Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.31. 05:24 Fabius

Az ellenzéki kerekasztal margójára

Címkék: mszp zugló összefogás kerekasztal dk lmp ellenzéki

Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle. Ezzel a mondattal el is intézhetjük az álmot, ami kétségtelenül jelen van ellenzéki oldalon, és a most pártot választani nem tudók körében is. Ki a hibás? Mindenki. Legfeljebb a mérték nem egyenlő. Ettől függetlenül a dolgok mai állása szerint felesleges küzdeni ezzel a látomással, mint mázsás anyókának a zsinórtangával.

Az LMP hétvégi kongresszusán kaptunk választ a közvéleményt érdeklő személyi kérdésekre, de a mindenkit jobban foglakoztató hogyan tovább kérdésre nem. A szombaton közleményezett nem állunk kurvának, nem lesz ellenzéki kerekasztal szöveg vasárnap estére - izé, kurvák nem leszünk, de kicsit mégis pettingelnénkre változott. Ebben nyilván szerepet játszott a szombaton és vasárnap az interneten lefolytatott viták tömege, a tapasztalható elégedetlenség, mivel a Nagy Álom, az összefogás a ment a kukába. Érthető, ha egy párt szeretne valamelyest megfelelni a választók igényének? Nagyon is. És az érthető, hogy ennek ellenére őrizné az egyetlen értéket amit kvázi áruba bocsáthat egyezkedés és önálló indulás idején is? Naná. De a sunnyogás és a határozatlanság nem érthető, legalábbis nekem nem.

Mit tehetnének azon kívül, hogy zsigerből leszakítják az összefogásra nyújtott kezet?
Megfogalmazhatnának feltételrendszert ehelyett a nemmondoksemmit mismásolás helyett, milyen kritériumok teljesülése esetén lehetne szó a kerekasztalosdiról egyáltalán. Orbán leváltása lehetne a közös nevező, az LMP pedig a súly, ami kikényszerít kívánatos változásokat a többi ellenzéki pártból. Mert ők bizony maguktól sokat nem változtatnának, a szocialisták is az idő múlására, Orbán elkúrására és a választók efölött érzett haragjára játszanak érdemi megújulás helyett.

Konkrét példa kell? Tessék:

Itt Zuglóban éppen lehetne összefogásról beszélni, kiderült az is, hogy időközi választáson lehetett volna barackot nyomni Papcsák és Orbán fejére, az emléke hadd sajogjon 2014-ig. Az akkor még nem DK Gyurcsány maga kesergett ezen a faszbúkján, aztán csak nem történt azóta semmi. A összefogást eleve kizáró személyi tényező nem változott. Tóth Csaba még mindig a zuglói alapszervezet vezetője, aki sajátos módszereit a saját pártjának tagjaival és munkavállalóival éppen úgy alkalmazza, mint bárki mással. Hiába no, vasmegyei botrányos tagbeléptetőből nem lesz zuglói sokmillióért tanácsot vevő becsületszalonna. Aki képes a sajátjait leköpni nekifutásból, attól mit várjon az egyszerű választó?

Ha ezek után sem világos kedves MSZP, akkor fogalmazok szájbarágósan: amíg a "Tóth Csaba" név ilyen formában guglizott változata olyan találati listát ad, amilyet, és amíg ez a jómunkásember az akivel az esetleges közös jelölt állításról egyezkedni kell, addig én, aki zsigerből nem utasítom el az összefogást nem szavazok a jelöltetekre. Akkor se, ha az LMP állítja, és minden ellenzékinek rá kéne szavazni. Orbánt jó lenne leváltani, de ha azt gondoljátok ez az igény legitimálja a tóthcsabák működését akkor tévedtek.

Nem kicsit, nagyot.

A régi kitérdelt arcok pályán hagyásával csak a régi színjáték folytatódik.
Az Orbán is elkúrta, nagyon, de mi legalább demokratikusan kúrtuk le mantra ismételgetése éppen úgy kevés a kerekasztalhoz, mint a hitelességdeficit lefaragásához. Ideje lenne szembenézni ezzel.

Kedves LMP, nektek meg azzal kéne szembenézni lassan, hogy a szeplőtlenségeteket csak addig lehet és érdemes őrizgetni, amíg ezzel a kettőt balra, kettőt jobbra muszájcsárdásozással el nem játsszátok. A második kerületben összefogunk, majd mégse, Schiering meggondolja magát félúton, majd mégse, nem leszünk kerekasztal tagok, de azért nem zárjuk ki, mert hátha mégis. Ha nem szólt még senki, hogy a határozott állásfoglalást és az ehhez ragaszkodást nem pótolja a motyogás, akkor én itt és most megragadnám rá az alkalmat. Ugyanis unom. Nagyon.

Sokkal jobban szeretnék azon röhögni, hogy az unalmas frakcióvezetőt sikerült lecserélni a beszédhibásra*. Sokkal jobban szeretnék több láncolós akciót látni határozott kiállással, mint utána nyígó aktivistát, hogy akkó mostan télleg következménye van? Ha kiálltok valamiért vagy valami ellen, akkor ragaszkodjatok hozzá akkor is, ha a következmény nyilvánvaló. Ne hiteltelenítsétek el a folyton megkeresett és nyitva hagyott kiskapuval, amin majd ki lehet hátrálni, ha nem úgy sül ahogy ti azt elképzeltétek. Ettől lehetne más. Akár egy ellenzéki összefogás is.



* Ez nem az érintett urak felkészültségének kritikája. Inkább annak, hogy ezúttal sem sikerült olyan beszélő fejet választani, aki egy unott ásításon kívül mást is képes kiváltani tisztelt házon belül, és azon kívül is. Az ideális frakkervezér archetípusa Lázár: a rajongókból ovációt, az ellenlábasokból csulacunamit, de mindenképpen kivált valamit mikor megszólal.

419 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr913987623

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet más a Lehet Más? 2012.02.01. 09:18:31

A hétvégén kétnapos kongresszust tartott a Lehet Más a Politika párt. A kongresszus lezárultával vegyes érzések kavarogtak bennem, végül pedig a fenti kérdéssel kapcsolatban arra jutottam, hogy a válasz egyértelmű Nem!...

Trackback: A régi pojácák és a DEKA 2012.01.31. 20:39:31

Alighanem egyre többen érzik, hogy Gyurcsány Ferenc az eltorgyánosodás útján jár. És hogy Orbán Viktor is elindult ezen az ösvényen. Megállíthatatlanul.   Az a politikai pojácaság, ami egyelőre tömegek számára elfogadható még, és nem veri ki a biztos...

Trackback: Gondolatok egy kongresszus után 2012.01.31. 17:40:59

 Az LMP kongresszusa után elgondolkodtam, vajon jól döntöttek-e? Nem tudom, majd az idő eldönti. Szerintem most még senki sem tudja, jó volt-e a döntésük vagy se. Maximum vélemények lehetnek, de a tutit senki sem tudja. Nehéz lenne manapság megmon...

Trackback: Bréking: Jön a levegő használati díj! 2012.01.31. 14:21:40

Eljött a várva várt pillanat! Annyi év hiábavaló várakozása után az Elvarázsolt Kastély szerkesztőségébe is befújt a szél egy titkos törvénytervezetet. Miután eredetiségéről, valódiságáról és hitelességéről maradéktalanul meggyőződtünk, azaz nem csak S...

Trackback: Bréking: Jön a levegő használati díj! 2012.01.31. 14:21:39

Eljött a várva várt pillanat! Annyi év hiábavaló várakozása után az Elvarázsolt Kastély szerkesztőségébe is befújt a szél egy titkos törvénytervezetet. Miután eredetiségéről, valódiságáról és hitelességéről maradéktalanul meggyőződtünk, azaz nem csak S...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ön hüle??? Az csak sorminta volt! :DD
Mint a 0110010110000110 kombináció!
Wazzzzzeee... Ha valakinek van kedve, holnap kávézhatunk valahol... :))
Habakuk999:
Csak egy kérdés: Orbánnak mennyi idő kellett ahhoz, hogy ezt a támogatást összehozza? Nos?Fiúk ez nem úgy működik, hogy elgondolom hogy mi legyen a karácsonyi ajándék.És megveszem holnap, vagy egy hét múlva.Ez nem egy egyszerű kívánság4 Gondoljátok végig. Egyenlőre Orbán még símán tartja a szavazóbázisát.Az MSZP lelombozva, a Jobbik még sehol az LMP szintén. És nem tudtok Orbán ellen 4 millió embert felállítani. Ez tuti! Egyenlőre.És ha bejön neki egy kis gazdasági emelkedés ,pláne. És még a biztos szavazó bázisán kívül is számolni kell szimpatizánsokkal.Ugyanis a vélemény kutatási adatok függnek attól hogy milyen csoportba trafálnak bele.Nem mindig pontosak. Én ezért mondom, nagyon nagy bajnak kell ahhoz történni,hogy Orbán bukjon. Mindíg mondom hogy rengeteg híradást .politikai elemzést, gazdasági híreket kell megnézni,hogy valami képet kapjunk a környező világról. Az érzelmeink félrevisznek. Felül kell rajtuk kerekednünk. Nagyon sok embernek adtam már tanácsot és még senki nem panaszkodott mert sokszor nem hitték el, hogy úgy fog történni ahogy én mondtam. Volt akinek az életét mentette meg a tanácsom az olaj ügyek idején.Nekem vállalkozásaim voltak és midig tudtam mikor kell kiszállni, mert nyitott szemmel jártam.
@zuglauer: Az a baj, hogy a baj megtörtént. Az lmp se lett másabb, sőt rosszabb. Határozatlansága, a szélsőségesekkel összejátszani, simogatni orbán egóját ezek olyan dolgok, amelyek azt mutatják a választónak, hogy ez egy könnyen korrumpálható, töketlen bagázs. Hiszen egy kis fejsimiért, mire nem hajlandók?! Aztán szűk két héttel a pártelnök lemondása után, és hogy két hétig visszhangos minden a belső levelezéseikről mi történik a kongresszuson?! Na mi? Hát, hogy induljuk 2014-ben. Azt hittem eldobom az agyam, hogy ilyen hülye senki se lehet. Nincs pártelnökük, mindenki tudja, hogy egymást hogy becézik, erre az országos kongresszuson azon agyalnak, vajon egyedül vagy nem egyedül induljanak. Hihetetlen. Csodálkoznék, ha maradna az lmp-ből két év múlva ami indulhatna a választásokon.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mordorral kapcsolatban... Mármint leutazok az Önök büdös, koszos és mocskos városába (Tarlósland) és ezek után még engem kérdeznek, mennyire vidám felénk az élet? Felénk még nem merült fel a helyi köcsögök által a pl. 10.000 forintos úthasználati díj... :) Dinnye!!! :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csak nem itt van pinkapanka?! Hol hagyta jancsi fiút?!:D:D:D Vagy laci volt? :D:D
@Dr. Boli Ch.T:

Holnap sajnos fergetegesen fogok szórakozni: egy haverom költözik, én meg segítek.

Viszont van egy olyan sanda gyanúm, hogy úgy este tíz körül úgy fogunk kinézni, mint aki benéz.

Egy tipikus beszélgetésünk egy kocsmában, éjféltájt:

"(Felvisít a presszógép)
1: (Riadtan) Atyaúristenmivoltez?
2. (Rezignáltan) Egy ilyen hangú gép.
1. Egy Ilyen Hangú Gép???
2. Ilyen hangja van, nem?
(Felvisít a presszógép)
1. Tényleg ilyen hangja van... De mi van az Olyan Hangú Géppel?
2. Az egy kínai szar. A felét se tudja, vagy ha igen, hamarabb tönkremegy."
@Dr. csaknézek...: "nem látszik, hogy meg tudná szólítani a vidéki, úgymond "egyszerű" embereket. Hogy lehet így arról álmodozni, hogy 4 millió embert szeretnének maguk mell állítani?"

Úgy elég nehéz lesz, hogy a belvárosból leruccanak katasztrófaturistáskodni a cigányterror sújtotta településekre, csokit osztogatnak a cigánybűnözőknek, a magyar lakosság gondjait meg leszarják. Ez a kettősmércés libsi áljogvédő attitűd az SZDSZ-nek se hozott túl nagy népszerűséget.
@Pinka-Panka: AZ hogy nem lesz jobb, azt a tapasztalat mondatja velünk. Láttuk mit csináltak eddig, látjuk mit csinálnak most, csodát meg ugye nem várhatunk. Ha abból indulunk ki, hogy mit romboltak eddig másfél év alatt, hálát adhatunk az égnek, hogy lesz aki kötőféket rak viktorra és matolcsyra. Amúgy nem úgy volt, ha jön az imf ő megy?!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Még mielőtt félreértés: a"sajnos" az elmaradt kávézásra, nem a költöztetésre vonatkozik.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ízlések és pofonok... Én egy ChT klónnal is találkozok holnap... :)) Majd mesélek! :D
@Dr. Boli Ch.T:

Én csak sötétedés után merészkedek az utcára, úgy meg nem olyan vészes... :)
@dr. Kusics Iván:
Rácsodálkozik a fene, ezt tényleírásnak szántam. :)
Közgazdász nem vagyok, sem szociológus, úgyhogy ahhoz nem értek, annyit viszont tudok, hogy a környezetemben aki ért hozzá, az Scheiring Gáborról szakmailag elismerően nyilatkozott.

A felajánlott segítségre:
Én úgy gondolom, nem az LMP-nek egymagában kellene a gyógyítást megtennie, hanem olyan szervezetekkel együttműködve amelyek tiszták, hitelesek, és az MSZP-vel, DK-val ellentétben nem "kitérdelt arcok" képviselik, vezetik.

Az hogy a homeopátia hatásos-e vita kérdése, de a holisztikus gyógyítás szerintem jó, hiszen a beteg szervezetet egy rendszernek tekinti, nem részproblémákat akar csupán kezelni. Adott esetben ez is fontos!

Egyetértünk, hogy a "beteghez" közel kell mennie az LMP-nek, de hibás a feltételezés: nem az MSZP és a DK a beteg, hanem a magyar politikai tér, és annak szövődményeként a társadalom politikai gondolkodása is. Ettől viszont azt gondolom az LMP nem tartja távol magát, de kétségtelenül még nem találta meg a megfelelő társakat és az eszközt a gyógyításhoz. Tudom, az idő véges, szerintem is sietni kell.
Nem lesz itt semmilyen változás 2014-ben, hiszen Orbán képviseli egyedül a zemberek érdekeit. A zembereket meg nem lehet leváltani...A következő választáson ha valaki ugyanannyi mandátumot akar megszerezni mint a Fidesz, annak 5-6%-al kell több szavazatot szerezni. Az új választási törvényt úgy megkomponálták, hogy minél nehezebb legyen leváltani a Fideszt. Ha esetleg mégis sikerülne , akkor nem fogják elismerni a választási vereséget. Emlékezzünk vissza 2002-re mit mondott Orbán, Kötcsén a polgári pikniken:
"Tudjuk, hogy 2002-ben az MSZP elcsalta a választásokat!" Akkor kivezényelte a csapatokat az utcára, vajon mit tenne most, amikor 10X akkora a hatalma? Ha kell kivezényel 1 millió fülkeforradalmárt és elsöpörnek mindenkit!
Orbánnak már vannak terror elhárítói.
Lassan már nekünk is kellene!
@Dr. néma bárány:

Hát köszi! Talán holnap okosabb leszek. Kicsit vissza kell rázódnom a kampány üzemmódba nekem is. Jó lenne egy kiugró eredmény... De mindenki ebben reménykedik. :)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Ha az emberközelibb, fel is lehet hívni az LMP-t vagy el is lehet menni az irodába: lehetmas.hu/kapcsolat/
@torró:
Egy példát mondanék:
Az Antall érában melleinket hangosan döngetve vonultunk ki a FÁK piacokról.
Nem sok hang volt, aki a régi kapcsolatait kihasználva tartotta volna a lelket a volt szovjetekben. ( Aki tartotta, az meg is oldotta maszekban. )
Hogy ennek a borzalomnak vége lesz, akarunk mi még almát, konzervet..... szállítani.
Húsz éve ágazatok isszák a levét.

Most is hasonló a helyzet véleményem szerint, ilyen jogbiztonság mellett nem nagyon számítok komoly beruházásokra, bízunk a németekben, de talán lehetne valamit fakítani önerőből is.
Normális versenyt, nem olyat, ahol a sleppnek 80 m előnye van százon.

Érted mit akarok kinyögni? Nem csodát várunk, nem váltást, de valamit ami helyretenné az ország megítélését, s valamit, ami talán nem engedné 50 évre bebetonozni ezt a rendszert.
Nagyobb aktivitást, valamit, ami mutatná, hogy ezt a pártot igenis érdekli az ország, nem csupán a saját pecsenyéjüket sütögetve taktikáznak.
@Dr. néma bárány: Hú de unom az összes delta karizmát a vezetőknek a! Mert attól kódulunk. A karizmától - hogy annak örvén bármilyen baromságot beszopat, mert olyan átszellemült glóriásan mondja. Nekem valami tökátlagos de jó szaki vezető kéne! Ezt a ködhabzsolást kéne már abbahagyatni zemeberekkel!

Látomásosok kíméljenek! -a apróhdrdetés adnék fel, ez lenne a jelmondatom!
Sajnos ebből az elempéből kezd láthatóan kiviláglani a naivítás, a teszetoszaság, a következetlenség és még hasonló más. Ennyi idő alatt éppen azt várta volna az ember, hogy kinövik és kezd markánsabb, támogatható arcuk lenni (lásd a láncosbulit). Jelen állás szerint egy közepesen sikerült szellentéshez tudnám őket hasonlítani.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:
"a parlamenti munkájuk hol a fidesz segítéséről szólt, amiért kaptak fejsimit viktortól, vagy a jobbikkal való bratyizásról szólt."
HAZUGSÁG

"lmp már most morzsolódik, már most nem tudja tartani a bejutási küszöböt."
HAZUGSÁG
@zuglauer: Bocs, de én másszak utánuk, hogy bocsika cicukákim, mit is akartok ti az élettel meg velünk? Ne röhögtess!

Azért vannak szóvívőstül-stul, hogy kommunikáljanak normálisan, hihetően, érthetően. Hogy pl. Levédiában lehet más is, mint a szokott vakítás, hazudozás, elterelés.

Nem hívok én fel senkit, nem érdekel senki ángyának a térgyekalácsának a kihallgatott, privi beszélgetése, hogy abból szűrjek le. Álljanak ki a nép elé, ha kell az a négymilla lélek.
@Nils. H: Akkor cáfold, ha bennfent vagy, légyszíves. Tényekkel. Kösz.
Ellenzék? Milyen ellenzék? Ezerszer lejáratott maszoposok, magukat sem találó szadesz klón lmp-sek, millának nevezett nemszázasok? Ötödik köztársaság vagy mi a frász, meg jó néhány zavaros civil szervezet. Esélyük sincs.
@Brix: 2002-ben Pintér elcsalta a választásokat? 2014-ben Pintér elfogja csalni a választásokat? Beszéljék meg, mint férfi a férfival. Mintha ő lenne mindkét dátum belügyérje, nem?
@Dr. Boli Ch.T: Ja. ha már: Tarlós Pityulek, ha csicskái olvasnak ide is, takaríttassa már le a csikkhalomtól a 21-es végállomásától a Moszkva trére (mert az az) vezető lépcsőt!!!

Széll Kálmus forog a sírjában, hogy ilyen kupoldát neveztek el róla! amit persze nemcsak az őspestiek-budaiak tesznek ilyen mocskossá....
@Dr. Boli Ch.T: Na, csizmában de életnagyságban???? Megjelenik neked?? Hinnye, mire jó a net! :-DD
@Dr. Boli Ch.T: Ja nem is érdekelt tehát a kis finn korcsolyázónő? Az már nem is klón neked?
@zuglauer: „az LMP nem tartja távol magát, de kétségtelenül még nem találta meg a megfelelő társakat és az eszközt a gyógyításhoz. Tudom, az idő véges, szerintem is sietni kell.”

Az van, hogy manapság kis-közepes cégek nemigen jutnak állami megrendelésekhez, ha nem narancsszínű az ajánlólevelük, EU-s forrásokra ugyanígy esélyük sincs. Ez így volt korábban is: zsíros lére állami pályázaton a gyakorlatban semmi esély nem mutatkozott, másrészt a válságos időkben nem is adhatott az állam, és nem azért, vagy első sorban nem azért, mert ellopták (mondom én), hanem ettől függetlenül azért, mert a „gonosz” Gyurcsány és párja, Bajnai el voltak foglalva a megszorításokkal - míg közben az önkormányzatok „adtak” az embereknek, azaz a „jó” a Fidesz bevarrt zsebbel, hitelre osztogathatott az önkormányzatoknál, mert azért egy iskolát mindig ki kell festeni, a szerelvényeket meg kel szerelni, és ezeket a munkákat a narancsba borult önkormányzatok biztosították, és tolják ma is. Persze jól tudta ezt miden önkormányzat, így - természetesen, magától értetődően, értelemszerűen - a 2/3-os győzelem után minden önkormányzat narancsba borult.

Minthogy a Fidesz ezen a téren elérte a plafont, világos, hogy innen a következő önkormányzati választáson már csak lefelé, a padló felé lehet elindulni, tehát ki kell venni az önkormányzatok kezéből, amit lehet: lehetővé teszik a megyei önkormányzati intézmények államosítását, államosítják az iskolát, vagy legalábbis hűbérbe adják az egyháznak.

A Fidesznek tehát van egy fix melós szavazói bázisa, ehhez jön hozzá a közszolgálati szférába frissen delegált hűbéresek fidesznyik-had.

A szűk középosztály azon része, amelyik nem kapcsolódik szervesen a hűbéri láncba, és persze van féltenivalója, Jobbik szimpatizáns, mert momentán a Jobbik képviseli határozottan az érdekeit, és cserébe elnézik és megbocsátják Vona butaságát.

Az ötvenen felüli korosztályra eddig vigyázott a Fidesz, mint a hímes tojásra - ha tudják tartani, annak jó részére is számíthatnak, azokra biztosan, akik eddig velük tartottak, noha ebből valószínűleg lesz majd lemorzsolódás, amivel számolnak.

Maradna megszólítható a fiatal, a szavazói körbe most belépő ifjúság. Ők azok, akik eddig is buktak a Fidesszel, akik úgy érzik, a jövőjüket cseszik el az öregeik. Ezek a fiatalok már egy jóval nyitottabb világban, Európában, az Interneten szocializálódtak, számukra országos és nemzetközi viszonylatban is vonzó koncepciót kell felmutatni.

Közülük azok a politikai érdeklődésű fiatalok, akik nem elégednek meg a közvetlen materiális igények megfogalmazásával (mint ahogy az idősebb korosztály tehetősebb rétegei sem), és idegenkedve tekintenek a Fideszre, és általában véve olyannyira kritikusan viszonyulnak a fennálló rendszerhez, hogy vonzó lehet számukra a polarizálódás a „rezsimmel” szemben, vagyis nem elégednek meg a realisztikus, de óvatos ellenzékiséggel, a langyos és megalkuvó formációkkal - mint amilyennek az LMP épp mutatja magát -, jóval radikálisabbat keresnek, és nekik bizony ott a Jobbik.

???

Szóval van egy biztos szavazói bázis, akiknek nem is kell vak, hithű narancsosoknak lennie, egész egyszerűen a pénztárcájukra szavaznak, és őket nem lehet eltántorítani, ez már önmagában véve is tekintélyes tömeg, amivel számolni kell. Vannak az MSzP-sek, akik eddig kitartottak, azok ott is maradnak. A bizonytalanok pedig arra a jelöltre fognak szavazni, aki több televíziós időt tud magának vásárolni - akárki lehet; lehet, hogy még nem is jelent meg a politikai palettán.
@Pantagruel: :-D Kimondani, hogy a jobbik király meztelen? Nem mindenható és mindent látó-értő? Nehogymáááá...

Hogy víziói vannak tényleg, a politikai álmaihoz igazított látomásai és slussz: de semmi értelmes jövőképe, sőt jelenfelfogása nincs?
@Dr. csaknézek...: Megint megelőztél. Kullogok poros lábad nyomában, de mindegy is, elmossa Özönvíz elvtárs, ahogy látjuk itt ténykedni.

@Pantagruel: A középosztálynak mit is ígér Vona? Hogy képviseli az érdekeiket, Kilépteti Európából az országot, és megy az oroszokhoz, törökökhöz (Eu-tag aspiránsok), Iránhoz kunyerbálni. Az miért is a középosztály érdeke? Mit nyernek ezzel? A széljobb dumával, a látványos és hülye zászlóégetéssel azonosul a középosztály? Grat neki, de akkor már nem is azok, hanem a lecsúszottak dicső seregét gazdagítják magukkal. Egy közép az sose szélsőséges, nem?

Mi a középosztály érdeke: a teljes margónkívüliség a világba, amit be tudnak ígérni, ha eu-szkeptikusként kirúgatják Magyarországot az Eu-ból??

Őket, a küözéposztályt hol veszélyezteti nagyszámban a cigányság? Miben áll ez a veszély, hogy a Jobbikhoz kell szavazniuk? Ahol a Jobbik befutott, az BAZ meg a környéke - hajdani szoci vidék - az etnikai villongások, az elharapódzott bűnözés miatt. Hol van ott a középosztály, amit a gárdamasírral megment a Jobbik? (mást nem csinált.)
Ne haragudj, egyáltalán nem értlek.
OFF: remek poszttéma: www.origo.hu/nagyvilag/20120131-ellentuntetest-szerveznek-putyin-hivei-2.html

Putyin hívei "nem leszünk gyarmat" felirattal tüntetnek február 4-én regnáló vezérük mellett :))))))))))
ON
@Pantagruel: És a maszopnak van Tóth Józsefe is, aki sikeres és kedvelt politikus s polgármester. Van Botkája szegeden. Nemcsak Szanyiból állnak, aki kétségkívül egy fasz. De nagyon jó most csak rajta poénkodni, mintha belőle állna az egész párDe a párt megszavazta - fogcsikorgatva de mégis - Bajnait. Megtette, amit az akart és akkor valami elindult. Mégis csak Szanyi kapitányról lehet itt vicceskedni.

A Fidesz derékhada, basái képesekleváltani Orvbánt valaki szakpolitikus - mondjuk Bod Péter, Chikán, Mellár, bárki - hozzáértő kedvéért, aki az utolsó percben mégis visszarántja az országot a szakadékból? Nem. Csak megy a szómágia a viharos, baszásra ingerlő gadzasági sikerekről és szaródik el még jobbanminden. És szerveznek békementet vagyonokból. Ezt megtette az MSZP? Nála volt a kasszakulcs, ingyenebédért - tán hitből is - ment volna elég nyugdíjas oda is.

Szanyit megtűrik, ki tudja milyen zsarolási potenciálja van Szekeressel meg a többi masztodonnal együtt. Mindenkinek van kockás füzete, Orvbán is azzal operál, Pintér is.

De Szanyin túl volt mégis valami belátás a leghülyébb maszoposban is, amikor bekussolt Bajnainak. Hagyta melózni. Idáig a Fidesz a büdös életben fel nem fog érni, ezért nemzetvesztők. A Jobbik meg minden lényeges lépéséhez asszisztált. Ami a baja, az, hogy még mindig Eu-tagok vagyunk, semmi más.
És az LMP egy beazonosíthatatlan izé. Nekem az, és nem fogom a drága telefonomat arra pazarolni, hogy mélyinterjúztassam őket. Náluk Mogács is konkrétabb programot adott Kálmánnál.
@Nils. H: persze, hogy hazugság, csakúgy, mint a csoda történt kopogtatócédula, hogy Kaltenbach Jenőnek nem lett volna esélye főpolginak lenni és társai.
@is:

"Putyin hívei "nem leszünk gyarmat" felirattal tüntetnek február 4-én regnáló vezérük mellett :))))))))))"

Ez tűrhetetlen!
Lenyúlják Magyarország szellemi javait! :))
atv.hu/cikk/20120130_javor_benedek?source=hirkereso

A 2006-os eseményekért másnak is vállalnia kéne a felelősséget.

Jávor szövegéből semmit sem értek,sajna.

Mondjuk, én meg Sólyom működését tartom némileg kétségesnek és közel sem objektívnak - persze Slicchez képest egy gigász, na ja - és arról is lehetne eszmét cserélni, hogy őt meg mennyire hájpolják az LMP-sek. Ő nem vett részt az elmúlt húsz év politikájában?
@Dr. csaknézek...: Szegény Vona! Most hová álljon? Bonyi úri huncutság ez a politika...
@a szív fészkei: az EU-ellenes szólamok és a homofób viccek az utcai harcos kemény magnak szólnak, amelyik a rendőrökkel tartja magát edzésben - de van egy réteg, amelyik termel - a diplomás hátország, műszaki értelmiség -, és rohadtul unja, hogy ő állja a cehhet, róluk beszélek, akik kétségbeesetten remélik, hogy egyszer a KKV-t is hagyják levegőhöz jutni, nem csak a víz alá nyomják, és még azt is megengedhetik maguknak, hogy ne azon gondolkodjanak, hogy mi lenne, ha volna még százezer forintjuk, hanem azon, hogy magyarnak lenni annál több, hogy azt kiabáljuk: Viktor-Viktor! Ők pontosan tudják, mibe kerül nekik ma magyarnak lenni Magyarországon, számukra nem ez az érdekes, hanem a környezetük, a hely, ahol élnek. A mentálhigiéniára pedig azért nem finnyásak, mert nem a kurucinfóról tájékozódnak, ami ott van, úgy gondolják, azt ők azzal ilyen vagy olyan formában szembesülnek minden nap, és az nyomasztóbb, mint a kurucinfo.
atv.hu/cikk/20120130_konya_peter?source=hirkereso

Más: A Nemzet Slicce nemcsak lopott szemrebbenés nélkül de érmektől is megfosztotta volna sportolókat a patchworkjében! [..]"A dolgozat végén, a következtetések részben olvashatók Schmitt Pál elképzelései az olimpiák programjáról. Ebben található az a javaslat is, hogy egy sportoló, ugyanazon az olimpián ne nyerhessen több érmet. Ha ezt megfogadták volna, akkor 1992 óta 19 magyar éremmel lenne kevesebb. Érthetetlen, vajon ezt miért akarhatta Schmitt Pál."
Szóval még a sportoló kollégáival se bánt jól a szenya - ez az egy ötlet a sajátja, de az olyan is...

atv.hu/belfold/20120120_olimpiai_ermektol_fosztotta_volna_meg_a_sportolokat_schmitt_javaslata
@a szív fészkei:

"Szegény Vona! Most hová álljon? Bonyi úri huncutság ez a politika..."

Megoldható a probléma.
A kulcs a cikkben rejtezik:

"Azok ellen tüntetünk, aki narancsszínű forradalmat... akarnak Oroszországban... mondta egy másik aktivista."

Összefoglalva:

1. Putyin jó csákó, haverság rulez!
2. Narancsos forradalmárok is jó csákók, mert a narancsszínű forradalom ellen fognak tüntetni!

Következtetés: Oroszországban mindenfelől támogatják Vonáékat! :)
@a szív fészkei:

Nem Plagi bá akarta, hanem aki összeollózta neki, mert még lopni is lusta, vagy hülye volt.

@Pantagruel: "az EU-ellenes szólamok és a homofób viccek az utcai harcos kemény magnak szólnak,"

BU-ZI E-U! BU-ZI E-U!!
@a szív fészkei:

Los Angeles-szel éppen elég éremtől megfosztotta őket.
@Pantagruel: Bocs, még mindig nem értlek. Vagy az én ismerőseim más mentálhigiénés alapokon állnak. Az ő, tehát a jól kereső műszaki értelmiség,vállalkozói réteg pénzét ne fektessék be segélyezésre - ezt mondod? - de akkor mi legyen? Hová rakják a félmilla romát, akire semmit nem fordítottak az éhhalál elkerülésén túl 20 évig? Elfalazni őket és kész, meg van oldva, mint Szlovákiában? Vagy odalökni pénzt a béke zálogául, mint itt. De a falakat lelehet rombolni ás ráborítani a többségre, ez a veszély fennáll.

Amúgy a kis- és középvállalkozókról van egy markáns véleményem tapasztalat alapján, bocs: akikkel én vagy ismerőseim/családtagjaim találkoztak eddig, rosszabbak sok románál. Szavatartásban, törvény- és embertiszteletben, stb. messze alattuk vannak. Ha ezek az ország derékhada, hát nem fáj a szívem értük. Persze volt elvétve normálisokkal is dolgom, ők a kivételek, akit lehet tisztelni. De erősítik a szabályt sajnos..

És nem azt látom az általam megismert magyar vállalkozókon, hogy annyira víz alatt lennének - évenként két thaiföldi vagy egyéb procc nyaralás, téli sízés,lótartás, luxusház és autók + egyéb úrizálás mind megvan náluk - de másokat, a náluk éhbérért feketén melózókat simán víz alá nyomják. Mert megtehetik, van a szegény kilátástalan sorsúakból utánpótlás. Amit kurvára kihasználnak.

Jó magyarnak akarnak lenni Magyarországon? Az mégis mit jelent? Adjanak bejelentett normális megélhetést biztosító munkát magyar honfitársaiknak, ne játsszanak szlovák kiskapukkal, költsék el itthon a tetemes pénzüket, amit Matolcsy úr úgy elvárna, szponzoráljanak színházat, bármit, ami előrevinné a magyar kultúrát, istápoljanak egy szegényebb tanulót a mostani csodás tanügyi folyományok kivédésre, stb. Rögtön kurvajó magyarok lehetnének á le Széchenyi!

Ehelyett Jobbikban látnak perspektívát? Mit? Bedolgoznak műszakiként az iráni barátok atomprogijába, vagy mit remélnek?

Két univerzumban élünk ezek szerint. Érdekes Rodeo is műszaki ember és még soha nem látott esélyt a Jobbikban.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na ezt még turbózta volna a kis szolidáris. Neki volt, kiélvezte a vele járó méznyalást, másnak minek már???
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ahol Berlin főpolgármestere felvállaltan homokos. Szarul is funkcionál, nem úgy, mint a tököscsávó Tarlós városa ugye..
@a szív fészkei: Ezeket ne velem beszéld meg! :) Mármint elmondhatod nekem, elolvasom a kritikádat, de rajtam hiába kéred számon, mert nem én vagyok egy személyben a Jobbiknak ez a szavazói rétege, én csak hivatkoztam rá, vagyis elmondtam, hogy van ilyen, és ezzel (is) számolni kell. Tetszik, nem tetszik, hülyeség vagy sem, ez van. Olyan, mint a matolcsyzmus.
@Dr. csaknézek...: Ezen a ruszki tüntetésen szerintem nagyságrendekkel többen lesznek mint a Budapestin. Egyébként picit visszatérve a post címéhez, nekünk igazán boldognak kell lennünk, hogy mi nem vagyunk ott ennél az "ellenzéki kerekasztalnál". :)

Többek közt ezek miatt:

Demokrácián túl, diktatúrán innen

barikad.hu/balogh_g%C3%A1bor_demokr%C3%A1ci%C3%A1n_t%C3%BAl_diktat%C3%BAr%C3%A1n_innen-20120131

Nagyon kár, hogy varjú vagy

barikad.hu/l%C3%A1nczi_rich%C3%A1rd_nagyon_k%C3%A1r_hogy_varj%C3%BA_vagy-20120131

Társadalmi káosz

szentkoronaradio.com/publicisztika/2012_01_30_tarsadalmi-kaosz-miert-nem-vagyunk-demokratak-ii-resz
Ezek a magukat pinokkió-zöldre festő és örökké sértődött LMP-s zsúrfiúk két éve nagy garral hangoztatják: legyen más ez a bizbasz, amibe akkor még nem vettek be őket. Na, most amikor meg bennevannak, megette a fene a nagy és lelkes konstruktivizmusukat. Mindegyiket el kellene zavarni, jobban tennék ha a Parlament hátsó lépcsőjén közlekednének - kifelé. Eléggé értelemhiányos társaság ők is.
LMP = Lófaszt Más a Politika.
Mint azt tudjuk.
Fel kéne fogni ezeknek az ökoizéknek (szép cél ez a környezetvédelmi attitűd, de ezzel nem lehet komoly tényezőnek lenni; a környezetvédelem sokkal komolyabb dolog, mint a politika), hogy NEM azért jutottak be az OGY-be, mert az emberek elhiszik, hogy lehet más a politika, hanem azért, mert új arcok jöttek a közéletbe, friss lendülettel.
De ha tovább folytatják ezt az impotenskedést, 2014-re teljesen kiüresednek, aztán viszlát parlamenti tagság!
Az MSZP úgy nyerhetné meg 2014-ben a választásokat, mnit a huzat, ha képes lenne elszakadni attól, hogy pl. Szanyi induljon egy pártelnöki posztért… Agyrém! Szanyi kapitány legyen elnökségi tag, vagy mittomén, de az előtérben nem ártana parlamenten kívüli aktivistákkal felturbósítani ezt a félholt pártot (pl. miylen jól jönne nekik most egy andor László, de még Bajnai sem elvetélt ötlet).
Máskülönben az orbanokrácia végleg ránk telepszik, aztán baszhatjuk!
@Pantagruel: Oké, azt értem, hogy van ilyen réteg, de azért kérdeztelek téged, mert mintha te ezt végtelenül empatikusan kezelnéd és igazat is adnál neki.

kíváncsi lettem volna, mi alapján? Ha tévedtem ebben: elnézést, ha így van, akkor még mindig érvényes a nem értem. Ennyit akartam mondani.
@Orbán a magyar nép ópiuma!: Ez így van. Szanyi pártvezéri jelölése az öngyilkosság egyik elég durva formája a pártnak.

Ha ennyire hülyék tegyék és tűnjenek el. Csak kinő valami jobb, ezeknél már csak az lehet.
@a szív fészkei: Igaza szerintem a győztesnek van, és az a réteg vesztésre áll (vesztésre ítéltetett), de máskülönben ja, igyekszem (hanem is végtelenül, de) empatikusan viszonyulni a lehető legtöbb dologhoz, abból a megfontolásból, hogy így a dolgokat a velejükig megismerhetem, aztán majd jöhet a hideg fejű ok-okozati összefüggési vizsgálat, amiből meg is érthetem, meg a hatékonysági, amiből kiértékelhetem. Ami a kérdéseket illeti, nekem ez így túl sok egyszerre. Egyébként az alapján nyilatkozom, amit látok és érteni vélek - de érteni ért az ügyvéd is, az együttérzés más tészta. Azért azt te sem gondolhattad komolyan, hogy azokat siratom, akik azon lamentálnak, hogy egy évben öt alkalom helyett már csak háromszor síelhetnek, és a gyerekeket sem vihetik Finnországba a Mikulás-faluba, hogy ott találkozhassanak a Télapóval. :)
@a szív fészkei: de tudod, mit? emésztem a kérdéseidet, összeszedem rá dióhéjban a választ, és ha legközelebb lesz Jobbikos poszt, majd visszatérek rá
@Pantagruel: Nem akarlak fárasztani de szívesen ovlaslak persze. CSk az fura,. hogy magyarországi vállalkozókról legiuinkább az a kép ugrik be, amit te is , én is írunk: a jódolgukban lamentálóké, aki jódolga a mások nyomorának kíméletlen kihasználásából fakad. Ezeket nem bírom empátiával kezelni, megérteni se. Igen, ez még a vadkapitalizmus eredeti tőkefelhalmozás-szerű felfogások, stb., majd lesz itt ethosz 200 év múlva, amikor angol pázsit, pont akkor.

Van az utcánkban - nem szegény környék - egy nő, aki fogalmam sincs miből él, de iszonygazdag. Két hatalmas háza van itt többszáz millás értékben - az egyik felét eladta, szerinte szarul: csak kétszáz millióért... Hasonlók jutottak a huszonéves kölykeinek is, a kocsijaik is sokmilliót érnek. Gyakorlatilag semmit nem csinál, csak elvan. Még vállalkozónak se vállalkozó.

Amikor 06-os Kossuth téri Nagy Népi Hugyál volt, persze ment tüntetni, mint a legelesettebb és átvertebb réteg. Onnan tudom, hogy este a buszon ülve láttam, teljesen el is képedve a látványától... Mondom, te hogyhogy itt, mikor mindenhová, a húsz méterre lévő közértbe is BMW-vel jársz (most már merdzsója van)??
Teljesen kiborulva - és valóban vérig felháborodva - mondta, hogy mennie kellett a kizsákmányoló vérszívók (Gyurcsány) ellen tüntetni, és képzeljem el, nem lehetett ott parkolni!!!! Azok a mocsok szemét állatok, még ezt is meg merték tenni!
jay.: olvaslak, csak leginkább, lamentálóké, akik jódolga, ez még a vadkapitalizmus,eredeti tőkefelhalmozás-szerű felfogások kora

Késő van írni is, jó éjt!
Nehéz dolog ez.

A DK?
Számtalanszor leírtam már, nem vagyok GYF hívő, de jelen állapot szerint ő a legtökösebb ellenzéki fickó. Az avasi performansszal megmutatta, hogy még egyáltalán nem avas, azaz mág mindig tényező. Ha ügyesek, akkor irtó gyorsan tudnának jelentős bázist maguk mögé állítani, ugyanis csak a vak nem látja, hogy irtó nagy "piaci rés" figyel a politikai palettán. A sok bizonytalan szavazó csak arra vár, hogy végre valaki hitelesen megszólítsa - nosza, rajta.

A szocik?
Önnön árnyékuk lidércei kísértik minden megmozdulásukat - pályára csak úgy szabadna kifutni, ha játszani is tud az ember.

A régi mszp-s arcok elhasználódtak és nem akarnak új arcokat engedni a pályára - ráadásul a régiek már nem, az újak meg még nem tudnak egy tisztességes átadást abszolválni úgy, hogy az a közönségből fásult anyázáson és szotyihéj köpködésen kívül bármi érdemlegeset váltson ki.

Vérfrissítés kellene, de sűrgősen. Szanyi kapitány, Lendvai, Szekeres, Hiller meg a többi arc igazán átadhatná a stafétabotot az újabb generációnak, és el kellene végre dönteni azt is, hogy ki a csk. csapataban.
Mert Mesterházy okos, meg jófej, meg minden, csak egy dologra nem alkalmas: arra, hogy frontember legyen.
Ugye azt senki sem gondolja komolyan, hogy a jelenlegi összeállításban ez a gárda a selejtezőnél továbbjuthat?

Az LMP?
Ők a másik fele a bénázásnak. Nem hogy a szavazóik, de szerintem még ők sem tudják, hogy mit is akarnak, és hogy hogyan akarják ezt a vajon mit. El kellene végre dönteni, hogy mi a startégia - a vízió már megven, gondolom Orbán leváltása, ebben az egy dologban vannak közös platformon a DK-val és az mszp-vel - vagy mégsem, és ez a bibi?

Szóval irtó nehéz, mert senki sem tudja a hogyant, és a legnagyobb alapvetés hiányzik: a megfelelő személyi összetétel.

ja, és mi van Bajnaival, ő mikor rukkol elő valamivel? Mert felbukkanása szerintem alaposan felkavarná az állóvizet és virításra késztetné ezt a szebbreményű összellenzéki kompániát.

És a Fidesz?
Ők köszönik jól vannak, és addig, amíg az ellenzék ennyit bénázik, minden eddigi elmatolcsizott lépésük ellenére elégedett mosollyal, nyugodtan dőlhetnek hátra parlamenti bársonyszékeikben.

Az idő nem a fidesznek dolgozik, de ha az ellenzék kormányt és Orbán-rendszert akar buktatni, akkor nem ártana a naptárra tekinetniük - 2014 ugyanis hamarosan itt van.
Tisztelt blogíró: LMP nélkűl is lesz ellenzéki összefogás és kerekasztal. Ennyire azért nem kéne a bölcsész gittegyletet fölértékelni, hogy ha ők beintenek, akkor fuccs az egésznek.
Jóízű a meleg szar csontig benyalva: facepress.hu/index.php/cikk/belfoeld/nekik-nagyon-bejon-az-orban-kormany/ Én édes jó istenem, a tükreik már világgá is mentek.
@a szív fészkei: ahogy én szoktam mondani: TÖVIG...a többieknek meg...hát, azokat ki kérdezi ha ez a habos izé aszongya, hogy hát a tö kély haha
@Rodeo36: Tökélyhez: index.hu/gazdasag/2012/01/31/orakra_a_csodtol_a_malev/

Stratégia, ja. Isteni jó gazda az állam, főleg, ha Orvbán az Állam én vagyok.
Kaptam: "Hoffmann Rózsáról egy felvételiző diák édesapja, Keresztury Tibor a litera.hu főszerkesztője írta le véleményét. Ez sokkal stílusosabban és elegánsabban fogalmazott meg sok mindent, amit Hoffmann Rózsáról gondolunk. Az oktatási államtitkár asszonyról, aki diákok tízezreinek jövőjét tette az utolsó pillanatban bizonytalanná a keretszámok brutális csökkentésével és a 2008-asnál jóval magasabb tandíjak bevezetésével.

Szóval következzen Keresztury Tibor A kiskosztüm visszatér című írása.

Az a fejtartás! Épp csak a konty lett leszerelve róla... Az az arckifejezés és az ahhoz igazított hanghordozás! Az a mérhetetlen, ki tudja, mire alapozott, tántoríthatatlan önbizalom! Ezt már láttuk... Ezt már hallottuk valahol... Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen ebben az országban, akit a hetvenes évekből egyszer csak államtitkár formájában előlépő Rózsika néni jeges rémülettel töltött el. Diákéveink legrosszabb, régen elfelejtett, lidércnyomásos emlékekeit aktivizálta ez a kényszeredett farkasmosolyra húzott pengeszáj, melynek változataiból iskoláztatásunk kitörölhetetlen pillanataiban olyan, egy érzékenyebb gyerek számára halálos fenyegetéssel felérő mondatok jöttek elő, mint hogy „megvárjuk, míg Keresztury is méltóztatik elővenni a körzőjét, már hogyha egyáltalán van neki.” Ez a frusztrált pedagógustípus, melyhez számos igazi, nagy nevelő mellett mindannyiunknak volt szerencséje, attól marad élethosszig emlékezetes, hogy a gondjaira bízott, s következetesen a fiának nevezett fiatal számára életre szóló lelki sérüléseket okozott. „Százszor leírod, órán nem beszélsz.” „Nálatok nem ismerik a fésűt meg az ollót, fiam, hétfőre beküldöd anyádat”, a tiedét, paraszt.

És evvel – szögezzük le villámgyorsan – egyáltalán nem azt mondjuk, hogy a pedagógust lefejelő apukát támogatjuk. Merthogy nálunk mindig ez megy, ez a nade magyarbálint alatt meg heroinnal szórták meg a menzákon a mézes kenyeret. Ez a fradidózsa, ez a reálbarca, örök idők óta – hát nem.

Ezredszer is: nem!

Diósgyőr meg Getafe, banyek!

Na de hogy a pajeszrángatás állami rangra emelkedjen, azért az mégis túlzás, gondolta az ember, ahogy derült ki fokról fokra, mi készül itt. Hogy a fülhúzást rehabilitálják neveléselméletileg. Hogy a szürke kiskosztüm visszatér a pedagógustesten, annyi különbséggel, hogy ki lett tűzve rá a mell fölött egy smukk. Ez a smukk a fejlődés jele. A korszerűség szimbóluma. A reform maga. Egy lepke, egy virág, egy katica. További változás, hogy az elővett nádpálcához ideológikus komcsihablaty helyett szemforgató, álvallásos erkölcsi prédikáció dukál. A diákok érdekét minden más fölé helyező álságosan nyálas keresztény demokrata duma. Műszőr boa az egérszürke kiskosztümön. Az érintettek a felső tagozattól az egyetemig mondjuk kurva jókat nevetnek és szórakoznak mindezen, ezen az idő kerekét visszaforgatni akaró szánalmas igyekezeten, amit szerencsére a jobb helyeken a tanárok sem vesznek komolyan. Akad persze, miért épp egy tantestületben ne akadna, aki meghallja az idők szavát és igazodik – hátrakötöm a sarkadat, sziszegi villámokat szóró tekintettel, szánalommal nézi egy osztálynyi kamasz. Ha így folytatja, a tanárnő még igazgató-helyettes is lehet. Iskolaköpeny biztosan lesz, viccelődtek, a kérdés az úttörő-nyakkendő – aztán az elmúlt napokban egy teljes korosztálynak fagyott az arcára a mosoly. Kiderült ugyanis, hogy az a sok hagymázas elképzelés, melyekről sokat hallottak már harangozni, ám totálisan abszurd voltuk miatt hitelt sosem adtak nekik, nemhogy törvényerőre emelkedett, hanem minden átmenet nélkül rájuk, idei érettségizőkre is vonatkozik.

E helyütt nem sorolom fel a bevezetett, jól ismert intézkedéseket. Így inkább arról referálnék, érintett szülőként, hogy mindez mivel jár, mit jelent egy idei felvételiző szemszögéből, hogy tessenek látni, mit tetszettek művelni, kezicsókolom. Hogy a nagy jószándék, és a nagy igyekezet hova vezetett. Tessenek elképzelni egy erős budapesti gimnáziumot, ahol nem ciki tanulni, ahol éveken át tudatosan készül egy harmincfős osztály minden tagja a felvételire. Különtanár, faktok, nyelvvizsgák, előrehozott emelt- és középszintű érettségik – testreszabott, átgondolt egyéni stratégiák. Tetszik tudni, ezek ilyen elég okos gyerekek, egyik-másik IQ-ja még talán a Rózsika néniét is eléri, nyelveket beszélnek tizennyolc évesen, műveltek és olvasottak, hétvégenként nagyokat buliznak, és magyar egyetemeken szerettek volna tanulni, hogy utána Magyarország javára legyenek. Na, ezen korosztály sorsát tetszettek most kettétörni evvel az új törvénnyel, csókolom a kezeiket, többéves napi erőfeszítésüket nullázva le egyetlen tollvonással azon szép cél érdekében, „hogy minél több képzett értelmiségi maradjon Magyarországon.” Ehhez a célhoz a végzősöket 6-12 évig röghöz kötő szerződés formájában olyan remek eszközt tetszettek találni, hogy képzelje el, az említett neves gimnáziumban mindkét végzős osztály testületileg úgy vélekedett, hogy ilyen, hogy négy héttel a jelentkezési határidő előtt megváltoztatják a rendszert, Észak-Koreában nincsen, és hogy maguk ott a minisztériumban mély empátiájukkal szopjanak halat. És ezek a remek embereknek, akiknek ketté tetszettek most törni a sorsát, mindezen túl az a véleménye, ilyen kiszámítható és megbízható elemekkel, mint amilyenek maguk, az kössön szerződést, akinek két anyja van, merthogy mibe’ tart maguknak a feltételeken majd menet közben kényük-kedvük szerint változtatni. És nincs vége, mert képzelje el, Rózsa, hogy e két osztály diákjai úgy döntöttek, miután áttanulmányozták, mit is kínálnak maguk, hogy kössék röghöz maguk ott a minisztériumban 6-12 évre a lovukat, és aki csak teheti, külföldi egyetemen kezdi meg tanulmányait. Megpróbálván elfelejteni azok emlékét is, akik ilyen önzetlen és hozzáértő módon megkönnyítették felnőttkoruk kezdeti lépéseit.

Képzelje el, kedves Rózsa, köztük van a középső gyerekem. Élt már külföldön, egy héttel ezelőttig eszébe nem jutott, hogy megint elmenjen, s ne itthon tanuljon tovább. Szereti ezt a várost, szereti a hazát. És képzelje, itt ülünk, közösen keresünk hosszú napok óta, de ketten sem találunk egyetlen okot, érvet, amely itthon tartaná.

Erre varrjon gombot kegyed."
Ez nagyon tetszik! Szóval az LMP a civilekkel fog majd csinálni valamit, valami nagyot. Észre kellene venni, hogy a Kerekasztalt civilek szervezik, nem pártok. A tüntetéseket is civilek szervezik, párttagok még csak fel sem szólalhattak. Ezek azok a civilek akik politikailag is motiváltak.

Persze vannak civilek a Kerekasztalon túl is, például bélyeggyűjtők, meg vasútmodellezők. Nem lesz könnyű őket bevonni az LMP által képviselt másmilyen politizálásba.
@a szív fészkei: a matolcsyféle privatizáció már egyszer lenullázta a magyar gazdaságot most még ami hátra van azt akarják privatizálni: MÁV, BKV, MALÉV, árak és sarcok majd elszállnak és valakik, akik eddig még nem részesedtek, na most aratnak vagy az egész csődbe megy...meddig bírja a magyar adófizető zsebe a sarcot, hagynak neki morzsákat vagy már azt sem? csirkefarhátat minden magyarnak kivéve néhányukat a lézereseket...mint észrevetted nem igen szólok be mert már az undor van bennem és a harag, hogy ezt hogyan lehet tűrni és a sok mese a demokratikus izéről ami létrehozta...én a felmenőmet is megcsaptam mikor kiborult a bili és utána a harag napjai következtek és soha többé semmi sem volt olyan mint korábban, nálam m8ikor elszakad a cérna akkor meg kell hogy semmisítsenek vagy én teszem...vége
@a szív fészkei: Az a finn lány? A francokat... nagyon helyes :) Ilyenkor szokott a rágcsáló vonyítós képeket becsatolni... :D
@a szív fészkei: @Pinka-Panka: Az már itt van. Vinné el.

Gondolom, hogy téged nem a kedvességedért szerethetnek. Ezt a fajta gyűlölettől mentsen meg az ég - mert nem kell egyetérteni, de ez a mocsokság elképesztő számomra. Érdekes, hogy a velem nem egyetértő urak, megmaradtak úriembernek az este - aminek örültem.
Egy biztos, hogy én ezt nem ismerem, és ez nagy különbség közöttünk. Ez az a szint ahova nem süllyedek. Szép napot, több derűt.
"Orbánt jó lenne leváltani, de ha azt gondoljátok ez az igény legitimálja a tóthcsabák működését akkor tévedtek."

Ez lenne a lényeg.

És igen, ők azt gondolják.
Nos polgártársaim! A következő választásnál megérkezik a teljes káosz az országba. Nincs, nem is lesz itt ebben az országban olyan erő amely képes lenne bármire is. Ez egy olyan ország amiben kb. tíz millió felé húzunk. Itt mindig lesznek az okosabbnál még okosabbak, már régen zsigerből mindenki felrúg minden szabályt, (pl. közlekedésit) törvényt (pl. adózás). A segélyekre szocializálódott rétegről már nincs is értelme szót ejteni. Ez már a vég. Nincs tovább. VÉGE A JÁTSZMÁNAK! A végről beszél itt az ellenzék. Hogyan lesz itt a vége. A többit a fantáziátokra bízom.
@Pinka-Panka:

Vedd figyelembe az emberek elkeseredettségét is:((( Ha valaki már nem tud enni adni a gyerekeinek, elviszik a feje felől a tetőt, ráadásul nincs munkája se, attól ne várj szép szavakat...
Azért neked is voltak kiszólásaid...
@épelme: így van... és ezt a szétzilált társadalmat a fides nek (mszmp kb) és egyéb komcsi maradványoknak köszönhetjük...

ne mond hogy mindenki felelős mert nem igaz. amíg én alkotó tevékeny szorgos munkát végeztem, addig ezek a debil maffia szervezetek ellopták a befizetett adómat...

szerintem az áldozat és a BŰNÖS szerepeket ne keverjük...

(sztem) lógni fognak... köztörvényes bűncselekmények folynak...
Nos, a múlttal való bíbelődés zsákutca. Az önmérséklet gyakorlása lenne a kiút, de azok akik eddig ebből a katyvaszból (politikából) igen jól meg éltek, nem fogják ezt gyakorolni. Az ujjak is ennek reményében politizálnak, a hazafiasságnak nyoma sincs. Az odaláncolós akció az LMP részéről csak egy szalmaláng volt. Kellemetlen dolog sokáig a hideg aszfalton ülni, feküdni. Nem is úgy voltak felöltözve. Színjáték az egész. Ezért csökken a az LMP népszerűsége, mert a zembereket már igen nehéz be csapni. Mondhatni, átlátnak a szitán......
felesleges hiteltelen rongyrázás...
Ezeknek a mozgalmaknak és az összefogásnak (beleértve LMP t is) csak úgy lehetne értelme ha a felek deklarálnák h az mszp- ből kik azok akikkel hajlandóak lennének együttműködni. Nem járható út a múltra hivatkozva kijelenteni h senkivel nem tárgyalunk. Fiatalok teli ambíciókkal csak kicsit rosszul mérték fel a helyzetet ezek az LMP sek. De abban igazuk van h azok a gyöngyszemek akik felsorakoznak most az mszp vezetésére mint lehetséges jelöltek azokat elutasítják...
@kivlov: Ezt a magas röptű hozzászólásodat értem én. Azok közül való vagy akik eddig jól megéltek a politikából.
Köszönöm az LMP-nek annak kikristályosítását, hogy mely sajtótermékek és blogok MSZP/DK kötődésűek. Nem mintha eddig nem lett volna egyértelmű számomra :)
@Pantagruel: Hatás-ellenhatás, így működik minden dinamikus, fejlődő rendszer, a társadalom és részeként a politika is. Minden rendszer valamiféle egyensúlyi állapot felé törekszik, mint a kerékpározó, ha kimozdítja valami egyik irányba, igyekszik visszakormányozni, hogy az úton maradjon és persze a biciklin. Az egyensúlyt visszaállítani csak egy másik irányba történő, az egyensúlyi ponton túlmutató mozgással lehet.

A Fidesz is úgy nyert, hogy az előző ciklusok által termelt egyensúlytalanság megreparálását hirdette, az eredményt nézve "hitelesen", ennek köszönhető földindulásszerű győzelme. Az más kérdés, és ez rejti a végzetét is, hogy a társadalom valós és tudatosult sérelmei eltérnek egymástól. A tudatosult sérelmeket nagyrészt maga a Fidesz fogalmazta meg és fújta fel a valós igények többszörösére. A jövő politikai nyertese az lesz, aki felismeri, hogy melyek azok a pontok, ahol a Fidesz válaszai és cselekedetei szignifikánsan megsértik a társadalmi egyensúlyt, túlmennek a társadalom valós igényein.

Vizsgáljuk meg, milyen nyílt, vagy burkolt igéretekkel nyerte magát halomra a Fidesz!
- Azt hirdette, hogy túl nagy a szabadság, amiben a legszabadabbak a "bűnözők", ezért "rendet" kell tenni.
- Azt hirdette, hogy a magyar vállalkozók Magyarországon nem rúgnak labdába a tőkeerős külföldi cégektől, akik lassan kivásárolják az országot, ezért a magyar vállalkozókat meg kell segíteni, a vagyont vissza kell szerezni.
- Azt hirdette, hogy rossz a politikai rendszer, mert soha nincs felelős, ezért olyan kell a helyette, ahol világosak a viszonyok, a szándékos vagy véletlen hibák is számonkérhetőek.
- Azt hirdette, hogy nem jut el az "igazság" az emberekhez, mert egyes csoportok kitulajdonítják a kultúrát, médiát a nyilvánosság minden eszközét, monopolizálják a véleményeket.
- Azt hirdette, hogy szándékos népnyúzás van, el akarják venni az emberek egzisztenciális biztonságát, hol vizitdijjal, hol tandíjjal, hol adópréssel fosztogatják a gyarapodni vágyókat, a pénzt meg szétosztogatják semmirekellőknek, ingyenélőknek.
- És végül, de nem utolsó sorban, szándékosan hazug az addigi politikai rendszer és illusztris képviselői, akik valójában az ország kiárusításán, saját zsebük megtömésén ügyködnek.

A Fidesz kb. a fenti állítások sulykolásával, nyert, de igéreteiben nem részletezte az orvoslás módját. Másfél év azért elég ahhoz, hogy megsaccoljuk milyen irányú és mértékű lesz a Fidesz munkálkodásának eredménye, hol képződnek olyan új egyensúlytalanságok, amivel tele lesz az emberek töke a belátható jövőben.

- A szabadosság megreparálása úgy tűnik, túl jól fog sikerülni, gyakorlatilag minden szabadságjogot kötelezettséghez kötöttek, miáltal gyakorlatilag nem lehet majd azokkal élni. Legszebb példa erre a szabálysértési törvény, amely pitiáner dolgokért aránytalan mértékű pénzbírsággal fenyeget, ki nem fizetése esetén börtön és közmunka között lehet választani. Külön probléma, hogy a hatóság embere szubjektíven itélheti meg az eset súlyát. És ehhez képest a BTK még csak előkészületben van.
- A vállalkozók megsegítése szlogen egy szűkkörű, kijelölt oligarcha réteg helyzetbe hozását takarta. A vállalkozók 90 százaléka, mostanában eszmélhet rá, hogy itt neki nem osztottak lapot, pedig mennyire bíztak a nem sarcoló, piacgeneráló nemzeti kormányban!
- A politikusok felelőssége és számonkérhetősége végképp ellehetetlenült. Mostmár azt sem lehet tudni ki felelős és miért, minden átláthatatlan lett. Az igazságszolgáltatást a hatalom ügyeinek elsikálására alakították át.
- A médiáról ne is beszéljünk. Eleve hazugság volt, amit a Fidesz állított. Mi lett helyette? A közmédia egy virtuális világot közvetít, kiretusált fejek imbolyognak a képernyőn, sikerjelentésekkel bombázzák a holnapi kifli finanszírozásán töprengő polgárokat. A kereskedelmi médiumokat felvásárolták a hatalomközeli vállalkozók. A maradékot a mesterséges válsággal sújtott "piacra" bízták. Állami reklámbevételt csak lojális média kap, most szűnik meg az utolsó nem kormánypárti média. A kultúrát megölték, az állam nem támogat semmilyen független műhelyt, csak olyasmire ad pénzt, amit tökéletesen kontrollál, lásd Kerényi festményeit.
- A népnyúzásos sztori volt talán a legnagyobb hazugság. A Fidesz ebben új lendületet vett. A jóléti rendszert rosszlétire váltotta. A jövőben csak az lesz biztonságban, aki vagyont halmoz fel, mert az államra nem számíthat.
- Hazug volt-e az addigi politika, és maguk a politikusok, voltak-e hátsó szándékok? Szerintem ez az a gumicsont, amin terméketlenül el lehet rágódni. Egy rendszer szempontjából nem az az érdekes, hogy mit mondanak róla, hanem az hogyan működik. A politikus szempontjából pedig nem az számít, hogy mit mond, hanem mit tesz és milyen szándékok vezetik. A politikai rendszer nem volt hazug, csak nehézkes. Időnként túl sok időbe telt, de garantálta a társadalom igazságérzetének megfelelő döntéseket. A politikusok meg hazudnak is persze, mert a szándék és lehetőség soha nincs szinkronban és ez azóta sem változott.

Szóval túl hosszú lett ez a fejtegetés, ezért gyorsan lezárom. A jövőt az nyeri meg, aki a Fidesz olyan túlzásaira hegyezi ki magát, ami vagy tovább növelte az addigi egyensúlytalanságot (hazugságok), vagy ellenkező előjellel lendítette ki.
Ezek közül a legsúlyosabb szerintem: az egyéni szabadságjogok megsértése, a társadalmi vagyon kisajátítása egy szűk csoport részére, a hatalom intézményeinek pártalapú megszállása kézivezérlése, a szabad vállalkozási lehetőségek ellehetetlenítése. És persze az "igazság", most már hatványozottan nem jut el az emberekhez.

A kockázati elem a "népnyúzás" és az egzisztenciális kiszolgáltatottság elleni harc milyensége. Itt van korlátlan keresni valója a Jobbiknak sajnos, másban nem igen tud szóhoz jutni, mert többi követelését a Fidesz magvalósította.
Egy felelős politikai erő viszont nem elégedhet meg a helyzet ostorozásával, megoldást is ki kell dolgoznia, ami jobb és működőképesebb, mint például a Fidesz gyógymódja, társadalombiztosítás lepukkantása, az élet megdrágítása. Nem örülnék, ha a demagóg Fideszt demagógiával győznék le ezen a téren.
@nu pagagyí: na, ez érdekes volt.

Első blikkre valóban hosszúnak tűnik, de én nem bántam a terjedelmet. Így is elég összeszedett. Végül inkább rövidnek éreztem: valami hiányérzetem támad. Komoly állítások.

„A jövőt az nyeri meg...” - Mikor? Ez az elemzés a legközelebbi választásra érvényes állításokat tartalmaz, vagy csak úgy általában a jövőre vonatkozik?
@Hertelendi:

figyelembe veszem, de minden ennek megelőző problémájával együttesen. Voltak kirohanásaim? Lehet, de nem kívántam ilyet senkinek. Lásd be, hogy így nem lehet kommunikálni. Nem ellenségesen kell. Szeretettel, kedvesen, cinikusan is lehet, de nem pokolra kívánván. Ehhez magasra kell lépni. Tudom:)
Szép napot:)
@nu pagagyí: :-D És hol vannak a törpenyúltenyésztők, agyaggalamblövők és más jómunkás emberek? A csipkeverőkről nem is szólva.
@Pinka-Panka: Jaj, de szeretem ezt a bűbájosságot! Ezt J. Lacival alakítsd, nekem nem kell tőled,kösz!

Akiket igazán szeretek, azok igenis azért szeretnek. De nem is a geilségemért vannak oda, mint ami téged jellemez. Orvbán egy kártékony daganat az ország testén, ki kell vágni végleg - takarodjon a rablott pénzével ahová akar és ahol elviselik a levegőt rontva a bandájával. Ennyi a véleményem róla, undorítónak tartom húsz éve.

Mert számomra a politika nem szerelem és szeretet kérdése - neked Orvbán meg a fia férfiként is tetszik, írtad, :-D hálaisten, nekem van ízlésem és jó pasikkal hozott eddig össze sorsom, tehát nem kell ilyen nyamvadt pótszer - a politikában egyedül a tisztesség, hatékonyság, a hasznosság az egyetlen mérvadó számomra.
Orvbánban ezek nyomokban sincsenek meg - erről kötetek szólnak,de aki vak, az nem lát. Totál tönkrevágta az országot önimádatból - ha nem látod, az a te bajod - ezért mennie kell. Nincs rajta egy mikronnyi szeretnivaló se, amit ti éreztek iránta, az az alattvalói hála és alázat, amitől valóban hányok. Cáratyuskátok, nosza elébe!

Te ne is szeress, nem tartok rá igényt, hisz mondom, amit Presser: "Nem szerethet mindenki."
@Hertelendi: Én még tudok enni adni, bár amit lehet, ez a banda megnehezít nekem is.
Olvassátok el fentebb, egy most érettségiző tehetséges gyerek apja, miként érez Hoffann/Orvbán ámokfutása után így jelentekzések idején.

És akkor szépelegjünk és finomakat mondjuk csipkében burkolva,mert a fidesznyikeknek érzékeny ám a lelke! Istenem, az álságos mindenüket! :-DD

Ez a terep nem a hazugságok terepe, mindenki azt ír, amit akar,és bizony nem én vagyok az egyetlen, aki orvbántakaroggyozik. Ha Pinka Panka görögibolyázik illemórát tartva szakmányban, kezdje kedvencén: hogy kell viselkedni társaságban, stb. Ráfér a Focistára a modoróra.
@Dr. Boli Ch.T: TE meg kávézol már valahol ezerrel, nem? :-DD
@nu pagagyí: Tökéletes! Elemeiben én is ezekre céloztam, de te teljesen koherens egésszé formáltad, kösz!

Az egész Fidesz-éra alapvetően hazugságra épült, mert nem voltak se elnyomva, se elhallgattatva, se kizsákmányolva annyira. Mint amit most ők megvalósítottak a törvények teljesen önhatalmú magukra szabásával, a fékek kiiktatásával, a helyzet abszurddá tevésével. ez ellen szól Európa, Amerika. Ezért az a békemenetes szervezett hiszti, hogy nepofázzábeeee! Mert a király kurva meztelen. És már szólnak érte.

Mivel pontosan tudták, miben hazudtak szisztematikusan és sokat papagájozva a nép szemébe, épp azokat a pontokat alakították át magukra: hihetetlen médiatúlsúly van szalonnával, mindenkit ő nevez ki, tehát ellenszél nyomokban sem lehet, hiába fagynak meg most a Kunigunda utca előttiek tévésztrájkolva(vigyen neki, aki arrafelé lakik, közlekedik - Bécsi és Szentendrei út között van - egy termosz forró teát, ha tud!).
Alkotmánybíróség mára herélt eunuch, bólogatni még mer, mást se,sikítanio pláne nem. Most már mindenki, aki nem a fidesz-tádámot fújja eleve bűnözőnek van kezelve és megkeresik hozzá azt a kicsi okot, hogy ezt deklarálják is büntetve a másként gondolkozást.
Ugyan iszonyúan megszorítanak de ki nem mondják az istennek se azt hívén, akkor nem tűnik fel a népeknek a pénztár előtt sorbanállva, csökkent fizetést kapva, munkahelyet elvesztve.

Virtuális valóságot alkotnak tévé, MTUI, lapok segítsévégel - de a híveiknek az igazvaló is lesz, hisz azokat tömik pénzzel más rovására: hirek.msn.mainap.hu/itthon/millios-polgarmesteri-jutalmak-orbanekat-nem-zavarja-8611/ - államosítanak pofátlanul lerabolva a hajdani vezérhajókat:privatbankar.hu/makro/szellel-szemben-allamosit-az-orban-kormany-244307 : valami keresnivalójuk csak lehet bennük ugye, stb. stb.

Ezt a modortibik és Pinka Pannák nem akarják látni, csak sipákolnak a stílus miatt - de a többség kezdi már érezni. És túl fog csordulni a pohár, lesz, amikor a hetethavat összeszíjjártózás, selmeczizés nem fedi már el a lényeget a többség elől. A lényeg pedig a NAGY RABLÁS. Törvényi háttérrel, hogy ne legyen ügy belőle. Bár még a Hagyót se tudják megfogni, nemhogy a Gyurcsányt...

Az újak be szertnének kerülni a zsíros kondér mellé, oda az első körbe, ahol náluk a merőkanál és nem a maradék csöppön kell osztozni. Jobbikban, LMP-ben - nem látok mást.

A többiek ellenzékben old motorosok lévén tudják, hogy csak idő kérdése, és változik majd a sorrend: ezt kivárják vagy gyorsítják - de a háttérben lehetnek alkuk a cubákok elosztására.

Ha esetleg valaki - mint Bajnai - már nem akar két kézzel mindent kimarkolni a közösből, akkor van esély valami hagyni a népnek is és értelmesen kormányozni, nem csak a maga hasznát lesni.
Kéjes örömmel szemlélem a féreg gyökér komonisták egyre kétségbeesettebb ajvékolását :D

Bőrönd csőre töltve? Használd! LOL
@MrRoyce:

"Kéjes örömmel szemlélem a féreg gyökér komonisták egyre kétségbeesettebb ajvékolását :D "

Pardon, tulajdonképpen melyik oldalról beszélsz?
E blogon ugyanis vajmi kevés "komonista" van, a fidesz (és hívőik) meg leginkább nem itt szokott ajvékolni - bár előfordulnak néha, ez igaz.

Szóval nem voltál valami pontos.
@MrRoyce: valóban egyre hangosabban ajvékolnak a fütyeszkomonisták, mert szorul a hurok. Egyébként írd már le, miről ismerszik meg egy féreg gyökér komonista? Kapj elő egy tükröt segítségképpen:)))))))
süti beállítások módosítása