Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.08.08. 05:40 Fabius

Tanmese Orbán Viktornak

Címkék: fidesz ukrajna koncepciós per julija timosenko

Van a világnak olyan szeglete, ahol az autokrata Orbán Viktor és a módszerei halvány puhánynak minősülnek, legyen ez bármilyen meglepő. Nem is kell messzire menni a példáért, elég csak átkukkantani országunk keleti határán. Ukrajnában már csinálják azt, amitől itthon még csak a hangyák bizseregnek Nemzeti Trubadúr Péter gatyájában.
Pénteken őrizetbe vették Julija Timosenkót - ha tetszik az ukrán Gyurcsányinát. Eredetileg azért szívatják bírósággal, mert 2009-ben a Nagy Gázcidri idején kormánya jóváhagyása nélkül engedélyezte az orosz gáz magasabb áron vásárlását, - mikor már a szlovákoknak és a horvátoknak befagyott a seggük, és mi is be voltunk tojva rendesen, ráadásul egész Európa a fejét verte a ruszkikkal való kompromisszumért - és ezzel kárt okozott Ukrajnának. Vagyis ezek után lehetünk empatikusak Timosenkóval ebben az esetben.

Őrizetbevételére mégsem ezért került sor, hanem mert - elvileg - megsértette az eljárási szabályokat. Szerinte egyértelműen koncepciós maga a per is, és koncepció az őrizetbevétele is: Viktor Janukovics nem szeretne magának valódi ellenfelet a közelgő választásokon. Az ukrán belviszályok ilyen módszerekkel elrendezése nem idegen az oroszbarát Janukovicstól. A 2004-es elnökválasztás idején ellenfele, Juscsenko "valahogy" elszenvedte a történelemben ismert második legnagyobb dioxinmérgezést. Véletlenről szó sem lehet, ilyen tisztán és ekkora mennyiségben nem jut az ember szervezetébe méreg természetes úton. Tény az, Juscsenko túlélte a mérgezést, de az egykor jóképű férfiember azóta úgy néz ki, mintha a Keleti Boszorkány és Quasimodo szerelemgyereke lenne:
Az előzmények rövid ismertetése után a mese valahol itt kezdődik, kedves Viktor. A módszer, amivel Janukovics kollégád igyekszik ellehetetleníteni legfőbb riválisát érdekes párhuzamot mutat a frissen kiagyalt Sittre Gyurcsánnyal programotokkal. Bár én nagyjából meg vagyok győződve arról, hogy ez az egész az uborkaszezon elütését szolgáló répahegyezés, de nem tanulság nélküli számodra sem rápillantani, hova futott ki a Timosenko ügy két nap alatt a világban.

Itthon csak az hír, hogy az amcsik az ukránoknak is beszóltak a maguk kedves stílusában Timosenko, és az eljárás, jogalkalmazás miatt. Tudjuk, ilyenek ezek, mindenbe beleugatnak kéretlenül, ráadásul szomszédéknak egy árva dajcstomijuk sincs, aki megkérdezze, kijafasz az az amerikai kormány. De, ha kicsit jobban szétnézünk a nagyvilágban, és nem elégszünk meg a Királyi Hírgyár által elénk tolt terméssel, akkor bizony kiderül, hogy a beszólogatással Amerika nincs egyedül, sőt.

Beszólt már Kanada, Franciaország, az Egyesült Királyság, Németországból Werner Hoyer külügyi államminiszter, az Európai Bizottság alelnöke, Catherine Ashton, szóval a fejlett nyugati világból lassan mindenki, aki számít. Tudom, a nyugat halott és mi Kínát követjük, ahol Timosenko ha két nap után még életben van az a liberális felpuhulás és a nyugat beszivárgó ópiumának egyértelmű jele. Ettől még tény marad: innentől kurvára mindegy, Timosenko elkövetett-e valami terhére róhatót, vagy sem. A világ attól hangos, hogy az Ukrán Viktor saját szája íze szerint értelmezi a törvényeket, és az országban boszorkányüldözés zajlik. Timosenko mártírrá szentelése már folyamatban van, ebből az alkalomból pedig nyugodtan feltarthatja középső ujját Janukovicsnak mintegy jelezve, ekkora bakot lőttél te büdös gyökér. A nő ráadásul okos, él az összes lehetőséggel ami rendelkezésére áll: kiposztol mindent Twitteren, követői között ott nyomul a Freedom House-tól John McCain szenátorig, az EPP-től a New York Timesig mindenki. Úgyhogy bármennyire szeretné ezt Janukovics Ukrajna belügyeként kezelni, az ügy régen túlnőtt rajta, és kicsúszott a kezei közül.

Ha ez a példa sem elég arra, kedves Viktor, hogy Nemzeti Trubadúr Péter pórázának végén befelé fordítsátok a szöges nyakörvet, akkor megérdemlitek, hogy Gyurcsány ugyanilyen hülyét csináljon belőletek, és ismét a világ csulatartályává váljunk, mint a médiatörvény idején.

 

66 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr273133066

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Válságtudat-módosítás 2011.08.09. 16:03:02

Talán a világválság gyökerei sokkal mélyebbre nyúlnak, mint gondolnánk. A válság alapjának a gazdasági fenyegetettséget tekintjük, pedig sok minden mutat arra, hogy a „tőzsdekrach”, a hitelválság is szellemi eredetű: a válságtudat alapja valójában a ki...

Trackback: Az igazi utódpárt: a Fidesz 2011.08.08. 15:11:40

Mára egyértelműen kiderült, hogy az Orbánék által is ezerszer elátkozott államcucilizmus igazi örököse, az akkori szemlélet és politikai gyakorlat folytatója paradox módon a magát jobboldaliként és antikomcsiként definiáló Fidesz....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerintem, ha elolvasná sem értené, hogy mit is írsz...
Ukrajna nagyobb és fontosabb mint mi és onnan kevésbé várták el a demokráciát.
Lehet, hogy Orbán erre is gondolt az európai minták válogatásánál.
Szerintem"mellélőttél"Fabius",kurvára NEM mindegy, Timosenko elkövetett-e valami terhére róhatót, vagy sem.
A"nyugat"2010-ben Orbánnak drukkolt(nem is kevés pénzzel),s most rúgkapálnak(lájftosan),hogy mivé lett.
Szavaztam rád, Varánusz a Goldenblogon :) Jelenleg a nyolcadik vagy.
ÉÉÉS ki az első? Hát, a Véleményvezér, ofkorsz :)
@halál megdöglesz kinyírunk: elolvasni, más véleményt, kritikát??? hol élsz te? :)
Ezek még a koncepciós perekhez is setétek, kb. annyira mint a IT-hez, éljen a vezérló tábornok és műszaki technologiás zrt-je :D
jah, és ez csak egy szűk lista ;)
@Cirbi:
"elolvasni, más véleményt, kritikát???"
olvasok mást is bőven!
"hol élsz te?"
ezt nem tudom értelmezni :D
EJNYE varánus

miért nem 2006-tól irogattál ilyen 2eredeti" cokkecskéket?
akkor biztos más volt még a kiforratlan véleményed
vagy ne adj isten akkor megérte benyalni !!!!

üdv
@halál megdöglesz kinyírunk:
"szerintem, ha elolvasná sem értené, hogy mit is írsz..."
úgy ismered a fijjjúkat, hogy olvasnak mást is a saját agymenésükön kívül? :D
@szist: mi van faszikám kávé megvolt, most már lehet trollkodni? :D
Ez nagyon ott van...

kepviselofunky.blog.hu/2011/08/08/azt_ismered_hogy_a_viktor_meg_a_feri_bemennek_a_zsinagogaba

"– Akkor jöttök széderezni, ugye?
– Persze, arra várok, mióta csak mesélted, hogy az Anikó milyen isteni gefilte fish-t csinál.
– Figyelj, halkan mondom mert itt áll mögöttem a Guszti: csak hogy tudd, neki ígértem, de végül a Slomó fogja olvasni a Hagadát.
– Ha a hal jó, felőlem a Tömjén Zsolti is olvashatja. Viszont a Tomi bármicvóján Sári lányod állítólag azt mondta, hogy te nagy tételben szoktál venni imaszíjat. Segíts már ki, lécci, a Totó vagy egy tucatot szétrágott. "

Az az imaszíjas duma... :)))
@halál megdöglesz kinyírunk: A kávé még csak most fő nála, ez csak a bemelegítés. Egyébként, ha Szíjjártó "Bullshit Generátor" Péter tényleg mártírt akar csinálni Gyurcsányból, akkor csak folytassa. A legjobb 'Lenini' úton halad.
Na, de komolyan...
Fabius jól látja, lehetne ezt komolyan is csinálni (ha akarnák), mint ukrán testvéreink, szembe a nemzetközi széllel, az olajcsapok és a nagymedve irányába állva!
Bár idehaza akkor lehetne azzal is számolni, hogy amikor fordul a kocka, akkor a másik ellen lehet majd komolyan fellépni, sittre menni, hisz van ott is miért...
Azt meg a MAGYAR POLITIKAI ELIT nem szeretné. Nem akarnak ők itt olyan ciriburit, csak a szájkarate megy, meg az olyan ecceri igen hülyék megsétáltatása, akiknek e fényképével utána évekig lehet bohóckodni, meg elszámoltatást emlegetni az egyszerű plebsnek, aki szépen hörög rajta, hogy "Natessék, a Viktor megmondta, tessék, ez igen, van itt elszámoltatás, már viszik is őket!" Aha... 1-2 óra múltán meg szabadlábon is vannak, a vizsgálat évekre elhúzódik és a végén ejtik a vádakat, vagy kap 3.000,-Ft pénzbírságot. NAGYON KOMOLY! MEG HITELES IS! KOMOLY VÁDPONTOK, HA 1-2 ÓRA ALATT BEBUKNAK!
Csak hát Janukovics egy kemény pöcsfej (kretén), ellentétben Viktorral és bandájával (tetszés szerin nyugodtan behelyettesíthető Fecó és bandájával), akik csak puha pöcsök. Meg hát azért konformisták is, az úgy kényelmesebb, biztonságosabb, no meg sokkal kifizetődőbb is!
Egyébként döntsék el, vagy az elszámoltatást, vagy a maszatolást abba lehetne már hagyni. Igaz, akkor még az IQ gyengébje is látná, hogy az "egy alom" miről is szól.
A külföld meg szórakozik rajtunk, hogy még egy ennyire ecceri néplélek, mint a magyar, mindent bevesz... Ügyesnek is találja az "elitet", hogy leköti a népet. Rágja csak a gumicsontot, majd megnyugszik. Legalább elszórakoztatja magát, nem foglalkozik annyit a frank árfolyammal, csak fizet, fizet, fizet...
@csutkababa:

Köszönöm :-)
Bár a blogot idén sem én neveztem.
Én csak reménykedem, hogy nem gyurcsányferenc egykori miniszterelnök mosdatása, mentegetése folyik itten!
Őkelme ugyanis mindent megtett azért, hogy ma ez a boldogság lehet osztályrészünk, mellesleg.
Kedves Fabius!

Elég merész dolog párhuzamot vonni egy olyan országban történt eseményekkel és szereplőkkel, amit és akiket nem ismersz.
Ukrán állampolgárként van rálátásom mindkét ország eseményeire, s a tagadhatatlan párhuzamok mellett azért vannak merőben ellentétes okai is a két (illetve egyelőre csak egy) eljárásnak. Függetlenül attól, hogy Viktorka mit akar, és mire jut Fecóval, az a szándék üdvözlendő, hogy előveszik azokat az embereket, akik nem éppen az emberek és az ország, hanem a saját érdekeiket helyezték (helyezik) előtérbe.
Hogy a Nyugat és az USA annyira pártolja Juliskát, az az USA és Oroszország közötti játszmák miatt van. Mindnyájan emlékszünk a "narancsos forradalomnak" nevezett sz..ságra, de ugyanúgy, mint a "magyar narancs", ez is hamar megrohadt. A Juscsenko és Juliska mellett napokig tüntető ellenzékieket érdekesmód több tízmillió dollárral támogatta a nyugat, ismerőseim jó pénzért mentek tüntetni buszokkal, azt sem tudva, ki vagy mi mellett pártoskodnak. Figyeljétek meg, most hányan tüntetnek mellette ingyen!!! A demokratikus Nyugat Ukrajna történelmének legkorruptabb bandáját segítette így hatalomra, amit az ország nagy része rövidesen tapasztalt. Ennek köszönhető, hogy Juscsenkot szinte kiszavazták a politikából 5 évnyi elnökösködés után, Juliska pedig csak vegetál. Felesleges Janukovicsot oroszbarátnak nevezni, mert ennek nem igazán érezzük az előnyeit, másrészt az biztos, hogy maffiózó, hasonlóan az összes többi politikushoz. A helyzet ugyanaz, mint Magyarországon, csak annyi a különbség (?), hogy itt az egyszerű falusi polgármester is az.
Ne feledjük azt sem, hogy a Nyugat által kedvelt Julija, közkedveltebb nevén "Gázhercegnő", nő létére az egyik leggátlástalanabb maffiózó, aki a 90-es években 100 milliókat (vagy akár milliárdokat) vágott zsebre a gázüzletág kirablásával. Nem véletlen, hogy Oroszországban elfogatóparancs volt ellene érvényben. Személyesen nem láttam, de az öregem mesélte, hogy amikor Juliska és Putyin bejelentette a megegyezést, Julija igencsak ijedt arcot vágott. Nyilván nem a saját akaratából írta alá a szerződést, hanem valamivel megzsarolták. Különben milyen vezető az, aki drágábban akarja venni a gázt, mint egyes jól menő, nyugat-európai országok??? A gázháború előtt Ukrajna 160 dollárért vette a gázt, utána ezt feltornászták 360-ra? Ez lenne az a jó üzlet?
S ha már annyira szimpatikusak az ilyen vezetők, akkor kérdezzétek meg azokat az állampolgárokat, akiknek a fizetése Juliska (és Gyurcsány) alatt nem emelkedtek, ellenben 2,30 helyett 10 hrivnyáért veszik a benzint, s 0,25 hr helyett 1,25-öt fizetnek 1 köbméter gázért, hogy a többit ne említsem. A frankárfolyamra és az államadósságra már ki sem térek.
És még egy gondolat a végére: Juliskának még egy érdeme van, ha már annyira szimpatikus: neki köszönhető, hogy az ukrán nácik hatalomra jutottak. Előtte senkit nem érdekelt, hogy a másik orosz, magyar vagy román. Most ember embernek farkasa, mert az ukrán nácik mindenkit asszimilálnának, mi, többiek meg nem hagyjuk magunkat. Mi az eredmény? Könnyen elképzelhető, hogy a 20 millió orosz egyszer csak ki akar válni Ukrajnából, nekünk, kárpátaljai magyaroknak meg féltenünk kell emlékműveiket, oktatásunkat, kultúránkat, s csak lopva, titokban kérhetjük a magyar állampolgárságot stb.
Mint említettem, nem csípem Janukovicsot sem, de Juliska ott van jó helyen, ahová került. S akiről bebizonyosodik, hogy ártott az ország népének, az járjon csak ugyanúgy. S ne azt hangoztassák, hogy koncepciós per, meg satöbbi. Hanem arra válaszoljanak, hogy igaz-e, amivel gyanúsítják, vagy sem? Ha nem, akkor nyílik a börtönajtó. És pont.
Janukovics nem a kifejezett szolid vidéki parasztgyerek, és az ukrán parlament sem melegedő nyusziknak, mint az itthoni.

indavideo.hu/video/Vitali_Klitschko_a_parlamentben

Abban tökéletesen egyetértek a poszttal, hogy nem ezt a normát kéne követni itthon. Fabiusnak azzal a tegnapi kommentjével is, hogy az elszámoltatás ebben a formában vicc, mert csak azzal nem foglalkoznak, mivel tényleg lehetne. Helyette kapja a nép ezt a népszínházat.

Budigyuszinak büdös Meggyes viselt dolgait vizslatni, pedig a 25 milliárdos adósságon egy akkora városban éppen volna mit.
@vitézlajszló:

Neked melyik rész utalt a szövegben arra, hogy felmenteném Gyurcsányt bármi alól?

Ha Fletó bűnös, és ez jogszerű eljárásban rábizonyítják, akkor menjen ahová való.

De. A rossz gazdaságpolitika nem büntetőjogi kategória. Ezért ott álljunk meg egy szóra, ahol visszamenőleges hatállyal, megrendelés alapján igyekeznek azzá tenni. Nekem ilyen szempontból tökmindegy, hogy Orbán a Gyurcsány rovására akarja ezt megtenni, vagy fordítva.

Visszamenőleg SENKI ne akarjon igazságosztót játszani ebben az országban.
@sezs: Tudod attól függetlenül, hogy nem ismerem az ukrán belviszonyokat, én is ammondó vagyok, hogy egytől-egyig mindenkit el kell számoltatni a viselt dolgaiért, kivétel nélkül. Ukrajnában, Magyarországon és bárhol a Világon!
Nekem nincsenek kedvenceim, politikusok között különösképpen, ezt kiharcolták maguknak. Az sem érdekelne, ha számukra valakik felállítanák a vesztőhelyeket, mivel emberek millióit taszították a nyomor szélére vagy a konkrét nyomorba!
@Fabius: Ezzel csak részben tudok egyetérteni.
Nem hinném, hogy a szíjgyártófélék bármi érdemleges eredményre jutnak, de valakik már végre kivizsgálhatnák azt a rengeteg bűnt, rablást, amit az ország polgárai ellen a mindenkori kormányok elkövettek.
Ez most illúzió, tudom. Elvben viszont állítom, hogy ez lenne az első lépés az egészséges társadalom és gazdaság felé!
@sezs:

Úgy látom nem világos, hogy Timosenko ügyében nem foglaltam állást se az ártatlansága, se a bűnössége mellett.

Cserébe azt mondtam, Janukovicsnak és folyamatban lévő eljárás milyenségének köszönhetően már nem is érdekel ez senkit. A világ szemében Janukovics hülyeségének köszönhetően Timosenko most válik mártírrá.

Itthon ugyanez lesz, ha Orbánék is nekilátnak Gyurcsányt bűnössé kreáló törvényt alkotni. Sok van a rovásán, de a rossz gazdaságpolitika továbbra sem büntetőjogi kategória. Ha az lesz, akkor vérpadra az összes nyugdíjassal, közszolgával, mert megették a jövőnket a 13. havi nyugdíjjal és fizetésekkel, és tevékenyen hozzájárultak az államadósság növeléséhez.
@vitézlajszló:

Ahogy már sokszor leírtam, azokkal akiket tényleg el lehetne számoltatni jogszerűen, és eredménye is lenne, nem foglalkozik senki.

Papcsák is kijelentette nálunk, hogy a múlt dolgait vizslatni neki neki nem dolga.
@Fabius: Mondtam, hogy illúzió, de elveim még lehetnek! Hofi: "...ugatni még szabad..."
@chronometere: "A"nyugat"2010-ben Orbánnak drukkolt(nem is kevés pénzzel)"
erre nem ártana némi forrást is felmutatni, mert így nagyon kamugyanús a szöveg...
@vitézlajszló: "Nem hinném, hogy a szíjgyártófélék bármi érdemleges eredményre jutnak, de valakik már végre kivizsgálhatnák azt a rengeteg bűnt, rablást, amit az ország polgárai ellen a mindenkori kormányok elkövettek."

azon gondolkodom, hogy te vajon el tudnal-e szamolni minden egyes munkanapoddal es minden egyes forintoddal, hogy az adozas utani, teljesen legalis jovedelem...

mert megfigyeltem, hogy altalaban az ilyen veresszaju elszamoltatok azok, akik ilyen felig bejelentett felig zsebbe fizetessel meloznak, kamuvallalkozo biztonsagi orok es a tobbi adocsalo, lehuto, gecilada..
egyszoval a csocselek. ok a leghangosabbak ebben az elszamoltatosdiban, holott fejenkent lehetne ugy rajuk baszni 3-5 ev sittet teljes vagyonelkobzassal, hogy ihhaj;-)
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Na, ez a hangnem az, amit kikérek magamnak! Abban a helyzetben vagyok, hogy igen, el tudok számolni az utolsó filléremmel is. Tőlem mindent, mindig levontak, hogy nektek odaadják! Szóval kuss!
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ja! Véresszájú! Nagyjából az, aki ilyenmódon firkál, mint Méltóságod. Vadparaszt!
@halál megdöglesz kinyírunk:

Könnyen lehet igazad. Az imént haladó jobboldali értelmiségi kolleginának annyit sikerült levenni a témából, hogy juj, a Trubadúrt izgalmi állapotban ábrázolni gusztustalan, aki ezt teszi az fújrossz.

:-D

Más kivetnivalót nem talált, szerinte minden úgy okés ahogy van.
@Fabius:

OFF

Kirakhatnád a goldenblog szavazós izéjét ide oldalra, hogy ne kellen keresni. Ha már ma miattad illetve a szavazás miatt regisztráltam a fácséra, ez a legkevesebb amit a többieknek megtehetsz.

Ha az egy posztos Jakab Andor és a gusztustalan lájkvadászat az egyik véglet, ezzel a mindentől elzárkózó antilájkkal te vagy a másik.

ON
Fabius!
Akkor a nünbergi huszonkettő az mártír?
Ott is visszamenőleg bíráskodtak a szövetségesek az elkövetés idején nem létező törvények alapján.
@eMM2: mintha a nürnbergi 22-nek egy egész picit súlyosbb bűnökért kellett volna felelni, mint a rossz gazdaságpolitika.

De mondok jobbat: a franciák Lali királyt és Marijjatoinet felséget is visszamenőleg találták bűnösnek, ezért simán lefejezték őket.

Ez legitimálja Orbán, nyírjuk ki aki nem tetszik.
Az elmebajotoknak is kéne határának lenni valahol.
@nandras01: a FAZ/Frankfurter Algemeine Zeitung-ban jelent meg 2010.aug-ban,már törölve a memóriából,lehet elfogadni.lehet nem.
Kommentárként fűzte hozzá,hogy tudomásuk van arról,magyar nagyvállakozók utaltak a Fidesz számára kerülő úton,több bankon át bizonyos összegeket.
@néma bárány:
Ami azt illeti a Gyurcsányi/Bajnai rezsimnek is többért kell felelni mint pusztán a rossz gazdaságpolitika.
Még gazdasági vonalon is, de erről még akár lehetne vitatkozni csak nem érdemes mert szerinted ez úgyis "elmebaj" hitvitába meg nem kívánok bocsátkozni.
De.Van itt más is.Mégpedig a 2006 őszi véres események.És itt nem csak a szeptember-októberi vérengzésekre gondolok hanem a TV székház elé célpontnak kiállított hiányos felszerelésű rendőrők ügye.(80 felett volt a sérültek száma szerencse hogy haláleset nem lett)És a szomszéd utcában ott várakozott a felszerelt készültség és nem avatkozhatott be.És ez nem csak az akkori belügyminiszter Petrétei sara mert a Gyúrcsány azt nyilatkozta hogy személyesen felügyelte a történteket valamint utasításokat is adott.Na miről is beszélünk?
@eMM2:

Meddig fogtok még 2006-al takarózni, mikor kivizsgálta már nyomozóhatóság, ügyészség, direkt erre összehívott parlamenti vizsgálóbizottságig mindenki? Eredmény: Gyurcsány felelőssége nem megállapított, vádemelés nem történt, cserébe megszületett a semmisségi törvény, ami szerint minden rendőr bűnös, minden ügyész és bíró hülye, de minden székházgyújtó randalírozó ártatlan.

Elégedjetek meg szépen ezekkel az eredményekkel, ennyit sikerült a pártotoknak ebből kihozni. Pedig nagyon, nagyon-nagyon igyekeztek a kedvetekben járni.
@néma bárány: Ezek nem takarózni akarnak, ezek mítoszt akarnak.
Kár, hogy a mítoszukból semmi nem lett, mivel a focistahuligánokat vezényelte csak a Nagy Vezető.
A futball nálunk nem egy sport, hanem politika, értékrend, szentség. Egy baj van, nem tudjuk tisztességgel művelni.
@vitézlajszló: Erre mondja a német: "typisch ungarisch".
figyelmesen végig olvastam a posztot...
kedvelem az írásaidat... gratulálok...

kicsit érdemes lenne Bíbóban is elmerülnöd ha már fordulója volt mostanság... és a fides róla rajtolt... és milyen messze kerültek...
@eMM2: Hazudsz!!! Kérlek ne tedd!!! Kár már az egyszerű polgárnak is hazugságokkal alátámasztani mondandóját mint a politikusok teszik! Lásd a mai Selmeczi bődületest!
@Fabius: Szavazat ment! Az oly aktív trollok is szavaznak? Vagy csak élősködnek itt? :))
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Felőlem leszarhatod V Lajszlót,de nem lenne jobb mondjuk O Viktort! ...ha már rátok jött a szarás legalább ne egymást szarjátok le!!!
Nem is kell messzire menni, példa sem kell.
Ez a habverés a Gyurcsány körül, lassan többet fog neki használni, mint ártani.

Az ország eladósodottságát az elmúlt húsz évre vetítve kellene vizsgálni.
A Fidesz európai szövetségese erősen reméli, hogy Orbánék nem nyúlnak Gyurcsányhoz"

Józanságra intette a magyar kormányt a hvg.hu-nak adott interjújában Elmar Brok európai néppárti vezető. A Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt az elmúlt hónapokban – különösen az Európai Parlament Magyarországról szóló vitáiban – igyekezett megvédeni a magyar kormányt, esetenként Orbán Viktor miniszterelnököt a liberálisok, zöldek és szociáldemokraták támadásaitól.

Kritikus hangnemben nyilatkozik a Fidesszel egy pártcsaládba tartozó európai néppárti frakció egyik vezére, a pártalakulat külpolitikai irányítója, Elmar Brok a hvg.hu-nak adott telefoninterjúban, Gyurcsány Ferencék tervezett utólagos felelősségre vonásáról az államadósság növekedése miatt.
A képviselő a Német-Magyar Fórum nevű, hosszú évek óta működő alkalmi „think tank” alelnöke is."
********

Bocsánat! Másolni mindig könnyebb mint irni.
:)
Azért néha elhiszem már hogy, böszme a magyar!!!
De tényleg !!!
Egy-két embernek mintha teljesen üres lenne a feje gondolkodni nem képes!
... ha a jelenlegi miniszterelnököt megkérdeznénk minek ezelőtt 6 héttel vette a MOL pakettet s miért nem most mert most 100 milliárddal olcsóban megkapná mit mondhatna rá? ...és ezért van-e anyagi felelőssége vagy ki a felelős 100 milliárd elkotyavetyéléséért???
@IGAZ MAGYAR: Anyagi felelősséget Te, Mi vállalunk ezeknek a balfaszoknak a döntéseiért! Remek... :(
@mezga-aladar:

Bibót a fordulója alkalmából körberágta megint mindenki. Én csak annyit tettem, amit mindig: felidéztem tőle ezt:

„Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük.”

Azt hiszem ebben minden benne van, amit Bibóról mondani lehet.
@chronometere: természetesen elhiszem, hogy a faz ezt írta, de ez azt tartalmazza, hogy magyar vállakozók támogatták orbánt, (amit eszembe sem jut vitatni, elég csak a cba- ra gondolni...) te pedig nyugati támogatásról írtál...
totál passzol a poszthoz a téma, Bíbói magasságok...

1. ADÓSSÁG nő, nő, nő

"Tudomásul kell venni, hogy a döntéshozatal egyszemélyes volt. Szembesülni kell a több mint 26 milliárd forint felhalmozott adóssággal. Ez a kötelezettség 30 évre szól és a még meg nem született gyermekeink is nyögni fogják e teher súlyát."

2. az "ERŐ"

"A 11 és fél órás testületi ülést egyedül vezettem le. A tíz férfi felváltva tett meg mindent azért, hogy egy életre elmenjen a kedvem a politikától. Ők ennek nevezik azt a személyeskedő hangnemet, kioktatást, amit megengedtek maguknak. "

3. mi a POLITIKA?

"Nem uraim, nem ez a politika. Önök tették olyanná, hogy a jóérzésű emberek a szó hallatára csak legyintsenek és forduljanak el azért, hogy büntetlenül gyakorolhassák a hatalmat."

4. TISZTELET és BECSÜLET

"Régen jól ismerték egymást az emberek és mindenki annyit ért, amilyen volt emberségben, tudásban, jóságban. A közösség figyelmeztette azokat, akik megsértették az alapnormákat. Nemes lelkű büszke nép vagyunk, akik hisznek az igazságban, mesélte huszár nagyapám. A tisztelet és a becsület volt a legfőbb érték, s annak elvesztése pótolhatatlan volt számukra."

tetenyi.blog.hu/2011/08/07/nem_adom_fel_38
@mezga-aladar:

Én rendszeresen olvasom Tétényit. Sajnálom, mert a nerszövetség mindent meg fog tenni, hogy ne érje meg politikusként a következő választásokat.
@IGAZ MAGYAR: Hát V. Lászlót bizony leszarhatja, meg téged is. OV. meg már régesrégen lavanszarva (részünkről).
Újabb ötletekre volna szükség, ettől a paraszt Sipitől nemgyön egyse!
@szist: 2006-ban Gyurcsány nem akarta koncepciós eljárás keretében lesittelni Gyurcsányt.
@sezs:

Csak egy dolgot:
"akik nem éppen az emberek és az ország, hanem a saját érdekeiket helyezték (helyezik) előtérbe."

Gyurcsány mikor helyezte a saját érdekét a nép elé? konkrétuot írj!
@eMM2: Mártírnak nem mártír, de a nürnbergi perek jogszerűségét már voltak akik vitatták.
@eMM2:

Most akkor mi a baj?

- Nem tartották fenn a közrendet?
- A közrend fenntartás közben a garázdákkal szemben kénytelenek voltak erőszakosan fellépni, és ez sérülésekhez vezetett?
"Egy tőről fakad a Fidesz-kormányzás legnagyobb előnye és legnagyobb hátránya. Háborús logika: gyorsan döntünk, de nincs időnk stratégiát kidolgozni. Egyébként is pont a tervezés a Fidesz legnagyobb hiányossága. Sajnos a kétharmad is erre a „majd lesz valahogy” mentalitásra ösztönzi a pártot, hiszen nem kell szűk keresztmetszettel szembesülni, mindig lehet egy kettes meg egy hármas terv, valamelyik csak bejön."

Bocsánat, de most nekem sokkal könnyebb volt másolni mint irni.
Jaj! Elfelejtetem:)
Honnan az idézet???
(törökakadémia)mert Ő egy kiváló politikai elemző.
bezony.
:))
@mezga-aladar:
Ne haragudj! De Te beteg vagy? vagy valamiféle fóbiád van már!!
Lapozzál már, ha nem nehéz, ha kérhetlek.!
@mezga-aladar:

Van egy ötletem:
Alapítsatok közösen egy pártot, mutassátok meg a népnek, hogyan kell politizálni.
Mutassátok meg hogyan kell nyerni.
Még esetleg váltópárt is lehettek!!!
Nem gondolod??
Jó az ötlet ugye?? Élj vele!!!
Mártikanéni igencsak bölcs, jajjdebölcs!
A britanniai események tükrében a leányzó fekvése kissé más. A magyar rendőrség részéről ma hangzott el, hogy felkészültek. No, 2006 óta volt is rá némi idejük!
A színesek fosztogatnak Angliában, ahol a segély elég a megélhetésre.
Hülyeországban mi lesz? Ki tudja?
Azt ma már tudjuk, a brit oroszlán bajszát meddig lehet húzni. És a magyar kuvasz farkát?
@vitézlajszló: "A britanniai események tükrében a leányzó fekvése kissé más. A magyar rendőrség részéről ma hangzott el, hogy felkészültek. No, 2006 óta volt is rá némi idejük!
A színesek fosztogatnak Angliában, ahol a segély elég a megélhetésre.
Hülyeországban mi lesz? Ki tudja?"

attól félek ,kurvára más a helyzet. Ott csürhe/gang randalírozik, a balhé kedvéért(lásd2006), itt gazdasági alapon kirobbanó polgárháború lesz.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
A rendőröknek a "forradalmi" csőcselék mellé kellett volna állni, és tűz alá venni a TV székházat!

Mert már régóta tudták, hisz

Megmondta a Csurka Pista,
Tévémaci kommunista!
@Könnyen elkaptuk, uram!: Én ugyanettől tartok!
A 2006-ot a Vezír ledumálta a drukkerekkel, oszt jónapot. A B-közép mindig kapható a balhéra még, ha szervezett is!
Most már az elmenekülését kellene szerveznie, elkülönítettek rá pármilliárdot az adóforintjainkból.
Pintér már a legelején megmondta: "éhséglázadások várhatóak Mo.-n".
Noelvtársak ennekszellemében!
süti beállítások módosítása