Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.06.28. 06:08 Fabius

Amit máris köszönhetünk Kínának

Címkék: kína fidesz tibet orbán viktor

Segítség, segítség, gyorsan segítsenek! Kormánypártunk egysége varrás mentén reped!

Úgy látszik Kína, és a tibetiek elleni fellépés, no meg annak pofátlan indoklása kellett az első repedések megjelenéséhez a Fidesz egységének eddig szilárdnak hitt Nagy Falán. A képviselők között is népszerűtlen intézkedések elleni berzenkedésekről csak a hírportáloknak névtelenül nyilatkozó párt prominensektől tudtunk, azonban a nyílt szembenállás minden esetben elmaradt.

Eddig.

Ma Orbán Viktor a parlamentben átlépett néhány határt, amit már a vele egy frakcióban ülők némelyike sem tudott lenyelni szó nélkül. Kedves Vezetőnk nem szarozott sokat, hanem elmondta: Magyarország szabad ország, véleménykifejezés van, mindenki szabadon ott és arról fejezi ki a véleményét, ahol és amiről szabad. Magyarországnak szüksége van a kínai kapcsolatra, és ne lármázzon senki, mikor pénzért áruljuk magunkat. Nekem innen nézve úgy tűnik, azért Ven Csia-pao-nak Londonban nem okozott maradandó lelki sérülést az a néhány tucatnyi tüntető, akik pár helyszínen a rendőrök vegzálása nélkül beinthettek neki. Lehetett ezt intézni így is, meg Orbánosan is, hogy a Kínával lelki közösségben eltöltött hatvan évből arra a negyvenre emlékeztessen, amire legkevésbé emlékezni karunk.

Szabó Máté ombudsman ingerküszöbét is sikerült túldobni ezzel, de sikerült kiakasztani néhány Fideszes honatyát is. Szájer József, Gulyás Gergely, és a Szabadság Kör fideszes politikusai is arccal-névvel tiltakoztak a kormány és a hatóságok eljárása ellen, és felszólítottak, tartsák tiszteletben a gyülekezés és a jogszerűen gyakorolt tiltakozás szabadságjogát. Ezért részemről maximális respekt! Szájert és Gulyást az alkotmányozás alatt kritizáltam eleget, de ezzel a lépéssel világos lett, hogy ők valóban hisznek abban az alkotmányos rendben, amiben nem megengedhető a szabadságjogok bármilyen okból történő kurtítása. Az alkotmányuk létrehozásának módjával, és helyenként a szövegével továbbra sem értek egyet, de innentől az említett urak alkotmányosság iránti elkötelezettségét nincs okom kétségbe vonni.

Ám a repedés ha megindul, nem áll meg egykönnyen. A példa ragadóssá válik, és mások is összeszedik a bátorságukat a tiltakozásra, ha alkotmányossági kérdéseket vet föl mondjuk a "Mennyi idő alatt verjük ki Gyurcsányból a beismerő vallomást" törvény.  A sokadik variáció után Cser-Palkó módosítóját fogadták el, ami szerint ismét 24 óráig nem találkozhat kiemelt ügyben gyanúsított a védőjével. Hiába indítványozta Rubovszky György, hogy hagyják már az egészet a francba, alkotmányellenes is, az Alapjogi Chartával is ütközik, a többség csak bólogatott Orbán akaratának megfelelően. Tizennégyen, - köztük Németh Zsolt külügyi államtitkár - viszont nem voltak hajlandóak megszavazni ezt az agymenést. Németh gondolom tudja mi vár rá, ha az elfogadott és megszavazott törvényt kell majd magyaráznia Európa szerte, és esze ágában sem volt a nevével és szavazatával asszisztálni ehhez. Ha a Kínával való üzletelés körülményeinek és a tegnapi napnak tanulsága az, hogy a kormányoldalon is vannak azért néhányan, akiknek nem fér le minden a torkán, akikben időnként megszólal a lelkiismeret, akkor örüljünk ennek.

Mert a hitelesség morzsája is nagy szó egy olyan országban, ahol az elmúlt húsz év minden elve olcsón eladó.

50 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr583020648

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szabadság kis körei 2011.06.28. 22:09:16

- Szia, Józsi! Gulyás vagyok.- Helló, Gergő!- Megkaptad a nyilatkozatot?- Igen, el is olvastam. Nagyon jó! - Akkor mehet?- Figyelj, én azért néhány dolgot kihúztam belőle. Hogy úgy mondjam, a te érdekedben nem lenne szerencsés, ha így kerülne nyilváno...

Trackback: Komám asszony hol a lóvé? 2011.06.28. 19:14:06

 Bruttó államadósság (milliárd Ft): 2010.ápr.30. 19323,1  2011.máj.31. 21116,5 Netto államadósság (milliárd Ft): 2010.ápr.30. 18104,2  2011.máj.31. 20218,4 Itt valami nagy baj (vagy átverés) van, mert a Kedves Vezető már egy jó éve harco...

Trackback: Konzultáció a Bevándorlási Hivatalról 2011.06.28. 11:44:19

Vannak, akik szerint a Bevándorlási Hivatal rendkívüli módon csak azért tartott nyitva szombaton, hogy megkímélje a tibetieket attól, hogy munkaidőben kelljen megjelenniük ott, hogy válaszoljanak a rendkívül fontos és sürgős kérdéseikre. Mások azt mond...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amikor elolvastam ezeket a híreket, én is erre gondoltam.
aztán kíváncsi leszek arra, hogy
-ov hogy próbálja meg elhallgattatni a belső ellenzéket?
-ki lesz a belső ellenzék vezérszónoka?
-ov szája és nyelve (lázár és rogán) mit fognak hozzá szólni? mert ők lesznek az elsők, akik reagálnak, ez tuti...
mit mondott egyszer egy tv interjúban Kövér László elvtárs?
valami olyat, hogy kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna.
ez most igaz a fenti urakra is,ugyan más színben, ha meg nem, akkor hamar le lesz törve a szarvuk.
@Secnir:

312. hatalomrajutási szabály:
Ha nem beszélsz a problémáról, akkor nincs probléma.

---

Nem gondoltam volna, hogy Szájer Józsefnek a nevét mégegyszer valaha nagybetűvel, sőt! csupa nagybetűvel fogom leírni. Íme:

SZÁJER JÓZSEFNEK MEGJÖTT AZ ESZE, ÉS ESZÉBE JUTOTTAK AZOK AZ ÉRTÉKEK, AMELYEK ÉRDEKÉBEN EGYKOR HARCBA INDULTAK, MÉG IFJÚ LIBERÁLISKÉNT.

KÖSZÖNÖM SZÁJER JÓZSEF BÁTORSÁGÁT, HOGY KI MERT ÁLLNI AZOKÉRT AZ ALAPVETŐ ÉRTÉKEKÉRT.
Ez a sok rühes szocialista agyú ember azért akarta, hogy valamilyen balhé miatt ne állapodjanak meg a kínaiak a magyarokkal, mert egyrészt nem tudják elviselni, hogy a FIDESZ ilyen nagy sikert ért el, másrészt akkor a sok hülye semmittévő szoci beállítottságú, most elégedetlenkedő embernek is munkája lenne, és hátha megszoknák, hogy nem reklamálni kell, hanem dolgozni. És utána már nem tudnák őket lázítani a FIDESZ ellen.
@amor2000: Kár, hogy csökött agyú vagy. Azt a kutya sem ugatta, hogy ne kereskedjünk a kínaiakkal. De a politikába is vinni kellene egy minimális gerincet, amely jelenleg a fideszpistáknál hiányzik. Nekem szájer már soha az életben olyat mondani vagy tenni nem tud, amiért valamelyest is becsülni tudnám. A vezér meg szóba sem jöhet, annyi elv szorult belé, mint a Pici kutyámba.
@amor2000: most éppen a németek érik el ugyanazt a sikert:

www.faz.net/artikel/C30770/hilfe-fuer-den-euro-deutschland-und-china-ruecken-zusammen-30448644.html

Lófaszt, mama. Kína el akarja foglalni Európát, az van. el is fogja.
@amor2000: egyébként meg azt kívánom neked, hpgy dolgozz havi harmincezerért heti 70-80, napi 10-12 órát. Tízévesen. Mert abból van a gazdagság, meg a szociális rendszer hiányából. Plusz nem lehet pofázni. De nekem mindegy, vezéred úgyis elintézi, akármit pofáznak neki.
A poszthoz: duma, rizsa, terelés. Az egész arról szól, hogy például Te leírhasd, hogy "riszpekt szájer". A szokásos populista szar megy: rendpártiak/orbánfanok már megkapták a tibetiek vegzálását, most a jobboldali liberáisok is megkapják a szájert, meg a "párton belüli termékeny vita" elnevezésű lófaszt, szopogatni. Fogják, ne legyen kétséged.
Komolyan gondolja bárki is, hogy Szájer meg Gulyás most hirtelen az alapjogok nagy védelmezőjévé vált? Amikor ők is megszavazták az alaptörvényt, meg pl. a tegnapi büntetőeljárási törvény-módosítást? Ez ugyanúgy a terv része, OV megmondja, hogy nem kell itt a balhé, ez a két idióta meg mutatja a párt alapjogokra kicsit is érzékeny híveinek, hogy na, azért vannak itt a Fideszen belül is ellentétek.
@retekvári: Így van. Kamuduma. Talán hihető mutatvány lett volna, ha még akkor zajonganak, amikor itt a kínai. Egy Szájernek biztos lett volna alkalma megszólalni.
Én nem tulajdonítanék az esetnek ekkora jelentőséget, ha ugyanis a hír nem jut át a lakájmédián tk. nem is hír. Szájer a melegek miatt is felszólalt de az sem érdekelt senkit. Úgy rémlik a blogjában tette meg vagyis nem kapott igazi nyilvánosságot.

A kiemelt ügyek törvényjavaslat más tészta. Ha a szakmai renoméjukat féltenék, akkor ugye nem lenne médiatörvény és tákolmány. Szerintem nem erről van szó, vkiknek ráléptek a tökére, nyilván az ügyvédekére, ők meg elmagyarázták hol van a fal, a klasszikus szerint mindenkinek van vaj a fején...
@tarackos: "Szájer a melegek miatt is felszólalt" Ja, és ehhez képest simán megfogalmazott egy masszívan homofób alkotmányt.
Egyrészt

Ki mondta: Balog Zoltán, Fidesz, jelenleg államtitkár

Mit mondott: "Fölszólítjuk a Magyar Országgyűlést és a Magyar Kormányt, hogy amikor jó kapcsolatokra törekszik a Kínai Népköztársasággal (amit támogatunk), közben ne áldozza föl ennek az együttműködésnek az oltárán az emberi jogokat. Sem a tibetiekét, sem a magyarokét. Akkor sem, ha a gyülekezés szabadságáról van szó egy tibeti megemlékezésen. A minket körbevevő kordonok, a kínai nagykövetség megközelíthetetlensége mutatja, hogy a Rendőrség kordonépítésből Budapesten már nagy gyakorlatra tett szert. Van ebben valami jelképes, hogy ide szorítottak bennünket egy templom és egy iskola elé."

Mikor mondta: 2009.03.11

Másrészt

Ki mondta: Orbán Viktor

Mit mondott: "...A Kínai Népköztársaság és Magyarország szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket."

Mikor mondta: 2011.06.25.

Mi több

Mi történt: "Ven Csia-pao kínai kormányfő budapesti látogatása idején, illetve azt megelőzően a rendőrség több helyszínen fellépett a tibeti zászlókkal véleményt nyilvánítókkal szemben, közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala.

Ugyanerre a napra a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adategyeztetésre berendelt Magyarországon jogszerűen tartózkodó tibetieket. Az ombudsman szerint a rendelkezésre álló információk alapján nem zárható ki a gyülekezési joggal, a véleménynyilvánítás szabadságával, a hátrányos megkülönböztetés tilalmával, valamint a panasz előterjesztéséhez való joggal összefüggő visszásság. "

Mikor: 2011.06.27.

Tehát a Fidesz, mely kormányra kerülés előtt erősen Kína-ellenes és Tibet-párti volt, valamit kritizálta azt, hogy az MSZP-kormány csupán kordonokat mert alkalmazni, amint kormányra került, tökéletesen fordított a véleményén, és nemhogy kordonokat alkalmaztak, hanem eleve megakadályozták a tüntetéseket, ami mélységesen anti-demokratikus lépés.

Nos orbán faszán nevelkedett agyatlan gerinctelen narancsbolsevik pondrók! Fejezzétek be a kommunistázást, libsizést, mert a fajtátoknál gusztustalanabb, undorítóbb mocskos férgeket még nem hordott a hátán a föld.
Annak örüljetek hogy ha a Magyar nép még 4 évig tűr bennetek, mert ha még többet tesztek a Magyarság ellen, egymás belére lesztek felakasztva szarházi gyáva köcsögök.
@amor2000: A rüh gyógyítható,de az elmebaj nem!
Érdekes,hogy vezér most szereti a kommunista Kínát és nem lesz tőle rühes?
Eladja az országot,nem ártana felébredni,vagy látni amor-ka.
ugyan, ez is része a tervnek
Szerintem az várható volt, hogy elsőként az európai politizálásban jártas tagok fognak lázadozni. Szájer és Németh nem akarja lejáratni magát kint, alkotmányozó Gulyás meg itthon.

Nem mindenki Balsai, hogy bármi ráférjen a pofájára.
Szépen basszátok szájba egymás mocskos ribanc anyját orbán faszán nevelkedett rühes gerinctelen patkányok:

"Magyarország egy szabad ország - a nyolcévnyi szocialista kormányzás ellenére - érvényben vannak a szabadságjogok. Nem kívánunk megakadályozni egyetlenegy külföldi delegáció elleni demonstrációt sem, de elvárjuk, hogy ne lerombolni akarják az állami célokat. Az állami célok, a saját állampolgáraink biztonsága a legfontosabb, ezért a kormány fel fog lépni az ellen, ha valaki ezt veszélyezteti. Véleménykifejezés van, botrány, balhé nincs." - Orbán Viktor, ma a Parlamentben.

Mocskos állatok, hány kilométer vastag bőr van a pofátokon tetves gecik ????
Talán Szájer már érzi kint, hogy a szlovén miniszterelnök nem félrebeszélt, amikor Magyarország elszigeteléséről nyilatkozott. Szájer menteni akarja, ami menthető, és ez Orbánnak nagyon is jól jön.
@naiv legényke: szájer is csak egy a csúti tahó seggtisztítói közül, az böfögi vissza amit a csúti tahó előző éjjel a pofájába szart.
Savanyú a szőlő..........................
Az MSZP nek a trükkök százait nem az ország lenyúlásában hanem például a külpolitikában kellett volna alkalmaznia és akkor kicsit jobban állnánk!!
Már látom a seggünkön az EU talplenyomatát. Még EU elnökként lényegében kihátráltunk az únióbol.
Lehet, hogy rövidesen schengeni kordon veszi körül az országot.
@sdg53: Szőlő? Orbán a saját kenyerét vajazza azzal, amit a szoci kormányzás kiharcolt vagy meghagyott (szabadon választott). Még csak magának, meg a haveroknak adott valamit (nem keveset) abból, amit a többség és többségében rendkívül csórók zsebéből kikurkászott. A közmunkaprogram miatt pedig folyjon ki a szeme...
@retekvári: egyetértek, ez inkább csak kármentés. sajnálom, hogy Fabius is megette ezt a dumát.
@orbánmentesítő:
Nem vitatom. Lehet, hogy Szájer megkérte Orbánt, hogy Orbán kérje meg őt, hogy mondja azt, hogy.....
És ezért merte mondani. Mi meg itt örülünk és dícsérgetjük.
Azt gondolom, hogy nehéz lehet ma Magyarországot képviselni, magyar diplomatának lenni demokratikus országokban.
Főleg a külügyminiszterünk lehet kényes-kínos helyzetekben, pedig/mert ő tapasztalt, elismert diplomata + normális ember.
Nehéz lesz kimosakodnia a mocsokból, ha ki is száll.
@retekvári: @havrilla:

Könnyen lehet, hogy népszínházi előadás tanúi vagyunk Szájerék tiltakozásával. De az is éppen ilyen könnyen lehet, hogy a nagy számok törvénye alapján nem ért egyet már a Fideszben sem mindenki az egyre elvadultabb stílussal.

A lényeg azonban nem ez.

Én a magam részéről jelezni kívántam az uraknak, ez a magatartás és szemlélet támogatható legalább egy verbális elismerés erejéig a kritikus oldal felől is.
@Fabius: Hát igen, a publicista, még, hacsak blogol is, kénytelen néha úgy tenni, mintha elhinné, amit lát :)
Nos, akármi miatt is szólaltak meg, mi már egy kicsi, nyúfarknyi gesztusnak is kell hogy örüljünk, mert mi marad enélkül? A monoton záporozó hülyeség, aljasság, elvtelenség, gerinctelenség, sunyiság, bunkóság/tahóság, elvtelenség (stb. a végtelenségig), a Nemzeti Egyben Rohadás.
@Fabius: elismerés a kell, még ha színjáték is az egész, csak nehogy fejükbe szálljon a dicső-segg, és fusság az ámokot tovább hatványozottan. Úgy sejtem azért ebben a masszív fagyott agyatlan télben, nem fog változatos nyarat hozni nekünk ez az 1-2-3 fecske....

Ja jut eszembe, valami délamerikai vulkán okán nem lehetne-eeee valami ignor-ét beileszteni a blogba, erőssen veri a tűréshatárom az a kedves fószer ;-)
@Cirbi:

Már keresem az embert aki csinál nekünk egy szűrés gombot a blogsablonba, mert én ehhez láma vagyok :-)
@amor2000:
Milyen siker?

a német kínai csúcs, az volt a siker. 13 kormánytag is jött, közös kormányértekezletet is tartottak.
@amor2000: A fityesz még az MSZP-től is gusztustalanabb.
Ígérgetésben, pökhendiségben,ész osztásban,önteltségben nagyok!
Máson húzzák a ráfot a nyomorultak, ők meg öntelten dikheszkednek!!!
Értéket teremtenek? Az elfordul 1 millió szavazó nem így gondolja!!!
Mocskos bagázs, Lázár S8 Jánossal az élen!!!!
@Fabius:

Tisztelt Fabius!

"Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében" - valószínűleg igaz.
A pódiumra lépők sem tudják megtagadni önmagukat. Én, lehet, hogy túl optimistán, azt gondolom: akik eladták is lelküket az ördögnek, bírhatnak tartással és érezhetnek egy határt, amit nem lépnek, léphetnek át.
Leginkább Gulyás Gergelynél látok valami ilyesmit, benne még van valamennyi tartás.
Egyetértek Veled, az ilyen megnyilvánulásokat el kell ismerni.

Tisztelettel:
anonymand
@amor2000: Még csak annyit, hogy a szegény ember minden szökőévben elment a kölyökkel a McDonalds-ba, vagy havonta egyszer-kétszer vett neki egy olcsó chipset, mert az volt a kívánsága.
Most már ez sem lesz a szerencsétlen nyomorultnak, csak a könnycsepp marad a kis arcán.
Itt mindenki rajtunk kéri számon, hogy miért nem szóltunk a tibetiek ügyében. Leghangosabban a németek teszik, de vajon amikor a szlovák nyelvtörvényről volt szó az eu-ban, akkor hányan léptek fel államfői szinten ez ellen. Szóval nem biztos, hogy éppen egy kis országnak kell egy jelentős potenciállal rendelkező ország belügyeibe avatkozni. Tegyék meg azok az országok, akik nemcsak szólamként, hanem konkrét hatásként tudnak az ügyért tenni. A németek ne kereskedjenek kinával, ha a tibetiek ügye ennyire fontos, az angolok ne tervezzék a kereskedelmi forgalom megduplázását, stb. Szóval ez az egész vihar a biliben. Azok az országok akik tudnának tenni és lépni, ne tolják a lépést egy kis ország nyakába, tegyék meg ők maguk. Írom ezt úgy, hogy a tibetiek ügyével teljesen azonosulni tudok.
EGY KIS ORBANOLOGIA

Orbanologia jelentése: ellentmondást nem tűrő, akarnok politikai magatartás, téveszmés küldetés tudatban megnyilvánuló, rögeszmés exhibicionizmus.
A vastapsos egyengondolkodás idején Rákosinak is ellent mert mondani az a Dobi, aki a kuláklistára rakott középparasztok érdekében emelt szót. Még 1972-73 körül is, egymás között a bennfentes prominens párttagok nyíltan bírálták Kádár János lassú, körülményes vezetési stílusát - ,,fiatalítani" szerettek volna. Ma meg mit látunk? Pipogyák veszik körül saját pártjában a felcsútit, akikhez képest a káderpolitikában akár Rákosi, akár Kádár, csak ministráns lehetett volna. Mert, miről is beszél a magát történelem főutcáján rohanónak tituláló? Azt mondja, hogy Magyarország megújul. A kérdés most már csak az, hogy mikor. Fülig Jimmi köpött és fél évre rontott, mert minden magyarban két embernyi lélek lakik. Ezért nekünk nincs időnk várakozni, ezt még egy ötödikes is tudja. A jó isten éltesse Grosics Gyulát és a jó isten segítsen bennünket is. 2010 az összefogás éve volt. 2011 a megújulás éve lesz, utána jön a nekirugaszkodás, hasmánt, vagy ollózó stílusban. Ezután felemelkedünk és gyarapodunk.Mert nálunk aztán nem lesz léc leverés. Nincs mese, az országot át kell szervezni. A veszély itt ólálkodik a közelünkben, szegfűillatú rózsaszínben leselkednek ránk balról a nemzettelen fogyatékos kukkolók, az idegenszívűek, a szocialisták, a liberálisok, azaz a másként gondolkodók.

Ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy mit is akar a világraszóló győzelmet aratott még, az csak figyelje tovább lózungjait. Elmondja még nekünk, hogy eddigi intézkedéseink is magukért beszélnek! Adó rendezésünk példátlan a világban és követőkre talált, mentsétek meg a gazdagokat. Alkotmányt módosító törvényeink az ideiglenességet megtörve, már előre vetítették az örök időkre szóló, végleges keresztényi alaptörvény szilárdságának körvonalait. Nincs a világon még egy ilyen feltámadáskori alkotmány, amelyet egy olimpiai bajnok szentesített aláírásával! Csak mi magyarok vagyunk erre képesek. Nemzeti alaptörvényünk immár lezárta a múltat és biztonságba helyezte a jövőt. Legyünk hát büszkék magyarságunkra és ne pedig arra, hogy oly sokan kívánják elhagyni az országot ezek után a jobb megélhetés reményében. Hiszen képviselőink szorgos előterjesztő munkája nyomán, számtalan kiváló rendelkezést hoztunk, új szervezetek és intézmények felállításával, melyek szavatolják a végrehajtás minőségét. Az országban rend van és nyugalom. A tüntetések békések és kisméretűek. Nincs kordon és nincs szemkilövetés. A rendvédelmisek ugyan próbálják a rendet megzavarni, de nem kell őket azért annyira komolyan venni. Bohóckodnak csupán.

Csak úgy szuggerálja belénk, hogy a nép velünk van és támogat bennünket. Felhatalmazásuk mindenre szól. Lásd a magánnyugdíjpénztárak esetét. Több millióan álltak mellénk és ez által biztosítottak bennünket arról, hogy jó úton járunk- mondta a felcsúti, aztán így folytatta: Csak úgy maguktól, minden kényszerítő körülmény nélkül. Ezt, minden joghoz kicsit is értő ember nyugodtan kijelentheti, hát még egy ötödikes. Nem tettünk ki senkit az utcára, ha adósság csapdába keveredett. És a jövőben sem fogunk. Dolgozunk rajta. Mert mi szövetséget kötöttünk a szegényekkel! Nem engedjük meg, hogy kisemmizzék őket. Mi minden cselekedetünkkel velük és értük vagyunk. Bárki megmondhatja! Az ellenzék nem számottevő idehaza és így a teendőinket sem kell, hogy befolyásolja. A haza ellenzék nélkül is működik! Meghazudtolva a fizika törvényszerűségeit is, mi megmutattuk a világnak kedves barátaim azt is, hogy ellensúly nélküli is létezik egyensúly. Mert ebben a feszültségektől terhes globalitásban már nincs idő, holmi ellensúlyokkal vacakolni. Haladni kell előre, határozottan, a jó erkölcs nevében, a nemzeti egységet hangoztatva, minden órában, mindaddig, míg annak létét magunk is el nem hisszük egyértelműen. Tapsoljanak csak nyugodtan, én tudom, hogy a tenyerek viszketése nem múlt el. A kormánybiztos úr iparkodjon, mert igény aztán van rá. A megújulásnak persze több fázisa van. Fordítva éltünk évekig. A spekulánsok többre vitték és még piedesztálra is kerültek. Létezik bűn, melyre a kapcsolatok felmentést adtak, a származásokkal együtt. A megújulás azt jelenti, hogy a fejéről a talpára állítjuk a nemzetet. A megújulás újjászületést jelent, akárki meglássa.

A lényeg persze itt sem maradhat el. A refrének harsogva tudatosítják bennünk, a nagy hazugságot, hogy példátlan egység és összefogás után az ország készen áll a megújulásra. Minden magyar embernek köszönet jár az összefogásért, amely az elmúlt hónapokat jellemezte. Magyarországot újjászervezzük- mondta a felcsúti, majd hozzátette: A küldetés teljesítéséhez lélekben is el kell kötelezni magunkat a jó iránt. Utolsó lehetőség a megújulásra. Mindenkire szükségünk van. A mi küldetésünk, hogy a fiatalokat is megtartsuk. Jöjjenek haza hozzánk azok is, akik külhonban tanultak. Ne csak a holnapra, hanem a holnap utánra is gondoljunk, meg a rezidensekre is...És szaval, csak szaval tovább: Honfitársaim! Kormányzásunkat szavazataikkal is megerősítő, magyar állampolgárok, Tiszán innen és határon túl! Kedves barátaim! Mint volt soros európai Elnöknek, megtiszteltetés számomra, hogy szeretett hazámról mindezt elmondhattam. Példátlanok vagyunk győzelmünket illetően. Nem volt arra még példa kedves barátaim, hogy magyar kormányfő, Európa volt elnökeként is hazájáról szólhatott volna. Mert hiába érték az utóbbi időben hazánkat nemtelen támadások intézkedéseink miatt, az itthoni szocialisták aknamunkájának következményeként, túléltük ezt is és megvédtük nemzetünket az orvtámadásoktól! Megvédjük a jövőben is. Mert ki merne nekem sorainkból ellent mondani?!

Ez az orbanologia lényege! Kitermelődnek a navracsicska orbanologusok, Kárpátia dicsőségére, Európa szégyenére! Hajrá magyarok és Magyarország!
@minorita:

www.welt.de/politik/deutschland/article13455813/China-und-Deutschland-sind-jetzt-spezielle-Freunde.html

Merkel szólt az emberi jogokért.
Egyébként az EU veszi fel a kínai export kb egyharmadát. most már Kínának is van veszítenivalója, ha megharagítja a németeket pl.
15 mrd € értékben írtak alá megállapodásokat.

Itt szemezhetsz, hányan emeltek szót a szlovák nyelvtörvény ellen:
www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=sprachgesetz+slowakei&oq=sprachgesetz+slowakei&aq=f&aqi=&aql=undefined&gs_sm=e&gs_upl=1266l7625l0l21l21l0l13l13l0l322l1403l1.5.1.1l8&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=458215312dc637a8&biw=1024&bih=643
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: ugye nem gondolod komolyan? Igy van a szereposztás. Egyik kezükkel adnak az egyik rétegnek, másikkal a másiknak is valami morzsát. Ha Szájerék komolyan ellenkeznének a vezérrel, holnap repülnének:))
@vakuljmagyar: Tudom tudom... de ha megérzem a rothadó narancsbűzt, nehezem türtőztetem magam :(

Az utolsó bejegyzésem hölgyek számára is élvezhető :)
@minorita:

Itthon senki nem várta Orbántól, hogy állást foglaljon Tibet ügyben. Két dolgot kellett volna tenni:

1: udvariasan fogadni a küldöttséget, tárgyalni velük a lehetséges gazdasági együttműködésről, kereskedelemről etc.

2: közben biztosítani az alapvető szabadságjogokat azok számára, akiknek a kínai küldöttség nem tetszik. Pont úgy, ahogy az angolok tették Londonban.

Ha ez így történik, a tibeti kérdés föl sem merül. De az mégis vicc, hogy 6 évtizedes lelki közösséget vállalunk nyomban, közben meg eltakarítunk mindenkit aki kínos lehet.
@Fabius:

Tisztelt Fabius!

Részemről hozzátennék még egy dolgot.
Mit fog válaszolni a miniszterelnök, akinek nem diktál Moszkva, Brüsszel, stb., ha elhangzik Pekingből a varázsige: "Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit."
És Pelikán magyar hangja Orbán lesz....

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand: Folyamatosan az az érzésem, hogy Orbán meg van arról győződve, hogy amikor szükségét érzi, a kínaiakat is át tudja verni éppúgy, mint eddigi pályafutása alatt mindenki mást.
Tisztelt 9mmPara!

Azt hiszem nem tévedsz.
Meggyőződése addig tart, amíg egyszer valaki be nem borítja, mint Moszkvát a hóesés.

Ne parázz(!)! Bellum(!) van, és a háborúkat ugye, többnyire nem a szemfényvesztők nyerik.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: remélem nem haragszol, hogy visszaéltem a lehetőséggel...
@anonymand: istenkém, ha egyszer valaki magas labdát ad, ne csodálkozzon, ha leütik azt :)
@9mmPara:

Tisztelt 9mmPara!

És vannak hülyék, akik a magas labdát is elrontják!
Így kellett volna: Csak semmi para,bellum van...

Tisztelettel:
anonymand
A kínai miniszterelnök látogatása során kijelentette, érdekük az euró fenntartása. Sokan azzal érvelnek, hogy valószínűleg az euró kötvényekben álló kínai pénzek miatt. Kínának egész más érdeke fűződik ehhez, és a legkevésbé sem ez. Ha a világ átrendeződése gyorsan zajlana le, Kína tartalékai ellenére a visszaesett üzletek és befagyott pénzmozgások miatt belső feszültségekkel számolhat. A lassú átalakulás (amely még így is gyors) kiegyensúlyozottabb, és könnyebben kezelhető. Az Európát vezető cionista csapat azt hiszi, hogy ezzel a haladékkal ők is jól járnak, mert a Kínából befolyó pénzekkel még elvegetálhatnak. Nagyon rosszul képzelik. Hátralévő idejük igazából egy-két éves idő intervallumban mozog maximum, és ezt még a kínai tőke sem képes megfékezni, kivéve, ha kilóra megveszik az országot. Ebben az esetben azonban újabb gonddal kell cionistáéknak szembenézni. Kína nem fogja tűrni a cionista társaság szabotázzsal felérő kormányzását. Igen jól megtanulták már, és tökéletesen megjegyezték, a cionista lakájokkal nem lehet sem együttműködni, sem bennük megbízni. A megbízhatatlansági tényező pedig rendkívül fontos az üzleti világban. Gondoljuk csak abba bele, hogy ugyanez a cionista társaság akarja katonailag beszorítani Kínát, és elvágni Kínát az olajtól, nyersanyagoktól, és azt se feledjük, hogy Soros keze bőven benne volt mind az ujgur, mind a tibeti dolgokban. Ki is tolta a helyére Orbánt? Hát Soros. És ezt a Kínaiak nem tudnák? Ez a látogatás nem Orbánnak szólt!

Orbán pedig tökéletesen tisztában van vele, hogy valami nincs rendben egészen, ezért a zavarodottság, és az olyan politikai hibák, mint, hogy nem ment ki a repülőtérre fogadni az elnököt. Máris megérthetjük a miértjét. Orbán számára ez nem más, mint "kaptatok még egy kis időt a mi érdekeink miatt, használjátok ki, már nem tart túl soká". A kínaiak realisták, és mivel nincs ennél a garnitúránál jobb, ezekkel tárgyalnak. Nagy örömmel fogadnának egy erkölcsösebb tárgyalópartnert, de ha ló nincs, a szamár is jó - akit épp most visznek a jégre. Nos ez a valódi kínai hozzáállás. A segítségnyújtás nem a cionista EU-nak szólt, hanem Európának. Ha jók a gazdasági kapcsolatok, akkor jól mehet a politikai kapcsolat is, BÁRKI IS VEZETI EURÓPÁT!

Ezek után az egész történetre Orbán parlamenti viselkedése teszi fel a pontot. Gőgös, nagyképű, "ki ha ő nem" viselkedés, persze ez csak színészkedés, de nagyon öntelt és visszataszító. Azért, mert kapott Kínától egy "nesze semmi fogd meg jólt"? Az embernek az az érzése, hogy vakok, és az egész történetnek bár színészei, egy mukkot sem fogtak fel belőle. Önnön nagyságuk eufóriájában lejtik a dán-dán (zsidó) táncot, és éneklik a bamba tömegnek: nézzétek, a nagy Kínától mi mennyi pénzt szereztünk, MI olyan ügyesek vagyunk, és így tovább. Eközben egy új világ készülődik, melynek a lényegét ezek szerint még fel sem tudták fogni. Nekik ebben nincs hely, sem Oroszország felől, sem Kína felől, sem sehonnan. Azt hiszem a nagy eufória érdekesen fog átalakulni nemsokára. Mert Kínából, ha a jövőben ide látogatnak, akkor azok már nem vendégekként, hanem számon kérőkként jönnek, úgy, mint most az IMF-től. A Nyugatot részben ki lehetett fizetni holmi holokauszt-törvénnyel, egyenruha tiltással, internet cenzúrával, és egyéb, rabszolgává minősítő jogi terrorral, cigány és deviáns seggnyalással, de az ilyesminek a kínaiaknál nincs értéke. Ott bizony fizetni kell, különösen annak, aki a felvett kölcsön ellenére ellenük politizál.
süti beállítások módosítása