Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Rodeo36 11: @Gábris szomszéd: nah'''''''t, hogy mik vagynak? izrael az zsidó? és van neki identitása is, és m... (2017.11.20. 00:58) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • gazoló: @taga20: www.youtube.com/watch?v=DFpKqD5EP1Y jó éjt) (2017.10.04. 22:23) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok
  • Rodeo36 11: @Gábris szomszéd: www.youtube.com/watch?v=85fe_KliGwU az emberi naccság és a senkiháziak mai lev... (2017.09.04. 03:07) Menj a picsába, Soros!

2011.11.23. 14:13 Fabius

Adómentes marad a szopóálarc

Címkék: gazdaság fidesz adótörvény

Pártunk és kormányunk gondosan előkészített adótörvényeinek hála jövőre az eddiginél is jobban csúcsra jár a jogbizonytalanság. Adótörvényeink nem, hogy egy söralátéten, de egy sörös kocsi platóján teleírva sem férnek el. A módosítók módosítóját is módosítózzák, és hiába az ellenzéki - legalább hadd olvassuk át - tiltakozás, Rogán szerint dolgozni kell, nem olvasgatni. A dolgozás ezek szerint a Fidesz-KDNP frakcióban egyet jelent a feltétel nélküli gombnyomással.

Az adósaláta feldolgozása és így a jogkövető magatartás kialakítása némileg csúszni fog, mert könyvelő legyen a talpán aki ebből a katyvaszből szétválogatja pontosan mi vonatkozik egy adóalanyra. De sebaj, a bizonyítvány magyarázó országvándorok fejébe felinstallálták a Matolcsy szókészletet, és amíg Vezérünk és Szent Jobbja az IMF védőháló felé menekül növekvő tempóban addig ők itthon recseghetik ezeket, mint kopott kazettás MK-27-es magnó.
Nekünk legfeljebb az adózás hatálya alól kikerült termékeknek örvendés marad. Aprócska öröm ez, mert az adóemelést elkerülő cikkek listája eltörpül a másik terjedelmessége mellett. Vigasz lehet, hogy adómentes marad a szopóálarc, a korbács, a bilincs, a szájpecek, és mielőtt a feministák nekem ugranak igen, a vibrátor, a lakkcsizma és a domina szerkó is. Ja, és nemzeti büszkeségünknek, a hazacsalogató program zászlóshajójának, a túró rudinak is sikerült megúszni valahogy.
Szimpatikus dolog ez egy családbarát kormánytól. A pornóadó hatálya kiterjed a nézhető filmekre, a telefonon hallgatható szexuális szolgáltatásokra, de a vágykeltő segédeszközökre nem. Vagyis kedves honpolgár ne bámuld vagy hallgasd az aktust, hanem csináld! Ha fantázia vagy ingerszegény a környezet, akkor keress föl egy szex shopot, ne légy szégyellős, mint kezdő apáca a dildó vásárban. Használd ki a lehetőséget és a fejedre megfelelő szopóálarc kiválasztása után, használat közben gondolj hálával telt szívvel a te nagylelkű kormányodra. Aktus után cigi helyett ropogtass el egy túró rudit, igyál egy felest az évi ötven liter szabadon főzhetőből, tölts egy sört mert azt is megfőzheted ezer literig otthon magadnak, és élvezd a keresztény konzervatív fíling előnyeit szabadon.

Egyebet úgysem tehetsz. Még.

232 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

http://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr83405993

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A maszturbálás megszorítása 2011.11.23. 22:27:09

Mostanában emelkedik minden, ami adó. Drágább továbbá az alkohol a chips, a csoki, a Red Bull, a játékautomata.  Ez a lista pont olyan, mintha a Vatikánban állították volna össze. Ugye nem gondolta senki komolyan, hogy ebből kimaradhat a szex...

Trackback: Nemzetközi hitelminősítők és az IMF leminősítését fontolgatja a kormány 2011.11.23. 21:38:19

A kormányszóvivő ma reggel 7:00kor a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón a megjelent újságírókat nemcsak a tegnap elfogadott 2012-es adótörvénnyel kapcsolatosan tájékoztatta, hanem mindenki meglepetésére bejelentette azt is, hogy a Kormány drasztik...

Trackback: A kormány nem fél a népharagtól 2011.11.23. 21:27:56

Ez most nagyon demagóg lesz, de egyszer ezt is ki kell próbálni. Különben is, berágtam. Nem csoda: a devizahitelesekről lesz szó, illetve azok egy részéről. A gazdag devizahitelesekről....

Trackback: Ki a fasz ez az Erzsike? 2011.11.23. 19:46:33

Szegénysorsú éhezőknek vetett könyöradománynak tűnik új neve miatt az étkezési jegy, ám az Erzsébet-utalvány névadójáról semmit nem tudunk. Amit tudunk, az annyi, hogy állami monopólium lesz 2012. januárjától a kedvezményesen adható étkezési utalványo...

Trackback: Két kolléganő beszélget a reggeli kávénál, az egyik panaszkodik: Nagyon fáj a torkom... 2011.11.23. 19:38:35

Két kolléganő beszélget a reggeli kávénál, az egyik panaszkodik:- Nagyon fáj a torkom, és semmi nem mulasztja el.- Hááát, a múltkor az én torkom is fájt, de leszoptam a férjemet, és a fájdalom azonnal eltűnt! Szerintem próbáld ki te is!Másnap újra talá...

Trackback: Választás 2012? 2011.11.23. 19:18:39

Pár napja még azt írtam, hogy kizárt egy előrehozott választás. De olyan biztos ez? Sok minden utal ugyanis arra, hogy akár ez is benne lehet a pakliban. Az ellenzék persze nem követel ilyet, nincs is érdekében. Ugyanez a FIDESZ-ről viszont már nem biz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

@Cirbi: Cézárt is akkor ölték meg, mikor örökös diktátornak akarta magát megtenni.
@messi-asz: Hadiadó már most is van, hiszen ezt a folyamatos, mindenki ellen zajló körkörös háborút finanszírozni kell. Éppen csak nem így hívják, de ezt a célt szolgálja.
;-)
@igényes: A baj, hogy a felsorolt lista közel sem véges!!!
www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_valaszolt_uj_jegybanktorvenyt_ir_a_kormany.158891.html

És ez most mi, fel tud valaki világosítani? Elég hülye vagyok a közgazdasághoz...
@newtehen: "Érdekes, bárki rámutat egy lékre, hogy na pld. itt folyik el a pénz, egyből az a válasz, hogy "Miért, azt hiszed, csak itt folyik el?"
Nem, de valahol el kell kezdeni a befoltozást,"

Az egykulcsos és családi adóval sokkal több pénz folyik ki. Nem csak a lékek felkutatása a fontos, hanem újabb, nagyobb lékek kialakításának az elkerülése.
@Farkasokkal táncoló:
ott meg van penz, amit nem loptak el. 2/3-al torvenyt irnak ra, hogy onnan is szabad a rablas
Ez engem nem érdekel. Arról beszéljetek, hogy mi lesz a here- és péniszgyűrűvel!!! :)
az internet feltalálása óta én még soha nem hallottam senkiről, aki fizetett volna szexfilmért, de biztosan dőlni fog a zsé az extra adóból.

komolyabbra fordítva, az a pechjük ezeknek a svindler brigantiknak (mármint a qrmánynak), hogy az IMF-nél velük ellentétben nem totál idióták dolgoznak. én elhiszem, hogy a csuti tahó tényleg azt gondolta, hogy elég bemondani valami blődséget, és ők azt szívjóságból el is hiszik, és tolják a lóvét, a forint meg szárnyalni fog? a méheket sem lehet úgy lerázni, hogy beindexelsz balra, majd jobbra kanyarodsz. azok is mást néznek.
www.portfolio.hu/gazdasag/imf-ugy_ujabb_fordulatra_kenyszerulhet_a_magyar_kormany.158847.html
@Lófasz esti fényben:

Ezt olvastam egy másik fórumon, és nagyon mellbebökött, mert én már mindent el tudok képzelni:

"Az eurozóna és ezzel az eu bomlása nem passzív folyamat, hanem döntések sorozatán keresztül aktív válságkezeléésel bonyolítják le a magországok. Ennek folyamatában a legtermészetesebbnek azt látom, hogy a közös politikai standard minimumát és a gazdasági transzparencia minimumát sem teljesítő, populista pártok kezelhetetlen uralma alá került országokat ki fogják zárni. Magyarország erre sokszorosan rászolgált, a jegybanktörvény megváltoztatásával pedig a legérzékenyebb ponton teszi magát rendszerkockázattá. Az orbáni Magyarországnak nincs helye az Unióban. És akkor még nem beszéltünk a Jobbik előretöréséről, ami azért nagyobb baj a szokásos európai forgatókönyvnél, mert a politikai paletta kilencven százalékát az európai politikai és gazdasági stabilitás veszélyeztetése szempontjából lényegében egyenértékű pártok foglalják el.

katonaibiztonsági szempontból pontosan ugyanez a helyzet: tegnap medvegyev lényegében felújította a hidegháborút, és a keleti szél dagasztotta gyorsnaszádnak akkor se lenne benne helye, ha nem ütközne jéghegynek.

A tegnapleőtti szlovák lépés a komáromi színész állampolgárságrtól megfosztásáról egészen nyilvánvalóan a parlamentben édeserdélyt gajdoló sovén- ősijussonkettősállapolgárságos Magyarország elleni kisantant-aktivizálódás első jele. Ha Basescut menesztik, akkor Románia még sokkal erőteljesebben fog a tárgyban aktivizálódni...

Ez lényegében elég nagy eséllyel a magyar államiság ma ismert formájának vége."
@Secnir: ja, hogy fantáziálsz? Akor Orbán, takarodj?
A posztot kár lenne bolygatni, úgy fröcsögés, ahogy van.

Érdekesebb szót ejteni a sokat üldözött sajtószabadság jelen állásáról.

E pillanatban ott tartunk, hogy az üldözött ballerek ANONIM bologokat tartanak fenn (közhivatalokból rendszerint), a posztok ANONIMEK, míg a hozzászólásokat facebookosra kezdik áttenni, tehát a hozzászólók nevet és arcot adnak ANONIM fröcsögések csitító kommenteléséhez.

Gratulálok, fiúk, csak tüntessetek szépen. (Majd hazamentek :) )
@Lófasz esti fényben: "2/3-al" - Sch. Paja vagy szép álorcádban?
@Rodeo36: Ló Ágnes? Mi az, Weyer Béla átoperáltatta magát?
:)
@Boli: nem lehetséges, hogy az evangélikusokhoz is annyi a közöd, mint a katolikusokhoz?
@komcsi, a salabakter: Szia Lencsés Pityú! Nevet váltottál? Mert ugye nem a komcsi, a salabakter van a személyi igazolványodba írva? :-))
@belekotty: úgy határoztam, nevem aranyló fénykörébe nem vonok be olyan bűzlő karavánszerájokat, ahol a te arcizmod is felvillan a mocsármélyről.
@komcsi, a salabakter: az egész internet komcsi baller libsibolsi találmány. szerintem határolódj is el tőle. így mindenki jól jár.
@Lasombra: itt a ti bajotok, ezért szórt ki titeket pelyvaként a friss tavaszi szél a parlamentből (Wagner: Wichenstürme wichend dem Wonnemond). Ugyanis ha már csillapíthatatlan gyűlölet fortyog bennetek a disznóország ellen, akkor legyen hozzá humorérzéketek is. A gyűlölet csak úgy, magába', igen undorító. Hofi is itt rontotta el.
@komcsi, a salabakter: "bűzlő karavánszerájokat, ahol a te arcizmod is felvillan a mocsármélyről. " - Ez valami bravúros költői kép akar lenni, vagy csak valamilyen király cuccot toltál ma reggel Pista?
Vigyázz, van mellékhatása, ebbe a kommentedbe nem írtad bele kedvenc szavadat, hogy anonim!
@Frady Endre: "Fasiszta diktatúrában fogunk élni?"
Nehéz kérdés, nem tudhatjuk a pontos választ. Attól is mást várnak az emberek, mint ami most van. Nálunk mindig az aktuális ellen szavaznak, mert egyik oldal ezt, a másik oldal azt látja rossznak. Tavaly nem a Fidesz nyert, hanem az MSZP-t buktatta meg a nép. 8-9 éve ugyanez fordítva.
Már "mindenkiről" tudjuk, hogy nem jó.
Azt is tudjuk, hogy most milyen diktatúrában élünk.
Mert a demokrácia az nem ilyen.
@Rodeo36: susogd a neved, pubi, aztán majd én is.
@Rodeo36: Lencsés Pista. Még nem jöttél rá? Háromszor van benne az okádékban az ANONIM szó.
@komcsi, a salabakter: sususususususususss csak neked bucika már be vagy nedvesedve?
@belekotty: ott szoktál turkálni? Az nem valami perspektivikus életpályamodell.
@belekotty: ki a picsa a lencsés pista? egy a sok jobbos droid közül vagy egy sajátos bacilustelep?
@Rodeo36: lefelejtetted, kis szirénásom, hogy fityesznáci vagyok. Így semmit sem ért nemes hozzájárulásod a blog színvonalához.
@komcsi, a salabakter: szoktál füttyögni is meg a tollsöprűvel vezényelni?
@Rodeo36: hogyne, mialatt ichneumonbőr korbáccsal suhintok végig habtesteden.
@komcsi, a salabakter: csak a hattyútoll boát szeretem, a rokonod az ichtiosaurus sertéit meghagyom neked olyan snassz
@Rodeo36: rád inkább egy répás boát költenék.
@komcsi, a salabakter: már kirángattad a repkát is? csurom vazelin...pfúj, cúna
@Rodeo36:
Hagyd már, ezért fizetik...
@komcsi, a salabakter: Lehet, hogy igazad van, más rabszolgatartó társadalmat is neveztek már demokráciának e világban.
@Rodeo36: bébi, ezt Kornis Mityu sem képzelhette volna szebben...
@Rodeo36: Egy sajátos bacilus telep, aki deklasszálódott a Fideszben még 96-ban és most itt kompenzál.
@cso zsi: ne feledkezzünk pl. a "népi demokráciákról"...
@belekotty: legalább tanulnál meg magyarul, ha már fröcsögsz...
Hihetetlen, hogy mindig van egy-két félkegyelmű, aki belerondít...
@newtehen: "mert gondolom akkor már náci lennék."
Ha nem kultiválom a jobboldalinak beállított túlkapásokat, akkor "libsi-bolsi" vagyok.
Ha piszkálja a csőröm, hogy a pénzvilág, és a mindenkori vezetés egy kisebbséget föléhelyezi a tisztességes jövedelemből megélni vágyóknak, akkor lenáciznak...
Pedig csak a "fotonokat a földműves szemébe juttatják"
Lázár János újabb háborúba kezdett
Törvényt módosítana, hogy ne kapcsolhassák ki
a nem fizető fogyasztók egy részénél az áramot.

Lázár János újabb háborúba kezdett
Törvényt módosítana, hogy az automatikusan gombokat nyomogató áramfelhasználók csak a teljesítményük után kapjanak képviselői díjazást.

Lázár János követeli a Kormány miniszterelnökének 30%-os, minisztere 25%-os fizetéscsökkentését.

Lázár János nyilatkozik, hogy a Fidesz frakció saját díjazását önként csökkenti, és egyáltalán fel sem veszi a maradványt, csak akkor, ha az ország lakosságának 2/3 része követeli!
@komcsi, a salabakter: Nehéz is feledni, most épp nyakig vagyunk benne. Vagy már csak a légzőcső van a színen.
@cso zsi: Ha nem kultiválom a jobboldalinak beállított túlkapásokat, akkor "libsi-bolsi" vagyok - írod. Hja, egy genetikailag disznó szolgaországban bőven megeshet ilyen. Amúgy talán ismered a szólást: nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar.
@komcsi, a salabakter:
Szóval van önkritikád.
Akkor mégse növény vagy?
@igényes: jó ez a nickname? Nincs itt valami tévedés?
@belekotty: akkor te már láttál ilyen bacilus telepeket...olyan hm geil meg ...szóval olyan amorf
@88hedgehogs: ha önkritika téged ülőkének használni, akkor igen.
Amit még büntetlenül és adó nélkül lehet csinálni ebben az országban az az:szopás, nyalás, korbáccsal való önsanyargatás.
Engem, a mindenkori fidesz-formációk, arra a pimasz porszívóügynökre emlékeztetnek, akit ha kidobnak az ajtón, akkor visszamászik az ablakon. Ők ez idáig szinte minden ablakot kipróbáltak. (klasszikus liberális, neoliberális, populista néppárti (erős szocialista mixtúrával leöntve), konzervatív néppárti (?), közép-jobbos konzervatív non-liberális és most nem tudom hol is tartunk, de annyi látható, hogy antikapitalista és antidemokrata eszméket hirdet). Valószínű, hogy a hatalom felé vezető utat Szuper-damaszkuszi útnak kell tekinteni, ahol a Saulus-Paulus-Simonus-Lázárus-Stalinus-etc.
Megszületett egy olyan, besorolhatatlan és életképtelen formáció, mely az eddigi társadalmak génjeinek, a gamma sugárzás hatására, erőszakkal létrehozott hibás mutációjából jött létre.
A márkahűséget csak egyféle képen tudom megérteni. Erre a választ, a kiválasztottnak tekintett személyhez való érzelmi kötődés és nem az általa képviselt eszmék és célok megértése, elfogadása motiválja. Ez az egyszerűbb, kényelmesebb út. Ilyenek miatt lehetett szocializmust, nemzeti szocializmust és feudalizmust felépíteni. Ez a gondolkozási mód, általában csak szekták alakítására képes a tapasztalati tudással rendelkező, több száz éves, demokrácia-közeli társadalmakban. (Mi soha nem voltunk, ide sorolhatóak.)
No de térjünk vissza a Fabius által megfogalmazott, valóban fontos kérdésre: miért is kell a hitoktatás a születés pillanatától, miért szükséges, hogy a keresztyén egyház vazallusként szolgálja a hatalmat?
Az én válaszom viszonylag egyszerű.
„A társadalom fogalma az államtudományokon belül a legbonyolultabb.( Lorenz von Stein)”
Amennyiben a társadalom felépítésébe nincsenek beágyazva általánosan elfogadott, vagy elviselt ideológiai alapok, az nem lesz működtethető. A fidesz ideológiájának változási ciklusa, gyakorta csak high-tech eszközökkel mérhető és logikailag (algoritmizálható összefüggések alapján) nem prognosztizálható. Akik ezzel hosszú távon azonosulni képesek, a szociológiai-darwinizmus irreverzibilis folyamatát támogató noname figurák. A keresztyénség a szikla, melyre építhet, hiszen ez a szikla önmagában is egy amorf képződmény.
Az a baj, hogy ez még mindig csak a bevezetés egy része lenne, de van kritikai érzékem önmagam felé is. (nagy az arcom) Nem vagyok meggyőződve, hogy bárkit is érdekelnének, a levezetéseim, a folyamatok konkrét besorolása, az én pointerem használata. Erre, most eszméltem, hogy visszaolvastam magam.
Úgy gondoltam, ezt most nem kukázom, megosztom azokkal, akik folytatják, vagy a közös folytatásra igény mutatkozik.
@komcsi, a salabakter

Orbán 2013-ig felszámolja a magyarokat. A Nép lebutításra kerül, Esztergom táborok lesznek, majd ezeket befogják közmunkára. Orbán a csuhásokat, akiket megtévesztett szintén barakba kerülnekr:
@komcsi, a salabakter: Aki mindig csak hátranéz, orrabukik.
@Rodeo36: Arra lennék kíváncsi , hogy a kormány másfél év gazdasági és társadalmi ámokfutása után milyen szankciók lesznek velük és az Őket támogató képviselőkkel szemben (vagyonelkobzás , nyugdíjelvonás , szabadságvesztés ,stb. ) ?
@Schindler Pistája: hogy mennyibe kerül az államnak a zsidők és cigányok hizlalása, kérdezd meg Hegedűs Zsuzsát, aki a törpe minden ezirányu joggal felruházott tanácsadója. Biztosan van honlapja, ahol megtudhatod.
@Qeatzkoatl: szia, először a jaffásoknak nincs ideológiájuk vagy ha az ideológia, mely szerint bármi finghoz adaptálja magát túlélés okán az a bacilus szintje és ezek nem is többek! a hit és egyházak meg vallások témakörét nagyon röviden el tudom intézni az emberiség történelmének utóbbi 8000 évéről van írásos emlékünk és sok sok tárgyi, az éppen aktuális társadalmi formáció: a törzs, nagycsalád, törzsszövetség az endogámia exogámia mellett a monoteisztikus vagy politeisztikus hitet és istenképzeteket tette kötelezővé mert vagy egy megosztottabb hatalom vagy egy végletekig koncentrált hatalom volt szükséges a csoportosulás és annak élettere meg esetlegesen felhalmozott vagyonának megőrzése okán a biblia nevű gyermekmese gyüjtemény erre nagyon jó példa amíg elérik az egy igaz jahve imádatát sok sok ezer ember a saját törzseikből és a szomszédokból is meg lett semmisítve mert szükségük volt a koncentrált hatalomra ahhoz hogy a nagyon behatárolt legelőket elosszák és senki se haljon éhen erre voltak a halállal büntetendő kihágások is Mózes aki ugya a Ekn Aton fáraó udvarában főtanácsadói tisztet töltött be a politeisztikus hitről rádumálta a fáraót térjen rá a monoteisztikusra és lett Amen Hotep majd megölték illetve megsemmisítették a hatalmát és életmévét Tut en Kamen a fia .ként már politeista lett nagy szilárdan és Mózesnek menekülnie kellett ah kadves volt az élete ehhez van egy hosszüú és mesés történet majd a Kánaán amit nem tudunk hol nem volt de sok száraz csipkebokor volt benne amik kigyulladtak mert a kecskék nem tudták lelegelni időben...tehát ez vonúl végig a mai napig a fasiszta, kommunista (Jézus Krisztus a legnagyobb komcsi) kapitalista amely ingatag de monoteista államberendezkedés lásd Marx leírását és kész a jaffások most monoteizmust hírdetnek mert arra van szükségük a túléléshez a nép leszarva és az egyházak csakis az egyértelműen tekintélyelvű monoteisztikusak még a szentháromság is monoteisztikus képzeld el és már kész a pecsenye receptje már csak lopni kell eleget a hívők meg adakoznak a NER a legrandább izé ebben meg az asztal és a festmények már perverziók a saulus paulus jó példa azzal hogy legalább végtelen "felismerése" jött létre lásd a kedves vezető süket dumáit
@kíváncsivagyok: alkalmazni kell az általuk hozott törvényeket, szó szerint
@kíváncsivagyok: nyugi, a tákolmányba fél óra alatt még beleveszik, hogy mindenki mindenért számonkérhető visszamenőlegesen is, kivéve a gyevi bírót meg a fideszt.
De hogy is járt a gyevi bíró a végén?
@Rodeo36:
Ilyesmiken akartam végigmenni és a végén feltenni a szabadon megválaszolandó kérdést, hol is vagyunk? Megadni az alternatívákat, és ki-ki eldöntheti. Nem olyan bonyolult ez, csak ismerni kell a meghatározásokat, a definíciókat. Ám, szerintem nem olvasná senki, mert nem frappáns, nem azonnali és kell hozzá a gondolkozás szabadsága. Én azt mondtam az imént, aki fideszes, az mind megalkuvó, hite erőszakot követett el saját magán. Itt feloldozást csak a szellemileg elmaradott, a segítségre szoruló kaphat és az, akibe belebillogozták, hogy a vakhitre épül a világ.
Nekik hiába beszélek Erwin Schrödingerről, hiába mondom a "kettős természet" igazát, ők az egyszerűbb utat választják, mert energiaigényes az okosodás. Nem csupán a fideszesek erénye a renyheség. Más a világ, az ismeret nem érték, csupán a tömör szleng, mi megjegyezhető.
Nem értik meg, hogy ettől kiszolgáltatottak, nem értik, hogy csak alkalmazóivá váltak mások tudásának.
@Qeatzkoatl: nézd, hogy ne csak Magyarországot basztassuk, Észak Amerika Zeneművészeti Főiskola (SIC) tanév vége tehát legalább egy évet elvégzett és megmutattam neki egy zenekari kórusmű partitúráját és megkérdeztem hogy meg tudja e mondani, hogy milyen hangnemben van az a részlet ahol kinyitottam...azt sem tudta mit lát zeke utcai zenészeket nevelnek akik hallomásból hülyeségeket tanulnak kurva drágán és vagy lesz belőlük egy befutó csoport vagy mennek az aluljárókba kalapozni... másodéves mérnökhallgatónak odaadtam egy nagy azaz 30 cm-es Faber Castell logarlécet és kértem hogy mondja meg mi van a kezében...egyébként csak zsebszámológéppel tud 3. gyököt vonni de a négyzetgyökkel ugyanúgy és ez elköltött 15 éves hitelre már közel 80000 dollárt a tanulmányaira...barátom aki egyetemre járt és csillagászatot tanult, az első év után -minden álma ez volt- otthagyta mert azt mondta hogy ott hitet tanítottak meg Big Bang-ben kellett hinnie és semmi tudomány csak maszlag és ez 19 éves, most keresi mi is lehetne

akkor mit várunk kisbürgözdön ahol a kondás mondja az esztétikát és a kedves vezető dirigálja a Simon Boccanegrát az -:)))) Operában
@Qeatzkoatl: pont ez a baj amit zárósorodban írsz: nincs szükségük az önálló gondolatra, hisznek abban, hogy valaki vagy valami megoldja helyettük a bármit vagy akármit és van is kit átkozni ha nem úgy van ahogy nekik jó lenne de semmiképpen nem az élő egyedet amely kibaszott vele jótétemény címén, nem ,hanem a természetfelettit ...jósdába jár és VV-t néz mert látja milyen kevéssel mennyit lehet összekalapálni és nem megy "melózni" mert az nem egyszer kell csinálni, hogy ma 900 és 1000 között esztergálok nagyon jól és utána már sohasem kell csak a zsuzsu gyün hanem 45 éven át szépen egyenletesen esztergálni kell...öreg barátom aki lemezlakatosnak tanított mérnökként és én ittam a szavait mert művész volt, a legjobb cipőjében ami mindíg ragyogó fekete volt jött be dolgozni és azt mondta a színházba -mert járt oda is- nem ebben megyek oda jó akármilyen de itt 10 órát vagyok benne a legjobbat veszem fel 5 nyugateurópai országban volt lemezlakatos és sikerrel a két háború között nem kértek soha diplomát csak odaadtak neki egy darab lemezt hogy formázza meg és megformázta volt munkája ez volt az interview is és a bérében sohasem csalódott...ő is azok közé tartozott, akinek adtam egy nagy darab sík acéllemezt és kézből egy kalapáccsal és egyengető asztallal egy személyautó sármentőjét méretre egy másfél óra alatt a kezembe nyomta és nem sokat kellett rajta gittelni festés előtt...
@Rodeo36: Megtoldanám, ha megengeded. Mit várhatok attól a közösségtől, ahol egy agyonfényezett carpenter tart előadást a múltról és nála 1914-ben van vége az I.WW-nak? Mit mondhatok egy vendéglősről, aki egy megye kultúráját felügyeli? Mit mondjak egy kanász-szerű építés-vezetőről, aki a fővárost kezeli? Hogyan kell leírni a sötétséget, mikor divatszínné vált a kokárdás fekete? Az én országomban egy bio-műszerész sámán (ki paraszolvenciából millió dolláros házban él) hív ki párbajra olyat, ki szólni mer? Sorolhatnám, de minek? "Mit sírjak én? E vad kornak mit sírjak én? Mit jajgassak, mit írjak én? Száz év se kell, még annyi se, száz év se kell, sírunkon a szél énekel."
@Qeatzkoatl: néha felsajg bennem de már nem nagyon ...bölcs barátom mondta régen, hogy a következő generációk önmaguknak csinálnak bármit és ha engem nem zavarnak akkor hagyni kell...ha valaki turult és sámánt meg lajbit akar és hisz akármiben az az ő baja vagy öröme én nem erre oktatom de ha "nem hisz nekem" akkor annyi...itt is elhangzott, hogy 5 éve ez volt ma meg a másik és mit izgatom magam mintha a két dolog azonos lenne és egy abszolút értékskálán ezek ugyanott lennének csak időben mások és ez nem igaz...a műveletlenség bűn!!!
@Qeatzkoatl:
Mint minden kornak, ennek is vége lesz. Vagy így, vagy úgy... Ha szépen nem fog menni, akkor megy majd csúúúúnyán! De egyszer mennek a szemétbe ezek is! :|
@Boli: én egy szép korban akarok élni halni...
figyuzz:
16 dolog, amit a líbiaiak nem fognak tapasztalni a “NATO demokráciában”:
1. Líbiában mindenkinek állampolgári jogon jár az ingyenes elektromos áram, vagyis senki sem fizet villanyszámlát
2. Líbiában a bank állami tulajdonban van, és 0% kamatot számít fel a líbiai állampolgároknak adott kölcsönök után,
3. A saját otthon alapvető emberi jog Líbiában.
4. Minden újdonsült házaspár 60 ezer Dínárt (kb. 50.000 USD) kap az államtól, hogy az első otthonukat megvehessék, és családot alapíthassanak.
5. Az oktatás és az egészségügyi ellátás teljesen ingyenes Líbiában. Kadhafi “rémuralma” előtt a líbiaiak 25%-a tudott írni-olvasni, ma ez az arány 83%!
6. Ha egy líbiai állampolgár gazdálkodással szeretné megkeresni a kenyerét, akkor az államtól kap földterületet, házat, gazdasági épületeket, vetőmagot illetve az induló állatállományt. Mindezt természetesen ingyen!
7. Ha egy líbiai polgár nem talál az országon belül olyan oktatási intézményt, vagy egészségügyi ellátóhelyet amire szüksége van, az állam fizeti a külföldi tanulását vagy ellátását. Ezen kívül havonta 2300 USD ellátást biztosít lakhatásra és autókölcsönzésre.
8. Ha egy líbiai autót vásárol, az állam kifizeti a vételár felét.
9. Líbiában a benzin ára 0,14 USD literenként. Ez a mai magas USD/HUF árfolyammal számolva is csak 31 Ft…
10. Líbiának nincs külső adóssága, a háború nyomán a nemzetközi bankokban befagyasztott betéteinek összege hozzávetőleg 150 milliárd USD. Szerintem sosem fogják viszont látni…
11. Ha egy líbiai nem talál munkát a diplomája megszerzése után, az állam mindaddig fizeti neki az adott ágazatra jellemző átlagbérrel megegyező bérpótló támogatást, míg nem talál munkát.

12. A líbiai olajexportjából befolyó pénzek egy részét az állam közvetlenül a líbiai polgárok bankszámlájára utalja. Minden állampolgár részesedik tehát a nemzeti ásványkincsek értékesítéséből származó bevételekből.
13. Minden anya aki gyermeknek ad életet, 5000 USD-nek megfelelő összeget kap.
14. Az élelmiszereket ártámogatással lehet megvásárolni, 40 loave kenyér 0,15 USD vagyis kb. 34 Forint. Azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy hány kiló 40 loave..
15. A líbiaiak 25%-a rendelkezik egyetemi diplomával.
16. Kadhafi öntözési projektjének köszönhetően a sivatagi ország gyakorlatilag egész területe ellátott ivóvízzel.
Megfeledkeztem róla, de most pótolom a mulasztásomat. Néhány sor a líbiai adórendszerről:
Líbiában minden jövedelem adóköteles. Havi 1000 LD jövedelemhatárig (ez kb 189.000 Ft) 5 azaz ÖT % az adókulcs, e fölött 10%
Mindenki fizet ezenkívül jövedelemtől függően 1-3% úgynevezett Dzsihad adót, és 3,75% nyugdíj járulékot. Ezek önmagukban is barátságosnak tűnnek, főleg, ha beszámítjuk, hogy nincs villanyszámla, és évente mindenki kap állami támogatást (gondolom, ez az olajexportból származó juttatás), ami egyedülállóknak 1800 LD/év, házasoknak 2400 LD/év és még gyermekenként további 300 LD/év. Aki nem hiszi, járjon utána: www.worldwide-tax.com/libya/libya_tax_regime.asp

A bejegyzésnek ezzel még nem értünk a végére, még egy fontos dolog van, ami mindenképpen említést érdemel.
Mielőtt a NATO és az USA bombázni kezdte Líbiát és üldözni Kadhafi elnököt, az ENSZ egy díjat akart adományozni az ezredes részére, az emberi jogok területén elért eredményeiért. Nem furcsa, hogy az az ember, akit az ENSZ márciusban még kitüntetéssel jutalmazna az emberi jogok területén elért eredményeiért, az őszre “brutális diktátor”-rá válik? Nem meglepő, de elképesztő!
Itt olvasható az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének Emberi Jogi Tanácsa közgyűlésének jelentése:
www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/docs/16session/A-HRC-16-15.pdf
Egy mondatot lefordítottam azoknak, akik nem kívánják elolvasni az egész jelentést:
”Több delegáció is elismeréssel vette tudomásul az ország (Líbya) elkötelezettségét az emberi jogok területén. . “
És most nézzük, hogy mely országok képviselői értettek egyet Kadhafi ezredes díjazásával (szintén a fenti dokumentumból derül ki):
Dánia, Kína, Olaszország, Hollandia, Mauritánia, Szlovénia, Nicaragua, Oroszország, Spanyolország, Indonézia, Svédország, Norvégia, Ecuador, Magyarország, Dél-Afrika, a Fülöp-szigetek, Maldív-szigetek, Chile, Szingapúr, Németország, Ausztrália, Kazahsztán, Lettország , Angola, Nigéria, Kongó, Burundi, Zambia, Ruanda, Burkina Faso, Szenegál, Elefántcsontpart, Dzsibuti, Zimbabwe.
Ezen országok NATO képviselői a jelek szerint nem osztották ezt a véleményt…
És bizony-bizony, Magyarország képviselője is egyetértett abban, hogy Kadhafi ezredes díjat érdemel. Vajon melyik politikus “honfitársunknak” illett volna Kadhafi halálának napján szembeköpnie saját magát?
www.menszt.hu/a_tarsasagrol/magyar_ensz_kepviseletek_es_nemzeti_bizottsagok
Források:
nsnbc.wordpress.com/2011/11/01/un-report-offers-smoking-gun-proof-of-nato-and-us-lies-about-libya/
www.mathaba.net/news/?x=629174
Szép dolog a demokrácia... jobbat még mindig nem találtak ki. Viszont amikor pofátlan "jogbarkácsolók" rátelepednek, visszaélnek vele és kreatívan toldozgatják, az a halála... Na olyankor kell az a bizonyos szívlapát! Mert más nem fog használni! :)
@Rodeo36: @Qeatzkoatl: Látom délelőtt nem unatkoztatok... :)
Honnan sikerült ilyeneket szereznetek? Igényeltétek, vagy termett? Hová lettek? Nagyon leamortizáltátok őket? Vagy munkaidejük ért véget? Vagy nagyon rosszak voltatok velük és rájöttek, hogy meg sem érdemlitek őket!!! Hüppp...hüppp... Rosszak vagytok!!!
@Qeatzkoatl: Te most a Dániel Pétert véded? Ő az, aki szólni mert? Micsodát? Amit aztán vissza kellett szívnia, mert hülyeséget szólt?
Fogalmam sincs, mennyire volt jó orvos Papp és mennyire nem. Mivel nem tudom megítélni, de a hite ebben spec. most nem érdekel,ha jól csinálta, amit csinált. Nemcsak ő él paraszolvenciából kurva magas színvonalon orvosok közül. Mindenki, aki olyan szakterületen működik, hogy életek, épségek múlnak a kezén, az biza istencsászár, nem csoda, ha nem akarják rendbe tetetni az egészségügyi finanszírozását. (nemcsak nőgyógyászokról van szó.)

Dániel egy kártékony barom, mert sajna a baloldalon is teremnek ilyen öntörvényű, magukat mindenki fölé helyező, kizárólagosságot követelő lények. Attól hogy harsányan és hamisan, ordenáré módon üvöltözik, nem lesz igaza.
Rodeóval már lefolytattuk ezt a Wittner-csörtét akkor, amikor ez volt a hír - szerencsétlen benácult lett a banya, de amivel megvádolta Dániel, az konkrétan nem igaz - mondja a szakterületét és az adott kort már csak a leültetett testvére miatt is jól ismerő Eörsi László történész.

Ha ti itt most sírtok a szakértelem hiányán, a magyari mélysötétségen, akkor viszont el kéne ismerni azt is, ha valaki lukra futott és hibázott. (Dániel el is ismerte.)

Ha valaki Orvbán-féle módon indul de balról, az nekem pont annyira ellenszenves, mint a Nemzetvezető maga. Ha ugyanolyanok vagyunk, csak más színben, akkor mi jogon fikázzuk? Ezért nem kell a Bartus és néha Rodeo-féle véres erőszak, mert lesüllyedni arra 06-os szintre nem lenne kedvem.

Ha a líbiaiaknak ennyire faszályos volt az életük by Rodeo, miért robbantak ki a tüntetések s harcok? Ennyire ügyi a CIA, hogy az érdekeik, a kiba jólétük ellen így fel tudta lázítani őket? Ráígért Kadhafira?? Mennyit? Mindenkinek adott kölykönként 10 ezer dollárt, még egy adag lakást, földet, házat - még sokkal több dotált kenyeret, kaját juttatott minden líbiainak, befullasztotta őket a nem is 31, csak 21 forintos üzemanyagba, még szuperebb egyetemekre juttatta el őket? Mivel vette rá a tiltakozókat, hogy elűzzék Kadhafit, ha az maga volt a mennyország őre a lakosságnak?

Mert ki az a hülye, aki a bizonytalan szarra cserélné el a tuti jót? Vagy, ha ilyen hülyék, akkor hiába a 85 %-os iskolázottságuk ingyen (a Zöld Könyv bebiflázása se tett jót ezek szerint), hiába az imponáló képzettség, csak beszopták az amcsik fellázító üres demokráciahazudó dumáját... Szóval hogy érte el a NATO és Amerika mindezt, ha ennyire szép volt élni Líbiában?

Miért nem oda áradtak a népek, miért Franciaország, Németország, Anglia, USA a célpontj a a népvándorlásnak? Innen ki akar Kubába menni és ki Amerikába,a fújcsúnyába?
@a szív fészkei:
Nem volt szándékomban Dániel urat megvédeni, de a csepűrágó szinten működő Dr. Pappot megtámadni igen. Ismerek olyan jót, mint ő, aki ráadásul a kollégája is volt. Elmesélt néhány módszert, s ez nekem elég volt. Meghallgattam számos kinyilatkozását, ugye nem baj, ha van róla szubjektív véleményem. Nem anyáztam, annyit mondtam csupán,hogy nyilatkozatai alapján ő a szűzi-fátyollal borított vérmagyarságával, a becsület és a tisztesség szobra. Bizonyosan az én értékítéletemmel van a baj.
@Qeatzkoatl: Nem, tévedsz vagy én voltam zavaros kicsit: a kuszamagyarságú sámánfejű Papp se a szívem szottya, de sajnos Dánielhez épp illő. Nem tudom, orvosnak milyen - de sajna az jött ki a mondandódból, hogy vele szemben Dániel menyire az igazat szóló pinty. Sajnos nem.

Megtalálták egymást a hülyeségben, az biztos!

És borzasztóan szomorú, hogy ilyent állít ki a baloldal - Papp legyen a vérmogyorók baja - hogy Szanyi kapitányok és hasonló basszák el a hitelességet. És nem tudok senkit mondani, aki jó lenne, de tényleg. Mindenesetre Gyurcsány is belátta, hogy a DK-ját tartsa távol Dánieltől (meg remélem a scisektől is).
@a szív fészkei: Visszaolvastam magam negyedszer.:) Tudod, az ember a saját írásában nehezebben lel rá a hibákra, mint másokéban. A kiinduló pontom az volt, ahogyan a nemzetőrség alapítóként eszelős politikai üzeneteket küldött (2006-2007), és mindenkit "lekardozott" aki fel merte róni neki a sajátos gondolkozásmódját. Talán 2008-ban korkedvezményes nyugdíjba kényszerült, mivel nem volt meg az kellő harmónia a kollégáival.Hasonló, csak nem felkapott eset, mint a következő. Ez az affér a Dániellel, számomra az abszurdumok körébe tartozik. Groteszk volt hallgatni a HirTV-ben és olvasni:

"Én Önt bajvívásra szólítom fel! Bármikor, bárhol, bármely feltételek mellett, puszta ököllel vívott párviadalra. Ön 21 évvel fiatalabb és 30-35 kilóval súlyosabb, mint én. Tehát az Ön kockázata csekély. A gyáva kis kockázatot sem képes elviselni. Ha Ön e felkínált párviadalra nem kíván kiállni, akkor Ön GYÁVA, GYÁVA."

Ezzel a Dániel üggyel tudtam csak beazonosíthatóvá tenni, reméltem mindezt úgy teszem, hogy a másik fél személye közömbös.

Most, hogy előjött megnéztem az életrajzát és roppant elgondolkodtató. Ha gondolod, nézd meg az iskoláit (nekem nem gömbölyű) és lásd, hogy 20 év a parás praxisa.
@Qeatzkoatl: Megnéztem én is, tanult Pécsett majd elkezdett ott dolgozni.

Az az értékválság, hogy ilyen komoly stúdiumokat igényló szakmák képviselői is ennyire megzakkanhatnak: lásd még Morvai Szentasszonyanyánk, aki tanítja is a jogot, ill. Orvbánék, akik elvégezték állítólag, stb. Itt azért mégis évszázados, sőt! évezredes kritériumoknak kéne megfelelni, aztán ennyire hülyék - és hülyítők - bírnak lenni. Mi történhet egy ilyen - alapjáraton valaha csak okosnak indult - ember agyában, hogy ide jut???
Akkor az eccerűbb lelkek tévesztését miért rójuk fel? És most nagyon le akarják vinni a népet-katonaságot kutyába (elnézést is intelligens ebektől!) a Rózsimódszerrel.

De hát mégsem bírnak visszavonatozni a jobbágyság korába, akárhogy is szeretnék. Még szenteltvíz zuhannyal sem.
@a szív fészkei:
1966-ban a Mecseki Ércbányákban föld alatti csillésként dolgozott, következő évben műtőssegéd lett. A pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd 1973-ban diplomázott a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán.

1966-csillés
1967-műtőssegéd
itt érettségizett???????????????
1968- POE
1973- Diploma
@Qeatzkoatl: Nézd, lehetett levelezőn vagy estin is érettségizni. Akkoriban a munkásság kurva nagy előny volt, mindent vitt, sokat elnéztek emiatt, támogatták orrba-szájba...

Fogalmam sincs, mi van: ha érettségi nélkül vették fel, azzal számoljon el a POTE. Akkor még biztos nem sámánisztikus tanokkal hasított ;-)).
@a szív fészkei: Hallottam ilyenről. A jó káderek két hónap alatt megértek, sőt az 50' évek elején másfél év alatt megvolt a diploma is.
@Qeatzkoatl: Apám ügyvéd volt, békebeli pécsi jogi diplomával. Képzelheted, mekkora élmény volt neki egy Nezvál Ferenc hajdani cipészből avanzsált igazságügyminiszter "uralkodása"! Nemcsak Tompika nyerte a búcsúban a jogi dipoját, megvolt ennek a receptje régebben is, ja.
Na megmondják a tutit: www.hirado.hu/Hirek/2011/11/24/16/IMF_targyalasok_ezert_titkolozik_a_kormany.aspx?source=hirkereso

[..]"Létfontosságú a piacok bizalmának visszaszerzése

Hangsúlyozta, a kormány megalakulása óta létfontosságúnak tekinti a piacok bizalmának visszaszerzését. Jelentősen javultak az ország gazdasági mutatói: csökken az államadósság, az államháztartási hiány, a munkanélküliség mértéke, és beindult a gazdasági növekedés is - sorolta, majd úgy összegezte, hogy az ország elmondhatja magáról: a piacokról képes finanszírozni magát.

Ebben a "stabilizációs időszakban" olyan intézkedéseket tudott meglépni a kabinet - például a bankadó, a különadók, az árfolyamgát, a végtörlesztés bevezetését, valamint a rezsiköltségek befagyasztását -, amelyek a közös teherviselés és a társadalmi szolidaritás elve alapján születtek - emelte ki Giró-Szász András, hangsúlyozva: mindezt nem tudták volna bevezetni akkor, ha 2010-ben nem zárják le a 2008-ban megkötött IMF-megállapodást.

Kijelentette, a kormány a jövőben is elkötelezett abban, hogy a közteherviselést abszolút értékben gondolja "mind az állam, mind az állampolgárok, mind pedig a GDP-ből jelentős részt kivevő vállalkozások tekintetében". Hol tartják a sajtájt, hogy nem zuhant rá a plafon????
@a szív fészkei: Érteni véllek. Mi még úgy hittük, hogy a tudás hatalom, s nevettünk azon, hogy a hatalom birtoklása is elég.
@Qeatzkoatl: Hát láthatjuk - még nem kusza szemünkkel - mire megy itt ma a tudás hatalom nélkül és hatalom tudás nélkül. Bóvliba.
@a szív fészkei: Ám, van sok bóv-liba, kik kitárják altestük, hogy mélyre befogadják, a csillagszeműek termékeny magjait.
Emberek! Miért oly hihetetlen, amit Rodeo36 Líbiáról írt? Azt azért nem árt tudni, hogy a CIA-s férgek minden országban figyelnek és ha kell beavatkoznak valamilyen módon, mert nehogy már túl jó legyen az emberek élete, ha ez nem az ő érdekeiket szolgálja. És hát ne felejtsük ama dicső isráel fiait, kik minden szarság mögött, ami a világban történik, a háttérben ott ügyeskednek.
De beszéljünk most drága Hazánkról! Eddig tartott a nagy fellendülés, újra mélyrepülésben a gazdaság, a forint. És országunk dicső és mindenhez értő vezetői természetesen támadásként élik meg a történteket, ezért a Nemzetbiztonsághoz fordulnak segítségért...tehát még ez sem elég ahhoz, hogy némi önkritikát gyakorolva átadnák a helyüket valaki másnak, aki esetleg valóban ért a dologhoz. Már ha van még ilyen az országban, s nem menekült el, vagy üldözték el innen.? Helyette továbbra is csak újabb adók, fenyegetőzés, elrettentés. Már az emberek legbelsőbb magánügyeibe is beavatkoznak, meg akarják szabni mikor, mit tehet, a pénzén mit vehet...pl. az egyenruhásoknál tudni akarják, hová jár szórakozni, mert ha nem árulja el, mehet isten hírével, mivel nem megbízható. Halló! Hát mi a lószar ez? Véleményem szerint rossz irányban haladnak, s bár az utóbbi időben birka volt a nép, ezt már nem sokáig tűrhetjük. S akkor, T. Orbán Úr(?), szart sem fog érni a TEK, vagy a Nemzetbiztonság Bt...
Tényleg szükség van erre? Hol vannak a nagy ígéretek?
@magyar22: az eleje rész igazság: ugyan ezt teszi, minden politikai-gazdasági nagyhatalom, tök mindegy minek is nevezzük, akár KGB, CIA, Moszad

a második felével maximálisan egyetértek
@magyar22: Én ilyeneket írnék, ha provokálni akarnék. ...o mond, ki érti ezt?
@Qeatzkoatl: Úgy tűnik, itt már a puszta létünk is provokáció...
Egyébként inkább figyelem felhívás, de ha provokációnak veszik, hát legyen az!