Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/24/a-kirugott-kantor-szerint-balog-zoltan-a-penzek-megszerzesevel-kovezte-ki-sajat-... (2024.04.24. 09:00) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.15. 04:54 Fabius

Oszkó a Wizzairnél, Kerényi Rogán zsebében?

Címkék: fidesz közpénz malév wizzair budai gyula kerényi imre oszkó péter v kerület

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos tegnap felizgatta magát, és nem sok választotta el attól, hogy saját fogaival tépje fel a sokat kérdező riporter nyaki verőereit, és a vérében fürödve hörögje a parlament folyosóján: OSZKÓ PÉTER MIT KERES A WIZERBEN??? Videó itt, eset 0:48-tól. Hiába no, egy pártököl élete sem fenékig tejfel, ideges lesz ha nem a legnagyobb gondja, hogy karcos az a kurva ingyen áhatos belülről, noszogatják válaszért SkiccPali miatt, és elvárás, hogy a Malév ügyet is sikerüljön valaki másra kenni. Segítsünk a szerencsétlennek megfejteni a hét kérdését, vagyis, hogy mit keres Oszkó Péter a Wizzairnél.

Jól figyeljél Gyuszkó, meglepőt mondok: pénzt keres. Tudod az úgy van, hogy mi magyar adófizetők szoktunk melózni. Kinek hol sikerül. Vannak a karcos Audi belsőt polírozók, meg vannak a felkapott gazdasági szakemberek, akiknek ettől picit jobb munka jut. De mindegyikükben az a közös, hogy összehordják az adóforintokat, aminek ti a seggére vertek. Oszkó Péter is élt ezzel a lehetőséggel, mint mindenki más. A légitársasághoz kerülésekor nem volt miniszter, se képviselő, se beszámolási kötelezettséggel tartozó állampolgár. Mert nyugtass meg minket Gyuszi, ott azért még nem tartunk, hogy munkahelyváltáskor személyesen neked kell bejelenteni a változást.

Megnyugtatásodra nyilatkozott Váradi az Wizzairtől, hogy Oszkó 2011 áprilisban került a céghez. Talán jelent valamit, hogy az Index sem találta nyomát Oszkó szerepének a cégben ettől hamarabb. A Malév felszámolást is van aki oknyomozza serényen, nevek is forognak közszájon, de speciel az Oszkóé ott sem bukkan fel. Mit csinál közben az egykori pénzügyminiszter? Rajtad röhög Gyulám, megírja a Malév sztorit a blogján, és belőled farag Pinokkiót a faszbúkján. Így megy ez, ha egy elszámoltatási biztost a nyomás terhe alatt az orránál fogva lehet vezetni, mert szó nélkül elhiszi, hogy a Malév után maradt 750 ezer felszabadult útért nem tesz meg szó szerint bármit a konkurencia, ingyen jegyosztástól feljelentésen keresztül állami támogatásról blöffölésig.

Miután ezt így tisztába tettük lenne itt valami furcsaság, amivel éppen foglalkozhatnál, ha mernél. Szerinted miért van az Gyuszkó, hogy Rogánisztánban az önkormányzat tévéjének felügyelő bizottságában székelő Kerényi "Alkotmányasztal" Imre majdnem a dupláját keresi egy ötödik kerületi önkormányzati képviselő pénzének havonta? Nézd csak, mutatom:

Kerényi Imre City TV FB elnök tiszteletdíja: 357 400.- forint,

Ötödik kerületi képviselők alapdíja az önkormányzati rendelet szerint számolva: 96 625.- forint. Oké, ehhez hozzá jön egy bizottsági tagság az alapdíj + 45%-val számolva, az összesen: 140 106 forint. Ha nagyon jól megy valakinek akkor bizottsági elnök lesz, és az alapdíja 90%-ra jogosult még, amivel a pénze 183 587 forint.Mondd csak Gyuszi, meg mered kérdezni, hogy Kerényi mit művel Rogánnal évente néhányszor abban a felügyelő bizottságban, hogy ez az ötödik kerületnek dupla annyit ér havonta, mint a választott képviselők munkája? Esetleg höröghetnéd ezt is a parlament folyosón, mit gondolsz? Vagy hagyjuk a francba az egészet, tudjuk be annak, hogy a koma sógor mutyivilág köszöni jól van, és a hűséges pártembereket felügyelő bizottságokban stafírungozzátok vastagon? Csak tudod, minket azért a boszorkányüldözés helyett jobban érdekel, hogy mi lesz az elszórt közpénzekkel. Ha már téged, az elszámoltatási biztost ez hidegen hagy.

 

410 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr274109974

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit keres Oszkó Péter a WizzAirben? 2012.02.22. 09:25:41

Már nem abban az értelemben mit keres, hogy mifaszköze van hozzá bárkinek, hogy mit keres, hanem hogy mi a magyar most?...

Trackback: Mit keres Oszkó Péter a WizzAirben? 2012.02.22. 09:25:41

Már nem abban az értelemben mit keres, hogy mifaszköze van hozzá bárkinek, hogy mit keres, hanem hogy mi a magyar most?...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@prof...de nem dr felebarát: Naponta?@Interlock: Ez jó! :-D De ennek a fejébe csak a poshadt narancslé zubog. Miért itt égeti magát, az külön lélektani rejtély.
@prof...de nem dr felebarát: Na de tegnap, amikor ezt belinkeltem, az is oda volt írva, hogy szent agyari anyaszentegyföldet azért lephetik el a toportyánok, mert az a szent magyari föld műveletletlen! (mint a rá hivatkozó banda)

Tehát szarnak arrafelé a népek az szentséges aranykoronákra, meg hogy abból kéne önellátni mindenkit itt a tejjel-mézzel folyóban by Jobbik - csak hagyják gazzal felveretni a drága rögöket.
A toportyán meg rugalmas struggle for life-alapon, és biza gyün, ha megfelelő helyet talál magának a susnyásnak hagyott réteken. És talált, mert le van tojva a mezőgazdasági művelés arrafelé...
Jó jézus a jégen - van neki most elég - leigáz az IBM!! [..]"Az IBM 250 új munkahelyet létesített Székesfehérváron, új gyárat épít Rajkán az I. G. Gasket Kft., ahol hatvannal több ember dolgozhat majd" www.profession.hu/cikk/20120215/itt_lesznek_uj_munkahelyek_/773

Rohadt multik még mindig rabosítanak. Egy ilyen büszke nemzetet!
@Interlock: Jó írás.
Nem jöttem rá, hogy narancsos vagy jobbikos, mert normális mondatait én bizony nem láttam.
@a szív fészkei: Régen őshonos volt, csak kipusztították. Mivel ellensége tényleg nincs, lassacskán visszatelepültek, ellentétben a farkasokkal, akik csak látogatóba járnak.

Majd igaz keresztény módjára kivadásszák őket ismét.
fu tényleg ennyire egybitesek az emberek?

"Figyelj öcsi. látom új vagy itt, nem ismered a dörgést.

Nem kell ide semmiféle összefogás. 2010ben kétharmadot szereztünk a választáson.

Innentől mindenki másnak pofa súlyba, úgysem az lesz amit ti akartok, fogjátok már be a pofátokat!

Ezt kéne végre már felfogni. A pofázás nem visz minket előbbre.
A munka visz minket előbbre.

Na most valaki vagy dolgozik, vagy pofázik. A kettőt együtt nem lehet.

Úgyhogy sokkal inkább dolgozz! hülyegyerek, ahelyett hogy itt vered a nyálad a billentyűzetre. Így kurvára nem fog előbbre jutni az ország, ha itt ülsz és pofázol.
Ennyi."

"Az, hogy ez a magyartól teljesen idegen etno-szociokultura, miután felbomlott hagyományosan zárt etnokulturális közössége, az elmúlt 150 év alatt nem igen tudott és akart, beintegrálódni, -asszimilálódni meg végképpen nem-, a magyar viszonyok közé.
(Igaz ezt belső etnocentrikus, génekbe kódolt kiválasztottsági tudata, ősrasszizmusa ebben fékezte, akadályozta.)
Viszont ennek ellenére hitetlenül ragaszkodik a galuti ideiglenesség állapotához.Nincs sem ereje, sem pedig bátorsága saját eredeti etno-szocokultúrájába visszatérni. status in statu- t játszik.
Valami önrontó és önutáltató módon frusztráltan itt destruál, demoralizál, opponál.
Önmaga ellen irányuló, de saját maga által generált önutáltatása, mélyről fakadó és ösztönvezérelt. Olyan megnyilvánulás, amelyre már a híres nagy próféta Jesájáhu is felfigyelt, amikor azt mondotta az Örökkévaló Isten által sugallt- dorgálásban, hogy "Rombolóid és pusztítóid közületek valók".
Tehát napirendre kell térnünk afelett a tény felett, hogy ez a ZSIDÓ karakter az ösztönéből fakadóan provokál és utáltatja meg magát, hogy ezáltal az általa ilyen módon gerjesztett állapotban folyamatosan és erre a szerepre fixálódva játszhassa el és élhessék át az "üldözött" szerepét. Ez már-már egy fiziológiás szükséglet számára. Olyan, amelyet csupán ezekkel a technikákkal lehet fenntartani."

ez két külön hozzászólás
Semmi megszorítás, nehézség, kizsákmány nem jellemzi a fideszes érát: www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/oriasi-meglepetest-okozott-a-januari-dragulas-mi-all-a-hatterben-368833

Az a drága Irma néni, aki 2004-ben olyan nagyon szomorúan bámult bele az óriásplakátokon az ember szemibe, hogy rosszabbul élünk, mint négy éve - és aki civilként elmesélte, hogy neki semmi baja, de jó pénzért korpásodik az ó tisztességben megőszült kontya is - ma dzsiggelne a boldogságtól, milyen wonderful a world!
@Habakuk999: Igen, olvastam. Szóval előbb volt itt, mint Tömjén Zsolt. Kettejük közül mindenképp a toportyánokkal vagyok!
@a szív fészkei: "Na de tegnap, amikor ezt belinkeltem, az is oda volt írva, hogy szent agyari anyaszentegyföldet azért lephetik el a toportyánok, mert az a szent magyari föld műveletletlen! (mint a rá hivatkozó banda)"

Hol nevét rút ferditésben
Ismerik csak átokképen.
Neve: szolgálj és ne láss bért.
Neve: adj pénzt és ne tudd mért.
Neve: halj meg más javáért.
Parlagfűben sakálok:
Ezzé lett magyar hazátok.

:D
@prof...de nem dr felebarát:

van itt még

":D nem érted

Tökmindegy ki győz a választáson, mert ott vannak az embereink tuti pozíciókban, soksok évekre odatéve...
Ezt kurvára elbasztátok...:D"
@Habakuk999: A kánkános csávó? Idióta tévébuzi, aki kb. két valóvilág közti reklámban ideböfög és halálian elégedett mindennel. Ô már a fikuszt sem tudja megszorongatni, ha röhögni akarsz az ecceriségén, olvass bele a blogjának nevezett rettenetbe. Óvatosan, no meg valami töményet készíts magad mellé, mert jó gyomor kell hozzá... :)
@prof...de nem dr felebarát: Volt Tótának egy Kara kánja, bizonyos xsasha. Ő aztán magyarázott is, néha agyömlésig; na neki egy idő után azért mindig a zsidók ugrottak be Orvbánimádatán és mémezésen túl. Rodeo emlékezhet rá.

Eljutott odáig xsashácska, hogy a zsidók önmaguk akarták a holokausztot, csak hogy egyszer az életben úgy igazán egy nagyot élvezhessenek a szenvedéssel.
hallgatoihalozat.blog.hu/

A hallgatói önkormányzatokról régebben is lehetett bírálatokat olvasni, de ezt azért álmomban sem gondoltam.
Nagyon csúnya időkre emlékeztet.
Patrióta polgárököl vasököl, odacsap, ahová köll: atv.hu/cikk/20120215_csakannyal_rontottak_tetenyi_sajtosanak_autojara?source=hirkereso

Hogy is mondják jobb helyen az ilyent? MAF-FI-A. (Olaszul egy f-fel)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Jó estét! ChT nagypáholy gyűlés? Mikor csapunk megint ChT seggére? :) Nem ám még azt is megadóztatják, pl. ez a Tonyó gyerek, mert kevés a BKV bevétele! :(
@a szív fészkei:
No de kérem! Ez csak egy szolíd figyelmeztetés volt! Már Hofi is elénekelte, hogy "Elvtárs a csákányt... ellopta valaki" - no, most meglett.
Ma, szép büdi fővárosunkat látogattam meg és ha valaki szintén hallgatta Kérit a rádióban, akkor tisztába jöhetett a KISZ vagyon "átkonvertálásával" és a jelenleg is dúló hatalmi harcok hátterével.
Kéri remekül leírta az egykori egyetemi focicsapatok máig ható szereplését és a volt KISZ-es és BIT-es kapcsolati hálók szerepét. Ilyen egyszerűen működik a lopás, illetve dehogy, akarom mondani így működik a "hatalom művészete" :))
@Dr. Boli Ch.T:
A C vitaminról írt kisdoktorit wikiből bemásolgatva. Ettől még Gyurcsány fan is lehetne.:)
"Jakab Andor
‎"Az ELTE ÁJK IX. termének bérleti díja: 32 000 Ft/óra. Az előadóban 17:20-tól 19:59-ig voltak bent a tüntetők, vagyis a 3 megkezdett óra annyi mint 96 000 forint. Ennyit követelhet polgári jogi igényként az egyetem az esemény szervezőitől." --- Abszolút jogosnak tartom ezt a felvetést! A Magyar Televízió bérleti díját, 2006-2010 között lezajló tüntetések költségeit is hasonlóképpen meg kellene fizettetni a tüntetőkkel. Nem?"
@Dr. Boli Ch.T: nem hallottam kifejtenéd...Gyurcsány és Viktor kéz a kézben lop :D izés megoszt...akarom mondani hatalmat gyakorol
@Dr. Boli Ch.T:

Nem forgalmazzák itthon az új filmjét a parasztok!

---

Tényleg nem vette senki észre, hogy átköltöttem a Vörösmarty verset? Szmájli vagy valami? Szükségem van a visszajelzésre! :(((
@Habakuk999:
Esze és intelligenciája meg is van hozzá! :) Lehet, hogy SchmCopyPalival együtt doktoráltak...
@prof...de nem dr felebarát:
Sokkal rosszabb! :)
De valamikor ismétlik, nézd meg a Klubradió oldalán, ma 18-19 között volt Kéri. Állat volt a riport, tanítani kéne ezeknek a pártgeciknek a tetteit, mint elrettentő példát!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Rohadékok ezek! Meg már a letöltő oldalak is hullanak, mindenki panaszkodik...
Te mit költesz??? Ilyen estélli órán, há'má magadnál vagy, teeeee? Örülünk, hogy látunk, én pl. reggel 6 óta pörgök, levezettem 580 kilométert, egy csomó pesti nyárigumis mazsolát elküldtem annnyukba... Hihetetlen a közlekedési morál, is...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ezek a mandineresek, ezek tényleg ilyen egybitesek, vagyis kettő, vagy gyurcsány fanvagy vagy orbán...más nem létezik...

komolyan itt tartunk...ide sikerült zülleszteni mindent?
@prof...de nem dr felebarát:

Javaslom "Soma" kommentjeit! Ő annyira egyszerű, hogy... nem tudom elmondani.

@Dr. Boli Ch.T:

Már megint Székesfővárosunk ízlésesen Silent Hill-i viszonyait reklamálod? :DDD
moviesmedia.ign.com/movies/image/article/673/673613/silent-hill-20051205065333549.jpg
@prof...de nem dr felebarát: Az, valóban. De ez magánblog, nem folyik bele közpénz, ugye?

A köztévéhez akkreditált volt szolnoki jogerősen elítélt polgármester szolnokinaplo.hu/2012/01/18/szolnok-egykori-polgarmestere-segiti-a-kozteve-kommunikaciojat/ viszont közünk zsebéből kap nem keveset a tanácsaiért. Amik nagyon hasznosak lesznek biztos. [..]" Várhegyi Attilát, a Fidesz pártigazgatóját 2002-ben folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt jogerősen felfüggesztett egyéves börtönbüntetésre ítélték. A vád szerint az Orbán-kormány egykori államtitkára 154 millió forintos kárt okozott Szolnok önkormányzatának. A politikus akkor lemondott parlamenti mandátumáról, azonban nem távolodott el a Fidesztől, és az utóbbi évben kapott megrendelést kormányhivataltól és több megyei önkormányzattól is."
Basszátok meg azért van ebben az országban ami örök: a szadisták tagság nélkül, támogatottság nélkül már a fantázia hatalmon is marakodnak:

retkesattila.blog.hu/2012/02/15/kuncze_az_uj_marosan?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201202

Kismókusok! Nektek se sikerült megfejteni miért szanált titeket a társadalom. Gondolkodjatok tovább, rátok fér.
hu-hu.facebook.com/photo.php?fbid=352791351409231&set=p.352791351409231&type=1&theater

A szegedi ehök bevezet a tetoválások világába.
Így legalább meg lehet majd különböztetni az igaz magyar deákot a lusta, csak szórakozgatóktól.

Mert azért sokan érzik úgy a kommenteket olvasva, hogy tanulni kéne, nem hőzöngeni.
A baromságnak nincs határa.
@prof...de nem dr felebarát: @a szív fészkei:
Ezt hívják a maffiánál "kárpótlásnak" és a "hallgatás árának" :((
Egyébként gyorsan nekiállnak levadászni a blogokat is, úgyhogy remélem HERR FABIUSNAK nem volt mostanság gyorshajtása, vagy tilosban átmenetele a zebrán, mert hamarosan olvashatjuk azon a makulátlan, a közpénzt messze elkerülő és tök független Mandin! :)) Szerintem Vincenték is hamarosan meg lesznek kukkolva, hogy mindegyikük adóbevallása rendben van-e, illetve a hálószobai perverzióik mennyire annyira! :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Már-már egyenértékű vagy vele! :-DD

De én sem értem, miért nem lehet ilyen filmet forgalmazni - most ez Andy Vajnán múlik vagy mi lett?
@Fabius:

Épp most basztak le ott, hogy miért nem veszem komolyan azt a pöcsöt. :D
Fiam nemes egyszerűséggel azt mondja, hogy a HÖK mindig is patkánygyülekezet volt. az ő idejében is. Ott is.
@Fabius:
Olyan IZÉ vagy! Most'mé??? Legalább megpróbálják! Ha nem is értik az 1x1-et... Bár annál nincs veszélyesebb kombináció, amikor a hülyeség szorgalommal párosul! :(
Amúgy, amint azt fennen említettem, remélem nem voltál mostanság megbüntetve, illetve mivel az elvtársak alaposak lesznek, úgy a 8 évesen elkövetett csínyeid is lehet, hogy visszaköszönnek!
Valld be, hogy rajzszöget tettél a szegíny osztálytársad alá, aki fidesznagykutya lett és TE BEZZEG MÁR AKKOR TERRORIZÁLTAD és különben is éktelen lelki törést okoztál ezzel nekija, na!!! :) Ki leszel szerkesztve Te is a Mandin? :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Hámer ők a Kunczétől fosnak, és minden jelentéktelen arcot komolyan vesznek.

Amúgy fasza az átköltés!

Szmájli:

:-D :-D

Na, most már szavad nem lehet :-)

* de tényleg fasza lett.
@a szív fészkei: :)) Evégre került ki onnan pár fidesznyik politikus... akkor meg mi más lehetne??? :))
@Fabius: Ennek mi ment ennyire az agyára?Valaha egy jónevű zenekritikus és főszerkesztő volt.

Mint látom az életéből, együtt adott ki kétszer is könyvet Gréczy Zsolttal: Bródy (Gréczy Zsolttal, Vince Kiadó, 2003)
Presser (Gréczy Zsolttal, Vince Kiadó, 2003). Ráléptek a tyúkszemére vagy mi történt???
@Fabius: Fényezem én is kicsit a rágcsálót, hadddddd őrüljön!
Amúgy fasza az átköltés!
Amúgy fasza az átköltés!
Amúgy fasza az átköltés!
Szmájli:
:-D :-D
* de tényleg fasza lett.
* de tényleg fasza lett.
* de tényleg fasza lett.

:)))))))
@Dr. Boli Ch.T:

"Ki leszel szerkesztve Te is a Mandin? :))"

Már kint van, mármint a blog.

A mai Varánusz poszt címét viszont ott kissé megszerkesztették...
@Dr. Boli Ch.T: A Mandi ezekhez hogy jut hozzá? Kubatov intravénásan táplálja őket adatokkal?
@prof...de nem dr felebarát: egy bit az, kolléga. Vagy az egyik állítás igaz (bit állapota logikai 0), vagy a másik (bit állapota logikai 1). Ne pocsékoljuk a tárhelyet, memóriát :-)

Igen, sokan ide, erre a szintre züllöttek. Valahányszor a Fideszes munkatársnak megemlítünk ezt-azt, azonnal jön a reakció: "DebezzegaGyurcsány, dehanektekazkell..." Nem fogják fel, még mindig nem fogják fel, hogy ha valaki fasz (vagy az volt), akkor nem kell, ha meg nem fasz, akkor nem érdekel a színe. Akármerről próbálom megérteni ezt a bálványimádó / minden mást ignoráló viselkedésmódjukat, mindig ugyanaz a végeredmény jön ki: győztek, fejükbe szállt, dicsértessék a káröröm.
Ezzel a stílussal, hozzáállással a jobboldal saját magát fogja tönkretenni; választást ugyan nyerhetnek, de tízmillió lelkes együttműködőt nem, pedig nem volna ez lehetetlen. Nekem mindez rettenetesen rosszul esik, mert inkább jobboldal-közeli lennék, de ahhoz, amit most művelnek, nincs gyomrom.
Tőlem, mint névtelen senkitől ugyan hülyén hangzik, de nem tudom jobban megfogalmazni: féltem ezt az országot.
Na így már mindjárt más! :DDD
@Dr. Boli Ch.T: Küldjétek el ChT-nak, hátha szeret szavalni.Vörösmartyn(benne fűegéren) be lehet indulni, vannak olyan versei.

"[..]Kié volt ez elfojtott sohajtás,
Mi üvölt, sír e vad rohanatban,
Ki dörömböl az ég boltozatján,
Mi zokog mint malom a pokolban?
Hulló angyal, tört szív, őrült lélek,
Vert hadak vagy vakmerő remények?" (A vén cigány) Ez még menne is a legújabb filmje szüzséjéhez is.
@Dr. csaknézek...:
:D Vajh miért? Érzékenyebb lelkű narancskomcsik ott szarnák össze magukat a dühtől! :))
@a szív fészkei:

"A Mandi ezekhez hogy jut hozzá? Kubatov intravénásan táplálja őket adatokkal?"

Nem.
Inkább ott dolgozzák fel a népszámlálás adatait. :o)
@Dr. Boli Ch.T:

Én készséggel bevallom, notórikus gyorshajtó vagyok, és ez már elég sokba került :-) Ha ezt valaha kiposztolja valaki, akkor a családom és a barátaim legfeljebb röhögve legyintenek: haj, ha azt is tudnátok amiről nem készült fénykép a kocsisportban eltöltött évtizedek alatt... :-D
@Interlock: Miért nem a te országod is? Pont annyi jogod van félteni, mint azoknak, akik kokárdába öltöznének, ha tehrtnék egész évben.
@prof...de nem dr felebarát: a toportyán ugyanolyan vad mint az őz meg a nyúl és a többiek egymásból élnek ez MOTHER NATURE magára kell hagyni és a vadászokat kilőni a tömjén elvtárssal az élén...a gazdák meg védjék meg a termést úgy, hogy etetik a fűevőket kis jászlakat kirakni nem egy nagy ügy a farkasok és rókák meg hadd ritkítsák a többieket pont erre vannak foglalkozzatok a 47000-es szupergazdag magyarokkal akik élnek mint Marci Hevesen ezt kapták volna 1975-ben nagyok lettek volna akár évente is hahahahahahaha
@Fabius:
Szóval ilyen kis genya vagy, ellövöd az összes patronjukat előre! Ja, most akkor kutathatnak, hogy is volt az a rajzszöges dolog, anno... :)
@Fabius:

A másik véglet sem feltétlenül egészséges: régi Moldova-sztori, a mamika így búcsúztatja reppilóta fiát:
Aztán lassan és alacsonyan repülj ám, kisfiam! :o)
@Rodeo36: Művelniük kéne a földet, amit ennyire megvédett a diktorjuk, aztán nem lenne a toportyánnak helye dúvadkodni...

De ha van, akkor meg ne a toportyánt hibáztassák. Szerintem martolcsy többet hagyon a Peek&Cloppenburgnál azon a bécsi kiruccanásán. Bár az se segít a szánalomgombóc kinézetén

@Dr. csaknézek...: De azzal meg le vannak maradva x millió ívvel. Lassú szegény Kubatov.
@Fabius: amíg nem okozol balesetet és kárt sem magadnak sem másnak csináld csak abban van az adrenalin...én még automata váltóval is kiugrok a zöldre 10-15 m-t megelőzve az alvókat akik akkor váltanak meg keresik a rudit mert szórakoznak a pirosban és arra ébrednek hogy valaki tolja őket vagy már megint piros van és egy nagy darab ürge a mögötte beragadt kocsiból odabattyog és kibassza az ülésből és akkor még neki áll feljebb...van olyan kultúrált hely, hogy aki telefonozik még ha szabadkezes is akkor elveszik a jogsiját 3 hónapra újra kell vizsgáznia és utána végleg első nekifutás 200 euro helyben
@a szív fészkei:

"Művelniük kéne a földet"

Műveletlen föld és műveletlen fő között lényeges különbség, hogy az egyikbe hiába lapátolod a szart... :o)
@Dr. Boli Ch.T:

Ha csak ez kell, én vállalom amilyen vagyok :-)
@a szív fészkei: azért én néhány tetvet kizavarnék a mínusz 25-ben egy szál kokárdában a Népköztársaság útján hosszában
@Dr. csaknézek...:

ŐŐőőőő...én csak a saját anyám arcára emlékszem, mikor életem első perece (összesen három volt) után a versenyautót úgy raktuk le az udvaron, hogy megkötöttem a cseresznyefához drótkötéllel, és kiállt alóla az autómentő. Mert nem gurult, ugyanis. Az összehajlott csonka állvány a levághatatlanul rágyógyult felnivel homokszórás után lelakkozva mementóként emlékeztet a saját korlátaimra :-)
@Rodeo36:

Igyekszem nem veszélyeztetni senkit, ráijesztés erejéig sem. Nem villogok le, nem dudálok, nem csinálom a fesztivált. De ha sietek tudok úgy vezetni, hogy az önkéntes népnevelők nem elém ugrálnak ki.
www.blikk.hu/blikk_aktualis/erre-eleg-matolcsy-es-zsiga-47-ezer-forintja-2080604

Zsiga[..]"Csak egy közleményt adott ki, hogy egy „indokolatlanul provokatív kérdésre" válaszolta azt, hogy biztosan meg tudna élni havi 47,5 ezer forintból, ráadásul más, lényeges dolgot (például drótgyár alapkőletétele) mondott előtte."

Drótgyárat avat, anyám! ahol még tán túl is fizetik a melósokat! Megkapnak már 70-et is?
@Fabius: azt amelyiket én tanítottam repülni azt 3 hónapig építették újra és sikerült nem akartam mementót mert a jobb szemöldökömön van egy 16 mm-es vágás a visszapillantó csinyá'ta... a bokám a pampákon éjszakai menetelés miatt ficamodott ki...el is repedt egy kicsit mert emelt sarkú cipőben voltam és a görönggyel együtt 18 cm-re kellett volna visszahajlania de hát nem voltam a Nizsinszkij... kis huncut vagyol eztet eddig titkoltad kis rally a ...na hol is?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Eztete, láttad???

www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20120215-charlize-theron-kiraz-a-hideg-young-adult-kritika-pszichoszingli.html

Hááát, rámgyógyulhatna :)) Az ilyen az esetem! (Nagy sóhaj, álmatagon elmereng, távolba néz...)
"Sok szánalmas bolsevik kommunista Fidesz szavazó aki gerinctelenül elrohant a tandíj ellen szavazni, azután most itt tapsikol amikor Orbán elvtárs bevezeti a tandíjat. Szar gerinctelen az ország 3 millió szavazója aki elment a tandíj ellen szavazni."

érdekesek az emberek :D
@Rodeo36:
Nem mondod, hogy erről lemaradtál? Neked még nem mondta? Na mindegy, majd ő...
@Fabius: Képeket is kérünk!!! :))) Lehet a felcsavart járgány is! :D
(A sportkocsiban megesett egyéb dolgok nem kellenek, mindenkinek a disznó fantáziájára számíthatsz!)
@prof...de nem dr felebarát:
Miért, a 300 forintos hisztike, 5 milliárdért megnépszavaztatva?
Most meg amikor havonta mindenkitől kb. +5.000-et akasztanak le eü címen még? Miközben hová kerülhet az a pénz, mert a dokikhoz nem! :(
Agyatlan narancskomcsik meg még ehhez is tapsolnak! :)
azon filóztam, ha behozzák eme röghöz kötést, azaz maradj itt ha lediplomáztál, vagy fizess, akkor elég sok 18 éves gyerkőc fog elmenni külfőldre tanulni...azt már egyetemista se lesz
@Kara kán: a kurva anyád, meg a hossóandreá-nak is, az egész dili belekerült egy milliárd forintjába a magyar adófizetőknek és a hossópicsa meg a fidesz kubatov vonalat viszi ezért érvénytelen viszont nem véletlen, hogy kormány melletti tüntetést komolytalannak tartanak komoly országok komoly sajtótermékei és leszarják, mint ahogy másra nem is jó egyébként az az undorító olajfestmény a zalcsúti cigánygyerekről az olyan gejl mint a cukrozott takony azaz mint a fidesz meg te te tetű hahahahahaha
@Fabius: azért egy kűlső képet is adhatnál azt jobban értékelném...ez így csak koszos meg rally és alig használt, láttad volna az enyémet amint a járó motor kint lóg az oldalán és teljes fényben van a tető meg nyomta a fejemet egyébként teljesen kettétört középen mert nem rally-ra volt felkészítve hanem úrhölgyek városi furikázására a pampák meg ártanak nekije...érdekes módon a szélvédők nem repedtek meg és ki tudtam nyitni az ajtót
@a szív fészkei: ha úgy nézem, hogy itt születtem, élek, dolgozom, adózom, családom dettó, akkor igen, ez az én országom. De ha ennyivel beérném, alacsonyra tenném a lécet magam előtt, azt meg nem szeretem.
Ha onnan közelítem, hogy itt a pozíció a nyerészkedést szolgálja, a mindenkori hatalom a pofátlanságot legitimálja, az átgondolatlanság és keresztbe tevés intézményes alapfelállás, az országegyesítés az egyet nem értők megsemmisítését jelenti (és még sorolhatnám, hogyan látom az elmúlt 22 évet) - akkor nem, ez az ország nem az enyém. Ezt az érzést annyira nem szeretem, hogy egyik nap forradalmat csinálnék, a másik nap meg hagynám az egészet a francba, és mennék innen családostul.
Baszná meg Pali bácsi, ezeket mind neki kellene elmondania, bele a köztévébe, a hívők és hitetlenek arcába egyaránt, minden egyes nap...
@prof...de nem dr felebarát: hogyan lehet földhöz kötni -vagy röghöz- bárkit? törvény hogyan szól?

ha nem veszi el az útlevelemet -ami jogtiprás- akkor oda utazok ahová akarok és ha nem gyü'ök vissza egy pár évig akkor mit tudnak csinálni? törvényesen?

mennyi és milyen tv-ket kell eszkábálni, az mennyi és milyen emberi jogot meg alanyi állampolgári jogot tipor a sárba?

és ha már kinn vagyok milyen módon hajtják be bármilyen tartozásomat? bejelentem: magáncsődben vagyok és fizetésképtelen vagy akármi és tegyenek egy szívességet...nem olyan egyszerű ez mint kubatov elvtárs gondolja...
@Kara kán: hogy a felvonulást agyonhallgatták a nemzetközi médiák, valóban szégyenletes rájuk nézve; ettől függetlenül nem mondhatom, hogy igazad van, hiszen ismét csak nem mondtál semmit.
Na de már maga a cím is: "The protest in Budapest showed that most Hungarians still support the government" - nettó félreinformálás. 'Most' helyett megfelelt volna a 'many', vagy 'a lot of' is, százezer embert azért ne értékeljünk a magyarok többségeként. Többségük valószínűleg 'Hungarian' volt, egye fene, legyen, de hogy mindenki Orbánért, a kormányáért vonult volna, azt egy kicsit kétlem. Simán el tudom képzelni, hogy a vonulók egy része pusztán az országért volt ott, mert tudod, a hazaszeretet pártfüggetlen dolog. Ha hagyják annak lenni.
Mellesleg, mivel a tiszta lelkiismeret a legpuhább párna, én jól alszom.
@Kara kán: Írta Hossó Andrea, Angliában élő magyar újságírónő, a daily blogoldalán, óriási sajtótörténelmi fegyvertény!
@a szív fészkei: német (átlagember) kollégák hallották, hogy volt valami, de tőlünk tudták meg a részleteket. Azt, hogy pl. Barroso miért orrol ránk, hiba nélkül felmondják, és kifejezetten lenézik Orbánt a kiskakaskodása miatt, gyakorlatilag naprakészek minden EU-t bíráló mondatából; de azt, hogy százezren kivonultak mellette (ha...), azt különösebben nem tolta az arcukba a média. Ha jól emlékszem, csak a TAZ-t említették, ami kifejezetten a menetről cikkezett, mást nem.
Érdekes volt amúgy, hogy miután elmeséltük, mi történt, egyszerre kérdezte meg két német: ezeket (mármint Orbánékat) vajon ki irányítja? Meggyőződésük, hogy mélyen (de még milyen kurva mélyen...) tisztelt felsővezetésünk kézivezérelt módban van.
@Interlock: Pozsgay
csak az tud ilyen elemekkel operalni aki az elozo eraban atelte
@Rodeo36: igen ez egy sarkalatos dolog, mert senki nem erti milyen jog alapjan akarjak behajtani...egy jogtudost meghallgatnek a temaban
@Interlock: Nézd, ilyen kormány melletti tüntetések diktatúrákban szokásosak. Értelmezni se bírják normális országokban, hogy ez mi? Pláne a határontúlról hozatva vattát... Pláne úgy, hogy sort állnak IMF-pénzért, amiben az ő adóforintjaik is benne vannak és ugyanakkor nem leszünk gyarmat meg fúj Eu táblák alatt menetelnek...

Ha neked ez hazafiúi megnyilvánulás, az más, jogod van így látni- de szerintem értelmes helyen ezt egy diktátor melletti szervezett megmozdulásnak és azon a értékrenden kezelik. É-Korea-like. Pláne festett arcképekkel vonulgatni - ne hari, de ezt Rákosi alatt lehetett itt látni. Még Kádárról se festegettek táblákat,hidd el,én vonultam gyerekként, gimnazistaként - nem jókedvemből - a Felvonulási téren az integetőkkel teli tribün alatt. Nem vagyok szenilis, emlékszem. Na akkor is ott volt a város próbált volna valaki nem menni! -és jaj de nagy támogatottságnak látszott onnan felülről...

Erről írni külföldön - hacsak valaki nem ilyen nyaligátor, mint a Kara kán idézte - csak a röhej és szánalom hangján lehet; ha ezt valaki nem fogja, az sajnálatos. Német kollégáidnak van igazuk: ők azt hiszik, hogy ez: Magyarország egy európai állam ahhoz tartozó értékrenddel. Ahol utcára menni a kormány intézkedései ellen szoktak, hogy így - és nem balhéval - fejezzék ki az emberek a tiltakozásukat, mert más módjuk szavazásig nincs.

Rómában sem vonulgattak Berlusconi mellett -noha ki tudta volna fizetni hidd el azt a tömeget, aminek ő is jó... Ott amiliós tüntin voltak fizetett, egyenruhás provokátorok, gyújtogattak, megzavarni a közrendet - ezt Orvbán is alkalmazta, ugyebár - de megvásárolt és külföldről odatucatolt emberek nem mentek érte. Hozhatott volna pedig Argenitánából népeket - sok ott az olasz, akit kurvára nem érint Olaszország napi sorsa - és akkor megmutathatja, hogy na, nekem is van bázisom!! De ehhez még ő sem hülye.
@a szív fészkei: Dehogy is, orbánisztánban közmunkás dolgozik a fidesz avatta gyárakban. Mert így milyen sejehuja lesz, meg bőségkosár 47k-ért per hó.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Akkor erről lehetettek ennek a nyálmarcinak veretes gondolatai az alapkőavatáson. Amiről nem kérdezték,csak provokátori módon a 47-ből megélésről.
De igaza is van, mert a Pilisbe 36-ért mennek majd gallyazni a közmelódia keretében, ahhoz képest a 47 fejedelmi.
@a szív fészkei: Ezért bosszantott a múltkoriban, hogy mindenki csak a közmunkában látja a foglalkoztatás egyedüli módját kishazánkban. Ezért vitatkoztam Fabiusszal is, mert inkább egy kétes közbeszerzésen nyert koma alkalmazza őket ideig-óráig minimálbéren, mint tök értelmetlen f****gokat csináljon megalázóan kevés odalökött alamizsnáért. Vagy az önkori a helyi tésztagyárnak, drótgyárnak kölcsönözze a szerencsétleneket.
@a szív fészkei: "Ha neked ez hazafiúi megnyilvánulás, az más, jogod van így látni"

Én ezt írtam: "Simán el tudom képzelni, hogy a vonulók egy része pusztán az országért volt ott"

Tessék már azt olvasni, amit írok, a mindenségit neki. Kifejtem:
- kinn volt egy rakás ember
- valamekkora hányada Orbánért menetelt, vagy legalábbis a látszatért (mármint hogy OV lássa őket)
- egy részük ('egy része', ahogy írtam) meg mehetett az országért - jobb híján az előbbiekkel.

Ugyanúgy jobb híján, mint azok, akik Gyurcsány mellé állva tüntetnek OV ellen, mondván: egy-két tüntetésen ezt ki lehet bírni. A százezres tömegből garantáltan voltak nem kevesen, akik ténylegesen az országért mentek, és mára talán már ég a képük amiatt, mert összemosták őket az OV-t dicsőítő többiekkel.
@Interlock: Nem értlek félre szerintem. Nekem az nem hazafiság, hogy vállalhatatlan arcokkal az épp egyeduralkodó mellett vonulgatok kis uzsicsomagért. Ha ennyire hülye valaki, akkor azt vegyék gyámság alá.

Én nem Gyurcsány mellett álltam egyik tüntin sem - mert azt a tüntetést,kérlek fogd már fel: én fizettem, nem a Gyurcsány! azért kellett mindig kalapozni.
Orvbánért meg bőszen mentek napidíjat, kaját, utaztatást kapva.
Aki Millára jött fel, az saját szabijára, saját zsebére tette. Ne mosd már össze a kettőfélét, légy szíves! Ha ott volt magánemberként Gyurcsány, ott volt, - nem láttam, nem tolakodott egyszer sem előtérbe, nem is engednek oda politikust felszólalni, szerepelni - állampolgárként mehet ahová akar, egyelőre . De nem ő szervezte, nem őérte mentünk ki a placcra.

Az az ország érdeke,hogy gyarmatosítók ki innen, amikor benyal az IMF-nek? Te ezt érted???

Tessék már elolvasni,mit írok,a mindenségit neki! :-D Klasszikust csak szó szerint, kösz!
@a szív fészkei: szerintem félreértesz, de megpróbálom egy másik irányból közelíteni.
Nemrég (vagy annál egy kicsit korábban :-) ) arról írtam itt, hogy időnként enyhén felkészületlennek tartom az EP-képviselőket, már ami a nyakunkba zúdított kritikáikat illeti (ha jól rémlik, egy román képviselő beszólása után feszegettem ezt). Azt állítottam, hogy egyik-másik bírálónak igazából fogalma sincs, miről beszél, a tényszerű elemzés helyett néhányan kiközösítősdit játszottak Orbán ellen. Nem az a lényeg, hogy fenti állításom helyes volt, vagy sem; az a lényeg, hogy én, mint eccerű pór, Orbán és rendszere iránt érzett ellenszenvem mellett is, bizony néha rászóltam volna egy-egy kiabálóra, hogy vagy lesz szíves konkretizálni a probléma okát (mint ahogy pl. Fabius összeszedett pár pontot, és akkor támadhatatlan, tudomásul veszem, sőt, örülök is az értékelhető tényeknek), vagy, ha ez nem megy, akkor kussoljon. Égő dolog lehülyézni a szomszédot úgy, hogy ha megkérdezik, miért, akkor is csak azt tudom hajtogatni, hogy há'mer hülye.
Namost. Feltételezhetjük-e azt, hogy vannak még rajtam kívül, akik így éreznek? Szerintem igen, mégpedig a nagy számok törvénye miatt. Lehetnek-e köztük olyanok, akik különösebben nem járnak utána a vádaknak, nem követik a napi eseményeket, szimplán csak unják, hogy már megint Magyarország így, meg Magyarország úgy van a Hírlap elején, vagy az megy az MR1-en? Szerintem erre is igen a válasz. És innentől már csak egy apró ugrás az, hogy ha ezen emberek mozgékonyabb rétege azt hallja, visszaszólunk a kritikusoknak, akkor ott legyen a vonulók között.
Úgy vélem, többen egyáltalán nem gondoltak bele abba, hogy a menetet a jobboldal Orbánék igazolására fogja felhasználni; és fenntartom azt az állításomat, hogy van olyan menetelő, aki mondjuk a sor végén békésen sétált pár cimborával, majd a transzparenseket utólag, felvételről látva, az igazi mondanivalót megértve még egyszer már nem menne így ki. Nem csak választáskor lehet megtéveszteni, rafináltan kihasználni a választópolgárt.

Lábjegyzet: lövésem sincs, milyen klasszikusról beszélsz, a szóban forgó mondatot magamtól írtam. Ne tessék fölényeskedni.
@Interlock: Vedd elő a humorod, mert van! Klasszikussal rád céloztam, mikor szó szerint idéztelek. Bocs,ha megbántottalak ezzel, de nehezen bírok humor és irónia nélkül meglenni.

Nézd, szerintem, aki politikai témában megnyilvánul, legalább vegye a fáradságot, hogy utánanéz annak, amiről szót ejt. Kicsit legalább.

Annyit még a te sokat emlegetett tiszta szent vidéki portáidon megértenek - irónia, igen, mivel Pest meg mindig a másik véglet sokaknak - hogy nem egészséges, ha az Alkotmánybíróság, ami a törvények feletti őrködésért van kitalálva, teli van sámfázva mindenben Orvbánt kiszolgáló főfidesznyikekkel. És annyit még ott is megértenek józan paraszti ésszel, ha 1 Fidesz-alapító fő fejes felesége lesz a bíróságok fő fejese, az nem szolgálja az objektív ítélkezést közel se. Márpedig a jog istennője, Justícia bekötött szemű, mérleggel és pallossal a kezében trónoló nőszemély, épp a pártatlanságot jelezve ezzel. Több ezer éve így ábrázolják!

És annyit még nálatok is megértenek azok, akik kurvára lenézik a pl. magamfajta bőcsész-lusta pesti polgárt (igen, megint túloztam, szoktam ezzel élni, de sokszor így jön le a szöveged, hogy csak ti és csak vidéken melóztok) hogy ha befenyíthet bármiért bármivel Szalonnamária 9 évre kinevezett médiacenzorral az élen egy csupa fidesznyikből álló bizottság, akkor az szar. Bezony szar, - és ezt se szeretik a szabd államokban - még ha egyelőre nem is történt retorzió (egyébként az átlátszó.hu-nál igen), mert az öncenzúra, a "fortélyos félelem"(József Atila) nem tesz jót a vélemény- és gondolatszabadságnak. Ha az önkoris iskolákat átjátsszák az egyháznak olyan helyen is, ahol csak az az egy van és te nem akarnál dicsértessék-es suliba járatni kölyköt, akkor érdekedben ezt is kifogásolják, igen. Európa szekularizált országok szövetsége. És legyen is úgy. Hogy ne szólhassanak bele lelkiismereti, gondolati dolgaidba, csak azért mert állampolgáruk vagy.

Olyan törvényeket hozzanak - és ne az ellenzék nélkül, meg sem beszélve velük, ahogy ez most történt pl. a Tákolmánnyal -, amik 10 millió emberre érvényesek, és mindenki számára betarthatók. Ne katolikus, ne orvbáni diktátumokat. Ma pedig ez folyik. Ez ellen szól az Eu.

Ennyit kifogásol durván egyszerűsítve az Eu, meg azt a szaros és sehová, csak tönkre vivő gazdasági kurucos ámokját.
Ha ez bárkinek Magyarország baszogatása, fordítva ül a lovon.
Ez Orvbán, Matolcsy, meg a többi őrült baszogatása éppen az élhető modern ország érdekében. Mert Európa nem akar több diktatúrát, több cár atyuskát, több hisztériát - pláne nem a pénzéért.

Beléptünk egy klubba és vannak szabályok, amiket betartatnak mindenkivel. Cserébe elég sok kiváltság jár, konkrétan rengeteg pénz, amit boldogan költene már ma el Orvbán, ha kifizetné puszira az IMF a zsét.

De elverni a másik ország polgárának adóforintját és ugyanakkor azok ellen hőzöngtetni a népet közköltségből - ocsmány hazug genya politika. Ennyit is megértene egy ember, ha értelmesen elmondják neki. Csak a hazugságot népnemzeti tarsolyban könnyebb elfogadni, ha leht másokat szidni, anyázni, lenézni...

Szerintem itt nagyon sokan számokkal tényekkel operálva ezt nálam ezerszer jobban elmondták, elmondják naponta. Ha csak ennyit mesélsz a kollégáidnak, szomszédaidnak, nem hiszem, hogy ne értenék, mire ment ki pl. a Békemenet állami pénzből. És miért nem bírják nyugaton azt komolyan venni - innen indultunk ugyebár.

Orica nevet rajtam kedvesen, hogy ötvenszer is leírok valamit. Igen, mert hátha, hátha.... Ötvenegyedszer valaki felfogja. Reményhal. :-DD

Gondolom, Fabius, Tóta és a többiek is ezért nem adják fel. Remélem, nem is fogják.

. Ennyit megértene szerintem egy közepesen értelme ember is. Felkészületlen képviselők lehetnek ott is, én azt láttam, hogy leginkább az Orvbánt védők voltak zum trucc-alapon, minden konkrétum nélkül, sak védve és hazudva, hogy a nemzetét támadják a többiek. Nem így van...

Akik kritizálták tényeket mondtak. Lunachek asszony is Szájernak.
@a szív fészkei: szeretem, mikor jó hosszú válaszokat kapok, kár, hogy emiatt írásban egyre macerásabb a gondolatokat közelíteni (legalábbis nekem, aki úgy gépelek tíz ujjal, hogy nyolccal keresem, kettővel meg nyomkodom).

Nem bántottál meg, azt hittem, félrepalizáltam valami nagy író mondatát, és helyreigazítást kaptam. Középsulis irodalomtanárnőnknek volt egyik kedvenc mondása a "klasszikust csak szó szerint", amihez mindig huncutul hunyorított egyet a szemüvege mögött, és megelőlegezte az egyest.

Amiket felsoroltál, értem, ismerem, és teljes mértékben igazat is adok neked, nektek, tényeket tényekkel kritizálóknak. Azoknak sosem fogok igazat adni, akik elordítják magukat, hogy alapjogot sértettünk, de több mondanivaló nincs, kifejtés nincs, csak győzelmi mámor van, mert közösen utálhatnak valakit. Volt ilyen EP-képviselői megnyilvánulás, és én róluk beszélek akkor, amikor azt mondom, elmehetnek a hangadásukkal a picsába. Az ilyenek pont annyit érnek, mint tévében a szellemkép: elrontják a néznivaló látványát is. Az ilyen tévét oldalba kell verni.

Az emberekkel kapcsolatban igazad van, ott tévesztesz, hogy feltételezed a változások átgondolását, elemzését. 13-an melózunk egy kis üzemben, én vagyok az egyetlen "blogos", ketten-hárman ránéznek néha az Indexre, Origora, de Orbán a Galaxist is meghódíthatná, csak nyerjen a Barca, ne essen több hó, és láttátok-e a bögyös kis szőkét a főoldalon. Napi- vagy hetilapok senkinek nem járnak, ilyenekre még én sem adok pénzt, pedig hozzájuk képest megtehetném. Két éve született meg a fiam, akkor "bekattantam" vagy mi, elkezdett érdekelni, milyen látásmódot kaphat majd tőlem. Rá kellett ébrednem, hogy elszaladt mellettem a világ: néhány általánosságon kívül semmiről nem tudtam semmit, nem foglalkoztam pártokkal, vezetőkkel, csak a melóval és a tanulással. Na, azóta is tanulok, épp csak a tananyag sokszorozódott meg, és teljesen új tárgyak bukkantak fel benne :-) Amit pedig megértek, azt terjesztem, magyarázom, a hatásfok témakörét inkább hagyjuk.
Közvetlen főnököm (aki ugyanúgy mérnök, mint én, egy éve még sima kollégák voltunk) a nagyon jó példa arra a felfogásra, amit sokan (LMP, Milla, figyeltek?) nem értenek: a Fidesz több pénzt hagy a pénztárcájában, ergo a Fidesz jó. Hónapokba telt, mire egy-egy esti műszakból lopott órában, rengeteg, szó szerint a képébe tolt Varánusz- és Vastagbőr-poszt után elkezdte felfogni, hogy valami mégsem fasza a rendszerrel. De a sima kollégákkal még mindig nem tudtam ide eljutni: végighallgatnak, egyetértően hümmögnek, olykor anyáznak - de véleményt továbbra sem formálnak a dolgokról, inkább engem akarnak hallani. És ez nem jó, mert gondolkodni és dönteni mindenkinek önállóan kellene, közben meg már az is eredmény, ha az információéhség felfedezhető.
Nem viccből szoktam azt mondani, hogy a hétköznapi ember általában leszarja, mi van az Alkotmányban, ki ül a főbírói székben, milyen a KE, és így tovább. Ezek nem érdekes témák; négy évig úgy olvastam az Indexen a tudományos és tech rovatokat, hogy egyszer sem néztem be bel- és külföldi, vagy gazdasági hírekbe - mindezt diplomásként. Szégyen? Lehet. De ez akkor is így működik azoknál, akik ezerszer hallották szüleik intését: "törődj a saját dolgoddal, fiam".
Anyám ma sem érti, minek foglalkozom azzal, amit nem változtathatok meg.
@Interlock: Hát te legalább hibátlanul írsz, nekem, akinek ez valahol anno szakmája volt - annak a Matolcsy nagybátynak is voltam a titkárnője - látod, soha nem megy. Annyira gyorsan nem tudok írni, ahogy akarnám.

Ne hidd, hogy a dolgokról gondolkozás olyan furi és csak unatkozó "értelmiségiek" terméketlen hobbija. A lányom barátja nagyon jó intellektusú ember, de nem volt a szüleinek pénze őt kitaníttatni, két szakmája van, egyikből próbál élni, nem nagyon megy.
De seperc alatt megértette a számtechet, mostanra mindannyinkat lekörözve mestere lett autodidakta módon, pedig csak pár éve adtunk neki egy gépet; addig nem is érdekelte.
És a legjobban, a legtöbbet vele szoktam politizálni a konyhában, a lányom már unja is, mindig ott hagy minket. Abszolút azt látja és mondja, amit én, noha nem befolyásolom, mert hogy tudnám. Értelmes embert nem lehet és kell. Ezt csak arra, hogy nem kell dipo a világosan értéshez és érdeklődéshez.

Az én férjem és fiam is sikítozik a tévé előtt a Barca, a Real, minden miatt, amit rúgnak - sőt végignézték az összes afrikai meccset is - már beletörődtem, hogy szotyi for ever és foci kivevés nélkül. De mellette megyünk tüntetni és kicsit érdekel ez a világ.

Szerintem minden mindennel összefügg, és a gazdasági hírek, látod, politikai hírek is egyben: ha hülye a kormány és kibaszik pl. a németekkel, akkor neked esetleg holnap emiatt nem lesz melód, mert berág a labanc és kész. Ez ilyen pofonegyszerű.
És ezt nem kéne hagyni, mert ha kipofoztat az Eu-ból (amit Vona mániája is), akkor még annyi esélye se lesz a srácodnak, mint amennyi most látszik. És ezt se kéne hagyni.

Az én fiam felnőtt: fél évet egyetemista volt Erasmus-szal egy nyugati-déli tünemény szép városban. Sokat számított neki minden szempontból, megérdemelné ezt a te fiad is. Ezek így függnek össze.

Lehet leszarni, ki ül a főbírói székben, csak pl. mi pereskedtünk fideszes vállalkozóval és láttuk, milyen, ha valahogy lefizeti a bírókat és mindig mindenhol neki ítélnek... Nem kellemes és ezt bármikor bárki megtapasztalhatja, mert beüthet peres ügy.
A Slicc meg a hadsereg főparancsnoka. Ugye nem kell ragozni, ha itt komoly helyzet lenne, habozna-e kiadni egy tűzparancsot, ha Orvbán rápirít?

Na bocs, mindig szájmenésem van.Én nagyon tisztelem benned az érdeklődést és a tenniakarást. :-)
A fiamnak is több pénze volt a Fidesz révén de hány tőlük. Mert azért nem minden csak a pénz. A milyen áron? - is kérdés.
@a szív fészkei: @Interlock:

Na, most mit szóljak én, a vidéki fiú a főfaluban? :-)

Nem tennék igazságot, vitázzatok csak, de van egy mondat amin megakadt a szemem:

"Nézd, szerintem, aki politikai témában megnyilvánul, legalább vegye a fáradságot, hogy utánanéz annak, amiről szót ejt. Kicsit legalább. "

Ebben vitán felül igaza van szívnek, és eszembe juttatja én hogy kezdtem ezt: tök laikus a magam esze szerint elkezdtem fölfedezni hogy működnek a nyilvános adatbázisok. Net jogtár, parlament.hu, és a többi, ahol ott van ki mondta a micsodát, ki terjesztette be és mikor, ki szavazta meg és ki nem, etc.

Borzalmas szívás volt megszerezni a rutint, hogy ne fél napba teljen megtalálni ha keresek valamit. Egyébként meg tessék hosszú kommenteket írni és kifejteni amit gondoltok. Ne feledjétek, van aki havi harminc millióért gondolja ezt:

"Manapság már a közösségi oldalakon gyakran gyorsabban terjednek a hírek és álhírek, mint a hivatalos csatornákon. Egy-egy hangadó blogger véleménye gyorsabban jelenik meg és meghatározóbb lehet egy hivatalos sajtótájékoztatónál. A döntéshozóknak pedig nemcsak azt kell tudnia, ki vette át az ő üzeneteiket, hanem azt is, mit tudnak és gondolnak róla a többiek."

Az utolsó mondatot nyugodtan vegyétek magatokra. Rólatok szól.
@Fabius: Te nagyon profin csinálod, erre soha nem lennék képes, agyam sincs hozzá. Ezért nem is írok posztot, nem vagyok ennyire alapos kalapos. De sok mindenre emlékszem, vagy beugrik valami.

A hozzáolvasást napi szinten értem, hogy ne a Szijjártó-Gréczy járomba kelljen behajtani a fejet és azt a csócsát rágni, amit ők vagy mások eléd köpnek.
Igen, nagyon fontos, amit csináltok, pláne hogy humorral, az a legfontosabb. És kösz! :-)

Ennyivel tényleg előrébb van a világ, mint amikor mi próbáltunk anno a sorok között olvasni és abból dekódolni. (nem volt olyan nehéz: amit cáfoltak, az volt az igaz.) Elég déja vu-m van azért ma is, mit mondjak.
@Fabius:

tuggya, szerény mekkfigyeléseim szerint valamennyi un. vita előbb-utóbb elér az anyázós szintre, míg mások a tézis-antitézis-szintézis viharos ösvényein kerülgetik a szküllát meg a karübdiszt, jóllehet ithaka messzebb van, mint ide lacháza. jómagam példának okául szinte skizoiddá válok, mikor mekkpróbálom eldönteni, hogy mellik rénszarvasomat dugjam meg elősször, de hogy ne árujjak zsákbamacskát elárulom, hogy a nőstények mindig pozitiv diszkriminációba részesülnek.
@Fabius:
Ezért szokta Navracsics bevásárolni magát a hangadó bloggerbe,
aztán csudálatos módon a hangadó blog nem talál más vállalható alternatívát, mint a Fideszt.
És ezt nem győzi hangsúlyozni.
@Dr. simonmondja.:
De "Mit keres Oszkó Péter a WizzAirben?" :)
süti beállítások módosítása