Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.08.15. 05:25 Fabius

997 ezerért a pofátok lapos!

Címkék: tanácsadás fidesz hegedűs zsuzsa

Van valami szomorú abban, ha egy egykor szociológusként ismert és elismert ember a hatalom árnyékában elveszíti az arányérzékét, majd a józan ítélőképességét is. Hegedűs Zsuzsa Orbán főtanácsadójává lépett elő a fülkeforradalomban, és bár zöld balosnak mondja magát, utóbbi nyilatkozataival nem sikerült minimális szinten sem kilógnia a mantrát betanult egybites beszélőgépek közül. Sőt.

A Népszabadságban megjelent interjú elénk rajzolja egy olyan ember képét, akit letepert az orbáni egoizmus. Ő, csak ő van talpon a vidéken, ő maga egyszemélyben a hülyenépszavazás, ő az elszámoltatás, és ő határozza meg a prioritásokat is. Vagyis ő maga a láb, a pedál, a lánc, a fogaskerekek a rendszerben, a többi léhűtő meg a lábát lengető potyautas.Az interjú megjelentekor nem foglalkoztam vele, megtették ezt máshol mások, bár nem igazán értettem, hogy most akkor ki ad kinek tanácsot: Hegedűs Orbánnak szakmait, vagy Orbán Hegedűsnek viselkedésit, mert igazán csak az utóbbi látszik. Hagytam volna a francba, de Mong Attila készített egy interjút vele az Origónak, és ebben talált olyat is mondani Hegedűs, ami mellett nem mennék el szó nélkül.

Először is kiderült, hogy a Népszabinak nyomott arrogáns stílus nem egyszeri botlás volt, hanem Hegedűs Zsuzsa ilyen. Két dolgot nem szeret: a kérdéseket és a kritikát. Előbbi megzavarja a magában magáról alkotott kép dédelgetésében, utóbbi meg nevetséges egy naposcsibe szakértővé vált miniszterelnöki főtanácsadóval szemben. Ilyenkor hisztirohamot kap, és a milyen tanácsot adott Orbánnak utoljára kérdésre csak úgy odavágja:

"Az tartozik a nyilvánosságra, hogy ezért a pénzért én csinálok-e valamit, vagy elmentem a Riviérára üdülni"

A rossz hír az, kedves naposcsibe szakértő Hegedűs Zsuzsa, hogy havi 997 ezer forintért - ami megfelel a legmagasabb államtitkári fizetésnek - nagyon is a nyilvánosságra tartozik minden szó és betű amit Orbán fülébe gyömöszölsz. Akkor különösen, ha olyan hasznos tanácsok fűződnek a nevedhez, mint a hülyenépszavazás, és a gazdaságról, az ország állapotáról alkotott véleményed betűhiba nélkül megegyezik a kormánypropagandával:

"Amikor összeomlás fenyegeti az országot, aminek a legnagyobb vesztese mindig az alsó egyharmad és az alsó középosztály, akkor nincs mese, a pénzügyi stabilitás mindent felülír"

Azt, hogy milyen állapotban vettétek át az országot világos mindenkinek régen, vagy ha nem is olyan régen akkor a MOL részvényekre "talált" és elköltött pénz óta mindenképpen. A léket a hajóra ti magatok vertétek az egykulcsossal. Ami után tényleg nem volt mese, az alsó egyharmad és az alsó középosztály szopott, kormányotok meg nem győzi a versenyszférával finanszíroztatni a matolcsyzmusban megbukott számtanzsenik baklövéseit.
Úgyhogy, kedves Hegedűs Zsuzsa, a remek teljesítmények után nem ártana gyakorolni némi önmérsékletet és visszafogottságot a választókkal szemben. Havi egymillióért ez a minimum, amit elvárhatunk.



 

115 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr153154120

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amerikának végleg befellegzett! 2011.08.15. 20:19:15

Újabban semmi jó hír nem jön Amerikából. Az államadósság-plafon emelését ugyan az utolsó pillanatban elfogadták, de a leminősítést már így sem tudták elkerülni. A gazdasági bajok mellett most már a morális és erkölcsi züllés is megindult. Mert mi másna...

Trackback: Súúúhanterz: Orbán Viktor mégiscsak szabadságra ment? 2011.08.15. 08:58:46

Szijártó Péter minapi nyilatkozata alapján megnyugodva kezdtem meg hétvégémet, mert ha már én nem tudtam szabadságra menni, örömmel töltött el, hogy ezekben a viszontagságos időkben Orbán Viktor sem láblógatással tölti idejét, hanem "Az ország újj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Namostcsak a mihez tartás véget!Nem a naposcsibe mondja meg a tyúknak,mikor van a tojás rakás ideje! Értjük ugye,T.Szerző!
Egyébként a legjobb az a duma volt - asszem a Népbutítóban - amikor azt mondta,"a kapirgáló csirkét nem kell etetni".Rögtön leordítottam az asszony haját!Mé cepeltett ennyi búzát meg kukoricát haza? Pláne velem!
Legyen elég annyi,három koki és két saller után beláttam,lehetett volna kisebb a pofám.
Azóta reggelenként, én főzőm a kávét.
Hegedűs Zsuzsa egy hülye picsa aki a nagy pofájával kibrusztolt magának pár tízmilliót a kormánytól!! ... amúgy az egész cociális baromsága paraszt vakítás amit a szellemileg leamortizálódott 2/3-ad bűnbánatként ajánl fel a teremtőnek! Morvai2!!! Pofája van esze csak a lenyúláshoz!
Az is megvan, hogy elfogytak már a pipik?
Vannak emberek akiken segíteni sem lehet! Pláne hülye cociológusnak a nagyvárosból! :) Viszont PR szempontból azzal a fejjel a néni nem kellet volna, hogy szerepeljen. Nehéz volt eldönteni, hogy most hozott, vagy vitt "segílykét".
Ez a nő nem komplett! Honnan veszi azt az ökörséget, hogy aki falun lakik az tud földet művelni, állatot tenyészteni? Én is falun élek, oszt mégse tudok. Azért, mert gyermekkoromban nem tanultam meg. Amikor kiköltöztünk a városból próbálkoztam, de rá kellett jönnöm, hogy ez nem az én műfajom. Egy haszna volt a dolognak, a szomszéd néninek jópár vidám órát szereztem a szerencsétlenkedésemmel.
Szóval ne csodálkozzunk, hogy azok az emberek, akiknek gőzük nincs az egész földművelésről, állattenyésztésről, illetve soha életükben nem tanultak meg dolgozni, nem tudnak mit kezdeni egy ilyen segítséggel.
Tisztelt Fabius!

"Vagyis ő maga a láb, a pedál, a lánc, a fogaskerekek a rendszerben, a többi léhűtő meg a lábát lengető potyautas." - szinte egy perpetum mobile, amiben ugye, nincsen ráció.
Amennyi józan ész szorult a hölgybe, még bontott csirkét se hozatnék vele a TESCO-ból.
Én, aki 60 év városi lét után itt élek a térségben (BAZ), tudnék néhány keresetlen szóval üzenni.
De minek? Föl se fogná.
Nem az íróasztal mellől kéne ossza az észt, amiből neki sem jutott túl sok, hanem meg kéne próbálni néhány hónapot leélni valamely "gazdálkodót" váltott falucskában.
Oszt jónapot!

Tisztelettel:
anonymand
Remélem, azt a hülye kérdést nem fogom megkapni, hogy tudnak-e ezek az emberek földet művelni, mert egy faluban mindenki tud földet művelni.

- A pesti értelmiséginek nincs fogalma a mezőgazdaságról.
Ezzel szemben az, aki falun él, tud földet művelni, mert a szülei és a nagyszülei is ebből éltek. Korábban nem lehetett a háztáji terményeket értékesíteni, de ezt már tavaly júliusban sikerült megváltoztatni.
Az a módszer, amit kitaláltam, a falvakban indulásként jó."

Hm. Elárulok egy hatalmas titkot, (ha esetleg valaki még nem tudná).
A faluk lassan elnéptelenednek. Beszéljünk vidékről inkább. ) Tudatni szeretném, hogy ott is van értelmiség, de még mennyire, hogy van.
Akinek a le- felmenő ága földet művelt,) az már a rég múlté. Abból már senki nem élne meg.
Nem is érdemes ezt elemezni.
El kell menni vidékre, faluba, zsákfaluba és meg kell próbálni ott élni.
Ja. és tessék lehet gazdálkodni, mindenkinek szabad a pálya. aki még nem tudná, annak meg kell mutatni, hogyan kell gazdálkodni.
Hogyan lehet abból a bevételből (háztáji földművelésből) rezsit kifizetni, meg még sorolhatnám, a kiadásokat, ami (minimum szükséges egy életszínvonal tartásához.

Legalább is nekem nem az jött le a cikkből, hogy azokról az emberekről lenne szó, akik nagyban gazdálkodnak (mert ilyen- olyan okból megadatott nekik!) és akiknek az állam ontja a pénzt, ha esik,- ha fúj- ha fagy- vagy nem fagy ..... azért.
Mert az egy teljesen külön kategória. )
Márpedig, ha a főtanácsadó ennyi pénzért azt mondja, hogy a falun élők mind értenek a földműveléshez és az állatnaveléshez, akkor az úgy is van. Következő lépésként városiaknak javasolnáp a Kínában is sikeresen bevált népi kohókat.
A városiak köztudottan mind értenek az iparhoz, ezen belül a kohászathoz.
A szerénységgel semmire se megyünk.
Mindent összevetve) Szép, és nagyon jó dolog a szegények támogatása. De hogyan lehet, csak a háztáji művelésből egy életminőséget produkálni, felfoghatatlan, és érthetetlen.
Millió) egy dolog szükségeltetik még mellé.
A munkahelyet egyáltalán nem pótolja.
Kíváncsi leszek, hogy a droidszakasz mikor kezd el zsidózni: (előtte azért olvassák el legalább...)

hetivalasz.hu/itthon/mit-szeretnenk-ehseglazadast-36586/

:))
Mága Zoltán 100 templomi koncertsorozata a végéhez közelít.

A hegedűművész valóra váltotta álmát, hidat épített az emberek között, s két év alatt az összefogás jegyében több mint százmillió forint értékű adományt gyűjtött a rászorulóknak"

- Két évvel ezelőtt a gazdasági válság már nálunk is erőteljesen éreztette hatását,
ezerszámra kaptam segítségkérő leveleket. Számos egyéni jótékonysági akcióm
sikerét látva bíztam abban, hogy ha létrehozunk egy olyan programot, amelyre
büszke lehet az egész ország, összefogva hatékonyabban nyújthatunk segítő
kezet embereknek - mondta a STOPnak Mága Zoltán, akinek hegedűje szólt az árvíz és a vörösiszap katasztrófa károsultjaiért, segített a szegény gyerekeken, rászoruló embereken, betegeken és olyan családokon is, akiknek szerettei életüket áldozták a békéért, a rendért és közbiztonságért.

A hegedűművész amellett, hogy hátrányos helyzetű embereknek, nagycsaládosoknak, beteg gyermekeknek, kórházaknak, egyházaknak, ifjú tehetségeknek, iskoláknak és szép korúaknak segített, koncert sorozatával rengeteg embernek szerzett örömet muzsikájával.

- A templomokat azért választottam a koncertek helyszínéül, mert úgy gondolom,
az összefogás erején alapuló kezdeményezés akkor teljesedhet ki igazán, ha hídépítő szerepet is betölt a pasztoráció mellett.

Bebizonyítottuk, hogy a helyszínnek köszönhetően lehet lélekhidakat építeni kisebbség és többség között, mert itt nem a társadalmi rang, a származás, a bőrszín, a felekezeti hovatartozás, vagy a politikai nézet számít, hanem az ember - vallja Mága Zoltán.

A koncertsorozat századik, záró helyszíne a Szent István tér lesz, ahol több ezren ünnepelhetnek majd a hegedűművésszel,"

www.stop.hu/articles/article.php?id=919748

Ő, aki szépen, csendben segített. Nem harsogva túl magát. S amit talán sok-sok ezren nem is tudtak ebben az országban.

Bocsánat! De én úgy gondoltam, ha már a szegények megsegitéséről beszélünk akkor ez totálisan ideillik.
És tiszteletből a művész) ennyit megérdemel, sőt.....
Így is lehet.
:)
Több évvel ezelőtt, még az volt a jelszava, hogy tégy a gyülőlet ellen,most meg ő az egyik legnagyobb gyülőlö, ennyit ér a szava? 997 ezer forintért eladja a lelkét a tisztességét, szégyelje magát.
elnézve, de még inkább hallgatva ezt a jóasszonyt, nem csodálkozom azon, hogy kis jános sem bírta vele sokáig :)
Hát igen, ez a stabilitás vmi egy olyan izé, ami még a zemberek magántulajdonát is felülírja. 20 évvel az átkos után. Egyedüli országként, mert a valóban válságban lévő országokban nem volt szükség erre. Ez amúgy nem unortodox hanem simán kádári, proli komcsi. Úgy tűnik megérintette HZs-t és a fijjukat, vissza a gyökerekhez...
ehh...
akinek számítógépe van, az meg ért a számítógépekhez, nemdebár, kedves H. Zsuzsa?

hálistennek ebből a rétegből élek meg....
Vidékre nősültem. Amikor megkaptam az új lakcímkártyámat, valósággal letepert a hirtelen a fejembe tóduló földművelésügyi ismeretek mennyisége.
na nem kell túlzásokba esni. Azt mondta, hogy akiknek szülei, nagyszülei is ezt csinálták. Mondjuk ez anyámra igaz lenne, mégsem tudja elvágni a csirke nyakát. Szóval még így sem garancia.
@maybach: @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Vidéki vagyok, ergo értek a földműveléshez. Ráadásul abból a vidéki városból származok, ahol a Legnagyobb Népi Kohó volt évtizedekig, így értek a kohászathoz is.

Erre 35 év után felnősülök a nagyfaluba, és a lakcímkártyám kézhezvétele után elhülyülő pesti értelmiségi lettem.

Elherdáltam a tehetségemet :-D
lehet elmegyek földművesnek apám és anyám is vidéki volt, gondolom földet meg csak úgy kijelölök magamnak, pl. a Balaton mellett, közel a vízparthoz, úgyis kell víz az öntözéshez, na kicsicsibe köszi az ötletet
Jaj, a nő egyre betegebb! Ez járvány ezeknél?! Kóros ego-túltengészet üvöltő módban kommunikálva? Tényleg, miért nem a nyugodt, csendes fikusznak beszélnek - bár egy növény igenis érző lény, lehet, hogy elkezd majd sorvadozni szegény az "interjú" után - ohne hülye riporter, kérdező és egyéb írtandó véglények, akik kérdésekkel zavarognak? Kár Hegedűs Zsuzsával próbálkozni, ez a két megnyalvánulása - Orbánban nem bír hibát lelni, naná ennyiért más se merne - olyan szinten mutatja a főtanácsadói alkalmasságát, hogy több se kell.

Naposcsibeszakértő - hát nem is más.
Kusch, a falusiak igenis mind értenek a földműveléshez. Náluk jobban már csak a fideszes megmondóemberek, de ők úgyis mindenhez értenek.

"
Még az 50-es évek elején egy ésszerűsítő brigád járta a földeket, új és hatékony technikára akarták tanítani a hagyományok láncaiban vergődő parasztságot. Útjukban egyszer meglátnak egy öreg parasztot, aki épp kaszálgat kinn a réten. Odamennek hozzá.

– Nem jól csinálja az elvtárs, így nem elég termelékeny a munkája. A kaszanyél túloldalára is kellene szerelni egy vasat, mert úgy akkor is vágná a füvet, mikor visszafelé húzza a kaszát.

Mit lehetett tenni? Az öreg rárakott még egy vasat a kaszára. Egy év múlva megint elvetődik hozzá a brigád, megnézik a munkáját, de most sem elégedettek vele:

– Így már valamivel jobb, de még termelékenyebb volna az elvtárs munkája, ha hátul a nadrágszíjába beakasztana egy gereblyét.

– Egy gereblyét a nadrágszíjamba?! Minek?

– Mert úgy mindjárt össze is szedné a szénát maga mögött.

Az öreg kénytelen-kelletlen ezt is megcsinálja, de mikor a következő évben újra meglátja az ésszerűsítő brigádot, hanyatt-homlok elhány mindent, elmenekül, de még futás közben is kiáltozik:

– Tudom ám, hogy mit akarnak tőlem, tudom én!

– Mit?

– Azt, hogy akasszak egy viharlámpát a tökömre, mert akkor éjszaka is tudok dolgozni.
"
@megfáradtnevelő: Egyébként ezzel degradálja aztán nagyon megvetően a falusi munkát szakértelemmel végzőket. Ha folyton azt süvölti a rettenetet keltő fejéből kifelé, hogy az csak úgy jön pusztán ott lakással, akkor a paraszti foglalatosság smafu, porhintés, nem tanulandó szakma, csak laza hobbiskodás, ami két perc alatt elsajátítható.

Mit mikor hová kell vetni, mikor mivel párosítani vagy épp távol ültetni, hogyan kell kapálni, öntözni, oltani, permetezni, ill. felnevelni: legeltetni, tartani, etetni, stb. - na, ez csak jön a friss vidéki levegővel, semmit meg nem kell tanulni, tapasztalni belőle. Kedves gesztus a vidéki Magyarország felé.
A földműveléshez mindenki ért, csak a buta amcsi farmerek nem. Azok szövetségeket hoznak létre és együtt alkalmaznak agrármérnököket, aki megmondják mikor miből mennyit kell vetni, mennyit kell műtrágyázni, mennyit kell permetezni. Ez a városokból falura költöző embereknek Magyarországon kapásra fog menni, elég a google-be beütni majd a megfelelő kereső szavakat.
Hülye amerikaiak, amerikai hülyék:
www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/kulfoldi_alapok/buffett_az_elkenyeztetett_gazdagokat_kell_megadoztatni.153814.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Ki kéne nekik küldeni matolcsit, majd ő csinálna nekik gazdaságot. Ha egy kis szerencsénk van, vissza se jönne...
Lisszabonban a szegényebb polgárok bevetnek mindent. Először az üres telkeket, a lakatlan háza kertjeit. Aztán a játszóterek közül a feltűnésmentesebbeket. Aztán ledőlt a kerítés és a katonai, rendőri gyakorlóterek jöttek. Hja, kérem az éhség nagy úr. Gondoltam haladok a korral, hozattam anyuval sóskát és a zacskón látott mintát követve földműves lettem, bár a tejföl jobban hiányzott, csak azt nehéz metszeni. Egyébként nem bújt ki, mármint a sóska a földből.
@a szív fészkei:

És tegyük hozzá, ha mindazt tudja,amit leírtál, az még mindig csak a XIX század mezőgazdasága, hol van ez még egy amerikai farmtól, vagy egy svájci tejgazdaságtól...
orbántanácsadó ide, vagy oda, ez esetben meg kell védenem. no nem a stílusát, az valóban "érdekes", hanem az ötletét.

vagy 10 éve bajba jutott egy ismerősöm (önhiba, vagy sem nem tudom). elvált, majd maradt egy pici háza kis kerttel (nagyjából 4-500 négyzetméter lehetett a XVII kerületben) amit az anyjától örökölt (erre nem jelentett be igény az exneje). később már munkája sem volt, szabályosan éhezett, pénzt elfogadott, de én sem istápolhattam állandóan.

egyszer leültünk és megbeszéltük, hogy építünk egy tyúkólat, meg nyusziketrecet. megvettem minden szükségest, építőanyagot, tápot, magot, csibéket, nyulakat és könyveket (az internet még nem volt fullos)

két hét alatt megvoltunk vele és tősgyökeres városi létére elkezdett állatot tenyészeni. volt tojás, olykor levágott (erre az egyre engem nem tudott rávenni, neki is forgott a gyomra az elsőknél) egy-egy tyúkot, vagy nyulat. szaporodtak az állatok és megvolt a kajája.

olykor kellett egy állatorvos, de egyébként minden megvolt önerőből. füvet vágott, gyomot szedett az állatainak, megdöbbentő, hogy miket megesznek ezek a dögök, még egymást is (fúj).

és nem éhezett többé. aztán később ki is kászálódott ebből az állapotból.

szóval, kis akarással, próbálkozással ez megoldható. vidéken meg mindenképpen. ha meg még disznót is lehet tartani, akkor meg pláne.

azt hiszem.
Valamit jól csinált. Nekem nem fizetnek ennyit, akármekkora baromságokat is mondok. Ő jól megél ebből, mi meg le vagyunk szarva. Olyan igazi, jófajta magyar vezetőségi hozzáállás. Az értelmiséget meg ne emlegesse, mert kívülállóként kevésbé lát bele annak életébe, mint én O.V. zseniális következő Tervébe. (Mert lesz, az biztos!)
Az értelmiség többsége kiveti az ilyeneket maguk közül.
Ugyan sikerült a posztba csempészni pár odanemillő faszságot, H. Zs.-ről alkotott képben nagyjából egyet lehet érteni. Eléggé irrítáló, magaslovon ülő hülye picsának tűnik ez a nő, aki sok olyan dologról hord össze sokmindent, amiről vajmi keveset tud.
@kalevaleez: Igen, de ehhez kell az, hogy ott legyél mellette, és fogd a kezét, amíg meg nem szokja, hogy a semmi helyett termelő tevékenységet kell végeznie.
Az állattenyésztés se triviális, a csirkék "fososak" lehetnek, emlősök pedig felpuffadhatnak, ha nem megfelelően eteted őket.
Viszont ha visszafelé haladunk Hegedűs Zsuzsa "logikai síkján", akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy Orbán Viktor mitől értene a miniszterelnökséghez, vidéki srác, bármikor leöl 4-5 disznót, felszánt 2 hektárt, sőt valószínűleg kutat is tud ásni, de országot vezetni?! Ugyan kérem.
@kalevaleez:
Igen, de amit írsz, annak nem az a pár tyúk/nyúl beszerzése a lényege, vagy épp az ellátásukhoz szükséges szaktudás, hanem a tenni akarás...
@kalevaleez: ...hol a hab???? Na ekkora szagembert? Biztosan a Fideszre szavaztál!!!
Egyszerűen el lehetne ezt intézni azzal, hogy: Bolond lukbú, bolond szél fú! De ha ilyenek a főtanácsadók, akkor ez már nem szél, hanem tornádó!
@DArchAngel:

az ismerősöm nem értett hozzá, én még annyira sem (még utálom is őket), de a könyvekből valahogy elsajátította a minimális tudást, aztán meg tapasztalatot szerzett. valahogy megcsinálta, igaz akarni akarta.

én csak addig kellettem amíg a kezdeti lökést az állatorvost és az állatok pótlását meg kellett oldani. emlékszem valami 30 ropi volt egy csirkekeltető, amiben 30-40 tojás fért be. meg infralámpák kellettek a kiscsibéknek, amire nem számítottunk. de a végére kiépült.

a legnagyobb (szerencsére soha meg nem valósuló ötletem a tyúkok levágására alkalmas nyaktiló volt, hogy messziről lehessen kivégezni szegénykéket :))))
@kalevaleez: Megvetted az építőanyagot a ketrechez, segítettél, tanítottad, könyvekkel láttad el. (mert olvasni a barátodnak természetes volt, ami annyira nem az egy gettófaluban 3 általánossal. Szakkifejezéseket, pl.)

Senki nem azt mondja, hogy ab ovo marhaság, de ahogy levezényelte és ami az eredménye lett, az úgy igen.

Tanulságos vélemény attól, aki ott él a romák között és tudja, hogy min., három év türelmes meló árán sikerül egy ilyen program. nyomorszele.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=165279&bejcim=216_Minden_gyerek_lakjon_jol&todo=%2F

Én is kertesben lakom jó sok éve - de Bp-n, tehát nem jön a genius loci a segítségemre automata tudást csepegtetve belém - bizonyos dolgokra rájöttem, de nagyon sok mindent nem tudok. Persze, nem a kenyerem múlik ezen, akkor megtanultam volna kemény melóval a netről, könyvből, attól, aki ehhez ért.

Amúgy a francia sajt-, szőlő-, olajbogyótermelők is mesélhetnék Zsuzsikának arról, merre a hány óra a szakmájukban. Ahogy a kis Provence-i, andalúz ponyvákat olvasom az odatelepült angolok canossáiról, akik lazán elhatározták, hogy a ködös városi lét helyett parasztizálni fognak a napfényben - hát kínkeserves vérkönnyeket hullatnak évekig, pedig segít nekik gyakran az egész - amúgy álmélkodó- falu is...
@Cartman (ex Cartman):
Ehhe, hát kezdd el összekukázni Mo-n az 1 millió dollár felett keresőket...
Illetve kérdezd meg (hehe) Buffett pajtást mit gondold a szegények adómentességéről, a válasz borítékolható.
Havi 900 ezért ez a nő kitalálta, hogy a cigányok vessenek brokkolit, meg etessenek napos csibét????

Mennyit adnak majd annak a tanácsadónak, aki elküldi őket dolgozni???
Egy kicsit pironkodva írom le,de! én is adnék 997ezer ft-ér ilyen és még jobb tanácsot! Igaz csak 3 hónapig! Na PÁ !
Remelem 2014-ben el lesz zavarva a fulke forradalmi kormany a francba.
- Abba kell hagyni a felfelé nézést, mert nincs pénze az államnak"

Hm. hát ez több mint jó! (ha nagyon finoman akarok fogalmazni).
Munkahelyeket kell teremteni, felpörgetni a gazdaságot.
Nagyon jó lenne már látni, a Matolcsy féle csodaváró gazdaságpolitika hogyan működik.
Tévedés! senki nem néz felfelé.!!!!!
:))
Nem ezért, de havi 997-ért már nem mennék el tanácsot adni a miniszterelnöknek. Stresszes munka, óriási felelősség, mindenki rajtad köszörüli a nyelvét.

Itt az internet homájában, hejesírási tudás nélküll is többet kereshetek, és a kutya se kérdezi tőlem, hogy miből futtya szélessávra!
@Rwindx:
"Ehhe, hát kezdd el összekukázni Mo-n az 1 millió dollár felett keresőket..."
Hát ja, körülnézek, és tiszta Amerika, amit látok... (gondolom, meglepő lesz, de nem 100% pontossággal gondoltam az analógiát).

És szerintem jobb egy "adómentes" szegény (fogyasztási adókról azért hallottál már?), aki dolgozik, mint egy olyan, akit szívesen megadóztatnánk, de munkanélküli a hülye adórendszer miatt.
@kalevaleez: De ott voltál, kellett az ösztönzésed, nem tíz csirkét toltál neki oda, meg egy Isten hozzádot.

Ti jól csináltátok, tisztelet érte!
Kicsit OFF, de már egy ideje magamban tartom, úgyhogy most itt az alkalom, hogy kimondjam:

Az, amit a TV-ben láttam abból, hogy hogyan osztják a naposcsibét, miként bánnak a kismalacokkal (hátsó lábánál fogva dobálják le a cigányok közé őket, eléheznek, elfagynak, nem szabályszerűen ölik le őket, stb.) kimeríti a mai magyar hatályos állatvédelmi törvény megsértésének tényállását. Innen IS üzenem H.Zs. nagyonnagyasszonynak, hogy ha még egyszer ilyet látok akár a köztévében nagypofával öntömjénezve, akár magánfelvételen (pl. állatvédelmisektől), akkor beperlem őket állatkínzásért. És nagy valószínűséggel meg is nyerem a pert, a felvételeket alapul véve! Perzse, ha a politika bele nem ugat. De ez a dilettantizmus, e téren is, akkor is tűrhetetlen!

Bocsi
ON
@Cartman (ex Cartman):
Nyilván jobb, de ez viszont már semminek sem analógiája, semmivel, max egy látomással.

Hallottam már fogyasztási adóról, de itt jövedelem adóról van szó. Persze lehet szándékosan keverni a szezont a fazonnal, de az csak mellébeszélésre alkalmas.

Egyébként az 1 millió dollár felett keresők messze nem átlagpénzből éldegélnek odaát. Míg nálunk a magas adókulcsot már az átlagember bőven fizette.
Az USA-ban az alsóbb jövedelmi osztályokba tartozók fizetnek 10-15%-ot. Nálunk nem fizettek semmit (még mindig szja-ról van szó), most 16%-ot.

Magyarországon nem a jelenlegi adórendszer miatt van annyi munkanélküli amennyi (bár a magas kulcsok nyilván növelik a rátát), hiszem már az egyel ezelőtti verzió idején is magas volt a ráta.

Szerintem ne erőltesd, Buffett értékelése lehet jó, de az ottani alapokra.
Hegedűs szerint Orbán egy paraszt? (felcsúti, nem?)
A kérdés az az, hogy hogyan lehet olyan embereken segíteni, akik falvakban élnek és nem dolgoznak semmit.

Az egyik kézenfekvő válasz a munkahelyteremtés.
Ezügyben nem nehéz belátni, hogy nyereséges vállalkozás ki van zárva szinte minden munkakörben a szakképzettséget tekintve.
Nem is jön létre egy sem, ami akár több mint 10 embernek biztosít megélhetést.
Marad a közmunkaprogram, avagy a változatlan semmittevés, segélyen élés.

A másik kézenfekvőnek tűnő megoldás az állattartás, növénytermesztés.
Lehet nehézkes ebből megélni, mitöbb lehetetlen is akár, de azt nem látom, hogy mennyivel hasznosabb semmit se csinálni, és sírni közben.

A harmadik lehetőség, az adófizetők pénzén megélhetést biztosítunk vidéken mindenkinek, segélyek formájában. Írogatunk ilyen blogokba pl, hogy mennyire szar minden ötlet amivel segíteni akarnak a vidéken élőknek, mindezt persze a városban internethozzáféréssel, karosszékből.
"Azt, hogy milyen állapotban vettétek át az országot világos mindenkinek régen (...)"

jobb állapotban vették át az országot Bajnai Gordontól és Oszkó Pétertől, mint amilyen állapotban most van.
Kedves Fabius, nem kéne ám ennyire nyíltan zsidózni, héló!
index.hu/belfold/2011/08/14/tonkrement_a_roma_mintagazdasag/

Ha ezt a projektet is a tárgybeli némber találta volna ki akkor erről is beszélnénk nem csak a naposcsibéről.

A havi egy millájának töredék részéből menthető lenne az uborkaprojekt.
@compound interest: Ez nem teljesen igaz. Amikor átvették az országot, akkor a Görögökkel együtt emlegettek minket a csődkockázatot tekintve pl.
Ma már jobbak vagyunk az Olaszoktól, Írektől, Spanyoloktól, és Görögöktől is ebben a tekintetben.

Nem beszélve arról, hogy 2002-ben még az elsők között voltunk ami a versenyképességi, gazdasági mutatókat illeti az újonnan csatlakozott országok tekintetében (pl Szlovákoktól jobban álltunk) 2006-os EU bevezetéssel kampányoltak Medgyessiék.

Túlzás nélkül 2010-re utolsók közé kerültünk.
@T mint T: Na végre, valaki az állatot is nézi. Kösz! (a nőben pedig ott van - ráncos - bőrben kötve a teljes Émile Zola: Állat az emberben mek.oszk.hu/02500/02526/02526.htm - ha már annyira tényező ott Franciaországban is, ahogy volt szerény a Népszabóban elmondani.)
@"the dragon":

Na, húzd alá ügyesen hol zsidóztam, mert szerintem sehol.
Ettől a nőtől kiráz a hideg! Ahogy kinéz, ahogy beszél, ahogy gondolkodik!

Mit tett ez magával, hogy így néz ki? Az Egyiptomi Múzeumban különb múmiák vannak.

Tudom, gáz, hogy az ember beleköt más fizimiskájába, de ennél a nőnél a külcsín és a belbecs valahogy harmonizál. Egy közéleti szerepet vállaló szociológus egész egyszerűen nem nézhet így ki. Bocs, de tényleg kiakadtam.
@Trompf: Az a tanárnő, akinek a linkjét beidéztem - igen, neki is van netje ott vidéken, Berettyóújfalun - se a szándékot fikázza hanem a megvalósítás őrült és pazarló és eleve kódoltan sikertelen módját.

Csakhogy Hegedűs senkit nem hajlandó magán és Orbánon kívül meghallgatni, sőt kikéri magának a tapintatos kérdéseket is. Ha pl. evvel a tanárnővel keresett volna kontaktust - ismert név a szegénysorsúak támogatói között - akkor a tőle kapott hasznos, terepen szerzett tudással talán máshogy kivitelezi a dolgot. De most sem hallgat kritikára, csak bisszig módon kioktat. Ebből hogy lesz bármi értelmes és előremutató dolog? Ez vele a baja annak, akinek baja van. És netje.
@polly graph: Erre mondta Coco Chanel - ő se volt matyóhímzés a végén - hogy 50 felett mindenki olyan arcot kap, amilyet megérdemel.
@a szív fészkei: Talán itt megoszthatná velünk a kódoltan sikeres, pazarlásmentes módszertant.

Engem speciel valóban érdekel.
Mert azon kívül, hogy ez szar, meg hogy hogy néz különben is ki szerencsétlen, érdemi kritikát, ne adj isten alternatívát, nem nagyon láttam.
@Rwindx:
1. Nyilván inkább csak nagyon távoli asszociáció volt, hogy idelinkeltem Buffett-et. Ha úgy tetszik, ürügy, hogy cseszegessem egy kicsit matolcsit és az agyament gazdaságpolitikáját.

2. A fogyasztási adók úgy jönnek a jövedelem adóhoz, hogy ha egy alacsonyabb jövedelmű ember _dolgozik_, akkor egyrészt nem kell őt eltartani, másrészt _tesz_ is a közösbe, hiszen a fogyasztásából egy rész adó. (Harmadrészt áttételesen azzal is _tesz_ a közösbe, hogy a gyereke dolgozó apuka mellett nő fel, ő lesz a minta, nem egy részegen otthon böfögő tahó, akinek kanapé nőtt a seggére. + még ezer gazdasági, szociális, társadalmi szempont, amit meg sem kísérlek részletezni.) Az adórendszer - sok más egyébbel - együtt egy _rendszer_, aminek a szabályozóit ügyesen állítgatva jól működő gazdaságot építhetünk magunk körül.

3. Magyarországon jelenleg az egykulcsos adó miatt (is) van annyi munkanélküli, de elsősorban emiatt fog tovább emelkedni az arány. Egy "munkaalapú gazdaság" építése közben... A fidesz láthatóan hülye a kormányzáshoz, és sok idióta közül is kiemelkedik - pechünkre, hisz alapvető fontosságú területről van szó - matolcsi:
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110603-matolcsy-ketharmados-vedelmet-adna-a-legfeljebb-16-szazalekos-adokulcsnak.html
Ez csak egy a számtalan baromsága közül, de jól látszik belőle, milyen ostoba, primitív barom határozza meg nálunk a gazdasági preferenciákat.
@Trompf:

Hagyjuk egymást ezzel az átvették az országottal, meg a csődkockázati felárral. Ha nem emlékszel szívesen segítek mikor és miért járt csúcsra a kockázati felára az országnak 2010-ben:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/19/megugrott_a_magyar_csodkockazat/

Ja, és nyilván az is a véletlen műve, hogy éppen pont kétéves csúcson vagyunk kockázati felárat tekintve:

hvg.hu/gazdasag/20110805_cds_magyarorszag
@maybach: teljesen igazat adok. húzzunk is a kohóba, majd én beprogramozom azt a gépet...
@a szív fészkei: Ház éppen ez az! Mit rak magába, amitől jönnek ezek az ötletek és így néz ki!?!

Tűző napon piál, coco-zik (és itt nem Coco C-re gondolok) és bagózik?
@Trompf: a kósa mmeg szijjártó emlegette Mo-t együtt a görögökkel. Ezt azért nem kéne feledni :)
Ekkora fizuért havi 4000 naposcsibét lehetne venni. Kiváló kezelési utasítás található pl. ezen a honlapon: naposcsibe.hupont.hu/
Szinte látom amint a cigányember bizalommal fordul állatorvosához szelénvakcináért, klórmeszezik, gumboró elleni itatást (!) végez.
Kíváncsian lesem a program eredményéről számot adó írásokat.
Kérem szépen, őrizzük meg józan eszünket.
Nem az egykulcsossal ment süllyesztőbe a magyar gazdaság, nem az a 300 mrd hiányzik, annál jóval több. A problémát a gazdaságlassító egyéb adók és intézkedések okozzák, amelyek miatt a kormányzati hazudozások ellenére mára megállt a növekedés.
Miközben a munkanélküliség csökkenéséről beszél a kormány, tízezrével kerülnek emberek utcára. Gondolom a munkanélküliség úgy csökkent, hogy időközben sokan kikoptak a regisztráltak köréből.
Az igaz, hogy nem kellett volna ilyen szélsőséges változtatást csinálni egy lépésben az adórendszerben, de mondjuk az állami gazdálkodás herdáló szokványainak megszüntetésével sokkal több pénz lett volna megtakarítható. 3800 Ftos világító mellény (nem golyóálló) a rendőröknek? Meg a sok közbeszerzés nélküli tender, aminek nem az eljárása aggályos annyira, inkább a beszerzések szükségessége?
Kérem, ha nincsen az embernek pénze, akkor csökkentse kiadásait fontossági sorrendben.
Jelenleg nem ez történik állami szinten, sok helyen költik a pénzt számolatlanul, csak mert benne volt a öltségvetés keretében. Ugyanakkor számos állami hivatal és szerv nem képes kifizetni alapvető szolgáltatások ellenértékét hónapok óta. Valami itten nem stimmel. Sztem nem csak a földnyilvántartást kéne upgradelni, lehet, hogy a kormányzati szervek nyilvántartása is hiányos, azért nincs pénzük elfeledett hivataloknak? Csak a rendőrségnél bukik teóriám, mert azt ugyan nehéz lenne nem észben tartani.
Esetleg érdekes kérdésként lehetne feszegetni, hogy ebben a kibszott országban minden szobor és híd fontosabb, mint a dolgozó emberek éhen döglése? Megdrágult a hús a kukoricaspekulánsok miatt? 9 hónapig észerse vette a szaktárca, pedig minden média foglalkozott vele hónapokon át. Nem fontos. Cukor spekuláció fél éven át. Szintén nem volt fontos a kotmányozás rendkívüli figyelmet igénylő munkája közben.
Korszerű, demokratikusnagymagyar nemzeti állam, mi?
Miért OV-nak ad tanácsot, mikor OV nem termeszt uborkát. Esetleg az uborkatermesztők nem fizetnek 1 misit. Az is lehet, hogy a termesztés project valójában csak kommunikációs tanácsadás.
@Trompf: Azért nem kell mindent szó nélkül benyalni se a jobb, se a baloldalról. Most előbbit ekézem egy kicsit, ugyanis az I. Orbán-féle szociális intézkedések 2001-02-ben egyrészt növelték az államadósságot (bizony, nö-vel-te!), másrészt még ők is elismerték az apróbetűs részben, hogy a közben 'okosba' variált infláció és az államháztartás kiugró hiánya miatt (ugye ezekkel okoskodtak az akkori matolcsyk) már rég kiestünk a maastrichti kritériumok adta számokból 2002-re. Azaz nem is lehetett volna euró 2006-07 körül, akárki is kampányolt vele, az hazudott.

Végtére is Orbán elkúrta az eurót, a Medgyessi meg hazudott róla. A magyarok 70-75%-a pedig közülük választ a mai napig :P
@Trompf: 13.26 körüli kommentben ott van a link arról, hogy mennyit küszködtek, míg valami elindult náluk a környéken. Ha bővebben érdekel, írjál neki, biztos válaszol.
@waszabi:
Nem 300milliárd, hanem inkább közel a duplája, és szerintem Te tévesztettél arányokat. Nem a 3800 Ft-os világító mellény vitte el a hiányt, hanem bizony az egykulcsos adó. Legalábbis elsősorban.

A többiben viszont igazad van. A 10x-es árú mellény (is) bizonyítja, hogy - a klasszikus viccel élve - megint csak bútorokat cseréltünk, a kurvák maradtak...
@ne most: "Miért OV-nak ad tanácsot, mikor OV nem termeszt uborkát."

Már miért ne termesztene, hiszen vidéki! Ez uborkatermsztéssel, disznóöléssel és rendszeres pályinkafogyasztással jár! Így él egy falusi ember, Hegedűs mondta, ő meg a nemhazudozók pártjának a tagja, szóval biztos igaza van.
Mivel köztudott, hogy minden roma tud hegedülni, hegedüt kell osztogatni Tiszabőn. Azt nem fogják megenni, nyáron eltüzelni sem és a gulyásra meg betyárjárásra hozzánk jövő gazdag túrista vígan magyarnótázgathatna ameddig az új protkója elkészül.
Így a mélyszegénységben élő roma kart karba öltve a fogorvossal, betyárral és az állatokat addigra felnevelő munkanélkülivel, rántaná ki az országot a kátyúból.
Na.
Több segílyt a cigóknak!
Szánalmasan szar cikk, H.Zs. legalább próbál tenni valamit a szegényekért, de jómagyar szokás szerint csak a hülyézésre futja itt is.

A tanácsadói munka sehol sem nyilvános iratok és interjúk gyűjteménye, de csak hergeld magad a fizetése miatt.

"A léket a hajóra ti magatok vertétek az egykulcsossal."

Ahá, Gyurcsányék meg Bajnaiék alatt ezek szerint a szegényeknél is kolbászból volt a kerítés, csak Orbánék növelték az államdósságot. Ez de szar cikk, fel se bírod fogni miket mond H.Zs.
@Fabius: Kiegészíteném az érvelésedet az Államadóság Központ táblázatával.

www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

Nekem az derült ki belőle, hogy a Fidesz kormánynak 2011.július végére sikerült leküzdenie a sajátmaga által generált hiányt. Így most éppen ott állunk, mint amikor Bajnaiéktól átvették az országot (2010. május).
Igaz, akkor még megvoltak az MNYP-k, amelyek évi 300-350 milliárdért tudtak magyar államkötvényt vásárolni, hacsak az eltözsdézés nem volt kifizetődőbb.
Most viszont csak a mohó külföldi finánctőke képes felvásárolni - nyílván megfelelő hozamért (cds felár), egyre épülő-szépülő országunk kötvényeit. A radikális adócsökkentés folyamányaként pedig, előreláthatólag még két évig fogják szívatni a kisvállalkozásokat.
@maybach: azzal a guanóval trágyázza a kertet amit a 12 darab csirke csinál? és hol gyűjti? amíg a csirkék nem tojnak addig honnan lesz tojása és miből fog keltetni ha nincs kakasa vagy már eleve arra számított a hegedűs elvtársnő, hogy valaki mindenképpen megtermékenyíti a csirkéket a kecskét hogyan feji és melyik végét legelteti és hogyan nyírja a birkát a disznót hogyan almozza és hány disznót eszik meg és hányat fialtat van e kandisznója hogy legyen szaporulat? vagy meg lehet baszni az egészet és akkor magától szaporodik?
@Andal:
Ez de szar hozzászólás volt. Láthatóan fel se bírod fogni, miről szólt a poszt...

És főleg hogy a túróba jön ide gyurcsány meg bajnai? Nehogy már az ő elkúrásaik felmentést adjanak a mostaniaknak!
@kalevaleez: Mind ez szép és igaz is, de és itt jön a de! Én is laktam vidéken több mint 10 évig. Érden volt egy kertes házam. Elméletileg ott is meg lehetett volna termelni a zöldségeket, és a gyümölcsöt. De sajnos a munka mellett már nem maradt idő a kert tényleges művelésére, a hozzáértésről már nem is beszélve. Úgyhogy a Hegedüs Zsuzsa féle hamis árvalányhajas parasztromantika az nem biztos, hogy egy az egyben működőképes lehet vidéken. A mezőgazdaságot is tanulni kell manapság.
@Cartman (ex Cartman):

Arról szólna a poszt, hogy H.Zs. egy arrogáns, pénzéhes városi idióta, aki a szélbe szórt úgy 200 millát a vidéki szegények megsegítése címén.
(Persze nem arról szól itt se a vita, hogy miként lehetne még segíteni, hanem csak a naposcsibézés megy meg a belemagyarázás. Hiába mondja H.ZS. hogy folyamatosan járják a hátrányos térségeket, megbeszélik mi vált be, mi nem, mit kell javítani, és konkrétumok nélküli kárörvendő vádaskodásokkal nem tud mit kezdeni.)

Plusz a poszt vége meg azt hazudja, hogy a matolcsy+egykulcsos duó miatt van most szar helyzetben az ország, nem ám az elődök által felhalmozott irdatlan államadósság, régiós versenyképesség lemaradás stb. miatt.
@the_lonewolf:
lehet, hogy igazad van, de ha ennyire szar helyzetbe kerülnék, biztosan megpróbálnám. a dolog működhet még pesten is, nem hinném, hogy az ismerősöm állattenyésztő tudással született volna.

egyszerűen akarni kell és persze idő kell hozzá gondolom.

jobb, mint éhezni.
@Andal: Korábban is voltak ragyogó ötletek. Az ötletgazda tanácsadók egy részét, mostanában hurcolják meg nyilvánosság előtt.
Azon gondolkodom, vajon milyen lehet a zsenge naposcsibe-leves? Felnevelni ugyanis nemigen fogják szegényeket. Ahhoz előbb a körülményeket is meg kellett volna teremteni.

Van ahol viszont segíthettek volna, mint az igrici uborkatermelő szövetkezet. Az már néhány éve működik, hetven cigánynak ad munkát, a németországi zöldségpánik óta viszont döglődik.
Mondja meg valaki, hogy van-e vidékfejlesztési miniszter, ki ő, maradt-e számára valami teendő a magyar vidékkel kapcsolatban? Én 15 hónapja nem hallottam róla.
@Trompf: Mert a Kósa Lajos be akarta dönteni a forintot a hülye megjegyzésével azért nem voltunk a görögök szintjén. Európában OV nyíltan kiállt Bajnai munkássága mellett. Az más kérdés, hogy itthon mit kommunikáltak. De hülye ne legyél. Most jobban élsz, mint egy éve? Akkor vagy varázsló vagy, vagy nagyon szerencsés, esetleg matolcsynak hívnak.
@Andal:
Arról nem sok értelme lenne posztot írni másfél évvel a bajnai kormány leköszönése után(!), hogy mit kúrt el gyurcsány. Pláne, hogy a fidesz nagyon belehúzott, ami az új, forradalmi elkúrásokat illeti. És a legfőbb forradalmi elkúrás pedig bizony az egykulcsos adó, ha tetszik, ha nem.
@T mint T: "eléheznek, elfagynak, nem szabályszerűen ölik le őket"
Ezt is TV-ben láttad, vagy ez már az előítéletes agyvíziód tudósítása?
Csontvázak helyett kihullott a duci Mol ra költött pénz meg a 12 éve hízlalt manyup vagyon. Még így is bajban vagyunk matolcsiék miatt. Minden hozzáértő kiszámolta h kispénzű bukik, de nálunk akinek 2x2-re kijön a 4 az ballib idegenszív.....
Jól van Andal, te már elvégezted a mai munkádat. A szíjgyártó is meg azorbán is meg fog dicsérni:) Te tipikusan az a politizáló vagy, aki még a kiszeltündéről is bebizonyítaná, hogy világszépe!:) Világos! Ez a dolgod, ezért kapod a fizetésedet!!!

Hiányozni fogsz!
@Andal:

Tévedsz.

A poszt arról szól, hogy Hegedűs havi egymillióért az állam csöcsén lógó arrogáns gyökér, aki az őt fizető választókkal szemben vegyen vissza az arcából.

Szövegértésből egyes, leülhetsz. Az alapítványáról és az abban elköltött pénzekről egy betű nincs a posztban. A saját frusztrációdat belekeverni felesleges.
Hegedűs Zsuzsa=Torgyán József
@Cartman (ex Cartman):
1.Akkor egyszerűbb ha csak annyit írsz hogy: "Matolcsy szar." Így nem kell mindenféle nem odaillő dolgot berángatni, mint pl Buffett javaslatát.

2. Független attól hogy a dolgozó-otthon ülő ember közötti különbség megítélésében nincs közüttünk véleménykülönbség, mégegyszer: Az egykulcsos adó perpill nincs összefüggésben a munkanélküliek számával. sőt ha nagyon-nagyon összefüggést szeretnél találni (továbbra sincs), akkor a munkanélküliségi ráta csökkent mióta bevezették.

3. hvg.hu/gazdasag/20110728_munkanelkuliseg_ksh
2010 óta csökkent a munkanélküliség. Szóval leírhatod többször is hogy de igen, de a tények szerint mégsem.
@Fabius:
És elolvastad amit linkeltél, vagy csak tetszett hogy "újra csúcson" vagyunk?

"A magyar országkockázati felár emelkedése főként azzal függhet össze, hogy a rendkívül erős svájci frank a lakossági, vállalati és önkormányzati szektor problémáit jelentősen súlyosbítja, ezzel együtt jelentősen rontja a gazdasági növekedési kilátásainkat, ráadásul a külső környezet is rossz most. Ezen tényezők miatt érdemben romlik a piacokon a magyar államadósság törlesztésével kapcsolatos megítélés."
@Fabius:

"A poszt arról szól, hogy Hegedűs havi egymillióért az állam csöcsén lógó arrogáns gyökér, aki az őt fizető választókkal szemben vegyen vissza az arcából. "

vs

Arról szólna a poszt, hogy H.Zs. egy arrogáns, pénzéhes városi idióta, aki a szélbe szórt úgy 200 millát a vidéki szegények megsegítése címén.

"Az alapítványáról és az abban elköltött pénzekről egy betű nincs a posztban."

vs

"Két dolgot nem szeret: a kérdéseket és a kritikát. Előbbi megzavarja a magában magáról alkotott kép dédelgetésében, utóbbi meg nevetséges egy naposcsibe szakértővé vált miniszterelnöki főtanácsadóval szemben. "
Egyszerü. H.Zs. rettenetesen frusztrált és zavarodott lehet, ettől agressziv és arrogáns. Ha jól sejtem, megvan rá minden oka. Ha jószándékulag elfogadom hogy balos-zöld, szociálisan érzékeny szociologus, látnia kell " a szörnyet", amit felnevelt. Egy olyan világot , ahol a szegények egyre szegényebbek, a gazdagok pedig még gazdagabbak lesznek egy elhibázott gazdaságpolitika / de az is lehet, hogy nem elhibázott, hanem tudatos, a társadalom "kegyeltjeire" épülő politika folyamányaként/. Bizonyára a tudat alattijában tisztán látja a dolgokat, de ebből a "mókuskerékből" kikeveredni nem lehet. Egy a tábor , egy a zászló. Ezért mondom saját gyávaságának , tehetetlenségének dühe vezérli, hisz nem meri meglépni azt a lépést, amit a tisztesség, becsület kivánna tőle, és valószinüleg önmagára a legmérgesebb.
@Cartman (ex Cartman):

Az egykulcsosnál még jóval nagyobbat fog szívni az alsó meg középréteg, ugyanis a gyurcsányi hiteleket még hosszú ideig fizetni kell, a kiadásokat jelentősen faragni kell továbbra is (szociális, egészségügyi téren lesz a legszarabb). Igen, továbbra is menni fog a politikai blabla hogy ezek az intézkedések a pénzügyi egyensúlyt, a versenyképességet, a hatékonyságot szolgálják, és végső soron minden majd minden jobb lesz, pedig dehogy lesz jobb. Mindenre kevesebb pénz jut, kivéve az adósságszolgálat.
@Hertelendi:

Sajnos nem kapok kommentelésért semmit. Havi egy milla persze jól jönne, de engem speciel nem kerget az őrületbe, ha más kap főtanácsadóként ennyit.

Amúgy láttam már pár H.ZS. interjút, még "ellenzékiként" is ugyanilyen stílusban nyomta pár évvel ezelőtt is. Ez a legszánalmasabb "sokat keres tehát arrogáns" beállítás enyhén szólva hamis.
@Andal: Arrogáns és sokat keres, így pontos. Korábban nem volt senki főtanácsadója, talán a stílusa miatt. Most szépen belesímul a Lázár, Orbán, Szijjártó vonalba.
@Rwindx:
"Akkor egyszerűbb ha csak annyit írsz hogy: "Matolcsy szar." Így nem kell mindenféle nem odaillő dolgot berángatni, mint pl Buffett javaslatát."
Azért az nem igaz, hogy egyáltalán nem illik oda. Amit most orbánék művelnek, azt leánykori nevén úgy hívják, hogy reagani gazdaságpolitika (szobra is van neki). Aminek a kritikája Buffett javaslata.

"Az egykulcsos adó perpill nincs összefüggésben a munkanélküliek számával. sőt ha nagyon-nagyon összefüggést szeretnél találni (továbbra sincs), akkor a munkanélküliségi ráta csökkent mióta bevezették."
Csökkent, mert sikerült belecsöppenni egy kedvező világgazdasági trendbe. Magyarországot az export húzta az utóbbi egy évben, a belső fogyasztásunk rendre messze elmarad a várttól. Mondhatjuk tehát, hogy a kormány gazdaságpolitikája ellenére csökkent a munkanélküliek száma... :)

"2010 óta csökkent a munkanélküliség. Szóval leírhatod többször is hogy de igen, de a tények szerint mégsem."
Hol olvastad, hogy én a munkanélküliek számának emelkedéséről írtam? Csupán arra akartam utalni, amit az előző bekezdésben is fejtegettem. Jó gazdaságpolitikával "meglovagolhatnánk" egy-egy kedvező trendet, nem húzatnánk magunkat vele, minden erőnkkel fékezve azt.
És abban is biztos vagyok amúgy, hogy ha kicsit is alábbhagy a külső húzóerő (erre azért vannak már jelek), akkor iszonyú nagy szarban leszünk. Munkanélküliségi ráta tekintetében is(!). Gondolom, a magyar ipari termelési adatok alakulása, illetve a jövő évi hiány-prognózisok megvannak!?

@Andal:
Nem érted. Pontosabban nem _akarod_ érteni. Amit felsorolsz, az mind azért lesz _sokkal_ szarabb, mert matolcsiék rossz gazdaságpolitikát folytatnak. Épeszű ember nem vitatja, hogy gyurcsány elkúrta, de ez a mostani se jobb, csak még így közelről nem látszik... Utólag lesz majd okos mindenki, meglátod.
(Lényegében most is ugyanaz megy egyébként, mint gyurcsány idejében, csak épp nem kölcsönből, hanem manyup-pénzből, meg bankadóból, és társaiból.)
Ez a szörnyella de frász biztosan Grátzban jött össze a főnökével. Mindkettő pszichopata skizofrén.
"Az tartozik a nyilvánosságra, hogy ezért a pénzért én csinálok-e valamit, vagy elmentem a Riviérára üdülni"

Miután tőle származik a hülyenépszavazás gondolata (és még büszke is rá!), szerintem havi 997 ezret simán megérne az országnak, hogy Hegedűs "mindenki tudja, hogy a szociális népszavazás én magam vagyok" Zsuzsa további tanácsadás helyett inkább a kotdázűrön üdüljön.
@tory_t: :-DDDDDD Ott is vannak kis falvak a nagy cifra tengerparti rongyrázás mögött: tartanak csacsikat más állatokat, termesztenek szőlőt, olajbogyót, levendulát - boldogan fogadnák előre vivő ötleteit.

És mégis ott lenne, ott szakértene, azok fizetnék.

Hogy soha ne lehessen elismerni fidesznyik körökben, hogy ha 1 jó ötlet szarul van kivitelezve, akkor az bizony pazarlás és baromság és máshogy kéne - ezt nem értem. Leszakadna ilyenkor rájuk a Lendvay utcai plafon, vagy mi van?

Ezt a frech nőt kell inuk szakadtáig védeni, mondván, de legalább megpróbálta? Mit? Ez a roma stratégia, hogy "de legalább megpróbálja", oszt ha nem sikerál, akkor mi van??? Újra kioszt ennyiért ugyanígy, meg nem hallgat senki értelmesebbet erről. Ők nem hibázhatnak. Nem lehet könnyű így élni.
Most számomra csak az a kérdés, hogy van-e szakértelem, avagy nincsen..és vajon meg kell-e azt fizetni. Ha meggondolom, hogy Török és Karácsony cége -általunk ismeretlen feladatért- 25 millát kapott a MEH-től, hogy Lakner is sok millióért volt szakértő.. és vajon mit szakértett???
Agresszív kismalacot úgy látom kizavarták a legutóbbi interjú után, hogy mutassa meg a nem olyan agresszív kismalacot magából.
Akkor is RETTENET ez a nő! Úgy néztem meg, hogy nem néztem, csak hallgattam. Illetve 8 percnél feladtam, majd valamikor délelőtt inkább, ilyenkor este ilyen durvát már nem szabad az én koromban! Nem való nekem ez a stressz, már pedig ezzel a fejjel, ez nagyon dúúúúrva...

videa.hu/videok/emberek-vlogok/hegedus-zsuzsa-teljes-interju-orban-viktor-szociologus-yKI8wXFdXgam72eV#b

FIGYELEM! CSAK ERŐS IDEGZETTEL RENDELKEZŐKNEK, (vagy 20 dioptriás szemüveggel rendelkezőknek) ÉS LEHETŐLEG KAJA ELŐTT! ÓVATOSAN!
ÉN SZÓLTAM! :))
Ja igen, este, lefekvés előtt ne nézzétek meg, olyan álmaitok lesznek...
Azért tudni kéne, mit evett a néni...
Eltorzul az arc, ha egészségtelenül étkezünk
www.hazipatika.com/services/news?nid=34361

Az arc nyelvezete
www.c3.hu/scripta/lettre/lettre53/eco.htm -
"Más szóval az arc a lélek tükre. Ez a meggyőződés nem tudományos, részét képezi annak a vélekedésnek, amelyet Hegel fog természetes arcismeretnek hívni"
Nem én mondtam... :))
Teljesen mindegy, hogy ki mondja, vagy éppen irja) Hatalmas tévedés azt hinni- és állítani, hogy akik vidéken szegénységben, mélyszegénységben élnek segitség, az hogy csirkét tarthat, veteményezhet.
A semmitől talán egy hangyányival több, de a problémákat nem oldja meg.
Nahát! Én biztosan nem fogom ezt a videót megnézni, meghallgatni.
Nekem elég volt az újságcikk) talán még sok is.
Hűha! Teritéken) van már a politológusok jövedelme is. Mit szakértett és mennyiért.
Szerintem sokkal okosabb dolog lenne őt megkérdezni. Vagy éppen az anno) megjelent cikket visszakeresni.
:))
oppá"

Az a bizonyos cikk, hir nagyon érdekes volt.
Ahogy mentek a találgatások) úgy növekedett az összeg.
:))))
@Cartman (ex Cartman): Bocs, de Reagan nem volt ekkora farok azért, az ő gazdaságpolitikája lényegesen erősebb alapokra épült.
Ez, amit most csinálnak, egy zagyvaléka az innen-onnan felszedett ötleteknek. Az adócsökkentés+családi adózás be fog kerülni az öt legnagyobb elkúrásba, a lakáshitelezés, a 100 napos program, az áfacsökkentés és a hülyenépszavazás mellé. Ha nem elé...
index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/15/satufek_a_magyar_gazdasagban/
@sulcus: "Hegedűs Zsuzsa=Torgyán József"
tévedés.
torgyán legalább időnként szórakoztató volt...
(jóvanna, nem tudok aludni)
@szerénységem:
A lényegben egyetértünk, a terminológia viszont nem ér meg egy vitát (szerintem).

A linket, amit küldtél ajánlom minden fidesz-hívő figyelmébe! És ezek még csak a 2. negyedéves adatok, amiben még nyilván nem szerepelnek az utóbbi pár hétben lezajlott folyamatok kellemetlen hatásai...
@nandras01: Ebben igazad van,csak az a baj,hogy a mi pézünkből.
@bolemann: Te nem láttad? Benne volt a HírTV-ben meg a királyiban is. Max. te nem vagy kihegyezve erre, de én igen. Szóval a válaszom: határozottan bemutatták a malac és csirke osztás menetét, ami önmagában kimerítette a törvénysértést. Riportban pedig beszámoltak róla, hogy a kiscsirkék eléheztek és elfagytak, mert olyan putrikba vitték őket, ahol nincs áram, ergo nem tudtak fűteni rájuk. Azt is elmondták, hogy koncolták föl (jobb eszköz nem lévén) a malacokat, hogy aznap bulit csapjanak. Nem rejtették véka alá, a felvételek lekérhetők és megvannak.
@Cartman (ex Cartman): Igaz. Legalábbis nem itt. Azóta a linknél súlyosabb jóslatok jelentek meg, plusz a németek lassulása szintén beakaszt nekünk. Ezért nem szabad felelőtlenül költekezni...
süti beállítások módosítása