Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.08.17. 05:33 Fabius

Úton a béka segge alá

Címkék: adatvédelem gazdaság fidesz orbán viktor titkosítás

Időnként hajlamos az ember azt gondolni, hogy ahol most vagyunk attól már nincs lejjebb. Aztán jön egy olyan nap, mint a tegnapi, és politikai elitünk jóvoltából villámgyorsan kiderül, hogy de, nekünk a bányászbéka segge alja tulajdonképpen emelet. Ám csüggedni nem kell, szorgalmasan ásunk tovább lefelé.

Több álom is szertefoszlott az elmúlt 24 órában. A matolcsyzmusról kiderült, hogy egy vérszegény szúnyog vehemenciájával képes csak tekerni a gazdasági verklit, és a második negyedévben nulla, azaz nulla százalék GDP növekedést volt képes produkálni, amivel 90 milliárdos újabb lyuk tátong a költségvetésen. Kormányunk haladéktalanul felülvizsgálja álmait, az Orbán-Szent Jobb-Fellegi-Pintér zseni négyes igyekszik szerényebbet álmodni a mostaninál.Azt, hogy Pintér mit keresett egy ilyen ülésen ne kérdezzétek. Szerintem csak az euró és svájci frank szavakat hallotta, ebből azt hitte valami közbeszerzés lesz és nem akart lemaradni róla. A matolcsyzmus elhasalásának nyilván lesznek zsebbenyúlós következményei, és Orbán adósságos szabadságharcától is érzékeny búcsút vehet. Arról nem beszélve, milyen sebességgel fognak kihátrálni a Gyurcsány és a többiek felelősségét buzeráló törvénygyártásból. Csak a kukát fel ne borítsák a nagy tolatásban, hullik a szemét így is rendesen.

Mire ezen túltettük magunkat máris beköszönt a következő saller: pártunk és kormányunk elküldte a picsába Jóri András adatvédelmi ombudsmant, az okoskodásával együtt. Emlékszünk még a névvel-vonalkóddal ellátott szociális konzultációs ívekre ugye? Erre mondta ki határozatban Jóri, hogy az adatkezelés törvénytelen, és azokat törölni kell. Höhh, de nem addig'a! A szociális konzultáció és az eredménye le van szarva, a védett kort is kidobták a munkatörvénykönyvének tervezetéből, hiába konzultálták bele az emberek. De nem is ez volt a lényeg: a Kubatov listák adatfrissítése sokkal fontosabb az emberek véleményénél. Így most vonalkóddal korszerűen vannak nyilvántartva névvel, címmel azok a látens támogatók, aki visszaküldték az ívet.Ezért úgy döntöttek, ha már ennyit költöttek a listafrissítésre, akkor bizony szájzárat kapott pitbull módjára ragaszkodnak az adatokhoz, és bíróságon támadják meg az ombudsmani határozatot. Emlékeztek még, ugye? Ezt az a kormány teszi, akik a vadonatúj adatvédelmi törvényben mondták ki, a sok ombudsman felesleges, majd ők megvédik az adatainkat önmaguktól.

A példa mutatja, szerintük ez a védelem.

Az állampolgár napi agylobjához az eddigiek is több, mint elégnek bizonyultak, de még nem volt vége a napnak. Van nekünk ez a szupertitkos legújabb ügyünk, ahol még a titkosító titkosítójának titkosítója is titkosítva van legalább nyolcvan évig. Mert akkora a szörnyűség de akkora, hogy nem mondjuk meg nyócvan évig sem, mekkora. De azért a vizsgálat folyik, és érdekes hullámokat vet: az egyik gyanúsított fiát is beidézték tanúnak, de ifj Galambos Lajos élt törvény adta jogával, és nem kívánt vallomást tenni az apja ügyében. Ez szíve joga, nincs az a jogrendszer ami kötelezne a közvetlen hozzátartozód elleni vallomástételre. Erre felkereste a Nemzeti Védelmi Szolgálat két munkatársa, és fényes nappal a belváros közepén egy bevásárlóközpontba álltak neki leckéztetni, hogyaszongya ha nem vallasz kisköcsög, akkor megfingatjuk apádat, meg különben is időszerű lesz másik ügyvédet keresni, ha jót akartok.
A szolgálat embereinek egyetlen szerencséje, hogy feljelentés lett a dolog vége, és nem az, hogy ifj. Galambos az apját és személyét ért fenyegetés hatására megnevelte őket egy kiszakított széklábbal. Ezek után hadd kérdezzem meg tőled, kedves Viktor:

- Mi az a bánatosan kókadt paripapéló történik ebben az országban?

Újra felvirágzik a kommunizmus? Nulla gazdasági teljesítmény mellett az adatainkat sajátotokként kezelitek szabadon ahogy tetszik, és akiről a vádat sem vagytok hajlandóak megmondani, annak a családját is baszogatni kell? Rákosi született újjá benned, vagy én néztem el a határjelzőt, amin nem Magyarország szerepel hanem Észak Korea? Családbarát kormány és jogállam: emlékszel még ezekre a nemrég használt kifejezésekre? Mert úgy látszik ideje volna némi memóriafrissítésnek.

393 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr353159351

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor hű maradt önmagához 2011.08.17. 18:21:37

A Kedves Vezető, mint ahogy szokta, kiállt, beszélt, de nem mondott semmit!Nem fogjuk hagyni, hogy a válság árát, a korábbi rossz döntések következményeit az emberekkel fizettessék meg – kiáltott fel a Kedves Vezető és egy hirtelen mozdulatt...

Trackback: Ki is Tóta W. valójában? 2011.08.17. 17:33:31

Tóta W. otthagyja az Indexet! – söpört végig rémhírként az interneten, az egyiptomi és angol lázongásoknál is gyorsabban....

Trackback: Rejtegeti a Hírcentrum a siralmas gazdasági adatot 2011.08.17. 11:17:11

A világgazdaságról és a magyar gazdaságról adott elemzésünkben leírtuk, miért tartjuk elhibázottnak a Fidesz gazdaságpolitikáját. Kedden pedig megjött a hír, hogy a II. negyedévben 0, azaz nulla százalékos volt a gazdasági növekedés az előző negyedévhe...

Trackback: Golyós presszó, köcsög NAV 2011.08.17. 10:02:56

A kocsmaasztalon felejtett zárjegy nélküli, felbontott csomagban talált 13 db cigareta miatt kapott 150 ezer forintos jövedéki bírságot egy nyíregyházi kocsmáros.A Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) egy héten belül már harmadik alkalommal járt nála, mind...

Trackback: Félszívű nekrológ 2011.08.17. 08:49:00

Egyszer beszélgettem egy emberrel, aki a detroiti bértárgyalásokon volt közvetítő. Aki a magyar érdekegyeztető tanács (béke poraira...) langyos teadélutánjaira asszociál, dohánybarna zakókra, vastag üvegkancsókban enyhén klórszagú vízre, bordó abroszra...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Reuters képviselője merte megkérdezni Orbánt először a növekedésről.
3% alá viszik az államháztartási hiányt!
akármi történik. ezt most jól jegyezzétek meg, a vezért mondta élőben!
@troll ellenpólus: elmebajnok,te a hőmérőt nézed?tarlóspistának üzenem hogy matolcsyról sürgősen nevezzen el egy zsákutcát/még életében/ekkora hülye ritkán fordul elő.
@Muad\\\'Dib:
1. allitas: sullyed a nyugati sajto szintje
2. erv: egy pletykalap etikatlan viselkedese

amikor azt mondtam, hogy az nem mertekado (= szinvonala a mainstream alatt van, mert blikk szintu pletykalap), azt mondtad, az angolok szerint igen, hiszen rangos dijjal jutalmaztak

nem igy volt? :)
@Fabius:
"Akik igénybe veszik az árfolyamgát lehetőségét, azok számára 2015 után sem lesz 15 százaléknál nagyobb a törlesztőrészlet növekedése"
hogy is hívtán ezt anno? jah igen tervgazdaság és 5 éves terv, és persze akkor sem volt választás, tehát magunknak tervezünk, más úgy sem jut a húsosfazék közelébe, na akkor megjósoltatom velük a lottó számokat, ha úgy 4-5 évre ezt is be merik vállalni
@csizsikpizsik: Hogy neked milyen igazad volt... te írtad a beszédet?
@somogg:
Most akkor miért keversz ide, hogy a lap minőségéről nekem mi a véleményem? Ha nem vagy generic analfabéta, akkor fel kellett volna tűnnie, hogy én sem gondolom másképp. Az a tény azonban, hogy a legnagyobb példányszámban eladott hetilapok között volt, azt jelenti, hogy komoly tényező. Igen, itthon a blikk is az. Nem a gazdasági hetilapok, nem a hvg, ugyanis Mari néni nem azt olvassa. Tehát nem értem a problémádat. Igen, miért ne következtethetnék az egyik legnépszerűbb bulvárlap produkciójából az etikai szintre? A kettő között csak én látok összefüggést? Vagy szerinted nem alkalmas befolyásolásra az egyik legolvasottabb hetilap?
Tisztelt Fabius!

És ha az sem segít, akkor majd lesz Nemzeti Bizottságvédelmi Bizottság, új feladatot kap majd a mi Gyulánk, és ki kell derítenie, hogy melyik bizottságért ki a felelős (különös tekintettel az elmúlt évek kormánytagjaira).
Lesz itt rend!
De olyan, hogy attól koldulunk, és nem is kell soká várni.
Még 30-35 sarkalatos törvény, oszt jónapot!

Tisztelettel:
anonymand
béka segge vagy ló f@sza? nem mindegy? legalább haladunk vmerre...

Kedves Tahó gyűjtőm! hozzátok szólok:
így jár az az ország, ahol egy debil bábot, focistákat választanak kormánynak...
alkalmatlan- lusta- gerinctelen- csőcselék...
ha megbántátok szóljatok... hátha még megúsz6ja ez a szerencsétlen ország...
Orbán: ősszel komoly költségvetési döntéseket kell hozni
--------------
Na kinek milyen ötletei vannak ennek a cirka 100-200 milliárd beszipákolására? Nekem nem sok:
- nyugdíj csökkentés /eléggé rizikós a zemberek miatt/
- önkormányzatok összevonása /ez sem kismiska végigverni az fideszes embereiken :D
- múlti adó /tözsde kinyírása/
- lefekszünk kínának, meg az araboknak /mi lesz ennek az ára???/
több ötletem nincs, tudom nekeik lesz, mert a 2/3-nak nincs párja és gátlása :D
@Muad\\\'Dib:
1. a hozzaszolasaidbol kiderult, hogy szerinted ez a lap mertekado az angol piacon, ez nem azt jeleni, hogy te minosegnek tartod, hanem azt, hogy azt gondolod, hogy az angol ujsagolvasok gondoljak ezt (ezen jot nevettunk)
2. egy pletykalap szinvonalabol nem lehet az adott orszag sajtojara vonatkozo kovetkeztetest levonni, mert egy specalis szegmens, celja a szorakoztatas, nem pedig a hiteles tajekoztatas. a magyar sajto nem azert hiteltelen, mert a blikkben zalatnai cini mellei a tema, hanem mert minden kozeleti lap egy-egy part szocsove.
@troll ellenpólus:

"Feltűnt, hogy a forint csak a frankkal szemben esett, az euró-frank keresztárfolyam miatt, az euróval meg a többi valutával szemben pedig erős maradt, mint a beton? "

Nem tűnt fel. Az USD, az euró, de még az angol font is erősödött. Érted? Az USD, ami majdnem csődbe ment. Az angol font, ahol zavargások vannak!!!!

"a mostani összeomlásban pedig úgy állt az ország és a magyar tőzsde, a magyar forint, mint a kőszirt a viharban?? Ezt köszönhetitek a mostani kormány "

Nem, barátom, ezt köszönhetitek a manyuposok megtakarításainak.
@Trompf: "Ezt a GDP növekedést leginkább a szomszédos országok összevetésében érdemes tanulmányozni.

Mi itt átlagosat produkálunk, nem úgy mint az MSZP 8 éve alatt, ahol mindvégig az utolsók között tartották nyílván a növekedésünket."

Óh, Te vezéredet kétségbeesve, vakon védelmező balga! Az MSZP-ből nekem is elegem van, hidd el! De emlékezz vissza, hogy az MSZP-nek mennyire tilos volt az "egyre fokozódó", kellemetlen nemzetközi helyzetre hivatkozni? Pont Pártod, sajtója, és a magadfajták kezdtek ilyenkor hőbörögni. Hogy, pl. mé nem látták előre a válságot, meg ilyenek.
A mostani nemzetközi dekonjunktúrára simán lehetett készülni hónapok óta. Drága Matolcsytok mégis talált 4-6% os növekedést prognosztizálni, és konzervatív becslésképnt legrosszabb 3%-ot beleírni a konvergenciaprogramba. MÉg azt is jelzem, hogy már Bajnaiék alatt mindennek elmondták a kormányt, hogy nem nyújt segédkezet a frankhiteleseknek. Mennyi is volt akkor az árfolyam? 190? MIért is kellett másfél évig és 270-es árfolyamig várni a konkrét lépésekkel, és ezalatt inkább alkotmányozni, médiatörvénykezni, átnevezni, médiát és mindent megszállni?????
És hogy fogalmazott hetekkel ezelőtt Viktor? Magyarország, avilágon egyedüliként helyes válaszokat adott a gazdasági kihívásokra! A heyles válaszok eredményét magad is láthatod.
Hogy van az, hogy Matolcsy kivételével mindenki tudta, hogy az egykulcsos két beígért alapvetését nem fogja megvalósítani tenni: 1.)Kurvára nem lesz mindenkiek jó, sőt... 2.) Kurvára nem fogja "dinamizálni" a gazdaságot. (Kis tömeg javítja csak a fogyasztási képességét, ennek megfelelően kimutathatatlan a fogyasztásnövekedés. Valamint, megfeledkeztek arról, hogy azokat sújtja leginkább a frankválság, akik amúgy sem jártak jól. De még a módosabbak közül is soknak a 16%-on való nyerségéet, elviszi a farnkhitel.) Szóval, barátom, ezt mind lehetett előre tudni, hiszen még ki sem lábaltunk igazán a válságból, ez most nem olyan volt, mint 2008. De a szomorú, hogy még, ha nem is romlott volna a környezet, a felsorolt intézkedések legtöbbje akkor is téves volt, és amúgy sem hozta voln a számokat.
A másik pedig, tök mindegy már, mit vót az elmútnyócévben, PÁRTOD és KORMÁNYOD MEGÍGÉRTE, hogy helyrehozza a károkat. Egy ilyen ígéret felelős gazdasági és egyéb gondolkodást feltételez. Hogy ők mindennel számolnak. NA, barátom, egyes egyedül ehhez az igérethez nyúlhatsz most már vissza! Sem az elmútnyócévez, sem a nemzetközi helyzethez. A Pártod gazdaságpolitikája fundamentumaiban volt szar már a legelején. És ezt mindenki tudta, mondta. Csak nem akaródzott meghallani az uraknak. Kíváncsian és előre mosolyogva várom az újabb cinikus Orbán-féle világ- és bizonyítványmagyarázatot. Te meg ne védd ennyire a Fideszt a nyilvánvaló baromságaikkal, mert pénzt ezért nem kapsz tőlük, pozícióba nem tesznek, és egyszer csak már nagyon ciki lesz.
UI: És mennyire tudtam, hogy ígéeretük ellenére, a szuperbruttót sem fogják kivezetni! Te nem tudtad? :)
@Muad\\\'Dib: "Komolyan ez már rohadtul unalmas."

Igen? Ki kötelez téged arra, hogy itt oszd az észt? Nem férsz hozzá a fityeszes blogokhoz?
@somogg:
"...hanem azt, hogy azt gondolod, hogy az angol ujsagolvasok gondoljak ezt (ezen jot nevettunk)..."
Melyikek? Mivel az egyik legjobban fogyó hetilap volt, sokan azt gondolják. Tudod az a baj, hogy tényleg nem fogod fel miről beszélek. Vajon nekem a blikk mértékadó? Nem. Vajon, ha lemegyek a sarki talponállóba, az ott lévők 90%-ának ez az alaptájékozottság forrása? Ja. Szerinted az egyszerű emberek vannak többen, vagy az értelmiségiek?
Komolyan nem hiszem el, hogy ennyire nehéz ezt megérteni. Az a vicces, amikor valaki jókat nevetgél, de az nem jut eszébe, lehet nem olyan körben forog, ahol fel tudná mérni az igényeket. Ki nem szarja le, hogy az általad ismert emberek mit kedvelnek? Mit gondolnak? Ébredj már fel, eleve ki nem szarja le ezt a sok szájtépést, amit pl. itt folytatunk. Szerinted ez hány százalékához jut el az embereknek? Sőt az egész index társadalmilag vajon hány százalék hírforrása?
@Cirbi:
Ha csak egy kicsi hiányzik -> Provident!
@Orbán Diktor:
"...Nem férsz hozzá a fityeszes blogokhoz?"
Na akkor tőled elköszönünk, mivel szövegértelmezési képességed a nulla felé tendál.
FYI, ezt is írtam:
"...Hasznosabb lenne a fityesz látványos hülyeségeit kritizálni..."
@Muad\\\'Dib: hmmm azt nem tudom a zsindexet hányan olvassák... előre bocsátom magamrészéről SEMMYILEN KORMÁNY propagandát nem olvasok, mindig ellenzéki sajtót

a baráti körömben sem ismerek önkínzót, legtöbben indexelnek...

dehogy neked egy olvasóddal kevesebb lett most az TUTI. asztalaviszta: mész a tahótalonba! imádom:)
Már a béka seggén is rég túlvagyunk.
@Muad\\\'Dib: szerinted az orszag sajtojanak a szinvonala (mert onnan indultunk, hogy a nyugati sajto szinvonala csokken) a lapok szinvonala sullyozva az eladott peldanyszammal? szerinted a donteshozo elit ugyanazokat a lapokat olvassa (nem magyarorszgrol beszelek) mint az alsobb osztalyok?
@Cirbi:

A 15% részletnövekedés 2015 után csak a probléma elodázása. Ráadásul ez akkor is főleg a bankok és az adósok problémája lesz, kitolt futamidőstől mindenestől. Kényelmes és biztonságos, naná.

Mellesleg az áthárított bankadóról is kamuzott megint egy jó nagyot. Szerinte ők ezt nem hagyták, szerintem meg szívesen megmutatok neki egy bankszámla kivonatot, pedig nem vagyok hiteles, hogy de, bizony hagytátok. Tranzakciós díjak, számlavezetés, etc...
@Fabius: és mit mondott? nőtt neki? onnan lentről hogyan látja?
@adamis.ivan: Az igazi gáz az lesz, hogy pár év múlva simán letagadja majd az összes agymosott most Fidesz fan, hogy ő valaha is Fidesz szavazó volt. :-D

Ezúton kérnék egy felelős gondolkozású Fidesz szavazót, hogy a pártja hibás gazdasági döntései miatt megnőtt költségeimet vállalja át!
@Fabius: ki a lóf@sz fizetné a bankadót??? mindent mi fizetünk 1,7 millió versenymunkahelyes...

mindent! még a zorbán fizetését is...
@Fabius: 2015. Akkor már nem ők lesznek kormányon. Ez az első csontváz, amit bepakoltak a trezorba.
@troll ellenpólus: "Ilyen világgazdasági ellenszélben az Orbán-kormány és a Matolcsy-féle forradalmi gazdaságpolitika igenis ötösre vizsgázik."

Igen!!! Igen!!! Éljen a forradalom! Éljen a Párt! Éljen Orbán Viktor elvtárs, pártunk és államunk dicső vezetője! (csak ne sokáig)

Orvos látott már, troll?
@somogg:
Nem, de az alsóbb osztályok is mennek választani (ráadásul ők a többség), gondolom ebben nincs vita köztünk?
@troll ellenpólus: qva troll eltűnsz a süllyesztőben... imádom... má jó sokan vagytok...
@Fabius: nekem van, igaz FT-os, ráadásul otp-s, már tavaly tavasszal megnyomták a díjjakat, pedig akkor még vityáék csak készülődtek, azóta meg nyomogatják felfelé apránként, szépen.
Ok kitolva + 10-15 évre, de jó, 60-70-80 éves emberek hitelbe kimúlva, örökös meg lemond mindenről, a lakások meg a banké-államé tömegesen, egy ország lakásokkal-lakosok nélkül, jöhetnek a kínaiak meg az arabok, csak egyszerűen beköltözhetnek a kész lakásokba.....
@Muad\\\'Dib: igen 4 evente, aztan a donteseket masok hozzak, akik raadasul irtalan szabalyokhoz is tartjak magukat, mert ez a tarsadalmi elvaras. ha ilyen nagy hatasa van a pletyka ujsagoknak, miert nem populista partok kormanyoznak?
@Cirbi: "de jó, 60-70-80 éves emberek hitelbe kimúlva, örökös meg lemond mindenről, a lakások meg a banké-államé tömegesen, egy ország lakásokkal-lakosok nélkül, jöhetnek a kínaiak meg az arabok, csak egyszerűen beköltözhetnek a kész lakásokba....."

Nem kellenek ide az arabok, eddig is simán megkapták az üres lakásokat az indiánok. Emberség kérdése volt mindig, hogy a rászorulókat ne hagyjuk az utcán 8-10 gyerekkel.
@adamis.ivan:" Az igazi gáz az lesz, hogy pár év múlva simán letagadja majd az összes agymosott most Fidesz fan, hogy ő valaha is Fidesz szavazó volt. :-D"

Ez nem igy megy, azt atlag fidesz szavazo MINDIG a fideszre szavaz, legalabb is amig a Zorban lesz az ur, itt az esz ervek nem jatszanak.
@Trompf: „Államadósság grafikon 2010-ig ahol elszaladt velünk a ló.”

Megmutatom ugyanazt a grafikont úgy, hogy lásd, mennyire nem szaladt el velünk a ló európai átlagban:

www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&ctype=l&strail=false&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp#ctype=l&strail=false&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu:sk:be:uk:fr:gr:ie:de:it:pt:is&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu

És idézem ehhez Orbán Viktort, ahogy 2010 július 24-én Kálmán Olgának az ATV-ben pl. még ezt mondta:

„...és Magyarország, még egyszer mondom, a magyar gazdaság, és különösen a magyar pénzügyi mutatók, azok az európai unió legtöbb államánál sokkal jobb állapotban vannak. Még a legfájóbb dolog, az államadósság mértéke, ami olyan 80% körül van, és szerintem nagyon magas, még az is csak egy európai középmezőny. Nem egy abszolút ponthoz kell viszonyítanunk, hanem az európai gazdaságok körében kell elfoglalnunk egy jó pozíciót. Az európai gazdaságok körében a magyar gazdaság pozíció jelenleg jó. Egy gyengeségünk van, az a legfájóbb, ez pedig a növekedés alacsony volta. [...] A magyar gazdaság teljesítménye európai mércével nem csak hogy megbízható, hanem kifejezetten vonzó üzleti lehetőség.”

Lehet nézegetni is, ahogy épp ezt mondja, íme: atv.hu/belfold/20100724_eb_orban_viktor
@somogg:
Miért a pletykalapok tolják a populista pártok szekerét? Nem hinném. Egyébként pedig itt akkor eljutottunk ahhoz a témához, ami már máshová vezet. Értsd: mivel négy évente vannak a választások, ahol a "tahók" eldöntik ki kormányozzon, indulhat a hazugsággyár a választások előtt. Aranyos össznépi játék, mindenki imádja.
Az pedig, hogy egy bulvárlapnak mekkora hatása van a politikára, elég könnyen lemérhető. Ugyanis nem egy politikai karrier bukott meg miattuk. Az pedig, hogy igazuk volt, vagy nem utólag már senkit nem érdekelt.
@Orbán Diktor: annyi indián még akkor sem lesz amennyi idő elött elhunyó lakáshiteles-résztulajos lakás, főleg hogy a nyugdíjkérdés is megoldva okosba, karöltve a hiperszuper magyar egészségüggyel
@Fabius: Vagyis, igazából nem akarják! Maguknak talán igen, megvizsgálandó a saját érdeketséget. És mivel ilyen szinte minden ügyben van, megy a titkosítás az armageddonig. Sok-sok ügyben ez ment. Bedobtak ez ellenoldal nevei közül néhányat a köztudatba, hogy legyen min csámcsogni a népnek, aztán egyszer csak elsikkadt az ügy. Csak a taktikai szempontból fontos nevek maradatak meg sokakban.
@vakablak: Ez jó, csak a többi országnak van GDP-je, nekünk meg gyakorlatilag nincs. Nincs olyan termékünk, ami teremtett értékkel bírna, vagy legalább hozzáadott értékkel. Jelenleg csak a szolgáltatóipar tartja még valahogy életben a gazdaságot, inkább kevesebb, mint több sikerrel.
@troll ellenpólus: A siker relatív. A legkeményebb válság idején 180 volt a CHF, az elátkozott Gyurcsány alatt meg 3-4% a gazdasági növekedés.

Hogy mi van a nagyvilágban, kit érdekel? Akkoriban a Fidesz is a kormány nyakába varrta a világ összes baját, nulla empátiával. Úgy voltak vele, minél rosszabb, annál jobb nekik. Igazán hazafias hozzáállás volt.

Legközelebb akkor szólalj meg, ha a CHF visszament 180-ra és növekedés elérte a 3%-ot.
Onnan mérhetjük majd a világ - szerinted - legjobb, legügyesebb kormányának tevékenységét.
@newtehen: Már most is van a ki letagadja, de legalábbis eltűnt az egykori büszkeség, és zavart félrenézés van.
Kérésed talán túlzás, én megelégednék egyetlen olyannal, aki képes végre egyszerűen elhatátolódni a Fidesztől, amint ahogy, megmaradva alapvetően, szociálisan érzékeny liberálisnak, le tudtam szakadni a a ballib koalícióról. (Igaz, nekem nem voolt ez annyira nehéz, mert elvakult fanjuk sose voltam, mindig kritikusan szemlétem őket is, és az én pofám égett helyettük, ha valami ordas baromságot csináltak). Sztem, ez nam akkora kérés. Józan kritika, és önkritika. Az eszméit felőlem megtarthatja, maradhat jobboldali, ha akar. Csak azt lássa már be, hogy a Fidesz nagyon nem egyenlő jobboldaliság.
@newtehen: De van! A tanácsadói tevékenység. Kevés befektetéssel hatalmas profitot hoz. Egyelőre csak a magyar kormányzati és önkormányzati szektor ismerte fel a termékben rejlő lehetőséget, de már külföldi export is szóbajött.
@Muad\\\'Dib: politikai karrier okkal bukik meg, ami nem tortenik mag, azt nem lehet lefotozni. egy politikus legyen feddhetetlen. utolag a birosagot erdekli, hogy igaz-e vagy se. egy kepviselo egy szorolapon azt sugalmazta, hogy a vetelytarsanak iszlam kapcsolatai vannak. kepviseloi helyet es a hazat vesztette el. hat a hazugsaggyar is kissebb gozzel dolgozik, talan azert mert nyugaton senki se szerelmes a kadar rendszerbe. osszgezve, lehet, hogy meno szoveg ez a nyugat is szar, de hidd el nem az.
@Orbán Diktor:
"Nem kellenek ide az arabok, eddig is simán megkapták az üres lakásokat az indiánok. Emberség kérdése volt mindig, hogy a rászorulókat ne hagyjuk az utcán 8-10 gyerekkel."

Aki szegény, és tudja, hogy nem tud 8-10 gyereket ellátni, az nem csinál 8-10 gyereket.

Aki ennek ellenére csinál, az nem rászoruló. Kivétel van, de ritka.
@somogg:
"...lehet, hogy meno szoveg ez a nyugat is szar, de hidd el nem az."
Ez most nyer épp bizonyosságot az angoloknál az utcán.
Lehet, hogy menő szöveg, hogy nyugaton minden jobb és kolbászból van a kerítés, de hidd el, nem.
Az pedig, hogy a demokratikus kultúra náluk valamivel előrébb jár, érthető van vagy 40 év fórjuk.
Valamint, ha már az angolokról beszélgettünk, azért megjegyezném, az sem utolsó teljesítmény, mikor a miniszterelnök (akkora már tudott) hazugsággal rángatja hazáját egy háborúba.
@somogg:
Na, most viszont lépek. Egész kellemes diskurzus volt, még, ha nem is értettünk egyet egynémely dolgokban.
off: ha megnyomnám a tahótlanítok gombodat, akkor az a hozzászólás eltűnne? - csak mert akkor minden 10.-hez nem nyúlnék... és egész jó kis (!) létszám maradna :) hűséges de tömegkommenteléstől irtózó olvasód maradok, tisztelettel és agyamat szétröhögve :). Olykor kilövöm a posztodat, hadd örüljön más is :). Üdv!
Na szerintem mindenki fellélegezhet, mivel megtudtuk, hogy létrehozzák az otthonvédelmi bizottságot, tehát most már minden rendben lesz.
Vagy várjunk csak, a múltkor is létrehozták a nyugdijvédelmi bizottágot, eredmény a nyugdijak visszakerültek az államhoz. Akkor most ezek alapján az otthonvédelmi bizottság eredménye az lesz, hogy...?
@Muad\\\'Dib: hat ami az utcan tortent, de foleg ami most tortenik, az igazi bizonyitek arra, hogy a nyugat jobb es bizonyitek a 40 ev elonyre is. ugyanis a tortentekrol parbeszed folyik, minden fel meghallgatasaval. a nyugad jobb, nem azt jelenti, hogy ott nincsenek szar dolgok, hanem azt, hogy ugyesebben kezelik, mert tudnak kooperalni es iratlan szabalyokhoz tarja magat mindenki
@térfél:

A tahótlanítással emberre szűrsz, vagyis, ha megnyomod akkor az adott kommentelő összes hozzászólása láthatatlan lesz számodra :-)
@Tedat: "Aki szegény, és tudja, hogy nem tud 8-10 gyereket ellátni, az nem csinál 8-10 gyereket."

Nem értettél meg. Én az indiánokról beszéltem, nem az átlag magyar szegényről. Szerinted, ebben az elhülyült országban hány ember tud racionálisan gondolkodni és folyamatokat értelmezni? Szerintem maximum 2 millió, és ebbe beleértem azt a kevés vekkerest is, akinek lekerült a narancsszínű hályog a szeméről.
„Rákosi született újjá benned, vagy én néztem el a határjelzőt, amin nem Magyarország szerepel hanem Észak Korea? Családbarát kormány és jogállam: emlékszel még ezekre a nemrég használt kifejezésekre? Mert úgy látszik ideje volna némi memóriafrissítésnek.“
Igen jól látod, Rákosi született; ismét. És mellette Beriják-szíjgyártók, Speerek-matolcsyk, fellegi milliomosok, hazug kósák,
Aztán várom a leveleket, hogy: mért írsz te ilyeneket? Meglátogatunk, megtalálunk...
Gyertek! TT (parancsnoki)
@MACISAJT: megtudhatnánk, ha feloldanák a titkosítást. Csak azt ne válaszold erre, hogy a jogszabályok miatt nem lehet, mert ez mostanság nem szokott akadályt jelenteni.
Van még valaki egyáltalán, aki támogatja ezt a rezsimet?
@sikenus: sajnos, még túl sokan, az emberi hülyeség és vak hit határtalan,
@neoteny: Igen, az a mostani ellenzék. Ezért olyan szánalmas az írás.
@Muad\\\'Dib:
Lehet, hogy eltévesztetted elvtárs a címzést! Szellemi és gazdasági maszturbációval a te pártod és kormányod próbálkozik, szánalmas sikerrel, még a manyupos Viagrával is harmatgyengén. Teljesítmény=0
Kína a te és a hozzád hasonló narancskomcsiknak a példaképe, én max. ide Österreich-be ugrok át, tudod nekem, ellentétben VELETEK az áll közelebb a kultúrámhoz, a mentalitásomhoz, a munkamorálomhoz. Pedig magyar vagyok. Man spricht Deutsch... Eccerikém, mond meg, hol mondtam én elnyomást? Ja, hogy már ti is ezt érzitek ki a sok seggnyaló tetteiből? Vagy csak akkor, amikor az államhatalom személyes megfélemlítéssel próbálkozik? Tudjuk, ja a cocik is, meg a nyócév ettárs. Ez a te egyéni szoc problémád, ne rám vetítsd ki... :)
Az öngólok ismerősek? Gondolom! Sokat sikerült a Szájtátó pajtinak és a hozzátok hasonlóknak rúgni, csak tudod k.rva unalmas, hogy mi fizetjük ennek az árát. Állítólag TI k.rvára jobban tudtatok mindent, felkészültetek, ezért kaptatok több szavazatot a kretén cociknál. De sikeresen bebizonyítottátok, hogy ugyan olyan kretének vagytok! Na ja, egy alomból valók vagytok! Hajrá elvtársak, előre a kínai úton. Csak az a baj hülyének néznek - benneteket!
"A kelet-európai vezetők "kínos csapatáról" ír a brit The Economist gazdasági-politikai hetilap, amely szerint a magyar Orbán Viktor, a cseh Václav Klaus, a lengyel Jaroslaw Kaczynski és a grúz Szaakasvili ahelyett, hogy a befektetőket vonzó jó hírnevüket ápolgatnák, mindent megtesznek, hogy minél rosszabb kép alakuljon ki országaikról világszerte."
hirszerzo.hu/belfold/20110812_economist_kinos_csapat
No igen, azt szokták mondani, minden udvarba kell udvari bolond is!
@Katzenstreu:

"Igen, az a mostani ellenzék."

Ez így igaz, nem is áll szándékomban mást mondani.

De:

Attól félek minden kormányzat megteszi a tőle telhetőt; az én alapvető hozzáállásom az, hogy költözzön be a dögvész mindkét (-három, -négy) pártházba.
Kezd kurvára nem tetszeni amit Viktorék megengednek maguknak.

A gazdasági bukta borítékban volt a születése pillanatában, ez nem újság. De amit büntető eljárás címén a Galambos gyerekkel csináltak az tényleg Rákosista módszer. Ha hozzám jön oda egy ilyen kommunista pribék és apámmal fenyegetőzik, akkor most nemzetközi orvoscsoport próbálná kioperálni a fejét a szegycsontja alól.
@neoteny: Szerintem ebbe nagyon-nagyon sokan egyet értenek veled! :)
Sőt, szerintem szívesen ki is egészítik sokan, hogy mi minden szépet és jót kívánunk kormányunknak és pártjainknak! A dögvész lesz a legkevesebb! ;)
OFF:

"otthonvédelmi monitoring bizottság" bazdmeg...
@Cirbi:
sajnos egyet kell értenem. (meddig kell ezt hagynunk?...)
@Boli: nem rágtam át magam a kommenteken, de ez meglep.

Muad általában a Jobbikos vonalat nyomja, mióta lett kormánypárti?
@neoteny: Aki nem tesz különbséget, azt általában keményen átverik a palánkon. Lásd a 19000 forinttal megvett szerencsétlen nyugdíjasokat. Vagy éppen az ország egyes terülteit már szinte lakhatatlanná tevő megélhetési gyermekgyártókat. S a feketelevest úgy is te kanalazod ki.
@néma bárány: Nézd, azt szokták mondani, van az a pénz, amiért korpásodik az ember fejbőre! :) Pláne, ha ennyi ideje van valakinek erre, mint ennek a jóembernek. Gondolom állami alkalmazott, mert ha jól látom 5-kor elköszönt. Lejárt...
Én is csak most estem gép elé, bár egész nap velük dolgozom...
@Katzenstreu:

"Aki nem tesz különbséget, azt általában keményen átverik a palánkon."

Pontosan ettől félek, hogy aki azt hiszi hogy különbséget tud tenni a propaganda alapján, az azt is hiszi hogy valós választásra van lehetősége.
Én valahogy nem tudok örülni országunk sikertelenségének. Ez fidesznyik tempó!(Már a káröröm.)
Újból válság jön. Mo. nagyon kicsi.
A kisgecit el kellene már távolítani nem csak a hatalomból, de Európából is! Javasolnám Venezuelát, Kolumbiát....
A magyar állampolgároknak meg azt javasolnám, tessenek már gondolkodni, elemezni (analízis, szintézis, miegymás kognitív funkciók), hamár az oskolában nem tanulták, vagy ha tanulták elfelejtették.
@Boli:
Na ilyeneket ritkán írok, mint ami most jön, te funkcionális analfabéta, szóval figyelj és hegyezd a füled.
Mi a rongyrázó édesbús qrva nénikédről beszélsz, te natural borned szellemi fogyatékos?!
Milyen ti, te agyhalott? Idézd már azt az elbaszott részt innen, ahol én bármikor is dicsértem a fityesz produkcióját. Attól, hogy szánalmasnak tartom a folytonos sírást a demokrácia hiányáról, miközben pont az teszi lehetővé a rinyálást, mióta egyenlő azzal, hogy kormánypárti vagyok?
@Boli: Azért ez hosszútávon kevés lesz!
Ha valaki "Tanú-fan" én az vagyok!
Ez bizony már nagyon kevés! A zembereket fel kellene ébreszteni, kb. 90%-uk nem látta vagy nem emlékszik.
Egyébként sem ebből kellene kiindulni, hanem a fideszbanda előző kb. 13 évi tevékenységének elemzéséből. Egy baj van: hülye a magyar bazmeg! (éskész)
@Muad\\\'Dib: No, kicsi csíra - hogy lealacsonyodjak a te szellemi színvonaladra - a te qrva édesbús nénikéd! Hol nem sz.rom le nagy ívben a te állítólagos pártállásodat és viszonyodat a magyar politikai élet tetűbbnél tetűbb közszereplőivel... Olyan szépen véded a narancskomcsikat, hogy ez alapján akár közéjük is tartozhatsz!
A közvéleménykutatások melyikére gondolsz? Századvég? Nagyon vicces gyerek vagy te! :)) No meg hiteles is!
A sajtó telesírása helyett, ha jól értem Fabius kolléga is azt a "régi szép kommunista módszert" említette meg, hogy ha sokat jár a szád, netán a családtagokat látogatják, különböző nagyobb terjedelmű, viszont IQ-ban szegényebb egyedek. Neked ez a sajtó telesírása lenne? Mert itt ilyenekről volt csak szó! Kutya nem beszélt másról! Netán, ha kissé olvasottabb vagy és nemcsak a pártsajtót bújod, talán felfedezhettél, még a cocik pofátlanságát többszörösen meghaladó un. "nyomásgyakorlást" a média, a közszféra szereplőire mostanában... Vagy nem? Mert akkor tényleg reménytelen vagy! Kína pedig a nagyvezér útmutatásaiban szerepel, mint követendő példa! Vagy ebben is tévedek?
Értem én, hogy ha Zagyva bubus megcsinálja a Szigeten a maga kis performanszát, 15 perc hírnevét és utána még sajnáltatja is magát, akkor őt a 28-as növényi intelligenciájával sajnálni kell, hogy jaj Istenem, szegény Bubust bántották, bibis lettt a pici homloka... Léprecsalták... No a legszebb bennetek, hogy nemzetközi bíróságért és hasonló okosságokért kiabál "egy bizonyos réteg". De tényleg tetszik! Komolyan! :))
Ezen a blogon meg aztán végképp rosszhelyen reklamálsz, hogy a Fidesz látványos hülyeségeit nem kritizálják. De a tiéidet is! Melyik mondatom nem tetszett a pici lelkednek, netán ez: "Ez itt EURÓPA!"? Hát ebben néha én is kételkedem! :(
@Boli:
Bennetek, nektek, aztán fogalmad nincs miről beszélsz. Mi a fasznak nekem címzed a problémáidat!? Ha nem tudsz különbséget tenni egyes csoportok között, fordulj anyuhoz, vagy menj a pszichiáteredhez.
Mostantól meg mész a trollfalra, nincs nekem kedvem a baromságaidhoz. Szerencsére van olyan is, akivel értelmesen lehet beszélni, mert képes különbséget tenni, aközött, hogy kritizálok egy bizonyos típusú vergődést, meg aközött, hogy szervilisen kiszolgálok és védek valamit (bár nem derült ki, hol védtem én a fityeszt).
www.city-data.com/forum/members/pittston2sarasota-512783-albums-my-mug-shots-lol-pic73915-do-not-feed-troll.html
@Muad\\\'Dib: No de troll kartárs! Hihetetlen az értelem mely süt belőled, no és észérveid is mindenek felett állnak! Megdönthetetlenek! Bár kissé úgy néz ki, hogy tehetetlen düh és szerencsétlenkedés süt belőled! Szóval az a fotelhuszár fajta vagy? Anyuka meg a géphez enged, munkaidő után is?
Gratulálok, szép a képed a troll falon! Az olyan oximoronnal, hogy értelmes beszélgetés veled, no azzal végképp nem kellene dobálóznod! :))
Ezzel a szinttel ecsém, gondolom te is agysebész vagy! Jászkarafaszajenőn...
Viszont nagy találmány ez a tahótlanitó gomb itten-e... Na, picibob után újabb kretén kerül rá!
@néma bárány:
Nem vagyok kormánypárti, sőt, bár bevallottan sokat vártam a Jobbiktól, szerencsére már a választások előtt kicsivel kiderült számomra, hogy csak kényelmes párnázott ülésre vágynak, meg jófajta pénzre. Az a helyzet, hogy mélységesen elegem lett ebből a parlamentáris demokrácia nevű műcirkuszból, ami kizárólag arra jó, hogy lehetőleg mindenedet eltüntesse, miközben kizárólag az ilyen boli kaliberű arcokat tudja kitermelni, akiknek bőven elég, ha a 4 évente megrendezett színjáték szünetében utálhatják az aktuális ördögöt. Ehhez pedig lelkesen asszisztál a média, mégis jobb, ha egymással vannak elfoglalva a fityesz és antifityesz B-közepesek, ahelyett, hogy azt figyelgetnék, mint rúgja a végsőket az euro, meg dollár rendszer.
@troll ellenpólus:
Te nagyon hülye vagy.

Az elvtársozás meg különösen vicces, tekintve, hogy egy olyan párt van ma Magyarországon, amelyik igazi bolsevik gondolkodásmód alapján működik, ez pedig a fidesz.
@Muad\\\'Dib: @Boli:

A döntőbíráskodás szándéka nélkül mondom, hogy jót röhögtem most rajtatok.

Egymást filézitek - szerintem - feleslegesen, mikor pont ti ketten vagyok azok, akiktől érdekes elvi pro-kontra viták és véleményütköztetések telnének.

Folytassátok, nem beleszólni akartam, csak nem bírtam megállni szó nélkül :-)

Box.
@neoteny: Hibás alapállás. Van valós választás.
@Katzenstreu:

Szerinted; szerintem nincs.

A Fidesznek meg volt az esélye 1998-2002 között; ha annyival jobbak, miért veszítették el a 2002-es választásokat?
@Fabius:
"A döntőbíráskodás szándéka nélkül mondom, hogy jót röhögtem most rajtatok..."
Örülök, hogy segíthettem feldobni az estéd.
:D
Ha abból a szempontbol nézzük a jobb és a bal oldalt, hogy az állam mennyire avatkozik bele a társadalom életébe, akkor ez most egy kurva baloldali párt.

Egyszer már hallottuk ezt a "megvédjük!" szöveget.
@karacsi_maci: Szélsőbaloldali, a komcsikkal egyenértékű. Remélem, így gondolod!
Azon "polgári körök", akik ajnározzák ezt a rohadt bandát, szintén virtigli kommunisták. Fel kéne már ébredni, ugye?
@karacsi_maci: Példul itt:
www.hirado.hu/Hirek/2011/06/10/10/Matolcsy_megvedjuk_az_eurot.aspx

"Az Európai Unió (EU) nagy előrelépést tett a gazdaságirányítás, a gazdaságpolitikai koordináció területén a magyar elnökség alatt, amelynek legfontosabb célja eddig és ezután is az euró megvédése lesz - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken. "

Mi lenne az ájróval, ha nem védtük volna meg? A lengyeleknél xaraxik, az ios igaz, nálunk stabil volt, nem?:-P
Ezen mekkorát röhögtem:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/17/bankarkormanyoznak_a_szocialistak/

Megdöbbentő, hogy a miniszterelnök "hazajött bejelenteni, hogy majd szeptember 9-én bejelent valamit" – fogalmazott a szocialista politikus.

Na, bankárkormányozik a zemeszpé, mi lesz itt még?
@neoteny: Mert a maszop jobb volt suttogó propagandában és a választók megvásárlásában. Lásd a roma voksokat.
@Katzenstreu:

Aha, a nyilvánvalóan jól kormányzó Fidesz az MSzP ármánykodása miatt bukta el a 2002-es választást.

2010-ben viszont nem működött a "suttogó propaganda" és hirtelen szavazatokat sem tudtak vásárolni, beleértve a roma voksokat.

De mindez mindegy; majd 2014-ben kiderül, ki suttog és kinek a tettei beszélnek hangosan, ki mennyi szavazatot tud megvásárolni országon belül és kívül.

Engem szerencsére nem érintenek ezek a dolgok közvetlenül; én a lábammal szavaztam tavaly februárban. De egy egyetemista fiam él Mo-n; majd ő szavaz...
@neoteny: A fiúk elkövették a hibát, hogy 2006-ban győztek és nem volt, aki eltakarítsa az általuk hátrahagyott szemetet, így 2010-ben már csak a menthetetlenek voksoltak rájuk. A vergődésük már Öszöd után megkezdődött. A roma voksok is csak részben működtek. lásd pl. Csenyéte történetét. Távozása nagy veszteség, de most már értem, honnan ez a kívülállói póz.
@namitirok: Ami fontosabb a történetben, hogy miniszterálnokunk megint húzza az időt.
@Katzenstreu: suttogo propaganda :) es mit suttogtak?
@¡Viva La Onda!: nem húzzák az időt. nagyon, nagyon sok kárt csináltak már, és hidd el, gőzerővel dolgoznak rajta, hogy még többet csináljanak. Nem szándékosan, ennyire nem értenek hozzá.
már megint a huhogás! nem megígérte matolcsi, hogy 2030-ra lehagyjuk az eu fejlettségi szintjét?
@somogg: Szerintem már hallott pl. az Orsós Viktor történetről?
@karacsi_maci: Nekem mondod?! Látom, hallom nap mint nap, és a bőrömön is érzem. Ettől függetlenül, ahogy írtam is, kivárásra játszanak, nem mernek belecsapni a lecsóba, a népszerűtlen intézkedésekbe. Gondolom, addig kitalálják azokat a nemzetieskedő cukormázként a megszorításokra boruló neveket, amivel beadják majd a "zembereknek"...
@partfish:
"A kormányfő szavaiból kiderült, hogy nem lesz fordulat a kormány egyensúlyra törekvő gazdaságpolitikájában, mint fogalmazott, "akármi is történik a világban, akármi is potyoghat az égből", amiben nem lesz változás, az a 3 százalék alatt költségvetési hiány tartása, és szintén tartani fogja a kormány az adósságcsökkentő terveket".

Nakérem, a Szeretett Vezető megmondta, ha elpusztul az velág és "akármi", esetleg kilométeres aszteroidák zuhannak is ránk, akkor is..

Uff, Dakota Sügér beszélt.
süti beállítások módosítása