Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.29. 05:06 Fabius

Ki után kémkedik Orbán?

Címkék: adatvédelem fidesz nibek

Új Nagy Testvért hozna létre Orbán Viktor. Talán mert nem tudja - vagy nagyon is tudja - hogy a személyes ex tanácsadója - Boross Péter - jóvoltából soha rendesen fel nem tárt ügynöklisták, a Nyírfa és UD ügyek országában minimum visszatetszést kelt, ha megfigyelésről és adatgyűjtésről beszélünk. Azok után pláne, hogy Orbán kiherélte az ombudsmani rendszert, megalkotta az új adatvédelmi törvényt, és létrehozta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, mondván majd ők megvédik maguktól a mi adatainkat, jól.

A hatóság még fel sem állt, de az már kiderült, hogy Kedves Vezetőnk sajátjaként kívánja felhasználni személyes adatainkat. A NIBEK néven létrehozandó - nem Nem Igazán Bízunk az Emberek Közelségében, hanem Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ - szervezet az országban fellelhető minden adatállományhoz hozzáférne külső segítség nélkül. Nem pöcsölnének holmi kérvényezéssel, frászt. Egy pillanat alatt komplett profilt állíthatnak fel fogászati röntgentől interneten vett szado mazo szetten keresztül a legutóbbi adóbevallásig.

Bennem fölmerül a kérdés: mire kíváncsiak vajon ennyire? Viktor nyugtalanul ébred és nyűgös egész nap, ha nem tudja biztosan, Lendvai Ildikó tangát vagy tundrát választott az aznapi szettjéhez?
Felőrli a bizonytalanság a napjait, ha nem lesz képben Gyurcsány aktuális egészségi állapotáról?
Vagy csak jó lenne rajtakapni Schiffer Andrást egy kis huncutkodáson, és kompromittálni a szexuális segédeszköz áruház ajtajában, lehetőleg az MTI Hírcentrum kamerái előtt?
Persze nyilván ránk is kíváncsiak, ezért van egy alternatív javaslatom: hagyjuk ezt a nagytesósdit a fenébe. Legyen egy Magyar Faszbúk közösségi portál, ahol minden állampolgárnak legyen oldala. Ott aztán mindenki közölheti a napi programját, egészségi állapotát, pénzügyi költéseit, pártszimpátiáját, hogy ne kelljen ezt se keresni. Például:

7:00 Felébredtem. Azt álmodtam Selmeczi Gabriella egy kiflivéggel üldözte kijafasztomit, mert annyira twitterezett, hogy elfelejtett visszalépni az állami nyugdíjrendszerbe két csipogás között. Most meg a megmentésért könyörög.

7:30 Lefőtt a kávé, a vérnyomásom 130/80,  rám jött a szarás.

7:40 Egy akkorát szartam, mint egy vimes doboz, meg két kisebbet, amitől ág formája lett, úgy nézett ki mint narancsfa torzó a tűzvihar után.

7:50 A kocsiban hallgattam a Kossuthot, de a rogánanti szájából az ingatlanadó száraznak tűnt. Iszol te rendesen édesöcsém? Kisnaccságnak mondjad, amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is, úgyhogy szaporázza.

8:10 Beértem az irodába. A hírportálokon nem találtam utalást az IMF ismételt picsánrúgásáról. Vérnyomásom 140/90

12:00 Ebédre sós csipszet ettem energiaitallal, elszívtam hozzá két szál cigit. Tudatosan étkezem, étrendemmel hozzá kívánok járulni az államháztartás bevételi oldalához.

16:00 Hazafelé bementem tankolni. Mióta dízellel járok extra örömforrás ez is. Még hogy Isten az autót benzinesnek teremtette, így a dízel Isten ellen való vétek, a gázos meg út a megbocsátás felé....pfff....Igaz magyar gázolajat tankol, azzal segíti a Haza felvirágzását!

18:00 Átnéztem az online bankomban a számlaforgalmat, és kiszaladt egy mijabüdöspicsabazmegakurvanénikéteket a tranzakciós díjakban áthárított bankadó láttán. A hangerőért a fülelő hangtechnikustól elnézést kérek.

21:00 Néztem a Való Világot és feljegyeztem: 24 bazmeg, 5 faszom és 4 faszombazmeg hangzott el, amiről bejelentést tettem a Nemzeti Szalacsi Forródróton.

22:00 Mióta van pornóadó azóta ilyenkor keresztény konzervatív pornót nézünk. Most is egy apácát dugtak vadul egy asztalon misszionárius pózban. Mondtam is az asszonynak, mámma alaptörvény asztalosat játszunk. Rádobtam egy lepedőt a dohányzóasztalra, az asszonyt összekentem a gyerek temperájával, így mindjárt egy festményt is összehoztunk.

24:00 Eldúdoltam a Himnuszt és arra gondoltam, remélem szijjártópetinek nem esett baja, mert hetek óta karbantartása alatt van. Kicsit sajnáltam még Kusza Szem főnököt, majd álomba sírtam magam.

Mennyivel egyszerűbb lenne így, nemde? Semmi felhajtás, osonás, megfigyelés, adatvadászat, nem kellenek kémek és besúgók, mindenki állampolgári kötelességként megtenné ezt az apróságot önként. Nem kellenek ilyen példamondatok, hogy az állam ezeket úgyis tudja, meg csak az fél akinek rejtegetnivalója van. Nem kell a magyarázkodás, hogy minek nektek szélesebb jogkör ilyen téren, mint a világ tetszőlegesen választott országai bármelyikének, a diktatúrákat kivéve. Nem kell külön adatvédelmi biztos, mert csak szükségtelen aggályokkal terhelné az alkotmánybíróságot. Ki kell tárni a kapukat a szabad adatáramlás előtt.

Különben sose ér ide a keleti szél Türkmenisztán felől.

315 komment · 9 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr693420401

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rablóhókuszpókusz a keresőoptimalizálás? 2011.11.30. 11:08:45

Számos weboldalt megvizsgáltunk, az okokat keresve az alacsony vagy nem megfelelő számú látogatottságra.

Trackback: Jön a keresztényi fenyítés, kínzás és megalázás 2011.11.29. 19:34:15

Ez azért így talán túlzás, bár ahogy a mai törvénykezési szokásokat látom, lehet, hogy nemsokára az Alaptörvénybe kerül, a koki és a saller, egyéb fenyítési és megalázási technikákkal egyetemben.Mire is alapozom ezt? Arra, amit egy KDNP-s képviselő Mic...

Trackback: A rendőrség szerepe a banánköztársaságokban 2011.11.29. 18:52:10

A közbiztonság alakulása függ a társadalomban végbemenő folyamatoktól, és a társadalom, illetve az aktuális kormányzat változásokra adott válaszaitól: a rendvédelmi, megelőző, és végrehajtó szervek működésének hatékonyságától. A rendőrség olyan álla...

Trackback: "Ez a harc lesz a végső" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.11.29. 10:27:59

Tényleg nem volt senki, aki legalább sejtette volna, hogy rejlik némi veszély abban, ha épp az áramszolgáltató hibaelhárítóit kezdi baszogatni egy lélegeztetőgépen lévő ember? Cél ugyan lehetett volna bizonyos önállósodás, de amennyiben komolyan e...

Trackback: Mikor tűnnek már el a komcsik a közéletből? 2011.11.29. 10:14:52

Kövérrel és Orbánnal az élen. Polgári radikális vélemény következik....

Trackback: Karikázd be Orbán Viktort! 2011.11.29. 10:07:56

Keresd meg a magyar nép vasakaratú miniszterelnökét az Európai Tanács október végén Brüsszelben készített csoportképén! Néha nem árt, ha az ember nemzetközi összefüggéseiben is megvizsgál bizonyos dolgokat. Az Európai Tanácsot, amely az Európai Unió ...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2011.11.29. 10:06:42

Nemzetgazdasági miniszterünknek (pénzügyminiszter) soha nem volt versenyszférás állása, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és tanácsadással. Céget nem vezetett, pénzét sose kockáztatta, hivatalnoki állásokból, ...

Trackback: Orbán, a Pókember 2011.11.29. 10:05:47

Orbán nem tűri el az állampolgárság elvételét, olvasom a címlapon, és látom magam előtt ezt a méregzsákot, aki bármit nyilatkozik, azzal tutibiztos, hogy vagy lejáratja, vagy köznevetség tárgyává teszi az országot, aminek a vezetését rábízták, miközben...

Trackback: Néztünk, mint a vett malac 2011.11.29. 10:04:47

Leminősítették Magyarországot, méghozzá a bóvli kategóriába! Hogyan tálalták az ország leminősítését a nagy hazai hírportálok? Segítenek a ma délután készült nyitóoldali képek! Indítanám a sort a reggeli Index-címlappal, azért éppen ezzel, mert a fős...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Bathory: Erdekes...az egyhazi iskolak megkapjak a fejpenz a tanulok utan, dupla annyit...s szerinted ezek utan meg tamogatni kellene oket? Nem sok ez egy kicsit?
Egy allitolag szekularis allamban...ahol a szoszekrol politizalnak...haaaat....
@Fabius: Okés, felfogtam. Kiegészítették az ingatlanjáradékot, amivel nem kell elszámolni. Nem volt igazam.

Ettől függetlenül nem tudom megítélni hogy 10 vagy 16 mrd sok vagy kevés vagy elég. Te igen? Lehet hogy eddig 10 templom felújítását fedezte volna, most meg 16ét.
@tomwar: Az MSZP-SZDSZ alatt a Hit gyülekezete kapta a legtöbb támogatást az egyházak közül (hívők számára vetítve).
Most a katolikusok.

Mindenki eldöntheti melyik a jobb. Olyan hogy egyik se, tudtommal nincs egyik párt programjában sem.
@Bathory:

Én azt tudom megítélni, hogy egy pénz kétszeri kifizetése minimum érdekes. Ebben a gazdasági helyzetben különösen.

A templomfelújítás meg nem érdekel.
@Trompf: Egyik se. Legyen lehetosege a hiveknek a tamogatasra (ado 1%, stb. - felolem lehet tobb is). Legyenlehetosege egyhazaknak palyazni, sorolhatnam.
Az egyhaz szamomra hivok kozossege. A nemhivoknek semmi kozuk hozza.
@Trompf: A hitgyüli normatív támogatása megmaradt. (3 fideszes ellenszavazattal)
@tomwar: A hívők arányában kapnak támogatást, plussz az tevékenységtől függően ugyanaz, mint az ünkormányzat által működtetett intézményeket, fej kvóta alapján.
Azaz ilyenformán az egyházat a hívők tartják el.
Azok akik vallásosnak vallják magukat, illetve a gyermeküket egyházi iskolába járatják.

Ugye nem akarod elvenni a lehetőségét, hogy egyházi iskolába járathassam a gyermekem ?
Én legalábbis nem akarom tőled elvenni az önkormányzati suli opcióját.

Tudtommal Fábius az extra támogatásokat kifogásolja, ami érthető a jelen gazdasági helyzetben. (Én se tartom helyesnek)
De ha választhatok, hogy a Hitgyüli kapja ezeket, mint az MSZP ideján, avagy a keresztény egyházak, akkor én utóbbira szavazok.
@Trompf: ha nem érzed, sajnállak, én meg nem vagyok sziszifusz, úgy hogy eszemben sincs magyarázni a dolgokat, majd az idő igazol, vagy cáfol engem :D /jelen állás szerint az igazolásomra nagyobb az esély, de annak örülnék én is, ha nem nekem lenne igazam ;)/
@kisa: Keress rá az ATV mennyit kapott, ott többségi tulajdonos a Hitgyüli, plussz ilyen rendezvények tucatjaival járult hozzá az állam a HitGyüli támogatásához az MSZP idején:

index.hu/belfold/airport0715z/
@Trompf:

A közvetetten kötelezővé tett vallásos neveléssel kapcsolatos felvetéseket egy előző posztban találod meg.
Én, a magam részéről ugyanolyan fontosnak tartom, hogy bármely vallás gyakorlói (felvállalva a döntés felelősségét) egyházi iskolába járathassák gyermekeiket. Mindezt tehessék olyatén módon, hogy ne okozzon számukra jelentős utazási költség és idő terhelést. De ugyanezeket a feltételeket kell biztosítani azoknak is, akik nem tartoznak egyetlen felekezethez sem. Amennyiben visszaolvasol, szembesülsz ezekkel a problémákkal.
@Trompf:

Ha bajod van a hitgyülivel akkor a rossz hír az, ezt most a Fidesz csinálja:

hetivalasz.hu/uzlet/iszonybol-viszony-38146/

...és ugye egyház maradt a hitgyüli ennek minden velejárójával:

www.hir24.hu/belfold/2011/07/11/elismert-egyhaz-lett-a-hit-gyulekezete/
@Trompf: A hivok aranyaban? Sorszamozott tagkonyv van? Ugyan. Az egyhazi iskolak kiegeszitest kapnak a kvota felett. Miert is?
Ha TAMOGATAS-rol beszelunk, mar nem a hivok, hanem a tarsadalom tartja el, vagy tamogatja. Ezt is lehet, de dontsunk rola, ne pedig fu alatt.

Az egyhazi iskolaba jaras jogat eszembe se jutna elvitatni, ahogy a hit es a vallas mindenkinek maganugye. Szerintem.

EGyhaz es egyhaz kozott szamomra nincs akkora kulonbseg...ahogy irtad:ha a hivek tartjak el... Mas krdes, hogy segithetunk ebben: emeljuk a felajanlhato SZJA reszt 5%-ra. pl.
@Trompf: Bakker, ezek nem számok...
Állítasz valamit: X FT/fő a hitgyülinek, és ennél kevesebb a katkóknak. ERRE kértem forrást, mivel pontosan ezt állítottad. Számok nélkül csak lufi.
Egyébként én egy fillért se adnék semmilyen egyháznak, csak a számlával igazolt társadalmi célú kiadásaikat fedezném.
@Trompf:
Én, jelenleg három megyei jogú város kltsgv-t látom. Mit gondolsz, mennyi az önkormányzatok által utalványozott advetni ünnepségek támogatására adott pénz?
Közben meg két okmányhivatal nem tud egymástól kikérni adatot. Engem kergettek munkaidőben, hogy legyek szíves tisztázzam a két különböző adatbázisukban előforduló eltérés ügyét.

És biztos tudna még más is sorolni ilyen eseteket.

Kurvára megint ez a legfontosabb.
Jelentkezzen aki erre adott nekik felhatalmazást!
Képen törlöm, ha már a zsebcigányt és bandáját nem tudom, mert milliárdos költségű terrorelhárító (!!! hogy mi?! ez már itt Pakisztán?!) szervezet, és lassan már egy magyar KGB is védi. Ráadásul még elküldeni sem lehet őket, mert arra nincs eszköze a választóknak, a választók birkák akiket négy évente puszilgatnak, közben nyírnak.
Röhely ez az ország.
@Trompf: Én azt hittem hogy a Hitgyüli is keresztény...:)Ujkeresztény.
Közben meg két okmányhivatal nem tud egymástól kikérni adatot. Engem kergettek munkaidőben, hogy legyek szíves tisztázzam a két különböző adatbázisukban előforduló eltérés ügyét.

És biztos tudna még más is sorolni ilyen eseteket.

Kurvára megint ez a legfontosabb.
Jelentkezzen aki erre adott nekik felhatalmazást!
Képen törlöm, ha már a zsebcigányt és bandáját nem tudom, mert milliárdos költségű terrorelhárító (!!! hogy mi?! ez már itt Pakisztán?!) szervezet, és most már lassan egy magyar KGB is védi. Ráadásul még elküldeni sem lehet őket, mert arra nincs eszköze a választóknak, a választók birkák akiket négy évente puszilgatnak, közben nyírnak.
Röhely ez az ország.
:D de kitartóak vagytok harcolni a HIT-el, pedig értelmetlen, mert a hit mindenek felett, a hit az egyetlen
kI UTÁN KÉMKEDIK oRBÁN ?

...AZ NEMTOM..., DE AKI HOLNAPTÓL NEM MOS HÁROMSZOR FOGAT NAPONTA, ANNEK A NEVE KI LESZ FÜGGESZTVE A KOSSUTH TÉREN ! :)
Fabius!

Szerintem te leszerepeltél!

Te tiltakozol, mert van mit takargani.

Vegyünk egy példát!

Én nem tiltakozom, mert:
- nem csalok
- nem lopok
- nem hazudok
- van becsületes életvitelem
- van egészségem
- van adózott jövedelmem
- pártfüggetlen vagyok

Fabius, megfelelsz a követelményeknek?
csörgősipkát nekijehhh !:)
@Fabius: Van bajom a Hit gyülekezetével, de ezek inkább a szektásodás okán.

A puszta létük és a taglétszámuk tevékenységi köreik alapján szerintem jogosan jár nekik a státusz.

Ha nem kapták volna meg a státuszt akkor az nagyjából azzal lett volna egyenlő, hogy senki más nem kapja meg a történelmi egyházakon kívül.

A törvény nem kizárólagosságra törekszik tudtommal, hanem azon megszaporodott egyházak ellen kívánt fellépni, melyek 1-500 főt számláltak és adót csaltak.

De hogy az ATV Fideszes lenne azt nyílván te sem gondolod komolyan.
Emberek!

Én Or Bán elmondhatom, hogy a jelenlegi Fidesz-Kdnp vezetőkkel kapcsolatban terhelő adatt a titkoszolgálatoknál ma már nincs!

18 hónap kemény munkája után az UD Zrt. bátran állítja, nincs terhelő adta a Fidesz-Kdnp-t illetően a titkosszolgálatoknál.
Rendületlenül tovább a megkezdett úton:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/29/igy_modositjak_a_koltsegvetest/

Az első körös módosítókról tartott parlamenti szavazáson az átengedett indítványok azorigo.hu [3] becslése szerint durván 60 milliárd forinttal növelik a hiányt az eredetileg beterjesztett 576 milliárd forintos előirányzathoz képest.
@Or bán: Azért azt nem mertem volna megadni a helyedben, hogy pártfüggetlen vagy. Azt kellett volna írni, hogy Fidesz szimpatizáns. Így a többi feltétel sajnos csak relatív értékkel bír, bármikor rádbizonyíthatják majd, hogy csalsz, lopsz, hazudsz stb. és még adózott jövedelmed sem lesz.
@Cirbi: Semmi gond, a többlethiányt majd rákenik az elmúltnyócévre.
@Trompf:

Nem az ATV-ről beszélek. Inkább arról a célirányos helyezkedésről amit a hitgyüli folytat. Tegnapelőtt MDF, tegnap SZDSZ, ma meg már Lázár János tolja alájuk az ingyen ingatlant, és Kósa nyitja meg az iskolájukat.

Egyébként meg kisa legutolsójával értek egyet egyház finanszírozás ügyben.
Hát, nem tudom. Nem olvastam végig a kommenteket, de cikk az tetszett. Egyébként még sohasem regisztráltam ilyen fórumra. Üdvözlöm a megfigyelőket! Új hús a pályán!
EVA-ból stadiont:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/29/igy_modositjak_a_koltsegvetest/
Nem is bánom, ha jól hasznosítják majd, pl. ott vetik az oroszlánok elé ezeket a gennyládákat...

A fizetésemelésükre bezzeg jutott a szarháziaknak, nem volt elég a mocskos kapzsi pofájuknak, amit az egykulcsos elkúrással bezsebeltek.
@Trompf:
"Felesleges azzal riogatni az embereket, hogy a fidesz a 2/3-dal visszaélve jól megvalósítja a totális diktatúrát. Attól, hogy az értelmiségi körök az embereket hülye prolinak meg parasztnak nézik, nem hülyék." Ugye tudod, ki írta ezt 2010-ben?

Te mélyen vallásos vagy. Megértem én, de megkérdezem mennyire vagy jártas a kialakulásának, előzményinek és közvetlen (egyetlen hiteles) leírásával?
Mivel tudod magyarázni, hogy számos mélyen vallásos ismerősöm nem is érti, ha őket gnoszticizmusról, az esszénusokról, Josephus Flaviusról, Perenai Simonról, a nem kanonizált evangéliumokról, a holt tengeri tekercsekről kérdezem. Nem ismerik a kanonizálás okát, körülményét, helyét, azaz szinte semmi mást, mint amennyit megengednek számára. Te mindezeket tudod? Érdekelt ennyire, vagy csak az egyszerűbb utat jártad?
@Fabius:
Szolgálati közlemény:
Most nyilatkozott Gyurcsány, hogy meg kell fontolni a szavazói bojkott lehetőségét. Szerintem olvassa a Varánuszt.:)
@Cirbi: Teljesen hülyeséget írtam? Én ezeket elolvastam, illetve informálódtam, mert kell az általános műveltséghez, valamint a tudatos döntéshez. Ám, lehet, hogy tévedek.
@Bathory:
Ja-ja. Nálunk alig lehet bekerülni a vasárnapi misére, olyan nagy a tolongás. Biz' Isten egymást taposnánk a nagy (hit)buzgalomban, ha nem lennénk akkora keresztények.

Ne beszélj már ekkora ökörséget, kérlek, hogy egymillió katkó, ráadásul csak a választásra jogosultak között...
Kedves Trompf! Miről beszélsz? Tunál valami információ forrást becsatolni?
@Qeatzkoatl: NEM lehet (egyháziasan) vallásos az, aki egy kicsit is mélyebbre ásta magát az egyház történetében.
Nem @Qeatzkoatl, nem írtál hülyeséget /amennyire én ismerem a dlgokat, a végén megválaszpltad magad
Csúcs a poszt! Rég röhögtem ekkorát.
hvg.hu/velemeny/20111128_nibek_orban_1984

Orwell után szabadon! Furi, hogy ezt a művet már a '70-es években "beengedték" Magyarországra, pedig én többek közt ebből művelődtem (meg a Disznófarmból):D
Csuhások, térdre! - a 90-es évek elején hangott el Parlamentben eme szólam - igen, a fidesz padsoraiból jött.

Azóta viszont nagyot fordult a világ.

*****

Szemelvények:

„Vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe?” – tette fel a kérdést 1991-ben az Országgyűlésben Orbán Viktor, amikor az egyházak költségvetési támogatása ellen érvelt, ám két ciklussal később már az általa épített „Isten országáról” beszélt adventi hallgatóságának.

„Vallástalan közegben nőttem föl, így is jártam iskolába, még az egyetemi éveim elején is így volt, egészen addig, amíg meg nem ismerkedtem a későbbi feleségemmel, aki viszont gyakorló katolikus családból származik. Onnantól kezdve mindenfajta változások álltak be az életünkben. Én személy szerint elég hosszú utat tettem meg, hogy azt a mondatot ki tudjam mondani, hogy hívő keresztény ember vagyok” – így vallott hívővé válásáról egy 2005. decemberi adventi találkozón Orbán Viktor.

Az út valóban hosszú volt. Pünkösti Árpád Szeplőtelen fogantatás című könyvében idézi Orbán egyik osztálytársát, aki szerint „Viktor csak akkor látta a templomot, ha az oldalához gurult a labda”. Az újságíró úgy véli, hogy elképzelhető ugyan, hogy az erős katolikus családi hagyományokkal rendelkező Lévai Anikónak szerepe volt Orbán vallás felé fordulásában, ugyanakkor személyét ebben a vonatkozásban hiba lenne túlértékelni. A két fiatal ugyanis 1986-ban kötött házasságot – csupán polgári szertartás keretében –, ám Orbán 1993-94-ig kérlelhetetlenül antiklerikális maradt.

*****

Nem is lenne mindezzel baj, ha vallás/egyház/állami pénzek témakörben nem lógna ki az a bizonyos lóláb.

A történet alakulása közismert.
@Zébácsi: Fura hogy a zemberek fejlődnek, igaz?
@Bathory: Igazad van. A fejlődés megállíthatatlan, oda és vissza egyaránt. Ahogy a furcsa genetikai elváltozások is. Vannak betegségek, amelyekből csupán néhány száz van a világon. És vannak, amelyekből még egy országon belül és néhány százezer. Némelyik gyógyítható, némelyik nem.
@Bathory: Ebben az esetben inkább változnak.
@kvadrillio: "kI UTÁN KÉMKEDIK oRBÁN ?"

Az ördög a részletekben rejlik.

Valaki azt írta nekem korábban, hogy a törvény csak a mai gyakorlatot rögzíti írásban. Magyarul van egy törvény, amivel ellentétes a gyakorlat, mégsem ez ellen tesz a kormányzat valamit, hanem a rossz gyakorlatot törvénybe iktatja.

Tudod a törvényeket nem azok hajtják végre, akik hozzák, hanem azok, akik alkalmazzák. A nemzetbiztonságra vonatkozót is.

Valamikor a 80-as években sokat hallottam a földek tagosításáról, és megkérdeztem egy olyan földhivatali szakember, aki már a tagosíráskor is ott dolgozott, hogy mi volt ez.

Elmondta ( de a vonatkozó törvényt el is olvastam ), hogy a kommunisták hoztak olyan törvényt valamikor a hatvanas évek elején, mely szerint ahol megalakultak a tsz-k, ott a földeket táblásítani kell. Azoknak, akik nem léptek be a tsz-be, azoknak azonos aranykorona értékű földet kellett adni, lehetőleg a településekhez hözel, és azonos minőségben. Aki tanyán élt, annak a tanya körül kelett meghatározott területet adni, míg a többi földet máshol is kaphatta.

Ez ugye nem annyira embertelen törvény, mert azt célozta, hogy a tsz táblák közé ne ékelődjenek kisebb táblák. Tulajdon képen ez alapozta meg a nagyüzemi gazdálkodás lehetőségeit. A törvényt azonban nem az országgyűlés, és a kormány, hanem azok a bizottságok alkalmazták, amelyekben az érintett települések emberei ültek, és ők döntöttek arról, hogy a magángazdálkodóknak hol kell kiadni a földet. A gyakorlat azt hozta, hogy általában gyengébb minőségű földeket kaptak, jó messzire a településtől. Lehetett jogorvoslattal élni, de arra olyan feltételeket állapítottak meg, amiket nem nagyon lehetett teljesíteni az akkori viszonyok között.

Valami hasonló történt a kárpótlás során is, akkor is a települések földrendező bizottságai dönöttek a földek kiadásáról. Ezek tagjai hasonló módon lettek kiválogatva, mint a tagosító bizottságok tagjai. Sok hibát vétettek,de amiket gyakorlatilag nem lehetett sehol megpanaszolni ( pl. halott emberek nevére szóló kárpótlási jeggyel a halott nevében licitáltak, és ezek a földek hatósági intézkedés hiányában, sőt bírósági ítéletek alapján azoknál maradtak, akik hamisan licitáltak).

Valami hasonló veszély fenyeget akkor is, amikor egy kukkoló szervezet korlátlan hatalmat kap, mert nem a törvényhozó országgyűlés, hanem a szervezetben dolgozó emberek fognak vele visszaélni. Ha nincs fék, jogorvoslat, akkor kezd valami diktatúra szerű kialakulni. Innen kezdve nem kérdés a kérdésed.
@Rejtőzködő Állampolgár: "Közben meg két okmányhivatal nem tud egymástól kikérni adatot."

Pedig a közigazgatásról szóló törvény előírja, hogy az igazgatási szervek kötelesek egymásnak megkeresésre az adatokat átadni. Ettől eltérő gyakorlat azért alakult ki, és folyik ma is, mert a megkeresések miatt 30 napon belül nem tudják az ügyeket befejezni, és romlik a statisztikájuk.
Engem is elhajtott az okmányiroda egy autó átírásakor, mert nem volt megfelelő a szerződés, de én azonnal beadtam a kérelmet írásban postán, ezért kénytelenek voltak hiánypótlásra felhívni, így nem csúsztam ki a kötelező átírás határidejéből, és nem tudtak megbírságolni.
@látjátok feleim szümtükkel: Mér te akarnád a dolgot erőltetni, hogy 30 napig/papír tartson bármit elintézni?
az ostoba, OV nem tudja, hogy aki mindent lát, az csak gúgli
@Bathory: "Mér te akarnád a dolgot erőltetni, hogy 30 napig/papír tartson bármit elintézni?"

Nem én eröltetem, olvass törvényt, akkor megtudod te is.
Képzeld van olyan ügy is, aminek nem 30, hanem 60 vagy 90 nap az ügyintézési ideje.
Tudjuk ,hogy tudhatják, ezért ők is tudják, hogy ezt mi is tudjuk!Szóval csak okosan!
Konspirálunk? Titkoskodunk? ejnye-bejnye!!

Nyilvánvalóan nyilvános lesz az adatainkhoz hozzáférők listája, valamint az ő összes adatuk is. Részemről semmi takargatnivalóm nincs azon kívül, hogy szerda délutánonként túrom az orromat, így én nem félek. Holnap nyílt levelezőlapon elküldöm az országgyűlésnek az összes pin-kódomat, minden ismerősöm telefonszámait, viselt dolgait, és minden káromkodásomat 20 évre visszamenőleg - a pin-kódokat is 20 évre visszamenőleg küldöm el. Az összes olvasott könyveim címét, a róluk szóló emlékeimet, valamint a tudományos életben való szocializációm során olvasott cikkek kivonatait, az engem foglalkoztató problémák ismertetését, és számos sikertelen matematikai modellem összes anyagát is továbbítom. Fogadom, hogy hagyom gyermekeim nevelését a csudába, és minden elérhető információt az összes elképzelhető szabadidőmben a Vezér számára elküldeni mindenkor fogok földön, vízen vagy levegőben. Ahol a haza követeli. Így tegyen mindenki, hiszen nyilvánvaló, hogy információhoz jutni ma nehéz, és nem az értelmezés - szűrés a probléma.

uff
@látjátok feleim szümtükkel:
Az enyém jogsi meghosszabbítás volt helyszíni ügyintézéssel. Náluk a nehézség az volt, leszarnak e vagy sem, nem volt kockázatuk.
Dícséretükre legyen mondva kezdetben igyekeztek segíteni. Csak nehézségek adódtak.
Abban, hogy a csak egyik irodában lévő adat (születési anyakönyvi kivonat) hogyan kerül át a másikhoz és ezt hogyan sűrítsük bele az adott időkorlátba.
Namost az az érzésem, ez a törpecigány KGB az ilyeneken nem fog, és nem is akar segíteni, nagyjából leszarja mik az igényei az állampolgárnak, aki nélkül mellesleg meghalnának - porontyokkal, nem kevés !!, egyetemben. A hivatal célja a hivatal léte maga. Ami nagyjából érdektelen minden választónak. Az a céljuk, hogy megvédjék magukat a szavazóiktól. Kész. Mert ugyan ki mástól kellene?
Fel tud valaki mutatni bármilyen komoly veszélyforrást a létükre a saját szavazóikon kívül?
A legnagyobb félelmük, hogy a szavazóik szervezetté válnak és rájönnek, a marketinges képviselőik valójában élősködők. Bár ez nem jó szó, hiszen az élősködők általában rosszabbul élnek mint a gazdaszervezet. Ők nem. Ők jobban élnek, sőt, önkijelölt luxusban azokhoz képest akiket szolgálniuk kellene a saját kihazudott elveik szerint is.
Régebben rabszolgatartóknak hívták az ilyeneket, akiket végül elsöpört a tömeg, de ez nem teljesen korrekt manapság. Majd meglátjuk milyen kifejezést talál ki erre a gyakorlat.
@Cirbi: Viszont a Kossuth téren - noha még hiányzik a 44-es feeling - de olyan sűrűn rakott fémizékből van fényképkiállítás, hogy lapjával se férnek el ott tüntetők soha több.
@Trompf: Már Kádár János különleges egyezményt kötött elsőként a szocialista országok vezeti közül a Vatikánnal. www.tankonyvtar.hu/historia-1991-056/historia-1991-056-081013-7

Nem volt akkora keresztényüldözés, amit mostanában vizionál Hoffmann Rózsikáju

[..]"Megállapodás a Vatikánnal 1964

A magyar–vatikáni kapcsolatok újrafelvételére 1963 májusában került sor. Az ekkor megkezdett tárgyalássorozat eredményeként 1964. szeptember 15-én Budapesten megállapodást kötött Magyarország és a Vatikán. A Külügy-minisztériumban aláírt okmány néhány gyakorlati megállapodást tartalmazott (a Szentszékre tartozó egyházi tisztségek betöltésének módja, a katolikus papok hűségesküje, a Pápai Magyar Egyházi Intézet helyzete), míg az okmányhoz csatolt jegyzőkönyv 16 pontban rögzítette a tárgyalássorozat folyamán érintett témaköröket. A megállapodásról kiadott közlemény szerint: „A két fél kifejezte azt a készségét, hogy a jövőben is folytasson véleménycseréket azzal a szándékkal hogy lehetőség szerint más kérdésekben is megegyezésre jussanak.”

Ez volt a Szentszék és a szocialista közösség egy tagállama között az első nemzetközi jogi érvényű megállapodás, amely a Vatikán részéről a szocialista Magyarország de facto elismerését is jelentette.

A megállapodást követően VI. Pál pápa (1963–1978) Hamvas Endrét kalocsai érsekké nevezte ki, és sor került öt új püspök felszentelésére is. A kinevezésekhez a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsa megadta az előzetes hozzájárulást

A Pápai Magyar Egyházi Intézetnek 1965 februárjától ismét voltak magyar papi ösztöndíjas növendékei. A II. vatikáni zsinaton (1962–1965) részt vevő magyar zsinati atyák 1965. november 4-én meglátogatták az Intézetet.

1968-ban a magyar kormány meghosszabbította az egyházak számára 1948-ban, illetve 1950-ben biztosított államsegélyt. 1969-ben 11 újabb főpásztor kinevezésére került sor. Az 1970 nyarán megkezdett magyar–vatikáni tárgyalások eredményeként a vatikáni Egyházi Közügyek Tanácsa 1971. július 15-én megszüntette az 1957. július 16-i, a papok képviselői tisztség vállalását és politikai szereplését tiltó dekrétum hatályát."
@miva?: :-D @Fabius: Hiltivel? (a fejem felett ez megy három hete, de csak a padlófűtés miatt. Ha Orvbán egyeduralmát törnék így és ennyire lelkesen, elhallgatnám boldogan napestig.)
@Fabius: Ja írtad, hogy Esztergom keresztény urának is hogy bezipzározta ez a száját.
@miva?: Olvasták Svejeket, vagy legalábbis tudnak a Francjóska képét beköpő pimasz legyekről. Azrt tették kötelezővé a Nenyi vagy mi állandó lelke csiszatolását.
lelke=lelkes

De ugye tízmillió légy se tévedhet, ha leszar valamit...
@Fabius: Németh Sándor tiszta Orvbán az egyházában. Ezt speciel leírta a nagy almabeli forradalmár Bartus, amikor kiugrott nyolc év után a gyüliből.

Ott kell körülötte sertepertélnie a fő embereinek és mondani imamalomként, hogy te vagy a legjobb Sándor, meg tudod csinálni Sándor, mind felnézünk rád Sándor - mert tiszta hisztigép a pasi a hanyattesős jelenések előtt. Aztán felturbózzák bő nyállal és akkor elkezd hatalmaskodni.

És hát ő se nem szegényedett bele a Szentlélek invitálásába ugye.
@Qeatzkoatl: Amikor megválasztották őket 2/3-dal sejtettük, hogy mindent meg fognak tenni, hogy a képükre formálják az országot. Nem készültünk fel rá, hogy ilyen lesz ezt ténylegesen átélni. Meg azt sem tudjuk, hogyan kellene védekezni ellene, már ha lehet egyáltalán.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Igen, és vigyázni fog rád, és megvéd minden bajtól.
@a szív fészkei: Biztos nem mondogatod magadnak elégszer, hogy süvít, repül velünk a gyorsnaszád egy szebb jövő felé:) Nem hittem volna, hogy újra hallom ezeket a szövegeket.
@legeslegujabbkor: Süvíteni süvít, csak esetleg majd úgy eltűnik a viharban, mint a norvég tévéstáb tegnap. Azóta se találják őket. RIP.

Azért a víz az úr. A szebb jövő az meg mindig csak lesz. Itt a van mindig pocsék.
@Rejtőzködő Állampolgár: Lehet, hogy az egész adatgyűjtés a nem kompatibilis kódprogramokon fog megbukni?
Mindegyik főnököt más-más cég keni meg, hogy az övét használják. (Most jöttem rá, hogy Steve Ballmer át akarja venni a hatalmat nálunk:)
@Bathory:

Möszjő,

félre tetszett érteni a dolgot. Nagyon.

Mondjuk ez nem lep meg, többször olvastam hozzászólásait, s tapasztalataim szerint ön igen kiváló ebben.
Mivel személyem nélkülözi mások képességeinek kétségbe vonását - miszerint az úr nem tanult meg rendesen olvasni, feltételezem, pusztán sportból csúsztat és magyaráz félre. Nem egy szép hobbi, annyi szent.

Lássuk, miben is nyilvánul ez meg.

Terjedelmes hozzászólásom jó része egy manapság államilag támogatott "egyház" cikkeiből idéz, s mint ilyen, vallási témakörben talán hiteles forrásnak minősül. A forrás megadásának hiánya miatt az ön figyelmét talán elkerülte eme csekélység, midőn az is, hogy véleményem summázata nem Orbán miniszterelnök úr vallási egyedfejlődését vette górcső alá, hanem mindazt az egyenlőtlenséget, amiben az egyházak magyarországi támogatása megnyilvánul. Ha szabad így fogalmazni, kissé aszimetrikus a jelenség Gauss-görbéje.

Orbán miniszterelnök úr hitélete ugyanis talán magánügy, s ha ez a vallásosság párosul mindazzal, amit a keresztényi hit gyökerei adnak, kétségtelenül üdvözlendő dolog. Ha így van, akár tekinhetnők ezt fejlődésnek is.

Ön azonban, Möszjő, rossz irányba veti a keresztet, ha azt gondolja, hogy engem Orbán miniszterelnök úr klerikális metamorfózisa egy kicsit is érdekel.

Nem, nem érdekel.

Sokkal inkább érdekel mindaz, ami manapság a vallások, egyházak támogatása során történik.
Mivel nem kevés adót fizetek, egy kissé durcássá válok, ha azt látom, hogy milliárdok jutnak egyes egyházaknak, csuda módon domborodik a Pareto-elv.

Miközben államadósság-szabadságharc van, és nem mellesleg egy bizonyos egyházi funkcionárius állami kitüntetést kap azután, miután egy elég durva bűncselekmnényt tusol el.

Azt kell, hogy mondjam Möszjő, Ön menthetetlen: nem látja a fáktól az erdőt, a templomtoronytól a napot - finoman szólva fogalma sincs, mi is folyik ebben a csóringer kis országban. Önnek láthatóan kötöttek a vegyértékei.

Kérem, vegye kitüntetésnek, hogy ennyi karaktert pazaroltam Önre.
@a szív fészkei: Isten is segíthetne, ha már teremtett egy univerzumot egy ilyen kis kavics kedvéért, és azóta vigyorogva nézi, hogy ölik halomra rajta egymást az emberek miatta vagy egy i betűért.
A Nibekre visszatérve, a Jobbik meg van győződve róla, hogy ellene hozzák létre ilyen sürgősen.
@legeslegujabbkor: Ja,ebben meg nem tud Orvbán dönteni, mert Kubatovja szerint nagyon nem fogja a dolgokat.
@legeslegujabbkor: Hát szerintem ezzel nincs egyedül - mindenki érezheti így. Ez is a cél, nem? Még a fidesznyikek is - fő az éberség elvtársak!! A Parlament egyik ablaka - mint hajdan a Kremlé - mindig világít....
Olvassa el ezt mindenki, aki annyira nyugodt, hogy őt nem érheti ettől a Nibektől semmi baj: hvg.hu/velemeny/20111128_nibek_orban_1984
@Zébácsi:
Tanár Úr! Ez nagyon szép is és rendben is volt! De őszintén, hogyan lehet kinézni belőle, hogy meg is akarja ez érteni? Ahhoz le kellene alacsonyodni a szintjére és nem érvekkel, tényekkel jönni!
Ez így nem fog működni! Ha zsírozzuk, akkor sem...
Ezek hívők, akik egyáltalán nem érdekeltek a megértésben, csak a támadásban, a folyamatos harcban.
Mi ellen?
Ezt már ők sem tudják, aki pedig szól nekik, hogy a harc a józan ész ellen zajlik, az közellenséggé válik a szemükben. Egy a lényeg: Éljen a Párt! Csak a Fidesz!
@Boli: Ez már valami póker vb? "Ha mázlink van, Orbánék megint csak blöfföltek" hvg.hu/gazdasag/20111129_75millio_szjamodosto_vegtorlesztes#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_29

Demján és Korda Gyuri bácsi megfertőzte őket? De kinek a pénzével játszanak?
Ki után kémkedik? ez után pl kémkedhetne: naplo-online.hu/iszapkatasztrofa/20111129_karmentesites#s=rss

De egyszerűbb megfestetni csurig pirossal kolontári katasztrófát, oszt jónapot.
hircsarda.blog.hu/2011/11/29/breaking_tihanyi_tamas_lett_az_uj_gazdasagi_miniszter?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_29&utm_campaign=index

Gyurcsok Józsi jobb lett volna, csak visszavonult és várja a maja világvégét (ami nagyon úgy néz ki most, hogy nekünk dakota lesz): magyar_mocsar.postr.hu/gyurcsok-jozsef-megjosolta-a-vilagveget De ő kezdte a távgyogyót, szögezzük le.
@Boli:

:-).

Mit is mondhatnék?

A véleményem a sajátom, mégha hibás is (igen, van úgy, hogy az).
Ezt elfogadom. De azt nagyon nem bírom, ha félremagyarázzák, pláne, ha ex-cathedra módon, azaz érvek felsorakoztatása nélkül teszik azt.

Azt, hogy hívő-e, vagy csak troll, nem tudom, de az biztos, hogy nem tisztem bármiről is meggyőzni őt.
@a szív fészkei:

Elmehetnének "kirándulni" a Bermudák felé. Mondjuk egy egyenletes szárúba. hihihi
@Zébácsi: Nem érdemli figyelmedet - kész.
Ma kiborultam lelkileg, de legalább nem itt.
Óbester: albérlet. Spórolni -nulla.
Volt lakhatásunk.
Figyelem! Ha beszélgettek magatokban, ha másokkal, mindig vízcsapokat ki, fürdőkádban, WC lehúzásra ítélve, fedőket csapkodva.... Nem volt olyan régen.

Most is ez jön?
@legeslegujabbkor: Na ezt értékelem, lehet,hogy sokan-de-sokan nem is tudják,mit is jelentett az az "i" bötű. Ha van eszük, utána néznek.
Sok beszóláson rötyögök, de van egy-két-három mi megér egy odafigyelést.

Én most: nem rudom nézni egy bizonyos TV-t interneten, mert kezdettől zavarják.

Kösz: átmegyek Cseh Tamás /elment/-Másik János/még van/..... levél nővéremnek, ha megtalálom. Fehér babáink... Várszínház....
@Or bán: Nos...esetleg a korlatlan hozzaferesemet felhasznalva hamarosan lesz priuszod, adotartozasod, visszaeso kozlekedesi kihagasaid...sorolhatnam...
Az adatbazisok osszekapcsolasa erre is jo. A fontos szvak: KORLATLAN, ELLENORIZHETETLEN, FELUGYELETLEN
@anyósnyelv: Azt mondod? Nem vigasztaló, kapják be tövig! Mondjuk a lakásomban rajtunk kívül nem volt senki - még a népszámlálást is gépről csináltuk - na legalább azt figyuzhatják, puszi Kubatov pocijára!!
@anyósnyelv: Én nyomatom a Beatles rádiót szomszéd meg a szaros Hiltijét kettővel felettem - aztán orvbánék ehetnek egy szívességet. (meglesz az, hiszem!)

Cseh Tamás is azért mögéjük állt be, ne feledd - én ezért annyira nem is voltam már oda érte. Hanem a Baksaért!! (térek vissza mániámhoz, ahol Cseh is kezdhette a karrierjét, náluk a Kexnél lépett fel először a szünetben Hobóval.) Aki ezeknek bedőlt az utóbbi 20 évben (Tisztiház eladása óta), azt nem tudom felnézve csodálni; bocs, nem akarlak megbántani.
@tomwar: Igazad van: mivel ismétlés a tudás ősöreg anyja, tehát erről, amit te mondasz részletesebben: hvg.hu/interstitial.aspx?rawurl=%2fvelemeny%2f20111128_nibek_orban_1984

Mindenkit megcsesztethetnek akármivel és nem tudsz ellen fellépni. Olyan, mint a médiatörvényük: nem tudod, mikor mivel csaphatnak le, és magadtól kezdesz félni és öncenzúrázni. Nem akkor kell kajabálni, ha már példa van statuálva belőle.

Az egész Fidesz a kölcsönös, körkörös félelemre van alapozva.
@a szív fészkei: Ez nem defenzív, hanem offenzív védelem.
@Zébácsi: "Önnek láthatóan kötöttek a vegyértékei."

Ez meg 5 csillagos jelző.
@látjátok feleim szümtükkel:

:-).

Eddig egyetlen egyszer, évekkel ezelőtt egy élelmiszeripari mérnöknek mondtam ezt (egy közös ismerősről, akit piszkálódásai miatt nem kedveltünk oly nagyon), de nagyon nem értette.

Köszönöm neked, hogy te igen, pláne, hogy hangot is adtál ennek.

Üdv:
Zb
Tisztelt Fabius!

Rossz a kérdés feltevése, egyáltalán a kérdéskör megközelítése.
Én már sok helyen megírtam, hogy hibás volt az a kijelentése Bonsai Ducenak, hogy munkaalapú társadalmat kell építeni.
Mindenhol hangsúlyoztam, hogy a tudásalapú társadalomnak van jövője, azt kőne megcélozni.
Bejött.
Meghallgatott.
Tudásalapú társadalmunk felépítése felé az első lépés az új titkosszolgálat.
A társadalom minden tagjáról tudni fognak, mindent.
Bejönnek a magánéletbe.
Nem kell meghallgassanak bárkit, elég lesz lehallgatni.
És mint azt valószínűleg Te is tudod: a tudás - hatalom!

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása