Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.06.15. 06:00 Fabius

Kormánypitbull

Címkék: fidesz alkotmány balsai istván büntető törvénykönyv

"Egy gondolat bánt engemet:
előzetesben, védelem nélkül rohadni meg?
Lassan elhervad ez a világ,
mi kormánypitbull foga rág. "


Azért szeretek magyar állampolgár lenni, mert itthon a legfaszább a jogbiztonság a kereknagyvilágon. Szeretett vezetőink gondoskodnak rólunk új alkotmánnyal, felállítják az új jogrendet, ami úgy ölel majd miket körbe féltve óvón, mint hólyaghurutos anyóka altestét a tundrabugyi fagyos téli éjszakákon. Ha Balsai tekintetes úr legújabb törvénytervezetét elfogadják, akkor leszek csak biztonságban igazán! Még ügyvéd meg védelem sem kell nekem fogvatartásom első negyvennyolc órájára, az ártatlanság vélelmét is kidobhatják a picsába, mert minek, és a jelenleg hatályos meg az új alkotmányból is lehet törölni a passzust, miszerint nekem "az eljárás minden szakaszában jogom van a védelemhez."

Ez így mind nagyon helyes! Ígérem, hogy meg sem fordul a fejemben a gondolat, hogy esetleg az első, védelem nélküli negyvennyolc órában a szart is ki tetszenek verni belőlem az ügymenet gyorsítása érdekében. Továbbá ígérem, hogy nem asszociálok a népbíróságokra. Fogadom, hogy nem vonok párhuzamot a Kádár rendszer jogrendjének gyakorlati alkalmazásával, és nem utalok arra sem, hogy Bolíviával és Venezuelával vívunk szoros küzdelmet a demokratikus jogállamok rangsorának alsó traktusában.

Leghatározottabban kikérem magamnak, hogy Balsai urat bárki Orbán pitbulljának nevezze!
Ez a derék ember a maga mikor milyen elkötelezettségével csak jót tesz a hazának! Lássuk már be derék honfitársaim, hogy sürget az idő, nem lehet olyan hülyeségekkel pöcsölni hónapokat, hogy ki ártatlan és ki nem az! Ezért hozott üdvösséget a semmisségi törvény is, mert nem vizsgálta egyenként, ki hibázott mikor és miért, nem volt egy perújrafelvétel sem, hanem kimondta nyíltan: minden macskajancsi hülye, aki mást mond az az elmútnyócév és a népellenség zabigyereke. Kollektív bűnösség van, értem?

Balsai úr alkotmánybírónak kinevezését is támogatom. Szerintem jó, ha egy pártkáder előbb a parlamenti bizottságban kimunkálja magának a létszámbővítést, majd elfoglalja a helyek egyikét. Csak takarékosan, ettől fogy a zállamadósság. Innentől mondhatja Krakkó Ákos, hogy mingyávárjál, még nem is döntöttük el hivatalosan kik lesznek az alkotmánybíró jelöltek, úgyis az lesz itt taláros ember akire Orbán Viktor jókedvében rámutat. Balsai ráadásul alkalmas is, mert nem harapja hálátlanul a kezet amitől enni kap, ez pedig fontos visszamenőleges hatályú törvények, gazdasági anomáliák és alapjogokat sértő intézkedések idején.

Remélem arra is gondolt ez a Balsai, hogy a negyvennyolc óra védelem nélküli üresjárat ütközik az Európai Unió Alapjogi Chartájával, és felkészülten várja, hogy a támadó imperialista hordának magabiztosan nyilatkozhassa: őt erre a szocialisták kényszerítették! Gyurcsány Ferenc recepteket szúrt a körmei alá, szonetteket énekelt neki folyton, míg tánctudásával roncsolta a látóidegeit! Úgyhogy egy összeesküvés az egész, nálunk minden európai, azok az alapjogok meg különösen, amiken éppen mangalicaszaros gumicsizmával gyalogolunk végig.

Az meg, hogy egykori igazságügy miniszterünknek és friss alkotmánybíró-jelöltünknek szemmel láthatóan fingja nincs mit tartalmaznak az alkotmányaink, (mindkettő egyformán) a mi dolgunk! Mi így szeretjük blamálni magunkat, világos?
 

33 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr992985044

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rákosi-szindróma 2011.06.20. 18:56:56

p { margin-bottom: 0.21cm; }Huszonnégy óra. Védő nélkül. Meg százhúsz előzetesben. Mindez az ügyészség javaslata alapján. A kiemelt bűnügyekben.   Kiemelt bűnügyeknek kívánja minősíteni Orbán Viktor néhány párttársa azokat az ügyelet, amelyekben ...

Trackback: A politikusbűnözőkre hivatkozik Lázár 2011.06.20. 16:26:57

Lázár János szerint a politikai elittel szembeni közbizalom visszaszerzése, a korrupció elleni valódi küzdelem megindulása a tétje a büntetőeljárási törvény tervezett változtatásának. Lázár János szerint a módosítás annak a próbája, hogy a parlamenti képv…

Trackback: Lassítva gyorsítani 2011.06.15. 12:31:22

Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága - az utóbbi hónapokban immár megszokottá vált módon - szakmai, társadalmi és közigazgatási egyeztetést mellőzve nyújtott be törvényjavaslatot az igazságszolgáltatás gyorsítása érdekében.A javaslat a legsúlyosabb...

Trackback: A megfelelő ember X.: az önjelölt alkotmánybíró 2011.06.15. 11:55:49

Aki úgy gondolja, hogy a FIDESZ-nek még mindig nincs esze ágában se megszállni az Alkotmánybíróságot, az nézze meg az új jelöltek névsorát, melyből különösen egy név, Balsai István neve tűnik ki nagyon. Na nem az érdemeivel, pontosabban dehogynem, csa...

Trackback: Bekeményít a Fidesz: 120 óra őrizetben, kihallgatás védő nélkül 2011.06.15. 08:38:20

Tény: gyorsabban lehet ítéletet hozni, ha az eljárást nem zavarja holmi védőügyvéd, és terhelő vallomást is könnyebb kicsikarni. (Fotó: hirado.hu) A tegnapi napon egy újabb igazságszolgáltatási témájú törvényjavaslatot nyújtottak be az Országgyűlésne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Messzemenőleg támogatom a véleményed (lefety-lefety), hisz ennél nincs is demokratikusssabb (lefety-lefety)a világon - (lefety-lefety)az országnak ilyen tekintélyes-méltóságos uramék kellenek, hisz egyértelmű, hogy a csürhe csak ebből ért! :)
Mindjárt jön (ha felébrednek a bolháik közt egyesek), hogy rohadt cinikus vagy (Te is) és különben sem érted, meg ki is vagy te, a cuclisták szekértolója, hogy ezeket a szent embereket a nyelvedre merted venni. Hisz ők csak a javainkat akarták - és tessék! Caligula után szabadon, mit meg nem tesznek, hisz Világ Esze megtette még a pincsikutyáját is tákolmánybírónak, csak hogy a néppel jót tegyen és megmutassa, lehet egy volt MDF-es miniszterből (ha megfelelő a lefety-lefety) még tákolmánybíró is. Ott mit fog majd művelni, nem kérdéses (lefety-lefety), hisz ellentétben neves jogászokkal, neki nem kell a "hírnevére, becsületére" és egyáltalán, legalább a látszatra ügyelnie, olyan kényesnek lennie. Mert hát minden csak idomítás kérdése...
"Hivatali mûködése kiemelkedõ eredményeinek a semmisségi törvényeket, a kárpótlási törvényeket - köztük az egyházi ingatlanok visszaadásáról rendelkezõ törvényt -, a magántulajdoni viszonyokat kialakító törvényeket és az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésében résztvevõk büntetõjogi felelõsségre vonását lehetõvé tévõ törvényt tartja." Mindegyik hatásos és kiemelkedően mintaértékű is volt! Ahogy egy jogtudóshoz az illik is! Magyarország, én így szeretlek! :(
Mi vagyunk a hülyék, hogy ilyenen idegeskedünk. Közben egy vicc, hogy már a sportban is mik mennek. Ma olvastam:
sportgeza.hu/kajakkenu/2011/06/14/verlazito_es_megalazo_a_legjobb_kizarasa/
Kit érdekelnek az eredmények, tényleg, íróasztalnál dőlnek el a dolgok úgyis.
Csak nem bírok magammal és olvasgatom ebben a témában hozzászóló rendőrök véleményét. Egyik gyöngyszem a TMRSZ oldalán.
"Ezek komplett kretének. Látszik, hogy Balsai életében nem dolgozott még a gyakorlatban. Vegyük a következő élethelyzetet.
Kötelező a poligráf a kiemelt vagyonjogi ügyekben, mondjuk ha valaki a BKV egyik beruházását megbundázza. ELőállítják a gyanúsítottat. Az ügyész közli vele, hogy most poligráfos vizsgálat fog következni. Rárakják a szenzorokat és a készülék kezelője felteszi a szokásos kérdéseket:
- Neve?
- ........
- Neve?
- ........
- Ismeri XY.-t?
- ........
- Tessék válaszolni! Ismeri XY-t?
- .........
- Maga tüntette el a 400 milliót?
- ............
A gyanúsított úgy védekezik ahogy tud. MOndjuk egy poligráfos vizsgálatnál egyszerűen meg sem szólal, nem válaszol egy kérdésre sem. Mit tudnak vele tenni? Na bumm...Kretén Balsai már megint.
Megverik, kényszervallatják, hogy válaszoljon a kérdésekre? Akkor már jobb ha be sem ruháznak a poligráfra. Egyszerűen csak szólnak Scmidt Marikának, hogy hozzon át a fideszes pribékeknek pár ujjtörőt, spanyolcsizmát, vagy éppen körömletépőt. MIndenki azt fogja bevalani amit csak szeretnének a vallatók. Röhej, hogy egy ilyen kretén mint Balsai terjeszt be életképtelenebbnél életképtelenebb javaslatokat. Ha ezek így folytatják tényleg el fogják őket páholni egy szép napon.
Látszik, hogy teljesen elszakadtak a realitástól, és már olyannyira feszítik a húrt, hogy ki fog nézni néhány tockos és tasli ezeknek a bohócforradalmároknak:-)"

Egy rendőr, aki talán komolyabb felkészültséggel és kreativitással van megáldva, mint eme világesze "jogi szakember".
Szerintem módosítani kellene az AB-ról szóló törvényt, mégpedig abba az irányba, hogy alkotmánybírókat jelölni kizárólag a miniszterelnök hatásköre, kinevezésükre pedig a mindenkori miniszterelnök jogosult.

Egyben szorgalmazni kívánom, hogy a nap, amely napon Balsai úrból alkotmánybíró jelölt lett, még a régi jelölési sziszztémában, legyen nemzeti ünnep, mint az 'Alkotmány megvédésének Ünnepe'. Ezen a napon emlékezzünk meg azokról a demokratikus elkötelezettségű jogászokról, akik a semmisségi törvénnyel lezárták a 2006-os októberi polgári forradalom utáni történelmi igazságtételt, megérdemelt amnesztiában részesítve hős forradalmárainkat. Megemlékezhetünk továbbá ezen a napon arról a jogászról, egyetemi tanárról, aki 1998 és 2002 között ha jól emlékszem, már egyszer harcot hirdetett a hazug szociálliberális lakájmédia lejárató hazugságkampánya ellen, Lex Pokol néven.

Aki ezeknek a javaslatoknak nem tud örülni, az nem is igaz magyar ember, és megérdemelné, hogy elvegyék tőle a magyar állampolgárságot is.

Persze az is lehet, hogy akik még nem tapsolnak, azoknak a szemén még mindig a szocialisták által a szemükre bocsájtott vörös köd lebeg az agyukon, mert lássuk be, 8 év minden mocskát eltakarítani még 40 év is kevés lesz, és ebben, hogy kevés lesz, mint mindig: GYURCSÁNY A HIBÁS!
Mindig azt hiszem, hogy ezt már nem tudják fokozni. Tudják.

Nagyon nagy bajban vagyunk.
Balsai jelölése közröhej, ahogy a törvényjavaslata is.

Milyen hagymázas álomkép kellett ahhoz, hogy Gyurcsányt tömlöcben, ügyvéd nélkül lássák üvöltve bűneit bevallani kínzói keze között?

Mert lássuk be, a kiemelt ügyek kategória meghatározása erről a vágyról szól.
@néma bárány:

Ha ennyire sitten akarnám tudni Gyurcsányt, akkor nem szarakodnék annyit, hanem a 2/3 hathatós segítségével hoznék egy, a zemberek óhaját kifejező törvényt, miszerint minden egykori miniszterelnök, kinek keresztneve Ferenc, anyja neve Katus, köteles haladéktalanul életfogytiglan bevonulni a Kozma utcai börtönbe.

Osztjónapot.
@Humperdickk: Fokozni? Hogyne tudnák, csak lassacskán már fel sem szisszenünk...

Nekem most már az Alkotmánybíróságról mindörökre csak a pár évvel ezelőtti, már akkor is előre láthatóan szatírának ígérkező Donáti utcai lakásnézésem ugrik majd be.

Az ecceri falusi asszony kíváncsisága vitt lépre a hirdetésnek, hogy "Exkluzív nagypolgári környéken elérhető áron".

Mivel az ingatlanos telefonban nem árult el sokat az elérhető ár mibenlétéről, gondoltam, megnézem, hogy élnek puccosék exkluzíve.

A turné szép magas, 4,80-as belmagasságú lakásba torkollott, pár háznyira az alkotmánybíróság iszonytatóan ronda, és a környékbe nem illő épületétől.

A nagypolgári stílt a valamikor egy helyiségből boltívesen leválasztgatott lyukak voltak hivatottak képviselni, rafináltan eldugott, ám garantáltan takarékos világítással mindenütt.

A szokatlan fényár okára csak hosszas oknyomozással tudtam rájönni: a csodalaknak egy, azaz egy ablaka volt mindösszesen.
- Látni itt valaha a napot? - kérdeztem a dumagépet, aki mindenáron meg akarta akadályozni az udvarra való kinyomulásomat.
- Hogyne, hogyne, kézcsókom, július vége felé, amikor a nap meredeken áll, ott, tetszik látni, a két fa között minden áldott délután 5 és 6 között szépen idesütöget.

Persze, tudta az ürge, árulta a lakást már pár éve.

Menekülésemet látván, még kivágta a huszonegyet: ja, és tetszik tudni, biztonságos környék, itt az alkotmánybíróság, mindig állnak ott posztosok.

Randa, behemót épület annak a pár embernek, már akkor is ezt gondoltam, még a fűtéséért is kár.

Most legalább ez is megoldódik, betolnak még pár kikutyája-macskáját, helykihasználás végett.
Na most, hogy mi dolguk lészen, azt mondjuk nem tudom, merthogy normakontroll a nyalettától nem gyakran kéretik majd. Vizsgálni sem igen lesz mit, dolguk szinte semmi, ha egyszer semmi nem tartozik már hozzájuk.

Azt meg, hogy vizsgálnák, mire fel számolnak dupla árat az eladók egy sötét kaszniért csak azért, mert az ő közelségük adja hozzá az exkluzivitást, na azt még kétlem egyelőre, bár kapacitás az most már azért lesz rá...
Én mindenesetre nem kerültem be a Donáti klubba.(Sem)
@Humperdickk:

Azt hiszem, most jött el a pillanat, amikor az EU-nak végre el kell döntenie, hogy most már tényleg picsán rúgja fideszéket, vagy végignézi, ahogy viki kicsi bunkó üzbegisztánt csinál európa közepén, de akkor tényleg lehúzhatják magukat.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ez majd a következő lépés lesz, ha a megvádolni képtelenek 48 órás ügyvéd nélküli faggatással sem tudnak egy épkézláb vádpontot kihúzni Gyurcsányból :-)

Szánalmas erőlködés bazmeg. Egy éve szemfényvesztenek az elszámoltatással, vádemelés meg nincs egy darab sem. Vádolja meg Gyurcsányt ha tudja, ha meg nem tudja akkor nem kell belőle mártírt csinálni ilyen Balsai szarokkal.
@néma bárány: Barikám, most, hogy nincsen popos veszély címlap által homályosan, megengedném magamnak az apró személyeskedést, hogy ezt a talpig tisztes Balsait is Miskolc adta nekünk.

Egy ismerősöm járt ott pár hete, azt mondja, fel vagytok rohadtul túrva szanaszét, gondolom, ez már a Pelczné - féle eus lóvé hozadéka, merhogy ő is tőletek ered tudtommal. Legalább dől a lé hozzátok a dokin keresztül.
Megette a fene ezt az egész ún. demokráciát!
@sületlenke: Ha hozzáveszed Balsaihoz meg Pelcznéhez, hogy Fabiust és engem is Miskolc adott, akkor nyilvánvalóan ez egy bűnös város :-D

Ismerősöd igazat mondott, ami itt van az egy kurva rossz vicc. A villamos projekt miatt szét van dúlva az egész város, a töketlen fejetlenségben közlekedni gyakorlatilag nem lehet.

Amúgy meg az eus lóvé csak mese. Október óta csak a Zöld Nyilból nem tudnak elszámolni 2 milliárddal. De majd megmagyarázzák, ahogy azt is, miért kell a látszat kedvéért az egész várost feltúrni és lezárni az eddigi szakaszos pályaépítés helyett.
Hallottátok? A rendőrök nem fognak holnap tüntetni! Miért is?
Az összeset berendelték holnapra, szolgálatba, készenlétbe... Azt mondták holnap annyi kamera lesz Budapesten, mint Cannes-ban a filmfesztiválon.
Holnap szétveretik egy kicsit a népet a berendelt rendőrökkel, hogy mindenki tudja, hol a helye, meg kicsit tovább lehessen osztani a népet!
Na, tudnak majd így a rendőrök tüntetni? Ugye nem! Ennyi, a probléma megoldva! Máris nincs akkor probléma... Szenzációs!
Pofátlan és hatékony. Parancs, értettem!
Azért a sok tápos kiscsirke fidesznyik helyében egy kissé elkezdenék félni... kissé el van tévedve. Egyszer csak túlcsordul a pohár és akkor nagy pofánb..zás lesz belőle!
@néma bárány: közben eszembe jutott egy szintén undormányos ifjú tőletek, Répássy igasságügyi' lomtitkár vagy mi.
Gondolom, már nyomoztatja az eltűnt 2 milliárdot Budaival, ja, bocs, nem, neki csak maszop kormányzásra szól a megbízása elszámoltatásilag. Akkor meg oknyomoz Krakkó a célponttól, ja az sem jó, mintha szóvivő vagy miarosseb lenne újzsiványéknál, nincsen érkezése.

Az a két milliárd azért nem olyan sok énszerintem, időarányosan már jóval előbbre kellene járniuk, sok a tömnivaló, ha jól tudom, Káli volt ott vagy két ciklusban, ezek meg koppon.

A kollektíve bűnös városból téged meg Fabiust kiveszlek, na persze csak a szeretet okán...
@Boli:

Először egy ipari fagyasztóban kopogósra kéne fagyasztani Szíjjártót, aztán egyenként lebunkózni vele a Fidesz frakciót, a maradékot meg feltolni Selmeczi seggébe.
A jogállam meg élt 20 évet......
Na, ehhez az épületes társalgáshoz szóljanak hozzá a házi trolljaink! :)

Pedig ha tudnák, hogy ez is ÜT!
@sületlenke: Én mondjuk büszkébb vagyok Hermann Ottóra, Dayka Gáborra, Laborfalvi Rózára, Latabár Árpádra, Szabó Lőrincre, még talán Demjén Rózsira is, mint ezekre, de mindegy :-)

Azért aggódni nem kell, messze még a villamos projekt vége. Már most arról sutyorog a város, hogy ez lesz a mi soha el nem készülő négyes metrónk.

Káli sem volt egy matyóhímzés, de legalább ideért az autópálya, volt egy rakás munkahelyteremtő beruházás, körbevették a várost a multik Boschtól Delco-ig, szóval úgy nézett ki történik valami, ha megy a csóresz akkor is. Nem véletlenül volt ezeknek akkora szavuk, hogy Drazsé riadtan farolt kifelé például a Pásztor Albert ügyből, mikor megintették.

index.hu/belfold/msk0131/
@néma bárány: jóvan, jóvan, tudom, hogy nem sértődtél meg.

Miskolc nagyjai közül jó, hát Demjént én is bírtam, van - (volt) hangja legalább.
A Latabárokhoz el szoktam nézni a Farkasréti temetőben, ha néha kimegyek a férjem szüleihez. Ott vannak közel, együtt a Latabár család.., az ember csak megáll, és emlékezik egy másik világra.

Szabó Lőrinc egyik - másik versét nagyra tartom.

Ő a Fiumei útiban van, kopjafás síremlék alatt, a Móricz-Babits parcellájában. Ez itt a kedvenc versem tőle, (mondjuk jellemző), és nem dől össze a net, ha bemásolom.

Szabó Lőrinc: Nincs idő

Úgy érzem, szörnyű vén vagyok,

millió éves a szívem,

ezért van oly nagyon tele,

ezért ver olyan nehezen.

Ez a szív megtanult beszélni

és mindenre emlékezik

és engem persze érdekelne

tudni a történeteit,

mert csak ő ismer igazán, csak

ő tudja, mik a titkai

annak a vén birodalomnak,

mely a nevemet viseli.

Jó volna tudni, elbeszélni,

mit látott, mit mond és miért;

de nincs időm rá: a világ

nem tart el a verseimért.

Milyen kár! mondom eltűnődve.

Kinek kár? kérdem. Csak nekem!

És már örülök, ha beszélő

szívemről elfeledkezem.
Ez meg itt törzstagunk, Humpi marha jó posztja a vadászmezők visszamenőleges harcosáról, olvassátok el

kikellennekjonni.blog.hu/
@sületlenke: Tudod, aki ült már hajnalt várva ott, ahol én lakom az tudja miről versel Szabó Lőrinc:

Hajnali himnusz

A Nap! a Nap!
- Nézd, emeli már nagyságos homlokát
s bizseregve dobban az öreg hegyek vas-szíve... Lármás
zivatarok után láthatatlan sípokon ujjong a csönd
és harmatos örömtől borzong a fenyves zöld élete.

Talán a tegnapi villámok fénye fürösztött: szemeid éles villanya
lelkemig fénylik. Szemedben: szememben: ragyog a reggel.
Szép tarka gombák bújnak elő, - játékszereim; sercegő fényben ázik a fagyöngy
s a kavicsokkal-színes patakokban látni, amint kék függönyeit becsüngeti az ég.

Óh, kedvesem, itt egy vagyok veled! Nemcsak veled: boldog tenyészés,
ártatlan erdő és egyszerű élet vagyok én: acélos levegő, isteni kert és isteni kertész;
a bükkfa hosszú moha-szakálla, kövek, feketeszemű virágok, a nap tüze: ez vagyok én:
erdő vagyok én, vér és csíra, élet: mi lenne nélkülem az isten?

Mi lenne nélkülem e ragyogás? mi lenne a földalatti
harangok csendülő szíve? s a hajnali boldog cinege-dal?
- Óh, csak az én hitem dobog a fényben, lobog a szélben, izgatott
mámorában égi zenévé szőve a szürke földi zajt!

Mert nincs öröm, mi nem az enyém, mert bánat sincs, mi nem én vagyok;
a nyár lobogó aranyligetein át, vagy mikor az őszi eső dideregve
nedves ujjakkal a lombokon átnyúl: távoli dombok olvatag
éneke én vagyok: láthatatlan hangok s visszhangok kara:

mert hang vagyok én, visszhang vagyok én: magam visszhangja, rugalmas
színek kacagása, szemed színe, zápor, fény és árnyék: Te vagyok én!
A föld! Nem ember! Erdő! - Az én szemeimből csókolod szemedbe
a napot, a csöndet, a vért s a vidám mogyoróbokrokat.
@néma bárány: ismerem, szép, csak nekem sok együtt a lamúr meg a táj.

Ha már szerelem, akkor mindent az Ódához mérek, sajna :)

Meg egyébként is, az én-versek meg a lét-versek nálam a nyerők, valahogy mindenféle szerelmi ügy irreális illúzió, legyen bármely fantasztikus is a vers, még a Reményhez, meg az Anna-versek is, ugyanúgy Radnótiéi.

Az tény, hogy ebben a műfajban ilyen csodákat nem írtak az én költészeti ismereteim szerint sem angol, sem francia nyelvterületen.

A fordítás más kérdés, némelyik francia eredeti messze nem akkora ász, mint akár Tóth Árpád vagy Szabó fordításában. Ezek új verset alkottak, persze kérdés, hol van akkor az eredeti?

Na, ezért iszonyú nagy pech, hogy pár zseni magyarul írt, Ady, vagy József Attila például.
Lefordíthatatlanok és igazából lábjegyzetelni kellene mindegyiket szinte a történelmi-bibliai utalások, meg a szimbólumok miatt.

Ez mindenesetre nagyon-nagyon-nagyon aranyos tőled, ez a tájversbe álcázott szerelem Szabó Lőrinctől.

Meg az is, hogy bármely hajnalon lesheted az avar alatt a gombákat a kelő napnál. (Remélem, békákat nem tárolsz azért , menjenek máshova, én pl. betegesen irtózom tőlük.)

Na meg azt is tudtam, hogy a szellemes, jópofa és rád jellemző poénok valójában egy arany lelkű, érző romantikust rejtenek valahol.
@néma bárány: A Mosoni-Dunánál is szép... Sárkány? Jöttök? Visszaszámlálás...
@poszt

csak nehogy véletlen a berúgott csapóajtó visszaüssön...

véletlen egy koncepciós perbe belekeveredik oszt rohadhat a vallatóban ügyvéd nélkül balsai...

szerintem mindent megtesz érte...

ki kardot fog kard által vész
@néma bárány:
"Én mondjuk büszkébb vagyok Hermann Ottóra, Dayka Gáborra, Laborfalvi Rózára, Latabár Árpádra, Szabó Lőrincre, még talán Demjén Rózsira is, mint ezekre, de mindegy :-)"

Én már Terry Black-re is.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: :)) MARHA!!!! Sajnos igaz!
Ez csak egy "jogász" csürhe! Azért holnap majd kicsit féljenek!
@sületlenke: "Ha már szerelem, akkor mindent az Ódához mérek, sajna :)"

Kormos István: Vonszolnak piros delfinek

vonszolnak piros delfinek koromtengeren éjszaka
partra kicsapnak az a part szívem leomlott partfala
álmaim-rakta házadig onnan vakon is elmegyek
de kapud nyitott-kés-kapu ablakon küldő fényjelek
s kezek kezek kezek kezek küldő kezek taszítanak
hangtalan hang eresszelek hangtalan hang elhagyjalak
gyerekkorodba nem hagyod magadat visszarántani
vergődnek csak homlokodon kérlelő szavam szárnyai
szemed nem-lehet-fényei elmondják ami mondhatatlan
hogy nem leszel hogy nem leszek kerékbetört nevetés csattan
jövőnk a halvaszületett koromtengereken libeg
felfalják piros lovaim kik vonszoltak a delfinek
egy árva kutyaugatás nem engem szólít nevemen
fenn salétromos menny ragyog hűvösen lehajtom fejem
cella-magány jön hallgatok ki voltam istenek fia
alámerül Atlantiszom Párizs Marlotte Normandia
Rossz sejtéseim vannak: Június végén lemúlik rólunk a soros elnökség, Európa kevesebbet figyel a magyar belpolitikára.
Ez Orbán kedvére való helyzet,jó alkalom lesz:a rendcsinálásuk felgyorsul. Most készítik elő a jogi és személyi feltételeit
1.azoknak a látványos elszámoltatási ügyeknek, amelyeket beígértek az ő népüknek, s amelyekkel az elbizonytalanodott szavazóikat megpróbálják visszatántorítani;
2. azoknak az bírósági eljárásoknak, amelyekkel a tüntetőket, sztrájkolókat "kezelhetik"

Nehéz időszak elé nézünk, ha ilyen Balsai-szerű mindenre vállalkozó, sem jogi, sem erkölcsi megfontolásokkal nem gyötrődő,gátlástalan figurák jutnak kulcsszerepbe.
Ugyan tudhatnak-e valamit Balsaí-félék a Kant etikájának kategorikus imperatívuszáról. Valószínű, hogy nem ismerik az általános érvényű erkölcsi mércét, hiszen a maguk előjogait, mentességét, önmaguk kivonását külön törvényekkel mindig megteremtették.
Jogászok tömege gyakorolja a hatalmat érkölcsi minimum nélkül.Ha kell.hát lesz majd: Oszt jónapot..
@gyilkos fűegér: Kösz, hogy átküldted, jó volt újra olvasni Kormost.

Igen, ő is lehetett volna lefordíthatatlan örökéletű. Nagyon nagy kár érte (is), még akkor is, ha én ebben is érzem valahol - az életútjából óhatatlanul következő - francia lírát, na meg persze egy kis naturalisztikus-fiziológiai(?) beütést József A.-tól. -:).

És fájó, hogy szinte nem is ismerik.

Ha verskedvelő vagy, átküldök két linket sokoldalú Humpink ígéretes verses blogjáról, de a többit sem hiábavaló elolvasni.

Nagyon remélem, hogy a mostani világban a napi egzisztenciális túlélés nem kallódtatja el őt is.

ultimaratio.blog.hu/2011/04/11/a_halalrol_4#comment-form

ultimaratio.blog.hu/2011/04/20/legalabb_6#comment-form
süti beállítások módosítása