Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.04. 15:43 Fabius

Fessük meg Kerényi Imrét

Címkék: fidesz kerényi imre

Kedves Vezetőnk Nemzeti Giccsfelelőse újabb feladatot kapott: festessen 15 történelmi tablóképet az elmúlt 150 év történelmi eseményeiből, 20 millióért. Jó is ez, meg kell is: az Orbán Viktor arcképével díszített Miska kancsó árválkodik egyedül, társak kellenek a Legállamférfibb Államférfi Emlékére pantheonjára átkeresztelt egykori Sándor Palotába vagy Parlamentbe.
Mi a baj ezzel? Semmi az ég egy világon. Az I. Orbániában készült remekművek is olyan nagyszerűen sikerültek, hogy a mostani ötlet ellen is csak a Nagy Imre unokák tiltakoztak, de ilyen jelentéktelen sivalkodást ne vegyünk már figyelembe. Az elmúlt 150 év tagadhatatlanul legtörténelmibb pillanata a 2006.10.23.-án indított lovasroham, amit festményen kell megörökíteni. Remélem nem állnak meg a festészetnél, és a Kossuth tér felújításakor a szobrászokat is bevonják a történelmi emlékhely kialakításába. Az eltávolított József Attila szobor helyére például felállíthatnák a 2006 őszén a Kossuth téren hugyozó Ekrem Kemál György szobrát.

De remélem szerintetek is álszerénység lenne, ha a Nemzeti Giccs Felelősről nem készülne egy árva festmény sem, ezért azt szeretném, ha Kerényi is bekerülhetne méltó helyére a pantheonba. Mondjuk legyen a kép témája a pillanat, mikor Kerényi Imre és Szörényi Levente bábjátéka alatt kitüntették Bayer Zsoltot. Ez a pillanat minimum főhelyre kívánkozik az elmúlt 150 év történelmében, esetleges alternatív javaslataitokat tegyétek meg kommentben.

93 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr963353650

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szürreális idiótizmus: stadionok, festmények, fotósok és tanácsadók 2011.11.05. 08:28:48

Úgy tűnik, lassan minden a helyére kerül: több tízmilliárdért épülnek majd stadionok, devizahiteles-mintatelepek, százmilliókért adnak tanácsot, fotózzák Orbán Viktort, ugyancsak százmilliókért készülnek a kormány propagandaanyagok, festmények, beszéde...

Trackback: Szürreális idiótizmus: stadionok, festmények, fotósok és tanácsadók 2011.11.05. 08:28:48

Úgy tűnik, lassan minden a helyére kerül: több tízmilliárdért épülnek majd stadionok, devizahiteles-mintatelepek, százmilliókért adnak tanácsot, fotózzák Orbán Viktort, ugyancsak százmilliókért készülnek a kormány propagandaanyagok, festmények, beszéde...

Trackback: Szürreális idiótizmus: stadionok, festmények, fotósok és tanácsadók 2011.11.05. 08:28:48

Úgy tűnik, lassan minden a helyére kerül: több tízmilliárdért épülnek majd stadionok, devizahiteles-mintatelepek, százmilliókért adnak tanácsot, fotózzák Orbán Viktort, ugyancsak százmilliókért készülnek a kormány propagandaanyagok, festmények, beszéde...

Trackback: Festmények az örökkévalóságnak 2011.11.04. 20:10:34

- Halló! Imre vagyok.- Szervusz, Imrém! Csak azt ne mond, hogy elmarad a megnyitó...- Nem, holnap mindenképp megtartjuk a Nemzeti Galériában. Az egész sajtó arra vár, hogy milyenek lettek az elmúlt 15 év legfontosabb eseményeit bemutató festmények! Pon...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amikor először olvastam a hírt, azt hittem, hogy valaki meghekkelte a zinternetet, mert nem láttam a hírcsárda logóját.
aztán meg gyíkká változtam- de nem akar elmúlni...
ólom figurát nem lehetne önteni a vezényló tábornokból és zrt-jének szeretett tagjaiból? természetesen kihasználva az eredeti organikus sejt csoportosulást, mint kontakt anyagot ;)
asszem Ceaucescu idejében is volt valami ilyen. hogy visszafizeti a román államadósságot, meg nem is volt villany emiatt itt-ott, meg a nyugdíjasok hordái nyálcsorgatva álltak a húsplakát előtt, meg minden második ember secus volt. kellett is róla énekeket zengeni, meg megfesteni a román nép dicsőséges múltját. mondta is, hogy nem parancsol neki a nyugat.

asszem Orbán idejében is volt valami ilyen. hogy visszafizeti a magyar államadósságot, meg nem is volt villany emiatt itt-ott, meg a nyugdíjasok hordái nyálcsorgatva álltak a húsplakát előtt, meg minden második ember tekes volt. kellett is róla énekeket zengeni, meg megfesteni a magyar nép dicsőséges múltját. mondta is, hogy nem parancsol neki a nyugat.

jaj, bocs, véletlenül kétszer ment el ugyanaz a komment...
amúgy egy festmény ára 1.600.000.-
megkérdeznék néhány -nemcsak függetlennek mondott- művészettörténészt, hogy menyit érnek ezek az alkotások.
Az a pillanat kellene, amikor az az öreg nő kezet csókolt a mi Kedves Vezetőnknek (könyvborító is volt belőle: A Viktor by Kende)!
Vagy mondjuk Orbán mama a szülőszobán először csókolja meg a Mi Nagy Nemzetmentőnket.
Végül is mindegy!
A fő, hogy szabadságharcunk a csúnya világ ellen sikerrel záruljon!!!!!
A legújabb festményt állítólag ideiglenesen kiállítják a parlamentben is, a kép címe: a giccsfelelős orálisan kielégíti az ismeretlen kődobálót.
ára: 2.000 Ft Végleges helye: népliget.
Én azt a pillanatot szeretném festményen látni, mikor Orbán Viktor rádöbben, új fegyverzetét nem Héphaistos készítette ahogy Matolcsy állatja, hanem Lévai Anikóra sózta rá egy Horváth Aladár nevű lomis a felcsúti búcsúban.

Nem bánom, a háttérben ott aggódhat Kerényi egy alaptörvény asztalához láncolva.
@Namely: Igaz nem a kedves vezetőt ábrázolja, de feltétlen kellene egy ilyen mű.
Jelzem ez egy falvédő. Az is igaz, hogy ez már egy régebbi darab.
lh3.ggpht.com/_N1UkhiclCAQ/S3afx5zZ4nI/AAAAAAAABDg/AGtsfEF2D50/800px-Falvedo.jpg
Igaz, hogy nem a Kerényiről (őt valahogy kifelejtettem) de készült néhány remekmű a történelmi tettekről az utókornak

okos-tojas.blog.hu/2011/11/04/joszolgalati_poszt
Na már megénekeltem Imre rendező nagy múltját: Éljen Ápr. 4-e, Hazánk Felszabadulásának Nagy ünnepe!, Éljen November 7-e, A Nagy Októberi Forradalom x. Évfordulója!!! Tehát a grandiózussághoz van neki érzékisége, fel tudja ismerni - Dr. Baánról már fájdalmasabb ezt leírni, valaha jó Szépművészeti igazgatónak tartottam a kiállításaik alapján, akkor még a Hiller passzátszeleit tüdőzte le a Demszkyével együtt - a hatalmat és a történelmi pillanatot!!!

Iszonyú szép, a falra kent Kósahuszárt elérő színvonalú műveket várok, főleg a Fradis kommandót érzéssel megörökítő vonalakban: ahogy seggükön az átizzadt magyar zászlóval indulnak a vérszomjas rendőrlovak ellen, dajkálva féltve--óvón a kockakövet... Aj be szép lesz! Meg is érdemli Orvbán, hogy ilyeneket nézzen egész további életében!
@_Okostojás_:

Az első képaláírás helytelen.

Helyesen:

Így nyomja le a Milánodat a Fideszoton, te köcsög!
még csak az első kávén vagyok túl, de nem kapok levegőt, has'gat a fejem is a röhögéstől bár a legjobb fajta röhögésgátlókat használom duplán...a kép illusztráció tökéletes lenne ha a Kerényi Elvtárs (a Madách Párttitkára MSZMP) orálisan kielégíti a Nagy eMBERT azaz a Galaxis Eszét, mialatt Csurka magyarosch turulosch szittya hőskölteményeket és eposzokat szaval Dörner Gyuri mindkettő lajbiban és bő gatyában kackiásan, mindez első osztályú gipszbe öntve a méltó anyag nekijek és kifestve vízfestékkel amint a gyors'naszád elszáguld mellettük a Duna parton a Parlament előtt és a Nemzeti Tűzijáték valamint Skiccpaja tárogatódzik és a szíjjártatópetya énekel nemzeti dalokat: felmászott a nyúl a fára, jajj be szépen kukorékol, piros csizma van a lábán, nem süt a nap a szemébe és ez így megy az idők végtelenségéig vagy legalább addig amíg éhen nem halunk
@Palmer Eldritch: Mi már vadirum -azt hiszem, ő az, ha nem elnézést - kommentelővel készülünk egy nagyszabású falvédőüzemet elindítani, sajátfőzésű-hímzésű versekkel, potrékkal. Terítenénk szanaszéjjel, nem lenne kegyelem, mindenki vehetne!

Orvbán Apánk suhan a naszádon, hej, ha tudná, mi van Bivalybasznádon! és hasonló gigamagaslatokba hágnék.
@a szív fészkei:
Csak tátod a szád, ha röpül a NASZÁD! :p
Gondoltam adok egy kis löketet a manufucktúra beindításához :)
@a szív fészkei: drágám a "falrakent kósahuszár" az nálam minimum Rodeo Platinum Seprű Díj-as meg egy kis Nobel is persze, bármelyik, csak pénzt adjon neked úgy láccik Fabius megihletett bennünket megint
Szerintem immár megilletné Kerényit a Magyarország cirkuszigazgatója cím! Egyúttal bronzszoborba öntennék, mármint úgy, hogy egyből rá a bronzot.

Szerintem egy ország örül ennek a hírnek, mert akkora magaslabda, hogy délelőtt a HVG-n, később a HCS-n, most pedig itt fetrengek a röhögéstől:D

Kösz fabius és kommentelők, ma se keltem fel hiába:XD
\o/ mesteriek vagytok :D ennyi művészeti ötlet, és már a székemről is leestem a kaca-gá(nyolásom) közben
Jut eszembe, miért ne csinálhatna valaki mindjárt egy trilógiát Kerényi életéről?

- Imrét ajkuk rituális összeérintésével az MSZMP alapszervezeti titkárává avatja Pozsgay elvtárs,(1980)

- Kerényi Imre kézen fogva sétál a Demokratikus Charta rendezvényén Bauer Tamással, (1992)

- Kerényi Imre Orbán Viktor ajánlása alapján átveszi a Kossuth díjat, (2002) miközben Polgári Védelem homokzsákokkal igyekszik gátat szabni a Parlament kupolaterméből kibugyogó nyáltengernek.
remélem megnéztétek "Az ügynökök a paradicsomba mennek" c. orbán-demszki-stb elvtársakról szóló filmet...
@néma bárány:
Bocsánat, de fociban nem vagyok jó:-)))
Az egy kijaratu parlamenti dolgozoszobaban a Magyar Garda ugybeni nyilatkozas elol bujdoso Orban Viktort kene megfesteni :D
@Secnir: "amúgy egy festmény ára 1.600.000.-
megkérdeznék néhány -nemcsak függetlennek mondott- művészettörténészt, hogy menyit érnek ezek az alkotások."

És ezt miért egy művészettörténésznek kell eldöntenie? Ezt nem a szelektív a piac dönti majd el?
Már elnézést, de mintha arról beszélt volna Kerényi a HírTV- n, hogy a "művészeknek" pályázatot hirdetnek, és a legjobb alkotások kerülnek az alaptörvénybe minden ellenszolgáltatás nélkül, merthogy az mekkora megtiszteltetés máááár! :)
Vagy rosszul emlékszem??
Nos hát.
1. Meg lehetne festeni, amolyan ősmagyar vérszerződés stílusban, a Fidesz székházpanamáját, hiszen ott gyorsult fel a fiúk eredeti (politikai) tőkefelhalmozása, valamint ezzel nyílt valós lehetőségük az országfoglalásra. Mi kell ennél történelmibb momentum?
2. Aztán meg lehetne festeni, amolyan Dugovics Titusz stílusban, Gyurcsány őszödi beszédét. Jól beáldozta magát ő is, még ha eredetileg nem is ez volt a szándéka.
3. Szoborba kellene önteni, amolyan Rodin: Gondolkodó stílusban, a teljes MSZMP KB-t, mondjuk a '70-es évek közepén, amint ülnek a halomnyi pénzt jelentő nyugati kölcsönök felett, töprengve, mi a fenét is csináljanak vele?
4. Szintén megérne egy szobrot, de lehet festmény is, amolyan Laokoon csoport stílusban, a közmondásos magyar állampolgár (esetleg kisvállalkozó), amint a populizmus, az adósság és a szenvedélybetegségek kígyóival bírkózik - és vesztésre áll. Ez olyan történelmi, hogy már időtlennek is tekinthető.

Más.
Elolvastam a belinkelt cikket a Nagy Imre unokák tiltakozásáról, meg jobban belegondoltam ebbe a Kerényi-kivitelezte, Orbán fogalmazta akciózásba a tákolmány körül és megnyugodtam. Nyugalmamat az a kontraszt alapozza meg, ami az amcsik hozzáállása a saját alkotmányukhoz, meg a mi kutyakomédiánk között van. Ott ugye, az alkotmány a (jogi) élet alapja és non plus ultrája egyben. Az szinte egy élőlény, teljesen átszövi az ottani életérzést, már majdhogynem a DNS-ük része. Itt meg a tákolmány akkor is halálra lenne ítélve, ha történetesen az univerzum legjobb ilyen irata lenne. Itt ugyanis ezzel a felülről dirigálni kívánt tekintélyességgel, meg Kerényi ide-zárjuk-el, oda-tegyük-lehetőleg-elérhetetlen-pulpitusra mániájával egy halott tárggyá teszik. Kis ezotériával mondhatnánk, hogy csak a hasonló hasonlót vonz elv működik, hiszen a tákolmány halott lelkek hamvába holt ábrándjainak dagerrotíp kivetítése, amit valóságában mutat tehát meg a körülötte generált hercehurca. Szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a holtvágányra terelt halott ügy nemhogy nem veszélyes és nem fog hatni a lelkekre, de magától válik porrá és esik szét. Az Orbánt és a Fideszt hamarosan váltó utókornak még olyan nagyon erőlködnie sem kell majd, hogy eltüntessék, hiszen az efféle kócok magukat húzzák le a történelem vécécsészéjén.
Nem vagyok egy művészlélek, úgyhogy inkább idéznék:

"A körkép története 1891-ben kezdődik. Feszty Árpád egyik párizsi útja során megnézte Detaille és Neuville körképét, a Napóleoni csatát. Ezen felbuzdulva ő is hasonló elképzeléssel állt elő családtagjainak: ő a bibliai özönvíz történetét viszi vászonra. Felesége megrettent a hír hallatán, hiszen ő is festő volt, tudta mekkora költségekkel jár egy ilyen beruházás. Apósa, Jókai Mór, rábeszélte vejét, hogy az özönvíz helyett fesse meg inkább a magyarok bejövetelét. Ezzel készen is állt az ötlet: a körkép témája: a honfoglalás, címe A magyarok bejövetele. [...] Feszty a körkép témájának tanulmányozására elutazott Munkács környékére, a Vereckei-hágóhoz. A sajtó tudomást szerzett a körkép készüléséről és folyamatosan tájékoztatta az érdeklődőket. Már a határidő is meg volt adva: 1893. augusztus 20. A Fővárosi Tanács elvállalta az érdeklődés láttán a költségeket."
(hu.wikipedia.org/wiki/Feszty-k%C3%B6rk%C3%A9p)

Láttam azt a körképet, és le voltam nyűgözve. Egészen Kerényi elvt... naizé, NERtárs aktuális megbízatásáig pedig még abban is biztos voltam, hogy az alkotásokat valami lelki-szellemi behatásnak köszönhetően a művészek maguktól, egyfajta belső kényszert követve hozzák össze, és utána megveszi, akinek tetszik (vagy ha előre megegyeznek az összegben, akkor az is tiszta, mit kell alkotni).
Na persze, értem, hogy itt most nem az alkotás a cél, szó sincs maradandó értékekről.
Kár, hogy nincs elég ambícióm (== ismerősöm), hogy pályázzak egy kép elkészítésére, pedig a legigazibb, leginkább színhű, a legjobb LCD vagy ledes tévé színvisszaadását is túlszárnyaló feketével mázolnám összeszart nemzeti kérdőívre a lassan mindent beborító kormányzati sötétséget...
@kackia: @Secnir: "menyit érnek ezek az alkotások."
Szerintem szart sem. Már a születésük pillanatában közröhej és vicc tárgyai lesznek, a kreténség és a balfaszság megtestesült példái.
De (ezzel nem kezdünk mondatot) Éljen a Párt, Éljen az Ormány! Valahol az Uralon túl, ha lehetne...

Szerintem be fogunk még sírni a röhögéstől, ha ezeket a "felemelő" képeket meglátjuk majd!!! :D
Stációkban kéne a megörökíteni, ahogy Orbán Viktor tanulságos életét.

1. Orbán Viktor kiűzi az idegen csapatokat Magyarország földjéről

2. Orbán Viktor örökül kapja Antall Józseftől a birodalmat

3. Orbán Viktor szövetséget köt Torgyán Józseffel - ez a kép már kész is van.

4. Orbán Viktor a TF-en szózatot intéz népéhez - Mindenki hozzon még egy embert !
/Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a regimentje.../

5. Hídi csata

6. Orbán Viktor és fideszének kivonulása a parlamenti padokból - akármelyik

7. Orbán Viktor szövetséget köt a határon kívüli nemzettesttel dec.5-én

8. Orbán Viktor második megcsalattatása

9. Orbán Viktor ultimátumot intéz a trónbitorló Gyurcsányhoz - vekkerrel a kézben és vekkeres tüntetőkkel

10. Orbán Viktor - 300 - forintos győzelme - egy kútba rúgja Gyurcsányt, a trónbitorlót

11. Orbán Viktor fülkeforradalma - kirohan népe élén a toj-tojból, mint Zrinyi

l2. A hálás magyar közmunkások stadiont építenek uruk nevének örök dicsőségére
@simonmondja.: +a zorbán vitya harcol a korrupcióval... gondolom ezt mint egy polipot kéne ábrázolni, ami millió csápjával rátekeredik csupasz izmos testére...

hircsarda.blog.hu/2011/11/04/a_nap_kepe_keszul_a_mestermu/fullcommentlist/1#c14861477
@simonmondja.: mellesleg gondolom 12nél azért hagytad abba mert te nem merted kimondani... segítek...

13. O.Viktor a bűneink miatt meghall a kereszten...

14. O.Viktort sírba teszik, majd eltűnik a koponyája...
@messi-asz:...vagy Orbán Viktor harcol a nemzetközi pénzpiacokkal, vagy a balliberális médiaösszeesküvéssel...

www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/2001/5het/muvtori/laokoon.jpg
ámen

(megj: Simonnal vitetik a keresztet...)
@Palmer Eldritch: Jaj,kösz!! De van máááásik:

Voltak nagy magyarok: Deák, Kossuth, Dózsa
De kik ők ezekhez: Orvbán,Rogán,Kósa????

(lehet a középső Lázár is kívánságra, mindent a vevőért!)
a fenti a Kálvária (a latin calva, koponya szóból) verzió...

de a másik a hepiend es vég:
13. O.Viktor a bűneink, hálátlanságunk miatt meghökken és megzökken.
14. O.Viktor egy fehér műbőrrel bélelt kisszobában fehér hátrakötött felsőben látjuk...
@messi-asz: 15. Gyógyulása után Svájcba távozott, ahol jól megérdemelt nyugdíjából és az évek folyamán felgyülemlett "megtakarításaiból" tengeti napjait...
@Boli: bocs... a stáció rendszerint 14 képes... sajnálom...
@messi-asz:
Bocsi... Azok a marha futurisztikus elképzeléseim... :)
@Boli: Utó Pistát akartál mondani... de ő nem létezik csak vágy
@messi-asz: Helyette van a Tarlós Pista. Majdnem olyan... :))
Erről a cécóról ez jut eszembe:
KÉP: a Vörös Téren (Krasznaja Plósagy) kefélik Krupszkáját.
KÉPALÁÍRÁS: Lenin a finneknél

- Szép kép, de hol van Lenin?
- Hát a finneknél!
@jenőke: Miért, most hová utazott a Szeretett Vezetőnk? :/
@Boli: miközben rikácsol egy fából készült mikrofon előtt amely be van párnázva és a nyugat alkonyáról meg a kelet fényeiről ömleng spondeusban amit utána az ápolók lemosnak róla
@simonmondja.:
Az is kimaradt, hogy Orbán Viktor szakmunkás lesz: kádárnak tanul.

Javaslom a gyűjteményes kiadás közzétételét!
@Boli:
Valószínű, hogy a görögökhöz. Most ott lesz kormányváltás.
@netlovetta: Szerintem ne sértegessük cirkuszigazgatókat, komoly szakma az! Ez meg csak egy molyette - az is sírva rágja, igaz - ripacs.
@simonmondja.: A toi-toikulcsot - ha már bent vannak mindannyian - azért a Dunába kéne dobni by Molnár Ferenc (ugyan ő a New York kávéház kulcsát dobta, de mindegy, a mozdulat lényeg)
Nincs más Imre, csak Kerényi
Főnökseggben ő serényi

És akkor ezt piros-fehér-zöld girlandokkal köríteném, néhol ízléses, de diszkrét ötágú é s nem Heineken vagy Macy`s! - vöröscsillagokkal azért.
Ezeket is melléjük lehetne kenni díszpintynek: hetivalasz.hu/itthon/a-kormanyzati-honlapon-kozoltekbol-tobb-informacio-kiderul-42895

Tanácsadól fillérekért. Na most Hegedűst már kiveséztük, de pl. Balogh Gábor öttusázó komolyan javasolta nehány milláért a stadionépítéseket?? Ennyiért és most kivitelezve mindet??? Balsai mellett dolgozni a 06-os eseményeken, az is megért pár milkót.. Hát az is vérbeli jogászi meló lehetett....

Jókai Anna százezerért mond beszédet Brunszwik Terézről. Ennyiből ehetne is pár nyomorult óvódás, basszák meg!
@messi-asz: te ilyen klasszikus vagy? csak nem a görög jelenetre gondolsz ahol az 1000 fejű hydra rátekeredik a bűnösre...meg Héraklész bár a Galaxis Esze a Pudvásfejű nem hasonlítható emberi lényhez
@a szív fészkei: hét ez egy nagy szégyen bár én másképpen kenyném föl...van jó spatulám
@simonmondja.: megelőztél, ragyogó és remélem ez lesz a vége az egész gittegyletnek is a Járait is beleértve
@Boli: a Tarkós Pista tarkóba lőtte a főépítészét pár hónap regnálás után: Kerekes Györgyöt, plusz gillyotin alá ment Bojár Iván András. aztán felkérte Liszkayt aki meg kikosarazta...

zajlik a zélet...
Magyarországon az egy főre eső bunkók száma: 2.
@simonmondja.: pupu.blog.hu/orbankepek keresd meg, s mindennek eredőjét megtalálhatod. Szerintem elég jó eszmefuttatás. Mindent persze kritikával, de nálam ül az okfejtés.
"a 2/3-os politikai többség nem 2014-ben dőlt el, hanem 2006-ban"

mini szterelnök felesége letiltotta a zorbánt a képekről, különben megölli...

az alaptörvény megszületési képéről a parlament egyik emelete hiányzik...

melyik lehet az alaptörvény megszületésének pillanata? a fogamzás? a fogalmazás?

atv.hu/cikk/20111104_az_alaptorveny_megszuletesenel_hianyzott_a_parlament_egy_emelete_visszakuldtek

debil ország debil kormánya... akasszátok fel a kirájokat! (Petőfi)

"Hatalmas kezdesz lenni végre, nép!
...Tövestül kell kitépni azokat -
Akasszátok föl a királyokat!
...Szívöknek minden porcikája rosz,
Már anyja méhéből gazságot hoz,
Vétek, gyalázat teljes élete,
...Akasszátok föl a királyokat!
...Itt egy falu, amott egy város ég,
Százezerek jajától zúg a lég;
S halál, rablás mind a király miatt -
Akasszátok föl a királyokat!
...Hiába lenne ennyi áldozat? -
Akasszátok föl a királyokat!
...Mindenkinek barátság, kegyelem,
Csak a királyoknak nem, sohasem!
Akasszátok föl a királyokat!"
...nehogy így járjanak... hogy vmi "tanulatlan/ideológiailag képzetlen" takarítónő, akinek elfelejtik elmondani hogy EZMŰVÉSZET... az letörli a mocskot a zorbán stációk képeiről... csak a vászon marad...

index.hu/bulvar/2011/11/04/mocsoknak_nezte_a_festmeny_esotocsajat/
@Boli: maga,balos kultur közhelyeket pufogtat.
Miért ne születhetne kiváló alkotás ezen témák bármelyikében.
Indokolja már meg.
És nem hiszem, hogy figuralistásban kellene gondolkodnia kijelölt alkotóknak. Bár még ez is belefér.
@kackia:
Indok? Inkább nézzük a tényeket... Volt már erre példa, nem csak világ- és a haza történetében, de a nem is oly távoli múltban. Anno komcsi elvtárséknál volt ez divat, Kedves Kackia! Tanulni, tanulni, tanulni...
index.hu/bulvar/lagziorban60/

rippercsavo.uw.hu/torgyanfestmeny.jpg

rippercsavo.uw.hu/orban%20festmeny.jpg

A további indokokért - szerintem - talán a volt MSZMP pártitkár Kerényi Elvtársat kéne bas.ogatnod.
De ha szerinted nem, akkor bennem lesz a hiba! Bizony is...
@orbánmentesítő: Wazzeeee... Nem mondod, hogy eddig nem voltak meg ezek a "gyönyörűségek", esetleg a falon???
És a NER... Há'mán itten semmi sem szent!!! :DD
@Boli: Most teljesen őszinte leszek veled, igazából én ezekre szoktam kiverni :D :D
@orbánmentesítő: MARHA!!! Perverz! Ááááááááááááá.....
Vagy nagyon NER kompatibilis akarsz lenni!
Lehet, hogy ott ez a hivatalos protokoll! :)
@kackia: Ha nonfiguratív, akkor ki és hogyan fogja belőlük megtudni ÁHÍTATTAL SZEMLÉLVE!!, hogy ez a dicsőség mely pontját ábrázolja?
Ki lesz írva, hogy kék pacni a brutális rendőrló,az alatta szétterülő piros meg a forradalmár megtaposott lelkek? Vagy az a zöld háromszög lila villanással, na az épp a Tákolmány születésének pillanata?

Az ilyenek, mint Orvbán csak ebben a hiperrealizmusban bírnak gondolkozni, ahol szebbnek, látványosabbnak, történelmibbnek - ezért kell az egész - mutatódnak (hiszik ők), mint a való életben bármikor, pláne most. És azt is, hogy majd ettől alélódnak a népek - akik röhögnek épp rajtuk - idők végezetéig.

Nem azt mondom, hogy a realizmus rossz vagy ciki: vannak kitűnő, fotóhűséggel dolgozó művészek, de ott pont a kínosan élethű dologban akad humor - néha a témaválasztásban néha a megfogalmazásban...

Ez attól fényévekre van, ez szolgai benyalás lesz, hisz, ha nem egységekkel gönyörűhűbbek az alanyok, akkor nem nyerhet a művész, márpedig nekik a lét a tét.
@orbánmentesítő: Feljebb araszolsz, mint a Dániel. Ő a kecsöpig jutott el maszatban.

és a szokásos jav: vesszők, ahol kellenek ill. gyönyörűhűbbek az alanyok, akkor nem nyerhet a művész, pedig nála a lét a tét.
mek.niif.hu/04200/04217/html/nagykep.jpg

Az utolsó rőzsehordó nő.
Miután visszavásároltuk a MOL-t az idegenektől, többet már senkinek sem okoz gondot a fűtés, elvégre a gázelosztás magyar kézbe került. Csak a gáz nem, de ez annyira nem fontos.
eloszezon.freeblog.hu/files/feszty.jpg

Harc az IMF, a liberálbolsevik-izraelita nagytőke, valamint az általuk gerjesztett államadósság ellen.
A kép csapataink indulását ábrázolja.
www.juszticia.eoldal.hu/img/picture/743/yyy-csok-istvan-tavasz-ebredese-1865-1961.jpg

A főügyész vívódása.

polt péter meditál a devizahitelezés felelősein, mikor is megjelenik előtte Juszticia, az igazságot mintázó színű viseletben, és elhozza számára a megvilágosodást.
pctrs.network.hu/clubpicture/2/3/_/szinyei_merse_pal__lilaruhas_no_23587_567355.jpg

Pluralizmus a médiában.

A kép szalai annamáriát ábrázolja, háttérben valamennyi független médiaorgánum megszemélyesített ábrázolása is látható.
s8.images.www.tvn.hu/2009/07/04/17/53/www.tvn.hu_50035a9568d5e61ea381afb3740b5d1b.jpg

István és kiiratkozása a NER-ből.

A kép az addig közismert és megbecsült, majd onnantól szánnivalóan ismeretlen és tehetségtelen kvízmestert ábrázolja, aki kinyilvánította, hogy szimpatizál az ordas belső ellenséggel.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Szinyei_Merse,_P%C3%A1l_-_Balloon_(1882).jpg

Közlekedési reform

A nemzeti együttműködés kormánya az élet minden területén erőteljes nosztalgikus visszarendeződést produkált, így a közlekedés holdingosítása területén is létrejött egyfajta, Hazánk törvényen kívülre kerülése (1944. március 19) előtti állapot. A kép tanulsága szerint a közösségi közlekedés reformja esetében a kormány egy kicsit korábbra nyúlt vissza .
napielet.hu/upload/Image/kultluk/faunnimfa1.jpg

Visszatér a pornóadó

A hölgyalak combjain láthatóak a magyar kultúra kezei, ki nem bírja kivárni, hogy a beszedett pornóadóból a költségvetés kiutalja számára a szándékolt támogatást, hanem maga kívánja elvenni, mi neki megítélése szerint jár.
mek.niif.hu/01500/01531/html/meny.jpg

A pálinkaforradalom győzelme.

A képen vidéki igaz magyarok örülnek együtt a szabad pálinkafőzés bevezetésének. A kép jobb alsó sarkán az első szabadon főzött pálinkát is megörökítette a művész.
www.lpu-egyesulet.hu/wp-content/gallery/szigeti-edit-festmenyei/setalo-kockas-elefant.jpg

A magyar modell

A kép a matolcsista gazdaságpolitika megszületésének állít emléket. A művész hite szerint a miniszter a tézisei kihirdetésének reggelén találkozott a gazdasági stabilitással a fürdőszobában. A kép a stabilitást ábrázolja.
img.onlineaukcio.com/onlineaukcio/200/eNortrK0UjI1sow3NTAyMFSyBlwwIOEDlw,,.jpg

Az euro megmentése.

orbán viktor (jobboldalt) az asztalon kiterített, az gonosz öt küldötte (világbank, liberálisok, bankok, tőkések, gyurcsány) által éppen feldarabolni és elfogyasztani szándékozott madár képében ábrázolt közös valutát menti meg Brüsszelben 2011 október 23-án.
Megfigyelendő a zorbán kézmozdulata, mellyel szavait kíséri. A képen valószínűleg azt a pillanatot láthatjuk, amikor orbán viktor a nyugdíjháború során is tanúsított örök bölcsességet osztja meg a latrokkal, miszerint nem ehetjük meg az aranytojást tojó tyúkot.
pctrs.network.hu/clubpicture/2/3/_/csontvary_kosztka_tivadar__marokkoi_tanito_1908_23576_982622.jpg

A magyar nyelv védelmének apostola.

A kép a mandátumának lejárta után ábrázolja a köztársasági elnököt, aki a hivatali idejében is rá jellemző szerény módon éli életét, és vándortanítóként gondoskodik a magyar nyelv védelméről és ápolásáról.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Polt Péter -független főügyész - Videoton!!! meccsen meditál Orvbán páholyában. Ez se utolsó, szép képtéma.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A porcelánbolt - M.ország - törmelékeit már ki is hordták a sittre. :-D Nagyon jó vagy!!!
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ha már az három kívánságos aranyhalat felfalta...

Jelzem, a tyúkszimbolikához még jobban passzol az Orvbán arca, amely átmegy a képen hegedűszsuzsásba.
@nolám: Eee, juhnyem... Volga anyácska helyett Orvbán apácska. Többi stimmt.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: annyira annak látszik, hogy valószínűleg az is.
Közpénzből, ~ 1.6 millióért.
Azt fesse meg valaki, amire most gondoltam. Aki látott anno néma rajzfilmben mérgelődő figurát (feje mellett buborék: koponya-bomba-öklök-kés-mégtöbbbomba), annak a vázlat már megvan...
süti beállítások módosítása