Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.02.21. 05:44 Fabius

Kísért a múlt: puccs az autósport szövetségben

Címkék: fidesz rogán antal gyulay zsolt frank tamás magyar autósport szövetség szamos miklós

Aprócska szombati hír a sportgézán: Gyulay Zsoltot választották a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnökének. Legyinthetnénk, a Főnök kedvence újabb csúcsokat hódít meg Palik Hungaroring Zrt. éléről történt kiebrudalása után, semmi különös, csak a szokásos Fidesz tempó. Esetleg kacarászhatunk a legyintésen túl azon is, hogy a bizalom mégsem lehet teljes, ha a Legnagyobb Főnök legkisebb deli vitézét - Rogán Polihisztor Tonyót - is a nyakukba kellett venni a szövetség elnökségében. Mert tuti ami ziher, a kocsisportban sok pénz forog, legyen csak ott ez a mifijunk aki kellően képviseli az érdekeket.

Ja, hogy vagy ti azt hittétek egykori drága sporttársaim, majd Rogán révén fog több pénz áramlani az autósportba? Mekkora naiv tévedés.
Nem is lenne ezzel semmi baj - illetve dehogynem - ha csak arról szólna ez a mutatvány, hogy a Fidesz ismét a megfelelő kádereket tolta egy újabb nemzeti sportszövetség élére. De sajnos nem ennyiről van szó, ugyanis kísért a múlt. A nem is annyira régmúlt. De menjünk sorban, hogy a nyájas olvasó is teljes képet kapjon az események láncolatáról.

Most is az MNASZ rendes tisztújító közgyűlésén kezdődött a dolog. Frank Tamás megint bepróbálkozott az elnöki poszt elnyerésével, és ismét elbukott ezúttal Válint Tiborral szemben. Az események felgyorsultak, a propaganda gépezet elindult ahogy már annyiszor, és most is meglett az eredménye: a nyolctagú elnökségből négyen lemondtak, egy sajnálatos haláleset is történt, így a gyakorlatilag magára maradó Válintnak nem maradt más választása, mint bedobni a törölközőt február 18-i hatállyal. Mit tesz Isten, a tagságnak éppen megfelelt a február 19-e a rendkívüli közgyűlésre, ahol egyetlen jelölt, Gyulay Zsolt indult az elnöki posztért. A sikeres elnökválasztás után került az elnökségbe Frank Tamás általános, Szamos Miklós sportszakmai alelnöknek, Rogán Tonyó meg pesztrának.

Ez a forgatókönyv gyakorlatilag szóról szóra megegyezik a 2006-2007 évi rendes, és rendkívüli közgyűlés forgatókönyvével.

Akkor Frank Tamás Ferjáncz Attilát igyekezett letaszítani az elnöki tisztségről, másodjára sikerrel. Igaz, akkor sem ő lett az elnök, hanem kedvenc munkavállalója, Szamos Miklós. Neki magának akkor is be kellett érnie az alelnökséggel, de egy ilyen elnök mellett ez mindegy is. A nevükkel jelzett korszak nem vonult be a magyar autósport nagykönyvébe arany betűkkel. Frankot egy pillanatra sem érdekelte a hazai autósport úgy általában, őt kizárólag a Forma-1, és a körülötte forgó pénzek foglalkoztatták. Ha belegondolunk, hogy sacc/kb 5 milliárdról beszélünk, akkor mindenkinek világos a mozgató rúgó nagysága.

Ha eszembe jut mi mindent ígérgettek össze nekünk - MNASZ tagoknak - a Frank lobbisták anno a két közgyűlés között, akkor el tudom képzelni mi zajlott le most is. Mert még az olyan apró részleteken sem változtattak, mint az egy év utáni tetemre hívás ígérete:

Frank 2006: "Megválasztásom esetén ezt azzal is szeretném alátámasztani, hogy ugyan a mostani elnökválasztás a következő 4 évre szól, de az 1 év múlva tartandó közgyűlésen egy bizalmi szavazást fogok kezdeményezni személyemmel kapcsolatban és ha a tagság úgy dönt, hogy én illetve az általam vezetett elnökség nem végezte munkáját az MNASZ érdekeinek megfelelően, úgy hajlandó vagyok elnöki tisztségemről lemondani."

Gyulay 2011: „Egy év múlva pedig hívjatok tetemre, kiállok, kiállunk ide, s megmondhatjátok, mi az, amit nem sikerült megoldani. Bár az elnökség nem szakmai emberekből áll, igyekeztem úgy összeállítani, hogy eredményesen működjünk. Bízzatok benne, hogy ezek az emberek tényleg tudnak tenni az autósport jövőjéért”

Kedves Gyulay Zsolt!

Azt, hogy Frank Tamás és Szamos Miklós mit tud tenni az autósportért már tapasztaltuk. Elnöklésük se hosszú életű, se sikeres nem volt. Miből gondolod, hogy ezúttal majd másképp lesz? Mert Frank Tamás, - aki egyébként a Hungaroring Zrt.-nél is alelnököd - azt mondta, te meg elhitted?

Ha így van, még annál is alkalmatlanabb vagy a szövetség és a versenypálya élére, mint amilyennek egyébként látszol. De nyugtasson meg a boldog tudat, hogy ahogy a szocikat, Palikot, Ferjánczot, úgy téged is túl fog élni ez az ember. Régen nem leszel már semminek az elnöke, mikor ő még mindig itt fog őgyelegni a Forma-1, és a beleölt milliárdok környékén.

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr582676090

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Új költségvetést! 2011.02.21. 07:43:22

 Már megint nem sikerült valami. Most éppen a költségvetés. Február közepére kiderült, hogy a nagy szakértelemmel összeállított költségvetést módosítani kell. Komolyan mondom, hogy én ezt nem értem! Miért kell a költségvetést így túlbonyolítani, m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem kell alaptalanul-hisztizni!Ráérünk akkor,ha 1000 méteres kajak versenyt akar rendezni Mogyoródon.
Szerintem nem kell aggódni. Gondolom a katalán példát veszik át ( Joan Laporta). Az elnökségi tagság megtiszteltetés, ezért fizetni kell és sokat dolgozni. Viszont a tagság olyan tekintélynek örvend, hogy az bőven megtérül.

Rogán Tóni tagsága garancia.
Érdekelne mit tudtak ígérni még a tagságnak, amit nem ígértek meg idáig? Az is, hogy a történtek után mitől vált ez hihetővé annyira, hogy a két balfaszt megint pozícióba tolták. Gyulay meg Rogán személye volna a garancia, hogy a belengetett " sok pénz jön az autósportba" duma nem marad üres ígéret?

Amúgy az elnökség összetételét látva röhögnöm kell. Szamos az egyetlen szakmai ember, akinek a kvalitásai ...khm... finoman szólva is beárazhatóak.
süti beállítások módosítása