Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.15. 04:06 Fabius

Orbáni mélység, ahol még Gyurcsányék sem jártak

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor

Hétfő kora este olyat láthatott a hazai műértő közönség, ami utoljára a Gyurcsány kormány végnapjaiban fordult elő: 317,72 forintot kellett fizetni egy euróért. Illetve nem egészen, mert ilyet még akkor sem láttunk. A kormány gyorsnaszádja unortodox módon búvárharanggá változott, egy darab vas sebességével merült lefelé, Kapitánya pedig pánikrohamot kapva tapogatózik az iszapban az elveszett hitelességét kutatva egyre. Fent a mólón már az igazhitűek is sápadtan álltak, szerintem féltek, hogy a KIM hétvégi túlóra beosztását körmölő Navracsics Tibor a hír hallatán megszokásból elbődül:

"Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát."

De persze nem szólt egy szót sem, a szájhősség nála is csak az ellenzéki nyolc évre korlátozódott. Így a dermedt csendben ácsorgók a csalis vödör oldalát leszaró legyek erőlködő nyögdécselését is tisztán hallhatták. Szerintem azt találgatták, hogy a Kapitány levegőre érve mivel jön elő? Vajon ütős lesz a mélységi mámorban összeszedett vízió, vajon einstandolja Cousteau kapitány poklot látó legendáját, és lopja a szövegét?

"Amit én ott láttam a mélységben arra nincs felkészülve a világ, ezért nem mondhatom el! "
Kicsit később a búvárharangból felbugyogó szófoszlányokra lettek figyelmesek, és megnyugodva konstatálták, hogy a Kapitány derékig az iszapba fúródva is képes magyarázni a magyarázhatatlan bizonyítványát.

"Magyarország versenyképességének legfőbb záloga az adósságállomány csökkentése (...) a kormány lemaradásban van a bürokrácia leépítésében, a munkaerőpiac reformjában és a feketegazdaság felszámolásában, de ebben az EU is hibás, hiszen a vártnál alacsonyabb nyugat-európai növekedés és a strukturális alapok lassú folyósítása is hátráltatja ezeket a folyamatokat."

Remélem ez mindenkinek világos:

Az adósságállomány csökkentését mi unortodox módon, növeléssel valósítjuk meg. Már akkor, amikor egyáltalán sikerül valakire rásózni a kincstárjegyeinket, mert azok az emelkedő hozamok ellenére sem kellenek senkinek. Aki ezt nem érti azt lehülyézzük, mert nem elég unortodox. Amúgy meg a lusta németek a hibásak, mert a vártnál alacsonyabb növekedésükből  (nekik legalább van) kevesebbet költenek el nálunk, és különben is az EU sem utalja olyan ütemben a lóvét, hogy ne tudnánk a seggére verni. Ilyen környezetben csoda, hogy megfeneklett az el sem kezdődött bürokrácia leépítés, nem valósul meg a Széll Kálmán terv, és a feketegazdaság felszámolása helyett hazavágjuk - akarom mondani Lázár János közbenjárásának hála, csak értelmetlenné tesszük - az evát is, ezzel ösztönözve a kkv szektor alsó szegmensét ismételt trükközésre?

Igazán lehetne megértőbb velünk a világ!

Az állandó kritizálás helyett lássák végre be, hogy a manyup vagyon is elfogyott, és adjanak több pénzt. Ugyan a kutyatartókat is megnyúzzuk újra, ha a szükség úgy hozza, de jó, ha tudják a külföldi befektetők, hogy "bizonyos feltételek teljesülése esetén lehetséges a magánjogi szerződésekbe történő beavatkozás." Vagyis einstand lesz megint köcsögök, úgyhogy toljátok a lét magatoktól, vili?

Ezek után a következő hetekben az MNB el lesz foglalva a forint megmentésével, a világ meg a hallottak megemésztésével. Az Unortodoxia hajó legénysége nem fogja érteni hol késik a mentőhajó, és legfeljebb csodálkozva nézik majd a kapitányt, ahogy befizeti magát egy görög útra.

Naná, ettől mélyebbre merülni a világon már csak hellén segítséggel lehet.

886 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr943383855

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miniszterelnökcsere a megoldás a forintválságra 2011.11.15. 14:47:36

A címben szereplő mondatot nem én, hanem a Fidesz, egészen konkrétan Orbán Viktor mondta. De még mielőtt a zsebkendőnkért nyúlnánk, hogy távozni készülő vezetőnk után ejtett könnyeinket törölgessük, hozzátenném, hogy mindez nem most hagyta el a kormány...

Trackback: A forint negatív rekordjához 2011.11.15. 12:40:18

Szemelvények az előző negatív forintrekord korszakából. Cavinton helyett... 2009. március 5. Újabb történelmi mélypontra került a forint  2009 február 3. A kormány képtelen kezelni az egyre súlyosbodó válságot. Ezt láthatjuk a 300 forint...

Trackback: Történelmi mélyponton a forint 2011.11.15. 11:33:17

"A magyar kormány szokványos és nem szokványos módszerek elegyét alkalmazza, és ezek között van olyan, amelyik nem nyeri el az elemzők és a hitelminősítők tetszését. Az eredmények azonban már jelentkeznek." Orbán Viktor, 2011.11.10&bdqu...

Trackback: Atomot Nekik! 2011.11.15. 10:41:53

A valószínűségtelensége ellenére tetszik az ötlet, de nem hiszem hogy elég lenne ideiglenesen eltiltani őket:Eltilthatják a hitelminősítőket az európai országoktól Napi Gazdaság   De ha már a minősítőknél tartunk, itt vannak a londoni elemzők tegn...

Trackback: Adóváltozás 2012: januártól terményben és szervekkel is lehet majd adózni 2011.11.15. 10:16:47

Az éjszakába nyúló parlamenti vita legfontosabb eredménye, hogy 2012. január 1-től nem kizárólag Forintban, de terményben is lehet majd adózni. Mivel az ország lakosságának jelentős része vélhetően nem tud majd élni ezzel a lehetőséggel, számukra a köz...

Trackback: Jegyzetjelentés: Beindult az elmúltmásfélévezés 2011.11.15. 10:02:04

Gyurcsány Ferenc visszatért Facebookra ás arról ír, hogy szerinte “a következő hónapokban komoly bajba kerülhet Magyarország”....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@nanehogymár: ja ja a sok a munka: sokat kell magyarázni...

sőt ha nem adtok neki pénzt akkor demokrácia se lesz...

index.hu/belfold/2011/11/16/lazar_novelne_a_frakciok_tamogatasat/
@nanehogymár: az unortodox számítás szerint csak 76,1%.
www.kormany.hu./hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/adossagnyomas-mero
Az oldalon a rendkívül optimista flash animáció se került amúgy sokba állítólag.
A portfolioponthu végleg kiírta magát a NER-ből.
Fabius! elemezzük az elemzőt! szerinted ez normális? már irritál...

a süllyedő titanicon azt kérdezi TG a nagyelemzőnk hogy nem lesz e piszkos a zorbán öltönye, és hogy milyen fényt vet rá a tenger alján majd a nap...

már tényleg aki ilyen álnaív
az a süllyedő gyorsnaszád (lehorgonyzott mozdonysúlyú szekerét) tolja...

torokgaborelemez.blog.hu/2011/11/16/409_sok_huho
@hackbard.celine: Én ugyanezzel a dumával veszítettem, mikor azt mondtam, hogy az én sebességmérőm a hiteles.
@TrueY: A vezetesben, a politilusoknak, es a munkaadoknal meg inkabb. A szociban nyomott berek voltak nyomott arakkal, most nyomott berek szabad, nyugat-europai arakkal. Mellesleg akkor joval kevesebb volt a kulfoldi termek.
@hackbard.celine:
ja hogy ja :DD az a durva, hogy nem vagyok bennfentes, de tegnap megírtam, hogy elszállt már rég az államadósság, azt mondjuk nem, hogy már szeptember végével ennyivel
ha az euró ezt a szintet tartja, meglesz az all time high bőven :(
mikor jön ki az októberi szám azt nem tudod?
@a szív fészkei: Szerintem újra kellene gondolni Cesare Lombroso elméletét. (A képre utalok.)
@Rodeo36: velemenyvezer.blog.hu/2011/11/16/mikor_mondana_le_orban_viktor

Tepsiben vízszintesen sem. Akkor is rá lenne görcsölődve az a pici mohóvics ujjacskája a Nádorfehérvári terem futballpályányi asztalának peremére.
@TrueY: Miénk volt a zország, haza is vittük apránként... Ki a gemkapcsot, ki a fél gyárat, mihez fért hozzá és mit nem akart a portásbácsi/néni meglátni. Lásd Egészséges erotika c.film - alapmű!!! www.youtube.com/watch?v=dSIA73ayobY&feature=related (pont a portajelent nincs fent, de aki látta, emlékszik)
"Az angol alkotmány: Magna Charta
a Fidesz tervezete: Hanta Charta
a mostani Tákolmány: Franc Akarta"
Ismeretlen szerzőtől :-))
@messi-asz: Nagyon mesterien facsarja a semmitmondást, de a lényeget nem tudja kikerülni azért.
Úgy általánosságokban mondom, hogy hozzávetőlegesen, egy hete elkezdtem harcoskodni itt. Hogy, hogy nem négy spy program jelent meg (at the same time) a gépemen. Megpróbáltam elszaladni, nemigen ment. Úgy döntöttem, történjen, aminek történnie kell. Értsétek. (ahogyan akarjátok)
@Bandibacsi34: Ami volt, azért meg sorban álltunk félnapokat. Ha a Luxus előtt - Vörösmarty téren az egyetlen igazi jót, importot forgalmazó és ehhez adottan drága áruház: ma Bershka, stb. - nőket láttam összeverődve, gondolkodás nélkül beálltam, hisz biztos a félévenkénti egyszeri olasz cipőket, csizmákat, táskákat vagy mit árulták pár órát, amíg szálig el nem fogyott minden. Ha ez megtörtént, akkor nimolé újabb hónapokig a divatosból. És soha nem lehtett tudni,mikor épp mi jön, tehát állandóan pénzzel mászkált az ember vagy próbálta lefizetni a vízilóképű Erzsikét, a fő eladónőt - ahhoz illően sprőd banya volt - hogy tegye el fél napra.
Mert a Corvin meg a Csillag választéka az maga volt a sűrű, ízléstelen horror. A Skála már so-so...

Ilyentájt álldigált mindenki a ritka banán- és normális - nem kubai méregzöld, ehetetlen - narancsszállítmányokból egy-egy kilóért. Kocsira - Kelet csodái - várni előfizetés után hét évet. Daliás idők!
@Qeatzkoatl: Felizgattad őket ennyire? Engem már mióta le se szarnak -pedig a Tótán is széjtépte/m/k, szóval te akkor komoly tényező lehetsz. Grat!!!

Pedig még a nicknevedben is illeszkedsz a trendhez, ezzel a keletre menekülős istennel.
Átmegyek vállaltan demagógba: a TEK-es étekkóstólók és egyéb rendkívül fontos faszik meg a 100-ak bérét valamin ki kell éhezni: www.nyest.hu/hirek/20-szazalekos-elvonas-leepites-a-nemzeti-kozgyujtemenyeknel

[..]"a húsz százalékos elvonás az Országos Széchényi Könyvtár esetében mintegy száz, a Magyar Nemzeti Múzeum esetében csaknem 70, a Magyar Nemzeti Galériánál 45 dolgozó elbocsátásával jár, de munkatársai húsz százalékától lesz kénytelen megválni a Petőfi Irodalmi Múzeum is. A szakszervezet úgy tudja, a minisztérium az elbocsátásokhoz szükséges végkielégítések összegét sem bocsátja az intézmények rendelkezésére."

Brávó, a lebutított segédmunkásnak se jó biorobotok úgysem járnak ilyen extrém helyekre majd. Nekik ott a stadionprogi, ha meg tudják fizetni persze.
@a szív fészkei: Ez így igaz, hiszen nem csíptem Tezcatlipoca hatalmát, ám nekünk keletre van Anglia is, ha sokáig tartjuk az irányt.
@Qeatzkoatl: listákat a progikról, csak hogy mi is tudjuk a tutit :D
@Qeatzkoatl: Gondoltam, hogy ez van. Londonból is van keletebb, sőt innen is - most oda navigál a lökdösős hatalmaskodó... Ott mi várna??? A Skicc? Még ott rongálja a levegőminőséget?
@Cirbi: Szívesen mondanám, de nincs értelme, mert mutációk. Nod32, Antivirus, Avast nem mutatta ki. A Cisco iron port HW védelem ismerte csak fel. Azóta használom. Nem kezdők, akik bejöttek. Hozzáfértek 40 mappámhoz, amik izgalomba is hozhatták őket (vélhetően).
@Qeatzkoatl: kösz, akkor az említetteket nem próbálom, van néhány víruskereső a gépen, ezért érdekelnek a progik :D
@a szív fészkei: Beszéltünk anno ezekről, és minden tiszteletem 36-nak. Sajnos elavult a software-m. A világ változott és nem az előnyére. Kevés az élhető tér. Hihetetlen a változás két-három év óta az "édenben". Irány a Mars, ott csupán a levegő hiányzik, meg némi apróság.
@Cirbi: Amennyiben tudok, szívesen segítek mindenben.
@Qeatzkoatl: Nem tudom, mi az a tiszteletreméltó 36. Sajna az agyam szétverte már a barom szomszéd falbontó brigádja hajnal óta. :-(( Ráküldöm a zajra a Radio Luxemburgot, lánykorom fétisadóját, de azért nem ez a tökély megoldás azért.
@a szív fészkei: kösz a linket, a kép fantasztikus, nézd a tapsoló navra szemét és az arcát a ráfagyott mosolyszerű izével, mintha azt mondaná: menj csak, ez útadnak vége, a lézer meg mintha már a percet is tudná amikor a körmit belevájhatja a prédába, a Máté nevű nyomorverésügyi kormánymegbízotton meg a remény, hogy még ne menj... szerintem igazad van még a tepsibe úgy kell majd tuszkolni, kinyitottam a fácséját, hát undorító egy hely bele is firkálgattam, hadd olvasgassa aki akarja, a Ketzál-t meg basztatják a kémbacilusokkal? valaki ismerheti a hívők közűl, ezt Ketzal-nak tudnia kellene ki az és pofánbaszni, a bacik majd kidőlnek maguktól -utána- :DDDD
Rédió Lákszenbörg, bakker, van még ilyen? Időutazok, ingyé.
@Qeatzkoatl:
naa azért erről még mesélhetnél, tiszta amerika :))
@Qeatzkoatl: JA,kösz! :-) A számot sose nem nézem. Meg ő nem itthonról vitézkedik azért. Talán még Kubatov bácsi sem éri el az óceán partján.

Egy nick volt csak, akitől megkérdeztem a mocskos fantáziámra hagyatkozva, hogy mi a nevében - malaczka69-cel nyomul nagyon Orvbán mellett Tótán - a 69? Születési évszám vagy?? Hát - matektanár - közölte, hogy valami tranzisztor emlékére van ez benne. (vagy nem értem teljesen, reáliákban elég zsenge volnék, mindenesetre nem az, amire én mertem gondolni. :-DDD)
De hát a libsibolsik már csak ilyen romlottak, mindenki tudhassa-láthassa, aki konzervül mélyen erkölcsös, stb.stb.
Ezt azoknak ajánlom, akikről elhiszem, hogy az ebben megjelenő linkeket is átnézik. Nekem sokat jelent, mert vannak kötődéseim ehhez a mentalitáshoz.
sved.nolblog.hu/archives/2011/11/13/Kis_magyar_abszurd_a_sved_sajtoban/
@nanehogymár: tegnap itt egy blogkommentben kiszámoltam hogy 2010Q3/2011Q3 GDP arányos államadósság növekedése 3,35%.
Az októberi némileg alacsonyabb adat (micsoda véletlen) már kint van az ÁKK honlapon. Általában a következő hónap 20-a után szokták közzétenni.
@a szív fészkei: Az első mikroprocesszor születési éve. Fairchild-fiúk csinálták meg, 8 bites volt, használtam.
Kicsit örvendek, hogy érthető lett. Nem kellet átgondolnom az életemet a damaszkuszi úton. A kényszer szűlte a megtollasodásomat.
@Qeatzkoatl:
és minek a mutációja? oprendszered? hány proxy mögül lépsz fel a blog.hu-ra? kicsit bővebben pls. aggasztó ilyet mondani...
@Qeatzkoatl: És akkor a dátum ez hogy? www.karpatalja.ma/tudomany/5329-40-eves-a-vilag-elso-mikroprocesszora-

Na jó, neked elhiszem, hogy malacz ilyen todományos férfiú és semmi más.
@TrueY: nem tudom hány éves vagy és ha éltél milyen hosszan abban a rendszerben, egyet el kellene ismerned -az őszinteséghez tartozik-, hogy az az adott globális helyzetben a lehető legjobb volt, van összehasonlításom a zendéká és a szovjetunió, Csehszlovákia sőt Románia belülről tényleg sehol sem voltak, a jugók már más tészta a bulgárokat élőben nem ismertem meg akkor...a "szocialistahiánygazdaság"-ot úgy emlegeted, mintha az a rendszer vétke lett volna, a KGST országok ki voltak zárva a világ normális életéből, nemzetközi szabályzókkal, törvényekkel lásd a COCOM ami nem egyedül de letiltotta mit volt tilos eladni a KGST-nek!!!! semmi pénzért semmi áron, ezért azután a külkereskedelmünk is olyan helyekre irányult ahová beengedtek...és ilyen körülmények között volt az amit @szívem ír, hogy a Luxus Áruház egyedüli az országban néha kapott valamit a magyar külkereskedők csodatételei eredményeképpen, a Népköztársaság Útján egy kis boltban néha volt török bőrkabát...a forint nem volt konvertibilis sőt...hogy milyen úton módon tudtunk olyan technológiák megvételéhez jutni ami tiltólistás volt az ma elképzelhetetlen, olyan kalandok mentek hogy regénybe illettek de nem lehetett leírni sem mert azt is figyelték Árgusék...piszok módon be volt tartva az a nagyhatalmi egyezmény amit a IIVH. végén kötöttek a győztesek és amiből a Sztálint, a mór megtette a mór mehet alapon kirúgták és beindult a hidegháború és közben ment a SZER dumája akik percre pontos infóval bírtak és basztatták a magyart miért szar de azt nem mondták, hogy szánékukban sincs változtatni és amikor 56-ban megjött a pofánbaszás, kuss, ott a helyed, akkor sem ébredtek fel sokan de mégis változás jött létre mert legalább belül kezdték látni valamit kell csinálni és egyet előre kettőt hátra balettánccal mentek a dolgok és leste a János hogy ezt még igen vagy már nem? de én nem ezért írtam amit kifogásolsz, hanem tényként: nem volt hajléktalan, mindenki evett és mindenki dolgozott még ha azt mondod kerítésen belüli munkanélküliséggel, de valamit tett ha mást nem bement mindennap és megfürödhetett és volt az étkezdében olcsó ebédje és nem kellet koldúlnia ami azért az emberi méltóság kapcsán más aspektus??? és a romák is csináltak valamit és sokkal kevesebben voltak... a IIVH romjait még a 60-as években is láttuk na hagylak nem kell egyet értened velem
@a szív fészkei: Tudod, ez az Intel és 4 bites. Ahhoz, hogy ez létrejöjjön ipari méretekben kellet egy, a mamutoktól eltérő "sufni" fejlesztés. Olyaminek képzeld, mint Zilog-Intel-Motorolla versenyt. Talán ismertebb a dos verziók folyamata, amit Bill Gates nyert meg.
@Qeatzkoatl: Kösz. Én szoktam.

Nos, a svédek büntiben vannak, mióta összekeverte a tévéjük a mi drágánkat az előzővel: fsp.nolblog.hu/archives/2010/09/05/Orban_Ferenc_Gyurcsany_Viktor/ :-DD Na ők ne osztogassanak eszet,amikor abból minékünk túl sok is van. nem is érti senki a nagyvilágban a száguldásunkat.

Ezeket egy normális rendszerben szocializálódott embernek, államnak nem is lehet fogni. Azért nem véletlen, hogy pünkt ide pottyant le Karinthy, Örkény, na meg a KEX!!! :-DD

Ott voltam a tüntin, hát azért magyarok se elragadtatásukban tipródtak ott abban a hűvörnyében órákig... De elválik a szar a májtól, aki odamegy és oda akar tartozni, az kiállítja magáról a bizit egyértelműen.
@a szív fészkei: Ja, bocs. Ezek a fejemben lévő adatok, melyekben én hiszek. Így tanultam, ezek rögzültek. Emberből vagyok, tévedhetek, megtéveszthettek.
@a szív fészkei: Amúgy, te tudod fejből ki volt a baráti Enver Hoxha utódja?
@Rodeo36: Ja, kérdés az is, hogy joga van-e egy országnak ellátni az állampolgárait legalább a minimális emberi szinten mindennel? Bármi áron? Szerintem úgy kéne lennie - demagógia II. - mert mi a célja a kurva életnek? A haszon keveseknek harminc Maserati képében?
Akkor a kussnak ez volt a kézzelfogható ellentétele. Nem sírom vissza, lélekromboló volt, de teli hasú embereket nyomott el.

Most még ez sincs és még jobban uszulna Orvbán, pedig nem készteti rá senki a feje fölött ukázokat adva. Ezért aljasabb ő, mint Kádár, akinek nem volt tág tánctere - sasszézott pedig, ameddig tudott a falig. De az oroszok tényleg ott voltak, nemcsak a spájzban.

Az IMF azért nem azt mondta, hogy éheztesse ki vérig a népét, hanem, hogy ésszel költsön, és ne elsősorban magukra, az államhatalom felesleges cafrangjaira. scheiringgabor.blog.hu/2011/05/02/a_kormany_az_imf_mely_javaslatait_nem_valositja_meg

És nem ezt látjuk, hiába kuruckodik Orvbán, ő van a népe ellen inkább. Épp ezt fedné el a PR-műsorral.
@Bandibacsi34: És persze nagyon el sem mehettél, ha arra szottyant volna kedved. A kádári viszonylagos jólétet persze az erőn felüli hitel felvétettel biztosítottuk. Nem véletlen, hogy a volt szoci országok közül nekünk volt a legnagyobb államadósságunk. Ami persze jelentősen hozzájárult, hogy nálunk dőlt be a rendszer először.
@a szív fészkei: "Miénk volt a zország, haza is vittük apránként... Ki a gemkapcsot, ki a fél gyárat, mihez fért hozzá és mit nem akart a portásbácsi/néni meglátni."
Az a baj, hogy ez a mentalitás továbbra is dívik. Ezeknek, nem fizetek én adót! És akkor jön a görög út...
@Qeatzkoatl: Oké, jó. :-) Én már itt nem játszom,de kösz a próbálkozást.

Őszintén elképzelni se bírom a mostani szintet a nanokkal, hát feladom.

KEX - amíg élek, imádom őket, Baksa az istenem volt/van/lesz! Ha ők nincsenek, sokkal de sokkal szarabb lett volna világom és nagyon sokat köszönhetek nekik - ahogy látom a világot, mondjuk, csupán azt. Pedig két év se adatott meg, hogy odajárjak... www.youtube.com/watch?v=bikCVRw5wfE Komolyan elárvultam, amikor mind kimentek.

Nem tudom. Az már kicsit kiesett az érdeklődési körömből. Most megnéztem a guglin, de nem mond nekem semmit a Ramiz Alia név.
@messi-asz:

A hasonlat ül :-)

Az írásból számomra az derül ki, hogy TG a gazdasághoz nagyon nem ért. Lehet ezt politikai oldalról vizsgálgatni, csak felesleges.

Az IMF retorika baromság. A Széll Kálmán terv és a konvergencia több megszorítást tartalmazott, mint amit az IMF egyébként kért volna. Így rábasztunk, mert a haveri kamatozású finanszírozás helyett a piacit választottuk, és lassan már oda se tudunk eladni semmit.
@Rodeo36: "nem volt hajléktalan,"
De volt, csak bevitte a rendőr. Volt drogos is. Őket kényszer gyógykezelték.

"IIVH romjait még a 60-as években is láttuk"
És ha felmész a Várba, akkor még most is láthatod...
@a szív fészkei: Meglehet, hogy similis silili..., meglehet hogy nehezen, vagy sohasem leszek képes megszabadulni a belém programozott és elveimmel azonos értékrendszerrel, kimentem a divatból. Meglehet, hogy amikor veszélyeket rejtett az ellenállás, a langyos, önkényuralmi rendszerrel szemben, az akkori nyílt ellenállás elértéktelenedett, meglehet. De mindaz amiket tettem,mondtam és felvállaltam a mai, általam vélt igényeknek csupán töredékei. Valamiért Ady Héjanász az avaron jut eszembe.
@TrueY: De olyan is van, amikor ha mindent befizetsz, nem bírsz megélni. Nem véletlen, hogy tetszik Vámos-nagy Szabolcsnak, vagy sem - nagyon jól megél adótanocskbó, mint hajdani fő apehos - az eva ennyire bevált itt. Mert valamit azért mégis ki kell fizetni rezsire, kajára, gyerekre, sőt néha élvekre. Nemmindenki millirdokban szárnyaló gigavállalkozás tulaja és azok is összeroppanhatnak, ahogy olvasok pár esetet. szrányal akis autóbiznisz a hiteles jutalékból, aztán snitt hirtelen...

Azért senki nem akart volna román nívón élni adómentesen, aki ma ezt mondja, nem tudja, mit beszél. Ott is Csauékra ment el minden, a népe peddig effektíve éhezett, fázott (este alig volt fűtés és villany) és szaporodott, mert muszáj volt neki. Mi küldtünk, csempésztük ki innen az Infecundint Erdélybe, mert az könyörögték mindenképp.

Még a nyolcvanasok végén is fogadtunk évente erdélyi gyerekeket, aki nem bírtak enni egy normális adagot, mert annyira összeszűkült már a gyomruk. Szóval ez a másik oldala.
@Qeatzkoatl: vigyázz még egy szakmai érdeklődő => @Secnir, úgy hogy infókat kérünk, de iziben :D
@Qeatzkoatl: Na de Adyék imádták megtépve is egymást. Itt ki imád kit? Az országot szereted bármi áron, amelyik beléd rúg?

Én hiszem, hogy nem Orvbán=Haza. Az egy rossz , tragikus vicc: Hofit sajna elvitte ez a szöveg, de mindannyiunkat mégsem nyírhat ez ki.
Kár, hogy nem ez látszik:

Matolcsy: Mindenre felkészültünk
Portfolio.hu,Index
2011. november 16., szerda 11:15
|
Email
Felkészült a kormány az európai válság súlyosbodására, alternatív makrogazdasági előrejelzéseket dolgozott ki és jelentős tartalékot tervezett be a költségvetésbe – derül ki Matolcsy György egy parlamenti írásos válaszából. Éppen ezért a nemzetgazdasági miniszter nem tart szükségesnek további bevételi és kiadási intézkedéseket.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/16/matolcsy_mindenre_felkeszultunk/
Rózsi lelkem nem is tanítja a nép egyszerű biorobtnak tartott fiainak ezentúl Aranyt, Petőfit. Sok hülye felforgató, piha!

Na, látom megihlette Varánuszt ez a szép, egyenes derekú asszonyság. :-))
@a szív fészkei: Én akkor, igaz a cégem kontójára százezreket utaltam át. Azután voltak tárgyalásaim Sz.udvarhelyen, M.vásárhelyen, megismertem az ottani "húzómagyarokat", nem lett üzlet. Helyettük jöttek hozzám bolíviaiak és mexikóiak. Dolgoztak nekem "székelyek", fizettem őket túl, ahogyan bírtam. Góbé volt mindegyik.
@Cirbi: igen...

vett fegyvereket konzerveket, valutáját svajban tartja... mindig járó motorú helikopter/kocsi várja a határig elég üzemanyaggal...

ő felkészült...
@Qeatzkoatl: a székelyek, erdélyiek azok gátlástalan törtetők velük nem jo üzletelni se venni se...

tudom: évente 4-5 ször is megyek:)
@Cirbi: Pont mint a tél elején rendszeresen kiadott, "felkészültünk a havazásra és a hómentesítésre" aztán 2 napig mégis meghal(t) a város
@messi-asz: Megtapasztaltam a saját kontómra.
@Qeatzkoatl: szó sem lehet róla, az első képen kilőttem, és nem vagyok fóbiás, de éppen eszem, és nem bírta a gyomrom :D
@TrueY: egy másik különbség!!! azt a hitelt nem éreztették a "nemzettel" és nem mondták neki pusztán nemzeti alapon a nemzeti lobogókkal a hátuk mögött, hogy nektek kuss és be fogjátok fizetni (amikor a Czinege meghívta a Kádárt az új villája avatására, akkor a Kádár -miután mondta milyen szép- azt mondta neki, ugye ebből egy nagyon szép óvoda lesz itt a környék fog örülni...és hazament)

azért azt nem fogom megbocsátani soha azoknak a seggfejeknek akik Bécsben 1969!!!!-ben lesajnáltak bennünket a kis zsebpénzünkkel, mintha mi tehettünk volna arról -személy szerint mindegyikünk- hogy ki voltunk zárva a Paradicsomból, na ez olyan undorító volt olyan K und K a kurva anyjukat, akkor sem lett volna más a helyzet ha nem csinálják de a bolhapiacukat a Hilferen belőlünk -na belőlem nem mert én sört vettem a város másik részén- a sok szar bóvliért annyit kértek amennyit még volt pofájuk a hülyéje meg cepelte a műantilop kabátját ami 2 hét alatt szétesett magától és aminek az áráért vehetett volna egy jó magyar crombit 15 évre...
Húúúú bazzz, pedig ezt még nem is olvastam, ááááá a franckarikának nem tudom megjósolni a lottó számokat is így :)

Az FKF Zrt. beolvad a BVK-ba

A főváros a városüzemeltetési központba apportálja
a köztisztasági cégét az év végéig.
@messi-asz: Miket le nem írtok!!! Mondjuk mindenkitől ezt hallom. Akit én ismertem onnan áttelepültet, az aranyos nő volt, de bárki más csak ilyesmiket mesél, mint ti. És ragozza a fene nagy gőgjüket az anyaországi puhányok felé.
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/azonnal_fordulat_kell_magyarorszagon_vagy_kivegeznek_a_piacok.501958.html

Azonnal fordulat kell Magyarországon vagy kivégeznek minket a piacok
2011. november 16., szerda 10:33 (NAPI)

A Magyarország körül kialakult negatív hangulatot csak azonnali lépésekkel lehet megváltoztatni - szögezi le a Financial Timesnak írt cikkében az RBS szakértője.

---------------------------------------
Apa kezdődik:

Egy óra alatt visszaesett a forint
2011. november 16. | 12:17

A kedd este látott viszonylagos optimizmus a nemzetközi pénz- és tõkepiacokon szerda reggelre elillant, majd átmenetileg ismét javult délelőtt. Mindez a forint árfolyamában határozott kilengést okozott. Csaknem 1%-kal gyengébben kezdte ugyanis a napot az euróval szemben, majd határozott, de csak rövid ideig tartó erõsödést mutatott. A nemzetközi hangulat ingadozásával is összefüggésben a forint árfolyamában továbbra is a szokásosnál nagyobb hullámzások várhatók, amely mellett továbbra is benne van a levegõben, hogy új történelmi mélypont alakul ki az euróval szemben.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/egy_ora_alatt_visszaesett_a_forint.158408.html
@a szív fészkei: a kintiekre nem igaz anynira... de az idetelepültek nagyrészére igen...

bár ez az életmód rombolja a környezetet de leginkább saját családjukat és magukat
@a szív fészkei: Ezt hívják a közgazdaságtanban a közlegelők problémájának. Mivel nagyon sokan nem akarnak adót fizetni, ezért az a kevés, aki fizet aránytalanul sokat fizet. Tehát ők sem akarnak. És így szűkül az adófizetők köre. :(
Pár éve a HVG-ben volt egy cikk. Az SZJA fizetők 2,5%-ka fizette az SZJA 20%-kát. A a 20, pedig a 80%-kot! Miközben a lakosság 50%-ka dolgozik (bejelentve). Nagyon gáz!
@Rodeo36: "hogy nektek kuss és be fogjátok fizetni"
Ne már! Harasztiékat, meg Demszkyéket verték! Mi az, hogy nem mondták, hogy kuss??? Dehogynem! Az én kabátomról úgy letördelte a rendőr a csont csillagokat, hogy nosza! Egy balatoni Edda-Skorpió koncerten meg jól ránk vert a fakabát, pedig csak felültünk egy virág tartó szélére.

Mi is lenéztük a szlovákokat meg az NDK-sokat. Mert, ha többet ér a pénzünk, akkor mindjárt azt hisszük, hogy okosabbak is vagyunk. Meg kell nézni, hogyan viselkedtek az NSzK-sok a Balatonnál.
@TrueY: Tudom. Mármint az adóarányokat.

Igen, láttam a márciusi diákverést 1972-ben. (nem, én nem voltam köztük. nem voltam annyira bátor) Akkor is ott voltam 67-ben, amikor ráengedtek lovasrendőröket a boldogan kijövő - először volt angol banda a Népstadionban, maga a Spencer Davies Group!!
www.youtube.com/watch?v=BFaT69CyyKU :-)) - fiatalokra. Lovasrendőröket az Ifi Parkban a sortállókra, pedig nem csináltunk semmit, csak be szerettünk volna jutni. Baksát - 30 kg volt kórházi vastüdővel, nem is ággyal - verték, mint a répát mindenhol.

Mert féltek Kádárék is, ja. József Attilától - ahogy ez a banda is - nagyon,. Tiszta szívvel, Hetedik: halálos volt a számukra. Ilyesmit énekelt, meg a Betlehemi királyokat. Szóval emlékszem, mi volt.

Csak azt mondom - Rodeo elfogultabb, én eléggé sok okból utáltam azt a rendszert is - akkor azért legalább létminimumon valami emberszerű életet biztosítottak. Hitellel, lózungolva, a hazug, sokszor röhejes "eredménnyel" fenntartott - Egészséges erotika megint - teljes foglalkoztatással, stb. És volt valóban hatalasa adag zsenialitás, innováció a semmit áthidalva, amiből ma is megél aki esetleg kijutott.

Ma létbiztonság sehol, rettegtetnek, megvetnek, kivéreztetnek. És bármire esélye csak a furán meggazdagodottaknak és a csontig benyalóknak van.

Ha ezt valaki elmondja, akkor demagóg jelzőt kap. Pedig ezek a mostaniak a pozitív diszkriminációnak - mondván a szegények, vidékiek, munkásszármazékok is kapjanak esélyt a kitörésre - köszönhetik a mai sarzsijukat, helyüket, mindent.

Én nem lenéztem a szlovákokat, cseheket, amikor ott voltam először 78-ban, hanem megdöbbentem a nyomorukon. Sajnáltam őket. Nem véletlen, hogy Viszockij idegösszeropit kapott Marina Vlady oldalán Nyugat-Berlinben. Üvöltve kérdezte, hogy ki is nyerte meg a vh-t????
Prágában meg úgy néztek ránk, mint valami természeti tüneményre, hogy némáá, magyarok!! Áhítattal. NDK-ban nem voltam soha. Jugót meg nagyon irigyeltem, az volt nekem a paradicsom - lévén nem utazhattam máshová nyugatabbra sokáig - és akik ott éltek, azok is így emlékeznek Tito országára.

Egyik korszak, világ se fekete-fehér sehol. Sokan nem bírják - mert nem abban szocializálódtak -, hogy az életük felborulhat egyik pillanatról a másikra... Ezért sírják vissza Kádárt és a 3.60-as kenyeret.
@a szív fészkei: Azt ne felejtsük el, hogy volt egy hatalmas értékvesztés a gengszter váltással. Ez némileg konszolidálódott, a az új értékrend még nem épült fel. És mivel a politikusaink is kádár csecsével szítták magukba a politikát, ők még úgy viselkednek. A demokráciát tanulni kell. 60-100 évig. Mi most 20-nál tartunk. Olyan, amilyen.

Nekem az a legnagyobb bajom, hogy Ovin nem látszik, hogy demokráciát szeretne.
@a szív fészkei: "Sokan nem bírják - mert nem abban szocializálódtak -, hogy az életük felborulhat egyik pillanatról a másikra..."

Mondjuk a rendszeváltás címszava mögött a tömegnek nem az volt a szándéka, hogy az úszni nem tudókat az úszni tudók belökdössék a mélyvízbe. Ez a rendszerváltók bűne, ami szerintem megbocsáthatatlan. Megnyugvás majd csak akkor jöhet, amikor feláll egy olyan csapat, amelyik a rendszerváltás után született, és "bűntelen".
@TrueY: "Nekem az a legnagyobb bajom, hogy Ovin nem látszik, hogy demokráciát szeretne."

Lehet, hogy ő meg úgy látja, neked nem tettszik az ő demokráciája. Eltérő a nézőpont, esettleg a demokrácia is különbözik a nézőponttal együtt?
@látjátok feleim szümtükkel: Azért azt az úszni tudást nagyon soknál hatalmasra felfújt mentőmellény, csicsás mentőcsónak segítette.... Más meg tényleg a pucér seggével ért vizet a - 4-ben.
@TrueY: Aki már "gyerekkorában" ismerte, ezt jól tudta. Engem is megvezetett eleinte - csápoltam neki 89-92-ig, nem tagadom - de azért látható a totális uralomra törése a legkisebb közegben is. Ha hatalmas játszóteret kap, naná, hogy minden más kölyköt befenyít, csakis az legyen, amit ő akar.

Hát most elég nagy a térfele. De sose volt jó focista, nem tud együtt játszatni a többiekkel, ahhoz meg nem elég tehetséges, hogy folyton szólózzék. Öngólokat rugdos, nem tudom, kinek tetszik ez. Fociöltözőkben tanulta a politikusságot, állítja, de ott se csapatban gondolkodik, hanem csupán rángatható alattvalókban.

Dávid Ibolykával nem értek nagyon a focihoz, de az mégis 11 ember ügye a legnagyobb sztároknál is; azoknak is kell kooperálni, egyeztetni, összehangolódni a többivel.Sőt, néha alárendelődni. Ez meg erre képtelen ab ovo.
@látjátok feleim szümtükkel: "Eltérő a nézőpont, esettleg a demokrácia is különbözik a nézőponttal együtt?"
Ovi megmondta, hogy a demokrácia lassú. Neki tér kell, hogy megforduljon a cirkálójával.. :)

@a szív fészkei: Én nem ismerem gyermekkorom óta. Azt tudom, hogy honnan indult '89-ben. A Mester utcában lakott, egy meglehetősen lepukkant bérházban. Jelentősen kikupálódott. Sajnos a mi pénzünkön!
Én is azt szoktam mondogatni, hogy Ovi soha nem dolgozott munkahelyen, ezért nem tudja, hogy mi az, hogy alárendelve lenni. Pedig egy jó csapatban néha ilyennek is kell lenni.
@TrueY: Már úgy értettem,hogy őt,
Orvbánt fiatalkora óra.Na,akkor én is azóta,hogy te. CSak annak örültem harminc x évesként,hogy. na jönnek a csillagszemű, tiszta-őszinte fiatalok,ennél jobb nem történhet velünk,halleluja,mától minden csodás lesz!! Jártunk a gyűléseikre, vittük - grátisz,mert csórik voltak - a szemüveges szerény kedves Dr.Nagy Gábor Tamást (I.ker.polgármestere) Pozsonybaa barátnőjével (aki az Eörsi irodájában volt bojtár),együtt szidtuka nacionalizmussalkacárkodó MDF-et napokig,stb.
Aztán székházügy és nálunk mintha elvágták volna... Azóta azt hozza,amire számítunk tőle.
@a szív fészkei: új a klavim, szoknom kell,de amúgy is Skicc legjobba tanítványa vagyok. Ő tegnaptól török díszdoktor - s honi díszpinty - ,nemes példakép,nem???
nol.hu/belfold/viktor__ne_nyulj_hozza__mert_baj_lesz__ Holnap versmaraton József Attilánál

FB-ról:"
2011. November 18. péntek 15.00-tól november 19. 23-40-ig, 32 óra 40 perc

Verselésre könnyű jó okot találni. Különösen akkor, amikor bármilyen vízió érdekében olyan kulturális értéket akarnak háttérbe szorítani bizonytalan másokért, mint József Attila.
Ez nem csak József Attila emlékét sérti, de fenyegeti a nemzet kulturális egységét is. Akaratlanul is fenyegető jelzés egyben az alkotás és gondolkodás szabadságára nézve. Olya...n haszontalan dolgokért szeretnénk hát szólni, mint nyelv, gondolat, irodalom, film, színház, művészet - a magyar kultúra.

Szeretnénk, hogy bárki odajöhessen hirtelen ötlettől vezérelve (vagy épp előre megfontolt szándékkal) és egy-két számára kedves vagy fontos verset, írást, vallomást elmondhatna, eljátszhatna, elénekelhetne, eltáncolhatna vagy akár meg is rajzolhatna József Attilától vagy az ő inspirációja nyomán. Tehát nem ragaszkodunk a JA-összes felolvasásához: bármi, ami József Attila életművéhez kapcsolható, belefér.
Reméljük, a hazai kultúrvilág és közember megszólításán túl kultúránk és József Attila külföldi barátait is sikerül bevonni némi technikai segédlettel, hogy megoszthassuk velük ami itt történik velünk és hogy a távolban egy-egy csoportba gyűlve ők is üzenhessenek nekünk.

Nem tüntetésként tekintünk tehát erre az eseményre, inkább csak piknikként, ahol megkínáljuk egymást étellel, itallal, de jó szóval is, jelezve, mennyire bennünk él József Attila öröksége, s hogy legalábbis mennyire nem ildomos bolygatni a helyét a Dunánál.
Úgy gondoljuk, ez közös ügyünk - a magyar kultúra ügye, no meg az emberségé. Ezért kérünk, remélhető részvételeden túl, vagy akadályoztatásod esetén helyette, segíts az egyszerűség kedvéért Versmaratonnak keresztelt esemény hírverésében!

-----------
A Versmaratont kizárólag erre a célra összeállt kis csapat élteti. Ugyan kinek-kinek megvan a maga (többiekével nem feltétlenül egyező) meggyőződése, akár elköteleződése is lehet, csoportként nem kötődünk se pártokhoz, se szervezetekhez."
@a szív fészkei: Hol is van a 35 éves max korhatár??? Hipp-hopp el lett törölve! Nekem Ungár Klári volt az alapszervezeti titkárom. Vagy hogy hívták akkoriban ezt? A külföldiek mindig elkunyizták a csókolódzós Honecker plagádot, amikor ragasztottuk... :)
@TrueY: :-DD Ja az nagyon jó volt, meg a Roxette-dal. www.youtube.com/watch?v=yCC_b5WHLX0 (a csaj életét ismerve mélységes elisméresem neki!)

Hallgass a szívedre, basszus! Rohadt hazug állatok! Főleg ha felette van a bríftasnid, tárva-nyitva a jattra, a harácsra, a vagyonhalmozásnakra, stb.

Tudod, a kádári pártizét sose hittem, mindig is undorodtam az úttörőtől, a KISZ-től pláne - ahogy drága tüneményokos Vekerdi Tanár Úr (a László) mondta a hetvenesek kellős közepén az egyetemen: az csak szemét janicsárképzés, semmi más - de ezekben hittünk. És ezt így meggyalázni, csinálni egy hátraarcot és köpködni vissza, fúj. Ez nem a damaszkuszi úton való megvilágosodás, ez színtiszta haszonmaximalizálás volt. Azóta is tart, egyre fékevesztettebben.
@a szív fészkei: És ha valamelyik nagyokosnak hitt hívük itt szenyázza a HÍD-Most pártot, hgoy a szlovák titkosszolgák kreálmánya a magyarok gyengítésére, hát nagyon sokan mondják, hogy Orvbánék előtolása meg a magyar ilyesféléké volt. Mind KISZ-es, pártos káderbimbó volt vad forradalmi mezben. És nagyon is helyzetbe hozva a Ménesi útról.
@a szív fészkei: Nem hazudnak csak politikusok. Mondjuk annak is rosszak.
@TrueY: Nem ennél is aljábbak. Na mindegy, a másikon épp azon megy a röhögészet (sírva vigadás), hogy az IMf még csak azt sem tudja, hogy jöhetnek megmenteni azt a basznádkormányost, aki nem is kért eddog a megmentésből. Na, ne harimáá, ez politika? Ez elmeosztály de nagyon a csehovi hatos kórteremben.
@a szív fészkei: Politika. Csak rossz! Életükben nem dolgoztak semmit. Semmiféle hibájukat nem rótták még fel nekik! Most sem mi tárgyalunk az IMF-fel, hanem ők velünk! Mecsoda kölömbség! Nem mi kérünk segítséget, hanem ők szeretnének segíteni!
@Boli: :-DDD

@TrueY: Igazad van. Ezek ragozhatatlanok. Egységek lesznek a pimasz agyatlanság politikai és egyéb mércéjén. Az átváltással: hány matolcsy tesz ki egy orvbánt - még gondban vagyok.
@a szív fészkei: De velünk baktak ki! Ők mindig jól járnak!
@TrueY: Arról szól számukra a hatalom, pláne a kétharmaddal.
@a szív fészkei: Nem fájna, ha ők jól járnának, ha közben jól végeznék a munkájukat.
süti beállítások módosítása