Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.08.12. 05:30 Fabius

Gettó, vagy nem gettó? Ez itt a kérdés.

Címkék: gazdaság fidesz bérlakás ócsa devizahiteles mentés árfolyamgát

Harmadik napja csócsálja a hazai közélet a devizahiteles mentés témakört, az Ócsára tervezett Gettópolisz ötletét, a sürgőssé vált árfolyamgátat és mindent ami ezzel összefügg. Kormányunk a térképre bökéstől a kiemelt beruházássá minősítésig eljutott ennyi idő alatt, részletesen foglalkozik vele gyakorlatilag az összes hazai média, a legnagyobb hírportálok már a helyszínről tudósítanak és a helyiekkel riportoznak, kommentek százai születnek a témát rágó közéleti blogokon Vastagbőrtől Hírcsárdáig, mikor a szocialisták tegnap, 14:21-kor előjönnek ezzel:

Az MSZP csókoltatja az OTP Bankot, Sanyikám, puszinyuszi, hurrá-hurrá, és hiányolja a kormány devizahiteleseket mentő intézkedéscsomagját. És most akkor ők értetlenül állnak, és hol a picsába van már, és mindjárt csinálnak akkor ők egyet úgy tizenötödikére.

Először is, kedves olvasók, köszöntsük hangos JÓ REGGELT! kiáltással legnagyobb ellenzéki pártunkat, ( kommentben is jó lesz, nagybetűvel, szeretni fogják ) és ha esetleg valamelyikőtök jár ma a Jókai utca felé, akkor tegye meg, hogy beugrik és szól nekik, hogy ez az ócsai izé már az, nem kell tovább várni türelmetlenül. Esetleg kérdezze meg tőlük azt is, hogy ezzel az éles látó helyzetfelismeréssel még mindig a váltópárt képére folyatják-e a nyálpatakot alvás közben?

Mi meg addig törődjünk kicsit a fejleményekkel. Az jó, hogy intézkedéscsomag van, és szemmel láthatóan igyekeznek megnyugtatni a népet. Az kevésbé jó, hogy ők maguk sem tudják igazán mi is van abban a csomagban, mert őszinte arcú Kovács Zoltán szerint a minden van benne. Őszinte arcú, ja, mert ha megnézed a vele készült riportot kiderül, hogy a szájával tud hazudni, az arcával nem. Rá van írva a fejére beszéd közben:

1: kurvára fogalmuk sincs semmiről, de bármit megígérnek amit a kérdező médiamunkatárs hallani szeretne.

2: ott jár a fejében a gondolat: én most a vágóhídon vagyok gecó!

Mondókája szerint már nem csak a Gettópolisz alternatíva, hanem minden más is.

- lesz árfolyamgát, mától lehet igényelni a hitelesnek.

- lesz Nemzeti Eszközkezelő, ami megveszi a lakást és az visszabérelhető,

- a lakóhelyek szerinti önkormányzat is adhat a hitelesnek szociális bérlakást,

- és ezek mellett természetesen az ócsai Gettópolisz is megépül, a legvégső esetre, az újrakezdéshez.

Ezek mellett nyilván a dolog PR értékére is igyekezett vigyázni ez a nagyszerű ember, és volt ereje kijelenteni, az Ócsára tervezett telep, lakópark, bárakármi az nem gettó, világos? Itt szeretném megragadni az alkalmat államtitkár úr gettóügyi ismereteinek felfrissítésére: a gettókat eredetileg az azonos életmódú zsidók városrészének hozták létre, önként, az összetartozás erősítésére, a mindenkori hatalom csak később folyt ebbe bele rendeletekkel és kötelezően kijelölt lakóhellyé nyilvánítással. Ócsára meg ügye azonos életmódú családok költöznek annyiban, hogy nem nagyon lesz más választásuk, és az aktuális hatalom jelöli ki számukra a helyet. Nem keverednek a helyiekkel, kilométerekre lesznek Ócsa legközelebbi szélétől is. Mi ez, ha nem gettó? Arról nem beszélve, hogy az erre elkölteni szándékozott 4-7 milliárd - első körben - elég sok akkor, mikor párhuzamosan feláll az eszközkezelő a lakások visszavásárlásának szándékával, és az önkormányzatok is beszállnak a rendelkezésükre álló szociális bérlakásokkal. Mentsük meg a hiteleseket, persze, de kistafírungozni azért nem volna muszáj őket. Ha már Angyal József alternatív javaslatával nem foglalkoztok, akkor legalább a mértéket ismerhetnétek. Az árfolyamgát, az eszközkezelő és az önkormányzatoktól megszerzett szociális lakások nagyjából lefedik a problémát, de az első hullámot mindenképpen. Arról nem beszélve, hogy az eszközkezelővel visszavett lakások kezelésére ismét létre kell hozni a fenntartó, karbantartó szervezeteket, ami országos szinten megint a seggére ver néhány milliárdnak. Az általános gazdaságtalanságukról, eddig minden példa szerinti veszteséges működésükről ( lásd pl. egykori IKV ) nem is beszélve.

Úgyhogy innentől két eset van megint:

1: a szándék kinyilvánításán túl nem sikerült még leülni is kiszámolni senkinek, mi mennyiből finanszírozható így együtt. Ha kérhetem ezt inkább Varga Mihály tegye, és Matolcsyt az épületből is zárjátok ki ahol ez történik.

2: mindenáron meg akarjátok építeni Gettópoliszt, mert az mégse járja még nehéz időkben sem, hogy Leninváros és Sztálinváros volt már ebben az országban, de Orbánfalva még egy sem.

213 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr943147509

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ócsa avagy Frankfalva, kell nem kell? 2011.08.13. 14:36:47

"Ócsát jelölte ki a kormány a szociális családiház-építési program első ütemének helyszínéül, ahol jövő tavaszra elkészülnek a bedőlt lakáshitelesek házai. "Orbán Viktor rábökött a térképre : ide kérek egy új várost - Frankfalva.Olvasom - néz...

Trackback: Fosztogató gazdagok 2011.08.13. 11:47:00

A mérsékelt Anglia, a gentlemenek országa az utóbbi napokban randalírozástól hangos. A hírekből értesülhetünk róla, hogy a boltok kifosztói között akadnak kifejezetten jól szituált fiatalok, olyanok, akik nincsenek rászorulva, hogy így szerezzék meg a ...

Trackback: A kormány nem tudja felállítani 2011.08.13. 11:30:52

Mármint a devizahitelesek megmentésében kulcsszerepet játszó Nemzeti Eszközkezelőt, amelynek felállítását most éppen augusztus végére ígérik, de lassan egy éve késik és most is sok a bizonytalanság körülötte....

Trackback: Hátsókert-Magyarország felé 2011.08.13. 04:09:33

 „…és ez itt a kert.” – mutat végig Schmitt Pál a frissen gyeptéglázott aranyos kis területen. „A családi kasszán is sokat lehet majd segíteni, ha itt veteményest alakítanak ki” – mondja rutinosan mosolyo...

Trackback: Bádogdoktor fogja szortírozni a rokinyuggereket 2011.08.12. 19:44:00

Olvasom, hogy má megin kezdik frászoltatni a rokinyuggereket, a nagy őszi mélytorkoztatással. Egyre több híradás emlékezteti a nemzeti együttizélés eme hitvány páriáit, hogy napjaik meg vannak számlálva. Mer lesz nekik hamarost olyan felülvizsgálatba o...

Trackback: Török Gábor, a Jobbik és a szépirodalom 2011.08.12. 11:42:02

„Nem akarásból, úgy látszik, lelkileg élni nem lehet; valamit nem akarni megtenni, tartósan nem jelenthet élettartalmat: valamit nem akarni, és egyáltalán semmit sem akarni, tehát a parancsoltat mégis megtenni, talán túl közel van egymáshoz, semhogy a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Boli: :) vicces amit írtál, de sajnos igazad van...
@midnight coder: Hülye tényleg mindenki lehet szabadon (lásd. Simicska). A probléma az, hogy a következmények viselésének szabadsága csak az egyszerű emberekre terjed ki, de azokra nagyon.
@menőmano:
Mind egyremegy.
A többi kiöntött is tudta, hogy amikor a folyó, patak, vagy víztározó melletti legolcsóbb helyen építkezik okoskán, akkor kockáztat.
És a viktor-telep mind bekerült a hiradóba.
Ha az ingatlan nem lenne _ingatlan_, el lehetne szállítani és eladni a lakásokat Izraelbe, ott éppen sátorváros épült Tel Avivban a magas lakásárak elleni tüntetésként:

news.yahoo.com/protest-culture-thrives-steamy-israeli-summer-220332547.html
Egy ideig befejezem, mert más dolgom is van. De azért ezt még leírom:

A Fidesz kormányzásának lényege a katasztrófa-politizálás. Nekem az elmúlt 8 évből valahogy nem ugrik be, hogy lépten-nyomon embereket kellett volna menteni, holott akkor is volt árvíz, belvíz, világgazdasági válság stb.
Az első Fidesz kormányból, viszont az maradt meg, amint Orbán éppen homokot lapátol a gáton kamerák kereszttüzében. Már Akkor sem bízta szakemberekre a munkát.

Egy katasztrófa hálás dolog egy populizmusra kihegyezett kormánynak. Sok pénzt lehet elkölteni anélkül, hogy megkérdeznék mi végre? Tudjuk a választ: ajándéknak ne kérdezd az árát. Időnként az a gyanúm támad, ha nincs éppen valami felfordulás, hát csinálnak.

Ha gond van, először talán egyeztetni kéne azokkal, akik érintettek. A "nagy" mentőcsomag előtt nem szivárogtak ki hírek arról, hogy pl. a hitelkárosultak egyesületével tárgyaltak volna. Nyilván nem is érdekelte őket a véleményük. Nem tudunk semmit a hogyan-továbbról, lesz majd gettó és utána? Miért pont így akarnak "segíteni", miért nem másképp. Indoklás nincs, nem tartozik ránk adófizetőkre.
@picibob: Ezt a szart még nem unod? Kissé fárasztó vagy a gerillamarketingeddel... Húzzál már valahová máshová! Tele kell szemetelned mindent?

Ajánlom mindenki figyelmébe a "Tahótlanítok" gombot, hogy az ilyen kis seggdugaszokat a helyükre lehessen tenni.
Végre kipróbáltam a tahótlanítót. Gyönyörűen müxik. :)) Köszönet a lehetőségért picibob! Erre jó voltál!
@Boli: én nagyon nagy élvezettel használom...

alig várom hogy bejöjjön pl. Várúr... eddig csak tölgyes meg pár húsleves szerű van benne...

kéjes érzés... kösz varánusz:)

ja a vastagbőrön is van. még a TG klubban is nyomatom kicsit, hajlott rá a mester (aki a szavakkal óvatosan zsonglőrködik)... de ha nem csinálja meg otthagyom:)
@nu pagagyí: igen:) ****

katasztrofá(lis) kormányzás...

KAMUnikáció
Én picibobot tahótlanítom Schindler Pistája után rögtön. :-))
@mezga-aladar: Ááá... már nem az igaziak! Vitatkozni csak addig mernek, amíg egy komoly érvet leteszel nekik. Utána kilépnek, vagy "nyócéveznek".
Végül is nekik is igazuk van valahol. A cocik 6 és fél éve, no meg orbáncék 1,5 éve, az máris "nyóc"! :)
@nu pagagyí: pedig a katasztrófáknak "rossz üzenete" van

mert katasztrófa az amit a "normális" intézményhálózat napi rutinnal nem tud kezelni...

és egyre több katasztrófa (főleg itt cunamitól tengertől hegyomlásoktól védett alföldi tájunkon) az intézményi bizalmat ássa alá...

ez a kormány megvéd mindent... a katasztrófákat is...

ezt híjják: KATASZTRÓFAVÉDELEM nek.
@nu pagagyí: "Bajnai 180-as CHF árfolyamot adott át a Fidesznek." - Ezt nem hasonlíthatod össze. Pont olyan demegóg vagy mint amikor a Fidesz hörgött a 300 forintos benzin és euró miatt. Persze abban igazad van, kölcsön kenyér visszajár.
nálunk egy sima vonat utazás két város között legtöbbször katasztrófa...
@röhögő: sajnos nem teljesen. óvatosan leírom válaszolj, aztán meglátom tovább fáradok-e

1. a zorbán kormány ugyanúgy lexarja a válságot... a zoéigarchái etetésével a MAFFIÁja napi működésével van elfoglalva (ugyanugy)... ennek tudata az adózási kedvet "visszafogja"

2. nagy különbség ad1: az intézményrendszer összedöntésében nagyobb szerepet vállalt fel (jogrend, visszamenőlegesség, ellensúlyok, államosítás stb)

3. nagy különbség ad2: a gazdasághoz handzsa bandzsa banda... totálisan sikertelen (lásd K.európai "versenytársak) hogyan húznak el... 2-3% egy év alatt, ez óriási különbség...

alapvetően csak mindennek a mértéke különbözik... alapjában hasonló az összes előző kormányhoz. csak BEVÉGZIK a nagy művet... végleg LETASZÍTJÁK az országot...
Zseniális.
Happy hitelesek, happy közvélemény, mindenki happy.
Mindössze az érdekelne, ki lesz az a happy (kedvezményezett), aki a mártírok mártírjaként magára vállalja az ingatlanokat. Mert hogy ez az egész "megsegítősdi" arra megy ki, hogy a jól fekvő fidesz potentátok és kampányidőszaki támogatók ezzel (is) kapják a fizetségüket hűséges népbutításukért, az elég egyértelmű ismerve a fideszmaffia elmúlt 20 éves tevékenységét.
@röhögő:
Nem annyira demagóg, hiszen a fidesz azt hörögte, a kormányon múlik a benzinár, csak akarat kérdése. Lássuk most az akaratot. Övék a pálya.
@nu pagagyí: "Villámgyorsan minden, addig még működő alrendszert lerohasztottak. "
- Ezzel az a gond hogy indok van a lerohasztásra. Speciel én egy nagy rendszer szakértője vagyok. Gyurcsányék nem kormányoztak, hanem betömték az apparátus száját sok pénzzel, csakhogy ne legyen probléma. Ez rettenetes pazarláshoz, korrupcióhoz és lopáshoz vezetett. És még most sem tudunk ellenük semmit tenni, mert ha kirúgnánk az alvállalkozókat, a rendszer összeomlana, mert a belső, lefizetett emberek a passzív ellenállást folytatnák. Tízmilliárdok repültek ki az ablakon, teljesen feleslegesen, csak ott ahol én vagyok. Ezeken csak nagytakarítással lehet változtatni, ami sajnos a rendszerek részleges lerohadásával jár.
@mezga-aladar: Igazad van. De a szocik alatti lopás példátlan volt. Sok oligarcha lopott párhuzamosan. Most csak egy kettő fog.
@röhögő: és ezeket a guruló tízmilliárdokat folyamatosan (bár szomorú szívvel, látva az ország romlását és nehéz helyzetét) a fides potentátot is átveszik...

a mostani lopás az meg PÉLDÁS... ja ja... iylen szervezett maffia szerű tömb még sohasem volt... de 2/3 az kétharmad... ezt adta a gép/nép
@hegyilány: Hohó! Ki kérdezi őket?
Eszi nem eszi, nem kap mást, kérem, itten (fülke)forradalom volt. pont
@röhögő:
A mennyiség a szociknál is csak akkor derült ki, mikor jött a választás.
Az egy-kettő már most több ezer, ha a csőd felé tartó önkormányzatokat nézzük, és ez csak a kezdet.
@luciferko: hát nem értetted? nyócévig két párt oligarchái loptak, most csak 1... érteeed???? darabra kétszer anyni...

amikor ezt írta akkor picit berezdült a tahógráfja...

;)

bár folytatva értelmes gondolatát a kedves röhögőnek akkor a kétpártnál jobb az egy, az egynél meg jobb a nulla,
mert akkor nem lop senki....
@Canten vagyok Montageu-ból: A hangsúly nem ezen van. Mint köztudott az építőipari nagyvállalkozóknak, így persze nem kevés fidesz közelinek is alig vannak megrendeléseik.
Egy cikk az elmúlt napokban már boncolgatta, hogy nagyjából mennyibe kerül majd az újonnan verbuvált szavazóik gettóba terelése. Szerény becslések szerint is több mint 10 milliárd a vége.
Azzal is hencegett az államtitkár, hogy a legújabb energia szabványoknak is meg fognak felelni az ott épülő házak.
Sajna akkor a kb. 200-250 ezer Ft-os m2 bekerülési ár könnyedén még a 400 ezer Ft/ m2 árat is túllépheti. A jelenleg épülő házak K értéke amit el kell érni 0,4 W/m2K. Egy K 0,2 érték eléréséhez dupla vastagságú hőszige-
telést, 3 rétegű üvegezéssel ellátott 7 légkamrás nyílászárókat valamint központi szellőztetést kíván már meg. Ekkor még a házak fűtési rendszeréről még nem is beszéltem.
Ha innen közelítjük meg a dolgokat akkor könnyen belátható, hogy az adófizetők pénzén
a holdudvarukhoz tartozó építőipari vállalkozások és az azokat építőanyagokkal, épületgépészeti szerelvényekkel kereskedő cégek gazdagítása a cél.
Az elmúlt 1-2 évben a dekonjuktúra hatására csak a nyílászárók ára kb. 30-40%-al esett.
Gyanítom, hogy a gettónak szállító cégek nem a nyomott árakon fognak számlázni.
Volt már erre példa amikor a 100 Ft-os bóvli karórákat 800-ért szerezték be.
@mezga-aladar: :) megoldottad a gordiuszi csomót, wazze már megérte ez a nap, asszem ezen fáradozik a vezényló tábornok ;)
@Cirbi: ezt a vezénylÓ szót kikérem "Neki", ezek a fraudi elírások... innentől csak egy lépés hogy leírjam amit gondolok, de nem írhatom hogy dögöljön meg a zorbánj... hova jutnánk ezzel...
@Canten vagyok Montageu-ból:

És a viktor-telep mind bekerült a hiradóba. "
Igy igaz! Csak vannak különbségek, illetve kellene, hogy legyenek a megitélésben.
Nem mindegy, iszapkatasztrófa, árvizi katasztrófa, vagy pedig a hitelesek megmentése.
Nagyon-nagyon nem ugyanaz.
Előzőek teljesen embereken kivül álló sajnálatos ügyek, a másik (a hitelesek)akár emberi hanyagság is lehet, no és egy hatalmas adag politika is van benne.
Érted ugye?
az egynél meg jobb a nulla,
mert akkor nem lop senki.... "

Nahát! Ez totálisan nagyon jó, és tetszik.

:))))))
@polly graph: A nagy különbség csak az, hogy a Patyomkin rendszeresen dugta is a Katalin cárnőt. Tehát úgy is mondhatjuk a sex felületessé tette a cárnő ítélő képességét.
Ismereteim szerint a házasságszédelgők is ezt a helyzetet használják ki.
Ebben az esetben mi lakosok vagyunk a jól megdugott hiszékeny nő.
Nem tudom mit kell ezen agonizálni.

MOst felépül 500 házkó, lehet mútogatni a TV-ben évekig, közben a maradék 140.000 bedőlőfélben lévő hiteles meg szépen be is döglik.

Szarnak ezek mindenre, a hívek meg kajálják majd, persze nem is lesz nehéz kajálni, mert egyre több jut közmédiára..... :D

kedves vezetönk egy igazi fasz, de nem is a magyar nép jórsze fasz, mert sokakat ismerek, akik kajálják ezt a szart.

Emlékszük még a 28 bezárt szárnyvonal közül 4-et nyítottak vissza, azok is full veszteséggel mennek, de nem számít megígérték, megcsinálták.

Ugyanez a posta, a mobilpostákat lassan megszüntetik, a válalkozásba kiadott veszteséges postákat visszagyűjtik. Megígérték, megcsinálták.

Az a baj, hogy a Viktor kurvára elkapta mi kel a népnek.....
@Doubledecker: ez igaz... csak a gazdaságban "feszítik túl" a húrt... Hitler is jol elkapta mi kell a népnek... aztán a végén már kezelhetetlen lett számára a helyzet: az összeomlás...

elkapta+ráerősít = kiszabadította a palackból a szellemet...

már robogunk egyre nagyobb sebességgel...
@menőmano: ezt mondta a fidesiszta... ez színtiszta narancs logika
@menőmano: Talán jobb megoldás lett volna, ha a sok kiürített tiszti lakótelepeket amiket a 20 év alatt több 10 milliárdért őriztettek, még időben normálisan tatarozták volna. Akkor most lenne egy nagy rakat szociális bérlakás a rászorulók részére.
Ja, hogy akkor nem tudtak volna a vállalkozók annyi újat felépíteni? Engem speciel az ő gyors meggazdagodásuk egyáltalán nem érdekelt volna.
Érdekes módon azok a német városok ahol amerikai laktanyák voltak és ahonnan az amik kivonultak, az épületeket azon nyomban szociális bérlakásoknak alakították át. Igaz ők már hanyatlanak és mi vagyunk feljövőben.Legalább is a Viktor agyament logikája szerint.
@hegyilány: "Hogyan kaphattak ezek az emberek ekkora hiteleket?"

Úgy, hogy a bankok az ilyen adósok miatt keletkező veszteségeiket beépítették abba a kamatba, amit a fizető adósoktól bezsebelnek, vagyis őket kár nem érheti.
A kormány elgondolkodhatna olyan jogi megoldáson, amely a bedölt hitelnél nem csak az adóst súlytaná, hanem a hitelezőt is. Milyen világ az, ahol a hitelező mindig jól jár, még emelkedő svájci frank mellett is? neki miért nincs akkora kockázata, mint az adósnak?
Az adós a tőkét vette kölcsön, és jelenleg azon megy a vita, hogy azt, a csillagos égig emelkedő kamatot is fizesse meg, ami a világgazdaság rajta kivül álló változásaiból haszonként képződik a hitelezőnél.Ja! Hogy közben az állam bankadó formájában elvesz a profitból? Igaz, de nem forgatja vissza az önhibáján kívül fizető képtelenné vált adósokhoz! Egyébként meg ha magánszemély hitelezne többeknek ugyan ilyen feltételekekkel, akkor az jogosulatlan pénzintézeti tevékenység lenne, meg uzsora kamat. Az általunk választott államnak nem a választókat kellene egy kicsit jobban védenie?
Most olvastam egy könyet (Alone in Berlin)

És nem akartam elhinni, hogy mennyi de mennyi párhuzam van Hitler és Viktor között.

Amúgy sokan nem tudják, de Hitler legnagyobb bűnei nem csak a Koncetrációs táborok voltak. Nyilván ilyen nálunk nem lesz.

De a gazdaságban, az irnyításban, a hatalom központosításában ugyan az megy.

Persze sosem lesz olyan durva, de abszolút élő a párhuzam, lehet látni, hogy egy téves ideológia mögé felsorakoztatott slap, hogyan rombolja le az országot, az emberek morálját.....

Persze sokan még nem érzik.

De már elindultunk a lejtőn.
egy újabb elhibázott lépés,és sok pénz valakinek,de hát van miből, biztos ott is kolbászból lesz a kerités, irány Frankfalva :))
@midnight coder: ki hirdette meg a három gyerek, három szoba, négy kerék programot és ezzel belehergelte a népet ebbe a szerencsétlen folyamatba? Ez az egész akkor kezdődött. A Fidesz mázlija, hogy nem velük folytatódott, így aztán mutogathatnak hátrafelé. De egy méterrel hátrább kéne. (De elég tíz centi is.)
@Kandabula: :))))) ****

ez mind meg lesz itt... egyben... lesz 500 családnak 3szoba... a vezér+lézerjani meg négykeréken lenéz néha...

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: itt minden Frank-ó...
@Kandabula:

legyen Ócsa neve: Kánaán.... köszöntjük Kánaánban... itt termesztjük a Paradicsomot

ez a hepiendje a "3gyerek+3szoba+4kerék" programnak... itt ér révbe az ezüsthajónk

mégiscsak volt értelme a kajaibrahimoknak és josziftotoknak...
@mezga-aladar: te aztán NON STOP nyomod!profin,jó lóvét kaphatsz érte....:)
Én eddig "újra"főztem,majd este "dicsérem" tovább a láger ötletet.....addig még kikérdezem a nagy fatert,hogy is volt Recsken?!jó lenne ha a tatám alkalmaznák szakértőnek.....nettó 333 333 FT/hó-ért,akkor a tata lenne a "csúcs fej"a családunkba.
Ez a nyavajás varánusz ne látná az alapvető különbséget a gettópolisz és a Nemzeti Gettópolisz között?! És szemére okádja Kovács úrnak, hogy ő látja?!
@venszivar: ez az egész lágerozás hüjeség... legyen az ország neve:

Magyar Gettó, államforma: közös nagy táborozás... vagy paradicsom... vagy narancs, vagy banán

estig gondolkozz vmi jó szójátékon. ötletcsíra: Bereg-Kolontár-Ócsa, ár-víz+vörös iszap +de-víz-a
@menőmano: Maradj már ezzel a munkát kell adni szöveggel, baszod...
Olvasd el a hozzászólásomat itt:

hitelkarosultak.blog.hu/2011/08/12/elindult_az_arfolyamrogzitesi_program_1#comments

Gondoskodjon mindenki a maga sorsáról, ha nem megy, akkor meg ne sértődjön halálra, hogy panelprolinak nevezik...
Először a magyarokat gettósitjuk és azután már a cigányok sem tiltakozhatnak.Magyarország és így szeretlek!
@bájgúnár: :)))))))) qva jooo

magyarokat GETTÓBA.... ott fognak a cigányok dörömbölni, hogy gettóba akarnak ők is költözni és hogy ne rekesszük ki őket...

okos a fides... ez qva jooo...
@Doubledecker:
Elég későn jöttél rá!Ha elolvasod a Mein Kampf -ot akkor rájössz az egész fidesz pártrendszer ennek alapján van megkreálva.Végűl is Hitler a koncentrációs táborok ötletét a komcsiktól vette át.Politikusként meg a kora legnagyobb koponyája volt.Úgy gazdasági mint stratégiai szempontból.Veszte az lett hogy az egész világgal szállt szembe.Ha amerika kimarad ma másként működne a világ.Lehet most fasiztázni!
@bájgúnár: a vicc hogy most épp az EU az egyetlen reményünk, vagyis a németek !
@midnight coder: Azok a fentebb említett, sok tízmillióval devizában eladósodott fidesznyik potentátok is a gaz maszopos ármánynak dőltek be, amikor ennyire elszálltak? Kalasnyikovval késztették szegény naiv Kósát, Rogánt a magán- és közcélú eladósodásra?
Vagy ők is pusztán jól akartak járni, megélni, azt a tisztább, szárazabba érzést?
@bebe tv: Igazad van, ott rohad Szentendre kapujában az a senkinek nem kellő szovjet monstrum. A HÉV azért elég jó alternatíva onnan a fővárosba közlekedni, Szentendre eléggé felkapott hely lakni is, csak ki kellett volna pofozni már húsz rohadt éve és használni.

De ez a pusztulás valakiknek nagyon megéri.
FSISZTA?FASISZTAFASISZTAFASISZTA

KÁDÁRKÁDÁRKÁDÁRKÁDÁRKÁDÁR

orbán=GETTÓ

Dón kanyar Recsk Kistarcsa ÓCSA! BRAVÓ!!!
@nu pagagyí: "Egy katasztrófa hálás dolog egy populizmusra kihegyezett kormánynak. Sok pénzt lehet elkölteni anélkül, hogy megkérdeznék mi végre? Tudjuk a választ: ajándéknak ne kérdezd az árát. Időnként az a gyanúm támad, ha nincs éppen valami felfordulás, hát csinálnak."
Én szerényen kiváncsi lennék, kinek a cége fogja megnyerni a lakásépítési, közműfejlesztési, stb tendert Ócsán, már ha lesz olyan és lesz valami ebből az egészből...
@balfék: Azokat a terezini mintavárosban boldogan korzózókat, játszótéren nevetőket, boltban vásárlókat, moziban ülőket addig filmezték és mutogatták örömtől repdeső mintazsidóként, amíg a Vöröskereszt és különféle diplomaták voltak ott megfigyelni. Kis délutáni tea majd koncert mellett örültek is, hogy a nácik mennyire a szívükön viselik a zsidók sorsát.

Utána, hogy megszűnt a külföldi vendégjárás, mindegyik szereplőt vitték elégetni. Utánpótlás "boldogokra", - ha kellettek a műsorhoz - mindig volt, hozták a vonatok Csehországból és később Magyarorszégról, bár a végén a zenekarukat is szinte teljesen kiirtották. www.port.hu/lazado_requiem_-_verdi_terezinben/pls/fi/films.film_page?i_film_id=109929
@bájgúnár: Az irodalmi háttér stimm, szerintem is Viktorka "irodalomrajongó", kedvence lehet ez a könyv. A komancsok helyett viszont használd az angol megnevezést, a konc.tábor az ő ötletük volt anno a búrok ellen. Dolfi bátyád nem volt akkora politikus, csak azt hitte! Az tény, hogy a kezdeti báb szerepet, amit a betöltött a gazdaság vezetőinek a kezében, hamar kinőtte, de szerencsétlen nagyon el volt szállva magától. Olyan kis univerzális csókának hitte magát, aki mindenhez ért. A német hadvezetés legnagyobb bánatára. A vezérkari tisztek meg nem nagyon mertek ellentmondani, mivel egyik sem szeretett a keleti fronton hadakozni. Úgyhogy kussoltak és parancsot teljesítettek, óriási stratégiai hibákat halmoztak. Állítólag az egyik ok ez volt, hogy az angolok nem ölették meg, mert azt mondták, hogy élve sokkal több kárt tud okozni a németeknek Adolf. Ha kinyírják, a német vezérkar leradírozhatta volna őket a térképről... Viktorka meg max. a MANYUP pénztárat radírozza...
@Boli: Hitel Adolf ? Adol(f) Hitler t?

Hitel Viktor?

Heil Hitel!
@bebe tv:

azon nyomban szociális bérlakásoknak alakították át."
Azok a németek voltak, itt meg Magyarország van.
Itt az üresen maradt épületeket, laktanya, gyár, bármilyen intézmény, hagyták tönkremenni.
Ha szükséges inkább építenek újat.
Itt inkább nyomorodjon" a paraszt:) vegyen sokkal drágább lakást.
Aki meg "furfangosabb" megmenteti magát az állambácsival.
:))
Ilyen ez.
:)
@Psychopit:
Na. Igen. De ezeket az embereket maga az állam termelte" ki a rendszerváltás óta folyamatosan.
Némelyeknek ontották a segélyt, mellé fekete munka.
Oszt most meg még meg is menti Őket.
Totálisan felháboritó.
@bájgúnár:
Tök jó.:)
"Először magyarok, utána cigányok.:))
@menőmano: Tudod, mi egy kib.szott gazdag ország vagyunk, pl. alig valamivel több az önkormányzatunk mint Németországban. Jó pár éve volt, hogy megkérdeztek egy német polgármestert, valami német önkormányzatok vezetőjét itt nálunk, hogy mi a véleménye HU-ról? Válasz: Igen érdekes és gazdag ország HU! Miért? - jött a döbbenet. Válasza: Náluk - Németországban - nem olyan gazdagok, hogy megengedhessék maguknak, hogy minden kis falunak, településnek legyen saját polgármestere, hivatala,...
No igen! Nem értenek azok ott semmihez! Látszik is! :(
Nálunk hagynak lerohadni mindent, mert megvan a leendő tulaja mindennek, csak pár évet várnak, hogy lepusztuljon és akkor váll megvon, hogy nahát, mik vannak... Viszont jó hír, hogy pont most jött valaki, aki adna néhány milliócskát (+ saját zsebibe is jut) ezért a romhalmazért! Tiszta szerencse nem!? :)
@látjátok feleim szümtükkel:
Pontosan.
Isten mentsen meg mindenkit az uzsora kölcsönöktől. Azokat az uzsorásokat, meg egyiket-másikat minimum akasztani kéne.
:((
@menőmano: De ösztönlényeket, akik csak esznek, isznak, szarnak alszanak, NEN SZABAD mindig megmenteni...engem mé' nem ment meg soha senki????
Miért dolgozok az otthonomtól 150 km-re?
Mert így élek meg, basszus.
Mert a lányomnak úgy kell felnőnie, hogy azt látja, apa dolgozik, apa gondoskodik róla, apa segít neki később is...
Ahogy nekem is kurva nagy segítség az is, ha apám levágja a füvet nálunk. Ennyit tud segíteni, és én nagyon hálás vagyok érte.
@Boli:
Hm. Ez itt kérem Magyarország. Itt másként mennek a dolgok.
Pár évet várnak, bezony, aztán értékesitik az épületet, vagy éppen telket.
Mindenki jól jár alapon, ki jobban, ki kevésbé.
Az országban sok helyen láthatók a lerombolódott (egykor stabilan megépitett) épületek.
Egyeseknek itt semmi nem elég.
:)
@Psychopit:
Jaj de buta vagy!!!
Hát Téged azért nem mentenek meg, mert Te saját magad mented.
Dolgozol becsülettel, nem az államtól várod a segitséget.
De ebben az országban mindig azok járnak rosszul, azok szívnak, akik becsületesen dolgoznak, adóznak.
A "többieket, ill. sokakat - meg a tyúklopókat -:)) meg csak mentegetik.
Igy van ez.
:))
@Boli:
oppá":)
Kibaszott gazdag ország vagyunk, a csodaváró gazdaságpolitikával. Hatalmas sikerekkel.
:)))))
@Psychopit: No és hol aggódtak eddig érted, a családodon kívül, hogy hogyan élsz meg? Sehol! Az összes politikus kretén csak a műsort rendezi, hogy egy kicsit szerepelhessen és fusson egy kicsit. A lényeg a látszat.
A cigók is fennhangon követelik a lakást. A munkáért egyik sem reklamál, csak a segélyért, hisz kell a merdzsóba tankolásra. Az önkormányzatok meg fizetnek.
"cigók is fennhangon"
Tök jó!

:)))))
@menőmano: Jut eszembe...
A vezetéknevem minimum aggályos, hogy kisebbséghez tartozó egyént takar...
Úgyis népszámlálás lesz, ha oda sorolom magamat a kisebbséghez, akkor a megmentendők kasztjába tartozhatok?
Mert akkor ezt fogom tenni...már ha a zasszony nem tapossa ki a belemet miatta :) :) :) :) :)
@Psychopit: Még mielőtt találgatásokba bocsátkozánk: Nem Kolompár, nem Kalányos, nem Orsós, nem Lakatos, Nem Oláh.... :) :) :)
@Boli:
Hu vaze ezt elnéztem.Valóban az angolok alkalmazták a búr háborúban.Ahogy az ágyucső elé kötött búr vezetők kivégzését is.De mint tudjuk ezek mind a demokrácia védelmében történtek!Azért mertem korának nagy stratégájának titulálni mert minden lépését elnézték a többi ország vezetői illetve teli lett a gatyájuk minden területszerzéskor.Beszartak még azok is akik az első világháboruban porig alázták őket.Azmeg tény hogy fellendítette a gazdaságát és felszámolta a munkanélküliséget.Ám megvolt ennek az ára is.
@venszivar: A dolgok mai állását figyelembe véve azt kell mondanom: SAJNOS nem :) :) :) :) :) :)
@Psychopit:
Nahát! nahát! Nekem teljesen mindegy mit csinálsz. Hova sorolod magad!
Nincs meghatározva, hogy kisebbség, vagy magyar.
Mindkét oldalon vannak rendesek, és senkiházi:))
semmire valók!!:)
Hogy az asszony mit csinál veled, vagy Te vele, az meg a legkevésbé érdekel.
Remélem kielégitő a válaszom.
:))
Jut eszembe.
Totálisan unalmasak vagytok most.
További szép napot!!!

:))))))))
@Psychopit: ELHISZEM!

@menőmano: Ha csak két oldal lenne!mitől lettél ilyen feszült?
@venszivar: Én sem értettem a feszkó okát :) :)
Talán érintett az ügyben.

De mindegy is :)
@látjátok feleim szümtükkel:
hir6.hu/cikk/57194/viszik_vv_evaek_hazat_video

VV Éva apukája két diplomával ötven fölött jutott el az első ház vásárlásáig????
vagy mi van?

VV Anikó tán 20 éves, és adósággal kezdte az életét?????

Mondjuk ő könnyen összestricheli azt a tizest :) :)
@Psychopit: Marha nagy kan lehet ez a VV , hány gyereke van van ? 15-20 ?
Amúgy meg ki nem szarja le hogy ostoba szopógépek hogy basszák tönkre az életüket ?
Volt szerencsém látni élőben a legutóbbi tahóvetélkedő győztesét,az alekosz névre hallgató agyatlan barmot.
Ez a lény igen komoly érv az abortusz mellett, de ennek ellenére is legalább 100x alkalmasabb az ország vezetésére mint a csúti faszfej.
@Psychopit: "Szintén a valóságshow-ban tűnt fel Anikó, aki hasonló gondokkal küzd, mint a békéscsabai család, de Dopeman sincs túl jó helyzetben."
Kérdezném hogy akinek ez a geci kormány csak 4 órás közbaromkodást tud biztosítani az MILYEN HELYZETBEN VAN ????
Leszarom hogy a sok szarházi "celeb"-el mi van, tavaly volt szerencsém pityinger (dopeman) találkozni a kőröstoroki napokon, olyan részeg volt mint a szar, elejtette a frissen vásárolt iphon-ját ami széttört, erre legyintett és azt mondta leszarom bazdmeg holnap veszek kettőt.
Na az ilyen zabáljon szart.
@a szív fészkei: A Fidesz főnökségeinek eladósodása valami olyasmi, mint az USA hanyatlása.
Szeretnék belelátni a MOL-részvények dolgaiba...
@Kandabula: Abban az esetbe,ha "az"megvalósulna......no utána a 2/3-ad kiszúratná a szemed,kivágatná a nyelved,majd a csepeli eperföldi,új köztemetőbe feküdnél v.guggolnál.Sejtjük,"tudjuk",baszhatjuk!
Tudom ez is baromi zavaros.
@Kandabula:
Szeretnék belelátni a MOL-részvények dolgaiba..."
Nem kell kíváncsiskodni!!
Na! na!
Jobb, ha inkább tetszik írni kommentet.
:)))))))
@Kandabula: Hát arra várhatsz. Valamiért azonban az az érzésem, hogy nem fognak tönkre menni beléje.Pedig nem bánnám, ha Orbán visszamenne, mint a Gazdálkodj okosan!-ban a Mester utcai kétszobásába.
@Kandabula: Ha egyébként már annyira merengeni van kedved azokon a habtiszta és kínosan átláthatóvá tett :-DDD ügyeiken, itt van ez is: nol.hu/gazdasag/20110808-simicska_es_nyerges_svajci_bazisa

Elég nagy kuss van róla, de Svájc az egy diszkrét és finom úri hely. Nem is egy Ciprus, ahová hülye nemzeti bankos elnökök tolják talicskával a pénzt.
@Kandabula:
Figyelj már!
Itt is átment mindenki hülyébe.?:)
Vagy csak a másik poszton!?
Én nem értelek, egyáltalán nem.
:)))
Miket írtatok itten nekem!? Fene se érti...
@Kandabula:
Jaj! De kis "aranyos" vagy.
Látod, látod! Van ilyen, hogy az ember nem érti, vagy nem akarja érteni.
Mit is irnak neki! Esetleg késő) mire megérti.
Hm? Ilyen ez.
:)))
Gettó vagy dettó?
Svájcifran'mizéria legújabb:

"a kormány és a Bankszövetség közötti hivatalos megállapodás értelmében pedig a bankadót tilos az ügyfelekre terhelni. A bankok ezek szerint mégis ezt teszik."

Forrás:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/05/tizedevel_olcsobb_lehetne_minden_frankhitel/?rnd=907
Rája adásul:
"Végső soron az állam is hibás

Egy névtelenül megszólaló szakértő szerint az extraprofitot a bankadó bőségesen elszívja, mégis, pont azokat rövidíti meg, akiknek a legnagyobb szüksége lenne a pénzre. Ilyen extraprofit ráadásul a bankadó előtt is létezett már, tehát lényegében az is mondhatjuk, hogy az állam döntött úgy, a korrekt szabályozás bevezetése helyett ezt a pénzt finanszírozási szükségletei miatt elveszi a bankoktól. Végső soron az ügyfelek fizetnek, anélkül, hogy átláthatnák az összefüggéseket."

Forrás: u.a.
A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokktégla szerkezetűek lesznek, nettó 50 és 70 nm közöttiek. A kivitelezési határidő 180 nap, de a vállalt határidő értékelési szempont.

A nyertesnek vállalnia kell, hogy foglalkoztatja az ajánlatkérő (nem az Önkormányzat, hanem a BM-OKF) által rendelkezésére bocsátott (köz-foglalkoztatott) munkaerőt.

Az alkalmasság keretében igazolni kell többek között:
- 2 milliárd Ft árbevételt az elmúlt három évben,
- legalább egy 500 millió forintos referenciamunkát,
- rendelkezésre álló szakembergárdát.

Az eljárás gyorsított tárgyalásos, emiatt jelentkezni május 02-ig lehet.

Sikeres közbeszerzést kívánok!
Szűcs Róbert
@Szűcs Róbert: az elvárt állat- és növénytermesztéshez szükséges épületek mekkorák és milyenek? Vagy pl. a krumplit az 50 nm-en belül kell szobahőmérsékleten vermelni?
@egyfejű: nem szól a felhívás erről a részletkérdésről.
@Szűcs Róbert: köszönöm, de akkor azt kell mondanom, hogy komolytalan az egész. Mert a pince és a gazdasági épületek nem részletkérdések.
Azért remélem, hogy a terület már közművesített?
@egyfejű: Az nyilvános felhívásban nincs benne az az info, hogy van-e pince vagy melléképület a házakhoz.

A közművesítés a tender része, a nyertes feladata.
@Szűcs Róbert: köszönöm. Abban azért megállapodhatunk, hogy az alapozásnál nem mindegy, kell-e pince? Ami ugye komolyan befolyásolhatja a kivitelezési időt is. Az időpontokba is csak most gondoltam bele, ezek szerint tél közepén lesznek készen. Nincs is annál jobb minőségű külső vakolat, mint amit fagyban maszatolnak fel. :)
süti beállítások módosítása