Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.09. 13:01 Fabius

Eva helyett kuminizmus

Címkék: gazdaság fidesz eva kumin ferenc

Az elmúlt napok egyik vezető gazdasági témája, hogy kormányunknak lesz-e mersze szembemenni a saját frakciójával, koalíciós partnerével, és nagyjából mindenki mással is, vagyis megszüntetik-e az evát.

Nem kell túl nagy képzelőerő annak felméréséhez, hogy a gazdaság és a 2012-es költségvetés jelenlegi állása mellett vezetőink azon a szent helyen, ahová a királyok is gyalog járnak is az adónemek emelésén törik a fejüket.
Nagyjából a végső kétségbeesés szülhette meg a gondolatot, hogy szüntessék meg az ország egyetlen, valóban egyszerű, a gazdaság kifehérítését és az adózási morál javulását is szolgáló adónemét. Az indoklásul felhozott +50 milliárd adóbevétel nehezen védhető akkor, mikor Rába részvényeket vásárol a kormány, és mellette az elharácsolt nyugdíjvagyonnal tőzsdézik. De azért ilyen minden mindegy alapon bepróbálkoznak a lehetetlennel is, és az elszijjártósodás útján remekül haladó Giró-Szász belemondja az evások arcába:

"Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kivezetése egyszerűbbé teszi a rendszert"

Az evázás eddig ugye úgy nézett ki, hogy az evás minden negyedév utáni huszadik napon befizette a bevételeinek 30%-át, oszt jónapot. Hogy ettől vajon mi lehet egyszerűbb, arra ötletem nincs.

Girosz ezzel a marhasággal nyilván nem volt elég meggyőző, így bevetették a másik vetítőgépet, Kumin Ferencet is. Ő meg a rálicitálás jegyében nem kevesebbet állít, mint hogy az eva tulajdonképpen a népellenségek - a véleményformáló firkászok és más megmondóemberek, magát is ideértve - adója, ami ezért pfújrossz.

"Aki pedig a véleményformáló bizniszben utazik, annak jellemzően az elszámolható költségei alig haladják meg a nullát."

Van egy rossz hírem aranyapa. Az csak a fejedben élő kuminizmusban létezik, hogy az evás tábor többségét ti alkotjátok. A valóságban az evázók többsége a kkv szektor alsó szegmenséből, az egyéni és kényszervállalkozókból kerül ki, akiket éppen az egyszerűséggel, a söralátétes adóbevallással lehetett "megvenni" fülkeforradalom idején. Többségében ők azok, akik a számlagyáros áfacsalós, Fidesz Vargája korszak után örültek egy olyan adónemnek, ami az élni és élni hagyni elven működik. Ha visszaállítjátok őket a szopórollerre, akkor bizony ők lesznek azok is, akik a következő fülkeforradalomban rátok döntik a NERt a frissen kierőlködött kuminista világképpel együtt.

278 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr173365707

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Marad, de 40% lesz az eva 2011.11.14. 15:52:01

2012-ben is lesz egyszerűsített vállalkozói adó, de mértéke jelentősen nő majd. Jövőre a jelenlegi 30 százalék helyett 40 százalék lesz az eva kulcsa, és a jelenlegi 25 millió helyett évi 30 millió forintos árbevételig lehet majd igénybe venni – írja az I…

Trackback: Négyszemközt, de hatfülközt beszélgetett Orbán és Csányi 2011.11.09. 19:06:26

 A plusz két fül az enyém volt. Nem akartam én hallgatózni, de éppen a Kedves Vezető meghitt kis dolgozószobájában (Nándorfehérvári terem) kellett kicserélnem az egyik nagy csillár 54-ik izzóját, mivel a Hőn Szeretett Vezérünkön is fog a kor, és e...

Trackback: Szó sincs megszüntetésről: Orbán Viktor az EVÁ-t kiterjesztené 2011.11.09. 16:02:17

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője 2010 április 16-án közleményben cáfolta azokat a korábbi találgatásokat, melyek arról szóltak, hogy a választáson győztes párt adóreformja keretében eltörölné az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) v...

Trackback: Szó sincs megszüntetésről: Orbán Viktor az EVÁ-t kiterjesztené 2011.11.09. 16:02:17

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője 2010 április 16-án közleményben cáfolta azokat a korábbi találgatásokat, melyek arról szóltak, hogy a választáson győztes párt adóreformja keretében eltörölné az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) v...

Trackback: Szó sincs megszüntetésről: Orbán Viktor az EVÁ-t kiterjesztené 2011.11.09. 16:02:17

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője 2010 április 16-án közleményben cáfolta azokat a korábbi találgatásokat, melyek arról szóltak, hogy a választáson győztes párt adóreformja keretében eltörölné az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én EVÁ-s vagyok (másodállásban), évi 1-2 milliós bevétellel. Igen, minden hónap 12-én utaltam a 30%-ot és még ezt-azt.

Amikor felemelték 25%-ról 30%-ra, már kezdett nem tetszeni, de lusta disznó voltam és maradtam.

Most viszont rákényszerítenek arra, hogy a bevételemmel szemben elszámoljam az ÖSSZES költségemet és max. 5-10%-ot fogok fizetni! :-) Mert azért arra ügyelni fogok, hogy egy kicsit nyereséges legyek!

És szerintem ezzel nem csak én vagyok így... Úgyhogy lehet, hogy mégiscsak jó lesz az EVA megszüntetése!
@poseidon: miért nem a bevételeknél fogod meg a dolgot... az adóhivatal elől jobb teljesen elbújni, akkor már...

vagy a bevételeid csak fehérek tudnak lenni? nem megy okosban?
@Secnir:
ez mekkora már!
sírok...
@Silent Bob: Azért, mert ők gyerekeket nevelnek. Azt a társadalmat, amiben élni fogsz 1-2-3 évtized múlva.
Ha senki nem nevelne gyerekeket, pár évtized alatt kihalna az emberiség, így ez elég fontos feladat, mondhatni, közérdek.
Hát, ezért kell támogatni.
@messi-asz: nem megy feketén. (pld. elég sokat dolgozom önkormányzatoknak és más költségvetési szerveknek) Tényleg nem gond a számlaadás!

Van autóm, el lehet számolni a közüzemi számlák egy részét is, meg majd megmondja a könyvelő haverom, hogy még mit! :-)
@poseidon: "Most viszont rákényszerítenek arra, hogy a bevételemmel szemben elszámoljam az ÖSSZES költségemet és max. 5-10%-ot fogok fizetni!"

Hajrá! Egyébként ha ez általános esetben így van, akkor nem értem a sírást. EVA nélkül tehát jobb lesz mindenkinek ?!...
@Qqriq: "Szerinted kik fogják összedobni a nyugdíjunkat 30 év múlva?"

Egész életemben adóztam, minden járulékot befizettem. Nekem ne "dobják össze" azt, ami jár, bazzmeg. Termeljék ki, úgy ahogy én most.
Vagy vegyenek fel hitelt, hogy ki tudjanak fizetni. Nehogy már ez gond legyen, amikor 20 éve 10 millió ember ingyen jár orvoshoz, segélyt kap 1 millió, nyugdíjas meg 3 millió.
Manapság sem hagyják megdögleni azt, aki 20 évig adót csalt vagy éppen soha nem dolgozott, illetve csak felvette a segélyt.
@Orbán Diktor:

Szánalmas vagy.
De van Neked egy találós kérdésem, hátha ez segít megérteni a dolgot:
Szereti a gyerekeket, de nem pedofil. Mi az?
(sodálascygaN)
@poseidon: pl lehetne adószövetkezeteket alakítani

egy barátikör összefog és egyben kiviszi a cégét szlovákiába...

csak kisebb minden gond
@poseidon: "Van autóm, el lehet számolni a közüzemi számlák egy részét is"

Tedd meg. Csak azért nagy a szád, mert az internet névtelennek _látszik_.

A jókedved egyébként majd lelankad, amikor a könyvelőd megmondja, hogy az 1-2 milliós éves bevételedből hányszázezer forint lesz csak a gépjárműadó :-)
@gyilkos fűegér: Mijjez a negatív hozzájállás a NER-hez? Neba... :)
Most komolyan! De tényleg! Te mit néztél ki ezekből (is)?
Akkor wazze inkább az UFÓK!
Ott több esélyünk lenne a túlélésre! :(
@fda: :))) hihihi meg a könyvelés díja...

csak a viktor nyert... végül?

szerintem még nincs lefutva ez a meccs

a zállam (simicska viktor) és a szabadságharcos polgárok/adózók...

szerintem nagy harcok várhatók
@fda: "Ha senki nem nevelne gyerekeket, pár évtized alatt kihalna az emberiség, így ez elég fontos feladat, mondhatni, közérdek."

Milyen megható...
Csak hogy néhány évtized múlva én már nem fogok élni, ezért szimplán lefosom, hogy mi lesz akkor. A nyugdíjakat is közérdekből lopták el, így gondolhatod mennyire rajongok a közért.
Különben is az emberiségben alig van emberség, ha kipusztul, nem kár érte. Jöhetnek újra a dinók.
@Orbán Diktor: Szép gondolatok, tényleg.
Megértelek, hogy a dínok közé kívánkozol..
@Orbán Diktor:

"Egész életemben adóztam, minden....... stb. "

Teljesen igazad lenne, ha 20 éve kérdezted volna ezeket. Elméletileg most is igazad van, de a mai trendeket figyelembe véve a népesség 30-40-50 év múlva várható összetétel alapján jaj az akkori nyugdíjasoknak.
Most két lehetőségünk van: az egyéni megtakarítás (ezt a nagy tömegek számára éppen most cseszte el pártunk és kormányunk az előző 12 év megtakarításainak eltapsolásával), vagy változtatunk a demográfiai trendeken. Erre is van két lehetőség: az import, meg a saját gyártmány. Az import nem nagyon nyüzsög a kapuk előtt. Csak ugró deszkának tekinti az országot.
Úgyhogy maradt a saját erős megoldás. Vagy éhen halunk nyugdíjas korunkban.
A hitelt meg gyorsan felejtsd el, eddig még mindenki megszopta. Majd pont nekünk sikerül, és pont ezzel a gárdával.... Gyorsabban lopják el, mint megjelenne a hír, mennyit is vettünk fel tegnap.
@Qqriq: "Szánalmas vagy."

Hát persze... te meg szánalomra méltó, ha más keresetéből akarod felnevelni a gyerekeid (mert szereted őket).
Én a hasamat szeretem, imádom a jó éttermi kajálásokat, mégsem várom el, hogy ezért kevesebb adót vonjanak le tőlem.
Amúgy, az hogy szereted a gyerekeket még nem ok arra, hogy 10-et csinálj belőlük. Egyrészt az asszony nem tenyészkanca, másrészt meg nem biztos, hogy pont a te génjeidnek örökítésére van szüksége a magyar társadalomnak (leendő 10 felnőtt szeretné majd a társadalommal kifizettetni a leendő 10-10 gyereket).
:)
@Elstron: azt írtad, az EVA eltörlése az egyszerűsítést jelenti, írásod hangulata alapján ezt te üdvözlendő lépésnek tartod. Mivel a leendő és a mostani megoldások között csak az EVA léte vagy nem léte a csevej (illetve a kommented) tárgya, adódik a következtetés: minden más a helyén van.
Válaszolhattál volna annyival, hogy nem, nem tökéletes a rendszer, ezt és ezt is meg kellene még változtatni, és a sok kisiparos által nagyon is jónak ítélt EVA valóban egy hibás csökevény, de nem, te inkább támadtál, parancsolgattál.
A büdös fasznak kell nekem mindig megpróbálni, hogy idegen emberek álláspontját megértsem...
@szerénységem:

Hát én már csak ilyen régi vágású vagyok. Nem csak azon jár az agyam napi 24 órában mi a jó ÉÉÉÉNNNNNEKEM (ÉN ÉN ÉN!!!) Hanem jut rá pár percem, hogy végig gondoljam mi lenne jó nekünk.
@messi-asz: no, azért Szlovákia sem fenékig tejfel! :-)

A múltkor megkérdeztem a haveromat, hogy mi a francért van már neki 5 szlovák cége?!?!

A válasz: Azért mert ott olyanok a szabályok, hogy 50 ezer Eurós bevétel felett inkább megéri új céget alapítani.

Sajnos engen nem fenyeget ilyen gond. :-(
@Qqriq: "Egy esetben tudnám elfogadni az evát, ha a bérből és fizetésből élők is megkapnák a teljes összeget, amit a munkáltatójuk rájuk költ (a munkáltatói TB járulékkal együtt, természetesen), oszt minden hónap 20-án (vagy 8-án?) befizetnek 30 %-ot, oszt ennyi. Mert, hogy ennél egyszerűbb munkavállalói adóbevallás sem létezik. Hát nem jó ötlet?"

Tényleg jó ötlet, de azért szólok, hogy evásként nemcsak evát kell ám fizetni, hanem járulékokat is.
@Qqriq: "Nem csak azon jár az agyam napi 24 órában mi a jó ÉÉÉÉNNNNNEKEM (ÉN ÉN ÉN!!!) Hanem jut rá pár percem, hogy végig gondoljam mi lenne jó nekünk."

Na így kezdődött a kommunizmus is. Kár, hogy már nem lehet, de felterjesztenélek a szocialista hazáért érdemrendre.
@Orbán Diktor:

"Hát persze... te meg szánalomra méltó, ha más keresetéből akarod felnevelni a gyerekeid.."

Mond csak, nem kevered Te véletlenül a családi pótlékot a családi adókedvezménnyel?

Mert ha biztos vagy benne, hogy nem, akkor elmagyarázhatnád nekem, hogyha én 3 gyerekes lennék és 3*206000 Ft-ot keresek, akkor miért is a MÁS keresetéből akarom nevelni a gyerekeimet?
@hazug fidesznyik: Az attól függ, hogy ki az a "nekünk"?
Mert ha a Párt, akkor komenizmus, ha a zemberek, akkor kuminizmus, ha a társadalom, akkor akár felelős polgári gondolkodás is lehet, nem fideszi hagyományok (unortodox) szerént.
@Qqriq: Már ellopták, de úgyis találok más megoldást, vazze. És nem, én nem a nagycsaládosok gyerekeit akarom támogatni erőn felül, hanem az én kettőmet. Ha úgy gondolod, hogy nekem kéne őket is támogatnom, akkor mutasd be a feleségedet. De a te faszodra én nem fizetek, ha megtehetem.
Ennyi.
@hazug fidesznyik:

"Kár, hogy már nem lehet, de felterjesztenélek a szocialista hazáért érdemrendre."

hát akkor küldd el a magadét, jó lesz használtan is :-)
@Qqriq: Elnézést, de összekötöttem a két beszólást és így együtt, hát hm..mit mondjak:
"De a te faszodra én nem fizetek, ha megtehetem."
"hát akkor küldd el a magadét, jó lesz használtan is :-)"

Nem vicces, tudom..:-D
@Nge Swazili Mbeko:

Te szerencsétlen, Te azt hiszed, hogy a nagycsaládosok adókedvezményét valaki más fizeti??? Barátom, ha valaki megkeresi, akkor megtarthatja, ha nem, akkor más nem ad neki helyette!!!
@namitirok:

Pedig szándékosan idézni szoktam pár szót abból, amire reagálok, hogy az ilyen félrehallók nehogy kiélhessék magukat. De Te kifogtál rajtam, simán kevered a szezont a faszommal...:-)
@Qqriq: Kezdünk átmenni személyeskedésbe, ha jól látom. További kellemkedést, jó éjt, nemzetszaporítást, nem csak szószaporítást kívánok!:-)
@Nge Swazili Mbeko:

Hát vazze, nem tudok magamhoz térni a megdöbbenéstől, ekkora marhák irkálnak hozzászólásokat, akik azt hiszik ők fizetik mások adókedvezményeit????!!!!!!
Te pont olyan sötét vagy mind a neved. Holnap próbáld ki a Fehér Agyar nick nevet, hátha megvilágosodsz.... :-)
akinek sokat fogyaszt az autója az pedig kapjon olcsóbban üzemanyagot? nem adókedvezményből, pótlékból, hanem tisztességes bérből kellene gyereket nevelni. ha kirúgnak, akkor mihez kezdesz a tegyük fel, megemelt adókedvezménnyel?
@poseidon: Ketten már biztosan vagyunk ebből a rétegből :)
@nolám: Ő egy budai úriember, aki kioktat, h aalászáll fényességes várából. Ha most szükségét érezte, nagy lehet a baj jobboldaoj. :-DD De már megint Kalef a Kalef, ebben elérték, amit akartak. Biztos jobb most neki.

Már csak ezért is imádja Orvbánt. Amúgy a kuminizmus egyenes ágon gyün a kommunizmusból. ahogy ez az egész mostani katyvasz is.
@Rodeo36: Mi kémkedhet itt ez a budai úriember /saját eposzi jelzője magára)?? Hogy nem teccikarencer sokaknak? Nagy tudomány lehet ezt itt a szövegekből kiókumálnia... :-DDD Rég láttam; jó tudni, hogy nem rés, hanem erős bástya (elvtárs)!
@Elstron: Aztakurva. Neked aztán vág az agyad, szereted jól átgondolni a dolgokat. Mi miért lehet? Mitől mozog a föld satöbbi. Mi?
kumin ferenc? :DDD

a legsunyibb fidesz-blogger, aki valaha is viktor faszáról rágta a bőrt. ez a csávó képes volt egy egész cikket írni a jobbik EU-ellenességéről anélkül, hogy megemlítette volna, hogy a miniszterelnökünk is minden lehetséges módon és minden lehetséges fórumon köpködi az Európai Uniót, és minden lehetséges módon konspirál, áskálódik az EU ellen. amilyen sunyi módon szokta viktor gyengíteni az országunk relatív pozícióját az EU-n belül (hátha egyszer jól kibasznak minket, és akkor végre senki nem ugathat neki), és amilyen sunyi módon, szándékosan rontja a magyarok tekintélyét és a magyarokról alkotott képet az EU-ban, pontosan ugyanolyan sunyi kis féreg ez a kumin ferenc. majd egyszer, amikor a fideszt erőszakkal fogjuk eltávolítani, akkor az ilyen kuminok is fel lesznek húzva valamire.

elnézést, hogy kicsit erősen fogalmaztam, de az ilyen patkányok megérdemlik.
@Qqriq: Amúgy tényleg. Miért ne lehetne 30% adó oszt kész? Bevétel és ÁFA adó. BÁFA. : )
Kivéve az adócsaláson kapottakat, nekik 40% bevételi adó.
@Fabius: Hagyd, ebből csak a Kara gőz száll mindig ki. :-)) Másra sem fusssa neki. Őt erre tartják, de vannak szofisztikáltabbak is a raktáron a Lendvayban. Mikor melyiket dugják be a vonalba.
Kuminista. Nagyon jó szó!
@Orbán Diktor:

"Csak hogy néhány évtized múlva én már nem fogok élni, ezért szimplán lefosom, hogy mi lesz akkor. "

Látod, ezért szeretek idejárni. Mindig vannak itt ilyen kiváló egyéniségek, aki kicsit helye billentik az önbecsülésemet. Mert egy kicsit elhízott vagyok, kicsit lusta, néha kicsit mélyebbre nézek a pohár fenekére, néha nem egészen igazságosan kiabálok a gyerekkel vagy az asszonnyal, de ahogy téged olvaslak, rá kell jöjjek, milyen szerencsés is a családom velem. Hiszen kaphattak volna téged is....
Az eva ténylegesen 13,5%-os adóterhelés. Ugye az adó 16%. Csak az evas bevételnél biztosan befizetted a 13,5-ot a teljes jövedelmed után. A 16-ot csak a nyereség után kell. Példa most kap valaki 200+afát. Eva után marad neki 173. Ebből befizet kb. 60 ezret saját maga után, mint munkavállaló, tehát marad neki 110 nettó. Új rendszer: 200-ból 60 adóba maga után, mint munkavállaló + 80 bér. Kb 140 a költségem. 60-ból 40-re szerzek számlát mondjuk nyomtatópatron, toll, elem, könyv, füzet, könyvelő stb, 20 után befizetem a 16%-os nyereségadót. az pontosan 3,2 a korábbi 13,5 helyett. Jól járok csak az a qrva adminisztrció, idegeskedés, hogy el ne szúrjam, de hát ez csak olyan emberi tényező.
@Elstron: de hülye fasz vagy bazmeg......
@gyilkos fűegér: :-DDDDDDDDD Egy Matolcsyné férje miatt kirobbanhat a csillagközi háborúsorozat? Pedig jól járnának: ingyé` kapnák azt a szép képét, nem kerülne 20 millába, mint a tegnapiak nekünk. Ezt is meg lehetne magyarázni nekik, hátha olyan unortodoxak ott zu zammen, hogy felfognák absztrakt lázálomnak a múltból... Plusz memento marinak ara, hogy olyat, úgy, ahogy ő soha többet!
@fda: @compound interest: Körbe rágja? Az már majdnem metélés... :-D Ezért érti a csirkumcsíziót, mint olvasható a blogjában?
@Qqriq: Látom, az adórendszer és a közgazdaságtan úgy általában kívül esik a társadalompolitika hatókörén. :-)
Képzeld el a következőt. Te eddig befizettél a közösbe 10 egységet. Most nem kell befizetned semmit, (a sokgyerekes jól keresők ugyanis lényegében nem fizetnek szja-t) de a közösből hiányzik az a tíz egység. Na, honnan teremti elő az állam?

Válaszokat kérek. (van belőle több is, vigyázz!)
@a szív fészkei: én kérek elnézést az ilyen szóhasználatért, illetve az erőszakkal való, akár csak képletes fenyegetésért is. de az ostobaságra utazó, populista EU-ellenesség a gyenge pontom, ezért harapok. van némi rálátásom arra, hogy milyen szinten függünk az EU-s fejlesztési pénzektől, és arra, hogy valójában mennyire kiszolgáltatott az országunk. még ha az EU egy süllyedő hajónak tűnik is, pont ezért most kéne igazán elkötelezettnek lennünk az Unió felé, hogy majd később, ha kicsit elülnek a hullámok, akkor úgy értékeljenek minket, hogy "lám, a magyarok odatették magukat, amikor baj volt, lehetett számítani rájuk".

kumin egy parlamenti párbeszédet kiragadva (orbán vs vona g.), amikor a miniszterelnök leütött egy magas labdát, és kioktatta a buta jobbikot, képes volt azt levezetni, hogy a jobbik EU-ellenes politikája milyen káros. nem. ami igazán káros, az a miniszterelnök alattomos, sunyin EU-ellenes politikája. brüsszelt moszkvához, az EU-t süllyedő hajóhoz hasonlítgatni, kimenni az EP-be és odaszarni a szoba közepére, utána büszkének lenni arra, hogy "milyen jól megmondtuk nekik", "nekünk senki nem parancsol" stb. na ez az, ami káros.
@Qqriq: Azért elfelejtesz valamit. Aki vállalkozik az kockáztat. Kockáztatja az idejét pénzét stb. Aki beül egy munkahelyre az szépen megkapja minden hónap 5-én a fizetését és kész. Hadd legyen már ennek a kockázatnak valami jutalma azzal, hogy kevesebbet kell adózni.
Tessék vállalkozni és akkor meglátod néha még az a 30% is, vagy pl. IPA amit ugye akkor is fizetned kell ha veszteséges vagy, milyen sok tud lenni.
Amúgy megnyugodhatsz, számlát venni már most is _érdemesebb_ volt mint evázni. Sokan csak azért nem húzták be azt a 10%-ot pluszba (mert ekkora volt a különbség) mert ez legális. Ha 40% lesz az a 10 akkor be fogják húzni. Biztos vagyok benne.
@Világszám: 10% a társasági adó +16% az osztalékadó és erre jön rá még az EHO 450e-ig 14%-al. Szóval azért rosszabb ez mint az eva.
@compound interest: Én teljesen egyetértek veled ebben, csak ez a rágós poén (hmm)adta magát. :-D

Anno még a Tóta régi blogján egy csaj - aki amúgy nagyon is ekézte a Fideszt - bőszen elkezdett repesni egy éve talán, hogy emberek: jön, jön, jön Kumin Ferenc, a Nagy, az Objektív, halleluja, dicsőség a mennyeknek, mert mostantól blogol az Indexen!! És annyira irányt fog mutatni és az mily jó lesz!!!

Hát elolvastuk, - én a magam részéről borzasztóan sunyi, zavaró izének láttam az ő szövegeit - utána jeleztük a nőnek, hogy ha ez objektívitás, akkor alkosson új fogalmat az elfogultra... Belátta, elég haamr. Plusz tényleg seperc alatt kitiltogat a blogjáról neki nem tetszőket. (én oda nem mentem, csak írták sokan)
@a szív fészkei:

Ne bántsátok szegényt :-) Várúr nem egybites droid, hanem középiskolai tanár. Ha megnézitek az egy évvel ezelőtti dolgait láthatjátok, hogy ő aztán tényleg őszintén és hittel állt Viktorékhoz. Igaz sok bakot lőtt, nagyokat vitatkoztam is vele, de...baszki ő tényleg hitt abban, hogy most aztán jobb lesz.

Személyes tragédiája lehet, hogy neki van elég esze is felfogni a most zajló folyamatokat. A friss kommentjeit nézve elszállt a hit, marad az ilyen félgőz, mint ez, ez is leginkább megszokásból.

Sajnálom egy kicsit. Tényleg.
a sunyi, küszöbre szarós stílus nemcsak az eu-nak van fenntartva, nekünk is jut belőle. némi pökhendiséggel fűszerezve, mert a magyar úgy szereti
@szerénységem:

Úgy látom a méltányosság és az igazságérzet távol esik az érdeklődésedtől.
A Gyurcsány-féle maszopos adórendszer volt kurvára igazságtalan (és cinikus) a (nagy)családosokkal szemben. Szart rá nagyívben, hány eltartott jut arra a "kurva magas" bruttó 400e. Ha 1, akkor is 32% az szja, meg ha 5 akkor is 32%. Arra építettek, úgyse lesz pofája a családosnak benyomni a gyereket a lelencbe, a bérből meg úgyis előbb lenyúlják az adót, minthogy a szerencsétlen rátenné a kezét.
A pénzt meg nem beszedni kellene, hanem kevesebbet kellene (és kellett volna) lopni.

Szerinted honnan teremtette elő? (Mert már előteremtette.) Beszedte MÁS-tól, mikor mindenki szja-ját le lecsökkentették 16%?
@a szív fészkei: engem kibaszott a múltkor, pedig csak gyalázkodtam, meg káromoltam, ahogy szoktam.:) kumint amugy az atv-n jó nézni, amikor a komcsik leoltják az arcát.:)
@Fabius: Én nem bántom, de voltak bicskanyitogató futamai. Viszont ismeri a Baksát. :-DD

Nézd én meg eléggé összeomlottam, amikor rá kellett jönnöm, hogy a szadesz nagyon nem az, ami lehetne és nekem nincs senki, akire szavazhatnék. Most se nincs persze.

De ha barmok voltak, ill. azzá váltak - hagyták a közeli vállalkozóikat pofátlanul lopni, hagyták, hogy degradálják magukkal a pártot, hagyták magukat szétrohadni,szóval, amitől elmúltak végleg - akkor elismertem, hogy azok. A Horntól megkopaszodtam, stb. Nem mentem sehová védeni a védhetetlent. Egy politikában, pláne politikusban ekkora vakhittel hinni, nekem annyira elképzelhetetlen!

Orvbánban ekkora hittel hinni, hát az a csimborasszója: olyan fényévnyi távolság a józan észtől, emberi pszichikumban jártasságtól, hogy csak na! Oké, szánom őt is, a többit is, aki eddig lelkes volt tőle, pezsgőzve remélt jobb világot - és aki most az ingatlanadónál már azért felsikít, hogy ácsi!!! De csak most.

Ez az ember( a Vezér) nem változott húsz év alatt. Mindig ilyen volt. Aki ezt nem akarja látni, annak súlyos anyagi érdek fűződik az irányított vakságához. Kumint ilyennek érzem.
@vénkujon: Én úgy tudom, nem csak stiláris okok miatt tilt ki. De mondom, nem voltam ott, és végül is az ő blogja, azt csinál, amit akar benne. Humora nincs, az már kizáró ok nálam.
@Qqriq: Bezzeg a nyomorszintet (minimálbér) megadóztatni, az teljesen méltányos és igazságos a te világodban? Hidd el, ha a minimálbér 74%-ából meg lehetne élni, akkor egy szavam sem lenne a te méltányos és igazságos adórendszered ellen, legfeljebb annyi, hogy miatta hiányzik pár száz mrd a kasszából. Most érezzük, hogy mennyire.
@Fabius: Aki ilyen emberből - múltját ismerjük - csinál főbizalmast magyarinfo.blog.hu/2011/11/09/kerenyi_imre_2010_marciusaban_ha_kormanyra_kerulunk_visszacsinalunk_mindent az szerinted komolyan vehető bármilyen téren???

Könyörgöm, hát miért nincs Orvbán körül legalább egyetlenegy hiteles és minden oldal által elismert szaktekintély? Miért ilyen sokak által levetett büdös zoknikkal rakja körül magát?????
@Kard:

Hát most megmosolyogtattál....
Ez a legjobb:

"Aki beül egy munkahelyre az szépen megkapja minden hónap 5-én a fizetését és kész."

Vajon ez a szerencsétlen balfék 12% munkanélkülinek hogy nem jutott eddig az eszébe!

"Aki vállalkozik az kockáztat. Kockáztatja az idejét pénzét stb."

Ha nem tűnt volna fel, végig azokról beszéltem (már amikor nem családi adóztunk), akik bujtatott vállalkozóként tevékenykednek. Az igazi vállalkozó az tényleg olyan amit írtál, kockáztat, befektet, és jó esetben nyer. De az eva egyáltalán nem nekik lett kitalálva, bármennyire is ezt próbálták beadni a kiagyalói nekünk, hanem azoknak, akiknek minimális a kiadásuk. Legjobb ha 0. Na és kik ezek? Naná, hogy a munkavállalók!
A vállalkozó, ha pénzt kell betennie a vállalkozásába, az nyilván azért van, mert kiadásai vannak. Az eva alapja viszont nem csökkenthető a kiadásokkal!
Érted már miért bukik meg a "vállalkozó" evás elképzelésed. Önellentmondás.
Másrészt pedig azért gondolom, hogy ezek zömmel munkavállalók, mert nekem pl. minden evás ismerősöm ilyen. Egy volt, aki tényleg vállalkozó volt, de a 3. évben kiszállt, mert voltak költségei.
Azt nem vitatom, hogy vannak kivételek, akikre nem igaz amit gondolok (és akik ide irkálnak nyilván mind ebbe a csoportba tartoznak :-)), de gyanítom, nem én vagyok az a szuper speciális egyén, akinek az ismerősi körébe tartozik mind a 10 evás, aki visszaél ezzel.
@Qqriq: Én evázok és vállalkozó vagyok. Én viszem a kockázatot ha van munkám (most épp nincs és 2 hónapig nem is lesz) ha van akkor igen kevesebbet adózok mint az átlag. Azt ne feledd a bujtatott munkavállalók is elesnek egy csomó jogtól azzal, hogy ilyen formába kényszerülnek szóval valahol a vállalkozó és munkavállaló közé esnek.
Amúgy nincs teljesen igazad rengeteg olyan munka van ahol nincs költség, ilyen pl. a legtöbb szellemi munka és ezek simán lehetnek rendes vállalkozók is.
De még ha igazad is van, legyen 85% az aki csal, akkor az a módja, hogy bezárjuk az egészet ahelyett, hogy megtisztítanánk a rendszert? Ez olyan orosz módszer amikor a terroristákat a túszokkal együtt takarították el :)
@a szív fészkei:

Szerencsére nem vagyunk egyformák, és néhányan azokat is tudjuk/merjük/akarjuk kritizálni, akire szavaztunk.

Én kritikusabb vagyok az LMP-vel, mert bár jobb nem lévén, de rájuk szavaztam, így most többet is várok el. De azt becsülöm pl turul kollégában is a mandin, hogy az "ilyen ország márpedig nincs" sorozat a kormányváltással sem maradt abba. Orbánék is megkapják a kritikát, pedig náluk tudott és vállalt honnan jöttek.

Ettől függetlenül gondolom, hogy sok embernek kurva szar lehet szembesülni a tehetetlenséggel.
@a szív fészkei:

Orbáni sajátosság, hogy csak a seggnyalókat szereti maga körül. A gondolkodó, néha nincs igazad Viktort mondó elkötelezett jobboldaliak, mint Chikán vagy Mellár nemszeretem figurák mostanság.
@Fabius: Ne is mondd az LMP-t! Rájuk, befogott orral, aztán tessék! Áhh, pedig a Kétfarkúaknak adtam volna a cédulámat, csak nem találtam már őket sehol. Roppant mód hiányoznak, de tényleg.
@igazi hős:

"Bezzeg a nyomorszintet (minimálbér) megadóztatni, az teljesen méltányos és igazságos a te világodban?"
Ez minimálbér dolog messze vezetne. Ha nem volna köztük szinte az összes luxus merci tulajdonos, még gyűjtést is rendeznék számukra.

"... egy szavam sem lenne a te méltányos és igazságos adórendszered ellen, legfeljebb annyi, hogy miatta hiányzik pár száz mrd a kasszából. Most érezzük, hogy mennyire. "
Pár száz milliárd?! Miért, minden jól kereső nagycsaládos? Vagy ilyen sokan vannak?
És szerinted mit tesznek abból a pénzből amit az állam nem húz most le róluk? Elmennek Hawai-ba, a kölyköket meg kihajtják a rétre, majd el lesznek a libákkal?
@Fabius: "ilyen ország márpedig nincs"-sorozat... valóban bedobják néha. gondolom azbesztruhában kell begépelni, mert olyankor már lobog az arcuk a sok faszságtól.
@Qqriq: bár én is valamennyire a kedvezményezettei közé tartozom, pont, hogy kicsit igazságtalannak érzem a jelenlegi családi adókedvezményt, mégpedig az olyan családok miatt, ahol a szülők viszonylag alacsony képzettségűek, szakmájukban nem (vagy sem) tudnak elhelyezkedni, ellenben ott van 2-3 gyerek a "nyakukon". Nekik ez a kedvezmény olyan, mint amikor kitolják a kerekesszékest a salakra, és kegyesen közlik vele, hogy hajrá, a többiek is itt szoktak pályacsúcsot futni.
Remélem, nem mondod erre azt, hogy keressenek jól fizető állást, mert az bizony rengeteg embernél, és nagyon (túl) sok helyen még vágyálomnak is ritka.
Bár a korfa változását egyáltalán nem várom ilyesmitől (úgyis fejben dől el minden, lásd a rengeteg gazdag egykét), szerintem okos dolog jelezni a gyerekeseknek, hogy értékeli őket az állam. Az a kérdés, mivel érik be a szülők: pici anyagi + több erkölcsi támogatással, vagy koncentráljunk kizárólag a pénzre? Én az előbbi felé billennék, ha kellene. Egyetértek azzal, hogy azonos munkáért azonos bér, de egy kis (és ésszerű felső határos) differenciálást a gyerekesek javára nem tartanék rossznak; emellé talán olyasmiket is el tudnék képzelni, mint pl. hivatali, vagyonszerzési stb. illetékek csökkentése, vállalkozás indításánál, pályázatok elbírálásánál előnybe hozás, és hasonlók.
Persze lehet, hogy tévúton járok, de szerintem kevesebb emberre "köpködnének" a rosszabb feltételekkel, kisebb fizetéssel indulók, na és persze aki egy vállalkozással plusz kockázatot vállal, arra sem lehetne azt mondani, hogy indokolatlanul lesz előnyben egy gyermektelen vállalkozóval szemben.
@vénkujon:

Akár így, akár úgy, de megteszik és ez a lényeg. Nem csak a szamártejes hullamosás zajlik mint Kuminnál.
@Qqriq:
1. egyébként pesti vagy?
a minimálbéres luxusmercisnek semmi köze nincs az adójóváírásos problémakörhöz, és még ha nem is tökéletes megoldás, ennek elvonása többeket érint súlyosan semmint (megelőzve a következő kifogást) csak a zsebbe is keresőket és/vagy minimálbéreseket

2. mert szerinted tellik rá? akkor az ominózus 100napos pénzszórást is támogat(od)tad?
@Interlock:
így van, nagyon elbaszott ez a családi adókedvezményesdi a jelen formában, igaz hozzátenném, hogy alapvetően egyetértek a kereső családok támogatásával a piréz rajkógyárak támogatása helyett!
@Qqriq: Az összes evás bújtatott munkaviszonyt leplezne? Ez egyszerűen kapitális nagy marhaság. Én csomó evást ismerek (én is az vagyok), és mindegyik normális vállakozó ügyfélkörrel, kockázattal, ahogy kell.

Egyébként a vállalkozói jogviszonyban valójában munkakört ellátókat evától függetlenül bünteti az adóhatóság, úgyhogy ez nem lehet oka az eva megszüntetésének.
Valaki írt a Puskás-hagyatékról, ami lehetne országimázsolás is: www.samsungsport.hu/magyar-labdarugas/20111109/puskas-ferenc-hagyateka-nincs-otthon-felcsuton/

Esetleg Felcsút gondolkodik, hgoy ad valamit Pestnek is... Hát majd, a Szentföldre odazarándokol ezrét a világ. Logikus.

Állítólag már bejelentkezni se lehet oda, csak valami kurva magasságos ajánlólevéllel. Mondjuk, körbekeríthetnék, és gyűjtsék oda a Fidesz javát. Ha már annyira exkluzív helynek számít. De ne is engedjék ki többet onnan, aki odament önként! Szép rezervátum a lenne a hitben gárgyultaknak. Ott lehetne társadalmi modelleket rajtuk kipróbálni.
@Qqriq:
"Most két lehetőségünk van: az egyéni megtakarítás (ezt a nagy tömegek számára éppen most cseszte el pártunk és kormányunk az előző 12 év megtakarításainak eltapsolásával), vagy változtatunk a demográfiai trendeken."
A demográfiai trendeken mindenképp változtatni kell. Mert hiába az egyéni megtakarítás, ha nincs, aki 20 év múlva megtermelje a javakat. (Nem) kicsit leegyszerűsítve: lehet Neked akárhány milliód a takarékba', ha nincs pék, aki kenyeret süssön érte.
Na ez mindent visz: hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/9/Deutsch_a_szar_is_izetlen_56T8UT#rss

[..]"B. Tamás: Mi a véleménye a - túlnyomóan baloldali beállítottságú - magyar online médiáról? A megkérdőjelezhető hitelességükről, illetve a sokszor megalapozatlanul rosszindulatú cikkeikről?

Deutsch: Millió baja van a magyar online médiának – is. Politikai elfogultság, jónéhány gyenge portál és újságíró – úristen, mit fogok ezért kapni tőlük! De szerintem a legnagyobb probléma az, hogy a közéleti eseményekkel kapcsolatban kötelezőnek gondolt kritikus hozzáállás egy mindent és mindenkit fikázó - ahogy ezt a Dél-Alföldön mondják, a "szar is ízetlen" - gondolkodásmódot, újságírói mentalitást szült. Semmi nem lehet jó, semmi és senki nem lehet tisztességes, senki nem lehet eredményes a politikában." Na ez biztos, nem Kuminnak és a blogjának szól.

"Hírszerző: a kedves kérdezőnek annyit mondanánk, hogy ez az „on-line médiánál” már csak úgy van, hogy, az ember lefoglal egy domain-nevet, és elkezd tevékenykedni. Nincs szükség még papírra, meg terjesztőre sem. Ha sikeres lesz, akkor figyelnek rá, és média lesz belőle, ha pedig érdektelent vagy rosszat csinál, akkor hiába öl bele milliárdokat megbukik. Legalábbis egy szabad országban, de valószínűleg Szalai Annamária majd gondoskodik róla, hogy a túlnyomóan baloldali beállítottság (illetve, amit annak gondolnak) megszűnjék.

Deutschnak viszont kénytelenek vagyunk igazat adni, és hogy ott náluk a dél-alföldi lakótelepeken se szóljanak meg minket, igyekszünk változtatni. Tehát: Deutsch Tamás jó, Deutsch Tamás tisztességes és Deutsch Tamás eredményes a politikában.

Így megfelel?"
@Qqriq: Ez de intelligens és Matolcsy-számmisztikus válasz volt! Figyi: nem kéne ebbe beleártanod magad. Nevetséges vagy. :-)))
A kérdésemre persze basztál válaszolni.
@Qqriq: Válasszuk szét: szerintem is nagyon meg kéne fingatni a minimálbérre bejelentett, ennek többszörösét kereső százezreket. És egyből lenne pénz mindenre. (Ennyire egyszerűen csak a kormány látja a dolgokat, igazából rengeteget kéne dolgozni ahhoz is, hogy csak 20%-kal csökkenjen a feketemunka, de az is 2-300 mrd-ot jelentene.) De van másik több százezer ember, aki valóban ennyit keres, nekik nagyok sok ez az elvonás. Másutt, ahol egykulcsos adó van, van kedvezmény egy bizonyos szint alatt, akár 0 adót is fizethetnek az alján. Mert az egykulcsos adó nem az első 100,000 forintról szól, hanem a harmadikról, negyedikről, ...

A többlet meg szerintem pont oda megy másoknál is, mint nálunk: a bankba, de csak rövid távon lekötve. Felélni sem merjük, mert ebben az országban 1 évre sem lehet tervezni. Ki tudja, jövőre álmodik egyet a vezér és újra szopóágra kerülünk.
@Qqriq: Pont te írtad le fentebb azt, hogy miért nem jó a jelenlegi "családtámogatás" sem, vagy nem gyanús, hogy a többségnek marhára nincs bruttó 412.000 bevétele? Nálunk is örült egy többgyerekes anyuka, aztán kiderült, hogy a töredékét vehetik igénybe. Szerény véleményed szerint miért jó az, ha olyanokat támogatunk akik nem annyira vagy semennyire nem szorulnak rá, ahelyett, hogy azoknak jutna, akiknél számít is?
@lecsekkoltam: És ráment a magánnyugdíjrendszer, és nincs vége ám.
hirszerzo.hu/velemeny/2011/11/9/Kurzusmitologia_8KM2X1

[..]"Orbán Viktor igazából két szegmensben bízhat, amelyek akkor is kitartanak mellette, ha már senki más. Egyik a NER márkanevű hatalmi gépezet szolgáló nemessége, akik tőle kapják a pénzüket."
@a szív fészkei: szerény kérdésem: ki a szar az a deutschtamás?
@a szív fészkei: oda kéne szarni egy nagyot, olyan ízetlen fajtából, hogy a dajcsnak igaza legyen az úgyis szar csak tuggya?
@a szív fészkei: Parkinson (Dr Cecil Northcott) Cambridge törvényeinek egyike:

aki nálam hülyébb annál én okosabb vagyok

ez a fidesz alapelve főleg a Galaxis Eszéé hahahahahaha
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: neked van mosókonyhád? pofátlanság, meg kell adóztatni 45%!!! államtitkár abból fizet amit te fizetsz nekik...tehát legjobb esteben jóváírhatod hogy beköltözött a mosógépedbe...bonyolúlt ez egyszerűbb forradalmat csinálni és kiherélni a kanokat a többit a buzikat is beleértve a kiherélt kanokkal együtt a Dunába lőni legalább lesznek nagy pontyok a horgászok nagy örömére minő öröm?
@Qqriq: Ez gusztustalan dolog. Te milyen alapon terheled a gyermektelenek ktgvetését a gyermekesek javára?
@a szív fészkei: Rögtön éreztem rajta, hogy budai, mert olyan Gyulás.
@nolám: Kedves, ám együgyű polgártársaim által a hatalomba delegált, rendkívülien fasszopacs, lényegében hazaáruló, mindenképpen a saját zsebét tömő, a kurva anyját szájba baszó geciputtonyok. Tehát pár éve gyurcsány és bandája, jelenleg orbán és népi zenekara. Golyóérett mindegyik. Komoly ember itt már csak M-16 -os gépkarabéllyal szavaz. Az egyfordulós, azt hiszem.
@namitirok: Kérdezd meg a könyvelődet, mennyiben szebb a helyzet, ha a saját autót számolod el. Ennyi.
Most olvastam, hogy az evásokat feláldozták a közlekedési adóért cserébe. Sejtettem, hogy az utóbbi nem fog tetszeni Csányi és Demján elvtársaknak.
Komolyan gondolja valaki, hogy a családi adókedvezménytől több gyerek lesz?
süti beállítások módosítása