Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.22. 01:33 Fabius

A romák, a hazudós néni meg a Bayer Zsótti

Címkék: fidesz tüntetés bayer zsolt békemenet

Minden várakozásomat felülmúlta ez a békemenet, ezért néhány ponton felül kell vizsgálnom az előzetes álláspontomat. Először is nem volt hiábavaló. Sőt, így utólag nagyon is hasznos volt, mi több, szükséges. Úgyhogy ne várjátok, hogy dehonesztálóan fogok róla szólni, meg felhánytorgatom, hogy közpénzen tartott kormányliblingek szerveztek buszturizmust a minimális létszám elérése érdekében itthonról és a határon túlról. Ne várjatok okkult létszámtippelést, elvégre nem vagyok én egy számmisztikai szabadegyetemet végzett Rákay Kálmán. Mindez egy cseppet sem számít. Ami fontos és lényeges az a békemenet közösségépítő ereje:

- Nélküle soha nem láttuk volna kézenfogva, a legnagyobb békességben együtt vonulni a romákat, a hazudós jobbikos nénit meg a Bayer Zsóttit.

Liberálisként öröm ez a megbékélés nekem. Úgy látszik van az a CÉL amiért képesek összefogni egymással. Gondolom Bayer Zsolt innentől leszívja a szittya vért a pennájából, és a tegnapi naptól nem ilyen kirohanásokkal fogja örvendeztetni a roma közösséget:

"Mi az, hogy egy húsz-harminc fős csoport ásókkal meg kapákkal fenyegeti a rendőröket, ráadásul azért, mert azok elő akarták állítani egy körözés alatt álló hordatagjukat? Miképpen eshet meg ilyen 2009-ben Európa kellős közepén? Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset? Hát hol élünk mi, a szentségit neki!!! Itt élünk."

Itt élünk, Zsotya, itt bizony, és őszintén reméljük a békemenet a valós megbékélést szolgálja közted és a romák között, mert ellenkező esetben még az a látszat talál kisandítani az álarc mögül, hogy te, meg ez a Farkas Flóri kihasználtátok saját - na meg Orbán Viktor - érdekében a nektek - pontosabban Farkasnak - kiszolgáltatott cigányságot. Kár, hogy egy diszkrét vérszerződés nem történt, mert talán egy heg az ujjbegyeden eszedbe juttatná ezt holnapután, mikor fogalmazni készülsz. Addig is itt egy montázs, tőlem, neked, a tegnapi nap emlékére sokszeretettel:De legalább ekkora örömmel tölt el, hogy a Jobbik szimpatizánsok is sétával támogatják a kormányt, és ebben legalább sorsközösséget vállalnak a romákkal. Én hajlandó vagyok megbocsátani a képen látható néninek a talpig kurultáj sapóban és árpádsávban előadott: esztet a táblát 8 éve csináltam, mostan meg elővettem dumát, bár én határozottan úgy emlékszem ilyen táblák voltak a Jobbik EU ellenes tüntetésén egy hete, de hajlandó vagyok hinni/elnézni a néninek ezt.
Elnézem, mert az összefogás és megbékélés fontos, ahogy az is fontos mit lát kormányunkról a külföld. Bár ezek a kurafiak ezúttal annyira nem voltak kíváncsiak a tüntetőkre, hogy címlapon kürtöljék tele a világot a létszámmal, de azért tuti idesandítottak félszemmel. Úgyhogy engem nem érdekel, hogy az Index meg az MTI realistának álcázott pesszimistái szerint éppen megvolt a 100 ezer, én elfogadom a BM 400 ezres megállapítását. Muszáj kapaszkodni ebbe a számba, ajánlom tegyétek ti is.

Ugyanis nélküle az lenne a látszat, hogy a hazai ortodox hívekkel, határon túli támogatóturistákkal, romákkal és Jobbik szimpatizánsokkal együtt sem éri el a kétharmados kormány támogatása egy parlamenti, 10%-os* középpártét. Az pedig kurva kínos lenne még nekem is.

* közös listás százalékszámítás OGY 2010:

- Fidesz-KDNP bejutási küszöb: 513 254


 

376 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr123662457

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Két kérdés a békemenethez 2012.01.24. 17:48:23

Jó hívószónak bizonyult az, hogy védjük meg az ország pénzügyi függetlenségét, védjük meg a szuverenitásunkat. Isten látja a lelkemet, ezzel maximálisan egyet is értek (még ha tegnap, nem túl sok eredménnyel de itt provokálunk is itt a blogon), ha a kö...

Trackback: Hangulatjelentés 2012.01.22. 12:19:12

A békés, jó hangulatú eseményen közel négyszázezren vettek részt. Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett. Rendőri intézkedésre nem volt szükség - fogalmaz közleményében a

Trackback: A kormány melletti tüntetés tanulságai 2012.01.22. 10:38:09

 Most az a veszély fenyeget, hogy a balliberális oldal csalódik, letörik. Illetve emiatt elkezdi viccelődéssel, cikizéssel elütni a dolgot, szervezés, aktivizálódás, cselekvés helyett. Nem magyarázni, nem cikizni, nem kritizálni kell, nem ...

Trackback: Holnap belépek a PÁRT-ba! 2012.01.22. 09:16:40

Hogyhogy melyikbe? Csak egy csupa nagybetűs párt van, az pedig a Fidesz! Na, abba lépek be. Ne is kérdezzétek, hogy megbolondultam-e, mert nem. (Igaz az utóbbi néhány évben nem látott elmeorvos, tehát papírom nincs róla.) Bár azt be kell vallanom, hogy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@a szív fészkei: ebben biztos voltam, viszont meglepett, hogy meg merték mutatni azt a "néhány" (több) ezret
mandineren eltüntek, vastagbőrön is..hmi lesz igy velünk..mehetek nfl-t nézni
Gondoltam megnézem a Duna tévén éjszaka a Parfüm című filmet. Sajna elmaradt a békemenet elemzése miatt. Rohadjanak meg!

Valaki meg kézigránátot robbantott Zuglóban. Varánusz gyanús vagy! Mérges voltál? :)
nol.hu/belfold/_magyarorszag_jogallam__ahol_nem_lehet_radioallomasokat_betiltani_

Aham. Hát nem is betiltják,, firnyákosabban csinálják - kicsit elszólta magát az eetárs, mit is szeretnének tulképp úgy istenigazábul.

Szegény Dájcs, arra a hínárhajára se sok sampon hull: néha alá állhatna a Mannequen Pis alá legalább (h a huszráegyenruhában vanlegalább a pici pisilő fiú.). Még ő beszél zsíroshajú, kinyúlt pulkás bölcsészekről? Más új toposzuk nincs? Ja a tornacsukás tüntetésturista. az ő szájukból jól is hangzik az utóbbi...
@dfcwolf: Öngyilkos merénylő lett, de már jól van és holnap cáfolja a rémhírterjesztők minden állítását, beleértve ezt is!
@anyósnyelv: De igen, csak eddig nagyon odafigyeltek, hogy ne lógjon ki a lóláb. De ez a cikk olyan, mintha valami mandineres írta volna. Hol volt ez a gúny, ez a lenézés ami az indexből sugárzott, nem semmi volt. Durva.
@dfcwolf: Na, ha már parfüm: Orvicseket is szétszedhetnék már úgy a rajngói, mint a főhőst, a Szagtalant, aki gyilkosságokkal szerez magának tömeget bevadító illatot...
Zseniális:

"A magyar jobboldal a magyar nemzet szőke nője, akinél egy liba is sokkal okosabb, mert a liba legalább beáll az eresz alá, ha jön a jégeső.
A mi szőke nőnk meg, mikor meghallja a tetőn kopogó galambtojásnyi jég kopogását, akkor kiballag a szabad ég alá, megfenyegetni, aki kopogott."
www.pupublogja.hu/2012/01/tomeg-nyomor.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201201
@a szív fészkei: Hát hogy lehet így beszélni az okleveles szívcsakra őrzőről?:D:D
Olvastátok az index cikket a Klubrádiós tüntetésről?

Itt leteszem a nagyesküt, hogy a barikad.hu tudósítása a tegnapi fidesz-dzsemboriról objektívebb és kulturáltabb volt, mint ez a hányadék, amit ráadásul odaraktak címlapra.

Mi az, index fiúk? Fidesz-megrendelés volt?!
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: Az összes szakmáját leírtam, mert én nem hazudok. :-DD

Szegény indiaiak a csakráikkal - van hét ugye - nem gondolták volna, ilyen tetű kóklerok veszik a szájukra. Ő, a nemmondomki, azért eléggé leragadt a gyökércsakránál, sőt ő maga 1 db kikapálni való gyökér.
Agyhalott hülyék menete (képgaléria)

kitartas.mozgalom.org/aktualis/agyhalott-hulyek-menete-kepgaleria

"Az alábbi felvételek a tegnapi "békemeneten" készültek, bizonyítva, hogy sajnos még mindig rengeteg gondolkodni képtelen birka él jobb sorsra érdemes Hazánkban. A fidesz és Orbán Viktor mániában szenvedők tömegei mindig vevők egy jó hangulatú, teljesen céltalan együttlétre, ahol vallásos áhítattal imádhatják azt a garnitúrát, amelyik már több, mint húsz éve vágja alattuk a fát."
@a szív fészkei: :D
Nagyon sok ilyen példa van, amit ezek kiforgattak az eredeti jelentésből. Ezt büntetném. Komolyan.
@Dr. Kismac Ph.D: Hát az igaz, hogy a baloldali mutyit is emlegető dolgokat kevesen tapsolták meg. (én igen).

Bolgár úrról fentebb már ejtettem szót, nem is érte mentem, ahogy biztos sokan meg igen. Hanem olyanért, amit SzabóZ nem akar érteni. Majd, amikor őt cseszik ki, mint a macsekot szarni, mert nem teccik amit ő leír, csak nem ezzel az indokkal - akkor máshogy látja.

Indextől se véletlen jöttek el, akik eljöttek.
Nagyszerű volt látni a Tiszta Lelkeket a békemenet közvetítésén. Tiszta Lelkek és sötét elmék, ez jutott eszembe, de úgy is mondhatnánk:
Annyian voltak, hogy elsötétítették az eget :)

Legalább már értem, hogy miről szól az a meghökkentő jézusi idézet, miszerint "boldogok a lelki szegények". Hát ezek a vonulósak tényleg boldogok voltak.
@a szív fészkei:

Egyetértek veled - nyilván nem ok nélkül mentek el...

No meg mi ez az egész az idősebb korosztállyal???? De most komolyan. Ők kevesebbet érnek?!

Vagy miért emelik ki ezt mindkét oldalról, de főleg a baloldali-ellenzéki tüntetéseken? Mert minden idősebb - szoci? Tegnap eldőlt, nem az, mert a fidesz mellett is idősebbek voltak.

Akkor mi van?! Kevesebbet érnek??? Ti értitek?
"Az EU, az IMF, a hitelminősítők, a támadó spekulánsok meg minden külföldi média, aki eddig fondor ármányát szőtte, most jól összeszarta magát. Meg se mernek mukkani egy darabig.
Holnap alázatos küldöttség járul Orbán elé az EU és az IMF kulcsait díszpárnán átnyújtva és nemhogy elengedik az összes államadósságot, de még egy kis ajándékkal is kedveskednek: az Uniós jogszabályokat Orbán-konformmá teszik és leborulnak a nemzet nagysága előtt."

Forrás:dailyshark.blog.hu/2012/01/22/arpadne_pehely?fullcommentlist=1#comments
@Dr. Kismac Ph.D: Csak akkor érnek kevesebbet, ha nem fidesz mellett állnak. Ez a szomorú igazság.
@dfcwolf:
Ahogy írtad a gránátot, megkerestem a hírekben.
Zugló kiemelt figyelemben részesül Fabius miatt!
felhozott a fides ormány ingyen városnézésre 1 kis baksisért egy rakás román+cigány+nyugger forradalmárt

az ember ezután EUfóriába esik és hajlamos azt hinni, hogy álamcsőd nincs is... nem is olyan magas ez a 450 Ft-os üzemanyag, a 27%-os ÁFA, sem pedig a 315 Ft os euró... ha enynien vagyunk együtt úgy az akolmeleg megvéd minket
Pörölycsapás az agynak rovat:

www.youtube.com/watch?v=EU1CDSP7FRk

Szívjatok el egy "cigit" és dőljetek hátra! :)
na megyek aludni... majd ha nem tudok, akkor majd BIRKÁKAT számlálok...

Ti megszámláltátok már? tegnap?
@dfcwolf:

Nem én voltam Tekintetes Népbíróság :-)) Alibim van, nem voltam a városban.
@Rodeo36: nem én írtam te veréb :D

www.tozsdeforum.hu/nyilasi/

hanem egy 'fideszes' 'kontár' :D

szar amikor az elfogultsággal kicsit sem vádolható szakember cáfolja a hazugságaitokat.
@d fele doktor fele barát r:

Tippeld meg mekkora hitelessége lesz a piacon egy olyan minősítőnek, amelyiket a frissen leminősítettek gründolnak össze a saját szebb eredményük érdekében.

Egy gazdasági minősítés még soha nem azon múlott, hogy a szarra mi magunk mondtuk teljesítmény nélkül, hogy juj de jó.
@Fabius:

Biztos Brüsszelben áskálódtál.
@Fabius: főleg egy ember dolgozza ki...hmm
@fix x:

Mielőtt "elfogultsággal kicsit sem vádolható szakember"-nek bélyegezzük Nyilasit nem árt ezt elolvasni:

www.stocklandyard.hu/forum/topic/262/Nyilasi
@Fabius: ha már itt vagyol, mi a véleményed a mai kézilabda meccsről?
doktorok? hasonlítható az operánál tüntető lecsúszóban lévő középosztály, a kormány mellett tüntető zsoldos, ht ill.hb csőcselékhez? ők megérdemlik a vezénylófényestekintetühadurat. de mi? mi, miért?
@quetzalcoatl.:

"A tegnapi megmozdulás elérte a célját. Megingatta az ellenzéket és vélhetően azonnal lemorzsolódott húsz százalékuk."

Ezzel nem értek egyet. Én azt tapasztaltam a hétvégén, hogy a műsort látva azok is inkább kimennének egy ellenzéki tüntetésre, akiknek eddig eszük ágában sem volt. Náluk most szakadt el a cérna, és inkább autóznak márciusban 400 km-t oda-vissza, mint hagyják Orbánnak kalandba verni magát.

Utóbbi szó szerinti idézet.
@d fele doktor fele barát r:

Nincs róla, mert sajnos nem láttam. De egy olyan nagy hajtás után, mint a franciák elleni nem meglepetés a vereség. Sorsdöntő a következő meccsünk lesz. Ha képesek leszünk egy spanyolok elleni játékot hozni stabilan akkor bármire képesek lehetünk.

Mocsai kapitány zseniális, a kapusokon és a szellemi vezér Császár Gabin sok múlik.
egy kicsit tartok ama március 15-től, ha két iylen egészséges menet találkozik egymással..
@Gábriel angyal: nem fideszt ír, hanem zsideszt, ami mutat némi antiszemita-szélsőjobbos beállítottságot...

A képaláírások nem rosszak!
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer: pont ugyanúgy nyilatkoztak a tegnapi békemenetesekről, szóval most oldal és pártsemlegesen kérdeztem, de tényleg!
@Fabius: nekem nagyn enerváltaknak tüntek, olyan érzésed lett volna, mintha tényleg eladták volna a mecset, azaz, nem fontos le van szarva, senki nem dobott nagyon kapura, és 30%-kosan mentek be a labdák...

jó lenne a következőt behúzni
annyira tetszik ez a nagy fejbe számolás mennyien voltak kinn a békemeneteben...300 egy sorban..ácsi..az Andrássy szélessége tudtommal kétszer két sáv plusz két bicikli út...

azaz 4 x 3 méter plusz a két biciklisáv legyen 15 méter...ööö...ha egy embert fél méer szélesnek számolunk többé kevésbé , akkor legyen max 60 ember egy sorban...és egy más mögött, akkor 3 méteren elfér 2 ember, mert sétálnak...

akkor az olyan 50000 ember egy kilóméteren...
@Enrico72:

Mráz Ágoston helyében én ettől vidámabbat írtam volna évi 360 millióért.

Harminc millióért havonta? Nagyon sokkal vidámabbat.
@d fele doktor fele barát r:

Kihajtották magukat a franciák ellen. Két beled kiszakad meccset nem lehet játszani egymás után. Ezért mondtam a spanyolok elleni formát, azt lehetne tartani stabilan, fizikailag is bírnánk, meg elég is lehet a mellékelt ábra szerint.
@Dr. Kismac Ph.D: Idősebbek és öregek. Én az 50x évemmel az idősebbek közé sorolom magamat. A mi korosztályunk "kádár tejen nőtt fel", ezt vágták a pofánkba a rendszerváltáskor a kisgazda idősebb munkatársaink, mert nem rájuk szavaztunk. Ez a jelző egyre sűrűbben jut az eszembe, mert az korosztályomat is automatikusan komcsizzák.Nem mindenki volt pártfunkcionárus, akiket el kellett tartanunk, ugyanúgy mint most. Csak akkor még csak annyit loptak, hogy nekünk is maradt valami.Mindig éhesebbek jöttek. Ezek közül az idősek közül velem együtt nem a szocializmust (kommunizmus nem volt nálunk) és a csóró gyermekkort sírják vissza, hanem a bizonyos fokú létbiztonságot.Amikor elkezdtünk dolgozni, tudtuk, hogy kapunk fizetést. Ha nem herdáltuk el, akkor lassan de biztosan haladtunk előre. Tudtuk, hogy holnap is lesz munkahelyünk, tudtunk tervezni. Én 73-ban házasodtam, a micsodánkon kívül nem volt semmink sem. A szüleinktől szeretetet kaptunk, kétkezi segítséget, 77-ben beköltöztünk a saját házunkba és felneveltük 2 gyermekünket. Amikor megjelentek az első olajsütők, mikrohullámú sütők (kb. olyan áron, mint most) szemrebbenés nélkül megvettem, leperkáltam értük a havi fizetésemet. Mert tudtam, hogy a férjem fizujából megélünk. Pedig nem voltunk túlfizetve. Most mi van? A férjemnek van egy normális nyugdíja. Én naponta 10 órát dolgozom a munkahelyemen és sokszor idehaza is egy normális fizetésért. (mis is számít normálisnak?) Egy olyan munkahelyen, ami bármelyik percben bedőlhet, ahol azért is kirúghatnak, mert nem kék a szemed, hanem zöld és ezt eddig észre sem vettük, ahol csak átnéznek rajtad, mintha levegő volnál, bármi ötleted , javaslatod van, az nem jó, mert Te mondod és nem ők mondják, ahol szép lehetsz, de okos nem. Naponta csomóval a gyomrodban kelsz fel, úszol az izzadságban, hogy ma mi lesz, meg tudod-e állni, hogy ne küldd el őket a jó ..... ba, vagy éppen elszáll az agyad és azt mondod, hogy itt és most befejeztem. De nem tehetem meg, mert hová a francba megyek el utána dolgozni, még több mint egy évet ki kell bírnom a nyugdíjig. Anno azt büntették, aki nem dolgozott, most meg azt, aki dolgozik. Termelő üzemben dolgozom. A betanított munkásainknak 1996-ban bruttó 315 Ft volt legalacsonyabb órabére, most minimálbér ill. a legmagasabb 550 Ft. Ugye tudod, mikor vittek haza többet?? Nem most, februárban meg még kevesebbet fognak. És üvölteni szeretnék, amikor a 2 kisgyermeket nevelő házaspár nettó 140e Ft+családi pótlékból 50e-et törleszt egy 9. emeleti lakótelepi lakásért. A maradékból meg "élnek". Az egyik gyermekem már elmenekült innen, a másikat még támogatnom kell, ahogy elnézem, még jó sokáig. Nincs saját lakásuk, minimálbér+gyed+csp. Szal mi is gyakorlatilag 1 fizuból élünk, lassan spártaibb módon, mint ahogy felnevelkedtem. Azok az idősek, akik ide vagy oda állnak, talán ugyanazt a valamelyest biztonságot várják vissza, vagy csak a gyerekeik, unokáik sorsáért aggódnak, mint én. Már nagyon sokszor becsapták őket, már azt sem tudják, hogy hova álljanak. Csak reménykednek, hinni akarnak valakinek. Tegnap éppen azoknak hittek, akik kötelezővé teszik a szülők eltartását vagy éppen fizetett a lelkükért. És ettől még nem komcsik
@d fele doktor fele barát r: a kormány mellett március 15-én TIZEDENNYI ember se lesz, hacsak rájuk nem szánnak még pár milliárdot és utaztatják megint ide őket. De ha a románoknak, szerbeknek és szlovákoknak munkanap lesz, lehet, el se tudnak jönni.

Mily kár, mily kár! Ezt túl nem élem, túl nem élem...! :D
@d fele doktor fele barát r:

Ki lehet azt számolni: kezdetnek tételezzük fel, hogy minden tüntető egység méretű gömb...
@Fabius: akkor ha nem tudnak annyira felépülni, akkor lehet egy dötetlen és kevésbé kihajtás jobban megérte volna?

bár nyertek ellenük és ez nem kis teljesítmény...
@Fabius: Wow, te tényleg ittenke vagy. Ezt elsütötte fix x egy másik blogon, ahol bátorkodtam neki ajánlott olvasmányként a forint árfolyamra az xe.com-ot javasolni, húúúúú a legfinomabb jelző tőle a te gyökér volt. :D Neked bezzeg nem merte :D
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

A létbiztonság... istenem!
Teljes döbbenet. Nem éltem volna ilyen ésszel-tudással az előző rendszerben, ne érts félre, de... egek, azt megélni, hogy elhelyezkedem és onnan megyek nyugdíjba, közben persze valószínűleg tanulok, előrelépek, de a lényeg...: MINDEN HÓNAPBAN MEGVAN A FIZUM.

Milyen lehet így felnőni? Kérdeztem magamtól, döbbenet! Anyu-apu, mióta az eszemet tudom, ugyanott dolgozik fixen... ezt milyen megélni? Milyen lehet vajon?

Manapság talán egy hely van, ahol ilyen a biztonság (de kevés a pénz): az egészségügy. Na ott jó nagy szart kell csinálj, hogy kirúgjanak!

De döbbenetes ABBA a létbiztonságba belegondolni is, persze annak volt ára. (Azt az árat meg, ahogy elnézegetem, van egy jó széles réteg, ami megfizetné, csak lenne megint úgy...)
@Dr. Kismac Ph.D: A fiatalok azt hiszik - ahogy én is anno - hogy öregnek/idősnek lenni nagyon szar (pláne a mai fiatalcentrikus mánia idején), mert minden jó mögötte van és nem előtte. Begyepesedett, kiszolgáltatott, röghöz kötött, gyáva, befolyásolható, gyenge, stb. stb.
Valószínűleg ez így is van nagy átlagban - én sem fogok sehová menni, nekem is több van mögöttem, mint előttem, de hálisten leszarhatom, hogy egy pukkancs (aki 50 lesz jövőre,húha!) mit vakerál a saját nagyságát turbózandó! Viszont a Ratkó-béjbik nagyon sokan vannak, tehát számolni kell velük. Ki hogy csinálja, az ízlés kérdése. Felhasználja, vagy vele együtt....

Vonultathatja kis elemózsiáért/zséért meg ama lelki szükségletüket kiszolgálva, hogy ők anno szerettek meghatározott valakiért - pl. Kádárért - rajongani, avagy partnernek és épelméjű állampolgárnak tartva, aki tudja, mi tetszik és mi nem, meghívni.

Ezért nem mindegy, melyik oldal idős híveiről beszélünk - mert itt ma nyugdíjból, ebből-abból adtak a rádióért, amott tegnap meg ők kaptak "tiszteletdíjat" a fellépésért. És közülük sokan azt se tudták miért vagy mi ellen kell menni gajdolva a műmájer dalaikat.

Mi tudtuk, mi a problémánk a rádiópályázattal, nem csak Bolgár úr szerelmes rajongóival volt teli a tér. Hadd ne ragozzam a difit, noha a klubos dzsemborin is sok idős volt, ja. Amint először írtam is. Csak én voltam innenről?

De én nem tartom magam, a férjemet, barátaimat 50-en túl sem szenilemilnek, sőt már 92 óta tudom, ez a diktor mire képes és mit fog csinálni, ha hatalomba kerül. Ezt sok fiatal sem látta vagy látja, rengetegen csak akkor eszméltek, amikor ellopta a manyupjukat.

Ha engem valaki le akar nézni a korom miatt, tegye, zag schon: minden gyönyörű baba egyszer megöregszik, hacsak meg nem mördel korán, szóval nem irigylek én senkit a fiatalságáért; volt nekem elég jó, még Kádár alatt is, mert olyat csináltam magamnak. Minimális befekvéssel: se KISZ, se párt, se benyalás.
Aki most Diktornak cuppog, az huszonévesen-nyolcvan évesen is nyomorult csicska.

Azért is megyek ilyenekre, mert még egyszer azért ne jöjjön ilyen korszak már, pláne ne szarabb kivitelben!
Ha Szabó Z. szecsko jednonak hoztaki a két tüntető tömeget és a séta okát, az az ő baja, biztos kap buksisimit a főnököktől.
@pom pom: @Dr. Kismac Ph.D: Nyugdíjas kintről is eljöhet munkanapon.

A csodálatos agyon ünnepelt környezetbarát svábhegyi vadiúj MOL-ktúon este 460,9 volt a dízel.
@d fele doktor fele barát r:

Nem, nem érte volna meg :-)

A franciákat meg kellett vernie egy hozzájuk képest középcsapatnak ahhoz, hogy a fejükben ismét ott legyen a verhetőség gondolata. Ezért most egy világ hálás a fiainknak, mert így nem eleve eldöntött az olimpia.

Egyébként minden ekkora hajtás után szinte törvényszerű egy zakó, kiindulni - és aggódni kezdeni - majd a következő meccsen mutatott játékból kell.
@dr lecsekkoltam palihd agár miniszer:

Látod mit tesz, ha az Istenek fegyverzete, a kiváglak innen gomb egy újbegynyire van az embertől? :-D
@a szív fészkei: igen. hárman voltak: románok+nyuggerek+cigányok
kár hogy nem szóltak nekik hogy álamcsődkor MEGGEBEDNEK...

lehet nem vonulgatással kellene az időt múlatni hanem pl a kemény munka 90% os adójának befizetésével... akkor megmenekülne a haza és dr zorbánék is lophatnának eleget....

tök mind1 menyni birka volt... aki ott volt annak jolesett az akol meleg... ugysincs fingja se a számokról...
aki meg nem volt ott az nem hiszem hogy ettől válik zombivá... sőt a közel 100 ezer ember láttán még jobban elgondolkozik...

de ijen nép vagyunk... itt a Meggebedeusok földjén
@fix x: szerintem te vagy szar pláne ha te terjesztesz szart anélkül, hogy a minimális agysejt mennyiséged benne lenne a kobakodban...te szar
@d fele doktor fele barát r: "Négyzetméterenként 25 tüntető."

Egy négyzetméteren még 24 db ChT-vel sem tudnék összezsúfolódni, pedig a szándék meg lenne bennem.

Nem hogy ezekkel a barmokkal.
@Dr. Kismac Ph.D: @a szív fészkei:

Egy értekezés az idősekről, a szerepükről és a pártok hozzáállásáról a tegnap emlegetett Ertsey Katalintól:

ertseykatalin.blog.hu/2012/01/22/bejegyzes_url_cime_1782
@a szív fészkei:

Érteni vélem a bajod szabóZével, meg érteni vélem szabóZé fanyalgását is.

Van az az eset, mikor rosszul választ a demonstráló húzónevet. Mert ez a név egyidőben hasznos és káros. Drágabulgárúr olyan amilyen, de aki ennyire megosztja még a baloldalt és a liberálisokat is az lehet nem a legjobb választás egy ilyen rendezvény arcának.

Személyes véleményem, hogy Bolgár a baloldal Bayer Zsoltja, és nem csodálom mikor nem különösebben rajongják körbe akkor sem, ha alapvetően nem róla szól a műsor.
@a szív fészkei:

Ez az ország reménytelen. És nehogy azt hidd, hogy aki most kint volt, az mind a változások nyertese, vagy olyan, akit nem érint... faszt.
Nekem van olyan kollégám, aki a nálunk bevezetett mexorítások miatt több mint 20 ezerrel keres kevesebbet mint tavaly, azt hiszed felébredt? VIKTOR! VIKTOR!

Elmebetegek.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Huhh, történelmet írtál. :-D
És tudod, mi van? A korunkeli római barátnőnk meg azt mondja - most rúgták az x. állásából, soha nem lesz nyugdíja, mert 13 évig jelentették csak be, de onnan is racionalizálás címen röptették 8 éve - hogy nem kap melót (fordító, több nyelvet tud), nem volt gyes-e, a gyereke 9 napos korától melóznia kellett, halálra irigyelte itteni barinőit azért, hogy három évig lehettek otthon - ahogy én is az enyéimmel.

Igen, a létbiztonság az nagy dolog volt - hogy vehettél, számíthattál évekre valamire előre, félretehettel, tervezhettél, mert az faktum volt, hogy kapod. Ja, a felszínre, a Fekete-féle hitelre.

Nekem nincs állásom, amit csinálok ingyen és kedvtelésből, mert nem tudnak nekem pénzt kigazdálkodni. feléljük a megtakarításainkat, örökségemet, mindent, én is támogatom a felnőtt gyerekeimet, noha keresnek. Nekem mákom van: apám nagyon hajtott, nagyon tudott, mindenét odaadta. A férjem várja, hogy kap-e nyugdíjat vagy nem, minden papírka beadva, döntés???? Ki tudja. Ilyen korban már fel nem vesznek sehová, hiába a közgizda dipo, négy nyelv, brüsszeli tapasztalat.

X számú alázás után azt mondtuk, ennyi, nix több CV. Lesz, ahogy lesz, szerencsére viszonylag alacsony a rezsink, ahhoz képest... Külföldre nem megyünk turistának se, anyámat ellátva nem is tudnánk, így legalább nem annyira gáz, hogy pénz se lenne rá.

De akinek nálunk sokkal jobban megy - sajna nem vagyok könyvelő és ilyesmi cool szakmás - az is úgy utálja ilyen 50 körül Orvbánékat, mint a taknyot. Mindig összefutunk ismerősökkel ilyen tüntin, senkit nem látok közülük nyálcsorgatóan hülyének.
Még emlékszünk Kádárból jóra - filléres kurvajó könyvek, folyóiratok, színház-mozijegyek tévé színvonal és persze a rengeteg rosszra. Amit ezek a mai narancskomcsik is bőven elkövettek.

Ezek a régiúj undokak most a kádáriság legszarabbját újra megvalósítják - szabad azt gondolni, mondani, amit ők megengednek -, ezért van Bródynak bérelt helye ilyenkor,mert ő ez ellen már akkor is szólt, és még nagyobb nyomorba döntenek, holott nem Moszkva izmoztat.

Diktor a legósdibb panelokkal vigéckednek a bőrünkre már mióta. Olyan fals és undok szólamokkal, amik miatt már két vh-t elveszejtettek itt. Most tangózna ki megint Eu-ból a franc se tudja hová és ezt végtelenül sokan nem akarják beszopni és hagyni..
@Fabius: "Drágabulgárúr olyan amilyen, de aki ennyire megosztja még a baloldalt és a liberálisokat is az lehet nem a legjobb választás egy ilyen rendezvény arcának."

Erről a drágabolgárurazásról mindig Debreczeni ugrik be, akitől lassan elkezdhetünk elnézést kérni.
Aztán még egy év, és Bartustól.
@a szív fészkei: én is egy voltam azok közül, akik 92-ben még javában Fidesz-hívők voltak; körülbelül 2000-2002 környékén jöttem rá, hogy Fodor Gábor miért lépett ki (na jó, inkább 2000-2001, mert 02-ben már hidegrázást kaptam tőle), akkor "rehabilitáltam", mert egész addig rohadt árulónak tartottam (nem vicc!).

Kende Péternek vagyok hálás, aki a 90-93 közötti háttérfolyamatokat megvilágította előttem. De Fidesz hívő és szavazó voltam 14 (rendszerváltozás éve) és 26-27 éves korom között.

Mentségem: fiatalság, illetve nem kellő rálátás, a közgazdasági-jogi (!!!) ismeretek meglehetős hiánya. :)

VALAMIÉRT a Fidesz eljut a csököttagyúakhoz illetve akik nem politizálnak, nem értenek semmit - éljen a demagógia!
@a szív fészkei:

Hű de vehemensre sikeredett:)) Egyébként egyetértek, nagy különbség, hogy adok vagy kapok és nem utolsó sorban, hogy miből.
Bolgár valóban egy taszító fazon.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Említett uraktól elnézést kérni nem én fogok. Se most, se néhány év múlva. Cserébe néhány kérdésem éppen lenne hozzájuk is. Az ágyrácsot rázni azoknak kell akiknek közben nem hullik korpa a hajából. Szerintem.
@Fabius:

Ágyrácsot rázni mindenkinek kellett volna, és akkor most nem tartanánk itt. (Jajhát mé' nincs sztrájk meg tünti, meg a Parlament felgyújtása?)
Ezért.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ágyrács rázás helyett mindenkinek dolgozni kellett volna. Egy válságkezeléstől nem rettenetesen befosott, Bajnait megtartani képes baloldal mellett sem tartanánk itt. Nem mellette, hanem helyette volt az ágyrács rázás és a gyün a patás mantra. Ez meg önmagában akkor is kevés, ha amúgy igaz.
Nagyon aktuális!

Megjelent Görgeynek egy könyve, a 168 órában írt róla Erdélyi S. Gábor: Balsors és bűnbak címmel. Néhány öreg barátomnak, akiknek nem jár a lap, és egyébként nincs fenn az online oldalon, lemásoltam. Szívesen megosztom az általam igen nagyra becsült Kosáry néhány kiragadott gondolatát Erdélyi tolmácsolásában.
(Remélem nem követek el ezzel semmi jogtalant.)

Gőrgey Gábor: Öt arckép (Corvina)

Ott ül a magyar Toscana kellős közepén, Dörgicsén egy könyvekkel megrakott csűrben két férfi: egy történész és egy író. Az író történelmi nevet visel,a historikus kiválóan ír. Beszélgetnek. A naptár 1992. A rendszert váltó országban múlt, jelen, jövő egyként érdekes.

A nemzeti romantika a nagy tévutak egyike – magyarázza Kosáry. Ne áltassuk magunkat azzal, hogy négyszáz éve mi szakadatlanul a szabadságunkért harcolunk. Mert nem igaz. Ez illúzió. Torz kép. Ha a politika kérdéseire mindig csak érzelmi válaszokat adunk, sértődötteket, nem racionálisakat, akkor nem jutunk el a problémák valódi magjához.
Beérjük helyette a szokásos önvigasztalással:”Elbuktunk, mert elárultak minket.” A balsorshoz mindig akad bűnbak. ( Akár a családban is.) E romantikus, rajongó felfogás szerint a nemzetet sohasem sújthatja valódi vereség. („nem lehet ellenzékben”), passzentos megoldás viszont, ha megtaláljuk azt a Júdást, akit megvádolhatunk a kudarc miatt. Tesszük ezt rendre így, ahelyett hogy helyzetünket reálisan néznénk, odahagyva az improduktív sérelmi politikát, az országot beillesztve környezetébe, bekötve Európába (amelyet a történész tágasabb hazájának tekint).
Kosáry szerint gazdátlan itt a felelősség. Önfelmentő politikusaink „nem hibáztak, és nem is hibázhatnak, mert mindent jól láttak és látnak ma is, és ezzel a csalhatatlan látással megáldva mennek neki mindig a falnak”.
A nemzeti romantika rosszul tanított minket, és a jelenben is félrevezet.”Minden történelem” – mondja Kosáry intően. A tanulságok kínálják magukat.
A kötetben négy további fontos értelmiségi kortárs, jó barát kap még klasszikus kontúrt: Vas István, Pilinszky János, Darvas Iván és Mensáros László. És persze az ötödik: a szerző, akinek vonzásai és választásai e kötetből ugyancsak kitetszenek.
@Fabius: Nézd, EK kurvanagy közhelyeket puffogtat. Tán a vidéki hetven-nyocvanasokról ír, oda stimmt ez. Tisztára az a rizsája, mint a véranyákok hülyébbikjének anno a Porontyon, vagy most a bezzeganyán,amikor az időseket kellett egyelniük...

Mert - 59 vagyok - hidd el, az én korosztályom már azért ezeknek a felét sem mondja vagy gondolja. Tudom, mi az adó, mert amíg volt cégünk, adóztam. Aki mama őstermel ezt-azt, annak is kell valamit papíroznia, nem?
Aki figyeli a kölyke életét, az nem olyan barom, hogy azt mondja, á mi is vagont rakodtunk, te se élj jobban! Aki vagont rakodott, az már hozzám képest is nagyon öreg és örül, hogy lyuk van a seggén és szelel. Ha némelyik Orvbánt elkapja kézcsókra, akkor boldog, de nemcsak nyolcvanasokból áll az idős korosztály, hanem belőlünk Ratkókból! Ami kezd nagy gáz lenni, belátom, sokan vagyunk, majd jön az éhes száj-szindróma nemsoká... Míg dolgoztunk, befizettünk, addig jók voltunk, most leszünk csak ballaszt. Ertesy erre is játszik, enyhe lenézésével. Szerintem.

Anyám nem vagont rakodott, hanem őt rakodták ki a vagonból a jobbik kedvenc nyaralóhelyén (by Berlusconi); 87 lesz, de úgy utálja süketen és félbénán ezt a faszkalap bagázst, mint a szart. Nem olvas ehhez netet, de apósomék 90 évesen igen. Mert nagyon sok nagyszüle netezik, skype-ol, így tartja a kapcsolatot az unokákkal,kint élő kölykeivel - Ertsey ír egy meghatározható társadalmi helyzetű csoportról (a falusi mámikról), de nem ez a fő tendencia ma az időseknél. Tegnap se nyolcvan évesek araszolgattak. Hanem a korombeliek, vagy tízessel idősebbek. Azok, akiket az üdülési hiénák szoktak elvinni "ingyen" buszút+ebéd kombóra, hogy ott bepalizzák őket a sokszázezres befizetésekre. És sokat be is tudnak, mert valamit valamiért, ugye,kínos csakúgy elfogadni...

Mert jól is akarnak a mamák járni, körülnézni a világban ingyér - csak nem gondolják végig, mibe féj ez majd a végén. Na ez se a falusi kis egyszerűek csoportja. nem ők a célcsoport.
És 21-én biznony nemcsk a köszolgák közül, de sokan mentek muszájból, mert a faluban, kisvárosban mindenki ismer mindenkit, nem szabad kimaradni és kiközösítve lenni. Sok függ a helyi potentátoktól ugye.

Nem mindenki falusi barhentkendős mámi, hogy a másik közhelyet cáfoljam: vásárolunk sokan sokat, napi trendek szerint, még férfiak is. Ja, a turkákban, de hogy Pelcznénél sokkal jobban öltözött vagyok, azt lefogadom! :-DD

Unokáiknak meg minden szart lehoznak az égről is, a nagyik költik a legtöbb pénzt, csak a hülye kereskedők nem cuppantak rájuk.
Igenis, figyelik, ki mikor dolgozik, és igazodnak: pl. én karácsonyt egy nappal előbb is tartok, hogy jusson idő máshová is elmenniük.

A most idősen nagymagyarkodók is a kádáriban betöltött fullpártos dolgaikat kompenzálják ezzel: mondom, jól emlékszem, mi volt, nehogy már itt az legyen, hogy mindenki zokogott kádáriban Trianon alatt.
Nem, ezt Antallék kezdték nyomatni, mély- és hígmagyarra osztva tudatosan a népet. Történészek voltak, manipuláltak.

Esterházy miért nem bőg semmi után? Hoffmann Rózsa meg miért? (tudjuk ki volt, mi volt, hol dolgozott - él is még a főnöke, aki emlékszik nagy elhivatottságára akkor is.)

Ertsey szerintem nagyon félre visz.
@Fabius:

Igaz, igaz... akkor ezek szerint azok az idősebb emberek, akik az ellenzéki tüntin vannak, tudnak elvonatkoztatni? Látják az egészet? Vagy élből "komenyisták"? Melyik?

Azt én is szoktam mondani, hogy a tájékozódás óriási hatalom. Nem ok nélkül tette rá a politikai kezét viktorunk a három orgánumra: MTV, TV2, RTL Klub. Ezek MINDENÜTT foghatók. Egy korosztályon felül meg már NEM neteznek (tisztelet a kivételnek). Mit hallanak? Fidesz retorikát.
@Dr. Kismac Ph.D: Én is vállalom itt, hogy 92-ig nagyon hittem bennük, a csillagszeműekben! Még van Fidesz-esernyőm!!! Vittük Dr. Nagy Gábor Tamást.
DE a Tisztiház-ügy felnyitotta a szemünket.

Fodor nekem is mindig szimpibb volt, mint Orvbán. Amikor itt volt 91-ben vagy mikor a Dalai Láma, ő ott volt az előadásán a közgázon:láthatóan értette és akceptálta. Ez tetszett - nem vallási,emberi okok miatt. Miniszternek, pártelnöknek erélytelen volt. Ő plakátfiúnak volt jó.
@quetzalcoatl.: ez megint nagyon tudományos -egyik nagyon kedves blogtársunk írja azt, hogy az emberek elveszítették és végleg a biztonságérzetüket és nem csak annak érzetét hanem magát a létbiztonságot ami nem egyenlő nem azonos a versenyszellemmel és versennyel (a jelenlegi eredetileg is kapitalista országokban is ugyanez alakult ki) és nincs miért küzdeni mert egy életművet valakinek a hisztije elfújhat mint tornádó a falevelet és ez a legújabb agymenés amit jaffásítottlószarnak jó nevezni még inkább ilyen nem érdekes az ellenzék formálódása, egy valami lesz -ismerve magunkat- elszakad a cérna és akkor rettenetes gyilkolászás lesz, akkor tényleg lesznek lámpavasak és utcasarkok tele hullákkal és vérző emeberi testmaradványok szerte széjjel amit a wittnerék csináltak a pártház kapcsán az egy kiscsoportos óvodai homokozónak fog tűnni és akkor majd lesz valamilyen interregnum, és ügyvivő kormányzta ami gyorsan átadja majd a fiatalokból formálódó -láttad a Díszeret???- és már nem fertőzött gárda és ez lesz majdnem az mint a Nagy Francia Forradalom az ő Robespierre -jeivel és a többi galagonyával de kiforr mint a must 60 nap alatt ...most a legfontosabb az, hogy ezeknek ne adjanak pénzt semmilyen formában hagyják őket a saját dugájukba és hazugságaikba belefulladni mert különben senki sem ébred fel...a széles és a byaer nem oszt nem szoroz két majom a bencsik meg a pataki másik két galandféreg ezek vezetnek tüntetést a fennálló szarért mert az nekik talaj és táptalaj rohadjanak meg...
@a szív fészkei: @Dr. Kismac Ph.D:

Egy betűvel nem mondtam, hogy Ertseynek bármiben igaza lenne. Mindössze gondolatébresztőnek szántam a köztetek fölmerült gondolatmenethez.

Mellesleg anyám 64 éves, internetről tájékozódik, alkot véleményt, pedig egyszerre nyugdíjas és vidéki. Ja, és bizony most tapasztalja milyen az, mikor az unoka kinézett továbbtanulása eltűnik egy mozdulattal a keretszámok miatt.
@Fabius: Csak az a baj, hogy EK ugye ellenzéki lenne. És vakít és csúsztat és izé...

Én nem tudom, ha lenne unokám ebben a helyzetben, amit most hoztak a fiatalokra, mit csinálnék! Ha most ennyire pipa vagyok, akkor?? a Fidesznek van harmincasokból is alattvalói serege (Oroján, édes istenem!!), ez nem korfüggő - Ertsey téved - ez habitusfüggő. Vagy szimpla kényszer, megélhetési fidesznyik is lehet valaki, nem? A legjobb aggyal, ha oda vetette a sors, ahol minden ezektől függ, hogy legyen ellenálló? (akinek ezt muszáj, holott tudja, hová visz Orvbán, na azt nagyon sajnálom. Hú de szar lehet! Ahogy az egyik belinkelt blogban írták: menni kellett.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: 1 négyzetméteren 4 embernél nem fér el több hacsak azt nem játtszuk, hogy mindenkinek a nyakában is ülnek 2-en bruhahahahaha
@orica: Zseniális, kösz - de hát nem Kosáry lett miniszterelnök, hanem hozzá képest egy... És Kosáry beszédét brummogták szét a Goj Motorosok - köztük a CBA-s Lázár tesók - 2006-ban a Fevonulás téren. Ezt is valaki megszervezte ugye. Talán az, aki nem bír nemzeti betyárromantika nélkül élni. És hülyít, hülyít folyamatosan e szerint.

Hisz neki Wass kell az erdélyi irodalomból nem Ady, Kuncz Aladár hu.wikipedia.org/wiki/Kuncz_Alad%C3%A1r és ilyesmi.

Ez mindent elmond róla-róluk, ahogy CS. Gyimesi próbálta magyarázni ott a helyszínen, Erdélyben. De mire ment vele? Miket danásztak tegnapelőtt? Tiszta forrás, bah, hol van az már??!!
@a szív fészkei: Hát nem történelmet akartam írni, de az idősekről szólt a kérdés. Amiben felnőttünk, azt meg túléltük, ahogy írtad. Még befekvés nélkül is. Úgy is, hogy a gimiben az osztálynaplóban volt egy "F" a nevem mellett. Mondhatnám, hogy mi már sokat megéltünk, majd csak kibírjuk valahogy. De éppen a fiataloknak nem mindegy, hogy melyik oldalra állítják a korosztályunkat, mert az ő jövőjükről is szól a történet. Ezért írtam inkább a jelenről.Néhány hete ifjú titánok közé keveredtem, a beszélgetés egyik témája az volt, hogy képzeljem már el, hogy a tecsóban pulyka fartövet, meg szárnyvéget árulnak, kijafasz veszi meg, hogy lehet ezeket a szarokat megenni. Hát innen származik a 9. emeleti panellakás ismerősőm. Erre mi volt a válasz? El sem tudom képzelni, hogy lehet így élni. Miután felajánlottam, hogy meg lehet próbálni cserélni velük pár hónapra életet- megsértődve elhúzott. Ebben a totális demokratikus országban, ahol kicsiviki így védi és szolgálja a zemberek érdekeit, a fiatalok, a gyerekeink jelenét és jövőjét dönti romba az országgal együtt, folytatva a hagyományt. Über alles-éknél dolgozik a fiam. Karácsonyi zebe-zaba az üzemrésznek, majd karácsonyi zebe-zaba az egész cégnek. Tulaj külön megköszönte a magyarok munkáját, továbbra is számítanak rájuk. Az egyik gyerek viccesen megkérdezte, lesz-e jövőre fizetésemelés. Csípőből kapta a választ: már régen megkapták, észre sem vették? Augusztusban 270 Ft volt az EUR. Most mennyi? Köszönjék meg kicsivikinek a fizetésemelést. Önök kiválasztottak, örüljenek, hogy itt lehetnek. Úgyhogy lehet gondolkodni időseknek is és a fiataloknak is, hogy merre kell indulni. Tudom, hogy sokakat meg lehet győzni, jó érzés, amikor az egy évvel ezelőtti csak a fidesz, csak a fidesz ma már azt mondja, hogy igazad volt.
az induláson nem a kivándorlást értettem
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Erre a választ megadja orica belinkelt Kosáry-interjúrészlete. Állandóan hazudoznak a magyar történelemről valami betyáros tiritarka baromságot. Ha jött egy Ady - akinek ebsors való-neki gondolatait írta le Kertész múltkor prózában - akkor fúj hazaáruló, mert mi hősleg vagyunk Istenek kalpagján a bokréta!

Orvbán meg emelte a tétet, szembe megy mindennel amit Szent István felépített. Globalitásellens, de francia királyaink voltak, franciák segítették a kurucokat, majd a Monarchia volt a fénykor. Itt millió fajta nép tette élhetővé a tatárok felperzselte földet. És mi megy még ma is? Ez az ősmagyar sosemvolt izégyártás.

Menjen a randa német tőkés, kizsákmányol,d e azért jöjjön be mégis, mert valahonnan kell munkahely. Eu-utálatot generál és ott csóringerkedik, azt hiszi, erővel lehet ott fellépni. De nem hiszem, hogy hagyni fogják neki; akit nem vesz meg így kilóra, az körülnéz. És amit lát, nem tetszik neki. És megmondja.

Aki meg úgy egyetért vele, nos, az 1 nm-en álljon is egymásra 25-öd magával és szorítsa ki egymásból a szuszt! Szép massza lenne az ő édes verbuvált csapata, ha tényleg négyszázezer menetelt volna ott! De csak ezt kívánom nekik, éljék meg, ha annyira fontosak a hazug számaik!
@a szív fészkei: még egyet-kettőt alszunk, aztán kiderül, hogy van gatyája vagy nincs gyatyája, elment-e a falig vagy nekiment a falnak, mennyire rángatolózik a szája, folyamatosan babrál-e a kezével a tárgyalás alatt.
Jó éjt, hagyjunk holnapra is valamit.
@Fabius: örülök,hogy megvagy! Olvasgatom a hozzászólásokat.
@fix x: fityisz, maszop, ámokfutás.

1994-től a cseh korona 19%-ot erősödött, a lengyel zloty 35%-ot gyengült, a magyar forint 80%-ot gyengült az ejróhoz képest.

stooq.com/q/?s=eurhuf&c=30y&t=l&a=lg&b=0&r=eurhuf+eurpln+eurczk
@rdos: ez igen figyelemreméltó, különösen, hogy az ejrót 2002. január elsején vezették be mint készpénzt, de "elméleti" számlapénzként is csak 1999 óta létezik.
@elmeherceg: ERM és ECU rémlik?

"A kölcsönös egymáshoz rendeléseket 1979-ben az Európai Monetáris Rendszer keretében bevezetett ERM (Exchange Rate Mechanism) valutaátváltási rendszerrel váltották ki. A szabályozás új alapjaként az ugyanebben az évben létrehozott ECU szolgált, mint úgynevezett kosárvaluta, amelynek értékét az ERM-hez csatlakozott országok valutái értékének súlyozott átlagaként adták meg. Az egyes pénznemek értékét az ECU értékéhez rögzítették, meghagyva egy sávot, amin belül a csatlakozott valuta értéke ingadozhatott. Az ECU az EGK belső elszámolási egysége lett, de sohasem jelent meg pénzként."
Nem vagyok Orbán Fan, utálom, hogy adóztatja a népet, ahogy semmirekellő hülyegyerek szintű nyaloncokkal veszi körül magát, ahogy kínosan megpróbál megfelelni a IMF elvárásoknak, ahogy nagyképűen nyilatkozik, ahogy öntelt …és sorolhatnám. DE EZ NAPI POLITIKA, és egy percig sem gondolnám azt, hogy Orbán helyett a mai helyzetben egy LIBSI-BOLSI hatalom, nem kétszer ennyi megszorítással, adó nyomorítással állna elő, miközben szétlopná az országot. Még jobban!
DE amit ez a hazai „baloldal” és nemzetközi gazdáik művelnek, az már sok! Sérti nemzeti önérzetemet, mint ahogy sérti sok millió tisztességes emberét is. A szombati tüntetést ez mellett kell értelmezni: Nemzeti Magyarország kontra európai (és az azt kiszolgáló hazai) liberalizmus. A nemzeti Magyarország érdekeit jelenleg Orbán Viktor képviseli (bárcsak lenne más, de nincs!), ezét állok ki most mellette, nem másért. És elnézést kérek azoktól a liberális magyaroktól, akiknek értékrendjük liberális, de nem adják el 30 ezüstért szülőhazájukat. Ez az írás nem nekik szól.

Orbán Viktornak két hibája van: Létezik és Ő van hatalmon.
És ez igencsak csípi egy hangos kisebbség szemét, hát csípje! Inkább ez csípje, mint a könnygáz és a gumilövedék, mint a jogállamban, 2006-ban. ORBÁN VIKTOR bármit tesz , egyből patás, skizofrén, diktátor, fasiszta, rasszista, fradista, stb. lesz.
Ez a kisebbség képtelen elfogadni azt (MIKÖZBEN A DEMOKRÁCIÁT FÉLTIK), hogy ez a tény egy DEMOKRATIKUS választás eredménye, és ezt a választást 2/3-dal nyerte meg az általa vezetett párt. A 2/3 pedig sok mindenre feljogosít, mint ahogy feljogosította volna a LIBSI-BOLSI 2/3-t is, ha ők nyerik a választást. Micsoda vircsaft lett volna itt, rossz, még bele gondolni is!
Rendkívül gusztustalan az is, ahogy ez a kisebbség hazug módon telesírja kínjaival Európát, és az még gusztustalanabb, ahogy ezt felhasználva cirkuszol a Chon-Bendit erkölcsű európai baloldal MAGYARORSZÁGGAL szemben, soraiban BOKROS LAJOS „horngyuszis:Na és?”- típusú fő demokratával.
ENNEK A HAZAI BALOLDALNAK (és jobbnak is persze) példát kellene venni a románoktól. Ott először is mindenki román, utána bal vagy jobboldali. Azaz, itt is mindenki- nek magyarnak kellene lennie, aztán jobb vagy baloldalinak. Persze, akkor nem is jönne a bolsi-libsi éhen halóknak a Rózsa dombra a külföldi apanázs ínséges, orbános időkre.

ORBÁN VIKTOR belekezdett egy visszaállamosításba, az állami vagyon visszavételébe, amit anno a MSZP-SZDSZ primadonna kettős tapsolt el, húgyért-szarért. Örülök, hogy visszaállamosították a magán nyugdíjpénztárakat. Meg kell érteni, az állam mindig felelős lesz a nyugdíjakért, a magánpénztár pedig nem, mint ahogy a most eltűnt „megtakarításomat” is bottal üthetem, miközben a pénztár muftik milliárdos jövedelmet szakítottak, és vittek ki külföldre úgy, hogy szarul (szándékosan?) „fektették be ” a nyugdíj összegeket.

Igen, ORBÁN VIKTOR saját klienseit helyezi pozíciókba, ahogy tette azt a HORN_MEDGYESI_GYURCSÁNY éra alatt a bolsi-libsi kormányhatalom. Akkor ez nem volt „DEMOKRÁCIA ELLENES”, Nevetséges… Azt azért még Mátyás királytól sem várhatták el anno, hogy a Garai-Cillei ligát hozza helyzetbe a saját hívei helyett…De ez van, sírt- rítt akkor Orbán és most sírtok ti! Így működik a politika.

A KLUBRÁDIÓVAL KAPCSOLATBAN: Igen, kell egy klubrádió, nem kellett volna elhallgattatni! A libsi-bolsi prolit és értelmiségit is megilleti a cirkusz és kenyérhez való jog!
Mint azért sem szabadna ez alapon hisztizni, hogy most egy más gondolkodású igazgató kap lehetőséget az ÚJ Színházban. Csak, hogy ugye van a szokásos kettős mérce, Ilyen-olyan kártya, köztük talán még a piros hetes is.

Lehet számháborúzni a tüntetés létszámáról, nem ez számít. Léptékekkel nagyobb volt, mint amit a baloldal a jelenlegi helyzetben bármikor is produkálni tudna. És léptékekkel nagyobb volt, mint az Operaház előtti vadkenderes buli a la DK-LMP módra. Lehet fizetett meg kivezényelt buta nyugdíjasokkal előhozakodni, gondolom ez a baloldalon az ilyenkor szokásos bagatellizálás egyik marketingfogása. Mint ahogy az a lefizetett, megvett kisnyugdíjas és cigány tüntető. Ron Werber hagyatéka. Az, hogy határon túliak is érkeztek miért baj? Ha csak az nem, hogy ők magyarok és a nemzeti oldalt erősítik?
Tessék akkor is hangosan sikítani, mikor választások alkalmával nem itt élő, de kettős állampolgárok érkeznek erősítésként! Nélkülük az utóbbi választások alkalmával a szadesz-klón LMP legfeljebb csak turistaként („nem magyarként”) nézhetné meg a parlamentet – belülről!

Azoknak, kik rettegnek és mennének ebből az országból, üzenem nekik, hogy menjenek!
A határok szabadok, az EU-s baloldali képviselők találnak nekik szállást, állást, megélhetést. Ha kelletek nekik! A gyerek majd jár a Sorbonra, apuka meg majd nyit cukrászdát Bécsben.

Igen, lehet gyűlölni Orbánt! De a mai helyzet nem ORBÁNRÓL szól! Aki nézte az EU-s vitát, láthatta, hogy a libsi hülyegyerek kimondta a varázsigét: ORBÁN ÉS LÉTE SÉRTI A „LIBERÁLIS DEMOKRÁCIÁT”! Azaz képtelenek elfogadni azt, ha nem libsi-bolsi kormány van hatalmon. Innentől minden eszköz megengedett. Szerintük! És ez ellen volt a megmozdulás! Semmi másért!
@a szív fészkei:

Hogy ti milyen aranyosan, habzó szájjal tudjátok gyalázni és tagadni a magyar történelmet :)
De akkor miért hoztok törvényt azokkal szemben, akik a zsidók sztoriját tartják mesének?
@Mucsai doktor: "Azaz, itt is mindenki- nek magyarnak kellene lennie, aztán jobb vagy baloldalinak."

Itt a lényeg, magam is így látom.

A politikai oldalakkal kapcsolatos vélekedésed viszont nem osztom. Szerintem nincsenek itt oldalak. Csak fent és lent van.

"Azaz képtelenek elfogadni azt, ha nem libsi-bolsi kormány van hatalmon."

Hát, szerintem most és 1948 óta folyamatosan csak "bolsi" kormányunk volt. Hogy Eu elhiszi ezt a 22. éve tartó színjátékot, hogy asszisztál hozzá, az számomra mindennél árulkodóbb.

www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
Az elhaltnak hitt szovjet, ma orosz vonal lám felüti sátáni fejecskéjét. Magyarország belép Putyin Eurázsiai Uniójába?

dotoho.blog.hu/2012/01/23/you_will_be_a_colony?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_23&utm_campaign=index

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyarorszag_putyin_uniojahoz_csatlakozik.502445.html

Ha Eu ezt hagyja, megérdemli Eu is, és sajnos mi is.
@Fabius:

Amit írtam, az hangsúlyozottan vélelmezés volt csupán.
A kiindulási alapot, részben a közvetlen környezetem, részben az interneten megjelenő hozzászólások és vélemények szolgáltatták. Természetesen, a közvélemény kutatás tárgyilagosságát biztosító kritériumok egyikét sem tudtam teljesíteni.
Amit megtapasztaltam, az számomra elfogadható és érthető. Egy, a "hazaáruló" billogát viselő és nem a mélységekig elkötelezett, önmagában, képességeiben hívő, veszíteni valóval nem rendelkező ember meginoghat. Ez szerintem így van rendjén.
Nem lehet egy délután, egyetlen nekirugaszkodással demokráciát csinálni a jelenlegi, hazugságokkal átszőtt és nemzeti színű csiganyállal lakkozott, bolyhos gyökérzetet eresztett, autoriter rendszerből. A hosszú és küzdelmes akaratérvényesítést és sok áldozatot követel a tenni akaróktól.
Hiszem, hogy mindezeket csak biztonságot nyújtó(jogi védelem,infrastruktúra, logisztika, deklarált összetartozás, forrás biztosítás, stb.) szervezeti háttér esetében lehet hosszútávon felvállalni.
@quetzalcoatl.: ehhh, de szépen mondtad, de röviden ez kb azt jelenti, hogy: a társadalom fejletsége jelen állapotában nem alkalmas a demokráciára, magyarul a nagy többség hülye, és kell egy vezéürü akit követhet ;)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Én nem úgy mondanám, hogy a nagy többség hülye, hanem eddig mindenki az érzelmei alapján döntött (kitől vennél használt autót), pedig a higgadt gondolkodásra is kellene időt szakítani. A nagy csalódások azért rákényszeríthetik a többséget arra, hogy rájöjjön, hogy normális ember csak akkor fogja vállalni a közszereplést, ha átlátható és állandó környezetet teremtünk.
@rdos: Átgondoltam, utána néztem, tökéletesen igazad van, köszönöm a pontosítást és a linket!
Tegnap politizáltam vidéki barátaimmal a skype-on. Jött a hír, hogy az egyik Fideszes főmuftinak és egy volt EU képviselő SZDSZ-esnek és két MSZP-snek közös vállalkozásaik vannak. Legalábbis a háttérben összefonódnak... Nekünk meg marad a cirkusz.

Bevesszük a pártok szövegeit, megemésszük, kihányjuk vagy kisz@rjuk, aztán négy év múlva ugyanazt a sz@rt eladják újra cukrozott briósként. Bevesszük, megesszük...
Sajnos nincs hiteles erő, amely független nemzeti értékeket képviselne (igen, belefér a liberális eszme egy része is, mint ahogy belefér a nemzeti jobboldal eszmevilága is, mint ahogy nem fér bele a szélsőjobb és szélső balliberális eszmevilág nagy része sem. Valahogy az élni és élni hagyni elv mentén). És a nemzeti értékeken egy élhető Magyarországot értek, ahol a szabályok mindenkire EGYFORMÁN érvényesek, nem élvez előnyt a magyar, de nem élvez előnyt más sem. Sem faji, sem történelmi megkülönböztetés nincs, se pro se kontra. Talán létezik ilyen egy másik dimenzióban.
Ha ezen túl tudnánk lépni...
Azóta vannak árkok magyar és magyar, nemzet és nemzet között, amióta az ősközösségi társadalom felbomlott. Az élelem, a fegyver, a terület birtoklása kapásból szétosztotta a közösséget gazdagra és szegényre, elnyomóra és elnyomottra bontva a társadalmat.
Aki a hatalom mellé áll, annak a hatalom csurrant, cseppent, eltűr és megenged (és elvárja a feltétlen hűséget), aki meg ellene van azt lebunkózza, kirekeszti, kiírtja.
Jelenleg a legnagyobb üzlet a világon a hitelezés. És mivel a felkent vezetőink itthon és az EU -ban a csurrantott és cseppentett kategóriában tartoznak, persze, hogy hűségesek, és csurrantanak és cseppentenek a hazai kiszolgálóiknak szerte a világon. Aztán, mikor észhez tér a nép, hogy a cukrozott briós a valóságban nem is az, akkor egy újabb cukrosbácsit vakarnak elő, felépítik hiteles embernek és odalökik a választók elé, jó vagy rosszul, lásd LMP. Vagy felépítik az ellen tábort és lecserélik a régit és majd fordítva, lásd briós effektus.
Fel meri-e vetni itt ma Magyarországon és az EU- ban felelős politikus, hogy lehetetlen az uzsorahiteleket visszafizetni, meri-e vállalni hogy ő lesz a következő JFK?
süti beállítások módosítása