Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.07.27. 06:09 Fabius

Bohócforradalmárok: irány a versenyszféra!

Címkék: gazdaság fidesz versenyszféra rendvédelmisek korengedményes nyugdíjasok

Megszületett a törvénytervezet, ami szerint kormányunk visszavezetné a munka világába a rendvédelmi nyugdíjasokat. Két dolog lesz világos azonnal, ha az ember elolvassa a irományt: nagyon keménynek akarnak látszani, de nem sikerül, és ismét sokkal nagyobb volt a szájalási, mint a megvalósítási tehetség.

A törvényalkotó srácok úgy felszívták magukat, hogy a vákuumtól domború lett a szolgálati iPad kijelzője, és a kőkemények vagyunk gecó(!) érzést sugározva odavágták: adózni fogtok bohócok, mégpedig a mindenkori legmagasabb adókulcs szerint! Ami ugye, miután szerelmesek az egykulcsosukba, - okozzon bármekkora deficitet az országnak - éppen 16%, mint bárki másnak. Még legalább három évig. Aztán két dolog lehet:

1: a Fidesz nyer, és a sikerpropaganda része marad az egykulcsos, további négy évre.

2: a Fidesz bukik, és ez a szabályozás is megy az átírandók végeláthatatlan sorába.

Vagyis a passzus maga egyedül a répahegyezést szolgálja, meg az - érzed apukám, úgy párolog belőlünk a tesztoszteron, hogy ha kimegyünk az utcára és beszippantják a csajok, a mellkasi antennáikkal üveget lehet majd vágni, olyan kemények lesznek - fílinget biztosítja. Sebaj, ez is van olyan röhejes, mint egy pénisznövelés céljából tartott lézerblokkolós S8 Audi.

Nézzük meg milyen alternatívákat dolgozott ki a kormány a munkába visszaterelés megvalósítására:

1: azok, akik gondosan elkerülik a közszférát és a versenyszférában kívánnak elhelyezkedni, az eddigi mondással ellentétben megtarthatják az - adóval csökkentett - szolgálati ellátássá átnevezendő nyugdíjukat. Pluszbónusz, hogy évente megkereshetik mellé a mindenkori bruttó minimálbér tizenyolcszorosát, és csak az ezt meghaladó összeg felett szüneteltetik a nyugdíj kifizetését minden évben.

2: azok, akik visszatérnének a közszférába, nyugdíjazás előtti helyükre, stb, azoknak kérniük kell a szolgálati nyugdíjuk folyósításának szüneteltetését. A pénzcentrum értesülései szerint gyakorlatilag nulla üres hellyel rendelkeznek az állományok, és kormányzati források szerint törekvés sincs a nyugdíjasok eredeti szolgálati helyükre visszavételére.

3: jelentkezni lehet szenior állományba, ahol ugyancsak le kell mondani a nyugdíjról, és egészségügyi alkalmassági vizsgát is tenni kell. Könnyített műszakban, heti 35 órát dolgoznának, és az aktívakkal szemben nem éjszakáznának.

Mit üzen ezzel a kormány? Egyszerű: miután egymillió, akarom mondani annyi munkahelyet teremtünk, hogy a Nemzeti Géniusz Matolcsy sem tudja lassan megszámolni, pedig ő aztán elszámolt már a végtelenig, kétszer(!) szóval mégiscsak jobb lenne, ha keresnétek magatoknak valami munkát a versenyszférában. Ezért hajlandóak vagyunk elnézni, hogy az adózás után megmaradt nyugdíjatok mellé kerestek még havi 117 ezret, sacc/kb. Jó lesz? Mert, ha visszajönnétek a közszférába drága barátaink, akkor azt eléggé beszopjuk, és elvesszük a plusz pénzkereset lehetőségét. Világos? Na, akkor kaptok még mellé egy Orbán posztert, amin Kedves Vezetőnk szolidaritásból együtt szomizik veletek, aztán lehet oszolni hamar-hamar, nincs itt se munkahely, se egyéb látnivaló.

129 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr103103099

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ma kétszer szólt Szijjártó. Bár ne tette volna! 2011.07.27. 18:33:12

 Első megszólalás:„Senki nincs abban a helyzetben - sem Magyarországon, sem azon kívül -, hogy megkérdőjelezze a magyar emberek akaratát. A magyar emberek világosan és egyértelműen kifejezték az akaratukat tavaly tavasszal, amikor az ország ...

Trackback: Mi van a kagylóban? 2011.07.27. 12:51:30

Tusnádfürdő (románul Băile Tuşnad, németül Bad Tuschnad, Kaiserbad) város Romániában, Hargita megyében. Országos hírű gyógyfürdő és üdülőhely, Románia legkisebb városa. Csíkszeredától 32 km-re délkeletre, az Olt bal partján fekszik, 1968-óta város. Gyó...

Trackback: Mi van a kagylóban? 2011.07.27. 12:51:30

Tusnádfürdő (románul Băile Tuşnad, németül Bad Tuschnad, Kaiserbad) város Romániában, Hargita megyében. Országos hírű gyógyfürdő és üdülőhely, Románia legkisebb városa. Csíkszeredától 32 km-re délkeletre, az Olt bal partján fekszik, 1968-óta város. Gyó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@GGG77: Most üt az vissza, hogy 1992-ben a lakosság (Antall politikája ellen) bosszúból a szakszervezeti választáskor az MSZOSZ-ra szavazott és az, hogy 1994-ben Hornék eltörölték a "szakszervezeti szavazást" azzal, hogy mivel az MSZOSZ a legnagyobb szakszervezet, (hiszen ezt 92-ben megszavazták) ők jelölhetik ki a szakszervezeti vezetőket.

(Mintha azért lenne örökké az MSZP-SZDSZ, mert 94-ben nyert)

Hornéknak akkoriban nem is volt pofájuk lépten-nyomon demokratázni magukat.
@Secnir:
Azért legyünk igazságosak! Popókatapeti nemcsak egy hete, hanem elég régóta harcol a saját eszközeivel. Beront egy blogba, lekurvaanyáz mindenkit, majd sértődötten távozik.
Bár wmiki munkásságát meg sem közelíti...
@midnight coder: "Beszopta ? A szembe szomszéd fia is rendőr, nyugdíjas 45 évesen. Én elismerem, hogy baromi nagy meló a traffipaxolás, de mondjuk ilyen alapon azért néhány más szakma is jogosan jelentkezhetne hogy 40 évesen nyugdíjba mehessenek a művelői. A szobafestőnek sem lehet leányálom 6x évesen dolgozni. És az is alul van fizetve mondjuk az osztrákokhoz képest."

Ebben egyetértünk! (worldfirst!!)

Ha a munkahelyi stresszről beszélünk, én ajánlom a kedves politikusainknak és az állami alkalmazottaknak 10-15 év eltöltését versenyszférában, tőzsdén jegyzett cégnél. Na itt van stressz effektíve nonstop a negyedéves eredmények miatt, és a fej felett meg csattog az ostor, a HR-en meg hegyekben áll a külső pályázó mindenki székére, a belsős hipermbiciózus hiltifúrógépeket nem is számítva.

Emellett pártunk és kormányunk tovább pipáztatja a versenyszférát és a benne dolgozókat vég nélkül, mint ahogy az eddigi összes tette.
"Pedig a hivatásosok tiértetek vannak agyatlan bólogatók.Vagy hirtelen gazdasági szakemberré váló polgártársak."

Én a hivatásos elvtárs bácsitól csak azt szeretném megkérdezni, h hivatásos apu akkor is értem dolgozik, amikor a kinnfelejtett 30-s táblánál trafiznak, vagy amikor több ezres bírságok röpködnek csengő hiányáért verseny bicajon? Ha meg úgy alakul a helyzet FÉLNEK kiszállni intézkedni?
Hát, lesz mit takarítani a fidesz után pár év múlva...
@gpt32: De azért vannak nagy poénjai is. wmiki humora viszont nulla.
@popocatepetl: Azt nehéz elképzelni, hogy olyanok papolnak munkáról akik egy napot nem dolgoztak versenyszférában.
Ebben az országban focihoz és politikához mindenki ért.
Így azt lenne érdemes megnézni, hogy Dr. Orbán Viktor tudna-e egy adás-vételi szerződést írni. Lázár János a politikai tőkéjén kívül tudna-e olyat felmutatni, amiért egy cég 800.000 Ft-os költségtérítést fizetne neki.
Egyáltalán meg tudnák-e írni önállóan az önéletrajzukat???

Te speciel alkalmaznád-e őket?
@Tyss:

"kinnfelejtett 30-s táblánál trafiznak, vagy amikor több ezres bírságok röpködnek csengő hiányáért verseny bicajon?"

Mindig a negatív híresztelések jelennek meg, azok alapján alkotnak sokan véleményt. Én csak személyes tapasztalatomból tudok kiindulni, az pedig teljesen pozitív a rendőrséggel kapcsolatosan. Volt, hogy rongálás miatt hívtam őket,ismeretlenek kárt okoztak, rendőrök hamar jöttek, nagyon korrektek voltak, a helyszínelők is hamar jöttek utána.
De láttam már éppen arra járó rendőrt lefulladt autósnak is segíteni.
Pedig büntettek is már meg a rend őrei, de az jogos volt, 50 helyett hatvanvalamennyivel mentem, és nem vettem észre a trafit. Kintfelejtett táblánál még nem találkoztam rendőrrel. Sőt, lehet nekik szólni is, hogy kint maradt egy tábla, szerintem a normálisabb fajta (ami szerintem a többség), ilyenkor a tábla eltüntetéséről intézkedik, és nem direkt oda fog állni trafival.
Az ország másik felén, lemerült a mobilom, így netes térképem ugrott. Pont rendőrök jöttek szembe az utcán, ők voltak az elsők akik szembe jöttek, így őket kérdeztem, nem más járókelőt. Nagyon kedvesen "turinformot" játszottak, útbaigazítottak.
Bringázni is szoktam, és egyszer nem volt nálam az első lámpa. Nem lelopták, hanem elfelejtettem magammal vinni. A Duna partra mentem bringázni hétvégén. Megállítottak, hiányolták a csengőt, ott esett le, hogy otthon felejtettem. Amit hirtelen zavaromban be is vallottam, nem azt mondtam, hogy lelopták (ami sokaknál sajnos igaz is). Nem büntettek meg, hanem felhívták a figyelmem, hogy legközelebb jobban figyeljek oda. Talán ebben közrejászott az is, hogy napsütéses délelőtt volt, úgyse lett volna bekapcsolva a lámpám, ha épp nálam lett volna.

Nekem összegészében pozitív tapasztalatom van rendőrökkel.
@csoko20: Ha engem kérdezel én nem alkalmaznám őket.
Se Gyurcsányt avagy Mesterházyt, Kunczét, de még Schiffert vagy Vonát se.

De ettől még ne legyen előrehozott nyugdíj.
Avagy én is mehessek 40 évesen nyugdíjba.
@sepirossenarancs:

"hiányolták a csengőt"

lámpára gondoltam, csak csengőt írtam. Csengő az volt.
@Trompf: Én sem sajnálom a rendőröket. Csak a tehetségtelen politikusok jobban utálom.
"Ami ugye, miután szerelmesek az egykulcsosukba, - okozzon bármekkora deficitet az országnak - éppen 16%, mint bárki másnak."

Most már jó lenne, ha befogná a száját a sok SZDSZ fan és liberális, és nem agitálna tovább az egykulcsos adó ellen, mert kezd kicsit unalmas lenni.

Pár éve még a "18% SZJA" volt a sláger, mert a "szlovákoknál 19% SZJA milyen jó".

Most akkor be lehet fogni!
@Secnir:
"nem vagyok nagy szakértő munkajogban, de nem szerzett jogokat vesznek el véletlenül???"

Nem.
Szerzett jogot akkor vett el az előző kormány, amikor 60 évről 65 évre felemelte a nyugdíjkorhatárt.
@GGG77:
nálunk nem megy 2 millió az utcára mert effektív adófizető nincs ennyi...:-D

meg próbálj kimenni, kivágnak mint macskát, erre (is) jó az új munka törv.könyv...
@Trompf: ezt a rendőrnyugdíjat azért még tanulmányozni kéne. Aki negyven évesen megy előrehozott nyugdíjba, az az öregséginek a felét kapja csak, angyalka.
"Pluszbónusz, hogy évente megkereshetik mellé a mindenkori bruttó minimálbér tizenyolcszorosát, és csak az ezt meghaladó összeg felett szüneteltetik a nyugdíj kifizetését minden évben."
Eddig is voltak próbálkozások, hogy a nyugdíj melletti munkavégzést valahogy leszabályozzák. (eddig is volt valami éves keretösszeg. A gond csupán annyi, hogy ezt kikerülik az emberek, mivel szürkén vagy pedig feketén vannak foglalkoztatva.)
@sepirossenarancs:

Jó neked, hogy összességében pozitív a tapasztalatod a rendőrökkel.
Mondok is két jó pédát az elmúlt egy hónapból. Rossz a vasúti jelzőberendezés egy forgalmas főúton lakott területen kívül. A sorompó fel-le záródik 5 percenként. A kocsik megállnak, próbálnak átmenni, ez van már egy fél napja. A bátyám áll a sorban, látja, hogy előtte 2 kocsival egy rendőrautó áll. Odasétál hozzájuk, normális hangnemben mondja nekik, hogy valamit csináljanak már, szóljanak a mávnak vagy irányítsák a forgalmat, mert már régóta rossz a sorompó. Erre a rendőrök válasza, akkor iratokat elő, feljelentjük, mert nekünk senki se parancsolgasson és ne mondja meg hogy mit csináljuk. És úgy is lett.
Másik eset. A kolléganőmet felkérte a rendőrség hatósági szakértőnek egy borsodi faluba a cigánytelepre. A kolléganőm felhívta a körzeti megbízottat, hogy kísérje már el, mert mégiscsak egyedül van, a helyszínt sem ismeri. A rendőr válasza, csak nem gondolja, hogy ő oda kimegy, nem ment el az esze.
Törvényileg biztosított nyugdíjazási lehetőséget vettek igénybe ! Miért baj ez ?
Nem háromszor vették igénybe, MINT "TISZTELT" KÉPVISELLŐINK A KÖLTSÉGTÉRÍTÉSEKET !!!" :o)

iNKÁBB AZ ÁLLÁSHALMOZÓ KÉPVISELŐKKEL FOGLALKOZZANAK !

aZTÁN...A DEMSZKY HEZ HASONLÓK IS DOLGOZNAK NYUGDÍJAZÁS UTÁN.....pláne !!! :)
@waze: 3.7 millió az az adófizető(ha jól megszámoljuk) legfeljebb arról ehet vitatkozni ki mennyit.De nem azért nem mennek az utcára.Hanem azért mert nem törődnek másokkal magukkal!Mert mindig azt hiszik csak mások szopják be, mire rájuk kerül a sor addigra mindig késő.
Miért ne maradna az egykulcsos? Nem akarok megint igazságtalanul töbet fizetni, csak mert más feketézik vagy szarul fizetik valamiért.
@Tedat: Én például jobbos vagyok és nem fogom be a számat a 16% adókulcsért,és tök mindegy hová tartozom a képlet egyszerű! Nem engedhettük meg magunknak! Ha akarod százszor leírom! Már most megmondom vagy adó kulcs emelés következik vagy bukta!
@sepirossenarancs: A nyugdíjas rendőrök, katonák, tűzoltók jelentős része a nyugdíjazása után a civil vagyonvédelemben helyezkedik el. (Akinek összeköttetése van, az valamelyik bizti céghez elmegy valamilyen vezetőnek, középvezetőnek. Akinek nincs összeköttetése - ők általában a végrehajtói állományból kikerültek -, azok pedig bizti őrök lesznek.)
@randomgenerator: "Miért ne maradna az egykulcsos? Nem akarok megint igazságtalanul töbet fizetni, csak mert más feketézik vagy szarul fizetik valamiért."

Aranyapa.. Nincs itt az ideje és nem is volt (én rohadtul jól jártam a változással), simán politikai igérgetés eredménye, és hosszútávon többet árt (röviden is a MNYP miatt) mint Megyó osztogatása...

Nem fenntartható és nem engedheti meg magának az államháztartás addig, amig vagy az államapparátus költsége csökken nagyon durván vagy az adócsalók visszatérnek az adózók körébe.

Kb ennyi dióhéjban.
@roli101:

Hát, sajnálatos, ha ilyenek vannak. Személy szerint valójában, segítőkész és normális rendőrökkel konkrátan Budapesten, Pécsett, Alföldön és Balatonnál találkoztam az elmúlt években. Más városokban, településeken még nem futottam bele rendőrökbe. Nekem tényleg nincs negatív tapasztalatom velük.

@Tedat:

"és nem agitálna tovább az egykulcsos adó ellen, mert kezd kicsit unalmas lenni."

Az egykulcsos adó önmagában igazságos is lehetett volna, ha sikerült volna a t. kormánynak úgy meghúzni a határokat, hogy ne csökkenjen az alacsony jövedelműek bére...
Vagy nem tudnak számolni, vagy akár direkt is csinálhatták, hogy egymásnak ugrasszák a népet, amíg egymást szapulják, addig is kisebb az esély, hogy egységesen fellépjenek a t. hatalom ellen. "Oszd meg és uralkodj".

Az egykulcsos adó igazságos volta abban rejlik, hogy az azonos kulcsnak hála, aki 10-szer annyit keres, az 10-szer annyit adózik arányaiban, és nem többet. Mert az eddig nem volt igazságos, ha valaki 10-szer többet keresett, és nem tízszer, hanem jóval több mint tízszer annyit adózhatott. Ez nem volt jó.

De hatalmas hiba volt, úgy meghúzni az új szabályokat, hogy ezáltal csökkentek az amúgy sem jól keresők jövedelmei.

Ezzel elérik azt, hogy a belső kereslet összeroppan. Sajnos nem jut eszembe a közgazdász neve (még régebben nyilatkozta és nem e kapcsán), de a lényege az volt, ha a szegények vesznek 1000 pár cipőt, annak nagyobb a gazdasági haszna, mint ha egy gazdag vesz egy híres festményt. Ugye nem kell mondani, hogy cipő, termék előállítás...stb.
Nagyon nem jó taktika a nyomorba döntés.
Ha nincs pénzük az embereknek, akkor bizony nem lesz belső fogyasztás, és majd vakargathatják a fejüket a kormánynál, hogy miért is romlanak azok a gazdasági mutatók még tovább.Miért is nem fogy a magyar termék sem...stb.

Hirtelen ötletelések, gyorsan, erőből törvénykezések vannak, de nem igazán olvastam, hogy milyen hatástanulmányokat végeztek a t. kormányon lévők. Kapkodásnak nem szokott jó vége lenni. Nem tartom kizártnak, hogy számos rendelkezésükkel pont ellentétes hatást érnek el.

A jól kereső rétegnek vége igazságos, csak sokan azt hiszik, ha más is ugyanannyi kulccsal adózik, az egyenlő azzal, hogy ugyanannyit adózik. Hát nem, ha húszsor többet keres, akkor egyszerűsítve húszsor többet, -ami hatalmas adófizetési különbség. Szóval a jól kereső így is sokat adózik, nagyon is...És az egyéb munkavállalói, munkáltatói járulékok mértékében is hatalmas különbségek vannak, az azonos százalék kulcsok mellett. Visznek ők sokakat a hátukon...

Nem őket kellene szidni, hanem azt, aki képtelen volt kiszámolni, hogy alacsony jövedelműnek ne csökkentsék tovább a bérét...
@Squid: ebből még nem derül ki, miért én kapnám a büntit? a gazdagokkal való kapálózás hülyeség, fizetésből senki nem lesz gazdag, nem itt kell keresni az indokolatlan luxust, amiből etetni lehetne a népet...
@IGAZ MAGYAR: nademán hol van itt szagszervezet egyáltalán? pár száz hülye megy tüntetni.
lemaradt: az olaszok, franciák: na az igen. csak ott nincs pártállami hagyomány.
@randomgenerator: "ebből még nem derül ki, miért én kapnám a büntit? a gazdagokkal való kapálózás hülyeség, fizetésből senki nem lesz gazdag, nem itt kell keresni az indokolatlan luxust, amiből etetni lehetne a népet..."

Egyszerű

Mivel egyetlen kormány sem hajlandó az adószabályzás és az adóbehajtás drasztikus szigorítására és az ezt következő szarcunami kezelésére (népszerűségzuhanást nem is említem), ezért azt ütik akit lehet!

Az adó szempontból "láthatatlan" réteget nem szüntetik meg, tehát marad azoknak a fejése akik már így is fizetnek adót, legfőképpen a magas keresetűek, mert azoktól többet lehet vonni.

Ebben az országban nemzeti sport az adócsalás a szlovákrendszámozás és az erre büszkének levés. Végül, de nem utolsósorban azt sem szabad elfelejteni, hogy a legnagyobb adócsalók és járulékelkerülők pénzelik a politikusokat ezért a status quo nem fog megváltozni.

2/3-al oda lehetett volna csapni a gazdaság kifehérítésének, úgy ahogy a Svédek vagy az Amik (IRS) teszik és tették.

Nem merik és nem is akarják millió ok miatt, ezért marad azoknak a vegzálása és nyúzása akik nem tudják elrejteni a jövedelmüket.

Itt kéne országimázs és nagy magyarkodás, lehetne fasza kampányokat indítani a TV-ben "Aki Szittya/Magyar/Kuruc az adózik" (tm) jelleggel... :D
A rendőr-nyugdíjnál az a probléma, hogy nem tesznek különbséget hivatásos és hivatásos között.

Azoknak a hivatásosoknak, akik a közrenden, a bevetésen vagy az akciónál az utcán melóznak, nem sajnálom a korai nyugdíjat. 40-45 évesen már nem mozog úgy az ember mint 25-30 évesen. Ők erre tették fel az életüket, ezt tanulták. Pihenő idejükben is a nap 24 órájában készenlétben vannak, mert bármikor behívhatják őket akár az ország másik feléből is és bárhova küldhetik őket, akár hetekre is, akár úgy, hogy a szeretteikkel még a kapcsolatot sem tudják tartani. Nem tudnak ott lenni a családi eseményeken (szalagavató, ballagás, esküvő, temetés stb.)(Tessék néhányszor kipróbálni! Utána el lehet mesélni, hogy milyen érzés!) És ezért rohadtul nincsenek megfizetve. Az egyetlen kedvezmény nekik eddig az volt, hogy hamarabb nyugdíjba mehettek. Az ő nyugdíjuk pedig nem haladta meg az átlag nyugdíjat! A családot pedig el kell tartani, ezért ha másnak lehet nyugdíj mellett dolgozni, akkor ez őket is ugyanúgy megilleti.

Nem sajnálom azoktól a helyszínelőktől sem a korai nyugdíjat, akik baleseteknél helyszínelnek. Volt eset, amikor a traktorral agyonnyomott gyerek maradványait kellett össze szedniük. Nem kellemes dolog. Nyugodtan ki lehet próbálni. Majd utána tessék itt fröcsögni!

De! Sajnálom azon hivatásosoktól a korengedményes nyugdíjat, akik napi 8 órát töltenek el egy kényelmes irodában, negyedévente jutalmat kapnak a semmire, a legidegölőbb problémájuk pedig az, hogy vajon van-e cukor a kávé automatában vagy megint az otthoniból kell áldozni. És átlagban ők vannak jól megfizetve, ők azok, akik nyugdíj előtt minden féle címen kapnak jutalmat, ezzel is növelve a keresetüket és ők azok, akiknek az előbbi miatt a nyugdíjuk 25 év "szolgálat" után magasabb, mint a havi keresetük.

Peace!
"a répahegyezést szolgálja, meg az - érzed apukám, úgy párolog belőlünk a tesztoszteron, hogy ha kimegyünk az utcára és beszippantják a csajok, a mellkasi antennáikkal üveget lehet majd vágni, olyan kemények lesznek - fílinget biztosítja. Sebaj, ez is van olyan röhejes, mint egy pénisznövelés céljából tartott lézerblokkolós S8 Audi."

A Varányusz elvtárs ezzel a pár mondatával saját vágyait próbálja meg érzékeltetni, amikor ebben a "mocskos fideszcenzúrában" tele böfögi a blogját, liberalista agymenéseivel...
@Tim Pedersen: ja-ja, így csinálják a modern senkiházik
@csoko20: Orbánt igen, Lázárt nem biztos.
@nyesta: Nem liberális ez, csak egy vinnyogó kutya.
@kvadrillio: "Törvényileg biztosított nyugdíjazási lehetőséget vettek igénybe ! Miért baj ez ?"

Igen, törvényes volt, ezért nem kell megbüntetni őket. Viszont mostantól nem lesz törvényes, így mostantól nem vehetik igénybe. Ennyi.
@Tedat: "Most már jó lenne, ha befogná a száját a sok SZDSZ fan és liberális, és nem agitálna tovább az egykulcsos adó ellen, mert kezd kicsit unalmas lenni.

Pár éve még a "18% SZJA" volt a sláger, mert a "szlovákoknál 19% SZJA milyen jó".

Most akkor be lehet fogni!"

Hadd ugassanak, csak ehhez értenek az ilyen fabius-fajták, ne akard elvenni tőlük az egyetlen örömüket!
Talán sokan eddig azért válallták a hivatásos pályát, mert ha a bérek nem is voltak túl jók, de motiváló tényező lehetett a korai nyugdíjazás. Ha a korai nyugdíjazás lehetőségét megvonják, akkor eztán melyik fiatal fogja ezt a pályát hivatásnak választani? Max. akkor, ha drasztikus béremelés lenne, ami nem várható... Innetől kezdve nem lesz motiváló ez a pálya.

Egy kommandós akciónál ne 60 évesek menjenek ki, egyértelmű. De bizonyos kor után mit csináljon a rendőr?

Többen mondják, hogy nyugdíj mellett sokan így is dolgoztak vagyonőrként...stb. De nem szabad szerintem elfelejteni, hogy a rendőrök nem magas fizetésért dolgoztak... De úgy már megérhette ez a pálya, hogy a nyugdíj mellé valamit keres.

Az intézkedés veszélyességét abban látom, hogy rövid távon megszorongatják a nyugdíjas rendőröket, a mostani hivatásosokat, de hosszú távon majd néznek nagyot, ha kiöregednek, később nem lesz már fiatal rendőr utánpótlás, mert nem lesz népszerű pálya. Akkor legalább tisztes bérezéssel meg kellene becsülni őket. Ha se nyugdíj kedvezmény, se normális bér, akkor ki az akia jövőben pl. rendőrnek menne?
@popocatepetl:

Tényleg kisfiam? Akkor vedd úgy, hogy a vinnyogó kutya megharapott.

Eddig tűrtem a hülyeséged, most viszont kibasztalak, mint a taknyot.
@popocatepetl: "már sokat léptek előre, mert sms-t tud fogadni-küldeni, és tudja, mi a fax és az e-mail közötti különbség."

Ha kávét is tud főzni, akkor kész főnyeremény :))
@Trompf: ha teged elarul a testuleted es az allam amit szolgalsz, azzal hogy a veled kotott szerzodesre mosolyogva raszarik, majd a kezedbe adja hogy nesze fiam, az bizony erosen demotivalo es ront a hivatastudaton, hacsak ki nem oli teljesen.
@sepirossenarancs: Amíg a rendőr szakközépbe min. 5-6-szoros a túljelentkezés, nem kell aggódni az utánpótlás miatt. Előfordul, hogy bizonyos években, vagy egyes iskolák esetében még magasabb.
A szakszervezetek által is előszeretettel hangoztatott "Ki megy majd így rendőrnek?" sirámoknak semmi alapja. Rengeteg jelentkező van, (nem is csak a rendőrtisztire), diplomások, nem közvetlenül érettségi után állók is jelentkeznek. Egy 18-24 évest nem igazán érdekel még a nyugdíj kérdése, sok jelentkező lakóhelyén még olyan fizetésű munka sincs, mint amit a rendőrségnél megkereshet.
@Fabius: Hah végre bedugaszolta valaki a NarancsVulkánt! Köszi!

"@Trompf: ha teged elarul a testuleted es az allam amit szolgalsz, azzal hogy a veled kotott szerzodesre mosolyogva raszarik, majd a kezedbe adja hogy nesze fiam, az bizony erosen demotivalo es ront a hivatastudaton, hacsak ki nem oli teljesen."

A vicc az, hogy a dolog kárvallottjai közt ott van az erőszakmonopólium a rendőrség is. Ez pedig szarul fogja kivenni magát amikor az erőszakszervezetek nem fogják tudni megvédeni a kormány érdekeit, ha horrible dictu 2006 megint eljönne a békés tüntetőkkel egyetemben.

p.s: Csönben azért megjegyezném, hogy ha ez a MT rendelkezés átmegy ebben a formában és nem mennek ki az emberek az utcára akkor itt tényleg mindent meg lehet tenni.
@csoko20:

Én alkalmaznám, ők lennének az utálatos kép a cégnél. Jól le lehetne őket köpni. Napi 8 órában alkalmaznám őket. Minyimálbér + némi melegételutalvány.
@Brother Love: " Amíg a rendőr szakközépbe min. 5-6-szoros a túljelentkezés, nem kell aggódni az utánpótlás miatt. Előfordul, hogy bizonyos években, vagy egyes iskolák esetében még magasabb.
A szakszervezetek által is előszeretettel hangoztatott "Ki megy majd így rendőrnek?" sirámoknak semmi alapja. Rengeteg jelentkező van, (nem is csak a rendőrtisztire), diplomások, nem közvetlenül érettségi után állók is jelentkeznek. Egy 18-24 évest nem igazán érdekel még a nyugdíj kérdése, sok jelentkező lakóhelyén még olyan fizetésű munka sincs, mint amit a rendőrségnél megkereshet."

7-8-szoros túljelentkezés volt csak hogy tudd.. És a nyugdíj miatt nem másért ezt nem is érdemes erőltetni, hacsaknem nincsenek olyan tömegek akik azt élvezik, hogy általános közutálatnak örvendeznek, csökkentet emberi jogokkal, bármikor berángathatóan kvázi aprópénzért.
@sepirossenarancs:
"Az egykulcsos adó önmagában igazságos is lehetett volna, ha sikerült volna a t. kormánynak úgy meghúzni a határokat, hogy ne csökkenjen az alacsony jövedelműek bére..."

Nem a határral van a gond, ugyanis az egykulcsos adó lényege, hogy nincs határ!

Van egy olyan tétel, hogy "adójóváírás".
Ez azt takarja, hogy az alacsony-közepesen alacsony jövedelműeknek az állam ad havonta 15 ezer Forintot ajándékba, cserébe semmit nem tudnak az SZJA bevallásnál az adóalapból leírni.

Az érdekesség, hogy az adójóváírás:
2008-ban: 9 ezer
2009-ben: 9 ezer
2010-ben: 15 ezer (!!!)
2011-ben: 9 ezer
Forint volt.

Vegyük észre, hogy 2010 választási év volt, és ez Bajnai-MSZP húzása volt, aminek a számláját már a 2010-es költségvetés állta.

Nem mondom, lehet fikázni a Fideszt, de itt nem hiszem, hogy lett volna jó megoldás.

"A jól kereső rétegnek vége igazságos, csak sokan azt hiszik, ha más is ugyanannyi kulccsal adózik, az egyenlő azzal, hogy ugyanannyit adózik. Hát nem, ha húszsor többet keres, akkor egyszerűsítve húszsor többet, -ami hatalmas adófizetési különbség. Szóval a jól kereső így is sokat adózik, nagyon is."

Ehhez még azt is hozzá kell tenni, hogy a gazdagok eddig nem nagyon fizettek SZJA-t, csak a töredékét annak, amit kellett volna. Mert ők megoldották máshogy (emlékszünk: Gyurcsány a szaunáját is céges számlára építtette, azaz SZJA mentesen!).

Tehát az egykulcsos SZJA pont a rendesen adózó, alsó-közép - felső közép közötti rétegnek kedvezett.

Illetve, ha valakinek van gyereke, az is jól járt.
Gyereke márpedig azért sok embernek van (szerencsére!).
@sepirossenarancs: Az egykulcsos adónál ne a számokat nézd, hanem a diszkrecionális jövedelmet.
Ha valaki keres 1000 Ft-ot és 10% az adó, akkor 900 Ft-ot költhet el szabadon. Ha valaki 100.000-et keres és az ő adója nem 10 hanem 20% akkor 80.000-et költhet el. Hiába dupla akkora az adója, még mindig a sokszorosa marad nála mint az előző embernél. Ez a lényeg.
@Squid: Helyes, tehát 7-8-szoros. Úgy, hogy a mostani jelentkezők már nyilván halottak róla, hogy nemigen lesz már kedvezményes nyugdíj. Volt alkalmam figyelemmel kísérni szakközepes felvételiket: egyetlen jelentkezőtől sem halottam, hogy a nyugdíjat említette volna. Egy 18-24 éves embernek még a 40-45. életév is olyan távoli, megfoghatatlan, hogy nem igazán foglalkoznak vele.
@Tedat:
"Az érdekesség, hogy az adójóváírás:
2008-ban: 9 ezer
2009-ben: 9 ezer
2010-ben: 15 ezer (!!!)
2011-ben: 9 ezer
Forint volt.

Vegyük észre, hogy 2010 választási év volt, és ez Bajnai-MSZP húzása volt, aminek a számláját már a 2010-es költségvetés állta."

Vegyük észre azt is, hogy 2010-ben már a SZUPERBRUTTÓ volt az SZJA alapja!

100ezer Ft után adójóváírást nézni, nem ugyanaz mint 127ezer Ft után.

Az a költségvetés nem vágta annyira haza, mint az idei 600 milliárdos lyuk, ami úgy keletkezett, hogy a kisi és átlag fizetésűek még szívtak is.

Szuperbruttó, ha lenne bérlapod talán feltűnt volna....
@sepirossenarancs: Azt kérdezed, hogy melyik fiatal fogja a rendőri pályát választani!?! Szerintem amíg ekkora a munkanélküliség, addig bőven lesz utánpótlás. Attól nem tartok, hogy rendőrök,katonák, tűzoltók nélkül maradnánk. (persze kérdés, hogy kik, milyen képességű emberek jelentkeznek/fognak jelentkezni.)
Azt írod, hogy volt akit a korai nyugdíjazás lehetőség motivált arra, hogy rendőr legyen. Igen, ebben lehet valami.
Abban szerintem igazad van, hogy rég rossz, ha 60 éves tűzoltóktól, 60 éves kommandósoktól várjuk a megmentésünket. (Sajnos egy 60 éves ember mégse rendelkezik egy 30 éves fizikai képességével.)
Vagyonőrködés nyugdíj mellett: Bizony rengetegen dolgoznak nyugdíj mellett a magánbiztonsági ágazatban. És általános, hogy feketén vagy szürkén.
Én nem nyúltam volna a rendőrök, katonák, tűzoltók nyugdíjához. Meg azt se helyeslem, hogy lassan már közellenségnek vannak kikiáltva. DE a nyugdíj melletti munkavégzést szerintem igenis valahogy szabályozni kell, mert ami most megy, az valami botrányos.
@EdinaEdina: "Én nem nyúltam volna a rendőrök, katonák, tűzoltók nyugdíjához."

Szerinted elfogadható, hogy egy ember 39-40 évesen nyugdíjba megy, több nyugdíjat kap mint amennyi a fizetése valaha is volt és emellett dolgozzon? Mert ez felháborító szerintem.
@ZX: Én visszamenőlegesen már nem nyúlnék a nyugdíjukhoz. Ezek az emberek nem loptak, hanem éltek egy, a számukra biztosított törvényi lehetőséggel. Legyünk őszinték, a helyükben mi is ezt tettük volna!
Meg azt se szabad elfelejteni, hogy sokan azért lettek "nyugdíjasítva", mert megszűnt a munkájuk, munkakörük. (pl. határőrség és a rendőrség "összeolvasztásakor")
@ZX: Te meg elhiszed, hogy csak a rendőrök mennek korkedvezményesen nyugdíjba?

Vannak sokan, akiket még sohasem említettetek. Például a fúvóshangszeres zenészek, táncosok, meleg üzemi dolgozók, vegyi, vagy más veszélyes üzemben vagy bányában dolgozók és még sokan mások. Ezeknek mind-mind belecsinálsz a kezébe, pedig lehet hogy az életed függ tőlük.

Értem én utálod a rendőröket, de hányszor láttam hozzád hasonlókat rendőr után kiabálni... Mert jó ha megvédenek a bajban.
@ZX: Igaz, ami igaz.

Ha 40 éves koromban elém tennének egy papírt, hogy 62 éves koromig lesz hol dolgoznom, én örülnék. És szerintem ezzel így lenne még 1-1,5 millió munkavállaló is a magánszektorban.

Az más kérdés, hogy a Fidesz durchmarschsal szarik a pofájukba. Az sem elegáns.
@ZX: Mentél volna rendőrnek, tűzoltónak, vagy hivatásos katonának...Más húrokat pengetnél.
@teddybear01: Említettem rendőröket valahol külön? Általánosságban beszéltem a korkedvezményezettekről. Olvass vissza.
@popocatepetl: "Igen, törvényes volt, ezért nem kell megbüntetni őket. Viszont mostantól nem lesz törvényes, így mostantól nem vehetik igénybe. Ennyi."

Anno született egy szerződés(!), aminek része volt, hogy x év után nyugdíjba mehetnek. Ha az állam nem köteles betartani az általa fogalmazott szerződést, akkor nincs jogállam.
Ennyi.
@EdinaEdina: "sokan azért lettek "nyugdíjasítva", mert megszűnt a munkájuk, munkakörük."

Tudod, ilyen másokkal is megtörténik, hogy kirúgják őket, ők mégsem mehetnek nyugdíjba. De hát ez van. egyesek egyenlőbbek másoknál.
Aki a hivatásos szolgálatra jelentkezett, az vállalta az ezzel járó hátrányokat az állam által garantált előnyökért cserébe. Az állam ezt a megállapodást megszegte, ennyi a történet.

Egyébként senki se higyje, hogy ez a 30.000 rendvédelmisről szól, sokkal inkább a 6-700.000 civil korkedvezményes nyugdíjasról.

Amin még érdemes elgondolkodni az az, hogy a nyugdíj garantált, összege nem csökkenthető. A "szolgáati ellátás" folyósítására milyen szabályok vonatkoznak? Mi van, ha fél év múlva azt mondják, bocs neked ilyen nem is jár?
"adózni fogtok bohócok, mégpedig a mindenkori legmagasabb adókulcs szerint! Ami ugye, miután szerelmesek az egykulcsosukba, - okozzon bármekkora deficitet az országnak - éppen 16%, mint bárki másnak."

A mai kormányzati kommunikáció azért érdekes, mert elejtett félszavakból, értelmetlennek tűnő paragrafusokból azért később mindig valami brutális következik, ami az adott pillanatban senkinek eszébe sem jut. Miért van benne a tervezetben, hogy "a mindenkori legmagasabb adókulcs szerint"? Nézzünk egy frappáns lehetőséget: módosítják az SZJA törvényt úgy, hogy mondjuk évi 100 mrd bruttó felett az adókulcs 98%, és simán azt lehet kommunikálni, hogy ez csak egy technikai dolog, hiszen senki nem keres ennyit...
@blr: Egyszerű a képlet. Ha 10 millióból 5-6 millió aktív dolgozó van, akkor lehet ilyen szerződés, mert EL TUDJUK TARTANI az inaktívakat. Ma viszont 2,7 millió ember tart el 7,3 millió inaktívat. Tehát akik ezt a szerződést adták aláírásra a dolgozóknak, azokat kell első körben fellógatni.
@ZX: Semmi gond. Mostantól ez ne legyen a szerződés része. De ugye nem gondolod, hogy egy szerződés egyoldalú módosítása a másik kárára jogilag járható út? Ha így lenne, akkor most a problémás lakáshitelesek közölhetnék, hogy nem tudok fizetni, mert nőtt a törlesztőm, csökkent a fizetésem, úgyhogy a bank így járt...
@blr: Ez pont nem jó példa, hisz korábban pont a bankok módosítottak így szerződést az ügyfél számára.
De mondok egy sarkalatos példát, az előbb nem ment át.
Régen a náci táborok őrei szabadon gyilkolhattak, mert a törvény megengedte nekik. Utólag mégis gyilkosok lettek, nagyon helyesen. Attól tehát, hogy valami törvény még nem biztos, hogy jó, és utólag nem lehet változtatni rajta visszamenőlegesen.
@Az igazi Trebics:
Az elmúlt egy évböl pontosan azt a következtetést lehet levonni, hogy ezt fogják megtenni. Söt cinikusan meg is toldják majd annyival, hogy "Miért nem takarékoskodtál?"!
Aki még mindig élteti öket, az elmebeteg.
Azok akarják az embereket a munka világába visszavezetni akik a rohadt életben nem dolgoztak.
Először is munkahelyek kellenének. Hol az az 1.000.000 munkahely? Ez is kamuzás volt mint az összes ígéretük.
Majd lesz rabszolgamunka (közmunkaprogram).
Zugló. a Mundót reprivatizálja az önkormányzat

http://www.zuglo.hu/files/DownloadFile?topic=editor\files.nsf&did=1574E94732D62618C12578D40037FB1C&filename=meghivo_2011.07.24.doc
@Tedat: igazad is van: rohattelőzőkormány!
máris jobban érzem magam.
a Meggebedeusok földjén a lehúzás az ősi népszokás...

"Visszatérő eleme a fogyasztói panaszoknak, hogy a szerelők különböző indokokkal kiküldik őket abból a helyiségből, ahol az óra fel van szerelve, illetve azt is többen említették, hogy a szerelők kiviszik az autójukhoz egy rövid időre az órát, majd visszahozzák. A FOME szerint ez egyértelműen szabálytalan eljárás, azt tanácsolják, hogy a fogyasztók csak előzetes egyeztetés után engedjék otthonukba a szolgáltató munkatársait, és rövid időre sem hagyják magukra őket."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/27/erdekes_modszerekkel_uldozi_a_gaztolvajokat_a_tigaz/
@mezga-aladar:

Eddig nem reprivatizáltak semmit, harmadszor is határozatképtelen volt a testület a témában.

varnailaszlo.blog.hu/2011/07/27/ujra_hatarozatkeptelenseg
@Fabius: igen láttam. de szerinted direkt terjesztik be és direkt nem fogadják el? azaz szerinted lehet az a vége hogy a 2/3 zátonyra fut? vagy ez csak "beijesztés"? a lengyel barátokkal való tárgyalási pozíció javítására?
@Fabius: Gratula! popóka kirúgása már időszerű volt. :-))
@Fabius: Hozzátenném, hogy az ilyen manusoknak nem az a legfrusztrálóbb hogy kitiltod őket, mert regisztrálnak és újra belehánynak. A legjobb az ha eltünteted a röfögéseiket, nyom nélkül. Az nagyon szar neki, mert eltűnik a "műve". Így hamar leszoknak rólad. Hidd el, voltam moderátor súlyos politikai fórumokon, tudom mit beszélek!
@ZX: nem mindegyikük kap a fizetésénél magasabb nyugdíjat
@mezga-aladar:

Nem, Zugló mutyiplázája évek óta meleg pite, ezért a megszokott egyeztetés nélküli rendszerben még jó, hogy nem adja a nevét hozzá a Fideszes brigád sem. Végre egyszer az életben a sarkukra álltak.
@belekotty:

A cenzúra híve továbbra sem vagyok, így a kommentjei maradnak. Viszont aki úgy érzi, hogy büntetlenül a kanapéra szarhat, az repül.

Ha új néven visszajön és képes normális kormánypárti véleményt képviselni a megszokottak helyett, akkor maradhat. Ha nem, kivágom az új nevével is.
Ez nyugaton nem divat, hogy az erőszakszervezetek tagjainak kinyalják a picsáját és nyugdíjba segítik őket.
Én azt mondom, hogy aki úgy érzi, hogy többet érdemel, az menjen el a versenyszférába dolgozni.
Ez nem csak a rendőrökre vonatkozik, hanem a politikusokra is! Akik az egyetemről kikerülve belesüppedtek a bársonyszékbe és egy percet nem dolgoztak a versenyszférában. Szíjjártó, Orbán, Kövér, Lázár...

Azt is látni kell, hogy rendőrnek és szerződéses katonának olyan fiatalok mennek, akiknek a munkaerőpiacon semmi esélyük, mert képzetlenek. Ők azért kicsit halkabban is hőzönghetnek, mert én biztos felajánlanám nekik, hogy menjenek állást keresni a multiknál, ahol több munkáért kevesebb pénzt kapnának, ha egyáltalán felvenné őket valaki egy rendőr szakközépiskolai végzettséggel. Tényleg sokszoros a túljelentkezés a rendőr szakközépiskolákba, és a rendőrtisztire, de a jelentkezők nem éppen a társadalom krémjét képviselik.
@Fabius: kinőtt a gerincük? ennyire azért nem gondoltam, hogy naív vagy:)

egyébként megnézegettem a korábbi posztjaidat is. a képek fergetegesek (az írások is jók)... sajnos nem hagyhatod abba, mert akkor megijednék; hogy elvittek. szóval: respekt!
@sepirossenarancs: A kedves rendőrök megbüntettek a 3 hónapos új kocsimmal, mert a zöldkártyám a szervízben maradt egy kisseb javításnál. Mivel vidéken voltam, nem tudtam érte menni.
Máskor olyan helyen parkoltam, ahol mindenki 100 éve parkol, nem mondta, hogy álljak el mert mostmár nem a szokásjog él, hanem egyből büntetett.
@mezga-aladar:

Dehogy nőtt ki, ahogy naiv sem vagyok :-))

Ellenben tényleg azt gondolom, a Mundo az előéletével régen túlnőtt azon, hogy látatlanban szavazzanak a sorsáról. Arról nem beszélve, hogy a milliárdos hiányt görgető önkormányzatnak nincs több, mint 3 milliárdja visszavenni a telket. Ehhez kötvényt kéne kibocsátani - magyarul hitelt fölvenni - arra meg még Matolcsy is azt mondta, hogy picsán lesznek rúgva az önkormányzatok érte.
@bubo cupropenis:
"Ez nyugaton nem divat, hogy az erőszakszervezetek tagjainak kinyalják a picsáját és nyugdíjba segítik őket."
Valóban.
Nem is várják el.
Megelégednek egy tisztességes fizetéssel.
Nem kell mindet visszavenni, elég ha a közparknak való részt vesszük vissza, az ár meg alkú kérdése. Ha 1 forintért adják építhethetnek a többire 1 méternél nagyobbat. A szabályozási tervvel és a településrendezési szerződéssel együtt most lett volna egy jó alkupont. Elkqrták. Persze ehhez ki is kéne találni, hogy milyen teret szeretnének, de ez összemérhtetlnebbül bonyolultabb, mint 300 Magyar Nemzetre és Hírlapra előfizetni vagy adni egy havernak egy millát, hogy tervezd át egy kicsit a kerület címerét. Persze mit izgatja Papcsákot, hogy milyen a Bosnyák tér, csak akkor megy oda ha kampányolni kell.
@varnai: 1 Ft métere ? :) akkor lesz egy 600 m magas torony? ;)

csak mert eddig a "kicsi szép" elvet vallottad. lehet, hogy a KÖZ(kassza) érdekében bevállalható 1 "magasabb" áldozat is?

óvnálak ettől... mert az nertársak lenyúlják a lét...

építési engedélyt nem is kapták meg a XI. kerben? vki beleköpött a levesbe? pl akkor még ellenzéki fid eszesek?
@csoko20: ez a munkaalapú JÓLÉTi társadalom...

neked munkaalapú, nekik jóléti

felveszik a jó lét...
te meg csodálkozol, hogy 21 éve éjjel nappal robotolsz és amit a kaptárba hordtál abból semmi nem maradt...
elvitte a cica... (bocsika, de elmútnyóc, meg zsidók, cigányok stb)
szval nyugodtan dógozz tovább mostantól bizti másképp lesz
itt akarsz kiszállni ? félúton a Kínaánba ?
Sok-sok okos ember van itt. Íme itt a fidess propaganda eredménye: rohadjon meg minden rendvédelmis, meg amúgyis, ha az én lovam köhög, a szomszédé dögöljön meg. Hű de jó lesz ám mindenkinek, ha elveszik a rendvédelmisek nyugdíját. Azon kívűl, hogy az " agymosottak " kárörvendően röhögnek, több előnyük nemigen lesz ebből...
Mindenkinek adott volt a lehetőség, hogy elmenjen rendőrnek, börtönőrnek, tűzoltónak, katonának stb...
Ja, akkor az volt az álláspont : " Én azt semmi pénzért nem csinálnám ! ". Na, általában az ilyenek tépik legjobban a szájukat.

"Operettország, operettnép"
Bocsánat és tisztelet a kevés kivételnek.
Most, hogy nyaralniuk kéne, nekünk meg kipihenni őket, élhetnének az orvostudomány áldásaival, és a tesztoszteront máshogy is magukévá tehetnék. Nem hiszem el, hogy csak azt élvezik, ha minden nap másik társadalmi csoportot szívathatnak meg.
@ZX:
"Ez pont nem jó példa, hisz korábban pont a bankok módosítottak így szerződést az ügyfél számára."
Igenám, csakhogy ott az eredeti szerződés és az ÁSZF együttesen ezt sajnálatos módon lehetővé tette.

"De mondok egy sarkalatos példát, az előbb nem ment át.
Régen a náci táborok őrei szabadon gyilkolhattak, mert a törvény megengedte nekik. Utólag mégis gyilkosok lettek, nagyon helyesen."
Ez azért egy kissé más kategória. De ha nagyon akarod, elfogadom, hogy aki a szolgálati nyugdíj intézményét elfogadta (mint törvényalkotó), azt vonják felelősségre.

"Attól tehát, hogy valami törvény még nem biztos, hogy jó, és utólag nem lehet változtatni rajta visszamenőlegesen."
Nem. Nem és nem. A visszamenőleges törvényalkotás nagyobb gazdasági és társadalmi kárt okoz, mint bármilyen elhibázott törvény.
Te befektetnéd oda a pénzedet, ahol tudod, hogy bármikor azt mondhatják, hogy "ja, meggondoltam magam", vagy elmennél olyan munkaadóhoz dolgozni, aki esetleg a hó végén meggondolja magát, és azt mondja, hogy ja, elszámoltam magam, ha most kifizetlek, éhenhal a családom? Ilyen vitákban mindenkitől megkérdezem: ha egy munkáért nem kapod meg a kialkudott ellenértéket (és jelen esetben a szolgálati nyugdíj is az ellenérték része!), nem vinnéd bíróságra az ügyet?
Arra még nem gondoltatok, hogy a fidesz zrt. az ilyen aljas húzásokkal, konkrétan a 2 elbukott választást akarja megtorolni a teljes magyar lakosságon?
Én simán kinézem belőlük.
@Bergeroth: Mert szimplan fasz vagy:D
@Bergeroth:
Szerintem, azzal ők már nem törődnek.
A törekvésük inkább az, hogy a 2002-es hez hasonló bukás az esetükben többé ne fordulhasson elő.
@mcload:
Ez pontosan így van. Ha 2014-ben a fidesz megbukik, reményeim szerint meg fog, vagy így vagy úgy. Onnantól annak a pártnak vége van, örökre.
2 választásuk van.
Vagy diktatúrát építenek, bármi áron.
Vagy eltünnek a süllyesztőben, örökre.
Szemmel láthatólag az előbbire nagyon hajtanak, a sok birka meg csak tapsikol hozzá. Hát van gusztusuk, az tény.
@Bergeroth:
Én azért bízok egy ésszerűbb forgatókönyvben.
Ajelenlegi Matolcsy féle gazdaságpolitika zsákutca. Aki nem elvakult, annak látnia, éreznie kell.
Ha a Fideszben feltámad a normális, túlélési ösztön (nem Orbánról bezélek), akkor talán nem megy el a falig, hanem előtte megáll egy Mellár, vagy Heim Péter kvalitású közgazdász programjával.
Ehhez viszont meg kellene puccsolni Orbánt.
Ennek a lehetőségét nem látom a mostani második vonalban.
Azon röhögök, hogy a nyugdíjasok sok esetben egyik napról a másikra - mindenféle álláspályázat nélkül - maradnak a munkakörükben, csak már dupla gázsiért. A fiatalok meg húznak innen, mert nincs munka. Hülyeország mára a nyugdíjasok paradicsoma lett, aki ezt nem veszi észre, az vak vagy hülye.
Amikorra az én generációm is élhetne ilyen kurvajó lehetőséggel, tuti, hogy megszüntetik, mint eddig mindent, amiről lemaradtunk, pl. ingyenélet csuhajjjjj..............!
@mcload:
Oszkó, illetve Bajnai, nálam itt kezdődik a szakember titulus.
Persze ha mindkét oldalon léteznek szakemberek, akkor valahogy elő kellene csalogatni őket.
Mert ami jelenleg történik ebben az országban, azt csak nagy merészséggel merném normális, 21.századi, felelős kormányzásnak nevezni. Egyelőre csak kapkodás van meg fejetlenség ezerrel.
@Bergeroth:
Ismerve és tudomásul vévé a 2010-es választások után kialakult helyzetet - reálisan - néhány évig csak jobboldali közgazdászok kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy hatásuk lehet a kormány által is kéviselt gazdaságpolitikára.
Bár az esély erre sem nagy.
Orbán csak szervilis személyeket választ miniszternek.
Az általam említettek egyike sem az.
süti beállítások módosítása