Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.31. 05:24 Fabius

Az ellenzéki kerekasztal margójára

Címkék: mszp zugló összefogás kerekasztal dk lmp ellenzéki

Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle. Ezzel a mondattal el is intézhetjük az álmot, ami kétségtelenül jelen van ellenzéki oldalon, és a most pártot választani nem tudók körében is. Ki a hibás? Mindenki. Legfeljebb a mérték nem egyenlő. Ettől függetlenül a dolgok mai állása szerint felesleges küzdeni ezzel a látomással, mint mázsás anyókának a zsinórtangával.

Az LMP hétvégi kongresszusán kaptunk választ a közvéleményt érdeklő személyi kérdésekre, de a mindenkit jobban foglakoztató hogyan tovább kérdésre nem. A szombaton közleményezett nem állunk kurvának, nem lesz ellenzéki kerekasztal szöveg vasárnap estére - izé, kurvák nem leszünk, de kicsit mégis pettingelnénkre változott. Ebben nyilván szerepet játszott a szombaton és vasárnap az interneten lefolytatott viták tömege, a tapasztalható elégedetlenség, mivel a Nagy Álom, az összefogás a ment a kukába. Érthető, ha egy párt szeretne valamelyest megfelelni a választók igényének? Nagyon is. És az érthető, hogy ennek ellenére őrizné az egyetlen értéket amit kvázi áruba bocsáthat egyezkedés és önálló indulás idején is? Naná. De a sunnyogás és a határozatlanság nem érthető, legalábbis nekem nem.

Mit tehetnének azon kívül, hogy zsigerből leszakítják az összefogásra nyújtott kezet?
Megfogalmazhatnának feltételrendszert ehelyett a nemmondoksemmit mismásolás helyett, milyen kritériumok teljesülése esetén lehetne szó a kerekasztalosdiról egyáltalán. Orbán leváltása lehetne a közös nevező, az LMP pedig a súly, ami kikényszerít kívánatos változásokat a többi ellenzéki pártból. Mert ők bizony maguktól sokat nem változtatnának, a szocialisták is az idő múlására, Orbán elkúrására és a választók efölött érzett haragjára játszanak érdemi megújulás helyett.

Konkrét példa kell? Tessék:

Itt Zuglóban éppen lehetne összefogásról beszélni, kiderült az is, hogy időközi választáson lehetett volna barackot nyomni Papcsák és Orbán fejére, az emléke hadd sajogjon 2014-ig. Az akkor még nem DK Gyurcsány maga kesergett ezen a faszbúkján, aztán csak nem történt azóta semmi. A összefogást eleve kizáró személyi tényező nem változott. Tóth Csaba még mindig a zuglói alapszervezet vezetője, aki sajátos módszereit a saját pártjának tagjaival és munkavállalóival éppen úgy alkalmazza, mint bárki mással. Hiába no, vasmegyei botrányos tagbeléptetőből nem lesz zuglói sokmillióért tanácsot vevő becsületszalonna. Aki képes a sajátjait leköpni nekifutásból, attól mit várjon az egyszerű választó?

Ha ezek után sem világos kedves MSZP, akkor fogalmazok szájbarágósan: amíg a "Tóth Csaba" név ilyen formában guglizott változata olyan találati listát ad, amilyet, és amíg ez a jómunkásember az akivel az esetleges közös jelölt állításról egyezkedni kell, addig én, aki zsigerből nem utasítom el az összefogást nem szavazok a jelöltetekre. Akkor se, ha az LMP állítja, és minden ellenzékinek rá kéne szavazni. Orbánt jó lenne leváltani, de ha azt gondoljátok ez az igény legitimálja a tóthcsabák működését akkor tévedtek.

Nem kicsit, nagyot.

A régi kitérdelt arcok pályán hagyásával csak a régi színjáték folytatódik.
Az Orbán is elkúrta, nagyon, de mi legalább demokratikusan kúrtuk le mantra ismételgetése éppen úgy kevés a kerekasztalhoz, mint a hitelességdeficit lefaragásához. Ideje lenne szembenézni ezzel.

Kedves LMP, nektek meg azzal kéne szembenézni lassan, hogy a szeplőtlenségeteket csak addig lehet és érdemes őrizgetni, amíg ezzel a kettőt balra, kettőt jobbra muszájcsárdásozással el nem játsszátok. A második kerületben összefogunk, majd mégse, Schiering meggondolja magát félúton, majd mégse, nem leszünk kerekasztal tagok, de azért nem zárjuk ki, mert hátha mégis. Ha nem szólt még senki, hogy a határozott állásfoglalást és az ehhez ragaszkodást nem pótolja a motyogás, akkor én itt és most megragadnám rá az alkalmat. Ugyanis unom. Nagyon.

Sokkal jobban szeretnék azon röhögni, hogy az unalmas frakcióvezetőt sikerült lecserélni a beszédhibásra*. Sokkal jobban szeretnék több láncolós akciót látni határozott kiállással, mint utána nyígó aktivistát, hogy akkó mostan télleg következménye van? Ha kiálltok valamiért vagy valami ellen, akkor ragaszkodjatok hozzá akkor is, ha a következmény nyilvánvaló. Ne hiteltelenítsétek el a folyton megkeresett és nyitva hagyott kiskapuval, amin majd ki lehet hátrálni, ha nem úgy sül ahogy ti azt elképzeltétek. Ettől lehetne más. Akár egy ellenzéki összefogás is.



* Ez nem az érintett urak felkészültségének kritikája. Inkább annak, hogy ezúttal sem sikerült olyan beszélő fejet választani, aki egy unott ásításon kívül mást is képes kiváltani tisztelt házon belül, és azon kívül is. Az ideális frakkervezér archetípusa Lázár: a rajongókból ovációt, az ellenlábasokból csulacunamit, de mindenképpen kivált valamit mikor megszólal.

419 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr223987623

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet más a Lehet Más? 2012.02.01. 09:18:31

A hétvégén kétnapos kongresszust tartott a Lehet Más a Politika párt. A kongresszus lezárultával vegyes érzések kavarogtak bennem, végül pedig a fenti kérdéssel kapcsolatban arra jutottam, hogy a válasz egyértelmű Nem!...

Trackback: A régi pojácák és a DEKA 2012.01.31. 20:39:31

Alighanem egyre többen érzik, hogy Gyurcsány Ferenc az eltorgyánosodás útján jár. És hogy Orbán Viktor is elindult ezen az ösvényen. Megállíthatatlanul.   Az a politikai pojácaság, ami egyelőre tömegek számára elfogadható még, és nem veri ki a biztos...

Trackback: Gondolatok egy kongresszus után 2012.01.31. 17:40:59

 Az LMP kongresszusa után elgondolkodtam, vajon jól döntöttek-e? Nem tudom, majd az idő eldönti. Szerintem most még senki sem tudja, jó volt-e a döntésük vagy se. Maximum vélemények lehetnek, de a tutit senki sem tudja. Nehéz lenne manapság megmon...

Trackback: Bréking: Jön a levegő használati díj! 2012.01.31. 14:21:40

Eljött a várva várt pillanat! Annyi év hiábavaló várakozása után az Elvarázsolt Kastély szerkesztőségébe is befújt a szél egy titkos törvénytervezetet. Miután eredetiségéről, valódiságáról és hitelességéről maradéktalanul meggyőződtünk, azaz nem csak S...

Trackback: Bréking: Jön a levegő használati díj! 2012.01.31. 14:21:39

Eljött a várva várt pillanat! Annyi év hiábavaló várakozása után az Elvarázsolt Kastély szerkesztőségébe is befújt a szél egy titkos törvénytervezetet. Miután eredetiségéről, valódiságáról és hitelességéről maradéktalanul meggyőződtünk, azaz nem csak S...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teljesen igazad van, mindenhol vállalhatatlan arcok. De mi lesz veled így szegény Magyarország, és mi lesz velünk szegény magyarok?!
Én a magyar Palikotra várok. Persze ő a jobbközép Tusk féle pártból indult, nem a fidesznek megfelelő Kacsinszki (franc se tuggya, hogy írják) féléből. De hol van nekünk jobbközép pártunk?! Csupa kínzó kérdés és hiány.
lehet ezt rövidebben is: kurvának is rosszaknak bizonyultak, olyan árat kértek a sarkon amiért selyembe bársonyba burkolt mennyei hurikat is lehet kapni, nem csak ügyetlen szopósakat akinek a nagyfarkú részegbácsi (Alfonso szerint szabadon) azt mondja, hogy hát azt mi a frásznak azt én is tudom egyedül és ingyen...

magánvéleményem: egy két kivétellel a magyar politikai élet reprezentánsai mind ilyen ócskák még lézeren át szemlélve is
Sajnos jól látod. Az a bizonyos kis kék tabletta elkelne, mert nagyon nem akarnak felnôni ezek, még a pettingig sem jutnak el, arra is csak vágyakoznak. Olyanok, mint a ecceri lányka, aki bár ki van éhezve egy alapos kú..sra, de megfogni sem meri a bránert, meg a pasi se legyen ott... Szóvel ezek az elempés gyerekek is egyenlôre még csak a masztinál tartanak... :)
@Dr. Boli Ch.T: nem egyenlőre, hanem egyelőre!
nem vagyok egy nyelvtannáci, de ezt annyiszor látom rosszul írva, hogy most már muszáj szólnom:)))
Végre egy post amivel szinte teljes mértékben egyet tudok érteni.:)

Arra azért kíváncsi lennék, hogy Vona mit vált ki Fabiusból,(csulacunamira tippelnék) de abban biztos vagyok, hogy nem unalmas ha megszólal mint frakcióvezető. :)
@aritus: :) Az semmi, de még igazad is van! Bár manapság nem vagyok benne biztos, hogy "nekünk, doktoroknak" nem szabad így írni! Úgyhogy csak óvatosan az újmagyarral... :)
Egyszer erről is írhatnál egy postot. :)

"A Jobbik a minimális médiaszereplési lehetősége miatt a médiaügyekkel foglalkozó EU- biztoshoz fordul.

A Jobbik az a párt, amely kimutathatóan a legtöbb sajtótájékoztatót – naponta kettő - tartja ennek ellenére a megjelenése a sajtóban minimális- hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján Pörzse Sándor, a Jobbik országgyűlési képviselője. A politikus kitért arra, hogy Neelie Kroes, a médiaügyekkel foglalkozó EU- biztos kiemelt helyen kezeli a Klubrádióval kapcsolatos ügyeket, annak kapcsán, hogy a rádióadó nem kapta meg a szükséges frekvenciát.

A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: ő saját maga is megkeresi Neelie Kroest, azokkal a hivatalos adatokkal kapcsolatban, melyek azt bizonyítják a köz - és fősodratú média minimális mértékű megjelenési lehetőséget biztosít a Jobbik számára. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése alapján a Jobbik 8,4 százalékban jelenik meg a híradókban, míg a közvélemény-kutatások alapján harmadannyi szavazóval rendelkező LMP 13 százalékban, és az a Demokratikus Koalíció, amelynek még frakciója sincs, 3,4 százalékban szerepel a műsorban. Pörzse Sándor szerint ez felháborító, különösen annak fényében, hogy a Jobbik szavazótábora bőven meghaladja az 1 millió főt.

A nemzeti radikális képviselő kiemelte: a TV2 2010 áprilisa óta, a reggeli műsorába egyetlen jobbikos politikust sem hívott meg. A csatorna híradójában a Jobbik 3,6 százalékos szereplési lehetőséghez jut, míg az LMP 11,5 százalékban, Gyurcsányék pedig szintén 3,6 százalékban mutatkozhatnak. Közben a támogatottsági arányok pont fordítva vannak, hiszen a nemzeti radikális pártnak háromszor annyi szavazója van, mint a liberálisnak.

A politikus az RTL Klub adatait is ismertette, amely szerint a Jobbik 3,3 százalékban jelenik meg a híradóban, az LMP pedig ötször akkora, 15 százalékos szereplési lehetőséget kap.

Pörzse Sándor szerint az adatok elárulják, hogyan sérül a médiaszabadság Magyarországon."
@Gábriel angyal: Szerintem a Jobbikról szóló média megjelenések arányosak a Jobbik által végzett tevékenységek fontosságával. Az, hogy ma felgyújtunk egy EU zászlót, így tiltakozva az EU ellen, de a képviselőnk nem mond le mandátumáról, mert különben is túl jó pénz az ahhoz, hogy lemondjunk róla. Az mindent elárul a Jobbik által képviselt politizálásról. Ők csak addig szeretnének a politikával foglalkozni, míg odakönyöklik magukat a húsosfazékhoz, és ennyi. Onnan már el sem szakadnak többé.
@Gábriel angyal: hiteles pörzse kiakad, vicces, amúgy a fszságaikat átveszi a fityesz is, úgy hogy nekem még így is sokak, tudom kettős mérce, meg minden, de leszarom.

Amúgy hozzájuk közeli média számos van, így szerintem jobb lenne ha csendben maradnának.
@Fabius: tegnap du. nyilatkozott lmp-s képviselő a klubrádióban, zsijjártói magasságokban volt a mellé duma, meg az érdektelen terelés, vezetés közben volt szerencsém hallgatni, hát annyira kötött le, hogy majd nem elaludtam a kormány mögött, szintelen-szagtalan-észrevehetetlen valami volt, katasztrófa. Tremészetesen a nevét sem sikerült megjegyezni...
Ja és egyszer ezt is körbejárhatná Fabius egy postban.:

„Európa csodálatos. Menj Bécsbe, s nézd meg Gustav Klimt képeit, igyál meg egy kávét Párizsban, csodáld az életet Toscana lankáin, állj meg a Tirrén-tenger partján vagy a Slieve League felfoghatatlan sziklafalánál, a skót felföldön vagy a Hortobágyon – látni fogod, hogy Európa csodálatos.

Európa beteg. A lelkét veszejti el éppen. Sokan és sokféleképpen magyarázzák ezt a folyamatot, de egyre többen gondolják ugyanazt s ugyanúgy.

A Liberation című francia lap (hozzá képest a Népszava egy nyilas újság) január 23-án hosszú interjút közölt Francois Hollande-dal, a francia szocialisták elnökjelöltjével, aki a jelenlegi közvélemény-kutatások adatai szerint le fogja győzni Sarkozyt. Nos, Hollande az interjúban egyebek mellett ezt közli a francia közvéleménnyel:

»Az én ellenfelem nem egy ember, nem egy párt. Az én ellenfelemnek nincs arca, mégis ő uralkodik rajtunk: ez pedig a nemzetközi tőke.”

Íme hát, a leendő francia köztársasági elnök szavai a legbalosabb francia lapban. S talán nem véletlen, hogy ez az idézet nem futott be nagy karriert a hazai sajtóban, pedig a hazai sajtóban nagy karriert szoktak befutni a francia lapok cikkei, a nyugati politikusok szavai, ha pld. a hazai jobboldalt gyalázzák. De ha a leendő francia köztársasági elnök ugyanazt mondja, amit itthon az »antiszemita«, »Európa-ellenes«, »rasszista«, »soviniszta« címkékkel felruházott páriák, akkor a francia sajtó nagy barátja, Várkonyi Tibor bácsi nem siet közölni a Népszava olvasóival a hírt.

Mert nem illik bele az itthoni világképbe.”
Szegény Jávor Benedeket kicsinálta tegnap a Kálmán Olga. Megkérdezte tőle: Gyurcsánnyal miért nem, ez a szerencsétlen elkezdett nyökögni valamit a 2006 évi zavargásokról.Na, onnantól kezdve nem talált ki a csőből, ahová önként és dalolva sasszézott. Próbálkozott szegényke, hogy gazdaság (ennyit bírt kimondani), de az LMP-nél, úgy látszik nem tűnt föl senkinek, hogy a Kálmánhoz nem érdemes nyeretlen kétéveseket küldeni.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Nem tudtad, hogy egy igazi demokrata így nem nyilatkozhat? Főleg nem úgy, hogy "kettősmérce de leszarod." Ti ugyebár minden szempontból felette álltok az egybites jobbereknél, tessék ennek megfelelő überebbmenschen viselkedni. :)

Meg aztán szellemi elődötök nagy mondását is illene követni ugyebár:

"Semmiben sem egyezem meg veled, de az életemet adnám, hogy elmondhasd a véleményedet." (Voltaire)
@Gábriel angyal: Nem ti mondtátok, hogy be kell tiltani az RTLt meg a csigakettőt? Akkor mi a gond?
Tehát,
legyen a jelölt - hótiszta, mint szűzlány.

Legyen a jelölt - ismert, mint a Coca-cola.

Legyen a jelölt - profi, mint Belmondo.

Legyen a jelölt - friss, mint fakadó bimbó.

Legyen a jelölt - elszánt, mint Dózsa György.

Legyen a jelölt - karakter, mint Assisi Szent Ferenc.

Legyen a jelölt - jóarcú, hogy mindez átjöjjön a képernyőn.

Legyen a jelölt - meggyőző, hogy el is higgyük.

És akkor...

de csak akkor... felveheti a versenyt a fidesznyikek tökéletességével.

Mert egyébként a fideszes oly tökéletes, hogy megérdemli,
hogy kapjon még sok évet a hatalomban, a nép szeretete által övezve.
Hogy onnan vigyék el majd tepsiben 100 éves korában.
@dr.the_lonewolf: Hááát nekem ezzel kapcsolatban utoljára az rémlik amikor Fabius is dicsérte pld. a Jobbik azon véleményét, amelyben az egykulcsos eltörlését szorgalmazzák. Erről még egy külön postban is említést tett.

varanus.blog.hu/2012/01/24/a_jobbik_es_az_imf_baratsag_hajnala

"Ezért én most először azt mondom, a Jobbik végre reálisan lát valamit a gazdaságból, és a több kulcs visszaállításán túl javasolt, termelői szférába adókedvezménnyel visszaforgatott pénz ötlete sem elvetendő."

Most képzeld el milyen ciki ha ezeket a fontos dolgokat bizonyos médiák nem engedik átmenni.

Szóval butaság azt írnod, hogy csak a zászlóégetés lenne a maximum, amit képviselni tudnak. :)
@Dr.Zomboss: Ha ez a problémád, akkor nézd ezen két médium nélkül az adatokat.:)
@Dr.Zomboss: Csak megemlítem, hogy a Vincentről leszedetett egy posztot a Széles, mert viccelődni merészeltek VELE.
Jávorka magyarázza a bizonyítványt. :)

Senkit nem tehetünk szalonképessé

nol.hu/belfold/20120131-_senkit_nem_tehetunk_szalonkepesse_
@Gábriel angyal: :D jahhh, tőlem mondhatja a hülyeségeit, ha pontosan olvasod amit írtam, ott van, hogy nekem sok, és kapásból 2-3 médiát tudok mondani ahol túlreprezentáltak, jahhh és kifogásolni a megszüntetni kívánt, vagy megszüntetésre itélt média megjelenést, na az pont a kettős mérce, amire azonnal lecsaptál, és én pont ezért írtam le ;)
@Dr. simonmondja.: Az egyik pontoddal nem értek egyet. A profi nem Belmondo volt hanem Leon. :))
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: és ettől még az igazság tartalma mit sem változott annak amit leírtam. :)
@Gábriel angyal: Nekem nem problémám. Tudod, van egy olyan kitétel ennél a médiamegjelenés-dolognál, hogy az adott szereplő negatív, vagy pozitív jelleggel szerepel. A "közszolgálati" médiában a gyurcsánypárt kizárólag negatív szerepben tündököl, az LMP semleges, vagy negatív. A Jobbikot nem gyalázzák. Én úgy tudom, ez az "arányos médiamegjelenés", vagy mi a rosseb csak a közszolgálatra vonatkozik.
@Gábriel angyal: Concordia parvae res crescunt, discordia maximaedilabuntur.

hozzáteszem aki erőszakot hírdet, zászlót éget, pusztítást támogat, kirekeszt és megbélyegez, azzal én soha nem fogok közösséget vállalni
Ha valamit az LMP tehet hitelessé, annak régen rossz.Mint mikor a kisgazdik voltak a mérleg nyelve. Emlékszik még élő ember rájuk?
Max. kimaradnak a kerekasztalból. Aztán majd próbálnak bekéredzkedni.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Az általad felsoroltak túl ballibes szalagcímek, amelyek sok szempontból messze állnak a valóságtól. :)
@Dr. Boli Ch.T: ja, még kezdő vagyok újbeszélben, de nagyon fogok igyekezni:))
@Gábriel angyal: szerinted, szerintem meg nem, mert a követőitek pont ezek miatt vannak ott, ez a hívó szó, a tömegpszihózis alapja, a falka szellem és az agyatlan tömeg mozgatója.
Te a szellemi irányító körök tagja vagy, a tudással rendelkező ideológista és tömeg szervező-térítő, és ami a lényeg, kizárólagos tudás és igazság letéteményesének tekinted/tekintitek magatokat. Ezt erősíti a cimkézés is, amit a szavaimra illesztettél, én tudom, hogy vannak dolgok amik balosak, vannak amik jobbosak, és vannak amik libsik, és mily meglepő ezek remekül el vannak bennem, de ezek közül egyik sem tartalmazza a szerinted szallagcímeknek nevezett dolgokat ;)
@Dr. simonmondja.: "onnan vigyék el majd tepsiben 100 éves korában"

egyetértek, csak egy "b" beszúrással

"vigyék el tepsiben majd 100 évvel korábban"

azt hiszem: az "Egyszeri nagyarányú adócsökkentések + Két hét alatt rend lesz" kormánypárt után a szavazók csak a "folyamatos drasztikus adóemelések és a sose lesz rend" pártprogramra fognak szavazni....

a fides maffia szervezet. miért pártként jegyezték be? ja, hogy azokat oda kell?

a Viszkis szabadlábon.... megnyílt egy becsületes, nyitott sisakos párt előtt az út... a "Viszkis a Magyarokért Robin Hód Pártja"... legyen a kassza mindenkié...
@Gábriel angyal: az előző poszt nem arról szólt, hogy mit vált ki belőle?
@dr. Bubó: sima köztörvényes bűnöző, felmagasztalva "hőssé" - ez kell a magyarnak. Lopjál, csaljál,hazudjál... s a Haza fényre derül. Még meg is filmesítik. Agyam elhagyom.
@anyósnyelv: Akkor is tartanám véleményem, ha sok gyerek életét megmentette volna abból a pénzből,de legalább némi pozitív kicsengése lett volna,s nem eldorbézolja....
@anyósnyelv: hát... többre tartom mint a pártokat... azok a szegényeket rabolják ki és sunyi módszerekkel... ehhez képest a viszkis az erkölcsi magasság...
@anyósnyelv: plusz ő már leülte a büntetését... ő már tiszta. a politikusoknak az akasztás is kevés lesz...
Schiffer feljelentette Gyurcsányt.
Schiffer mint ügyvéd védte Orbánt.
Schiffer nem jelentette fel Orbánt, amikor "államosíttatta" a Manyupot.
Jávor Benedek az m1 Az Este című műsorában hétfőn úgy fogalmazott, hogy vannak számukra fontos morális kritériumok, amelyeket "az MSZP vagy a Demokratikus Koalíció nem feltétlenül elégít ki". Ezért velük csak az alkalmi együttműködésre nyitottak.
Itt egy bevallottan "egy-éjszakás" párt és erkölcsről oktat.
Következő lépés: az árlista is nyilvános lesz.
Aranyos, nem?
@dr.the_lonewolf:
Szerinted.
Még szerencse, hogy hozzátetted....
@Dr.Zomboss:
Rosszul tudod....de fel a fejjel, nemcsak ezt egyedül.:)))
@Gábriel angyal: "Szóval butaság azt írnod, hogy csak a zászlóégetés lenne a maximum, amit képviselni tudnak. :)"
Butaság azt gondolni, h a szar tetején az a kis tejszínhab ehetővé teszi a kupacot.
Még pontosabban: Butaság azt gondolni, h a szarból ki lehet enni azt a kis finom tejszínhabot.
@dr. Bubó:
Ebben a két háeszedben bizony nagy igazságod vagyon.:)
Hát ezt szerintem nagyon jól megfogalmaztad: "Orbán leváltása lehetne a közös nevező, az LMP pedig a súly, ami kikényszerít kívánatos változásokat a többi ellenzéki pártból." Pontosan ezt tehetné az LMP, hajszálra ugyanezt gondolom LMP szimpatizánsként. Igazán remélem, rájönnek arra, hogy ez lenne a feladatuk, mert nagyon nem szeretnék a Fidesz után még belőlük is totál kiábrándulni. Ráadásul ha ők nem térnek magukhoz, akkor tényleg elúszhat 2014.
@dr. Bubó: kifejezetten csak a V-ről írtam a véleményem, a többi elvben a népre tartozna,de én még nem láttam ilyen felelősségrevonást, mivel őket a nép választotta meg,s ruházta fel hatalommal...... jó kifogás, el is bújnak mögé kac-kac-kac..... Azonban nem menti nemzeti Rúzsa Sándorunkat.
@tinca: Úgysem hiszed el de sokkal több tejszínhab van ott. A több szart sokkal inkább a médiának "köszönhetjük". Tudod erről beszélt Pörzse is a mostani sajttáján.
Jó a poszt, egyetértek a leírtakkal.

Nagyjából ezeket a kérdéseket feszegettük néhányan az utóbbi pár napban az LMP-vel kapcsolatban.

És itt egy link, ami nagyon hasonlóan látja a történteket:

zen-taxi.blog.hu/2012/01/30/veletek_nem_megy?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_31&utm_campaign=index

Vártam, vártuk, hogy végre kimondják a tutifrankót, merre is veszik az irányt.

Most annyi tudható, hogy:

- észak felé mennek, ez biztos!
- de lehet, hogy egy kicsit azért dél felé is,
- azért a nyugati irányt sem zárják ki,
- elképzelhető, hogy kelet felé is nyitni fognak...

Brrrrrrrr!!

Na ne má'!

Attól tartok, az LMP-ben rengetegen tévhitben ringatják magukat.

Az előző választáson elért sikerüket - túl az elvégzett munkán - nem kis mértékben annak köszönhetik, hogy sokan azért szavaztak rájuk, mert a többi pártból baszottul elegük volt.
Hitték, hogy majd az új, tiszta alapokon építkező lelkes, fiatalokat megszólítani tudó párt valóban megmutatja, miként is lehet másként politizálni.

Ez azonban csak MEGELŐLEGEZETT bizalom volt, egy - majdnem - biankó csekk.

És az azóta eltelt idő - leszámítva néhány szimpatikus megmozdulást, mint pl. a december 23.-i akció - egyre jobban erodálta, erodálja a megelőlegezett bizalmat.

Amit most csinálnak, akár végzetes is lehet hosszútávon az LMP számára.

A melléduma, az egyre jobban látható "-baszki-parlamentben-vagyunk-de-mi-a-faszt-kezdjünk-evvel?"-féle tipródó mentalitás egyre több embert gondolkoztat el.

És - szerintem - ha jönne egy másik, új erő, amelyik markánsabban lépne fel, akkor az LMP-nek vége lenne.
Mert szinte az egyetlen "fegyverük" a tisztaság.
Ebben egyedülállóak jelenleg a piacon lévő pártok közül.

De meddig?

Kezdenek ők is bekoszolódni, és a tétovaság sem túl vonzó.

Kedves LMP-s skacok, tulajdonképpen MIT IS AKARTOK?

Jó lenne eldönteni!
@Dr. csaknézek...: "Kedves LMP-s skacok, tulajdonképpen MIT IS AKARTOK?"

mit akarnának egy biztos: a kassza minél nagyobb részét minél hosszabb időre birtokolni...

csak azt nem tudják hogy a céljukat merre érhetik el dél-kelet-nyugat vagy észak felé...
@Dr. simonmondja.: Milyen legyen egy képviselő jelölt? Annyira egyszerű.

Becsületes.

Fabiusnak igaza van. Lehetne más, de (sajnos) nem lett. Közszolgáink felfoghatnák már végre, parlamentben (városházi közgyűlésben, képviselő testületben) nem pártok és képviselők vannak.

Ügyek vannak.

És ha a konkrét ügyben (pl. legyen-e buszmegálló a bölcsi előtt) jobbklikk és lehetnemás azonos véleményen van, természetesen alkalmi koalícióra lépnek.

Ez így normális. Ha lehetnemás szerint nem, akkor ők sem normálisak!

Un. pártjaink megosztanak, kirekesztenek! Tehát nem értünk vannak!

@anyósnyelv: Viszkist nem védeni akarom. De. Köztörvényes bűnözőnél sajnos van rosszabb.

A bűnszervezetben köztörvényes. Hogy kafkai politikai - gazdasági - morális közéletünk mellett egy "egyszemélyes bűnöző" szimpatikusnak látszik, az csak azért van, mert a viszkist meg lehet(ett) fogni, személyes kockázatot vállalt.

A maffiát azonban nem lehet megfogni.
@Dr. csaknézek...: a tisztaságukról hiányzik az árcédula, és ez a fajta tisztaság inkább hazugság mint tisztaság, sőt szerintem: KÉPMUTATÁS
@Rodeo36:

Hát ez is azon nyúlként szaporodó kérdőjelek közé tartozik, amelyekre válaszolni kellene.
És elsősorban nem szavakban.
Hanem tettekben.
Orbán az LMP-t azonos módszerrel választotta, mint Schmittet, azaz a zsarolhatóság volt a legfontosabb szempont. A 2010-es kopogtatócédula ügylet lényegében lenullázta a talán jobb sorsra érdemes pártot. A fidesz emlőjéből táplálkozó a baloldal fellazítására kitalált társulat az "egyenes beszéd" műsorban felkenődött a saját hazugsága falára.
@rdos: És az alaptörvényben már benne is van, hogy az emeszpé - bűnös.

Tiszta sor.

Viszont a fideszes - az becsületes.

Ezért jutalmazzuk azzal, hogy maradjon a hatalomban.

Ebből majd tanulni fog.
Azt fogja tanulni, hogy elég az ellenzéket besározni,
és máris a fidesz a jófiú.

Fideszes média, fideszes ügyészek, fideszes bíráskodás, fideszes börtön...

és kész.
A becsületes fidesz meghozza gyümölcsét.
Off:

"Életszerűtlennek nevezte a feltételezést Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár, hogy a szűkülő állami támogatás és a szigorodó feltételek miatt a fiatalok inkább külföldre mennek majd tanulni. A hvg.hu-nak adott interjújában úgy vélte: a fiatalok nem korlátként élik meg, hanem célként, hogy élhetnek "az állam nagylelkű ajánlatával".

hvg.hu/itthon/20120131_hoffmann_oktatas_diakhitel

Csókolom, hol tetszik élni?
Amikor már ott tartunk, hogy Ausztriába mennek ki egyre többen, mert ott ténylegesen ingyenes a felsőoktatás?
@Pikk: +1

éleslátó, okos komment... igenám de Dr. Siffert kirakják pénzestül a becsületes igavonók... ez bonyolítja a hejzetet...
@Dr. csaknézek...: Milyen nagylelkű ez a Viktor.

Beengedi a fizető fiatalokat az egyetemre, mikor az az ő saját építésű játszóhelye.

Ez a Viktor egy jó király.
@Dr. csaknézek...:

Ugyanott:

"Ami az átalakítás minősítését illeti, én inkább erőteljesnek, mintsem drasztikusnak mondanám."

Aha.

Például 800 helyett 100 jogász.
Az nem drasztikus?
Akkor mi lenne az?
@Gábriel angyal: Ez nem hit, hanem tények kérdése.
@Dr. simonmondja.: és a jósága nem áll le a diplománál...

a tehetségtelen fizetős diplomások közül akiket felvesz a közszférába annak HŰBÉR ként "visszafizeti" a képzés költségét...

ennyi belterjes és feudális lépést még sztálin sem tett...

ergó a 2/3-os Dr. Bolse Viki sokkal nagyobb és gálánsabb uralkodó
Hogyan is van ez?

Média szabadság? Kiknek? Azoknak, akik a média szabadságért immár egy éve ezért harcolókat letetvesnyávogólibsizték? Azoknak, akik zaklatták az ezért utcára vonulókat, akik ledrogoslumpenezték őket? Érdekes és jellemző elvszerűség.

Miért nem oldja meg a süldő bárányok fürdőalkalmatosságának nevét viselő lap, komcsi múltú főszerkesztője és a párt következetes vezetői, hogy hatalmas politikai erejükre támaszkodva belügyként kezelve az ügyet, kényszerítse a kormányt igazuk elismerésére?
Hogyan lehetséges, hogy a ripache módon meggyalázott zászlajú, leszarozott, eltemetett, mocskos, rohadt zsidó és haldokló EU-hoz szaladnak és térdepel be segítségért? Hogyan lehetséges ez? Hogyan lehetséges, hogy erre találnak, önleköpés nélküli, bólogató hívőket?

Egy válasz lehetséges csupán.
Az unokámat már most, ausztriai továbbtanulásra próbálom rábeszélni (még csak nyolcadikos)
@komment1:

Orbán egy balkáni tuskó, de nem az ő leváltása a fő cél.
Hanem az, hogy megalkossank egy új alkotmányt, ami nem teszi lehetővé, hogy egy balkáni tuskó kétharmadot szerezzen a parlementben és a bunkózás mellett betonozással mulassa az időnket.
Erről kéne megegyezni a magukat emokratának tartó pártoknak és ha ebben egyetértenek akkor az odavezető útról.
Véletlenül sem arról, hogy hogyan fognak kormányozni ők együtt Orbán után.
Ja és a 89-es Tölgyessy - Sólyom féle alkotmány is sz@r volt, mert ha nem lett volna sz@r akkor most nem itt tartanánk.
@Dr.Zomboss: Schiffer kérte meg az utódát, hogy magyarázza a megmagyarázhatatlant. Az LMP-ből az aktuális első ember ment a sallerért. :)
Vissza a poszthoz: tessék, már jött is válasz az LMP (idő)húzására!

"A Szolidaritás is hajlik arra, hogy párttá váljon

Ha nem lesz széles körű összefogás, a Szolidaritás mozgalom akár maga is kész önálló erőként megmutatkozni - mondta a Népszabadságnak Kónya Péter."

hvg.hu/itthon/20120131_szolidaritas_konya_peter

Milyen "jó" lesz, ha 2014-ben négy-öt apró párt ráncigálja a Fidesz masztodon bajszát!
Az aztán baromi hatásos lesz!
@quendelapo: Azért nem lennék ilyen szigorú, mert a 89-es alkotmány alapvetően egy civilizált mintát követett (a német alkotmányt) és a választási törvénybe nem építette be az elvileg lehetséges túlhatalom kizárását.
Az LMP-t mindig is egy SZDSZ klónnak tartottam, akit vagy a bukó SZDSZ épített fel hiánypótlásra, vagy magától ébredt öntudatra a mérsékeltebb liberális értelmiség egy része.
Persze pár millióval felébresztgetve a vágyakat a háttérből. Aztán majd csak lesz valahogy fiúk!- felkiáltással, befújta őket a szél a parlamentbe. (Innen, Mucsáról, legalábbis így látszik.)
Aztán ezek a fiúk-lányok nagyon is önállóak lettek, elhárítva a segítő "kezeket" a válluk fölül, de ott meg is állt a tudományuk. Mert nagy kérdés a hogyan tovább? Nincs semmi önazonosítás, célmeghatározás, terv, ötlet. És főleg tömegbázis a háttérből. Azokat az értékeket, amiket képviselnek, az SZDSZ rég lejáratta. A nemzeti értékektől való iszonyodás pedig elriassza azokat a szavazókat, akik egy mérsékelt polgári-nemzeti pártot hiányolnak. Az LMP-nek a félresikerült ad-hoc akciókkal csak figyelemfelkeltést tud elérni, ideig-óráig, de választást nyerni nem fog.
Nyilván a közös összefogás Gyurcsánnyal meg az MSZP-vel nem vállalható, mert Ők annyira lejáratódtak, hogy vállalhatatlanok. Mint ahogy vállalhatatlan az összefogás mind az LMP és mind az előbb említett díszes társaság részéről a Jobbik felé. Akkor meg marad Orbán.
Mert a nép nagy része nem fog Gyurcsányból sem az MSZP-ből kérni, inkább otthon marad a következő választáson és a fogát csikorgatja, vagy jobb híján a Jobbikra szavaz. Az LMP, ha nem meri felvállalnia a nemzeti értékeket és továbbra is egy mérsékelt baloldali pártként pozicionálja magát, akkor súlytalanul hull ki majd a következő választáson a parlamentből. Ha eljut egyáltalán odáig.

Más kérdés az, hogy egyáltalán kell-e ezekbe a z igencsak kompromittált pártokban gondolkodnunk?
Kellenek-e pártok, vagy megvalósulhatna-e egy civil összefogás közös jövőnkért a következő választásokon. És ha igen, akkor hogyan?
@rdos: ezzel nem is tudok vitatkozni, mert ez igaz! Azért a maffiát is meg lehet fogni,csak ahhoz pártatlan rendőrség kell, s rengeteg meló!
@Gábriel angyal:

Egyszer talán a Jobbiknál is leesik a tantusz, hogy a megszólalásokat az érdemi történésekhez és a minimálisan elfogadható emberi minimumhoz kéne igazítani. Akkor nem lenne elintézhető a véleményük azzal, hogy ezek nácikok, lófasz nekik nem képernyő.

- kevesebb cigányozás, helyette a realitás meglátása, mint az egykulcsos esetén.
- ha a nemzeti igazgatóját kritizálod ne azért tedd, mert buzi,
- ha a véleményszabadságért és pluralizmusért szájalsz ne az tegye, aki a személyét ért kritikát ököllel igyekezett orvosolni, lásd Pörzse.

Indulj ki a saját példádból: itt a többség nem ért veled egyet általában. De én nem moderállak, ők pedig napról napra megvitatják veled a világ dolgait. Ehhez mindössze annyi kell, hogy felülemelkedve az egybitesek színvonalán szalonképesen tudd előadni a véleményed.

Ilyen kurva egyszerű lenne ez a médiumokban is.
egyszeri nagyarányú adócsökkentés.... a zember aki soha nem hazudik....

www.youtube.com/watch?v=cEFJJk7RMAA
Hát, én nem tudom, de egy frakicóvezető megválasztásaval még nem rendeztek el minden személyi kérdést. Frakcióvezetőjük van, elnökük nincs. Igazából egy töketlenkedésnek vagyunk a tanúi. Igazából fogalmuk sincs, hogy mit akarnak, kivel akarják, hogy akarják. Azt tudják, hogy az mszp az nem. De én vártam, hogy ha már kizárós játékot játszunk, akkor legyen tiszta: együtt akarnak -e működni mint eddig a jobbikkal? Ez fontos, mert a parlamenti munkájuk hol a fidesz segítéséről szólt, amiért kaptak fejsimit viktortól, vagy a jobbikkal való bratyizásról szólt. Az ő szavazói nem egy jobbikkal vagy fidesszel összejátszó pártra szavaztak Hanem egy zöld, liberális pártra. Ami már megalakulásakor sem létezett, csak a smink volt.
Szóval mielőtt még változásra szólítanának fel bárkit is, ezeket kellene rendezni, hogy tisztán lássuk. Mert az szdsz-esedés felé menő lmp már most morzsolódik, már most nem tudja tartani a bejutási küszöböt. 2014-re nem az mszp-nek lesz rájuk szüksége, mint most, hanem fordítva.
@Fabius: Szerintem egyre inkább van rá remény, hogy elkezd leesni náluk a tantusz. A média szerepe azonban mindenképp óriási. Úgyis mondhatnám, hogy az 5. hadoszlop.

Vannak olyan médiumok amelyek a jobbikról még akkor sem fognak pozitívat mutatni ha hirtelen minden szereplőjük elvégzi az illemtanórát *-os ötössel.

Médiaképes szereplőjük is van már több is. Ilyen pld. Volner, Z. Kárpát, Gyöngyösi, Gaudi, Balczó, Vona stb.

A cigányozásról, zsidózásról ezt mindenképp érdemes megnézni.

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lx_lwWG4XOg#t=279s

Korábban már linkeltem de mindenképp tanulságos videó részlet a mandinertől, attól függetlenül, hogy általatok eléggé egybitesnek mondott szereplő mondja el.
@Dr. csaknézek...:

Abban vitán felül igaza van Kónyának, ha a jelenlegi ellenzék a balfaszsága miatt nem lesz váltóképes erő, akkor alternatívát kell nyújtani az embereknek.
Drrága eggggyetlen Fabiusunk!

Mondd már meg, mi a fenéért van az az érzésem, hogy ez a jelentéktelen semmi kis PÁRTOCSKA fontos tényező - mármint számodra az?

Mert ez az SZDSZ sokkal rosszabb kiadása. Megpróbálják a pár százalékukkal befolyásolni a náluk sokkal többet letevő, sokkal nagyobb pártokat, hogy úgy ugráljanak, ahogy ők fütyülnek??

Undorító férgek, nem többek. Friss arcok?! SZŰZIEK?? Tényleg?

És már MEGINT MI A FRÁSZ AZ, hogy összemosod a jelenlegi kormányt az előzővel??? Tényleg csak a demokrácia-deficit lenne a különbség? VÉLETLENÜL a magántulajdon szentségének nem tiszteletben tartása és HELYI ÉS IGEN SÚLYOS VÁLSÁGHELYZET KIALAKÍTÁSA gazdaságilag már nem különbség??????

Ne mossuk már össze, mert már sokszor leírtam és ezt VÁLTOZATLANUL TARTOM:

100-200 MSZP kormány se tudott volna ekkora kárkokat okozni az országnak, mint ezek tették másfél-szűk két év alatt.

Ritka az, amikor nem értek egyet veled, de ez az egyik ilyen.

Az LMP-t NAGYON PUHÁN ítéled meg. És - szerintem - messze túlértékeled a jelentőségét. Én azt mondom: menjen a kukába, oda való az eddigiek alapján.
@Pikk:
Miért hol élsz Te, Svájcban?
Nem vagyok alkotmányjogász, de nekem úgy tűnik, hogy egy jó alkotmány a politikai rendszer egészét lefedi különös tekintettel a felmerülhető veszélyekre.
Az amerikai hosszú ideje elég megbízhatóan működik, a weimari nem volt jó választás. A 89-es sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, gyorsan a weimari sorsára jutott. Kell egy másik, lehetőleg olyan, mai garantálja, hogy többet ez ne forduljon elő.
egyszeri nagyarányú adócsökkentés.... a zember aki soha nem hazudik....

azt nem kérdezték meg, hogy:
-lesz számos ÚJ adó? lesz sok "kis"arányú adó növelés?
-lesz álamcsőd? fid eszes lesz a bíróság? és az ügyészség?
-lesz szabadságharc mindenki ellen? minden intézményt bevégeznek?
-lesz malév-bkv-máv csőd? lesz metró? nem lesz elszámoltatás?

és lőn...

www.youtube.com/watch?v=cEFJJk7RMAA
@Fabius: Igen, és a palesztinok felhagynak az izraelgyűlölettel. És orbán meghívja gyurcsányt a kormányba, miniszternek. Vona meg örökbefogad egy zsidó vagy egy fekete kisgyereket, és kiáll holokauszt emléknapon beszédet mondani a meggyilkolt milliókért, elítélve a holokausztot.
Jó reggelt ittenke, olyasmit akarsz ami nem létezik. A farkas nem lesz bárány, egy szélsőjobbos párt nem lesz demokratikus konzervatív/szocialista/liberális párt. A jobbikot nem szalonképessé kéne varázsolni, hanem tenni az ellen, hogy nekik ne legyen ilyen súlyuk. Az ő jelenlétük mutatja mekkora gáz van az országban.
@Mucsai doktor: Csak orbán segítő kezét nem utasították vissza.
@quendelapo: nem az alkotmány a hibás, hanem a politikai (fides) maffia
@Fabius: Ez mind szép és jó de azért én azt is megkérdezném, hogy ugyan, miről kéne beszámolni?

Nézzük csak: fél perc Isten hozottozás, maja naptáros világvége vízió, hónaljszagú vicc: ennyi köcsög nem, kéne, szakadék szélén nincs próbalehetőség, el akarnak minket taposni, elsőképpen bátraknak kell lennünk, a matolcsyzmus és Orbán komolyan vehetetlen.

Ez volt 10 perc, majd jön a KÉRDÉS, amire a válasz az, hogy Vona nem tudja rá a választ, köszi.

Ez komoly? Na még egyszer uccu neki!

Ilyet szól: minden eddiginél fontosabb, hogy élesen lássunk; lássuk azt, hogy mi zajlik körülöttünk, a helyes elemzés után megtaláljuk a helyes megoldásokat, vizsgáljuk meg, mi a helyzet, kíséreljük meg megérteni, mert ha egy ellenzéki párt nem érti a kormány politikáját, nem tud rá jól reagálni. eredeti KÉRDÉS: jó volt-e a kabinet szándéka vagy rossz? VÁLASZ: nem tudom - de azért spekulálok, köszi, egyes, leülhetsz.

Innentől minek hallgassalak? Te mondád: ha egy ellenzéki párt nem érti a kormány politikáját, nem tud rá jól reagálni, te magad a saját alapvető kérdésedre sem tudod a választ, csak találgatsz, és a szakadék szélén találgatsz = próbálkozol.

Ezek után miről számoljon be a sajtó? Jó, rendben, számoljon be róla: Vona és a Jobbik NEM ÉRTI, NEM TUDJA, de azért PRÓBÁLKOZIK: TALÁLGAT, SPEKULÁL, a SZAKADÉK SZÉLÉN. Hurrá!

Hölgyek-urak! Szebb jövőt!
Tanulságos :)

"Az igazi demokrata arról ismerszik meg, hogy mindig pontosan tudja, más pártok képviselőinek mit kell tenniük. Mostanában például rendszeresen felhánytorgatják a Jobbiknak, hogy miért vesznek részt az Európai Parlament munkájában, ha egyszer ellenzik az Uniót. Roppant egyszerű a válasz: mert erre kaptak felhatalmazást a 2009-es EP-választásokon. Joguk és kötelességük, hogy képviseljék annak a félmillió embernek a véleményét, akik odaküldték őket. A fizetésüket is ezért kapják, nem az EU-diktátumok megszavazásáért. (Jellemző, hogy ha ők szembemennének a választói akarattal, vagyis behódolnának az EU-nak, akkor a demokraták szerint jogosan vennék fel a fizetésüket.)

Előfordultak hasonló esetek máskor is a történelemben: a kiegyezés után ott ültek a Parlamentben a függetlenségiek, akik nem értettek egyet az Osztrák-Magyar Monarchiával. Az csak a kommunizmusban van (és egyéb diktatúrákban), hogy a rendszernek nem szimpatikus eszméket, pártokat, személyeket elsöprik, eltörlik, kivégzik. A kommunizmusban nem lehetett volna országgyűlési képviselő egy kereszténydemokrata vagy nemzeti radikális. De ha a demokráciában nem lehet képviselő a nem-demokrata, akkor mennyivel jobb és demokratikusabb a demokrácia a kommunizmusnál?
A saját logikájuk szerint az MSZP-seknek és az LMP-seknek sem volna helye a mai parlamentben, hiszen szerintük most „Orbán-rendszer” van, márpedig ha ez a hivatalos irány, és ők nem tartoznak a hivatalos irányhoz, akkor nem is vehetnek részt az Országgyűlés munkájában…

Az Info Rádió egyik izgága kis újságírója minden áron szerette volna riportalanyaiból kivasalni azt a választ, hogy a Jobbikot a demokrácia nevében ki kell zárni a politikai életből, ha nem tartja magát demokratának. Ezzel megismerhettük korunk új tételét, a „demokrácia-paradoxont”, mely szerint az a demokrata, aki negligálja 5-800 ezer ember véleményét.

A következetlenség azonban nem csak a hazai baloldal sajátja. Érdekes színfolt a belga liberális Guy Verhofstadt, aki Konrád Györggyel együtt a magyar alkotmány kapcsán aggódik a köztársaságért, miközben saját hazájában (amelynek miniszterelnöke is volt) az államforma királyság."
@Dr. Kismac Ph.D:

Ennek a tényleg jelentéktelen pártnak az egyetlen képviselője jelenti ma az egyetlen féket a zuglói önkormányzatban. Pedig ülnek ott szocialisták is, akik némán asszisztálnak Papcsák ámokfutásához, a kerület eladósításához, a közpénzek elszámolás nélküli szétszórásához, a haveri klientúra kiépítéséhez.

Miért van ez így?

Ez lenne az a "sokkal többet letevés" amit emlegetsz? Milyen erkölcsi alapot fog ez nyújtani a választásokra? Miből gondolja az MSZP - és a hozzád hasonló szimpatizánsok - hogy ez elég lesz akkor, mikor ezek közül az emberek közül fog kikerülni a képviselőjelölt megint, ahogy mindig.

Nem baj, ha ezúttal nem értünk egyet, de akkor vitassuk meg, szerinted a csend, a semmi, a nulla mint teljesítmény miért elég az üdvösséghez? Miért elég, ha Tóth Csaba átveri a sajátjait is, és miért kéne ezt szó nélkül hagyni?
@Fabius:

" A tavalyi végzős U19-es akadémista csapat jó néhány játékosa kapott profi szerződést az érettségi évében a Videotontól.

Közöttük a 1992-es születésű Orbán Gáspár is [1] , aki a budapesti jogi egyetemi tanulmányai mellett végzi a felkészülést a profikkal "

A kis jogi egyetemista.

Nem köllene inkább valami piacképes szakmát tanulnia ?

Valami szakiskola ?

A jogászoknál túlképzés van !
@Dr. simonmondja.:

Fő a hitelesség.
Mindig eztet mondom.

Orbán ellen bárki hiteltelen, mint állat.
@Dr. Kismac Ph.D:

"Mondd már meg, mi a fenéért van az az érzésem, hogy ez a jelentéktelen semmi kis PÁRTOCSKA fontos tényező - mármint számodra az?"

Szerintem nem a súlya (pontosabban: súlytalansága) miatt lényeges párt az LMP, hanem azért, mert a jelenlegi parlamenti pártok közül bennük volt(?) meg az esély arra, hogy valóban valami új kezdődhet.

Ez most egyre kevésbé látszik valószínűnek.
És ennek egyáltalán nem örülök.

A következmény az lehet, amivel befejezted a hsz-edet:

"Én azt mondom: menjen a kukába, oda való az eddigiek alapján."

Ha így folytatják, ugyanezt gondolom.

Annyi különbség van a véleményünk között, hogy én még nem zárom ki teljesen a változás lehetőségét.
@Pantagruel: @dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Az, hogy én mit gondolok a Jobbikról és az általa képviseltekről teljesen irreveláns abból a szempontból, hogy a Jobbiknak, mint az ország parlamenti pártjának véleménye milyen arányban, és miért úgy jelenik meg a közmédiumokban.

A Jobbik szavazói is adófizetők, és joggal várják a közfenntartású hírcsatornákon a pártjuk véleményének megjelenését. Ezt tőlük elvitatni nem lehet. Legfeljebb a pártot ösztönözni, szalonképtelenségét vegye visszább, és saját hibáját levetkőzve maga is igyekezzen tenni a helyzet megoldása érdekében.
@Dr. simonmondja.:

Apu is jogász, és lám mire vitte. Ha valami, akkor ez predesztinálja a kis Gazsit a jogi karra. Elvégre egy kádergyerek nem bloggergyerek, akinek a hoffmannrózsai igazságtételben kell szembesülnie azzal, hogy keretszámok ide vagy oda, pont baszhatja az egészet, ha a választott szak sem indul az egyetemen ami(t) 1: kinézett magának, 2: a városában volt eddig.
@Fabius: persze, aláírom. annyit fűztem hozzá, hogy akár még örülhetnek is, hogy nem szállt rájuk jobban a sajtó
"Sokkal jobban szeretnék több láncolós akciót látni határozott kiállással, "

Mi van Fabius, nincs nálad net??? :D
@Fabius: Az egy dolog, hogy szóhoz jutnak, az korrekt, demokráciában ez normális. De miért is kellene őket civilizálnunk?! Miért is kellene őket buzdítani, hogy másnak mutassák maguka mint amik?! Miért is ne lehetnének önmaguk, és ennek alapján ítéljék meg őket a választók. Talán az olyan jó volt, hogy a fidesz a nagy semmivel, csini demokratikus sminkkel hatalomra jutott, hogy aztán törjön-zúzzon?! Nem az a legfőbb kívánságod, hogy a pártok olyanok legyenek amik, hogy lehessen megalapozottan dönteni? Ha azt kéred tőlük, hogy olyan dolgokat tegyenek, mondjanak, amik nem őket tükrözik, ugyanolyan bohóckodásra kényszeríted, mint amilyen a fidesz. Sőt, egy nem demokratikus pártot akarsz demokratikussá sminkelni, hogy könnyebben juthasson még nagyobb befolyáshoz, ne adj isten hatalomhoz?! Nem az a normális, hogy az ilyen szélsőséges, nem demokratikus, kirekesztő, gyűlölködő pártokat teljes valójukban lásson minden választó és ennek alapjá dönthessen?! Mire jó ez majomidomítás, már bocs a kifejezésért. Változni nem fognak, csak szebben beszélnek, te meg majd csodálkozol, hogy ezekből hogy bújhatott ki a náci, mikor egész másnak látszottak a választások előtt. Fontos, hogy az emberek tudjanak róluk, hogy hallják hogy cigányoznak, zsidóznak, holokauszt tagadóznak, hogy buziznak. Ez a valódi arcuk, ez alapján döntsék el, akarják-e hogy ezek képviseljék.
@Gábriel angyal: Álljon meg a menet, ne mossuk össze a szezont a fazonnal. Az hogy egy újságíró mit próbál kiből kipréselni, nem alap az általánosításra. Ahogy te magad mondod, a totálitárius eszmék sajátja, hogy nem fogadják be a többiek eszméit. Te magad példázod a legjobban. Felhánytorgatod, hogy fel merik tenni a kérdést, hogy egy euroszkeptikus miért kapar egy eus állás után, de elítélsz egy zöldpárti belga képviselőt, amint királyság állampolgáraként más állam államformája miatt aggódik. Akkor hogy is van ez? Csak addig legyünk befogadók és liberálisak, demokraták, amíg a jobbik eszméiről van szó, de ha már liberális, vagy szocialista eszméről van szó, akkor oda a fene nagy befogadás?!
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Most komolyan attól kell féljünk, hogy Vonáról és a Jobbikról alakított kép alapjában megváltozik, ha a tévéhíradóban hárommal kevesebbszer mondja el, hogy cigánybűnözés, meg Alföldi buzi?
@Fabius:

Ez az Orbán Gázsi még sokra viszi.

A fociakadémián alapozta meg a tudását, mint nemzetünk többi nagy büszkesége.

A fasori gimisek a fasorban sincsenek a Nobel-díjukkal.

Fociakadémia - ez a belépő a pesti jogászképzésbe ...

www.youtube.com/watch?v=hGsVA6ROuC8
@Dr. simonmondja.:

"Fociakadémia - ez a belépő a pesti jogászképzésbe ..."

Ezt jó tudni. Tényleg. 2014-re úgyis döntéshelyzet lesz megint, ha marad a mostani bagázs erős középiskola helyett fociakadémiára íratom a kisebbiket. Hátha elkerüljük a nagyobbik példáját.
Nekem ez az ESM megállapodás aláírásra is nagyon bűzlik. Decemberben Orbán még előadta, hogy Ő nem ír alá semmit a parlament nélkül, most meg vígan dalolva ugyebár... :)
@Fabius: Ha ezzel szavazatot nyer magának és előrébb lép a mi alakítunk kormányt társasjátékban, akkor igen. Ne már, tudod van olyan hogy színlelés.... A fidesznek milyen jól bejött.
@Fabius: És feltétlen Schmitt Pál legyen az opponense,
mert a sportdiplomás doktori az igazi királyság.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Hagyd.

A problémához tudni kéne, hogy Hollandia közjogi értelemben is különbséget tesz Hollandia és Holland királyság között. Utóbbi négy részből áll, és a részegységek autonómiát élveznek.

Így pl Hollandia 1848 óta parlamentáris demokrácia, 150 négyévente választott képviselővel. Van alkotmánya és miniszterelnök irányítja. Így a Verhofstadt kritika írója max saját magát röhögteti ki megint. Azt meg tegye, ne akadályozzuk. :-)
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Figyu. Te most komolyan azt hiszed, hogy a jobbik szavazóinak nagy többsége olyan mint, aminek ebben a hozzászólásodban leírtad??? Ha igen akkor tényleg túl sok ATV-t és hasonlót nézel vagy ha nem akkor igencsak butus vagy.

El kéne kezdened utánanézni sokkal jobban a dolgoknak.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Van olyan, hogy színlelés, de magunkból kivetkőzés nincs. Amúgy meg azt hiszem a cigányozás-buzizás visszafogásával nem növelné, hanem veszítené táborát a Jobbik. Ezért is erőltetik ennyire.
@Gábriel angyal: Aranyanyám, hidd el, jobban tájékozódom mint te. Hidd el, tudom mit miért mondok, ezek mögött nem az általad elítélt atv van. Talán neked kellene kinyitnod a szemed a világra, és körülnézni mi is folyik ott. A jobbra tolódással együtt jár a hírforrások szelektálása, és az általad fúj, de rossz mert szerintem liberális hírforrások figyelmen kívül hagyása. Mert miket is linkeltél eddig nekünk? kurucinfót? Meg az általuk, vagy a velük szimpatizáló youtube videókat?! Ó ugyan már, az igazság nem a jobbiknál van, ezt mindenki tudja, aki nem a magyar zászlóba csavarta a fejét, és már nem lát tovább annál. Miért is látnám én rosszul a jobbikot? Talán nem zsidóznak? Nem buziznak? Nem arról vitatkozgattál te és a haverjaid a hétvégén szív fészkeivel, hogy nem is a németek és nem is annyi zsidót öltek meg, és hú meg ha, meg a szovjetek?! Akkor meg, mi a frászt kérsz rajtam számon?! Mikor még a történelmet is a jobbikon és a kurucinfón át szűröd?! Bagoly mondja verébnek hogy nagyfejű?!
Kedves Fabius! Picit OFF de ha van borsodi ismerősöd a témában, akkor ennek érdemes lenne utánanézni. Ha ez igaz, akkor az elég nagy gáááz.

A rendőröket már a fizetetlen munkára készítenék

www.jovonk.info/2012/01/31/rendoroket-mar-fizetetlen-munkara-keszitenek

Több helyről megerősített, első kézből származó információ szerint borsodi rendőrkapitányságokon olyan nyilatkozatot akartak aláíratni az állománnyal, miszerint akkor is felveszik a szolgálatot három hónapig, ha az állam már nem tudja biztosítani a fizetésüket! Ahonnan információt kaptunk, ott a rendőrök megtagadták a nyilatkozat aláírását. Nyilván az ország más kapitányságain is megtörtént ez.

A fentiek száz százalékosan igazolják azokat a meglátásokat, melyeket az országban várhatóan erre az évre datálható összeomlásról előrevetítettünk. Szorgalmazzuk a rendőröknek, hogy véletlenül se írjanak alá ilyen jellegű nyilatkozatokat! Miután tönkretették a magyar rendőr jövőképét, jogok nélkül küldik őket utcára, a társadalom előtt elvették a becsületüket, végül megvonták a nyugdíjukat, letartóztatták vezetőjüket, az állam elvárná, hogy a bedőlt rendszer romjain ők tartsanak rendet – fizetetlenül. Nyilván nem a lakosságot, hanem az államot védve – ahogy az eddig is történt. Eddig és ne tovább!

A rendszer összeomlásával várhatóan nagy szükség lesz a rendfenntartásra – a valódi rendtartásra, a nép érdekében. A bűnözés, erőszak el fog szabadulni (még inkább…), de biztosak lehetünk benne, hogy az etnikai konfliktus is. Szükség lesz a rendfenntartásra, a rendet fenntartókra. Az önkéntesekre – de ténylegesen a rendőrökre is! Szakmai tapasztalatukra, hozzáértésükre és hivatástudatukra égető szükség lesz – mind az összeomlás alatt, mind az utána kiépülő új rendszerben. Mondhat bárki bármit, saját szavaikkal élve: ha rajtuk múlna, nem két hét, de két nap alatt rend lenne ebben az országban!

Nyilván sokuknak esze ágában sem lesz felvenni a szolgálatot az adott helyzetben, még akkor sem ha többszörösét fizetnék érte. Az elhivatottak, a hazafiak, a tettre készek (szakszervezeti tagságtól függetlenül) viszont a helyükön lesznek. Nem ott, ahová az állam, hanem ahová a szükség parancsolja őket. Mert a hivatásuk a rend! Ehhez nem kell sem papír, sem parancs. Az áruló államvezetés oldja meg maga a problémáit, a rendőrökre a nemzetnek lesz szüksége.

Legalább már ott is tudja mindenki, mire kell készülni. A felelős parancsnokok nem árt, ha nyitva tartják a szemüket, keresik a rendpárti erőket, és a módjait annak, hogy adott helyzetben helyt tudjanak állni. Családjaikért, népükért, nemzetükért – a rendért! És egy új, becsületes jövőért, ahol a rendért kiálló rendőr, mint rendvédelmi munkás, a munkás társadalom teljes megbecsülését és tisztelet kapja – mert nem csupán az állam, de a társadalom biztonságának alappillérei!

Megjegyzés: Kíváncsian várjuk a TMRSZ tájékoztatóját az ügyben! Bízunk benne, hogy Szima Judit örökségéhez méltóan nem fogják elhallgatni a történteket, és hozzánk hasonlóan felhívják a figyelmet az ebből sejthető jövőképre!
@Fabius: Igen, de annyi szélsőséges nincs, mint amennyi nem szélsőséges. Bejutottak a parlamentbe, belekóstolt vona a burberry-s jóságba, amit tanári fizetéssel sosem engedhetne meg magának. Ha meg akarja tartani, akkor ő is megtanul kettősen beszélni. Egy nyelvcsapás a betyáros híveknek, és kettő az ezektől írtózó leendő szavazóknak...
@Fabius:
A cigányozással folyamatosan akcióban lehet tartani a legényeket, s honleányokat.

Ugyanakkor egy jól fésült Vonával nem versenyezhet egy nem megtisztult ellenzék.

Vona középiskolás szinten elmagyarázza a tutit, ami érthető, kézzel fogható, logikus, esetleg meg is lehet enni, a bűnösöket megbünteti.

Mi kell még az átlagpolgárnak?
@Fabius: Ez olyasmi mint a brit konzervatívok álma a széteső euról?:D
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Egy kicsit állítsd át az energiádat légy szíves. Kezdd el mondjuk vizsgálgatni azt, hogy az utóbbi 20-30 évben kik tették tönkre az országot, kik vitték oda ahol most tartunk.

Itt egy pár éves erő és lassan már csak az bugyog ki belőled, hogy ők felelősek minden rosszért ami volt van és vár még ránk. Ez már enyhén szánalmas és az igazán bagoly mondja verébnek effektus.
Hallgassátok a Kossuth rádiót. Gaudi, Jávor és egy KDNP-s beszélget. :)
@Gábriel angyal: Na és az segít rajtunk, ha hirtelen elkezdünk zsidózni, cigányozni, buzizni, intoleráns pártokat támogatni, kurucinfóhoz meg jövönk.hu-féle neonáci oldalakat nézegetni?! Talán még tetézzük az elmúlt évtizedeket egy jobbikkal?! Attól mi lenne jobb? Ha még több erőszak, önjelölt csendőrünk, meg betyárunk garázdálkodna kedve szerint?! A szélsőséges pártok a legrosszabb válasz erre amit csak adni lehet. Ez olyan, mintha pálesszel oltanál tűzet és csodálkoznál miért ég még mindig.
@Gábriel angyal:

Két miskolci rendőrhaveromat hívtam föl, ők - akik amúgy Szima Judit matricával nyomják tele a várost - semmi ilyenről nem tudnak.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:
:)
Több ésszel sem nagyon jutnak messzebb.

Milyen a kínálat?

Szidjuk a Viktort, nem ő tehet arról, hogy kapott kétharmadot.
MSZP? Szidtuk őket is, most is, nem nagyon látni rajtuk, azt a nagyon nagy változni akarást.
DK? Van egy ember, aki legalább annyi bajt okoz, mint a hatalomban ülő haverja.
LMP? Róluk még véleményt sem vagyok képes alkotni.

Van egy olyan politikai "elitünk", aki a késő Kádár-rendszer gyermekeiként nőttek fel.
(Félreértés ne essék, én is, abszolút nem kommunistázni akarok.)

A vérükbe ivódott az az erjedt, nemtörődöm KISZ-es mentalitás, erkölcstelenség, amellyel jelenleg is találkozhatunk minden egyes napon.

A fiatalok? Pár éve figyelemmel kisértem egy srác szadeszos pályafutását. Normális fickó volt, egy év leforgása után csak pénzről lehetett vele beszélni.

Ha több eszed van, mit csinálsz?
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: :-D De meg kell kicsi repeső szívüket érteni és támogatni. Ők azért nem a Voltaire-i alapokon állnak, amikor mások véleményét el fojtják, vagy épp simán csak a megdöglésére appellálnak - tegnap valami hoplita nevű lényük volt szíves ezt kívánni nekem...

Hogy a franciáknál a szoci Hollande mit mond az egy dolog, a franciáknál mindig is erős volt a szocialista - nota bene kommunista - vonal is - , de gondolom Hollande nem úgy gondolja, mint Vona. Hogy minden multi mehet tőlük a vérnyálba, mert kizsááákmááány, fúj,gonosz zsidók, ezért azonnal ki kell lépni minden nemzetközi szövetségből, rögvest besorolni Irán mögé meg benyalni Putyinnak, kiugrani az Eu-ból- ami félig Franciaország en bloc - és így tovább. Ilyen lázálmában se jut ott eszébe senkinek.

Hollande arra játszik, hogy a jobber Sárközyt utálóknak adjon alternatívát - de az alapberendezkedésüket (és Le Pent ember számba se veszi ugye még az ottani jobboldal se, nemhogy a szocik!) a tőkén alapuló gazdaságukat nem baszná szét. Mivel Sárközy megszorít - mert mit tehetne? - Hollande most ráállt a választási mézesmadzag-metódusra: ígéri, amit a baloldali tömeg hallani akar.
De hatalomra kerülve, persze majd marad, mi volt a probléma: későbbi nyugdíj, pénzügyi nehézségek, stb. A külpartneri preferenciáikon se fog változtatni, mert hogy tehetné? Hazudik a kampányban ő is, mint minden istenverte politikus szokott.

Azért ne felejtsük el a nagy horgadásban, hogy DSK - az utált!! IMF vezére - lett volna a szocik sikeres és egyértelmű elnökjelöltje, ha nem a farka vezeti NY-ban nyáron! Őtőle ez a nemzetközi tőkeellenes szöveg kurva jól hangzott volna, mit mondjak bele a szoci szavazók pofájába...

Sarkot le akarják mindenáron váltani, utálják is annyira már a franciák, tehát lehet, hogy sikerül is. Ennyi a történet,nem a Jobbik hangjait hallatja, ahogy Gáirel cikkidézete mondja...
Ill. ha vannak egyezések, akkor tehát a Jobbik is komenista-szocialsita alapon áll, mondhatni Kádár utódja? Fogjanak össze Thürmer Gyuszóval!
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: @Habakuk999:

Egy jólfésült, nem cigánybuzizó Vona Gábor mennyire kellene a jelenlegi tábornak?

Nem tudom feltűnt-e, de Gábriel jó munkát végez. Ma is sikerült oda terelnie a beszéd fonalát, hogy a Jobbikról és a jelentőségéről vitatkozunk az aktuális téma helyett :-))
Komolyan mondom szerencse, hogy "Gábriel féle alakja" nem sok van a Jobbiknak :-D
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Ez a polkorrekt eszmefuttatás vitte oda az országot, ahol most is vagyunk. Ez omlik össze szép lassan és törvényszerűen. A mi közös feladatunk (te és az enyém), hogy a romokon valami jobb épüljön.

A PC nyelvezetről érdemes ezt átfutnod.

"A fentiek fényében a már idézett Papp László Tamás a politikai korrektség működési mechanizmusát a következőképpen látja („A burkolt lefasisztázás nem segít", HVG 2010. április 30.): „a píszí nem annyira teljes valóságblokkolás, mint inkább részleges, szelektív valóságszűrés. Mely befogadja azon faktumokat, amik megerősítik nézeteit, és lepattintja, visszadobja azokat, melyek cáfolni látszanak azokat." Tehát a cél nem az igazságosság, hanem az előfeltevések alátámasztása, amelyek igazolják a nyugati civilizáció és társadalom romlottságát, kirekesztő, „náci" jellegét. Ennek érdekében „a valósághoz sem kell egészen hűnek lenni" a „magasabb cél" szentesíti az eszközt (akinek meg nem tetszik valami, az „náci"). George Orwell zseniális anti-utópiájában (1984) megdöbbentő pontossággal jelzi előre a politikailag korrekt nyelv célját: „Az újbeszél célja nem csak az, hogy az Angszoc híveinek megfelelő világnézet és észjárás kifejezési eszközéül szolgáljon, hanem az is, hogy minden más gondolkodási módot lehetetlenné tegyen. A szándék az, hogy ha egyszer az újbeszélt véglegesen elsajátították és az óbeszélt elfelejtették, eretnek - vagyis az Angszoc elveitől eltérő - gondolat szó szerint elgondolhatatlan legyen, legalábbis amennyire a gondolat szavaktól függ."

Papp László Tamás véleménye szerint „születésekor a politikailag korrektség a demokrácia szervezetének önkéntes éjjeliőre, a nyelv tisztességes erkölcsbírája akart lenni. De autoimmun betegséggé vált." Az autoimmun betegségek akkor jelentkeznek, ha a szervezet védekező (immun) rendszere valami okból a szervezet alkotóelemeit „idegen testnek" tekinti és elpusztításukra törekszik (vö. „baráti tűz"). A politikailag korrekt nyelvezet is hajlamos beteges formát ölteni és a legártatlanabb dologban is lappangó rasszizmust, diszkriminációt látni, nem utolsó sorban azért, hogy létjogosultságát igazolja. Így a „demokrácia önkéntes éjjeliőre" mindannak gátja lett, amit a demokraták a liberális demokrácia lényegi tartozékának tekintenek (szólás és véleményszabadság, a tudományos kutatás szabadsága) - nem csoda tehát, hogy még egyes demokratáknál is kiveri a biztosítékot. Bármely csoportnak a többi fölé helyezése ugyanis szükségszerűen vezet a többi csoport elnyomásához, ami éppen a demokraták szerint összeférhetetlen a demokráciával (gyk. a pozitív diszkrimináció is diszkrimináció). Papp hasonlata tehát az ő (demokrata) szemszögéből nézve teljesen helyénvaló. Ő ugyanis a demokráciát félti a fenti torzulásoktól, illetve a politikai korrektség túlzott erőltetésével szerinte éppen az ellenkező hatást érhetik el (amit nagyon muszáj „megenni", azt előbb-utóbb mindenki megutálja). A mi szemszögünkből a politikai korrektség inkább a szerzett immunhiányos betegség (közkeletűbb nevén: AIDS) szinonimája lehetne: a nemzetek immunrendszerét aláaknázva kiszolgáltatottá teszi az adott társadalmat a kívülről (vagy belülről) jövő uralmi törekvéseknek. De éppen ez a cél. A politikai korrektség korunkban már nem puszta illemszabály, a kisebbségek, a gyengébbek iránti tapintat, hanem jóval több annál: komplett eszmerendszer, jellemzően az új-baloldal ideológiája, amely beépült a liberalizmusba, s így nem csak a baloldaltól, hanem mindenkitől hűséget és engedelmességet követel, aki a „szabad demokratikus jogállamban" labdába akar rúgni."

kitartas.mozgalom.org/publikaciok/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-%E2%80%93-nyugati-kultura-alkonya
A helyesírási hibákért bocs.
Nem jó egyszerre telefonálni és írni.
@Dr. csaknézek...: Ezt a nőt hallgattassa el valaki, ettől Voltaire-nek is kihullana minden haja szála. Ilyen kanálist hordani a szája helyén, mint Rózsabimbasz - szemenköpi a szülőket!
@Fabius: Köszi az infót. Remélem azért legalább a TMRSZ kiad majd erről valami közleményt.
@Fabius:
Feltűnt, többször is.:)
Mindenhol azt adják, amit még be tud fogadni a nép, itt viszonylag kevés az anyázás hálistennek.

Nagyon szerettem párosan tárgyalni, mindig felosztottuk, hogy ki a jó, és ki a rossz.
Majdnem mindig be is jött.

És Viktornak bónuszként még ott van a nácizmus, ha már minden kötél szakad.

Kiválóan csinálják.

Ezzel szemben áll az írásod.:(
@Fabius: Én tahótlanítom rég. Nem azért, mert tahó (na jó, néha az), hanem mert offol és kampányol veszettül, valamint mindenről "az" jut eszébe... :-)
@Fabius: Elég rég mondom, hogy téríteni küldték ide.

Annyiban ideillik a Jobbik, hogy míg az az édes közönsége zsigeri indulataira alapoz,mert pontosan tudja, kik vevők erre, addig az LMP-nek fingja sincs az igazi közönségéről. Négymillió embert ennyi balfasz nem fog megszólítani. Irritálóak ezzel - ahogy múltkor írtam - az álerkölcsös riszálásukkal, nem tudom, ki veszi ezt be?

Milyen alapon erkölcsösek, kérdeztem múltkor, szegény dr. csak nézeket letámadva? Feljelentette Schiffer, az ügyvéd!! - az ördög ügyvédje ;-))?? - Gyurcsányt Sukoró miatt. Máig nincs megállítható vád, pedig az utolsó takkermama is fidesznyik az ügyészségen. Akkor milyen jogász Schiffer? Vagy csak sima untermanja Orvbánnak, de ketten is annyira hülyék Budaival turbózva, hogy nem megy, csak az összeszarás?

magát hozta Schiffer
@szerénységem: Igazad van, de ez a dolga, eléggé beszélő a nickje. Gábriel a tanító, hírhozó a kommunikációért felelős arkangyal.
@Gábriel angyal: PLT egy oktondi.
És te még idézed is.

Csórikám.
Gondolom, jövőre kötelező olvasmány lesz, mint Szájerné férjének firkálmánya.
@Gábriel angyal: Szóval van valami más riposztod is neonáci oldalakon, és hungaristákon kívül? Az jó lenne, mert nem olvasok olyasféle oldalakat amiket te, mert nem olvasok szélsőjobbos szemetet. Szóval, nem lehetne valami szalonképesebb?
Vagy legalább valaki, aki tudja mi az a demokrácia, liberalizmus, vagy legalább olvasott Orwellt.
@a szív fészkei: Magát hozta Schiffer hülye helyzetbe. Akik meg ezt a "senkivel össze nem fogunk, mert bepiszkolódunk" dumát beveszi, az olyan megjátszós, mint ők.

Ez pont olyan, mint a buzizás. Akik a legnagyobb ellenségei a homokosoknak és mindig elítélik őket, azok a látens erre gerjedők. Valahogy a nagy erkölcsi liliomok is ilyenek a szememben. Szaglanak.
@dr. Bubó:

Ezek szerint a pártfinanszírozás szabályozásával minden rendben van?
Az Alkotmánybíróság kifogástalanul működött, akkor is amikor a Bokros csomagot elmeszelte és akkor is amikor átengedte a "szociális" népszavazást?
A népszavazás, mint intézmény szabályozása úgy volt jó, ahogy volt?
A manyup lenyúlás?
A választójogi vagy választásokról szóló törvény, teljesen a hazai állapotoknak megfelelően lett kialakítva, azzal, hogy lehetővé teszi, hogy 54 százalékkal egy! párt 2/3-ot szerezzen és utána egyedül átírja! az alkotmányt?
Rendjén való hogy az önkormányzati választás 3 hónappal követi az országgyűlésit és így néhány hónap alatt teljes hatalomváltás következik be, miközben közel egy évig az egész politikusi gárda a kampánnyal van elfoglalva a kormányzás helyett?
Az rendben van, hogy van - lehet, hogy már csak volt - egy olyan adatvédelmi törvényünk, amiből simán levezethető, hogy az adóhatóság előtti titkolózás alapvető állampolgári jog?
A bíróság, az ügyészség és a területi közigazgatás kérdéseibe most ne is menjünk bele.
Persze lehet, erre mondani, hogy ezek nem is az alkotmányban voltak / vannak szabályozva. De szerintem meg éppen ez a baj.
A tragédia az, hogy Orbán alkotmánya minden tekintetben rosszabb. A fő feladat az alkotmányozás lenne. Erről kéne az demokratikus pártoknak megegyezniük.
Viszont az LMP helyében nem szívesen lennék. Igazából már az elején azt kellett volna csinálniuk, amit decemberben: akciózni, akciózni - mint annak idején a Fidesz, úgy 89-92 körül. Sok humorral (már ha van), sok látványelemmel, miegyébbel. És persze találni olyan embert, aki médiaképes, legalább egy szóvivő erejéig. Mert Schiffertől Jávorig valóban tragikus a felhozatal. Még persze nem késő, de hát itt is a romantikus zöldbalos középpolgár-gyerekek pártjáról van szó, és a neveltetés sajnos determinál.

Mindenesetre itt most tökösebb fellépésre lesz szükség, ehhez a mai LMP kevés, a többi parlamenti párt szintén, csak más okokból.

A láncolós akció egyértelműen hozott a konyhára, nézzük csak meg a januári felméréseket. Ebből kéthavonta kéne egy, és máris máskép néznénk rájuk.

Addig azonban szembe kell nézniük azzal, hogy a tököscsávó szerepét más (mondjuk Gyurcsány) lenyúlja.
@Fabius: Én szívesen beszélgetnék az lmp megújulásáról, de az valahogy elmaradt.:P:D Bosszant a kiscserkész tempójuk és a duzzogás, és az identitás zavaraik. Ha nem figyelnek oda, a végén gyurcsány és az mszep ellen mennek az utcára, ahogy a dolgok állnak számukra ők a nagyobb ellenfél, nem a fidesz:D
@a szív fészkei: Semmi gond, ezért van alul a gomb, hogy a felesleges kampányelemeket kiiktassuk. Nekem drágább az időm, semhogy szcientológusokkal vitatkozzam...
@szerénységem: Köszönöm a sokszoros bizalmat és a felém irányuló szeretetet a közösségtől.:)

Viszont komolyan mondom picit mókás nekem, hogy sokkal többet képzeltek rólam mint ami vagyok. Tényleg nem küldött senki sehová, egyszerűen csak leírom vagy idézem amit gondolok és igyekszem értelmes párbeszédet folytatni mindenkivel. :)
@szerénységem: Gyurcsány?! A "szerintem vona a lelke mélyén demokratikus" meg a "nem olyan rossz ember ám az orbán" szenteskedő dumájával?! :D Valahogy gyurcsány fél gyurcsány lenni, attól tart, ha önmaga lesz, akkor júj lecsapnak rá és akkor mi lesz itten vele. Az mszp-ről el tudnám hinni, hogy lenyúlják a showt az lmp elől, feltéve, ha megtalálja mesterházy a fiatalabb énjét. De lássuk be, az szdsz-es 2002-es kampánya nagyon ott volt, az vicces volt, és valamennyire eredeti. Ez hiányzik most, egy fiatalos, új ötletekkel előálló, dinamikus párt.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Elmondom mi a baj ezzel. Ha ezt a - szerintem nagyon jó - cikket áttenném egy meghamisított nol.hu vagy népszava oldalra egyből elolvasnád. :)

Tehát az a gáz, hogy amiatt utasítod el egyből, amilyen oldalon van és nem azért mert elolvastad és kritizáltad benne azt amivel esetleg nem értesz egyet.
@Fabius: nyilván azért végez jó munkát, mert te rosszul végzed a magadét. azt mondod, nem moderálod, de esetében nem arról van szó, hogy szalonképesen adja elő a véleményét vagy sem. mivel nem kommentárokat ír, hanem off-topic szövegblokkokkal bombáz, faxgép-e vagy? alapon. amit ő művel, az javarészt spam és flood, amit egy normális spamszűrő vagy egy jóérzésű moderátor alapból eltávolítana. amikor többen vannak, mint rendszerint indexes megjelenés esetén, az meg a spam cannon esete. szóval nincs ebben semmi különös. az meg más kérdés, hogy az LMP ügyei a törzsközönség javát láthatólag hidegen hagyják
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Nézd, tényleg lehetne kicsit ignorálni a szárnyast. Mosdat és relativizál, mikor mit kell Vona érdekében, semmi más szerepe itt nincs...

Nem lesznek visszafogottak a Jobbikban sosem, mert a csürhementalitást meg kell szólítaniuk: azt nem lehet csipkekesztyűs kézzel. Ki kell mondaniuk mindig a buzit, a zsidót, a cigányt, mert zsigerekre nem lehet észérvekkel hatni. Ők vállalták fel lelkesen ezt a társadalmi szegmenset, mégha nem is ilyenek titkon, kis lányszobájuk mélyén, de rájuk égett a bélyeg. De szerintem ilyenek, mivel Novák Előd=kurucinfo - akkor miről beszélünk?
A széljobb bélyeg mindenhol gáz a kulturvilágban - mondom Európában épp nem zsidóverők a jobbszélen, hanem muszlimellenesek, tehát azért akarnak Vonáék kimenni Eu-n túlra a nagy arabbarátságukat kamatoztatni Iránban.

Hogy vannak esetleg használható ötleteik ezen a zsigeri indulatheccelésen túl, az előfordulhat, de amíg ez a hecc politizálásuk alapja, ha szépen mondják, ha csúnyán, nekem elfogadhatatlanok.

Orvbánt pedig velük nem lehet leváltani, mert szerintem ők Orvbán fióküzeme, alegysége - némi látványos szembeállást mórikálva azért, hogy ne lógjon ki a lóláb. De minden lényegi kérdésben együtt mentek vele - lásd Opera-tüntetés 2-án. Ezt nem látn:, vakság.

Ha az LMP mégis velük akar összefogni, akkor osztom a Schiffer nagynénjének levelében foglaltakat, az nettó szégyen.
Azt mondják, régről datálódik Schiffer és Gyurcsány szembenállása, ez személyes meccs köztük, ami szintén nem szerencsés politikai pártban. Jávor mondta, hogy ő mindenben Schiffer szerint fog politizálni. A kanapé maradt, a madame-ot váltotta egy új a kupiban. Ennyi a történet.
@Pantagruel: Teljesen igazad van. Remélem, Gabriellel nagyon meg vannak elégedve a megbízói. De most már túl átlátszó a működése,kicsit pihentethetnék.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: eredetileg nem neonáci oldalon jelent meg először ezek a gondolatok

hvg.hu/velemeny/20100430_piszi_politikai_korrektseg_roma
@Habakuk999: @szerénységem: @a szív fészkei:

Gábriel személyével a világon semmi baj nincs. A megjegyzéssel azt kívántam szemléltetni, a Jobbik semmit nem változna elvi síkon azért, mert képes lenne olyan stílusban vitázni és megnyilvánulni, ahogy Gábriel teszi itt.

Maximum annyi változna, hogy többen lennének hajlandóak egyáltalán szóba állni és vitába szállni velük. A párbeszéd még nem ártott senkinek, ami nem mondható el a gyűlölködésről. Ettől se egyetérteni, se szeretni nem kell se a Jobbikot, se Gábrielt.
@a szív fészkei: Leírom még egyszer. Nincsenek megbízóim. Beszélgetni pedig szerintem érdemes akkor is ha sokban ellenkezik a véleményünk.
@a szív fészkei: Én pont ezt nem értem. Hogy egy magát liberálisnak meg demokratának tituáló valami miért nyal ilyen lelkesen a fidesznek és a jobbiknak?! Holott nem értek el semmit vele, csak annyit, hogy otthagyják a választói. Arra azért kiváncsi lennék, hogy mi az a személyes probléma, ami miatt egy igéretes pártot lehúznak a budin?:D
@szerénységem:

"Igazából már az elején azt kellett volna csinálniuk, amit decemberben: akciózni, akciózni - mint annak idején a Fidesz, úgy 89-92 körül. Sok humorral (már ha van), sok látványelemmel, miegyébbel. "

Na én éppen ezért szavaztam rájuk anno. Elhittem, hogy Ivádyval ezek a dolgok megvalósulnak. Lesz parlamenti batyus galopp, lesz jelképes ódi S8 égetés - mint volt a postás autóé Ivádon - és hasonlók. Elhittem, hogy lesz fiatalos lendület, ha van hozzá gegmen aki kitalálja és irányítja ezeket.

Ehhez képest kellett másfél évet várni az első valamire való megmozdulásig. Ha a helyiek nem csinálnák jól a dolgukat, és nem ők lennének a tényleges ellenzék az önkormányzatban, szarnék bele az egészbe magasról.
@Pantagruel: Hát igen erről is beszéltem.:)
@Pantagruel: Vajon megérjük valaha, hogy a demokrata, szocialista, vagy a liberális szavakat ne szitokszóként használják, ahogy azt viktor oly szépen megtanította az embereknek?
@Fabius: Csakhogy ő nem véleményt mond, hanem valóban bead fáradhatatlanul agitkákat. Te a toleranciáddal felületet adsz ennek, ám mivel ez a te terméked, azt engedsz ide elhelyezni, amit te akarsz. A személyes véleménye nem megfogható, mert mindig hivatkozik valakire, valamire: leginkább nyilas és egyéb oldalakra. Tehát tág fórumot kapott és tökéletesen kihasználja. Ne moderáld, csak legyünk tisztába a szerepével.

Látod, én sem nem küldöm el, mindig beszélek vele, még egyet is értünk néha valamiben - csak azért a tény, tény: ő itt a Jobbik egyszemélyes agit.prop.osztálya. És azt jól csinálja. Mi meg páran ezt leírjuk, hogy ő az. :-)) (a többiek tegnap a baseball ütőt játszották.)

Te írtad, hogy elempések is megnyalvánulnak itt gyakran. Van most valaki közülük magyarázni? Nem látom . és nem nvésor kell, csak valami szöveg esetleg.

Mert jöhetnének és tehetnék, négymilla lélekért dolgozni is kéne, nemcsak utcai performanszok keretében. Abban a Kétfjűek verhetetlenek... Mert se Jávor, se Schiffer, de tovább megyek, még Kukorelly se olyan tökös, hogy odalegyenek csak a lényükért a népek. Ertsey meg nagyon legyalulta a női szektor színvonalát múltkor.
@Gábriel angyal: Nem talált, nem olvasok nol-t nem olvasok népszavát, nem nézek atv-t. Csak kérlek, ne valami hungarista, neonáci forrást.
De hogy témát váltsunk, neked mi a véleményed az lmp két napos hepöningjéről?
@Pantagruel:

Mint minden, ez is relatív. Szerintem hasznos, ha egy közéleti blogon megjelenik a politikai paletta minden résztvevője, és szalonképes vitát tud folytatni.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Jut eszembe a rövid mandiner videó részletet megnézted? Elég tanulságos cigányozós és zsidózós témában. :)

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lx_lwWG4XOg#t=280s
@Gábriel angyal: Erről kellene beszélgetni, nektek, egymás közt:
"Demokratizmus és nacionalizmus két közös gyökerű mozgalom, melyek mély összefüggésben vannak, s ha ez megbillen, súlyos zavarokra vezethet. Ez történt Közép- és Kelet-Európában, ahol a nemzeti közösség birtokbavétele és az ember felszabadulása nem kapcsolódtak össze, sőt ellenkezőleg: ezek a nemzetek olyan történelmi pillanatokat éltek meg, melyek azt látszottak bizonyítani, hogy a múlt nyomasztó politikai és társadalmi hatalmasságainak az összeomlása s a demokráciának végső konzekvenciákig való vállalása a nemzeti közösséget súlyos kockázatoknak, sőt katasztrófáknak teszik ki. Ebből a megrázkódtatásból születik a modern európai politikai fejlődés legfélelmetesebb monstruma: az antidemokratikus nacionalizmus. Sajnos, annyira megszoktuk már, hogy észre sem vesszük, micsoda szörnyű fából vaskarika ez: elvárni és kifejleszteni a szabad ember jellegzetes erényeit, a spontán lelkesedést, a tudatos önfeláldozást és a felelős aktivitást egy olyan közösségért, mely nem biztosítja a szabad ember kifejlődésének az elemi feltételeit."
1946. Bibó I.
És csak megjegyzem: annyira a jobbik és a fidesz valósága ez az antidemokratikus nacionalizmus, hogy meg kell nézni példaként Érpatakot!
@Fabius:
Egyetértek.

Kérdés: hol vannak a többiek? A többi, fiatalos, modern ellenzék képviselői, ők vajh merre hirdetik az igét?
@a szív fészkei:

"Te írtad, hogy elempések is megnyalvánulnak itt gyakran. Van most valaki közülük magyarázni? Nem látom ."

Nem bizony. Pedig én azért a pettinges hasonlatért megkaptam a mai fejmosás adagomat privátban.

Éppen az a baj. Nem, nem az, hogy privátban baszogatnak, az mindennapos. Hanem, hogy régebben egy ilyenért kommentszázakban bizonygatták, hogy miért látom én ezt rosszul. Igyekeztek megmagyarázni a lépéseket, indokolni, érthetővé tenni. Most ez sincs.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Az elején már írtam róla, hogy szinte mindenben egyetértek ezzel a bejegyzéssel. Én Schiffert sokkal felkészültebb politikusnak tartom mint Jávort de ahogy Fabius már korábban felvázolta mind a kettőjük túl jellegtelen. :(
@Fabius: Hát akkor gyávák. Mondom, Steiner Kristóf egy vadul buzizó és vérszomjas blogra kiment a saját nevével és érvelt, stb., amivel a végén eléggé lecsitította a habzást. Most egy szaros párt ezt nem vállalja fel, amikor itt nem a vérüket kívánják, csak érdeklődnénk,mit a szent szart akarnak egyáltalán az életükkel, a szavazatokkal? Petákkal baromkodnak - jó volt biztos a műanyagos haverral ezt legyártatni, olyan poénos?! - de azon túl mi van? Ez nem óvoda alsó, hogy ezzel legyen eltelve a választójuk!!
@Fabius: Valóban nincs. Pedig kár, fontos azért tényleg a párbeszéd. És fontos visszajelzés lenne nekik is amit olvasnának.
@Gábriel angyal: Szerinted van karimzatikusabb politikusuk?
@empatikus pszichopata: Érpatakkal nem értek egyet. Te beszélgettél már a polgármesterrel, vagy csak a nagyon "hiteles" egyoldalú hírekből és videókból tájékozódsz? :)
@Habakuk999: Kétfarkú Kutyákat!!!! legalább sírtam a röhögéstől és Mogács volt a legprofibb Kálmán Olgánál. kutyopressz.blog.hu/2010/08/28/mogacs_daniel_kalman_olgaval_beszelget_az_atv_n Az egyetlen, aki zavarba tudta a nőt hozni.

Miért nincs másoknál humor, önirónia? Ez az elvagyok magamtól ájulva, mert önnön lovasszobrom vagyok-féle Orvbán, Gyurcsány,Vona-alapállás a halálom. És most már hintalovon vágtat mellettük Schiffer-Jávor is. Vááááááááááá..
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Mesterházy Atyus is kifulladt a Répa Robit megszívatós eset óta. Azon röhögtem egy jót, aztán annyi. Kormányváltás után leigazolták Déri Balázst, aki annyira vitte, hogy dobott két vicceset. Azóta meg csak Szanyi kapitány és a végtelenül kínos performanszai jutnak, amikre az egyetlen adható reakció az óbezmeeeeeeg...
Mesterházytól nekem eddig ez volt a "csúcs". :)

youtu.be/aRx6ivvfuAM
@Fabius: Szerintem is. Ezért is látogatom épp ezt a blogot. Engem személy szerint még az sem zavar különösebben, hogy Gábriel a blog külön intézményeként sajtófigyelő-szolgálatot működtet, és nem nekem kell egyenként végigböngésznem a nemzeti radikális, ultranacionalista, kriptofasiszta, neonáci, újfasiszta, hungarista sajtót, elég csak idekattintani, mert házhoz jön, ami szegről-végről kapcsolódó. Szavam nem lehet, mert a többiek is ezt csinálják. Ezért nem is tahótlanítom. Ami viszont hülyeség: az Internet, a hipertext korában oldalakat bemásolni, majd megadni a linket.
@a szív fészkei:

Hogy egymásközt mivel baromkodnak az nekem hótmindegy. Azt hiányolom ami eddig azért megvolt, és most nincs. Pedig azért lehetett tisztelni a prominenseket, mint az IKSZes Trisztán srácot is: ide pofonért jár ő is, önként. Mégis legalább tesz egy próbát, igyekszik megmagyarázni a miértet, és válaszol, ha kérdezed.

@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Olvasni olvassák, reakció nincs. Ez a probléma.
@Fabius: Nézd az a teljes primcsiség, hogy egy ekkora lehetőséget és emberek elérésének ezt a lehetőséget kihagyják, mert piha, ők nem magyarázkodnak vagy mi van...

De akkor hagyják a négymillió bizonytalant célzunk meg és ők a miénk lesznek-rizsát, mert röhejesek. szégyellem, hogy rájuk voksoltam, nem jószántamból, az is igaz. De ez nem más politika, ez pont az, amit mindig is utáltam.
@Fabius: Időnként elgondolkodom, hogy szanyi tudja-e mennyire ciki amit csinál, és pont azért csinálja?
@Gábriel angyal: Nem is tudom. Ha gyurcsány csinálná, vagy szanyi, vagy lendvai akkor még hagyján, akkor de cukiiii. De hogy valaki ilyen fiatalon úgy mozogjon mint teréz anya a táncparketten........ :D:D Szegény, vagy nincs ritmusérzéke, vagy sosem bulizott. Ha az előbbi akkor jó, de az utóbbi júj de gáz.
@Pantagruel:

"az Internet, a hipertext korában oldalakat bemásolni, majd megadni a linket."

Ez szerintem is hülyeség. Plusz én több személyes véleményt is szívesebben látnék az ezzel egyetértek-ezzel meg nem címkéken kívül.
@a szív fészkei:
:)
Ez többet ért, mint három LMP kongreszzus.

A kétfarkú kutyák, egy rendes konzervatív párt, egy zöld, és egy új szoc-dem.
De szép is lenne.
@Fabius: Ha te vagy velük nexusban, az kiderült legalább, hogy ha régen leereszkedtek a jól fizetett Olimpuszukról ide, most miért nem? Nem bírják idegekkel? Nem is érdekli őket, van egy párhuzamos valóságuk a petákos világukban?

Én, hogy őszinte legyek, egy élő elempést nem láttam, illetve néha irodalmi esteken Kukorellyt de ő se politikusként, hanem íróként lépett ott fel. Nem ismerem, tehát nem támadom le, hogy mivanmivanmivan kicsi lego?

DE nagyon arra hajaznak, amit Tóta írt róluk: elszállt hippik.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: ez aligha Viktoron múlik, inkább azokon a szervezeteken, akik ezeket az ideológiákat képviselik

pl. Afrika tele van hadurakkal, és mindegyik valami liberális, demokratikus pártot „képvisel”
@a szív fészkei:

Ez csak a legújabb módi, eddig nagyon másképp voltak a dolgok. Remélem kitalálnak ebből a dugót nyelt stílusból. Ha emlékszel Tótánál is voltak viták mikor megszülték a plázatörvény tervezetét, és én Humpinál is vitatkoztam velük ugyanezen. A Schiffer lemondás óta van ez a csönd.
@Habakuk999: Nagyon hálás voltam nekik a nyárvégi kampányért, az egész város röhögött a plakátokon, külföldi turisták dőltek hanyatt, amikor elmagyarázták nekik a Deákon a politikájuk lényegét; volt élet és mosoly. Én nekik is adtam a kopogtatómat, - tudod, amit Mogácsék talicskával betoltak volna, de egy naaagy szél elvitte az egész kupacot a választási bizottság kapuja előtt... Na ezért nem nyertek. :-DD
@Fabius: Hajaj, mekkora viták voltak. De mire vélik menni ezzel az arisztokratikus kussal? Ha ilyen szar emberismerők és politikusok, akkor most hagyják abba! De hát ők is megszavazták a képviselői magasabb juttatásokat, nem fogják. Nincs és nemlehet itt más politika, kurvajól szemléltetik. Tehát ők is hazudtak a kampányban. Gyurcsányt kár elítélniük ezért.
@Fabius: Lehet, hogy már ők is kínosnak érzik ezt, és már nem merik nyiltan felvállalni az lmp-t. Ami szintén gáz. Sőt, az a legrosszabb, mert ha valaki az mondja, hogy áj láv fidesz, vagy a feri az egy szent legfeljebb megkapja, hogy hülye. De legalább kimondja, elvállalja.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Nem, Szanyi azt hiszi magáról, hogy roppant modern, haladó és kibaszott vicces is. Ezt hatványozza a feltűnési viszketegség. Két centiről láttam a saját szememmel, ahogy Dániel Pétertől ellopta a sót az erzsébet téri nenyizésen. Akkor még Dániel se volt így elborulva, ahogy most, de ott fogalmazódott meg a gondolat benne - szerintem - hogy csak akkor érvényesülhet, ha túlüvölti ezt a félhülyét.

Azóta meg szorgalmas, szó se róla.
@Pantagruel: Észak-Korea is Koreai Népi Demokratikus Köztársaság. Német Demokratikus Köztársaság a FALlal, Stázival. Egy szót le lehet kurvítani, mibe van az???
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: A tavalyi önkoris kampányban ez sem volt semmi. :)

youtu.be/WD90_EkaIGc
@Fabius: Mind a kettő vérlázító és kártékony a baloldalra, de nagyon.
Szanyi meg szerintem gyakorló alkesz is, így gátlás benne pláne nimolé. Borzasztóan irritáló figura, hányingerlő.
@a szív fészkei:

Megsúgom, ott és akkor is elempésekkel vitáztál. :-)

Nem tudom mire jó ez, és nem is igazán értem.
@a szív fészkei:
"De hát ők is megszavazták a képviselői magasabb juttatásokat,"

Erre gondoltál?

parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=4995

Én úgy látom, hogy ez a törvényjavaslat még nem került végszavazásra.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

A "nem merik felvállalni"-t kizárom, a meréssel sose volt baj. Inkább a bizonytalanság játszik, szerintem az van amit a posztban is írtam: a kongresszus után sem világos a merre tovább, a csend meg a hülyeség írásától jobb egy fokkal.
@a szív fészkei: Szanyi, amolyan szoci Novák Előd, csak idősebb kiadásban?? :)
@Pantagruel: Nálunk van egy pejoratív értelme a liberális és demokratának. 2006 óta a fidesz azt súlykolja, hogy a liberalizmus nem más, mint a korrupció, a csalás, a lopás, a felelős a cigánybűnözésért, a devizaadósságért, a nagy államadósságért. Mintha minden, ami most rossz a politikában a liberális, vagy szocialista szavakban, ismertebben libsi és bolsi, testesülne meg. Az pedig akik ezeket a nézeteket vallanak, azok gonoszok, azok hazaárulók. Ha megfigyeled ez beívódott a közbeszédbe, a gondolkodásba.
@Gábriel angyal:

Szép hasonlat, talált :-D :-D
Tessék, édes barátom, az unalmas frakcióvezető. Őt már sikerült kilőnötök. Most Jávor következik. Leszalámizzátok az LMP-t, és az nagyon jó lesz a demokratikus ellenzéknek.
"http://www.youtube.com/watch?v=-hBTTssbGnY"
Baromian, nagyon-nagyon, őrületesen unom, hogy állandóan mindenki az LMP-t basztatja, mintha ők tehetnének Orbán és Gyurcsány minden bűnéről.
@Szolgálati Füldugó: Na tessék Fabius. A következő akit leszalámizik majd a blogod a jobbik lesz. :)
@Gábriel angyal: Óóóóóóóóó te jóóóóó éééég. Schmuck andor hát az üti szanyit is.
@Fabius: :D Végül is minden pártnak meg van a saját leégető embere:D Nélkülük uncsi lenne a politika. Mindig kell ilyen is, és nincs baj, ha a párt a helyén kezeli az ilyen embereket.
Ó, biztos a mocsok baloldal áskálódó álhíre az ATV-n: atv.hu/cikk/20120131_gyomorforgato_vad_sajat_lanyt_eroszakolta_a_gardista?source=hirkereso

Jó gárdista az a Levente erdélyi nagymagyar gyerek,csak kicsit forróvérű: saját lányával leginkább - ennyi a Jobbik hozzáfűzése a dologhoz.. Ehem.
@Fabius: Ha igen, oké. Én politikusként próbálnék annyira tökösmákos lenni, hogy saját nevemmel megyek egy ilyen fórumra. Ha már meg kell méretőzni ugyebár.
@Szolgálati Füldugó: Ők az LMP minden baromságáról tehetnek. Ha nem érted, amit itt írunk, akkor elég nagy a baj. Végre egy helyi erő vagy onnan?
Én már alig várom, hogy Szanyi Kapitány navigálja a nemzet Gyorsnaszádját!

Mi leszünk az országok Szakállas Nője.
@Gábriel angyal: Nem tudom, mik a preferenciái a pián és a hatalmon+zsén túl. Mindensetre nyilas weboldalt nem működtet legalább. De horror a lénye, az igaz.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: És ki mondja ezeket 06 óta? Aki liberális hátszéllel, pénzzel, támogatottággal, segítséggel lett az, aki: huszonéve a magyar politika állóvize (amelyik már eléggé poshadt is ettől.)

Ettől nagyon hiteles az egész. Nekem a liberális egy nagyon szép szó és gondolat. Majd pont a szélkakas miatt fogom szégyellni! Őmiatta aztán lehetne a konzervatívot, a keresztényt és a többit is...
@a szív fészkei:

Szerencsére a Gárda küzd a hanyatló Nyugat dekadenciái és perverziói ellen!
@a szív fészkei: Igen ez valóban gyomorforgató. Az ilyen egy baromállat tök mindegy minek mondja magát.

Ez a "sport" sajnos a cigóknál sokkal elterjedtebb, de természetesen ott sem azért elítélendő.

Mondjuk azon nem csodálkozom, hogy ebben az esetben az ATV vezető helyen hozta a hírt de ha a cigányok csinálják ugyanezt a saját gyerekükkel, akkor nagy kuss van róla. Hitelesebb lenne ha azokról ugyanúgy beszámolnának.
@a szív fészkei: Ha a gonosz atv írta meg, akkor tuti kamu, és te is butus vagy, hogy te is bedőlsz neki:D
Nem kicsit irónikusan: ilyen a jobbiknál a jó magyar család.
@Gábriel angyal: Tudnál mutatni statisztikai adatot, miszerint ez a cigányoknál elterjedtebb? Mondjuk az ügyészségnél, rendőrségnél, ksh (bár szerintem ők nem), bírósági, tasz,vagy más civilszervezeteknél? Mert ha nem tudod alátámasztani hiteles forrással, akkor hagyd más fórumra a cigányozást.
Vagy, azért mert szerinted náluk elterjedtebb, miért kéne megtagadnia magától az elvtársnak?
@a szív fészkei: Engem is ez bosszant. Hogy a sok buta embernek belesúlykolták, hogy így a libsik, meg úgy a szocik. Azok meg, mivel meg sem tudják különböztetni a konzervatívot a liberálistól szépen bekajálták, és visszaszajkózzák. Azt súlykkolták beléjük 4-5 évig hogy a liberális egyenlő az erkölcstelenséggel és a politikai bűnözéssel. Az a baj, hogy az újságírók, akiknek elméletileg tudniuk kellene a különbséget ugyanígy írogálnak, mint egy sima közember. Politikai beállítottságtól függetlenül.
@Szolgálati Füldugó:

Én meg a hisztit unom, hogy nem lehet kritikát mondani senkiről, mert a szalámizás meg a duzzogás állandó, csak az alany változik.

Ha az LMP-t én, a szavazója szalámizom azzal, hogy véleményt mondok választottjaim tevékenységéről akkor az a szomorúsági bizonyítványa a pártnak. Ezt esetleg lehetne hangsúlyozni, mikor a négymillió szavazót igyekeznek megszólítani: kéne a cetli, kéne a támogatás, a publicitás is fasza lenne, de csak ha dicsértek. Elvárások támasztásával nem lehet nyugodtan a kormányt leváltani. Ezt értse meg szépen mindenki, és üljön magának otthon szótlanul.
@Gábriel angyal:

Ja, mindjárt átírom a nevét Nagy Pártaprító Műhelyre :-D
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Őőőő...vajon mennyire kezeli a párt a helyén Szanyit, ha ne adj isten megválasztják pártvezérnek márciusban? :-)
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

A liberális szitokszó voltát megfigyeltem, a demokratáét még nem volt alkalmam, nem is értem egyelőre, mire hivatkozol, pl. a Fidesz egyik újságja, is "demokrata", címében is az: Magyar Demokrata. Amúgy különös lehet ezt sulykolni, amikor középiskolában még arról tanulsz, hogy liberalizmus és nacionalizmus király dolgok, és hogy vannak, lehetnek közös céljaik.

Középszintű írásbeli vizsga:
tortenelem.fazekas.hu/uploads/457.pdf
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Az a baj, hogy a liberalizmus kifejezése és a szarháziság közé az SZDSZ odatette az egyenlőség jelet.

A probléma, hogy az SZDSZ-nek az ismert formájában nem sok köze volt magához a liberalizmushoz, lejáratnia mégis sikerült.
Fene tudja ezt a nagy haverkodást... Anyukám mindíg azzal jön, hogy a Feri meg a Gordon olyan rendes kinézetű emberek. Kéne velük haverkodni. Aztán meg a nagy haverkodás vége meg az lenne, hogy Feri kapja az anyukám szavazatát is, mert olyan jól beszél... Mi meg nem lennénk más, csak a hát amin felléptek a magasba. Vagy most az időközin, nekem haverkodni kéne majd O. Lajossal???
nekem az villant be, hogy mindjart itten vagyon marcius 15-e...es sokan nem fognak kokardat hordani...

itten van a hideg es nem vesznek az emberek bocskait mert az is le van jaratva...lassan szepen nem lesz egy unnap amit szajrangas nelkul lehetne unnapelni...es mar nagyon unom...olyan erzesem van...mintha direkt menne, mintha arra jatszananak, hogy me unnapeld, vessd meg mocskolodj...torold el a multjat ...

lmp mostolyan mint a kis napelemes kutya...jojo de csak a eacs mogott...neha oda harapna...de a farmert nem viszo at a foga...es amugy is inkabb elsunnyogna
@dfcwolf:

O. Lajossal nem kell haverkodni. Neked támogatást kéne kapni a pártodtól, hogy az időközi ne úgy nézzen ki, mint az önkormányzati kinézett.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Ne forgasd ki a szavaimat. Egy pillanatig nem állítottam, hogy kamu lenne a hír attól ha az ATV hozza le. Mondjuk az ilyesmi hírek akkor igazán relevánsak ha mondjuk jogerős bírói ítélet lesz róla.

A jobbikos családi kiszólásodat meg nem is hallottam, mivel az már inkább a tahótlanító gombra tartozik. ;)
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Gyurcsány, sajnos vagy sem, jelenleg az egyetlen politikus az ellenzéki oldalon, aki zsigerből érti a magyar politikát. Kellően gátlástalan, kellően ravasz és van ideje, energiája. :-) Látszólag idealista, látszólag missziót teljesít, de valójában igencsak pragmatikus, és egyik napról a másikra képes váltani hangnemen, ideológián, bármin. Akárcsak Orbán. És jelen pillanatban bizony ő tematizálja még mindig az ellenzéki oldalt, hozzá igazodik mindenki. Még a Jobbik is.

És láthatóan élvezi az egészet. Mindez az LMP-ről nem mondható el...
@Fabius: Tökmindegy, ki lesz a párt elnöke, a feladata ugyanaz: Puchot és tsait kiebrudalni. És ez bizony szinte lehetetlen vállalkozás. Gyurcsánynak sem sikerült. Másnak - bénábbaknak - miért sikerülne?
@szerénységem: A jobbik amint kúrcsányhoz igazodik? ;) Ezt a véleményt szerintem küldd el a hírcsárdára vagy a napiszarhoz. ;)
@Fabius: Nem tette oda. Ha végiggondolod semmi olyat nem tett, amelyet más párt nem tett meg. Korrupció?! Csak az szdsz csinált ilyet? Csak ők lopták az ország vagyonát? Se a fidesz nem tesz ilyet, se a jobbik nem teszi meg ahol ők a város/faluvezetők?! Tényleg azt akarod mondani, hogy mindaz amit az szdsz tett olyan ritka és kirívó amilyen még nem volt, van, lesz?! Vagy csak ezt mondta elég sokszor a fidesz és így rögzült. Lehet rúgni az szdsz amit koalíció címén eljátszott. Lehet azért szidni, mert rosszul gazdálkodtak, mert kenőpénzeket fogadtak el. De ezt mindenki megteszi, max később derül ki róla. Ez az ördögien ügyes manipuláció a fidesztől, hogy te el is hiszed, hogy ők járatták le a liberalizmus eszméjét. Ez nagyon hatásos és ügyes volt.
Azt pedig látni kell, hogy ma a magyar politikai életben nincs liberális, vagy zöld párt, olyan aki valóban azokat az értékeket képviseli. Az lmp jól tudta megszólítani a választókat, de nem liberális, semmiképp sem az. Egy párt nem attól lesz liberális, hogy olyan emberekkel rakjuk meg akik eddig nem politizáltak és volt néhány értékelendő megmozdulásuk különböző jogvédő, szociológiai területen.
@Gábriel angyal: Nekem azt mondtad, pár órája, hogy ha atv-t nézek butus vagyok. Akkor most hogy kell ezt nézni?! A te cigózásod is tahótlanítás érett, sőt az inkább az. Nem szeretem az ilyen, nagyon is nem. Pláne úgy nem, ha arra használjuk fel, hogy egy borzalmas dolgot azzal üssünk el, mert ugyebár a cigók.
@szerénységem: Az utóbbi időben kezdett el nyűzsögni, addig visszafogta magát. Jól tette, ha nincs szem előtt, akkor a fidesz ámokfutása, a jobbik zsidózása, az lmp és az mszp balfácánoskodása jól mutatja a választóknak, hogy nem kell ő ahhoz, hogy mindent elkúrjanak. Ezzel tudta megmutatni az embereknek, hogy kikre is szavaztak. Az csak bullshit, hogy gyurcsány a hibás az elmúlt másfél évben, ezt kellett megtanulniuk az embereknek.
@quendelapo: "54 százalékkal egy! párt 2/3-ot szerezzen és utána egyedül átírja! az alkotmányt?"

52,3% = 2 706 292 (-1 mikovec igazoltan távol)
@dfcwolf:

A haverkodás mellőzését értem, azt különösen, hogy te nem haverkodnál O. Lajossal.

De szerinted az jó, hogy nincs eldöntve kongresszus után sem, hogy lesz vagy nem lesz bármilyen haverkodás?
@Fabius: Ez igaz. Azonban érdemes belegondolni, hogy és akkor mi van? Mondjuk, én nem sokat adok az ilyesmire, azt is elmondom, miért. Azt látom, hogy a kivagyiság, a hovatartozás e tekintetben csak nézőpont kérdése. Az emberek úgy váltogatják ezeket az ideológiákat, és ezzel együtt az álláspontjukat, ahogy a ruhát. Élethelyzettől függ, milyen kitűzőt biggyesztenek a mellkasukra.

A többség kisebbségben liberális, többségben nacionalista. A magyarok Romániában liberálisok, idehaza nemzeti érzelműek. A zsidók Izraelben nacionalisták, a diaszpórában liberálisok. A skótok Skóciában nemzetiek, az angol parlamentben meg munkáspártiak. A nácik a liberális demokráciában politikai szabadságjogokért küzdenek, ebből a szemszögből liberálisok: hadd legyen nekik is színházuk, hadd jussanak ők is szóhoz, hadd terjeszthessék szabadon revizionista nézeteiket a holokausztról; a harcos demokrácia az ő szempontjukból fasizmus, a liberális demokrácia a maga pí szí nyelvével: totalitárius, „náci” ideológia, mert Orwell újbeszéljét erőlteti, a gondolati szabadságot korlátozza a nyelvi terror és öncenzúra börtönének kényszerével. A drogellenes harcot hirdető Fidesz-KDNP szabad pálinkafőzési programja orvosi értelemben drogliberalizáció, a katolikus egyházfők a kívülállók szemében dogmatisták, míg jelentős hányaduk modernista, konkrétan ateista eretnek és így tovább.
@Pantagruel:

Hűűűű, ez nagyon reális és pesszimista.
@Pantagruel:

Hűűűűűűű, ez nagyon reális és pesszimista.
Bocs, azt hittem elnyelte az elsőt:)
@orica: miért pesszimista? attól, hogy realista?
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Te minek nevezed a szadi akcióját, mikor Csillag miatt kinyírták Megyót? Nem sajnálom útelágazódást, de ritka guszta akciója volt ez a szadinak. Miért lett elege belőluk még Kunczénak is?
@Dr. néma bárány: Megyót már a D 206-os ügynél ki kellett volna nyírni. A 100 napos programokkal egyetemben. Sokkal kevesebb gondunk lenne.
@szerénységem: örömmel és bódotággal nyomta az igent a fidesz is...nem ájvékolt..nem tett semmit...úgy hogy lehet kézen fogva sétálni...
@szerénységem:

Ebben egyetértünk. Nem is a leváltás tényét emlegettem hanem annak módját. De a koalíciós zsarolásoktól a végső kiugrásig lehetne beszélni sokmindenről.
Szép napot!

Úgy látom, sajnos nem jutott el az infó hozzátok arról, konkrétan mi történt a hétvégi LMP kongresszuson a szövetségi politika kapcsán.

A DEKA témakörben hosszú vita után egyértelműen, erős többséggel le lett szavazva az az opció, hogy csatlakozzon a párt.

A választási együttműködés kapcsán pedig ezt a politikai állásfoglalást hozta a párt:
Az LMP a soron következő parlamenti választáson nem köt semmilyen választási együttműködésre vonatkozó megállapodást a parlament jelenlegi pártjaival. Olyan politikai erőkkel tudjuk elképzelni az együttműködést, akik maguk is tiszta lappal igyekeznek hozzájárulni az országunk megújulásához.
Azért állásfoglalás és nem határozat, mert az Alapszabály szerint a választási szövetségi határozathoz legalább 2/3 kell, és ez nem lett meg, csak az erős többség.

Az igazi vita nem azon volt, hogy együttműködjön-e a párt az MSZP-DK-val, hanem azon, hogy most legyenek elhajtva a vérbe, vagy később döntsön a kongresszus a kérdésről.
Itt is van: lehetmas.hu/hirek/31573/az-lmp-xvii-kongresszusanak-dontesei/
@zuglauer: Olvastam. De ennyire jutni két nap alatt? Hogy eldöntötték, hogy nem döntöttek, és van új frakcióvezetőjük?! Az azért érdekelne, hogy néznek -e közvéleménykutatási adatokat a pártnál. Mert szemlátomást az utsó amit láttak, az 2010-es áprilisi volt.
@zuglauer: köszönjük, de szerintem az alapkérdések, amik fennt megfogalmazásra kerültek, nem lettek megválaszolva, és a nyitottságuk okán, csak a találgatást és a bizonytalanságot erősítik. Számomra /tudom nem sokat számít a dicső politikusoknak/ ha jó taktikus akarok lenni, nem zárok be minden ajtót mögöttem, mert lehet olyan helyzet, amikor pont a bezárt ajtón kell bemennem.
@Dr. néma bárány: Hajajj... Szánalmas volt minden kis sunyi történet, de már Horn Gyula idején is.
@Dr. néma bárány:

Az én infóm az, hogy nem lesz. Én ehhez is tartom magam.

Vagy lesz? :)De az nem biztos... :)
@Dr. néma bárány: Az szdsz nem volt egy hű de jó párt, elszaladt velük a csikó. Ez a pártba került, a választók meg is büntették őket. De az már más kérdés, hogy amiről vitatkozunk, hogy ők tették-e szalonképtelenné a liberalizmust vagy sem. Mint már fent kifejtettem az szdsz sem volt jobb vagy rosszabb mint más politikai párt. Ahogy az mszp sem jobb vagy rosszabb bármelyik más pártnál. Ők nem az általuk képviselt politikai irányvonalat járatták le, hanem azt kapcsolták össze ügyesen olyan dolgokkal, amik szalonképtelenek. Az szdsz-nél az átlagembernél nemcsak a bkv-s botrány, nemcsak a hunvaldos botrány játszik, hanem kitartóan mondogatták, hogy ők a gyerekeitek megrontója, legalizálnák a kábítószert, prostituciót, nyomorba, függésbe taszítaná őket. Ők a bűn melegágya. Ezt pedig elhitték, átvették és továbbszajkózzák. Az lmp azzal tudott szavazatot nyerni, hogy azt mondták, mi liberálisok vagyunk, de nem olyan liberálisok. Pedig messze nem azok, elég ránézni a választási programjukra, és az eddigi munkájukra hogy ezt észrevegyük.
@prof...de nem dr felebarát: Na, az remélem, ott lesz a vádiratban, mégpedig fő helyen! :-)
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Ez nem két nap alatt lett, erről szombaton döntött a kongresszus.
Vasárnapra Jávor Benedek megszavazása, alapszabály módosítások, stb. került.
A kongresszusokon minden küldött és nem küldött tag felszólalhat, a döntések előtt hosszú nyilvános viták szoktak lenni. Ez sok időt elvesz, de hát ilyen a bázisdemokrácia.
@zuglauer:

A Jávor interjúban az van, a közös képviselőállítás lehetősége nem lett elvetve. Pont azt is feszegeti a poszt, hogy csak nem sikerült egyértelmű döntést hozni.

Azt én kérdezem, hogy miért nem akarjátok kihasználni a zsarolási potenciálotokat? Nem hülyeség amit Fabius mond, megszabadulhatnátok ti is attól a Tóth Csabától. (a neved alapján gondolom zuglói vagy te is)
@dfcwolf:

Na ez az egyik fő probléma. Magukra hagyják azt a néhány lelkes videki szervezetet ami még megvan. Ha nem támogatnak meg az kurva kínos lesz, és nem marad visszhang nélkül. Hogy akarnak így bejutni bárhova? Na és hogy akarnak országos párt lenni?
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Pont az a probléma, hogy a szadi politikai húzásaira mondogatták, nicsak, a liberalizmus egyenlő a zsarolással, a korrupcióval, a kókai kivagyisággal, a horngábori bornirt arroganciával. Ezzel meg valahol nem hazudtak sajnos, mert a közvélemény számára ezt jelentette.
@Fabius:
Vidéki elefántcsont-tornyomból nehéz véleményt mondani Fabius.
Tehetetlen dühről tudnék írni, ahogy felsejlik az utunk.
Undorról is tudnék, olvasva, hallgatva nagyjainkat.
Mit lehet írni egy olyan pártról, amiről azt sem tudni, micsodák.
Zöldek? Létezik zöld párt olyan országban, ahol a megújuló energiáink túlnyomó részét katasztrofális hatásfokkal működő ósdi barnaszenes erőművekben állítják elő 500 km sugarú körből hordva a vizet? ( Tudom, a borsodi erőművek megálltak)
Tudja valaki, honnan lesz meg 2020-ra a 13 % ?
Ki fog beruházni, milyen támogatással?
Tud erről a magyar vállalkozói réteg, kínált a párt programot?
Nem prospektust, hanem konkrétumokat?
Hallani vérre menő vitákat Paksról? Igazi, szakmai vitákra gondolok, ami hallatszik a médiában, hogy Jóska bácsi is azt mondja a kocsmában, hiiijnyee?
Vagy úgy gondolják, elég egy sajtótájékoztató két unatkozó újságíróval, s ma is megtettük, amit meg lehetett?
Nem tartom valószínűnek, hogy lemaradott térségben lenne LMP-s önkormányzat.
De, ott van Ivád!
Próbáltak ott valamilyen zöld programot megvalósítani?

Lehetett volna egy LMP-s Gyöngyöspata. Nincsenek is messze, a problémáik is hasonlóak.
Mutatott jó példát Ivád a Bumerángos játszótéren kívül?

Tehetetlennek, szakmailag elfogadhatatlannak tartom sajnos az egész bagázst.
Nem elég a parlamentben magyarázni a szépet.

Kongresszusozunk? Miről? Minek? Van határozat, hogy hogyan fogják kontrollálni Viktor konszolidációját? Mit fognak lépni a Te szavaiddal élve a káderképzés ellen?
Bármi ellen, ami szerintük rossz az országnak?

Liberálisok? Ugyan. A liberalizmus nemes eszme. Nem kéne még jobban lejáratni a magyar emberek fejében.
Vasárnap a kongresszus már nem foglalkozott szövetségi politikával, így a pettingelnénk egy kicsit gondolatot nem igazán tudom értelmezni.

A határozat pontos szövege:

"A kongresszus határozata az LMP részvételéről az Ellenzéki Kerekasztalban:

Az LMP nem vesz részt az Ellenzéki Kerekasztal munkájában. Az LMP a programját azokkal a civil és szakmai szervezettekkel, parlamenten kívüli mozgalmakkal, pártokkal kívánja megvitatni, amelyek maguk is tiszta lappal igyekeznek hozzájárulni az országunk megújulásához, és az Orbán-kormány kritikája mellett, hozzánk hasonlóan, napirenden akarják tartani a hozzá vezető út kritikáját is."

Ebben most mi az ami nem egyértelmű?
@Szolgálati Füldugó:
Nem tehetnek Gyurcsányék hibáiról.

Arról sem, hogy nem tudtak élni a kezükbe szakadt lehetőséggel.

Sokan vártuk a Messiást.
Kiderült az LMP sem az.
Olyan, mint az összes többi.
S innentől nem nagyon kellene sértődgetni.
@zuglauer: Ilyen, de a legtöbb pártnak sikerül összerántania ennél többet. Már bocsi, de ez olyan mint a Brian életében, mikor a mozgalom tagjai csak beszélnek, és beszélnek, de nem jutnak semmire.
@Dr. néma bárány: Igen, de ilyen alapon mondhatjuk, hogy a konzervatívok antidemokraták, leépítik a demokrácia intézményeit. Attól, hogy a fidesz ezt teszi, nem jelenti, hogy a konzervatív eszme ez lenne. Csak azt, hogy a fidesz ilyen.
A most szabadult wiszkis mehet média szerepelni az MTV be a szutyok Fábryhoz?

Arról volt szó, hogy nem vállalhatnak médiaszereplést. Ja fidesznek lehet, KDNP kussol.

Orbán, Svicc copy Pál takarodj!
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Lenne véleményem arról, amit írtál de most inkább nem osztom meg. Úgy látom a post témájához igazán kapcsolódó diskurzus zajlik, amelyet nem szeretnék félrevinni más témával.
@Mach Péter:

Ennek fényében a vasárnapi Jávor interjú nem egyértelmű. De üdvös lenne ha olvasnátok, mert huszadszor mondjuk.
Még az LMP kongresszusa előtt, itt valamelyik posztban már volt hasonló vita,hogy ki kivel meg ellenzéki összefogás stb. Akkor leírtam ,hogy az LMP nem fogja meglépni az összefogást bizonyos okokból.Most nem emlékszem pontosan mit is írtam, de a lényeg, senki nem hitte el.Azoknak adok igazat akik az ellenzéki oldal egyértelmű vezetői gárda lecserélésében látja az elmozdulást.Meg kell újulni! ez az előrelépés lényege.És most nem kéne görcsölni a 14-s választáson, mert az a hajó már elment.Nyugodt újra szervezést kell végrehajtani és a következő választásra koncentrálni. Már csak azért sem, mert egy kormányzáshoz megfelelő gárdát is ki kell állítani.Mert megbuktatni meglehet valakit, de akkor ott kell állni készen egy csapatnak, de jó csapatnak, mert különben az ország is bukik!
@Dr. néma bárány:
Mivel semelyik opció nem kapta meg a 2/3-ot, ezért sok mindent lehet mondani, de személy szerint én a szavazati arányok alapján azt gondolom és remélem is, hogy nem lesz semmilyen közös választási együttműködés az MSZP-vel vagy a DK-val.

Az ok:
Azt gondolom, hogy OV és a jelenlegi kormányzás egy tünet. A magyar politikai tér és kultúra betegségének a tünete. A betegségnek viszont része mind a FIDESZ, mind az MSZP, a DK, a volt MDF, SZDSZ, mindenki, aki aktívan részt vett a jelenlegi politikai "kultúra" és a tisztességtelen politikusi viselkedés mint norma kialakulásában.

Ez a betegség az oka a kiábrándultságnak, a sok politikától elhatárolódó csalódott embernek, az egybites (bal=MSZP jobb=FIDESZ, aki nem áll be az egyikhez, az a másikhoz tartozik) gondolkodásnak, és az örökös éles harcnak, amiben barátok, családok vesznek össze a politika miatt.

Ennek a betegségnek nem szabad a részévé válnia az LMP-nek, nem szabad belesimulnia tisztességtelen emberek szekértábor-harcába, hanem segítenie kell kigyógyítania az országot ebből. Ha beszáll valamelyik oldal mellé, azzal elveszti a hitelét a másik oldal támogatóinak szemében, és egyúttal a lehetőséget arra, hogy részt vegyen a gyógyítási folyamatban.
Orbán leváltása csak egy tüneti kezelés, önmagában nem oldja meg a problémát, ahogy Gyurcsány leváltása sem oldotta meg.

Szerintem a gyógyuláshoz első lépésként azt kéne elültetni a választók fejében, hogy nem csak két lehetőségben lehet gondolkodni, azt pedig egy hiteles, tisztességes alternatíva bemutatásával, és rohadt sok munkával lehet megtenni. Ebbe viszont szerintem nem fér bele az, hogy választási szövetségre lép az LMP akár az MSZP-vel, akár a DK-val. Csak egy lehetősége van a pártnak, ezt nem szabad elpuskázni.

Jó hosszú lett, elnézést.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Mondani mondják is a Fideszre, pontosabban mást se hallani :-D Ezzel ha tetszik ha nem, ők is lejáratják a konzervatimizmust. Tiltakozik is a jobboboldal mandinertől konziig.
Lehetne más

Egyet előre, kettőt hátra, távolodik az összefogástól az LMP.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1553_lehetne_mas
@zuglauer:

Ezeket az érveket el tudom fogadni, teljesen rendben van amit mondasz. Aki akar azonosul vele, aki nem az nem. Viszont amit nem értek:

1: miért nincs aki ezt így lekommunikálja?

2: mit vár a párt magától, ha se elvetni, se támogatni nem tudja teljesen az összefogást?

3: nem féltek, hogy a nagy összefogásvárásban ti lesztek a kerékkötők?
@Gábriel angyal: ez egy ordas baromság.

ugyanis, ad1 Franciaországban a kommunista utálja a tőkét. wow, meglepő, azért kommunista.
ad2, Magyarországon a kommunista utálja a tőkét. wow, meglepő, azért kommunista.
ad3, Magyarországon a jobbközéphez leginkább hasonlító nyugatos torzszüleményt is a kommunisták szülték. Magyarországon mindenki kommunista.
ad4, ma a kommunisták fősodra, ifjonti erőtől duzzadó, Kövér pártideológus (aki ugye bevallottan szociáldemokrata, ez alatt pedig köztudomásúan azt érti, hogy vörös, mint vérzivatar) eszmei útmutatásával jobboldalnak álcázza magát. nem ismeretlen errefelé az ilyen maszkirovka, Zsirinovszkij pártját pl. Liberális Pártnak nevezik, pedig hát khmm-khmm náci a szentem (persze piacos náci, nácizmussal házal, de igazából csak eladni szeretne - másik lap).
ad5, most akkor mi van? éljenek a kommunisták? hurrázzunk rögvest? világ proletárjai egyesüljetek?

WAKE THE FUCK UP, NOW
@zuglauer: rácsodálkoztok a kommunista csinovnyikácia korrupt kis világára, az egymás kezét mosó nyomorultak és kisfőnökök végtelen láncolatára, majd kiálltok egy Scheiringgel, aki meg előáll annyi ordas baromsággal, hogy Marx elégedetten simogatja a szakállát a túlvilágon: lám, ez nem házal az eszmével, ez átitatódott általa.

segítek:
diagnózis? ok, rendben van, ez a baj.
doktor? rossz választás. ha ti vagytok a doktor, akkor sürgősen dobjátok el a diplomát, aztán kezdjétek előröl a megszerzését. vagy átképzés. komoly átképzés.
gyógymód? a beteg nem reagál. az Istennek sem.

még segítek:
felismertétek a bajt, bennetek is van a drive a változtatásra, a jó szándékú, jó irányú, hatásos változtatásra.
de homeopátiával próbálkoztok, de még a semmit nem érő rázogatott álgyógyszeretekkel sem mertek közel menni a beteghez, hátha rátok köhög.

tanulság:
felejtsétek el a homeopátiát.
menjetek oda a beteghez.
gyógyítsátok ki.
vagy ismerjétek be, hogy kevesek vagytok ehhez, csak a pofa volt Lehet Más.
@Dr. néma bárány: kimaradt a 4. két szék közül a pad alja
lehet velem van baj, de az lmp ben nem látok egy olyan formátumu vezetőt aki a fenn vázolt idealista állapotokat meg tudná teremteni
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

Egy karizmatikus vezető rájuk férne. Így olyan, mintha egymásban sem bíznának, és 13 ember folyamatos ellenőrzése kell, hogy nehogy egymás átbaszása legyen.
@Dr. néma bárány: igen, én is ezt érzem, és látom, ezek szerint nem csak én :-)
@Dr. néma bárány:
1. Szerintem azért, mert ez nem az LMP hivatalos véleménye. Szinte biztos vagyok benne, hogy sokan így gondolják a párton belül, viszont mások meg nem. Aki jogosult a párt nevében nyilatkozni az a két szóvivő.

2.,3. Ezeket szerintem kérdezd meg a lehetmas.hu/hirek/31573/az-lmp-xvii-kongresszusanak-dontesei/ oldalon, vagy a facebookon a www.facebook.com/lehetmas?ref=ts oldalon.
egyszerűen nem értem, hogy ennyi magát értelmesnek tartó ember mit nem ért meg ezen. Gyurcsánnyal tarkított DKval, mszp-vel nincs összeborulás.

ha az szdsz példáját követik MAX nagy duzzogva majd a választás után. bár kiváncsian várom, eljátssza-e ezt újra az lmp?
@torró: Páran még osztották a szkepszist, mondhatni, voltak még páran, akik explicit módon kijelentették - ja, magam is -, mi van, mi várható a zelempé háza táján kerek-perec, fogadni már genyóság lett volna. Na szóval az van, hogy léket kapott a gyorsnaszád, mindenki tudja, hogy a kapitány hazudott, az utasok egy része összejött a kerekasztalnál, hogy leváltsák, aztán megtapogatták a zsebeiket, és rájöttek, hogy mindenkinek van még egy tábla csokija, amit még elmajszolhat, a zenekar játszik tovább:

Everybody knows that the boat is leakin'
Everybody knows that the captain lied
Everybody got this broken feeling
Like their father or their dog just died

Everybody talkin' to their pockets
Everybody wants a box of chocolates
And a long stem rose, everybody knows

www.youtube.com/watch?v=9F8QM3tjkTE
@Lázár te igazi szarjankó vagy!: A válasz szabadult te igazi szarjankó! A büntetés idejére nem mehetnek és nem írhatnak...
@torró:
Miért, most jó a csapat ?

Most az ország nem bukik ?

Torró. Ennél nagyobb bukást még senki se produkált.
Ez egy oltári szar csapat.

Ez legyen 8 évig ?
Még a holnapi nap is gond nekik.
@zuglauer: neten kérdezni? hát nem kimondottan emberközeli kommunikáció ;)
@zuglauer: Az LMP már régen eladta magát...
@Dr. simonmondja.: Job mint az Mszp- szdsz marad, akkor itt se tartanánk, csak a NOKIA dobozok fogynának
@Dr. simonmondja.: tudod ki bukott? aki 330as eladási áron vett ájróját kivitte ósztriába, mert a kcsög mszp és az itteni suttogók paráztatták, hogy a bankbetéteket lenyúlják, erre legyetek büszkék bazd meg.
@torró:
Nem akarlak elkeseríteni, de jó csapatot összehozni a másik oldalon? Kiket? Már mindet éreztük, láttuk, hallottuk. Nem hiszem, hogy van még olyan, amit ne tudnánk róluk.. Orbánékat hagyni kell, csináljanak legalább 2 ciklust. Utána jöhet az özönvíz:)
@FILTOL:
Mit nem lehet ezen érteni? A választások után már nem lesz összeborulás.
Kétpárti parlament lesz olyan 65 - 35 arányban. Az Lmp egyedül célozhatja a 65-öt és akkor nem kell senkivel összefognia, vagy a 35-öt - és akkor a maszop már nem játszik, de az is lehet, hogy simán padlót fognak.

Szerintem egyébként az lesz, hogy Orbán vezér kreál még néhány lmp-t, szépen kistafírozzák őket, elindítják a választásokon.
Aztán az Orbánpárt nyer 20 százalékkal, röhögve.
maradjunk a fontos dolgoknál :D

Megvan az Orbán-trónörökös
A miniszterelnök fia ígéretesen mozog. Gáspár első felnőtt gólját lőtte a Videoton második csapatában.
@Pinka-Panka: Bóvlikormány a végkimerülésig.
Az jó lesz.

Sorban 8 generáció mehet az árokpartra egyetem helyett.

Mert fideszék lopják a diplomájukat...
@Pinka-Panka:

"Orbánékat hagyni kell, csináljanak legalább 2 ciklust. Utána jöhet az özönvíz:)"

Az özönvíz már itt van!

Orbán nem egészen fél ciklus alatt többet ártott az országnak, mint "legendás" elődei egy teljes ciklus alatt.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

Ügyes és jó kiállású gyerek. Ezt nem lehet vitatni:)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: így van, maradjunk! eszünk az nem sok, de a szívünk a helyén
@zuglauer:

És azt hol kell javasolni az LMP szavazóknak, hogy te legyél a szóvivő? Ami írtál összeszedettebb és elfogadhatóbb volt, mint a Jávor interjú. Sok múlik azon, hogy indoklunk meg egy egy döntést, és azzal mennyire tud azonosulni aki várja, mondjatok valamit.
@Dr. simonmondja.:

Jajj már! Mióta seggnyalás az, ha valakiről jót mondunk? Vagy szimpatizálunk?
@Pinka-Panka:

Nincs elég nagy szarban az ország, ki kell várni az özönvizet is.
@Dr. néma bárány:
Én nyugodt vagyok, mert nekem lesz igazam. 1 év múlva jobb lesz:)
@Pinka-Panka:
Hát, amióta az orbán pereputty kis tagja 23 évesen vezetheti a fővárost.

Mert olyan kis cuki.
@dr. Kusics Iván:
Szép is ez, egy ilyen komcsi országban...
Ezeknek a szellemi szintjéről egy szőkenős vicc jut asz eszembe:
"Egy csinos szőke nő szállást kér a motelben. Telt ház van és csak olyanszobát kap, ahol már három férfi lakik, de csak egyetlen ágy van.
A három férfi alkut ajánl.
- Felteszünk Önnek egy találós kérdést. Ha tud rá válaszolni, ön alszik az ágyban, de ha nem, akkor addig dugjuk magácskát, míg rá nem jön a megfejtésre. Oké?
- Halljam a kérdést!
- Kicsi, vörös, bozontos farkú erdei állatka. A fákon ugrál és szereti a mogyorót...
Reggel a szobapincér benyit a szobába, s azt látja, hogy két férfi félholtan fekszik az ágy mellett, a harmadik pedig döngeti a csajt veszettül és kétségbeesetten lihegi a fülébe:
- MÓKUS, BAZDMEG!!! MONDD MÁR KI, HOGY MÓKUS!!!!!

EZÚTON IS MINDEN - ÁLTALAM IS KEDVELT SZŐKE - NŐTŐL ELNÉZÉST KÉREK, DE EZ... :)) Nem félre érteni!!! :D
@FILTOL: "tudod ki bukott? aki 330as eladási áron vett ájróját kivitte ósztriába, mert a kcsög mszp és az itteni suttogók paráztatták, hogy a bankbetéteket lenyúlják, erre legyetek büszkék bazd meg. "

Te meg, Okoska, arra, hogy a "nyugdíjvédelem" után az emberek szó nélkül el is hitték, bazd meg.
@Dr. simonmondja.:

:) Jó gyerek. Becsülöm, hogy nem kölöknek hívtad, mert azért én ugrok:)
@Pinka-Panka:

Matolcsyné asszony? Nem, az nem lehet, mert ezt már ő sem hiszi.
@zuglauer:

"Szerintem a gyógyuláshoz első lépésként azt kéne elültetni a választók fejében, hogy nem csak két lehetőségben lehet gondolkodni, azt pedig egy hiteles, tisztességes alternatíva bemutatásával, és rohadt sok munkával lehet megtenni. Ebbe viszont szerintem nem fér bele az, hogy választási szövetségre lép az LMP akár az MSZP-vel, akár a DK-val. Csak egy lehetősége van a pártnak, ezt nem szabad elpuskázni."

Hogy kivel igen vagy kivel nem, azt természetesen az LMP-nek kell eldöntenie.

Én úgy látom, hogy ma fontosabb lenne a minél szélesebb összefogás az ellenzék oldalán, ám ez is csak egy vélemény, Te másként látod, oké.

Amit viszont sokan hiányolunk itt a blogban:

- nem látszik az LMP egyértelmű irányvonala,
- nincs markáns megjelenés (kivéve dec. 23.-át!) és nincs olyan "tökös" ember közöttük , aki képes lenne ezt hitelesen kommunikálni,
- nem látszik, hogy mit is akar az LMP!
- nem látszik, hogy gyorsan, ötletesen, figyelemfelkeltő módon tudna reagálni a napi történésekre!
- nem látszik, hogy meg tudná szólítani a vidéki, úgymond "egyszerű" embereket. Hogy lehet így arról álmodozni, hogy 4 millió embert szeretnének maguk mell állítani?

A kongresszusról tudósító szövegben pedig olyan idézeteket lehetett olvasni, aminek jelentős része - már bocs...- kiábrándító lózung volt.
off
ennyi doktort egy kupacban, hahó, ti egyvalakinek a troll klónjai vagytok? csakkérdem.

@Dr. néma bárány: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: @Dr. simonmondja.: @Dr. csaknézek...: @dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:
@Dr. csaknézek...: na, akkor hátra lehet dőlni és megállapítani, csak egy (és a dk klón) van itten a pusztában, az mszp.
mit vergődtök ezen, az lmp úgysem jut be, marad a dicsőség a fentieké.
@Pinka-Panka: Nem is gyerek már. Jogra jár, úgyhogy
pár év, és köztársasági elnök lesz a kis Gazsi.
@FILTOL:

Mi skiccpali doktorral vállalunk szolidaritást. Tedd ezt te is.
@Dr. simonmondja.:
Ha te mondod:)
dehogy lesz, én sportvonalon tudom elképzelni, de minden lehet...
@Pinka-Panka:

"Én nyugodt vagyok, mert nekem lesz igazam. 1 év múlva jobb lesz:)"

Az jó, ha nyugodt vagy.
Sokan nem azok.
Nem azok, mert a napi megélhetésük került veszélybe vagy vált lehetetlenné.

Ja, és jövőbelátó képességekkel rendelkezel?

Tudod, én tanító vagyok, mindegy, milyen témában.
A tanítványaim a tanulás első fázisában nagyon magabiztosak.
Mert ők tudják.
Biztosan.
Tutira.

És onnan látom, hogy kezdenek megérteni dolgokat, hogy már nem olyan magabiztosak, kezdik látni, hogy még mennyi mindent nem tudnak.
@FILTOL: Ez egy szabad ország.

Itt a doktorság alanyi jogon jár mindenkinek, aki akarja.

Az a baj veled, hogy nem vagy törekvő, mint Schmitt Pál, a példakép.
@FILTOL: Neked is Dr.-nak kéne lenned, ha Pali bá az lehet, akkor innentől kezdve mindenki az, aki legalább tud írni. És ehhez még plagizálni sem kell. :)
@Dr. csaknézek...:
Értelek:) Na, én inkább bízom és nekem már az elődeik nem tudnak újat mutatni, nem mintha vevő lettem volna rá.
Nem vagyok előrelátó, de szerintem ahhoz, hogy jobb legyen vannak lépések, amit sajnos meg kell tenni. Lerombolt országot felépíteni nem kis feladat.
Viszont én is kérdem, hogy te honnan tudod, hogy NEM lesz jobb? Jövőbelátás?:)
@Dr. csaknézek...:

„nem látszik, hogy meg tudná szólítani
a vidéki, úgymond "egyszerű "
embereket. ”

Ezért leszek kíváncsi itt nálunk az időközin mennyire fogják megtámogatni a jelöltet. Dfcwolf sokat tett azért itt is, a városban is, hogy az LMP elfogadott párt legyen. Ha kampány nélkül futtatják azért morcos leszek.
@FILTOL:
A Ctrl+C és Ctrl+V rendszer által alkotott COPY rendszerről nem hallottál?
Na mi is olyan keményen doktoráltunk, ahol Palika... :D Szolidárisak vagyunk vele...
@Dr. simonmondja.:
OK. Ezen összeveszni nem fogunk:)
@Dr. simonmondja.:

"Az a baj veled, hogy nem vagy törekvő, mint Schmitt Pál, a példakép."

Azért ne hallgassuk el, hogy dolgozni kell a doktori címért!
Nem olyan egyszerű azt megszerezni!

Mert ki kell menni a profil felületre, és át kell írni a nicknevet.

Embert próbáló feladat! :)
@Dr. Boli Ch.T:

"Aha értem, tehát "mókus"... roppan szellemes fiatalember, roppant szellemes. Megtenné, hogy közelebb fárad és megismétli, hátha csak a fülem káprázott?"
cdn.buzznet.com/media/jj1/2012/01/theron-queen/charlize-theron-evil-queen-snow-white-01.jpg
@Dr. csaknézek...:
Az ember egy csomó dolgot nem értékel, amikor egyházi iskolába jár.
Pl. hogy naponta elfenekeli egy apácajelmezes, középkorú nő.
Később komoly összegeket kell fizetnie ilyesmiért. Höööö... :))
Dr. simonmondja.:
Nos!Ami azért lényeges, benne vagyunk egy közösségben,ami szintén problémákkal küzd, ezért mindent nem engednek meg az Orbánnak sem.Azt is tudomásul kell venni,hogy sok minden elvolt itt hanyagolva, illetve minden úgy működött ahogy működött ,meg vitt mindenki mindent amihez hozzáfért.Ők is! Most látszik valami erőlködés a részükről,vagy kapálódzás, hogy nem egészen jól csinálják az a kommunikációs tehetetlenségükre róható. Ez az egyik bajuk,hogy nem mondják el az embereknek nyíltan,hogy mi miért van.Ezt ugye lehet többféleképp is értelmezni, de valóban a tennivalókat szélesebb körben kéne elfogadtatni. És valóban a 2/3-d fényében az ellenzék felé nyugodtan tehetnének gesztusokat.Abból csak előny származhatna.Mert előbb utóbb valakinek el kel kezdeni az árok betemetését,mert ezt örökké nem lehet csinálni.
@Pinka-Panka: Eddig még nem látszik, hogy bármit is újjáépítettek volna.

Átneveztek egy hidat, amit a szocik építettek,
meg néhány teret, utcát.

Ez lenne az újjáépítés ?

Vagy a komcsi pártállam újjáépítésére gondolsz ?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mivan, mivan, mivan??? :))
A királyjányt fétted tőllem??? :D Te, a csajócáról volt szó...
@Dr. simonmondja.:
2013 lesz, amikor már látsz valami fellendülést.
@Pinka-Panka:

"Na, én inkább bízom"

Ha bízol, az más, az természetesen szíved joga.

Valamit TUDNI szintén más, erre hívtam fel a figyelmedet.

"te honnan tudod, hogy NEM lesz jobb? Jövőbelátás?:)"

Ugyanaz: nem mondtam, hogy TUDOM, nem lesz jobb.
A véleményem viszont ez.

A tendenciákat látom, ebből vonok le következtetéseket, ez alapján valószinűsítek.

Te az úgynevezett kizárásos alapon való gondolkozásra hivatkozol (ez azt jelenti, hogy akik voltak, azok szarul csinálták, akkor hát csakis a "másik" oldal marad kizárásos alapon).

Csakhogy EZ szerintem még annál is sokkal rosszabb!
Ez a gáz!
@FILTOL: "ennyi doktort egy kupacban, hahó, ti egyvalakinek a troll klónjai vagytok? csakkérdem."

Nem is akármekkora trollé! Plagi bácsi neve ismerős?

@Dr. Boli Ch.T:
Időközben megalkottam az "Alfanőstény" fogalmát. (Reszketeg sóhaj) :)
@Pinka-Panka:
Ja, jobb lesz, nagyon nagy rá az esély.
Ma volt a feleségem szülői értekezleten, erősen érezni lehet, hogy a másodikorbán kormány az oktatás minőségének fokozásában véli megtalálni a kitörési pontot, olyan intézkedéseket léptettek életbe a szegedi önkormányzati általános iskolákban az elvonások miatt, hogy hatására ha egy tanár vagy gyereke beteg lesz és nem vállalja egyik kollégája sem, hogy ingyen dolgozik helyette, akkor nem lesz azon az órán tanítás, csak gyermekmegőrzés. Minden szakkör és korrepetáció megszünt, mert nincs rá pénz. Ez nagyban segíti a hátrányos helyzetű családok gyermekeit a pályaválasztásban, mert alapból készülhetnek a közmunkás létre.
Kollégám nevelési problémás gyereke egyházi alapítványi iskolába jár, ahol a 150%-os állami normatívának köszönhetően a 15 fős osztálylétszám finanszírozható.
Azt tartanám reménytkeltőnek, ha az önkormányzati iskolákba járó gyerekek is egyenrangúak és ugyanolyan értékesek lennének, mert adót pl. én SOKKAL többet fizetek. Egyelőre Magyarországon.
@zuglauer: @torró:
Mint nagyon egyszerű választó, el tudom fogadni, hogy nem akar az LMP beszennyeződni.

Azt viszont már fel nem foghatom, hogy nyugodtan készül 2018-ra.
Magyarországon most történik visszafordíthatatlan rendszerváltás.
A négymillió választó most keres magának valakit.
Azt a rohadt sok munkát most kell elvégezni, mert láb és kéz nélkül marad a beteg.
@torró: Mit kéne még megengedni Orbánnak ?

Van még, amit nem tett meg ?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Támogatnám... a hölgyet... :DD Lehetne "Alfanőstény" nálam!

"Tanulok, mert a tanulásba fektetett energia meghozza a gyümölcsét... és mint tudjuk: a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!" :)
Egy jó pálinka... ha nincs, akkor skót maláta is megteszi... na, jó... nagyduzzogva...
Egy valag dolgom van még, holnap meg büdipesti látogatásra megyek. Pihenjetek, mert éjszaka itt kavartok, mint a szabadnapos habverő... :D
Én meg lemaradok... dögök!
@Dr. csaknézek...:

Nem gondolod, hogy ezzel egyedül volnék? Ezért nem GÁZ!
A helyzet az, hogy ebben az országban még senkire nem voksoltak ennyien, mint a Fideszre tették. Csodát nem lehet várni egyelőre, ez is benne volt a pakliban. Most is sokan, nagyon sokan kitartanak, mert valószínűleg LEHET jobb. Ebben bízni lehet, én korábban is elégedett voltam velük. Nincs más.
Nem kérdezhetem meg, mert nem illik, de jó volna tudni: Te kit választanál?
@Pinka-Panka: Hát azt mindjárt gondoltam.

Ez az elrugaszkodás éve, és jövőre jön majd a meglepi.
Így szokott ez lenni a szakadék szélén.
@Dr. simonmondja.: ne legyél pesszimista.
Jövőre ha lehet beszélünk:)
@Pinka-Panka:

"Nem gondolod, hogy ezzel egyedül volnék? Ezért nem GÁZ!"

Ezt írtam: "Csakhogy EZ szerintem még annál is sokkal rosszabb!
Ez a gáz!"

Ergo: nem Rád vonatkozott a kijelentésem.

A hitedet nem kívánom megingatni, másként látjuk a helyzetet, oké.

Hogy kire szavaznék?
A pillanatnyi palettán nincs olyan párt, akire szívesen tenném.

De fogok szavazni!
@Pinka-Panka: Tudnám mondani, hogy jó vége lesz ennek a sok hülyeségnek,
de előbb kapjak én is egymilliárdot érte, mint Girosz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nem könnyű beletalálni abba a csatornába, de nem fogják elvéteni.
@Dr. simonmondja.: Jelentkezz kormány szóvivőnek, már a doktorátusod megvan:)
akkor most én lészek a bérrretttegőőő, naivkák, szerintetek lesz '14-ben választás??? :D

ha lesz is, max kékcédulás vityáéknak csak a 9-es számrendszer műxik ;)
@Dr. Boli Ch.T:

Vidéki? Ah, milyen izgalmas! És szép Mordor az évnek ebben a szakában? Tudja, én nem nagyon megyek át a Kiskörúton...

:DDD

Jut eszembe, az gondolom megvan: a Közlönyben ugye megjelent a "CXCX", százkilencventizedik törvény. Szerintem nem arról van szó, hogy szeretett kormányunk képtelen keríteni egy embert, aki ismeri a római számokat, de még csak arról sem, hogy olyat sem, aki a neten megnézné. Szerintem ez az állam üzenete polgárai felé: egy szmájli a gúnyosan vigyorgó Eric Cartmennel.
@Pinka-Panka:

Doktorátusa a jelek szerint Magyarországon minden hülyének lehet.
@Pinka-Panka: Dejó. Eddig aszittem keltetik őket valahol.
Szóval jelentkezni szoktak a milliárdért ?

Ez jobb, mint a nokiás dobozos rencer.
Csak kérjél, és adatik...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ön hüle??? Az csak sorminta volt! :DD
Mint a 0110010110000110 kombináció!
Wazzzzzeee... Ha valakinek van kedve, holnap kávézhatunk valahol... :))
Habakuk999:
Csak egy kérdés: Orbánnak mennyi idő kellett ahhoz, hogy ezt a támogatást összehozza? Nos?Fiúk ez nem úgy működik, hogy elgondolom hogy mi legyen a karácsonyi ajándék.És megveszem holnap, vagy egy hét múlva.Ez nem egy egyszerű kívánság4 Gondoljátok végig. Egyenlőre Orbán még símán tartja a szavazóbázisát.Az MSZP lelombozva, a Jobbik még sehol az LMP szintén. És nem tudtok Orbán ellen 4 millió embert felállítani. Ez tuti! Egyenlőre.És ha bejön neki egy kis gazdasági emelkedés ,pláne. És még a biztos szavazó bázisán kívül is számolni kell szimpatizánsokkal.Ugyanis a vélemény kutatási adatok függnek attól hogy milyen csoportba trafálnak bele.Nem mindig pontosak. Én ezért mondom, nagyon nagy bajnak kell ahhoz történni,hogy Orbán bukjon. Mindíg mondom hogy rengeteg híradást .politikai elemzést, gazdasági híreket kell megnézni,hogy valami képet kapjunk a környező világról. Az érzelmeink félrevisznek. Felül kell rajtuk kerekednünk. Nagyon sok embernek adtam már tanácsot és még senki nem panaszkodott mert sokszor nem hitték el, hogy úgy fog történni ahogy én mondtam. Volt akinek az életét mentette meg a tanácsom az olaj ügyek idején.Nekem vállalkozásaim voltak és midig tudtam mikor kell kiszállni, mert nyitott szemmel jártam.
@zuglauer: Az a baj, hogy a baj megtörtént. Az lmp se lett másabb, sőt rosszabb. Határozatlansága, a szélsőségesekkel összejátszani, simogatni orbán egóját ezek olyan dolgok, amelyek azt mutatják a választónak, hogy ez egy könnyen korrumpálható, töketlen bagázs. Hiszen egy kis fejsimiért, mire nem hajlandók?! Aztán szűk két héttel a pártelnök lemondása után, és hogy két hétig visszhangos minden a belső levelezéseikről mi történik a kongresszuson?! Na mi? Hát, hogy induljuk 2014-ben. Azt hittem eldobom az agyam, hogy ilyen hülye senki se lehet. Nincs pártelnökük, mindenki tudja, hogy egymást hogy becézik, erre az országos kongresszuson azon agyalnak, vajon egyedül vagy nem egyedül induljanak. Hihetetlen. Csodálkoznék, ha maradna az lmp-ből két év múlva ami indulhatna a választásokon.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mordorral kapcsolatban... Mármint leutazok az Önök büdös, koszos és mocskos városába (Tarlósland) és ezek után még engem kérdeznek, mennyire vidám felénk az élet? Felénk még nem merült fel a helyi köcsögök által a pl. 10.000 forintos úthasználati díj... :) Dinnye!!! :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csak nem itt van pinkapanka?! Hol hagyta jancsi fiút?!:D:D:D Vagy laci volt? :D:D
@Dr. Boli Ch.T:

Holnap sajnos fergetegesen fogok szórakozni: egy haverom költözik, én meg segítek.

Viszont van egy olyan sanda gyanúm, hogy úgy este tíz körül úgy fogunk kinézni, mint aki benéz.

Egy tipikus beszélgetésünk egy kocsmában, éjféltájt:

"(Felvisít a presszógép)
1: (Riadtan) Atyaúristenmivoltez?
2. (Rezignáltan) Egy ilyen hangú gép.
1. Egy Ilyen Hangú Gép???
2. Ilyen hangja van, nem?
(Felvisít a presszógép)
1. Tényleg ilyen hangja van... De mi van az Olyan Hangú Géppel?
2. Az egy kínai szar. A felét se tudja, vagy ha igen, hamarabb tönkremegy."
@Dr. csaknézek...: "nem látszik, hogy meg tudná szólítani a vidéki, úgymond "egyszerű" embereket. Hogy lehet így arról álmodozni, hogy 4 millió embert szeretnének maguk mell állítani?"

Úgy elég nehéz lesz, hogy a belvárosból leruccanak katasztrófaturistáskodni a cigányterror sújtotta településekre, csokit osztogatnak a cigánybűnözőknek, a magyar lakosság gondjait meg leszarják. Ez a kettősmércés libsi áljogvédő attitűd az SZDSZ-nek se hozott túl nagy népszerűséget.
@Pinka-Panka: AZ hogy nem lesz jobb, azt a tapasztalat mondatja velünk. Láttuk mit csináltak eddig, látjuk mit csinálnak most, csodát meg ugye nem várhatunk. Ha abból indulunk ki, hogy mit romboltak eddig másfél év alatt, hálát adhatunk az égnek, hogy lesz aki kötőféket rak viktorra és matolcsyra. Amúgy nem úgy volt, ha jön az imf ő megy?!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Még mielőtt félreértés: a"sajnos" az elmaradt kávézásra, nem a költöztetésre vonatkozik.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ízlések és pofonok... Én egy ChT klónnal is találkozok holnap... :)) Majd mesélek! :D
@Dr. Boli Ch.T:

Én csak sötétedés után merészkedek az utcára, úgy meg nem olyan vészes... :)
@dr. Kusics Iván:
Rácsodálkozik a fene, ezt tényleírásnak szántam. :)
Közgazdász nem vagyok, sem szociológus, úgyhogy ahhoz nem értek, annyit viszont tudok, hogy a környezetemben aki ért hozzá, az Scheiring Gáborról szakmailag elismerően nyilatkozott.

A felajánlott segítségre:
Én úgy gondolom, nem az LMP-nek egymagában kellene a gyógyítást megtennie, hanem olyan szervezetekkel együttműködve amelyek tiszták, hitelesek, és az MSZP-vel, DK-val ellentétben nem "kitérdelt arcok" képviselik, vezetik.

Az hogy a homeopátia hatásos-e vita kérdése, de a holisztikus gyógyítás szerintem jó, hiszen a beteg szervezetet egy rendszernek tekinti, nem részproblémákat akar csupán kezelni. Adott esetben ez is fontos!

Egyetértünk, hogy a "beteghez" közel kell mennie az LMP-nek, de hibás a feltételezés: nem az MSZP és a DK a beteg, hanem a magyar politikai tér, és annak szövődményeként a társadalom politikai gondolkodása is. Ettől viszont azt gondolom az LMP nem tartja távol magát, de kétségtelenül még nem találta meg a megfelelő társakat és az eszközt a gyógyításhoz. Tudom, az idő véges, szerintem is sietni kell.
Nem lesz itt semmilyen változás 2014-ben, hiszen Orbán képviseli egyedül a zemberek érdekeit. A zembereket meg nem lehet leváltani...A következő választáson ha valaki ugyanannyi mandátumot akar megszerezni mint a Fidesz, annak 5-6%-al kell több szavazatot szerezni. Az új választási törvényt úgy megkomponálták, hogy minél nehezebb legyen leváltani a Fideszt. Ha esetleg mégis sikerülne , akkor nem fogják elismerni a választási vereséget. Emlékezzünk vissza 2002-re mit mondott Orbán, Kötcsén a polgári pikniken:
"Tudjuk, hogy 2002-ben az MSZP elcsalta a választásokat!" Akkor kivezényelte a csapatokat az utcára, vajon mit tenne most, amikor 10X akkora a hatalma? Ha kell kivezényel 1 millió fülkeforradalmárt és elsöpörnek mindenkit!
Orbánnak már vannak terror elhárítói.
Lassan már nekünk is kellene!
@Dr. néma bárány:

Hát köszi! Talán holnap okosabb leszek. Kicsit vissza kell rázódnom a kampány üzemmódba nekem is. Jó lenne egy kiugró eredmény... De mindenki ebben reménykedik. :)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Ha az emberközelibb, fel is lehet hívni az LMP-t vagy el is lehet menni az irodába: lehetmas.hu/kapcsolat/
@torró:
Egy példát mondanék:
Az Antall érában melleinket hangosan döngetve vonultunk ki a FÁK piacokról.
Nem sok hang volt, aki a régi kapcsolatait kihasználva tartotta volna a lelket a volt szovjetekben. ( Aki tartotta, az meg is oldotta maszekban. )
Hogy ennek a borzalomnak vége lesz, akarunk mi még almát, konzervet..... szállítani.
Húsz éve ágazatok isszák a levét.

Most is hasonló a helyzet véleményem szerint, ilyen jogbiztonság mellett nem nagyon számítok komoly beruházásokra, bízunk a németekben, de talán lehetne valamit fakítani önerőből is.
Normális versenyt, nem olyat, ahol a sleppnek 80 m előnye van százon.

Érted mit akarok kinyögni? Nem csodát várunk, nem váltást, de valamit ami helyretenné az ország megítélését, s valamit, ami talán nem engedné 50 évre bebetonozni ezt a rendszert.
Nagyobb aktivitást, valamit, ami mutatná, hogy ezt a pártot igenis érdekli az ország, nem csupán a saját pecsenyéjüket sütögetve taktikáznak.
@Dr. néma bárány: Hú de unom az összes delta karizmát a vezetőknek a! Mert attól kódulunk. A karizmától - hogy annak örvén bármilyen baromságot beszopat, mert olyan átszellemült glóriásan mondja. Nekem valami tökátlagos de jó szaki vezető kéne! Ezt a ködhabzsolást kéne már abbahagyatni zemeberekkel!

Látomásosok kíméljenek! -a apróhdrdetés adnék fel, ez lenne a jelmondatom!
Sajnos ebből az elempéből kezd láthatóan kiviláglani a naivítás, a teszetoszaság, a következetlenség és még hasonló más. Ennyi idő alatt éppen azt várta volna az ember, hogy kinövik és kezd markánsabb, támogatható arcuk lenni (lásd a láncosbulit). Jelen állás szerint egy közepesen sikerült szellentéshez tudnám őket hasonlítani.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:
"a parlamenti munkájuk hol a fidesz segítéséről szólt, amiért kaptak fejsimit viktortól, vagy a jobbikkal való bratyizásról szólt."
HAZUGSÁG

"lmp már most morzsolódik, már most nem tudja tartani a bejutási küszöböt."
HAZUGSÁG
@zuglauer: Bocs, de én másszak utánuk, hogy bocsika cicukákim, mit is akartok ti az élettel meg velünk? Ne röhögtess!

Azért vannak szóvívőstül-stul, hogy kommunikáljanak normálisan, hihetően, érthetően. Hogy pl. Levédiában lehet más is, mint a szokott vakítás, hazudozás, elterelés.

Nem hívok én fel senkit, nem érdekel senki ángyának a térgyekalácsának a kihallgatott, privi beszélgetése, hogy abból szűrjek le. Álljanak ki a nép elé, ha kell az a négymilla lélek.
@Nils. H: Akkor cáfold, ha bennfent vagy, légyszíves. Tényekkel. Kösz.
Ellenzék? Milyen ellenzék? Ezerszer lejáratott maszoposok, magukat sem találó szadesz klón lmp-sek, millának nevezett nemszázasok? Ötödik köztársaság vagy mi a frász, meg jó néhány zavaros civil szervezet. Esélyük sincs.
@Brix: 2002-ben Pintér elcsalta a választásokat? 2014-ben Pintér elfogja csalni a választásokat? Beszéljék meg, mint férfi a férfival. Mintha ő lenne mindkét dátum belügyérje, nem?
@Dr. Boli Ch.T: Ja. ha már: Tarlós Pityulek, ha csicskái olvasnak ide is, takaríttassa már le a csikkhalomtól a 21-es végállomásától a Moszkva trére (mert az az) vezető lépcsőt!!!

Széll Kálmus forog a sírjában, hogy ilyen kupoldát neveztek el róla! amit persze nemcsak az őspestiek-budaiak tesznek ilyen mocskossá....
@Dr. Boli Ch.T: Na, csizmában de életnagyságban???? Megjelenik neked?? Hinnye, mire jó a net! :-DD
@Dr. Boli Ch.T: Ja nem is érdekelt tehát a kis finn korcsolyázónő? Az már nem is klón neked?
@zuglauer: „az LMP nem tartja távol magát, de kétségtelenül még nem találta meg a megfelelő társakat és az eszközt a gyógyításhoz. Tudom, az idő véges, szerintem is sietni kell.”

Az van, hogy manapság kis-közepes cégek nemigen jutnak állami megrendelésekhez, ha nem narancsszínű az ajánlólevelük, EU-s forrásokra ugyanígy esélyük sincs. Ez így volt korábban is: zsíros lére állami pályázaton a gyakorlatban semmi esély nem mutatkozott, másrészt a válságos időkben nem is adhatott az állam, és nem azért, vagy első sorban nem azért, mert ellopták (mondom én), hanem ettől függetlenül azért, mert a „gonosz” Gyurcsány és párja, Bajnai el voltak foglalva a megszorításokkal - míg közben az önkormányzatok „adtak” az embereknek, azaz a „jó” a Fidesz bevarrt zsebbel, hitelre osztogathatott az önkormányzatoknál, mert azért egy iskolát mindig ki kell festeni, a szerelvényeket meg kel szerelni, és ezeket a munkákat a narancsba borult önkormányzatok biztosították, és tolják ma is. Persze jól tudta ezt miden önkormányzat, így - természetesen, magától értetődően, értelemszerűen - a 2/3-os győzelem után minden önkormányzat narancsba borult.

Minthogy a Fidesz ezen a téren elérte a plafont, világos, hogy innen a következő önkormányzati választáson már csak lefelé, a padló felé lehet elindulni, tehát ki kell venni az önkormányzatok kezéből, amit lehet: lehetővé teszik a megyei önkormányzati intézmények államosítását, államosítják az iskolát, vagy legalábbis hűbérbe adják az egyháznak.

A Fidesznek tehát van egy fix melós szavazói bázisa, ehhez jön hozzá a közszolgálati szférába frissen delegált hűbéresek fidesznyik-had.

A szűk középosztály azon része, amelyik nem kapcsolódik szervesen a hűbéri láncba, és persze van féltenivalója, Jobbik szimpatizáns, mert momentán a Jobbik képviseli határozottan az érdekeit, és cserébe elnézik és megbocsátják Vona butaságát.

Az ötvenen felüli korosztályra eddig vigyázott a Fidesz, mint a hímes tojásra - ha tudják tartani, annak jó részére is számíthatnak, azokra biztosan, akik eddig velük tartottak, noha ebből valószínűleg lesz majd lemorzsolódás, amivel számolnak.

Maradna megszólítható a fiatal, a szavazói körbe most belépő ifjúság. Ők azok, akik eddig is buktak a Fidesszel, akik úgy érzik, a jövőjüket cseszik el az öregeik. Ezek a fiatalok már egy jóval nyitottabb világban, Európában, az Interneten szocializálódtak, számukra országos és nemzetközi viszonylatban is vonzó koncepciót kell felmutatni.

Közülük azok a politikai érdeklődésű fiatalok, akik nem elégednek meg a közvetlen materiális igények megfogalmazásával (mint ahogy az idősebb korosztály tehetősebb rétegei sem), és idegenkedve tekintenek a Fideszre, és általában véve olyannyira kritikusan viszonyulnak a fennálló rendszerhez, hogy vonzó lehet számukra a polarizálódás a „rezsimmel” szemben, vagyis nem elégednek meg a realisztikus, de óvatos ellenzékiséggel, a langyos és megalkuvó formációkkal - mint amilyennek az LMP épp mutatja magát -, jóval radikálisabbat keresnek, és nekik bizony ott a Jobbik.

???

Szóval van egy biztos szavazói bázis, akiknek nem is kell vak, hithű narancsosoknak lennie, egész egyszerűen a pénztárcájukra szavaznak, és őket nem lehet eltántorítani, ez már önmagában véve is tekintélyes tömeg, amivel számolni kell. Vannak az MSzP-sek, akik eddig kitartottak, azok ott is maradnak. A bizonytalanok pedig arra a jelöltre fognak szavazni, aki több televíziós időt tud magának vásárolni - akárki lehet; lehet, hogy még nem is jelent meg a politikai palettán.
@Pantagruel: :-D Kimondani, hogy a jobbik király meztelen? Nem mindenható és mindent látó-értő? Nehogymáááá...

Hogy víziói vannak tényleg, a politikai álmaihoz igazított látomásai és slussz: de semmi értelmes jövőképe, sőt jelenfelfogása nincs?
@Dr. csaknézek...: Megint megelőztél. Kullogok poros lábad nyomában, de mindegy is, elmossa Özönvíz elvtárs, ahogy látjuk itt ténykedni.

@Pantagruel: A középosztálynak mit is ígér Vona? Hogy képviseli az érdekeiket, Kilépteti Európából az országot, és megy az oroszokhoz, törökökhöz (Eu-tag aspiránsok), Iránhoz kunyerbálni. Az miért is a középosztály érdeke? Mit nyernek ezzel? A széljobb dumával, a látványos és hülye zászlóégetéssel azonosul a középosztály? Grat neki, de akkor már nem is azok, hanem a lecsúszottak dicső seregét gazdagítják magukkal. Egy közép az sose szélsőséges, nem?

Mi a középosztály érdeke: a teljes margónkívüliség a világba, amit be tudnak ígérni, ha eu-szkeptikusként kirúgatják Magyarországot az Eu-ból??

Őket, a küözéposztályt hol veszélyezteti nagyszámban a cigányság? Miben áll ez a veszély, hogy a Jobbikhoz kell szavazniuk? Ahol a Jobbik befutott, az BAZ meg a környéke - hajdani szoci vidék - az etnikai villongások, az elharapódzott bűnözés miatt. Hol van ott a középosztály, amit a gárdamasírral megment a Jobbik? (mást nem csinált.)
Ne haragudj, egyáltalán nem értlek.
OFF: remek poszttéma: www.origo.hu/nagyvilag/20120131-ellentuntetest-szerveznek-putyin-hivei-2.html

Putyin hívei "nem leszünk gyarmat" felirattal tüntetnek február 4-én regnáló vezérük mellett :))))))))))
ON
@Pantagruel: És a maszopnak van Tóth Józsefe is, aki sikeres és kedvelt politikus s polgármester. Van Botkája szegeden. Nemcsak Szanyiból állnak, aki kétségkívül egy fasz. De nagyon jó most csak rajta poénkodni, mintha belőle állna az egész párDe a párt megszavazta - fogcsikorgatva de mégis - Bajnait. Megtette, amit az akart és akkor valami elindult. Mégis csak Szanyi kapitányról lehet itt vicceskedni.

A Fidesz derékhada, basái képesekleváltani Orvbánt valaki szakpolitikus - mondjuk Bod Péter, Chikán, Mellár, bárki - hozzáértő kedvéért, aki az utolsó percben mégis visszarántja az országot a szakadékból? Nem. Csak megy a szómágia a viharos, baszásra ingerlő gadzasági sikerekről és szaródik el még jobbanminden. És szerveznek békementet vagyonokból. Ezt megtette az MSZP? Nála volt a kasszakulcs, ingyenebédért - tán hitből is - ment volna elég nyugdíjas oda is.

Szanyit megtűrik, ki tudja milyen zsarolási potenciálja van Szekeressel meg a többi masztodonnal együtt. Mindenkinek van kockás füzete, Orvbán is azzal operál, Pintér is.

De Szanyin túl volt mégis valami belátás a leghülyébb maszoposban is, amikor bekussolt Bajnainak. Hagyta melózni. Idáig a Fidesz a büdös életben fel nem fog érni, ezért nemzetvesztők. A Jobbik meg minden lényeges lépéséhez asszisztált. Ami a baja, az, hogy még mindig Eu-tagok vagyunk, semmi más.
És az LMP egy beazonosíthatatlan izé. Nekem az, és nem fogom a drága telefonomat arra pazarolni, hogy mélyinterjúztassam őket. Náluk Mogács is konkrétabb programot adott Kálmánnál.
@Nils. H: persze, hogy hazugság, csakúgy, mint a csoda történt kopogtatócédula, hogy Kaltenbach Jenőnek nem lett volna esélye főpolginak lenni és társai.
@is:

"Putyin hívei "nem leszünk gyarmat" felirattal tüntetnek február 4-én regnáló vezérük mellett :))))))))))"

Ez tűrhetetlen!
Lenyúlják Magyarország szellemi javait! :))
atv.hu/cikk/20120130_javor_benedek?source=hirkereso

A 2006-os eseményekért másnak is vállalnia kéne a felelősséget.

Jávor szövegéből semmit sem értek,sajna.

Mondjuk, én meg Sólyom működését tartom némileg kétségesnek és közel sem objektívnak - persze Slicchez képest egy gigász, na ja - és arról is lehetne eszmét cserélni, hogy őt meg mennyire hájpolják az LMP-sek. Ő nem vett részt az elmúlt húsz év politikájában?
@Dr. csaknézek...: Szegény Vona! Most hová álljon? Bonyi úri huncutság ez a politika...
@a szív fészkei: az EU-ellenes szólamok és a homofób viccek az utcai harcos kemény magnak szólnak, amelyik a rendőrökkel tartja magát edzésben - de van egy réteg, amelyik termel - a diplomás hátország, műszaki értelmiség -, és rohadtul unja, hogy ő állja a cehhet, róluk beszélek, akik kétségbeesetten remélik, hogy egyszer a KKV-t is hagyják levegőhöz jutni, nem csak a víz alá nyomják, és még azt is megengedhetik maguknak, hogy ne azon gondolkodjanak, hogy mi lenne, ha volna még százezer forintjuk, hanem azon, hogy magyarnak lenni annál több, hogy azt kiabáljuk: Viktor-Viktor! Ők pontosan tudják, mibe kerül nekik ma magyarnak lenni Magyarországon, számukra nem ez az érdekes, hanem a környezetük, a hely, ahol élnek. A mentálhigiéniára pedig azért nem finnyásak, mert nem a kurucinfóról tájékozódnak, ami ott van, úgy gondolják, azt ők azzal ilyen vagy olyan formában szembesülnek minden nap, és az nyomasztóbb, mint a kurucinfo.
atv.hu/cikk/20120130_konya_peter?source=hirkereso

Más: A Nemzet Slicce nemcsak lopott szemrebbenés nélkül de érmektől is megfosztotta volna sportolókat a patchworkjében! [..]"A dolgozat végén, a következtetések részben olvashatók Schmitt Pál elképzelései az olimpiák programjáról. Ebben található az a javaslat is, hogy egy sportoló, ugyanazon az olimpián ne nyerhessen több érmet. Ha ezt megfogadták volna, akkor 1992 óta 19 magyar éremmel lenne kevesebb. Érthetetlen, vajon ezt miért akarhatta Schmitt Pál."
Szóval még a sportoló kollégáival se bánt jól a szenya - ez az egy ötlet a sajátja, de az olyan is...

atv.hu/belfold/20120120_olimpiai_ermektol_fosztotta_volna_meg_a_sportolokat_schmitt_javaslata
@a szív fészkei:

"Szegény Vona! Most hová álljon? Bonyi úri huncutság ez a politika..."

Megoldható a probléma.
A kulcs a cikkben rejtezik:

"Azok ellen tüntetünk, aki narancsszínű forradalmat... akarnak Oroszországban... mondta egy másik aktivista."

Összefoglalva:

1. Putyin jó csákó, haverság rulez!
2. Narancsos forradalmárok is jó csákók, mert a narancsszínű forradalom ellen fognak tüntetni!

Következtetés: Oroszországban mindenfelől támogatják Vonáékat! :)
@a szív fészkei:

Nem Plagi bá akarta, hanem aki összeollózta neki, mert még lopni is lusta, vagy hülye volt.

@Pantagruel: "az EU-ellenes szólamok és a homofób viccek az utcai harcos kemény magnak szólnak,"

BU-ZI E-U! BU-ZI E-U!!
@a szív fészkei:

Los Angeles-szel éppen elég éremtől megfosztotta őket.
@Pantagruel: Bocs, még mindig nem értlek. Vagy az én ismerőseim más mentálhigiénés alapokon állnak. Az ő, tehát a jól kereső műszaki értelmiség,vállalkozói réteg pénzét ne fektessék be segélyezésre - ezt mondod? - de akkor mi legyen? Hová rakják a félmilla romát, akire semmit nem fordítottak az éhhalál elkerülésén túl 20 évig? Elfalazni őket és kész, meg van oldva, mint Szlovákiában? Vagy odalökni pénzt a béke zálogául, mint itt. De a falakat lelehet rombolni ás ráborítani a többségre, ez a veszély fennáll.

Amúgy a kis- és középvállalkozókról van egy markáns véleményem tapasztalat alapján, bocs: akikkel én vagy ismerőseim/családtagjaim találkoztak eddig, rosszabbak sok románál. Szavatartásban, törvény- és embertiszteletben, stb. messze alattuk vannak. Ha ezek az ország derékhada, hát nem fáj a szívem értük. Persze volt elvétve normálisokkal is dolgom, ők a kivételek, akit lehet tisztelni. De erősítik a szabályt sajnos..

És nem azt látom az általam megismert magyar vállalkozókon, hogy annyira víz alatt lennének - évenként két thaiföldi vagy egyéb procc nyaralás, téli sízés,lótartás, luxusház és autók + egyéb úrizálás mind megvan náluk - de másokat, a náluk éhbérért feketén melózókat simán víz alá nyomják. Mert megtehetik, van a szegény kilátástalan sorsúakból utánpótlás. Amit kurvára kihasználnak.

Jó magyarnak akarnak lenni Magyarországon? Az mégis mit jelent? Adjanak bejelentett normális megélhetést biztosító munkát magyar honfitársaiknak, ne játsszanak szlovák kiskapukkal, költsék el itthon a tetemes pénzüket, amit Matolcsy úr úgy elvárna, szponzoráljanak színházat, bármit, ami előrevinné a magyar kultúrát, istápoljanak egy szegényebb tanulót a mostani csodás tanügyi folyományok kivédésre, stb. Rögtön kurvajó magyarok lehetnének á le Széchenyi!

Ehelyett Jobbikban látnak perspektívát? Mit? Bedolgoznak műszakiként az iráni barátok atomprogijába, vagy mit remélnek?

Két univerzumban élünk ezek szerint. Érdekes Rodeo is műszaki ember és még soha nem látott esélyt a Jobbikban.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na ezt még turbózta volna a kis szolidáris. Neki volt, kiélvezte a vele járó méznyalást, másnak minek már???
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ahol Berlin főpolgármestere felvállaltan homokos. Szarul is funkcionál, nem úgy, mint a tököscsávó Tarlós városa ugye..
@a szív fészkei: Ezeket ne velem beszéld meg! :) Mármint elmondhatod nekem, elolvasom a kritikádat, de rajtam hiába kéred számon, mert nem én vagyok egy személyben a Jobbiknak ez a szavazói rétege, én csak hivatkoztam rá, vagyis elmondtam, hogy van ilyen, és ezzel (is) számolni kell. Tetszik, nem tetszik, hülyeség vagy sem, ez van. Olyan, mint a matolcsyzmus.
@Dr. csaknézek...: Ezen a ruszki tüntetésen szerintem nagyságrendekkel többen lesznek mint a Budapestin. Egyébként picit visszatérve a post címéhez, nekünk igazán boldognak kell lennünk, hogy mi nem vagyunk ott ennél az "ellenzéki kerekasztalnál". :)

Többek közt ezek miatt:

Demokrácián túl, diktatúrán innen

barikad.hu/balogh_g%C3%A1bor_demokr%C3%A1ci%C3%A1n_t%C3%BAl_diktat%C3%BAr%C3%A1n_innen-20120131

Nagyon kár, hogy varjú vagy

barikad.hu/l%C3%A1nczi_rich%C3%A1rd_nagyon_k%C3%A1r_hogy_varj%C3%BA_vagy-20120131

Társadalmi káosz

szentkoronaradio.com/publicisztika/2012_01_30_tarsadalmi-kaosz-miert-nem-vagyunk-demokratak-ii-resz
Ezek a magukat pinokkió-zöldre festő és örökké sértődött LMP-s zsúrfiúk két éve nagy garral hangoztatják: legyen más ez a bizbasz, amibe akkor még nem vettek be őket. Na, most amikor meg bennevannak, megette a fene a nagy és lelkes konstruktivizmusukat. Mindegyiket el kellene zavarni, jobban tennék ha a Parlament hátsó lépcsőjén közlekednének - kifelé. Eléggé értelemhiányos társaság ők is.
LMP = Lófaszt Más a Politika.
Mint azt tudjuk.
Fel kéne fogni ezeknek az ökoizéknek (szép cél ez a környezetvédelmi attitűd, de ezzel nem lehet komoly tényezőnek lenni; a környezetvédelem sokkal komolyabb dolog, mint a politika), hogy NEM azért jutottak be az OGY-be, mert az emberek elhiszik, hogy lehet más a politika, hanem azért, mert új arcok jöttek a közéletbe, friss lendülettel.
De ha tovább folytatják ezt az impotenskedést, 2014-re teljesen kiüresednek, aztán viszlát parlamenti tagság!
Az MSZP úgy nyerhetné meg 2014-ben a választásokat, mnit a huzat, ha képes lenne elszakadni attól, hogy pl. Szanyi induljon egy pártelnöki posztért… Agyrém! Szanyi kapitány legyen elnökségi tag, vagy mittomén, de az előtérben nem ártana parlamenten kívüli aktivistákkal felturbósítani ezt a félholt pártot (pl. miylen jól jönne nekik most egy andor László, de még Bajnai sem elvetélt ötlet).
Máskülönben az orbanokrácia végleg ránk telepszik, aztán baszhatjuk!
@Pantagruel: Oké, azt értem, hogy van ilyen réteg, de azért kérdeztelek téged, mert mintha te ezt végtelenül empatikusan kezelnéd és igazat is adnál neki.

kíváncsi lettem volna, mi alapján? Ha tévedtem ebben: elnézést, ha így van, akkor még mindig érvényes a nem értem. Ennyit akartam mondani.
@Orbán a magyar nép ópiuma!: Ez így van. Szanyi pártvezéri jelölése az öngyilkosság egyik elég durva formája a pártnak.

Ha ennyire hülyék tegyék és tűnjenek el. Csak kinő valami jobb, ezeknél már csak az lehet.
@a szív fészkei: Igaza szerintem a győztesnek van, és az a réteg vesztésre áll (vesztésre ítéltetett), de máskülönben ja, igyekszem (hanem is végtelenül, de) empatikusan viszonyulni a lehető legtöbb dologhoz, abból a megfontolásból, hogy így a dolgokat a velejükig megismerhetem, aztán majd jöhet a hideg fejű ok-okozati összefüggési vizsgálat, amiből meg is érthetem, meg a hatékonysági, amiből kiértékelhetem. Ami a kérdéseket illeti, nekem ez így túl sok egyszerre. Egyébként az alapján nyilatkozom, amit látok és érteni vélek - de érteni ért az ügyvéd is, az együttérzés más tészta. Azért azt te sem gondolhattad komolyan, hogy azokat siratom, akik azon lamentálnak, hogy egy évben öt alkalom helyett már csak háromszor síelhetnek, és a gyerekeket sem vihetik Finnországba a Mikulás-faluba, hogy ott találkozhassanak a Télapóval. :)
@a szív fészkei: de tudod, mit? emésztem a kérdéseidet, összeszedem rá dióhéjban a választ, és ha legközelebb lesz Jobbikos poszt, majd visszatérek rá
@Pantagruel: Nem akarlak fárasztani de szívesen ovlaslak persze. CSk az fura,. hogy magyarországi vállalkozókról legiuinkább az a kép ugrik be, amit te is , én is írunk: a jódolgukban lamentálóké, aki jódolga a mások nyomorának kíméletlen kihasználásából fakad. Ezeket nem bírom empátiával kezelni, megérteni se. Igen, ez még a vadkapitalizmus eredeti tőkefelhalmozás-szerű felfogások, stb., majd lesz itt ethosz 200 év múlva, amikor angol pázsit, pont akkor.

Van az utcánkban - nem szegény környék - egy nő, aki fogalmam sincs miből él, de iszonygazdag. Két hatalmas háza van itt többszáz millás értékben - az egyik felét eladta, szerinte szarul: csak kétszáz millióért... Hasonlók jutottak a huszonéves kölykeinek is, a kocsijaik is sokmilliót érnek. Gyakorlatilag semmit nem csinál, csak elvan. Még vállalkozónak se vállalkozó.

Amikor 06-os Kossuth téri Nagy Népi Hugyál volt, persze ment tüntetni, mint a legelesettebb és átvertebb réteg. Onnan tudom, hogy este a buszon ülve láttam, teljesen el is képedve a látványától... Mondom, te hogyhogy itt, mikor mindenhová, a húsz méterre lévő közértbe is BMW-vel jársz (most már merdzsója van)??
Teljesen kiborulva - és valóban vérig felháborodva - mondta, hogy mennie kellett a kizsákmányoló vérszívók (Gyurcsány) ellen tüntetni, és képzeljem el, nem lehetett ott parkolni!!!! Azok a mocsok szemét állatok, még ezt is meg merték tenni!
jay.: olvaslak, csak leginkább, lamentálóké, akik jódolga, ez még a vadkapitalizmus,eredeti tőkefelhalmozás-szerű felfogások kora

Késő van írni is, jó éjt!
Nehéz dolog ez.

A DK?
Számtalanszor leírtam már, nem vagyok GYF hívő, de jelen állapot szerint ő a legtökösebb ellenzéki fickó. Az avasi performansszal megmutatta, hogy még egyáltalán nem avas, azaz mág mindig tényező. Ha ügyesek, akkor irtó gyorsan tudnának jelentős bázist maguk mögé állítani, ugyanis csak a vak nem látja, hogy irtó nagy "piaci rés" figyel a politikai palettán. A sok bizonytalan szavazó csak arra vár, hogy végre valaki hitelesen megszólítsa - nosza, rajta.

A szocik?
Önnön árnyékuk lidércei kísértik minden megmozdulásukat - pályára csak úgy szabadna kifutni, ha játszani is tud az ember.

A régi mszp-s arcok elhasználódtak és nem akarnak új arcokat engedni a pályára - ráadásul a régiek már nem, az újak meg még nem tudnak egy tisztességes átadást abszolválni úgy, hogy az a közönségből fásult anyázáson és szotyihéj köpködésen kívül bármi érdemlegeset váltson ki.

Vérfrissítés kellene, de sűrgősen. Szanyi kapitány, Lendvai, Szekeres, Hiller meg a többi arc igazán átadhatná a stafétabotot az újabb generációnak, és el kellene végre dönteni azt is, hogy ki a csk. csapataban.
Mert Mesterházy okos, meg jófej, meg minden, csak egy dologra nem alkalmas: arra, hogy frontember legyen.
Ugye azt senki sem gondolja komolyan, hogy a jelenlegi összeállításban ez a gárda a selejtezőnél továbbjuthat?

Az LMP?
Ők a másik fele a bénázásnak. Nem hogy a szavazóik, de szerintem még ők sem tudják, hogy mit is akarnak, és hogy hogyan akarják ezt a vajon mit. El kellene végre dönteni, hogy mi a startégia - a vízió már megven, gondolom Orbán leváltása, ebben az egy dologban vannak közös platformon a DK-val és az mszp-vel - vagy mégsem, és ez a bibi?

Szóval irtó nehéz, mert senki sem tudja a hogyant, és a legnagyobb alapvetés hiányzik: a megfelelő személyi összetétel.

ja, és mi van Bajnaival, ő mikor rukkol elő valamivel? Mert felbukkanása szerintem alaposan felkavarná az állóvizet és virításra késztetné ezt a szebbreményű összellenzéki kompániát.

És a Fidesz?
Ők köszönik jól vannak, és addig, amíg az ellenzék ennyit bénázik, minden eddigi elmatolcsizott lépésük ellenére elégedett mosollyal, nyugodtan dőlhetnek hátra parlamenti bársonyszékeikben.

Az idő nem a fidesznek dolgozik, de ha az ellenzék kormányt és Orbán-rendszert akar buktatni, akkor nem ártana a naptárra tekinetniük - 2014 ugyanis hamarosan itt van.
Tisztelt blogíró: LMP nélkűl is lesz ellenzéki összefogás és kerekasztal. Ennyire azért nem kéne a bölcsész gittegyletet fölértékelni, hogy ha ők beintenek, akkor fuccs az egésznek.
Jóízű a meleg szar csontig benyalva: facepress.hu/index.php/cikk/belfoeld/nekik-nagyon-bejon-az-orban-kormany/ Én édes jó istenem, a tükreik már világgá is mentek.
@a szív fészkei: ahogy én szoktam mondani: TÖVIG...a többieknek meg...hát, azokat ki kérdezi ha ez a habos izé aszongya, hogy hát a tö kély haha
@Rodeo36: Tökélyhez: index.hu/gazdasag/2012/01/31/orakra_a_csodtol_a_malev/

Stratégia, ja. Isteni jó gazda az állam, főleg, ha Orvbán az Állam én vagyok.
Kaptam: "Hoffmann Rózsáról egy felvételiző diák édesapja, Keresztury Tibor a litera.hu főszerkesztője írta le véleményét. Ez sokkal stílusosabban és elegánsabban fogalmazott meg sok mindent, amit Hoffmann Rózsáról gondolunk. Az oktatási államtitkár asszonyról, aki diákok tízezreinek jövőjét tette az utolsó pillanatban bizonytalanná a keretszámok brutális csökkentésével és a 2008-asnál jóval magasabb tandíjak bevezetésével.

Szóval következzen Keresztury Tibor A kiskosztüm visszatér című írása.

Az a fejtartás! Épp csak a konty lett leszerelve róla... Az az arckifejezés és az ahhoz igazított hanghordozás! Az a mérhetetlen, ki tudja, mire alapozott, tántoríthatatlan önbizalom! Ezt már láttuk... Ezt már hallottuk valahol... Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen ebben az országban, akit a hetvenes évekből egyszer csak államtitkár formájában előlépő Rózsika néni jeges rémülettel töltött el. Diákéveink legrosszabb, régen elfelejtett, lidércnyomásos emlékekeit aktivizálta ez a kényszeredett farkasmosolyra húzott pengeszáj, melynek változataiból iskoláztatásunk kitörölhetetlen pillanataiban olyan, egy érzékenyebb gyerek számára halálos fenyegetéssel felérő mondatok jöttek elő, mint hogy „megvárjuk, míg Keresztury is méltóztatik elővenni a körzőjét, már hogyha egyáltalán van neki.” Ez a frusztrált pedagógustípus, melyhez számos igazi, nagy nevelő mellett mindannyiunknak volt szerencséje, attól marad élethosszig emlékezetes, hogy a gondjaira bízott, s következetesen a fiának nevezett fiatal számára életre szóló lelki sérüléseket okozott. „Százszor leírod, órán nem beszélsz.” „Nálatok nem ismerik a fésűt meg az ollót, fiam, hétfőre beküldöd anyádat”, a tiedét, paraszt.

És evvel – szögezzük le villámgyorsan – egyáltalán nem azt mondjuk, hogy a pedagógust lefejelő apukát támogatjuk. Merthogy nálunk mindig ez megy, ez a nade magyarbálint alatt meg heroinnal szórták meg a menzákon a mézes kenyeret. Ez a fradidózsa, ez a reálbarca, örök idők óta – hát nem.

Ezredszer is: nem!

Diósgyőr meg Getafe, banyek!

Na de hogy a pajeszrángatás állami rangra emelkedjen, azért az mégis túlzás, gondolta az ember, ahogy derült ki fokról fokra, mi készül itt. Hogy a fülhúzást rehabilitálják neveléselméletileg. Hogy a szürke kiskosztüm visszatér a pedagógustesten, annyi különbséggel, hogy ki lett tűzve rá a mell fölött egy smukk. Ez a smukk a fejlődés jele. A korszerűség szimbóluma. A reform maga. Egy lepke, egy virág, egy katica. További változás, hogy az elővett nádpálcához ideológikus komcsihablaty helyett szemforgató, álvallásos erkölcsi prédikáció dukál. A diákok érdekét minden más fölé helyező álságosan nyálas keresztény demokrata duma. Műszőr boa az egérszürke kiskosztümön. Az érintettek a felső tagozattól az egyetemig mondjuk kurva jókat nevetnek és szórakoznak mindezen, ezen az idő kerekét visszaforgatni akaró szánalmas igyekezeten, amit szerencsére a jobb helyeken a tanárok sem vesznek komolyan. Akad persze, miért épp egy tantestületben ne akadna, aki meghallja az idők szavát és igazodik – hátrakötöm a sarkadat, sziszegi villámokat szóró tekintettel, szánalommal nézi egy osztálynyi kamasz. Ha így folytatja, a tanárnő még igazgató-helyettes is lehet. Iskolaköpeny biztosan lesz, viccelődtek, a kérdés az úttörő-nyakkendő – aztán az elmúlt napokban egy teljes korosztálynak fagyott az arcára a mosoly. Kiderült ugyanis, hogy az a sok hagymázas elképzelés, melyekről sokat hallottak már harangozni, ám totálisan abszurd voltuk miatt hitelt sosem adtak nekik, nemhogy törvényerőre emelkedett, hanem minden átmenet nélkül rájuk, idei érettségizőkre is vonatkozik.

E helyütt nem sorolom fel a bevezetett, jól ismert intézkedéseket. Így inkább arról referálnék, érintett szülőként, hogy mindez mivel jár, mit jelent egy idei felvételiző szemszögéből, hogy tessenek látni, mit tetszettek művelni, kezicsókolom. Hogy a nagy jószándék, és a nagy igyekezet hova vezetett. Tessenek elképzelni egy erős budapesti gimnáziumot, ahol nem ciki tanulni, ahol éveken át tudatosan készül egy harmincfős osztály minden tagja a felvételire. Különtanár, faktok, nyelvvizsgák, előrehozott emelt- és középszintű érettségik – testreszabott, átgondolt egyéni stratégiák. Tetszik tudni, ezek ilyen elég okos gyerekek, egyik-másik IQ-ja még talán a Rózsika néniét is eléri, nyelveket beszélnek tizennyolc évesen, műveltek és olvasottak, hétvégenként nagyokat buliznak, és magyar egyetemeken szerettek volna tanulni, hogy utána Magyarország javára legyenek. Na, ezen korosztály sorsát tetszettek most kettétörni evvel az új törvénnyel, csókolom a kezeiket, többéves napi erőfeszítésüket nullázva le egyetlen tollvonással azon szép cél érdekében, „hogy minél több képzett értelmiségi maradjon Magyarországon.” Ehhez a célhoz a végzősöket 6-12 évig röghöz kötő szerződés formájában olyan remek eszközt tetszettek találni, hogy képzelje el, az említett neves gimnáziumban mindkét végzős osztály testületileg úgy vélekedett, hogy ilyen, hogy négy héttel a jelentkezési határidő előtt megváltoztatják a rendszert, Észak-Koreában nincsen, és hogy maguk ott a minisztériumban mély empátiájukkal szopjanak halat. És ezek a remek embereknek, akiknek ketté tetszettek most törni a sorsát, mindezen túl az a véleménye, ilyen kiszámítható és megbízható elemekkel, mint amilyenek maguk, az kössön szerződést, akinek két anyja van, merthogy mibe’ tart maguknak a feltételeken majd menet közben kényük-kedvük szerint változtatni. És nincs vége, mert képzelje el, Rózsa, hogy e két osztály diákjai úgy döntöttek, miután áttanulmányozták, mit is kínálnak maguk, hogy kössék röghöz maguk ott a minisztériumban 6-12 évre a lovukat, és aki csak teheti, külföldi egyetemen kezdi meg tanulmányait. Megpróbálván elfelejteni azok emlékét is, akik ilyen önzetlen és hozzáértő módon megkönnyítették felnőttkoruk kezdeti lépéseit.

Képzelje el, kedves Rózsa, köztük van a középső gyerekem. Élt már külföldön, egy héttel ezelőttig eszébe nem jutott, hogy megint elmenjen, s ne itthon tanuljon tovább. Szereti ezt a várost, szereti a hazát. És képzelje, itt ülünk, közösen keresünk hosszú napok óta, de ketten sem találunk egyetlen okot, érvet, amely itthon tartaná.

Erre varrjon gombot kegyed."
Ez nagyon tetszik! Szóval az LMP a civilekkel fog majd csinálni valamit, valami nagyot. Észre kellene venni, hogy a Kerekasztalt civilek szervezik, nem pártok. A tüntetéseket is civilek szervezik, párttagok még csak fel sem szólalhattak. Ezek azok a civilek akik politikailag is motiváltak.

Persze vannak civilek a Kerekasztalon túl is, például bélyeggyűjtők, meg vasútmodellezők. Nem lesz könnyű őket bevonni az LMP által képviselt másmilyen politizálásba.
@a szív fészkei: a matolcsyféle privatizáció már egyszer lenullázta a magyar gazdaságot most még ami hátra van azt akarják privatizálni: MÁV, BKV, MALÉV, árak és sarcok majd elszállnak és valakik, akik eddig még nem részesedtek, na most aratnak vagy az egész csődbe megy...meddig bírja a magyar adófizető zsebe a sarcot, hagynak neki morzsákat vagy már azt sem? csirkefarhátat minden magyarnak kivéve néhányukat a lézereseket...mint észrevetted nem igen szólok be mert már az undor van bennem és a harag, hogy ezt hogyan lehet tűrni és a sok mese a demokratikus izéről ami létrehozta...én a felmenőmet is megcsaptam mikor kiborult a bili és utána a harag napjai következtek és soha többé semmi sem volt olyan mint korábban, nálam m8ikor elszakad a cérna akkor meg kell hogy semmisítsenek vagy én teszem...vége
@a szív fészkei: Az a finn lány? A francokat... nagyon helyes :) Ilyenkor szokott a rágcsáló vonyítós képeket becsatolni... :D
@a szív fészkei: @Pinka-Panka: Az már itt van. Vinné el.

Gondolom, hogy téged nem a kedvességedért szerethetnek. Ezt a fajta gyűlölettől mentsen meg az ég - mert nem kell egyetérteni, de ez a mocsokság elképesztő számomra. Érdekes, hogy a velem nem egyetértő urak, megmaradtak úriembernek az este - aminek örültem.
Egy biztos, hogy én ezt nem ismerem, és ez nagy különbség közöttünk. Ez az a szint ahova nem süllyedek. Szép napot, több derűt.
"Orbánt jó lenne leváltani, de ha azt gondoljátok ez az igény legitimálja a tóthcsabák működését akkor tévedtek."

Ez lenne a lényeg.

És igen, ők azt gondolják.
Nos polgártársaim! A következő választásnál megérkezik a teljes káosz az országba. Nincs, nem is lesz itt ebben az országban olyan erő amely képes lenne bármire is. Ez egy olyan ország amiben kb. tíz millió felé húzunk. Itt mindig lesznek az okosabbnál még okosabbak, már régen zsigerből mindenki felrúg minden szabályt, (pl. közlekedésit) törvényt (pl. adózás). A segélyekre szocializálódott rétegről már nincs is értelme szót ejteni. Ez már a vég. Nincs tovább. VÉGE A JÁTSZMÁNAK! A végről beszél itt az ellenzék. Hogyan lesz itt a vége. A többit a fantáziátokra bízom.
@Pinka-Panka:

Vedd figyelembe az emberek elkeseredettségét is:((( Ha valaki már nem tud enni adni a gyerekeinek, elviszik a feje felől a tetőt, ráadásul nincs munkája se, attól ne várj szép szavakat...
Azért neked is voltak kiszólásaid...
@épelme: így van... és ezt a szétzilált társadalmat a fides nek (mszmp kb) és egyéb komcsi maradványoknak köszönhetjük...

ne mond hogy mindenki felelős mert nem igaz. amíg én alkotó tevékeny szorgos munkát végeztem, addig ezek a debil maffia szervezetek ellopták a befizetett adómat...

szerintem az áldozat és a BŰNÖS szerepeket ne keverjük...

(sztem) lógni fognak... köztörvényes bűncselekmények folynak...
Nos, a múlttal való bíbelődés zsákutca. Az önmérséklet gyakorlása lenne a kiút, de azok akik eddig ebből a katyvaszból (politikából) igen jól meg éltek, nem fogják ezt gyakorolni. Az ujjak is ennek reményében politizálnak, a hazafiasságnak nyoma sincs. Az odaláncolós akció az LMP részéről csak egy szalmaláng volt. Kellemetlen dolog sokáig a hideg aszfalton ülni, feküdni. Nem is úgy voltak felöltözve. Színjáték az egész. Ezért csökken a az LMP népszerűsége, mert a zembereket már igen nehéz be csapni. Mondhatni, átlátnak a szitán......
felesleges hiteltelen rongyrázás...
Ezeknek a mozgalmaknak és az összefogásnak (beleértve LMP t is) csak úgy lehetne értelme ha a felek deklarálnák h az mszp- ből kik azok akikkel hajlandóak lennének együttműködni. Nem járható út a múltra hivatkozva kijelenteni h senkivel nem tárgyalunk. Fiatalok teli ambíciókkal csak kicsit rosszul mérték fel a helyzetet ezek az LMP sek. De abban igazuk van h azok a gyöngyszemek akik felsorakoznak most az mszp vezetésére mint lehetséges jelöltek azokat elutasítják...
@kivlov: Ezt a magas röptű hozzászólásodat értem én. Azok közül való vagy akik eddig jól megéltek a politikából.
Köszönöm az LMP-nek annak kikristályosítását, hogy mely sajtótermékek és blogok MSZP/DK kötődésűek. Nem mintha eddig nem lett volna egyértelmű számomra :)
@Pantagruel: Hatás-ellenhatás, így működik minden dinamikus, fejlődő rendszer, a társadalom és részeként a politika is. Minden rendszer valamiféle egyensúlyi állapot felé törekszik, mint a kerékpározó, ha kimozdítja valami egyik irányba, igyekszik visszakormányozni, hogy az úton maradjon és persze a biciklin. Az egyensúlyt visszaállítani csak egy másik irányba történő, az egyensúlyi ponton túlmutató mozgással lehet.

A Fidesz is úgy nyert, hogy az előző ciklusok által termelt egyensúlytalanság megreparálását hirdette, az eredményt nézve "hitelesen", ennek köszönhető földindulásszerű győzelme. Az más kérdés, és ez rejti a végzetét is, hogy a társadalom valós és tudatosult sérelmei eltérnek egymástól. A tudatosult sérelmeket nagyrészt maga a Fidesz fogalmazta meg és fújta fel a valós igények többszörösére. A jövő politikai nyertese az lesz, aki felismeri, hogy melyek azok a pontok, ahol a Fidesz válaszai és cselekedetei szignifikánsan megsértik a társadalmi egyensúlyt, túlmennek a társadalom valós igényein.

Vizsgáljuk meg, milyen nyílt, vagy burkolt igéretekkel nyerte magát halomra a Fidesz!
- Azt hirdette, hogy túl nagy a szabadság, amiben a legszabadabbak a "bűnözők", ezért "rendet" kell tenni.
- Azt hirdette, hogy a magyar vállalkozók Magyarországon nem rúgnak labdába a tőkeerős külföldi cégektől, akik lassan kivásárolják az országot, ezért a magyar vállalkozókat meg kell segíteni, a vagyont vissza kell szerezni.
- Azt hirdette, hogy rossz a politikai rendszer, mert soha nincs felelős, ezért olyan kell a helyette, ahol világosak a viszonyok, a szándékos vagy véletlen hibák is számonkérhetőek.
- Azt hirdette, hogy nem jut el az "igazság" az emberekhez, mert egyes csoportok kitulajdonítják a kultúrát, médiát a nyilvánosság minden eszközét, monopolizálják a véleményeket.
- Azt hirdette, hogy szándékos népnyúzás van, el akarják venni az emberek egzisztenciális biztonságát, hol vizitdijjal, hol tandíjjal, hol adópréssel fosztogatják a gyarapodni vágyókat, a pénzt meg szétosztogatják semmirekellőknek, ingyenélőknek.
- És végül, de nem utolsó sorban, szándékosan hazug az addigi politikai rendszer és illusztris képviselői, akik valójában az ország kiárusításán, saját zsebük megtömésén ügyködnek.

A Fidesz kb. a fenti állítások sulykolásával, nyert, de igéreteiben nem részletezte az orvoslás módját. Másfél év azért elég ahhoz, hogy megsaccoljuk milyen irányú és mértékű lesz a Fidesz munkálkodásának eredménye, hol képződnek olyan új egyensúlytalanságok, amivel tele lesz az emberek töke a belátható jövőben.

- A szabadosság megreparálása úgy tűnik, túl jól fog sikerülni, gyakorlatilag minden szabadságjogot kötelezettséghez kötöttek, miáltal gyakorlatilag nem lehet majd azokkal élni. Legszebb példa erre a szabálysértési törvény, amely pitiáner dolgokért aránytalan mértékű pénzbírsággal fenyeget, ki nem fizetése esetén börtön és közmunka között lehet választani. Külön probléma, hogy a hatóság embere szubjektíven itélheti meg az eset súlyát. És ehhez képest a BTK még csak előkészületben van.
- A vállalkozók megsegítése szlogen egy szűkkörű, kijelölt oligarcha réteg helyzetbe hozását takarta. A vállalkozók 90 százaléka, mostanában eszmélhet rá, hogy itt neki nem osztottak lapot, pedig mennyire bíztak a nem sarcoló, piacgeneráló nemzeti kormányban!
- A politikusok felelőssége és számonkérhetősége végképp ellehetetlenült. Mostmár azt sem lehet tudni ki felelős és miért, minden átláthatatlan lett. Az igazságszolgáltatást a hatalom ügyeinek elsikálására alakították át.
- A médiáról ne is beszéljünk. Eleve hazugság volt, amit a Fidesz állított. Mi lett helyette? A közmédia egy virtuális világot közvetít, kiretusált fejek imbolyognak a képernyőn, sikerjelentésekkel bombázzák a holnapi kifli finanszírozásán töprengő polgárokat. A kereskedelmi médiumokat felvásárolták a hatalomközeli vállalkozók. A maradékot a mesterséges válsággal sújtott "piacra" bízták. Állami reklámbevételt csak lojális média kap, most szűnik meg az utolsó nem kormánypárti média. A kultúrát megölték, az állam nem támogat semmilyen független műhelyt, csak olyasmire ad pénzt, amit tökéletesen kontrollál, lásd Kerényi festményeit.
- A népnyúzásos sztori volt talán a legnagyobb hazugság. A Fidesz ebben új lendületet vett. A jóléti rendszert rosszlétire váltotta. A jövőben csak az lesz biztonságban, aki vagyont halmoz fel, mert az államra nem számíthat.
- Hazug volt-e az addigi politika, és maguk a politikusok, voltak-e hátsó szándékok? Szerintem ez az a gumicsont, amin terméketlenül el lehet rágódni. Egy rendszer szempontjából nem az az érdekes, hogy mit mondanak róla, hanem az hogyan működik. A politikus szempontjából pedig nem az számít, hogy mit mond, hanem mit tesz és milyen szándékok vezetik. A politikai rendszer nem volt hazug, csak nehézkes. Időnként túl sok időbe telt, de garantálta a társadalom igazságérzetének megfelelő döntéseket. A politikusok meg hazudnak is persze, mert a szándék és lehetőség soha nincs szinkronban és ez azóta sem változott.

Szóval túl hosszú lett ez a fejtegetés, ezért gyorsan lezárom. A jövőt az nyeri meg, aki a Fidesz olyan túlzásaira hegyezi ki magát, ami vagy tovább növelte az addigi egyensúlytalanságot (hazugságok), vagy ellenkező előjellel lendítette ki.
Ezek közül a legsúlyosabb szerintem: az egyéni szabadságjogok megsértése, a társadalmi vagyon kisajátítása egy szűk csoport részére, a hatalom intézményeinek pártalapú megszállása kézivezérlése, a szabad vállalkozási lehetőségek ellehetetlenítése. És persze az "igazság", most már hatványozottan nem jut el az emberekhez.

A kockázati elem a "népnyúzás" és az egzisztenciális kiszolgáltatottság elleni harc milyensége. Itt van korlátlan keresni valója a Jobbiknak sajnos, másban nem igen tud szóhoz jutni, mert többi követelését a Fidesz magvalósította.
Egy felelős politikai erő viszont nem elégedhet meg a helyzet ostorozásával, megoldást is ki kell dolgoznia, ami jobb és működőképesebb, mint például a Fidesz gyógymódja, társadalombiztosítás lepukkantása, az élet megdrágítása. Nem örülnék, ha a demagóg Fideszt demagógiával győznék le ezen a téren.
@nu pagagyí: na, ez érdekes volt.

Első blikkre valóban hosszúnak tűnik, de én nem bántam a terjedelmet. Így is elég összeszedett. Végül inkább rövidnek éreztem: valami hiányérzetem támad. Komoly állítások.

„A jövőt az nyeri meg...” - Mikor? Ez az elemzés a legközelebbi választásra érvényes állításokat tartalmaz, vagy csak úgy általában a jövőre vonatkozik?
@Hertelendi:

figyelembe veszem, de minden ennek megelőző problémájával együttesen. Voltak kirohanásaim? Lehet, de nem kívántam ilyet senkinek. Lásd be, hogy így nem lehet kommunikálni. Nem ellenségesen kell. Szeretettel, kedvesen, cinikusan is lehet, de nem pokolra kívánván. Ehhez magasra kell lépni. Tudom:)
Szép napot:)
@nu pagagyí: :-D És hol vannak a törpenyúltenyésztők, agyaggalamblövők és más jómunkás emberek? A csipkeverőkről nem is szólva.
@Pinka-Panka: Jaj, de szeretem ezt a bűbájosságot! Ezt J. Lacival alakítsd, nekem nem kell tőled,kösz!

Akiket igazán szeretek, azok igenis azért szeretnek. De nem is a geilségemért vannak oda, mint ami téged jellemez. Orvbán egy kártékony daganat az ország testén, ki kell vágni végleg - takarodjon a rablott pénzével ahová akar és ahol elviselik a levegőt rontva a bandájával. Ennyi a véleményem róla, undorítónak tartom húsz éve.

Mert számomra a politika nem szerelem és szeretet kérdése - neked Orvbán meg a fia férfiként is tetszik, írtad, :-D hálaisten, nekem van ízlésem és jó pasikkal hozott eddig össze sorsom, tehát nem kell ilyen nyamvadt pótszer - a politikában egyedül a tisztesség, hatékonyság, a hasznosság az egyetlen mérvadó számomra.
Orvbánban ezek nyomokban sincsenek meg - erről kötetek szólnak,de aki vak, az nem lát. Totál tönkrevágta az országot önimádatból - ha nem látod, az a te bajod - ezért mennie kell. Nincs rajta egy mikronnyi szeretnivaló se, amit ti éreztek iránta, az az alattvalói hála és alázat, amitől valóban hányok. Cáratyuskátok, nosza elébe!

Te ne is szeress, nem tartok rá igényt, hisz mondom, amit Presser: "Nem szerethet mindenki."
@Hertelendi: Én még tudok enni adni, bár amit lehet, ez a banda megnehezít nekem is.
Olvassátok el fentebb, egy most érettségiző tehetséges gyerek apja, miként érez Hoffann/Orvbán ámokfutása után így jelentekzések idején.

És akkor szépelegjünk és finomakat mondjuk csipkében burkolva,mert a fidesznyikeknek érzékeny ám a lelke! Istenem, az álságos mindenüket! :-DD

Ez a terep nem a hazugságok terepe, mindenki azt ír, amit akar,és bizony nem én vagyok az egyetlen, aki orvbántakaroggyozik. Ha Pinka Panka görögibolyázik illemórát tartva szakmányban, kezdje kedvencén: hogy kell viselkedni társaságban, stb. Ráfér a Focistára a modoróra.
@Dr. Boli Ch.T: TE meg kávézol már valahol ezerrel, nem? :-DD
@nu pagagyí: Tökéletes! Elemeiben én is ezekre céloztam, de te teljesen koherens egésszé formáltad, kösz!

Az egész Fidesz-éra alapvetően hazugságra épült, mert nem voltak se elnyomva, se elhallgattatva, se kizsákmányolva annyira. Mint amit most ők megvalósítottak a törvények teljesen önhatalmú magukra szabásával, a fékek kiiktatásával, a helyzet abszurddá tevésével. ez ellen szól Európa, Amerika. Ezért az a békemenetes szervezett hiszti, hogy nepofázzábeeee! Mert a király kurva meztelen. És már szólnak érte.

Mivel pontosan tudták, miben hazudtak szisztematikusan és sokat papagájozva a nép szemébe, épp azokat a pontokat alakították át magukra: hihetetlen médiatúlsúly van szalonnával, mindenkit ő nevez ki, tehát ellenszél nyomokban sem lehet, hiába fagynak meg most a Kunigunda utca előttiek tévésztrájkolva(vigyen neki, aki arrafelé lakik, közlekedik - Bécsi és Szentendrei út között van - egy termosz forró teát, ha tud!).
Alkotmánybíróség mára herélt eunuch, bólogatni még mer, mást se,sikítanio pláne nem. Most már mindenki, aki nem a fidesz-tádámot fújja eleve bűnözőnek van kezelve és megkeresik hozzá azt a kicsi okot, hogy ezt deklarálják is büntetve a másként gondolkozást.
Ugyan iszonyúan megszorítanak de ki nem mondják az istennek se azt hívén, akkor nem tűnik fel a népeknek a pénztár előtt sorbanállva, csökkent fizetést kapva, munkahelyet elvesztve.

Virtuális valóságot alkotnak tévé, MTUI, lapok segítsévégel - de a híveiknek az igazvaló is lesz, hisz azokat tömik pénzzel más rovására: hirek.msn.mainap.hu/itthon/millios-polgarmesteri-jutalmak-orbanekat-nem-zavarja-8611/ - államosítanak pofátlanul lerabolva a hajdani vezérhajókat:privatbankar.hu/makro/szellel-szemben-allamosit-az-orban-kormany-244307 : valami keresnivalójuk csak lehet bennük ugye, stb. stb.

Ezt a modortibik és Pinka Pannák nem akarják látni, csak sipákolnak a stílus miatt - de a többség kezdi már érezni. És túl fog csordulni a pohár, lesz, amikor a hetethavat összeszíjjártózás, selmeczizés nem fedi már el a lényeget a többség elől. A lényeg pedig a NAGY RABLÁS. Törvényi háttérrel, hogy ne legyen ügy belőle. Bár még a Hagyót se tudják megfogni, nemhogy a Gyurcsányt...

Az újak be szertnének kerülni a zsíros kondér mellé, oda az első körbe, ahol náluk a merőkanál és nem a maradék csöppön kell osztozni. Jobbikban, LMP-ben - nem látok mást.

A többiek ellenzékben old motorosok lévén tudják, hogy csak idő kérdése, és változik majd a sorrend: ezt kivárják vagy gyorsítják - de a háttérben lehetnek alkuk a cubákok elosztására.

Ha esetleg valaki - mint Bajnai - már nem akar két kézzel mindent kimarkolni a közösből, akkor van esély valami hagyni a népnek is és értelmesen kormányozni, nem csak a maga hasznát lesni.
Kéjes örömmel szemlélem a féreg gyökér komonisták egyre kétségbeesettebb ajvékolását :D

Bőrönd csőre töltve? Használd! LOL
@MrRoyce:

"Kéjes örömmel szemlélem a féreg gyökér komonisták egyre kétségbeesettebb ajvékolását :D "

Pardon, tulajdonképpen melyik oldalról beszélsz?
E blogon ugyanis vajmi kevés "komonista" van, a fidesz (és hívőik) meg leginkább nem itt szokott ajvékolni - bár előfordulnak néha, ez igaz.

Szóval nem voltál valami pontos.
@MrRoyce: valóban egyre hangosabban ajvékolnak a fütyeszkomonisták, mert szorul a hurok. Egyébként írd már le, miről ismerszik meg egy féreg gyökér komonista? Kapj elő egy tükröt segítségképpen:)))))))
süti beállítások módosítása