Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/fn/gazdasag/2024/04/19/nagy-marton-posta-bezaras-leepites-beszamolo/ "2023-ban 246 milliárd... (2024.04.19. 12:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.07.15. 05:45 Fabius

Természeti érték olcsón eladó

Címkék: fidesz környezetvédelem mutyi orbán család

Akkor szeretem a politikusokat igazán, ha az álszent cukormáz leolvad róluk a nyári hőségben, és a lábuknál összegyűlt ragacsos dagonyában tapicskolnak önfeledten. Külön öröm, ha olyan ügyben teszik ezt, amiről nemrég még konzultáltak is velünk. Nemzetileg, ja.

Az Orbán család az ország egyik legértékesebb egybefüggő lápján bányássza a tőzeget

több másik céggel együtt. Ugyan a természetvédelmi törvény szerint minden láp védett, az Orbán bányának helyet adó Hahót viszont valamilyen oknál fogva nem szerepel a védett lápingatlanok 2001-es, Orbán kormány alatt írt, 2008-ban Alkotmánybíróság által visszavont jegyzékén. A helyét betölti ugyan egy miniszteri lista, de törvényben azóta sem szabályozott, hogy milyen eljárás keretében kell valamit egy területet láppá nyilvánítani.

Azt addig értem, hogy ahol politikus rokonok bányásznak a zavarosban, ott lehetőleg egyértelmű szabályozás se legyen a nyilvánvaló kivétel mellé. Amit nem értek, hogy hol bujdokolhat ilyenkor a Nemzet Környezetvédelmi Apostola, Illés Bonaparte Zoltán, hogy a tőle megszokott stílusban véget vessen ennek az anomáliának?

Azt is értem, hogy annak idején az Andrássy úton könnyebb volt magát fához láncolni, mint most egy tőzegcsomóhoz kötni, de nem kéne tenni valamit, Zozó? Esetleg egy dózerolós kirohanást intézni, vagy csak úgy kurucosan megparancsolni az abbahagyást, ahogy szoktad.

Kedves Vezetőnknek meg javasolnám, hogy a vitatható szabályozás miatti kötözködés elkerülésére - nem, dehogy írjanak egyértelmű törvényt - módosítsa az új Orbánalkotmányt. Legyen egyértelmű a dolog, a természetkizsákmányolás legyen alkotmányos alapjoga minden közeli rokonnak. Megoldani egyszerű, egyetlen félmondatot kell átírni a preambulumban.

"a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk." -helyett szerepeljen a következő:

a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékei közül megóvjuk azokat, amiket rokonaink eladni már nem tudnak, és Semjén Zsolt sem akarja kilőni őket.

Ennyi. Így legalább rögtön világos lenne mindenkinek, hogy az ország természeti értékeit is szabadon felhasználható és pénzzé tehető árucikknek tekintitek.

* a nap kérdése: vajon lehet kapni tőzeget a CBA-ban?

 

331 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr513068950

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ingoványos talajon az Orbán-család cége 2011.07.16. 09:25:16

Az LMP azt kéri a kormánytól, hogy azonnal állítsák le a Zala megyei lápokat megsemmisítő tőzegbányászatot, és rendezzék az elvi védelem alatt álló hazai lápterületek helyzetét. Felül kell vizsgálni az Orbán-család érdekeltségeinek környezetvédelmi eng...

Trackback: Ingoványos talajon 2011.07.15. 16:51:02

- Hé, maga ott, álljon meg! Maga, abban a puccos öltönyben! Ide nem lehet bejönni, ez munkaterület! Vagy a közmunkára jött? Mondjuk, ahogy magára nézek, szerintem azt se tudja, hogy a talicska melyik vígire kő áni. - Jó napot. Én Illés Zoltán környezet...

Trackback: Jupiter szerint a világ 2011.07.15. 11:45:21

Értelmező szótár a nemzeti együttműködés rendszeréhez kisökröknek Amikor mi kordont bontunk, akkor az népnemzeti ellenállás, ha ti nyitjátok meg a tűzcsapot, szimpla dezertálás. Amikor kivonulunk az ülésteremből, akkor az a hazugság elleni tiltakozás...

Trackback: Génmódosított hisztéria 2011.07.15. 09:49:43

A napokban rengeteg híradás számolt be arról, hogy génmódosított vetőmag használata miatt, a Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által kiadott direktíva értelmében, több száz hektárnyi terményt kellett betárcsázni a földbe, hogy még a növények vi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@F_Jikov:
kérdés az, hogy Te melyik rendszerben élsz/éltél?
idézet tőled:
Vannak azonban félrefprdítások. Pl. a "mehanyik" az nem mechanikus képesítés, hanem szerelőt jelent. Kalasnyikov képesítése egyébként "mehanyik-vogyityel" volt.

A Csap-Lviv szakaszt a 2000-es évek elején csinálták meg, az egészet teljesen újraaszfaltozták. A Lviv-Ternopil szakasz már kiesik a Lviv-Kijev fő közlekedési útvonalból, ugyanez érvényes Vinnicja és Hmelnickij környékére is. A Kijev-Umany vonal pedig az egyik fő déli közlekedési folyosó. Az elmúlt években sokat bővítették, a végleges tervek szerint egyszer majd autópálya lesz

Causeni és környéke elég rossz állapotban van, de nagyobb kátyúk ebben az évben nem voltak. A Dnyeszter-mellékre én sajnos nem tudtam bemenni, minthogy diplomata útlevéllel voltam, EU-ból pedig azzal nem lehet belépni.

masszazs.blog: 30 ezer? Azt hol kell fizetni? Nekem 10 ezerbe bele szokott férni. Néha plusz egy-két ezer az extrákért. Egyébként ha valaki tud jó prosztatamasszázst olcsón, szoljon!

onthespot:
akkor a mai napom így nézett ki: reggel megetettem a disznókat,

szerintem te a kommunizmusból ittmaradt komcsi káder vagy, valami TSZ-elnök féle, aki rendszeresen utazgat ki Moszkvába jelenteni diplomata útlevéllel persze. kedvenced a prosztatamasszázs jerzy dorongjával.
@blah: Én kivárom, míg ezek elvégezték a dolgukat és orbán már nem tart igényt rájuk. Akkor fogok röhögni a sápítozásukon. :)
@blah:

Hagyd. Hogy neki mi tűnik föl az kiderült: Jerzsy dorongja és segglyuka.Orbán seggén a betyárkörtéken kapaszkodók ennyit látnak a világból.
@sárkányfő: Valahol följebb belinkeltem egy doktori dolgozatot, melyben a szerző elemzi mi a lehetséges megoldás az olyan tőzegbányák számára, melyek 1996 ELŐTT már üzemeltek. Érdemes elolvasni.
@F_Jikov: "a dolgozószobájában mint egy hibbant táncot lejt. "

a tanc senkit nem tesz bunozove, ezzel szemben az illegalis banyaszat es annak lehetove tetele csaladtag reszere igen.
@aeidennis: bocsika, nem olvasom el. majd ha törvény erőre emelkedik, elolvasom.
ezt a sunyi félrebeszélést hogy utálom. a törvény már 15 éve kimondja, h a láp védett, erre azzal jössz, hogy 96 előtt még szabad volt bányászni. és? nem érdekel mi a szakértő elképzelése a tőzegbányáknak, nem érdekel hogy 20 éve még legálisan lehetett bányászni. ha valaki félre akar beszélni, ezer és ezer lehetősége van, hiszen oly sok aspektusból lehet elemezni minden ügyet. ezzel az üggyel az a baj, amit a poszt is leír, oszt jónapot. elég súlyos dolog a törvényszegés. az orbánhívek beteges önámításával nem tudok mit kezdeni.
Úgy gondolom, hogy egy értelmiségi mindig az aktuális hatalmat bírálja, dícséri, véleményezi. Én nam vagyok baloldali, nem vagyok jobboldali sem. de a tényekkel nehéz vitatkozni. Ami pedig ebben a cikkben van, az tény. És az is tény, hogy vannak problémák az elmúlt időszak politikájában. Súlyosak. Van, aki más kárán tanul, van aki a sajátján. A Fidesz, most a sajátján sem. Voltak már hatalmon és mi lett a vége... Kíváncsian várom a folytatást. Bár most okosabbak, úgy hozzák a törvényeket, hogy ha nem ők nyerik a következő választást, esélye se legyen az új kormánynak a változtatásokra, beégetik az embereiket 8-9 évekre. Nem vagyok MSZP-s sem. róluk sem írnék dícsérő szavakat.
na, hová tűnt jikov, a kis komenyista tszelnök?
itt már csak a lápi szörny segíthet :D

Péntek van inkább nem húzom fel magam ezen a nyilvánvaló kivételezésen (se)
@nu pagagyí: "Kiegészítés: Megyesi felejthetetlen műve a Hóbagoly volt. Írhatna már valami hasonló ütőset Orbánról is. "

ÉS, archívum, keresés. Mindent én csináljak?
@derelyegrádi szellem:

Tudom, nem volt taggyűlés, csak tagok gyűlése. és nem ők nyerték a legtöbbet.
@Resveratrol: Az a baj, hogy ebben az esetben "nincs ügy".

Orbán apjának a cége, valamikor 1994-ben felvásárolta az említett területet a magánszemély tulajdonosaitól, engedélyt kért a tőzeg kitermelésére, megkapta és azóta azt csinálja.

Semmiféle korrupciós szál, vagy más hülyeség nincs ebben az ügyben. A bányszati szabályok nem túl egyértelműek, de erre 5 kormánynak 17 éve lett volna, hogy kijavítsa, és senki nem tette meg.

Persze ettől még hinni nyugodtan lehet akármit.
@sárkányfő: Ez a te szuverén döntésed, de talán segített volna megértened, hogy országszerte miért működhet a mai napig nagyon sok tőzegbánya. Ezzel a bejegyzéssel csak az a probléma, hogy ebből az irányból egyáltalán nem nézett utána a kérdésnek. Hogy tudatlanságból, vagy manipulálásból én nem tudom.
Ez annyira szánalmas, mint az első Orbán kormány alatt, újra elővenni ezt a mindentvivő kártyát és harsogni ORBÁN BÁNYA, ORBÁN BÁNYA! Semmi más nem jutott eszetekbe? Nem vagytok túl kreatívak. :)

Hát Josip Tot es Kaja Ibrahim hol maradnak? "Hát Virág Elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?" Vicc!
@aeidennis:

"Hogy tudatlanságból, vagy manipulálásból én nem tudom."

Egyikből sem. Ugyanis van Magyarországnak éppen elég állami alkalmazottja erre a feladatra. A poszt arról szól, hogy például Illés Zoltán miért nem sikítja a szokásos: a gazdasági oligarchák kirabolják a természetet mantrát?

Hogy lóláb kommentjéből idézzek: "5 kormánynak 17 éve lett volna, hogy kijavítsa".

Ja, bizony, és most Illés sem kapkod a javítással Orbán apuval szemben.

Miért?
még néhány ilyen,hogy orbán győzőt!!a vezér édesapját!!szájára veszei a pórnép, és redves vezért megint lehet vinni ausztriába, az idegklinikára!!!
amugy mi a faszért mentik adófizetők pénzén a köcsög burzsuj vitórlázókat abból a pöcegödör balatonból, mentse ki őket a kurva öregistenük!!!
@tovabb a jezsovi uton: hubazz mivan, az Orbánék lápján vitorláztak??
@Fabius: Abban hatalmasat tévedsz, hogy "van Magyarországnak éppen elég állami alkalmazottja erre a feladatra".
@Napkutya: Hehe, ó nagy megmondó ember, azért itt vagy Te is, ugye? Jelen kell lenned, egy kicsit aktív leszel, aztán ebédke, aztán megint megint írsz egy ilyen jót. A 'trolltartó' nem volt rossz, érezni, hogy napokig csiszolgattad.
@aeidennis:
Köszönöm, hogy visszaigazoltad, amit írtam: "ha valaki félre akar beszélni, ezer és ezer lehetősége van, hiszen oly sok aspektusból lehet elemezni minden ügyet."

Tök mindegy miért működinek tőzegbányák, ugyanis 15 éve tiltja a törvény. Hacsak nem tartottak pisztolyt Orbánék fejéhez, hogy "bányássz lápon vagy lövök!", ami ugyebár elég valószínűtlen, akkor önként, szervezetten, nyereségvágyból törvényt sértettek.

A lényeg ez:
"1996. évi LIII. törvény a természet védelméről:
23.§ (1) Természeti érték és terület kiemelt oltalma a védetté nyilvánítással jön létre.
(2) E törvény erejénél fogva VÉDELEM ALATT ÁLL VALAMENNYI forrás, LÁP, barlang, víznyelő, szikes tő, kunhalom, földvár."

De persze nyilván velem van a baj, meg manipulálni akarok, nem azokkal, akik tiszta erőből másról beszélnek folyton folyvást.
@loláb: Nézd, én akár el is fogadom, hogy ebben az értelemben (korrupció) nincs ügy, de azért az tényleg érdekes, hogy más esetekben Illés micsoda páratlan vehemenciával esik neki mindennek, ami az útjába kerül, pl. lásd Devecsert, miközben:
"Már hónapok óta Illés Zoltán államtitkár egykori személyi titkára vezeti azt a környezetvédelmi felügyelőséget, amely két héttel a gátszakadás előtt ellenőrizte az ajkai timföldgyár vörösiszap-tárolóját. Az államtitkár júniusban nevezte ki az eredetileg általános iskolai tanár végzettségű Zay Andreát, aki korábban a Búbos Banka Kör aktivistájaként került kapcsolatba a környezetvédelemmel, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelet élére." Ezek után persze teli szájjal ordít - már elnézést - a gáton...
Más - balatonendréd-lullai elkerülő út építése, itt ugyebár sk. intézkedett, valószínűleg a piros államtitkári karszalagot felhúzva váratlanul szolgálatba helyezte magát:
"Illés Zoltán második eljövetele: ismét leállt az útépítés
2010. október 21. 13:08 Fónai Imre
Megint leállították a balatonendréd-lullai út építését. Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár csütörtökön délelőtt ismét a helyszínen járt és azt mondta egy térképre bökve, melyen kék filccel egy másik nyomvonal volt bejelölve: az út csak ott épülhet, sehol máshol."
Természetesen mindenféle hatósági engedély rendben volt: " Schmidt Jenő, Tab polgármestere úgy tudja: az útépítés csak azon részen nem folytatódhat, ahol a munkagépek dolgoztak. Az egész beruházást azonban egyetlen hatóság sem állította le. Schmidt Jenő hozzátette: - Illés Zoltánnak harmadszor már nem kell eljönnie, mert mi megyünk hozzá az endrédi és a lullai polgármesterrel."
"Késmárki Tibor endrédi polgármester egyébként az újabb váratlan államtitkári látogatás hírére maga is a területre ment, de beszélgetésük kurtára sikeredett. Ezt követően azt mondta a Sonline.hu-nak: – Kabaréba illő már a történet, de valahogy nincs kedvem nevetni rajta. Ebben az ügyben nincsenek nyertesek meg vesztesek, egyszerűen az észérveknek kéne dominálni, de itt már rég nem arról van szó. Új nyomvonal? Annak az engedélyeztetése megint évekig tart, s közben mi lesz a 3,5 milliárdos uniós támogatással? Vagy az állam ezt veszni hagyja és azonnal zsebbe nyúlva előteremt több milliárdot a ma még sehol nem létező nyomvonal megépíttetésére? Ez esetben semmi probléma. Amúgy is állami a beruházás, mi csak egy évtizedek óta óhajtott utat kapnánk egy fillér befektetés nélkül (de legfőképpen a Koppány-völgyi régión segítene), az állam pedig a saját beruházásával azt csinál, amit jónak lát..."
Van tehát egyfelől egy példátlanul energikus ügybuzgalom, ami lót-fut megállás nélkül és ott is szabálytalanságot keres, ahol a jelek szerint egyáltalán nincs, másfelől a kötelességét el nem végző, hanyag, nemtörődöm attitűd. Vagy esetleg ez utóbbi csak annak látszik, de valójában egészen másról van szó..? Lehet persze azt mondani, hogy mér' engedték nekik a balfasz szoci kormányok, hogy feltúrják a lápot? Hát azért, mert azoknak nem volt ilyen lelkiismeretes környezetvédelmisük, ezeknek meg van: de ezzel meg az a baj, hogy qurvára félrehord... Ezt hogyan látod?
@Cirbi: az egész csuti család elmehetne fürödni tajtékrészegen valami nagyon veszélyes bánytóba!!)))))))
@sárkányfő: Persze lehet ezt a törvényt így értelmezve kimenni és lebontani Budát, mert barlangra épült, meg szétszedni a Megyeri hidat, mert nemzeti parkra, természetvédelmi területre és szigorúan védett vízbázisra épült (apropó, akkoriban is így tiltakoztál?).

Na mindegy, nem reklámozom tovább azt a dolgozatot.
:)
@Fabius:

Az illésnek 1999-ben kellett volan szólnia, vagy most így 12 év múlva?
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

A tánc önmagában nem.

De a képviselői klub visszabérléses megvétele, ugyanez öszödön is megcsinálva (feat: Szilvássy tesó, ami ellen már vagy 3 büntetőeljárás folyik) igen, meg a költségvetési trükkök százai, meg a sukorói biznisz, a Fittelina (az sajnos már elévült) nem létező adószámú bt/kft (nomentana, sajnos ez is) igen.

Meg a kémkedés is, mert meg lennék lepve, ha ez szilva tesó magánakciója lett volna.

De remélem a Ferit nem csukják le, legalábbis addig, amíg az MDF-hez meg az Szdsz-hez hasonlóan az MSZP-t is szét nem veri, és ki nem ejti a Parlamentből.

Ezt az egyet szeretem benne, de ezt nagyon :-)
@Alonee: Hmmm... Nem csiszolgattam, (talán nem is vagyok rászorulva, hogy egy kifejezést hónapokig gyaluljak). Régóta használom itt-ott, -mellesleg egy házibulin született, valami tök mással kapcsolatban...

De a főtéma: Elég egy kicsit visszaolvasni! Azt, annak idején is megmondták a "nagyok", hogy a környezetvédelmi csapat komoly jövedelmekre számít a bírságokból!

Pöccre indulnak majd mindenre, ami pénzt hozhat.

Nos, úgy látszik, van ami tabu.

A miértekkel kapcsolatban mindenkinek lehet véleménye, de, azt hiszem, van ahol kilóg a lóláb...
@tovabb a jezsovi uton: "az egész csuti család elmehetne fürödni tajtékrészegen valami nagyon veszélyes bánytóba!!)))))))"

Vagy ide:

www.youtube.com/watch?v=XCWT-tBLnD8

("Home of the Great White Jumping Shark")
@sárkányfő: kognitív disszonancia... lásd TG posztja...
Szeretett Vezérünk

NÉP AJKÁN!

A gyerekek tanulják az iskolában a Nemzeti dalt. A tanárnő
mondja nekik, hogy másnapra hozzon mindenki valami tárgyat,
ami a verssel kapcsolatos.
Másnap jelentkezik az egyik tanuló egy karddal. Kérdezi a
tanárnő:
- Ezt miért hoztad?
- Mert "Fényesebb a láncnál a kard, jobban ékesíti a
kart..." idéz a versből.
Egy másik tanulónál van egy lánc.
- Ezt miért hoztad?
- Mert "Fényesebb a láncnál a kard,jobban ékesíti a kart..."
idéz a versből.
Móricka is jelentkezik. A tanárnő szörnyülködve látja, hogy
Mórickánál a felcsúti vezér fényképe van.
- Hát ezt miért hoztad?! - fakad ki a tanárnő.
- "Sehonnai bitang ember, ki most ha kell, halni nem mer..."

Két ember beszélget:
- Te ez a felcsúti vezér mekkora színész!
- Igen, én is szeretném minél több darabban látni!

A felcsúti vezér felriad álmából. Kérdi a felesége:
- Mi baj, Vezérem?
- Jaj! Borzasztó álmom volt.
- Mi volt az?
- Képzeld, azt álmodtam, hogy dübörgött a gazdaság, az
emberek jól éltek, megerősödött a forint.
- És mi ebben a rossz?
- Az, hogy már nem én voltam a Vezér.

A vezér ma folytatta az országos nemzeti konzultációja
körútját. Egy kis falu mellett elhaladva szolgálati autója,
sofőrjének figyelmetlensége miatt elütöttek egy disznót. A
sofőr lefékez és kissé riadtan kérdezi:
- Vezérem, most mitévők legyünk?
- Barátom, mi becsületes emberek vagyunk, nincs messze a
falu, menj és kérdezd meg, hogy mivel tartozunk! Kiss idő
elteltével éljenző tömeg
érkezik, vállukon cipelve a sofőrt. A Vezér megdöbbenve
kérdezi sofőrét:
- Mit csináltál, mit mondtál nekik?
- Hát én magam sem értem, én csak annyit mondtam, hogy én
vagyok a felcsúti vezér sofőrje és azért jöttem, mert
elütöttem a disznót.

A felcsúti vezér a jósnőnél.
- Mondd, öreganyám, mikor fogok meghalni?
Jósnő nézi az üveggömböt, némi hókuszpókusz után megszólal:
- Egy nemzeti ünnepen fogsz meghalni.
- Úgy mond, hogy itt vannak a jogászaim, de mikor, melyik
évben, melyik napon?
- Az teljesen mindegy, fiam. Az a nap nemzeti ünnep lesz
osz'jónapot!

A felcsúti vezér és kísérete sétál a határban, amikor is
látják, hogy egy egyéni gazdálkodó vet:
- Hé paraszt, mit vetsz? - rikkant oda az egyik delegált. Az
öreg hátranéz, látja kik azok, köp egyet, majd folytatja
munkáját.
- Hagyd már - szól oda Vezér -, bármit vet az öreg, úgyis a
miénk lesz, meg a szavazatára is szükség lesz!
No, erre már megfordul az öreg:
- Kendert vetek, kötél lesz belőle, hogy ne kelljen többet
szavazni!

- Hogyan kell értelmezni a himnuszt az új vezéri alkotmány
hitvallásának szellemében?
- Jókedv el, bőség el!
@derelyegrádi szellem: Egy vállalkozónál erény az, ha a törvények keretein belül a legnagyobb haszonra törekszik. Az a miniszterelnök viszont, aki hatalmával visszaélve családi vállalkozásának felllendítésén ügyködik (közpénzből, vagy zsarolással - mindkettőre volt példa), erkölcsi megvetést érdemel.
Ez az az apró különbség, amin Te nem gondolkoztál el és úgy tűnik erkölcsi tartás hijján nem is fog menni.
Egyet én is kaptam:
Lázár János és Orbán Viktor helikopteren utazik. Egy város fölött lepillantva, elégedetlen tömeget vesznek észre. Lázár megszólal:
– Tudod Viktor, ha én most kidobnék egy mázsa kenyeret, ezek a kezemet is megcsókolnák!
– Ha én kidobnék egymillió forintot, a lábamat is megcsókolnák! – így Orbán.
A pilóta rezzenéstelen arccal fordul hátra:
– Ha én meg kidobnám magukat, a seggem is kinyalnák!*
@gyilkos fűegér: szerintem a nagyfehér kiköpné a gnómot....
@fatia-negra: Jaj de okoska bocialista vagy a vicceiddel! Csak tudod mi a baj? Hogy ezek már 20-30 éves viccek, így még a te agysejted is foghatja (az az egy), hogy a vicceket a kommunista eftársaidról írták.
Te csak hamisítsz, meg lopsz, de hát tudjuk, a maszopban ez felvételi követelmény.
Na bocialisták, a sok hamisított vicceitek után kaptok egy eredeti viccet:

2006-2008 tájékán vagyunk, virágoznak a bolsi reform eredmények kegyetlenül. gyúrtcsányi és kunce kimennek az osztrák határba megszemlélni a termést. Látják azonban hogy a nép csak úgy árad át a határon a koffereikkel a kezükben Ausztriába. Elnézi a Hibbant gyúrtcsány egy ideig, majd (fejét gondosan félrebillentve) megszólal:
- Te kunce, ha ez így megy tovább, akkor csak ketten maradunk az országban.
Mire kunce:
- Igen, te meg a Dobrev Klára.
@high up!: érdekesen osztod fel a világot... 2 706 292 ember fid eszes... a többi meg maszopos... akkor most választási csalás volt??? vagy ez hogy? mi van a választói akarattal???
Úristen, mennyi primitív barom. Fatia-Negró, a te szádban tényleg világítana a negró. Gondolom teli szájjal röhögtél a saját vélt vicces szaraidon, debil.
@derelyegrádi szellem:

Is. 99'-ben és most is. Esetleg a közte eltelt 12 évben is hangoztathatta volna, mint környezetvédelmi szakember.

Igaz, akkor most nem volna államtitkár.
@high up!: hm... szerencsére a polgárokat a zorbán az itthon tarcsa... gondolom néhány leggyengébbet meg is fognak... mert ezzel már elérik a külföldi bérek akár tizedét is...

index.hu/belfold/2011/07/15/havi_szazezres_osztondijjal_emelik_a_rezidensek_fizeteset/
@nu pagagyí:

ez jó duma de a gond az, hogy egyrészt ezek mind túllépték a törvényes kereteket (Nomentana, Fittelina ügyben csak az elévülés miatt nem történt felelősségrevonás), másrészt jelentős részét (közérdekű adatok meghamisítása, Sukoró, stb pont akkor történt, amikor a Feri miniszterelnök volt.

A "közpénzből zsarolással" egy példát ha hoznál konkrétumokkal, akkor tudnánk beszélni róla, ez így semmi. Tárgyalásra alkalmatlan.
@aeidennis: ugye nem vársz választ egy ennyire komolytalan kommentre...
@Fabius:

Meg eddig nem is volt, így miért nem mondjuk az elmúlt 8 év szoci/libsi körneyzetvédelmi államtitkárokon, minisztereken kéred ezt számon? Miért?

Az illés a felelős 2011.-ben, mert orbánék 1999 óta bányásznak tőzeget? Te tiszta hülye vagy, vagy az olvasóidat nézed annak?

Mondjuk az utóbbiakat alappal. :-)
@sárkányfő: Nem vártam, de úgy tűnik jött egy! :)
@sárkányfő: Szóval egy nem védett területen létesített bányát bezáratnál, de mondjuk a nemzeti parkon épült megyeri hidat nem bontatnád el. Jól értem?
@derelyegrádi szellem:

Keresztkérdés:

Ki volt a parlament környezetvédelmi bizottságának elnöke 98-02 között, akinek tiszte és feladata lett volna kivizsgálni az Orbánék által összeállított, és hogy-hogynem apunak kitermelést lehetővé tevő listát?

Ha nem sikerül kitalálni szólj, és segítek.
A tőzegréteg nem egyenlő a tőzegláppal. A tőzegláp azért védett, mert egy ma már Magyarországon nagyon lecsökkent területű élőhely. A tőzeg, önmagában nem védett.
@F_Jikov: Attol, hogy Gyurcsany elmebeteg, Orban nem lesz sem tisztesseges, sem normalis.
@Fabius:

szerinted környzetkárosítás (ha van ilyen, amiben kételekedem, de ez semmit nem jelent)esetén a Parlament környzetvédeli bizottságának van hatásköre és intézkedési kötelezettsége, vagy estleg a környzetvédelmi minisztenek, államtitkárainak, és az irányítása alá tartozó államigazgatási szerveinek?

Ha erre válaszolsz, már segítettél is. Magadon.
@aeidennis:
"ugye nem vársz választ egy ennyire komolytalan kommentre..."
@derelyegrádi szellem:

Normális esetben a törvényalkotás így néz ki:

- szaktárca irányítása alatt kidolgozzák a tervezetet,
- a parlament aktuális bizottsága - esetünkben a környezetvédelmi, Illés Zozó elnökletével - megtárgyalja, hogy egyáltalán a parlament elé kerülhet-e vitára és szavazásra.

Vagyis Illésnek, mint bizottsági elnöknek lett volna módja elérni, hogy a kivételezős listát visszadobják.

Jó reggelt a való világban.
Mondogasd:

Orbán bányák
Orbán bányák
Orbán bányák
Orbán bányák
@atila68:

Minek mondogassa, ha itt vagy és mondogatod helyette?

Ügyes szajkó, jó madár.
Sokat bővült a látóköröm, most, hogy végigolvastam a kommenteket. Ide járok művelődni. (Vagy inkább B. István szavaival: müvellődni.)
Vissza a cikkhez: alig várom, hogy az ellenzéki politikusok a parlamentben szóvá tegyék a fentieket és feketén-fehéren világossá váljon, tényleg károsítja a term. értékeket a zorbánbánya, vagy sem. Remélem még maradt egy csöpp kicsinyke médiafelülete az ellenzéknek, h. megjelenhessen hír (mer' a parlamentbe' úgyis leszavazzák szegineket).
figyelitek Mihály elvetemült fanjait?
a 21 éves, viktorra izguló egyszeri csitritől kezdve, a fejére bilit húzó egyszer ballibsiző trollig @stratez: mindegyik azzal jön hogy régi nóta...

cáfolni persze egyik sem tud, csak hisztizni hogy "megint báncsák viktort"
@bamberg:

Úgy érted, a láp kibányászása károsítja-e a lápot? Hát, ehhez nem kell Szanyi Kapitány.
@Fabius: "Vagyis Illésnek, mint bizottsági elnöknek lett volna módja elérni, hogy a kivételezős listát visszadobják. "

Majd másnap módja lett volna egy ló levágott fejét találni az ágyában.
Ha nem mindjárt egy ló találta volna meg az ő levágott fejét.
@gyilkos fűegér: Neeeem, de tudod, h. van ez.... Az ember már nem veszi készpénznek, amit a média ráömleszt. Érdemes kivárni, megspórol vele az ember egy csomó fölöslegesen kibocsátott felháborodás kvantumot.
@csoko20: Ja, de! Ennek a fostalicska zorbánnak mindegy, ezen úgyse fog se átok, se golyó!
@high up!: Baromi vicces voltál! Most helyettesítsd be a Gyurcsányt a zorbánnal, meg mondjuk a faszszopó szíjjártóval és máris a helyes megfejtést kapod te nagyon kretén barom!
Némely politikusnak nem ártana most már egy feltankolt helikoptert tartani a hátsó kertben.
Debrecen ocsmány díszburkolatát is a vén komcsi Orbán apuka bányáiból vásárolt iszonyatosan ronda kövekkel készítették. Amikor megkérdezték a lakossági fórumon, hogy miért ilyen ronda kővel csinálták , az volt a válasz, hogy ez már legalább nem lesz rondább... és ezt nem humorból mondták.
@blah: "Ha egy szavazótábor ilyenekből áll mint te szerinted az a párt meddig lesz életképes?"

Mondjuk e fityisz nem egy párt, hanem egy reguláris balfaszsereg! Ezek addig lesznek életképesek, mig a kedves vezető le nem teszi a bőröndöt. Utána meg majd önvizsgálatot tart a sok vezető fasz és beismerik, hogy hibáztak és verbálisan jól picsán rúgják ezt a fasz zorbánt. Tipikus komcsi módszer, ahogy az a fityisznél szokás! Ők a rohadt kommunisták, a gennyláda zorbánnal az élükön. És ezeknek van itt a sok fasz hithű seggnyalója!
@Fabius:

kiváló a listád, mindjárt az elsőnél parkírozzunk le. "A szaktárca kidolgozza":

A szaktárcát kik irányították 2002-2010-ig? Na kik?

Tényleg nem érted, vagy csak nam akarod érteni?

Én vágom, hogy valami fogást találj orbánon, de egy apja általi 1999-es tőzegbányászat nagyon kevés lesz.

Gyere elő a Pintér cég (Civil) dolgaival.

Abban van valami téma. Mert én Kókénak (meg Veresnek se, ahol nem ő a könyvelő könyvelt, hanem a kovács /kabai/, és így csaltak ÁFát, muhhhhahha). meg Oszkónak se hittem el, hogy "eladtam a cégeimet, semmi közöm hozzájuk", neki se hiszem el. Ebben még lenne valami téma, de ebben az 1999-es tőzegbányászatban nincs. CSak kiröhögteted, meg kiteszed magad ilyen kérdéseknek, amire csak hadoválni tudsz, mert nem is lehet mást tenni.

Idejön pár eleve is orbánfóbiás barom, akik csak menjakurvaanyádbázni tudnak, ebből nem lesz semmi. Marad Orbán 20 évig, vagy amíg csak akar. Az MSzP-nek gyakorlatilag vége, ezt látja, tudja mindenki, még a Jókai utcában is.
@Táskás Tóni:
A debreceniek bekaphatják! Az jutott eszembe a minapi vihar kapcsán, hogy mi a qrva anyját csinált a kósa, miért nem akadályozta meg a vihart. 2006-ban, vagy 7-ben ez a szemét fityisz bagázs milyen cirkuszt csinált az aug. 20.-i viharból. Azért is a Gyurcsány volt a hibás. Akkor most ki az apja pénisze a hibás, ha nem a kósa? Hogy nyomja telibe a kósa a qrva anyját!!
@Gluteus Maximus: Majd viszi őket a lehallgató oligarchájuk a Csányi. Az ő haverjai és rokonai-lásd a több tízmilliárd ft-ot elsikkasztó Kocsis, még mindig a helyén van- soha nem ülnek és semmiért nem kérik őket számon. Az összes erdélyi magyar szélhámos itt van most a kormányban vagy az oligarchák között.
A Vegyépszeres csődölő is erdélyi magyar volt.
@bamberg:

Amúgy leszarom Orbánt, egyik barom se bányásszon lápot, lövöldözzön ragadozómadarakra, meg squadozzon tájvédelmi körzetekben, meg ne lövöldözze le parkokban a kifutóban sétáló farkasokat.
Börtönbe!
@dekol84: Biztosan nem tudott intézkedni, mert éppen a kocsisoron szopatott, mint pár éve az az ócska görögválságozó suttyó bunkó. Mondjuk Debrecen is nagyon értelmes emberekkel lehet teli, ha már századszorra megválasztják ezt a tahó állatot.
@Táskás Tóni:

Ez biztos? Azért kérdezem, mert orbán apjának dolomit bányája van, és életemben először hallok arról, hogy bányászott dolomitból valaki díszbukolatot csinált volna.

Nyugtass meg, hogy ezt nem Vegyi Lacitól (keller László) hallottad, aki szerint az M3 as azért repedt meg, mert a dolomit alap vízzel érntkezve kénsavat alkotott, és az megmarta a pályát. (helyes megfejtés: A dolomit nem tartalmaz ként, következezésképppen kénsavat sem keletkeztethet)

Kérdezzük meg @.Pierre Bezuhov.-ot , ő debreceni. Ugye bezu:-)Bezu a dízsburkolat dolomitból van, ráírva made of orbanbanyak? :-)
@dekol84:

te vagy az szilvási öcsi a kormányzati jósdából :-)
@derelyegrádi szellem: Debreceni lakos mondta, hogy Orbán papa bányáiból kibányászott és abból feldolgozott színezett ocsmányságot raktak le Debrecenben.
@derelyegrádi szellem:

Ne tereljél, ne vagy te juhász. Maradjunk csak ott, hogy kinek köszönhető a bányaengedély. Elhiszem, hogy szerettek takarózni az elmútnyócévvel, csak időnként rövid az a takaró.

Mint most.

Mellesleg Illés Zozó 02-06 között alelnöke volt ugyanannak a bizottságnak, és a környezetvédelmi közéletnek is meglehetősen hangos tagja volt. Garéi hulladékégetőtől terézvárosi fákig, Nagymező utcai mélygarázstól galvániszapig ordított - jogosan - mindenért.

Csak valahogy ez a tőzegbiznisz nem érte el soha az ingerküszöbét, és nem éri el most sem.

Ezen nem sokat javít, hogy mindenki más is leszarta
@derelyegrádi szellem: Nem tudom, hogy melyikőtöknek van igaza, a Gánt kft honlapja szerint gyártanak térkőgyártási alapanyagot (nem térkövet):
www.gantko.hu/
@Fabius:

ha zozó alelnöke volt ennek, akkor pl az elnökét vajon miért nem vezsed elő? Miért? innen indult ez a bezsélgetés...Hogy az ővét nem érte el, az teljesen világos (te is tudod, én is tudom) de vajon pl. Fodor Gabesz körny. véd. miniszterét miért nem? Ez kérdés szeritem. Vagy nem?

Nem terelek, csak próbáltam néhány teljesen jóindulatú meglátást megosztani veled, de látom nem sok eredménnyel.

Így vizsont az olyan faszik gyűjtőhelye maradsz, akik hallották valakitől, hogy debrecent ledíszburkolták orbán papa bányászott dolomtijával. :-) Ja, és meg is színezték, ez a legjobb.

Minden esetre sok sikert a bloghoz, de így - szerintem - egy gyermeklácfű felétek repülő pihéjét sem fogjátok tudni megállítani. Nemhogy orbánékat....

Lekerültetek a címlapról, így problémásabb az idenavigálás, így elköszönök.
@gyilkos fűegér:

Ezt vártam...

Gyártanak bizony. Alapanyagot. Pl. összeőrlik a követ, és abből csinál egy díszburkolat gyártó másik cég burkolatot.

Na most ha ez a csávó a szemével beazonosítja nekem, hogy a debrecemben larakott díszburkolat az orbán kövének őrleményéből van, akkor....
@derelyegrádi szellem:

Van egy apró és nem lényegtelen különbség Fodor és Illés között: Fodor politikai hulla, Illés ma is döntéshelyzetben lévő államtitkár. Pedig egyik sem különb a másiknál.

Na, vajon melyiket érdemes baszogatni a tőzeg miatt?

Az utolsó mondat igaz is lehet. :-) De éppen ezért a mentalitásért tartanak titeket címlapi mundérvédőknek. Csak addig érdekes valami, amíg odakint látszik :-D
@Fabius: Illés a titkárnője "gátjával" van elfoglalva , ne zavard!
@derelyegrádi szellem: Tudod nem zörög a haraszt. lásd Mol Hernádi Orbán keresztes lovagja.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Elmehetsz a búsba, te agymosott hülye fityisz droid az elmebeteg, naponta injekciózótt vezéreddel együtt. Remélem jól megfizet a mocskosságodért. Alantas, szennyes banda vagytok. Válaszra sem érdemesek. Menjetek inkább sok kis fityisz droidot csinálni kommentelés helyett hadd legyen valami öröme az agyhalott fityiszeseknek.
@Fabius:

na ez érv volt, nagyjából el is tudom fogadni.

Nem vagyok "címlapi mundérvédő", de ez teljesen lényegtelen.

@Táskás Tóni:

Te viszont elmekórtani eset vagy barátom.

Tehát, ha azt hallottam egy pápai embertől, (aki szintén rendszeresen bérmálkozott, mit a feri) hogy gyurcsány nemi életet élt az anyjával, akkor "nem zörög haraszt, ha nem fújja a szél"?

A Mol-ost nem értem, de a fentiek tükrében ez nem is csoda. :-)

@kirsten:

te meg vedd be a gyógszeredet, vagy ne igyál azonosítatlan tartalmú palackokból, mert abból midig ez lesz!

A végén itt kap el a sztrók...
@derelyegrádi szellem: A simliskedések, a korrupciós ügyek általában kiderülnek jobb és baloldalon egyaránt. Kivéve, ha a jobb és baloldal pártpénztárnoka szövetkezik a szent pénz érdekében. Kiderült Kósa nokia- dobozos megvesztegetése termőföld átminősítéséért, vagy a kocsisoron történt Kósa szopatás is. Miért pont a díszburkolat lenne hazugság? Amúgy Grazba nem én járok kezelésre, hanem a bunkó focista.
Ja és még egy érdekesség, hogy a jobboldal fura ügyeit az ügyészség nem vizsgálja. Ráadásul egyáltalán nem érdekel, hogy gyurcsány az anyját kúrogatja.
@F_Jikov: Orbán Viktor előtt kettővel Orbán Viktor volt a miniszterelnök. Ő is táncolt? Azt hiszem csak focizik meg nagygyűlésen ordibál.@kirsten: Szerintem rossz a címzett.
@sárkányfő: "(2) E törvény erejénél fogva VÉDELEM ALATT ÁLL VALAMENNYI forrás, LÁP, barlang, víznyelő, szikes tő, kunhalom, földvár."

Szerintem meg kellene nézni annak a bányának a telekönyvi bejegyzését mert lehet, hogy ott lép van írva nem láp. Mekkora a különbség! Már nincs is min vitázni, intézkedni meg különösen.
@látjátok feleim szümtükkel: vagy LOP...

a láp egyébként is egy buta magyar szó... visszafelé kell olvasni(visszamenőleges törvény hatály...)
@high up!: "Hogy ezek már 20-30 éves viccek,... hogy a vicceket a kommunista eftársaidról írták."
Melyikről? Csintalan? Pozsgai stb.?
"Te csak hamisítsz, meg lopsz..."
Miért, akikről a mai viccek szólnak, azok nem loptak? Legalábbis pont azt a viselkedést, amiről a régi viccek szóltak?
@derelyegrádi szellem: "Az illés a felelős 2011.-ben, mert orbánék 1999 óta bányásznak tőzeget?"
Magyarul az orbánék jól lezsírozták a szocikkal, hogy ne piszkálják a bányát, amit megengedtek megnyitni maguknak! Ki is a hülye?
@derelyegrádi szellem:
"te vagy az szilvási öcsi a kormányzati jósdából :-)"
Igen én vagyok az és csókoltatlak a fütyiden!
@látjátok feleim szümtükkel: TE VAGY A HÜLYE!!!! DE NAGYON!!!! MEG A ZORBÁN FASZSZOPÓ FŐNÖKÖD!
Hogy a fityisz rohadjon meg a 236 Ft-os alpesi deviza miatt! Rohadt köcsög zorbán és bandája!
@Fent es nagyon lent:

ahogy kívánod:

Több mint 3255 napja nem tudjuk, miért nem cáfolja érdemben orbán viktor az ÉS dokumentumait, és hogy felhasználta-e politikai hatalmát családi vállakozásai gyarapítására.

Több mint 4741 napja nem tudjuk, hogy kicsoda "Josip Tot".

Több mint 4743 napja nem tudjuk, hogy kicsoda "Kaya Ibrahim".

Neked nem hiányzik a válasz?

Nekem nagyon!
@derelyegrádi szellem:

Több mint 3255 napja nem tudjuk, miért nem cáfolja érdemben orbán viktor az ÉS dokumentumait, és hogy felhasználta-e politikai hatalmát családi vállakozásai gyarapítására.

Több mint 4741 napja nem tudjuk, hogy kicsoda "Josip Tot".

Több mint 4743 napja nem tudjuk, hogy kicsoda "Kaya Ibrahim".

Neked nem hiányzik a válasz?

Nekem nagyon!
@atila68:

Több mint 3255 napja nem tudjuk, miért nem cáfolja érdemben orbán viktor az ÉS dokumentumait, és hogy felhasználta-e politikai hatalmát családi vállakozásai gyarapítására.

Több mint 4741 napja nem tudjuk, hogy kicsoda "Josip Tot".

Több mint 4743 napja nem tudjuk, hogy kicsoda "Kaya Ibrahim".

Neked nem hiányzik a válasz?

Nekem nagyon!
@kirsten: Több mint 3255 napja nem tudjuk, miért nem cáfolja érdemben orbán viktor az ÉS dokumentumait, és hogy felhasználta-e politikai hatalmát családi vállakozásai gyarapítására.

Több mint 4741 napja nem tudjuk, hogy kicsoda "Josip Tot".

Több mint 4743 napja nem tudjuk, hogy kicsoda "Kaya Ibrahim".

Neked nem hiányzik a válasz?

Nekem nagyon!
Már csak a nyomaték kedvéért mégegyszer, hogy a narancsok is olvassák:

Több mint 3255 napja nem tudjuk, miért nem cáfolja érdemben orbán viktor az ÉS dokumentumait, és hogy felhasználta-e politikai hatalmát családi vállakozásai gyarapítására.

Több mint 4741 napja nem tudjuk, hogy kicsoda "Josip Tot".

Több mint 4743 napja nem tudjuk, hogy kicsoda "Kaya Ibrahim".

Neked nem hiányzik a válasz?

Nekem nagyon!
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

azt hiszem soha nem is fogjuk már megtudni :S
de ezt hiába idézgeted a narancs oldalnak, nem fogja meghatni őket.
@dekol84: ezt nézd meg!
"derelyegrádi szellem2011.07.15. 17:00:11

@Fabius:

Meg eddig nem is volt, így miért nem mondjuk az elmúlt 8 év szoci/libsi körneyzetvédelmi államtitkárokon, minisztereken kéred ezt számon? Miért?

Az illés a felelős 2011.-ben, mert orbánék 1999 óta bányásznak tőzeget? TE TISZTA HÜLYE VAGY, vagy az olvasóidat nézed annak?

Mondjuk az utóbbiakat alappal. :-)"

Szóval ki is a hülye?

Egyébként meg semmi közöd ahhoz, hogy ki a főnököm, de azon elgondolkodhatnál, hogy a szüleid valószínűleg nem azért csináltak neked szájat, hogy állandóan férfi nemi szervek járjanak ki-be benne.
süti beállítások módosítása