Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.26. 05:19 Fabius

Alulmúlni Veres Jánost

Címkék: gazdaság fidesz imf

Rá kellett jönnöm, hogy Kusza Szem számmágusnak igaza van. Győztünk. Kemény volt a csata, megküzdöttünk a sikerért becsülettel, és most itt vagyunk: sikerült alulmúlni Veres Jánost. Senki sem hitte igazán, hogy sikerülhet, de a csillagok közé szökő CDS felárunk cáfolhatatlan bizonyítéka annak, a legnagyobb dilettantizmusra se mondd soha, hogy soha többé.

A kormánnyal még szóba álló 11 közgazdász "Jó reggelt a valóságban, srácok" rendezvényén kormányunk - pontosabban Viktor, a Jobbja, a Kúpja és Varga Mihály - érdeklődő volt, mert ők - és itt még ne röhögjél - valóban szerették volna megérteni, miért kellett rászámolni a kiütéstől földön fetrengő, nem csillagokat hanem a komplett csillagrendszert göncölöstől, nagymedvéstől feje körül keringeni látó matolcsyzmusra.A derék emberek pedig magyarázták lassan, hogy Kusza Szem is értse: a jelenlegi államadósság és hiánypálya fenntarthatatlan, nem látszik miből élünk meg jövőre, a végtörlesztés nem csak minden hazai és európai joggal szembe megy, hanem pofátlan is, a makropályát át kell írni, mert jövőre Magyarországon nulla, azaz nulla százalék növekedés várható.

Úgy tűnik Kusza Szem megint nem figyelt, mert a sajtótájékoztatón a felsorolt és bemutatott tények ellenére már fél-egyszázalékos gazdasági növekedésről beszélt ismét.

Vajon a kormány szerint meddig lehet még a hülyehazugságok politikáját folytatni? Meddig lehet arra gondolni, hogy a szellemi holdudvar majd csöndesen eltűri, hogy a bizonytalan tekintetű lejárassa őket is a saját szintjére? Nos, úgy látszik eddig lehetett csak ezt is, mert Matolcsy sajttája után kb három perccel jelent meg a cáfolat: mi ilyen hülyeséget nem mondtunk!

A kérdés költői, nem igényli a választ. Nekünk innentől nem kell arra figyelni amit a félkegyelmű összehord, hátradőlhetünk és a fotelból inthetünk: táncolj bohóc. A tanácskozáson alkotott vélemény szerint Orbán megértette, hogy a jelenlegi állapotok mellett semmi más választása nincs, mint sűrűn remélni, hogy az IMF emlékezete hézagos. Elfelejtik, hogy Gyurci februárban még takonygömböcöt fújt az orrából hisztije közben, és legalább a legszigorúbb stand by csomagot megkapjuk. Vagyis a szabadságharc kényszerpályára áll, mert az adóemelés és adókivetés polcáról minden lehetőséget levettek már, a nyugdíjpénznek a seggére vertek, úgyhogy nekünk ettől keményebb vagy rosszabb már nem nagyon jöhet. Ezért engem innentől legfeljebb a röhögés szintjén érdekel, ha a Történelmi Lehetőséggel Bíró Orbán Viktor továbbra is a keblén cucliztatja az embert, aki alulmúlta Veres Jánost. Végülis ez is egy jelkép, amivel a II. Orbán kormányt fogják illusztrálni a jövő kerényi szakos udvari festői.

Legyetek rá büszkék.

 

300 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr553412450

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ENNYI VOLT 2011.11.26. 21:55:23

...Az egyszemélyes kormányzásnak vannak kockázatai. Azt már rengetegszer hallottuk, hogy a jelenlegi miniszterelnök úgy tekint fő gazdaságpolitikusára, mint a jobb kezére. Arról is többször nyilatkoztak a kormánypárt politikusai, hogy mindig az tö...

Trackback: Miért volt hülye ötlet az Euró bevezetése? 2011.11.26. 15:01:43

Európának most meg kell mentenie, ami az Euróból még menthető, bármi áron. És minthogy a válság folytatódik, egy dolog teljesen világossá vált: egy évtizeddel ezelőtt, amikor bevezették, túl hiszékenyek voltak....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Adalberto Gellenzeeri: Nagyon félek attól, hogy igazad lesz. Az EU is akkorát töketlenkedik ippeg, hogy O.V. megúszhatja a Berlusconisodást. Én azért remélem, hogy karácsonyra hoz neki a Jézuska egy kis józan észt. Már most sem tudna úgy megszabadulni M.Gy.-től, hogy az eredetileg sem erős hitelessége ne maradjon romokban. Jaj. jajaj. baj lesz, hideg lesz, drága lesz a kaja, sztrájkolni fognak a személyszállításban érdekelt szakszervezetek, basszus.
inkább élné túl O.V., és hazudná azt 6 évig, hogy ő mentett meg M. Gy.-től, és közben bízná az országot hozzáértő emberekre.
Sajnos igazad van,
@fakopács: Nem is álltam szó nélkül. Egyébként nagy része írásainak olvasásra méltó!
@leonito77: ...amit Te tudsz, ő nem! (józan ésszel gondolkodni)
@NYJetsTD: van ennek neten elérhető nyoma? érdekelne. ha a saját honlapján megnézed a cikkeket, abból nem egy Fidesz szekértoló képe rajzolódik ki, HírTV-t meg sajnos nem nézek.
@a szív fészkei: van, akinek a beleélés, a hangulat átvétele könnyebb, és van, akinek más; nincs ezzel semmi baj, a jó palettán mindenféle szín van.
OV palettája egyszínű (most ne vitatkozzunk azon, hogy narancs, vörös, vagy éppen bányászbékasegg-fekete). Kísértetiesen hasonlít a főnökömre, ugyanaz a konok, akarnok mentalitás hajtja mindkettőt: megmutatni, csakazértis. Mindegy, mibe kerül, és mivel elképzelhetetlen dolog a vezér tévedése, a vége úgyis jó lesz. Hit, hit, mindig ez a rohadt, süketté és vakká tévő, a tévedhetetlenségbe vetett hit.
Igen, a megélhetésünk a tét. Ma még van munkahelyem, de ha a kinti "gazda" túl rizikósnak tartja, ez egy nap alatt megszűnhet, és sokan vagyunk így ezzel. Olvasom a kormányzati győzelmi jelentéseket, a blogokban egyre ritkuló fidesz-igazoló kommenteket, közben látok, tapasztalok homlokegyenesen ellenkező dolgokat a valós életből - és lassan baromira idegesít, hogy tulajdonképpen ez az itteni közösségeken kívül mintha nem érdekelne senkit. Mintha a lakosság zömének simán megfelelne az, hogy odafent jellemzően elkúrnak, idelent pedig tétlenül nézzük, tűrjük a "megváltók" bénázását.
Ez bennem feltehetően majdnem ugyanazt az indulatot váltja ki, és majdnem ugyanazt íratja le, mint Ady és Kertész esetében, azzal az árnyalatnyi különbséggel, hogy ezren se fogják elolvasni. Tehetetlen düh.
@NA YA!: Azért valaki utána járhatna a 11-eknek, mivel érdemelték ki ezt a kegyet mi urunktól: netalántán együtt laktak, b.....tak, piáltak,.....stb., némi-nemű kis apanázst kaptak,vagy szereztek új tulajdonokat,stb. Mert, ahogy átnéztem a krémet OGY-ben mindenki kötődik - elég szorosan - mindenkihez a patkó bizonyos részében. Sok-sok szállal.
@dunaparti: nem vagyok jós, de már több, mint egy éve megsúgtam valakinek, hogy figyelj csak! Majd elkezdik a felújítgatást, stb. Be is jött, s ahogy valaki betöltni a két évet - csak pár hónap - máris új lakója lesz, de már a Vár-nak! Flanc! - az kell korona,s királyőrséggel.
@anyósnyelv: vannak azon az oldalon szép számmal olyanok, akikre büszkék lehetünk. A közgazdaságtan sajna nem tudja távol tartani magát a politikától.
@Adalberto Gellenzeeri: amikor ilyeneket olvasok, ránézek a kölyökre, aki épp két éves, és csendesen szuszog a kanapén, elnyomta a sárgaborsó, na de nem is ez a lényeg. Nézem, és tudom, hogy ha ti elkezditek szétverni az országot, mi elmegyünk; nem fogok veletek sem egyetérteni pusztán azért, mert nálatok van az erő, illetve nem érdekel, ki hívja ezt hazaárulásnak.
A világ jövője ezekben a szaros kis kétévesekeben van, ne kelljen már nekik is az újjáépítéssel foglalkozni...
@Interlock: Én teljesen megértelek, de elmesélnék egy példát, ami velem történt meg. először is közelítem a 70-et, és már egy éve nem dolgozom. Valamelyik blogban pontosan ezt próbáltam ecsetelni. Kifejtettem, hogy nem értem a mai generációt, mindent képesek eltűrni, legfeljebb itt az Interneten név nélkül hőbörögnek. Le mertem írni, hogy én már nem tehetek semmit, hiszen járni is alig tudok. Mire az egyik valóban höbörgő hozzászólótól megkaptam, hogy "vén szar nyugger, menjét ki te az utcára és hadonássz a botoddal, de ne tőlem várd, hogy harcoljak a nyugdíjadért." Nos, én a nyugdíjról egy szót sem tettem, (különben is az igényeim már elég alacsonyak)én csak a bajokat látva próbáltam felhívni a fiatalok figyelmét (az Ő saját érdekükben, ahogy a gyerekemében is) arra, hogy nekik kellene cselekedni, mert így volt ez 48-ban, és 56-ban is.
@Interlock: ..utóirat: én még 70 évesek forradalmáról nem hallottam. Lehet, hogy valamikor sokat kihagytam az iskolában?
@Interlock: itt is éppen elaludt a kétéves, csak ő kiscsaj. Tudod egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a világ jövője abban van, hogy egyetlen - EGYETLEN - tehetséget sem hagyhatunk elveszni az ő generációjukból, fekete afrikában sem, meg borneón sem, mivel akkora bajban lesznek 40-50 éves korukra, hogy minden képességükre szükségük lesz, ha az emberiséget életben akarják tartani egy technikai civilizációban.
@anyósnyelv: Jön tavasszal a választás vagy mondjuk ősszel, Orbán azon már nem indul. Inkább kirúgja zongorástul Schmittet, ő meg beköltözik a helyére. Aztán lehet drukkolni ki nyeri meg, mondjuk Lézer Jani.
@butus: megváltozott a világ. az arab forradalmak nagyobb része a neten folyt.
@miva?: ...itt én is harcolok, de azért javítanálak. A neten is!
@miva?: ..azt nagyon jól teszitek, hogy a gyerekeitek jövőjéről gondolkodtok, ez a természetes. No, de azt se felejtsétek, hogy még előttetek is kellene egy normális, elfogadható jövőnek állni!
Többeknek. Örülök, hogy a véleményem nincs nyom nélkül. Én magam énekelni, fotózni, szeretek. Fiatal koromban népi táncoltam, báboztam és irodalmi színpadra jártam. Nagyon nagyon szeretem a nőket. Utcára menni sose terveztem. DE !!!!!!!!! Miféle lehetőség van törvényesen eltávolítani az orbánusokat. Pénzük, befolyásuk tengernyi. Az új választási törvény manipulált , saját magukra méretezett. Ha hatalmon maradnak, akkor ezerrel megyünk tönkre, vagy szomáliaiak leszünk, akik nem ismerik azt a szót, hogy törvény. Nekem van házam, feleségem, három gyerekem, három unokám. Szeretek, olvasni, melegben lenni, melegvízzel mosakodni. Én is és a feleségem is főiskolai diplomával rendelkezünk. Majdnam 60 éves vagyok. Mire készüljek? Hogy nem lesz módomban olvasni, unokát látogatni, melegvízben mosakodni, egyáltalán mosakodni, értelmesen élni? Vagy lépek egyszerre orbánékkal, vagy járhatok télen az utcára szarni ? Nem mindjárt most, de mondjuk 3 év után.Én nem leszek rabszolga!
És csak jegyezze meg mindenki: Gyáva népnek nincs hazája !!!!!!!!!!!!!!
@miva?: szerencsére én se sokat, de a napnál is világosabb, sokszor kérik ki a véleményét, a belső körhöz tartozik. Tény az is, hogy írásaiban általában korrekt, de amint a kormánynak kellene kritikát megfogalmaznia, pincsikutyába megy át.
@butus: én nem hiszek abban, hogy a szétverés, a rombolás az út. Deák óta senkinek nem jut eszébe a passzív ellenállás? Betiltotta a NER, vagy mi a rák van?
Forradalom... Na persze. Elég, ha Orbánt elkergetjük, vagy egyúttal likvidáljuk a Jobbikot is, mert ha már forradalom, akkor annak ők szeretnének az élén állni? És Egyiptom örül a forradalmának? Dehogy örül, azt sem tudja, mit kezdjen vele. Mi tudtunk valaha? 48-at buktuk, sokan jól belehaltak, aztán a kiegyezésig kellett még 19 év, na meg Deák; 56-ot buktuk, utána hamis jólét jött, hitelből, szovjet kontroll alatt. Ilyenek kellenek nekünk? Nekem biztos nem.
Tőke kell. Mindenkinek pont akkora érdekérvényesítő képessége van, mint amit a mögötte álló erőforrások lehetővé tesznek; állíts össze egy értelmes, szavahihető emberekből álló csoportot, akik megtalálják a tőkét, érdekeltté teszik a változásban, aztán mehet a buli. Persze ez sok meló, rombolni gyorsabb és egyszerűbb, helyreállítani meg felesleges pluszmunka, időveszteség.
Nem mondom, némi verés belefér, de egy kuka sem borulhat közben.
@NYJetsTD: Ezen tűnődök: nem gondolnak a jövőbeli nemzetközi hírnevükre? Hogy azt most egy életre eljátsszák a szakma előtt? Még Járai is a videójában igyekezett elhatárolódni hangyányit múltkor. Ezeknek, akik mentegetik ezt az őrültet, nincs semmi jövőképük arról, hogy egyszer lesz posztviktoriánus korszak is?

És mit mondanak egy konferencián majd erről a kollégáiknak?
@butus: Mi februárban ott voltunk - kíváncsiságból - a parlament előtti rendőrtüntetésen. Amikor a haza 48 éves korától korengedményes nyugdíjasa, csomó barokk nagyszekrény takarásában előadta, hogy miért is botrány a korengedményes rendvédelmi nyugdíj és hogy nem utcán kell politikai problémákat megoldani...

Nos öt perc alatt teli lett a tér rendőrségi kisbuszokkal, nagy, talpig vasba öltöztetett marconákkal teli buszokkal. (ilyenek amúgy a sajtószabis tüntéseken is ott dekkoltak elég nagyszámban a Néprajzi Múzeum oldalában télen.)

Figyeltük a bent ülők arcát: rohadt feszültek voltak és nem vagyok biztos benne, ha bármi kitört volna, Pintért védik a társaikkal szemben.
@anyósnyelv: Egy naaagy boldog család. Kis torzsalkodások előfordulnak a húslevesen: kinek jut a mellyehusi, kinek a püspökfalat, kinek zúzája, de azért a merítőkanál körül szokott egyetértés lenni. Teli hassal lehet szeretni egymást.
@anyósnyelv: Nézd, mesélik halék ;-), hogy Sólyom nagysád is x-szer feltörette a vári márványburkolatot, mert nem passzolt az ízlésének. Szóval ez a tempó valahol azonnal zsigeri lesz, ha bekerül ilyen környezetbe az a jómunkás népért fáradó hazaffy..
@Adalberto Gellenzeeri: nem akarok senkit bántani, de az "öregek" (és bocs a szóért) maradjanak a seggükön, ne ugráljanak az utcán. Tőlük másra van szükségünk: tapasztalatokra, észre, furfangra, kapcsolati hálóra; hőzöngés, populista szlogenek helyett tervekre; agitációs tevékenységre, mások felrázására, szemek felnyitására. Az öregektől az a támogatás kell, hogy rájuk bízhassam a családot, miközben a magunkfajta dógozókkal együtt sorfalat állva épp azt akadályozzuk meg, hogy az adó- és járulékfizetés megtagadása miatt bárkit letartóztassanak, bármit lefoglaljanak. Tőletek aláírás kell arra a papírra, amin megüzenitek országnak-világnak: inkább hősiesen éhen haltok és / vagy megfagytok, de akkor is a passzív ellenállás mellett vagytok, nem kell hitelből a nyugdíj, gyógyszer, földgáz (mi pedig, mint mondtam, nem fizetünk). És abban is az egyetértésetek kellene, hogy soha, de soha még egyszer olyanra nem szavazunk, aki akár a legkisebb kormányfunkciót is betöltötte az elmúlt húsz évben.
Ha ez nem jön be, lehet forradalmárkodni; ha meg sem próbáljuk, hogy bejönne-e, az felelőtlenség.
In my honest opinion, ahogy a művelt bantu néger mondaná.
@Adalberto Gellenzeeri: @Interlock: nyuggi... még korai... még nem egyértelmű a helyzet... a fidesnek vannak zombirkái...

lesz egy kis éhséglázadás, hőzöngés... sajnos ez kell ahhoz hogy mindenki tisztán lássa a helyzetet... nagyon sok buta lusta ember van...

aztán ha már ki van éhezve az egész ország a megoldásra akkor a szélsőjobb mellett (cigányok-zsidók kiirtása) kell "normális" választási lehetőséget adni...

de túl korán nem érdemes még van pénze és támogatója a fidesnek... okos ember kivár... megvárja még a többség meg lesz...

addig lesz egy kis vér és egyéb... de ez má csak ilyen...
@a szív fészkei: ha így nézzük (azaz a düh szemszögéből), biztosan van már itthon vagy kétmillió követője :-)
@Interlock: Mentek ki emberek már párszor az utcára. Ja, az tény, hogy nem gyújtottunk egy autó alá sem, nem vertünk szét a Belvárosban kirakatokat kirabolva a drága holmikat, nem törtünk be Hörr tévé székházába, hát akkor az nem is hír. Pár ezren voltak, mondta a (legfeljebb a józan észtől) független MTI.
Az Erzsébet híd közepétől az Astoriáig álltunk már kétszer is. És Bartus from NY nagy bánatára tényleg békések voltak még mindig a népek - bár kemény szövegeket lengettek saját pingálásban. Vidékiek, idősek, fiatalok, pici gyerekkel, kutyákkal mind kimentek októberben, pedig elég szar időnek nézett ki...

Én egyelőre ezt a formát tudom elképzelni - és lám, nagyon felszívódott akkor a hatalmas Fidesz-tábor, semmi méltó ünneplés, vagy ilyesmi. Odagyűlt a végére pár nyilasocska hülyegyerek valami idősebbet hallgatva, de aztán túl nagy volt nekik a tömeg, nem mertek csinálni, provokálni semmit. Teljesen békésen véget ért, de megmozgatott nagyon sokakat.

06-ban kicsit más volt: ott nem saját pénzen finanszírozták az emberek a fene nagy spontán tiltakozásukat, itt igen.

Feljönni is saját zsebből jöttek az ország minden sarkából, és az nem két fillér már ma sem. 06-ban ozták őket pártpénzen, amit most törleszt CBA-nak és más csókosoknak. Egyre durvább viccek terjednek.
De sokan elmondták azt is, hogy amíg az állásukkal játszanak, addig nem mernek tüntetésre járni és ezt is megértem. Én nem veszthetek semmit, jöhetek-mehetek - de aki igen, annak egyelőre ez marad, itt hőzöngeni.

Azért egy sikeres puccsnak, lázadásnak vagy minek az is a feltétele, hogy legyenek szövetségesek. Schmitt Pál a hadsereg főparacsnoka.
Valaki régebben Tótára azt írta, hogy apukája - aki amúgy Orvbán rendvédelmi műsora miatt kapott infarktust és halt meg koraősszel - éles fegyverrel várta a taxisblokád idején a tűzparancsot. Ha Göncz nem áll ellen, megtörténik a bevetés, rá voltak készülve.
@messi-asz: "aztán ha már ki van éhezve az egész ország a megoldásra akkor a szélsőjobb mellett "

... akkor a szélsőjobb mellett esélyed sem lesz bármiféle lehetőséget adni; ha a széljobb megérzi a (történelmi... köp...) lehetőséget, teljes erővel tapos le minden mást, ami számára veszélyes lehet; ha mégis bukik, utolsó erejéig pusztít.
Várunk. Azaz, én biztosan várok. Mellesleg, öt kőművesből egyet sem tudtam jövő tavaszra munkára keríteni, mert év elején lécelnek, ki Belgiumba, ki Németbe, és egy hete lelépett az ács is, akiben bíztam. De ezt csak úgy mondtam. Türelmesen várok, hátha nekem is összejön valami odakint.
@Interlock: Azért írtam, hogy ő nemcsak most kukorékol: Kádár ellen is szólt a regényében, ugyanezt a tömegpszichózist: a mindenbe belenyugvást, a másokhoz igazodást bírálva nagyon dühösen. Aki ez ellen lépett, az a hőse elbukott.

Szóval nem ma kezdte a népe kritizálását. Aki fel akarja rázni az embereket irodalommal, az erős eszközükkel él: Spiró, Esterházy. József Attila ezt így írta le: "érted haragszom, nem ellened."

Nem láttad a Krétakör majd tízéves előadását, a Hazámhazámot? h2.kretakor.hu/main.html Annál durvább dolgot keveset tudok en bloc Magyarországról: olyan látlelet volt, hogy a Nagycirkuszban - ott adták el, nem véletlenül - megállt a levegő attól, amiket ott mondtak.
@a szív fészkei: Van az a pénz, amitől korpás a haj...

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy nincs anyagi vonzata ebbe a szűk körbe bekerülni...
@butus: mi vagyunk az a generáció, akivel ki lett b@szva. akkor lettünk kamaszok, mikor olyan világba csöppent az ország, amilyent a szüleink sem ismertek. semelyik generáció sem vesztett annyi embert drog és alkohol matt, mint a mienk. nekünk a múlt sem biztos munkahellyel induló életet, meg előre látható életpályát jelentett, mint az idősebbeknek itthon, meg nem is anyagilag megalapozott fiatalkort, mint nyugaton. a jövőnk nem tartalmazza a nyugdíjat, és az ingyenes egészségügyi ellátást sem, ráadásul senkinek nem jár biztos és kellemes jövő, ránk vajh mi vár? :D
Megint jó Magyarnak lenni!
Keményen a szemébe nézek:
Hansnak, Pierrnek, Joenak....
Bár, így térdmagasságból elég nehéz!
@a szív fészkei: annak a hadseregnek a főparancsnoka, amiben - egyrészt - lassan több a pizsamás, mint a tényleges katona, másrészt sikerült jó nagyokat belerúgniuk nagyjából az egész állományba. Talán lenne köztük olyan birka, amelyik tüntető polgárokra lő, de remélem, a többiek a helyszínen kivégzik. Ez a katonaság már nem ugyanaz, mint Göncz idejében. Ha a tömeg tud viselkedni, én jobban bízom a rendvédelmisek eszében, mint Smi... Ski... Schch... szóval, Pálban.
Gyurcsány óta nem hiszek az egyszerű tüntetésekben sem, hiszen tényleg mindenki hazamegy a végén. A tüntetés akkor hatásos, ha közben az ember nem végez el valamit, amit amúgy el kellene; vagy, ha lehetetlenné teszi más bizonyos tevékenységét. A taxisblokád, na, az tüntetés volt, még a buszunkat is visszafordították, aznap nem volt suli.
maria.blog.hu/2011/11/26/hogyan_dontsuk_be_a_zotepet?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_27&utm_campaign=index

Én a humormentességéről hírhedt Orbóvli nélkül sem hiszek Csányi bá műintézményében. Nagy és zsíros falat az emberek ottani pénzecskéje; és már egyszer sikerült lenyúlni védelem címén egy csomót másoktól; nekem nincs kedvem ezt hagyni, hogy tőlem védje meg a saját manimat.
Minden is jobb, mint Csányinál hagyni, nekünk ez jutott eszünkbe a naszádbasznádot látva. A kormány terveit meg csókoltatjuk, az sem igaz, ami kérdeznek.
Uram nézeget körül persze, hát mit mondjak: a legjobb kamatokat ukrán, orosz és török bankok adják. Valahogy az a megoldás sem igazán hoz lázba. A szlovákoknál meg áll a cirkusz megfigyelés, szükségállapot lebegtetése, az sem hiányzik, hogy ott valami cirkusz kitörjön. Maradnak az osztrákok? Ott mi a helyzet, melyik a jóból a legjobb? Franc se tudja innen.
@a szív fészkei: izé... hogy is mondjam, mert sértő nem szeretnék lenni. Szóval, szerintem: aki fel akarja rázni az embereket, az ne irodalommal próbálja. Nem merném tuti receptnek mondani, de a volt falumból ismerek vagy 800 embert, itt a cégnél még vagy 500-at, és a velük való beszélgetésekből egy dolgot nagyon határozottan látok: az igazán ösztönző mondatokban mindig van legalább egy "bazmeg" :-)
Krétakör? Utoljára a PI bizonyításánál láttam kréta kört... Mondtam, hogy nem vagyok egy kulturális lángoszlop...
@a szív fészkei:
- Kisunokám, hogy hívják azt a rohadék németet, amelyik állandóan eldugja a gyógyszeremet?
- Alzheimer, nagyapó, Alzheimer...

Még ma írok egy mailt az ördögnek, hogy ha egyszer megérkeznek hozzá ezek, minden nap háromszor fel kelljen egymásnak olvasniuk az összes kijelentésüket, illetve azok - évekkel később, saját szájuk mozgatásával megejtett - cáfolatát is.
Én már úgy elsüllyedtem volna a helyükben, hogy átütöm ezt a sárgolyót, és talppal előre elhagyom a Naprendszert is.
@Interlock: Na a Krétakör színháznál - azt hiszem feloszlott - volt elég sok bazmeg, ha ez hiányzik... :-DDD Ez nem lángoszlopság kérdése, hanem valahol az ellenállásé. Minden és mindenki ellen mentek eléggé mindennapi, mondhatni kocsmai szókészlettel, ami/aki bornírt, aljas, hazug, stb. Ezt megérteni nem esztétika szak kellett, csak nagyon utálni a hatalmasokat és a fellengzős hülyéket.

South Parkot se nézel? Olyasmit volt színházban. Meg mint pl. itt Fabius szövegei.

Mert a röhögés, a kigúnyolás a legjobb módszer ezek ellen a régi görögök óta.
@a szív fészkei: Jaj, szegeny 40 eves nyugdijasok! Nehogy elvegyek toluk ezt a jogot!
Nagyon jó, telitalálat a cikk, a stílus (Kusza Szem..vháá) és a tartalom is. Végigolvastam mind a majd' 240 hozzászólást is; hát talán tanulságosabb is volt, mint amire reflektáltak. Külön köszönöm -a teljesség igénye nélkül- butusnak, Interlocknak, a szív fészkeinek és a többieknek. Régen jött össze ilyen értelmesen és szélsőséges, személyeskedés nélkül érvelő/beszélgető társaság egy-egy, a különböző blogokon írt cikk után. Élmény volt! (És nem csak azért, mert egyetértek.)
@a szív fészkei: hetente egyszer tévézem - vasárnap este, ha a Spektrumon vagy a NatGeo-n űrkutatásos, csillagászatos, tudományos műsor van. SP-ről sokat hallottam már, képen láttam pár figurát is, de egy részt sem láttam. Nekem a tévé az a dolog, ami miatt sarokszekrényt kellett építenem, illetve azt bámulva lehet tökmagozni...
Amire ráérek (azaz tervezés, programozás közben pár percre kikapcsolok): ez a blog, Vastagbőr, Véleményvezér, TG elemez, Vincent, Mandiner, H&H, Index-Origo-Nol-Hvg címlapok, néha TótaW; hol ebbe pillantok bele, hol abba. Néha napokig semmi, vagy max. műszaki fórumok, gyártók honlapjai, ha valami szekrényben kell javítani.
Nincs idő tévére, színházra, jutyúbra; meló van.
Tetszik ez az iras. Valoszinuleg azert is mert ahogy ezt a helyzetet levezenylik, az mar majdhogynem vicces. Barcsak tul lennenk rajtuk es nevethetnenk!
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Valaki győzzön már meg, hogy nem a fasizmust építjük.

Nincs bajsza a vezírnek, olyan furi szimmetrikus rövid tömött. Több nem jut eszembe....
@miva?: nem jár biztos és kellemes jövő, ránk vajh mi vár?

Ha egynél több dolgot rád lehet bízni, és makogsz még egy nyelvet, nos akkor a kérdésre a válasz: külföld, tárt karokkal.....
@klacus: "Nincs bajsza a vezírnek, olyan furi szimmetrikus rövid tömött."

Nem szükséges 2/3-os többség ahhoz, hogy növesszen. De a fasizmusnak nem is jellemzője a bajusz.
Matolcsiék elszámolták magukat, nem is kicsit. Persze abban is van valóság, amit a kormány mond, hogy támadás éri a forintot. A külföldi pénzügyi körök a kormány hiteltelenségeként kommunikálják a nekik igazából nem is túl nagy profit veszteséget. Benne van a nyomásgyakorlás simán a pakliban, ha megnézzük mikor került lejtőre a forint. A mostani leminősítést is egy olyan hír hallatán azonnal meglépték, ami a profitvesztést tette nyílvánvalóvá. Viszont ha belegondolunk, az a vesztség koránt sem akkora, mint amennyibe már Görögország került. Sajnos a deviza hiteleink miatt nagyon sebezhetőek vagyunk.

Ezzel viszont Matolcsinak számolnia kellett volna. Most sokkal-sokkal többet bukuk az ország, mint amennyit nyert.
Matolcsiék elszámolták magukat, nem is kicsit. Persze abban is van valóság, amit a kormány mond, hogy támadás éri a forintot. A külföldi pénzügyi körök a kormány hiteltelenségeként kommunikálják a nekik igazából nem is túl nagy profit veszteséget. Benne van a nyomásgyakorlás simán a pakliban, ha megnézzük mikor került lejtőre a forint. A mostani leminősítést is egy olyan hír hallatán azonnal meglépték, ami a profitvesztést tette nyílvánvalóvá. Viszont ha belegondolunk, az a vesztség koránt sem akkora, mint amennyibe már Görögország került. Sajnos a deviza hiteleink miatt nagyon sebezhetőek vagyunk.

Ezzel viszont Matolcsinak számolnia kellett volna. Most sokkal-sokkal többet bukuk az ország, mint amennyit nyert.
@Nzoltan:
Na ne viccelj...
Figyelmeztették a kormányt, hogy másnap meglesz a bóvli bevsorolás, erre sajtókonferencián bejelentették hogy mégis tárgyalásokat kezdenek az IMF-el. Szinte azonnal megállt a tőzsde zuhanása és a ft lejtmenete, még javult is kicsit.
Másnapra kiderült, hogy erről még sem az IMF, sem az MNB nem tud, és különben is olyan kölcsönt igénylünk, amit úgysem adnak meg.

Harmadnap bejelentették, hogy ujabb 7,5 miilliárd dollár értékben vágják meg a bankokat, kiterjesztve a debizahitelesek végtörlesztéésnek lehetőségét.
Negyednap azt mondták a HITELMINŐSÍTŐK, , na ne tessék már bohóckodni, és besorolták az országot bóvli kategóriába.

Te adnál kölcsönt, vennél hazsnált autót olyan valakiről, aki állandóan össze vissza hazudozik?
A hét és fél milliárd dollár is egy spekuláció, mint maga a minősítés. Vagy bejön, vagy nem. Tény, hogy azóta van forintgyengülés, mióta a bankoknak is pénzzel mérhető a válság okozta kár. Nem azt mondom, hogy a kormány mennyire hiteles vagy nem, de az sem megoldás hogy a külföldnek bólogatunk folyamatosan. Jelenleg a forint sebezhetőségét használja ki mindenki aki tudja, ez ellen mindent meg kell tenni amit lehet. Sok a vitatott lépés, de ne felejtsük azt sem el, hogy eddig mindig a bankok szájíze szerint volt válságkezelés. Ha viszont elindul a válság egy nagyobb hulláma, ugyanezek abankok már a nyugaton is igen nagy veszteséget lesznek kénytelenek elkönyvelni, mert az uniós országoknak nem lesz pénzük konszolidálni. Már egy olasz unicredit bedőlést sem.
@Interlock: A Totalcart ne hagyd ki! Mióta van nekik a Benga Tót, azóta egyszerűen függő lettem.

Vissza a témához: Ha olvassátok a külföldi sajtót - és nem csak azt, ami igazolásképpen a honiba is belekerül -, akkor elég siralmas kép rajzolódik ki. Míg Ficonál a demokratikus deficiten meg a populizmuson túl nyilvánvaló volt, hogy legalább az országa rövidtávú érdekeit szem előtt tartja, addig sajnos a mi vezérünknél ez nem mondható el. A Tisztelt Kormány országunk kirakata külföld felé, és nagyon nem mutat szépen ez a kirakat. Ha hozzáveszem azt az alapállást, hogy kígyót békát kiabálnak azokra a külföldi befektetőkre, akiknek a pénzére szükségünk lenne, hát kintről nézve röhely az egész. Az utóbbi napokban az derült ki, hogy valamiféle karitatív befektetési habitust vár el M.Gy. azzal a felütéssel, hogy összességében kevesebb vesztesége lenne így a befektetőknek. Világos mindenkinek? Azt szeretné, ha Joe azért adna pénzt bizonytalanra, mert M.Gy azt ígéri -márpedig akkor úgy is van -, hogy Pierre akkor kevesebb pénzt bukik.

Őrület. Dilettantizmus, nem is tudom, mit lehet erre mondani
természetesen röhej
@Nzoltan:
Akkor, amikor már minden (nem Orbán csókosai közé tartozó) pénzógyi és gazdasági szakember, köztük az eu és imf biztosok is ezerszer elmondták, hogy a devizahitel megváltása 180 ft-os árfolyamon NEM JÓ LÉPÉS, mert ha a bankok meggyengülnek, akkor nem lesz miből hitelezni, nem fog fellendülni a gazdaság stb, szépen kérték, javasolták, hogy ezt ne, álljon le vele, akkor az IMF tárgyalás bejelentése UTÁN (szinte a választ meg sem várva) még egy ilyen bővítés szerinted spekuláció???? Szerintem egyszerűen provokáció volt. Esküszöm, mintha a "lássuk uramisten mire megyünk ketten" szcenáriót adták volna elő....
A hitelminősítés mindig spekuláció. Mert a jövőbeni befektetésekről szól. Ha nem így lenne, nem venne senki olyan papírt, ami biztosan rossz, nem kockáztatna.

A végtörlesztés arról szólt, hogy a bankok is részt vállalnak a veszteségben. Ami korántsem akkora teher a bankoknak, mint a lakosságnak a hitel. Nem mindenki tud betörleszteni, ugyanakkor a többi hitelre ráterhelik a veszteség nagyobbik részét.

Ilyenkor nincs jó lépés. Valakik mindig buknak. Ha nem a bank vagy az adós, akkor az állam, vagyis mi adófizetők. Csak az akérdés, hogy melyik szereplőnek mekkora befolyása van a piacokra, mennyire tudja minimalizálni a veszteségeit.
@regress: Most jöttél rá,hogy Gyurcsány még sem hazudott,mikor azt állította, hogy a pannon puma száguld?:)
@Pszt!: jaja, pont ezt akartam beírni!
majd irigykedhetünk Kubára, mert ott legalább van tengerpart és süt a nap.
@Interlock: Kedves barátom! Passzív ellenállást írsz! Én ezzel harcolok. Ez az, amit hirdetek úton -útszélen. Minden benne van Bereznay Anrdás írásában. Ő is a vértelen váltás híve sőt a megoldást is leírta, természetesen a múlt (50 év) elemzése mellett. Mégegyszer közzéteszem, és kérlek vedd a fáradtságot és olvasd el:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
@lariflari: főleg, hogy a "pannon pumát" cséfalvay (bocs, ha nem így írja) államtitkár fideszes találta ki még I. orbán idején, kókáék csak átvették.
Milliós jutalmak a médiahatóságnál
Takarékosságból csak átlag két és félhavi pluszpénzt kapnak a dolgozók az 561 milliós keretből.

index.hu/belfold/2011/11/27/1_2_millio_az_atlagjutalom_az_nmhh-nal/
@a szív fészkei: Az akademicka analfabetka volt ravasz! Készletfelvásárlással akarta gyengíteni a kapitalizmust! És a mostani válságot elnézve sikerült is neki! ;)
Összességében szopni fogunk rendesen. Meg a Fidesz is. Pont a választások előtt kell majd meglépnie a kormánynak azt amit eddig elodáztak. Nem elég az adójóváírásokat megszüntetni, de a segélyekhez és más szociális juttatásokhoz is hozzá kell majd nyúlni. Szerencsére nem kell attól tartani, hogy olyan zavargások lesznek mint a görögöknél, itt már mindenki hozzá van szokva a szopatáshoz. Az IMF meg a befeketők még tapsolni is fognak hozzá. Kívülről nézve nem olyan vészes a helyzet, de európa szebbik felében hasonlókra még gondolni sem mernek.
@Cirbi: Az tökmindegy, hogy kit minősítesz. Az nem fogja az ráfolyamokat megmozgatni.:-)
Érdemes bayerzsóti szívszaggatását elolvasni a magyarhírlapponthu-n.
@miva?:
Például az ilyen Csaba László nyilatkozatokat utálom. Baszki, ez színtiszta jóslás, érdekes egybeeséssel a kormány kommunikációjával. Jelenleg még a januárt sem lehet megtippelni az euró alakulását nézve. A "lélektani eszközöket" pedig már rég elpufogtatták, a piac most már csak a tényeknek hisz.

www.hirado.hu/Hirek/2011/11/27/09/Csaba_Laszlo_jovore_visszaterhet_a_280_290_forintos_euroarfolyam.aspx?source=hirkereso
Egesz pontosan nektek mi a bajotok a kormany intezkedeseivel?
Az, hogy alig, vagy nem emelkedtek a kozmudijak?
Vagy hogy igen szeles korben negymertekben csokkentek az adok?
Vagy hogy van lehetoseg a devizahitaleseknek kotott arfolyamon torleszetni?
Vagy hogy extra adot szabtak ki azokra a multikra, akiknek a tevekenysege meg a valasag alatt is extraprofitot termelt (ugy, hogy araik magasabbak mint nyugateuropaban?
Vagy hogy sikerult lefaragni a koltsegvetesi hianyt?
Tenyleg azt hiszitek, hogy a befektetesi alapok tulajdonaban levo hitelminositok jot akarnak Monak, es velemenyuk objektiv?

Elarulom, hogy mi a problemataok: a sajat nyomorultsagotok.
@pgiuqfhk: hahaha. jól tolod haver. még még!
@pgiuqfhk:
Először megkacagtattál.
Utána azon szomorodtam el, hogy ez nem a mesében olvasható, hanem valaki leírja, amit ő komolyan gondol.
Na ezek után pedig lehet tudni, miért állunk a szakadék szélén, kik is támogatják az eszement barmainkat!

"Az, hogy alig, vagy nem emelkedtek a kozmudijak?"
NÉZD MEG A SZÁMLÁINKAT! Nem emelkedtek. Csak ne a szememnek higgyek, hanem neked! Igaz?

"Vagy hogy igen szeles korben negymertekben csokkentek az adok?"
Figyelj már! A széles kör szja-nál 300.000 bruttó fölött lenne igaz, ha a széles kör a fölött keresne.
ÁFA, ECHO, üzemanyagok adótartalma, csak intelligensen kérdem: hülye vagy, vagy bennünket nézel annak?

"Vagy hogy van lehetoseg a devizahitaleseknek kotott arfolyamon torleszetni?"
Te szerencsétlen!
Szerinted ennek költségeit ki állja?
TE! Én, MI!

"Vagy hogy extra adot szabtak ki azokra a multikra, akiknek a tevekenysege meg a valasag alatt is extraprofitot termelt (ugy, hogy araik magasabbak mint nyugateuropaban?"

Igazad van. A multi csöndben meghátrált, a nyereségéből kifizette és kész. A jogszabályok sem engedik meg nekik, hogy ránk, a barmokra hárítsák a sarc árát. Vagy már megint félrebeszélek?

"Vagy hogy sikerult lefaragni a koltsegvetesi hianyt?"
Te tényleg!Hogy jutottál billentyűzethez?

"Tenyleg azt hiszitek, hogy a befektetesi alapok tulajdonaban levo hitelminositok jot akarnak Monak, es velemenyuk objektiv?
"

Há tudod, a közgazdászoktól hamarabb kellett volna megkérdezni egy ország vezetőjének azokat, amit valamelyik nap kérdezett! Már ha tudod, miről volt szó!
Józsi bácsi, a postásunk is tudja, hogy szélirányba kell vizelni.
A miniszterelnök még most tájékozódik!

Egyben értünk egyet:

"mi a problemataok: a sajat nyomorultsagotok."
@pgiuqfhk:
Mesélj ezekről egy kicsit:
"Vagy hogy igen szeles korben negymertekben csokkentek az adok?"
Melyik az a széles kör?

"Vagy hogy van lehetoseg a devizahitaleseknek kotott arfolyamon torleszetni?"
Kiknek segít?

"Vagy hogy sikerult lefaragni a koltsegvetesi hianyt?"
Ne Eltolcsy handabandáját mondd, hanem nézd meg a tényeket! Hol is sikerült lefaragni?

"Tenyleg azt hiszitek, hogy a befektetesi alapok tulajdonaban levo hitelminositok jot akarnak Monak, es velemenyuk objektiv?"

Azokról a hitelminősítőkről beszélsz, akiket MO is finanszíroz?
@pgiuqfhk:

Egesz pontosan nektek mi a bajotok a kormany intezkedeseivel?
- Intézkedik?

Az, hogy alig, vagy nem emelkedtek a kozmudijak?
- Hova emelkedjenek? 310-es árfolyammal számolva münchenben 72 Ft az áram, itthon 48. Az itthoni bérek még 310-el sem állnak ilyen arányban a münchenihez. 260-al számolva csak 65 Ft a német áram.
Németországban egy lakás fenntartása olcsóbb, mint itthon. Nem csak a keresetek arányában.

Vagy hogy igen szeles korben negymertekben csokkentek az adok?
- Úgyint a bankadó, chipsadó, pornóadó, jövedéki adó, baleseti adó, általános forgalmi adó,....

Vagy hogy van lehetoseg a devizahitaleseknek kotott arfolyamon torleszetni?
- Nekem nem lesz lehetőség ugyanazon az árfolyamon eurót venni?

Vagy hogy extra adot szabtak ki azokra a multikra, akiknek a tevekenysege meg a valasag alatt is extraprofitot termelt (ugy, hogy araik magasabbak mint nyugateuropaban?
- Remélem itt a helyi ÁFA nélküli árat hasonlítottad, valamint a szállítást is belekalkuláltad.

Vagy hogy sikerult lefaragni a koltsegvetesi hianyt?
- Gyurcsányék idejében 3% volt. Most manyup lopás nélkül lett volna 7%

Tenyleg azt hiszitek, hogy a befektetesi alapok tulajdonaban levo hitelminositok jot akarnak Monak, es velemenyuk objektiv?
- Tudom, hogy savanyú a szőlő, de jelenleg a befektetői tőke őrájuk hallgat.

Elarulom, hogy mi a problemad: a sajat korlátoltságod.
A moodys tulajdonasairol:
Moody's was founded in 1909 by John Moody. The top institutional owner and only shareholder holding more than 5% of all shares of Moody's is Warren Buffett's company Berkshire Hathaway, holding a share of ~13%
Lehet hogy Buffett alapja eppen most shortolja a forintot.

Heraus mit uns, ugye?
Én speciel leszarom a tulajdonosi struktúrát, gazdaságilag és pénzügyileg, csak azt lehet szivatni aki gyenge, vagy hülye, pont mint az uzsorázással, ott is szarban van a tag, és agyatlanul lecsap minden üveggyöngyre, és nem foglalkozik azzal, mi lesz holnap, milyen világ veszi körül..."Istállom adta, nem vak ez, csak bátor!!!"
@Nzoltan: Azért egy ország mögött legyen vagy teljesítmény, vagy legalább annak ígérvénye - olvasd el Interlockot arról, hogy a németek kivárnak, annyira nem bíznak már itt semmiben, s ez is gyengít, mert nélkülük nem tudnak itt dolgozni - csak a kuszaszemű szépségek szavára nem ad már senki.
Orvbánék másfél éve csak vakítanak hihetetlen sértő és primitív módon hőzöngve minden fórumon - aztán kacsintanak egyet külföldön, hogy áá, nehogy komolyan vegyétek, ez csak púder - majd folytatják és kuszálják tovább.

Magyarország - hiába a nagy trikolóros horgadás - kicsi és gyenge ország, semmije nincs, ami nélkül Európa és a világ nem lehet meg. Ki van szolgáltatva a németeknek, a világnak általában, még egy Tadzsikisztán szintjét sem éri el egyedül, mert nincs pl. olaja v agy gáza (ja Makót termelje ki, akinek megéri). A termálvize meg nem annyira létfontosságú egyelőre a világnak, mint az üzemanyag. A millió élményfürdő azért nem hozta el a Kánaánt.

Egy épelméjű ember ilyen helyzetben szövetségeseket keres, szorosabbra fűzi a szomszédokkal a kapcsolatot - nem folyton áskálódik - belátja, hogy mekkora hatalma van és azzal mire megy. Innovatív dolgokba fektet - tanítás, amit épp leépít Rauzsikája - mert a magyart mindig ez tartotta felszínen, nem a nagyhatalmakat röhögőgörcsre kényszerítő hepciáskodás.

Ne ugráljunk más kénye-kedvére, oké: de ha hülyegyereket adunk elő a világporondon, akkor csak jön a saller, hogy térjünk már észre. Volt finom és durvább figyelmeztetés már mióta. Le lehet szarni, lehet primitívnek lenni diplomáciában, de akkor annak itt vannak a következményei.
Ez nem szabadságharc volt, csak Orvbán elhitte, hogy ő diktálhat a világnak. Hát nem. Ahhoz előbb talán turbózza fel a népességét többszáz millióra, találjon fontos és kiaknázható nyersanyaglelőhelyeket, amik kurrensek a világban, legyen több száz éves bankkultúrája, hadereje, szellemi potenciálja, akármi, ami miatt a világ közepe lehetünk.
Tudni a helyünket a rangsorban nem olyan szégyen, és azon belül korrekten dolgozni, na az sem.
@pgiuqfhk: Minisztérium vasárnap is kinyit kormányvédeni?
Vityátoron kívül, senki sem ellensége a saját pénzének:

Az oroszok is aggódni kezdtek az "orbáni" bankveszteség miatt
2011. november 27. | 10:56

A terveknek megfelelően idén év végéig lezárulhat a Volksbanken International eladása az orosz Szberbank számára - közölte a többségi tulajdonos Österreichische Volksbanken annak dacára, hogy magyar leánybankja miatt veszteségessé vált az eladásra kerülő társaság, és emiatt az oroszok csökkenteni szeretnék a szerződésben szereplő vételárat - számolt be a Bloomberg. A hírügynökség cikke ezt a címet viseli: "Orbáni vesztesége van a Volksbankennek a Szberbanknak eladott magyar egységénél".

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/az_oroszok_is_aggodni_kezdtek_az_orbani_bankveszteseg_miatt.159063.html
@TrueY: TE a Kárpátok Vegyészére célzol? :-D Amúgy így én gyengítem a magam szerény erejéből: táskaipar reszkessen! :-) (csizma is)
@miva?: TE már Skiccmagyarul tolod. Néha én is :-D Nagy ihlető az Elnök ilyenkor. (máskor nem, pedig valami magánszámmal oldhatná a feszültséget.)
@a szív fészkei: a protokol a komunikációban is protokol, suba a subához, guba a gubához :D
őszintében megvallva, a tied nekem sokkal jobban tetszik, de tartok tőle, csak azért, mert kompatibilis vagyok a te protokoloddal, és fel tudom dolgozni az információt amit kaptam ;)
Egyébként a legnagyobb támadás tényleg Orbóvliék részéről éri a forintot meg a hazát. Jó Fabius képe erről. Ők se járnak soha rosszul ilyenkor, legfeljebb - ha így van - a Buffet is keres valamicskét velük együtt.

Az üvöltözik a legjobban, akinek a háza ég. Pláne, ha maga gyújtotta fel kis biztosítási csalásból...
@a szív fészkei: Nagy E /lnök??? nofene, minő tisztelet jele ez egy álamfőnek??? száradjon le a kezem, ha naggyal írom valaha :D
Na ez sem semmi: www.hirado.hu/Hirek/2011/11/26/20/48_oran_belul_szuksegallapot_lehet_Szlovakiaban.aspx?source=hirkereso

Ott is a rákosista jattrendszer van hatvan éve? Elképzelem, mennyi odaadással kezelik majd a betegeiket ilyen szituban! Ez lesz itthon is lassan?
@Cirbi: Hát a poszt nagy E-t kívánna, pláne most - annál viccesebb/tragikusabb, hogy ki zongorázik-tárogatózik ennek beöltöztetve...

Egy szépen kozmetikázott, felöltöztetett intelligens westi is jobban megoldaná a feladatait, mint ez.
@a szív fészkei: Pénteken egy ilyen forgató könyvet vázoltam egy baráti beszélgetésben itt nálunk, kb ezekkel az indokokkal, erre tegnap már jöttek a szlovák buliról hírek, nem tudom mi legyek, ha vityátorunk bomlott agyában, már ne szerepelne hasonló, a nagy E-st lecserélve, mint főparancsnok, és statáriális Don pintéres PolPotos, teknőcös, nemzeti3/3-as (i)gazság szolgálattal a 2/3 is felejtős, s lőn eljöve a magyarhonos narancs kánaán...
Nem kedvelem a csajt, de ezt a stílust sem, amit (i)gazság szolgáltatás /akarom mondani, narancsos jogszolgáltatás/ művel...

Előzetesbe helyezték Szima Juditot
Az adócsalással is vádolt rendőr-szakszervezeti vezető a lakhelyelhagyási tilalmat megszegte, az ügyészek szerint tanúkat befolyásolhatna.

index.hu/belfold/2011/11/27/elozetesbe_helyeztek_szima_juditot/
Államosítanák a dohánykereskedelmet
A fővárosban csak 900 helyen lehetne cigit venni, ha elfogadják egy fideszes képviselő javaslatát.

\o/ 50-es évek rilodid
Elitklubot hozhatnak létre Merkelék
Betelt a pohár Angela Merkel és Nicolas Sarkozy számára, ezért berlini lapértesülés szerint a német kancellár és a francia államfő az euróválság megoldása érdekében villámgyors ütemben drasztikus intézkedésekhez folyamodna, és szükség esetén egyfajta elitklubot hoznának létre az euróövezeten belül.
@anyósnyelv:
Azért nem olyan kitiltós fajta az itteni közönség...:)

Ha igen, akkor oka van.
@a szív fészkei: Jaja! Én nem így akarom tönkretenni a művelt nyugatot! Én forradalmasdit játszom és megpróbálom IMF-fet is kirúgni.
"mert az adóemelés és adókivetés polcáról minden lehetőséget levettek már, a nyugdíjpénznek a seggére vertek, úgyhogy nekünk ettől keményebb vagy rosszabb már nem nagyon jöhet"

A forint elértéktelenédésében azért még látok perspektívát. Mármint olyat, amitől csak ámulunk majd, hogy "úristen, de beszoptuk".
@anyósnyelv:
Elvtársak!A krumplileves legyen krumplileves!

Ha néha elsül az anyósnyelved, belefér.

A trágárkodásnak is lehet szerepe, bár ezzel nem tompikát erősítem meg!
Kusza Szem már írja a tankönyvét, "Én így látom a gazdaságpolitikát" címmel.
süti beállítások módosítása