Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.12.09. 05:19 Fabius

Egymillióan a bazmegszabadságért?

Címkék: bazmeg himnusz dopeman kuruc infó

Dopeman lassan hőssé válik a bazmegnek köszönhetően. A rendőrség nyomoz, a kurucok péniszirigysége kezelve van, az interneten mindenki igyekszik megmagyarázni logikusan, hogy a szólásszabadság egy olyan itthon megfoghatatlan izé, amit nálunk régebben demokratizált országokban sokkal komolyabban vesznek, amúgy meg tanuljon meg mindenki olvasni, - esetleg azt hallani ami az izé...dalban van - mert bazmeg az Orbán bazmeg a Gyurcsány, de a Himnusz az nem bazmeg.

Én meg csak kurvára unom az egészet.

Dopeman, te balfasz, legközelebb bazmegolás helyett foglald el valamelyik tévészékházat, vagy legalább gyújtsál föl egy kukát, olcsóbban megúszod. Meg mi is. Ezek ugyanis beleférnek a vélemény szabad kinyilvánításába még a kurucok szerint is, ettől hős leszel, nem kell értelmezni és nem leszel himnuszgyalázó nemzetáruló. Remélem a kép megvan, ahogy a szabadságharcosok most a feljelentésre polírozzák a bohócot, és boldogan kötnek szövetséget a sokszor elátkozott rendőrséggel.
Amúgy átgondoltátok mit is csinálunk éppen? Ha nem, segítek: a nemzet bazmegjéből nemzet csótányát. Igen, úgy ahogy harminc éve tette a hatalom és a közvélemény Feróékkal. Az csak stilisztikai kérdés, hogy a Ricse azt énekelte:

Na, de várj!
Mert ért már téged sok-sok csalódás,
Azért várj!
Mert érni fog még sok - sok csalódás,
Egy pofon nekem, egy pofon neked!
Egy pofon nekik, hát még egyet nekik!

Dopeman meg azt, bazmeg.

De nekünk tényleg ezt kell csinálni? Két évtizeddel a rendszerváltás után ugrunk vissza harminc évet, és kezdünk el újra könnyűzenészeket kriminalizálni vagy heroizálni egy dalszöveg miatt? Ráadásul úgy, hogy szövegértésből nullásra vizsgázik akinek ez egyáltalán megfordul a fejében? Számomra sokkal nagyobb probléma, hogy a SkiccPál hivatal nem tud helyesen idézni a Himnuszból, mint amikor egy rapper a bazmegek közé citálja a sorokat fohásznak. Miért nem lehet ezeket a dolgokat a helyükön kezelni? Pityinger László Justin Bieber és Snoop Dogg szerelemgyerekeként osztja az élet nagy igazságait a DopemanTv-ben, szerintem szórakoztatóan, a zenéjét meg ítélje meg mindenki a saját ízlése szerint.

De ne csináljunk már belőle mártírt, a faszbúkforradalom első hősi halottját, ahogy ha lehet ne induljon újabb mozgalom Egymillióan a bazmegszabadságért néven sem.

Próbáljunk már úgy tenni, ahogy szöveget érteni képes, véleményszabadság fogalmával tisztában lévő magyar és európai állampolgároknak kellene 2011-ben.


 

208 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr293449630

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan gyártja hőseinket a rendszer? 2011.12.09. 08:55:24

Ha igaz az, hogy az előző kormányzat alatt születő "hősöket" (az elnevezés természetesen nem minden esetben jelent valós értéket) a "hazugságok, a korrupció, a kiárusítás, az arctalan tőke sötét árnyéka és a hatalom érdekében bevetett re...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Qeatzkoatl: A Graphisoft december 12-én llíttatjafel a világon először Steve Jobs nemtom hány méteres bronzszobrát.
@a szív fészkei:

Elég sokat tudnék arról beszélni, hogy milyen színvonalon és szakokon képeztünk. Ezen felül, amiket Fabiusnak írtam, gyakorlatilag az a gazdasági stratégia hiánya, a hozzá nem értés, és érdekrendszer anomáliái. Ezek nem megy gyorsan. Mehetne lassan is, de ahhoz jelentős hitelek kellenének a vállalkozások számára európai kamatokkal, azaz stabil forinttal.
hozzá tudok szólni?
@a szív fészkei:

:) Bojár Gábor a munkatársam volt.:)
A Himnuszt kezdjük úgy értelmezni, hogy MA(!) ki számít magyarnak......
@waqtiq: El is várjuk, egységben az ész és a kétség.
@Fabius: Röhögök, de belül zokogok, tényleg. Ilyen nincs, pedig élénk a fantáziám, és azt hittem tavaly áprilisban - kurvajó kis tréfa volt - hogy mindenre fel vagyok ezektől készülve. Pirulva vallom be, hogy nem. Meg tudtak lepni.
@waqtiq: Név szerinti felsorolással javaslom kezdeni.
@Qeatzkoatl:

Technológia felvevőpiacon nem feltétlenül a klasszikus know-how cuccokat kell érteni, sőt. Sokkal inkább a mobilkommunikációt lásd T csoport, az energiaipart lásd E-On, vagy a szemétbizniszt lásd RWE. Ezek nem bérmunkák hanem klasszikus vegyesvállalatok, ahol a német technológia értékesítése zajlik hazai erőforrások felhasználásával.

Abban egyetértünk, sokkal jobb lenne, ha mi tudnánk ezt csinálni mondjuk a németekkel, meg abban is, a legjobb befektetés egy ország számára az emberek képzése. De amíg erre nem vagyunk képesek addig a gazdaságpolitikának a realitásokhoz kell igazodni. Legfeljebb arra figyelhetnénk sokkal jobban, hogy az iPont féle innovációkat ne herdáljuk így el.
@Qeatzkoatl: Persze vannak nagyon jók, okosok, zsenik, de lassan már Hegyeshalom túlfelén lesznek többségben. Nem szabadna hagyni, hogy ez legyen és ilyen töményen primcsi bagázs hedonizáljon itt, totál lerombolva minden létező országimázst.

Amúgy teli a város turistával, boldogan kattintgatnak, mintha európai országban járnának... Kis butulik.
@Fabius: Leigázás!!!! Resistance!! (de a pénzt előbb azért adják oda.) Aztán a kölcsön folyósítása alatt a résistance zavartalanul folyik tovább: de azért fejeinket a ránk rogyadozó falakat támasztó állványok miatt hajtsuk le mélyre!
@Qeatzkoatl: Írtam múltkor, hogy te nagyon okos vagy. :-)) Mert gondolom, hülyékkel nem vergődik - valamiért csak sikeres lett. (ellenbógen Ikarusz és egyéb-szétverő Szélessel. De az maga hozza a hülyeségadagot, nem kell abban segítség neki))
Az egész net és a blog szféra is forrong ezerrel, már zsong a fejem a különféle infóktól, öszíntén besokaltam, pedig ritka az ilyen, hát megmondta már az egyik kedvencem is, e csodás vidékén európának unatkozni, na azt itt olyat nem lehet :D
@kisa: Hogyan? Rászarunk friss folyóst, ne azt a kiszáradtat vigye porlasztva a szél szanaszéjjel fertőzve?
@Fabius:

Meglehet, elkeserítelek, de csak alkalmazást, vagy alkalmazási jogokat adnak át, azt is meghatározott feltételek szerint. Ez mindenre igaz.
Az a plazmaégető, mely 100% környezetbarát, itt került kifejlesztésre, ma már import cikk.
Kína ott nyert, hogy ezeket a technológiákat (szabadalmak és know-how (szellemi alkotás) nem vették meg, ellopták és továbbfejlesztették. Mi ezt már nem tehetjük meg. Ezek óriási pénzek.
@a szív fészkei:
Na most megleplek. Széles Gábor ugyanott tevékenykedett, ahol a Bojár, meg jómagam is. Én bírtam ott legtovább.:)
@kisa: Tutaj?? Hol van az már.Hú de rég megcsákányozta maga alatt. Már csak pár deszka látszik,amibe kapaszkodik.

Egyébként a volgai hajóvontatók most épp közmunkásainkat tanítják be az eeehjuhnyemre, hogy mégis csinos csipetcsapat legyenek,ha ki kell húzni őnagyságát... mek.niif.hu/04100/04148/html/repin.jpg
@Qeatzkoatl: Tudom, hogy Széles is számtech-kel hasított (COCOM-listás cuccokat csempészett be darabonként, nem?), de amiket hallok róla, hát leginkább mindent, amihez nyúlt hátramozdított, kivéve a vagyoni helyzetét.
@Qeatzkoatl: Mint a mongol pusztában a fához kikötött kutyáé. A szerkentyű az a nálunk gyakran emlegetett kutyafa. (Tolnai Klári állítólag látta is ezt a tákolmányt.)
Mi meg megéljük,basszus!!!!
@a szív fészkei:
Ő egy Bt.-vel kezdte, Műszertechnika néven. Jó és újszerű kapcsolatokat épített ki, fő tevékenysége a kereskedelem volt.
Az Antal átvágta, ez kicsit változtatott a gondolkodásán.
@Qeatzkoatl: A vifiseket ismerted? (na az egész Videoton szétkúrta,ahogy tudom. De ott azért ment a fejlesztés ezerrel.) Papp elvtár,mond ez a név valamit? ;-)) Meg Kázsmér, Újváry, stb.
@Qeatzkoatl: Igen, emlékszem a Műszertechnikára. De mondom én a darabokra szedve becsempészett dolgokról hallottam, hogy abból lett nagyon gazdag.

Nekem nem ez a szakmám - gondolom, ez eléggé kiderült :-DD - csak azért pletykás város ez a Pest. Az Ikarusz szétbarmolásáról meg ismét szakembreek meséltek, épp két napja.
@Qeatzkoatl: vigyázz, mert kiprofilozunk vazze, oszt vége az annonimitásodnak ;)

Az a fájó, hogy nagyon nem tudok vitatkozni veled, az ideális az lenne amit te irsz, a jelen realitása, meg amit @Fabius. Ami a fő, a kiművelt fő, és a oktatás, és akkor nem a központosított rugalmatlan kinyilatkoztatásos bezárkozó, oktatgatásra gondolok, aminek rothadó szele csapdossa az orrunkat.
@simonmondja.: Elég undorral figyelték a szaudiak, amikor a mágikus(kirobbantotta az arab tavaszt) - és egyetlen - lila nyakijában ott osztotta nekik az észt.

www.dehir.hu/wp-content/uploads/news/17463/b_orban-nyitni-kell-szaud-arabia-fele-201110032123542609.jpg
@a szív fészkei:

Mind ismertem, minddel tárgyaltam. Főleg a Kázsmérral.

A Vifi nekünk rengeteget fejlesztett. Akkor mindenkit ismertem onnan, aki jó. Sokat voltam a Szilágyi Böskében náluk.

Végigkövettem, a Videoton széthordását. Ez politikai döntés volt. Az MDF hozta. Lezártak minden orosz kapcsolatot. Tudod Továrisi konyec!
Egyik ismerősöm mesélte (Borsodchem) kimentek tárgyalni alapanyagok ügyében, leültették őket és elővették ezt a plakátot és azt mondták "Daragie druzja konyec". Felálltak és elmentek. Ügyes, nem?
@Qeatzkoatl:
Ja, a Kázsmér még hozzám is jött tárgyalni.
@Qeatzkoatl: ezt az történetet hallottam már valakitől, de én zöldfülü csak urbánlegendnek hittem :D
@Qeatzkoatl: Ja, exem állandóan járt onnan Moszkvába meg Tyumenybe. Biztos őt is ismerted. :-)) De hát ezt nem itt tárgyalom ki.
@Cirbi:
A Borsodchem ettől össze is dőlt. Nézd meg a részvényeit a TVK-val szemben 1992-napjainkig.
@Qeatzkoatl: Kázsmért nagyon jófejnek írta le, szerette. Igen, ő ott lakott a János Kórháznál, srévizaví, azt hiszem. Én csak hallottam róla, nem ismertem személyesen. Újváry meg a többit igen. Azt hiszem, az iwiwen van a hajdani vifiseket tömörítő csoport vagy mi. Lehet, hogy a FB-on is csináltak hasonlót, tudnak egymásról.
@a szív fészkei:
Na, azt hiszem ezt akkor nem értem.:(

Kérdezd meg tőle, ELGI-s projectben vett-e részt?
@a szív fészkei:

Kérdezd meg tőle, hogy ELGI-s témákkal foglalkozott-e?
már támogatjuk...érdekes
www.nytimes.com/2011/12/10/business/global/european-leaders-agree-on-fiscal-treaty.html?ref=global-home

joe new york

NYT Pick

The really important and, so far, un-asked question is why Britain insisted its financial institutions be exempt from any jointly agreed upon financial regulations. I'll tell you why. Because the problem is not Greece, or Italy, or Spain, or Ireland, or Portugal or Germany. The problem is in England and the United States. Those two countries are the origin of the speculation that caused a global financial contagion and remain the center of a cancerous derivatives market that has, WITHOUT MEDIA ATTENTION, exploded again this year to over $707 trillion dollars, breaking the record it set in mid-2008, just before the crash.
You think the United States would cede control over its financial institution regulatory framework to an international organization? Uh-huh. Not in a million years. The belly of that beast is too ugly. Britain has extraordinarily lax regulations with respect to leveraged re-hypothication of borrowed capital. That's why it became very attractive to companies like A.I.G. and M.F. Global. You think they want to let someone else lift the curtain on that?
When the mother of all margin calls occurs and the global debt titanic goes down, and the global derivative pyramid scheme the U.S. and Britain built collapses, it will be every man for himself.

Dec. 9, 2011 at 6:21 p.m.
Recommended4

Kicsit elgondolkodtató, nemde?
@Qeatzkoatl: "Diktatúrába süllyedő ország": rólunk blogolt a Nobel-díjas közgazdász
2011. december 9. | 17:10

"Periférikus történetek" címet viselő mai blogbejegyzésében Paul Krugman három európai országgal, Izlanddal, Lettországgal és Magyarországgal foglalkozik. Hazánk meglehetősen negatív szövegkörnyezetben jelenik meg a Nobel-díjas közgazdász rendkívül rövid posztjában.

www.portfolio.hu/gazdasag/diktaturaba_sullyedo_orszag_rolunk_blogolt_a_nobel-dijas_kozgazdasz.159753.html
@Cirbi:
Nemrég olvastak be egy részt Mussolini élete c. könyvből. Meg kell szereznem, mert szóról-szóra az elmúlt másfél évünk van leírva (1926-28)

Ez a Wikiből van:

"Mussolini már miniszterelnöksége első évében létrehozta a Fasiszta Nagytanácsot, amelynek tagjai a fasiszta miniszterek és pártvezetők lettek. Ezzel lerakta a pártállam alapjait. 1923-ban ügyes manőverezéssel új választójogi törvényt fogadtatott el, ami a legtöbb szavazatot elnyerő párt számára a parlamenti helyek abszolút többségét (2/3-át) biztosította. Az 1924-es választásokon rendkívül erőszakosan, példátlan csalásokkal kiharcolták a Fasiszta Párt győzelmét, noha a látszat kedvéért koalíciós kormányt alakítottak. A csalásokat szóvá tevő Giacomo Matteotti szocialista képviselőt meggyilkolták (az ügyben Mussolini személyes felelőssége vitatott), ami megingatta a miniszterelnök pozícióját: a többi párt kivonult a kormányból és a parlamentből..."
@Qeatzkoatl: Ha nickemre kattintasz, feljön a stati, hogy mit tomboltam itt stb. És üzenetküldési leehtőség. Ott az emailem.

Azt a blogot egy másik nő csinálja (ha csinálja) enm tudom, iér ragaszkdoott hozzám, én nem írok oda, posztolni nem szoktam. Meg itt hirdetem, úgymond, ennyi)
@Qeatzkoatl: KlubRádió??? Megbeszéljük??? Mert ott hallottam ezt szóról szóra...

@a szív fészkei: csak láma :D @Qeatzkoatl
a topikhoz:
TASZ: Dopemant megfosztották a jogaitól
Index
2011. december 9., péntek 16:40 | Email A rappert a jogvédők szerint szándékosan hallgatták ki tanúként, mert – a gyanúsítottakkal szemben – a tanú szinte mindenre köteles válaszolni. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) úgy véli, a rapper nem a Himnuszt, hanem a politikusokat bazmegelte.

index.hu/belfold/2011/12/09/tasz_dopemant_megfosztottak_a_jogaitol/
@Qeatzkoatl: Azért nem véletlen a roppant találó bonsai-duce elnevezés. A feng shui - keleti szél! - nem szereti pl. a bonsait, mondván annyira természetellenes dolog a törpilla fa:csak a lassú növekedést szimbolizáljam ha a lakásban tartjuk rossz hatást hozva kihat minden másra. Valami, ami eredetileg nagy volt, mesterségesen lekicsinyítve, értelmetlen.

Hát Mussolininek volt ugye erőteljes nagyzási mániája - nekem a legnagyobb jele a milánói pályaudvar meg a római írógép (Viktor Emmánuel emlékmű) - és egy ideig sikerei is.

Aztán Cs. Szabó László írta, látta a saját szemével, ahogy egy római idős úr az utca közepén fényes nappal nagy csődület közepén Vote felkiáltással effektíve leszarta a kezében hordozott fehér kopasz Benito-fejet...
@Qeatzkoatl: Erről a korszakról nekem a legmegrázóbban és -plasztikusabban az Egy különleges nap című olasz film www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=551&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=2 mesél Mastroiannival (ő volt a homokos, akit ezért internáltak) és a fasiszta főelvti feleségeként remekelő Sophia Lorennal.
Na meg az egész hangulata: az a ház, az a miliő, auuu, mindent elmond. Ugyanez munkál ebben a miénkben is. Ha ő kicsi, minden legyen körülötte óóóóóóriáási.
velemenyvezer.blog.hu/2011/12/09/orban_viktor_zsarol_es_hazardirozik Ha lenne államelnökünk, nemcsak álamfőnk, akkor vissza lehetne fogni ezt a nyakkendővigécet végre!
@Fabius: @Qeatzkoatl:
Az a borzasztó dolog, hogy minden értelmes embernek világos, hogy oktatási és innovációs vonalon lehetne kitörni, viszont ezek az értelmes emberek Mo-n SOHA (na jó, a következő 20-50 évben nem) kerülnek irányító pozícióba. Amíg a jelenlegi politikai elit ki nem hal (így vagy úgy), addig semmi esély ilyen változásra. Hiszen nálunk még egy kibaszott gumigyár sem bír betelepülni (emlékeztek még?). Vagy ott van az a Debrecenbe tervezett neutronfizikai kutatóállomás, világszínvonalú eljárással, amit egy magyar fizikus dolgozott ki. Ő Mo-n akarta megépíteni ezt a kutatóműhelyt, amiből vagy 20 évig sehol a világon nem építenek újat, ha egyszer elkészült. Ehhez képest Svédországban fog elkészülni, mert a TELJES magyar politikai elit egyhangúan ignorálta a tervezést, a forrásbiztosítást, na meg a lobbizást a megfelelő uniós alapoknál. Vagy a találmányok, beruházások ügye: visszatérően hallom, hogy ha bárki beruházna valahol, akkor a helyi főmufti (nemcsak Kósa, a legutolsó szarházi is!) azonnal nemhogy százalékos kenőpénzt, hanem tulajdonrészt követel magának az engedélyezésért cserébe!!!! Hát ne csodálkozzunk, hogy itt a büdös életben nem lesz kitörés semerre.
@Qeatzkoatl: Arra azért kíváncsi lennék, hogy ez a New York-i joe vajon honnan vette az értesüléseit az újbóli bankösszeomnlásról? Bennfentes? Vagy ez is csak egy városi legenda? Bár ettől függetlenül, amit írt az angolok motivációjáról, az teljesen helytálló.
Finoman és nőiesen, de beszarok ezen az emberen, már ha megfelel a kívánalmaknak, amit ez az egyszerű kijelentés támaszt. (márminthogy ő=ember)

hetivalasz.hu/vilag/erre-a-munkara-keves-ido-lesz-43892 #:-(( #:-((( vagyis minden anya borogasson!

Most eregeti magából a passzátszeleket újra valamit nyilatkozva, hát meg kell nézni a képet: már befogott orral s vegyvédelmi ruhában lesznek lassan csak mellette diplomaták!!!!
@Cirbi: Teljesen jogosan bazmegelte, most illusztrálja Orvbán, hogy Dopeman mennyire csipkefinom volt még mindig...

Nagy Lászlóval szólva, itt már káromkodásból katedrálist kéne emelni, és ott átkozni ezeket!!!
nol.hu/belfold/orban_viktor_szembefordult_a_nyugattal Mint mindig. Csak közben meg kuncsorog is jattért. Mint a világ legrosszabb pincére: rád hány, de adjál érte borravalót mégis.
@Cirbi:

Helyes a bőgés, Oroszlán!
Bakker mennyi idegenszívű, kiiratkozott NeRes van itt, nol, klubr, napi, index, origo stb és egy sem hir, ehól, mn link, idecuppanhatott egy pötyet a nibekkel, és a závéhál :D, tsókoltatom a eme kiszolgálókat, mert nélkülük nem működne ez az ámokfutás....
@Deathstick:
Igazad van tudom. Eltöltöttem nem kevés időt (harmadállás) az infóparkban és meg kell állapítanom, hogy csak a lenyúlásra építették. Pedig volt inkubáció, régiós pályázat, EU-s pénzek dögivel. (2001-2005)
Tele voltam államtitkárokkal, rektorokkal az eredmény NULLA.
@Deathstick:

Nem tudom, de javaslom elolvasni a többi fórumozót is. A linket mellékeltem.
@Qeatzkoatl: csak szimplán "Bazmeg ":D ha már tüntetünk :D
@a szív fészkei: Ha odaért, legalább egy bikkmakkot mondjál ide.
@Deathstick: A Nobel díjasaink közül ki is élt/kutatott hazánkban? Na ugye! :-(
A Haszon magazin vezércikkét olvassa el, aki teheti!
Ezt ma olvastam:
Torkánál ragadta meg az adósság elleni szent harcát egy majdnem nemmel.
@néma bárány:

Felütés:
"Úgy hírlik, hogy a magyar miniszterelnök példamutató családapa. Mint ilyen, feltehetőleg elmondja a gyermekeinek, hogy minden cselekedetnek van következménye. (Abban már kevésbé vagyok biztos, hogy az "alázat" szó is szerepelt a család szókincsében.)"

Nem megy a teljes szöveg begépelése, de amiket itt megállapít a nagyközönség O. V-ról, azt foglalja össze.
Ez önmagában nem lenne nagy szó, de az érdekes, hogy gazdasággal foglalkozó lap eddig elment!
Egy Izlanddal foglalkozó videó alatt elhelyezett mondataiban csak nagyon röviden Magyarországra is kitér a New York Times honlapján megjelenő blogjában a Nobel-díjas közgazdász. Inkább politikai, mintsem szakmai véleményét fogalmazza meg, amikor így ír: "A tegnapi nap egy részét a princetoni egyetem jogi és közügyi programjában részt vevőkkel töltöttem, akik azt akarták, hogy beszéljünk Magyarországról. Hajmeresztő (mármint az ország - a szerk.) - és nem csak gazdasági szempontból. Mit tesz majd az EU, ha egyik tagja diktatúrába csúszik?"

Magyarország helyzetével foglalkozott már egyszer Krugman, amikor tavaly augusztus elején a devizahitelesek problémáinak enyhítéséről és a forint "belső" leértékeléséről, a költségvetési takarékoskodásról és a reálbérek csökkentéséről értekezett. Azt írta: akár ezt (a tulajdonképpen véget érni nem látszó költségvetési hiánycsökkentést), akár a forint "külső" leértékelését választja Magyarország, hogy növelje versenyképességét, a devizahitelek törlesztésére mindkettő negatívan hat.
@néma bárány:
Ingerkedik velem egy gondolat, hogy barátaimnak begépeljem a Hangulatjelentésre az egészet!

(ma már nem megy)
@Qeatzkoatl: Csak arra céloztam, hogy sok tehetséges hazánkfia van, de a legnagyobb tálentumunk talán a tehetséges emberek elzavarása... :-(
@Kijelölt Felelős:

Nem lenne hülyeség, legalább online is elérhető lenne valahol.

Amúgy szégyen, hogy lassan minden gazdasági fórumon Orbán faszságával kell foglalkozni.
@kadarnepe:

Nem okoskodni akartam, csak eszembe jutott. Nézd, itt az irigységnek legalább akkora szerepe van, mint a mindenkor aktuális rendszernek. Ez egy ilyen ország. De utána már döngeti a mellét, hogy minden bokorban Nóbel-díjas terem nálunk.
Magyarisztán: www.borsonline.hu/news.php?eltunt-hazaspar-ferje-miatt-kellett-meghalnia-a-doktornonek-&op&hid=50344

[..]"A megölt Baunok István építési vállalkozó volt, ennek kapcsán került kapcsolatba a Mészáros testvérekkel. A kőműves Béla többször dolgozott neki, segédmunkásként Tibor is gyakran segített. Információnk szerint egy újszászi vállalkozó, Cs. Zs. és Baunok egy többmilliós projektet nyert meg, a munkát viszont alvállalkozóknak adták ki. Amelót elvégezték, de nem fizették ki őket, így Mészárosék is futottak a pénzük után. A doktornőnek így férje üzleti tartozása miatt kellett meghalnia. November 17-én a pénz miatt ment Baunokékhoz a két körözött férfi egyike, akit a szomszédok fel is ismertek."

Hirtelen vagyonok keletkezése vérrel, csalással, átvágással, adóssággal. Amikor aztán elszakad a cérna, ölés lesz a nóta vége. Itt még középkor van, vazze!

Miért nem most él egy Móricz, Mikszáth!
@kadarnepe:
Az biztos. A 80-as 90-es évek jellemző jelensége/története volt a következő:
Lehozott az újság valamilyen külföldi újítást, felfedezést, ami jelentős haladásnak bizonyult már önmagában is, nem beszélve az alkalmazásokról. Ez lehetett orvostudománytól csillagászatig bármi. A témával kapcsolatban, ahogy illik, megkérdezték a magyar szakértőt, aki a következőt produkálta: "Igen, de..." és ezután legalább 2 bekezdésen keresztül azt fejtegette, hogy az illető felfedezés miért nem jó/igaz/működik. A sokadik ilyen után arra jutottam, hogy a külföldön Nobel díjat elért magyar származásúak nem a több pénz, meg a jobb munkafeltételek miatt mentek el, hanem a Mo-n maradt kontraszelektált idióták elől menekültek elsősorban.
@a szív fészkei:

Ugye? Píár Feri és a két ökle, Rozgonyi és Kovács alpolgármester urak vigyázzák a rendet :-))

Egyszer talán annyi vér is lesz a pucájukban, hogy megrendezett előre szelektált kérdéses közmeghallgatás helyett valódi lakossági fórumot is tartanak. Valahogy ilyen téren az elempések bátrabbak, ők közönség előtt is vállalják, hogy kérdezzek tőlük bármi kínosat :-D
@a szív fészkei: "Enyire jóságosak? hetivalasz.hu/uzlet/program-indul-az-otthonok-vedelmere-43889"
:DDDD
Van egyfajta megejtő bája, amikor ilyen álnaív kérdést teszel fel! :-) Egyébként nem tudom, mennyire lesz ez életképes. Eleve a kikötés: a "megmentendő" ingatlanok vásárláskori értéke szerintem túl alacsony, illetve szerintem az ilyen értékűek nem reprezentatívok (a teljes árspektrumhoz képest). Másrészt a programra szánt összeg... kb. mint halottnak a pisi. Ez így nagyon úgy néz ki, hogy:
1. Nem lesz semmi konkrét "megmentés, csak ezen a mondvacsinált címen ellopják azokat a milliárdokat, vagy
2. Az elkülönített pénzen valamelyik lakásmaffiában érdekelt havert/rokont hozzák majd helyzetbe, aki a 2 év leteltével a még mindig garantáltan fizetésképtelen családokat kilöki az utcára.
Tudom, nagyon sötét szemüvegen át látom a dolgokat, de orbánékat ismerve nem látok más forgatókönyvet. Te?
A kontraszelektált idiótákról: és hol a fenében van/volt Martonyi az újabb balfaszkodás során? Nem neki kellett volna megértetnie orbánnal, hogy mit és hogyan kéne csinálni azon a gyűlésen? Balázs Péterről meg elsőre a színészre asszociáltam és a felröhögéssel kissé megzavarhattam a szomszédok nyugalmát... :-)
@Qeatzkoatl: Elolvastam. Sajna, a legtöbben nem látják a fától az erdőt, sőt, nekem úgy tűnt, hogy szándékosan terelik félre a diskurzust (pl. a Mike Connelly nevű) a nemzeti szuverenitással, meg a Cameron tökösségével megakadva, sokszor értelmezhetetlen párhuzamokat vonva az USA-val is.
Ugyanakkor nem akadtam a nyomára "joe" állításainak igazolására. Ha tényleg megvolt a második bedőlés, akkor miért nem ugrottak az égbe még a pénzügyi szektor bukására fogadó indexek pl. (TVIX, FAZ)? És vajon miért nem bukott egy ilyen dolog ki a médiában? Azért az elég meredek feltételezés, hogy a teljes amcsi médiát el lehetne hallgattatni ilyen horderejű dologban (nem beszélve a nemzetköziről).
@Deathstick: Nálam te nem tudsz setétebben látni. PÉpp most fogom leütni a fiamnak Monty Python Hülye Járások Minisztériuma nyakkendőt - persze hogy, nem veszi fel, naná - de annyira zseniális az az egész és a mi életünkre annyira találó, hogy kell!

Jól tetted, ah röhögtél, mert itt már csak a röhögés segít. Balázs Péter egy nagyon profi karrierdiplomata, aki érti is ezt a szakmát, volt ugye külügyminiszter is; akkor meg nem csak a bajszát suvickolta, mint Martonyi...

Ugye azt írja az Index, hogy ezek a kormányfők tanácsadóik nélkül vekengtek hajnalig, Orvbán meg álmos is volt, mert előtte Marseille-ben osztotta az észt (munkalapú társadalomról delirált ott, mint néppárti alvezér, meddig tűrik meg??).
És amúgy se fogja a dolgokat, azt hiszi, ő az Aranyhorda vagy a hunok vagy mik élén bármit megtehet, amit akar. hogy tényleg nemet mondott, mert arra gondolt éjjel/hajnalban - az Index szerint, hogy a németek mindig ráfáznak a végén, legyünk egyszer angol szimaptizánsok!

Na ez nem jött be, akkor módosított hirtelen talánra, hogy há` a nép döntsön erről a parlament útján (amit ő vezényel amúgy.) Martonyi szerintem lenyeli a bajuszpedrő zsírját és úgy követ el harakirit. Ha meg akarja őrizni legalább a tisztessége maradékát.
@Deathstick: Egy Watergate után elhallgattatni a sajtót? Érdekes.

Az nem M/Agyarország és ezek a delikát magyar módszerek sincsenek ott divatban még: www.noltv.hu/video/4045.html
@Fabius: Nézd, - sajna én nem voltam még ott - , de állítólag Szicíliában a maffia nagyon odafigyel a közbiztonságra a turizmus miatt.
A csehek lépnek le??? www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/nomura-orban-be-fogja-adni-a-derekat-csehorszag-kilephet-az-eu-bol-364202

Mi bajuk van tulképp és mit csinálnak majd kint?
Azt hallottam olyantól, aki jár ki rendszeresen négycsillagosba, hogy ott meredeken leszarják a vendéget - spec. ezek spanyolok voltak - tökszar kaját szolgálnak fel rendszeresen a mitviszavíz Zilahy levestől a konyha összes egy heti mócsingja kirántva című ételfantáziáig (aki olvasta Vladimír Páral 100 százalékos nőjét, az ezen nem csodálkozik)...
Budapest - mert e két várost összekötő programok keretében rohangálnak ide-oda, Pozsonyra két órát szánva - a spanyolok szemében ezek után maga a Kánaán a Flamenco ehető ételeivel, kedves személyzetével és normális szobáival.

De teli vannak turistával még így is a csehek, hogy nyírják őket, mert annyira utálják. Ezt láttam 06-ban én is: kiba míszek voltak, mindannyian.
@Qeatzkoatl:
Ha megadod a forrást, akkor ennyi már menne! :(
Így csak a bioszkenner működik!
@Qeatzkoatl: szia, egyik kedves blogtársunk beplagizált egy ragyogó cikkrészletet persze ángliusúl...hát az bedarálja az összes konteót és egyszerűen: igaz!!! anno, mikor a AIG egyik igazgatóját a zistennek nem tudtam rávenni, hogy menjen el tárgyalni arról amit ő kezdeményezett, még úgy sem, hogy kis private jet-et küldtünk volna érte, de akkor már 2007 eleje volt és ők már tudták mit csináltak és annak mi lesz a következménye...kis egyszerű ügylet lett volna 500 millió USD revenue...azután a kútba beleejtette a drága és még csak el sem lehetett érni, hogy néhány baráti szót tudtam volna...pedig fel voltam virágozva...ugye a fenti cikk alapján kétutas a zaggodalom dalom delem...trallalalalala USA meg a Britek megcsinálták 30 év nagy munkájával a szabályozásnélküliséget, mialatt basztatták az újszülötteket, a kis pici európát a vén ribancot akit irígyeltek is meg rettegtek is tőle sikerűlt elgorbcsosítani a SZU-t nem tudták a kögöbö jobb mint merték gondolni és a CIS leválása ellenére maradt annyi amivel lehet szurkapiszkálni...közben ugye a nagy kis délázsiai tigriskék -nem puma!!!- és a nagy Elephant meg a Sárkány, tudod, hogy a kínai zodiákusban a sárkány speciális és csak a kutya tudja megbolondítani (vagyok kutyu hihihi) és lett ami van...csak a donaldhamisrókaperókatramplit ne hallgasd erről, mert felmegy a vized ő ugyanis élharcosa az ottani dealeknek de senki más nem lehet és az összes többi rohadt hazaáruló csak ő helikopter...a magyarok meg vettek törpét 50 fillérért gipszből meg alcsútról és most aztat kő' nézegetnyi mert hatalmat akar ...úgy született????? hogy miniszterelnök akart lenni már a bölcsőben és ezért nem tanult soha semmit és ebbe rögtön idejekorán bele is dilizett még a homokozóban amikor a kislapát vödörke harc megindult...na ez van...el vagyok foglalva de azért figyelek...hátha valaki felrakja a lámpavasra
@a szív fészkei: mi a lófasz van Prágában ami bárhol máshol nincs? tetü? bolha? még a kvárgli sem az igazi a Svejk-ben és ott is míszek, a Hradzsin már a könyökömön jön ki, Plsen és a Karlovivari is ugyanaz mint mindig egyébként is átautózunk rajta dajcséktól tótékig két óra alatt és még csak egy jó sert sem lehet bebaszni...kilépnek? és? majd visszakanyarodnak tuggyák mit akarnak?nem ugyanúgy mint a magyar tenyész törpike csak a hatalom a többi mellékes befűthetnétek már a lámpavasakat olyan uncsi ez a tetű és a gittegylete
@néma bárány:
Éjjel vacakolt a blogmotor, de feltettem.

"Amúgy szégyen, hogy lassan minden gazdasági fórumon Orbán faszságával kell foglalkozni. "
@a szív fészkei: Valóban hihetetlennek tűnik, de mégis megtörténhet, főleg, ha az alábbit vesszük figyelembe: www.independent.co.uk/opinion/commentators/fisk/robert-fisk-bankers-are-the-dictators-of-the-west-6275084.html

A szerző egyébként az egyik (ha nem A) legjobb Közel-Kelet kommentátor, de emellett a nevéhez fűződik részben Kurt Waldheim náci múltjának feltárása is. Ha belegondolsz, talán a The Independent-en kívül (esetleg még tétován a NewStatesman) nagyon hamar a világmédia anarchistákként, legenyhébb esetben idealista lúzerekként kezelte az Occupy... mozgalom résztvevőit és noha ez folyamatos mozgalom, igen hamar "elfelejtkeztek" róla. Mindezt összerakva már nem olyan feltűnő, hogy egy esetleges nyári pénzügyi összeomlás nem kerül nagydobra, bár elismerem, még mindig igen furcsa.
süti beállítások módosítása