Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.02. 05:20 Fabius

Nehogymá' a göndörorrúak csináljanak színházat

Címkék: tarlós istván jobbik dörner györgy új színház

Találós kérdés Tarlós Istvánnak:

- Pistikém, aranyapám, tudod-e kik vannak ezen a képen? (katt a nagyobb méretért, hátha úgy könnyebb)
Ha nem megy magadtól segítek: az Index, a HVG és az Origó híradásai szerint ők az Új Színház közönsége, akik nyóc bérletet vesznek egyszerre, mert nehogymá a göndörorrúak akarjanak itten színházat csinálni az ezerfejű Cézár helyett. Remélem onnan ahol te ülsz is bérletes színházba járóknak látszanak.

Remélem elégedett vagy. Szebb Jövőt, Pistikém!

383 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr964048932

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az én menyasszonyom 2012.02.02. 15:53:39

A Fidesz is – bármennyire komolykodó, humortalan kultúra, meg időnként inkább sírni kéne – bőven hagy kacagnivalót maga után. Deutsch Tamás és Lázár János őszinteségi rohamai, Schmitt Pál bakiparádéja. Az én személyes kedvencem Tarlós István házassága ...

Trackback: Valami készül 2012.02.02. 09:20:38

Valami készül. Valami nagyléptékű. A háttérben.Új Színház. Hát persze, hogy Új Színház.Több médium közvetítését néztem tegnap és ma. Több riportot, mindkét oldallal. Mindenkinek az volt a véleménye, hogy várható volt. Bele volt kódolva már a kinevezés ...

Trackback: Miért nem oszlatott a rendőrség az Új Színháznál? 2012.02.02. 08:42:04

Tegnap az Új Színháznál két tüntetés volt. Egy Dörner György ellen, ez be volt jelentve, engedélyezett volt, legális volt. Egy szélsőjobbos ellentüntetés pedig nem volt bejelentve, illegális volt.Beszámolók szerint

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem volt meccs? ultrak az utcan ;)? az ertelem sugarzik a szemukbol, ami nem jut tovabb annal, hogy Pisti uvolts es uss...ugyes nesze kockacukor
és milyen "performance"-ok lesznek vala eme szép közönséggel karöltve...és mire bérelték ki? a ruhatárat át kell építeni mert a szaros csizmákat nem tudják együtt tárolni a kokárdákkal és harci szekercékkel, a turulokat hová akarják majd lerakni, a parkoló őr majd ellopja...lesz vidám móka és kacagás...a csurka már csurog is befelé milyen művekkel?
ja, és még valami, elnézve ezt a törzs közönségest ki kell majd írni, hogy a múzsa az nem ehető
én ott voltam, szörnyű volt. Vállalhatatlan szervezetek és arcok voltak a szervezők, és a képen látható pofák voltak az "ellentöntetők". Szégyen ez minden szempontból. Szégyen, hogy Budapest főpolgármestere egy közpénzből működő színházat adott a náciknak, nyilasoknak, nemzeti radikálisoknak, szélsőjobbnak - nem kívánt törlendő - nevezzük őket akárhogy, elgogadhatalan, ordas eszmét vallóknak és hirdetőknek. Szégyen az a csend és közöny, ami itthon ezt fogadta és fogadja, szégyen a szinházi szakma csendja, és szégyen az, ha ez ellen tiltakozni akarok, akkor olyan szervezetekkel vagyok együtt, akik vállalhatatlanok számomra, de nem volt más. Ja, és kurva hideg is volt:((
Hazafelé aztán a tömött villamoson majd elhánytam magam az egésztől, és szidtam magamat, hogy lehetek ilyen hülye, hogy ennek kiteszem magam. Magyarország, én így szeretlek:(( 2012. február.
@aritus: folyt. Az a tehetetlenség és amatőrizmus is elképesztő volt, ahogyan a szervezők nem tudtak mit kezdeni ezzel a csürhével. Ott üvöltöztek, hogy mocskos zsidók stb., a szinpadon, meg mintha minden rendben lenne, valaki Szép Ernő verset szavalt stb.
Na mindegy, megint eggyel beljebb vagyunk:(((
@aritus: miben vagyunk beljebb? mikor lesz az országértékelő fohász? kokárda lesz?
Tudjátok az első Kendermag tüntetés jutott eszembe, ami a Vörösmarty téren volt, egy gyönyörű napos, meleg tavaszi napon. Bulinak indult az egész, tele volt jókedvű fiatalokkal a tér egyik fele, szalagkorláttal elválasztva a tér másik felén tisztes nagymamáknak és nagypapáknak látszó nénik és bácsik keveredve nagyon rosszarcú kopaszokkal együtt sípoltak és kiabáltak, üvöltöztek, majd sörösüvegeket dobáltak át, végül valakit úgy eltaláltak, hogy vérezni kezdett a feje. Ekkor a szervezők lefújták a bulit, és akkor a szalagkorlát másik oldalán diadalmasan felüvöltöttek, hogy GYŐZTÜNK! A rendőrök meg a tér egyik oldalán végig csak álltak és néztek, és hagyták, hogy szétverjék a tüntetést. Na ekkor kezdődött, és ma már közpénzből színházuk is van...
@Rodeo36: ezt a beljebbet irónikusan értettem. Beljebb vagyunk a szarban.
oszd meg és uralkodj..már régészek se kutathatnak...

ünnepünk nincs, ami ne lett volna, valhogy besározva...vagy politikai tüntetés vagy sima pártrendezvény...magyaros mellénybe megszolják az embert...pedig nem is jobbikos...

mit vártok...ennyi...pont..nem egységes a nemzet...fiaink húznak külföldre...miért is?...

miért kell ez az egész? hol az összefüggés?..

birkákat nevelnek ki...akik erre képesek...
@Rodeo36: ne legyen....ne merészeljen fel venni kokárdát...annyira idegesít...
@aritus: akkor ez szimbóleum? a Schrődinger macskájával kapcsolatos izé sem akármi....felrobbantjuk és akkor nincs mit elemezni... de ez mincdent ver és ezt ezeknek is 35 fok Reaumur most meg hány Reaumur van hó alatt kopaszon?
@Rodeo36: ezt ismerem, nagyon jó:)), de hogy kapcsolódik a témához, vagy ahhoz, amit írtam? Lehet, hogy semmi érzékem a szimbolizmushoz (by Karinthy), de tényleg nem esik le.
@aritus: a téma nagyon cizellált és a levél is és a tartalmuk versenyképes lehetne ha...hahahahaha
@aritus: a magyar az inkább HOLY BULLSHITIKUS rendszer
Képenként 80 IQ, és talán megvan a 8 általános. A zsidó számmisztika szerint a 88 rosszat jelent :D
Megragadó képek.

A költővel szólva:

A kultúra úgy süt le róla
Mint elázott csula a dolgos tenyerekben... :)

Fodor Ákos rövid és velős haikuja jut még eszembe: "lakatlan arc".
Ők nem „a közönség”. Ők a rendszer ágyúgolyói. Ez a nemzeti radikálisok harcos kasztja. Széchenyi magyarul se tudott, mégis alapított egy magyar tudós társaságot, amiből kinőtt az Akadémia, nem kell hozzá érteni, hogy tudd, mit akarsz látni. Ezeket se kell érdekelje a színház, mert nem ők lesznek az új Színház közönsége, hanem a felsőbb kasztok képviselői. Azok meg maguk helyett mindig a proli katonaságot vetik be, ha érdekképviseletről van szó. Először jönnek a misszionáriusok, aztán a kereskedők, aztán a diplomaták és a katonák, végül a hadsereg.
@Pantagruel: a proli ebben az esetben nem fedi a valóságot!A proli a munkás pejorativ /lenéző/megfelelője!Ezek inkább az SS roham-előőrsére hajaznak!A hosszú kések éjszakáján megszabadult a vezetőitől a diktátor!A mienk is megigérte,de Valami okból még mindig az ernyője alatt falják a szarát!Madarat tolláról a magyar fasisztát a barátjáról ismerik fel!Sőtét és korlátolt!Nem korlátozott!
@istvankah: SS? Azt olvasom, hogy a Schutzstaffel (magyarul Védőosztag, röviden SS), a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt katonai és védelmi szervezete volt Németországban. Szóval akkor nem proli katonaság, hanem nemzeti munkáspárti védőosztag? Oké. :)
@aritus: És az egészben az a legszomorúbb, hogy a Kendermag tüntetés árpádsávos kopasz ellentüntetői nagy valószínüséggel ugyanúgy használják a füvet, csak a balhé kedvéért mennek ki ilyenkor tüntetni. Gusztustalan csürhe. Nekik csak a balhé kell, és hogy bemutathassák a mindent felülíró csordaszellemet. Magyarorszák, így szeretlek. Az ott megjelent "tiszteskorú" öreg nénikre és bácsikra ugyanez vonatkozik.
Huuu ez megint nagyon félrement. Akik a képeken vannak, azoknak a 99%-a tuti nem fog járni ebbe a színházba.:) Érdemes lett volna elolvasni legalább a tüntetés előtti felhívásukat.

harcunk.com/anti-antifa

szentkoronaradio.com/belfold/2012_01_15_februar-1-jen-alljunk-ki-a-magyar-kulturaert-es-nezzunk-szembe-az-antifasisztakka

Ők nem a színház, Döri, Tarlós stb. mellett, hanem az antifák ellen mentek ki. A képek, videók ismét hozták az elvárásokat. Ilyen a jobboldal és főleg ezekből áll a jobbik, stb. Természetesen az sem zavart senkit, hogy a párt hivatalosan direkt távol maradt ettől a tüntitől és az sem, hogy az index riportere is külön megnevezte a résztvevő szervezeteket.:)
@Pantagruel: Igen, a közönség nagyjából ugyanaz lesz, akik a "békemenet" résztvevői voltak, hardcore fideszesek, Viktor! Viktor! rajongók, és ebből is látszik, hogy milyen veszélyes játékot űz a fidesz, mert teljesen összemosta határait a széljobbal.
Én a 11.kerben lakom, tisztes budai úrileányok és úrilegények között. Még a választások előtt nagy mozgolódás volt a bocskai útra tervezett mélygarázs ellen (a tiltakozással egyetértettem), amit persze a fidesz szervezett. Egyszer megszólított egy tisztes budai kalapos úriasszony, hogy segítsek neki aláírást gyűjteni a mélygarázs ellen, amit el is vállaltam, így szót szó követett és aszongya, hogy a Hegedűs féle Hazatérés temploma, na ott van az igazi hazaszeretet. Köpni, nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam, hogy nem akarok vele erről vitázni, de a Hegedűs olyan messze van a hazaszeretettől és a kereszténységtől, mint Makó Jeruzsálemtől, és nagyon veszélyes, amit művel. Ha igaz keresztényt, és hazáját szerető példaképet akar, akkor Slachta Margitot ajánlom figyelmébe. Persze őt ma a katolikusok se ismerik, nem tudják ki volt, mit tett:(((
@aritus: Egy költői kérdés. Schlachta Margit szerinted járt volna kendermagos tüntetésre vagy volt munkásőrök, levitézlett szadesz, és komcsi szellemi utódpártok megmozdulására????? :)
Sok szép primitív ember a képen, ez a magyar szélsőjobb :) Direkt kisbetűvel :)
Inkább örülnétek, hogy a "fradi b közép" feljebb lépett egy szintet és most már nem MTK meccsen zsidózik, hanem a színház előtt.
Az persze érdekes kérdés, hogy ha a rendőrség szerint ezt lehet, akkor a köztisztasági hivatalnak miért nem szólnak? A szemét nem rájuk tartozik?
@Gábriel angyal: ezzel mit is akarsz mondani? hogy szerinted is csak egy mocskos csürhe volt az ellentütetö tábor? Mert hogy öket a szinház nem igazán érdekli, de fasiszta mivoltukban érezték magukat megbántva mert egy bizonyos antifa csoportosulás egy fasiszta színház ellen tüntetett? de ök azért nem a színház mellett ellentüntettek? Amúgy otthon minden rendben?
@Gábriel angyal: Én nem néztem meg a szentkoronarádiós linket, de az a címe: "álljunk ki a magyar kultúráért...".
Akkor csak volt valami köze a színházhoz?
@Gábriel angyal: nem is értem a kérdésedet. Ezt állítottam volna??? Most jól megfogtál és lelepleztél:))) Azt írtam, hogí Slachta igaz keresztény és hazaját szerető érte tevő ember volt. Ebbe hogy tudtad a fenti kérdésedet beleszuszakolni?:)))
@aritus: egyébként ez a budai úri környék ugyanúgy tele van kutyaszarral, mint a nyócker. Egyidőben ezt a "kiáltványt" ragasztgattam a környéken:

Nemzeti Kiáltvány A Kutyaszarról
1 igaz hazafi
1.1 hoz magával nejlonzacskót
1.2 kutyája után fölszedi az anyagot
1.3 a gyűjtőtartályba dobja
2 a többiekkel szemben
2.1 ugyanezt a kérlelhetetlen követelményt támasztjuk
3 aki másként jár el
3.1 önmagát zárja ki a nemzeti sorsközösségből
3.2 sújtsa közmegvetés a bitangot

Nemzeti Számonkérőszék

de folyton letépdesték, nyilván türhetetlen volt a kutyaszar és hazafi egylapon említése:)))
@aritus: Azért gondoltam megkérdezni mert példaképednek tekinted, miközben kendermagos valamint megélhetési rettegő tüntetésre jársz.:)
@Gábriel angyal: ja és Slachta a náci, nyilas eszméket új pogányságnak, a gyűlölet vallásának tartotta, nevezte, és harcolt ellene, még az élete kockáztatásával is.
@Gábriel angyal: Ahhoz, hogy valakivel egyetértsek bizonyos dolgokban, nem szükséges, hogy mindenben egyetértsünk, mindenről egyformán gondolgozzunk. Ez ilyen egyszerű. Slachta pedig nem azért a példaképem, mert nem járna Kendermagos tüntetésekre, hanem ennek ellenére:))
@Gábriel angyal: lehet, hogy ez a "megélhetési rettegő" egy darabig még igaz is volt, de ma, amikor Budapesten, közpénzen a főpolgármester adja oda rasszista, nyilasokkal barátkozó színésznek az egyik színházat, ez a minősítés már ciki, lejárt lemez. Le vagy maradva öregem.
@spinat: Akár azt is. Szerintem mind a két táborban voltak csürhére hajazó alakok. A különbség annyi hogy némelyek egybites széljobberek voltak, mások meg kiöregedett munkásőr és volt szadesz romantikusok.:)
@aritus: Megérte kijönni a jurtából a jószágok közül, ez az igazi: naponta 40 tonna kutyagumit inhalálni az aszfaltról.
@aritus: Ha tájékozott lennél, akkor tudhatnád pld., hogy a nyilasok (hungaristák) elvetik az új pogányságot (3.2 pont)

kitartas.mozgalom.org/orokervenyu/a-hungarizmus-erkolcsi-alapjai-ii-resz

és sokkal inkább Római Katolikusok ugyanúgy mint mondjuk Schlachta. :)

Egy szó mint száz. Ez a Döri náci, mindenki náci kb. annyira röhejes mint az egybites jobberektől a zsidózás. :)
@aritus: Te meg azért vagy cseppet lemaradva, mivel nem nagyon veszed észre, hogy sokkal inkább a nácizás az ami ciki és lejárt lemez "öregem". :)

Egyébként te minek neveznéd a MEASZ működését és puszta létét? Sajnos ők az igazi mintapéldányai színtiszta "megélhetési rettegésnek" ezért is írtam le. :)
@Gábriel angyal: Ja, igen, ez a nácizás akkor lesz érdekes, amikor már látunk egy teljes évadot.

Mondjuk látjuk, hogy megy {Az özvegy} Karnyóné {s két szeleburdiak} Csokonaitól Dörner rendezésében, és akkor feltesszük magunknak a kérdést, hogy vajon Csokonai volt náci, vagy Csokonai közönsége, vagy ez valami náci rendezés lesz, benézünk az ülések alá, a lavórba, valahová csak elbújt a nácizmus. Ugyanez lesz a koncertekkel, Ghymes: megjöttek a felvidéki nácijaink, náci rigmusokat dalolnak, nácikról náciknak.
Én osztom Tótaw véleményét, ezek a csodaváró táltosok, nájlonnácik, szalonrasszista fideszfanok erős kisebbséget alkotnak az országban, legyen csak saját színházuk. Nekem nem kötelező odajárnom (a kutyámat meg nem sétáltatnám arrafelé, az pedig jó néhány alkotónak pluszpont hogy elhatárolódtak, ezt-azt letiltottak) ők pedig ha felöltözni és fizetni akarnak azért hogy Gyurcsányról szóló darabot nézzenek én azt mondom tegyék, egészségükre.
@Pantagruel: :))) Én is kutyás vagyok, összeszedem. Nagyon egyszerű, egy mozdulat, csak mindig legyen nálad zacsi:))
@aritus:

"de folyton letépdesték, nyilván türhetetlen volt a kutyaszar és hazafi egylapon említése:))) "

Asszem tévedsz. Azzal szedték fel, tehát többet kellet volna kiraknod:))
@Gábriel angyal: na még utoljára válaszolok neked, aztán hanyagoljuk egymást. Soha nem lehet Slachtát és a nyilasokat összemosni, hiába próbálod vele tisztára mosni a nyilasok szennyesét. Slachtát üldözték a nyilasok, életét fenyegették, van is az ő általa alapított női szerzetesrendnek egy mártírja, akit a nyilasok öltek meg, Salkaházi Sára. A nyilasok kereszténysége ugyanolyan, mint a jobbik kereszténysége, vagy a kdnp-é, politikai kereszténység, azaz, politikai céljaikra próbálják fel és kihasználni a kereszténységet. A hithez semmi köze. A jobbiknak fogalma sincs a keresztény hitről, jól mutatják ezt a karácsonykor felállított keresztjeik.
@Pantagruel: De miért kérdés neked, hogy Dörner náci? Olvastad a "pályázatát"? Csurka a szellemi csillaga. Olvastad Csurka lapját? Itt mindenki meghülyült?:))
@csizsikpizsik: legyen nekik, ha megcsinálják saját pénzen. De ne közpénzből, a budapesti főpolgármester támogatásával. Nem világos, hogy a kettő között mi a különbség?
@Gábriel angyal: Ja, igen. A színház közönsége lesz mondjuk az a pár Gay Motoros, akik benzingőzzel befüstölve az utcát bőrszerkóban betrappolnak, és előadás alatt majd elesemesezik a haveroknak, hogy mekkorát adtak a kúltúrának, és jól megmutatták a sok libbant mocsoknak. Én kérek elnézést.
@aritus: Miért ne lenne világos? Csakhogy ha nekik ez érték kapják meg és a közpénz segítse őket ebben (hiszen adóznak, kapjanak érte olyan művelődési/szórakozási formát amilyen hozzájuk közelebb áll). Ha tömve a színház igazolva van, az azt jelenti színvonalas, előremutató amit csinálnak. Ha pedig nem, dózert oda, előadásonként 27 darab 72 éves, kopott bundás budai úrasszony (akik mielőtt 1988ban nyugdíjba mentek és elővették volna a "drága Józsi bácsi" fényképét KISZ- és párttagok voltak, megtagadva a kulák rokont) kedvéért kár erőltetni.
@prof...de nem dr felebarát:

"csoddálatos :D"

Tudod, hogy megy ez például a kaszinóban.

Ha a cég nyer rajta és a játékos veszít, minden oké.
De ha olyan pofátlanságra vetemedsz, hogy elkezdesz nyerni a kaszinó ellen, és ezt tendenciózusan teszed, barátilag figyelmeztetnek, hogy talán nem kéne túlzásba vinned...
Esetleg megkérdezik, meddig akarsz még játszani, nem kéne-e hazamenni, meg ilyenek...

Hát ez jutott a linkedről eszembe.
@aritus: ja, olvastam, elég benyalós lett. Látszik, hogy tudja, mi a dörgés. Csurka, szegény, teljesen sérült. Gondolom, majd abban lesz érezhető, vagy „tetten érhető” a „fasizálódás”, hogy fasiszta író / publicista hírében álló szerzők műveit is színpadra viszik, mint Kodolányi János, Csurka vagy Wass Albert, szóval akik eddig minimum szalonképtelennek számítottak. Kodolányi persze igazi író, Wass Funtinelije is elég jó regény, amiből az azonos c. darab készül. Mondjuk arra, hogy színpadra vihető, már nem vennék mérget, de nem is én vagyok a célközönség.

@aritus: Kitaláltam! :)
@aritus: Na jó ok. Akkor én is válaszolok neked egyet utoljára.:) Nézzük akkor a történelmi részleteket.

"Itt kell röviden érintenünk a „nyilas terror" bunkósbotját és hamis extrapolációját. Aquinói Szent Tamás is leírja, hogy közmunkára kötelezhetőek az ország területén élő zsidók. Voltak egyéni kegyetlenkedések, visszaélések. Azonban a háborús viszonyok közepette, amennyire ez lehetséges volt, próbálta ezt a hungarista kormányzat mérsékelni. Az pedig Szálasin igazán nem kérhető számon, hogy elsődlegesen a magyarok sorsa érdekelte, nem a zsidóké. Ahogy egy izraeli zsidó ember sem fog krokodilkönnyeket hullatni kiirtott palesztin falvak láttán. Sőt, ezért ki is tüntetik. Ezzel ellentétben Szálasi uralma alatt letartóztatták a Maros utcai vérengzésben részt vett pártszolgálatosokat, sőt statáriális kivégzések is történtek a hatalmukkal visszaélők esetén. Szálasinak köszönhető a gettó védelmének biztosítása. Az pedig már megint egy más kérdés, hogy a hazug kommunista (és kapitalista) nyilasképpel ellentétben a pártszolgálatosok többségét védelmi feladatokra rendelték ki. („Budapesten összesen 4000 nyilas teljesített valamilyen fegyveres szolgálatot. Az ostrom kezdetétől nagy részük a védelem erőinek részese lett, így a 'belső ellenség' felkutatásával csak a 'testvérek' egy része foglalkozhatott." Rubicon, 2004/11. szám, 34. oldal.) Ezek után még minket vádolnak képmutatóan általánosítással?

A Budapesti Zsidó Tanács vezetője, Berend Béla is jól látta mindezt. Ő tanúsította, hogy közvetlenül nem felelős a kilengésekért Szálasi, illetőleg a hungarista kormányzat. Nem volt hungarista intenció bármiféle kegyetlenkedés. Szálasi saját perében is súlyos megtorlást kért a kilengőkre, és tőlük a hiteles hungarista emigráció is mindig elhatárolódott.

Dr. Timár István, aki Szálasi kihallgatásában részt vett, így nyilatkozott:

„Szálasi egyébként azon ritka kivételek közé tartozott, aki általában nem habozott elismerni a tényeket, sőt gyakran olyan részleteket is feltárt, amelyek akkor még nem voltak ismeretesek előttem. Mégis egy kérdésben megmakacsolta magát, mégpedig az asszonyok bécsi országúti halálmenetével kapcsolatban. Ismételten azt állította, hogy erre nem adott utasítást, sőt csak akkor szerzett róla tudomást, amikor felesége, Lutz Gizella november vége felé autón meglátogatta vidéken élő szüleit, és hazatérőben találkozott a bécsi úton halálba hajszolt menettel. Szálasi vallomása szerint felesége tájékoztatása után azonnal intézkedett, hogy szüntessék be ezt az akciót, amit szerinte az ő tudta nélkül kezdeményeztek és hajtottak végre. Bár Szálasi szörnyű bűnei mellett ez a kérdés természetesen eltörpült, mégis utánanéztem és megállapítottam, hogy valóban közvetlenül Szálasi által közölt dátum után szüntették be a budapesti zsidó nők bécsi országúti gyalogmenetét. Így úgy tűnik, hogy ebben a kérdésben is a valóságnak megfelelően tett vallomást."

Föl szokták még hozni Salkaházi Sára esetét. Azt elfelejtik, hogy a Bokréta utcai otthonból mint ott tartózkodó felelősöket kizárólag őt és Bernovits Vilmát, valamint négy, magát igazolni nem tudó zsidót vittek el. A többi igazolt személyt nem vitték el. Ráadásul ez az eseti statáriális eljárás sem Szálasi közvetlen parancsa volt. Önkényeskedés minden rendszerben volt. Salkaházi Sárát nem katolikus hite miatt vitték el, hanem azért, mert igazolatlan személyeket rejtegetett. Hogy mennyiben volt alaki jogilag és természetjogilag az adott helyzetben ez helyes, nincs oksági összefüggésben Szálasival vagy a hungarista eszmével.

Azt hiszem, ízelítőnek ennyi is elég ehhez a részhez."

Esetleg érdemes még ezt a videót is megkukkantanod, amelyben az elfogultsággal semmiképp sem vádolható zsidó származású Karsai László történész beszél hasonló témában.

youtu.be/fImWkuVHCNU

Ha jobban utánanéznél a történelmi háttérnek a szimpla nácizás/nyilasozás helyett szerintem többre juthatnál.:)

Annak eldöntését pedig, hogy ki az igazi keresztény, én szerényen meghagynám a jó Isten komptenciájának.

Ugyanúgy mint a keresztállítás megítélését, ahol református és katolikus lelkészek is sokszor "szerepeltek" már.

youtu.be/klendFCDL3M
@Dr. csaknézek...: iszonyú kínos, már majdnem megsajnáltam őket:)))
@Dr. csaknézek...: fejbe lapszamolokat, meg kitessekelik...meg aki egy ido a lapjarasra kezd el hangosan hivatkozni es uj osztot ker
visszatertek a 30-as evek.
gondolom orban nagyon buszke ra.
@csizsikpizsik: nagyon nem értek veled abban, ha van igény a nyilas eszmékre, akkor közpénzzel és intézményi működéssel támogassuk. Itt érhető tetten az a bűn, amit a hazai mainstream jobboldal azzal követett el, hogy sose húzott világos és egyértelmű határt jobb és széljobb között, sőt gyakran még oda-oda kacsintgat is. Végülis Tarlós nem a jobbik, hanem a fidesz embere, ugye? És ez nemcsak a rendszerváltás óta van így, hanem a Horthy korszakban is így volt, ott is a széljobbal versenyeztek, ki az igazibb hazafi, ahogy most is. Bár akkor Szálasit még börtönbe is csukták, de a kormányzó Egység Párt tele volt nyilasérzelmű képviselővel. Ez Magyarország egyik targédiája. És a szovjet és kommunista megszállás (ami szintén targédia volt) nem tette lehetővé, hogy a jobboldal modernizálódjon és megtisztuljon. És mint egy csipkerózsika álomból, úgy ébredt fel rendszerváltáskor, és ugyanott folytatja, mint a háború előtt. Na ez a rettenetes tragédia, hogy se normális jobboldal (a fentiek miatt), se normális baloldal (a kommunista diktatúra miatt) nincs Magyarországon:((( És a "hívek" mindkét oldalon csak a másik bűneit tartják számon és kérik számon, a saját oldal bűneivel elnézőek. És így acsarkodunk egymásra, és a röhögő harmadik, a szélsőjobb meg már színházat is kap:((
@Gábriel angyal: Szegény ártatlan Szálasi. Mégis csak azután sikerült varázsütésre Auschwitzba deportálni 400.000 zsidót, miután átvette a hatalmat.
@aritus: ja még vmi Dörner náciságáról.

Azt látom, hogy lesznek klasszikusok: Jókai, Csokonai, Bessenyei; és előnyben a „határon túliak”: Nyírő József, Tomcsa Sándor, Tamási Áron + persze Wass. Úgy tűnik a világirodalom helyett (l. a korábbi műsorpalettát) Dörner magyar szerzőket favorizál. Ez kétség kívül egy értékhierarchiára enged következtetni, de ezért nácizni még nem fogom, ahogy az előző igazgatót sem fogom hazaárulózni, csak azért, mert a világirodalmat részesítette előnyben.
@Pantagruel: nem a darabválasztásai miatt náci, de mindegy, számomra nyilvánvaló dologról nem fogok senkit győzködni. Azért a "támaogatói" akik tegnap ott voltak, önmagukért beszélnek. Szerintem. Meg a pályázata. Hadat üzent a pesti viccnek, mert az liberális szemét. Most erre mit lehet mondani, ez micsoda szerinted?
@ZX: ezt rosszul tudod, 44. március 19.-én szállta meg a náci Németország Magyarországot. A kormányzó Horthy maradt, a miniszterelnök Sztójay Döme lett. A gettósítás és gyűjtőtáborokba zárás után a deportálás május 15 és július 9. között volt, 435 ezer zsidót deportáltak. Horthy ekkor állította le a deportálásokat a megváltozott katonai helyzet és nemzetközi nyomás hatására. Szálasi hatalomátvétele október 15.-én történt.
@Gábriel angyal:

A videók a hibásak nyilván. Mert azokon ezek a nagyszerű emberek elmondják a saját szájukkal például azokat, amiket kiragadtam belőle. Ebből pedig kiderül, hogy ők biza nyócbérletes közönség lesznek.

Nem mellesleg a Jobbikot te kevered bele. Én ha nehezen is de leküzdöttem a kísértést, és a tegnapi Balczó idézetet is kihagytam a posztból.
@ZX: Már megbocsáss de te is hülyeséget írsz. Kb. annyi a hitelessége, mint, hogy Döri náci.

Tudod mikor került hatalomra Szálasi??? Megsúgom. 1944 október 15. Akkor most nézzük a további adatokat.

"Hivatalosan a zsidókat „munkaerő-kölcsönzés” indokkal vitték Németországba. Ennek ellenére mozgássérültek, elmebetegek, hadirokkantak, súlyos betegek, magatehetetlen öregek, csecsemők is a vagonokba kerültek. Erre az ellentmondásra a válasz mindig ugyanaz volt: a családszerető zsidók sokkal jobban dolgoznak, ha szeretteik is velük vannak.

A vonatokat Kassáig magyar csendőrök kísérték, ahol SS-ek vették át a vonatok őrzését. 1941 július végétől a magyar szervek néhány hét alatt mintegy 16-18 ezer zsidót szállítottak át a határon a németek által megszállt keleti területekre. 1942 és 1944 között a konzervatív Kállay-kormány leállította a deportálásokat, viszont miután 1944. március 19-én a német csapatok megszállták Magyarországot, a megszálló csapatokkal együtt Magyarországra érkezett az ún. különleges bevetési egység (Sondereinsatzkommando – SEK), melynek feladata az ország „zsidótlanítása” volt. A SEK mindössze 20 tisztből és több mint száz kisegítő erőből (őrök, sofőrök, titkárnők, stb.) állt, így a magyar segítségre szorultak a deportálások megkezdéséhez.

A Sztójay-kabinet új belügyi vezetésével (Jaross Andor belügyminiszter, Baky László és Endre László államtitkárok) elkezdődött a „zsidókérdés végső megoldása Magyarországon”, amely a németek számára is meglepő hatékonysággal haladt előre: április közepe és május vége között az ország szinte teljes zsidó lakosságát gettókba és gyűjtőtáborokba zárták. Ezt követően május 15. és július 9. között pedig a holokauszt legnagyobb deportálási akciójának keretében mintegy 430 ezer embert deportáltak – 10-15 ezer kivételével – Auschwitz-Birkenauba. Az a gyorsaság, mellyel a magyar hatóságok kitaszították a zsidókat a társadalomból, kifosztották, gettósították, majd deportálták őket, még a holokauszt történetében is páratlan volt. Az első tömeges zsidó deportálások 1944. május 15-én kezdődtek el. Május 15-e és július 8-a között 435 ezer személyt szállítottak ki az országból."

Remélem sikerült jól összeraknod a dátumokat.

További kérdések amikre röviden válaszolhatnál még?

Ki rendelte el a deportálások leállítását? Ki rendelte el a gettók felállítását és védelmét? Kérdezd meg a korántsem elfogult, és valószínűleg a mostani hungaristákkal is polemizálásra (és nem anyázásra kész) Karsai Lászlótól. A „nyilasterror" önkényeskedések sorozata volt, ami ellen, amennyire lehetett Szálasi is föllépett.

Ajánlatos lenne a linkelt rövid videót neked is megnézni. Ja és persze lehet és kell is mondani, hogy egy áldozat is áldozat. Ez így van. Legyen szó palesztin falvak ledózerolásáról, búrok halálra éheztetéséről, indiánok egyszerű lepermetezéséről stb.

Szóval összefoglalva. Nem igazán akarlak elkeseríteni de a magyar zsidók deportálásában sokkal inkább benne volt Sztójay Döme, Jaross Andor, Baky László, Endre László na és persze így Horthy is.
Off:

"Az ombudsman szerint sérülnek a felsőoktatási felvételi előtt álló fiatalok jogai, mert a feltételek változása miatt mindössze két hetük maradt arra, hogy újragondolják lehetőségeiket, és "életre szóló döntést hozzanak"; az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön tette közzé Szabó Máté álláspontját."
@prof...de nem dr felebarát:
Ó, az én próféta lelkem!
Szóval lézerjani most a bankokra tolja: hogyasszondja... ki akarják kényszeríteni, hogy az állam konszolidálja a lázár-féle önkormányzatok adósságát.
Tudtam, hogy ez lesz. Lézer, kósa, rogán, szita...és a többiek mind, majd szépen konszolidálva lesznek közpénzbül. Csak ezt már nem merik egyes szám első személyben felvállalni, hanem közbeiktatják a gonosz bankokat, akik ezt kikényszerítik.
Hát, szép. Ennyi ügyesség, jogászi körmönfontság láttán nem(most sem) kapok levegőt.
@Rodeo36: :-DDD És a túrórudi a büfében pénzért van.
@aritus: Nem hiszem hogy azt írtam, támogatni kell a nyilas meg a fasiszta "kultúrát". Azon nincs mit támogatni (ahogyan azon sincs mit ha valaki egy sztálinista színházat óhajtana gründolni), de egyelőre nem tudjuk hogy valóban nyilas/fasiszta-e a színház vagy csak valami jobboldali táltos-szűzmária-árpádnépe-wassalbert olvasói kör kiszolgálása. Amint egy vitatható mondat elhangzik dózert neki és tökmindegy hogy milyen/melyik oldalt óhajtja támogatni azzal.

Egyébként nekünk nem volt soha se normális jobb, se normális bal oldalunk sem. Se nácik, se kommunisták, se konzervatívok, se liberálisok nem tudunk lenni kikacsintás nélkül (igen, persze mocskoszsidók, de Józsi nem számít annak mert haver, na itt egy papír Józsikám, asszonyt csókolom). Nem a diktatúrák a hibásak hanem mi.
Most például volt 23 év hogy Szásáék kisétáltak és mi szembenéztünk a közelmúlttal ahogy pl. a németek tették? Ugyan már, igény sincs rá, ugyanazok ülnek a Parlamentben akik a Hazafias Népfrontban ülnének ha '89ben aludni van kedve a világnak. És mi? Szavazgatunk rájuk, a lelkesebbje meg felvonulgat táblákkal hogy Lászlóné elvtárs értem dolgozik :/
@aritus: Erre azt mondják, hogy a színészek kiszolgáltatottak, nincs meló és fizetni kell a számlákat, ami igaz. Igen, Hanti Vilmos eléggé cikis arc és meglovagolja a felkínált ügyet, de az is igaz, hogy ezek ellen valamit szólni kell.

A világ is szól, pedig azt nem Hantiék rángatják. Azt is mondják a színházat mostani formájában mentegetők, hogy ez Orvbán cselvetése koncnak odadobva a hülye értelmiségnek, hadd rágódjék rajta, csócsálja evergreenként, amíg ezt szopogatja, addig se törődik a fontosabb és keményebb következményekkel járó dolgokkal nagy buta vakságában. Ezt a színház lelkes főrendezője terjeszti baráti körében, monván, el sem tudjuk képzelni mit fed el ez az egész...

De az hogy Orvbánnak ehhez kell folyamodnia - széljobb legalját mozgósítva - sok mindent elárul róla, a terveiről, a mentalitásáról.
@Gábriel angyal:
Ritkán jön ki belőlem, mert sok idiótát láttam már. De ha jólértem Szálasit mosdatod.
Döbbenet.
@aritus: Zárásként két végzetes tévedést kell megcáfolnunk, amire minden visszavezethető. Alapvetően három létszemlélet, ill. annak különböző, többé-kevésbé azokat tükröző alakja küzdött 1945-ig:

1. Az atlantocentrikus, individualista, tisztán szabadversenyes, liberáldemokratikus modell. (Mai képviselői MSZP, FIDESZ.)

2. Az eurázsianista, kollektivista, tisztán tervgazdaságos, népidemokratikus modell. (Mai képviselője részben a JOBBIK.)

3. Az europocentrikus, szintetista, vegyesgazdálkodásos, autoriter modell.

Mindegyiknek különböző formái voltak. Pl. az 1-nek az angolszász és a francia gyakorlata, a 2-nak a szovjet és kínai gyakorlata, a 3-nak a német és az olasz gyakorlata. Mindhárom rendszerre jellemző volt - az ember valós természetének megfelelően - a szintézisre való gyakorlati törekvés, a két valóban „szélsőséges" rendszer (1-es és 2-es) ideológiai egyoldalúsága ellenére is. A szovjet nacionalizálódni (pánszlávista allűrök) kezdett, az atlantisták pedig szociális allűröket vettek föl, de ezek mind porhintések voltak.

Nézzük a két tévedést ezek alapján:

Ernst Nolte, az 1-es csoport hivatkozási alapja szerint a kommunizmus és a „fasizmus" (sic!) egymásra redukálható rendszerek, és a polgári demokrácia kizárja mind a kettőt.

Georgi Dimitrov, a 2-es csoport hivatkozási alapja szerint a kapitalizmus és a „fasizmus" (sic!) egymásra redukálható rendszerek, és a népi demokrácia kizárja mind a kettőt.

Mind a kettőt a tények cáfolják meg. Az 1-es és 2-es csoport „ideológusai" tévednek, mert épp az ő rendszerük redukálható egymásra. A sárkányfűárusból a sárkányellátó vállalat vezetőjévé átvedlő zsidóságnak mindegy, hogy Obama vagy Putyin. Mindegy, hogy kapitalizmus vagy kommunizmus. A lényeg mindig ugyanaz a parasztvakítás mögött. Megtérésükig mint kollektivum (a szenttamási „ut in pluribus" elve szerint) a zsidóság az evangélium kerékkötője: hátsó támogatója lehet először az iszlám elterjedésének a keresztények ellen, majd később vezetheti a „War on Terrorism"-ot. Aki vissza akarja kötözni a láncától megszabadult (emancipált), az Antikrisztus útját előkészítő rabbinikus zsidóságot, és annak minden szellemi gyermekét, mondhatni az áttétes rákot (liberális kapitalizmus, marxizmus, stb.), az rögtön „szalonképtelenné" válik, és kimondják reá a „Semone eszre"-t.

Érdekes módon a Szovjetuniónak nem üzent hadat Lengyelország lerohanása miatt az Egyesült Királyság és Franciaország, csak a hitleri Németországnak. Érdekes, hogy a három rendszer közül melyik kettő kötött szövetséget (és nem megnemtámadási szerződést) a „kisebbik rossz" ellen a másikkal. Mi volt a közös mindegyikben? Ma a „demokratikus" Németországban kiket üldöznek erőteljesebben? Kiknek érdeke, hogy Európa szíve föl ne támadjon? Kiknek az érdeke az, hogy Európa ne tudja levetni magáról a jaltai béklyót végleg és teljesen? Ehelyett atlantista Unióról hadoválnak az egyik oldalon az árulók, míg a másikon eurokommunizmusról, meg eurázsianizmusról... Ki ellen viseltek „feltétel nélküli megadásig" menő háborút, és ki ellen „hidegháborút, békés egymás mellett éléssel"?

Ez utóbbi közben néha a cipőjét veregette a vöröscsillagos Hruscsov az asztalhoz, vagy a csillagsávos színész és háttérhatalmi bábu csillagháborúról hadovált.

Ezeken érdemes elgondolkodni. Kiket tilos támadni? Kikre vonatkozik ma a crimen majestatis, a felségsértés törvénye? Kik azok, akik mindent minden következmény nélkül megtehetnek, és hajbókolnak előttük a látszólag egymás ellen küzdő világhatalmi vezetők?
@Gábriel angyal: O.K. De azért ugye nem nagy baj, ha nem avatjuk szentté? :P
@Fabius: A Jobbik már mindig ide lesz keverve, ez a szárnyas fő célkitűzése és sikerült is neki.
Tök mindegy, miről van szó: két percen belül eljut oda, hogy beidéz számára autentikusokat, mint a vérésbecsültest és egyéb barikádos, kurucos arcokat, akik levezetik,miszerint a zsidók magukat deporálták, hogy majd jó pénzeket szakítsanak vén korukra, amúgy is móka, kacagás, zsákbafutás,lepényevés volt ott minden,gyilkolás elvétve és nem annyi, amennyi, és ha igen, akkor is magukat fojtották meg, stb.stb. Árad a szenny, de ugye Voltaire über alles. Na ez meg teljesül.

Fórumként használja ezt a megjelenési módot, ugyan szmájlival turbózva ezeket a kijelentéseit, de minden percet kihasználva a jobbikos propagandára - innentől ne csodálkozz, ha ez kis helyi faliújságként funkcionál számára.
@dr.maybach: Súlyosan tévedsz. Nem mosdatok senkit, csak jó lenne végre a történelmi dolgokat nem habzó szájjal, polkorrekt és egybites történelmi hozzáálással kezelni.

Bár gondolom szerinted még a zsidó származású, holokauszt túlélő szülőkkel rendelkező történész is csak Szálasit mosdatja. :) Valóban skandallum.
@ZX: Én sem akarom szentté avatni, de elhatárolósdit sem akarok játszani. Sokkal inkább fontos a történelmi igazságok feltárása, főleg történelmi kérdésekben.:)
@Pantagruel: Azokat is nézd végig, akik letiltatták a műveiket. Jókai és a többiek több, mint 70 éve halottak, tehát szabadon felhasználhatók a legredvásabb dolgokat is képviseltetni. Hátországként működnének, mert ki kell tartaniuk a szörnyű liberális fertőben - ezt Dörner nyilatkozta, a színház nevét is erre akarta változtatni, mert szerinte az Új az dehonesztálót jelent.(erre mondott ácsit már Tarlós is).
Ha ez neked nem náci alapvetés, akkor nem. Hajdan még Csurka hasonló böfögésére maga Kövér mondta ez ki húsz éve.

Az Új Színház - ami nem volt nekem semmi fontos, nem is jártam oda, mert ahogy Márta Székely Gábort onnan kifúrta, az is undorító volt számomra - játszott sok magyar szerzőt is, ezzel Dörner nem hoz "újat" a repertoárba.
Így, ilyen színvonalú embernek ilyen színvonalú pályázatára ilyen színvonalú hátszéllel bizalmat szavazni, hát mit mondjak - mélyen jellemző a mai hatalomra.
@a szív fészkei: Tényleg el fogom kezdeni rendszeresen nézni a Paprika TV-t. Senkinek a kommentjein nem szoktam ennyit nevetni. Komolyan mondom, hogy te vagy az egyik Best of Varanus. :)
@Gábriel angyal:
Nekem ugyan nem habzik a szám. Azonban akárhogy is olvastam (igérem nem teszem többet)nekem az jött le a posztodból, hogy Szálasi ártatlan. Ámulva figyelem mennyi egymásnak is ellentmondó propaganda anyagot másolgatsz ide, mint véleményt.
De ez se nagy gond, mert nem engem minősít.
Minden bizonnyal roppant érdekes lehet nagy nemzetközi zsidó összesesküvéseket feltárni. Meg utálni valakiket ismeretlenül származásuk és vagy vallásuk miatt. Ez gondolom mind mind a keresztényi szeretet jegyében. Nem tudhatom ateista lévén. Nem is zavarlak tovább. Egy apró ajánlás, ha nem sértelek vele. Ha megérted nem volt hiába, ha nem, akkor se baj.
Jonh Donne: Akiért a harang szól
@Gábriel angyal: Érdekes, mindjárt milyen "nemesi előlevél" és fontos, megbecsülendő lesz számodra a zsidó származás és holokauszt (ami nem is volt, nem is úgy volt, nem is annyi volt)túlélő szülők gyermeke-mivolt valakinél, ha Szálasit mosdatja valóban! Ha épp ellene szólna, akkor csak egy göndörorrú hülye lenne, aki bántja ezt a jó embert, aki nem is tehet arról, mit tettek az egyenruháiban fegyverrel flangáló, zsidókra vadászó és őket csapatosan a Dunába lövő fiai és lányai. Ezek enyhe túlkapások csak, aham. Eléggé megszervezetten túlkaptak, mit mondjak.

A zsidó festő, Perlmutter Izsák - a zsidó hitközségnek de nem a Nyilaspártnak hagyott - házában (Terror Háza ma, most sem adták oda a jogos tulajnak) nem is tudta szegény jó Szálasi papa, mi folyt? Azokat a tüchtig, mára lassan feltámadó kis egyenruhákat is mindenki maga varrta, semmi központi akarat meg nem nyilvánult benne. Ez csak hobbiszakkör volt, kinek kinek belátása szerint - de akkor mit csinált maga Szálasi? Zsidót mentett Wallenberg álnéven?

Relativizálj, kapaszkodj Karsaiba - ő tudja, neki ez miért jó, de hallott a történelem zsidógyűlölő zsidóról is: eklatáns és híres példa az egyik leghíresebb: Bobby Fischer - hisz mindig van az aktuális hatalmat kiszolgáló is köztük.Ugyanolyan jó és szar emberekből álló társaság, mint minden más fajta. nem lepődök meg. Történelmet meg mindenki kénye-kedve szerint magyarázza.
@Gábriel angyal: Annak komoly haszna lesz családi életedre! Megtanulsz főzni! Kösz az elismerést, érdemes volt megszületnem. (bár Hitlerék ezt annyira nem akarták volna, de hát tervezési hiba.)
@a szív fészkei:

Néha marhára unom én is. De nem tudom nem meglátni, hogy például az euroszkepticizmus gazdasági kérdéseiben lefolytatott viták benne is felébresztették a kételkedés képességét.

Voltaire egy dolog, de ennek a másik oldala, hogy társadalmi vitát folytatni csak úgy lehet, ha hagyod beszélni a vitapartnered. Akkor is, ha időnként kurvára fáraszt.
@Link Elek: A 40-esek. Arra hajazónak akarja látni a Kossuth teret. Annak van útjában a József Attila szobor is.
nem értem! dr. sittpál életben van még?

nem nagyon mutatkozik, pedig mostmár igazi igény lenne rá... kacagni szeret a nép

tarcs ki álamfő!

mandiner.blog.hu/2012/02/02/tarts_ki_elnok_ur_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxvi?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_02&utm_campaign=index

dr. sittpál lopott disszertációját soxorosan palizálta... re-re-reszöveg...

index.hu/belfold/2012/02/02/schmitt_ujrahasznositgatta_a_doktorijat/

és mijjen népszerű lett tőle... a doktorok doktora, a zemebrek zembere...

index.hu/belfold/2012/02/02/median_schmitt_pal_a_honap_vesztese/
– Hogyan nyerhetem el az örök életet?
– Az örök élet most van. Élj a jelenben!
– Dehát a jelenben élek, vagy nem?
– Nem.
– Miért nem?
– Mert még nem dobtad el a múltad.
– Miért kellene eldobnom a múltam? Nem volt abban minden rossz.
– A múltat nem azért kell eldobni, mert rossz, hanem mert halott.
@aritus: értem: tehát nem a műsorterve miatt náci, hanem a pályázata művészeti koncepciójának retorikája miatt.

@a szív fészkei: hát igen, jellemző. Egyébként az „új” tényleg nem esztétikai fogalom, ill. nem esztétikai kategória, hanem kereskedelmi. Mondjuk a hátország meg politikai.
@Fabius: Én nem mondom,- nem is tehetném és nem is a stílusom, láthatod - hogy fojtsd itt bárkibe bele a szót. Csak remekül kihasználja ezt a tendenciát, ha tagadja is és kiröhög engem, mikor erről írok.

A helyzet az, hogy nem gondolom, hogy a saját véleményét mondja, hanem ukázt teljesít. Ez az, ami kurvára zavar. A súlykolás.
@a szív fészkei: eszembe juttattál valakit, őt ismered? nem színház, de tüneményes művész/et

personalbranding.blog.hu/2011/04/04/a_szepseg_jatekos_keresese
@nemecsek ernő áruló: Direkt írtad el Gojt Gay-ra? Vigyázz, megkeresnek! Ők talpig heterók mucsómacsók. (lásd: South Park Köcsögök)
@a szív fészkei: Én nem röhöglek ki egyáltalán. Az, hogy nevetek sokszor a megfogalmazásaidon, azt teljes mértékben elismerésképpen írtam. Szerintem a humor nagyon fontos része az életnek és ebben te elég jó vagy szerintem. Persze Fabius is.
@ZX: Ez nem igaz. Már előtte sikerült. És nem a nácik csak, hanem mi, kedves magyar nép is erősen benne voltunk az akcióban.
@a szív fészkei:

Lehet én látom rosszul, de a szárnyas többé kevésbé hiszi is amit mond/idéz. Szerintem az első időkben pukkasztani akarta a liberálisokat, aztán meg itt ragadt. Szerintem tetszik neki a közeg, folytathat vitákat pl veled és ez bejön neki. Ennyi ez és nem több.
Én sokszor ignorálom és átugrom, a linkei közül csak azt nézem ami a mai közélettel foglalkozik.
@a szív fészkei: direkte,vagy úgy mint te az orvbánt, én a vezénylót :D
amúgy, milyen stramm fess pali a rotoros motoros skicc pali is, nyomulva a herlikéjén ;)
@Gábriel angyal:
-angyalka,még mindig várom az érdemi válaszodat a tegnapi kérdésemre!
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Hófehér herlikén nyomul. Az a nem semmi. :-DDDD

@Pantagruel: Igen, kösz, tényleg fantasztikus volt, látom tavaly évvégén halt meg. Jó hosszú élete volt. A meséje - na végre az ő angolját teljesen értettem :-)) - eszembe juttatta, hogy Orvbánnak kimaradt ez a tanulóidő, amitől Éva beszélt: hogy az alantas de fontos alapmelókat neki kellett volna csinálni. Mivel ő, OV rögtön mesternek képzelve magát kezdett parancsolgatni a semmi tapasztalatára, fogalma sincs azóta se a munkája mikéntjéről. Ezt azóta szívjuk, hogy semmi alázat, széles látókör, a munkafázisok ismerete nincs meg benne.
Hát, én nem gondoltam volna, hogy Dörner közönsége

- a nemzeti hátország -

ez.

De mostmár kaptak Orbán Viktortól

egy jó nagy fővárosi épületet, amiben melegedhetnek a goj motorosokkal és
szőhetik terveiket a város többi épülete ellen, amikben szerintük az ellenség él.

Fasza.

Fegyvert is fognak kapni a fidesznyik pártállamtól ?

Vagy csak engedélyt ?
@Dr. néma bárány: Valami doktor lehet, mert folyamatosan Ctrl-C Ctrl-V kombinációra tapad, 2-3 képernyônyi hosszban... Külön könyvtáruk van erre, vagy ilyen szorgalmas? Vagy mindenrôl a zsidó ugrik be neki, mint nekem a pi.a?
Na ja, ízlésk és pofonok! :)
@Gábriel angyal: @Gábriel angyal:
-Angyalkám,meséld már el nekünk,hogy ha módod és lehetőséged lenne,mit tennél ezzel a sok "eszementel"(libsi,bolsi ...stb.).Hogyan tisztítanád meg a társadalmat?
@aritus: Aki Slachta elveit követve mártír lett, az ő: hu.wikipedia.org/wiki/Salkah%C3%A1zi_S%C3%A1ra Az épp kicsit véletlenül túlkapók által. Ami akkoriban nem is volt jellemző, mint olvashattuk fentebb, csak szegény Sára nővért épp kikapta...

Egy színházban játszhatnak klasszikus zseniket, na de az a színház kiknek volt gründolva? Akkoriban? Ki járt oda és tapsolt Hendrik Höfgennek? http://hu.wikipedia.org/wiki/Mephisto_(film)És persze Goethe volt a műsoron. Aki természetesen nem volt náci.
Kikötözném őket, és 48 óráig megállás nélkül tolnám az arcukba a Kopasz énekesnőt.
@a szív fészkei:

Vadász: -Őőőő... Hófehérke, van egy rossz hírem... izé... kaptam egy ajánlatot, amit nem tudtam visszautasítani...
@Dr. simonmondja.: Amúgy tényleg a legjobb helyen kapták meg a melegedőjüket, a történelmi gettóban, legalábbis a közelében.

Orvbánnak van stílusérzéke és egyfajta érdekes iróniája, hogy úgy mondjam. Mert ebben Tarlós csak csendestárs, a nevet adta hozzá és kész. Már az október 22-i tüntetésen sem értettem, mit hablatyolnak páran arról, hogy ha ezt Orvbán tudná, mit szólna hozzá, és a többi,, neki kell interveniálni ez ügyben,blabla... OV azt szólta, hogy ő adta ki a parancsot rá. Tarlós miben dönt önállóan? Hogy azon az olegkosevojos fején merre fésüli a szöszi hullámot. Talán.
@a szív fészkei: A Pál utca, és a Mária utca kereszteződésében megtalálnak. A kicsi szőke vagyok, aki köhög! :P
oops, kusza nézd már, ezek a nyugati tőkések mire is képesek ellenünk :D

A Mercedes menti meg a magyar gazdaságot

Kifejezetten a Mercedesnek lesz köszönhető, hogy nem csúszik mínuszba idén a magyar GDP-növekedés. Így a Takarékbank elemzői idén 0-0,5 százalékos növekedést várnak

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mercedesen_menekul_matolcsy.509438.html
@Kell kaja,Ibrahim?: Szerintem a társadalom "megtisztítását", mindenkinek saját magán kell elkezdenie. Erre mondjuk a média segítségével jó értelemben rá lehetne segíteni. A szellemi dolgokat erőltetném, mert ez az alapja mindennek. Ezt csak szelíd módon, semmit sem erőltetve lehetne csinálni. Böjte Csabásan meg Dalai Lámásan kéne hozzálátni kb.
Loptam a FB-ról: fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/402341_234482873304710_111299852289680_533995_1729344067_n.jpg

@nemecsek ernő áruló: Ott voltunk a megnyitón, akkor még a hajdani szadeszos Csécsei Béla polgármester virult, mint ünnepélyes átadó. Nagyon szép munkának tűnt - nem tudom azóta mennyire mehetett tönkre, remélem vigyáznak rá, nem volt két fillér.

De sajna valami modernizált - az új tényleg nem esztétikai kategória - Pál utcai fiúk-feldolgozással alázták Molnárt helyi gimnazisták, szegények. Kénytelen voltam eljönni a közepén, mert különben összerontom magam a cuccost, annyira kiborított az szörnyen erőltetett szar előadás.

Remélem, a helyi kölykek örülnek a lehetőségnek. :-))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Meg a legmocskosabb gyarmatosítás. Pedig mit mondott a költő? "Hogy mi ne legyünk német gyarmat!"

Citroennel lenne zsidó ármány.Valaha akart idejönni szereltetni, de aztán átment Szlovákiába, nem?
@a szív fészkei: Nem stílus ez gyermek...

Hanem - stratégiai pont.

Orbánnak meg kolbásza van, nem stílusérzéke. Pfh.
@a szív fészkei: Azért jó tudni, hogy hol a bunker, mert így nem köll keresgélni.
Semmi másról nem volt itt szó, mint hogy a ” göndörorrúak és a hasznos gojok” kiszorultak az állami csecs egy nyúlványáról, amit történetesen Új Színháznak hívnak, és úgy hitték, hogy az kizárólagosan és örökre az övék. Ha egy belterjes kapta volna meg, akkor semmi baj. De nem így történt és Dörnerrel kapcsolatban kitalálták, hogy fasiszta. Ha pedig nem lenne az, akkor meg az lett volna a baj, hogy nincs rajta sapka.
Ha szépen csendben tudomásul veszik mindezt, akkor majd az idő eldöntötte volna, hogy Dörner színháza életképes-e vagy sem. Elvégre ez a „demokratikus rend”, meg van ez szó is itt, hogy tolerancia. Ennyi.

De ők telelármázták a világot, és 30-40 szélsőjobboldali bohóc a külvárosból vagy éppen a vörös Csepelről (mert a háború előtt is ott volt a nyilasok tömegbázisa!) leüvöltötte őket.(Az is lehet, hogy megrendelésre, mint anno a Szabó Albert a csurkapistát. ) És ettől beszartak.
Ahhoz a művelt Európához sikítanak, ahol a neonácik naponta parádéznak, és ugyanúgy törnek- zúznak, mint a befüvezett ANTIFÁK. És itt a lényeg, egyik kutya a másik meg eb.
Mind a kettő szélsőséges trutyi. A másik szemében. (ezért találó a belinkelt Index videó címe „Mocskos zsidók, mocskos nácik”) A szememben pedig mind a kettő az.

És ez nem azoknak a zsidó magyaroknak szól, akiknek ez az ország a szülőhazája, a magyar ember meg az állampolgára, mint ahogy ők is, hanem az örökös rettegőknek, a kiválasztott népet játszóknak és a zsigerből a magyarokat utálóknak . Mert ez is előítélet, mint ahogy az általános zsidózás is az. Ha tetszik, ha nem.

„A tüntetést a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) hirdette meg, hogy tiltakozzanak a színház új vezetője, A SZERINTÜK szélsőséges Dörner György ellen.”

Tehát az ANTIFÁK-nak joguk van eldönteni, hogy ki a szélsőséges?
Na itt kezdődik a baj. És ott folytatódik, mikor a fagyi visszanyal. És pár neonáci szerint: meg már megint a zsidók…

Miközben SZDSZ-es meg a tömeggyilkos Che Guevarát ábrázoló zászlókat is lengettek. Ez európai megnyilvánulás. Na, ja.

„A MEASZ demonstrációján a legnagyobb zászló egy régi SZDSZ-es lobogó volt, de uniós, nemzetiszínű és Che Guevarát ábrázoló zászlókat is lengettek.”

Ja és ugyan úgy kórusban üvöltenek, mocskos náciznak, mint ahogy azok zsidóztak.
Szánalmas!

És egyetértek valamelyik hozzászólóval is. Már egy kokárdát sem lehet kitűzni, mert akkor rohadt fasiszta vagy.

Ja, még kokárda sem kell! Elég, ha adócsaláson kapják valamelyik kiválasztottat, akkor már egyből a nyilas idők jutnak az eszébe. Mint ahogy SAS JÓZSEF művész úr lenyilatkozta.

És amíg ilyen van:

Spiró György: Jönnek
Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint,
füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van. Senki se pisszen. Alantról
kevéske hűlt költő csontujja int.
Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
csámcsogva, hersegve szívnák a vért -
miért is? ki tudja. Trianonért? -
mered pár utcanév pici csontujja.
Ez olyan klima: itt folyton beborul,
ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
hogy bebizonyitsuk:
nemcsak a szemetek tudnak magyarul.

1984

Addig ilyen is lesz:

Chubakka
Jönnek (Homage: S.Gy.)
Jönnek a meg nem értett, sértett zsenik,
az én tudom, merem, teszem percemberei,
minden plakátról sulykolva dogmájuk. Félek.
Ha nem értek velük egyet, fasiszta leszek.
Ha megnyitnánk újra az átnevelő táborokat,
mosolyintják képembe, izzadtan, vicsorgón,
Nemzetközivé lesz holnapra a Világ,
és nem tudják, hol lakott itt Vörösmarty Mihály,
szólj ügyészedre, ki ne tépje tollamat,
szégyen és gyalázat, bűn; több: hiba,
elfut a víz és csak a kő marad, mi maradunk,
nincs két Hazánk, egy ünnepre, egy hétköznapra,
nyelvében él a nemzet, de van, kinek idegen,
suta, paraszti, árpád-sávos, érthetetlen nyelv a magyar.

Addig nem lesz itt semmi változás.
adakozzunk a szegényeknek, mert felkopik az áluk:

A képviselők negyedének semmije sincs
Index
2012. február 2., csütörtök 10:27
|
Email
Tavaly az MSZP-s Veres Jánosnak volt a legtöbb megtakarítása, 437 millió forint értékben, de a legtöbb tartozása is a volt pénzügyminiszternek volt. A legtöbbet, havi hatmilliót Gyurcsány Ferenc kereste, 82 képviselő pedig tavaly nem tudott félretenni semmit.!!!!!

index.hu/belfold/2012/02/02/veres_a_leggazdagabb_a_kepviselok_negyedenek_semmise_sincs/
@a szív fészkei: Ez marhajó. :) Itt kéne inkább lejátszani az ellentéteket, homokgombóccal, stb. Egymásnak eshetnének a vörös és narancssárga ingesek. :)
cikhőő, egy hiteles személy véleménye :D

Fábry: Dörner gányolt pályázata a jobboldalt kompromittálja
Nagyszerű színésznek tartja Dörner Györgyöt, ugyanakkor "szörnyű gyanú kínozza", hogy a Csurka-darabok ma már nem működnek - így fogalmazott a Heti Válasznak adott interjújában Fábry Sándor. A műsorvezető az MTV-hez igazolásával kapcsolatban pedig azt mondta: csalódni fognak a közmédia vezetői, ha azt gondolják, hogy a kormány szócsöve lesz.

hvg.hu/itthon/20120202_fabry_sandor_heti_valasz
@Dr. simonmondja.: Hát ugye ez irónikus akart volna lenni. Hogy épp oda telepít motorosmelegedőt.

Kolbásza, pálinkája és fociöltözőkben kialakult politikai morálja van neki. Ő mondta a franc úz akadémikusnak tavaly ilyenkor büszkén.

@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:De jól emlékszem,bocs: elib.kkf.hu/edip/D_10006.pdf

Ebben írják, hogy Tatabányával (+ egy lengyel és cseh várossal) szemben végül Trnavát/Nagyszombatot választotta PSA Peugeot-Citroen új összeszerelő gyára színhelyéül - 2006-tól már termelnek is. 700 millió euró befektetéssel évi 300 ezer autót állítanak elő. 15 ezer embert foglalkoztatnak.
A doksi 37. oldalán van erről az üzemről szó.
Különben ma olvastam ezt a jóindulatú hülyét, aki viszont hazudik is, ahogy kell, ha úgy tartja kedve. Jávor Benedek bírta kiejteni itt a száján:
"Hogy egy példát mondjak: nem tapasztaltuk, hogy az MSZP vagy a DK szakítani akarna azzal a szemlélettel, amivel a pártfinanszírozáshoz viszonyul. Márpedig 22 éve ez a magyar politika rákfenéje."

Ez a mondat, ha a DK nem lenne benne, akkor tökéletesen igaz mondat lenne. De mivel a Gyurcsány-pártot beletette, ezért teljesen hiteltelen. Ugyanis sok minden nem írható Gyurcsány javára, de hogy nem nyomulna erőteljesen a pártfinanszírozás jelenlegi formája ellen, az pont nem igaz. Az, hogy a Puch-Simicska tengelyen fennakadt, épp nem az ő hibája, hanem a szoci és fideszes érdekek hálójába gabalyodott bele.

A DK-nak, éppúgy mint az LMP-nek, elemi érdeke, és ebben nem is különböznek, a pártfinanszírozás reformja, és hogy tiszták legyenek. Vagy legalább látsszanak.

Szóval így nehéz lesz GyF-et feltartóztatni. Csak szólok, hogy a Mediánnál már 5%-ot mértek neki, és még csak 2-3 hónapja vannak külön.

Kedves Jávor Benedek, ha ilyen hülye vagy, akkor még pár hónap, és hátulról nézed Feri seggét, amint elhúz tőletek... És még egy év, és nem kérdezik meg tőletek, hogy akartok-e összefogni, mert már nem lesz mérhető a támogatottságotok.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Fábry odajött hívatlanul de meghallgatva a tüntetésre október végén. Fújolták is ja, de mondhatta. Azt nyekegte el, hogy Dörner neki lányfalusi szomszédja és kurvajókat beszélgetnek,miközben a lányfalusi CBA pénztáránál pakolnak fizetés után. Ergo, Dörner jó fej, nem kell bántani. Na, ennyi volt akkor a ténybeli hozzászólása, Csurkáról még pláne nem szólt semmi dehonesztálót október 22-én. Ott voltam, hallottam.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Elég nagy izgalom volt, hogy jöjjenek. Nem tudom, min bukott el.
@a szív fészkei: hogy min bukott??? szerinted??? csak nem ugyan azért, mint pl. a gumisok???
@Gábriel angyal: Van abban valami pikáns, hogy pont te beszélsz szellemi megújulásról a zs kategóriás hírforrásokból szerzett infóiddal és a wass albert gyűjteményeddel... Inkább mondd azt, hogy a cél a nép butítása, mert úgy hiszékenyebb.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Nem pont fábry-t láttuk elsősorban békemenetelni bayer és széles mellett a minap?:D Jól hangzik az én nem leszek a kormány szócsőve szöveg....
"Egy térképet kínáltunk olyan embereknek, akik úrrá szerettek volna lenni valami mélyről jövő frusztrációjukon. Miféle frusztráción? (...) nem volna bukás, ha csakugyan volna Terv. Legyőzni legyőznek, de nem tehetsz róla. Egy kozmikus összeesküvéssel szemben alulmaradni nem szégyen. Nem vagy gyáva, mártír vagy.
Nem siránkozol, (...) nem te tehetsz róla (...). Nem te, hanem az Irigy Angyalok.
És ugyanez érvényes a mindennapi életre. Például a tőzsdekrachokra. Azért kerül rájuk sor, mert mindenki tesz egy-egy rossz mozdulatot, és amikor összegződnek a rossz mozdulatok, kitör a pánik. Aztán, ha nem elég erősek az ember idegei, felmerül benne a kérdés: ugyan kik esküdhettek itt össze, kinek használ ez? És jaj neked, ha nem találsz magadnak ellenséget, összeesküvőt, hiszen akkor bűntudatot kéne érezned. Azazhogy igen, bűntudatos vagy, és épp ezért kitalálsz valami összeesküvést, sőt, nem is egyet. És aztán meg kell hogy szervezd a sajátodat is, hiszen csak így hiúsíthatod meg a másokét.
És minél többet töröd a fejed a mások összeesküvésén, így akarva megindokolni a saját értetlenségedet, annál inkább megtetszenek, és már a sajátodat is amazok mintája szerint alakítod.
(Umberto Eco: A Foucault Inga)
@a szív fészkei: tanulságos diploma munka, még a felvezetés és történelmi áttekintés is fogyasztható
@szerénységem: :-D Mondom, hogy nem itt élnek. Valamilyen általuk kifestett ovis mesekönyvben, ahol a hajdan vagont rakodó anyók maga az osztatlan Nyugdíjas Társadalom, azóta senki nem nem ment nyugdíjba, csak a múlt század elején születettek a maguk háborús mentalitásával - Ertsey Katalin blogja szerint - a plázák pedig fújcsúnyák, rosszabbak az orosz megszállásnál (ezt Lezsák Sándor hintette el, és őt követik ebben) és még pár ilyesmi.

Erre lesz vevő négymillió bizonytalan szavazó?
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Dehogy mondom. A népbutításra ott vannak az igazán ZS kategóriás csatornák. Ertéelnépe és tévékettő mondjuk.:)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Ja végig nem olvastam. Csak erre kerestem rá, mert félnék teljsen szenilemilnének lenni. :-DD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Há'persze... 10 perc kávézás, mert mindegyikünk rohant, neki délelőtt lett volna jó, nekem akkor nem és fordítva... Ne nézz indiszkrét Casanova NYÚLNAK! :)) Fekete a haja, hosszú és így 3x előtt nagyon dúúúúúrva... Ha választani kéne, hááááát... :))
@a szív fészkei: Dehogy erre. Majd felemelik ismét a SZADESZ zászlót a magasba, Che és DK lobogókkal karöltve. :)
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Csak a testét, azt a szépen pohosodottat adja a kormányt éltető békéért - vasárnap lesz békamenet is kormányvédő táblákkal :-DD - a szellemét nem ezek szerint. Meg a vonalkódját se.
@Gábriel angyal: Hát tudod én mindig szadeszra szavaztam, amíg értelmét láttam. Na most az LMP-ben még annyit se látok, mint bennük volt kezdetben. Amikor még lelkes kis csicskájuk volt Orvicsek és gellérthegyi haveri köre...
híresek valánk, esmét:

Peter Crawley, az Irish Times honlapján publikált Európai színházak támadás alatt című írásában a közép-európai regió jelenleg futó darabjait az ex-szovjet országok politikai és társadalmi lakmuszpapírjaként kezeli. A román, lengyel és cseh darabok a rendszerváltást követő, a demokráciából és kapitalizmusból történő kiábrándulást tárgyalják, némi kommunista nosztalgiával. Magyarország pedig “egy hidegrázós példa arra, hogy milyen egy autoriter rezsim” erőszaktétele a szabad véleményformáláson. DPA forrást használ a pakisztáni angol nyelvű Business Recorder és nem túl szégyenlősen Dörner terminológiáját “Adolf Hitler nemzeti-szocializmusához” hasonlítja.

hvg.hu/kultura/20120202_uj_szinhaz_publicisztika_dorner
@Gábriel angyal: Az indexen volt egy felmérés eredménye, miszerint ez kell a népnek, sőt, csak több kiskutyával....
Én nem tom, de szerintem lassan kitüntit érdemel aki azokat a szarokat rendszeresen megnézi. Mindpéldául a legkitartóbb agyhalott vagy ilyesmi.
@Gábriel angyal: TV 2-re már hírtévés fazont küldtek felügyelni a híreket. Vele együtt is zs-kategória?? www.168ora.hu/itthon/simon-zsolt-mediatorveny-tv-2-teve-fellegi-rogan-rtl-rakay-83671.html

Rogán Tonyó Cilikéstül-Krumplistul szerepelt a Jóban-rosszban alapműben.

Mit nem mondasz, ő is zs-kategória????
ha nem tudnám, hogy igaz, hülyére röhögném magam, de tudva, hogy valóság és a diktátorok alapvatő kelléke, inkább sírhatnékom lett

kep.index.hu/1/0/265/2654/26540/2654080_aea42de781fa1ae004b3bb419d01785a_wm.jpg
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Elismerem minden autógyártó nemzet nagyságát, de én francia sőt tovább megyek CV 2 fan voltam, vagyok, leszek. Sajna csak párszor ülhettem benne, nem tudtunk már ilyet venni csak R4-et. Most meg már kicsit veszélyesek a maguk egyszerűségében, bár Tökölön még csinálnak szépeket. :-)

Ja meg a Volvót sem rúgnám ki a seggem alól. :-)
@Gábriel angyal: "Szerintem mind a két táborban voltak csürhére hajazó alakok. A különbség annyi hogy némelyek egybites széljobberek voltak, mások meg kiöregedett munkásőr és volt szadesz romantikusok.:)"

Akkor megkérdezem: a belgák hová álljanak?

Ugyanis eljutottam oda, ahová soha nem gondoltam, hogy eljutok: kiábrándultam az egész politikai palettának nevezett bagázsból.

Egészen fiatal kölök korom óta - a '80-as évek közepétől - harcos antikommunista voltam, örültem, hogy végre lerázhatjuk azt a primitív bagázst, de mostanra - 40-es éveim elejére - eljutottam oda, hogy ha beállnék a szavazófülkébe, SENKIRE nem tudnám jó szívvel odatenni az X-et. A FIDESZ elképesztő dilettantizmusa, a JOBBIK egyre jobban primitivizálódó politikája a jobboldal felé is lezárt számomra.

Talán, ha valami tényleg hiteles és nem egybites emberekből álló jobber csapat színre lépne...de lehet, hogy azt már nem érem meg...
@Mucsai doktor:

Az antifáknak nincs joga eldönteni, hogy - szerintük - ki a szélsőséges ?

Akkor ki döntse el, hogy az antifák szerint ki szélsőséges ?

Te ?

Hogy Dörnerék szinháza mire való, azt most mutatták be.
Arra való, hogy a fasiszták és nácik tudjanak hol őrjöngeni a fővárosban.

Ne kelljen mindig vidéken verni a huppot.

És hát, ezek fasiszták és nácik.

Azért, mert a - zsidó - szót szitokszónak használják.
Ugye.

Aki nem fasiszta-náci, ... az nem üvölti, hogy - mocskos zsidó.

Vagy valami újdonságot mondtam ...?
@a szív fészkei:

Rogántól nagyobb ZS kategória nem létezik :-)

Eccer álamelnök lesz ez a fijjú akárki megglássa. Cilikéből meg försztlédi, akarom mondani hites urát nyilvánosan táskával püfölő szatyorvumen.
@Fabius: Szatyor??? Mehetsz mindjárt a böribe ezért - Burberry, Louis Vuitton a minimum - negyedmillánál indulnak - amivel Tonyó szép csipásmacska fejét alakítja át értően nagy nyilvánosság előtt.
@Fabius: Végülis volt valami hír arról, hogy miért van Rogán Antal Abu-Dzabiban ?

Dubajozik, vagy micsinál ?
@a szív fészkei: Az a baj, hogy megint erős értelmiségi lilaság van, eben az MDF-re és az SZDSZ-re hajaznak.

Ebből nem lesz hosszú életű párt. Doktrinérség lesz, rugalmatlanság és nevetségesség. Ugyanez igaz a Jobbikra is amúgy. Ők sem bírnak kilépni a saját ideológiai börtönfalaik közül.
szijjartopeter.hu/

Úgy látszik a felcsúti patkány rühes kutyája végleg megdöglött.
Egy elgondolkodtató cikk a Portfolion.

Mr. DAX: az összeomlás szélén állunk

www.portfolio.hu/vallalatok/mr_dax_az_osszeomlas_szelen_allunk.162315.html

Száz szónak is egy a vége. A fent olvasottakból levonhatjuk az alapvető következtetéseket. A jelenlegi rendszer keretein belül gondolkozó szakértők most kezdenek rádöbbenni arra, amire már teljesen nyilvánvaló.

Teljesen mindegy, milyen makrogazdasági mutatókkal van alátámasztva, ami önmagáért beszél. Egy korszak ér most véget, és ahogy akkoriban a feudalizmus ideje leáldozott, most a polgári társadalmi rend végóráit éljük. A most elhangzó szakértői vélemények rendre abba az irányba terelődnek, ami eddig is nyilvánvaló volt. Mégpedig, hogy a demokratikus rendszer működésképtelen. Senki nem mondja ki. Nem azt mondják: "négy", hanem hogy "kétszer kettő". De attól még ez az igazság. Az Európában zajló folyamatok is csak ezt igazolják. Aki nyitott szemmel jár, jól láthatja, mi zajlik Magyarországon, és mi zajlik Európában. Egy rendszer végóráit éli, és globális szinten a hatalom átstrukturálása van folyamatban. Nyilvánvalóvá vált, hogy a demokratikus rendszer működésképtelen - és ahelyett, hogy a hatalom ezt kimondaná, szép csendben felszámolja a demokratikus rendszer utolsó maradványait is. A lakosság ebből csak a demokratikus rendszer felszámolását fogja fel. Ezen a szinten tart a magyarság helyzetértékelése. Ennek jelei mutatkoznak mind a belpolitikai történéseiken, mind pedig globálisan.

Csendes rendszerváltás van folyamatban. Ami ebben hatalmas problémát jelent a magyarság számára, hogy ez a rendszerváltás elitváltás nélkül zajlik le.

Nyilvánvalóvá vált, hogy a demokratikus döntésmechanizmus is működésképtelen. Európa most annak próbáját éli, hogy meg tud-e szabadulni ettől a tehertől. Akárki akármit mond a "fejlett nyugaton", az Európa Unió a korábbi, viszonylag demokratikus, vegetáló rendszerből egy totális ellenőrzésen alapuló központosított hatalommá nőheti ki magát. Ennek sikeressége azon múlik, hogy az átalakulásban kulcsszerepet betöltők mennyire nyíltan hajlandók szembemenni a népakarattal.

A tömegek pedig ennek elfogadására vannak kondicionálva. Az európai lakosság azzal van beetetve, hogy ez az átalakulás szükségszerű - amiben van is némi igazság. Ez az átalakulás strukturális értelemben teljesen logikus. Demokratikus alapokon nem lehet egyben tartani nemhogy egy szövetségi rendszert, de még egyetlen országot sem. Ami a folyamat sötétebb vonatkozását jelenti, hogy az a szabadkőműves elit, amely eddig a többség támogatásával tetszelgett, fog totális kontrollt gyakorolni a mindennapjaink felett, ha most ebben az időben nem teszünk ellene. Az mondja meg a gyermekeinknek, mit gondoljanak, milyen nyelven beszéljenek, meghatározzák a jövő magyarságának értékrendjét, stb.

A fenti cikk mondanivalója egyértelmű: a propagandagépezet működésben van, és az európai lakosság addig fog szenvedni a gazdasági válságtól, ameddig hajlandó nem lesz elfogadni a diktatúrát. Ameddig bele nem törődik, hogy ez így szükségszerű.

Angela Merkel német kancellár korábban kijelentette: az európai nemzetek vagy feladják a szuverenitásuk egy részét, vagy Európában újra háború lesz. Rossz hírünk van a kancellár asszonyság számára. Európában vagy így, vagy úgy, de a forradalmak korszaka jön el. Mert nem haladhatnak az időben vissza, mert a polgári rendszerből nem fognak feudalizmust csinálni. A magyarság de más nemzetek sem fogadhatják el ezt.

Európában vagy így, vagy úgy, de eljön a forradalmak korszaka - és hogy ez az európai országok belügyeként, elszigetelt elitváltásokként megy végbe, vagy az Európai Egyesült Államok elleni nemzetközi lázadás formájában - az csak az ő döntéseiken múlik.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Jövőre lesz a Kedves Vezérünk 50 éves - és egy perccel se néz ki ennél fiatalabbnak, hanem sőt - Kerényiéknek fel van adva a lecke!!

Ilyen - a fotóboltok előtt szoktak japán csajszik álldigálni felkasírozva filmet hirdetve - ajatollahos izék jók lennének róla. (Üvegtigrisben a két rendőr se volt rossz így, amikor a képmásukat ütötték el: www.youtube.com/watch?v=e4loEtyAHKw&feature=related )
@orbánmentesítő: Á, csak töltik, mint a Mátrixban. Csak kicsit sokáig tart, mert először format c kell, aztán fér rá az új szövegkönyv. :-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hú ez nem tecc, sajna. Túl monumentális. :-D

Mégis csak a Kacsa mindenek felett! Voltunk egy Citroen-CV2 találkozón Mariborban egyszer - eszméletlen ott miket csináltak abból a kis kaszniból.
Ezzel itt nem lehet hülyéskedni, ez Rolls Royce. Igaz a Volvó sem 1 marháskodós fajta. Nincs is. :-D
@Gábriel angyal: ne linkeld már az egész cikket, olvastam amúgy, ezt is kétségekkel kezelem, mint ahogy mást is, és elég a hivatkozás is ;)
@Gábriel angyal: Ezen gondolkodj faszfej, persze ahhoz agy is kéne:

"Mostanság Aiszkhülosz is Kálmán Olgát nézné" - ilyen mondatokra számítson egy lap, ha írót kérdez. Pláne, ha olyat, aki a minap letiltotta művei ismétlését a közrádióban. Nagyinterjú egy dühös Kossuth-díjassal.

Biztos, hogy a megfelelő fegyverhez nyúlt?

Nem fegyver. Erősebb gesztus, mint a puszta morgás, fejcsóválás. Erre volt módom.

Az csupán morgásnak minősül, ha ír egy regényt vagy novellát – most épp nem Sárbogárdi Jolánról, hanem Sándorpalotai Pálról?

Az nem morgás, író részéről a mű, a jó mű a legerősebb tett. Nem engedélyeztem a szerzői jogaim alá tartozó művek ismétlését a közmédiában, de ettől még dolgozom, írok. Sándorpalotai Pál regényesítése szép feladat, de nem szerepel a terveim között. Ami nagyon az orrom előtt van, arról pamfletet tán tudhatok írni, regényt nem. Ahhoz távolság kell, térben, időben, indulatban. Ha kérdeznek, ha nagyon a torkomig ér az émely, beszélek, olykor írok a közélet ügyeiről, a mindennapi őrületeinkről.
Biztos az igazában?

A kétségeimben vagyok biztos, de azért nem hiszem, hogy öt év múlva azt gondolom majd, Orbán alatt jó irányba tartott Magyarország. Liberális vagyok, a többség nem az. Nemigen volna kifogásom, ha egy szürke, praktikus kormányzat-szolgáltatás folyna a hazámban. Nem hiszem, hogy foglalkoznék vele, tán nem nagyon tetszene, de annyi. Viszont, látva a fülkeforradalmi kurzus hazug, cinikus, zsákmányszerző gyakorlatát, látva a melldöngető pancserséget, nem tudok hallgatni. Például lehetetlen nem megszólalni a média, mindenekelőtt a közmédiumok ájtatos csicskáztatását látva.

Azért a letiltás, mert tele a hócipője, vagy azért, mert ütni akar Orbánon?

Tele a hócipőm. Megteszem, amit lehet, de jól tudom, nem az én szájtépésem, nem is az ellenzéki értelmiségé fogja leváltani a rendszert, hanem a saját szavazói.

És aztán mi lesz?

Elnézve az ellenzék állapotát, baj lesz. Nem tudom, mi lesz. Félek, ők se. Nagyon nagy részben a szocialisták felelőssége, hogy az orbáni kétharmad és a szélsőjobb rászabadult az országra. Se az ellenzék rémes demagógiájával, se a nácikkal nem tudtak mit kezdeni nyolc év alatt. A legjobb szándékkal is rosszul kormányoztak. A szocik Gyurcsány nélkül sehol sincsenek, igaz vele se, ő pedig sajnos többet árt, mint használ - magánemberként beköltözhet egy panelba, tán még volt miniszterelnökként is, pártelnökként ez látványpolitizálás, demagógia. Mindkét oldalon az, és mindkét oldalon utálom. Érteni tán értem az LMP-t, de elfogadni azért elég nehéz a különállásukat, hogy senkivel nem közösködnek. Na, de ha senki senkivel, akkor ki próbálja leváltani a Fideszt?

Hack Péter szerint „e pillanatban a kormány a legkiválóbb akadály a szélsőjobboldali Jobbik felemelkedése ellen”.

Rettenetes, weimári mondat. Rettenetes, mert igaz. Meglehet, önáltatás, de én ezzel együtt sem látok esélyt a Jobbik önálló választási győzelmére. Attól persze félek, hogy Orbán, meghosszabbítandó a hatalmát, összefog a nácikkal. És azt a konglomerátumot képtelenség lesz parlamentáris eszközzel megbuktatni.
Európa statisztálna a szélsőjobb hatalomba emeléséhez?

Tán nem statisztálna, hanem főszerepelne, de tenni nem tudna sokat. Egy a Nyugat számára elképzelhetetlenül éles helyzetben mekkora a játéktere? Remélem soha nem fog megismétlődni, de Srebrenica nemcsak az erőszak, hanem a civilizált tehetetlenség példája is. Tizenhét éve a holland békefenntartók közelről bámulták, ahogy a szerb erők kiirtják a bosnyák települést. Néha a Nyugat most is csak néz, elkerekedett szemmel. S már annak is örül, ha a magyar miniszterelnök nem veri cipősarokkal az asztalt. És már a szeme se rebben a nemleszünkgyarmatozás, meg a szabadságharcosozás hallatán. Normális, pragmatikus politikusok, érdekük a kiegyezés.

Azt mondják az Orbánt ismerők, hogy a miniszterelnök megveti a szélsőjobbot.

És? Majd befogja az orrát, úgy paktál le vele.

A frakció és mögötte a párt zöme befogott orral sem vinné ezt át.

Én sem hiszem, hogy tetszik nekik az újnácizmus, de ez az alakulat a teljhatalom megtartására szerveződött a vezér köré, márpedig ekkora hatalomvágy bőven felülírhatja a morális szabályokat. Nem gondolom, hogy az aktivistáik és szimpatizánsaik többsége xenofóbabb, rasszistább, mint mondjuk a másik oldalé. A televény, amiből rekrutálódtak, hasonló, aminthogy az ív is, aminek mentén sok pálya leírható a munkásőrségtől a polgárőrségig itt is, ott is.

Nemrég még röhögtünk a Hősöm tere szélsőjobbos galambjain, akik a megfelelő pillanatban átveszik a hatalmat.

Most meg komolyan latolgatunk esélyeket? Hát, elég borzasztó.
@orbánmentesítő: Most pofozzák életre.

@Dr. simonmondja.: Ott van? Akkor táskát vesznek, eléggé jól el van látva luxusbutikokkal az a vidék.

@szerénységem: Igazad van, elszálltak és elpofátlanodtak, irritálóak lettek nagyon is. Horntól agybajt kaptam. na most akkor kérdezlek, milyen politikai éleslátás irányítja az LMP-t, ha ezt a bukáshoz vezető utat járják újra? Mikor a szemük előtt zajlott le a teljes fukkra futásuk - pedig azért a Szedesznak volt 5%-os támogatottsága stabilan.

Azért Kuncze mégis egy jelenség volt. Voltak mögöttük jó arcok, kezdetben pl. Darvas Iván. És elbaszták, nagyon, végletesen.

Hol más az LMP, ha ezt folytatja csak fakóbban, mínusz humorral, uncsin? Mondom, nem itt élnek.
@Fabius: "Eccer álamelnök lesz ez a fijjú akárki megglássa. Cilikéből meg försztlédi, akarom mondani hites urát nyilvánosan táskával püfölő szatyorvumen. "

Centrum reklámszatyorral:
n1.vatera.hu/photos/23/27/08b5_1_big.jpg

melyben a nehezék a mára legendává ércesedett, fekete címkés, ú.n. "Halálfejes" cseresznye:
index.hu/cikkepek/200204/bulvar/fcs.jpg
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: '91-ben osztályos kirándulásnál, az akkori Porsche múzeum kicsit kisebb volt, de a hangulata már akkor is meg volt, főleg nekünk :D

@Gábriel angyal:
a náci kapcsolat meg, az akkori gyáriparosnak úgy ahogy elengedhetetlen volt, de szerintem a múltból tanulni kell, nem folyton visszaböfögni, mert nekünk a most számít ;)
@a szív fészkei: Hát köztük nincs igazi politikus. Homo moralisként nem lehet politizálni, amivel nem azt akarom mondani, hogy lopni kell veszettül. Csak abból általában dogmatizmus, merevség lesz.
A legnagyobb politikusok a történelem során sosem az erkölcsös széplelkek közül kerültek ki, nem véletlenül. Egy Churchill például, aki a XX. században talán a legnagyobb volt, hát finoman szólva nem az elvek és a moralitás szobra volt.

Ha nagyon sarkítom, egy halálos ítéletet, aki nem tud aláírni, az ne menjen politikusnak. Meg ott nincs barátság, nincs örök szövetség, amikor idő van, akkor váltani kell, és lépni. Néha nagyon súlyos döntéseket hozni.

Orbán épp a rugalmasságával lett komoly politikus 1992-1998 közt. És a doktrinérségével fog bukni most.
@orbánmentesítő: Egyébként csendben jegyzem meg, hogy hála Isten a mostani jobberek igazából csak karikatúrái az igazi náciknak. :)

youtu.be/leQbw_qZrq4
@a szív fészkei: Ne gyanusítgasd szegény Rogánt.

Lehet, hogy az asszony nem is kell oda a dubajozáshoz.

Lehet, hogy csak a szokásos fideszes - cigányügyi konferencia -, csak most nem a Zöldfoki szigeteken, mert azt már unják.
Kellenek a beltéri sportok.
@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára:

Jól látod a helyzetet. Egy lehetséges magyarázat, hogy miért történik velünk az ami.

www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

Röviden. A ruszkik a nyakunkon maradtak, bónuszba kaptuk mellé az USA-t is.
@orbánmentesítő: "Úgy látszik a felcsúti patkány rühes kutyája végleg megdöglött. "

Ez olyan gyönyörű, hogy elmorzsoltam egy könnycseppet a szemem sarkában.
@Dr. simonmondja.:

Konkrétan semmi hír róla, mindenki találgat.

os.mti.hu/hirek/73347/rogan_abu_dhabibol_budapest_ellen

De minek legyen itthon, ha 30 másodperc alatt könyvből tanulja a gazdaságot, és 5 ráfordított percben orvosolja a BKV gondjait? Ez is ilyen villám távgyógyító, mint a gyurcsókjocó bammeg.

A dubajozás nála kizárt, ordító egeret még az egzotikumra fogékony legperverzebb arabok sem dugnak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ha hiány mutatkozna a halálfejes cseresznyéből, akkor a pótlást meg tudom oldani a Miskolci Likőrgyár alagsorában tárolt eladhatatlan készletből :-D
@Dr. simonmondja.: a dugódíj témában ment fővárosi tanulmány útra...
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: nem egészen:

„ - using a terminology reminding many Hungarians of Adolf Hitler's National Socialism.”

Arról számol be, hogy akadnak olyan magyarok, akik számára Dörner retorikája a nácikat idézi. Nem arról van szó, hogy még Pakisztánból is nácinak tűnik a magyar színházi élet. :)
@Pantagruel: Pedig a nemzeti és szociális nem rossz párosítás, csak nagyon lejáratták a két elnevezést együtt. :)

youtu.be/Dk5-UXJjyJg
@Fabius:

És zárásként ne feledkezzünk meg a kommersz tömények Bunyós Pityuba oltott Matolcsy Györgyéről, a rum megőrizve megszüntetéséről, a feles tagadva igenléséről, az abszolút nulla fokról, az alkoholizmus Univerzumának szupermasszív fekete lyukáról, a Kezdetbe oltott Végről, igen, nem csigázom tovább a publikumot:

TESCO GAZDASÁGOS TENGERÉSZ SZESZESITAL!
pg23.uw.hu/kepek/tescorum.jpg

(VASTAPS)
@Dr. simonmondja.: Bocsánat, előítéles vagyok. Csak Abu Dzabiba másért nagyon én se mennék. Mivel [..]"Éghajlata szinte elviselhetetlenül forró: a januári délutánokon átlagosan 29 °C-ra, júliusban pedig 45 °C-ra emelkedik a hőmérő higanyszála. Az öböl erősen párolgó meleg vízfelülete növeli a páratartalmat, s ezért csaknem állandóan fülledt hőség telepszik a városra. Az eső viszont a legnagyobb ritkaságszámba megy."wiki

Ja, van boxalagútja meg kikötője, ami ritkaságszámba megy. De lehet, hogy Tonyó a testvériség szálait fonja szorosabbra )tatyóvásárlás után, mert ha nem hoz, akor is kap a fejére, hidd el!)[..]"A várost 1761-ben alapította a közeli Líva-oázisban élő Jász-törzs, s 1769-ben maguk a törzs vezetői is ide helyezték át székhelyüket a közeli al-Dzsivából" Na Jász-Nagykun Szolnok megye kihelyezett tagozata, - mint Franciaországnak Martinique - nem is hangzik rosszul???
:D:D

"Uj Péter a tüntetőknek kijelentette, hogy semmi köze az Új Színházhoz, ráadásul éppen horgászni megy, ezért hagyják már békén a faszba. Elmondta továbbá, hogy az ő neve rövid „U”-val van, mire a feldühödött tömeg hangos „helyesírás náci, nyelvtan fasiszta” skandálásban tört ki, és összetaposták a süllőző szettjét."

hircsarda.blog.hu/2012/02/02/hatalmas_tuntetes_uj_peternel?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_02&utm_campaign=index
@Fabius: Dubajozni csajok mennek, őket kezelik az abroszosok, nem?
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Tényleg elég gányolt pályázat. Viszont akár gány, akár nem: Dörner harca, saját megfogalmazásában „a magyar drámának szentelt harc”. Az, hogy a művészeti koncepciójának retorikája a manapság sztenderd fideszes, radikálisoktól kölcsönzött hangvételt idézi, kötelező kűrnek számít. Ezért bajos bizonyítani, bár ráfogni könnyű, hogy itt náci színház* készül.

Plusz két dolog:

1) Mikor viszont odáig ér a fejtegetésben, hogy a híg szórakoztatóiparral fősodrával szemben, vagyis árral szemben úszna, a könnyű, felszínes és gyors, vagyis sekélyes fogyasztói igények helyett a súlyos, mély, összetett daraboknak kíván közönséget teremteni, nyugodtan eszünkbe juthatnak Herbert Marcuse „Az egydimenziós emberé”-nek lamentációi: a '60-as évekbeli USA új baloldali azóta érvényes társadalomkritikája, ami pont nem náci ideológiai alapvetés. Dörner pályázata egész egyszerűen nemzeti szemszögből közelíti meg ugyanezt a problémát, és erről meg arról, hogy szitokszónak használja a liberálist, valóban az a kacsa ugrik be, amelyik úgy jár és úgy hápog, mint egy fideszes kacsa.

2) Ez a színház is „új” színház, amennyiben ez a szellemiség és eszmeiség, a nemzeti radikális gondolat a fiatalság számára manapság valódi újdonságként hat - nem kis mértékben épp ez adja a vonzerejét. A korszellem persze nem hazudtolhatja meg önmagát, így első sorban az lesz vonzó, ami könnyed, felszínes és gyors, szemben azzal, ami mély, összetett és lassú. A nemzeti gondolat újjáébresztése így fordul át nemzetieskedésbe, a nemzeti kultúra nemzeti giccsparádéba, a népzene tuc-tuc popzenébe és világzenének nevezett, nyállal és édes takonnyal telített pénzcsináló projektek glitteres, metafizikai hókuszpókuszaivá, ahol nem az eredeti, évszázados tradicionális hagyományok műformái válnak uralkodóvá, hanem fordítva, a fehér ember 4/4-re vékonyodott idiotikus zenei loopja (c by el-horto), alkoholgőzös rockzenei sörfesztiválba, Dörner szavaival: aktivitása legfeljebb erős csápolásban nyilvánul meg, amikor sztárja kábítószeresen vonaglik előtte - és így tovább. Meglátjuk, mire megy Dörner.

--
* falanszter.blog.hu/2011/07/03/a_ver_es_a_fold_ujkori_egyesulese_mitikus_naci_szabadteri_szinhazak
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Olyan mint a mogyisnapsz? SP-ban meg is fordította a történelem menetét.
@szerénységem: Szinte akrobata OV a hajlékonysága szerint. :-DD www.borsonline.hu/news.php?naptart-keszit-a-kigyon-elkepeszt-foto&hid=50159De

De azért van a rugalmasságnak is határa. Igazad van, széplelkek ne menjenek az arénába, ezt belátta Kis János is. De a kiszivárgott emalijeik szerint az LMP-sek azért egyelőre legalábbis egymást nagyon bírják irtani egyenlito.blog.hu/2011/06/29/drogos_kurvanak_szarkavaronak_es_politikai_prostitualtnak_nevezik_egymast_az_lmp_sek - szóval annyira nem hablelkű idealisták, csak látszani szeretnének olyannak. Tehát profin hazudnak a politikusi módon, szóval nincs más politika, mese habbal. Mert a politika a valóság nekem tetsző és hasznos átvariálása, hogy finom legyek...
@a szív fészkei:
@Fabius:

Tonyó szóvivő volt. Nyilván nem szűz már.

És ha nem dubajozik, akkor marad a fideszes
- cigányügyi konferencia -.

A Zöldfoki szigeteken biztos esik mostanság.
@Gábriel angyal: Kössz a mellé dumát!
Kár érted.
A kutya ugat, a karaván halad,.:)

Jó hangulatú volt az első társulati ülés, oldódott a mesterségesen generált feszültség

www.hir24.hu/belfold/2012/02/02/igy-sikerult-dorner-premierje/~~fokusz

A találkozó után a színház tagjai, dolgozói már nagyobb bizalommal vannak az új vezetés iránt. A társulat túlnyomó része ott volt az ülésen. Döntésre senki nem jutott azzal kapcsolatban, hogy marad vagy sem, erre az új igazgató mindenkinek időt hagy. Tapasztalják meg a változást, annak fényében döntsenek - hangsúlyozta Dörner.
@Kell kaja,Ibrahim?: Az a baj, hogy nem azt írtam amit vártál?? ;)
@Pantagruel: igen a szólamok akár igazak is lehetnének, csak én sajnos nem hiszek már benne, a körülötte sertepertélők, és zászló lengetők hiteltelenné teszik őkelmét, mert főleg neki lett volna lehetősége árnyalni a képet, nem tette, és ez nagyon sokat ártott a hozzá közelállóknak /Ritkán értek egyet Fábryval, de azzal a mondatával, nagyon/
@Pantagruel: Miben nem magyar színházak a többiek? ahol csomó klasszikus és mai magyar megy, amelyben drámaírópályázatokat írnak mai szerzők számára, stb. stb.? Miért csak Dörnertől várod a magyar irodalom színpadra szólítását?

megengeded, hogy szart adott be pályázat helyett? Hát ha neki ennyit ér a magyar színház ügye, akkor olyan hiteles védője? És ezt sajtpapírra vetve, hazug hivatkozásokkal - mert senkit meg nem kérdezett határon túlról, akar-e vele játszani, de belelírta, ráadásul rossz névvel - olyannal szemben hozták ki győztesként a szakma ellenében, amely 120 oldalon, aláírt hiteles ígérvényekkel volt teli tűzdelve a felvidéki,erdélyi és egyéb műhelyekből! Amiben szakmaiság és piaci megtérülési számítások voltak kibontva,lebontva, követhetően.

Dörner nem is járt a színházának akart épületben húsz éve, fogalma se volt róla, mi megy ott! És így adott be pályaművet. Slicc 2. a pályamunkája minőségét tekintve.

Na, ennyire becsüli a saját szakmáját. Mert tudta, hogy ha a vonalkódos klozettpapírját adja be, akkor is ezekkel a jelszókkal győzni fog mindenképp. És ez a kultúra pofán csapása, ha te nem is akarod annak látni.

Budapesthez a kabaré, a könnyedebb dolgok is hozzátartoznak, nemcsak a veretes Tragédia - amiből megint a Jobbik kreált erkölcsi cirkuszt - és a vérmagyar darabok. Láttad te az Új színház eddig repertoárját?

De amúgy is mindig játszottak Németh Lászlót, mindig játszottak Csíky Gergelyt valahol még Kádár alatt is a legnagyobbakkal, ahogy Madáchot is. Wass Albertet nem, na most lesz, ha szerinted az a magyar irodalom csúcsája. Csurkát se hallgattatta el senki, pláne nem Aczél - sőt anno vérkommunista játszotta a Döglött aknákat, az ebben is híres Major meg Kállai, aki volt maszopos képviselő is.
Szóval Csurkának csak jó darabokat kéne írnia, de nem képes rá, egyszerűbb zsidó megszállásról hörögnie.

Dörner pedig a Stílgyak óta mit is tett le az asztalra? Szép hangja van, tehát nem kis pénzért a feka Murphyt és a kopaszt Willist adja magyarul a beledontomki-féle gagyi amcsi filmekben.

Csodás kultúrharc, tőle így pláne hiteles az egész libber rontás elleni hőzöngés.
@Gábriel angyal: Tudod, a színész is ember és fizeti a számlákat. Bekussolnak, a nagyobbak elmehettek, akiket várnak máshol, de seholse fényes a színházi pénzügyi helyzet. Igen, mostantól nagyon jó hangulatú társulati ülések, próbák és előadások lesznek, fényes szemű iskolásokkal,akikre Dörner elsősorban számít, mint vattára ugye - mindenki igen happy lesz, hisz a fix állás az fix állás manapság.

Aki meg akar nyugodni, hogy probléma megoldva, libsi hiszti vége, hisz miért is. mikor minden olyan szép? - az tegye.

Terezinben is volt gyermekszínház és Verdi requiem, ja, csak utána mentek a transzportok Auschwitzba a szereplőkkel.. A nácik kultúraszeretők voltak, vannak, lesznek, az elvitathatatlan: hány tiszt játszott érzelmesen Schumann-szonátákat zongorán a rekvirált szalonokban...

Na persze neked aztán mondhatom.
@Gábriel angyal:
Nem,csak kíváncsi voltam,valóban egy szalonnáci képet akarsz magadról minden áron mutatni.
Azért a valóságban egy ilyen mókustól igen csak nyílik a bicska a zsebben(is).
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ha már témánál vagyunk fel kell világosítsalak :-)

NEM a citált alkoholárú a terméklista legalja, de nem ám! A Betyár körte nevű termék

bekex.hu/files/images/DSC00799.JPG

az ami űberelhetetlen és alulmúlhatatlan. Szerintem a nevét is onnan kapta, hogy a pálinkamester seggszőrében felhalmozódott csibésztallér összegyűjtéséből, kifőzéséből és lepárlásából keletkezett. :-))

Halálfejes cseresznyén edződött, gyakorló alkoholistát láttam egy fél liter elfogyasztása után összeesni, majd hajnalban velőtrázó ordítással ébredni: ENGEM ELÜTÖTT A SAJÁT KICSIM GECIIIII!!!!

Azóta megingathatatlan meggyőződéssel állítom a fentieket :-D
@Fabius:

"Depressziónak nevezzük, amikor a saját üvöltésedre ébredsz, és rájössz, hogy nem is aludtál!"

LOL ez a betyárkörte... Barack ízesítésű, metilalkoholnak látszó körömlakklemosó.

Viszont, mivel nem bírok veszteni, lejövök a Royal Flush-sel:
retronom.hu/files/images/SP_A2270.preview.jpg

Egészségünkre!
@a szív fészkei: Képzelem milyen örömmel fognak betanulni egy új repertoárt rekordidő alatt, mert az új igazgatónak úgy tetszik, hogy más repertoár menjen az évad kellős közepén. Persze az, hogy ez mennyibe kerül a színháznak (jelmez, díszlet, stb) az a hazafiakat sosem érdekelte. Büdös anyagiak, fúj, azok a libsikre meg zsidókra vall, mi csak szórjuk a pénzt két kézzel hülyeségre, mert szerintünk van pénz, csak a gonosz libsik és bibsik ellopják...
@Gábriel angyal:

A BKV javaslat csak néhány elpuffantott frázis, az legfeljebb kozmetikázás és nem megoldás.

A közmunkaprogram terv viszont nem hülyeség. Arra azt mondom amit az egykulcsos eltörlése utáni tervre is: a részletek kicsit ötletszerűek, de továbbgondolásra és kidolgozásra alkalmas lenne az alap amit felvázoltak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A Pitralon koktél tényleg verhetetlen :-D

De mivel szeszgyárban készített és italként árult termékekről beszéltünk, ezért egy döntetlen amit kiegyezésként ajánlani tudok :-)
@a szív fészkei: És most még bázisdemokrata alapon egyelik egymást. De mi lesz, ha lesz hozzá pénz meg hatalom is. :-)
@Gábriel angyal: Első linked: semmi új nincs benne, csak a régi jó módszerrel operál, mennyi segélyt, mennyi időre, meg menjen el kapálni. Ennyi lenne? Ennyit a fityesz is tud, mégsem működik. Szóval semmi új ötlete sincs a munkanélküliség megoldására, de látjuk, hogy olyan tájékozatlanok mint állat.
A második meg még viccnek is rossz. Komolyan, a jobbikosok melyik magyarországon élnek?! Mária országában, mert nem itt az biztos. Áfa csökkentés?! Bizonyított, hogy nem működik. Az államot miért érdekelné, hogy ha nem folyosítja a főváros a tulajdonosi kölcsönt ha ő nem oldja fel a zárolást?! Miből legyen pénz az átalakításra?! Új járművekre?! Komolyan, ez vicc lenne, ha viccpárttól jönne. Röhejes, komolyan, nem csodálom, ha mindenki röhög az lmp-n a viccköltségvetése, a jobbikon meg a vicces javaslataikon. Persze azt régóta tudjuk, hogy a papír mindent elbír.
@Fabius: Elfogadom, végül pedig hajtsunk fejet Venyegyikt Jerofejev, a leghíresebb orosz alkoholista, a "Moszkva-Petuski" című poéma szerzője előtt, annak egyik koktélreceptjével:

Kánaáni balzsam

1 dl denaturált szesz
2 dl barna sör
1 dl tiszta politúr

"A népnyelven borzderesnek hívott koktélban Jerofejev szerint szeszély, gondolat és pátosz van, sőt egyfajta metafizikai utalást is tartalmaz. Szürkésfekete színű, mérsékelten erős, intenzív aromájú (sőt, nem is aroma ez, hanem himnusz, a demokratikus ifjúság himnusza). Sötét erők hatalmasodnak el azon, aki megissza."

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=moszkva%20petuski%20kokt%C3%A9lok&source=web&cd=7&ved=0CEoQFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.kalkulus.hu%2Fblogs.1205.%2526quot%253BK%25C3%25A1na%25C3%25A1ni%2Bbalzsam%2526quot%253B%2Bkokt%25C3%25A9l&ei=WaUqT9mPN4bZ4QSjuZGWDg&usg=AFQjCNHUsEQ6u2gq7-rANC_-badtezeg9w&cad=rja
hvg.hu/itthon/20120202_video_uj_szinhaz

A fiúk nagyon vágták a témát, ám, nagyon. Hajaj, lenyűgöző volt, ahogy sorolták hogy melyik darab nem tetszett, és melyik újnak örültek. :) Hatalmas like a hvg-nek, hogy megcsinálták. :D:D
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Azért ettől több van abban a közmunkaprogramban.

"a Jobbik kihasználatlan területnek tartja az infrastrukturális fejlesztést, építkezést, állagmegóvást, településfejlesztést és családsegítő szolgáltatásokat."

Ezt nem csak a Jobbik tartja kihasználatlan területnek, hanem én is. A közmunkára fordított pénzből sokkal ésszerűbben és hatékonyabban lehetne gazdálkodni itt az erőforrásokkal.

A menjen kapálni hülyeség, de ez nem lenne az.
@a szív fészkei: már meg jó sokat kérdezel egyszerre. Lehet, hogy nem tűnt fel, de engem az egész kérdésben kizárólag egy dolog foglalkoztat, az, hogy mivel érdemelte ki Dörner és színháza a náci / fasiszta jelzőt.

- Miben nem magyar színházak a többiek? / Nézőpont kérdése. Ha engem kérdezel, minden irodalmi mű, ami képes megszólalni magyarul, magyar.
- Miért csak Dörnertől várod a magyar irodalom színpadra szólítását? / Ne viccelj, én ugyan nem várom senkitől. Sem 'legkevésbé', sem 'leginkább'.
- megengeded, hogy szart adott be pályázat helyett? / Aláírom.
- Hát ha neki ennyit ér a magyar színház ügye, akkor olyan hiteles védője? / A bürokrácia nem érdemel többet, ha beéri ennyivel.
- És ez a kultúra pofán csapása, ha te nem is akarod annak látni. Azért ne ess túlzásokba :)
- Láttad te az  Új színház eddig repertoárját? / Ja, láttam; értem, mire hivatkozol.
- Dörner pedig a Stílgyak óta mit is tett le az  asztalra? Ő Bruce Willis: a mindent bele, ki ha én nem, tökös Harry. Ezt megtanulta. Most megmutatja, mi az a küldetéstudat.

Nem hinném, hogy azért hisztiznek az antifasiszták, mert sz4r szakmailag hitvány pályázatot adott be, vagy mert kamuzott, vagy mert nem tett le semmit az asztalra, vagy mert nem volt törzsvendége az Új Színháznak, márpedig most erről a tiltakozásról van szó, meg az ellenhőbörgésről.
@Fabius:
Az sem. Számolj utána, hiszen visszatol mindent az államra és ráadásul megnyit egy csatornát a szőkítés nélküli gázolajra.
Ilyen javaslatokat mi is össze tudunk dobni tíz perc alatt.
@quetzalcoatl.:

A gázolaj nem is lehet téma, Uniós szabályozás tiltja amit javasolnak.
Ha csak ilyen javaslatokat tudnánk összedobni tíz perc alatt azt szégyellném erősen :-)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

Ez majd akkor lesz rojálflöss, ha azt is megmondod hogy kell kivonni a levegőbűl a zoxigént, akarom mondani szeszből a zöld színezéket :-))

Szóval?
@Pantagruel: Egy kérdés: olvastad dörner pályázatát? Ha nem, miről beszélgetünk. Ha igen, akkor te miért gondolod, hogy amit leírt az nem neonáci hablaty?!
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

:D
i893.photobucket.com/albums/ac139/pamacsespenge/_original4.jpg

Külön felhívnám a figyelmet a 7-es számú versenyző bumfordi bájára! Az Figaro arcszesz legelső verzióját 30 év alatt biztos hogy csak véletlenül láthattad!

Na kedves gyerekek, mi látható a képen:
retronom.hu/files/images/penge.jpg
@Fabius: Hát igen, de ezeket a munkákat hatékonyabban tudná elvégezni egy vállalkozó, feltéve, hogy nem engedik meg a körbetartozást. Ráadásul az építkezés, állagmegóvás stb révén normál munkahelyet lehetne teremteni, nem pedig a munkanélkülieket rakni balról jobbra. Ha pedig azt nézzük, hogy már több mint három éve stagnál az építőipar, elgondolkodtató, hogy vajon az államnak kellene megtennie, kedvetlen semmire rá se baszó közmunkással, aki éhbéren alul kap pénzt, vagy megoldja máshogy ugyanannyi pénzből. Amivel ne adj isten tán még munkahelyet is teremt és adóbevétele is lenne. Persze ezek jól hangzanak, és marha jól hangzik, és mindenki bólogat rá, amíg végig nem gondolja.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: persze, hogy olvastam. amúgy nem az van, hogy a vádlónak kell bizonyítani az igazát? :D most komolyan, ha valaki állít valamit, támassza alá! ha Dörner csak emiatt náci, akkor itt mindenki náci, aki a liberálist szitokszóként vagy dehonesztáló jelzőként használja, vagy lekicsinylően szól a szórakoztatóipar igénytelenségéről
@Pantagruel: az a baj, hogy a két jelző a két oldalnak kb ugyan azt a negatívumot jelenti....
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: lécci, emeld ki nekem ebből, mert én ezt olvastam: mi az, ami inkriminálható reductio ad Hitlerum
@Pantagruel: Olvasni te is tudsz, neted van, az atlatszo.hu-n megtalálod. Olvasd végig.
@Fabius: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: Erre emlékeztek? 10 éves, de azóta csak érettebb lett... :-))

index.hu/bulvar/kommers/
@szerénységem:

Épp ma olvastam újra! :D Hát igen, a világ legőszintébb itala, a "Kevert" is klasszikus.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Ha végig gondolod is van benne ráció: a közmunkaprogramra elköltünk egy szatyor pénzt így is, úgy is. Bozótirtás és árokkaparás helyett lehetne a községek állagóvását, a középületek karbantartását, a területgondnoki szolgálat hatékonyabbá tételét finanszírozni belőle.

Ezeket a jelenlegi közbeszerzési törvény mellett nem kéne a havercégekkel végeztetni. Nagyon nem kéne. Sajnos nem csak a 4 elemis roma munkanélküli, hanem a szakmunkás és értelmes munkát kiadni képes köznép is. Ők simán elvégezhetnék ezeket, az egyébként is elköltött közpénzen.
@Pantagruel: Példaként vegyük azt a bekezdést, hogy a hátország a szocialistaliberális izé alatt nyögő magyarság meg a visszafoglalás.... Így egy jobbik gyűlésen fogalmaz krisztike, hogy visszafoglaljuk és nem engedjük, hogy a nyugati szemét megferőzze a magyarságot...
Vagy a csurka barátom emlegetése, aki ugyebár arról híres, hogy a miép elnöke......
De ott van a new yorki bulvár felemlegetése,mely kiszorítja szerinte a magyart... magyar sorskérdéseket tárgyaló művek... És ez a szöveg megy még kb 12-15 oldalon keresztül. Én nem másolom ide be, olvasd el. De persze ha eleve jobbikos vagy, akkor feleslegesen beszélgetünk erről, mert te még egy üvöltő nyilaskeresztet se látnál meg, csak ha az dávid csillag lenne. Szóval olvasd végig.
Egy személyes megjegyzés: amit leír az akkora faszság, hogy ilyet rákosi óta le nem írtak. Hogy a színház dolga nem az, hogy szórakoztasson, hogy szarunk a bevételre, majd lesz olyan hülye az államon kívül aki megfinanszíroz egy senkinek se kellő színházat?! Az egy dolog, hogy valaki ilyen-olyan színész, de az még nem predesztinál színházvezetésre...
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

Még hogy rojálflös meg narancslé...amatőr :-D Át kell szűrni kenyérbélen, echte tiszta színe lesz :-))
@a szív fészkei: Egyszer meséld már el nekem légyszíves, hogy egy színház átadásából vagy egy társulati ülésből, hogy tudsz eljutni a holokausztig??? Ez nekem enyhén szólva paranoiás. Egyszer ezt Dániel Pétertől is szívesen megkérdezném.

Aki tehát nem a liberális vagy zsidó hegemónia mentén képzeli el az egyén vagy egy közösség életét, netán kritikával illeti az általuk képviselt eszmerendszert az egy „aljas gazember”, egy „lelketlen állat”, mivel „semmibe veszi az áldozatok érzékenységét”, mi több, „újabb népirtásra készülődik”, végtére is a holokauszt is „a szavakkal kezdődött”, stb.

Kezd egy "kicsit" uncsi lenni, hogy az egy tőről metszett libsik soha nem bírják elviselni ha nincsenek hatalmi helyzetben és véletlenül nem ők fújják a passzát szelet, akkor egyből antiszemiták és egy új holokauszt előkészítői vagyunk.:((

Igazán szeretném teljes jószándékkal megismerni azt a gondolkodást, ami egyből ilyen logikát állít fel.
@Fabius: bakker, tényleg, valami ilyen volt az öreg bakáknak, én csak néztem, de az elvet meg az okot nem tudtam :D
@Fabius: Igen, de mi a fontosabb és hasznosabb az állam és társadalom szempontjából. Az, hogy közmunkásaink legyenek, vagy új munkahelyek? Segítsük-e a vállalkozásokat, vagy mi magunk geccsölünk azzal, hogy mit csináljon a közmunkás.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Ha minden igaz itt meg tudod nézni a tervezett 2012/2013-as repertoárt.

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=48649
@Fabius:

Eleve minek átszűrni? Ha zöld, hát zöld. Úr tette zölddé, és kik vagyunk, hogy megkérdőjelezzük az Ő útjait?
Idd csak meg szépen zölden.
Na látjátok nem kell it bexarni és rettegni, hogy fujj, hogy elnyomják a demokráciát és antiszemitizmus stb. :)

"Egyelőre nem lesz döntés a Klubrádió frekvenciájáról a Fővárosi Ítélőtáblán, mert a Médiatanács egy újabb határozatban módosította a 95.3-as frekvenciáról korábban hozott határozatának az indoklását. A szélsőséger libsi adó tovább szennyezheti az étert.

A Médiatanács szóvivője, Kiricsi Karola a Hír24-nek elmondta, hogy az úgynevezett szubjektív kategória értékelési szempontjait és mérlegelési rendjét rögzítették az új határozatban. Vagyis azt pontosították, hogy a pályázat szubjektív pontozása milyen szabályok szerint zajlott. A pályázat eredményét nem érinti a hatóság kiegészítése.

Ezzel egyúttal elhárult az akadály az elől, hogy a Klubrádió újabb két hónapra megkapja az ideiglenes frekvenciaengedélyt, és tovább sugározhasson. Elég volt a libsiknek egy kicsit fenyegetni, meg elfutni a nemzetközi gazdákhoz panaszkodni, már szabad is a pálya. Akkor ki az úr ebben az országnak hazudott gyarmaton? Orbán, vagy Bolgár úr. Hát az utóbbi.."
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: mondom, hogy olvastam, amúgy nincs is benne ilyen szó, hogy "nyugati", meg "szemét", meg "fertőz". sebaj. te is olvastad, én is. lehet, hogy kevésbé vagyok immunnis a náculásra. akkor ezt részemről megbeszéltük.
@Gábriel angyal: "Egyszer meséld már el nekem légyszíves, hogy egy színház átadásából vagy egy társulati ülésből, hogy tudsz eljutni a holokausztig???"

bagoly mondja
@Pantagruel: Miért én a holokauszttól eljutok az ÚJ színház átadásáig?? Komolyabban légy szíves. :)
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Az állam és társadalom szempontjából mai állás szerint az általam vázolt feltételekkel közmunkáztatni olcsóbbb, mint közbeszerzésen keresztül havervállalkozókat kitömni pénzzel, munkahelyteremtés címén.

A közbeszerzési törvény szerint ma akkora összegre pályázni sem kell ha egy önkormányzat építőipari munkát végeztetne, amiből 6 db komplett tolcsvai önkormányzati hivatal felújítás jönne ki.

A munkahelyteremtés és vállalkozásösztönzés orbániában olyan álom, amire azt szoktuk mondani, ha Mari néninek fasza lenne, Feri bácsinak hívnák.

Ma az is eredmény volna, ha az elköltött lóvénak minimális látszata lenne.
@Fabius:
BETYÁR KÖRTE?
Csak nem a BETYÁR SEREG hivatalos itala? Mert akkor értem az állapotukat... :)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:
Volt olyan alkesz katonatársam, aki megitta a BARBON nevű csodaszerét a szekrénytársának...:)) A csóka 50 kiló volt, 150 cm, masszív alkoholista - csak azt nem értettük, hogy milyen remek logika mentén tették be hozzánk, egy őrszázadhoz??? Végül is, meg volt legalább az állandó konyhaszolgálatos...
Egerben nem nácizták le mélyen tisztelt újdonsült Blaskó úrigazgató miatt a színházat.
Pedig sokan nem dolgoznak vele.
Ha nem akarja valaki megnézni, elmehet Nánási Erika szobaszínházába, ami telt házzal megy.
Becsülöm, nem tudta elfogadni az új irányítást, hát fogta magát és megoldotta. Legfeljebb többször is nézzük a Piafot.

Attól, hogy olvasok Kodolányit, néhány Wass Albertet - sőt mily szörnyűség, a mein kampfot is- nem lettem náci, és nem azért mert az örök kedvenc Waltari és Passuth.

Kurvára unalmas a nácizás is, nem csupán a zsidózás.
Azon viszont nem nagyon gondolkodunk el, hogy hogyan kellene fellépni ellene.
Mert a cigánykérdéshez hasonlóan, lassan ez is több nemzedékessé válik, onnantól kezdve aztán 100 év se elég a legyőzéséhez.
Ugyan ki a franc foglakozik ezekkel a fiatalokkal? Csak a Jobbik. Ők viszont aktívan. Kínálnak közösséghez tartozást, és most ne jöjjön senki azzal, ugyan miféle náci közösséget. Az is egyféle csoport. Programokkal, élénk ideológiai oktatással. Jövőképpel. Fegyelemmel, saját szememmel láttam, milyen komoly képpel vetélkedtek, ki vihesse a koszorút március 15-én.
Mesterházy kollega azt hiszi, attól, hogy repülőn várt egy órát a csúnya Viktorra, a fiatalok rögtön tömött sorokban masíroznak a zászló alá. Repülőt se láttak, legfeljebb az égen a kondenzcsíkokat.
Nem, a lemaradóknak két választási lehetőségük van: egy fideszhoffmannos cserkészkedés birkanevelde vagy a bakkancs és bomberdzseki.
Nádasi
elütöttem elnézést
@Habakuk999: No igen. Csak remélni lehet, hogy amit leírtál, azon elgondolkodnak majd azok is, akik kb, olyan "megfontoltan" náciznak, mint ahogy az egybites jobberek zsidóznak.

Egyébként a felnövekvő fiatalság szempontjából is a jobbiknak áll a zászló.

"Egy felmérés szerint a párt internetes rajongói háromszor annyian vannak, mint a bejegyzett tagok, akik közül a 30 év alattiak aránya hatvan százalék felett van."

atv.hu/belfold/20120130_kreko_peter

Mindenesetre bájos lesz amikor Kálmán Olginak jobbikos politikust is meg kell majd hívni az "egyenes" beszédbe.:)
@Gábriel angyal: Azok a nácik, akiket én ismerek, csöndes, hiperaktív őrültek, akik SS-uniformisban karlengetnek heilhitlerezve a nappalban egy szvasztika-gravírungos tükör előtt, de ugyanezt eljátsszák a Szigeten is a roma sátorban; hagyományőrző haditornára járnak második világháborús csatákat újrajátszani, és hangosan örülnek a Ryan közlegény megmentésén, amikor megpillantják a német géppuskafészkeket, hogy "Azok már a MIEINK!"; full alkeszek, akik ezzel együtt betartják a böjtöt, mert kereszténynek vallják magukat, bár egyre inkább gyökeret ver bennük a meggyőződés, hogy az egyetlen mentsvár az iszlám. (Hol van ezektől DGy?!)
@Gábriel angyal:
Félreértés ne essék, Angyal, én folyamatosan szégyenkezem az összes külföldi barátom és ismerősöm előtt miattatok.
A királyhelmeci kirándulás és egyebek miatt.

Csak hatékonyan, jól csináljátok, ez tény.

Töritek Viktor bátyátoknak az utat rendületlenül.
@Pantagruel:
Azért rohadék vagy, hogy ennyire rámutatsz a szenzitív kis lelkükre... :))
@Gábriel angyal:
Bájosan profi a hölgy, úgyhogy nem is értem miért reménykedtek... Nem szarrágó politikus, felkészült profi riporter, nagybetűs RIPORTER...
Ja, a közös ismeretség miatt ráadásul elfogult is vagyok? No mindegy... :) A hölgy bizonyított, nem mellédumál... volt aki már menekült előle... :o
@Fabius: Amit ma tudunk a közmunkaprogramról, az azt mutatja, hogy a semmit tupírozzák, és semmi értelmes nem történik. De arra viszont nagyon is alkalmas, hogy olyan területeken, ahol esélyük sincs kitörni a munkanélküli létből (borsod, hajdú, szabolcs, békés falvai) ott szabadon lehet megalázni az embereket, ha pedig az illető még roma is, akkor meg pláne. Nem tudom hogy vagy vele, de szerintem nem azokat kellene az államnak rugdosnia akik már a padlón vannak. Hülyén hangzik, de ha a haver felvesz x plusz főt, akkor az is jobb, mint kizavarni a szerencsétleneket az erdőbe ritkítani azt.
@Habakuk999:
Nézd, a kutyuliknak meg kell dolgozni a gazdi által odadobott csontocskákért... Hangosan kell csaholni és nyalni a töküket, hisz a Fradi pálya sem 2 forint, de megéri, hisz hosszútávú befektetés... össz. 12 milliárd, de hát ebben az országban ez nem gond.
@Pantagruel: Te tényleg úgy gondolod, hogy attól lesz egy szöveg "náculós" hogy bizonyos szavak benne vannak-e?! Úgy gondolod, ha az általad felsorolt szavak nincsenek benne, akkor az már egy büfé szöveg, tök klaffa ésatöbbi satöbbi?! Maga a szöveg teljességében, a jelentése. Egy szöveget maga teljességében kell nézni, nemcsak az egyes szavakat. Amiket kiragadtam azok kiváltképp aláhúzzák a jobbikos-csurkás-árpádsávos-bokacsattogtatós-bajuszpörgetős-vesszentrianonos konzervmagyarságot. Azok kiváltképp durvák voltak, a szöveg egészében meg arra jó, hogy olvasatlanul ráüssék az elfogadva vagy elutasítva pecsétet.
@Habakuk999: Sajna nem vagyok képbe arról a kirándulásról, de ha az Őrseregre gondolsz, annak nem sok köze van a jobbikhoz úgy tudom.

Én nem gondolom, hogy viktornak törnének utat, sokkal inkább remélem, hogy egy jobb világ felé.
Köztük én még sosem szégyelltem magam. :)

youtu.be/KmUMvShEq-E

A fiatalok "megfogásában" egyébként nekik is óriási szerepük van.
@Gábriel angyal:
A tájékozatlan, tapasztalatlan és tanulatlan fiatalság megfogásában? Akkor értem... :) Remek! De müxik! :(
@Gábriel angyal: Marhára megnyugtató, hogy innen bármely kormányzati szerv utólag, egy határozatát megtámadó kereset tartalmát már megismerve úgy módosítja a határozatát, hogy a kereset értelmét veszítsen. Lehet, hogy te ennek örülsz, de én nem, mert ez baromira nem jó jel. Ha majd te állsz vitában majd az önkormányzattal vagy kormányhivatallal és így ejtenek pofára akkor ugrálj így örömödben. Ha így folytatja szalai akkor a cipője lesz a fülbevalója.
@Pantagruel: Igen. Akikről te írsz az elég gáz. Erről van egy egész tanulságos összehasonlító videó. :)

kitartas.mozgalom.org/video/a-valodi-nemzetiszocialista-idealert
@Dr. Boli Ch.T: nálunk is volt ilyen fószer :-)
amúgy törik az utat, meg vitya helyzetbe is hozza őket, meg ezekkel a törvényekkel meg is ágyaz neki, és mikorra megeszik, ő fog a legjobban csodálkozni...a szellem kinnt van már, a jövő elkezdődött, hogy mi lesz a vége, senki nem tudja
@Dr. Boli Ch.T: "A tájékozatlan, tapasztalatlan és tanulatlan fiatalság megfog".

Ezt lehet picit benézted. Nem olvastad a felmérést és nem nézted a linkelt ATV-s Kálmán Olgás videót?? :)

"A Demos vizsgálata arra a korábbi kutatási erdményre is ráerősített, miszerint – a bal-, illetve jobbliberális média állításaival szemben – a Jobbik híveinek többsége nem iskolázatlan, deklasszált elem. A valóságban ennek pont az ellenkezője igaz: a parlamenti pártok közül a Jobbik rendelkezik az egyik legképzettebb szimpatizánsi körrel, e téren csak a fővárosi balliberális értelmiségi körökben népszerű rétegpárt, az LMP mutatói jobbak. A nemzeti radikális párt szavazóinak 15 százaléka felsőfokú végzettségű, a Facebook-csoport rajongói körében ez az arány 28 százalék.

Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy 20-21 év alatt nem is lehet diplomát szerezni (és mint láttuk, e korcsoportban van a pártnak a legtöbb Facebook-követője), akkor kijelenthető, hogy a parlamenti pártok közül Vona Gáboréknak vannak a legnagyobb tartalékaik a fiatal értelmiségiek körében."
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Én nem örülök neki, sokkal inkább a rettegő és médiaelnyomást vizionáló drágabolgárúr és csapata. :)
@Gábriel angyal:
Tényleg... az igaz náci ideál:

tudomany.ma.hu/tart/rcikk/h/0/135303/1

melegvagyok.hu/hires_melegek/r%C3%B6hm_ernst

en.wikipedia.org/wiki/Ernst_R%C3%B6hm

www.hatter.hu/programjaink/archivum-es-konyvtar/meleg-kultura/meleg-kulturtortenet/a-xx-szazad-elso-fele

A fene tudja... Nekem beváltak a csajok, nem változtatok. Bár értem én, hogy ez egyesek szemében maradi, de NEKEM bevált! No persze élvezze mindenki, ahogy szereti... ;)
@Gábriel angyal:
Tényleg! Láttam! :D
Ezek fejezték ki nemtetszésüket és ellenvéleményüket kulturáltan és visszafogottan tegnap... KOMOLYAN! Csak úgy sugárzott az értelem, az IQ és a magas képzettség az arcukról! De tényleg! :))
@Dr. Boli Ch.T: Végül is csúsztatni nem vétek csak kellemetlen. :)
Ezt tényleg érdemes elolvasni

boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2012/02/02/nyilt_level_gyurcsany_ferenc_urnak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_02&utm_campaign=index

Tisztelt Miniszterelnök úr!

A minap Ön Jávor Benedek úrhoz címzett nyílt levelet tett közzé, amelyben egyebek mellett azt veti az Önökkel együttműködni nem kívánó frakcióvezető szemére, hogy erkölcsi alapon utasítja el az ellenzéki összefogást, s nyilvánvalóvá teszi, hogy Ön nem érti ezeket az erkölcsi megfontolásokat. Levelében hosszan mentegeti miniszterelnökségének megkérdőjelezhető döntéseit, s ezzel azt a látszatot kelti, mintha az Ön ellen felvethető morális kifogások főképp kormányzásának időszakához kötődnének.

Tisztelt Miniszterelnök úr, Ön téved. Az Önnel való együttműködést sokkal komolyabb problémák miatt kell elutasítania a magyar demokratáknak, mint amikre levelében reflektál. Engedje meg nekem, hogy röviden összefoglaljam e kifogásokat! Bár Jávor úr nevében természetesen nem nyilatkozhatok, nyílt levelének tartalmát egy tegnapi interjúban Ön közpolitikai kérdésnek nevezte, s ezzel mintegy nyilvános vitára invitálta a magyar társadalom sorsa miatt aggódó közszereplőket. Engedje meg tehát, hogy én, mint egy aprócska pontja hazai közéletünknek, én, mint aki kezdettől fogva és a leghatározottabb módon ellenzem a demokratikus erők olyasféle összefogását, amit Ön képvisel, hozzászóljak e vitához, s elmondjam, miféle kifogások miatt tartom elfogadhatatlannak az Önnel való együttműködést. Igyekszem tárgyszerűen és demagógiától mentesen fogalmazni, és próbálom kerülni azt, hogy Önt személyében, emberi méltóságában sértsem meg, ám ezzel együtt is nagyon sok olyan témát leszek kénytelen elővenni, ami Önt bántani fogja. Ezekért előre is elnézését kérem."...
@Gábriel angyal:
Aranyos, amikor ezzel a fals dumával próbálkozol... A csúsztatás a Vazelinről jutott az eszedbe? :o Az erőtől duzzadó... micsoda is?
Nekem a német ideálról Rommel és Canaris jut az eszembe! Ők voltak a hazafiak és katonák! Vagy pl. Bonhoeffer.
"Amikor 1945 áprilisának első napjaiban felfedezték Canaris tengernagy titkos naplóját, Hitler elrendelte az Abwehr-munkatársainak meggyilkolását, mint összeesküvőkét. Himmler SS Birodalmi Vezető külön parancsára Bonhoeffert április 9-én hajnalban Flossenbürgben felakasztották."
hu.wikipedia.org/wiki/Dietrich_Bonhoeffer
Nem a friss DNS kutatások alapján is "közel-keleti" génekkel rendelkező Dolfi bátyátok... :) A kis egytökű...
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Értem, amit mondasz, és világos volt a sajtó reakciója is, amikor ugyanezeket a kiemelt szövegrészeket inkriminálták. Még korábban megjegyeztem (14:45:09), hogy ezt én a manapság sztenderd fideszes, _radikálisoktól kölcsönzött_ hangvételnek fogtam fel. Azaz számomra teljesen elfogadható álláspont, amit te, másokkal együtt hangoztatsz, hogy ez így ugyanaz a szófordulathalmaz, és azt a szellemiséget idézi, mint amivel a mai, magát jobboldalinak nevező sajtó is előszeretettel operál. Ám épp ezért számomra nem is volt különösebben irritáló, azaz nem veri ki a biztosítékot. Olyannyira lezüllött, elfajzott, degenerálódott, tulajdonképpen elaljasult a közbeszéd, hogy egyszerűen nem kirívó ez a pályázat. Lehet, hogy DGy szóról szóra komolyan gondolja, de nekem az a benyomásom, mint az átkosban, amikor le kellett önteni marxista szósszal minden kísérőtanulmányt, még akkor is, ha történetesen egy maja-kicse eposz kiadásáról volt szó. Szóval lehet Dörner valami kirívó szélsőség, de akkor nagyobb a baj, mint ez a színház, mert valaki ráütötte a pecsétet, valaki ezt várja el, és ez a város vezetése, az meg egy követ fúj a kormánnyal, szóval akkor itt nem a színházhoz kell menni tüntetni a nácik ellen, hanem a városháza vagy Országház elé.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Szerintem elbeszélünk egymás mellett :-)

Na figy:

Pont azt mondom, nem kéne árokkaparással rugdosni azokat, akiket emlegetsz. Pont őket lehetne befogni a település karbantartásába. Mittom villanyt szerelni, elromlott zárat cserélni, idősekre ránézni, építőipari szak és segédmunkásokat a felújításokat elvégezni, irodai melósokat pályázatokat írni, ügymenetbe besegíteni etc.

A mai közmunka és közbeszerzés mellett ez annyit jelent, ha vállalkozókám csinálja az X ideiglenes munkahely, mert ugye a megbízás nem örök, ha közmunkás akkor minimum X+2 fő, ugyanabból a pénzből.
@Gábriel angyal: Abszolút könnyen: mimikri a bájos hangulatú társulati ülés hangulatjelentése, hisz tudjuk, valakik ellen kapta a színházat. És bizony volt rá példa, hogy a színhaazt, a koncertet felhasználták a nácik maguk céljára - néha a legkiszolgáltatottabbakkal eljátszatva a boldog ott élőt.
Mert jött épp a Vöröskereszt és néhány diplomata ellenőrizni, mi is folyik a lágerekben. Hát akkor épp pár órára tejjel-mézzel Kánaán, natürlich. Nem kell tudnod róla, nem ír erről a Barikád.
@Dr. Boli Ch.T: Van amiben egyetértünk, bár az egytökű megközelítés nem annyira szimpi. :)
@Dr. Boli Ch.T:

Milyen pikk-pakk, semmi másodperc alatt összekapkodtad azokat a buzulós linkeket, haver. :D
@Pantagruel: Októberben azért ment a tüntetés, hogy másítsák meg az eredményt és fogadják el a szakmai szempontok szerinti ítéletet: tehát ne erőből hozzák ki Dörnert igazgatónak Csurkával - akit azóta kivett a pakliból Tarlós - mert őjk mondanak valami kedvezőt a széljobbnak. ez, ha emlékszel, Fabius is megírta, akkoriban volt, amikor a Jobbik kegyesen megszavazta a végtörlesztést. Fabius szerint ezzel a színházzal Orvbán kiegyenlítette úriasan feléjük a számlát, passz.

De Budapest állami fenntartású színházával ne játsszon kegyurat és a szélnek kedvező egy demokratikus ország miniszterelnöke. Most azért mentek ki az emberek, köztük férjem, hogy elköszönjenek egy színfolttól, egy minőségi játszóhelytől, mert ez mától nem lesz az. Hogy lazán, engedély nélkül odaszerveztek, mint mindig a nácik egy ilyen béközepes műsort, tán nem a törvényes eszközökkel élők sara. Hogy a rendőrség hagyta ezskalálódni a szitut, az sem a balosok sara.

Christoph von Dohnányi és a világ színházi emberei mind hisztérikák ezek szerint, akik ballibbant unatkozó pestiek cirkuszára ide-odarángathatók. Horthy unokája is annyira hülye, mint a segg, ha az ellen tiltakozik, hogy vállaltan széljobbos ember kapjon ohne (mert a pályázatában nem voltmunka)meló ilyen lehetőséget a város közepén. Meg nem hiszik el, hogy Dörner, aki folyton csurkás, jobbikos rendezvények uszító műsorait celebrálja, csak magyar és jó színházat akar semmi mást. Mert az fájón hiányzott Bp-ről. Nem ideológiát, á nem.

Neked ezek nem érik el az ingerküszöbödet. Oké, nekem és sokaknak igen. Római barátnőm most írta, hogy teljesen kiborult és szégyelli, hogy magyar. Mert Olaszországban utcán üvöltve mocskoszsidózni bűncselekmény, meg sem próbálja senki. Itt meg lehet, hisz szerinted ez why not-kategória; Dörner ellen pedig ne hisztizzünk, hisz megérdemli a lehetőséget.

Saját pénzükből a Goj Motorosok gründoljanak ilyen teret maguknak, de állami pénzen ezt nyomatni szégyen. Hivatkoztam Mephistora, a filmre, ami erről beszélt (ahogy a regény is persze, csak az kevesebbekhez jutott el).

De láthatóan nem akarod érteni, hogy Goethe is lehet náci propagandaeszköz, ha úgy játsszák, hogy na ez kell nekünk, nem az a szar Heine. Ők így fognak magyar drámákat játszani. Ezt megérezte pl. Sütő András örököse és letiltotta az író műveit. Mert ez Dörner (és háttéri mentora Csurka) felfogásából azért kiderült eddig is. Van, akit ez érdekel és zavar ma Magyarországon.

Nehogy már ezt kelljen szégyellnem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
:)) Evégre az SA-s Röhm pajti neve melegmágnesként hat!
Előbb ChT pózolt ezerrel a fotósok előtt, valamelyik csatornán... Vonyítottam... :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Amúgy mesélj, milyen volt a költöztetés? Vonyítottatok ti is?
@Dr. Boli Ch.T:

Olyan izmaim is fájnak, melyeknek eddig a létezéséről sem tudtam. Még a bebaszáshoz is fáradt voltam. Én!
@a szív fészkei: Ja tényleg ezt az aspektust el is felejtettem. Olyankor gondolom gyorsan elrejtették a szappant és a lámpaernyőket, a soha meg nem talált írásbeli parancsokat, álcázták a gázkamrákat, gyorsan megalakult és focizni kezdett az auschwitz válogatott, az úszómedence is ideiglenesen megnyílt.

Később aztán amikor a szovjet csapatok Auschwitzba érkeztek, már csak a törzstábor óvóhellyé átalakított I. sz. krematóriumát láthatták, továbbá a felrobbantott birkenaui krematóriumok romjait, melyekben egyébként – a hivatalos holokauszt-mítosz nagyon ritkán hangoztatott dogmája szerint – 1944 októberében vagy novemberében "végleg beszüntették az elgázosításokat". (Az erre vonatkozó állítólagos Himmler-parancs azonban természetesen "nincs meg", csak egy német katonatiszt "vallomása" létezik róla.) Így hát nem csak gázkamrákat, de "hullahegyeket" sem láthattak a "hős felszabadítók". És nem találkozhattak a később szentté avatott Elie Wiesel nevű szélhámossal sem, mivel ő a gázkamrákban zsidókat gyilkoló, sőt hatalmas gödrökben embereket élve elégető "nácikkal" együtt a szovjetek megérkezése előtt távozott. Wiesel a La Nuit (Éjszaka) című visszaemlékezésében (az 1958-as első francia kiadás, 129-133. old.) ugyanis elmeséli, hogy a tábor kiürítésére készülődő gaz nácik a foglyoknak feltették a kérdést: hajlandók-e a németekkel együtt nyugatra menekülni, vagy pedig bevárják a szovjet csapatok érkezését.

A láger lakóinak többsége – kb. 10 ezer fő – úgy döntött, hogy a gyerekeket élve tűzbe dobáló, gázkamrákban milliókat kegyetlenül legyilkoló náci őrökkel együtt nyugatra távozik, és nem várja be a felszabadító szovjet hadsereg érkezését! Wiesel elbeszélése szerint ő is, apjával teljes egyetértésben, a távozás mellett döntött, és "holokausztot" éppen csak befejező nácikkal együtt elvonult. Sőt túlélte a "halálmenetet" is, hiszen a buchenwaldi koncentrációs táborban kötött ki, ahonnan kiszabadulva a világ tudomására hozhatta az auschwitzi lágerben átélt borzalmakat!

Az eredeti kérdésemre azért válaszolj majd, mert komolyan érdekel, hogy lesznek nálatok a liberális eszméket kritizálókból rövid úton az új holokausztot előkészítők?
@Dr. Boli Ch.T:

Az új előzetesek szerint lesz a Hófehérkében egy jelenet, ahol hátulról mutatják, és csak egy korona lesz rajta... ♥

Amúgy tudtad, hogy eredetileg balerinának készült?
@Gábriel angyal:

Az a baj, hogy szinte név szerint megvannak az áldozatok. Ők mind Argentínába szöktek a jóságos nácikkal?
@Gábriel angyal: "A tömegek pedig ennek elfogadására vannak kondicionálva. Az európai lakosság azzal van beetetve, hogy ez az átalakulás szükségszerű - amiben van is némi igazság. Ez az átalakulás strukturális értelemben teljesen logikus. Demokratikus alapokon nem lehet egyben tartani nemhogy egy szövetségi rendszert, de még egyetlen országot sem. Ami a folyamat sötétebb vonatkozását jelenti, hogy az a szabadkőműves elit, amely eddig a többség támogatásával tetszelgett, fog totális kontrollt gyakorolni a mindennapjaink felett, ha most ebben az időben nem teszünk ellene. Az mondja meg a gyermekeinknek, mit gondoljanak, milyen nyelven beszéljenek, meghatározzák a jövő magyarságának értékrendjét"

Ezt Nógrádi Tamás írta a portfolio cikk kapcsán egész máshol, ne moss össze idézeteket
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Te olvastad valahol, hogy bárki is azt állította volna, hogy nem voltak áldozatok??
@legeslegujabbkor: Dehogy mosok. Volt egy portfolio cikk, amelyre reagálásként más véleményt is megosztottam. Ennyi.
@a szív fészkei: "szerinted ez why not-kategória; Dörner ellen pedig ne hisztizzünk, hisz megérdemli a lehetőséget."

Ilyet mondtam volna? Így nincs értelme folytatni.

"De láthatóan nem akarod érteni, hogy Goethe is lehet náci propagandaeszköz"

Ne viccelj! Bármi lehet. A Tóra is, hozzácsapom Máté evangéliumát, és kész. Régi trükk.
@a szív fészkei: "ha emlékszel, Fabius is megírta, akkoriban volt, amikor a Jobbik kegyesen megszavazta a végtörlesztést. Fabius szerint ezzel a színházzal Orvbán kiegyenlítette úriasan feléjük a számlát, passz."

Én ennek pont egy olyan olvasatát hallottam, hogy Csurkát pont azért fizette ki vityka, mert a kampányban és azóta is - ahol csak tudta - folyamatosan támadta a jobbikot.:)
@Gábriel angyal:

Hanem mit? Tegyük fel, kiderül, hogy nem hatmillió áldozat volt, hanem három. Most akkor mi van? Akkor Hitler fasza gyerek volt? Akkor nem is borult lángba a fél világ?

Megj: azért megnézném én azoknak az árja szépségeknek a törzskönyvét...
Én egy rakat ingyenélő primitív fingzsákot látok a képen. Nyilvánvaló, hogy ezek mindösszesen nem voltak 1 órányi színházi előadáson életükben. Viszont legalább a negró napként tündököl a szájukban. Taplósnak ez a szebb jövő.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hejj, de fincsi! mondjuk múltkor rátekintettem vala a vodkára, amit kortyoltam, összetevők: etil-alkohol, víz, mondom laza, ha ez a diszkont, akkor mit adnak a késdobálóban? de megadtad a választ.
@Gábriel angyal: én olvastam a Fórumot választások idején, mert telebaszták vele a postaládát (nyócker), aztán írtam belőle egy tanulmányt is, mindenesetre megerősítem.

kb. arról szólt a választási különkiadás, h
-Viktor az ász, mindent visz és ez így van jól.
-Vona egy szefárd zsidaj.
-Morvai és Tzipi Livni ikertestvérek.
-a Jobbik a Moszad trükkje.

szal ja, Csurka Viktor haverja, nem a Jobbiké, de Vona meg a Viktor tanítványa, Morvaival meg együtt graduáltak, vaze, bogozd ki. az bizonyos, hogy a Szlovák Előd az nincs a fityisszel, mert az a Császár Előd. rendőrgyilkosság, Előd barátom? 1,5 év, felfüggesztve, de a zusába kidzsalhatsz drága testvérem. bazseváljál aztán diszkózenét, attól boldog az istenadta nép.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én már sokszor leírtam itt is, hogy nekem egy áldozat is sok, és azt sem mondanám, hogy Dolfi faszagyerek volt. Azt hogy igazából miért és kitől borult lángba a világ inkább most ne feszegessük. Szűk lenne hozzá a blog kerete.

Egyébként a kételkedést sokakban pont az okozza, hogy sok olyan aspektus van már, amit egy ideig megdönthetetlen dogmaként kellett elhinnünk, aztán szépen sorban kezdett kiderülni, hogy ez se meg az se igaz stb.

Amikor neked valaki hazudik, főleg szépen-sorban nem kezded el te is elveszíteni a bizalmad egy idő után?

Nem azért kétkednek egyre többen a holokausztkultúrában, mert antiszemiták lennénk, hanem azért, mert eltakarja a szemünk elől a valóságot. Szomorú, hogy mostanra a vészkorszak emlékezete a vélt veszélyre mutogat a valódi problémák helyett. Talán azért is mert a kispolgár látszatvilágát, kényelmét, felületes ítéletét hitelesíti a valóság tragikumával szemben.

A harmadik világ mai valósága semmiben nem különbözik a Generalplan Ost valóságától. Pontosan ugyanazt kapják tőlünk Ázsia, Afrika és Latin-Amerika szegényei, mint amit a náciktól kaptak a lengyelek, az oroszok, az ukránok és persze a zsidók.

Ugyan mi egy holokauszt egy globalizációhoz képest? Hitler elsősorban a náci gazdaságfilozófia elveiből kiindulva a világháború hat éve alatt – részben tevőlegesen, részben az életfeltételeinek megvonása által – közelítőleg húszmillió és védtelen ember életét oltotta ki. Ma a globális kapitalizmus gazdasági elveinek megfelelően évente ötvenötmillió ember hal éhen.

A jogos emlékezés mellett nem az a gondja a mának, hogy emberöltővel ezelőtt hatmillió vagy három millió társunkat aljas hidegvérrel meggyilkoltak, hanem az, hogy ma ugyanilyen aljas hidegvérrel tűrjük, hogy naponta százezrek vesszenek éhen. Nem az a megdöbbentő, hogy a „fölösleges fogyasztókat” halálra ítélte a náci hatalom, hanem az, hogy ma is létezhetnek „fölösleges emberek”, akiknek élete fabatkát sem ér.

Nekünk most nem azzal kell szembenéznünk, hogy annak idején megöltek több millió gyermeket, hanem azzal, hogy ma éppen saját gyermekeink jövőjét fosztja meg az épp aktuális hatalom az életlehetőségeitől.

A holokauszt-legendárium azonban igyekszik eltakarni a szemünk elől a jelen bűneit, hirdetvén, hogy az, ami akkor és ott történt egyedi és különleges esemény. Pedig sajnos nem az! Olyannyira nem az, hogy ma is pontosan azt követjük el a védtelenekkel szemben, amit akkor és ott a nácik tettek.

A holokauszt-emlékezet alapján identifikálódott ember – éppen a holokauszt nevében – megengedi a korlátozásokat, elfogadja a szólásszabadság megcsonkítását, elfogadja egyes közösségek kirekesztését, s elfogadja a legembertelenebb rendszereket is, csak azért, hogy a fasiszta rém föl ne támadhasson. Nem is sejti, hogy ez által új rémeket szabadít a világra.
@a szív fészkei: "Dörner, aki folyton csurkás, jobbikos rendezvények uszító műsorait celebrálja"

Ennek most utána néztem, ezt így nem vágtam. Ti. ha belebotlottam is ilyen hírbe, nem csorgott le, úgyhogy ez nekem valódi novum (-en no cry). Kéne egy tévé, hogy jobban képben legyek.

Kérem szépen, változatok az álláspontomon: aki Jobbikos rendezvényeken kompromittálja magát, szaval, felszólal, adja a lovat a náculósak alá, annak nehéz lesz úgy tenni, mintha nem értené, hogy miért botlik antifasiszta tüntetésbe az irodája előtt. Már kezdtem azt hinni, hogy álló nap csak a sz4rt rágtam itt. Ennyivel is tájékozottabb lettem, frankó.

Meg lettem győzve.
@Gábriel angyal:
1./ megfelelő zűrhajó kifejlesztése 1000 földi év

2./ távolsag megtétele: 4000000 földi év

3./ te már bizonyosan nem utazhatsz...

4./ én meg nem is akarok, egyszerűbb picsán rúgni a rablókat és beállni rablónak helyettük, olcsóbb, gyorsabb, hatékonyabb

5./ örök élet nincs, isten nincs imádkozni lehet a sarki akáchoz ugyanannyi eredményt hoz az imádkozónak másik esetben az imádott földi helytartói élvezik a baszást

bruhahahahaha
@Parajpuding: mennyi idejükbe tellett hogy megtalálják a színházat? valami idegenvezetőt fizettek le? az egy óra az nagy túlzás ezek sohasem voltak semmilyen színházban kivéve a saját ingyen cirkuszukat a lófasszal a szájukban
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szar lehetett a pia vagy rossz kurvát választottál, már mondtam volt ha a kurva akar élvezni akkor te rábaszol és sokba kerül utána meg fájnak ...az izmaid

hahahahaha
@Rodeo36: már itt van a rém,a zűrhajó már készen áll, 2012.12.12.-én kezdik az utazást, már aki fölfér. Csak előbb meg kell keresni a kilövés helyét, mert nagyon eldugták.
@Gábriel angyal:

Meg ne feledjük, hogy holokauszt-tagadással, meg a harmadik világ iránti sírással is egész szépen lehet keresni...

"Pontosan ugyanazt kapják tőlünk Ázsia, Afrika és Latin-Amerika szegényei, mint amit a náciktól kaptak a lengyelek, az oroszok, az ukránok és persze a zsidók."

Értem, akkor Venezuelában sem Chavez faszságai miatt nincs villany, hanem a Nyugat miatt. Zimbabwe-ben sem Mugabe miatt van hiperinfláció. Dél-Afrikában sem azért terjed többek közt viharos gyorsasággal az AIDS, mert az elnök szerint azt a fehérek találták ki, és fekete nem kaphatja el. Szomáliában sem a fejkendős fanatikusok csinálják a feszkót, hanem a Coca-Cola. Izraelt sem Ahmedinezsád fenyegette elpusztítással... stb.
Apropó Ázsia: Dél-Korea, vagy Tajvan mintha egész jól jött volna ki a globalizációból, miért is?
Ja, és Svájc miért gazdag, mikor Görögország meg csődben? Svájcnak gyarmatai vannak Afrikában, Görögországnak meg nincsenek? Hagyjuk már ezt...
@Rodeo36: Az 5. pont kivételével egyetértek. :)
@Rodeo36:

A kurva és a tisztességes nő közt az a különbség, hogy a kurva olcsóbb és nem fáj a feje.

(A fentiek természetesen ChT-ra nem vonatkoznak, Rá a "A romanticizmus szerelmi lírája" gyűjteményes kötet vonatkozik.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: még kisiskolás koromban kellett horgolni 10x10 cm-es kockákat sokat, mert ezt valakik összehorgolták takarónak és vitték az éhező afrikaiaknak. Hát, biztosan azért,hogy jóllakjanak.
Felnőtt fejjel láttam az etiópiai csontsovány éhezőt, aki ült egy véletlenül ott lévő fa alatt, ki-be mászkáló legyekkel a szájában - és azt mondta, inkább itt döglik éhen, mint, hogy segítsenek neki és elmenjen máshová.
Nahát ekkor jöttem rá, hogy ezeknek nem takarót és pénzt kellett volna küldeni, hanem ásót, kapát, gereblyét, amivel dolgozhatnak.
Lehet, hogy egy tamtam dobnak jobban örültek volna.
Osztom a nézeted.
@Gábriel angyal: Eredeti kérdésedre válaszoltam. Amit akarsz felfogsz, amit nem, azt taknyolod.

Igényetek sok mindenre lenne azokból az időkből, az biztos. Lehetőségetek nincs és nem is lesz rá. Ez frusztrációtok fő oka. De nem baj, most lesznek szép kulturális élményeitek a város közepén igazi honfi közegben. Wass Alberttel, mint alaptézissel. Aki persze szintén olyan ártatlan, mint a ma született bárány.
Elfogytak az élősködési lehetőségek - Mohácsi Viktória is menedékjogot kért Kanadában

nol.hu/belfold/mohacsi_viktoria_is_kivandorolt_kanadaba
@Pantagruel: Én nem akarlak meggyőzni, hiszen te az gondolsz, amit akarsz. Csak a lencsibabás kamillázás fura nekem bárkitől, ha csodálkozik: Csurkával a háta mögött miért tekintenek rá úgy, ahogy? Mikor csak egy színész. Hát nem csak. Mondhatni strómanja a széljobbnak és annak a polbiznisznek ami megköttetett Orvbán és a Jobbik közt.

Ő tényleg csak mellékszereplő a kulturkampfban: küldték más színházakra is - Pécsre, azt hiszem, de ott elhajtották - ez most sikerült neki, mert épp kapóra jött ide. Sőt, kis libsi BP-regulázásra is jó, ezt Orvbán azért sose szokta elfelejteni. Ennyi a történet.

A határontúliak egy emberként álltak neki ellen. Pedig ott ugye létkérdés magyarnak lenni és látszani.
@a szív fészkei: Én nem vagyok frusztrált hidd el.:)
@Pantagruel: Az nagyon gáz ezekszerint elismered, hogy pusztán egy megfelelő politikai hablattyal összehányt, minden érdemi elképzelést és realitást nélkülöző pályázatra politikai és nem szakmai szempont alapján rábólintani. Ami még annál is nagyobb gáz, hogy dörner megkapta a posztot, az az, hogy mikor kiderült és botrány lett, minden önkoris figura szart bele. Így sokaknak az jön le, hogy a hülye libsik féltik a színházat és a hazaáruló fejük nem bírják elviselni ha egy hűdemagyar csinálna egykurváramagyar színházat. Pedig a színház nem arra való, hogy a miép, a jobbik, a fidesz, mszp, lmp, dk, munkáspárt ott élje ki az ideológiáit. Meg a fene nagy hazafiságban elfeledkeznek arról, hogy a színház üzlet, és el kéne tartania magát valamennyire jegybevételekből. Most x évig egyetlen ember elmebeteg önmegvalósítását fogjuk pénzelni, amiből egy kumma forint nem jön vissza.
Arról nem is beszélve, hogy a kereslet azt mutatja, hogy az embereknek igényük van a mocskos new yorki szemétre, szeretik, szeretnek elmenni rá, ne adj isten még busszal se kell odavinni senkit.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

Persze nem valami genetikai dologra gondolok, egyszerűen bizonyos társadalomformák életképesek, mások meg nem. Az USA-nak nem azért van 11 anyahajója, mert ellopták az etiópoktól, hanem mert több mint 200 éve komolyan veszik a vállalkozás szabadságát, a demokráciát meg az Alkotmányukat (és nem hagyják, hogy egy elmebeteg focista szétkúrja. Képzeljük, ha holnap reggel Obama bejelentené, hogy most akkor ő alkotmányozna, mert hangot hallott, hogy ő ehhez is ért.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Svájc belőlünk gazdagodott meg, nem tudtad?! A sok devizahitelesből...
Nem röhög, ez se röhejesebb a többi összeesküdözők elméleténél:D
@a szív fészkei: Apukám régi jó mondása is hasonló, "hiába próbálom 2 kézzel hajánál fogva felhúzni a fejét az asztal fölé, ő inkább lent marad"
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: ez most egy kérdés volt? közben összeállt a kép, megvilágosodtam: 21:37

@a szív fészkei: értem. nekem el kell mondani, _mi van_, belinkelve annyi hivatkozást, amennyit a blogmotor elbír. tanyán éldegélek, ha kimozdulok, akkor külföldre, és van, hogy net nélkül, de ha van, akkor se azért, hogy a hazai közéleten rágódjak; tavaly is volt egy ilyen majd' féléves szakasz, a Dörner-ügy is akkor robbant - így szépen kimaradt az életemből; nem vagyok párttag, nem vagyok klubtag, nem vagyok mozgalmár, és az életem java részét sem a blogszférában, vagy valami információs sztrádán élem, az aktuálpolitikából ki kell okosítani, mert ilyenkor, ha ráérek, kell visszaolvasnom az egész katyvaszt, mi miért történik, kinek milyen színű folt van a múltjában
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hagyd már, így boldog. Mint már én is unom ezredszer leírnom,hogy állandóan a nácik legnagyobb logisztikai tettét tagadja minden módon, csak nem tudom, miért? Ha ilyen kutyaütők voltak, hogy még irtani se tudtak faszán, akkor mire voltak olyan nagyra, amíg lehettek?

Hol volt az a megtisztított csupa árja - hinnye de szép férfiakból is állt: féltökű mócsingfejű Hitler, ritka randán kapafogú Goebbels, széthízott hájpacni kábszerfüggő Göring, beamterpofa, könyökvédős Eichmann - diadalmas III. Birodalom? Ahol a szlávok, magyarok is csak szolgák lehettek volna a szent vérű árja germánok lábánál? Hát semmit se tettek érte ennyi ideig, az egész kamu volt?

Ojvé, ojvé szegények, kis butusok, hogy ez sem jött össze. Se az atombomba, se a tiszta faj... Fertőzötten kellett újra kezdeniük a háború után. És még a mai híveik is megtagadják a próbálkozásaikat. Szar ügy.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ők azok, akiknek egyrészt lehetőségük és igényük sincs igazán. Örökbe meg ugye csak nem fogadjuk őket.
@Pantagruel: Jó neked, hogy mehetsz innen. Nekem meg külföldről írják, hogy szégyenlik, hogy magyarok és be se teszik ide a lábukat. Oda meg azt kell válaszolnom, hogy azért ez így nem igaz, az egész ország nem nácult be, sőt január 2-án kiderült, hogy minoritás ez a banda, csak kurva hangos. És ne írják le Magyarországot ezek miatt! Még Orvbán miatt se, ha lehet.
@a szív fészkei: Az itthoni Mercedes gyár szakmai továbbképzésen lévő (az anyagyárban) dolgozóitól hallottam, hogy már többször előfordult, hogy nem engedik be őket a diszkóba, teltház hivatkozással. (miután elkérik a szig-ukat)
@Pantagruel: az örök emberi bölcsesség, amit a zellentüntetők sohasem fognak megtudni és megérteni az örökkévalóság alatt sem, íme:

www.youtube.com/watch?v=L3icVIftoEo&feature=related
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: :-D
Mocskos NY-i, hollywoodi szemétből elég jól megélt a szentéletű direktorkám eddig, mint bátorkodtam fentebb utalni rá. Ugye még a hülye zsidó Michael Douglas magyarításában is részt szokott szegény Dörner venni - biztos Uzival tartja a Tel Aviv-NY tengely sakkban, ahogy Muphyt is csak úgy kényszer hatására magyarítja.

Tehát eddig kiszolgálta nagyon is az alantas globálpistás karvalyok keltette igényeket, amik legyalulják a hazai hithű kultúrát. Nézzük meg a mozik bevételi adatait! Tényleg ezt akarja nézni a hülye megvezetett nép.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Én nem így értettem és kaptam híreket, csak hogy nem esik jól ilyeneket olvasni, látni otthonról. Személyes gondjuk ebből nem volt, évtizedek óta kint élnek, de szoros kapcsolatban itthoniakkal.

Amiről te írsz, az nagyon ciki.
@Rodeo36: Bartókon a hét zeneszerzője Wagner keretében lenyomják a Nibelungot - fura pár órába összevágva kommentárral, de jó kedvcsináló.

pár éve megjelent egy posztumusz esszéregény a zenetörténész Uhrman Györgytől, a varázsfuvola keletkezéséről szól, baromi érdekes, bár kissé nehézkes szöveg, ismered? Mozart csendestársa? a címe. ajánlom, ha nem
@szerénységem:

"Erre emlékeztek? 10 éves, de azóta csak érettebb lett... :-))"

Eddig nem ismertem a cikket, falrepesztő röhögéseket generált bennem. :))
@a szív fészkei: te aztán jól fel tudod paprikázni magad :)
@Pantagruel: "Felháborodom, tehát vagyok." - Bálint György Eléggé megragadt bennem.
Hazudni csak a gyöngének lehet joga, annak, akit levertek, hogy a bőrét mentse vele, ahogy lehet. De az erősnek, a győztesnek nincsen joga hazugsághoz. Aljas gazember, aki ezt teszi. Wass Albert
@Pantagruel: a mű teljes, minden benne van...Uhrman György bizonyosan ismételnipróbál olyan dolgokat amiket zeneileg süket egyedek a műből magából sohasem tudnának kihámozni...én maradok Szabolcsi Bencénél ha már zenetudósról emlékezünk...a Niebelungok 16 óránál hosszabb EPOSZ és nem érdemes össze vissza vagdosni, vagy akkor jobb ha Anna Russell-t hallgatod aki a sok duma után akadémikus lett ugyanabban amiből a Carnegie Hall halálra röhögve magát megismerte a Wagner lényegét hahahahaha
@a szív fészkei: én díjnyertesen rendeztem Bálint György írását, az modern színház lett és siker...nagyszerű ember volt...
@Rodeo36: ismételni? nem mondanám. inkább egy káprázatos tabló a korról és a Mozart körüli figurákról. vess rá egy pillantást:
www.momus.hu/article.php?artid=4289
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

csak "buzik"-nak kizárólag, te maradj CHT-nal és a balettpatkányokkal Csajkovszkij-ra lejtve...olyan kecses lehetsz amint messzebbre akarod nyújtani a nyelvedet mint amennyire elér hahahahahaha
Átnéztem a Mandinerre, istenem, ez a Várúr hogy mekkora egy kurva nagy fasz...
@Rodeo36:

Röhögni fogsz, kiskoromban majd két évig balettoztam... :D

Sőt, valami nyolcévesen nyertem egy bréktáncversenyt.! :DDD

ChT- ért meg átnyalok az Óceánon.
@Pantagruel: mindjárt rájárok...a Wer meine Speeres Spitze fürchtet... mindent elmond arról amit ma senki sem akar megérteni a senkiség és törpeség kapcsán...a nagyság az nagy és sohasem "törpe"
Off(?):

""Tisztára, mint a Szovjetunióban" - halálosan megfenyegették a Fidesz-kritikus amerikai professzort

Halálos fenyegetéseket, gyalázkodó emaileket kapott Budapestre utazása előtt Kim Lane Scheppele, aki kormánykritikus véleményével vált ismertté idehaza. Erről a hvg.hu-nak adott interjújában mesélt a Princeton egyetem alkotmányjogásza, aki szerint az itt tapasztaltak sokban a Kádár-korszak Magyarországára emlékeztetik, amikor „illett tudni, hol a határ”. Ugyanakkor örül, hogy kormányzati szereplőkkel is találkozhatott."

hvg.hu/itthon/20120202_scheppele_fidesz_kormany
@Pantagruel: Uhrmann-nak sok ragyogó lemezkiadást köszönhetünk és tényleg ragyogóan tudott fogalmazni, mert mindíg tudta miről mit akar mondani...az opera tele van zenei rejtelmekkel és az akkor még ismeretlen "LEITMOTVE" szabadon szárnyal a Zauberflőte-ben és talán sohasem fogjuk megtudni ki is az igazi várományosa Paminá-nak Tamino vagy Sarastro mert ugye a Monostatos a törpe mintha előre látta volna az alcsútbasznádit a bécsi zseni amint a kis görcs Monostatos az isteni Paminaá-ért szolgálja a sötétség királynőjét aki retteg a NAPFÉNYTŐL...és akkor semmit sem mondtam de amikor a SPRECHER azt mondja Tamino-nak "te hiszel egy nőnek hát az csak fecseg" mondván ezt a sötétség oszthatatlan fenségéről...aki egyébként "KÉKHARISNYA" még mielőtt bárki tudta volna hogy valaha lesz...hahahahaha
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na nem a "várúr" az egy rohadt degenerált tetű
@Gábriel angyal:

"gyorsan elrejtették a szappant és a lámpaernyőket, a soha meg nem talált írásbeli parancsokat, álcázták a gázkamrákat, gyorsan megalakult és focizni kezdett az auschwitz válogatott, az úszómedence is ideiglenesen megnyílt.
...
már csak a törzstábor óvóhellyé átalakított I. sz. krematóriumát láthatták, továbbá a felrobbantott birkenaui krematóriumok romjait, melyekben egyébként – a hivatalos holokauszt-mítosz nagyon ritkán hangoztatott dogmája szerint – 1944 októberében vagy novemberében "végleg beszüntették az elgázosításokat". (Az erre vonatkozó állítólagos Himmler-parancs azonban természetesen "nincs meg", csak egy német katonatiszt "vallomása" létezik róla.) Így hát nem csak gázkamrákat, de "hullahegyeket" sem láthattak a "hős felszabadítók". És nem találkozhattak a később szentté avatott Elie Wiesel nevű szélhámossal sem, mivel ő a gázkamrákban zsidókat gyilkoló, sőt hatalmas gödrökben embereket élve elégető "nácikkal" együtt a szovjetek megérkezése előtt távozott. Wiesel a La Nuit (Éjszaka) című visszaemlékezésében (az 1958-as első francia kiadás, 129-133. old.) ugyanis elmeséli, hogy a tábor kiürítésére készülődő gaz nácik a foglyoknak feltették a kérdést: hajlandók-e a németekkel együtt nyugatra menekülni, vagy pedig bevárják a szovjet csapatok érkezését.

A láger lakóinak többsége – kb. 10 ezer fő – úgy döntött, hogy a gyerekeket élve tűzbe dobáló, gázkamrákban milliókat kegyetlenül legyilkoló náci őrökkel együtt nyugatra távozik, és nem várja be a felszabadító szovjet hadsereg érkezését! Wiesel elbeszélése szerint ő is, apjával teljes egyetértésben, a távozás mellett döntött, és "holokausztot" éppen csak befejező nácikkal együtt elvonult."

Gábriel!

Jól értelek, hogy azt állítod, szerinted Auschwitzban/Birkenauban nem voltak krematóriumok, amelyekben elgázosították a tábor lakóit, nem voltak kivégzett hullák tömegei sem, nem voltak emberi zsírból készített szappanok, lámpaernyők, stb?

És holokauszt sem volt?

Azt állítod, hogy mindez csak hazugság és agymosás lenne?

Válaszodat előre is köszönöm!
@Rodeo36: ez a Dermota-hangfelvétel nagyon szép
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nyalnál fiam nyalnál nagyot akar a balettpatkány de nem bírja a farka hahahaha egyébként megjelentél előttem tutu-ban ...dús fantáziám van ez a CHT nem valami leszbikus "takarmány" körtekerészeti tovalöködöm...takar azaz letakarja a takarmányt... nálad?
@Pantagruel: ja, Dermota, Pataky Kálmán, Réti Dodi...a többiek csak...még a Gedda is, beleértve a Wunderlich-et is
@Pantagruel: mikor a Sprecher azt mondja Tamino-nak: te egy "lipservice" alapján életed adod?

és nem sokat magyaráz de borzalmas csapás az utolsó mondata: kit baráti kéz vezet az a Világegyetem végtelen Sötétségeben sem vész el

és magára hagyja a bölcsesség templomának bevágott kapuja előtt és ott kétségbeesésében "bízni" kezd, nincs más megoldás...jegyzem meg
@Pantagruel: És Szentkuthy? Amit tudok Mozartról, az tőle tudom. Mintha Forman is olvasta volna. legalábbis a filmje azt érezteti.

Na mindegy, csak eszembe jutott, ez Rodeo terepe,nem az enyém. :-) DE nagyon tudott írni. Mármint Szentkuthy.
@Rodeo36: a Bab'Aziz (szúfi misztikus film) jut eszembe, amikor a homokvihar után a vak dervis elindul a sivatagban az unokájával, és az unoka aggódik, hogy eltévednek: – Aki bízik, nem téved el, kicsi angyalom. Aki békében él, nem veszik el soha. :) Derűs. ebben a darabban is a misztikummal operálnak, meg a zenével, és persze elronthatatlan felvételekkel (sivatag). de van benne egy nagyon szép jelent, ami nem sivatag, hanem... az isteni, transzcendens szerelemről és elragadtatásról szól (mint az egész film)

www.youtube.com/watch?v=m3Ur67l_Su8
@a szív fészkei: Szentkuthyt nem vágom, vannak még ilyen adósságaim. az Amadeust viszont pár hete néztem újra, jókat röhögtem
@Pantagruel: www.libri.hu/konyv/divertimento.html Én lánykoromban olvastam. És nagyon elvarázsolt a stílusa és az a mentalitása, mint Formané: nem ájul el tőle, hanem a zsenit és épp emiatt a kizsákmányolt gyerekkora miatt megfosztott, soha fel nem nőtt kissé retardáltat egybe mutatja meg. Meg hát fantasztikus korrajz is.

Ahogy a Stradivariról írt könyve is.Azt nem találom a neten.
@Pantagruel: ugye azt tudod, hogy a keleti zenében és irodalomban nincs kezdet és nincs vég? a vég mindig valaminek a kezdete és ők nem dialektikusak a mi felfogásunk szerint, "csak" tudják...harmóniaviláguk is bárhol elkezded bárhová, -bármilyen "messzire" órákat napokat megállás nélkül regélnek- jut és elvisz talán Homérosz és a többi mesélő tudta ezt anno vagy régebben ...mert ők -bár hisznek valamiben aki "felettük áll" - tudják hogy semmi sohasem kezdődött minden csak folytatása valaminek ami előtte létezett ami semmi mást nem jelent, hogy nem éri meg belebolondulni abba, hogy nem tudhatjuk meg soha...hanem elfogadjuk a lelki békénk okán...hogy minden van!!!! és a hinduizmus meg a többiek még ciklikusságot sem merészelnek...van és kész és ma a 21. században Big Bang-ekkel hülyítjük magunkat...ja meg olyan istenekkel ...nahát a többi a tied...
@Pantagruel: a semmi sohasem kezdődött de minden mindig van az például a BWV 244 nyitókórusában 12/8-os ütem ahogy a Golf áramlat "úszik" az Óceán közepén a sehonnan sem jött de sehová sem megy de ...ahogy az elkezdődik a zenében ...na ott a végtelen igaz valója abban a 13 dimenziós fraktál rendszerben felmutat: "eis" ezt csak a nagyok tudták így de ilyen tökéletesen senki... és az utolsó előtti tétel után mit komponált? a gyász helyett egy hatalmas körtánc ujjongó örjöngéssel részegen, kábultan...mint a Szentivánéj részeg dilije amikor a ugye a szamár is istenné válik...mert és mindenki magyarázza bele amije neki van ...de hallgasd meg Klemperer-rel
@Rodeo36: Hogy tetszik ez a bunker-stíl? ingatlanmagazin.com/lakberendezes/ilyen-egy-lakas-mely-a-kegyetlenfajta-mininal-stilusban-keszult/

Amúgy én sem értem, mit kell évmilliárdokra visszamenve valami eredetmítoszt kreálni? Van és kész, ja. Valahol tényleg nincs sok új a nap alatt, csak modernebb és technikásabb kütyük kerülnek az ugyanolyan nyomi - hatalomszomjas, őrült, stb. - emberek kezébe. Ahogy olvasom Waltarit, vagy bárki mást, semmi de semmi nem változott évezredek, évszázadok alatt. csak a jelmez és a díszlet. A

Tényleg kandomblézz már értünk! :-)
@Rodeo36: meghallgatom, bár most erre kattantam rá :) www.youtube.com/watch?v=sRkTI_rExXc

ami a keletieket illeti: ja, vmi ilyesmi. bele lehet gabalyodni
@Rodeo36: "nem éri meg belebolondulni abba, hogy nem tudhatjuk meg soha..."

abstrusegoose.com/334
@Rodeo36: Na vissza földre: fn.hir24.hu/gazdasag/2012/02/02/megszabadulhatnank-az-allamadossagtol/~~fokusz Senki sincs elragadtatva a sámánoktól, mint Orvi és Matolcsy. [..]"Inotai András arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak a szokásos versenyképességi tényezőkre (ár, minőség, árfolyam) kellene koncentrálni, hanem ennél tovább kell lépni, mert ezt már túlhaladta a világ. Ma már egy ország versenyképességénél szempont az is, hogy milyen az intézményei működésének minősége, hogy mennyire összetartó a társadalom, van-e jövőképe, stb." Na az aztán van: a másikat a fal adja. Ha van egyáltalán fal, mert mások szerint már a szakadék is luxus nekünk.

Már az RTL híradóban is a 7, 12 ezerrel kevesebbet hazavivők fancsali képét tolták fő hírnek. Hol a hurráoptimizmus? Ott maradt a békemeneten?
@Pantagruel: most én is azt hallgatom amit utoljára küldtem, de előtte megnéztem amint az öreg elbúcsúzik a lététől és a fiatal eltemeti majd megy az útján tovább és közben szól az a szívszaggató férfisikoly
@a szív fészkei: kandomblé? ne kérdezz! azt mondta, hogy nekem magamnak kell megcsinálnom...és ha azt mondta? nincs más megoldás...
Ne legyünk naívak, a színház csak a "hídfőállás", amin keresztül állami pénzeket lehet juttatni a kormánypárti utcai hözöngöknek. A megoldás a zsoldkifizetésre. A támogatás lemegy különbözö kamuszerződésekkel azoknak, akik aztán mozgatját a hőbörbrigádot, akik simán ki vannak aztán fizetve némi ideólógiai maszlaggal, mert annyi eszük nincs, hogy lejöjjön nekik, mennyire palira vannak véve. Erről szól az egész, nem másról.
@Rodeo36: ja, az nagyon brutális. /hogy ne legyek annyira off: Nehogymá' a göndörorrúak csináljanak színházat./ ezekre a requiemekre is rá lehet ám csavarodni. van pár száz giga komolyzeném, de sztem ezt még életemben nem hallottam.
@Pantagruel: a Forman ragyogóan bemutatta, hogy a fejreállított vagy a tükörbe tett kottát is lejátszotta...persze ez a Wohltemperiertes Klavier után mennyivel is volt?
és így született az éjkék csillogás aranyban és gyémántokkal vakítóan a sötétségben

www.youtube.com/watch?v=VtTqpqGIIYU
Azért Demján se megy a szomszédba csúsztatásért: index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/02/demjan_felszabadultunk_a_jobbagyrendszerbol/

Ő speciel épp a szocializmusban szerezte meg a kurva családi vagyonát. El volt ő jól azzal a feudalizmussal. Ezek mindenkit hülyének néznek.

Ja és a poszthoz: petofiutca.blog.hu/2012/02/02/heves_zsidozassal_a_nemzeti_magas_kulturaert?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_03&utm_campaign=index
@a szív fészkei: én útálom az ilyen barmokat és a baromságaikat már az ősember is díszítette ahogy tudta és nem ilyen sírkamrákat csinált...szegény halottak
@Rodeo36: ??????? Na ehhez én nem szólhatok, te tudod.
@a szív fészkei: drágám, mondjuk a törpének hogy lófrasz a seggébe de elkapva és tényleg feldugva vazelin nélkül ez minimum a többi tréfa, móka és kacagás hahahaha bocs
@Rodeo36: Igen, amit Pantegruel délben belinkelt Zeisel Éváról: hogy szerinte a szépség játékos keresése volt a művészet és az ipar első csírája. Ezek meg ezt a szörnyű lélektelen katakomba-stílust nyomatják.

Ezért egy valag pénzt fizetnek a vérhülye sznobok, aki azt hiszik, mennyire urai az érzéseiknek.
@Pantagruel: ez te vagy és én? hahahaha igaz én ki sem próbáltam! nem jutottam tovább a 12. Guiness-en (most van a pohárban a 13. hahahaha) ez mit talált fel? valami izgis lehet...kromatikus?
@Pantagruel: ezt és a Berlioz-t szedd elő és hallgasd őket végig, az elsőről van egy Istvan Kertész London Symphony Kim Borg, Komlóssy Erzsébet )nem Ildikó) a Berlioz meg ...na azt majd nem tudod abbahagyni
@Pantagruel: ez és utána ugyanarról az oldalról a Tuba mirum-ot is

www.youtube.com/watch?v=B522Fm-WhB8
@Pantagruel: ez a Kertész/Ilosfalvy/KomlóssyErzsébet felvétel a szlovák filharmónia kórus Londonban...akkor volt, hogy a Mario Del Monaco 68 évesen Sámson-t énekelt az Erkel-ben deréktól meztelenűl és a Komlóssy volt Delila a MDM ott elélvezett a csókária alatt -mi is- és utána bárhol bármire szerződtették a Komlóssy-t...aki szerette a jófajta borokat is és ez lett a vége meg a stressz amit tudni kell de azt sohasem fogom elfelejteni olyan csókáriát sem előtte sem utána...
@Rodeo36: hát ha candomble-hoz fordulsz, akkor neked kell megcsinálnod. Gyakorlati vallások nem tréfálnak, valamit-valamiért.
@Rodeo36: nem - ez az, akiről beszéltél, hogy rájön, nem fog rájönni, vagy már tudja, és nem érdekli. most nem piálok, megfigyeltem, hogy nem lesz tőle 1500-as IQ-m, csak hülyébb leszek tőle. még van egy kis dolgom
@Pantagruel: ne feledd jó fejhallgató kell hozzá 8Hz-36000Hz 112 dB

www.youtube.com/watch?v=3Iw6bCO-nzM
@Pantagruel: szerintem az egész zseniális a felismerés amire sokaknak szükségük van azért írtam te meg én...hahahah ne igyál ha nem bírod most van GuinessXVII hahahah egészségedre
www.youtube.com/watch?v=3Iw6bCO-nzM
@tucano: nem érted? konzultáltam és azt mondta, hogy nekem kell megcsinálnom ha bármit akarok...ez a törpe kegyetlen kínhalála is Obbatalá nem tréfál...addig is újabb színházak azoknak akik soha semmikor nehogy színházban de moziban sem voltak de van csujjogatójuk és kelepce
@Pantagruel: én igazándibúl nem tudom a zájkúmat de lehet vagy annyi...145-180 vagy a Bundi tuggya...nem a zájkú a fontos, hanem a tettrekészség és a zerő a tettekrem meg némi hidegvíz a forró iszap helyett a fejemben némi Red Breast -tel keverve
@Rodeo36: 17.? annak mekkora már a határhaszonértéke? ma se sikerül már megváltanom az univerzumot, pláne, hogy átcsevegtem itt a fél napot
@Dr. csaknézek...: Krematóriumok szerintem is voltak, bár abban nyilván nem elgázosítás folyt, hanem hamvasztás ugyebár. De ezt nyilván csak elírtad.

Egyértelmű, hogy kivégzések is voltak és sokan meghaltak a zord tábori körülmények között is.

Mivel a lakájmédiák ilyesmivel nem nagyon foglalkoznak ezért feltételezem, hogy eddig nem értesültél róla hogy már a hivatalos holotörténészek is beismerték: a „nácik” sohasem készítettek „emberbőrből lámpaernyőt”, miként az „áldozatok húsából előállított szappan” az „elektromos futószalagos”, a „légkalapácsos”, a „vízbe fojtós”, az „élve elégetős” kivégzésekről szóló történetekről is kimondták már, hogy azok mind a háborús propaganda termékei voltak. (A gázkamrás kivégzés tartja még magát, de a folyamatos "tények" feladásának logikája alapján elképzelhető, hogy hamarosan azt is átadják majd a feledésnek.)

Látható tehát, hogy az évek során a holomítosz jelentős változásokon esett át. Mára már "csak" a gázkamrás és gázteherautós kivégzés maradt a repertoárban (a tömeges gyilkosságok Auschwitzban és esetleg Majdanekben Ciklon B-vel, a többi négy táborban szén-monoxid gázzal történt volna), 4-ről 1-1,1 millióra szállították le az auschwitzi áldozati számot, és egy ideje már csupán hat "haláltábor" létében kell kötelezően hinnünk.

A végére én is kérdeznék ha lehet.

Miképpen lehetséges, hogy noha 1990-ben „hivatalosan” 4 millióról 1,1 millióra csökkentették az Auschwitzban életüket veszített zsidók számát, ennek ellenére a 6 milliós áldozati szám mégsem változott?

Ja és miféle logika alapján állítják, hogy az, aki a fenti kérdéseket megfogalmazza, népirtást akar elkövetni?
@Gábriel angyal:

"abban nyilván nem elgázosítás folyt, hanem hamvasztás ugyebár. De ezt nyilván csak elírtad."

Valóban elírtam, kösz a kiigazítást.

"feltételezem, hogy eddig nem értesültél róla"

Felületes információim voltak/vannak a témáról, elismerem.

"Miképpen lehetséges, hogy noha 1990-ben „hivatalosan” 4 millióról 1,1 millióra csökkentették az Auschwitzban életüket veszített zsidók számát, ennek ellenére a 6 milliós áldozati szám mégsem változott?"

Nem tudom, ha ez így van, akkor hazugságon alapuló számról van szó.

"Ja és miféle logika alapján állítják, hogy az, aki a fenti kérdéseket megfogalmazza, népirtást akar elkövetni?"

Passz, részemről nem történt ilyesmi.

"A gázkamrás kivégzés tartja még magát, de a folyamatos "tények" feladásának logikája alapján elképzelhető, hogy hamarosan azt is átadják majd a feledésnek."

Értem a gondolatmenetedet, de ebben nem (sem) értünk egyet.

Bevallom, engem nagyon irritál, hogy folyamatosan olyan sugalmazásokkal teli irományokat, véleményeket idézel, amelyek a fasizmust és annak mellékágait, szellemi utódait próbálják szalonképessé tenni.
(Hozzáteszem: tőlem elmondhatod a továbbiakban is.)

Sokszor nem mondod ki, de a sugalmazás technikájának működéséről és hatásáról nyilván nem kell mesélnem.

Zavar, hogy például Szálasit igyekszel elfogadható figurának beállítani.

Minden ilyesféle gondolatod mögött kimondva, kimondatlanul felbukkan a zsidók összeesküvése és hazugságai című toposz.

Ha már a feltételezéseken alapuló lehetőségek számbavételénél tartunk: ugyanennyi erővel abban is bőven van logika, hogy a szélsőjobboldal megpróbálja szellemi elődeit rehabilitálni, ellenségképet gyártani (pl. a zsidók), és ehhez minden eszközt felhasznál.

Én ezt a verziót fogadom el.

Zavar, hogy valami nagyon tiszta eszmeiséget képviselő, makulátlan pártnak állítod be a Jobbikot, holott számomra a többség megnyilvánulásai szalonképtelenek, és az eszmei alapok riasztóak.

Tessék, bőven adtam muníciót ahhoz, hogy megcáfolj - úgy értem, sokkal tájékozottabb vagy nálam ezekben a témákban.
És aki tájékozottabb, az simán megvezetheti a másikat.

Úgy gondolom, Te a szélsőjobbos eszmékben őszintén hiszel.

Én viszont riasztónak és fenyegetőnek látom a széljobbos ideológia csomagját.

Sanszos, azt fogod javasolni, ismerjem meg mélyebben azokat.
Nem fogom megtenni.

Hogy egy példát hozzak: nem szükséges elmélyült elemzéseket folytatnom egy kaktusz és egy ibolya közötti szimpátiaindex felállításához.
Az egyik tetszik, a másik nem.

Hadd tegyek fel én is még egy kérdést: Téged ezen a blogon érnek ugyan kritikák, de durva jelzőkkel tarkított szövegekkel nem bombáznak.

Tételezzük fel, elmegyek BÁRMELYIK szélsőjobbos honlapra, és ott elkezdeném kommentálni az ott megjelenő híreket, véleményeket, satöbbi.
Nem rejteném véka alá, hogy liberális gondolkozású vagyok.

Szerinted a többség ugyanilyen toleráns lenne velem, mint itt Veled...?

Nem hiszem.

"Gyümölcseiről ismerszik meg a fa" (Jézus).
@Dr. simonmondja.: Sajnálom, hogy már megint nem értetted meg a lényeget, de szívesen elmagyarázom még egyszer.
Az ANTIFÁK véleményével csak az a baj, mint ahogy a tiéddel is, hogy csak Ők és csakis ők akarják eldönteni, hogy ki a szélsőséges, és ha te nem értesz vele egyet, akkor fasiszta vagy.
Hogy még jobban megértsed, és ismétlem magamat, az egyik kutya a másik meg eb. Vagyis bagoly mondja verébnek: Nagyfejű!
Vagyis az egyik zsidózik, a másik meg nácizik.
Vagy mindkettőt kirekesszük vagy egyiket sem.
"Azért, mert a - zsidó - szót szitokszónak használják.
Ugye.
Aki nem fasiszta-náci, ... az nem üvölti, hogy - mocskos zsidó.
"
Aki meg tisztességes zsidó, az meg nem csinál üzletet zsidó társai pusztulásából. És elfogadja annak az ország értékeit, ahol él, és nem mucsaizza, micisapkázza, tetemcafatozza, turulozza le őket,nincs is az ilyennel semmi baj.

Vagy valami újdonságot mondtam ...?

Továbbá: Azok a bohócok, akik most náci szerű ruhában zsidóznak, azok korábban Kun Béla vörös terrorlegényeiként, majd Szálassi nyilasaiként aztán Rákosi Mátyás ÁVH-saiként, most megint fasisztaként keresik kenyerüket, mivel ezek az arcok a társadalom legalja, amit még Marx is lumpen proletarizmusként definiál, aki két sörért az anyukat is megb@sszák, kicsivel többért akasztanak, Dunába lőnek vagy vesét vernek az Andrássy u. 60-ban. Mikor, hogy, ki a megrendelő.

és arra is utaltam, hogy bárki ellen felbérelhetőek, és ebből a cirkuszból csak a zsidók jönnek ki jól, mert lehet megint teletamtamolni a világot, hogy itt fasizmus van! és ez megér egy kis befektetést... Vagyis kétszer sem mondom, hogy ezt az egész cirkuszt ki rendelte meg.

Azt, hogy Dörner kikkel barátkozik és milyenek az elvei az az ő magánügye. Vagy, ha közügy, akkor a spirót meg a bolgárgyurit is rúgjuk pics@n ugyan ezen elvek alapján! Mert ez lenne a demokrácia, és nem az, hogy csak az egyik fél mondja meg ki és milyen lehet a másik...

Csak hát ez a kúrva kettős mérce, ez vakít el titeket.
@Gábriel angyal: @Dr. csaknézek...:

Azt hiszem, nem fogok a kurucinfo és Perge faxgépével vitatkozni sem ezen a blogon (se), erre az egy kérdésfeltevésre viszont reflektálnék. A kérdésedre az egyik válasz az, hogy úgy lehetséges, hogy az auschwitzi emléktáblán szereplő szám sosem tükrözte a témával foglalkozó történészek többségének álláspontját*, épp ellenkezőleg: a többségük mindig is elfogadhatatlannak, tarthatatlannak ítélte, és az abszurd szovjet propaganda iskolapéldájaként emlegette, ekként pláne nem szolgál(hatot)t ez a számadat az összesítéseket végző történészek munkájának kiindulópontjául. Ez a tábla kizárólag a hivatalos szovjet álláspontot volt hivatott propagálni (nem pedig valódi történészek által végzett munkák eredményeit ismertetni), s ezért kellett várni 1989 utánig az emléktáblán szereplő számadat korrekciójával. Tudniillik: az egyes történészek mind a maguk forrásai alapján végeztek összesítéseket, ezek összevetésével alakult ki a hozzávetőleges, ismeretterjesztő, enciklopédikus kiadványokban is visszaköszönő 1-2,5 millió körüli nagyságrend, ami, értelemszerűen csak töredéke lehet az áldozatok összességére vonatkozó számadatnak. Ezek a számadatok publikáltak, közzé tétettek, ismertek voltak jóval - tizenöt-húsz évvel - a holokauszttagadó revizionisták fellépése előtt is, vagyis mielőtt egyáltalán eszükbe jutott volna megkérdőjelezi és diszkreditálni a hivatalos történészek munkásságát, akiknek eredményeire persze maguk is hivatkoznak. Abban tehát, hogy a nyugati történészek úgy gondolják, az auschwitzi emléktábla hidegháború utáni korrekciója nem szükségszerűen vonja maga után az ő húsz-harminc évvel korábbi egyéni kutatómunkájuk eredményeinek revízióját, nincs semmi különös, mivel nem nem azon alapult, értsd: sosem vették számításba - épp ellenkezőleg: a táblán szereplő adat revíziója és felcserélése a hitelesnek tudott számadattal az általuk végzett munka eredménye.

Ami viszont különös, legalábbis számomra, hogy miközben a holokauszt-mítosz propagandagépezetével machináló zsidó hegemóniát vizionálsz, agyaglábakon álló elméleteket emlegetsz, és a manipulációkkal szembeni szkepszisre hivatkozol, az egészséges kételkedés jegyében elmulasztod feltenni önmagadnak és a mélyen tisztelt publikumnak a kérdést, hogy mégis miféle relevanciája van „z$idó hegemóniá”-ról, zsebre tett hivatalos történettudományról beszélni, amikor a „holokamuval” operáló judeokrata hatalmi fölény még a 'ciánista' propagandát szolgáló auschwitzi tábor emléktáblája felett sem képes a maga érdekeinek megfelelő módon diszponálni.

* www.nizkor.org/features/techniques-of-denial/appendix-2-01.html
@Gábriel angyal: www.youtube.com/watch?v=prbFZbamy9Q&skipcontrinter=1
Nem is voltak nácik, csak "náczik" csomó röhögőjellel. Mennyire poén, hogy a "zsiráfok" (zsidók, csak azt nem írom le, nehogy megszóljanak, mer' kb. annyira tartom őket, mint a hígtrágyát, de ezt nem reklámozom, mer' kikiáltanak "nácinak, pedig csak igazmagyar vagyok)vernyákolnak, aszt' nem is bántotta őket senki, csak csomó pénzt akarnak tőlünk, nemnáciktól!!!
@Gábriel angyal: Az Eichmann is egy csóri albeosztott volt?
@Mucsai doktor: Mennyire igazad van! Egy ponton hibádzik az egész: hazánk nem arról híres, hogy az "antifák" mindenkit lefasiztáznak, hanem arról, hogy aki nem ért pl. veled egyet, (pl. én)az rögtön libsi lesz. A libsi etimológiájáról egy csöppet: zsidó-biboldó-bibsi-libsi.
@Dr.Zomboss:
Ha úgy érzed, hogy nem értesz velem egyet, a te szuverén jogod. Ha úgy érzed, hogy ettől te "zsidó-biboldó-bibsi-libsi" leszel az is a te szuverén jogod. Én ilyet nem várok el tőled.
Vahy igényed van rá? :)
süti beállítások módosítása