Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.12.12. 04:47 Fabius

Viktor, ég a ház?

Címkék: gazdaság fidesz eu orbán viktor költségvetés imf

Ég a ház! - mondta ez a mi Viktorunk - mert Gyurcit hagytuk egykulcsos molotov koktéllal játszani a spejzban, és amilyen kis szeles lángra kapott a viaszos vászon a stelázsin. Most meg már fröcsög a forró zsír a mestergerendára lógatott mangalica szalonnából, és a házi lepárló átizzása után félő, hogy felrobban a francba az egész. Amúgy a válságkígyó a hibás, mert az ugyan igyekezett Gyurcit nézésével megbénítani és hipnotizálni, de nem volt felkészülve a kétirányú, nem ortodox tekintetre. Csoda, hogy nem sikerült?
Orbán Viktornak hosszúra és dolgosra sikerült ez a csütörtök óta tartó hétvége. Kár, hogy az egyetlen kézzelfogható eredménye, hogy sikerült a nagy előd elhíresült mondatát - hazudtunk reggel, éjjel meg este - magára szabni, ami péntek óta így hangzik:

-Hazudtunk reggel, délelőtt és délben, kora délután, este és éjjel.

Nem hittük, hogy ez bárkinek is menni fog, ezért őszintén gratulálunk, Viktor! De végülis nem csodálkozunk, ahol néhány óra alatt nemből nemigen-talán lesz ott bármi megeshet, még ez is. A hétről hétre változó meggyőződések körbeértek, a kör bezárult. Unortodixiának egy választása maradt: végigmenni a kényszer kijelölte úton. Az események alakulását látva a megfejendő pénzeszsákok egyértelmű állást foglaltak: külön út nincs, ha lóvé kell, egy a jelszó, tartós béke, állj közénk és harcolj érte.
Lehet játszani a színházat a nekem erre nincs felhatalmazásom dumával, csak felesleges. Annyiban mindenképpen, hogy a lóláb kilóg így is, úgy is: a kétharmados szavazógépektől nyugodtan be lehetett volna vállalni ott a helyszínen bármit, megszavazták volna visszamenőleg, ahogy minden mást is. Az ellenzék bevonása a döntésbe - ha nemmel szavaz országrontó, ha igennel akkor ti is megszavaztátok, mit dumáltok - és ezzel a felelősség megosztása átlátszó kifogás lesz 2014-ben mindenképpen. Azon már régen túl vagyunk, hogy az orbánahibás megosztható és megúszható legyen. Úgyhogy kedves Viktor pont ott vagyunk, ahol a part szakad, képzavaraiddal élve 2012-ben belerugaszkodunk a viharkabátba, és a túlélésre játszunk mi is, és te is.

De örömmel tölt el, hogy szerinted nagyobb baj nincsen, hisz van forgatókönyv. Ennek nem tudom vajon melyik fejezete lehet, hogy az ide látogató német pénzügyminisztert kioktatja a kusza szemű, és erre mindjárt utat is jelölnek nektek, forgatókönyvtől némileg eltérőt:

"A tanácskozás résztvevői - köztük a Valutaalap stábjának a tagjai - azonban egyértelműen arra az álláspontra helyezkedtek, hogy csakis készenléti hitelt szabad nyújtani Magyarországnak. A vita során a többi között a német küldött ezt elsősorban azzal indokolta, hogy kiszámíthatatlanok az Orbán-kormány lépései. Egy készenléti hitelprogram keretében pedig sokkal komolyabb feltételeket lehet szabni, s azokat betartatni, mint egy elővigyázatossági program keretében."

Innen ahol én ülök úgy látszik, ez a forgatókönyv a jövőévi költségvetéstől is többször lesz átírva, pedig azzal is pályázhatnátok a Guiness Rekordok könyvébe. Tudjuk, Magyarország meg fog állni a lábán, a probléma egyrészt az, hogy a billegést gátló söralátétre is hitelt vennétek fel, másrészt nem tudjuk pontosan mennyit. A kezdeti 4-5 milliárd dollárból két nap alatt lett 10-15 milliárd eurós csomag, és bár meglehetős szarban vagyunk, ilyen gyorsan még ti sem tudjátok rontani az ország helyzetét. Vagy Viktor nemigen-talánja már előre beárazott veszteség volt?

Kedves Viktor! Ez most az a pillanat mikor még lehet segíteni a dolgon anélkül, hogy a saját kezeddel kéne szétmarcangolnod a magadról magadban kialakított eszményképet, ahogy Berlusconi barátodnak is kellett. Itt az ideje eldönteni mit akarsz: kihúzni valahogy a ciklus végéig, vagy ránk borítani a szemétdombot amit sikerült a másfél év alatt felhalmozni. Előbbihez némi hitelesség nem ártana, kezdhetnéd azzal, hogy nyugdíjazod az embert, akiről a gazdasági anomália mértékegységét elnevezték idén, és sokkal több szerénységgel végigviszed amit az általatok generált helyzet megkíván. Szerintem szégyen, hogy az ország jelentős része kénytelen abban bízni, hogy a "karvalytőke" rátok kényszerít némi költségvetési realitást, és legalább azt meggátolja, hogy jövőre ettől is nagyobb bajban legyünk.

Ha ez nem sikerül akkor mi az Unortodoxiát elborító szeméthalom tetején végignézzük, milyen gyorsan tudod kirámolni a személyes holmidat a Nándorfehérvári teremből.

233 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr753456933

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: PEN CLUB elnöki poszt + államtitkári szék? Basszus, mi lehet összeférhetetlenebb? 2011.12.12. 18:01:12

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011. december 7-ei lezajlott tisztújítás eredményeként a Magyar PEN Club új elnöke Szőcs Géza lett. Szőcs Géza költő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára. Ami mindenféle túlzás nélkül meglehetős...

Trackback: Orbán beismerte: a költségvetés tarthatatlan 2011.12.12. 13:46:40

A Kedves Vezető szerint jó, ha fél százalék lesz jövőre a gazdasági növekedés az újabban ígért 1,5 százalék helyett....

Trackback: Orbán Viktort becsapták Brüsszelben 2011.12.12. 12:40:58

Nem mondták meg neki, hogy miért hívták meg a brüsszeli csúcsra. Számára még ott sem derült ki semmi. Szerinte egy sima díszvacsora volt. Valószínűleg hottentotta nyelven folyt a diskurzus, amit a szegény Kedves Vezető nem értett, és nem volt vele tolm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem, nemigen, talán brühühhűűű...szerintem egész egyszerűen döntésképtelen a slepp nélkül. Jézusom mekkora kísértés lesz neki az a 15 milliárd euró készenléti hitel ott a bankszámlán.
"Szerdára halasztották viszont a Magyarország zászlajáról szóló törvényjavaslat vitáját. "

?
@Fabius:
Mert rögtön ezek a perverz gondolatok. Csak annyi az egész, hogy a középosztályon még bugyi, vagy gatya sincs. Na. Ezért középosztály, meg nyitott. Persze felülről zárt, mert onnan már nincs felfelé.Slussz.
@Husz_János_Puszita:
Kísértés... Simicska elvtárs már kész az ötletekkel is! Gyurcsány lesz a hibás! :)
@felebarát:
Majd véletlenül, az utolsó pillanatban beadott módosító alapján, I.Orbán képe a zászlóra kerül, vagy a bal lába... :)
@felebarát:

A legbosszantóbb az egészben, ha hagyják a Bajnai programját kifutni, már elfelejtettük volna az egész válságosdit.
@Secnir: Kárpátok Vegyésze :-))! Na de Anikó asszony mégis végzett egyetemet, sőt szakvizsgás ügyvéd meg tanított is.
@Boli: csak nem lenne az poén...
@Husz_János_Puszita:
Na, abba fog beleőrülni, hogy nem szórhatja szét a hobbiaira. Nem vehet rajta MOL részvényt, Meg nem államosíthatja a Rábát, meg nem tőkésítheti fel a bankjait. És ellenörzik, ellenörzik minden negyedévben. De biztosan készül már otthon egy gumiszoba, hogy kitombohassa magát.
@a szív fészkei: Mea culpa! Valóban, eredetileg az lett volna a mondandó, hogy nem tesznek az ellen semmit, hogy további milliók zuhanjanak mélyszegénységbe. (Remélem, most már jól írtam!). Így jár, aki kialvatlanul, munka közben kommentel!! :-DD

És igazad van, még segítenek is ezek a tetvek.
www.hirado.hu/Hirek/2011/12/12/10/Hadkotelezettseg_ez_varhato_januar_1_utan.aspx?source=hirkereso

@Deathstick: Kialvatlanság dettó, de semmi kellemes okból, mint remélem neked :-)). Ezeket a "rotációs kapa is sírva menekül a szájukból"-fazonból épp hogy pozitívan diszkriminálva kiemelték, seggük alá tolva mindent Gellérhegyestül, Oxfordostul,és most pont ők zárnak le mindent kőkeményen! Aljadék tetvek!!!!! Elnézést minden jóérzésű családszerető tetűtől by South Park.
@pumukli 12: Nehem lehesz stadionbumm????? Jaj édes istenem, hogy éli meg ezt a kétszázfős székszaggató brigád???
@Spániel: Most nem azért, de amikor először nyertek, azt hiszem, talán az m1 leadta azon az éjjelen az Álítsátok meg Arturó Uit!-t
@felebarát:
"Szerdára halasztották viszont a Magyarország zászlajáról szóló törvényjavaslat vitáját"

persze. hogy melyik cég logója kerüljön rá Viktor arcképe mellé.
Nem esik rá az angol háza plafonja??? atv.hu/cikk/20111212_a_ketteszakadt_europa_a_patkanyszendvics_es_orban_schopflin_gyorgy_az_eu_jovojerol?source=hirkereso Hú de jól hangzik, hogy félti most nagyhirtelen a demokráciát, ami náluk annyit jelenti, hogy szabadrablás eus pénzekből. Ezt az embert mivel vezeti meg Orvbán, hogy ilyesmiket delirál??? [..]"
Róma újratöltve

A kérdésre, miszerint elképzelhetőnek tartja-e, hogy a gazdasági, pénzügyi szükségszerűségek kényszerítik majd az európai nemzeteket egy még szorosabb „közös akolba”, a professzor azt válaszolta, már el is indultunk ebbe az irányba. „Ennek a fő mozgatórugói a piaci szereplők, ami azért érdekes, mert a gazdasági aktoroknak hatalmuk ugyan van, de nem elszámoltathatóak” - jegyezte meg. A felvetésre, hogy nem gondolja-e, hogy – hasonlóan az egykori Római Birodalomban lezajlódott folyamatokhoz - a centralizáció a demokrácia csorbulásához vezethet, Churchillt idézte: a demokrácia rossz rendszer, de minden más rendszer még rosszabb."
nol.hu/gazdasag/rosszul_idozitett_orban_

Egyéként Fabius az utolsó mondatodat helyesbíteném, ha már ma ilyen rohadt kekec vagyok: neki a Nádorfehérvári terem a személyes holmija, - így gondolja jó ideje.
Csak ma délelőtt

szembesültem az elmúlt napok történéseivel, mivel egy rádió- és netmentes (értsd: hírek), nyugisan töltött klassz pénteken és hétvégén vagyok túl (tv-m évek óta nincs).

Mi a fészkes fene folyik itt? A fiúk közül tudja egyáltalán valaki, hogy merre lenne az előre? Vagy Fellegi menekülése azt jelzi, hogy senki (kivéve őt)?

Sokszor leírtam már, de ez a kis magyar politikai valóság tényleg olyan, mint a magyar foci: ahol tart, attól mindig van lejjebb.

Az a baj, hogy a folyamatokat figyelve csupa olyan szó és magyar kifejezés jut eszembe, ami nem tűr karaktert. Ritka egy dolog ez nálam, de asszem nem tévedek nagyot, miszerint nem az én készülékemben van a hiba.

Két dologra viszont kíváncsi vagyok:
Mit fog mondani/gondolni Orbán Viktor, amikor végképp és a történelemből kitörölhetetlenül megbukik?
Mi lesz ezzel az országgal?
Betekintő a kulisszáik mögé, nagyon tanulságos! fenteslent.blog.hu/2011/12/12/felesleges_fellegi_1

Tanulság mindenekelőtt: Simicska élt, él, élni fog!!! Aki ezt nem parírozza le hídba hajolva az ájulatos tisztelettől, az betűtészta.
@a szív fészkei:
Hadkötelezettség. Milyen szép is lesz, operettország operetthadserege... Egy csuda! :)
Sok kretén tápos, Hende nevű együgyüvel az élen... remek!
@Boli: olyan vagy wazzee, vót beszóni?, ez a sorozni betörésre köll, nem harcónyi istálom assa, én amúgy kellően tápos vagyok, de anno alkeszképzőnek tökéletes vót a holvédség :D
@Boli: a probléma nem ez. Hanem, hogy az ellenzéket ezzel ki lehet csinálni. Kap egy behívót, és máris hadbíróság elé állítható akármiért.
Akkor még az orvosi titoktartás mint olyan de facto megszüntetéséről nem is beszéltünk. Ugyanis ennek a bejelentésnek az előzménye, hogy a csúcs-hiper titkosszolgálat jogosítványt kapna arra, hogy a létező összes adatbázisból (gondolom, a Kubatov-féléből is) összefésülje az egyének adatait. A háziorvosok adatbázisaiból is.
öööö minek is hívják eztett a világ tanultabb részén???

Az önkormányzati törvény vitájában kiderült, hogy a kormány belement, hogy kötelező önkormányzati feladattá nyilvánítsák a vízszolgáltatást, szennyvízelvezetést, távhőszolgáltatást, de feladatokat ellátó cégeknek közösségi tulajdonba kell kerülnie. A közszolgáltatások hatósági árasak lesznek.

további gyöngyszemek:

index.hu/belfold/2011/12/12/minden_harom_eves_ovodakoteles_lesz/
@Fabius:

Arról nem is beszélve, az EU közös erőfeszítéssel -a Cameront kivéve- épp azon ügyködik, megzabolázzák a pénzügyi hegemóniát. A karvalytőkét, ha úgy tetszik. Szerintem még a vezér sem érti, akkor mit várjunk az ostoba jobberektől?
@Boli: Hende feje tényleg olyan, hogy az ellen meghal a röhögéstől. Hát ha attól, akkor attól: a végeredmény fontos! :-DDDDD
@Szolgálati Füldugó:
Te, akkor az én térdműtétemet is nézegethetik ezek a balfaszok? Élvezzék, ha erre izgulnak!
Ja igen és már nem vagyok hadköteles... Nyasgem akkor nekik?
Én még 18 hónapot csesztem el az életemből, egy őrszázadban. Ha kell szívesen megmutatom máig, hogyan kell akár sötétben az AMD-t szétszedni és összerakni... :)
Tragikusan szar ellenzéke van ennek a majomnak. Nem tudom, ez szerencséje-e vagy sem. Mindenesetre nincs rákényszerítve, hogy a gagyinál jobb legyen.

Az ellenzék teljesítményére az a hasonlat jut eszembe, hogy kb. olyanok, mint az a kis farka miatt frusztrált pasi, aki még ráadásul többnyire impotens is...
@Zébácsi: "Az a baj, hogy a folyamatokat figyelve csupa olyan szó és magyar kifejezés jut eszembe, ami nem tűr karaktert. "

Arra gondolsz, hogy olyan a Kormány, mint a szakmájukba belerokkant mániás-depressziós bohócok csoportterápiás köre?
Esse kutya. Az LMP hibásan érvelt Balog szerint a vitában.
"Balog szerint Szabó elkövette az emberi jogokért küzdők alapvető hibáját, minden sérelmüket összegyűjtötték, és emberi jogi alapról támadták."
Vagyis az emberijog-sértéseket emberi jogi alapról támadták. Ejnye-bejnye, kis huncutok.
Azért a szar nagyságára semmi nem jellemző jobban, minthogy az Index egész nap egy darab VV-t árválkodtat közéleti blognak a blogketrecben. UP távozása óta nagy kovász esetén mindig ez van.
Tényleg, mi lehet droid Petikével? Hetek óta nem láttam, hál Istennek.
@a szív fészkei: "Ő a mi csodafegyverünk!!"

Mint Nagydarabnak Krisztofóró, meg Treff Hetes, bár ott legalább a lónak volt esze.
@szerénységem: azért ez így sommás. A szocik nem érdekelnek. Az LMP frakció viszont összesen áll tizennégy emberből, és minden kilométerkőnél ott vannak. Nem tudom, hogy bírják a hajtást. Persze, lehetnének jobbak is, ez kétségtelen. A parlamenten kívüli ellenzék pedig még egy éve sincs, hogy elkezdett mocorogni. Hát hogy a bánatban lehetnének sokkal jobbak... Egy éve ilyenkor még semmise volt.
@gyilkos fűegér: Az biztos... :-)

Ezt láttátok?

Kósa Lajos javaslatára közösségi – önkormányzati, állami - tulajdonba kerül az összes magyarországi vízmű és csatornázási mű. Így lesz ez a hulladékgazdálkodási vállalkozásokkal, valamint a távhőszolgáltatókkal is.

Kerül... Magyarul: elveszik. Mert kommunisták.
@gyilkos fűegér:

Petikét karbantarcsák hetek óta. Gondolom nem bírta már követni a naponta változó állapontokat, és kellett egy format c.
@szerénységem:

Üzbegisztán. Remélem az IMF januárban a szart is kiveri a Forradalmi Munkás-Faszparaszt Kormányból.
@a szív fészkei:
Talán még emlékszem a többi mozdulatra is. :)) Sokan vannak ezzel még így. 18 hónap őrtornyokban, járőrben, sőt egy alkalommal 3 napos parlamenti (Kossuth-téri) őrségben azért valamit megtart az emberben...
@Szolgálati Füldugó:

A szemétbiznisz és az sms fizetés államosításával megint belesznek a németek bizniszébe. Lassan nem lesz olyan hitel az IMF-nél amit megszavaznak nekünk :-D
@szerénységem:
Tiszta véletlenül ezt nem ÁLLAMOSÍTÁSNAK hívják? Anno boldog '50-es évek...
RÁKOSI ELVTÁRS, LEGJOBB TANÍTVÁNYAID TISZTELEGNEK ELŐTTED, A NAGY PÉLDAKÉPÜK ELŐTT!!
@felebarát: nem hallottad? a narancs helyett a pirosfehérzöld közepén HALÁLFEJ lesz...
"Kétségtelenül csökkenne a nemzeti kormányok mozgástere az EU által javasolt szabályozással, de könyörgöm: ha egy kormány csak arra képes, amire a miénk, hibát hibára halmoz, késztetést érez lakosságának lerohanására, megszünteti a demokráciát és egyetlen dolgot képes következetesen és gyakorlatilag profin végigcsinálni, önmaga bebetonozását, akkor csökkenjen is a mozgástér, sérüljön a szuverenitás, jöjjenek a brüsszeli közgazdászok és kezdődjön a normalizálódás, mert különben egy lyuk lesz a földgömbön Magyarország helyén, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Mi leszünk a negatív példa, az osztály bohóca, nem velünk nevetnek, hanem rajtunk, és azzal állunk ellent, hogy nem vesszük le a szemüvegünket a pofon előtt. El is törik rendesen, és apánk otthon tovább pofoz."

nepszava.com/2011/12/velemeny/para-kovacs-imre-mas-se-kellett.html
@a szív fészkei:

Ajjaj, tényleg nagy a baj ebben az országban, ha a nyugihoz 3 politikamentes nap kell, s ez ráadásul dicsekvésként hat...

:-O.
@gyilkos fűegér:

Háááát, én nem tudtam volna olyan szépen leírni, mint ahogyan te tetted. Kissé faragatlanabb kifejezések jutottak eszembe.
@a szív fészkei: Hehe, nem, azon dolgoztam, hogy kiszabaduljak a rabszolgasorsomból! Úgyhogy majd az eredménye, az kellemes lesz - ha igaz, már jövőre. ;-)

Ez a kötelező sorkatonásdi, egyebekhez hasonlóan, a maradi rendszerek rögeszméje. Nyilván a mögöttes elképzelés az, hogy ezzel is legyaluljanak minden önállóságot a honpolgárokban, csak azt felejtik el, hogy mi történik, ha egy felduzzasztott, frusztrált társaság, akiknek már vesztenivalója sem sok, könnyen fegyverhez juthat...
@Deathstick: És akiknek főparancsnoka Skicc. Ott már tényleg minden mindegy.
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) értékelése szerint a magyar csődtörvény közepesen felel meg a nemzetközi elvárásoknak
...
A felszámolási eljárásokban a korrupciós kockázatokat vizsgálva arra jutottak, hogy az itt tapasztalható visszaélések miatt 300-500 milliárd forintnyi vagyon tűnik el évente, amely 50-80 ezer munkahely elvesztésével jár - mondta Dietz-Blaskó Judit kutatásvezető a TI által készített tanulmányt bemutató sajtótájékoztatón.

A felmérés szerint a felszámolási eljárásokban a magyarországi cégek vagyonának 60 százaléka vész el, miközben az európai gyakorlatban 40 százalék a veszteség. Amennyiben ezt el lehetne érni Magyarországon, mintegy 400 milliárd forintnyi vagyont lehetne megmenteni - tette hozzá. Az anomáliák között első helyen áll a sokszor módosított, és így kuszává tett csőd- és felszámolási törvény. Ezen tovább rontott a legutóbbi módosítás, amely a kiemelté nyilvánított cégeket kiveszi az általános szabályok alól.
...
A stratégiai igazgató kifogásolta, hogy a "cégtemetőket" működtető személyek tovább űzhetik ezt a tevékenységüket. Ha véletlenül eltiltják őket a vezető tisztségtől, akkor is tovább alapítanak cégeket, mivel nincs ellenőrzés. Jelenleg 50 magánszemély ezer cég "bedőléséért" felel. Az első helyen álló személy egymaga 312 céget vitt csődbe."

www.168ora.hu/buxa/evente-500-milliard-forintnyi-vagyon-eltunik-87442.html
Vajon miért nem versenyképes a magyar gazdaság?
@a szív fészkei: Várd ki a végét. Jövőre előrehozott választás, utána Fidesz-Jobbik koalíció, elnöki rendszer törvényi kiépítése többszöri alkotmánymódosítással (á la Lukasenko), Orbán bemasírozik elnöknek (egyben, főparancsnoknak), Vonát kinevezik miniszterelnöknek (ami ekkorra már viszonylag súlytalan poszt lesz), kilépünk az EU-ból és megtámadjuk a szlovákokat és/vagy a románokat. A kilépés és a támadás egyidejű is lehet.
Vagy ne adjak nekik tippeket? :-))
@Husz_János_Puszita: Gratulálok, megtalálták az illegális pártpénzek mozgatásának egyik fő csatornáját, a strómanokkal együtt! Ami azt is megmagyarázza, hogy miért nincs ellenőrzés... Állammaffia magyar módra.
@Deathstick: Ha tisztelettel megkérhetlek, NE!!! Te már jó helyen vagy, de mi itthon. Vonának is elég kusza a nézése, mit mondjak! Komolyan végigfutott rajtam a hideg, pedig - egyelőre - meleg szobában ülök....
@Deathstick:

A legkönnyebb a magyar munkaerőt csesztetni, nem hatékony, meg sok érte a minimálbér, stb. Amiben van némi igazság ( tapasztalat ), de a versenyképesség legnagyobb akadálya a mértéktelen korrupció. Szerintem. Az Oszkóéknál olvastam, az egész vállalati szektor kb. úgy 2900 milliárd adót fizet be a költségvetésbe éves szinten. 500 milliárd annak csaknem a húsz százaléka, és akkor ez csak egy csatorna. Adjuk hozzá az pártkifizető állami vállalatokat. Ha még a feketegazdaságot is hozzáadjuk, itt a GDP felét ellopják. Az a csoda, hogy nem csődöltünk be előbb. Miről beszélünk?
Aki tehetségtelen, hozzánemértő fasz, az háromharmaddal a háta mögött is az.
Nem értem a fanyalgókat! A Matyólcsi megmondta, hogy árfolyamszemlélet alapján számolva az államadósságot tizedével csökkentették. Vagy valami ilyesmi. De ha árfolyamszemlélettel úgy számoljuk, hogy 1 euró egy forinttal egyenlő, akkor kapaszkodjatok meg hitetlen ballibek!, no akkor már akár meg is feleztük az államadósságot!!! És máris Európa élvonalába kerültünk. Egy gond kipipálva!!!!
Ha pedig munkaóraalapon vesszük a munkanélküliséget tekintetbe, akkor mindenki, aki háztartási munkát végez, akár heti egy órában, nos azok mind munkavállalók!!!! Még egy gond kipipálva, hisz Európában (a Vatikánon kívül) példa nélküli a 0%-os munkanélküliségi ráta!!!!
Hát legyünk büszkék, hisz a gyorsnaszád biztos kezek által vezetve tart a cél felé! Kezünkben esernyő, vállunkon az esőkabát panyókára vetve és nem félünk...

Uramisten, aki annyi tiszta embert kiradírozol nap, mint nap ebből az árnyékvilágból, hát mikor szabadítasz meg minket ettől a két rozzant, púposlelkű baromtól?
@a szív fészkei: OK, OK! Sorry! :-) Nem gondoltam, hogy ennyire megvisel a felvázolt skicc (nem Pali! ;-)). Amúgy mivel nekem is vannak fontos kapcsolataim Mo-n, ha ilyesmi kitörne ÉS nem tudnám őket kimenekíteni civilizált helyre, akkor beállnék ellenük partizánnak. Tudod, Belgrádi fiúk (vagy valami hasonnevű sorozat volt az) vagy V mint vendetta alapon (az a film egyébként sokkal gyengébb volt az eredeti képregénynél). Feltételezem, ilyen forgatókönyv esetén ti is meggondolnátok a külföldi életet, nem?
@Husz_János_Puszita: Most hogy így felsoroltad ezeket, gondolkodóba estem. Úgy vélem, a GDP felének megfelelő lopás eddig is nagyjából megvolt, hosszú ideje (mondjuk, a '80-as évek közepe óta legkésőbb). Szerintem a jelenlegi csőd attól tört ki (részben), hogy az Úri murit kívánó uraságok most már TÖBB, mint a felét lopják ki (részben az ellenzéki időkben őket pénzelők étvágya miatt) és így már dekompenzált lett a rendszer. Persze tudom, ez így nagyon elnagyolt, de ez a zsigeri megérzésem.
@wanekus: Pontosan akkor, amikor a magyarok nagy része, de legalább egy "kritikus tömeg" egy életre megtanulta azt a leckét, hogy hozzá nem értő, kivagyi handabandázással, ingyenéléssel és folyamatos hazudozással nem jutunk semmire. Na akkor egy pillanat alatt eltűnik, nemcsak ez a kettő, de az egész banda is, a süllyesztőbe.
Kérdés, mi életben leszünk-e még, mire ez megtörténik, úgy értem, elég hosszú ideig élünk-e ahhoz, hogy ezt még megérjük.
@Deathstick:

A mai csődközeli állapot nem új keletű probléma. Mindegyik kormány hozzátette a magáét. Mára értünk el odáig, hogy végképp tarthatatlan a szisztéma. Elfogytak a tartalékok, eladósodott mindenki, kormány, önkormányzatok, magánemberek. Elég volt egy fuvallat, dől össze a kártyavár.
Na jó, fityiszék nem egy fuvallat, jók lesznek tornádónak is, ami a dúlást illeti.
@Deathstick: Ja, emlékszel még :-)). Igen, kuszaagyú-szemű - Vona nézése tisztára Szálasié - nyilasok alatt végképp nem akarnék vekengeni.

@wanekus: Én is annyi de annyi ilyent tudnék felajánlani jó és szeretnivaló emberekért, akiknek menni kell.
Amúgy idemásolok egy cikket, mert nyomtatott sajtó, kint van nálunk kis férji mementónak:
" Egy neves amerikai pénzügyi elemző, Ric Edelman, nemrégiben kiszámolta, hogy egy családanya, aki tulajdonképpem napi 24 órás műszakban dolgozik, havonta 42 391 dollárt, azaz több, mint 10 millió forint fizetést érdemelne. Számításait arra alapozta, hogy egy gondos édesanya nap mint nap 16-féle kulcsfontosságú munkakör feladatait teljesíti, azaz egy személyben óvónő, szakács, gyerekpszichológus, tanár, titkárnő,takarítónő, ügyintéző és szinte felsorolni se lehet, még mi minden.
Edelman szerint tehát, ha létezne olyan munkahely, ahol ezen képességeit módja volna maradéktalanul kihasználni, ennyi fizetést kéne adni. S bár a munkaadók egy része máig úgy véli, hogy a hónapokig esetleg évekig a kicsi gyerekkel otthon lévő, naphosszat a játszótéren ücsörgő anyukák így eltunyulnak, ellustulnak, szép lassan kijönne a gyakorlatból, képtelenné válva arra, hogy előző munkájukat ellássák, valójában ez nem igaz. Sőt, azokkal a kvalitásokkal a tarsolyukban, mleyeket épp a gyerekvállalásuk éveiben szereztek, igazából sokkal jobban megfelelnek az újfajta karriermodellnek, mint gyermektelen társaik. Szakemberek szerint ugyanis ma egyértelműen az ember a legfontosabb vállalati vagyon.
Egy családanya számára ugyanis a kapcsolatok kezelése és a problémamegoldás napi rutinfeladat. Stb. stb."

Szóval ilyen értelemben igazad is van. A férjem védelmében c. sorozatban van egy figura, aki zseniális nyomozó volt, mégis ő van gyesen Amerikában, - Chicago - sok más valaha magasra jutott apukával egyetemben, folyton lóg rajta pár kölyök, játszóházakban ad meg munkarandit, ilyesmi. ez azért tendencia is már... Mellette néha melózik is, ja, közben tologatja a kislányát, büfizetti a másikat..

Szóval van, ahol a kinder-küche- (kirche) vonal nem a teljes zombiságról szól, ahogy itthon képzelik a kerszténydemagógok..
@gyilkos fűegér: és mi lesz, ha zájemef egyszerűen nem csinál semmit, semmilyen hitel, semmilyen tárgyalás, mert kiderül, hogy már fizetésképtelen, sokkal inkább mint a görögök...olvasd számaimat tegnap a másik izében...a GNP/GDP teljes értékét túlhaladta az éves törlesztés mennyisége...hagyni fogják csődbe menni...januárban semmilyen tárgyalás csak telefonok, március ídusán meg öngyilkosság vagy akármi
Ezt hozta a Hírszerző is, de eredetiben:
www.nytimes.com/2011/12/12/opinion/krugman-depression-and-democracy.html?_r=3&emc=eta1

Azért ha egy Nobel-díjas közgazdász lehoz egy ilyen cikket a NYTimes-ban, és arra a NYtimes facebook-oldalán van közel ezer lájk, komolyan elgondolkodom, hogy az Ausztráliában élő lányom bizonyára okkal nem dicsekszik azzal, hogy magyar...
@a szív fészkei:
Te, Matolcsyné férjét, az a bizonyos alkatrészt, a szent mit, látta ma már valaki élve? Csak nem... ??? :)))
@Rodeo36:
Azért azt az öngyilkolást légyszíves hagyd meg a narancskomcsi agyatlanoknak, ne akard róla lebeszélni a törpedúcsét...
@Boli: Rezzenéstelenül optimista volnál... Bár a kuka, az megfelelő hely.
@Boli: Március idusán tudtommal nem öngyi volt, ha jól emlékszem. Legalábbis Cézár kicsit meg volt lepve, ami öngyilkosságnál nem szokványos...
Ohlalalalá, carramba: hvg.hu/panorama/20111212_spanyol_kiraly_botrany#rss Ez a vőfószer híres kézis volt, nem?

Na ez a laza mediterráneum. Nálunk kitüntetnék.
@Boli: egyetlen lehetőséget látok, amint a nagyok szelet vetnek és vihart aratnak ez a szarházi mint uszadékfa fog a cunami tetjén maradni de már a cunamit nem fogja tudni befolyásolni és a cunami bizonyosan és hamarosan szárazföldre ér lehetséges, hogy sziklás partra, ahol nincs föveny amin meg lehet pihenni és akkor a gyors'naszád hiába lesz lehorgonyozva a 424-eshez úgy szétbassza mint kártyavárat Bodri
Focistavirtus: www.kiskegyed.hu/sztarok/magyarsztarok/hogy-csinalta-dzsudzsak-balazs-tulkoltekezett-112606.html Mondjuk, ő a magáért költi. (legalább nem Linduska műhajára-mellére-szájára.)
@a szív fészkei: Te is fiam, Bluetooth? :)
Olvasgattam, miket hordott össze ma ez a szerencsétlen, de a felelősséget még mindig a nyócévre, meg az ellenzékre, meg a nyuszira keni... Felelősségvállalás, őszinteség egy fikarcnyi sem. A legvérlázítóbb, hogy hülyének néz mindenkit. Elismerem, az emberek komoly része az is, ha ezt a szart beveszi ettől a ... mini kamugéptől. Egy vicc ez az ember...
@a szív fészkei: Azok is....khm... praktikus dolgok voltak. :))
@Boli: Azért, ha ő vicc, az nagyon szomorkás a magyar humorra nézvést.

"Kicsit szomorkás a hangulatom máma, kicsit belém szállt a boldogtalanság" énekelte Darvas Iván (ami név valamelyik elmeroggyant jobber skribler szerint a véreskezű oroszok jellemző egytől egyig. Ezért csak kommancsok adták kölykeiknek)
@a szív fészkei: Na felturbózta vele a nőt, valóban. A hajat meg tán lehet újrahasznosítani máson. :-DDD
@a szív fészkei: van erről egy konteo, régészek és egyéb tudósok állítják -imádni fogod- Caesar a híres Március ídusa előtt megtudta, mert orvosai így diagnosztizálták -figyeld az életkorát- epilepsziával aminek egy előrehaladott változata miatt szenvedett, a dinasztia kész volt de tudta nem tudja törvényesen végigvinni a császárságot viszont egy gyilkosságnak álcázott öngyilkossággal a császárjelölt aki neki ugye nagyon közeli rokona!!! trónra kerül...és így lett...kiprovokálta, hogy meggyilkolják, mert már egyébként is nagyon rövid ideje volt hátra és így minden előnyt magának markolt fel a halálával...a történet hozzáférhető már vagy 8 éve...keresd meg nagyon jól le fog kötni, jobban mint a szarosseggű orvbán napi kukorikúja
@a szív fészkei:

A vőfószer tizenéve a világ egyik legjobb kézilabdázója volt :-) Három olimpia - 2 bronzérem, FC Barcelona csapatkapitányság, negyvenen felüli az elnyert kupák száma a csapattal és a válogatottal. Asszem mondhatjuk, hogy híres és sikeres sportoló volt :-)
Cigány Kadhafit innen csak intervenció tudja kirobbantani. A CIA berakta a jobboldalra, mert féltek attól, hogy a szélsőjobboldal veszi át a hatalmat azon az oldalon, illetve az MSZP túlságosan megerősödik.
Most már szedjék ki ezt az elmebeteg állatot, ha a nyakunkra rakták. nekem mindegy, hogy milyen módszerekkel. Tőlem kilőhetik úgy is, mint Bin Ladent!
@a szív fészkei: imádod a pletyit? a Balázs azt csinál a saját pénzével amit akar még ha elégeti mint szivargyújtót akkor is az ő saját pénze
kérdés, ha ellopsz 1.2 milliárd forintot mi a legjobb hely elrejtőzni ahol sohasem találnak meg? a Magyar Parlament...bruhahahahaha
"nem volt felkészülve a kétirányú, nem ortodox tekintetre"

HAHAHA
". Az ellenzék bevonása a döntésbe - ha nemmel szavaz országrontó, ha igennel akkor ti is megszavaztátok, mit dumáltok - és ezzel a felelősség megosztása átlátszó kifogás lesz 2014-ben mindenképpen."
az ellenzek ki is vonulhat akar...

"ránk borítani a szemétdombot amit sikerült a másfél év alatt felhalmozni."
azert a cociknak is volt szerepuk hogy nem tudtak rendesen gatyeszba razni az orszagot elozoleg, de varjunk is, volt valami cucialis nepsavazas, akkor semmi semmi...
@Rodeo36: NA pont ezt mondom - tényleg idom a pletyit, nem vagyok egyedül vele ;-) - hogy elkölti a rengeteg pénzét (hát hülye, mert értelmesebbet is tehetne), de azt ő kereste , nem mástól lopta szemenszedetten, törvényekkel álcázva. Ennyivel jobban tisztelem is.

A másik sportoló meg kár, hogy ilyen moho sapien lett, mert nem hiszem, hogy királyi hercegként nem telt vajas zsömlére és ehhez kellett folyamodnia. Csak tán elpofátlanodott a nagy tisztségében és király ágyikójában. de ott rá mernek pirítani, ha kiderül és kiderül, mert nyaloncok vannak minden tisztségben - ettől fejlettebbek nálunk. Ez kb. 200 év mínusz ide.
@a szív fészkei: uhh, de reggel van még nekem, jav.: imádom, sapiens, mert nem nyaloncok vannak stb. stb.
lottóznom kéne...

Varga Mihály , a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az origo internetes portálnak adott interjúban hétfőn közölte, hogy január végére akár három-négy évre szóló, 15-20 milliárd eurós hitelkeretről szóló megállapodás is létrejöhet a Nemzetközi Valutaalappal.

hogy felnőtt ez az 5 milliárd 20-ra... :-)
@szerénységem:

Csodálod? Viktor tegnap megmondta, a költségvetés számaihoz nem kell nyúlni. Az meg csak akkor lehet, ha mindent hitelből finanszírozunk.
Mondja meg nekem valaki, miért kell mindent Orbánra fogni??? Bevitték az országot a málnásba! TE ugyanúgy felelős vagy a helyzetért!!! Bele gondoltál? Fogadjunk, hogy nem ismerted fel a NATO-EU csapdát, felvettél egy csomó hitelt, nem nézted, mit vásárolsz (magyar termékek...), nem figyeltél a privatizációra (szétlopták az ország vagyonát...), és folytathatnánk. Ma már minden késő!!!!
@Trenk48: No de nem mindegy, hogy vág az erdőben vagy az országot írtja.
süti beállítások módosítása