszer egyiptomi elnök által összekovácsolt négyes szövetség tagjai (Egyiptom, Jordánia, Szíria, Irak) elkötelezte magát egy Izrael elleni nagy háborúra. Főként szovjet forrásokból több mint 1800 harckocsit, 660 harci repülőt és egy gigantikus, 364 ezer fős, jól felfegyverzett hadsereget állítottak föl határaikon. Az izraeli haderő ezzel szemben alig 800 harckocsival, 300 harci géppel, valamint 264 000 fős, francia-brit és kis részben amerikai forrásokból felfegyverzett, igen motivált haderővel készült a teljes megsemmisüléssel fenyegető háborúra."
@Dr. Boli Ch.T: "De mit keres Oszkó a WizzAir-ben?????"
Pénzt?
@Gábriel angyal:

Azért azt ott mélyen belül sejted azért, hogy az iráni hadseregnek úgy nagyjából mennyi esélye lenne az izraeli ellen... tudod, ma már komolyan vehető légierő nélkül nem nagyon lehet ugrálni.

Ez meg ugye:
www.jetfly.hu/rovatok/jetfly/iranif5/

viccnek is rossz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Remélem azért azt te is sejted, hogy ez nem olyasmi háború lesz, hogy gyorsan odarepülünk, lebombázunk oszt jónapot és másnap már minden ok?? :)
@tinca:
Persze! Meg Budai elvtárs elgurult tablettáit... :)
@Gábriel angyal:

Hanem, mire gondolsz? Hogy Irán tényleg addig pattog, amíg kiprovokál egy nukleáris csapást?
Irán nem képes fizikailag Izraelt elpusztítani, mivel?
www.nepszava.hu/gallery/gallery.php?&database_name=articles&database_id=513182&median_code=10769312851213&category=rovat&subcategory=foto&relations=0&images=10&videos=0&title=B%E9kemenet%20a%20korm%E1ny%20mellett%20-%20Fot%F3gal%E9ria%21&id=391646&e

Túl jól sikerült ez a békemenet. Olli Rehn is nézegethette a képeket unalmában.
Ahhoz is kell arc, hogy valaki köszönjük az eurot, Isten fizesse meg táblával sétálgat.

Hol van most a meghatott milliónyi sétáló?
@Dr. Boli Ch.T: :-D
Igen, abban a parlamenti videóban elég kezeletlen benyomást tett a nézőkre.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Miért szerinted Izrael meg az USA be meri vállalni Irán teljes elpusztítását??? Ennek hiányában marad a hagyományos ökörködés, de ha már Afganisztánban is vereségre állnak mit gondolsz mi lenne akkor velük Iránban?? :)
@Gábriel angyal: Iránnak inkább Szíria miatt sürgős a Földközi tengeren hajókázni.
De ha már ott vannak, kettőt egy csapásra.
Az izraeli atombomba megjelenése után azért az arab szomszédoknak elment a kedvük a háborúsditól.
1600 km-t kell repülgetni, hogy elérjék egymást.
Irreális rendes háború, rakétázni lehet.
Vezírünknek erről többet kéne tudnia, ő volt Libanonban kongresszusozni.
@Gábriel angyal: Azt hittem, a perzsákról szól.
Tedd fel a kurucra, ott biztosan többen hajlandóak végigolvasni.
@Gábriel angyal:

Ki beszélt itt Irán megszállásáról??? Kicsit meg lesznek csapkodva, azt jónapot. Ami úgy tíz évvel visszaveti őket, azt kész. Te hadoválsz itt borzasztó Iráni ellencsapásról, amiről még mindig nem fejtetted ki, hogy hogyan nézne ki, meg főleg mivel akarnák végrehajtani... gondolom, a "Csodafegyverrel."
@Gábriel angyal: Olvasjattad: Zagyva borítta ki szamurájkarddal. Apropó, az ott nálatok szériatartozék, mint hajdan a farzsebben a nyelesfésű? Régi vicc: almásfüzítői gyerek anélkül egy lépést sem...
@Habakuk999: nézegetve a képeket, a gyerekeket kurvára nem érdekelte az egész kalamajka, olyan dolgokról hallottak amikre nem voltak kíváncsiak -mert a nagy bölcs acélbajúsz asszitte, hogy- és amit meg vártak nem gyütt...olyan életszagú volt: kibaszott szarszaga volt az egésznek abban a szép palotában ami nem ilyen hongatyákra vágyott...
@tinca: Az szörnyű eshetőség lenne!!! Budai Gyula, aki kénytelen napi 74 ezerből megélni, fel nem foghatja, hogy ilyen létezik!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mo'mmámeg mi a célja ennek a zúszításnak is még a perzsák nem voltak? azok senkit sem támadtak meg az utóbbi pár ezer évben, hogy otthon mi'csinyának legyen az ő gondjuk majd megoldják vagy nem mint a magyarok vagy hunok vagy avarok vagy szittyák a kurva anyját oszt káromkodik? remélem a zejúú beleszarik a nagy nemzeti trombonba
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: vagy -esetleg- az a probléma, hogy a forróarabok előtt 24 évvel maguktól elzavarták a halál faszára a sahot aki pucsított a nyugatnak, és azóta is kitartanak sah nélkül, pedig van elég eladó sah...csak vegyék be...de nem akarják bevenni...ehelyett a rengeteg eszükkel megoldhatnák a zara bizraeli konfliktust -amit ők hoztak létre- és akkor nem lenne hamász meg mamász meg hattuggyukmegkivót meg a JAVSZER ARA FATT és bandája és a Chrudinák Alajos...hanem béke lenne be is baszna ott NETÁN YAHOO -éknál nem lenne ki ellen kergetni a déli bábot sem a reggeli bábot és mint a zorbány a zellenségkészítés -kotyvaszt katyvaszt- mint nagyipari kergetődzösdi is véget érne és nem kapnának segííííílyt

egyébként úgy hallottam nagyon jól megvannak a zarabok meg a Nóéh népe addig amíg kívűlról nem dobják be a döglött macskát az ablakon mindegy kinek akkor dobálódzás esetje lesz és hajcihő
@Habakuk999: Mi az a kézben dobogó szív a plakáton? Ősmagyar szakócával metszették ki?
@Rodeo36: Családi hagyományt ápol Kövér: vöröskatona nagypapája is járta a sulikat és mesélt a már már neki is fújcsúnya Kun Béla-féle harcokról. Akkor az hozott a konyhára.
@Gábriel angyal:

A haderőt,szervezettséget, felkészültséget elnézve: de. Én fogadok veled, ha kitör a balhé, fog-e tartani ezúttal mondjuk öt napig.

Olvasgass a hatnaposról. Nem azért, mert a zsidók az istenek, hanem mert tananyag azóta hadviselés órán.

1 nap kinyírták az arab légierő 75%-át

2 nap szétbaszták a hosszú évekig tervezett és épített Sínai erődrendszert.

A 3. 4. 5. 6. napokon szép sorban belehugyozták az arabokat a homokba.

4 állam hadereje = 6 nap.

Az Irak-Iráni háború 8 évig tartott. Nem lényeges, csak úgy mondom.
@Habakuk999:

Bakker, hol lehet jelentkezni erre? A nagyobbik csemete éppen végzős, nekik is tarthatna Laci bátyó osztályfőnöki órát. Középsúlyos agyvérzés és oltári beégés lenne a vége.
@Fabius: harci technika ismert -biblikus- békejobb, közös vallás felvétele, körülmetélni az ellenséget -eddig nem sikerült legyőzni- majd éjjel, mikor lázálomban fetrengenek kinyírni őket = müezzin mexólal hasra imához bombázás és lövöldözés...sohasem schabeszkor...a 6 naposch-t azt ki kezdte? az első előtti nap? vagy Nasszer lehugyozta a siratófalat? hogy is vó't?
@Fabius:
:))
Az arabok dupla technikai fölénnyel és 100.000 emberanyag többlettel indultak neki annak. A zsidók megkapták a leselejtezett amerikai és francia cuccost, no meg amit sikerült összekémkedni technológiailag... Viszont sok orosz harckocsit "nyertek" az araboktól, amit átfestve visszavezényeltek ellenük... A Merkava pedig csak később jött, azóta pedig még nincs meg az ellenfele arrafelé!

Bár igaz, az araboknak volt egy hatalmas ellenségük még. A saját mentalitásuk... Na az viszont döntő! :)

Fennen már említettem kedves szárnyasunknak, hogy ha szlovák testvéreink lőnének bennünket hasonló stílusban a határ másik oldaláról, ahogy a baráti gázai övezetben teszik Izraellel, akkor a nagyon békés és nagyon arab barát jobbikosaink a békesség jegyében vissza sem lőnének arra, nehogy a civilek sérüljenek. ÉRTEM ÉN! DE TÉNYLEG!!! :)
@Fabius: vagy? fő a -na nem a fejünk, az nincs- a "preemptivity"

LOL kis móka és kacagás 100000 halottal nyersen
@Fabius:
Én is elkísérném a gyereket egy ilyen órára, legfeljebb kérdeznék közben egyet-kettőt, hogy a guta ütögethesse Kövér elvtársat... :)))
@Rodeo36:

Nasszer meg a haverok eldöntötték Izrael eltörlését a Palesztin felszabadítási háború nevében. Egyiptomi gépek berepültek izraeli légtérbe, és egy hét múlva nem győzött a komplett levert közel kelet sűrűn elnézést kérni érte.

Ami közte volt az tényleg tananyag lett azóta.
@Dr. Boli Ch.T:

Az arab mentalitással két dolog nem fér össze: a fegyelem és a kitartás.

A Gázai övezet dolgot direkt kerülöm. Szerintem mindkét oldal sáros, ezért nem tudom sajnálni egyiket sem.

A 6 napos is csak azért érdekel, mert az a maga hadviselési módján tényleg zseniális.
@Fabius: Figyu. Remélem arra azért figyelsz, hogy most már nem a 60-as 70-es években járunk.:) Szerencsétlen zsidókat az USA és nyugat felváltva próbálja lebeszélni egy Irán elleni esztelen támadásról.

Az is beszédes, hogy Izrael csupán nagyon aggódik a Szíria partjainál állomásozó iráni hajók miatt. A kormány ki is jelentette, hogy "közelről figyelni fogják" a hajókat, ha azok a partjaik felé veszik az irányt.

Ez az óvatos fogalmazás felettébb szokatlan a cionista államtól. A közleményben nem szerepel se az elsüllyesztjük, se az elpusztítjuk, se a megsemmisítjük szó. Talán mert a megfigyelésnél tovább nem mernek elmenni. Az iráni hajók nem csak továbbképzés miatt, hanem a béke őreiként vannak jelen a szíriai partoknál. Egy olyan béke őreiként, aminek az aláásásán a Moszad a nyugati titkosszolgálatokkal karöltve évek óta dolgozik.

Mégis, most ha Izrael tenné meg az első - a nyílt háborút kirobbantó - lépést, a világ közvéleménye teljes mértékben elfogadhatónak tartaná a válaszcsapást, ami esetleg porig rombolná a Palesztinában felvásárolt földeken létesített zsidó telepeket. Ezért Izrael csak aggódik, de lépni nem mer.
atv.hu/cikk/20120220_swoboda_orban_viktor_gyenge_ember?source=hirkereso

[..]"„Nem hallottam semmilyen, a miniszterelnök ellen tervezett puccsról. De úgy gondolom, az ehhez hasonló történetetekkel egyfajta hőst akarnak belőle kreálni. Európa számára ez a történet ismeretlen, és nem is hinném, hogy igaz lenne”- szögezte le az ATV-nek Swoboda.

Az európai szocialisták nem szankciókat akarnak - sőt Ausztria egykori példája miatt óvnak a sietségtől -, hanem azt, hogy a magyar törvények az európai alapelveket tükrözzék: A jogász és közgazdász végzettségű Swoboda szerint ezért helyeznek a Bizottságban lévő néppártiak és liberálisok is nyomást a magyar kormányra. „Orbán Viktor gyenge ember, mert csak a kétharmados többségével áterőltetett törvényekkel tud erős pozíciót elérni. Csak a gyenge emberek választják a tekintélyelvűség útját, az erős emberek demokratikus utat választanak” – tette hozzá Swoboda."

Ehhez a gyengeséghez bőven beillik Kövér kacorkirály tervezett őrsége, a x. TEK. Mennyiért is?
@Fabius: ez is valami világpolitikai stratégiai izé része volt? Szuez és környéke meg az örökké problémás Hormuz-i szoros amit védenek? kik és kik ellen?

azon a 6naposon sokat röhögtünk anno, mert távolról olyan cuki volt amint szétbaszták őket a KGST-nek ez sokba került, ugye?
Arról nem is beszélve, hogy dacára az Izraeli apartheidnek, az arabok igazából a bölcsőkben fogják megverni a zsidókat kb. ugyanúgy mint 20-30 év múlva sok európai országot is.

youtu.be/MeqQZHMkcgU
@Fabius: Mármint a Lacának lenne agyvérzés és égés, gondolom. Gyereked örökölte a humorod és debattőrséged? Akkor ereszd rá ezekre!!!
@a szív fészkei: ez a kövér pléhbajusz olyan seggfej, hogy követ lehet vele törni

basztatják a kedves vezetőt? majd megint az ország szoknyája mögé ugrik és onna rikácsolja, hogy anyú!!!!!!! bántanak a bácsik a kis buzi...vagy csak kappan? tud ez még baszni vagy csak húgymerevsége van ha ? van
@Gábriel angyal: Fabiusnak biztos bejön majd a videó mivel ő főleg a számok barátja. :)

ironicsurrealism.com/files/2010/06/suicide_of_the_west.jpg
@Gábriel angyal:

Ne áltasd magad: Irán parádézik a Földközi tengeren Izrael partjai előtt, és nem fordítva. Szerintem nyisd ki a szemed, és lásd meg milyen szemüvegen nézi a nyugati világ Szíriát és a népírtást:

www.cagle.com/news/syria-regime/

A ruszkiknak és a kínaiaknak megköszönhetik, hogy még nincs balhé. De ha Izraelt vagy a Holmuzi szorosban bárkit atrocitás ér, úgy hazabasszák Iránt Szíriával együtt, hogy nem fog hat napig tartani.
@Gábriel angyal:

A jpg mióta videó formátum? Ez van akiknél bejön? :-D
@Fabius: Azt csak kisérő képnek küldtem. A videó természetesen az előző posthoz tartozik. :)
@Fabius: Azt mondták, hogy mind egy szálig a tengerbe fojtják a zsidókat, d előtt kicsit kiszomjaztatnák, hisz el akarták terelni a Jordán folyót előlük.[..]"Az egyik legfontosabb az ivóvízellátás biztonságához kapcsolódott. A szírek és jordániai arabok a Jordán folyó vizének elterelésére készültek, mielőtt az még elérné Izraelt. ". biztpol.corvinusembassy.com/?module=corvinak&module_id=4&cid=83

Kicsit barátságtalan hangnem valahol. Rábasztak.

És pünkt a legnagyobb zsidó ünnepre, Jom Kippura - böjtölés a kiengesztelésért - időzítették a visszavágást 73-ban, amikor ott megáll az élet + Ramadan is volt (korrekt ez is, ilyenkor támadni)....[..]" Jom kippur ünnepén lényegében egész Izraelben megáll az élet, a katonák legnagyobb része eltávozást kapott. Mivel jom kippur ebben az évben a ramadánra, a muzulmán szent hónapra esett, senki nem számított harcokra. Szeptember 25-én Husszein jordán király titokban Tel Avivba repült hogy értesítse Golda Meir miniszterelnököt és a zsidó vezetést a várható támadásról, figyelmeztetése azonban süket fülekre talált.[..]Ez volt az a háború, amely végleg leszámolt az arab államok Izrael katonai megsemmisítésére irányuló törekvéseivel, mivel rájöttek, hogy ez kivitelezhetetlen, és egyben erősödtek a békepárti erők is."
@Rodeo36:

A 6 napos nem volt világpolitikai izé.

Szuez és a Hormuzi szoros az Ománi öbölben világkereskedelmi útvonal, amit megvédenek a nagyhatalmak, amennyiben olajat akarnak.
@Fabius: Nem basznak ők szét senkit, de Szíriában helyben vagyunk, hogy kezdjük megérteni a helyzet kulcsát.

Miért is lett Szíria világpolitikai tényező?

Kínán belül igen komoly alapvető változások történnek. Az állami politika és a népi politika kezd különválni. Az állami politika mindig tartalmazott valamennyi nacionalista elemet, de ezt eddig sikerült az internacionalista retorikával elfedni. A népi nacionalizmus viszont rendkívüli módon erősödik, jobban mint a gazdaságuk. A világ legnacionalistább állama lesz pár éven belül Kína, és az állam mérséklő törekvése lassan háttérbe szorul. A kínai társadalom fő ellenségeként az USA-t határozza meg, ezt a nyugati államokkal szembeni ellenséges magatartás követi. Évente egyre nagyobb propagandával tartják meg az 1899. május 4-i nyugati agresszió napját, amikor kifosztották a császári palotát, elszakították Hong Kongot és Macaót, és a kínai népet az ópium mámorába akarták fullasztani. Ezt az ópium háború utáni, félgyarmati időszakot a "megaláztatás idejének" nevezi a kínai társadalom.
A népi politika arra ösztönzi az állam vezetését, hogy óriási mértékben fokozza a katonai fejlesztéseket. A nacionalista közvélemény orosz-ellenessége az utóbbi időben kissé mérséklődött, de még mindig meghatározó. Kína 32 országgal határos és igen nagy a különböző nemzetiségek száma is. A Szovjetunió szétesése és Jugoszlávia szétdarabolása igen kedvezően hatott a népi, majd az állami nacionalizmus fejlődésére, mert minden liberális, nacionalizmus ellenes megnyilvánulást - teljes joggal - Kína hasonló jellegű szétforgácsolására irányuló ellenséges tevékenységnek nyilváníthatott. A népi nacionalizmus az állami akarattól függetlenül kiépíti helyi, térségi rendszereit, mely némely térségben már xenofóbiás jellegű megnyilvánulásokhoz vezetett. Az ujgur és a tibeti felkelések, melyeket a CIA pénzelt és pénzel, tovább erősítette a nacionalista gondolkodást népi szinten, mert bizonyítva látták a Kína-ellenes USA tevékenységet. A közvélemény gyengének tartja a lázadás leverésére irányuló állami válaszokat, és durvább fellépéseket követel.

Az USA stratégiai szervezői ha nehezen is, de megértették, hogy a kínai társadalom fellazítására szőtt terveik ellenkező hatást váltottak ki. Rendkívüli módon megerősödött a belső összetartás, a nacionalizmus jegye alatt. A számukra elképzelhetetlen és mind a mai napig érthetetlen óriási gazdasági fejlődés következményeit kiszámítani képtelenek, ezért minden eszközzel a fejlődést, illetve annak ütemét akarják lefékezni. A jelenlegi világhelyzetben a kínai modell a legeredményesebb, és ezért a legcélszerűbb is. Nincs már kapitalista-kommunista ideológiai ellentét, mert a kínai társadalomban olyan magántulajdon koncentrációk jöttek, és jönnek létre, melyről a klasszikus kapitalista államok már nem is álmodozhatnak.

Ez az eredmény az idegen elemek kizárásának a következménye. Az idegenek a kínai társadalomban már ma sem teljes jogú néptársak, de a jövőben még a maradék jogaikat is megvonják.
Kína látja, és örömmel látja azt a leépülési folyamatot, melyet az idegenek térnyerése következményeként a nyugati társadalmakat sújtja. Az etnikai feszültségeket csak egy népi nacionalista rendszer képes kezelni, könyörtelen eszközökkel. A liberális demokráciákban (diktatúrákban) ez a kérdés ma már kezelhetetlenné vált és a rohamos leépülés okozója is.

A nyugati tervezők tudják, hogy a saját etnikai alapú romlásukat se megakadályozni, se fékezni nem tudják, ezért akarják Kína fejlődését aljas módszereikkel akadályozni. A sikertelen belső felforgatási kísérlet után most a kínai fejlődés egyik tényezőjét, az energiahordozókat tették támadásaik célkeresztjébe. Irak, Líbia és Irán elleni terveik és műveleteik a kínai nemzetgazdaságot akarták a nyersolajától megfosztani. Irak és Líbia esetében még sikerült az épp kiépülő kapcsolatokat és szerződéseket egy háborúval megakadályozni, Irán vonatkozásában ez sikertelen lesz.

A Szíria elleni USA-NATO tevékenységnek az a célja, hogy az Irán elleni háború kezdetére minden veszélyt jelentő tényezőt kiiktassanak. A totális anarchia a legcélravezetőbb, mert ez felemészti saját magát, így nincs velük egy ideig semmi gond. De számításukat az orosz érdek keresztülhúzta. Az oroszok évszázadok óta tartanak országuk bekerítésétől, és amikor úgy gondolják, hogy valakinek a tevékenysége ilyen célzatú, nagyon keményen lépnek fel. A svédek, lengyelek, franciák, angolok, németek, törökök, kaukázusiak, sőt még a kínaiak is megtapasztalták az orosz brutalitást, mely minden esetben teljesen jogos volt. Honvédelmi és nemzetvédelmi célokkal végrehajtott kegyetlen válaszok sokaságát senki nem ítélheti el.

Szíria esetében az oroszok bekerítéstől való félelme és az erre adandó brutális válasz lehetősége találkozik a kínaiaknak az energiahiánytól való félelmével, és az erre adandó szintén brutális válasz lehetőségével. Kína igyekszik Szíriába áthelyezni a konfliktus súlypontját, és az oroszok szintén, bár más okok miatt. Irán ugyanezt szeretné, ezért már be is ígért 15 ezer önkéntest a szíriai rendszer megsegítésére. Kínától állítólag politikai menedékjogot kért egy szíriai politikus. Valójában katonapolitikai tanácsadóként teljesít küldetést. Kína ezt követően tényfeltáró küldöttséget vezényelt Szíriába. Stratégiai tervezők. Az oroszok cáfolják a speciális kommandósok küldését, de a politika világában a cáfolat kész beismerés.

Izrael óriási bajba kerülhet. Szíriában a közelsége miatt az atomfegyverei bevethetetlenek, hagyományos háború esetén totális vereségre számíthat. Már Libanonban is katonai és politikai vereséget szenvedett, pedig az nem is volt igazi háború. A palesztin felkelés teljes erővel fellángol, tehát ezt meg kellene valahogy akadályozni. Igen gyorsan le kellene rendezni a szír kérdést. De hogyan?

Egyetlen lehetőség volna. A NATO azonnali bevetése, a teljes erejével. Erre viszont nincs lehetőség. Így marad a politikai diskurzus, amire tesz mindenki. Lehet pofázni reggeltől estig az ENSZ-ben, vagy akárhol, ez csak kutyaugatás, mely nem befolyásolja a karaván haladását.

Második lehetősége a Nyugatnak Irán azonnali megtámadása. Erre viszont szintén nincs felkészülve, és könnyen egy újabb Vietnamot kontárkodhat magának. Ez viszont a mai világhelyzetben vagy világháborúvá eszkalálódik, vagy a nyugati világ teljes felbomlásához vezet.

Ennek a veszélyes helyzetnek az egyetlen okozója Izrael, illetve a cionizmus csapdába került. Halálos csapdába.
Na kicsit hazai vizekre vissza evezek: nyomorszeleblog.hvg.hu/hvg/273-az-igazgyongy-osztondija/ Soklszor írtam erről a rajztanárnőről és a romákkal folytatott melójáról. Ez, amit a HVG ír, jó hír szerintem és drukkolni kell a sikerükért.
@Dr. Boli Ch.T: @a szív fészkei:

A gyereknek tőlem függetlenül van véleménye, meg szája és bátorsága bekérdezni bárkinek. Arra neveltem mindkettőt, hogy legyenek udvariasak, de soha ne rejtsék el a véleményüket, és álljanak ki érte, ha úgy vélik igazuk van.

Asszem Lacusnak lenne pár izzasztó pillanata :-D
@Fabius: "a forró arab éjszakák" című arab tavasz nevű izé az most spontán vagy nem spontán? az már tisztán láccik, hogy a lybiai forró éjszakák kihűltek és már viszik is az olajat és kő kövön nem maradt...tolattak 2000 évet...egyiptomban most valószínű kivégzik Mubarakot a nyugat beépített emberét aki izrael hátvédje is volt, a libanoni és szíriai kávédarálás mögött is stratégiai érdekek mozognak amíg a törökök meg nem únják amúgy istenigazából az oroszokkal karöltve...felgyújtották a zizraellel határos összes országot ami sűlt izraelt csinálhat de nem lesz -ugyanúgy ahogy a jobbikék nagymagyarországa és trianonsiralom- nagyizrael mert már meglehetősen foglalt

azon csodálkozom, hogy mi a bánatos lófasznak nem költenek arra, hogy a homok helyett legyen sivatagmentes a térség? ezek bele vannak pistúlva a homokba egy hülye picsa a szomszédomban a Carib térségben kiírtatta a növényzetet a kertjében és beszóratta homokkal de nem tudta, hogy az 12 nap alatt újra nő csak vadabbúl és kibaszott randa lesz a homokozója és még csodálkozott...mi meg röhögtünk rajta

a zegész közelkeleten arra koncentrálhatnának hogyan lehet visszanyerni a sivatagtól minél több földet...a nagy usáska sem foglalkozik a Nevadával mert valami miatt talán szüksége van rá?
@Fabius: Just do it! De vedd videóra, ha egy ilyet becserkésztek családilag. :-DD
@Gábriel angyal:

Ne engem térítsél. Én leírtam mit gondolok erről.

Mellesleg a felvázolt teória teljes marhaság. Nagyjából annyit ér, mint az összes többi rettegéselmélet.

Nagyobb tétben fogadni is hajlandó vagyok, hogy nem így lesz.
@Rodeo36:

Az araboknak tele lett a tökük a saját diktátoraikkal, és az olajra ácsingózók segítettek nekik elzavarni a francba őket. Kadhfi és Mubarak is a kétkulacsosságára és a mohóságára faragott rá. Pedig Moamer tolt a népnek is a milliárdokból valamit.
@a szív fészkei:

Felesleges. Ha egy ilyen létrejönne, az benne lesz a híradóban :-D
@Fabius: DE azért az oroszok ott sertepertéltek, sőőt: http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=18235.[..]"Ezért is fogadták nagy örömmel Drobisevszkij kijelentését, amely az Orosz Védelmi Minisztérium honlapján jelent meg valószínűleg nem szándékosan, egy teljesen más szövegösszefüggésben, a berepülő pilótákat képző iskola évfordulóján. Közülük kerültek ki 1967-ben a Foxbatokat vezető pilóták.

"1967-ben A.S. Bezsevecs ezredes (a Szovjetunió hőse, tiszteletbeli berepülő pilóta, a légierő nyugalmazott vezérőrnagya) katonai hősiessége és magas színvonalú harci kiképzése nyilvánult meg az egyiptomi hadművelet során, és ezt tette lehetővé számára, hogy felderítő repüléseket végezzen Izrael területe fölött egy MiG-25RB repülőgéppel" - áll a Drobisevszkij-cikkben. A kijelentés alátámasztja Bezsevecs felettesének, Alekszandr Vibornov altábornagynak a személyes vallomását is, aki többször is említést tett a bevetésről."

Cuccal meg pláne megtámogatták arab és szír barátaikat, de gebasz:[..]"1967. június 8., csütörtök [szerkesztés]
Ezen a napon zajlott le a világtörténelem egyik legnagyobb páncélos csatája. 1000 tank vívott sorsdöntő ütközetet a kulcsfontosságú Mitle-szorosban. A több óra hosszat zajló csatánál csak a kurszki csata volt nagyobb. Nasszer itt vetette be a szovjet ipar egyik óriását, a T-55-öst, ám ezzel sem tudta megakadályozni, hogy az összehangolt izraeli légi és páncélos erők felmorzsolják tankjait és kiharcolják a teljes győzelmet. Az egyiptomi ellenállás ezzel gyakorlatilag megszűnt és egyiptomi katonák tízezrei adták fel a számukra kilátástalanná vált harcot. Nasszer rájött, hogy a harc elveszett és elfogadta a tűzszünetet."

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/00/6dayswar1.jpg/250px-6dayswar1.jpg
@Fabius: Drukkolok! :-)) Vagy aznap nem lesz híradó: emlékezz Lomnicira, meg a Kunigunda utcaiakra.
@a szív fészkei:

Csak egy megjegyzés: ezt nem a HVG, hanem Ritók Nóra írja. A nyomor széle átköltözött a figyelőről a HVG blogoldalára.
@Fabius: Ja bocs. Akkor is jó hír és szorítok neki nagyon. Mert vagy ez a megoldás vagy éhséglázadás és polgárháború.
@a szív fészkei:

Ilyen vagy olyan támogatások mindkét oldalon voltak. De azért nem világpolitikai izé, mert a háborúba magába nem avatkozott be direktben senki.
@Gábriel angyal: ha nem plagizáltad akkor egész izgis lett, van egy másik megoldás is -ugyanaz ami szittyáéknál- kibaszni a NETÁN YAHOO-t a picsába a héjáival együtt és létrehozni egy olyan zsidó államot amely együtt akar élni azokkal akikkel 6000 éve ott közösen legeli a homokot és megosztani a homokot is meg a Jordán-t is és egyáltalán csinálni egy egybesűlt kóser LEVANTÉ-t amely partnere lehetne a világnak...de ehhez az összes idegen ügynököt azonnal ki kellene baszni vagy csak egyszerűen lelődözni őket, ja és a MOSZATOT kiszárítani és csinálni belőle algasalátát sok citrommal és tarisznyarákkal
@Fabius: Hát ha jól olvasom ezt, akkor csak simán kirobbantatta és eltartott kiujjal figyelte a mészárszéket, amihez küldött - gondolom pénzért - darálót is... Vagy ez mind fikció. Én aztán nem tudhatom, az biztos.
Majd Putyin elsusogja legújabb kisnagy barátjának, Vonának egy bizalmas vodkás hajnalon. És azt úgyis rögvest megírja Gábriel. :-DD

Ez meg most robbant ki: www.blikk.hu/blikk_aktualis/magyar-toll-miatt-levetetnek-a-sztarok-dzsekijet-2081069
@Fabius: ” Középsúlyos agyvérzés és oltári
beégés lenne a vége.”

Meg egy akut hebegőroham, amit Laci bátyó nem heverne ki soha :- ))))

Kíváncsi lennék meddig hagynák elmenni azokat a diákokat, akiket nem kell agitálni a közélettel foglalkozásra, határozott véleménnyel bírnak és mernek kérdezni.
előzőmhöz: Trója óta nem volt a Levantén világhatalom és az ellen is össztüzet kellett csinálni majd 200 éven át mire mexüntették és mi maradt helyette? ugyanaz mint Karthágó helyett: semmi meg a római birodalom...a nagy levantei folyami kultúrák összezsugorodtak vagy felszítta őket a történelem Kharübdisz-e és maradt az ami ma van egy rakás kaka állandóan habosra kavarva kurva büdösen

Trója mintájára létrehoznának egy Levantei Egyesült államokat igaz, ez azonnal az USA és a ZEJÚ érdekei ellen lenne és kezdődne előlröl a dili vagy...lehet, hogy egyszer Európa a vén kurva is felismeri saját érdekét?
@a szív fészkei:

Ezt speciel megírhatná - szigorúan a tényeket - mert érdekelne :-)
Csillagbogyóknak, aki meg tudnának élni - csak kurvára nem akarnak - 27 vagy pláne 47 ezer havi fixből: www.borsonline.hu/news.php?boldogan-el-27-ezer-forintbol-ibolya-neni&op&hid=53567
Egy hétig legyen olyan állapotban az életük, mint ezé az asszonyé! És még finom voltam,pedig híresen gyűlölködő volnék! :-))
@Dr. néma bárány:

Szerintem az első meg és ledöbbenés után gyorsan kerülne valahonnan egy moderátor, esetleg Kövérnek valami hirtelen dolga akadna. :-)
@Fabius: a Gaddafy nagyobb volt és az volt a baj vele, hogy élére állt az Afrikai Egyesült Államok mozgalomnak és már nagyon előrehaladott állapotban volt, persze afrikai értelemben... na ez baszta a csőrit azoknak akik a zavarosban halászni járnak oda és a környékre, a zsidók sem ismerik fel az igazi érdekeiket a nagy eszükkel

mint a fityisz a bősnagymarosi bukással megalapozta az ellenségességet a szlovákokkal gazdasági alapon is és kidobott pénz lett 20 év kemény és jó munkája
@Fabius: Putyin mesélne? Hát KGB-sként nem kellett messzire mennie infókért. Finom módszerekkel szedtek ki emberekből mindent, az is biztos.
@Fabius: Vagy jönne a saját TEK-je - mindegyiknek lesz??? Olyan érzékeny lelke van, , láthattad, milyen félős lett.
@Rodeo36: Na, folytatod a tavaszi műsort. Hogy mekkora nagy ember volt Khadhafi.

Volt neki pár évtizede, miért is nem sikerált azalatt ez a frenetikus dolog? Pont most lett volna a finisben (ahol mocsok módon elgáncsolták CIA-tól lefizetett lakosokkal), amikor már látszott rajta a teljes elhülyülés? Na nee...

Még jó, hogy Khadhafi nem akart soha a zavarosban halászni. Az a habtiszta liliom...
@Rodeo36:

Frászt. :-)

Az egész Tunéziából, a közarabok körében uralkodó munkanélküliségből, rendőrterrorból, demokráciadeficitből és általános elégedetlenségből indult. A többi ország lakói a sikeren felbuzdulva ugrottak neki a saját elnyomóiknak.

Felesleges ebbe belekeverni bármi mást, pláne egy nemlétező afrikai szövetséget, amiről beszélni is csak egymással is veszekedve tudtak csak. A lázongások végkimenetelét segítették - főleg Líbiában - de a kirobbantásnak más oka volt.
@a szív fészkei:

Féljen is, van mitől. Bár amitől félnie kell az nem fizikai bántalom, és az ellen a TEK nem véd. Legfeljebb a zorrát tisztíccsa.
@a szív fészkei: előbb országot kellett csinálni a törzsekből és kialakítani az olajipart meg némi egyéb fejlesztést...egyébként neked mit ártott a hőscincér? mert nekem semmit és kurva sok magyar betegre kereste magát nála fincsi szerződésekkel...meg az országnak oylan bevételei voltaki amit máshonnan nem igen tudott a COCOM miatt ami nem is olyan régen még működött bruhahahahaha
@Fabius: és mit nyertek mindezzel?

mint ti a zorvbánt hahahahaha
@Fabius: kurva kibaszott nagy fejlődés lett az eredmény? nemdebár?
@Rodeo36:

És ez mióta probléma? Nem erre buzdítasz te is minden második nap? Utcára, lámpavasra, szarni a következményekre.

Itthon nemgáz, de bezzeg Líbiában igen?
@Fabius: látod...kenegeted...ami ott lett az nem lesz Magyarországon csak van valami intelligencia még a szittyák között? vagy beduinok újra és hátraarc van 2000 évre? mert ugye az van beduinéknál mindenki nagy örömére lehet horgászni a zavarosban

ha ennyire nem bízol a magyarokban akkor ....hát izé
@Rodeo36:

Nem kenegetek semmit, de nem hagyom, hogy kettős mércézz :-) Egy Líbia szintű belharc minket is hazavágna ahogy őket, és nekünk olajunk sincs.

Egyébként meg százszor átbeszéltük, hogy a demokráciában és nem a lerombolt országban hiszek.
Hát nem lennék annak az iráni hajónak a kapitánya. A Földközi-tengeren egymást érik a flották és az a szerencsétlen teknő, hát mit ne mondjak, nem igazán rúg a labdába, még akkor se, ha a teljes muszlim térség összes hajója csak rá vigyázna. Kb. az olasz vámosok búvárhajót csinálnak belőle, mielőtt lefő a paszta ebédre. Amikor a líbiai események voltak, akkor még a németek is eljöttek flottafelvonulásra. Addig sosem értettem, hogy miért paráztak anno annyira a Bismarcktól, de ott rögtön leesett a tantusz. Egyébként értem én, hogy egyesek szerint lobogó burnuszú testvéreink temetik el majd a kapitalizmust és együtt vágtázunk majd a végtelen sztyeppéken, ők tevén, mi lovon... De ehhez képest az lesz, hogy megint egy csomó szakadt ruhás véres szemű ember fog jajgatni a tévében amerikai zászlót égetve, miközben a halott gyerekeiket mutogatják a kameráknak.
@Fabius: tu'ttam, hogy kijössz a kettős mércével...de számomra Lybia az "ő" országuk, messze távol, míg szittyalandia valahogy az enyém, és mindenkinek a kurva anyját aki "báncsa" és ebből kifolyólag van a kifolyó véleményem is...te ismered a gyermek anyjáról szóló vitát Salamon előtt? nahát csak a bűnöst kell kikapni és megbüntetni és nem hagyni, hogy "gang"-ek alakuljanak ki a két párt híveiből és legyen polgárháború holott kristálytisztán két személyből az egyik bűnös a másik meg nem függetlenül a híveik számától...és ez engem kurvára kiborít
@tucano: a monoteista asztrofizika és részecskefizika fel akarja fedezni a sötét anyagot, mert kitaláltak valamit, hogy a monoteizmus nem tartható fenn a Big Bang= Teremtés mítosz nélkül azaz -mint Kövér Laca és Orvbán Vitya: vádlónk van, vádlottunk van nehogy már pont vádunk ne legyen!- gombhoz keresnek kabátot, egyébként egyébként az anyag jól van és nincs szüksége még több sötétségre mint amennyi már az emberben van...a kisördög röhögve kidugja a fejit és heccel: csak nem hiszed, hogy mindez pont ekkor és pont ott spontán volt? szükség volt Európa forrásainak és piacainak bedöntésére mert a vénkurva még nem dőlt be eléggé 2008-ban és ha másképpen nem lehetünk elsők vissza kell rángatni azokat akik előttünk vannak és kilökni a sorból...kis kalamajka sosem árt annak aki a zavarosban halászik...egyébként is nagyon tégen megingott bennem az úgynevezett magasabb rendű teljesen demokratikus izé mítosza-megtoszták- ott jó ahol én jól érzem magam és nem ott ahol azt mondják, hogy márpedig ott és mutogatnak...

mint a kiállításon: modern szobrászat, Szovjetunióban -őszinte, egyszerű emberek- egyik izé egy hatalmas gömb benne nagy lyuk és abban egy másik gömb, mindez gránitból, címe: ANYA Ivanuska beír a vendégkönyvbe: az lehet, de a tied...na minderről nekem is ugyanaz a véleményem
ja, @Fabius az előzőm neked is 05:45:48 nem kell elfogadnod de legalább fontolgasd amikor -mint engem- felbasz a düh a kövérféletetvek hallatán!
@Fabius: szirek egy kicsit mást mesélnek, főleg irán megtámadásának szándékából adódóan, hogy ki állhat az egész mögött...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: iráni ellencsapásnak kinát hivják és az oroszokat...
mijen egészségnek örvendünk a dakotáknak ? örexenek ? mikor gebednek meg?
@Gábriel angyal:

Azert en ebbe a forgatokonybe nem lovalnam nagyon bele magamat.

Kinaban es Oroszhonban is vannak ertelmes emberek a kulpolitikai donteshozok tanacsadoi kozott. Es nagyon jol tudjak, hogy ha Europa es az USA (+Kanada) "elesik", vagyis 50-100-200 ev mulva Iszlam tobbseg lakja, akkor azzal hosszutavra ugyan, de sajat biztonsagpolitikajukat vagjak haza.

1. Ugyanis 100-200 ev alatt ekkora teruleten, meg ha csak a mi 50-100 evvel ezelotti haztaji tipusu elelmiszertermelesunk szerint dolgozgatnanak is, tobb 100 millios nepessegrobbanast produkalhatnanak. Nagyon nem eroltetnek meg magukat, mint ahogy ez megy mar arrafele jo ideje. Ha ez a fogatokonyv valosulna meg, akkor nyilvan a 23 millios, am megis egy teljes kontinenst birtoklo Ausztralia sem erezhetne magat biztonsagban (EU ~ 500 millio, USA ~ 300 millio).
Es akkor meg nem erintettuk a most ~ 400 millios Del-Amerikat ahova a mexikoi hataron biztosan megfordulna a szemelyforgalom. Valamint a ~ 1 milliardos Afrikat, ahol a lakossag kb. fele maris muszlim. E ket utobbi kontinensen Kina hatalmas befektetesekkel szerez befolyast. Es az EU/USA kiesesevel az iszlam tovabbi terjedese nyilvan az o erdekserelmukkel jarna.

2. Az orosz/kinai akadekoskodas hatasara kiesne egy komoly nagysagu piac Kina kulkereskedelmebol, mert azert az szep, hogy az arabok adjak el az olajat, gazt Kinanak, de a kialakulo helyzet megis inkabb tobb negativummal jarna szamukra, mint amennyi pozitivummal.
a. Az amugy sem acelos muszlim kutatas-fejlesztes, es a szinten nem tul eros produktiv termelo munka nem tartana fenn olyan kereskedelmi rendszert/merleget a ket terseg kozott ami Kinanak, es Oroszorszagnak sokaig pozitiv szaldot mutatna. (Es meg nem is emletittem a ramadant amivel egy teljes honap kiesik a termelesbol, mert azido alatt joforman csak botorkalnak az utcan, vagy nemi szellemi munkat kepesek vegezni.)
b. Ha hallottal a Hubbert gorberol, akkor tudod a joval nagyobb problemat. Ugyan vilagszerte igyekeznek tartani, sot emelni az olaj es gaz kitermelest, de az mar elfogadott teny, hogy az "oil peak" (legalabbis a hagyomanyos crude olaj tekinteteben) mar mogottunk van. Ha annak a regionak a beveteli forrasa (mert azert a java megiscsak ezen energiahordozok exportjabol szarmazik) merseklodik, es akar egy 100 eves tavon radikalisan lecsokken, akkor Kina kinek fogja tudni eladni termekeit? Hazon belul meg persze bizonyara fejlesztenenek es termelnenek majd, de azzal gyakorlatilag csak egy vegetalos szakaszba kerulnenek.

Ahogy mondjak teves premisszabol csak teves kovetkezteteseket vonhatsz le. (Nem szamitva azt a szerencses esetet, hogy nem csak a premissza(ka)t valasztod tevesen, hanem a kovetkeztetesek levonasa soran is kovetsz el hibakat, ami vegul akar helyes eredmenyre is vezethet.)

Az altalad emlegetett Kina es Oroszorszag ugyanis nagyon jol tudjak, hogy szamukra a legjobb szcenario a kovetkezo (es amiket itt peldakent felsorolsz eppen ezt tunnek alatamasztani):
Riszalva keresztbefekszenek az europai es amerikai befolyasolasi kiserleteknek. Ezzel szamos pirospontot szereznek;
Fenntartjak a feszultseget a Nyugat es az Iszlam allamok kozott, igy roluk talan (akar evekre evtizedekre is) nem lesz annyira negativ velekedes az arab vilagban. Barmilyen gazdasagi, vagy akar fegyveres konfliktusbol kimaradnak, de a fegyverkereskedelembol szep extrabevetelt realizalnak. Esetleges osszecsapasok soran szinten minimalis anyagi- es embervesztesegekkel usszak meg a dolgot.
Kina es Oroszorszag elemi erdeke, hogy a jelenlegi helyzetet minel tovabb fenntartsa, illetve abbol minel nagyobb hasznot huzzon.
Sot! Meggyozodesem, hogy egy esetlegesen a Nyugat szamara nagyon rosszul elsulo haborus szituacioban mind Kina, mind Oroszorszag tevekenyen is resztvenne az Iszlam allamok elleneben. Ugyanis egy hihetetlen tempoban sokasodo iszlam tomb, egy maris csokkeno, jelenleg ~ 140 millios Oroszorszag szamara, es az "egyke" rendszert nem veletlenul fenntarto Kinanak akar mar nehany generacion belul is hatalmas kihivast fog jelenteni. Ugyanis az arabok az EU es USA szerepet akkor majd mar rajuk irjak.

Ennek az egesznek persze van egy Achilles-sarka, es pedig a rohamosan novekvo europai es eszak-amerikai iszlam populacio. Ezek alapjan ugy gondolom, hogy egy nagyobb osszecsapas, ha tetszik egy huntingtoni "civilizaciok harca" elkerulhetetlen, mar a nem is olyan tavoli jovoben. A demografiai trendek alapjan mar a 10 ev is tul tavoli lehet. Radasul egy ilyen osszecsapas foleg az eros gazdasaggal rendelkezo EU-s orszagok (D, F, GB) eseteben belso harcokkal is jarhatna (szerintem biztosan).

Am ugy tunik, a dolog egyre inkabb elkerulhetetlen.

Es vegul egy egyszeru peldan hadd szemleltessem mirol is irkaltam feljebb. Ha rizikoban van egy jatekos, aki szisztematikusan foglalja el egy masik jatekos teruleteit, akkor az a minimum, hogy egy harmadik jatekos az agresszor ellen lep fel. Meg ha nem is sajnalatbol, pusztan sajat jol felfogott erdeke alapjan is.
1. Lehet, hogy az agresszornak pusztan az a gyozelmi celja, hogy kiirtsa az emlitett jatekost...
2. Meg ha egy ilyen nepirtassal nem is gyoz azonnal az agresszor, am hosszutavon ez a muvelet megalapozhatja megerosodoset, amit a harmadik jatekos kesobb mar nem tud ellensulyozni.

En egeszen bizonyos vagyok benne, hogy az oroszoknal is es a kinaiaknal is a rizikonal komolyabb szinten muvelik a strategiai elemzest, es donteshozatalt. Ebbol kifolyolag pedig adott (remelem letre sosem jovo) esetben, szamukra kisebbik rosszkent az europai civilizacio megmentese melle allnak, mintsem egy agresszivan terjedo/terjeszkedo iszlam melle.
Fabius, bírom a tényszerű riposztjaidat :-)
@a szív fészkei: "..jó hír szerintem és drukkolni kell a sikerükért"
Ebbe kéne pénzt, energiát fektetni, nem RózsaViki koszhadt múltbarévedésébe.

Egy másik ilyen példa - igaz egészen más síkon - Snétberger tehetség-iskolája.

Erről jut eszembe, tegnap láttam a hvg videót az "államadósság" koncertről, benne neves romákkal. Éppen Szakcsi kezdte el bizonygatni, h itthon nincs romaüldözés, megkülönböztetés, meg ez meg az. Mire a riporter mondja, h de ez a koncert miért is van. Meglepett kifejezés Sz-tól: Ja..?
Bakker! Az egész NAGYON durva volt...
@Gábriel angyal: Tegnap mesélte ismerős, a húga az erősen keleti országrészben dolgozik egy fidesz-oligarcha baromfikombinátjában, reggel 5-kor indul, este 7-re ér haza. Tavaly még 110 ezret keresett, idén 70 ezret. A munkahelyén 5 fok van (az épületen belül). Ezeknek tényleg Kína a minta. És jól látod, ő meg a társai épp most készülnek ellopni a magyar földet. Majd kinevezik nemzeti nagybirtoknak. A sok hülye meg tapsolva megy napszámba.
@Gábriel angyal: Az ópiumháború előzménye a klasszikus újkori kereskedelmi háromszög - rabszolgált viszünk gyarmatokra, gyarmatárut Nagy-Britanniába, brit iparcikkeket cserébe -kínai kudarca volt. Kína fontos volt az angoloknak, ahol az ipar és az egész társadalom tea-meghajtással működött. Csakhogy a kínaiak nem kértek a brit iparcikkekből. Egyvalamire volt igényük: ópiumra. A "megaláztatás ideje"? Saját magukat alázták meg. Minde nacionalizmus melegágya az önkritika teljes hiánya.
Tartós Pista hejében, már tarlós tejet nem vennék... doktor dakota ormány kivégzi

velemenyvezer.blog.hu/2012/02/21/tarlos_helyzete_remenytelen?
@tinca: Hát épp Szakcsiról hallottam első kézből szintén durvát: aki mondta, fültanúja volt, ahogy Németországban nagyon pökhendien, nagyon frechül viselkedett egy bazi nagy bulin a személyzettel!! Ők voltak a meghívott zenészek, seggük kinyalva és olyan stílusban üvöltött a kvázi rangban alatta álló pincérekkel, hoszteszekkel, hogy a fia csitította már. Na szóval, a tehetség sajna nem minden, modor is kéne.

Snétberger egy csoda, imádom, nagyon tisztelem! www.youtube.com/watch?v=VgHUfsfyymI
@Fabius: Rodeo folyton ezt a konteost nyomja, Tótánál is ezen rugóztunk egész arab tavasszal...

Amúgy nekem az emberevő Bokassa se ártott,nem az én mélyhűtött seggemet harapdálta felengedve, nekem személy szerint Orvbán sem ártott, nem jött ide felpofozni - ilyen alapon üljünk békében, hisz másokat basztatnak!(Niemöller, orica ötvenedszer írom!! :-)) - így nekem gondom szál se! Kadhafi már csak Lockerbee miatt is megérdemli a poklok tüzét, az ápolónőkért, amit meg a sajátjaival csinált, khmm..
Hogy pl.Orvbán párttitkár papa jól keresett nála, az oké, mások is jól keresnek véreskezűeknél, semmi kétség, ha eladják magukat nekik.

Én is a demokrata, élhető és élni hagyó országokban hiszek, nem a jóságos diktátor atyuskákban.
@tucano: Ja. Amit előzőleg megbeszélnek az operatőrrel, hogy milyen fényszögben mutatna a legjobban az a holttest. Cinikus mocsok vagyok, igen, de volt már olyan, hogy a szegény kődobáló palesztin gyermekek sanyargatását vagy ötször felvették, mert nem volt annyira vérlázító elsőre...

Kell a hőzöngés, csak mire mennek vele?

DE az az édes, mint a jobbikosoknál: törüljük el a mocsok nyugati kapitalizmust, kizsákmányt (ahogy persze ők bánnak sajátjaikkal,az nem érdekes, mert pláne a náluk dolgozó Fülöp-szigetiekkel,indaiakkal az is megér egy misét) de mind Londonban luxusházakban tipródik, Chanelnál nagybevásárol asszonyaianak, Amerikában, Oxfordban, Hamburgban, stb. taníttatja a kölykét, hülye nyugati tervezheti a luxusjachtját, ötszázemeletes hoteljét, úszószigetjét ...

Hányok ettől a szemforgatástól, na. Arab testvéreik eléggé látványosan szarban hagyták palesztin testvéreiket, holott egy vagon Rolex árából - amit ugye ingyen osztogatnak egyes helyeken állampolgári jogként - szanálhatnák is őket.
mert=meg

@Fabius: Tunéziában úgy emlékszem lázongás tört ki a jobb keresetekért vagy miért és egy zöldségest lelőttek a rendőrök, nem? ez a tömeg - minden CIA-bizgatás nélkül - rossz néven vette. De Rodeo utálja Amerikát telje szívéből és boldogan konteozik tovább.
@kerecsen2010: És ezt a jóembert - van neve a tyúkbárónak? - nem libásozzák ugye? Nála öröm,bódottá megfagyva éhenhalni alamizsnáért ennyi időt beáldozva naponta az életből...
@simple observer: Huhh, grat! De GAirel csak azt látja bármiből, amit akar látni és ami egybevág a jobbikos tézisekkel. Ha Oroszország és Kína most épp esetleg megy a nyugat/zsidók ellen, akkor Oroszország (amúgy mocskos ázsiai gyarmatosító erőszakoló horda a II. vh után) és Kína (kis hülye vörös sárgák) aranypofák és haverok.

De én köszönöm!
@a szív fészkei: Sajnos az emberben egy személyben nagyon végletes dolgok is megférnek.

Köszi a videót, nagyon szép volt! Snétberger eddig kimaradt a jazz-látókörömből, de majd kezdek vele ismerkedni. Pl. evvel, minthogy Bona-t már ismerem és ez így érdekesnek ígérkezett. Hát majd' megkönnyeztem...

www.youtube.com/watch?v=YlJQEx-rkD0&feature=related