Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.30. 05:32 Fabius

Köznevelési törvény: törvényes lesz a koki?

Címkék: fidesz kdnp köznevelés törvény michl józsef

Közröhejbe hajlik lassan a Fidesz törvénygyárának működése. A tegnapi-tegnapelőtti ellenzéki obstrukció eredménye, hogy kormányunk nem tudta eldugni a Munka Törvénykönyvének vitáját éjszakára. Végülis csak négymillió adófizetőt érint, gondolom kormányunk őket tisztelte meg a 7 darab kormánypártival, aki -WTF? - vitatkozott volna erről. Tanulságos minket mennyire tisztelnek, - hálásak leszünk ezért, ne aggódjatok - de talán dühítőbb, hogy a gyerekeinket még ennyire sem.

A köznevelési törvény vitáját szerda estére dugták, és a tegnapi történések hatására egy szakaszban fogják tárgyalni. Pedig benyújtott módosító van bőven - 332 - amiből közel kétszáz a Fidesz frakcióból érkezett. Ráadásul a kereszténydemokraták ismét ámokot futnak, és az átlapozott módosítókból derül csak ki, hogy Michl József törölné az eredetiből az egyik kivételesen jól fogalmazott gyerekeket védő mondatot. (katt és olvasható lesz)

" A gyermek és a tanuló nem vethető alá testi fenyítésnek, kínzásnak, kegyetlen, embertelen megalázó büntetésnek vagy bánásmódnak."

Michl szerint ez a mondat beszűkítené a jogértelmezést, és gumiszabállyá silányítaná ezt a nagyszerűséget. Rossz hírem van, aranyapa! Mi szülők szeretjük ezt így leírva látni. Eszünk ágában sincs hagyni, hogy majd különböző jogértelmezések tárgya legyen, hogy a koki, a saller, a körmös vagy a pajesztépés "adott történést megismerve" legyen meghatározható, és csak esetlegesen elítélhető. Tudom én, hogy a keresztényeknek és kereszténydemokratáknak ez furcsa, és a saját családjukban is kifüggesztenék Harrach Péter Családi NENYIjét iránymutatásnak, ezzel kompenzálva az önálló gondolkodást képességét, de vagyunk néhány millióan normális családi életet élni képesek ebben az országban rajtatok kívül. Nálunk pedig, ha valaki kezet emel a gyerekeinkre az nem latolgatás és mérlegelés kérdése.

Az fn24.hu villáminterjújában Michl kijelentette: van olyan gyerek, akinek a koki dicséretnek tűnik. Nem tudom úgy kell-e ezt érteni, hogy ha Michl házi feladatát elégtelennek értékelem, és a nagy büdösbe beballagva egy akkora sallerral honorálom, hogy az orrán keresztül fújt agyvízzel spricceli tarkón az előtte ülőket, akkor az dicséretnek fog tűnni? Vagy én leszek a testi fölényével visszaélő önbíráskodó barom, aki bántja szegény képviselőt, mikor ő csak a gyerekek érdekében, detélleg.

Michl egyébként az az ember, aki a saját módosítóját is módosítózza, mert annyira képben van és rettenetesen tudja mit akar. Mármint azt, hogy ő mit arról fogalma nincs, de, hogy a párt mit azt megsúgták neki. A 4856/27 módosítóban még azt mondja, legyen fakultatív a hit és vallásoktatás. A 4856/módosítóban meg már azt mondja, a fakultatív szó nem kell, vagyis legyen kötelező a hit és vallásoktatás. Jó, hogy ennyire következetes emberek alkotják a köznevelési törvényt, az pedig külön is tetszeni fog, ha megint összesen egy féltucatnyian fognak vitatkozni róla, mint a Munka Törvénykönyvéről. Pedig, ha eszük lenne csöndben be lehetne lopni a hit és vallásoktatást az iskolákba. Felőlem lehetne fakultatív, járjon aki akar, ez legyen mindenkinek saját döntése. De kötelezően az én gyerekem nem fog hittanra járni abban biztos lehet Michl is és mindenki más is. Nem különösebben fog érdekelni kivel kell szembeszállnom érte. Úgyhogy jó lenne, ha a szülők hergelése helyett megpróbálnátok gondolkodni egy kicsit.

Mert ha mellettünk a gyerekeinket se tisztelitek, akkor kezdhettek emigrálni Felcsútra napszámosnak a szülők haragja elől.

932 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr903423803

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Koki és saller? Kiderült! Orbán Viktor Az amerikai fiútól nyúlja a szövegeit! 2011.12.02. 09:23:06

Hazánk miniszterelnöke kétségtelenül igazi retro arc. Nem póz, esetleg a néhány évvel ezelőtti divat csábításának való engedelmeskedés ez, Orbán Viktor komolyan gondolja. Sejthető volt ez már akkor is, amikor - az idősebbek szeme biztosan könnybe lábad...

Trackback: Jön a keresztényi fenyítés, kínzás és megalázás 2011.11.30. 19:31:27

Ez azért így talán túlzás, bár ahogy a mai törvénykezési szokásokat látom, lehet, hogy nemsokára az Alaptörvénybe kerül, a koki és a saller, egyéb fenyítési és megalázási technikákkal egyetemben.Mire is alapozom ezt? Arra, amit egy KDNP-s képviselő Mic...

Trackback: Rablóhókuszpókusz a keresőoptimalizálás? 2011.11.30. 11:08:46

Számos weboldalt megvizsgáltunk, az okokat keresve az alacsony vagy nem megfelelő számú látogatottságra.

Trackback: Hivatalosan is megerősítették: Matolcsy Györgyöt tegnap elvitte az ördög 2011.11.30. 10:39:39

Bár kedden több, leginkább az ellenzékhez köthető hírcsatorna is felháborítónak nevezte, hogy Matolcsy György annak ellenére sem szólalt fel az országgyűlésben, hogy a parlament honlapján közzétett napirend szerint a nemzetgazdasági miniszter zárszaváv...

Trackback: Mikor tűnnek már el a komcsik a közéletből? 2011.11.30. 10:08:58

Kövérrel és Orbánnal az élen. Polgári radikális vélemény következik....

Trackback: Hoffmann Rózsa: a magyar adófizetők pénzét ne költsük külföldi varázslóiskolákra 2011.11.30. 10:07:01

A kormányzati roadshow vasárnap megérkezett Dobogókőre, ahol az Ákos koncert után (a kicsiknek luficsomózás és sorversenyek) lakossági fórumon vehettek részt az érdeklődők. Kérdéseikre ezúttal Dr. Hoffmann Rózsa válaszolt. Egy helyi lakos a leendő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Richard Vallery halott volt.Szomorúan halt meg,gyötörte a gondolat hogy cserben hagyja az Ulysses legénységét,s vezető nélkül hagyja magukra őket.De ez az állapot csak rövid ideig tartott,s Vallerynek nem kellett sokat várnia.Hajnal előtt a kereskedelmi hajókon még sok százan követték a halálba.Nem a Tirpitz ágyúinak tüzétől - amitől a kapitány félt -mert a Tirpitz egyáltalán nem is futott ki az Alta-fjordból.Haláluk oka legfőképpen az volt,hogy az időjárás megváltozott.
Richard Vallery meghalt,s halálával mélyreható hangulati változás állt be az Ulysses legénységében.Valleryvel együtt sok minden egyéb is meghalt,amit magával vitt a tengeri sírba.Magával vitte az őt olyannyira jellemző bátorságot,szívbéli jóságot,rendíthetetlen hitet,a végtelenül türelmes és megértő kitartást.Mindezeknek most vége szakadt,az Ulyssest megfosztották ezektől a tulajdonságoktól,de ez már mit sem számított.Az Ulysses legénységének nem volt többé szüksége bátorságra és mindarra, ami ezzel együtt járt,mert most már senki nem félt.Vallery meghalt,s csak most amikor eltávozott, döbbentek rá arra,mennyire tisztelték és szerették ezt a jóságos embert.De most már tudták.
Tudták,hogy valami csodálatos,valami,ami szívük és lelkük,eszük és emlékezetük elválaszthatatlan részévé vált,valami végtelenül nemes és jóságos tűnt tova és soha többé nem találkozhatnak vele,s ettől elszomorodtak.
A háborúban pedig a fájdalomtól sújtott ember a legfélelmetesebb ellenség.Megfontoltság,óvatosság,rettegés,fájdalom - a fájdalomtól sújtott ember számára mindez nem létezik többé.Már csak annak él,hogy vakon rávesse magát az ellenségre,s ha módjában áll,megsemmisítse gyászának okozóját.Okkal vagy ok nélkül,az Ulysses legénysége csakis és egyedül az ellenséget okolta a kapitány haláláért.Az ő számukra már csak a gyász és a vak gyűlölet létezett.Két lábon járó halottak hajója volt,két lábon járó halottaké,akik szüntelenül,fáradhatatlanul rótták a hóval-jéggel borított,dülöngélő fedélzeteket,gépezeteket,amelyeket csakis a bosszúvágy éltetett."

Maclean:
Őfelsége hadihajója
"De kötelezően az én gyerekem nem fog hittanra járni abban biztos lehet Michl is és mindenki más is. Nem különösebben fog érdekelni kivel kell szembeszállnom érte. "

Hát hogy a mi gyerekünk se fog hittanra/pedofil paphoz/stb járni, az biztos. Azt meg pláne felejtsék el, hogy én vasárnap délelőtt templomba vonszolom a seggemet, mert a gyerek miatt kötelező.

Bár önmagamnak ellentmondva sajnos előfordulhat addigra (gyerek -9 hónapos), hogy az egyetlen értelmes iskolalehetőség az egyházi lesz, mert a svédek ellehetetlenitik a többit...
De az tuti, hogy ezzel a közoktatási lófasszal nagy öngólt lő a narancs brigád, mert sokaknak nem fog tetszeni a visszaépitett Kádár-rendszer, megfejelve a kereszttel.
"De kötelezően az én gyerekem nem fog hittanra járni abban biztos lehet Michl is és mindenki más is. Nem különösebben fog érdekelni kivel kell szembeszállnom érte. " \0/ csatlakozom
Lengyelországban 10% felett szerepelt az a párt, amelyik az egyházat kipaterolná az államból. Lassan nálunk is időszerű lesz ez a követelés, tekintve a hivatalos biznisz egyházak nyomulását.
Elképzeltem, hogy a csodálatos, és minden bizonnyal hamarosan beköszöntő szép jövőben minden iskola egyházi lesz. De mivel mégiscsak demokrácia lennénk, vagy mi, ezért a hitéleti nevelést nem igénylő szülők gyerekei alapítványi iskolákba lennének kénytelek járni, mely iskolákat az állam bocsátja az alapítvány rendelkezésére, továbbá biztosítja számukra a fejkvótát, megfejelve némi plusszal, merthát ők hátrányos helyzetűek, és évente odalök még nekik néhány milliárdocskát, amivel természetesen nem kell elszámolniuk... Természetesen az iskolák fenntartási költségeihez, felújításhoz, karbantartáshoz is hozzájárul.
Egész a villáminterjú elolvasásáig úgy voltam vele, hogy akár félre is érthetjük a tiszteltnek nem mondható képviselő úr módosítóját.

Onnantól, mikor belement a beszélgetésbe, már egyértelmű volt, hol tart a faszi!

Nem ismételni akarlak, de felmerült, hogy igényt tartana-e az én dicséretemre is?

Tudom, nem teljes a párhuzam.
Nekem mégis ahhoz hasonlít ennek a törvénynek és Hoffmannak a története, mint amikor az MSZP miniszterelnököt keresett.
Ha az addigiak nem lettek volna elegendőek, az végleg amortizálta az akkori kormányzó párt hitelét.

És még 1 dolog.
Nagyon visszafogott voltam.
@kisa:
És még mindig ezt tartják természetesnek!
Tudatosan nem kezdtem el tanulmányozni a tervezetet.

Így azirányú kíváncsiságomat sem tudtam kielégíteni, hogy az iskolák állami kézbe vételét hogyan tervezi ez a csürhe.

1. minden közoktatási intézményt egyformán? (önkormányzati, egyházi, "magán" iskolát)
2. az önkormányzatit és a "magán" iskolákat?
3. Csak az önkormányzati fenntartásban működőket?

"magán" iskolán minden más fenntartásút értek.
kötelező hit- és vallásoktatás?
rendben, kard ki kard!

ha ez még életben lesz, mire fiacskám eléri az iskolaérett kort (remélem nem), akkor a következő lehetőségek elé állítom:
-Jediizmus
-Sátánizmus
-Zoroasztroanizmus

ezek közül válogathat. Az iskolának pedig kötelező a gyermeknek a SAJÁT vallását tanítania, mást nem taníthat - és nem is téríthet.
Ergo, ha a gyerek a Jedi vallást választja, akkor az iskolának kötelező lesz egy Jedi mesterrel taníttatnia a fiamat.
Régen volt már, hogy pedagógia- és neveléstörténetet tanultam, de az alapján úgy emlékszem, hogy az egyházi iskolák NEM a hittanóra miatt voltak sikeresek, HANEM amiatt, hogy tele voltak a szakmájukat magas szinten művelő, elkötelezett pap-tanárokkal, akik szenvedélyesen foglalkoztak a diákok matematika-fizika-akármi tantárgy oktatásával.
Ha már a kokikban sem ért egyet magával némelyik, akkor ezt hogyan foghatná fel?

hvg.hu/itthon/20111128_nemzeti_fejlesztesi_ugynokseg_unios_penze
jól szétszednek mindent... anyni előnye van, hogy amikor utanuk (buli után) majd takarítunk nem kell vigyázni, mert mindent ki lehet dobni, nem marad semmi érték....

orbán a kormánynál, matolcsiné férje az anyósüléssen... lent a gödörben...

www.youtube.com/watch?v=Tj-PhphSfGA&feature=player_detailpage#t=41s
@Tűzfal: Hát ez az, hogy voltak. Ezt nem lehet gyorstalpalón pótolni, hiába erőlködnek. Azon el lehetne gondolkodni pl., hogy szerzetes- és apácakörökben végigfuttatnak egy tehetség- és hajlandóságkutató felmérést, és benyomják őket a stratégiailag fontos tanárszakokra. A legjava már 3-4 év múlva megjelenhetne a sulikban szaktanárként. Nem hiszem, hogy egy normális szülőt zavarna az, hogy a gyerek földrajztanára csuhát hord.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:
Ez így igaz, de ne felejtsd el, hány egyházi iskola volt.Egy kezemen meg tudtam számolni.
Gondolj bele, ma egy iskola - akárhol - mitől lesz jobb, ha egyházi? Gyerekanyag, tanári kar, szülői háttér állandó. Bejön egy pap cca.társigazgatói minőségben. Mi és hogyan változik? Ha kiröhögi a gyerek mit csinál? Kiátkozza? Kitiltja? Sarokba térdepelteti a szülőt? Az egész nagyon röhejes. Úgy csinálnak, mintha nem telt volna el 60--80 év. Hát náluk nem is.
Jómagam 4 éven át jártam hittanra + vasárnap reggel mise. A gyerekemet megkímélném ettől.
@kormányzó:

Jé, rajtam kívül még valaki olvasta azt a remek könyvet:)
Helyénvaló idézet volt.
Sajnos.

"Frigyes"
Amit a hittanról írsz, azzal teljes mértékben egyet értek (ezt nem lehet kötelezővé tenni) ugyanakkor a kokiról szólóval most az egyszer nem.

Amilyen közállapotok vannak mostanában az iskolákban, amennyire letojják a diákok a tanárokat egy két nyakleves nyugodtan beleférhetne.

Én a 90-es évek elején jártam középiskolába és az egyik gyakorlaton azt ecsetelte az oktató, h elmegy az osztály Hatvanba, mert ott meg akartunk nézni egy dolgot. Erre beszólt az osztálytársam, hogy az Andrássy út 60-ba? Erre kihívta a csávót a tanár, az osztály felé fordította majd úgy vágta hátba a lapát kezeivel, hogy a srác szeme csak úgy jojózott. És? Túléltük, felnőttünk, nem jöttek a szülők, az ombudsmanok, de többet hülyeséget sem mondott a gyerek.

Én mindig azt mondom, ha nincs félnivalójuk az embereknek miért félnek a retorzióktól???

Ezt komolyan kérdezem!
nincs is jobb módszer a vallás és az egyházak megutáltatására, mint kötelezővé tenni a hittant
A hittan is olyan lesz majd mint az orosz volt.

Kötelező, de mindenki utálja.

Ez a legjobb út az egyház leépítésére. Hajrá!
@Secnir: na, erre ne vegyél mérget, főleg ne abban az országban, ahol egy pap kerek-perec kijelenti, hogy a falu temetőjébe nem kerülnek buddhista cigányok...

Amúgy +1 a bármi áron ellenállásnak.
Bravo, egy 0,5%-os párt erőszakos nyomulását láthatjuk. Hogy az oktatás a béka feneke alá kerül lassan, az nem számít... a hit mint kötelező tantárgy... ha megszavazzák, igencsak elfognak csodálkozni a reakciókon!
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:
"szakmájukat magas szinten művelő, elkötelezett pap-tanárokkal"

Nomármost, ezt szerintem így ex caethedra nem lehet kijelenteni. A pap-tanárok között is voltak szakmájukat nem magas szinten művelő, nem elkötelezettek.
Másrészt igen, voltak szakmájukat magas szinten művelő, elkötelezettek is, akiknek annyiban volt könnyű dolguk, hogy elkötelezettségüket nem húzták le a napi sárba a megélhetési gondok, család, gyerekek - éppen ezért úgy gondolom, hogy ezen a téren nem is tudtak sok segítséget nyújtani a gyerekeknek.
Ráadásul az egyházi iskolák évszázodokon keresztül olyan helyzetben voltak, hogy kvázi kiválogathatták a környékről a legjobb, legtehetségesebb kölköket, akikből aztán jó keresztény utánpótlást tudtak nevelni. Könnyű ugyanis olyan diákokkal foglalkozni, akikben az ész és az akarat is megvan a tanulás iránt.
Majd ha egyházi iskolákban hátrányos helyzetű és/vagy cigánygyerekek TÖMEGEIT fogják oktatni ezek a szakmájukat magas szinten művelő, elkötelezett paptanárok, na akkor megemelem előttük a kalapomat.
Addig viszont:
www.burattino.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=3&lang=hu

www.burattino.hu/index.php?option=com_rsgallery2&page=inline&lang=hu&gid=29&limitstart=16
Amikor én voltam általános iskolás (alsó tagozat) nekünk is kötelező volt a hittan...senkinek nem volt baja vele, nagyon szerettük, játékos formában tanítottak minket ill. rengeteget énekeltünk és játszottünk. Mellesleg a pap/lelkész nem volt pedofil és nem csak férfiak tanítottak, hiszen a református egyháznál nő is lehet lelkész...
A sötétség azért megvan itt is, ahelyett, hogy vette volna bárki a fáradtságot, hogy elolvassa a linket.
NEM NEM LESZ KÖTELEZŐ
A fakultatív szót azért tették zárójelbe, mert úgy fogalmaz a tervezet, hogy

"biztosítani kell, hogy a tanuló (fakultatív) vallásoktatásban vehessen részt."

VEHESSEN RÉSZT! mi következik ebből? Hogy kurvára nem kötelező, pont azért vették ki a szót, mert jogilag így értelmezhető a mondat. Nem lesz kötelező és kész, ettől függetlenül vesznie kell a fityesznek.
Michl Úr (?) kiugrott kispap. Erről ennyit.
akarom mondani (írni) játszottunk..

Még egy dolog, szerintem az alap műveltséghez hozzá tartozik..
Fel kéne ébredni. Nincs ellenzék. Addig pedig ők maradnak, erővel papfarokra húzott gyerekekkel.
@nu pagagyí: "az egyházat kipaterolná az államból. Lassan nálunk is időszerű lesz ez a követelés, tekintve a hivatalos biznisz egyházak nyomulását"

antiszemita!
Hello!

Halkan mondom, de a hittanoktatás már most számos iskolában úgy fakultatív, hogy baszkurálják a gyereket, illetve a szülőket, ha a csemete nem jár rá.
Vagy csak szimplán nyomást gyakorolnak sunyi aljas kis módszerekkel.

Eszem megáll, akkor amikor a modern államok egyik legnagyobb vívmánya volt, hogy kettéválasztották az államot és az egyházat, mi szokás szerint megint mindent fordítva csinálunk.
Árulja már el valaki, hogy a világ legmocskosabb egyházának mi keresnivalója van iskolákban?!

Arról már nem beszélek, hogy ami a keresztény egyházak főleg a katolikus egyház nevéhez fűződik, az minden csak nem példamutató.
Az, hogy hitler és sztálin birodalma játszóház volt a katolikus egyház egy egy elvakultabb időszakához képest ha összehasonlítjuk őket már csak hab a tortán.

Fasza lesz, ha a gyerekmolesztálásoknak már az iskolákban is helye lesz.

Lassan ott tartok, hogy a következő választáson akár az ördögre is szavazok majd - bárki csak NE a fidesz-kdnp. Meg a jobbik. Meg az mszp.
Ja kifogytunk a választási lehetőségekből.
Meg az időből is.
Lehet, hogy ezért pattannak meg havonta több ezren?
Végignéztem ahogy szétb*szták ezt az országot húsz év alatt hataloméhes korrupt arcok.
De, hogy ezt még az eddigiek mellett még egy politikai, gazdasági ámokfutással is meg lehet fejelni az egyszerűen hihetetlen.

"Frigyes"
Most itt tényleg mindenki attól retteg, hogy a kötelező hittanórán agyon fogják verni a gyerekét a pedofil papok? Őszintén sajnállak Titeket, és a szegény, szerencsétlen gyermekeiteket is...
"A gyermek és a tanuló nem vethető alá testi fenyítésnek, kínzásnak, kegyetlen, embertelen megalázó büntetésnek vagy bánásmódnak."

Ez egyébként következik az Alkotmányból és a Btk-ból, nem kell hozzá közoktatási törvény.
Tisztelt Rendőrség!

Mint az alábbi interjúból kiderül, Michl József magyar állampolgár a hatályos jogszabályokat megsértve (és a morált, a józan észt, meg a civilizált nevelést) fizikai erőszakot alkalmaz gyerekével szemben. A gyerek érdekében is kérem intézkedjenek.

A bizonyító erejű interjúrészlet:

Michl: én minden pedagógust, aki tanította gyermekemet, felhatalmaztam, ha szükségét érzi, nyugodtan „járjon el atyaként”. Mások gyerekeivel én természetesen ezt nem tehetem meg.

Riporter: A pedagógus sem teheti meg. Hazai törvények és nemzetközi jogszabályok is tiltják a testi fenyítést.

Michl: Ha én felhatalmazom a tanárt, akkor nyugodtan alkalmazhatja.

fn.hir24.hu/interju/2011/11/29/michl-van-gyerek-aki-orul-a-tanari-kokinak/

Az idézett részletből kiderül, hogy Michl úgy ítéli meg, hogy a törvény felett áll, és joga van gyerekének pedagógusát is felhatalmazni a testi fenyítésre. Noha tisztában van vele, hogy ez jogszabályellenes.
@Látnokzsálya: Nagyjából úgy nem lesz kötelező, ahogy nem volt kötelező kilépni a manyupból se...
Te kitennéd a gyerekedet olyan szitunak, hogy kiírja magát a NER-ből?
@Uva: Pontosan. Anyámat az 50es-60as években rugdalták el a szülei minden nap templomba és egész hétvégén hittanon ülhetett, ünnepeken első sorban térdepeltek hosszasan. Felnőtt korától széles ívben kerüli a templomot, a gyerekeit a keresztelésen kívül egyszer nem vitte templom, pap közelébe.
@faxom kivan: bion-bion, ballibbanték remek logikája szerint, ha egy pap pedofil, akkor az összes az; de próbálj csak a dzsipó bűnözők esetében is hasonlóan extrapolálni, úgy lenáciznak, csak pislogsz :-)
Ja, és Michl gyerekének üzenem: részvétem, te szerencsétlen... remélem minél hamarabb önállósulsz és húzol el a picsába otthonról...

Küldöm neked Philip Larkin versét:

This Be The Verse

They fuck you up, your mum and dad.
They may not mean to, but they do.
They fill you with the faults they had
And add some extra, just for you.

But they were fucked up in their turn
By fools in old-style hats and coats,
Who half the time were soppy-stern
And half at one another's throats.

Man hands on misery to man.
It deepens like a coastal shelf.
Get out as early as you can,
And don't have any kids yourself.

(Utolsó előtti sorra figyelj főleg.)
"Tudom én, hogy a keresztényeknek és kereszténydemokratáknak ez furcsa, és a saját családjukban is kifüggesztenék Harrach Péter Családi NENYIjét iránymutatásnak (...)" Neked meg a jó nénikédet, mondhatnám, ha alulkulturált lennék, de nem mondom (bár felteszem, ha van, tényleg jó), csak azt, hogy légyszi ne keverd a keresztényeket (engem) a kereszténydemokratákkal, az előbbi ugyanis nem zárja ki az értelmes gondolkodást, köszönöm szépen.
@Látnokzsálya: Ráadásul egyre több önkormányzat adja át az iskoláját - a településen az egyetlent - egyházi kezelésbe.
eduline.hu/kozoktatas/2011/6/27/20110627_kecel_egyhazi_iskola_kotelezo_hittan
Nem lesz kötelező, mi?????
Ez a barom mihljóska a "falum" népének kurvára bölcs döntése alapján a polgink. Először a tatai gimnáziumot akarta egyházi kézbe adni, volt is nagy felzúdulás miatta. Látván és megérezvén a közhangulatot, maga az egyházmegye püspöke mondta, hogy kösz az igyekezetet jóska, de nem kell a cucc. De ez olyan hülye volt, hogy még utána is erőltette a dolgot egy ideig :)
De jóskánk nem adta fel, folytatta, egyes általános iskolákat és óvodákat akart újfent egyházivá változtatni, ami már végképp kiverte a biztit a szülők/gyerekek körében, és a rendszerváltás vagy mi óta először volt egy kis lájtos civil demonstráció a helyi hatalom ellen... Lényeg, hogy megint házhoz ment a lófaszért. Nem hiába akarja tehát verni a büdös kölköket, hát mit képzelnek magukról :D

A dolgok háttérében pedig nem áll más, minthogy a viktor nevű gazdája, merthogy ugye az ún. "koalíciós partnernek" is kell valami koncot dobni, odaadta egész Komárom-Esztergom megyét az amúgy itt soha nem létező KDNP-nek. Még egyes fideszes ismerőseim, akik némileg megőrizték a józan eszüket, azok is meglepődtek ezen, de némi rábeszélés után ( "kuss, nektek pont ez kell"), támogatták a törekvéseiben a Tatán addig egyáltalán nem ismert és addig semmifajta szerepet nem vállaló jóskát. A bölcs fülkeforradalmár plebsnek pedig mindegy, ha a nagyim kis tacskóját indították volna a választáson, akkor arra szavaztak volna. De nem ő indult, így viktor talpnyaló csahos kutyája lett newhogy a polgi, de még az ogy képviselőnk is. Így állunk most. :)
Hát egy felesleges óra lesz a hittan. Volt valami hasonló nekünk is általánosban 1 évig, kb mindenki leszarta. Csak arra volt jó, hogy 1 órával később menjünk haza.
Mellesleg egyházi iskola lehet jó is, legalábbis ismerek olyat ahová szívesen adják a szülők a gyereket, már ha sikerül mert sorban állnak. A más vallásúak és a nem templombajárók is.
néhány gyerekre igazán ráférne pár saller az iskolában. támogatom. a hittan se ártott még meg senkinek. azt is támogatom.
vegul is a liberalisok soha nem mertek olyan messzire menni, mint a kdnp. Ok nem mertek felvallalni a kiskoruak kotelezo szexualis oktatasat, lasd a kdnp megoldotta. Mondjuk a nemi identitas kialakulasahoz vezeto rogos uton nem tudom a reverenda szoknyaszerusege nem lesz-e egy ujabb buktato szegeny kis oktondiknak, de abban biztos vagyok, hogy a sekrestyeben majd a papbacsik jol eligazitjak oket :) :) :)
@DillingerEscapePlan: te jartal hittanra? :)
csak mert ha igen, akkor az nem jo reklam a kotelezo hittanoktatasnak :)
Szórakoztató Valláskritika
megosztotta.
www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika

Beteg emberek ezek, gyógyítani kell őket. Természetesen kötelezően:-)
Hát lehet, hogy a felnőtt fejjel is vallásra rászoruló szülők genetikai hulladék gyerekeinek szüksége van verésre és hittanra, de ők ezt már eddig is megkapták otthon, nem értem miért kell az értelmesebb többségnél is forszírozni ezt...
@dezso: nagyon jól megfogalmaztad a lényeget, de kár, hogy ezt pont a kereszténydemokraták nem tudják: jelesül, aki keresztény, nem szükségszerűen lelkes támogatójuk, csak mert benne van a szó a nevükben. Lásd a fenti példáimat is.
szo ami szo, egy biztos: amelyik ruhes kezet emel a gyerekemre, az nem eri meg a masnapot.
ebben nem ismerek trefat. ha en nem verem (es lam, ennek ellenere a nagyobbik mar lassan fejezi az egyetemet, nem kabitoszerezik, nem iszik, valamint nem szavaz a fideszre/jobbikra), akkor mas se tegye.
@DillingerEscapePlan: Saját gyerekedre vonatkoztatva támogatod, nem pedig máséban, ugye?
Egyébként bárki egy ujjal nyúl a gyerekemhez, az nagyon messze kell hogy meneküljön.
Tudomásom szerint tanulnak a Bibliáról a gyerekek irodalom órán, szóval nem értem minek ezt a hittan dolgot erőltetni. Aki vallásos, úgyis abban a szellemben neveli a gyermekét.

De engem speciel ne kényszerítsenek arra, hogy hittanra járassam a gyerekemet, mikor nem gyakorlom egyik vallást sem, sőt még csak meg sem vagyok keresztelve.

És nem, nem támogatom azt sem, hogy a tanár megverje a gyerekemet, ha szófogadatlan vagy visszabeszél. Mondja meg nekem hogy mi történt, és én majd megfelelően meg fogom büntetni ha úgy látom jónak.

Lehet hogy egyes emberek felnőttek úgy is, hogy a tanár a fejükre vert, de veréssel nem oldunk meg semmit.

Ha valaki az én gyerekemre kezet emel, akkor ne csodálkozzon ha hat hétig gipszben kell utána járnia.. -..-
Pontosabban: az én gyerekem nem fog hittant tanulni, az kurva Isten!
A te gyereked megmaradhat olyan hitetlen és butának az emberi létezés kérdésében mint te varanusz.
Eszedbe ne jusson átköltözni olyan lepra országokba mint pl Ausztria, mert ott kötelezö a hitoktatás. Meg is látszik, hogy milyen tahó, bunkó, elmaradott kádári mocsokba belefulladt társadalom lett belölük.
Bezzeg a hiperokos, hiperliberálsi Magyaro - na ez a mérce a világban, ök vitték valamire!
Azért az nem gyengén szánalmas, amit az idióta liberális barmok itt művelnek. Csodálatosan kiegészítik egymást a kdnp törpepárt szánalmas mindenbe belepofázásával.
Egyébként pont a napokban lehet hallani egyre több irányból, hogy Európának vége. Őszintén szólva nem kár érte. Sajnos ez a szánalmas bagázs ennyit érdemel. Jöjjenek a feketék, arabok, akik majd elveszik, ami kell nekik (nyugaton már el is kezdték). De itt csak menjen a hiszti arról, hogy a pofátlan, paraszt, neveletlen kölköknek életre szóló törést okoz e egy pofon...
Kötelező orosz is volt, az is milyen király volt, mi?

Azt nem érti meg a sok sötét, hogy szabad, önálló és felelősségteljes embereket nem lehet erőszakkal nevelni. Csak is sok a csicska, akiknek ez jó. Sebaj, mert a kölkeik is csicskák lesznek, az meg a hatalom képviselőinek jó.
Gratulálok mindenkinek, aki már győzelmet aratott önmaga felett!
@high up!: Ausztriában a hittan helyett választható etika is. Nálunk ezt már integrálták az oktatásba, s most utólag próbálják beerőltetni a kerkó meseórát.
@Cartman (ex Cartman): "
Napi hánynivaló:
hvg.hu/itthon/20111130_orban_gasko_mav "

Gaskó Orbán embere...a sztrájkokat az Ő utasítására , Gyurcsány megbuktatására rendelte meg....most fizet !!!! Mennyivel jobban érdemlik meg a munkaidejükben "túlmunkát " végző vasutasok a plusz juttatást ,..mint az egészségügyiek ???? Mocskos egy alak ...
@Advanced Flight: Nos, ha van cigánybűnözés, akkor van papbűnözés is.
Tehát: nem szeretnénk papbűnözők közelében tudni a gyerekeinket.
Így megfelel?
@high up!: aham. sogorek beztos a tomjenfusttol lettek ilyen faszanyosak. :) :) :)
cuncikam, ertem en, keves a fris husi a pedolikusoknak, oszt koll az utanpotlas. de van egy rossz hirem, ez sem ment meg benneteket. A mai fiatalokat egy ipad jobban lenyugozi, mintha a maria harom ego csipkebokorral egyetemben vibralna magat elibuk.
@Látnokzsálya: A fityisz technikáit ismerve ez pontosan azt jelenti, hogy kötelező, csak nem merik leírni, mert az azért mégse lehet.
Ettől függetlenül a hittan nem lenne ártalmára senkinek, a legrosszabb, ami történhet, hogy egyik fülén be, a másikon ki. Félni akkor kéne, ha érettségi tantárggyá válna...
@Apafarkas: "Kötelező orosz is volt, az is milyen király volt, mi? "
1.) legalább nem ártott, nem nevelte hazug világnézetre a gyereket .
2.) még haszna is volt , ha nem is sok...
@Muad\\\'Dib: "Jöjjenek a feketék, arabok..."

Meg a fremenek! Minden héten elások a kertben egy Maggi leveskockát, aztán ha beindul a fűszer-biznisz partnerként és nem víztasakként viszonyulnak majd hozzám. :)
Saját gyerek hiányában:

1. ha valamelyik túlbuzgó nevelő megkokizná az unokahúgomat, az édesapjával felváltva faltól falig rugdosnánk. Aztán a Igen Tisztelt Képviselő Urat is.

2. A vallás méreg. Semmi szükség rá az iskolákban. Ahhoz, hogy valaki higgyen, nincs szükség sem papra, sem püspökre, sem bíborosra, apácára, pápára meg végképp. A ha esetleg kötelező lenne hittanra járni a gyereknek, én minden erőmmel azon leszek, hogy az ellenkezőjét tanítsam neki, hogy nem egy hosszú szakállú jóságos láthatatlan lény teremtette a világot hét nap alatt, nem jutsz a mennybe, de pokolra meg végképp.

Amúgy tök vicces, könnyű Istent hibáztatni (vagyis beletörődni az Ő akaratába), ha valami rossz történik, ahelyett, hogy a valódi okokat keresnénk.

Ez vélemény, ha sért, gyakorolj keresztényi erényt, és bocsáss meg nekem. Mindenki abban hisz amiben akar, de soha senki, és semmikor ne próbálja rám és egy gyerekre erőltetni a világnézetét.

(Ha már nagyon választani kellene milyen vallást gyakoroljak, akkor az a buddhizmus lenne.)
Aki nem képes verés nélkül nevelni, az önmagáról állít ki egy nagyon nagy szegénységi bizonyítványt.

A verés egyébként nem a nevelés eszköze, hanem az állat-idomításé.
Persze vannak köztünk páran, akik a középkorban élnek...
Találkoztam a múltkor a régi iskolatársammal, elbeszélgettünk. Feljött témában ,hogy a fia egyházi iskolába jár.Kérdeztem hogy jött a döntés. Mondta az iskola minősége mindent beleértve jobb mint a többi általános iskola a környéken, de nem ezért íratta oda. Mondtam neki áruld már el akkor miért. Azt mondta hogy azért mert nincs cigány tanuló az iskolában.Érdekes.
@high up!: höhö, azért az, hogy ausztria ott tart ahol, k.rvára nem a hitoktatásnak köszönheti. :) gondolom nem hallottál josef fritzről aki nyilván a jókeresztény szellemben dugta saját lányát. lol. stb.stb.

amúgy ált. iskolában az ofőm mindig adott nekünk kokit ha valamit rosszul csináltunk. amikor a padok között járt és nézte a dolgozatokat mindenki arrébb húzódott. egyik osztálytársamnak ceruzával együtt sikerült rábasznia a fejére úgy, hogy csóri gyereknek a vérzett is utána. igazi jómagyar terror, ezt nektek, meg hitoktatást. :)
@Ghavin:
Most még lehet ezen viccelődni, de valószínűleg az unokádnak már nem lesz kedve röhögni. Ugyanis el fog jönni még az az idő, amikor vissza fogják még sírni Európában a töketlen, végletekig alázatos keresztény egyházat. Azzal legalább nincs gond, itt sem retteg senki, hogy esetleg agyon találják lőni a beszólásaiért. Más vallások esetében ez nem biztos, hogy ilyen simán fog menni.
en elvezettel fogom kuldeni a gyerekeim hittanra.
aztan ha hazajonnek, jol mulatunk majd kielemezve az ott "tanult" tevhiteket.

Igen, vallom, hogy a gyereknek meg kell tanulnia immunisnak lenni az agymosas minden formajaval szemben. A reklamok csilivili vilagaval szemben epp ugy, mint az ideologiai agymosodaval szemben.
Mekkora poen lesz, amikor elomereszkednek a kreacionizmussal, vagy mas teremteselmeletekkel, es a 10 eves fiam arkot rohog korejuk :) :) :)
Rendszeres Varánusz olvasó vagyok de most a kokival nem értek egyet.
A hetvenes évek végén nem kokinak hívtuk amit kaptunk a technika tanártól hanem baracknak (ugyanaz). Amikor éppen átok rosszak voltunk. Vagy amikor alsóban az öfő. néni szó szerint a fülemnél fogva vitt fel az igazgatóhoz, hogy beírassa a következő rovót.
Elárulom, hogy semmi bajunk nem lett. Sőt jobban összekapcsolódott a viselkedés a következménnyel. Jobban mintha hó végén 2-est kaptunk magatartásból.

Nem azt mondom, hogy ezt direkt vissza kéne hozni de túlzás az is ami ma megy.
@DillingerEscapePlan: Artani nem artott...csak ha a termeszettudomanyos karokon van hallgatokbol hiany, akkor minek a vallassal torodunk, es nem a fizikaval?
@Muad\\\'Dib: Breivik? Te vagy az? Van internet az elmeosztályon? S mikor tanultál meg magyarul?
@Kisisa: szerintem meg ha annyira nemtudja megnevelni otthon a szülő a gyereket, hogy az iskolában ne legyen egy kezelhetetlen kis aljas geci, aki arra bazírozik hogy bármit megtehet mert a tanár nem nyúlhat hozzá, és ezzel hátráltatja az én gyerekem oktatását, akkor basszon le neki nyugodtan két körmöst a tanár, ha már te nemtudod megnevelni otthon :P
@Secnir: Meg is érdemelné ilyen szülővel, ha-ha-ha
Találkoztam a múltkor a régi iskolatársammal, elbeszélgettünk. Feljött témában ,hogy a fia egyházi iskolába jár.Kérdeztem hogy jött a döntés. Mondta az iskola minősége mindent beleértve jobb mint a többi általános iskola a környéken, de nem ezért íratta oda. Mondtam neki áruld már el akkor miért. Azt mondta hogy azért mert nincs cigány tanuló az iskolában.Érdekes.
@Ghavin:
Kizárt. Én nem komálom Izraelt, sok nekem ott a vallási fanatikus...
Érdekes. A nemét szabadon dönthesse el már az oviban, de később az én gyerekem ne járjon hittanra.

Mi lenne, ha ebben is szabadon dönthetne ő és nem te.
Azért lássuk be.

Akik a Fidesz-KDNP számára a kétharmados felhatalmazást adták,

azok tudhatták, hogy ezek erőszakosan fognak katolizálni.

Mindenki tudhatta.
A Fidesz erőszakos, a KDNP pedig katolikus.

Ez bizony többségi döntés, hogy verve menjenek a gyerekek hittanra.

Jobbikoséknál szintén.
Nemszavazóknál detto.

Mondjak jókat arról, aki kurvának áll és meglepődik, hogy megbasszák ?

Ezt kértétek, ezt kaptátok, na csá.
@Fatal Error! System Halted!:

Én ezt úgy szoktam fogalmazni, hogy ha hinni akarok, ahhoz nincs szükségem tolmácsra - pláne nem egy szerény, de nem sértő összeg megfizetése fejében.
Geológusként meg elég hülyén veszi ki magát számomra ez a hat napig lógáztuk a lábunkat, majd a hetedik napon összebasztuk a világot, lesz ami lesz alapon.
1. Nincs is gyereked.
2. Ha egy gyereket kiskorától a szülei veréssel idomítottak (ez főleg cigány családokra igaz), azt a gyereket a suliban majdnem lehetetlen szép szóval nevelni. Pláne, ha suli után hazamegy. Ha koleszben lakna, talán lenne esély...
@Kőmíves Kelemen: Na most akkor döntsd el: Hogy lehet, hogy az egyetlen értelmes iskolalehetőség az egyházi lesz, ha ott mindenki pedofil pap?
Nálunk amúgy a környéken már évek óta az az egyetlen normális iskola. Amúgy egy pap sincs, főleg nem pedofil.
Sokkal szebb és békésebb lesz az életed, ha próbálsz kicsit nyitni a világ felé, nem pedig egész nap a "rohadt pedofil papok" jár a fejedben. Ha viszont nem tudsz nyitni és elfogadó lenni, akkor remélem, hogy azt a maradék pár normális (köztük sok egyházi) iskolát nem teszitek tönkre. Üdv!
"az én gyerekem nem fog"

A te gyereked majd 14 évesen eldönti, hogy fiú akar-e lenni, vagy lány. :) LOL
@futuretech: bocs, nem bántásként, de amit írsz az azt jelenti, hogy a szüleid nem bírták neked lemagyarázni, hogy hogyan kell viselkedned iskolában, vagy úgy általában bárhol.
hogy a tanárod sem volt képes szavakkal hatni rád, befolyásolni egy gyereket(!), ha nagyon nem megy, akkor órán kívül leülni és átbeszélni pár dolgot, az szintén szomorú, de már csak másodlagos.
@Uebermensch: es szerinted nem igaz, hogy elobb teremte a foldet, oszt utana hivta a villanyszerelot, hogy bekosse a lampakat, oszt lon vilagossag? :) :) :)
Különben erőszakmentesség ide vagy oda, a rendőrség is ún. kényszerítő eszközökhöz folyamodik, adott esetben.

Ezekre akkor van amúgy szükség, ha gyerekkorban elmaradt a szülői nyakleves, vagy túl durva volt, vagy csak az volt.
Ami van a mai iskolákban, az tényleg necces.... de a verekedés persze nem oldaná meg a dolgot..... inkább több testnevelés óra, hogy ne legyen annyi fölös energiájuk.....
Találkoztam a múltkor a régi iskolatársammal, elbeszélgettünk. Feljött témában ,hogy a fia egyházi iskolába jár.Kérdeztem hogy jött a döntés. Mondta az iskola minősége mindent beleértve jobb mint a többi általános iskola a környéken, de nem ezért íratta oda. Mondtam neki áruld már el akkor miért. Azt mondta hogy azért mert nincs cigány tanuló az iskolában.Érdekes.
@Muad\\\'Dib: "Muad\\\'Dib 2011.07.29. 08:38:19
@Ghavin:
Csak a pontosítás kedvéért, semmi probléma nem lenne azzal, hogy Izraelt a nacionalista hevület hozta létre. Sőt, kimondottan dicsérendő, és elismerésre méltó dolog."

Ha nem komálod, azért dicséretesnek tartod, ha egy államot nacionalizmus és vallási fundamentalizmus jellemez, csak hát az antiszemitizmusod megakadályoz abban, hogy ugyanolyan elánnal éltesd Izraelt, mint mondjuk Iránt. Más szóval nézeteidet tekintve Breivik hazai inkarnációja is lehetnél.
Hát igen.
A kádári diktatúrában ha rosszalkodott a gyerek, a tanár lekevert neki egyet.
Most majd bekever neki egyet.
Nagy különbség.
@futuretech:
koki: fél méterről eleresztett ujjcsonntal torténő ütés. fájdalmas.
barack: kézfejet a fejre téve, ujjjcsont mentén megtekerni a kezet. nem fájdalmas.

van diffi. nagyi, nagynéni, dédi ad barackot.
4. Tévedés ne essék, nem vagyok az erőszak híve, sőt. Sőt!
Láttam egy dokufilmet, amely azt mutatta be, amint lóidomárok bebizonyították, hogy a szeretettel plusz rengeteg hozzáértéssel nevelt lovak sokkal jobban teljesítenek, mint azok, amelyeket kényszerrel betörnek. Lovaknál ez nem is igényel olyan sok időt.
Embergyerekeknél nehezebb a helyzet.
Azért a "nem fog"-gal óvatosan bánnék, mi lesz, ha nem lesz más? Mert ugye ma népnevelés folyik, erre meg van ám kétharmad. És nem csak kétharmad, hanem e a kétharmad fennmaradásának-fenntartásának világos jele. Ez kell a magyar zembereknek, nyilvánvalóan.
Egyébként pedig ha már oktatják, miért nem a Tórával kezdik, majd folytatják az Evangéliummal, és fejezik be a Koránnal?
Mert lehetne így is. Normálisan.
@VUVUZELLANÉNI: Ha volt esze, akkor e logika szerint elsőként a villanyszerelőt kellett teremtenie.
Én amúgy nem feltétlen tartom jónak ezt a kötelező hittan oktatást. Ha elkötelezett, normális emberek tanítanák egy hangyányit is nyitott és befogadó országban, akkor jó lenne, ugyanis ott sok rosszat nem tanulna belőle senki (egymás elfogadása, megbecsülése, stb: ELVILEG).
na most, mivel ez nem így van, ezért nincs értelme, kár ráerőszakolni ezt mindenkire. úgysem lesz senki aki most nagyban ellenzi, és majd belátja, hogy hé ez tök jó dolog. így csak ellenségkeresés lett belőle, bár a nagy ellenzők eddig is szívből utáltak mindent, aminek köze van az egyházhoz :)
a post írója meg remélem retteg attól, hogy ha jobbkéz középsőujj a válasz arra, hogy "kész-e a házid Józsika?" akkor pofont kapjon Józsika. Nem szabad! Még szegény gyermek lelke sérülne meg!
Ha lesz rá elég pénzem, én a gyerekemet skandináv suliba fogom járatni, nem itthon, ezeknél. Szeretném ha a gyerek kreatív lenne, 12 évesen tudna angolul, és még sorolhatnám
@bandos: haaaat, a coliblatus faszanyos dolog.
Nem is ertem, miert van a zegyhaz annyira a buzik ellen, mert ha ugy vesszuk, a "nem dugok not, csak imadkozom" es a "nem dugok not, csak pasit" kozott nem nagy a kulonbseg, ha a vegkifejletet nezzuk: nulla darab "istennek teccco" szaporodas a kovetkezmenye :) :) :)
5. Nem, szeretem a hitgyüliseket, de van egy gimijük, és annak környékén még nem láttam kábszerterjesztőket, vagy szipózó, verekedő stb. gyerekeket. Állami suliknál ez előfordul.
Hasonló mondható el egyéb felekezetek iskoláiról. Tudom, hogy egy református szülő szívesebben adja gyerkőcét akár katolikus iskolába is, csak államiba ne kenjen.

Erre varrjatok gombot, ti liberálbolsevista trógerek!
Már nagyon elég a KDNP-ből. Egy beteg vallás beteg képviselői.
Ami a legnagyobb: Leginkább az "elfogadó, szuperliberális, mindenkiegyenlő" emberkékről lehet hallani, hogy azért íratják a gyereküket egyházi iskolába, mert bár utálják az egész pedofil egyházat, de ott legalább nincs cigány. EPIC. :D
@DillingerEscapePlan: Ismétlem, az erőszak nem megoldás. Akkor fel kell hívni az illetékes hatóságot és hivatalosan eljárni.

Pár nappal ezelőtt láttam egy hírt, miszerint a tanár felpofozta a gyereket, mert az visszabeszélt. Egyáltalán nem tartom helyénvalónak ezt a viselkedést sem a gyerek, sem a tanár részéről. Viszont ha a tanár nem tud fegyelmezni, és nem tisztelik őt a diákok, az az ő hibája, nem a szülőé. Nekem is volt olyan tanárom, akinél végigröhögcséltük az egész órát, kb le se szarta, csak leadta az anyagot, a másiknál viszont a légy zümmögését lehetett hallani, annyira figyeltünk rá. És nem vert minket a tanár, egyszerűen az elején tisztázta a játékszabályokat.

Az én gyerekemet akkor se üsse meg senki, rajtam kívül. Nem mintha szándékomban állna verni a lányomat, még csak fél éves. :)
@Mdavid89:
Alattomos vagy, Dávid. Meg valszeg mozaik.
@Mdavid89: A KDNP-ből szerintem is elég. A vallás amúgy miért beteg? Te miben hiszel? Fogadok, az emberi tiszteletben és igazságosságban, vagy valami ilyesmiben :)
Miért van az, hogy csak végletekben tudunk gondolkodni. A liberális oktatáspolitika gondosan szétverte a fegyelemre és tiszteletre, kötelességekre és a családból jövő értékekre alapuló tekintélyelvű, de nem korszerű és rugalmas oktatást. Helyette jött a jogokra és "családot felejtsük el az oktatásból és nevelésből, a gyerek tudja, hogy mi a jó neki" elvre épülő kvótarendszerű akármi. Ennek eredménye a felhígult képzés a gimnáziumokban, középiskolákban, a szakképző intézményekben pedig harc és szó szerint harc van a túlélésért. A diákok nem adják meg az alap tiszteletet se a pedagógusoknak, se egymásnak. (Igen, jár az alapvető tisztelet mindenkinek, azt csak elveszíteni lehet, vagy feljebb emelni egy szinttel.) Az órák fele eredménytelen fegyelmezéssel megy el, a szülők nagy része pedig magasan tesz az egészre. Ez van most.
Erre jön ez a társaság, már megint egy töltelékpárt a meghatározó, aki teljesen az ellenkezőjét akarja. Természetesen a józan ész megint ki van tiltva a döntéshozatalnál.
Miért nem lehet normálisan kialakítani egy hagyományokra épülő, de mégis modern rendszert? Miért kell a pártpolitika oltárán állandóan feláldozni a jövőt?
Nem a kötelező vallásoktatás és gyerekverés ellen kell tüntetni, mert ezek csak kiragadott torzók, hanem a komplett rendszer ellen,ami ismét alapjaiban lesz elrontva.
Namost, mint gyakorló római katolikus igen határozottan kikérem magamnak a "keresztények és kereszténydemokraták" összemosást. Ez ér legalább annyit, mintha egy kalap alá vennénk a demokráciát a "népi demokráciával"!
@Kőmíves Kelemen: Templomban még soha senki nem tanult rosszat.Ott barátom a békét hirdetik és a megbocsátást és nem a széthúzást és haragot.
Ezért ilyen a mai fiatalság , ezért korcs a társadalom, mert ilyen megnyilvánulásokkal rombolják az erkölcsöt.20 év múlva megkapod a gyermekedtől, amit megérdemelsz.
@Ghavin:
Én éltetem Iránt? Na ezt jó tudni.
nacionalizmus = vallási fundamentalizmus?
nacionalizmus = faji alapú rasszizmus, vallással kiegészítve?
Ez valami nagyon bizarr újdonság nekem. Ugyanis én olyat nem látok, hogy dicsértem volna a vallási fundamentalizmust.

"...Not very long ago, during Rabbi Meir Kahane's racist rantings, the late writer and journalist Amos Elon gave me a copy of a letter Lord Rothschild sent to Herzl in August 1902. In the letter, Rothschild explains why he refuses to support the establishment of a Jewish state in the Land of Israel. He writes that he "should view with horror the establishment of a Jewish colony pure and simple; such a colony would be Imperium Imperio; it would be a Ghetto with the prejudice of the Ghetto; it would be a small petty Jewish state, orthodox and illiberal, excluding the Gentile and the Christian." ..."
haaretz.com

Próbáld meg értelmezni miről beszélt. Meg, hogy vajon miért nem a nationalist szó szerepel a levélben az orthodox helyett. Nyilván mert nem azzal van a gond.
@Kisisa: Ez legalább annyira szülő hibája, mint a tanáré.
@VUVUZELLANÉNI: Ha ezzel provokálni akarsz, hidd el nem értél el semmit :) Egyházi törvényekről is vitatkozhatnánk akár, mi jó-és mi nem jó, mi törvény, mi szabály, mi dogma, stb, csak itt most nem arról van szó leginkább :) Ha azt mondom, hogy a cölibátus szerintem is elég nehezen értelmezhető és talán idejemúlt: akkor minden eddig általam leírt másban egyetértünk? :)
@Kisisa: szerintem meg semmi baja nemlesz egy-két pofontól ha nemtud rendesen viselkedni. érdekes engem egyik tanár se ütött meg soha, de teljesen jó volt, hogy nemtudott egyik hülyegyerek se parolázni meg elcseszni egy egész tanórát a rossz viselkedésével, mert xy-bácsi helyretette a kis gennyládát azon nyomban. mameg mivan az iskolában? alsó tagozatban a tanárnak kell félnie a gyerekektől. ezt érte el a fene nagy liberalizmus. neveld a gyereked normálisan és akkor nem a tanárnak kell. de aki nemtudja normálisan nevelni, annak kijár a verés ha nemtud nyugton maradni a suliban szerintem.
@sárkányfő: Persze ez igaz. Csak senki nem mondta, hogy a föld a legtökéletesebb világok egyike.
Előfordul, hogy nincs elég forrás. Pl. a szülőnek nincs elég ideje, kvalitása foglalkozni a gyerekeivel és órákon át beszélgetni velük napi szinten.
Vagy az állam nem tud fizetni elég és többfajta szakembert, hogy szépszóval, megértetéssel egyengessék a gyerekek útját.

Még egyszer: Nem azt mondom, hogy testi fenyítés kell. De a föld történelmét tekintve nagyon kicsi az az időszelet mostani korunkban ahol már nem alkalmazzák egyáltalán.
Ezért is túlzásnak tartom azt a mértékű felháborodást amit ez kivált.
@Fatal Error! System Halted! (10:26): teljesen egyetértek minden szavaddal.
Azért milyen érdekes, hogy éppen a Buddhista egyházközösség maradt ki a Nagy Listából...
En jartam hittanra altalanosban, segitett normalis ertekrenddel elo felnotte valnom, az oktatasi fegyelmet a beteg csaladokbol erkezo extrem hulye, viselkedeszavaros gyerekek huzzak le, oket kellene valahogy kezelni
Szovegertelmezesem szerint nem lesz kotelezo,mi tobb a gyereket megverni sem fogjak,mindazonaltal a gyerek NEM fog hittanra jarni.Nem azert mert van esely arra,h belefut egy pedifil papba,sokkal inkabb azert mert a klasszikus keresztenyeknel nincs kegyetlenebb es szamitobb faj a vilagon.Itt konkretan azokra gondolok,akik elitelik a homokosokat,penzt kernek minden templomba jarotol es leszarjak h az illeto kisnyugdijas,de ami a legrosszabb Isten felelmet tanitanak.Rettegj es gyonj mert a Joisten merges lesz,meg elvisz az ordog,es imadkozz minden ejjel..bla bla.Mikozben Istent szeretni kene,es baratkozni vele,hinni az orangyalokban es feladni azt a bigott felfogast miszerint a Joisten a templomban lakik;-))Nen,nem ott lakik,onnan o is menekul.Utalom az onjelolt papokat.Az en gyerekem eldontheto h miben hisz es miben nem hisz,nem mondom h jo pelda vagyok a sajatos Isten baratsagommal,azzal h nem imadkozom,nem jarok templomba,es nem olvasom a Bibliat,de ha baj van akkor azt megosztom a Nagyapammal aki egy felhon ul,Istennel,az angyalokkal,az Univerzummal es mindezt teszem nevetgelve,nem felve.Az meg h egy tanar valami mondvacsinalt indokkal kokit adjon a gyereknek azt vegkepp nem turom.Semmi joga hozza,hatalmat adni kisembereknek a legveszelyesebb dolog,mert gumiszabalykent akkor osztananak sallert amikor ok akarjak es nem akkor amikor indokolt.Maszreszt mindez oly relativ.Nem fogom a gyereket kitenni elmebeteg erkolcsoszoknek,es magyarosan szolva ha valaki kezet emel a fiamra ugy baszom pofan ahogy kell.
@CoSinus: Szerintem nem. Sajnos ismerek olyan tanárt, aki még a csöndben ülő gyerekbe is beleköt. Nem kell mindent a szófogadatlan gyerekre fogni.

A szülő otthon megpróbálja helyesen nevelni a gyerekét (gondolom én), a tanár feladata az iskolában, hogy helyesen nevelje ő is. Amennyiben a tanár következetlen és igazságtalan, úgy a gyerek lázadni fog (teszem hozzá jogosan, hiszen otthon nem így viselkednek vele), és már egyből jön a szöveg a tanár részéről, hogy a gyerek neveletlen és verni kell, mert nem fogad szót.

Két oldala van mindennek, ha a gyerek normálisan van nevelve és a tanár is normálisan viselkedik, nincs szükség testi fenyítésre.

Oké, lehet hogy bilibe lóg a kezem, de én így gondolom. :)
@Kisisa: teszemhozzá majd ha nagyobb lesz a gyereked, nehogy véletlen azon kapd magad, hogy azon gondolkodsz hogy egyházi iskolát keresel neki, mert a sima iskolában elvennék tőle a kajáját azok a diákok akiket a tanároknak nemszabad semmilyen eszközzel fegyelmezni. ez a liberalizmus. egy kártékony természetellenes fos.
@bandos: te, nem haragszol, ha en valaszolok? :)
a vallas bezony (minden vallas) beteg. Ezen belul a kereszteny az egyik legbetegebb, mert az ember oromszerzeset osszekoti a bunnel, es az allando kenyszeres lelkiismeretfurdalas megnyomoritja az emberei letet. Csupan ezert.
Szerinted nem beteges minden oromert kilatasba helyezni a "pokol tuzen valo perzselodest"?
dugsz egy frenetikusat egy jo csajjal, es maris gyonhatnekod koll hogy legyen, mert "bunbe" estel?
margit! Nooooormaaaalis???? :)
@*Vörös Szonja*:
A buddhizmus csodálatos filozófia, de azért valahol mókás ez az európai tévképzet, ami valami hihetetlen békés és megértő egyháznak képzeli el a buddhista egyházakat.
@csababácsi:

Legútobb mikor templomban voltam a pap azt mondta, annak nem lehet templomi esküvője, aki az MSZP-re szavazott.

Választások előtt is arról prédikáltak, hogy aki kurmányt támogatja az az ördöggel cimborál.

Mondjuk tény, hogy konkrét rosszat nem mondtak soha.

Viszont saját nem kevés tapasztalatom szerint, a katulikus embernél nem sok köpönyegforgatóbb, utálatosabb ember van. Valószínű, mert minduntalan belegabalyodik a vallás kusza dogmáiba. Tehát nem ő thet rola, csak úgy kellene viselkednie, amire ember nem képes, így aztán a kényszerű hazudozás és képmutatást tolja.

Természetesen maximális tisztelet a kivételnek, hiszen tudjuk nem minden cigány tolvaj, valószínű vannak rendes vallásos emberek is.
@Muad\\\'Dib:
Egy zsidó rabbi = Izrael = minden zsidó?

A nacionalizmus és vallási fundamentalizmus, sőt még a rasszizmus is egy tőről fakadnak: valami irracionális lázálomba kapaszkodva elhiszünk valamint ami reálisan legfeljebb mint a pszichózis tünetegyüttese létezik.
@Secnir: Oké ezekszerint van, nem tudtam.
De amit kaptunk mint barack az tényleg így működött de jól csinálhatta a tanár mert rendesen fájt egy rövid időre.
Gyengeelméjű megélhetési kereszténypolitikusok fején (Michl József) fején naponta kötelező szétverni egy tucat tetőfedő cserepet!
Ezért dicséret jár büntetés helyett!
(Ez a szöveg egy salátatörvénybe elrejtendő.)
Páran felvetették mi lesz az alapítványi iskolákkal. Mi lenne? megszüntetik. Központi állami tanterv lesz ami mindenki számára kötelező, kivéve az egyházi iskolákat. Mindenhol egységes tankönyv lesz, mert az állam ezt is államosította, kivéve az egyházi iskolákat. Ergo, az alternatív, alapítványi magán sulikat ellehetetlenítik, az egyháziakat meg helyzetbe hozzák. Csak tudnám mióta kötelező államvallás Mo-n a kereszténység.
@DillingerEscapePlan: Ok. Maradjunk annyiban, hogy a te gyerekedet verheti a tanár ha esetleg rosszalkodik, az enyémet majd verem én és az apja, ha úgy alakul.
Még annyit szeretnék mondani, hogy 1-6-ig állami általános iskolába jártam, aztán egy egyházi gimibe.
6. osztály koromban a helyzet az állami suliban olyan volt, hogy az angol tanárnőnek "k.rva anyád" és feltartott középső ujj volt a válasz szinte bármire. Ezen kívül még kb 2 másik olyan óra volt, ahol bármit megtehettek a gyerekek. Természetesn sosem kaptak pofont a srácok, de hát "az én gyerekemhez ne is... " :)
Az egyházi gimibe ahova jártam, 3-szor csattan el pofon 7-8. osztályban. Majd eljön az idő, amikor sok hülye libsi is bekerül ilyen helyekre, és ezért majd kirúgatják a tanárt (mert megtehetik), akkor még nem volt ilyenből túl sok. De sosem okozta senki kárát 1 ilyen pofon.
Még annyit, hogy egy ismerősöm (8 gyermekes családapa, elég szegények) 7. éve vezetett egy osztályt, és meghalt az édesanyja, a következő napokban valami undorítóan pimasz gyereknek adott egy pofont (életem egyik legbékésebb természetű embere) - elvették az osztályát és kirúgták. Szóval elért oda is az überál liberál kéz. Köszönjük!
@bandos: nem, nem ertunk egyet.
addig okes, hogy az egyhaz segit az onkontrollal nem, vagy kevesbe rendelkezo embereknek megtalalni a helyuket a tarsadalomban, de minden mas esetben kionti a gyereket a furdovizzel. Hogy maradjunk a szexnel:
Pont olyan, mint afrikaban a nok korulmetelese: ugy oldja meg a hazassagtores problemajat, hogy ellehetetleniti a nok szamara a szexet. Nincs orom, nincs vagy, nincs paraznalkodas. Az egyhaz ugyanezt teszi: nincs orom (mert a szex az bun) nincs vagy, nincs paraznalkodas.
Van itt valaki, aki elfogadja a testi fenyítést és tanult pedagógiát, vagy oktatás elméletet, vagy agresszió elméletet? Hallott itt valaki Selye Jánosról? Nem tudják, hogy a Anton Szemjonovics Makarenko által elfogadtatott módszerek nem jöttek be?
Szülővárosomban a szülők kérésére indult el az egyházi iskola, mert sokan nem bírták nézni, hogy hátrányosék szinte minden nap megverik, megfenyegetik a gyermekeiket és megfosztják értékeiktől.
Anno én is jártam iskolai hittanra, s az egyik legérdekesebb tárgyként emlékszem vissza rá. Mielőtt mindenki azt gondolná, hogy a "miatyánkot" mormoltuk 45 percen át az nagyon téved. Mind az 5 világvallásról beszélgettünk, elemeztük a különbségeket, hasonlóságokat, művészeti jelentőségüket, de beszélgettünk erkölcsről és etikáról is. Ha valaki azt gondolja, hogy ez rossz az nyilvánvalóan korlátolt. S itt a "liberális" oldalon csalódás olyat olvasni, hogy biztosan kell a friss hús a pedofil papoknak. Furcsa módon itt senkit nem háborít fel.
@Ghavin:
"Egy zsidó rabbi = Izrael = minden zsidó?...
Én eddig azt hittem az izraeli államról van szó. Hol beszéltem én minden zsidóról?

A nacionalizmus egészségtelen formája valóban vezethet rasszizmushoz, de a valláshoz nem sok köze van.
Egyébként érdekes, hogy a lokálpatriotizmus milyen elfogadott dolog, pedig a koncepciója teljesen egyezik a nacionalizmuséval, csak kis léptékre vetítve.
@csababácsi: ja. Gondolom a keresztyéni szeretet megnyilvánulása, ha a papbácsi a szószékről a "konzervatív" oldalra szavazásra buzdít. Vagy ha nem ad feloldozást, csak mert baloldali az a bűnös lélek.
Mondhatnám a kisfiúk fenekét simogató igaz hitű Isten Földi Helytartóit is.

Nem is tudom, hogy a keresztényeknél van e képmutatóbb széles e világon. Hatványozottan igaz ez a papokra.
Otthoni nevelésről is most már csak feltételes módban beszélhetünk, ugyanis ha bevezetik az egész napos iskolát 8-16 óráig, a gyereked leginkább hullaként tévelyeg haza 4 után. Úgyhogy ne gondoljátok, hogy majd ti nevelitek a gyerekeiteket összevissza, majd az állam. Kell az újabb szavazó.
@DillingerEscapePlan: Az a baj, hogy hiába járatom olyan iskolába, ahol nem érheti attrocitás, ha hazafelé a való világon keresztül (hehe) vezet az út.
@VUVUZELLANÉNI: Nézd, aki először kezdi el fikázni a vallást, az mindig ezzel jön, hogy katolikus hit = bűnérzet. Ez az első lépés, eddig mindenki eljut, hidd el, nem tőled hallom először :)
Mivel már felnőtt vagy (gondolom), ezért nehéz lenne rávilágítani, hogy mennyire nem erről van szó :) Lehet, hogy boldogtalan vagyok, a családom meg teljesen depressziós, csak nem vettem észre? Majd megöl a lelkiismeret furdalás? És mind a hitem miatt?
Hogy kezdenék el egy emberrel vitatkozni, aki már megmondja előre, hogy minden vallás beteg? Méltatlan lenne. Remélem te egészséges vagy, és nem bosszantod fel magad a sok-sok beteg emberen! Te vallásszakértő! :D
Ez a gyöngyszem több szempontból is illik ide:

A vallás olyan mint a pénisz.
Rendben van, ha van neked.
Rendben van, ha büszke vagy rá.

De ne hivalkodj vele nyilvánosan.
És ne próbáld letuszkolni kisgyerekek torkán.
Egyébként nem értem, mi a probléma:
Vannak, akik azt szeretnék, hogy a gyerekük részesüljön hitoktatásban. Erre a mostani körülmények között minden lehetősége megvan.
Vannak szülők, akik azt szeretnék, hogy a gyerekük NE létesüljön hitoktatásban. Erre a mostani körülmények között (MÉG) minden lehetősége megvan.

Az állam feladata lenne, hogy mindkét szülői igénynek megfelelő keretet biztosítson.
Ha ez most működik így, akkor miért kell rajta változtatni????????
@tundee: "biztosan kell a friss hús a pedofil papoknak. Furcsa módon itt senkit nem háborít fel" nem háborít fel? fura népek vagytok ti keresztények. végül is ha a papok csinálják, valószínűleg Istennek tetsző cselekedet lehet a ministráns fiúk seggberakása
Egyébként pedig, anyósom keresztény vallású, párom is meg van keresztelve. Van itthon gyerekbibliánk, sőt, hozzánk még mikor középiskolás voltam még Jehova tanúi is jártak. Érdekes élmény volt. Szóval nem zárkózunk el attól, hogy a gyerek akármilyen vallást a magáénak valljon, de kifejezetten hittan oktatásban nem szeretném ha részesülne.
lesz még itt olyan, amikor mindent elveszünk az egyházaktól, minden eddig szerzett vagyont. onnantól kezdve csak adományokból élhetnek, de az adófizetők pénzéből nem.
@bandos: nagyon helyes, ha kirugtak.
Mert nem alkalmas a palyara az, aki kezet emel a rabizott gyerekre.
mas kerdes, hogy a renitens gyerekek megregulazasara nincs az iskolanak eszkoze. Ez nincs jol, ezert eziranyu lepeseket udvozitonek tartanek.
De
a fizikai agresszio nem megoldas, fokepp akkor nem, ha tudjuk, hogy annak alkalmazasa feletti kontroll nulla lenne (magyarul ha pofanbassza a kolkod a tanar, ki fogja eldonteni, hogy jol tette-e, vagy sem. Te? az igazgato? a tanugyi tanacsos? birosag? ugyeszseg? orban viktor, vagy tomjen zsooot?)
@Muad\\\'Dib: :)) Sógorom már évtizede aktív buddhista, és a legjobb ember, akit valaha ismertem. Jókat szoktunk beszélgetni mindenféléről, tisztelettel és odafigyeléssel. Nagyon sokat tanultam tőle. A buddhizmus maga nem érdekel, de ő jól közvetíti a járulékos pozitív értékeket. Amúgy meg sem vagyok keresztelve, ha lenne gyerekem, nem engedném kötelezően hittanra járni. Ha definiálni kéne, leginkább agnosztikus vagyok.
Szomorú hírek, de a kommenteket végigolvasva a helyzet még elkeserítőbbnek tűnik.
[OFF]
Lehet, hogy csak azért, mert általában a hangosabb emberek véleményével lehet csak találkozni kommentek formájában. Amit látni lehet, hogy a mostani oktatási rendszer nem jó. Azok az emberek, akik esetleg gyermekkorukban, iskolás éveik alatt különböző sérelmeket éltek meg tanáraikkal kapcsolatban, legyen az vélt/valós, fizikai/lelki, addig alakították a dolgokat, míg oda jutottunk, hogy a tanár csak félve mer bemenni órát tartani, mert már nem csak az általános iskola után, hanem esetleg alsó tagozaton is elküldik az anyjába, esetleg meg találják ütni. Ha nem a kedves kisdiák, akkor majd a kedves szülő, aki még mindig képtelen volt felnőni, és azt képzeli, hogy a tanárok ellenségek, akiket le kell győzni, vagy ki kell cselezni. Ami engem inkább zavarna, hogy ha a gyerekemnek egy olyan osztályba kell járnia, ahol valamelyik társa minden nap balhézik, és emiatt nem tud tanulni. Természetesen egy olyan gyermek, akit szülei nevelnek, és nem csak tartanak, nem fog belefutni sallerekbe, vagy akármilyen fenyítésbe. Másik dolog, hogy egy jó pedagógus nem fog ilyen eszközökhöz folyamodni, mert megfelelően képes motiválni a diákokat. A feladatuk egyre nehezebb, mert a gyerekekkel nincs ideje foglalkozni a szülőknek, sok a munka, a gyerek nem tanul meg figyelni, egy tanóra, egy könyv nem tudja lekötni, mert nem elég harsány, nem elég színes, mint a tv és a számítógép. Tudomásom szerint hittan órát manapság már nemigen tart pap, mert kevesen vannak. Helyettük hittan tanárok tanítanak. Nem tudok elfogultság nélkül beszélni a kérdésben, mert keresztény vagyok. Tény, hogy a kereszténység az alapvető kultúra része a világ ezen felén. Már csak emiatt is fontos lenne, hogy a gyerekek halljanak erről a dologról. Sokkal jobb lenne, ha nem külön óra formájában, hanem az irodalom, történelem, társadalomtudomány tárgyakba integrálva, úgy, ahogy a többi dologgal is találkoznak. A probléma ezzel az, hogy a mostani tanárok képzetlenek ezen a téren, alapvető dolgokat sem tudnak a kereszténységről, csakúgy mint a magyar emberek nagy része. Másrészről, a kereszténység nem csak erkölcsi normákat, vagy bizonyos ismereteket jelent, hanem átformálja az ember egész életét, az ember lényege változik meg miatta. Szerintem, ezt a részét nem lehet kötelezővé tenni. Aki nem tért meg, annak csak nyűg, hogy vasárnap templomba kell menni, meg ilyenek, és ez szerintem érthető. Ha a szülő húzza a száját, és azt mondja a gyereknek, hogy a fenébe már megint ez vagy az, akkor ez lesz a gyerek álláspontja is a legtöbb esetben. Viszont most is hiányolom azt az úgynevezett toleranciát, amit mindig emlegetnek a nem keresztényekkel kapcsolatban. Azt is látni kell, hogy aki keresztény, az nem hibátlan, semmivel sem kedvesebb, vagy jobb ember önmagában, mint más, és ez fordítva is igaz. Az önállósággal kapcsolatban. A kereszténység arra buzdít, hogy az eszedet használva, felelősségteljesen, a határaid és cselekedeteid következményeinek tudatában boldogan élj. Ez a boldogság nem csöpögős, érzelmekkel átitatott valami, hanem tudatos döntések sorozata, és az állandó reménység. A keresztény is lehet szomorú, ugyanúgy lehet vidám, de minden helyzetben próbál jó döntést hozni, aminek a mércéje Isten abszolút igazsága, a szeretet. Mivel emberek vagyunk, és hibázunk, ezért nagyon fontos, hogy tudjunk egymástól bocsánatot kérni, és megbocsátani.
[/OFF]
@Kisisa: Mi is így neveltük a gyerekeket: hogy legyen információjuk a főbb vallási ideológiákról, hogy majd felnőtt korában dönthesse el, miben akar hinni. Azóta felnőttek, de egyelőre nem mutatkozik náluk igény a vallásra.
@fingerbangs: én meg csak rövid ideig, mert mindig okoskodtam a papnál, meg belekérdeztem, és azt valahogy nem komálták. de furcsa, hogy normális felnőtt lett belőlem mindenféle szenteskedés nélkül. ki ne sajátítsák már a keresztények az erkölcsös életet.
Amúgy az egészre történésre nagyon egyszerű a válasz.

Nállam sokkal világlátottabb ember mondta, aki benne van a Fityisz belső köreiben.

Viktor annak érdekében, hogy valóban megtarthassa hatalmát hosszú, hosszú évekig, egy ideológiát keres. Egy ideológiát, amire felépítheti hatalmát. Gondoljatok bele, a gyerekek már úgy nőnek fel, hogy be vannak biztosítva a megfelelő helyre tett x-ek.

Az egészben a legszörnyűbb, hogy ez full tudatos, ez nem ám valami tévelygés, meg nem ám a kis 1%-os KDNP zsarolási potenciáljának következménye. Nem a Viktor eleve azért szövetkezet a KDNP-vel, mert ideológiát keres, amivel irányíthat, és hatalomban maradhat.

Ahelyett persze, hogy értelmes gazdaságpolitikát csinálnának. DE nem ő nagyban és hosszú időtávlatokban gondolkdik.

Nehezebb lesz majd megdönteni ezt a rendszert, mint a 40 éves szocializmust, amelyet a mai napig nem sikerült felszámolni.
amúgy felháborító, hogy szerintetek minden katolikus pap pedofil. ez nem igaz.
a mi városunkban speciel a szószéken van egy biztonsági öv, azzal köti ki magát, hogy le ne essen, mert időnként merevrészeg.
@zsedro: "A kereszténység arra buzdít, hogy az eszedet használva, felelősségteljesen, a határaid és cselekedeteid következményeinek tudatában boldogan élj."
Hümm, hol is tanítja ezt? Mert én hiányolom belőle istent, márpedig anélkül mit sem ér.
@bandos: aham, szep erv. tovabbi hasonlo erveles is van a tarsolyodban? :) :) :)
persze hogy mindenki eljut eddig baratocskam, amikor ez a legtrivialisabb hibaja a kereszteny vallasnak. A megfelemlitessel valo kordabantartas. Az hogy ez mennyire mukodik, mar mas teszta, ebbe itt ne menjunk bele, mert elojovok a bunbocsajto cedulakkal, es hasonlo jokkal, oszt meg ervelned kell :)
@Kisisa: Ez egy ideális eset, de sajnos nem így van. Valóban az lenne a legjobb, ha közösen lenne a gyerek nevelve, de ez a legritkább. És vannak rossz tanárok, vannak belefásultak és vannak jók és még lelkesek is. De egy rossz tanárt a szülő tud kompenzálni. Mi is ezt tesszük. A lányom fizika tanára egy idióta, de itthon nem szidja senki, hanem igyekszünk segíteni neki a gyereknek. Az életben se lesz mindenki értelmes és kedves velük. Hozzá kell szokni a küzdelemhez és a toleranciához.
@Muad\\\'Dib: Akkor,
egy zsidó rabbi = Izrael egésze?
Az ugye megvan, hogy Izrael lakosságának többsége abszolút nem ért egyet az erőszakos területfoglalásokkal, ahogyan a mögöttük álló cionista~vallásos ideológiával sem? inb4 akkor miért nem költöznek el (mintha az olyan kurva egyszerű lenne bárkinek is).

"A nacionalizmus egészségtelen formája valóban vezethet rasszizmushoz, de a valláshoz nem sok köze van."

A nacionalista identitástudat gyakran alapul vallásos beidegződéseken.
Akik annyira odavannak az egyházért, ajánlom figyelmükbe a Magdolna nővéreket vagy olvassák el a Kisdarázs c. könyvet
@kisa: Sosem éreztem úgy, hogy szükségem lenne egy Istenre, valakire aki segít "fentről". De ezt sosem erőltettem senkire, és szerencsére engem sem akartak megtéríteni. Ezért is nem értem, hogy miért kéne ezt gyerekekre erőltetni.

Persze, ők fogékonyabbak az ilyesmire, hisz gyerekek, azt tudják csak, amit mi tanítunk nekik, el is hiszik azt és feltétel nélkül bíznak bennünk. De így tényleg csak agymosottak lesznek, nem felelősségteljes, dönteni tudó felnőttek.

Ha ez a cél, akkor lehet, hogy el kell költözni ebből az országból, mert én nem akarom, hogy a gyerekem agymosott zombi legyen.
@val: ""az én gyerekem nem fog"

A te gyereked majd 14 évesen eldönti, hogy fiú akar-e lenni, vagy lány. :) LOL

Te már eldöntötted ? Itt az ideje....
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Ennél csak az lenne hatékonyabb, ha nem korlátoznánk a "szerzetes és apácakörökre" a merítést, hanem Mo. összes állampolgára szóba jöhetne.
@CoSinus: Ez így van sajnos. Én már előre félek az iskolától, és tudom hogy nem védhetem meg 100%osan a lányomat, szomorú lesz látni az értetlenségét ha valami sérelem éri. Akár tanár, akár diák részéről is történik a dolog.
A bárányokat pedig össze kell terelni és világosságot kell gyújtani a fejekben, különben csak kergebirka módjára szaladgáló senkik lesznek belőlük.
2011. november 30., szerda 9:49 (NAPI)
Vörösiszap: einstandolja a kormány a civilek pénzét?
A vörösiszap-katasztrófa károsultjainak juttatott magánadománynak csak kis része jut el közvetlenül az érintettekhez - derül ki a Népszabadság cikkéből.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/vorosiszap_einstandolja_a_kormany_a_civilek_penzet.503412.html
@Mike36: Látod most ezzel jól mellé fogtál, mert nem vagyok keresztény, nem tartozom egyik vallási felekezethez sem, de attól még nem gondolom azt, hogy néhány elvakult szektán kívül a vallás veszélyes lenne.
S ha minden papot le lehet "pedofilozni", akkor hagy ragadjam meg az alkalmat, hogy minden rabbit is "lepedofilozzak", minden zsidót "leszervtolvajozzak" és minden cigányt "letolvajozzak". Itt elhatárolódom az előbb tett kijelentésemtől, csak érzékeltetni szeretném, hogy milyen ellentmondásosak vagytok ti liberálisok. Vagy amit szabad Jupiternek nem szabad a kis ökörnek? Vagy bort iszik, de vizet prédikál? És még folytathatnám megannyi ideillő magyar közmondással.
@kisa: " @zsedro: "A kereszténység arra buzdít, hogy az eszedet használva, felelősségteljesen, a határaid és cselekedeteid következményeinek tudatában boldogan élj."

És csak arra ???? Ne akard , hogy a Bibliából vett idézetekkel cáfoljalak agyon....
Nyilván fosnak a zsidók, hogy hittanon kiderül mekkora féreg nép, aki a halálba küldte Jézus Krisztust és többek között ezért kell szenvedniük az idők végezetéig.
Először is a logikai ékszijat dobta le nekem a törvényjavaslat tisztán szemantikai szinten, mondja már el nekem valami 1 mondatban, hogy ha kivesznek egy pontosítást egy törvényből, akkor az hogyan is válhat gumitörvényebbé?

WTF.jpg

S katbuziknak meg: Nem arról hisztizik mindenki, hogy minden pap pedofil, hanem hogy kurvára sok közülük az (billiókat veszítettek perekkel), és ezzel alá van ásva a katolikus szellemben történő oktatás, ennyi.

Nekem jutott hittan oktatás, és volt pedofil pap is, "szerencsére" csak a leányöltözőbe ment be néha az öreg, amíg ki nem baszták, isten baszogassa.

Szerintem egyébként teljes mellszélességgel támogatom a hittan órát, hiszen a gyerekek végre beszélgetnek egymással, van egy töltelékóra, mint az oszifői, ahol el lehet mélázni azon, hogy miért tartunk itt.
@klarky:

Magam is a kilencvenes évek elején (is) jártam suliba, és jól emlékszem arra, hogy akkoriban szeretett tanáraink jó része azt csinálhatott a gyerekekkel amit akart.
Jól emlékszem az oktalan és jogtalan pofonokra, a kokikra, és sallerekre, a zsigerből odavágott bazi nagy kulcscsomóra, az acélvonalzóval való odacsapásra stb.

Az, hogy a tanár adott esetben kiosszon egy "atyai" fülest önmagában nem lenne olyan nagy gáz, van amikor és akinek jól jön.
Én is kaptam, - megérdemelten, és lássunk csodát nem csak az eltelt közel húsz év miatt gondolom azt, hogy az akkor jogos volt - akkor abban a szempillantásban is tudtam.
De olyan embertől kaptam akire a mai napig is szeretettel emlékszem, mert jó ember, és nagyon jó tanár volt.

DE.
Az is tény, hogy huszonév iskola, számtalan tanár, és oktató után egy, esetleg két kezemen meg tudom számolni azokat az embereket akik nem pusztán bejártak az iskolába, hanem hivatásukként kezelték azt, hogy tanítottak.

Ergo nem mindegy kitől kapja az ember gyereke azt a pofont, kokit stb.

A legtöbb ember azért lázad előre is most felsejlő iskolai jövő ellen mert egyrészt szenvedő alanya volt egy lelketlen nagyon rossz oktatási rendszernek, és nyilván nem akarja azt a saját gyerekének is - A mostani szülők azok a gyerekek akik ezt már megélték.
Másrészt az egész annyira hatalomból és erőből megy, hogy látszólag esély sincs a kiegyensúlyozottságra.

10, 20, 30 éve minket gyerekeket vertek - ma tanárokat vernek - Egyik sem normális és jó.
Egyensúly kellene, a mostani helyzetben például az, hogy ha hazamegy az ember gyereke és azt mondja apa kaptam egy sallert XY nénitől bácsitól az iskolában, akkor ne azonnal a kormányzati stílus, és a saját gyerekkorunk kellemetlen emlékei ugorjanak be.
Nem pártolom azt a szülőt aki berohan és jelenetet rendez az iskolában, de a felindulását, és felháborodását mélységesen meg tudom érteni.

"Frigyes"
@Kisisa: a gyereked akkor lesz agymosott zomi, ha nem tanitod meg neki szoren kezelni a vilagot.
A vilag ugyanis kurvara nem lesz tekintettel ra, es bombazni fogja a karacsonyi barbie-reklamoktol kezdve a vallasi, ideologiai es egyeb maszlagokkal.
Ha megtanul rohogni az inteligens mosoporon, es a kasmirt tartalmazo proteinen, ha vinnyogva kacaraszik a joghurtba vizionalt probiotikumot tartalmazo prebiotikumokon, akkor a csipkebokros, allahos, elragadtatasos, dinokat isten rejtette a folbe tipusu marhasagokon is el tud majd igazodni. jah, es lehet nem szopja be, hogy az afaemeles az adocsokkentes.
Ez a te feladatod.
@CoSinus: riszpekt neked, nagyon értelmes a hozzászólásod! Végre valami értelmes megnyilvánulás ebben a blogban...
@Ghavin:
"...A nacionalista identitástudat gyakran alapul vallásos beidegződéseken."
Már bocsánat, de ez így ostobaság. Ne felejtsük el, hogy alapvetően még a kubai Castro féle forradalom is alapvetően nacionalista mozgalomként indult. Tehát nem elég, hogy a nacionalizmus alapvetően nem köthető valláshoz, de még a közhiedelemmel ellentétben politikai oldalakhoz sem. Más kérdés, hogy bizonyos politikai formációk időről-időre hajlamosak a nacionalizmus nevében, vagy épp annak ellenében meghatározni magukat. Pedig ez nyilvánvaló marhaság. Épp elég szomorú, hogy hála ezen csoportoknak a nacionalizmus fogalma valami egész eltorzult formában értelmeződik a közbeszédben.
"Akkor,
egy zsidó rabbi = Izrael egésze?..."
Nem, de az államuk magatartása már hosszú ideje olyan amilyen. Márpedig, ha Magyarországot a többség szerint az előző 1-2 év kormányzása alapján ítélik meg külföldön, akkor milyen alapon vitatod, hogy Izrael állam elítélése nagyon is logikus lépés az előző évtizedek alapján?
@Látnokzsálya: "NEM NEM LESZ KÖTELEZŐ":
"biztosítani KELL, hogy a tanuló...", magyarul az iskolának kötelező.
Nesze neked szekularizmus...
@Azúrkék égbolt: nyilvan ti fostok, hogy egyre kevesebb a befolyasolhato fiatal.
de ugy jartok ezzel, mint a kotelezo olvasmannyal :) Minden kolok utalja :)
@klarky: "Én mindig azt mondom, ha nincs félnivalójuk az embereknek miért félnek a retorzióktól???"
Például, azért ami példát felhoztál: ha lehetőség van retorzióra, akkor azt használják akár ok nélkül is.
@bandos:
Nekem is volt olyan tanárom, akinek a fejére szarhattak. Egyébként éppen az ilyenek közül kerültek ki, akik aztán végül pofonokat osztottak, mert amelyik tanár rendet tudott tartani, annál nem volt szükség ilyen eszközre.
Szerintem ismét be kellene vezetni a körmöst! Lineával nagyot lehet vágni a küsded kezére. Ja, és a kukoricára térgyepeltetést! A kukorica felesleget az iskolákban lehetne tárolni, megspórolván ezzel a közraktározás költségeit (meg azt úgy is csak ellopják) és még nevelési funkciója is meglenne!
@CoSinus: mint azt irtam, az iskolanak nincs eszkoze a fegyelmezesre. Ezen valtoztatni kell.
De nem a kontrollalatlan fizikai eroszak engedelyezese a megoldas, a hittan meg megkevesbe az.
Nem latom ugyanis az osszefuggest az isskolai renitensek szamanak visszaszoritasa, es a hittanora kozott.
hittan=gyerekhülyítés.
@zsedro:
"Sokkal jobb lenne, ha nem külön óra formájában, hanem az irodalom, történelem, társadalomtudomány tárgyakba integrálva, úgy, ahogy a többi dologgal is találkoznak. "

Igen. Meg kellene mutatni, hogy mely földi hívságok és hatalomvágy miatt lett kanonizálva a "kiherélt valóság". Be kell mutatni, hogy a kétezer év alatt, a hit nevében elkövetett vallási buzgalom hány tízmillió embert ölt meg, hány rasszot semmisített meg. El kellene mindenkit gondolkoztatni azon, hogy Galilei (E pur si muove) miért csak 1992-ben nyert bocsánatot?
(359 év után)
És még sorolhatnám.
@DillingerEscapePlan: " a hittan se ártott még meg senkinek."
Sőt, a hittan hiánya sem. Akkor meg mi a ráknak?
@kíváncsivagyok: Ha az eszedet használod nem jársz hittanra.
Boldogan meg enélkül is lehet élni.
@futuretech: "Elárulom, hogy semmi bajunk nem lett. Sőt jobban összekapcsolódott a viselkedés a következménnyel."

Ennyi.

Több generáció nőtt föl úgy, hogy a tanároknak volt tekintélyük és legfőképp voltak eszközeik arra, hogy megbüntessék azokat, akik ezt a tekintélyt nem tisztelik megfelelőképp.

Még engem is abban a szellemben neveltek, ahol a rosszalkodás áraként belefért a fegyelmezésbe 1-1 nyakleves is.

Túléltem, bár ez talán nem a legjobb kifejezés rá, hiszen nem volt mit túlélni rajta. Szóval nem lett tőle semmi maradandó bajom, ha csak nem tekintjük bajnak azt, hogy bizonyos dolgokat belémneveltek ami a mai gneerációból sajnos hiányozni látszik, úgyis mint: nálamnál idősebb generáció elsősorban szüleim és tanáraim tisztelete, becsületesség, jó modor.

Valóban igen szörnyű lenne, ha ezek az értékek visszatérnének a nevelésbe legalább az iskolák szintjén, ha már a szülők nem fordítanak erre megfelelő hangsúlyt.
Nos, ezt most találtam. divany.hu/poronty/2010/05/28/aki_nem_veri_a_gyereket_az_gyuloli_ot/

Tudom, hogy nem mindegyik vallásos személy ilyen, de azért ez borzasztó.
@VUVUZELLANÉNI: nem fogsz rohogni amikor a gyereked kirohogi a tanart es koki/sallertol rogyadozva sir neked, hogy bantja a tanar
Tehát innentől kezdve a napnál is világosabb, hogy Michl Józsefet verték gyerekkorában.
Megnyugodtam. Már majdnem elhittem, hogy érdemi gond van a törvénnyel, de ha ezt mind találtátok, akkor minden ok.

Egyébként mindkét módosító értelmes, kizárólag stilisztikai javítás.

Tehát a módosítás után sem lehet verni a gyereket és nem lesz kötelező a hittan.

Csöndben kérdezem, miért kell egy keresztény szülőnek eltűrni, ha a közoktatás (állami, önkormányzati) nem semleges, hanem materialista, aminél szélsőségesebb, pusztítóbb világnézetet nem tudok elképzelni?
@Muad\\\'Dib: A magam részéről nagyon kis különbséget látok a vallásosság és az olyan ideológiai/politikai meggyőződésesség között, mint amit mondjuk Castroék produkáltak. A monoteista szupervarázsló képzete is ugyanolyan elborult eszme mint a kommunizmusé. Éppen ezért nem véletlen, hogy nálunk a Fityi meg a KDNP ilyen jól megfér egymással.

"akkor milyen alapon vitatod"

Hol a faszban vitattam én ezt bárhol is? Csak ahogyan Magyarország kormányzását, s nem az állampolgárait ítélik meg külföldön, úgy Izrael kapcsán sem kellene egyenlőségjelet tenni az állam vezetése és annak lakói közé.
@Mercel:
Minden verés=nevelés pártinak az a szövege, hogy akár ott helyben, akár később, de belátta, hogy megérdemelte. Én az ilyet sosem láttam be, és nem is fogom. Volt egy olyan tanárom, aki alkalmazott néha erőszakot, de amúgy jó tanár volt, és összefüggés a kettő között nincsen. Mint emberrel, voltak vele gondok, ezzel függött össze, hogy néha pofonokat osztott. De az összes többi, aki erőszakot alkalmazott, tanárként is nagy 0 volt.

De hogy miért gondolom, hogy mégis hülyeség ez a "megérdemelte" dolog? Azért, mert a legjobb pedagógusok tudják másként is, pofonok nélkül fegyelmezni a gyerekeket. Egyébként erre szokták mondani, hogy igen, de mi van ha tele van magatartás zavaros cigány gyerekekkel az osztály. Itt van az önellentmondás, ugyanis ilyen osztályban meg végképp nem használ a pofon, mert a tanár utána nagyobbat fog kapni a szülőtől. Ahol meg használna(egy átlagos - azaz nem átlag alatti városi általános iskolától kezdve egy elit gimnáziumig), ott meg eleve könnyebb dolga van a tanárnak pofon nélkül is.
@negondolkozz!majdénmegmondom!: A bárányokat kell csak terelni a gyerekeket tanítani kell, és nem a hülyeségekre.
@Muad\\\'Dib: "végletekig alázatos keresztény egyházat. "
Pff., bhahaha :D
Sir, you made my day. :)
@Azúrkék égbolt: A 12 apostol mind zsidó. Erre hogy kötsz csomót?
@kisa: Igazad van, Isten nélkül az egész dolog csak műbalhé. Írtam, hogy Isten adja a mércét, aminek a fényében a tetteid értékelése megtörténik. Azt szerettem volna kiemelni, hogy aki azt gondolja a kereszténységről hogy az azt jelenti, hogy bambán, néhány szabályt betartva, a lehetőségeihez képest silány módon kell élned (azaz ne gondolkodj), az téved.

@kíváncsivagyok: Nem csak arra, de arra biztos nem, hogy ne gondolkodj, ne tanulj és hasonlók. Erre próbáltam reflektálni a fent idézett mondatban.
@Qeatzkoatl: Sőt, Isten nő, és Jézus néger volt. Na most akkor mi van? :D
@A Jó Meglepően Izmos Hercege: @Fatal Error! System Halted!:
Ez az. Pontosan ettől égbekiáltóbb a szégyen!
Lehet hogy a zsidók voltaképpen kannibálok és meg is ették?

"Nyilván fosnak a zsidók, hogy hittanon kiderül mekkora féreg nép, aki a halálba küldte Jézus Krisztust és többek között ezért kell szenvedniük az idők végezetéig."
@nahát-nahát: nem kell eltűrni, keresztényi türelemmel, szeretettel és megbocsátással kell fogadnod
jogod van vallásosan nevelni a gyereked
nekünk meg jogunk van nem
nem csak neked vannak jogaid, hanem másoknak is
Kötelező hitoktatás.. eh, jó poén, és melyik hité? Mert van belőlük jópár, és nem hiszem, hogy egy 6-8 éves gyerek már tisztában van vele, mit szeretne.. versenyeztetni meg nem lehet a vallásokat, mert akkor jön, az "én adok neked örök életet, és végtelen lőszert, gyere hozzám" style. :D

Amikor én voltam gyerek volt egy osztálytársam akit kötelezően hordtak hittanra. Ő meg vígan rajzolgatott horogkeresztet a bibliába és emellett megtanulta az összes sátánista szimbólumot is, mire 8 lett. Biztos kell ez a kötelező izé?

Lassan tényleg gondolkozni kell a költözésen, az ország egyre jobban hajlik a saját paródiájába, pedig biz isten, szeretek itt élni. :p
@VUVUZELLANÉNI:

Szegény hülyém! Nem csak papból van pedofil, hanem ateistából, kommunistából, libsiböl, lehetmáspolitikusból is. A te gyalult agyad szerint tehát te a gyerekedet (ha egyáltalán van) nem is járatod sehova iskolába, mert biztos hogy dugja a tanára.

És hát kellene a jelenlegi generációnak az ipad helyett a szellemi müveltség, mert a 60 éves komcsi meg 20 éves libsi rendszer teljesen lebutította az emberek 90%-át. Na öcsém, ebböl jön az utolsó hely az EU 27-ek országia közül, teccik érteni? A szellemi butaságaitokból, amelyben örömmel és aktívan vettetek részt.

Nem ártata tehát ezeknek a reménytelenül hülye, ateista és értelmetlenül okoskodó magyaroknak elkezdeni a konvergálást a szellemi, vallási értékekben is Európához.
Mert ha nem, akkor a nyugati müveltség és társadalmi fejlettség helyett maradtok a szovjet muzsikok szellemi és gazdasági szintvonalán.
"De kötelezően az én gyerekem nem fog hittanra járni abban biztos lehet Michl is és mindenki más is. Nem különösebben fog érdekelni kivel kell szembeszállnom érte. "

Csatlakozom.
@Kara kán: "Különben erőszakmentesség ide vagy oda, a rendőrség is ún. kényszerítő eszközökhöz folyamodik, adott esetben."
Bullshit.
Nos, a rendőrség hatóság, a tanári kar nem.
De akkor miért nem rögötn a katonasággal veted össze, az is hasonlóan logikus:
- Ne aludj órán kisfiam! Na, gyere ki a tarkólövésedért.
Pf.
@csababácsi:

Illő tisztelettel nem tudom véleményedet megerősíteni, miszerint:
"Templomban még soha senki nem tanult rosszat.Ott barátom a békét hirdetik és a megbocsátást és nem a széthúzást és haragot."

2006. Fidesz szórólap, gémkapoccsal hozzátűzve a helyi önkormányzatra kötelezően leadandó szavazat listája. Szószékről hirdetett politikai utasításokkal, nép hergeléssel. Csak úgy, a felebaráti szeretet hangoztatásával, az ellenfél jelöltjeinek MOCSKOLÁSÁVAL.

havi 1-2 kettő összejövetel közéleti esték címén, ahol SZABADON ÉRINTIK mindennapjaink felmerülő kérdéseit. Miközben ott barátom nem a békét és megbocsátást hirdetik. Már megint visszafogott voltam.

Lehet, a pénzbehajtó túlbuzgalma, de az egyházfenntartói hozzájárulás címén szedett sarc be nem fizetésének nyíltan hangoztatott következménye: de hát akkor nem temet el a pap bácsi, ha nem fizetsz!- a temetésért és a harangmeghúzásáért külön tejelsz természetesen!
És ez nem köztörvényes bűncselekmény, ez nem zsarolás. Vagy megint rosszul látok valamit?
De említhetnénk a királyukat, Heródest, aki a saját fajtájának legyilkoltatta minden 2 évesnél fiatalabb gyerekét:

hu.wikipedia.org/wiki/Her%C3%B3des

Szóval megértem én, hogy az aljas zsidó nép nem szereti a hittant! :)
@VUVUZELLANÉNI:
Amúgy ha már hittan-fegyelmezés, én egyházi gimnáziumba jártam, és ez alatt 3 hittan tanárom volt, egyik sem tudott fegyelmezni, igaz a 3-adiknál viszonylag normálisan viselkedtünk, mert viszonoztuk a kedvességét. Az első kettőnél viszont volt olyan eset is, amikor nyílt kötözködés volt kettő vagy több diák között, amely 2 alkalommal kisebb verekedésig is fajult.
@nahát-nahát:
"Csöndben kérdezem, miért kell egy keresztény szülőnek eltűrni, ha a közoktatás (állami, önkormányzati) nem semleges, hanem materialista, aminél szélsőségesebb, pusztítóbb világnézetet nem tudok elképzelni?"

A kérdőjeled a kulcs?
@nahát-nahát: arról nem beszélve, hogy milyen alapon ítéled el a materializmust? nálatok ítélkezni mások fölött az Istenetek dolga, nem?
tisztelet a kivételnek! de itt a többség még mindig a szokásos-indexes,szánalmas ál"liberális" seggfejek gyülekezete, akiknek fogalmuk nincs a valóságról. varangyossal az élen...:(
épp a hétvégén beszélgettem 1 tanár ismerősömmel, aki mesélte, hogy
családlátogatáson volt nem rég, 1 kisebbségi "családnál".
még be sem ért a házba, amikor anyuka épp verbálisan nevelte a gyermeket:
a f@sszopó és a g.ci jelzős szerkezetek színes variálásával.
javasolnám a libsi elvtársaknak, hogy menjenek be 1 osztályba, ahol 6-8 ilyen
kaliberű gyerek van és próbáljon meg oktatni, nevelni...
megérdemelné mind2 fél, a másikat...
@Secnir: ezt most nem értem, a kettő kizárja egymást?
@Kara kán: "Embergyerekeknél nehezebb a helyzet. ":
Te idomítod a gyereked?
Azért engedd meg, hogy a többi szülő inkább nevelje a sajátját.
@Kisisa: Számomra léteznek isteni nők, ha erre gondolsz.:)
@high up!:

Ez olyan Kertész Ákososra sikeredett..... :D

Azzal egyetértek, hogy a népek 90% sötét lett a 40 szocialista, + 20 faszsetudja milyen igérgetős év alatt.

A vallások szerepét viszont én máshogy látom, hiszen azok pont a népek gondolkodásának befolyásolását szolgálják. Ettől még persze lehetne jó is, de sajnos ez csak úgy megy, hogy a gondolkodás, az öngondoskodás hátérbe szorul, és igen ez megintcsak jó a népek legalább 2/3-nak.
@Kara kán:

Először is te idióta, és a hozzád hasonlók.
Ha már műkifejezéseket használtok tudjátok már miről vauztok.

A liberális és a bolsevik két alapjában véve különböző viselkedés, hit, életforma vagy nevezd aminek akarod. Almát körtével, tüzet vízzel elég nehéz összemosni.

"liberálbolsevik" mint olyan nem létezik csak az agyhalott tipikusan jobbikos népművészeti agyagedények (köcsögök) fejében.

Valaki lehet bolsevik VAGY lehet liberális.
Annyira kiviláglik a kaffogásaitokból, hogy szart se tudtok a világról és az emberekről, hogy az már fáj.
Minek nevezzelek?
Semminek vagy senkinek?

De hogy értsd; idiótának tartalak, méghozzá veszélyes idiótának.
Nem tudod miről beszélsz csak szórod az átkot azokra akik bármit is másképp gondolnak.

"Frigyes"
@VUVUZELLANÉNI: Ebben egyetértünk, a hittan csak egy plusz lehetőség. Ártani nem árt, mert tartást, erőt adhat annak akinek erre van szüksége. Kivéve, ha túlzásba viszik, mert akkor az ellenkező hatást érik el vele.
@Johnfive:
Azért a legritkább esetben gyújtanak fel szerkesztőségeket Európában a keresztény vallású emberek valami egyház ellenes kritika okán.
Tehát igen, a mai keresztény állam Európában olyan, mint egy szerencsétlen vénember. Még mondja a magáét, de senki nem figyel rá.
@high up!:
A pedofil papokkal nem az a baj, hogy más csoportban nincsen pedofil. Hanem két másik baj van velük. Az egyik, hogy ők magasabb erkölcsi tisztaságot fogadtak meg az átlag embernél, ezért esetleg jobban is bíznak bennük. A másik, ennél lényegesebb, hogy az Egyház igyekszik eltussolni az ilyen eseteket. Pedig ha ők mutatnának rá a bűnösre, a média helyett, akkor sokkal hitelesebbek lennének. Csak hát nekik mindig is a ház eleje volt a fontosabb a belső értékeknél...
Valós probléma lett az iskolák erőltetett egyháziasítása. A felelősen gondolkodó szülő nem tudja mindig megoldani, hogy a gyermekét ne traktálják hazugságokkal a kényszerűen, más nem lévén a közelben alapon választott egyházi iskolában. Ez népbutítás par excellence, a gondolkodás és a vallás szabadságának semmibe vétele. Mindez állami pénzen, azaz a nem hívő ill. egyházhoz nem kötödő, vagy vallását nem gyakorló többség pénzén. Inkvizíció, autodafé is lesz majd a pénzemen?
@Azúrkék égbolt: Az ugye megvan, hogy nincs semmi történelmi bizonyíték arra, ami a bibliai történetet igazolná, s hogy a Biblia egyik változata sem hiteles történelmi dokumentum?
@chipshop:
Te ugye zsidó vagy?
És ugye azt is tudod, hogy pedofil esetek voltak a katolikus iskolákban, de arányaiban kevesebb, mint az államiakban. Csak ugye ez már nem hírértékű.
Meg ugye azt is hallottad, hogy a new-york-i rabbi szervkereskedelemmel foglalkozott, és most épp ül letartóztatásban?

Ugye?
@Kijelölt Felelős: én azt gondolom, ha az egyház testileg nem is bántalmaz senkit (gyereket) lelki nyomást, terrort annál inkább. Volt szerencsém látni egy-két vallásos barátommal mit művelt a pap az orrom előtt. Hozzá sem ért.
Rühellem a keresztény egyházat. Szemét, számító banda.
@nahát-nahát: "Csöndben kérdezem, miért kell egy keresztény szülőnek eltűrni, ha a közoktatás (állami, önkormányzati) nem semleges, hanem materialista, aminél szélsőségesebb, pusztítóbb világnézetet nem tudok elképzelni?"

Én meg a keresztény egyháznál pusztítóbbat nem tudok elképzelni. Vallási háborúk? Boszorkányüldözés? Úgy a sötét középkor mond neked valamit?

Arról nem beszélve, hogy milyen álszent duma már, hogy gyónd meg bűneidet, és a mennyekbe jutsz. Bullshit. Ki vannak találva a szabályok, de persze ha megszeged sincs baj, mert feloldozást nyersz. Ezért nem hiszek én ebben, ezért nem akarom, hogy a gyerekem hittanra járjon.
@Mercel:
Végre valaki, aki az ilyen jelszavakat igyekszik visszafejteni. OV a napokban vallotta be, hogy a liberalizmus minden párt filozófiájába beépült.
@Mike36:
ott is fog tanulni vallast, megismeri a katolikust, a reformatust, olvasnak a torabol es beszelnek allahrol is.
@Qeatzkoatl: :D
Nem, konkrétan a Dogma c. filmből idéztem. :D
@Azúrkék égbolt: "De említhetnénk a királyukat, Heródest, aki a saját fajtájának legyilkoltatta minden 2 évesnél fiatalabb gyerekét:"

És ami történetnek -- tegyük hozzá a teljesség igényével -- körülbelül annyi köze van a történelemhez meg a valósághoz, mint a "hófehérke és a hét törpe" valamint a "Blade 4" sztoriknak.

Sajnos azonban a hittanoktatáson ez valahogy el szokott siklani, már ti. az, hogy az egész úgy ahogy van (beleértve az ó- és újszövetséget) egy sok ezer éve kitalált és azóta is folyamatosan toldozott foldozott meserendszer, amiből gyakorlatilag egyetlen szó sem igaz.

Aljas dolog kisgyerekeknek hazudni, ráadásul az iskolában, ami elvileg arra való, hogy tanítson...
@Mike36:
Én ismertem ilyen és olyan papot is. Szerintem a vallás senkit sem tesz jobbá, csak a formaságokat változtatja meg. Ha egy rosszindulatú, gonosz ember papnak megy, akkor az álszent módon fog rombolni.
@Azúrkék égbolt: nos igen a hülyeséget bárhogy lehet magyar magyarázni, attól még hülyeség.

Te akkor is utálnád a zsidókat, ha semmi közük nem lenne Jézus halálba küldéséhez. Ez csak egy a sok mondvacsinált indok között.

Mellesleg egy egész népet gyűlölni néhány állítólag 2000 évvel ezelőt élt idióta miatt pont olyan hülyeség, mintha téged nézve okádhatnékom támadna az összes kereszténytől.

Mondom ezt megkeresztelt római katolikusként.
@Logan Grimnar Köszönöm. Egyszerűen józan ész és tapasztalat kérdése szerintem.
Össze kell majd kapnia magát a szülőknek, ha versenyezni akarnak az állam alattvaló-nevelési programjával. A kokik és sallerek világából hazatámolygó gyereknek sok törődésre lesz otthon szüksége, plusz az angyalkákról meg a purgatóriumról terjesztett téveszméket is kezelni kell majd.
@Kara kán: "Állami suliknál ez előfordul. "
Nem csak ott, mindenhol.
"Tudom, hogy egy református szülő szívesebben adja gyerkőcét akár katolikus iskolába is"
Nos, minden szülő állampolgári jogon lehet ostoba, ilyen ez a demokrácia.

" ti liberálbolsevista trógerek!"
Látom csurkapista szőrös, csüngő emlőin nevelkedtél. Égő.
@high up!: hat a kulcsrazart faszu kereszteny papok kozt lenyegesen tobb a pedofil, mint a tarsadalom egyeb retegeiben.
lehet ezt nem bevallani, de ettol ez meg teny marad :)
@zsedro: JA. A bérmálás meg a konfirmálás - ami által a gyermek teljes jogú tagjává válik a közösségnek - teljesen a gondolkodásról szól. Annál még egy érettségin is többet kell gondolkodni.
@Mike36: Én csupán az általatok kedvelt világnézeti semlegességet kérem számon, ugyanis ezen a címen materialista oktatás folyik a közintézményekben, ami törvényellenes!
@nahát-nahát: "Csöndben kérdezem, miért kell egy keresztény szülőnek eltűrni, ha a közoktatás (állami, önkormányzati) nem semleges, hanem materialista, aminél szélsőségesebb, pusztítóbb világnézetet nem tudok elképzelni?"

Na de pont ez a lényeg, neked van lehetőséged egyházi iskolába vinni a kölköt. Az ateistának meg nem lesz lehetősége a saját világnézete szerint neveltetni a gyerköcöt.

Amúgy sokkal értelmesebb és tanultabb népek is azt mondják, hogy a népek 20 éves koráig egyáltalán nem lenne szabad ezt a krédsét erőltetni se így se úgy.

Tehát nem lenne szabad azt mondani, hogy nincs teremtő, ahogy azt sem, hogy van. Majd midneki felnőt emberként a saját tapasztalaiból állítsa össze magának a világképet, illetve döntse el melyik lehet a helyes.

Sőt még a szülönke sem nagyon lenne szabad ezt erőltetni, más kéréds, hogy ez gyakorlatilag megoldhatatlan.
@Fatal Error! System Halted!: Tévedsz, én nem utálom a zsidókat.
Amit érzek az inkább szánalom.

Apropó, nem tudod mennyi most a holokauszt áldozatok árfolyama dollár/rokon vonalon?
Most jut eszembe, ez a Michl elvileg KDNP-s nem? :) Azaz keresztény...

A nagy keresztény bácsi verés-párti... nyilván a megbocsátó szeretet nevében... ámen :))
@Mike36:
"jogod van vallásosan nevelni a gyereked
nekünk meg jogunk van nem"

Ott a pont!!!
De!

Nem szabad akadályoznia az államnak azt, hogy valaki pl. katolikus iskolába akarja iratni gyerekét. Mert a Gyurcsány-féle kormány biza ezt tette.
Egyeseknek meg nosztalgiájuk van az után a liberálbolsevista 8 év után, amikor Magyarország rablók tanyája volt.

A szülő döntse el, hogy milyen iskolába járjon a gyermeke, az állam pedig a normatív támogatást egyenlően adja minden iskolának, legyen az állami, vagy felekezeti, vagy privát.

Persze, legyen akkreditáció, engedélyezés, hogy kóklerek ne működtethessenek iskolát (meg óvodát se).
előzmény: ateista vagyok, baloldali (gazdaság) és liberális (emberi jogok).
a hittan oktatását nem tartom ördögtől valónak (tettszett ezért plagizáltam), amennyiben szabadon választható. én a gyermekem biztos megkímélném ettől, és mellette/helyette esetleg lehetne tanítani vallástörténetet (a természet vallástól taouizmuson át kereszténységig) vagy etikát, illemtant. (ha már a büdös kölke otthon nem tudja elsajátítani). a testi fenyítéssel nem értek egyet, csak valaki árulja már el, hogy a deviáns gyereket, hogy lehet megfékezni. én magam is tudom, hogy a verés erre nem megfelelő módszer, sőt még agrsszívebbé teszi de mégis hogy? milyen hatékony eszköz van a tanár kezében.
@Doubledecker:

A vallás a gondolkodásod és a felelös magatartásod kiterjedését segíti és nem ezek beszükítését, mint ahogy ezt a tudatlan ateisták hangoztatják. A beszükítést éppenséggel leginkább a politika csinálja, lásd az elmúlt 60 évet.
Egy ateista csak az ateista létformát ismeri, egy vallásos viszont mindkettöt. Úgy hogy a vallásos helyböl sokoldalúbb és tapasztaltabb mint az ateista, csak legfeljebb nem tud jól argumentálni egy vitában.

És arról ne is beszéljünk, hogy a tudósok legtöbbje is hívö. De azt is megemlíthetnénk, hogy a komcsik között is van sok hívö, tehát ez a zöldfülü varanusz teljesen tudatlan, amikor a keresztényeket en bloc a Fidesz-KDNP-vel azonosítja.
@nahát-nahát:

"Én csupán az általatok kedvelt világnézeti semlegességet kérem számon, ugyanis ezen a címen materialista oktatás folyik a közintézményekben, ami törvényellenes!"

De ez nem igaz. Az iskolában a mostani tananyagokban nem foglalkoznak a ISten kérdésével. A ma ismert tudományt tanítják. HOgy ki hozta létre a világot és mi céllal nem tárgya a mai tudománynak és így oktatásnak sem.

A mai oktatás nem vallás ellenes, talán nem semleges, de semmiképpen sem ellenséges.

Ezért nem is szabadna átesni a másik oldalra sem.
@Mercel:
"Valaki lehet bolsevik VAGY lehet liberális."

Tegyük gyorsan hozzá, hogy a libsibolsi nem feltétlenül jelent időbeli egyezést, lehet, hogy valaki régen főbolsi volt, rendszerváltás után pedig hirtelen megtalálta a liberális kabátját.
Szóval jelenthet időrendiséget is, ami magyarországon sok kedves politikusnál jól megfigyelhető.
Kár ezen fennakadni.

@SPU:
És száztizenhét ünnep minden évben, kötelező körmenettel, amikor tilos lesz majd dolgozni.. az inkvizíció egy szar volt, nem csökkentette a GDPt. De majd most mi! ^^

@Mike36:
Na jam, egy érzékenyebb lelkű gyereket eléggé meg tud rendíteni, ha minden nap azt hallja, hogy aki nem mondja fel a miatyánkot vagy nem eszi meg a zöldborsófőzeléket az a pokolban fog égni. Ez is egy érv, bár én nem érzem olyan súlyosnak, mint egy rakás másikat. Vannak normális egyházi emberek is, de tény, hogy sok véresszájú vadbarom is. (Volt régen is, van most is.)
Őszintén szólva a köznevelési törvényt leszarom. Úgyse akarok ebbe a fosba ide gyereket szülni, örülök, ha mi megélünk! Amíg látványosan közveszélyes elmebetegek döntenek a sorsunkról, addig itt nem lesz népszaporulat!
@DillingerEscapePlan:

Mindenki a sajat sulycsoportjaval verekedjen, ne a kisebbel.

(Ismerosi korben van egy gyerek (7 eves, masodikos, jolnevelt kozeposztalybeli kiscsaj) osztalyfonoke verbalisan es fizikailag is bantalmazta. Beszeltek az igazgatoval, megigerte az elbocsatast, ennek ellenere kov. evben is kezdett a tanitoneni. Apuci helyeben mar reg elbeszelgettem volna a tanarnak nevezett amobaval.)
@DillingerEscapePlan: "k akiket a tanároknak nemszabad semmilyen eszközzel fegyelmezni. ez a liberalizmus."
Nem. Ez egyszerűen csak a fegyelmezés hiánya.
Hű, de fáj itt, hogy még egy kis jóerkölcsöt is összeszedhet a gyerek az iskolában, ha nem vigyáz... Igazad van, a kölyök inkább lógjon a faszbookon, mint hittanra járjon...Seggfej...
@Kisisa: "Ezért nem hiszek én ebben, ezért nem akarom, hogy a gyerekem hittanra járjon."

Ezt megértem. Persze, ha elengednéd, ő meg elmesélné mit is tanult ott, még a végén rájönnél, hogy - finoman szólva is - nem helyesek az információid az Egyház tanításával, történetével, céljaival kapcsolatban.
@Azúrkék égbolt: "Apropó, nem tudod mennyi most a holokauszt áldozatok árfolyama dollár/rokon vonalon? "

speciel azt nem, de anyad egy ezresert fuvolazik a sarokn :)
@SPU:
Egyre több városban jellemző, hogy a kevés gyerek, és az eladósodó önkormányzatok miatt sorban zárnak be az iskolák, az egyházi iskolák meg 100%-ban megkapják az állami támogatást, így az ő intézményeik maradnak. Ez még hagyján, mert a jobb anyagi helyzet miatt egyre inkább az egyházi gimnáziumok válnak a legszínvonalasabb középiskolákká. Ez a folyamat csak néhány nagyobb vidéki városban és Budapesten ne jellemző, egyelőre.
@Mike36:
Véleményeddel nem fogok vitatkozni.
Mert igazad van.
@Azúrkék égbolt: Én tudom. Tegnap volt Havas műsorában. Alanyi jogon, mintegy 300-an, 25 eft-t kapnak.
Épp nemrégiben nyírták ki 3 nagy világvallás összes egyházát Magyarországon, és maradt a kereszténység meg a júdaizmus, mint vallás. A többi vallás követői az egyházi vagyont akkor most szépen átadják a megmaradó egyházaknak, és a gyerekeiket beíratják az átadott iskolákba, ahol az katolikus agymosásban részesül. Merthogy a saját vallása Magyarországon egy tollvonással megszűnt létezni, és az ateizmust nem tűrik.

Nofene, újabb keresztes háború...
Egyébként azt vettem észre, hogy akik 16-18 éves korukig kimaradnak mindenféle hittanból és egyházi szertartásból, majd akkor ismerik a vallást, sokkal őszintébb és elhivatottabb hívő emberek lesznek, már ha a vallást választják.
@Kisisa: Félteni kell őket, mi is féltettük és féltjük a feleségemmel, de úgy voltunk vele, hogy megvédeni nem lehet őket a "pofonoktól", de támogatni a küzdelmükben és egyéni kis harcaikban igen. De a helyüket a világban nekik kell megtalálni, mi csak támaszok lehetünk.
@Kisisa:
"Vallási háborúk? Boszorkányüldözés? Úgy a sötét középkor mond neked valamit? "

Uzsorakamat-rendszer? Forradalom címszó alatt elkövetett tömeggyilkosságok (1789, 1918+)? Emberi tudat manipulálása a mass-média révén? Eltitkolt atomfegyverek?

Ez mond valamit?
@Azúrkék égbolt: Nem tudom, mit élvezel ezen, biztos mások szenvdésére rejszolsz, vagy akármi, de aki szánalmat érdemel, az egyértelműen te vagy. És ne fáradj válasszal, tahótlanítalak!
rohadt pedereszta csuhások,. fúú, de utálom a keresztényeket....
@VUVUZELLANÉNI:

hülye vagy mint mindig, csak hazudozol itt. A pedofilok aránya a papoknál még az elenyészönél is kisebb, csak tudod amikor egy esetet bemondanak, arról évekig beszélsz, de amikor hetetnte mondják be, hogy ilyen meg olyan pedofil hálózatot lepleztek le, vagy X tanárnö kúratta magát a 12 éves Y-nal, az neked nem hír, azt reflexböl nem hallod meg.

Amúgy meg senki sem vétkezés mentes, ha ti ateisták csak annyi bünt követnétek el, mint a vallásosak, akkor a mennyország már a földön lenne.
@high up!:

"A vallás a gondolkodásod és a felelös magatartásod kiterjedését segíti és nem ezek beszükítését, mint ahogy ezt a tudatlan ateisták hangoztatják."

Na ne viccelj már.

Minden egyistenhitre épülő vallás, szükíti a gondolkodási keretedet, mert alapból elveti a többit.

Amúgy is olvasd vissza, amit írtál már elve vagy 3 prekoncepció van benne, a komcsikról, a varánuszról és így tovább....

Én azt mondom, hogy minden embernek szabadon kellene hagyni a fejében a vallásokra vonatkozó részt, esetleg kapjon mindegyikról némi tájékoztatást és hagy döntsön maga, mi a szimpatikus.

Az ateizmus ilyen, mert szabadon hagyja a lehetőséget, mondjuk az erős istentagadás is értelmetlen.

Szabad út kell a népeknek, nem pedig gondolati sémák, pl. a világ teremtéséről.
@Pipas: Még szerencse, hogy a zsidó megélhetési túlélők minden szava igaz. Vitatkozhatnánk, hogy melyik mesének van több valóságalapja.
@Kara kán: Olyan vagy mint a nemzet ácsa, 1918?
@VUVUZELLANÉNI: Ez betalált, mi, kretén? Anyázni már jól tudsz, van remény, hogy feljutsz egy amőba szintjére egyszer!
:)
@old_field: számból vetted ki a szót. Az asszony osztályában 18 kisebbségi gyerek van, és nulla (0), egyéb. A kiabálást leszarja, megszokta. Az egyest, fekete pontot szintén, előfordult, hogy azonnal el is tépte az ellenőrzőjét. A szülő szerint a tanár a hibás, mert nem jól neveli (sic!) a gyereket, azért viselkedik, és tanul úgy, ahogy. Ezt jó esetben csak a kölyöknek mondja (az meg mindenkinek), rosszabb esetben fel is megy kiabálni az iskolába.
Eltanácsolni nem lehet, nincs hova.
Iskolába járni nem jutalom, hanem kötelező, kitiltani sem lehet. Az okosok megmondanák hogyan neveljék ezeket a gyerekeket, akiknek a családi és tágabb környezetében már 5-6 évesen az erősebb a főnök, az aki a többit megverte?! Érdekelne a liberális megoldás.
Ps. Pszichológus is van, nem jut velük semmire, ez már tapasztalat.
@high up!:

Mennyi rohadt előitélett van benned, mennyire elitéled az ateistákat. Gondolkozz már kicsit.

Ezt a világnézeted kaptad a vallástól???

Aki nem velünk az ellenünk.

Na ezért nem csipáznak sokan titeket.
@high up!: ez a szabad sajto, csak ez ne lenne ugye. megirjak a csuna pedofil vadakat... ejjj, ha be tudnatok fogni a pofajuk, mennyivel szebb, es erkolcsosebb lenne ez a vilag... :) :) :)
@SzJ1982:
Kellenek az ilyenek, mint te.

"Hű, de fáj itt, hogy még egy kis jóerkölcsöt is összeszedhet a gyerek az iskolában, ha nem vigyáz... Igazad van, a kölyök inkább lógjon a faszbookon, mint hittanra járjon...Seggfej... "

A jó erkölcs meg a seggfejezés együtt.

Meggyőztél!
@zsedro: még jó, hogy nem kezdtem el írni, mert tökéletesen egyetértek a hozzászólásoddal és én sem írtam volna le jobban. :D köszi...

A témához: én igenis kaptam otthon pofont, és én sem szerettem, sőt még sírtam is miatta, de nagyon egyszerű volt belátnom, ha a kitűzött feladatokat teljes odaadással teljesítem, ezeket elkerülöm. Tanártól egyetlen egyszer kaptam körmöst és én szégyelltem magam, mert ott is elmagyarázták, hogy mit csináltam rosszul. Jó lenne ha a sok habzó szájú liberális "énaztcsinálokamitakarokésmindenkikussoljon" típusú ember végre fel tudná fogni, hogy a tetteinek igenis vannak következményei, amiket vállalni kell! Ha az pofon akkor pofon!

A másik sztereotípia, a pedofil papok népmeséje:
Mit mondjak: Elég sok papot ismerek, mivel szerzetesekhez jártam gimnáziumba és azóta is gyakorló keresztény vagyok, de nekem még nem sikerült egy ilyennel sem találkoznom.
Halló!

Csak figyelmesen olvassátok végig a hozzászólásokat!

Okés, hogy én is le szoktam trógerezni a liberálbolsevistákat - amúgy jogosan - de azért nálam ebben kimerül a sértegetés repertorája. De ha ezeket a liberálbolsevistákat elolvasod, náluk a minimum a seggfej, a faszfej, és egyév minősíthetetlen disznóságok.

Épp ezt akartam bebizonyítani!
@tundee: Én sem értek egyet a papok "lepedofilázásával".
Mindazonáltal segítek dekódolni az üzenetet:
Ez úgynevezett gúny, ami a katolikus egyház szexuális bűncselekményekkel kapcsolatos eltusolási szokásaira utal.
@stefan75:
Izé, mikor volt a buddhizmus, a hinduizmus és a muszlim Magyarországon nagy közösséggel rendelkező világvallás?

Nem kapnak támogatást? És? A Wiccák sem kapnak, pedig ott időnként meztelenül táncikál mindenki, legalább a látvány adott..

NEM fentről kellene támogatni, a jó ég verje már meg. Az egyházaknak is le kellene szakadni az állami csöcsről, a hívők adományozhatnak, az egyház szervezhet fizetős programokat (tanítás, ellátás, gyógyítás), tessék megoldani. Ott az 1%, ott a saját pénztárcája mindenkinek. Akinek fontos a spiritualitás, oldja meg.
@Kara kán:
"Nem szabad akadályoznia az államnak azt, hogy valaki pl. katolikus iskolába akarja iratni gyerekét. Mert a Gyurcsány-féle kormány biza ezt tette."

Kifejtenéd ezt bővebben, mert szerintem ez is a szokásos hazugság-cunami része. Nem kapott kevesebb notmatívát az egyházi suli, mint más.
@Kara kán: De még mindig kevesebbet raboltak, mint most! És nem ideologizálták meg a rablást, ezzel kvázi legitimmé téve.
@Kara kán:
Vedd elő az értelmező szótáradat. Liberális eszméket a fidesz és az szdsz hirdetett. Most a fidesz a többség, azaz bolsevik. Kiről beszélsz?
már látom magam előtt, ahogy egy igazán értelmes, zseni nebuló színötös mindenből, korát megelőzi a természettudományokból, de sehova nem veszik fel, mert - részben előzőek miatt - folyton meghúzzák hittanból, mivel nem hajlandó ilyen faszságokra egy másodpercet sem pazarolni az életéből.
b+, az ember azt hinné, hogy nem 2011. van, hanem 1011.

egyébként amikor azt mondják, hogy vallás, akkor a keresztény vallást, vagy azon belül a katolikust, vagy bármilyen vallást értünk?
csak mert az új alaptörvényünk nem tudom, hogy vesződik-e ilyen hülyeségekkel, mint a vallásszabadság, de ha esetleg nem, akkor mi a helyzet az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatával (ENSZ) vagy az Alapvető Jogok Európai Kartájával?
vagy le van szarva, itten mindenki keresztény lesz, ha beledöglenek is?

micsoda szerencse, hogy a fidesz gazdatestre nem egy sátánista szekta parazita nőtt, akit úgy becipelt volna a törvénykezésbe, hogy valójába a kutya sem kíváncsi rájuk.
kdnp? kik azok? kiket képviselnek?
A tiszteletre, emberségre való nevelés eredetileg a szülők felelőssége lenne. És nem iskolás kortól kezdve.

Amikor már egy alsós gyerek tiszteletlenül bánik az oktatóival, annak már alapból hiányoznak olyan tanult viselkedésformái, amikkel kellene rendelkeznie.

Igazából az összes tiszteletlen szülőnek csak végig kellene néznie, hogy a jelenlegi pályakezdők tiszteletlen, céltalan, semmirekellő része mire jut -> a szokásos juj-de-szar-itt-élni-menjünk-hát-külföldre-ott-van-a-munkalehetőség.

Munkalehetőség lenne itt is amúgy OLYAN, mint amilyenekre odakint szoktak jelentkezni.

És akármennyire is "hú, ott négyszer annyit keresek ám",az ilyen, külföldön, hasonló munkakörökben, életekben kikötő "diplomás" ifjak NAGY RÉSZÉNEK szülei - kétséges, hogy úgy képzelték el fiaik/lányaik életét, hogy ők diplomás mosogatók/parkolófiúk/parkolóban beöltözött reklámbohócok lesznek. Sem itthon, sem a világ másik oldalán.

Ahhoz, hogy valaki normális, szakértelemmel bíró munkát végezzen/végezhessen, és alkalmazzák is ilyen munkára, bizony keményen TANULNI kell. És igenis tisztelettel adózni annak, aki átadja a tudását, és EGYÜTTMŰKÖDNI vele.

A tanarakra kent felelősség ("nem tudnak tanítani") is függ ettől, ha alapvető ellenállásba, tiszteletlenségbe, nemakarásba ütközik, eleve nem fog menni. Körülbelül olyan, mintha megbíznának azzal, hogy merj tele egy medencét kiskanállal eg tíz emberes csapattal EGYÜTTMŰKÖDVE - s mikor beindul a meló, te hozod a kiskanál vizeket, miközben a többi kilenc kimeri a medencéből - és nem kiskanalakkal, hanem vödrökkel.
@VUVUZELLANÉNI: Az jó, azt szeretem. Frappánsan, színvonalasan lecsaptad, grat!! :)
@Achmed the dead terrorist: "A pedofil pap farka" cimu katolikus nepmese: szajrol szajra jar! :) :) :) :)
@nahát-nahát: Tanultam én is hittant. A saját tapasztalataim alapján gondolom úgy, hogy az egyház a saját szakállára dolgozik. Nem az az érdeke, hogy az embereknek jó legyen, hanem az, hogy a saját pénztárcáját tömje tele.

Nem azt mondom, hogy minden hívő személy rossz és kihasználja a vallás nyújtotta lehetőségeket a saját céljainak megvalósítására, de ha már hinni kell, akkor azt templom, adomány és a büntetéstől való félelem nélkül teszem meg.
Nos, majd akkor kérném a hittant kötelezően bevezetni, mikor végre egyszer valaki SI mértékegységben bizonyítani tudja, hogy Isten létezik, mert addig fantasy csak. Nekem rokonszenvesebb pl. A MAGUS. Dartonista paplivag szeretnék lenni. Semjénék meg menjenek vadászni...
@nahát-nahát: ", ha a közoktatás (állami, önkormányzati) nem semleges, hanem materialista, "
Most semleges, ha esetleg hitoktatást bevezetnek nem lesz az.
Materializmust meg nem oktatnak most sem.
Liberális maszlag. Generációk nőttek fel úgy, hogy pályafutásuk alatt begyüjtöttek pár kokit és sallert a suliban. Aki nem volt hülye nem kapott és az idióta tanárokat akkor is eltávolították.

@Zabalint: több mint 10 éve jártam gimibe, jónéhány egyházi iskola már akkor a legjobbak között volt, a miénk 100%ban bentlakásos de nekem 100 km-ről kellett járni, és az akkor újrainduló iskolák felszerelés terén még elmaradtak a legjobb állami suliktól.
@Kara kán: Tudomásom szerint, ezeket nem Isten nevében követték el.
"Hű, de fáj itt, hogy még egy kis jóerkölcsöt is összeszedhet a gyerek az iskolában, ha nem vigyáz... Igazad van, a kölyök inkább lógjon a faszbookon, mint hittanra járjon...Seggfej... "

A jó erkölcs nagyon fontos lenne, de az hittan nélkül is megtanulhatja a gyerek. Sőt tanulja is meg.

Viszont elolvasva a kommenteket, beláttam, hogy elvileg a lehet helye egy pofonnak. De az a baj, hogy pl. egy réti néger kölkét püfölheti a tanár, ha otthon a sarokba szarnak, a tanár abból már embert nem farag.

Ezért talán nem így kellene kezelni ezt a kérdést. A hogyanra meg még senki nem tudta tudja a jó választ. Esetleg bentlakásos iskola (ki szakítani a gyerekeket a környezetből, de verni csak nem kellene őket.)
@Azúrkék égbolt: "Még szerencse, hogy a zsidó megélhetési túlélők minden szava igaz. Vitatkozhatnánk, hogy melyik mesének van több valóságalapja."

Vitatkozhatnánk, csak semmi értelme nem lenne. Az egyik vallás/mese/babona tarthatatlanságából nem következik a másik igazsága.
@Azúrkék égbolt:

Mert a katolikus szektánál nincs kannibál vonás... Misebor-Jézus vére Ostya-Jézus teste

Kannibál, népirtó gecik a katolikusok, a mellett, hogy képmutatók is.
@Achmed the dead terrorist: Egyszerű a dolog...

Nemhinném hogy papok között túltengenek a pedofilok... DE!

Ha a szomszéd Józsibácsi pedofil akkor bekerül a blikk/TV2/RTL 5 perces blokkjába.

Ha János nagytisztelendő úr pedofil akkor viszont 2 hónapig csak róla beszél a sajtó.

Hasonló példa pl Japánoknál... A Középkorban Európában is sokan lettek öngyilkosok mert a becsületük így kívánta/elvesztettek egy csatát stb... Kb japánban is ilyen arányban történtek ezek a dolgok de ők olyan külsőséget kerítettek neki hogy mégis az önygilkos japókóról beszél a világ pedig az ókor-középkorban is divatban volt a kardba dőlés.
@Pipas: Mindenesetre abban megegyezhetünk, hogy mindkettő jó üzlet.
az a szülő, akinek valamilyen tanár megüti a gyerekét, nagyon helyesen teszi, ha lelövi a seggfejet!!!
Úgy látom a Varanus most kissé túlásott a problematikában. :)

Ez már nem a kormányról szól.
Ezek a kérdések és viták, politikától mélyebb szinten feszülnek az emberekben.

Az utolsó párszáz komment már az ősi vitákról folyik.
@Void Bunkoid: egy olajipari mernok tudod mennyit keres kint? vagy egy sebesz? vagy akar egy mosogepjavito, vagy egy mukormos?
persze ugy konnyen osztod az eszt, hogy meg nem nem sikerult eljutnod a legkozelebbi betonutig se. A hozzadhasonlok beszopjak, hogy kint csak msogatni lehet, mert gondolom a kepzettsegeddel csak erre futna. haaaat, neked tenyleg nem terem kulfoldon baber.
@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Szerintem több haszna van az egyháznak, mint kára. Ha már nem lehet a betörhetetlen emberszabású kisebbséget elkülöníteni, legalább így próbáljanak némi emberhez konvergáló tulajdonságot beléjük oltani.
@nu pagagyí:

Pedig de!

Nem épp erről szól, de ez is mutatja a lényeget:
2008-ban az adóm egyik 1%-át a Szülőföld Alapnak ajánlottam fel. Ezt elvileg 2009-ben át kellett volna utalni.

2010-ben, miután kormányváltás volt, rá 3 hónapra kaptam egy értesítést az adóhivataltól, hogy felajánlott 1%-omat átutalták.

Következtetés: az a disznó Gyurcsány-Bajnai kormányzat visszatartotta ezeket a felajánlásokat.
Hogy a dögkeselyűk vájják ki a szemüket!
Szerintem ez mókás.
Egy szánalmas kdnp-s öreglány sokadik nekifutásra megírt ötletelését a saját nemlétező pártja módosítja ezerrel, meg az a párt amelyikkel állítólag szövetségben vannak.
Nem úgy kellene, hogy maguk közt lejátszák és azután terjesztik be, majd a parlamenti vitában megvédik a közös álláspontot?
Szóval ez nam kormányzás és nem törvénytervezet.
Amúgy csak mellesleg jegyezném meg, hogy elhivatott nagy tudású tanárok nemcsak a papok és apácák között vannak, hanem a szégyenletesen alacsony fizetésű pedagógusok között is.
Az csak magán vélemény, hogy a gyerekeimre ne merjen senki kezet emelni, mert később semmire se fogja tudni használni a kezeit.
A hitoktatás meg legyen. De akkor a többi valás meséit is oktassák, ne csak a keresztényekét.
@VUVUZELLANÉNI: igen, lehet ezzel így viccelődni... de sajnos én érzek szégyent amiatt, hogy ez neked így jön le....
@superedi: ez így van, ha egyébként szarsz a vallásra, és nem gondolod komolyan. De én például nem a keresztény hitet vallom, nem hiszek benne (ettől még bárki hihet benne, engem nem zavar, erről mindenki maga dönt). Így nem akarom, hogy mesével tömjék akár az én, akár a gyerekem fejét.
@Azúrkék égbolt: ennyire nem lehesz primitív. Azt minimum tudja mindenki, hogy Jézust Pontius Pilátus, a keresztény Róma jeruzsálemi helytartója feszíttette a keresztre, mert fellázadt a maga szerény de hatásos módján az elnyomás ellen. Ezért kár ekkorát zsidózni, mert ezt egy 8 éves gyerek is vágja. Gyönyörű filmek is készültek a témában, karácsony előtt szokták vetíteni, autentikus, nézz és láss!
kivancsi vagyok orban mikor fog atyai pofonokat oszotagni szijgyartonak, lazarnak meg a tobbi fideszes kiscsákónak
@Prof. William:
A papok között természetesen jóval nagyobb arányban vannak pedofilok és egyéb szexuálisan aberrált egyedek, mivel a kötelező cölibátus természetellenes életmódra kényszeríti őket, aminek egyenes következménye nem csak a lelki, de szexuális torzulás is.

Ráadásul eleve olyanok mennek oda nagyobb számban, akik erre eleve hajlamosabbak. Normális egészséges ember, ilyet eleve fel sem vállal, kerüli messziről.

Ha a paplakok hálószobája mesélni tudna...
Rendben van, a tanár ne nyomhasson le egyet a diáknak. Akkor viszont kéretik a sok bunkó szülőtől, hogy nevelje meg a saját majmát és ne csak reklamálni menjen az iskolába. A legtöbb szülő nem neveli a gyerekét (mondjuk hogyan is tudná, ha Ő is eleve egy bunkó) és a kis bunkó úgy viselkedik az iskolában ahogy akar. Ilyen körülmények között nehéz valamire is jutni egy osztállyal. Gratulálok mindazoknak akiknek ez a dolog a jelen helyzetben működne.
@futuretech: jah

mellesleg harmadszor irom, hogy az iskolanak NINCS eszkoze a renitencia kezelesere. Ez felett rendre mindenki elsiklik.
Nincs itt ohaj a problema kezelesere, lasd kormanyunk ismet csak a kulonbozo felfogasok kozti nezetelterest szitja, egyre ujabb gumicsontokat dobalva a marakodok koze.
@Muad\\\'Dib: "Még mondja a magáét, de senki nem figyel rá."
Pontosan, amíg volt hatalma erőszakos volt.
Európa szekuláris: egyszerűen nincs már eszköze az erőszakra az egyháznak.
@Kara kán: " de arányaiban kevesebb, mint az államiakban."
Erről van szó, az államiban kiderül, az egyháziban eltusolják.
@Spániel:
Nem!
Poncius Pilátus csak végrehajtatta azt az ítéletet, amit a zsidó főpapok elfogadtak, és az utca népe közfelkiáltással támogatott.
@Doubledecker: Vegyük észre, hogy *hitoktatásról* van szó, arról, hogy hatékony módszerekkel védekezésre képtelen gyermekeket vegyenek rá arra, hogy kritika nélkül *higgyenek* el olyan kijelentéseket, amiknek köze sincs a valósághoz.

Az, hogy mellékesen megtanítanak néhány alapvető erkölcsi normát (ne ölj, ne lopj) is, az a hitoktatás szempontjából mellékes, akármennyire is próbálnak mást beállítani egyesek.

Ez abból is látszik, hogy az igazán vallásos emberek (mindegy melyik vallás) mindig is könnyedén átsiklottak az ilyen "alapvető erkölcsi tanításokon" a vallás "magasabb" céljainak érdekében. Pölö elég volt, ha valamelyik vallási vezető azt modta vagy akár azt álmodták, hogy gyilkolniuk kell valamiféle földöntúli okból és már ment is a hirig.

Az USA-ban élő keresztények mintegy 40-60%-a gondolja úgy, hogy egy Izraelben korobbanó atomháború Jézus második eljövetelének előhírnöke lenne és ezért örömmel ünnepelne egy ilyen forgatókönyvet. Nem ők találták ki, gyermekkorukban ezt monták nekik az iskolában/templomban!
@Kisisa: "a saját pénztárcáját tömje tele. "

...és ki költi el azt a sok pénzt? Kik élvezik, ezt az általad vélt gazdagságot?

A Vatikán kincseit és szépséget ne nagyon emlegesd, mert azt megőrizni az utókornak inkább nehézség, mint kényelem.

A világ többi részén inkább üldözik a keresztényeket. A gyilkosságtól kezdve, a szolidabb megoldásokig.

Nincs itt üzlet, nincs itt más csak egy tagjaiban természetesen esendő, hibázó, de tanításában mindenkinek Örömhírt hozó Egyház.
@Achmed the dead terrorist: akkor erezz szegyent, amikor a gyermekmegronto papok koszos ugyeit takargatja az egyhazad. nem erted, hogy ez mennyire gaz? ha a katolikusok kozt elterjedne az emberaldozat bemutatasanak szertartasa, es a gyilkossagokat kozpontilag maszatolna el vatikan, akkor is azzal vedekeznel, hogy a nemvallasosok kozt is vannak akik olnek?
@Spániel: Öcsém, te igazán nagyon sötét vagy. Gratulálok, jó, hogy jöttél.
Elég sokan keverik a hit és a vallás fogalmát. A hit nem kizárólag a vallásos emberek sajátja. Lehet hinni emberi értékekben, magában az emberben, az életben, akármiben. A hit az ami támogatást, iránymutatást és a nehéz helyzetekben erőt tud adni. A vallás ennek az intézményesített formája, ami az idők folyamán a hatalom eszközévé vált. Ennek ellenére nagyon sok ember merít erőt belőle, mert egyedül nem képes magán segíteni vagy más ok miatt.
@Crystah Mastah: Ki beszélt itt támogatásról? Állami támogatást eddig is csak pár csókos egyház kapott, leginkább a katolikus. A kicsiknek nem jár, azokat a híveik tartják el.

Sok tízezres közösségeket is szétvernek így. Persze nevezhetik ezután az összejöveteleiket Matolcsy szimpátiatüntetésnek is, épp csak nem lesz hol összegyűlni, mert hát ugye az egyházi ingatlant át kell adni egy fennmaradó egyháznak... Aztán ha továbbra is oda akar járni a sok hazaáruló buddhista/muszlim/krisnás, akkor lesznek szívesek belépni a katolikus egyházba.

Annak egyébként nagyon örülnék, ha megszüntetnék az egyházak állami támogatását teljesen, és még véletlenül sem lenne ott, hogy "kivéve az XY egyház".
Nem veszi észre az aktuális hatalom, hogy rövid távon ugyan rá tudja kényszeríteni (látszólag legalábbis) mindenkire a világnézetét, de közép-hosszú távon az erőszakos nyomulással a "basszátok meg, csakazértse!" mentalitást váltja ki.

Annó ugyanez volt az általános-középiskolákban kötelező orosszal. Oké, bejártak rá és tanultak annyit, hogy ne bukjanak meg, de utálták, mint a szart magát az orosz nyelvet is, meg emiatt a kötelezettség miatt, amit csak az ideológia miatt b*sztak a nyakukba, a rendszert is.
@nahát-nahát: " materialista oktatás folyik a közintézményekben":
Te meg miről beszélsz?
A materializmus filozófiai irányzat.
Egyébként, csak a miheztartás végett:
engem katolikusbak kereszteltek, de nem nagyon gyakorlom a vallásom.

Én tényleg elmondhatom magamról, hogy vallássemleges, progresszív gondolkodású vagyok.

Csak azért szoktam szót emelni ilyen ügyekben, mert az már mérhetetlen aljasság, ahogy a liberálbolsevista áskálódok ilyen téren megnyilvánulnak.
Amikor őket hallom, elgondolkodom azon, hogy a Sátánnak tényleg vannak földi követei.
@tovabb a jezsovi uton: Annak a gyereknek a szüleit, aki pofátlan és tiszteletlen, ne adja az ég neki megy a tanárnak, nyugodtan le lehet lőni?
@VUVUZELLANÉNI: Az fáj, hogy ezeket az ügyeket saját berken belül büntetik és nem csinálnak mellé médiaszenzációt?
Egy pillanatig ne hidd, hogy elfogadják és pártfogolják az effajta viselkedést, sőt keményen büntetik, csak kamerák és "stohlbucik" nélkül.
@Spániel: "Azt minimum tudja mindenki, hogy Jézust Pontius Pilátus, a keresztény Róma jeruzsálemi helytartója feszíttette a keresztre"

Jézus nem létező személy volt, az egyiptomi Horus isten megszemélyesítéseként találták ki egy zsidó vallásújítási kísérlet során. Ezt mindenkinek minimum illenne tudnia, nézz utána. Rengeteg helyen találsz róla leírásokat a neten, indul el pl. innen[1].

[1] 21stcenturyskeptic.blogspot.com/2011/05/horus-vs-jesus.html
Nagyon szép és jó.

Elegem van abból, hogy a tv. eddig a hülyegyereket védte a jógyerekkel szemben, köszönhetően a szadesz ámokfutásának. A szadesz nem volt buta, azt akarta hogy mindenki hülyén haljon meg.
@Achmed the dead terrorist: "de nekem még nem sikerült egy ilyennel sem találkoznom. "
Nos, ezt (érthető okokból) nem szokták hirdetni.
Pl. én sem találkoztam még egyetlen pedofil emberrel sem, akkor.
@klarky: 200 éve nem volt autó, mikor feltalálták, lenni kellett egy "előfutónak", aki figyelmeztette a járókelőket, hogy autó jön. Legyen most is? Autópályára csak 130-cal futó előfutó után lehessen felmenni? A világ fejlődik, ami neked jó volt a 90-es években, az 2011-ben nem biztos, hogy jó.

Egyébként pedig ha kizárólag kiváló érzékkel rendelkező pedagógusok lennének a pályán, akkor felmerülhetne a kérdés, hogy legyen-e koki. Amíg viszont a tanári pályák is tele vannak gyenge akaratú, labilis idegrendszerű pszichopatákkal, addig papírra kell írni, hogy mit tehetnek.

A diákok randalírozását pedig nem az okozta, hogy nincs testi fenyítés, hanem az, hogy az összes többi fenyítési módszert is elvették a tanároktól. Csak annyit kell tenni, hogy az iskolából való kizárást lehetővé kell tenni indokolt esetekben, mellé a szülőt börtönnel fenyegető törvényt kell hozni az iskolakerülés esetére és ettől majd rend lesz. Nem azonnal, néhány év alatt, de javulni fog a fegyelem, ahogy egy-két módosabb szülőt lesittelnek, mert a kölke nem tartotta a pofáját.

Az egyháznak pedig illene távol tartania magát az iskoláktól, a munkahelyektől és az államtól.

Ha egy tanár megüti a gyerekemet, akkor én is atyaian fogok hozzá viszonyulni, csak ebben benne lesz a méretkülönbség.
@Pipas:

Én vágom is.

Csak a sok csuhás bérenc nem akarja látni.

Persze maga a kersztény eszme csodaszép.

Csak ma már nem ezt kapják a gyerekek. Igen a vallás a hatalomgyakorlás egyik legjobb eszköze, ezért is akarják becsempészni az iskolapadba.

Csak sokan nem akarják látni a fától az erdőt.

Emiatt olyan mellett állnak ki, ami miatt nem lenne szabad.

Ellenségem ellensége a barátom???? Egy fenét.

És mivel a Zdisók hazudnak így a keresztényeknek iagzuk van???? Egy faszt.

De sajnos az emberek 90% csak így képes gondolkodni.

Bírálod a fideszt, mocskos libsi komcsi zsidaj vagy. Még akkor is ha értelmszherűen 5 éve, ütötted vágtad a Gyurcsokot is.

Az emberek nagy többsége így szeret "gondolkdoni", így kényelmes. Elmondják reggel a váleményét, aztán szajkozza egész nap.

A nagy baj, hogy a Viktorék most még rá is erősítenek erre a metodusra. És nincs is alternatíva.
@Kara kán: " náluk a minimum a seggfej, a faszfej, és egyév minősíthetetlen disznóságok."
Viszont nem is bújnak semmilyen bigott erkölcsiség mögé. Érted az ellentmondást?
@Pipas:
Flavius írt róla. (Kr.u.60) Három mondatot. Simonról 10 oldalt.
@Kara kán: háppersze.

Liberálisok, csak a Sátán követői lehetnek, de gondolom ti, szilárd erkölcsű, becsületesség oszlopai "jobboldali konzervatívok" Isten Fehér Hadseregéhez tartoztok, kik vállt vállnak vetve küzdenek az erkölcstelen liberálbolsevik (lol bazdmeg) hordák ellen.

képmutatás=(keresztények)=jobboldal
@dtk74: "örülök" hogy hasonlóan látod a helyzetet, azért az idéző jel, mert a tapasztalás maga nem túl örömteli...
Minden elismerés azoké a tanároké, akik ilyen körülmények között dolgoznak minden nap !
_
Az is megdöbbentő, hogy ilyen iskolai és oktatási viszonyok mellett, még ilyen "liberális", elvtelen ömlengések kerülhetnek az indexre, mint ez a varangyos féle "iromány" is.
Hiányzik belőle 1 értelmes, gondolkodó felnőtt ember minden jellemzője... köze nincs a valósághoz, a tények és lehetséges
megoldások bemutatása helyett a szokásos állibsi "szellemi" maszturbáció...
Közben lassan(gyorsan!!) többségbe fognak kerülni a roma gyerekek a sulikban, majd a társadalomban... lehet kalkulálni, hogy alakul át az adófizetők -most sem túl fényes- aránya !!
Persze önmagában a koki nem fog megoldani semmit, de ez a mostani helyzet tarthatatlan és csak újra generálja a neveletlen, képzetlen, felelősségtudat nélküli , munkanélküli újabb generációkat.
@Kőmíves Kelemen: Juuuuj, hát te akkor se vidd egyházi suliba, micsoda szar dolog is már az. Biztos csak a pedofiliára nevelnék.

Járasd jó libsi módjára a cigányokhoz, ott lesz igazán sikeres a kölyköd.
@nahát-nahát: "Nincs itt üzlet, nincs itt más csak egy tagjaiban természetesen esendő, hibázó, de tanításában mindenkinek Örömhírt hozó Egyház."

Akkor az egyháznak miért nem kell adót fizetnie, az egyháza alkalmazottaknak miért nem kell személyi jövedelemadót fizetni, az állam által az egyháznak adott támogatásokkal miért nem kell elszámolni, az egyházi méltóságok miért nem élnek szegénységben, az egyház miért szed adót, az egyház miért tagadja meg a szentséget azoktól, akik nem fizetnek adót?

Milyen *örömhírt" hoz az egyház? Ha nem azt teszem amit mondanak, akkor az örök tűzön égek meg? Te, ezt felénk úgy hívják, hogy *fenyegetés*, nem pedig *örömhír*, remélem látod a különbséget!
@Lasombra: "részben előzőek miatt - folyton meghúzzák hittanból, mivel nem hajlandó ilyen faszságokra egy másodpercet sem pazarolni az életéből."
Szerintem lehetne benne annyi életösztön, hogy elviseli a hittanos bullshit-et, h amár így járt.
Így csak magának okoz kárt.
@Azúrkék égbolt:

Engem nem az zavar, hogy van egyház, hanem az, ahogy kapkod a hatalomért. Legyen egyház, legyen vallás, de ne legyen kötelező. Ja és állami támogatás NÉLKÜL. A hülyék fizessenek nekik, én nem szeretném más hobbiját meg a pedofil papokat pénzelni.
@old_field: Lehet majd kalkulálni azzal is,h ogy ha így megváltozika társadalom összetétele, az új többség felnőve mennyire lesz toleráns az egykori többséggel.

2006 óta több cigány gyerek születik mint magyar... 2026 már nincs olyan messze.

Beérik majd az egykézés meg a 36 évesen gondolkodom legyen-e gyerekem, mert én már úgy megszoktam milyen önálló vagyok.

Nagyot fog alakulni megint a világ, meglátjuk állami nyugdíjrendszer nélkül ki a picsa fog gondoskoni majd a sok önmegvalósító libsiről.
@Kara kán:
Miről beszélsz?
Ki akadályozta '89 után, hogy bárki is egyházi fenntartású iskolába járassa a gyerekét?
A finanszírozásról meg annyit, hogy egy gyerek állami normatív támogatása az egyházi iskolában az önkormányzatiénak 150%, érted MÁSFÉLSZERESE, ezért van, hogy a mocskoskomcsiballibsi időkben is nagyon sok, túl sok iskolát átadtak az önkormányzatok az egyházaknak a szülők, mint érdekeltek megkérdezése nélkül (pl. Kecel, Zsombó, Kübekháza stb.)
Csak tudd, ezt a véleményemet nem a KISZ-ben és az MSZMP-ben szocialzálódva (mint Orbán és Hoffman Rózsa) alakítottam ki, 14 éves koromig hittanra jártam, első áldozó és bérmálkozó voltam.
Neked van gyereked?
@maybach: ne legyen hitoktatás, Európa szekuláris. Azt, amit a magyarázó tagmondatban leírtál, azt a tárgyat vallástörténetnek hívják. Erről egyébként lehetne vitatkozni, hogy legyen-e vagy sem.
@Bathory: "Liberális maszlag. Generációk nőttek fel úgy, hogy pályafutásuk alatt begyüjtöttek pár kokit és sallert a suliban"
Gondolom, akkor neked nincs kifogásod ha neked is kiosztanak egy-kettőt. Vagy magaddal azért te is liberális vagy?
Egyébként kár a hittanról vitázni.

Ahogy a világ halad, pár év és nemhogy oktatás nem lesz, hanem az életben maradásért is meg kell majd küzdeni.
@bucbuc: Csak nem képzeled. Tehetős zsidó nemhogy cigány, de magyar gyerekek közé sem járatja a kölkét. Megvannak a bombabiztos rettegős felsőbbrendű iskoláik. Külön bólogató pódiummal. Mert persze nekik mindennél fontosabb a vallás és hitoktatás!
@bucbuc:

Talán annak a gecinek kéne elgondolkodnia azon, hogy miért nem vállal az ország jó része gyereket, aki (akik) miatt annyira tervezhető lett a jövő. Ide gyereket szülni bazmeg? Orbánrabszolgának? FASZT.
@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Nem kötelező, mehetsz majd a gyerekeddel az állami oktatási intézményekben, hajrá.

Én sem vagyok vallásos, sőt, de a gyerekeimet normális helyre fogom járatni. Ha ennek az az ára, hogy megismernek egy vallást, akkor ez lesz. Hátrányukra nem válik.
Hiitan tanitassal sajat gyerekkori tapasztalatom van, nem rossz emberek azok, de meg csak veletlenul sem a tehetseg szamit, hanem a tarsadalmi rangsor. Az meg, hogy verjuk a gyereket, mindennek a legalja.
Mindenesetre ha ez elofordul, akar a plebanos ur is beleszaladhat egy kokiba naplemente utan, tul vagyunk mar az erkolcsi kerdesek feszegetesen a krodonbontas ota, nekem mar nagon viszket a tenyerem, de ha a gyerekem bantja egy felnott, a joisten sem fog irgalamzni neki.
@Johnfive:

Pontosan erről beszéltem és hasonlítottam az egykori kötelező oroszhoz. Amennyire nagyon muszáj, annyira mindenki meg fogja tanulni, hogy ne bukjon meg emiatt, de mind magát a hittant, mind az ezt ráerőltető rendszert utálni fogja, mint a szart.

Ami kötelező és népszerűtlen, az kontraproduktivitást szül.
@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Jó hog ymondod ki tette 2002-ben alanyi jogúvá az adóból leírható helyett a családi pótlékot?
Amely az iszonyatos cigányszaporulathoz vezetett? Orbánék 2002-ben többek között ezért vesztettek, na meg ugye a másik fontos csoport a nyugdíjasok.

Átlag 7 gyerekkel egy cigó család nettó 200k-t kap és nem kell csinálnia érte semmit.
Még csak nevelnie sem kell a kölyköket. Tiszteletre pláne nem nevelei azokkal szemben akiknek az adójából élősködnek.
@Pipas:

Örömhír ott van....

Na várj személyes példa, még középsuliban kikaptunk egyszer egy kegyetlen tesi tanárt, azzal kezdett, hogy 5 kör a 400m-es pályán két 2 kilógrammos sulyzóval.

És mi volt az örömhír, amit leszakadt kézünkbe katunk, még 5 súlyzó nélkül.

Szarni rá, az egyházakkal komoly baj van. Sokan nem akarják látni, illetve elkendőzik azzal, hogy máshol, vagy azon kivül még több a baj (ami igaz is.)

Tényleg nem kellene nyomulniuk, és akkor nem is szednének be ennyi ellenséget.

A réti négerekkel, meg egészen mást kell kezdeni, velük talán csak a jobbik tudna valamit kezdeni, de a marha vagonok, már nem állják ki az Europaiság probáját....
a kdnp a fidesz szdsz-e
hányok
hívom anyámat is, hányjunk együtt
@bucbuc:
Milyen igazad van, mert okos is vagy, nem csak szép. Elterjedt, hogy a zsidók cigány iskolába íratják gyerekeiket és nem a Yale-re. Ne igyál annyi metiles házi pálinkát.
@nahát-nahát: Az biztos, hogy nem mi költjük el azt a pénzt, és nem is a hívő emberek. Nem hiába nem házasodhatnak a papok, így a vagyon is megmarad. Hehe, nem hiszem hogy akkora gond lenne a Vatikánnak fenntartani magát. Szívesen belenéznék a könyvelésükbe. :)

Te mit kapsz az egyháztól? Erre kíváncsi vagyok. Befizetsz bizonyos összegeket, mit kapsz érte cserébe? Mi az a plusz, amit megkapsz ott, és ne kapnál meg mondjuk az ágyad mellett imádkozva?

Az üldözéses részt nem nagyon értem, nem hallottam még hírét a keresztények irtásának. De persze tudom, a zsidókat is üldözik, a cigányokat is, az arabokról nem is beszélve. A kínaiak és japánok meg nem sírnak ilyen miatt. De őket is üldözik.
@VUVUZELLANÉNI: nem azt mondtam, hogy kint csak mosogatni lehet. Viszont attól még tény, hogy az elkeserítően sok vécépapírdiplomás nem olajmérnöknek meg sebésznek megy ki külföldre élni.

Az, hogy nem tanultak, az külföldön is epic fail, nemcsak itthon. Az méginkább, hogy az itthon büdösnek tartott munkakörök odakint hú de menők. Pedig azok odakint is ugyanolyan aljamunkák, és nem lesz belőle hatvanéves korukra tájföldi meg világkörüli utazgatás.

Speciel szerintem - nézegetve a külföldi megélhetés költségeit - egyedül élve ilyen mosogatásszintű melókból külföldön sem lesz három év alatt ötszobás családiház, kb ugyanaz működne, mint itthon - az illető éppenhogy fenn tudná tartani az albérletét.

A módszer, amit a külföldre dolgozni menők alkalmaznak odakint - az ötven-hatvan négyzetméteren tizensokadmagukkal lakás - speciel itthon megcsinálva is alig havi öt-hatezer forintra csökkentené a lakhatási költségeket - rezsivel együtt...csak persze ez itthon ciki, mert itthon "ilyeneket cigányok csinálnak" - ez utóbbi mondatot nem én mondtam...
@Kara kán: "progresszív gondolkodású vagyok."
A hozzászólásaid azért elég beszűkültek a progresszív gondolkodáshoz képest.
@Azúrkék égbolt: Valamit tudnak ezek a zsidrákok, nem?

Valami összetartja őket, csak nem az a sokat szidott, semmire se jó vallás?

Nagyszerűen züllesztik egyébként más vallások követőit, ahogy az itt látható libbantakból látszik.
@Kara kán: A hadova szó jiddis eredetű. Te zsidó vagy?
@bucbuc:

A családi pótlékkal én sem értek egyet, de nem is ez volt téma.
@bucbuc: Pontosan erről van szó.

De ezt a szemellenzős barom nem látja.
@bucbuc:

Fontos és mindenki által tudott probléma, de ennek megoldására a mostani kormánytól sem látunk javaslatot.

Pedig várnám.
@Qeatzkoatl: Te hülye vagy?

irónia
cinizmus

Ízlelgesd ezeket a szavakat, te barom.
nem tudom, mi itt a pörgés, régen is volt körmös D: senki nem őrjöngött, meg kiabált, tartottad a kezed,, jött a körmös, vagy ha leégetted az eszterga kést akkor a saller...és normális emberek lettünk...

vallásoktatás még jöhet, az nem baj, ha ismerjük miylen vallások vannak jelen a világban, a hittan már kérdéses....
@Azúrkék égbolt:

Ja, ja csak az a baj, hogy ezt kormos lábú kérdést pár kiosztott pofon nem oldja meg.

És persze a hittan sem.....
Mi ez a gyomorforgató zsidópropaganda itten?

Vallás, egyház rossz? Valamiben hinni kell, vagy ebben hiszel vagy másban.

A komcsik irtották a keresztény vallást.

A libsik irtják a keresztény vallást.

A komcsi ideológusok zsidók voltak, a libsi ideológusok zsidók, az egyik a kommunita idea vallásának csinálta a helyet a másik a fogyasztási ideológia vallásának.

Erre szokták mondani, hogy semmi személyes, csak üzlet.
@Kara kán:

"A szülő döntse el, hogy milyen iskolába járjon a gyermeke, az állam pedig a normatív támogatást egyenlően adja minden iskolának, legyen az állami, vagy felekezeti, vagy privát."

A támogatásról írtakban teljes az egyetértés azt hiszem minden magyar állampolgár esetében.
Viszont, a gyereknek joga van egy semleges világnézetű nevelésre. A későbbiekben, amikor már döntésképes lesz, eldöntheti, hogy miben hisz. Szerintem ez a legkorrektebb. Vagyis az iskolában nincs helye a hitoktatásnak.
@Doubledecker: 2/3 ehhez sem elég, ehhez háború vagy csőd kell.
Ha valakinek annyira fontos, hogy a gyereke extra oktatásban részesüljön, akkor az fizessen érte, és tanulja fakultációban. A hittant is. A Biblia meg legfeljebb a világirodalom részeként legyen átnézve, mint a világ első meséskönyve.
Nem nagyon tudok állást foglalni a testi fenyítés témában mert azt aláírom, hogy néha szükség van rá viszont emlékszem, hogy voltak olyan idegbeteg tanáraink is akik bármilyen apró dolog miatt ütöttek. A gyerek meg olyan, hogy rosszalkodik, néha figyelmetlen, ez így természetes, amit egy pontig erőszakmentesen kellene a tanárnak kezelnie.
A vallás, hát igen, nem hinném, hogy olyan sokan vallásosak lennének. A 21. században élünk, már tart ott a tudomány, hogy szinte mindenre találjon válaszokat, meg tudja magyarázni azt amit korábban nem tudtak. A hívők egyszerű pszihológiai csapdában vannak, az agyuk annyira rá van állva erre az egészre, hogy isteni cselekedetként értelmeznek bizonyos dolgokat, ezzel megerősítve saját hitüket. Pedig tudtommal senki nem látta, nem hallotta és különben is ahány vallás annyi féle van belőle és mindegyik azt mondja, hogy csak egy isten van. Hinni meg lehet olyan dologban is ami nem csak mese.
@Muad\\\'Dib:

Sőt, akár közénk is lövethetnének- xD

Lehet, hogy konkrétan nem gyújtanak fel szerkesztőségeket, csak éppen olyan országokban, ahol a politika inkább összefonni, mint szétválasztani szeretné a katolikus anyaszentegyházat és az államot, plusz ehhez társul a társadalom egészére kiterjedő függés és szervilizmus, ott az egyház rendszeresen kísérletet tesz művészeti alkotások terjesztésének a megakadályozására, azért mert annak valamelyik befolyásosabb képviselője a borbálynál hallott róla valami baromságot. Ez pedig a felgyújtás soft-core verziója, ez egy lehetettel marad csak a el konkrét felgyújtástól, a kristályéjszaka oly sok lelket megmelengető szép tűzétől.

Igen, van magyarországi példa. Mellesleg pont leszarom, hogy a hívőknek mit tiltanak meg, mert nem kötelező hinni. De abban, hogy a nem hívők, más vallásban hívők mit (ne) tegyenek, abban mind a fentebb megnevezett, mind az összes többi egyháznak kuss a neve.

Lehet, hogy szerinted örülni kell, hogy a militáns műkatolicisták egyelőre nem gyűjtanak fel szerkesztőségéket, de így is túl sok olyan dologba szólnak bele, amihez semmi közük.
@felebarát: Ez sem fog tetszeni, az emlősállatoknak - nyilván a főemlősöket is beleértve - neveléséhez bizonyos szintű erőszakra szükség van.

Ez van, ösztönös, genetikus. Nem agyonverni kell, csak tiszteletet parancsolni.

Iskolában sem mellérendelt viszony van mert nem működik.

Lehet felháborodni.
@Doubledecker: Jah, de azért már mégis mennyire gáz a keresztény "örömhír", hogy van egy isten, aki minket teremtett, de most atom pipa ránk, mert szerintem egy sincs köztünk aki nem lenne felelős abban, hogy Éva, mindenki ősanyja evett egy fél almát? Olyan atom pipa, hogy kinyírja a saját gyerekét és akkro örülhetünk, hogy nem minket, de persze csak akkor, ha pofánkat befogjuk és életünk végéig esküdözünk, hogy kizárólag őt imádjuk és nem fogunk feltenni kérdéseket egy szált se.

És akkor ha minden jól megy a menyországba kerülünk szűklátókörű katolikus vénasszonyok meg idióta hitgyülisek közé hárfazenét hallgatni az idők végezetéig?

Jó hír a f*aszom! :-)
Bakker...húhhhh... elszabadult itt mindenki... :) Koki saller kiosztása kretén politikusainknak elôször is. A kis sunyi pöcsök a szokásos pitiáner, de agyhalottaknál nyerô stílusban adják elô ezt is, jogi és nyelvtani trûkkök mögé bújtatva, az utolsó pillanatig szétzilálva. Értelemszerûen az eredmény is hasonló lesz, a szokásos, MAGYAROSCH.
@felebarát:
A hittan mindig is önkéntes alapon ment. Tudtommal, ma sem kötelező hittanra járni, még az egyházi iskolákban sem.

Erkölcsöt kellene oktatni, vallássemlegeset, de ez sem hozna megoldást.
A bajokat nem lehet orvosolni csak azzal, hogy megmondjuk, mi a jó, és mi a rossz, mert a bűnözés egyes családokban a családi hagyomány része.
@Bathory: Ez a hozzászólás meg paranoid pszichózisra utal.
@bucbuc: ha ez neked csak fizikai erôvel megy, akkor tök mindegy, mert sosem fogod megérteni!
@Kara kán: a kötelező nem egyenlő az önkéntessel...

meg kb úgy állítják be, hogy minden tanár ver minden gyereket...pedig kb. mostanság már annyi jogosítványa sincs, hoyg védekezzen, egy tagbaszakadt, lemaradt, agresszív gyerek ellen
Ez is milyen tipikus:

index.hu/belfold/2011/11/30/nyomozas_a_budapesti_zsido_hitkozsegben/

Azért megnézném, hogy a zsidó családok gyermekeinek hány százaléka nem jár hittanra és mennyire propagálja ezt a sajtó.
Valami kimutatás?
@Kara kán: Még ilyet sem mondtam, de ez jó.
(A körülményeket úgy teremtették meg, hogy nincs alternatíva.)
@superedi: akárcsak a helyesírás barátom. azt biztos nem játékos formában tanították neked nem pedofil papok.
@Bathory:

"A komcsi ideológusok zsidók voltak, a libsi ideológusok zsidók, az egyik a kommunista idea vallásának csinálta a helyet, a másik a fogyasztási ideológia vallásának."

Ezzel szemben a jobboldali ideológusok fajtiszta magyarok 1000 év kárpát-medencei átjáróház után ? A jobboldali ideológusok ezek szerint a konzervatív, álszenteskedő, gyűlölködésnek csinálják a helyet. Egyébként egy frappáns mondás szerint a konzervativizmus az elhülyülés kezdete.:)
@Qeatzkoatl: "Flavius írt róla. (Kr.u.60) Három mondatot. Simonról 10 oldalt."

Nem tudom, hogy pontosan kiről beszélsz, de a helyzet az, hogy Jézus Krisztusról is két ezer évig írkáltak egy csomó dolgot. Meg egy csomó ember írt pl. az UFÓkról is, meg a Yetiről meg ilyesmikről... :)
jöhetünk 1984-gyel is, a gyülölet segít ebben :D és a félelemben tartás :d
Ezt a sok felháborodva kommentelő liberális farizeust! Kereszténység = pedofil papok? Ennek annyi értelme van, mint zsidóság = szervkereskedő rabbik.
Ha a jelenlegi oktatást - amit a liberális barmok szétvertek az elmúlt időszakban - átalakítja a jelenlegi kormányzat, akkor van remény, hogy legalább a gyerekeitek nem lesznek olyan hülyék mint amilyenek ti.....
@Logan Grimnar: mikor verték szét :D keresgéld az évszámokat...jóval régebbi, kérdezd meg a szüleidet...mióta züllik...jah még 90 előtt kezdődött, utána mindegyik kormány hozzá tette a maga szarát és züllött oda ahol most tart...ha akarod mondhatjuk azt tudatos birka nevelés folyik :d
@Muad\\\'Dib: neked sem ártott volna. ha már annyira bögyödben van a liberalizmus, tudnék rajtad segíteni, de még nem tehetem. simán kiutalnék neked 20 évet valami klassz, liberalizmustól mentes helyen.
@Logan Grimnar: ...hanem olyan okosok lesznek, mint akik boszorkányokat üldöztek, könyveket égettek, üldözték a tudományt, ördögűzést tartottak, és rettegnek majd egy mesekönyv főhősétől, akit úgy hívnak, hogy Isten. Hát ez fasza lesz nagyon.
@Logan Grimnar:

A rendbe tesszük, meg a bevezetjük a kötelező hittant, azért nem ugyanaz.

Megint a lónak a másik feleére kerülünk.

Amúgy egyet értek abban, hogy valahogy gytyába kéne rázni a népeket, ha néha megyek ilyen bevásárló központokba mindig csak lesek, hogy a mai tinik, milyen elbaszott idóták.

Hogy fognak ezek dolgozni???

De a hittant nagyon nem kellene kötelezővé tenni.

Nem ez oldja meg a problémát, ez egészen bizots.
@Void Bunkoid: munkambol kifolyolag sok kulfoldon (europaban) dolgozo ismerosom van, a legkulonbozobb szakkepesitesekkel, vagy azok nelkul. teny, hogy van akinek nem ment a beilleszkedes, es visszajott, vagy vissza akar jonni. de ennek sosem gazdasagi okai vannak, inkabb a kulturalis, es nyelvi elszigeteltseg az oka. Bocs, de senki nem mondott kozuluk olyan baromsagot, hogy ugynazert a munkaert kint ugyanannyit kapott volna. Az alberleten kivul meg mas nemnagyon akad, ami itthon ne ugyanannyiba, vagy urambocsa meg tobbe is kerul (kommunikacio, elektronika, uzemanyag, hogy ne soroljam).
Szoval siman nem mondsz igazat.
@Pipas:

Az a baj, hogy tájékozatlan vagy. Magamat idézem:

"Te mélyen vallásos vagy. Megértem én, de megkérdezem mennyire vagy jártas a kialakulásának, előzményinek és közvetlen (egyetlen hiteles) leírásával?
Mivel tudod magyarázni, hogy számos mélyen vallásos ismerősöm nem is érti, ha őket gnoszticizmusról, az esszénusokról, Josephus Flaviusról, Perenai Simonról, a nem kanonizált evangéliumokról, a holt tengeri tekercsekről kérdezem. Nem ismerik a kanonizálás okát, körülményét, helyét, azaz szinte semmi mást, mint amennyit megengednek számára. Te mindezeket tudod? Érdekelt ennyire, vagy csak az egyszerűbb utat jártad?"
@Bathory:
Igazad van, 10 éve is így volt. Csak közben annyi változik, hogy az önkormányzati iskolák egyre szarabb anyagi helyzetbe kerülnek, némelyiket meg bezárják. Így egy 50-100 ezres városban eddig 2-3 jobbnak mondható gimnázium versengett, azonban ezekből az államiak szépen lassan le fognak morzsolódni, így marad majd 1-2 egyházi, ami jó lesz.
@Pipas: jajjjj, ne gyere az ufokkal, mert mindjart nyakunkbaszakad grespik es a sziriuszi magyarok rohamcsapata, es kilencszer megcsavarjak a DNS-ed :)
@Zabalint: ha az egyház tanít "rendesen" és orvosol illetve egybe tartja a kis közösségeket

politika mentesen...akkor hajrá...ha ehhez még kötelezővé teszi azt is, hoyg egyház ismeret, vallás ismeret és egy két plusz dolog...

nézzétek meg a Károli református egyetemet...kötelezőek ezek a tantárgyak...most is...szóval nem nagy ügy, de hittan nincs közte, mert az már elhivatottságra utal
@Bathory: Szamomra a liberalizmus azt jelenti, hogy olyan istenben hiszel, amilyenben akarsz. Olyan a vallasod, amilyennek szeretned.
Amig engem, vagy masokat nem tamadsz vele, nem erdekel. Amig masokat nem kenyszeritesz ra, maganugy.
@Kara kán: Szomszédék a közelsége miatt akarták egyházi iskolába iratni az elsőst, akit csak úgy vettek volna fel, ha a szülők is résztvesznek az egyházi életben, többek között túl a gyerek mindennapos vallási nevelésén, minden vasárnap kis ellenörzőben láttamoztatni kellett volna,hogy az egész család a misén járt.
Ennyire nem kötelező a hitélet az egyházi iskolában. Ez az iskola Budapesten van.
Négy gyerekes szülőként és iskolai óraadóként én sem értek egyet a testi fenyítéssel. Gondolom itt sokan kommentelnek olyanok, akik ezt elméletben gyermekvállalás nélkül, vagy gyermekek nélkül teszik. 94 óta tanítok általános, közép és magániskolában egészen az óvodás csoporttól kezdve a felnőttekig. Sokszor nem a gyermekkel van a baj, hanem a s.fej, öntelt, nagyzási hóbortban szenvedő szülővel. Akik akkor éltünk, emlékezzünk arra, hogyha valami rosszat tettünk a suliban, akkor volt a körmös, a koki, repült a pofon és edzésen még vizes kötéllel is kaptam a hátamra, amikor az edzőt bezártam az öltözőbe. Otthon, amikor erről beszámoltunk a szülőknek repültek a további pofonok, a pedagógus szavának volt respektje, ma megvan kötve a kezük és ez nem jó! Hangsúlyozom! A durvaságnak és sem vagyok híve, de a tanítói jellegű nevelésnek igen!
@Bathory:
"Mi ez a gyomorforgató zsidópropaganda itten?
Vallás, egyház rossz? Valamiben hinni kell, vagy ebben hiszel vagy másban."
::ateista vagyok. semmiben sem hiszek.

"A komcsik irtották a keresztény vallást."
::még szerencse, hogy csak most járod a 8. általánost, majd középiskolában tanulsz a Lenin-Sztálin-Berija vonalról, beleértve Rákosi pajtást is, hogy a háború UTÁN(!) mennyi zsidót öltek meg a Naaaagy Szovjet Kommunizmusban.

"A libsik irtják a keresztény vallást."
::ja. az MDF és az SZDSZ hordái keresztyény gyermekek vérétől csatakosan járták a várost újabb áldozatok után kutatva

"A komcsi ideológusok zsidók voltak, a libsi ideológusok zsidók, az egyik a kommunita idea vallásának csinálta a helyet a másik a fogyasztási ideológia vallásának."
::a dílered nem mondta, hogy vigyázz ezzel az új cuccal?

"Erre szokták mondani, hogy semmi személyes, csak üzlet."
::mármint a dílered.
Márpedig tesit fenyítés kell!
Miért?
Hát a mákostészta esete Viktorkával.

Ha nem verik meg középiskolában elégszer és főiskolán a "gyermeket" akkor miniszterelnök lesz belőle.
Ne adj iste még nárcisztikus, cezaromán is lesz.
Senki nem akarhatja ezt ugye?
@Bathory:
Rád nagyon illik az a mondás, hogy boldogok a lelki szegények...
@Logan Grimnar:

Semmi sem tökéletes, még Isten teremtményei sem. Hogy ne menjünk messzire, rögtön itt vagy te.:) Egyébként a melldöngető keresztények oly könnyedén megfeledkeznek a "szeresd felebarátod..." -ról szóló tanításról. Tudsz erre valami magyarázatot ?
KIS ÖSSZEFOGLALÓ:

Az atesiták többsége egyetért azzal, hogy mindeki szabadon tanulhasson hittant, saját hitének megfelelően. Amai állapotokról beszélek nem 40 évvel ezelőttiről.

Viszont a vallásosak elvárnák, hogy mindekinek kötelező legyen a hittan tanulása, mondván az csak hasznukra válik.

Nos ki akar kire mit erőltetni??

Nem lenne jobb, ha mindenki békén lenne hagyva.

Perzse, persze a harcos ateisták is pofán kellene vágni, igaz mellettük szól az az érv, hogy egy gyermeki agyat nem lenne szabad megfertőzni semmilyen eszménnyel.
@felebarát:
A probléma az hogy az egyházak ugyanúgy 100%-ban állami pénzből tartják fent ezeket az intézményeket, és így ingyen hirdetik a vallást, az ideológiát, sőt egyes iskolákban a jobber politikai nézeteket is.
@VUVUZELLANÉNI:

"Az alberleten kivul meg mas nemnagyon akad, ami itthon ne ugyanannyiba, vagy urambocsa meg tobbe is kerul (kommunikacio, elektronika, uzemanyag, hogy ne soroljam)."

Érdemes Londonban bemenni egy tescoba, a kaja ott olcsóbb (nem a fizetésekhez mérten, hanem átszámítva is!), mint itthon. Kint 10 pár príma zoknit vettem egy felkapott ruhaáruházban 4.90-ért, ez itthon kb. a triplája. Kint a legújabb Iphone-t ingyen megkapod, ha két évre aláírsz, hogy havi 20 fontot fizetsz, amit le is beszélhetsz, ez itthon vagy 120 ropi + havi legalább 10 ropis számla. Kint az autóátírás ingyen van, itt a gatyád rámegy.

Igaz, ott a lakhatás marha drága, meg a közlekedés, de ott ezzel együtt sokkal inkább kijön a lényegesen magasabb fizujából valaki, mint itthon.
@Igaz Magyar: Hú, mennyi áthallást zsufiztál ide.:)
@Zabalint:

Báthory a minisztérium fizetett bérkommentelője, már többször beismerte. Bármi mellett kiáll, amiért megfizetik. Még akkor is ha emiatt folyamatosan ellentmondásba kerül önmagával és a világgal. De ilyen az igazi Fidesz droid.
@Zabalint: Nem tartanám helyesnek ha muszáj lenne egyházi iskolát választani, bár pl. a mienkbe jártak katolikusok meg zsidók is, akiknek saját hittanórájuk volt, aki meg egyikre sem volt kíváncsi, ment állampolgári ismeretekre.

Az hogy iskolákat zárnak be normális, még 20 évig így lesz mert ilyen a korfa. Az hogy melyiket, az adott intézmény lobbierején és az aktuális kormányon múlik.
@Lófasz Hadnagy:
Igen, meg a Merkúron melegebb van, nem kell fűteni.

Te, ezt ti komolyan gondoljátok, ezt a liberálbolsevista propagandát?
Költözzünk mind UK-be, hogy éljünk jól, és ne itthon teremtsünk magunknak jobb létet?
Vagy nagyon kéne másoknak ez a föld?
@Pipas: Köszi. Jézusig még nagyjából elhittem a sztorit, most abba is beleszarsz.
A válaszom arra vonatkozott, hogy valaki itt azt írta: Jézust is a zsidók ölték meg.
@Bathory: ez igy van...bár néha fejetlenül zárják be őket, lobby ide vagy oda...

ez az állampolgári ismeretek ez nem jutott eszembe...ezzel nincs is gond, de ne tegyünk kötelezővé azt, amit a lakosok 10%-a nem tesz , azaz kb ennyien járnak templomba...azaz gyakorolják a hitüket...hiittant
@sisifux:
Igen, tudok.
A szeretet parancsa nem követeli meg azt, hogy a Sátán művét végző egyedeket is szeretgessük.
Az ilyenekkel fel kell venni a harcot szentelvízzel, imával, kokival, sallerrel.
mi is ez a vallásoktatás? melyik vallásról van szó?
a Magyarországon történelminek elfogadott a kotmányban szereplőkön kívül van még vagy 15 másik azaz nem lehet a katlikot erőltetni, mert akkor a református, evamgélikus és az összes többi joggal felháborodik, ha kötelező akkor biztoítani kell, hogy mindegyik hívő a saját hite szerint kapjon okítást és akkor egy osztályba nem lehet bezsúfolni 15 féle vallásost és az ateistákat...azt hiszem ez az egész dugájába dőlt baromság és a kötelezősége az iskolában és nem a megfelelő felekezet templomaiban fakultatív alapon egy agymenés azaz fos mint a magyar kormány és a parlamenti képviselők mind
@Lófasz Hadnagy:
Anglia olyan hely, ahol egyedül anyagi szempontból lehet jól élni, minden más szempontból szarabb bármi másnál. Az emberek, a "kultúra", az éghajlat, és legelső sorban az az ország tényleg olyan, mint amilyennek az emberek a sztereotip fogyasztói társadalmat képzelik. Csak az ott a valóság.
@Kara kán: igen , egyre többen...most is mennek ki ismerőseim...síros szemmel széttárta a kezét és azt mondta, nem maradt más választás...a másik három diplomával és két nyelvvel megy ki...
@Rodeo36: a felekezet nélküliek miylen hitoktatást kapnak :D?
@Kara kán:

Mikor mész kihajítani a törpe sátánt és kamélenonját a parlamentből????
@Spániel:
Akkor menjen államiba.
Abban van logika, hogy amenyiben hitüket gyakorló szülők gyerekeivel fel lehet tölteni a létszámot, addig outsidereket ne vegyenek fel.
@Doubledecker: en ateista vagyok, es remelem bevezetik a kotelezo hittant.
miert is?
1. ami kotelezo, az revoltot valt ki. kevesbe artalmas a "kotelezo", mint a "martir", "tiltott" vallas, mert ez utobbi vonza a kamaszokat a tiltott gyumolcs csabitasaval.
2. az ertelmes szulo tudja kezelni a helyzetet, es fel tudja kesziteni a gyermeket is idoben a szituaciora. A nem ertelmes, vagy gyermeket elhanyagolo szulonek meg meg jol is jon + 1 tamogatas.
Tehat legyen hittan, akar naponta, legyen dogunalom a mai gyerekeknek, es maris nyert ugyunk van.
@Kara kán: Ha olvastad a bibliát, akkor tudod, hogy nincs benne olyan , hogy "a sátán művét végző emberek". Mi a retekről beszélsz?
@Kara kán: azt mondja , hoyg 5 szakács ismerősöm ment ki, azaz vendéglátos...mert megélnek kinn...erölködés nélkül...és emelik fel őket egyre feljebb...már menedzserek
A kommenteket olvasva megállapítható, hogy a keresztényi értékrendet vallók milyen mélységesen elítélik a fajgyűlölő megnyilvánulásokat, és keresztényi megbékélésre szólítják fel az azokat terjesztőket!
Vagy mégsem?;)
@Bathory:
Nálunk olyat azért nem lehetett, hogy hittan helyett állampolgári ismeretek, de evangélikus iskola volt, de katolikusoknak katolikus hittan volt, akik meg nem voltak megkeresztelve, azok választhattak. De nem csak ez a lényeg, nyilván vannak ezen kívül rendezvények, hétfői kötelező áhitat, stb. Egyébként a legtöbb diák szemében inkább ezek miatt kerülendővé válik az egyház, ismerek olyat aki mégis így tért meg, de ő előtte nem volt megkeresztelve, és 17 évesen maga választotta a vallását.

Az arányok pedig azért alakulnak úgy, ahogy, mert a katolikus egyháznak erős zsaroló potenciálja van. Ugyanis nem véletlenül szavaznak falvakban az emberek a jobboldalra, ott egyetlen komolyabb a forrás, amit a helyi pap mond.
Komcsi tempó:

"Buszokkal viszik más városokba, akik nem akarnak hittanra és misére járni. A katolikusok átvették a város egyetlen iskoláját, a misét megtagadó tanároknak felmondanak. Írásban kell indokolni, hogy mi a baj a katolikus oktatással. A katolikus igazgató az új ötvenes éveket látja eljönni, katolikus kivitelben. Aláírásgyűjtés indult a lelkiismereti szabadságért, de kicsi az esély a győzelemre."

index.hu/belfold/2011/06/27/elkuldik_kecelrol_a_nem_katolikus_gyerekeket/
@Doubledecker:
Ne próbáld elterelni a figyelmem a magadfajtákról!
Jó kis ördögdetektorom van, és amikor, például, téged olvastalak, hangosan csipogott.
@Qeatzkoatl: jav. emberek=egyedek

Így, még vérfalloszosabb.
@felebarát: Mondjuk pont a templomba járás kötelező volt nálunk, rühelltem is, de bajom nem lett tőle(csak pár igazgatói megrovásom van), sőt azóta nem járok templomba.

De a korrektség kedvéért hozzá kell tenni, hogy ezt akkor sem titkolták amikor jelentkeztem oda(elég sokan akartak bejutni, diákok is és tanárok is). Csakhogy én lelkészi ajánlással mentem, így ezt várták el. Kész.
index.hu/belfold/2011/11/30/a_kdnp_nem_adna_penzt_abortuszra/

Na, hogy legyen kit oktatni a Kdnp hozza a formáját. Remélem a gumit és a fogamzásgátlót is valami módosítóval betiltatják, drukkolok nagyon.
Michl képviselő úr szokott dominához járni dicséretért? :-)

@felebarát: Nekik lyukas óra van olyankor.

A Sötétség Hercegének felekezetéhez tartozók részére vállalja-e kormány, hogy áldozati oltárt állít minden egyes osztályterembe, vagy elég lesz a NER + Orbán Viktor kép kombó?
@Lófasz Hadnagy: jah. es meg mindez melle nem baszogatjak az embert, es nem azt nezi, mikor bassza csodbe az orszagat nehany eszement cezaroman vadbarom.
@Kara kán:

Gratulálok, hogy pusztán abból, hogy leírtam, mi olcsóbb és mi drágább Londonban, máris a saját agyrémeidet látod igazolva, gyorsan libsibolsiztál egyet, meg hozzátettél egy faja kis összeesküvés-elméletet.

Beteg vagy, bakker...
@Qeatzkoatl:
Olvasd el még egyszer.
Vannak benne angyalok, de szó van a Sátán követeiről is (vagy hírnökeiről), sőt magáról a Sátánról is - hogy távozzon tőlem!
@Zabalint: Épp most emeltéka nyugdíjkorhatárukat 8(!!!) évvel. Etnikai háborút vizionálok....
@felebarát:
Önmagában a külföldi munkavállalást nem ellenzem, ha hazaküldik a pénz egy részét.
@Zabalint:

Persze, ez így van, nem véletlenül nem élek ott.
@Kara kán: Csúsztatsz. Tudom, mi van benne.
Egyébként barátnőm meg anno 1 évet járt egy államiból egyházira alakult iskolába, és ő evangélikus, de az katolikus iskola volt, és kötelező volt a katolikus hittan. Ez még általános iskola volt, 4. osztály, azt nagyon negatívan élte meg, hogy a pap, aki a hittant tartotta, lenézte és szívatta a protestánsokat. Pedig ő akkor is és most is csak papíron volt evangélikus, egyébként sosem gyakorolta a vallását.
Ez se rossz, intézményesített lopás az egyházon keresztül:

"2010 karácsonyán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes asztalhoz ült Erdő Péter bíborossal, és 5,3 milliárd forinttal megtoldotta a katolikus egyháznak fizetett állami járadék összegét. Miközben az állam minden fronton igyekszik nyirbálni a költségvetés kiadásait, az egyházi célú támogatások az idén becslések szerint 15-20 milliárddal is növekedhetnek. Az egyházaknak ráadásul most már törvényadta joga, hogy a hitéleti bevételeket elszámolási kötelezettség nélkül költsék el saját belátásuk szerint."
@bucbuc: Na Milch Józsefeket szülni se oly nagy dicsőség, ott is gondolkozhattak volna előtte.

Meg te is kicsúsztál a kaukázusi fajta legnagyobb dicsőségére.
@Kara kán: "Jó kis ördögdetektorom van, és amikor, például, téged olvastalak, hangosan csipogott. "
bocs, ezt elkepzeltem magam ele, es most fetrengek a rohogestol.
innen kezdve nem tudlak komolyan venni...
... es csipogott...
BRUHAHAHAHAHAHAHA :)))))))))))))))))))))))))
@Bambano:

Emiatt írtam hittant. "biztosítani kell, hogy a tanuló (fakultatív) vallásoktatásban vehessen részt."

Ha be akarják csempészni a keresztény hitvilágot, akkor bizony illene megadni a lehetőséget a többi hitnek is.

Ők sem vallástörténetről írnak, amit egyébként meg oktatni kellene szerintem.
@Kara kán: Te tényleg furi vagy. Kettős adóztatás?
Kereszténydemokrata Néppárt. Értem. Anyátok picsáját. Ezzel a mázzal öntöttétek le a pudingotokat.
@Zabalint: Az egyházi lobbierővel egyetértek. De ez nem jó vagy rossz, a falusi emberek nem hülyék, látjáka papot, eldöntik, hogy hallgatnak-e rá vagy nem(sőt protestánséknál eldöntik, tetszik-e a lelkész vagy mehet a vérbe). Aki nagyon sír ezen=ballibek miért nem bánt normálisan az egyházakkal? Kicsit régebben vannak itt mint a szocializmus.
@Lófasz Hadnagy:
Ok, én amúgy értettem is mit mondasz. Egyébként más Nyugat-Európai országok, mint pl. Németország olyan helyek, ahol szintén nem drágább a bolt, mint nálunk, szintén 3-4-szer akkorák a fizetések, mint nálunk, és más szempontokból meg talán még élhetőbb a hely, mint Magyarország.
@Lófasz Hadnagy: Erre most jössz rá? e
Ezt azért küldik mindig ultima rationak. Most megint nagy a áradás onnan, ahogy látom, védeni kell a szaros mundérukat, nagyon! És csak így megy. Mély keresztényi türelemmel, szeretettel, amiből példát mutatnak minden percben. Tetoválnák rájuk Semjén+Milch portréját!
@Boli: a több mint 25 vallás közül melyeket fogják kötelezően és hol, a többi vallásosak hová és hogyan, mikor??? törvény???
@VUVUZELLANÉNI:
Na, látod!
A megveszekedett ateistákat a hasonszőrűek még megnevettetni sem tudják; kívülállókra van szükség, akiknek még van egészséges humorérzékük, mint például nekem. :-)
@a szív fészkei: Ne gondold, hogy kavkaze. Amúgy, tucc rohadkodni ezerrel.:)
@Kara kán: kinek és miért küldené haza?...itthopn semmibe vették, nem kapott állást, túl képzett...? szaré huygé akarták dolgoztatni, akkor miér tis küldjön bmit is haza
@Zabalint:

Meglehet, azért mondtam Londont, mert azt ismerem valamelyest.
@Qeatzkoatl:

Persze, hogy furi vagyok!

Ebben az őrült, züllött, piszkos világban, aki használja a józan magyar paraszti eszét, él a logikus ás absztrakt gondolkodás nyújtotta előnyökkel, és van benne erkölcsi tartás - mint például bennem - az fura egy jószág. De azért nem vagyok egyedül, aminek örülök.
@Bathory:
A rendszerváltás óta a ballib kormányok is szinten tartották az egyházak támogatását, sőt volt hogy növelték. Ez nem arról szól, hogy szemét egyházak a jobboldalt komálják, hanem arról, hogy mindenki keresi a kegyeiket, ha egy kormány megvonna tőlük, vagy legalább átláthatóvá akarná tenni a pénzügyeiket, akkor az kapna rendesen. Egyébként még Orbánék is eshetnek pofára egyházi ügyekben, ugyanis ha másik, jobb pártolót találnak, akkor Orbán mehet a levesbe.

A falusi emberek meg valóban nem hülyék, csak az a helyzet, többségükhöz csak az jut el, amit a pap mond, meg amit a bőrükön tapasztalnak. Nem olvasnak 6 féle napilapot, többségük nem tájékozódik még a weben is.
@felebarát: kérdezd meg a törpét vagy a tömjént vagy a rauzsika elvtársnőt
@no mail, no problem:
Igen, örülni kellene, hogy nálunk még nem 10% az iszlám hitűek aránya, mint a franciáknál, ahol annyira jól sikerült a szekularizáció, hogy a helyi szociológusok szerint hamarosan iszlám Franciaországról beszélhetünk majd.
@Kara kán: Érdekes a válaszod a kettős adózásra vonatkozóan.
@felebarát: a "roghozkotes" lelenyegesebb problemajat erintetted.
az nem mukodik, hogy egyes szakmakat idebilincselunk, masokat meg nem - azon az elven, hogy az idebilincselodendokbol hiany van - mert ezzel azt erjuk el, hogy ezekre a szakokra senki nem fog jelentkezni.
Mindet meg nem lehet, mert nem tudunk nekik munkat adni. Fokepp, ha emelik a nyugdijkorhatart, ami meg megdobja a munkanelkuliseget, es foleg a diplomas munkanelkuliseget.

handabanda az egesz.
@Zabalint:

A vatikáni paktumot is a csúnyapufajkáskeresztényüldöző Horn kötötte meg annó.
@Spániel: "Köszi. Jézusig még nagyjából elhittem a sztorit, most abba is beleszarsz."

Jah, elég ütős a dolog, el tudom képzelni, hogy érzel. Én ezt[1] a könyvet olvastam a témáról, nagyon nehéz olvasmány (alapos és hosszú), mindenkinek ajánlom, akit érdekel a téma.

[1] www.amazon.com/Christ-Egypt-Horus-Jesus-Connection-ebook/dp/B004LGTOCY/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1322655786&sr=8-2
@Lófasz Hadnagy:
Egyébként németeknél az élelmiszer ára még az angol áraknál is alacsonyabb. Legjobban úgy látható, hogy amely termékek Magyarországon is vannak(pl. Aldi, Lidl saját márkás termékei), azok németeknél 20%-al, vagy sokszor többel olcsóbbak, viszont azonos minőségű hazai márkás termékeknél itthon is olcsóbbak.
@Muad\\\'Dib: Tudod, nekik gyarmataik voltak/vannak. Nekünk cigányaink vannak és már meg is van a 10%.
@felebarát:
Így van, de ennek ellenére a többség fog hazaküldeni, mert szív lakozik benne. Persze, csak ha van miből, de adja a Jóisten, hogy legyen!

Meg anélkül is legyen a bőség kosara asztalunkon, mert minden természetes adottságunk megvan hozzá, csak csökkenteni kell a kiszákmányolást, az uzsorakamatrenddszer befolyását, és a hülyéket ki kell szűrni a vezető pozíciókból, úgy a politikában, mint a gazdaságban, de minél több területen.
@Qeatzkoatl: Hagyd ezeket: jól látszik, milyen érvrendszerük van a védhetetlen baromságaikat védeni: zsidóznak, cigányoznak és kész. Aztán csodálkoznak, hogy ilyen hülyék maradtak egy életre.

Amúgy imádott Jézusuk sose tagadta meg zsidóságát, tehát visszább is vehetnének a fröcsögésből, de nem megy nekik. Még a kapedli-viselést is ellopták a főpapjaik a nagy ötlettelenségükben, ahogy az áment is. [..]"Ámen (vagy amen) egy héber eredetű szó, igenlést és kívánást jelent. A kereszténységben a hitvallás befejezésénél a jelentése: úgy van, úgy tartom és vallom." wiki

Egyébként agyonüldözött Hoffmann Rauzsijuk mszmp-s iskolaigazgató korában fegyelmivel kokizott töritanárt, ha nem úgy tanította az 56-ot, ahogy akkor kellett, ellenforradalomnak. Na, ennyire jó emberek és mélyen hittel teliek ezek. Fúj és kész.
@Lófasz Hadnagy: És előtte 63-ban elsőnek a cucilisták közül Kádár. Tegnap belinkeltem.
@Kara kán: Ámen: Orvbánt kiszűrni a hatalomból! Jót szóltál, kösz!
Nagyjából annyi értelme van a módosító indítványnak, mint itt, a róla szóló beírásnak. Abban igaza van a javaslatnak, hogy a kihúzni javasolt mondat felesleges, mert az előző pontosan lefedi a lényeget: megengedhetetlen a lelki és fizikai erőszak. Ezt ezer oldalon lehetne részletezni,a akkor sem mondana többet.
Azt nem értem, hogy egy ilyen jelentéktelen ügyben mi értelme van módosító indítványt beadni, ha így is jó, meg úgy is jó???

A poszt pedig teljesen félre akarja érteni az egészet, jó apropó, hogy hajtsa a magáét, amit bármi kapcsán, -ha kdnp, meg nevelés előkerül-, elmondana
@a szív fészkei:
Ezt most úgy bökted be ide, mint egy fészkes fene.
@VUVUZELLANÉNI: Az a helyzet, hogy lassan már semmit sem mer mondani az ember, mert mindenre van valami elvadult csapat, aki ráugrik.

Egyszer azt találtam mondani, hogy a magyarok már a honfoglalás előtt is ittak sört, aztán órákig halgathattam a legújabb elméleteket arról, hogy (1) Japánból jöttünk (2) Tibetből jöttünk (3) nem jöttünk sehonnan, mindig is itt voltunk.
Elmondom hogy mi van. Nagyon sokat tűrök már így is. A türelemnek abban a pillanatban van vége amikor valaki a gyerekeimet veréssel fenyegeti. Onnantól vér folyik. És nem az én vérem.

Egyébként abszurdum már önmagában is hogy egy képzelt barátok cselekedetein nyugvó retardista hiedelemrendszer képviselője oktatási témában be mer szólni, miközben még mindig nem nőttek ki a sötét középkorból.

Jobb lenne ha ezek a szoknyás pedofilbujtogató hazug taknyok megmenekítenék magukat a hirtelenhaláltól azzal hogy kussolnak a templomjukon kívül. Nem katolikrácia van ugyanis hanem demokrácia (még ha ezer sebet szaggatnak is rajta bolseviktorék), tessék szépen a papbácsiknak meg a felkent hülyéiknek kimaradni a felnőttek dolgából. Pláne ha a gyerekeinkről van szó, akkor kellene szemlesütve kukoricán térdepelniük a legmélyebb csendben.

Az egyszázalékos támogatottságú énekesmadárgyilkolósvezéres vatikánista-hazaáruló törpepártra ez fokozottan érvényes.
@Zabalint: Hát ezzel mondjuk nem értek egyet és azt gondolom hogy a magyar keresztény egyházak szociellenesek, talán mert az mszmp módszeresen pusztította az életterüket, és ma is konzervatívabbak a keresztény egyháztagok az átlagnál.

Az meg hogy a pénzügyeik nem átláthatóak, erős csúsztatás(2011 évi C. tv.). Kizárólag az önként felajánlott szja % és kiegészítése és a 16 mrd ingatlanjáradék nem tartozik a számviteli tv.(és ÁSZ) alá, minden más(céltámogatások) igen. Vesd ezt (töbmillió embert szolgáló intézményt) össze a BKV alsó hangon 800 mrd-os adósságával, az arányok kedvéért.

Minden faluban van RTL meg TV2 úgyhogy a libsi dózist is bevehetik. Szerintem.
@a szív fészkei:

"Hoffmann Rauzsijuk mszmp-s iskolaigazgató korában fegyelmivel kokizott töritanárt, ha nem úgy tanította az 56-ot, ahogy akkor kellett, ellenforradalomnak."

Látod, ebben az egyben rém konzekvensen tartják magukat az "egy megtért bűnös lelke többet ér száz igaz embernél" tételükhöz. Az az ex-pártfunkci, aki beállt a sorba, tehát megtért, rögtön bármeddig felmászhat a ranglétrán, a múltja jótékonyan elfelejtve. Aki meg nem, az büdös komcsi marad és visszamenőlegesen is a kurva anyját.
@Lófasz Hadnagy: www.tankonyvtar.hu/historia-1991-056/historia-1991-056-081013-7

[..]"Megállapodás a Vatikánnal 1964

A magyar–vatikáni kapcsolatok újrafelvételére 1963 májusában került sor. Az ekkor megkezdett tárgyalássorozat eredményeként 1964. szeptember 15-én Budapesten megállapodást kötött Magyarország és a Vatikán. A Külügy-minisztériumban aláírt okmány néhány gyakorlati megállapodást tartalmazott (a Szentszékre tartozó egyházi tisztségek betöltésének módja, a katolikus papok hűségesküje, a Pápai Magyar Egyházi Intézet helyzete), míg az okmányhoz csatolt jegyzőkönyv 16 pontban rögzítette a tárgyalássorozat folyamán érintett témaköröket. A megállapodásról kiadott közlemény szerint: „A két fél kifejezte azt a készségét, hogy a jövőben is folytasson véleménycseréket azzal a szándékkal hogy lehetőség szerint más kérdésekben is megegyezésre jussanak.”

Ez volt a Szentszék és a szocialista közösség egy tagállama között az első nemzetközi jogi érvényű megállapodás, amely a Vatikán részéről a szocialista Magyarország de facto elismerését is jelentette.

A megállapodást követően VI. Pál pápa (1963–1978) Hamvas Endrét kalocsai érsekké nevezte ki, és sor került öt új püspök felszentelésére is. A kinevezésekhez a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsa megadta az előzetes hozzájárulást

A Pápai Magyar Egyházi Intézetnek 1965 februárjától ismét voltak magyar papi ösztöndíjas növendékei. A II. vatikáni zsinaton (1962–1965) részt vevő magyar zsinati atyák 1965. november 4-én meglátogatták az Intézetet.

1968-ban a magyar kormány meghosszabbította az egyházak számára 1948-ban, illetve 1950-ben biztosított államsegélyt. 1969-ben 11 újabb főpásztor kinevezésére került sor. Az 1970 nyarán megkezdett magyar–vatikáni tárgyalások eredményeként a vatikáni Egyházi Közügyek Tanácsa 1971. július 15-én megszüntette az 1957. július 16-i, a papok képviselői tisztség vállalását és politikai szereplését tiltó dekrétum hatályát."

De jobb hazudni éjjel és nappal a nagy üldöztetésről.
@Muad\\\'Dib:
Az iszlámot nem lehet szekularizálni.
Nincs vele szemben semmi eszköz
@baliquez: :-D

@Lófasz Hadnagy: Pontosan. És ugye a neofiták dühét ismerjük.
A vallások széles körben "programot" adnak az embereknek. "Viszonyítási pontokat" az élethez. Póriasan fogalmazva, megmondják, hogy mi a jó, és mi a rossz. Mivel az élet jelentékeny mértékben függ attól, hogy az emberek mit gondolnak arról, hogy mi a helyes, és mi a helytelen, tömegméretekben és hosszú távon az uralkodó vallások mindig megmutatkoznak abban, ahogy adott helyen a közállapotok alakulnak.

Európa ebből a szempontból a kereszténység gyermeke, tetszik ez a tény valakinek, vagy nem.

(Egy pillanatra, gondolatban, érdemes megnézni a többi világvallás által "teremtett" valóságot is.)

Aztán még érdemesebb elgondolkodni azon, hogy mi teremti meg Magyarország-, vagy akár Európa viszonyait néhány tíz- vagy százéves távon. Tévedés ne essék, az emberek hite, gondolkodásmódja, erkölcsi értékrendje ma is teremt, ez egy állandó folyamat. Ez a folyamat sosem állt meg, még ha nekünk ilyen illúziónk is lenne. Húsz-ötven-száz év múlva az lesz Európában, amit a mai gyerekek arról tanulnak - és húsz-ötven év múlva arról gondolnak -, hogy mi jó és mi rossz.

Nem célom, hogy az egyházak különféle húzásait megítéljem (a hatalom mindenhol megtalálja a maga "gyenge embereit", ez nem vallásfüggő... és a kereszténység, ahogy beszélek róla, amúgy sem egy egyház privilégiuma, bővebb értelemben általában véve sem privilégiuma senkinek). Európa keresztény szellemiségének fenntartását azonban helyeslem - azért, mert úgy látom, hogy ez az eszmerendszer teremtette, és teremti meg ma is, napról napra Európát olyannak, amely nekem tetszik (...és nem olyannak, mint amilyenek a muszlim, zsidó, vagy bármilyen más gondolatrendszerek mint "programok" által létrehozott viszonyok, beleértve a harcos ateizmust (ami szintén egy program) is).
@a szív fészkei: Tudod, ide ragadtam. A vallástörténelemmel kapcsolatosan igyekeztem néhány tényt megemlíteni. Ám, a választ testvér, a választ azt elfújta a szél.
Lózungharc, semmi más.
@baliquez:
Tűrj is, te felforgató.
Szerintem a magadfajta potenciális gyilkosok a 2006. évi őszi terrorért még nem kapták meg a magukét.
@Bathory: hagyjuk mán, a tv2 már jobbra mozdult vagyis a fidesz felé, az rtl még ingázik, amúgy meg aki ezeket nézi meg is érdemli, a királyi egyessel egyetemben...nem nevezném tvnek ezeket,,,
@Kara kán: Te nagyon szánalmas vagy szegénykém. Sokat kokizhattak anno, betudom ennek retardálságodat.
Jó lenne az egyház, de magam részirűl már csalódtam benne, hiszen "nem szopnak a ministránsok, plébános úr"

www.youtube.com/watch?v=_JGk0ooCZIo
@a szív fészkei:
Szánalmas vagy te, te, te hazudozós.
Ha valaki az általad belinkelt írást elolvassa, az a benyomása, hogy a kommunista rezsim a tenyerén hordozta a katolikus egyházat.
Na, és mi van a mártír papokkal, „szív” fészke? Vagy fészkes fenéje.
@a szív fészkei:
Az, hogy a hetvenes évektől csökkent az állami beavatkozás az egyházak életében, nem jelenti, hogy minden rendben volt. Az idézeted is jelzi, hogy volt min lazítani.
De: akik ezt az egyházon belülről élték meg, egészen másként élték meg, mint akiknek mindegy volt. mi történik.
Ugyanakkor a 70-es évektől általános enyhülés kezdődött el, a diktatúra puhulni kezdett...
@Qeatzkoatl: Ezektől nem jön normális válsz. Tótát szidták folyton ordenáré módon, hogy mekkora kampósorrú keresztényüldöző és nem tud semmit erről - mert írni pl. a pedofil papokról - aztán kiderült, hogy Árpád mindig jól elbeszélget a jezsuitákkal. www.parbeszed.hu/main.php?folderID=1847&articleID=9298&ctag=articlelist&iid=1De ide nem az értelmesebbjét küldik, hanem a zsidózó söpredéküket.

Látod, x-szer belinkelem, hogy már Kádár is nyitott elsőként a táborból a Vatikán felé, semmi reakció, megy tovább a Rózsi-féle vakítós üldözéses rizsájuk. Horn is megegyezett, megy komcsizós duma. Hogy a kereszténység egy zsidó szekta volt, nem érdekes, megy a zsidózás teli habzó nyállal.

Na ezért ezeket nem lehet komolyan venni, csak ahogy a karagőzőlgőnek írtam, szánni, szívből, igazán, mondhatni keresztényien. Hú, nagyon tévelyegnek szegénykéim.
@a szív fészkei: amúgy ha megfigyeled hogy hívják a mai vallást...

judeo-kereszténység

fura nem?
@József István: Az alapelképzelés, miszerint a világ jó és rossz, sötét és világos, gonosz és jóságos elemekből áll fel, már maga is Egyiptomi eredetű. Ezt vették át a zsidók, aztán innen származott át a kereszténységbe.

Nem minden vallás származik azonban innen így nem minden vallás tanítja a "jót és a rosszat", ahogy te fogalmazol azt, hogy "mi a jó és mi a rossz". Emlékezz vissza pl. a görög istenekre. Nem alapjaiban véve jók vagy rosszak.
@Pékszakállú Henceg: az a baj, hogy akik a kereszténységből csak a középkori kilengéseket látják meg - mondom ezt úgy, hogy nem vagyok egyik egyház híve sem - azok olyan sötétek mint a föld. BTW a mai Izraelben és az arab országokban az ortodoxok zsidók / arabok még mind a mai napig olyan embereket köveznek halálra, akik nem tartják be vallásuk előírásait....
@meszena: A valódi puhulás '68-tól kezdődött. A jelenleg eltelt húsz év, a diktatúra megerősödését eredményezte.
@Kara kán: Drága szívem, a mártír papok közül ti soha nem említitek Bokor közösséget pl., ami valóban sok meghurcoltatáson ment keresztül, élén Bulányi Györggyel. bocs.hu/bokor.htm

Na de őt most sem hájpolták a volt ügynökpapi rendszer vezetői ugye? Meg is szűnt, vagy hamisítják, főleg hogy az alapító két éve elhunyt. Nem nagyon temették hivatalosa körökben.

Na hanyagolj. Te az elvakultság mártírja leszel.
@sisifux: nem vagyok keresztény ezért én csak annyit mondok: annál a tanításnál felebarátról, és nem elmebeteg liberálisokról van szó :-)
mizu a pogány hitvallással, a természeti erők imádatával...
@a szív fészkei: Én ma nagyon meglepődtem, mivel sem a pro, sem a kontra csoportnak nincs rálátása. Itt frappíroznak az ostoba jelszavakkal, senki nem vállalja fel valójában az elkötelezettségét, mert nincs olyan neki. Sodródnak. Ezért nem hiszek abban, hogy lehetne előre menni, vagy ha kell megfordulni/megfordítani.
@Logan Grimnar: És ne feledjük el az egybesült államokat, ahonnan modern csúcstechnikával felszerelt bombázók indultak néhány évvel ezelőtt nem-keresztényeket lebombázni miközben vezetőjük George W. Bush képtelen volt öt mondatot elmondani anélkül, hogy az "Isten" vagy "Jézus" vagy a "Gonosz" szavak el ne hagyták volna a száját.
@meszena: Rendben sosincs semmi. De azt állítani, hogy borzalmas üldöztetés volt a részük - pláne Hoffmann szájából, aki minisztériumban volt megbecsült főelőadó akkoriban- hazugság. Most minden rendben van? Annyit mondtam a hadnaggyal együtt, hogy a komenisták nyitottak efelé a társaság felé, Kádár elsőként a szoc. táborból.

Kicsit nagyon ellengett az inga és ez sokakat zavar, mert szekularizált ország lennénk még tudtommal. Valaha Orvbánék is így látták: Csuhások térdre, imához!

Na lehet itt olvasgatni szelektíven szenilemlieknek, hogyan is volt Orvbánjuk ifjúkorában: www.nol.hu/lap/hetvege/20110430-csuhasok_terdre_imahoz
A módosító indítvány indokolása szvsz rossz és érthetetlen. Pont, hogy a második mondat elhagyásával válna a rendelkezés gumiszabállyá. Igenis szükséges a részletezés.
Amelyik pedagógus képes kezet emelni gyerekre, az nem alkalmas erre a pályára, azt el kell bocsátani. A nevelésre vannak egyéb nagyon jó, nem fizikai, nem lelki jellegű eszközök, ezeket páran itt már leírták.

A hittan nem lehet kötelező, hiszen sokféle vallás van - hogy lehet ezeket egyszerre oktatni? Azonkívül a huszonegyedik században nagyon régimódinak tűnik a hit oktatása... Imádkozással mikor lehetett bármikor is megoldani bármit?

Ha egy hittanórán arról beszélnének, hogy milyen bűvésztrükkökkel oldották meg a vizenjárást, meg a többi "csodatevést", akkor elfogadhatónak érezném a hitoktatás kötelező jellegét :-).
@Bathory: az egyház átvisz téged pestről budára? vagy pestről bécsbe a hilferre? az egyház tud olyan show-t mint az RTL? csak saját maguknak
Szerintem fizessünk be a post tolónak egy 1 hetes tanulmányútra egy olyan vidéki iskolába, ahol a tanulók 90 %-a a kissebséghez tartozik.
(Aztán ha letelt az egy hét kiképzés, akkor nézzük meg milyen képet vág.)
@Pipas: Ekkor a állatságot.
@chipshop: "mert a klasszikus keresztenyeknel nincs kegyetlenebb es szamitobb faj a vilagon."
De van. A szcientológusok.
@Rodeo36: Járjanak vizen Pestről Budára - a Duna lehet 0 fokos? - és akkor ők megistenülnének, mi meg megtisztulnánk! :-)))
@Rodeo36: Gondolom több ingatlanjuk van mint a BKVnak és RTLnek összesen, és erre megy a 16 mrd. Amíg vannak híveik, addig fölösleges azon agyalni hogy kié a jobb show, mindenki dönthet. Bár a legtöbb show nincs ingyen.
@vega2:
Szerintem neked is. Kíváncsi lennék, ha tanárként pofonnal próbálnád megoldani egy cigánygyerekekkel teli iskolában a fegyelmezés kérdését, mi lenne veled 1 hét múlva.
@a szív fészkei:
Van, aki megtér, és van aki megátalkodik.
Orbán megtért.
@a szív fészkei:
Bokor úrral történetesen személyesen találkoztam kb. 10 éve. Nem tűnt megtörtnek. sok katolikus pap sem tűnhetett megtörtnek a rendszerváltás után, mert a kommunisták már eltakarították az útból.
Na akkor ide is... :
30 éves vagyok, általános iskolában minket is meg-meglegyintett egy tanárúr, repkedtek a kokik rendesen. De soha nem ok nélkül, amit mi mindig meg is értettünk. Ja, és valahogyan senkinek eszébe sem jutott emiatt a szülőhöz meg az ombutsmanhoz rohangálni, mivel tudtuk, hogy jogos. Tehát az én részemről ámen. Meg kell nézni egy mai általános iskolában a viszonyokat, amiket sajnos első kézből hallok, mivel édasanyám tanár (nem, nem veri a gyerekeket, és engem sem vert), és basszus, igen, ahol a szó és az írásbeli figyelmeztetés nem segít, ott le kell nyomni egy sallert. Ha meg bejön a kedves szülő őrjöngeni, és nem lehet meggyőzni, hogy Ő baszta el az eddigiek során amit a tanár próbál helyrehozni, akkor neki is.
@Kara kán:

"Önmagában a külföldi munkavállalást nem ellenzem, ha hazaküldik a pénz egy részét."

1. Aki örökre kint marad, az nyilván ott is kapja majd az ellátást. Ez is veszteség a hazának, de ha ott jobban boldogul lelke rajta. Hiszen mindekinek csak egy életet van, és a többségünk a saját hazájában szeretne boldogulni, csak ezt egyre jobban ellehetetlenitik, így ha a boldogságát kint találja meg lelek rajta. (Nem csak a mostani kurmány, hanem mind az elmúlt 20 évből).

2. Sokan csak azért mennek ki, hogy nyelvet tanuljanak, és megalapozzák az életüket, ők meg legtöbbszor viszonylag sok pénzt hoznak haza.

Ez az egész nem lenne probléma, ha ez az irszág élhető lenne, és nem lenne napról napra szarabb.

Én tök megértem, ha valaki feladja. Hol van az megírva, hogy bele kell döglenünk a Magyarságunkba.
@Pipas: azt te is nagyon jól tudod, hogy az egybesült államok valódi irányítóinak semmi közük sincs a keresztényekhez, ellenben vallásuk közös gyökerű velük...
@Zabalint: látod ez a gond, régen is jártak iskolába cigány gyerekek, és ha megrendszabályozta a tanár, nem mentek utána megrendszabályozni a tanárt, mert elfogadott volt, ha hüle volt a gyerek, akkor kapott egy kokit...
@Kara kán:

Ja, megtért. Még csak véletlenül sem fordított egyet a köpönyegen és lett ultraliberálisból ókonzerv pont akkor, amikor az Antall-Boros kormány bukása után széthullott a jobboldal, ő meg ügyesen benyomult a helyükre, mert észrevette, hogy erre van igény és így juthat hatalomra, ugye?
Nekem meg az a gondom, hogy attól tartok, ez automatikusan katolikus hittant fog jelenteni. Mi meg evangélikusok vagyunk, a gyermekünk már eleve jár hittanra, és nem szeretném, nem vagyok hajlandó más felekezetű hittanra járatni - mert számunkra ez nem puszta formaság...
Annak látnám értelmét, ha általánosságban megismertetnék a gyerekekkel a keresztény egyházakat, a világ vallásait, és tanulnának az iszlámról, a buddhizmusról stb. is, mert hihetetlenül sötétek vagyunk e téren (is). De ehhez hiányzik a látókör és nyilván nem ez a politikai célja az egésznek...
A vallás magánügy, és szálljon ki belőle az állam - ennyit kérek.
@JimBeam: teljesen igazad van, de ennek a sok nyomorultnak aztán hiába magyarázod... csak annyit képesek felböfögni, hogy "pedofilpap" meg "nyújjonhozzáagyerekemhezésszétveremapofáját"...
@Kara kán:

"Orbán megtért."

Na ne mond már neke, hogy Orbán egy rendes keresztény, mert az súlyos sértés lenne a keresztény embereknek.

Orbán, egy hataloméhes önző pszihopata, olyasmi, mint Gyurcsok. Eleinte hittem, hogy kicsit jobb kiadásban, de mára már ebben sem vagyok biztos.

Viktornak a kereszténység csak, mint a hatalom megszilárdításához szükséges tökéletes ideológia kell...

Sajnos. Jobb szeretném, ha a kis törpe normális lenne, de ezt bebuktuk.
@Logan Grimnar: jó a cölibátus egy másik kérdés, ami meg egy nagy hülyeség...
@C72: a vallás meg szálljon ki a politikából...
@Logan Grimnar: A tömegről beszélek, akik tele pofával éltetik a háborút meg akik ledobják a bombákat. Merthogy az volt az implikált kijelentés, hogy a keresztények sokat gyilkoltak, de már vége van. Hát nincs.

És igen, a többi vallás rajongói is sokat gyilkolnak. Minden vallás ilyen, ha ugyanis elmebeteg hiedelmeket hitetsz el az emberekkel (mint pl. ne gondolkodj, ne kételkedj, tedd azt, amit a papok mondanak), akkor elmebeteg dolgok fognak történni.
@Rodeo36: Ezek a papok, kedves Rodeo36. Épp ideje lenne már, hogy teljesen eltünjeke a sülyesztőbe. A leg gonoszabb társaság. Csak a uralkodás és a vagyon érdekli őket. Mennyi millió embert végeztek ki, tettek földönfutóvá, nyomorultá az általuk imádott (röhej) isten nevében. Ezek mernek mások fölött itélkezni. Rafinált banda az egész. Remélem eljön az az idő, mikor véget ér az egész ámitás. Szeretném megérni, hogy a templomok - amiket sok ezer nyomorult ember életének árán épitettek meg sok-sok évvel ezezelőtt - csak mint látogatható műemlék marad. Mennyi milliárddal lenne gazdagabb ez az ország, ha ezeket a dologtalanokat nem kellenne fizetnie az államnak. Menjen el dolgozni mindegyi, vagy közmunkára. 39 eFt.-os fizetésért. A vallás és a tudomány szöges ellentétben vannak egymással és én a tudománynak hiszek.
@Pipas: persze, ezért mondtam, hogy póriasan fogalmazva.
szánalom az egész úgy, ahogy van. remélem, a határokat nem akarják lezárni. rohadt banda. remélem, sűrűn szégyellik magukat azok, akik ezekre a patkányokra szavaztak!
@Pipas: Ettől, egy-egy vallás alaptételei, hitrendszere, esetleg mitológiája (az istenek viselt dolgai) továbbra is megteremtik azt a "programot", amelyről beszéltem, amely az életben tükröződni fog.
@Kara kán: Mondanál néhány K+F tevékenységet, amit az egyház támogatott és finanszírozott, az elmúlt 200 évben?
@felebarát: A cigányok csak attól bátrak hogy a libsi rezsim adta/adja alájuk a lovat, és ebben mindig számíthat külföldi segtíségre.

Ingatlanászatilag.

Ha egy fővárosi tömb/falu elcigányosodik(30-40%ot meghaladja a cigók aránya), eladhatatlanok lesznek az ingatlanok, értékük a tizedére csökken, egyben lehet megszerezni nagy dolgokat kevésért. Utána már csak ki kell paterolni a cigányokat, amit az 'ingatlanfejlesztők' seperc alatt megoldanak.
@piros pipacs: már csak azt a néhány millió magyar- és néhány milliárd más nemzetiségű embert kellene meggyőznöd, aki mindezt nem így gondolja.
@felebarát: valóban, azt már régen el kellett volna törölniük, de hát a katolikus egyház sem mentes jópár idejétmúlt dologtól
@Bathory: van más is a tarsolyodban...mert az elmúlt húsz évben, tudtommal nem csak a libbsik uralkodtak, vagy most is ők vannak ott :D? jah nem ezek mások :D vagyis vannak köztük normálisak is, meg libbsik pl Pokorni :d
@Pipas:

". Minden vallás ilyen, ha ugyanis elmebeteg hiedelmeket hitetsz el az emberekkel (mint pl. ne gondolkodj, ne kételkedj, tedd azt, amit a papok mondanak), akkor elmebeteg dolgok fognak történni."

Igen ez a fő baj a vallásokkal, megkövetelik a józan ész az objektívitás egy részének számüzését. Ami nem is okoz gondot, amíg az irányítás jó kezekben van. De az élet olyan, hoyg sosincs.

Sajnos a vallások, pláne a kizárólagosságot hirdtő vallások nem tudnak jól működni, folyamatos komfliktus forrást generálnak. Ettől Isten még akár létezhet is, de maga a vallás megbetegíti az emberi lelket.

A VALÓDI KERESZTÉNYI GONDOLAT VISZONT CSODÁLATOS, csak nem sikerült még senkinek átültetni a gyakorltba.
@Doubledecker:
'A VALÓDI KERESZTÉNYI GONDOLAT VISZONT CSODÁLATOS, csak nem sikerült még senkinek átültetni a gyakorltba."

ami mi is ?
@Qeatzkoatl: Iskolák? Kórházak? Magyarországon 200 éve nem volt semmilyen iskola, csak egyházi. Az első magyar egyetemek is egyháziak voltak(ELTE, JPTE), természetesen.
btw :D

A kitörlésre javasolt mondat egy az egyben az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából van átvéve. Mivel Magyarország a nyilatkozatot kötelező érvényűként elfogadta, teljesen mindegy, hogy a köznevelési törvény szövegében szerepel-e. A gyerekeket akkor sem lehet testi fenyítésnek alávetni, ha ezt a mondatot kiveszik a törvényből.
@Bathory:
"Az meg hogy a pénzügyeik nem átláthatóak, erős csúsztatás(2011 évi C. tv.)"

ööö...
...Mayer Mihály neve mond valamit? Wolf Gyula?
"A magyar katolikus egyház hagyományosan elzárkózik attól, hogy betekintést engedjen pénzügyeibe. Az önállóan gazdálkodó egyházmegyék könyvelése sem publikus, jóllehet a működési költségek túlnyomó többségét az állam finanszírozza." index.hu

de ha valahol megtalálnád valamelyik egyházmegye (valamelyik) éves beszámolóját, és belinkelnéd, megköszönnénk. Nincs nyoma, hogy mennyit költ, mennyi a bevétele stb. Nem nyomonkövethető a semmilyen zsolti által kiadományozott idei 6.5mrd forint sem, mint ahogy a mazsihisznak sem kell elszámolnia az évi 1.5mrd 'jóvátételi' összeggel.
@Bathory: érdekelt vagy bene, hoyg ennyire jól tudod, te a nyócban még nem sikerült :D?
@Doubledecker: Ez is olyan mint a kommunizmus. Sosem sikerült mégy csak meg sem közelíteni gyakorlatban azt amit elméletben elterveztek. A kommunizmusnak azonban vége, sajnos az egyházak nehezebb dió.
@Pipas: én meg azokról beszélek, akik hazug médiájukkal, lebutított iskolarendszerükkel ezeket a tömegeket elhülyítik, kereskedelmükkel fogyasztói társadalmat csinálnak értékalapú helyett.
Na és ezen a személyek túlnyomó többsége pont nem a keresztény vallás követői közül kerül ki....
@József István: Te nagyon tévedsz. Üresek a templomok. Nem mennek papnak a fiatalako stb.stb. Remélem fölöslegessé válnak.
@Bathory: nem ezzel van a gond, hanem hoyg belefolytak a politikába, hoyg kire szavazzál drága testvérem...konkrétan emiatt távolítottak el papot is az egyházközösségből, mert feljelentették a hívek, upsz
:O hubazzz, mennyi egyszeri ember, és micsoda energiák az agyament dolgok védésére, ha már a gazdaságot a HIT-el /báj kusza szem :)/ nem lehetett unortodoxolni, majd a nyájat hitesítjük okosba, csak hozzá teszem a birkákat a kutyákon kívül szamarakkal irányítgatták, ennek alapján a "kedves" vezényló tábornokot és zrt-jét, leminősítem szamárrá, úgy is túl nagy elismerés volt tőlem a lovazás ;)
@felebarát:

Szeresd felebarátodat...... :D
@Doubledecker: és ellenségedet engedd közelebb :D bocsáss meg neki, de ne feledd a nevét :D

akkor tök keresztényi vagyok csak nem evilági nézet szerint :D
@Qeatzkoatl:
Az ősrobbanás-elméletet egy belga jezsuita pap dolgozta ki.
A róm.kat. egyh. elfogadja a darwini evolúció elméletét.
A Vatikánnak van csillagvizsgálója.
A legtöbb nagy tudós, Einstein is, hitt Istenben.
@Secnir: Te leírtál 2 kitudjaki véleményét, én meg linkeltem a Tv-t, ami erről szól.

Össze lehet vetni.
@ZX:

Hát ezt kellene belátni a népeknek.

Sőt továbbmegyek, ezt még a Fityiszre is lehet értelmezni, voltak csodálatos igéreteik, vannak hatalmas vizióik.

DE nem megy, nagyon nem. Tehát a viziók mellett ki lehet állni, sőt ki kell, de a megvalósítoktól el kell pártolni.

Csak itt egyesek keverik a szeont a fazonnal, ha valaki támadja a kis geci törpét, akkor nem Magyarország felvirágoztatása van ellenére, hanem az ahogyan ez nem fog sikerülni.

Ha valaki ágál a hitan oktatás ellen, valószínű nem isten (illetve I kinek kinek hite szerint) ellen ágál, hanem a hit leplével takarozó szarháziak ellen. PL. Semlyén és hasonlók.
@József István: Alapjában véve keresztény gondolkodásmóddal fogalmaztál, hogy ti. "megtanítja mi a jó és mi a rossz". Ez nem baj, mindannyian a judeo-keresztény kultúrában nöttünk fel.

Csak két dolgot nem szabad elfelejtenünk:

(1) ez Egyiptomból jött.
(2) ez a gondolkodásmód nem *minden* vallásra/kultúrára jellemző

Vagyis pl. a római jogot sem olyanok alkották, akik alapjában véve "jó" és "rossz" oldalakra osztották a világot.
@Kara kán: ha találkoztál vele, akkor legalább a nevét tudd: Bulányi György. Bokor a bázisközössége neve volt. Ugyebár.

Nem azt mondom, hogy nem voltak áldozatok akkor, akár a keresztények, akár esetleg ateisták között. Az egy randa rendszer volt, valóban - kérd meg Rauzsitokat, meséljen már, hogyan lehetett nyílegyenesen előre jutni mszmp-tagsággal. Erről akár Skiccetek, Martonyitok, Orvbán papa és a többi elnyomott is mesélhet. Élén a Pozsgai-Szűr tandemmel. Moszkvai nagykövetnek lenni, az volt a büntetések csúcsája!!!
@Secnir: Egyedül a 16 mrd-nyi ingatlanjáradékkal(országosan), és az önként felajánlott szja-val nem kell elszámolni, ami töredéke a ktgvetésnek. A többi számviteli tv. és ÁSZ által felügyelve.

21. § (1) Az egyházak hitéleti célú bevételeit és azok felhasználását állami szerv nem ellenõrizheti. Hitéleti célú bevételnek
minõsül a személyi jövedelemadó meghatározott részének egyház számára történõ felajánlása, annak költségvetési
kiegészítése, illetve az ennek esetleg helyébe lépõ juttatás, valamint az ingatlanjáradék és annak kiegészítése is.
(2) Az egyház és a belsõ egyházi jogi személy a meghatározott nem hitéleti célra adott állami támogatásból származó
bevételét és annak felhasználását a számvitelrõl és az államháztartásról szóló törvény rendelkezései, valamint
a könyvvezetéshez kapcsolódó egyéb jogszabályok szerint tartja nyilván.
(3) Az egyházaknak nem hitéleti, de meghatározott célra adott állami támogatás felhasználásának törvényességi
szempontok szerinti ellenõrzését az Állami Számvevõszék végzi, az állami vagy önkormányzati költségvetésbõl, illetve
a nemzetközi forrásokból az állam részvételével juttatott támogatások felhasználásának ellenõrzését jogszabály
határozza meg.
@Bathory:
"én meg linkeltem a Tv-t, ami erről szól."
a dumád, az a link.
egyik kommentedben sincs link.
hazudsz.
@Kőmíves Kelemen:
is.
Bár némi koki sajnos járna. mert jelenleg semilyen fegyelmezési lehetőség nincs. mert a gyereket ha rosszul viselkedik nem vághatod ki a suliból, még ha senki nem tud tanulni miatta. Ne mondja senki, hogy azt a gyereket szóval meg lehet fegyelmezni, aki pl kezet emelne a tanárára. De én nem felpofozásra, fejbetörésre gondolok. A pofon már a legeslegvégső utáni eset, amikor már tényleg életveszélyesen briganti a csöpp kis gyerek. De eltanácsolható legyen. Mert az én gyerekem ne szenvedjen hátrányt egy félmajom agresszív gyerek miatt. Mert mondjuk megveri egy 3 évvel idősebb a gyermekem, akkor esetleg bemegyek, kap az is egyet, meg az összes felmenője, de az már fa testápolóval. és nem érdekel a bőrszíne, családi állapota, és esetlegesen vásárolt betegsége sem.
@Kara kán:

"Az ősrobbanás-elméletet egy belga jezsuita pap dolgozta ki."

Nem igaz. Egyszerűen csak volt egy ötlete, hogy ti. a világegyetem tágul. Ennyi.

"A róm.kat. egyh. elfogadja a darwini evolúció elméletét."

Nem igaz, nem is fogja. Az evolúció elmélet ugyanis kimondja, hogy az embert nem az Isten teremtette, ami ugye istenkáromlás.

"A Vatikánnak van csillagvizsgálója."

Ami semmit sem jelent... vegyük észre.

"A legtöbb nagy tudós, Einstein is, hitt Istenben. "

Nem igaz. Az igaz, hogy rengeteg nagy tudós élt olyan időkben, amikor egyszerűen elégették azokat, akik esetleg azt mondták, hogy nem hisznek istenben.

Albert Einstein pedig egy egyetemes rendezőelvben hitt, amit ő "Isten" szóval emlegetett néha, főleg viccesen vagy analógiaként). Személyes, megszemélyesített istenben soha nem hitt.
@Secnir: Nem nézem ki belőled, hogy rá tudsz keresni egy tv-re szám alapján, ezért becopyztam neked.
@Pipas: A tudóségetés egy legenda, egyáltalán nem volt jellemző. Erre hivatkozni, hogy miért vallották egyesek magukat kereszténynek, meglehetősen gyenge érv.
@Pipas: Személyes, megszemélyesített istenben soha nem hitt.

Látom te bibliát még életedben nem fogtál. Isten megtiltotta a megszemélyesítést, így nem is ábrázolják sehol.
@Bathory: Tehát a Sixtus-kápolnában sincs szó megszemélyesítésről ugye?
Ideológiamentesen senki sem nyúlhat a gyerekeimhez!
A keresztény egyház, mint támogató, segítő szervezet, aki a legelesettebbeket felemeli, babusgatja, stb??
Íme:
nostenyek.com/2011/11/30/penzelvonas-ha-szegeny-vagy-megszulod/

És:
nostenyek.com/2011/11/30/a-kdnp-szentesitene-az-atyai-pofont-a-kozoktatasban/
@meszena: Volt azért egy időszak amikor az egyház nagyon ortodox elveket vallott e téren, de az is igaz hogy minden egyes reneszánsz tudóst papok oktattak, egyházi egyetemekről kerültek ki. Merthogy másmilyen nem létezett.
@Doubledecker: Olyanok ellen ágálnánk, akik Isten nevét feleslegesen a szájukra veszik puszta üzleti szempontból. Amiért már volt nagy hacacáré. Semjénék ennek a tipikus bicskanyitogató típusai Orvbánnal együtt.
Ebben a posztban benne van minden amit a faterom mesélt az ötvenes évekről,-amíg volt kötelező hittanoktatás-a "pap bácsi" csépelte legjobban még az alsó tagozatos gyerekeket is ha nem figyeltek eléggé.Azután a faterom 7 éves korában egy tasli után az ablakon át elhagyta a tantermet,többé nem is ment hittanra és azóta utálta a csuhásokat.
""A róm.kat. egyh. elfogadja a darwini evolúció elméletét."

Nem igaz, nem is fogja. Az evolúció elmélet ugyanis kimondja, hogy az embert nem az Isten teremtette, ami ugye istenkáromlás."

Tudomásom szerint részben elfogadja. De ezt a vak hivők sem szokták tudni.

Az egyház álláspontja szerint az evolució is Isten teremtménye, ami logikus is. Hiszen így tette lehetővé, hogy teremtményei alaklamkodni tudjonak a változó körülményekhez.

Az ember teremtését, nem tudom hogyan magyarázzák, de sikerült nekik.

Amúgy a hivatalos álláspont szerint, már a teremtés történetet régen nem értelmezik szószerint, ez csak a megrögzött hülyék teszik.

vallásos emberben is van hülye, meg kevésbé hülye, sőt kifejezetten értelmes is.
@piros pipacs: papnak valóban egyre kevesebb fiatal megy, ebben igazad van. Az viszont mond valamit, hogy helyettük (kényszerűségből) laikusokkal, nem felszentelt, de az egyház(ak)hoz közeli, vallásos emberekkel _kell_ a munkájukat, jelenlétüket pótolni? Én magam látom, saját szememmel, hogy az emberek elmennek a templomba. Akkor is mennek, ha már pap sincs, csak egy héten egyszer-egyszer. Vagy úgy, mint ismerős lakóhelye környékén - hogy Karácsony este az éjféli mise náluk este hatkor van, mert egy pap van vagy öt falura. De azt a pap végigjárja, és az emberek ott vannak a templomban.
@Kara kán: Most mászom vissza székemre, mert leestem a röhögéstől. Ja. Hát olyan is.
@Bathory:
"Látom te bibliát még életedben nem fogtál. Isten megtiltotta a megszemélyesítést, így nem is ábrázolják sehol."

Nem ábrázolt, hanem "megszemélyesített". Atya... tudod, saját képére teremtette, meg Jézus Isten fia, meg ilyenek. Ellentétben a nem megszemélyesített istenekkel mint "napisten", meg "holdisten" meg az "egyetemes rendezőelv", meg "tollaskígyó"...

De mindegy, ha találsz is egy csomó tudóst, aki hisz istenben (én is ismerek ilyet), az nem jelent semmit. Mindenféle emberek vannak, mindenféle dolgokat hisznek, sőt a legtöbb ember kimondottan hajlamos a legnagyobb marhaságokat is elhinni. Ilyen az ember, ilyen az agyunk felépítése...
@Kara kán:
Az elméletet Georges Lemaître (1894-1966) belga pap, a Louvain-i Római Katolikus Egyetem fizika és csillagászat tanára dolgozta ki először 1931-ben „ősatom” név alatt. Az elmélet teljes átdolgozásra került.

Ma már számos egyéb elmélet létezik, melyek igazolására a nemzetközi összefogással épített nagy hadron ütköztetőtől is várják a válaszokat.(Nem utolsó sorban az amerikai leaseres anyagtömörítésen alapunó berendezéstől.)

"Az a szó, hogy «isten», számomra semmi más, mint az emberi gyengeség kifejezése és terméke; a Biblia tiszteletreméltó, ám primitív és meglehetősen gyermeteg legendák gyűjteménye.”- Einstein

Az evolúciót elfogadása a mai napig nem teljes körű. Erről az első vitát az egyház 2008-ban kezdte meg, az evolúcióelmélet fokozatos elfogadása témakörrel.

Láttam egy filmet erről a csillagász papról. Olyasmi távcsöve van, mint nekem. Bravó. Amúgy szimpatikus volt.
@Kara kán:

"A szeretet parancsa nem követeli meg azt, hogy a Sátán művét végző egyedeket is szeretgessük.
Az ilyenekkel fel kell venni a harcot szentelvízzel, imával, kokival, sallerrel."

Látszik, hogy igazi keresztény vagy. Olyannyira, hogy még Istent is pontosítod. Biztosan felhatalmazott rá valaki. Azért gondolkodni se feledkezz el.
@Pipas:

Szerintem itt megint valami értelmezési probléma van. Nem arról szól a vita, hoyg ISten létezik vagy sem, szerintem ez mindegy is, ha van majd idejében megtudjuk.

A kérdés, hogy nyomjuk e bele a gyerekekbe, hogy van isten, sőt egyből írjuk is le neki, hogy milyen, miközben senki nem tudja bizonyosan.

Illetve a vita tárgya az, hogy engedjük e rá gyerekeinkre azt a szervezetet, amelynek ténykedése, hát kissé ellentmondásos.

Vegyétek észre, hogy nem Jézus szavaival van baj, hanem a jézus szavit kiforgató hazudozó rohadékokkal. Ez nagy külömbség azért.
hehe, mert a Tv-t a dicső vezetőink köményen betartják, pont mint az egyházi törvényeket, a gyermekem pont most olvassa a mi micsoda könyv Keresztes háborúk kiadását, ott is volt néhány érdekes fószer aki az igazságos háború nevében egyenesen követelte a másik ember kinyúvasztását, hát akár hogyan is nézem, ezt a nézőpontot, csak kellően idióta, vak hitű szerencsétlenekkel lehetett megcsinálni, azt tudom, hogy a hit csodákra képes, de a vak hit viszont az apokalipszist hozza/hozta el...
lásd: inkvizició, rózsák háborúja, öngyilkos vallási merénylők, kommunizmus, fasizmus stb... mert mind azt hiszi, csak ő az igaz és tévedhetetlen, és az eltérő gondolatokat tűzzel-vassal üldözni kell, mert a kételkedéssel-kérdésekkel-vitatkozással a vak hit összeomlik, és a birkaként irányítható ember, még a végén fellázad /a tudás és annak fája ;)/
@Qeatzkoatl: Soha sem lesz teljes körű az evolúció elfogadása, mivel borulna a teremtés mítosza.
@a szív fészkei:
Nem látok semmi ingát billegni. A keresztény egyházak kezdik megtalálni a helyüket az új felállásban, 1990-ig hibernálva voltak. 1990-től, 1993-ig volt egy érdeklődés, de annak már vége, s nagyon sokan csak biztos, ami biztos alapon jelentek meg a templomok környékén.
A kommunista uralom nem jellemezhető egyetlen mondatban, több korszakra oszlik. Jellemző, hogy a megtorlás után folyamatos puhulás kezdődött, s a '80-as évek egészen másmilyen volt, mint a 60-as. Ez az egyházpolitikára is igaz.
Ez az üldözés kifejezés ezért sem jó, a Kádár rendszerre. Akkor a beépített ügynökök útján befolyásolták az egyházak életét, meg persze az ÁEH szerepe sem elhanyagolható.
@Qeatzkoatl:
Miért kellene egy elméletet elfogadni bárkinek is?
Az egész kérdés mondvacsinált: az evolúció egy természettudományos elmélet, a bibliai teremtés történet pedig más műfaj.
@Pipas: Ez így van. Ráadásul sok köze nincs a blog témájához, mert - szerintem - az egyház és a személyes hit 2 teljesen külön dolog, személyes hite mindenkinek van (az ateizmus is az), egyháza nem. Az egyház egy világi keret, ha vannak júzerek akkor a politika világos hogy használja, világ legtermészetesebb dolga.
@Doubledecker:
"Tudomásom szerint részben elfogadja. De ezt a vak hivők sem szokták tudni."

Nem így van. Kiforgatják és félremagyarázzák mert évszázadok során összegyűjtött megfigyelésekkel/eredményekkel szembe nagyon nehéz vitázni.

"Az egyház álláspontja szerint az evolució is Isten teremtménye, ami logikus is. Hiszen így tette lehetővé, hogy teremtményei alaklamkodni tudjonak a változó körülményekhez."

Jah, látod, ez a lényeg. Az evolúció viszont azt mondja, hogy az éllőnyéket/embert nem teremtette semmi, hanem másik élőlényekből alakultak ki.

"Az ember teremtését, nem tudom hogyan magyarázzák, de sikerült nekik."

Elektromos szerzetes. :)

"Amúgy a hivatalos álláspont szerint, már a teremtés történetet régen nem értelmezik szószerint, ez csak a megrögzött hülyék teszik."

Mi az, hogy "hivatalos álláspont"? Kinek a "hivatalos álláspontja"? Mert a Római Pápa egészen biztosan nem mondott olyat, hogy a teremtést nem kell szó szerint érteni.

De mondod jobbat: én azt mondom, hogy Isten nem létezik, a világot/embert nem ő teremtette... Akkor most én is "nem szó szerint értelmezem" a bibliát és keresztény vagyok?

Bár abban nyilván igazad van (és erre sokszor kajánul gondolok), hogy a mai "keresztények" 99,9%-át a 15. században seperc alatt elégették volna. :)))
@Cirbi:
A keresztes háború is csak egy volt a többi között.
Akkor még nem vádolhatták az országokat tömegpusztító fegyverek birtoklásával, ezért más volt az indok.
@Pipas: Hát ennyi a megszemélyesítés, hogy 'atya'. Tehát minden dolgok kiindulópontja, de nem több. Isten fia, fiának anyja más kérdés, ők történelmi személyek.
@Bathory: Na kérlek, például Uszkán ádventi közösség teremtett rendet a cigányok közt: letelepítette őket uborkázni, nincs kriminalitás, - bár az idei német hasmenéses cirkusz miatt megszívták épp ezt uborkát - termelnek és élnek teljesen istenfélő, békés életet. www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/istenben-es-az-uborkaban-biznak-uszkan/cn/haon-news-FCUWeb-20081205-0616394289

Csatkára meg ezrével vándorolnak a cigányok a Máriát imádni. Szóval a romák erősen katolikusok, hát miért nem kezd velük az egyház valamit? Mert fáradságos lenne?

Portugál apácák jöttek Szabolcsba roma kölykeket franciára tanítani és ment nekik, semmi gond nem volt. Hát tessék, gyönyörűszép feladat összeterelni a nyájat és felmutatni a hit erejét! Ha nincs példa előttük, hogy tanulással kitörhetnek, nincs mivel iskolába járni és nincs miért tanulniuk, akkor reménytelenek, valóban.

nyomorszele.blog.fn.hu/ Olvasgasd, tanulságos. Ott lehet hagyni őket megdögölni az út szélén, csak akkor velük döglesz. Erre kéne figyelnie Rauzsitoknak, nem a múlt-múlt század legavétosabb részét feltámasztani.
@Pipas: már mondtam, nem ragaszkodtam hozzá - eleve sem -, hogy egy vallás programja, általa létrehozott viszonyítási pontjai abból származnak, hogy explicit fehérre és feketére osztja a világ dolgait. Nem véletlenül hívtam pórias megfogalmazásnak. Az első kommentben felvázolt logikához a "jó" és "rossz" különválasztása nem - egyébként sem - szükséges, csak a vallás által az emberek számára nyújtott "program" léte az - amely viszont önmagában már azzal megvalósul, ha a vallásnak, hitrendszernek egyáltalán valamilyen tartalma van.
@meszena: Én az evolúciót tézisnek tartom.
@Pipas:
persze a másik élőlényből :)
és az megint másikból :)
És legvégül a sok-sok totális véletlenek sorozatából :)

Persze ebben is lehet HINNI...
Ki, miben hisz :)
@Bathory: "személyes hite mindenkinek van (az ateizmus is az)"

"Az ateizmust hitnek nevezni olyan, mint a nem-bélyeggyűjtést hobbinak." Egy kicsit elferdítettem de a lényeg igaz.

Az összes vallás azt mondja: "hidd anélkül, hogy tudnál", az ateizmus azt mondja "ne higgy el semmit bizonyíték nélkül". Akkor a vallás miért nem hit és az ateizmus hol válik hitté?
@meszena: akkor a vak hit volt a lényeg, most meg nem, úgy hogy nem összehasonlítható a két dolog /meg néhány száz év el is telt azóta ;)/
@a szív fészkei: Ehhez még: az katolikus egyház "példamutató" hozzáállása:nyomorszele.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=171170

Ja a Fazekas is úgy hasít évtizedek óta a gimik között, hogy kiválasztja a legjobbakból a legeslegeket. Úgy nem nagy kunszt produkálni.
@Pipas: a bizonyított dolgok esetében semmi szükség a hitre.
A hit nem a tudás ellenére, hanem az egyéb tapasztalat nélkül van.
@Cirbi: A hit ma sem változott.
A kereszténység tanítása azonos.
@Lófasz Hadnagy: @C72: @felebarát:

"a vallás meg szálljon ki a politikából... "

Igazatok van.

De sajnos, a vallás (itt értsd: a katolikus egyház, no és a HIT gyülekezete) sosem fog kiszállni a politikából, hiszen a vallás (egyháziasult formájában) maga a politika. Mert a politika hatalom megszerzésének művészete, ami ugye pénzt is jelent, sok pénzt, és a hívők befolyásolása könnyebb, mint a nem hívőké, akiknél nincs érzelmi motívum. Nem más ez, mint irtó ügyes marketing, a recept pedif közel 2000 éves.

Csak meg kell nézni a katolocizmus történelmét: nékepet és orszégokat volt képes a mennybe lökni, vagy a pokolba taszítani.

Amint a mellékelt ábra (és a témában számos cikk) mutatja a vallás és a politika összefonódása szorosabb, mint eddig bármikor, pont ennek a folyamatnak az erősítése látható.

Gazdasági hatalom, ellenőrzés a média felett, és ellenőrzés a lelkek felett. Erős kézzel fogott gyeplő.

Megérkeztünk, vég, állomás.

Csak az álom más.

*****

A kokikról pedig csak ennyit: annyi mindenben követjük(nénk) a svéd modellt, ebben miért nem?
Gyereket verni, testileg, lelkileg fenyíteni bűn, aki ilyet tesz, az nem pedagógus és nem ember.
@meszena:

A baj ott kezdődik, amikor egy évszázados hitrendszer ellenmondásba kerül a megtapasztalással.

Lehet hinni az Ufokban, lehet hinni Istenben. Ezek mind remek dolgok.

De pl. azt állítani, hogy a föld 6000 éves, és ebben hinni ma már butaság.

MEgcáfolható dolgokban hinni, nem túl értelmes dolog.
@meszena: Ki mondta, hogy véletlen?
@Cirbi: Aki olvasta Jerzy Andrzejewsky csodálatos könyvét, a Paradicsom kapuit www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=jo-hegyeken-szokellve&ID=65582 ,az tudhatja, milyen volt, amikor gyerekhadsereget toboroztak a hitet védeni menve-hajtva őket a Szentföldre...
engem jobban zavar, hogy olyanokat is meg kell tanulni az iskolában, mint külföldi irodalom, kortárs magyar irodalom, ezeket nem lehet leszavazni?
@Doubledecker:

Ja, az egyház alig 150 év késéssel "elfogadja" (de persze csak részben) az evolúcióelméletet.

Helyesebben: már nem bírták ki röhögés/kínos félrenézés nélkül a tagadását, és 150 év után már tényleg kezdett iszonyúan kínossá válni, hogy nem tudnak mit mondani a dinoszaurusz-csontoktól kezdve a genetikai bizonyítékokig ezer és ezer bizonyítékra. Az evolúciót tagadni kb. olyan ma, mint tagadni a gravitációt, nehogy már ez érdem legyen.

Ha volt intézmény, amelyik kőkeményen harcolt az evolúció-elmélet elfogadás ellen, és amely ezt a háborút végül minden erőfeszítése ellenére teljes mértékben elveszítette, és ezért kénytelen volt elfogadni, az pontosan az egyház volt. Sokat sikerült fékezni a dolgot, azt azért meg kell adni.
@meszena:

"persze a másik élőlényből :)
és az megint másikból :)
És legvégül a sok-sok totális véletlenek sorozatából :)"

Nem a véletlenek sorozatából, az evolúció lényege éppen az, hogy a véletlenektől független. De ezt nem fogom tudni neked elmagyarázni, ehhez sokat kell tanulni.

"Persze ebben is lehet HINNI...
Ki, miben hisz :) "

Hinni mindenben lehet, de az evolúcióban felesleges. Ugyanis elsöprően, mérhetetlenül sok bizonyíték van rá, egyszerűbben úgy is fogalmazhatnánk, hogy az evolúciós elméletet már bebizonyították.

Nem kell azt hinned, hogy van sör a hűtődben ha egyszer meg tudod nézni. Ugye?

@Bathory: "Hát ennyi a megszemélyesítés, hogy 'atya'."

Hát mondjuk pár száz évvel ezelőtt téged is megégettek volna. Mindegy, jogod van abban, hogy azt higgy, amit akarsz, de akkor miért hívod kereszténységnek?

"Tehát minden dolgok kiindulópontja, de nem több. Isten fia, fiának anyja más kérdés, ők történelmi személyek. "

Jah, mint a fogtündér, hamupipőke meg Hamlet, meg Sherlock Holmes. Éppen úgy.

Csak amíg mondjuk Isaura létezését elfogani nem divat, addig a feltámadott Jézust egyenesen irigylésre méltó. :-(
@sárkányfő: Ha volt szervezet/intézmény, amelyik megégetett vagy azzal fenyegetett meg tudóst....
@Bathory: Olvass utána. Nagyon nincs igazad.
@szintetikus: "engem jobban zavar, hogy olyanokat is meg kell tanulni az iskolában, mint külföldi irodalom, kortárs magyar irodalom, ezeket nem lehet leszavazni? "

Viszont egyikben sem kell hinni! Fasiszták és kommunisták sem toborozhatnak az általános iskolában, sem pedig a sátánisták. A keresztények se tegyék!
@Doubledecker: Pedig sokan vannak akik a megcáfolhatatlanban sem hisznek.

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dGxBUyHbn2E

Sajnos az én félelmem, hogy itt is valami ilyesmi kezd előretörni.
@meszena: na ezt nem hiszem, nem lehet ugyan az, mert a tanítás is alkalmazkodott a mindenkori hatalomhoz, egy szerszám volt, akkor is és most is, hogy a hitetleneket jobb belátásra bírja, és a lázongókat visszaterelje az akol melegébe, hogy nehogy beindítsák a hatalom amortizálását...
@Pipas: én nem az egyház támogatása miatt vetettem fel, csak ha már úgyis modernizálunk...
hinni nem kell az irodalomban, de mégis mennyi időt rabol el a sok butaság
@Pipas: Szerintem a materializmus mondja, hogy ne higgy semmit bizonyíték nélkül nem az ateizmus. Mindkettő szellemi áramlat. Mindenhol minden népnek megvoltak a hiedelmei.

Nature herself has imprinted on the minds of all the idea of God. - Cicero

Még a tudomány is ilyen, hiten alapul, különben nem lenne fejlődés. Leonardo ugye nem tudta bizonyítani hogy az ember repülhet, de hitt benne...és lám. Edison nem tudta, hogy az elektromosság fényt gyújt, mégis lezavart 10000 sikertelen kísérletet...
@Zébácsi: basszus, lemaradtam, már megint jól szóltál, én csak ilyen pórias tudtam lenni :D
@Bathory:
de nem az egészet (amúgy a Magyar Közlöny 85. számában jelent meg, csak idő volt míg előkerestem)
amúgy te voltál saját magad cáfolata:
"Az egyházak hitéleti célú bevételeit és azok felhasználását állami szerv nem ellenõrizheti. Hitéleti célú bevételnek
minõsül a személyi jövedelemadó meghatározott részének egyház számára történõ felajánlása, annak költségvetési
kiegészítése, illetve az ennek esetleg helyébe lépõ juttatás, valamint az ingatlanjáradék és annak kiegészítése is."
és ennyi röviden.
mennyi járadékot kapott az egyház (a katolikus)?
index.hu/belfold/2011/07/12/tobb_penz_kapnak_az_egyhazak_de_elszamolni_nem_kell_vele/
2011-ben:
10mrd majd még
10mrd majd még
3,2mrd majd még
0,8mrd majd még
2mrd majd még
1,2mrd majd még
5,9mrd majd még
4mrd
az annyi mint 37,1 milliárd forint.

más
új kotmány: VII. pont
(2) Az állam és az egyházak különváltan működnek. Az egyházak önállóak. Az állam
a közösségi célok érdekében együttműködik az egyházakkal.
az, hogy az állam ad puszira 37mrd-ot és nem kér érte cserébe semmit (nem kap?), és nincs e pénzre rálátása (kivéve KDNP), ebből nekem az jön le hogy valaki itt alkotmánysértő magatartást folytat.
@Zébácsi: Nem a vallás, max. az egyház politizál. A bibliában nincs olyan, hogy a fidesz jó, az mszp rossz. Bár olyan hogy a zsidók rosszak olyan van.....:)
@Doubledecker: Eddig a tudományban minden megcáfolható volt, így fejlődött a mai szintre, ezért mondjuk, hogy a tudomány mai állása szerint.
@Bathory: Ez most tágítsd ki a kvantumfizikára lécci.
Michl Jozsefet halara kene botozni. Csak elobb ki kene venni a BTK-bol, hogy az buntetendo dolog. Az ejj leple alatt megszavazzuk.
@Pipas: Ne zavarjon hogy a római kori állami feljegyzések hemzsegnek jézus krisztustól. A hit itt annyi hogy a vallási hagyomány isten fiának tekinti,mert ő ezt mondta és neki ezt az emberek elhitték(nem úgy mint 100 másik prófétának).

Senki nem vitatja Jézus és Mária történelmi személy voltát.
@Bathory: Mondj egy forrást Flaviuson kívül.
@Bathory: Habár, te ezt sem olvastad.
@Bathory:

Látod ez az alapvető különbség, a tudomány képes fejlődni, míg a vallás nem is akar.

Melyikben bizol jobban aki képes belátni hibáit, le is írja, és javít rajta.

Vagy aki ragaszkodik, a megcáfolt igazságokhoz is. Like Orbi.....
@Secnir: Látom a szövegértés gondot okoz. A listádból 10+5,9 tartozik a 'nemkellelszámolni' kategóriába, az ÖSSZES egyházra vetítve. Több millió userrel. Ez lófasz, a BKV évi vesztesége 50 mrd+(adóssága 800 mrd), pedig fizeted a buszjegyet templomba meg ingyen mész.
@Kara kán:
Jut eszembe, az egyház tényleg elfogadta az evolúciót, a szociális-evolúciót, melynek eszmeisége értelmében, egyházi jóváhagyással 10 millió indiait hagytak éhen halni az angolok.
@Zabalint: Nagyon távol áll tőlem, hogy azt állítsam bárkit is fel kellene pofozni az iskolában. Én csak tettem egy Szerény Javaslatot. (Mint Jean-Jacques Rousseau, de neki sem kell hinni, mert felvilágosult volt.)
Ha gondolod próbáld ki amit javasoltam. Az lenne a nagy betű.
@Bathory: Ezért kell a tized. Ez írva vagyon. Fizesd, ne nekem kelljen helyetted fizetnem.
@Doubledecker: Az egyház elég nagyot fejlődött, a legkonzervatívabb a katolikus, a protestáns liberálisabb. Mindkettő egyetemeket tart fenn, természettudományiakat is, ne tudom miről beszélünk.

A kötelező vallásoktatást nem tartom szerencsésnek, a vallástörténet oktatást igen, mert nagyjából erről szól az európai(+magyar) történelem fele. Egyházak nélkül értelmezni sem lehet a történelmet, hitet meg nem kell és nem is lehet senkire ráerőltetni.
Aki olvasott már bibliát nem katolikus félre fordítottat az be sem teszi a lábát az álcöli pedofil A8-cal járó bíbor egyházba. A többi vallással nincs nagy gond csak tartsák el a hívek a katolikust is.Semjén-Orbán takarodj!!!!!!!
@Qeatzkoatl: Rendicsek, akkor a földvagyon 30%-át vissza az egyháznak, mert az abból befolyó pénz egészítette ki a tizedet.
Vajon hitten órán mennyit foglalkoznak a "természeti" népek hitvilágával? Gyanítom semmit.
@Bathory:

"A kötelező vallásoktatást nem tartom szerencsésnek, a vallástörténet oktatást igen, mert nagyjából erről szól az európai(+magyar) történelem fele. Egyházak nélkül értelmezni sem lehet a történelmet, hitet meg nem kell és nem is lehet senkire ráerőltetni."

Ez egy tiszteséges hozzáállás. De nem ez fog történni. Az egyházakat nem szabad az iskolába beengedni. De egyet sem, semelyiket. Talán majd középiskolában.
@Johnfive: Ezek szerint az Andrássy út 60-al szerinted jó dolog poénkodni?

Mert szerintem nem... Megérdemelte a hátba verést az osztálytársam, azt gondolom.

(pláne, h a 90-es évek elejéről beszélünk)
@klarky: ez is egy megoldás, illetve, ha körbe járatom vele a témát, hoyg miért röhög rajta, azaz szóval verem hátba
@klarky: és emelem a tétet, fogja fel felelésnek...
@Doubledecker: Én saját akaratomból mentem ref. gimibe, mert jobb gimi volt, mint az elérhető többi. 100km-re, úgyhogy bentlakásos. A család nem vallásos, igaz, egyik nagyfater lelkész volt. Én túléltem, az osztályból nem lett több hívő szerintem, mint amikor odamentünk, akik hisznek őket tisztelem, mint mindenki mást. Kötelező volt a hittan és a templom, rühelltem nagyon, de én vállaltam. Nincs rossz véleményem sem az egyházról, sem a hívőkről. Ez egy tásadalmi szervezet. Utána a jezsuita alapítású ELTE-n tanultam tovább, na bumm. Most meg milliomos leszek, ehhez is hit kell.
A megtért ember: hvg.hu/itthon/20111129_Orban_tamadasok_IMF_Moodys

Hol van a keresztényi szerénység, alázat??????????? Vicc a pasi, de nagyon a rosszabbik fajtából. Most legalább felzúdítják a szülőket is, miután már mindenkibe belepiszkált.

[..]"„El fog menni a falig”

„Nem tudom megmondani, hogy Matolcsy elvből, vagy a főnöke iránti lojalitásból ragaszkodik a támadás-elmélethez, Orbánnak viszont ez meggyőződése” – mondta a hvg.hu-nak egy kormányzati politikus, aki úgy látja, akármit is gondol a miniszterelnök az események mozgatórugóiról, az utóbbi időben már hajlik a kompromisszumokra."

Már erősen a falra van kenődve.
@Kara kán: "A legtöbb nagy tudós, Einstein is, hitt Istenben."

Nem egészen ugyanaz, hogy valaki hisz a vallások büntető-jutalmazó antropomorf istenképében... vagy a világegyetem rendjére rácsodálkozva el tudja képzelni, hogy mindemögött létezik egyfajta egyetemes értelem, amely messze túl van az emberi képzetek és felfogás világán.
@Bathory: Ez a szám a történelmi M.o.-ra volt igaz talán. A kárpótlás során megtörtént a megegyezés. Velem is. Nekem sem adták vissza nagyapám birtokát. Szedjenek akkor 10%+ÁFA-t.:)
@Bathory:

Szerintem az rendben is van, hogy középiskolában már lehet választani. Én a kis gyerköcöket féltem ettől.

Ott van a linkelt video, érdemes ránézni.

Most tényleg mi tetszik jobban egy gyereknek, az evolúció elmélet (ami nem kicsit bonyolult), vagy a egy jóságos bácsi, aki az egészet csinálta......

Gyerekeknek én nem engedém a fejébe nyomni ez a szart. Aki meg akarja egye.

Nem véletlenül nyomatják a gyerekenek különben, hiszen egy felnőtnek kicsit nehezebb beadni. De nem lehetetlen, ismerek olyat aki felnptt fejjel lett vallásos.
@Martian: Nem hitt Istenben. Olvas egy előző bejegyzésem, idéztem tőle.
A kötelező hittan valahogy jobban felbosszant,pedig nem vagyok sudribunkó.
ez a Michle egy ugyanolyan egyenszabású pofa mint a drberzenkedőbence államtitkár a ködömönöpö-ből...ezek tenyésztik ezeket vagy akinek nincs ilyen szép buzi képe az nem is lehet ködömönöpösch?
@Rodeo36: mint már korábban írtam a buzi nem feltétlenűl homoksexuális de mindenképpen perverz: "maricón"
Gyerekek mi a fasz ez a tahótlanító, látom, hogy egy javascriot de mit is csinál?????

Vagy ha így teszem fel a kérdést, akkor engem is kiszuperálna???
@Qeatzkoatl: Én azt olvastam, hogy Makarenko nem is pofozott, pláne nem rendszeresen - amúgy kis bűnözőivadékok voltak rá bízva - hanem egyszer elborult már az agya, és hozzájuk vágott egy írógépet.
From Origo:

"Sztrájkol a George Michaelt ápoló kórház

Egy radikális amerikai keresztény gyülekezet közben az énekes haláláért imádkozik."

Na ezért nem szeretjük a vallási fanatikusokat, legyenek bármelyik felekzet tagjai is....
@Doubledecker: azoknak a kommentjeit nem látod, akiket "tahótlanítottál" :)
@Rodeo36: Ugye, hogy ezek együtt gördültek a futószalagról? Megvan a magyar klónozási központ, csak KDNP-Fidesznek hívják!
@klarky: Nem a 'poén' minőségét értékeltem, amikor azt írtam, hogy nincs oka fizikai agresszióra.
Meg vannak a tanári módjai a fegyelmezésnek:
lsd. lejjeb felebarát kommentjét: hívja ki felelni.
@Rodeo36: Ez csak a rituálé miatt lehetséges. A beavatási szertartás része a speciális brain shrank.
@Bathory:

Pardon Möszjő,

ön újfent félreért és csúsztat, maszatol. /Magyarázat a tegnap írt válaszomban./

Még valamit:
tisztességes és kulturált ember nem zsidózik. Kérem, ön se tegye!
"Michl kijelentette: van olyan gyerek, akinek a koki dicséretnek tűnik."

Akkor Michl úr jobban tenné törvénymódosítgató indítványok benyújtása helyett, ha WM képviselő asszonynak kiosztana egy kokit. Nevezett hölgy a munkahelyén nem törvénytervezeteket, hanem az ufo magazint olvasgatta. Szerintem előbb egymást neveljék meg, aztán vállalkozhatnak a választók gyerekeinek a megnevelésére is.
@Doubledecker: Persze, nyilván minden propaganda vagy reklám a gyerekkorúakra koncentrál.

De valami mindenképpen lesz a gyerkőc fejében, ha megmutatják neki a keresztény hitet ha nem. Hogy alapvetően a szülőé lehessen a döntés abban egyetétünk.

Nem igazán számít egyébként tapasztalatom szerint hogy mi 'igaz' v. bizonyított, még az üzletben sem. Az emberek 95%a érzelmek alapján dönt, az 5% pedig megszedi magát. Nem számít, kinek van igaza, az számít, hogy az egyik attól elégedett, hogy vásárol, a másik meg attól hogy elad.
@Doubledecker: Ez komoly??? Ja látom, hogy pénzért és nem GM ellen sztrájkolnak, d ez így se jó.

De lelőni abortuszt végző orvosokat, valaki haláláért imádkozni - uhh, nagy merítés a keresztényi elvekből... Ha beteg, ha AID-es, akkor gyámolítani kell, nem így állni hozzá. És az a szekta, ahol kurvasok a homokos, az nem verje a habot. Hanem értse meg őket.
Ja és ha már a munkahelynél tartunk, talán a sajátjukon is szétnézhetnének, mieltőtt a mienkre törvényt alkotnak. Dolgozni nekik is kellene, gondosan, szépen ( nem kókányolva ).
@Cirbi:

:-), nem maradtál le semmiről, illetve magad is jól szólaltál fel.

/Bathory blogtárssal nehéz amúgy, folyton félreért. Mivel olvasni jól tud, ez nem valami szép dolog a részéről./
@Kara kán: Az adó 1%-okat mindig november környékén utalják át a címzetteknek (évek óta). Az SZJA bevallás határideje eleve május 20, a cégek által elszámoltaké még későbbi (június). Mivel, ha jól tudom a teljes 1%-ot szétosztják, azokét is akik nem jelöltek meg kedvezményezettet, ezért meg kell várni a bevallás és az önrevíziós időszak végét. Csak ezután tudják kiszámolni melyik egyháznak mennyi jut.
@Doubledecker: "Na ezért nem szeretjük a vallási fanatikusokat, legyenek bármelyik felekzet tagjai is...."

Pedig minden vallási felekezet azt állítja, hogy az ő istene minden embert szeret. Nem furcsa?
@Zébácsi: Jól tolod, de ezekről lepereg, így vannak kiképezve.

index.hu/kulfold/2011/11/30/evakualja_irani_kovetseget_nagy-britannia/ Államvallás hová juttathat... Diákok mi mindenre nem jók, ugye?

Ezt azért nem értem: [..]"A BBC elemzése szerint a keményvonalas Khamenei igyekszik csökkenteni Ahmedinezsád mozgásterét." Ahmenidezsád nem keményvonalas??? Akkor mi?
@látjátok feleim szümtükkel: Szereti, amíg NEKI adakozik, amíg fennhatóságot lehet gyakorolni felette, stb.

Ha nem hajlik RENDESEN felé, akkor csak leölendő ellenség (valóságosan vagy virtuálisan.)
@Bathory:

"De valami mindenképpen lesz a gyerkőc fejében, ha megmutatják neki a keresztény hitet ha nem. Hogy alapvetően a szülőé lehessen a döntés abban egyetétünk."

Jobban szeretnék egy olyan világban élni, ahol ez a rész üres, és mondjuk csak alapvető erkölcsi normák vannak betöltve.

Mondjuk félő ha üresen hagyjuk, akkor meg a fogyasztó társadalom hülyeségei kerülnek be.

Szerintem létezne itt is középút, de nem az az érdek.

Az a gond, hogy az egyházaknak már kevesen hiszik, hogy csak jót akarnak. Egyszerűen egy jól működő világba nem lenne helyük az egyházakban az iskolai oktatásban. Viszont jelen világunk nem jól működik, és talán ez a kisebb rossz. Emiatt lehet helyük.

Nekem ez akkor is nagyon fáj, nem tudom, hogyan fogom majd a gyerekmnél ezt a részt áthidalni. Nyilván elmondom neki, hogy amit hal a hittan órán az csak egy lehetőség. De nehéz a gyerekkorban betáplát hülyeséget kiirtani. Lásd kormos lábuak serege.
@látjátok feleim szümtükkel:

Valószínű Isten szereti is őket. Csak a megtévedt hivei nem értik az igét.
@a szív fészkei: Két esete volt. Az egyik a 80 kilós, orosz mini-irógép, majd a szék, amin ült. Valamint volt egy pofon.
@a szív fészkei: [..]"Ennél erősebb jelzést nehéz elképzelni arra, hogy elfogyóban a levegő Matolcsy György körül: a nemzetgazdasági miniszter nem lesz tagja annak a 3 fős delegációnak, mely az IMF-fel tárgyal. A kormányszóvivői bejelentés arról szól, hogy a delegációban Fellegi Tamás, Pleschinger Gyula és Rogán Antal vesz részt.

Érdekes, hogy jegybanki képviselőt nem jelentettek be, noha a jegybank és a kormány közösen írhat alá IMF-szerződést."
@Bathory: "Most meg milliomos leszek, ehhez is hit kell."

Bmeg, nem csak te. Lassan már más is milliomos lesz, oszt mégse sokra megy, mert a millió már nem ér annyit, és nem azt jelenti a milliomosság mint kb. 50 évvel ezelőtt. Ma már az az igazi, ha valaki milliárdos. Lehet, hogy te billiárdos is leszel? ( Billiárdos pénzt már láttunk )
@a szív fészkei: Lehet, hogy a tárgyaló delegáció tagja a jövendő jegybankelnök is, csak mi még nem tudjuk.
@Qeatzkoatl: Gyengék voltak az idegei ezek szerint. Nem helyes, persze nem tudjuk, mivel juttatták el idáig. De nem kicsikkel tette ugye?
Válságban például gondolkodás nélkül a szegényeket támogatja: www.femina.hu/hirhatter/frakciok_penz_emeles
Mulat majd az úri konzervatív közönség: www.femina.hu/sztar/hirek/fabry_sandor_helyett_rippel_ferenc

A képgalériában ott van Rippelné terhes apácának öltözve, az nem veri a szentéletűeknél a biztosítékot? Nem libsibolsi szórakozik jelmezbálban ilyen szent dolgokkal.
@a szív fészkei: Nem tudom már.:) Sajnálom, és lehet, megcsal az emlékezetem. Amúgy a rávezetés, elvi, értelmi meggyőzés és a következetesség volt a módszere. Viszonylag keveset tanítottak konkrétan tőle. 1970-ig volt divatos a módszertana.
@Void Bunkoid: A tiszteletre, emberségre való nevelés eredetileg a szülők felelőssége lenne. És nem iskolás kortól kezdve.

Amikor már egy alsós gyerek tiszteletlenül bánik az oktatóival, annak már alapból hiányoznak olyan tanult viselkedésformái, amikkel kellene rendelkeznie.

+1 pontosan!
@a szív fészkei: Úgy tűnik a külföldi bankok és biztosítók után az áramszolgáltatókat is megtanítják kesztyűbe dudálni. Aztán itt van még a MÁV Cargónak címzett fenyegetés, hogy mégiscsak fog az állami vasút is árut szállítani, így tehát az osztrákok csak a lepukkant vagonokért fizettek ezek szerint százmilliárdokat.
@nu pagagyí: Kibe nem rúgott még bele az egyházakon túl? Elég nagy egységfront érlelődik ellene - nem is fél alaptalanul tulképp. Sokat kell imádkozni érte azért az 5 milliárd forintocskáért, ez tény.
bakkkkkeeeeeeeerrrrrr, ez az ország tényleg egy vicc:

Mától él a 2012-es adók egy része?
Index
2011. november 30., szerda 16:22 |
|
Egy kötőjel helyett vessző került a Schmitt Pál köztársasági elnök által a november 29-i Magyar Közlönyben [1] (pdf) kihirdetett adótörvénybe. Ez azt eredményezheti, hogy a kihirdetett törvény alapján nem 2012. január 1-jén, hanem a mai napon emelkednek drasztikusan a közigazgatási eljárási és a bírósági eljárási illetékek, emellett mától élnek a baleseti adóra vonatkozó rendelkezések, változtak a chipsadóval kapcsolatos terhek, valamint a magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatos szabályok is.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/30/egy_vesszohiba_miatt_matol_elnek_az_uj_adok/
Hajmeresztő hiba történt - mától élnek az adóváltozások?
Egy írásjelhiba miatt elképzelhető, hogy már ma, november 30-án hatályba lépnek az adóváltozások.

www.napi.hu/ado/hajmereszto_hiba_tortent_matol_elnek_az_adovaltozasok.503521.html
@a szív fészkei: És magunkért is emiatt a fantaszta ködevő diktor miatt: velemenyvezer.blog.hu/2011/11/30/ha_osszeomlik_europa_rajtunk_senki_nem_segit

Merkel pici sallert adott épp a képen? Évődésül? Majd jön a többi méretes igazi is.
@Cirbi: Verje ki a tollat a kezéből valaki!!!! Kártékonyabb, mint öt atombomba.
@a szív fészkei: én azt hittem csak aláír...de akkor nem csak aláír, hanem beleír...
@Cirbi: Na de, ha 2012-őt ír a kurva törvény, akkor ezt hogy írhatja felül egy vessző? A szám mindig egyértelműbb, nem? 2011-ben nincs 2012, ez azért még Unortodoxiában is így van.
@a szív fészkei: direkt elrontotta, és így senki nem volt felkészülve rá, hoyg mától őrülten emelkednek a dolgok, vagy mire gondolsz?...direkt elrontotta...hát tudod, az durva lenne...én maradok naiv még jó
@a szív fészkei:
Olyan kis kekecke vagy! Mióta nem elfogadott keresztény, polgári viselkedésmód pl. az édeshármas, amit még a tv nagy nyilvánossága előtt szépen ki is beszélnek, eldicsekszenek vele?
Olyan vagy!
Ez a polgári erkölcs!
Na és? Végül is mi ez ahhoz képest, amit ezek egy országnyi emberrel művelnek orálisan? Ugyan, menj má... :))
@a szív fészkei: ha elolvasod, akkor rájösz, a vessző annyit jelez, hogy a mai naptól, vagyis a kihirdetést követő naptól élnek ezek, és nem 2012-től...bár ez igy fura, hoyg nem szólt rá senki...vagy nem lett ilyenből kiokítva
@nu pagagyí:
Ne beszélj mellé! Akkor se, ha szokásod.
A 2008-as adófelajánlást nem 2010-ben kell lekönyvelni.

Halló!

Megy itt a nagy rizsa.
Kap a róm-kat. egyház ingatlanjai állagmegóvására pénzt? Kapjon is!
A külföldi turisták nem a ti savanyú pofátokért jönnek ide, hanem többek között azért, hogy megnézzék ezeket a templomokat. Sokan imádkoznak is bennük. És pénzt hoznak ide.

Bezzeg, ha a 90-es évek közepén nem adott volna a magyar állam aszem 10 milliárd forintot a bp.-i zsinagóga felújítására, kivertétek volna a hisztérikus balhét.
@felebarát:
Itt véletlenek? Ti melyik ittre értitek? Melyik ország? Bár apránként már azt kérdezem, melyik bolygó?! :(
@Kara kán: nem kérlek alássan, a zp miatt, a romkocsmák miatt és a budai várból látható kilátás miatt...a maradék meg még meg néz egy két templomot...csak hoyg tudd
@Kara kán:
"A külföldi turisták nem a ti savanyú pofátokért jönnek ide, hanem többek között azért, hogy megnézzék ezeket a templomokat. Sokan imádkoznak is bennük. És pénzt hoznak ide."
Hűűű...bammeg! Ez igen! Komoly bevételi forrást találtál!
AZ IMÁDKOZÓ TURIZMUS!
Köszönjük Emese, ismét okosabbak lettünk általad!
TANÍTS MÉG BENNÜNKET MESTER, MEZEI HALANDÓKAT!!!!! :DDD
@Doubledecker: Hát az igaz, hogy én protestáns suliba jártam, és a 'jófejek' persze a beszélgetős hittanórán voltak elemükben, de soha egyszer sem volt olyan hogy valaki kételkedett vagy tagadott és ezért akár egy grimaszt kapott volna a tanártól. Ez intelligencia kérdése. Nem a középkorban élünk.
@felebarát: Nézd általában azt mondom, hogy véletlenek pedig nincsenek. ez az hitvilágom, ha úgy tetszik. :-)

Azontúl, ezekről mindent el tudok képzelni, Skicc imázsába meg direkte bele van kódolva az elbaszás, hogy az olyan vicceske, pilótakekszesen emberi dolog. Íme a két véglet: soha nem tévedő és a meg-megbukó. De szép összhangban dógoznak, az tuti.
Nem a hittan itt a lényeg, hanem az elvek. Még véletlenül sem mondjuk az USA oktatási rendszeréhez akarnak közelíteni, ami kommunikációs, kooperációs készségekkel, versenyképes tudással rendelkező, kreatív palántát farag abból a gyerekből, aki hagyja magát. Vagyis aki önállóan, magabiztosan veszi a 21. századi élet akadályait. Nem. Alattvalókat akarnak, akik megrettennek a tekintélytől. Egyre jobban kilóg a lóláb. Az elcseszett ideológiájukat és propagandájukat akarják belenevelni szerencsétlen gyerekbe. Zsarolható szülőkkel körítve.
@Boli: Na ja, igazad van. Szentháromság, hárman párban, szecsko jedno.

Hát ezzel a vesszővel elég nagy blow job jött el.
@nu pagagyí: Mit aggódsz az osztrákok pénzéért? Ők sem aggódnak a tiedért.
@Husz_János_Puszita:
Máskor meg szidjátok a buta amcsikat.
Nektek semmi sem jó.
@felebarát:

Vagy mert olcsó a pia és a szex.
@Boli:
Hogyne!
A szent Jakab zarándokútra sem azért megy el az a rengeteg zarándok, mert Boli-féle savanyú arcúakat akar látni. Rómáról, Mekkáról, arról a nem-jut-szembe-a-neve iraki városról nem is beszélve. És ugye az indiaiak is zarándokolnak...
@a szív fészkei:

Nekem ez terápia, de tényleg...

Az iszlám világ történéseivel annyira sem vagyok képben, mint egyébként a dolgokkal, így nem tudok nyilatkozni.

Az viszont feltűnt, hogy a török uralom allatt szabad volt a vallásgyakorlás, illetve a mórok se rombolták le az andalúz, aragóniai, vagyis a Hispán-fésziget templomait.

Engedékenyebbek voltak, mint a hitetlenek? De mondom, én ehhez nem értek, csak próbálok rávilágítani, hogy a vallások, egyházak megítélése elég összetett dolog.

Szinte minden vallásban (egyházban) vannak jó és vannak kevésbé jódolgok. A hiba általában a tanok(félre)értelmezésében, azaz az emberi motívumban van. Ha Jézus élne, iganecsak meglepődne, mit kuporgatott össze magának tanainak felkent hirdetője, a Vatikán.

Én egyébként a teljesen szabad vallásgyakorlás mellett vagyok, mert vallom, hogy emberek meggyőződése nem lehet összehasonlítás tárgya.
Ez persze nem jelenti azt, hogy pl. a sátánistákat, vagy egyéb durva szélsőségeket is engedni kell vallásuk gyakorlásában, de az finoman szólva is furcsa, hogy egy tőről fakadó keresztény vallások/egyházak más megítélés alá esnek. Ez már nem is kettős, hanem többszörös mérce - na, ez nem tetszik.

Hozzá kell tennem, hogy vallási értelemben ateista vagyok, de humanista materialistaként elfogadom (kvázi hiszek benne), hogy létezik egy rendező elv, egy mindenre ható matematikai/biológiai algoritmus, ami galaktikus szinten mozgatja a világot, így a Föld nevű sárgolyó teremtményeit is.

Aki ezt Jehovának, Allahnak, Siva-nak, vagy akár kvantumfizikának hívja, az már a hit/felfogható természetfeletti felsőbbrendűség/materializmus kategóriájába esik, emberi attitűd függvénye. Lehetsz hívő ateistaként is, ha van erőd ahhoz, hogy felismerd, a világ bizonyos törvények mellett működik, valami gyönyörűségesen szép rendezettség öleli át ezt az egészet - lásd: elektronszerkezet - aranymetszés - fibonacchi spirál - a karfiol rózsái - csigaház. A hit (természetfeletti) és a realizmus a háttérben szépen összekapcsolódik, mégha ez nem is tűnik fel elsőre. Geometria és szépség, művészet és matematika együtt van jelen mindenben, mint a jing és a jang.
Mindenkinek joga kell legyen ahhoz, hogy saját attitűdje mellett élje (hit)életét, kvázi senki sem kevesebb attól, hogy nem vet keresztet, de attól sem, ha nem fogadja el a speciális relativitás-elméletet.

Addig, amíg valaki emberként viszonyul más entitásokhoz, teljesen indifferens, hogy hithű katolikus, muzulmán, avagy csontosodott materialista-Darwinista-e.
Pont ez a humainizmus az, ami az egyházak (és a teisták/ateisták) egymás mellett éléséből kezd talán kikopni - nos, nem kellene állami dotációval tenni erre még egy szívlapáttal.
@a szív fészkei: Csak miért mindig mi? Vezényló Pártunk prominenesei és az összes szaros politikus is most már szopóágra kerülhetne, mert kicsit uncsi, hogy dolgozok, dolgozok, dolgozok ... és egyre több adót fizetek, miközben egyre kevesebb marad meg nekem, egyre több lesz viszont a politikusi genyáknak... Értem az összefüggést, de kurvára unom!!!
Amikor pl. arra ösztönöznek, hogy ne adót akarj fizetni, hanem pl. a magyar foci támogatására fizesd be helyette inkább, hisz akkor kb. 10% több marad a te zsebedben. Tényleg... Az adó meg kur..ra nem hiányzik az államnak, a falábú magyar focistáknak pedig jár az a minimum milliós fizetés, hisz komoly eredményeket értek el és és sosem látott tömegeket mozgósít... vagy csak A Vezényló Csillagunk hobbyját kell támogatni, adózás helyett??? Nagyon okos... Tényleg! Komolyan! Éljen a Párt!
@Kara kán:
Te szerencsétlen! Magyarországról hebegtél eddig, akkor most ne a spanyol és az indiai zarándokokkal gyere! Vagy azok is idejönnek? Mellébeszélsz, ráadásul hülyeségeket, kevered a szezont a f...mal - hülyegyerek! Ecceri vagy mint a faék és mellébeszélsz!
Matolcsy házi őrizetben?
A jobbkéz itthon marad, nem mehet IMF tárgyalásra.
mi az hogy talán, hoyg lehet igy leközölni egy cikkeT?
@Kara kán: A zsinagógát Tony Curtis Emmanuel-alapítványa is újíttatta fel apja emlékére. (ha tudod, ki volt Tony Curtis) Mivel építészetileg is közvagyon, járt az állami támogatás, eléggé súlyos háborús sérüléseket szenvedett.

A Dohány utcai zsinagóga a világ második és Európába az amszterdamival együtt a legnagyobb zsinagógája a neológoknak. Ezt építészetileg szarban hagyni eléggé primcsi dolog lett volna, ha neked persze tetszene is. És mit tesz isten ide is jönnek turisták nagyszámban imádkozni.
Még ha környékén nagymagyországos, árpádsávos taxik kóricálnak is, Csak magyaroknak felirattal... Láttam, legnagyobb dicsére szép fővárosunknak.
@Husz_János_Puszita: ez egy másik aspektus...de a fiatalok konkrétan a romkocsmák miatt, a szabadtéri szórakozó helyek miatt és a sok buli lehetőség miatt és hoyg a magyar lányok ki vannak éhezve rájuk...
@Boli:
tudod-e, hogy merre van az anyád picsája?
Na sétálj el szépen abba az irányba!
@Husz_János_Puszita: Te miről beszélsz? Milyen versenyképes tudást ad az amerikai oktatás? Van 5 egyetem, ami jó. A többi 0, a középiskola 0, az emebrek idióta konzumzombik. A tudósok kínaiak meg indiaiak, az orvosok 40%-át adják az indiaiak(még), az wall street zsidó, hollywood zsidó.

Semmilyen oktatás nincs annak, aki csak az állami rendszerben szocializálódik.
@Qeatzkoatl: Annyira fontos a szellemisége, hogy nem engedhetik az IMF delejes tekintetű ezüstrókája közelébe... Még megingna az unortodixája.
@Kara kán:
Setét vagy ecsém mint a néger seggeluka, az eszed is odáig lóg be kb.
Eszed és érveid itt kimerültek?
Akkor gratula! Látom, polgári értékeket képviselsz! Csak a Fidesz!
@Husz_János_Puszita: Angol legénybúcsú turizmus. Nem a templomban kezdik és nem is ott fejezik be.
@Boli:
De ha leugrasz valamelyik pesti hídról, azzal is mindenki jól járna.
ennyire azért ne örömködjünk mán...
@Kara kán: felebarát, tudod...ez nem keresztényi amit most folytattok...
@a szív fészkei: A megoldás is unortodox. Az IMF minden esetben az első számú gazdasági vezetővel, aki felel a költségvetésért szokott tárgyalni.

Lehet OV-nak nagy tervei vannak az ő szent jobbjával. Kiszárítani, Bazilika, körmenet...
@Kara kán: Kihagytad Lourdes-ot, Fatimát, egy csomót. Segítek: hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1ria-kegyhelyek#H.C3.ADres_M.C3.A1ria-kegyhelyek.

Csináljatok Felcsútnál valami székesegyházat, hisz itt állomásozott kedvencetek kedvéért Szűz Mária, nem igaz? Hátha csodát tesz és magával viszi kiskedvencedet végre és végleg...
@a szív fészkei: ez sem volt keresztényi, nem kivánjuk senki halálát...nah
@Kara kán:
Ne reménykedj, a grazi ápolt előbb ugrik, meg te is! :))
De várom az érveid, hogy hogyan is volt az a turistainváziód:
"Kap a róm-kat. egyház ingatlanjai állagmegóvására pénzt? Kapjon is!
A külföldi turisták nem a ti savanyú pofátokért jönnek ide, hanem többek között azért, hogy megnézzék ezeket a templomokat. Sokan imádkoznak is bennük. És pénzt hoznak ide."
Hosszú, tömött sorokban... Sőt különbusszal jönnek!
Te egyébként elvtárs, mikor voltál utoljára templomban? Mert a vallásos ismerőseim azóta nem járnak, amióta a hozzád hasonló volt komcsik és munkásőrök miatt nem férnek be oda! :)
@Qeatzkoatl: Ja, szép is lenne, mint egy balatoni lezárt bodegában augusztustól ott felejtett rántott keszeg a meredt szemeivel egy tálon... És vinnék, csak vinnék körbe-karikába, amíg bele nem szédülnek.
@a szív fészkei:
Nem mondtam, hogy azt nem kellett felújítani, csak azt, hogy akkor a többire szánt pénz se fájjon senkinek.

A templomok elhanyagolása tipikusan komcsi (liberálbolsevista) mentalitás. Szálin, Rákosi, Ceausescu... ezek rombolták a templomokat, így akarták a múltat végképp eltörölni. Meg ugye csípte szemüket minden, ami a lelkiismeretre emlékeztetett.
Persze, ez addig ment, amíg megöregedtek, és közelivé vált az ítélet órája, mert ekkor vagy bediliztek, vagy hirtelen vallásosak lettek (lásd: MSZP vallásos tagozat.)

Az egyik római katolikus pápa mondta a halott Sztálinra, arra a korábbi kérdésére, hogy hány tankhadosztálya van a Vatikánnak: „Most - mármint a halála utűn - meglátja az én hadosztályaimat.”

Nos, max. addig fog tartani ennek a sok romkocsmás vigécnek is a fene nagy pofája, amíg le nem trottyosodnak.
@felebarát:
Mindig is elismertem, hogy gyarló, bűnös ember vagyok, aki a rám követ dobóra kőtömböt hajítok.
@a szív fészkei: Engem nagyon meg is hatna. Már a gondolat is. Van pzs-d?
@Kara kán: A komcsik már csak ilyenek.
@a szív fészkei: ...meg bűnözgetett is kicsit. Tehát az alapok megvoltak.
@Qeatzkoatl: Zewában utazom, az finom puha. Megfelel? :-))
@Kara kán: ne komcsizz, ne bolsevikozz, mikor a többség most is kormányoz....
@a szív fészkei: No meg az Ohrana spiclije... Evégre összenő, ami összetartozik. :)
@Qeatzkoatl: "sans cerveau", "sans tête"

ici l´homme de porvenir et le presence

son ridiculé
@a szív fészkei: Fátima jól fel van készülve, egy tér amelyen tényleg elfér 1000000 látogató meg a Pápa és a közlekedés is meg a szállás teljes a hit abban, hogy mindenki hisz és fizet érte...meg eszik és a többi "-ikes" ige
@Zébácsi: Nagyon szépen írtad,kösz érte! Hasonlóan gondolom,hogy van egy rendezőelv és a legtöbb vallás alapjaiban ezt, mondjuk úgy, szeretetként hirdeti. Aztán majd mindegyik vérözönben valósíttatja meg. És mindig ez van a zászlókon, pap áldja meg a fegyvereket.

Pedig tényleg csak nevek és az egészhez képest jelentéktelen metódusok különböznek. Ahogy itt az elején valaki utalt rá: a homousion és a homoiusion i betűnyi különbsége miatt is mi élet pocsékolódott el!
@a szív fészkei: ma nagyon gyengék vagy engedékenyek a droidok, valamit szednek? magyarázkodásba kavarodtak és mint az szokásos el is vesztek benne menj olvass vincentet gyorsan akkora bomba mint ....-:))) L.Simon-t felrakták a "pié" deszkára és most nem tud legyünni
@Kara kán: três biên, merçí monsieur
@Rodeo36:

Très bien, merci monsieur!

Csak azért!
@a szív fészkei: na de "drágám"? az a legszebb, amikor mindkét "rohadt ellenség" fegyvereit megáldják mindkét oldalon ugyanannak az egy ház -nak a felkentjei ugyanannak a Holy Trinity nevében és a végén ugyanannak a nevében szórják a szenteltvizet a halottjaikra és a sírokba...előtte nem tudtak összvegyünni és kihagyni a záldások közötti hekmekükütyűt? vagy 'stenke mit mond ilyenkor onnan a habos babból?
@a szív fészkei: De jellemző.

@Rodeo36: Milyen komilfón elcsevegsz a kánnal! Franciául talán nem megy olyan könnyen a zsidókomcsizás neki.
@Rodeo36: Nézi, mint népességnövekedési tényezőt. Meg gazdaságit.
@Kara kán: então porquê? a dúvida está no teu se fosse algum cesso no crâneo teu, ou onde é? senhor?
@a szív fészkei: mutogattya minő cizellált :-)))
@Boli: Máshol is van számukra. lásd folyószámlaügy...

De a királyinál szegény D. Tóth Kriszta azért nem egy akkora jelenség, hogy mindent vigyen nézettségben. A szar tévén buktak már egyszer.
@a szív fészkei: "prelúdium egy interjúhoz" !!!
@Rodeo36: Na akkor cizelláld, addig se pöfög. Népnevelő veszett el benned! Csak aztán ne dobálj író-számítógépet, mint Makarenko ugye. :-))
@Rodeo36: kicsit keverendek a nyelvek nem?
@a szív fészkei:

Igen, sajnos igazad van. Iszonyú mennyiségű vér folyt, hatalmas seregek ütköztek, miközben milliók haltak éhen - mindez egy, vagy több eszme és izmus miatt.

Az ideológiák és ideák magukban nem veszélyesek (ideából nekem is van néhány, pl., hogy írhatok bármit, nem értik félre, vagy ha mégis, akkor kiváncsiak reá, és meg is értik a magyarázatot), de az elferdített gondolatok, szavak és értelmezések már igen.

Ezért van úgy, hogy nem hagyom a nyáj eltévelyedett bárányainak, hogy kiforgassák szavaimat. Erre azért akadt példa tegnap is, és ma is.
@Rodeo36: meilleur ...regrettement
@Rodeo36: Est juste un jeu, pas de problème. Est un Tartares très stupide.
@Qeatzkoatl: meilleur dîr soufrance...allès souiffrance de tête
@a szív fészkei: Mondjuk testnedveket gyűjthetnének a Kossuth téren is kevesebb fáradsággal, itt már lassan más sincs a parlamentben.
@Rodeo36: @Qeatzkoatl: uhh, jó helyen járok?? csak nem a kán ment az agyatokra, veszélyes fószer, asszem bekapcsolom a bio szűrőmet :D
@a szív fészkei: :-))) talán már ki is pufogott?
@felebarát: não mexer as linguas faz favor...nòs hemos tenído 2/3 rsrsrsrsrs
@Cirbi: Kara Kum vagy Kara Kán vagy csak Kara Kunkori? muszáj valami elég gáncsosat behozni néha olyan snassz az egész meg van "karázva"
www.borsonline.hu/news.php?dubajban-landolnak-a-sikkasztott-magyar-milliardok&op&hid=49951

Van a kormánynak kinti - dubaji, dél-amerikai rezidense? Hogy ne a szegénységbe landoljanak.

Nyelvekhez: megnéztük mekkora kamatot adnak a bankok, hát persze ukrán, orosz és török bankok verik a lécet. Próbaképp beütötte a férjem a Gugli fordítót, az nagyon jó humorforrás és nem csalódott: szépen fordítgatta, hogy bank Ukrajnában, bank Oroszországban majd bank Pulykában.
@Bathory:
Szerintem mindegy kinél van a tőke, ha megfelelő hasznot hajt az országnak. Az állam feladata olyan környezet létrehozása, hogy minél több adót termeljen és szerintem másodlagos, hogy kié a tőke ténylegesen. A bevételből kellene olyan oktatást és szociális rendszert működtetni, hogy lehetőleg mi magyarok tudjunk saját és persze más piacokon is hatékonyan boldogulni. Dél-Korea is az oktatás fejlesztésn keresztül jutott el oda, hogy kiszorította a domináns japán és amerikai tőkét és világszintű játékos lett. A külföldi cégekre egyelőre szükségünk van, mert meg kell tanulni a módszereiket, amivel sikert lehet elérni.

Szó, ami szó a Rail Cargo 600 milliárd feletti bevételből sem bírt nyereséges lenni eddig (opten). Hogy ez most azért van, mert sikerült eltüntetni az eredményt, vagy azért mert nem túl gazdaságos a tevékenység, ki tudja? Ha nem gazdaságos, akkor nem hiszem hogy megérné évi 100-200 milliárdot, amennyi a veszteség, az adófizetők pénzéből veszteségrendezésre fordítani. Ha meg az eredményt kozmetikázták negatívba, akkor inkább figyeljen oda állambácsi, mert az lenne a dolga, nem pedig szénlapátolás a lepukkant vagonokba.
@Qeatzkoatl:

Moi stupide?
Alors, tu es bien bon, avec tes idées imbéciles!
@a szív fészkei:
Ha jó leszek, akkor én pedig.... ŐT? :)))
Illetve, ha jól viselkedik, megkaphat! :D
Nem ám, van más, akit megérdemlek!!! Talán... Ha Ő is úgy gondolja! :))
J'espère que vous ne souhaitez pas plus preuves de ma multiculturalisme.
@a szív fészkei: " Ha nincs példa előttük, hogy tanulással kitörhetnek, nincs mivel iskolába járni és nincs miért tanulniuk, akkor reménytelenek, valóban."

Mi az, hogy nincs előttük példa? Igen magas szinten van képviselve a kisebbségük, ha az nekik nem elég példának, akkor többet és különbet ki mutasson nekik?
@Qeatzkoatl: látom te is kávéztál vagy esetleg jobb?
@felebarát: Du versteht das? namost ha nem érted akkor nem tucc sem franciául, sem portugálul a braziliai akcentussal vegyítve még van néhány tartalékban én csak a karáználkodónak akartam némi örömöt okozni hátha meggúglizza a fordítógéppel és jut valami döntécsre...-:)))
@Rodeo36:
Mennyi kávészünetet enged nektek a propagandaosztályotok?
@Rodeo36: Nekem ez a blog nem frissül automatikusan. Ha nem indítok újra, nem látom miket írtok, strapás nagyon.:)
@Doubledecker: "Valószínű Isten szereti is őket. Csak a megtévedt hivei nem értik az igét."

Mi az, hogy valószínűleg? Szereti vagy nem?
Ki mondja meg a hívőnek, hoyg megtévedt?
@Kara kán: quelle est vous culture, vouille vous tendrêe, suprise
@Kara kán: mivel én magam vagyok a Marketing manager akkor és annyit és úgy ahogy nekem teccik...látom megakadt a torkodon amire nincs gúglid kéznél...pedig van még más csak nem akarom a Fabiuszt bosszantani a sok off-al... hány multin nem beszélsz?
@Rodeo36: Adj időt neki. Átgondolja.
@Rodeo36: Most a kultúrán elmélkedik.
@Rodeo36: hehe suprise-t biztos nem guglizta :D
amúgy annak aki nem érti pl. én, még úgy tűnik hogy ő kánsága még értelmesen is válaszolgat ;)
@Rodeo36:
Bakker, Was haben Sie ZŰRZAVAR hier?
Nyelvlecke van ma?
Most épp az IMF tanítja Viktorékat ... franciára? :))
A baj, hogy mi is megszívjuk, ezek miatt! :(
@Qeatzkoatl: homok ment a sebváltóba TEK vagy NEBKIN vagy NOPKA vagy mi a fax én frissítek lépten nyomon lehet hogy a Báthory Ödönke vagy a karáználkodó vagy kituggya izél amíg vonalban vagy bármit csinálhat...tudod hogy engem röhögtet
@Cirbi: most képzeld el itt a törpe utóggya, máris többet tud ...69 french language...
@Rodeo36: Más oldalakon működik, majd kiderítem a logokból.
@Boli: te csak koncentrálj a hiktorkára meg hogyan megy a guaniquiqui Dubai-ba mi majd csiszoljuk a követ...minél fényesebb annál jobban pattan
@Rodeo36: Bakker, félreolvastam:
most képzeld el itt a törpe -->most képzeld elitt a törpe
@Boli: Katzenjammer...dafke zéé grósz
@Rodeo36:
Nem 69... ennek egy vége lesz csak... az IMF bránerén csüng Viktor és csapata... de majd kimagyarázzák, hogy ez nem szopás volt! Áááá...dehogy, miközben törölgeti a szája szélét. :D
Fabiusznak örömtelit gyártottunk 780 comment egy kokira.:)
@Rodeo36: Ez azért elég svábos "ákcentus"... :)))
@Qeatzkoatl: Nem mondjátok, hogy új csúcsot javítottunk az "agyhalottak" segítségével?
Éljen a Párt! Csak a Fidesz!
@Boli: Látod, mire képes a nagykoalíció!
@Qeatzkoatl:
Vagy az össznépi szopás?
Jelentősen megfogyatkozott a trollok sereg, úgyhogy tessék megbecsülni azt, ami még jut ezekben a trollszegény, ínséges időkben! :D
Válság van... wazze...
@Boli: Szerintem, nem az a troll, akinek más a véleménye. Az aki össze-vissza beszél, valótlanságokat állít, számomra az sem troll, ezekre van szép és kidolgozott magyar jelzős szerkezet.
@Qeatzkoatl: olvastad? fellego művésznő megy ájemefezni tutu-ban és tüll-ben...hol marad a matolcsynéférje ezalatt?
@a szív fészkei:
"Na ez is vallási indíttatású: hvg.hu/panorama/20111130_nok_eroszakolnak_ferfit#rss"

Na a vallás első pozitív hozadéka....

:D

@látjátok feleim szümtükkel:

"Mi az, hogy valószínűleg? Szereti vagy nem?
Ki mondja meg a hívőnek, hoyg megtévedt?"

Na ja eleve az írás egy szar, ha már nem lehet egyértelműen értelmezni.
@Rodeo36: Én már megemlítettem a házi őrizetet.
@Qeatzkoatl: kezdjük azt amit tótaw-n csináltunk mielőtt abbamaradt: 3000 volt a csúcs...még van mit tenni...egyébként fellegi és ...go mindig mellécsapok
@Qeatzkoatl:
Azokra az egymondatos röfögő, böfögő trollokra gondoltam, akik a "klasszikus" trollok...
Azok akikre Te gondolsz, csak szórakoztató Pártfunkci ettársak, akik védeni próbálják a védhetetlent... HIVŐK... Anno komcsi, ma narancskomcsi hívők. :))
Éljen a Párt!
@Boli: mondhattam vó'na: frachasan-t is ahogy ámerikánusok...LOL
Most hallom a fülemmel, hogy az IMF kifejezett kérésére nem megy a szent jobb.
@Boli: má' trollsenincsen? teljes a nyomor...akkó' marad a törpe
@Rodeo36:
Ilyen ínséges időkben? Viccölsz? Melyik törp? A szopós? :DD
@Boli: Akik hazudnak, szándékosan, vagy a saját együgyűségük miatt, nos azokat nem szívből kedvelem.
@Qeatzkoatl: akkó' most sajnáljuk a fellegi művésznőt? vagy húgy? minő égés ez a törpének ....most majd megy rejtekre alcsútbasznádra a spájzba ???
@Qeatzkoatl: a törpe őkicsiségét kellene küldeni de előtte kötelezően vehetne dekázó gyakorlatokat Neymar-tól (tudod aki visszautasított egy 30 millás EURO szerződést csak úgy, mert ő hazafi ezt a törpe másolhatná????
restore public services ----ezzel tüntetnek Londonban
@Qeatzkoatl:
Hazudni? A forradalomban? Ne... ők... inkább úgy mondják, hogy az igazság apró részleteit elfedik, vagy sajátosan értelmezik...
A - az +, a "csökkent", az tulajdonképp "növekedett".
Ja igen, a szűz kislánynak is megmagyarázzák, hogy azért kicsi és puha, hogy ne fájjon! :|
@Boli: ja...már évek óta erre csücsörít...és a protkóját is ki tuggya venni, hogy ne legyen karcos...
@Boli: és hogy ???benn van, drágám? nem!!!! érdekes, kinn sincs!!! ez a ködömönöpö adrrétváribenceelvtárs
@Rodeo36: :)
Azt gondolom, hogy abszolút hiteltelen lett a szent jobb. Csakhogy ő is egy marionett figura. Teszi, amit a vele azonos magasságú főnöke mond neki. Ez a sziámi-iker probléma. Ha ez egyik meghal....
Nem a tollas ember a hibás.

"A parlament által elfogadott törvény arról rendelkezik, hogy a baleseti adót, a chipsadó új szabályait, az illetékek emelését és a megnövelt cégautóadót érintő új paragrafusok januártól lépjenek hatályba. Ezt technikailag úgy oldja meg a parlament által elfogadott törvény a hatályba léptető rendelkezések között, hogy kötőjelet tesz a 154. paragrafus 3-as pontja és a 196-os paragrafus közé, jelezve, hogy az ezek közötti paragrafusok is jövőre lépnek életbe. A Magyar Közlönyben azonban úgy jelent meg a szöveg, hogy a kötőjel helyett vessző szerepel, magyarán, csak a 154-es paragrafus 3-as pontja és a 196-os paragrafus lép hatályba január 1-jén, a kettő közötti paragrafusok pedig a törvény kihirdetését követő napon, 2011. november 30-án." (Origo)
@Boli: "Jelentősen megfogyatkozott a trollok sereg,"

Ma valahogy egész napra jutott belőlük. :)
@Boli: még a vitézy művésznőt tudom elképzelni amint teljes vezérigazgatói hatalmában a asztal alatt van és keres majd mikor felajánlják neki, hogy segítenek :???keresem a golyócskámat!!! és keresik neki de nem találják...majd lazán benyúl a nózijába és mongya: hagyd, maj' csinyálok másikat...
@Rodeo36: No csak, nem herrvitézzzzzyvel répáznak? Illetve gőzfürdőznek...
@Tűzfal: De az csak azért van, mert jó beosztással kitart egy napig! Ha megfizetik őket, futnak a zsé után...
@Qeatzkoatl: "Fabiusznak örömtelit gyártottunk 780 comment egy kokira.:)"

Utálom, mikor címlapos, a faszom tud követni ennyi kommentet.
@Tűzfal: a fellegi az az akit Moszkva hazazavart, hogy ..., ő az a szeleukídák közűl aki már tényleg senkinek sem hiányzik...a szeleukída birodalom ezután szétesett...Nagy Sándor halott...a zájemef -a rossz nyelvek szerint- kijelölte ennek hallatán Garfield-et a Macská-t a Fellegi művész...-hez...a törp???azt már karbantartják mint a lakkozott petyát?
@Boli: Nem tudsz egy ilyen állást?
Az elején rám szóltak, hogy profi szélső jobbos retorikát használok, mégis leszólom a jobbikot!

Lehet, a pénzért Hofiként: szopok, varrok, gombot varrok?
@gyilkos fűegér:
Nekem mondod! 660 körül kapcsolódtam be és Charlize Theron seggével nem is foglalkoztunk ma még! :D
Úgyhogy ideje volt jönnöd!! :DDD
@gyilkos fűegér: Akkor nem görgetek vissza többet, nehogy összeakadjak vele.:)
@Qeatzkoatl: jahhh a vezényló tábornok, mint puppet master /RIP Kemény Henrik/ az a palacsinta sütő, most is nagyon kellene, a keményfejű patások ellen....
@Rodeo36: Nem kell aggódni, mert rogán is ott lesz.
@Boli: Charlize Theron seggével nem is foglalkoztunk ma még!

Már megint kezdi!
@Kijelölt Felelős: a vitézy leányzó versenyben van a chárlájzzal -gömbölyűségben- csak nem olyan csokis...bár kituggya
@Qeatzkoatl: azt a Garfieldnek kű'tték csak ez csipás is...nagyszerű a magyar tudásch és forradalom meg a gyors'naszád...
@Boli:

Beszüntetem a Napi Charlize Rovatot, mert nagyon tiszteletlenül beszélsz Róla. Még az is megfordult a fejemben, hogy levágom a fejedet, és eláslak a sivatagban. Én ezt nem tudom elviselni, értsd meg.
@Kijelölt Felelős: csak nem? te is az a hajótörött vagy, aki a fogadó egyszálnak -aki kimerülve magányában a sok némbertől- válaszolja: nono kis szakállas, te sem vagy csúnya!!! :-)))
@gyilkos fűegér:
Nono.. ahhoz nekem is lesz még szavam!
Mekkora lelked lett! Csak nem a libidó csökkenésével van ez valamiféle kapcsolatban? Ahogy csökken a ... hm... úgy válik valaki egyre önérzetesebbé?
Na mindegy, én akkor is megcsapkodnám Charlize seggét!!! :DDD

A langyiknál a Vitézzzzyyy csávóét meg csapkodja a barátja. :))
@Boli: Hát nem kaptál elég képet? A fél net ezzel van teli, hogy ha fordul, kiesnek-e a mellei a szellős kis ruciból???
@Kara kán: Ha bírod a franciát, miért nem bírod a mentalitásukat is: Liberté, Égalité, Fraternité? Miért szitokszó nálad a liberális?

Te mutatsz magadról rossz képet, ne a tükröt hibáztasd...
@Boli: De miért nem a másával foglalkozol, amikor erre fókuszáltat a mai ruhájával? Ti mindig így felosztotok egy nőt, nem en bloc nézitek, hogy mindene stimmel-e?

Miket nem tud meg az ember: eddig azt hitem, az összbenyomás a lényeg.
@látjátok feleim szümtükkel: És felvállalja? Büszkén az idáig vezető útjára? Hogy mennyit tanult, dolgozott érte? Ugye, hogy nem.Parti Nagynak van erről egy nagyon keserű húsvéti meséje:
"2011. április 29.

Egyszer vót, hol nem vót, Orbán Viktor egy este bément a Királyi Tévébe. Mán elmúlt a Húsvét, föltámadott a Nemzet, megszikkadt a schmitti ténta, fő vót véve a történeti alkotmány fonala, várta es az állomáson a csendőrség a romákat, kik gyöttek megfele az üdülésből, egyszóval rend vót, nyugalom. Méges! Egy nagy stratéga megérzi, mit lesz mit tenni. S nem akkor megyen át a hídon, amikó ég. Rá es kezdett a beszédjire szépen, hanem egyszercsak félredúrta a papírt, belenézett a nép szemibe, s aszonta. Jól tudom, mert hallom hű kémeimtül, hogy éngem a magyar vidéken átulcettig le-lecigányoznak, s nem epp barátilag, ellenben pejoratíve. Nos, kedves nép, bévallom, a hír igaz, roma vagyok. Felelős magyar miniszterelnökként innent üzenem az ország népinek, hogy igenis, ebbe a gamat helyzetbe, minek létrejöttibe, sokakkal együtt, nagy az én saram, mást nem tehetek, mint hogy magyar cigány vagyok. Úgy ám! Hónap nulla órátul fogval éngem aláz meg Szijjártó szóvivő az egyeztetett üdültetési poénjával­; az én édesanyámat követik a bótba szorosan újnyilas honfitársaim, kiknek a szavazatjára igen ácsingóztam vót és lesz; az én húgomat, az én pulyáimat pisiltetik bé a reflektoraikkal éjszakánként, továbbá éngem akar táborba záratni és sterilizáltatni némely parlamenti képviselő, cetera és cetera. No, így beszélt Orbán Viktor, de annyira, hogy egészen megfiatalodott belé, még a szakálla es bódogan kinőtt, amíg meg nem halt. Itt a vége, fuss el véle." innen: www.sandorklara.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=137:parti-nagy-lajos-magyar-mesek-aprilis&catid=23:vazlatfuezet&Itemid=35
@Rodeo36: Otthon őrzi a lángot. Vagy Peek&Cloppenburgozik még egyet. Én egyszer vettem ott inget valakimnek, seperc alatt szarrá foszlott. A jó kis turiban vettek még mindig tökjók és mutatósak. Remélem Matolcsyról is lehámlik a Peek is meg a Cloppenburg is.
@a szív fészkei:
AZ! :DDDDD
Az összbenyomás... khm... :)
Tévedés, igen is AZT nézzük!
@Rodeo36: De hol van a szorokin és anyátok? toljuk a biciklit? :-DDD
@Qeatzkoatl: Én azt olvastam, hogy a sziámiak tudják egymást nagyon gyűlölni is.
@Tűzfal: Klasszikust kéretik szó szerint: Szopok, nyalok, gombot varrok!
Ez viszont szomorú: hvg.hu/kultura/20111130_zdenek_miler_kisvakond_meghalt#rss

Szerettem a kisvakondot - bár amit a kertekben bírnak művelni...[..]"A Kisvakond plüssfigurája az idén kéthetes űrutazást is tett. Az amerikai Endeavour fedélzetén Andrew Feustel vitte magával, akinek anyósa a dél-morvaországi Znojmo város szülötte. Krtek - ez a Kisvakond eredeti cseh neve - Feustel csekély személyes poggyászának része volt."
@a szív fészkei: ezek bálában, használt, mosott rongyként vásárolnak 80 amerikai cent metrikus tonnája leszállítva, a tényleg szakadtat kidobják vagy eladják papírgyáraknak, a többi megy a polcra...ezt nem tudtad? abban van olyan: bőrdzseki, famer, flanell, selyem és amit akarsz...valamint Indiában a leselejtezett textilipari termékeket veszik amiket a Bay és a Sears nem vesz át 15 centért darabját hogy 100 dollárért adja és azok fognak szétesni mert műanyag cérnával túl sűrű öltéssel varrják ami el is vágja az anyagot ami foszlásnak indul...ezt nem tudtad, ezt is nekem kell elmondanom? a Hilfer és hasonló helyek ilyenek a dobálós az jó minőség volt csak egyedi darabok amelyeket nem lehetett már polcosítani mert csak egy méret vagy szín vagy akármi maradt belőle...-:)))
ez mekkora... a másik véglet... sötétség helyett...
a rohat nemzet áruló büdös karvajtökés multi kiszipojozza a zembereket...
a rohatt drága városi jegyek helyett INGYEN BUSZ...

index.hu/belfold/2011/11/30/a_tesco_uzemelteti_az_esztergomi_helyijaratot/

teszkogazdagságos város...
így gyorsan ledolgozzák az adósságot...
ingyen busz társaságtól nem lehet LOPNI...
minden busznak a végállomása a TESCO...

érdekes hogy a cba nem támogatya ingyé a várost...
meg a kaotikus atyafiak se ajánlották fel az audijaikat
(tömegközlekedésre)

innen már csak egy lépés a TESCO-óvoda, az AUCHAN-iskola, a LIDL útépítők, az ALDI gimnázium és a METRO orvosi rendelő....
@a szív fészkei: ja...és a nagy márkanevek saját termékeiket hamisíttatják tömeggyártásban és a büntetőperek a marketingjeik :-))) tanulj kereskedni
@a szív fészkei: szerintem néha beleolvasnak bárhol is vannak a tótaw meg ellustul kéthetente frissít blogot anyátok és szorokin meg nyaralnak a Canári szigeteken vagy Cuba-ban ahol 1000 dollárért, ha már odaérkeztél 300-ért 3 hónapig jól élsz!!!!
@Rodeo36: Mármint a Peek&Cloppenburgról írod ezt? Én Pesten, a frissen nyílt Aréna Plázában vettem tőlük egyetlenegyszer. azóta se soha.

Bécsbe az Albertináért megyek - ha van pénzem és időm rá, de most két éve nincs - nem vásárolok ott. Pláne nem a Hilferen, nem vagyok hülye. Ln márkát veszek fillérekért, húsz éve már ez a trendem. Tegnap pl. egy Daniel Hechter szarvasbőr szoknyát 1400-ért. És az olyan, hogy megszólal, akár franciául is, ha ismered a márkát...

Dehogy kell nekem ömlesztett szar! Az a Matolcsynak kell. Állítólag Járaikám a Saville Roadon varrat... de a kapa azért kilóg a szájából még mindig.
a portugálok mexorítanak... radikálisan emelik az ÁFÁt (23%ra)...
@a szív fészkei: "A fél net ezzel van teli, hogy ha fordul, kiesnek-e a mellei a szellős kis ruciból??? "

Linket. Most.
@Rodeo36: Anyátokat kéne visszacsalni, nagyon hiányzik! Nem, szorokin ott van civil nevén a FB-on.

Tóta tényleg lustul vagy mi fene. :-((

Nézd pl. Törökországban (Pulyka, ahogy a gugli hívja) nagyon is jó minőségű hamisítványokat láttam nagy márkákban, sőt itthon vettem is tőlük LV-t, amikor még senki nem tudta azmiaz, de szépek voltak. Semmivel nem volt rosszabb az eredetinél. a kínai gaggyer már más. De ők csinálják az eredeti brandeket is.

Aztán kitettem anyámnál a kukára, mert már égő olyannal rohangálni tényleg.
@messi-asz:

Nem volt annyi eszük, hogy úgy kommunikálják: 23%-ra CSÖKKENTIK.
@a szív fészkei: nézd ezek a bóvli huszárok a Cloppenburg meg a másikak vaábas konténer 18 tonnát tud elvinni préselt bálázott ruhaneműből az egész célállomásra szállítva ér 3500 dollárt, nem biztosítják mert nem éri meg és amikor eladja 1 hét alatt a láncon akkor nyer tisztán 75000 dollárt és a szállítás folyamatos a világ egyik pontjáról a másikra... a bőráru ára lement az utóbbi években csak a méretre egyedileg készült cuccok drágák de azok azután 2000 dollár és felfelé darabonként...a mongol, török és más hasonló országok termékei osztályon felüliek anyagminőségben de a kivitel nem mindig tökéletes a bélés vagy a méret vagy a fazon de ezért olcsón adják pláne ha a turista még érte is megy, ott azután lehet alkudni meg talán meg is adjusztálják egy kicsit némi plusszért ha van időd megvárni
@VUVUZELLANÉNI: Témával kapcsolatban: akkor végülis milyen eszközöket tartanál üdvözítőnek a renitens gyerekekkel szemben? Pofont azt soha, semilyen körülmények között! Persze, katonaság se legyen. Végülis nekem amúgy mindegy, de majd amikor a gyerekedet életében először éri igazságtalanság a munkahelyén, vagy először mondják meg neki mit tegyen, szépen kiakad, és kirúgják.

Vallás kapcsolatban: Szóval azért tartom feleslegesnek az érvelést, mert ugyebár a vallások beteg dolgok, mint mondtad. Na most, egy ilyen beteg vallást nem elutasító ember, mint én, (aki persze lehet, hogy ezért beteg is) csupa beteg érvet hozna fel, nem?
Az a helyzet, hogy ha te azt gondolod, hogy a kereszténység = minden öröm után a pokol tüzén való perzselődést helyezi kilátásba (ezt írtad:D), akkor járj kicsit utána, mi is ez. Addig nincs kiindulási alap bármiről is vitázni.
Még annyit, hogy Te nem érzed magad betegnek? Keresel ilyen blogokat, és kiabálod, hogy minden vallás milyen beteg. Azért ez is beteges... :)) Valami lelkiismeretfurdalásod lehet, vagy pedig tényleg valami szomorú helyzetben vagy, pl. megérteném hogy így viselkedsz, ha 10 éves korosban szexuálisan zaklatott egy pedofil pap: akkor értem a sérülésed okát.
@a szív fészkei:

Szegénykém, itt sovi egy kicsit... két forgatás majdnem egyszerre nem embernek való... mindegy, akkor is: ♥
@Rodeo36: 40 lábas a "vábas" helyett ...
@Rodeo36: Bodrumban ruhát nem vettem, csak egy szép Versace(mellett álló) törülközőt :-D de szépen dolgoznak; tudok varrni, hímezni, meg tudom ítélni a munkát. Hát persze, hogy a hülye sznobokra - Matolcsay-félék - alapoznak ezek a drága de szart áruló üzletláncok, tudom. Én benézek ilyenekbe, röhögök a sokért tucatárut vevőkön, oszt jónapot - aranyapánk szavait idézve.

Mivel vannak eredeti holmijaim, látom, mi a követelmény a nagy márkáknál.
@a szív fészkei:
A kép sokkal összetettebb, mint ahogy az a ti kis szűk agyatokban az megjelenik.
Mert pl. a római katolikus egyház ellen folytatott hadjáratotok is szélmalomharc.

Amit a liberalizmus kívánt, azok ma, ha nem is az egyházon belül, de megvalósultak.
A házasság felbontható, a nő egyenlő a férfivel, általános szavazati jog, sztrájkjog, fizetett szabadság, a homoszexualitás nem bűncselekmény stb. stb.
A klasszikus liberalizmus - mivel teljesítette küldetését - ki is múlt. Ami helyette van, az már nem liberalizmus, hanem én destruktivizmusnak szoktam nevezni. Csak ugye, amikor szidom őket, így egyszerűbb a jelölés.
A destruktivizmusnak olyan ismertetőjegyei vannak, mint például a könnyű drogok legalizálása melletti csindaratta (lásd: 4K! mozgalmárok), de ide illeszkedik a halálbüntetés ellenzése, vagyis a bűnözők, a maffia érdekeinek kiszolgálása (sok jogvédő szervezetet is bizonyára bűnszövetkezetek pénzelnek hátulról), a bevándorlás bátorítása stb.

Vagy ott van a másik sarokkő: a zsidókhoz való viszonyulás. Bevallom, én magam is szoktam néha zsidózni, bár csak poénkodás szintjén, mert ha komolyan akarok véleményt fogalmazni, sokkal árnyaltabban látom én is, mint a jobboldaliak, sőt radikális jobboldaliak ezt a problémát. A diskurzus egyszerűsítése az, amikor radikális jobboldalon „a zsidók” jelölést használják, mert ha másodikra rákérdeznétek, akkor kiderülne, hogy ugyanezek az emberek igazából nem akarnak általánosítani, sem kollektíve megítélni embereket, sem az ősök bűneit a mai generációkra rávetíteni stb. stb. Tehát itt, szerintem nagy elbeszélés van egymás mellett, és a hős antifasiszták meg cionisták a levegővel harcolnak, azt döfködik a kardjaikkal, és eléggé elítélhető módon védelmükbe vesznek olyan gazfickókat is, akik amúgy még a zsidóságukra is (de mondhatnám a cigányságukat is, mert ott is hasonló viszonyulások vannak; ld. az uzsorásukat, akik saját népüket nyomorgatják) messziről tesznek. Gondolok itt a spekulánsokra, a gátlástalan haszonlesőkre, bennfentes tőzsdézőkre, szervkereskedő rabbikra stb.

Kb. 1999-ben amikor ment a koszovói balhé, levelet váltottam egy orosszal. Angolul persze, mert nem tudok oroszul. Ő állítólag itt volt katonatiszt 1990 előtt. Felróttam neki, hogy Koszovóban Milosevics emberei között orosz zsoldosok is kegyetlenkednek. Nagyon prompt módon és okosul válaszolt: azok nem oroszok, mert a kegyetlen zsoldosoknak nincs nemzetiségük. És lényegében igaza van, persze abban nincs, hogy ezek annyira függetlenek lennének attól a társadalomtól, amelyben szocializálódtak, tehát jellembeli hibáik arra a társadalomra is óhatatlanul visszavetítődnek.

A római katolikus egyházra visszatérve: érdekes megfigyelésem, hogy azok, akik szidják ezt az egyházat, meg úgy általában a normális vallásos embereket vélt vagy valós hibáik miatt, nagyon, túl nagyon elnézőek, például, a pápua-új-guineai kannibálok - mára ugye visszaszorult - szokásaival szemben, de a prekolumbiánus kultúrák kirívóan embertelen és kegyetlen szokásaik és rítusaik felett is hajlamosak szemet hunyni, amikor csak a csúnya európai gyarmatosítók által elkövetett atrocitásokat lebegtetik a szemük előtt.

Szóval, a konklúzióm az, hogy azokat is beleértve, akik itt bloghuszárkodnak - vagyis a mai magyar baloldal, plusz az, amit „liberalizmusnak” szoktunk nevezni (mert ők is e mögé az álca mögé bújnak) - önző, erkölcstelen és ingyencirkuszt kedvelő percemberkék siserehada.
@gyilkos fűegér: Azért ő sosem a belevarrt szilikoncihákról volt híres - teszem hozzá, hálistennek! És állandóan fogyóznak, nem tudom, miért ez a mániájuk.
@Kara kán: Te itt mit csinálsz? Ti mindig halálmegvetően írtok az itt megnyilvánulókról, miközben egész nap itt nyilvánultok meg.

Spekuláns, gátlástalan haszonélvező nemcsak zsidók közt van. Uzsorás se, sőt szervkereskedő se. Azok között van,akiknek a pénz az istenük,(ha azzal tudnak pénzt szerezni, amivel épp lehet erkölcsi kétely nélkül) de mintha ez a Fideszre is érvényes lenne. Mi másért hajtanak?

A katolikus egyház tett arról, amilyen az általános vélemény itt róla. Ahogy pl. a Mazsihisz is, mert arról is van egy vélemény és nem a legdicsérőbb.

Nem a normális vallásos emberek lesznek itt szidva, hanem azok, akik valami ki tudja honnani fensőbbségükből eredeztetve meg akarják mondani - egy Semjén, egy ilyen Michl, egy Hoffmann meg a többi - hogy ki és hogyan éljen!

Én is cseréltem sokszor eszmét magát hívő és hitét gyakorló katolikusként leíró asszonnyal a neten minden atrocitás mentesen, mondhatni baráti hangnemben. Igaz ő nem zsidózással nyitott és libsizéssel bunkózott. Ahogy - mint idéztem, csak ezt nem szoktátok elolvasni - Tóta is tárgyal és kulturáltan vitázik jezsuitákkal rendszeresen szinte. Ha pedig ők, a legokosabbak szóba állnak vele és partnernek tekintik, akkor nehezen áll meg a jaj, Tót W keresztényt üldöz!-állítás ugyebár. Ami olyan jópofa toposz nálatok, a jobboldalon.

De hogy a pedofília mostanáig egy eltitkolt, mismásolt és a legfelsőbb szintien is tudott dolog volt a soraikban, az olyan tény amiért a pápa is elnézést kért annyi évtized rejtegetés után. Ezt leírni nem üldözés. Azt leírni, sőt követelni, hogy ne legyen kötelező hittan, hanem mindenki tekinthesse ezt magánügyének, szintén jogában áll a mai szekularizált állampolgárnak Magyarországon.

Senki nem egy erdélyi Böjte Csaba atyát cikiz és nevet ki, őt tiszteli mindenki - hanem egy, a karrierjéhez az egyházat is csupáncsak felhasználó Semjént, Rétváryt, Hoffmannt, ilyesmit. És igen, azt a nagyon megtért Orvbánt. Akinek ez már majdnem csicsikovi lélek/voksvadászat, de nem igazi hitélet.Ha te ebből keresztényüldözést vizionálsz, rossz helyen jársz.
És mivel ma itt nem a pápuák, vagy a hajdani maják vallásgyakorlását akarják a lakosság nagy részére kényszeríteni, tán azért nem azok ellen száll a szó itt.
@Kara kán:

Maradjunk annyiban, hogy a fingod nincs a liberalizmusról. Szép az elméleted, csak egy marék lepkefingot ér. Ugyanis:

1: A liberalizmus az egyén szabad jogain alapul, a lelkiismeret, az életmód, a szexuális és vallásszabadságon. A megismerés szabadságán, a gondolat és véleményszabadságon. Az egyetlen amit elutasít az az államnak a polgárok magánéletébe való behatolása.

2: Így ma sem arról volt szó, hogy a keresztény egyház monnyonle és üldözzük őket. Hanem arról, hogy ugyan már lehessen szabadon eldönteni ki melyik vallásban hisz, és kötelező helyett fakultatív - választható, nemtom érted-e - legyen a hitoktatás.

A zsidózás meg az ostoba idióták érvpótlója, nagyjából annyit ér mint a folyamatos izé-izé-izé, a beszéd képtelenek szópótlója.
Az a régi mániám, átkeresztelni mindent, babám! - énekelhetné a bonviván külsejű Tarlós Pityu. www.origo.hu/itthon/20111130-atnevezne-az-illatos-uti-sintertelepet-a-fovaros.html

Mert ha nem keresztelésekkel, hanem érdemi melóval lennének Pityukámék elfoglalva, akkor tán a kutyák se átkeresztelt helyen pusztulnának el, hanem normálisabban élhetnének a körösztölős pénzekből.

És még mindig a FB-ról: Gyújtsunk mécsest együtt a Kossuth téren József Attila szobránál a költő halálának 74. évfordulóján, december 3-án 17 órakor.
Az ellenzék újabb obstrukcióval megint "nappalosítaná" pl a felsőoktatási és a köznevelési törvény módosítóinak vitáját.

index.hu/belfold/2011/12/01/hosszu_ejszakara_keszulhetnek_a_kepviselok/
@Fabius: :-) Grat! Drogozni meg minden fajta és féle és korszakban élt drogozott, ha olyanja volt. Sajnos a kábítás menekülés a reálisból: nem véletlen volt az a mondás sem, hogy a vallás a népek ópiuma!

A maffia érdekeinek kiszolgálásánál csak egy felsőbb szint van, amikor maga a politikai-gazdasági maffia szab törvényt. Nemrég néztem meg a Kenndyekről szóló - gyerekeik nevelőnőinek emlékezései alapján forgatott - filmet (az első részt `63 Dallasáig.) Ugye szép kört ír le a sztori: az öreg Joseph, a halálosan nagyravágyó ember a maffia segítségével lesz az, aki (többek közt: részt vesz alkoholcsempészetben, ingatlanbizniszben és egyéb fújcsúnya dolgokban, persze fű alatt de kurvagazdagra keresve magát). Aztán majd a fiát, aki végre elnöknek tudhat, mintegy a családi hatalom betetőzéseként, ugyanaz a maffia végezteti ki, hisz az érdekeik ellen lép Hoffával szemben. És Bobbyval és így végeznek. Mert igazságügyminiszterként már nem parírozott nekik.

Úgyhogy a maffia módszereit - aminek a tagjai a legkatolikusabbak két fejloccsantós gyilkosság között amúgy - nem a liberálisok használják nyakra-főre. Ez is csúsztatás a javából. A legkatolikusabb Olaszország termelte ki ezt a rákos daganatot hajdan és ez állam az államban ma már: Berlusconi és a többi politikus szorosan együttműködött vele. Ezek liberálisok lennének? Mit nem hallok.
@Fabius: Miért sunnyogják el ennyire? Nem büszkék rá? Hogyhogy?
@Kara kán: a NATO és az USA katonái mind zsoldosok különösképpen az "elit" alakulatok amelyek kizárólag anyagi és egyéb ahhoz csatolt előnyökért vállalják azt, hogy annyi pénzért meghalni is érdemes, légy szíves ne próbálkozzál semmilyen hazafias meg társadalom mentő küldetésükről papolni, mert az nincs!!! ha egy népnek -precolombian vagy akármilyen- van egy kultúrája ami szerint másképpen nem jut a megfelelő fehérjemennyiséghez ezért évente egyszer szent áldozatként kannibalizmust csinálnak...vagy más de senkinek sincs joga kiírtani ezeket az arany vagyonukért meg a többi kincsért amit felhalmoztak évszázadokon át... a 12-dik évezredben -ma- a csicsóka gyökér pácolásának felfedezéséről szóló legenda 12000-dik évében már illene tudni, hogy minden vallás retrográd és minden vallás -monoteisztikus vagy politeisztikus, exogám vagy endogám- az az adott társadalom -tehát már az ősközösség is 1000000 évvel ezelőtt- terméke annak jólfelfogott anyagi és túlélési szükségletéből kifolyólag és amikor a politeisztikus hitről a monoteisztikusra váltanak mint Magyarország az elmúlt 60 év alatt többször az a pillanatnyi társadalmi szükségletek kielégítése illetve a mai monoteisztikus=orvbánizmus=kaotikus az egy ember tudatos ráoktrojálása a társadalom annak primitívségére alapozva és az ilyen idióták mint te is kihasználásával akik így ingyen eszközei egy másik seggfejnek aki pusztán anyagi előnyei megtartására rátörvényezi mindezt a szart a gügye és bugyuta társadalomra -persze ha a társadalom hagyja- tehát a mai egy perverz monoteisztikus államberendezkedés az összes nemzeti lobogóval és az államilag fenntartott népbutítás az uralkodó 2/3 anyagi kiváltságainak kőbe vésése addig amíg valaki szét nem veri a fejüket ezeken a köveken...te ócska rabszolga vagy nekik eldobható darab szócső...és be is bizonyítottad ugyanitt
@Fabius:
Maradjunk annyiban, hogy fingod sincs, hogy mit tudok én a liberalizmusról, illetve a marketing lózungjairól (egyenlőség, testvériség, szabadság, ugye? - hogy oda ne rohanjak, amikor e magasztos eszmék cégére alatt sokkal nagyobb elnyomás, és sokkal pusztítóbb háborúk jöttek, mint azelőtt).

Apropó, idiTóta, a jómadár:

A jezsuitáknak kutya kötelességük minden BŰNÖSSEL szóba állni. Ettől még idiTóta nem lesz szalonképesebb, sem az ázsiója nem nő meg. Nekem kis pöcs marad, azzal a kiegészítéssel, hogy én nem vagyok annyira elnéző, mint a jezsuita atyák. Amúgy, idiTóta lesz még nagy, spirituálisan megtért meg megjavult képmutató, de sajnos én nem vallom azt a biblikus elvet, mely szerint a megtért bűnös többet érne annál, aki egész életében jó ember volt. OK, térjen meg, de nem akarjon azzal villogni.
Vanak amúgy jó példák is (Szikora Róbert, ifjúkori kicsapongásai után pl. megtért, és nem villog vele. Nem is hallunk róla. Na ilyennek akarom látni én is azt a bűnös iditótát! De gyorsan! )
@Rodeo36: Ezt már leszögeztük egyszer régen, emlékszel? Hogy a nagy egyházasított vallások leginkább a népeik hatalmi fékentartását szolgálják, mondván: higgy bennünk, add oda mindened és cserébe - nem ellenőrizhetően és reklamálhatóan - talán valahol, de nem itt és most, majd ezért boldog leszel. Ám ha nem engedelmeskedsz, akkor jaj és baj vár rád, szörnyű büntik halálod után és életedben se szeretünk nagyon. Sőt ki is átkozhatunk. (régen ez egyenlő volt a halállal, nem?)

De ha valaki hinni akar valami rendezőelvben - nevezheti bárminek -, ekképp tartozni akar a vele egy hiten lévők közösségéhez, az tehesse meg szabad akaratából, mások hasonlóra vegzálása, erőszakolása és retorziók nélkül. Ennyi. Nil nocere - és kész. Semjénék ennek nem felelnek meg. Ártanak, nagyon is.
@a szív fészkei:

Erre ma csak két dolgot mondanék:

1: hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/30/Late_On_barmifele_osszefuggest_az_alabbi_te_DEBDBL

2: hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/30/Egy_honapja_van_Simicskanak_szabadlabon_QUPX6Y

A gazdasági maffia törvényt szab fejezethez érdemes felidézni a lex Járait és a lex CBA-t, és akkor még nem gondolkodtunk el mélyebben a Wabard-gázolajkedvezmény, meg a Pintérszolgálat tenderein.
@Rodeo36:
Te nem vagy nekem vitapartner, te kis pöcs, vagy pötty. Te senki vagy, és ezt írd le minden nap 50-szer, amíg nem mondom azt, hogy elég.

Ha a vallás nem lett volna, még mindig csóré seggel futkorásznál a sztyeppén, mint a busmanok, bár te az ő szintjüket sem éred el, olyan vagy, mint a kiöltöztetett majmok. Na, ezt is írd le naponta 25-ször!

Ha nem lett volna vallás, nem lenne művészet, tudomány, államszervezet, írás, absztrakt gondolkodás, elvont fogalmak, semmi nem lenne, te hordó.

Ja, és a hitviták nélkül tudományos eszmecsere sem lenne, logikus érvelés sem lenne fejlettebb, mint az ókri bölcselőké, és te sem lennél, mert a barbár, spártai törvények alapján téged, mint csökevényt, ledobtak volna egy szikláról.

Köszönd meg, hogy szóba álltam veled, és ezt is írd le naponta 33-szor, amíg nem mondom, hogy elég. Természetesen kukoricán térdepelve, te gézengúz!
@a szív fészkei:
Én meg az mondom, hogy Kennedy-t a zsidók tették el láb aló, mert nem akarta hagyni, hogy beizzítsák atomprogramjukat. Na bumm!
@Kara kán: Nem villog vele Szikora???? Csak azzal van teli vele kapcsolatban mindig a bulvár, hogy mindenhová triptichont cepel magával. Ne röhögtess. Másból se áll a nyilatkozata, ha előkerül, mint öntömjénből, akárcsak Eperjesnél.

Hát te tényleg nem jezsuita bölcs vagy, azt most írásba adtad. Tóta meg kösz, elvan a dicséreted nélkül, nem akar megtérni, értelmeseket akar vitázni. De tőletek lehülyézés=dicsőség.
@Kara kán:
Mondjuk, ez nem lenne újdonság, mert nyírtak ők már ki egyiptomi, kanadai, meg iráni tudósokat is. Bummm-bummm!
@Kara kán:

"magasztos eszmék cégére alatt sokkal nagyobb elnyomás, és sokkal pusztítóbb háborúk jöttek, mint azelőtt"

Magyarország 2011: az egyetlen aki magasztos eszmék cégére alatt háborúzik az Orbán Viktor. Baszki, visszatért a liberalizmuhoz? Ómájgád.
Most pedig lefekszem, mert nem vagyok én az önkéntes tanárotok. Booom!
@Fabius: S:-D (nem tudom, ez az emotikon jól fejezi-e ki, amit akarok: összevönt szemöldökkel keserűen röhögni.)
@a szív fészkei:

Nézz rá mit hoztatok ma itt kommentszámban és vita hevességben össze, és szerintem egyértelmű miért akarták ezt éjszakára eldugni. Éjszaka kicsi a visszhang.
@Kara kán: Drága, azt nyekegsz, amit akarsz. De talán fáradj ezzel a kurucra.
És miért véded a maffiát, amikor az is libsi találmány szerinted? Nem értem.
@Kara kán: Zárd el alvás előtt a vadiúj lapostévédet, mert sokat fogsz pornóadóra fizetni!
@Kara kán: Ja, pedig de illenél Hoffmann bimbaszó csapatába a finom türelmes és hitvalló felfogásoddal!
@Kara kán: úgy látom "nagybecsű" szavaidból, sikerült eltalálnom ki is vagy valójában: egy darab szar, idézlek:
"Ha nem lett volna vallás, nem lenne művészet, tudomány, államszervezet, írás, absztrakt gondolkodás, elvont fogalmak, semmi nem lenne, te hordó."

a tétel pontosan ennek az inverze: ha nem lenne tudomány, absztrakt gondolkodás, művészet akkor vallás sem jöhetett volna létre mert a mimézis létrehozta mindazt amit és úgy ahogy az aktuális társadalom kialakította, a művészet, a tudomány és minden egyéb -a kétkezi alkotó munkát többszörösen aláhúzva beleértve, munka és annak szükséges ritmusa nélkül nincs művészet és gondolkodás sem- terméke az adott társadalomnak...

végül: soha senkitől nem kérek engedélyt arra, hogy elmondjam a véleményemet mert annak tapasztalati és elméleti alapjai vannak nem úgy mint a pöfögésednek ami mint a fing jön és el is száll...már ki is "szellőztettelek" az ablakon kívülre...meglehetősen irritáló az ilyen egyed mint tenséged és nem kívánatos...ja és hogy a te stílusodat kövessem, cizelláltan: nyasgem!
@Kara kán: az első pattintott kőszerszám megalkotásával az emberszabású megalkotta önmagát az embert, ugyanakkor a gondolatot, a tudományt, a filozófiát, művészetet és az ismeretlen megfogalmazása maradt a rettegés: a vallás, hit abban, hogy talán valaha azt is megismerheti amit éppen akkor nem, a barlangrajzok tökéletes művészete annak kifejeződése, hogy a művész abban a pillanatban amikor egy 3D objektumot -léte lehetőségét azaz ennivalóját- 2D-ben meg tudta örökíteni akkor birtokába vette az övé lett azaz végleg egyszer s mindenkorra legyőzte ellenségeit és a rettegést is ezekkel kapcsolatban egyre kevesebb jelenség maradt megragadhatatlan és ezért a vallásos hit, áhítat tárgya, a gyertyák vagy a fáklyák lángjának lobogó, mozgó fényei a barlang falára rémárnyakat rajzoltak ott volt Wotan és Fafner a sárkány...is
@Boli: hihihi, nekem nem hiányoznak. azért megint belenyúlt a kormány egy szép vöröshangyabolyba, remélem bevándorolnak gatyájukba.

ezt meg kell nézni - bár Latin-Amerika. www.youtube.com/watch?v=QiHkz9X8C94&feature=fvsr
@Rodeo36:

vót ojjan is, hogy 7000 fölé mentünk tejjesen troll hiányos állapotban. akkor még jobb vót a zuzmó termés és kara kán evtárs is otthoni pezsgőivászattal múlatta az időt ahelyett, hogy okádni járt vóna a kocsmába.
Felebarátaim a stilus az ember és annyit is ér, aki szidja a másikat, az magát is szidja...osztjónapot
@anyósnyelv: a demokrácia szent nevében legalább 10 latin amerikai országot romboltak földig és fosztottak ki, afrikában sem kevesebbet, most éppen az nem teccik őnagyságuknak, hogy az egyiptomiak nem akarják azt a demokráciát amit leszállították nekik és a többiek sem a lybek meg zokognak mert most jöttek rá, hogy kibasztak saját magukkal
@Fabius: "Az ellenzék újabb obstrukcióval megint "nappalosítaná" pl a felsőoktatási és a köznevelési törvény módosítóinak vitáját. "

Innen messziről ez már képviselői munkavégzésnek tűnik.
Ez is bizonyítja, hogy aki akar, az tud dolgozni. A kérdés csak az, eddig miért nem akartak.
@Kara kán: '...de sajnos én nem vallom azt a biblikus elvet,"

AHA! Te vagy az a hívő, aki válogat a biblia elvei közül? Az istened mondta, hogy neked jogod van az ő elvei közül válogatni? Olyan vallást én is szeretnék magamnak, amelyben így lehet válogatni. Vagy ezt néhol köpönyegforgatásnak nevezik? Csak azt nem értem mi köze van ennek a köpönyeghez. Netalán tán azokról terjedt el, akik köpönyeget hordtak?
Felmerült többször is, hogy Jézus a korabeli dokumentumokban is rengetegszer felbukkan, ezért nyilvánvaló történelmi személyiség nem pedig kitalált személy volt.

Én eddig úgy tudtam, hogy csak néhány helyen bukkan fel konkrétan az említése, sőt ezek közül több hamisítványt is sikerült már azonosítani. Egy picit utánanéztem pl. itt[1] és arra jutottam, hogy valóban jól emlékszem: a kevés említés szinte mindegyike jóval az események után született. Sokszor több (mint) száz évvel az állítólagos események után jegyezték fel ezeket a "korabeli" dokumentumokat.

A legkomolyabb és talán egyetlen valóban "korabeli" Flavius említés[2] eredetiségét sokan vitatják, elterjedt a nézet miszerint nem Flaviustól származik, hanem évszázadokkal később készült hamisítvány.

Persze a bibliában benne van Jézus és lehet hinni benne, de érdemes tudni, hogy a széles körben elterjedt nézet miszerint Jézust a korabeli történelmi dokumentumok rengeteg helyen említik, nos az nem több egyszerű legendánál.

[1] hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9zus#.C3.8Drott_forr.C3.A1sok

[2] www.hetek.hu/hit_es_ertekek/199909/vita_egy_flavius_idezetrol
A Bibliában ez a fajta segítségnyújtás biztos nincs benne: hir6.hu/cikk/60471/120_milliot_nyert_a_vegtorlesztesen_egy_dusgazdag_vallalkozo

De valamiért mégis ilyesmiket favorizál a szentlélek kormánya...
@Pipas: már akkor is működött a történelem hamisítása, a hatalmon lévőnek mindig a saját képére kellett formálni a hitet, gondolatokat, tudást
@Cirbi: Így van. Nem véletlen került bele a kereszténységbe, hogy robotolj és tűrj. Az már mekkora baromi nagy átverés, amikor azt mondja az egyik ember a másiknak, hogy szenvedjen nyugodtan és majd ha meghal, akkor jön el az ő ideje.
@Pipas:

Ilyen a damaszkuszi út. Örvendek, ha legalább téged sikerült elgondolkodtatnom, hiszen te innen indultál:

Qeatzkoatl 2011.11.30. 12:25:57
@Pipas:
Flavius írt róla. (Kr.u.60) Három mondatot. Simonról 10 oldalt.

Pipas 2011.11.30. 12:46:51

@Qeatzkoatl: "Flavius írt róla. (Kr.u.60) Három mondatot. Simonról 10 oldalt."

Nem tudom, hogy pontosan kiről beszélsz, de a helyzet az, hogy Jézus Krisztusról is két ezer évig írkáltak egy csomó dolgot. Meg egy csomó ember írt pl. az UFÓkról is, meg a Yetiről meg ilyesmikről... :)

Qeatzkoatl 2011.11.30. 12:55:51
@Pipas:

Az a baj, hogy tájékozatlan vagy. Magamat idézem:

"Te mélyen vallásos vagy. Megértem én, de megkérdezem mennyire vagy jártas a kialakulásának, előzményinek és közvetlen (egyetlen hiteles) leírásával?
Mivel tudod magyarázni, hogy számos mélyen vallásos ismerősöm nem is érti, ha őket gnoszticizmusról, az esszénusokról, Josephus Flaviusról, Perenai Simonról, a nem kanonizált evangéliumokról, a holt tengeri tekercsekről kérdezem. Nem ismerik a kanonizálás okát, körülményét, helyét, azaz szinte semmi mást, mint amennyit megengednek számára. Te mindezeket tudod? Érdekelt ennyire, vagy csak az egyszerűbb utat jártad?"

Azt hiszem ilyen a neofita. Megvilágosodtál?
@Qeatzkoatl: Baromira nem értem megint, hogy mit is akarsz mondani.

Viszont biztos vagyok benne, hogy alaposan félreértettél. Én soha nem voltam vallásos még csak egy picit sem. Pár évvel ezelőtt még azt gondoltam, hogy Jézus valóban létező személy lehetett akinek a történetét aztán alaposan kiszínezte az utókor (isten fia meg feltámadás meg ilyenek), de aztán egy kicsit utánajártam, kerestem az amazonon és elolvastam pár könyvet a témából, megnéztem pár dokumentumfilmet és most már tudom, hogy kitalált személyről van szó.

Szóval messze tájékozottabb vagyok az átlagnál, gondolkodásomat nem homályosítja semmiféle babona és mostanában kezdem felismerni azokat furcsaságokat, amiket a több ezer éves kereszténység rakott az európai gondolkodásra.

Viszont szakértő nem vagyok a témában (keresztény filozófia és évszázadok alatt kitermelt bölcselkedés, szabad akarat és eleve elrendeltetés és a többi) mert egyrészről nem ez a szakmám, másrészt meg minek áldozzam rá az életemet egy babonaság megismerésére. A dinoszauruszok is tök jópofák meg érdekelnek is, de azért nem fogok kilépni a munkahelyemről hogy felássam Mexikót csontokért. :)

Flaviusról: emlékeztem hogy volt egy elég megbízható forrás amit fel szoktak hozni a keresztények és arra is, hogy baromira nem értettem hogyan írhatott egy megbízható forrás élő emberként valakiről aki nem is létezett. Aztán egy helyen megtaláltam a megoldást: a 4. század után előkerült betoldásról van szó. Megoldódott a rejtély, azt, hogy Flaviusról volt szó, azt meg simán elfelejtettem. Valahogy nem kapcsolódott össze a fejembe ez az egész sztori a névvel.

Nos persze vannak, akik esküdöznek arra, hogy a nevezetes szakasz bizony eredeti de az nem jelent semmit.
@Fabius:

Ócska kis buzik vagytok.

Miért nem írsz az olyan disznóságokról, például, hogy a Douwe Egberts Omnia legújabb reklámjában úgy idézik Juhász Gyula versét (www.szepi.hu/irodalom/vers/karvers/karv_073.html), hogy a szerző nevét se ki nem írják, se meg nem említik?

Miféle karvalyorrú praktika ez megint?
@Fabius: nem valék egy felbújtó, de ott a magosba az a szellemi csökevény vastagon megérett a végleges tahótlanításomra, de mindig visszaszivárog az az átok fattya :)
@Pipas:
Bocsájts meg, én nem személyeskedni akartam. Megjegyzem, meglepett az azonnali reflexiód, amit olvashatsz az általam leírtakban. Ezek tények. Én nem vagyok bigott vallás ellenző, én majdnem bigott egyház ellenzőnek hiszem magam. Ahogyan reagáltál, az vezethetett engem félre. Nekem sok évembe került, hogy analitikus módszerek segítségével találjam meg az én igazamat. Ez az enyém és kiállok érte. Csendesen meghallgatok mindenkit, aki nem csúsztat és nem hazudik. Elmondom, amit én gondolok...ennyi.
Tudod, a világnézetem miatt (ami nekem nagyon sok vívódást és nagyon sok tárgyi bizonyíték megismerését követelte), nehezen viselem a vakon hívők "ostobaságait”, legyen az hit, vagy kormány-kommunikáció. Nekem nem igazából a vallással van bajom, a klérussal viszont antagonisztikus ellentétbe kerültem. A Kelet-Római birodalom megalakulása óta a felvilágosodás koráig az egyház egoizmusa (most finomkodok) jelentős és irreverzibilis folyamatokat indított el, melyeket vagy pártolt, vagy fejét elfordítva vett tudomásul.
Tudod, megismertem több vallási ideológiát. Kijelenthetem (ez most nagyon nem fog illeni a jelenleg érvényes dogmákba), az emberiség tudományos fejlődéséhez az iszlám járult hozzá (800-1650-ig) a sötét középkorban (tudom, hogy a középkort a felvilágosodás koráig tartják számon).
Én vettem a fáradtságot és elmélyedtem a katolikus eszmékben (a gnosztikusok néhány tanát fontos megemlíteni) az iszlámban, a taoizmusban és a buddhizmusban is. Ezek közül egyetlen egy, ami a jelenlegi fizikai (asztrofizikai, kvantumfizikai) ismereteinkkel meglepően konzisztens.
Gondolom, keveseket érint meg ez a dolog. Ám tudom, a kevesek adták a világnak a legtöbbet.

Nézd meg Kara kán modorát és stílusát. Ő egy valódi bigott. A bigottság a bűn, nem a kíváncsi és kutakodó elme.
@Kara kán:

Van egy magyar mondás, gyáva az a kutya, aki a kerítésen át mer csak ugatni.
@Qeatzkoatl: Nem kell bocsánatot kérned: nincs miért. Nem vettem sértésnek semmit amit írtál, csak simán úgy éreztem, hogy félreértettél. Könnyű azt egy blogon keresztül. :)

Amúgy vallási kérdésekben nem nagyon szoktam felhúzni magam, csak akkor akadok ki néha, amikor valaki fafejű módon minden tényt a legkisebb lelkiismeretfurdalás nélkül egyszerűen figyelmen kívül hagy és kizárólag az általa támogatott nézőpontot támogató teljesen tarthatatlan marhaságokat fröcsögi.

Tévedni persze emberi dolog, de aki képes mindenféle gondolkodás nélkül vitatkozni, agresszíven terjeszteni az igét anélkül, hogy egy pillanatra is elgondolkodna azon, hogy mit beszél, az nagyon idegesítő.

Klasszikus példa az "evolúció az csak egy elmélet", "öcsém az elmélet nem azt jelenti, hogy nincs bizonyítva, az hipotézis vagy sejtés", "dehogynem, az evolúci az csak egy elmélet". És akkor vitatkozik veled, pedig a téma nevét sem érti. :-*
@Pipas: Azt hiszem értelek. Én nem hiszem, hogy az én meggyőződésem megingathatatlan, megingok, ha meggyőznek és lemossák érveimet a vita asztaláról.
@Qeatzkoatl: Így van, de azért ez kérdésről-kérdésre változik azért. Van amihez viszonylag kevés bizonyíték is elég és van amihez sok.

Azt, hogy létezett Jézus tulajdonképpen el tudnám fogadni, ha lenne rá *néhány* bizonyíték, azt, hogy a születésekor az anyja érintetlen volt, arra már egy kicsit több bizonyítékot tartanék szükségesnek, de biológiailag elvileg nem lehetetlen. Azt, hogy a halála után három nappal feltámadt, nos az már igen komoly bizonyítékokat igényelne, mondhatnám azt, hogy esélytelen.

Ezért mondom azt, hogy "tudom", hogy nem történt meg, holott valójában nem "tudom", csak igen-igen komoly esélyt látok rá.
@Pipas: Kedves Pipas!
Ezek huszadrangú dolgok, hidd nekem. Azok a bitangok, akik ezzel visszaélve kiírtottak népeket, fajokat, rasszokat. Egy vallás kialakulása (Húsvét-szigetek), lehet egy lokális nézőpont, rálátás kérdése), az adott kor specifikumából ered. Szeretném, ha lenne jézus, ez olyan egyszerű és varázslatos, ám hallgasd meg a másik oldalt, mely azt mondja, az információ amely folyamatos és nem megsemmisíthető. Majdnem ugyanaz. Ám nincs benne a lehetőség a visszaélésre. (remélem érted)
@Qeatzkoatl: Jah, a "cargo"? Igen, ott tényleg nézőpont a vallás, teljesen elfogadható. Nem hittem, hogy indexen találni embert aki tudja mi az. :)

Csak mondjuk én természettudományos érdeklődésű vagyok.
@Pipas: Perenai Simon-nak nézzél utána. És gondold át, a plagizálás szükségszerűségét, az ebből eredő hosszútávú lehetőségeket, ha nem kard által, hanem mártír módjára hal meg valaki.
Amennyiben érdekel, az esszénusokat is tanulmányozd.
Olvasd el, nyitottan a tiltott evangéliumokat. Vond le, a saját következtetéseidet. Soha sem higgy, az aktuális uralkodó/uralkodó nézet szavainak.
Miért van az, hogy egy ilyen kara kán alias Szikora Robitól (kijafeneaz?) kinyílik a bicska a zsebemben? Ez az ember nem bigott katolikus vagy bármilyen más vallású, hanem bigott nekrofil.
Egyszerűen kíváncsi vagyok, honnan, miféle kultúrkörből származnak, hogyan szocializálódtak, honnan érkeztek, és hova tartanak ezek?
@Kijelölt Felelős:

Olvassátok el egymás után a két módosítóját!

Ezt a zembert úgy összezavartátok, hogy még azt se tudja majd eldönteni, hogy polgármester vagy képviselő akar é lenni!?
@Kijelölt Felelős: Bocs, hogy szólok, de néztem a blogodat, eddig--->felkompfra. Ki kellene javítani, mert nagyon gáz.
@Qeatzkoatl:
Ne légy tévedésben, ha azt hiszed, hogy miattad megtanulok helyesen írni! :)
@Qeatzkoatl:
Még csak most kezdem felkapni a vizet!
Mit kotyogsz Te bele, hogy akarok-e álamelnök lenni, vagy megmaradok örök kotyogónak?
@Kijelölt Felelős: Éreztem én, hogy a tűzbe nyúlok. Sokáig hezitáltam, tegyem, ne tegyem. Megtettem és kész. Remélem tíz év gályarabságnál többet nem fogok kapni.
Azert az is egy furcsa komcsi dolog volt, hogy tiltottak a tesi fenyitest, ahhoz keoest altalanos iskolaban mindwn tanar csinalta. Vagy ugye mint a Csath Geza regenyben:a tanar megveri a legerosebb gyereket majd vele vereti meg a tobbit. Mar itt kicsibenkell tanulni a politikat. Azert megedzi a tanarokat ez a dolog...
Mellesleg ez a kirol volt vagy nem volt forras is erdekes dolog. Szerinted 100 ev mulva mennyien tudjak majd, hogy ki volt az a Torgyan Jozsef vagy sorolhatnam? Meg egy rakas romai csaszarrol is alig tudunk max a nevet. Jezushoz hasonlo profeta meg rengeteg volt a korban. A zsidoknak nem is volt "hivatalos tortenetirojuk" Flaviusig. Jezus kivegzese is lokalis ugy volt, nem orszagos. Meg Augustus csaszarrol se tudnank, ha nem lettek volna romai tortnetirok es nem masoltak volna buzgon a szovegeiket.
@Bandibacsi34: "Szerinted 100 ev mulva mennyien tudjak majd, hogy ki volt az a Torgyan Jozsef vagy sorolhatnam?"

Nem kell ahhoz száz év, már sokan most sem tudják, de azt sem, hogy most kik a vezetők. Ki a fenét érdekel, ha nincs munka, és nem jut pénz csak a minimális megélhetésre?

Azért juliusi cézárkáról sokan tudják, hogy volt egy brutuskája, pedig ők már ugye nagyon régen éltek. Meg a mi istvánkánkról is tudják, hogy ellenségeinek ólmot öntetett a fülibe, kiszúratta a szemit, meg aki nagyon ugrált, az négyrétbe a várfalon lett fali dísz.
A történelem szitája azért jól szelektál, nagyon kevesen maradnak meg az emlékezetben, még akkor is, ha megírják őket ( pl. alaptörvényben).
@látjátok feleim szümtükkel: Az alapkérdés Jézus létezése vagy nem létezése. István király volt, de hosszú ideig uralkodott, államalapító volt. Idollá vált. De pl. Aba Sámuel is király volt aztat a legtöbb embernek nem ugrik be ki is volt az. A lényeg, hogy gyakorlatilag annak marad fenn a neve, aki vagz idollá válik és írnak róla a történetírók, vagy véset magának kőtáblára valamit (pl. fáráók anno). Persze Jézus is idollá vált, de a tanítványainak azért nem voltak akkora potenciáljai, mint egy római császárnak. Szóval mert nem tudunk valamiről, attól még létezhet (UFO???).

"Ki a fenét érdekel, ha nincs munka, és nem jut pénz csak a minimális megélhetésre?"

Gondolj csak bele, hogy hogyan életek a nagyszüleid?! Te már biztosan jobban élsz. van autód, mehetsz bárhova az EU ban. Különben is, egy kínai munkás sokkal kevesebbet keres. csak nem gondoltad, hogy mi egyenlőek vagyunk egy nyugat-európaival? (mellesleg ott van egy rakás egyházi iskola).
@Kijelölt Felelős: Érdekes...

Egyszer jártam egy egyházi iskola múzeumi részében. Ott voltak minifogdák, ketrecek, ahova a régi szép időkben bezárták a renitens diákokat. Hajjajjjj
Mellesleg a Rákosi rendszerben törölték el a testi fenyítést, de nem hivatalosan kaptunk mi is saller aytat felnőttünk. Most meg azt látom, nem csak egyes diákoknak, de a szüleiknek is kijárna a csendőrpofon!!!!!

en.wikipedia.org/wiki/School_corporal_punishment
süti beállítások módosítása