Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.10.12. 05:40 Fabius

A hiteltelenül mímelt kormányzati optimizmus

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor

Kedves Vezetőnk lassan népszokássá teszi a konzultációt. Már úgy értem azt, amit ő annak tart. Jellemző ezekre a diskurzusokra, hogy leginkább azok nem kapnak hangot és szerepet benne, akikről szól az egész. Nem volt ez másképp az Országos Érdekegyeztető Tanács helyett tegnap megalakított Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács első ülésén sem: az érdekegyeztetésben csak a munkáltatók és a munkavállalók nem szólhattak bele érdemben a konzultációba.

Cserébe Viktor mondott szép beszédet, világossá tett néhány alapvető definíciót. Kezdjük is mindjárt a megszorítás körbejárásával, ami Viktorunk szerint:

"A megszorítások lényege, hogy pénzt vesznek ki a gazdaságból, anélkül, hogy közben a gazdaság szerkezetét úgy alakítanák át, hogy a jövőben ne legyen szükség újabb és újabb megszorításokra"

Az egykulcsos adóval - saját bevallásuk szerint - 500 milliárdot vettek ki a gazdaságból anélkül, hogy a gazdaság szerkezetét úgy alakították volna át, hogy a jövőben ne legyen szükség újabb és újabb megszorításokra. Jó ezt tisztázni, a jobbereknek is szükséges a Vezér szájából hallani, hogy bizony a költségvetés lyukainak folyamatos stoppolása, az egykétkulcsos rendszer ismételt bevezetése, a megemelt fogyasztási és a frissen kivetett kis adók megszorítást jelentek.

Nem haszontalan figyelni gazdasági zsenijeink testbeszédét sem az alapvetések sorolása közben. Orbán lélektelenül darálja a kötelezőt, Szent Jobbja pedig grimaszaival egyértelműen kifejezi, miről mi a véleménye:

Orbán:

"Az a célunk, hogy 2014-re Európa leginkább versenyképes gazdasági környezetét alakítsuk ki Magyarországon."

Matolcsy:

Orbán:

"A következő évben legalább 200 ezer embernek tudunk munkát adni, igaz, Start munkát"

Matolcsy:
Itt már beszállt a kínos vakarózásba és sunyításba az addig valahogy kitartó Parragh László is:
A devizaeladósodottságból való kitörést már Viktor sem bírta ki vakarózás és bizonytalan tekintet nélkül:


Orbán:

"Vissza kell állítani a munka, a fizikai munka becsületét."

Matolcsy:
Aztán mire Viktor eljutott végkövetkeztetésig, addigra kifogyott a szuszból, és maga alá zuhanva nyökögte:

"Ha a tisztességes munkából fenntartott élet becsületét nem tudjuk visszaállítani, akkor semmilyen gazdaságpolitika sem lehet sikeres."
Azt hiszem a kifulladva elnyöszörgött aranyigazság ezzel a testtartással többet elárul bármilyen szónál arról, Kedves Vezetőnk maga mennyire hisz a sikeres gazdaságpolitikában. Szemmel láthatóan a közvetlen környezete, ide értve Jobbkezét is minimum kétségekkel és a bizonytalansággal küzd. Innentől azt nem értem, hogy akkor mire jó ez az esztelen ragaszkodás a zsákutcához? Mit totyorognak itt, mint szorulásos turul magas tölgyfa tetején, belefulladva a saját kudarcukba?

A grimaszparádé lehetne vicces, ha nem a bőrünkre menne a játék, ha nem éppen annak lennénk tanúi, hogy Orbán Viktor sem hisz saját magának.

118 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr943296495

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Civileket és cirkuszt a népnek 1. 2011.10.12. 20:38:02

A politikából való teljes kiábrándultság folytán ma Magyarországon egyre többen vélik reményüket felfedezni a különböző civil - vagy legalábbis annak látszó - mozgalmakban. A csalódottak előtt azonban nem ez az egyetlen út áll. Jó néhányan vannak, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Tűzfal:
2000 körül volt, ha jól rémképlik, Kövér elvtárs volt a szereplője.
Svájciaknál választások és ezt kommentálta Kövér elvtárs. Szerinte (szó szerint nem tudom idézni, de a lényeg ez volt) tök hülye a svájci POLGÁR (akkoriban, nem tudom emlékeztek-e még ez volt a divat, az ELVTÁRS szót kellett valamivel helyettesíteni, de ez mára...), mert azt sem tudja, kik a politikusaik, mi a neve ennek, vagy annak a miniszternek és politikai überokosnak!
Szóval ezek után egy Svájcban élő magyarnak volt kommentje a dolgokhoz...
-Nem, nem vagyunk olyan hülyék - mondta a jóember - mint a nagyon képzett magyar politikai elit és Kövér Úr képzeli. Nálunk a szavazásnál sokkal egyszerűbben döntünk. Belenézünk a pénztárcánkba és ha azt látjuk, hogy jól néz ki, akkor az országban is rendben mennek a dolgok, meg vagyunk elégedve a politikusainkkal. A kutyát nem érdekeli, hogyan hívják, de jól teszi a dolgát, amiért a fizetését kapja a köz alkalmazásában, a köz pénzéből...

Ennyi! Legalábbis egy európai országban!
De itt, a Balkán legmélyén, ennyi paraszt, sötét bunkó, gátlástalan politikussal a nyakunkon mire számíthatunk???
@Palmer Eldritch:
Nekünk is jogunk van ezekkel a pökhendi, pofátlan képviselő urakkal hasonló lekezelő módon bánni! Balfasz és kretén népség, közpénzből élvezkedő farizeus egy csürhe.
Majd azért egyszer a számlákkal el kéne számoltatni az elvtársakat. Ha nincs meg, akkor viszont fenn áll az adócsalás. Egy kis vagyonosodási vizsgálat is aktuális lehet nálunk, no meg a nagy értékben elkövetett csalás és sikkasztás is meg fog állni - no persze egy tisztességes ügyész segítségével. Vagy csak én vagyok naív? :))
@Boli: "Ezt a kettőt szeretném kérni, és azt, hogy minket, akik az önkormányzatokból jöttek, és személy szerint a lakosság választott meg bennünket, nem pedig listáról jutottunk be, tartsanak annyira, hogy jó emberek vagyunk, mert a lakosság megbízott bennünk, van, akiben már több cikluson keresztül."
Ennyi
@akela_a_hun:
:÷ Költőinek szántam a kérdést... ;)
@Tűzfal: "Régi vágyam, hogy ha megkérdik tőlem, ki a miniszterelnök, kik az ágazati miniszterek, akkor merengjek el egy pillanatra, és a többségük neve ne is jusson eszembe."

Próba:

- Ki a Német Labdarúgó Szövetség elnöke?
- Ki Svájc miniszterelnöke?
- Ki a Wolksvagen Konszern vezérigazgatója?

Na ugye.

Amúgy Navra meg Varga vakarózása is elég beszédes.
Az a baj, hogy ezzel a pöccsel az első ciklusa elhitette, hogy ő egy miniszterelnök, most meg képtelen megemészteni hogy rádöbbent, nagy rá a kabát.
Amúgy is már évek óta hangerővel pótolja a releváns gondolatokat.
Viktort elnézve olyan érzése van az embernek, hogy az ország ravatala mellett igyekszik lelkesítő beszédet mondani, mérsékelt sikerrel.

Szerintem előbb utóbb ezek a videók is le lesznek tiltva, mert csak a hősnek maszkírozott és szinhkronizált Orbán képes üzemszerűen működni, a spontán nem.
@gyilkos fűegér:
- Ki a Német Labdarúgó Szövetség elnöke?
- Ki Svájc miniszterelnöke?
- Ki a Wolksvagen Konszern vezérigazgatója?
Azért az k...-ra felnyomja a csöppnyi agyam, hogy nekünk pl. Hoffmann, Matócsi és Czomba neveket lehet csak magukénak tudnunk!
Nagyon komoly cuccot tolhatnak a fiúk...
Ideje volna elvonóra küldeni őket de örökre...egy lakatlan szigetre,hogy ott egymást hülyíthessék ötleteléseikkel.
Na az lenne az igazi valóságshow...:)
Azt én is megnézném hogy kuporodik mondjuk viktorka,matolcsi,vagy szíjártó mögé,érintés hiány miatt.
Előtte természetesen teljes vagyon elkobzás nekik...
Itthon olyan örömünnep lenne,mint mikor Ace Wentura kiköltözik a kolostorból...:)
Valamelyik szakszervezeti vezető mondta, hogy nem a munka becsületét kellene visszaállítani, hanem a munkásét.
Én szerettem volna tisztességesen dolgozni,de 39 ledolgozott év után azt mondták jó napot.1954-ben születtem még egy év kellett volna a 40 évemhez nem engedték. O.V azt mondta senki nem mehet el idő elött nyugdijba,és senkit sem hagy az utcán.
Forduljak tanácsért hozzá? A HR.-es gyerek nagyképüen megjegyezte még kapok 3 hónap munkanékült és addig orvosi ellátás is jár,és utánna? Valaki mondja meg 58 évesen hol kapok munkát?
@nu pagagyí: Én is nagyon örülnék neki,mert most akkor dolgozhatnék
Az olyan szánalmas, hogy a cinikus pofával 15 éve előadott fidesz hazugságokat még mindíg ilyen tömegek veszik be. Pedig bázisuk zöme pedagógus, orvos, egyéb értelmiségi, róluk azt gondolná egy gondolkodó ember, hogy ennél okosabbak és ennyi őket is súlyosan érintő nemmegszorítás után leülnek elmélkedni. De nem, valahogy szeretik hallani ezt a sok lózungot, fő, hogy az Istenvezér szájából jöjjön. Nem tünik fel, hogy hétmérföldes léptekkel semmisülünk meg rövidesen?
Mivel győzhetők meg még mindíg? Ennek a tizede miatt már kimentek kockaköveket dobálni. Az sem számít, hogy jól pofán lettek csapva. Egyszerűen nem hisznek a szemüknek, fülüknek vagy szégyellik bevallani?
Jó, ne szeressen mást, de azt nem értem, mit eszik még mindíg ennyi ember a fideszen. Mi kell még?
@39 év jutalma:
Legrosszabb esetben keríteni kell egy céget, amelyik a járulékok és adók fejében egy évig papíron foglalkoztatja, vagy egyéni vállalkozóként ugyanez. Persze a legjobb lenne valami biztosított munka.
@Spániel: Szerintem már nincs akkora támogatottságuk, mint amekkorának tűnik a megszállt sajtóból, médiából és a manipulált közvéleménykutatásokból. Inkább félelem és közömbösség van. Én személyesen ismerek több olyan egykori Fideszest, akik mára kiszerettek pártjukból. Ennek ellenére nehéz lesz változtatni, mivel a Fidesz gátlástalanul használja az államot és működteti maffiaszerű kapcsolati hálóját, bármilyen életképes alternatíva csírájában történő elfojtására. Például ez a blog is egyre ritkábban kerül fel
@Spániel: hiszed-nem hiszed ez a "réteg"?a legsötétebb mivel olyan szinten tartja magát okosnak ami szégyen...átlag IQ-juk még a 110-t sem éri el,amit egy régebbi statisztikánál olvastam...:(az egyetemi professzorok átlag IQ-ja ez alatt van...mit várhatunk mondjuk egy általános iskolás pedagógustól?pl...1ügyvédúrtól?orvosúrtól?ne folytassam...viktorka is egy középszerű senki,mind embernek,mind politikusnak egyaránt...csak ugye neki/felsőfokú iskola/papírja is van a nagy semmiről...
Ő államfő?max 1 TSZ jogi képviselője lehetne,de az is csak sundán-bundán...
Szomoru és kilátástalan. De kínomban legalább van még min nevetni: lekváradó, margarinadó, mi jöhet még?
Így igaz,nevetséges.Csak sajna magunkon nevetünk mert látjuk,tapasztaljuk és várunk,mi a "lekvárt "tudnak még kitalálni.Na ez már olyan szint lefelé amit értelmes ember nem tud felfogni...A legnagyobb baj hogy nincs ellenzék...
Most olvasom az ATV-n lesz egy műsor...címe:Demokraták...Bár az ötös lottóm lenne ilyen biztos,hogy a többség,a "barátok közt"VV-t nézi inkább...na ezeket,én betiltanám,és főműsor időben nyomatnám:hogy működik pl.egy bank,egy állam,hogy takarékoskodhatok,! Tutti hamarabb elaludnának,de valami megmaradna abba a kicsi,manipulált agyukban...
@tinga9:
Há'demán, ha Móunika nincs, akkó ijjen kő a népnek! Csöcsök és ordibálás legyen, növényi IQ-val és sok bammeggel. Ez kő a népeknek, ennyi a szintjük...
Nem gondolod, hogy majd a National Geographic-ot fogják nézni?? Izgalom legyen... :)
Marhája, miért nem az árfolyamokat nézi akkor?
@Spániel: No végre bejön a lekvár adó!!!! Még ez hiányzott s máris boldogabban néz az ember a jövőbe!!!
Ízlelgessük lekvár adó, mondjuk hecsedli-lekvár adó! Szerintem az egyik legszebb magyar szó lehet belőle hecsedlilekváradó!!!!
Baromi hasznos is mert képzeljük el a CBA hogy fog ebből milliárdos ÁFA csalást csinálni ??? Sehogy!!! ...ehhez még a Kézen fogva alapítvány na meg a Lázár testvérek is kevesek lennének!!! Pedig aztán ott ment a mutyi a körbe számlázás kiviszem -bent marad - eladom itt - visszaigénylem onnan! De a hecsedlilekváradóból ez nem megy!!!!
Hajrá fijjuk!!!! Van még ötlet??? Pl.: legyen tökadó meg a kavicsadó vagy a lézerblokkolóadó! No van még ötlet????
Fabius kösz a misét! Jól celebrálod, mint mindig! Ez a metakommunikációs kiskáté is nagyon ott van!!!
@IGAZ MAGYAR:
"Van még ötlet???"

Zsíradó.
@nu pagagyí: baszhatják ezt is, ahogy minden.mást is.

Az index mostanában a maximálisan píszi VV-t nyomja az Uj Péter utáni világban. Persze, Panyi Szabolcs újságíró, és hát a kollegalitás, ugye. Néha nem rossz amit ír, de többnyire se ize, se bűze nincs.

Az indextől függetlenül viszont egyre több hírportál ajánlóz blogokat, a 168 óra, kapu.hu, hirkereső.hu, stb. Vagyis eléggé szem előtt vannak az írások akkor is, ha az index éppen nem vállalja azt a szerepet amit eddig.
@Palmer Eldritch: Tehát bárki más mehessen be a 3.60-as parlamenti büfébe bezabálni fillérekért, bárki más kapjon lakhatási, utazási és mindenhetési hozzájárulást, mint ez elnyomott képviselők, bárki másnak legyen mentessége, ha baromságot csinál, bárki más segge alá toljanak drága autókat, vagy legalább állják azok fenntartását, , bárki másnak jusson annyi fizetés, stb.stb.

Ha annyi joguk van, mint bárki másnak, akkor egyenlősödjék már a két halmaz így is!
@freya10: Olaszoknál is lesz hétvégén egy bazi nagy - millásra saccolja kint élő ismerősünk - tüntetés megint. Spanyoloknál übergáz van.

Szóval nem mindenütt méznyalás van ezerrel, de Orvbánhoz képest minden csak jobbnak tűnik. Szerintem ezért kap pénzt a többi eu-s kollégától: minden állampolgáruknak megmutathatják, hogy az igazi szar nem náluk leledzik - lásd az előbb felsoroltakban, de bámelyiknél van gáz - hanem itt Magyarországon van. Hozzánk képest minden Kánaán, ezt nem lehet alulmúlni.
Most már komoly veszélyben van a tévém, ha meglátom ezeket az arcokat és nem tudok idejében elkapcsolni.

A Parraghnak sikítva kellett volna haláltáncot járnia, most végzik ki a vállalkozásokat éppen, akiket képviselnie kellene. Remélem nem ússzák meg az elszámoltatást, ha egyszer megérjük, hogy a népharag elsöpri ezeket a kártevőket. Népi ítélőszék előtt a helyük.
@2llkedő: @yoda-jedi: Szégyelljétek magatok !!! ...bezzeg nekem nem jutott az eszembe! Megszégyenititek a "jobbkezet"? Hát hülye az a "jobbkéz"? Azt hiszitek ŐŐŐŐ nem gondolt rá???
De igenis gondolt!!!! Csak, csak azt akarta hogy a nép akarja!!!!! Majd a következő polgári, nemzeti konzultáción beírhatjátok külön kivánságként, nem igy hebehurgyán csak odadobni hogy zsíradó meg vigadó na meg hangadó! Persze "VÍGadó" mi hogy még utóbb félre értse a nép, nem az csak legyen egyszerűen ...na mi is??? Majd még kitaláljuk!!!
@Boli: :)...igaz.A fidesz 2/3-s többsége..Na ennek fordíts át az agyát...
@IGAZ MAGYAR: VÍGadó... HANGadó... HÍRadó... SZÁLLÁSadó...
@IGAZ MAGYAR: politikus adó!Sok nem maradna a zsebükben ezen a szinvonalon...lenne bevétel..minden "sarat"ki lehetne belőle fizetni.
@tinga9:
Lehetetlen... Tudod, a Hajdú Péter szint, Orbán Vikivel a showban! Zsák a foltját...
@yoda-jedi: @tinga9: No azért van remény!! Lesz itt még ne mulass "VÍGadó" na meg "politikusadó"!!! ... csak ez így olyan mint, hogy:" Van remény
Árnyékom pompás egészségnek örvend
Az új év reggelén" (Kobayashi Issa)
@Boli: Na, azt még hogy utálom...
@IGAZ MAGYAR: szerintem az se normális hogy az adókat csak ugy költségmenetesen lehessen befizetni. szerintem kellene egy ADÓFIZETÉSI ILLETÉK...

FÜSTadó? minden kocsira?
RÁDIÓadó? szintén+minden lakásra
fordított adó? azaz ÓDA ? ezt azok fizetnék, akik visszaigényelnek. vagy akiknek nincs jövedelmük...

aztán a JÖVEDELEMadót... barátságosabbá lehetne tenni. jövedelemelVEVŐ nevű adó (vevő) -vel

RANGadó? a kinevezések, díjak szerzézesekor...
@yoda-jedi: A fordított adót az tetszik!!! Köszi!! Én tudatlanul s letörten bemásoltam egy nemzetidegen haikut. Szégyen fejemre! Ez az ÓDA-ból ne hogy oda legyen, már mint megint nekik a köz pénze!!!
Remélem ezért a másfél évért lesz számonkérés !!! ..és adózunk, adunk nekik pár évet a csalásért a lopásért a hazudozásért!!!!
Most, hogy már biztos, hogy nem kapunk pénzt az araboktól sem, az arcokat nézve csak azt találgathatjuk, hogy vajon miben reménykednek?
@Link Elek: Én már hetedik éve csalatkozom ebben a várakozásban, de ahogy elnézem, csak lassan és fokozatosan fog javolni a helyzet a következő 120-150 évben. Persze lehet, csak én vagyok túl igényes...
@Spániel: Már a '80-as évek közepé nagy botrányt vert fel egy felmérés, sajna már nem tudom, ki végezte, amiből kiderült, hogy a leendő értelmiségi eltnek tartott orvostanhallgatók általános műveltsége majdhogynem szakmunkási mélységeket verdeste (tisztelet persze a művelt szakmunkásoknak). A nagy felzúdulás idővel elcsitult és persze azóta sem feszegette senki ezt a kérdést. Mivel azonban a felsőoktatásba bekerülők kontraszelekciója és főleg az orvosi pályára kerülők dinasztikus tradíciói nemigen csökkentek, nincs illúzióm afelől, hogy többségük egyszerűen zsigeri indulatok és előítéletek alapján választ pártszimpátiát, nem pedig a programok és a politikusok személyiségének mérlegelése alapján.
A képekhez:

Meccseken ilyenkor már rég kiabálták: Három hülye, három hülye!
@legeslegujabbkor: "Kínai óriásbankkal tárgyal magyar állampapírokról az ÁKK.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) három-négy olyan elsődleges forgalmazóval, köztük a Bank of China-val folytat tárgyalásokat, amelyek érdeklődnek a magyar piac iránt - mondta szerdán az ÁKK vezérigazgatója
Jelenleg 15 banknak van jogosultsága arra, hogy forintban kibocsátott államkötvényt vásároljon - mondta Pleschinger Gyula. A vezérigazgató szerint Magyarország diverzifikálni akarja befektetői bázisát, és meg akarja nyitni piacát orosz, kínai, arab országok előtt, .
Pleschinger Gyula is tagja volt annak a delegációnak, amely Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével háromnapos látogatáson vett részt Szaúd-Arábiában. Ezzel kapcsolatban a hírügynökség kérdésére elmondta: nem zárja ki annak lehetőségét, hogy szaúdiak vásároljanak magyar államkötvényeket. Mindamellett Pleschinger szerint egyelőre bizonytalan a külföldi devizában való kötvénykibocsátás időzítése."

No ez olyan mint amikor a II. világháborúban tervszerű visszavonulás keretében kiegyenesítettük a frontvonalakat és átcsoportosításokkal teljesen megzavartuk az ellent ezzel gyors mozgásra kényszerítettük őket! (visszavonultunk akarom írni megfutamodtunk Ők meg utánunk jöttek teljesen váratlanul. de lehet hogy kergetek bennünket?)

Tehát a Szaúdiak szarnak ránk!!!!
Amúgy: első mérgemben majdnem elkezdtem szentségelni, hogy menjenek már a jó kurva anyjukba azzal a fizikai/kétkezi munkával, mert semmilyen komoly eredmény nem várható 3 millió kubikos vagy akár kőműves hadrendbe állításától. Aztán beláttam, hogy ennek a mantrának többféle motviációs háttere van.
Az egyik, hogy a polelitet támogató oligarcháknak nagyon is jól jön a magyar ásványkincs (értsd: tanulatlan, alkoholmámoros, esetleg vallási babonákkal terhelt fizikai munkások atomizált tömege), hiszen nekik a napi betevő az állami lemutyizott megrendelésekből így is, úgy is megvan, a hatékonyságra sem kell nagyon gondolni, ők maguk is igénytelenek, tehát nem is szándékuk a vilkágpiacon eladható, magas hozzáadott értékű terméket, uram bocsá', szolgáltatást kínálni.
A másik, hogy Orbánék meghatározó élménye a munka világáról valószínűleg a nagyszüleik kerti kapirgálása, meg amit a valódi munkát végzők, pl. bányászok világáról összefantáziáltak, ill. ezek valamilyen arányú keveréke. Mivel ők maguk soha nem voltak a munka (most mindegy, hogy szellemi vagy fizikai) világának részesei, ezért nem is tudhatják, hogy ezek az illúzióik a mai világ igényeivel köszönőviszonyban sincsenek.
Harmadrészt, valahol mélyen, legalábbis Orbánban, esetleg többekben is a környezetében, hatalmas űr tátonghat, amit semmilyen dzsentrivirtus, hatalomkoncentráció, haveri maffia nem képes betölteni és nyilván így-úgy keresik a megfogható dolgokat. És itt lépnek be az illúzióik, ("bezzeg az milyen derék dolog, amikor valaki egész nap lapátol!"), melyeket az Orbánnál sokkal fineszesebb gazemberek (Csányi, Demján, CBA-s főnökök) ügyesen meglovagolnak és arra használnak, hogy egy elmaradott társadalmi szerkezetet konzerváljanak.
Parragh seggnyalásáról azt gondolom, hogy Matolcsyné férjének székére pályázik.
@IGAZ MAGYAR:
VÍGadó... HANGadó... ÓDA... RÁDIÓadó... RANGadó...

+ HASadó
Talán a Salamon Bélának volt egy kabaréjelenete valamikor a 40-es évek elején (még a német megszállás előtt):

SB odamegy az újságárushoz:
- Kérek egy Pesti Estet.
Megkapja, kifizeti, megnézi az első oldalt, mérgesen összegyűri és eldobja, erre megkérdezi tőle az újságos:
- Művész úr, had kérdezzem meg, hogy miért veszi meg minden nap az újságot aztán meg bele se néz csak eldobja?
- Tudja engem csak a halálozási rovat érdekel.
- Dehát művész úr! A halálozási rovat az újság utolsó előtti oldalán van!
- Akié engem érdekel azé az elsőn lenne.

Na így vagyok én is mostanság a nyomtatott lapokkal. (Mondjuk az indexet is gyakran ebben a reményben nyitom meg reggelente :-))
@ Fabius: "Innentől azt nem értem, hogy akkor mire jó ez az esztelen ragaszkodás a zsákutcához?"
Mert az énképéhez való érzelmi ragaszkodása felülír minden mást. Jól láthatóan és különböző könyvekben dokumentáltan is Orbán egy érzelmileg sérült, labilis alkat. Ez kezelhető, sőt akár még javítható is lenne (legalábbis egyelőre), ha legalább megpróbálna szembenézni a valósággal, ill. kutakodna a valós motivációs gyökerei után. Csak hát itt éppen az érzelmi világ sérültsége miatt ez nem megy; az érzelmi mintázatok a legélesebb logikának is ellenállnak, mert sokkal jobban ragaszkodik ahhoz a teljesen fals, de valamelyes lelki kielégülést nyújtó illúzióhalmazhoz, ami a saját gőgjéből és a talpnyalói által bőségesen kengetett hiúságából áll össze. A gyógyuláshoz előbb katarzisra lenne szüksége, magyarán, hogy az egész légvár, amit épített, a fejére omoljon, összedőljön. Ez azonban félelemmel tölti el (nem alaptalanul!) mert önazonosságát ebbe a légvárba építette bele maradéktalanul. Ezt a belső konfliktust árulja el a testbeszéde és a mimikája. Sajnos, a fenti folyamat miatt már túlvan azon a ponton, amikor még beláthatná, hogy amit tesz, annak milyen valós következményei vannak és mennyire teszi tönkre milliók életét. Mi több, a belső sebzettsége máris akkora, hogy a holtpont/összeomlás bekövetkezte csaknem bizonyosan megrokkantja majd és nemcsak az elmeállapotát, de fizikailag is tönkre megy majd. Szomorú történet, mert bőven alakulhatott volna másképp is, még szomorúbb, hogy erre nagyon sokak, akár az egész ország egzisztenciája is rámehet, de ha belegondolsz, effajta tisztulásra (ti. alaptalan, nagyságról szőtt ábrándok, illúziók elengedésére) az ország nagy részének ugyanakkora szüksége van, mint Orbánnak magának. De majd a jelenlegi jobboldali publicisztikai fősodor kanonizálhatja, mint tragikus sorsú nemes nagyságot...
@IGAZ MAGYAR: Azt hiszem Dél-Afrikával még nem tárgyaltunk. No és ha minden kötél szakad ott van még Kolumbia is.
@a szív fészkei:
Sőt, az amiknál is (occupytogether.org), már hetek (hónapok?) óta és a mozgalom éppen eléri Bécset is. Reménytkeltő, legalábbis nekem tetszik, mivel erős rendszerkritikai mozgolódás(nak tűnik).
@Deathstick: Igazad van. Bár már nagyon elkoptatott a párhuzam, de a Bukásból az Adolf jut eszembe. Valahogy a csuti törp is úgy végzi majd. Csak sajnos mi is. Egy szétbombázott nép a romok között :-(
@Deathstick:

Ezért hiú ábránd előrehozott választásokról vagy a Fidesz belső ellenzékéről álmodozni. A vezér kivetíti rájuk saját nagyzolásos vízióit, fürdenek a kétes értékű nagyság nagyszerűségében. Arra is felesleges várni, bármilyen tüntetés, külső figyelmeztetés jobb belátásra térítené. Ahhoz szüksége lenne a belátás képességére. Ezt a méregpoharat fenékig fogjuk üríteni. Jó esetben kijózanító pofon lesz a magyar társadalom számára és jön a józanság nem annyira színes, de szükséges állapota. Rosszabbik esetben Jobbik.
@Husz_János_Puszita:
Kecskeméten tegnap félpályás útlezárás és tüntetés volt. A Szolidaritás Mozgalom szerveződött.
@Husz_János_Puszita:
"Rosszabbik esetben a Jobbik."
Hát igen, ez a nagy dilemma. Ugye, a növekvő háborús becsődölés és a mérsékelt baloldallal való politikai kiegyezésre való képtelenség elvezetett a Szálasi rendszerhez 1944-ben. Most is van egyre növekvő elégedetlenség és nemigen látni baloldali alternatívát. Bajnai, ha (Oszkóval vagy nélküle) újra bevállalná valamilyen formációval, érdemileg jobbközép politikát (a gazdaságot illetően mindenképp) folytatna.
Ugyanakkor meglehet, éppen itt van a kutya elásva, jobban mondva ez lenne a megoldás kulcsa. Ha jól emlékszem, Ungváry Rudolf írta, hogy a magyar fejlődés kulcsa a politikai jobboldal fejlődése. Ezzel maximálisan egyetértek. Ugye, Ny-Európában a háború után, még a németeknél is, jobboldali kormányok jöttek létre és meghatározó ideig fenn is maradtak. Ezzel fontos evolúciós fejlődésen mentek át, mert el kellett takarítsák mindazt a szennyet, amit a háború előtti merevségük, esetenként a fasisztákkal való kokettálásuk, kollaborációjuk végül is okozott. Nálunk meg, az egész politikai jobboldal 1945-48-as állapotában hibernálódott 1990-ig, akkor tudott csak újra a felszínre kerülni. Csak éppen nincs politikai oldal társadalmilag megfelelő igények és elvárások nélkül; azaz a jobboldali spektrummal (beleértve szélsőségeseket is) szimpatizálóknak nem sok esélye volt világnézeti fejlődésre, mert szerintem többségük csak a már mindkét háborúban "levizsgázott" külső bűnbakkeresésig jutott. További hátrány, hogy még mindig nincs olyan belső kényszer a hazai politikao jobboldal fősodra számára, ami a saját történelmi felelősségének tisztázására szorítaná. Lehet mindent mondani a magyar politikai baloldalról, de '56, '68 és saját hatalmának (részleges) '90-es lebontása folytán a maga evolúciójában, modernizációjában előbbre tart az orbáni, semjéni, pláne vonai jobboldalnál.
További reménytkeltő tényező, hogy most nem áll szélsőséges akármilyen oldali politikai erő mellett/mögött komoly nagyhatalmi fegyveres erő; ekképp remélhetjük, hogy a történelem táényleg csak paródiaként ismétli önmagát, még nálunk is.
FB-ról: "More Info
IDŐPONT VÁLTOZÁS: 15:00-kor (egy órával előbb) kezdünk!
(sajtóanyag alul)

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport október 23-ára ismét a Szabad Sajtó útra várja a demokráciáért tenni akaró állampolgárokat. A szervezők szerint egyértelművé vált, hogy a külön-külön is rossz törvényekkel Orbán Viktor egy autoriter, velejéig antidemokratikus politikai rendszert épít.

1956-os forradalom a lengyelekkel való szolidaritás-tüntetésből vált a magyar történelem egyik legfontosabb eseményévé. Akkor, ott az emberek a társadalmi szolidaritás nevében vonultak az utcára, és közben saját szabadságukat is kivívták. Ezeket az értékeket újra és újra meg kell erősíteni. A szabadság védelmében a demokráciáért kiállni, szolidárisnak lenni egymással: ez ma 56 legfontosabb öröksége.

A demonstráció az Orbán-rezsimmel szembeni ellenzék tüntetése kíván lenni, ezért a szervezők valamennyi demokratikus ellenzéki párt és mozgalom szimpatizánsait várják a demonstrációra.

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport az év első felében négy nagy demonstrációt szervezett a sajtószabadság védelmében illetve az egyoldalú alkotmányozási folyamat ellen.

Március 15-én több mint harmincezren tüntettünk ugyanezen a helyszínen a sajtószabadság védelmében, október 23-án még többen leszünk!

Sajtókapcsolat: Juhász Péter szamizdat2010@gmail.com"
@Deathstick: óriási tévedésben vagy... ezzel a "bal-jobb-bal-jobb jönnek a majmok" politika komolyan vételével... akkor te semmit nem értesz a XXI. századból...
@IGAZ MAGYAR: Komolyan? Nem izgatta fel őket Orvbán lila nyakija sem? Pedig személyében egy nagyobb szentség üldögélt ott emígyen kirittyentve, mint a Kába kövük.
@Deathstick: Grat!
Na én meg tegnap a Moszkva téren - nekem az lesz - az LMP kampányolásával (elég a megszorításokból!) srégen szembe, mi látok? Szadesz-ernyő alatti embert szintén valami röplapot osztogatni! Most komolyan, azt hiszik, hogy nekik is felvirradt ennyi szar után automatikusan? Hát nagyon nem, ők is hiteltelenek és nagyban okozói ennek a mai helyzetnek.

De ezek szerint nem látták be ezek se, pedig kurvára rájuk férne kis magukba szállottság.. Minden politikai oldal vak és hataloméhes; Bajnai nem tudom, ringbe szállna-e, De ha itt népnevelni kezdett, akkor talán akar valamit.
@a szív fészkei:

Őszintén remélem, hogy Bajnai Oszkóstól és Haza és Haladásostól választható opció lesz 2014-ben.

Ellenkező esetben komoly bajban leszünk.

Kurvára ráférne már erre az országra egy olyan kormány, aki nem hazug ideológiák, hanem a gazdasági racionalitások és szükségszerűségek mentén kormányozna minket minimum 4 évig. Balról is, jobbról is csak a faszságok szajkózása megy, érdemben meg senki semmit nem csinál, mert gyáva hozzá.

Sokat elárul, hogy az LMP még gondolati szinten sem mert hozzányúlni a strukturális reformokhoz. Ha ennyire fosnak tőle ellenzékben, mennyire nem mernének hozzáfogni kormányon, ahol minden apróságnak is következménye van?

Ettől függetlenül egy Bajnai-LPM koalát elviselnék, Bajnai többséggel.
@yoda-jedi:
Meglehet, ugyanakkor ezek sokak számára jelentenek valamilyen megfogható leírást, kategóriát. Nyilván egyetlen politikai oldalnak sem igazán érdeke önálló álláspontot kialakítani képes, hogy ne mondjam, felnőtt állampolgárok tömegét kitermelni, vagy felnőni hagyni; és hogy az egyik formáció talán kicsivel több koncot nyújt a másiknál a plebsnek. Csak ez kicsit már hosszú fejtegetés lett volna. Érdekelne, hogy neked mi a véleményed, már, ha dióhéjban összeírható!
@Fabius:
Így igaz, de ez csak akkor jöhet létre, ha a társadalom többsége Orbánék bukásával szintén eléri a (mentális-érzelmi) szakadék alját, azaz belétja, hogy le kell számolni az ingyendínomdánom és a homogén társadalom illúziójával (legalább). Ellenkező esetben jöhet a Jobbik vagy Orbánék vissza.
@Deathstick:

"Nyilván egyetlen politikai oldalnak sem igazán érdeke önálló álláspontot kialakítani képes, hogy ne mondjam, felnőtt állampolgárok tömegét kitermelni"

Na ez az, amit már elbasztak. Az elmúlt 10-12 év politikájának és az internetnek köszönhetően kitermelődött itthon az önálló álláspontot kialakítani képes réteg, oldaltól függetlenül.

Nézz szét itt, ti vagytok azok oldaltól és szimpátiától függetlenül.

Napi szinten foglalkoztok politikával és közélettel, egyre több gazdasági témájú cikket olvastok, ezekről véleményt alkottok. A ki-milyet nem számít, az önállóan formált végső álláspont a lényeg. Veletek/velünk már nem játszhatja el egyik oldal sem a szokásos műsort, és tetszik vagy sem, ehhez alkalmazkodniuk kell.
@Deathstick:

"le kell számolni az ingyendínomdánom és a homogén társadalom illúziójával"

Erre a lehetőséget megadja kormányunk a 2012-es költségvetéssel.
@Fabius:
Meg kell mondjam, elismerésre méltó az optimizmusod, legalábbis hozzám képest. Persze, itt vagyunk, mondjuk a magunkét, ütköznek és csiszolódnak az álláspontok és ez mind OK. Kérdés, amit sajna nem tudok megítélni, hogy mennyire reprezentatív az itt véleményt alkotók összessége? Mert ugye, sokaknak problémát jelenthet az internet hozzáférés, a (funkcionális) analfabetizmus, maga a műveltségi szint, ami átlagban nem túl magas. Vajon mekkora valódi hatással/befolyással lehetünk mind összesen akár a folyamatokra? nem beszélve arról a tényről, hogy a kommentelők nemcsak egyfajta válogatott társaság, de nem egy közülünk (magam is) külföldről értekezik, így pedig a családon kívül elég kevés a ráhatása a dolgokra. Nyilván van fejlődés, nem tagadható, de én ezt még kezdetinek és keskeny rétegűnek érzem.
Más: a homogént ideológiailag értettem. Szerintem pl. a Fidesz törzsszavazóinak nagy részét (és ez nem kevés ember) az a szirénhang is vonzotta, hogy majd most megmondják, miről hogyan kell gondolkodni, mi a helyes és ezt a hamis biztonságérzetet igényelték/igénylik. Szóval itt a tolerancia kérdése kerül előtérbe, ezen a költségvetésről való tudás nem változtat. E szempontból sok szavazója Orbánban saját tükörképét látja, mert ők is érzelmi alapú biztonságot keresnek és ők is, akárcsak bálványuk, rossz helyen és módon (téves azonosulással). Úgy értettem, hogy amíg nem tűnik el ez a "kritikus tömeg", addig a Fideszben való csalódásuk még kitermelheti a Jobbik győzelmet. Persze reméljük a legjobbakat!
Munkaalapú, előtt trónoló sejamilobogónk "szakembereinket" igazi - valódi fontos munkát tényleg elvégző - szakemberek röhögik ki a baromi adójukkal együtt: www.femina.hu/hirhatter/izesitett_sorok_kave_chipsado
@a szív fészkei: sejamilobogónk előtt trónoló akarna ez lenni e kései órán.

Amikor lehet, hogy a Cinege út egyik ablakában még pislákol egy kis fény jelezve, hogy a Vezér nem alszik tohonyán, hanem - akárcsak Sztálin - a priccsén fekve, spártai körülmények között (:-DD) a népéért gondolkodik feszt. Annyira, de annyira jót akar nekünk éjjel-nappal, hogy a másikat a fal adja...
@Deathstick:

Mennyire reprezentatív? Semennyire.

De ebben nem is ez a lényeg. A blogszféra - vagyis mi bloggerek és ti kommentelők együtt - személyes tapasztalataim szerint az öntudatos réteget testesíti meg, amit szondázni lehet. Minden kormányzati-ellenzéki felvetésre a reakció azonnali. Nem kell heteket hónapokat várni amíg kiderül, mit szólnának, ha...

A ráhatással kapcsolatban azt gondolom nem szabad túlértékelni az egészet, de lebecsülni sem kell. A világot nem fordítjuk ki a sarkaiból, de talán ráhatás, ha:

- parlamenti képviselővel, alpolgármesterrel vitázol itt egy adott témán kommentben,

- a reggeli poszt címe és tartalmának kivonata visszaköszön délután ellenzéki párt közleményében,

varanus.blog.hu/2011/09/14/fellegi_lehulyezte_orbant

stop.hu/articles/article.php?id=934342

- ha a különadók kivetésénél felmerült dolgot az ellenzékiek beviszik a parlamentbe, és a kormány kivételesen befogadja az aktuális törvényjavaslatba, és meg is szavazza.

A Fidesz igazhitűi olyanok, amilyenek. De azt nem hiszem, hogy tömegével fognak csalódottságukban átszavazni a Jobbikra. A cigányzsidózásra fogékonyak köre viszonylag behatárolható.
Bradünk megmenthetné kis hazánkat a helyi zombiktól, felőlem egy fakanállal is.

Én úgy vettem észre, hogy kurvasok embernek van elege a fenti zombikból. Azért a tüntetéseken nemcsak a high értelmiség van jelen. Na és azok közül is mennyien bírnak odalenni meg vissza Orvbánuktól, ha érdekeik megkívánják. Mert ezt az ámokot már csak lelkesedéssel szerintem nem lehet támogatni. Abba a még mindig nagy hájpolásába belejátszik, hogy na most végre megmutathatom "ezekkel" szemben, mint Dörnerék, az is, hogy szimplán jobban jár, mert sápot húz a törvényeikből, stb., stb. - hisz Orvbán is csak egy kupac önérdek, semmi más: ha ma kifizetődő lenne Kun Béla-őrsöt alapítani és sarló-kalapáccsal lengetni, akkor minden sarkon olyan izé állna és ezer olyan előtt mondana beszédet.

És akkor Semjén is Kun Bélától ejakulálna, márha képes és van mivel neki. De most a Trianon-lemez van kiadva ismétlésre elkopásig, hát azzal haknizik, csiszatolja összevissza rángatva rendesen, mint a Dj-k..

Mert ezek csak abban hisznek - de abban rendületlenül, óh magyar! - hogy minél többet kell lopni, bármi áron. Kétharmadal ehhez igazítanak mindent, ez alól a Jobbik se kivétel, nagyon nem! (ahogy sajnos a szadesz sem volt.)

És szerintem erre nagyon rájönnek a Zemberek, hisz látható, hogy kik azok, akik pl. Tótán most verik keresztényien a nyálukat... A legalpáribb stílusban és ordenárébb módon emlegetve minden Semjént kritizálót. Sőőőt, a mély testvériességük érzését gyakorolva már a máglyát gyújtanák mindenki alatt, akit Semjénnek hívnak és kritizálni meri őfélkegyelmét.
@a szív fészkei: máglyát azok alatt, akit nem Semjénnek hívnak

És van egy ellenkező vonal is, na ja ;-))). Nem kívánom a vérét egyiknek se, de ahogy múltkor írtam, merüljenek el fülkéjük trónszékén forradalmár gondolataikba, ki se jőve onnan húsz évig. Lehet közös forr. fülkéjük is, mit bánom. Rajta kívülről a narancsszínű műanyaglakat.
@Fabius: a lömöpö ugyanannyit ér mint a ködmönösök csak izgágábbak...mindet kibaszni a politikából!!!! és csakis új, legalább a Bajnai/Oszkó szinten gazdaságot=életet igazgató kormányra van szükség, ideológiát kibaszni a parlamentből a templomokba a templomokat bezárni azaz aki benn van maradjon benn de ne jöjjön ki és hagyjon bennünket békén a hülyeségeivel, minden egyházaknak szóló állami támogatást megvonni azonnal vagyonelkobzással és tartsák el magukat fizessenek adót elvégre gazdasági társulások lelkeket kuruzsolnak és tesznek tönkre minimum mint a franciáknál...vallás otthon a zárt ajtók megett, vagy templomban és önkéntességi alapon és belépődíj ellenében azaz aki akar ilyet az fizesse meg direktben de legyen benne ÁFA meg BÉFA meg Jaffa
na kedves posztoló zsenik! (ez komoly és igaz dícséretnek szánom)

itt a DEBIL (buta, lusta, gerinctelen, alkalmatlan) politikus gyönyörű példája...
már nem írom újra...de nekem az az érzésem ezek még egy nagy utolsót akarnak RABOLNI, érzik a VÉGÉT...

aszondja: 3 milliárdhoz nincs önerő, túl szorosak a határidők...
utána megigéri hogy ugyanígy ugyanakkorra készen lesz CSAK SAJÁT pénzből...
de közben már beterjesztette hogy meg próbálja a telekként elkótyavetyélni...

ezek tudják hogy nem soká tudnak rabolni... nyilván azt gondolja hogy az eladás "pályázatán" fog egy utolsó nagyot kaszálni...
persze anynira debil, hogy nem érzi hogy ez esélytelenebb...nem tudja eladni... az "eu kontroll" meg zavarta a lopásban...

torokgaborelemez.blog.hu/2011/10/13/402_vannak_bizonyos_hatarok/fullcommentlist/1#c14681973
@Boli: olvasd és terjeszd, egyébként a Forradalmi Magyar Munkás Paraszt Fidesz Kormányt én javaslom az Orchídeák Kormányának elkeresztelni egy nagyon nagy kereszttel a nyakukban mert az orchídeánál szebb élősködő nem létezik minden más parazita undorítóan -is- néz ki

terjeszd:

a matematika egy nagyon fontos eszköz, sohasem hazudik és nagyon érdekes játékokat lehet vele játszani:
1x8+1=9; >>>123456789x8+9=987654321
1*9+2=11;>>>123456789*9+10=1111111111
9*9+7=88;>>>98765432*9+0=88888888
1*1=1;>>>111111111*111111111=12345678987654321

700 milliárd USD = 700,000,000,000 csak az USA-ban de az Európai közösségben + 500 milliárd = 500,000,000,000 €

De „ha csak” az USA összegét veszem, akkor a jelenleg a Földön élők = 6,7 milliárd = 6,700,000,000 –dal elosztom a 700,000,000,000-ot akkor minden élő ember kaphatna>>>

₴104,000,000/fejenként

De ha „csak” a francia €26,000,000,000 osztom el 60,000,000 francia között egyenlően akkor €433,330,000/fő alakúl ami egy négy fős családra családonként €1,733,000,000-ót eredményez...nem gondoljátok, hogy valami rossz a világban?
@a szív fészkei:

számolósdi---kiszámolósdi:

a matematika egy nagyon fontos eszköz, sohasem hazudik és nagyon érdekes játékokat lehet vele játszani:
1x8+1=9; >>>123456789x8+9=987654321
1*9+2=11;>>>123456789*9+10=1111111111
9*9+7=88;>>>98765432*9+0=88888888
1*1=1;>>>111111111*111111111=12345678987654321

700 milliárd USD = 700,000,000,000 csak az USA-ban de az Európai közösségben + 500 milliárd = 500,000,000,000 €

De „ha csak” az USA összegét veszem, akkor a jelenleg a Földön élők = 6,7 milliárd = 6,700,000,000 –dal elosztom a 700,000,000,000-ot akkor minden élő ember kaphatna>>>

₴104,000,000/fejenként

De ha „csak” a francia €26,000,000,000 osztom el 60,000,000 francia között egyenlően akkor €433,330,000/fő alakúl ami egy négy fős családra családonként €1,733,000,000-ót eredményez...nem gondoljátok, hogy valami rossz a világban?
@Rodeo36: Annak ellenére, hogy ateista vagyok - már ha szabad ilyet manapság bevallani egyáltalán -, egyházak ügyében nem egészen értek Veled egyet, csak azt nem tudom, hogyan lehetne "ésszerűen" szelektálni. Bizonyos vagyok benne, hogy a Katolikus- Református- és még néhány "nagyegyház" képes lenne önmagát eltartani. De van itt néhány "keresztény-alapú kisegyház" is, amelyek bizonyíthatóan jótékonysággal foglalkoznak, és nem pusztán az ideológiai nevelés vagy a saját zsebük tömése a cél. A (diplomás) testvérem egy ilyen "kisegyház" konyháján dolgozik szakácsként, melynek egyik profilja a felekezetre való tekintet nélküli, csak rászorultsági alapú ingyenkonyha volt, amelyhez (és csak ahhoz) kaptak némi támogatást is. Ezt a támogatást egyetlen tollvonással eltörölték, egyúttal - mert mi mást tehettek - természetesen felére csökkentették a testvérem fizetését. Ilyen célból minden megy a Máltai Szeretetszolgálathoz vagy a Vöröskereszthez. Jól látható viszont, hogy ha ilyen ingyenkonyhákra akkora igény van, hogy arra sem a Máltai Szg., sem a Vöröskereszt nem ad választ, mégiscsak fel kellene mérni, miféle "egyháznak" és miért is adnak akármennyi állami támogatást.
A téma nyilván messzire visz, én pedig kicsit "haza beszéltem"...
@spinat: Nem-nem. Abszolút stabilan, széles terpeszben, letett talpakkal ül. Mint aki a barikádon várja a támadásokat. Vagy mint aki felkészül a verekedésre ("engem ugyan innen ki nem mozdít senki!").
@kriszi: én úgy láttam, mintha rángatózna a lába.
@netlovetta: és ezt hogy gondolod? jótékonykodni akarnak, de adjon hozzá az állam pénzt? Hát gyüjtsenek inkább.
@yoda-jedi: Selmeczi baba kinevezése önbeteljesítő jóslatként funkcionál, remélem. És neked lesz megint igazad. :-))) (a nem sokáig tudnak rabolni-val.)
@Rodeo36: Te minden jövedelmedről lemondasz ezentúl vagy csak annyit kérsz egy projektért, amit mondjuk egy biafrai földművelő kap, ha kap a kakaóültetvényen vagy hol?

Mert ez akkor így kóser. De te is írod, hogy milyen pénzeket adtak a zsenidért - és nem kétlem, jogosan, mert hoztál a melóddal annyi hasznot - és feltételezem, hogy nem az utolsó fillérig dobtad be a közösbe.

Szerintem is őrület, hogy kis százaléknál kulminálódik a világ pénze, és tényleg nem kell ötvenedik arannyal bélelt jacht se Abramovics árvagyereknek se a vele vetélkedő arab olajsejknek és 20. Maserati se valamelyik hollywoodi ficsúrnak, de hogy mindent kiosztani egyenlően, akkor abból mi lesz? Elkezded?

Ja és az arabolajmilliárdosok - Bahrein, Oman, Szaud-Arábia, Dubai - pénzeit miért nem számítod bele a nagy közös kalapba?

Valaki csak termeli is ezt az irdatlan pénzt; ha mindent, ami most van, szétosztunk és az elfogy, mi lesz? Te elkezdesd a sok eszeddel újra halálra dolgozni magad, hogy jusson mindenkinek megint ez az összeg?
@Deathstick:

Egyetértek, egy demokratikus jobbközép pártra nagy szükség van ma Magyarországon. A gazdaságot is csak az tudja kihúzni a pácból, a baloldal, ideológiai beállítottsága miatt nem képes rá. Egyáltalán, a józan ész és gyakorlati érzék az egész politikai palettán hiánycikk néhány kivétellel ( Bajnai, Bokros, stb. ). Én is abban reménykedem, Európa közepén a 21. században a Jobbik kormányzása önnön paródiájába fullad, de nagy esélyt látok azért egy 4 éves ciklusra.
@netlovetta: Krisnásokról írsz?

Vagy még kik adnak ezen túl kaját? A Nyugati aluljáróban minden délután ételt oszt egy koreai házaspár, cserébe meg kell hallgatni őket: a pasinak eszméletlen szép hangja van, állandóan énekel vallásos énekeket, a nője adja a kíséretet. (néha próbál szpícselni is, hát azt kicsit necces megérteni.) Nem tudom, őket támogatja-e valaki állami ebben - mármint nem a danolásban - , de hosszú évek óta látom és hallom őket, ha megyek anyámhoz. És nem lehet két fillér, amit itt elosztogattak már.
@Fabius:

Úgy van. Nem hiszem, Bajnai beszáll a ringbe 2014.-ben, nem érett rá a társadalom. Úgy látom, nagyon helyesen felismerte, hogy először is felvilágosító munkára van szükség, a magas színvonalú szakmai munka mellett közérthető magyarázatokra a plebs nyelvén. Drukkolok nekik.
@Deathstick:

A politikai, de főleg a gazdasági rendszerváltás törvényszerűen bizonytalanságot szül. Nem véletlen az "erős vezető", a "rend" iránti óriási igény. Más kérdés, hogy rossz helyen keresi a tömeg, hamis prófétákban. Csak olyan formációnak van esélye ezen a szinten, aki karizmatikus vezetőt tud kiállítani a porondra, aki ki tudja elégíteni a "tekintélyes apa" iránti igényt a mentálisan éretlen társadalom részéről. Tetszik vagy nem, társadalmi érési folyamatokat nem lehet megspórolni, generációk kellenek hozzá. Valószínűbbnek tartom az általad felvázolt forgatókönyvet, sajnos.
hetivalasz.hu/itthon/felelem-reszketes-es-kemeny-mondatok-a-dob-utcaban-42222

Ugye a megrendelő se mindegy, de érdekes a cikk.

Sajnos, amiről már eszméztünk itt, Bartus egyre kártékonyabb onnan a Nagy Almából, adja a muníciót a baloldalt teljesen diszkreditálni és nem veszi észre, vagy ne adj isten agent provocateur. Kertész meg szegény (a Makra nagy könyv), na mindegy. Az öregség se tesz jót mindenkinek, nem bölcsülteti automatikusan meg az embert. Hanem sőt...

Mert ha igen, akkor beláthatná, hogy balos hisztériával sem lehet sokra menni, csak két lehülyített tábort alkotni. Hát kösz, ez nekem nem perspektíva! Orvbán ettől még nem áll távol Mussolini egyéniségétől-termetétől, csak pechjére a politikai szitu kicsit más.

Gyilkosozni Bajnait, azért szépen összeérnek a végtelenben találkozó vonalak! Itt tényleg valakik vért akarnak, aztán utána mit?
@Husz_János_Puszita: És lengyelek annyival érettebbek voltak Tusk esetében? Pedig őket még jobban is sújtja a vallás. Valamiért csak elkezdtek racionálisan is gondolkozni és szavazni. Az se ad reményt, ami ott történik?

Aki ismerősöm nemrégiben arra járt és nem egyszer tette idén - Varsóban, Krakkóban - azt mesélte, nem látott annyi hajléktalant, koldust - sőt egyet se - mint itthon. Hogy nem élnek rosszul, külső szemlélőnek nagyon is kellemesen.
@a szív fészkei:

A lengyeleket nem követtem figyelemmel, nem tudok véleményt formálni róluk. A magyar helyzet kissé speciális a keleti blokk országai között. Itt, a legvidámabb barakkban viszonylagos jólétben és árubőségben tengettük a mindennapjainkat, úgymond gyermeki öntudatlanságban. A diktatúra is lájtosabban nyomult, mint a többi szoci országban. Nem annyira sírják vissza a gondoskodó állam bácsit, mint mi.

Bartusról nekem más a véleményem. Nem mondom, hogy nem esik túlzásokba és nem ragadja el őt a tehetetlen düh sokszor. Viszont egy olyasféle demokrácia szemlélelet közvetít, ami számunkra ismeretlen, nekünk pedig sok tanulni valónk van még a demokratikus gondolkodásmódról. Arra is szükségünk van, hogy szembesítsenek minket a saját önámításainkkal, a maga módján ezt teszi, ahogy Kertész is ezt tette. Tanulmányt lehetne írni róla, mennyire nem vették magukra egyik oldal kommentelői sem a kritikát, természetesen az csak a másik táborra vonatkozik. Mindenki egyetlen szón lovagolt ahelyett, hogy kicsit magába nézett volna.
@Husz_János_Puszita: Nem olvastad pár nappal ezelőttről a Hírszerzővel lefolytatott csörtéjét a Bazi nagy Bajnai konteoban?

[..]"A helyzet fokozódik, de nem csak arra amerre az ember várja. Bartus újabb ámokfutása is "jót tesz" a sajtószabadságos tüntetésnek:

hirszerzo.hu/publicisztika/20111006_bartus_laszlo

Ezzel:

"Rendre kiderül, hogy a szólás- és sajtószabadság ügyében felszólamlók közül többeknek nem Szalai Annamáriával mint tényezővel van bajuk, hanem hogy nem ők Szalai Annamária. Hogy nem ők mondhatják meg, hogy mit, hogyan és kik írhatnak. Mi viszont szabadságot akarunk, és nem fogunk együtt menetelni velük."

...kénytelen vagyok egyetérteni. Bartussal én sem szívesen mutatkoznék együtt semmilyen szinten. És vagyunk ezzel így még néhányan." - írta Fabius és tökéletesen egyet értek vele.

Itt a link: hirszerzo.hu/publicisztika/20111006_bartus_laszlo

Tudod, egy demokrata így nem viselkedik se itthon, a poros Levédia-alsón, se NY-ban. Nekem onnan közvetítenek demokrata felfogást ismerőseim magánlevélben is,- de szokott írni pl. onnan csacsicska nevű kommentelő Tótára, és ő mindig higgadtan, értelmesen, abszolút tényszerűen ad eligazítást, arról, mi a demokrácia és hogyan kell azt gyakorolni, stb. Mert kint azt teszi x éve.

Bartus csak tét nélkül - onnan könnyű, tudod - őrjöng,lefikáz, dehonesztál, kigúnyol (de róla semmit sem szabad "cúnát" írni, mert azonnal perel) - kösz ebből nem kérek.
@Husz_János_Puszita: Igen, sok társadalomtudós mondja azt, mint te, hogy itt veszítettek az emberek a legtöbbet A Demokráciával (vagy amit annak adtak el anno) és ezért a folyamatos nyígás, boldogtalanság, Kádár apánk visszasírása. Ebben van sok igazság, mert valóan összehasonlíthatatlanul jobban éltünk mindegyiküknél. Aláírom.

Érthető, hogy a már meglévő, kiélvezett, megszokott kis előnyöket, tulajdonokat, stb,. senki nem adja fel szívesen egy magasztos, de a hasába kenyeret nem adó elvért. És visszalépésnek éli meg, hogy most kevesebbje van esetleg, mint abban a "boldog" 3.60-as korban.

Nem volt hülyeség a lét határozza meg a tudatot-elv. Itt meg most az is a kérdés, a lét mi határozza meg! Orvbán határozza meg pechünkre épp nagyon szarul, pedig lett volna ideje akár Tuskékat tanulmányozni, két pápa előtti keresztvetés között.

Azt sem tudom, tényleg mi az istenért nem lehetett normálisan összefogni még az elején ezeknek a posztszoci országoknak - nem a skicces hülye megjegyzések szintjén, mint most volt - hanem valóban gazdaságilag?

Huncík Péter Határeset c. könyvében - nagyon jó - boncolgatja felvidéki határmentén leélt gyerekkori emlékeit megírva egy vegyes kisváros gondjait, benne a kisebbségi lét, egyáltalán az egész világpolitika alakulását a világháborúkon át.

Ott idézi Churchillt, aki azt mondta Trianonról, hogy ugyan, mit érdekelte őt vagy más nagy hatalmat az az egy kis Magyarország? Mije volt annak, hogy érdekessé, megmenthetővé váljék? Romániának legalább volt kőolaja, az a nem semmi. Ám - mondta a vén szivaros - ha ezek, az akkor is egymással acsargó nemzetek valaha összefogtak volna, az már tényező lett volna a nagy játékosok szemében is. De egy örökké a szomszédjukkal hepciáskodó Közép-Európát nagyon untak és fognak is unni, higgyük el.

Na ezt is fel kéne fogni végre.
@a szív fészkei:

Jól megdolgoztattál. Elolvastam az egészet. Szerintem vihar a biliben. A stílus hagy némi kívánni valót maga után, mindkét részről. Bartus helyében nem húztam volna fel magam, de a habitusát ismerve nem csodálkozom. Hogy egy demokrata hogyan viselkedik? A saját személyiségének megfelelően, azt hiszem. Van akinek szimpatikus, van akinek nem. Ízléseken nem érdemes vitatkozni.

Jobban szeretek az üzenetre figyelni, amit a hozzám szóló mondani akar. A szavak és a stílus sokszor csak elfedik a lényeget. Például arra kíváncsi lennék, kik azok a gyurcsányista emigránsok? Az írásaiban nem kíméli Gyurcsányt sem, de ezen ennyire felháborodni csak Bartus tud alighanem.

A tüntetés a sajtószabadságért nem öncélú, a sajtó szabadságáért rendezik. A maga módján Bartus is azért küzd, kicsit másképp, de elférünk ott mindannyian. Az újságírás színvonalában igazat kell adnom neki, alig létezik olyan lap, fórum, ami ne lenne valamelyik irányban elfogult. Azért kötöttem ki itt Varánusznál, mert ő nem az és a kommentelők többsége sem. Nagyon unom a demagógiát akár balos, akár jobbos. A liberálisnak nevezett szépelgést is. Szerinted nem szomorú, hogy a tényfeltáró újságírást a Blikk képviseli Magyarországon?
@a szív fészkei:

A demokráciával egyéni felelősség jár, amire még most sem vagyunk felkészülve. Aztán a volt szoci országok többnyire túl vannak a szerkezeti átalakításokon, már élvezik az előnyeiket, kisebb a gazdasági elégedetlenség. Nem is annyira a jólét hiánya az, ami rossz választási döntésekhez vezet, hanem az óriási ( egzisztenciális ) bizonytalanság. A bizonytalanságot annyira nem viseli el az ember, hogy még a biztos rossz árán is szabadulni akar tőle. Így vagyunk összerakva. Melyik kormány vázolt fel egy jövőképet, egy célt, amit követhetnénk és ami fenn is tartható, a rendszerváltás óta?

Nem tudom honnan ered a magyar kivagyiság, gondolom történelmi okai vannak, de mindig rossz útra vezet minket. Miért kellett volna Trianonban nekünk kedveznie a nagyhatalmaknak, mert elsóhajtottuk magunkat? Hadat üzentünk Amerikának, mert román területekre fájt a fogunk? '56.-ban honnan vettük, hogy a nyugat megsegít minket, a szuezi válság idején? Komolyan gondoltunk, hogy az USA összeakasztja a bajszát a SZU-val, mert mi olyan bátor, fasza gyerekek vagyunk?

A kádárizmus idején lenéztük a többieket, mert jobban éltünk. A rendszerváltás után azért, mert mi vagyunk az éllovasok. Most a hanyatló Európának akarunk diktálni. Honnan a nagy önbizalom, kiérdemeltük? Ez nem önbizalom, hanem önpusztítás, nemzeti szinten. Egyéni szinten alkoholizmus, öngyilkosságok, rosszkedv, elégedetlenség, tehetetlenség, csodavárás. Mert ez a nép annyit szenvedett, hogy kivételes elbánás jár nekünk. Nem tudok másra gondolni, mint hogy a honfoglaláskor beszereztünk egy jól fejlett kisebbségi komplexust, amit azóta sem tudunk kiheverni.
@Husz_János_Puszita: DE szomorú, viszont respekt is nekik ezért. Tudod, ez a legjobban fogyó nyomtatott orgánum - a Storyn kívül, de Ómolnár mindenfelé nyal - és ha ebbe gyakran belecsempészik a rendszer kritikáját, igazi híreit, egyebeket, az nem rossz! Eljut így sokakhoz két valóvilágos böffenet közt pár tény és hátha megragad a fejekben.

Engem sokszor lebasznak, hogy jézus, honnan idézek, de ha megáll a dolog, amit közöltek, akkor miért ne? Unom az arisztokratikus, csak az ÉS a tiszta forrás-nézetet, mert az kevesekhez ér el, így rohadtul nem hatékony, noha egy-egy Váncsát persze beadok, ahová tudok. És nincs nagyon már pénzük oknyomozni az elvesztett +nem volt taggyűlés, csak babazsúr"-per után...

A lét határozza meg a tudatot, igen: az újságírók mibul élnek itt szerinted? Ja, a piacról. Azért az Indexnél páran csak felálltak a mézesbödön serény kinyalogatása helyett, ez is valami ebben a helyzetben, amikor pedig kiskölykeik vannak és nemcsak magukért felelősek már.

Nekem Bartus nagyon nem szimpi, nem tecc, ahogy megéli a helyzetét - ha én ott élnék, képzelheted, micsoda filippikákat követhetnék el! Itthon ezt a habzást elvárni bárkitől reális? És sajnos, látod Fabius reagálását, nem is annyira jó irányt mutat, sokakat elidegenít.

Én bírom Tótát évek óta olvasva, mert nekiment ő a balos baromságnak is, de persze a kevésbé kártékonyat kevésbé egyelte, na ja. És mindig undorítja a szemforgató hazugság, amire könyörtelenül rámutat, akárkitől jön is.

Elindította Bodoky az átlátszó.hu-t. Itthon, sok vegzálást is vállalva. Én ott voltam az össze sajtószabis tüntin - égtem is a marha Bakács miatt - és igenis azt örökké csak lefinnyázni szerintem bunkóság. Sokan rizikóznak azzal, hogy ott megjelennek és felismerhetőek a főnökség ez-az részére- énnekem mindegy, könnyen beszélek - miért nem lehet ezt megérteni?

Fortélyos félelem igazgat,igen: ha ellehetetlenül valaki anyagilag, mert nem kap melót,esetleg a kora mián se - akkor mindenki fusson NY-ba?

Nem mindenkinek olyan a szakmája, habitusa, hogy azonnal elmehet innen. Valakiknek meg kell maradni itthon is. Ha nem egész nap látványosan hörögve orvbán ellen, akkor úgy. Ezt ne csepülje le Bartus és pláne ne így. Nekem ez a bajom vele és az, hogy kurvára nincs humora, mint Árpádnak meg az itteni blogazdának vagy a Vincentéknek. Pedig gyilkos humorral ezerszer jobban kivégezné ezeket. Sírok itt a röhögéstől gyakran - kösz!! - és ezzel meg a képeivel nagyobb gyomrost visz be a szerző a fennkölten hülye bagázsnak, mint Bartus hatvan hősleg ide átüvöltözött körmondatában.

De tisztelem a véleményedet, szó se róla. :-)
@Husz_János_Puszita: Ebben teljesen egyetértek veled. Én sem értem ezt az egészet, és most még inkább nem engedik - lásd Semjén friss történelmi ámokja - hogy tisztuljon a kép.

Erről ír szerintem nagyon jól Csernok Attila A komáromi pontonhíd c. könyvében. Szinte szó szerint azt, amit te most. De nem ez lesz kötelező olvasmány.
@a szív fészkei:

Nem is elmenni kell, hanem megdönteni azt a rendszert, ahol "fortélyos félelem igazgat". Ki így, ki úgy, a maga tehetsége szerint. De Bartuson nem fogok veled összeveszni, az biztos.

Ha a magyar sajtót a piac tartaná el, nem lenne gond. Kicsi ország, kicsi piac, kicsi fizetőképes kereslet, hát muszáj beszállniuk a kicsi pártoknak és a kicsi pénzembereknek, akik aztán követelnek kicsi eztmegazt. Ez van. Így még nem gondoltam a Blikkre, de igazad van. Végül is, az olvasók nem firtatják a hírek hitelességét.
@Boli: hogy ne sírjunk annyit,móka:

csak neked de ha tovább adod?

Magyarországi aktuális politikai helyzetre jellemző olyan sok az élvezet, hogy a zemberek már el vannak vele telve és várják a Megváltót:

Kemény magyar legény hajótörést szenvedett évekkel ezelőtt egy nagyon szép kis szigeten –úgy hivják, hogy: Magyarország- tele van minden jóval friss források, folyók és tavak tele hallal, a gyümölcs zöldség magától terem csak fel kell kapni a lezamatosabbakat sok tyúk meg nyúl finom pörköltöt csinálnak saját magukból, beugranak a bográcsba pontosan a pirított hagymára csak kevergetni kell szóval majdnem teljes lenne de hát a szigeten a keménylegény egyedűl van nagyon sok szép gyönyörű nővel akik mindent megtesznek érte csak megfelelően ki kell őkete elégítenie de néhány év után a keménylegény nagyon fáradt lesz és sűrűn kijár a partra hátha valami hajótörés megmentőt hoz neki és mit ad isten, látja, hogy egy hatalmas vitorlás sűllyed majd azt is, hogy valaki úszik a part felé mikor közel ér a megmentő hajótörött egy magas fekete hajú erőteljes fiatal férfi a „sziget ura” odarohan és örömmle üdvözli, minő öröm, meg tudom osztani veled a szigetem gazdagságát a nagy bőséget amim van itt és mindenek tetejében csodálatos nők várnak ránk már ma este erre a frissen érkezett ránéz és kacsint, majd mondja: no no kis szakállas azért te sem vagy csúnya...

Hát ilyen kedves a mi mai helyzetünk és egyre több megmentő érkezik mint dörnercsurka a mindíg mások...mi jó e Földön mind nekünk nő...
@a szív fészkei:

Magyarországi aktuális politikai helyzetre jellemző olyan sok az élvezet, hogy a zemberek már el vannak vele telve és várják a Megváltót:

Kemény magyar legény hajótörést szenvedett évekkel ezelőtt egy nagyon szép kis szigeten –úgy hivják, hogy: Magyarország- tele van minden jóval friss források, folyók és tavak tele hallal, a gyümölcs zöldség magától terem csak fel kell kapni a lezamatosabbakat sok tyúk meg nyúl finom pörköltöt csinálnak saját magukból, beugranak a bográcsba pontosan a pirított hagymára csak kevergetni kell szóval majdnem teljes lenne de hát a szigeten a keménylegény egyedűl van nagyon sok szép gyönyörű nővel akik mindent megtesznek érte csak megfelelően ki kell őkete elégítenie de néhány év után a keménylegény nagyon fáradt lesz és sűrűn kijár a partra hátha valami hajótörés megmentőt hoz neki és mit ad isten, látja, hogy egy hatalmas vitorlás sűllyed majd azt is, hogy valaki úszik a part felé mikor közel ér a megmentő hajótörött egy magas fekete hajú erőteljes fiatal férfi a „sziget ura” odarohan és örömmle üdvözli, minő öröm, meg tudom osztani veled a szigetem gazdagságát a nagy bőséget amim van itt és mindenek tetejében csodálatos nők várnak ránk már ma este erre a frissen érkezett ránéz és kacsint, majd mondja: no no kis szakállas azért te sem vagy csúnya...

Hát ilyen kedves a mi mai helyzetünk és egyre több megmentő érkezik mint dörnercsurka a mindíg mások...mi jó e Földön mind nekünk nő...
@netlovetta: megértem amit írsz de messzemenően nem értek egyet veled ebben, alapállásból a szeretetszolgálatok ésminden egyéb: mentsük meg a nyomorúltakat című képmutatás a nyomort magát kell megszüntetni mert a Föld nevű sárgolyón egyetlen emberi faj létezik amelynek sokféle kivitele létezik de nincs semmilyen különbség alapvető jogaikat illetően ha a nyomort megszűntetem akkor nincs szükség arra, hogy bármilyen egyház a lelki üdvömért sok pénz befizetése ellenében imádkozzon és még több adóforintból amit én fizetek be jótékonykodjon azoknak akiktől ugyanaz a társadalom vette el mindenüket és még le is köpte meg megalázta őket és most még szankcionálja is hát ez az alapállásom...
@a szív fészkei: drágám, meg kellene végre értened a világot, főleg a status quo-t, amelyhez nem engednek hozzányúlni, miért is? nem osztom el a jogos jövedelmemet mert megdolgoztam érte és pontosan annyi adót fizettem be belőle a társadalomnak amit rámterhelt és nem vitatkoztam azon, hogy mennyi is az annyi, azaz én hozzájárúltam, tegnapi CNN hír, basztatják a Warren Buffet-t -keresték hetekig mivel lehetne- hogy két éve vitatkozik az adóhivatallal 2 milliárd dollár adóról amit jogtalannak tart azaz a jogosat befizette de mivel azt mondta, hogy ő is meg a többi milliárdos akik a aránytalanúl kevéssel járúlnak a közös étrendhez fizessenek magasabb %-ot ez baszta a csőrét azioknak akik egyáltalán semmit sem adóznak sőt kedvezményeket kapnak...a másik része meg fiskális tény az, hogy az 700 milliárd és még nagyon sok más is olyan mennyiségű pénzeszköz ami megett nincs valós érték de mikor elveszik attól akinek igenis a háza és valós ház akkor az meghal tehát meggyilkolják, Jeff Bush exclusive-ja Piers Morgannal tegnap bevallotta nagyon szimpin, hogy a Freddy Mac és a másik konglomerátum amik a jaffások kamattámogatási rendszere szerint dolgoznak -törvényesen- az országnak létrehoztak 1000 milliárdnyi tartozást mivel részét képezték annak, hogy egy házat alsó texason a patak partján fel lehet építeni 15000-ért és amikor ugyanez egy "csomagban" 15000000 azaz 15 millióért van figyelembe véve egy deriváltban amit az sem ért aki kitalálta de jól el lehetett adni és még folyik mindez...na erről beszélek de ha csípkelődni akarsz én bírom de jobb lenne ha ugyanazon oldalra állnánk és buzi bandát a jaffásokat elzavarnánk a bús picsába bármilyen eszközzel mert imával nem lehet búzát vetni ahhoz vetőgép paraszt és munka meg vetőmag elengedhetetlen -a többit nem részletezem- enni kell akkor kaja kell és nem ima és az egyházak menjenek a híveikkel és tartsák fenn a hívek, a pártokat is a tagjaik és én miután befizettem az adómat már ne terheljen több és az adónak ne legyen része semmi ilyesmi kötelező jótékonykodás, mert ha munkát nem tudnak adni és tisztességes megélhetést akkor minek vannak? rablók? alibaba és az ő 265 rablója a parlament homokozójában na erre varrjál gombot
süti beállítások módosítása