Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.... (2024.04.19. 13:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.25. 05:43 Fabius

Viktor és a nagy médiabukta

Címkék: média fidesz orbán viktor klub rádió

Ha csöndben és felhajtás nélkül tűnne el a Klub Rádió észre sem venném. Nem hallgattam soha, nem keresném ezután sem, nem éreznék hiányt és űrt mert nincs. Mint rádió számomra jelentéktelen. Mint "ellenzéki rádió" az ország számára viszont kiemelt jelentőséget kapott: könnyen lehet, hogy ez az ügy rúgja ki az első téglát az Orbán által megálmodott szabályozásbirodalomból, és omlasztja a fejére az egészet.

Sokan, sokszor és sok helyen kritizálták a kormányt a médiatörvény miatt. Viták és kritikák végeláthatatlan tömege ömlött tavaly ilyenkor, amit a lehető legnehezebben igyekeztek meghallani, mert a megfellebbezhetetlenség mindennél előbbre való. Senki el sem olvasta a törvényt! - ordítozták, holott az ábra szerint ők nem olvastak egy sort sem a kifogásokból. Aztán ahogy az akarnokokkal lenni szokott, büszkén felpattantak a szopórollerre, és minden megtett kör után egyre nehezebb lett leszállni róla.

Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani - mondanám, ha bele akarnálak fojtani benneteket a Nemzeti Közhelygyűjteménybe, - de mégis valami ilyesmivel lehet kifejezni a helyzetet. Elvileg van nekünk egy médiatörvényünk, egy Médiatanácsunk, egy Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságunk feltöltve gondosan szelektált jókáderekkel és a hosszú lejáratú Szalai Annamáriával, vagyis elvileg ha szabályoznak, pályáztatnak és frekvenciát osztanak az törvényes és legális.

Éppen csak ezt a tényt nem hiszi el a világ.

Pontosabban azt mondja, ha megírtátok magatoknak a médiatörvényeteket, ha kizárólag pártkáderek ülnek a testületekben, akkor ezzel célotok volt. Teszem azt az első adódó alkalommal hazavágni az egyetlen ellenzéki rádiót. Miért olyan megdöbbentő, hogy ha a frissen húzott nyoszolya láttán azt feltételezik, abban biza hancúrozás is lesz az ifiasszony meg az ördöge között?Végignézve az összegyűlt szarhalmon mitől kéne ezt másképp látnia bárkinek? A meghamisított híradásoktól? A hírhamisító előléptetésétől? A közmédiumokban tapasztalható állapotoktól, a tévészékház előtt a hiteles híradás lehetőségéért könyörgő szakszervezetisektől? A parancsra híradót retusáló szerkesztő vallomásától? A ténytől, hogy nálatok a „ha másként nem megy, húzzál zsákot a Lomnici fejére, mert még vágóképben sem látszódhat a riportban. Most mondta a főnök a telefonban, hogy ennek így kell lennie." - mondatok egyáltalán elhangozhattak, és Böröcz még mindig a helyén van? Attól, hogy közröhej számba megy az is, hogy a szalonnamária hivatalnak ehhez egy árva szava nincs? Esetleg attól, hogy az ország felnőtt lakosságának túlnyomó többsége akkor fog legközelebb közhíradót nézni, ha abban Böröcz "Nádasyd vamzer" István nyilvános szakmai öngyilkossága fog lemenni élő egyenesben?Tudjuk, hogy szerintetek ez lenne a működés normális formája, de a rossz hír az, ezt a világ civilizált fele eléggé másképp látja. Ha a médiatörvénnyel nem sikerült önmagában eléggé leamortizálni a hitelességeteket, akkor ezekkel a dolgokkal azért hazavágtátok teljesen, biztos ami biztos. Csak, hogy igazolva legyenek azok a tézisek és vádak mikkel illettek titeket. Ezen nem segít az sem, ha Gripen Gabriella felháborodásában nagyon nem érti mi a baj, és ezzel a ragadványnévvel igyekszik némi mutyiországozással elfedni a problémát. Na innentől nem számít, hogy a Klub Rádió miért nem nyerte el a frekvenciát. Éppen előfordulhat az is, hogy pont ebben az egy dologban ártatlanok vagytok. Előfordulhat, hogy a rádió tulajdonosaiban volt annyi kurázsi, hogy direkt megetessék veletek amit főztetek. Ha a pályázat nyer jó, ha nem nyer akkor indulhat a cirkusz. Elhallgattatásról vádaskodás, a média mártírjának szerepe, szimpátia tüntetés, nemzetközi hiszti, európai kivizsgálások és énmegmondtam fejcsóválások, Neelie Kroes vizsgálat, meg ami kell. Ezzel ők mint ellenzéki rádió lényegesen többet ártanak nektek, mintha Drágabolgárúr hangján naponta hatszor beolvasnák, hogy Patás Orbán a pokol tornácán csasztuskázik a haverokkal, és gyurcsányhere pörköltet főznek a népnek rozsdás vaslábosban. Ma már akkor is olcsóbb lenne számotokra a buli, ha egy büdös peták nélkül az idők végezetéig megkapnák azt a frekvenciát tőletek, mert ebből már jól kijönni nem tudtok. Szátok íze szerint írt törvény ide, jókatona hatóság oda, bele lesztek szorítva valami megegyezésbe, mert ekkora balhé után presztizs kérdés lesz mindenkinek, hogy az egyetlen ellenzéki rádió megszólalhasson.


A sajtószabadság, függetlenség és pluralizmus nem csak a média szereplőinek érdeke, nem csak őket védi. Megvédené a politikust is a saját hülyeségétől. Ha hagyná.

 

380 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr873751946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a grippenkiflidr.dr.schelmeczyprofesszorka megaszongya, a vitya meg zümmög hozzá mikor nem kapja meg a guaniquiqui-t imádtam a schulz elvtársat amint bemon'ta, hogy azért ők sem hülyék ám bármennyire le is vannak föstve lükére és lilára ria ria hungária belfertáján...ezt úgy híjják hogy csapda, csiki csuki ugyanolyan mint a jaffásék csináltak a homokozóban ott a parlament nevű óvoda kiscsoportosch pelenkázójában...addvisszaakislapátom meg a kisvödröm mert me'mmon'laka zanyukámnak brühühühü
erről nem akarsz írni?
index.hu/belfold/2012/01/24/orban_nagy_imre_ujratemeteshez_hasonlitotta_a_szombati_tuntetest/
mikor tegnap olvastam, komolyan úgy felment a vérnyomásom, hogy azt hittem ott fordulok le a székről. Most arról az "apróságtól" eltekintve, hogy Nagy Imre újratemetése a regnáló hatalom elleni megmozdulás volt, az egész Kádár korszak gazemberségeivel, hazugságaival szemben, ez meg a fennálló hatalom melletti "séta", Orbánnak már semmi sem szent, hogy a saját választási győzelmét úgy állítsa be, mint egy "eredet mítosz", most kezdődik az igazi rendszerváltás, a kommunizmus lezárása, és az új, a szabadság kezdete. Pont, mint az egyik videón az a bolond csaj, aki azt énekelte, hogy "magyarok, eljött a feltámadás". 2006. okt. 23.ával megpróbálta ellopni 56-ot (és sajnos sokaknál sikeresen), most meg ezzel a békemenettel a rendszerváltás tényleg szakrális, megtisztulást és megrendülést hozó pillanatát. Miközben Nagy Imrét ott gyalázzák és kommunistázzák, ahol csak tudják.
Fabius, az utolso bekezdesedben van a lenyeg. Es tul onzok es ostobak ahhoz, hogy ertsek.
@aritus: Hogy egy példával világítsam meg a különbséget, van egy urbanlegend, hogy Sztálin halálakor az egyik újságban a hír úgy jelent meg, hogy "megrendelt" gyásszal..., a megrendült helyett. Csak egy betű a különbség, de micsoda nagy különbség!
Szerintem Ungvári Rudolfnak van igaza
amikor azt állítja, hogy a lengyel (Tusk) és magyar jobboldal között az a különbség, hogy a lengyel jobboldal a második vh alatt végig euróatlanti elkötelezettségű volt, működött lengyel emigráns kormány, tehát a kommunizmus bukása után odatértek vissza, onnan indultak. Míg Magyarországon, ugye "történelmileg" úgy alakult, hogy a magyar jobboldal oda volt tapadva a náci Németországhoz, és a rendszerváltás után ide tért vissza. És itt a jobboldal tudja csak ezt megváltoztani, nekik kell magukat modernizálni és megszabadítani a múlt bűneitől. Addig itt nem lesz Magyar Köztársaság, demokratikus jogállam.
@Fabius: A nem hallgattam okán, azért ne ess a narancsosok hibájába, a bolgárúr egy fő arc, meg a műsora is, de rajta kivűl volt van sok értelmes műsor és vezető. A többivel maximálisan egyet értek,
Megmondtam már kb.1 éve!Amit amagyarok 22 év alatt kormányzás cimén tettek,azzal amortizálják az ország nemzetközi megitélését!56 ot összehasonlitani :a nyílasok és fajnémet fasiszta testvéreik magyartatlanító tetteivel egy tőrvényben ilyen is egy balkáni beégyazodottságú győkér országban lehet!Nem véletlen,hogy még mindig annyi követője van a régi eszméknek!A szivárványt nem a magyarok találták ki,de előszeretettel probálják a szűrke és fekete árnyalatát tőrvényesíteni!
Szép is a zormányzati reakció. Olyan igazi kommunistás és jereváni rádiós szintû. Ti vagytok a naívak, hogy ha ebbôl a szagértô csürhébôl többet néztetek volna ki. Az arrogancia és a kivagyiság szép kettôse kitûremkedik, mint Annamariska homlokán a zaranyér... :)
A klubrádió hallgatói lehet, hogy nem olvasnak Varánuszt, de még Indexet sem.
Lehet, hogy nem hiányozna nekik az internet sem.

Akkor, ha egyszercsak lekapcsolnak, az úgy jó ?

A klubrádón is gyanazt a közéletet beszélik meg , mint mi itt.

Ők csak egy, akiért nem kár ?

Mindenki csak egy, akiért nem kár.

És nézegethetjük a sötét csöndet végül, ami marad.
A legrosszabb kombináció

barikad.hu/bencsik_j%C3%A1nos_legrosszabb_kombin%C3%A1ci%C3%B3-20120124

"Lehet, hogy elsőre durván hangzik, de szilárd meggyőződésem, hogy az ország még akkor is jobban járt volna, ha a Fidesz-KDNP a teljes szolgai alárendelődés útját választotta volna, mint Gyurcsány és Bajnai. Ez a mostani, csak szavakban nemzeti és szabadságharcos politika ugyanis a lehető legrosszabb kombináció.

Nincs könnyű helyzetben ma az, aki alapvetően nem ért egyet a kormány gazdaságpolitikájával, viszont felháborítónak tartja, hogy nyugati pénzügyi körök akarnak beledumálni abba, hogy Magyarország milyen törvényeket hozzon. A mérleg egyik serpenyőjében ott van a Fidesz, minden gátlástalanságával, megszorításával, cinikusságával és hazugságával, a másik oldalon pedig egy végletekig megnyomorított, külföldi finánctőkének kiszolgáltatott ország, amelyet Európa pénzügyi diktátorai vádolnak diktátorsággal, felelőtlen politikusai politikai felelőtlenséggel. Az egyik oldalon Guy Verhofstadt és Cohn-Bendit, a másik oldalon Pintér Sándor és Martonyi János."
@Gábriel angyal: "Az alkotmányból kihagyjuk a magyar termőföld és ivóvíz védelmét, ugyanakkor koki és sallerosztásról beszélünk. Lefekszünk a nemzetközi érdeknek, ugyanakkor be is szólunk neki. Eközben pedig értelmetlen konfliktusokat generálunk a pártállami időket idéző választási-, önkormányzati- és médiatörvényeinkkel. Mindezt önös érdekek miatt, hogy még 2020-ban is Fidesz emberei üljenek az elvileg pártfüggetlen intézmények élén.

Az, hogy mi lett volna, ha a magyar kormány nem párt-, hanem nemzeti érdekek miatt akasztott volna tengelyt az Európai Unióval, nem tudhatjuk. Pedig számos olyan ügy van, amiben érdemes lenne végre felvenni a kesztyűt, és kiosztani pár sallert az Uniónak és a Nemzetközi Valutaalapnak. De nem is kell feltétlenül egy kocsmai verekedésben belekötnünk a nálunk erősebbe, elég, ha egyszerűen nemet mondunk. Mert lehet nemet is mondani, mint tette azt Izland, Lengyelország vagy legutóbb éppen Írország is. De ehhez olyan kormányra lenne szükség, amely az államadósság újratárgyalását fontosabbnak tartja a pártérdekek útjában álló ombudsman kicsinálásánál, a termőföld hazai kézben tartását a 5-ből 5 fős fideszes Médiatanácsnál, és a devizahitelesek megmentését a bírák nyugdíjazásánál. Bízzunk benne, hogy egyszer lesz ilyen is."
soha semmi ellenében nem tudom megbocsátani a nép kettéosztását és azt, hogy ellenséget csinált a népen belül, kibékíthetetlen ellenségeskedést és ezt a baromságot mely szerint egy igaz magyar van és azt kell követni aki sohasem tévedhet ez olyan aljas és képmutató, hogy erre nincsen szó és halállal büntetendő randa kínhalállal
Olyanok, mint a kisgyerekek, akik lufikat fujogatnak.
Viktorka megszerezte a lufisdobozt, és be akarja bizonyitani, hogy az övéi a legnagyobbak. Fújja-fújja, és mindig sikerül neki egy levegővel többet belepumpálnia, amitől a pofájába robban.
Pedig eggyel kevesebbal is már nagyobb mint az összes többi...
És idővel csodálkozik azon, hogy a többieknek vannak felfújt normál méretű ballonjaik, körülötte pedig csak cafatok hevernek, mert mindig túl kell fújni a többieket.

Jót röhögnék ezen a szánalmasságon, ha nem itt élnék, és nem tudnám, hogy ez újabb 5 év újjáépités, helybentopogás lesz az országnak a fidesz után.
@Kőmíves Kelemen:
Én nem tudom elképzelni, hogy a Fidesz nélkül működjünk.
Ez a Fidesz mindig képviseli a selejt hatalmát.
Asszem ezzel a Vörös Csepel kiadvánnyal előállt, hogy mi lesz a következő két év közélete.
Minden ellenzékiről megtudjuk majd, hogy maffiatag.
Halmozottan 25 év.
@Binbir gece: az a baj, hogy ezek a genetikai hulladékok vezetik az országot. Az egész kormányba összességében nem szorult annyi ész, mint a házimacskámba.
szép összeg:

Nagyot kaszáltak az adóváltozásokon a jól keresők - itt vannak az adatok
Az egykulcsos adó bevezetésével az állam szja-bevételei 404 milliárd forinttal csökkentek.!!! A szaktárca adatai szerint a családi adókedvezmény bevezetése ebből 156 milliárd forintba került − a fennmaradó mintegy 250 milliárd forint az átlag felett keresőkhöz került.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nagyot_kaszaltak_az_adovaltozasokon_a_jol_keresok_itt_vannak_az_adatok.508641.html
"Örülni kell, mert a Kedves Vezetőnek végre megjött az esze, belátta, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni a realitásokat és folyamatosan felrúgni a szabályokat. Egyébként sem lehet, most meg különösen, hogy a másfél éves gazdaságpolitikai ámokfutás miatt a lehető legortodoxabb módon hitelért kell kuncsorognunk.

Igazuk van azoknak, akik most attól tartanak, hogy majd jön az IMF a maga szigorú feltételeivel és telibe kapjuk a brutális megszorításokat. Ennek azonban mégis örülni kell, mert ha nem jön a Valutaalap a mentőövvel, nem kapunk pénzt és a piacok nem nyugszanak meg, még sokkal rosszabb helyzetbe kerülünk. A megszorítások igazi oka nem az IMF segítsége, hanem az elfuserált magyar gazdaságpolitika.

Nagy kérdés, mit mond majd a Kedves Vezető az ő nyájának, akik még szombaton is Európai Unió ellenes táblák alatt vonultak? A “No EU” feliratot sebtében átírják “Yes EU” vagy “Strong Europe” jelszóvá? Aztán bérbuszokon ismét felhozzák a szombati békemenet résztvevőit Pestre, csak most majd az ellenkező irányba kell masírozniuk?"

www.gepnarancs.hu/2012/01/hurra-a-szabadsagharc-elbukott/

Komment:

"Főnök, merre van észak?
Ööööö..., most éppen ARRA!" :)
@Rodeo36: A turáni átok: az ősi magyar táltosok I. István koronázásakor kimondták, legyen széthúzás magyar és magyar közt legalább ezer évig, vagy mindaddig, amíg a magyarság Rómát követi.

Nos a Szent Koronát most foglalták alaptörvénybe, és volt valami ilyen a tervezetben, hogy Magyarország keresztény állam... mondjuk utóbbi marhaság végül legalább kikerült belőle.
Jó lett, ahogy általában lenni szokott. Teljesen csak azért nem tudok egyetérteni a poszttal, mert a Fidesznek minden a kezében van ahhoz, hogy az "ellen" hangadóit szimpla mellőzéssel, arrogáns passzivitással kifárassza, vagyis én nem látom valószínűnek a megegyezésre való rákényszerítésüket. Kicsit elhúzogatják még a vállukat, Tompika kijafaszozik egyet Kroes asszonyságról, közben fogyogat az elérhető kőolaj, az amcsik elnököt választanak, mi meg átmenetileg felejtődhetünk.
@Interlock:

"Arrogáns passzivitás", ez jó! :)

Nem biztos, hogy igazad van, mert ez az egész már szimbolikus témává nőtte ki magát, nem csupán gazdasági és/vagy politikai kérdés.
Az EU-ban bizonyosan nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ne csináljanak ánuszt az etetőjükből.

Csak nálunk műxik(?) ez a szélkakas-kommunikáció, amivel a kormány persze masszívan saját maga alatt vágja a fát (hozzáteszem: ennek következményeképpen a mi péniszünk lesz csalán-csípte...).

Sokáig a diplomáciai nyelvezetben jól értelmezhető, de apró hangsúlyokkal figyelmeztették Orbánt, hogy "ne má'"!

Mivel nem akart belőle érteni, ennek az ideje lejárt.

Kommunikációs alapelv, hogy mindenkivel azon a nyelven kell beszélni, amit megért.
Orbán az erő nyelvét érti, mást nem, ezért most már azon a nyelven jönnek a dorgálások.
minálunk, a messzi északon eszt úgy monnyák, hogy a fejen álló rénszarvast nem csak a jeges medve, de még a lusta rozmár is képes a magáévá tenni.
Találós kérdés: Mennyi frekvenciadíjat fizet a Lánchíd Rádió?
Válasz: NULLA forint.

Találós kérdés: Mennyi frekvenciadíjat fizet a Katolikus Rádió?
Válasz: NULLA forint.

Köszönöm a figyelmet.
@sárkányfő: ott a pont :)

és ebben is szkeptikusz vagyok:

Schmitt-ügy: március 28-ra lesz eredmény
Az egyetem tényfeltáró bizottsága felállt, de a névsor titkos, amíg nem ér véget a vizsgálat.
Fabius

Ez a dohos ötletcsomag is megér egy posztot, alattomos támadás készül az ifjúság ellen. Ráadásul EU-s pénzből:))) A pofátlanság netovábbja.

hvg.hu/itthon/20120123_nefmi_ifjusag_program

Dux indoklásától - a Corvinus és tsai adócsalókat képeznek, és ezt nem finanszírozza az állam - egyelőre levegőt nem kapok.
Még egy:

Rengeteg (főleg idősebb/szegényebb) embernek nincs számítógépe és internete, és újságot sem tud venni.

Számukra az egyetlen ellenzéki médium a Klubrádió volt.
Számukra MEGSZŰNT a sajtószabadság.

"Tisztelt bíróság! Kérem a vádlottak, a Fidesz és a kormány elítélést cenzúra + hatósági önkény + a magyar sajtószabadság és demokrácia súlyos megsértése tárgyában, köszönöm"
@sh4d0w:
csak az a baj ezzel az elméleteddel, hogy mi rendesen gondolkodók választottuk meg a nem rendesen gondolkodó vezíreinket. Na mármost, ha okosak lennénk, akkor sikerülne elmagyarázni a sok nem rendesen gondolkodónak, hogy ne válasszon olyanokat akik nem okos nem rendesen gondolkodók.
Csak ebben ott a logikai hiba, hogy hasonszőrű a hasonszőrűhöz húz, így botor dolog azt várni, hogy egy buta nem rendesen gondolkodó, ne egy buta nem rendesen gondolkodót válasszon meg képviselőjének.
@orica: Cserkészek? Azt nem járatta le eléggé a kdnp?! Ez kész kádár rendszer. Vállalati bölcsi, ovi, cserkész mozgalom, lesz kötelező fidelitas tagság is?!
@Binbir gece: Úgy tűnik hiába az áldóima, kezdenek népszerűtlenné válni. Így gyorsan előrántanak egy ilyen cuki kiadványt, az adófizetők zsetonjaiból és terjesztik. Annyi eszük van, mint egy guminővel.
@orica: Jól olvastam, hogy kiforgatják a fair trade jelentését és saját hülyeségükre torzítják el?!
@orica: Ettől tegnap óta habzik a (közgazda) szám.
Én megértem hogy Matolcsyból kiindulva a kókler új szinonimája a közgazda ebben az országban, a Fővám téri Szabadidőközpontot (Corvinust) pedig tényleg nagyon ki akarják csinálni de könyörgöm, a közgazdák sok területen működnek, van amelyik csak az szja bevallásán lát adót!
Egyébként pedig ha mi közgazdák adócsalók vagyunk (bár elmondanám, az adóoptimalizálás nem egyenlő az adócsalással) akkor követelem minden informatikus hekkerré nyilvánítását.
@hacsaturján: remek mondás, melyik nép ennyire szellemes?
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: De el kell ismerned ügyes. Meglesz a vizsgálat, adnak nekik 2 hónapot, és március végén már senkit sem fog érdekelni, más most se nagyon izgatja az embereket. Aztán megállapítanak amit megállapítanak, de nem hiszem hogy az lesz az eredmény, amit sejtünk.
@Almaleves:

nem tudom pontosan, de nagyanyám szerint van bennem egy hegedű vonásnyi számi vér.
Hazudott a holokauszt atyja? – Lehet, hogy sosem járt Auschwitzban.

mandiner.hu/cikk/20120124_ki_valojaban_elie_wiesel

A tegnap kezdődő személyiségi jogi perben, melyet egy Svédországban élő volt auschwitzi fogoly indított Köves Slomó rabbi ellen, nem kisebb dologra derülhet fény, minthogy a legismertebb holokauszt túlélő, a holokauszt tulajdonképpeni atyja, Elie Wiesel sosem járt Auschwitzban – legfeljebb túristaként.

Köves Slomó egy írásban történelemhamisítónak nevezte a felperes Grüner Miklóst, amiért az határozottan állítja, hogy az Elie Wieselként megismert holoceleb nem az, akinek mondja magát. Grüner Auscwitzban rabtársa volt az A-7713 sorszámot viselő Lázár Wieselnek, akinek személyazonosságát magáénak vallja Elie Wiesel. Jellemző, hogy a most 83 éves Grüner leleplező kijelentése több mint húsz év alatt nem került érdemben feltárásra. Holott az egykori rabtárs egy 1986-os eredménytelen „szembesítés” óta gyűjti a bizonyítékokat a személyazonosság hamisságára.

A holokauszt szent tehenének személyazonosságát ezidáig hivatalosan semmilyen szerv nem vonta kétségbe, erre hivatkozik Slomó ügyvédje is. Pedig a leleplező dokumentumok mellett olyan egyszerű kérdések vetődnek fel, hogy például hol a sorszám tetoválása Elie Wiesel alkarjáról?

Kíváncsian várjuk, a magyar bíróság mit mer ítélni az ügyben. Valószínűleg nem érzi majd magát kompetensnek a kérdés eldöntésében.

A történetről több honlap beszámolt, ám a slusszpoént (a tetoválás hiánya mellett) nem közölték. Elie Wiesel ugyanis a holokauszt tulajdonképpeni atyja, névadója. Ő használta először a holokauszt kifejezést, ami később általános lett. Ha pedig a holokauszt atyjának puszta személyazonossága is megkérdőjeleződik, az további súlyos kérdéseket vet fel. pld. a büntetőtörvényekkel megtámogatott holokausztkultuszt illetőleg.

Mindazonáltal a keddi tárgyaláson Bősze Ferenc ügyvéd, Grüner jogi képviselője úgy nyilatkozott: ügyfelét az igazság kiderítése motiválja, egyúttal visszautasította azokat a vádakat, melyek szerint a Wiesel-ügy napirenden tartása alapot szolgáltathat az antiszemita és holokauszt-tagadó csoportok támadásaihoz. Bősze szerint Wiesel személyazonosságának minden kétséget kizáró bizonyításával éppen a holokauszt-tagadók kezéből lehetne kicsavarni egy éles fegyvert.

Grüner Miklós ehhez annyit tett hozzá: egykori rabtársa emlékének tartozik azzal, hogy az általa átélt szenvedésekből ne élhessen meg egy másik személy, ne használhassa fel jogtalanul a valódi Lázár Wiesel személyazonosságát.

A Fővárosi Törvényszék február 6-án hirdet ítéletet az ügyben.
@Dr. csaknézek...: még hogy lejárt az ideje...
"Neelie Kroes, a digitális és médiaügyekkel foglalkozó EU-biztos, az Európai Bizottság médiaügyekben illetékes alelnöke találkozott Arató Andrással, a Klubrádió elnökével, és megígérte neki: továbbra is arra bátorítja a magyar kormányt, hogy "demokratikus módon cselekedjen" "
index.hu/kultur/media/2012/01/24/neelie_kroes_tamogatja_a_klubradio_elnoket/
Magyarul: "nézd, Bandi, szerintem is kurva szar lehet meló nélkül maradni, de ahogy a főnökötöket elnézem, jobban jársz, ha hozzászoksz..."
Ez egy színtiszta szimbolikus ügy; ha nem az lett volna, nem írhatott volna róla Fabius olyasmit, hogy "Ha csöndben és felhajtás nélkül tűnne el a Klub Rádió észre sem venném". Ha az ellenzék nem fújja fel az egészet, az az adó úgy szűnik meg, hogy az ország kb. 80%-a legfeljebb a Wiki-n olvas róla, majd egyszer, véletlenül.
Kismillió zsebre, pozícióra menő meccs elé néz még az EU, ez az év sem lesz nekik egyszerű (elég csak a recessziós félelmekre, az euróövezet szétesésének jóslataira gondolni). A rádiót sirató ellenzék szerintem pontosan ugyanúgy fog járni, mint a médiatörvénnyel anno: nagy jelszavak piff-puff, meghalszviktor-ittavéged, ezsejöttbe, gyerünkhaza.
Nézzétek meg, milyen kurva hatékonyan tud időt húzni a Fidesz, és csak ennek tudatában basszatok le a véleményemért...
@csizsikpizsik: Csak azt kell kivárnod, míg egy informatikus megfúrja valamely programjuk hitelességét. Akkor még az amcsiknak is kiadják őket, mint hekker, torrentező bűnöző elemeket, és betiltják az informatikai szakokat.:D
Nagy Bandó nem éppen rövid körmondata. :)

„A maguk közt »magyarok«-nak, kizárólagosan magyaroknak nevezett és gondolt, mintegy 2-3 millió, minden létező pozícióba bedugdosott, elhelyezett és kinevezett, Tisza Kálmán mamelukjait mintázó, talpnyalóvá züllesztett, ennél többre hivatott magyar állampolgáron kívül él itt még egy néhánymilliós, nem föltétlenül szocialistából vagy liberálisból álló, egyébként magyar (mi is lehetne más?) sokaság, melynek számára immár végképp terhes és fullasztó a demokrácia leple alatt, arra hivatkozva fölépített, egyre zavaróbbá, undorítóbbá, gyalázatosabbá, hazugabbá és aljasabbá lett, cinizmusával a hajdani, »puhá«-t is fölül(illetve alul)múló, sorsokat rontó, gazdasági tébolyt is jelentő, immár nemzettipróvá lett, kiteljesedett, sajátos diktatúra.”
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:
A kommunikáció egyik nagy terelős alapelve (aki tanulta, attól elnézést), hogy amikor van valami "sarad" és el akarod magadról terelni a figyelmet, akkor ezt a "saradat" gyorsan vetítsd ki az ellenfeledre, konkurenciádra... Nem igazán lehet védekezni ellene (pláne, ha egy hangyányi ponton is csak az árnyék is felmerül, márpedig itt ugye azért akadnak dolgok), mivel ha megpróbálod visszaütni, akkor mondhatják, hogy te csak azért mondod, mert rólad kiderült és így akarsz védekezni. :) Hatékony, de...
A de, az a pofátlanság azon csúcsa, amikor is az Öreg Maf és a Fia ezzel indít!
Hisz a becsület hiánya, a korrektség elvetése, az összefonódások csúnya dolgai csak az idióta vörösökre jellemzőek, narancskomcsi elvtársaink nem ilyenek!
Szóval ha elba..zák a lépést és a lóláb ennyire kilóg, akkor pedig nagyon csúnyán visszaüthet... :))
@Gábriel angyal:

hogy ez miképpen függődik ide, asztat még én se lennék képes kideríteni függetlenül attul, hogy nevezett eli "buchenwaldi fiúként" nevelkedett egy franszia árvaházban.
@Interlock:

Nekem más jött le Kroes nyilatkozatából, de ezen nem (sem) fogunk összeveszni. :)

"Nézzétek meg, milyen kurva hatékonyan tud időt húzni a Fidesz, és csak ennek tudatában basszatok le a véleményemért..."

Szemernyi lebaszás sem történt.
Leírtad a véleményedet, amire azt válaszoltam, hogy "nem biztos, hogy igazad van", és más szempontokat is beemeltem a témába.

Ennyi.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Már rég meg kellett volna tenni, ez a net-számítógép izé ördögtől való, mennyivel biztonságosabb volt a kockás füzet-tévéhíradó-nyomtatott újság kombó, mert ugyebár amit letagadunk az nem létezik...
@sárkányfő: szép. és hozzájön ezekhez a közmédiumokban sugárzott nagy mennyiségű egyházi műsorok tömkelege...
@hacsaturján:

Nem érdekes. Fenti angyal ördögi módon sajátos kultúrmissziót folytat itt, hátha....
De pont te írtál gusztiról:))
@Rodeo36: Én is régóta mondom - az első országlásuk óta - hogy a kurzus legnagyobb bűne, megosztották a társadalmat. Egyébként a " mag " mindenben tehetségtelen, akarnok, rosszándékú senkikből áll, de egyet nagyon tudnak ( !? ), alkalmaznak : a kommunikáció és a manipuláció tudománya. Ha nem a politikát árulnák, dúsgazdagok lehetnének direktmarketingben és ezoterikában. Ennyi puhagerincű embert még a a szocikmál sem láttunk.
Sziasztok!
Doktorok!

Fabius, tudod, miért nem hinném el, hogy szabályos volt a dolog és mesterségesen keltették a hype-ot a rádiósok?

Mert balosok. És a balosok ÁLTALÁBAN pancserek, értsd: próbálnak szabályosan játszani egy olyan környezetben, amiben ez a taktika halálos. Nem nyerő.

Nem Orbánoznak (azaz hátulról jövős-aljas módszer, hogy manipulálják a tömegeket).

És ha mégis? Akkor végre tanúi lehettünk annak, hogy a baloldal is képes megszorongatni a fideszeseket és a saját oldalára állítani az embereket.

Ami miatt nem tetszene ez a verzió, mert NEM szeretném, ha azokkal az eszközökkel játszanának, mint a fidesz, tehát manipulálnák az embereket.
@Dr. Boli Ch.T: Simán, ezért mondom. Mondjuk nem panaszkodhatom, mert úgy tünik, hogy ebben a ciklusban bármikor bármely politikus botrányánál mondhatom, hogy ha emiatt lemond, megeszek egy tál halászlét, és nem kell félnem, hogy tényleg meg kell ennem.
Azért ez szép példája azoknak akik azzal jönnek, hogy a megtisztulást még a 89 előttiekkel kell kezdeni. Ha a mostaniak szarnak bele, akkor egy 20-30 évvel ezelőtt hivatalban lévő, azóta nyugdijas fószertől mégis mit várnának?!:D
@orica:

a troll bácsikat is mink, északiak tanáltuk föl. :)))
@Dr. Kismac Ph.D: Nekem a danubius és a sláger rádió jut eszembe. :D Pedig ott még nem kizárólag fideszes testület volt, mégis elmutyizták a haveroknak. A médiatörvénytől függetlenül is felmerülne ugyanez, mert már voltak precedensek az ilyen fajta döntésekre.
@/manens: Mindig meglepődök, hogy bár 2000 éve ismerjük az oszd meg és uralkodj elvet, mégis mindig sikerül ezt a szakállas trükköt alkalmazni. Pláne úgy, hogy a fidesz ezt 2000 óta csinálja.
@Kőmíves Kelemen:

"Jót röhögnék ezen a szánalmasságon, ha nem itt élnék, és nem tudnám, hogy ez újabb 5 év újjáépités, helybentopogás lesz az országnak a fidesz után."

Ezzel teljesen egyetértek.
És az az öt év csak a számszerű helyrejövés (ami után MAX három évvel megint ezek jönnek, tudod, milyen csököttagyúak az emberek), a lelkekben nem jön helyre semmi ezalatt, vagy csak nagyon kevés dolog.
@Dr. csaknézek...: öööö... Én nem neked címeztem azt, amit, hanem úgy általánosságban bárkinek, aki válaszol :-)
Amit te írtál, abban igazad van - legfőképp gazdasági vonalon. Szimbolikus kérdésekben azonban, talán az ellenzéki pöcsölésnek és maszatolásnak is köszönhetően, túl nagy koki nem vár a Fideszre, nem lesz rá sem idő, sem ütőképes kapacitás. Erre fogadni mernék egy üveg romlott sörben :-)
@csizsikpizsik: Ó, akkor a következő lépés az lesz, hogy minden 5. háztartásnak be kell szolgáltatnia a tv-jét, rádióját, és a számítógépét? Ha hiradót akar, menjen át a szomszédba! Nagy nemzeti öszbarátok közt nézés lesz itt!
Fábius!

Sajnos nem ismerted fel, hogy a jelenlegi O.V. féle médiatörvény egy bizonyos ok eredménye. Nos, ha anno a liberális demokrácia köztársasága nem nehezedett volna akkora túlsúllyal a jobboldali médiumokra az ATV-től a Nap keltéig, az 168 órától a Népszabiig, ha nem némítják el az Éjjeli menedéket vagy éppen Lovass István jegyzeteit vagy nem eszik meg nagykanállal Kondor Katalint,(A Bánó féle mahinációra emlékszel?) most nem lenne miről beszélni.
O.V. médiatörvénye rossz válasz mindenre, egy megsértett "hülyegyerek" dacos válasza.
O.V. rossz politikus, hiányzik belőle a bizánci csűrés-csavarás, de hiányzik belőle a kommunizmus diszkrét bája is.
Ha finomabban csomagolja és porcukrot is szórt volna rá, még a drágabolgárúr is megnyalta volna mind a tíz ujját, két rettegés között. Persze az EU majd elfenekeli O.V.-tort a kettős mércével. Sekély e kéj - ez mindegyik oldal számára...
@Almaleves:

Kifejtett véleményed ott válik okafogyottá, ha végiggondoljuk:

Aki GONDOLKODOTT és főleg: EMLÉKEZETT (98-02), az NEM szavazott a Fideszre.
@Interlock:

"Szimbolikus kérdésekben azonban, talán az ellenzéki pöcsölésnek és maszatolásnak is köszönhetően, túl nagy koki nem vár a Fideszre, nem lesz rá sem idő, sem ütőképes kapacitás. Erre fogadni mernék egy üveg romlott sörben :-)"

Nem fogadok!
Nem kedvencem a romlott ser! :)
@csizsikpizsik: te ezt nem érted.

Új ellenség-kreálás folyik. Ilyen egyszerű. Én is közgazdász vagyok, bár informatikai területen dolgozom. Adóval nem nagyon kerülök kapcsolatba, csak ha utalom vagy aláírom a bevallást. :)

Szval Viktor már nemcsak Kedves Vezető (Kim Jong Il), hanem már Pol Pot-i "magasságokba" emelkedik. :)
@Mucsai doktor: Ó ugyan már, ez rossz szöveg. Jobban érzed magad attól, hogy előveszed a liberálisok vagy a kommunisták a hibásak kártyát? Tévedsz, ez nem dacos hülyegyerek reakció. Jó reggelt, amit csinálnak abban rendszer van. Előre kigondolt, előre kiválogatott káderekkel. Az atv sosem volt jobboldali, az mindig a szdsz-hez és a hitgyülihez kötődött. A napkelte se arról volt híres, nem véletlen, hogy első regnálásuk alatt is kirakták az mtv-ből. Lovass istván és kondor katalin neve önmagáért beszél. Lovass egy habzó szájú szélsőséges faszfej volt, akit senki se tűr meg széles gáboron kívül, ami sokat elmond. Kondor katalin meg szalai pepitában. Úgyhogy ébresztő barátom, orbán magától ilyen, nem a gonosz liberálisok tették azzá. Ideje lenne abbahagyni, hogy minden hibájukra azt mondjuk, hogy mert ha a szocik így nem, meg a liberálisok úgy nem akkor ők lennének a szentek, az angyalok, csak a szocik és a liberálisok nem engedték neki, brühühü.
@Mucsai doktor:
"O.V. rossz politikus, hiányzik belőle a bizánci csűrés-csavarás, de hiányzik belőle a kommunizmus diszkrét bája is."
A Viktori kommunikáció és politizálás éppenhogy a bizánci csűrés-csavarás mintája, a kettős beszéd és tettek etalonja, tovább korántsem hiányzik belőle a kommunizmus diszkrét bája! Evégre ott, a komcsik közt szocializálódott erre és vastagon megvannak ezek a szép régi vörös beidegződéseik! :)
Nekem, aki élt rendesen abban a rendszerben is és nem igazán szerette azokat sem, ezért különösen undorító ez a csürhe, pláne 23 évvel a változás lehetősége után! Most pont a legszebb komcsi hagyományokat élesztik sorozatosan újra! :(
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:
Egyébként ugye arról a bőszen zsidózó Lovassról beszélünk, aki előtte nem sokkal, zsidó őseire való hivatkozással, letelepedési kérelmet nyújtott be Izraelbe? Szeretem az élet HUMORÁT! :))
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Ne adj ötleteket ezeknek!!! (legalább addig ne amíg a számládat be nem fogadták a teljesítési igazolással együtt)

@Dr. Kismac Ph.D: Világos régóta, hogy a fijjúk nem igazán csípik a közgazdákat (csak meg kell nézni milyen címerállatot választottak a gazdaságpolitikához, az egyetlen olyan közgazdit aki nem ért a számokhoz/nem hisz a számoknak) de ez azért már erős túlzás.
Eddig is ment az oltás, hogy ott végeztem ahol KuszaSzem (csak több évtizeddel később), senki ne álljon fel az asztaltól ha közelemben a tárcája, ne hagyjanak fizetni/számolni/megszólalni, most még törzskönyvezett adócsaló is legyek...
@csizsikpizsik:
Jogászokat pedig a későbbi bűnügyek megúszása miatt nem akarnak majd képezni? Ne legyen ügyész, bíró... Csak a már meglévő és hithű komcsik gyerekei lehetnek majd jogi pályán? Honnan olyan ismerős ez a rendszer? Ja, megvan, hisz dicső vörös őseik idején volt divat ez, így került egyetemre Viktorka, Köér Lacus, Pokorni elvtárs,... Folytassam, hogy mennyi büdös vöröskomcsi gyerek jutott... hová is?? Ezek meg még a liberális kutyáról, meg a szalonnáról ugatnak??? HITELES EMBEREK! NAGYON! (Pl. az ex Liberális Inernacionálé alálnok...) :))
@Dr. Boli Ch.T: Mennyire érezte kis náci szentük gáznak a helyzetet, ha megkérte az állampolgárságot?!
A másik ami erről jutott eszembe, hogyhogy nem nyilatkozott szíjjáró petike, hogy a gonosz libsi újság lezsidózta ezt a többszörösen megkeresztelt jóembert!
@aritus: Ne akadj ki. Én már túl vagyok rajta. Engem az erdely.ma oldalon mindennek elmondtak, lehazaárulóztak, a becsületsértésig gyaláztak (a moderátor is), csak azért, mert megkérdeztem, miért mennek el a békemenetre és miért szólnak bele az életünkbe. Vannak emberek, akikkel már nem lehet mit kezdeni, vallásos hittel hisznek a kormányban. Vannak, akik nem reménytelenek. Velük érdemes beszélgetni.
@Dr. Kismac Ph.D:
ez nem igaz, pontosan rossz a logikád. mert ha a rendesen gondolkodók meg tudták volna győzni a nem rendesen gondolkodókat, akkor nem a mai helyzet állt volna elő. így a rendesen gondolkodók ugyanúgy nyakig benne vannak, mint a többiek.
lehet kritikus tömeg néven is emlegetni, de a lényeg itt áll a szemünk előtt, vitathatatlanul burjánzik a sötétség.
az emlékezet pedig nem számít, a történelem sosem tanít, hanem csak utólagosan feljegyez, meg egyébként is svindli, mondá a Ford úr!
@csizsikpizsik: :D Igazad van, megérdemeltem, én is mindig azt mondom amit te, hogy ne ötleteljünk.

Fábius, ittenke, kérem törölni a hozzászólásomat, de kérlek villámgyorsan, mielőtt még valami illetéktelen felhasználja.
@Mucsai doktor:
Ez azért bonyolultabb. Lovas Sajtóklubja éppen az ATV-n kezdődött, péntek esténként.
És 1998-2002-ig legalább annyira rátelepedett a közszolgálatra az Orbán kormány, mint korábban-utána a másik.
Annyi a különbség, hogy az akkori 2 nagy párt közötti jut-is-marad-is egyezséget a Fidesz szép fokozatosan felrúgta, valamikor 2006 után, amikorra lényegesen erősebb lett, mint az mszp. Ekkor borult ki minden bili, természetesen gondosan az mszp-szdsz fejére.
Megérdemelték, nem kérdés.
2010 tavasza óta egyértelmű a helyzet. Kétharmad van és kuss mindenki másnak. A mutyihoz nem kell társ, a kétharmad meg felhatalmazás minden más vélemény és érdek ignorálására. Ha meg bárki reklamál, fejére lehet olvasni az elmúlt negyvenet, meg a fent emlitett bili tartalmát.

A Lánchid rádió ingyenes frekvencián nyújt kormány+jobbik propagandát, a KR-t meg fizessen magának kereskedelmit, ráadásul menjen át zenei rádióvá.

Az ártatlan médiafogyasztó "igénye" meg a kutyát sem érdekli.
@csizsikpizsik: azért volt Orbán naiv is. Egy elismert közgazda volt a LEGELSŐ pénzügyminisztere 98-ban: Chikán Attila.

Lehet, hogy jobboldali beállítódású, de elismert szakember... elég gyorsan le is váltották akkor is, ha jól tévedek. :D
@Rodeo36: Divide et impera! ezt megtanulta töriből, semmi mást. Németországban törpe Bonapartenak hívja a nép. És a törpe nem annyira a termete miatt kapott jelző.

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/vissza-nem-teritendo-tamogatast-kapnak-a-devizahiteles-kozszolgak-367421 ez is némi megosztotság-szagú, nem? Vannak egyenlők és egyenlőbbek... Most főzi ki az alattvaló- és nem a gyurcsányherepörköltet.
@dr. gigacherry: mit tippelsz, miért hívjuk őket már 2002 óta Fidesz-HÍVŐKNEK?

:D
Fabius, én imádom as dumádat meg a képeidet is. De emlékszel, nagyon kikérted magadnak, hogy Tóta mit művelt szegény női nemhez tartozó (elég kár)szalonnamáriával az arcára sprickolt ondós képpel? Hát mit mondjak, most ez a te alkotásod se a liliomos Szűzanya szűzi felmagasztosulásához teszi Mariskánkat hasonlatossá...

De valamiért ez ugrott be róla neked, ahogy anno Árpádnak az az ötlet. Őszintén nem tudom, melyik alázósabb.
@Gábriel angyal: Az országot vádolják diktátorsággal? Ki fölött diktátorkodik az ország?? Nem éppen a diktátort vádolják azzal, hogy elnyomja saját országának lakóit?
@Dr. Kismac Ph.D: Szerintem az történt, amit pinka panka olyan találóan megfogalmazott. Kuszaszem úgy tudta elmagyarázni a gazdaságpolitikát, hogy ő is értse. Igaz, a legeccerűbb gazdasági modellel operált, amit még egy embrió is megért.:D:D
MEg gondolom chikán nem volt partner az állam nekiáll költeni mint állat és akkor úgy pörög a gazdaság, mint a villanyóra a karácsonyi vakációban.:D
@Almaleves: a rendesen gondolkodók szolíd kisebbsége NEM MENT EL szavazni (dühös is vagyok rájuk) - ez cca 47-50%, nem emlékszem pontosan a részvételi arányokra.

Köztudott, hogy a passzívak inkább a baloldali - liberális - mérsékelt jobbközép beállítottságú emberek, meg hogy ha kicsi a részvételi arány, az a Fidesznek kedvez.

Arról nem tudták meggyőzni az embereket, hogy ELMENJENEK szavazni. Így szerzett Viktor 25-30%-ot a teljes szavazó népességre vetítve. (A fele ment el szavazni, annak is 53%-át kapta meg a Fidesz.)

Szóval...
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Már két éve forgott a neten az az adat, hogy ezzel Orvbán havi + 600 ezernél több pénzhez jutott.
Vagy sajtószabadság van vagy Médiahatóság, az egyik kizárja a másikat.
Vagy sajtószabadság van vagy Médiahatóság, az egyik kizárja a másikat.
@Almaleves: Ez akkor dől meg, ha már beszéltél fideszessel. Az úgy kezdődik, hogy te teszel egy állítást, pl az adójóváírás rossz döntés a kormánytól az alacsonykeresetűek miatt. Kb ilyen a reagálás:
-azért mert gyurcsány elkúrta
-azért mert 89 előtt minden szocit fel kellett volna akasztani
-azért mert az elmúlt nyolc évben a szocik
-troll vagy
-káromkodás a te görénytől a kurva anyádig in media res bevetve
Ezek tetszőleges sorrendben, vérmérséklettől függően bukkannak fel, de ennél több sosem.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: '+1!!
:)

Ilyesmit sejtettem én is.
Becsülöm Chikánt azért, amiért nem lett egy Girósz bácsi.
@orica: Közgáz ősellenségének, Gyurcsánynak adott teret párszor. Naná, hogy felszántamni , sóval beszórni! Ha nemlehete, dehinesztélni, becsmérelni. Azt felejti el,h goy amit ők szidnak, az lesz a trendi és ellenálló álásd Klubrádió! ez ennyire hülye sajnos. Törpe!!! Bonaparte. Agyiag az, hiába a kivagyiság, fel fog robbani a felfuvalkodott békája. Szőke nőt az egész ország kikölcsönözhet Selmeczije személyében, jelentő sikerrel megismerve ennek a hátrányos rétegnek minden negatívumát. Ő a totális bizonyítása a viccek létjogosultságának.

Megértem Boliék küzdelmét ChT szentté avatásáért, mert ő lehetne az ellensúly.
@Dr. Boli Ch.T: komolyan!!!. a Patkány és az Ikrek jegyében született, a Gemini néha azt sem tudja kicsoda, ha beszélsz vele sohasem tudod melyik énje kerül elő és ez mindenre igaz!!!
@Dr. Boli Ch.T: Vigyázz! A kiugrott zsidó bírja legjobban gyűlölni a zsidóságot. Lásd Bobby Fischer!

Nekik kell a legtöbb ocsmányságot hörögni, hogy bizonyítják neofita jóravalóságukat. Már sokszor írtam, Hitler is azt tartotta, csak az a zsidó, akire ő azt rásüti. Amikor bejöttek a nürnbergi törvények - három nagyszülő zsidó=zsidó vagy, akkor kedvenc tábornokáról is kiderült ez a tény. És csak megoldották okosba`. Ugyanez, mint a mi és a ti kommunistáitok-szindróma. A tiétek a büdös. A miénk értelmes, mert rájött, hol az igazság és azóta minket nyal.

Hogy a zsidó, mint olyan alapvetö sértésként szerepelhet ma a közfelfogásban, társalgásban, az már egy másik helyzet, és nem Magyarország dicsérete világlik ki belőle. De mondjuk, pl. engem ezzel nem tudnak megsérteni.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: nahát, de türelmes fideszeseket ismersz te... :-) Akitől mi szoktunk "magyarázatot" kérni, az az első három pontot szimplán kihagyja.
A többit meg már tudjuk magunk is :-)
@Interlock: Ó, a hétvégi békemenet fura hatással volt az elvtársakra. Csupa fröccsögő te görény, hogy konrád basszon meg, meg tirpák, meg troll. Ezek még a finomabbak voltak:D:D
Szellemes írás és sok igazság van benne:

"Tüntetéselemzési Segédlet

A hétvégi tüntetések visszhangjának legnagyobb tanulsága az, hogy honfitársaink továbbra sem tudják elviselni ezeknek az ostoba faszoknak a megmozdulásait. (Hogy kik azok az ezek az ostoba faszok, az politikai meggyőződéstől függően változik.) Ez nyilván mindig is így volt, mindig is így lesz, ezért arra jutottunk, hogy az ehhez szükséges szellemi terhek egy jelentős részét levesszük kedves kommentelőink, valamint a magyar publicisztikai és blogoszféra válláról. Kis táblázatunkban összefoglaltuk, hogy kinek miként javasolt értékelnie az egyes tüntetéseket, ebből a CTRC+C-CTRL+V betűkombinációval minimális munkával legyártható a jövőbeli tüntetések mértékadó elemzése."

mandiner.blog.hu/2012/01/25/tunteteselemzesi_segedlet?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201201
Remek, régen szórakoztam ilyen jót. A szerintem meglehetősen közepes színvonalú Klub Rádiót eddig ismerték kb. 100 ezren, a marhák miatt most már vagy 500 millióan. Hát aki hülye haljon meg....
@orica: na kicsit hibás lett felindulat következtében az első neked szóló. Szóval azt a szellemet meg kell szüntetni, hogy fiatalok csakúgy beszélgetnek, vitáznak miniszerelnökkel! Még ki követelnék, hogy a mostani is odamenjen...Közgáz ellenség lett, adócsalók képzője, tehát Matolcsy, Járai, Kósa (dipo nélkül), Varga Mihály mind azok. Ezzel legalább tisztázta Orvbán, kikből válogatta a csapatát.
@roomster: Nekifutásból tökön szúrták saját magukat:D:D:D
@hacsaturján: lehet kérelmezni a számi tagságot, persze csak ha jár hozzá egy darabka fenyőerdő örökpanoráma és a számi huncutságok gyűjteménye, aminek hevenyészett magyar fordításban a címe: Meztelenségem világítsa be a sarki fény

Tényleg szólj pár jó szót az érdekembe, köszi
@a szív fészkei:

A nászra ösztönző csábtáncot az arcaraélvezős bukkakétól egy egész baszás választja el, legalábbis ha jól emlékszem :-)

Na kb ekkora a különbség a két kép között is. Szerintem.
@Almaleves:
kérelmezni, asztat lehet, ámazonban száminak lenni böcsület és dicsőség dolga, addig is meg köll elégedni a rénszarvasok virgonyálásával. még hogy huncutkodás!? pláne örök panoráma....
@Gábriel angyal: Na most tahótlanítottalak. Szia.
@Gábriel angyal: Na most ez nagyon idevágó, valóban, de legalább kicsit megint adsz a pártod szellemiségének ezzel. Legalább nem mimikrizel, az is valami.

De hogy kínzó problémádat megvilágítsam: pl. anyámon se találnál tetoválást. Na?? Ezt kapd ki Krapky!
Mert hazakerülve onnan - ami szerintetek nem is volt, de ha igen, kurvanagy élményfürdő, semmi más, sőt direkt irigylésreméltó: kívánom is nektek hosszasan élvezni az ilyet - ahogy magához tért a 40 kg-s csontvázlétéből valami emberivé, kivágatta a húsából. Ja, mert nem akart ezzel együtt élni. Még a hülye zsidók is lebaszták, hogy meri és képzeli ezt megcsinálni, de hát a saját teste csak az övé, nem?

DE tudod zsidó nevű angyalom, a helyzet az, hogy a német nácik nagyon pontos adminisztrátorok voltak! Így, ha te lettél volna Auschwitzban, láthattad volna, hogy olyan okadatolás, leltár és minden más vette lajstromba a zsidókat -fényképpel, stb. - hogy eltűnni ott lehetetlen volt. És anyám élete végéig emlékszik a számára, csak látni nem akarja magán. Úgyhogy az alapján kideríthető a megmaradt dokumentumokból, ki volt ott és ki nem.

A mostani német állam ötvenezerszer leellenőrizte az adatokat, mert megmaradtak. Nem puszira adják a jóvátételt, ha szeretnétek is ezt hinni.

Ugyanis a náci Németország legnagyobb mérnöki, logisztikai, statisztikai mindenféle tette volt a holokauszt, igen büszkék voltak rá, történelmi dicsőségként ünnepelték, mindaddig, míg nem vesztettek - pechükre ezt a győzők nem így gondolták, tehát most már illik tagadni.
De ha olvasol ehhez,láthatod, hogy a legjobb mérnökeiket fogták be koncentrációs tábor-tervezésre, s benne megoldani a sok-sok, mindenhonnan odaáramló zsidó pikk-pakk eltüntetését nagyüzemi módon. Na ebben egyedi a holokauszt, nem az öldöklésben, hanem a gépesített, sima lebonyolításban. Ölni tudnak mások is,na ja.

Amikor nem bírták a jól tervezett krematóriumok a kapacitású határán túlra járatott csúcsot, akkor kénytelen voltak a nyalka SS-tisztek személyesen lövöldözni bele az árokba a selejtet. Már sz ínhüvelygyuláig erőltetve vele a kezüket és a puskát. Hát ahol dolgoznak, ott forgács is van - szóval ebbe a szép gyárilag pusztítunk-ideába is csúszott gikszer.

Egyébként igen finom empátiádra vall, hogy a Holokauszt nemzetközi emléknapja közelében - január 27 - dobod be ezt az evergreen csontot, grat!
@Fabius: Hát nem tudom,Annamáriánk szexuális szokásait.Hálisten, teszem hozzá. Őt kéne megkérdezni, mi az élvezetesebb neki. Egyik kép sem a dicséretére szolgál a szememben. Csak arra akartam kilyukadni, hogy vele kapcsolatban állandóan eléggé egyértelmű ötletek jutnak sokak eszébe. És az nem a fehér liliom.
@Gábriel angyal: De ugye a holocaust ténye nem függ attól aki az elnevezést kitalálta a tényre!
@Dr. csaknézek...: Nézd van egy kis különbség a fizetnek s ezért alázatosan hájpolom a uraimat vagy megmondom ezeknek a véleményem, mert ők éppen nem az uraim!-szemlélet között. Szerintem ez a difi a kétféle tüntetésben.

A számmisztikát amúgy a kormány végzi, mert minden erővel kis, pár emberes hülyegyerek-proginak állítja be a nagy és összefogott tiltakozásokat is. Diszkreditálva az ellenzéket. De ellene hasonló tömegdemonstrációt szerveztetve mégis.

Ha tényleg az a pár tornacsukás barombőcsész bolyongott az Operánál 2-án Gyurcsánnyal kéz a kézben, mit kell attól úgy beszarni, hogy oda azonnal nácikat és majd rá két héttel erdélyi békemenetet vajákolunk rájuk?

Ha lényegtelen, hazug, hülye Bolgár úr vakerálása, akkor minek némítják el? A buta reakcióikkal értekelik fel az akcióinkat.
@a szív fészkei:

jajj, drága, télleg ne idegeld magad ezen a homunculuson, ugyanis elie valóban nem volt auschwitzban. buchenwaldi üdülésen vett részt, mint eszt a "buchenwaldi fiúk" c. dokumentum filmből megtudhattuk. figyelem: megrázó!
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Ja szétrobbannak a kurva nagy békéjüktől. Stop fotósát már fáklyával akarták békés-boldogan felgyújtani. A hidegháború alatt is legjobban a békeharc tombolt.

Mikor volt a Milla januári tüntetésén engem is fotózott valaki, belevigyorogtam oszt kész, legyen neki jó napja. Nem anyáztam, hogy mit képzel! Pedig lehet, hogy a Kubatov-albumba mentek a fotók. Klubrádióson is voltak fotósok, és senki nem hőzöngött ellenük. állítólag vérnyákolt ott végig pár viktor-viktorozó is, azt is hagyták rekedtre ordítozni magát. Ilyen a békés demonstráció.
Amire nem köll KÜLÖN kiírni, hogy BÉKÉS,BASZD MEG, NEM LÁTOD????!!!!
@hacsaturján: Nem Elie Wieselen idegelem magam, hanem ezen a szárnyason tűnődöm. Hogy mennyire teljesíti a pártfeladatát, bármi is a téma. Vona kedvence lehet, ekkora kitartással.

De az nem értem tényleg, hogy aki szimpatizál a nácikkal, az miért a legnagyobb szellemi terméküket tagadja meg épp?
@hacsaturján:
Na ugye máris lehet támadni. Azért - bár nem értem ez hogyan jött elô - ha ez a náci csürhe csak a hatalom bármely kis szeletébe is bejut, szívesen fogok ellenük akár fegyvert is. Nem a zsidókért, vagy másért, hanem az emberekért. Bármelyikért...
@a szív fészkei:

Ok. :)

Azt a fajta ironizálást díjazom a cikkben, hogy nem csupán az egyik oldalt tűzi tollvégre és a másikat magasztalja. Sőt éppen ellenkezőleg.
Ez azért nem túl elterjedt szemlélet manapság.

Lehet ezt persze úgy is értelmezni, hogy egybemos dolgokat, s Te erre utalsz a válaszodban.

Én viszont nagyon pozitívnak látom, hogy végre nem kizárólag az egyoldalú fekete-fehér jáccik.
@Dr. Kismac Ph.D:
ez nem bizonyít mást, minthogy a rendesen gondolkodók kisebbségben vannak az országban és így nagyon is helyes, hogy a nemrendesek kormányozzák azt.
a többiek passzivitása igazából csak annyit jelent, hogy ismerik a rendeseket és a nemrendeseket, de mindkettőből elegük van. Ők most elkezdik kialakítani a maguk elképzeléseit és ha ez beérik, megjelennek, mint a rendességellenes tömeg, lesz belőlük mondjuk szabadságszeretők. Nem tudom mennyi idő kell nekik, lehet akár száz év is, de hidd el, el fogunk jutni odáig, legfeljebb néhány generáció elmúlik, de a töprengés bármekkora képtelenségnek is hangzik, nagyon fontos dolog.
@a szív fészkei: Haverom szerint amikor Kovács feltörölte Pokornival egy választási vitában (2002 ugye) a Közgázt akkor dőlt el a magyar közgazdászképzés sorsa...

@roomster: :))
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:
amit mondasz igaz lehet egy bizonyos körre, de ennyire általánosítani nem szabad, mert torzítja a saját valóságértékelésedet.
Egyébiránt amit mondanak, annak az égvilágon semmi jelentősége nem lenne, ha mi, a többség nem adtunk volna nekik felhatalmazást arra, hogy cselekedjenek saját belátásuk szerint.
Véleményem szerint amíg ezt a többség nem látja be, a helyzet nem fog változni és végignézhetünk sok-sok békemenetet. Lehet ezt nem szeretni, de a helyzethez alkalmazkodni kell! Az egymás elleni acsarkodás sajnos nem jó semmire, hacsak nem arra, hogy eljussunk egy 50-es évekbeli állapotra. Ami nem lehetetlen, mert mint említettem a történelem nem tanítómester, hanem egy magnetofon, ezért mindig lesznek olyanok, akik vállalhatatlan korokba szerelmesek.
@Dr. Boli Ch.T: \o/ ó te humanista teee, ez a mentalitás nem divatos mostanság, néhány fecske és a nyár esete van itt és most, amúgy lájk ;)
@Almaleves: Ebben csak az döccenő, hogy a rendesek számára választhatók 2010-ben kik voltak? Én is az LMP-re adtam, de olyan szinten dupla 0, amit eddig végeztek, hogy csak na! Szóval szerintem sokkal több rendes lenne, csak nincs kire szavaznia és ezért marad hon. Amit két év múlva nem szabad!
nem mellesleg, köll a píííz vissza, ha már külhonra mentette a bizalmatlan atinerrista csőcselék:

------------
Itt a bankbetét-gyilkos magyar állampapír
Az idő szavára hallgatva, a tavalyi alacsonyabb prémiumokra „ráemelve”, infláció plusz 5 százalékpontos felárral hozta forgalomba az ÁKK a prémium államkötvények új sorozatát. Az első év 9,3 százalékos kamata már az akciós bankbetétekkel szemben is megállhatja a helyét.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_bankbetet-gyilkos_magyar_allampapir.508665.html

---------------------------
Megijedtek a privátbanki ügyfelek
2012. január 25. | 10:38

A hazai privátbanki szektor nehéz hónapon van túl, az ügyfelek a politikai és gazdasági kockázatok miatt néhány hét alatt 60-100 milliárd forintot vittek ki külföldre, a legnagyobb érdeklődés december utolsó két hetére és január első hetére koncentrálódott. Az ügyfelek csak akkor nyugodtak meg, amikor január 6-án Matolcsy György és Orbán Viktor is olyan kijelentéseket tett, miszerint a betétek nincsenek veszélyben, és az IMF-fel való megállapodást gyorsan nyélbe lehet ütni. Gyors felmérésünk szerint a jogrendszerbe vetett bizalom megingása komoly károkat okozott a szektornak, van remény, hogy kedvező csillagállás esetén az év végéig a külföldre vitt pénzek nagyobb része visszatérjen, azonban a 2009-hez hasonló gyors visszarendeződésre nincs esély.

www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/privat_bank/megijedtek_a_privatbanki_ugyfelek.161821.html
@a szív fészkei:

én ijjesmin nem szokok tűnödni. annál durvább a lelkületem.
@hacsaturján:

"érelmezni, asztat lehet, ámazonban száminak lenni böcsület és dicsőség dolga, addig is meg köll elégedni a rénszarvasok virgonyálásával. még hogy huncutkodás!? pláne örök panoráma...."

Eztet a kifejezést, hogy virgonyál még nem ösmerem, hangutánzási vizsgálatom a következőket mutatta: a rénszarvas nyálának lecsorgása folytán,az általa lecsulázott turista nyakán hallatott sercegő hang.

Becsület és dicsőség dolgával hadilábon állok, ugyanis mindkettőt messze elkerülöm, vallásom egyiket sem nézi túl jó szemmel, így megvetésemről kell biztosítsam ezen fogalmakat.
De ha némi behízelkedéssel cél lehet érni sámi tesvíreinknél, akkor abban bízvást számíthatsz rám.
@Dr. Boli Ch.T: Muszáj szegénynek itt fellazítania, ezért küldték. Bedobja a jól hangzó marhaságait és várja a hatást. Mire számítanak a megbízói, nem tudom, azért itt más a közönség, mint a békemenet szirénázó nőket ájultan hallgató köreiben. Index videón volt a mama, aki - sportriporteri szóval - erősen begyújtotta a rakétákat. :-DD
@Almaleves:
így mán mingyá más, bár a múltkor jött egy jegesmedve a spitzbergákrul, aki úgy indított, hogy: ich bin ein berliner. kiröhögtük, mit mongyak.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Nem azért, de én attól kezdtem még idegesebb lenni, amikor pont ők jelentették be, hogy nincs veszélyben a bankbetét. Az álmoskönyv szerint is az ellenkezőjét jelenti.
@a szív fészkei:
azt hiszem te sem érted a lényeget. a nincs kire szavazni mantra benne tart egy ördögi folyosóban, ahonnan sokan nem tudnak kiszakadni.
Az embereket továbbra is ugyanilyen entitásokra fognak szavazni, mert ezek vagyunk mi. Mindegy, hogy az adott csoportképzőt hogy nevezik, nem más, mint egy gömb másik oldala. Tudod, van a híres kísérlet, amikor az akváriumot nézik elölről, majd oldalról és a benne úszó hal tök más, pedig csak a nézőpont változott. Na ez van itt kishazánkban. A valódi változásokat akarni kell, erősen és megalkuvás nélkül, az akváriumot szét kell zúzni. Nem szélsőséges megoldásokra gondolok, egyik sem szimpatikus, hanem rendszerszintű változásokra. De ehhez idő kell és sok embernek el kell távozni, sőt, valószínűleg egy óriási sokkra is szükség van. A németeknél a 2. világháború totális kudarca kellett, hogy belássák, az a birodalmi politika, amit addig folytattak, a magasabb rendű ember kifacsart eszményképe nem vezet csak a biztos halálba. Nekünk nem volt elég egy hasonló, ezért a most következő próbatétel nehezebb lesz. Mert az élet ilyen, ha egy akadályt leversz, a következő még magasabban lesz...
@hacsaturján: Örülj annak, hogy vannak még jegesmedvék a Sptizbergákon. Nem kéne el is bizonytalanítani kiröhögéssel. Mindjárt kihalnak a melegtől, addig lehetne pár jó napjuk.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: @hacsaturján:
Nézzétek, nem vagyok egy pacifista gyerek. Szerintem ezekkel pedig csak úgy lehet tárgyalni, mint a cigányokkal, erőből, agresszívan. Nem gond, ha kell, ám legyen... :)
@hacsaturján:
Nektek smafu volt akkor Knut is! Rosszak vagytok! :)
Kedves Fabius! Talán rá kellene tekerni a gombot a
95,3-ra, és talán hiányozna, ne nem nagyon, csak kicsit.Azon személyek közé tartozom, akik a mai technozene,vagy a kínpoénokon röhögcsélő műsörvezetők nem hoznak lázba. Autózás közben a legjobb adó! Élvezhető, sőt értékes műsoraik is vannak, a hírek viszonylag tárgyilagosak -igaz 3-4-hónapja visszafogottabb. Csak azért írom le ezeket, hogy a nem ismerők ne tegyenek = jelet az adó és a Drága Bolgár Úr közé. Az is van délutánonként,hallgassa az aki szereti. Elgondolkodtató, hogy Bolgár Úr ezt a műfajt évtizede csinálja,s az epigonok sora szünt meg más csatornákon, vajon miért?
A sors fintora miatt ez a "jelentéktelen" adó, mint az egyszem és utolsó ellenzéki rádió 2012 márc.31-én elhallgat, elhallgattatják..
Addig van két hónap, hogy a hatalom átgondolja... . De Te is Fabius a " jelntéktelen" jelződet. Az írásod eme apró kitételétől eltekintve super.
@hacsaturján:
a hüje! most az a menő, hogy "klapp-klapp-klapp jor hend gorbacsov" és ezt a pingvinek szokták énekelni, mikor a sorfaluk közt bevonul a havi vodkaszállítmányt hozó orosz különítmény. Azok persze nem világosíccsák föl őket, orosz szokással ellentétben tiszteletben tartják az elmaradott bennszülöttek furcsa szokásait. De ez nem a számiknál van, hanem a kamcsatkai körzet csücskkiben. Ezt is csak onnét tudom, hogy a olajfúrótoronyellenes deszantommal saját szememmel láttuk, miközben a csillogó szemüket a felrobbantott fúrótorony megvilágította.
Nagyon szívet melengető volt,mondhatom.
Egyébként a kutak robbantgatása nagyon jó üzlet, felveszem a pénzt az olaj hatalmaktól, az elismeréseket meg a zöldektől. Így mindenki elégedett.
@Almaleves: Én mindig mondom, hogy 20 év nem elég semmire, pláne életképes, működő - itt működő!! - demokrácia kiépítésére, ahol az egész irodalom már mióta a mutyivilág-rokonvilág láposságnak megmutatására épül. (legalább valami megmutatja)

Negyven év pusztai bolyongás kimosni az előző beidegződéseket rég ismert recept; most vagyunk a felénél. Orvbánnal azt hiszem már eljött a legszarabb, én a gödörből már felkapaszkodást remélek, lehet, hogy még mindig naivan. Dolgozik keményen azon, miszerint nemhogy magasabb rendűnek de még embernek se lehessen látni.
Ennyi megszállottja minden politikai hülyének van más, boldogabb országban is. most megmutatkoztak a maguk valójában külfölddel turbózva oké, kösz, legalább tud az ember számolni...

Szétverheted az akváriumot, de hogyan lehet finoman szétverni, hogy a víz ne vigyen mindent magával? Kisebb parlament jó, de most ez arról szól, hogy csak a leghűségesebb szolgáira redukálja a számot, ezért kapar mindegyik kurta ott körülötte esze nélkül. Az meg nem jó.
@a szív fészkei: "Mire számítanak a megbízói, nem tudom"
Egyrészt, nem kell ilyesmihez megbízó, személyes ismerős példája alapján mondom. A hit már csak olyan, hogy egyeseket elég mélyen megérint; annyira, hogy már belső késztetést érezzenek arra, hogy hitüket mások fejébe gyömöszöljék.
Másrészt meg, aki őszintén a szeretettel, megértéssel "kampányol", az a megtisztulást próbálja segíteni; aki gyűlölettel, nyugtalanság szításával, annak pedig pusztán az indulataidra van szüksége, ez ad neki energiát, ez sarkallja további "munkára".
De hát tudod te ezt jól, mégis rácsodálkozol minden alkalommal :-)
@Dr. Boli Ch.T: Szegény, bele is halt. Abba, hogy nem őt volt már az az egyértelmű ChT-os sztár és ezt megérezte. Megszakadt a szíve nyílt színen élő egyenes adásban.
@a szív fészkei:

...és a pusztai bolyongás nem is volt elég, egy-két kisebb népírtás, számtlan botrány és állandó suskus is kellett ahhoz, hogy a zsidókat megnevelje az Úr, ebből kiindulva ránk sem egy népünnepély leselkedik, hanem a kegyetlen valóság kifent karmai. Feni a fogát, friss magyarhusira vágyik az ördög, amit meg is értek, mert a fehér szűzpecsenyénél nincs is jobb étek a világon.
@ásványi répacukor:
Az útjelentésük remek volt, volt hogy mellettem állt kocsival a Bajcsyn a fószer és hallgattam közben a rádióban... :)
Szoktam hallgatni, ha épp arra járok, de van, hogy a neten is. A Mária rádiót gondolom szintén legalább ennyien hallgatják... :)
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Persze, de ott össznemzeti megegyezés volt, neo a szociknak, class a fidesznek.
@Interlock: Tényleg nem vagyok hűvös mérnökagy, mint te meg sokan itt mások, vállalom. De szerintem tényeket írtam neki, ha már annyira érdeklik ezek a dolgok.

Amúgy kíváncsi is vagyok, mi a határa a hitének és a lelkesedésének? De tényleg. Mrt ez most az a kicsit szűzenkurva tipikus esete nekem: ha náciszimpatizáns valaki, akkor fogadja el tokkal-vonóval.

Ne mazsolázzon gyáván, mert a holokauszttagadással épp a náciság lényegét, a végső megoldást, az Endlösung szerintük páratlan nagyszerűségét tagadja. Példaképei ezért erősen megvetnék, hisz mekkora meló volt ezt nekik kidolgozni! Pont arra voltak a nácik legbüszkébbek, hogy nem álltak meg félúton a laza szóbeli uszításnál és fújolásnál: mertek&tettek az szent árjaságért ugye, de mennyit. Akkor mit relativizálják és pláne hazudják el ezt tőlük a legfőbb híveik?

Ez marhanagy ellentmondás a szememben. Ja, hogy ez mára mégis kicsit ciki nyilvánosan? De az igényük megvolna rá, ahogy látom. Akkor meg vállalják, hogy azok és kész.
@a szív fészkei:
Szerinted, ezek, akik bőszen náciimádók, mennyire "árják", mennyire felelnének meg a német fajelmélet követelményeinek? :)
Az én családom anno többszörösen megfelelt, rendőr és börtönőr is volt akkor a családban :), katonák, akik a háború után is átvételre kerültek, mert becsülettel és nem aljasul teljesítették a kötelességüket! A családnevem alapján pedig max. még vigyázzba is vághatják büdösbunkók magukat... :)
A klub rádió ügye mint az "első tégla"....röhög a vakbelem.
@ásványi répacukor:

A rádió tartalmi dolgairól direkt nem írtam, két okból:

1: valóban nem ismerem

2: a poszt mondanivalója szempontjából nem is lényeges.

Pillanatnyilag a Klub Rádió "egyetlen ellenzéki rádió" státusza érdekes. Ettől válik jelentőségteljessé az ország számára akkor is, ha számomra jelentéktelen. A bolgárúr példa pedig a helyzet fonákságának szemléltetést szolgálja.
@a szív fészkei: keresik még a helyüket, azért ilyen tétovák néha. Nem tehetik azt direktben, amit (talán) annyira szeretnének, hiszen a világ még észnél lévő része gyorsan tökönrúgná őket, ezért a gyerekek taktikáját követik: határkeresés, próbálgatás. Mindennap előadni ugyanazt, életben tartani a témát annyi, mint folyamatosan tágítani a határokat, emelni az érzékenységi ( == elfogadási) küszöböt - na és persze, játék, mások bosszantásának apró öröme.
a magyar nem antiszemita...

www.facebook.com/photo.php?fbid=224961584255286&set=a.224961507588627.57303.100002243386021&type=1&theater

érdekesek a kommentek...apám..tehetnék holnap ölnék meg az összest
@Interlock:
Végül is működő taktika, bár eléggé gyengusz a hatékonysága, pláne, hogy nagyrészt 60-as IQ körül kell a nyílt befogadóközönséget és lelkes híveket keresni... :)
@Interlock: Csak tudod, elég veszélyes játékkal szórakoznak.
alapvetően akkor most március egytől megszünik a klub rádió, de neten sugároz tovább...végülis, amennyien tezsik le a kocsit, annyian hallgatják majd online :d
annyira jók ezek, a véletlenül kitudódott...vagy valaki megsúgta :D
Bartus Gyurcsányt egyeli: nepszava.com/2012/01/magyarorszag/solt-ottilia-a-marincsak-csaladnal.html

Érdekes az összevetés és hamis is. Solt Ottília valóban nem pártemberként volt szegényvédő, hanem szegénysegítőként, épp amiatt lett pártember - nem sokáig -, hogy tehessen értük még többet; de nem is e minőségében hívták meg magukhoz a nyomorultak akkoriban, ami nem a mai világ. Hanem ő szociológusként elment élni és így vizsgálni a szitujukat, hogy a vizsgálata hiteles legyen és hatékony a segítésben.

Na ez már két dolog. Gyurcsányt pedig politikusként meghívták, gondolom nem kis malíciával. (hacsak nem a DK beépített embere ez a Marincsák. Aki amúgy annyira nem borzasztóan szegény, ahogy elnézem a lakását.)Hogy höhö, úgyse mer idejönni a nagypofájú. De mégis ment. És ezt kezelni kell, és ilyen időkben naná, hogy kihasználja a sajtót ehhez. PR az isten, Bartus mit játssza naivát?

Szerintem nem Soltot gyalázza meg halálában Gyurcsány és csapata,hanem él ezzel az adódott lehetőséggel. Odament, ott van, minél jobban őrjöngenek ellene, annál inkább hatékonyan a maga javára. Az is lehet, hogy magánzóként segít az említett családnak, csak arról már nem szól a fáma. De Bartus megint túlhabzott, mint mindig. Szerintem.
@roomster: Ezt szerintem köténynek híjják! Esetleg bomba-öngólnak?
@hacsaturján: És millen szépeket csináltatok! Zűrhajós utolérhetetlen magasság,- mind bodobácsnak a függönykarnis!! ;-)) - de a többi is emlékezetes darab! Kösz a nemzet nevében!
@Dr. Boli Ch.T: 60 IQ miatt feszengőket kell találnia a szárnyasnak, akik mégis szeretnének nagyobbnak, szebbnek, okosabbnak látszódni a meglévő képességük ellenére is és ezt mások gyalázásával gondolják elérni.

Ahogy a nagy példaképük Hitler is a zsidók kiírtásával gondolta akkor minden probléma megszüntetését, sőt azt is, hogy neki is kinő a kecske leharapta töke. :-D Eléggé egyszerű gondolatmenet. Tényleg a 60-okra szabva.
@prof...de nem dr felebarát: elrettentő példának?
Anno anyám mindig jól nyakonvert, ha valamiért picsogtam; elmondhattam, mi a bajom, de csak egyszer, normálisan. Utána már megoldást kellett keresni, vagy jött a nyakleves.
Kurva jól csinálta, amíg élek, sem tudom ezt eléggé megköszönni neki.
A baloldalra erősen ráférne egy hasonló jellemű anya, azt hiszem...
@ásványi répacukor: Egyetértek. Mióta nincs már kábelTV-m - ezt is köszönöm Fényestekintetű - rádiózom, sehol nem találok normális,hallgatható műsort,kivéve a KR-t. Belehallgatok Lánchídba, Kossuthba, Bartókba, Q-ba,a sok zenétől már sokkot kapok... Beszélgetős műsorra szükség van, bárki,bármit is telefonál be, arra lehet reagálni,de töményen nyomott zenéket max utazás,takarítás közben hallgat az ember. Nekem van válogatásom azokból, mit szeretek, nem kell Pálinkadalt, meg Mizúj-t hallgatnom...
@Interlock: Bocs, de anyukád egész életében mindig azonnal tudta mindenre a megoldást a saját sorsában is? És az mindig tökéletes is volt? Én az ilyentől rettegnék, ne haragudj, minden tiszteletem ellenére.

Én anya vagyok felnőtt kölykökkel, akik nem is rosszak, sőt büszke vagyok rájuk: de ezért soha nem pofoztam őket, mert néha gyengék voltak, elbizonytalanodtak, segítségért fordultak hozzám és tipródtak dolgokon.
És biza anyád pofozhatna engem még ma is, de ennyi idősen vannak kudarcaim, sokszor picsogok, mert előfordulnak dolgok, amiket még mindig nem tudok megoldani. Nem lenni isten ugyanis.

Bocs, de nekem ez az orvbáni attitüd: mindent meg tudok csinálni azonnal kurvajól és passz. Semmi kétely, kis elmerengés a dolgokon, másokkal megbeszélés - aztán láttuk, hová suhan a naszádja. Minden ember bizonytalan, sokszor hülye és néha ezt is fel kell vállalni. Szülőként is. Én nem bántam meg, hogy mertem néha gyengének is látszani előttük.
@Interlock:
Mindenkire ráférne, pláne aki gyerekkorában nem értette meg, miért is kapta... :)
@Fabius: Ajánlom, hogy legalább egy hétvégét szánj rá, mert tényleg színes, érdekes. Nem muszáj Bolgár betelefonálási műsorát hallgatni, pedig oda nem fizetett emberek jönnek. Talán utolsó hétvége lesz.
@a szív fészkei: nevethettek a 60-as IQ feltételezésén, lebecsülhetitek őket, de ezzel legfeljebb önmagatok elől takargatjátok azt, hogy nem tudtok mit kezdeni a jelenséggel.
Volt egy tanárom, aki (talán zsidó volt, talán nem, sosem kérdeztük) mindig azt mondogatta: "Ahhoz, hogy a zsidók elleni utálat örökre megszűnjön, vagy a zsidóknak kell kihalniuk, vagy az emberiségnek. A második a jobb megoldás, mert az első csak az utálható csoportot változtatja meg...".
Ettől függetlenül hitt abban, hogy a szó segít, viszont sosem feledkezett meg arról, hogy a zsidóság ténylegesen bűnös, hasonlóképp a gyűlöletre építő tagjait is ugyanúgy ostorozza, mint az ellenük támadókat.
Ki is rúgták nyugdíj előtt két évvel.
@a szív fészkei:
Figyelj, azok sokkal boldogabban élnek, nem akarják igazából tudni, mennyi az annyi... A fikusz meg csak nől, növekszik... :)
@Interlock: Nem is akarok mit kezdeni, számolok azzal, hogy mindenhol vannak ilyenek. Akik bármikor boldogan megragadják azt a könnyen nyelhető szellemi mákonyt, magát a hülyeségük, sikertelenségük alóli felmentést felmentést, hogy mindenről a zsidók tehetnek.

Akiknek ez elég az életben boldoguláshoz, sőőt, egyenesen orgazmusnak, attól én ezt nem akarom elvenni. Hörögjenek, számháborúzzanak, hogyennyi áldozat volt csak 1 db, sőt bizonyítsák be hogy a zsidók égettek szakmányban náci tiszteket; engem csak annyiban érdekel a vergődésük,(pláne, hogy néha ehhez asszisztáló zsidókat használnak ehhez) hogy miért teszik ilyen sunnyogva, hogy hazudnak Wieselről, örökké dehonesztálnak és relativizálnak. Hisz ez a skizóság: tetszik is, de nem annyira cool mégsem - rájuk nézve szánalmas. Ilyen zsidó -és egyéb gyűlölő mindig volt, van, lesz. A kérdés, hogy a társadalom döntő része erre mit lép és felel. Ha azt, mint Boli, akkor jó. Ha azt, mint 2-án, amikor röhejesen senkik lettek a tömegben, akkor jó.

Aki olvasta a varsói gettólázadás történetét, az tudhatja, az a németekkel kollaboráló Zsidó Tanács milyen bűnöket követett el a hitsorsai ellen a legutolsó percekig. ahelyett ,hogy mentette volna őket. (itthon is megér egy misét, a szerepe).
Aki ismeri a konclágereket, tudhatja, hogy a kápók www.kislexikon.hu/kapo.html micsoda végtelenül elembertelenedett mocsok figurák voltak sajátjaikkal szemben. Kéjjel kínozva őket a német sztenderd kínzásokon felül. Élvezve a hatalmukat a végletekig. És a német ki tudta választani erre a megfelelőt...
Mert a féreg alja genya minden nációban van, miért lennének a zsidók kivételek?
@a szív fészkei: dehogy tudta... Mindössze azt akarta, hogy mindig legyek annyira biztos önmagamban, amennyire csak lehet; és hogy ne pazaroljam az erőmet siránkozásra, ha valami nem megy, szorítsam össze a fogamat, és tegyek érte. Nagyobb koromban nem keveset veszekedtünk ezen belémnevelt felfogás eredményeképp, de mostanra egyiken sem bánjuk, sőt.
Jó volt ez úgy, ahogy volt.

A baloldal nyaklevesosztásával azt akartam érzékeltetni, hogy ideje lenne már befejezni a sebek nyalogatását, fogy az idő. Mondok egy példát: amikor nagy közfelháborodás közepette elkezdték átszerkeszteni az Alkotmányt Alaptörvénnyé, én is felháborodtam. Nem a tényleges tartalmon (olvassa a nyavalya azt a száraz jogi szöveget, akármelyikről is van szó), hanem a módszeren, a nyilvánvaló erőn, amivel a Fidesz átnyomta, meg mindenki torkán le is. Én is azt mondtam, ezt így nem szabad, nagyon nem szabad; hol marad az erősebb alázatossága, hol marad a gyengére vigyázás? Tegnap a Ténytár nekifutott egy sokezredik kifogásnak, átolvastam, lószart sem értettem az egészből (including comments), a végén meg csak legyintettem. Azért, mert szarni bele, mi nem jó a mostaniban; hol van az elfogadható, a tiltakozó vagy csendes többség által támogatható verzió? Hol van az alternatív, igazi, XXI. századi magyar Alkotmány?
Na, ha engem baloldalnak hívnának, akkor lehet, hogy anyám két nyaklevese között, de hogy már meg kellett volna írnom, az kurvaélet.
@a szív fészkei:
Nagyapám, mint M.Kir.rendőrtiszt, mélyen katolikus ember, sok embert (nem nézte, milyen fajú, vallású, nemzetiségű) mentett meg akkor, fegyverrel is, ha kellett... (a német pisztolytáska tulajdonosa hová lett elásva, nem tudom...:))
Anyám gyerekként emlékezett, hogy a háború után jöttek a zsidók és keresték az öreget, megköszönni, amit tett értük! A zsidók... Csak a zsidók... Úgyhogy... Utána meg svábokat és krobótokat mentett meg a kitelepítéstől...
Nagyapám családja azon ágon német származású... Nem beszélt németül, világ életében MAGYARNAK és HIVŐNEK vallotta magát! Volt is ebből a komcsik alatt gond...
@Interlock: Jogi szöveget ügyvéd lánya- és anyjaként szégyenszemre én se értek,csak az a, meg és szócskát belőle :-D, de én úgy tudom, a sztálinistának kikiáltott alkotmánnyal komolyabb baja nem volt senkinek eddig. Ehhez: www.mertnet.net/cikkek/2011/2011-04-20/alkotmany-kenyszer-vagy-szukseg

Az erős konszenzus eredménye volt anno, persze lehetett volna 20 év múltán csiszolni, modernizálni szintén megtárgyalva mindent az ellenzékkel, mert ez nem a fél választópolgárság felének a kétharmadát, hanem az egész nemzetet kellene hogy szolgálja!

Na de teljesen szarbavágni ilyen hazug rizsával, hogy sztálini (pedig ennek alapján lett kétharmada a Fidesznek, tehát az is illegetim??), mert a mi lopókultúrnknak nem felel meg???

Nem akar a baloldal új alkotmányt, miért is kéne, ha a régi alapján működött az Alkotmánybíróság (ami ma nem annyira), stb. stb. A Fidesz se volt elnyomva az alapján, még Hornék - kétharmad ott is volt - alatt is próbáltak velük egyezkedni és nem kirekeszteni őket. A mai tákolmány meg őket betonozza be, mindenki másnak coki. Ez a baj vele. Európának is.
@Dr. Boli Ch.T: Tudom, hogy voltak, akik emberek voltak akkoriban is. Nagyon nagy veszélyt vállalva ezzel. Erről szól a Jad Vasem hu.wikipedia.org/wiki/Jad_Vasem, egy ország köszönete az Igazaknak. Ilyen köszönőfal van felállítva az Apor Vilmos téren.
Mamámat is meg akarták menteni a munkatársai, hogy elviszik magukhoz szőke copfos, zöldszemű lányként fel sem tűnt volna a körükben és talán megússza. De a barom nagyszülei visszautasították, hogy nem kell. Hát észt ott sem mindenkinek osztogattak.
@Dr. Boli Ch.T: bakker mintha az én egyik ági nagyszüleimről anekdotáznál, csak nálunk ők tudtak németül, gyerekeik-unokáik már alig...vagy semennyire.....pedig általánosba próbálták a fejünkbe nyomni, de mi ellenálltunk hősiesen sajnos....
@a szív fészkei: :D No igen, a habzószájú fideszesek mint békés menetelők, olyan eseményen amit a nem épp galamblelkű bayer szervezett.:D
De nekem a kedvenc hírem: egy magát megnevzeni nem kívánó személy, aki nem tett feljelentés, és akit hazafelé tartva a békemenetről fehérváron szervezettnek tűnő banda megvert...
Ez olyan mint az interneten megtalálni a nagy őt. Mindenki hallott olyanról, akinek az egyik ismerősének az ismerősének az akárkije...
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:
Anyám sem tud németül, én igen... '56-ban az öreg beszögelte az ablakot, nehogy anyám dobbantson... :) Magyarok vagyunk, itt kell élnünk - mondta, miközben segédmunkásként dolgozhatott csak akkor, köszönhetően az elvtársaknak...
@a szív fészkei:
"Bocs, de nekem ez az orvbáni attitüd: mindent meg tudok csinálni azonnal kurvajól és passz. "

Igen, ez az attitűd a baj. Az idézett soraidban is ugyanis ott bujkál a lényeg: nincs szükségem senki tanácsaira sem, különösen azokéra nem, akik nem állnak a zászlóm alá, kvázi másik tábor soraiból valók.

Orbán ezt a másságot nem tudja elfogadni, s mindezt pont azért, mert valami végtelen, "majd én megmondom a tutit, oszt jónapot" attitűddel rendelkezik.

@anyósnyelv:

"@Fabius: Ajánlom, hogy legalább egy hétvégét szánj rá, mert tényleg színes, érdekes."

Tegnap már kifejtettem a KR-t illető véleményem - most csak annyit tennék hozzá, hogy valóban jó műsoraik vannak, széles spektrumot ölel át a műsorszerkezet. Bolgárúrnál teret kapnak jobbos betelefonálók, vendégek is, a szerekesztő úr próbál objektív maradni, intelligensen kérdezni. Elfogultsága érezhető, de ettől függetlenül korrekten vezeti műsorát.

S ha már a műsorok: Az antennák védőszentje bocsássa meg, de szombat délelőttönként Kun Zsuzsa számomra irtó idegesítő, érdekes riportalanyai ellenére műsora hallgathatatlan.
@anyósnyelv: nagyon érdekes amit mondasz, nálam zenéje válogatja, de csakis zene megy!!! és a szöveget azonnal a csatorna váltóval teszem hallhatatlanná, ez korábban -15 évvel ezelőtt- másképpen volt ittam és vitattam a szavakat...majd egyszer csak beállt a csend igénye...és azóta tart...nem tudom miért...az egyetlen ez az élő beszélgetés ami a blogon van ami érdekel a többi...csend vagy zene...
@Almaleves: Ne nekem mondd az acsarkodást. De az tény, hogy fideszessel politikáról beszélni olyan, mint ahogy ford farlain mondja sajtreszelőn rejszolni. Enyhén szórakoztató de leginkább fájdalmas. Tapasztalatom szerint a fideszesek mereven elzárkóznak a valóság elől, csak azt engedik be, ami kedves nekik. Annyira rettegnek attól, hogy belássák, hogy rossz pártra szavaztak, hogy inkább tudomást sem vesznek arról mi történik, belemerevednek a polgári ideába és nagyon nem lehet velük onnan értelmesen beszélni.
@Dr. Boli Ch.T: Ott leszek melletted doktor vállt vetve ellenük.
@prof...de nem dr felebarát: @anyósnyelv:
hát bazz, ott már folyik a virtuális vér.
@Dr. Boli Ch.T: tesóóóó vagy, ide a bökőt :D
anyám nevét, mindig én írom, mert elvérzik rajta majdnem mindenki, és helye sem nagyon van a rublikákban :D
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: ahhoz képest, hogy Orbán szerint csak Simor fizetésében nem tudtak megegyezni, ez kicsit többet mond...

bár ezt ő is elmondhatta volna..mennyivel szebben hangzott volna..
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: túl sok az előrag....bárónő, hercegkisasszony thüringa hercegnéje...vizivárós bárónője...
@prof...de nem dr felebarát: jahhh, de annak külön van hely, és azt leírhatják így úgy, na de ami utána jön, csak sváb, vagy németes ;)
@nemecsek ernő áruló: De ez nem jelenti azt, hogy tisztes eljárás volt... Nem szépít semmit a tényeken, hogy összesúgtag, hogy megszerezzék. A szomorú az, hogy megtették.
@a szív fészkei: "Nem akar a baloldal új alkotmányt, miért is kéne, ha a régi alapján működött az Alkotmánybíróság"
Mert most már kell. Eldobta a régit a Fidesz, sír és átkoz a baloldal; majd eldobják az újat, vissza a régit, és jöhet a jobboldal rinyálni? Hát, nem.
Ebben az országban nem történhet meg még egyszer az, hogy egyesek (bárkik) győzelmi mámorban úszva, undorral nézik és kezelik a máshogy gondolkodók leszarásra ítélt tömegeit. Nem lehet olyan, hogy enyém az ország, vagy másé az ország; nem lehet kötelező az érvekkel, józanul cáfolható állításokat figyelembe venni, de igenis legyen kötelező meghallgatni, megbeszélni, egyetértésre jutni. Most (azaz a jövőben) már muszáj lesz írni egy olyan Alkotmányt, amire kifogások nélkül rá tud bólintani a baloldal és a jobboldal is, olyat, amit magáénak érezhet mindenki, akinek kicsit is számít a tartalma, illetve megszületésének körülményei. Új Alkotmány, ami nemzeti minimumként definiálja a párbeszédet.

Tessék azonnal és gátlástalanul ellopni, és nagyon megszívlelni egy rövidke mondatot Orbán Viktortól: "Egy a nemzet." Az, hogy Orbán még ezt a három szót is ki tudta forgatni, az immár az ő baja, és a jövő politikusainak szóló intő példa.
A nyertes sötét ló már árulja a frekvenciát több rádióadónál!!!
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Ez bizony nem vitás. Viszont jól mutatja, hogy ha nem a Klubról volna szó, hanem mondjuk a Rádió1-ről, amit az én korosztályom egyöntetűen A rádióként bömböltet, már nem olyan fontos a nyílt és tiszta eljárás. :S
@nemecsek ernő áruló: Azon jobban ki kellene akadni, mert állítólag jó rádió, jó zenét adnak a nővérem szerint.:D:D Szép dolog a politika, de nagyon kell a zene is.
@Spániel:

Van erről valami forrás?
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Nem csak állítólag, hanem normális zenét adnak!

Juventust kellett múltkor anyósomék kocsijában hallgatnom 3 órán át, bazzeg egyetlen szám nem volt, ami a '80-as évek után készült volna - még Bebe, aki állítólag valami hazai előadó, és akkor nevezett az eurovíziós fesztiválra, mint megtudtam, az is Máté Péter feldolgozást énekelt.

A class fm, meg vazze ugyanazt a 10-20 számot adja végtelenítve! Megszámoltam!!!

A Neo-n két percenként pofázzák be, hogy milyen jó, hogy náluk nincs beszéd, és Ákoson, meg Pataky Attilán kívül nem nagyon játszanak mást.

A Petőfi, amikor utoljára hallgattam, nekem túlontúl underground volt.

A Rádió1-en meg legalább zene is megy bazzeg, és nem alszom el a volánnál, mert nem lassú szarokat játszanak, hanem pörgős, friss, mai dalokat.

Az milyen dolog, hogy rádióban, amit az emberek statisztikailag is inkább vezetés közben hallgatnak, a repertoár tele van LASSÚ számokkal, amiknek a száma megkétszereződik éjszaka! És akkor csodálkozunk, hogy ennyi a baleset?
@nemecsek ernő áruló: Ott a pont. Nem nagyon szoktunk rádiót hallgatni. Mi inkább egy összeállított cd-t hallgatunk a kocsiban és énekelünk. Persze az is balesetveszélyes lehetne, ha a másik kocsiban hallanák ahogy énekelek:D:D
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Miért lettél ex-Zé? Készíted elő a terepet Polgár Juditnak az új neveddel?? :-))
@Interlock: ez komoly...ilyenkor miért nem veszik vissza a frekit?....
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Én megőrülök a KR-tól (ott voltam a tüntin.) Mer` a zuram mindig azt bömbölteti mindenhol bolgárurastul. Ha beülök a kocsiba, rögtön artikulálatlanul azt üvöltöm, hogy zárd el!! Mindegy mit, nem bírom már a rizsázást.
Aztán utána lehet keresni esetleg zenét. Reklámoktól is sikítófrász jön rám.
@Interlock: De ez nem népi sport, ki tud egységnyi idő alatt még újabb alkotmányt írni? Így teljesen elveszti a komolyságát.

A baloldal azt nem biztos írja majd bele, hogy keresztényi mijazisten lebeg felettünk szentmicisapóban, hogy vele lebeg flettünk Makovecz is az akadémiájával, hogy `92-ig annyira megszállva éltünk, tehát semmiről nem tehetünk, hogy Szalonnamária egy és oszthatatlanul örök, áldassék az ő neve.

Tehát már ezért a jobboldal soha el nem fogadja.
Nem hagyja. Jobb a beltenyészetből az áldóimádság.
Pedig tényleg jelentéktelen a rádió - ez nem minősítés, bocs ha zavarja a hallgatóit -, ahol jelentett volna valamit, a falvak idős rádiózóihoz nem jutott el eddig sem.
Olyan ez a mi szabadságharcunk, mint Izrael 6 - 7, isten tudja, hány napos háborúi.
Addig megyünk a sivatagban, amíg a BT rá nem koppint a fejünkre, akkor már pozícióból van mit engedni.
A Nagy indián könyvön kívül Herman Woukot is olvasott?
Így pedig bármilyen megegyezés csak győzelem lehet.Legyen az helyreigazítás a médiában, vagy akár adóemelés.
A tegnapi és a mai napból látható, hogy az EU fölvette a tempót.
Itthon még nagyon kevesen, nehéz elhinni, hogy tényleg háborúzni kell az érdekeid érvényesítéséhez.
@Rodeo36: mai napig iszom a szavakat, s nem útálom a zenét, sőt nagyon sok mindent szeretek,de azt, hogy csak mindenhol könnyűzene van - azt nem! /Kivétel 1 csatorna: azt hiszem a Bartók/ Hallgathatom nemistudommárhány csatornán a Katolikus Rádiót? Miért? Hol vannak a Krisna hívők, a Buddhisták? Nekik miért nincs ingyen frekvenciájuk vajon? Pedig őket is meghallgatnám....
Palcsika közgáz diplomáját is megvizslatnám... Meg még jó sok emberét! Akkoriban, mikor ő "járt" oda - nem volt jelenléti ív - ... nem folytatom, mert túl messzire megy.
@a szív fészkei:
Ha itt a kiélezett küzdelem esélye megadatik 2014-ben a választás évében,akkor itt kő kövön nem marad, ahhoz képest a 2002-ben második fordulós hisztériakeltés gyenge kofalárma volt ami majd várható.
Ez már most boritékolható szerintem.
Gyerekek... van még remény... evégre arrafelé... DURRRR... Hátha... Én szeretem az arabokat! :))

atv.hu/cikk/20120125_libanonba_latogat_orban_viktor
@a szív fészkei:
Idézet a keddi Schulz-Orbán találkozóról(Index linked):
"A miniszterelnök – akinek politikája mellett a hétvégén unióellenes jelszavakat harsogó tüntetés zajlott [4] – azt is elmondta, hogy meglátása szerint az országban „sajnálatos módon” változik az eddig uniópárti közhangulat, de ő jelenleg azon dolgozik, hogy az Unió nyomvonalán tartsa a szavazókat."

Orbán nem tudta, hogy a szélsőjobboldal sajtóból ismert szoszólók szervezték a (birkamenet) tüntetést szombatra? Azt sem tudta vagy nem tudja még mindig, hogy aznap délután unió-ellenes tüntetés zajlott a fővárosban?

Ha nem tudta Orbán, mondjon le! Ha tudta, és mégis asszisztált hozzá a kormánnyal és a Fidesszel együtt, akkor is mondjon le, mert jellemtelen!
Ne rongálják tovább - Schmittel együtt - az ország népének hitelét külföldön!
@a szív fészkei: oké. Bele se kezdjen akkor (példád alapján) a baloldal, ha ennyire lehetetlennek látszik. Ne is kérje a jobboldal véleményét (figyelsz? a véleményét, nem a beleegyezését!), éljen mindenki a feltételezéseivel, előítéleteivel, na meg a hatalmával, ahogy tud. Az eredményen csodálkozni azonban ez esetben tilos.

Ja, a komolyságról: írt az ember lezser gyereke fősulin egy kettes ZH-t, nem tetszett, javítani akart, de az új egyes lett. Geci tanár dikkmá'he, mosolyogva annyit mondott: ez akkor eddig egyes, és maradt még egy próba. Hallgató előtt két választás állt:
- semmibe véve a tanár véleményét, verni a TO, netán a rektor, dékán asztalát az egyszer már összehozott kettes visszaállításáért
- rövid feszültséglevezető anyázás után egy hétig éjjel-nappal tanulni, utánaolvasni, értelmezni, gyakorolni
A hallgató a második lehetőséget választotta, és kapott egy ötöst, amivel elégedett volt, de még a tanár is, mert ki tudta belőle hozni a maximumot.
Az általad leírt baloldali mentalitás az első lehetőséget választja, és - kemény, ám korrekt módon - ki fogják vágni.
@trabant:

Orbánhoz képest a szappanos angolna két oldalú ragasztócsik...
@Interlock: @Spániel:

Ez így különösen cuki, és még hitelesebb történet, mint eddig. A nyertes szabadulna kézzel lábbal a nyereménytől, a pályázata nem nyilvános, a vesztes miatt meg Orbán mogyorózza a fél világ.

Kifizetődő biznisz lesz ez akárki meglássa.
@Fabius: főleg, ha kitudódik olyasmi is, hogy a Fidesznek, Annamariskának, vagy akármelyik tűzközelinek mennyire "érte meg" támogatni az Autórádió befektetési célzatú "nyereményét"...
@a szív fészkei:

Az alaptörvénynek alapvetően nem az a baja, hogy benne van az Úrjézus meg a szentkorona. Ha a jobbereknek ez kell tőlem maradhat benne. Maradhat az elnevezése is, amíg nem Orbán I. törvényének hívják.

Kigyomlálni a szemetet kell belőle, pl az átmeneti rendelkezésekben meghatározott faszságokat. Ez meg elvileg a jobbernek is is érdeke.
@Dr. Boli Ch.T: a remény hal meg utoljára...:)))) a karaván mentén rohangáló kutyák imádják a friss darálthúst, hátha még megfelelően kövér is...
@vörös meteor: Hát igen: akkoriban is Pintér Don(kanyar) volt a belügyér és ennek ellenére sivalkodtak választási csalásról.

Na akkor most mit csinálnak majd???

@Fabius: Azért a közoktatási törvénynek ezt a nagyon is katkó vonalra tolását mindenesetre alátámaszthatják a Történelem Urának alkotmányba emelésével. És akkor már nem annyira csak hobbiszintű vicc a dolog.
@Fabius: az alaptörvénynek van egy alapvető baja, az, hogy VAN!
@Interlock: Papagájkommandó eredményes.

[..]"A kutatásban megnézték azt is, hogy a romákkal foglalkozó hírekben milyen képzettársítások domináltak. Ezeket három csoportra osztották: pozitív képzetekre, a szegénységgel kapcsolatos asszociációkra, illetve a bűnözéshez, agresszióhoz, beilleszkedési problémákhoz kapcsolódó témákra.

Ebből kiderült, hogy a legtöbb pozitív jellegű cikket a Blikk írta, elsősorban a tehetségkutató műsorok roma versenyzőinek bemutatásával. A Népszabadság, az RTL Klub, és az Észak-Magyarország a cigányságot jellemzően a szegénységgel, a rászoruló családokkal kapcsolta össze, a Magyar Nemzet, az MTV, a Hír Tv, az [origo] és az Index tudósításaiban pedig a negatív képzettársítások domináltak."
@anyósnyelv:
"Ajánlom, hogy legalább egy hétvégét szánj rá, mert tényleg színes, érdekes.
Talán utolsó hétvége lesz."

(Fabiusnak is szól a válasz)

A Klubrádiót többségében azok hallgatják, akik nem tévéznek, vagy ritkán, inkább rádiót (Klubrádiót) hallgatnak, és többnyire internetjük sincs. Az idősebb korosztály fő információforrása a KR, ezért beszüntetni ellentmond az alapvető emberi jogok alapelének, mivel emberi alapjogokat sért:

- az információhoz, a tájékozódáshoz való jog, alapvető emberi jog
- az Európai Uniós alapszerződésben (amit Mo. is aláírt) szintén megfogalmazott jog az informálódáshoz való emberi jog.

Lévén a Klubrádió az országban egyedül fogható ellenzéki adó, irány az európai jogvédő szervezetek, bombázni kell őket naponta e- és más levelekkel, telefonon stb., mert hamarosan február vége lesz, amikor végleg el fogják hallagattatni.

Eddig nem szabad eljutni. Akkor már veszett fejsze nyele lenne, mert akik addig hallgatták, nem jutnak hozzá a változtatás utáni közleményekhez.

Ha az unió felfigyel erre a magyar alapjog sértésre is, nem hagyják elnémítani az egyetlen ellenzéki adót. A hatalomittas fideszesek pedig nem tehetik meg, hogy újabb konkrét ügyben húzzanak ujjat az uniós normák alapjaival.

Minden követ meg kell mozgatni az adó érdekében, minden szinten, és naponta megismételni!
@trabant: Agyrém-ember. De azért még Nagy Imre-temetéshez hasonlította fontosságában. ami mára sajnálatos. Ennyire becsüli a vattáit, akik kitömték neki a Kossuth teret, de BX-ben cikik lettek pont ezért...
@Fabius: Tényleg nem kell közgazdákat képezni. Ilyesmit mégse azok vezényeljenek le. Jogos Lászlóné kinevezése, ő a megfelelő ember az ilyesmire.Abzug diploma éljen a vietnami hintaszék! (nekem is van 32 éve, semmi baja, lehet hogy azt is Lászlóné intézte???)
@a szív fészkei: @Dr. Boli Ch.T: a másik oldal.. Anyukám anno egy zsidó család "rőfös" boltjában tanulta ki a szakmáját és dolgozott náluk, családtagként kezelték, segítették. Egyszer csak eltűntek, senki nem tudta, mi történt velük. 56-ban másik városba költöztünk (engem 2 évesen beszögezett faládában vadidegen emberek menekítettek át, mert az a hír járta, hogy összeszedik a gyereketeket és agyonlövik mindet).
Később, amire már vissza tudok emlékezni, többször jártam anyával a szülővárosomban, mindig elmentünk abba az utcába, ahhoz a házhoz, azokhoz az emberekhez akik ismerték őket, azzal a reménnyel, hátha tud valaki valamit róluk. De soha senki nem tudott vagy nem akart segíteni. Élete végéig mindig tisztelettel és szeretettel mesélt róluk.
@a szív fészkei:
Jó, legalább ne csinálj úgy, mintha többet várnál ettől a kis pöcstől! Egy szarrágó pitiáner kis fa.z, ez a Géniuszunk...
Ezt kaptuk, valamiért ezzel a kreténnel büntet a sors bennünket! Állítólag mindenki azt kapja az életben, amit megérdemel! ;(
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Szép.

Hát talán lehet írni a Jad Vasemnek - dolgozik ott magyar anyanyelvű munkatárs is - mert mindenkit, akiről valamilyen adatuk van nyilvántartásba vesznek, fel is tették a Google-ra az össze áldozatot, képpel, névvel, származási hellyel www.sg.hu/cikkek/79711/digitalizaljak_a_vilag_legnagyobb_holokauszt_emlekanyagat

Talán megtalálsz róluk valamit, ha tudod a nevet és helyet, ahonnan elhurcolták.
@a szív fészkei: Kéz csókom. Kiskegyednek igen rendes férje van. Nekem jól "idomított" a feleségem, nem üvölt ha azt hallgatom a kocsiba.
hvg.hu/itthon/20120125_mediatorveny_eu

[..]"“Részletesen elemeztük a magyar kormány által megküldött dokumentumot, amely azzal érvel, hogy a magyar szabályozás egyes részletei külön-külön fellelhetőek az uniós tagállamok törvényeiben. Sajnos azonban több esetben arra jutottunk, hogy a szabályok összeollózása során kontextusukból kiragadva, azokat félreértelmezve vették át a magyar szabályozásban.” - magyarázta Vike-Freiberga."
@a szív fészkei: Köszönöm az info-t, tudom a nevüket is, utca házszámot is.
@a szív fészkei:
"A Klubrádió esete kapcsán elmondta, téma volt a frekvenciakiosztás és annak korlátozásának kérdése. Hozzátéve, értelmezése szerint a technológiának hála mára a frekvenciahiány nem képez valódi akadályt az ellenzéki magyar rádióadó esetében."
"[...] Vike-Freiberga hangsúlyozta, “nem vagyunk bírók, sem rendőrök” annyit remélünk, hogy a jövőben a tagállamok és az Európai Bizottság az ajánlásaink figyelembevételével módosítják szabályaikat és hatóságaik működését"

"Ejnye, Viktor, hát szabad ilyet tenni? Nem, ugye-ugye? Na, azért... Legközelebb jobban igazodj a ... izé... ajánlásainkhoz."
Kör letudva. Legalábbis az én rideg olvasatomban.
@Dr. Boli Ch.T:
A zsidók végzete az igazi MAGYAR irigység és észérség volt! A tehetségtelenség és pofátlanság a vészhelyzetben kihozza a legrosszabbat a sok mocsokból. A gátlások levetve, visszaélés a minimális hatalommal is, szemérmetlenül lopva és csalva kizsaroltak belőlük mindent, végül az életüket is. A szegény, csóró zsidóknak sok esélyük nem volt, bár a "vérmagyarok" valamiért, a pénzért, sok mindenre hajlottak... Egyet felejtenek el a "vérmagyar" pöcsök, hogy mi várt volna rájuk is egy német uralom esetén... Szibéria... A németek oda szánták a magyarokat, hisz alsóbbrendű fajnak minősültünk mi is a szemükben, így azután vissza akartak küldeni minket az "őshazába"... jó, jó, nekem voltak német, "árja" őseim is, az apai vonalról nem is beszélve, így valamivel "tisztább vérű" vagyok, mint Schicklgruber-Dolfi bátyjuk, a pletykákról nem is beszélve :)), vagy a korszerűbb, mai DNS eredményeket nem is akarom már mondani... :)
@a szív fészkei:
Látod! Ugye!!! Dr. Gy. Dr. Fűegérnek is ezt légyszíves említsd meg! :)) A miheztartás végett! Bár mostanában a Vadai Ágira van nagyon rágerjedve... :D Nagyon dúúúrva! Bár, ízlések és pofonok... :))
Én meg a múltkor említett ChT hasonmástól kaptam a hozzászólásom miatt... Pedig azt hittem, már nem is emlékszik rám. :)) Pedig de, no meg én is... az egyszál magassarkú figurára pláne! Ez még izgi lesz! ;)
@Interlock: na, emberek, így néz ki a mellébeszélős időhúzás nagymesteri szinten űzve:
hvg.hu/itthon/20120125_nmhh_eu

Február végéig lehet "újraéleszteni" a KR-t? Meg sem merem saccolni az esélyeket...
Egyébként azt olvastam valahol, hogy a hírszerkesztők (vagy kik) fizetésére már év elején is a hallgatóktól kértek adományokat, mert a hirdetők eltünedeztek; ha feltételezem, hogy újra mehet a rádió, lesz lóvéja?
@Fabius: Nem tom, én nem vagyok ateista, de mániám az egyház és az állam szétválasztásának következetes gyakorlata. Így engem zavar az úrjézus az alkotmányban. Sok helyen ott lehet, akár a hálóban is az ágy felett, de az alkotmányban, az iskolában, a kormányban, az állami szervekben nincs helye. A vallásnak meg van az a pofátlan szokása, hogy szeret minél nagyobb beleszólást szerezni. De hogy akarod kiűzni a kötelező hittanórát, az egyházat a normatíva osztogatás lefölözésében, ha benne van az ország alaptörvényében. Mi magyarok hajlamosak vagyunk elfelejteni egy idő után, hogy mi miért van így kishazánkban. Miért harcolt mindenki azért európában és amerikában hogy az egyház ne legyen az állam része, hogy minél jobban kettéválasszák. A világ legkapzsibb lobbiszervezete, akik nemcsak pénzt akarnak az államtól, hanem befolyást az állam minden területén. Pofátlanul és gátlástalanul.
@Rodeo36:

Alaptézis, hogy lesz is.

Ha nem akarunk állandó "alkotmánytalanságban" élni, akkor engedményeket kell tenni, konszenzust kell keresni egymással. Részemről ezért elégszem meg az elkúrt lényegi részek kijavításával, és lennék hajlandó tudomásul venni, hogy honfitársaim egy részének az Úrjézus meg a szentkorona emlegetése fontos.

Legyen, ezt leszarom. De a többi azért igazodjon az EU alapjogi chartájához, ha egy mód van rá.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

Az Úrjézus emlegetése a preambulumban nulla jelentőséggel bír. Az szimpla gesztus.

Ettől még nem kötelező se az iskolába, se állami szervekhez, se sehová bevinni. Legyen korlátok nélküli a vallásgyakorlás és ennyi.
@Interlock:

Ez tipikus esete a posztban leírt inkább hiszünk bárkinek, csak neked nem dolognak. Nem lennék mostanában Kiricsi Karola sem.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:
Ugyan annyi tisztességes, becsületes ember van és volt ott is, mint máshol... Mint mindenhol, ott is vannak becstelen és inkorrekt emberek. Mi magyarok, a németek, a franciák, az arabok... semmivel sem másabbak. Emberek vagyunk csak. :(
@ásványi répacukor:
"Nekem jól "idomított" a feleségem..." Nagy arcz... :) Asszonyka olvassa a bejegyzésed? :) Kapsz a pofádra! :D
@trabant:

Nem kötekedni akarok, de az alkotmánysértés ebben az esetben tévedés.

Az információhoz jutás lehetőségét a közpénzen fenntartott - elvileg független - közrádiónak és köztévének kell(ene) garantálni. Hagyjuk most, hogy ez nálunk tudjuk milyen.

A klubrádióra ebből max annyi vonatkozik, hogy elhallgattatni ellenzéki tartalom miatt nem lehetne. De - papírforma szerint - nem is ezért nem nyertek.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy tilcsákbe, hanem azt, ne a tévedéssel érveljetek a megmentése érdekében.
Jahajj... olvasom ezeket a gyönyörű hozzászólásokat Almalevestől többek között.

Nekem ilyen szoba-bölcsész, szoba-tudós, elméleti filozófus érzésem van a hozzászólások alapján. És - az elméletek síkján - teljesen egyet is értek veletek! Kb. úgy, mint a tökéletesen versenyző piac elméletével, ami gyönyörű, csak sosem valósul meg.

Tökéletesen igaz, hogy annak a 60%-nak, akik passzívak, JOGUKBAN ÁLL nem szavazni. 2014-ben is megtehetik, hogy:
- a Fidesz: NEM, rohadt narikomcsik!
- az MSZP: nem, loptak és rohattgyurcsány!
- az LMP: nem, hülyelibsik, akik nem tudják, balra vagy jobbra.
- a Jobbik? na NE vicelj!

Hát akkor nem szavazok senkire, otthon maradok!

Én a következőt mondom erre: maradj.
De attól eltekintve, hogy ÓVATOS kritikát fogalmazol meg a mindenkori kormánnyal szemben, POFA SÚLYBA! Nem belepofáz, ha cserbenhagyja az országot.

Mert elárulom. Ha az a 60% otthon marad 2014-ben, akkor a Fidesznek nem kétharmada lesz, hanem négyötöde. És akkor el tudjátok képzelni, mi lesz.

A mostani helyzetet a passzívak legalább annyira előidézték, mint akik ezekre szavaztak. SEJTHETŐ, hogy legalábbis merre HÚZNÁNAK. Sejthető, hogy azok bizonytalanok, akik nem szélsőségesek, jobbat szeretnének, de nincs jobb.

És 2014-ben is ez lesz, gyerekek. VALAKIRE húzni kell. El KELL menni szavazni.

Szép dolog az elmélet, de ez lesz akkor is. Új ember nem fog jönni, ez van, gyerekek.
@Dr. Kismac Ph.D: természetesen ne vicCelj, elgépeltem, szkúúzi!
Hihi!
Bayer Zsolt szerint el lett véve a frekvencia:)

hetivalasz.hu/itthon/meglepo-allitasok-45202/
@Fabius: Akkor már nem gesztus, ha törvényerővel ruházzuk fel. Akkor sem gesztus, ha azt mondjuk, hogy a törvényt a preambulum figyelembevételésvel kell értelmezni. Tévedés azt hinni, hogy ez gesztus egy olyan törvény esetében, amely innen már minden meghozott jogszabály forrása lesz. Gesztus az, ha a házelnök széke fölé odabigyesztjük a keresztet. Gesztus az, ha az állami ünnepre meghívjuk az egyházak vezetőit. De nem egy jogszabályban, abban nem gesztus. Ott nincsenek gesztusok. Ott minden leírt betű, kötőszó, írásjel számít. És azt neked be kell tartanod.
@Dr. Kismac Ph.D:
Ez nem lehet!
Viktor saját maga fogja kiprovokálni, hogy legyen.
Mindenhol elmegy a végső korlátokig, legyen az oktatás, gazdaság, szociálpolitika....
Minden oldalról begyűjti az ellenfeleket.

Én nem szavaztam, mert nem volt gyomrom bárkire is szavazni, és igenis büntetni akartam.
Büntettem is, legfőképpen magamat.:(

Azt hiszem jó példa vagyok a passzívak lassú aktivizálódására, három héttel ezelőtt nemigen tudtam volna elképzelni magamról, hogy kommentet írjak.

Egyszerűen betelt a pohár.
@Fabius: nem annyira az a lényeg, kinek hisznek, hanem a sebességek különbsége.
Külföld hosszú napokig, hetekig ül egy-egy vélemény megalkotása fölött, átbeszélik (több más ügyet párhuzamosan futtatva), határoznak a határozathozatalról, egyszóval bürokratáskodnak. Elítélő (?) nyilatkozatuk után kábé fénysebességgel csapódik be a mieinktől egy újabb doboz leszarom-kapszula, itthon tovább nem is foglalkoznak a dologgal, kint meg majd egyszer.
Még mindig nem értik, hogy szóból nem értő bandával van dolguk.
@Fabius: Az általad hivatkozott gesztus legszebb példája az ezerszer előhozott magzati élet védelme. A fidesz-kdnp szimbolikusnak állítja be, ami nem jelent semmit. Döntsd el te, hogy ez a szimbolika vajon mire ad felhatalmazást a kdnp-nek. Ez is lehet meggyöződés kérdése, hogy én innen, te születéstől, és kell-e az alkotmányba, de fölösleges. Benne van az alkotmányban, innentől kezdve ha hoznak jogszabályt mely érinti az anyát, a magzatot, akkor már ezt kell figyelembe venni. Egy olyan passzust ami azért került be, mert más alkotmányban benne van, és nincs jelentősége.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

No, a további vita elkerülésére üssük fel ezt az átkos alaptörvényt, ehun van e:

www.kormany.hu/download/0/d9/30000/Alapt%C3%B6rv%C3%A9ny.pdf

Aszongya itt mindjárt az elején: nemzeti hitvallás. Sorolja miben hiszünk, de sehol egy paragrafus vagy cikkely. Ez tart egészen az Alapvetésig, ahol mit látsz? A cikk, B cikk, C cikk - meg a bekezdések ahogy minden normális törvény esetén.

Vagyis: a preambulum - előszó, nemzeti hitvallás etc - egy gesztus és nem törvény, azt írsz bele amit akarsz. Mittom lehetne benne az is, a klubrádió milyen fasza, az összes többi mennyen haza. Olyan ez, mint valami csinbumcirkusz konferansziéja: Hölgyeim és Uraim, tisztelt nagyérdemű, bemutatom az alaptörvényt:

A cikk,

B cikk 1 bek

satöbbi.
@Fabius:
"Az alaptörvénynek alapvetően nem az a baja, hogy benne van az Úrjézus meg a szentkorona. Ha a jobbereknek ez kell tőlem maradhat benne. Maradhat az elnevezése is, amíg nem Orbán I. törvényének hívják."

A kismalac és a farkas meséje ismert? Engedd be az egyik lábamat...
Aztán lassanként bent volt az ólban a félelmetes ordas teljes egészében.

Az elején is határozottnak kell lenni, meg utána is, mert a kis engedmények, habár lassabban, de célba juttatják az imposztorokat. Az unokákra is gondolni kell!
@Habakuk999: "három héttel ezelőtt nemigen tudtam volna elképzelni magamról, hogy kommentet írjak." de legalább helyre jöttél
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

A példa jó, ugyanis:

A magzati élet védelme benne van a preambulumban. Ettől az abortusztörvény változott valamit? Semmit. Erről beszélünk.

A szibolika nem hatalmaz fel senkit semmire.
@trabant:

Ilyenkor azért tedd föl magadnak a kérdést: ezzel a megfogalmazással mennyivel lennénk különben Orbánnál meg az egypárti alkotmányozásnál?

Naugye.
@Fabius: Elkaptalak. Mutasd meg hol rendelkezik az alaptörvény arról, hogy a nemzeti hitvallás nem része a jogszabálynak.
A preambulum, nemzeti hitvallás, előszó, törvény célja stb része a törvénynek. Azért része, mert azzal együtt nyújtották be, szavazták meg, írta alá a nemzet tolla, így része annak. Nincs olyan paszus, hogy nem kell figyelembe venni, nincs törvény ereje. Nincs olyan, ami kikacsintana, hogy most ömlengünk egy sort, amit majd a te pulyád megtanul mint a katekizmust, de nem része a törvénynek. A törvény évszámától kezdve a legutolsó aláírásnál szereplő tintapötyig így hatályos ahogy van. Foghatják a jános vitézt, adnak neki szépen csengő nevet, hogy 2012. évi XX. törvény jános vitézről címmel, az akkor is érvényes és hatályos lesz az első betűtől az utolsóig. Nem az számít, hogy becikkelyezték-e vagy sem, hanem hogy megtalálod -e azalatt, hogy Magyarország alaptörvénye és az előtt, hogy az országgyűlés elnöke ott van-e. Ha ott van, része a törvénynek, ha nincs ott, nem része a törvénynek.
@Dr. Kismac Ph.D: amikor azt várod el a passzív otthonmaradni vágyók akármekkora tömegétől, hogy vegyenek erőt magukon, és csakazértis szavazzanak 2014-ben, akkor mintha azt hallanám: menj, ember, cselekedj akár lelkiismereted ellenére is, kövess el bármekkora felelőtlenséget, csak buktasd meg a Fideszt.
Az ilyen kétségbeesett, csakazértis (csakazértsem) döntések elég veszélyesek lehetnek; belegondoltál, mekkorát tarolhatna pl. a Jobbik? Ha azt mondod, semekkorát, magad is a felelőtlenek táborát erősíted.
Tisztelettel szeretném üzenni minden potenciális jelöltnek:
- mivel az egész ellenzék úgy döglött, ahogy van, jó lenne a bizonytalanokat legalább arról meggyőzni, ki közülük a legkisebb rossz
- bízzanak, de ne reménykedjenek abban, hogy ez elég is lesz
- a politikusok sokkal gyorsabban felejtenek, mint szavazóik
- aki nem szavaz, ugyanúgy rendelkezik az önálló véleményalkotás, kritika jogával
- ha jelöltmentes jó idő lesz, kirándulni megyünk :-)

Tényleg ennyire nem lehet a politikusokban felébreszteni azt a gondolatot, hogy legalább a saját jövőjükért elkezdjenek végre melózni?
@Fabius: Ha lenne elég pénzünk, és egy jó jogászunk, akkor fordulhatnánk az alkotmánybírósághoz, hogy alkotmányellenes az abortusz, mert az alaptörvény szerint a magzati élet védelme fogantatástól kezdődik. Az alkotmánybíróság arra jutna, hogy alkotmányellenes, és megsemmisítené, jobb esetben felhívná az országgyűlést hogy rendezze a kérdést, de akárhogy dönt, ezt fogja alapul venni. Hogy az alaptörvény tartalmazza hogy a magzati élet védelme fogantatástól kezdődik. Isten ne adja, hogy valaki rácuppanjon, de ez benne van a pakliban. Szerinted miért van ekörül olyan vihar a tasz, amnesty és a többi jogvédő és a képviselők között, hogy miért ne legyen benne az alkotmányban?!:D
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:
Tudod, ha összehasonlítok néhány posztot a rendszerváltáskori bányászfalvak kocsmáival - ahová jártunk beszélgetni, szavazatokat szerezni - sokkal békésebbek voltak az emberek. Meghallgattak, kérdeztek, nyugodtan mondták a véleményüket. Pedig úgy tudták, ők az uralkodó osztály.
Neten gyorsabban folyik a vér.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: én sem értelek, pedig nagyon szeretném már látni, hová akarsz kilyukadni. Mi az, amit pl. nekem a preambulumból úgy kell betartanom, mint a KRESZ-ből a jobbkézszabályt? Valljam pl., hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság? És ha szerintem a DNS, akkor a véleményemért lecsuknak, vagy mi?
Túl van ez a rész misztifikálva, szerintem, jogi huzavona olyan sorokon, melyek legfeljebb jogi huzavonára jók. Mellesleg az nincs beleírva, hogy a gyerekemnek ezt meg kellene tanulnia - nem is fogja, nagyjából úgy, ahogy az apja se hallott az Alkotmányról, amíg ki nem tudódott, hogy cserélik.
@Dr. Kismac Ph.D: felhívnám a figyelmedet azokra fiatalokra és értelmiségiekre akik a Dísztéren alkottak...egyelőre nem egy hatalmas tömeg de ezek látnak és tudják mit akarnak és miért...ez lehet a váltás alapja...egyébként mi a gond azzal, ha be fogják vezetni a kisebbség diktatúráját a többség ellen törvényes azaz demokratikus alapon és meg is semmisítik őket, ellehetetlenítve generációkat? számoljál, a számok nem hazudnak: ki fogja eltartani az uralkodó kisebbséget? lesz e elég amiből habzsidőzsi???? NEM önmaguk dugájába dőlnek a mostani -ha megkapják, remélem nem- 6000 miiliárdot a tapasztalatok alapján elbasszák 10 hónap alatt és vége akkor jön a törlesztés...a tőkén felül 4800-5600 milliárd kamatos kamat évenkénti esedékese meg a többi 4500 milliárd a 6000 milliárd kamatos kamataival a kötvények (váltók) törlesztésére...könyvelj, csinálj egy auditot...a jaffások halott vagy döglött kacsa már 10 hónapja csak vonaglanak lehet még ők sem tudják????
@Fabius:
"az alkotmánysértés ebben az esetben tévedés."

Alkotmányról egy szót sem ejtettem. Az információhoz való alapvető emberi jogra hivatkoztam, hogy mindenki onnét szerezhesse be az információit, ahonnét megszokta, vagy éppen akarja.

Ez a hírforrás lehet a Klubrádió is, meg más is. De kinek-kinek joga van azt az adót hallgatni, nézni, amihez kedve van, állami vagy mondvacsinált egyéb korlátozás nélkül.

Közben befutott a hír, hogy eladnák a frekvenciát az álgyőztesek. Valami talán alakulgat, az EU közbelépése nélkül is.

Figyelni és követni kell a fejleményeket, mert szerintem Orbán Viktor a keddi brüsszeli raport után az újabb magyar médiapiaci kirekesztősdi csapdába nem fog megint besétálni.

Van elég baja anélkül is az inkompatibilis és uniós joggal ellentétes törvénykezési tákolmányaikkal, ha nem is mutatja.
@Interlock: Arra akarok kilyukadni, hogy bármennyire is óriássi faszság a hitvallás része a törvénynek. És mint része, figyelembe kell venni. A te életedet közvetlenül nem, de az elkövetkező jogszabályokon keresztül viszont igen, befolyásolja. Nektek nem mond semmit a hitvallás, nevetünk rajta, de a jogászok nem fognak, pláne az alkotmányjogászok, mert az alaptörvény része. Nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nemlehet azt mondani, hogy nem számít.
@trabant: Vagy új üzlet van születőben. Nyerek frekvenciát egy rádióval és elbugázom jópénzért.:D:D
@Dr. Kismac Ph.D:

Magam úgy gondolom,hogy a Fidesz és a Jobbik másfélmillió szavazót, a legrosszabb kormányzás esetén is el tud vinni a szavazó urnákhoz.Szerintem azon dőlhet el a választás, hogy a 18-és 30-év közötti választói csoport el megy szavazni,abban a reményben hogy egy, demokratikusabb,szekulárisabb,élhetőbb társadalmat épithetnek fel,maguk és az elkövetkezendő generációk számára.A szegény elesett,kilátástalan helyzetben lévő százezrek nem fognak elmenni szavazni,mert 2014-ben igérni sem lehet nekik,mert nincs miből.Kérdés még hogy a nyugdijasoknak mit "dobnak majd" a politika pártok,mert ilyenkor ők az "adu ászok".
@Rodeo36: nejisaztatmondd!

A múltkor kekeckedett az államadósság-növelésével egy naridroid a húgommal. Azt mondta, hogy pfújszocik, 21%-kal növelték az államadósságot (amiben persze a Fidesz-hagyaték meg a saját hülyeségük volt benne, de a Fidesz is vastagon)!

Kiszámoltam: bazz, ha velveszik és elb.sszák, akkor több mint 28%-kal nő A MOSTANI MÉRTÉKRŐL! Tehát olyan egyharmaddal növelnék regnálásuk alatt.

Ezek rosszabbak, mint Kádár.

A Dísztéri fiataloknak és idősebbeknek volt határozott nézetük, ami mentén politizálni fognak? Ez milyen nézet? Új párt? Kinek a vezetésével? Milyen tömegbázisra? Mely oldal (bal-balközép-jobbközép-jobb)?
@Dr. Boli Ch.T: Nagyhatalom a net! Látod, látod... Biztos jólesett neki, hogy megemlékeztél és milyen szépen róla! :-))
@Dr. Kismac Ph.D: Erről az igenis miniszter úr jut eszembe meg az ő közigazgatási államtitkára :D:D:D Mna, ez lenne egy tapasztalatlan párt miniszteréből :D:D
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: nem nevetek rajta, hanem úgy egészében véve nem értem az ilyen általános jellegű magyarázatokat (de ez legyen az én bajom, ugyebár).
Van egy ilyen mondat a Szabadság és felelősség c. részben:
"Alapvetõ jog más alapvetõ jog
érvényesülése vagy valamely alkotmányos érték védelme érdekében, a feltétlenül szükséges mértékben, az elérni
kívánt céllal arányosan, az alapvetõ jog lényeges tartalmának tiszteletben tartásával korlátozható."
Innentől meg a jogászok szubjektív véleményére van bízva, hogy most akkor kifogásolható vagy sem, üti vagy sem, stb. Vagy, tévedtem.
@Fabius: Egyszer írtam, hogy láttam egy ilyent ábrázoló képet - nagyon alter kiállításon egy fotót önmagát leszopó kígyóemberről.. Pasi megtette, mert tudta de nem látszott rajta nagy élvezet.
@Fabius: Nem szimbolika:
Szabadság és felelősség II. cikkely:
Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét
a fogantatástól kezdve védelem illeti meg

Akkor hol itt a szimbolika?!:D

Ne feledjük, hogy az alaptörvény jan. 1-étől hatályos....
@Fabius: Nagyon is akarták Tömjénék, de Orvbán megmondta, hogy abba tuti belebukunk. És azért nem.
Felheccelt nőkkel már ő sem bírna.
@Habakuk999: "Meghallgattak, kérdeztek, nyugodtan mondták a véleményüket. Pedig úgy tudták, ők az uralkodó osztály."
A most uralkodó osztály nem hallgat meg, nem kérdez meg, csak szajkózza, lenyomja a torkunkon a fixa ideáit. A békesség fogyóban, ezt is elkártyázzák, mint az országot. Elhidegültek az emberek, egyre inkább keresik a másik torkán a fogást. Pedig az összefogást kellene keresni, mindenkinek vannak jó gondolatai. Olyan ez mint egy szimfonikus nagy zenekar rengeteg különböző hangszerrel. Ha lenne egy jó karmester, aki tudja kezelni a pálcáját, lelket gyönyörködtető, szívet melengető muzsika lenne belőle. Zene - füleinknek.
@vörös meteor:

Meg kő' mondjam, kevés olyan hülyegyerek van, mint én. Sajnos, teszem hozzá. Aki az ORSZÁG EGÉSZÉT nézi, nem a saját érdekeit.

Én 2010-ben nem azért szavaztam az MSZP-re, mert nagy lovagok és szentek, nem lopnak. Azért szavaztam rájuk, mert:
- KEVESEBBET lopnak, bizonyítottan, mint a Fidesz
- DEMOKRATÁK (ismertem Viktor autoriter törekvési hajlamait az előző regnálásából)
- NEM SZIGETELIK EL AZ ORSZÁGOT külpolitikailag (ezt is ismerem Viktor külpolitikáját, mikor leváltottuk őket, azonnal szívesen fogadtak minket - jó-jó, tudom, az egész világ a ballibsi maffia része :D)

Ez volt a három okom AMELLETT, hogy tetszett a hozzáállásuk a dolgokhoz. Ma is tetszik, hogy SOKKAL tisztességesebbek még ezekkel is, mint ahogy megérdemlik.

De... tapasztalatból mondom, hogy egy 18 éves - kevés kivételtől eltekintve - nem lát át semmit, nemhogy nem politizál, fingja sincs a tétekről. Távolról sem hülye, nem ezt mondtam, de hogy a Jobbik retorikája jobban elkapja (nem kő' gondúkodni), tuti.
Tisztelet a kivételnek!
@Interlock: De értik. Ahogy a lényegre tapintanak, látják, hogy Orvbán úgy bokázik, ahogy kell. Abszolút képben vannak róla.
mi tortent a hotvatmeccsen?
@Dr. Kismac Ph.D: Engem a Kétfarkúak kaptak el, jó volt pár hónapig röhögni, mert zseniálisan kifigurázták az egészet. :-DD Azt azért egy értelmes fiatal is díjazza.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Jó karmester?? www.nepszava.hu/articles/article.php?id=514242
[..]"Még hétfőn megalakult a Schmitt Pál doktori plágiumát kivizsgáló egyetemi bizottság, de ezt csak tegnap jelentette be az eljárást felügyelő dékán. A testület tagjainak névsora titkos, egyelőre annyit tudni, hogy több, mint két hónapot kértek az "alapos tényfeltárásra", majd egy jelentést juttatnak el a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésének, amely dönt az államfő doktori címének visszavonásáról."
@Interlock: Egy péla. A magzati élet védelme ugye már alapjog. Az anya alapjoga a XX. cikkely alapján a testi lelki egészség. Az abortuszt azért lehet betiltani, mert mert az emberi élet védelme érdekében korlátozható az anya joga a testi egészséghez (ugye egy terhesség szövödményekkel járhat, cukorbetegség, vagy magasvérnyomás). Azaz nem vetetheti el, mert az emberi élet fontosabb alapjog mint az egészségé.:D
@Dr. Kismac Ph.D: hagyjátok már az oldalazást...bal jobb bal jobb jönnek a majmok...ezek nem oldal hanem ész és akarat és erre van szükség, magam részéről leszarom az oldalakat meg a a többi gyagya kategorizálást, ez ugyanolyan gyagya mint az USA két pártjából az egyikre azt mondani demokrata a másik meg köztársasági az egyik kék a másik piros és mindkettő kapitalista, egyiknek sincs semmi köze a néphez, de valami mindig lehullik a plebsznek is van bőven ha valakik kereshetnek zsebbe adófizetés nélkül 10000 milliárd dollárt!!! évente akkor a morzsái is elegendőek, hogy a többiek ne haljanak éhen és kell valami gumicsont is legyen demokrácia hadd tépjék a szájukat különben még jobban elhíznak...Kína meg termel nekik és boldog a haszonért...
@Interlock:

Általánosan sejteni lehet (tudni nem persze), hogy a Fidesz és a Jobbik, de úgy amúgy a jobboldali illetve szélsőjobbos szavazók aktívak, fegyelmezettek, elmennek szavazni.

Máskülönben nem lenne az a tény, hogy ha alacsony a részvétel - a Fidesz nyer. Mit bizonyít ez? Hogy Jobbikosok tömkelege ül otthon? Csak kérdezem. Nem tudom, lehet, hogy nincs is politikai nézetük, vagy baloldaliak, liberálisok (na ŐKET például a kutya se reprezentálja ma - szegények), klasszikus jobbközepesek?

Szerintem nagyjából ezek mind együtt.

És persze, nem kötelező elmenni szavazni, de például MOST ez a helyzet, hogy le kell váltani ezeket, sürgető és fontos.

Természetesen joga van mindenkinek mást gondolni, meg nem elmenni, de ha ezeket kvázi megint a nyakunkra ültetik, de ezúttal a kibicek segítségével négyötödös arányban... csak azért, mert a részvételi arány max. 40%...

Aztán meg hőbörögnek, hogy ezek milyen szarok, mikor nem nyilvánítottak véleményt LEGALÁBB egy kicsit KEVÉSBÉ szarról, hogy ne EKKORA kakiban legyen az ország... az ő felelősségük is, ennyi.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:
úgy látom, - lehet, hogy rosszul- le van dermedve mindenki. Egyszerűen nem hisszük el, ami megtörténik, mert úgy gondoljuk, ilyen villámgyorsan rendszert váltani nem lehet.

Sokat gondolkodtam régebben, hogyan tudta Hitler behülyíteni a népét.
Nyilván Orbán Viktor nem a Führer. De a folyamatok kisértetiesen hasonlíthatnak.

Ki gondolta volna tavalyelőtt, hogy meg kell fontolnia, hogyan és mit mondjon.

Ma olvastam valahol, a magyarországi francia cégek csak név nélkül hajlandóak nyilatkozni a magyar állapotokról.

Multival való eheti szerződéskötéskor felmerült a politikai tényező. 2012-t írunk.
@Rodeo36:

Értelek. De ettől még ez a REALITY, az oldalazás.

Nekem azok a dolgok fontosak, hogy képviselve legyenek, amiket párszor már felsoroltam. Ehhez keresek pártot.

Nekem jelenleg is megvan a választásom, kire fogok húzni (illetve meglátjuk mi lesz a DK-ból), mert JELENLEG az a párt (vagy azok a pártok) állnak legközelebb ahhoz, amit gondolok.

Egyébként hiába hagyjuk az oldalazást, az volt, van és lesz. Lehet szájtépni, hogy ez nem jó, de ez van.
@a szív fészkei: Érdekes, tegnap még senki sem vállalta, legalább is erről szólt a hülyítés. Vagy megijedtek a külföldi szakértők bevonásától? A hosszú határidő talán arra jó, hogy addigra talán el is felejtik a zemberek.
Ma már a Zsótika is nyilatkozott, hogy ez egy picikét ciki ügy.
Még a végén kifogyunk, mint doktorok?
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: na, ez így már követhető, köszi. Az más kérdés, hogy az abortusz kifejezetten az a téma, amiben örülök, hogy nem az enyém az utolsó szó... Sőt, férfi lévén inkább bele sem szólok.
Fiatal, (gondosan tervezett) háromgyerekes hölgyismerős szerint: aki betiltja az abortuszt, az tegye kötelezővé az ingyenes kotont is.
@a szív fészkei: Hát, egy színvonalas műhöz színvonalas fordítás dukál. ;)
@Interlock: Így hirtelen ez ugrott be, mert pont ezzel példálóztam, mert fábiusszal ezt citáltuk elő :D
(Én úgy vagyok vele, hogy legyen meg választási lehetőségként, de fontos a megelőzés is, nagyon is)
@a szív fészkei: Pontosan. Biztos összetévesztette a nagyművet a fércművel.
@Interlock: Ó, pedig a legvehemensebb magzatvédők ugye férfiak, mibe van az nekik: Dr. Jobbágyi Gábor, aki jogot oktat!! Most hol is? (mert volt a Pázmányon. Most Miskolcot boldogítja?)

Ingyenkoton szart se ér, ha azt nem használják ugye... Mert ezért, meg azért, millió kifogás van. Plusz vannak hibásak is. Szóval ebbe belepofázni, khmmm.
@Habakuk999: Mindenkinek mindig meg kell fontolnia, hogy mit és hogyan mond. Így van ez a közönséges földi halandóknál is. Ha valamit kimondunk, akkor azért vállalni kell a felelősséget is, úgy gondolom, így korrekt. Politikus pláne vállalja már fel.
A munkahelyemen sokszor cikiznek a kollégáim, hogy "nem félsz, hogy lehallgató van az irodádban?", és mutogatják, a helyeket, hogy hol lehet beépítve. Mert elég gyakran politizálunk, elég vegyes társaságban komcsi, maszop, szadesz, jobbik, fidesz, ballib stb. Mindenki mondja a magáét, vagy éppen kussban marad. És nem folyik a vér, nincs harag, hanem egy picit tanulunk egymástól. A lehallgatóra azt szoktam mondani, hogy már Ti sem lennétek itt, ha ez igaz volna, utána meg azt, hogy valakitől meg kell tudniuk az igazságot.
Amúgy Bözsike utalvánnyal kapcsolatban felsőbb utasításra nem keresik meg a multikat. Miért is?
@a szív fészkei: Nekem a katolikus papok a kedvenceim. Nem dugnak, nincs feleségük (hivatalosan semmiképp), mégis belepofáznak, hogy kivel és kivel ne, ne védekezz, ne vállj el stb. Egy csapat szűz nőtlen férfi kibicel olyan téren, amibe még müllernek és csernusnak is beletörik a bicskája.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Nem hiszem, hogy ő fordította izzadságos melóval. Valaki összemixelte neki szabott árért, vagy hatalmi szóra - hisz a nagy elnyomásban Slicc akkor is volt "valaki" némi parancsolási puvoárral -,
ki ismerhet itthon bolgár meg német sporttudóst-alapon?

Ha nem a Zemebre Kemebre az elnökünk, akkor szerintem a HVG is hagyja a francba. De egy ennyire tenyérbemászóan hiteltelen figuránál, akit így és erre neveztek ki, adta magát a kurkászás vágya.

Aki keres, az talál. Orvbán ezt találta magának.

Göncz február 10-én lesz 90 éves. hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6ncz_%C3%81rp%C3%A1d
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Szűz??? Nőtlen (és a házvezetőnő???) Vagfy a másik csapatban játszana. Egyébként elméletben én is megoldom seperc alatt mások baját és a világbékét is.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Csernusnak aztán még az ebédlőasztala is eltűnt a nagy házastársi haragszomrádban! :-DDD
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:
Ezzel demonstráljuk, hogy mindenben megfelelünk az EU és a szabad piac elveinek ahogyan tegnap szépen megigértük.
Bosszút állunk a Corán, mert elhappolta a nemzeti boltunkat.:)
@Habakuk999:
Azt mondjuk én sem értettem, miért nem volt magyar cég az étkezési utalványok kibocsátói között.
@a szív fészkei: Gonosz dolog, de én jót röhögtem, mikor a kapcsolatgururól kiderült, hogy válik. :D
A papoknál pont ez boszant, hogy álszentek. Teljesen normális dolog hogy felnött férfinek szeretője van (tőlem lehet férfi, meg nő is, gusztus dolga), de hogy csinálják és titkolják és megjátszák magukat.
Nem mostanság rúgtak ki egy püspököt akinek felesége volt és két kamasz gyereke? Valahol los angeles környékén.
@a szív fészkei: Meg ki ne szeretne szívességet tenni esetleg szép pénzért is az olimpiai bizottság elökének?!
@Habakuk999: Hát, a hvg információi szerint nem az volt a gonddal a cba-nál, hogy állta a versenyt, hanem mert kis geci volt velük korábban. De nemcsak velük, az auchannal is.:D
@Dr. Kismac Ph.D: a Jobbikos támogatók ugyancsak elmennek szavazni, lásd az elért eredményüket, és vedd tekintetbe azt, hogy ez mennyi idő alatt sikerült. Ami változik, az az, hogy baromi sok emberrel el lehet hitetni: mocsok EU, köcsögmulti, tolvajkisebbség; mindez ugye általánosítósan, ahogy populistáéknál szokás. A környezetemben kis túlzással viharosan szaporodtak a Jobbik-szimpatizánsok, a jó hír az, hogy tanultabb tagjainál (mert bizony van többdiplomás is köztük) az EU-zászló égetése eléggé kicsapta a biztosítékot, Pataky Attila pedig még a bekötő vezetékeket is megszaggatta.
Kis falunkban két hete beugrottam a kocsmába cigiért (mocskosbagós, rohaggyakmeg), egész délelőtt ott ragadtam: sikerült verés nélkül kijönni, de fényt gyújtani többórás pofázással sem - Jobbikos volt ott mindenki, aki még mozgott, még a hajdan tanács- és TSZ-elnök, majd két ciklusig polgármester elvtárs is. A leszakadt, elfeledett kistérségek egy részének látszólag alternatívát kínál a Jobbik (helyesebben azt hiszik), más részeken pedig azt hiszik, hogy alternatívát fog kínálni. LMP-ről sosem vagy alig hallottak (akiről mégis, arról úgy tudják, meleg, harsány röhögés), MSZP csupa komcsi tolvaj, Gyurcsány becsapta őket, Orbánnak nem is kellettek soha, Bajnai valami könyvkukac ficsúr volt, más nincs.
Ott nincsenek liberálisok, bal- és jobboldaliak; lassan már nincsenek fiatalok, iskolák, könyvtárak, csak a reménytelenség, és a kapaszkodás minden lehetséges szalmaszálba. Apadó segélyek, udvarok végében rohadó traktorok, fűtetlen házakon évek óta kint lógó "ELADÓ" táblák, egykori erdők letarolt maradványai, sodort cigik csikkjei, kátyútenger. Néhányan még sosem jutottak el a szavazóhelyiségig, mert útba esett a kocsma.

A mostani kétharmados ámokfutás fényében szinte mindegy, hogy 2014-ben sima többség, vagy négyötöd a Fideszé; meg merem kockáztatni azt is, hogy még többség sem kell, mert a többiek egyetértése kritikán aluli még úgy is, hogy most a pálya széléről szinte akármit mondhatnának.
Nem egyszerű otthon maradni szavazáskor, nehogy azt hidd. Rágja az ember innen is, onnan is; valakinek hinne, mert már kurva jó volna haladni, a tököm se akar megszorításokban megöregedni, megszorításokat hagyni a gyerekekre. De a zsákbamacskából elég volt, inkább üljön otthon hatmillió választó, csak tanulják már meg végre az urak, hogy meguntuk a vetésforgót.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: dugnak, mint az állat a patikus csajjal, aztán amikor már az egész város a szájára vesz őket, atya elhúz máshová hirdetni az igét, mert besértődik, hogy ilyet feltételeznek róla. Egy évvel utána meg elhúz a patikus szintén máshova itt hagyva a 2 gyerekét.
Volt egy kollégám, aki 4 év tanulás után átment jogra, mert rájött, hogy vér folyik az ereiben, nem tudja elfogadni a cölibátust, a hazugságban élést és megnősült.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:
Azt sem értem, miért gondolja bárki is azt, ha kiássa a csatabárdot, attól a másik még simogatja a fejünket békésen.
Mindennek ára van. Nyugodtan meg lehetett volna hagyni a többieket is, a feltételeket egy picit finomítani, felosztani a piacot.

Nem, nekünk minden kell bármi áron, azonnal.

És utána csodálkozunk, ha nem sikerül megtartani a francia piacainkat.

Ez mondjuk, rémisztő, valakinek a belső körből megtetszik valami, pif-paf, már jön is az állami segítség.

Ezt azért nem nagyon fogja senki tolerálni.
@a szív fészkei: ezért mondtam, hogy én, mint férfi, inkább passzolnék egy ilyen döntést. Nem akarok újabb "kisdoktorit" írni, mert ez is egy elég szerteágazó téma (a felhomályosítástól kezdve a költségtérítésig mindenféle eszembe jutna), úgyhogy inkább kussolok :-)
@Interlock:
Igazad van, nem az a kérdés, ezekben a térségekben akarnak-e szavazni, hanem hogy a jövő héten fosztják ki a boltokat, vagy két hónap múlva.

Az egymillió mélyszegénység problémáinak kezelése nélkül nem lehet választást kínálni.

20 éve nem foglalkozott velük senki, nem megy tovább.
@Habakuk999: @dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: A héten mérette fel a Cora, hogy mennyi saját márkás csomagolóanyag készletük van a jelenlegi beszállítóiknál, április 1.-től váltás, onnantól Auchan lesz a nevük
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Volt esze:D Fura, hogy egy egyébként teljesen normális dolog (barátnő, gyerekek), mennyire abnormálisnak tűnnek fel ha katolikus pappal kapcsolatban merül fel.
@Habakuk999: Most van a terjeszkedés ideje. Állami segítség nélkül és állami kajajegy nélkül nem tehetnék meg. Ha fordul a kocka és jön egy másik párt és kiesnek a pikszisből. Most kell harácsolniuk.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Ne is mondd, nekünk az van a legközelebb, az a sarki közért:((( Nekem hiányozni fognak, de nagyon.
@Interlock:

Vetésforgó csak diktatúrában sincs.

MINDIG volt-van-lesz vetésforgó, MINDEN demokratikus országban. Akkor most eldöntheted, hogy akarsz-e ilyet.

A Jobbik...? Hmmm. Könnyen emészthető okokat ad a falusiaknak (is), hogy miért ilyen szerencsétlenek, miért ilyen szar az életük: zsidók, cigányok, EU, IMF...

Könnyű úgy, hogy tudok mást vádolni a saját szerencsétlenségemért, no és vidéken nagyon erős a cigányellenesség, részben jogosan, mert sokakat meglopnak (a cigányokkal kapcsolatos dolgokat itt befejeztem).

Törődj bele, hogy ilyen lesz, ha demokráciában élsz, vetésforgó lesz: demokratikusan megválasztott egyik vagy másik párt van hatalmon. SZERENCSÉS esetben mind demokrata. Szerencsétlen esetben bekavar egy Bonsai Duce.
@Interlock: itt most mire gondoltál, mert kezdem elveszíteni Ariadné fonalét
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

Nem szívesen ismerem el - utállak!! :-D - de ezzel most megfogtál.

Innentől viszont érdekes lesz a dolog, konzultálnom kell egy jogásszal. Mert ezen az alapon egy rakás ellentmondás lehet az alaptörvényben, és kíváncsi vagyok igazam van-e.
@a szív fészkei:

Miskolcon jövőre már senki nem oktat jogot. Ez fix.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: A Cora a drága , viszont a legszínvonalasabb multi volt sztem
Basszus, már megint ennyi idő van?
Holnap GDP-t kell termelnem. Jó éjt mindenkinek!
@Habakuk999: welcome in the team. :)

A döbbenet, hogy tényleg magad büntetted, de mindenki más is, aki büntetni akarta az MSZP-t a szavazat-elvonással.

De ha keveset keres, ha max 200k bruttót keres, máris büntette magát. Ha meg devizahitele is van, ezt a önbüntetést csak azzal tudom összehasonlítani, mint amikor a szerzetesek saját magukat korbácsolják. :)

Szoktam volt mondani, hogy biztos vagyok benne, hogy a Fidesz szavazóinak nagy része IS demokrata volt, nem ok nélkül hagyták ott több mint egymillióan másfél év alatt.

Elmondhatatlan, hogy mekkora károkat okoz és okozott ez a pasi (ducénk, drága Kedves Vezetőnk) ennek az országnak. Anyagit is (20 hó alatt 14.000 milliárd HUF alsó hangon - v.ö: a teljes államadósságunk cca. 21.000 milliárd HUF), de amit a lelkekkel művelt, az egyszerűen... megbocsáthatatlan, konkrétan büntetésért (nagy-nagy szenvedéséért) kiált!

@Interlock:

Még egy megjegyzés a vetésforgóról: a legbiztosabb módszer Viktort a hatalomban tartani, tehát legbiztosabban úgy tudod elkerülni a vetésforgót (tenni ellene), hogyha a Fideszre szavazol (Isten őrizz!). ŐK elintézik, hogy ne legyen többé ez a ronda dolog... :D
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: nem sokkal államvizsga után olvastam tök véletlenül ezt a doksit: ftp://jegyzet.sth.sze.hu/Halozati_biztonsagtechnika/4_eloadas/Doks/Kemszoftver/esettanulmany-poloska-20020201.pdf
Technikailag érdekes volt (főleg a poloska felfedezésétől kezdődően), izgalmas, ugyanakkor megdöbbentő is. Van egy kis "műhelyem" a cégnél, akkoriban még heccből kutattam át minden szegletét (még a fénycsőarmatúrát is), szerencsére nem találtam semmit. Mostanra, hogy a kollégákkal olykor-olykor "vitafórumot" is tartunk benne (mert ebédelni nem járunk, és néha jólesik pofázni), engedtem kettejük kérésének, és építettem poloskadetektort (biztos, ami biztos alapon); telefon, mikrofon a közelben sincs, még az ablakra való rálátást is figyelhetjük. Az a két kolléga eszméletlenül paranoiás lett, én ugyan röhögök rajtuk, de ha ez kell a lelki nyugalmuknak, legyen. Furcsa félelmek ezek...
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

Illetve vááárjunk csak, ezt könnyen feladtam, pedig nem biztosan kellett volna. Szóval az Úrjézuson meg az ő egyházán indult a vita, amiről a VII. cikk 2. pontja ezt mondja:

(2) Az állam és az egyházak különváltan mûködnek. Az egyházak önállóak. Az állam a közösségi célok érdekében
együttmûködik az egyházakkal.

Most akkor hogy vagyunk, kedves szakértő kolléga, az Úrjézusnak van szerepe a preambulumban, ha amúgy a törvény betűje deklaráltan szétválasztja az államtól?
@Fabius: ki is szeretném nevezni lecsekkoltam dokit egyszersmind Igazságügyminiszternek.

Szóval Ittenke, neki adod a NAP Igazságügyminiszteri POSZTját?

:D
@Fabius: Miért lenne pont az alaptörvény jobban összerakva másnál?
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Annyira nem volt az drága, gyakrabban volt jóárasítva a csirkemell mint máshol, pl. :D
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: a katolikus egyház nagyjából azt hiszi, hogy II. János Pál bocsánatot kért az inkvizícióért, az erőszakos hitterjesztésekért, keresztes hadjáratokért, zsidók elleni bűnökért stb., és azzal le van rendezve, nincs itt semmi probléma.
Pedig van, nem kevés; ha nem kezelik időben, ha nem fordulnak szembe saját magukkal egy csomó kérdésben, akkor csak idő kérdése, és ők nem lesznek.
@Dr. Kismac Ph.D: akkor meg hagyjuk ezt a szavazósdit, spóroljunk rengeteg pénzt, tegyük automatikussá. Ha egy választás megnyeréséhez elég az, hogy mennyire kúrja el a másik (vagy mennyire lehet ezt elhitetni róla), akkor kár a gőzért, jelöljük ki az élcsapatokat, sorsoljuk ki a kezdőszínt, és hajrá. Négy évig ez lesz elégedett, négy évig amaz.
Ragozhatnám, de minek. Az otthon maradók többsége valami olyasmire vár, mint az LMP, vagy a Jobbik volt pár éve: újakra, frissekre. Legfeljebb nem jön be.
@Fabius: erről beszélünk. Szétválasztást deklarálja, ahogy az alapjogokat szinte ctr c-ctrl v. A sajtószabadság, az élethez való jog, szólás és vallásszabadság átfoglamazása kivételével szinte mindenhol megegyezik a régivel.:D De ugyanakkor úrjézus sincs benne, csak egy himnusz idézettel kezdődik a törvény, isten áldd meg a magyart (na ezt nem kellett volna, szerintem).
A hitvallás a törvény része, ha változtatni akarnak rajta, ahhoz is az országgyűlés kell. Mivel a törvény része, bevezetése így a törvény célját határozza meg. Ha megnézed olyan mint egy hosszúra nyúlt törvényi bevezető. Miért hozták, mi a célja, némi hazafias blablabla-val. De ettől még a törvény fontos része, így alapja lehet egy alkotmánybírósági döntésnek, és alapja lehet későbbi jogalkotásnak. Elég annyit írni, hogy az alaptörvény nemzeti hitvallás rendelkezése alapján...
@Dr. Kismac Ph.D: rosszul, azaz hiányosan fogalmaztam a vetésforgóval: az a bajom vele, hogy vagy köles, vagy árpa, de véletlenül sem valami más. Ez csak a választás illúziója, és mérgemben mindent fel akarok szántani :-)
Én, szerintem, mindezentúl talán, Fidesz-szavazó lennék, ha a Fidesz egy erős jobbközép vagy mijatököm párt lenne; nem szeretem, nem is tudom ideologizálni őket, magamat meg pláne nem, mert innen is tetszik ez-az, meg onnan is. A legfőbb okot, amiért semmiképp nem szavaznék rájuk, Orbán Viktornak hívják.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

Na, itten van a döntő érv, a mindent vivő Lola T:

R cikk:

(3) Az Alaptörvény rendelkezéseit azok céljával, a benne foglalt Nemzeti hitvallással és történeti alkotmányunk
vívmányaival összhangban kell értelmezni

Tehát írva is vagyon, törvényi erő a preambulum. Mert önmagától nem lenne az.

Utálom elgáncsolni magam egy vitában :-D De mittom ezzel a külön kiemeléssel tán döntetlenre mentettem a meccset :-)))
@Dr. Kismac Ph.D:

Egy fene, mámma bizonyságát adta felkészültségének és sarokba szorított. Aki erre képes lehet az megérdemel egy talárt és egy rizsporos parókát :-D

Kinevezem!
@Fabius: hódolat, ittenke! :)

Tetszik kettőtök parázs vitája, szóval csak folytassátok!

Télleg, lecsekkoltam doki, elfogadod a kinevezést? :D
@Fabius: ;)
De egyetértünk, hogy a bekezdés akkora faszság, amilyen még nem nagyon volt a történelmünkben. Mert pl. a werböczy féle hármaskönyv úgy áll ellentétben mostani jogrendünkkel -még-mint a fehér és fekete. De ha van járás, és lehet lesz szolgabírónk is talán, akkor már nem is vagyunk messze tőle.
Nem is említve az 1919-es alkotmányunkkal, ami az első írott alkotmányunk volt, mégsem hiszem hogy a tanácsköztársaság alkotmányt szívesen látná itt.
@Fabius: Igérem, hogy nem leszek gazemberebb, mint a nem ányék kormány ministránsa, és nem feledkezem meg a japán cseresznyeimportról sem! Ittenke engem úgy segéjjjen!
@Interlock:

Én még sorolok néhány nevet, akik miatt nem szavaznék rájuk:
- Kövér
- Simicska
- Kiflicsücsök
- Tompika
- Pozsgay - és amit képvisel a mi komenyistánk jó komenyista, a tietek üldözendő.

Ez csak néhány név, akik legalább akkora görények, ha nem nagyobbak mint Viktor.

Nekem is játszhatNÁNAK, ha demokraták lennének, játszhatNÁNAK, ha nem azok lennének, amik. De mivel azok, amik, így nem.

Gyűlölöm, amit képviselnek (mindannyian): a megosztást, a jobbmódúak felemelését, a szegényebbekre szarást - mindezt látványosan. Gyűlölöm, hogy szemérmetlenül lopnak, szemérmetlenül átveszik a hatalmat, teljhatalmat építenek.

Gyűlölöm, hogy LÁTVÁNYOSAN a saját brancsuknak osztogatják a pénzt és saját maguknak, miközben a nép, amelyet vezetniük KELLENE, szóval a népnek az egyharmada a létminimumon él.

Szóval van egypár dolog, ami miatt nem szavaznék rá se most, se a jövőben. Nem jöhet szóba. 200 MSZP kormány se tudna ennyi mindent elkúrni.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Az első mondatban egyetértünk. :-)

De, vitánk alapjára - a preambulum magában törvényerő-e - is jó példa például a Tripartitium előbeszéde. Amiben Werbőczy uram mindössze deklarálja a szándékait, mire törekszik a hármaskönyvvel.

Ettől függetlenül gondolom azt amit te: a Tripartitium kifejezte azt amit az alaptörvény sosem fog, bár mindkettőben szerepel a szentkorona: az ország egységét.
@Interlock:

Én még sorolok néhány nevet, akik miatt nem szavaznék rájuk:
- Kövér
- Simicska
- Kiflicsücsök
- Tompika
- Pozsgay - és amit képvisel a mi komenyistánk jó komenyista, a tietek üldözendő.

Ez csak néhány név, akik legalább akkora görények, ha nem nagyobbak mint Viktor.

Nekem is játszhatNÁNAK, ha demokraták lennének, játszhatNÁNAK, ha nem azok lennének, amik. De mivel azok, amik, így nem.

Gyűlölöm, amit képviselnek (mindannyian): a megosztást, a jobbmódúak felemelését, a szegényebbekre szarást - mindezt látványosan. Gyűlölöm, hogy szemérmetlenül lopnak, szemérmetlenül átveszik a hatalmat, teljhatalmat építenek.

Gyűlölöm, hogy LÁTVÁNYOSAN a saját brancsuknak osztogatják a pénzt és saját maguknak, miközben a nép, amelyet vezetniük KELLENE, szóval a népnek az egyharmada a létminimumon él.

Szóval van egypár dolog, ami miatt nem szavaznék rá se most, se a jövőben. Nem jöhet szóba. 200 MSZP kormány se tudna ennyi mindent elkúrni.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Cseresznyét Csíléből importáljuk ősi torgyánhagyomány szerint, de az ilyen apróságokkal ne bíbelődj gyermekem :-))
@Fabius:
2012.01.25. 20:09:34:
"Részemről ezért elégszem meg az elkúrt lényegi részek kijavításával, és lennék hajlandó tudomásul venni, hogy honfitársaim egy részének az Úrjézus meg a szentkorona emlegetése fontos."

Erre a kommentedre reagáltam a kismalac és a farkas meséjére utalva. Majd ezt kérdezted:

"ezzel a megfogalmazással mennyivel lennénk különben Orbánnál meg az egypárti alkotmányozásnál?"

Sokkal. Tudod mikor? Ha felvilágosítjuk földi halandóinkat, hogy az "Úrjézus" emlegetése és alaptörvénybe kerülése a szélsőjobb által dédelgetett téma, a nem keresztények, vagyis a hazai zsidók, a magyar zsidóság kirekesztése miatt volt (nekik) fontos. (Nem vagyok érintett, csupán valamennyire felvilágosult.)

Emiatt eleve nem igazodik az alaptörvény az EU alapjogi chartájához.

A másik a szentkorona, amit említettél. Javaslom, keress rá és olvasd el Pokol Béla szentkornához és a koronatanhoz kapcsolódó - viszonylag rövid - tanulmányát. A wikipedián Pokol Béla nevét beadva megtalálod, a felsorolásnál a szakirodalmat is hozzá. (Egy éve még fent volt, azóta Pokol Béla alkotmánybíróvá avanzsált, azaz fokozottan fontos személlyé vált, a szentkoronáról, a koronatanról és a korona birtokairól alkotott nézeteivel egyetemben - amivel nincs egyedül.)
Nem véletelül került abba a testületbe, ahol van, hidd el.

A szélsőjobb vette át alaptörvényi szinten a politikai irányítást, ezt nem szabad nem észrevenni! Ha a Fidesz álcája alatt, vagy ha a fontos pozícióba helyezettek saját kezdeményezésére indultunk el századokkal visszafelé, végül is majdnem mindegy, mert a tényeken nem változtat.

Ha utánaolvastál a szentkoronának és a tannak Pokol(ék) értelmezésében, visszatérhetünk a témára.
@Fabius: Hát igen, arról nem is beszélve, hogy lehet figyelembevenni egy olyan törvényt, amit hasonló okokból, (hogy egy régi, elavult, elnyomó rendszert betonozott be) töröltek el 1848-ban. Ez szerintem elég csiklandós kérdés, nem gondolod?:D
@trabant:

A szentkorona tanról végeláthatatlan vitákat folytattam, és végtelenül untam már akkor is.

Viszont a feljebb tett megjegyzés arra vonatkozott, ha nem akarunk éjjel nappal alkotmányozni minden ciklusban, akkor igenis figyelembe kell venni amit a jobboldal is akar. Konszenzus nélkül nem vagyunk különben Orbánnál.
@Dr. Kismac Ph.D: azért nem szoktam mindenkit felsorolni, mert folyton csak eszembe jutnának a nevek, én meg utálom azt az érzést, hogy ezek a gondolataim közé akarnak furakodni :-)
Orbán nélkül a többiek sem léteznének, ebben valamennyire biztos vagyok.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:
"A hitvallás a törvény része, ha változtatni akarnak rajta, ahhoz is az országgyűlés kell. Mivel a törvény része, bevezetése így a törvény célját határozza meg. Ha megnézed olyan mint egy hosszúra nyúlt törvényi bevezető. Miért hozták, mi a célja, némi hazafias blablabla-val.
De ettől még a törvény fontos része, így alapja lehet egy alkotmánybírósági döntésnek, és alapja lehet későbbi jogalkotásnak. Elég annyit írni, hogy az alaptörvény nemzeti hitvallás rendelkezése alapján."

Kösz a véletlen és spontán alátámasztást a Fabiusnak szóló 01.26:00:17:02-kor írtakhoz!

Fabiusnak:
A fenti idézettel máris eljutottunk az alkotmánybírósághoz és Pokol Bélához. Gyorsan ment, és a gyakorlatban sem fog tovább tartani.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Családbarát. Az is baj?
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

De gondolom, viszont a horthysta romantika korában nem lep meg az alternatív történelem értelmezés. :-D

Viszont, ha már a Tripartitium születésénél járunk azért nekem eszembe jutott némi párhuzam:

1514: Dózsa parasztfelkelés leverése (vesszen Gyurcsány) után az országgyűlés elfogadja Werbőczy hármaskönyvét, ami egy sor parasztellenes passzust is tartalmazott. Kötelezően előírta az úrbéri terheket (egykulcsos bebetonozása) és előírta a röghözkötést. (felsőoktatási törvény)

Na, most mondd, hogy képzelődök.
@Fabius: Hát igen, de mi van akkor, ha egy alkotmányban nem akarunk olyan ködös fogalmakkal operálni, mint történeti alkotmány, meg szentkorona tan, ami a jobboldal szívügye? Mert nincs 2 olyan ember aki pl. a történeti alkotmányhoz tartozó törvényeknél ugyanazokat mondaná. Nem is beszélve arról, hogy olyan jogszabályokba lehelünk életet, amelyeket korábban jogszerűen hatályon kívül helyeztek, azaz nem hatályosak...:D Értelmezzük mondjuk a szabad foglalkozás választást, mikor a hármaskönyv nem ismeri azt. Neki a paraszt paraszt volt, a nemes nemes, és a kőműves kőműves:D
Ezzel a tirádával annyit akarok, hogy ami a jobboldalnak fontos az másoknak elfogadhatatlan. Így nehéz konszenzusra jutni. Persze ha új alkotmány lenne, akkor 2 millióan követelnék a szólásszabadságot a gondolat szabadsága helyett...
@Fabius: Azért nem mondom, mert szinte kisérteties a párhuzam. Nem is említetted a röghöz kötést. Hiszen ha lehet a miskolci fideszes képviselőnek hinni, már azt is megmondják, ki melyik városba mehet...
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Mondjuk,én sose szeretem a Corát valamiért. De az Auchanbe se megyek már marha régóta, az is igaz, meg más multiba se.

CBA-ba meg pláne nem!
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Szerintem nem volna baj, ha a két oldal okosai szépen leülnének egymással, és igenis konszenzusra jutnának valamilyen formában. Az alkotmányozás egy hosszú és vitákkal teli folyamat - kellett volna legyen - amivel a többségi társadalom nagyjából egészének tudni kéne azonosulni.

Ez pedig mindkét oldal részéről engedmények megtételével megy csak. Amúgy belegondolva az R cikk 3. pontjának törlésével a preambulum jogerejének kiherélése nem volna túl bonyolult dolog. Esetleg egy olyan deklaráció is lehetne, mint a Tripartitium előbeszéde. Oszt'akkó mindegy az Úrjézus is.
@Fabius:

A revansista politikai nézet és a személyi összefonódás a lényeges új elem, nem a korona, hanem a koronatan tekintetében.
(A koronára hivatkozva ugyanis szinte mindent szabad - még háborúzni is - egy műtárgy, a korona vélt érdekében a valamikori birtokainak határain belül, amit némelyek tudatában nem haladott túl az idő.)
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Zsiga Marcell majd nekem próbálja megszabni mikor melyik városba mehetek...:-D Pláne, ha oda hazamegyek.

De a röghöz kötés a felsőoktatási törvénnyel (részben) megvalósul.
@Fabius: Ha tovább ötletelünk, akkor megkapjuk az egész jó öreg feudális alkotmányunkat. Aztán foghatjuk a fejünket. Meg szegény Kossuth sikíthat sírjában. Persze ő ugyse számít, hiszen self-made man volt Széchenyihez képest. Ráadásul nem volt konzervatív sem!
@a szív fészkei:

Ebből a kupacból a Majtényi riport nagyon jó :-)
@Fabius: Ugye észrevetted, hogy Gyurcsány és Dózsa közzé egyenlőség jelet tettél? Hogy orbán voltaképp egy népi hőst győzött le túlerővel?
@trabant:

Akkor ezek a némelyek majd háborúzzanak, Pokol őrvezetővel az élen. Én nem fogok.

Mellesleg a legújabb elem az író Szájer és a végrehajtó-értelmező Handó belterjessége. Ez szerintem jóval kártékonyabb, mint Pokol meg a szentkorona tan.
@Interlock: Hát ide szokott kommentelni a Quatzkoatl - remélem jól írtam -, aki, ahogy kivettem, elég old motoros az IT-ben. És amikor kezdte itt a pályafutását, rögtön látott valami nagyon nehezen felismerhető és kiírtható randaságot a gépén azonnal.

Furi, furi.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Kossuth speciel liberális volt, és tényleg sírna, ha ezt látná. Egyik kommentelők szokta itt emlegetni az 1100 év feaudalizmust, lassan igazoljuk.
@Fabius: Hát, egy kicsibb nagyobb lett a kalitka. De ettől még kalitka:(
Ezért kell vigyázni a populizmussal. Elméletben jól hangzik, hogy ne menjenek külföldre a diplomások, vagy fizessék vissza. De a gyakorlatban senki se szeretné, ha megtennék.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Mert esetleg 2012-ben nem a naftalint akarná szagolni az ország nagy része.

A történelmi fájásaik meg minden hasonló teljsen kezelhetetlen sirám legyen már elrakva egy másik fachba. Héhó, ez az egybesült Európa virtuálissá váló határokkal, és akkor ők jönnek a maguk avétos marhaságaikkal. Amit azért BX-ben meg mégsem vállalnak fel a pénztárnál, de kicsit itthon azért mégis nyomatnak.

Ez olyan katyvasz, amiből jó nem jöhet ki.
@Fabius: Adnak azért valamilyen díjat, hogy egy ország visszafelé feljlődik?! Vagy legalább azért, mert mégse az oroszoknál volt leghosszabb ideig a feudalizmus.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Hááát, inkább párhuzamot vontam :-) A tűzzel vassal irtásról ugrott be, meg a büntetésről: megették a sajátjai. (MSZP)
@a szív fészkei: A jobboldalnak kell a sirám. Meg a bűnbak. Enélkül maradna a szaros kis becsődölt életükkel való szembenézés. Az pedig nem menne.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Adnak. Már ha díjnak nevezzük a megnyert még két évet.
@Dr. Kismac Ph.D: Azért kellett tákolmány, hogy látványosan és szerintük törvényesen oszthassák saját brancsuknak a pénzt. Meg ne foghassák őket, mint ahogy a szocik hagyták magukat.
@Fabius: Szerintem ne folytasd. :D:D Mert egyre inkább eggyéválnak.;)
Elég borzasztó újra meg újra megállapítani, hogy a történelem ismétli önmagát. Csak mi már civilizáltak vagyunk, és csak jelképesen cincáljuk szét egymást és politikai Lázárokat gyártunk.
Mármint nem lézer jani, mna.

Most pedig miniszterként elmegyek komoly munkát végezni a tollasbálban. Mert én komoly munkát végzek mint 'gazságügyi miniszter!
Jó éjt mindenkinek!
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: De ezt miért kéne nekem akceptálnom? Ez vitte be az észvesztő II.- világháborús örvénybe Magyarországot. Unom már ezt kurvára és kész. Mindig hátramenni,másra mutogatni és habzó szájjal elbaszni a következő évtizedeket.

Mindenkivel megutáltatva az országot lassan. Kurvára hatékony.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Jó éjt!
Nem vagyok jogász -ez kiderült :-D - de ha 92-ig itt minden sztálinista illegitim volt, akkor ők mint párt, mint az alapján választott képviselők, mint az illegitim izé alapján megnyert választás kedvezményezettjei nem illegitimek?

Egy olyan helyeztet használnak ki, amit nem ismernek el? Ezt kérdezte Cohn-Bendit is egy hete. Sztálinista alkotmányú országot vettek fel az Eu-ba és senki nem szólt róla mostanáig?

Vagy ez egy szabászat, lehet bevenni, kiengedni, kivágni, beletoldani? Amikor a Fidesznek kedvező az az szörnyű alkotmány, akkor érvényes, de a többiben - Alkotmánybíróság szerepe meg még amit magukra változtattak, abban soha nem is volt?
@Fabius: @dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Titeket aztán nem érhet a vád, hogy nemis olvastátok a tákolmányt, bibibi. Jó és érdekes vita volt skacok, riszpekt.
@a szív fészkei:

Ez a sztálinistázás úgy baromság ahogy van. A neve volt az max, de a tartalmat maga Viktor faragta újra az ellenzéki kerekasztallal. Ezt ő is tudja meg mi is.

A váltás legitimálására sikerült a leghülyébb kifogást elővenni. Ennyi történt.
@a szív fészkei: véletlenül sem akarom őt bántani, de az autószerelők meg a kocsijukban hallanak állandóan valamit :-)
Igaz, egy vérbeli IT-s kínosan ügyel arra, hogy csak az legyen a gépén, amit ő akar.
@Fabius: Na de oka van a hülye kifogás leghülyébbikjének. Ami klasszikus freudi elszólás: tudja, hogy ő gyártatott most magának pöpec sztálini alkotmányt.
hogy ? aztat irta ki, hogy ugy vagyok bejelentkezve, hogy Bandibacsi 34 ...hmmm tudtommal nem vagyok az ;)

velemeny a horvat meccsrol?
index.hu/belfold/2012/01/26/210_iskolaigazgatonak_mondanak_fel/

vegulis...nem mindegy mar? ez meg hir ...inkabb alszom
@prof...de nem dr felebarát: akárkivel beszélek, senki nem érti, miért kell ennyire sietni az oktatási- és iskolarendszer totális (szétkúrásával? tönkretételével?) átalakításával. Minden szinten last minute változások, komoly lehetséges következményekkel, gagyi vagy nulla indoklással. Mi sürgős ennyire?
@Interlock: egyik alter...ize szoval eee ...oooo bee bee bere Viktor Viktor
hmmm, miután lezajlott itten a csevej, bár nem szoktam ijjeneket tenni, mostan mégis morzsányit idetűnödök, mert úgy érzem szarba ragatt a lábacskám és az iq-szintem a dns csavarodások számának irányába tendál, nem mintha különösebben számítana, hiszen rénjeim sem foglalkoznak vele, a jeges medvék is inkább éhesek, az aurora borealist meg uccse tudom befolyásolni. lényegit tekintve tehát kibököm, hogy többek közt akkor pucoltam erre a zord vidékre, amikor adorno tételit a kor, a tétova kibagyiság valamint a szociálpszichológia alaposan megcáfolta, így asztán annak a lehetőségit, hogy a wannsee-i konferencia részvevőinek poszthumusz iq elemzésit egyenes adásban láthassam, szinte elérhetetlenné vált. igaz, időnként jól esik belerúgnom a zűrhajós félékbe így, a hálózaton keresztül, de ez is csak a zuzmótermés miatt lehet, vagy mittudomén, bizonyára faszolok is majd érte a maga idejében, de az vesse rám az első követ, aki nem szívesen olvas fabiust, tótavét, újpétert... horribile dictu...thomas mannt, miáltal marattam kiváló tisztelettel és ígérem, hogy böfögés közben továbbra is a szám elé teszem a kezem.
@Fabius: rengeteg dolgok vagynak, "röghözkötés" egy szituáció, amit meg lehet ismételni 1000000x, íme:

diák felvéteti magát államilag támogatott felsőoktatásra, kíváló eredménnyel matulál, lesz belőle PhD, vagy MSc, elmegy külföldre de nem törleszt egy fityinget sem, ha utána megy a magyar jog, akkor személyi csődöt jelent (fizetésképtelenséget) ami bárhol máshol mint orvbánlandiában alapvető alanyi jog, és akkor kitörölhetik a hoffmanntörvénnyel a bilit... és a rögöket hazahordhatják...mit gondolsz erről...firnyákok ellen firnyákabbak, azaz a róka addig énekel amíg bereked (Ídézem a Kedves Vezetőt aki Aesopus-t saját magára fordította föl)
@hacsaturján: aurora borealis-ra vigyázni, Nap beleszólt a szinekbe és hosszúságba, jegesmedvék álmai megzavarva rének vadúl száguldoznak míg a fények vissza nem állnak régi mivoltukba...Adorno-t ne olvass diót törni és tobozt leverni a Wassalbi sokkal súlyosabb és keményebb üdv...paci fique -ból, ből, tól, től
@Rodeo36:

a spektroszkópiát se én tanáltam föl...:)))
@hacsaturján: még jó, hogy Fabius éjjel-nappal nyitva tart! :)
@a szív fészkei: Hát ezt mondom én is. Ahelyett, hogy busonganánk meg acsarkodnánk, hogy mi volt sok tízévvel ezelőtt, ahelyett tanulni kellene belőle. Nem idióta és kártékony félállampolgárságokat osztani, hanem kihasználni az eu előnyeit a határontúli magyarokkal. Marhára unalmas ez a múltba merengés.
@Fabius: fura, hogy Úrjézusoztok, amikor így név szerint megemlítve nem is szerepel az alaptörvényben; persze szerepel a Szent Korona, azon megtalálni a képét, de a Korona a magyar címerben is ott van, tán le kéne venni, vagy mi? (vagy retusáljuk a Szent Koronáról a Pantokratort?) - a preambiban szerepel az "Isten" szó, mint a magyar himnusz első sorának első szava, de a himnusz amúgy is szerepel, így ez csak duplikáció; amíg Kölcsey Himnusza a himnusz, úgyis benne lesz az oktatásban, meg az ünnepekben is Isten, ezt dalolásszuk, a gyerek is, a címert is látja mindenhol az intézményeken, a papírjain a Koronával, szóval kit érdekel a preambi? nem beszélve arról, hogy Kölcsey Himnuszától függetlenül az Isten elég képlékeny fogalom, kinek mi-ki: "God is a DJ", elvont filozófiai hipotézis, Jehova, Chtulhu, Krisna, magyarok istene, akármi
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:" Jobban érzed magad attól, hogy előveszed a liberálisok vagy a kommunisták a hibásak kártyát? Tévedsz, ez nem dacos hülyegyerek reakció. Jó reggelt, amit csinálnak abban rendszer van. Előre kigondolt, előre kiválogatott káderekkel."
Ezen a blogon arról cikkeztek, hogy Orbán és csapata f@sszopó amatőr, röktönző bagázs, most meg azzal jössz, hogy itt minden profin ki van tervelve?
Nevetséges.
Az MSZP-SZDSZ- nek még 2/3 sem kellett, hogy kicsinálja a jobboldali médiumokat. Csak azt kapták vissza most, amit adtak anno a Fidesznek. Érték ítélet nélkül: ez egy adok-kapok, ha tetszik, ha nem. Értékítélettel pedig:ez egy rohadt elítélendő cselekedet mindkét részről. És ezt kellett volna észrevenned. Nem, nem érzem magam jobban, ha előveszem a libsik és komcsik hibás kártyáit. Sajnálom, hogy nem úgy tudtam megfogalmazni, hogy neked is leessen: itt most visszafele sült el, sül el a kettős mérce. Fáj, mi?

u.i. "Lovass egy habzó szájú szélsőséges faszfej volt" Ja, ja. Akkor drágabolgárúr is az. És akkor jogos az elhallgattatása. Legalábbis ha jól alkalmazom a szabályaidat.
@Dr. Boli Ch.T:
""O.V. rossz politikus, hiányzik belőle a bizánci csűrés-csavarás, de hiányzik belőle a kommunizmus diszkrét bája is.""
Bocs, hogy félreérteted, én fogalmaztam kevésbé alaposan. Természetesen megvan mindez bennük, de csak a hátérmunkában, mikor a nyilvánosság elé lépnek, akkor rendkívül gyengék. A kommunikációjuk rendkívül gyenge.

Ezt értettem alatta. A tálalás rossz, magyarul.

Ezt gondolom ismered: www.kibulizottorszag.net/
süti beállítások módosítása