Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.10.25. 05:28 Fabius

Orbán: ragaszkodjunk rögeszméinkhez!

Címkék: gazdaság fidesz eu orbán viktor 4k!

"A sikernek ára van, nem titka,
Bohócnak nem jár aranykalitka,
Ne szidd a sznobokat,
Hisz belőlük élsz,
Az írástudóktól meg jobb ha félsz..."

Ez a strófa jutott eszembe a legutóbbi Hobo lemezről, ahogy Kedves Vezetőnk parlamenti beszámolóját hallgattam a hétvégi EU csúcsról. Bolondok hajója dalba szedve, bolondok hajója Orbán beszédében. Begyűrűzhetett a válság és a pénztelenség a beszédírókhoz is, Viktort kiállították a pulpitusra a múltheti lejárt szavatosságú jegyzetekkel, mi meg lassan tengeribetegek leszünk a sok hajókázós hasonlattól.

"Látjuk, hogy Európa hajója nehézkes. Ez nem csoda, hisz nagy tengerjáró hajó ez, nehezen születnek meg a fontos döntések. "

Ugye? Nem úgy, mint nálunk, ahol tegnapról mára megszületik bármi a törvénygyárban. Ők pöcsölnek és gondolkodnak, számolnak és hatást mérlegelnek. Idejétmúlt maradi látásmód ez, de "az Unió nehezen szánja rá magát, hogy szakítson a XX. századdal." Pedig ideje lenne megtennie, mert így borzalmasan kínos, hogy a példának felhozott Szlovákiában a kormányválság mellett is 3,5% a GDP növekedés, a picsábamár. Ezt hagyják abba azonnal, hisz mi a nulla százalékunkkal előrébb járunk! Ne húzzon minket vissza ez az Európa, mikor lebegés helyett már sikerrel álltunk bele a homokba gályástól, és az evezőkkel karistolva ásunk tovább lefelé!
Nekünk "ragaszkodnunk kell a saját, mondhatnám sajátos észjárásunkhoz, a saját, mondhatnám sajátos gondolkodásunkhoz". Ez a mi receptünk amit kiizzadtunk magunknak, és hiába csípi az izompólóból párolgó izzadtságszag a környezetünk szemét, mint keletnémet turista nyelvét a bácskai lecsó, mi büszkék vagyunk rá!
Orbán ragaszkodása a rögeszmékhez nem újdonság. Azon is legfeljebb röhögni tudunk, mikor előáll ilyen példamondatokkal:

"megfigyelése szerint a forint azért gyengül az euróval szemben, mert az euró válságban van. "

De, hogy meg sem alakult ellenzéke is rögtön egy réges régi rögeszmerendszer mögött sorakozzon fel, azért az tényleg siralmas. Párttá alakul a 4K! - így a hír. Bevallom, én már itt röhögtem. Nem mintha bármi bajom lenne a politikai paletta esetleges színesedésével, sőt, röhögésem tárgya Istvánffy András személye, és az ő remek 2008-ban írt dolgozatának emléke, amit lázasan igyekeztek kiradírozni az internetről, csak nem sikerült. Lehet szimpinek találni Chavezt és az ő Venezueláját, de én nem vagyok se ennyire toleráns, se ennyire baloldali.

Ettől talán fontosabb a 4K! önmeghatározása, miszerint ők lennének a tolmács a baloldalon, fordítanának magyarról magyarra az LMP és az MSZP között, és ugye nyilván lenne erre szükség a gyurcsánydemokraták és a többiek között is. Viszont van itt egy aprócska bibi srácok:

Abból nem élünk meg 2014-ben sem, ha énekelgetjük, hogy:

Orgona ága,
barackfa virága,
tömörüljünk olajfába,
elhúz Orbán a picsába,
jó szagosan....

Mire gondolok? Arra a mondatra, amit a gazdaságpolitikájukkal kapcsolatban elejtettek. "Aki kisebb államban, neoliberális gazdaságpolitikában reménykedik, ne a 4K!-ban keresse a matolcsyzmus ellenszerét".

Vagyis a meg sem alakult ellenzéki párt deklaráltan nem meri felvállalni a "kisebb államot", magyarul az egyre szükségesebbé váló strukturális reformokat, a költségvetés kiadási oldalának hosszútávú csökkentését. Pont ahogy Gyurcsány se merte, ahogy most Orbán sem meri, ahogy az LMP alternatív költségvetésben sem merült fel ötlet szinten sem.

Szép kilátások. Kormányunk beszari, és a már választható meg a tervezett ellenzéke sem különb nála - gazdasági racionalitás terén - semmivel. Oké, én nem keresem a 4K!-ban a matolcsyzmus ellenszerét, na bumm. De Orbán jövőbeni kihívójának előbb utóbb szembe kell néznie a valósággal: mi bizonytalanok sokan vagyunk, és legelső sorban életképes, megvalósítható gazdaságpolitikát várunk el azoktól, akik Orbán megdöntése érdekében a szavazatainkért kopogtatnak majd.

Ugyanis a rögeszmerendszert nem egy másikra kívánjuk leváltani.

232 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr773327888

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 4K!: videóinterjú Istvánffy Andrással 2011.10.27. 12:26:30

Túlságosan nem lepődtünk meg azon, hogy Istvánffy András sem rajong a rendszerért, mint sokan mások. Nem azért, mert rá van írva a homlokára, de ki ne emlékezne a Peking téri akcióra? Rendszerellenességét kifejtette a színpadon is, de csak egy mondat t...

Trackback: Rogán: A lehetetlent próbálja a költségvetés 2011.10.26. 16:48:01

Súlyos nemzetközi körülmények között a 2012-es költségvetés megpróbálja a lehetetlent, hiszen fenntartható egészségügyi és nyugdíjrendszert teremt, gazdaságfejlesztést ösztönöz és a társadalmi felzárkóztatásra is figyel - mondta Rogán Antal, a Fidesz vezé…

Trackback: Miért van/nincs igaza Schiffernek? 2011.10.25. 16:39:52

"Ritka az olyan politikus Magyarországon, mint Schiffer András, aki nyíltan az adócsökkentés ellen kampányol" - hallhatjuk az index hétfői parlamenti ülést összefoglaló videójában. Valóban, az adóemelések mellett érvelni nem egy tipikus szava...

Trackback: Magyarország mártírja visszaadja a beatkorszakot 2011.10.25. 13:15:01

Végre itt az ember, aki erőssé tesz minket, csak hát ő nem így tervezte....

Trackback: Gyerünk gyorshajtani, bort pancsolni! 2011.10.25. 07:37:28

 Törvénytisztelő magyarokra nem alapozható egy balfék stabil országvédelmi költségvetés – sarkosan akár így is felfogható az, hogy a kormány a õsparaszt költségvetési törvényjavaslatban tételesen, százezer forintra lebontva felsorolja, mi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@gaen: Én úgy tudom - ezt is kint élőktől , soha nem jártam arra - hogy a bennszülött white trash éli főleg ezt a csodás életet: 12 évesen terhesség, szülés után automatice kéglit kapnak, aztán így tovább, az unaloműző részegeskedésig, késelésekig. Valamivel el kell ütni az időt, gyerek felnő, úgy ahogy apuka-anyuka.

És persze ezt elvárja a bevándoroltak alja is. atmenetiallapot.freeblog.hu/archives/2011/08/10/London_langol/
@a szív fészkei: Nos ez egy állami iskola, nem hiszem hogy bezárnák, de az igaz hogy az önkormányzatok elég sok, nem elemi érdekű intézményt bezártak, mert nincsen pénz rá. pont a fent elmondottak miatt. de koszi a jó kívánságokat. :)
@Zébácsi: "Egy dologgal nem értek egyet: a képviselő visszahívhatóságával. A mindenkori ellenzék (akik vesztesei lennnek e folyamatnak, és ők sokan vannak) mindent elkövetnének, hogy ellehetetlenítsék a parlamenti munkát. Sokba kerülne ez, nem tudna működni."

Teljesen egyetértek. Még annyival kiegészíteném, hogy választást 5, vagy inkább 6 évente kellene tartani. Meg kell adni az esélyt, ha valaki egy reformot a ciklusa elején beindít, akkor élvezhesse is a gyümölcsét (és fordítva, ha valamit nagyon elkúr, akkor meg is kelljen ennie - lásd a Gyurcsány eset).
@gaen:
majd ha államcsőd lesz, akkor majd tüntethet a sok majom...
O.V. egy nagyszájú puhapöcs. Ha lett volna vér a pucájában, a Nemzeti Bank kormányzati alárendelésével indított volna és a programját összehangolta volna a pénzügypolitika közvetlen irányításával, állami hitelbank felállításával, stb.
@ezanevemeskesz:

Értelme talán annyi van a posztnak és a kommenteknek, hogy az ide olvasni és néha kommentelni járó főleg ellenzéki tótumfaktumoknak jelezzük, nem feltétlenül tetszik az sem amit ők csinálnak, szerintük értünk.

Meg az is előfordul, hogy meghallják.
@Kivlov: A történelem azt erősíti, hogy a mélyreható változáshoz minimum egy csőd, éhínség, de inkább háború kell. Valamint egy politikus, legyen akármilyen borzasztó is a szakmájában, vagy megöregszik es nyugdíjba megy, vagy lelövik. Maguktól nem latjak be, hogy menni kéne.
@a szív fészkei: Sajnos jól tudod. Londonhoz legfőképp gyomor kell. Szakma nyelvtudás másodlagos.
@kadarnepe:

Köszi a reagálást.
Erre egyébként a témában az eredeti kommentet író @gaen: adott egy elég jónak tűnő választ.

De a lényeg, hogy legyen sokkal nagyobb felelősségük, illetve ha valamit nagyon elronatanak, vagy valami méretes turpisságra derül fény, akkor legyen már meg az az automatizmus, hogy maguktól állnak fel a képviselői székből.

Talán viszatérne az emberek közéletbe vetett hite, és többen mennének elszavazni, ami szerintem nem lenne rossz, jól hatna a civil aktivitásra is.
@a szív fészkei: sajnos jól tudod. Londonhoz legfőképp gyomor kell. Nyelvtudás, szakma harmadlagos csupán...
@gaen:
"Meglepő, de Magyarország összes lakosának minden adata, elférne egy jobb szerveren, ahova minden ügyintéző jogosítványának megfelelően belephet , modosithat adatot. a hivatal meg 1 perc alatt lékérheti amit akar. Ennyi"

jaja, valahogy úgy.
számoljunk utána:

1. Név vezeték: 50 char
2. Név középső: 50 char
3. Név első utó: 50 char
4. Név második utó: 50 char
5. Név harmadik utó: 50 char
6. Személyi szám: 11 char /fő azonosító, nem változtatható/
7. Állampolgárság: char 100
8. Adószám: lsd személyi szám
9. Taj szám: lsd személyi szám
10. jogosítvány 12 char
11. jogosítvány kiadása: 6 int
12. lakhely város: 100 char
13. lakhely utca: 100 char
14. lakhely irsz 4 int
15. lakhely hzszam: 4 int
16. TB jogosult: boolean
17. Volt büntetve: boolean
18. Ha volt büntetve igen, előélet: 65535 wchar_t
19. Körözés alatt áll: boolean
20. Ha körözés alatt áll, kiadója: char
21. Családi állapota: boolean
22. Ha családi állapota igen, linked adat:
23. -Házastárs::személyi szám
24. -Gyermek::személyi szám *15 max.

ez akárhogyan számolom, nagyjából leír egy embert, ez összesen 66898 karakter egy adatbázisba, nagyvonalú leszek: 70.000 karakter.
ezt beszorzom olyan 10 millióval, az 700000000000 byte.
az 667 Mb.
Hááát, talán elfér egy szerveren. Szűkösen, de megoldható. Plusz keretprogram ugye, mert külön felületet készítek a BM-nek, az egészségügyi intézményeknek, a közrendőröknek, adóhivatalnak stb.
példa.
járőr látja a következőket:
1,2,3,4,5,6,7,10,11,19
orvos a kórházban a következőket:
1,2,3,4,5,6,12,16,19
Adóhivatal pedig:
1,2,3,4,5,6,7,

csak sajnos a zemberijogi aktivisták meg az adatvédelmi igenbiztosok, sőt! maga a nagy FIDESZ is kézzel-lábbal tiltakozott egy ilyen adatbázis létrehozása miatt. (mondván, nekik Kubatov csinálja a sajátjukat).
@gaen:
Nem is menni kéne, hanem tenni!
Nem puhapöcsűsködni 20 éve, az inaktívak s*ggét nyalni, a naplopókat pénzelni.
Aranyszájú Bülbül megint szólt egy jót. :-DD atv.hu/cikk/20111025_szijjarto_a_mostani_ellenzek_otszor_olyan_kover_mint_a_2007_es?source=hirkereso

[..]"Mivel mindkét adat - a negyedmillió és a 10-30 ezer - ugyanattól a hiteles forrástól (Szijjártó) származik, a látszólagos ellentmondás egyféleképpen oldható fel: a 7,5:1,47 = 5,1 egyenlet alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a mostani tüntetés résztvevői 5,1-szer súlyosabbak, mint a 2007-es tüntetők voltak - átlagosan mintegy 400 kilósak, hiszen 5,1×80 = 408. Amiből viszont nem következhet más, minthogy sokkal többet esznek, azaz sokkal jobban is élnek, mint amazok. Ha pedig így van, végképp nem világos: miért is nem tetszik a rendszer? "
@a szív fészkei:
ATV :D
színvonal megvan. :D
@Secnir:

Igen, ez klassz!

Kiegészítem:
ez mindenestől elférne egy személyi kártyán, Disk-en (valaha volt összes orvosi kezeléseddel, iskolai végzettségeddel, adótartozásoddal).
Minden menüponthoz kód és hozzáfésér tartozna. Az adott operátor csak azt látja, ami őt érinti: az orvos pl. az adóhátralékodat nem, de eddigi kezeléseidet kisgyerekkorod óta igen.

2011-ben, mikor videót küldhetsz mms-ben a Föld másik felére, ez nem lenne egy bonyolult ügy.
Én, mint (majdnem) alapító tag, adnék egy tippet:
"Hogyazé' csak énekeljük el a Himnuszt!"
Mélyebb magyarok a székelyt, ha akarják..
Vagy Villont:
"Most, hogy a bitó árnyékában állok,
a parlament eszéhez apellálok.
Mert jogában áll minden féregnek, dögnek
védekezni ha életére törnek,
a kutya vonít, a kígyó sziszeg,
a farkas üvölt, s ebben a hideg,
tetves ketrecben ahová bezártak:
csak én, csak én fogjam be a pofámat?"

Kinek mi tessen, (vér)mérs(z)éklete szerént!
@Kivlov: Nálad is!

Ha nem mondta csibehusod ezt, akkor perelje be az ATV-t hitelrontásért. Ha pediglen mondta mindkettőt és a számítások helyesek, akkor dőlj a logarlécedbe!
@Secnir: Nos igen, bizony rengeteg adat. :)
De aki abban érdekelt, hogy fent tartsa a hold udvart, az nem tesz ellene.
Mert miért is van taj szám? hiszen az egészségügyi ellátás ingyenes. annyit kellene igazolnom hogy magyar vagyok. Miért kell külön szám? Minek az adószám? Lehetne csak egy azonosító, amit az összes hivatal és állami szolgáltató használ. De aljon meg a fáklyás menet elvtársak! Ha nincs TAJ kártya, akkor a Józsi elvtárs nem tudja gyártani, ergo nem is fizet nekünk. Ha nincsen adó kártya, akkor meg a Béla nem tejel. Ha nincsen az autóhoz nyolcfelé papír, akkor megint nincsen kápé. Ha a kötelező, MONDOM KÖTELEZŐ biztosítás, ami egyébként önmagában bűncselekmény és mi követjük el elvtársak, mert kötelezzük a népet, hogy használjon egy privát rendszert, ami zsarolás, nem lenne ilyen kusza és alul szabályozott, akkor nem tejelne a Gyuszika.
@a szív fészkei:
letojom mit mondott, és helyes-e az ámítás.
az az atv egy ócsak, kommer, gittegylet. :D
@Zébácsi: Mit akarsz modernitást ebben? Orvbánról a saját alantasa - Kubatov Fradika-elnök - mondta szélesen röhögve, hogy főnökénél már az is az nagy dolog, miszerint tudja, a netről nem lehet faxolni és néha tud sms-t fogadni már. hvg.hu/itthon/20100407_fidesz_kubatov_gabor Videón 2.30-tól mondja ezt.

(Kivlovnak szólok, ne nézze, ne olvassa, mert nem a neki megfelelő helyről idézek)
A romló körülmények miatt elképzelhető,
hogy újabb kiigazítás kell idén vagy
jövőre, hogy a 2012-es hiánycél tartható
legyen – mondta Járai Zsigmond.

A magyar gazdaság növekedési kilátásai
egy hónap alatt a harmadára
mérséklődtek (...) az intézkedések között nem
látszanak a szerkezeti reformok.

Viktor édesfiam, közel az a szopóroller.
@Kivlov: Ja, oké. Jó is az ilyen faék bonyolultságú életszemlélet, irigyellek. Nem csoda, ha neked ez a világ a világok legjobbika.
@gaen: Még a Sólyom féle alkotmánybíróság törölte el a személyi számot, ami pont ezt a célt szolgálta. Ugye az informatikához háttal álló bírók azt gondolták, hogy csak valami "szám" tudja összekapcsolni az állami adatbázisokat, másféle adatok nem.

A céljuk helyes volt (igenis az intézkedő rendőrre nem tartozik pl. a vallásom vagy a befizetett adóm), de a technikához háttal álltak, így pocsék megoldást választottak.
@Kivlov:

Mér', mi a baj az ATV-vel?
Sokkal kevésbé elfogult, mint mondjuk a HÍR-TV.
És egyébként az elfogultság egy magánkézben lévő TV esetében nemn is akkora baj. A piac dönti el, hogy megél-e.

Azzal pedig nehéz bármit is kezdeni, hogy Szíjjártó Péter vagy nem mond semmi érdemlegeset, vagy pedig csúsztat - ez ugyanis sokkal nagyobb baj - lévén KE szóvivő -, mint az, hogy maga a TV elfogult-e.
Szerintem.
@Zébácsi:
Bocsánat, SZP ME szóvivő, ujjbotlás volt.
De a lényeg ugyanaz.
@a szív fészkei: ...de esetleg ezektől is el lehetne venne az összerabolt milliárdokat: Széles, Demján, Csányi, Leisztinger és még legalább 96 társuk.
@kadarnepe:

Lenne megoldás, a műholdak korát éljük. A rendőr csak azt látná, amit a szervergépről láthat. Egy kattintás a palmtopján, beüti a kódódat és látja, hogy voltál-e már büntetve, köröznek-e, satöbbi.

Ez csak akarat és ésszerűség kérdése. Egy csomó adminisztratív teendő egyszerűsödne.
Ne egyétek Kivlovot. Nem troll, csak más irányból közelíti, hogy a rendszer szar.

Nem baj az, ha sok irányból nézünk egyfelé.
@gaen: olyannyira nem elrugaszkodott elvárás az IKT-eszközök racionális és áramvonalas felhasználása, hogy nem feltétlenül kell nyugatra csángnunk a pozitív példákért. Az észtek úttörőnek számítanak az online országirányításban, és a lettek is belehúztak. Paradox módon náluk az alaposan megszenvedett válság is felgyorsította az apparátus kibertérbe költözését.

Annak, akit érdekel:

www.ega.ee/

Az Észtországnál kb. hatszor népesebb kishazánkról pedig csak annyit, hogy addig, amíg olyan miniszterelnök regnál, aki futárral viteti az emailt a Sándor-palotába, hiába bízunk bármiféle intézményrendszer racionalizálásában.
Ja és meg valami okosság, mára az utolsó ígérem. :)
Teljesen egyet értek azokkal, akik minden áron az állam adósság ellen küzdenek. Amíg egy ország nem éri el, hogy hitelek nélkül tudja finanszírozni működését, addig nem független, szuverén. Mindegy, hogy az unión belüli, vagy kívüli. Tehát kerül amibe kerül, de a felvett hitelt vissza kell fizetni újabb hitelek nélkül. Az állam működési költségét addig kell csökkenteni, amíg bele nem fér a keretebe. Mondom, mindegy milyen áron. Koreában ezt úgy oldottak meg, hogy megkértek az állampolgárokat, szolgáltassanak be minden aranytárgyat. Megtették . Egy év alatt kifizettek a hiteleiket, és átszerveztek a rendszert. Nem hiszem, hogy a magyarok ilyen adakozóak lennének, lehet, hogy erősebb ösztönzés kell, mint a "kérem önöket". De én támogatnám ezt a módszert és fizetnek is amennyit csak tudok. Mert azután lenne jövője az országnak, gyerekeknek, unokáknak...
@néma bárány: az sose baj ha egymást tartjuk szemmel.. :) bocs nem tudtam kihagyni. igazad van egyébként.
@a szív fészkei: tudod, néha olyat álmodom, hogy rendszerváltás volt, demokrácia lett, de azután mindig felébredek.
@butus: Már bili se kell, amibe belelógna a kezed? Na ez a takarékosság! :-DD
@Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation: MI az hogy futárral emailt? Azt hogy kell?

A 90 éves apósom gond nélkül FB-ol, skype-ol, emailezik. Orvbán még ötven sincs, nem? Azért a kis aranyesős házába csak be van vezetve a net...
@Zébácsi: @gaen:
na ezér' kéne egy forradalom.
most megfejelem azzal, hogy van még x mező, ami jegyzi, hogy havonta a cég, ahol dolgozol, mennyi bruttót/nettót fizetett neked, nyilvántarja, majd január elsején kiszámolja, hogy mennyi adót kell fizetned. vagy visszautal.
söralátétméretű adóbevallás? lófaszt. informatika, elvtársak, informatika.
ugyanez a cégoldalon (mert nekik is volna ilyen kis adatbáziska) pedig megjelenik, hogy mennyit kell még adóznia stb.

ha valaki úgy gondolja, hogy x jogcímen vissza akar igényelni lovettát, az meg befárad az apehhez, és benyújtja a doksikat (elektronikusan persze). minden doksi kap egy id-t, hogy nem lehessen kétszer felhasználni.
ja, hogy azonnal kibuknának az ügyeskedők meg a feketemunkások, meg az adócsalók?
ja, hogy ez az elmaradott Tallinban működik elvtársak?
Nem állíthatja színpadra a Dörner György vezette Új Színház a Káin és Ábel című Sütő András-művet mivel a kinevezett igazgató pályázata és közéleti megnyilvánulásainak szellemisége eltér Sütő életfelfogásától.

Van még IGAZ MAGYAR érzület! Köszönöm! Köszönjük Sütő Andrásnak és örököseinek, hogy őrizték s őrzik a valódi magyarság tudatot!!!

Tarlós kommunista István meg menjen a picsába!
@Grigorij Pantyelejevics: egyetértek... nem a méret a lényeg...

a kicsi kemény, pajkos, virgonc is lehet olyan jó mint a nagy de puha (pl afrikai államokban :)
@gaen: Na én is húzok mindjárt. De tudod, talán a koreaiak biztosra vehették valamiért, hogy az aranyaik oda kerülnek, ahová kell és amire kérik. Én ebben itthon nem lennék biztos, sőőőt - de ha igen, lehetnék, mert van garancia, akkor adnék. De amire elszórnak ma itt mindent, na arra még gagyigyűrűt se. Debreceni stadion nem az én bizniszem pl.
@a szív fészkei:
" Orvbán még ötven sincs, "
ja, de úgy néz ki mintha 70 lenne.
@Tollas_Elefánt: hát igen... 1,5éve még nestrot egyedül nyomta az ilyen nyelvújítást, azóta már csak ez van... és nem nestrot10 miatt terjedt el...
@a szív fészkei: ...gondolom, hogy a fradi stadionja sem. No, mert már azt is beígérték. Hiába no, 2006-ban kiérdemelték.
@IGAZ MAGYAR: Na, gratula! Szombaton ezt írtam: minden határontúli színház keményen kikérte magának a Dörnerrel való együttműködés gondolatát is! (mert bele írkálta őket, megkérdezésük nélkül persze, hisz az jól mutat, hogy aszongya: a mi erdélyi véreink is mellettünk harcolnak...)
@butus: De a mi bilink.. Sárgának sárga - ha nem barna - és nem is kicsi. :-(
@a szív fészkei:

Az Old Harry's Game c. rádiókomédiában Sátán visszatér a halandók világába, hogy a túlzsúfolt pokol problémáit az input oldaláról próbálja enyhíteni. Muszlim papokkal tárgyal, akik mereven elutasítják a modern technológia összes vívmányát. Sátán rezignáltan jegyzi meg, hogy 'tudom, olvastam a honlapjukon'.

Hát nagyjából így... :-)
@Secnir:

Vajon mi mondatja velem, hogy mindez nem érdeke itt egy bizonyos körnek?

A korrekcióval számított egy főre jutó Nobel díjasok ranglistáján elsők vagyunk - és? Mire megyünk vele, ha alapvető technikai dolgokat nem vagyunk képesek kitalálni, fejleszteni fazonra szabni és használni?

****

Lépnem kell, egy élmény volt itt ma, a legjobbakat mindenkinek!
@glaci 0808: milyen 30 hónap? mit fognak eladni vayg államosítani? mit tucc????

akkor mégsem lesz államcsőd jövő évben?

(jelszó: országbab)
www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/szetszakadoban_a_vallalkozoi_szfera.html - és persze minden munkanélküli naplopó tróger, na ja. Nagyon könnyen válhat azzá valaki ma, ebben a tejjel-mézzel, 1 millió munkahellyel folyó szép Levédiában.
@Kismac: VIGYÁZZ !!! pont ezeket súlytja minden... ezek a vesztesei az új horti-kádár rencernek...

ha gazdaságilag minden ellehetetlenül akkor azért emlékezni fognak...

szted ha ezeknek nem ad a pogármester segélyt, vagy a munkáltatója kirúgja.... kit fog hibáztatni? megy sorba...
- eurót?
- bankárokat?
- cigányokat?
- zsidókat?

egy része ezeket is... de a szélsőjobb általában max 5% most nem normális viszonyokban max 15-20% ami óriási, de nem minden...

akit ez a rencer tesz NINCSTELENNÉ... annak előbb utóbb eszébe jut a TELJHATALMÚ 2/3-os fides is (csak-a-fides) jól bevésődöt...

emlékeztetlek a komentjeimre 2éve:
ki a hibás? csak-a-fides...

ezért jó a teljhatalom...
@a szív fészkei: "LOW" na negúnyolódj légyszi, bonsajduce meg iylesmi mi? csak mert kisnövésű, attól lehetne nagy ember...
@Martian: nem puha pöcs.a király meztelen,és tisztán látszik hogy ott semmi nincs
@Secnir: Imádom a naiv informatikusokat! :-))
@gaen: @Secnir: Kissé naiv amit leírtok. meséljek nektek a nyugdíjrendszerről? Inkább nem...
Az élet ennél kicsit bonyolultabb. Ja és a világon sehol sem csinálnak ilyen összesített adatbázist, mert ez minden jogállamban tilos.
Szerintem az előző ciklusban Gyurcsány felvállalta a struktúrális reformokat, bele is bukott. Lásd még őszödi beszéd. Nem volt kétharmada, viszont volt egy gonosz ellenzéke és egy ellenséges pártja.

A magánbiztosítós egészségbiztosítás kisebb államot eredményezett volna, mint ahogy a tandíjas felsőoktatás is. Az önkormányzati regionalizálás meg pl. a megyei szintet iktatta volna ki. Nem kellett a népnek, most már kár érte sírni. Viszont írni az igazat illene. Ami most biztos, a Fidesz az tényleg nagyon nagy államot csinál, az ember elvész benne.
@Secnir: "csak sajnos a zemberijogi aktivisták meg az adatvédelmi igenbiztosok, sőt! maga a nagy FIDESZ is kézzel-lábbal tiltakozott egy ilyen adatbázis létrehozása miatt."

Önmagában egy ilyen adatbázissal nincs is probléma.

De azzal már igen, hogy nincs az a szentéletű és feddhetetlen ember, akire ezt rá merném bízni. Mert egy kis user error elég hozzá, hogy bárki zsarolható vagy akár körözhető legyen.

Ha láttad a Brazil c. filmet, abban egy sornyomtatóba pottyanó légy elég volt egy becsületes családapa a hatalom által, tévedésből való kinyuvasztásához.
@kadarnepe: valódi felelősség, visszahívhatóság nélkül ma már teljesen értelmetlen szavazni (ld. bianko csekket kitölteni)... viszont ennek kritériumait pontosan kell szabályozni (számonkérhető képviselői vállalások).
@yoda-jedi: Van mit eladni. Ólcsón el lehet sütni a haverok részére a MANYUP-ból származó részvényeket, meg a drágán vett OTP részvényt is. Aztán ott van a MAL, amit ingyen szerezhet meg az állam, a kifizethetetlen 170 milliárdos bírság fejében (ez még Microsoftot is tönkre tenné) és szintúgy némi bevételért tovább passzolhatja, mondjuk Simicskának.
@nu pagagyí: hihiihiiiiiii

simicska pénzt ad???? hihihi... szerintem erre te még nem láthattál példát...
nem csodálkoznék ha a boltban sem fizetne... lévén ő a kiráj
@Fabius a zegészen vastag bőr legújabb számában "@Virág et" és jómagam vitájára hívnám fel figyelmedet, az itteni témába keményen belevág
@yoda-jedi: minden kis növésű óriás a valódi törpék között...rá is vonatkozik a móka: a szerelmes pár a sötét parkban forró nyári éjszakán éppen a paradicsomba behatolás előtt van majd utána a legény: benn van? leányzó: nincs! legény? érdekes, kinn sincs... na ilyen a mai országirányítás...teljesen fájdalommentes
@nu pagagyí: te, te, te kis pén zügy miniszter...vigyázz, nagyon vigyázz!
@a szív fészkei: azért azt a szintet, amit cubai barátaim elértek e téren -is!!!- gyermek neve: "Noslen" teljesen azonosítható a világon nincs még egy ilyen hacsak nem írod visszafelé: "Nelson" ez az egyszerűbbek közűl való vannak sokkal mókásabbak is...hogy mást ne mondjak: forradalmiak, bár náluk nem ismert a fülke, útálják
Forradalmunkban min is kéne csodálkozni? Simlis szarrágók... Kultúrállamban köztörvényes a csóka!

index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/25/pert_vesztett_a_versenyhivatal_elnoke/
@Zébácsi: Zé, mit elemzel Zé? amikor az elmélet, a kutatás valamint a gyakorlat integráltak voltak: Bláthy, Zipernovszky, Kandó, és a sok sok névtelen magyar mérnök (a Ford T modell tervezője is magyar a Bánki Donát Egyetemen kiállítva a modell a Ford ajándékaként mert a mérnök anno ott végzett) akik a Ganz Hajó és Darugyárban a kikötői darukat tervezték és a világ egyetlen jelentős kikötője sem nélkülözi -mai napig- a megbízható és könnyen működőt, a magyar motorvonatok. a váltóáramú villamosítás és a hozzávaló mozdony...magyar hidak ...érdekes módon nincs magyar vekker sem zsebóra sem a Schaffhausen nem magyar ehhez nem vagyunk elég türelmesek vagy a...szóval tudunk olyan kukoricát kifejleszteni, hogy Délamerikából a kukorica hazájából hozzánk jártak tanulni a magyar sebvarró spray-t egy magyar hölgy dobta piacra délamerikai indián receptek alapján ... a mai egyetemeken mit kutatnak? és mit oktatnak?
@Martian: Ne türelmetlenkedj amiatt, hogy először a többi hatalmi ággal kezdte! Kicsit elcsúszott Simor kicsinálásával, de kárpótolja majd az öröm, amit az utolsó "ellenálló sejt" megszüntetésekor fog érezni.
Az országgyűlés csak arra jó, hogy Orbán fejét figyeljük. Egyre szűkül a szeme nyílása, akkor van baj, amikor összeszorítja, és már nem akarja látni a szakadékot, ami felé rohanunk :)
nektek is akartam linkelni... de már az avó levette...

az egyetemistákban hiszek.... EZ BRUTÁLISAN JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ (volt)

kepviselofunky.blog.hu/2011/10/25/kaszaljak_a_rozsat_a_miskolci_hallgatok
@a szív fészkei: a bőrről: @Virág et.: idézlek: "@Rodeo36: Szociológia, politológia például. Vagy filozófia, esetleg irodalomtörténész stb. Igazából ritka az olyan társadalomtudomány, aminek van gyakorlati oldala (ilyen a jog)." ha a szociológia nem gyakorlati akkor mely társadalomra/ról szól/vonatkozik (sociedad=társadalom)...politologia az a napi és távlati mindkét irányú távlat: múlt és jövő kutatása a történelmileg rögzített gyakorlat elemzése valamint az alkalmazott gyakorlat elemzése...filozófia az egy interdisciplináris szupertudomány amely a tudományok és a társadalom interakcióját elemzi beleértve a tudományok eredményeinek és célirányainak kutatását ismeretelméleti alapon ezért olyan alapvető például a Heller/Lukács kutatás amely sok mai internacionális vállalat működéséhez ad alapvető információt és milliókat fizetnek ki egy egy kutatásért...irodalomtörténész egy alapvető szükséglet mert az irodalomban megjelenő (Lukács mimézis elmélet Aristóteles) "képzete" valóságvonzatai és történelmi fejlődésének kutatása az adott társadalom aktuális fejlődésére és tendenciákra, trendekre ad megoldást azaz az aktuális politikát gazdaságirányítást informálja a törvényhozás tekintetében és annak eredményességét vagy eredménytelenségét deriválja...ez ilyen dolog...látom nagyon felkészültél ugyanúgy mint a fityisz 8 éve a kormányzásra csak így tovább

hát ilyenek is vannak
@legeslegujabbkor: ne beszélj összevissza.. ? ?milyen szakadéééééééééééééééééééééééééééééééééé
@Rodeo36: Magyarorszáon kb a 70-es évek elején kereszteltek, bocsánat, névadó ünnepséet tartottak egy ... Ninel tiszteletére.
@legeslegujabbkor: áhhh dehogy... bár sötétet látok apró pöttyökkkel de azok is kis narancsszínűek...

sokszor azt gondolom ébren álmodok... ez kizárt hogy velünk történjen

óriási történelmi események részei vagyunk... nagy durranás lesz...
@yoda-jedi: végre megtuggyuk milyen is a BIG BANG? Fekete luk lesz e?
Az az eurós, gyengülős duma, az azért mindent visz... Bogyókat be kéne venni a Kedves Elmebeteg Vezetőnek, különben még valami kapitánynak találja magát képzelni, valami gyorsnaszádon.
Komolyan széjjel röhögném magam ezeken, ha nem itt élnék! :(
@yoda-jedi: ez plágium, de muszáj betennem ide: "nexialista · nexialista.blog.hu 2011.10.25. 20:24:47
nem is értem, miért nem tetszik a rendszer, mikor mindig is úgy volt a történelemben; ahol felhúzták a mozdonyhorgonyt, ott beindult a Veresegyház-Vác viszonylatban közlekedő MÁV-os gyorsnaszád " vincentből szabadon lopva
@yoda-jedi: Magyarország valami bokrétaféle egy biztos helyen. Európa "leszakadó", "gyengülő" országaiban együtt fognak tüntetni a munkavállalók, mi meg kívülről nézzük.
@Rodeo36:

Ez tipikus esete annak, mikor valaki védeni igyekszik a védhetetlent.

Kisst és Virág et.-t szeretettel várjuk a versenyszférában kormányváltás után.
@Rodeo36:

Zé nem elemez, nem eleme eme lemez.

Galamb József. Asszem. Mármint a Ford-T modell egyik főtervezője. A tömegek vajon tudják-e, ki ő, ismerik-e nevét?

Ctrl+Alt+Del. Szintén magyar. Vagy a víz alatti áram (longitudinális hullámterjedés, nem ráz).
Sorolhatnánk.

De szerintem a krativitás és a lelemény nem veszett ki belólünk, ehhez kevés egy-néhány emberöltő. valahogy rossz idők járnak a magyar K+F-re, pedig ez lehetne az egyik kitörési pont.
@yoda-jedi: Egy gyönyörű szép film volt Dustin Hoffman Kis nagy embere. www.port.hu/kis_nagy_ember_little_big_man/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=55395

Ennél a bonsai-osnál ilyesmi szóba se jön, mint a filmbeli sztoriban: emberi nagyság, hitelesség, humánum. Ha ezek megvannak, tényleg kit érdekelt a mérete? Magának Dustin Hoffmannál sem, Al Pacinonál sem izgalmas kérdés. Nekik könnyű persze, hisz ők NAGYOK.

A hülye rendszámát meg miért nem választotta jobban? :-DDD Pl.: ORV-001
"mi bizonytalanok sokan vagyunk, és legelső sorban életképes, megvalósítható gazdaságpolitikát várunk el azoktól"

ilyen letezik kb. olyan felmillio, amibol konkretan valamelyik oldalra szavazobol olyan 400e van...

inkabb azok a bizonytalanok dontenek akik a megyo 100 naposa utan megjutalmaztak az osztogatast vagy a Gyurcsi megvalasztasa utan akik elpartoltak tole lenge par honap alatt...
@a szív fészkei: nem a méret a lényeg

továbbra is enynit tudok mondani... kis test is oszlik, nagy test is oszlik. mindig ez a vége.

a rencám inkább. ORW-007, vagy OVI-007, ORBÁN1... aztán a fia majd ORBÁN2... stb 100 év mulva megkezdik a nulláról ORBÁN0
@yoda-jedi: Figyelj, nem ugrálnánk elég sokan ezen a termetdolgon, ha nem ez határozná meg a szerencsétlen napjait, éveit, évtizedeit és még nagyobb pechünkre, a miénket is. Szerintem Gyurcsány állhatatos gyűlöletéhez az a hiányzó 15-20 nyamvadt centi is hozzájárul...

Ismertem kis pasikat, aki vagy hatalmas öniróniával és lehengerlő humorral vagy hasonlóan hatásos sármmal feledtették el a minimanóságukat, de tényleg, fel sem merült az ember lányában, hogy jéééééééééé, lehetne magasabb is. Volt olyan,aki humorral rávett arra is, hogy menjek mellette, ám lent az úttesten. :-DD Akkor voltunk egy szintben. De nem is volt érdekes. Na de...

Orvbánnak nincs humora, az önirónia-sornál pedig végleg kilökhették a sorból, amikor azt osztogatták... Anélkül meg csak a másokra acsargászat s a fogcsikorgatva előadott "nagyság" illúziója marad. Ami egyre röhejesebbé teszi. Chaplin Diktátora - alapmű az ilyen veszélyes hülyéket bemutatandó. www.youtube.com/watch?v=Yg-3AdzjhYI (nézése közben lehet törökül is tanulni ;-))
@a szív fészkei: volt egy rádióműsor: Zobokit a Müpa tervezése után megkeresték a kínaiak hogy minden nagyon szép, ugyanolyat szeretnének csak 10szeres méretekkel... nagy költségekkel megcsinálta a tervet és úgy halottam nem fizették ki, emiatt bedőlt vagy beszűkült picire...
@yoda-jedi:
zobokikám megérdemli, hozomra még a római pápának sem dolgozom, leteszi a kauciót, visszavonhatatlan accreditívvel a nevemre, 100% értékre és minden teljesítés után jogom van részleges felvételre, ha nem fizet kézbe...a világ tele van kóklerekkel vagy "crook"-okkal és a vállalkozó az első áldozat, ez nem mise, hogy hiszem a...hanem ide a zsuzsut vagy menj rendeld meg mástól...és nem hallgatom tovább, mert minél inkább meg akar győzni annál nagyobb "crook"
@Fabius: nézd, én még a "szocializmusban" kizárólag a versenyszférában tevékenykedtem, nem is tudtam elképzelni mást magamnak, éveken keresztül rugalmas munkaidőben dolgoztunk, 3 órát kötelezően benn kellett tölteni a nap bármelyik 3 órájában a többi időben ott voltál ahol szükség volt rád...soha nem csúszott egyetlen határidő sem!!! amíg nem érkeztek a mai fidesznyikek az ilyen álommunkahelyre, szinte sohasem voltak benn és sohasem teljesítettek semmit -volt diplomájuk- 30 nap után a főnök magához rendelte őket egyenként és hosszú tömött sorokban távoztak az uccára ahová valók voltak...ezekből lettek a versenyszféra hatalmas ellenségei...ott alkotni kellett...hát igen @Zé az excel szülőatyja is magyar többek között...szerintem a logarléc használatát újra kötelezővé kellene tenni mert kreativitásra kényszerít és megmozgatja az agysejteket és csak ennek ismerete után engednék bárkit is PC közelébe
Szijjártó: a kormány is látja a kockázatokat - mindenre van forgatókönyve
2011. október 26., szerda 8:22 MTI-Eco
agyam eldobom ezen a fszn....
www.napi.hu/magyar_gazdasag/szijjarto_a_kormany_is_latja_a_kockazatokat.499973.html

Szijjártó Péter szerint bár a nemzetközi gazdasági helyzet miatt vannak kockázatai a jövő évi büdzsének, külön intézkedésekre nincs szükség, de ha a körülmények lényegesen változnak, arra is lesz válasza a kabinetnek, a 2,5 százalékos államháztartási hiányt azonban tartani fogják - erről a miniszterelnök szóvivője kedd reggeli televíziós interjúiban beszélt.
Nagyon, nagyon kíváncsi vagyok, hogy Orbán ezúttal is csatlakozik-e a kolbászfesztiválozókhoz Békéscsabán. Most lesz, péntektől hétfőig. Eddig rendszeresen jelen volt. De ki tudja, még mondana neki valaki valamit...
@kriszi: Ugy emlekszem, mar tavaly sem volt ott.
Alakul a 400FT-os Euró:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/forintesest_akar_beinditani_a_kormany.499892.html

Forintesést akar beindítani a kormány?
2011. október 26., szerda 11:04 Molnár Gergely, Szabó Zsuzsanna

Traderkörökben mostanában hálás téma a kormány forintárfolyammal kapcsolatos elképzeléseit latolgatni. Erre alapot több kormányzati kijelentés ad - a legutóbbi épp ma érkezett -, amelyek arra utalhatnak, hogy a forint gyengítésén keresztül szeretnék élénkíteni a gazdaságot. A piacon terjedő lehetséges forgatókönyv - ha megvalósul - a Napi Gazdaság Online-nak nyilatkozó közgazdászok szerint veszélyes játéknak bizonyulhat.
"mi bizonytalanok sokan vagyunk, és legelső sorban életképes, megvalósítható gazdaságpolitikát várunk el"

Sajnos ebben tévedsz. Ha a bizonytalan 36% azt várná, akkor nem itt tartanánk.
@futuretech: Ha, ahogy annak rendje lenne, az állam mi magunk, az állam polgárai vagyunk, akkor a "nagy állam" jó.

Ennek egyetlen módja és ez az északi irány is, a teljes átláthatóság.

Hatóság. Hatóság ellenőrző hatóság. Bizottság. Bizottság ellenőrző bizottság ... rendelet, törvény, paragrafus ...

Pedig milyen egyszerű lenne. Pofon egyszerű.

Nyilvános adóbevallás. Ugye nem bonyolult? És mégis miért nem kampányol ilyennel senki?

Az első, akinek ez a programjában szerepel, az az igazi, aki a hazájáért tenni akar és nem kivenni a közösből, akit vártunk és várunk.

Hajrá! Aki a nyilvános adóbevallással mer kampányolni, az ország összes tisztességes polgárának szavazatát bírni fogja.

Hajrá tisztességes Magyarország!
süti beállítások módosítása