Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.30. 05:32 Fabius

Köznevelési törvény: törvényes lesz a koki?

Címkék: fidesz kdnp köznevelés törvény michl józsef

Közröhejbe hajlik lassan a Fidesz törvénygyárának működése. A tegnapi-tegnapelőtti ellenzéki obstrukció eredménye, hogy kormányunk nem tudta eldugni a Munka Törvénykönyvének vitáját éjszakára. Végülis csak négymillió adófizetőt érint, gondolom kormányunk őket tisztelte meg a 7 darab kormánypártival, aki -WTF? - vitatkozott volna erről. Tanulságos minket mennyire tisztelnek, - hálásak leszünk ezért, ne aggódjatok - de talán dühítőbb, hogy a gyerekeinket még ennyire sem.

A köznevelési törvény vitáját szerda estére dugták, és a tegnapi történések hatására egy szakaszban fogják tárgyalni. Pedig benyújtott módosító van bőven - 332 - amiből közel kétszáz a Fidesz frakcióból érkezett. Ráadásul a kereszténydemokraták ismét ámokot futnak, és az átlapozott módosítókból derül csak ki, hogy Michl József törölné az eredetiből az egyik kivételesen jól fogalmazott gyerekeket védő mondatot. (katt és olvasható lesz)

" A gyermek és a tanuló nem vethető alá testi fenyítésnek, kínzásnak, kegyetlen, embertelen megalázó büntetésnek vagy bánásmódnak."

Michl szerint ez a mondat beszűkítené a jogértelmezést, és gumiszabállyá silányítaná ezt a nagyszerűséget. Rossz hírem van, aranyapa! Mi szülők szeretjük ezt így leírva látni. Eszünk ágában sincs hagyni, hogy majd különböző jogértelmezések tárgya legyen, hogy a koki, a saller, a körmös vagy a pajesztépés "adott történést megismerve" legyen meghatározható, és csak esetlegesen elítélhető. Tudom én, hogy a keresztényeknek és kereszténydemokratáknak ez furcsa, és a saját családjukban is kifüggesztenék Harrach Péter Családi NENYIjét iránymutatásnak, ezzel kompenzálva az önálló gondolkodást képességét, de vagyunk néhány millióan normális családi életet élni képesek ebben az országban rajtatok kívül. Nálunk pedig, ha valaki kezet emel a gyerekeinkre az nem latolgatás és mérlegelés kérdése.

Az fn24.hu villáminterjújában Michl kijelentette: van olyan gyerek, akinek a koki dicséretnek tűnik. Nem tudom úgy kell-e ezt érteni, hogy ha Michl házi feladatát elégtelennek értékelem, és a nagy büdösbe beballagva egy akkora sallerral honorálom, hogy az orrán keresztül fújt agyvízzel spricceli tarkón az előtte ülőket, akkor az dicséretnek fog tűnni? Vagy én leszek a testi fölényével visszaélő önbíráskodó barom, aki bántja szegény képviselőt, mikor ő csak a gyerekek érdekében, detélleg.

Michl egyébként az az ember, aki a saját módosítóját is módosítózza, mert annyira képben van és rettenetesen tudja mit akar. Mármint azt, hogy ő mit arról fogalma nincs, de, hogy a párt mit azt megsúgták neki. A 4856/27 módosítóban még azt mondja, legyen fakultatív a hit és vallásoktatás. A 4856/módosítóban meg már azt mondja, a fakultatív szó nem kell, vagyis legyen kötelező a hit és vallásoktatás. Jó, hogy ennyire következetes emberek alkotják a köznevelési törvényt, az pedig külön is tetszeni fog, ha megint összesen egy féltucatnyian fognak vitatkozni róla, mint a Munka Törvénykönyvéről. Pedig, ha eszük lenne csöndben be lehetne lopni a hit és vallásoktatást az iskolákba. Felőlem lehetne fakultatív, járjon aki akar, ez legyen mindenkinek saját döntése. De kötelezően az én gyerekem nem fog hittanra járni abban biztos lehet Michl is és mindenki más is. Nem különösebben fog érdekelni kivel kell szembeszállnom érte. Úgyhogy jó lenne, ha a szülők hergelése helyett megpróbálnátok gondolkodni egy kicsit.

Mert ha mellettünk a gyerekeinket se tisztelitek, akkor kezdhettek emigrálni Felcsútra napszámosnak a szülők haragja elől.

932 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr383423803

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Koki és saller? Kiderült! Orbán Viktor Az amerikai fiútól nyúlja a szövegeit! 2011.12.02. 09:23:06

Hazánk miniszterelnöke kétségtelenül igazi retro arc. Nem póz, esetleg a néhány évvel ezelőtti divat csábításának való engedelmeskedés ez, Orbán Viktor komolyan gondolja. Sejthető volt ez már akkor is, amikor - az idősebbek szeme biztosan könnybe lábad...

Trackback: Jön a keresztényi fenyítés, kínzás és megalázás 2011.11.30. 19:31:27

Ez azért így talán túlzás, bár ahogy a mai törvénykezési szokásokat látom, lehet, hogy nemsokára az Alaptörvénybe kerül, a koki és a saller, egyéb fenyítési és megalázási technikákkal egyetemben.Mire is alapozom ezt? Arra, amit egy KDNP-s képviselő Mic...

Trackback: Rablóhókuszpókusz a keresőoptimalizálás? 2011.11.30. 11:08:46

Számos weboldalt megvizsgáltunk, az okokat keresve az alacsony vagy nem megfelelő számú látogatottságra.

Trackback: Hivatalosan is megerősítették: Matolcsy Györgyöt tegnap elvitte az ördög 2011.11.30. 10:39:39

Bár kedden több, leginkább az ellenzékhez köthető hírcsatorna is felháborítónak nevezte, hogy Matolcsy György annak ellenére sem szólalt fel az országgyűlésben, hogy a parlament honlapján közzétett napirend szerint a nemzetgazdasági miniszter zárszaváv...

Trackback: Mikor tűnnek már el a komcsik a közéletből? 2011.11.30. 10:08:58

Kövérrel és Orbánnal az élen. Polgári radikális vélemény következik....

Trackback: Hoffmann Rózsa: a magyar adófizetők pénzét ne költsük külföldi varázslóiskolákra 2011.11.30. 10:07:01

A kormányzati roadshow vasárnap megérkezett Dobogókőre, ahol az Ákos koncert után (a kicsiknek luficsomózás és sorversenyek) lakossági fórumon vehettek részt az érdeklődők. Kérdéseikre ezúttal Dr. Hoffmann Rózsa válaszolt. Egy helyi lakos a leendő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Kijelölt Felelős: csak nem? te is az a hajótörött vagy, aki a fogadó egyszálnak -aki kimerülve magányában a sok némbertől- válaszolja: nono kis szakállas, te sem vagy csúnya!!! :-)))
@gyilkos fűegér:
Nono.. ahhoz nekem is lesz még szavam!
Mekkora lelked lett! Csak nem a libidó csökkenésével van ez valamiféle kapcsolatban? Ahogy csökken a ... hm... úgy válik valaki egyre önérzetesebbé?
Na mindegy, én akkor is megcsapkodnám Charlize seggét!!! :DDD

A langyiknál a Vitézzzzyyy csávóét meg csapkodja a barátja. :))
@Boli: Hát nem kaptál elég képet? A fél net ezzel van teli, hogy ha fordul, kiesnek-e a mellei a szellős kis ruciból???
@Kara kán: Ha bírod a franciát, miért nem bírod a mentalitásukat is: Liberté, Égalité, Fraternité? Miért szitokszó nálad a liberális?

Te mutatsz magadról rossz képet, ne a tükröt hibáztasd...
@Boli: De miért nem a másával foglalkozol, amikor erre fókuszáltat a mai ruhájával? Ti mindig így felosztotok egy nőt, nem en bloc nézitek, hogy mindene stimmel-e?

Miket nem tud meg az ember: eddig azt hitem, az összbenyomás a lényeg.
@látjátok feleim szümtükkel: És felvállalja? Büszkén az idáig vezető útjára? Hogy mennyit tanult, dolgozott érte? Ugye, hogy nem.Parti Nagynak van erről egy nagyon keserű húsvéti meséje:
"2011. április 29.

Egyszer vót, hol nem vót, Orbán Viktor egy este bément a Királyi Tévébe. Mán elmúlt a Húsvét, föltámadott a Nemzet, megszikkadt a schmitti ténta, fő vót véve a történeti alkotmány fonala, várta es az állomáson a csendőrség a romákat, kik gyöttek megfele az üdülésből, egyszóval rend vót, nyugalom. Méges! Egy nagy stratéga megérzi, mit lesz mit tenni. S nem akkor megyen át a hídon, amikó ég. Rá es kezdett a beszédjire szépen, hanem egyszercsak félredúrta a papírt, belenézett a nép szemibe, s aszonta. Jól tudom, mert hallom hű kémeimtül, hogy éngem a magyar vidéken átulcettig le-lecigányoznak, s nem epp barátilag, ellenben pejoratíve. Nos, kedves nép, bévallom, a hír igaz, roma vagyok. Felelős magyar miniszterelnökként innent üzenem az ország népinek, hogy igenis, ebbe a gamat helyzetbe, minek létrejöttibe, sokakkal együtt, nagy az én saram, mást nem tehetek, mint hogy magyar cigány vagyok. Úgy ám! Hónap nulla órátul fogval éngem aláz meg Szijjártó szóvivő az egyeztetett üdültetési poénjával­; az én édesanyámat követik a bótba szorosan újnyilas honfitársaim, kiknek a szavazatjára igen ácsingóztam vót és lesz; az én húgomat, az én pulyáimat pisiltetik bé a reflektoraikkal éjszakánként, továbbá éngem akar táborba záratni és sterilizáltatni némely parlamenti képviselő, cetera és cetera. No, így beszélt Orbán Viktor, de annyira, hogy egészen megfiatalodott belé, még a szakálla es bódogan kinőtt, amíg meg nem halt. Itt a vége, fuss el véle." innen: www.sandorklara.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=137:parti-nagy-lajos-magyar-mesek-aprilis&catid=23:vazlatfuezet&Itemid=35
@Rodeo36: Otthon őrzi a lángot. Vagy Peek&Cloppenburgozik még egyet. Én egyszer vettem ott inget valakimnek, seperc alatt szarrá foszlott. A jó kis turiban vettek még mindig tökjók és mutatósak. Remélem Matolcsyról is lehámlik a Peek is meg a Cloppenburg is.
@a szív fészkei:
AZ! :DDDDD
Az összbenyomás... khm... :)
Tévedés, igen is AZT nézzük!
@Rodeo36: De hol van a szorokin és anyátok? toljuk a biciklit? :-DDD
@Qeatzkoatl: Én azt olvastam, hogy a sziámiak tudják egymást nagyon gyűlölni is.
@Tűzfal: Klasszikust kéretik szó szerint: Szopok, nyalok, gombot varrok!
Ez viszont szomorú: hvg.hu/kultura/20111130_zdenek_miler_kisvakond_meghalt#rss

Szerettem a kisvakondot - bár amit a kertekben bírnak művelni...[..]"A Kisvakond plüssfigurája az idén kéthetes űrutazást is tett. Az amerikai Endeavour fedélzetén Andrew Feustel vitte magával, akinek anyósa a dél-morvaországi Znojmo város szülötte. Krtek - ez a Kisvakond eredeti cseh neve - Feustel csekély személyes poggyászának része volt."
@a szív fészkei: ezek bálában, használt, mosott rongyként vásárolnak 80 amerikai cent metrikus tonnája leszállítva, a tényleg szakadtat kidobják vagy eladják papírgyáraknak, a többi megy a polcra...ezt nem tudtad? abban van olyan: bőrdzseki, famer, flanell, selyem és amit akarsz...valamint Indiában a leselejtezett textilipari termékeket veszik amiket a Bay és a Sears nem vesz át 15 centért darabját hogy 100 dollárért adja és azok fognak szétesni mert műanyag cérnával túl sűrű öltéssel varrják ami el is vágja az anyagot ami foszlásnak indul...ezt nem tudtad, ezt is nekem kell elmondanom? a Hilfer és hasonló helyek ilyenek a dobálós az jó minőség volt csak egyedi darabok amelyeket nem lehetett már polcosítani mert csak egy méret vagy szín vagy akármi maradt belőle...-:)))
ez mekkora... a másik véglet... sötétség helyett...
a rohat nemzet áruló büdös karvajtökés multi kiszipojozza a zembereket...
a rohatt drága városi jegyek helyett INGYEN BUSZ...

index.hu/belfold/2011/11/30/a_tesco_uzemelteti_az_esztergomi_helyijaratot/

teszkogazdagságos város...
így gyorsan ledolgozzák az adósságot...
ingyen busz társaságtól nem lehet LOPNI...
minden busznak a végállomása a TESCO...

érdekes hogy a cba nem támogatya ingyé a várost...
meg a kaotikus atyafiak se ajánlották fel az audijaikat
(tömegközlekedésre)

innen már csak egy lépés a TESCO-óvoda, az AUCHAN-iskola, a LIDL útépítők, az ALDI gimnázium és a METRO orvosi rendelő....
@a szív fészkei: ja...és a nagy márkanevek saját termékeiket hamisíttatják tömeggyártásban és a büntetőperek a marketingjeik :-))) tanulj kereskedni
@a szív fészkei: szerintem néha beleolvasnak bárhol is vannak a tótaw meg ellustul kéthetente frissít blogot anyátok és szorokin meg nyaralnak a Canári szigeteken vagy Cuba-ban ahol 1000 dollárért, ha már odaérkeztél 300-ért 3 hónapig jól élsz!!!!
@Rodeo36: Mármint a Peek&Cloppenburgról írod ezt? Én Pesten, a frissen nyílt Aréna Plázában vettem tőlük egyetlenegyszer. azóta se soha.

Bécsbe az Albertináért megyek - ha van pénzem és időm rá, de most két éve nincs - nem vásárolok ott. Pláne nem a Hilferen, nem vagyok hülye. Ln márkát veszek fillérekért, húsz éve már ez a trendem. Tegnap pl. egy Daniel Hechter szarvasbőr szoknyát 1400-ért. És az olyan, hogy megszólal, akár franciául is, ha ismered a márkát...

Dehogy kell nekem ömlesztett szar! Az a Matolcsynak kell. Állítólag Járaikám a Saville Roadon varrat... de a kapa azért kilóg a szájából még mindig.
a portugálok mexorítanak... radikálisan emelik az ÁFÁt (23%ra)...
@a szív fészkei: "A fél net ezzel van teli, hogy ha fordul, kiesnek-e a mellei a szellős kis ruciból??? "

Linket. Most.
@Rodeo36: Anyátokat kéne visszacsalni, nagyon hiányzik! Nem, szorokin ott van civil nevén a FB-on.

Tóta tényleg lustul vagy mi fene. :-((

Nézd pl. Törökországban (Pulyka, ahogy a gugli hívja) nagyon is jó minőségű hamisítványokat láttam nagy márkákban, sőt itthon vettem is tőlük LV-t, amikor még senki nem tudta azmiaz, de szépek voltak. Semmivel nem volt rosszabb az eredetinél. a kínai gaggyer már más. De ők csinálják az eredeti brandeket is.

Aztán kitettem anyámnál a kukára, mert már égő olyannal rohangálni tényleg.
@messi-asz:

Nem volt annyi eszük, hogy úgy kommunikálják: 23%-ra CSÖKKENTIK.
@a szív fészkei: nézd ezek a bóvli huszárok a Cloppenburg meg a másikak vaábas konténer 18 tonnát tud elvinni préselt bálázott ruhaneműből az egész célállomásra szállítva ér 3500 dollárt, nem biztosítják mert nem éri meg és amikor eladja 1 hét alatt a láncon akkor nyer tisztán 75000 dollárt és a szállítás folyamatos a világ egyik pontjáról a másikra... a bőráru ára lement az utóbbi években csak a méretre egyedileg készült cuccok drágák de azok azután 2000 dollár és felfelé darabonként...a mongol, török és más hasonló országok termékei osztályon felüliek anyagminőségben de a kivitel nem mindig tökéletes a bélés vagy a méret vagy a fazon de ezért olcsón adják pláne ha a turista még érte is megy, ott azután lehet alkudni meg talán meg is adjusztálják egy kicsit némi plusszért ha van időd megvárni
@VUVUZELLANÉNI: Témával kapcsolatban: akkor végülis milyen eszközöket tartanál üdvözítőnek a renitens gyerekekkel szemben? Pofont azt soha, semilyen körülmények között! Persze, katonaság se legyen. Végülis nekem amúgy mindegy, de majd amikor a gyerekedet életében először éri igazságtalanság a munkahelyén, vagy először mondják meg neki mit tegyen, szépen kiakad, és kirúgják.

Vallás kapcsolatban: Szóval azért tartom feleslegesnek az érvelést, mert ugyebár a vallások beteg dolgok, mint mondtad. Na most, egy ilyen beteg vallást nem elutasító ember, mint én, (aki persze lehet, hogy ezért beteg is) csupa beteg érvet hozna fel, nem?
Az a helyzet, hogy ha te azt gondolod, hogy a kereszténység = minden öröm után a pokol tüzén való perzselődést helyezi kilátásba (ezt írtad:D), akkor járj kicsit utána, mi is ez. Addig nincs kiindulási alap bármiről is vitázni.
Még annyit, hogy Te nem érzed magad betegnek? Keresel ilyen blogokat, és kiabálod, hogy minden vallás milyen beteg. Azért ez is beteges... :)) Valami lelkiismeretfurdalásod lehet, vagy pedig tényleg valami szomorú helyzetben vagy, pl. megérteném hogy így viselkedsz, ha 10 éves korosban szexuálisan zaklatott egy pedofil pap: akkor értem a sérülésed okát.
@a szív fészkei:

Szegénykém, itt sovi egy kicsit... két forgatás majdnem egyszerre nem embernek való... mindegy, akkor is: ♥
@Rodeo36: 40 lábas a "vábas" helyett ...
@Rodeo36: Bodrumban ruhát nem vettem, csak egy szép Versace(mellett álló) törülközőt :-D de szépen dolgoznak; tudok varrni, hímezni, meg tudom ítélni a munkát. Hát persze, hogy a hülye sznobokra - Matolcsay-félék - alapoznak ezek a drága de szart áruló üzletláncok, tudom. Én benézek ilyenekbe, röhögök a sokért tucatárut vevőkön, oszt jónapot - aranyapánk szavait idézve.

Mivel vannak eredeti holmijaim, látom, mi a követelmény a nagy márkáknál.
@a szív fészkei:
A kép sokkal összetettebb, mint ahogy az a ti kis szűk agyatokban az megjelenik.
Mert pl. a római katolikus egyház ellen folytatott hadjáratotok is szélmalomharc.

Amit a liberalizmus kívánt, azok ma, ha nem is az egyházon belül, de megvalósultak.
A házasság felbontható, a nő egyenlő a férfivel, általános szavazati jog, sztrájkjog, fizetett szabadság, a homoszexualitás nem bűncselekmény stb. stb.
A klasszikus liberalizmus - mivel teljesítette küldetését - ki is múlt. Ami helyette van, az már nem liberalizmus, hanem én destruktivizmusnak szoktam nevezni. Csak ugye, amikor szidom őket, így egyszerűbb a jelölés.
A destruktivizmusnak olyan ismertetőjegyei vannak, mint például a könnyű drogok legalizálása melletti csindaratta (lásd: 4K! mozgalmárok), de ide illeszkedik a halálbüntetés ellenzése, vagyis a bűnözők, a maffia érdekeinek kiszolgálása (sok jogvédő szervezetet is bizonyára bűnszövetkezetek pénzelnek hátulról), a bevándorlás bátorítása stb.

Vagy ott van a másik sarokkő: a zsidókhoz való viszonyulás. Bevallom, én magam is szoktam néha zsidózni, bár csak poénkodás szintjén, mert ha komolyan akarok véleményt fogalmazni, sokkal árnyaltabban látom én is, mint a jobboldaliak, sőt radikális jobboldaliak ezt a problémát. A diskurzus egyszerűsítése az, amikor radikális jobboldalon „a zsidók” jelölést használják, mert ha másodikra rákérdeznétek, akkor kiderülne, hogy ugyanezek az emberek igazából nem akarnak általánosítani, sem kollektíve megítélni embereket, sem az ősök bűneit a mai generációkra rávetíteni stb. stb. Tehát itt, szerintem nagy elbeszélés van egymás mellett, és a hős antifasiszták meg cionisták a levegővel harcolnak, azt döfködik a kardjaikkal, és eléggé elítélhető módon védelmükbe vesznek olyan gazfickókat is, akik amúgy még a zsidóságukra is (de mondhatnám a cigányságukat is, mert ott is hasonló viszonyulások vannak; ld. az uzsorásukat, akik saját népüket nyomorgatják) messziről tesznek. Gondolok itt a spekulánsokra, a gátlástalan haszonlesőkre, bennfentes tőzsdézőkre, szervkereskedő rabbikra stb.

Kb. 1999-ben amikor ment a koszovói balhé, levelet váltottam egy orosszal. Angolul persze, mert nem tudok oroszul. Ő állítólag itt volt katonatiszt 1990 előtt. Felróttam neki, hogy Koszovóban Milosevics emberei között orosz zsoldosok is kegyetlenkednek. Nagyon prompt módon és okosul válaszolt: azok nem oroszok, mert a kegyetlen zsoldosoknak nincs nemzetiségük. És lényegében igaza van, persze abban nincs, hogy ezek annyira függetlenek lennének attól a társadalomtól, amelyben szocializálódtak, tehát jellembeli hibáik arra a társadalomra is óhatatlanul visszavetítődnek.

A római katolikus egyházra visszatérve: érdekes megfigyelésem, hogy azok, akik szidják ezt az egyházat, meg úgy általában a normális vallásos embereket vélt vagy valós hibáik miatt, nagyon, túl nagyon elnézőek, például, a pápua-új-guineai kannibálok - mára ugye visszaszorult - szokásaival szemben, de a prekolumbiánus kultúrák kirívóan embertelen és kegyetlen szokásaik és rítusaik felett is hajlamosak szemet hunyni, amikor csak a csúnya európai gyarmatosítók által elkövetett atrocitásokat lebegtetik a szemük előtt.

Szóval, a konklúzióm az, hogy azokat is beleértve, akik itt bloghuszárkodnak - vagyis a mai magyar baloldal, plusz az, amit „liberalizmusnak” szoktunk nevezni (mert ők is e mögé az álca mögé bújnak) - önző, erkölcstelen és ingyencirkuszt kedvelő percemberkék siserehada.
@gyilkos fűegér: Azért ő sosem a belevarrt szilikoncihákról volt híres - teszem hozzá, hálistennek! És állandóan fogyóznak, nem tudom, miért ez a mániájuk.
@Kara kán: Te itt mit csinálsz? Ti mindig halálmegvetően írtok az itt megnyilvánulókról, miközben egész nap itt nyilvánultok meg.

Spekuláns, gátlástalan haszonélvező nemcsak zsidók közt van. Uzsorás se, sőt szervkereskedő se. Azok között van,akiknek a pénz az istenük,(ha azzal tudnak pénzt szerezni, amivel épp lehet erkölcsi kétely nélkül) de mintha ez a Fideszre is érvényes lenne. Mi másért hajtanak?

A katolikus egyház tett arról, amilyen az általános vélemény itt róla. Ahogy pl. a Mazsihisz is, mert arról is van egy vélemény és nem a legdicsérőbb.

Nem a normális vallásos emberek lesznek itt szidva, hanem azok, akik valami ki tudja honnani fensőbbségükből eredeztetve meg akarják mondani - egy Semjén, egy ilyen Michl, egy Hoffmann meg a többi - hogy ki és hogyan éljen!

Én is cseréltem sokszor eszmét magát hívő és hitét gyakorló katolikusként leíró asszonnyal a neten minden atrocitás mentesen, mondhatni baráti hangnemben. Igaz ő nem zsidózással nyitott és libsizéssel bunkózott. Ahogy - mint idéztem, csak ezt nem szoktátok elolvasni - Tóta is tárgyal és kulturáltan vitázik jezsuitákkal rendszeresen szinte. Ha pedig ők, a legokosabbak szóba állnak vele és partnernek tekintik, akkor nehezen áll meg a jaj, Tót W keresztényt üldöz!-állítás ugyebár. Ami olyan jópofa toposz nálatok, a jobboldalon.

De hogy a pedofília mostanáig egy eltitkolt, mismásolt és a legfelsőbb szintien is tudott dolog volt a soraikban, az olyan tény amiért a pápa is elnézést kért annyi évtized rejtegetés után. Ezt leírni nem üldözés. Azt leírni, sőt követelni, hogy ne legyen kötelező hittan, hanem mindenki tekinthesse ezt magánügyének, szintén jogában áll a mai szekularizált állampolgárnak Magyarországon.

Senki nem egy erdélyi Böjte Csaba atyát cikiz és nevet ki, őt tiszteli mindenki - hanem egy, a karrierjéhez az egyházat is csupáncsak felhasználó Semjént, Rétváryt, Hoffmannt, ilyesmit. És igen, azt a nagyon megtért Orvbánt. Akinek ez már majdnem csicsikovi lélek/voksvadászat, de nem igazi hitélet.Ha te ebből keresztényüldözést vizionálsz, rossz helyen jársz.
És mivel ma itt nem a pápuák, vagy a hajdani maják vallásgyakorlását akarják a lakosság nagy részére kényszeríteni, tán azért nem azok ellen száll a szó itt.
@Kara kán:

Maradjunk annyiban, hogy a fingod nincs a liberalizmusról. Szép az elméleted, csak egy marék lepkefingot ér. Ugyanis:

1: A liberalizmus az egyén szabad jogain alapul, a lelkiismeret, az életmód, a szexuális és vallásszabadságon. A megismerés szabadságán, a gondolat és véleményszabadságon. Az egyetlen amit elutasít az az államnak a polgárok magánéletébe való behatolása.

2: Így ma sem arról volt szó, hogy a keresztény egyház monnyonle és üldözzük őket. Hanem arról, hogy ugyan már lehessen szabadon eldönteni ki melyik vallásban hisz, és kötelező helyett fakultatív - választható, nemtom érted-e - legyen a hitoktatás.

A zsidózás meg az ostoba idióták érvpótlója, nagyjából annyit ér mint a folyamatos izé-izé-izé, a beszéd képtelenek szópótlója.
Az a régi mániám, átkeresztelni mindent, babám! - énekelhetné a bonviván külsejű Tarlós Pityu. www.origo.hu/itthon/20111130-atnevezne-az-illatos-uti-sintertelepet-a-fovaros.html

Mert ha nem keresztelésekkel, hanem érdemi melóval lennének Pityukámék elfoglalva, akkor tán a kutyák se átkeresztelt helyen pusztulnának el, hanem normálisabban élhetnének a körösztölős pénzekből.

És még mindig a FB-ról: Gyújtsunk mécsest együtt a Kossuth téren József Attila szobránál a költő halálának 74. évfordulóján, december 3-án 17 órakor.
Az ellenzék újabb obstrukcióval megint "nappalosítaná" pl a felsőoktatási és a köznevelési törvény módosítóinak vitáját.

index.hu/belfold/2011/12/01/hosszu_ejszakara_keszulhetnek_a_kepviselok/
@Fabius: :-) Grat! Drogozni meg minden fajta és féle és korszakban élt drogozott, ha olyanja volt. Sajnos a kábítás menekülés a reálisból: nem véletlen volt az a mondás sem, hogy a vallás a népek ópiuma!

A maffia érdekeinek kiszolgálásánál csak egy felsőbb szint van, amikor maga a politikai-gazdasági maffia szab törvényt. Nemrég néztem meg a Kenndyekről szóló - gyerekeik nevelőnőinek emlékezései alapján forgatott - filmet (az első részt `63 Dallasáig.) Ugye szép kört ír le a sztori: az öreg Joseph, a halálosan nagyravágyó ember a maffia segítségével lesz az, aki (többek közt: részt vesz alkoholcsempészetben, ingatlanbizniszben és egyéb fújcsúnya dolgokban, persze fű alatt de kurvagazdagra keresve magát). Aztán majd a fiát, aki végre elnöknek tudhat, mintegy a családi hatalom betetőzéseként, ugyanaz a maffia végezteti ki, hisz az érdekeik ellen lép Hoffával szemben. És Bobbyval és így végeznek. Mert igazságügyminiszterként már nem parírozott nekik.

Úgyhogy a maffia módszereit - aminek a tagjai a legkatolikusabbak két fejloccsantós gyilkosság között amúgy - nem a liberálisok használják nyakra-főre. Ez is csúsztatás a javából. A legkatolikusabb Olaszország termelte ki ezt a rákos daganatot hajdan és ez állam az államban ma már: Berlusconi és a többi politikus szorosan együttműködött vele. Ezek liberálisok lennének? Mit nem hallok.
@Fabius: Miért sunnyogják el ennyire? Nem büszkék rá? Hogyhogy?
@Kara kán: a NATO és az USA katonái mind zsoldosok különösképpen az "elit" alakulatok amelyek kizárólag anyagi és egyéb ahhoz csatolt előnyökért vállalják azt, hogy annyi pénzért meghalni is érdemes, légy szíves ne próbálkozzál semmilyen hazafias meg társadalom mentő küldetésükről papolni, mert az nincs!!! ha egy népnek -precolombian vagy akármilyen- van egy kultúrája ami szerint másképpen nem jut a megfelelő fehérjemennyiséghez ezért évente egyszer szent áldozatként kannibalizmust csinálnak...vagy más de senkinek sincs joga kiírtani ezeket az arany vagyonukért meg a többi kincsért amit felhalmoztak évszázadokon át... a 12-dik évezredben -ma- a csicsóka gyökér pácolásának felfedezéséről szóló legenda 12000-dik évében már illene tudni, hogy minden vallás retrográd és minden vallás -monoteisztikus vagy politeisztikus, exogám vagy endogám- az az adott társadalom -tehát már az ősközösség is 1000000 évvel ezelőtt- terméke annak jólfelfogott anyagi és túlélési szükségletéből kifolyólag és amikor a politeisztikus hitről a monoteisztikusra váltanak mint Magyarország az elmúlt 60 év alatt többször az a pillanatnyi társadalmi szükségletek kielégítése illetve a mai monoteisztikus=orvbánizmus=kaotikus az egy ember tudatos ráoktrojálása a társadalom annak primitívségére alapozva és az ilyen idióták mint te is kihasználásával akik így ingyen eszközei egy másik seggfejnek aki pusztán anyagi előnyei megtartására rátörvényezi mindezt a szart a gügye és bugyuta társadalomra -persze ha a társadalom hagyja- tehát a mai egy perverz monoteisztikus államberendezkedés az összes nemzeti lobogóval és az államilag fenntartott népbutítás az uralkodó 2/3 anyagi kiváltságainak kőbe vésése addig amíg valaki szét nem veri a fejüket ezeken a köveken...te ócska rabszolga vagy nekik eldobható darab szócső...és be is bizonyítottad ugyanitt
@Fabius:
Maradjunk annyiban, hogy fingod sincs, hogy mit tudok én a liberalizmusról, illetve a marketing lózungjairól (egyenlőség, testvériség, szabadság, ugye? - hogy oda ne rohanjak, amikor e magasztos eszmék cégére alatt sokkal nagyobb elnyomás, és sokkal pusztítóbb háborúk jöttek, mint azelőtt).

Apropó, idiTóta, a jómadár:

A jezsuitáknak kutya kötelességük minden BŰNÖSSEL szóba állni. Ettől még idiTóta nem lesz szalonképesebb, sem az ázsiója nem nő meg. Nekem kis pöcs marad, azzal a kiegészítéssel, hogy én nem vagyok annyira elnéző, mint a jezsuita atyák. Amúgy, idiTóta lesz még nagy, spirituálisan megtért meg megjavult képmutató, de sajnos én nem vallom azt a biblikus elvet, mely szerint a megtért bűnös többet érne annál, aki egész életében jó ember volt. OK, térjen meg, de nem akarjon azzal villogni.
Vanak amúgy jó példák is (Szikora Róbert, ifjúkori kicsapongásai után pl. megtért, és nem villog vele. Nem is hallunk róla. Na ilyennek akarom látni én is azt a bűnös iditótát! De gyorsan! )
@Rodeo36: Ezt már leszögeztük egyszer régen, emlékszel? Hogy a nagy egyházasított vallások leginkább a népeik hatalmi fékentartását szolgálják, mondván: higgy bennünk, add oda mindened és cserébe - nem ellenőrizhetően és reklamálhatóan - talán valahol, de nem itt és most, majd ezért boldog leszel. Ám ha nem engedelmeskedsz, akkor jaj és baj vár rád, szörnyű büntik halálod után és életedben se szeretünk nagyon. Sőt ki is átkozhatunk. (régen ez egyenlő volt a halállal, nem?)

De ha valaki hinni akar valami rendezőelvben - nevezheti bárminek -, ekképp tartozni akar a vele egy hiten lévők közösségéhez, az tehesse meg szabad akaratából, mások hasonlóra vegzálása, erőszakolása és retorziók nélkül. Ennyi. Nil nocere - és kész. Semjénék ennek nem felelnek meg. Ártanak, nagyon is.
@a szív fészkei:

Erre ma csak két dolgot mondanék:

1: hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/30/Late_On_barmifele_osszefuggest_az_alabbi_te_DEBDBL

2: hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/30/Egy_honapja_van_Simicskanak_szabadlabon_QUPX6Y

A gazdasági maffia törvényt szab fejezethez érdemes felidézni a lex Járait és a lex CBA-t, és akkor még nem gondolkodtunk el mélyebben a Wabard-gázolajkedvezmény, meg a Pintérszolgálat tenderein.
@Rodeo36:
Te nem vagy nekem vitapartner, te kis pöcs, vagy pötty. Te senki vagy, és ezt írd le minden nap 50-szer, amíg nem mondom azt, hogy elég.

Ha a vallás nem lett volna, még mindig csóré seggel futkorásznál a sztyeppén, mint a busmanok, bár te az ő szintjüket sem éred el, olyan vagy, mint a kiöltöztetett majmok. Na, ezt is írd le naponta 25-ször!

Ha nem lett volna vallás, nem lenne művészet, tudomány, államszervezet, írás, absztrakt gondolkodás, elvont fogalmak, semmi nem lenne, te hordó.

Ja, és a hitviták nélkül tudományos eszmecsere sem lenne, logikus érvelés sem lenne fejlettebb, mint az ókri bölcselőké, és te sem lennél, mert a barbár, spártai törvények alapján téged, mint csökevényt, ledobtak volna egy szikláról.

Köszönd meg, hogy szóba álltam veled, és ezt is írd le naponta 33-szor, amíg nem mondom, hogy elég. Természetesen kukoricán térdepelve, te gézengúz!
@a szív fészkei:
Én meg az mondom, hogy Kennedy-t a zsidók tették el láb aló, mert nem akarta hagyni, hogy beizzítsák atomprogramjukat. Na bumm!
@Kara kán: Nem villog vele Szikora???? Csak azzal van teli vele kapcsolatban mindig a bulvár, hogy mindenhová triptichont cepel magával. Ne röhögtess. Másból se áll a nyilatkozata, ha előkerül, mint öntömjénből, akárcsak Eperjesnél.

Hát te tényleg nem jezsuita bölcs vagy, azt most írásba adtad. Tóta meg kösz, elvan a dicséreted nélkül, nem akar megtérni, értelmeseket akar vitázni. De tőletek lehülyézés=dicsőség.
@Kara kán:
Mondjuk, ez nem lenne újdonság, mert nyírtak ők már ki egyiptomi, kanadai, meg iráni tudósokat is. Bummm-bummm!
@Kara kán:

"magasztos eszmék cégére alatt sokkal nagyobb elnyomás, és sokkal pusztítóbb háborúk jöttek, mint azelőtt"

Magyarország 2011: az egyetlen aki magasztos eszmék cégére alatt háborúzik az Orbán Viktor. Baszki, visszatért a liberalizmuhoz? Ómájgád.
Most pedig lefekszem, mert nem vagyok én az önkéntes tanárotok. Booom!
@Fabius: S:-D (nem tudom, ez az emotikon jól fejezi-e ki, amit akarok: összevönt szemöldökkel keserűen röhögni.)
@a szív fészkei:

Nézz rá mit hoztatok ma itt kommentszámban és vita hevességben össze, és szerintem egyértelmű miért akarták ezt éjszakára eldugni. Éjszaka kicsi a visszhang.
@Kara kán: Drága, azt nyekegsz, amit akarsz. De talán fáradj ezzel a kurucra.
És miért véded a maffiát, amikor az is libsi találmány szerinted? Nem értem.
@Kara kán: Zárd el alvás előtt a vadiúj lapostévédet, mert sokat fogsz pornóadóra fizetni!
@Kara kán: Ja, pedig de illenél Hoffmann bimbaszó csapatába a finom türelmes és hitvalló felfogásoddal!
@Kara kán: úgy látom "nagybecsű" szavaidból, sikerült eltalálnom ki is vagy valójában: egy darab szar, idézlek:
"Ha nem lett volna vallás, nem lenne művészet, tudomány, államszervezet, írás, absztrakt gondolkodás, elvont fogalmak, semmi nem lenne, te hordó."

a tétel pontosan ennek az inverze: ha nem lenne tudomány, absztrakt gondolkodás, művészet akkor vallás sem jöhetett volna létre mert a mimézis létrehozta mindazt amit és úgy ahogy az aktuális társadalom kialakította, a művészet, a tudomány és minden egyéb -a kétkezi alkotó munkát többszörösen aláhúzva beleértve, munka és annak szükséges ritmusa nélkül nincs művészet és gondolkodás sem- terméke az adott társadalomnak...

végül: soha senkitől nem kérek engedélyt arra, hogy elmondjam a véleményemet mert annak tapasztalati és elméleti alapjai vannak nem úgy mint a pöfögésednek ami mint a fing jön és el is száll...már ki is "szellőztettelek" az ablakon kívülre...meglehetősen irritáló az ilyen egyed mint tenséged és nem kívánatos...ja és hogy a te stílusodat kövessem, cizelláltan: nyasgem!
@Kara kán: az első pattintott kőszerszám megalkotásával az emberszabású megalkotta önmagát az embert, ugyanakkor a gondolatot, a tudományt, a filozófiát, művészetet és az ismeretlen megfogalmazása maradt a rettegés: a vallás, hit abban, hogy talán valaha azt is megismerheti amit éppen akkor nem, a barlangrajzok tökéletes művészete annak kifejeződése, hogy a művész abban a pillanatban amikor egy 3D objektumot -léte lehetőségét azaz ennivalóját- 2D-ben meg tudta örökíteni akkor birtokába vette az övé lett azaz végleg egyszer s mindenkorra legyőzte ellenségeit és a rettegést is ezekkel kapcsolatban egyre kevesebb jelenség maradt megragadhatatlan és ezért a vallásos hit, áhítat tárgya, a gyertyák vagy a fáklyák lángjának lobogó, mozgó fényei a barlang falára rémárnyakat rajzoltak ott volt Wotan és Fafner a sárkány...is
@Boli: hihihi, nekem nem hiányoznak. azért megint belenyúlt a kormány egy szép vöröshangyabolyba, remélem bevándorolnak gatyájukba.

ezt meg kell nézni - bár Latin-Amerika. www.youtube.com/watch?v=QiHkz9X8C94&feature=fvsr
@Rodeo36:

vót ojjan is, hogy 7000 fölé mentünk tejjesen troll hiányos állapotban. akkor még jobb vót a zuzmó termés és kara kán evtárs is otthoni pezsgőivászattal múlatta az időt ahelyett, hogy okádni járt vóna a kocsmába.
Felebarátaim a stilus az ember és annyit is ér, aki szidja a másikat, az magát is szidja...osztjónapot
@anyósnyelv: a demokrácia szent nevében legalább 10 latin amerikai országot romboltak földig és fosztottak ki, afrikában sem kevesebbet, most éppen az nem teccik őnagyságuknak, hogy az egyiptomiak nem akarják azt a demokráciát amit leszállították nekik és a többiek sem a lybek meg zokognak mert most jöttek rá, hogy kibasztak saját magukkal
@Fabius: "Az ellenzék újabb obstrukcióval megint "nappalosítaná" pl a felsőoktatási és a köznevelési törvény módosítóinak vitáját. "

Innen messziről ez már képviselői munkavégzésnek tűnik.
Ez is bizonyítja, hogy aki akar, az tud dolgozni. A kérdés csak az, eddig miért nem akartak.
@Kara kán: '...de sajnos én nem vallom azt a biblikus elvet,"

AHA! Te vagy az a hívő, aki válogat a biblia elvei közül? Az istened mondta, hogy neked jogod van az ő elvei közül válogatni? Olyan vallást én is szeretnék magamnak, amelyben így lehet válogatni. Vagy ezt néhol köpönyegforgatásnak nevezik? Csak azt nem értem mi köze van ennek a köpönyeghez. Netalán tán azokról terjedt el, akik köpönyeget hordtak?
Felmerült többször is, hogy Jézus a korabeli dokumentumokban is rengetegszer felbukkan, ezért nyilvánvaló történelmi személyiség nem pedig kitalált személy volt.

Én eddig úgy tudtam, hogy csak néhány helyen bukkan fel konkrétan az említése, sőt ezek közül több hamisítványt is sikerült már azonosítani. Egy picit utánanéztem pl. itt[1] és arra jutottam, hogy valóban jól emlékszem: a kevés említés szinte mindegyike jóval az események után született. Sokszor több (mint) száz évvel az állítólagos események után jegyezték fel ezeket a "korabeli" dokumentumokat.

A legkomolyabb és talán egyetlen valóban "korabeli" Flavius említés[2] eredetiségét sokan vitatják, elterjedt a nézet miszerint nem Flaviustól származik, hanem évszázadokkal később készült hamisítvány.

Persze a bibliában benne van Jézus és lehet hinni benne, de érdemes tudni, hogy a széles körben elterjedt nézet miszerint Jézust a korabeli történelmi dokumentumok rengeteg helyen említik, nos az nem több egyszerű legendánál.

[1] hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9zus#.C3.8Drott_forr.C3.A1sok

[2] www.hetek.hu/hit_es_ertekek/199909/vita_egy_flavius_idezetrol
A Bibliában ez a fajta segítségnyújtás biztos nincs benne: hir6.hu/cikk/60471/120_milliot_nyert_a_vegtorlesztesen_egy_dusgazdag_vallalkozo

De valamiért mégis ilyesmiket favorizál a szentlélek kormánya...
@Pipas: már akkor is működött a történelem hamisítása, a hatalmon lévőnek mindig a saját képére kellett formálni a hitet, gondolatokat, tudást
@Cirbi: Így van. Nem véletlen került bele a kereszténységbe, hogy robotolj és tűrj. Az már mekkora baromi nagy átverés, amikor azt mondja az egyik ember a másiknak, hogy szenvedjen nyugodtan és majd ha meghal, akkor jön el az ő ideje.
@Pipas:

Ilyen a damaszkuszi út. Örvendek, ha legalább téged sikerült elgondolkodtatnom, hiszen te innen indultál:

Qeatzkoatl 2011.11.30. 12:25:57
@Pipas:
Flavius írt róla. (Kr.u.60) Három mondatot. Simonról 10 oldalt.

Pipas 2011.11.30. 12:46:51

@Qeatzkoatl: "Flavius írt róla. (Kr.u.60) Három mondatot. Simonról 10 oldalt."

Nem tudom, hogy pontosan kiről beszélsz, de a helyzet az, hogy Jézus Krisztusról is két ezer évig írkáltak egy csomó dolgot. Meg egy csomó ember írt pl. az UFÓkról is, meg a Yetiről meg ilyesmikről... :)

Qeatzkoatl 2011.11.30. 12:55:51
@Pipas:

Az a baj, hogy tájékozatlan vagy. Magamat idézem:

"Te mélyen vallásos vagy. Megértem én, de megkérdezem mennyire vagy jártas a kialakulásának, előzményinek és közvetlen (egyetlen hiteles) leírásával?
Mivel tudod magyarázni, hogy számos mélyen vallásos ismerősöm nem is érti, ha őket gnoszticizmusról, az esszénusokról, Josephus Flaviusról, Perenai Simonról, a nem kanonizált evangéliumokról, a holt tengeri tekercsekről kérdezem. Nem ismerik a kanonizálás okát, körülményét, helyét, azaz szinte semmi mást, mint amennyit megengednek számára. Te mindezeket tudod? Érdekelt ennyire, vagy csak az egyszerűbb utat jártad?"

Azt hiszem ilyen a neofita. Megvilágosodtál?
@Qeatzkoatl: Baromira nem értem megint, hogy mit is akarsz mondani.

Viszont biztos vagyok benne, hogy alaposan félreértettél. Én soha nem voltam vallásos még csak egy picit sem. Pár évvel ezelőtt még azt gondoltam, hogy Jézus valóban létező személy lehetett akinek a történetét aztán alaposan kiszínezte az utókor (isten fia meg feltámadás meg ilyenek), de aztán egy kicsit utánajártam, kerestem az amazonon és elolvastam pár könyvet a témából, megnéztem pár dokumentumfilmet és most már tudom, hogy kitalált személyről van szó.

Szóval messze tájékozottabb vagyok az átlagnál, gondolkodásomat nem homályosítja semmiféle babona és mostanában kezdem felismerni azokat furcsaságokat, amiket a több ezer éves kereszténység rakott az európai gondolkodásra.

Viszont szakértő nem vagyok a témában (keresztény filozófia és évszázadok alatt kitermelt bölcselkedés, szabad akarat és eleve elrendeltetés és a többi) mert egyrészről nem ez a szakmám, másrészt meg minek áldozzam rá az életemet egy babonaság megismerésére. A dinoszauruszok is tök jópofák meg érdekelnek is, de azért nem fogok kilépni a munkahelyemről hogy felássam Mexikót csontokért. :)

Flaviusról: emlékeztem hogy volt egy elég megbízható forrás amit fel szoktak hozni a keresztények és arra is, hogy baromira nem értettem hogyan írhatott egy megbízható forrás élő emberként valakiről aki nem is létezett. Aztán egy helyen megtaláltam a megoldást: a 4. század után előkerült betoldásról van szó. Megoldódott a rejtély, azt, hogy Flaviusról volt szó, azt meg simán elfelejtettem. Valahogy nem kapcsolódott össze a fejembe ez az egész sztori a névvel.

Nos persze vannak, akik esküdöznek arra, hogy a nevezetes szakasz bizony eredeti de az nem jelent semmit.
@Fabius:

Ócska kis buzik vagytok.

Miért nem írsz az olyan disznóságokról, például, hogy a Douwe Egberts Omnia legújabb reklámjában úgy idézik Juhász Gyula versét (www.szepi.hu/irodalom/vers/karvers/karv_073.html), hogy a szerző nevét se ki nem írják, se meg nem említik?

Miféle karvalyorrú praktika ez megint?
@Fabius: nem valék egy felbújtó, de ott a magosba az a szellemi csökevény vastagon megérett a végleges tahótlanításomra, de mindig visszaszivárog az az átok fattya :)
@Pipas:
Bocsájts meg, én nem személyeskedni akartam. Megjegyzem, meglepett az azonnali reflexiód, amit olvashatsz az általam leírtakban. Ezek tények. Én nem vagyok bigott vallás ellenző, én majdnem bigott egyház ellenzőnek hiszem magam. Ahogyan reagáltál, az vezethetett engem félre. Nekem sok évembe került, hogy analitikus módszerek segítségével találjam meg az én igazamat. Ez az enyém és kiállok érte. Csendesen meghallgatok mindenkit, aki nem csúsztat és nem hazudik. Elmondom, amit én gondolok...ennyi.
Tudod, a világnézetem miatt (ami nekem nagyon sok vívódást és nagyon sok tárgyi bizonyíték megismerését követelte), nehezen viselem a vakon hívők "ostobaságait”, legyen az hit, vagy kormány-kommunikáció. Nekem nem igazából a vallással van bajom, a klérussal viszont antagonisztikus ellentétbe kerültem. A Kelet-Római birodalom megalakulása óta a felvilágosodás koráig az egyház egoizmusa (most finomkodok) jelentős és irreverzibilis folyamatokat indított el, melyeket vagy pártolt, vagy fejét elfordítva vett tudomásul.
Tudod, megismertem több vallási ideológiát. Kijelenthetem (ez most nagyon nem fog illeni a jelenleg érvényes dogmákba), az emberiség tudományos fejlődéséhez az iszlám járult hozzá (800-1650-ig) a sötét középkorban (tudom, hogy a középkort a felvilágosodás koráig tartják számon).
Én vettem a fáradtságot és elmélyedtem a katolikus eszmékben (a gnosztikusok néhány tanát fontos megemlíteni) az iszlámban, a taoizmusban és a buddhizmusban is. Ezek közül egyetlen egy, ami a jelenlegi fizikai (asztrofizikai, kvantumfizikai) ismereteinkkel meglepően konzisztens.
Gondolom, keveseket érint meg ez a dolog. Ám tudom, a kevesek adták a világnak a legtöbbet.

Nézd meg Kara kán modorát és stílusát. Ő egy valódi bigott. A bigottság a bűn, nem a kíváncsi és kutakodó elme.
@Kara kán:

Van egy magyar mondás, gyáva az a kutya, aki a kerítésen át mer csak ugatni.
@Qeatzkoatl: Nem kell bocsánatot kérned: nincs miért. Nem vettem sértésnek semmit amit írtál, csak simán úgy éreztem, hogy félreértettél. Könnyű azt egy blogon keresztül. :)

Amúgy vallási kérdésekben nem nagyon szoktam felhúzni magam, csak akkor akadok ki néha, amikor valaki fafejű módon minden tényt a legkisebb lelkiismeretfurdalás nélkül egyszerűen figyelmen kívül hagy és kizárólag az általa támogatott nézőpontot támogató teljesen tarthatatlan marhaságokat fröcsögi.

Tévedni persze emberi dolog, de aki képes mindenféle gondolkodás nélkül vitatkozni, agresszíven terjeszteni az igét anélkül, hogy egy pillanatra is elgondolkodna azon, hogy mit beszél, az nagyon idegesítő.

Klasszikus példa az "evolúció az csak egy elmélet", "öcsém az elmélet nem azt jelenti, hogy nincs bizonyítva, az hipotézis vagy sejtés", "dehogynem, az evolúci az csak egy elmélet". És akkor vitatkozik veled, pedig a téma nevét sem érti. :-*
@Pipas: Azt hiszem értelek. Én nem hiszem, hogy az én meggyőződésem megingathatatlan, megingok, ha meggyőznek és lemossák érveimet a vita asztaláról.
@Qeatzkoatl: Így van, de azért ez kérdésről-kérdésre változik azért. Van amihez viszonylag kevés bizonyíték is elég és van amihez sok.

Azt, hogy létezett Jézus tulajdonképpen el tudnám fogadni, ha lenne rá *néhány* bizonyíték, azt, hogy a születésekor az anyja érintetlen volt, arra már egy kicsit több bizonyítékot tartanék szükségesnek, de biológiailag elvileg nem lehetetlen. Azt, hogy a halála után három nappal feltámadt, nos az már igen komoly bizonyítékokat igényelne, mondhatnám azt, hogy esélytelen.

Ezért mondom azt, hogy "tudom", hogy nem történt meg, holott valójában nem "tudom", csak igen-igen komoly esélyt látok rá.
@Pipas: Kedves Pipas!
Ezek huszadrangú dolgok, hidd nekem. Azok a bitangok, akik ezzel visszaélve kiírtottak népeket, fajokat, rasszokat. Egy vallás kialakulása (Húsvét-szigetek), lehet egy lokális nézőpont, rálátás kérdése), az adott kor specifikumából ered. Szeretném, ha lenne jézus, ez olyan egyszerű és varázslatos, ám hallgasd meg a másik oldalt, mely azt mondja, az információ amely folyamatos és nem megsemmisíthető. Majdnem ugyanaz. Ám nincs benne a lehetőség a visszaélésre. (remélem érted)
@Qeatzkoatl: Jah, a "cargo"? Igen, ott tényleg nézőpont a vallás, teljesen elfogadható. Nem hittem, hogy indexen találni embert aki tudja mi az. :)

Csak mondjuk én természettudományos érdeklődésű vagyok.
@Pipas: Perenai Simon-nak nézzél utána. És gondold át, a plagizálás szükségszerűségét, az ebből eredő hosszútávú lehetőségeket, ha nem kard által, hanem mártír módjára hal meg valaki.
Amennyiben érdekel, az esszénusokat is tanulmányozd.
Olvasd el, nyitottan a tiltott evangéliumokat. Vond le, a saját következtetéseidet. Soha sem higgy, az aktuális uralkodó/uralkodó nézet szavainak.
Miért van az, hogy egy ilyen kara kán alias Szikora Robitól (kijafeneaz?) kinyílik a bicska a zsebemben? Ez az ember nem bigott katolikus vagy bármilyen más vallású, hanem bigott nekrofil.
Egyszerűen kíváncsi vagyok, honnan, miféle kultúrkörből származnak, hogyan szocializálódtak, honnan érkeztek, és hova tartanak ezek?
@Kijelölt Felelős:

Olvassátok el egymás után a két módosítóját!

Ezt a zembert úgy összezavartátok, hogy még azt se tudja majd eldönteni, hogy polgármester vagy képviselő akar é lenni!?
@Kijelölt Felelős: Bocs, hogy szólok, de néztem a blogodat, eddig--->felkompfra. Ki kellene javítani, mert nagyon gáz.
@Qeatzkoatl:
Ne légy tévedésben, ha azt hiszed, hogy miattad megtanulok helyesen írni! :)
@Qeatzkoatl:
Még csak most kezdem felkapni a vizet!
Mit kotyogsz Te bele, hogy akarok-e álamelnök lenni, vagy megmaradok örök kotyogónak?
@Kijelölt Felelős: Éreztem én, hogy a tűzbe nyúlok. Sokáig hezitáltam, tegyem, ne tegyem. Megtettem és kész. Remélem tíz év gályarabságnál többet nem fogok kapni.
Azert az is egy furcsa komcsi dolog volt, hogy tiltottak a tesi fenyitest, ahhoz keoest altalanos iskolaban mindwn tanar csinalta. Vagy ugye mint a Csath Geza regenyben:a tanar megveri a legerosebb gyereket majd vele vereti meg a tobbit. Mar itt kicsibenkell tanulni a politikat. Azert megedzi a tanarokat ez a dolog...
Mellesleg ez a kirol volt vagy nem volt forras is erdekes dolog. Szerinted 100 ev mulva mennyien tudjak majd, hogy ki volt az a Torgyan Jozsef vagy sorolhatnam? Meg egy rakas romai csaszarrol is alig tudunk max a nevet. Jezushoz hasonlo profeta meg rengeteg volt a korban. A zsidoknak nem is volt "hivatalos tortenetirojuk" Flaviusig. Jezus kivegzese is lokalis ugy volt, nem orszagos. Meg Augustus csaszarrol se tudnank, ha nem lettek volna romai tortnetirok es nem masoltak volna buzgon a szovegeiket.
@Bandibacsi34: "Szerinted 100 ev mulva mennyien tudjak majd, hogy ki volt az a Torgyan Jozsef vagy sorolhatnam?"

Nem kell ahhoz száz év, már sokan most sem tudják, de azt sem, hogy most kik a vezetők. Ki a fenét érdekel, ha nincs munka, és nem jut pénz csak a minimális megélhetésre?

Azért juliusi cézárkáról sokan tudják, hogy volt egy brutuskája, pedig ők már ugye nagyon régen éltek. Meg a mi istvánkánkról is tudják, hogy ellenségeinek ólmot öntetett a fülibe, kiszúratta a szemit, meg aki nagyon ugrált, az négyrétbe a várfalon lett fali dísz.
A történelem szitája azért jól szelektál, nagyon kevesen maradnak meg az emlékezetben, még akkor is, ha megírják őket ( pl. alaptörvényben).
@látjátok feleim szümtükkel: Az alapkérdés Jézus létezése vagy nem létezése. István király volt, de hosszú ideig uralkodott, államalapító volt. Idollá vált. De pl. Aba Sámuel is király volt aztat a legtöbb embernek nem ugrik be ki is volt az. A lényeg, hogy gyakorlatilag annak marad fenn a neve, aki vagz idollá válik és írnak róla a történetírók, vagy véset magának kőtáblára valamit (pl. fáráók anno). Persze Jézus is idollá vált, de a tanítványainak azért nem voltak akkora potenciáljai, mint egy római császárnak. Szóval mert nem tudunk valamiről, attól még létezhet (UFO???).

"Ki a fenét érdekel, ha nincs munka, és nem jut pénz csak a minimális megélhetésre?"

Gondolj csak bele, hogy hogyan életek a nagyszüleid?! Te már biztosan jobban élsz. van autód, mehetsz bárhova az EU ban. Különben is, egy kínai munkás sokkal kevesebbet keres. csak nem gondoltad, hogy mi egyenlőek vagyunk egy nyugat-európaival? (mellesleg ott van egy rakás egyházi iskola).
@Kijelölt Felelős: Érdekes...

Egyszer jártam egy egyházi iskola múzeumi részében. Ott voltak minifogdák, ketrecek, ahova a régi szép időkben bezárták a renitens diákokat. Hajjajjjj
Mellesleg a Rákosi rendszerben törölték el a testi fenyítést, de nem hivatalosan kaptunk mi is saller aytat felnőttünk. Most meg azt látom, nem csak egyes diákoknak, de a szüleiknek is kijárna a csendőrpofon!!!!!

en.wikipedia.org/wiki/School_corporal_punishment
süti beállítások módosítása