Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.09.21. 05:10 Fabius

RIP egykulcsos adó. Élt 0 évet.

Címkék: gazdaság fidesz egykulcsos szja

Sajnálattal értesítjük haszonélvezőit és átkozóit, végletekig hű támogatóit és halálos ellenségeit, hogy szerettünk, Egykulcsos Adó gyors születése utáni hosszan tartó betegségben elhunyt. Emlékműve az Orbán Viktor Halva Született Ötletei Mauzóleumban, a főoltár mellett jobbra lesz felállítva, a szertartás időpontjáról később tájékoztatást adunk. Ölelünk mindenkit, Orbán Viktor és a gyászoló pártcsalád.

Nagyjából ezt az üzenetet küldte tegnap kormányunk a honlapján, ahol gyönyörű nekrológot rittyentettek az egykulcsosnak. Nyolc pontba szedve vázolták születésének körülményeit, méltatták remélt erényeit, majd a kilencedikben megindokolták halálát. De hagytak pontot - a tizediket - a reménynek is: eccer úgyis olyan jó lesz itt, hogy elképzelni sem tudjuk, akkor jön a feltámadás és az örök élet. " Ne ígérjetek nagyobbat, mint mi szátokon kifér" - mondá az Úr - de azért tuti ami fix megteremté az írástudás lehetőségét, mert gyarlók vagytok.

Ha ezt jelzésnek szánjátok, hogy mégsem vagytok teljesen elrugaszkodva a valóságtól, és végre észletétek mekkora a baj, azt üdvözöljük. Lehet ez az első bátortalan tipegés kifelé a gazdasági kormányzást ért csulatengerből. Csak azt nem értem minek ehhez a megszokott népszínház? Nemmegszorítás és nemadóemelés után jön a nemkétkulcsos-csakúgynézki adórendszer, ami ebben a formában nem, hogy egy söralátéten nem fog elférni, hanem egy apró betűvel körbeírt söröshordón se. Nem volna egyszerűbb végre tiszta vizet önteni a pohárba? Viktor szépen kiáll, mint bátor népvezér, és aszongya:

Drága híveim és egyéb pernahajderek! Megpróbáltuk bevezetni az egykulcsost de nem sikerült. Voltak akik rosszul jártak, a gazdaság akkorát satuzott, hogy lefejeltem tőle a Multivanban a visszapillantó tükröt, és amíg a homlokomból szedegették a szilánkot a sebészeten (úúúú, nagyon fájt, baszki) megvilágosodtam: ez így nem mehet tovább. Szédülök már a mutatórodeótól, zuhanás közben a pittyem telemegy muslicával, és félek behányok, mint Éden Levi az úti kofferbe.
Ezért visszahozzuk a progresszív, többsávos adórendszert, mert a realitásokat nézve ezzel tudjuk működtetni az országot. Ez van, bocsesz, az egykulcsossal megpróbálkozunk később, ha ez a félbolond - jelentőségteljesen a jobbjára néz - kitalál végre valami olyan gazdaságpolitikát, ami működik is. Bízzatok bennem, éljen a haza, most mennyetek' haza, csóközön.

Őszinte beszéd helyett jönnek ezzel a marhasággal, hogy 202 ezer felett mindenki fizessen - nem adót, hogyisne - átmeneti jellegű hozzájárulást. Az odáig világos, hogy nekik is leesett: ha 3,7 millió munkavállaló jár rosszabbul egy adórendszer változással, az Minden Fideszesek Álmoskönyve szerint se jelent semmi jót. Ekkora elégedetlen tömeg simán felköti talpukra az útilaput, és az álmaik pont annyit érnek majd, mint mangalicafing jégesőben a Hortobágy közepén. De ez a megoldás a Becsinált Forradalmár szindrómája, aki legjobban az általa vezetett néptől van berezelve. Néha olyan érzése van az embernek, mintha a sarkát taposó kudarcdémonja szorítaná el halántékán az agyi verőeret.

Ennek pedig egyenes következménye, hogy az újabb átgondolatlansággal azokat is megszívatja, akiket nem volna feltétlenül muszáj. Ha már másolni kell valakit önálló ötletek hiányában, akkor Gyurcsány 4%-os szolidaritási adója helyett Bajnai 5 milliónál meghúzott sávhatárát kellene, mert így aránytalanul alacsonyan, 2,42 milliónál lesz a szolidaritás határ.

Érdekes tudni, hogy a Rogán-Selmeczi féle bérmonitor kommandó is csődöt mondott. Helyette bevezetik a Senkinek Nem Csökkenhet A Fizetése 2012-ben Detélleg rendszert, ahol az állam - meghatározott feltételek mellett - kipótolja a jelenlegi fizetés és az új rend szerinti csökkenésből eredő különbözetet, éves elszámolással, de a havi előleg lehetőségével. Béremelést is szeretnének: minimálbér 92 ezer, garantált bérminimum 108 ezer, versenyszférának 5% emelés ajánlás. Ingyen ebéd! - harsanna a kórus, ha nem állnának döbbenten a szétfoszlott álmok romjai felett. Pedig ezúttal nem biztos, hogy alaptalan lenne a félelem: a végtörlesztésből származó veszteséget is kipótolja az állam az MNB devizatartalékból, és ha a fizetéseket is így gondolja kompenzálni, az jókora teher lesz a költségvetésnek megint. Ettől sokkal egyszerűbb - és olcsóbb - volna visszaállítani a progresszív adózást ahogy van. Igaz, ezzel megetetnék Matolcsyval amit kifőzött, de részemről jó étvágyat hozzá, Gyuri.A bérek ekkora mértékű emelése is az utópia körébe tartozik. A jelenlegi gazdasági helyzetben sok cég nem fogja tudni kitermelni a minimálbér emeléshez szükséges többletet sem. Kísértetiesen emlékeztet ez a 01-02 között folytatott minimálbér politikára, ahol habozás nélkül varrtak 124 milliárdot a kkv szektor, főleg a 0-5, és a 5-10 főt foglalkoztató kis cégek nyakába. Én még emlékszem milyen hatással volt ez a munkaerőpiacra, nekik ezek szerint a tíz év alatt sikerült elfelejteni. Pedig érdemes volna a ködfátylat fellibbenteni pláne akkor, ha munkahelyteremtés - megtartás a cél, és nem az ötmillió közmunkás.

Mindent összevetve szerintem jó, hogy a felismerésig eljutottak és változtatni akarnak a számtalan léktől süllyedő rendszeren. De az irány megint nem stimmel, és az igazságbeszéddel is akadnak problémák. Mi lenne, ha ezúttal a megszokott rohamtempóban kigondolt ökörségek utólagos fésülése helyett leülnétek tényleg, és hozzáértők (igen, ez azt jelenti Matolcsy nem tartózkodik azonos épületben sem) tanácsai alapján átgondoltan szülnétek meg, hogyan adózzunk jövőre legalább két kulccsal. Üdvös lenne, mert a jövőnk és az ország jövője is ezen múlik.

És nem utolsó sorban a tiétek is.

 

587 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr813242516

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hány kulcsa van az egykulcsosnak? 2011.09.22. 01:12:13

A Kedves Vezető, úgyis, mint a Vezénylő Tábornok, újabb nagy csatát vesztett. Olyat, amely sorsdöntő hatással lehet az általa meghirdetett gazdasági háború kimenetelére. A kormány megkezdte a rugalmas elszakadást az egykulcsos adótól, a matolcsyta desi...

Trackback: Minek nevezzelek? 2011.09.21. 20:29:44

 Alapjárati hülyeség:Fogalmuk sincs, minek nevezzék azt az adót, amit mégis kivetnek az egykulcsos szja kárvallottjainak megsegítésére. Bár most is kijelentették, hogy jövőre senki nem járhat rosszul. Ezt már erre az évre is ígérték, mégis több sz...

Trackback: A Megtakarítások Védelme 2011.09.21. 14:12:40

 Egy korábbi bejegyzésemben már említést tettem róla, hogy a miniszterelnök saját bevallása szerint rendelkezik B-tervvel, legalábbis a devizahiteleseknek. Lehet, hogy a többieknek is tartogat valamit? Augusztus 31.-én az MR1 180 perc című mű...

Trackback: Orbánék a gyurcsányi úton? 2011.09.21. 13:02:11

Két héttel ezelőtt kezdték el tárgyalni a kormány tagjai a jövő évi költségvetést, igaz akkor még számok nélkül. Mi már akkor megírtuk, hogy számításaink szerint egy kb. 1000 milliárdos nagyságrendű megszorításra kiigazításra lesz szükség a várhat...

Trackback: Gyurcsány sötét oldala 2011.09.21. 10:34:08

A Kedves Vezető ma a Párt új szócsöve, a Metropol hasábjain szólt a népéhez, elvégre azokat is el kell valahogy érni az okosságokkal, akik csak ingyenes lapot olvasnak. A kormányfő komoly erőfeszítéseket tett annak elfogadtatására, hogy a megszori.. az...

Trackback: Többkulcsos egykulcsos adó 2011.09.21. 08:31:26

"Magyarországnak sikerült megcsinálni azt az egykulcsos adót, amelyik nem egykulcsos, egyszerű helyett egyre inkább bonyolult, fehérítés helyett szürkít, a foglalkoztatottsági helyzetet pedig ahelyett hogy javítaná, inkább rontja. Ez is egyfajta t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@SünBalázs: "hogy ezzel megint csak egymásnak ugrasztják a népeket."
régi jó ron werberi politika.
@ursus artos: Tényleg, még ilyenek is voltak benne:
"Egy csodaszép önellentmondás:
"ursus artos 2011.09.21. 14:34:45"...
Meg...
"
Nem baj, hogy alap szinten sem érted hogyan is működik a mikro- és makroökonómia, de tisztán fideszhitűségből nehéz lesz mások számára hitelesen képviselni az álláspontodat. És van még egy rossz hírem: rád és a közvetlen környezetedre is hatással lesz a kormányzati elkúrás."

Nagyon DURVA! De tényleg! Nagyon személyeskedő volt! Szinte sértő! Komolyan! Már majdnem megsajnáltalak...
Néha, csak néha, azt a bizonyos tükröt... :))
@Hülye aki elolvassa!:

Te tuti nem fizetsz adót, ha beveszed az újságírók ármánykodását.
@Hülye aki elolvassa!: Azt sem mondja, hogy megszorítások , pedig már vannak. Csak azt mondta szomorú képeken 2006-ban, hogy rosszabbul élünk ,mint 4 éve, amin mindenki röhögött a lüke Meggyesi osztogatása után. Tehát a kommunikációjuk, az igazmondásuk a másfél milliárdos Giro ellenére is a béka segge alatt van. Egyszóval és egy jelzővel kibebaszott módon tehetségtelenek.Ja, és azt sem mondták , hogy 1 év alatt kibasznak az ablakon 3000 milliárd mnyp-i pénzt elköltenek még 2000 milliárdot, miközben nőtt az államadósság csökkent a foglalkoztatottság a gdp stagnál és lukak és lukak a ktgvetésben . Max fidesz farkakkal tömhetik be azokat, de azok meg olyan iciripicirik.....
@hackbard.celine: Ne is haragudj, de tényleg te vagy a hülye, ha erre a játékmacira energiát pazarolsz... :)
@ursus artos: "lehet, hogy szabadságon vagyok, vagy szabad napom van."
Get a life!
Tovább fokozod a szánalmassági bizonyítványt? :)
Szabadnapon mif@szt keresel egy polblogon, utolsó utáni gondolatom volna.
@Boli: Miért ez a komcsik fröcsögő klubja?
@Husz_János_Puszita: 20 éve mindig a legmagasabb adósávban adózok pajtikám!
@Boli: Most elbizonytalanodtam, hogy ki a nagyobb seggfej, te vagy lüketóni. Rohadt kis komcsi ivadékok lehettek azért hőzöngtök itt ennyire.
@Hülye aki elolvassa!:

Gratulálok! Megnyerted a félszuperbruttót egy kulccsal. Forgathatsz még egyet a keréken.
@Táskás Tóni: Tudod mit kéne betömni Fidesz farkakkal? A buta pofázmányodat!
@Hülye aki elolvassa!: 16%-on?
Akkor neked eljött a Kánaján most, mit számít az ország vége?
Valahogy így képzelem el a nyilasokat... meggyőződésből tették tönkre azt, ami a vesztes háború végén megmaradhatott volna!
Na, azok voltak ám az igaz magyarok, nem? Kertész Ákos, lehet, igazat ír?
Nem tetszett, ahogy fogalmaz, de ettől még igaz lehet, sajnos..
@Hülye aki elolvassa!: Nem, nem...
Az ilyen narancskomcsi nyugdíjasok megőrzője! Csak azért nézünk be, hogy vigyázzunk rátok, nehogy elakarjatok szállni magatoktól... :))
Még a végén elfelejtitek, milyen vörös zászlóból is fakult ki a narancsos zászlótok! :)
@Hülye aki elolvassa!: Ezt a Viktor haverodnak címezd, ő volt a KISZ, a másik barom, a Matolcsy meg a maszopos elvtársad.
Nálam ecsém rossz helyen kopogtatsz... De próbálkozhatsz, legfeljebb hülyének nézlek! :)
@namitirok: Szaros Kertész megkapta a magáét, ugrott a díszpolgárság.
@Hülye aki elolvassa!: Szaladj inkább a CBA-ba , most osztják a fideszszopóknak a lázár fívérek által kibelezett döglött lovak húsát, szerintem te két szeletre is szert tehetsz, fidesznyik. A fidesznyikek icipi farkának befogadója éppen "megvédte "a nyugdíjakat, most hogy felszabadult a szája a fidesz szóvívője lesz.@Boli: Matolcsi kikéri magának ő III/II-asként debütált.
Azt hittem eddig, hogy a hírcsárda blog profilja a kamu hírek, de ez a szaros gyík blog is ilyet nyom. A sok hülye meg csahol rá bután.
@Hülye aki elolvassa!: A keresztet mikor veszik vissza a korrumpáló Emfesz tulaj Hernáditól? Tudod mit ne is vegyék vissza, hanem feszítsék ki rá. Ja, és Csányi is tulaj volt 25 milliárddal kevertek. Volt miből nagy szülinapot csinálni a kicsi fiának.
@Táskás Tóni: Minden nap járok CBA-ba, támogatni kell a rendes magyar cégeket!
@Táskás Tóni: Bakker, felületes voltam... Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!
Majd megró a párt! Vagy valamelyik kretén narancsos képviselője. :)
@Hülye aki elolvassa!:
Nem is értem, hogy miért nem az elv-és nertársad blogján nyomod, a kuminszerinten!
Most nyöszög az ATV-n, mosdatja szegény szerecsent, hátha kifehéredik!
Csányit is utálni kell komcsiéknál? :)))
Pedig pont ezekből vén hülye komcsikból él az OTP akik nem képesek váltani bankot inkább szopják a magas díjakat.
@namitirok: Nem nézek ATV- t, az egy komcsibérenc elfekvő.
@Táskás Tóni: Hülye vagy? CBA? Egérszaros pult, kosz a folyosókon, mélyen motivált alkalmazottak...
Tecsó sem, csak végső esetben, hétvégén - de azért az felénk még mindig különbül néz ki, mint a CBA. A legújabb most nyílt CBA csili-vili, az meg távolabb van. Nem fogok a város másik felére elcsattogni, mert az asszonynak bekattant valami.
@Hülye aki elolvassa!: Sajnálom, a Hír-tévén mindjárt vége a Rájátszásnak, az Echo-t meg én nem nézem valamiért..
@ursus artos: "dr. Draskovics pénzügyminisztersége alatt tartották vissza az áfát."

Távol álljon tőlem, hogy Draskovics-ot védjem, mert van bőven a rovásán, de ő az EU adószámos vállalkozások ÁFÁ-ját tartotta vissza azzal, hogy fokozott ellenőrzést kaptak ezek a cégek, és az ellenőrzés ideje alatt nem igényelhettek vissza ÁFÁ-t, de később megkapták azt, ami jár nekik, csak akkor már a következő év költségvetését terhelték ezek a tételek (plusz a késedelmi kamatok).

Magyarországot az EU a ki nem fizetett számlák után való ÁFA kötelező befizetése miatt büntette meg. Utána is nézhetsz - ha gondolod, de annyit segítek, hogy a problémás pont az 1999. november 9-én elfogadott 99. törvény 13. paragrafusa révén került az áfatörvénybe (ott is a 48. paragrafus ötödik bekezdése, ez került át szinte módosítás nélkül a 2007-es áfatörvény 186. paragrafus második bekezdésébe).

Ha még mindig nem hiszed, akkor két forrás:
penzcentrum.hu/adozas/szazmilliardokkal_dobalozik_a_kormany_mit_mutat_az_afaszamla.1029835.html
systemmedia.hu/index.php/tovabbi-hireink/1975.html

Szóval nem mindig arany, ami fénylik. És nem minden politikus mond igazat. Érdemes lesz megtanulnod ezt a két mondást, különben sok csalódás fog érni, és minél később érted meg, hogy átvágtak, annál nagyobb lesz a csalódás.
@Boli: csak sajnos az önellentmondás nem volt önellentmondás. De azért csak hidd azt.
@hackbard.celine: "lehet, hogy szabadságon vagyok, vagy szabad napom van."
Get a life!
Tovább fokozod a szánalmassági bizonyítványt? :)
Szabadnapon mif@szt keresel egy polblogon, utolsó utáni gondolatom volna.

"
Arra akartalak finoman rávezetni, hogy semmi közöd hozzá.
A továbbiakban kímélj meg a kérdéseidtől.
@Hülye aki elolvassa!: Kikérem magamnak, Viktor országos cimbijének a nevében is! Neked semmi sem szent a NER jegyében?
Az opt-ben x évvel ezelőtt amikor meg akarták a számláim kezelési költségét emelni, bementem, mutattam nekik egy másik bank ajánlatát és megkérdeztem, hogy akkor mi legyen? Rövid hebegés, habogás és suskus után közölték, hogy akkor ők is adják ugyan azt. Kérdeztem, hogy ugye nem csak egy évig? Újabb suskus, izé-mizé, meg ez, meg az, hogy hát nem tudni, mi lesz akkor... Mondtam semmi gond, akkor én talán séta, el, köszönöm. De várjak már, mert hát izé, meg tulajdonképp semmit nem tudunk a későbbiekben garantálni, de garantáljuk, hogy... Szóval nemrég néztem, megéri nekik is, hogy havi 400 forintért mindent megoldjanak. Nekem megéri, internet, automata, külföldi automatából középárfolyamon... De Csányi elvtárs miattam is felkötheti magát! :)
@ursus artos: Előtte megtennéd, hogy válaszolsz az eddigi felvetéseire? Vagy visszamenőlegen kéred meg? Az megy arrafelé, ahová tartozol?
@Boli: Máshol mindez ingyen van! Ld. UniCredit
@Hülye aki elolvassa!:
Látod, van, aki nem sajnál havi rongyos nécá' pengőforintot a "magyar" bank támogatására!:-P
@namitirok: Kumin fehéredik az ATV-n nem a fidesz.
@Hülye aki elolvassa!: Na, majdnem egyetértünk valamiben... :) "az egy komcsibérenc elfekvő." Akár a Hörr tíví! Egyiket sem nézem.
A History Channel viszont remek! A komcsikat szépen bemutatják, meg a többi kretén elborult megszállottat is!
Nem bal és jobb oldal van a hétköznapokban, hanem gerinctelen mocskos férgek, akik beállnak egy-egy zászló alá!
Sajnálom az olyan embereket, akik a világot csak oldalak alapján tudják megélni! :(
@ursus artos: nagyon egyszerű: balra lent a link: Tahótlanítok, nyomd rám nyugodtan
És amúgy sem kötelező mindenre válaszolni. :)
@Hülye aki elolvassa!: Nem! :((
Nem egy számla, összevonások, valutaszámla és még a tőzsdei hozzáférés is... De ennyivel támogatom a "hazai bankot"! Bár nem tudom, tudod-e milyen tulajdonosi réteg?

74,8% külföldi... Ez a "hazai" bank!
www.otpbank.hu/portal/hu/IR_Tulajdonosi_struktura
@Boli: OTP-nél tőzsdézel? Akkor nagyon gazdag lehetsz! Ajánlom a Random Capitalt.
@Boli: A CBA egy kibebaszott mocskos ft adót sem fizet. Az az álamfő bolthálózata. Csakis tescó, az legalább fizet be pénzt a ktgvetésbe.
Csak a hülyének ajánlottam a CBA, a náci hálózatot, mert most a Lázár fivérek rendezte nemzeti vágtán elpusztult döglött lóhúst osztogatnak fideszszopóknak, és birkaként kapják meg.
@hackbard.celine: Na... Lassan esett le! :) Tessék megtanulni:

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."
@Boli: az hogy lehet, hogy ez nem aktuális? 5% feletti részesedést jelentettek be a héten, a Lazard AM LLC részéről! Ezt illett volna kitenni!
@Hülye aki elolvassa!: Választhatsz másik bankot, hiszen ezek éppen most fognak kivonulni Mo-ról a focista és a jobbkeze intézkedései miatt.
@Hülye aki elolvassa!: Sajnos nem vagyok olyan gazdag, de hülye sem...
Egyenlőre nagyon kellemesen vagyok, Pártunk és Ormányunk mindent megtesz, hogy jól járjak.
Igaz volt ez az OTP részvényeimre is, melyeket remek haszonnal 6400-nál sikerült eladnom, majd amit akkor kerestem betettem dollárba... Én szeretem... De tényleg!
Bár az országot taccsra teszik, de a dollár azért eddig egész szépen megy, most éppen 212,8,-Ft.
Én spec. 183-ért vettem.
Majd megnézem a Random Capitalt, de kishal vagyok én... :)
@hackbard.celine: Mert randa kekec vagy!!! Hogyan, hogyan??? Fülkeforradalom van, van mi a rosseb! :)
@Boli: Nem, szerintem bizonytalan és egyre bizonytalanabb, mert a valóság ingatja az hit- és eszmerendszerét. Ezért meghagytam neki a döntés lehetőségét, mert a konzervatív tisztesség így kívánja.
Tudod létezik a dialektika, ez olyan konzervatív formája a vitának (a buzi görögök óta), ahol érveket, tényeket, argumentumokat lehet ütköztetni és a végén nem kötelező az egyetértés sem. Ahogy a duzzogás és a sértődés meg a személyeskedés sem.
@Boli: Végtörlesztésben részt veszel?
180 forintos fran, az mán valami, nem?
Ha kiszámolná valaki helyettem, hogy mondjuk öt év alatt ez mennyi kamatos kamatot jelent 155-ös vétel esetén, nem lenne sok, úgy vélem..
@namitirok: Most sajnáljam, hogy nem? Szerintem szerencsére!
Sajnálom a svájci frankosokat csak pofátlan dolognak tartom, hogy nekem kell majd kifizetnem a büntetést... Bekaphatja a Párt és az Ormány is!
@yoda-jedi:
"2 706 292 ikszelő kokárdás fidesisztát szeretnék az utcán lehorgasztott bűnbánó pofával járkálni..."

Ez de tetszik. Komolyan, egyre jobban aggaszt, hogy ebben az országban élek (és hogy sajnos nem tervezek változtatni rajta), de ha ez meglenne, meglehetős mértékben kárpótolna. (És nem, nem azért, mert tudni lehetett előre.)

Ellenben remélem, nem felejtetted el levonni a számból azt a 200 seggfejet! (Akik remélem, hamarosan már csak 200-an lesznek - meg persze van egy hozzáértendő, nehezen meghatározható számú érdek+segg(fej)nyaló kiegészítésük, de a legnagyobb baj azzal a 200-zal van.)
@hackbard.celine: :)) Te ezt komolyan gondolod, hogy ezeknek magyarázod?
Ebből max. a buzi görögöket értik meg, a többi a fantasztikum birodalmában lebeg nekik és valami diabetikus hamburgernek vélik a többit.
Ne becsüld túl őket, egy sima IQ teszt is már 4 heti agyi teljesítményt igényelne onnan. :) A csiga előbb jutna át az autópálya másik oldalára!
@Boli: Ismered ezt az Üvegtigrisből?:
Róka:- Újra bevezetik a német márkát.
Kéne venni, nem?. Nem...
Ohohó, van egy haverom, nincs tévéje!

Na, vennék svájci frankot, adok érte német márkát, Cingár van rajta!:-D
@Táskás Tóni: Ne fossál, nem vonul ki senki. Ment a rinya a különadók miatt is, hogy ez meg az vonul ki. Aztán ki vonult ki? Max. Szanyi május 1-jén.
@Boli: Pártunk és kormányunk miatt csökken az összes régiós valuta, a DAX és az amerikai tőzsdék is? Ne hidd már el. Válság van!
OTP-t jól adtad el, nekem 6350-en sikerült, meg volt egy 209/260-as CHF köröm, mind1.
Szóval a Randomnál töredékáron kereskedhetsz. Kicsiben is.
@Clyde: név szerinti levélben is lehet őket kötelezni...

pl a Kerényit rá lehet venni, hogy ez a nemzeti érzést összekovácsolná...
ő elkéri a nemlétező Kubatov listát és annak alapján
megkéri smitpalkót hogy mindenkinek írjon egy személyre szóló levelet...
persze a kokárda könnyű szó... tehát nincs technikai akadáj...

;)
@Clyde: pontosítok. nem kötelezni hanem SZABAD választás elé állítani őket:

vagy kiteszik a kokárdát
vagy a családjukat 7ed íziglen kiirtják + a vagyonelkobzás...
@Hülye aki elolvassa!: Ez jó!!!
Szanyiból és még pár barom elvtársából ki is nézem! De narancskomcsiknál is nagy nosztalgia támad "május 1-jén"! Összefut szájukban a nyál, amikor a virslire és a sörre gondolnak! A Kádár képről nem is beszélek, attól nekem is...

@namitirok: Klasszikus... Szeressük!
www.youtube.com/watch?v=WFKBAALqvg4
@Hülye aki elolvassa!: Ráadásul 1800-on vettem anno az OTP-t! Mesés! Szóval a cociknak is aktív része volt az üzletben.
Szeretem én a hülye politikusokat tulajdonképp! :)
Kádárra nekem is összefut a nyálam. És egy jó nagyot köpök a sírjára a gazembernek.
@yoda-jedi: Ebből azért vegyél vissza, kérlek!
Mindenkinek jobb éjt és szép álmokat a shortolásról!
@ursus artos: mi köze annak, amit írtam, Ron Werberhez? vagy inkább Medggyesit akartad idekeverni?
Ha már kötni kell vmihez, akkor nekem a jo öreg Divide et impera jut eszembe.
Kinek a sír, kinek a kokárdások. Még tényleg Kertész Ákosnak lesz igaza...de minek?
@namitirok: Mivan, mivan, mivan?? Picike vagyok én! A fityisz vezérkar sokkal nagyobban űzi! De ők mint tudjuk mások... Teljesen...
@Boli: Ja, van képük és lehetőségük. Tehát nem hülyék, csak pofátlanok kissé, nem?
azért a viki a pánk a nyilon nyargal képnek itt az eredménye...

index.hu/belfold/2011/09/21/median/

@namitirok: mire gondolsz? pontosan?
@namitirok: Kissé... Óóóóriás képernyőnyivel! :)
@Hülye aki elolvassa!: Egyébként, ha egy kicsit, trollkodás nélkül beszélgetünk, kiderül, hogy a világ nem elképzelt bal és elképzelt jobb oldalakból áll, hanem ugyan olyan hülye emberekből, mind amilyenek mindketten vagyunk...
De először is beszélni kell, azután jön, hogy a hülye politikusok által ránk erőltetett szarokat elhagyjuk. Mert mi emberek vagyunk, ellentétben ezekkel a beképzelt biorobot szavazógépekkel! :)
Én speciel csak egy hülye számítógépes, aki este az apró munkák mellett itt még egy kicsit dühöng...
Egyébként már 214,8 a dollár! Csók!!!
@Boli: Én meg egy alkalmazott, aki igen jól járt az egykulcsossal és a felesége is visszakapta az előző brigád által elvett 3 éves GYES-t. Ezért nem dühöngök :)
Az előző 8 évben 1 pozitív dolog történt, eltörölték a tv előfizetési díjat :)))
@a szív fészkei: Nehéz lesz olyan hülyének lennie, mint a Főnök! De dolgoznak rajta, erősen!
A lényeg, hogy nem lesz 2 kulcsos az adótábla! A másik nem kulcs! Csak kulcsocska... Vagy az sem,csak optikai csalódás. Tulajdonképp rosszindulatú pletyka, ott csak valami paca van majd az adósávnál, amit azok a marha könyvelők félreértenek, azután meg a szegény kormány magyarázkodhat!
Éljen a Párt és a Vitézy család örök és megbonthatatlan egysége! Hurrá!
Kib.szott tehetségek vannak abban a családban, eddig nem is tudom, hol szunnyadtak... Még szunnyadhattak volna egy kicsit! :)
Valószínű hogy nem vagyunk méltók ehhez a szofisztikált, finom érzékenységű intellektuális közeghez, hiszen oly könnyedén kidobálják a nekik nem tetsző hozzászólásokat, hogy csak remélni tudjuk, hogy ez a kis közösség egy ország kormányrúdjához engedve is hasonló határozottsággal és ellentmondást, ellenvéleményt nem tűrve cselekedne.
Mert hát nem lehet olyant eltűrni hogy itt mindenféle sarkos kijelentés, ellenvélemény megjelenjen. Nem. Fabius, és a szellem többi óriása fáklyaként világítják be a sötét diktatúra horizontját, van még remény! Maroknyi kis elit csapat megmondja a tuttit mindig, és nem hagyja hogy a széthúzás mákonya éket verjen az értelem és erkölcs szilárd bástyájába.
@szellemkor: Csodásan és tömören Leírtad a Fideszt!, kösz:"Maroknyi kis elit csapat megmondja a tuttit mindig, és nem hagyja hogy a széthúzás mákonya éket verjen az értelem és erkölcs szilárd bástyájába."

Na e két utóbbi azért velük kapcsolatban eléggé abszurd felvetés azért. Bástya elvtárs is él és virul köreikben, de egyszer le lesz majd ő is nagyon szarva.
@szellemkor:

Az sokkal valószínűbb, hogy szimpla idióta vagy.

Itt senki semmit nem moderál, ursos egész napos szájalása után azt mondani, hogy nem kap teret eltérő vélemény, röhej.

Elfelejtitek kismókusok, hogy az aktivitás mutatótokból látszik, hová kommenteltetek és micsodát.
@Boli: Ki korán kel,aranyat lel - jó ideje teszik familice és minden szinten szinte mindent! Hogy szunnyadhatnának már????
(dakota)Lovasszobor életre kel: index.hu/belfold/2011/09/20/orban_osszel_megcsinaljuk_amit_husz_ev_alatt_sem_sikerult/

Már meg is koszorúzta magát, nem cicózik sokat az utókor elismerésével...
@Hülye aki elolvassa!: Lécci oszd már meg, h. konkrétan mennyi az az alkalmazotti béred, amivel jobban jársz. (feltételezem állandó bruttó,tavalyi idei jövőre várt nettó) és azt is,h hogy lehet hozzátok bekerülni ;)
@a szív fészkei: No igen... Csak nem Mr. 20%? Akkor olvastam!
@szellemkor: Igyekszünk! De mindig jönnek trollok, akiknek semmi nem drága alapon egy normális és pl.Fabius baromságait megcáfoló érve nincs!
Böföghetnél valamit legalább a témához, azon kívül, hogy "kitiltottak". Tudjuk, csak ez jelent meg, miközben te előtte egy komoly, akadémiai székfoglalónak is beillő tanulmányban fejtetted, ki, hogy Fabius és a többi, számodra nem tetsző kommentelő miben is téved.
Vagy eltévesztetted a házszámot, vagy szimplán hülye kis troll vagy, mint azt a Wikipédia idézet is megmondja:

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."

hu.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)

Viszont fel ne add, írd még le nyugodtan, hogy az a csúnya Fabius hogyan is nem engedett neked ideírni ilyen baromságokat, mely ráadásul mélyen a témába is vág.
Körömrágó szakkörünk nagy figyelemmel fogja követni és majd tapsolunk is neked! :)
@a szív fészkei: Naná, hogy vállalkozóbarát, hiszen a vállalkozók révén tehetett szert a Mr 20%-ra.Rogán sem véletlenül lett a druszám , de hogy ehhez miért kellett az egy főre jutó legmagasabb adósságot felmutató kerületté tenni az V. kerületet 4 év alatt?
@a szív fészkei: Aztán délután kiküldte a hülyegyereket Orbán, aki már magabiztosan mindent megmagyarázott. Hiába a rutin a hazugságból jól jön Szíjgyártónál.
@Fabius: ", ursos egész napos szájalása"
Jó, hogy itt tartunk....
@carlo68: "Amelyik vállalkozás nem tud kifizetni szaros 92000-et bruttó az alkalmazottjának,az menjen a francba"

Egy ilyen közgazdasági zseni mint te ne töltse itt az időt (f)irkálással.

Alapíts gyorsan cégeket, alkalmazd emberek ezreit és virágoztasd fel a Hazát!!!
Ha meg nem megy, mélyedj el magadban és húzd meg magad!
@hackbard.celine: "ezt a termelő kapacitást sikerült lerombolni"

De a további folyamodványokat is érdemes megfigyelni.
A minimálbér megemelése miatt a bérek "összecsúsztak" vagyis az aznap munkába állt segédmunkás ugyanannyit keresett, mint az évtizedek óta ott dolgozó szakmunkás. Ez további béremelési nyomást és a vállalkozások terheinek növekedést (vagyis versenyképtelenséget és munkahelyvesztést) eredményezett.
Továbbá, a pedagógus és az orvos is annyit keresett, mint a takarítónő.
Erre aztán egy 100 napos program kellett, hogy valamiként HELYREÁLLÍTSA a társadalmilag szükséges bérarányokat.
Az állam költségei megnőttek, az adófizetők száma meg csökkent.

Vagyis ki is indította el az eladósítás/elkúrás ördögi körét? [Elsőként meg most ismételten!]
@eMeL: Orbán indította el 2001-ben a középrétegnek adott kedvezményes hiteleivel. Volt aki 2-3 lakást vett befektetőként. A közösből pedig ment a támogatás. A 3000 milliárd mnyp-i pénz 13 év megtakarítása. Ezt és a tömérdek különadót felhasználva is nőtt 2011-ben 2010-hezt képest az államadósság. Az egyéb gazdasági mutatókat nem is említve.
@eMeL: Remélem eljön az idő amikor a te fajtádnak kell meghúznia magát seggfej!
@carlo68:
A wikipediából, a "Szabad enciklopédia" oldalából kiemelve:
"Biológiai értelemben tehát az emberi fajon belül nincsenek fajták."
Forrás:hu.wikipedia.org/wiki/Fajta

és
"A fajta (latinul: varietas vagy cultivar) az élővilágban az egyes fajok háziasított (domesztikált) állományain belül elkülönülő populáció."

Úgy tűnik, uraságodat nem helyesen (helyesen: helytelenül) domesztikálták.

A vesszőhiányokra most nem reagálnék, az már nyelvtankomenizmus lenne!:-P
@namitirok: Fontoskodó TAHÓ!
Tartalom a forma, amfóra.Magyarul köcsög.
@carlo68: Pont ilyen válaszra számítottam.
Alsó gomb indul..
A másfél kulcsos adóról is van véleményed?
@namitirok: Jó lenne, ha végre figyelnétek! Egy kulcsos adó marad! A többet keresők járulékot fognak fizetni! Ami nem adó! Na ugye!

Szómágia rulez!
@TrueY: Valóban, bár Viktor azt mondta, hogy ne arra figyeljünk, mait mond, hanem arra, amit tesz!
Most akkor melyikre figyeljünk, amit mond a szájával (á lá Szijjártó Péter), vagy amit tesz?

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/23/hetfon_korrigalnak_az_elsietett_torvenyt/
@Boli:

Tisztelt Boli!

Jobb, ha tőlem tudod, a tolvajkulcsot nem kulcsnak, hanem sperrhackni-nak nevezik.
Tehát szó nem van 2. kúcsról.

Tisztelettel:
anonymand
@TrueY:

Tisztelt TrueY!

Tévedsz.
Nem járulékot, hozzájárulást.
A járulék fejében mindig van szolgáltatás.

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand: :) Merci! Mondaná a művelt amerikai...
Az általad említett eszköz (melyet csak az elnémetesedett területeken ismertek ilyen fedőnéven), Pártunk és Ormányunk eszköztárában elég aktív szerepet kapott mostanság. Állítólag ma sem nézi el a rendőr, ha ilyent talál valakinél, szóval el kéne venni ezektől a hülyegyerekektől is a játékszereiket!

Tisztelettel
Boli 8)
@Boli:

Tisztelt Boli!

Igen, valóban német jövevényszó. Ne feledd egy kis ideig Osztrák-Magyar monarchiaként léteztünk.
A társadalom fejletlenségére utal, hogy a zemberek még nem ismerték fel: tulajdonképpen a tolvajkulcs az elsődleges.
A Parlament épületébe a rendőrök nem nagyon járnak be, ha bemennének sem biztos, hogy felismernék az eszközt.
Be vagyunk kerítve rendesen.

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand:

Tisztelt anonymand!

A Parlament épületében járkál néhány ilyen "sperrhackni", kétlábon, szabadon. Egyenlőre...

Tisztelettel:
Boli
@anonymand: Bocsibocsi! A lényeg, h 1 kulcsos adórendszer marad. Ne azt figyeljük, amit Ovi mond, hanem amit tesz. ;)
süti beállítások módosítása