Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.02. 05:20 Fabius

Nehogymá' a göndörorrúak csináljanak színházat

Címkék: tarlós istván jobbik dörner györgy új színház

Találós kérdés Tarlós Istvánnak:

- Pistikém, aranyapám, tudod-e kik vannak ezen a képen? (katt a nagyobb méretért, hátha úgy könnyebb)
Ha nem megy magadtól segítek: az Index, a HVG és az Origó híradásai szerint ők az Új Színház közönsége, akik nyóc bérletet vesznek egyszerre, mert nehogymá a göndörorrúak akarjanak itten színházat csinálni az ezerfejű Cézár helyett. Remélem onnan ahol te ülsz is bérletes színházba járóknak látszanak.

Remélem elégedett vagy. Szebb Jövőt, Pistikém!

383 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr154048932

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az én menyasszonyom 2012.02.02. 15:53:39

A Fidesz is – bármennyire komolykodó, humortalan kultúra, meg időnként inkább sírni kéne – bőven hagy kacagnivalót maga után. Deutsch Tamás és Lázár János őszinteségi rohamai, Schmitt Pál bakiparádéja. Az én személyes kedvencem Tarlós István házassága ...

Trackback: Valami készül 2012.02.02. 09:20:38

Valami készül. Valami nagyléptékű. A háttérben.Új Színház. Hát persze, hogy Új Színház.Több médium közvetítését néztem tegnap és ma. Több riportot, mindkét oldallal. Mindenkinek az volt a véleménye, hogy várható volt. Bele volt kódolva már a kinevezés ...

Trackback: Miért nem oszlatott a rendőrség az Új Színháznál? 2012.02.02. 08:42:04

Tegnap az Új Színháznál két tüntetés volt. Egy Dörner György ellen, ez be volt jelentve, engedélyezett volt, legális volt. Egy szélsőjobbos ellentüntetés pedig nem volt bejelentve, illegális volt.Beszámolók szerint

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@a szív fészkei: "ha emlékszel, Fabius is megírta, akkoriban volt, amikor a Jobbik kegyesen megszavazta a végtörlesztést. Fabius szerint ezzel a színházzal Orvbán kiegyenlítette úriasan feléjük a számlát, passz."

Én ennek pont egy olyan olvasatát hallottam, hogy Csurkát pont azért fizette ki vityka, mert a kampányban és azóta is - ahol csak tudta - folyamatosan támadta a jobbikot.:)
@Gábriel angyal:

Hanem mit? Tegyük fel, kiderül, hogy nem hatmillió áldozat volt, hanem három. Most akkor mi van? Akkor Hitler fasza gyerek volt? Akkor nem is borult lángba a fél világ?

Megj: azért megnézném én azoknak az árja szépségeknek a törzskönyvét...
Én egy rakat ingyenélő primitív fingzsákot látok a képen. Nyilvánvaló, hogy ezek mindösszesen nem voltak 1 órányi színházi előadáson életükben. Viszont legalább a negró napként tündököl a szájukban. Taplósnak ez a szebb jövő.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hejj, de fincsi! mondjuk múltkor rátekintettem vala a vodkára, amit kortyoltam, összetevők: etil-alkohol, víz, mondom laza, ha ez a diszkont, akkor mit adnak a késdobálóban? de megadtad a választ.
@Gábriel angyal: én olvastam a Fórumot választások idején, mert telebaszták vele a postaládát (nyócker), aztán írtam belőle egy tanulmányt is, mindenesetre megerősítem.

kb. arról szólt a választási különkiadás, h
-Viktor az ász, mindent visz és ez így van jól.
-Vona egy szefárd zsidaj.
-Morvai és Tzipi Livni ikertestvérek.
-a Jobbik a Moszad trükkje.

szal ja, Csurka Viktor haverja, nem a Jobbiké, de Vona meg a Viktor tanítványa, Morvaival meg együtt graduáltak, vaze, bogozd ki. az bizonyos, hogy a Szlovák Előd az nincs a fityisszel, mert az a Császár Előd. rendőrgyilkosság, Előd barátom? 1,5 év, felfüggesztve, de a zusába kidzsalhatsz drága testvérem. bazseváljál aztán diszkózenét, attól boldog az istenadta nép.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én már sokszor leírtam itt is, hogy nekem egy áldozat is sok, és azt sem mondanám, hogy Dolfi faszagyerek volt. Azt hogy igazából miért és kitől borult lángba a világ inkább most ne feszegessük. Szűk lenne hozzá a blog kerete.

Egyébként a kételkedést sokakban pont az okozza, hogy sok olyan aspektus van már, amit egy ideig megdönthetetlen dogmaként kellett elhinnünk, aztán szépen sorban kezdett kiderülni, hogy ez se meg az se igaz stb.

Amikor neked valaki hazudik, főleg szépen-sorban nem kezded el te is elveszíteni a bizalmad egy idő után?

Nem azért kétkednek egyre többen a holokausztkultúrában, mert antiszemiták lennénk, hanem azért, mert eltakarja a szemünk elől a valóságot. Szomorú, hogy mostanra a vészkorszak emlékezete a vélt veszélyre mutogat a valódi problémák helyett. Talán azért is mert a kispolgár látszatvilágát, kényelmét, felületes ítéletét hitelesíti a valóság tragikumával szemben.

A harmadik világ mai valósága semmiben nem különbözik a Generalplan Ost valóságától. Pontosan ugyanazt kapják tőlünk Ázsia, Afrika és Latin-Amerika szegényei, mint amit a náciktól kaptak a lengyelek, az oroszok, az ukránok és persze a zsidók.

Ugyan mi egy holokauszt egy globalizációhoz képest? Hitler elsősorban a náci gazdaságfilozófia elveiből kiindulva a világháború hat éve alatt – részben tevőlegesen, részben az életfeltételeinek megvonása által – közelítőleg húszmillió és védtelen ember életét oltotta ki. Ma a globális kapitalizmus gazdasági elveinek megfelelően évente ötvenötmillió ember hal éhen.

A jogos emlékezés mellett nem az a gondja a mának, hogy emberöltővel ezelőtt hatmillió vagy három millió társunkat aljas hidegvérrel meggyilkoltak, hanem az, hogy ma ugyanilyen aljas hidegvérrel tűrjük, hogy naponta százezrek vesszenek éhen. Nem az a megdöbbentő, hogy a „fölösleges fogyasztókat” halálra ítélte a náci hatalom, hanem az, hogy ma is létezhetnek „fölösleges emberek”, akiknek élete fabatkát sem ér.

Nekünk most nem azzal kell szembenéznünk, hogy annak idején megöltek több millió gyermeket, hanem azzal, hogy ma éppen saját gyermekeink jövőjét fosztja meg az épp aktuális hatalom az életlehetőségeitől.

A holokauszt-legendárium azonban igyekszik eltakarni a szemünk elől a jelen bűneit, hirdetvén, hogy az, ami akkor és ott történt egyedi és különleges esemény. Pedig sajnos nem az! Olyannyira nem az, hogy ma is pontosan azt követjük el a védtelenekkel szemben, amit akkor és ott a nácik tettek.

A holokauszt-emlékezet alapján identifikálódott ember – éppen a holokauszt nevében – megengedi a korlátozásokat, elfogadja a szólásszabadság megcsonkítását, elfogadja egyes közösségek kirekesztését, s elfogadja a legembertelenebb rendszereket is, csak azért, hogy a fasiszta rém föl ne támadhasson. Nem is sejti, hogy ez által új rémeket szabadít a világra.
@a szív fészkei: "Dörner, aki folyton csurkás, jobbikos rendezvények uszító műsorait celebrálja"

Ennek most utána néztem, ezt így nem vágtam. Ti. ha belebotlottam is ilyen hírbe, nem csorgott le, úgyhogy ez nekem valódi novum (-en no cry). Kéne egy tévé, hogy jobban képben legyek.

Kérem szépen, változatok az álláspontomon: aki Jobbikos rendezvényeken kompromittálja magát, szaval, felszólal, adja a lovat a náculósak alá, annak nehéz lesz úgy tenni, mintha nem értené, hogy miért botlik antifasiszta tüntetésbe az irodája előtt. Már kezdtem azt hinni, hogy álló nap csak a sz4rt rágtam itt. Ennyivel is tájékozottabb lettem, frankó.

Meg lettem győzve.
@Gábriel angyal:
1./ megfelelő zűrhajó kifejlesztése 1000 földi év

2./ távolsag megtétele: 4000000 földi év

3./ te már bizonyosan nem utazhatsz...

4./ én meg nem is akarok, egyszerűbb picsán rúgni a rablókat és beállni rablónak helyettük, olcsóbb, gyorsabb, hatékonyabb

5./ örök élet nincs, isten nincs imádkozni lehet a sarki akáchoz ugyanannyi eredményt hoz az imádkozónak másik esetben az imádott földi helytartói élvezik a baszást

bruhahahahaha
@Parajpuding: mennyi idejükbe tellett hogy megtalálják a színházat? valami idegenvezetőt fizettek le? az egy óra az nagy túlzás ezek sohasem voltak semmilyen színházban kivéve a saját ingyen cirkuszukat a lófasszal a szájukban
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szar lehetett a pia vagy rossz kurvát választottál, már mondtam volt ha a kurva akar élvezni akkor te rábaszol és sokba kerül utána meg fájnak ...az izmaid

hahahahaha
@Rodeo36: már itt van a rém,a zűrhajó már készen áll, 2012.12.12.-én kezdik az utazást, már aki fölfér. Csak előbb meg kell keresni a kilövés helyét, mert nagyon eldugták.
@Gábriel angyal:

Meg ne feledjük, hogy holokauszt-tagadással, meg a harmadik világ iránti sírással is egész szépen lehet keresni...

"Pontosan ugyanazt kapják tőlünk Ázsia, Afrika és Latin-Amerika szegényei, mint amit a náciktól kaptak a lengyelek, az oroszok, az ukránok és persze a zsidók."

Értem, akkor Venezuelában sem Chavez faszságai miatt nincs villany, hanem a Nyugat miatt. Zimbabwe-ben sem Mugabe miatt van hiperinfláció. Dél-Afrikában sem azért terjed többek közt viharos gyorsasággal az AIDS, mert az elnök szerint azt a fehérek találták ki, és fekete nem kaphatja el. Szomáliában sem a fejkendős fanatikusok csinálják a feszkót, hanem a Coca-Cola. Izraelt sem Ahmedinezsád fenyegette elpusztítással... stb.
Apropó Ázsia: Dél-Korea, vagy Tajvan mintha egész jól jött volna ki a globalizációból, miért is?
Ja, és Svájc miért gazdag, mikor Görögország meg csődben? Svájcnak gyarmatai vannak Afrikában, Görögországnak meg nincsenek? Hagyjuk már ezt...
@Rodeo36: Az 5. pont kivételével egyetértek. :)
@Rodeo36:

A kurva és a tisztességes nő közt az a különbség, hogy a kurva olcsóbb és nem fáj a feje.

(A fentiek természetesen ChT-ra nem vonatkoznak, Rá a "A romanticizmus szerelmi lírája" gyűjteményes kötet vonatkozik.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: még kisiskolás koromban kellett horgolni 10x10 cm-es kockákat sokat, mert ezt valakik összehorgolták takarónak és vitték az éhező afrikaiaknak. Hát, biztosan azért,hogy jóllakjanak.
Felnőtt fejjel láttam az etiópiai csontsovány éhezőt, aki ült egy véletlenül ott lévő fa alatt, ki-be mászkáló legyekkel a szájában - és azt mondta, inkább itt döglik éhen, mint, hogy segítsenek neki és elmenjen máshová.
Nahát ekkor jöttem rá, hogy ezeknek nem takarót és pénzt kellett volna küldeni, hanem ásót, kapát, gereblyét, amivel dolgozhatnak.
Lehet, hogy egy tamtam dobnak jobban örültek volna.
Osztom a nézeted.
@Gábriel angyal: Eredeti kérdésedre válaszoltam. Amit akarsz felfogsz, amit nem, azt taknyolod.

Igényetek sok mindenre lenne azokból az időkből, az biztos. Lehetőségetek nincs és nem is lesz rá. Ez frusztrációtok fő oka. De nem baj, most lesznek szép kulturális élményeitek a város közepén igazi honfi közegben. Wass Alberttel, mint alaptézissel. Aki persze szintén olyan ártatlan, mint a ma született bárány.
Elfogytak az élősködési lehetőségek - Mohácsi Viktória is menedékjogot kért Kanadában

nol.hu/belfold/mohacsi_viktoria_is_kivandorolt_kanadaba
@Pantagruel: Én nem akarlak meggyőzni, hiszen te az gondolsz, amit akarsz. Csak a lencsibabás kamillázás fura nekem bárkitől, ha csodálkozik: Csurkával a háta mögött miért tekintenek rá úgy, ahogy? Mikor csak egy színész. Hát nem csak. Mondhatni strómanja a széljobbnak és annak a polbiznisznek ami megköttetett Orvbán és a Jobbik közt.

Ő tényleg csak mellékszereplő a kulturkampfban: küldték más színházakra is - Pécsre, azt hiszem, de ott elhajtották - ez most sikerült neki, mert épp kapóra jött ide. Sőt, kis libsi BP-regulázásra is jó, ezt Orvbán azért sose szokta elfelejteni. Ennyi a történet.

A határontúliak egy emberként álltak neki ellen. Pedig ott ugye létkérdés magyarnak lenni és látszani.
@a szív fészkei: Én nem vagyok frusztrált hidd el.:)
@Pantagruel: Az nagyon gáz ezekszerint elismered, hogy pusztán egy megfelelő politikai hablattyal összehányt, minden érdemi elképzelést és realitást nélkülöző pályázatra politikai és nem szakmai szempont alapján rábólintani. Ami még annál is nagyobb gáz, hogy dörner megkapta a posztot, az az, hogy mikor kiderült és botrány lett, minden önkoris figura szart bele. Így sokaknak az jön le, hogy a hülye libsik féltik a színházat és a hazaáruló fejük nem bírják elviselni ha egy hűdemagyar csinálna egykurváramagyar színházat. Pedig a színház nem arra való, hogy a miép, a jobbik, a fidesz, mszp, lmp, dk, munkáspárt ott élje ki az ideológiáit. Meg a fene nagy hazafiságban elfeledkeznek arról, hogy a színház üzlet, és el kéne tartania magát valamennyire jegybevételekből. Most x évig egyetlen ember elmebeteg önmegvalósítását fogjuk pénzelni, amiből egy kumma forint nem jön vissza.
Arról nem is beszélve, hogy a kereslet azt mutatja, hogy az embereknek igényük van a mocskos new yorki szemétre, szeretik, szeretnek elmenni rá, ne adj isten még busszal se kell odavinni senkit.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

Persze nem valami genetikai dologra gondolok, egyszerűen bizonyos társadalomformák életképesek, mások meg nem. Az USA-nak nem azért van 11 anyahajója, mert ellopták az etiópoktól, hanem mert több mint 200 éve komolyan veszik a vállalkozás szabadságát, a demokráciát meg az Alkotmányukat (és nem hagyják, hogy egy elmebeteg focista szétkúrja. Képzeljük, ha holnap reggel Obama bejelentené, hogy most akkor ő alkotmányozna, mert hangot hallott, hogy ő ehhez is ért.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Svájc belőlünk gazdagodott meg, nem tudtad?! A sok devizahitelesből...
Nem röhög, ez se röhejesebb a többi összeesküdözők elméleténél:D
@a szív fészkei: Apukám régi jó mondása is hasonló, "hiába próbálom 2 kézzel hajánál fogva felhúzni a fejét az asztal fölé, ő inkább lent marad"
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: ez most egy kérdés volt? közben összeállt a kép, megvilágosodtam: 21:37

@a szív fészkei: értem. nekem el kell mondani, _mi van_, belinkelve annyi hivatkozást, amennyit a blogmotor elbír. tanyán éldegélek, ha kimozdulok, akkor külföldre, és van, hogy net nélkül, de ha van, akkor se azért, hogy a hazai közéleten rágódjak; tavaly is volt egy ilyen majd' féléves szakasz, a Dörner-ügy is akkor robbant - így szépen kimaradt az életemből; nem vagyok párttag, nem vagyok klubtag, nem vagyok mozgalmár, és az életem java részét sem a blogszférában, vagy valami információs sztrádán élem, az aktuálpolitikából ki kell okosítani, mert ilyenkor, ha ráérek, kell visszaolvasnom az egész katyvaszt, mi miért történik, kinek milyen színű folt van a múltjában
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hagyd már, így boldog. Mint már én is unom ezredszer leírnom,hogy állandóan a nácik legnagyobb logisztikai tettét tagadja minden módon, csak nem tudom, miért? Ha ilyen kutyaütők voltak, hogy még irtani se tudtak faszán, akkor mire voltak olyan nagyra, amíg lehettek?

Hol volt az a megtisztított csupa árja - hinnye de szép férfiakból is állt: féltökű mócsingfejű Hitler, ritka randán kapafogú Goebbels, széthízott hájpacni kábszerfüggő Göring, beamterpofa, könyökvédős Eichmann - diadalmas III. Birodalom? Ahol a szlávok, magyarok is csak szolgák lehettek volna a szent vérű árja germánok lábánál? Hát semmit se tettek érte ennyi ideig, az egész kamu volt?

Ojvé, ojvé szegények, kis butusok, hogy ez sem jött össze. Se az atombomba, se a tiszta faj... Fertőzötten kellett újra kezdeniük a háború után. És még a mai híveik is megtagadják a próbálkozásaikat. Szar ügy.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ők azok, akiknek egyrészt lehetőségük és igényük sincs igazán. Örökbe meg ugye csak nem fogadjuk őket.
@Pantagruel: Jó neked, hogy mehetsz innen. Nekem meg külföldről írják, hogy szégyenlik, hogy magyarok és be se teszik ide a lábukat. Oda meg azt kell válaszolnom, hogy azért ez így nem igaz, az egész ország nem nácult be, sőt január 2-án kiderült, hogy minoritás ez a banda, csak kurva hangos. És ne írják le Magyarországot ezek miatt! Még Orvbán miatt se, ha lehet.
@a szív fészkei: Az itthoni Mercedes gyár szakmai továbbképzésen lévő (az anyagyárban) dolgozóitól hallottam, hogy már többször előfordult, hogy nem engedik be őket a diszkóba, teltház hivatkozással. (miután elkérik a szig-ukat)
@Pantagruel: az örök emberi bölcsesség, amit a zellentüntetők sohasem fognak megtudni és megérteni az örökkévalóság alatt sem, íme:

www.youtube.com/watch?v=L3icVIftoEo&feature=related
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: :-D
Mocskos NY-i, hollywoodi szemétből elég jól megélt a szentéletű direktorkám eddig, mint bátorkodtam fentebb utalni rá. Ugye még a hülye zsidó Michael Douglas magyarításában is részt szokott szegény Dörner venni - biztos Uzival tartja a Tel Aviv-NY tengely sakkban, ahogy Muphyt is csak úgy kényszer hatására magyarítja.

Tehát eddig kiszolgálta nagyon is az alantas globálpistás karvalyok keltette igényeket, amik legyalulják a hazai hithű kultúrát. Nézzük meg a mozik bevételi adatait! Tényleg ezt akarja nézni a hülye megvezetett nép.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Én nem így értettem és kaptam híreket, csak hogy nem esik jól ilyeneket olvasni, látni otthonról. Személyes gondjuk ebből nem volt, évtizedek óta kint élnek, de szoros kapcsolatban itthoniakkal.

Amiről te írsz, az nagyon ciki.
@Rodeo36: Bartókon a hét zeneszerzője Wagner keretében lenyomják a Nibelungot - fura pár órába összevágva kommentárral, de jó kedvcsináló.

pár éve megjelent egy posztumusz esszéregény a zenetörténész Uhrman Györgytől, a varázsfuvola keletkezéséről szól, baromi érdekes, bár kissé nehézkes szöveg, ismered? Mozart csendestársa? a címe. ajánlom, ha nem
@szerénységem:

"Erre emlékeztek? 10 éves, de azóta csak érettebb lett... :-))"

Eddig nem ismertem a cikket, falrepesztő röhögéseket generált bennem. :))
@a szív fészkei: te aztán jól fel tudod paprikázni magad :)
@Pantagruel: "Felháborodom, tehát vagyok." - Bálint György Eléggé megragadt bennem.
Hazudni csak a gyöngének lehet joga, annak, akit levertek, hogy a bőrét mentse vele, ahogy lehet. De az erősnek, a győztesnek nincsen joga hazugsághoz. Aljas gazember, aki ezt teszi. Wass Albert
@Pantagruel: a mű teljes, minden benne van...Uhrman György bizonyosan ismételnipróbál olyan dolgokat amiket zeneileg süket egyedek a műből magából sohasem tudnának kihámozni...én maradok Szabolcsi Bencénél ha már zenetudósról emlékezünk...a Niebelungok 16 óránál hosszabb EPOSZ és nem érdemes össze vissza vagdosni, vagy akkor jobb ha Anna Russell-t hallgatod aki a sok duma után akadémikus lett ugyanabban amiből a Carnegie Hall halálra röhögve magát megismerte a Wagner lényegét hahahahaha
@a szív fészkei: én díjnyertesen rendeztem Bálint György írását, az modern színház lett és siker...nagyszerű ember volt...
@Rodeo36: ismételni? nem mondanám. inkább egy káprázatos tabló a korról és a Mozart körüli figurákról. vess rá egy pillantást:
www.momus.hu/article.php?artid=4289
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

csak "buzik"-nak kizárólag, te maradj CHT-nal és a balettpatkányokkal Csajkovszkij-ra lejtve...olyan kecses lehetsz amint messzebbre akarod nyújtani a nyelvedet mint amennyire elér hahahahahaha
Átnéztem a Mandinerre, istenem, ez a Várúr hogy mekkora egy kurva nagy fasz...
@Rodeo36:

Röhögni fogsz, kiskoromban majd két évig balettoztam... :D

Sőt, valami nyolcévesen nyertem egy bréktáncversenyt.! :DDD

ChT- ért meg átnyalok az Óceánon.
@Pantagruel: mindjárt rájárok...a Wer meine Speeres Spitze fürchtet... mindent elmond arról amit ma senki sem akar megérteni a senkiség és törpeség kapcsán...a nagyság az nagy és sohasem "törpe"
Off(?):

""Tisztára, mint a Szovjetunióban" - halálosan megfenyegették a Fidesz-kritikus amerikai professzort

Halálos fenyegetéseket, gyalázkodó emaileket kapott Budapestre utazása előtt Kim Lane Scheppele, aki kormánykritikus véleményével vált ismertté idehaza. Erről a hvg.hu-nak adott interjújában mesélt a Princeton egyetem alkotmányjogásza, aki szerint az itt tapasztaltak sokban a Kádár-korszak Magyarországára emlékeztetik, amikor „illett tudni, hol a határ”. Ugyanakkor örül, hogy kormányzati szereplőkkel is találkozhatott."

hvg.hu/itthon/20120202_scheppele_fidesz_kormany
@Pantagruel: Uhrmann-nak sok ragyogó lemezkiadást köszönhetünk és tényleg ragyogóan tudott fogalmazni, mert mindíg tudta miről mit akar mondani...az opera tele van zenei rejtelmekkel és az akkor még ismeretlen "LEITMOTVE" szabadon szárnyal a Zauberflőte-ben és talán sohasem fogjuk megtudni ki is az igazi várományosa Paminá-nak Tamino vagy Sarastro mert ugye a Monostatos a törpe mintha előre látta volna az alcsútbasznádit a bécsi zseni amint a kis görcs Monostatos az isteni Paminaá-ért szolgálja a sötétség királynőjét aki retteg a NAPFÉNYTŐL...és akkor semmit sem mondtam de amikor a SPRECHER azt mondja Tamino-nak "te hiszel egy nőnek hát az csak fecseg" mondván ezt a sötétség oszthatatlan fenségéről...aki egyébként "KÉKHARISNYA" még mielőtt bárki tudta volna hogy valaha lesz...hahahahaha
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na nem a "várúr" az egy rohadt degenerált tetű
@Gábriel angyal:

"gyorsan elrejtették a szappant és a lámpaernyőket, a soha meg nem talált írásbeli parancsokat, álcázták a gázkamrákat, gyorsan megalakult és focizni kezdett az auschwitz válogatott, az úszómedence is ideiglenesen megnyílt.
...
már csak a törzstábor óvóhellyé átalakított I. sz. krematóriumát láthatták, továbbá a felrobbantott birkenaui krematóriumok romjait, melyekben egyébként – a hivatalos holokauszt-mítosz nagyon ritkán hangoztatott dogmája szerint – 1944 októberében vagy novemberében "végleg beszüntették az elgázosításokat". (Az erre vonatkozó állítólagos Himmler-parancs azonban természetesen "nincs meg", csak egy német katonatiszt "vallomása" létezik róla.) Így hát nem csak gázkamrákat, de "hullahegyeket" sem láthattak a "hős felszabadítók". És nem találkozhattak a később szentté avatott Elie Wiesel nevű szélhámossal sem, mivel ő a gázkamrákban zsidókat gyilkoló, sőt hatalmas gödrökben embereket élve elégető "nácikkal" együtt a szovjetek megérkezése előtt távozott. Wiesel a La Nuit (Éjszaka) című visszaemlékezésében (az 1958-as első francia kiadás, 129-133. old.) ugyanis elmeséli, hogy a tábor kiürítésére készülődő gaz nácik a foglyoknak feltették a kérdést: hajlandók-e a németekkel együtt nyugatra menekülni, vagy pedig bevárják a szovjet csapatok érkezését.

A láger lakóinak többsége – kb. 10 ezer fő – úgy döntött, hogy a gyerekeket élve tűzbe dobáló, gázkamrákban milliókat kegyetlenül legyilkoló náci őrökkel együtt nyugatra távozik, és nem várja be a felszabadító szovjet hadsereg érkezését! Wiesel elbeszélése szerint ő is, apjával teljes egyetértésben, a távozás mellett döntött, és "holokausztot" éppen csak befejező nácikkal együtt elvonult."

Gábriel!

Jól értelek, hogy azt állítod, szerinted Auschwitzban/Birkenauban nem voltak krematóriumok, amelyekben elgázosították a tábor lakóit, nem voltak kivégzett hullák tömegei sem, nem voltak emberi zsírból készített szappanok, lámpaernyők, stb?

És holokauszt sem volt?

Azt állítod, hogy mindez csak hazugság és agymosás lenne?

Válaszodat előre is köszönöm!
@Rodeo36: ez a Dermota-hangfelvétel nagyon szép
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nyalnál fiam nyalnál nagyot akar a balettpatkány de nem bírja a farka hahahaha egyébként megjelentél előttem tutu-ban ...dús fantáziám van ez a CHT nem valami leszbikus "takarmány" körtekerészeti tovalöködöm...takar azaz letakarja a takarmányt... nálad?
@Pantagruel: ja, Dermota, Pataky Kálmán, Réti Dodi...a többiek csak...még a Gedda is, beleértve a Wunderlich-et is
@Pantagruel: mikor a Sprecher azt mondja Tamino-nak: te egy "lipservice" alapján életed adod?

és nem sokat magyaráz de borzalmas csapás az utolsó mondata: kit baráti kéz vezet az a Világegyetem végtelen Sötétségeben sem vész el

és magára hagyja a bölcsesség templomának bevágott kapuja előtt és ott kétségbeesésében "bízni" kezd, nincs más megoldás...jegyzem meg
@Pantagruel: És Szentkuthy? Amit tudok Mozartról, az tőle tudom. Mintha Forman is olvasta volna. legalábbis a filmje azt érezteti.

Na mindegy, csak eszembe jutott, ez Rodeo terepe,nem az enyém. :-) DE nagyon tudott írni. Mármint Szentkuthy.
@Rodeo36: a Bab'Aziz (szúfi misztikus film) jut eszembe, amikor a homokvihar után a vak dervis elindul a sivatagban az unokájával, és az unoka aggódik, hogy eltévednek: – Aki bízik, nem téved el, kicsi angyalom. Aki békében él, nem veszik el soha. :) Derűs. ebben a darabban is a misztikummal operálnak, meg a zenével, és persze elronthatatlan felvételekkel (sivatag). de van benne egy nagyon szép jelent, ami nem sivatag, hanem... az isteni, transzcendens szerelemről és elragadtatásról szól (mint az egész film)

www.youtube.com/watch?v=m3Ur67l_Su8
@a szív fészkei: Szentkuthyt nem vágom, vannak még ilyen adósságaim. az Amadeust viszont pár hete néztem újra, jókat röhögtem
@Pantagruel: www.libri.hu/konyv/divertimento.html Én lánykoromban olvastam. És nagyon elvarázsolt a stílusa és az a mentalitása, mint Formané: nem ájul el tőle, hanem a zsenit és épp emiatt a kizsákmányolt gyerekkora miatt megfosztott, soha fel nem nőtt kissé retardáltat egybe mutatja meg. Meg hát fantasztikus korrajz is.

Ahogy a Stradivariról írt könyve is.Azt nem találom a neten.
@Pantagruel: ugye azt tudod, hogy a keleti zenében és irodalomban nincs kezdet és nincs vég? a vég mindig valaminek a kezdete és ők nem dialektikusak a mi felfogásunk szerint, "csak" tudják...harmóniaviláguk is bárhol elkezded bárhová, -bármilyen "messzire" órákat napokat megállás nélkül regélnek- jut és elvisz talán Homérosz és a többi mesélő tudta ezt anno vagy régebben ...mert ők -bár hisznek valamiben aki "felettük áll" - tudják hogy semmi sohasem kezdődött minden csak folytatása valaminek ami előtte létezett ami semmi mást nem jelent, hogy nem éri meg belebolondulni abba, hogy nem tudhatjuk meg soha...hanem elfogadjuk a lelki békénk okán...hogy minden van!!!! és a hinduizmus meg a többiek még ciklikusságot sem merészelnek...van és kész és ma a 21. században Big Bang-ekkel hülyítjük magunkat...ja meg olyan istenekkel ...nahát a többi a tied...
@Pantagruel: a semmi sohasem kezdődött de minden mindig van az például a BWV 244 nyitókórusában 12/8-os ütem ahogy a Golf áramlat "úszik" az Óceán közepén a sehonnan sem jött de sehová sem megy de ...ahogy az elkezdődik a zenében ...na ott a végtelen igaz valója abban a 13 dimenziós fraktál rendszerben felmutat: "eis" ezt csak a nagyok tudták így de ilyen tökéletesen senki... és az utolsó előtti tétel után mit komponált? a gyász helyett egy hatalmas körtánc ujjongó örjöngéssel részegen, kábultan...mint a Szentivánéj részeg dilije amikor a ugye a szamár is istenné válik...mert és mindenki magyarázza bele amije neki van ...de hallgasd meg Klemperer-rel
@Rodeo36: Hogy tetszik ez a bunker-stíl? ingatlanmagazin.com/lakberendezes/ilyen-egy-lakas-mely-a-kegyetlenfajta-mininal-stilusban-keszult/

Amúgy én sem értem, mit kell évmilliárdokra visszamenve valami eredetmítoszt kreálni? Van és kész, ja. Valahol tényleg nincs sok új a nap alatt, csak modernebb és technikásabb kütyük kerülnek az ugyanolyan nyomi - hatalomszomjas, őrült, stb. - emberek kezébe. Ahogy olvasom Waltarit, vagy bárki mást, semmi de semmi nem változott évezredek, évszázadok alatt. csak a jelmez és a díszlet. A

Tényleg kandomblézz már értünk! :-)
@Rodeo36: meghallgatom, bár most erre kattantam rá :) www.youtube.com/watch?v=sRkTI_rExXc

ami a keletieket illeti: ja, vmi ilyesmi. bele lehet gabalyodni
@Rodeo36: "nem éri meg belebolondulni abba, hogy nem tudhatjuk meg soha..."

abstrusegoose.com/334
@Rodeo36: Na vissza földre: fn.hir24.hu/gazdasag/2012/02/02/megszabadulhatnank-az-allamadossagtol/~~fokusz Senki sincs elragadtatva a sámánoktól, mint Orvi és Matolcsy. [..]"Inotai András arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak a szokásos versenyképességi tényezőkre (ár, minőség, árfolyam) kellene koncentrálni, hanem ennél tovább kell lépni, mert ezt már túlhaladta a világ. Ma már egy ország versenyképességénél szempont az is, hogy milyen az intézményei működésének minősége, hogy mennyire összetartó a társadalom, van-e jövőképe, stb." Na az aztán van: a másikat a fal adja. Ha van egyáltalán fal, mert mások szerint már a szakadék is luxus nekünk.

Már az RTL híradóban is a 7, 12 ezerrel kevesebbet hazavivők fancsali képét tolták fő hírnek. Hol a hurráoptimizmus? Ott maradt a békemeneten?
@Pantagruel: most én is azt hallgatom amit utoljára küldtem, de előtte megnéztem amint az öreg elbúcsúzik a lététől és a fiatal eltemeti majd megy az útján tovább és közben szól az a szívszaggató férfisikoly
@a szív fészkei: kandomblé? ne kérdezz! azt mondta, hogy nekem magamnak kell megcsinálnom...és ha azt mondta? nincs más megoldás...
Ne legyünk naívak, a színház csak a "hídfőállás", amin keresztül állami pénzeket lehet juttatni a kormánypárti utcai hözöngöknek. A megoldás a zsoldkifizetésre. A támogatás lemegy különbözö kamuszerződésekkel azoknak, akik aztán mozgatját a hőbörbrigádot, akik simán ki vannak aztán fizetve némi ideólógiai maszlaggal, mert annyi eszük nincs, hogy lejöjjön nekik, mennyire palira vannak véve. Erről szól az egész, nem másról.
@Rodeo36: ja, az nagyon brutális. /hogy ne legyek annyira off: Nehogymá' a göndörorrúak csináljanak színházat./ ezekre a requiemekre is rá lehet ám csavarodni. van pár száz giga komolyzeném, de sztem ezt még életemben nem hallottam.
@Pantagruel: a Forman ragyogóan bemutatta, hogy a fejreállított vagy a tükörbe tett kottát is lejátszotta...persze ez a Wohltemperiertes Klavier után mennyivel is volt?
és így született az éjkék csillogás aranyban és gyémántokkal vakítóan a sötétségben

www.youtube.com/watch?v=VtTqpqGIIYU
Azért Demján se megy a szomszédba csúsztatásért: index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/02/demjan_felszabadultunk_a_jobbagyrendszerbol/

Ő speciel épp a szocializmusban szerezte meg a kurva családi vagyonát. El volt ő jól azzal a feudalizmussal. Ezek mindenkit hülyének néznek.

Ja és a poszthoz: petofiutca.blog.hu/2012/02/02/heves_zsidozassal_a_nemzeti_magas_kulturaert?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_03&utm_campaign=index
@a szív fészkei: én útálom az ilyen barmokat és a baromságaikat már az ősember is díszítette ahogy tudta és nem ilyen sírkamrákat csinált...szegény halottak
@Rodeo36: ??????? Na ehhez én nem szólhatok, te tudod.
@a szív fészkei: drágám, mondjuk a törpének hogy lófrasz a seggébe de elkapva és tényleg feldugva vazelin nélkül ez minimum a többi tréfa, móka és kacagás hahahaha bocs
@Rodeo36: Igen, amit Pantegruel délben belinkelt Zeisel Éváról: hogy szerinte a szépség játékos keresése volt a művészet és az ipar első csírája. Ezek meg ezt a szörnyű lélektelen katakomba-stílust nyomatják.

Ezért egy valag pénzt fizetnek a vérhülye sznobok, aki azt hiszik, mennyire urai az érzéseiknek.
@Pantagruel: ez te vagy és én? hahahaha igaz én ki sem próbáltam! nem jutottam tovább a 12. Guiness-en (most van a pohárban a 13. hahahaha) ez mit talált fel? valami izgis lehet...kromatikus?
@Pantagruel: ezt és a Berlioz-t szedd elő és hallgasd őket végig, az elsőről van egy Istvan Kertész London Symphony Kim Borg, Komlóssy Erzsébet )nem Ildikó) a Berlioz meg ...na azt majd nem tudod abbahagyni
@Pantagruel: ez és utána ugyanarról az oldalról a Tuba mirum-ot is

www.youtube.com/watch?v=B522Fm-WhB8
@Pantagruel: ez a Kertész/Ilosfalvy/KomlóssyErzsébet felvétel a szlovák filharmónia kórus Londonban...akkor volt, hogy a Mario Del Monaco 68 évesen Sámson-t énekelt az Erkel-ben deréktól meztelenűl és a Komlóssy volt Delila a MDM ott elélvezett a csókária alatt -mi is- és utána bárhol bármire szerződtették a Komlóssy-t...aki szerette a jófajta borokat is és ez lett a vége meg a stressz amit tudni kell de azt sohasem fogom elfelejteni olyan csókáriát sem előtte sem utána...
@Rodeo36: hát ha candomble-hoz fordulsz, akkor neked kell megcsinálnod. Gyakorlati vallások nem tréfálnak, valamit-valamiért.
@Rodeo36: nem - ez az, akiről beszéltél, hogy rájön, nem fog rájönni, vagy már tudja, és nem érdekli. most nem piálok, megfigyeltem, hogy nem lesz tőle 1500-as IQ-m, csak hülyébb leszek tőle. még van egy kis dolgom
@Pantagruel: ne feledd jó fejhallgató kell hozzá 8Hz-36000Hz 112 dB

www.youtube.com/watch?v=3Iw6bCO-nzM
@Pantagruel: szerintem az egész zseniális a felismerés amire sokaknak szükségük van azért írtam te meg én...hahahah ne igyál ha nem bírod most van GuinessXVII hahahah egészségedre
www.youtube.com/watch?v=3Iw6bCO-nzM
@tucano: nem érted? konzultáltam és azt mondta, hogy nekem kell megcsinálnom ha bármit akarok...ez a törpe kegyetlen kínhalála is Obbatalá nem tréfál...addig is újabb színházak azoknak akik soha semmikor nehogy színházban de moziban sem voltak de van csujjogatójuk és kelepce
@Pantagruel: én igazándibúl nem tudom a zájkúmat de lehet vagy annyi...145-180 vagy a Bundi tuggya...nem a zájkú a fontos, hanem a tettrekészség és a zerő a tettekrem meg némi hidegvíz a forró iszap helyett a fejemben némi Red Breast -tel keverve
@Rodeo36: 17.? annak mekkora már a határhaszonértéke? ma se sikerül már megváltanom az univerzumot, pláne, hogy átcsevegtem itt a fél napot
@Dr. csaknézek...: Krematóriumok szerintem is voltak, bár abban nyilván nem elgázosítás folyt, hanem hamvasztás ugyebár. De ezt nyilván csak elírtad.

Egyértelmű, hogy kivégzések is voltak és sokan meghaltak a zord tábori körülmények között is.

Mivel a lakájmédiák ilyesmivel nem nagyon foglalkoznak ezért feltételezem, hogy eddig nem értesültél róla hogy már a hivatalos holotörténészek is beismerték: a „nácik” sohasem készítettek „emberbőrből lámpaernyőt”, miként az „áldozatok húsából előállított szappan” az „elektromos futószalagos”, a „légkalapácsos”, a „vízbe fojtós”, az „élve elégetős” kivégzésekről szóló történetekről is kimondták már, hogy azok mind a háborús propaganda termékei voltak. (A gázkamrás kivégzés tartja még magát, de a folyamatos "tények" feladásának logikája alapján elképzelhető, hogy hamarosan azt is átadják majd a feledésnek.)

Látható tehát, hogy az évek során a holomítosz jelentős változásokon esett át. Mára már "csak" a gázkamrás és gázteherautós kivégzés maradt a repertoárban (a tömeges gyilkosságok Auschwitzban és esetleg Majdanekben Ciklon B-vel, a többi négy táborban szén-monoxid gázzal történt volna), 4-ről 1-1,1 millióra szállították le az auschwitzi áldozati számot, és egy ideje már csupán hat "haláltábor" létében kell kötelezően hinnünk.

A végére én is kérdeznék ha lehet.

Miképpen lehetséges, hogy noha 1990-ben „hivatalosan” 4 millióról 1,1 millióra csökkentették az Auschwitzban életüket veszített zsidók számát, ennek ellenére a 6 milliós áldozati szám mégsem változott?

Ja és miféle logika alapján állítják, hogy az, aki a fenti kérdéseket megfogalmazza, népirtást akar elkövetni?
@Gábriel angyal:

"abban nyilván nem elgázosítás folyt, hanem hamvasztás ugyebár. De ezt nyilván csak elírtad."

Valóban elírtam, kösz a kiigazítást.

"feltételezem, hogy eddig nem értesültél róla"

Felületes információim voltak/vannak a témáról, elismerem.

"Miképpen lehetséges, hogy noha 1990-ben „hivatalosan” 4 millióról 1,1 millióra csökkentették az Auschwitzban életüket veszített zsidók számát, ennek ellenére a 6 milliós áldozati szám mégsem változott?"

Nem tudom, ha ez így van, akkor hazugságon alapuló számról van szó.

"Ja és miféle logika alapján állítják, hogy az, aki a fenti kérdéseket megfogalmazza, népirtást akar elkövetni?"

Passz, részemről nem történt ilyesmi.

"A gázkamrás kivégzés tartja még magát, de a folyamatos "tények" feladásának logikája alapján elképzelhető, hogy hamarosan azt is átadják majd a feledésnek."

Értem a gondolatmenetedet, de ebben nem (sem) értünk egyet.

Bevallom, engem nagyon irritál, hogy folyamatosan olyan sugalmazásokkal teli irományokat, véleményeket idézel, amelyek a fasizmust és annak mellékágait, szellemi utódait próbálják szalonképessé tenni.
(Hozzáteszem: tőlem elmondhatod a továbbiakban is.)

Sokszor nem mondod ki, de a sugalmazás technikájának működéséről és hatásáról nyilván nem kell mesélnem.

Zavar, hogy például Szálasit igyekszel elfogadható figurának beállítani.

Minden ilyesféle gondolatod mögött kimondva, kimondatlanul felbukkan a zsidók összeesküvése és hazugságai című toposz.

Ha már a feltételezéseken alapuló lehetőségek számbavételénél tartunk: ugyanennyi erővel abban is bőven van logika, hogy a szélsőjobboldal megpróbálja szellemi elődeit rehabilitálni, ellenségképet gyártani (pl. a zsidók), és ehhez minden eszközt felhasznál.

Én ezt a verziót fogadom el.

Zavar, hogy valami nagyon tiszta eszmeiséget képviselő, makulátlan pártnak állítod be a Jobbikot, holott számomra a többség megnyilvánulásai szalonképtelenek, és az eszmei alapok riasztóak.

Tessék, bőven adtam muníciót ahhoz, hogy megcáfolj - úgy értem, sokkal tájékozottabb vagy nálam ezekben a témákban.
És aki tájékozottabb, az simán megvezetheti a másikat.

Úgy gondolom, Te a szélsőjobbos eszmékben őszintén hiszel.

Én viszont riasztónak és fenyegetőnek látom a széljobbos ideológia csomagját.

Sanszos, azt fogod javasolni, ismerjem meg mélyebben azokat.
Nem fogom megtenni.

Hogy egy példát hozzak: nem szükséges elmélyült elemzéseket folytatnom egy kaktusz és egy ibolya közötti szimpátiaindex felállításához.
Az egyik tetszik, a másik nem.

Hadd tegyek fel én is még egy kérdést: Téged ezen a blogon érnek ugyan kritikák, de durva jelzőkkel tarkított szövegekkel nem bombáznak.

Tételezzük fel, elmegyek BÁRMELYIK szélsőjobbos honlapra, és ott elkezdeném kommentálni az ott megjelenő híreket, véleményeket, satöbbi.
Nem rejteném véka alá, hogy liberális gondolkozású vagyok.

Szerinted a többség ugyanilyen toleráns lenne velem, mint itt Veled...?

Nem hiszem.

"Gyümölcseiről ismerszik meg a fa" (Jézus).
@Dr. simonmondja.: Sajnálom, hogy már megint nem értetted meg a lényeget, de szívesen elmagyarázom még egyszer.
Az ANTIFÁK véleményével csak az a baj, mint ahogy a tiéddel is, hogy csak Ők és csakis ők akarják eldönteni, hogy ki a szélsőséges, és ha te nem értesz vele egyet, akkor fasiszta vagy.
Hogy még jobban megértsed, és ismétlem magamat, az egyik kutya a másik meg eb. Vagyis bagoly mondja verébnek: Nagyfejű!
Vagyis az egyik zsidózik, a másik meg nácizik.
Vagy mindkettőt kirekesszük vagy egyiket sem.
"Azért, mert a - zsidó - szót szitokszónak használják.
Ugye.
Aki nem fasiszta-náci, ... az nem üvölti, hogy - mocskos zsidó.
"
Aki meg tisztességes zsidó, az meg nem csinál üzletet zsidó társai pusztulásából. És elfogadja annak az ország értékeit, ahol él, és nem mucsaizza, micisapkázza, tetemcafatozza, turulozza le őket,nincs is az ilyennel semmi baj.

Vagy valami újdonságot mondtam ...?

Továbbá: Azok a bohócok, akik most náci szerű ruhában zsidóznak, azok korábban Kun Béla vörös terrorlegényeiként, majd Szálassi nyilasaiként aztán Rákosi Mátyás ÁVH-saiként, most megint fasisztaként keresik kenyerüket, mivel ezek az arcok a társadalom legalja, amit még Marx is lumpen proletarizmusként definiál, aki két sörért az anyukat is megb@sszák, kicsivel többért akasztanak, Dunába lőnek vagy vesét vernek az Andrássy u. 60-ban. Mikor, hogy, ki a megrendelő.

és arra is utaltam, hogy bárki ellen felbérelhetőek, és ebből a cirkuszból csak a zsidók jönnek ki jól, mert lehet megint teletamtamolni a világot, hogy itt fasizmus van! és ez megér egy kis befektetést... Vagyis kétszer sem mondom, hogy ezt az egész cirkuszt ki rendelte meg.

Azt, hogy Dörner kikkel barátkozik és milyenek az elvei az az ő magánügye. Vagy, ha közügy, akkor a spirót meg a bolgárgyurit is rúgjuk pics@n ugyan ezen elvek alapján! Mert ez lenne a demokrácia, és nem az, hogy csak az egyik fél mondja meg ki és milyen lehet a másik...

Csak hát ez a kúrva kettős mérce, ez vakít el titeket.
@Gábriel angyal: @Dr. csaknézek...:

Azt hiszem, nem fogok a kurucinfo és Perge faxgépével vitatkozni sem ezen a blogon (se), erre az egy kérdésfeltevésre viszont reflektálnék. A kérdésedre az egyik válasz az, hogy úgy lehetséges, hogy az auschwitzi emléktáblán szereplő szám sosem tükrözte a témával foglalkozó történészek többségének álláspontját*, épp ellenkezőleg: a többségük mindig is elfogadhatatlannak, tarthatatlannak ítélte, és az abszurd szovjet propaganda iskolapéldájaként emlegette, ekként pláne nem szolgál(hatot)t ez a számadat az összesítéseket végző történészek munkájának kiindulópontjául. Ez a tábla kizárólag a hivatalos szovjet álláspontot volt hivatott propagálni (nem pedig valódi történészek által végzett munkák eredményeit ismertetni), s ezért kellett várni 1989 utánig az emléktáblán szereplő számadat korrekciójával. Tudniillik: az egyes történészek mind a maguk forrásai alapján végeztek összesítéseket, ezek összevetésével alakult ki a hozzávetőleges, ismeretterjesztő, enciklopédikus kiadványokban is visszaköszönő 1-2,5 millió körüli nagyságrend, ami, értelemszerűen csak töredéke lehet az áldozatok összességére vonatkozó számadatnak. Ezek a számadatok publikáltak, közzé tétettek, ismertek voltak jóval - tizenöt-húsz évvel - a holokauszttagadó revizionisták fellépése előtt is, vagyis mielőtt egyáltalán eszükbe jutott volna megkérdőjelezi és diszkreditálni a hivatalos történészek munkásságát, akiknek eredményeire persze maguk is hivatkoznak. Abban tehát, hogy a nyugati történészek úgy gondolják, az auschwitzi emléktábla hidegháború utáni korrekciója nem szükségszerűen vonja maga után az ő húsz-harminc évvel korábbi egyéni kutatómunkájuk eredményeinek revízióját, nincs semmi különös, mivel nem nem azon alapult, értsd: sosem vették számításba - épp ellenkezőleg: a táblán szereplő adat revíziója és felcserélése a hitelesnek tudott számadattal az általuk végzett munka eredménye.

Ami viszont különös, legalábbis számomra, hogy miközben a holokauszt-mítosz propagandagépezetével machináló zsidó hegemóniát vizionálsz, agyaglábakon álló elméleteket emlegetsz, és a manipulációkkal szembeni szkepszisre hivatkozol, az egészséges kételkedés jegyében elmulasztod feltenni önmagadnak és a mélyen tisztelt publikumnak a kérdést, hogy mégis miféle relevanciája van „z$idó hegemóniá”-ról, zsebre tett hivatalos történettudományról beszélni, amikor a „holokamuval” operáló judeokrata hatalmi fölény még a 'ciánista' propagandát szolgáló auschwitzi tábor emléktáblája felett sem képes a maga érdekeinek megfelelő módon diszponálni.

* www.nizkor.org/features/techniques-of-denial/appendix-2-01.html
@Gábriel angyal: www.youtube.com/watch?v=prbFZbamy9Q&skipcontrinter=1
Nem is voltak nácik, csak "náczik" csomó röhögőjellel. Mennyire poén, hogy a "zsiráfok" (zsidók, csak azt nem írom le, nehogy megszóljanak, mer' kb. annyira tartom őket, mint a hígtrágyát, de ezt nem reklámozom, mer' kikiáltanak "nácinak, pedig csak igazmagyar vagyok)vernyákolnak, aszt' nem is bántotta őket senki, csak csomó pénzt akarnak tőlünk, nemnáciktól!!!
@Gábriel angyal: Az Eichmann is egy csóri albeosztott volt?
@Mucsai doktor: Mennyire igazad van! Egy ponton hibádzik az egész: hazánk nem arról híres, hogy az "antifák" mindenkit lefasiztáznak, hanem arról, hogy aki nem ért pl. veled egyet, (pl. én)az rögtön libsi lesz. A libsi etimológiájáról egy csöppet: zsidó-biboldó-bibsi-libsi.
@Dr.Zomboss:
Ha úgy érzed, hogy nem értesz velem egyet, a te szuverén jogod. Ha úgy érzed, hogy ettől te "zsidó-biboldó-bibsi-libsi" leszel az is a te szuverén jogod. Én ilyet nem várok el tőled.
Vahy igényed van rá? :)
süti beállítások módosítása