Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.23. 14:13 Fabius

Adómentes marad a szopóálarc

Címkék: gazdaság fidesz adótörvény

Pártunk és kormányunk gondosan előkészített adótörvényeinek hála jövőre az eddiginél is jobban csúcsra jár a jogbizonytalanság. Adótörvényeink nem, hogy egy söralátéten, de egy sörös kocsi platóján teleírva sem férnek el. A módosítók módosítóját is módosítózzák, és hiába az ellenzéki - legalább hadd olvassuk át - tiltakozás, Rogán szerint dolgozni kell, nem olvasgatni. A dolgozás ezek szerint a Fidesz-KDNP frakcióban egyet jelent a feltétel nélküli gombnyomással.

Az adósaláta feldolgozása és így a jogkövető magatartás kialakítása némileg csúszni fog, mert könyvelő legyen a talpán aki ebből a katyvaszből szétválogatja pontosan mi vonatkozik egy adóalanyra. De sebaj, a bizonyítvány magyarázó országvándorok fejébe felinstallálták a Matolcsy szókészletet, és amíg Vezérünk és Szent Jobbja az IMF védőháló felé menekül növekvő tempóban addig ők itthon recseghetik ezeket, mint kopott kazettás MK-27-es magnó.
Nekünk legfeljebb az adózás hatálya alól kikerült termékeknek örvendés marad. Aprócska öröm ez, mert az adóemelést elkerülő cikkek listája eltörpül a másik terjedelmessége mellett. Vigasz lehet, hogy adómentes marad a szopóálarc, a korbács, a bilincs, a szájpecek, és mielőtt a feministák nekem ugranak igen, a vibrátor, a lakkcsizma és a domina szerkó is. Ja, és nemzeti büszkeségünknek, a hazacsalogató program zászlóshajójának, a túró rudinak is sikerült megúszni valahogy.
Szimpatikus dolog ez egy családbarát kormánytól. A pornóadó hatálya kiterjed a nézhető filmekre, a telefonon hallgatható szexuális szolgáltatásokra, de a vágykeltő segédeszközökre nem. Vagyis kedves honpolgár ne bámuld vagy hallgasd az aktust, hanem csináld! Ha fantázia vagy ingerszegény a környezet, akkor keress föl egy szex shopot, ne légy szégyellős, mint kezdő apáca a dildó vásárban. Használd ki a lehetőséget és a fejedre megfelelő szopóálarc kiválasztása után, használat közben gondolj hálával telt szívvel a te nagylelkű kormányodra. Aktus után cigi helyett ropogtass el egy túró rudit, igyál egy felest az évi ötven liter szabadon főzhetőből, tölts egy sört mert azt is megfőzheted ezer literig otthon magadnak, és élvezd a keresztény konzervatív fíling előnyeit szabadon.

Egyebet úgysem tehetsz. Még.

232 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr753405993

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A maszturbálás megszorítása 2011.11.23. 22:27:09

Mostanában emelkedik minden, ami adó. Drágább továbbá az alkohol a chips, a csoki, a Red Bull, a játékautomata.  Ez a lista pont olyan, mintha a Vatikánban állították volna össze. Ugye nem gondolta senki komolyan, hogy ebből kimaradhat a szex...

Trackback: Nemzetközi hitelminősítők és az IMF leminősítését fontolgatja a kormány 2011.11.23. 21:38:19

A kormányszóvivő ma reggel 7:00kor a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón a megjelent újságírókat nemcsak a tegnap elfogadott 2012-es adótörvénnyel kapcsolatosan tájékoztatta, hanem mindenki meglepetésére bejelentette azt is, hogy a Kormány drasztik...

Trackback: A kormány nem fél a népharagtól 2011.11.23. 21:27:56

Ez most nagyon demagóg lesz, de egyszer ezt is ki kell próbálni. Különben is, berágtam. Nem csoda: a devizahitelesekről lesz szó, illetve azok egy részéről. A gazdag devizahitelesekről....

Trackback: Ki a fasz ez az Erzsike? 2011.11.23. 19:46:33

Szegénysorsú éhezőknek vetett könyöradománynak tűnik új neve miatt az étkezési jegy, ám az Erzsébet-utalvány névadójáról semmit nem tudunk. Amit tudunk, az annyi, hogy állami monopólium lesz 2012. januárjától a kedvezményesen adható étkezési utalványo...

Trackback: Két kolléganő beszélget a reggeli kávénál, az egyik panaszkodik: Nagyon fáj a torkom... 2011.11.23. 19:38:35

Két kolléganő beszélget a reggeli kávénál, az egyik panaszkodik:- Nagyon fáj a torkom, és semmi nem mulasztja el.- Hááát, a múltkor az én torkom is fájt, de leszoptam a férjemet, és a fájdalom azonnal eltűnt! Szerintem próbáld ki te is!Másnap újra talá...

Trackback: Választás 2012? 2011.11.23. 19:18:39

Pár napja még azt írtam, hogy kizárt egy előrehozott választás. De olyan biztos ez? Sok minden utal ugyanis arra, hogy akár ez is benne lehet a pakliban. Az ellenzék persze nem követel ilyet, nincs is érdekében. Ugyanez a FIDESZ-ről viszont már nem biz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...és közben rázd az öklödet egyes pénzügyi körök és a nemzetközi pénztőke összehangolt támadása felé, mert egy ilyen kiszámíthatóan f*sza adórendszer sem teremtett bizalmat a magyar gazdaságpolitika iránt:eséssel indított ma a forint.
talán Esztergom elsötétítése megérdemelt volna egy szösszenetet, Meggyes tomival az élen...
Már látom is a 2014es sikerkampány óriásplakátjait:

-megvédtük a mnypt-vagyont az eltőzsdézéstől!
-emeltük a nyugdíjakat!
-adómentessé tettük a vibrátort és a guminőt!
@simonmondja.: Nagy cucc, kb. egy főtt tojás is okosabb mint egy átlag fidesz-szektás.
Alakul a tavaszi biliborulás....

Rokkantnyugdíj: brutálisan elszámolta magát a kormány?
A kormány a nyugdíjrendszer átalakításával 93 milliárd forint megtakarítást tervez, a Policy Agenda költségvetési törvény alapján végzett számításai szerint azonban csak 19 milliárd jöhet össze. 2012-ben a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatának elhúzódása miatt csak 8-9 milliárdos spórolásra lehet számítani.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/rokkantnyugdij_brutalisan_elszamolta_magat_a_kormany.502743.html
-------------------------

Vallottak a magyar bankok: pusztított a végtörlesztés
2011. november 23. | 14:15
Palkó István
Csaknem három éve nem látott veszteséget könyvelt el az idei harmadik negyedévben a magyar bankszektor. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének ma közzétett adatai szerint 84 milliárd forintos adózott veszteség keletkezett három hónap alatt a részvénytársasági hitelintézeteknél, melyből közel 100 milliárd forintot a végtörlesztés okozott. Az eredmény eloszlása továbbra is szélsőséges, 35 bankból 18 volt nyereséges. A bankok 90 napon túli késedelemben lévő hiteleinek aránya 10,1%-ról 10,4%-ra nőtt, a lakossági ügyfelek tízből már csak hat hitelt törlesztenek szerződésszerűen.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/vallottak_a_magyar_bankok_pusztitott_a_vegtorlesztes.158853.html
A megszokottál is lényeglátóbb poszt :-D
Ezek szerint 2012 mottója: Ember küzdj, és bízva dugjál!
Mondjuk a szexuális segédeszközök adója valszeg ott bukott el, hogy akkor meg kellett volna adóztatni a kólás, sörös és pezsgősüveget, a rezgős fogkefét, a kispárnát, a zuhanyrózsát, a hajszárítót, a porszívót, a radiátor két bordája közti rést, valamint a gyapjúpulcsival megdörzsölt, és így statikusan feltöltött fémkilincset is.

Ezt pedig, legalábbis egyelőre, még nem vállalta be a Kedves Vezető.
@Secnir:

"Látod ott azt a nagy sötét foltot? Na, azok már Esztergom fényei!"
@gyilkos fűegér: "segédeszközök adója valszeg ott bukott el, hogy akkor meg kellett volna adóztatni..."

+a jobb kezeket is...
Ami tegnap este volt a Parlamentben, az egy vicc. De a mai nap is tartogatott érdekességeket. www.vg.hu/penzugy/penzugyi-szolgaltatok/holnap-targyal-a-bankszovetseggel-a-kormany-362987 Valaki mondjon már egy embert vagy szervezetet, akivel ez a kormány tárgyalt. (Gaskó nem ér)
Azért a 27%-os ÁFA csak terheli az álarcot is...
Azért vannak remek nagy dolgok ebben a világban!
Hihetetlen szerencsés országunk, hogy ilyen szakértő, minden szakterületen otthonosan mozgó vezetői vannak.
Nem is tudom, mi lenne velünk pl. Lázár elvtárs nélkül?
Van még egyáltalán valami, amiért még nem fizetünk adót?
Ezen csodás intézkedések nyilván meg fogják menteni hazánkat, csak vélhetően ezt már a MAGYARSÁG nem fogja élvezni, mert nem marad belőle hírmondó sem.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Elérkezett hát a diktatúra ideje! Mindenki azt teheti csak, amit meghatároznak neki. Értve?
Akkor már csak annyi maradt: Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok! Indulhat a Nagy Nemzeti Zsebhoki Bajnokság!
Na Meggyes, elég sötét a városod, passzolsz hozzá, most már hazamehetsz polgármesternek.
Történelmi város, Erdő Péter székhelye, idegenforgalmi látványosság szerdától ilyen lesz. Sötét és nem lesz közétkeztetés: www.femina.hu/hirhatter/esztergom_kozvilagitas
Sok sikert kívánok a kormánynak a zinterneten található pornóoldalak megadóztatásához. A szélmalmokkal nem akarnak harcba szállni?
"Adótörvényeink nem, hogy egy söralátéten, de ..." helyesen: nemhogy egy söralátéten, de ...

bocsika :)
És a válasz az MNB ellenőrzése után megszületett. Azt hiszem, most már becsukhatjuk a boltot. www.napi.hu/magyar_gazdasag/uj_jegybanktorveny_johet.502787.html
@ZX: ez cél? a vas és a cél országa leszünk?

most komcsi? ezt is akarlyák? az elftársak???

akkor a hírcsárda nem lőtt nagyon mellé... ez is következik...

hircsarda.blog.hu/2011/11/21/szamlaadasi_kotelezettseget_vezetnek_be_az_alvilagban
Megyek veszek 2012-re egy szopoalarcot.

Hamarosan munkanelkuli leszek, hogy fogok uj allast talalni azt meg nem tudom.
Max feladom a hirdetest, hogy: "Szopok barmilyen faszt!".
Beszartak! Egyértelmű volt,ha a túró rudi adóját felemelik, népfelkelés fog kitörni.
szerintem a söralátétgyártók a hunyók
Hehe, végre valami jó!
Hajrá Fityesz! Ilyen jó még sose vót! Megvívtuk a gazdasági szabadságharcot az IMF nélül, miközben csökkent az államadósság. A forint még soha nem volt ilyen erős, csökkennek az adók, járulékok és egyre több ember dolgozik.
Egyébként kiflibarbit egész jól kikupáltátok! Így már ő sem néz ki ortodox módon! No meg az a szabadságharcos ostor...
@messi-asz:

Vagy Matolcsyt meg Szargyártót, amekkora két díszfaszok...
@Brix: szépen nő a népesség. elsők vagyunk a versenyképességi versenyben... szépen söprik az utcát a gazdaság fellendítésén serénykedő közmunkás hadak... elsők vagyunk az áfában, ami adócsökkentés volt. és a legoptimistább nép lettünk a világon. újra van jövökép és perspektíva...

és a vezetőink szépen szerényen-serényen járnak audikkal sofőrökkel a munkahelyükre lopni (továbbra is)
@Brix: Legalizálták a drogokat?:D Vagy csak a szilvapálinka szól belőled?:D
@Schindler Pistája:

Bazdmeg, téged tényleg a cirkuszban kéne mutogatni... Egyébként te mit fizetsz? Anyádék esetleg. Te majd pár év múlva, már, ha lesz akkora barom, aki téged alkalmaz. :)))
Ha a szarkazmustól eltekintek, akkor most egyet tudok érteni a poszttal, kedves Fabius.
Tudnám, minek kell álarc a szopáshoz?

Van, aki ebben az országban nem szívja meg?
A névsor pedig átvehető a központi nyilvántartásban...
@fzs.1933: Minek? Ott ülnek a parlamentnek nevezett cirkuszban + a Rokonok. :(
szerencsére a szaros-szöges korbácsra sem baszták rá a jövedéki adót.
"Adótörvényeink nem, hogy egy söralátéten,..."
Nem az adótörvénynek kell a söraltéten elférni, hanem a bevallásnak.
Egébként mitől bonyolódik az szja, ha van pornóadó, meg csiszadó?
@bandigyerek:
Elkelne, egy szép tavaszi napon... Az sem baj, ha egy hidegebb téli nap az... Csak pofán kéne vele vágni már pár politikusnak nevezett kretént!
jééé esmét egy veszélyeztetett állatfaj, ezt neked:

"Ki kell halniuk a sztárfajoknak ahhoz biológusok szerint, hogy a valóban fontos állatokra figyeljünk."
Az összes,az alaptörvény asztalán elérhető lesz januártól,egy életnagyságú nemzeti színű vezénylőtábornokfasz,- a tervek szerint, adómentesen lehet majd azt szopkodni minden kedves választó polgárnak
@Foltos Gatya: lásd mint fenn, a droidoknak ettől a lehetőségtől még áhitat önti el orcájukat, tiszteletem okán szíves örömest előzékenyen az asztalhoz engedem őket, és még le is mondok a közelségről, én nem vagyok méltó eme fényességes jelenéshez :D
Matolcsy anal-fistingjéhez adómentes lesz a gépzsír. Zsír.
Olyan pici f@szt még úgysem láttunk tábornokként.
@messi-asz: Krivoklat cseh várban létezik a vasszűz: nőalakú, belül brutál vastüskékkel kibélelt szerkezet, melybe ha beállították a bűnöst, hát nem a hetedik mennyország ragadta el élvezésben. Ha a vas és acél országa leszünk, ilyet is lehetne gyártani és egyesüljön a vasszűzzel az egész drága kormány en bloc.
Ez pornó is lenne - egy mazochista biztos sírva orgazmusozna benne - lehet adót szedni a látványáért.
Csak már az országot kéne ennyi basztatástól megszabadítani.
@NA YA!: A kuszaszemű és a kuszafogú - nagy csapat! Mindenesetre többet felejtik a szoliban ezt a kuszafogú Barbicseket, mint a pornómacákat, az igaz. Talán most el az ideje igazán?
@a szív fészkei: elQrásért visszamenőleg lehet szexadót (98%) szedni a képviselőktől... szerintem ez szép hagyomány... meg kell tartani...
@a szív fészkei:
Azért külön kunszt, mert ezek még impotensek is!
Úgyhogy puha pöccsel, max. a szűzlányoknak magyarázhatják meg, hogy azért kicsi és puha, hogy ne fájjon...
@gyilkos fűegér: Alkalmazzák, nem látod? Rá ez van kiosztva. Biztos ennyire mérték be Kubatovék az alkalmassági vizsgán. Vannak nettó nácik, azt is fel kell használni - semmi visszamaradt selejtet nem dobunk ki, mert jól jöhet még valamire! !-jelszóval másodlagos frissességben is használják.
@messi-asz: Hát ebben vitézkednek, ha másbannemmegy. Bár a grazi gyógyózása mellett szól a pletyus - ami ugye urban legend elegánsabban szólva ;-) - valamilyen szeretőjéről is: anno szentendrei ügyvédnőről beszéltek. Lehet,hogy most mást gyötör a maga sajátos szexuális szokásaival cárunk.

Mindenesetre neje szériatartozéka télen-nyáron a hatalmas mindent befedő napszemüveg.
@Boli: A cseh vasszűz elég elfogadó, ahogy hallottam a vár történetét. Neki puha, kemény, félkemény egyre megy. A tüsi nem válogat, kezel.
@gyilkos fűegér:
majd ha a fáklyaként világító meggyest körbetáncolják a főtéren :)
ami nincs messze, ahogy hallottam a mai nap a rötölö klubban.
az a riport még egy külön poszt, ahogy egyedül az rtl-es csáv kérdezett vissza kétszer(!) a fideszes csávónak (vmi Vajk), hogy akkor miért nem szavazták meg pénteken? (majd beterjesztjük újra, és megszavazzuk), de akkor miért nem pénteken szavazták meg a beterjesztést? (ööö... ..beterjesztjük újra, és megszavazzuk) de pénteken nem lett volna rá mód? (ööö... ... majd most lesz).
háttérben meg Tétényi mosolygott rajta.
(ITT KÍVÁNOK TÉTÉNYI ÉVÁNAK JÓ EGÉSZSÉGET ÉS KITARTÁST!
ESZTERGOM, KÜZDJ! TE VAGY AZ UTOLSÓ ÉS ELSŐ REMÉNYSUGARUNK)
@a szív fészkei: Ja, egy országot ba..ogat. Pech, de miért nem éri be Gyurikával? Olyan szép pár tulajdonképp... :)
@Secnir:
Kekec vagy! Megmondta: "majd beterjesztjük újra, és megszavazzuk".. Most ezzel mi a gond? A saját fizetésüket nemrég megszavazták és megemelték Esztergomban.
Akkor?
Az mégiscsak fontosabb, mint a város dolgai! :((
Ezeket miért nem vágja pofán a helyi lakosság? Végül is, egy sötét városban nem látszik, ki vágja pofán a kedves Vajkot...
Most még minden "csak" jó. 2014-től Jobbik?
Fasiszta diktatúrában fogunk élni?
@a szív fészkei:

nem zörög a paraszt, ha a Széll nem fújja...

(bár leírva utólag inkább adózási szlogen lehet)
@Frady Endre: végre... akkor trianont is megbosszuljuk... és lesz HADIADÓ... és a munkanélküliséget is tisztíccsa...
@Boli: Hát lehet, neki ez már túl unortodox. Férfiban láttam már szebbet ennél a matolcsy-fajzatnál. Drága jó nagybátyja hihetetlen pinabubus volt, egész háreme volt a Lapkiadóbál, ahol sanyargatta népeket a Magyar Nemzetnél. Nőtlen anyuci fiacskája volt, másból se állt az élete, mint a különböző szeretőit egyeztette.

Gusztustalannak eléggé az volt, hát öcsikéje biztos örökölt pár nemes vonást tőle. szenyaságban eléggé verhetetlen, engem nem lep meg, mert látom a családi vérvonalat előbuzogni belőle. Nagybátyja kimondottan büszke volt ara, hogy mennyire szemét bír lenni bárkivel. Erre utazott, de tényleg. Néha nagyon közel voltam ahhoz, hogy hókon csapjam, de ezzel nem voltam egyedül... :-D
@Boli: Tényleg, egy olyan méltóságot,mint Erőd Péter ez kicsit se zavar? Mindenbe belepofázik az egyház, most a mások - Fidesz - miatt szenvedő emberekért nem tudna szólni? Hogy hé hó keresztény feleim a pártban, ácsi a marhasággal! Ha nem tértek észhez, itt éhezni fognak kicsik és öregek, sötétben botorkálni, amikor négykor már este van!
És ez nem hihűekhez méltó állapot. De néma kuss van.
TG első értelmes/érdemi posztja... bár... ez az elmúlt 2 évben szinte minden komemntemben benne volt...

torokgaborelemez.blog.hu/2011/11/23/412_nem_kell_senki
@a szív fészkei: jav: "Erdő Péter (Budapest, 1952. június 25.) bíboros, prímás, az esztergom–budapesti főegyházmegye érseke, teológus, egyházjogász. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nagykancellárja." /wiki/

ara=arra
@a szív fészkei:
Mármint a képmutató kaotikus egyházról beszélsz? Farizeus egy népség, pénzért bármit - bár akkor nem is annyira farizeusok, inkább csak sima ku..vák! Végül is, szoknyások... Képmutatók...
Bármely más egyház, de ezek... SOHA!
Magam az evangélikusokat támogatom inkább. :)
@Boli: Nézd nekem semelyik se, max a Dalai Láma, akit becsülök, mert ember miden szempontból. De sokan katolikusok Erdő Péter mindig dicsérik, hogy ő aztán nem olyan, mint az átlagkatkó, ő igazán becsülendően higgadt értelmes, csodás, stb.stb.

És most mióta némán nézi ezt a fideszvezényelte dance macabre-ot egy kiemelten történelmi városban, a saját városában. Ahol a valóban elesetteken csattan a meggyesi ostor, miközben lefosztják a város pénztárát pofarezzenés nélkül ilyen szituban is.
Hogy készül a Túró Rudolf? www.hirado.hu/Hirek/2011/11/23/19/Megmutatjuk_hogy_keszul_a_Turo_Rudi.aspx?source=hirkereso

Tessék, íme: van olyan rudi, amit óvnak-védenek, támogatnak. Lehet szopogatni, ne mindig csak rossz értelemben kerüljön ez a szó elő a Fidesszel kapcsolatban.
@Schindler Pistája:
Addig, amíg ki nem mosod a szádat, és ilyeneket kérdezel.
@Boli:
az a helyzet, hogy számomra úgy tűnik, a következő történhetett:
TÉ beszélt ugye SB-vel. megyegyeztek, hogy akkor a közvilágítás és a közétkeztetés miatt jó volna egyet szavazni, legyen meg a következő 2 havi pénz.
jött két nap múlva MT (SB nem volt ott), aki sértődött volt, hogy lemondatták az S felügyelőbizottságból összeférhetetlenség miatt nov.8.-án. rábeszélte a maradék 5 gyönge jelleműt (és gyönge értelmi képességűt), hogy csak 10 millát szavazzanak meg, az is elég, TÉ nem veszi észre, átutal 27-et és jól lemondatják hűtlen kezelés és korrupció miatt.
frakció megszavazta MT hülyeségét.
pénz elment (2*10 milla), ügyfél dühös és ideges, mert TÉ és SB nem ezt ígérte.
TÉ országos botrányt kelt - jogosan.
jön OV vagy LJ, és számonkéri MT-t, hogy WTF? meg OMG? hülye vagy? így is szarban vagy, most még fel is dobálod és minket raksz alá? azonnal menjen a többi!
MT visszasomfordál -hiába érzi magát sértve- és szól SB-nek meg a frakciónak, hogy TÉ volt a hibás, mert ezt nyilatkozta a helyi frakció nevében, mondják ezt. legközelebb meg megszavazzák a pénzt és úgy állítják be, mintha TÉ egymagában tett volna keresztbe a többségi fidesz-frakciónak.
MT szól ez ügyben a médiának (van aki megpróbál finomítani-mandiner, van aki nem-rtl), és kész az országos 'lejáratókampány'.

nos, szerintem ez történt.
TÉ: Tétényi Éva
SB: Steindl Balázs frakcióvezető
MT: Meggyes Tamás fideszes képviselő
OV: igen, ő.
LJ: Lázár János a fidesz frakcióvezetője
@Boli: Én magam egyik vallást sem gyakorlom, de mindegyiket becsülöm. Illetve azokat az EMBEREKET tudom becsülni, akik hiszik is, őszintén a saját vallásukat és úgy is próbálnak élni! A kaotikus papság nem tartozik ezek közé! Tudom, evégre van ott rokon...
Minden vallást becsülök, de igazad van, a Dalai Láma (a Bölcsesség Óceánja, Tenzin Gyatso) szerintem is kiemelkedik mindegyik közül!

1 Vedd számításba, hogy a nagy szerelem és a nagy siker nagy kockázattal jár
2 Mikor veszítesz, legalább a leckét tanuld meg.
3 Kövesd a három T-t;
Tiszteld önmagadat, tisztelj másokat és tetteidért vállalj felelősséget.
4 Ne felejtsd el, hogy nem megkapni azt, amit kívánsz, néha csodálatos szerencse.
5 Ne hagyd, hogy egy kis nézeteltérés tönkre tegyen egy családot.
6 Mikor rádöbbensz, hogy hibát követtél el, azonnal tégy lépéseket a kijavításra.
7 Tölts minden nap egy kis időt magaddal.
8 Tárd ki karjaidat a változásnak, de ne engedd el értékeidet.
9 Emlékezz, hogy néha a csend a legjobb válasz.
10 Élj jó, becsületes életet, így amikor öregebb leszel, és visszagondolsz, képes leszel másodszor is élvezni azt.
11 A szeretettel teli légkör otthonodban is megalapozza életedet.
12 Szeretteiddel való nézeteltéréseid alkalmával foglalkozz csak az adott problémával, ne hánytorgasd fel a múltat.
13 Oszd meg tudásodat, ez az egyik út a halhatatlansághoz.
14 Légy gyengéd a Földhöz.

Egy bölcs és okos ember! :DD
@Secnir:
Az egész esztergomi fityisz frakciót sittre. Ott aztán ismerkedhetnének a kisebbsíggel... meg a papás-mamás játékkal!
@a szív fészkei: Bocsi, de fent, a Dalai Láma c. hozzászólásom Neked ment volna... :)
"Adómentes marad a szopóálarc".
Az oroszlán adó viszont szóba jött,de végül is elvetették,mert Leó önként átadta az állatok királya címet.
@öreg rája: Ilyen állat pedig nincs... Ekkora? Ez valami őstulok inkább! :)
@Boli:
"Az egész esztergomi fityisz frakciót sittre."
hát ja.
nálunk most gyűlt össze 4 köbméter sitt. páran elférnek rajt'.

@öreg rája:
Leó, az állatok királya átadta a címet a királyok állatának.
@Schindler Pistája:

"A gázkamra szökevények "kárpótlását" meddig fizetjük? "

Hát a nagyfaterod szorgalmasan nyitogata a Cyklon-B gázcsapot, így aztán csendben tejelj még egy darabig.
@messi-asz: Látod erre nem is asszociáltam "valahol olvastam,hogy valaki, valakinek a jobbkeze".hihihi
@Schindler Pistája: ennyire nem lehetsz tájékozatlan - ugyan engem nem érint - de mit,hol,s miből... elvagy tévedve, de nagyon. Nézz már utána, mielőtt antiszemita kijelentésnek beillőt írsz ide.
@Secnir: viszont az m1 (esküszöm, véletlen kapcsoltam oda, soha nem tenném szándékosan) a vajk fiú interjúját úgy hozta le, mintha a polgi asszony lenne a hibás, nem is a közgyűlés. a párthűség mindenekfölött!
www.deluxe.hu/egy-nemzet-amelynek-milliomosai-kulfoldon-koltik-el-penzuk-felet/20111123 Ide nem gyünnek vásárolni? Illetve az itthon magukat jól megszedettek is Bécsig mindenképp kimennek költeni. Kitől várja el Matolcsay a fogyasztást, ami felpörget mindent majd?

Lesz tülekedés karácsonykor?
kapják be a túrós rudit.
@messi-asz: :-D Boli már írt múltkor az osztrák Metroról.
@a szív fészkei: aszlovákok me jönnek az erős euróval...

de ez csak óváron esztergomban komárom stb jelenik meg
@messi-asz: Esztergomban nem lesz közvilágítás, és már négykor setét van. Hangulatos lesz majd imbolygó mécsesfénynél vásározni... Árad a sok romantikázni vágyó szlovák.
már megint brillírozol? a képek kurva jók a csipásmacskáról szóló híreket elolvastam és feldühítettek de nyasgem...

figyuzz: van egy cikk a NOL-on és ahhoz szólt ez hozzá én meg plagizálom: kurva nagy igazság:

Niall Ferguson "The Pity of War" című igen jó minőségű könyvében amellett érvel, hogy hiba volt Anglia részéről az I. világháborúba beavatkozni.

Ferguson szerint a vilmosi Németország hadicélja egy egységes európai gazdasági övezet létrehozása volt, német hegemónia alatt a gazdasági liberalizmus jegyében.

Mi van most, a két világháború százmillió halottja és borzalmas pusztulása után? Egységes európai gazdasági övezet német hegemónia alatt a gazdasági liberalizmus jegyében.

nol.hu/velemeny/20111123-a_nemet_osszeeskuves
@fabiusz "Az adósaláta feldolgozása és így a jogkövető magatartás kialakítása némileg csúszni fog, mert könyvelő legyen a talpán aki ebből a katyvaszből szétválogatja pontosan mi vonatkozik egy adóalanyra."

ez azzal is jár, hogy mindenki azt csinál amit akar majd az AVH vagy vahahaha vagy mi a bánat majd kibogozza ha tuggya...ha meg nem hát oszt' annyi...az nem baj ha 200 oldal a bevallás ha jól járok vele és nagy baj ha söralátét és tönkremegyek most az van, hogy sok papír és mégis tönkremegyek ha hagyom...megyünk adótcsalni én is tudok legalább úgy könyvelni mint a matolcsynéférje hahahahahaha ha nem jobban és akkor kösse fel a pelenkáját
@a szív fészkei: Rodeo36 2011.11.24. 01:12:33
@fabiusz "Az adósaláta feldolgozása és így a jogkövető magatartás kialakítása némileg csúszni fog, mert könyvelő legyen a talpán aki ebből a katyvaszből szétválogatja pontosan mi vonatkozik egy adóalanyra."

ez azzal is jár, hogy mindenki azt csinál amit akar majd az AVH vagy vahahaha vagy mi a bánat majd kibogozza ha tuggya...ha meg nem hát oszt' annyi...az nem baj ha 200 oldal a bevallás ha jól járok vele és nagy baj ha söralátét és tönkremegyek most az van, hogy sok papír és mégis tönkremegyek ha hagyom...megyünk adótcsalni én is tudok legalább úgy könyvelni mint a matolcsynéférje hahahahahaha ha nem jobban és akkor kösse fel a pelenkáját
Adómentes az agyad.

Általános Forgalmi Adóról még nem hallottál?

27% jövőre.
@legeslegujabbkor: ez az öngyilkosság teljes befejezése, nézd meg a Járai képét a Simor mögött, mintha valami Marslakó szólna hozzá...ő sem érti...ha az inflációvak akar játszani a kormány akkor abból hatalmas gondok lesznek még kartellezéssel is megvádolhatják az export támogatás jogtalan és az infláció egy bizonyos mérétken túl jogtalan export támogatás de ebbe viszont mindenki -kivéve azok akik külföldön devízában tartják a pénzüket- tönkremegy napok alatt!!! hát ez a fülkeforradalom
@a szív fészkei: senki nem fog Karácsonyra belföldön vásárolni, aki meg tud az kimegy...ez a csőd...27% ÁFA bruhahahahahaha kenyérből és tejből nem jön be semmi
@a szív fészkei: erre szoktam én röviden azt mondani, hogy a kurva anyját a kedves vezetőnek és a jobbkezének, a cikk azt ismételgeti -mintha ez nem lenne nyilvánvaló a hozzáértő szakembereknek már 22 éve- hogy az amit elbasztak 21-22 évvel ezelőtt azt most 20 szoros áron rendbe kéne tenni, ezért én mindegyik barmot felkoncolnám kérdés nélkül amit a matolcsynéférje böfög az meg egy baromság semmi háttere nincs rögtönzés és gumicsont

az amit terveznek az új jegybanktörvénnyel az a halál és gyors lesz nagyon fájdalmas, mint a világháború utáni tönkremenések csak színaranyért lehetettt kenyeret meg bármit kapni egy Steinway zongoráért adtak 50 kg krumplit ha jól megszámította :-)))) most ez jön januárban ha addig valaki nem bombázza le ezeket
sag schon! vettem mán gorenjét a maria hilferen, veszek most is, csak sör alátéttel fizetek, oszt jónapot!
@Rodeo36:

milyen váltás? kapnak kokit meg sallert, ha nem teccik!
@hacsaturján: -:))))

1.00 Koki = ? Saller

100.00 tockos = 2.78 Jaffa?

hogy megy ez, hogy tuggyam nehogy rosszul perkáljak...
Hitler csapatai körbevették Esztergomot. Éheztetés és hibernálás a cél. Esztergom-táb(orban), nagy a baj.
Schmidt főparancsnok 15 millió magyar ember védelmezője, kivéve az esztergomi renitenseket.

Az esztergomi gyerek dögöljön meg? Hegedűs Zsuzsa kormány autóval utazik, polgármesterek fogadják, etetik, itatják. Hegedűs Zsuzsa mindig jól lakik, és jó helyen lakik. Hegedűs Zsuzsa képtelen elkölteni juttatásait.

Hegedűs Zsuzsa egy gyerek, hiszen mindenki gyerek, valakiknek a gyereke. Hegedűs Zsuzsa a jóllakot gyerek.

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványt létrehozó Hegedűs Zsuzsanna a társadalmi felzárkóztatás, a társadalmi konfliktusok kezelése és az ezek megoldására szolgáló stratégiák kidolgozására ad tanácsokat hivatalosan a miniszterelnöknek. Egy augusztusban a Népszabadságnak adott interjúban Hegedűs azt mondta, hogy ő találta ki a “szocális népszavazást, a stratégiát hozzá, mindent”, aminek a jelentőségéről azt mondta: „akkor nyertük meg a választásokat, akkor fordult a kocka”. De nemcsak a népszavazás köthető Hegedűshöz saját állítása szerint, hanem „két éve az elszámoltatást én találtam ki, mert ilyen rablás ebben az országban még sosem volt”.
mindengyereklakjonjol.hu/tevekenysegunk/

Borzasztóan gazdagodik Hegedűs Zsuzsanna.
Borzasztóan éheznek a gyermekek.
@Schindler Pistája: Ha ennyire érdekel a dolog, járj utána!
@Schindler Pistája: "Téged nem érdekel, hogy mire költik az adódat?"

Ja, hogy csak ezek viszik az adót, ezért tart itt az ország? Nem is tudtam.
@2llkedő: még valami, megfigyelted, hogy a FT, Economist, Daily Telegraph,WSJ-ben a jaffások cikkeznek, magyarázva az IMF helyzetet mialatt a magyar sajtó csak az MNO hülye cikkét adja melyben lebasszák a maszopot hogy mit tapsikolt 2008-ban...szép kis propaganda az agitprop dolgozik veszettül de inkább mint egy veszett...közben a kövér elvtárs meg a tömjén a nagy össznemtei Hurál-ról álmodik és közli a világgal, hogy már nincsenek határok a nemzetiségek és az +anyaország" között...mit szólnak ehhez a környező szuverén államok? ezek már teljesen hibbantak? háborút akarnak vagy mi a frászt?
@Schindler Pistája: a honatyák egy évi megemelt jövedelme 2.72 milliárd Ft és ebben az anyagi és közlekedési ingyen juttatásaik nincsenek benne...mindezt akkor amikor szakápolók éjszakai pótlékát lecsökkentik és nem adnak fizetésemeleést sem a tanároknak sem az egészségügyieknek a többiekről nem is beszélek ha ezek a gittegyletben nem tudják megoldani a munkájukat akkor nem jár nekik semmi fizetés vagy a minimálbér és járjanak tömegközlekedéssel amit ők fedeznek vagy maradjanak otthon, úgyis csak a gombot nyomkodni járnak be meg trécselni és telefonálni meg a büfé olcsó árait élvezik ...
@2llkedő: itt a lényeg:

www.bloomberg.com/news/print/2011-11-22/hungary-may-have-to-bow-to-imf-conditions-to-access-financial-assistance.html

amit mond: a kedves vezető terpeszt és bokát fog az IMF-hez mert az Alap nem kar egy másik csődöt a nyakába venni...olvasd!!!
@Schindler Pistája:

Hízlalják őket? Hízlaldákban?

És téged kis nácigeci barom, hol tenyésztettek?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: új magyar 3/3, kiegészítve egy kis ss-el, gestapóval, ÁVH-val, és némi inkvizicióval, egyenes út a Libia-Egyiptom-É.Korea-Irán fő sodorvonalba

/lehet ezért voltak az agyatlan jobbikosok tanulmány úton Iránban, a vezényló tábornok meg Egyiptomban, akkor remélem azt is látták, hogy a legkeményebb diktatúra is elbukik elöbb vagy utóbb, és minél tovább tartanak annál véresebben/
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: undorító, de mit tudnak tenni? csinálnak egy Magyarország nevü börtönt? és ha a börtönlakó nem hajlandó dolgozni akkor mit csinálnak? lelövik? miből fognak ezek megélni? olvastad a lézert? be kell csatolni a biztonsági övet mert a németek fékeznek és akkor mi is lassulunk mert...csak...közben 3 milliárd fizuemelést szavaztak meg sajátmaguknak olvastad a bloomberg cikket?
Logo_post_b
Print Back to story
Hungary May Have to Bow to IMF Conditions to Access Financial Assistance
By Agnes Lovasz - Nov 23, 2011

Hungary’s government may have to reverse its position on ruling out International Monetary Fund conditions in exchange for financial aid, according to Barclays Plc, Goldman Sachs Group Inc. and Capital Economics Ltd.

Prime Minister Viktor Orban last week abandoned his policy of shunning the Washington-based lender, seeking help after a Standard & Poor’s threat to downgrade Hungary’s debt to junk sent the forint to a record low. He may have to do another reversal and scrap emergency taxes on some industries and ease the burden of a mortgage-repayment plan on banks, said Neil Shearing, an emerging-markets analyst at Capital Economics.

The government has scrapped two debt sales and reduced the size of another eight auctions in the last three months as the euro region’s debt crisis deepened. The threat of market turmoil may force Orban to back down from insisting on an IMF agreement that won’t infringe on the country’s “economic sovereignty,” Barclays Capital economist Christian Keller said.

“This seems to create a conflict between what Hungary wants and what is realistically available,” Keller, Barclays’s London-based head of research for emerging Europe, the Middle East and Africa, said yesterday by phone. “They are having serious financing challenges.”

The forint has lost 14 percent against the euro since June 30, the second-worst performance globally. It dropped today on concern investors will shun assets of countries most at risk of contagion from the euro crisis after Germany failed to sell all the bonds it offered at an auction today. The currency fell 1.9 percent to 310.61 per euro as of 4:01 p.m. in Budapest, eroding its gain since the government approached the IMF to 1 percent.

“Until the government wakes up and surrenders some sovereignty to the fund or outside anchors, the forint is not going to turn around,” Tim Ash, head of emerging-market research at Royal Bank of Scotland Group Plc, wrote in an e-mail today. The markets “are worried over the lack of a policy anchor.”
IMF ‘Insurance’

The government is seeking IMF “insurance” that will boost the country’s ability to tap markets to finance its debt, Economy Minister Gyorgy Matolcsy told lawmakers in Budapest Nov. 21, adding that he saw “no reason to veer” from its economic policy “as it’s successful.”

Hungary was granted a 20 billion-euro ($27 billion) Stand- By Agreement by the IMF and the European Union in 2008 after Lehman Brothers Holding Inc. (LEHMQ)’s collapse caused its debt markets to freeze and the forint to tumble. IMF loans of that kind force governments to adopt budget-deficit and debt-reduction targets.

Relations with the lender soured in 2010 when Orban’s government, which took office last May, broke off talks with the country’s creditors, citing disagreements over economic policy during a review of the rescue loan.

The agreement ran out a year ago and repayments will begin in 2012, pushing up financing requirements by almost half from this year. Foreign-currency debt maturing next year will soar to 1.37 trillion forint ($6.4 billion), rising to 1.48 trillion forint in 2013 before peaking at 1.65 trillion forint in 2014 as Hungary repays its IMF-led bailout, the government estimates.

Precautionary Credit Line

Hungary is seeking a “precautionary credit line” of about 4 billion euros ($5.4 billion) from the IMF, the Nepszabadsag newspaper reported Nov. 19 on its website, citing unidentified people close to the government. Orban said last week Hungary won’t accept strings attached to a safety-net loan.

“No one can limit Hungary’s economic sovereignty --that’s the basic tenet of the government’s philosophy,” Orban said in a Nov. 18 radio interview after approaching the IMF.

The Precautionary Credit Line is no longer available after the lender yesterday revamped some of its facilities. It introduced the Precautionary and Liquidity Line, which can be tapped by countries with “strong economies” currently facing short-term liquidity needs.
‘Hard to Say’

“This situation they have gotten themselves into -- essentially telling the fund they don’t need them anymore and then having, what most people would say, made some policy mistakes -- I would think it’s hard to say this is a country with sound policies,” Edwin M. Truman, a former assistant U.S. Treasury secretary who’s now a senior fellow with the Peterson Institute for International Economics in Washington, said in a telephone interview.

A breakdown in IMF talks would trigger a decline in the forint and boost borrowing costs, forcing the central bank into a defensive interest-rate increase and the government back to the IMF negotiating table, Capital Economics’ Shearing said yesterday in a telephone interview.

“It’s difficult to see how this can be reconciled and squared without somebody having to concede,” Shearing said. “I have a sense that the government will back down, but it won’t back down easily, not until it’s boxed into a corner.”
Avert a Downgrade

An IMF agreement may help avert a credit-rating downgrade, the central bank said Nov. 20, joining Fitch Ratings, which said two days earlier that a deal with would reduce pressure on the country’s debt grade.

“Any IMF program would come with strict policy conditionality, thereby reducing independent financial and economic room for maneuver by the government,” Fitch said.

Hungary has a negative outlook on its lowest investment- grade rating at Moody’s Investors Service, Fitch and S&P, which on Nov. 12 said a downgrade to junk may be imminent.

In a Nov. 12 statement, S&P called initiatives by Orban’s government “unpredictable,” citing the dismantling of checks on policies, the levying of extraordinary industry taxes and a program forcing lenders to swallow exchange-rate losses on the early repayment of foreign-currency mortgages.

Those are the policies the IMF would probably request to be changed as conditions for granting a new loan, Shearing said.
‘Scattergun Approach’

“I suspect they are less concerned about the pace of fiscal consolidation and more concerned about the scattergun approach to policy,” Shearing said. “We’ll see a slightly more even approach” under IMF supervision.

Any new deal will have to be of a similar size to the 2008 package to demonstrate credibility to markets, Gillian Edgeworth, a London-based economist at UniCredit SpA (UCG), said Nov. 20 by e-mail.

Hungary’s credit-default swaps, which are used to insure bondholders against the risk of non-payment, were among the eight worst performers in the world until the government’s IMF announcement. They have been the third-best performers since then, with five-year contracts at 591 basis points yesterday, compared with 604 the day before the announcement, according to data provider CMA.

“Difficult and volatile financing conditions, which we expect to persist, sustained forint volatility, and the risk of losing market access altogether are likely to force the government to accept another Stand-By Arrangement,” Goldman Sachs economists, including Ahmet Akarli, wrote in a Nov. 20 note. “Should the current market conditions persist, as we currently expect, we do not see other options for the government.”

To contact the reporter on this story: Agnes Lovasz in London at alovasz@bloomberg.net

To contact the editor responsible for this story: Balazs Penz at bpenz@bloomberg.net
®2011 BLOOMBERG L.P. ALL RIGHTS RESERVED.
@Rodeo36: tudod mit fognak erre mondani???

Kommenista ellenforradalmárok megvezetik a nyugatot, és besározzák a tévedhetetlen, fényestekinTETŰ padisahot a vezényló tábornokot és zrt-jét

To contact the reporter on this story: Agnes Lovasz!!!! in London at alovasz@bloomberg.net
Ez csak a mai reggel szúk napindító főcímei, a tavasz nem kicsit lesz problémás, még én is megrettenek, pedig elég szabad a fantáziám...

Katasztrófát emlegettek, jókora esés lett belőle
Egész idő alatt szenvedtek az amerikai tõzsdék a hét utolsó teljes kereskedési napján. A befektetõk...
Megfelezte Magyarország a Raiffeisen profitját
Az elemzői várakozásokat több mint ötödével felülmúló, 130 millió eurós harmadik negyedéves eredményről...

hirdetésLassan vége az idei kötelező kampánynak! Dönts okosan a váltásról!
Matolcsy válaszolt: új jegybanktörvényt ír a kormány
Egyetért Matolcsy György az Állami Számvevőszék MNB gazdálkodását érintő megállapításaival és az ÁSZ...
Vészjósló népszerűségi adatokat kapott a kormány
Egyre többen elégedetlenek a kormány teljesítményével: a kormánypárt támogatottsága tovább csökkent...
Vámosi-Nagy: jövőre mindenki nagyobb adót fizet
Vámosi-Nagy Szabolcs szerint nem kerülhető el az adóemelés, ha a kormány kitűzte, hogy a költségvetési...
Vészjósló népszerűségi adatokat kapott a kormány
2011. november 24. | 06:02

Egyre többen elégedetlenek a kormány teljesítményével: a kormánypárt támogatottsága tovább csökkent, a kilátásokat egyre rosszabbul ítélik meg az emberek - ez derül ki a Medián eheti hvg-ben ismertetett felméréséből. A kutatás érdekessége az is, hogy a Jobbik beérte az MSZP-t.

www.portfolio.hu/vallalatok/veszjoslo_nepszerusegi_adatokat_kapott_a_kormany.158889.html
@Cirbi: hát a TETŰ az igaz, de ha valaki a Bloomberg nevet használhatja lett légyen Lovász Ágnes az az Intézet nevében ír, úgyhogy...ami a cikkben van az: a padi sah bokát fog, terpeszt és gatyát letol, megvárja zájemef nevű csődört és nem sikolt...ha sikolt akkor +1.02% kamat...
@Cirbi: az ellenzék most engem nem érdekel az időközi választásokat úgyis valami új dolog nyeri ami nagyhírtelen összeáll és semmi köze nem lesz maszoplömöpödzsobbik-hoz esetleg DK és +++ -:))))
@Cirbi: Aztán mitől lennének elégedettek az emberek?Attól,hogy 27% lesz az áfa jövőre,holott még a csődbement görögöknél is csak 23%?A heti 2 új adónemnek kellene örülni?A népszámlálási adatokat már nyilvánosságra sem merik hozni,de enélkül is tudja jól mindenki hogy az ország lakossága 5-6 millió fő mindösszesen,melyből 2 millió a politikus és annak köréhez tartozó milliomos,az összes többi meg nyugdíjas és hajléktalan,beteg és munkanélküli!
@Rodeo36: időközi??? nem az országosra gondoltál, bárakármikor is lesz??? tartok tőle valami szükségállapot szerű lesz bevezetve tavasszal, ahogy zuhannak a fijjúk, nagyon bekapaszkodnak mindenbe, és akkor pártok betilt, emberek korlátoz, választás elhalaszt, és a haza fÉNyre derül...
@2llkedő: Érdekes, bárki rámutat egy lékre, hogy na pld. itt folyik el a pénz, egyből az a válasz, hogy "Miért, azt hiszed, csak itt folyik el?"
Nem, de valahol el kell kezdeni a befoltozást, és azt hiszem ez egy pont jó hely erre.

(Arra most nem térek ki külön, hogy ha létrejönne egy Magyarországi Magyarok Hit szövetsége (MAMAHISZ), az mekkora állami támogatást kapna, mert gondolom akkor már náci lennék.)
Az állampolgárnak jogkövető magatartást kell tanusítani,különben minden eszközzel lesújt rá az állambácsi.
Képviselők javadalmazását több milliárddal kell növelni az esetleges visszaélesek elkerülése végett.
JOGÁLLAM!!!!??????
@ili810: báj vezényló tábornok: a jog és az állam én vagyok, mindennek a forrása: Én a jogállam, az isten felkent helytartója, és minden bölcsesség forrása, kezemben a 2/3-os kőtábla, a lézer pallos és a pajzsTeknő
@Cirbi: bocs elírtam: előrehozott választást akartam írni, lehet, hogy igazad lesz és ezek keresztbe fexenek de az nem fog segíteni rajtuk, az emberek a zsebük és gyomruk szerint szavaznak és ez most nem jó a jaffásoknak a hit már nem műxik vagy sokkal kevésbé...fenntartom, hogy egy új valami jön létre akkor amikor a már biztos a hír és a dátum és az meg is nyeri ...a jaffások eltünnek a süllyesztőben most még vagyonelkobzást kell csinálni mindegyiknél a saját törvényeik szerint és minimál nyugdíjra fogni őket mint rokkant nyugdíjas politikusokat le kell százalékolni soha többé politika utcaseprés
@Rodeo36: a te verziód nekem is jobban tetszik, látva és követve a vezényló tábornokot, és az ő jellemvonásait, személyiségét, egyre kevésbé tartom valószínünek ezt a fogatókönyvet /ó csak ne legyen igazam, ez minden vágyam/
Orbán Viktort gyámság alá helyezném! Miért is? Képzettsége ellenére önálló munkavégzésre alkalmatlan.

Médiafigyelés évi 360 millióért A Nézőpont Intézet cége, a Médianéző nyerte a kormányzati tendert. nol.hu/belfold/mediafigyeles_evi_360_millioert

Öregfiúk meccsre és a katari emírnek küldött köszöntők, gyászlevelek és néhány nagyobb beszédének megírásához is kapott segítséget Orbán Viktor miniszterelnök egy cégtől. Orbán korábbi sajtótitkárának cége másfél év alatt 10 milliót kapott a munkáért. A teljesítési igazolások alapján Orbán elégedett volt a munkával. www.origo.hu/itthon/20111122-havi-12-beszedet-ir-orbannak-doncsev-andras-cege.html

A washingtoni nagykövetté kinevezett Szapáry György - aki február 1-jével felmondta megbízási szerződését -, jogalkotás-előkészítési és kodifikációs ügyekben nyújtott szakmai tanácsadásért, nemzetközi gazdasági és pénzügyi folyamatok értékeléséhez kapcsolódó tanácsadásért, valamint a kormányzati összeállításokkal összefüggő tanácsadásért bruttó 6,8 millió forintot kapott.

Balogh Gábor világbajnok öttusázó, aki sportügyekben ad tanácsokat, 2010. július 1-jétől 2011. május 31-ig szóló megbízási szerződésének összege bruttó 8,2 millió forint. Tellér Gyula korábbi fideszes parlamenti képviselő a kormánypolitikához kapcsolódó társadalomelméleti tanulmányok és elemzések készítéséért, szeptember 1-jétől május 31-ig bruttó 5,4 millió forint kap.

Balsai István miniszterelnöki megbízott feladatához kapcsolódóan öt megbízási szerződést kötött a Miniszterelnökség - egy céggel és négy magánszeméllyel, köztük Völgyesi Miklóssal, a Legfelsőbb Bíróság büntetőkollégiumának egykori tanácselnökével - a 2010. július 1-je és 2011. május 31-e közötti időszakra. Feladatuk a 2006. évi október 23-ai események kivizsgálásában történő közreműködés, így jogi tanácsadás, irattanulmányozás és szakértői véleményezés.

Ugyanerre a periódusra kötött szerződést a Miniszterelnökség Hegedűs Zsuzsával bruttó 10,9 millió forint értékben. A szociológus feladata tanácsadás társadalmi felzárkóztatás, társadalmi konfliktusok kezelése, ezek megoldására szolgáló jelen és jövőbeli stratégiák kidolgozása, gyakorlatba való átültetése tárgyában.

A vállalkozási szerződések között szerepel a Vármegye Média Kiadó és Szolgáltató Kft.-vel kötött megállapodás az orbanviktor.hu weboldal tervezésére és kivitelezésére, keresőoptimalizálásra, szerverkonfigurálásra és a weboldal üzemeltetésére. A szerződés teljesítésének kezdődátuma 2010. július 29. volt, végdátuma pedig 2010. december 31. Értéke nettó 4,1 millió forint.

Az Orbán Viktor miniszterelnök részvételével zajló események helyszíni teljes fotódokumentációjának elkészítésére a Miniszterelnökség nettó 7,5 millió forintos vállalkozási és felhasználási szerződést kötött a Fókusz-Pókusz Kft.-vel, amely a fotókat ingyenesen a magyar sajtó rendelkezésére bocsátotta. A kft. alapító cégvezetője Burger Barna fotóművész.

Orbán őrzése 13 milliárd
Orbán fogorvos évi 1 milliárd
Orbán Puskás Akadémiáját állami vállalatok szponzorálják
Orbán felcsúti telkét a TeK őrzi
Or bűn felcsúti szállodáját állami vállalatok szponzorálják
@Rodeo36: ez is inkább emgem igazol:

Forint elleni támadássorozatról beszél a kormány
2011. november 24. | 08:19

A Magyar Nemzet kormányközeli forrásból úgy tudja, hogy a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet ülésén is kiemelt téma volt "a forint elleni folyamatos, koncentrált támadás". A lap úgy tudja, hogy döntés született arról: "felderítik a támadássorozat hátterében állók kilétét".

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/forint_elleni_tamadassorozatrol_beszel_a_kormany.158895.html
@Tardigrada.: komcsik, ne emeljétek a sajtospogi árát, mert BAJ lesz ( 1986-ból)
@Cirbi: tudod ki a támadó? a kedves vezető shortolnak és viszik a hasznot devízában offshore bankokba
@Cirbi: Cézárt is akkor ölték meg, mikor örökös diktátornak akarta magát megtenni.
@messi-asz: Hadiadó már most is van, hiszen ezt a folyamatos, mindenki ellen zajló körkörös háborút finanszírozni kell. Éppen csak nem így hívják, de ezt a célt szolgálja.
;-)
@igényes: A baj, hogy a felsorolt lista közel sem véges!!!
www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_valaszolt_uj_jegybanktorvenyt_ir_a_kormany.158891.html

És ez most mi, fel tud valaki világosítani? Elég hülye vagyok a közgazdasághoz...
@newtehen: "Érdekes, bárki rámutat egy lékre, hogy na pld. itt folyik el a pénz, egyből az a válasz, hogy "Miért, azt hiszed, csak itt folyik el?"
Nem, de valahol el kell kezdeni a befoltozást,"

Az egykulcsos és családi adóval sokkal több pénz folyik ki. Nem csak a lékek felkutatása a fontos, hanem újabb, nagyobb lékek kialakításának az elkerülése.
@Farkasokkal táncoló:
ott meg van penz, amit nem loptak el. 2/3-al torvenyt irnak ra, hogy onnan is szabad a rablas
Ez engem nem érdekel. Arról beszéljetek, hogy mi lesz a here- és péniszgyűrűvel!!! :)
az internet feltalálása óta én még soha nem hallottam senkiről, aki fizetett volna szexfilmért, de biztosan dőlni fog a zsé az extra adóból.

komolyabbra fordítva, az a pechjük ezeknek a svindler brigantiknak (mármint a qrmánynak), hogy az IMF-nél velük ellentétben nem totál idióták dolgoznak. én elhiszem, hogy a csuti tahó tényleg azt gondolta, hogy elég bemondani valami blődséget, és ők azt szívjóságból el is hiszik, és tolják a lóvét, a forint meg szárnyalni fog? a méheket sem lehet úgy lerázni, hogy beindexelsz balra, majd jobbra kanyarodsz. azok is mást néznek.
www.portfolio.hu/gazdasag/imf-ugy_ujabb_fordulatra_kenyszerulhet_a_magyar_kormany.158847.html
@Lófasz esti fényben:

Ezt olvastam egy másik fórumon, és nagyon mellbebökött, mert én már mindent el tudok képzelni:

"Az eurozóna és ezzel az eu bomlása nem passzív folyamat, hanem döntések sorozatán keresztül aktív válságkezeléésel bonyolítják le a magországok. Ennek folyamatában a legtermészetesebbnek azt látom, hogy a közös politikai standard minimumát és a gazdasági transzparencia minimumát sem teljesítő, populista pártok kezelhetetlen uralma alá került országokat ki fogják zárni. Magyarország erre sokszorosan rászolgált, a jegybanktörvény megváltoztatásával pedig a legérzékenyebb ponton teszi magát rendszerkockázattá. Az orbáni Magyarországnak nincs helye az Unióban. És akkor még nem beszéltünk a Jobbik előretöréséről, ami azért nagyobb baj a szokásos európai forgatókönyvnél, mert a politikai paletta kilencven százalékát az európai politikai és gazdasági stabilitás veszélyeztetése szempontjából lényegében egyenértékű pártok foglalják el.

katonaibiztonsági szempontból pontosan ugyanez a helyzet: tegnap medvegyev lényegében felújította a hidegháborút, és a keleti szél dagasztotta gyorsnaszádnak akkor se lenne benne helye, ha nem ütközne jéghegynek.

A tegnapleőtti szlovák lépés a komáromi színész állampolgárságrtól megfosztásáról egészen nyilvánvalóan a parlamentben édeserdélyt gajdoló sovén- ősijussonkettősállapolgárságos Magyarország elleni kisantant-aktivizálódás első jele. Ha Basescut menesztik, akkor Románia még sokkal erőteljesebben fog a tárgyban aktivizálódni...

Ez lényegében elég nagy eséllyel a magyar államiság ma ismert formájának vége."
@Secnir: ja, hogy fantáziálsz? Akor Orbán, takarodj?
A posztot kár lenne bolygatni, úgy fröcsögés, ahogy van.

Érdekesebb szót ejteni a sokat üldözött sajtószabadság jelen állásáról.

E pillanatban ott tartunk, hogy az üldözött ballerek ANONIM bologokat tartanak fenn (közhivatalokból rendszerint), a posztok ANONIMEK, míg a hozzászólásokat facebookosra kezdik áttenni, tehát a hozzászólók nevet és arcot adnak ANONIM fröcsögések csitító kommenteléséhez.

Gratulálok, fiúk, csak tüntessetek szépen. (Majd hazamentek :) )
@Lófasz esti fényben: "2/3-al" - Sch. Paja vagy szép álorcádban?
@Rodeo36: Ló Ágnes? Mi az, Weyer Béla átoperáltatta magát?
:)
@Boli: nem lehetséges, hogy az evangélikusokhoz is annyi a közöd, mint a katolikusokhoz?
@komcsi, a salabakter: Szia Lencsés Pityú! Nevet váltottál? Mert ugye nem a komcsi, a salabakter van a személyi igazolványodba írva? :-))
@belekotty: úgy határoztam, nevem aranyló fénykörébe nem vonok be olyan bűzlő karavánszerájokat, ahol a te arcizmod is felvillan a mocsármélyről.
@komcsi, a salabakter: az egész internet komcsi baller libsibolsi találmány. szerintem határolódj is el tőle. így mindenki jól jár.
@Lasombra: itt a ti bajotok, ezért szórt ki titeket pelyvaként a friss tavaszi szél a parlamentből (Wagner: Wichenstürme wichend dem Wonnemond). Ugyanis ha már csillapíthatatlan gyűlölet fortyog bennetek a disznóország ellen, akkor legyen hozzá humorérzéketek is. A gyűlölet csak úgy, magába', igen undorító. Hofi is itt rontotta el.
@komcsi, a salabakter: "bűzlő karavánszerájokat, ahol a te arcizmod is felvillan a mocsármélyről. " - Ez valami bravúros költői kép akar lenni, vagy csak valamilyen király cuccot toltál ma reggel Pista?
Vigyázz, van mellékhatása, ebbe a kommentedbe nem írtad bele kedvenc szavadat, hogy anonim!
@Frady Endre: "Fasiszta diktatúrában fogunk élni?"
Nehéz kérdés, nem tudhatjuk a pontos választ. Attól is mást várnak az emberek, mint ami most van. Nálunk mindig az aktuális ellen szavaznak, mert egyik oldal ezt, a másik oldal azt látja rossznak. Tavaly nem a Fidesz nyert, hanem az MSZP-t buktatta meg a nép. 8-9 éve ugyanez fordítva.
Már "mindenkiről" tudjuk, hogy nem jó.
Azt is tudjuk, hogy most milyen diktatúrában élünk.
Mert a demokrácia az nem ilyen.
@Rodeo36: susogd a neved, pubi, aztán majd én is.
@Rodeo36: Lencsés Pista. Még nem jöttél rá? Háromszor van benne az okádékban az ANONIM szó.
@komcsi, a salabakter: sususususususususss csak neked bucika már be vagy nedvesedve?
@belekotty: ott szoktál turkálni? Az nem valami perspektivikus életpályamodell.
@belekotty: ki a picsa a lencsés pista? egy a sok jobbos droid közül vagy egy sajátos bacilustelep?
@Rodeo36: lefelejtetted, kis szirénásom, hogy fityesznáci vagyok. Így semmit sem ért nemes hozzájárulásod a blog színvonalához.
@komcsi, a salabakter: szoktál füttyögni is meg a tollsöprűvel vezényelni?
@Rodeo36: hogyne, mialatt ichneumonbőr korbáccsal suhintok végig habtesteden.
@komcsi, a salabakter: csak a hattyútoll boát szeretem, a rokonod az ichtiosaurus sertéit meghagyom neked olyan snassz
@Rodeo36: rád inkább egy répás boát költenék.
@komcsi, a salabakter: már kirángattad a repkát is? csurom vazelin...pfúj, cúna
@Rodeo36:
Hagyd már, ezért fizetik...
@komcsi, a salabakter: Lehet, hogy igazad van, más rabszolgatartó társadalmat is neveztek már demokráciának e világban.
@Rodeo36: bébi, ezt Kornis Mityu sem képzelhette volna szebben...
@Rodeo36: Egy sajátos bacilus telep, aki deklasszálódott a Fideszben még 96-ban és most itt kompenzál.
@cso zsi: ne feledkezzünk pl. a "népi demokráciákról"...
@belekotty: legalább tanulnál meg magyarul, ha már fröcsögsz...
Hihetetlen, hogy mindig van egy-két félkegyelmű, aki belerondít...
@newtehen: "mert gondolom akkor már náci lennék."
Ha nem kultiválom a jobboldalinak beállított túlkapásokat, akkor "libsi-bolsi" vagyok.
Ha piszkálja a csőröm, hogy a pénzvilág, és a mindenkori vezetés egy kisebbséget föléhelyezi a tisztességes jövedelemből megélni vágyóknak, akkor lenáciznak...
Pedig csak a "fotonokat a földműves szemébe juttatják"
Lázár János újabb háborúba kezdett
Törvényt módosítana, hogy ne kapcsolhassák ki
a nem fizető fogyasztók egy részénél az áramot.

Lázár János újabb háborúba kezdett
Törvényt módosítana, hogy az automatikusan gombokat nyomogató áramfelhasználók csak a teljesítményük után kapjanak képviselői díjazást.

Lázár János követeli a Kormány miniszterelnökének 30%-os, minisztere 25%-os fizetéscsökkentését.

Lázár János nyilatkozik, hogy a Fidesz frakció saját díjazását önként csökkenti, és egyáltalán fel sem veszi a maradványt, csak akkor, ha az ország lakosságának 2/3 része követeli!
@komcsi, a salabakter: Nehéz is feledni, most épp nyakig vagyunk benne. Vagy már csak a légzőcső van a színen.
@cso zsi: Ha nem kultiválom a jobboldalinak beállított túlkapásokat, akkor "libsi-bolsi" vagyok - írod. Hja, egy genetikailag disznó szolgaországban bőven megeshet ilyen. Amúgy talán ismered a szólást: nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar.
@komcsi, a salabakter:
Szóval van önkritikád.
Akkor mégse növény vagy?
@igényes: jó ez a nickname? Nincs itt valami tévedés?
@belekotty: akkor te már láttál ilyen bacilus telepeket...olyan hm geil meg ...szóval olyan amorf
@88hedgehogs: ha önkritika téged ülőkének használni, akkor igen.
Amit még büntetlenül és adó nélkül lehet csinálni ebben az országban az az:szopás, nyalás, korbáccsal való önsanyargatás.
Engem, a mindenkori fidesz-formációk, arra a pimasz porszívóügynökre emlékeztetnek, akit ha kidobnak az ajtón, akkor visszamászik az ablakon. Ők ez idáig szinte minden ablakot kipróbáltak. (klasszikus liberális, neoliberális, populista néppárti (erős szocialista mixtúrával leöntve), konzervatív néppárti (?), közép-jobbos konzervatív non-liberális és most nem tudom hol is tartunk, de annyi látható, hogy antikapitalista és antidemokrata eszméket hirdet). Valószínű, hogy a hatalom felé vezető utat Szuper-damaszkuszi útnak kell tekinteni, ahol a Saulus-Paulus-Simonus-Lázárus-Stalinus-etc.
Megszületett egy olyan, besorolhatatlan és életképtelen formáció, mely az eddigi társadalmak génjeinek, a gamma sugárzás hatására, erőszakkal létrehozott hibás mutációjából jött létre.
A márkahűséget csak egyféle képen tudom megérteni. Erre a választ, a kiválasztottnak tekintett személyhez való érzelmi kötődés és nem az általa képviselt eszmék és célok megértése, elfogadása motiválja. Ez az egyszerűbb, kényelmesebb út. Ilyenek miatt lehetett szocializmust, nemzeti szocializmust és feudalizmust felépíteni. Ez a gondolkozási mód, általában csak szekták alakítására képes a tapasztalati tudással rendelkező, több száz éves, demokrácia-közeli társadalmakban. (Mi soha nem voltunk, ide sorolhatóak.)
No de térjünk vissza a Fabius által megfogalmazott, valóban fontos kérdésre: miért is kell a hitoktatás a születés pillanatától, miért szükséges, hogy a keresztyén egyház vazallusként szolgálja a hatalmat?
Az én válaszom viszonylag egyszerű.
„A társadalom fogalma az államtudományokon belül a legbonyolultabb.( Lorenz von Stein)”
Amennyiben a társadalom felépítésébe nincsenek beágyazva általánosan elfogadott, vagy elviselt ideológiai alapok, az nem lesz működtethető. A fidesz ideológiájának változási ciklusa, gyakorta csak high-tech eszközökkel mérhető és logikailag (algoritmizálható összefüggések alapján) nem prognosztizálható. Akik ezzel hosszú távon azonosulni képesek, a szociológiai-darwinizmus irreverzibilis folyamatát támogató noname figurák. A keresztyénség a szikla, melyre építhet, hiszen ez a szikla önmagában is egy amorf képződmény.
Az a baj, hogy ez még mindig csak a bevezetés egy része lenne, de van kritikai érzékem önmagam felé is. (nagy az arcom) Nem vagyok meggyőződve, hogy bárkit is érdekelnének, a levezetéseim, a folyamatok konkrét besorolása, az én pointerem használata. Erre, most eszméltem, hogy visszaolvastam magam.
Úgy gondoltam, ezt most nem kukázom, megosztom azokkal, akik folytatják, vagy a közös folytatásra igény mutatkozik.
@komcsi, a salabakter

Orbán 2013-ig felszámolja a magyarokat. A Nép lebutításra kerül, Esztergom táborok lesznek, majd ezeket befogják közmunkára. Orbán a csuhásokat, akiket megtévesztett szintén barakba kerülnekr:
@komcsi, a salabakter: Aki mindig csak hátranéz, orrabukik.
@Rodeo36: Arra lennék kíváncsi , hogy a kormány másfél év gazdasági és társadalmi ámokfutása után milyen szankciók lesznek velük és az Őket támogató képviselőkkel szemben (vagyonelkobzás , nyugdíjelvonás , szabadságvesztés ,stb. ) ?
@Schindler Pistája: hogy mennyibe kerül az államnak a zsidők és cigányok hizlalása, kérdezd meg Hegedűs Zsuzsát, aki a törpe minden ezirányu joggal felruházott tanácsadója. Biztosan van honlapja, ahol megtudhatod.
@Qeatzkoatl: szia, először a jaffásoknak nincs ideológiájuk vagy ha az ideológia, mely szerint bármi finghoz adaptálja magát túlélés okán az a bacilus szintje és ezek nem is többek! a hit és egyházak meg vallások témakörét nagyon röviden el tudom intézni az emberiség történelmének utóbbi 8000 évéről van írásos emlékünk és sok sok tárgyi, az éppen aktuális társadalmi formáció: a törzs, nagycsalád, törzsszövetség az endogámia exogámia mellett a monoteisztikus vagy politeisztikus hitet és istenképzeteket tette kötelezővé mert vagy egy megosztottabb hatalom vagy egy végletekig koncentrált hatalom volt szükséges a csoportosulás és annak élettere meg esetlegesen felhalmozott vagyonának megőrzése okán a biblia nevű gyermekmese gyüjtemény erre nagyon jó példa amíg elérik az egy igaz jahve imádatát sok sok ezer ember a saját törzseikből és a szomszédokból is meg lett semmisítve mert szükségük volt a koncentrált hatalomra ahhoz hogy a nagyon behatárolt legelőket elosszák és senki se haljon éhen erre voltak a halállal büntetendő kihágások is Mózes aki ugya a Ekn Aton fáraó udvarában főtanácsadói tisztet töltött be a politeisztikus hitről rádumálta a fáraót térjen rá a monoteisztikusra és lett Amen Hotep majd megölték illetve megsemmisítették a hatalmát és életmévét Tut en Kamen a fia .ként már politeista lett nagy szilárdan és Mózesnek menekülnie kellett ah kadves volt az élete ehhez van egy hosszüú és mesés történet majd a Kánaán amit nem tudunk hol nem volt de sok száraz csipkebokor volt benne amik kigyulladtak mert a kecskék nem tudták lelegelni időben...tehát ez vonúl végig a mai napig a fasiszta, kommunista (Jézus Krisztus a legnagyobb komcsi) kapitalista amely ingatag de monoteista államberendezkedés lásd Marx leírását és kész a jaffások most monoteizmust hírdetnek mert arra van szükségük a túléléshez a nép leszarva és az egyházak csakis az egyértelműen tekintélyelvű monoteisztikusak még a szentháromság is monoteisztikus képzeld el és már kész a pecsenye receptje már csak lopni kell eleget a hívők meg adakoznak a NER a legrandább izé ebben meg az asztal és a festmények már perverziók a saulus paulus jó példa azzal hogy legalább végtelen "felismerése" jött létre lásd a kedves vezető süket dumáit
@kíváncsivagyok: alkalmazni kell az általuk hozott törvényeket, szó szerint
@kíváncsivagyok: nyugi, a tákolmányba fél óra alatt még beleveszik, hogy mindenki mindenért számonkérhető visszamenőlegesen is, kivéve a gyevi bírót meg a fideszt.
De hogy is járt a gyevi bíró a végén?
@Rodeo36:
Ilyesmiken akartam végigmenni és a végén feltenni a szabadon megválaszolandó kérdést, hol is vagyunk? Megadni az alternatívákat, és ki-ki eldöntheti. Nem olyan bonyolult ez, csak ismerni kell a meghatározásokat, a definíciókat. Ám, szerintem nem olvasná senki, mert nem frappáns, nem azonnali és kell hozzá a gondolkozás szabadsága. Én azt mondtam az imént, aki fideszes, az mind megalkuvó, hite erőszakot követett el saját magán. Itt feloldozást csak a szellemileg elmaradott, a segítségre szoruló kaphat és az, akibe belebillogozták, hogy a vakhitre épül a világ.
Nekik hiába beszélek Erwin Schrödingerről, hiába mondom a "kettős természet" igazát, ők az egyszerűbb utat választják, mert energiaigényes az okosodás. Nem csupán a fideszesek erénye a renyheség. Más a világ, az ismeret nem érték, csupán a tömör szleng, mi megjegyezhető.
Nem értik meg, hogy ettől kiszolgáltatottak, nem értik, hogy csak alkalmazóivá váltak mások tudásának.
@Qeatzkoatl: nézd, hogy ne csak Magyarországot basztassuk, Észak Amerika Zeneművészeti Főiskola (SIC) tanév vége tehát legalább egy évet elvégzett és megmutattam neki egy zenekari kórusmű partitúráját és megkérdeztem hogy meg tudja e mondani, hogy milyen hangnemben van az a részlet ahol kinyitottam...azt sem tudta mit lát zeke utcai zenészeket nevelnek akik hallomásból hülyeségeket tanulnak kurva drágán és vagy lesz belőlük egy befutó csoport vagy mennek az aluljárókba kalapozni... másodéves mérnökhallgatónak odaadtam egy nagy azaz 30 cm-es Faber Castell logarlécet és kértem hogy mondja meg mi van a kezében...egyébként csak zsebszámológéppel tud 3. gyököt vonni de a négyzetgyökkel ugyanúgy és ez elköltött 15 éves hitelre már közel 80000 dollárt a tanulmányaira...barátom aki egyetemre járt és csillagászatot tanult, az első év után -minden álma ez volt- otthagyta mert azt mondta hogy ott hitet tanítottak meg Big Bang-ben kellett hinnie és semmi tudomány csak maszlag és ez 19 éves, most keresi mi is lehetne

akkor mit várunk kisbürgözdön ahol a kondás mondja az esztétikát és a kedves vezető dirigálja a Simon Boccanegrát az -:)))) Operában
@Qeatzkoatl: pont ez a baj amit zárósorodban írsz: nincs szükségük az önálló gondolatra, hisznek abban, hogy valaki vagy valami megoldja helyettük a bármit vagy akármit és van is kit átkozni ha nem úgy van ahogy nekik jó lenne de semmiképpen nem az élő egyedet amely kibaszott vele jótétemény címén, nem ,hanem a természetfelettit ...jósdába jár és VV-t néz mert látja milyen kevéssel mennyit lehet összekalapálni és nem megy "melózni" mert az nem egyszer kell csinálni, hogy ma 900 és 1000 között esztergálok nagyon jól és utána már sohasem kell csak a zsuzsu gyün hanem 45 éven át szépen egyenletesen esztergálni kell...öreg barátom aki lemezlakatosnak tanított mérnökként és én ittam a szavait mert művész volt, a legjobb cipőjében ami mindíg ragyogó fekete volt jött be dolgozni és azt mondta a színházba -mert járt oda is- nem ebben megyek oda jó akármilyen de itt 10 órát vagyok benne a legjobbat veszem fel 5 nyugateurópai országban volt lemezlakatos és sikerrel a két háború között nem kértek soha diplomát csak odaadtak neki egy darab lemezt hogy formázza meg és megformázta volt munkája ez volt az interview is és a bérében sohasem csalódott...ő is azok közé tartozott, akinek adtam egy nagy darab sík acéllemezt és kézből egy kalapáccsal és egyengető asztallal egy személyautó sármentőjét méretre egy másfél óra alatt a kezembe nyomta és nem sokat kellett rajta gittelni festés előtt...
@Rodeo36: Megtoldanám, ha megengeded. Mit várhatok attól a közösségtől, ahol egy agyonfényezett carpenter tart előadást a múltról és nála 1914-ben van vége az I.WW-nak? Mit mondhatok egy vendéglősről, aki egy megye kultúráját felügyeli? Mit mondjak egy kanász-szerű építés-vezetőről, aki a fővárost kezeli? Hogyan kell leírni a sötétséget, mikor divatszínné vált a kokárdás fekete? Az én országomban egy bio-műszerész sámán (ki paraszolvenciából millió dolláros házban él) hív ki párbajra olyat, ki szólni mer? Sorolhatnám, de minek? "Mit sírjak én? E vad kornak mit sírjak én? Mit jajgassak, mit írjak én? Száz év se kell, még annyi se, száz év se kell, sírunkon a szél énekel."
@Qeatzkoatl: néha felsajg bennem de már nem nagyon ...bölcs barátom mondta régen, hogy a következő generációk önmaguknak csinálnak bármit és ha engem nem zavarnak akkor hagyni kell...ha valaki turult és sámánt meg lajbit akar és hisz akármiben az az ő baja vagy öröme én nem erre oktatom de ha "nem hisz nekem" akkor annyi...itt is elhangzott, hogy 5 éve ez volt ma meg a másik és mit izgatom magam mintha a két dolog azonos lenne és egy abszolút értékskálán ezek ugyanott lennének csak időben mások és ez nem igaz...a műveletlenség bűn!!!
@Qeatzkoatl:
Mint minden kornak, ennek is vége lesz. Vagy így, vagy úgy... Ha szépen nem fog menni, akkor megy majd csúúúúnyán! De egyszer mennek a szemétbe ezek is! :|
@Boli: én egy szép korban akarok élni halni...
figyuzz:
16 dolog, amit a líbiaiak nem fognak tapasztalni a “NATO demokráciában”:
1. Líbiában mindenkinek állampolgári jogon jár az ingyenes elektromos áram, vagyis senki sem fizet villanyszámlát
2. Líbiában a bank állami tulajdonban van, és 0% kamatot számít fel a líbiai állampolgároknak adott kölcsönök után,
3. A saját otthon alapvető emberi jog Líbiában.
4. Minden újdonsült házaspár 60 ezer Dínárt (kb. 50.000 USD) kap az államtól, hogy az első otthonukat megvehessék, és családot alapíthassanak.
5. Az oktatás és az egészségügyi ellátás teljesen ingyenes Líbiában. Kadhafi “rémuralma” előtt a líbiaiak 25%-a tudott írni-olvasni, ma ez az arány 83%!
6. Ha egy líbiai állampolgár gazdálkodással szeretné megkeresni a kenyerét, akkor az államtól kap földterületet, házat, gazdasági épületeket, vetőmagot illetve az induló állatállományt. Mindezt természetesen ingyen!
7. Ha egy líbiai polgár nem talál az országon belül olyan oktatási intézményt, vagy egészségügyi ellátóhelyet amire szüksége van, az állam fizeti a külföldi tanulását vagy ellátását. Ezen kívül havonta 2300 USD ellátást biztosít lakhatásra és autókölcsönzésre.
8. Ha egy líbiai autót vásárol, az állam kifizeti a vételár felét.
9. Líbiában a benzin ára 0,14 USD literenként. Ez a mai magas USD/HUF árfolyammal számolva is csak 31 Ft…
10. Líbiának nincs külső adóssága, a háború nyomán a nemzetközi bankokban befagyasztott betéteinek összege hozzávetőleg 150 milliárd USD. Szerintem sosem fogják viszont látni…
11. Ha egy líbiai nem talál munkát a diplomája megszerzése után, az állam mindaddig fizeti neki az adott ágazatra jellemző átlagbérrel megegyező bérpótló támogatást, míg nem talál munkát.

12. A líbiai olajexportjából befolyó pénzek egy részét az állam közvetlenül a líbiai polgárok bankszámlájára utalja. Minden állampolgár részesedik tehát a nemzeti ásványkincsek értékesítéséből származó bevételekből.
13. Minden anya aki gyermeknek ad életet, 5000 USD-nek megfelelő összeget kap.
14. Az élelmiszereket ártámogatással lehet megvásárolni, 40 loave kenyér 0,15 USD vagyis kb. 34 Forint. Azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy hány kiló 40 loave..
15. A líbiaiak 25%-a rendelkezik egyetemi diplomával.
16. Kadhafi öntözési projektjének köszönhetően a sivatagi ország gyakorlatilag egész területe ellátott ivóvízzel.
Megfeledkeztem róla, de most pótolom a mulasztásomat. Néhány sor a líbiai adórendszerről:
Líbiában minden jövedelem adóköteles. Havi 1000 LD jövedelemhatárig (ez kb 189.000 Ft) 5 azaz ÖT % az adókulcs, e fölött 10%
Mindenki fizet ezenkívül jövedelemtől függően 1-3% úgynevezett Dzsihad adót, és 3,75% nyugdíj járulékot. Ezek önmagukban is barátságosnak tűnnek, főleg, ha beszámítjuk, hogy nincs villanyszámla, és évente mindenki kap állami támogatást (gondolom, ez az olajexportból származó juttatás), ami egyedülállóknak 1800 LD/év, házasoknak 2400 LD/év és még gyermekenként további 300 LD/év. Aki nem hiszi, járjon utána: www.worldwide-tax.com/libya/libya_tax_regime.asp

A bejegyzésnek ezzel még nem értünk a végére, még egy fontos dolog van, ami mindenképpen említést érdemel.
Mielőtt a NATO és az USA bombázni kezdte Líbiát és üldözni Kadhafi elnököt, az ENSZ egy díjat akart adományozni az ezredes részére, az emberi jogok területén elért eredményeiért. Nem furcsa, hogy az az ember, akit az ENSZ márciusban még kitüntetéssel jutalmazna az emberi jogok területén elért eredményeiért, az őszre “brutális diktátor”-rá válik? Nem meglepő, de elképesztő!
Itt olvasható az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének Emberi Jogi Tanácsa közgyűlésének jelentése:
www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/docs/16session/A-HRC-16-15.pdf
Egy mondatot lefordítottam azoknak, akik nem kívánják elolvasni az egész jelentést:
”Több delegáció is elismeréssel vette tudomásul az ország (Líbya) elkötelezettségét az emberi jogok területén. . “
És most nézzük, hogy mely országok képviselői értettek egyet Kadhafi ezredes díjazásával (szintén a fenti dokumentumból derül ki):
Dánia, Kína, Olaszország, Hollandia, Mauritánia, Szlovénia, Nicaragua, Oroszország, Spanyolország, Indonézia, Svédország, Norvégia, Ecuador, Magyarország, Dél-Afrika, a Fülöp-szigetek, Maldív-szigetek, Chile, Szingapúr, Németország, Ausztrália, Kazahsztán, Lettország , Angola, Nigéria, Kongó, Burundi, Zambia, Ruanda, Burkina Faso, Szenegál, Elefántcsontpart, Dzsibuti, Zimbabwe.
Ezen országok NATO képviselői a jelek szerint nem osztották ezt a véleményt…
És bizony-bizony, Magyarország képviselője is egyetértett abban, hogy Kadhafi ezredes díjat érdemel. Vajon melyik politikus “honfitársunknak” illett volna Kadhafi halálának napján szembeköpnie saját magát?
www.menszt.hu/a_tarsasagrol/magyar_ensz_kepviseletek_es_nemzeti_bizottsagok
Források:
nsnbc.wordpress.com/2011/11/01/un-report-offers-smoking-gun-proof-of-nato-and-us-lies-about-libya/
www.mathaba.net/news/?x=629174
Szép dolog a demokrácia... jobbat még mindig nem találtak ki. Viszont amikor pofátlan "jogbarkácsolók" rátelepednek, visszaélnek vele és kreatívan toldozgatják, az a halála... Na olyankor kell az a bizonyos szívlapát! Mert más nem fog használni! :)
@Rodeo36: @Qeatzkoatl: Látom délelőtt nem unatkoztatok... :)
Honnan sikerült ilyeneket szereznetek? Igényeltétek, vagy termett? Hová lettek? Nagyon leamortizáltátok őket? Vagy munkaidejük ért véget? Vagy nagyon rosszak voltatok velük és rájöttek, hogy meg sem érdemlitek őket!!! Hüppp...hüppp... Rosszak vagytok!!!
@Qeatzkoatl: Te most a Dániel Pétert véded? Ő az, aki szólni mert? Micsodát? Amit aztán vissza kellett szívnia, mert hülyeséget szólt?
Fogalmam sincs, mennyire volt jó orvos Papp és mennyire nem. Mivel nem tudom megítélni, de a hite ebben spec. most nem érdekel,ha jól csinálta, amit csinált. Nemcsak ő él paraszolvenciából kurva magas színvonalon orvosok közül. Mindenki, aki olyan szakterületen működik, hogy életek, épségek múlnak a kezén, az biza istencsászár, nem csoda, ha nem akarják rendbe tetetni az egészségügyi finanszírozását. (nemcsak nőgyógyászokról van szó.)

Dániel egy kártékony barom, mert sajna a baloldalon is teremnek ilyen öntörvényű, magukat mindenki fölé helyező, kizárólagosságot követelő lények. Attól hogy harsányan és hamisan, ordenáré módon üvöltözik, nem lesz igaza.
Rodeóval már lefolytattuk ezt a Wittner-csörtét akkor, amikor ez volt a hír - szerencsétlen benácult lett a banya, de amivel megvádolta Dániel, az konkrétan nem igaz - mondja a szakterületét és az adott kort már csak a leültetett testvére miatt is jól ismerő Eörsi László történész.

Ha ti itt most sírtok a szakértelem hiányán, a magyari mélysötétségen, akkor viszont el kéne ismerni azt is, ha valaki lukra futott és hibázott. (Dániel el is ismerte.)

Ha valaki Orvbán-féle módon indul de balról, az nekem pont annyira ellenszenves, mint a Nemzetvezető maga. Ha ugyanolyanok vagyunk, csak más színben, akkor mi jogon fikázzuk? Ezért nem kell a Bartus és néha Rodeo-féle véres erőszak, mert lesüllyedni arra 06-os szintre nem lenne kedvem.

Ha a líbiaiaknak ennyire faszályos volt az életük by Rodeo, miért robbantak ki a tüntetések s harcok? Ennyire ügyi a CIA, hogy az érdekeik, a kiba jólétük ellen így fel tudta lázítani őket? Ráígért Kadhafira?? Mennyit? Mindenkinek adott kölykönként 10 ezer dollárt, még egy adag lakást, földet, házat - még sokkal több dotált kenyeret, kaját juttatott minden líbiainak, befullasztotta őket a nem is 31, csak 21 forintos üzemanyagba, még szuperebb egyetemekre juttatta el őket? Mivel vette rá a tiltakozókat, hogy elűzzék Kadhafit, ha az maga volt a mennyország őre a lakosságnak?

Mert ki az a hülye, aki a bizonytalan szarra cserélné el a tuti jót? Vagy, ha ilyen hülyék, akkor hiába a 85 %-os iskolázottságuk ingyen (a Zöld Könyv bebiflázása se tett jót ezek szerint), hiába az imponáló képzettség, csak beszopták az amcsik fellázító üres demokráciahazudó dumáját... Szóval hogy érte el a NATO és Amerika mindezt, ha ennyire szép volt élni Líbiában?

Miért nem oda áradtak a népek, miért Franciaország, Németország, Anglia, USA a célpontj a a népvándorlásnak? Innen ki akar Kubába menni és ki Amerikába,a fújcsúnyába?
@a szív fészkei:
Nem volt szándékomban Dániel urat megvédeni, de a csepűrágó szinten működő Dr. Pappot megtámadni igen. Ismerek olyan jót, mint ő, aki ráadásul a kollégája is volt. Elmesélt néhány módszert, s ez nekem elég volt. Meghallgattam számos kinyilatkozását, ugye nem baj, ha van róla szubjektív véleményem. Nem anyáztam, annyit mondtam csupán,hogy nyilatkozatai alapján ő a szűzi-fátyollal borított vérmagyarságával, a becsület és a tisztesség szobra. Bizonyosan az én értékítéletemmel van a baj.
@Qeatzkoatl: Nem, tévedsz vagy én voltam zavaros kicsit: a kuszamagyarságú sámánfejű Papp se a szívem szottya, de sajnos Dánielhez épp illő. Nem tudom, orvosnak milyen - de sajna az jött ki a mondandódból, hogy vele szemben Dániel menyire az igazat szóló pinty. Sajnos nem.

Megtalálták egymást a hülyeségben, az biztos!

És borzasztóan szomorú, hogy ilyent állít ki a baloldal - Papp legyen a vérmogyorók baja - hogy Szanyi kapitányok és hasonló basszák el a hitelességet. És nem tudok senkit mondani, aki jó lenne, de tényleg. Mindenesetre Gyurcsány is belátta, hogy a DK-ját tartsa távol Dánieltől (meg remélem a scisektől is).
@a szív fészkei: Visszaolvastam magam negyedszer.:) Tudod, az ember a saját írásában nehezebben lel rá a hibákra, mint másokéban. A kiinduló pontom az volt, ahogyan a nemzetőrség alapítóként eszelős politikai üzeneteket küldött (2006-2007), és mindenkit "lekardozott" aki fel merte róni neki a sajátos gondolkozásmódját. Talán 2008-ban korkedvezményes nyugdíjba kényszerült, mivel nem volt meg az kellő harmónia a kollégáival.Hasonló, csak nem felkapott eset, mint a következő. Ez az affér a Dániellel, számomra az abszurdumok körébe tartozik. Groteszk volt hallgatni a HirTV-ben és olvasni:

"Én Önt bajvívásra szólítom fel! Bármikor, bárhol, bármely feltételek mellett, puszta ököllel vívott párviadalra. Ön 21 évvel fiatalabb és 30-35 kilóval súlyosabb, mint én. Tehát az Ön kockázata csekély. A gyáva kis kockázatot sem képes elviselni. Ha Ön e felkínált párviadalra nem kíván kiállni, akkor Ön GYÁVA, GYÁVA."

Ezzel a Dániel üggyel tudtam csak beazonosíthatóvá tenni, reméltem mindezt úgy teszem, hogy a másik fél személye közömbös.

Most, hogy előjött megnéztem az életrajzát és roppant elgondolkodtató. Ha gondolod, nézd meg az iskoláit (nekem nem gömbölyű) és lásd, hogy 20 év a parás praxisa.
@Qeatzkoatl: Megnéztem én is, tanult Pécsett majd elkezdett ott dolgozni.

Az az értékválság, hogy ilyen komoly stúdiumokat igényló szakmák képviselői is ennyire megzakkanhatnak: lásd még Morvai Szentasszonyanyánk, aki tanítja is a jogot, ill. Orvbánék, akik elvégezték állítólag, stb. Itt azért mégis évszázados, sőt! évezredes kritériumoknak kéne megfelelni, aztán ennyire hülyék - és hülyítők - bírnak lenni. Mi történhet egy ilyen - alapjáraton valaha csak okosnak indult - ember agyában, hogy ide jut???
Akkor az eccerűbb lelkek tévesztését miért rójuk fel? És most nagyon le akarják vinni a népet-katonaságot kutyába (elnézést is intelligens ebektől!) a Rózsimódszerrel.

De hát mégsem bírnak visszavonatozni a jobbágyság korába, akárhogy is szeretnék. Még szenteltvíz zuhannyal sem.
@a szív fészkei:
1966-ban a Mecseki Ércbányákban föld alatti csillésként dolgozott, következő évben műtőssegéd lett. A pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd 1973-ban diplomázott a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán.

1966-csillés
1967-műtőssegéd
itt érettségizett???????????????
1968- POE
1973- Diploma
@Qeatzkoatl: Nézd, lehetett levelezőn vagy estin is érettségizni. Akkoriban a munkásság kurva nagy előny volt, mindent vitt, sokat elnéztek emiatt, támogatták orrba-szájba...

Fogalmam sincs, mi van: ha érettségi nélkül vették fel, azzal számoljon el a POTE. Akkor még biztos nem sámánisztikus tanokkal hasított ;-)).
@a szív fészkei: Hallottam ilyenről. A jó káderek két hónap alatt megértek, sőt az 50' évek elején másfél év alatt megvolt a diploma is.
@Qeatzkoatl: Apám ügyvéd volt, békebeli pécsi jogi diplomával. Képzelheted, mekkora élmény volt neki egy Nezvál Ferenc hajdani cipészből avanzsált igazságügyminiszter "uralkodása"! Nemcsak Tompika nyerte a búcsúban a jogi dipoját, megvolt ennek a receptje régebben is, ja.
Na megmondják a tutit: www.hirado.hu/Hirek/2011/11/24/16/IMF_targyalasok_ezert_titkolozik_a_kormany.aspx?source=hirkereso

[..]"Létfontosságú a piacok bizalmának visszaszerzése

Hangsúlyozta, a kormány megalakulása óta létfontosságúnak tekinti a piacok bizalmának visszaszerzését. Jelentősen javultak az ország gazdasági mutatói: csökken az államadósság, az államháztartási hiány, a munkanélküliség mértéke, és beindult a gazdasági növekedés is - sorolta, majd úgy összegezte, hogy az ország elmondhatja magáról: a piacokról képes finanszírozni magát.

Ebben a "stabilizációs időszakban" olyan intézkedéseket tudott meglépni a kabinet - például a bankadó, a különadók, az árfolyamgát, a végtörlesztés bevezetését, valamint a rezsiköltségek befagyasztását -, amelyek a közös teherviselés és a társadalmi szolidaritás elve alapján születtek - emelte ki Giró-Szász András, hangsúlyozva: mindezt nem tudták volna bevezetni akkor, ha 2010-ben nem zárják le a 2008-ban megkötött IMF-megállapodást.

Kijelentette, a kormány a jövőben is elkötelezett abban, hogy a közteherviselést abszolút értékben gondolja "mind az állam, mind az állampolgárok, mind pedig a GDP-ből jelentős részt kivevő vállalkozások tekintetében". Hol tartják a sajtájt, hogy nem zuhant rá a plafon????
@a szív fészkei: Érteni véllek. Mi még úgy hittük, hogy a tudás hatalom, s nevettünk azon, hogy a hatalom birtoklása is elég.
@Qeatzkoatl: Hát láthatjuk - még nem kusza szemünkkel - mire megy itt ma a tudás hatalom nélkül és hatalom tudás nélkül. Bóvliba.
@a szív fészkei: Ám, van sok bóv-liba, kik kitárják altestük, hogy mélyre befogadják, a csillagszeműek termékeny magjait.
Emberek! Miért oly hihetetlen, amit Rodeo36 Líbiáról írt? Azt azért nem árt tudni, hogy a CIA-s férgek minden országban figyelnek és ha kell beavatkoznak valamilyen módon, mert nehogy már túl jó legyen az emberek élete, ha ez nem az ő érdekeiket szolgálja. És hát ne felejtsük ama dicső isráel fiait, kik minden szarság mögött, ami a világban történik, a háttérben ott ügyeskednek.
De beszéljünk most drága Hazánkról! Eddig tartott a nagy fellendülés, újra mélyrepülésben a gazdaság, a forint. És országunk dicső és mindenhez értő vezetői természetesen támadásként élik meg a történteket, ezért a Nemzetbiztonsághoz fordulnak segítségért...tehát még ez sem elég ahhoz, hogy némi önkritikát gyakorolva átadnák a helyüket valaki másnak, aki esetleg valóban ért a dologhoz. Már ha van még ilyen az országban, s nem menekült el, vagy üldözték el innen.? Helyette továbbra is csak újabb adók, fenyegetőzés, elrettentés. Már az emberek legbelsőbb magánügyeibe is beavatkoznak, meg akarják szabni mikor, mit tehet, a pénzén mit vehet...pl. az egyenruhásoknál tudni akarják, hová jár szórakozni, mert ha nem árulja el, mehet isten hírével, mivel nem megbízható. Halló! Hát mi a lószar ez? Véleményem szerint rossz irányban haladnak, s bár az utóbbi időben birka volt a nép, ezt már nem sokáig tűrhetjük. S akkor, T. Orbán Úr(?), szart sem fog érni a TEK, vagy a Nemzetbiztonság Bt...
Tényleg szükség van erre? Hol vannak a nagy ígéretek?
@magyar22: az eleje rész igazság: ugyan ezt teszi, minden politikai-gazdasági nagyhatalom, tök mindegy minek is nevezzük, akár KGB, CIA, Moszad

a második felével maximálisan egyetértek
@magyar22: Én ilyeneket írnék, ha provokálni akarnék. ...o mond, ki érti ezt?
@Qeatzkoatl: Úgy tűnik, itt már a puszta létünk is provokáció...
Egyébként inkább figyelem felhívás, de ha provokációnak veszik, hát legyen az!
süti beállítások módosítása