Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/24/valasz-online-megsem-lehet-csak-ugy-elvenni-nagyvallalatokat?utm_source=rss_feed... (2024.04.25. 06:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.08.22. 05:30 Fabius

Nemzet Csövese, Nemzet Tolla

Címkék: augusztus 20 kövér lászló schmitt pál

Egész fasza ünnep is lehetne ez az augusztus huszadika. Minden honpolgár az ízlésének megfelelő tartalommal töltheti meg államalapítástól új kenyérig, vagy egy napra válhat belőlük égi csillagszórózást élőben/tévén keresztül bámuló tátika szájú kisgyerek. Aki egy napra elfelejti, hogy ő itt a Letargikus Nagy Átlag, aki a sorsának jobbra fordulásában már alig-alig bízik. Ám a felhőtlenség egynapos luxusát sem engedik neki országának választott vezetői, akik valami megmagyarázhatatlan oknál fogva ilyenkor szenvednek közléskényszerben. Mikor éppen kussolni is lehetne.

Bizonyára nem aludtak volna jól, ha SkiccPali nem magyarázza körbe egyéves bizonyítványát a mérsékelt érdeklődéssel követett Királyi Tévében. Igaz is, haladéktalanul meg kellett tudniuk, hogy bizony a Nemzet Tollát minden támadás megerősíti, és egyetlen törvény aláírását sem bánta meg. Jó, ne elégedetlenkedjen a nyájas olvasó, hogy ahhoz esetleg föl kellett volna tudni érni ésszel az aláírtak jelentőségét, mert Pál igenis néha elgondolkodott: például a különadóról szóló törvény esetében a megfontolási időt ezredmásodpercről tizedmásodpercre növelte, és csak ezután írta alá. Amúgy meg szerinte senki nem születik elnöknek, úgyhogy ő maga minden feladatra gondosan és alázattal felkészül:Szerinte azt látják Európában, hogy "a kormány visszafogottan és tisztességgel sáfárkodik a rendkívüli felhatalmazásával". Szerintem meg nincs rajtad a szemüveg Pali, vagy a KEH-ben nem csak helyesen írni nem tudnak, hanem hangosan felolvasni sem. Ekkora Puszta Putyinozást és nekifutásból célbaköpést még nem látott az ország a III. Köztársaság fennállása óta. Azt készséggel elismerem, hogy a médiatörvénnyel kapcsolatos rettegések - eddig - nem jöttek be, de ez inkább köszönhető a Médiatanács és az MTE között létrejött társszabályozásnak, mint a jól megírt médiatörvénynek. Nem sokat javít a képen az sem, hogy rajtad lehet röhögni szabadon a sajtóban is. Igaz szeretnéd már, hogy leszálljanak rólad, de ne álmodj ébren, Pali. Majd, ha megérjük, hogy egyszer az életben feltámad benned valami aggálycsíra legalább akkor, mikor annak az alkotmányosságnak esnek neki szabóollóval, aminek te lennél az őre, és esetleg egyet nyüsszenteni is mersz. Vagy ha majd nem csinálsz magadból hülyét sorozatban, esetleg, ha egy R.I.P. táviratot képesek lesztek hiba nélkül prezentálni.

A Nemzet Tolla mellett a Nemzet Csövese sem érzi mikor kell csöndben maradni. Kövér Lászlót manapság már a józanabb és mérsékeltebb fideszesek között szokás számon tartani. Van is ebben valami, bár sokan meg azt gondolják, a hajával együtt az erejét is elvesztette, és beszunyókált a konszolidált(abb) külső nyújtotta álarc mögött. Ám ha felébresztik akkor még mindig üzembiztosan hozza a nyolcvanas években ragadt részeg csöves figurát, aki nagyot üvölt, ha leöntik sörrel egy P-Mobil koncerten.
"- Szent Istvánt országépítőként tartjuk számon a történelmünkben, ehhez képest a neobolsevisták – értem ezalatt a Horn Gyula nemzedéke utáni posztkommunista, ún. baloldali politikai generációt – országvesztő, országromboló tevékenységet folytattak, szemben mondjuk politikai örökhagyóik generációjával, akik a maguk értékrendje alapján, a maguk hasznára próbálták működtetni az államot, de valamilyen államrezon még létezett a fejükben."

Érted? És ezt így, egy levegővel hirtelen. Fussunk ennek neki, ha elsőre nem világos mi esett ki Kövér száján: a Horn utáni posztkommunisták - vagyis szerinte Gyurcsányék - rosszabbak még a politikai örökhagyóiknál is. Ők, miután ők nem a Gyurcsányék, felmentést kapnak minden rosszaság alól.

Gondoljuk át kik lehetnek ezek a politikai örökhagyók? Például Pozsgay elvtárs ugye, aki beszakadt körmű kis senkiknek nevezte az ötvenhatosokat, aki népe helyett a pártját választotta 89-ben is, az MSZP alapítója, első államfőjelöltje, és aki az Orbán kormány alkotmánykonzultánsa lehetett még idén is. Esetleg a pártállam dzsigolója, aki miniszterhelyettesi rangjából nőtte bele magát a III. Köztársaság államfői székébe? Vagy a Hazafias Népfront egykori alelnöke, aki ma alkotmánybíró? Esetleg te magad, Laci, ki az MSZMP KB társadalomtudományi és társadalompolitikai intézetének is voltál munkatársa, mellette a MISZOT alelnöke éppenpont Gyurcsány Ferenc mellett?

Értjük, hogy Gyurcsány személyétől rátok jön a szapora fosás a mai napig, azt is, hogy a kötött pulcsis brigádnak kell olyat mondani amitől Ágh Péternek is föláll. De ideje tudomásul venni, ezekkel az emberekkel a Fidesz arcvonalában számotokra a komcsizás szavatossága lejárt. Egy lusztrációs törvény hatására a kormánypárt kétharmada villámgyorsan mehetne kapálni Orbán felcsúti birtokára közéleti kivagyizás helyett. Ezért legalább az államalapítás ünnepén legyen a pofa sutba, és igyekezzetek kevesebb hülyeséget halkabban sutyorogni.


 

57 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr903170155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az osztályharc fokozódik 2011.08.22. 10:09:29

A Kedves Vezető szófordulatával élve, a mozaikkockákból lassan összeáll a kép, mit is művel a kormány. Bár néhány fontos részlet még hiányzik a kirakóból – ezek majd az ősszel átverendő több tucatnyi sarkalatos törvényből derülnek ki –, számomra nem ké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Schmitt: szeretném, ha leszállnának rólam"

A médiatörvény elfogadásával nem sérült a sajtószabadság Magyarországon, ezt például a személyét érő kritikák akadálytalan megjelenése is mutatja – nyilatkozta az államfő a Magyar Televíziónak az egy éve történt beiktatása alkalmából adott, vasárnap este sugárzott interjújában.

Ezzel összefüggésben úgy fogalmazott, szeretné, ha már "leszállnának" róla azok után, hogy egy étteremben "becsúszott egyszer egy helyesírási hiba".
Hozzátette: tervei között szerepel egy olyan díj alapítása, amelyet a nyelv védelmén fáradozók kaphatnának.

Schmitt Pál köztársasági elnök szerint törvényalkotási láz jellemezte az elmúlt egy évet, és óhatatlanul is becsúszhatott egy-egy hiba, neki azonban elsősorban az alkotmányosság szempontjából kellett megvizsgálnia az új jogszabályokat, amit minden esetben jó szívvel meg is tett."

www.hir24.hu/belfold/2011/08/21/schmitt-szeretnem-ha-leszallnanak-rolam/

Tessék tudomásul venni az elnök úr kérését, tessék leszállni róla"!!:)

Na.Igen egyszeri baki "első álamfői látogatásom első álomásán". emlékszünk rá.
Csak az a probléma, hogy az elnöki hivatalból sorozatosan olyan iratok látnak napvilágot, amelyben helyesírási hibák sorozata fedezhető fel.
Azért ez már csak nagyon furcsa, mert ezt még egy "mezei hivatalban" sem engedik meg maguknak, azok akik az ilyenfajta munkájukra kicsit is igényesek.
Én magam részéről a felhívást megpróbálom tudomásul venni.
:)))))
@márta)): Aranyos! :) Mi lenne, ha nem vennéd tudomásul...? :)

Egyébként az egyik nagyon állat hír:
hircsarda.blog.hu/2011/08/21/majmok_bolygoja_magyarorszag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_08_22&utm_campaign=index

Sötét popóka ott is hozza a formáját! :)) Ez tényleg ennyire sötét, vagy csak festi magát?
"A casting jelenleg is folyik, Szijjártó Péter még nem mondott igent."
Ez nagyon jó.
Inkább sötétecske) nem hiszem, hogy festi magát.
:))

Nem állítottam, hogy tudomásul veszem, csak azt írtam, hogy próbálkozom.

:))
"Elnöksége két csúcspontjának nevezte, hogy a tavasszal aláírhatta Magyarország új alaptörvényét, illetve hogy helytállhatott a soros EU-elnökség alatt.

Az államfő szólt arról is, hogy az ősszel valamennyi parlamenti frakció vezetőjével találkozni kíván, és a sarkalatos törvényekről szóló vitákban való részvételre biztatja majd az ellenzéket.
Az interjúban nekik azt üzente, ne féljenek a kétharmadtól, hiszen a parlamentben minden egyes elhangzott szó fontos.

A szabadidejére vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta: legalább hetente kétszer úszik, továbbá súlyt emel, szaunázik, illetve motorozni jár, valamint változatlanul zongorázik, és tárogatózni is tanul."

Bezony! Minden egyes szó nagyon fontos, de még mennyire, hogy az.
Főleg fontos lenne, hogy az ellenzék mondandóját is (néha) meghallgatnák a kormánypártok.

Laza:) de nagyon az elnök úr)
Motor, bőrszerkó, zene, minden.
Nagyon jó.

:))))))
kötött pulcsis brigádnak kell olyat mondani amitől Ágh Péternek is föláll."

Nahát! Magasságos egek ura! hogy mik vannak!
Már ennyitől is....... ennyi elég???!!!!
Hát én ezt nem is gondoltam, nem tudtam!!!

:)))))))))))))))
Valaha - Boldog békeidők! - úgy gondoltam,a Nemzeti Kanveréb mutatványait, nem lehet alulmúlni.
Most abban reménykedem,a Nemzet Tollával, már elértük a bálnafos mélységét.
Tisztelt Elnök Úr!

Idézném Önnek az emberek embere egyik kedvenc mondását, melyet országjáró körútján is sűrűn hangoztatott: No pain, no gain!

Szerintem itt lenne az ideje, hogy instruálás helyett - a fenti jelmondat értelmében - némi erőfeszítést tegyen hejessírása(hehe) javítására. Például a tárogatózás helyett megkérhetné dr. Hoffmann Rózsát, hogy korrepetálja kicsinyég. Nevezett hölgy is jól ellenne, végre megint a szakmájában alkalmaznák! Arról ne is essék sok szó, hogy Önt is kihúzná a szellemi tespedtségből, így jobban tudná értelmezni az országunkról megjelent külföldis írásokat is.
"Esetleg te magad, Laci, ki az MSZMP KB társadalomtudományi és társadalompolitikai intézetének is voltál munkatársa, mellette a MISZOT alelnöke éppen pont Gyurcsány Ferenc mellett?" ....?????

No Te kutya fejű Kövér EZT ELHALLGATTAD??? ...vad úri tatárok mi??? A POFÁTOKHOZ MINDEN HOZZÁFÉR ....BANDA!!!!
Tényleg le lehetne szállni a Nemzet Golyóstolláról!
Miért kell mindig a leghülyébbet bántani?
@maybach: há me, hüje és politikusz, birnyia köllenne, ezéé van ottan /hú de nehéz, hibásan írni :D/
le sem szrná senki, ha otthon, családi kőrben mutogatná az (alá)írói vénáját
"Kövér Lászlót manapság már a józanabb és mérsékeltebb fideszesek között szokás számon tartani."

Elfogyott a szög? Vagy a kötél?
Erről lesz hír? Hogy miközben megszorításokról pofázik a sok álszent fasszopó, addig újabb teljesen másodlagos dolgokra szórják a pénzünket? Mert ilyen kurva gazdag országban élünk?
Kezd nagyon eldurranni az agyam, ettől a szarházi tolvajbandától!

index.hu/belfold/2011/08/22/97_skoda_superbet_vett_az_allam/
@Bergeroth:
szvsz ez teljesen korrekt. inkább skoda superb, mint audi A12 vagy mi most a menő...
A cikkhez meg csak annyit, hogy ezek az idióták tényleg azt hiszik, hogyha a hazugságot a végtelenségig mondogatva próbálják megcáfolni, akkor az igazzá válik.
Fel kell világosítanom kövér elvtársat, mert úgy látszik szegénykém még mindig hülye mint a segg, hogy nem, a hazugság akkor sem fog igazzá válni, hogyha a halálod napjáig ismételgeted az ellenkezőjét.
Elkeserítő: Schmitt már nem olvas minden reggel bibliá? Abbahagyta a görög nyelv tanulását?
Mit szólnak ehhez a Pannon Egyetem "befelhősödött szemű" hallgatói?
@ómami:
Saját hibám javítása :Bibliát .
Bocsánat.
@Bergeroth: Az a baj, hogy működik...

Itt tényleg mindent meg lehet csinálni, és 2/3-al meg is teszik és erőből átnyomják. Most mindent szabad, mindent lehet (elvileg) következmények nélkül. Ebben bíznak a fiúk és "majdcsakleszvalami" alapon égetik föl a hidakat és tolják ki a jóizlés határait fanatizmustól átitatva.
@Cirbi: "Szép vélemény, szép mondatok ezek is. Jó kontrasztot ad, ennek a sok agyamentnek..."

A baj az, hogy józan parasztival is ki lehetett találni a Matolcsy féle program (?) kivitelezhetetlen és nem reális. Borzasztó, hogy a mai napig a csivavaszemű vuduközgazdász viszi a boltot, pont akkor amikor a lahatő legjobb ember kellene abba a székbe.
“A hatalmi ágakhoz mindig kötődnöm kell, elismerni a tevékenységüket és adott esetben meglátogatnom őket”

Neked nem elismerned kell ezeket, hanem őrködni felettük te szerencsétlen.

Bazmeg és ez fog menni még négy évig.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Most gondolj bele: Kövér volt az egyetlen, akinek SP hangosan is kínos volt, és a bátorságáért ő mostan ilyen mérceizé...
Azért én megnézném, ahogy a mi Palink adott esetben meglátogatja a hatalmiágakat.
Amikhez persze mindig kötődik.
@maybach:

Már láthattad: ilyenkor megy Kötcsére lecsót főzni az uradalmi nemzetgyűlésbe.
@Fabius: Komcsizásból éltek meg eddig is ezek a komcsik, miből gondolod, hogy ezek után nem fognak komcsizni?
Ha Thürmer elvtársuk is belépne a Fideszbe, ezek még akkor is komcsiznának... :) Ecceri hívek meg még azt is elnéznék! Megideologizálnák, hogy ez igazából nem is volt komcsi, csak annak magyarázta be az a rohadék kozmopolita ballib média! Bezonyám! A Viktor, az igen, ő tudja a tuttit! Ő aztán tud embereket válogatni... Komolyan!
Palink és beszédírója is 2 jól megtermett balfa..! Hihetetlen ecceri lelkek. Szerintem őszintén el is hiszik, amit összefirkálnak. Ez a legrosszabb! :))
Pártunk és kormányunk spórolt... Mé, csak Skoda? Nem?

index.hu/belfold/2011/08/22/97_skoda_superbet_vett_az_allam/

Mit vettek volna, ha nem spórolnak? Lézer Jani tanácsokat is adott? :))
@Boli:

Szakácsnak? Hehe, oda szákember kell.

De egy ilyen snájdig diplomatát konzumfiúnak simán. Tudod, az olyan mint a konzumlány csak fiúba, nyalóképességét a fürdőbe járó éltesebb, jómódú hölgyek szolgálatába állítja. A jatt az övé, plusz a konyhán minden este megeheti a maradékot.

Pont pásszentos munkakör volna úgy érzem.
@néma bárány: Oszt még továbbképzés se kell neki, hisz doktorija is van belőle! :)
Azért rossz vagy, hogy Te miket nem mondasz? Még a végén jelentkezik nálad!
Állítólag már csak a konyhád miatt is megéri... :)
@néma bárány: Ha megy, ezért egy referencia levelet kérjél, hátha rajta van Kádár aptyuk aláírása, vagy a Horn Gyulusé, de a Viktoré biztos! :)
@Boli:

A Skoda nem rossz ötlet, így nem is a sajátjuk:

totalcar.hu/magazin/velemeny/2011/02/15/autot_vennek._jelige_politikus/

Vályi összevetett mindent extráktól futásteljesítményen keresztül értékvesztésig, jobban járunk mint egy Audi flottával.
Lemaradt: igen, a fenti cikk hatására kezdtek Skodában gondolkodni:

totalcar.hu/magazin/kozelet/2011/05/20/ilyen_a_plebejus_kormanyzati_flotta/
@Boli:

Nem tehetek róla, de szabályosan rosszul vagyok ha Pozsgayval a hónuk alatt komcsizni kezdenek. Bazmeg, akinek ez az ember nem vállalhatatlan a maga megalkuvó, vérkommunista múltjával, az kussoljon és ne komcsizzon.
@Fabius: Erről a Pozsgay-ról beszélünk.

Az 1957. december 15-én megjelent Pozsgay írás:

"1956: „tépett szájú, hasított kormű, sok kis senki” forradalma…

Az új oktatási év megindultával, különböző szemináriumokon ismét napirenden van a múlt évi ellenforradalmi események értékelése. Elkerülhetetlenül szembetaláljuk magunkat azzal a problémával, minek tekintsük: forradalomnak vagy ellenforradalomnak az 1956. október-novemberben történteket? Tisztáznunk kell a fogalmakat annál is inkább, mert egyszerű emberek szájából ma is gyakran hallunk olyan kijelentéseket, hogy a „forradalom” alatt ez, vagy az történt, stb. ….
Legtöbb, hasonlóan beszélő ember jóindulatához semmi kétség nem fér, csupán úgy rögződött bennük a forradalom fogalma, hogy az egyenlő a felfordulással, káosszal, mindenfajta társadalmi rendetlenséggel. Nem is gondolnak arra, hogy az igazi forradalom rendet jelent, egy új társadalom születését, mely természetesen a régi legyőzésével jöhet csak létre. Ebben a tekintetben minden forradalom egyforma volt. A régi termelési viszonyokat újakkal váltotta fel. A régi uralkodó osztály hatalmát egy eddig, legalábbis politikai tekintetben az elnyomott osztály uralmával helyettesítette. Így történt ez a szocialista forradalomban is, azzal az igen lényeges különbséggel, hogy míg minden előző forradalomban a kizsákmányolás régebbi formáját annak újabb formája váltotta fel, addig a proletárforradalom alapvető célkitűzése a kizsákmányolás teljes felszámolása.
Röviden és igen vázlatosan ezek a szocialista forradalom ismérvei. Azon senki nem vitatkozik, hogy ezek a követelmények megfelelnek-e az elnyomott milliók érdekeinek. Méla szkeptikusok hosszas töprengés után csupán azt a kérdést szokták nekünk szegezni: mindez megvalósítató-e? Kérdésükből az is kiérzik, hogy ők nem nagyon hisznek benne. Persze a Szovjetunió sorozatos sikerei után egyre könnyebb igennel válaszolnunk.
Én most mégsem ezekkel a kétkedőkkel szeretnék vitatkozni, hanem azokkal, akik a tavalyi októberi eseményeket is szeretnék forradalommá: „Egyetlen Magyar Nemzeti Forradalommá” kozmetikázni. Könnyű nekik, hiszen olyan sajátosan „magyar nemzeti” intézménytől kapják az ideológiai támogatást, mint a Szabad Európa rádiója, mely viszont a legmesszebbmenőkig élvezi a „legmagyarabb magyarnak”, Dulles János óhazai gazdálkodónak és politikusnak erkölcsi és anyagi támogatását.
Nehezebb nekem, mert ily tekintélyes pártfogók híján kénytelen vagyok a száraz és élvezhetetlen tényekre támaszkodni, melyek – tudjuk jól – csak a józan ész kicsiny, bár de egyre hatalmasodó birodalmában jutnak, érdemükhöz méltó megbecsüléshez.
Nézzük hát a forradalmat! Megfeleltünk-e 1956. október 23-ig a szocialista forradalom követelményeinek? Mielőtt még bizonyítanák, nyugodt lelkiismerettel merem mondani: igen. Mert, ha hibáztunk is, azért a tulajdon-viszonyokat sikerült úgy megváltoztatni, hogy abban sem Mindszenty, sem herceg Eszterházi nem nagy örömüket lelték. Ez magában is elég határosan bizonyítaná igazunkat, még ha a többi, igen jelentős eredményt: a munkásosztály vezető szerepét, a kulturális forradalmat, a fokozódó anyagi jólétet elhallgatnám is. De minek hallgassak róluk, mikor ezek az eredmények mind a szocializmus irányába mutattak, mind azt bizonyították, hogy 1947-48-ban sikeresen hajtottuk végre szocialista forradalmunkat.
És jött 1956. október 23. Lopva, alattomosan közeledett. Sunyi bábáinak száján egy percre sem halkult el a szocializmus igéje, miközben egy nyáron át járták a Petőfi-rondót, „nemzeti sajátosságaink” körül, azzal a magasztos céllal, hogy kiküszöböljék a szocializmus építésében elkövetett hibákat. – Majdnem sikerült nekik még a szocializmust is kiküszöbölni.
Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, háta mögött még több úri bitanggal, megcsinálta az „Első Hazai Nemzeti Forradalmat”, melyet kis híján „Nemzeti Szocialista Forradalomnak” neveztek. A szociális elemet Mindszenty – Pehm József képviselte benne, a nemzetit pedig Lőwenstein herceg. Hogy mégsem „nemzeti szocialistának” keresztelték vívmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy e két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes emberben és ők nem látták még időszerűnek e hányingert kiváltani.
Lehetett-e nálunk forradalom 1956. októberében? Hová vezethet nálunk a termelési viszonyok megváltoztatása és az uralkodó osztály megdöntése? – (Mondjuk, hogy a forradalom ezt jelenti.) Ilyen lépés nálunk csakis visszafelé, a kapitalista viszonyok és a burzsoá uralom visszaállításához vezethetett és vezetne ma is. Ez viszont színtiszta, steril ellenforradalom.
Miért kellett mégis forradalomnak álcázni azt, ami annak éppen az ellenkezője volt? Nagyon egyszerű ennek a magyarázata. Tudjuk jól, hogy a szocializmus vívmányai, minden elkövetett hiba ellenére, mély nyomokat hagytak a dolgozó nép gondolkodásában. A magyar munkásosztályt és a parasztságot nem lehetett volna nyílt rábeszéléssel a gyárak, vagy a föld visszaadására rávenni. Ez ellenforradalom, először szociális demagógiával, félrevezetéssel, hatalomra akart kerülni és ebből a hatalmi pozícióból aztán fellépett volna a dolgozó milliók érdeke ellen.
Kinyújtotta volna a kezét a földért, a gyárért. Az ellenforradalmi porhintést elősegítették a párton belüli árulók és revizionisták is. A „nemzeti Forradalom” olyan nevezetesen renegátot sorolhatott „vezetői” közé, mint Nagy Imre, akinek szellemi képességeit ugyan csak egy adóvégrehajtói karrierhez szabták, de jellemtelensége biztosította, hogy miniszterelnök legyen a legdühöngőbb fehér-terror napjaiban.
Legérdekesebb a dologban, hogy végig azt hitte, ő a vezető, pedig csak úgy táncolt, ahogy Mindszenty és a hozzá hasonló „forradalmárok” fújták.
Hiába, sokat fejlődött a világ! A Horthy-féle fehér-terror bajnokai még szemérmetlenül ki merték mondani, hogy ők ellenforradalmat csinálnak. Ma már nem merték ezt megtenni, hiszen ha nyíltan vallottak volna céljaikról, akkor nem sikerült volna nekik egy pillanatra sem félrevezetni a dolgozók egy részét. Csak a nacionalizmussal fűszerezett ál-forradalmi, ál-szocialista jelszavak segítségével sikerült elérniük, ha csak néhány hétre is, hogy hiszékeny embereket félrevezessenek. De kérdezzék meg azt a parasztot, aki meghallgatta Mindszenty „szózatát”, vagy azt a munkást, akit haladó nézetei miatt a terroristák meghurcolták, mi volt itt a múlt év őszén, biztos vagyok benne, hogy helyes választ adnak és megmondják: itt bizony ellenforradalom volt. (Kivált ó, ha emlékeznek még az 1919-1920-as évekre.)
Hát így próbáljuk meg tisztázni a fogalmakat!"

No, hát így tessék értelmezni Viktor és csapata eszmevilágát.
@Boli: Erre gondoltam a posztban is, bizony.

Meg arra is, hogy mekkora bullshit volt a népfölkelésezés, amit előre megbeszéltek és nem Pozsgay volt saját szakállára bátor.
@Fabius:

" Pozsgayval a hónuk alatt komcsizni kezdenek. Bazmeg, akinek ez az ember nem vállalhatatlan a maga megalkuvó, vérkommunista múltjával, az kussoljon és ne komcsizzon."

Azért pozsgainak vannak vállalható momentumai, de ideológiától függetlenül a kabátforgatás maga már vállalhatatlan.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Momentumok=Másodpercek...
Egyébként meg max. vállalható az olyanoknak, akik maguk is számtalanszor fogatták már meg azt a bizonyos kabátot.
Éljen Pártunk és Kormányunk! Éljen Ormány Vikon! :)
"forgatták"... wazze, hosszú volt a nap!
@Boli:

Másodpercek.

Igen, vannak vállalható másodpercei. Nem védeni akarom, pusztán arra céloztam, hogy ha nem váltogatta volna annyiszor a kabát fonákját, akkor még esetleg tisztelni is lehetne, mert hisz valamiben.

Így viszont, gyökér és hazug is.
Gyerekként én a sofőrjét ismertem, aki a családunk egyik barátja volt. Nem semmi család voltak azok sem, nem komancsok, hihetetlen életekkel, történetekkel.
Pozsgay elvtárs Mercedese amikor megállt a '70-es években a házunk előtt, azért nézett mindenki!(Vidék, kisváros - sejtheted!)
Szóval akkor rám lehet fogni, hogy én is a pártállam részese voltam? :) Az én nevemmel... :))
@Boli:

Édesapámat baleset érte, és vidéken vitte kórházba a mentő.
78 napig volt kórházban.
Édesanyám külkeres volt, és egy fontos ember , akivel együtt jártak régen suliba rendelkezésére bocsájtotta heti két alkalommal az állami Mercedest, hogy tudja látogatni.
Amikor piros pontot kaptam, én is lemehettem.
A kórházban levő megkülönböztetés nem jutott el, mert ahhoz még kicsi voltam, de azt tudom, hogy Zuglóból Fehérvárra 40 percnél több sosem kellett. Időnként egy-két rendőr megállított (Nem volt A-betűs a rendszáma!) minket, de az Attila bácsi ilyenkor a 'zakója belső zsebét' megmutatta a rendőrnek, aki mindig tisztelgett ilyenkor.
Nagyon élveztem. Egyszer Attila bácsi eljött értem az iskolába a fekete Mercivel. Életem egyik legjobb délutánja volt. Mellesleg onnantól sűrűbben kaptam piros pontot.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: :)
Több sofőrje volt, azt tudom, mert a mi ismerősünk "Zoli bácsi" volt, aki néha mondta, hogy nem ő megy vele valahová. A belügynél voltak alkalmazva, de ő tényleg sofőr volt csak. Tőlünk 40 km-re jártak sokat és amíg várt rá, addig eljöhetett és beugrott hozzánk. A rendőrös sztori stimmel, mesélte ő is, hogy "picit" gyorsan ment, megállították de a "Pozsgay elvtárs autója" varázsigére tisztelegtek csak. :)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez nagyon megható volt. Szóval "szerette a gyerekeket". Mást nem tudsz a pozitív oldalra írni? (nem az alkalmazkodó képességére gondolok)
@Boli: @legeslegujabbkor:

Minket nem a pozsgai autója vitt! Csak azért meséltem el, mert tudom Boli mit érzett, mikor a házuk előtt állt a Mercedes.

Nem fogom megnevezni kinek a Mercije volt, de se kormány- se párt(vezető)tag nem volt.
@Boli:

Külker, nem párt, mégis Merdzsó...Attila bácsi...

Boli: nem voltak ilyenek, ezzel a habitussal túl sokan abban az időben :-) Emlékszel kiről sztoriztunk a Pólus parkolóban? Aki nem "emberi mércével" mérte a szimpátiát?

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Annyit elárulsz, művész ember volt, ugye?
@Boli: @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Örüljetek, hogy nem volt lefüggönyözve, és nem hajnalban jött a fekete autó. :-)
Csengőfrász:
- Úristen, elvisznek...!
- Á, csak a Pozsgay sofőrje... :-)
@legeslegujabbkor:

Ősi szekérjavító családból származom, a motorizáció hajnala óta minden egyes járműre emlékszem :-D
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Akkor nem találtam el, így elárulom: Szász Bandi bácsi bírt még ilyen habitussal. Akiket szeretett azoknak az ingét is odaadta, és történetesen volt Mercije meg Attila nevű sofőrje :-)
@szerénységem: Bakker, az a nagyapám volt, akit a nagy fekete autó elvitt, anno '50-es évek...
@Fabius: Én csak a merdzsót kívülről méregettem, mint városi gyerek a gumicsizmát. Azt viszont nem tudtam, hogy a Szásznak volt sofőrje... Amikor volt az öreggel közös dolgom, ő vezetett 2 ajtós sport Mercit, de ez már a '90-es évek, fiatal feleség, 5 autó a garázsban, a Rolls leponyvázva. :)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ááá.. nem értik ezek a dörgést! :)) Élni tudni kell! :)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nekem a katonaságnál, '87-88 volt egyszer egy olyan stoppom BP-ről, hogy német merci megáll (külföldi autóba nem ülhettünk volna be), én németül köszönök elkezdem mondani, hogy... mire a pasas magyarul "Jónapot!". Na, jó, egy gonddal kevesebb, tépem le a váll lapot, zsinórt, sapka elrak, a hapsi meg kérdezi miért pakolunk a haverral így. Elmondom neki, hogy hát nekünk ide nem szabadna beülnünk, erre vigyorogva közli, hogy ő a bonni nagykövetség kulturális attaséja. Na itt a víz egy pillanatra levert, mert mint azt illik tudni, ezek a hírszerző szervek fedőfoglalkozásai a követségeken... Azt mondta nyugodtan pakoljunk vissza magunkra mindent, ha megállítanak, majd mutat valamit a rendőrnek, amitől gyorsan másfelé lesz dolga... Ha jól dereng kb. 35 perc alatt voltunk Győrben, 160-as sebesség és a halál között... Jó fej volt, de a zabszem akkor is ott volt, csak a haver volt akkor is tökhülye, később magyaráztam el neki, hogy ki lehetett a pasas. :)
"Azoknak a szálaknak összebogozása, megerősítése a feladatunk, amelyet az idő önmagában is elvékonyít, szétfoszlani enged, nem is beszélve arról, hogy az utódállamok politikai elitje szándékosan próbálja ezeket széttépni, elszakítani. Ebbe a körbe azok a kollaboráns politikai erők is beletartoznak, akik magyarnak adják ki magukat, de valójában nem a magyarokat képviselik az adott állam politikai döntéshozatalában, hanem fordítva, a többségi politikai elit érdekeit próbálják érvényesíteni a saját maguk által vezetett közösségeken belül."
Azért érdekes gondolatok kavarognak Kövér úr fejében. Kiváncsi vagyok, hány nagykövetet fognak megkérdezni erről az utódállamozásról.
Úgy gondolom, itten az lett elfelejtve, hogy a rendszerváltás legfőbb generátorai az MSZMP-n belüli ellenzék voltak, akik belülről vékonyították a falakat, természetesen a "külső" ellenzék érveit és igényeit messzemenően átvéve és hangoztatva. Talán még a III/III-as ügynököknek is több szerepe volt a pártállam lebontásában jelentéseik révén, mint a később, a sunyiból előkerült "szabadságharcosoknak". Mert rávilágítottak arra, hogy nincs tovább. Úgy gondolom, hogy a békés átmenet ennek a többszintű információ-áradatnak volt köszönhető. És egy kicsit Németh Miklósnak...
süti beállítások módosítása