Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.08.29. 05:31 Fabius

Ravatalon: a matolcsyzmus

Címkék: gazdaság fidesz varga mihály matolcsyzmus

Vannak az életben törvényszerű dolgok, amik elől nem lehet kitérni. Amik pont olyan elkerülhetetlenek, mint a lakótelepi galambrajból hulló foscunami. Nézheted az eget, tipeghetsz kettőt jobbra kettőt balra, mint részeg vőfély a kakastöke pörkölttel a roma lagziban, ám elkerülni csak időlegesen tudod.

A matolcsyzmus is éppen ilyen valami volt. Valami, mert gazdasági programnak nem nevezünk olyan dolgot, ami a tőkekivonástól várja a belső piac megélénkülését, és ezáltal a gazdaság felpörgését. Már, ha okosabbak vagyunk, mint egy ötödikes. Szent Jobbunk víziója halott volt abban a pillanatban, mikor megfogant a nyakán lévő víztoronyban. Hat hónap alatt világosan kiderült, amerre így megyünk ott nem a gazdasági szabadságharccal kivívott kánaán vár, hanem a tehetetlenül stagnáló gazdaság, és az éhkopp. Az adatokat látva Orbán megrogyott, mint vakmerő hóember az ördögszaunában, és kezdetét vette jobboldalról is a saller és kokiosztás. Chikán Attila, Mellár Tamás, Bod Péter Ákos is elmondta a magáét, és bár a jól értesült bennfentes szerepben tetszelegni kívánó Pálffyra még rámordultak - mécc'má a helyedre' - csak idő kérdése volt, mikor kezdi el kormányzati politikus is temetni a matolcsyzmust.

Erre a beismerésre megfelelő embert találni nem lehetett egyszerű. Kedves Vezetőnk lement a térképről, talán a felcsúti határban a házi jószágot sétáltatva igyekszik regenerálódni, Szent Jobbja meg szerintem éppen a kapott retorziót borogatja valami csendes szobában.
Kellett egy arc, egy eddig nem nagyon előtérben lévő valaki. Egy ember, akinek a mondandójára nem legyint rá a közvélemény, és ki sem röhögik nagyon. Így kaphatta Varga Mihály a számára hálátlan feladatot:

Felravatalozhatta a matolcsyzmust a párthír tévében.

Varga mondandója is billeg erősen, de legalább belátja a tényeket:

"van néhány olyan adóterület, amely esetében a vártnál kevesebb bevétel folyik be az államkasszába. Példaként elsősorban az áfát említette, kifejtve: a magyar lakosság az új adórendszer bevezetésével nála maradt pénzből nem fogyaszt többet"

Bizony, a lakosságnak az a szegmense, akik kereseti viszonyaiknál fogva örömmel vertek volna a seggére havonta némi pluszpénznek, azok átlag 60 ezer forinttal kevesebbet vittek haza eddig egy félév alatt. Azoknak, akik meg nagyon jól jártak az egykulcsossal, eddig is megvolt mindenük. Ők nem vettek se több tejet, kenyeret, nem ruházkodtak többet, nem vették igénybe többször a szolgáltatóipar kínálta lehetőségeket, mert eddig is megtehették. Így sikerült kivonni a tőkét, aminek megvan az a sajátos rossz tulajdonsága, hogy egy büdös peták plusz bevételt nem termel. Nincs több áfa, jövedéki adó, nincs több szja, nincs több iparűzési adó, a stagnáló-csökkenő kereslet nem generál munkahelyet, és így nincs többlet járulék a foglalkoztatott melós után sem.

Varga szerint sem lesz egyszerű betömni a - szerinte - 80-100 milliárdos lyukat. Akkor pláne, ha ez a lyuk óvatos becslések szerint is inkább 200 milliárd. Kormányunk 8-10 féle kisebb,10-20 milliárdos csomagban gondolja összeguberálni tapaszt a lékre, de ezekről konkrétumot, se látható irányváltást Varga sem közölt. Ha ehhez hosszá vesszük, hogy az uniós áfa visszafizetéses farbarúgás is 240-260 milliárd plusz terhet jelent, akkor semmi okunk nincs a bizakodásra.

Az igazán szomorú még mindig az, hogy a negyedéves mérleg nyilvánosságra kerülése óta eltelt két hétben kormányunk szemmel láthatóan inkább a hátsó felét napoztatta a gazdasági paradigmaváltáson agyalás helyett. Nulla ötlet, nulla elképzelés, csak a csend és a súly nélküli beszélő fejek észosztása történik, akiket, mint Pálffyt, aztán másnapra leugat a Nemzeti Kormánypitbull. Pedig éppen nem érünk rá semmire, mert a sokat hangoztatott kiugrott frankárfolyamnak a második negyedévhez nem sok köze volt, de a harmadik negyedévünket úgy vágja majd haza, hogy csak pislogni fogunk. Varga megjelenése a színen így semmit nem ért azon kívül, hogy hivatalosan elmondta a matyolcsyzmus búcsúbeszédét, és egy számológéppel keresztet rajzolva a levegőben feladta neki az utolsó kenetet. Ugyan hangoztatta, kormányátalakítás nem lesz, de Kedves Vezetőnk habitusát ismerve erre azért mérget ne vegyünk. Én nem lennék meglepődve, ha szeptemberben kipihenve, eddigi hitvallását és jobbkezét maga mögött hagyva újult erővel robogna egy újabb vízió, egy másik gazdasági szabadságharc felé.
Addig meg reménykedjünk, hogy ezúttal agyféltekét és egyéb testrészt olyat választ a NERgyárból, amelyik látott már gazdaságot és számokat is közelről.

 

576 komment · 8 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr63186966

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Értékelhetetlen minisztériumok 2011.08.31. 22:10:11

 Nyáron a miniszterelnök osztályozta minisztériumait, ami bevett gyakorlat egyébként, különben is a fél ország bizit szorongat ilyenkor a kezében, nyári népszokásként.Ugyancsak mostanában megjelent egy sok háttérinformációt felvonultató cikk&...

Trackback: A jobboldali vezér esete a jobb kezével 2011.08.30. 10:57:13

Áll a Vezér a diplomatái előtt, nézi, hogy csüngenek vizenyős tekintetükkel az ő szaván. Várják nagyon az igét. Hogy mi az irány, hogy mit kell hazudni holnaptól a követségen, mert az nyilvánvaló, hogy az igazat nem szabad mondani. Kell tehát az eliga...

Trackback: Sodródik Magyarország! 2011.08.29. 15:30:14

"Vészhelyzetbe sodródott Magyarország."Ezt Orbán Viktor hazánk regnáló miniszterelnöke mondta. Orbán szerint tehát az ország "sodródik". Méghozzá rossz irányba. Ha egy hajó sodródik a zátony felé, akkor felvetődik a kérdés, hogy mié...

Trackback: Találkozás kedvenc képregényfiguráimmal - avagy a status confessionis ritka pillanata 2011.08.29. 14:01:35

Hétfő van, fél hét lesz nemsokára. Van még nyolc percük, hogy megérkezzenek. Átfutom az utoljára begépelt soraimat, mentem a munkát, majd elégedetten hátradőlök: ma este nem hagyok félbe miattuk semmit. Tudom, nincs az a baleset, az a tragédia vagy ter...

Trackback: Indul a Gyurka 2011.08.29. 13:52:18

Mondja Bakter úr, maga mégiscsak egy világlátott ember, mér van az, hogy az útkaparó is szedte a sátorfáját, hogy máshol próbáljon szerencsét? Hej, Bendegúz fiam, mostanság roppant nehéz idők járnak, beütött a nagy gazdasági világválság! Hát az meg m...

Trackback: Progresszív adózás és járulékcsökkentés 2011.08.29. 13:26:29

Komoly sajtóvisszhangra talált, hogy Mellár Tamás közgazdász, a PTE egyetemi tanára a Magyar Nemzetben megjelent írásában élesen bírálta a kormány eddig követett gazdaságpolitikáját. A visszhang nyilván annak is köszönhető, hogy nem szokás a jobboldali...

Trackback: Ébred a "Nemzet" !?? 2011.08.29. 12:44:57

 Nagyon régen vártam, ki lesz az első aki kimondja a hívek közül: fiúk elkúrtátok !Magyar Nemzetben írt cikkében Mellár Tamás. A jobboldali közgazdász szerint idén csak 1,5 százalék körüli nő a GDP, a gazdaságpolitika a kezdetektől helytelen volt,...

Trackback: Ki jöhet Matolcsy után? 2011.08.29. 10:02:15

Egyre erősödnek a kritikus hangok az Orbán-kormány gazdaságpolitikai tevékenységéről. Immár 15 hónapja álltak fel az új csúcsminisztériumok, hatalmas terheket véve a hátukra. A súlyos örökségüket senki sem kérdőjelezi meg, habár a Bajnai kabinet munkáj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Felcsúti Géniusz, most Matolcsynét győzködi!
Az asszony ingatag! Azt mondja,a férje eléggé leégette az utóbbi időkben,minek vegyen egy plusz segget a nyakába.
"a magyar lakosság az új adórendszer bevezetésével nála maradt pénzből nem fogyaszt többet"

Kár, hogy a szöveg többi részét nem hoztad át:

"Azért nem fogyaszt, mert riogatják őket."

(Csodával határos módon nem tette hozzá, hogy "Gyurcsány a hibás",de aki nem vájt fülű, - és a híveknek igen kifinomult a hallása - tudják, hogy a mondat csak idő hiányában nem hangzott el.
Jön a gyermek dac-korszaka!
Ha nem kellett, nem költitek, visszaveszem!

És lesz még egy stadion, esetleg Richter és stratégiai Hybridbox részvények vásárlása, valamint háború a méltatlanok ellen.
Ilyen agyafúrt nemzetközi libsi összeesküvéssel szemben bizony nehéz a vezetőnk dolga.
A sok kis genyó direkt kevesebbet költ a kevesebb pénzéből.
Az ész megáll.
Kishitüek!!! Szégyelljétek magatokat!!!! Hazátlan bitang balfékek!!!! ....hát ezért volt a NENYI??? ....ezért volt a fülkeforradalom ??? ...ezért volt a saller meg a koki a hanyatló nyugatnak??? ...ezért kaptátok meg a szabad pálinkafőzés jogát???

Tartatlan nemzet ellenes bagázs!! Amíg Ti sírtok addig a kormány a helyén van Matolcsy dolgozik, Selmeczi Gabika megvédi a zembereket ...stb, stb, stb!!!

No gyorsan kérjetek bocsánatot DR ORBÁN VIKTOR miniszterelnök Úrtól, a haza atjától, a nemzet eszétől, Európa csillagától, a világ vezető futballista-miniszterelnökétől, a mindenség alfájától és ómegájától!!!

Hát magyarok vagytok Ti?????
Bízzatok s üdvözültök!!! ... DR Orbán Viktor miniszterelnök Úr mosolyától!!! No mert még Ő sem mosolyog mindenkire!!!
Én is attól félek, hogy a dackorszak jön. Ez a hallgatás olyan, mint a tinédzserek néma duzzogása a szembeszegülés előtt. A szembeszegülés persze mindig azt jelenti, hogy csakazértis megcsinálja, amitől tiltva van.
A fszságokra van pénz, és energia, normális pénzügyi gondolkodásra nincs

Nemzeti hitvallást kapnának a diákok
MTI
2011. augusztus 29., hétfő 07:04
|

Növelnék a diákok körében az új alaptörvény ismertségét – közölte Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője.

A cél az, hogy egy később véglegesítendő rendszerben minél többen és alaposabban megismerjék a január elsején hatályba lépő dokumentumot.

Az elgondolások között említette, hogy a diákokat különböző ajándékokkal – például a nemzeti hitvallás egy-egy példányával – emlékeztessék az alaptörvényre, akárcsak azt, hogy a tanulók egy rajzversenyen önthessék formába, mit jelent számukra magyarságuk, az, hogy ebben az országban élhetnek.
@Cirbi: Végre egy igaz keresztény! Köszöntsd a napot imával Cirbi!!!
"...mert tágas az a kapu és széles az az út mely a veszedelembe visz és sokan vannak akik azon járnak."
De Dr Orbán Viktor és miniszterelnök Úr nem olyan!!! Na!
@IGAZ MAGYAR: a "kedves" vezetőre, és szentséges jobb kézére is ráfér, a megvilágosodás, ha ezt önszorgalomból nem várhatjuk el tőlük, ezért a célért, még az ateizmusomat is hajlandó vagyok, részben feladni ;)
a zorbányból mikor lesz főportás a Gellértfürdőgőzosztályán? lila bőr tangában és szalmapapucsban és jegyzettömbbel a kezibe', hogy felvegye a rendeléseket a "szobákra"...talán aztat sikerrel vinné és lenne borravalója is, ha nem akkor felmoshatná a padlót a gőzben ügyes riszálással tangó mozdulatokkal
Szentséges jobb kéz, elküldésének legjobb lehetősége és időpontja, szerintem Vektorunk számára nem kihagyható lehetőség:
/ha meglépik, jöhet ezerrel a sikerpropaganda, kb 1 évig, utána jöhet a leminősítés, ha matolcsy szellemét nem tudják elűzni az agyakból :D/

A hiánycélt támogató gazdaságpolitikai lépések, az alkotmányos plafon bevezetése és a kormány elkötelezettsége mind pozitív jelek egy majdani felminősítés szempontjából − véli Samu János, a Concorde elemzője. A gyenge növekedés, illetve a 2012-es költségvetésben található minimális mozgástér azonban könnyen kérdésessé teheti ezt. Az intézkedések elfogadásával és a jövő évi költségvetés elkészültével október−novemberben merülhet fel először a felminősítés kérdése − tette hozzá.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/29/hogy_lesz_ebbol_magyar_felminosites/
Most őszintén, min lehet ma már meglepődni? A forradalmi kormány tettein biztosan nem. A hívőkön még talán, de rajtuk is egyre kevésbé. Szijjártó nyilatkozatait figyelme megvan a VV közönsége, nekik valóban ilyen egyszerű szövegek kellenek, ez az ő akaratuk...
Varga M. is nevetségessé teszi magát. Megpróbálja megmagyarázni a megbukott Matolcsy-féle gazdaságpolitikai fellendülést :)
Van ilyen.
A gazdasági növekedésből lehet finanszírozni az államadósság csökkentését - mondta Varga Mihály, a miniszterelnökség államtitkára"

A 16 százalékos egykulcsos szja bevezetéséről az államtitkár azt mondta: "semmi sem tökéletes, amit ember alkot.

De az adott körülmények között ez tűnik olyan megoldásnak, amely képes lesz segíteni a demográfiai fordulat elérésében, a munkahelyteremtésében, és forrást teremteni a gazdasági növekedéshez".

Úgy vélte, az arányos adórendszert rögzíteni kellene a sarkalatos törvényben, de az egykulcsos adót, illetve annak mértékét másodlagosnak tartja."
(2011.jun)

hirszerzo.hu/profit/20110627_varga_mihaly_interju

Csak az a nagy probléma, hogy az elmúlt nyolc évre való visszamutogatás, az állandó gyurcsányozás "fényében" illett volna tökéletes gazdaságpolitikai tervet alkotni, és végre kimozdítani az országot, hogy jó irányba menjenek a dolgok.
Ez nem sikerült.
@IGAZ MAGYAR:

..ezért kaptátok meg a szabad pálinkafőzés jogát???"

Az a jog" azért volt, hogy aki nem birja már józanul elviselni a politikai történéseket, nincs pénze kifőzetni a gyümölcsét, hát főzzön otthon pálinkát.

Jut eszembe) a 29 pontos csomag. A szabad gyümülcspárlat főzésén paprikázta fel magát az IMF és EKB delegációja) Nem is kellett őket hazazavarni, - mint ahogyan az elő lett adva a nagybetűs népnek, - mentek azok maguktól is.
"Móresre tanítják Magyarország miniszterelnökét" felkiáltással:)) ha jól emlékszem.
:))))))))
Nem értem a posztot.

Itten most egy olyan kormány van hatalmon, mely a Nemzet egyetértésével kormányoz, melyet a zemberek kétharmada támogatásáról biztosít mindennemű konzultáció alkalmával.

A kormányzó miniszterelnök, ki a Kárpátok géniusza, az ember ki sosem hazudott, a demokrácia bajnoka, nyolc éven keresztül folyamatosan hangoztatta, hogy igenis készen áll a kormányzásra, tudja mit kell tenni, bármelyik nap elkezdhetik.

Elkezdték.

Ezek után ilyen liberálkommunista demagóg nemzetrontó aljas hazugságpropagandának felül a posztoló, miszerint a matolcsi, ki az egyik legfelkészültebb gazdasági szakember, elbukott volna....
@márta)):
Nem az a baj hogy Varga Mihály nevetségessé teszi magát hanem hogy Magyarországon röhög a fél világ!!!
A tomboló dilettantizmus a gazdaság, az élet minden területén!!! Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire bejön Simicska Lajos mondása, hogy mindenkinek joga hülyének lenni!!! Na Orbán és társai élnek a jogukkal!

...csak az a baj belepusztul az ország! ... már hallottam olyan utcai beszólást ,hogy "hülye vagy mint Orbán Viktor a kormányzáshoz" .. ha 1 év után ide jutottunk, akkor mi lesz itt 3 év múlva???
mondjon már valaki egy, csak egyetlen egy csinálmányt amijókormányunktól, ami még nem omlott össze!
ő szintén őszintén: ősz inté(n) majd jobb belátásra a fidesisztákat...

eddig nem dolgoztak, csak lógtak... most majd lóghatnak tovább...

hagy lógjanak...

sötét felhők gyülexenek: börtönkapuk nyílnak, kórházkapuk zárnak
@nandras01: a zorbán idegei... MÉG nem omlottak össze... kicsit kuszálódnak, de még állják a sarat...
@IGAZ MAGYAR:

ha 1 év után ide jutottunk, akkor mi lesz itt 3 év múlva??? "

Nem vagyok jós. Sok jóra nem lehet számítani. Egyébként emlékeztetlek, hogy már másfél év telt el.
Utcai beszólás" az van, de még mennyire.

Elképesztő, néhány napos kikapcsolódásom ideje alatt, a "viz":) közepén, a kormány munkája volt a téma, vad idegen emberek, mondják, fújják.
Mosolyogtam magamban, (lőttek a politika- illetve poszt mentes napoknak.
:))))))))
@márta)): :))) mondjam mi lesz?

1011 éves feudalizmus = államcsőd+polgárháború

szép napot!
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az a jelző kicsit amortizált a korábbi tulajdonosa miatt, és némileg bőrfelszini hiányosságokkal volt szenvedve, golyó által, ugye nem utalsz eme folyamatra és végre már izzítják a TEKi seregek a Q-s akcijja verdák motorjait ;)

@nandras01:
TEK, MTI agitprop osztály, SzAmariska cenzura bizottmány, Bio diszlet-gomb nyomogatási robotika, Papagály kommandó :D
@Cirbi: jojo de ezeket a nyugdíj megtakarításodból vették... ez elfogy: jövőre Q7-1 és S8-1 ekre jut csak...
Szia Fabius!
Gondolom, egyetértünk abban, hogy jelent valamit, ha Oszkó a facebookon ajánlja a mai posztodat?
:))
@nandras01:

Én tudok egy csinálmányt, ami még működi:
a Soltész Miklós által osztogatott ajtódísz a megszületett babákna.

Hogy ez a Réthelyi professzor is hova jutott. Mindenkit beszippant ez a lebutított világ.
hinnye azannyát nekije!
ennyi minden működik ebben az országban és még mindig nem mentünk tönkre??
mégiscsak életrevaló egy nép vagyunk!
:)
@mezga-aladar:

Már mondtad. De azért köszönöm.
:)
No ma reggel már a hírekben szórták OV legújabb szösszeneteit..

Pár arany darab:

"Magyarország veszélybe kerül az utóbbi 3 hónap euroövezeti válsága miatt"

"Elvetik és ellenállnak egy közös EU adórendszernek, mert Magyarország szuverén akar lenni" (WTF!!!)

"MAgyarország a spekulánsok miatt van ilyen helyzetben"

Ergo folytatódik a szeparatista, EU ellenes, tőzsde démonizálós és másra mutogatós kommunikáció, most már olyan szinten, hogy effektíve az EUzónát fogják blamálni Magyarország bajaiért.

Csodás
@Squid: hanyatlik a nyugat... el kell engedni a kezüket... különben begyűrűzne ide is... sőt lökjünk rajtuk egy nagyot (+öröm: a szlovákok is benne vannak nyakig)... nekik annyi... csak mi ússzuk meg... a zorbán, viktor a pánk megvédi szeretett népét...
@mezga-aladar:

....meg! ....bele is döglünk! :(
hogy nem unják még az szajkózni, hogy mindig valaki más a hibás!..
@vica01: ez van akkor, ha a vezényló tábornok és zrt-jének, értelmi szinvonala, kb egy 3-4 évesnek felel meg:
- nem én voltam, hanem a pistike, és nem látsz ha eltakarom a szemem ;)
- bibibi te vagy a hüje, és az én apukám az erőssebb /a la vityapu/ :D

@mezga-aladar: no osztán még a csehek is ott vannak, mi lesz ha már a románokat is felminősítik, mi meg csak vigyorgunk a nagy nyugdíjvagyon hült helyén, mint a bányász béka az óvóhelyen ebben a nagy harcban??
A szakértelem ócska bolsevista trükk.
@Tűzfal:

Talán annyit jelent, hogy Oszkó szerint is lényeges ez a mondat:

Pedig éppen nem érünk rá semmire, mert a sokat hangoztatott kiugrott frankárfolyamnak a második negyedévhez nem sok köze volt, de a harmadik negyedévünket úgy vágja majd haza, hogy csak pislogni fogunk.

...és szerinte sem kéne ezt figyelmen kívül hagyni nemzetünk gazdasági guruinak.
@Mezei fórum troll: a józan ész pedig libsi csökevény
Azért az pozitv, hogy végre nincsenek töketlenkedéssel elvesztegetett évek.
Az Orbán pedig azért nem tett még csodát, mert a szuper ötleteit nehogy ellopják a komenisták.
Komenistamentesítéssel kellett foglalkozni eddig, és még eltart egy darabig.
Kis megértést a dolgozó kormányfőnek.
@Canten vagyok Montageu-ból: nyóccévből és két válságból kell fellemellnie szeretett népét

de rajta van nak...

boncsák már a zutolsó komcsi erődöt... mi leszünk az ezer stadion országa!!!

www.stop.hu/articles/article.php?id=925924
@Fabius: Én orbánológia tanulmányokból doktoráltam.
Úgyhogy a várható fordulat a harc élesedése.
Le fogja szűrni Viktorunk a tanulságot, hogy túl puhák voltak.
Kormányátalakítás esetén Bogár Lászlót várom az összevont gazdasági minisztériumok élére, és bevezetik nemzetgazdasági érdekből a körkörös védelem fogalmát.
@mezga-aladar: Humorizélgetünk, ugye.
Pedig a nemzetnek kellenek a nagy pillanatok.

Például a focistákat hol temessük állami pompával, ha nincsenek méltó stadionok ?

Na, ugye.
@Canten vagyok Montageu-ból:

Bogár László az ideális pénzügyér jelölt. Ő Marxot idézni is csak a legnagyobb Marx hoaxból tud:

mandiner.blog.hu/2011/08/23/hoax_marxnak_dolt_be_bogar

De ezt őszinte hittel és meggyőződéssel tolja :-D
@Canten vagyok Montageu-ból: aszta rohadt? mé? má haldokolódik a negyvezír? vagy a O.Gáspár aranygyerek? rég voltam ágyutalpas stb temetésen, szívesen kísérném uccsó útyára akár mindent is (állhatatos vagyok)
@Canten vagyok Montageu-ból: ó te látnok :D
/lehet nekik, annyira nem tetszett a beigért új stadion a twitter vitézétől? /

Felcsúton inzultálták Orbán Viktort
2011. augusztus 29., hétfő 11:59 InfoRádió / Nemzeti Sport

Botrányt okozott az MTK 30 fős szurkolótáborának 4-5 tagja az NB II Nyugati csoportjának vasárnapi, felcsúti Videoton-Puskás Akadémia-MTK mérkőzése után - írja a Nemzeti Sport Online.

A Fejér Megyei Hírlap jelentése szerint a szurkolók csapatuk 2-1-es győzelme után előbb a díszpáholyban beszélgető Orbán Viktor miniszterelnököt kezdték el szidni, majd rátámadtak Mészáros Lőrincre, a hazaiak elnökére.
Csak azt nem értem, hogy az a szerencsétlen bőrgolyó bámuláson és terelgetésen kívül, nem lehetne egy kicsit ezzel a szerencsétlen országgal és népével is foglalkozni?????
@Fabius: És mennyivel unortodoxabb, mint Matolcsy, aki hozzá képest egy tanonc.
@Canten vagyok Montageu-ból: ??? eszt hogy érted? nem lehet kedvenc hobbim nagy nemzeti temetésekre járni??? tényleg összehozza a népet... szépek ezek az ünnepek... a nemzet együtt sír és nevet...
@Cirbi:

dojcstompi új beléptetűkapukban gondolkozik...
pl amibe be kell állni és felesküdni a NER re...
vagy ilyesmi...
Azt várhatjátok, hogy I. Viki kimondja, hogy tévedtek (ŐK? SOHA!), a Matolcsyné férje neve által fémjelzett gazd.pol hibás volt. Majd lesznek apró (néhány százmilliárdos) kiigazítások, korrekciók, de ezek mind csak a külső tényezők miatt bekövetkezett és a külföldön elkövetett gazdasági hibák miatt szükségesek, nálunk minden a legnagyobb rendben halad. Még esetleg (biztos!) lesz egy kis nyócévezés, gyurcsány-bajnai-oszkózás - mer'há az köll a nípnek. Majd kapunk egy másik hasonlóan tehetséges jobbkezet, aki szintén olyanokat fog akarni, amit a nagyfőnök - különben nem lehetne jobbkéz. (Az egykulcsos adó által ütött 500 milliárdos lyuk egyébként egy nagyon-nagyon tapasztalt, tehetséges, komoly szakértelemmel bíró jogászgyerek teljesítménye volt, aki, a közgazdászok, adószakértők és egyébként is, mindenféle szakértelem nélkül kiszámolta a várható kimaradást - Istenem, tévedett egy nullát - na és???)

Egyébként nem tudom láttátok-e ezt, de azért pártunk és ormányunk jobb ha felkészül, mert lesz még pár ilyen... :)

inforadio.hu/hir/sport/hir-453509
@mezga-aladar: beléptetű véletlen, vagy direkt???
vagy megszállt a twitter huszár szelleme, és átjött a véleménye az isten adta népről :D
@Fabius: index.hu/belfold/2011/08/29/orban_magyarorszag_a_szuverenitasaert_kuzd/

No erről kéne az eredeti nyilatkozat szövege és egy elmeszakértői vélemény.
No tessék, erre Cirbi megelőzött... :))
@Squid: Erről? Már több is készült... Kezelhetetlen és elszabadult! Azt hiszi, hogy ő.... Áááá, inkább hagyjuk! A sok Napóleon között igazából fel sem tűnik! :))
@Squid: Hja, meg vagyunk szállva, idióta politikusokkal, már csak a szabadságharc maradt, most jól látja a vezényló tábornok ;)
Azért megkérdezném Orbántól milyen érzés, ha az ember jobbja helyén is egy lankadt pöcs van.

Ideje lenne már egy kompetens embert találni a gazdaság élére.
@Squid: Mondom, hogy Bogár tanár úr lesz ebből, és körkörös védelem.
Enver Hodzsa gazdaságpolitikája lesz bevezetve, mint Albániában.

Nemzet a világ ellen, kecskék a homokon.
@mezga-aladar: Persze, hogy! Van egy vízióm....
Közmunkában felépül egy stadion(szerűség), szigorúan "egyéb" népeket foglalkoztatva...miután kész..beterelik őket középre...a vezír dobbant egyeta lábával és a számítások szerint, az egész összedől, befelé...leporolja a kezét és kipipálja a "végső megoldás" programpontot....
@Boli: az okosba terelés már most megy. Az Orbán gazdasági kormányzat éppen megbukik, de a hűséges és nyilván független elemző nem ezt, hanem Gyurcsány maszopon belüli helyzetét rágja.
Apa kezdődik:

Beüthet a baj, vészjelzés érkezett a magyar állampapír-piacról
2011. augusztus 29., hétfő 12:29 Józsa Bernát

www.napi.hu/magyar_gazdasag/veszjelzes_erkezett_a_magyar_allampapir-piacrol.493915.html
Én Vagyok Az Ember, Aki Akkor Sem Szavaz A Fideszre, Ha Muszáj Lesz, de:

most szerintem várjunk egy picit. Gazdasági programok nem jönnek be nyolc hónap alatt (ugye csak január óta van 16 %, sőt, igazából ugye csak február óta érzékelhető. Én magam, akinek köbö 80 ezer forinttal lett több havonta a fizetése, látom magamról, hogy tény, hogy egyelőre nem fogyasztok többet, minden igaz, amit írnak, hogy beálltam az elmúlt években egy takarékos pályára, és tartom. De ez ugye azt jelenti, hogy nekem növekszik a megtakarításom hóról hóra, ami előbb-utóbb elindítja a fogyasztásomat. Én úgy gondolom, hogy meg kellene várni a decemberi adatokat, a karácsony az éves öszfogyasztásnak valami brutálisan nagy százaléka.
A GDP-esés meg tényleg külső ok - persze itt az a gond, hogy nem kéne pofázni, hogy milyen fasza csávók vagyunk.
@néma bárány:
Mire elkészülnek a Gyurcsány büntethetőségének mikéntjét, már a saját tárgyalásukra is mehetnek.
@vica01: De nem ám! Az új jogszabályok végére lesz egy kis beszúrás: "A büntethetőség csak a 2002 és 2009 közti időszak dolgaira vonatkozhat!". Ennyi...
@M. Bertalan: Igazad lehetne, ha lennének tartalékok és tudna működni a rendszer, de nem tud, lásd eü, okt.ü., önkorm. stb
Én pl. többet költök. Meg akiket ismerek, azok is. Szerintem nem ilyen egyszerű ez, hogy hiába "adták oda". A fogyasztás ugye nincs felcímkézve...

Vannak azok, akiktől "elvettek". Ők (sokkal többen vannak) nyilván kevesebbet költenek.

Ennek van egy ilyen eredője, hogy nem látszik a fogyasztás növekedése.

Belső fogyasztásra bármit alapozni itt Mo-n, mondjuk nettó baromság.
@nandras01:
Bakker, hát a levelezés az nagyon jól megy nekik.
@Boli:
Mekkora már! Hány olyan szurkolója lehet az NBII-es MTK-nak, aki hajlandó elutazni a csapatával, hogy mindenütt zsidózhassák őket, 4-5?
Nagy balhé lehetett.
@IGAZ MAGYAR: Nagyon jó!Megnevettettél a szar helyzet ellenére.
nagyszerű kórkép, bár ezt a humorosnak szánt, kellő cinizmust sem nélkülöző szódömpinget, de legalábbis a mondandó lényegét innen-onnan össze lehetett ollózni más csatornákból is. ami tetszik ezekben az írásokban, az nem a tények unalomig való ismétlése, hanem a szavakkal való kemény bánásmód, a gúny amivel ezeket a tökfejeket illeted. amíg a politikusok félve, finnyáskodva, már-már giccsesen finomkodva mondják ki, hogy a király meztelen, addig te keményen, tabuk nélkül végre valahára odabaszod a fejükhöz, hogy ti köcsög állatok, szétbasztok mindent ami még maradt ebből a szaros országból. ez a hang kell ezeknek a mesterrablóknak és elvtelen talpnyalóiknak, akik pár szaros húszezresért az anyjukat is megbasszák, ott ahol kell.drukkolok neked, csak így tovább.
Tehát! Bonyolult, szuperbruttós adórendszer: az jó.
Minimálbéresek ne fizessenek adót: az jó.
A gazdagok! (br.300k+) még többet fizessenek: az jó.
Ne vonják el a szegények segélyeit: az jó.
@Akos75: "Vannak azok, akiktől "elvettek"
Kiktől vettek el???????? És mit?
Adójóváírást vettek el. De nem mellékesen dr. Bokros is ezt mondja kábé 5 éve...
@néma bárány: "Ideje lenne már egy kompetens embert találni a gazdaság élére. "
Elvégre csak itt van vagy száz...
Az a vicc, hogy már a fidesztrollok sem járnak ilyen helyekre, hogy elmagyarázzák, hogy mégis milyen jó ez az egész.
@Akos75: Én is többet költök abból, ami megmaradt: befektetésre, ausztriai vásárlásra, ilyesmikre.

Ebből keresheti a Szent Jobb az áfát.
@ursus artos:
Tehát! Ha neked csak ennyi jött le ebből: az nem jó!
Ha komolyan is gondolod, amit leírtál: az nem jó!

Komolyan ezt írta ide valaki?

Illetve, ha TE komolyan gondoltad, akkor még lehetsz Matolcsy jobbkeze is... :)
"Wikileaks: Orbánt bírálták, Gyurcsányt védték, Bajnait dicsérték"

Orbánt bírálták, Gyurcsányt védték, Bajnait pedig dicsérték az Egyesült Államok volt budapesti nagykövetségének vezetői- 2006 és 2010 közötti diplomáciai levelezéseikben.

A Népszava összeállítást készített a Wikileaks által, a napokban kiszivárogtatott, a magyar kormányfőkkel foglalkozó iratokról. A feljegyzések April H. Foley és két egykori helyettese tollából származnak.
Orbán Viktorról - akkor még az ellenzék vezéréről - egyebek mellett azt írták: az Európai Parlament választási kampánya alatt külföldi vezetőkkel találkozott, ha másért nem, egy fotó kedvéért, hogy így népszerűsítse pártját.
Egy másik levél megjegyzi, hogy bár a Fidesz azt állítja, készek a kormányzásra, nem engednek bepillantást a tervezett intézkedésekbe, és a párt csak az előző kormányzása alatt elért teljesítményt ismételgeti.

Gyurcsány Ferencet ugyanakkor védelmükbe vették az őszödi beszéd után, azt hangsúlyozva, hogy az akkori kormányfő felelősséget vállalt a szalagon elhangzottakért és elkötelezett maradt a reformok folytatása mellett, illetve azt, hogy a beszéd ellenére az MSZP-SZDSZ koalíció erős maradt.

Bajnai Gordont egyebek mellett úgy jellemezték, hogy remek válságszakértő, aki nem fél lemondani, ha már nem támogatják szocialista oldalról. "

hm. "Azt állítja készek a kormányzásra".
Úgy tűnik a bizonyítás még várat magára.
:)
@Boli: folyamatosan azt szajkózza mindenki, hogy az egy kulcsos nem jó. Pedig jó. Egy adórendszer minél egyszerűbb, annál jobb. Az más kérdés, hogy az egy kulcsossal még nem vagyunk kész, mert az idióta szuper-bruttót és az adókedvezményeket ki kell vezetni. Aztán ugye, valaki mondta az nagy autó hátsó ülésén, hogy aszongya: "adómentessé tettük a minimálbért." Na ez is baromság. Mármint az, hogy a minibér után nem kellett adót fizetni.
Var Ánusz nagyot szolt már megint. uff. Két köcsögöt a köcsögfára.
Láttam a riportot elejétől a végéig, furcsa, hogy Fabius pont a legérdekesebb mondatot nem szúrta ki, igyekszem szó szerint idézni: "PECHÜNK VOLT, hogy az egykulcsos, 16%-os SZJA-t STAGNÁLÓ GAZDASÁGBAN KELLETT(!!!) bevezetnünk, nem úgy, mint Szlovákiában, de MEG KELLETT TENNÜNK, mert hosszú távon ez biztosítja stb, stb, innen jönnek a panelek (kiemelések a szövegben tőlem).

Mármost én ezt igen nehezen tudom másként magyar-magyarra fordítani, mint: "Megmondtam Viktor bazmeg, hogy stagnáló gazdasági körülmények között ne vezesd be az egykulcsosat bazmeg, mert szopni fogunk, most edd meg amit főztél."

Egyébként, ezt a "meg kellett tennünk"-et érdemes lenne tovább elemezni: mi az, hogy "kellett"? Ki kényszerítette őket? Ha senki, de tudták, szopás, akkor miért az ellenkezőjét kommunikálták? Ha tudták, hogy szopás lesz, miért nem készültek fel legalább a szopás kommunikációjára?
@ursus artos:
"Arra a kérdésre, hogy egykulcsos adórendszerben gondolkodnak-e, közölte: ha az adórendszer nem veszi figyelembe, hogy a megkeresett összegből hányan élnek, hány embert tartanak el, akkor az sohasem lesz igazságos. Ebből következik, hogy nem lehet egy kulcs, több kategóriának kell lennie - mondta."
Találd ki, kitől idéztem!
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=145623
OV 2010. február 9.
Attól, hogy egyszerű, még nem biztos, hogy jó is! A mostani pedig se nem egyszerű, se nem jó! Igazságtalan, bonyolult, a költségvetést nézve kifejezetten káros.
@ursus artos:

Chikán, Mellár és most Varga Mihály is részletesen elmondta miért nem jó az egykulcsos.

Engem már csak az érdekelne, neked kitől kéne még hallanod, hogy ezt belásd? Mert azt te sem gondolod, hogy jobban vágod a gazdasági kérdéseket náluk. Vagy igen?
@M. Bertalan:

Abban igazad van, hogy egy gazdaságpolitika hatásai kb 2 év után észlelhetők. Viszont a gazdaságpolitikához kapcsolt adóreform hatásai következtében már ismerek olyan utcabelit, akik sokszor üresen eszik a főtt krumplit.
Nincs hitelük, és még a közművekkel sem tartoznak, egyszerűen a két gyerek könyve 40 ezer volt.
ki hiányolta a nulla felé konvergáló IQ droidokat, hogy a vezényló tábornok mencse meg a lelkét nekije :D
@ursus artos: "folyamatosan azt szajkózza mindenki, hogy az egy kulcsos nem jó. Pedig jó."

Folyamatosan AZT szajkózza mindenki, hogy az egykulcsossal akkora lukat ütöttek a költségvetésen, hogy ihaj.

Csak neked: a Hírtévén kívül is van élet.
@ursus artos:

"Na ez is baromság. Mármint az, hogy a minibér után nem kellett adót fizetni. "

Nézőpont kérdése. Az adójóváírás tette a minimálbért adómentessé.
@nandras01: Ha éppen nem kapja el egy-egy szapora a gyomorideg miatt, akkor talán reggelente a háziorvosa ezt írja fel a kórlapjára:
"széklete elégséges és szilárd"

Kell ennél több egy beteg ember életében? Sokan már ennek is örülnének az elfekvőben!
@Fabius:

Sokunk szerint jó az egykulcsos, de nem most bevezetve, és legfőképp nem így bevezetve.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ált. Isk. 2. o. könyvek->12.700 Huf, és még a népszerűszicccsük a tákolmányt össz díjról még nem is beszéltem, ami megint kiverte a biztosítékomat, főleg hogy télre, tömegével lesznek étkeztetési problémák az iskolákban......
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: +1

ugy már jó lesz egy PÓTkulcsot is bevezetnek, mondjuk:
-visszamenőleg
-300ezer felettire
-98% mértékben...

na akkor igazságosabb lenne...
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: mért hogy kellet volna? sokféleképpen nem lehet ugyanis "bevezetni"..
Nem azokra kell irigykedni, akik jól jártak az 1-kulcsos szja-val, hanem arra kellene törekedni, hogy bejelentve annyit keressünk!
Persze 1xerűbb beletörődni abba ami van, meg várni, hogy a Zállam aggyon pénzt.

Nem azoktól kell még többet elvenni, akik megtanultak és megdolgoznak érte, hanem az összes segélyt megszüntetni, a mindenféle fűtés meg gyógyszar meg egyéb támogatással együtt, aztán egyből lenne plusz nem 100 milliárd hanem 3000.
Persze ellenségképet gyártani könnyebb, meg birka módra szajkózni a hülyeséget.
Mondjuk ez a blog színvonalából eddig is adódott rendesen.
@ursus artos:

Azt tudnám, akkor a hülye németeknél miért van progresszív:

"Németországban progresszív adózási rendszert vezettek be. Ennek lényege, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkezők magasabb adót fizetnek. Az adózás mértéke attól is függ, hogy az adóalany melyik adókategóriába tartozik. Az adókategóriák figyelembe veszik az adóalany családi állapotát és más tényezőket is.

Adókategóriák

* 1. kategória: egyedülálló, illetve elvált
* 2. kategória: egyedülálló, illetve elvált legalább egy gyermekkel, aki a háztartásában lakik és aki után a munkavállaló gyermek után járó juttatásban részesül
* 3. kategória: házas munkavállalók, illetve özvegyek (utóbbiak csak 1 évig a házastárs halála után)
* 4. kategória: házas munkavállalók, akik mindketten rendelkeznek jövedelemmel
* 5. kategória: házas munkavállalók, akik közül az egyik házastárs dolgozik, a másik pedig a 3. kategóriába tartozik
* 6. kategória: több munkahelyen dolgozó munkavállalók, akik második illetve harmadik adókártyájukat használják "
www.euvonal.hu/tagorszagok/nemetorszag/

Vagyis nem csak több sáv, de több kategória is van, AZ ARÁNYOS KÖZTEHERVISELÉS VÉGETT, jó reggelt kívánok.
@gyilkos fűegér: @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Szlovákiát szokás példaként emlegetni a sikeres egykulcsos modellre, de...

Azt nem emeli ki senki, hogy a szlovákok hozzánk képest sokkal kisebb államigazgatást visznek például. Vagyis a költségvetésük kiadási oldala arányaiban lényegesen kisebb, mint a miénk. Ezek mellett gondolkodnak ők is a sávos adózás visszavezetésén, mert az egykulcsos náluk sem hozza azt maradéktalanul, amit várnak tőle.
@gyilkos fűegér: kategóriák itt is vannak: egy gyerek, két gyerek, száz gyerek. Mert ennek a kormánynak ez a fontos. Joguk van hozzá. A ballib kormánynak az adómenetes minibéres a fontos. Ahhoz is joguk volt.
Jó meglátás jó poszt!! Örülök, hogy a 3 nappal korábbi kérdéseimet megerősíti:))
@gyilkos fűegér: mert az nyugat ojrópa okostojás, nézd meg a volt komcsi blokk országait, szinte mindenhol egykulcsos adó van. és be is jött.
@okostojgli: mínusz személyeskedés és akkor jön a válasz.
@Cirbi: Na ez aztán nagyon fontos. Ezeket az ötleteket biztos Rákosi elvtárstól vette át Orbán elvtárs.
@kicsijuti: Nálun sikerül elqrni ezt is.
@Le_Penseur: és mintha a mostani egy kulcsos figyelembe venné, hogy egy gyerek, kettő vagy három. Nemde bár? És akitől idéztél valszeg ezért rakatta bele az egykulcsosba a családi adókedvezményes cuccot. És innentől kezdve nincs is ellentmondás.
@kicsijuti:

A 18% és 36% kulcsokat vitték le hirtelen 16%-ra (Ami a szuperbruttó miatt majd 21%).

A felső kulcsot fokozatosan csökkentettem volna, mondjuk évi 2%-al.
@nabazzmeg:
"az összes segélyt megszüntetni, a mindenféle fűtés meg gyógyszar meg egyéb támogatással együtt"
Igazad van! Még a nyugdíjakat, a táppénzt, a gyes-t kellene eltörölni, aztán rögtön helyre állna költségvetés!
Te gondolom nem voltál, nem vagy és nem is leszel rászoruló....
@Roy: ejts teherbe valami szépjányt. máris jó lesz neked is:)
@ursus artos: gyerek fontos??? megint én vagyok a hülye, mert nem ezt látom és érzem, de egy kicsit nekem már unalmas ez a mantra, főleg, hogy már egyre többen látják az eddigi gazdaságpolitika hiányosságait /és ekkor még finom voltam/
Csak az magas nekem, hogy ha látszik a probléma, miért nem alakítják át, ha ahhoz nyuszik, hogy beismerjék a hibájukat. Az alkalmazkodás kényszerét meg az agitprop osztályuk nyomhatná ezerrel, igaz Varga már elkezdte a PR munkát, de most már tettek kellenek, mert lassan belefulladunk a szba....
@nabazzmeg: "Nem azoktól kell még többet elvenni, akik megtanultak és megdolgoznak érte, hanem az összes segélyt megszüntetni, a mindenféle fűtés meg gyógyszar meg egyéb támogatással együtt, aztán egyből lenne plusz nem 100 milliárd hanem 3000."

Csak nem a Bokros tanár úr teccik lenni?
"Orbán: Vészhelyzetbe sodródott Magyarország"

Ezt úgy mondják:

"Viktor, elkúrtad. Nem kicsit, nagyon."
@Fabius:

A kulcsok számakor nem is igazán a költségvetési eredményeken vitázunk, hanem alapelveken.

Én akkor tartom a rendszert igazságosnak, ha mindenki egyenlő arányban fizet.
Amikor a semmihez nem értő balfaszok teljhatalmat kapnak. Itt tartunk jelenleg.
Magyarország, 2011.
@ursus artos:
Beletrafáltam? Te tényleg csak azt az idióta hörrtévét nézed?
Szegény. Sajnállak.
@ursus artos:
Mindig mindenre ilyesmi szokott lenni a válasz. A mostani egykulcsos tehát igazából többkulcsos progresszív. Illetve akit idéztem, az úgy gondolta a több kulcsost, hogy az igazából egykulcsos, beépített gyerek sávokkal.
Abban azért megegyezhetünk, hogy a jelenlegi adórendszer miatt csökkent a költségvetés bevételi oldala, amit nem tudnak pótolni az azóta kivetett különböző újabb adókkal sem?
@manó62: Miért lenne szar helyzet??? Már megint a kishitűség!!

Igenis sikerre vagyunk izélve!!! (no ha annyira z akart lenni akkor maradjon a t helyett)

Ezért ülünk a siralomházban és várjuk a végrehajtót!
@Cirbi: Ja, a szerencsésebb kismamák pedig ajtódíszt kaptak a(egy) minisztertől.Az ajándékozók számítása szerint a bejáratra kifüggesztett kedves csecsebecse erősen ösztönzi majd a többi lakó gyerek-vállalási kedvét.
Na most e mellé kiakasztva még egy nemzeti hitvallást:máris gatyába van rázva az ország.
Sajnos időközben Magyarhon szuverinitása is veszélybe került(most jelentette be a Kedves Vezető), de azt szerintem a jókora NENYI-kkel simán meg tudjuk védeni.
@Squid: 2011.08.29. 11:13:59
"No ma reggel már a hírekben szórták OV legújabb szösszeneteit.."

Most komolyan, mást vártál?
- Gondolom, lehetett nagy brainstorming, hogy OV előrukollhassék valami "csilivili" selling story-val.

@kicsijuti:
"mert az nyugat ojrópa okostojás, nézd meg a volt komcsi blokk országait, szinte mindenhol egykulcsos adó van. és be is jött. "

Szoktam volt megállapítani, neked mindig akad tarsolyodban egy szalmaszál, amibe kapaszkodva próbálsz érvelni. Nem baj.

Azt viszont figyelmenkívül hagyod, hogy az adósságszint a keleti blokk országaiban nálunk a legnagyobb. A többiek 60% körül tudták ezt tartani, nekünk a legmagasabb a refinanszírozási igényünk.

Másrészt ha az államadósság elleni harcra gondolunk, akkor az egykulcsos SZJA beveztése nem tűnik valami átgondolt lépésnek.

Nincs ezen mit magyarázni, a "nagy előd", GYF szavai érvényesek: "Elkúrtuk, nem kicsit, nagyon."

Ne értsd félre, nem vagyok abszolút ellene az egykulcsos szja-nak, csak nem most és nem így kellett volna bevezetni. (tudnod kell, hogy úgy írom le mindezt, hogy jól jártam vele).
@Fabius: Orbán Viktortú most idézték, hogy nem jó az egykulcsos, így már csak a Jóisten vagy Dajcs-káromolkodó Tompika marad...
matolcsyzmus= orbánizmus

Orbánnak kéne mennie teljes kormányával együtt. Megbuktak - GyF 2. kormányához hasonlóan kínos vegetálás lesz a hátralevő 2,5 év.
Csapásokat adunk, csapásokat kapunk... :)
index.hu/belfold/2011/08/29/orban_veszhelyzetbe_sodrodott_magyarorszag/ vs. hirszerzo.hu/profit/20110828_euroovezet_adossagvalsag

még szerencse, hogy a mi vezetőnk jobban átlátja a világ dolgait, mint ezek az európai marhák
Egy tény: a döblingi tébolyda VIP lakosztályát érdemes volt kifesteni.
A Kedves Vezető ismét méltó körülmények között élvezheti a ház közismert vendégszeretetét.
A katonai kiképzőtáborba vissza kellene küldeni ezt a szerencsétlen harcost, mert csak az elméleti oktatásig jutott.Terepen meg még nem volt. A harci kedv az csak dúl mindenkivel és mindennel szemben, aztán ezen a harci mezőn úgy rohangál mint egy megmágnesezett iránytű.
@egy maréknyi dollár: jahh, tudom, ezért küzdünk most az első után, a másodikért, de valamit tudhat és érezhet, mert az istennek nem akar sikerülni....de most az ajtódísszel biztos megoldva az összes gond s baj, és még olcsóbb is mint minden agyament visszamaradott kezelés.....
@nabazzmeg: Te kis géniusz, a te agysejted is leszükült a minimum egyre.
Most mégis mi a probléma az egykulcsos adóval? Ja, hogy most már nektek is kell fizetni mert csökkent az adójóváírás, engem meg nem adóztatnak szénné? De kibaszottul sajnállak benneteket!
gyurcsányban legalább volt annyi, hogy önként lemondott.
Vajon orbán ezt megtenné, vagy játssza tovább a sértődött "kihaénnem" hülyegyereket?
@Cirbi: Esteleg még ajánlhatom a piócás embert, ha már népi gyógyításra vagyon szükség...
@Dezsőjóska:
Nevezd nevén a gyereket, ne a levegőbe vagdalkozz, súlytalanul és bigott módon.
@Dezsőjóska: Ne bennünket sajnálj, hanem az egész országot,magaddal együtt, mert "együtt szívunk, együtt nevetünk"! Ki most, ki későbben.
Vagy valami hason ló, vak egér...
@Dezsőjóska:

penzcentrum.hu/karrier/akik_100_ezret_buktak_es_akik_milliokat_nyertek_az_egykulcsos_adoval.1029456.html

ez meg a deficit ami a következményeképpen lészen ... de amihez hülye vagy ahhoz minek szólsz hozzá?
Az lesz a pech, ha a nyugat mégsem hanyatlik le vagy nem úgy, ahogyan itt gondolják. Azt hiszem, hiába mutatjuk az utat, hogyan is kell a jóléti kapitalizmust bedönteni. A végén egyedül maradunk Európa közepén nulla szolidaritást tartalmazó keleties rendszerünkkel, amely csak olcsó munkások lízingbe adásával tudja majd fenntartani magát a világban.

Ez a kormány nem a hozzáadott értékek szaporítására, hanem csak és kizárólag, olcsóságra törekszik.
A matematika makacs dolog. Nem fogyaszt többet a magyar lakosság, sőt inkább kevesebbet, hiába kisebb az adója összességében. Miért lehet ez?
Például azért, mert a bérük csökkent, az élet meg drágult, így pl lemondják a mobil előfizetéseket, illetve nem keveseknél kölcsöntörlesztésre megy el a "többlet".
Ha egyszer az életben hirtelen feindulásból elkövetett, rövidlátó nyilatkozatok helyett utánanéznének pár nyilvánvaló oknak, talán kevésbé csinálnának bohócot magukból. Sőt, ez valóban hasznos, reális döntések előkészítéséhez sem haszontalan.
www.168ora.hu/buxa/bekesi-orban-gdp-matolcsy-ado-allamadossag-hianycel-euro-81489.html

ETTŐL SEM LESZTEK BOLDOGOK. CSAK HA SZENTTÉ AVAT A FASISZTA KLERIKÁLIS ÁLLAM AZAZ A SÜVEGES TALPNYALÓI
@Dr_Akula: Döbling? Onnan ez a Széchenyi-mánia?
@okostojgli: nincs kábeltévém, tehát nem nézem.
@Le_Penseur: csökkent. de mindennek ára van.
Újabb adók? csak a bank és a tel.komm. adó volt.
Nem mintha ne lennenek joreszt igazak a posztban leirt dolgok, de nekem kezd egy kicsit faraszto lenni, hogy miota kijott a GDP adat, nagyjabol minden napra jut egy ilyen kajanul oromkodo varanusz poszt. Konkretan elegge visszatetszonek tunik az ilyen merteku korbeujjongasa a tenynek, hogy szarul mennek Mo-on a dolgok.
@abaka:

Miért te merre látsz ünneplő tömegeket? :O
off: mi a fene ez a "Tahótlanítok" gomb? :PPP
Egy dolognak örülök csak (másnak nem nagyon lehet), hogy láthatóan egyre kevesebb a fanatikus fityiszfan a fórumokon. 1 évvel ezelött még böszen védték a már akkor is védhetetlent, de mára odáig jutottak, hogy vagy belátták azt hogy tévedtek (ez lenne a jobbik eset), vagy már nem kapják meg olyan gyorsan a pártutasítást, mint kellene.
A legnagyobb baj viszont az, hogy mi, akik "fórumozunk", a társadalomnak, akarom mondani a Zembereknek egy nagyon kis hányadát reprezentáljuk. Jó volna látni az utcán az embereket, akik kórusba küldik el az anyjukba mindazokat, akiknek bármilyennemü közük volt az elmúlt 20-21 évhez. Nem a szocik, hanem leginkább a szocik és a fidesz a felelös, amiért ide jutottunk. Amíg nem szabadulunk meg tölük és a sleppjüktöl, addig nem is lesz változás.
Btw. Magyarországon akkor lesz igazán demokrácia, ha min 5-6 párt lesz a Parlamentben, köztük egy cigány párttal.
@abaka: azt gondolom enyni elégtétel JÁR a felelős-értelmes-tisztességes értelmiségi gondolkodóknak, akik figyelmeztetnek (tettek) mindenkit, többségük 1-2 éve legalább, hogy ha így megy tovább akkor bukta van...

ha a tehetségtelen-alkalmatlan-tisztességtelen elitre (maffia oligarcha) bízzátok a KÖZkasszát...

sajnos innentől az az érdekünk, hogy minél gyorsabban és "fájdalommentesebben" essünk túl az államcsőd+polgárháború kombón (értsd kevés veszteség, kevés akasztás)
@Tahó Sandokan: @Jaffar: :))))

én se látok egy fidesisztát se:)))
@Jaffar:

Az a baj, azok is ugyanolyanok éhes szájjal lásd. Jobbik-LMP akik ez elmúlt 20-21 évben már teletömték a zsebüket. Igazából az érthetetlen, hogy még mindig csak a zseb tömés a fontos azoknak is, akkor mi lenne az új éhes szájakkal?
@Jaffar: ja és egy kerékpárttal...
@Viktus: Ez szerintem egyertelmu volt a kommentembol: a varanusz posztiroi.

@mezga-aladar: "felelős-értelmes-tisztességes értelmiségi gondolkodók" akik szerint "az az érdekünk, hogy minél gyorsabban és "fájdalommentesebben" essünk túl az államcsőd+polgárháború kombón".

Ez megmosolyogtatott...
@Viktus: Ja, én vagyok hülye, mi? Mikor progresszív adózás volt, akkor volt 9%-os deficit is, de 3nál mindig több. Könnyű magyarországon az irígységre apellálva embereket lázítani, mert ez ilyen ország. Tudod a költségvetési politika lényege az, hogy a bevételekhez igazítsuk a kiadásokat és nem fordítva! De te meg ehhez vagy hülye...
@Tahó Sandokan: @namitirok: szandokán nyomja meg a saját kommentjénél és akkor a szandokán név elől eltűnik a TAHÓ... ugye erre célloztál? szolj ha kipróbáltad...
@abaka: látod mindig vannak olyanok akik a MEGMOSOLYOGJÁK népük szenvedését és sanyarú helyzetét
@namitirok: A Jóisten biztosan, én nem :)
@Dezsőjóska: Ha jól értelmezem, eszerint ahhoz, hogy nőjön a jövedelmed, nincs szükség új stadionokra, esetleg segélyt ne folyósítsunk vagy az eü. ellátás legyen fizetős.
Melyiket is válasszuk, NERtárs?
@mezga-aladar: Latom ez a szovegertes dolog nem erosseged. Engem konkretan a te kommented mosolyogtatott meg.
@Jaffar:

Szar az egész a nép mozdulna szerintem, ha lenne végre v.mi alternatíva ...
@Dezsőjóska:

Lehetett volna jól is csinálni, mint 98-02 közt, amikor is az adókedvezmények azután jártak, hogy tanultál v. gyereket elküldted tanulni, kötöttél különböző megtakarításokat stb.
@namitirok: ...merhogy a növekvő fogyasztás úgy tűnék, nem válland bele neki külgazdasági valamint elmúttnyócév okán és indokínya!
@abaka: örülök, hogy optimista vagy... bár csodálkozom hogy orbánvezír mai szavai sem bizonytalanítottak el Téged...
@Dezsőjóska: Csendben itt azert megjegyeznem, hogy barmelyik kormanynak meglett volna a <3% deficit, ha allamositja a manyup vagyont. Anelkul meg a mostaninak sincs meg.
@mezga-aladar: Ne haragudj, de ezt nem tudom mire irtad.
Orbán csak az emberismeretében bízhat, hiszen szakmai hozzáértés híján más nem marad neki. Valószínű, hogy kinevezésekor Matolcsyt se Varga, se más nem nagyon ekézte nála, mert az nagyon úgy nézett volna ki, hogy irígységből fúrják a Jó Doktort. Így aztán kénytelen kelletlen hagyták, hogy "bizonyítson".

Orbán személyes tragédiája, hogy egy olyan ország miniszterelnöke lett, ahol a gazdasági kérdések pillanatnyilag nagyságrendekkel súlyosabban esnek a latba, mint az ideológiaiak. Ő ebben az utóbbiban jó, az előbbihez semmit nem ért (talán éppen Matolcsy vicces kis rajzocskáiból próbálja megérteni a közgazdaság működését). Mélyen közös vonás azonban bennük a matematikától és a számoktól való írtózás.

A kérdés csak az, hogy mikor jut át végre Orbánban a vér-agy gáton az a felismerés, hogy a Jó Doktor eszméi nem működnek és a jogban oly jól működő szavakkal való mágiacsinálásnak a gazdaságban nincs helye. Máskor és máshol esetleg még lehetne is, de ez sajnos nem az az idő és hely.
Már amikor kinevezték / M.Gy.-t /,
minden jószándékú, hozzáértő ember megmondta, hogy M.Gy. egy dilettáns akarnok, aki bárminek nekifog, az rosszul sül el.
Dilettantizmusuknál csak az ebből fakadó arroganciájuk a nagyobb, mert látják, érzik, hogy nem jó amit művelnek, de el nem ismerik azt.
Fantasztaként kapkodnak, rohangálnak itt körülöttünk.
Mindez eddig sem vezetett semmi jóra, s ami ezután jön....
nagyon jok a grafikak fokent a deficites cuclival
@abaka: "nem tudom mire irtad"

ide a monitoromra... de már nekem is eltűnt...

@hower: "gazdasági kérdések pillanatnyilag nagyságrendekkel súlyosabban esnek a latba, mint az ideológiaiak"

mikor vannak fontos ideológiai kérdések???? ezt nem értem. azokkal lehet tüzelni? enni adni? vagy mire jók? feltennél egy ideológiai kérdést?

egyáltalán bármikor is lehet életképes a kamunikáció a (határozott+ racionális + tisztességes) tettek helyett??? mikor lehet ilyen helyzet?

egyáltalán mihez is ért a zorbán szted? azon kívül hogy népet tud hüjíteni vudu-vudu varázslattal...
@namitirok: Tudod, amikor beszélgettem erről a sógorommal, a következő párbeszéd zajlott le közöttünk: (Sógorom a honvédség vegy és sugárvédelmi akárkije, a húgom pedig a földművelésügyi minisztérium valami intézetének a munkatársa)
Én: - Nem tudunk eltartani ennyi közszolgát.
Sógor: - Mert szerinted ne legyenek tűzoltók meg nővérek?

Szöget ütött a fejembe, hogy miért is nem azt kérdezte, hogy "Mert szerinted ne legyenek vegy- és sugárvédelmi biszbaszok vagy földművelésügyi aktatologatók?"
Érted a párhuzamot a te demagóg kérdésfeltevéseddel?
@abaka: Én meg hangosan hozzáteszem, hogy bármelyik kormánynál meg kellett volna lenni a <0% deficitnek!
@nandras01: "mondjon már valaki egy, csak egyetlen egy csinálmányt amijókormányunktól, ami még nem omlott össze! "

Hát maga a kormány! Ezt a kormányfő olyan jól összeb*ta, hogy nem bír szétesni, még egy komolyabb beosztású jobbküllő, vagy balküllő sem esett ki belőle.
@mezga-aladar: En tenyleg nem tudom kovetni a sok suletlenseget, amit osszehordasz. Mondjuk, aki egy pillanat alatt beskatulyazza az embert, mint orban talpnyaloja, ha barmi olyat ir, amit nem kepes megerteni, attol ugye sokat nem kene varnom...

Nem is ertem, hogy lehet, hogy ez az orszag nem jut sehova, mikor olyan magas szinvonalu diskurzusok zajlanak, hogy :

- Azelmultnyocev! Azemberek!
- Orbanberenc!
@Dezsőjóska: Lehet, hogy demagóg, de valahogy így működik az állam egy ideje...jóléti juttatások kontra adóbevételek. Hiába a sok gyakorlás, no, ha idejólógija mindent felülír...
@abaka: nem tettelek ska tujába... de ha kívánod...
@mezga-aladar: Például amikor Orbán jó helyen és jó időben követelte a szovjet csapatok kivonulását, nem egy gazdasági kérdést oldott meg, hanem egy ideológiai tettet hajtott végre. De gondolj csak arra, amit mostanában a Nyugat alkonyáról mond, vagy arra, hogy a Zemberek mennyire várják a visszamenőleges elszámoltatást, stb. Ezt ő és csakis ő csinálja ilyen szinten a magyar politikában. A lista folytatható, mindegyik ideológiai/politikai megnyilvánulás, a gazdasághoz érintőleges köze sincs.
na tessék... végre megint vezetünk valamiben... legtöbbet robotolunk, pont 1848 óra ;) ez a qva számszimbólika

www.mno.hu/portal/806387
@márta)): "Varga Mihály, a miniszterelnökség államtitkára...A 16 százalékos egykulcsos szja bevezetéséről.... azt mondta: "semmi sem tökéletes, amit ember alkot."

Ennek ismeretében miért kellene a kormánynak ( de főleg az intézkedéseinek )tökéletesnek lennie? Vajon a kormány tagjai, és a miniszterelnök is hallották amit Varga mondott?
@hower: :)))))

ja ja. de ezek a dolgok tőle függetlenül is TÖRTÉNNEK...

vagy azt állítod hogy a szörfös veri fel a hullámokat? azáltal pedig veti a szelet? hm... érdekes elmélet
@abaka: A szapulási kultúra az előző "nyócév" nemes hagyományain alapul, akkor 3-4%-os GDP növekedés is sorstragédiaként hatott, ám még ez sem jogosította fel az aktuális kormányt úgynevezett reformokra, pláne nem megszorításokra. A szapulás most legalább hitelessé vált és tükrözi a szomorú valóságot. A kormány mindenre fel van hatalmazva, mégis minden egyre rosszabb lesz, bármihez is nyúl.
@mezga-aladar: Hm...

" mezga-aladar 2011.08.29. 14:40:34
@abaka: látod mindig vannak olyanok akik a MEGMOSOLYOGJÁK népük szenvedését és sanyarú helyzetét"

"mezga-aladar 2011.08.29. 14:46:01
@abaka: örülök, hogy optimista vagy... bár csodálkozom hogy orbánvezír mai szavai sem bizonytalanítottak el Téged... "

Mindezt ugy, hogy erre a kommentre reagaltal:
"abaka 2011.08.29. 14:29:56
Nem mintha ne lennenek joreszt igazak a posztban leirt dolgok, de..."

Hat szerintem eleg keves gondolkozas utan rogton elkezdtel vagdalkozni...
@Dr_Akula: "Egy tény: a döblingi tébolyda VIP lakosztályát érdemes volt kifesteni.
A Kedves Vezető ismét méltó körülmények között élvezheti a ház közismert vendégszeretetét."

Titkos mobiltelefonos felvétel a Vezér ausztriai pszichiátriai kezeléséről: második nap, téma: az agresszió kezelése:
www.youtube.com/watch?v=C1VZGvmpqV0&feature=related
@ursus artos: az adorendszernek harom laba van: jovedelem, fogyasztas es felhalmozas (vagyon). egykulcsos adohoz nem tarsulhat 0 szazalekos felhalmozasi ado, ez nem megy egyutt, ez itt a baj. onamagaban az egykulcsos jovedelemado lehet jo is, rossz is. vagyonado nelkul csak rossz lehet. es ezt konkretan Mellar Tamas jobboldali kozgazdasz is mondja, ugyhogy ne komcsizzon itt senki.
@Viktus:

Erre én meg azt mondom, hogy elöbb szavaznék egy noname pártra, mint azokra, akik már egyszer megmutatták, hogy nem értenek hozzá!
Miért van az, hogy a magyar szánt szándékkal belelép mégegyszer ugyanabba a szarba?
@nu pagagyí:

Akkor most képzeld el a szocikat 2/3-al a kezükben egy nyomorék ellenzékkel. Itt tartanánk? Kétlem. Szerintem jóval elörébb.
S ez nem feltétlen Gyurcsányék érdeme, hisz ök sem géniuszok, söt. Viszont a mostani bagázshoz képest az ö sötétségük is egy atomvillanás.
@hower: "A kérdés csak az, hogy mikor jut át végre Orbánban a vér-agy gáton az a felismerés, hogy a Jó Doktor eszméi nem működnek"

A kérdés csak az, hogy mikor jut át végre a valasztokban a vér-agy gáton az a felismerés, hogy Orban eszméi nem működnek
@mezga-aladar: Biztos, hogy ez nem az én elméletem. ;) De azt hiszem, ezt túlragoztuk...
@is: Amikor lesz helyette jobb.
@Jaffar:

Gondolom a félszáraz szar vonzóbb, mint a friss-üde ...
@hower: nagyon fontos kérdést feszegettél...

a magyar politika = úri huncucság...

(hogy ne szólj bele paraszt)

így azt terjesztik hogy ez misztikus elméletek kérdése...
holott racionális KÖZÖS döntések, pont mint a háztartásban (mindössze pár nullával több)
@namitirok:

Ez sztem hülyeség, mert amikor másodszor lépek bele ugyanabba a szarba és ráadásul másodjára mindig nagyobb és büdösebb, akkor én inkább bevállalom a járatlan utat, hátha nem is lesz ott szar, vagy ha lesz is, nem akkora.

A legszebb viszont az, hogy a mostani fekália annyira büdös és nagy, hogy ellenzék nélkül is lépten nyomon belelépünk, ha akarjuk, ha nem. Igaz, meg is érdemeltük :(
@Jaffar: Hat ezt szerintem eleg nehez eldonteni. Hozzanemerrtesben nagyon nagy verseny van... :(
@Zébácsi: Az adósságcsökkentés csak kamu,akkor miért vettünk fel újabb és újabb hiteleket?Ürügy az újabb megszorításokhoz. Az egykulcsos adóval az a legnagyobb baj,hogy nem volt fedezete.Előbb a gazdaságot kellett volna gatyába rázni,utána is csak fokozatosan csökkenteni az egyensúly miatt.No és a gazdagoknak nem elherdálni kéne a pluszt,hanem befektetni a gazdaságba.Így lenne kerek az egész,mindenki jól járna.Szerintem.
Mindenkinek, aki szerint az egykulcsossal minden rendben, meg igazságos, meg ilyenek!

Én egy olyan országban élek, ahol a legmagasabb szja kulcs 50% (igen, ötven). A bruttó jövedelmem feléből ennyit vonnak el. (Nejemnek dettó.) Idáig ez magánügy, az ottan Mo, ez meg itten nem.

Azok azonban, akik odahaza szeretettel üdvözlik, hogy kevesebbet kell adózniuk, ugyanazzal a mozdulattal az én zsebemben kotorásznak, mert ha metró kell, akkor majd ad az EU, ha át kell építeni a Széll Kálmán (Moszkva) teret, akkor adjon az EU, meg persze adjon erre is, meg arra is. Ha már a magyar adóforintokból nem tellik rá. Ez picinyeim csak úgy lehetséges, hogy mi minden év július 1-től már minden második €-nkat odaadjuk. Tudom, hogy az adónknak csak kis része landol odahaza, de ha én is 16%-ot (vagy akár 21-et) adóznék, akkor abból nektek lófasz sem jutna.

Ha vonalasak lennétek, akkor inkább a szlovákoktól várnátok a segítséget, ha ott már úgy is minden olyan jól megy az egykulcsos miatt. Ja, hogy a szlovákok is az EU kedvezményezettjei? Akkor mi a francról beszélünk?
@tomwar: a mániát nem tudom, de a Kedves Vezető oda jár rehabra.
@manó62:

A probléma éppen az , hogy a gazdagok nem elherdálják a pénzt, hanem spájzolják így lényegében kivonják a gazdaság vérkeringéséből ez miatt keletkezik a deficit ... ez még neccesebb, mint a manyup. ütötte költségvetési lyuk volt anno, mert abból lett állampapír vásárolva meg magyar cégek részvényei most viszont a pénz a párnákban meg bankbetétekben jegelődik.
Álmodtam valamit. Nem lehetne egy olyan, hogy ezek az új hunok visszamennének oda ahonnan jöttek, a nép meg itt maradna Európában? Vitéz Orbánfalvi vezetésével elvinnék magukkal nyereg alatt puhított ótvaros eszméiket, sámánjaikat. A kis csapat átverekedné magát a végtelen sztyeppén, a kietlen sivatagon, amíg el nem ér Ázsiába, majd szép lassan beleolvad az ottani népek tengerébe.
@Le_Penseur: igen barátom, többek között ezért szüntetteék meg az idióta maegyó által kiszórt 13. havi nyugdíjat is. tudod miért? mert n i n c s r á p é n z. Ezt a kommerek is tudták, de nem baj, vettek fel rá hitelt. Na ettől vagyunk szarban, nem a 16%-tól. meg attól, hogy 10ezrek mentek el 40 meg 35 évesen nyugdíjba, 800.000-en meg rokinyugdíjba, abból fele simán megkente az orvost, hogy rokinak nyilvánítsák. De tudom, mindenért a "gazdagok" a hibásak( ami hülyeség, kb 400 bruttóval valaki nemhogy nem gazdag, de még a középosztály aljába sem fér be, de a sok proli nem érti ezt meg)
@szivatnakanyám: lényeg az, hogy a tiednél - ami a nincs - csak több lehet, te tudatlan faék!
@mezga-aladar: mikor vannak ideológiai....?
panem et circenses (ha jól idézem) római mondás: kenyeret és cirkuszt. A sorrend fontos. Viszont ha csak az egyik van meg, a másik nem számít, balhé lesz (Rómát többször lerombolták - bár ebben nem vagyok eléggé tájékozott). Szal itt nálunk sem kilátástalan egy afféle kombó (fentebb írta valaki), csakhát értelmes ember ettől nagyon fél ...
index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/29/nem_dontott_az_ab_a_nyugdijakrol/

Borítékolom, hogy nem is fog dönteni a héten, majd ősszel mégis kimondja, hogy nincs ráhatása, így marad minden a kormány által elrendeltek szerént..
@nabazzmeg: Pedig Megyó is a fogyasztást generálta elvileg. Ő is az adófizetők pénzét adta oda erre a célra, csak másképp. És ez már akkor is nagyon bevált.

Sajnos anélkül, hogy az állami és a versenyszférát egyidejűleg teljesítmény-szemléletre állítanák át, az összes ilyenfajta erőlködés ahhoz hasonló, amivel Münchaunsen báró próbálkozott, mikor a mocsára sűlyedt. Igaz, neki sikerült.
@hower: a baj, h az a bizonyos beszéd, ami kiemelte őt az ismeretlenségből, egy adott történelmi helyzetben (persze bátorság kellett hozzá), de sztem a valódi helyzet tényleges ismerete nélkül hangzott el. Vagyis belföldre nagyon jó volt, de - 1xűen - az oroszok enélkül is kimentek (volna), és ebben a beszédnek 0 befolyása volt. Vagyis - kicsit durván leegyszerűsítve - már az a beszéd is szemfényvesztés volt.
@Bergeroth: Ja, csak négy (de legalább három) évvel később, mint kellett volna.
@namitirok:

Meg jövőre minden más, akkor meg alapban úgy döntene, ahogyan a kedves vezetőnk megmondta. Az alkotmány bíróságnak is a törvénykezés motorjának kell lennie nem pedig gátnak a köztársasági elnök úr mutatja a helyes utat.
@nabazzmeg:
Érdekes, ahogy osztogatod itt a címkéket, holott ha valaki még most sem érti (mint te láthatóan), az... hát hogy is fogalmazzak... inkább ne osztogasson címkéket.

Összeszedtem neked az ajánlott olvasmányt:
www.origo.hu/uzletinegyed/20110822-interju-chikan-attilaval.html
index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/26/mellar_a_gazdasagpolitikank_megbukott/
www.penzcentrum.hu/adozas/innen_lehetne_penz_a_beremelesekre.1029192.html
www.168ora.hu/buxa/bekesi-orban-gdp-matolcsy-ado-allamadossag-hianycel-euro-81489.html

Próbáld meg azt, hogy elolvasod, átgondolod, és aztán szívesen megvitatom veled. A Békesi-interjú utolsó bekezdése különösen érdekes számomra, mert ezt mantrázom már legalább fél éve: az egy dolog, hogy milyen káros gazdasági hatásai vannak az új, forradalmi elkúrásoknak, de a társadalmi vonzatok még annál is sokkal rémisztőbbek.
"Azoknak, akik meg nagyon jól jártak az egykulcsossal, eddig is megvolt mindenük. Ők nem vettek se több tejet, kenyeret, nem ruházkodtak többet, nem vették igénybe többször a szolgáltatóipar kínálta lehetőségeket, mert eddig is megtehették. Így sikerült kivonni a tőkét, aminek megvan az a sajátos rossz tulajdonsága, hogy egy büdös peták plusz bevételt nem termel. Nincs több áfa, jövedéki adó, nincs több szja, nincs több iparűzési adó, a stagnáló-csökkenő kereslet nem generál munkahelyet, és így nincs többlet járulék a foglalkoztatott melós után sem."

Aki ilyen baromságot leír, az vagy mérhetetlenül sötét, vagy rosszindulatú. A kettő keveréke a legrosszabb. Nem értem, h miért nem tunik fel az embereknek, hogy ezek ugyanúgy mint a kommunizmusban, most is egymásnak ugrasztják az embereket... szeretném megkérdezni,hogy szerinted, azok az emberek akik a fenti leírásodba esnek bele, mennyi szjat fizettek eddig, és komolyan gondolod-e, hogy bérből éltek??
@Viktus:

Te is úgy gondolod, hogy ebben az országban a gazdagok bejelentett fizetéssel rendelkeznek és adóznak?
@abaka: "Nem mintha ne lennenek joreszt igazak a posztban leirt dolgok, de nekem kezd egy kicsit faraszto lenni, hogy miota kijott a GDP adat, nagyjabol minden napra jut egy ilyen kajanul oromkodo varanusz poszt. "
- Nem kajánul örömködnek. Ha egy évvel ezelőtti posztokat elolvasod, akkor szó szerint ugyanezeket leírták, miért nem fog a matolcsyzmus működni. Bocsi, de hadd tegyék nap mint nap szóvá, hogy barmok ülnek a kormánynál, akik 8 évig azt hangoztatták hogy felkészültek a kormányzásra.
@Triple Seven:

Egy részük persze. Mondjuk az is igaz az igazán gazdagok azok elvannak a világukba őket nem háborgatja a NAV ...
@Jaffar: "Egy dolognak örülök csak (másnak nem nagyon lehet), hogy láthatóan egyre kevesebb a fanatikus fityiszfan a fórumokon. 1 évvel ezelött még böszen védték a már akkor is védhetetlent, "
- Jaja, azok akikbe egy kicsi értelem szorult - pl stratez - már régen eltűntek.
@Viktus:

ezt te honnan tudod? mert a megtakarítások sem nőttek...
@nabazzmeg:
1. a 13. havi nyugdíjat viktorka is megszavazta ( a 100 napos programmal egyetemben)
2. tegyük fel, hogy visszazavarnak mondjuk 250.000 embert dolgozni... pontosan ki is fog nekik munkát adni? (ha állam bácsi, akkor az csöbörből vödörbe helyzet az államkassza szempontjából)
@Viktus:

És szerinted ki "gazdag"? Mekkora egy gazdag embernek a fizetése? Akinek mindene meg van és a pénzén fekszik a párnában és az adócsökkentés pofátlan nyertese?
@Triple Seven: ennek a rétegnek kellene létrehozni a vagyonadót... de valamiért ez a fidesznek is büdös... vajon mi lehet ennek az oka?
@röhögő: Nem azt mondtam, hogy nem szoltak elore. Sot. Nyilvan masfel eve mindenre, amit a fidesz csinal ramondjak, hogy szar (es igen, altalaban igazuk is van), de ezen a mostani teman annyit lovagolnak - anelkul, hogy barmit is hozzatennenek-, hogy en arra semmilyen konstruktiv magyarazatot nem tudok adni...
@Kotkodus: "(ha állam bácsi, akkor az csöbörből vödörbe helyzet az államkassza szempontjából)"

tevedes, rosszabb.

volt mar ilyen, bujtatott munkanelkulisegnek hivjak - akkor kadarek teljes foglalkoztatottsagnak hivtak. igen, ez ugyanaz, ami viktorkank celketuzese is.. - amikor bar az illetonek nincs haszna, krealnak neki egy poziciot es segely/nyugdij helyett teljes bert kap.
@hower: "Például amikor Orbán jó helyen és jó időben követelte a szovjet csapatok kivonulását, nem egy gazdasági kérdést oldott meg, hanem egy ideológiai tettet hajtott végre." - Ami akkor nagyon veszélyes volt. 91-ben még lőttek Moszkvában. Orbán akkor a tűzzel játszott. Ne írjuk már a javára azt, amit baromira veszélyes volt, majd később Antall ezt szépen lejátszotta az oroszokkal, amihez a törpediktátornak már semmi köze sem volt.
be kell vezetni a 98%-os adót a 300000 feletti jövedelmekre és az így befolyt pluszjövedelmet segélykére kell fordítani, a középosztály egy hálátlan kutya, nem fogyaszt rendesen...
@abaka: Mit kellene hozzátenni? Irjunk kormány programot? Kormány pogromot kellene inkább! :-))
@Triple Seven:

Azon egyszerű logikából kifolyólag, hogy a pénz többletet csak nem nyársaláskor hasznosították a népek gyújtósnak ...
@Triple Seven:

A magyar átlagfizetés vidéken nettó 100 körül mozog ... na mármost a nettó 300 felettiek azok ebből a szemszögből nézve gazdagok.
a felcsuti cigánygyerek 9-éve hazudik,folyamatosan @abaka,csak egy dolgot említs aminek örülni lehetne.
@röhögő: Nem mondtam en, hogy hozza kellene tenni barmit is. En azt mondtam, hogy lenyegeben ugyanaz a poszt jelenik meg mar sokadszorra, ami nagyon azt mutatja, hogy mennyire is elegedett a varanusz azzal, hogy igaza lett.
@regress: "@abaka,csak egy dolgot említs aminek örülni lehetne."

Nnemm tudom, mit irtam, ami beloled ezt valtotta ki.
@Viktus:

És mi alapján fizessen több adót egy 300.000 nettót kereső ember, mint aki 100.000 visz haza. Csak kíváncsi lennék erre. Szerinted annak az embernek aki 300.000 nettót keres jó magas adót kéne fizetni?
@Viktus: és az nem jut esetleg eszedbe, hogy pont ennek köszönhetően tudják fizetni esetleg a chf hiteleket jópáran? és nem párnába dugják?
@Triple Seven: Azért, mert a 100 ezerből éppen csak hogy az éhenhalást és a szolgáltatások kikapcsolását lehet elkerülni. A 300 ezerből meg meg lehet rendesen élni.
@Tanácsos úr: látom nem adószakértőként dolgozol. Gondolom azt se szeretnéd ha mentőcsomagra menne a pénzed. Azt tudod, hogy mennyitől számolták itt a legfelsőbb kulcsot és pl Ausztriában (vagy akárhol) mennyi jövedelemtől számítják? Azt tudod-e, hogy a korábbi legfelsőbb sávba mennyien estek bele? Itt éppen az szja további csökkentésére lenne szükség és Áfa emelésre mert a magyar vállalkozások kb 90%-a adót csal a béreken, fogyasztani meg mindenki fogyaszt. Persze azt hozzáteszem, hogy ha nem itt laksz és adózol nem kéne itt ugatnod...
Csak szólnék, hogy roma lagziban se vőfély nincs, se kakastöke pörkölt.

Ha legközelebb valami nagyon humorosat akarsz írni, legalább nézz utána a dolgoknak.
Ez szar lett.

(Ahogy látom, ezekben a magad által gyártott, többé-kevésbé szar paraszthasonlatokban éled ki magad leginkább. Ezek nélkül talán még olvasható is lenne a firkálmányod.)
@abaka: Egy blog akkor működik ha abban rendszeresen jelennek meg új posztok, olyanok amik a napi problémákkal foglalkoznak és érdeklik az embereket. Orbán és bandája ámokfutása a húsunkba vág és ez érdekel mindenkit. Továbbá nap mint nap bizonyítják hogy igazunk volt arról hogy alkalmatlanok.
Ez nap mint nap le kell írni.
@Kotkodus:

Igen ezzel teljesen egyetértek. Amin jókat mosolygok, hogy itthon annyira sok ember el van arról tájolva, hogy ki gazdag és ezt a barom sötét szocialista politikus jól meg is lovagolják és tüzelik az embereket.
Ha valaki keres nettó 200-300-400 ezer forintot és azt mondják, hogy azok gazdagok és jól meg kéne őket adóztatni, azok az emberek egyszerűen irigyek, vagy fogalmuk sincs arról, hogy mi az, hogy középosztály. A gond az volt eddig, hogy mindig az alacsony fizetésűek kedvébe járva, meg a segélyen tengődők miatt kellett a bérből élő középosztálynak nevetséges adókat fizetni. Gyakorlatilag ha valakinek az átlagot meghaladó fizetése volt eddig akkor akkora adó esett rá, hogy a fizetése felét levonták.

Amit itt senki nem fog fel az az, hogy Magyarországon nincsenek bejelntett fizetésből élő gazdagok. Ha a multi cégek csúcsvezetőit nem számítjuk ide, akkor nincsenek. Nyilván anyázni fognak nekem, de szerintem azt sem lehet gazdagnak mondani aki keres mondjuk havi 1,5 millió bruttót. Az a középosztály felső szegmensébe tartozó ember. Ezért jó az egykulcsos adó, mert egy jelentősebb társadalmi csoport, akik nem gazdagok, de az átlagnál jobban keresnek, kaptak egy mankó, könnyebben tudnak hitelt törleszteni, fogyasztani, családot vállalni. A társadalmat sosem a munkásosztályon, vagy az átlag körül keresőkre kell építeni egy olyan országban ahol a béka segge alatt vannak az átlagbérek.
A valóban gazdag emberek nem bejelentetten dolgoznak. Ezekre kellene vagyonadót kivetni valóban. Gazdag nekem nem az aki keres br 500.000 et ahogy a pirosszeműek ugatják, hanem az akinek 100 milliós ingatlanjai vannak, hajója, luxusautói, offshore vagyona stb...
ezeket az embereket kéne vagyonadóval sújtani, nem pedig a középosztályt szopatni a sávos adózással
Valahogy nekem nem jön be mikor valaki (Varánusz) annak szurkol, hogy minél szarabb legyen.
@röhögő:

ahogy azt is, le kell írni nap, mint nap, hogy egyáltalán nem Orbánék miatt van az ország bajban, mégha itt ezen a blogon ez sok embernek felfoghatatlan is.
@Triple Seven: "És mi alapján fizessen több adót egy 300.000 nettót kereső ember, mint aki 100.000 visz haza."

Sokat hangoztatott, erv az egykulcsos ado mellett, hogy az egyenlo teherviselest biztosit, mert miert kellene valakit azert buntetni, mert tehetsegesebbb vagy kemenyebbben dolgozik.

Ez viszont nem teljesen korrekt igy. Aki jobban keres az sokszor arra vezetheto vissza, hogy a kepessegei illetve erdeklodesi kore olyan, amit a vilag jelenlegi berendezkedese dijaz. Ezek az emberek tipikusan az elvezoi az eppen aktualis rendszernek. Eppen emiatt, nekik igenis nagyobb reszt kell vallalni a rendszer fenntartasabol (az aranyokon persze lehet es kell is vitatkozni).
@kéne egy nick:
"Ezek nélkül talán még olvasható is lenne a firkálmányod.)"

Most akkor filkálmány vagy olvasható elmezés?
Jómagam sem lelkesedem ezekélt a kifejezésekért, kissé dajcstomisak, bál néha ülnek, máskol pontatlanok.
Ez így szólakoztató számomra azélt, a dulvábbakat meg átlépem, így a Valánusz állítom, hogy az egyik legélhetőbb blog, bár pár napja én is kezdem hiányolni a "másik" oldalt, a kolmány melletti hozzászólásokat!
@Triple Seven:

Miből fizeti szerinted , akkor mondjuk egy multinál dolgozó munkás, akiknél kettőnek nincs annyi fizetése lassan, mint a hitel ... míg azon rétegek eddig is fizették, és annyival nem ugrott meg a hitel szint, mint ami többlet befolyik.

Közvetlenül igen, és ha nem akar annyi adót lehetőségként különböző adójóváírásokat kellett volna újra bevezetni nem csupán a gyerekes családoknak, hanem újra vissza pl. a különböző megtakarítási formák lásd. életbiztosítások leírhatóságát a biztosító meg szépen beforgatja a pénzt a magyar cégekbe a tőzsdén, tanulmányok leírhatósága, lakáshitelek stb. lehetett volna kombinálni ...
Sokkal fontosabb tényező lett volna gazdaság szempontjából az egyéb járulékterhelés csökkentése ... pl. a nettó 100 ezres bér mellé ne kelljen a vállalkozónak a dupláját kitermelni amit nem nagyon tud ...
@röhögő: igen, rendesen meg lehet élni valóban. És ezért 32 meg 36%-os adókulcsot kell kivetni, ugye?
abba nem is kezdek bele, hogy hány embert ismerek akik nettó 300.000-et keresnek és az éhenhalás szélén állnak. És nem azért mert elbaszta a pénzét, csak volt olyan hülye,h vett magának egy lakást 18 millióért CHF hitelre, meg bevállalt egy gyereket... nyilvnán ezeket meg kell adóztatni jól, hogy ők is éhhalál szélére kerüljenek még jobban, mint a 100.000-es emberek....
@röhögő: "Egy blog akkor működik ha abban rendszeresen jelennek meg új posztok, olyanok amik a napi problémákkal foglalkoznak és érdeklik az embereket."

Csakhogy itt nem jelenik meg uj poszt. Vagyis helyesebben mondva rengeteg poszt jelenik meg ugyanabban a temaban. Abban pedig, hogy ezt a szerzok szeretik ismetelten leirni, illetve az olvasok ujra es ujra elolvasni, nagy szerepe van a karorvendesnek illetve a "na ugye en megmondtam" erzesnek. Legalabbbis nagyon azt az erzest kelti.
@röhögő: "Ami akkor nagyon veszélyes volt"

a faxt volt az veszelyes akkor..
azt az embert temettek eppen ujra unnepelyes, allami keretek kozott, aki 56 jelkepe volt.

akkor mar a varsoi szerzodes felbontasarol targyaltak - fel ev mulva meg is szunt.

szoval aki felnott fejjel elt mar akkor tudja, hogy jaja, marketing szempontbol jol hangzott, de annyira volt hosies, mint doglott oroszlant lovoldozni tavcsovessel, magaslesrol..
@abaka:

nagyobb részt is vállalnak, mert többet keresnek, így több adót fizetnek. Az igazán rászorulókat meg a szociális rendszernek kell védeni, nem az adókkal trükközni.
@blah:

Na igen csak a másik problémakör, hogy a maradék vállalkozói szektor pedig abban az esetben fingana ki, mert nincsen magyar cég. A multi pedig úgy számolgat magában , hogy áfásan , de sokat fizet ki, és nem hajlandó a kkv-k többségének évek óta emelni miközben a költségek nőnek ... ezen okból nem termeli ki a vállalkozás az embereknek kifizetendő tényleges bért. Nagy a szar az tény ... nehéz megtalálni a jó megoldást. Az biztos az SZJA csökkentés nem adott nagy megváltást, és dolgozók többsége szívott, és még többet szív , ha kivezetik az adójóváírást. Rogán Tóni bérkommandóját pedig körberöhögi egy Samsung, Bosch ...
Érdekesség, hogy csak végletekben tudnak sokan gondolkodni. Az egyik, aki azt mondja, hogy 16% mindenhova és kész, a másik meg az, aki azt mondja, hogy szegények semmit, gazdagok 98%. Szerintem jó a lépcsős rendszer, csak nem aránytalanul nagy különbségekkel. (Mint mindig, ugrálunk a ló felett)
@Triple Seven:

Na igen csak a probléma ott szokott előjönni, ha ez a középosztály a társadalom vékonyka szegmensét jelképezi míg a nyomorgók egyre szélesebb tábort,aztán egyszer a nyomorgók megunják, és jönnek különböző átoksori politikai erők, és akkor a középosztály még nagyobb szívásban részesül, mintha elvonnának tőle. Nem egyszerű.
@abaka: Amennyiben nem a bulvárhírekből indulok ki, akkor nap mint nap ilyen hírek jönnek és még fognak is, mivel állítólag vége a parlamenti szünetnek és újra gőzerővel indul a törvénykezés.
Én például ismét csak kíváncsian fogom várni, mi lesz az AB döntése végül Manyup ügyben, ha lesz egyáltalán döntés...és akkor még a várható különböző érdek-képviseleti demonstrációkról nem is beszéltem. Persze, lehet ezen örömködni de én például egy normális párbeszédnek és megegyezésnek jobban örülnék a várható "harc" helyett!
@Viktus:

Nyilván szociálisan érzéketlennek fogsz tartani, pedig nagyon nem vagyok az, sőt! De miért vesz fel hitelt két gyári munkás? Ezt sokáig lehetne ragozni, de az államnak az is felelőssége lett volna, hogy csomó embert ne lökjön bele pl lakáshitelbe, helyette bérlakást kellett volna biztosítani. Szerinted mit javít a helyzeten ha 2 gyári munkás havonta 5.000 forinttal többet visz haza, cserébe más aki magasabb fizetéssel rendelkezik, havonta meg 50.000-el kevesebbet tud költeni. Mert eddig ez volt. És nem tudom elfogadni azt az érvelést, hogy azok az emberek eddig is tudtak fizetni mert annyi pénzük volt. Aki keresett br 500.000-et az Gyurcsány alatt kapott 260.000 forintot. Szerinted annak annyi pénze volt, hogy nem érezte meg, hogy felment a havi hiteltörlesztője kb 30-40 ezerrel, felmentek az élelmiszerárak stb...
@abaka: mert nehezményezted hogy naponta basztatják viktort és bandáját.szerintem már golyóérettek.miért mindig nekünk kell szopni?
@titan: Van azonban néhány olyan terület is, ahol nem a kiadások csökkentése lesz napirenden: a közmédia támogatása jövőre 10,4 százalékkal nőhetne: erre a területre 64 milliárd forintot szán a kormány, amely 2013-ban még további négy milliárd forinttal nőne. Vagyis az elmúlt hónapokban végrehajtott összevonások és elbocsátások után sem lesz olcsóbb a közmédia működése.
-

ez aztán a baromi fontos ...
@blah: ezen speciel javított volna az a Bajnai-féle adótábla, ami idéntől lett volna érvényes és amely évi 15 millióban húzta volna meg a magasabb adókulcs kezdetét...
@titan:

Na igen v.hol ott lehetne a megoldás ... az sem lehet követelni, hogy mi tartsunk el egy millióan másik tízet ... de a másik kilencet sem lehet nyomorba dönteni.
@Triple Seven: a szociális rendszert ki lehet vajon úgy építeni, hogy ne éljenek vissza vele? Mert ha nem, akkor ez bukta.
@Triple Seven:

A vagyonadót Orbán törölte el.

Kábé ez volt az első intézkedése.
Nagyon sietett vele.
@titan:

Igen, egy USA-ban vagy ny-európában, ahol valóban csillagászati összeget keresnek valóban hivatalosan emberek. Itthon ilyen nincs, kivéve kb 100 csúcsvezetőt.
@Triple Seven:

A szemetek a napi három műszak után akartak egy panel lyukat elég rohadt egy gondolat ... nem voltak hajlandóak a kajáért dolgozni.
@Triple Seven: Ez nezopont kerdese. Egysavos adonal a keresetuk ugyanakkora reszet rakjak be a kozosbe. Igy nezve jol lehet ervelni, hogy ez egyenlo teherviseles. Tovabba, ha a kereseted 100,000 Ft-rol 200,000 Ft-ra ugrik az nyilvan sokkal jelentosebb ugras, mint amikor 200,000-rol 300,000-re (utility theory, ha az ismeros). Ezert aztan az is eleg vedheto allaspont, hogy a gazdagok igazabol kevesebbet tesznek a kozosbe, mint a szegenyebbek (azaz az osszeg, amit betesznek a kozosbe sokkal kevesbe faj nekik, mint a szegenyeknek). Ez az elmelet egyebkent nagyon elterjedt a kozgazdasagtanban, ugyhogy nem csak az ujjambol szoptam. :) Namost, ezt figyelembe veve, egysavos ado nem lehet igazsagos es progressziv adozassal lehet csak elerni, hogy mindenki egyenloen vegye ki a reszet a kozteherviselesbol.
@mizrolist:

Igen, ami a gyakorlatban szintén egykulcsos 17%-os szuperbruttósítottt szja-t jelent. Erről az mszp mindig hallgat.
@titan:

Ki lehetne, ha lenne valódi szándék az ellenőrzésre lásd. pl. a rokkant nyugdíjaknál is a 20 éves Kolompár Romeo-t minősítenék vissza nem Kovács János fél kezű favágót munkaképesnek ...
@Viktus: eleve nem az adózsonglőrködés lenne a megoldás, de az eddigi kormányok nem igen csináltak mást. Ha meg ezt csinálák akkor csinálják úgy, hogy legyen értelme.
@Canten vagyok Montageu-ból:

a Medgyessy meg az osztalékadót. Én bevezetném a vagyon adót. De nem szocialista módra, hogy a rózsadombon 100 éve ott lakó Margit néni 80m2-es lakását megadóztatják, mert gazdag, vagy költözzön el onnan...
@Triple Seven: részben egyetértek veled. abszolút értelemben valóban nem gazdag aki 500 bruttót keres havonta, azonban relatív értelemben négyszer annyit keres mint a magyar átlag, ergo az átlag szempontjából nagyon sokat keres.

mindenesetre az nagyon valószínűnek tűnik, hogy ennek a rétegnek az erősítése nem jár fogyasztási növekedéssel (tehát az adópolitika nem teljesítette be a célját).

az egykulcsos adó önmagában nem az ördögtől való elképzelés, de ahogy ezt bevezették az több volt mint dilettantizmus.

ezt is túl fogjuk élni valahogy és remélem tanultak belőle vezetőink is (csak azt sajnálom, hogy a hibátlan kormányunk miatt tovább tart az ébredés: még gyorsan ki kell dolgozni a baklövéshez tartozó - hibátlan - ideológiát...)
@regress: "mert nehezményezted hogy naponta basztatják viktort és bandáját"

Mar kezdem erteni, miert szopunk annnyit a PISA teszten. Szovegertes tenyleg a beka segge alatt van.

En azt nehezmenyeztem, hogy naponta UGYANAZERT basztatják viktort és bandáját. Hany Jakab Andor posztot tudnal meg elvezni arrol, hogy miert nem ad munkat?
@Viktus:

ne akarjon venni semmit, mert a béréből nem teheti meg. béreljen lakást. ahogy a világon mindenhol.
@Canten vagyok Montageu-ból: "A vagyonadót Orbán törölte el."

Városi legendák...
Az alkotmánybíróság volt, 2010 januárjában.
@Triple Seven:

Ahm csak a nagyvilágban, ha lakás bérlet nem azt jelenti, hogy más fizetteti ki veled a hitelét, mint felénk ... vagy te tudsz v.mi új bérlakás programról? mert a megmaradt önkormányzati lakásállományra hosszú évekig kell várakozni.
@abaka:

ezt értem, csak én továbbra is azt mondom, hogy nem itthon, ahol a bejelntett fizetéssel rendelkező emberek nem vagyonosok. Mindig lehet majd vitatkozni, hogy ki a gazdag, ki nem. Ezért kell a vagyont adóztatni és nem a munkát. Mert lehet, hogy Kolompár Armandó és családja be sincs jelentve de uzsorázásból vett egy palotát magának, vagy akár bármelyik számlagyáros újgazdag paraszt, holott keres papíron 200 bruttót.Eddig sávos adózás volt, szar volt. Nem volt nagyobb jólét, nem növelte a középosztály erejét, arra volt jó, hogy rengetegen akik tehették adótcsaljanak.
@Triple Seven: azzal a különbséggel, hogy - a 15 millió feletti jövedelmek 32%-os adózása miatt - kisebb lett volna a költségvetésből kiesett összeg, mint így. (no meg azzal nem járt volna ennyire jól pl. Orbán Viktor... ami demagóg gondolat, de baromi érdekes, hogy az új rendszer úgy lett megalkotva, hogy ő a mintapéldája annak, aki jól járt vele)
@Triple Seven:

Sajnálom, elkéstél.
Orbán a nagy vagyonosok és rózsadombiak védőszentje, és vagyonadó már nem lesz.

Viszont a rászorulókra lehet még hajtóvadászat.

A rózsadombi villák pedig 100 milliónál kezdődnek.
Hadd ne sajnáljam a néniket, akiknek 80 évig ingyé jártak az ilyen kis bizsuk.
Esetleg kezdhetnek adót fizetni.
@Kotkodus:

Az átlag bér azért már nem olyan alacsony, ne felejtsük el azt, hogy ráadásul gyakorlatban rengetegen keresnek úgy, hogy zsebbe kapnak pénzt.
A fogyasztás meg totál érthető okok miatt nem nő. Mindenki kapott egy sokkot a válság miatt és kétszer olyan óvatos. És pont az ilyen bruttó 300-400-500-as középosztálynak volt akkor annyi pénze, hogy belevágott 20 éves hitelbe. Amit most pont az adócsökkentés miatt még épphogy ki tud nyögni 240 forintos frank árfolyamok mellett.
@Triple Seven: nálunk a lakásbérlet ugyanolyan drága, mint ha hitelt veszel fel. Ez az alapvető probléma... nincsenek állami/önkormányzati bérlakások (még cégek sem működnek, amelyek saját lakásokat kínálnak, csak magánszemélyek adnak ki lakást).
@mizrolist:

Na mondjuk a T.házban elég sokan jól jártak vele milliós fizetés 3-4 gyerek sorban :P , de ez biztos csak véletlen.
@Triple Seven: Itt sokmindennel egyetertek, de ez mar nem az egysavos/progressziv adozasrol szol. Nem gondolnam, hogy Kolompar Armando az egysavos ado hatasara tobbet tesz majd a kozosbe.
@Viktus: persze hogy véletlen. Az is, hogy a vagyonadó őket is érintené, ha lenne...
@Canten vagyok Montageu-ból:

Nem tudom Te mikor jártál a rózsadombon, de ott villák elenyészően vannak, a többség 40 éve épült 50-80 m2-es társasházi lakásban lakik és 10-12 éves kocsik állnak előtte.

Az, hogy vagyonadó nem lesz, egyáltalán nem biztos. Rengeteg változott a világ.

A rászorulók hajtóvadászat meg elég vicces. Vadásszanak csak a rokkantnyugdíjasokra, a 40 évesen nyugdíjba ment here rendőrökre, meg arra a rengeteg emberre aki 100.000-et keres papíron, mellette meg zsebbe kap egy csomó pénzt
@Viktus:

ez volt az elmúlt 10-12 év egyik legnagyobb hibája, hogy senki nem épített bérlakásokat, max pár szociális szart... így emberek tömege minimális jövedelemmel kénytelen volt venni magának 30 éves hitelre lakást. amit most nem tud fizetni
@Kotkodus:
"500 bruttót keres havonta, azonban relatív értelemben négyszer annyit keres mint a magyar átlag, ergo az átlag szempontjából nagyon sokat keres."
Az 500 000 bruttó az 310 900 nettó. Az összes munkáltatót terhelő bérköltség: 642 500. Még most is kevesebb, mint a szuper bruttó felét kapja a munkavállaló!
310 900 / 4 = 77 725 Ft.
Ennyi lenne a relatív átlagbér? Ugyanmár! (hogynemondjam: lárifári, de most lebuktam, hehehe).
Zsebbe kap kiegészítést majd mindenki. Vagy kényszervállalkozó és elszámol mindenfélét fiktív számlákkal. Sajnos ez a magyar rögvalóság!
@Triple Seven:

Az a csomó pénz általában még az a 20-30 ezer forint , hogy megéljen v.hogy a valódi jelenlegi tényleges "magyar középosztály" ... viszont a problémakör még mindig az, ha bejelentenék ténylegesen annyira nem termelné ki a bérét, és akkor közmunkásnak mehetne csak el max.
@mizrolist:

Na ez a legnagyobb tévhit a fejekben. Lakást bérelni pont fele annyiba kerül, mint venni valami.
Most hallom hazajövőtől, hogy valahogy Szlovénia, Olaszország még mindig nem hanyatlik annyira, mint kellene nekijek. :-))(én is de odahanyatlanék szívesen melléjük!) Halódó Nyugat - még Franciaországból vannak infóim - köszöni, imádja a dögrovást, amitől úgy de úgy megóvott minket a Kedves Vezér.

Azt már tavaly óta ezer helyen fillérre kiszámítva közzétették, hogy a nagy hatosfogat - azt hiszem Pintérrel bezárólag - milyen plusz pénzekkel gyarapodott az adóbűvészkedésük nyomán. Orbán konkrétan több, mint havi félmillával. Ilyenkor mégis mit lásson más nyomorán? Ők meg hogyan lendítenék a fogyasztást, mikor mindent a seggük alá toltak járandóság vagy mifene címen? Lázár is Svájcba jár havonta cipőt venni a nejének, mesélik Hódmezővásárhelyt.
@abaka:

Tévedsz. Sokkal jobban örültem volna, ha rámcáfolnak, és világosan kiderül Matolcsy a zseni, én meg a hülye, mert akkor nem itt tartanánk.

Abban lehet valami, hogy kiemelt vesszőparipa ez a téma. Végülis csak az ország gazdasági - vagyis minden, amihez az államnak köze van oktatástól egészségügyig - jövője múlik rajta. Ezért ha kell újra és újra elő fogom venni mindaddig, amíg nem történik végre valami értelmes irányba vivő előrelépés.

Aztán ha ez tetszik jó, ha nem az is megfelel.
@Triple Seven:

Mégis merre van az a szupi hely Magyarországon? itt felénk nem igazán észlelhető ez ...
@abaka:

Nem is fog. A lényeg az lenne és ezt meg fogjuk látni az elkövetkezendő időszakban, hogy azt a lyukat, amit most az szja csökkentés okoz, azt a szociális rendszer és a segélyezés csökkentésével, az állami kiadások lefaragásával, az állam méretének csökkentésével kell strukturálisan pótolni. Ha ez sikerülni fog és még nem tudjuk, bármennyien is kárörvendenek a mai helyzeten, akkor sikeres az egykulcsos adó.
Kolompár Armandó valószínűleg 0,16%-ot sem fizetne be, de hosszabb távon egy ilyen országban abszolút az egykulcsos adóban látom azt, hogy a középosztály megerősödjön és az adófizetési morál javuljon.
@Viktus:

bárhol az egész országban fele annyi egy lakást kibérelni egy magánszemélytől, mint hitelt felvenni.
@Fabius: Lehet, nyilvan nem ismerlek es csak a posztok alapjan probalom megitelni. Azokbol meg ugy tunt sok bor van lehuzva rola. Persze ezzel nem a tema jelentoseget akartam lebecsulni, vagy magaval a poszt tartalmaval ellenkezni (lasd feljebb), csak a hozzaadott tartalmat hianyoltam (hianyolom). Nemm tudom persze, hogy ezt megkoveteli-e a "mufaj", vegulis ez nem ujsagiras, ilyen posztokra meg mindig lesze kereslet.
@Triple Seven:

Komolyan gondolod ennél tovább építenének le bármit is? mi lenne a cimborákkal? csókosokkal? mond te még a jelenleg Magyar Köztársaságnak nevezett állam lakója vagy? :O
@Triple Seven: Jó. Vadásszál, akire akarsz.
A rózsadombi villák pedig 100 milliónál kezdődnek.
Hogy a nénikéd rózsadombi panelban lakik, az meg nem izgalmas.
@Triple Seven:

Az érdekes, akkor titokban itt a mi régiónk átlépett v.mi más földöntúli területre ...
@abaka: "nagy szerepe van a karorvendesnek illetve a "na ugye en megmondtam" erzesnek."

tehat anno, amikor megmondtak akkor berrettegonek titulaltad oket, most, hogy igazuk lett meg karorvendonek...

nem faj a gerinced helye, baszki?:-)
Megszavaztátok--tietek,ezt akartátok! Tessék élvezni!
@Viktus: nem lepett at

tenyleg olcsobban jon ki egy eleten at lakast berelni, mint hitelbol venni.

meg nalunk is. meg akkor is, ha a depressziokorus egybol beszart fejhangon sikitozni kezd, hogy "dehogyvanugy, hogylennema'ugy, ezmagyarorszag, ittmindenszarabb, dehogyvanugy"

es mindezt mielott egy darab papirt es ceruzat elovenne, csak zsigerbol, agyatlanul...
@IGAZ MAGYAR: Olaszországban élő ismerősünk megért minket, mivelhogy ők is szívnak Berlusconi miatt mindenhol. Ezért a férje olyan pólót visel, hogy "Én nem szavaztam erre a marhára!" vagy ilyesmi.

Valaki elindíthatná itthon is a tömegtermelést.
@abaka:

Ez valóban nem újságírás, ami itt megjelenik az a személyes véleményem. Pont úgy, ahogy a tiétek is itt van mellette kommentben.

Egyébként sokszor leírtam azt is, én Orbán helyében a PR-nak megfelelő családi adókedvezményes, progresszív adórendszert vezetném vissza, minimum három sávval. Ahogy még az egykulcsos bevezetése előtt lemodelleztem azt is a saját cégem példáján, mit fog jelenteni ez nekünk:

varanus.blog.hu/2010/07/27/modellezzuk_az_egykulcsos_szja_t
@Canten vagyok Montageu-ból:

nem lakik ott senki, a rózsadombon meg egy villa legalább 150millió, de az felújítandó. Amit mondtam, hogy a rózsadombon elenyészően vannak villák, mint pl az apró villa, az emberek nagy része 50-80m2-es lakásokban lakik, akikre nem kell vagyonadót kivetni.
Azért a figyelmes ember előtt lassan felfeslik a titok, mit is konzultált össze több mint hárommilió emberrel a Fidesz, amíg készült a kormányzásra. A kormány tettei reflektorként világítják be ezt a kincset, a nép hozzájárulását a jövendő sikerekhez. Mikre is derült eddig fény?

- A nép túlnyomó többsége elítélte a kommunizmust, aminek letéteményese természetesen az MSZP, amely bankárkormány segítségével akarta visszacsempészni a múltat.
- A diktatórikus alkotmány helyett újat követelt, kevesebb szabadságjoggal és több kötelezettséggel. És feltétlenül Szalai Annamáriát, teljhatalommal.
- A nép egy emberként követelte a még kevesebb bért, lehetőleg minimálbér alattit, kevesebb szabival és ha lehet pótlékok nélkül.
- Komoly követelés volt a szociális ellátások, segélyek alapos megnyírbálása. No nem darabszámra, hanem inkább személyre lebontva. Segélyt csak ISO szabványnak megfelelő személynek javasoltak.
- A nép mindenféle nyugdíjat elítélt, de még azt összeget is amiből később lett volna nyugdíj.
- Az is komoly követelés volt, hogy saját gyerekét szakmunkásnak képezze ki az állam, ahelyett hogy egyetemen senyvesztené a hülyegyereket.
- Az orvosnak nem kell több bér, a tanároknak sem. Őket vagy nem szereti a nép, vagy úgy látta, hogy már így is dőzsölnek.
- A nép lelkesen követelt, olyan adócsökkentést, amiből sajátmaga nem részesül.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: De az veszélyes volt. Akkoriban én ismertem pár embert akik igencsak járatosak voltak a belső berkekben. Akkor még komoly veszélye volt egy kriptokommunista visszacsapásnak. Csak gondold el mi van ha 91-ben nem Jelcinék kerekednek felül!
@Triple Seven: Nem miattuk van bajban, az igaz. Csakhogy orbánék rosszabbul kormányoznak mint fletó a legsötétebb napjaiban.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Na lássuk vegyél elő egy ceruzát felénk egy 8 milliós lakótelepi lakár bérletije 60 + rezsi ... na mondjuk a törlesztő is ekörül mozog, ha felvesz hitelt a Boschos melós, akkor miről is beszélünk?
Nyugatabbra pedig Németországban ugyanazért a munkáért fizetnek 1500-2000 euro közt, és lakás meg ugyanabban a kivitelben törlesztő 5-600 euro ...
Nem mindegy bérletire a fizetésed harmadát kell elkölteni életed végig ... vagy már egy jobb vidéki multis melónál a felét.
@abaka: a szövegértésemmel semmi gond,a fejed kellene kioperálni viktor seggéből,és rögtön megvilágosodnál.mellár,chikán?mond ez neked valamit?
@atila68: "Valahogy nekem nem jön be mikor valaki (Varánusz) annak szurkol, hogy minél szarabb legyen." - Akkor gondolom nem vagy fidesz szavazó, hiszen Orbánék ezt csinálták 8 évig ellenzékben.
@ursus artos: Nemcsak adójóváírást vettek el. Azt már Bajnaiék lecsippentették. Lett, ugye 16%-os adókulcs, de maradt a tisztán szuperbruttó. Az a 16% a szuperbruttó után jár állambácsinak, nem a tényleges bruttó bér után.
Egy példa: évi tényleges 3 900 000Ft bruttó bér szuperbruttója 4 700 000Ft. Fizetendő szja: 752 000Ft. Ami a 4,7misinek a 16%, és nem a 3,9-nek. Vagyis a tényleges adó 19,3%. De jól kitalálták! Persze, bizonyos jövedelemhatár fölött nincs szuperbruttó, így nekik tényleg adócsökkenés volt. A többi 2,5-2.8 millió keresőt meg ki nem ... nagy ívben?
@ómami: Létezik az az összeg. Beszippantani csak azt lehet, aki hagyja magát szerintem.
@Triple Seven: @NaP:
a bruttó átlag 210.000 volt idén magyarországon (hirszerzo.hu/profit/20110318_netto_atlagber_januar), úgyhogy a négyszeressel - az átlag szempontjából - valóban fölé lőttem.

azonban azt is tudjuk, hogy mit jelent az átlag...

és valóban sokan kapnak borítékot hó végén, de mégtöbben kapnak egyszerűen minimálbért (csak ők nem kommentelhetnek itt...). és sokuknak csökkent a nettója idén...

szóval érthető, hogy sokan igazságtalannak tartják az új rendszert...ha ezt nem a fidesz lépi meg, már régen ezrek tüntetnének az utcán...

úgy látszik mi ilyen kormányt érdemlünk... úgy kell nekünk!
@röhögő: persze, persze..

plane, ha kiderul, hogy a kriptokommunistak foldonkivuli kommunistakkal szovetkezve hitler csodafegyverevel tamadnak..

hagyj mar a suket dumaval. teljesen nyilvanvalo volt, hogy ami tortent, az teljesseggel visszafordithatatlan, a kgst orszagok kiszakadtak a keleti blokkbol, a berlini falat lebontottak, egesz europaban keszultek kivonni az oroszokat, akiknek se penzuk, se kedvuk nem volt megszallohaborut folytatni, amikor eppenseggel akkora ehinsegek voltak otthon, hogy az allatkerti oroszlanoktol es tigrisektol elloptak a hust.

szoval tolem heroizalhatod ezt a faszopmoccse kis gumicsizmas parasztot, de csak egy potyaleso kis majom, semmi tobb. ha meg megeszed, hogy az veszelyes volt, akkor jo nagy barom vagy. ilyenbekre van szuiksege a nemzeti egyuttmukodesnek, bakker. nem gondolkodsz, egy percifg sem kombinalsz, eszed amit eledraknak es kussolsz. sot, ha valaki megjegyzi, hogy "dehat ez allott kutyaszar", meg le is ugatod, hogy ez bizony vesepecsenye. ilyenkor eloont valami melegseg, hogy jajj de jo, ma is melegszarig benyaltam orbanviktor seggebe? valamifele kielegulest erzel, amikor meghazudtolod a tortenelmi tenyeket csak azert, hogy veletlenul se szakadhass le a seggrol, aminek gazdaja azt sem tudja, hogy anyad a vilagra szult?

csak ugy kerdezem...
@röhögő:

Akkor azok az emberek vagy csak mondták, hogy olyan marha tájékozottak, vagy hazudtak.

Nagy Imre újratemetésére a SZU már valóban fogatlan oroszlán volt, totálisan kivérzett a fegyverkezési verseny, a teljesen találóan "Szovjetúnió Vietnámjaként" emlegetett afganisztáni háborúban és az ezek után kegyelemdöfésként beb*szó Csernobil következtében. Az általad emlegetett "kriptokommunista visszacsapásnak" 0 volt az esélye és ezt Orbán is tökéletesen érezte (az akkori vezetés pedig tudván tudta).

Az 1991-es próbálkozás pedig totálisan esélytelen volt többek között mert 0 társadalmi támogatottsága volt. Tájékozódj egy kicsit.
@Viktus: hat nem 60 plusz rezsi..

azaz lehet, hogy te hagyod magad lehuzni, de van ennel joval olcsobban is.

60 korul mar tisztesseges lakast lehet kivenni, belvarosban, teglabol. nem panelt.
@Kotkodus:

Csak az a baj, hogy ez a bruttó átlag a Magyar Köztársaság fővárosán kívül nehezen prezentálható ...
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Gondolod mindenki Budapesten lakik? itt felénk, ahol kivételesen munka is van eleve téglából lakás max. mostani új van na azt végképpen nem adják annyiért ...
@Triple Seven: nocsak. 50 nm-es panelben lakom, bérlem a helyet, a díja 60k+rezsi (nyáron 35k, télen 50k). Épp ezért nem is tudom egyedül fizetni, és lakótársam van... :P Ennyit egy kétkeresős átlagcsalád még épp ki tud izzadni magából. A dupláját nem... mégis sokan vettek lakást 2008. előtt hitelre.

@NaP: mondd, mit tudsz a vidéki fizetésekről? A szüleim pékek és kb. ennyit keresnek fejenként; a húgom mozgássérült, rokkant, nem dolgozhat 8 órában, és az ő fizetése is ezen a szinten mozog.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Budapesten aligha, a vidéki piacot meg nem figyelem rendszeresen.
@Viktus: nyílván a fővárosi átlag duplája lehet a vidékinek... az igazságtalanság érzése ettől csak még jelentősebb vidéken, sajnos...
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Tenyleg olcsobb berelni. Az en berleti dijam forintban 400 000. Kiszamoltam: 38 ev alatt terulne meg a vetel. Na tudodmikor! Pedig ez nem is Magyarisztan...
nem örülök, de megmondtam előre és minden fidesztroll letrollolt.
@blah
bocs, elmentem bringázni. Mentségemül szolgáljon, hogy én már nem a szépségért, hanem a túlélésért küzdök.

Nem, teljesen félreérted. Nem fáj nekem, hogy én ennyit adózok. Kapok is érte valamit. Az meg, hogy sokból vonják az 50%-ot, számomra is örömteli.

Hogy itt magasabbról indulnak az adósávok, meg még így is több marad, természetes, mert itt meg is termeljük a rávalót. Van mit elosztani és van miből elvonni. És az sem okoz fejfájást, ha tudom, hogy a pénz egy része felzárkóztatásra megy.

De Mo-on nem csak az fizet 16%-ot, aki 3-400.000-t visz haza havonta, hanem azok is, akinek jövedelme az enyémhez mérhető. (Az a tény, hogy ilyenek nincsenek sokan, nem számít, itt most az elvekről van szó. Az egykulcsos szja-ról általában.) Miért fizetnek ők is csak 16 (21) %-ot? Ja tudom már, hogy ne kelljen szegényeknek adót csalniuk. Meg, hogy több maradhasson nekik, amiből aztán vállalkozást indítanak, munkát adnak másoknak, befizetik a terheket... Talán igen, talán nem. Saját maguk dönthetnek róla. Miért nem járulnak ők is kötelezően többel hozzá mondjuk a vidéki települések csatornázásához, mint a nettó befizető országok adófizetői? Uff, én ugattam.
Már rég meg kellett volna szokni, hogy mindig a bonszájdúcse jár jól, meg az a pár ezer seggnyaló aki őt körbeveszi. Hopp arról a pár száz oligarcháról meg majd megfeledkeztem... "Na, ma se szeretnék a bőrükbe lenni. Kiadtuk a jelszót, hogy legyen magyar narancs és lett magyar narancs! Kicsi, savanyú de (sajnos) a miénk!"
Kálmán Oldánál este a zEgyenes Beszédben Szijjártó Péter: A kormány akkor is tartja a 3 %-ot, ha cigánygyerekek potyognak...
@wanekus: bonszájdúcse
a napom bearanyozta ez:))))
@Lófasz Hadnagy: Te meg az elemi logika híján vagy. A sztálini, kádári diktatúrák a 0 társadalmi támogatottság mellett is hatalmon voltak. Mellesleg a munkásőrök fegyverei még raktárakban voltak. Kadhafi is 0 társadalmi támogatottság mellett lövi még szét az országát. Neked tényleg ennyire kevés eszed van? Nem kerekedtek volna felül a komcsik, ez nyílvánvaló, de sok vér is folyhatott volna.
Az MSZMP és az akkori ellenzék "békés átmenet" alkujába szart bele Orbán azzal a beszédével, hogy az oroszokat bőszítette. A kivérzett SZU pedig még elég jól elbánt Csecsenfölddel évekkel utána is. De nem kellett volna ide a SZU, csakhogy a még ittlévő katonák fegyvert adjanak a sok hülye munkásőrnek, te eszetlen!
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "szoval tolem heroizalhatod ezt a faszopmoccse kis gumicsizmas parasztot, de csak egy potyaleso kis majom, semmi tobb. ha meg megeszed, hogy az veszelyes volt, akkor jo nagy barom vagy. ilyenbekre van szuiksege a nemzeti egyuttmukodesnek, "
- Idefigyelj te faszfej! Tanuljál meg olvasni! Én pont kárhoztatom a köcsög szarkeverő Orbánt azért a beszédéért!
@Tanácsos úr: Ügyesen meg lehetne oldani, hogy maradjon az egy kulcs, de mégis kettő legyen és mindenki boldog lesz.
Az SZJA-t a jelenlegi 16+járulékok(17,5) mértékében kellene megállapítani, amiből a járulékot kedvezményként le lehetne vonni.
Egyébként már volt ilyesmi tizenvalahány éve.
Ez azt jelentené, hogy névlegesen 33,5% lenne az SZJA kulcs, de a fizetendő csak 16% (33,5-17,5) lenne mint most, viszont kb 8 milliós éves jövedelmnél (járulékplafon), ahol elfogy a nyugdíjjárulék és így 10%-al csökken a járulékok összege, felmenne 26%-ra a fizetendő SZJA.
A szuperbruttót most nem kavartam bele, amúgy is meg akarják szüntetni.
@a szív fészkei:

Némelyik új fiút a bagázsból sajnálatra méltó baleknek, esetleg áldozatnak tartok.
Ilyen Réthelyi is. Csetlik, botlik a politika világában, mint elefánt......
Amire figyelmeztettél, az igaz:
Az áldozattá válásban legtöbbször az áldozatoknak is részük van.
@nu pagagyí: Teljesen jogos. Ez volt a Fidesz titko(lt)s választási prograsmja? Mer'akkó' teljesül(t)ni láccik!
@röhögő: Én akkor már tudatomnál voltam. A
helyzet az, hogy 1988 körültől már senki nem fosott az oroszoktól, meg a munkásőröktől sem.
Emlékeim szerint akkorra már mindenhol reformkörök alakultak a párton belül. A volt keményfiúk azt lesték, hogyan tűnhetnek fel kedvezőbb színben a készülő átalakuláskor vagy tűnhetnek el. A Németh-kormánytól már nem volt semmi esélye a visszarendeződésnek.
Az oroszok kivonulásának bejelentését meg direkt késleltették, hogy lehetőleg már az új kormány jelenthesse be. Annyi probléma volt csak, hogy az oroszok már nagyon mentek volna.
"Küzdelmes őszt vár Orbán". Nabazz---nem szorítanak meg, küzdenek és harcolnak! Na, ez fog a legtöbbe kerülni, úgy vélem!
@mizrolist 2011.08.29. 17:55:02

@NaP: mondd, mit tudsz a vidéki fizetésekről? A szüleim pékek és kb. ennyit keresnek fejenként; a húgom mozgássérült, rokkant, nem dolgozhat 8 órában, és az ő fizetése is ezen a szinten mozog.

Ehh, én arra reagáltam, hogy 500 bruttó (310 900 nettó) az _átlag_ négyszerese. Szerintem nincs annyi.
Lehet 77 725 Ft. havi nettó fizetést kapni (105 540 bruttó), de az nagyon kevés.
Vidék ide-vidék oda, nem ennyi az országos átlag. Majd a duplája.
Nagyon szomorú, hogy vannak, akik becsülettel, keményen dolgoznak és ennyi a fizetésük!
@hegyilany:
Lényegtelen, megtette.
Viszont abban 1000%-ig biztos vagyok, hogy orbán "beszari" viktor ezt nem fogja megtenni.
Pedig már régesrég bocsánatot kellett volna kérnie azért a szarkupacért, amit képesek voltak összehozni cirka 1.5 év alatt és most már végleg eltakarodhatnának a jó büdös picsába.
@nu pagagyí: Hehehe... 88-ban már eszednél voltál? És Grósz 88 novemberi beszéde mi volt? Ja, mert a komcsik annyira erőtlenek voltak. Miért is erőlködött Németh és Horn akkor Grósz eltávolításán? Eszednél. :-)) Az Ablakzsiráfot színezted max. :-))
Ha nem volt esély a visszarendeződésre, akkor a német határokon miért lőtték még le az átszökőket? Miért lőttek Romániában 89 telén?
Miért ropogtak a fegyverek 91-ben Moszkvában?
@röhögő: Az nem nálunk volt. Nálunk a komcsik abban az időben már serényen "spontán" privatizáltak. Készültek a kapitalizmusra.
Az élőmunka munkaáltatói terheit kellett volna első körben csökkenteni, ahogy Bajnai 5 éves tervében állt. Lassan, fokozatosan, nem okozva szociális katasztrófát. Az egykulcsost akkor bevezetni, amikor a költségvetés jó állapotban van, a lakosság, az önkormányzatok nem vergődnek adósságcsapdában. Chikán, Mellár, Varga nem azt mondja, hogy nem jó az egykulcsos. Azt mondják, rosszkor vezették be és rossz helyen van a súlypontja.

Sok helyen van progresszív adózás, de olyan a világon nincs, 800 eurós jövedelem a legmagasabb kulccsal adózzon. Agyoncsapják vele a gazdaságot, a belső fogyasztást. Mindenképp csökkenteni kell az állami újraelosztást, de nem így. Nem mindegy, hogy átmenetileg fáj két-három évig, vagy marad a strukturális hiány és soha nincs vége a megszorításoknak, ahogy 20 éve. Lassan összeomlik minden.
Azt még kihagytam, hogy a SZU éppen szétesőben volt, elvoltak a maguk bajával. A szovjet katonák meg húztak volna haza, ki Csecsenföldre, ki Ukrajnába, ki meg a rossebb tudja hová.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/megdobbento_osszeg_hianyzik_a_magyar_koltsegvetesbol.493933.html
"Megdöbbentő összeg hiányzik a magyar költségvetésből
Van, akinek nem kell spórolnia
Van azonban néhány olyan terület is, ahol nem a kiadások csökkentése lesz napirenden: a közmédia támogatása jövőre 10,4 százalékkal nőhetne: erre a területre 64 milliárd forintot szán a kormány, amely 2013-ban még további négy milliárd forinttal nőne. Vagyis az elmúlt hónapokban végrehajtott összevonások és elbocsátások után sem lesz olcsóbb a közmédia működése."

NAbazze, most akkor dőzs van hirteleny, mer' megérdem lik?
@NaP: az átlag valóban nem ennyi. De abba az átlagba beleszámítanak a budapesti bérek (amik jóval magasabbak), és beleszámítanak a magyar viszonyok között extra magas keresetek is, és ezek együtt simán felhúzzák... Engem igazán a megyei átlag érdekelne inkább, abban szerintem lennének meglepetések.
@Husz_János_Puszita: Bajnaiék szuperbruttóban 15 milliótól alkalmazták volna a felső kulcsot 2011-től. Ez kb egymilliós havi bruttót jelent. Igaz, hogy vagyonadót is tervbe vettek, amit az AB homályos magyarázattal elvetett. Az AB szerint egy ingatlan értéke nem állapítható meg, kivéve a sukorói telekcserét, amelynél fillére pontosan meghatározható a cseretelkek értéke.
Orbán délelőtt diplomatáknak szerényen bevallotta, hogy Magyarország leesett a futószalagról, de a világ mindenben minket utánoz.
@NaP:

pedig biza , ha az országos átlagot néznéd megdöbbennél ... Budapest meg pár fejlettebb régió pl. Győr nélkül mi pénzekért dolgozik a nép.
@namitirok: Nyilván növelik a csatorna-választékot. Így egyszerre akár 10 csatornán hallgathatod az MTI híreit.
@Triple Seven: "nem Orbánék miatt van az ország bajban"

alapvetően persze elmúlt 1011 év + válság, de
sokat dobnak rajta...
tisztességtelen+alkalmatlan+buta csürhe... gané társaság...

asztalaviszta kedves Tahó!
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Nem gondolod, hogy kicsit messzire mesz, mikor csak ugy feltetelezed, hogy miket mondtam korabban? Szerintem egyebkent zaklasd a fidesz droidokat az, az a megfelelo szinvonal. Az erdemi vitat meg hagyd meg a felnotteknek.

@Fabius: En is nagyjabol egy olyasmi rendszert tartanek idealisnak, bar az adokedvezmeny mindig egy veszelyes dolog. Persze altalaban nagyon jo es igazsagos osztonzonek tunik, de legtobbszor csak oda vezet, hogy elbonyolitja a rendszert es kiskapukat eredmenyez. Egyebkent nem akarom azt a altszatot kelteni, hogy nem tisztelem vagy nem erdekel a velemenyed. Vegulis valamiert csak olvasom ezt a blogot. Ha te ugy erzed, van meg szufla ebben a temaban, akkor hajra, az en velemenyem az, hogy, aktualitasok hianyaban kezd kicsit kimerulni pillanatnyilag. Bar nyilvan erdekes lesz hamar megint, ha kiderul, hogyan tervezik betomni a lyukakat.

@regress: Tobbszor leirtam, hogy egeytertek a poszt tartalmaval, szerinted meg OV seggeben van a fejem. Ezekutan komolyan azt mered allitani, nincs baj a szovegertessel? Hasonlo a tanacsom, mint fent Sipinek, maradj meg a droidok "fideszgeci" vs "zsidokomcsi!" szinvonalan, mert feljebb komoly korlatot jelentenek szereny kepessegeid.
@jill.w.: Megint Európát védjük. Előre kibéleljük a szakadékot, ha ők is leesnének legalább puhára essenek.
@nu pagagyí: Azért mondom, Bajnai középtávú programját kellett volna folytatni. A szürke- és feketegazdaság hazájában adózzon a minimálbér. Jól hangzó szlogen, fizessenek a gazdagok. Attól a szegényeknek jobb lesz? Nem. A béreket ( velük a nyugdíjakat ) kell feltornászni a nyugatit meghaladó megélhetési költségekhez. Magasabb bérből szívesebben adózik mindenki. Ahhoz viszont először pénzt kell csinálni, vagyis csökkenteni az újraelosztást. Hagyni a gazdaságot dolgozni, ami belerokkant a túlzott elvonásokba. Nem lehet felcserélni a sorrendet sajnos.
@Fabius: kitartás ne hagyd magad... a legfontosabb téma... és imádom a szöveged és a "montázsokat"...

csak így tovább nertárs! döncsd a tökét!
@namitirok: a háborúhoz sok pénz kell és sok áldozatot követel...

sajnálom... de megment a vészhelyzetektől mindenképp...

a szupperman
@nu pagagyí:
De mire ők pottyannak, Orbán visszakapaszkodja az országot. Ezt is mondta szerénykedve.
@mezga-aladar: oops, tényleg, elnézést kérek, egészen elragadott a fülkeforradalmári hév :)
@röhögő:

Az meglehet, hogy szerinted "elemi logika híján" vagyok, de veled ellentétben ismerem a történelmet, többek között emlékszem is rá, veled ellentétben.

Csókollak.
@Lófasz Hadnagy: Én is emléxem, miután ott álltam Orbántól 20 méterre.
@nu pagagyí: Aha! A Grósz beszéd 88 novemberében, ahol fehérterrorról beszélt, az hol is volt?
@Lófasz Hadnagy: Egyébként ismertesd velem a történelmet! Mit tudok rosszul róla?
@jill.w.: Az lehet a taktika, hogy mélyről indítva nagyot lehet növekedni.
@mizrolist: én esküszöm akármire, hogy tényleg el tudom hinni és képzelni, hogy vannak, akik havi 60-70 ezer környékén visznek haza.

Mindenesetre az érdekes, hogy a tágabb ismerősi körömben akikről sejtem, hogy keveset keresnek, és szóba kerül a téma, akkor egyből meg a sírás, hogy "ah, havi 70-ből kell megélnem, denehéz". Aztán néhány sör után kiderül, hogy van ott még hóvégi boríték a zsebbe, ételutalvány, ilyen-olyan bónusz (szintén feketén zsebbe), de azért a végén én vagyok a mocskosgeci, amiért full fehéren, 100% adózott jövedelmem van, és pártízezerrel többet viszek haza az egykulcsos miatt. Hát igen, engedélyt kérek megdögleni.
Nawazz, ez mindennek a teteje! Il colmo!
Matolcsyzmus bukása a téma, a jakobinusok meg egymást nyírják (történelmileg:-)
Oszd meg és uralkodj, Viktor, mondta anno pár éve valaki...
@Zedder: Engedély megadva, a nagyösszegű, egyszeri adócsökkentés nem a Zúrnak, hanem a NERtársaknak szólt!:-P
@Viktus: ahhoz, hogy lakást vegyél, a jelen körülmények között 20-40% önerő kell, ez önmagában egy milliós tétel. Ha a bérleményt épphogy ki tudod gazdálkodni, akkor esélytelen összetenni az önerőt, tehát arra mondjuk személyei kölcsönt kellene felvenni laza 30%-os kamat mellett, majd még jöhet a jelzálogkölcsön, ügyvédi díjak, állambácsinak vagyonszerzési illeték (fél és egymillió között ha kis lakást veszel), plusz ugye nem ártana berendezni sem azt a lakást. Egyszerűen ehhez képest ha nem is nagyságrendekkel, de JÓVAL olcsóbb bérelni vmit, beleülni a készbe, és nem foglalkozni a fenntartásával. Mert a sajátban bizony tudnak repkedni a százezrek, ha kilyukad egy radiátor vagy vízcső, szétég az elektromos hálózat (új lakásnál talán nem), kitörik az ablaküveg, satöbbi...
@nu pagagyí:
Az eleve mélynövésűekre nem jellemző. A leanderemen látom.
@röhögő: Nem emlékszem, hogy valaki megijedt volna. Az MSZMP nár nem volt tényező, a kormány reformkommunisták kezében volt.
@jill.w.: :)) Majdnem... De a lényeg ez volt!
A gazdasági szabadságharc szar dumája mögé bújva érdekes lesz a következő hetek magyarázata! Mert szívni fogunk, az biztos! :(
@Zedder: Eeeegen de Magyarországon hozzá kell kalkulálni, a nyugdíjból ki tudod-e majdan fizetni a lakbért + rezsit. Jó esetben addigra lejár a hiteltörlesztés és meghúzza magát a kis lakásában a nyugdíjas.
Bocsi, de ez hosszabb lesz... Nohát, nohát...
Varga narancskomcsi elvtársunk, aki az "elmúlt 8 évben" sem emlékezett semmire, miközben a parlament költségvetési bizottságának elnöke volt. No, akkor lehet a kasszához fáradni. Még hány ilyen remek szakemberünk is van???

"Becslések szerint 240-260 milliárdot bukik el a magyar költségvetés az Európai Bíróság áfaügyben nemrégiben hozott döntése nyomán - közölte Varga Mihály, Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A bevételkiesésért az előző kormányokat tette felelőssé, holott a kifogásolt passzus még 1999-ben került be az áfatörvénybe. Ekkor Varga a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára volt.

Az Európai Bíróság július 28-án hozott határozatában leszögezte, hogy nincs összhangban az uniós joggal az a magyar szabályozás, amely kizárja a ki nem fizetett beszerzésekhez kapcsolódó áfa visszatérítését. A még mindig hatályos törvény szerint, ha a levonható áfa összege több mint a fizetendőé, akkor a vállalkozás visszaigényelheti a különbözetet. Azt viszont csökkenteni kell annak a beszerzésnek az áfájával, amelynek az ellenértékét még nem fizette meg a vállalkozás. Az el nem számolt áfa összegét csak a következő visszaigénylési időszakban (hónapban, negyedévben, évben) lehet visszakérni, ha időközben a vállalkozás megfizette a kérdéses beszerzés ellenértékét.

Varga Mihály vasárnap a Hír TV Kontraszt című műsorában elmondta: az első becslések szerint 240-260 milliárd forint közötti összegtől esik el a magyar költségvetés amiatt, hogy a jövőben a korábban ki nem fizetett áfát is vissza kell adni a vállalkozásoknak.
Miért titkolózik az adóhatóság és a minisztérium?

Szakértők már a döntés előtt megpróbálták megbecsülni, mennyit veszíthet a költségvetés, ha elmarasztalja Magyarországot az EB. Ekkor 100 milliárd forintról szóltak a hírek, ami jóval kevesebb, mint amennyiről az államtitkár beszélt.

Az áfabevallásban külön soron (85. sor) kell feltüntetni a pénzügyileg nem rendezett tételeket, vagyis azt az összeget, amelyet még nem fizetett ki a vállalkozás, tehát nem tudta az áfatartalmát visszaigényelni. Ezt a sort csak akkor kell kitölteni, ha az adózó a negatív áfa összegét vissza akarja kapni.

Egy egyszerű összeadó program segítségével az adóhatóság pontosan meg tudná mondani, hogy például a július 20-ig esedékes havi, illetve negyedéves áfabevallásokban mekkora összeg szerepelt az említett soron. A Pénzcentrum.hu egy héttel ezelőtti megkeresésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem válaszolt, hanem a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz irányította a kérdésünket. A tárcától mostanáig csak automata visszajelző e-mail érkezett.

Varga nem emlékszik 1999-re

Varga Mihály a televízió műsorban a következőket állította: "Nyilván itt is egy olyan örökséggel találkoztunk, amiről korábban nem volt senkinek fogalma Magyarországon. Egy 2007-es adómódosítás következtében rosszul nem fizették ki az általános forgalmi adót a vállalkozásoknak, nem utalták ezt a pénzt vissza".

Csakhogy ez az állítás nem igaz. A kifogásolt áfa-visszaigénylési tilalmat először az 1999. november 9-én elfogadott 99. törvény 13. §-a iktatta be az áfatörvénybe. Így az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi 7. törvény 48. §-a új 5. bekezdéssel egészült ki, amelynek vonatkozó részlete a következő:

48. § (5) A negatív elszámolandó adót - legfeljebb annak összegéig - csökkenteni kell azon beszerzésekre jutó adóval, amelyeknek adóval növelt ellenértékét ... az adóalany a visszaigénylési kérelmet tartalmazó bevallás benyújtására előírt időpontig nem fizette meg, és azt követelés mérséklése útján sem egyenlítette ki".

A módosítás 2000. január 1-től volt hatályos. Ebben az időben Varga Mihály a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára volt Járai Zsigmond pénzügyminisztersége mellett.

A Gyurcsány-kormány idején, 2007-ben újraírták az áfatörvényt, amelybe némileg megváltoztatott szövegezéssel egyszerűen átemelték a korábbi jogszabályból a kifogásolt rendelkezést, amelynek a vonatkozó részlete a következő:

2007. évi 127. törvény 186. § (2) Abban az esetben, ha az ... adóalany az adó áthárítására jogalapot teremtő ügylet fejében járó ellenérték adót is tartalmazó összegét ... maradéktalanul nem téríti meg, vagy tartozása egészében más módon nem szűnik meg addig a ... megállapított negatív előjelű különbözet abszolút értékben kifejezett összegét - legfeljebb annak erejéig - csökkentenie kell az erre az ügyletre jutó levonható előzetesen felszámított adó teljes összegével".

Mindez azt mutatja, hogy léteznek olyan szakmai kérdések, amelyekben - igaz, hogy jelen esetben az európai normákba ütközően - egyetértenek az ellentétes oldalon álló kormányok. Kérdés, hogy vajon erre miért nem emlékszik Varga Mihály?"

penzcentrum.hu/adozas/260_milliardot_bukott_a_koltsegvetes_amnezias_varga_mihaly.1029565.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Boli:
Ha nem amputálják a szent jobbot, csak a duma stílusa fog változni. Erre kell GÍro.
Szívunk, nagyon.
Wazze... Mik vannak?

"A tavalyinál is nagyobb ütemben folytatódnak az elbocsátások a közszférában. Ezt jelzi, hogy fél év alatt 918 magánszemélynek kellett a felmondás után kapott pénzeiből 98 százalékos különadót fizetnie. Az elmúlt év egészében 1331 magánszemélyt terhelt ez a kötelezettség. Az eddig befolyt adóbevétel már csaknem 2 milliárd forinttal meghaladja az éves előirányzatot.

Augusztus közepéig összesen 2 milliárd 782 millió 400 ezer forint folyt be a magánszemélyek 98 százalékos különadójából - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). Az idei költségvetésben az év egészére mindössze 1 milliárd forint bevételt fogadott el az Országgyűlés. Vagyis ez az az összeg, amelynek az elköltéséhez is felhatalmazást adtak a képviselők. "
No, további kérdések? Vagy csak én nem értem - értem, hogy nem értem... :)
@Boli: Nekem az állam 100%-os kivonulási terve tetszik egyes meg nem nevezett területekről. Nem tudom mire gondolhat. Éppen most gyűjti be az állam az összes kórházat, az alapoktatást, az önkormányzati jogokat.
Csak nem az egyházra gondol?
@jill.w.: Amputálják, de kapunk helyette egy "szent balfaszt"! :)
@nu pagagyí: Azért ne aggódj, a lelki üdv minden pénzt megért! A szemforgató képmutatóknak... :)
@Triple Seven: "nem Orbánék miatt van az ország bajban"

Tudod, belső ajtókat vettünk mostanában. Kétszer kijöttek lemérni a nyílásokat megrendelés előtt. Aztán amikor megjöttek az ajtók és elkezdték beépíteni, akkor bár gyönyörű volt az ajtó, teljesen nyílvánvaló volt, hogy mindkét oldalon 2-2 centivel kisebb, mint kellene. És akkor nekiálltak ekézni a kőművest, hogy nem ilyen ajtónyílásokat kell csinálni, és mivel az ajtók jönnek utoljára, azok hozzák ki a problémákat, de teccik látni az ajtó milyen szép... Persze végül állták a javítás költségeit, bár lépten nyomon megjegyezték, hogy tulképpen nem nekik kellene...

Kicsit így vagyok én már a fenti (és nem csak általad hangoztatott) megjegyzéssel. Fideszék pontosan tudták, hogy milyen helyzetben van az ország. Valszeg külföldi híreket is olvastak... Folyamatosan nyomták, hogy felkészültek a vezetésre. Akkor most már sztem ideje lenne nem mutogatni tovább hátra és felvállalni az eddigi baklövéseket. Esetleg nekiállni kijavítani, amíg nem hívunk egy másik vállakozót...
@SünBalázs: Az ellenség megtévesztése és a hátrafelé nyilazás az igaz magyarok ősi taktikája, aki eztetet meg meri ócsárolni (be szép helységnév ám:-), az nemzetáruló és idegenszívű!
Meg fog lyuk vizsgányi, hogy a NERtárs miből építkezett félre és minek nékije másik ajtó!
Az eddigi düdös vala?
:-)
@Boli: Mit nem értessz? Időarányosan több embert rúgtak ki, akik sokkal többet kerestek, mint a tavaly kirúgottak egész évben. Mondjuk a tavalyi különadó is idén folyik be.

Az ÁFA visszaigénylésnél nem tudom mit nem tudott méltányolni az EU. Visszaigényelni nyilván csak abból lehet, amit a cég már megfizetett. Egyébként előre igénylés lenne a neve. Biztosan rosszul fordították le a jogszabályt EU nyelvre.
@SünBalázs: A költségvetési bizottság elnökét 2002 óta Varga Mihálynak hívták... :)
Off:
Jópofa, hogy ma egyetlen olyan politikai írás volt kint a címlapon, ami nem a Fideszt köpködte. A Kumin blog pár óra után el is tűnt. A sok balliberó huhogás egész nap jól bírja a címlapot. Valami homályos lelkiismeret nyugtatásból csináljátok ezt?
Inkább írjátok ki, hogy balliberális blog övezet és akkor nem kell alibi egyensúlyt kreálni.
@Kalmár: Nincs alibi egyensúly. Gondolom a hetivalasz.hu-n meg mno.hu-n is lehet jókat blogolni. De ott van a hurutinfo is. De azért mond el mi fáj? Gyurcsányhibás?
@nu pagagyí: Szerintem a zemúttnyócévvel lehet valami bibi. Igaz, ahhoz lassan egy normális ország áfáját hozzá lehetne csapni.
Egy normális, kiszámítható országét...mondjuk Utópiájét!
@Kalmár: Nem Off.
Mindig örülünk mi "sötét balliberálisok", amikor ilyen zseniális tényeket és hozzászólásokat olvasunk, az oly derék és egyenes magyar emberektől, akik ily pontosan és világosan cáfolják meg ennek a gátlástalanul hazudozó és tényeket elferdítő bagázsnak a beböfögéseit. Komolyan!
Nagyon alaposan kimerítetted és megválaszoltad a felvetéseket, cáfoltál tényszerűen mindent, mindazok mellett alaposan bebizonyítottad, hogy ez a sok sötét libsi itt mind téved és elferdít mindent! De komolyan! :))
Mi is lenne, ha nem lennél ennyire okos... Valami tényszerű is lenne? Vagy egyszerűbb böfögni?
@nu pagagyí: A befolyt 98%-os adó háromszorosát tapsolják el kormánypropagandára a köztévében úgy, hogy közben létszámot csökkentenek.

Az ÁFÁ-t a számla kibocsátójának akkor is be kell fizetni, ha nem kapta meg az ellenértékét. Sokan tönkremennek miatta a mai napig. Az EU azt kifogásolja, hogy ezt az ÁFÁ-t az állam megtartotta magának.
@Husz_János_Puszita: Ha 200-250 millió a szóban forgó ÁFA, azt jelenti, kb. 1000 millió összegben nem kapták meg a számlájuk ellenértékét. A NAV-ot aztán nem érdekli. Durva.
@Kalmár:

Nem a címlapon múlik, hogy melyik blog lesz virulens.
Hiába virulna ott a neve folyamatosan, ha az írása erősen hervatag.
@Kalmár: aszta... pedig úgy emléxem kinyomtalak má... megmentett a zorbán??? hm... kileng a tahógráf... nagy élvezettel nyomom újra! asztalaviszta béjbi!
@Husz_János_Puszita: A szemét EU! Abcúg, kivele!
Mondjuk ezt kormányfüggetlenül követelem, miként a képviselő Hölgyek és Urak számlabemutatását is!
@Kalmár:

Ez talán a matolcsyzmusban összelapátolt, lassan mellig érő szar miatt lehet. Ahogy a blogszférában, úgy a hazai sajtóban is ez, és a kilábalás foglalkoztat mindenkit, még a szeretve tisztelt Magyar Nemzetet is. Igazi balliberók ezek is Chikánnal, Mellárral és Varga Mihállyal együtt, pfúj.

Ehhez képest Gyurcsány - hetek óta kussoló, nulla új információval bíró - belviszálya az MSZP-vel legfeljebb Kumint érdekli pillanatnyilag, meg téged.
@mezga-aladar: @abaka:

Semmi probléma nincs. Abaka felvetett valamit amire reagáltam. Beszélgettünk, ennyi történt.
@Fabius: most fog változni a propaganda...

azért lett sikertelen a fides gazdaságpolitika, mert óriási a coclibsi és a nemzetközi karvalytőke ellenállása,

nem számoltak a Széllel szemben ekkora szembe széllel...

pedig ők a kánaán felé vittek volna... de így nem fog menni... ha mi nem akarjuk.
@Husz_János_Puszita: Ez igaz, de aki elad az megválogathatja kinek ad el későbbi fizetésre, így jogos ha bekasszírozzák tőle az ÁFÁ-t. Aki viszont nem fizet, az már vásárláskor is rosszhiszemű volt, így elvárható hogy ne turkáljon az állam zsebében amíg nem fizette meg azt a pénzt, amiből visszaigényelhet. Úgy tűnik az EU védi a számlagyárakat.
@mezga-aladar:

A propagandát majd kiröhögjük ahogy eddig. Csak már látnám, hogy tényleg változik valami a mineknevezzemeknél.
@Kalmár:
'homályos lelkiismeret nyugtatás"

Homály az a te agyadban van öreg, de akkora, hogy olyat még a világ nem látott, meg az összes hozzád hasonlóéban, akik mind azt hiszitek, hogy
aki a fideszt szidja az kizárásos alapon csakis komcsi, libsi vagy ballib lehet.
Nőjetek már fel végre!
@namitirok: Nekem ez így azért féloldalas, mert ha szerencsétlen nem kapja meg a pénzét, befizeti az ÁFÁ-t, tönkremegy. A vevő nem fizeti ki a számlát, megnyeri az ÁFÁ-t bónusznak, röhög a markába. Valahogy nem stimmelnek a híradások, amit olvastam eddig róla. A történet úgy kerek, ha nem az jár rosszul aki ingyen dolgozott. Vagyis ha csak akkor kell befizetnie az ÁFÁ-t, ha találkozott a pénzével.
@mezga-aladar: Ja, a sok nemzetrontó! Direkt ellendrukkerek! Inkább mennyen szarul nekik is, csak az országnak ne menjen! Ilyenek ezek! De tényleg! :)
@Fabius: a propaganda fog... nem mintha lenne jelentősége... de fog.

erre adnak a fijjuk...
érdemi valós fordulatra ne számícs... a zember nem váll lik meg a jobb kezétől...

érdemben jön tovább: államosítás-központosítás, a zemberek sanyargatása stb... és a rend... ha mindez nem elég akkor előveszik a hajléktalan és a cigánykártyát is... van még a kezükben lap...

de érdemi gazdaságpolitikai lépés az ország érdekében AZ kizárt (nem értenek hozzá és tisztességtelenek)

hacsak meg nem szállja őket a SZENTLÉLEK... hm nemtom
@nu pagagyí: Nagyobb összegeket nem fizetnek készpénzzel, átutalással megy minden. Az is a magyar gazdaság rákfenéje, nem bízhatsz az üzleti partnereidben. Mottó: a szerződés arra való, hogy megszegjék. Az ügyvédek vígan asszisztálnak hozzá. Elcseszett egy kapitalizmus a miénk.
@Husz_János_Puszita: Jaj már, nem tetszik ismerni az állatmesét, mi?
"És ez így ment napról-napra. Jött a rózsabogár, a krumplibogár, a svábbogár. Mindenféle bogár meghívta a tücsköt egy-egy napra, ő pedig hegedült nekik, fölengedett a fagy az odvaikban, ők meg hálából, ami szűkös falatjuk volt, megosztották vele."
(Lk 18, 9-14)
A farizeus olyan ember, akivel nem lehet mit kezdeni, mert nem hagyja, hogy kezdjenek vele valamit. Azt hiszi, hogy ő a jó, hogy amit ő csinál, az a nagyszerű, és a másik értéktelenebb, meg semmirekellőbb. A vámosoknak néha nagyon össze kell fogniuk, azért, hogy a farizeusokkal megsejtessenek valamit az egyszerű, emberi dolgok értékéből, s megpróbálják Isten irgalmát, jóságát közvetíteni a farizeusok felé. És akkor talán eljön majd egy olyan tavasz, amikor a hangya is úgy mászik ki a várból, hogy megért valamit a tücsökzene fontosságából.

Na, aki farizeus, ígyen gyár!
@Husz_János_Puszita: :)) Mégis, miből élne meg különben ennyi ügyvéd? Felénk minden második házban fogorvos, meg ügyvéd van!
@Boli: Te mekkora barom vagy. Semmi köze nem volt a te rinyálásodhoz. Csupán az egyoldalúságot szóltam meg. Persze ezt az akolmelegben bégetőket nem zavarja. Ne hisztizz, csendesen legeld tovább amit eléd tesznek.
@nu pagagyí: Gondoltam, hogy nem fogod érteni. Sebaj.
@mezga-aladar: Ha Simicskát kivennék a költségvetésből, az rögtön pluszos lenne. Mi lennénk az egyetlen ország Európában, amelyik megszorítások nélkül tudja csökkenti az államadósságot.
Apropó. Csányiról tudjuk, hogy övé a húsipar, Demjánról tudjuk, hogy egyfolytában épít valamit, a többi gazdag emberről is tudjuk mivel foglalkozik, de mit tudunk Simicskáról?
@mezga-aladar:

Mondom másképp: az, hogy mit fog másképp mondani nem érdekel. Úgysem hiszem azt sem, amit kérdez.

A gazdasági irányváltás viszont nem odázható tovább, mondhatnak bármit. A harmadik negyedév adatainak kiderülése előtt sürgősen tenni kell valami érdemit, különben rábasztunk. A kockázati felár a jelen állás mellett is csúcsrajár.
@Kalmár: Ecceri vagy koma, mint a faék! De téged ezért szeretünk, ne aggódj, nem az eszedért! :)
Eddig itt csak te rinyáltál, akár legutóbbi hozzászólásodban is... :) A témához érvekkel, tényszerűen hozzászólni nem tudsz, akkor ki is a barom, te ecceri? :) Múúúú...
@Fabius: akkor én is egyértelműbben mondom...

a zorbán+a szentjobb (+a simicska) SOHA nem fog a zország érdekében tenni semmit !!! SOHA !!! lexarnak Téged+Engem+mindegykit...

ennek nem lesz jó vége... nem lesz irányváltás...

nem is értem mire számítasz? Le mond(e)? vagy vagyonadó? vagy még a CBA is adózik??? vagy a dohány lobbi térdre esik???? na? ugye!

ha akartak volna, akkor eleve a tehetségtelenség tudatában (mert tuggyák!!!) oda sem mennek...

1 dologra nem számítottak, hogy: VALAHA IS TENNIJÜK KÉNE VALAMIT!!!!

azt hitték kibekkelik a semmivel... totál bebútoroztak LOPÁSRA... nagyon készültek a kormányzásra, sőt 2-3-4 évvel előbb már nagyban loptak.
Jól olvasom, hogy bégetsz?? Bazdmeg, te óvodás kisköcsög. Van az úgy, hogy nem értesz meg egy kommentet, de ne írd már le tízszer, hogy még barom is vagy.
@namitirok: Fáradt vagyok most a metaforákhoz de biztos igazad van. Nem kerek a történet, de várjuk ki a végét.
@nu pagagyí: Utoljára Puch-hal látták eltűnni egy kapualjban.
@mezga-aladar: Látom találtál egy csomó felkiáltó jelet, meg hangos betűt stb.
Segíts megfejteni egy rejtvényt. Ha ez ilyen nyilvánvaló és Orbán ellopta milliók pénzét, rossz az adórendszer, mert kevesebbet keresünk, rossz az irány, utál minket európa, lopnak csalnak és nem értenek semmihez, akkor mi a szent szarért szeretik a legjobban Viktort az emberek?? Nem tudják megszámolni a saját pénzüket? nem szóltak nekik, hogy ki vannak rúgva, nem félnek a diktatúrában?

Vagy esetleg egy kicsit belterjesek lettetek itt az Indexen és nem láttok ki az ablakon?

Népszerűségi mutató
Orbán 37
Tarlós 33
Mesterházy 30
Vona 26
Fletó 21

Forrás Szonda Ipsos. (az csak nem jobber?)
@Kalmár: Dehogy, csak a te szinteden próbálok kommunikálni, hogy a kis primtív IQ-dal fel is fogd, te szerencsétlen... Sötét vagy haver, mint a nigger segge!
@Kalmár: jajj lemaradt az szdsz.

Schiffer 28
Észak Koreában a szeretett vezírnek 99,7%-a van... akkor ott mennek legjobban a dolgok?

szerintem nincs köze a zorbánia fidesiszták agyának a gazdasági "fejlődéshez", sőt...
@Boli: Nemsokára kezdődik a suli. Tünés aludni, kis szaros.
@Kalmár: Gyurcsánynak már 21 van? Na. Alakul ez.

Hogy miért szeretik a vezért? Mert mentálisan éretlenek.
38%? vagyis (közel) 2/3 utálja...
@mezga-aladar: Naaaa, ez igen gyenge magyarázat. Most kezdjem el magyarázni, hogy Koreában 1 induló van és puskával kérdeznek?
Gondolom, hogy nehezen nyelitek le ezt a békát, de ez a "rémes" gazdaságpolitika hitelesebb, mint bármelyik ellenzék siráma.
Ez van, bár a tényekkel vitába szállhatsz ha akarsz.

"szerintem nincs köze a zorbánia fidesiszták agyának a gazdasági "fejlődéshez", sőt..."

Ez viszont azt jelenti, hogy szerinted is a "zorbánista fidesiszták" vannak töbségben.
Sajnos ez a demokráciában azt jelenti, hogy nektek kell alkalmazkodni a többséghez.
A többség dönt. Lehet, hogy csak akkor tetszik a demokratikus választás és annak a következménye, ha ti nyertek?
Ezt még meg is tudom érteni.
@Husz_János_Puszita: Nekem is bent szoktak ragadni számláim. De legközelebb ilyennek csak akkor adok el, ha előre átutalja az összeget. Aki meg sokkal lóg, arra lehet inkasszót kérni, vagy megfenyegetni ügyvéddel iratott levélben. A felszámolás persze mindig bukta. Aki nagyobb anyagköltséggel dolgozik, az legalább annak az értékét kérje el szállításkor, vagy ha kétségei vannak a fizetést illetően inkább ne adjon el.

A ki nem fizetett számla utáni ÁFA-visszaigénylést bűncselekménnynek lehetne minősíteni, így gyorsan eltűnnének az erre szakosodott tiszavirág életű cégek, mivel a menetrendszerű felszámoláskor legalább utólag rá lehet húzni a vizeslepedőt a tulajra.
@mezga-aladar:"38%? vagyis (közel) 2/3 utálja..."

Most meg ide írsz egy ekkora marhaságot??
Látom nem érted a népszerűségi mutatók működését. Bocsáss meg de ezirányú hiányosságidat nem kezdem el pótolni.
@Kalmár:
Tévedsz te kis ecceri, faék típusú seggdugasz! Érveket még mindig nem bírtál hozni, miben is olyan "balliberó huhogás" Fabuius eszmefuttatása? Csak... Ez komoly érv... Komoly ember lehetsz! Meg intelligencs is... IQ? 45? 44?
kalmi kám ! "sajnos" csak a radaron látlak...

a népszerűséget lexarom...

mintahogyan a poszt nagyszerűen arra mutat rá hogy a GAZDASÁG DÖGLŐDIK... na jó már 1011 éve... de a fides rúgja bele az uccsókat... mondhatni pechje volt viktor a pánknak hogy épp most került oda, amikor TENNI KÉNE VALAMIT...

sokan tudják is miket... mondják is évek óta. de otthonról ölbetett kézzel fotelból nézik a zorbán ormány HALÁLTUSÁJÁT... a gazdasági polippal nem BÍR +bír kózni...

ez pont a demokrácia lényege... hiába tud pár ember a szakadékról... ha a többség a sámánnak hisz nem a szakembernek...

SZÉLL A VÍÍÍ
@Husz_János_Puszita: Sajnos Fletó 21 pontja nem jelent alakulást 2009 07. hóban pontosan ugyanannyi volt, mint 2011 07. hóban. Katasztrófálisan alacsonak számít.
@Kalmár:
"A legnagyobb vesztes az egészségügy lehet 2012-ben

A kormány terveinek megfelelően a szociális ellátásokon is spórolnának: a családi támogatásokra az idei 628,3 milliárd után jövőre 610 milliárdot költetnének, de kevesebb jutna a fogyasztói árkiegészítésre is. Kormány emellett számos más területen is visszafogja a költéseit: a publikált számok szerint a hiány csökkentése érdekében lefaragják az elkülönített pénzalapok kiadásait, így csökken a kutatás-technológia alap támogatása, de még a nukleáris alapnak is spórolnia kell, amely tartósan szufficites.

Hasonló a helyzet az egészségügyben: itt az egészségbiztosítási alap kiadásai nominálisan 5,1 százalékkal csökkennek - amely a négy százalékos inflációt is figyelembe véve reálértéken kilenc százalékos kiadáscsökkentést jelent. A kormány a tervek szerint jelentősen a gyógyszerkiadásokon spórolna a Széll Kálmán terv szerint.

Van, akinek nem kell spórolnia

Van azonban néhány olyan terület is, ahol nem a kiadások csökkentése lesz napirenden: a közmédia támogatása jövőre 10,4 százalékkal nőhetne: erre a területre 64 milliárd forintot szán a kormány, amely 2013-ban még további négy milliárd forinttal nőne. Vagyis az elmúlt hónapokban végrehajtott összevonások és elbocsátások után sem lesz olcsóbb a közmédia működése.

A kulturális alap támogatásai is növekedhetnek, igaz, mind a növekmény, mind a pénz mennyisége már jóval szerényebb. Négy százalékos növekedés után erre a területre 9,2 milliárd forint jut az idei 8,8 milliárd után. A kormány terveiben ezeken a területeken 2013-ra is hasonló növekedéssel kalkulál."
Ez mind nagyon komoly - az 500 milliárdos, 16%-os adócsökkentéshez képest...
NO meg a propagandára oszt jut pénz! Seggnyalók és droidok vannak rendesen, mint azt példád is mutatja!
@nu pagagyí: Igen, lehetne. De ez Kaya Ibrahim országa. Arra még várnunk kell pár száz évet, mire itt le kell ülni a csalást.
@Kalmár: Fletóisták biztosan sirattyák, mi viszont sajnos a magyar gazda(g)ságot és az ország jövőjét sírattyukitt.
Mert van miért, miként 2006-ban is volt, másként...
Eddig a Szent Balfaszoktól és a többiektől azt hallottuk, hogy az egészségügybe sokkal több pénzt kell bepumpálni... Valaki hazudik! :)
@Boli: Még mindig nem alszol vakarék?
Inteligencs? ecceri?
Tényleg azt hiszed ezzel cool vagy? Ott az árvaházban a műparaszt a menő?
Hülyegyerek.
@Kalmár: Ahhoz elég, hogy a vezérnek beremegjen tőle a térde.
hm... kalmárt hogyan tudnám a radarról is levakarni???

a fidesiszta mind ilyen? ha agyon csapom: hét nő hejj ette???
Köszönöm a rész(t)vételt, a további anyázásban nem kívánok rész(vény)t venni!
Laku noc für every bodri!
@Husz_János_Puszita: ha kalmárnak írsz úgy írj: hogy a többség nem ismeri/látja a kalmár mondókáját, de a Tied érteni akarja ;)
@Kalmár: A közölt népszerűségi mutatóból az derül ki, hogy Orbánt már nem szereti kétszer annyi ember, mint Fletót. Nemsokára ketten fognak osztozni az utolsó helyen. Úgy ránézésre az emberek már senkit nem szeretnek.
Orbánon már csak újabb iszapkatasztrófa segítene átmenetileg.
@Boli: Szerinted okosnak tűnsz ha kimásolsz olyan gazdasági témájú cikkekből, amit nem is értesz? Komolyan, tűnés az ágyba és olvass egy mes...ja nem, nézegess képeket.
A K+F az mindegyik kormánynak mostoha gyereke, pedig anélkül lemaradunk, mint a borravaló.
@nu pagagyí: Lehet, de most az első és az utolsó hely lett kiosztva köztük. Ebből teljesen logikus a te következtetésed....ja nem.
@nu pagagyí: hm... csinál katasztró fát... amit majd megmenthet... csak ez már nem lesz eccerű... (államcsőd+polgárháború)
@Kalmár: Az az a műintézmény lehet, ahol anyád otthagyott! Idegen szavakat hol tanultad? Súgnak? Google a barátod?
Érveid IQ bajnok? Még mindig nem látom, hogy valami érdemit is tudnál böfögni... Tények? Vagy csak ezért fizetnek neked, hogy szétbarmold a blogot? Egyébként melyik oldal fizet ezért neked? A komcsik, vagy a narancskomcsik? Ecceri...
@mezga-aladar: :))) Örülök, hogy a radaron még látsz. Tudod, Freud forogna ettől egy kissé a sírjában. Ne túlozz, nem vagyok ennyivel fölötted, hogy csak a radarral láss :)))
Na, ezért értelmetlen tahótlanítani. Kimarad a zember a legjobb beszólásokból!
Ideje, hogy álmom elaltasson, további kellemetes anyázást!
@Kalmár:

Ha már népszerűség és elégedettség:

"Míg tavaly júliusban a megkérdezettek több mint fele (53 százalék) pozitívan értékelte az új kormány tevékenységét, tavaszra ez az arány 33 százalékra csökkent. A tavaly még Fideszre szavazó, de azóta onnan lemorzsolódó választóknak a döntő többsége (84 százaléka) kritizálja a kormány munkáját, de a megmaradt fideszes szavazók közül is minden ötödik gyengének értékeli a kormányzati teljesítményt. Mindent egybevetve az Orbán-kormány egyéves tevékenysége a válaszadók több mint felének (51 százaléknak) csalódást okozott, míg 44 százaléknyian azt mondták, hogy az nagyjából megfelelt a korábbi várakozásaiknak. A legérdekesebb, hogy azoknak, akik emlékeik szerint a választásokon a Fideszt támogatták, 36 százaléka csalódott a kormányban (a jelenlegi Fidesz-szavazótáborban 16 százalék a csalódottak aránya, míg a Fidesztől azóta elpártoltak körében 80 százalék). Sőt, a tavaly még a Fideszt támogatók közel háromtizede ma már nem is szavazna a kormánypártra: 10 százalékuk más pártot választana, 19 százalékuk viszont egyik párthoz sem kötődik."

median.hu/object.d659e526-d25f-4444-b928-4551cee46d87.ivy

A Medián se egy baller Szonda Ipsos ha nem tévedek.

Ez alapján lesz alkalmatok ismét alkalmazkodni nektek is. Szépen csöndben, hőzöngés nélkül. Ugye.
@nu pagagyí: " közölt népszerűségi mutatóból az derül ki, hogy Orbánt már nem szereti kétszer annyi ember, mint Fletót."

Ez igaz, bár az igazi kérdés az, hogy azok akik elpártoltak Orbántól, miért nem jelentek meg egyik ellenzéki vezérnél sem? Azt hiszem a teljes politikai elit, hitelességi válságban van, de még mindig Viktor áll a legjobban. Ez is jó kérdés lehet.
A "mindenki hülye" típusú válaszok csak arra jók, hogy eltakarják a szemetek elől a valóságot.
@namitirok: Miből gondolod, hogy nem ezért tartják az ilyenek? Érdemileg és agyilag képtelen hozzászólni, de barmolni tud...
@Fabius: Folytatása
"Erősen megosztott a lakosság abban a kérdésben, hogy az Orbán-kormány tevékenysége összességében milyen hatással lehetett Magyarország külföldi megítélésére, de lényegesen többen gondolják, hogy az elmúlt egy év inkább ártott az ország arculatának (35 százalék), mint ahányan javulást érzékelnek (21 százalék). Jellemző ugyanakkor, hogy míg a fideszes szavazóknak csak töredéke (8 százaléka) véli úgy, hogy romlott az ország megítélése, más szavazói csoportoknak csak hasonlóan csekély része lát ezen a téren javulást."
Végül is, ezeknek tökmindegy... Viktor a király!
@Fabius: Tehát ezalapján ismét kormányt alakíthatna.
Igaz?
Ehhez meg nektek kell alkalmazkodni.
Ugye.
Remélem nem akarod azt mondani, hogy létezik olyan gazdaságpolitika a naprendszerben, amit egy kétharmados győzelem után, másfél évvel(aminek jelentős része a bűnbanda elzavarásából jött)nem követ csökkenés?
@Boli: "Érdemileg és agyilag képtelen hozzászólni"

Ez megint milyen mondat? :))))
Olyan tragikomikus, amikor felnőttet játszik egy elhanyagolt kölyök. Miután 20x leírtad, hogy mennire intelligens vagy hozzám képest, kezdj el egyszerűbben (jajj bocsi:eccerűbben) fogalmazni és akkor nem égeted szénné magad ilyen sokszor.
Hoppá, nehogy itt maradj kétségek közt:
Érdemben hozzászólni.
Az "agyilag hozzászólni"-ra nincs megoldás. Az teljesen baromság:))
Jó éjt pöcörő.
@Kalmár: Az ellenzék több színű, mint az egyenirányított Fidesz. Nehezebb összhangot termteni, de ez nem is baj. Valószínűleg a Fidesz erjedése is kell ahhoz, hogy az Orbán-féle romhalmazt el lehessen takarítani. Tartósan nem tartható fent egy olyan rendszer, ami az ország 90%-át hülyének nézi és ezt a jelenlegi Fidesz hívek nagy része is érezni fogja, már csak saját sorsán keresztül is. Orbánnak sietőssé vált, belső lázadások kezdik ki a jól kigondolt centrális erőteret, miközben kívülről is ostrom alatt tartják. És akkor a körülmények sajnálatos alakulásáról még nem is beszéltünk. Világfellendülés helyett világválság van. Ez most nem a szimbolikus politizálás ideje, máshoz viszont nem ért.
@Kalmár: Nyugodjál békében te szerencsétlen. Örülök, hogy te a lélekbúvárt próbálod itt játszani, de egyre nevetségesebb és átlátszóbb vagy ezzel. Eddig semmi nem jött be a nagy "diagnózisodból".
Gyakorolj szorgalmasan, egy nap még a vezéredet is diagnosztizálhatod. Nála talán több sikerrel jársz... A baromság eddig belőled folyt, de ne add fel.
Bár nincs rosszabb, mint a te esetedben, amikor a hülyeség szorgalommal párosul! :)
No nem baj, még néhány évtized, aztán felnősz öcsi...
@Kalmár:

Csökkenés követ, de nem mindegy mekkora. A kétharmadhoz szükséges szavazat fele már a kukában landolt másfél év alatt. Ehhez jön a jobboldalon is meglévő megosztottság bizonyos ügyekben:

AB- 60%
Médiatörvény-51%
Egyeztetés nélküli törvénykezés-56%
Új Alkotmány népszavazás nélküli bevezetése: -59%

...és akkor még a huszáros gazdasági teljesítményről nem is beszéltünk.

Abban a helyzetben, mikor a Fidesz szavazók 50-60% is megosztott a jelentős ügyek megítélésében, és pillanatnyilag ők a választásra jogosultak 33%-t teszik ki, hurráoptimizmus kormányalakításról beszélni.

Mellesleg tudják, hogy gazdasági haladással megvehető a magyar. Pofázás helyett csinálják végre.
@Fabius: nem képesek... nekik anyni... remélem nekünk nem...

@nu pagagyí: pontosan...
@Kalmár:

"Népszerűségi mutató
Orbán 37
Tarlós 33
Mesterházy 30
Vona 26
Fletó 21"

Döbbenet! Az a nyomorult, vizesnyolcas Mesterházy így feljött Európa Legnagyobb Formátumú Politikusára???

2012-től indulhat a rettegés.
@gyilkos fűegér: Csak az első helyezett a biztos, a többit direkt felkozmetikázták! A Kárpátok Géniusza nem lehet soha második! Ő az ÖRÖKÖS... Tetszés szerint folytatható! :) Ha ezek az emberek eltűnnének a közéletből, az ország sokkal előrébb tartana és nem a megosztás menne. Lehet, hogy ez a lista a kiosztandó éveket jelöli? :)
@Kalmár: Mi alkalmazkodunk. Szépen kivárjuk amíg eltakarodik. Jó esély van rá, hogy végképp lejárassa magát és ne rontsa tovább a közéletet. Bocsot már nem tud kérni az egyre szaporodó, megalázott tömegtől. Remélem, a közutálat lemondásra készteti a kesztyűbáb-hadsereget is, akikkel telerakta az államhatalmi szerveket.
@Fabius: Szerintem ez a határon tűli választójog is okoz némi fejcsóválást.

Én legalábbis el tudom képzelni, hogy egy jobboldali sem örül annak felhőtlenül, ha a feje fölött átnyúlnak és kibulizzák a választásokat.
Legalábbis, valamikor még voltak közvetlen demokráciát és népszavazást kívánő jobberek.
Hacsak nem fidesz agit-prop sajtómunka volt az egész felhajtás.
@Fabius: "Mellesleg tudják, hogy gazdasági haladással megvehető a magyar. Pofázás helyett csinálják végre."

Amelyik kutya ugat, az nem harap.
@gyilkos fűegér: Ez egy jó beszólás lenne...de nem az. Mesterházy 2 éve ugyanitt áll. 29 volt 2 éve. Szóval nem jön itt fel senki, csak a talajvíz.
@Fabius: "hurráoptimizmus kormányalakításról beszélni"
Vagy realizmus. Szóval az adatok alapján, ha most lennének a választások, kinek adna kormány alakításra jogot az istenadta nép?
Kiben bízik a leginkább még mindig?
vagy ha így jobban tetszik, kit utál a legkevésbé a palettáról.
Lehet csűrni csavarni, de a választékból a Fidesz a legnépszerűbb, annak ellenére, hogy már minden "gonoszságot" elkövetett szerintetek.
@Canten vagyok Montageu-ból:

A választójogot illetően a kormányban sincs egyetértés. A szavazótábor megosztottsága csak hab a tortán.
@Boli: A kis genyók.
Nekem önrendelkezési kérdés, de egy fülkepozitívnak nyilván nincs olyanja.
@nu pagagyí:" Remélem, a közutálat lemondásra készteti a kesztyűbáb-hadsereget is"

Lehet. Bár minden közvélemény kutató szerint a "közszeretet" közelebb áll a valósághoz. Tudom, hogy ezzel nem tudtok mit kezdeni, de attól, hogy úgy csináltok, mintha az ellenkezője lenne igaz, még marad a valóság.
Persze, ha csak, itt az Indexen és az ATV-n tájékozódtok, kialakulhat ilyen torzulás. Az a baj vele, hogy a választásokkor, nem fogod érteni, mi történik körülötted.
Ne csüggedj, van kiút:)
@Fabius: Szlovákiai magyar ismeretségben nincs nyoma a narancskomcsi előnynek. Egyáltalán nincsenek beájulva Vikitől, az ismerősök szerint sokat ártott nekik már mindegyik oldal, de leginkább a hatalmon lévőnek nem hisznek. Nekik kellemetlen és zavarja nagyon is őket egy-egy olyan megnyilatkozás, ami után győznek magyarázkodni a szlovák szomszédjuknak, akikkel életben nem volt még összezördülésük sem. De a Viktor jobban tudja...
@Kalmár:

Megnéztem, igazad van. Akkor Viktor zuhant. Egy év alatt 52-ről 37-re.
@Canten vagyok Montageu-ból: :) Mi ez a nagy önállóság? És a NER? Há'mán... ne'mán... Te! ;)
@Kalmár:

Lehet csűrni csavarni, de az tény: a tökük kivan bizonytalanoké a legnagyobb tömeg. Vagyis a többség senkiben nem bízik. Egy előrehozottat Orbánék sem mernek megkockáztatni, ahogy az alkotmányos népszavazást sem merik.

Ez többet árul el minden közvélemény kutatásnál.
@Boli:

Nekem ez sajnos nem újság. Van néhány felvidéki munkavállalóm, napi kapcsolatban vagyok velük.
@Boli: Igaz is.
Jöjjön, aminek jönnie kell.
Jöjjön a Sarkantyűs Rozsomák
bácsi moldvából és mondja meg, hogy mi hogy lesz.
Vagy mi is volt a kossuthtéri? Ferdinánd ?
@Fabius: Az megvolt, amikor egy székely bácsi azt nyilatkozta, hogy jó lenne, ha a magyarországi politikusok nem foglalkoznának már annyit velük? Azt mondta, majd száz évet kihúztak a románok alatt, de ha sokat pofázunk még bele, Erdélyország dolgaiba, akkor 10 év alatt szétszélednek...
@gyilkos fűegér: Na szép lassan kezd összeérni a dolog. A kétharmad természuetesen nem ős Fidesz szavazóktol jött. protest szavazatok tízezrei voltak a Fidesz mellet. A cél, a fletó bűnbandájának eltűntetése, megbüntetése volt. Most azok, akiknek ennyi volt a célja, de nem fideszesek, már nem a Fideszre szavaznának.
EDDIG ARRÓL VAKERÁLTAM, HOGY INKÁBB EL SEM MENNEK, DE A TÖBBIBŐL NEM KÉRNEK.

Szerintem nem olyan bonyolult. Csökkent Viktor népszerűsége, de senki nem lett népszerűbb.
Nincs hiteles alternatívája a Fidesznek.
@Canten vagyok Montageu-ból: Nem, az a Rézfa.zú Bagoly! Szörnyű ez az örökös komolytalanság! Semmi honfiúi felelősségérzet nem nyomja vállaidat?
Nézz rá Viktorra, a gyomorbaj is kiült már az arcára, annyit törődik az országgal, miközben Fabius is elkomolytalankodja a tehénsétáltatás nagyszerű és felemelő pillanatát! Szörnyűek vagytok! :)
ennek örülsz ro...t fidesiszta??? hogy a viktor a legjobb a politikai "porondon"

na pont erről szól a poszt. épp ránt magával téged is a szakadékba... +minden magyart
@Boli:

Gyakorlatilag ugyanezt mondta a felvidékiek többsége is, mikor a Bugár féle Híd pártra szavazott, és kiejtette a parlamentből az Orbánhoz hű MKP-t. Vagy az RMDSZ által képviselt erdélyiek, akik az ajánlás ellenére választottak maguknak új elnököt.
@Fabius: Na csak nem tudsz szembenézni a tényekkel.
EZ árul el mindent.
Jó éjszakát.
Ui: Lődd le a struccot, mert megesznek az oroszlánok. A szavanna tele van homokba dugott strucc fejekkel.
@Fabius: Na jó... Nem semmi mennyiségű komment lett megint!
Húúúúztam aludni, jók legyetek, aztán csak finoman, ne nagyon (de egy picikét igencsak) tenyereljetek bele a narancskomcsik, a komcsik és az egyéb típusú szemellenzősök, kis zárt világába! :))
Várjuk a holnapi IGÉT!
@Kalmár:

:-D

Fidesz 33% vs bizonytalanok 36%.

Igen, én nem tudok szembenézni a tényekkel. :-D :-D
@Boli: Nyilván, ha Viktor sanyarog, annak egy oka lehet, hogy megroppantotta a nemzeti egységet a tabella állása.
Ez a videotonozás még mélyütés lehet a centrális politikájára.
@Canten vagyok Montageu-ból: Bakker, csak nem bírtam ki... Az semmi, de D.Tomi klubja anyázott ott erősen! Őőőőő... Állat lehetett, állítólag videó is van róla! :)
Na akkor még egy adalék távozóban, hogy ne csak Viktorról, hanem a kormányról vizsgáljuk meg a véleményt. 2009 07. hó-tól 2011 07. hó-ig

FIDESZ 65 63 60 65 64 63 63 58 57 62 61 63 61 61 64 66 68 62 65 60 54 54 48 51 49

MSZP 21 18 23 17 19 21 21 22 20 20 16 18 18 18 17

Jobbik 9 12 11 11 12 10 12 14 17 13 16 12 14 15 12 12 9 10 11 12 15 17 15 12 17

LMP 1 1 2 1 1 1 1 1 3 3 6 5 4 4 5 4 4 6 5 6 5 5 7 7 6

Fidesz 49% Minden parlamenti párt együttvéve 40%.
A Jobbik természetesen nem foghat össze a szocikkal, mert szétesnének, így azt hiszem mégsem hurráoptimizmus, ha azt hiszem jó eséllyel újra Fidesz kormány lesz 2014-ben, hanem realizmus. A jobbik erősödésének pedig természetes gátja a Zagyva féle szélsőségesen primitív képviselők szereplési vágya. Szerintem rövidesen törés követkeik be az ilyenek miatt.
@Fabius: Akkor te a bizonytalanokat várod 2014-re kormányra. Értem. Tényleg ezen röhécselsz?
@Kalmár:

Órák óta a népszerűségi listákra böködünk, de ha csak ez számítana, akkor az ellenzéknek Fluor Tomi mögött kéne felsorakozni, és a Fidesz szavazatot sem kapna... :)

Hogy az ellenzék kurvanagy gáz, abban igazad van, és ezt már én is ezerszer beírtam. Abban viszont Fabiusnak van igaza, hogy az a tény, hogy a bizonytalanok aránya mind a kormánypárt, mind a legnagyobb ellenzéki párt "népszerűségét" meghaladja, egy meglehetősen különös helyzet. Ez már az a szint, ahol egy "most vasárnap tartott" szavazás eredményéről gyakorlatilag semmit nem lehet mondani.
@Kalmár:

Az a Fidesz 49% elég messze van a valóságtól:

www.median.hu/galeria-popup.ivy?artid=3ea0b3ca-4ba6-4df6-ab47-1ef9db621a00&amp;pos=1

Ki mérte ezt, Szijjártó személyesen a Fidesz székházban?

Nem hittem, hogy mi ketten bármiben egyet fogunk érteni, de a Zagyva dologról ugyanazt gondolom.
@Kalmár:

Nem. Azt gondolom lesz a bizonytalanoknak választható alternatíva a mostani négy mellett. Olyan, aki nem ígért semmit, hanem bizonyított.

Mielőtt megkérdezed, igen, szerintem Bajnaiék választható alternatíva lesznek valamilyen formában.
@Kalmár:

A Fidesz 2 év alatt 65-ről 49-re zuhant, a Jobbik 9-ről 17-re emelkedett. Elég furcsa, hogy ebből te 2014-ben Fidesz kormányt vizionálsz...
Most rajzoltam egy diagrammot excellben a Fidesz és a Jobbik népszerűségének a változásáról a te adataid alapján, hát az a két görbe 2014. májusára elég vérfagyasztó eredmény jelez...
Na persze, ez így értelmetlen.
@manó62:

Köszönöm válaszod!

Nagyjából szerintem igen, jól látod a dolgokat.

Egyetlen egy aprócska kiegészítést tennék:

Az egykulcsos SZJA láthatóan megbukott, nem pörgette fel a fogyasztást, ami így nem tömte be a kisebb SZJA bevétel okozta költségvetési lyukat.

A tehetősebbek - akikhez az egykulcsos rendszer haszna ment - nem költöttek többet, mint tavaly.

De mi lett volna akkor, ha az a többség járt volna egy kicsit jobban, akiknek most tudhatóan kevesebb lett a nettó fizetése, sokszor még a családi adókedvezménnyel együtt is?
Szerintem ők költöttek volna.

Persze ez nem ilyen egyszerű, de egy biztos: az egykulcsos SZJA rosszkor és rosszul lett bevezetve.

Szép estét!
Matolcsi nélkül is lefelé vezet az út 1 olyan országban ahol laza 2,5 millió ember nem dolgozik pedig munkaképes korú,2-3szor annyi rokkantnyugdíjjas van mint tőlünk északabbra,a közpénzek felet gyakorlati ellenőrzés nincs,csak gyászoljuk az eltűnt 1000 milliárdokat évről évre,ahol mondjuk olyan üzleteket csinálnak eladják a MOL-részvényeket 6000ft körül aztán pár év múlva 23000 körül visszavásárolják,ahol a rendőrség majdnem bevallottan pénzbehajtásra van ,nem rendfenntartásra,a bíróságok gyakorlatilag bűnpártolók a törvényekkel együtt,ahol a NAV pofátlanul olyan közbeszerzést ír ki ami 1 cégre van megkoreografálva,és még van lefelé ezzel az elittel...
Maga a matolcsizmus is érdekes abszurd történet,Miután kijelentették az új adórendszerrel mindenki jól jár,jópáran mégse jártak jól és ezt jelezték is,jött válaszként a bérkommandós röhej...Ezt kérdem én 1 magára valamit is adó politikus mégis hogy képzeli,nem lett volna egyszerűbb előre kiszámolni,vagy akik gyártják a törvényeket már az általános iskola legelején megbuknának,végül is sok a gyakorlati analfabéta kis hazánkban.
@laci0011: "2-3szor annyi rokkantnyugdíjjas van mint tőlünk északabbra"

-Tőlünk északabbra más a lakosság lélekszáma. Úgy lenne korrekt, ha a lakossághoz arányítanánk a munkaképtelen rokkantak számát.

- Attól, hogy valakinek nincs meg egyik lába sem, tehát rokkant, még lehet jó matematika tanár, és akár még dolgozhat is matektanárként, informatikusként.

- Pont ma mondta a híradó, hogy a rokkantak közel 10%-a ellen indult csalásért eljárás.
Pofázás megy ezerrel. www.blikk.hu/blikk_aktualis/forro-oszt-josol-orban-viktor-2063002

Ebből: [..]"A „veszélyhelyzetben" fájdalmas intézkedéseket kell hozni...." Nem azt ígérte, hogy a Zemberek nem éreznek meg semmit? Persze ő az, aki sose hazudott és hazudik. Csak az embereknek vannak megérzéseik, mert valahogy minden rajtuk csattan mégis.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Kommented egészét tekintve igazad van Karl, pár apróbb észrevételem van csupán.

Vélelmezem, hogy képzeletbeli eu-s dobogón vagyunk a rokkantnyugdíjasok arányát tekintve is - még a 10%-nyi, eljárás alá vont személy figyelembevétele esetén is az élmezőnyben vagyunk.

Rokkant matektanár? Persze, miért ne?
De van egy kis baj.
Nos, az általam ismert intézményekbe szinte be sem tudna menni, órát pedig csak a földszinten tarthatna.
Kis hazánkban arcpirító, ahogy a mozgásukban korlátozottakkal bánnak, hogy mennyi esélyt kapnak a teljes életre.

Tudok olyan kórházat, ahol az ambuláns rendelésre sem tudnak bemenni a főbejáraton, a mentőknek fenntartott részen kell felgurulniuk - ami persze nem mentőknek egyébként tilos. A főbejárat lépcsője persze ultramodern - ebbe miért is fért volan bele egy kerekesszékeknek kialakított felhajtó...ugyan!
Szép, mi?

Karl, egy rossz vicc ez az ország, egy bolhacirkusz; szhar politikusok, szhar törvények, és szhar állapotok.

De ezzel most, gondolom, nem mondtam semmi újat.
@Zébácsi:

Köszönöm a kiegészítéseket, reméltem valaki felfigyel a földszinti tanterem annomáliájára.

Ergo a láb nélküli ember dolgozhatna matektanárként, de nincs meg az infrastruktúra, hogy dolgozzon, ezért rokkant. - De körmondatoltam.

A 10% ember közül mennyi lesz jogerősen elmarasztalva?

Kis adalék: Egyik rokonunk a háborúban 44-ben elveszítette a lábát. Minden évben meg kellett jelenni egy bizottság előtt, ahol felülvizsgálták a rokkantságát. Utolsó 5-10 évében életének, mikor már nehezére esett a járás műlábbal, a húga ment el helyette.

A bürokrata nem akarta leigazolni, hogy rokkant, mert nem jelent meg személyesen. Hozzáteszem a körzeti orvosnak minden évben le kellett írnia, hogy a bácsit megvizsgálta, és nincs lába.

A rokkantak, akiket ismerek, dolgoznának, feltéve ha kapnak olyan munkát amit el tudnak végezni, ha kapnak olyan munkát, amit meg tudnak közelíteni, ha kapnak olyan munkát, aminek a bére anyagilag biztonságot ad, ha a keresete miatt megvonják tőle a rokkantnyugdíjat.

Egyszerűen nem érdemes rokkantként 80000 Ft-ért dolgozni, ha a rokkantnyugdíj 65000 Ft. 15000 Ft-bó sokan nem tudják a havi munkábajárásukat megoldani.

Azt, hogy a 65 és a 80 mire elég, most nem részletezem, noha nem lenne egy hosszú lista.

A 65 és 80 fiktív számok, de az arányokat egy rokkant ismerőstől szereztem be.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Valahol olvastam:
"Egy társadalom civilizáltsága, fejlettsége, abból mérhető le igazán, ahogyan a betegekkel és az öregekkel bánik."

(megjegyzés: meg az állatokkal.)

Bolhacirkusz ez a mi kis plecsnink ezen a Glóbuszon, egy jobb sorsra érdemes, lezüllesztett ország ezen a sárgolyón.
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ez az Orbi gyerek már akkor is egy gerinctelen gyáva féreg volt. Egy igazi semmirkallo mihaszna tróger, egy ú.n. élosködo.
@Fabius: "Olyan, aki nem ígért semmit, hanem bizonyított."

ollan okosakat írsz ;)

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

éber elvtársak megnézték. mert ha kinő a lába az nem csak csoda, hanem csalás is ;)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
nagyanyámnak tavaly nyáron vágták le a lábát. majd ősszel jött a bizottságtól a levél, hogy a korára és a zárójelentésére (ÁEK) tekintettel nem kell megjelennie, elhiszik.
olyat viszont ismerek akinek minden évben meg kell jelennie, hátha a üvegszeme helyett kinőtt neki a rendes...
@Kalmár: Egyetertunk. JELENLEG nincs Viktoreknak realis alternativaja. Ez a kijelentesem azonban messze van attol, hogy jok lennenek... katasztrofalisak.
A kognitiv disszonanciara pedig jo pelda a massziv Fidesz tabor...olyannyira hivok, hogy lassan egyhazza alakulhatnanak. De vannak biztato jelek.
Szoval, egyetertunk, de megsem teljesen.
Szlovákiában 70.000 rokkantnyugdíjas van.
Magyaországon 800.000
Van kérdés? 2x annyi lakos, 10x annyi rokker.
Természetes, hogy ha 3 millió nyugdíjasból ennyi a rokker, akkor ott bűzlik valami. Ismerek olyan megye I.-es focicsapatot, ahol az önkormányzat foglalkoztatta a játékosokat és MINDENKI rokkantnyugdíjas volt.
NA, és persze ne feledjük, hogy a kommandós világbajnokunk már 2 éve rokkantnyugdíjas volt, (mert persze nem alkalmas rendőrnek)amikor lealázta a világot. Ha tudták volna a Brit SAS, az Orosz Spetsnaz tagjai, hogy egy ingyen parkoló nyugdíjas szopatja őket.....
@Cartman (ex Cartman): szemmel láthatólag te vagy az, aki nem érti a dolgokat. Az az igazság, hogy az általad belinkelt katyvaszok - amik nemhogy az ajánlott irodalom, de még a bulvár szintjét sem nagyon ütik meg - engem maximálisan hidegen hagynak. Egészen addig, amíg a liberális okoskodás és kásakerülgetés megy, addig az ilyenek, mint te bőven elrágódhatnak ezeken a gumicsontokon, nyilván mert más, értelmes és használható ötlet nem jut az eszükbe.
Nekem a Chikán se mondja meg a tuit, volt elég ideje, talán nem is egy kabinetben - aztán mégis mi lett belőle? Érdekes módon, egészen 2010-ig közel az 50%-a ugrott a fizetésemnek és még az sem volt elég a drágalátos mindenkori elkúró balfaszoknak.
Nyilván az lenne az egyedüli üdvözítő megoldás minden ágrólszakadtnak, aki az állami emlőkön próbál életben maradni, ha ismét bevezetnék a 36%-os szja-t (szuperbruttóval persze 40% körül jönne ki)nyilván csak a "nagyon gazdagoknak" ami kategória nálunk nevetségesen alacsony szintet üt meg a valóságban és nekik menten több segély jutna.
Egyébként megsúgom, akinek csökkent 1-2 ezressel a fizuja, azok sírnak most veszettül, pedig 2013 végére az eddigi tervek szerint a szuperbruttó kifutásával az övék is nőne. De az még odébb van, így sírni kell és a szomszéd tehenének megdöglését kell szorgalmazni. Az már nem fájt nekik, amikor ők kaptak szja visszatérítést, aki meg a 36-os sávba esett az csak annyit kapott mint a 7.-ik gyerek...
Tudod mit? OK, emeljék meg ismét az szja-t....de akkor mindenkinek! Na az hogy fog tetszeni? Gyanítom az sem volna jó a sok okoskának, a legjobb úgyis az lenne, ha nem kellene egyáltalán semmit sem fizetni.
Téved mindenki, aki még hisz a kommunista tündérmesékben és a "gazdagokat" fejné. A megoldás a drasztikus kiadáscsökkentés, ami elsősorban a szociális kiadások könyörtelen megnyirbálását jelenti. Nyilván ezek haszonélvezői ezerrel tiltakoznak, de más megoldás nem lesz - vagy az államcsőd, de akkor tényleg mindent el fognak venni.
A lényeg évszázadok óta változatlan, az öreg Széchenyi is alapvetésként kezelte: egyenlő teherviselés....
Azt az aspektust pedig még nem is említettem, hogy arra azért kíváncsi lennék, hány embert jelentett be a munkáltatója saját kérésre az alacsonyabb adósávba eső bruttóra, majd a fizetés többi részét diszkréten zsebbe csúsztatta? Gyanítom, hogy nem 2 emberről volt szó, hanem tíz, de lehet, hogy 100 ezrekről...Na az is igazságos volt?
@Viktus: eloszor is ami neked 8 millios lakas az hitellel egyutt ugye rogton 12-14 millio...

ezen kivul a te feladatod fizetni a felujitasokat, karbantartasokat is, ami 20 ev alatt meg egy fel lakas ara..

szoval a 8 millios lakas igazbaol nem is 8, hanem inkabb 16-20 millios koltseg, ha birtokolni kiovanod. ezzel szamolj, ne azzal, hogy mennyibe lenne, ha lenne penzed egyben kifizetni, mert nincs;-)

marpedig egy 8 millios ertektargyert kifizetni annak 2-2.5szereset rendkivul ostoba uzlet.
@Kalmár:

"NA, és persze ne feledjük, hogy a kommandós világbajnokunk már 2 éve rokkantnyugdíjas volt, (mert persze nem alkalmas rendőrnek)amikor lealázta a világot."

Csupán tájékozatás gyanánr nézzük ezt egy kicsit közelebbről. Idézet és link:

"Farsang János 1967-ben megszületik Pakson. .....
A Tolna megyei főkapitányság 1992. május 16-i hatállyal kinevezte a Központi Közbiztonsági Szervek Neutron Bevetési Alosztályához, felszámoló beosztásban, őrvezető rangban. Bármit is jelentsen ez – hiszen mi, civilek ezt nem értjük –, a tényt leszögezhetjük: Farsang János 1992 májusától szolgált hivatásos rendőrként. ....
2005-ben Farsang Jánost kinevezik zászlóssá. Majd 2005. május 6-án szolgálati ideje nyugdíjösszegének rögzítését rendelik el, és megállapítják 32 év szolgálati idejét.

2006 januárjában szolgálati idejének kezdetét 1971. május 2-re módosítják.

2006 decemberében szolgálati idejének kezdetét 1970. május 2-re módosítják. Farsang Jánosnak tehát immáron papírja van róla, hogy hároméves kora óta hivatásos rendőrként szolgál.

2007. október 1-jén az elsőfokú felülvizsgáló orvosi bizottság megállapítja, hogy Farsang János „megváltozott egészségügyi állapota” miatt hivatásos szolgálatra nem alkalmas, munkaképességének csökkenése negyvenszázalékos. És Farsang János 2007. október 31-én nyugállományba vonul.
"
Tényleg érdekes történet. www.magyarhirlap.hu/velemeny/a_nyugdijas.html

Egy 40 éves 60%-os munkavégzésre alkalmas rokkantosított rendőr, aki kommandós világbajnok lesz Orlandoban, 35 fokban, erős mezőnyben...2010.
www.teol.hu/tolna/kozelet/valora-valt-magyar-almok-az-usa-ban-fotok-345175

********

A nyugdíjasok (indokolatlanul) magas számát illetően teljesen egyetértek veled.

De ha ebből a 800.000 emberből mondjuk csak 100.000-et visszahelyeznének a teljesen munkaképesek közé, rázúdítva így őket a munkaerőpiacra, szerinted mi történne?

Én nem tudom, így tényleg kérdezem.
@nabazzmeg:
Gondoltam, hogy nem fogod elolvasni. Mélyen a szűklátókörűségedbe gázolna, ha bármilyen más vélemény létezhetne számodra a sajátodon kívül. Persze-persze, Chikán is hülye, Mellár is, no meg Angyal, Békesi, stb. Mind hülye, csak matolcsi helikopter.

Pedig ott van a cikkekben a hogyan és a miért is, csak el kéne olvasni, és fel kéne mérni ésszel.

Katasztrófába kormányoz minket a fidesz, elsősorban azért, mert nem értik, hogy nincs körülményektől függetlenül jó rendszer, és nem veszettül akarni, hanem inkább gondolkodni kellene. Az egykulcsos adó alapból egy vitatható szisztéma, de Magyarországon, most bevezetni hatalmas baklövés volt.

"Egyébként megsúgom, akinek csökkent 1-2 ezressel a fizuja, azok sírnak most veszettül, pedig 2013 végére az eddigi tervek szerint a szuperbruttó kifutásával az övék is nőne."
Miközben addig folyamatosan csökken az adójóváírás kivezetése miatt... Ja nem, mert majd jön a bérkommandó, és jól megfenyegeti a rohadék munkaadókat. Milyen szép, européer megoldás! Arról nem is beszélve, hogy most (amikor kiderült, milyen brutálisan elszámolta magát a nemzet közgazdásza) rögtön az merült fel megoldásként, hogy a szuperbruttó kivezetését halasztják. Recseg-ropog az egész, de ha nem akarod észrevenni, hát nem is fogod.

Széchenyin meg hangosan röhögtem. Ezekkel az "érvekkel" csak magadat blamálod...
@Fabius:
Szerintem meg nem lesznek valódi alternatíva, hacsak nem lépnek nagyon gyorsan. Egy pártot megalakítani, ismertté tenni, felfuttatni nem egy-két nap.
@nabazzmeg:
Nos, mit szoltal volna ahhoz, hogy ha az egykulcsos ad+gyerekkedvezmeny helyett bevezetik a gyerekkedvezmenyt, az also kulcsot leviszik 16-ra, a felsot pedig csokkentik 32-rol 25-re?
Mert szerintem igy fogyaszthatobb lett volna a dolog, plane, a a kulcs hatara a brutto, es nem a szuperbrutto. A kecske is jollakik, meg a kaposzta is megmarad...
Szegény Kalmárt már kezdem sajnálni, védi itt a védhetetlent, szélmalomharcot vív a láthatatlan ellenséggel, közben még orbán "beszari" viktornak is be kell nyalnia csontig, és még veletek is hadakoznia kell.
Azért valljuk be, ilyen egy IGAZHITŰ M.A.G.Y.A.R. !!!
@Cartman (ex Cartman): "Szerintem meg nem lesznek valódi alternatíva, hacsak nem lépnek nagyon gyorsan. Egy pártot megalakítani, ismertté tenni, felfuttatni nem egy-két nap."

Ezen már sokat gondolkoztam. Szerintem egy új párt megjelenése jövő év közepére várható, hiszen addigra érik be a helyzet:
- a FIDESZ már annyira leamortizálja magát, hogy a szokásos karaktergyilkosságok nem fognak működni
- ha működnek is, max egy-másfél évük lesz csak rá
- az emberek számára _teljesen_ nyilvánvalóvá válik, hogy az akarnok politika nem vezet sehova
- a folyamatos lejtőn lecsúszás után végre a tömegek is készen lesznek megszorításokat és átszervezéseket elfogadni, ha azokat épeszűen érvelve tálalják
- a tömegek ismét messiást fognak várni

Úgy gondolom, hogy egy új és sokak számára vállalható párt megjelenése lavinát fog kiváltani. Várhatóan Bajnai és Oszkó páros lesz a középpontban, most ennek az előkészítése zajlik (Bajnai külföldön, de majd hazajön, Haza és haladás blog stb.)
@kadarnepe:
Igazad legyen...

De nagyon fontos lenne, hogy:
1. Nagy elkúró egyik pártból se legyen a prominenseik között.
2. "Jobb" és "bal" oldalról (az idézőjel nem véletlen) egyaránt gyűjtsenek maguk közé _hiteles szakértőket_.
Ellenkező esetben megy minden elölről, csak új retorikával, új bútorokkal...
@laci0011: Ez az, amiért most leszögezem: nem szavazok az Mszp-re, a Fidesz-re, az LMP-re és a Jobbikra. Nem érdekel melyik dilettáns rablóbandának kedvezek vele. Nem kérek ebből a rendszerből. Amint tehetem, megyek világgá.
@a szív fészkei: Cseszmek 20 éve vészhelyzet van és a türelmünket kérik. Elfogyott.
@Zébácsi: Biztos vagy benne, hogy jobb sorsra érdemes? Kádár népe él, Kádár népe élni fog. 20 éves tapasztalatom: a munkára jelentkezők kb. 50%-a szakmailag vagy emberileg alkalmatlan a minőségi munkavégzésre.

Lehet igaza van azoknak a hangoknak, miszerint maradjon még egy ciklust az Orbán kormány. Tanulja meg a nép egy életre, hogy ne az államtól várja a sült galambot és hogy több dilettáns bandát ne szavazzon kormányra.
@Bergeroth:

Szerintem nem kell Kalmárt sajnálni.

Ha végigolvassa a cikket, és belolvas a kommentekbe, sőt! - ha kicsit is alaposabban végiggondolja az elmúlt mintegy másfél évet, akkor tudhatná, hogy kevés olyan kommentelővel találkozhat, aki egyetértene vele.
Szerintem pontosan tudja ő, mire számíthat.

Én egyébként tisztelem őt. Sok dologban nem értek vele egyet, látom, hogy, véleménye sokszor ezer sebből vérzik, de ennek ellénre láthatóan konzekvens.
@Husz_János_Puszita:

Biztos semmiben sem (illetve kevés dologban) vagyok.

Az ország történelmét nemcsak 20-70 év távlatában kell szemlélni. Voltak nagy eleink, voltak ismeretlen magyarok százezrei, akik harcoltak, küzdöttek ezért a hazáért, akik hittek benne, akiknek köszönhetően még létezik.
Ha más miatt nem, márcsak ezért is jobb sorsra érdemes ez a nép.

De ha a gyerekeimre gondolok, akkor mit tegyek? Hivatkozva Kádár népére, akik még mindig fentről vérják a mannát, és cseszenk teeni bármit is a haladásért (akár úgy, hogy alkalmasak minőségi munkára- ennyi majdnem elég is lenne mindenkitől), költözzek el?

Hogy maradjon az Orbán-kormány? Ez választáson dől majd el, de szerintem ne, ne maradjon!
Egyebet sem hallottunk tőlük éveken át, hogy ők jobban csinálnák, hogy ők felkészültek!
Te látod ennek bármi nyomát? - én sajnos, nem.

Másrészt, Orbán nagyon jó példája a Kádári-népnek. Mit várjak tőle? Újabb államosításokat?

Nem sorolom fel, mennyi bajom van az általad is címkézett 20 évvel - ebben maximálisan egyetértünk.

Szép napot!
@nabazzmeg: A tudatlanságról csak annyi kispofa:
Korhatár előttis:240e /pl rendőr/
Egészségkárosodott:159e /32e-42e Ft-ér/
Korbetöltött rokkant:384e ember
Előrehozott csökkentett nyugdíjas :639e /akik már védett korban vannak/

Ebből akar a kormány termelő munkaerőt kovácsolni?

Abban meg teljesen igazad van hogy a munkának nincs értéke. Nem kapsz érte megfelelő bért.
400e bruttó kevés is egy normális megélhetésre.

A valóban csak segélyen élősködőkről lenne szó akkor még igazat is adnék.
De nem csak azokról van ma szó, ha nem sajna egyre több az a csoport kiknek volt egziztenciájuk és önhibájukon kívül csusztak le. 20-30 40 év ledolgozott idő után.
@Zébácsi: Tisztelt Z Bácsi!

Ezzel a nagy Kádári mizériáról akik csak fentről várják a mennyei mannát. A háboru után ezek az emberek épitették ujjá ezt az országot kétkezi munkával.
Azért fel lett számolva az analfabétizmus. Lett vezetékes viz az otthonokban. Elektromos áram minden lakásba. Értő és jó szakmunkás nevelés képzés volt. A Ratkó korszak kezelése ez lett volna a feladat felkészülni rá. Nem generációkat egymás nyakának ugrasztani. Meglett dolgos embereket kiszolgáltatottan hagyni.
@Zébácsi: Ha a történelmet nézem, még elkeserítőbb a helyzet. A turáni átokig visszavezethetjük. Sírva fakadok, hogy kiket szavazott be ez a nép a hatalomba, mondjuk a 20. században. A társadalom egy rendszer, olyan nincs hogy gonosz vezetők sodorják a tönk szélére, ördögi terveket kovácsolva az országot. Orbán nagyon ügyesen lovagolta meg a magyar lelket. Mi változott Ady óta? Ehh nem ragozom, én lemondtam arról, a mi életünkben normális politikai elitünk lesz. Esélye nincs olyan politikusnak kormányt alakítani, aki nem tündérmesékkel szédíti a népet vagy nem az alantas ösztöneiket használja ki. Ne legyen igazam!
@Zébácsi:
@Husz_János_Puszita:

Pardon, De talán Bajnai. Tudnék örülni, ha ő jelentkezne be kormányalakítási szándékkal, és örülnék, ha egy választást megnyerve, ezt meg is valósíthatná.

Rajta kívül, valaki más?
Senki.
A mszp vicc kategória, a fidesz tragédia, az lmp csak egy kamaradarab, a jobbik meg dráma.
Szóval Bajnain kívül senki és semmi: sivatag, homok és kő.
És a karaván nem halad.
@Zébácsi: Bajnaiban én is reménykedem annak ellenére, azt nyilatkozta, nem akar politikai pártot a mozgalmából. Kár. El tudnék képzelni egy olyan kormányt, amelyben Bajnai, Oszkó, Bokros dirigálnak. De jöhet Róna is. Hajj de szép is lenne!
@szivatnakanyám:

Bocsánat, no igen, van igazságod: nagyapám, nagyanyám, a szüleim, és mások nagyapjai, nagyanyjai és szülei valóban sokat tettek azért, hogy ez az ország magához térjen a háború pusztításából.

Ezt nem is vitatom, nem is vittaja senki.

A "kádári nép" jelző itt a rendszernek egy jellemző tulajdonságára utal, egy létező jelenséget takar.

Ugyanis, ha nem is ugyanaz a korosztály, de a nép maga lopta is az orszégot rendesen, kvázi saját magát lopva meg ezzel.

Talán még élnek öregek, akik meg tudják neked mutatni azokat a nyaralókat Balatonszabadi-Sóstón/Balaton-Széplakon/Zamárdiban, amik az M7-es anyagából épültek fel.
És ez csak egy építkezés. nem volt kivételes, elhiheted, mindegyikről loptak.

Ez az attitűd még mindig tart. Gyökerei pedig vélhetően nem a kádárizmusban erednek, már a millenium évében is loptuk a hazánkat (eeről könyv jelent meg, zseniális!). Gondoljunk csak Móriczra, Mikszáthra.

De a kádár-éra bizony konzerválta ezt a jó kis magyar umbulda-rendszert (Kaposy Miklós: Umbulda, a kiadás éve 1984, olvastad?).
Sőt, ki is szélesítette azt, mert mindenki valakin keresztül intézte dolgait, mindenkinek volt egy valakije, valakik nélkül senki voltál.

Én gyerekként imádtam azt a rendszert, sokat kaptam tőle, egy tényleg boldog gyerekkort, de látom hibáit. Akadt bőven, és ezeket még mindig nem vetkőzte le a társadalom.
@Husz_János_Puszita:

Perpill, ez lenne az egyetlen járható alternatíva. Vagy marad a fidesz.
:-S
@Cartman (ex Cartman): @Husz_János_Puszita: "Bajnaiban én is reménykedem annak ellenére, azt nyilatkozta, nem akar politikai pártot a mozgalmából. Kár. El tudnék képzelni egy olyan kormányt, amelyben Bajnai, Oszkó, Bokros dirigálnak. De jöhet Róna is. Hajj de szép is lenne!"

A felállás (szerintem) valami olyasmi lesz, hogy a mozgalmat Bajnai + Oszkó vezeti, hátulról pedig valami párt (talán Gyurcsány?) tol hozzá tömegbázist. Az első sorban állók azt hangsúlyozzák, hogy ez valami civil kezdeményezés, bárki csatlakozhat.

B verzióként valami olyasmit tudok elképzelni, hogy valamilyen szintén MSZP utód párt szövetséget köt az LMP-vel, és a Bajnai + Oszkó lesz a közös jelölt. Az LMP nyugodtan vihetné az igazságügyi tárcát, esetleg a környezetvédelmit is. A lényeg a gazdasági tárcák... :-)
Mielőtt valaki nekemesik, Gyurcsány visszatérése nem a vágyálmom, pusztán csak azt próbáltam leírni, hogy mit következtetek a jelen eseményekből.
@kadarnepe:

Én simán el tudom képzelni, hogy a Haza és Haladás párttá alakul, és a szocikból kiábrándultak meg a Fideszre tavaly átszavazók adják a tömegbázist hozzájuk. Az LMP koalíciót is tudnám fogadni, az igazságügyi és környezetvédelmi tárcákkal együtt. A Bajnaiék-gazdaság, LMP-alkotmányosságvédelem felállás bejönne nekem is.
Kár a Bajnaiból megváltót csinálni, mert kábé annyi volt a "válságmenedzselése", hogy mínusz 13. havi fizetés, mínusz 13. havi nyugdíj, létszám-stop, oszt ennyi. Nagyjából vissza oda, ahol Feri komája kezdte. Ehhez meg nem kell gimnázium.
@ursus artos:

Nebassz, és ezért a semmiségért világbajnokozta le Orbán Merkell és a világ előtt? Monnyonle.
@Husz_János_Puszita: puszika a zorbányitól csak számháborúzni tudnak megtanulni de azt sem rendesen, mert hamis számokat adnak nekik a homlokukra meg a 2x2=7.63 és a 8.2% kamatos kamat 25 évre az sokkal de sokkal kevesebb, mint a 2.81% 25 évre csak harc meg bunyó és a szarjunk ma többet mint tegnap és tagadjuk le amit tegnap mondtunk és az ellenség betette a lábát meg a gyurcsányahibás és aze'mú'ttnyó'cév és naponta 43.2 új törvényt kell fogantatni mert ha nem akkor nyugtalanság támad a papírboltban...dógoznyi? na azt nem
@kadarnepe: a lömöpö vihetné a ző'd zászlót lila békákkal és a mocsárral meg a békaszerenádot karattyolhatná a többiben kiegyeznék egy feltétellel, hogy az orbányinak tangában és szalmapapucsban vissza kellene adnia a hatalmat a Kossuth Téren Ünnepélyesen és zászlófelvonás közepette amikor is a matolcsynéférje vinné a 40 méteres tüllfátylát és a CNN direktben közvetítené meg a BBC World service
@Zébácsi: neked nincsen "nakád"??? a zemhetes egyébként elkészűlt és a turbó trabantok rohangáltak Zegenye alsó és és a boglári állami gazdaság kocsmája között két borkóstoló között meg hatalmas Lada Kombik 1200 ccm-es felturbózott motorokkal vitték anyjukat Agárdra és vó'tt minden és a kenyér 3.60 a jobbfajta és egy hajnyírás 3.60 volt és 18 forintért be is rúghattál a pörkölt mellett amit dupla nokkedlival és fincsi uborkasalátával szolgáltak fel...ja és nem volt kínai piac csílei csillékkel
@szivatnakanyám: drágám ezt ezeknek magyarázod? kéményük sincs nemhogy eszük...süketek és vakok, meg hisznek tudod mi az? hinni? bármi lófaszt feldugnak nekik és aszongyák virsli akkor már csak a tormát kérik hozzá...meg a kisfröccsöt és vastaps éljen a Nagy Hatalmas Vezír hahahahaha kár beléjük a szusz
@néma bárány: bürge ...egyébként tőled a marha dícséret...kösz
@Zébácsi: emlékszel a Bámexbumfért-ra? az amelyik a gyertyafüstöt exportálta enyvesnyelvekért? meg a Koxvanbőven bányaipari umbulda és a Dunai Vasmű amely a Dunából bányászta a vasércet ha avasérc elfelejtett megérkezni vagy katyvasz jött helyette akkor nem volt Lámpuska a nagy gyárban ahol huzagoltak...D4K emléxel
@Zébácsi:
Az autópálya építésről most is elloptak minden mozdíthatót, a kocsma volt az elosztó központ. Ment a biznic mint a régi szép időkben.
@kadarnepe:
Amiben az Mszp benne van Puch-hal a háttérben, abból kösz nem kérek. Ott a hatalmas tömegbázis, akik mindből kiábrándultak. Hol vannak az új pártok????? Mikor akarnak ismertségre szert tenni, 1 hónappal a választások előtt??
@ursus artos:
Olvasd el az öt éves programját, amit fityeszék kidobtak a szemétbe.
@Husz_János_Puszita: "Amiben az Mszp benne van Puch-hal a háttérben, abból kösz nem kérek."

Nem azt mondom, hogy örülök ennek, de szerintem pont emiatt nempártoznak most. Gyurcsány szerintem visz a saját pártjába akit lehet, majd a választások előtt azt mondja, hogy támogassuk inkább Bajnait. Ezek után megpróbálják maguk mellé állítani az LMP-t, valamint a kiábrándultak közül akit lehet.

A kiábrándult tömeg önmagában nem elég, mivel itt megszorítások is kellenek (a kiábrándult tömeg pedig még mindíg csodát vár, csak az aktuális esőcsinálót zavarná el).
@kadarnepe:

Ha visszajön az Mszp, azzal nem oldódnak meg az ország gazdasági gondjai, sőt! A kormánynak kell egy parlamenti többség, aki megszavazza a törvényeket, akik nem szabotálják önös érdekekből, mint Gyurcsányt. Mszp-t nem szabad a kormány közelébe engedni úgy 50 évig. Ha akkor nem döfik hátba, ha végigcsinálja a strukturális reformokat, ma már röhögnénk az egész válságon. Nem indok, hogy néhány agyament gyújtogatott akkoriban. A vizitdíjas szavazás sem indok, simán ki lehetett volna kerülni. A gyáván visszakozó Mszp frakció az indok, akinek Gyurcsány sértette az érdekeit.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: " Tudott még valamit: alázattal szolgálni. "
Egy könnycseppet elmorzsoltam a bal szememben.
@Husz_János_Puszita: "amit fityeszék kidobtak a szemétbe. "
Meg kellett volna nyerni a választást!!! És akkor mehet az ötéves programja.
@ursus artos: Nem könnycsepp kérdése, inkább etikai. Nameg az alázat. Meg a szolgálni. Tudom, ezek ismeretlenek az ifjúkomenisták közt!
@ursus artos:
Akkor most ki drukkol azért, minél rosszabb annál jobb? Nem mindegy neked ki van kormányon, ha jól élsz és megkapod a tiszteletet?
@Husz_János_Puszita: "Nem mindegy neked ki van kormányon, "
Nem, mert az egyik betegre adóztat, a másik enged levegőhöz jutni.
@namitirok: :-)
az eddigi nem vala...:-)
@namitirok: "Nameg az alázat. Meg a szolgálni. "
Nagyon jól mutatnak ezek így leírva. Még a régi Orbán-kormány az üléseit egy pár másodperces felállással kezdte. Mondván így tisztelegnek az előtt a pillanatok előtt amikor egy egész ország sorsa felet döntenek.
(Persze ez a ron werberi kampányban úgy jött le, hogy Orbánt koronázták királyá.)
Egyébként személy szerint érzem a tiszteletet én, mint adófizető.
1) Az állam képviselője - egy kormánytisztviselő - a Nyugdíjfolyósítónál egy kurta, néhány soros e-mailes kérdésemre gyors, udvarias és egyértelmű lényegre törő választ adott.
2) Egy állami alkalmazott a Mávnál segített vonaton a csomagjaimal le és felpakolni.
@Cartman (ex Cartman): öntelt vagy, fennhéjázó és ostoba. Csak véded az álláspontodat, melyet az általad hivatkozott megmondóemberekre alapozol. Igen, ha okosak volnának, vélhetően nem ez lenne most a gazdasági helyzet. Ezek az emberek végül mindig csak arra jutnak, hogy ők bezzeg megmondták, ahogy te is. A többi érvemre nem is tudtál reagálni, mert tudod, hogy úgy van, ahogy írtam. Ha pedig Széchenyin röhögsz, akkor az eddigieken túlmenően is gyatrább szegénységi bizonyítványt állítasz ki magadról így a blama inkább a tiéd. De tapsikoljál csak gyurcsánynak, megyónak, bajnainak - talán még az őskommer kovácsnak is?
Egyébként nem a matolcsyzmust védem, de primitív dolognak tartom, hogy mindenek sátánját az 1kulcsos adórendszerben találjátok. A valós állapotok fel nem ismerése, a szemellenzősség, fejlődésképtelenség valamint az ellenségkép keresése nyilván kényelmesebb. Mindenesetre kellemes strucckodást kívánok, agyzsugorítóan egyszerű véleményedre a továbbiakban nem vagyok kíváncsi, felesleges rád pazarolni egy percet is.
@ursus artos:
"Nem, mert az egyik betegre adóztat, a másik enged levegőhöz jutni. "

És elhitte, komolyan elhitte. :-O.

/Hogy stílszerű legyek: szarabbul élünk, mint négy éve. :-(./

Nagy levegőt vegyél, és tartsd benn jó darabig, mert hála a matolcsitisznek, komoly trutyi ömlik hamarosan a nyakunkba.
@nabazzmeg:
Te tényleg teljesen hülye vagy. Én nem Széchenyin, hanem rajtad röhögök.

Érveid pedig nem voltak, csak ostoba, demagóg frázisaid.

Én hol tapsikoltam gyurcsánynak vagy megyónak? Te analfabéta, legalább olvasni megtanulnál.
Te tényleg teljesen hülye vagy. Én nem Széchenyin, hanem rajtad röhögök.

Érveid pedig nem voltak, csak ostoba, demagóg frázisaid.

Én hol tapsikoltam gyurcsánynak vagy megyónak? Te analfabéta, legalább olvasni megtanulnál.
@nabazzmeg:
A továbbiakban nálam tahólistán vagy, túl buta vagy az emberi kommunikációhoz...
@Zébácsi: Hiába no. A számlámon több a pénzem, mint mondjuk két éve. Vagy mint tavaly.
Ha meg te szarabbul élsz, mint négy éve az a te problémád. Oldd meg!
@ursus artos: Ezt hívom én társadalmi érzékenységnek, szolidaritásnak. A NERtárs számlája gyarapodik, sokakat meg elárvereznek. Szerintem abból a csekkecskéből kőne venni valami kis lagázst a györöknek ócsón!
Csak a haveroknak köll még szóni, hogy egyedül licitálhass!:-(
Hajrá Magyarország, hajrá Haverock!
@ursus artos: komstruktív vagy ma is, mint a vezényló tábornok:

Orbán Simorról: bankárember ne szóljon bele a politikába

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_simorrol_bankarember_ne_szoljon_bele_a_politikaba.494169.html

Volt valami szellemileg rokkant MNB elnök /most FB-s fószer/, aki folyamatosan bele vau-vau a politikába, de hát ő vityáék kölyke, neki lehet, azért a Pannon géniusznak ismér van elég vastak bőr a képén :D
szentséges jobb überel, ha nem lennének ezek az idióták, kitalálni sem lehetne őket:

Matolcsy: "nem veszek részt és helyettest sem küldök"

"Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is meghívást kapott, hogy fejtse ki véleményét a Munka törvénykönyvének tervezetéről, de a miniszter levelében azt válaszolta, "nem veszek részt, és helyettest sem küldök" - azonban nemcsak ő, de a tervezet alkotói sem fogadták el a meghívást a munka törvénykönyvéről szóló konferenciára "

"Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke szerint pedig mindenképpen szükség van egy új Munka törvénykönyvére, de a tartalmáról egyeztetni kell. "Felajánlom a szakszervezeteknek, hogy a versenyszféra ügyeiről egyeztessenek, mert mi is érdekeltek vagyunk abban, hogy erős szakszervezetek legyenek" - mondta Demján, aki szerint jelenleg Magyarország az egyik legsebezhetőbb Európában. A VOSZ elnöke szerint így megvan a kockázata a 350-400 forintos euró árfolyamnak, ami a vállalkozásoknak és a háztartásoknak is súlyos gondot okozna."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/matolcsy_nem_veszek_reszt_es_helyettest_sem_kuldok.494180.html
@Zébácsi: Valahogy én úgy láttam akkoriban,hogy működött az ÉNI és ÉLNI HAGYNI!

Attól függetlenül, hogy valóban ugy mentek a dolgok ahogyan leírtad.

Mi van most!
Szocializmus = Szabadrablás
KMK = munkanélküliség, segély

Ma sem, sőt tágabb és nagyobb ismeretség kell ahhoz ha munkát akarsz ha az önkormányzatnál elakarsz intézni valamit ha a mostani NAV nál
számodra kedvező alternatívát találj.
Fenntartások nélkül orvoshoz sem lehet menni mert nem tudod, hogy a szabályrendszer és a lehetőségei mit engednek meg ahhoz hogy megtudj gyógyulni.
Csak a kiszámíthatatlanság,csalódottság,reményvesztést látom.
Míg a jogbiztonság nem áll fenn addig szerintem nem lehet elkezdeni semmit.
Nagyon nehéz mindezeket csak pár gondolat ereéig leírni. Nagyon hosszan lehetne erről beszélni. Épp ezért fél mondatokbol ami számomra érthető ezért nem érti meg a másik.
Tiszteletem a továbbiakban is
@szivatnakanyám:

Egyetértünk, és igen, van megoldandó probléma bőven!

Neked is a legjobbakat!
@ursus artos:

"Ha meg te szarabbul élsz, mint négy éve az a te problémád. Oldd meg! "

Ezt azoknak mondd, akik valóban rosszul jártak az egykulcsos szja-val (rengetegen), annak ellenére, hogy a kommunikáció ez volt: senki nem fog rosszul járni.
De mégis így lett, ezt mutatják a számok.

/én masszívan jól jártam az új adótörvénnyel./
@Zébácsi: kitartó vagy a macival, felterjesztelek Sziszifusz emlékéremre ;)
@ursus artos: "Hiába no. A számlámon több a pénzem, mint mondjuk két éve. Vagy mint tavaly.
Ha meg te szarabbul élsz, mint négy éve az a te problémád. Oldd meg!"

Nekem is (nem is kevéssel), de azt nem felejtem el, hogy az ország ezt nem engedheti meg magának jelen pillanatban. (SZJA) És mint minden elhamarkodott, alapok nélküli lazításnak, ennek is meg lesz a böjtje és akkor leverik rajtad és rajtam (mag mindenkin) is.

Persze kibonthatnám neked, hogy mennyivel nőttek a megélhetési költségek, 1-2 éves távlathoz képest, vagy a multiadók hogyan jelentek meg áthárítva, de ezt te nem akarod látni és én nem akarom megoldani a te szűk látóköröd és fanatizmusod kitágítását/megszüntetését.
@Cirbi:

:-).

Nem akarom én meggyőzni őt, nem tisztem ez nekem: Két válasz a tények említése végett még belefér talán még belefér abba, hogy tudtára adjam, hogyan látom a dolgokat.

Az már az ő dolga, ha nem érti, vagy nem akarja érteni, csak majd ne lepődjön meg, amikor tényleg benne ülünk a khakiban.

A hit ereje, úgy tűnik, végtelen.
@Zébácsi:
@Cirbi:

"...még belefér talán még belefér abba,..."

Khm. kitüntetésed megzavart, látod, dadogott is a kezem, jól belecsaptam a fogalmazásba...
@ursus artos:

"A számlámon több a pénzem, mint mondjuk két éve."

Ez egy elég relatív dolog.
@Squid:
"És mint minden elhamarkodott, alapok nélküli lazításnak, ennek is meg lesz a böjtje és akkor leverik rajtad és rajtam (mag mindenkin) is."

Ááááá, nem lesznek megszorítások, és különben is, a problmák a nemzetközi helyeztből fakadnak, itt nem lett elprntva semmi.

/üveges tekintettel, dermedten néz, és már nem is csodálkozik semmin.../
@Zébácsi: láttam, ilyen reggel van, nekem is nehezen megy a fogalmazósdi az iskolai varanuson :D /lehet hülyülünk a nagy átlaghoz/
Csaba László a kormányzásról: ez nem jam session, ehhez kotta kell
2011. augusztus 31. | 11:40

A gazdaságnak az a lendületes fejlődése, amire a kormányprogram épült, a ciklus első felében nem lesz teljesíthető - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László közgazdász. Az egyetemi tanár szerint szükség van a kiigazítására, amit nem lehet véghez vinni úgy, hogy nincs megszorítás.

www.portfolio.hu/gazdasag/csaba_laszlo_a_kormanyzasrol_ez_nem_jam_session_ehhez_kotta_kell.154613.html
@Zébácsi:

Hehe a fideszfanok azt hiszik, ők mindig a jó végén lesznek a cuminak. Elmélkedhetnek majd a stadionnál a konténerszállón, ha véletlenül elvesztik a jól fizető állásukat.
Varga: zárolások és más lépések is jöhetnek
2011. augusztus 31. | 09:33

Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint a vártnál kisebb gazdasági növekedés ellensúlyozására elképzelhető további zárolás a tárcáknál, és a kormány megvizsgálja más kisebb gazdasági lépések szükségességét is. Az államtitkár az MTI tudósítása szerint a TV2 Mokka című műsorában szerdán emlékeztetett arra, hogy idén 250 milliárd forintot már elvontak a minisztériumok költségvetéséből.

Az államtitkár nem zárta ki, hogy módosítsanak olyan adótételeket, amelyekről már korábban is tárgyalt a parlament. A cigaretta jövedéki adójánál tavasszal volt egy parlamenti szavazás, akkor 30-40 milliárd forintról nem döntött az Országgyűlés. Ennyit "hagyott kint" e jövedéki adó keretében - fogalmazott Varga Mihály, hozzátéve: azt el tudja képzelni, hogy ilyen kisebb tételeknél "a kormány intézkedéseket fog hozni".

elemzői vélemény:
Amióta Orbán Viktor jelezte, hogy legalább 100 milliárd forintos elcsúszás van a költségvetésben, folyamatosak a találgatások arról, hogy milyen konkrét intézkedésekre kerül sor szeptemberben. A kormány számára könnyebben járható útnak tűnik a jövedéki adó emelése (a dohánylobbival kellene újból felvenni a "harcot", nem úgy, mint legutóbb) és erre ígéretet is tett egy pár héttel ezelőtti, Brüsszelnek megküldött anyagban. A kiadások további zárolása viszont erős vállalásnak tűnik, miután a korábbi 250 milliárdos zárolás sikeressége is megkérdőjelezhető.

------------------
Mint tudjuk, nem lesz megszorítás, de lesz: átalakitás, modernizálás, összevonás, leépítés, nem lesznek új adók, de lesznek: plusz járulékok, új szolidális akármik, plusz lenyúlások, elvonások, okosan áthárított költségek, de azt hogy beismerjék, hogy valakivel, vagy valamivel gond van a köreikben, azt persze nem, csak a maszatolás, kavarás, hülyítés megy....
@Squid: a rossz konstrukciókból ki kell lépni. És ha fáj, hát fáj.
Az állam senkinek sem oldja meg a problémáját, mert ha igen, az bizony az orvosoktól és a tanároktól veszi el a pénzt.
Te, csúnya, gusztustalan és büdösszájú!
Remélem, reggelre lesz valami fröccsenet az Alaptörvény asztaláról!:-D
@Cirbi:
Ez mondjuk sejthető volt, miután már a Magyar Hírlapban is megjelentek már kritikus cikkek...

Egyébként szerintem ott téved óriásit a fidesz (vagyis inkább orbán), hogy ennek az elkúrásnak a beismerése, illetve az egykulcsos revideálása olyan nagy politikai bukta lenne. Ha most végre _jó_ pályára állítanák a gazdaságot, két és fél év múlva a kutya nem foglalkozna ezzel a másfél éves bénázással. Ha viszont fogcsikorgatva, de végigcsináljuk a matolcsizmust, akkor megnézhetik majd magukat (és mi is :) ).

3-4 szolídan emelkedő mértékű kulcs, járulékcsökkentés és esetleg luxusadó bevezetése lehetne a megoldás, szerintem.
@Cartman (ex Cartman): megy a kavarás, és a találgatás, hogy ki húzza ki a szrból a vezényló tábornokot és zrt-jét, kinek kell beadni a keserű pirulát. Az biztos, hogy nem lesz sétafutam, főleg az idióta kommunikációval zsákutcába kergetett kormánynak...

Erre készülhet Orbán: luxusáfa, ingatlanadó, közszféra-karcsúsítás
2011. szeptember 1., csütörtök 7:04 Papp Zsolt, F. Szabó

www.napi.hu/ado/erre_keszulhet_orban_luxusafa_ingatlanado_kozszfera-karcsusitas.494293.html

Becsengethet az újabb hitelválság
Egyre több jel utal arra, hogy a következő hónapokban az európai pénzügyi rendszerben a 2008. őszihez hasonló hitelválság alakulhat ki.
Ez de kínos:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/01/matolcsy_adathamisitassal_vadolja_bajnait/
És ez az ember Magyarország egyik minisztere (nem is először). Mint egykor mondjuk Klebelsberg Kúnó is az volt. Jujj, de ciki így egy bekezdésben látni ezt a két nevet...
@Cartman (ex Cartman):
Az agyam eldobom ezen az "egyeztetésen"
A résztvevők is érdekesek, na meg szentséges jobbkéz következtetése meg egyenesen zseniális :D

hirdetésSzponzorált cikkMatolcsy: voltak okos javaslatok, nem emelünk jövedelemadótÓriási várakozás elõzte meg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter szóvivõ csütörtöki sajtótájékoztatóját. Azok után tájékoztatták a sajtó parlamentben várakozó képviselõit...
Tovább a cikkhez... hirdetés

Matolcsy: voltak okos javaslatok, nem emelünk jövedelemadót
2011. szeptember 1. | 13:56

Óriási várakozás elõzte meg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter szóvivõ csütörtöki sajtótájékoztatóját. Azok után tájékoztatták a sajtó parlamentben várakozó képviselõit, miután Orbán Viktor befejezte 10 órától tartó, közgazdászokkal történõ egyeztetését. A nemzetgazdasági miniszter elmondása szerint mindenben egyetértettek a közgazdászokkal a kormány képviselõi, és a szakemberek "okos javaslatokat" is megfogalmaztak. Matolcsy György a költségvetést érintõ részletes intézkedésekrõl nem beszélt, ezekrõl jövõ héten tárgyal újra a kormány.

Fontosabb részletek
•Délelõtt 10 órától három órán keresztül 11 közgazdásszal egyeztetett Orbán Viktor.
•Matolcsy György tájékoztatása szerint a megbeszélésen nagy egyetértés volt.
•Szavaiból az volt kiolvasható, hogy a kormány nem emeli a jövedelemadókat.
•Részben az áfabeszedés hatékonyságának erõsítésétõl várja a csodát a kormány.

hirdetés

Mit ad el a kormány a nyugdíjvagyonból? 2011.09.01 13:56Arra az újságírói kérdésre, hogy a kormány a nyugdíjvagyon mely elemeit kívánja értékesíteni a következõ körben az államadósság újabb csökkentése érdekében, Matolcsy György úgy válaszolt, hogy "igen ígéretes döntési alternatívákat fogunk a miniszterelnöknek bemutatni". Az államadósság csökkentése rendkívül fontos, Magyarország gazdaságpolitikájának középpontjában az adósságcsökkentés áll - ismételte meg korábbi kijelentéseit a tárcavezetõ.

Emlékezetes, Orbán Viktor egy szerdai rádióinterjúban jelezte, hogy hamarosan újabb adósságcsökkentést fog bejelenteni, a nyugdíjvagyon terhére valósul meg ez is.

Tárgyal még a kormány 2011.09.01 13:51A 100 milliárd forintos idei költségvetési elcsúszással kapcsolatos, részleteket firtató újságírói kérdésre Matolcsy György nem árult el részleteket. A kormány kétnapos kihelyezett ülésén, hétfőn és kedden tárgyalja a 2011-es költségvetési lyuk betömését és a 2012-es költségvetés tervezetét második olvasatban - mondta a nemzetgazdasági miniszter, aki többször is utalt arra, hogy az áfacsalásra fog jobban koncentrálni a kormány. Több tízmilliárd forintos még idén beszedhető bevételről beszélt Matolcsy.

Mekkora a mozgástér? 2011.09.01 13:23"A közgazdások eltérõen ítélték meg a tanácskozáson Magyarország mozgásterét. Volt, aki úgy vélekedett, hogy nincs mozgástér, mások szerint negatív" - mondta Matolcsy.

Egy autóversenyen nem az a lényeg, hogy hogyan megyünk be a kanyarba, hanem az, hogy hogyan jövünk ki - érzékeltette a jelenlegi gazdasági helyzetet Matolcsy György.

"Az adóbeszedést erősíteni kell" 2011.09.01 13:21Matolcsy elmondása szerint egyetértés volt abban is, hogy a forgalmi és fogyasztási adó beszedését erősíteni kell.

Később kérdésre válaszolva kifejtette, hogy az adóbehajtás körében, az áfabehajtás hézagainak kezelése érdekében tesz olyan hatékony és kemény lépéseket, amelynek révén az állam a bevételeihez jut.

"Óvtak bennünket a jövedelemadó emelésétől" 2011.09.01 13:17Sok okos javaslat hangzott el az egyeztetésen - foglalta össze a tárcavezetõ az egyeztetés eredményét. A közgazdászok óvták a kormányt attól, hogy emelje a jövedelemadókat és hogy visszaforduljon az arányos adórendszertõl.

Több közgazdász is kiemelte, hogy miután Magyarországon már nem zuhan a fogyasztás, ez megszûnt. Ez nagyon nagy eredmény és ennek hátterében az egykulcsos adó bevezetése áll - vette védelmébe Matolcsy György a napokban sok kritikát kapott egykulcsos szja-rendszert.

Később a magyarországi fogyasztás alakulásával kapcsolatban megjegyezte, hogy jelenleg az emberek feltöltik biztonsági készleteiket. /!!!!!!!!!!!!!!!!???????????/
@Cirbi:
"Több közgazdász is kiemelte, hogy miután Magyarországon már nem zuhan a fogyasztás, ez megszûnt. Ez nagyon nagy eredmény és ennek hátterében az egykulcsos adó bevezetése áll - vette védelmébe Matolcsy György a napokban sok kritikát kapott egykulcsos szja-rendszert.
Később a magyarországi fogyasztás alakulásával kapcsolatban megjegyezte, hogy jelenleg az emberek feltöltik biztonsági készleteiket. /!!!!!!!!!!!!!!!!???????????/"
Ez egy UFO. Erre nincs más magyarázat.
@Cartman (ex Cartman): Szóljunk a MiB-es fiúknak, hogy jól durrantsák segbe ezt az elient :D
@Cirbi:
Hopp! Bod Péter Ákos interjú a Dunán... matolcsi ugye azt állította, hogy a közgazdászok "kiálltak az egykulcsos adó mellett", ehhez képest Bod Péter Ákos szerint ez nem igaz, mert ő pl. elhibázottnak tartja "filozófiájában" is, és a gyakorlatban is.

Ha valamelyik óvodás gyerekemet ilyen... hogy is fogalmazzak... "egyszerűen kivitelezett" hazugságon kapom, akkor is felmerül bennem, hogy hát legfeljebb majd érvényesül a szépségével. De hogy egy miniszter ilyen ostoba legyen, ez már tényleg beszarás kategória. Összeül tizenakárhány, rendszeresen publikáló közgazdásszal, "konzultáció" címen osztja nekik az észt, aztán meg szemrebbenés nélkül belehazudja a kamerába, hogy konszenzus van arról, mekkora gazdasági zseni ő, és hogy minden a legnagyobb rendben megy. Le nem cumizták véletlenül a közgazdászok a konzultáció során? Csak hogy kapcsolatba kerüljenek az agyközponttal...
@Cartman (ex Cartman): Mit vártál, ez is nemzeti visszaküldős közgazdasági konzultáció volt, szentséges jobb összesített és megnyilatkozott vala :D agitprop nagy úr, semmit nem nyomnak jól, csak ezt...
@Cirbi:
Hát, ja. Anno gyurcsány is csinált ilyen "konzultációkat". És annak is milyen jó vége lett... :)

Egyébként ezt nem értem az egészben. Most már biztos vagyok benne, hogy számukra is nyilvánvaló az irány tarthatatlansága. Nem értem, orbán miért akar úgy bevonulni a történelembe, mint "a gyurcsánynál is nagyobb elkúró"?
"Mekkora a mozgástér? 2011.09.01 13:23"A közgazdások eltérõen ítélték meg a tanácskozáson Magyarország mozgásterét. Volt, aki úgy vélekedett, hogy nincs mozgástér, mások szerint negatív" - mondta Matolcsy."

Addig értem, hogy nincs mozgástér, de mit jelent az, hogy mások szerint negatív? Vajon mire gondolt a miniszter amikor ezt nyilatkozta?

Űzze már el valaki ebbéli homályomat!
süti beállítások módosítása