Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.28. 06:04 Fabius

Vizeletminta

Címkék: fidesz jobbik gyöngyöspata lmp roma integráció

Egy hugyozás története a központi kérdés ma Magyarországon. Be kell szarni, de tényleg.
Pártunk és kormányunk persze - már - nem alszik, hisz mégse járja, hogy az éjjeli pisavizit miatt kitört vérzivatar ráfröccsenjen a Fényességes Gesztusok Tengerére, és hullámaival ZS kategóriás hírré silányítsa Lázár Jánost és a Legötletesebb Levelezőtagozatot. Törvény kell ide, mely az eddigi töketlenkedést ellensúlyozva megmutatja, igenis keménytökű faszagyerekek ezek. A BTK módosítást akár üdvözölhetnénk is, ha nem lenne olyan érzése az embernek tőle, hogy a nyílt lábszártörést leukoplaszttal igyekeznének meggyógyítani.
A tüneti kezelés, a birodalmi lépegetők basztatás és bírságolás útján történő eltávolítása már a szociknak sem jött be. Pont úgy, ahogy a roma integrációs program sikereit is most élvezheti mindenki, akinek ez élvezet. Tovább kell menetelni előre ezen a nyilvánvalóan és kipróbáltan rossz úton? Az nem megoldás, hogy kezelem a tünetet, de vidáman nézem tovább a kiváltó okot. Ahogy nem megoldás az sem, hogy a zárlatos defibrillátoron feljebb tekerem a feszültséget, és legfeljebb sajnálkozok, ha az orvost vágja haza újraélesztés helyett.Kedves politikusok és hisztériakeltők!

Mi lenne, ha ezúttal igyekeznétek a zsigereitek helyett a fejetekkel gondolkodni, és létrejönne egy testület, ami érdemi megoldást talál a társadalmi probléma egészére? Igen, ezzel pont azt akarom mondani, hogy üljön le egy asztalhoz mondjuk Osztolykán Ágnes és Volner János, a kormány részéről Balogh Zoltán - akinek ez feladata is lenne, mondjuk - és Pintér Sándor, meg esetleg a TASZ is függessze föl a rettegést néhány napig, hogy felügyelni tudja a problémamegoldás közben fölmerülő ötleteket emberiségi jogi szempontból. Én azt sem bánom, ha a szociktól maga Gyurcsány száll be a dologba, - amennyiben kizárólag a problémára koncentrál - ő úgyis keni vágja a lovárit.

Na, most vegyetek egy nagy levegőt mielőtt kommentben nekem estek. Ha belegondoltok csak elsőre eretnek a gondolat, hogy LMP és Jobbik egy asztalnál, pfff...(Gyurcsány csak poén, mielőtt valaki mellre szívja)

Tudom, hogy furcsán hangzik, de miért is ne működhetne együtt egy szegény sorból jött, cigány származású politikus egy rendpártival, aki 15 évig volt rendőr, többek között körzeti megbízott? Ki ismerheti náluk jobban azokat a problémákat, amiket megoldani kellene? Ugye nem terveztetek Kolompár Orbánokkal és Farkas Flóriánokkal vicceskedni? Osztolykán Ágnes eddigi életútját nyugodtan lehet példának állítani a kitörésre fogékony romák elé. Ő ismeri a receptet, ami Csengersimától a Parlamentig vezet, tudja mi lehet a motiváció, és hitelesen el tudja mondani mennyi munkát feccölt bele saját maga. Tisztában van a roma szokásokkal, az integráció minden nehézségével, én ma nehezen tudok elképzelni nála kompetensebbet a témában.

Volner rendőrként tapasztalhatta, milyen gondok bajok merülnek föl vidéken, mi segítheti, és mi hátráltathatja az egymás mellett élést. Ha kicsomagoljuk a Jobbikos sztaniolból, akkor kiderül, ő maga is azt akarja, amit szerintem mindannyian: rendet. Azt most hagyjuk, hogy pillanatnyilag szerintem se a jó megoldást erőlteti. De. Ha ők ketten képesek lennének kilépni a buzilibsi-hülyenáci klisékből, akkor abból kormányzati segítséggel akár életképes dolog is születhet. Ez minden normálisan gondolkodó embernek elemi érdeke lenne. Kérdés, hogy a pártjaik - és a kormány - mennyi hajlandóságot mutat az együttműködésre. Aminek sikerét majd úgy kommunikálhatja, sajátíthatja ki, tulajdoníthatja kizárólag magának bármelyik fél, ahogy neki jól esik.

De vegyétek tudomásul, hogy ami Gyöngyöspatán, Hajdúhadházon és az ország egyéb településein történik, az egy kurva rossz és szomorú vicc. Amiért ti, szabadon választott képviselőink kivétel nélkül mind felelősek vagytok. Ilyenkor már nincs helye ideológiának, félmegoldásnak, elkenésnek. Változásnak, megoldáskeresésnek, együttműködésnek van helye. Amitől nem kell szerelembe is esni egymással, nem tart holtodiglan, nem adja fel senki a saját politikai identitását. Dolgozzatok ki egy olyan roma integrációs programot, ahol nem sérülnek az alapvető jogok, szigorú de betartható, szankcionálható. Olyat, minek hatására a birodalmi lépegetők okafogyottá válnak, és a jogvédőknek is felkopik az álla a munkanélküliségtől.

Lehetőleg azonos pillanatban.

36 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr682861073

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan robbantsunk ki polgárháborút? 2011.04.29. 09:51:53

Először is, szögezzük le: polgárháború veszélyes, hasztalan, idióta dolog. Normális ember polgárháború nem nyerhet meg, annak nyertese nem lehet, tehát nem is akar lenni, következésképp azt nem kívánhatja. Előfordulhat azonban, hogy polgárháborúnak ...

Trackback: Szakembercseréről állapodott meg Magyarország és Zimbabwe 2011.04.28. 19:36:08

 A magyar és a zimbabwei kormány megállapodott abban, hogy határozatlan időre elcserélik pénzügyi szakembereiket. 2011. május 1-től Magyarország Nemzetgazdasági minisztere Tendai Biti, Zimbabwe pénzügyminisztere Matolcsy György lesz. A szakember c...

Trackback: Szakembercseréről állapodott meg Magyarország és Zimbabwe 2011.04.28. 19:34:05

 A magyar és a zimbabwei kormány megállapodott abban, hogy határozatlan időre elcserélik pénzügyi szakembereiket. 2011. május 1-től Magyarország Nemzetgazdasági minisztere Tendai Biti, Zimbabwe pénzügyminisztere Matolcsy György lesz. A szakember c...

Trackback: A gyöngyöspatai összeesküvés 2011.04.28. 17:47:51

Ismét szomorú feladat előtt állunk - de hát már csak ilyen ez a posztkommunista valóság, a parlamentben még mindig aránytalan képviselettel rendelkező partizáncsapatok gondoskodnak arról, hogy egyetlen pillanatig se folyhasson nyugodt, békés építőmunka...

Trackback: A Jobbiktól jobbra is van élet Gyöngyöspatán 2011.04.28. 07:02:24

 Eszes Tamás nem mond mást, mint a legátlagosabb politikus, de olyan stílusban teszi, ami imponál a falu lakóinak. Rendet, munkát és még több rendet ígér a buziláda 47 éves karateoktató, egykori biztonsági őr, egykori légiós. A gumipöcsû Jobbik...

Trackback: Három évvel büntetné a kormány az "egyenruhás bűnözést" 2011.04.28. 07:02:09

 A gyöngyöspatai verekedés miatt a kormánytöbbség szigorítaná a Btk-t. Aki felhatalmazás nélkül, másokban riadalmat keltve akarja a szarrábaszott közrendet fenntartani, börtönnel lenne sújtható. A módosításról már hétfőn dönthet az Országgyűlés...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsííír! :) Az utolsó betűig egyetértek Herr Fabius! De...
Szóval az a bajom vele csak, hogy ugyan olyan idealista marha (bocsi :))) vagy Te is, mint én. Azt hiszed, hogy ezek megoldást akarnak?
Nem!
Ezek politikai hasznot akarnak húzni minden konfliktusból. Mindegyik oldal. Nem a megoldás a céljuk, hisz akkor simán lehetett volna ebben a hatalmas törvénykezési cunamiban mindössze 5 percet fordítani erre a dologra és máris előrébb lennénk. Csak azért valljuk be, kényelmesebb a Parlament ablakából nézni a problémát és nagyokat mondani, álmodni, esetleg kicsit focizni, mint felemelni azt a retkes talpukat és azt mondani, elég volt.
Ezek a törvények. Akinek nem tetszik, költözzön el, amerre akar, legyen az Etelköz, vagy Kuala Lumpur...
Ja, hogy nem olyan látványos 5-10 rendőrrel folyamatosan fenntartani a rendet, mint 100-200-al kivonulni, balhé után, az biztos is!!!
Legalábbis a politikusnak nevezett haszonlesőknek ez sokkal kifizetődőbb!
"Dolgozzatok ki egy olyan roma integrációs programot, ahol nem sérülnek az alapvető jogok, szigorú de betartható, szankcionálható. Olyat, minek hatására a birodalmi lépegetők okafogyottá válnak, és a jogvédőknek is felkopik az álla a munkanélküliségtől."

jó reggelt!
szép elképzelések, de szerintem álomvilágban élsz.
gratulálok, ez eddig a legjobb poszt a témáról, pedig jó sok volt, és a legtöbb leragadt azon, hogy akkor most ki ütött először tegnap éjjel (mintha számítana), stb.

fel kéne már fogni, hogy egy generációk óta halmozódó igen komplex társadalmi-szociális-egzisztenciális, stb. problémahalmaz egyik tünete ez a balhé, meg a többi.
a magyar politika hagyta hogy eddig fajuljon a helyzet, soha nem akart szembenézni, pláne igazán komolyan tenni a probléma megoldásáért.

vagy végre tényleg elindul valami folyamatos, és komolyan vett megoldás-keresés, vagy tovább fog romlani a helyzet.
nagyon érdekes dolgokat írnak itt:

index.hu/velemeny/2011/04/27/hogyan_kerul_pinter_sandor_a_ciganysorra/

"a kisebbségi ombudsman egy nyilatkozatában írta, a vidéken végigsöprő szélsőjobbos akciósorozatnak kidolgozott forgatókönyve van. „A már kialakulni látszó menetrend szerint egy nem helyi civil szervezet járőrözésre kap meghívást egy – a politika által kiválasztott – településre, a »cigánybűnözésre« hivatkozva. Ezt követően a jogi szabályozás hézagait kihasználva felvonulásokat rendeznek, majd »polgárőri« járőrözést végeznek, ami félelmet kelt a helyi cigány közösségben.”

A sztorik, játszódjanak Hajdúhadházon, Gyöngyöspatán vagy Tiszavasváron, annyira egy kaptafára mennek, hogy nehéz nem észrevenni mögöttük a rendezőt."
Egyeztetési asztalhoz javaslom még:

L. Ritók Nóra,
napi kapcsolatban együtt dolgozik a cigányokkal, személyes tapasztalatai vannak napi szinten a problémáikról, maximálisan hiteles ember (mert nem budáról akarja tudni a frankót és dolgozik akkor is, amikor minden reménytelennek tűnik.)

Itt a blogja, rengeteget tanultam belőle-tőle, olyan dolgokat is, amelyekre soha nem gondoltam volna*:
nyomorszele.blog.fn.hu/

Ha ő is ott ülne egy egyeztető asztalnál, azonnal képes lenne a napi tapasztalatainak fényében értékelni a felmerülő ötleteket. Nagyon kellenének oda ilyen emberek is, nem olyanok, akik lemennek kutatgatni a szociológia cikkhez, hanem akik élnek benne, élnek velük, dolgoznak értük-velük, küzdenek a napi reménytelenséggel.

*Pl. hogy a fogamzásgátlás luxuscikk a nyomorban élőnek: nyomorszele.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=132661&bejcim=Miert_kell_annyi_gyerek&todo=/
Tudjátok ez mind szép és jó, viszont nekem az a sajnálatos tapasztalatom, hogy mi magyarok nem tudunk együtt dolgozni és nincsen összetartás a részünkről. Tisztán látom, amint leülnének tárgyalni öt perc múlva szembe fosnák egymást és félnapos egyeztetgetés után se lenne semmi előrelépés.
Sajnos szintén csak bólogatni tudok az előttem szóló kommentekre miszerint a mai politikai "elitnek" (ha de nehezen jön ide ez a szó) nem érdeke a dolgok megoldása. Hiszen gondoljunk csak bele, amikor választások - például - vannak könnyebb a "gyűlölt" kisebbség szavazatait megszerezni, ha csak egy kicsit kedveznek nekik. Míg ha sikeres integráció után - főleg nem fél/teljesen hülye - embereket meggyőzni, hogy szavazzatok rám, pártomra. Bah, nem a kisember érdekeit nézik és túl könnyű a szőnyeg alá söpörni a problémát vagy homokba dugni a fejüket a tényleges megoldás helyett.
Politikai összefogás ebben az országban ?!?
EBBEN az országban ?!!?? Hol élsz Te Fabius? :(
Mondok mást.

Csak azér, mer a kölköm mindig leeszi magát és nincs az a partedli, amivel képes lennék megvédeni a ruháját, én azért mégis erősen bízom benne, hogy egyszer normálisan fog enni - sőt, késsel-villával.

Tehát az egy dolog,
hogy nem szokik a magyar, pláne a politikai elit normálisan egyeztetni, meg mindig összevesz, meg a saját pecsenyéjének sütögetése fontosabb az érdemi haladásnál,
de azért én mégis azt gondolom, hogy attól még lehet, hogy a jövőben normálisan tudnak egyeztetni.
Ez az egyeztetés nagyon kellene. Civil körökből láttam (jó, hogy kov_vacs megidézte Ritók Nóra "szellemét", erről jutott eszembe), hogy tud ez működni. HA a politikai szereplő hajlandó rá, akkor a civilek mindenre, de tényleg mindenre képesek a megoldásért.
Egyébként meg... mi más tudná a kormányt kimozdítani a mostan állapotból, és rábírni az igazi együttműködésre, ha a többi párt a civilekkel együtt megmutatná, hogy igen, itt vagyunk, a probléma megoldása érdekében felülemelkedünk minden elvi és érdekkülönbségen, és képesek vagyunk együtt dolgozni, kérjük a tisztelt kormányt és kormánypártot, hogy csatlakozzon a fennen hirdetett NER-hez :)
@kriszi:
Kezdetnek bőven elég lenne, hogyha a kormány (a mindig aktuális kormány), tiszteletet és alázatot mutatna felénk, magyar állampolgárok felé. Ha már egyszer az ő számlájukat is mi fizetjük.
Azt mondjátok Fabius idealista, amiben néha van igazság. De ebben az esetben szerintem nincs.

Összefogás nélkül ezen az ügyön minden politikai erő csak bukik. A kormány tutyimutyi fasznak látszik, a ballib jogvédők sikítozása eredménytelen - tehát kudarc, a rendpártiak megverették magukat, ami sikernek éppen nem tekinthető.

Ergo: elemi érdeke volna mindenkinek eljutni a felismerésig, hogy a helyzet és az egymás mellett élés rendezése mindenkinek csak hasznot hozhat.

Mert nekem a választónak tele van a tököm a fosztogatókkal éppúgy, mint a menetelőkkel.
@Bergeroth: Hát ezt már meg sem mertem említeni...
@néma bárány: Ja, hát ezt nem látszanak érteni professzionális politikusaink egyik oldalon sem... (vagyis nem tudom, Vona mit művel most, ott mintha per pillanat látnék egy szikrát, de lehet, hogy az is csak káprázat)
@halál megdöglesz kinyírunk: az álomvilág a tiéd!
Amit itt leírt Dr. Józanész... azt ti nem vagytok képesek megérteni, ahogy a kormány és az összpolitikum + gazdasági önérdek együttesen sem képes felfogni.
Jellemző a hozzászólások száma és minősége is, amikor értelmi/érzelmi/szociális képességeket kellene elővenni: maradunk 14 fő/10 óránál (megdögleszt nem számítottam be)= 1,4 józanész per óra - ez a magyar arány!
Bocs! csak a számot figyeltem - az arány még rosszabb :(
@kriszi: A patai Jobbik most betagozódott középre. Ami nem baj, legyen csak céljuk az indulatok visszafogása.

Kormányunknak ismét sikerült a szarkést marokra ragadni ezzel a frissen kalapált felelősségkereső bizottsággal. Mintha volna náluk nagyobb felelős...Éppen csak a megoldásra nem törekszenek megint ezek a kibaszott zsenik.
@kov_vacs:

L. Ritók Nóra linkelt posztja remekül bemutatja azt a valóságot, amivel szembe kell nézniük a hozzá hasonló segítőknek is: a szándék és az anyagi segítség nem ér semmit, ha nem képes a saját felelősségvállalásra ösztönözni.

Én például el tudnék képzelni egy húzd meg- ereszd meg elven alapuló közmunkarendszert is.
Minden segélyre szoruló legyen köteles közmunkát végezni törvényben meghatározott időben és módon. Ebbe beletartozhat akár a saját portája rendbetételétől a vízelvezető árkok karbantartása, vagy bármi, amivel a közössége számára hasznot hajt.

Ezen lehetne enyhíteni mondjuk annak függvényében, milyen rendszeresen, milyen tisztán járnak a gyerekeik iskolába, és ott milyen tanulmányi eredményt érnek el.
@Fabius: Igen, ez pl. járhatónak tűnik.

Mindenesetre ezt a hölgyet mindenképpen szívesen látnám abban a csapatban, amelyik tárgyal-dolgozik a témában,
a saját bőrén tapasztaltak alapján tudna felvetéseket véleményezni, minek mekkora a realitása, hogyan kéne finomítani egy-egy ötletet stb.
Nem akarom szétoffolni a posztot, de tényleg annyira el kéne mindenkinek olvasnia ezeket a posztokat a Nyomor széle blogból, hemzseg a tanulságtól.
Részletet átmásolok:
"Ott vannak a gazzal felvert kertek mindenütt a házak körül. Van, ahol még kerítés is van, bár általában csak az utcafronton. De többnyire nincs sehol. Sokat beszélgettem már velük erről. Mert jó a föld, megteremne benne egy kis krumpli, zöldség, azért sem kellene pénzt adni, itt lenne, kéznél. Csak egy kis munka kellene, egy kis odafigyelés."
"Amikor kérdeztem, miért nem művelik meg a kertet, az indok mindig megvolt. Többnyire, hogy nem érdemes, mert amikorra termést ad, mindig ellopják. Eltűnik a hagyma, krumpli, zöldség, mielőtt a gazdája, aki kapálta, locsolta, élvezhette volna. Néha azt is tudják, ki tette, néha a rendőrség is beszáll, van, hogy elő is kerül a zsák krumpli, de ki tudja bizonyítani, hogy honnan van? Az ügyek általában megoldatlanul lezárulnak, különösebb dolog nem tartja vissza a tolvajokat. Ám végül sosem mulasztják el kiröhögni a másikat, aki hetekig dolgozott a kertjén."
nyomorszele.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=158255

Csak azt nem értem, az ég áldja meg a mindenkori politikai vezetést, hogy muszáj volt megvárni, míg ránkdől a valóság ebben a témakörben? Úgy látszik, kötelező volt begyűjteni a vaskos pofont, mielőtt bármit is tesznek érdemben :((((
@kov_vacs: Én rendszeresen olvasom a Nyomor széle blogot, és mindig elborzaszt a reménytelen mélyszegénység, ami cigányokat meg nem cigányokat is érint.

A fogamzásgátlás hiánya, az eszközök árára való hivatkozás meg végképp megdöbbent, gyakorlatilag anyagiak elérhetősége miatt is születnek gyerekek, akiknek sorsa ugyanez, a napról napra élés, vagy még az sem.

A patai esetet meg természetesen együtt okozták, mindannyian, akik eddig voltak, különösen az eltelt 20 évben.

Meggyőződésem, hogy ezeknek most az egész kibogozhatatlan eseménysor kifejezetten jól jön, a sok irányú felháborodás, ilyen-olyan tálalás elterel a figyelmet minden másról, miközben itt is csak egymásra mutogatásra telik, bármilyen - akár csak rövid távú - megoldás keresése helyett.

Röhög az ember a már nem létező humorával kínjában, hogy vizsgálóbizottság lesz, ahol az ellenzék szerepét vizslatják majd, megint politikai hókuszpókusszá kábítva a helyzetet. Mintha nem ők ölelgették volna félsuttyomban a szélsőségeseket éveken keresztül...

Mint ahogy nem selejtes roma önjelölt vezérekkel kellene a cigányok ügyét képviseltetni, legyen az Kolompár, vagy az ő díszük, Flóri et, aki anno még a Horn Gyuszi mellett védte a cigányságot.

A megélhetésükön kívül az integrációjukat is ösztönözni kellene, legyen bármily lejáratott is a fogalom. Igen, kötelességek magukkal, családjukkal, meg az őket nagyjából eltartó nagyobb közösséggel szemben is.

Hogy a laza, máról hónapra élés, a sírva vigadás segélykor mennyire genetikailag, meg kulturálisan meghatározott, azon is lehetne mondjuk vitatkozni, de annak már rég lejárt az ideje.
Cselekedni kellene már végre, apró lépésekre épülő rendszerben gondolkodni, hogy mégis, mi legyen velük.

Mert az is tűrhetetlen, hogy a falvak reszkessenek a jobb híján veteményt, fát lopó alakoktól, meg a lődörgő, unatkozó kamaszoktól, akik dolgozni a családjukból nem sok embert láttak, kultúra címén való világot néznek maximum, és felvilágosítás híján tizenévesen állnak össze egy másik tinédzserrel, hogy a nagy semmire elkezdjék a generációs nihil-szaporítást.
mi a faszt kellene egyeztetni?

két-har-mad, a fidesz egyeztessen saját magával, van még 3 évük
Köszönet az írásért, köszönet a nyomorszele.blog említéséért!
Tudom, megígértem, hogy nem fogom szétoffolni a témát, most olvasok vissza a Nyomor széle blogból jó sokat, és ez most megint nagyon ide tartozik:
nyomorszele.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=155677

"167. Helyzetjelentés 2011-02-19 15:11:39
Január óta valami megváltozott. A családoknál a több éves munka már kiszámíthatóvá tette a problémák jelentkezését, tudjuk, ilyenkor a hideg, a megfázások, a falopások, a belvíz nehezítik a helyzetet a meglevő nehézségek mellett.

Most azonban a korábbi tapasztalataim nem teszik kiszámíthatóvá a helyzetet. Napról napra érzem, ahogy romlik. A családok jövedelme kevesebb. Most tudatosul bennük, hogy a közcélú foglakoztatások töredékére csökkentek, négy órás alkalmazások, az is csak keveseknek. A veszekedések, vádaskodások napirenden vannak. Leginkább a polgármesterekre irányulnak, hiszen nem értik, nincs ismeretük a döntések kényszerűségéről, ők csak azt látják, hogy ezt behívják, amazt meg nem. És ahol nincs munka, ott nincs más. Csak a közmunka. Amiért most harc megy. "

"Nő az elkeseredettség. Tapinthatóan. Napi konfliktusok, támadó hangulat, megoldhatatlan helyzetek. Olyanok, amit a nyomor hoz, és amire nincsenek megoldási javaslatok. Nem lehetnek.

Nyugdíjpénztár? Ugyan….Ennél náluk sokkal nagyobb a baj. Napi szinten. Persze, segítünk, amire képesek vagyunk, örülhetnék is. Mégis, ez a hét félelmetes volt. Nem a családoktól féltem, hanem a mindenhol tapintható feszültségtől.

Attól, hogy egyszer csak a helyzet kezelhetetlenné válik."
@kov_vacs: Nem tudom láttad-e, de olyan sikeresen felhívtátok a figyelmet arra a blogra, hogy a sok szőröstalpú, primitív, kisköcsög hegyitroll "intelligencs" hozzászólása miatt jelenleg ez van: "A blog gazdája, az fn.hu átmenetileg nem engedélyezi kommentek írását ehhez a bloghoz. Az utóbbi időben sok névtelen, gyűlölködő, érvek és gondolatok nélküli hozzászólás érkezett. Megértésüket köszönjük!" Az igazi "magyarosch" IQ bajnokaink nem cáfolták meg ott sem magukat, kb. annyit fogtak fel az egészből a kis primitív lelkükkel (agyat nem mondhatok mégsem), "hogy a cigók"... Pedig a blog írója előtt le a kalappal, nem steril körülmények mögül birizgálja a felszínt, sok balféket mellé tennék a jogvédőktől és a cigányozó kisköcsögök közül, ismerjék már meg, miről is ugatnak!
Igen, ez a nőci tudja is, miről ír, nem propaganda csak, mint a díszcigányok szerepeltetése.
Török Gabi is beszállt... "Nem teszek köröket: ebben az ügyben a magyar politikai elit katasztrofálisan viselkedik. Semmi más nem látszik fontosnak, mint a másik legyőzése, gyengítése, a reputáció megőrzése, a szavazók megtartása. Látványos hazudozások, értelmetlen nyilatkozatok, a politikai ellenfél sarokba szorítása, a felelősség áthárítása, a bűnbak megtalálása. Kapok majd ezért minden oldalról, de szándékosan nem teszek különbséget: a volt miniszterelnök evakuálást is említő felajánlása ugyanis szerintem pontosan ugyanaz a minőség, mint a kormány részéről megszólalók kezdeti problématagadása, majd későbbi ellenzékre mutogatása. (Ettől még igaz, hogy mindig a kormányé a nagyobb felelősség: miután azonban ez a probléma nem ma keletkezett, a korábbi kabinetekről sem szabad elfeledkezni.)"
torokgaborelemez.blog.hu/2011/04/28/355_na_dnye?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
Ha valaki nem olvasta volna... :)
@Boli:

"S ha továbbra sem hajlandó senki magával a kiváltó okkal foglalkozni, ha a politikai szereplők csak egymással, a napi győzelemmel törődnek, biztosra vehetjük, hogy egy adott ponton mindenkire ráomlik ez a roskadó ház."

Ennyi. Normálisan gondolkodni képes ember ezt nem gondolhatja másképp.
@Fabius: :( Oszt szívunk majd mindannyian, mint torkosborz. A pária kifejezéssel meg jobb ha barátkozunk, mert nem fogják megérteni tőlünk nyugatabbra, hogy miképp lehetünk ilyen balfaszok, hogy ennyire nem bírunk SEMMIT sem megoldani, csak összekuszálni. Nem fog senkit vigasztalni, hogy a politikusaink ilyen kretének!
A jobbik nem fog egyeztetni, leülni, megoldást keresni, mert neki nem érdeke: a politikába gyakorlatilag a cigánygyűlölet repítette és már csak az tartja ott is.

A többit lenyúlta a fidesz. Akinek jelenleg ELEMI érdeke, hogy menjen a balhé cigány és náci között. Egyrészt figyelemelterelés, másrészt közelebb visz egy a különleges állapot kihirdetéséhez, amelynek során újabb demokráciallenes lépések "válnak indokolttá". (Lásd Kolontár, Mal Zrt., államosítás.)

Tekintve továbbá, hogy a magyarok gyűlölik a cigányokat és rendet akarnak, sem az nem fogja zavarni őket, ha a jobbik fenyegeti a cigányokat, sem az, ha a rendőrök megrendszabályozzák mindkét tábort. Ettől nem hogy csökkenni nem fog a népszerűség, de ügyes taktikázással még nőhet is.

Ki van ez találva.
@Humperdickk: Én is nagyjából így gondolom, háttérben gerjesztett szokásos fideszes taktika, előre kitervelten természetesen.

Nép által kikövetelt intézkedéseiket elővezetendő...

A népszerűség meg már rég nem érdekli őket, megtörtént a bebetonozás, még hátra vannak a sarkalatosnak mondottak, köztük a választójogi törvény, amit menet közben is percenként módosítgatnak majd pillanatnyi helyzetük szerint.

Ha nem is a kétharmadot, a leválthatatlanságukat mindenképpen biztosítani fogják, legyen bármekkora is a maguk ellen fordítottak száma.
A tavalyi protestek, meg a kínjukban odacsapódottak kihulltával marad az agymosott kemény mag, meg a trianoni szavazatok és maradnak ezer évig a formális választásokon.
@sületlenke: egy esetben bukhatnak meg: ha valaki vagy valakik összeszedik ellenük a kétharmadot. Az igazit, nem az 52 százalékost!

Erre nincs esély. Szerencsére Ausztráliában még mindig tárt karokkal várják a dolgozni akaró embert.
1011 éves feudalizmus...

parasztok és kiskirályok
@Humperdickk: Naná, hogy a narancskomcsik erre blazíroznak. Úgy gondolom viszont, hogy itt síkos terepre léptek, a bukásukat alapozhatják meg ezzel.
A rendőrséget a fideszkormány hiteltelenítette el, ez a rendőrség a mostani kormányt csak tessék-lássék szolgálja. Ezért kellet kisgonosznak az elitkommandó, milliárdokért.
A megoldás iránya:
- gettósitás, a mély szegénységben élők kiszoritása a feláldozott falvakba.
- ha kiteszik onnan a lábukat, rendészeti ügy: illegális árusitás, koldulás, stb.

Ez a közeljövőre biztosan javit a helyzeten, az hogy mi lesz 20 év múlva, nincs bekalkulálva - vagy mivel a probléma megoldhatatlan elég a tüneti kezelés.

A cigányok azonban nagyon adaptivak: a nyomás alól mindig kibújnak.

Legvégül mi fogunk bezárkózni csak fehér körzetekbe, de mivel oda csak kevesen férnek be, sok-sok "fehér" a feláldozott területen reked.

Hatalmas belső népvándorlás indul el.
Rendészeti kezelés nem megoldás, hanem újabb probléma okozó.

Példa: beteg a kezed, ha levágod nyomorékká lettél, jobb lenne gyógyszerrel, utókezelés, stb. meggyógyitani.

A társadalom is élő rendszer, a hasonlat jó.
süti beállítások módosítása