Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.08. 01:21 Fabius

Orbán: mese a sokfelé osztott semmiről

Címkék: fidesz orbán viktor évértékelő

Kedves barátaim, harcostársaim, hűbéreseim, lekötelezettjeim, szóval gyerekek!

Köszcsi, hogy ilyen szép számban megjelentetek újra, nagy dolog ez ebben a szutyok időben.Tapicskolok is rendesen a létyóban ami a felvezetőt elgügyögő Balogh Zoliból maradt, bár nehezen tudom eldönteni, hogy a hólé olvadt ki a bakeszból, vagy a tőle megszokott fokozott nyáltermelés maradékában állok. Ha utóbbi Zolikám, akkor igyál valamit apa, mert kiszáradsz mire végzek. No, de csapjunk a lecsóba, kössétek be az öveket! Hogyhogy minek? Egyrészt a TEK előkészületeiből ítélve jobban félek tőletek, mint a hajléktalanoktól, - ha be vagytok szíjazva nem tudtok nekem rohanni - másrészt azért is jobb, ha be vagytok kötve, mert olyat mondok elájultok.

Szóval ahogy már említettem a héten, én vagyok a ti Linkoln Ábrahámotok. Igaz, hogy én nem eltörlöm a rabszolgaságot, hanem a 206 ezer közmunkásrabszolgával éppen bevezetem, és visszaállítom a dolgozók szombati iskoláját is, de szerencsére nincs módotokban kijavítani. Különben is a békemenet emléke melengeti picinyke szívemet, sokba került de megérte! Örömmel látom, hogy Pataky Attis sem hagyta el menetelés után a várost, most is a kör közepén áll, körbe veszik a jóbarátok,  Pozsgay Imre és Szűrös Mátyás. Várjál meg a hakni végén, jövök, te őrült.  Jól esett a biztatás, - mondhatni minden érzés amit adtál, jó volt nekem - most megint úgy érzem magam, mint a málhás szekér elé fogott Overdose. De aki lónak áll az ne nyihogjon, ahogy a dakota mondja. Különben harangoztak. A népnek. Az országnak. Nekünk.

Kedves hölgyeim és unatkozó uraim! Európában 13 kormány megbukott, de én mégis itt vagyok! Hollandiában akkora a córesz, hogy már csak a szélsőjobb támogatásával tudnak működni, de szerintem csak eltévedtek ezek az ostobák, mint egyszeri fűárus a kurvák negyedében. Vehetnének példát rólunk, Unortodoxia parlamentjében van az a valami, amitől jobban pucsít a gárdaoroszlán Vona Gábor mellényén, amitől 20 perc alatt hazudtolja meg saját magát Végtörlesztő Forradalom idején, és még csak fel sem tűnik senkinek. Úgyhogy győztünk, ez vitán felül áll.Amúgy az EU úgy csőd ahogy van. 2011 a bedőlt álmok éve. Nekünk az EU olyan, mint a felcsúti házipálesz: zárjegy nélküli boldogság, amitől a lókupecek opálos kapzsisága ver tanyát tekintetünkben, és amitől olyan bátor büfiket nyomunk, hogy az ájertól felpattogzik a szinterezés a strasbourgi mikrofonállványról. De hagyjuk ezt, most éppen koldulunk úgyhogy a kokiosztás és sallerverés ma elmarad. Különben is, legfrissebb agyszüleményem szerint félni csak a félelemtől kell.

Tényleg tesókáim, azt mondtam már, hogy a szocik a hibásak 2011-ért, de főleg ez a Gyurcsány nevű? Ugye? Mert az elmúttnyócév az elmúttnyócév. Megkérdeztem az asszonyt mint mondjak el ma nektek erről, és szerinte mindent. Úgyhogy tessék: a szocikahibásak meg a gyurcsányahibás, a szocikahibásak meg a gyurcsányahibás. Nem szívesen mondom ezt, de ha nem a szocik lennének a hibások akkor nem mondanám, de a szocikahibások úgyhogy mondom, csakis azért, hogy a hátsó sorban figyelők és a hírtévé előtt ülők is pontosan értsék: a szocikahibások. Ha 52% lenne az államadósság akkor mi adnánk az IMF-nek kölcsön, de mivel az államadósság elleni harc is úgy rúgott pofán minket, mint az önjáró forgóajtó, ezért is a szocikahibások.

De nézzünk előre drágáim, és szövetkezzünk. Igen, azt akarom a középosztály szövetkezzen a nyugdíjasokkal, mert nélkülük beszopjuk 2014-et. Úgyhogy meg ne halljam, hogy valamelyik egykulcsosát sirató, magát konzervatívnak hazudó fórumtroll inaktív semmirekellőknek nevezi szeretett szövetségeseinket! A szenilis marházás innentől a múlté, ahogy a szellemi frissességhez kötött választói jog követelése is! VILÁGOSAN BESZÉLTEM?! Ha ezt megteszitek nekem, akkor azt fogom akarni, hogy a középosztályé legyen a politikai hatalom. Uff, én beszéltem, és rólam köztudott, hogy amit most kimondok, az egy óra múlva már nem biztos!

Beszélgessünk kicsit az alkotmányromról, attól mindig izgalomba jövök. Szerintem fasza lett, mert az lett és kész. Olyan alapokat raktam le, amiket nem lehet fölszedni, mint jámbor tüntetőnek az utcakövet. Különben is, aki megpróbálja annak a békemenet lép a kezére, úgyhogy coki. Az adósságplafontól pláne coki, az országot nem adósíthatja el rajtunk kívül senki. 2015-ben majd megtudjátok milyen az, amit mi magunk nem vállaltunk be.

Az adórendszert is kidobtuk a francba. Most persze sokan rínak, hogy kevesebb a munkabér, meg cégek szűnnek meg, és a gazdagokat támogatja, de ez nem igaz. A gazdagok régen külföldre viszik a pénzüket - Lázár Jani is Svájcban bankol a kis Boldinak - úgyhogy őket pont nem érinti  higgyétek el. Meg kellett változtatni az ösztönzés irányát, most azt mondom kis kitartás, 2013-ra fog ez rendesen felpörögni. Vagy addigra megszüntetjük, mert ezt kéri minden épeszű szervezet. Huppsz, ezt hangosan kimondtam?? - vagy csak gondoltam? Remélem utóbbi...!

Megreformáltuk az oktatást is. Holnaptól hitben felnőtt szakmunkásokat képzünk, akik többet fognak állni műhelygyakorlaton az esztergagép mellett, mint ülni az iskolapadban. Egyrészt a haverok cégének az ingyen meló sose rossz, másrészt meg minek ennyi továbbtanuló értelmiségi? Hát átverik őket a diplomával, nem veszik észre? Azt hiszik kapósak nyugaton? Azt hiszik kellenek ők ezzel a semmi kis képzéssel amit itt kapnak? Azt. És kivándorolnak úgyhogy innentől röghöz kötjük őket! Ne jöjjön nekem senki az esélyegyenlőség megsértésével! Orbánia minden diákjának esélye van bejutni a felsőoktatásba, és a diákhitel segítségével esélye van eladósodni is. Kussbazmeg, mi így küzdünk a lakosság és a pályakezdő munkavállalók eladósodása ellen! Különben nem volna lehetőség az ifjúkommunista adósrabszolga - akarom mondani konzervatív keresztény új nemzedék elkötelezésére.

Zárszóként elárulok egy műhelytitkot: a spindoktoraim leghosszabban azon agyaltak, hogy milyen hasonlat lenne az, amelyik egyformán megfelelne az Indexes jégkorong blognak, az Origó főszerkesztő Gazda Albertnek, és még ennek a rohadt, nyálával ölő varánusznak is. Aztán megtalálták a megoldást, úgyhogy a jégkorong király Wayne Gretzky szavaival élve: nem oda megyek, ahol van a korong, hanem ahol lesz. És sűrűn imádkozom néhány csapattársért, akik Kusza Szemmel ellentétben látnak a pályán.

Hajrá Magyarország, semmitmondtam magyarok!


 

383 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr164077366

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Emberarcú kapitalizmus – nálunk? 2012.02.08. 13:22:33

Nem a kapitalizmus szüntette meg a nyomort Magyarországon. De a kapitalizmus hozta vissza a nyomort és a szenvedést....

Trackback: Slota Orbánnal is kampányol 2012.02.08. 13:20:20

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) az óvatos kezdés után erősebb fokozatra kapcsolt választási kampányában. Slota elővette régi, bevált, agyonnyúzott kártyáit, amelyek tuti szavazatokat hoznak: rasszizmus, nacionalizmus, magyarellenesség. Az egyik plakátjuko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Összeollózott fércbeszéd volt kellő harciassággal "felolvasva"! Minden mondatát lehetne cáfolni, mert egy halom hablaty. Ráadásul már kellenek neki a nyugdíjasok is! Eddig "vének, szenilisek" gyülekezete.... Ezért nem meri megadóztatni őket, pedig akarja,de nagyon....
szia @Fabius, má' mögest ragyogó...
aláhúzandó:
"De hagyjuk ezt, most éppen koldulunk úgyhogy a kokiosztás és sallerverés ma elmarad. Különben is, legfrissebb agyszüleményem szerint félni csak a félelemtől kell.

Tényleg tesókáim, azt mondtam már, hogy a szocik a hibásak 2011-ért, de főleg ez a Gyurcsány nevű? Ugye? "

egyébként sokat gondolkodtam mire minősítsem ezt az izét, már a pondrónál tartok de még nem vagyok megelégedve magammal...kialakul ez is

kár azokért akik életük értelmét, sava borsát veszítik el meg a fiatalságukat vagy öregségüket ezek a szarok miatt

amúgy demokratikusan és röviden liberálisan a lámpavasra tenném száradni meg hogy keményebb legyen -amíg a hideg tart- mint a híg fos

tudom nem szereted de ezt érdemlik legalább a 386 aki benn van a homokozóban de vannak ennél jobb ötleteim is

egyébként unom őket mert semmi újat nem tudnak:

lopni mindenféle módszerrel ami még belefér az ő demokráciájukba
@Fabius azt tudod, hogy Obamát idézted?

"there is nothing else to fear just fear itself"

vagy valami hason LÓ
ami miatt azonnali ....ide te mondd be @Fabius a magad módján, mert nem akarlak felbosszantani az újabb lámpavassal-

Kussbazmeg, mi így küzdünk a lakosság és a pályakezdő munkavállalók eladósodása ellen! Különben nem volna lehetőség az ifjúkommunista adósrabszolga - akarom mondani konzervatív keresztény új nemzedék elkötelezésére.

olyan aljasok és képmutatók, hogy csak a legrosszabb karakterű "lény" KÉPES RÁ
még valami, a népszaga képsorozata meglehetősen jó de a kék felhő mögött piros glóriában dumáló kedves vezető az mindent visz...és a mennyből az angyal hatású kék fénysávok a háttérben és a vetített nemzeti lobogó...de a két takarítócsaj a porszívóval mindent visz...azok voltak az egyetlenek akik munkával keresik a kenyerüket
www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=122450&database_id=518985&forum_forbidden=0&no_results_total=42&lstresults=4

az a baj, hogy senki nem verte szét a pofáját a tállainak ott a helyszínen a szívlapáttal eggyel kevesebb tetű ha már a fagy nem viszi el őket
Más se alszik? :-) Na akkor vérnyomás- oder hangulatemelőnek: www.femina.hu/hirhatter/kepviselok_lakhatasi_tamogatas_orszaggyules_hivatala
Hazudhatnak, ami a szájukon kifér lakhatásról: jár nekik, senki nem ellenőrizheti őket, miért kérik és mire költik. Most ebben a córeszben sem... És hazudnak és költik.
Az elempés lemond a idéntől nagykegyesen juttatásról, ami nem is járna neki, ő ennyivel úribb a többinél.
Tényleg zseniális, legalább röhögve próbálok mégis majd szunyni, már megérte a virrasztás. Tállainak állonverés majd a lapát szakszerű használata: beásni őt a hóba. Környezetszennyezés - személyében folytonos - így kis időre eltűnik talán. Undorító férgek mind.

Volt olyan jéghokis baleset nemrég, hogy a korong nyakon vágta és megölte a játékost szegényt, neki RIP. www.civishir.hu/sport/jegkorong/halal-a-palyan-a-korong-olte-meg-a-jatekost/1114150708. De akkor ha ez a kutyaütő annyira oda akar menni, ahol a korong éppen lesz, jusson már eszébe mivel is járhat ez! A korongnak is jusson eszébe...
Benyalnak finoman de tövig? index.hu/belfold/2012/02/07/orban_viktor_beszorult_az_idogepbe/ Azért mi forradalmi van abban,.
ha eemúúúttnyóócévezik hét perccel már kezdés után húsz percig? Összeszedetten nem mond semmit a 2011-es ámokfutásról és szanaszét hazudásról csak vádaskodik, mint egy beszart óvódás?

Hát mit mondjak. Index. Értem Tótát, hogy innen sietve lekoccolt. Azért ezt Szilyn majd számon fogják kérni egyszer. Azért az utolsó kép farkasvicsora is sokat elmond. (Sorry drága-szép farkasok, tudom, hogy hátrányos ez rátok nézve!!í9
plagizálom, de...Lincoln és a Kedves Vezető bruhahahaha:
"A minap leégett Bölcs Vezérünk könytára.
A kár hatalmas: Odalett mindkét könyve.
Az egyik még csak félig volt kifestve."
@Rodeo36: ja: könyvtára a "v" kimaradt már nem bírom a vi...minden szőr égnek áll rajtam tőle
Ez Orbán kis felszopógálája, nem évértékelő; évente egyszer személyesen vállalja a felszopó szerepét, oszt jó napot.
@anyósnyelv: miért? lenne erre igény hogy cáfold? a hívek VAKOK... és így hokiznak, lásd poszt...

nemhogy a korongot nem láttyák, azt se tuggyák hogy hoki meccsen vannak...
sőt talán ők a korongok... amit bottal vernek ide oda...

majd a VALÓSÁG és a zélet rácáfol... ki fognak józanodni...

mert dr zorbán is olyan mint a házipálesz... pillanatnyilag jólérzed magad, jól elvagy, minden rózsaszín... de holnap jön a hányás és a kijózanodás...

ámen
jobban élünk, mint négy év múlva fogunk...
jobban félünk, mint 2 éve féltünk...
rosszabbul élünk mint a fődakota doktorok...

mi a gond? nincs semmi gond a hajléktalan szállón sem, sem a fides bulijain... ezeken a hejeken jár dr zorbán... ércsétek meg... minden nagyon jo minden nagyon szép...

dobzse dobzse... magyarul: dob zsé, dob zsé...

a középosztály (leánykori nevén: polgárság) szépen gazdaxik... valós nevén: fides...

lényeg hogy Pataki attila a (polgári) kör közepén álljon...

egy a zárszó egy a mámor... egy a zászló egy a tábor...
Sziasztok libsibolsik! :)) Viki fôbolsevik kinyáladzása és hablatyolása ismét megtörtént. Ecceri talp- és seggnyalintók buzgón bólogattak, mint bólogatós kislány a mûszeren. Azért szép is ez, amikor ennyi agyroki issza a falusi csávó nedveit és ennyi marhaságon önfeledten élvezkedik. Még szerencse, hogy a tények és a hétköznapok valósága nem zavarja ôket! Az ingerszavaikat és szellemi abrakjukat megkapták, szemellenzôjük már régóta korlátozza látásukat, mentális szinvonaluk pedig hát... vezérüket elnézve elég komoly kihívásokkal tûzdelt...
No mindegy, gratula minden ecceri exkomcsi-exlibsi-exelitellenes-exjózanész hívônek! Ez a Ti országotok, a ti "elitetek". Ott ültek, vigyorogtak. Viszont ma naranacskomcsiknak is folytatódnak a hétköznapok, kérdezzétek meg a hétköznapok emberét, Ô hová kívánja a minidúcsét az éppen aktuális nézeteivel és szabadságharcával...
A legszánalmasabb és legorbitálisabb hazugsága az volt ennek a felcsúti parasztnak, hogy hidat kíván verni a különbözô társadalmi csoportok közé... Már csak azért is elszólás, mert a hidakat építeni szokták, ami itt nem szokásuk, másrészt a bekövetkezett anyagi és oktatási szabályozások mindezeknek pont az ellenkezôjét mutatják. Itt éket vernek pont a különbözö rétegek közé is, ahogy évek kitartó munkájával szétszakították saját kis pitiáner politikai érdekeik miatt a társadalmat már. Müxik is, no meg igény is van ecceriéktôl erre. Amíg a bráner jó oldalán állnak... azután fordul a kocka és... :)
Hallottam egy mókás csúnyanáci párbeszédet ma reggel a Metrón. Az ürge azt mesélte a haverjának, hogy mit mondana viktorunknak ha találkozna vele valamelyik hajléktalan szállón.

"Csak annyi a baj veled édes öcsém, hogy gyerekkorodban mindent megengedtek neked csak a gázt nem." :))
@dr. Bubó: és mikor lesz ZÁRSZÁMADÁS?
@Dr. Boli Ch.T: mit bonyolítod, a Csúti Hídverő...addig veri, míg meleg utána elengedi...szétvertek ezek mindent csak egymást nem még az hátra van és nincs is olyan messze...amint a maradék koncon lesz a maraxik a koca a moslékért
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:
Teljesen igaz! Csak a sok hazugság és demagóg szarság között feltünés nélkülenyomhatta ezt a bullshitet is... igény meg van rá... :(
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: ja, ez a bruhahahaha tipikus esetje:

"„…rosszabbul állunk annál, amire a munkánk és a tehetségünk alapján jogosultak lennénk.” (…És ezután még ragozta is a miniszterelnök: „A magyar mozgatórugó az, hogy bántja az igazságérzetünket a sorsunk… A magyarokat az viszi előre, hogy meg vannak győződve arról, hogy ennél jobbat érdemelnek.”)

Nem, viktor: ez az ország és ez a nép éppen úgy áll, ahogy dolgozik!"

a "güri" népe...még az átkosban egy kedves munkatársam világosított meg, megterveztem és legyártattam egy komplex szerszámot -anno is milliós érték- és ez az úr azt mondta ne menj le a műhelybe a szerszámpróbára, mert az 25 perc amíg gyalogolsz kiesik a munkádból és amilyen hatékony (nem termelékeny!!!) vagy nagy értékveszteség jön létre, majd mi elintézzük és én felhozom neked hogy átnézd a jegyzőkönyvet és eljárj ahogy kell...

na ezért lehet a németeknél 32 órás munkahetet bevezetni és annyit fizetni érte, mintha 44-et vagy 40-et dolgozna...na ez sohasem jöhet létre az ilyen rabszolgatartó rendszerekben...az agyonstruktúrált rendszerek önmaguk dugájába dőlnek
@Rodeo36: termelékenység, hatékonyság, szakmai felkészültség...
Jogszabályi változások 2012.-től, ami zsebre is megy. Szereztem ingyenes meghívót egy szakmai konzultációra, ahol korrekt tájékoztatást kaptunk VOLNA, kérdezhettünk is VOLNA. Hát csak azért szerettünk VOLNA elmenni a kolléganőmmel, hogy ne kelljen jogszabályokat bújkálni, azokban kutakodni, órákig egyezkedni, átbeszélni, hogyan is csináljuk, hogy ne basszuk el.
Szal nem engedtek el bennünket, nem adott a cég egy szaros autót. Megbeszéltük, hogy veszünk ki szabit és saját ktsg-re elmegyünk.
SZABIT sem kaptunk, mert sejtették, hogy mire kellene.
Dugig vagyunk szakmai kiállításos, előadásos meghívókkal és nem mehetünk el, már rá sem merünk kérdezni. Na ilyenkor már hallgatunk, mint szar a fűben és egyesével szökdösünk el, szabadágot terhére.
Lassan már ennek sincs értelme, mert minden jól van, ahogy van. Hiába teszed le, hogy éves szinten 10 millát tudsz egy anyagváltással megtakarítani, mindig van valaki, aki megtorpedózza az egészet.
Szélmalomharc?
Ja, és mi nem haldoklunk... így élünk!
Nem tudom, mennyire volt szándékos a korosztályok szűrése, de érdekes, hogy mind 45 és a halál közöttiek:

index.hu/video/2012/02/08/orban_viktor_tudja_milyen_erok_allnak_a_hatterben/
OV magát Abraham Lincoln-hoz hasonlítja...

Ez elég szaftos, több okból is! Lincoln életét és munkásságát ismerve OV úgy érzi, hogy munkássága párhuzamos vele, ez azért engem nagyon nagyon aggaszt.

Nem azért, mert ez finoman szólva is lázálomszerű önmagasztalás hanem azért is, mert Lincoln anno társadalomátformáló politikus volt. OV úgy gondolja, hogy ugyanolyan régi káros dogmákkal leszámoló, az államot, társadalmat és az elnyomott kasztokat felszabadító, új korszakot hozó nagy formátumú ember.

Masszív személyiségtorzulás,teljes arányvesztés és valóságtól teljes elszakadás ami vele történik. Az az ominózus választási vereség anno nagyon eltört valamit ebben az emberben, most már tudattalanul is a bosszú és a frusztráció és az ehhez kapcsolódó komplexusok vezérlik.

A realitás és az önreflekció teljes elvetése, a saját látni kívánt fantáziavilág, valóságra mindenáron való ráerőszakolása jellemzi.

A szomorú az, hogy egy kudarcoktól, mardosó bosszúvágytól és kisebbségi komplexusoktól gyötört emberré vált.

A még szomorúbb, hogy a legkeményebb komcsi időket idéző beszéde és cselekedetei már fel sem tűnnek, egyszerűen teljesen elvesztette a fonalat.

Amerikában azt mondják: "You can take a person out from a trailerpark, but you can never take the trailer park out of a person"

Nálunk ez módosítva igaz:

Kiszedhetsz egy egyént a kommunizmusból, de a kommunizmust sosem fogod tudni kiszedni az egyénből.

OV ennek ragyogó példája, sajnos a mi és a következő generációk kárára.

Kettősbeszéd, nacionalista szeparatista EU ellenesség 2012-ben az Európai Unió tagországaként hitelért kuncsorogva, az államcsőd meg látótávolságon belül... Köszi Fidesz választók, remélem a szarosszendvics csócsálása közben, minden harapásnál megköszönitek magatoknak!

Semmit nem tanult, semmit nem bánt meg 2 év alatt sem OV, ezt ajánlom a még hithűek részére átgondolni és a konklúziót mielőbb levonni.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:
nem szélmalom harc, viszont a diktatúra a munkahelyen = rabszolgatartás azt is jelenti, hogy szegény Parkinson törvényei közül a kedvencem állandóan érvényesül: aki nálam butább annál én okosabb vagyok azaz magyarra fordítva: a seggfej vezető attól való félelmében, hogy kiderül mekkora nagy tetű csak hülyéket alkalmaz és azokkal ordítozik, mert persze nem tudnak teljesíteni és az egész egy rettegés és a tetű főnök retteg a legjobban (lásd Virág elvtársat a Tanú-ban aki csak szedte a nyugtatókat) tanulj tőlem,

kapitalizmusban, agyon struktúrált műintézetben, igazgatói tanácsülés és projekteket vitatunk, a tulajdonos mikor elővezettem az enyémet azt mondta, hogy az pedig hülyeség és dolgozzam át és el kezdte mondani hogyan, én meg azt mondtam neki, hogy egy feltétellel, ha itt és most ráírja a project nyitóoldalára saját kezűleg és dátummal ellátva, hogy mit akar, mert szerintem az ővé hülyeség, ez példanélküli volt de az igazgatótanács már röhögött tehát nem volt mit tennie, 6 hónap múlva amikor átadták a nagy művet a főmérnök jött oda hozzám, hogy ne menj sehova dili van megjöttek az eszközök és selejtet gyártanak, ami 2x2.5 millió amerikai dollárjába kerül a főnöknek...és egy szót sem szólhat...attól kezdve nem igen vitatkozott velem sőt...
Szerintem viktort is hungarikummá lehetne nyilvánítani. :)

"Bármely természetes személy, jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, és csoportosulás kezdeményezheti valamely nemzeti érték felvételét bármelyik értéktárba."

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=5539
@Rodeo36: "Lincoln anno társadalomátformáló politikus volt"

ez a lényeg dr zorbán asziszi hogy

ha MINDENT ÁTÍR, megváltoztat, akkor nagy ember lesz...

egyet nem tud... hogy nem csak mennyiségi a kérdés...
@Squid: ide akartam, Neked

"Lincoln anno társadalomátformáló politikus volt"

ez a lényeg dr zorbán asziszi hogy

ha MINDENT ÁTÍR, megváltoztat, akkor nagy ember lesz...

egyet nem tud... hogy nem csak mennyiségi a kérdés...
@Squid: a jaffások képtelenek konklúziót levonni, ők hisznek, diagnózisod halálosan korrekt, ez az ember egyetlen egyszer érezte sikeresnek magát életében, és ez akkor volt amikor a legnagyobb baromságot csinálta mégpedig a hullarablást és csontvázsétáltatást, ez megalapozta azt, hogy bármi baromságot mondhat, ha: hisznek neki és attól kezdve kialakult az amit leírsz a bosszú és a frusztráció halálos kórok, elviszik a beteget de nem elég gyorsan csak ha segítenek neki OPNI vagy hasonló korábban kilőtték
...ja és mielőtt elfelejtem a!!

Félmillió végtörlesztő!!!

Ilyeneket miért kell mondani? Miért van szükség nyilvánvaló adatok, számok és a google korában 1 percen belül bebukó kamuk használatára?
Asimov az Alapítványban írt le egy módszert, mikor az egyik birodalmi gróf meglátogatta az Alapítványt, felvették azt, amit mondott, majd egy analitikus kielemezte a tényeket a szövegből. Törölte azokat a mondatokat, amelyek nem tartoztak közvetlenül sem az Alapítványhoz, sem a Birodalomhoz, amelyek így kezdődtek "ha, vagyis, esetleg, meglátjuk", és így tovább.
Nos, én most letöltöttem OV beszédét, és kirostálom. Megnézem mi marad benne, ami tény. hosszú lesz, mert 57 percet kell végigülnöm, de beírom a végeredményt...
@dr.dr. Secnir doktor:

megjósoljam? kapsz egy A4 méretű fehér papírt vagy word oldalat :)))
@dr.dr. Secnir doktor: szerinrem, mindenki sejti a végeredmény :-)
azért érdekes lesz, Asimov rulez
@Squid: mint kapitális szarvasmarhát ki kell lőni, úgyis vadászszezon van a tömjén elvtárs majd elintézi?
@dr.dr. Secnir doktor: egy millió pici krisztus avagy empiriocricizmus

és ahogy korábban írtad:

a lovag nőnemű változata: lóvagina....ez egyúttal a beszédről szóló lovagias véleményem
@Rodeo36: belebonyolódtam mint kismacska a függönybe hahahaha

empiriocriticizmus

a többi áll
plágium: lassan már egy bunkerból fog majd dumálni, a tegnapira titokban mentek és jöttek csak a meghívottak tudták...Lincolt egy színházban lőtték le a kedvesvezető nem jár színházba és az Operában is második sorba ült mert félt az Opera Phantom-jától vagy a Belfegor-tól
Alakul ez kérem ..szépen... lassan de alakul:
"[vaskovacs] [2012.feb.07. 23:12]
Valóban vérlázító a cinizmus. Csomagot kaptam múltkor. A csomagkihordó rendszergazda volt a Főpolgármesteri Hivatalban. Most 63 ezerért csomagot kézbesít. Másik ismerősöm havat lapátol és udvart takarít két diplomával. Hazán Magyarország...."
@orbánmentesítő: Ezek is meggágyultak már. Ők is elkezdtek kalapozni a lyukas zsákba. :) Ájemefék meg röhögnek a nagy fülke-forradalmon.
Ezt érdemes megnézni.
Házon kívül tegnapi adása.

Matolcsy szerint elég a havi 47 ezer forin
www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/videok/157607

Kevesebb pénzt és kevesebb GYED-et hozott 2012
www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/videok/157605

Hiába hajtottak, ugorhat a felvételi
www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/videok/157609
Fabius

Tegnap azt írtad, hogy max egy ásítást váltott ki belőled a narratíva.
Fényesen igazoltad, hogy az ásítás oxigénlökettel látja el az agyat: konkrétan,végig-röhögtem az írást.
Most persze azon gondolkodom, mire vagy képes, ha fel vagy dobva?
Viktor von Pleps, merjünk nagyot álmodni...kár hogy a kormányra borulva alszol vazzeg, a lábacskád a gázpedálon és hiába dudál minden szembejövő...
ezeket a labancokat má sikerült elzavarni...
szerintem későn kezdtek nyalni nyugaton... lézerdzsoni nem is tud őszintén dörgölőzni... vagy igen?

2300 embert hagy az útszélén a NOKIA... remélem dr.selg@eci gábriella megmenti őket is...

index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/08/2300_embert_bocsat_el_a_komaromi_nokia/

a GDP akkor most esik ezzel a billióval? 3,6%+malév 0,5%

akkor a GDP esés 4,0 % körüli? eddig... csak ez a két cég?
"Lázár tetszett a németeknek

Orbán utódját látják benne és nem bánnák. A magyar kormány iránti bizalom helyreállítása hónapokig tarthat Berlinben."

Hi! Még majd váltás lesz? Vajon mit szól ehhez Orbán? Lehet, hogy kicsinálja Lázárt? Persze, az ország nem járna jobban. Bár, ki tudja?
@pumukli 12: ""Lázár tetszett a németeknek

Orbán utódját látják benne és nem bánnák. A magyar kormány iránti bizalom helyreállítása hónapokig tarthat Berlinben."

Hi! Még majd váltás lesz? Vajon mit szól ehhez Orbán? Lehet, hogy kicsinálja Lázárt? Persze, az ország nem járna jobban. Bár, ki tudja? "

No az kéne még bakker!

Becserélnénk egy kiszámítható megalomán elmeroggyantat egy még nála is gátlástalanabb és sokkal éhesebb "sikermanagerre".

Csak meg kell nézni hogy áll a város amit rá bíztak...

Kösz, de nem kösz!
@Squid: gázárdzsonniban benne van a lehetőség...

én is látom amikor a Fiatal Demokrata 86 éves dr. zorbán viktortól a fiatal (70 éves) dr. lézer dzsonni átveszi a stafétát...
@dr. Bubó:
Nem lebecsülendő jövő áll előttünk. Az osztrák rádióban volt egy elemző egyik nap, aki nagyon a görög jövőt jósolta nekünk. Majd kapcsolták az osztrák rádió görög tudósítóját, aki nagy munkanélküliségről, bezárásokról, elszegényedésről és rengeteg hajléktalanról számolt be. Szó szerint éheznek már most is sokan, mert nem tudják fenntartani a családot, egy év alatt pedig rengeteg hajléktalan lett. A bűnözés pedig... Nem véletlenül mondta Pintér elvtárs is... :(
@pumukli 12:
A fene a gusztusokat... Megtarthatták volna LézerDzsonnit, mi meg kaptunk volna helyette német sört! :)
Barátaim! Mi megkapaszkodtunk a szekéren, de aki lónak állt az húzzon wazze!!
@pumukli 12: attól függ melyik német mondta és milyen szituációban? a fiú annyira nem szép a gőzfürdőben és egy kicsit esetlen, még cizellálni kell de nagykalapáccsal és vésővel a smirgli csak utána jöhet...:)))ez olyan jól nevelt mint elefánt a porcelánboltban
John Wilkes Booth vagyok és ez a pici ember kifejezetten felkeltette az érdeklődésemet. Nem tudja valaki, jár-e színházba?
@gekkócska:

Nem, csak Operába:))))
@pumukli 12:

"Lázár tetszett a németeknek"

Csókoltatom a németeket...
Ha annyira teccett nekik, vigyék, minél gyorsabban!

Látnának nagy csodákat!
Most már csak azt nem értem, hogy az kristálytisztán látszik, itt 30-50 édesmindegymilyen párti faszszópó
rotálja egymást a seggtisztító halacskáikkal 22 éve. Akkor miért is nem az egész tavat engedjük le? Talán nem csüngene annyi ember egymás torkán.
@Rodeo36: @D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

Na, befejeztem. Nos, ugye ez egy évértékelő beszéd volt, tehát arra koncentráltam, ami az ELMÚLT (2011-es) évről szólt, és a tény kategóriába tartozik:
-2011-ben 13 kormány bukott meg.
-Sikerült jelentősen csökkentenünk az államadósságot is, habár a tisztánlátást néha megzavarja a forint árfolyamingadozása.
-az adósságcsökkentés érdekében kidolgozott Széll Kálmán-terv végrehajtása jelenleg 83%-on áll.
-ilyen lesz a 2012-ben útjárainduló Start-munkaprogram, aminek az alapjait tavaly fektettük le [ezt beraktam, mert hivatkozott 2011-re, bár tények nélkül]. Igaz, hogy a 46.000 forintos Start-munkabér kevés, de több, mint a 28.000 forintos segély. [...] a Start-munka mellett az iskolai oktatást is pótoljuk a képzetlen és felnőtt munkanélküliek esetében. Ők szombaton iskolába fognak járni. [ezt pedig azért vágtam be, mert a Közokt. Törv.-ben benne kellene, hogy legyen, nemdebár?]
-..., hogy 2011-ben az egygyermekesek nettó átlagkeresete 8.1%-al emelkedett, a kétgyermekesek nettó átlagkeresete 16%-al, a három- vagy több gyermeket nevelők nettó átlegkeresete pedig 23.3%-al nőtt!
-Az időseknek nem kell attól tartaniuk, hogy a rezsiköltségek elszabadulnak, mert [...] megfékeztük, és nem nőhetnek nagyobb mértékben, mint ahogy a nyugdíjakat emeljük.
-Betartottuk azokat a vállalásunkat is, hogy azok a nők, akik a 40 évet ledolgozták, életkortól függetlenül elmehetnek nyugdíjba.
-...2011 az első olyan év az uniós csatlakozásunk óta -pedig annak már 7 éve-, amikor a magyar költségvetési deficit az európai normák szerinti 3% alá csökkent. Kevesen tudják [...] ha a defizit 2.8% alatt van, akkor az államadósság automatikusan csökken, ha felette, akkor automatikusan nő. [ekkor vágták be Navracsicsot, érdemes megtekinteni a arcát. 33:42]
-...büszke vagyok erre a modern Alaptörvényre, mert Európában az elsők között rögzítette az államadósság megfékezésének, és az ország költségvetési egyensúlyának felelősségét.
-Ma -a korábbiakkal ellentétben- nem tudunk olyan jelentős bűnügyet mondani az elmúlt másfél évből, amelynek tettesei ne kerültek volna rendőrkézre. [...] keményen felléptünk az uzsorásokkal szemben, visszaszorítottuk a vagyon elleni bűncselekmények számát, és nem fogadjuk el, ha a bűnüket szociális helyetükkel vagy éppen származásukkal mentegetik.

ennyi.
semmi mást nem mondott. beszélt a 2010-es évről (meg azelőttről), majd utána a 2012-es évről. Aztán lehet vitatkozni azon, hogy az általa említett tények igazak-e :-) , de említett tényeket...
egyéb érdekes mondatok, nem közvetlenül a 2011-es évről szólóak:

-A mai arányos rendszerben [adórendszer. a szerk.] aki többet vállal, többet teljesít, annak több is marad, vagyis van értelme többet és jobban dolgozni, mert följebb lehet jutni. Nem vesz el az állam senkitől többet azért mert többet teljesít.
-a gazdagok, a multimilliomosok mindig megtalálják a módját, hogy kivonják a jövedelmüket az adó alól. [...] ezért a középosztály védelme csak az arányos egykulcsos jövedelemadóval valósítható meg.
Egy elszólás 32:19-nél : ...arra kérjük a középosztályt, hogy tekintse szövetségesének a [...] idős embereket, akiknek a támogatása és szavazatai nélkül nem jöhet létre a középosztályt támogató kormányzati többség...
Üzenet Vonának 38:11-nél : ...akik pedig tőlünk jobbra állnak, azok elvakultan, semmiben nem hajlandóak megegyezni senkivel, ennélfogva nem is vehetők komolyan.
kis mellébeszélés 38:40-nél : ..a mi célunk az, hogy Magyarországon egy olyan középosztály legyen a társadalom vezető csoportja, amely képes érdekegyesítésre lépni a visszakapaszkodni akarókkal és azokkal a nyugdíjasokkal, akik munkával élték le az életüket. [Szolidaritás? Kónya? Szima?. a szerk]
És a legszebb 38:02-nél: Beszéljünk egyenesen: ne a gazdasági elit és ne a politikai elit, hanem azok szabják meg az ország életét, akik a maguk erejéből akarnak előrébb jutni [...] én is tisztában vagyok azzal [beint a középső ujjával, a szerk.] hogy egyetlen sikeres nemzet sem mondhat le se a kiemelkedően gazdag pénzügyi-gazdasági, se a tapasztalt politikai elitjéről.
Arról beszél 42:00-nál, hogy büszke a magyarokra, hogy a második VH után 3 év alatt újjáépítették az országot. [Nézzünk utána gyorsan, ki volt kormányon, és kik voltak a kormányfők. a szerk]
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

A zabszem a seggében nyilván sokat rontott az élvezeti értéken, de dr. Gojós Tollat hallgatni = a szférák zenéjével.
Egy halom pozitivum,Ország jó irányban...hm..akkor nem is értem,miért is kiabálták az Operánál,Orbán takarodj:):)....félre értve,tarkarongy???
summa summarum: 45 perc beszédből max 4 perc volt értékelhető. annak is csak a fele volt igaz.
ennyi volt az éves Orbán-értékelő.
@Rodeo36:

Ez fog leginkább visszaütni rájuk. A nagyobbik gyerekem most áll érettségi és felvételi előtt, látom-hallom-tapasztalom ennek a korosztálynak a véleményét a felsőoktatás változásain keresztül a kormányról.

Ez a korosztály most 18 éves, a 2014-es lesz az első választás ahol már a választójogukat gyakorolhatják. Kétsége ne legyen Viktornak, törleszteni fognak, mert akarnak ezért.
@a szív fészkei:

Erről, meg Orbán hokis hasonlatáról a tavalyelőtti Winter Classic jutott eszembe, mikor a bőszen forgató RTL stáb kimerészkedett a plexi mögül a palánk védtelen részére, és a következő másodpercben a palánkon csattanó korong hatására a hasra vágódó Valkó Eszteren szórakozhatott a Kisstadion közönsége.

A mellettem álló Ganxstával és az esemény többi fotósával zokogtunk a röhögéstől :-))
@Dr. Boli Ch.T:

A szellemi abrakon kérődző hívek csoportja csoportja csodálatos látvány:

index.hu/video/2012/02/08/orban_viktor_tudja_milyen_erok_allnak_a_hatterben/

Különösen a szétütött fejű Sinkovits-Vitai, amint a Nagy Erők összefüggéseit érti.
@dr.dr. Secnir doktor:

bennem munkál a kisördög, mi a bánatos lófasznak kell ez az izé?

van olyan hívő vagy agyament aki meghallgatja az egészet és elélvez miatta? vagy mi más célt szolgál

megint a Tanu jön elő Virág elvtárs ahogy tömi magába a nyugtatókat -ami végülis kábítószer- és közben a nemzetközi helyzet fokozódik és a gátőr csak a gátat nem
őrizheti...

tehát húzzuk alá mostmár kétszeresen @fabiusszal: a fiatalok a ma 18 év körüliek a mai rendszer halála, végre!!! kurva jó volt látni és hallani őket a Dísztéren és máshol ezek még a lömöpösök pösölőjét sem veszik be a többi meg bohócság számukra

erre mondta valaki -Kádár is- amelyik rendszer elveszíti az ifjúságot mindent elveszít...végre
@Gábriel angyal:

A hungarikumok egyféle értéket képviselnek. Én nem akarom a szürke marha, óriás nyúl, cigája klubot egy Orbánnal jelentéktelenné tenni :-)
@Fabius: az ifjúság 12 évestől felfelé már lát 15-től már érti is és 18-tól már meg is tudja oldani ez kb mennyi létszámban? 1.5 millió? ezek hallatják a hangjukat és amikor a nyomorításuk gyün a zoskolában akkor lesz ott dili, szegény tanarak isszák majd meg a levét...de lehet, hogy összefognak?
Ahogy látom Viktornál két dolog állandó:

- Nem fél semmitől. Kivéve saját magát, ezért nem is néz tükörbe.
- Mindig a szocik tehetnek róla. Szerintem még 2434-ben is - az akkor már rég halott - L'Qró lesz a felelős mindenért.
@Fabius: @Rodeo36: szép is lehetne, meg jó is lehetne, de ebbe még belekever a jobbklikk szívóereje is, na meg arányait tekintve kevesen vannak az ifjoncok, a megvezetett, nosztalgikus közép-időskoruak lényegesen többen /és sajnos ebben a körben már mi is benne vagyunk, igaz kivételként :)/
Vérlázító amiket mondott ez a humanoid. Ha megvezették, akkor szánalmas és kezelésre szorul, ha tudja mit beszél akkor egyenesen undorító. Néhány szemelvény gyorsan: "az adórendszeren nem a társadalmi igazságosságot kell számon kérni" (hanem mit?) "vannak néhányan (pár millióan) akik úgy érzik (sic!) nem jártak jól az adórendszerrel...majd 2013-ra ők is jól fognak járni" (hitegess, hazudozz); a nyugdíjasok szavazatára szükség van" (vond meg a szavazati jogukat és semmi gond nem lesz velük többé); "a rezsiköltségek nem nőhetnek nagyobb mértékben, mint amennyivel emeljük a nyugdíjakat" (hazugság), "csökkentettük az államadósságot" (hazugság), "2010-ben a devizahitelesek adósságcsapdába kerültek" (kinek köszönhetően? ki rúgta seggbe a Ft árfolyamot?); "nem sokan tudják ezt a kulisszatitkot, de most elmondom: amikor az államháztartás hiánya 2,8% alatt van, akkor automatikusan csökken az államadósság, amikor felette automatikusan nő" (ordenáré ökörség! egyébként csak nem az ellopott 3500 milliárd manyup pénzből tartottátok alacsonyan a hiányt? Anélkül 7% a hiány öcsém. 2014-ben is nézzük már meg majd) "Gondolkodás nélkül bevezettük a válságadót, a bankadót" (bizony-bizony és azt kikre hárították át az utolsó fillérig?) "160 ezer devizahiteles kiszabadult a nyomasztó adósságcsapdából" (akik zsebből kifizették, sajnálom őket, borzasztó teher lehetett neki a törlesztő, ha most 20-30-120 millákat kicsengettek, mielőtt valaki rázendít: Ft hitelből 7 ezren törlesztettek, azaz mint minden intézkedés ez is a gazdag rétegek javát szolgálta, köztük vastagon saját magukat, aki nem bírta fizetni már a havi törlesztőt sem, az most megpróbálhatott elővarázsolni pár millát a cilinderből, de kétlem hogy ment volna. Nekik most jobb a helyzetük? Persze hogy jobb, megkönnyebbülten konstatálják, hogy a nyomorgó Kósa-félék végre nem vergődnek az adósságcsapdában) Végezetül egyet kívánok neked és cinikus, (egyetlen perc munkaviszony nélkül kormányon pöffeszkedő) munka értékéről papoló dilettáns bandádnak: mihamarabb döbbenjenek rá az emberek miről is beszéltél tegnap...ja még valami: HOL VAN AZ IDŐARÁNYOSAN 200 EZER MUNKAHELY, ÉS A SZÁMONKÉRÉS?
@redmonkey: *37 ezer Ft hiteles (igaz ezek sem jártak jobban úgynézki a helyzet)
Orbán Lincolnhoz hasonlította magát.
Én óvatosan csak Obama évértékelőjével vetettem össze az övét.

Amerikában jobb lehet.
@Rodeo36:

Inkább mondanám, hogy a tapasztalataim szerint 16 éves kor után kezdenek igazán érdeklődni a sorsuk alakulása után. A mostani végzősök eleget foglalkoztak a felső és közoktatási törvények alakulásával, a saját bőrükön tapasztalják a változásokat, és maguknak alakítják ki az "ellenségképet", Orbánnal, Hoffmannal, Michllel a célkeresztben. Azt is látják, hogy a tanároknak ehhez se közük, se beleszólásuk nincs.
@Fabius:
Sok-sok ilyen videót még legyél szíves!
Hogy mi is érezhessük, ahogy belénk költözik a szentnarancslélek!

A riport a TEK kordonon belül volt?
Mert akkor nem csodálkozom, így is sokan félhettek, hogy nem elég vörös a tenyerük a tapsolástól.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

Ennek a generációnak, pláne a felsőoktatásba tartóknak a Jobbik nem kínál semmit. Nekik a le a cigányokkal nem alternatíva.
@Fabius: Pontosan! Konkrétan most felnövő generációkat vágnak el a jövőjüktől. Ennek a kára nehezen felbecsülhető!

Mondjuk mit várunk ott ahol Köztársasági Elnökünk még mindig van, de köztársaságunk már Jan 1-óta nincs :D
@Fabius: Sajnos ez földrajzi helyzettől erősen függ.:(
A hét végén volt egy riport az ATV-n egy angol kutatóval, aki a Jobbik támogatóiról beszélt.
Azt hozta ki, hogy fiatal értelmiségek legnagyobb arányban a pártok támogatói közül Jobbikosok.
Jól sikerült ez a tegnapi osztályfőnöki óra. Kitűnő dizájn, profi koreográfia, érdemes volt megnézni.
Picit zavaró volt a közvetítést végigkísérő recsegés a tetőszerkezet irányából, de úgy összességében rendben volt a dolog. Kibírta az épület, pedig sikerült a szervezőknek belezsúfolni a populizmus, meg az álplebejus lózungok teljes gyűjteményét.
Akár a színpadon edződött rock sztárok, úgy csigázták a hallgatóságot egy kis csúszással, ezért nem volt pontos a kezdés. De aztán Balog Zoltán a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke, belecsapott az introba. Hála az égiek gondoskodó figyelmének nem tartott túl soká, bár a történetírók eme pár percnyi szösszenetéről hosszasan fognak elemzéseket készíteni, mint az elvtelen seggnyalás iskolapéldájáról.Persze nem Ő a lényeg, hanem az osztályfőnök értékelése a 2011-es tanévről. A ’konkrétumok’ igazságtartalmáról fogalmat adhatott egy-két elcsípett kocka, melyeken az egysejtűek között helyet foglaló, nyomokban gondolkodásra alkalmas értelmet tartalmazó arcok mimikáját láthattuk. Példának okáért, amikor említésre került az egysperhaknis adó, és annak áldásos hatásai a gazdasági folyamatokra nézve, Demján a tenyerébe temette az arcát. A BKV is szóba került pár szó erejéig, mire is Tarlós olyan pofát vágott, mintha forró lúgot nyelt volna. Pokornit is lehetett látni, amolyan „csak ezt éljem túl” hangulatban, a padlót bámulni. Félreértés ne essék; nem lájkolom az említett urakat! Pusztán arról van szó, hogy olybá tűnik az embernek, mintha nem lenne olyan fene nagy az egyetértés, az elhangzottak tárgyában. Ott sem? Itt meg pláne nem! Mindegy, végső konklúzióként megállapítható a beszédből, hogy fogunk mi még össznépi középső ujjat mutatni az EU-nak! Ha ez esetleg nem hatná meg őket, akkor még mindig seggbe dughatjuk vele magunkat.
@Habakuk999: volt itthoni felmérés is, pont ezzel a végkövetkeztetéssel, mostan nem találom, de asszem múlt heti volt
@Fabius: Elég topis a plebs - mármint toprongyi az elitünk... Szerencsétlen seggnyalók olyan áhítattal vannak, mintha Hitgyülis prédikáción lennének :) A szintjük pedig még az alatt is van. Azok legalább egy vallást hisznek, de ezek a szerencsétlenek csak egy kókler beteges hazudozását hallgatják, zártkörûen - végül is a "zárthely" legalább stimmel, helyén van a többi ápolttal, meg vigyáznak is rájuk... Valahol meg szánalom az egész szófosása, egy beteg elme, beteges hazudozása, jövôképnek beállítva. Sokan nem fogunk ebbôl kérni. A fiatalabbja pláne. No persze a politikuscsürhének ez megfelel, hülye, ecceri cocik sem képesek megújulni, még ez a mutyi is megfelel nekik. Mennek a darálóba, a szadesz után. Orbán meg magát lehetetleníti el, politikai ellenfeleit kinyírta, most már csak magát alázza minden megnyilvánulásával. Többet kéne szerepelnie... :)
@Rodeo36: A másik meg a rojtosra lapozott Gőgős Gúnár Gedeon volt.
"Vagy addigra megszüntetjük, mert ezt kéri minden épeszű szervezet. Huppsz, ezt hangosan kimondtam?? - vagy csak gondoltam? Remélem utóbbi...!"
...

"Nos... Akkor le kell vágnunk a fejét, és el kell, hogy ássuk. Mert őt aztán nem engedhetjük el. Még feljelentene minket valami fasiszta rendőrhivatalnál, és ránk tapadnának, mint a vérebek!
...
JESSZUSOM! Kimondtam ezt, vagy csak gondoltam? Beszéltem?! HALLOTTAK ENGEM?!
...
"Nyugalom" - nézett hátra a kölyökre az ügyvédem - "csak a koponyád formájában gyönyörködik.""
(Hunter S. Thompson/Terry Gilliam: Félelem és reszketés Las Vegasban)

"Az adórendszert is kidobtuk a francba. Most persze sokan rínak, hogy kevesebb a munkabér, meg cégek szűnnek meg, és a gazdagokat támogatja, de ez nem igaz."

Épp ma reggel néztem a Rémhír... akarom mondani 2010 májusa óta örömhírtévében valamelyik orbánseggnyaló elemzőt, aki azon örömködött, hogy egy év alatt, a válság ellenére(!) több száz milliárddal(!) emelkedtek a lakossági megtakarítások. Az őzikeszemű riporterhölgy "sajnos" "elfelejtette" megkérdezni, hogy a gazdagok bankszámlájának felduzzasztása helyett nem a belső fogyasztás és a foglalkoztatás növelése lett volna-e inkább a cél eredetileg.

(Akciós a Tesco-ban az idézőjel, tök jó, nem?)
:D
@Squid:

Annyira aranyosak vagyunk így értelmiségiek, akik ilyen naivan kérdezünk, mint te.

Utalnék tanult kollégám, a pont előtted megszólaló Rodeo36 véleményére: nem ok nélkül nevezzük a nari hívőket HÍVŐKNEK.

És: ne gondold, hogy neked szólt a beszéd, nem. Azoknak szólt, akik nari hívők vagy hülyék.

Hidd el, van még 1-2 millió ilyen az országban, aki szavazhat...

De aranyos volt a felháborodott kérdésed, jót mosolyogtam. :)
@Knósszosz:
Nekem is ez tűnt fel, imádság van még, túláradó boldogság nem nagyon.

Régen MSZMP és egyéb pártkongresszusokon a tapsolás erejéből lehetett következtetéseket levonni.
@Rodeo36: Gerő a Hídverő - működik Freud, nagyon is Orvbánunk tudatalattijában, sőt ki is pofázik onnan, mint kláthatjuk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Tesco-t mondtam volna? Nem járok tescóba, nyelvbotlás volt! A CBA-ban akciós!
@Squid: Amit leírtál az a tapsviharban és nyáltengerben fürdőző hívein túl Lincoln nélkül is elég világos mindenkinek. Kívánom neki Lincoln egész sorsát! Az utolsó pontig.
@Squid: hát nem értitek? Ez jó, még sok ilyet, hogy Lázár Orbán helyett és soha ebben az életben nem hallotok Lázárról!

Mi lett Pokorny sorsa? Mit hallottatok mostanában országos szinten Kósáról? Semmit.

Ez lesz Lázárral is.

:D
@a szív fészkei:

A Mosó Masa mosodája is tök jó volt, főleg, amikor a kis állatok beköltöztek a kesztyűbe! :D

Na persze, úgy húszévesen az ember normális esetben csak átnyergel Kafkára, Dosztojevszkijre és Hellerre.
@Rodeo36: Nem véletlen ez a Lincoln-mániája. Már előre bekészíti magának-híveknek, hogy ha dicstelenül végzi, akkor ő megmondta??? A hazáért esik majd el? Nagyon téved szegény kis hülye. Senkit nem vakít ezzel, csak röhejsebbé teszi magát. Pedig azt hittem, ez már überelhetetlen. De tud alámenni a limbólécnek, az biztos!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igen, a mindig panaszkodó sopánka, meg a többi! :-DD

Azért figyel egy kis zanzásított Dosztojevszkij is a mélyén a tudatának a: emberek lebaltázása,Kafka: rovarrá változtatni az embert és kitenni Hatalomnak, mert megteheti, khmmm.
@Habakuk999: Igaz! Az eddig megszokotthoz képest, kissé visszafogottabb volt a lelkesedés. A taps is ritkábban hangzott fel, sehol egy szellemes közmondás a foci, vagy a hullámzó préri tájékáról. Fogy a spiritusz?
@Fabius: én magamból és a korosztályom jobbjaiból indúltam ki, engem bevontak családi szintű döntések meghozatalába 9 éves koromtól és nagybátyám révén kaptam "fejtágítót" is, és tudtam "hallgatni" és főleg disztingválni ezt több helyről is megtanították, ragyogó tanaraim voltak az általánosban de nem csak onnan... mindenféle "társadalmi izében részvettem, iskolai kórus, nekünk volt műhelyünk is, és a bogárgyűjteményemet olyan csoportos akcióval hoztuk össze, hogy egy kaland lett 3 hétre... hallom, hogy ma valami késé van? jól értem, ebben a fejlődésben?
@Knósszosz: Azért akik a bűvész úr keze alá dolgoznak és pontosan tudják, mikor miben csalt, hogy a nagyérdemű ájuldozzon - gondolom egy David Copperfieldnél is - kurvára unhatják a produkciót, amit ők is készítenek elő csomó begakorolt régi trükkből, ami mögött semmi nincs, csak a pénzlehúzás vágya. (Copperfield legalább nagyon is hihetően szórakoztat, ártani nem árt vele és annyit kér érte, amennyi korrekt az élvekért ellenben Orvbánnal, aki a tiéddel veri, mindent kifizettet és elvárja, hogy még ismerd is el)
@Habakuk999: @D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

Őszintén szólva nem tudom ezt hol mérik. Mert ahol én találkozom ezzel a generációval - borsod - ott nem igaz. Az egyetlen valóban szimpatikus vonása náluk a Jobbiknak, hogy rendet akarnak. De pl konkrétumként emlegették a miskolci középiskolások is, hogy ezt meg a tervezett cigánygettóval nem lehet. Ők emlékeznek még a Szondi telepre, ami ugyanez volt kerítés nélkül.
@Knósszosz: Én az alkoholos beszólásnál kezdtem úgy érezni, nem stimmel valami.
Régebben ilyen elmésségeken a hasukat fogták, milyen jól megmondtad főnök.
Az indexen nyilatkozók is kapásból védekeztek, annyira ők se hülyék, hogy ne tudnák baj van.

Hadd imádkozzanak.
Bevallom, én egy javíthatatlan perverz vagyok, így tegnap végignéztem a hörrtv élő-egyenest.

Eleve viszolygok a grimaszolásoktól, meg a vállrángatásoktól, de azért megpróbáltam a nehezítő körülmények ellenére a szövegre figyelni. Abban sem volt köszönet.

A hülyeségben az a szombati iskola, na az mindent vitt. A többi netto hazugságról meg szépen le is írt itt mindenki mindent.

Ne feledjük, régen is volt szombati iskola, az a kommunista szombati -ingyen- munkával azonos időben zajlott, ugyehogy?
@Dr. Boli Ch.T:

Ahogy elnéztem őket nekik egy dolog fontos: hihessenek valamiben. Akár izomból. Csak az ne legyen, hogy a hit elveszik, mert nem lesz semmilyen gondolatmankó amire támaszkodni lehet.

Személyes pechjük, hogy Viktor lett a Kiválasztott Isten.
@King of Shadows: Tegnap kérdeztem a lelkiismeretesen tudósító Fabiustól, hanyadik percben kezdte a cocizást: a hetedikben.

Ehhez szeretettel küldöm nekik A hetediket JA-tól, akit ki akarnak paterolni a 44-es nosztalgiájuk jegyében:www.youtube.com/watch?v=4ApacyBwN8w&feature=related (sajnos ez nem az eredeti Baksával - ők csinálták, - , pedig az utolérhetetlen! Hobó ehhez képest a fasorban nincs, pláne, hogy Slicctől átvetta Kossuth-díjat és jattolt vele, na neeemááá - ennyit róla)
@Fabius: Gondolat??? Csak átizzadt mankó van a hónaljuk alatt. Na meg talán a télre tekintettel mindüknek a hónaljkutya. (úgyse látszik jelszóval)
@a szív fészkei: ",Kafka: rovarrá változtatni az embert és kitenni Hatalomnak, mert megteheti, khmmm. "

Kafka saját feljegyzései szerint az "Átváltozás"-t humoros írásnak szánta, és a haverjával "jókat röhögtek" amikor írta.

Az író úrnak meglehetősen nehéz gyermekkora lehetett.
@Fabius: atv.hu/musoroldal/rendkivuli_interju

Kívülállóként van alkalmam hallgatni olyan tanárokat, akik vegyes középiskolában tanítanak.

Ritka mint a fehér holló, aki nem jobbikos irányba halad gyerekestül, mindenestől.
@Rodeo36:

Itt nem is annyira a családi szintű döntésekről van szó, mert az alap. Inkább arról, a mai fiatalok a közélet megosztottsága miatt többet foglalkoznak a közélettel és a politikával, mint eddig, és alkotnak saját, független véleményt.
@Fabius: Szabadság te szülj nekem rendet - ez is JA. Nem ezt akarja a Jobbik, hanem bekussoltatottak eléjük, lábhoz nyüszítését, a folyamatos tőlük rettegést. Ami egyszer kitör pedig. Az nem rend, az a kakastollasuk fölénye, mert náluk van a puska.

Az a rend, amikor a jogok és kötelességek - amikről sajna nagyon elfeledkezett a szadesz és a maszop, mert mást nem tudtak és akartak tenni a romákért - egyensúlyban vannak. Csak gettó, csak láger, csak bünti nem megy. Kicsap onnan egyszer a lázadás, mert nincs mit veszíteniük.
@Fabius: Feltűnő - nekem legalábbis -, hogy mindenütt kommentelnek, mindenütt azon a hangon, azt adva, ami a legjobban odaillik.
Emlékezz vissza, honnan került elő a Fidesz.
Mindenki csak kisöcsizte őket, aztán jött a hökkenet.
@Habakuk999:

Én nem kétlem, hogy van ilyen is. A kérdésem a hol. Mert én nem találkozom vele, pedig borsod mint példatár van emlegetve mindenhol.

Egyébként meg azt gondolom erősen túlfélik ezt a dolgot. A jönnek a rohattnácikok aggódás olyan mértéket ölt, hogy időnként izomból próbálják igazolni a rettegés mértékét.

Ezzel nem azt mondom, hogy a jelenség nem létezik, hanem azt, kezeljük már a helyén, jelentőségének megfelelően.
nol.hu/gazdasag/letezik_a_klauzula__ujra_az_allame_lehet_a_repter

beszép...

ez meg érdekes...kiegyezés megtörtént a háttérben, ez már a második ügy..ahol el simlizik a dolgot

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=519082#null
@Fabius: Azért, mint Rodeo közel kortársa, hadd mondjam el, hogy kurvanagyon semmiből nem volt választani anno. Én nem mentem el szavazni, amikor már lehtett - apám őrjöngött is, mert félt, ha ez kiderül, megütheti a bokáját - de hát kire? A Hazaifasz Népfrontra? (egyszer így nyomták ki a Nemzetet, ami ennek a lapja volt :-DD) A Pártra? Vazze.

Iszonyú kiábrándultság volt a köreinkben, persze, hogy a KEX meg Bródy lett az istenünk - a hülyébbeknek Neoton és Koós, ill. amit Vitézy Dávid nagypapája, a poppápa, Dr.Erdős megengedett;mert bocs, de azok aztán tényleg semmiről a nyálzúgáson túl nem szóltak - ők kimondták, hogy szar ez az egész. Miért máig mozgósító a Sárga rózsa, a Ne gondold, a Láss, ne csak néz, a Királyé nem leszek, nem leszek, a Zöld-sárga, Elszállt egy hajó a szélben, stb.??

Mert olyan nagyon jó volt akkor? Nem. Mert ezekkel legalább ellent mondtak. Megbeszélhettem én anyámékkal, barátaimmal, szerelmeimmel, mi a bajom - és? Max. annyit tehettem, hogy nem fizettem a kurva KISZ-bélyeget. És nem léptem bele a pártba. És cserébe nem is vittem sokra. Szóval azért Rodeo lelkesedéséből vonjatok néha gyököt, ha azokról a daliás időkről regél.

Engem se hülyítettek otthon,sok mindenről tudtam, egyetemre is csak levelezőre vettek fel, mert nem voltam F-es=fizikai dolgozó gyereke, akiket pozitívan diszkrimináltak pl. az én hátrányomra, de bárhová járhattam klubba, akárhová, annak a mélyén sehol nem volt akkora öröm-bódottá. (akkori jó filmek eléggé visszaadják azt a hangulatot.)

Azt lehetett tudni, ha belelépsz, pláne még munkásőrnek is, kapsz hamar lakást. Akinek ez fontos volt, megcsinálta - esetleg befogott orral. De ott is minden mindig az odavetett koncért ment.(Koncz meg ez ellen.:-D) Lásd Hoffmann elvtársnő elég gyors karrierje a minisztériumban fiatal lányként.
@Fabius: hvg.hu/itthon/20120208_tarki_jobbik_fidesz_mszp

jön fel a jobbik a fiatalok között...

azt szeretnék, ha jönne fel a jobbik a fiatalok között, mert az öregek már a fidesz zsebében van?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kurva nehéz gyerekkora volt. Hát valahogy ezt ma nem röhögésiból olvassák, ahogy más dolgait se. Nem is tartotta az írásait sokra, meg is akarta semmisítteteni az egészet: barátnője el is égette az író halála után, csak az ügynöke nem bírta megtenni a nála lévőanyaggal. És amit anno a század első negyedében delirált, az szórul szóra bejött. És innentől már nem vicces.

Ilyen, amikor az idő és az események távlatot adnak. És Orvbán valahol nagyon undi svábbogaraknak nézi édes népét - bár azokat ugye az atomcsapás sem pusztítja el- irtózik tőle, fél, kikerülné. elég emberalatti életet szán nekünk.
@Fabius: Ők tették azzá, a varázslójukká. Jöhetne egy Mario.
dr. orbán és a maffia szervezete az országban MINDENT átalakít...

legjobban kifejező hasonlattal: mint az ELEFÁNT a PORCELÁNBOLTBAN...

az is átalakított mindent...
@a szív fészkei: Gondolom a KDNP szerint Isten a saját képére teremtette a zembert. De akkor ki hozta létre a szocikat? :S és :D
@Fabius:
Az én példám Heves.
Nem kötelező bakkancsban járni Jobbikos szavazóknak sem.
Angyal is szépen megkülönbözteti őket a különböző csoportoktól.

Radikális, forradalmi gondolatok az egyik oldalon, nagy csomó tehetetlen őskövület az többieknél, 0 zöldek.

Én a Dunától keletre mászkálok, mindenütt ezzel szembesülök.

Elit gimnáziumokról, félig-meddig burokban növő gyerekekről most nem beszélek.
@King of Shadows: Isten a saját képére teremté az embert: ha a Főnök 1 db Tömjénre akar hasonlítani, akkor váltsák le!!! :-DD Az már demencia.

És igen, mi a szocikkal meg a többi fújcsúnyával?
@Habakuk999: Elit gimnáziumban - a legelitebb: Budapest Fazekas Mihály,mindig mindent visz/vitt/vinni fog - is van masszív zsidózás. Hallottam, hogy zaklattak srácot emiatt mostanában.
@a szív fészkei:

Azért a KISZ dicsőséges végnapijaiból még nekem is jutott a középiskoláig. Én pedig vittem tovább az ellenkezés és rendszernek betartás családi hagyományát. Nyertem kulturális seregszemlét Nazim Hikmet A halott kislányával, és a középsuli iskolarádiójának szerkesztőjeként, az országos bajnokságon dobogós kézilabdacsapat kapitányaként nem voltam hajlandó belépni a KISZ-be. Némi őrjöngés után mit volt mit tenni, úgy delegáltak kiszvezető képző táborba, hogy országos szinten én egyedül nem voltam tagja a szervezetnek :-)))

Elmentem? Naná! És beleröhögtem minden grimaszba torzuló arcba habozás nélkül. Hogy miért mesélem? Mert így talán érthetőbb, miért utálom annyira ezt az autokratizmust amit Orbán képvisel.
Ez még mindig lájkolja: atv.hu/cikk/20120207_torok_gabor?source=hirkereso Az isten szent szerelmére, tényleg nem lát, vagy nem akar látni? Én is alapítok mingyá` egy politikai kutató intézetet, szerintem jobb écáim lennének. Igaz, nem PH semlegesség folyik az ereimben.
@a szív fészkei:

A cipollaság örök, és az is marad amíg hívő lesz a földön. Ezért inkább szemléletváltás kéne, mert ide egy Mario kevés lesz.
@Knósszosz: Ugyan, a templomban sem tapsolsz a papnak, ha jó a prédikáció.
@a szív fészkei: Elhiszem. Az összeesküvés elméleteket sokan szeretik.
@a szív fészkei: Szerintem őket az L'Qró teremtette, mert amúgy is ő a felelős minden rosszért. :D

Szerintem Mohácsnál is ő tolta el a dolgokat, csak azt is tagadja... :D
még egy dolog maradt bennem: amikor a komcsi eladósításról beszélt és kiesett a száján az önkormányzatok szó, hogy a fenébe nem szakadt rá a plafon?
@King of Shadows: De a tudomány megölte istent, nem tudtad? A tudomány pedig megszülte a modern pártokat és a modern államot. De a kérdés, a mamutoknak, mint a kdnp, nem a múzeumban a helyük? Vagy ők a hiányzó láncszem? Isten teremtette ember és a modern ember között?
@Fabius: Akkor érted azt is nagyon jól, én miért utálom! Nekem konkrétan tönkrebaszták a gyerek- és fiatal felnőttkorom ezzel. Ahogy az a csodásagyú, tündéri édes, szerény, örökké gyászolt Vekerdi László tudománytörténész mondta - mert őt nem engedték nappalin tanítani, csak levelezőn késő esti órát adva neki - ez szimpla JANICSÁRKÉPZŐ. Úttörő és KISZ is. Ő kimerte mondani, nem is egyszer.

És Kádárt még visszafogottnak mondhatjuk személyi kultuszban, sőt, igyekezett ő is szerénynek látszani... (Vekerdi AZ VOLT., Mert volt neki mire. www.ujkonyvpiac.hu/hirek.asp?id=5453 Tényleg úgy tanított, ahogy a linkben leírják. Repkedett, ha elfogyott a tábla, írt a falra, az ajtóra - utolérhetetlen volt agyilag és vajszívű. Nem úgy mint Rogán!!)
@Habakuk999:

Nem csak Angyal különbözteti meg őket, én is különbséget teszek vonagábor-novákelődi narratíva és mondjuk zuglói Jobbik alapszervezet között. Előbbieket ismerjük, én utóbbiakat is. Ők eljátszanak az átnevezésekkel, állítanak keresztet maguknak csendben, de speciel cigánylágert nem akarnak mondjuk a kihasználatlan Mogyoródi úti focipálya helyére. Cserébe visznek egy kört azzal a jópofa triciklijükkel, ha úgy adódik.

Szóval azon az oldalon is vannak árnyalatok, és ott sem feltétlenül tetszik minden mindenkinek.
@redmonkey:

Valószínűleg úgy, hogy nem a terrorelhárításon, hanem a mennyezet aládúcolásán dolgozott a TEK napokig :-D
@a szív fészkei: Erről jut eszembe. Láttad az index videóját a résztvevőkről? Hogy azok miket mondtak... Mint pl. olyan szerteágazó munkát végez, hogy pici hibák belecsúsznak...
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fvideo%2F2012%2F02%2F08%2Forban_viktor_tudja_milyen_erok_allnak_a_hatterben%2F
@redmonkey:

Tőled is kérdezem, mint mindenkitől:

Hogy vádolhatjátok hazudozással, hazugsággal Az Embert, Aki Soha Nem Hazudott????

:D

Komolyan mondom, nem értelek titeket! :P
index.hu/belfold/2012/02/08/horn_gyula_sikersztorijat_dobjak_a_diplomaciai_karanten_miatt/

Ennyit az állam és az egyházak szétválasztásáról. Mert mi a francnak kellene az én adóforintjaimat arra fordítani, hogy a francos katolikus egyháznak (már bocsi) ne csökkenjen a bevétele. Ezt nem a híveknek kellene kipótolni mert hogy az ő egyházuk?!
Az állam finanszírozza az egyházat, gazdaságilag nem független pipa.
Az állam átjátsza törvényi szinten az oktatást az egyháznak, az egyház így beleszólhat az oktatásba (lsd NAT erkölcs és vallásoktatás felsőtagozatban).
Amit még nem kaptak meg, képviselet a parlamentben és az önkormányzatokban, de ki tudja, ha a vatikán megerőlteti magát a diplomácia szintjén, még az is lehet....
Újabb alapérték kilőve.
@Fabius: Családbarátság(sajátjaiknak) www.femina.hu/hirhatter/elettarsak_csaladi_adokedvezmeny cím: Megszólalt az NGM: évi 900 ezer forinttal jut kevesebb a családoknak

Évértékelnek a békávésok: atv.hu/cikk/20120207_kommandosok_az_akacfa_utcaban_tuntetnek_a_szakszervezetek?source=hirkereso Ott is kurvasok kommandós van, na miért is? [..]"
2012.02.07. 15:33
Kommandósok az Akácfa utcában - tüntettek a szakszervezetek
Demonstrációt tartottak a BKV szakszervezeti szövetségei a cég Akácfa utcai székháza előtt, tiltakozásul a dolgozókat érintő megszorítások ellen. Az atv.hu helyszíni tudósítója szerint rendkívül szigorú volt a rendőri jelenlét és több ezres volt a tömeg.
TwitterFacebookTumblrStartlap
Betkicsinye
Betnagya
E-mail kde
Nyomtat

Az atv.hu helyszíni tudósítója szerint rendkívül szigorú a rendőri jelenlét a VII. kerületi Akácfa utcában. A rendőrség rohamsisakokkal, pajzsokkal megerősített egységekkel érkezett a helyszínre, a hatósági buszok a Kertész utcában sorakoznak, tudósítónk legalább 10 buszt számolt össze. Úgy értesültünk, hogy a rendőröknek egyelőre csak a kisebb része van az utcán, azok, akik készültségben vannak, a buszokban várakoznak. Információink szerint a tömeg immár legalább kétezer fős."

hvg.hu/itthon/20120207_orban_evertekeles_tenyek#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_2_7
@a szív fészkei:

Végülis az élettörténetek alapján vonható mai párhuzam az, hogy Orbánék a felsőoktatás átalakításával szándékaikkal ellentétben egy olyan korosztályt fognak kinevelni, mint a miénk. Akik az első adandó alkalommal szavazni fognak, és soha többé hatalom környékén látni nem akarják Orbánt, ahogy én mondjuk Pozsgayt.
Ez mindenben állandóan a nagyokhoz törleszkedik, azzal a NB 23-as focistamentalitásával?? [..]" Gretzky egyébként minden idők legponterősebb játékosa, mindent megnyert, kivéve az olimpiát. Beceneve a „The Great One” volt. Ő az egyetlen játékos a liga történetében, aki 200 pontos szezont ért el." (hvg-linkből)

És mi az, hogy nem orosz jéghokis a példaképe? És nem Nagy Péter? Hanyatlik a nyugat vagy se???
BASSZÁTOKMEG... bocs.

Lehet, hogy már írták, de TÉNYLEG EZER MILLIÁRDOT BUKUNK A MALÉV TÖNKRETÉTELÉN?????

Tízszer annyit, amennyivel meg lehetett volna menteni???????????????????????????

Istenem, hová kerültem? Mondjátok meg, hová kerültem, milyen rémálomba?? Valaki ébresszen fel, mentsen ki innen, ezeket fel kell akasztani! Tönkretették a Malévünket a rohadék hazaáruló, nemzetgyilkos rohadék szemétláda rohadék kurvapecérek!!!!

Bocs ismét, lehet, hogy én nagyon newbie vagyok, és már kidühöngtétek magatokat, de nekem most olvasta a húgom. PICIKÉT kiakadtam.
Erre jó egy piás állat: atv.hu/cikk/20120207_az_ehsegmenet_tagjai_szerint_provokalta_oket_az_ittas_allamtitkar?source=hirkereso

Finomságok Mezőkövesd fidesznyikeitől: adtak mindenkinek a menetből egy kg kenyeret és felajánlották, hogy lehet lapátolni havat, majd [..]"
Tóth hozzá tette: teával is megkínálták őket, amit az egyik résztvevő el is fogadott. Utólag azonban kiderült, a tea alkoholt is tartalmazott. Az önkormányzat munkatársai megszondáztatták a fiatalembert, és mivel a szonda elszíneződött, nem engedték havat lapátolni. Tóth Imre ezt provokációnak nevezte, és azt állítja, a cél az volt, hogy alkoholista csürhének tudják beállítani az éhségmenet résztvevőit."
@a szív fészkei:

Hát igen fura idők voltak azok:)
1979-ben voltam először szavazni,üres boritékot dobtam be az urnába,a szavazó lapot elraktam emlékbe:) sokáig örizgettem mint "személyes szabadságharcom" szimbolumát:)Jó nekem könnyü volt mert tizenöt éves korom óta hallgattam a Szer-t.Ha emlékeim nem csalnak,az iskolába is bejártak anno vmi. rendőrtisztek,előadást tartottak, és kérdezgették hogy na ugye nem hallgatjuk a Szer-t?A Kisz tagságot bármennyire is megtisztelő volt elutasitottam:)85-ben a barátommal eredeti 56-os ujságokat másoltunk le,és osztogattuk a megbizható ismerőseinknek.
De látom hogy ma, besugók a régi rendszer kiszolgálói, megbizható emberei most is felelős posztokat tölthetnek be.Persze nem tartom ezt különösebben nagy dolgnak még igy visszanézve ennyi idő távlatból sem.Egyszerüen az igazságérzetem és a szabadság szeretetem ezt diktálta,akkor ez volt a svadharmám:)
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Valami azt súgja hamarabb lesz IMF tárgyalás az egykulcsosról, mint Vatikáni szerződés felülvizsgálat. Ez pedig határt szab a semjéni álmoknak is.
Tállai-saga, folyt. köv.: [..]"Kerestük Tállai Andrást, aki munkatársunkkal közölte: az éhségmenet apropóján használjuk a közleményüket, majd lecsapta a kagylót. Másodjára is felhívtuk, mire azt mondta: menjünk oda, vigyünk egy szondát és megfújja. Miközben megpróbáltuk megmagyarázni, hogy száznegyven kilométerre vagyunk Mezőkövesdtől, megkérdezte, hogy mit képzelünk, majd – a választ meg sem várva – ismét lecsapta a kagylót." Így kell ezt. Faszályosan, ahogy szokták. Nem a csík tolja a repülőt, és a korong elébe kell menni(bár már látnám a hatását!!!) és a többi a Vezírtől, ami ilyen bátorrá teszi a csicskáit..
@Fabius: az a baj, hogy nem tudjuk, kire voksolnak? Én azt látom, hogy radikalizálódnak.

Szavazhatnak 2014-ben? Frásznak kell a nyakára egy Jobbik, már bocsi... én attól inkább félek, hogy egy túlzott rálátással nem bíró 18-20 éves kire húz...
@Fabius: ó te piszk bomlasztó, én éppen kikoptam a kisz-bő, de még jó tanulóként általánosban egyedüliként dacoltam orosz óra végéig a szabadon-kötelezően megvásárolandó kincskereső kisködmön termék ellen, meg az őt forgalmazó igazgató helyettes orosz tanár ellen :D
@a szív fészkei: tudom, hogy utálod az elempét, és ennek érdekében lemondasz az eszedről, pedig vóna.
Annak az elempés gyereknek az anyja a nevére írta a lakótelepi kecót, de abban lakik. Ő meg vonattal jár be Pestre. Ha volna egy kis memóriád, emlékezhetnél arra, hogy a fidesz rendszeresen késő éjszakára pakolja a legfontosabb ügyeket. Basszus, hogy a viharba jut haza, amikor nincs vonat? Színtiszta demagógia ez az ügy. És annak ellenére, hogy valójában teljesen ésszerű, hogy alhasson legalább néhány órát, mégis lemond a juttatásról, egyedül az összes közül. Mégis őt emeled ki. A nagy eszeddel.
@Fabius: De mégis visszasompolygott az elvtárs. Az origon láttam egy videót, amit az eu csatlakozás 7. évfordulójára készítettek. Az érdekes az volt, hogy a megkérdezetteket 3 jól elkülöníthető csoportra tudtad osztani. Az első a 17-30 év közöttiek, masszív gyarmatosításos, eu ellenes,jobbikos attitűd. A második 30-60 év közöttiek eu barát attitűddel. A harmadik 60- akik fideszes, eu szkeptikus, kétkedős csoport. A legmegdöbbentőbb a fiataloké volt, mert bocsi, de mi a frászt tudhatnak az euról 17 évesen, mit tudhatnak bármit az eu és a gyarmatosítás viszonyáról. És ők most szavazni fognak 2014-ben úgy, hogy nagyon kis esélyük van egy jobb életre, a felsőoktatás elit klubbá alakítása után. A jobbik könnyen elfogadható, már most általuk elfogadott retorika mentén mutat fel bűnbakokat. A fidesz idősödik, az mszp pedig távol van a fiataloktól, az lmp pedig elvágta magát minden korosztálynál. De a jobbik a fiataloknál (ez is mutatja oktatásunk csődjét) nagyon népszerű. Persze könnyebb lesz a cigányokat, a zsidókat, az eu-t, a bankokat, a multikat hibáztatni, hogy szakmunkásig ha eljutnak, mintsem hogy komolyan elgondolkodjanak a jövőjükön és valóban érdeklődjenek a politika, a közélet iránt.
@Szolgálati Füldugó: Az én mamám Nyíregyen lakik, én itt fent Pesten. Hétvégére megyek haza hébe - hóba. De sose jutna eszembe azokra a hétvégékre szállodába menni, pedig panelben nőttem fel, a mamám még mindig ott él. Úgy gondolom, hogy normális esetben ha tényleg részt akar venni, akkor még mindig ott van anyu lakása, és ott is lehet aludni. Ha pesten vállal munkát, akkor lesz szíves a saját lakását nem a vélhetően nyugdíjas mamára iratni, hogy ő meg vidékről bumlizzon (ezt egy anya sem várná el) nap mint nap. Szerintem ez szép kis adóforint nyúlás, amit szépen megideológizálnak, hogy hát jaj, meg hát júj és hát az anyu...
@vörös meteor: Akkor Orvbűn meg lelkesen teljesíti az adharmáját:[..]"A dharma a dhr gyökbõl származik, mely fenntartást, megõrzést jelent, utalva a
dharma világrendet megõrzõ funkciójára. Amennyiben valaki a dharma alapján cselekszik, akkor ez biztosítja funkciójának teljesítését, mely nem feltétlenül jelent evilági örömöket, de mindenképpen hozzásegít a halál utáni boldogsághoz. A dharma ellentéte, az adharma következményei éppen fordítottak: az adharma romboló, pusztí-
tó hatású, az ilyen cselekedetek káros következményei e világban nem feltétlenül, a
túlvilágon azonban minden körülmények között bekövetkeznek.[..]"A dharma mind egyénekre, mind társadalmi csoportokra, mind pedig meghatározott funkciókra lebontható. Az egyén dharmája a swadharma, mely részben saját sorsa, részben társadalmi rangja szerint meghatározott"
Bár megnézném evilági következményeit is ránézve: amiket eddig összerongált, hú de randa karmája lesz! Egész életében éhségmenetelni fog majd valamikor - a hinduk szerint. Én drukkolok.
@Dr. Kismac Ph.D: amúgy meg lehet be kellett csődöltetni, de másnap már kéne repülnie a magyar királyi nemzeti viktorairnek...

de igen, mennek el a légitársoságok, mivel nem vagyunk már átszálló terminál sem...
Már elnézést kérek, de a kormány növelni akarja a Vatikánnak fizetett magyar adót:

index.hu/belfold/2012/02/08/horn_gyula_sikersztorijat_dobjak_a_diplomaciai_karanten_miatt/

Nem arról volt szó, hogy "Nem leszünk gyarmat?"
Most hol a szabadságharc?

Mi az, hogy a kormány a Vatikánnak szervez ki pénzt, miközben az orvosok menekülnek az országból, milliók nyomorognak, és szenvednek?

És milyen hozzáállás már a magyar kormány tagjától, hogy: "Semjén szerint a lényeg, hogy az egyházat ne érje hátrány."??? Mi van bazmeg, ő most a magyar érdeket képviseli vagy a Vatikánét? Ha a Vatikánét, nettó hazaáruló. Tán a magyar érdeket ne érjen hátrány, nem?? Pofám leszakad a jobberek fosztogatják a hazám.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: @Dr. Kismac Ph.D:

Hmmm. Tegyük fel, hogy igazolni akarom a téziseimet a társadalom előtt. Vajon egy videóban megszólatatott emberekkel meg tudom én ezt tenni? Tudok találni olyat, aki azt mondja amit hallani akarok?

Nézzétek meg a gyarmatosítás ellenes békemenetről készült videókat és képgalériákat. Mekkora százalékban vannak a válogatás nélküli száznégyszátötszázezres tömegben fiatalok?
@Szolgálati Füldugó: A nagy eszemmel jól lebaszarintva de még mindig alázatos tisztelettel kérdezem, hogy mert volt az pár éjszakázós karácsony előtti törvénydömping - nem véletlenül persze, a szokott aljasul, ezt tudjuk - azért kell egy évre ennyi zsét felmarni?

Mamánál nem lehet ilyenkor megaludni? Nálam mindkét kölykem és az egyik barátja is elfér, egész évre. Igaz, nem panelban lakunk. De ha arról lenne szó, megoldanánk az ott alvást néha.

Na most felőlem raboljanak, ha olyan törvényeink vannak - mert olyanok vannak, lesznek, nincs illúzióm - , amik ezt lehetővé teszik, majd elszámolnak egyszer és az nem lesz szépségdíjas... . De ha LEHET MÁS POLITIKA címmel egybesültetek valami ocsmány gyakorlat ellen, amit erkölcsi fároszként sugároztokk és senki nem elég minőségi ebben nektek a magas lóról lenézve, akkor egy se menjen közületek már ebbe a hínárosba bele, lécci. Őt emeltem ki, hogy lemondott róla, míg a más pártbéliek még variálnak: biztos nekik is támadhatatlan indokuk van.
A többit tanult kolléganőm, a Csokifiú Őrs/Klub/Apaszentegyház fennkölt papnője nálam jobban kifejtette :-DD: lásd @dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: -nél

Ja és kösz a finom leeriszkedő, kioktató hangnemet,. Orvbán legjobb tanítványa címet megadom. A rosszra használt eszemmel ennyit tudok; ja nem utálom az elempét, csak konkludálok oda, hogy annyira nem más a politikájuk. Nekem, a szavazótknak most ez a benyomásom. Váltsatok el.
@a szív fészkei: tudod melyik magyar politikus hasonlított igazán Lincolnra? Rajk László. Mindkét fazonnak magas, hatalmas homlokcsontja, és széles arca volt. Ráadásul épp 100 év volt a születésük közt. Na, így Rajknál már tényleg adja magát a vesd össze! :) Ilyen fickó 100 évente egyszer születik.
jav: váltsatok LE, kedves füldugó.Érdekes a nicked.
@a szív fészkei:
Tiszteletem jeléül.

Ram Tzu világában...
Semmi se szent.
Az összefüggés
Idejétmúlt fogalom,
Az értelem értelmetlen,
A Nap éjszaka delel,
A gyermekek nevelik fel szüleiket,
A csúnyaság gyönyörű,
A bolondokat tisztelik,
Az álmokat ébren álmodják,
Az emberek öregen születnek,
Az átlagos különleges,
Nem léteznek hibák.

Ram Tzu világában....

Semmi sem marad befejezetlen,
Ám
Soha senki sem tesz semmit .

Ui. Nem kapcsolódik szorosan a témához,de átvitt értelemben talán,mégis? :))
@a szív fészkei:

Jó volt az el-váltásnak is :-)) Ezt az egyesben tötymörgést nyugodtan elválthatnák a kettesben határozott gurulásra :-)
@Fabius: hvg.hu/itthon/20120208_tarki_jobbik_fidesz_mszp#utm_source=20120208_orban_viktor_beszede&utm_medium=ScarabFlyer_RELATED&utm_campaign=hvg.hu

Úgy tünik több ez már egy szimpla videónál. Nem vagyok jobbikos, ezért meghül bennem a vér, ahogy egyre erősödnek. Normál esetben ezt a harmadot az lmp-nek kellene vinnie, ha jobban belegondolsz. Ehelyett a fiatalok visszhangozzák a jobbik szólamait. Két videójáték és négy facebook cset és egy kis hétvégi buli mellett nem fognak filozofálni (kevesen mégis), két plázázás, mozi, meki között nem fognak politikai vitákat folytatni, nem fogják megnézni a kínálatot. Az nagyon trendi, hogy most eu ellenesek vagyunk, a kormány is az, meg cigány ellenes. A fiatalok pedig kicsit hajlanak a túlzásra, és ha már eu ellenesség, zsidó és cigányellenesség akkor miért ne gyarmatosítás, vízkészlet lopás? Ha látja, hogy a szülei mit küszködnek a bankok miatt, ha mindig azt hallja a tv-ből hogy a multik ilyen rosszak, a multik úgy viszik ki a hasznot, hogy a külföldi bankok külföldre viszik a pénzüket, és tönkretették a hűűűűűűűű de szupi magyar ipart, a hűűűűűűűűűűűűű de kib***tt jó mezőgazdaságot akkor már ott is vagyunk a jobbiknál. Ráadásul bent vannak a parlamentben, ellenzékiek .... Soroljam még?
@vörös meteor: Na nem fejből nyomom :-)), bár hallottam azért erről az egyéni és az általános sors kapcsolódásáról már régebben. És jó lenne hinni, hogy működik: ez az embernek álcázott lény megkapja a szisztematikus rongálásáért a "jutalmát".
erről mit tudtok?

Hát ez hihetetlen, most kiderült (ATV), hogy két-három hete már a kormány vezetői, és miniszterei támogatták 3 milliárd forinttal a Ryan Air (svájci bejegyzésű, és székhelyű) légitársaságot, vagyis ezt előre kidolgozott aljas terv szerint csinálták. A hazai több mint hatvan éve működő légitársaságot, vagyis a MALÉV-ot, és annak hűséges szakmailag kifogástalanul képzett gárdáját, a hazai turisták millióit csalták meg, verték át pofátlanul, a kiszolgáló, beszállítói cégek, és dolgozóik kerületek utcára. Ők hazaárulóztak amikor külföldi tulajdonba került valami, most maguk támogatták meg a külföldi fapados légitársaságot, hogy hazánkba visszatérve, megtámogatva a fenti összeggel, átvegye a hazai légiutasok piacát, és ezek a zemberek bedöntötték a MALÉV-ot, ez a kormány egészében hányinger, tehetségtelen tanulatlan emberek korrupt társasága
@vörös meteor: Az a tegnapi delirálásban biztos pont, hogy "Az összefüggés
Idejétmúlt fogalom,
Az értelem értelmetlen," E szerint él és cselekszik.

Most hallom: Pokorniában - nem romagettó, nem zsákfalu, nem szegényház északon - 50 embert visznek most a fagyban a Pilisbe nyolc órai közmunkára 36 000 leírom harminchatezer forintért. Abban nincs pl. bérlet.

Abból még sokkal jobban ki lehet jönni, mint 47-ből.
@prof...de nem dr felebarát:

Azt tudjuk, hogy marhaságot beszél.

1: Ryanair nem svájci, hanem ír.

2: Mint ilyen ugyan mi a francért kapott volna magyar(!) állami támogatást(!), mikor most basztak meg a Malév támogatásáért minket?

Néha azt érzem ezek a faszbúkos idióták nem lehetnek meg Nagy és Borzalmas Rettegéselmélet nélkül.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: És ezt nyomják a videójátékokat játszva, amcsi farmerban, Nike cipiben, dzsekiben, Pall Mallt szívva, tetű plázákat járva, Starbucksba beülve vagy tecsózva nagy unalmukban. Kurvajó. És senki nem mondja el nekik, hogy ez skizóság a köbön.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Szerintem ők inkább a homo sapiens (értelmes ember) és a homo fidelitas (naridroid) közötti hiányzó láncszemek. :)
@prof...de nem dr felebarát: Én inkább valamiféle bennfentes kereskedelemre gyanakodnék a helyükben. Mert a kormány vezetői, miniszterei tudták, hogy a malév tuti seggre fog ülni, és tudhattak arról is, hogy a ryanair tárgyalásokat kezd a ba-vel a ferihegyi bázisról.
Ráadásul a Ryanair feljövőben van, határozottan ajánlják a részvényeiket vételre
In the Telegraph Questor bangs the drum for Ryanair after a positive trading statement yesterday. The firm grounded 80 aircraft last year and increased prices. The result is a lift in its forecast full-year profits from €440m to €480m.

With economic news bad, people will probably choose the low cost carriers, none more so than Ryanair. On this basis, Questor believes the Irish airline operation is a buy

Ahogy az investorchronicle írta 2012 jan. 30-án.
@prof...de nem dr felebarát:

Ez viszont az elbaszott valóság, de az összeg vita tárgya, 450 és ezer milliárd között van valahol. Amit speciel nem kell(ene) kifizetni, ha alakulna jogutód légitársaság.
@Fabius: Az írek a legnagyobb zsidók, nem tudtad? Csak álcázzák magukat. Én ismertem vöröshajú szeplős zsidót: atyaég, de csodaszép haja volt! Amikor a hetvenesekben dobbantott - átúszva a tengert Jugóból Triesztbe - évekig fordászmodellként élt meg az olaszoknál a srác. :-D
@Fabius: Ehhez még hozzátenném azt is, hogy nem tud angolul, de legalább ruszkiul sem. Bocs... :)

@Dr. Kismac Ph.D: A Nívó szerint pont, hogy nem.

nivo.blog.hu/2012/02/07/van_elet_a_malev_utan
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: @a szív fészkei:

Szerintem ez nincs így, és nagyon nincs. Aki ezeket a statisztikákat legyártja az nem nagyon beszélgetett mostanában a 17-20 éves korosztállyal :-) Én naponta megteszem, és állítom, nem ezek a dolgok foglalkoztatják őket.

Nincs EU ellenesség, mert sokuk képzeli el ott a jövőjét. Helyette van anyázás a felsőoktatási törvényen, meg a katolikus droid faragáson.
@Fabius: A Magyar Turizmus ZRt.től kapta a Ryanair.
@Fabius: EU ellenesség tényleg nincs.
Az összes többi van sajnos.
@a szív fészkei:

Én úgy tudtam, az írek a fehér négerek. :D
@Habakuk999:

Egy frászt. A Magyar Turizmus Zrt. a Légimarketing Alap támogatásával az újrainduló járatok népszerűsítésében vállal szerepet, amit nem csak a Ryanair, hanem minden más cég esetében is megtesz.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/24/ryanair/

Magának a Ryanair-nek egy huncut vasat sem adtunk.
@King of Shadows: Látom a nívó blog szerzőjének se igazán volt alkalma összehasonlítani a fapados utazást a nem fapados utazással. Ég és föld, ráadásul aki azt hiszi, hogy ha valamire azt a cimkét rakják, hogy low cost, akkor az valóban az, akkor balek. Én már kétszer repültem egyszer malévvel, egyszer britishairways-el, hogy olcsóbbak voltak, ráadásul úgy, hogy nem számoltam bele a poggyászdíjat a low cost-nál... Ja és úgy, hogy repültem már fapadossal is, a nyírségi kisvasút színvonala kb.
@Fabius: Ó a kettő nem zárja ki egymást. Attól még hogy szavazna a jobbikra attól még simán elmenne külföldre dolgozni. Elvégre ők sem hülyék, hogy itt maradjanak, és havi nettó 100k, majd egy év múlva 92k, majd megint egy év után 85k-ért melózzanak diplomával... De van egy párt, amelyik az ő nyelvükön beszél. Tudod, ahogy sok fideszes itt elmondja, és a riportokban is hallhatod: Viktor elmagyarázza a dolgokat úgy, hogy megértjük. A jobbik tud fiatalos lenni, meg tudja őket szólítani, ez rengeteget számít.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A zírekről kérdezd mondjuk az angolokat (ne a skótokat, mert azok nem angolok!). Érdekes dolgokat fognak mondani... :)

@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Annak a szerzőnek más dolgokról sem nagyon van fogalma, vagy csak naridroid. Itt van például ez:

nivo.blog.hu/2012/02/02/kozeleg_a_fordulat

Előre szólok, hogy olvasás közben tartsd kéznél a nyugtatót! :)
@King of Shadows:

Tanuljuk már meg azt a kurva latin nevezéktant: első tag nagybetű, második kisbetű: Homo sapiens.
@King of Shadows:

Nem én tanátam ki, Stephen King írta! :D
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Mutass a képeken egy darab 17-20 éves fiatalt légyszi:

kunhegyes.jobbik.hu/sites/default/files/Jobbik%20Megeml%C3%A9kez%C3%A9se-73_resize.jpg

static9.origos.hu/i/1201/20120131-euellenes-tuntetes-jobbik-tagok-legyunk1.jpg

barikad.hu/sites/barikad.hu/files/csalad(1)_1.jpeg

fn.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2011/12/06/marcius-15-jobbik.jpg

Megjegyzem a képek a Jobbik tömegrendezvényein készültek, országos szórásban, az utóbbi egy évben.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Bocsi! :)

Tanultam két félévig latint az egyetemen, de nagyon utáltam. Látszik is az eredménye... :D
Na, a Mandin kiosztottam pár kokit, leesett néhány saller, remélem ChT is olvasta. Fáradjunk a kasszához! :D
@Fabius: nem értem, miért kellett ezt tenni a Malévvel... nem vagyok objektív a kérdésben, érdekes módon, amikor megszűnt, éreztem igazából, hogy basszuskulcs, én büszke vagyok rá, utaztam velük tehát tudom, hogy milyen jók és nekem hiányozni fog.

És az, hogy Európa, talán a világ élvonalába tartozott: 66 év működés és talán 1 lezuhant repülő?

Tudom, hogy hülyeség és tudjátok, hogy finoman szólva se vagyok jobbos, de... a Malév a MI légitársaságunk - már csak volt. Nekem fáj, ami történt, pedig egy rokonom se érintett benne. :S
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: A francba, erre nem is gondoltam! Akkor most ezek a réveteg tekintetű, hosszú szarvú szürkemarhák, ökomenikus istentiszteleten érezték magukat? Hát, nem mondom, az isten az ott volt, meg az összes apostol is, akkor meg duplán kijárt volna nekik, a három percenkénti zúgó tapsvihar.
@prof...de nem dr felebarát: Igen a Malév lavina szépen tovább gördül, "hála" az elmúlt 20 év összes "tehetséges" politikusának.

Ferihegyből meg szép lassan libalegelő lesz. :(
@Dr. Kismac Ph.D: Persze én ugye jobbos vagyok de nekem is ugyanúgy fáj. Ezerszer mondtam, hogy itt már rég nem jobb meg baloldalról van szó hanem egyre inkább a puszta létünkről. Ezt lenne jó végre mindenkinek felismerni.

"Európában a légitársaságok becsődölésének és privatizációjának sorozatát láthattuk az elmúlt hónapokban.
2011 szeptember végén Lettország állami többségi tulajdonú légitársasága, az AirBaltic lett meglehetősen furcsa körülmények között privatizálva. Akkor az AirBaltic társaságban az állam 52,6% részesedéssel bírt, 47,2% pedig a Baltic Aviation Systems (BAS) kezében volt. Addigra a korábban veszteségesen működő vállalat csődvédelem alá került, és a két fél hosszas tárgyalássorozaton volt túl egy újabb állami tőkeinjekcióval kapcsolatban. Szeptember 16-ára a második legnagyobb tulajdonos elfogadta az állam által állított összes feltételt, ennek ellenére az állam folyamatosan késleltette a tőkeinjekcióval kapcsolatos döntést. Szeptember 20-án az állam még mindig nem hozott döntést a tőkeinjekcióról, illetve nem adott engedélyt arra sem, hogy a BAS egyoldalúan tőkét emeljen, viszont váratlanul bejelentette, hogy eladja összes részesedését a légitársaságban. Aki kicsit is nyitott szemmel jár, azt láthatja, hogy valamennyi periféria államban hasonló esetek történtek az elmúlt hónapokban.
A Spanair fő hitelezője az SAS svéd légitársaság volt, de a veszteséges vállalatot az állam folyamatos tőkeinjekciókkal tartotta életben és a gépek tekintélyes része állami tulajdon volt. Tavaly év végén a Ryanair felszólította az Európai Uniót, hogy a Spanair ne kapjon több állami támogatást. Volt egy utolsó próbálkozás a légitársaság megmentésére, de hosszas időhúzás után a katari hitelezővel végül nem született megállapodás. Január közepén a Spanair csődbe ment és beszüntette működését - 4000 ember azonnal elvesztette az állását - a katari légitársaság hitelezés helyett felvásárolta a gépek nagy részét, a Ryanair pedig járatsűrítésbe kezdett a térségben.
Ezzel egyidőben Svédország, Írország, Portugália, Lengyelország, Magyarország és Csehország mintegy kézi vezérlésre azonnal beszüntette a légitársaságok állami támogatását. Norvégia szintén bejelentette, hogy kivonul minden légitársaságból, ahol tulajdoni részesedése van.
A török állam felvásárolta a Polskie Linie Lotnicze részvényeit, de a légitársaság ajánlatot kapott az Air France, a Ryanair és a Lufthansa részéről is. Portugália szintén bejelentette az állami légitársaság privatizációját.

Gyakorlatilag minden periféria államban azt láthatjuk, hogy a korábban az állam által támogatott légitársaság csődbe megy, és a legnagyobb európai légitársaságok közül valamelyik felvásárolja a gépeket - ha azok megfelelő színvonalúak - és azonnal járatsűrítésbe kezd.
Michael O’Leary a Ryanair pénzügyi vezetője azt nyilatkozta a kialakult helyzetről, hogy "a pénzügyi válság miatt az államok nem engedhetik meg maguknak, hogy tovább működtessék a veszteséges vállalatokat. Bármerre nézünk, olyan reptereket látunk, aminek a közeljövőben kérdésessé válhat a működése." Ez a nyilatkozat nem egyedüli, és úgy tűnik, az Európai Unió minden téren az összeomlásra készül. Az eladósodott tagállamok, különösen a periféria államok gyakoratilag bármelyik pillanatban csődöt jelenthetnek, és ha beindul egy láncreakció, az európai légi közlekedés is megbénulhat.
Ennek elkerülése végett kezdtek bele az állami tulajdonú vagy résztulajdonú légivállalatok felszámolásába. A legnagyobb európai légivállalatok, a Ryanair, Air France, Lufthansa mivel nyereségesen működnek, újabb és újabb hiteleket kapnak, így be tudják magukat vásárolni a piaci résekbe.

Azt láthatjuk, hogy a veszteséges vállalatok beszüntetésének felelőssége is többnyire hárítva van, egyetlen kormány sem vállalja magára. Január 9-én az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, hogy követelje vissza a Malévnek 2007 és 2010 között adott anyagi segítséget. A WizzAir kifogásolta, hogy a Malév állami támogatása "versenyellenes", és hogy az álam "a veszteséges légivállalat támogatásával felborítja a piaci viszonyokat". Mindeközben a Wizzair vezérigazgatója ugyanaz a Váradi József, aki korábban a Malév vezérigazgatója is volt, de 2003-ban eltávolították pozíciójából. A Wizzair járatsűrítésbe kezdett és a nagyobb légitársaságokkal karöltve foglalkoztatják a Malév felszámolásával állását vesztő Malév pilóták egy részét. Ezzel a kormány gyakorlatilag privatizálta a Malévet, és ehhez hasonló történések zajlottak le minden periféria államban az állami tulajdonú légitársaságok vonatkozásában. A Ryanair szintén erőteljes kampányolásba kezdett, még az utasokat is felszólította, hogy ne vegyék igénybe az állami tulajdonú légitársaságok szolgáltatásait, mivel azt "a saját adójukból tartják fenn, és ezen felül még a kelleténél jóval drágább jegyet is megfizettetetik velük".

Miközben az állami tulajdonú légitársaságok becsődölnek, a Ryanair, az Air France és a Lufthansa gyakorlatilag mindenhol átveszi a felszámolt vállalatok helyét. Ami most zajlik, az az európai polgári légiközlekedés központosítása az Európai Unió központi tagállamainak légitársaságai alá. Mindenki gondolkodjon el rajta, mi lehet a célja ennek a stratégiának..."
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: a Malév-ben nem csak a "magyarságát" szerettem, hanem azt, hogy megfizethető áron (persze ki kellett fogni, de még a fapadosnál is ez van!) tudtam emberi körülmények között utazni.

Utaztam easy-vel, hát kb. egy vágómarhaként kezelik az embert, semmi udvariasság, nesze b+, örüjjé' hozzáállás.

A BA is fantörpikus, az érdekes a JAJDELOWPRICE cuccal, hogy (LOL), július idusán London, HEATHROW-ra olcsóbb volt a BA jegy, mint a fapados (persze kártyadíj, foglalási díj, poggyászdíj, eszemf@szommegáll díj - ami regelés után derül persze csak ki - mellett).

Szóval a Malév valahol félúton volt. Ha nem akartam vágómarha lenni, ha hajlandó voltam pár ezressel többet fizetni, hogy ne kelljen Ferihegy 1-ről mennem, hogy ne úgy kezeljenek, ne legyen a FAPADOS tudatom, mert hajlandó voltam, akkor megtehettem. Most vajon jön valaki a helyére? A BA tud olyan árakat (alig hiszem)? A KLM, Lufthansa? Azt se hiszem.

Plusz, basszus, terveztem, hogy elmegyek körülnézni az USA-ba, és tök jó lett volna átszállás nélkül elmenni NYC-be, de ezt is elkefélték.

Ezek SEMMIHEZ nem tudnak rombolás nélkül nyúlni? Ennél még a szoci semmittevés is egymilliószor jobb volt. :S
@Habakuk999:

Ez így ebben a formában akkor is marhaság akár honnan származik. Azt vágom, hogy az ATV-nek, Olgának és Óvárinak most jólesett ezt így beállítani, de a valóság nem ez.

Tegyük fel, te HabakukAir néven üzemeltető légitársaságoddal bejelentkezel Magyarországon, hogy na helló, én utaztatnék ide egy csomó embert, meg használnám nagyüzemben Lisztferihegyet, tankolnék, esetleg néhány gépes bázisállomást üzemeltetnék, ha meg tudunk egyezni.

Erre mondja neked a Légimarketing Alapon keresztül a Turizmus Zrt. , hogy szevasz, juhéééé, gyere bátran, mi reklámozzuk a te járataidat, szolgáltatásaidat, adunk kedvezményt a Budapest Airport szolgáltatási áraiból, amikre mondunk egy becsült értéket - esetünkben 3 milliárd forint - amit nem kell kifizetned. De mi valójában nem fizetünk neked egy fillért se, csak lehetővé tesszük, hogy te kevesebbet fizess, mert különben nem jönnél. És nem hoznád az utasaidat, nem nőne a vendégéjszakák száma, nem lenne idegenforgalmi adóból bevétel, etc.

De.

1: ennek semmi köze a Malévhoz.

2: mindenkire érvényes, nem csak a Ryanair-re.
@Dr. Kismac Ph.D:
Egyik sem vethet semmit a másik szemére Malév ügyben.
Jó példa arra, hogy ostobasággal vagy/és gazemberséggel hogyan lehet arcpirulás nélkül tönkretenni bármit.
@Dr. Kismac Ph.D:

Azért az árképzésről is lehetne beszélni. a Malév és a Lufthansa Italia (amíg volt közvetlen járat) a Budapest-Milánó viszonylatot olcsóbban repülte, mint a Wizzair. Ráadásul Malpensa-t használták és nem a bergamoi repteret.
@Fabius: Annyira hülye, hogy ezt sem látja már megábrahámosodásában.
@Fabius: Ok, értem én.
Hmm. Az szomorú, hogy különösebben nem kételkedtem a hírben. Egy kicsit csodálkoztam csak.
A maléves kollégának kár volt csúsztatnia. Enélkül is sajnálnánk őket.
@a szív fészkei: Bűvész úr? Na ne! Szegény Rodolfó haladéktalanul a legmagasabb fordulatszámra kapcsol a sírjában. Ez a mi kedves szabadságharcosunk nem bűvész, ahhoz tehetség kellene neki. Kártyakunsztok, trükkök százai és a többi. Viktor nem variál olyan hülyeségekkel, hogy nyuszi az üres kalapból, meg ládában kettéfűrészelésről (azt azért végignézném), Ő nyíltan, kendőzetlenül lop, mindenféle szemvényvesztést mellőzve. Persze abban már van némi trükk, ahogyan azt utólag magyarázni próbálja. Hát, én nem fogok tapsolni neki. Legfeljebb egy eseményen tenném, de azt nem tudom, hogy ott illik-e?
@Dr. Kismac Ph.D: Hát én már múltkor is mondtam, hogy nem vagyok nagy légjáró, de MALÉV nekem soha nem jött be óccónak, nem is repültem vele.
Ha mentem Párizsba, akkor 24 éve Air France, öt éve WizzAir vitt - semmi gondom nem volt velük és fillérekért volt tényleg a Wizz. Oké: nem előző nap foglaltam, akciókra mentem rá, viszont már akkor mindent a repülésen túl pénzért mértek a fedélezten. De hát Párizs nem a világ vége, hogy 5 eurórért kelljen innom valami szart, mert szomjan veszek... Ha mentem 92-ben Milánóba akkor Air Italia Malpensára. Az is akció volt, Halottak napjára ideáramló olaszokat vivő gép fordult nagyon kedvezményes árért Milánóba haza.

Amikor mentem nyolc éve Rómába akkor a Sky-jal röpültünk 2 forintért oda-vissza (plusz a reptéri illeték és kész). A római reptéren találkoztunk viszont 1 forintért utazókkal, komolyan ki voltam borulva a veszteségemen! :-DDDDDDDDD
A Sky-on inni bármit és bármennyit lehetett akkor, kedves, csinos, nagyon udvarias személyzet volt, abszolút nem volt vágómarha-feelingem, sőt Fiumicinora szálltak le.
A fiam is fapadokkal ment Párizsba, Rómába, és Lauda Airrel Granadába Bécsből fillérekért. Amiről már szóltam: csak a sztyuvik ruhája borította ki (szerinte randa volt) de z ingyen korlátlanul felszolgált, árba épített lazacos szendvicsek, piák viszont nagyon szépek. És az a lényeg... :-))

Nekem soha nem volt gondom - egyszer nem indult el Rómából időben, mert valahogy ráragadt a gépre az a lépcsős alagutas bigyó és nem bírták levakarni. :-DD Tökjó pilóták repültek, odaültünk, ahová kedvünk tartotta, miután erről mindent megkérdeztek a pultnál, ahol gyorsan, profin ment minden - mindig kedves volt a személyzet.

Akkor nekem mázlim volt, plusz a családtagjaimnak is állandóan. Szóval ez a másik oldal.
@a szív fészkei: Úbazz... próbáltam cizelláltan rejtegetni, de megoldottad!
@Dr. Kismac Ph.D: Egyébként milyen a fapados tudat? Én soha nem éreztem, pedig elég mimózalélek lennék az ilyenre.

Korrektek voltak, intézték, amit kell, mosolyogtak, köszöntek, kiszolgáltak és kész. Még mi ezen felül az elvárás? Persze életemben nem volt VIP a business classon. Ott van násztánc is? :-)))
Én Amerikába repülő - a amúgy is nagyon gyakran kontinensek között első osztályon cirkáló - barátnőméktől hallottam, hogy soha többet British-sel, pláne ekkora útra, mert akkora mocsok taplók és tetűk, mint ide Lacháza. Ők is mentek a Párizsba élő lányukhoz sokszor Wizz-zel gondjuk szál se semmire.
@Knósszosz: Ilyenkor nem számít a jó modor. azzal törődjék a Modor Tiba nevű Orvbán-fan naphosszat.

A tisztább szárazabb érzés a lényeg, hogy na hálisten, ettől már nem kell fosni.
Nagyon érdekes, ha valaki ráér:

"2001. november 4-én Budapesten, az első Orbán-kormány idején mutatták be a Zeneakadémia nagytermében a miniszterelnök, a köztársasági elnök, valamint magas katolikus és protestáns egyházi személyiségek jelenlétében Johann Sebastian Bach Márk passió című zeneművét. A bemutató apropója a halottak napja volt. Ez a hír önmagában nem hívja fel különösebben magára a figyelmet, de ha részletesen megvizsgáljuk a mű keletkezésének körülményeit, egyből érdekessé válhat, ugyanis Bach személye ma is – legalábbis egy szűk szakértőréteg előtt – egészen más képet mutat, mint az egyházi és világi zenekedvelők köztudatában."
(...)
"A Márk-passió budapesti előadása óta tizenegy év telt el. Megértük, hogy a jelenlegi, újrázó Orbán-kormány a gyermekrajzok naivitását is megszégyenítő primitivizmustól áthatott, s Kerényi Imre által menedzselt “festményeinek” kiállítása az állami főméltóságok (kötelező?!) részvétele melletti ősbemutatót kapott. Úgy tűnik, hazánknak is igen nagy szüksége van egy Bach-hoz hasonló karakterre, aki szóba-zenébe kódolt üzeneteivel újabb “néma forradalomra” tudja mozgósítani Magyarország hallgató többségét."

nepszava.com/2012/02/velemeny/egri-istvan-kodolt-zene-bach-es-a-katolicizmus.html
@a szív fészkei: Szeretnék tiszta és száraz érzéssel ébredni, de sajnos semmi erre utaló jelet nem tapasztalok a csillagok világában. A legnagyobb szerencsét jelentő Jupiter befolyását ez ügyben, nem látják belátható időn belül az asztrológusok. Rossz helyen keresik a megoldást, kormányunk jövőjét a kínai modell alapján kell kutatni. Abban a jegyek között van patkány, majom és disznó. Arrafelé kellene kutakodni, addig meg fosok. Sőt, az íróasztalom alól sem száműzöm a lavórt, tegnap is jó szolgálatot tett az évértékelés apropóján, bár az is igaz, hogy tavaly többet okádtam bele. Azért tegnap is majdnem megtelt.
@Gábriel angyal: És az autógyártásban szűkül a keresztmetszet pár gigagyárra és slussz. Azt is sirasd el majd! Volvó, Aaab a kínaiké!! Svédország - akárcsak Mátészalka Gacsaj Pesta halála miatt - gyászban is van. Vagy nem??

A legendás Jaguár na kié is lett: a volt gyarmatuké, az indiaiké.
@a szív fészkei: Saab a kínaiaké? Le vagyok maradva? Nem az friss, évtizedes luxus Koenigseggé???
Nem linkelgetnék mindenféle híreket, de nagyon úgy néz ki, hogy a gyarmatosítóknak nem szóltak, hogy vége van a háborúnak.

Mindenfelől jönnek a pofonok.:(
"Aki egy hazugságban hisz, el fogja utasítani az igazságot." Duncan Shelley
@prof...de nem dr felebarát: @Fabius:

Oszkó minderről a hülyeségről:

"Magam is szűken vagyok szabadidővel, így mára csúszott a Malév történetének harmadik megígért része, viszont érzésem szerint holnaptól már megint Budai Gyula őrült nyilatkozatait javítgathatom és értelmezgethetem a nyilvánosság előtt.

Ezzel kapcsolatban előrebocsátom, hogy sosem láttam a reptér privatizációs szerződését, nem én kötöttem és nem is én kezeltem, de azért az eddig hozzám közvetve eljutott információk alapján lehet néhány nyilvánvaló baromság abban, amit Budai Gyula egy mai sajtótájékoztatón elmondott és az MTI tudósítása nyomán az újságok átvettek:

- először is nyilvánvalóan lehetetlen, hogy 1000 milliárdos kötelezettség szálljon az államra akár a reptér teljes csődje miatt is, hiszen a teljes privatizációs érték ennek a fele volt, s ahogy olvastam a sajtótájékoztatón elhangzottakat, Budai Gyula egyszerűen összeadta egy mérleg eszköz, illetve forrásoldalának tételeit, azaz hétköznapi nyelvre lefordítva úgy határozott meg egy értéket, hogy vette azt, amennyit ér, és hozzáadta, amennyibe került, így pedig rögtön ki is jött a duplája;

- másodszor, bár ahogy jeleztem, nem ismerem a szerződéses szöveget, de erős a gyanúm, hogy amit a híradások szerint felolvasott, mint felszámolási eset, az nem a Malév, hanem a Budapest Airport kormány hibájából történő felszámolására vonatkozhat, s akkor, azaz a reptér felszámolása esetén lehet esedékes bármiféle költségvetési helytállás, egyébként pedig a Budapest Aiport számára valószínűleg a szerződés alapján is mindegy, hogy a forgalma és a bevétele a Malévtől vagy más légitársasától származik, sokkal fontosabb, hogy befolyik-e és milyen összegben.

De van, ami talán ennél is fontosabb. Mégpedig, ha a kormány bármiféle szerződés alapján akárcsak megközelítő összegű követelésektől tarthat, akkor vajon mi a célja annak, hogy egy kormányzati tisztségviselő kiáll, és egyszerűen világgá kürtöli és lényegében egyoldalúan elismeri az állam fizetési kötelezettségét. És teszi ezt mindenféle előzetes jogvita, egyeztetés, vizsgálat és annak elbírálása nélkül, hogy ilyen követelés jogosan felmerülhet-e, a kormányzat valóban kell, hogy felelősséget viseljen-e. Bár nem vagyok büntetőjogi szakértő, vagy talán épp azért, de még abban sem vagyok biztos, hogy ez nem meríti ki a hűtlen kezelés fogalmát, még akkor is, ha megint csak pusztán politikai haszonszerzést céloz.
@Knósszosz: Sárkány éve van a kínaiak szerint: nagy akarások és esetleg a vállalhatatlanság miatti beszarások éve. [..]"A kínai mitológia úgy tartja, sosem láthatod egyszerre a sárkány fejét és farkát - ami tulajdonképpen a megjósolhatatlanságát, kiismerhetetlenségét fejezi ki ezzel a szép metaforával. Az viszont komoly bizakodásra ad okot, hogy a kínaiaknál a sárkány éve hagyományosan a házasságok és a gyermekvállalás legkedveltebb időszaka." mondják a jósok www.hir24.hu/elet-stilus/2012/01/23/mit-hoz-a-sarkany-eve/ itt.

Szóval MATTolcsy bácsi helyett a Sárkány izgathatja fel a népek szaporodási ösztönét. De majd ezt is ráfogják az unortodoxiára, tőlük kitelik.

A nyugatiak szerint ez a Merkúr éve. www.boldognapot.hu/cikkek/148/mivel-kell-vigyazni-2012ben Kommunikáció, kereskedelem, karrier,pénzügyek, siker&bukás e téren, nagyotmondás, hazugságok, stb.[..]"A szárnyaláson és a kreativitáson túl azonban jobban tesszük, ha odafigyelünk az információk szűrésére és nem adunk hitelt mindennek, mert könnyen bevihetnek minket a sűrűbe a jól hangzó ígéretek és víziók 2012-ben." [..]"A 2012-es uránikus (Uránuszhoz kapcsolódó) hatások tovább kedveznek az újításoknak, ugyanakkor a kapkodásnak, a könnyelműségnek és a talmi ígéreteknek is. Egyszerűen könnyebb lesz csőbe húzni az embereket, mint valaha. Persze erre csak később derül fény.

Mivel lehet kiszűrni az efféle hatásokat? A merkúri megoldások a következők: logikus gondolkodás, szellemi frissesség és éberség, okos taktika és türelmes tanulás. Legyünk kritikusak, mert a Merkúr kétarcú: tanító, de hazudós is. Mind a két utat felkínálja: az erkölcsöset és az erkölcstelent. A döntés majd rajtunk áll."

Talmi ígéretek, csőbehúzás, hazudozás, kapkodás - na ebből már tegnap szép csokrokat láthattunk. Gyűjti a jóember a karmáját, ja.

Ezo félóránkat olvashatták.:-DD De logikusan gondolkodni, kételkedni, kritikusnak lenni, éberen figyelni, mivel etetnének, tanulni és tájékozódni nem elvetendő tanács, bárki is adja!
@szerénységem: Mit mondjak,nekem Oszkó alapvetőbb, mint a bíróságokon még mindig sokszor elmeszelt Budai Gyufa. Aki nagyon ért az összeadáshoz is, mint kormánybiztos, lásd fenti levezetést. Biztos, hogy a kormány fontos neki, nem a matek.

Szeretettel küldöm nekije számolási kolléganője számát (igaz, Zalatnay a csalás miatt börtönben is volt, ami ezeket elkerüli) www.youtube.com/watch?v=Z0CKPxKd0Mc, hogy az elveszett perei után ne legyen olyan nehéz kiszámolni a fizetendőt (akkor csak ki tudja majd okumulálni az állami terheket is egyszer hibátlanul.)
Ezek a fránya zsidók meg a cuci Tóth Józsi! Elszipkázzák a vevőket máshonnan a besték! index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/08/mindenki_ujlipotvarosba_koltozne/

Gábriel, riadó!!!!
@a szív fészkei: nem tudom. Nekem az easy nem volt nagyon... hogy is mondjam... nem tudom hogy mondjam, mert ha azt mondom, színvonalas, kiröhögsz, hogy fapados, mit várok?

Pedig mostmár figyelni kell, főleg nyáron és főleg bizonyos desztinációknál, hogy biza elvárhatod a normális bánásmódot.

Igazából ilyesmi, például a Malévnál: az a kedvesség, a mosolyogva köszönés, maga a bánásmód... meg hogy nem a fapados helyről indulsz, hanem a 2-esről (más a kettő, más a feeling is)...

Sokan hülyének gondolnának, én se fizetnék dupla pénzt a különbségért, de jegyenként pár ezret ez megér nekem. :)
A rekorder

Wayne Gretzky vitathatatlanul minden idők legjobb jégkorong játékosa. A tisztelői által csak “The great one” becenévvel illetett zseni tett is 1-2 dolgot, hogy kiérdemelje e kitüntető címet. Az NHL krónikái szerint 61 különböző rekordot tart; 40 alapszakaszbeli, 15 rájátszásbeli és 6 pedig All-Star meccsekkel kapcsolatos.

A mi nagy büszkeségünk, saját rekorderünk, évértékelőjében nem átallott Gretzky-t idézni, mielőtt zárásként az ismert módon biztatta hallgatóságát: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Amikor még a ’90-es évek elején Kinizsi meccsekre jártam (Hivatalosan már Miskolci Hoki Club, de a szurkolók még a régi megszokott néven biztatták a csapatot) volt egy úriember (nevezzük X úrnak), aki meglehetősen kappanhangon (lásd Cadet Zed) adott hangot véleményének. Egyik kedvencem volt amikor, leggyakrabban a “szlovák sor” pályára lépésekor, harsányan elkiáltotta magát, hogy: TÁMADÁÁÁÁÁÁS!
Összetéveszthetetlen, és felejthetetlen. A mi rekorderünk buzditása annak nyomába se ér.

Pedig a mi emberünk is igyekszik rendesen. A korábbról már megszokott, majd pedig meglepő módon ellenzékben is meglehetősen sikeresen folytatott egészpályás letámadását a majd’ 2 éves kormányzása alatt törvényhozási, ilyen-olyan titkosszolgálati, valamint alkotmánybírósági támogatás tette majdnem tökéletessé. Az utóbbi hónapokban pedig szinte szabályos offenzívát indított, hogy elhódítson a „mindenérthibás“ főellenségtől korábban még megdönthetetlennek hitt és remélt rekordokat is. Csak néhány a talán legfontosabbak és legérdekesebbek közül: legmagasabb EUR/HUF átváltási arány, legmagasabb CDS felár (államcsőd-kockázat), legmagasabb államadósság, legmagasabb benzinár, világ szinten is az egyik legmagasabb ÁFA kulcs.
És bár most konszolidációt ígér mert orrára koppintottak, hogy kicsit elszaladt vele a dakota ló, azért ne legyenek illúzióink. Amint akárcsak egy aprócska lehetőséget is lát mert egy kissé kevésbbé figyelnek rá az európai szintéren, ő azonnal elkezdi hajszolni a további rekordokat. Legfeljebb visszatér korábbi mottójához, hogy „ne mi nyerjük a legtöbbet“.

Mindezek csak azért jutottak eszembe, mert X úrnak volt egy másik, már-már védjegyévé vált bekiabálása is. Ezt az ellenfél legjobb, vagy legjobban sztárolt játékosának tartogatta. Emlékeim szerint az eredetiben a két sor nem rímelt, így X úr remélt utólagos engedelmével a második sort a tartalmi mondanivaló megtartásával némileg átírtam.

Azt hiszed hogy te vagy a Wayne Gretzky?
Pedig nem vagy te csak egy vén ...
@a szív fészkei: Persze hogy nem. 2010 márciusában egy baráttal katasztrófa túristáskodtunk. Megnéztük a Hősök terén a rohamrendőröket. Megnéztük az szdsz-es önkorit, megnéztük a fideszest.
Aztán voltunk a jobbik naggyülésen is. Csak úgy, fényképezkedés ilyesmi. Szóval a nagy hazafiak krisztike vezényletével elharsogták a kötelező jobbikos nemzetéltető, le a multival szöveget. A gyűlés után meg a hazafiak ott tolongtak a kfc-ben talpig neonaci gúnyában... Ez nem okozott ideológiai törést, hogy egyik lélegzetvétellel le a mocskos multiznak és utána meg elmennek a mocskos multihoz kajálni....
@a szív fészkei: Na, én veszem a kalapom s kabátom, elmegyek Gyurcsány hajléktalanaihoz és nem tökölök itten tovább az asztrológiával. Én nem sejtettem, ha feldobom a témát, akkor ilyen szakmaiságú értékelést kapok. "A szárnyaláson és a kreativitáson túl azonban jobban tesszük, ha odafigyelünk az információk szűrésére és nem adunk hitelt mindennek, mert könnyen bevihetnek minket a sűrűbe a jól hangzó ígéretek és víziók 2012-ben." Nos, erre a tegnapi spiritiszta szeánsz, tökéletes bizonyíték volt. Olyan volt a Millenáris, mint a planetárium. Ha felnéztek a hívők, láthatták a narancsdroid göncölszekér rúdját, amint meghajlik a fényességes Arcturus felé. Azt tartja a mitológia, hogy az maga a boszorkány szeme és mágikus erővel rendelkezik, ezért görbíti el a szekér rúdját és hamarosan a teret is. Az Univerzumot kutató szakértők szerint, valahonnan a Béla Király út környékéről származik az ismeretlen eredetű erő, amely befolyásolja a galaxisban történő fizikai folyamatokat. Kurva hideg van, most nem megyek ki vizslatni az eget, viszont a megállapításaid tökéletesen ülnek. Elmélkedem rajta, egy kibontott sör társaságában.
@Dr. Kismac Ph.D: Jó, azért a malévnek is van hibája. Pl mocsok rossz volt a kávéjuk.;)
@Dr. Kismac Ph.D: Én csak vártam az egyesről néha barátokat, nem repültem onnan, vagy régen és nememlékszem - de nekem akkora nagy érzést az a hely nem okozott. A kettesen fapadéknál semmi bajom nem volt még az ánti időkben sem: ültem egy széken és kész, tiszta volt. Reptéri büfékben elvből nem eszem, a horroráraikat fizesse meg más, a boltok sem érdekeltek.
Hogy zenére hurik legyezzenek pálmaággal, azt se nem vágytam :-DD, pláne nem x-szeres áron. Azt inkább beleforgattam az utam büdzséjébe, és a helyszínen vertem el, ha futottá is volna rá amúgy, nem?
Aztán hogy rendbevágták a helyszínt, pláne semmi gondom vele. Easy-t nem ismerem.

De kedvesség, köszönés, udvariasság, figyelmesség nekem ezeken megvolt, a 2 forintos úton is.

Ismerősünk - adószakértő+könyvvizsgáló, tehát nem hülye - barátnéja kérdezte pár éve kerekre tágult rémült szemmel, hogy a fapadoson ki lehet egyenesedni az utazás alatt néha?? Mondom, miii vaaan??? Hát ő úgy képzelte a dolgot, hogy ott kell neki olcsóért az echte fapadon - értsd sámlin - görnyednie végig... No komment.
nol.hu/belfold/rosszul_sult_el_a_fideszes_provokacio

Itt hányom el magam az undortól.:(

Tud valaki olyan hírről, eseményről, ami a magyar politikával, politikusokkal kapcsolatos?
@Knósszosz: Béla királytól kicsit odébb: Cinege út. www.cylex-tudakozo.hu/terkep/budapest/cinege+%C3%BAt.html Ott kb. ahol a második utcanév-szöveg megy, arra állhat a vityillója. Onnan görbít.
@a szív fészkei: TERMÉSZETESEN nem fizetnék 2-3x-os árat a jegyért, ne így gondold, hülye azért nem vagyok.

De nem tetszik például a fapadosok árképzése. Miért nem lehet azt - mint egy normális vállalat belerakni az árba? Mármint az egyéb, foglalási és különféle költségeket?

Jó, van, aki nem ad fel poggyászt.... de akkor is. Reg nélkül miért nem tudhatom a fizetendő összeget (wizz)?
@Dr. Kismac Ph.D: Én nem védem őket, meg öt éve utaztam utoljára, azóta sajna nekem ez nem téma. :-( De hát mindenhol és mindenben van a mézesmadzag-korszak, aztán a dolgos hétköznapok. És a kettő között elég nagy a szakadék.(lásd házasság :-DD)

Gondolom, mivel a beetetésüknek vége, most már így számolnak. De ha jön a Ryan meg a többi, akkor megint csipkedhetik magukat. Mondom, Laudánál 7 éve belefért a korrekt repülés - ohne csúszás - a kaja-pia korlátlanul és még mindig ez volt a legolcsóbb nekünk )oké ki kellett menni Bécsbe, de akkor is. Így nem kellett átszálldosnia a ménkű sok cuccával a fiúnknak (féléves Erasmusra ment), nem veszett el semmije, nem maradt le semmiről - életében először repült egyedül.

Azóta ezt nem próbáltuk, de szimpi volt nagyon.
mi a helyzet az Acta-val...mi aláirtuk, azt egyre több ország hátrál ki...csehek, lengyelek...Slotáék
@Habakuk999:

Faszkalap Tállai... mindenesetre ami a teát illeti: egy nagy bögre forró fekete tea egy fél házi gyümölcspálesszel... nos ennél jobb reggeli ital nincs, télen pedig verhetetlen.
@simple observer: Hát Orvbán fiatal már biztos nem lesz. Jövőre 50. Szóval illik rá a verssor.

De ha már, akkor miért nem magyar hokistól idézgetett? Attól a fiatalon hirtelen meghalttól? jegkorong.blog.hu/2009/03/25/meghalt_ifj_ocskay_gabor
@a szív fészkei:
Olyasmi ez is, mint a Forma 1.

Nincs értelme azon filózni, hol volt jobb a reggeli, ezek nem jelentős különbségek.

A fapadosok pedig más kategória.

De magyar volt, a miénk volt ( szó szerint is a mi adónkból támogatták ), s ész nélkül tönkre vágták.

A megállás mikéntje pedig istentelen presztizs veszteség.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: DE ha azért kapod, hogy kibasszanak veled megalázó módon? PR miatt?
@Habakuk999: Tönkre vágták, ez a lényeg. De ha máshol kedvezőbb volt az ár, akkor odamentem. Ha szlovák vagy olasz tej az olcsóbb, akkor azt iszom. Azért kormány a kormány - etimológia - hogy (jó irányba) kormányozzon úgy, hogy megérje hazait venni, honival repülni, stb. Ezek meg hová irányították????
@Fabius: index.hu/belfold/2012/02/08/borszine_miatt_fujt_le_egy_afrikait_a_szkinhed/

Kicsit demagóg válasznak? ;)) Oks,
http://index.hu/belfold/2011/10/23/vona_programot_hirdetett_az_unnepen/#gallery_2434398|2434402 3. vagy 4. képen a zászlót tartó kisnáci
Az utolsó képen is van pár, csak jól meg kell nézni :P
jobbik18.hu/?page_id=21&album=4&gallery=61
3. kép, 7., 12., 13. Ez csak egy kerület találomra kiválasztott albuma. Hadd ne kelljen tovább vájkálnom ebben a mocsokban, légyszi.
Sajnos a számok azt mutatják, és azt tapasztalom, hogy a fiatalok tolódnak a szélsőjobb felé. Nem azért, mert tudják miről beszélnek, mert nem tudják, nem is érdekli őket, csak visszaszajkózzák amit hallanak, és jó buli. Ami bosszantó, mert a töketlen, kirúgott egyetemista kinézetű lmp-nek kellene a legkúlabbnak lennie...
Az nem mindegy, hogy közvetlenül vagy átszállással lehet-e repülni, s kell-e utána 50-7 km-t bumlizni.
@a szív fészkei: Nem 45 után jön rá a férfiakra a bolondéria? Olyas kapuzárási pánik féle? Hogy beújítanak egy fiatal feleséget, eljátszák, hogy ők még laza, jóképű 20 éves srácok?
Nem ezt szívjuk most viktornál?
@Habakuk999: igen, én is így érzem. És egész eddig nem is tudtam, hogy ennyire a magaménak érzem.

Mindig csak bosszankodtam, na megint kisegítik a Malévot, de EZT semmiképpen sem akartam. Pláne most, hogy kezdtek beleerősíteni...
Kis csibefalatkák hogy jártak az egykulcsossal? Cím: 3 képviselő 16 milliót nyer az egykulcsos adórendszerrel

www.femina.hu/hirhatter/kepviselok_egykulcsos_ado

Nem fogjátok elhinni milyen színben? Naná, hogy életünk árán is védik!
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Ennél minden korszaka faszságait szívjuk, húsz éve már, huhhh, de elég. Nem véletelen verte az apja, mint a répát kiskorától. Nem sok normális pillanata volt eddig. És innen - Hofit idézem - már csak romlani fog.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Láttad, hogy leugattak? Hülye vagyok, hogy merek róluk valami nem jót feltenni! Nagyon hatékony,a négy milliós táborra hajtó a stílus.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: nem szeretném különösebben bőszíteni a bloggazdát, de van egy olyan érzésem, hogy amikor azt mondja, hogy a fiataloknak nem alternatíva a Jobbik, akkor inkább a reményét vetíti ki a világra.
Elég nagy arányban alternatíva, és különösen közöttük. Csak a fiatalok egy nagy részének még ügyelnie kell arra, hogy ne mutatkozzon akármilyen gyűlésen, mert a szülő akár balhézhat is emiatt. A szavazófülkékben azonban nem lesznek mellettük a szülők...
@a szív fészkei: őszintén, mostanság fogok menni egy interjúra, igen-igen jó lenne anyagilag a meló, nekem szurkolnom kellene az egykulcsosért.
Hajrá, egykulcsos! :D

Na jó, ironizáltam, de én tényleg tipikusan annak a rétegnek vagyok a tagja, amelyik nyert vele.

Ti értitek, hogy akkor hogy lehetek olyan barom, hogy szidom? :D:D:D:D:D:D

(Talán, mert nem alkalmazottként dolgoztam eddig. De inkább azért, mert emlékszem, milyen kis bérből élni, milyen, amikor el kell dönteni, rezsit fizetsz, vagy eszel, amikor nemhogy 1000 forint, de 500 is számít, TUDOM, voltam ilyen helyzetben, emlékszem.

És TUDOM, hogy a vesztesei az egésznek, akiktől elvettek, NEM megtakarításra teszik el a pénzt, nem arra megy el, hogy még egy szelet lazacot vegyenek, vagy félrerakják nyaralásra...

És ettől VALAHOGY nem tudom jól érezni magam.)
@a szív fészkei: Mik vannak?! :D Világtörténelem tíz mondatban. Ebből is látszik, hogy Európa mindig is a világ peremének számított. Nem csoda, hogy nem érdekeltük a kultúrnépeket. Jól elvoltunk kétezer évig, tökélyre fejlesztettük egymás lemészárlását, mintha nem lett volna elég a pestis. Olyan bohémságokkal foglaltuk el magunkat, mint hogy hajókat ácsoljunk, hogy eljussunk a Kánaánba, a keletieknek mindig is több esze volt: feltűnt nekik, hogy van egy hatalmas sík út, amihez csak egy ló kell. Utoljára Nagy Sándornak volt valami halovány lila gőze bármiről, de ő is kétségbeesett, amikor Indiába ért, és még nem látta a keleti partot, kétségbeesett szegény, amikor megtudta, hogy van még arrafelé egy még egyszer akkora birodalom. Marco Polo, Kőrösi-Csoma deviáns holdkórosok. A keletiek néha elnéztek ide, például a hunok, hogy összeszedjék a csetreszt, legutóbb a mongolok, de amikor meglátták a magyar királyságot, ők is csalódottan visszafordultak. Felszívtuk a teát, a selymet, a porcelánt - hopp! már a csetreszt is onnan hoztuk -, a puskaport, a leleményes muszlimoktól lenyúltuk a mágnest, hogy utat találjunk a vízen át, és felfedezzük, meghódítsuk a Paradicsomot: egy röpke blikk a két Amerikára - hurrá!... de a huszadik századik kellett várni, hogy megragadjuk a Világ Közepének fantáziáját, az egyetlen valamirevaló exporttermékünkkel: a kommunizmusba oltott kapitalizmussal. Szóval ma már van miért idejönni: Saab. :) Remek. Pazar. Büszkék lehetünk Európára. Van miért.
@Interlock: Ott bizony nem.
A múltkor beszéltünk a tesómmal arról, hogy egy szimpla történelem órán is mennyit lehetne tenni, hogy a gyerekek tudják mire jók a fékek és az ellensúlyok egy demokráciában, miért kell szétválasztani az egyházat, miért fontos az általános, titkos választójog, mire találták ki a képviselői mentességet, a holokauszt stb. Ezek olyan dolgok amik jobban megragadnának egy töri órán, mint egy osztályfőnökin, vagy állampolgári ismereten.
Fura, hogy amíg azon vitáznak a népek, hogy alaptanterv, addig máshol azon, hogy lehet a lehető leghatékonyabban felkelteni a gyerekek érdeklődését. Nálunk kiadják a direktívákat hogy mit a gyerekkel meg nem foglalkoznak. Utána meg csodálkoznak, hogy jé, ez benne van a nat-ban mégse tud semmit a gyerek és a pisa felmérésen hogy elhasal...
@Dr. Kismac Ph.D: Sikerüljön minden neked, nem irigylem! :-)) Nekem mindegy se nem oszt, se nem szoroz, a fiam is jól járt vele és ugyanúgy, mint te, hányt mégis tőle. Pedig ő - az ösztöndíjas kintlétét nem számítva nem volt szegény soha.(ne is legyen,lekopi!!)

De hogy a "megalázottakon és megszomorítottakon" csattanjon más jóléte (főleg ezeké!!), az botrány és kész. Ezt vagy érzi valaki vagy nem. És én azt mondom, ne Mexikó legyen itt a jómódúak gy kitenyésztett rezervátumával és az éhezők seregével, hanem kiegyensúlyozott öntudatos társadalom, amelyik megél hajbók és talpnyalás nélkül jó színvonalon, de szolidáris is a kevésbé szerencsésekkel.

Jó, bilibe lóg a kezem, tudom.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: sok választásunk nem maradt, kénytelenek leszünk mi, szülők elmagyarázni mindezt a gyereknek, már amennyire sikerül. Szerintem hiába lenne egy normálisabb NAT (mert valami alapszintű szabályzásnak azért lennie kell), a mai tanárok nem volnának képesek gyorsan és jól igazodni hozzá, több évtizedes múltja van a süket magoltatásnak (nagyon jó példa a történelem oktatása). És ugyanígy több évtizedes múltja van a süket oktatáspolitikának, mert soha meg sem próbált határt húzni a bevágandó anyag elé, hogy a megértendőnek több hely, több idő jusson.
@Pantagruel: De azért svéd mérnökök dizánolják továbbra is. Erre jók vogymuk innen a vén Európából. Vuittont is innen lopikálják, Rolexet is.

Szóval nálam fifty-fifty.
@prof...de nem dr felebarát: ha emlékszel a fideszes jelmondatra:A BALOLDAL MINDIG RÁRONTOTT A NEMZETRE!Ha valaki tőrvényerőre emeli a tőrténelem meghamísítását az minek nevezhető?
@a szív fészkei: Ja-ja, de én nem követem ezt a faszt, hogy hová is fészkelte be magát. Azért köszi az infót. Hosszú volt a nap, gunálytot!
@Interlock: Igazából szerintem az egyik legnagyobb probléma, hogy a tanárok nem tudják felkelteni a gyerekek figyelmét. Az ő apátiájuk a szakmájuk iránt átragad a gyerekekre is. Utána meg csodálkoznak, hogy a gyerekek nem úgy tudják visszaadni a tanultakat mint kellene.
@a szív fészkei: Csak álmodozó. De vagyunk még egypáran, akik szintén olyan társadalomról álmodoznak, ahol nincsenek óriási szakadékok az egyes társadalmi rétegek között.
@istvankah: csak sajnálom az embereket...olyanokat is akik a túloldalon vannak...mert nincs igaz szó, egy őszinte mondat...jön a kokárda szezonja...lesznek csúnyán néző emberkék és 6 méteres kokárdák is...és nem tudsz őszinte mosollyal felvenni egy kokárdát...de azt hiszem leszarom és így fogok tenni...vissza kell valahogy tenni a nemzet felé eme jelképet és kivenni a jobbolddal kezéből...
@Dr. Kismac Ph.D: Egyébként igen, öccá is számít. Néha azért én már egy jó Tommy Hilfiger farmert túrok, ja. Vagy egy téli sapit, vadiújat. Vagy egy új Esprit trikót. (vannak ilyen árak még hálisten, a turira valahogy nem vetett szemet a Kuszapislantás.

Adja ég, hogy továbbra se!!! Menjen csak rendszeresen Peek&Cloppenburgba Bécsbe és felejtse magát ott végleg (A Habsburgok miatt megérdemlik kicsit az osztrákok ezt a szívást). (Egy inget vettem ezektől, szét is esett atomjaira. Annyiért. Hát róla is rohadjon le két hordás után!)

Ötszázért sok mindent lehet venni. :-))
@a szív fészkei:

Dehogy, csak úgy eszembe jutott a sztoriról. Tállait jégcsákánnyal ütni!
@a szív fészkei: persze, csak, pampogok, mint mindig. viszont!agság: az akáctermesztést meg tőlünk tanulták a kínaiak. az akác amúgy amerikai, rákaptunk, nem is tudom, talán Mária Terézia óta, mert nálunk jobban jár ez a fa, mint odaát, őshonos földben, de kínai testvéreink komolyan veszik, nem úgy, mint mi, akik talán azért nem használjuk ki, mert nem hazai, őshonos fajta. :) sebaj, a lényeg, hogy ezt meg tőlünk lesték el ;)
@a szív fészkei: öccá? RUHÁRA?
Én még emlékszem arra, hogy 300 kellett volna pár kiló lisztre... meg élesztőre...

És vannak még olyanok, akik ma is így élnek.

Hazamegyek Nyíregyre édesanyámhoz, lemegyek vásárolni frissárut az ünnepekre, sorok állnak... leginkább kenyérrel, apróságokkal (szükséges apróságokkal), általában étkezési jeggyel fizetnek, az arcokon a szegénység nyoma és érzékelhetően csak lesnek, amikor én készpénzzel (előtte levett 10k-s édesanyámnak) fizetek...

Anyukám is kb. 50 ezerből él, panelban. Őt is támogatom anyagilag, ahogy tudom.

De ott az a reménytelenség, az emberek arca, a küzdés, hogy dolgoznak (dolgozNÁnak) és semmi, értitek, a nagy büdös lóf@sz van... hogy ebben a "kurvaországban" (copyright by Feri) annyira szar minden, hogy egy minimálbér semmire nem elég...
Ha nyugatabbra nézek, Angliában a minimálbér valahol olyan évi 11-12k között lehet (GBP). Nettó olyan 800. Ebből még Londonban is emberhez méltó életet lehet élni, lehet fizetni a rezsit (nem Kensington), lehet kaját venni és valszeg marad még valamennyi szórakozásra is. EMBERHEZ MÉLTÓ, nem luxus, de életet biztosít. Innen indulunk. Ha már szakmunkás vagy gyakorlattal, dupla-triplát keresed.

Itt a minimálbér duplájából is csak vegetálni tudsz. :S
@a szív fészkei:
Ha jol emlekszem a rigmus celtablaja leggyakrabban Ancsin volt. Jani tenyleg nagyon jo jatekos volt, talan a legjobb hazai viszonylatban, de volt egy nagy hibaja, hogy a Dozsa-ban tolta. Igy is nyert veluk 6 bajnoki cimet, de meg a rendszervaltozas utan is jo ideig nem bocsajtottak meg nekik, hogy a Belugy csapata voltak. Meg vagy 3-4 evvel kesobb is igy koszontottek a jegre lepo Ujpestet:
Szervusztok perzekutorok!

Magyar viszonylatban meg senki nem ert el olyan magaslatokat, hogy ilyeneket jegyezzenek fel tole, mint a 99-stol.

Es tenyleg csak erdekessegkent. A minap egy bizonyos Sam Gagner 8 pontot szerzett egyetlen meccsen, ami eddig csupan 2 jatekosnak sikerult. O botor pedig ezt nyilatkozta:

"I think this is the only situation I can ever have my name mentioned in their [Gretzky and Coffey] breath"

Meccsoda kulonbseg...
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: vannak azért "fanatikusok" a tanárok között, de sokakat tekintve sajnos igazad van, elég közönyösen állnak a szakmájukhoz.
Hajdanában tanárnak akartak küldeni, én nem akartam. Ma néha azt érzem, tanítanék (de csak műszaki témában), mert az "újaknak" nagyon sok fontos alap kimaradt, nem tanultak és nem is nagyon akarnak érteni. De én már nem leszek tanár, ha meg anno annak megyek, talán ugyanolyan kiégett és fáradt lennék, mint a mostaniak közül sokan. Nem egyszerű pálya az övék, tulajdonképpen majdnem minden (mindenki) ellenük van.
MALÉV tárgyban, van pár infóm. Ott dolgozik egy haverom. Ja, dehogy, nem a MALÉV-nél, az már amúgy sincs. Az Aeroplexnél. Pár évvel ezelőtt, annyi műszakja maradt benn, amit nem tudott a cég kifizetni neki. Megoldás: "haver, menj szabira". Elment. Oda, ahová visszavitték a kék orrú Boeingokat. Shannonban vállalt melót, két hónap erejéig. Szar volt az egész, nem érte meg. Szerelőként a Boeing család madarait illetően, csak a 777-esre (tripló) nincs szakszója, de tárt karokkal fogadták. A bérezéssel volt egy kis bibi, nem azt kapta amit itthon. 44 EUR órabért pengettek neki, a mocskos kapitalisták. Undorító népség! Szemetek ezek, van képük a szaktudást megfizetni? Szarházi egy banda, akik azt sem átallják, hogy egy kapitánynak négymillió forintos fizetést tolnak. Undor, hogy ennyit kereshet ember, nem? Az már más lapra tartozik, hogy a kapitány meg az első tiszt, mikor beül a vasba, akkor egy 35 millió dolláros technikáért vállal felelősséget, nem is beszélve százhatvan utas életéről. Kéretik a pilóták bérezését vitató seggfejektől, hogy gondolják át a véleményüket, aztán lehet büfögniük! A MALÉV hajózószemélyzete, a kiszolgáló műszakiak, mind a helyzet magaslatán álltak. Állítom ezt azért, mivel volt szerencsém repülni velük. A nickemből kiderül hová sokszor, de például Barcelonába is párszor sikerült velük eljutni. Az egyik legnagyobb pofa; Kiss Kálmán kapitány, aki igazi idegenvezető volt. Mellesleg a HUNALPA, a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének ikonja. Ezt a szaros hatalmat azért is utálom, mert nekem szívügyem a repülés. Igaza van a kommentelőnek (nem emlékszem a nickjére, ezért bocsi), de nem patetikus duma, a "Nemzeti légitársaság" siratása. Ez nem neovar, ultraszittya, posztbesenyő baromság jobbik módra, ez 66 év lehúzása a klozetba. Asszem megsértettem egyeseket, ezért mea culpa, de bassza meg: itt még el lehet mondani. Akinek nem inge, az ne vegye... A többiek meg sürgősen öltözködjenek fel!
@Dr. Kismac Ph.D: @szerénységem: MALÉV
Milyen érdekes, hogy csak most került elő ez a szerződés. Eddig ezt nem olvasta, értelmezte senki? Ennyire "képben" voltak? Tökéletes felkészülés..
@Knósszosz: ne is mondd, komolyan, én olyan de olyan büszke voltam rájuk, az egyik legmegbízhatóbb légitársaság volt a világon.

RÜHELLEM, HOGY MÚLT IDŐBEN KELL ÍRNOM RÓLA!

:SSSSSSSSSSSSSSSSS
@Knósszosz: egyébként rólam van szó, aki leginkább nyöszörög itt a Malévról, ennyit arról, hogy vannak-e nemzeti érzelmeim (és itt nem a jobboldaliságra gondolok).

Amikor az indexen olvastam, hogy visszarepülnek a gépek és hogy élőben közvetítik a búcsújukat, elsírtam magam. Literally.

:(
@a szív fészkei: Volt régebben a becsengetünk, elfutunkban egy kis szondáztatós sztori a parlamentnél. Volt abban olyan ogyképviselő pmester aki nem fújta meg. Mert tudjuk, hogy a munka végeztével keresi a pohár fenekét, de már munkába menet is?
@Dr. Kismac Ph.D: én a youtube-on néztem videókat...hát felénél kikapcsoltam..és elszivtam két cigit rögvest...nem birtam tovább nézni...nem repültem sosem velük..de valahogy olyan mint ha egy közeli ismerősöd menne el...
@Dr. Kismac Ph.D: Bocsi, három sör után már nem megyfitten a visszakeresés. (sem) Részedről ez olyan "nyöszörgés", amit én sem szégyenlek. Én a Tupoljeveken szocializálódtam, ha a magyar repülést vesszük alapul. A 154-es egy gyönyörű madár volt, a hangjáról nem is beszélve! Kinyírta őket egy kurva, akinek annyi köze volt a légiközlekedéshez,mint Orbánnak a demokráciához. Tette ezt úgy, hogy a legnagyobb charter forgalom közepén küldte a kukába őket. Meg is kapta érte a jutalmát, elmehetett csúcsgórénak egy multi céghez. Repülős berkekben azóta is úgy aposztrofálják: Teszkós kurva. Érdekes egy hely ez a Kárpát medence. Itt mindenki ért mindenhez. Ha kirúgnak az ózdi kohászati művektől, mert nem tudod mit jelent a kokilla, akkor mehetsz MALÉV górénak. Aztán ha kiderül, hogy nem vagy tisztában a Winglet fogalmával, elmehetsz áruházat igazgatni. Bassza meg... huszonkét évvel ezelőtt, gondoltál volna erre?
@prof...de nem dr felebarát: Igen, nem hazudós fajta! Vikucit Ő is lálykójja...
@Fabius: volt eszük, a disco-ban voltak, vagy ténylegesen kihasználták a maradék időt és tanultak. Mostanság sokat fognak tanulni az élettől!
Nem tudom, ki nézte meg az index videóját, de gyönyörű példája az agyatlan és sötét hívőknek. Semmi kétség, csak a hit... fej a seggben...
Elvakultság és fanatizmus.
A tények nem kellenek... az egészségügyben és a többi, kb. -8.000-10.000,- forinttal kevesebbet hazavivő szakmákban meg fogják be a szájukat! Mit képzelnek? Be akarnak kavarni itt a szép narancskomcsi világba? Amikor a VIKTOR megmondta, hogy csak úgy érzik, hogy rosszabb, de ez nem igaz... Csak azok a rohadék libsikomcsicoci ellenzékiek nem értik ezt a magasröptű logikát és finomságot!
Kedves ecceri narancskomcsik!
Az ország bevételi oldalai nem változnak, sőt csökkennek. Szarabbul élünk, mint 2 éve!!! :)
Az elosztási arányok változnak csak. A sok csóringer kevesebbet kap, hogy kevés magas keresetű többhöz jusson. Ilyen egyszerű. Még a kretén narancskomcsiknak is felkopik előbb-utóbb az álluk. Most jön a szopóág... Élvezzétek. Engem nem zavarnak a seggfej komcsi elvtársak (illetve szétröhögöm és sírom magam, hogy mit művelnek az országgal), nincs szükségem a seggnyaló fajtátokra, nem kell nyalnom megrendelésekért sem, de szopni fogtok, folyamatosan, Viktorotoknak köszönhetően. No meg az általános népi utálatnak és megvetésnek köszönhetően.
Mert azért jegyezzék meg azt, amit vörös elvtársaik is elfelejtettek:

"Jegyezd vele az égre
Örök tanúságúl:
Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!"
(Pest, 1848. március - Petőfi Sándor.)
@prof...de nem dr felebarát: Akkor képzeld el mit éreznek azok, akik ott dolgoztak. :(
@Knósszosz: A széles látókörű nemzetgazdasági miniszterünk szerint, rendben van az a negyvenhét. Mihez képest? A haverom Shannonban két hónap alatt megkereste egy Citroen Xara árát. Haza is hozta. Ennek három éve, de bassza meg, a szerencsétlen, szarházi, nemzetmegvezető önfényezése, mikor fog ilyen jövedelmeket kreálni? Tudom, a kérdés költői, ha sokáig baszom itt a rezet, engem is eltávolítanak, ahogyan József Atillát akarják a Duna partról.
@a szív fészkei:

Ha Csicsó idézetet használna politikai célokra, asszem nem tudná megvédeni a TEK sem.
@simple observer:

Ancsin Jani volt a céltáblája, a Fradiból meg Orbán Gyuri és Oreskin. Hányszor kellett az öreget megvédeni, hogy szét ne szedjék a kiabálásért :-))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A biz'a! Még akkor is, ha ez Aeroflot színekben hasítja az étert.
@Gábriel angyal: mintha a kutyájuk ment volna el...

a pilóták csak csak...a légiutaskisérők sorsa necces, ők túl vannak az ötvenen..hisz kiváltság volt Malév gépen dolgozni...
@Dr. Boli Ch.T:

A legfrappánsabb jellemzést Orbán "Évértékelő" szófosására most talán a progresszív vezette elő:
"Orbán mai beszéde egy teljesítményképtelen ember önfelmentő dumája volt, semmi egyéb. Egy olyan emberé, akinek a valóságban semmi sem sikerült – éspedig nem azért, mert a világ összefogott ellene, hanem azért, mert rosszul, átgondolatlanul cselekedett és ezért csupa értéktelen dolgot csinált."
progressziv.blog.hu/2012/02/07/a_leghazugabb_mondat

A kulcsszó a teljesítményKÉPTELEN.
@Knósszosz:

Azt nem is néztem... :D A farokrész gyönyörű, úgy látszik, szovjetéknek különös érzékük volt a farkakhoz, gondoljunk másik nagy szerelmem, az AN225 übercool duplafarkára. :D
@prof...de nem dr felebarát: Sajnos igaz, jól látod. A crew nagy része el fog helyezkedni, de lesznek akik, mennek a levesbe. Köztük a sztyuvik nagy része is. És akkor nem beszéltünk a többi beszállító cég melósairól. A zabát itthoni cégek tolták a fedélzetre, a Ryan meg a Wizz, baszik innen rendelni. Bár a Wizz esetében nem vagyok biztos. Mindegy, tszum-szuma-... cunami, a picsába! Ezt még át kell vennem. Szóval mi csak szopunk ezek után is. Na, nem akarok demagóg lenni, azért ez jót is jelent. Ezek a társaságok, egymást fogják széttépni az árversenyben. Ez jó, nekünk. Csak Lázár adjon már egy kis lóvét, hogy elrepülhessek mondjuk Nápolyba!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Magyarul és röviden:
SZART produkált és most feltálalta, amit ecceriek meg is tapsoltak! Jó étvágyat hozzá!
Beszéljünk ChT-ról inkább... :)) A kéglije... :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: vagy te vonzódhoz ama részhez ennyire nagyon :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hohóó, itt egy repülésbarát! A Mrija az egy...egy, hát mit is lehet mondani róla? Én a 31R-nél vártam, amikor jött. Nem jött. Anyáztam, de jó volt az aviatika őrültekkel beszélni. Kurva sokan voltunk, pedig a szántóföldön állt a sár. Lemeradtam, de mindegy. A Cargolux 747-800-as madarai fantasztikusak. Azokat el lehet csípni lisztesferin.
@Pantagruel:
le;)
a saab a spykeré. a koenigsegg csak bejelentkezett, hírverésnek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Én ChT farrészével inkább elfoglalnám magam... :)
Na, húztam, mert holnap Bécsben építgetjük a rendszert... Jó rosszak legyetek, naridroidok meg kinyalhatják a ... fánkostálat. :D
@Knósszosz: ki is volt az a kurva? Valami rémlik, de nem vagyok képben csak a kiflicsücsökkel. :)

@prof...de nem dr felebarát: no pontosan erről beszélek és örülök neki, hogy nem vagyok egyedül. Engem nagyon megrázott. Pluszban meglepett, hogy így reagáltam. Hogy ennyire megviselt. Én szerettem a Malévet, mindig is. De hogy mennyire részemmé vált, az most derült ki számomra.

És az is kiderült, hogy még dühösebb leszek a narikra, ha ki merik sajátítani a nemzeti érzéseket, hogy nekem olyan gondolataim legyenek, hogy hű, én nem vagyok jobbos, de a MALÉV A MI LÉGITÁRSASÁGUNK (bocs, most képtelen vagyok odaírni a ... szót). És hogy büszke vagyok rá, de nagyon.

És most ezt IS elvették tőlünk.

MEDDIG HAGYJUK? MEDDIG ENGEDJÜK, HOGY ELVEGYENEK TŐLÜNK MINDENT??
@prof...de nem dr felebarát:

A duplafarokhoz? Nem vonzódom hozzá, csak irigylem! :D

@Dr. Boli Ch.T:

Kit érdekel a kéglije??? Engem a (censored)ja érdekelne... meg a (censored)ja is... ♥
@Dr. Kismac Ph.D: A magyar aviatika legbüdösebb kurvája: Antal Erzsébet. A műszakiak és a pilóták 'imádják' ezt a lotyót.
@Knósszosz: de Malévos is volt, még a régi dizájnban, ha jól emlékszem. Gyönyörű gép egyébként!
@Knósszosz: lehet, hogy baromi hülye a kérdés. A lotyó neve nekem az előző Orbán-kormány idejéből ismerős... jól tévedek? Ott volt a kavarás? 98-02 között?
@Knósszosz:

Van is fent videó a Tube-on, ahogy a sok repcsibuzi ott tipródik a drótkerítésnél... :D

Nekem ez a kedvencem, mert kiskölyökként egy ilyen makettjét raktam először össze egyedül:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d2/Be-6_Ukrainian_State_Aviation_Museum.jpg/800px-Be-6_Ukrainian_State_Aviation_Museum.jpg
@Dr. Kismac Ph.D: oké, jól emlékeztem. Már hivatkozásokat is találtam. Ez is narikomcsi volt már akkor is.
dr. felebarát: nem vagy egyedül. Nekem is több a repülés és a MALÉV, mint puszta közlekedési eszköz! Nem nyomok itt szuperlatívuszokat, mert még elmeszelnek miatta. De leszarom: igen is, hiányozni fog (hiányzik) az az elkötelezettség, amit megtestesítettek a dolgozóik. Kurva jó gárda volt, szerettem velük repülni. Megint a rohadt anyagiak: fikázzák a pilótákat, hogy most megnyílt a világ és kétszer annyit kereshetnek, mondjuk Koreában. Eddig is elmehettek volna, de ezek a srácok MALÉV színekben akartak repülni. Nem én vagyok ilyen marha okos, ezt tőlük hallottam. Ez nem pusztán hazafias viselkedés, aki nem ismeri a magyar repülés elmúlt hatvan évét, annak hiába is magyarázza bárki. Ezt is elbaszták, nem marad csak isa, hamu, por. Ezek a mocskok meg tort ülnek a romok felett, azt az ezer milliárdot meg kiköhögjük, amibe ez kerül. Nem kellene innen elhúzni a picsába?
Bocsi, valamit elszúrtam. Nem ment ki amit válaszoltam, vagy mégis? Mindegy, a lotyó neve: Antal Erzsébet. Legyen áldott a neve... az újra indítandó, ózdi kohászati művekben, ahol áhítoznak rá, a rendeltetésszerűen használt kokillák. Viszlát MALÉV, hiányozni fogsz!
Hűű, mégse basztam el. Az előző is megjelent. Nem kellene ilyen kevés sört innom, akkor talán látnám mit beszélek. Bocsi...
index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/08/budai_1000_milliardba_fajhat_a_malev-csod/

Hogy a bélrák rágná szét még az agyát is annak a disznó Gyurcsánynak és bűnözőtársainak!
@Knósszosz: +1.

Malév gépen repülni... mindig valami extrát jelentett nekem. Mindig vágy volt, láttam jó 20 évvel egy dokufilmet a társaságról, milyen előkészületek előznek meg egy felszállást (naggyon durván odafigyeltek), meg általában a cégről.

Szóval amikor 2010. novemberében velük repülhettem Gatwick-re, az óriási élmény volt. És nem fair, hogy csak egyszer repülhettem velük... nem fair. Egyszerűen nem fair. Nagyon szuper volt, egy élmény. Aranyosak, kedvesek voltak, tudtak magyarul (hiába tudok angolul, de azééé mégiscsak...)...
Drága jó történelemtanárom mondaná, megjött daktari
@Dr. Kismac Ph.D: Lányomék négy éve voltak kint Londonban, eléggé kiszámítottan. És azt mondják, az ottani török kebabos olyan kaját ad jóval olcsóbban, mint itthon, hogy elvoltak vele jó sokáig: frissen sült tésztában finom, bőséges adag.

Igen, meg kell nézni mire megy. Én még nem tartok itt, hogy annyira visszafogjam a kaját, bár igyekszünk a legoptimálisabb módon venni. Főleg piacon, akciókon, stb. És persze otthon főzünk frisset. Még mindig az a legolcsóbb, most már legalább coolság lett. ;-)

Megértem, milyen ez a kiszámítottság, mert azért van, hogy én is egy százassal megyek feszesen az utcán, semmi más nincs nálam. És csak fejben költök. De egy egész ország állandóan nem élhet így, pláne, ha a vékony uralkodóréteg meg ennyire mínusz empátiával bír - lásd éhségmenet kezelése - és zsigerel ki.

Már a középosztály - ha nem talpnyal - is nehezen él. Könyvet venni? Rendszeresen színházba menni? Moziba? Koncertre? Csakúgy beülni, mint a németek és minden nyugati ország polgárai vendéglőkben családostul, miért is ne-alapon rendszeresen? Reménytelen ez már a "jobb" körökben is lassan. Ez fővárosi helyzetjelentés.
@Knósszosz:

Éppenséggel a Mahart is megérne pár szót... Amúgy elmeszeléstől itt nem kell tartani. :D
@simple observer: Persze, igazad van - nem vagyok otthon nagyon persze a jéghokiban - de röhej, hogy állandóan fikázza a nyugatot, ami neki hanyatlik meg minden, de idézgetni bezzeg tud onnan. A nagy kurucos löttyös indulatában keressen akkor magyar sportolót, ha okosságot lízingelne idegen tollakkal...

De látszik, milyen színvonalú sportoló volt. Hát nem olyan, akitől idézget épp most. Meg akitől te...
@a szív fészkei: Idézhetne például a szőke sziklánktól.:)

Nagy csodák ezek a videók, de az egri táblák se semmik.
Komolyan ez jobb, mint a régi Ludas Matyi.

A baj csak annyi, a mi bőrünkre szórakozunk.
@Fabius: :-D de akkor mások nagyjait se használja, mint a lukas zoknit. hagyjon már mindenkinek békét! De láttam ma egy nagyon alapvető idézetet egy amerikai szalvétán: az élet egy nagy folytonos weekend. Na nekik tényleg...

Ja és a nő legjobb barátja a gyémánt.
@Kara kán: Kicsit el vagy kábulva a tegnapi millenárisos lábszagtól! Már Oszkó mikor megcáfolta Budai Gyufátok ezen égését.
@Habakuk999: Ő eléggé négybetűsekre koncentrált, nem? :-DD Mondjuk az autentikusabb is lenne.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Grat annak, aki ezt leírta! Sokadosztályú tehetségtelen focista, akarnok, aki valahogy felhágott az ugorkafára.

És semmire nem képes valóbab, csak vakítani, csőbe húzni.
@a szív fészkei:
Mit cáfolt meg?

Ja, és ha nincs pénzed könyvkre, olvass ebookot. Nem e-book olvasón, hanem szám.gépen, rontsad a szemed te is.
A Kalózöböl tele van szétszórt könyvekkel. A Nyugat zátonyra futott hajójának maradékai. Mint olyan, szabad préda, még egy darabig.
@Dr. Boli Ch.T: Férfiasan bírd ki azt a feneketlen nyomort, amit ott látni fogsz. Te szegény, 100-as pzs-t vigyél!!!!
@Kara kán:

"Hogy a bélrák rágná szét még az agyát is annak a disznó Gyurcsánynak és bűnözőtársainak!"

Javasolt irodalom:

oszko.hvg.hu/hvg/malev-i-baljos-arnyak/

oszko.hvg.hu/hvg/malev-ii-partdroidok-es-klonjaik-haboruja/

oszko.hvg.hu/hvg/malev-iii-a-birodalom-felfalja-gyermekeit/

Kiemelt intro:

"...az ügyben a Fidesz és vezető politikusai velem szemben oly mértékben tisztességtelenül jártak el, hogy azzal felülmúlták még a 2010-es költségvetéssel kapcsolatos átlátszó hazugságkampányt is. S nem árt, hogy ha legalább azok világosan látják, hogy jelenlegi kormányunk egyes tagjai milyen mértékben vannak híján az elemi emberi tisztességnek, akikhez az írásaim eljutnak."

"...hogy ne tűnjenek légből kapottnak az állításaim, szívesen idézek csupán példaként néhányat Varga Mihállyal folytatott üzenetváltásaimból, melyet a levéltitok sérelme nélkül azért tudok megtenni, mert már az új kormányzati időszakban felhatalmazott, hogy ha úgy érezném, a Malév ügyeinek kezelésében velem szemben inkorrekt módon járnának el, bátran hozzam korábbi egyeztetéseinket nyilvánosságra. Márpedig az aktuális felelősségelhárító, feljelentgető és személy szerint engem is befeketíteni próbáló kormányzati megnyilvánulásokat nehéz lenne korrektnek vagy tisztességesnek nevezni."
@Kara kán: Kösz a jóságod. Orvbánnak is végy a Gőgös Gúnáron túl is olvasnivalót. Nekem azért mégis van párezer kötetem azért otthon. És működik a könyvtár.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: De csak jobb a kéglijében érdeklődni ezek után, nem? Kényelem, luxus, ellazulás.
@a szív fészkei:

Ezt ugatom évek óta... nincs itt semmiféle terv, van egy akarnok, a kamarillapolitikát leszámítva mindenhez segghülye fasz, ennyi.

Mint a "visszavezetjük a rokkantnyugdíjasokat a munka világába" baromság... Hova? Kiket? Hány rokkantat vizsgálta felül a 200 ezerből? 3 ezret???

Most meg: "Ők (mármint a munkanélküliek) szombatonként iskolába fognak járni (bölcsen bólogat hozzá)!" Oda bazmeg, oda fognak járni. Inkább te figyeltél volna oda Oxfordban, ha már a Soros nevű karvalyzsiráf annak idején kifizette...
@a szív fészkei:

Vele egy, a Drake-átjáróban hánykolódó jégtáblán is ellazulnék.
Áááááááááááá :- DD orulunkvincent.blog.hu/2012/02/07/a_lincoln_abraham_menet

Mopt láttam a francia tévében, hogyy Putyin-fejet kiadó mintát szórnak az orosz cappucinókra a tejhabra fahéjból. Vikiboj, előtted a bögre!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ja ne legen nyolc órai - mint említettem Pokorniéknál nyolc óra fagyban 36 ezerért - gallyazás után még egy nyamvadt szabadnapjuk se.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: TE, de azért rá is gondolhatnál. Elszokott a fapadtól. :-D
@Habakuk999:

Olvassuk már a lényeget, és a találgatást hagyjuk meg a helyzetet így-úgy beállítani igyekvőknek. A cikkben két tény van:

1: "a kormány adózási ügyben is segítette a Budapest Airportot, hogy minél több járat jöjjön Budapestre. Az MTI kérdésére a sajtótájékoztatót követően közölte: az önkormányzatoknak fizetendő iparűzési adóból – egyedi elbírálással – 4 millió euró kedvezményt kapott a repülőtér-üzemeltető társaság. "

Vagyis a repülőtér üzemeltető Hoctief az adókedvezménye terhére adhat akár a HabakukAir-nek is kedvezményt a reptérhasználatra. Bármelyik terminálra. Egyes vagy kettes hótmindegy.

2: Iparági körökben hárommilliárdos információ forog, ám ezt egyelőre sehonnan sem tudtuk megerősíttetni vagy cáfolni.

Ebből is az egyetlen tény a TALÁLGATÁS, amit feljebb kifejtettem. De éppen ezért volt szarházi dolog az ATV-től úgy beállítani a dolgot ahogy sikerült. Ezzel nem Orbánon rúgnak, hanem rajtunk. Ha a faszság miatt beint a Ryanair, akkor aztán végleg senki nem fogja kipótolni azt a 20 milliárdnyi adóbevételt, amit a Malév utasai itt elköltöttek.

Bizonyítani, nem találgatni. Addig meg fasza lenne, ha mindenki kussolna végre. (ezt nem rád értem. csak megint a politikai játszmázás megy, és ezen berágtam)
Hazafiú erotikusan telefonál és pornót néz ezentúl orrba-szájba. És a haza felvirágzik legott. www.adoforum.hu/index.php/articles/73778/81989?wa=hk10

Ennyi áldozatot muszáj hoznotok, kéri a NAVI szépen.
@a szív fészkei:

Amióta a kugli mindent ment, már a pornótól is elment a kedvem. Na, pá, mentem, valakinek innia is kell.
Fabius. Láttad, hogy a rózsaszínkabátos néni hogy helyre tette a bloggereket is?? :)

index.hu/video/2012/02/08/orban_viktor_tudja_milyen_erok_allnak_a_hatterben/
@Gábriel angyal:

Láttam. Mer'a internetizé meg a blogizé ilyen métely, tecciktunni? :-D
@Dr. csaknézek...: Én annyira leborulok a pro és kontra érvek előtt. Nekem mint széljobbernek nyilván a szocik kellenek, hogy unszimpik legyenek. De én ezen már rég túlléptem. A mostani bagázs is ugyanazt azt országrombolást végzi mint az elődei.

De könyörgöm ha mindig a másik fél a hibás akkor ki a fasz baszta tönkre ezt az országot és verte szét szisztematikusan azokat az értékeket amelyeket még a komcsik meghagytak a gengszterváltásig?

Nem akarok zsidózni, cigányozni, komcsizni, gyurcsányozni, bajnaizni, viktorozni csak egyet szeretnék. Egyszer az életben kapják már el a tökeit annak, aki ebben az undorító országrombolásban részt vett.

Ez szerintetek olyan elítélendő nagy kérés?? :(
@Fabius: Jo par jatekost megtalaltak foleg a jatektudasuk, veszelyesseguk, illetve fifikassaguk, esetleg aljassaguk okan.
Akkoriban foleg ugye a Fradi meccsek voltak a nagy esemenyek vegtere is zsinorban nyertek a cimeket. Ha a jatekosokban volt egy kis humor, akkor ezeket a "megtalalasokat" boknak is vehettek. Rendesen "dicsertek" ott szinte mindegyik jatekost, de pl. Szajlai, Hudak, vagy eppen Pindak mindig VIP elbiralasban reszesultek. Es meg akkor nem is emlitettem a rigmust: tics, tics, tics ... Na o se volt kutyauto.
Valamiert most, lehet tevesen, de vacillalok, hogy vajon eppen Oreskin, vagy Poznik volt aki rendszeresen "kihegedult" a nezoknek a kapusbotjan viszonzando a "nyajas" fogadtatast...
@Gábriel angyal: Húha és most aljas szemét mocsok leszek. Néni a rózsaszínben örüljön, hogy nem volt szél, így a parókája a helyén maradt. Remélem, nem egészségügyi okból kell hordania, de akkor meg gondoljon drága idoljára, aki miatt a Richter hat rákgyogyó gyártást abbafejezte.

Tökéletes volt, zseniális és még hallgatnák: Kívánom nekik soha ennél jobb ne érje őket. Orgazmusuk ebben rulez.

Ja és Budait is nekik adom, foglalják aranyba. De forróba.
Jut eszembe. Ezt a filmet láttátok már? Érdemes megnézni.

film.indavideo.hu/video/f_az_ugynokok_a_paradicsomba_mennek

Alapfilm, mindenkinek kötelező! Tökéletes kórkép a Kádár-rendszer liberális ellenzékének árulásáról, hogyan dolgoztak össze a "békés rendszerváltásnak" hazudott hatalomátmentésen a komcsikkal.

És nem utolsósorban azért is kötelező, mert ez a hálózat ma is létezik, és ma is kezében tart nagyon sok mindent.
jav: gyártását

@Gábriel angyal:Nem elítélendő nagy kérés de mivel ebben őrült összefogás lészen minden párt között - eléggé reménytelen is.
@a szív fészkei: Egyetertek veled. Viktorbol sokkal tobbet kihoztak a mogotte allok, mint ami tehetseg, tudas es emberseg alapjan benne van. Ilyen szempontbol akar meg sikernek is nevezhetnenk a karrierjet.
Ugyanakkor tenyleg nagyon kivancsi vagyok, hogy ki, es hol talalta ezt az idezetet. Es egyaltalan mi alapjan gondolta, hogy ez passzol a beszed(hez/be).
Amugy meg nem hiszem, hogy Viktornak, meg ha csak Nagy Imre ujratemetesetol vesszuk is a karrierjet, volt-e valaha is egyetlen oszinte pillanata. Szamomra amugy mar az a hires marc. 15-i kep is a rendorokkel elegge kerdeses.
@Gábriel angyal: Dézsy ZOltán, ehehe. Ismertem drága anyukáját, hú az is el volt nagyon nyomva a Magyar Nemzet főszerkijének titkárnőjeként, főszakszerveztisének babájaként. Dézsy csinálta a volt szoci székház, a Köztársaság tér alatti titkos kazamatákról az áldoksi filmet? Amik nincsenek is?[..]"Az 1994-es választási kampány idején mutatták be Dézsy Zoltán Pincebörtön I–II. című dokumentumfilmjét, amellyel a szerző tisztán politikai célból, hamis szemtanúkkal igyekezett újabb tömeghisztériát kelteni – mérsékelt eredménnyel" beszelo.c3.hu/cikkek/koztarsasag-ter-1956 [..]"Harmadikán újabb műszereket is hoztak, s azokkal azt állapították meg, hogy „a pártháztól egy földalatti folyosó vonul a tér színház felöli szélén egész a színház mögötti földszintes házig”. Késő este Oroszlányból megérkezett a második fúrókocsi is, amely azonnal munkához látott. Egy civil mérnöki bizottság is megjelent, velük Ficzere és Dobos megállapodott: folytatják a munkálatokat.

„Ficzere nekem mondta, hogy tudományosan meggyőződött arról, hogy nincs földalatti rendszer, de erről még jobb hallgatni, mert a tömeg nem hiszi el” – állította egy mérnök százados. Kétségtelen, hogy a Köztársaság téri tömeghisztéria napok alatt sem csökkent. A pártházba egyébként november elsejétől bevonulhattak a hajléktalanok."

És hasonló dokumentarista igazmondások tőle. Uhha, hát csak nézzed.
@simple observer: Igazad van, nincs őszinte pillanata. Ezt is felolvasta, monoton hangon, kiszámítottan. Rajtatok kívül, akik itt a hokiról beszéltek, szerintem ott a 99 %-nak fingja nem volt róla, kiről is beszél és kitől idéz, pláne hogyan játsszák a jéghokit. És hogy ő hokis fazon lenne, az meg csúcsvicc. Szerintem korizni se tud, amit legalább én igen. :-DD

De azonnal hájpolják, mert Ő MONDTA, AHHH. Hányan tudtak anno a dakotákról?? Beszarás.
@Gábriel angyal: Leforgatva megtörtént események alapján. Tehát úgy dehonesztál,hogy utal arra, ez így volt, csak kicsit álcázom... Te írod: Tökéletes kórkép a Kádár-rendszer liberális ellenzékének árulásáról, hogyan dolgoztak össze a "békés rendszerváltásnak" hazudott hatalomátmentésen a komcsikkal

Biztos voltak ügynökök minden körben, az ellenzékieknél is, de ilyen alapon lehetne talán Csurka ügynökségéről is forgatni. Meg a többiekéről is, akik nem liberálisként határozták meg magukat.

De Dézsykémnek valahogy pont ez és így jutott a kis múltkutakodó eszébe... Oké. Csak jeleztem, mennyire megbízható a memóriája és az morálja. Ennyi. Játékfilm, hát élvezd. Én meg mást.
Nekem Michael Moore is necces...
@a szív fészkei: Mint a chokito reklámban, "ne ítélj elsőre". Sok érdekes van benne, ami szerintem neked is tetszhet. :)
@Gábriel angyal: Szépen megmutatja hogy születtek "nagy rendszerváltóink."
@Gábriel angyal: Ő megmutatja. Aki hazudott egy dokumentumnak mondott filmben. Hamis tanukkal. Bocs, de ez nekem necces. Mikor ő maga annak a rendszernek kedvezményezettje volt, legalábbis hátránya egy szems e volt semmiből akkor - a saját szememmel láttam ugyebár.

És Kis Jánost verték, figyelték, másokat elüldöztek az országból - igen bizony Konrád, Heller, a férje, stb. - még a mostanra nagyon utált Demszkynek se volt melója sokáig. eközben a nagy leleplezők élték igencsak kibélelt világukat.

Na hagyjuk Mancika. Én akkoriban éltem és láttam és nem vagyok szenilis. Forgasson fimet Szűrösről, Martonyiról, a Hóbagolyról, Pozsgayról, Csintalanról - iskolatársam volt - olyan kurvanagy leleplező bátorsággal. Akkor okés a munkássága.

Tudom,te annak hiszel, akinek akarsz, ezt másoknak írom, mert ismerem már a preferenciáidat és a forrásaidat. Ha neked ez jó, csináld. Liberális és pláne zsidó neked szitokszó, te tudod, miért.

Egy Kis Jánoshoz pl. nem tudom a mai undokak közül felér-e valaki. NEM. Antall ugye tudjuk, hová merült le és hogyan bekkelte ki. Múzeumigazgatóként, nagy kaland tényleg, kurva nagy bátorság kellett hozzá elviselni..
@Knósszosz: a hetvenes évek eleje-közepe táján utaztam TU-154-el, remek pilótával,kinek humora is volt,s olyan előadást rittyentett Drezdáról, hogy már az utikönyvre is csak nyomokban volt szükség,csini és kedves sztyuvikkal. Visszafelé - ha jó az emlékezetem német géppel jöttünk volna már Lipcséből, de valami technkai hiba miatt 4 órás várakozás után - Mo-ról küldtek gépet értünk - indultunk, viharba kerültünk, hát megéreztem, mi is az, hogy esik az ember párszáz métert, de épen egészségesen hazaértünk,s meglepi: minden zárva,se busz, se taxi, semmi... Reggelig padlón bőröndön-hátizsákon nyomorogtunk, WC-be mehettünk inni egy kis vizet..... De hazaértünk.... Nekem fáj, hogy csődbevitték, mert nem hiszem el - annyi mindent elhittem már én naív -, hogy nem direkt csinálták. Ki fog itt derülni szép lassan még sok minden.
@a szív fészkei: Azert gondolom a debreceni Macho Man kepben volt. Es azert biztos voltak meg paran.
Lali kiraly egyebkent is a Korcsolyazo Szovetseg elnoke.
@Gábriel angyal:

Ez egy következmények nélküli ország. Az volt és az is marad amíg ez a - minden oldali - garnitúra vezeti.

Annyi nyilvános anyagot tudnék neked citálni, hogy hat hónapig egyebet nem csinálnál az olvasáson kívül. A végére jutva tisztában lennél egy s mással az antalli privatizációtól kezdve olajügyeken keresztül, Kaja Ibrahimot és Varga Tamást érintve a Kapolyi birodalomig, az önkormányzatok lenyúlásától a látszat Keller bizottságig, olvashatnál gazdasági bűncselekményről 3 milliárd értékben ahol a 23 vádlott ellenére Polt Péter ügyészségénél nem állt meg a bűnszervezetben elkövetés vádja, és a maximum kiszabott büntetés 3 év.

Aztán szembesülnél a valósággal: ezek az ügyek Magyarországon egyszerűen nincsenek. Látszat Gyurcsány üldözés van, látszat Orbán üldözés lesz, ha megbukik. Lesz új budigyuszi pont ekkora eredménnyel, mint a mostani. Papcsák megmondta kicsivel a polgármesterré választása után, megmelegedve, tájékozódva a viszonyokról: neki a múlt dolgaival foglalkozni nem dolga.

Tudod az a szomorú, hogy ha Vonát megkérdezik majd, hogy a végtörlesztés napirendre vételénél miért érte meg 20 perces szünetben hülyét csinálni magából a világ előtt, ő sem fog tudni elszámolni vele. Mert se előtte, se azóta ilyet nem láttunk tőle. Valami volt abban a csomagban, amiért bekorpásodott a séró.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: már figyel a gondnok,hogy mikor leszek öngyilok..... Tudja, hogy rokkantnyugdíjas vagyok, korhatáron belül,s ha kirúgnak ott maradok egyedül egy fitying nélkül,TB nélkül-minden nélkül....
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Internet fórumon tudsz kérni tőle aláírt képet, írhatsz neki rajongói levelet is.... hát miért fosztod meg magadat ezektől az élvezetektől hihihi.
@a szív fészkei: drágám látom te sem adod fel, belőlem lehet köbgyököt vonni úgysem hagyom...a MALÉV-nak kurva jó gárdája volt osztályon felüli még Swissair vagy KLM, BA relációban is, egyébként amiről írsz, hívőknek nem érdemes, ők hisznek

az a kurva nagy igazság amit leírsz hogy a rendszer amelynek kedvezményezettjeiként kiemelt és preferált kádereiként ma ilyennek lenni az már nem tetű hanem fikusz vagy köztörvényes bűnöző!!!!!!!!!!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Nem félsz, hogy ettől a magas szerelmi hőfoktól megolvadna alattatok a jég?
@Gábriel angyal: neked is meg nekik is a kurva anyjukat a film miatt!!!
@simple observer:

Póznik jelezte így, hogy megint elhúzzák a nótánkat, mert ő volt a Fradi kapusa :-)
@Fabius:

Ez a néhány soros példabeszéd asszem tökéletes kvinteszenciája a kismagyar lényegnek, nagymagyar valóságnak.

Komolyan gondolja itt bárki, hogy ha Gyurcsány tudná, hogy valóban ügye (és később hűvös is) lesz, akkor oly higgadtan AVAS-ozgatna???

Ugyan már! Mutyiország vagyunk. Ennek itt évezredes múltja van - Szent Istvánnal kezdődött.

Ennyi.
@Kara kán:

Ritka nagy balfék vagy- mondd, te valóban nem látod, mi folyik ebben a csóró országban???
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Tudod az az igazán szomorú, hogy a gyurcsányi elkúrás alatt se Gyurcsány lopott, mégis őt üldözik. Mielőtt félreérti valaki: nem sajnálom én Ferit, azt sajnálom, hogy akik tényleg sárosak azok vidáman itt tóthcsabázhatnak, simicskázva közgépezhetnek háborítatlanul. Amíg ez így van hótmindegy, hogy a Gyurcsányorbán-e a miniszterelnök.
@Dr. Kismac Ph.D: Anyuci azt hogyan tudja megoldani, nálunk egy 44 m2-es rezsije havonta - minden körte és főzőeszköz energiatakarékos - majdnem 45 e/hó télen-nyáron froncsi - igaz gáz nálunk nincs. Ja kisebbre nem lehet cserélni, mert olyan nincs.
@Fabius: El tudod képzelni, hogy amit gyermek kora óta nem kezdett el, majd ilyen idős korában elkezd - pld. olvasni, alapműveltséget szerezni..... Ne tévedjünk el! Mantrázni, azt igen, bebiflázott szövegekez nyomni, minden tájékozottság nélkül, az megy neki... Én már átlépek.
@Dr. Kismac Ph.D: Tudod mac! Volt olyan hónap, hogy volt a pénztárcámban komoly 105 Ft. Jött egy ismerős hajléktalan, intelligens ember, csak f. után menve kiakolbólintották - saját bevallása szerint is megérdemelte - oda adtam neki a 100-ast, mert abból fél kg. kenyeret sem tudtam volna venni, egy ötöst meghagytam, hogy a kutyák ne pisiljenek le! ... Remélem még él,mert hónapok óta nem láttam. Egyik közelben lakó hölgy? Addig adott enni neki, amíg rendbevágta a lakását, s hitegette - aztán kirakta...
@Fabius: mi mi? ez nincs meg...nem jöhet eme biblia...
@Gábriel angyal: a vatikánt bele se vetted...felületes vagy
@Dr. Kismac Ph.D: Érdekes beszélgetés Pető Györggyel Malév és Ryanair témában.

atv.hu/cikk/video-20120208_peto_gyorgy
www.klubradio.hu/cikk.php?id=22&cid=138122
Elmondom azt, amit a szabadságharcos Klubrádió (ellenséges propagandarádió!) eltitkol: cigányok vótak.
@Kara kán: oh te rasszista, antiszemita :D gyöngyöm...egyéb bajod nincs...propaganda rádió mi...azért hallgatod te is...muhahah
@Kara kán: Nagyon beteg ember vagy te szegény. Gyurcsánnyal kelsz, Gyurcsánnyal fekszel, bármilyen témáról Gyurcsány jut eszedbe. Egyetlen még élő agysejtednek ez az egyetlen funkciója. Se sajnos ezen Grazban sem tudnak segíteni, sajnos van más élő példa rá. Nem lehet valami jó így elvegetálni egy egész életben. Nótából és cédulából is csak a fele jut. Nem irigyellek na!
@a szív fészkei:
Botsánat.
A Köztársaság-téri eseményekkel kapcsolatosan, a szeizmikában (akkoriban) jártas és az eseményekhez meghívott szakemberekkel, még a '80-as években megadatott számomra, hogy beszélhessek. Az ő beszámolójuk nem jelentősen tér el a hivatkozott "dokumentum" filmben elhangzottaktól. (Talán szakmaiabbak és kerülik a szubjektivitást.)
Ott voltak, végigélték. (A jelenlétük számos esetben elgáncsolta a tudományos előrejutásukat.)
Nyilván, ez ma már keveseket érdekel, ezért nem részletezem, de az 1993-1994-es fúrásvezető nyilatkozata szakmailag konvergál a nullához, a dokumentum fim pedig nem érzékelteti azt a hatalmas nyomást, amit a hit (kazamata-elmélet) gyakorolt a résztvevőkre. A lényeg az, hogy a kor karotázs és szeizmikus méréstechnikai technológiája nem mutatott ki semmit, de ezt nem merték egyértelműen kinyilvánítani. Én nem tudtam, hogy a fehér zászló védelme alatt embereket öltek, én annyit tudtam, hogy ott embereket koncoltak fel élve, lábuknál felfüggesztve vágták ki, a még dobogó szívüket. (Ezek sorkatonák voltak.) Ilyen a népharag.
1994-re a módszerek és a technológia jelentősen megváltozott. Nem kellet volna fúrogatni, gyémánt fúróhegyeket feláldozni. A meglévő, onnan néhány száz méterre található (XIV. ker. Columbus utca,) Vibroseiz berendezéssel teljes kép lett volna nyerhető az egész tér föld alatti struktúrájáról. Miért nem tették? Hogyan lehet az, hogy a talajvízszint alatti helységek léte még ma is alternatíva? Hogyan érzékelhet egy mikrofon a csatornában emberi hangokat? (Meg tudom fogalmazni akusztikailag is, tudom, hogy így pongyola.) Miért nem mondták el, mikor és hol kaptak a beszállítottak abban az időben csíkos rabruhát? (Hullák kiemelése a csatornából.)
Kinek volt ez az egész cirkusz az érdeke? Miért nem szakemberek vettek ebben részt? Mikor vetül már fény, egy szerintem beteg elme által vezetett, kisebbségi komplexusokkal, bosszú-, és nyereségvággyal fűtött vezetés bűneire?
@quetzalcoatl.: állitólag a négyes metró szerződésében is vannak titkos kitételek eme térrel kapcsolatban.,,,
még a képviselő házban is vannak elzárt részek...nekem csak mesélték
@prof...de nem dr felebarát:

Én a kettes metró "csodáiról" tudok, ami miatt a duplájába kerültek a munkálatok. (Megjegyzem, 1993-ban megpróbálták ezeket a "vakjáratokat" értékesíteni, de visszavonták a kiírást.)
Az én ismereteim szerint, a Köztársaság tér alatt nincsenek sem járatok, sem kazamaták. Az urbánus legendák körét viszont nagyon hasznosan lehet beemelni az aktuális igényeknek megfelelően.
@simple observer: Ja, ja, láttam is szegény Gansta körül korizni az újjá épített Műjégen múltkor. Akkor lehet, hogy ő az ötletgazda. Mert tényleg ez olyan mucsómacsós hasonlat.
@quetzalcoatl.: helyszinrajzot azt hiszem a mai napig nem tudsz kérni róla...
@Fabius: Nézd, ebben igazatok van a szárnyassal.

De ahogy konzekvensen a liberálisokat ekézi, hitelteleníti el minden beszólásával, az azért gáz és nekem legalábbis kurva átlátszó. Mert lehet, sőt biztos, hogy a szadesz is korpásodott és lekurvult a többiekhez - ezt nálam gyakrabban és kritikusabban nem írja senki, pedig kezdetektől rájuk - de azért... De azért említettem Kis Jánost - aki nem telefonfülkenagysgú, csak egy kis vékony öreg filozófus faszi - mert ő és még páran bátrak voltak akkor, amikor mi, a többiek ültünk a dagonyában. Nem örülve, nem is elfogadva sok mindent, de nem is téve sok mindent ellene. Ő meg a barátai, akik hittek a SZABADSÁGBAN= Liberté ugyebár - kockáztatták a testi épségüket, a munkalehetőségüket, mindent. Be voltak ide zárva, amikor mások - Slicc meg sokan - utazhattak, csencselhettek és ebből jól élhettek. (azért a MALÉV-siratásnál azt se felejtsük el, micsoda kivételezettség volt ott dolgozni évtizedekig! Utazhattak, de nem hetven dollárból nyomorogva három évente és hozni, csak hozni naponta a nyugati göncöket, piákat, stb. eladásra. Mert volt apámnak sztyuvi ügyfele, tudom, hogy ment ez. Aranyélet, elképzelhetetlen luxusszint a civileknek.)
Vagy ellenzékiek ki lettek lökve innen örökre, hogy menjenek a picsába és vissza se nézzenek. Nem mindenki akar innen elmenni, ha hülyének is látszik ezért.Nemcsak az a haza-fogalom, hogy kokárdázok 365 nap. Műveik nem jelenthettek meg, kussba voltak, nagyon a margón családostul. Mindenkijükre kihatóan.

Lehet erre legyinteni, de én tudom, hogy azért semmi melót nem kapni, akkor mit jelentett. KMK=büntetőjogi kategória,tehát vegzálás azért is, stb. Poloskázott lakások, rendőri meg
Kis Jánost most is perli Polt Péter főügyész mert Kis kimondta az ÉS-ben hogy micsoda is ő: kesztyűbáb Orvbán ujjacskáján. És meglátjuk - első tárgyalás elhalasztva - mi lesz az eredmény. Tippelsz majd?

Vona meg a kurvabátor mai ellenállók mikor vállalták ezt a hercehurcát,belemondani ebbe a diktátorpofába, hogy meztelen vagy kiscsákó?
A széljobb hazudik, féligazságokkal operálva hülyít. Ezt leírta lecskkoltam, interlock is, no meg sajnálkoztak, vajh a fiatalságot miért bírják mégis megfogni? Mert hazudni kuurvakönnyű. Fegyvert csörtetünk a romák ellen, röhögünk a zsidókon és kész, jajdefaszák vagyunk csürhében egybeterelve!

De odamenni Orvbán bíróságára, kiállni a mindenható főügyész ellen az igazamért idősen, nem sok pénzzel - na nekem ez a hős. És erről mit tud egy mai kis fityfasz gimis vagy ipari tanuló? Semmit. Mert Vona meg a hazugságok dőlnek még innen is angyalka jóvoltából. Dézsyre hivatkozva, ami röhej.Ha már ügynönök, volt mindenféle pártban dögivel: www.utolag.com/BehalozottMagyarOrszaggyules.htm

Azért írok erről, mert éltem akkoriban és tudom, mi volt. Se nem az a rózsaszín hab, mint néha Rodeónál, se a Dézsy-féle überhazugságok.
@quetzalcoatl.: Én Csernok Attila - kortárs volt, akkoriban a Statisztikai Hivatalban dolgozott,a hol ő is részvett vöröscsillag leverésben, amúgy sem volt soha párttag, mivel apja horthyista katona-állatorvos volt - könyvében http://bookline.hu/product/product/home!execute.action?id=72516&type=22&_v=Csernok_Attila_A_komaromi_pontonhid olvastam a Köztársaság téri horroról. Tehát mondhatni szemtanú és elfogultatlan tollából...

Hogy vadul lengették a fehér zászlót az ablakban, megadták volna magukat és mégis elszabadult a pokol, megrondítva az egész 56-ot. Fiatal, előtte nem sokkal besorozott kölyköket nyírtak ki brutálisan, akik effektíve semmit nem is tehettek ávósként már senki ellen. Voltak csilllíptó hangok, de nem hallgattak rájuk.
De erről hol olvashatsz? És 94-ben még mindig érdemes volt ilyen "doku"-t csinálni Dézsyéknek.
http://bookline.hu/product/product/home!execute.action?id=72516&type=22&_v=Csernok_Attila_A_komaromi_pontonhid Nagyon jó!
@anyósnyelv: Ez jó, arcunkba ököllel. A krisztusi szeretet jegyében, naná.
@Kara kán: pont ezert nem ertem azt a fene nagy rasszizmust, hiszen ha mar szuleszorvosok kozott is van cigany..:-)
süti beállítások módosítása