Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Van az a pénz...? 444.hu/2024/04/23/balog-zoltan-a-sajat-lekotelezettjeve-tette-egyhazat-amokfuta... (2024.04.23. 07:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.02. 06:00 Fabius

Alkotmánytotó

Címkék: fidesz konzultáció alkotmány kérdőív szili katalin szájer józsef

Van egy jó hírem, meg egy rossz: kormányunk megkezdte az alkotmánnyal kapcsolatos, 12 pontos kérdőívek kézbesítését. Ez a jó hír. A rossz, hogy még attól is egyszerűbbnek néznek minket, mint elsőre látszott.

Az első furcsaság rögtön a postaláda mellett ért: a nálunk ideiglenes lakcímmel bíró, de életvitelszerűen 20 éve más európai országban élő, kettős állampolgár sógornőmnek is címeztek egy levelet. Mit lehet tudni, ha éppen itthon van és van kedve levelezni, akkor véleményét szívesen várja országa kormánya.
A pakk maga három lapocskát tartalmaz. Az elsőn a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala értesít, hogy nyugodjak meg, adataim felett teljes az őrség, címemet a kapcsolat felvevőnek nem adták ki, arra ők maguk kézbesítették a küldeményt.
Ezúton üzenem, megnyugodtam, tényleg, és köszönöm.

A második lap képes felén a Parlament és Szájer József néz velem szembe, míg hátoldalán az ellenzéket képviselő Szili Katalin intéz hozzánk pár kedves szót. ( a nyájas olvasó kattintgasson, olvasható méretű lesz) Szájer nagyjából a kötelezőt hozza: történelmi a feladat, ideiglenest cserélünk véglegesre (?) , ezért jó lenne, ha minden magyar állampolgár részt venne ebben. A mellékeltek szerint a kettős állampolgárok is. 12 a kérdés, tessenek kérem válaszolni, és visszaküldeni a névtelenség biztosítására melléket válaszborítékban.

Szili Katalin messziről fut neki a kérdésnek: naponta keresik meg az emberek, leöntik panasszal, de ő maga tanácsot adni is alig tud ezeknek a szegényeknek, nemhogy konkrét megoldást. Családok százezreit fenyegeti otthonuk elvesztése, súlyos időjárási és természeti katasztrófák sújtják az országot, az üzemanyag ára meg csak drágul a csillagos égig. Mit tegyünk ebben a helyzetben? Alkotmányozzunk, naná.
Csak nekem van olyan érzésem, mintha ex házelnök asszony éppen azt közölné virágnyelven, hogy bár a belvizes vörösiszappal terhelt OrbánViktor rája szakadt a nemzetre fuldoklásig, az egyetlen felemelkedést serkentő dolog az alkotmányozás lehet a szarlapátolás helyett.

A harmadik lapocska a kérdőív maga, telis tele a jobbnál jobb kérdésekkel, és a válaszokkal.

A kérdések az eddig megjelentekkel megegyeznek, csak szájbarágósra vannak fogalmazva, ahogy a válaszok is. Az addig rendben van, hogy ne nyomjuk agyon az állampolgárt az önálló gondolkodás terhével, de tényleg ilyen totó jellegű, egyetértek a kormánnyal, nem, kurvára nem tudom ikszelgetős izét kell kiadni a kezetekből? Szerintem, ha már konzultációnak hívjátok a másodrangú kérdések feltevését, akkor legalább az önálló gondolatainkra és válaszainkra is kíváncsiak lehetnétek. Tudjátok, ti fölteszitek a kérdést, én meg majd odaírom amit gondolok róla. Az tény, hogy ezzel a módszerrel elkerülhető laponként 12 kézzel beírt menjetek a picsába, de ezt ebben a formában konzultációnak nem nevezném.

Pláne, hogy az alapvetés maga is hiányzik, pedig meg kellett volna kérdezni: Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarországnak legyen új alkotmánya. Mások szerint ez nem szükséges. Ön mit gondol?

a : igen
b : nem

Így valóban értelmetlen az egész kérdésesdi, szerintem ezt Szájer József, Szili Katalin, és az összes többi aláíró is tudja. Megteremteni igyekeznek Orbán számára egy látszat biztonságot, ami majd megvédi szegénykét a hideg üvöltő szelektől, amik azt harsogják: ez Orbán és a Fidesz alkotmánya lesz! Sebaj, Jocóka majd megmelengeti, - ekkora kupac papírból rakhat tüzet jó nagyot - Kati néni hoz meleg tejet, pici Viktor meg majdcsak álomba sírja magát a lesz még nyár, ugye, ugye lesz ígéretével.

71 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr702703111

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Útmutató a kérdőív kitöltéséhez 2011.03.03. 11:42:13

Hihetetlen, de mozgalmunknak még mindig van létjogosultsága... 

Trackback: Apropó alkotmányozásra való felhatalmazás... 2011.03.03. 10:31:54

Levelet hozott a posta, a feladó nem más, mint maga  Magyarország Kormánya. Nem a Magyar Köztársaságé, mint jogi-politikai alakulaté, hanem csak így, sallangmentesen Magyarországé. Pontosabban nem is ők, hanem

Trackback: Szájer javaslatot tett az alkotmány szövegére 2011.03.02. 16:53:02

Az alkotmányozás ügyében tanácskozik szerda délután a Fidesz elnöksége, miután Szájer József, az alkotmányszövegező bizottságának vezetője javaslatot tett az új alaptörvény szövegére – közölte Lázár János. A normaszöveg-tervezettel kapcsolatban elmondta:…

Trackback: Kérdés a kérdésekről 2011.03.02. 13:17:04

Vannak, akik azt javasolják, hogy az új magyar alkotmányról ilyen átlátszóan manipulatív, a választókat lenéző, az alkotmányozást (is) politikai szerepjátéknak gondoló, valamint egyértelműen és kizárólag csak alibizési szándékkal bíró érdemtelen kérdés...

Trackback: Kérdőív az alkotmányról 2011.03.02. 11:38:22

Kérdések az új Alkotmányról a címe a Fidesz-kormány politikai marketing kampánysorozata ma kézbesített gyöngyszemének. Nem elég, hogy lehetetlen kihámozni, mit akarnak, egyes pontok sugalmazzák az elvárt választ, mások pedig nem kínálják fel az összes...

Trackback: Népi konzultáció – eszköz vagy szemfényvesztés? 2011.03.02. 10:12:11

Szerző:  Ténytár Az ellenzék népszavazást és/vagy az Országgyűlés négyötöde általi elfogadást és/vagy a kö

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Überbrutál a kép. Pláne, hogy Szájer elvtárs becserkészi Vikit hátulról! Szájerről tudtuk, na de Viki is? :)) A papírjuk meg egy vicc, amúgy is túl kemény!
Ezzel a "gesztussal" pedig, elhitetik sokakkal, hogy az országgal közreműködve - a zemberek jóváhagyásával - készült. Szili Katalin csak egy egyszerű parasztvakítás a "gyökkettő" agyi kapacitással rendelkező, lázadozó, de ragaszkodó mszp szavazóknak.
A liberálbolsi vonyítás támadásának tudható be nyilván a konzultációs bódítmány kiküldésének egybeesése a NemMegszorítás - vagy MegnemSzorítás (?) kidolgozási i d ő p o n t j a i t elhebegő, 9 hónapig kés(leltet)ett ejakulációval.

Az meg még a csivavák számára is érthető, hogy a 8. pont virágnyelven az iránt érdeklődik, kötelezi-e (sic) a nép a határon túliaknak szavazati joggal párosuló állampolgárság megadására a parlamentet.

Ja, világos mindhárom válaszlehetőség, apróságokkal meg minek terhelnék a bemákonyozottakat holmi adófizetéshez kötött választójoggal.
Azt meg mégsem írhatják oda, hogy fidesz mindhalálig...

A vizsgálóbizottság előtti megjelenés alkotmányba foglalása is milyen empatikus, ó, személyre szabott demokrácia, ezért kesergünk itt húsz éve, hogy szerepeljünk itt mindannyian, nevesítve, Gyurcsány, Bajnai, Szilvásy, Juhász.

A dolgot nagyban hitelesíti az értékközösség nőneműjének személye.
Katikánál jobban szerintem is kevesen képesek felismerni a közösséget összetartó egyéni érdeket.
Még egy Szili-forma értelmi aljaszer is látja azért, merre csörög majd itt a dió néhány évtizedig.
Független kaliber, na igen.

Mint ahogy pamutból vannak az arra járó fuvallattól is elektromosan szikrázó ócsó, ám vitorla méretű bugyikák, amiket a romániai kisebbség pár magyar szót ismerő, de annál népesebb csapatai árulnak szerte a pesti piacokon.

Ja, ők, akiknek a közösségi Katika választójogot is kíván mellékelni az állampolgárság mellé.

Azt kérném, ne nájlonzacskóban küldje ki nekik. Abban még jobban szikráznak az ócsó pamutbugyikák, attól tartok.
Történelmi rekordot döntöttünk abból a mérhetetlen lebecsülésből amit a kormány a választókkal szemben érez(tet)

Erre csak a diktatúrákban vetemednek, és itt nálunk Európában.
barhogy okoskodom, a filctollal rairt 'huzzatok a picsaba' felirat a legjobb valasz az egeszre. vissza is kuldom.
A magyar lányok teste is legyen benne, mint biológiailag nemzeti kincs.
@maybach: A magyarországi romák és csövesek teste is legyen benne, mint biológiai fegyver :D
A legviccesebb, hogy Szilivel akarják hitelessé tenni az ellenzékiek számára. Nem tudom, kinek hiteles figura ő.
@Murderface: Igen.
Ja és a Fradi sose essen ki az első osztályból!
Olyan gáz érzésem van ettől, amit nem tudok szavakba önteni! De talán így:

Én kérek elnézést!
Ez így nem lesz komoly. Egyrészt nem rovásírásul van, másrészt szó sincs a szent koronáról.
A hejesirásrol már ne is beszéljek.
Ráadásul nincs a válasz lehetőségek közt, hogy vegyenek el kettőt.
kulon kiemelnem, a 7 es pontot, amikor is csak az indulhasson kozbeszerzesi eljarasban, akinek a tulajdonosi hattere atlathato. ( a tobbi is eleg ciki, de ez kulonosen irritalo)

kajah ibrahimrol cegenel atlathato volt a tulajdonosi szerkezet?
Igen, hisz Kajah Ibrahim lett a tulajdonos

Josiph Tothnal ugyanez a helyzet.

a fszom kivan, hogy ennyire debilek a honfitarsaim, hogy ilyen egyszeru szarra is felulknek.

MAGYAROK, MINDENKI EGY KOZEPES MERETU FERFI NEMISZERVET RAJZOLVA KULDJE VISSZA A KERDOIVET.
Elolvastam a kérdőívet, szerintem teljesen rendben van, pedig nem a fideszre szavaztam, van olyan kérdés is amivel egyetértek, van olyan is amivel nem, örülök hogy legalább ezt leírhatom valahogy.

"Az tény, hogy ezzel a módszerrel elkerülhető laponként 12 kézzel beírt menjetek a picsába"
Ez téged minősít. Amúgy az egész poszt semmiről nem szól, elolvasom és csak a tömény, értelmetlen hülyeséget sugárzik belőle, csapkodsz össze-vissza magad körül, de nem találsz el semmit, nincs benne egy logikus gondolat sem, pedig kétszer is elolvastam, hátha.

A címedre bejelentett ember levelet kap -> monnyon le a kormány.
Aha.
És ilyenek írnak blogot, az index meg kirakja a címlapra.
Én odaadtam a boríték teljes tartalmát a kutyámnak. Jól elszórakozott vele:) Szétcincálta pillanatok alatt.
szili katalin beírta magát a nemzeti együttszüttyögés rendszerébe? :D

a többit meg leszarom...
@tizenot: Aztán meg siránkoznak a sajtószabadság korlátozása miatt :)
Nem "attól", hanem "annál", szerintem.
@sületlenke: ne számíts néhány évtizedre, de túl sok évre sem.
Megkaptam, hozzá se tudok szólni, mert nem jutok szóhoz! Annyira szép, és felemelő, amikor a tervbe vett alkotmányról kérdeznek engem, mint egyszerű választópolgárt. A kérdések meg, nagy sorskérdésekre vonatkoznak! Gyönyörű!
Persze tamáskodhatnék, hogy aztán a napi politikának megfelelően hányszor fogják módosítani, és kinek az érdekéből. Mi lesz az alkotmánybírósággal, a hatalmi ágak szétválasztásával, a visszamenőleges hatájú törvényalkotással, a jogbiztonsággal....stb. Csak akkor én lennék a rosszmájú, akinek semmi sem elég jó!
@sas70: Először jogtechnikailag tisztázni kéne, mi is ami egy alkotmányban szabályozandó. Na és ezek után kéne válogatni, hogy mi is kerüljön bele.
@tizenot: 1. Nem kell a posztot elolvasni
2. Kommentelni sem kötelező
3. Lehet sajátot írni
Azt észrevette valaki, hogy a megbízó nem a Magyar Köztársaság Kormánya, hanem Magyarország Kormánya? Sokat elárul mit gondolnak az államformáról...
@Karikaszeg: Igazad van, a "nem" leírt dolgokra is figyelni kell !

A kérdések valami ötlebörze gyatra tarmékei.

Szili mint egy DEMO "ellenzéki" ebben a szerepben.

Szájer a kormányzati biodiszlet egyik eldobható arca.
@tizenot: szerinted Alekosz is teljesen rendben van. Nagyjából ennyire releváns a véleményed.
Elég nekem az is, hogy állandóan olvasom a híreket munkahelyemen, legalább otthon hagyjon békén ez a geciputtony banda.
15 várj mig18 leszel és szaladj neki újra
@tizenot: lehet, hogy minden harmadik-negyedik sort olvastad?

Ha semmiről nem szól, akkor nem volt kár ezt a hosszú kommentet megírnod? :)
@tizenot: Te szereted ha felmossák veled a padlót?
Szili tényleg úgy tesz, mintha a szarkupac közepén a legüdvösebb dolog a kérdőív kitöltése lenne. Vajon minek keverte össze a katasztrófákat az alkotmányozással?
megírtam már máshol: ha tudnám, hogy maga a rettenet nyitná ki, megforgatnám hígfosban, ráhugyoznék, ráhánynék és mehet vissza a feladónak. de szegény, nyugdíjas manyinéninek - aki nyitogatja majd - semmiképp sem akarok rosszat.
@néma bárány: Az mindig is látszott rajta hogy ostoba, de hogy a nevét adja egy ilyen szöveghez... vsz. az esze rövidebb mint a nyelve
@tizenot: nos, ha szerinted ezek azok a dolgok, amelyek vérfontosak lévén, okvetlenül benne kell, hogy legyenek az Alkotmányban, akkor az téged minősít. Hogy örülsz, hogy elmondhatod róla a véleményedet és tán még azt is elhiszed, hogy számít (!!), hogy mi a véleményed (meg a kérdőívet visszaküldőké), az szintén téged minősít. Ha szerinted az ország jelenlegi helyzetében egy új Alkotmány kreálása a legfontosabb, az szintén téged minősít. Felhívnám rá a figyelmedet, hogy a jelenleg hatályos Alkotmány is sok-sok jogot biztosít neked is és nekem is. Amivel gond van, az a lehetőség. Lehtőség, hogy érvényesítsem ezeket a jogaimat. Pld a munkához való jog. Ez is alkotmányos jog, csak éppen munkahelyek nincsenek, vagyis jóval kevesebb, mint szükséges lenne. Úgyhogy inkább a meglévő jogok érvényesítéséhez szükséges lehetőségek megteremtésén fáradozhatna a kormány, levelezés helyett. Nopersze, az macerásabb, mint egy tákolt kérdőív kiküldése, melynek (mint láthatjuk) vannak örvendező címzettjei is.....
A kormány ott rontotta el, hogy elfelejtette, hogy az embereknek csak egy dolgot szabad borítékban küldeni: pénzt!

Az MSZP milyen jól kijött a hamis 19 ezer Forintos "csekkekből", amit később be is váltott.

Na, ez kell az embereknek! Nem pedig kérdőív!
én megelégednék a nokiás dobozzal is,nem kell költeni boritékra
jefferson, madison, fanklin

vs.

szajer, szili, pozsgay

HURRA, ket-har-mad, ket-har-mad, IM-HO-TEP
Vannak akik úgy gondolják - például én -, hogy a nemzet vagyonát leginkább a politikusoktól kellene megvédeni.

Nagyjából ennyi a véleményem a kérdőívről. (Mellesleg láthatóan most sem baj, ha szinte havonta kap a család ilyen olyan leveleket az adóforintokból. EZ szintén elég baj.)
@Takony_fősámán: hát, nem tudom, miféle, saját jogán és érdemei alapján szerzett n é v r e gondolsz a majdhogynem főostoba Szili esetében, hacsak nem vesszük annak a közjogi méltósági funkció elfogadását a pártjától, majd éveken át az ájtatos ki-kikacsintást tőlük, végül a szarkupacuk tüntető elhagyását, de persze szigorúan csak a listás helyecske után...

Meg vehetjük esetleg saját kvalitásokkal alátámasztott márkának azt a tevékenységet, amivel majd két évtizede nyaldossa a 6-os utat az országházig, és még azt sem átallotta, hogy köztársasági elnökjelöltnek erőltesse magát nagyjából egy újszülött rózsás borz értelmi adottságaival?

Igaz, ő csak önként tülekedett. A mostani kacagányos köztulkot meg úgy jelölték, nem maga találta ki. Na, a Szilinek ennyivel több a kreativitása.
Igen, Asszonydícséret mosópor, még az átkosból, ha emlékszik valaki.

Tisztítani nem tisztít semmit, ellenben rohadtul habzik.
Nekem nagyon tetszik az új-zélandi alkotmány, nemsokára annak hatálya alá helyezem magam a téridőben. További jó szórakozást!
@Karikakeszeg:
a)valahol elveszett a nagy alkotmányozás közben.
b)ezzel is spórolni lehet sok nyomdafestéket.
A Fidesz az elmúlt egy év alatt csúfot űzött az alkotmányból a mindannapos, pillanatnyi érdekei szerinti csűrés-csavarással, az alkotmánybíróság megregulázásával, a nyilvánvalóan alkotmányellenes törvények kreálásával.

Ezek után engem nem érdekel az alkotmány. Kitörölhetjük vele a seggünket.
@macamuca: Hát van benne pár jó dolog, pár kevésbé jó, de nem teljesen értem, hogy egy ilyen kérdőív kitöltéséből hogyan következik az, hogy a jelenlegi kormányzó párt szar. Semmiféleképpen nem rossz hogy van ilyen kérdőív.

Amúgy jól látod, a gond nem azzal van, hogy mi van az alkotmányban meg a törvényekben, jó lenne az már úgyis ahogy van, ha minden betűre be lenne tartva, tartatva.

Ezzel csak az a gond, hogy ti azt hiszitek hogy az 1 db viktor meg a sleppje tehető felelőssé tízmillió ember viselkedéséért. Mert itt az átlag magyar tartásával, elveivel van a gond. Ha 9.999.000 ember betűről betűre betartaná a törvényt, nem ügyeskedne, GONDOLKOZNA, akkor nem itt tartanánk. Viktor egyedül semmit nem tud csinálni, vona sem, gyurcsány sem, senki sem. Az autópályaépítésekből sikkasztott lóvéban a fejes ugyanúgy benne van, mint a legutolsó kétkezi munkás aki feketén elmegy melózni és ezzel fenntartja a rendszert.

A gond ezzel van, máshol a rendőr törődik a környezetével, az árus büszke arra hogy szép, minőségi árut ad el, a boltos szó nélkül visszaveszi a hibás terméket és őszintén elnézést kér, az utcán ha két ember találkozik egy szűk helyen általában mindkettő visszalép és el akarja engedni a másikat.

Az ifjú politikus nem azt a visszajelzést kapja a közvetlen környezetétől hogy fasza gyerek, ha lenyúlt az állam pénzéből, hanem elfordulnak tőle.

Azt hiszed az a megoldás hogy megszavazzuk gyurcsányt, de nincs több pénz, akkor a kurvaanyját, jöjjön az orbán, nincs több pénz, neki is a kurvaanyját, jöjjön a vona, nincs több pénz, akkor neki is a kurvaanyját stb...?

A sok kurvaanyázás közben meg elfeledkezünk arról, hogy nekünk kéne megváltozni, nem mástól (orbántól, gyurcsánytól, vonától) várni a megoldást, ők nem fognak tudni tízmillió másikat egyedül megváltoztatni akkor sem, ha esetleg tényleg jót akarnának...
@tizenot: "És ilyenek írnak blogot, az index meg kirakja a címlapra."
Ja, te meg hülye, elolvasod. Én nem olvasok el olyat, ami nem érdekel. Hülye.
- Humphrey, ön a politikusokat a szervezett bűnözéshez hasonlította?
- Elnézést uram, inkább a szervezetlenhez...
Azért valljuk meg, a magyar lakosságnak még ez is bonyolult....
15 amiket te it felsoroltál,annak semmi köze az alkotmányhoz.
@tizenot: az előző hozzászólásoddal nem értek egyet, de ezzel sajnos igen. Bár köze tényleg nem nagyon van az alkotmányhoz.

Tegnap hozzám is eljutott ez a baromság. Kérdésem az, hogy ha kitöltöm és visszaküldöm, és a sok hozzám hasonló tényleg értelmes módon fogja visszaküldeni (pl. ne legyen a gyerekek után plusz szavazat, mert nekem ne a 17 éves kora óta zsinórban szülő suttyólány meg a 8 általánosos segélyen élő hapsija -földrajzi helytől függetlenül- meg a 10 gyerekes cigányasszony mondja már meg, hogy ki vezesse mondjuk az országot.) Szóval ha visszaküldöm, akkor számítani fog? Gyanítom nem. Úgyhogy szerintem úgy fogom visszaküldeni, ahogy Prefektus tenné:

prefektus 2011.03.02. 09:48:54
barhogy okoskodom, a filctollal rairt 'huzzatok a picsaba' felirat a legjobb valasz az egeszre. vissza is kuldom.
JA hogy Szili az "ellenzék" képviseletében van ott... ilyen alapon a Csintalant is megkérhették volna...
@tizenot: nem a kérdőív kitöltéséből következik, hogy sz@r a kormány, hanem abból, hogy kérdőíveket küldözget, látszat-dolgokat firtató kérdésekkel, megpróbálja elhitetni, hogy számít a válaszoló véleménye. Vagyis az alapkérdés nem az, hogy mit kérdeznek, meg hogy mivel kapcsolatban, hanem az, hogy hülyének nézik azokat, akiknek a vezetésére megbízást kaptak. A választókat. A választást megnyerték, vele együtt a vezetéssel járó feladatokat is. Ezeket a feladatokat sorba kellene rendezni, fontosság szerint. Majd nekilátni és megoldani. Vagy minimum megpróbálni megoldani. Kezdve a legfontosabb(akk)al. Márpedig az alkotmányozás, annak megváltoztatása (szerintem) nincs éppen a toplista elején.

o.v. meg a sleppje (meg bármelyik kormány, vezetője és sleppje, tehát gyurcsány is, meg a többi is) felelős azért, hogy az adott országban milyen a közgondolkodás. Mi az emberek véleménye pld a csalásról, lopásról, stiklikről? Ha azt tapasztalják, hogy lehet állami (köz)pénzekből magáncélokra fordítani, lehet a haveri kört előnyökhöz juttatni, stb, akkor valami olyasféle lesz az alap-hozzáállás, hogy "nah, akkor én is bliccelhetek a vonaton, ha már a vezérkar milliós nagyságrendben lop!" Amíg bort isznak, de vizet prédikálnak, addig valahogy hiteltelenek... Olyasmi ez, mint a gyereknevelés: amilyen a szülő, olyan lesz a neveltje. Nopersze, nem egyik napról a másikra lehet valamilyenné tenni/nevelni egy gyereket vagy egy népet/országot, ez egy folyamat, ráadásul hosszú folyamat. Aminek valahol van egy kezdete. Gyereknél ez a születése pillanata. Egy ország esetében ez lehet(ne) egy kormányváltás: más vezetőség, más mentalitás, más módszerek, más hozzállás. Nah, ez nem történt meg. Az már részletkérdés, hogy melyik kormány tagjai hol-mennyit-hányszor-stb stikliztek. A lényeg az, hogy mind a saját zsebét tömi. Aki keveset lop, az is ugyanolyan tolvaj, mint aki sokat. Mármint szerintem. Lehet szembeállítani/hasonlítani az egyént, amint krumplit, műszaki cikket, pénzt, stb lop és ezzel kárt okoz a másik egyénnek a közhivatalt betöltővel, aki egyrészt pénzt lop (mert a "fal" állások kreálása útján kifizetett pénzek /naná, hogy "megbízható" sógor-koma-jóbarátnak!/ is lopásnak minősülnek, mármint szintén szerintem), másrészt a magatartásával közvetített üzenettel ("megteszem, mert megtehetem, és mert ez jó nekem!") közmorált rombol és lehetőségeket vesz el azoktól, akiknek jóvoltából vezető beosztásba került. Igen, tőlünk. Ha a mindennapi történések azt igazolják, hogy csak az érvényesül, csak az boldogul, aki elvtelenül nyal, akkor bizony a közmorál olyan lesz, amilyen ma. Sz@r. Nem a tízmillió lakost kellene először megváltoztatni, hanem önmagukat. Nagyobb esély lenne a sikerre, elvégre kevesebb vezető/politikus van, mint 10 millió. Node ez azzal járna, hogy lemondanak sok-sok kiváltságról, juttatásról, stb. Őszintén: te melyik politikusból nézed ki, hogy ezt önként (!!) és őszintén megteszi?? Mert én egyikből sem.
Marad tehát az, hogy olyan a vezérkar, amilyen a vezetettek zöme... Persze, ha a (meg)vezetettek rájönnek, hogy egyrészt átverték őket (úgy tűnik, ez folyamatban van...), másrészt elhajthatják a búsba a nekik nem tetszőket (kérdés, milyen módszerrel, merthogy lövöldözős-harcias elhajtást nem kívánok, de lassan sajnos sanszos, hogy ez sem kizárt....), nos, ha ez megtörténik, akkor adott a kérdés: mégis ki a fene legyen akkor a miniszterelnök, kormányzó párt, miniszter, stb?? Részemről egyet sem látok a kínálatban, akikre jó szívvel szavaznék. Akkor mi lesz? Na, ez az, amibe ha belegondolok, akkor csak tehetetlenül széttárom a kezemet: passz. Az aktuális párt-kínálatból hatalomra kerül az egyik, aztán a másik, majd a harmadik, stbstbstb. Egyik vödör fekáliából átmászunk a másikba. Hátha az nem olyan büdös, hátha nem ér szájig, hátha nem is az, csak annak látszik....

Tényleg ideje lenne hinni a saját szemünknek-egyebünknek: ez bizony az, aminek látszik. Kérdőívvel együtt........
@jah-man: de már dolgoznak rajta... :)
Vagy inkább :( :(
@sixx a bolsevik: Te nagyon okos vagy.

Csak az a gond, hogy egy szóval nem mondtam hogy a téma nem érdekel. A téma érdekel, ezért olvastam el a bejegyzést, ami viszont nem a témáról szól, hanem arról hogy a szerző azt hiszi, hogy azért szar az élete, mert viktornak hívják az aktuális miniszterelnököt. Úgy képzeli viktornak személyesen kéne dolgozni helyette, felépíteni a házát, összeszerelni a mercijét, mert hisz' ezt ígérte hogy nem kell csinálni semmit és csak úgy majd jó lesz. Én inkább valami olyasmire emlékszem inkább, hogy be fogunk szarni, a neheze még most jön, meg hogy EGYÜTT fogunk felépíteni valamit. A neten értelmetlen hülyeséget írogatni az már az "együtt keményen dolgozunk" rész lenne?

Azért örülök hogy legalább ez a halvány, már évekkel ezelőtt elcsépelt érvecske az eszedbe jutott.
Csak simán ne küldjétek vissza.
Senkinek sem tűnt fel, hogy nem szerepel a kérdések között, hogy egyáltalán kell-e új alkotmány?
Gondolkodni kéne kicsit.
@tizenot: nos, igen, az ígéretek. Egyrészt valóban nem ígért semmi konkrétumot (nincs mit számonkérni: ez, ugye, korrekt egy vezető-jelölttől...), másrészt viszont azt sugallta (azzal, hogy minden rossznak az előző garnitúra az oka, bezzeg ha ők intézhetnék az ország ügyeit, mindjárt nem lenne itt lopás, csalás, hazudozás, stb, minden rendbejönne, együtt majd mindent széppé teszünk!), hogy majd ők! Majd ők rendet tesznek, ami azzal jár, hogy mindenkinek jobb lesz. Előbb kicsit jobb, később sokkal jobb. Ehhez képest a stiklik (felsőbb szinten) folytatódnak, csak most nem a bal kéz merít a húsosfazékból, hanem a jobb kéz, elvégre most ő vigyáz a fazékra. Vagyis arra, hogy a másik kéz nehogy belenyúljon... Én magam, mint szimpla hétköznapi ember (mondhatnám, választópolgár..) pedig rosszabbul élek, mint egy éve. És azt gyanítom a látottak-hallottak alapján, hogy fogok még rosszabbul is élni. Mint "szívderítő" jövőkép, ez van előttem... És ilyesmit tapasztalok a környezetemben élőknél is. Szerinted ezért ki a felelős, ha nem az aktuális kormány és annak vezetője? Meddig lehet "elmúlt8évezni"? És meddig lehet elhitetni az emberekkel, hogy ők (fityesz) semmiről nem tehetnek, ők csupa szépet és jót akartak-tettek, node "rohadtgyurcsány" miatt nem lehetett? Meddig lehet beadni azt, hogy "készen állnak a kormányzásra", de csak a hivatalba lépés után 10 hónappal (!!!) mutatnak be egy programot, ami ráadásul sok ponton mellőzi a konkrét számokat, konkrét teendőket? Mert nem az a program, hogy mit szeretnék, hanem az, hogy a célomat hogyan érhetem el. Akár munkahelyteremtésről van szó, akár a havi villanyszámlám kifizetéséről... Utóbbi esetén az Eon-t nem érdekli, hogy deháténbeakartamfizetni! Csakis az érdekli, hogy megtettem-e. A következő választásokon szerinted kit fog érdekelni, hogy mit szeretett volna (ha egyáltalán...) a fityesz? És kit fog érdekelni, hogy mit is tett pontosan? Annak milyen hatása volt az egyénre? Egyáltalán: a kormánypártot az érdekli, hogy tényleg megpróbáljon tenni valamit az ország érdekében vagy az, hogy veszett fejsze nyele az egész ügy, de legalább a saját zsebüket megtömjék, amíg megtehetik? Én utóbbira tippelek... Annyi kiegészítéssel, hogy megpróbálják minél hosszabra nyújtani azt az időszakot, amíg ezt megtehetik (hatalom megtartása).
Demokratice, természetesen....
jó nagy bullshit az egész kérdőív
ráadásul a 11-es pont hülyeség is, tudomásom szerint most is van lehetőség tényleges életfogytot kiszabni, sőt, vannak is ilyen elítéltek
@macamuca: A gond itt az, hogy azok a gyerekek (25 év alatti emberek), akiket mi most nevelünk, azok azt látják, hogy az autószerelő lehúz, a szomszéd sikkasztott, abból van mercije, apu kamuszámlákat írogat hogy ne kelljen annyit adózni, a boltos a lejárt árut rakja előre a polcon, meg hogy mocskos gyurcsány, mocskos orbán estébé, estébé...

Ezek nem segítenek. Ez a gyerek egyszer majd beleül az orbán székébe és nem ő lesz a hibás, ha azt a mintát követi, amire a környezete nevelte. A gyerek nem tud gondolkozni, mi - felnőttek - elvileg tudunk, vissza kéne vennünk egy kicsit, példát mutatni, hogy ne csak azt tanítsuk meg nekik hogy "mocskos orbán", mert az nem segít.

Én biztos vagyok benne hogy a legjószándékúbb politikus sem tudna értelmes dolgot végigvinni a mai magyarországon igazmondással. Sokszor nem azért hazudnak mert hazudni akarnak, hanem mert muszály.
Ha neked azt mondom hogy nézd tesó, meg kell emelni a vasút árát, ezért meg ezért, te lehet hogy megérted, de a szomszéd rózsika néni nem fogja megérteni és így nem tudok támogatást szerezni a reformokhoz. Ezért hazudnom KELL és inkább azt mondom hogy nem lesz emelés, csak meglegyen a támogatás és akkor TALÁN tudok majd valamit kezdeni. Szóval sokszor hazudni KELL, hülyének kell nézni az embert, mert vannak akik nem olyan okosak és nem látják át egy-egy változtatás lényegét. Szerintem a politikus munkája sokszor nagyon nehéz, jóval nehezebb mint azt az ecceri ember gondolja. Lehet hogy egyszer össze kéne szorítani a fogunkat, "nézd tesó én akarom hogy jobb legyen, nézd, egy év alatt 25%-al több adót fizettem, na most te jössz". De az hogy mi sem csinálunk semmit, nem változtatunk és várjuk, hogy a szarból egy ember várat építsen, na az biztosan nem működik.

És hidd el, ha a "mocskos orbán, mocskos gyurcsány" helyett inkább mondjuk megyünk és lebetonozzuk a közeli kátyút a hétvégén a szomszédokkal, az sokkal jobb érzés lesz.
" Szóval, fogjuk, és ... ez mi?
- Boríték. Benne van a lap.
- Ööööökhhm. Mind a kétmillió borítékban van? Mi a szaré' van borítékban? Ki fogja ezt mind kiszedni? Mi a francér' tették bele?
- Mi küldtük ki a válaszborítékot!"

emiksz.blog.hu/2011/03/02/10_a_kerdes_a_valaszra
@tizenot: Jó példa erre pl. a politikusok fizetéscsökkentése. Most komolyan, kinek jó ez?

Mi motiválja arra jobban a politikust, hogy ne sikkasszon és lelkiismeretesen dolgozzon, szeresse a munkáját, ha kevesebbet vagy ha többet keresne? Hogy tényleg jó döntéseket hozzon, hogy hosszútávon is megtarthassa az állását? Mi vonzaná az igazán okos, rendkívűl képzett embereket politikai pályára, talán a kevesebb pénz?

És erre jön a tömeg hogy minimálbért a politikusnak.

Szóval keveset gondolkozunk, na.
@tizenot: ".... hülyének kell nézni az embert, mert vannak akik nem olyan okosak és nem látják át egy-egy változtatás lényegét."

Nah, legelőször is ezt a felfogást kellene kiirtani. Nem gondolkodásra képtelen hülyének nézni a felnőtt (!!) választót, hanem értelmes embernek, aki képes felfogni: a nincs-ből nem lehet adni. És képes felfogni, hogy semmit-tevésből nem lesz valami. Tenni kell, és akkor lesz esély (nem biztos!, semmi sem biztos) sok dologra.
Nem tudom, hogy te próbálkoztál-e valaha ilyen magatartással, úgy értem, kicsiben, én igen. Gyereknevelés címszó alatt. Nálunk alapszabály volt, hogy a "gyerek kicsi, de nem hülye!". A saját szintjén mindig (!) el kell neki mondani, mit miért lehet, kell, muszály vagy tilos. Sokszor nem tetszett neki, ez tény. De elfogadta, hogy a szülő dönt, tudja, hogy ha megígér valamit, akkor azt be is tartja (!), ha bizonytalan, hogy kérése teljesülhet-e, akkor nem ígéri meg, hanem megmondja: megpróbálom teljesíteni, de ezért+ezért lehetséges, hogy nem fog menni. Megszokta, hogy bizonyos kérések teljesítése feltétel(ek)hez kötött, más dolgokat kérnie sem kell, megkapja, megesik, hogy büntetés jár adott tettért vagy mulasztásért és van, hogy jutalom, elismerés, dícséret. Vagy letolás. Félreértések elkerülése végett: messze nem szuperkölök, most, nagykamaszként pláne vannak problémák. Csak éppen az adott problémák kezelése, megoldása nálunk nem kimondottan olyan, mint osztálytársai zöménél. Átlagos gyerek, az átlagostól eltérő szemlélettel.

Majd amikor lesz olyan politikus, aki nem hülyének néz engem és a többi választót, majd akkor lehet arról beszélni, hogy demokrácia van, nem hatalom-szerzés, -megtartás. Amíg te és sokan mások elfogadhatónak tartják, sőt, szükségesnek, hogy hülyének nézzék, addig bizony olyan lesz a vezetőség is, mint a mostani, meg az előzőek. Hülyének néznek minket. Miért is ne tennék? Hisz szinte elvárják tőlük! Nosza, ezt meg is adják. Mást nem. Egyértelmű: a zöm ezt várja el, ilyet választ, mert ilyet is érdemel. Ha másfélét szeretne, ahhoz előbb fel kellene nőnie, mármint szemléletben, és akkor másfélét keresne, másfélét juttatna vezető pozíciókba.

Azt hiszem, sokan kezdenek felnőni. De hogy mikorra történik ez meg a többségnél, és akkor mit fog eredményezni (milyen politikusi választékból kit-kiket fog hatalomhoz juttatni), az a jövő zenéje.

Amúgy hazudni nem muszáj. Vannak dolgok, melyek publikusak: ekkor az igazat kell mondani. És vannak dolgok, melyek nem publikusak (államtitok). De azt mondani, hogy hazudni muszáj: nos, én nem szeretem a hazugságot, sem azt, ha hülyének néznek.
Ha már oktalan, buta emberek, akiknek muszáj hazudni:
nol.hu/belfold/20110302-tankotelezettseg_15_eves_korig

Mi a jobb: okosítani (megpróbálni) vagy fenntartani a butaságot? Dógozzá', ne gondúkoggyá'! A munkáddal serkencsed a gazdaságot!

Szép...
@tizenot:

Te határozod meg, hogy én mit hiszek? Mellesleg se neked se Viktornak nem kell besegítenie házba vagy kocsiba, önállóan sikerült megoldani már régen.

Tudom, hogy furcsa és szokatlan, ha az ember nem vár senkire, sőt, a rendszerváltás óta rá, és a kkv szektor többi munkaadójára vár minden kormány. Csak kurva unalmas már, hogy minden kormányváltás után pont négy évig lesz szar, és nekünk finanszírozni kell az összes faszságot a semmiért cserébe. Ehhez képest mellékszál, hogy a jelenlegi főnököt Viktornak hívják.

A véleményem kinyilvánításához meg fenntartom a jogot, és magasról szarok rá, hogy ez neked esetleg nem tetszik, vagy nem esik egybe a tiéddel.
@Fabius: ...aki pedig annyira gyengusz, hogy ezt fel sem fogja, annak pedig én ajánlom a blog címének a VAR után következő részét a szájára, nyelvére... Tetszés szerint!
Látom egy-egy 15 "évesnél" működik a parasztvakítás :P
@néma bárány:
Eddig nem szóltam a mi Katikánk lépéseiről semmit sem.
Jól tettem.

Szót sem érdemel.

Ha nem emeli ki az új pártja (Fidesz), akkor csak az a kérdés, mikor tűnik el a süllyesztőben?

És ő csak egy a sok közül...

NessieGraf (törölt) 2011.03.03. 01:54:22

És ehhez képest jelenleg két alkotmányunk van:

1. A de jure (jogilag) érvényben lévő Szent Korona Alkotmánya.
2. A későbbiekben ennek érvénytelenítése nélkül tákolt.

Én az elsőre szavazok. Azért, mert annak legalább van értelme.

Amúgy örülök neki, hogy ennyi pénze van az államnak. Ha már arra is fussa, hogy a fontos dolgok megoldása után mindannyiunkkal levelezzen, oda-vissza ugye...

Vagy erre költik most hirtelen a vörösiszap katasztrófa áldozataitól lenyúlt támogatást? Esetleg a magánnyugdíjpénztárakból einstandolt pénzt?
Nehéz ilyen témára visszafogottam reagálni. Akik látják mire megy ki a játék, azok csak nagy sóhajtások közepette a kezükbe temetik a fejüket, és is inkább átlapoznak egy pornószájtra a békesség kedvéért.

A többieknek is ezt ajánlom, hagyjátok szegény
@tizenot: -öt, nem kell bántani, mert nem ő tehet erről.

Pedig karcolgatja a felszínt:
"Mert itt az átlag magyar tartásával, elveivel van a gond".

Nem veletek van a gond, hanem akik titeket etetnek ilyen alkotmányozós faszkodással, és ezt ti még valamiféle értékteremtésnek élitek meg. Sajnos nektek készül ez a politika - a kérdőív - és belőletek is él meg. A 2/3-ad. Pedig nem lehetsz rossz gyerek, biztos anyukád büszke rád, mert megdicsérték az olvasmánynaplódat, vagy te esztergáltad a legszebb alátétet, vagy te farolod legjobban az ezerötöst a tokodi elág-nál, de a politika nem való mindenkinek. Egy ország irányítása nem holmi béna gyerekmese, ahol mi törpikék hófehérke punciját nyalogatjuk.
Ha komolyan venném a föltett kérdéseket, akkor az első kérdés (Ugye ne csak jogokat, hanem kötelezettségeket is?) 180 fokos szögben, kb. 240 km/óra sebességgel ütközik a nyolcadikkal (Az alkotmány kifejezze-e a határon túl élő magyarsággal vállalandó szolidaritást?). Mivel az állam területén kívülre vonatkozó kötelezettségek végrehajthatatlanok, logikailag csak az lehet a helyes megoldás, hogy "ha 1. igen, akkor 8. nem", illetve fordítva. Mindannyian tudjuk, hogy az elvárás az "1. és 8. igen".

Ez maga a megvalósuló 2 + 2 = (bármennyi, ha az nem 4).
süti beállítások módosítása