Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: mfor.hu/cikkek/vallalatok/meszaris-csoport-talentis-babaaruhaz-brendon-terjeszkedes.html A kisgöm... (2024.04.19. 13:19) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.09.17. 06:36 Fabius

Országmentő adókulcs - éljen a megszorítás

Címkék: gazdaság fidesz matolcsy györgy költségvetés 2012

A döglött matolcsyzmus feltámadt, zombiként kibontotta magát saját sírjából, és egy élesre köszörült huszonhetes - világbajnok, gecc - áfakulccsal "ráront a nemzetre", mint egy unortodox Veres János.
Ha 2006-ban azt mondja nekem valaki, hogy lesz ember a világon, aki mellett Veres János új hullámos költségvetési radikálisnak számít, akkor bizonnyal ezen röhögtem volna az utóbbi néhány évben. Egészen tegnapig. A Szent Jobbunk által prezentált költségvetés azonban tovább viszi a friss irányvonalat: ha nem fogyasztasz többet drága honpolgár, akkor odaverünk a fogyasztási adónak, és majd a mostani nullás GDP növekedést generáló fogyasztás visszaesésére apellálva várjuk a gazdasági növekedést. Ekkora marhaság láttán nem csoda, ha a tőzsde tegnap öngyilkos lett.
Az adóemelés - ami ugye pfújrossz - mindannyiunkat érint, és 150 milliárdot húz ki várhatóan a zsebünkből. A Nemzeti Giccspiacon ezt Országmentő Költségvetésnek hívják, pedig az egyetlen amitől megment, az a gazdasági növekedés esélye. De a Nemzeti Megszorítás Kormánya nem áll meg félúton, és ismét odavág a szegényeknek is: kivezeti a szuperbruttót, és megszünteti az adójóváírást. Ez a kiskeresetű gyermektelen rétegnek újabb - sacc/kb- kilencezer mínusz havonta, éljen a családtervezés.  Sebaj, majd jön Girosz, és Nagy Anna helyett elmondja, mindenki jobban jár megint, akkor is, ha nem. Arról nem beszélve, hogy ha a munkaadó megőrizné a munkavállaló fizetésének reálértékét, akkor 13% béremelésre volna szükség. Egy százalékkal emelkedik a munkavállalói egészségbiztosítási járulék is. Az hagyján, hogy megint az élő munka terheit növelik, de a hülyenépszavazáson a zemberek Orbán Viktor kérésének megfelelően kijelentették: nem akarnak 300 forinttal sem többet fizetni az egészségügyért. Punktum. Ez a felfogás valahogy kiperegni látszik a NER jutazsákjának egyre nagyobb és rojtosabb hasadásain.

A kiapadhatatlan hurráoptimizmus ennek ellenére töretlen: 1,5% GDP, és 3,2% beruházási növekedést várnak úgy, hogy egy napon lett nyilvános a beruházási növekedést álmodó költségvetés, és az ezt a hajlandóságot hazavágó végtörlesztési törvény tervezete. Van ennek egy esetlen orbános bája, sajátos bukéja. Lassan Magyarországon aláírástól kézfogásig eltelt idő alatt sem biztos, hogy szabályos és törvényes szerződés született, és esetleg nem kell-e mindjárt a frissen alakult társaság törzstőkéjének egynegyedét felajánlani Orbán egyik nemzetmentő csomagja javára. Ilyen környezetben nem csoda, ha ők maguk sem hisznek a saját várakozásaikban, és igyekeznek egy rakás kisebb adónemmel bebiztosítani önmagukat, és keseríteni minket. Legcukibb ez a baleseti adó, amit a biztosítókra terhelnek, akik továbbhárítják majd a legtöbb balesetet okozó autósokra. Azt ugye nem hisszük, hogy ezt kizárólag a sokat balesetező autósok fogják megfizetni? Közösen szépen belenyúlunk majd a zsebbe, és a GKFB emeléssel hozzájárulunk az ámokot futó autóstársaink által hátrahagyott sérültek baleseti ellátásának költségeihez. Legfeljebb a bonus malus rendszer fog árnyalni a képen valamit, de hogy mindannyian fizetni fogjuk, az ziher.

Szép kilátások, nagyszerű és nagyarányú megszorítások ezek. Úgy különösen, hogy a költségvetés kiadási oldala alig valamit változik. Széll Kálmán Terv elemeket és a konvergenciában meghatározott törekvéseket - szinte - nyomokban sem tartalmazza. Görgetjük magunk előtt a masztodont, foltozzuk a lyukakat amiket az egykulcsos ver a költségvetésre minden negyedévben, átalakítási reformok sehol, átlátható, nem találomra ötletelésen, hanem tervezett, piachoz és gazdasági környezethez igazított programon alapuló jövőkép sincs sehol.

Ráadásul ahogy tavaly, úgy idén is látszik a költségvetés impotenciájából, álomképre alapozott alternatív valóságából, hogy ennyi megszorítás ismét nem lesz elég. De egy kulccsal adózunk, ha beledöglünk akkor is.


76 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr643233252

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hazugságország: mix 2011.09.17. 19:55:02

2010: Orbán Viktor szerint jelentős adócsökkentésre van szükség. A gazdaságot pénzhez kell juttatni, hogy a pénzügyi válság ne csapjon át reálgazdasági válságba, ne szűnjenek meg a munkahelyek. Magyarország adócsökkentés nélkül nem tud elindulni a növe...

Trackback: Isten óvja Magyarországot! 2011.09.17. 16:49:03

Mert másra már nem számíthatunk.Tudom, hogy Pártunk és Kormányunk most jelentette be a 2012 évi Országvédelmi Költségvetést. Ennek ellenére félek. Illetve dehogy ennek ellenére, pontosan ettől félek! Sajnos rohamosan öregszem. Érzem a csontjaimon, az í...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tisztelt Fabius!

Valahol már elhintettem egy értesülésemet a bankok adóztatásával kapcsolatban. Kiderült, hogy téves információ alapján állítottam, hogy a kormányzat a bankoknál 2 lépcsőben kívánja módosítani az adózást, mégpedig úgy, hogy először perc,- majd a második lépcsőben, másodperc alapúvá teszi azt.
Valamit félreértettem, vagy nem figyeltem, de az igazság az, hogy ezt a fajta, nem ortodox rendszerű adózást, az egész adózási rendszer minden érintettjére ki fogják terjeszteni.

Bocsánat a korábbi téves információért.

Tisztelettel:
anonymand
"Semmilyen adóemeléshez nem vagyunk hajlandóak asszisztálni, mert nem erről volt szó a választások előtt"
Szijjártó Péter......... ja és a dátum: 2006

Ilyen balfasz népség, ekkora kretén, szar dumájú politikuscsürhe nincs még egy! Ebben is világelsők vagyunk! A DILETTANTIZMUS után.
Hurrá, éljen a Párt, éljenek a rettentően tehetséges és zseniális vezetőink! (Valahol Tanganyika környékén.)

Milyen búbánatos és véreres lópimpilimpi vitte arra a közgazdaságilag elég unortodox megoldásra pártunkat és kormányunkat (Világesze és balfasza, hogy fényeskedjen mindörökké a Negró birodalmában), hogy a fogyasztásnövekedésre beállított roppant erős magyar gazdaságot megemelt fogyasztási adóval sújtsák? Értem én, hogy nem értem?
Ezért a minimum az járna, hogy a Közgazdasági Egyetem visszamenőlegesen elvenné Matolcsyné férjének a diplomáját (ha egyáltalán van ilyen és nem büfészakon végzett), majd miután nyilvánosan felpofozták a Kossuth téren, elégetnék a papírt.
Nagyeszű sündisz... akarom mondani Forradalmi Vezénylő Fényes Csillagunkkal együtt pedig húzzanak Tanganyikába, ott szükség lehet még ilyen komoly és hiteles szakemberekre!
Azért a 27 %-os világ legnagyobb fogyasztási adója,

cigi-pia-üzemanyag adóemelés,
munkavállalói adóemelés

... - nem mindenkit érint.

A határon túl élő választókat például kicsit se érinti.

Vagy az is lehet, hogy a boltjának még jót is fog tenni.
Csempészek, kishatárforgalom - hawaii.

Úgyhogy csak így tovább, szorgalmasan.

Mi táposok legatyásodunk talán,
de
Viktor marad a nemzeti főfasz a roncstemetőben.
Ezt a fszt, az agyam eldobom megint, és megint:

Orbán:van második és harmadik terv
2011. szeptember 17. | 07:40

Van második és harmadik terv arra az esetre, ha a devizahitelek rögzített árfolyamon történő végtörlesztésével kapcsolatos döntést a nemzetközi bíróság betiltja, s addig küzdünk a bankokkal, amíg győzünk - idézi a Blikkből Orbán Viktor miniszterelnököt az MTI.
Ne legyen senkinek kétsége, ez már eleve büntetésnek van szánva azért, mert basztunk fogyasztani, és ezzel elbasztuk OV csudálatos magyar modelljét:
"Nem akartok fogyasztani gecik?! Hát akkor bekaphatjátok, mert mostantól nem is fogtok tudni!"
Áhhh, nekünk semmi sem jó, lófszt a seggünkbe /már meg van amúgy :S/, már a kicsinek sem tudunk örülni:

Erősödött a forint Matolcsy bejelentései után
2011. szeptember 16. | 17:39

A kezdeti stabilitás után kora estére erősödött a forint a vezető devizákkal szemben a bankközi piacon. Ez feltehetően azzal magyarázható, hogy a befektetők értékelhetik a kormány korábbiaknál jóval reálisabb 2012-es GDP-növekedési előrejelzését, illetve azt, hogy jelentős tartalékokat épít be a kabinet a 2012-es költségvetésbe a felmerülő kockázatok ellensúlyozására.

Igaz tartok tőle, hogy ha átcsócsálják a népek, főleg az áfa, eü, és az adósók mentését, pünkösdi lesz ez a királyság is, és akkor még az európai-világ buliról még nem is beszéltem.....
penzcentrum.hu/adozas/milliok_fizetese_csokkenhet_jovore_jon_a_93_ezres_minimalber.1029815.html

Milliók fizetése csökkenhet jövőre - Jön a 93 ezres minimálbér?
2011. szeptember 17., szombat 7:28

Jövőre is a legalacsonyabb keresetűekkel kívánja megfizettetni a kormány az egykulcsos adórendszer árát. A legkisebb jövedelmekből havonta nettó 9-10 ezer forinttal kevesebb marad jövőre, mint az idén. Bruttó 210 ezer forintos keresetig mindenki rosszul jár, ha jövőre nem kap fizetésemelést. Három gyermek esetén még a havi 500 ezer forintos jövedelműek nettó keresete is csökken. A minimálbért a jelenlegi 78 ezer forintról havi 93 ezer forintra kellene emelni jövőre ahhoz, hogy ugyanannyi maradjon belőle, mint az idén
-----------------------------------------

www.portfolio.hu/gazdasag/szazezer_forint_szintu_lesz_a_minimalber_lengyelorszagban.155484.html

Százezer forint szintű lesz a minimálbér Lengyelországban
2011. szeptember 17. | 07:49

2012. január 1-től a jelenlegi 1386 zloty-ról 1500 zloty-ra emelik a minimálbért Lengyelországban - döntött kedden az ország kormánya.
@Cirbi:
Ez is tegnapi (NAPI)hír:
"A forintpiacot nem nagyon izgatta Matolcsy bejelentése, a forint kissé gyengült a főbb devizákkal szemeben."

Szép napot mindenkinek.
Kedves Gyík, van ám ettől sokkal, de sokkal jobb kilátás is! Nevezetesen ezt a remekbe szabott, világszabadalom gazdaságpolitikát fogják több évtizedre kodifikációs remekműbe foglalni!
Nem emelünk áf.... ööö izé
Nem lesznek megszorí... ööö izé
Nem lesznek megszopa... ööö izé
Nem hagyunk senkit az út ...öööö izé
Nem lesznek kordono ... ööö izé
Gondolom pár héten belül fogjuk látni gyurcsányt bilincsben, vezetőszíjon menetelni, élőben közvetít a hír tv, m1,tv2. Még egy uccsó próbát megér a fiúknak, hátha a hívők elélveznek és még a fizucsökkentést is mellbimbócsavarással egybekötött astoriás dzsemborival ünneplik.
@NYJetsTD: Gyurcsányt akkor viszik majd vezetőszíjon ha az EU az egész költségvetésnek csúfolt szarhegyet kibassza az ablakon.
és majd jön a Tóni kommandója, hogy senki ne járhasson rosszabbul.
jó reggelt!!
asszem nem a regresszív adóval szokták felpőtgetni a belső fogyasztást. min.150000ft minimál bér kellene. különben lecsúszunk, mint egy fáradt legénységi alsógatya. akik ezt akarták, tényleg ezt akarták?
A jó .urva anyjukat!
Most olvasom, h. a nettó 140 alatt keresők mind szívni fognak ezzel, tehát nemcsak a fizetésük lesz lényegesen kevesebb, hanem plusz áfanövelés is lesz egyszerre. Bravó, nem kis teljesítmény ez a nemzeti adócsökkentés kormányától.
@lucc.gizi: A magyarok ingyen is dolgoznak.

Csak, hogy Viktoruk legyen.

hvg.hu/itthon/20110914_korai_fejlesztes_pest_megye

Ezek egy éve ingyen dolgoznak.
@lucc.gizi: de most majd tényleg mondogathatjuk, hogy rosszabbul élünk, mint 4 éve. és senki nem röhöghet rajta.
végiggondoltam, hogy egy minimálbéres pár hova vállaljon gyereket. az ebédbefizetésért most fizettem ki egy hónapra tízezret a bölcsődében. ez gondolom emelkedni fog az emelések miatt. és ez csak egy kis tétel egy gyereknél. ha nincs saját lakás, akkor még albérletet is fizessenek. bakker le a kalapom bárki előtt, aki ennyi pénzből megél. el sem tudom képzelni mit tennék.
és tényleg megint az van, hogy nem én járok a legrosszabbul, mert keresek annyit, hogy csak az áfa emelés érint, de mit csinál az a sok kiskeresetű? hihetetlenül felháborító!
@egyedi: igen, nálam is hasonló a helyzet, én is viszonylag jól keresek (már magyar viszonylatban...), de a körülöttem élő barátok, rokonok már most is szenvednek. Nem tudom a statisztikákat, de szerintem ma Mo-on az ország nagy része nettó 140 alatt keres, az tuti. A barátaim nagy része Budapesten dolgozik, diplomás, nyelve(ke)t beszél, és szarra sem megy a fizetésével. Ebben az a szomorú, h. elérik, h. olyan emberek is megpattanjanak innen, akik alapvetően NEM szívesen hagynák hátra a rokonokat, barátokat, de mégis kénytelenek külföldre húzni innen. Senki ne jöjjön nekem a kurva nagy hazaszeretetével, mert ha diplomás, értelmes fiatalemberként küzdened kell a sárga csekkekel, akkor pont leszarod a hazaszeretet. Nekem már alig él itthon barátnőm, mindenkivel interneten tartom a kapcsolatot. Lassan tényleg kiürül ez az ország, ez kinek jó?
@lucc.gizi: és tudod, szerintem ha magában van az ember azt még valahogy elviseli, ha nem vehet meg valamit, de amikor a gyerekednek mondod, hogy nem kicsim, most nem kapsz túró rudit, mert nincs anyának pénze, az ezerszer fájdalmasabb.
sziasztok!

úgy látom messze még a kánaán, ahová minket elég komoly kerúlővel visz a gps újra kéne tervezni! de nekünk!
Nehéz szavakat találni erre a gazdasági ámokfutásra. Népszavazást kellene kezdeményezni arról, hogy újra töltsék meg tartalommal a Btk. 141.§-át, ami az államellenes bűncselekmények között jelenleg csak címével szereplő "KÁRTEVÉS" tényállása.
Ugyanis ezek (ugyebár) ugyanolyan, ha nem gusztustalanabb kártevők, mint az elődeik voltak, a jelenlegiek ugyanis tudva és belátási képességük teljes tudatában taszítják mély nyomorba a középosztályt és az alacsony keresetű lakosságot!

Bár lehet, hogy helyesebb lenne új fejezetet alkotni büntető törvénykönyvünkben "Társadalom elleni bűncselekmények" cím alatt, kőkemény szabadságvesztés-büntetési tételekkel.

Ez a banda ugyanis még a szociknál is hülyébb és kapzsibb, a maradék három évükben biztosan két vállra fektetik az országot.

Egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy lehetnek ennyire egykönyvűek és ostobák, egy átlag szakközépiskolás diáknak több fogalma van a gazdasági racionalitástól mint ezeknek az önelégült férgeknek.

Vajon a nyilvánvaló gazdasági/jogi/társadalmi racionalitással és a többség által helyesnek vélt iránnyal homlokegyenest szembemenni bűncselekmény?! - Nem hiszem. De amennyiben ez az irány a mértékadó szakértők (nem politikusok!) túlnyomó többsége szerint is csak kárt okoz, ezernyi intő jel és figyelmeztetés ellenére a rossz ösvényre lépni és azon habzó szájjal a semmibe galoppozni igenis bűn, bűncselekmény, a magyar társadalom, mint élő organizmus ellen elkövetett élet ellenes delictum, mely azonnali és szigorú megtorlásért kiált!
"De egy kulccsal adózunk, ha beledöglünk akkor is."

Márpedig beledöglünk...
széthúzza mezőnyt az már 1x biztos!
@egyedi: Az a másik oldala a dolognak, hogy miket főznek ezért a kajapénzért...

DE tényleg a teljes legatyásítás folyik, és akinek most még jó, sose tudhatja, mikor kap repülőrajtot. A bankokból alacsonyan zúgva szállnak a magasan kvalifikáltak is - konkrétan a Raiffeisen rúg ki jogászokat, mindenkit, akit ér már hónapok óta (érintve vagyunk). CIB dettó, szóval már ez a szektor se se akkora a hawaii.
Na de az istenáldotta nép ezt akarta. Megkapta.
@a szív fészkei: na igen, a repülés engem is veszélyeztethet simán.
pont azon gondolkodtam tegnap, hogy a fideszes főnököm (akivel sosem politizálok) tegnap simán előadta nekem, hogy milyen hülye intézkedések történtek mondjuk a mi ágazatunkban. de hogy ezt nem köti össze a fejében velük? vagy akkor hogy gondolkodik? számomra ez rejtély
@egyedi: Kognitív disszonancia, vagy minek hívják ezt. Nem akar csalódni a szentjeiben, mert akkor rávetülhet az, hogy hülyékre szavazott. Inkább nem lát, nem hall - valakik szarják el az országot, nem a jó és kedves vezér.

Tudod, Sztálinról se hitték, hogy annyi gonoszság mögött ő áll, biztos a Berija, biztos az xy teszi a háta mögött és a jó Atyuska nem is tud róla, csak verejtékezik éjt nappallá téve a Kremlben. Látták, hisz a szobájában éjjel is égett a villany...
@a szív fészkei: na igen. csak kíváncsi lennék, ha mondjuk a nagy leépítésben teszem azt őt is kirúgnák, akkor is más lenne a hibás? persze biztos a Gyurcsány, meg az elmúlt nyolc év, mert tönkretették az országot.
@a szív fészkei:
Én még ma sem tudom elhinni, hogy ilyen bakternak való arcok, mint Hitler, Sztálin vagy Orbán, egymaguk képesek legyenek ennyire sokmindent elbaszni.
Azzal kábítom magamat, hogy valami intelligens tervezés lehet emögött, egy valaki más fejjel, mert pofára még a vécébe se találnának bele.
ez, szerintem az elmúlt 20 év folyamatos permanens rossz döntéseinek, válsággal fűszerezett eszenciája amit most megkaptunk gyűjteményes kiadásban. uff
@Whistler anyja: Kösz ezt a pocsék napomba: most jól esett röhögni!!
óóóó wazzzeeeee, sííírok :D :D :D :D

Selmeczi Gabriella lesz a Fidesz szóvivője
Index
2011. szeptember 17., szombat 09:16
|
Email

Eldőlt, hogy Selmeczi Gabriella lesz a Fidesz szóvivője, írja értesüléseire hivatkozva a Magyar Nemzet [1]. A lapnak egy kormánypárti politikus azt mondta, hogy az ősszel esedékes kétharmados döntések miatt esetleg felmerülő, párton belüli "széthúzó szólamokat" akarja ezzel a döntéssel megelőzni a kormányfő. A Magyar Nemzet szerint Orbán Viktor a kiválasztással Kósa Lajost bízta meg.

index.hu/belfold/2011/09/17/selmeczi_gabriella_lesz_a_fidesz_szovivoje/
@Cirbi: "Orbán:van második és harmadik terv"
terv az van dögivel, csak a libák fogynak...
@Cirbi: mi bajod vele? olyan hiteles nő. mindenki el fogja hinni amit mond. és szép is. (najó az nem :))
@a szív fészkei:

Erről azért az jut eszembe, hogy nem mindenki ilyen hülye a jobboldalon sem.

Még kora tavasszal ültünk néhányan egy kávézóban, mindenféle világnézetű bloggerek, és üccsi-kóla-sör mellett közéletről, gazdaságról vitatkoztunk. TuRuL_2k2 kolléga akkor még úgy vélte a matolcsyzmus jól is elsülhet. Aztán jöttek a tények, számok, meg ma ez az írás:

mandiner.blog.hu/2011/09/17/nemortodox_nemmegszoritas_es_nemadoemeles?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201109

Őszintén kíváncsi vagyok, a jobboldalon le meri-e ezt így írni bárki más rajta kívül:

"Nem tudjuk, mi értelme van még mindig ragaszkodni ehhez az álszent és hazug szómágiához, a szopás az szopás, még ha fellatiónak nevezzük is."

Asszem ezzel mindent elmondott.
@Whistler anyja: Pókharapós Gabika kiflicsücsökről-kiflicsücsökre rakta össze azt a szép, nagy házát, meg fél Abaújszántót...:-)
Sebaj, a picsa hótthülye, és jó ómen, hogy ő volt 2006 előtt is a szóvivő az agyatlan SzijjÁrtó gyerekkel
@lucc.gizi: :-DD Gabika, a Fidesz szexszimbóluma? Harapni tud, szép sarokháznyit legalább, ennyi előnye is lehet a fogorvos elbliccelésének...

Szerintem Orbánnál az ész kizáró tényező a pixisbe kerüléshez.

@Fabius: Én is találkoztam olyan jobboldalinak számítóval, aki elismerte, hogy ez most minden rémálmán túltesz és sokban igazunk van.

De látványos szembefordulás mikor lesz? Láthatóan Orbánt már a saját közege sem érdekli annyira, mert akiknek nekimegy most, anyagice lehetetlenítve el őket, azok már szépszámú tömeget alkotnak az ő oldalán is a csodás hatványozott zászlói alatt.
Láthatóan feszt bízik a fent emlegetett kognitív disszonanciában, a személyes varázserejében (csak azt érteném meg egyszer!) meg a tövig nyalt tőkései visszatámogatásában + nem utolsósorban erdélyi és felvidékei, vajdasági véreinkben. (csak az a feneség, hogy Izraelből is képesek lesznek a mindenre elszánt nem kevés besték élni ezzel a jogukkal. :-DD Határonkívüliek ők is :-))
Csak hogy röhöghessünk...

hvg.hu/itthon/20110916_bill_smith_schmitt#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_09_16&utm_content=normal

@a szív fészkei: A hírekben is szerepelt, hogy a frakciót is meglepte a 27%-os áfa, mert előző nap tudták meg. Komoly tervezés és hitelesség van ott is ám! Viktor agybaja megy át bármi áron, a józan ész pedig kusshad. Valaki leszedálhatná már a "beteg embert", mert egy ország válik totális csőddé miatta.
Egyébként most már megnyugodtam, eddig álmatlanul hánykolódtam emiatt is...

index.hu/belfold/2011/09/17/orban_vegtorlesztette_frankhitelet/

Bár a Grippen zséből simán kijött! :)
@a szív fészkei:

Orbán személyes varázsereje két bukfenchez volt elég eddig is. Ne tévedjünk: a kétharmadhoz az elkúrás is kellett, illetve főleg ez kellett.

Most viszont ők kúrnak el.
@Boli:

Ebben sincs semmi meglepő annak tudatában, hogy Orbánnak nem erénye a türelem. Az Unió megüzente Jobbkéznek, luxus áfa nem holnap lesz. Erre kitalálták a normál áfa megemelését arra a szintre, ahol még elképzelhető, hogy nem teremtik nagyon nyakon őket érte.
index.hu/kultur/media/2011/09/16/iden_nem_lesz_arc/

Pedig lehet, hogy ilyenhez még állami támogatás is lenne, csak a téma egy dolog körül forogjon:
Viktor, Viktor, Viktor - éljen a Párt!

Geszti, Geszti... Forradalmi időket élünk!
@Fabius: Sok egybitesnek nem esik le, hogy szinte minden drágulni fog, nemcsak 2%-al. De hát a hülyék élete sokkal egyszerűbb, nem zavarják őket a tények...
@Fabius: Igen, ez kőkemény tény: nem ők nyertek, de az előzőek voltak annyira barmok, hogy ennyire vesztettek.

Ez tényleg csak váltóláz, nem más.
Akkor most döntsük el közösen, sírjunk vagy röhögjünk:

A 2012-es költségvetés is el van számolva, mint az idei:

adozona.hu/aktualis/20110917_adossag_ados_Szell_Kalman_ado_hiany_adoem.aspx
@Boli: Ennek a blognak a képanyaga elég is lenne mutatóba. :-DD

Geszti már el is tűnt a Lázár (nem a blokkolós, a gójmotoros) farpofái között, most magyarkodnak a lovakkal - szegények, azokat is kihasználják - még mi kéne neki? Azért a szadeszos múltért vezekelni kell keményen.
@Fabius: Sírva vigadjunk. Én most mintha az előbbit preferálnám egy ideje.
@Fabius:

Nem ők kúrnak el.
Orbánék ilyenek.
Nem több.
Az kúrta el, aki őket akarta.
Aki mindenki mást a víz alá nyomott, hogy ezeknek teljhatalma legyen.
Az kúrta el.
Te hogy vagy Fabius ?
@Whistler anyja:

Én jól, mert nem kell a túlélésre játszanom.

De nem tudom őszintén hibáztatni azokat, akik a változásra szavaztak az elmúlt időszak után. Hittek Orbánnak mert hinni akartak.
Na hálisten! atv.hu/cikk/20110917_matolcsy_ketszer_szolt_22_forinttal_ugorhat_a_gazolaj_ara?source=hirkereso

Menyiért integetett alkoholkómában a Parlament ablakából Horváth Balázs, a hülye politikusok előképe? 64 vagy hány forintos benzinár miatt volt a blokád 21 éve? www.youtube.com/watch?v=khh0zDrwGZY
@Whistler anyja: Egyébként teljesen igazad van: ezektől csak ezt lehetett váni a székházügyük óta.
@Fabius:
Ja, hogy akartak.
Akkor hinni kéne tovább.
Csak így tovább, mindent bele...

Ha jobban meghajtanák ezt a rőzsenénit, lehet, hogy királylánnyá változna.
@Whistler anyja: Orbánt márt annyit csókdosták áhítattal, hogy komplett varangy lett. Békakirályfi, amelyik ökörré fújja fel magát. A mese végét már ántik görögök is ismerik: "Esopus fabulái, mellyeket mastan újonnan
magyar nyelvre fordított Pesti Gábriel

31 Az békáról és az ökörről.

Mikor a béka oly naggyá akarna lenni, mint az ökör, nagyon fel fúja vala magát. A fia mondton mondja vala neki, hogy ne vesződnék azon, mert a béka semmi volna az ökörhez képest. Amaz mégis fúalkodik vala, mondá neki a fia, ha még ugyan meg fakadnál is fel fúalkodásodba, még sem lehetsz olyan, mint az ökör. Akkoron sem fogada szót, hanem mind aggyig fúalkodék, míg nem meg hasada, és lelkét ki fúvá.

Értelme.

Kicsinnek kicsinségén meg kell elégedni,
És ereje felett nem kell senkinek erőlkedni,
Hogyha mint az béka, nem akar úgy veszekedni."

hvg.hu/itthon/20110916_orban_oszodi_beszedei#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_9_17
@a szív fészkei: trállálá, és köszöntse őt ez alkalomból üdvözlő puszival a nílusi krokodil...
@Whistler anyja: Mi itt sokszor nüanszokon, retorikai fogásokon vitatkozunk. Sokan nem is értik egyáltalán miért baj az, ha egy kormányfő minden héten pénteken teljesen mást gondol, mint addig.

Kormányváltás előtt volt egy kutatás amiből kiderült: néhány százalék szerint Orbán volt a miniszterelnök 2010 tavaszán. Tőlük várod-várjuk, hogy a hitet fölváltsa a megvilágosodás.
@lucc.gizi: Őnagysád szenátor, ehhez inkább menne a floridai, nem? De az is sírva enné.

És állatot nem kínzunk itt a Zeuba`!! Meg ott se Ámerikába`.
@a szív fészkei: de hol lehetett a Nemzet Tolla, hogy Mamának kellett őt helyettesíteni?
@Boli: Nem értlek. Igazat mondott a csillagszemű. Az embereknél hagyják a pénzt. A nem kicsit. Kik az emberek? Ők maguk. Hol a pénz? Náluk. De nagyon.

Mások csak bérrabszolgák, biorobotok, "annyit érők, amennyit a bankszámlájuk mutat", tehát senkik és semmik, akiknek csak négyévente kell valami baromságot a fülükbe susogni nemzeti nagylétünkről, amit ne vegyen senki tőkés, politikus más országokban komolyan. Na, ennyire halálőszinték, már az is baj????
@néma bárány: Az asszonya Szekszárdon esküt hallgatott az igaz újmagyaroktól. Ő meg talán lefuvarozta Katókát, mert egy jó kis mise megéri neki Szekszárdot. Henriknek Párizs ért meg egy misét - ki hogyan csinálja.
@a szív fészkei: Ja Mamát most hirtelen a Pókharapóra értettem, a fentiek erről szólnak - fáradt vagyok az ablakpucoválástól.

Na igen, most fogtam fel: ez az igazi kínzó kérdés ebben az őszi ökörnyál szabdalta időben!! Ezt legjobban talán Palik László bírná az ő sztentori hangján sikítva feltenni: DE hol van Schmitt Pál, de hol van Schmitt Pál!?!?! (és Baumgartner Zsolt?)

Talán kipiheni a csuklóizomlázát a sok aláírástól és úgy gondolta, hogy a haza kebelére megtérőket egy női/anyai kebel jobban tudja fogadni. DE ha végleg eltűnne balfenéken, az lenne azért a valami.
2%, vagy 2%-pont? az utóbbit is láttam már leírva.
@Boli, hát még ennyit régen nem röhögtem, kösz...láttam a hvg-ben a címet de nem nyitottam ki mert nem tudtam ki az a Dr Bill Smith....Harun Al Rashid Ben Kinball Lo kuncog El Kosh a Bahrein-i Krály első helyettese és Főminisztere Kifli Ban Kum Ki Ló Ben Hasszan Dúl Lepke fogadták a Rendkívüli és Meghatalmazott Magyar "Nagy Követett" a Palota összes termeiben ahol Dr Francz K. u. K. Chyhay von Balga átadta a láncokat és a horgonyt az összes kövekkel a megjelent helyi méltóságoknak akik egy főhajtással és pukkedlival köszönték meg valamint Üzenetet küldtek Dr Bill Smith-nek hogy kovácsolhatna már és kötyönik tyépen...
@Boli: @Boli, hát még ennyit régen nem röhögtem, kösz...láttam a hvg-ben a címet de nem nyitottam ki mert nem tudtam ki az a Dr Bill Smith....Harun Al Rashid Ben Kinball Lo kuncog El Kosh a Bahrein-i Krály első helyettese és Főminisztere Kifli Ban Kum Ki Ló Ben Hasszan Dúl Lepke fogadták a Rendkívüli és Meghatalmazott Magyar "Nagy Követett" a Palota összes termeiben ahol Dr Francz K. u. K. Chyhay von Balga átadta a láncokat és a horgonyt az összes kövekkel a megjelent helyi méltóságoknak akik egy főhajtással és pukkedlival köszönték meg valamint Üzenetet küldtek Dr Bill Smith-nek hogy kovácsolhatna már és kötyönik tyépen...
Na, akkor lehet, hogy President Mr. Bill Smith valahol Tongában kavar tangában?
Ez se rossz, olyan mély empátiával közelítik a képviselő szenátorasszonyság életútját, mely mindennél jobban predesztinálja a szóvivésre: egyenlito.blog.hu/2011/09/17/koszontsuk_a_fidesz_uj_szovivojet

És tényleg annyira szűkös kis krecliben szorong Utolsó képen), még a kacsalábait se tudja hová rakni, kénytelen volt a palotája alá dúcolni.
Na ő ennyit ér a lázári mérlegen: kurvagazdag, tehát nagyon sokat. Értéket közvetít.
@a szív fészkei: a "kognitív disszonancia" az mi az? mivel irtják? és milyen szaga van? csak hogy felismerjem időben, lécci...kis rövid leírásoskácska?
@Rodeo36: www.freeweb.hu/skepdic/kognitiv.html

"[..]A disszonancia és a konszonancia a gondolatok: úgy mint vélemények, hitek, a külvilágra vonatkozó ismeretek, valamint a saját tetteinkről alkotott kép egymáshoz való viszonya. Két vélemény, hit vagy ismeret disszonáns, ha összeegyeztethetetlenek; vagyis ha inkonzisztensek vagy - csupán a két gondolatot tekintve - az egyik nem következik a másikból (Festinger 1956: 25).

Festinger úgy véli, hogy három módja van a kognitív disszonancia leküzdésének, melyek azonban nem zárják ki egymást.

A disszonancia alapját képező hitek, vélemények vagy viselkedésmódok közül egy vagy több megváltoztatása;

Olyan új ismeretek szerzése, amelyek megszilárdítják a már meglévő konszonanciát, és ilyen módon szorítják háttérbe a disszonanciát; vagy

A disszonanciát okozó gondolatoknak tulajdonított jelentőség csökkentése, esetleg teljes elfelejtése (Festinger 1956: 25-26). "

Ha hittel hitted mostanáig, hogy Orbán a Haza Megmentője, akiért ideiglenesen sok száz évre Alcsútra állomásoztatták magát Szűz Máriát is, de valahol kezded kapiskálni, hogy szart nyom a drága Ovi a palacsintádba és azt tunkolja fincsiségként le a torkodon kettőt tehetsz: elküldüöd a rdvásba és kimomndod, hogy a király pohos és meztelen, randa brekkencs avagy hiszel tovább. Folyton megmagyarázod a lehetetlent egyre vadabbul és ingerültebben - lásd xsasha és vidéke még a Tóta-blogon, emlékszel, nem?- szerinted mindenki hülye, csak ti Ovival vagytok a 72-es troléjbusz. Mert ha elismered, hogy jajde hülye a drága és mennyire kártékony, akkor azzal egyúttal azt is elismered, hogy te milyen hülye vagy, akit így megvezethetett. És neked ez szar, tehát belebújsz a kognitív disszonanciába, nem veszel tudomást a realitásokról és oltogatsz mindenkit, aki meg igen.
Én nem sajnálom a Fidesz szavazókat, egyék meg amit főztek. Nincs nekik szemük, fülük? Rövid a memória?

De mi mit vétettünk??
süti beállítások módosítása