Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.07. 08:00 Fabius

Menekülés a közmédiumokba

Címkék: fidesz zugló közpénz elszámoltatás köztévé lmp papcsák ferenc várnai lászló

„Az nem megy, hogy elfogadjuk a tisztséget, majd szembeszegülünk a megbízóval. Egy közszolgálati médium legyen lojális a kormányhoz és tisztességes az ellenzékhez".

Ezzel a mottóval indított Belénessy Csaba a közmédiumi vezetők kinevezésének napján. Az azóta eltelt idő alatt szavunk nem lehet, az mottó egyik felét maradéktalanul sikerült megvalósítani. A közmédiumok vezetői elsajátították, és versenyt futnak a Leglojálisabb Nemzeti Együttműködő címért. Igaz, a médiatörvényben deklarálta volna kormányunk a kiegyensúlyozott tájékoztatás iránti igényét, de a gyakorlatban ez inkább a mi beszélünk, ti tudósítotok róla ahogy megmondjuk, a többieknek meg kuss nyomvonalon valósul meg.

Ezt egy vállrándítással elintézhetnénk, hogy ti csak csináljátok, mi nem nézzük, Rákay Kálmus meg majd hazudik valami statisztikailag mérhető nagyságú százalékot a nézettségről ahogy szokott. De mi van akkor, ha a közmédium előretolt bástyaként funkcionál, kvázi tábori kórházként ellátva a külvilágban találatot kapott pártkatonák sebeit, a műsorvezető/szerkesztő szanitécek hathatós segítségével? A mi pénzünkön, természetesen.

Papcsák Ferenc elszámoltatása erősen bevérzett bőr alá. Elszámoltatási kormánybiztosként eredménytelen, zuglói polgármesterként pedig éppen nekifutásból csinál magából bohócot, rabul ejti a gondosan szőtt közösségi hálója. Mit tehet egy elszámoltatást harsogó egykori pártököl, ha róla is kiderül a turpisság, hogy az elődök kitaposott nyomdokain járva szomjazza a haveri-rokoni tanácsadást, mint szaharai beduin a poshadt pocsolyavizet? Nyilván megpróbálhatja hiteltelenné tenni a renitens Várnai Lászlót, minden létező módon. Röhej, hogy egy állítólag felelős politikus a mezei komment trollok módszerével kapásból le eszdéeszesezi a biliborítót, és nem képes semmi másra. Illetve de, képes, a helyi Pártharsonában címlapon közölni a választópolgárokkal, hogy ők a rettenthetetlenek, és aki kérdéseket mer feltenni az október óta kötött 80 millás szerződésekről, az népellenség, és az elszámoltatás gátja. Néhányunknak furcsa, hogy az önkormányzat közpénzen fenntartott lapjában éppen csak az ügyet kirobbantó Várnai nem szólalhat meg, pedig szeretne. A lehetőségként felkínált - vegyél magadnak felületet fizetett politikai hirdetésként - opcióra pedig legfeljebb hevesen anyázni lehet egy jóízűt a pofátlanság láttán.

A megúszásra játszók viszont bakot lőnek. Ferink elszalad gyorsan a köztévébe nyilvános tisztítókúra keretében mosdani úgy, hogy tulajdonképpen a vád, a szerződések piszkálása el sem hangzik, mert Várnai természetesen többszöri kérése ellenére, a kiegyensúlyozott tájékoztatás nevében nem kap lehetőséget a beszédre. A Medveczky garnitúrának módja van bizonyítani, hogy a Belénessy mottót legteljesebb mértékben magukévá tették, és annak utolsó betűjéig megfelelnek.

A probléma annyi, hogy bennünk ezt látva fölmerül a kérdés: a zokni lefosásának ez vajon melyik stádiuma lehet?

Mert a két lokális rettenthetetlen innen nézve inkább az "öngyilkos merénylő" Várnai elől inaló, farsangi bálból szökött  szerencsétlennek látszik, mintsem büszke hérosznak.
Engem egy dolog érdekelne a tanácsadói szerződésekre elvert 80 milla sorsán kívül: meddig kell tűrni szó nélkül, hogy a közpénzen fenntartott médiumok köztévétől utolsó kerületi lapig kizárólag pártérdeket szolgálnak? Hol van a mérték, hol a határ? Mert egy magántulajdonban lévő lap, tévé, rádió azt ír, mond amit neki tetszik. De a mi pénzünket felélő elvileg értünk, nekünk tartalmat gyártó médiumok ugyan legyenek kedvesek kikászálódni a kormány seggéből, vagy arcukat a lenyugvó nap fényében fürösztve elhúzni a paripapéló irányába zsokénak.

Ugyanis a közpénzherda közügy, kedves elvtársak. A hírszolgáltatás meg ne csak színesebb legyen, hanem tényszerűbb is.

21 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr362717209

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mindenki megbolondult? 2011.03.07. 10:30:16

  Semmi bajom a vallással, anno a keresztvíz alá is tartottak, igaz sosem gyakoroltam a vallást és nem is tartom magam hívőnek. De sosem akartam a templomokat lerombolni, bezáratni vagy más egyéb módon korlátozni a tevékenységüket. De most an...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esélytelen, hogy itt valaha bármilyen ügy, melynek köze van a politikához megnyugtatóan és tényleges igazságtétellel rendeződjön, ugyanis a magyar igazság(na persze, inkább jog-)szolgáltatás teljességgel alkalmatlan feladatának betöltésére. A politikusokba úgy általában szorult jó erkölcs-szint negatív mértéke miatt pedig igen nagy szükség lenne rá...
index.hu/kulfold/2011/03/06/lemondott_a_japan_kulugyminiszter_illegalis_adomany_miatt/
Annyira egyetértek, hogy nagyon, de sajnos azt is meg kell jegyeznem, hogy se paripapéló irányában történő elhúzás, se a kormány seggéből történő kikászálódás nem lesz, ha minden így marad...
A média törvényünk jó. Kis pöcs juniós kötekedők is csak apró technikai hibákat találtak. Azt is csak a szoci ármány nyomására.
Így a tájékoztatás is kiegyensúlyozott. Szó szerint.
Szutyok tolvajokat leleplezni nem a közpénzen működő tv-nek kell, hanem a rendőrségnek.
Így ez is rendben van.
Mint ahogy az is rendben van ahogyan külföldről lehetett intézni, ha esetleg áruló módon nem akart valaki visszalépni az áldásos állami nyugdíjrendszerbe.
Meg az is rendben van ahogyan erről a köztévé tájékoztatott igen kiegyensúlyozottan.
Figyelembe véve, hogy egy 2008as kutatás szerint a közmédium akkor valóban kiegyensúlyozott volt -végre tizenakárhány év után- most februári szerint pedig az ellenzék szinte nem jut szóhoz -20%-, máris láthatjuk, hogyan gondolja a kormány a kiegyensúlyozottságot...

Nem csak a kormány, hanem az opportunista, gumigerincű, a legvidámabb barakk "polgárai"...
Köcsögök vagytok! :) Kötekedtek!? "...de 8 évig..." duma mindjárt jön trolléktól, akik egyébként 8 évig a "hörrtívít" nézték csak, max. néha kávé helyett átkapcsoltak az "átívíre", hogy a vérnyomás is rendben legyen. Amikor az elvileg "pártfüggetlen nemzeti média", a "kiegyensúlyozott tájékoztatást" így érti, akkor miről beszélünk? Pláne, minek? Az a sok pártkatona, aki ki sem húzza a fejét a fidesznyik elvtársak seggéből - még levegővételre sem - az mitől lenne más, mint az általuk oly lelkesen kritizált komcsi pajtik? Hisz ugyan olyan kommunisták, max. echte magyarosch szokás szerint még a komcsiknál is komcsibbak akarnak lenni! Még ha szálkásodik a nyelvük, akkor is! Egy dolgot nem akarnak tudomásul venni. Ez mindig is visszaütött és vissza is fog ütni! A cocik pedig képesek saját magukat simán lejáratni, csak hagyni kell őket nyilatkozni! :) Ugyan olyan jó fejek azok is, mint Papcsák elvtárs és a többi demagóg pöcs!
Álljunk már meg egy pillanatra azért a Ferkó bántásával!

Meg is szólalok az ártatlan ügyében, ki más, ha nem én, akinek szegről-végről földije, most már országgyűlési képviselője és polgármestere is ez a jó szándékú, akinek mást nem tudtok felróni, mint hogy nem feledkezik meg azokról, akik jót tettek vele, vagy akiket használni tud mindannyiunk érdekében.

Nyilván nem lehet érkezése a pénzkurka, szentelgetés, retyék és rutyák, jó- tett helyébe- jót- várj alföldi kenyerespajtások megélhetésének elrendezése mellett máshova beszaladni védeni a becsületet, mint a köztévébe, azt azért tartjuk, hogy jöttment ződek zőccségeinek támadását legyen mód visszaverni.

Minden apróságra még így sem juthat ideje az agyonhajszoltnak.
Biztos még zavarta is a feltárogatásban az a sűrű banki sms pittyegés az átutalásokról a Bajcsy kórházból meg oszt' utána a véletlenül két helyről felvett költségtérítésről.

hvg.hu/itthon/20101006_papcsak_alpolgarmestert_csinal_kampanyfon

www.mti.hu/cikk/534541/

Nagyon is el tudom képzelni , hogy mérges is volt, hijnye, ki a jóistennek adták már meg megint a lafo számomat, na mindegy, majd évvégén úgyis rá kell szánjam az időt, oszt legfeljebb perelek, még jó, hogy van az ügyvédi iroda, amihez már semmi közöm.

De még az is könnyen lehet, hogy a gyakori zsebtájéki duzzadmányt férfiúi horgadásnak tudta be, szerintem többre nem is nagyon érhet rá ennyi dologtul.

A mitugrász Várnait meg könnyen leszerelheti, adok én kabineti megjelenésre tanácsot ingyér' is, nem kell az a sok százezer pár hónapja erre alapított cégektől.

Ott van mindjárt a bicikli, amit hóttziher szándékosan hagyott ki a vagyonbevallásából Lacink, pedig nem ritkán koptatja vele a zuglói utakat.
Aztán meg lehet kapirgálni közokirathamisítással is, sutyorogják megbízható misére járók, hogy a gyerek keresztelőlevelét úgy hamisította, ráadásul a jó Pajor atya aláírását szkennelte be rá pofátlanul.
A Zuglói Lapok nem nevesített, de mindnyájunk által áldott összehányója, Pindroch Tomi se ácsorogjon kiélesített tollal a Várnai porta előtt eszdéeszes nekszus leleplezésére várva!
Kutyasétáltató nyugdíjas levéltáros ismerősöm többször kapta titkos találkán Várnait meg a délceg Leót holdvilágos estéken a Szugló u.- Vezér u. hajlatában, ahogy közös tálból, akarom mondani zacskóból etették a rucákat a pataknál.

Szerinte mindenképpen közpénz tartózkodott a zacskóban, mivel a rovásírásos felirat egyértelműen a Zuglói Önkormányzatra, de minimum Janus Pannóniusra utalt.
Micsoda idióták ezek :-)) Ha hagyták volna beszélni Várnait, akkor nem foglalkozott volna vele a Népszabóság, nem írt volna róla blogszféra több jelentős látogatottsággal bíró blogja (pl comment, varánusz) sem. Így viszont többen olvasták, mint ahányan nézték volna reggel :-D Semmiből nem tanultok, marhák!
Micsoda idióták ezek :-)) Ha hagyták volna beszélni Várnait, akkor nem foglalkozott volna vele a Népszabóság, nem írt volna róla blogszféra több jelentős látogatottsággal bíró blogja (pl comment, varánusz) sem. Így viszont többen olvasták, mint ahányan nézték volna reggel :-D Semmiből nem tanultok, marhák!
@néma bárány: na, ti sem panaszkodhattok, van nálatok is kreatív amnéziás zsebibaba, elég fiatalnak nézem a Marcell gyereket, örvendetes, hogy ilyen tanulékony. Még az is lehet, hogy a mi Fecónknál volt gyakornok, észak-keleti gyökérzet, Miskolc-Nyháza-Debrecen bermuda.
Folytatás!
Várnainak felajánlottak 20 (igen, 20!) másodpercet megszólalásra a DÉLI Híradóban!

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=401689&referer_id=friss
@Themisz: meg sem említve azt a tényt, hogy a Vagyonkezelő új, haveri vezetése, meg a frissen gründolt, pénzlandoltató, vagy ki tudja milyen funkciójú Eszközkezelő szerződéseinek kiadását leszavazták a jó fideszesek. Elmúlik egy élet, mire ki lehet kényszeríteni a betekintést, ha ki nem purcantják addigra Várnait.

Holnap du l7,30-kor zuglói fórum lesz, Schifferrel, Várnaival. (Nem, Papcsák nem lesz ott, rovásírásos táblát ad át megint, ha jól láttam Fabius újságlinkjének második oldalán).

zuglo.lehetmas.hu/esemenyek/zugloi-forum-marcius-8-an
@sületlenke: Szerintem a Vagyonkezelőt a legjobban az a tény jellemzi, hogy a szadeszes bűnöző Bokor még mindig ott van. Milyen elszámoltatás az ilyen???
@sületlenke: A Zsiga gyerek egy kapzsi kis pöcs, talán 30 körül lehet. Krizánk meg annyival rosszabb Feriteknél, hogy ennek a csóráshoz is vezetni kell a kezét. Nem még közösségi háló...:-D Ja, Várnai tökösségű ellenzékink meg egy sincs. Szar mérleg. Dfcwolfban talán lett volna elég kurázsi hozzá.
@Themisz: ha jársz erre a blogra, emlékezhetsz, hogy többször tárgyaltuk blogapuval a Bokor-féle pozícióban tartást.

Sokat tud a muki, merre-hány méter, ki, mi, mikor stb. Ritka nagy görény, évek óta ismerem személyesen. Közben játssza a támadhatatlan etikai bajnokot. Na, azelőtt Weineknek, most a surmónak nyal, oszt' ennyi.

A hvg-s linkből látni, mennyit nyal fel közpénzt a baktai felmentett, 1,7 milka, többet gondoltam. Kénytelen lesz pótolni, meg perelni. Még kártérítést is fog igényelni becsületsértésért, vannak egy páran, akiket fel akar nyomni.

Nőnapra meg szalad a köznyalászatiakba megfenyegetni a HVG-t. Viszi majd a levéltetves cineariákat, szigorúan önkormányzati számlára a csajoknak.
@Themisz: Menjenek az anyjukba 20 másodperc alatt.
@sületlenke: Én tudom, nagybátyám miatta mondott fel (2,5 évvel a nyugdíj előtt!) mert az egészsége teljes ráment arra, amit művelt. 50x kellett átnézni a szerződéseket aláírás előtt, nehogy kiderüljön, hogy rá akar verni valami balhét, vagy nehogy valami olyanhoz adja a nevét, ami később zsarolási alap. Hetente 2x ellenőrizték, hogy követ-e el valami szabálysértést, feltörték a számítógépét stb, mert akkor még nem volt érvényben az indoklás nélküli felmondás, ezért nem tudták kirúgni...
@néma bárány: Krizátokon tényleg látni, hogy még a micsodája elővételéhez is segéderő kell neki. Igy viszont bajban vannak, ki épít polipot, tüntet el lóvét stb. A Marcell is csak úgy tudott magának szerezni, hogy ki is derült, meg nem is nagy tétel relatíve. Ezzel a kaliberrel akár szoci is lehetne.

(Bari-off: mi a helyzet tavaszilag, gondolok itt hóvirág, effélék. Az én cinegevédelmi akcióm elég vacakul sült el. A faágra kirakott etetőm előtt sorban ácsingóztak a bagzáshoz a cinegéimből erőt meríteni akaró kib-ott kóbor macskák, aztán áttettem a hóbelevancot az ablakomba, ráccsal védett párkány.
Ott meg a nyomorult konvektorom lobbant be pont mindig akkor, amikor végre odamerészkedtek csipegetni. Törvény, naná, majd pont nekem jön össze valami... Lehet, hogy mutyivédelmet kellett volna vállalnom. Szólhatsz esetleg a polgitoknak, hogy gané emberi jellemek stb. terén nagy tapasztalattal online tanácsadást vállalok.)
Bakker, ezek tényleg ilyen primitív kisköcsögök, nem csak annak mutatják magukat... :))
index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/07/angolszell/
Ecceriék miből gondolták, hogy nem buknak le? Nekünk szégyen, hogy ilyen primitív és FAÉK típusú politikusaink vannak, akik annyi minimális gerinccel nem rendelkeznek, hogy ugyan azt a szöveget merjék leadni idehaza is, mint külföldön, ezzel keményen égetve a MAGYAR szót! GYÖKEREK! Baz.meg Viktor, komolyan nem gondoltam, hogy van a cociknál lejjebb, de az IQ gyenge bandáddal együtt folyamatosan bizonyítasz, hogy de, van lejjebb!
@sületlenke: Tavaszilag jók vagyunk :-) Bújik a hóvirág, az átnevelés után itt már le sem tarolják. Madáretetőnk nincs, turisták közé nem szabad madarakat csalogatni. Helyette följárunk a vadetetőket megrakni kékmezőre, meg Csóka kőre a kilátóhoz.
süti beállítások módosítása