Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.16. 06:08 Fabius

IV. Béla beájulna

Címkék: kína jobbik kommunizmus vona gábor iv béla terv

Szegény királyaink és egykori magyar nemzetvezetőink szerintem harsányan röhögnének azon a giccsparádén, amit a nevükkel-nevükben a mai politikai elit végrehajt. Szent Istvántól IV. Bélán keresztül Széchenyiig és Kossuthig bezárólag ülnek fent a felhők szélén, és kipirult orcával a kacagástól rekeszizomlázat kapva egyszerre, kifulladva sóhajtanak: ómájfaszom, ezek biztos a mi utódaink?

István már beletörődött régen, hogy szentkoronás államalapítását jelképből toposszá silányították, Bélának viszont új még ez a helyzet. Képzeljük el, ahogy lefelé bambulva egyszer csak fölfedezi: nédda'mán, a militarista pincérjelmezesek attól a Kínától akarnak államadósság finanszírozást, aminek a minket kifosztó Ögödej utód Kubilaj kán császára lett, és dinasztiát alapított Jüan néven, a mi pénzünkön is! Ráadásul mindezt az én nevemben tennék! Menten bepucsítok kínomban, mint a bélhurutos gárda oroszlán!

Azt megszoktuk, hogy Orbántól nem idegen a kommunistákkal barátkozás gondolata, igazolásul elég ránézni a Fideszben melegedő pártállami ősbölények sorára. De már a szélsőjobb is a Kínai Népköztársaságot irányító kommunisták kebelére vágyik? Végülis, miért ne tennék? Nem csak koldulni lehet tőlük, hanem tanulni is. Ott rend van apukám, a militáris szervezetekben még a sorban állás is zsinórmérték alapján történik, nincs olyan összevissza trehányság, mint a gárdistacsendőrpolgárőröknél.
Nem kell ide Szávay Pityus péniszpumpa, elég egy ilyen kép a garantált izgalomhoz. De, ha már belefogtak ne álljanak meg itt. Egyértelmű, hogy rúgják föl a lisszaboni szerződést, mert egy kommunista országnak kiszolgáltatva lenni mégis más érzés, mint a demokratikus - bár időnként szigorú - Európai Uniónak. Ezt az idősebbek már gyakorolták negyven évig, a fiatalabb generáció meg majd megtanulja milyen, hogy a piros könyvecske nélkül nincs káderegyetem, se vezető beosztású munka.
A Jobbik a IV. Béla tervével harapott pár izmosat a ködből, mellé a kivitelezés módja is olyan igazi kínais lett. Aszongya:

"mivel a bevezetendő intézkedések egy része sértheti bizonyos társadalmi csoportok jelenleg meglévő érdekeit, ezért szükségszerű egy háromezer fős csendőrség felállítása".

Ezzel nyilván cigányozni akartak egy izmosat, csak ilyen bénán sikerült. Mert mi van, ha a cigányokon kívül más társadalmi csoportot is sért a mérhetetlen ostobaság ami árad belőletek? Annak az esélye, hogy ti kormányzati tényező lesztek egyszer, és megvalósíthattok a ködharapásból bármit, konvergál a nullához. Ehhez hatékonyan hozzásegít, hogy gyakorlatilag írásba adtátok: a rátok megsértődött társadalmi csoportokat a háromezer fős csendőrségetekkel kívánjátok majd kordában tartani, mint a kínai kommunista párt a tienanmen téri tüntetőket.

IV. Béla beájulna a röhögéstől velünk együtt, ha ezt tényleg látná. Mert az kiderült már régen, hogy a történelemmel milyen viszonyban vagytok, de, hogy a cigányozás is ilyen bénán megy, a csak most.

86 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr772829933

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Öt polgárőrt állított elő a rendőrség 2011.04.16. 13:39:43

Bár a rendőrség sokáig tétlenül nézte, mit művelnek, végül cselekedett....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na az b.szna be, hogy Nagy Testvér gyarmataként üzemeljünk! Európa ezen részén ez olyan szégyen lenne, kb. mint a gárdának nevezett pincéregyenruhás gyülekezet. Ha a kínai a minta újmagyar elvtárséknál, akkor tessék odafigyelni, hogy azzal kínai béreket és szociális ellátóhálót is be kell vezetni! Amúgy a legjobb úton haladunk arra! Milyen is az? A nullánál több, de a már valaminél még mindig sokkal kevesebb...

Egyébként a magyar állam, Orbán és Pintér elvtárs egyik legnagyobb szégyene, tette, hogy hagyja ezeket vonulgatni. Miért? Nem azért mert a cigányok, jogvédők ajvékolnak... Tévedés! Azért mert tudatosan hagyják - példásul a cigányok és más, köztörvényesek által is - kifosztani az embereket, a közbiztonságot lezülleni, majd pedig teret engedni ereknek az álmagyaroknak. Hagyják az emberek biztonságérzetét aláásni és még a látszatra sem nagyon ügyelnek, amikor ezek a szúnyoghuszárok vonulgatnak, miközben a rendőrség csak asszisztálni jelenik meg, biztosít. Húúú, az aztán kemény! A rendőrség hol a búbánatos pélóban meresztette mindaddig a retkes Skodáit és világítós mellényeit? Egyébként nem a rendőrön, hanem az impotens és nulla rendőri vezetőkön és irányítóikon kérném ezt számon. Ja, hogy ők meg sem hallják, hisz akkor úgy kellene talán mondanom, Kétbites Petya stílusában, hogy a Rózsadombra, a kommunisták melletti villákba, nem hallatszik mindez fel! Egyébként amikor a gárdát tudják kísérgetni szép villogós autóval és kukásmellényben, akkor legalább ott vannak a rendőrök... Mert egyébként mit is mondtak az utóbbi idők rendőri levelei, amik napvilágra kerültek? Elvették tőlük a pénzt, paripát, fegyvert. Nem is, hisz tudjuk, kaptak sokan abból az elvett pénzből, gyönyörű, baromi feltűnő és tök felesleges autókat is vettek, a fegyvert meg talán megpróbálják másnak átjátszani. Mert a vége az lesz, hogy ez a mélymagyar tesó nem véletlenül veri magát Viki gyereknek, az a csendőrség végül meglesz, a rendőrség erőforrásaival alapítva. Valamit, valamiért. Lehet majd hivatkozni, a meggyengült közbiztonságra. :( Miközben egyes rendőrök persze ezt megfizetik, mert nem kapnak majd új ruhát, de társaik uszodában ba..arintják el a felesleges idejüket és lehet arra hivatkozni, hogy Pintér elvtárs 2 hetet mondott a rendrakásra! Ja, hogy nem ígérte meg azt, mikortól számítjuk azt a két hetet??! Tessenek máskor jobban figyelni, a Jobbak is azt teszik!
Azért csak, hogy tiszta víz legyen a pohárban: nem is olyan régen, pár hónappal ezelőtt, még maga OV is sűrűn emlegette a keleti szeleket, Fellegi miniszter úr pedig kifejezetten a magyar államadósság kínaiak általi felvásárlásáról beszélt. Csak utána elhalkultak, mert a kínaiak egyértelművé tették, hogy eszük ágában sincs a magyar államadósságot finanszírozni, főleg, mert ők az Eu közelségben érdekeltek, Mo. viszont sikeres "szabadságharca" folytán egyre kijjebb kerül belőle. Ennek értelmében a héten épp a spanyol államadósságból vásároltak egy keveset...
A kistigris harsány nyávogással jelzi, hogy visszatértek a kályhához. Parlamenti teljesítmény nulla, irány az utca. Az egy évig mellőzött gárdistáktól kérdem: milyen érzés bábunak lenni?
@Gerbó:

Muhaha, még a végén a Kínai Kommunista Párt pofozza vissza Viktorékat az EU-ba, és tart kiselőadást a gazdasági racionalitásról nekik. Mi a faszom folyik ebben az országban, de tényleg... Ionesco a tíz ujját megnyalná.
Kérjük szavazzon a Netdemokrácia honlapján az alábbi kérdésről:

• Ön szerint a magyar állampolgárok felhatalmazták a kormánypártokat arra, hogy új alkotmányt alkossanak meg, és fogadjanak el a Parlamentben?

Igen/Nem

Szavazatát köszönjük!
(csak 2 kattintás)
netdemokracia.blog.hu/
Van valami jobb ötleted is vagy csak fikázni tudod mások ötleteit?

Az ez sem jó, az sem jó, amaz sem jó hozzáállással nem leszünk sohasem előbbre.
Kinek kell az új alaptörvényt betartani?
Mindenkinek kivéve a Fidesz-KDNP frakciókat!
Ők úgy korlátozták az alkotmány bíróság hatáskörét, hogy a saját új alkotmányukkal ellentétes törvényeket is hozhassanak, és az AB se semmisíthesse meg azokat. Ebből látszik, hogy ők be sem akarják tartani az alkotmányt, különben nem korlátozták volna az AB-t.
eddig azt hittem, a jobbikot az oroszok pénzelik, de lehet, hogy most már a kínaiak
@gyilkos fűegér: Az biztos!, Én azért sokkal felhőtlenebbül tudnék kacagni Abszurdisztán kalandjain, ha csak könyvben olvasnám...
@Boli: lol mintha most nem lennénk a nagy testvér gyarmata... a másiké.
inkább százezer kínai mint cigány!
Nevezzék bárhogy, itt valójában a Tarr Béla Program zajlik: baromi hosszú idő alatt nem nagyon történik semmi.
Kommunisták, akikből kapitalisták lettek;
liberálisok, akik a kommunistákkal pacsiztak;
konzervatívok, akik inkább a kádári módszereket használják;
szélsőjobbosok, akik a kínai kommunistákat lájkolják.
Ez egy ilyen elit, aki most kezd el agonizálni az ilyen-olyan svédcsavarokon, az hol volt eddig:)
Láttátok ennek a posztnak a felvezetését a Zindexen? "Orbántól nem idegen a kommunistákkal barátkozás gondolata." Ennyi. A posztban is ennyi van róla szó, az összes többi szöveg nem Orbánról szól. Hogy vált az Index ilyen szarrá? Évekkel ezelőtt szerintem nem volt ilyen primitív.

@bájgúnár: A kínaiak nem olyan hangoskodóak és feltűnőek, mint a cigányok, de azért velük sem jártunk eddig olyan baromi jól. Szépen felállt a saját maffiájuk, sorozatosan lógnak meg az adók alól, már nálunk is hamarosan kialakulhat egy Kis-Kína negyed. Tény, hogy ők talán nem lopnak és késelnek annyit, mint a cigányok, szóval első látásra én is szívesen rendeznék nekik egy cserediák-üdültetést, hosszú távra, de ez sem tökéletes.
@bájgúnár: tessék mondani a cigány-kínaiak hova álljanak?
Ezek szerint az is a ballib elmebaj része, hogy az adósságátütemezést "kommunistákkal barátkozásnak" képzelik.

A szlovákiai ún. "éhséglázadásból" pedig látható, hogy nem a Jobbik a hülye, hanem a teljesen fogalmatlan posztíró.
"István már beletörődött régen, hogy szentkoronás államalapítását jelképből toposszá silányították"

Ha meglátom valahol, hogy pityut emlegetik, mindig mosolyognom kell :)

Nála agresszívebb nyugatost, fanatikusabb Európa-hívőt, reform-diktátort, aki szó szerint kardélre hányta a korabeli konzervatívokat, konkrétan nem hordott még hátán ez kis ország.
A korbeli fő mélymagyar jobbikost négy felé vágta, a saját népére pedig új kultúrát, vallást kényszerített, ami akkor a nyugathoz való tartozást és nyugatos fejlődési irányt jelentett.
Nagyon egyszerű a dolog. Nem először írom. A magyar választópolgárok (nyilván nem akarattal) kitermeltek egy magyar "politikus" nevű nemtommit. Aminek egyedüli célja, hogy a közpénzeket lenyúlja. Ebben viszont egyedül a cél ami számít. Most akkor min csodálkoztok?
"2.A terv elkészülte után haladéktalanul meg kell kezdeni a tárgyalásokat az államadósság
újratárgyalásáról, amelynek a különféle kimenetelei a következők lehetnek:
átütemezés, néhány éves moratórium vagy részleges adósságleírás – illetve ezek
kombinációja. Amennyiben a tárgyalások megfeneklenek, úgy az adósság kedvezőbb
feltételű kiváltásáról tárgyalásokat kell indítani Kínával.
3. Azonnali kormányzati tárgyalások indítása Oroszországgal, Törökországgal,
Brazíliával, más latin-amerikai országokkal, Kínával, Indiával, Koreával, Vietnammal,
Indonéziával, a belső-ázsiai türk államokkal, az arab világ országaival és Iránnal
a magyarországi külgazdasági kapcsolatok fellendítése céljából."

Ez a szakasz a IV. Béla tervben amiről a kedves író kinai inváziót vizionál. Bolond lukból, bolond szél fúj, ezt a cikk szerzőjére értem.
Szerintem menj ki a friss levegőre, én most jöttem be...de ,hogy ez a betűhalmaz mi akar lenni...
@sárkányfő: Hát ha a rockoperát nézzük. Amúgy meg valójában mi volt azt nem tudhassuk. Egy biztos szerintem. Aki elnyomottnak született az már akkor is szívott rendesen. Erről a kis apróságról mindenki hajlamos megfeledkezni...
"a militarista pincérjelmezesek attól a Kínától akarnak államadósság finanszírozást,"

Az kicsit régen volt. Most náluk a lóvé, és gazdaságilag jó üzlet velük társulni.

Kedves Varánusz, annyira naív meg ne légy, hogy azt hidd, van ideológia. Mind mögött csak a pénz számít.

"Azt megszoktuk, hogy Orbántól nem idegen a kommunistákkal barátkozás gondolata, igazolásul elég ránézni a Fideszben melegedő pártállami ősbölények sorára. "
Azok a kommunisták nem ezek a kommunisták.
A magyar őskomcsik idióták, a kínaiak csak azért "kommunisták", mert úgy lent lehet tartani a népet... Üzletemberek azok, csak vörös öltönyben.

"Egyértelmű, hogy rúgják föl a lisszaboni szerződést, mert egy kommunista országnak kiszolgáltatva lenni mégis más érzés, mint a demokratikus - bár időnként szigorú - Európai Uniónak."

Miért lennénk kiszolgáltatva Kínának, ha jól idehozzák a tőkéjüket? Attól még Unió tagok maradunk.
Csak nem venni kéne tőlük, hanem jól lehúzni őket.

Az Uniónak amúgy valós hatalma mennyi?
@kovi1970:
lehet hogy te operákból tanulod a történelmünket, én viszont szakkönyvekre alapozok...
@netdemokracia: Fiúk, a neten mindig demokrácia van. A szavazóitoknak meg gratulálok: amíg a "baloldal" nyert, addig jó volt a választási rendszer, noha egyéni körzetben vesztes képviselők személyesen döntöttek, pártlistásként, azokról a szavazókról, akik azt mondták, hogy ti ne. Emlékeztessetek már az akkori szavazások eredményére: köszi.
@ColT: Halkan teszem hozzá, hogy az államadósság finanszírozása kicsit erős, de attól még érdemes velük jóban lenni.
Nem kellene ilyen témájú posztot írni, ha ennyire sötét vagy a gazdasághoz.
Ezt a szerző nem az MSZP-ről írta véletlenül?

"Ezzel nyilván cigányozni akartak egy izmosat, csak ilyen bénán sikerült. Mert mi van, ha a cigányokon kívül más társadalmi csoportot is sért a mérhetetlen ostobaság ami árad belőletek? Annak az esélye, hogy ti kormányzati tényező lesztek egyszer, és megvalósíthattok a ködharapásból bármit, konvergál a nullához. Ehhez hatékonyan hozzásegít, hogy gyakorlatilag írásba adtátok: a rátok megsértődött társadalmi csoportokat a háromezer fős csendőrségetekkel kívánjátok majd kordában tartani, mint a kínai kommunista párt a tienanmen téri tüntetőket."

Félreértés ne essék, a Jobbik tőlem is mehet a fasírtba, de nehogy már ők szórakoztatóbbak legyenek, mint az ú.n. "baloldal" meg fotóleragasztós LMP.
@sárkányfő:
Nó pont a pityutól számitható magyarország hanyatlása,szokásainak,vallásának,nyelvének,írásának feladása és egy merőben más kulturába való beágyazása.Azt tették velünk mint amit mi akarunk a cigókkal.Beintegrálni egy nekik nemtetsző világba.
@IgazMagyar:
Vaze ilyen még nincs és a kinaiak nemisfognak ilyet kitenyészteni!
Szar cikk, de legalább tetszik a kipásoknak.
nyilván Kinának minden reménye h a magyar államadósság finanszírozásában részt vehet. muhahahahhaha

ha valaki gazdaságról akar ugatni akkor értsen hozzá, mert ez nem olyan mint a foci - amihez szintén mindenki ért - hogyha hülyeséget beszélek akkor legfeljebb kikapunk 3-0ra.
ha vmit elb@aszol itten annak kőkemény, forintositható ára van.
szóval inkább csak járőrözzetek öcsém.
@Androsz:
Hát a tökéletes megoldást nehéz megcsinálni.Ez a horvátoknak sikerűlt.Viszont most megis szivatták őket meg a nemzeti hős Gotovinát a Hágai karvalyok!
@Charlie Chan: á, megjelent csárli, és megint megmondja a tutit :) most pontosan mi is a problémád? :)

@bájgúnár: pityutól kezdett hanyatlani Magyarország? :) de hisz ő alapította, előtte nem is volt ország, könyörgöm...
@bájgúnár: Mondjuk akkoriban nem volt ENSZ meg emberi jogok,volt viszont fel is út le is út ... de majdnem jó hasonlat!Nice try!
@sárkányfő: Az adott blog hipokritasága.
@Neve Cohn-Bendit, foglalkozása pedofil zsidó:

Neked meg a kommented szar, de legalább tetszik Schindler Pistájának.

:-D
@bájgúnár: mármint, hogy a mészáros Gotován Tóniról beszélsz most? kurva nagy hős, mint Rettegett Iván.
@Charlie Chan: mi van? feltettek egy becsületes kérdést, ki ne találd már hogy hipokriták...
"Annak az esélye, hogy ti kormányzati tényező lesztek egyszer, és megvalósíthattok a ködharapásból bármit, konvergál a nullához."

tegyük hozzá, hogy ez jelenleg igaz az mszp-re is.
aztán ki tudja? amennyi hülye van itthon, lehet, hogy 3 év múlva megint a fletóék lesznek hatalmon. le is húzhatjuk a rolót utána.
Ez a cikk gusztustalan.
Ennyire alacsony a színvonal a ballib értelmiségnél?
@sárkányfő: Nyilvan a szakkonyveidben is pityunak nevezik. Ha mar azokra alapozol.
@sárkányfő: "Ön egyetért azzal, hogy bármely országban egy párt 2/3-nál kisebb támogatottsággal a parlamenti képviselői helyeknek több mint 2/3-át megszerezhesse?" Ezt ha valaki a Fidesz győzelme után teszi fel, de korábban nem tette fel, akkor szerintem hipokrita. erről szólt a hozzászólásom.
@sárkányfő:
Sajnálatos hogy itt élsz a magyarok közt demég arra sem vetted a fáradtságot hogy megtanúld történelmüket!Szent istván alapította agyarországot?Atya isten denagy barom vagy!
@sárkányfő: Nyilvan a szakkonyveidben is pityunak nevezik. Ha mar azokra alapozol.
@Charlie Chan: Nem állítjuk, h jó vagy rossz.
Az emberek véleményére vagyunk kíváncsiak.

NETDEMOKRÁCIA FEJLESZTŐ INTÉZET

*********************************************
Ön egyetért azzal, hogy bármely országban egy párt 2/3-nál kisebb támogatottsággal a parlamenti képviselői helyeknek több mint 2/3-át megszerezhesse?

• Igen, mert csak ilyen választási rendszert lehet kitalálni
• Igen, de másféle választási rendszer is létezik
• Nem, mert ez a fajta választási rendszer torzít
• Nem. (Egyéb okból. Véleményemet kommentben mondom el.)
netdemokracia.blog.hu/
@netdemokracia: Szerintem a korrekt kérdés ez volna: Ön egyetért azzal, hogy úgy változtassuk meg a választási törvényt, hogy egy párt a leadott szavazok 2/3-a nélkül ne bírhasson 2/3-osnál nagyobb többséggel a parlamentben? A Ti kérdésetek durván manipulatív. Egyúttal vázoljátok már fel azt a rendszert, amely ennek megfelel, de nem gyertek a tisztán listás szavazással. Magatokból csináltok viccet ezzel, mert sokan vagyunk, szerintem, akik szeretnénk erről értelmesen beszélni.
@bájgúnár: Láthatóan te sem tanultál meg magyarul, de pofázni tudsz. Pákó vagy személyesen?
@Charlie Chan:

Sajnáljuk, ha a kérdést manipulatívnak tartja vagy annak sikerült. Örülünk, hogy sok ember szeretné ezeket a kérdéseket értelmesen megvitatni. A Netdemokrácia ezért jött létre.

Észrevételeit kérjük, a netdemokracia.blog.hu/ oldalon jelezze, a kommentek között.

Ha a kérdést manipulatívnak érzik, kijavítjuk.
További kérdések is megszavaztathatók.
Javasoljanak kérdéseket, bár még sok saját kérdés lesz. Ez a Netdemokrácia.
@netdemokracia: "Ön egyetért azzal, hogy bármely országban egy párt 2/3-nál kisebb támogatottsággal a parlamenti képviselői helyeknek több mint 2/3-át megszerezhesse?"

NEM IS ÉRDEKEL.

"Javasoljanak kérdéseket, bár még sok saját kérdés lesz"

Ez olyan, mint az egyik multináci hátterű bank indián kérdezője? Ő sem érdekel senkit...
@hollario:
Közétek pont ez az értelmi szinvonal való!Ezt megérted.Normális gondolatok csak összezavarnak.
Értelmezési problémáid adódnának.Valszeg kisegítő sulit végeztél.
Széchenyi terv, Széll Kálmán terv, IV. Béla terv... Milyen dolog az, hogy ezeknek a terveknek a kidolgozói nem merik a nevüket adni a programhoz, hanem rég meghalt hírességek nevére hivatkozva próbálnak tekintélyt szerezni?
Szegény őseink nem tudnak tiltakozni, hogy ne az ő nevükkel visszaélve tervezgessenek... :(
@Charlie Chan: aha. na akkor a kérdéseim:

1. honnan tudod, hogy a kérdés feltevője nem tette fel a kérdést korábban is?
2. ugyan miért lenne bárki hipokrita akár még abban az a esetben is, ha netán most teszi fel először ezt a kérdést? ugyan mégis mi a túróért ne kérdezhetné ezt bárki bármikor bárhol?
de valami komoly választ adjál, (és főleg ne kitérőt) bár kétlem hogy képes lennél rá, mert akkor hülyeséget állítasz mint ide lacháza.

@zsoltix: nem, ott rendes nevén, én becézem!

@bájgúnár: :D Hát ki alapította, könyörgöm? :D
Igaza van a post írójának.
Amit még ő sem mert leírni a htáron vár az a 20 milliárd bevándorló, aki Kínából jön ide gyógyíttatni magát és elvenni a nyugdíjunkat.
Így teljes a sztori.
Ja! És Orbán pedig szöllőbányát kap Kimtől.

Szarban vagytok. Jó látni a szánalmas kritikáitokat.
A befektetői bizakom erősödik, a forint erősödik, az adósság csökken, a bajotok nő.
Így kerek a világ.
Akármennyi a nehézség még mindig, de reményt keltő az irány, eddig csak kapufát lőttetek.
Remélem nem gondolta senki, hogy kesztyűs kézzel ki lehet rángatni a szekeret a liberómocsárból?? Csak vasakarat és ellentmondás nélüli határozott irány 4-8 évig.
Utánna újra lehet játszani a koalíciós, vitázós, tökölős, egyeztetős kormányzást.
Viharban ne ugasson bele a kormányzásba a szakács. Ha megfordul a trend és romlanak a számok 2014re úgyis lehetőség lesz véleményezni.
Affelől semmi kétségem, hogy egy szoclib 2/3 esetén is itt vergődnétek, hogy a választási törvény így meg úgy.
naaaa de őszintén.....
Ezek elszámolták a Bélákat!
Azt az agymenésözönt legfeljebb II.Béla tervként lehetne eladni.
A gyengébbek kedvéért őt Vak Béla néven tanítják és ismeri aki ismeri.
@sárkányfő: Bár nem nekem szól:
1., Vélelmezem, mivel ilyen kérdésfelvetésről még nem hallottam. Ha nem így van, jogában áll kijavítani.
2., Mert már volt egyszer 2/3-adot elérő koalíció. Az ezek szerint nem zavarta. Azaz pártos.
Amúgy csak a hülye nem érti, hogy mire megy ki a kérdéssor. Arról nem is beszélve, milyen manipulatív a kérdésfelvetés.
@netdemokracia: Felteszek egy hasonlóan manipulatív kérdéssort:

Az ö anyját zavarja a homoszexualitása?
A., igen.
B., Nem.
C., Még nem tudja.

Elméletileg minden válasz szerepel, csak sajnos az alapfelvetés hamis (gondolom én).

"Ön egyetért azzal, hogy bármely országban egy párt 2/3-nál kisebb támogatottsággal a parlamenti képviselői helyeknek több mint 2/3-át megszerezhesse?"

Erre a kérdésre az "A" válasz csak azt a célt szolgálja, hogy megossza a szavazatokat az A és B pontok között, hogy utána ki lehessen hozni (még ha a választási eredmény ki is jön), hogy a 2/3-ad nincs meg sehol.
Az "egyéb okot" az igen mellé is fel kéne kínálni. Arról nem is beszélve, hogy már a kérdés feltevése is irányít. Szóval kb,. ennyit ér, és ennyire korrekt.
Respekt, hogy hozzá mernek nyúlni a 33 éves nyugdíjas rendőrökhöz.
20 éve idegesít. Az Octaviákban ücsörgő sebességvadászok, nehogy már az életveszélyes munkakörre hivatkozzanak.
@Hattory Hanzo: +1

telitalalat :)

csak ugy latszik, mintha minden folyamatosan porogne.
@sárkányfő:
ÁRPÁD FEJEDELEM AZ ÁLLAMALAPÍTÓ

Az államalapítást, ugyanis hagyományosan Árpád fejedelemnek tulajdonították. 1896-ban a magyar országgyűlés Baross Gábor javaslatára elfogadta az ún. Ezredéves (Milleniumi) emléktörvényt. A törvény praembuluma egyértelműen rámutat arra, hogy az államalapítást nem Szent Istvánnak, hanem Árpád vezérnek tulajdonították. Az eredeti szöveg így szól:

A magyar állam 1896-ban ezeréves megalapításának és fennállásának ünnepét üli. A törvényhozás ennek emlékét a következőkben örökíti meg:

1. §. A magyar szent korona országainak törvényhozása vallásos áhitattal ad hálát az isteni gondviselésnek, hogy az Árpád és vitéz hadai által megalapított hazát oltalmába fogadta, fejedelmeit bölcseséggel, népét erővel és önfeláldozó hazaszeretettel megáldotta és az országot jó- és balsorsban segítve, annak lételét ezer éven át sok viszontagság között is fentartotta.

Arramár nemis merek célozni hogy nekünk már akkor alkotmányunkvolt.Igaz nem így hívták de rendeletekbe volt foglalva az uralkodóház örökösödési pontja a haderő irányítása és a törzsszövetségek közti megállapodás.Dehát én egy bunkóvagyok aki nemismeri nemzetének múltját.Igaz nem a komcsi hazugságokon nevelkedtem.Majd egyszer tanítani fogják az igazi történelmünket amitmár az osztrákok kezdtek meghamísitani.
@bájgúnár: Lazíts. Ahogy a titulusból, "fejedelem" is látszik, Árpád egy fejedelemség vezetője volt. Ez nem csökkenti az ő értékét, nem kell ebből ügyet csinálni, de a királyságot István alapította meg, ezért lett ő király. Ezért is hívják államalapítónak.
Hogy egy adott parlament mit fogad el, az nem számít, fogadtak már el sok hülyeséget, holnap pl. a nemzet nevében fognak elfogadni egy pártalkotmányt, szóval nem kell komolyan venni.

Tessék egy szép Arany Államalapító Szent István érem:
www.aranyermebolt.hu/adatlap.php?id=1300195848
@Alamio:
"1., Vélelmezem, mivel ilyen kérdésfelvetésről még nem hallottam. Ha nem így van, jogában áll kijavítani."

Aha. szóval, nem hallottad, ezért nincs. ej.... szóval, ha már így átvedlettél csárlivá, azt mondod, hogy a bármiféle alap nélküli feltételezés alapján jogod van minősítgetni.
És még "jogában áll" kijavítani? :D vazz, de hány kilométerrel sétálsz a föld fölött? talán jogodban áll elnézést kérned... hihetetlen vagy :D

"2., Mert már volt egyszer 2/3-adot elérő koalíció. Az ezek szerint nem zavarta. Azaz pártos."
HONNAN veszed, hogy nem zavarta? sehonnan. kötözködsz, a semmire, előítéltből és rosszindulatból. és az előző 2/3-os koalíció NEM alkotmányozott, tehát tök mindegy volt-e 2/3 vagy sem, mert az előző koalíció nem akart a nemzet nevében ráerőltetni a saját elkúrt alkotmányát a nemzetre. na ez az igazi hipokrita hozzáállás, levegőnek nézni mindent és mindenkit, és közben úgy tenni, mintha a nemzet nevében alkotmányozhatna bárki. igen., világos hogy erre megy ki a kérdés, teljes joggal.

mi tagadás, ez a kicsinyes szarrágó erőlködés, ahogy egy teljesen jogos és őszinte, nyílt és magától értetődő, minden értelmes emberben felmerülő kérdésre kötözködtök...
mentem. felemelő volt az épületes vita, bár asszem legközelebb egy karaktert nem fogok pazarolni ilyenekre...
@sárkányfő: Már miért lenne "magától értetődő, minden értelmes emberben felmerülő kérdés" ez? Attól, hogy benned felmerül, miért vélelmezed, hogy másban is? Bennem pl. nem merült fel, amikor felhozták, először nem vettem komolyan. Aztán rájöttem, hogy komolyan gondolják a kérdésfelvetést. Már miért ne lenne joguk alkotmányozni?
Ja, nem alkotmányozott. Csak 2/3-ados törvényeket módosítgatott. De erről már beszéltünk, ezek szerint visszatértél a politikailag kényelmes álláspontodhoz. (kiadták az ukázt, hogy azt nem szabad elismerni? Vagy miért lépsz minden nap vissza ugyanoda? )
@sárkányfő:
Nem a királyság alapításáról hanem az állam alapításáról van más váleményünk.Magyarország mint nemzet,ország megvolt István előtt is és ahogy írtam megvolt a maga "alkotmánya" aminek keretén belűl működött.De akár Attilát is nevezhetnénk első királyunknak.
"KÁLTI MÁRK: KÉPES KRÓNIKA (1358)

Atyla magyar királlyá választásáról és egyeduralmi győzelméről

(10) Az Úr megtestesülése utáni négyszázadik, a magyarok Pannóniába történt bejövetelétől számított huszonnyolcadik esztendőben a magyarok, vagyis a hunok, a rómaiak szokása szerint, egyező akarattal Atyla-t, Bendekuz fiát, aki eddig csak egy volt a kapitányok közül, királynak emelték maguk fölé. Ő pedig öccsét, Buda-t állította fejedelemmé és bíróvá a Tyscia (Tisza) folyótól a Donig. Magát a magyarok királyának, a földkerekség félelmének, Isten ostorának neveztette: Atyla, Bendekuz fia, a nagy Magor unokája, ki Engadi-ban nevelkedett, Isten kegyelméből a hunok, médek, gótok, dánok királya, a földkerekség félelme, Isten ostora. Atyla király sötét bőrű, haragos szemű, büszke járású, széles mellű volt, hosszú szakállt viselt, és módfelett szerelmes természetű volt. Megvetendőnek találta, hogy ládában tartsa pénzét; a merészségben mértéket tartott, a harcban ravasz és körültekintő volt;"
@Alamio:

Azért, mert az alkotmány _nemzeti_. Lehet, neked ez csak egy szó, de nekem jelent valamit. Értelme van. Súlya. Jelentése. Pont nem azt jelenti hogy pártos. Tudod, ugyanaz mint a köztársasági elnökénél: "kifejezi a nemzet egységét". Persze neked nyilván a smittpalival sincs bajod. nyilván az a majom is szerinted a népet képviseli, nem viktort.

komolyan. megér neked ennyit a fidesz? lemégy pisis dedós szintű hülyébe is értük?
@sárkányfő: Valószínűleg Neked meg megfelelt Göncz. Az Neked volt pártatlan.
(épp ezen blogon írtam be egyszer, hogy ne tegyék meg Schmitt kinevezését - gondolom a hasonlóan pártos Gönczöt Te is "szereted" annyira, mint én Schmittet.)
Szerintem Schmitt a 4-ből a 3. legjobb. Jobb Göncznél és Mádlnál. Más okokból.

Az alkotmány nemzeti. Szerintem olvasd is el, ha ennyire fontos neked. Mert láthatólag nem tettél kísérletet értő olvasásra. (mint az alkotmányt kritizálók 99%-a)
@Alamio: nem, nekem a sólyom tetszik. mert jobbos kötődésű dacára a munkájában egyértelműen felül tudott emelkedni pártszimpátiáján és kivívta sok ember - ha nem is szeretetét, de - tiszteletét.
smitt egy félanalfabéta majom. gerinctelen pöcs. anno a komcsik seggét nyalta, fel is nyalta magát miniszterhelyettesi szintig, ezzel egy éltre viselve a komcsi billogot. aztán nyalta horn seggét, most meg orbánét. leszarom mi nálad a sorrend, ez az meebr nemhogy elnök nem lehetne egy normális országban, de házmester sem. nem tökutolsó, hanem maga szégyen. orbánnak köszönhetjük, ő alázta meg vele az országot.

ja, és gönc tudott írni. magyarul. tudod, a magyar nép nyelvén. és nem a diktatúra kollaboránsa volt, hanem börtönben ülő hős. ez adja az ő morális bizonyítványát, egy napon emlegetni egy pojáca smittel: hahahaha.

egy szöveg meg nem attól lesz nemzeti, hogy szerepel benne a nemzeti szó. éééééérted móricka? pl. attól sem lesz egyetértés, ha ráírom egy papírra, hogy egyetértés.

képes vagy felfogni, hogy egy párt nem képviseli az egész nemzetet? sőt, kifejezetten irritáló, ha megpróbálja kisajátítani magának az egész nemzet képviseletét? meg a zászlót?
"ja, és gönc tudott írni. magyarul. tudod, a magyar nép nyelvén."

Ellentétben Veled. Mi történt? Eddig nem amortizálódtál ennyire.

"nem, nekem a sólyom tetszik."

Akkor talán írd nagy betűvel a nevét.

"...és nem a diktatúra kollaboránsa volt, hanem börtönben ülő hős."

Írod Gonczről. Szerintem kérdezd meg a vele együtt raboskodókat erről, lehet, más lesz a véleményük.

"képes vagy felfogni, hogy egy párt nem képviseli az egész nemzetet? sőt, kifejezetten irritáló, ha megpróbálja kisajátítani magának az egész nemzet képviseletét? meg a zászlót? "

Hogyne, a legtöbb párt megteszi- a jó-rossz gondolkodás mentén. A kettőnk közötti álláspont-eltérést pediglen éppen ez adja. Szerinted diktatúra van, szerintem meg nem. És már X vita óta hiába bizonyítom be neked az álláspontod helytelenségét.
Az első mondat amúgy hamis. Egy párt képviselheti az egész nemzetet.
@Alamio:
köszönöm, hogy végképp nyilvánvalóvá tetted a végtelen kisszerűséged és, ha már más nincs, az aljos vitamódszered.

a helyesírásom kiváló, bár elnök sem vagyok, és a nyilvánvalóan szándékos kisbetűk-használatba belekötés kb. azt jelenti, hogy amit írtam arra már mást nem tudsz mondani. tényleg, magaddal szemben is szarrágó vagy? mert akkor gyorsan egy fekete pontot írj be magadónak ö és o betű összekeveréséért.

göncről a véleményem nem ilyen-olyan rabtársakon alapul. pl. ha rád azt mondja egy osztály- vagy munkatársad, hogy egy utolsó geci fasz vagy, akkor az igaz? és akkor attól kezdve mindenki ehhez tartsa magát? mond, nem ment az agyadra a kurucinfó?

az meg már a legalja.hu, hogy számba adod, hogy szerintem diktatúra van. ilyet nem írtam, még csak hasonlót sem, nem is gondolom, sőt tagadom. de hát ha már nem tudod cáfolni amit írtam, lemégy kutyába és cáfolsz számba adott hazugságokat. és ha már hivatkozol korábbi vitákra, oké, add meg a linket, hol írtam én, hogy diktatúra van? nagyon kíváncsi vagyok.

és búcsúzóul: a fidesz nem képviseli az egész nemzetet. csak a rá szavazókat képviseli. még a jobbikosokat sem képviseli. szépen nyugodjál csak bele.
@sárkányfő: 0%-át sikerült vitatnod annak amit írtam. És Te kéred ki a vitakultúrámat. Aki olvassa, majd megadja.
@Charlie Chan: Nem az Mszp-ről, hőn szeretett vezéretekről és pártjáról.
@Alamio: Nem képviselheti, főleg ilyen pofátlanul. Egyébként ha egy párt képvisel az nem demokrácia, hanem diktatúra.
@Alamio: schmitt azért jó mert egy gerinctelen , bólogató jános. Nekem ugyan nem felel meg.
@kirsten: Képviselheti. Pl. szerinted Churchill képviselte az angolok egész nemzetét a II. VH idején?
Csak tehetség kérdése.
@Alamio:
úgy tudtam, hogy ezzel a kisstílű csúsztatással akarsz operálni :D

természetesen a külföld felé, pláne háborúban a hivatalból a győztes párt képviseli a nemzetet, bár még akkor sem állítja, hogy a teljes nemzet áll mély egyetértésben minden szava mögött. de hát ez természetes is.

viszont a saját nemzetének egy részével szemben nem állíthatja, hogy de akkor is én képviselem azokat is, akik más pártokra szavaznak. ez konkrétan abszurditás.

na jó, ilyen iq 20-as full evidens dolgokat asszem többé nem írok le. vagy tényleg olyan ostoba vagy amilyennek mutatod magad, vagy lemégy kutyába...
@sárkányfő: Ha valaki valamit valamilyen értelemben használ, akkor nem árt, ha azt meg is értik. Csúsztatásról itt szó nincs, csak a részedről egy személyeskedő vádaskodásról.
Én ugyanis ilyen értelemben mondtam először is. És a nemzet egységét megtestesítő államfőt miért is kéred számon? Hiszen ezen logika szerint az nem lehetséges...
@Alamio: az alkotmányozás kapcsán került szóba, de kis csusztatókirály, az pedig vastagon belföldi ügy...
@sárkányfő: Meg ne értsd a logikai ellentmondást, a végén még hozzájutnál valami pluszhoz. Talán olvasd el, hogy az egység képviselete nem csak külföldre hivatkozik. Mondjuk az alkotmányból, ami kimegy, és az újon. Nem szerepel benne, hogy az állam egységét csak külföldön testesítse meg. Akkor most mi is van? A 2 pont közül hol mondazs magadnak ellent?
@Alamio:
utoljára írom le, bár én vagyok a totál hülye, hogy fanatikus trollal szóba állok:

alkotmány.

nemzeti.

nemzeti alkotmány.

nem képviselet a kérdés, nem hivatalos formaság, hanem felhatalmazás az egész nemzet nevében alkotmányozni.

ennyit tehettem érted. aki örökké félre akar beszélni, az örökké félre is fog.
Magyarország,Isten játszótere.Kár hogy ilyen sok szar napja van az Öregnek!
@sárkányfő: Nem válaszoltál, ismételten. Vedd úgy, hogy az előző kommentemet megismételtem.

Ha igazad lenne abban, amit leírsz, akkor alkotmányt alkotni, de még módosítani sohasem lehetne. Ugyanis mindenki képviseletét nem lehet megszerezni. És egyetlen alkotmány sem lenne sem alkotmány, sem nemzeti. Tudod, azért vannak fogalmak, hogy azokat használjuk. A legális és legitim szavak nekem nem pusztába kiáltottak. Márpedig ez az alkotmány legális ÉS legitim is.
A Kínai államadósság-finanszírozáson beröhögtem. Melyik az a sügér-agyú barom, aki egy olyan országgal, ahol az írott szónak nincs jelentősége, ahol az állam erős hátszelével működő cégek úgy változtatják teljesen személyreszabottan az áraikat, amilyen lábbal éppen felkeltek?

Kínai cég működése: olcsón, rendkívül mélyen áron alul megszerez egy megbízást. Vár két-három évet, míg a versenytársak teljesen tönkremennek. Majd teljes változatlan állami támogatással a háta mögött monopol helyzetének teljes tudatában, és az állam-gépezet eltökélt támogatásával egyoldalúan szerződést módosít háromszor akkorára emeli az árait, mint a verseny-helyzetben a legdrágább szolgáltató. Sírni felesleges, mert addigra minden versenytársat kiütött.

És a mi kis agyalágyultjaink ezekre akarják bízni az államadósságunk kezelését. Mindezt IV. Béla nevében. Azért megengednék magamnak egy szolid LOL-t. XD

Ne is haragudjatok, de akkor már inkább a zsidók! (IMF)
Kínáról annyit mondanék, hogy amit Ujgur-isztánban meg Tibetben csinálnak ahhoz a 3. birodalom gépezete egy lenkerekes autó lehet csak. A zsidó nagytőke van Kínában is meg Indokínában is. Az egyik 19 a másik egy híján 20. Az államadóságkun meg egy virtuális adósság, tehát nem létezik.
süti beállítások módosítása