Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.02.07. 08:00 Fabius

Meddig tart a Matolcsyzmus?

Címkék: gazdaság imf bajnai gordon oszkó péter eu elnökség matolcsy györgy

Matolcsy György a hétvégén nekifutásból herén rúgta önmagát. Az önkínzás ilyen megnyilvánulása önmagában szórakoztató lenne, ha nem hatna vissza ránk is előbb-utóbb. Ilyenkor vágyok egy következmények nélküli világot - amilyen hazánk országnak - ahol felpofozhatja, kiröhögtetheti magát minden futóbolond, csak, hogy Kedves Vezetőjének és az ugyan egyre fogyatkozó számú, de még mindig hinni akaró közönségének a kedvében járjon.

Gazdasági téren a kormányváltás óta nyomják a kettős beszédet. Nemzetközi szinten még Orbán sem merte ugyanazt a műsort tolni, mint itthon. Amíg a Varga Mihály féle csontvázbizottság szemfényvesztett ( és nagyjából egy elásott kisujjpercet se talált ) itthon, addig Viktor odakint kisfiús zavarban osztotta a tutit Európa vezetőinek: "Magyarország világbajnok teljesítményt tud felmutatni a fiskális konszolidáció terén." Ennyi. Aki ezt vitatja, az Orbán Viktort cáfolja meg személyesen.

A Bajnai kabinet felfelé ívelő pályán adta át a gazdaságot. A jobboldali szelektív amnéziában divat elfelejteni, hogy a megszeppent kisdobos külsejű Bajnai azzal kezdte regnálását, amivel az Orbán kormánynak is kellett volna 2009 tavaszán: seggbe rúgta az akkori MSZP frakciót, akik a szavazatvesztéstől zoknit lefosva toporogtak egyhelyben érdemi, határozott válságkezelés helyett. Aztán nekilátott a munkának, nem félt hozzányúlni a költségvetés kiadási oldalához sem, és elindította az országot a gödörből kifelé vezető úton. Az új költségvetés alapján a nemzetközi minősítők örömtáncot jártak, bezzegország lettünk, kikerültünk a bóvli kategóriából, és velünk példálóztak az összes éppen lefelé csúszó országnak:

Le Monde:
"Magyarország mutatta meg a recesszióból kivezető utat."

Paribas:
"Várhatóan Magyarországon lesz a leggyorsabb az ipari növekedés a régióban."

BoA Merrill Lynch:
"Magyarországon lesz a leggyorsabb a gazdasági növekedés a térségben. Az ország a költségvetési kiigazítás terén jelenleg világelsőnek számít."

Standard & Poor’s:
"Negatívról stabilra javította Magyarországra érvényben tartott közepes befektetői, BBB– szuverén adóskockázati besorolásának kilátását, a kitartó konszolidációs erőfeszítések eredményeivel indokolva a lépést. A cég ezzel levette a napirendről Magyarország leminősítését."

Akkor nem a világsajtó csulatartálya voltunk, tudtak elismerően szólni az ország helyzetéről, Bajnaiék válságkezeléséről. Aztán a kormány ment, Orbán és Szent Jobbja jött, a többi meg lassan történelem. A Nagy Gazdasági Szabadságharc áldozata lett a magánnyugdíjrendszer, a Költségvetési Tanács, és az Alkotmánybíróság is. Ezeket a vívmányokat, és az ismét elért bóvli kategóriát köszönhetjük a Matolcsyzmusnak. Eddig. Mert ettől a hétvégétől szerintem új nap virrad a gazdasági kormányzatra, és az EU soros elnökségét ellátó Orbán Viktorra is.

A kritikát rosszul tűrik, ezt megmutatták elégszer. Ezúttal az IMF szólt be azért, mert a költségvetésünkből a holnaputánunk sem látszik. Szent Jobbunk ökölbe is szorult rögtön, rázta a méreg ahogy bólogató nejlonkutyát a pesti kátyú a Zsiguli ablakban. Mérgében kapitális bakot lőtt, mikor a válaszadás pillanatában elfelejtette, hogy nem a hazai közönségnek játszik. Az ostobaság még lehet bocsánatos, de a hülyeséget viszonylag rosszul tolerálja a külvilág. Márpedig, ha színre lép Bajnai és Oszkó egy tényekkel és számokkal alátámasztott, Matolcsyt egyesével, pontonként megcáfoló nyilatkozattal, akkor ott bazi nagy égés van. Kisdobosarcú Gordon okosabb, mint hitted. Egyrészt a költségvetése minden formában nyilvános volt, felügyelte az IMF és az Unió, ergo: felesleges hülyeséget hazudni róla, mert pontosan tisztában voltak a tartalmával, a benne szereplő kockázattal és számokkal. Ráadásul távozáskor hagytak sorvezetőt a gyengébbek kedvéért, amit ti most Februári Nagy Reformcsomag néven akartok bevezetni.

Bajnaiék leveléből kiderül a pőre igazság: a király meztelen.
Vagyis az a reformcsomag, amire végre kedvezően reagáltak a pénzpiacok, na az sem saját, nem Matolcsy ötlet. Ha ezt nyolc hónapja vezetitek be, akkor nem lett volna szükség se válságadókra, se a manyup államosításra, se az áram bejelentés nélküli emelésére. A Matolcsyzmus tehetetlen szargurigázása megbukott, ha itthon még nem is, kint a világban mindenképpen. A hazudozás után mennyi renoméja marad a gazdasági kormányzatnak?
Orbán Viktornak így nem kell csodálkoznia azon, hogy EU elnök létére az eurózóna 17 tagállama inkább nélküle vitatná meg a saját gondjait. Nem tudom van-e még a kormányzatban valaki, aki képes átlátni: a médiatörvény cirkusszal és a gazdasági anomáliákkal, hazudozással csak egyre mélyebbre ássuk a soros elnökségünk sírját. Hol van ilyenkor egy Varga Mihály, aki képes lehet rendet tenni a fejekben? Ja, hogy ő éppen kegyvesztett a csontvázügy óta, mert egy elegáns mozdulattal visszadobta a kivitelezhetetlen lehetőséget Orbánnak, mondván a csontvázjelentés ( soha elő nem kerülő ) egyetlen példánya nála van, forduljon hozzá mindenki bizalommal. Micsoda pech. A Fidesz és a mi saját pechünk.

Én a helyetekben elgondolkodnék még valamin: ma Magyarországon harminc százalékra tehető azok aránya, akik bár választatnának, de minden jelenlegi szereplőből elegünk van. Számukra - igen, nekem is - vonzó alternatíva lehet egy hangzatos ideológiákat nélkülöző, az ország gazdasági helyzetének javítását megcélzó józan, normális hangvételű párt. Akiknek van elhihető, nyilvános, ellenőrizhető, számonkérhető, bizonyítottan működő gazdasági programjuk, amit legfeljebb az általam is támogatott családi adózással kell összeegyeztetni. Akik nem félnek a kiadási oldal szent teheneinek megvágásától, mégis képesek azt átgondoltan kivitelezni. A Bajnai-Oszkó kettős Haza és Haladás Alapítványa még nem párt. Viszont az igény és a támogatás - talán - megvolna, hogy választható alternatíva legyenek a Matolcsyzmussal szemben.

A 102 ezer rendszerből kiíratott, a 30% új pártot igénylő, és az államosítást csendben tűrő, de elégedetlen tömeg pedig ok lehet a pánikra 2014-ben.

362 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr932643586

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kommentár nélkül 2011.02.07. 10:31:33

Egyszerűen hazugság, hogy a 2010-es költségvetés hamis tényeken alapult. Visszautasítjuk a tisztességtelen, koncepciós vádaskodást. Amennyiben az Orbán-kormány folytatja elődje szigorú és takarékos gazdálkodását és nem félt volna már 2010-ben bevezetn...

Trackback: Külön utakon 2011.02.07. 09:29:52

Különtalálkozót tartanak márciusban az euróövezet országainak vezetői, hogy véglegesítsék az adósságválságok elkerülését célzó intézkedéscsomagot. Külön - vagyis Orbán Viktor és Matolcsy György szakértő közreműködése nélkül. Csak én érzem ezt a so...

Trackback: Évértékelő Zombwiában 2011.02.07. 09:28:08

Egy jó évértékelő beszédnek van egy íve. A mai helyzetben mikor egy romos, adósságcsapdában vergődő ország kilábalásának első, elbénázott lehetőségektől és rossz gazdasági döntésektől hemzsegő évéről kell véleményt mondani nem könnyű ilyet írni.Összedu...

Trackback: Matolcsyék szürreális nyilatkozata 2011.02.07. 09:18:59

Még mindig nem értették meg, hogy amire szüksége lenne az országnak, az egy világos és világosan elmondott gazdasági stratégia, amely mögött hazai és külföldi szövetségeseket is fel lehet sorakoztatni. (Fotó: Kovács Attila/Index) Valószínűleg nem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

... Matolcsy egy szerencsétlen bohóc, az egyetlen, aki változtatás nélkül volt hajlandó nevét adni a Kedves Vezető otromba ostobaságához.
Csak egy javítanivalót találok a cikkben: nehogy már nagybetűvel írjuk, hogy matolcsyzmus! Még valaki azt hiszi, hogy ez valami nagy dolog...
Nagyon gáz a szuperminiszterünk, persze kell hozzá a kettőig számolni nem képes, 1 napi memóriával nem rendelkező bólogató komcsi Jánosok serege is. Végül is nekik játszik.
a már-már Népszabadságot idéző bekezdés megmosolyogtat:)
Meg harom ev, es par honap...hacsak addig a kiserletinyulak (azaz mi) bele nem doglunk...
egyébként ha jól értem, a 8 éves, éppen szétfolyó szarkupacot hajspreevel befújó srácokat dícsérjük, hogy pár hónapig csillogott a kaki, a szomszédok meg azért, mert nem érezték egy ideig a szagát, csak a spray-nek?

remek, vegyenek fel új nevet, biztos van pár kretén, aki eddig szart bele hogy ki lesz kormányon, ezután meg majd benyalja a mesét...

könnyű kiskirály Orbánéknak kötényt lőni, de ne essünk már hasra pont az MSZP-től:)
Muris, hogy beszartak ettől a 102.000 konervatív polgártól: már lefutott a meccs, de a nyilatkozataikból azt hallani, ők még mindig melegítenek.
Tetszik az írás!
Majdnem azt mondtam, hogy Pokolra ezzel a társasággal, de meggondoltam magam, mert még azt is elcsesznék.
Lesz még Bajnai miniszterelnök és Oszkó pénzügyminiszter! Szurkolok nekik!
"nem lett volna szükség se válságadókra, se a manyup államosításra, se az áram bejelentés nélküli emelésére. "

NEM LESZ ÁRAMÁR-EMELÉS!

Ez valami új MSZPs szlogen!

Tegye fel a kezét, aki meglepődött, hogy idén is lett áramár-emelés. Tavaly is volt. Azelőtt is. Azelőtt is. Azelőtt is.

A Bajnai levélből:
"Mint közismert, részletes intézkedéseket is javasoltunk az új kormánynak az átadás-átvételi dokumentumokban, amelyekkel elkerülhetők lettek volna a különadók kivetése a és magánnyugdíjpénztári befizetések elvétele. Az általunk 2010-re javasolt intézkedések (a munkarőpiaci alap, a közmunkaprogram, illetve a gyógyszerkassza kiadásainak felülvizsgálata)"

Tehát Bajnai-Oszkó a választások után, valamikor nyáron elmondta, hogy a költségvetés tartásához milyen megszorításokat kellene végrehajtani.

Felülvizsgálat = megszorítás!

Érdekes, hogy a választások előtt ezt nem mondták el!

Miért ne kellett volna emelni?

Azért az is szép, ahogy Bajnai-Oszkó azért csak beismeri, hogy ők úgy tervezték, a 2010-es költségvetést, hogy az csak megszorításokkal legyen tartható.
@Krujs: Azért ebben van igazság. De már annak is örülünk ha valaki nem ront tovább a helyzeten.
Csupán azzal vitatkoznék hogy "az ostobaság még lehet bocsánatos...".Szerintem,a hülyeség csupán állapot,ezen nem lehet változtatni.Az lehet "bocsánatos" hogy hülye létére miniszterséget vállalt./EZT az ostobaságot, a kinevezőjén kell leverni!/Matolcsy ostobasága az hogy nem képes befogni a hülye pofáját.Na, ez a megbocsájthatatlan!
Bajnai for President!
hol kell aláírni?
(biztos arra játszanak, hogy csak az utolsó pillanatban alakulnak választható párttá, nehogy megijedjenek addig tőlük és jó előre elkezdjék népbutító eszközökkel rongálni a hitelüket... :S )
Ugye már mindenki tudja, hogy Matolcsy szerint az 1956-os forradalmunkat valszeg az ÁVH szervezte? :)

Nem vicc, a saját könyvében írta:
es.hu/2010-05-30_kis-magyar-konspiratolgia
Meddig, meddig... Jelen kurzus mellett a MNYP-vagyon államadósságba bele nem tolandó része cirka 2013 elejéig fedezetet nyújt. Utána lehet megint hitelt felvenni, amig a piac hagyja. No, addig.
@Krujs: Húú de tetszik vágni a közgazdaságtant!
Jah, hogy véleményt olvashattunk? Gondolom azért hiányoztak az érvek.
Bajnai nem = az MSZP-vel.És igen én is azt látom, hogy a munkájuk jó volt és baromira nem bújtak mindenféle ideológia mögé.Ők nem a "nép" nevében cselekedtek és nem zsarolták az embereket.Bennük van kurázsi, és igen ha lehetne rájuk szavazni, gondolkodás nélkül megtenném.
egy olyan ország, ahol Matolcsy gazdaságért felelős miniszter, Selmeczi meg nyugdíjvédelmi biztos lehet, micsoda, ha nem a végtelen lehetőségek országa?

megyek, jelentkezem a zeneművészetire orgona szakra. egyszer láttam már egy pianínót három méterről. Varnus Xavér mehet a lecsóba, én leszek a Nemzet Orgonása!! és ha az egyik kezem a seggembe dugom is jobb leszek, mint a fenti két csinovnyik a saját területén.
"ma Magyarországon harminc százalékra tehető azok aránya, akik bár választatnának, de minden jelenlegi szereplőből elegünk van. Számukra - igen, nekem is - vonzó alternatíva lehet egy hangzatos ideológiákat nélkülöző, az ország gazdasági helyzetének javítását megcélzó józan, normális hangvételű párt. "

Bar en ehhez a csoporthoz tartozok, azert a 30% elegge wishful thinking-nek tunik. Bajnai kormanya egy ilyen kormany volt es hat lathattuk, mennyire nepszeru is az...
@NewWay: Bocsánat! Nem akarom az előző kormányt védeni-megteszik maguk-,de amennyire emlékszem,ők nem ígértek semmi "jót".Tehették mindezt azért,mert tudták,Ők nem indulnak a választáson,ergo nem is veszíthetnek./Nem is várta Tőlük senki a "mennyországot"/Amúgy pedig a ma oly divatos átalakítás,újjáépítés,mentés,stb,az nem megszorítás?Bocsánat!
itt is csak az ájemef f.aszát szopkodjátok?
Mindennapi buktorfikázásunkat add meg nekünk ma!
Megvolt.
A tények egy pillanatig se zavarják a postolót:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/07/rekorderos_a_forint/
Ilyesmiket nem kell a postíráskor figyelembe venni, sőt, TILOS.
remélem tizenhatodikáig nem jönnek rá odakint, hogy mi megy itt, legalább ebben a hónapban szeretnék "normális" árfolyamon törleszteni.
Matolcsynak főszerepet ajánlottak Hollywoodban a "He Who Gets Slapped" remake-jében.
Azért a Bajnai és Oszkó sem szent. Nehogy már azzá tegyük. Tény, hogy már évek óta azt érezni, hogy nem történik semmi olyan, ami jó irányba vinné az országot. Talán a 10 %-os TAO lehet ilyen, de még ettől sem érezzük magunkat jobban, mert ugye minden vállalkozó veszteséges, tb-t meg többet fizet, mert magasabb alap után kell(ene) a nagy többségnek fizetni. A 16 %-os szja-t meg nem érzi a nagy többség.
A német gazdaság tavaly már beindult, teljes mértékben tőlük függ a mi növekedésünk, a gépipari beszállító cégeknél már van ennek jele, de az ország helyzetén még nem látszik. Az árfolyam sem az exportőröket segíti, hanem a gabona árát tartja alacsonyan.
ABKAM, ABKAM és még egyszer ABKAM.

A Büdös Kurva Anyját Matolcsinak. A saját faszával szórakozzon, ne az országgal.
@Éhesló: Az értő olvasás nem az erősséged, azt már látom: "Vagyis az a reformcsomag, amire végre kedvezően reagáltak a pénzpiacok, na az sem saját, nem Matolcsy ötlet. Ha ezt nyolc hónapja vezetitek be, akkor nem lett volna szükség se válságadókra, se a manyup államosításra, se az áram bejelentés nélküli emelésére. A Matolcsyzmus tehetetlen szargurigázása megbukott, ha itthon még nem is, kint a világban mindenképpen."
A forint ettől, a Bajnai-Oszkó reformcsomagtól erősödik, amit Matolcsy és orbán ígért be a piacnak, miutána saját csomagjukat, ami a hiány növelésén alapul dobhatták a picsába a kományalakítás után 1 hónappal.
@Éhesló: "A tények egy pillanatig se zavarják a postolót:"

jobboldali médiának is elmondod ugyanezt, ugye? :-)
@kormányzó:
"Nem akarom az előző kormányt védeni-megteszik maguk-,de amennyire emlékszem,ők nem ígértek semmi "jót".Tehették mindezt azért,mert tudták,Ők nem indulnak a választáson,ergo nem is veszíthetnek."

De indult a választáson, úgy hívták, hogy MSZP.

Bajnai nálam ott is elásta magát, hogy semmit sem tett a 800 ezer kamu rokkantnyugdíjassal, pedig lehetősége lett volna rá! Hiszen neki már úgyis mindegy lett volna!

IMF-ről: Románia mindent megtett, amit az IMF kért, mégis csúszik tovább lefelé a lejtőn... Hol van ilyenkor az IMF bölcsessége.

Orbán és a Fidesz: sok kritika jogos, és számomra is érthetetlen, hogy miért nem lépnek meg nagyobb dolgokat, csak ekkora csúszással.. persze ott van például a devizahitelesek megmentése: rengeteg pénz kell hozzá, ami nincs, úgy meg nehéz.
Egy mai portfoliós cikk szerint a tagok ötöde nem számíthat reálhozamra. Vagyis a 80% igen. Na ennyit az eltőzsdézték hazugságról, sima velejéig komcsi államosítás volt ez, nem egyéb...
@Pékszakállú Henceg: érdekes az az általatok itt naponta előadott műsor, amikor bármi rosszat rá lehet nyomni buktorra, bármi jót pedig visszamenőlegesen oda lehet nyomni libajnainak.
Jelenleg buktorák nyomják az ipart és nem libajnai. Szerencsére sok mindenhez hozzányúltak és még sok mindenhez hozzá is fognak nyúlni.
A forint pedig nem attól erősödik ami egy-két éve történt, hanem attól, ami most történik, illetve amit a következő időben remélnek megtörténni a spekulánsok.
Nem csak a gyengülés buktorék hibája, hanem az erősödés is lehet a munkájuk, kommunikációjuk eredménye.
Szemben azzal, amit itt állítotok nap nap után.
"Lesz még Bajnai miniszterelnök és Oszkó pénzügyminiszter! Szurkolok nekik!"

Úristen, ne!!!!!!
@JohnHenry: mire gondolsz?
Találtál itt bármilyen "jobboldali" postot, ahol nem naponta rúgna bele bárkibe, akit buktorékhoz kötnek okkal ok nélkül.
Nincs találat a blogban a Veresizmus, és Oszkóizmus kifejezésekre.
Kérem kapcsolja ki!
Mi van halálmadarak?
Most hogy 267ft az euró miért nem dicséritek Orbánt?Eddig a szart rájuk vertétek Ha akkor ök okozták a 300ft os eurót mostis őket dicséri hogy 267 lett.Erősödik a gazdaságunk és hiába a sírás rívás a pénzpiac tojik rátok!Lassan már mindenki az etársaitokon kívűl!
"...vonzó alternatíva lehet egy hangzatos ideológiákat nélkülöző, az ország gazdasági helyzetének javítását megcélzó józan, normális hangvételű párt."
Ahogy nekem is. Eleg volt a megosztasbol, egymasnak ugrasztasbol, fulkeforradalombol, toketlenkedesbol, despotizmusbol; nem kell uj alkotmany nem kell uj mediatorveny, nem kell szavazojog.
Realis es jozan jovokep kell, nem a begombazott Orban-fele agyfosas.
@Éhesló: Hát, ahogy vesszük. Most a forint azért erősödik, mert Matolcsyék belengették, hogy talán mégis meglépik a még bajnaiék által tervezett megszorításokat.
@NewWay: "persze ott van például a devizahitelesek megmentése: rengeteg pénz kell hozzá, ami nincs, úgy meg nehéz. "
A piac bizalmanak megnyerese (mert ettol lenne eros a forint) mibe kerulne Orbannak? A tevedhetetlensegebe? Az egojaba? Bah!
hányok már az ilyen varánusz meg véleményvezér féle írásoktól. könnyű lenne annyit írnom, hogy köcsögök, ráadásul rosszindulatú, irigy köcsögök vagytok, de inkább csak annyit mondok nektek ( és közben elgondolom a hülye, idétlen ábrázatotokat ) hogy be fogjátok bukni az örökös károgásotokat és lassan, de biztosan nem lesz miről vinnyognotok se itt se máshol.
már most is csak önmagatokat ismétlitek, semmi új nincs bennetek.
@bájgúnár: L- az előző bejegyzésem.
@bulgárgyörgy: Te sem sokmindent értesz meg a világból, a kétbites fülkeforradalmárok népes táborát gyarapítod, ez rögtön kiolvasható az írásodból.
@bájgúnár: Miért nem dícsérjük, tán azért, mert az elmúlt hónapok veszteségeit nem fogjuk megbocsájtani soha!
Ezeket nem külső körülmények okozták, hanem a hülye nyilatkozatok!

És már elnézést, de a forint erősödése is csak annak köszönhető, hogy van egy egyenlőre még csak bejelentett megszorító csomag, és a piac megelőlegezi a bizalmat.

Ha valóban meglépik, akkor erősödik a forint tartósan, ha nem, akkor visszagyengül.
Ne legyünk már ilyen fasza gyerekek, hogy 8 hónap után lement 205 Ft-ra a frank és minden oké. Azt kellene látni, hogy mikor elfogy a 3000 milliárd, úgy 1,5-2 év akkor már örülni fogtok a 250 Ft-os franknak is!!
És lehet imádkozni, hogy a piac megegye a matolcsy-féle szemfényvesztést, mert ott nincs annyi idióta mint itthon .
Matolcsy energizál!
@bulgárgyörgy:

Hidd el, a kutya sem irigy rátok.
Rátok, akik ha azt mondja Viktor, hogy ugorj kútba akkor beugrotok.
Ha azt mondja add a pénzed, akkor örömmel odaadjátok, akik annak is örülnek, ha kevesebb lesz a nettójuk,és akik boldogan támogatják adójukkal Lázár "biztonságos" autókázását.
@bulgárgyörgy: Akkor miért olvasod az említetteket? Szeretsz hányni? Mazochista vagy?
Írj cáfolatot, ha sikerül.
@tingli-tangli: a 10%-os társasági adó igazából maradt 19%-os, csak ezt a kormány elfelejti kommunikálni.
Mindössze annyi történt, hogy max a 10-19 közötti összeget kinevezheted beruházási tartaléknak és akkor abban az évben nem kell adózni utána. És hat év alatt el kell költeni beruházásra.
Virtuális pénz tehát, ami igazából nem lendít semmit a vállalkozásokon.
Javaslom mindenkinek elolvasni Oszkó "Tények és vádak" című cikkét a Világgazdaság online-ban. Nem pont ezzel a témával foglalkozik, de kitűnően világít rá az Orbán kormány és jobboldali sajtótábora között kialakult "munkamegosztásra".

Orbán számára nem elég hogy mára már minden lehetséges demokratikus ellen-féket kiiktatott, nagyüzemben zajlik a számukra kellemetlen politikai ellenfelek lejáratása.

Ennek technikája egyszerű:
1. A jobboldali írott sajtó közread egy vádló cikket a Nagy Gyanús Visszaélésről.
2. Másnap a jobboldali hírportál "független és megbízható hírforrásra" hivatkozva újra megismétli a vádló cikket, egyben követeli a bírósági, ügyészi vizsgálatok megindítását.
3. Harmadnap a FIDESZ ügyeletes igazság bajnoka (kormánybiztos, miniszter, parlamenti képviselő.. teljesen mindegy, hogy ki) az előző híradásokra hivatkozva kiáll a nagy nyilvánosság elé tényként közölve a Nagy Visszaélés megtörténtét. És sokat sejtetően hozzáteszi: a felelősök keményen meg lesznek büntetve, végre a büntetlen mutyik világának, a zemberek meglopásának.

A fenti folyamat nagyüzemben, mantra szerűen zajlik a kormányváltás óta. Sukoró, költség vetés, filozófus ügyek: mind kirakat példái ennek a lejárató mechanizmusnak.

Persze semmi új sincs a nap alatt. Az ötvenes évek koncepciós perei hajszálpontosan ilyen munkamegosztásban zajlottak. A különbség "csupán" annyi, hogy a folyamat végén most elmaradnak a kirakat perek, mert az Európai Unió tagjaként ezt már Orbán sem merné megkockáztatni.
@Megfigyelo: legfeljebb attól, hogy elhitték neki, hogy azt fogja tenni, amit a postoló(k) és kéretlen tanácsadók szeretnének tőlük látni már több mint 7 hónapja.
De nem fogja ezt tenni.
@bájgúnár: a kormányváltáskor 263 forint környékén járt az euró. Lassan eltelt egy év, és megint visszatérünk ugyanoda.
Közben a forintot megröptették fiaink, indokolatlan terheket róva az amúgy is nehéz helyzetű devizahitelesek tízezreire.
Magyarul elpazaroltak majdnem egy évet, amire mindannyian csak ráfizettünk.

Bocs, ha nem tapsikolok örömömben...
@NewWay: Bocsánat! Bajnairól beszéltünk,Ő nem indult.A mszp esetében,csupán az volt a kérdés, mennyivel zakóznak.800 ezer kamu rok.nyugdíjas?Szerintem 1/3-a valóban beteg,1/3-a megvette,1/3-a meg "privatizációs".Ki fogja "kiválogatni"?Az az orvos akinél megvették a papírt?/Kiket fog kivágni?Szerinted?/Antall visszajön szortírozni?/A történelem csak egy hasonlót említ,az is kérdéses/ Netán dögöljön meg mind?/Mondjuk a kollektív bűnösség elve szerint?/Tudom demagóg vagyok!DE! SzegényLázár biztonságos autójának bérleti díjából,hány ember nyugdíját lehetne fizetni?Ez csak egy példa.Mennyi lehet valójában?Legyünk korrektek,az egész "elitről" beszélek!Ezek sem "apró pénzek".Még akkor sem ha demagóg vagyok.IMF?Szerinted,aki csak a számokat látja,lát bármit is?A profit az, ami végez az emberiséggel./ha szerencsénk van,gyorsan/
@Éhesló: Ez csak 1 mutato a sok kozul... egyaltalan nem jelenti azt higy minden rendben. Ha a piac olyn okos lenne, elore latta volna a valsagot is - de hat nem latta. Ugye milyen jo hogy azzal amivel az IMF-et megprobalja lejaratni Matolcsy, az egesz piacot le lehet jaratni?
A fidesz droidok magas szamabol itelve ez a poszt nagyon betalalt Orbanek egojaba.
Csak igy tovabb!
@eremita: szerencsétekre még tüntethettek és nem tiltják ezt be a közhatalom megzavarása, vagy a közlekedés aránytalan akadályozása miatt, és még össze sem vernek benneteket...
Lehet buktort és bandáját is szakmányban fikázni minden hullámhosszon a nagy szólásszabadságkorlátzófasisztahortista kormány antidemokratikus hatalomgyakorlása során.
Szóval nyugi, lesz ez még így sem.
@Devil: nem is írtam azt, hogy minden rendben.
Sehol sem.
De azt sem, hogy minden szar amit matolcsy csinál, mint azt a postoló teszi nap nap után.
@Balage01: rosszul latod, itt a kritikusok nem az ajemef f@szat szopkodjak. Viszont jo tisztaban lenni a realitasokkal es raebredni mikor kenyszerulsz ra finoman ajkaid koze venni es mit tudsz csinalni azert hogy ezt elkeruld. Na matolcsy nem ezt teszi...

KungMester (törölt) 2011.02.07. 11:44:57

Kicsit félreértitek Bajnai szerepét a válságkezelésben. Ő lehető legegyszerűbb utat választotta. Megérkezett és tét nélkül elkezdett vagdalkozni, mert pontosan tudta, hogy nem a következő választásoknak játszik. Erőszakkal kirángatott a magyar polgárok zsebéből 600 milliárdot és most őt éltetitek. Azt a politikát, amit a világnyúzó IMF erőltet világszerte, pedig Sorostól kezdve a világ rengeteg közgazdásza már levezette, hogy megszorításból nem lehet gazdasági fellendülést kovácsolni.

De van egy pozitívum is a sorok között. Az, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a baloldal totális szétkisgazdásodására. :D
A 800 000 rokkantnyugdíjas
- nincsenek egészen annyian (ezt másik blogban olvastam, volt hozzá link is, ha nagyon érdekel valakit, meg is keresem);
- ezek közül is már egy jó csomó elérte rég az öregségi nyugdíjkorhatárt, állítólag ők is szerepelnek még a statisztikában, rokkantnyugdíjasként;
- és igen, ott vannak azok, akik valóban betegek.
Saccoljuk meg, mennyi marad? Na annyi munkanélkülivel lesz több a rendszerben, ha őket kiszórjuk. Mondjuk nekem mindegy, de még mindig úgy gondolom, hogy ha lesz normális, aránylag kiszámítható, megélhetést legalább nagyjából biztosító munkalehetőség bőven, akkor lesz reális lehetősége annak, hogy a kedvezményes korú nyugdíjasokat, a munkaképes rokkantnyugdíjasokat, az ilyen -olyan okból inaktív embereket visszatereljük a munkaerőpiacra, azokkal egyetemben, akik most regisztrált vagy regisztrálatlan munkanélküliek. Én azt lesem-várom, hol jelenik meg valami intézkedés, ami tényleg munkahelyek születését ígéri. Aktuális kormánytól függetlenül. Mert addig csak tipródás marad az egész.
@Éhesló:
Az éhes disznó makkal álmodik, az éhes ló mivel álmodik? Csak nem a nagy Vezérmén képével?
@bájgúnár: Hú, köszönjük. Professzorokat a frontvonalba.
@eremita: ez elég szánalmasra sikeredett, de talán ezért is fizetnek a főnökeid.
Folytasd, mert kemény az élet buktor alatt!
@Éhesló: egyetlen egy icipici bármit amit a matolcsyné férje jól csinál, csak egyet....
a kedves vezető seggének nyalása nem ér!
"elégedetlen tömeg pedig ok lehet a pánikra 2014-ben."

Á... 2011. ősze.
@Éhesló:

Matolcsyval az a legnagyobb baj, hogy jobban fél Orbán haragjától mint attól, hogy tönkremegyünk.

Hagyjuk Bajnait, maradjunk kormánypárton belül. Nézd meg Varga Mihályt, aki nem félt svéd modellről beszélni még a választások előtt, és nem félt visszadobni a csontvázas hisztit sem. Ő inkább tartja mértékadó közgazdásznak magát, akinek számít még valamit a hitele.

Vagy nézd Járait, aki miután felelős posztot kapott ( jegybank felügyelő bizottság ) már nem a hurráoptimizmust sugározta kötelezően, hanem a valóságról beszélt:

"vállalkozói hangulatot, a befektetői bizalmat rombolták" olyan kormányzati intézkedések, mint a különadók, a konfliktusos kapcsolat az IMF-fel, a Költségvetési Tanács apparátusának megszüntetése, vagy legutóbb a médiatörvény elfogadása."

Azt hiszem ez nem szorul különösebb magyarázatra.
@ezittenkéremmagyarország: buktor jobban utálom, mint ti itt együtt. De nála is jobban utálom azokat, akiket leváltott.
A mai helyzetünk 90%-ban nekik és elődeiknek köszönhetjük.
Ezért felesleges azokat fikázni, akik 7 hónapja láttak neki a szar ellapátolásának.
Matolcsi lapátol rendesen és sok más választása nincs is.
@Éhesló:

Van egy biztos tippem rá, hogy hány esetben kerül majd sor elmarasztaló bírósági ítéletre azokban az ügyekben amelyekkel most tele a jobboldali sajtó (Sukoró, költségvetés meghamisítása, filozófus visszaélések stb.) Egyben sem.

Persze évek múlva ezek már nem lesznek érdekesek, mert mindig jönnek az új és új kreált ügyek.
@Fabius: szerintem helyesen teszik, ha azt teszik amit tesznek.
A közteherviselés végre a tőketulajdonosokra is vonatkozik, nem csak a munkából és szoc.segélyből élőkre.
Remélem ezt folytatják keményen.
Az pedig, hogy emiatt nagy a sírás, csak azt mutatja jó helyen vágnak.
@eremita: érdekes milyen tehetséges jósok vannak it. Lottóban tudsz segíteni? Árfolyamokban? PM jöhet.
@Éhesló:

Mi újság van csontvázügyileg? Varga pénzügyér ennek kapcsán olyan vádpontokat fogalmazott meg tavaly tavasszal, hogy azok alapján már a fél Bajnai kormánynak a hűvösön lenne a helye.

Valahogy még sem mennek előre a dolgok ez ügyben. Csak nem szabotálja az igazság szolgáltatás Bajnai és Oszkó elszámoltatását?

Ha rólam a szomszédom csak fele annyi aljasságot mondott volna mint Varga Oszkóról, akkor már rég agyoncsaptam volna.
Mindent megpróbáltok, hogy a kormány ellen hangoljatok belföldit-külföldit. Ez nem jött be.
Amikor már nincs tovább és a piac sem igazolja vissza az összeomlást, sőt egyenesen egyértelműen kiáll (lásd forint árfolyam), akkor jön a "nem is az ő ötletük volt".
Hát ez kérem a hamisítatlan SZÁNALOM.
Na nem baj, előbb-utóbb elfogytok...
@kriszi:
"A 800 000 rokkantnyugdíjas
- nincsenek egészen annyian"

Kb. 600 ezer csaló lehet, akinek egy része már becsalta magát a nyugdíjaskorba.

"Saccoljuk meg, mennyi marad? Na annyi munkanélkülivel lesz több a rendszerben, ha őket kiszórjuk. "

Ja. Értem, tehát legyen inkább 600 ezer csaló, akit eltartanak az adózók, mint 600 ezer munkanélküli, akit valamilyen szinten kezelni kell.
Én azt hallottam hogy orbán és csürhéjének legújabb törvénye az lesz hogy csakis igazoltan fidesz szavazóknak lesznek jogaik magyarországon. ilyenek az élethez, lakhatáshoz, munkához..stb kötődő alapjogok is.
ezt az új alkotmányban rögzítik.
a többieket börtönökbe és koncentrációs táborokba zárják vagy a dunába lövik
@bastian: Láthatóan te is abba a földbuta, kritikátlan fociszurkolótáborba tartozik, aki még azt is elhiszi a jelenlegi garnitúrának, hogy a Hold egy hatalmas sületlen pizza, főleg ha mindezt sűrű zászlóerdő közepette, gyújtó hangon tezsi.

A hibát ott követi el, pajtikám, hogy azt hiszi, belőletek áll az ország. Hogy a 2/3-ot ti lapátoltátok össze neki.
Itt számítja el magát. A jelentős hányada ezeknek azokból állt, akik el akarták hajtani már a vérbe az előző bagázst, és joggal.
Ti fogtok elfogyni, pajtikám, de nagyon.
@kormányzó:
"Tudom demagóg vagyok!DE! SzegényLázár biztonságos autójának bérleti díjából,hány ember nyugdíját lehetne fizetni?Ez csak egy példa."

Mennyi a bérleti díja?
Havi 600 ezer Forint.

Átlagnyugdíj = 80 ezer Forint. Plusz rájön az államilag fizetett egészségügy, stb.

Azaz 7 ember nyugdíját lehetne fizetni Lázár autójának bérleti díjából.
@Felmosórongy: ja, és most jut eszembe: nemsokára betiltják a vallásokat és egyházakat..ill. gondolom csak az orbánista egyház működhet.(persze nem így nevezve)
@Éhesló:

Szerintem meg a gazdaság működésének alapvető fogalmaival sem vagy tisztában :-) A tőketulajdonosok ( multik, kkv szektor ) eddig is kivették a részüket vastagon a közteherviselésből a munkavállalók után fizetett járulék, és a több tucat kivetett adónem formájában.

Magyarországnak éppen ez a legnagyobb problémája: kevesen fizetnek sok adót. A kereskedelmi láncok, gyártók ha akarnak sem tudnak élni az adóelkerüléssel, járulék kibúvókkal, így a legjobban adózók közé tartoznak.
@Thália: tartozik helyett tartozol
Matolcsy már 98-2002 között bizonyított, ha csak ennyire futotta,ezért akkor nyugodtan eltűnhetne a offshore lovagok mostani gyülekezete.
Persze amíg egyetlen ellopható forint van a tárban addig szorgos kezek kapkodnak érte.
@leone007: okoskodni kéne egy álnév mögül, mintha annak, vagy ennek a postnak lenne bármi súlya aranyom?:)

diplomát sem azért szereznék hogy súlytalan fröcsögésre tékozoljam ha nem gond
@Éhesló: "közhatalom megzavarása" MEGALOL

Persze Freud is röhög a sírjában.
Hogy HAZUDIK, MANIPULÁL, HAMISÍT dokumentumot a a Fidesz lakájmédia?

Íme:
oszkopeter.blog.vg.hu/2011/02/06/tenyek-es-vadak/
@Krujs: nem okoskodni, érvelni. :)

"diplomát sem azért szereznék hogy súlytalan fröcsögésre tékozoljam ha nem gond " nini, hisz pont ezt csinálod. :)
@Thália:

Most tegeződünk vagy magázódunk? :)

Addig nyugodt vagyok, amíg ilyen gyűlölködő a hangnemetek, mert egyrészt azt jelenti jó úton járunk, másrészt feldúlt állapotban sokkal több hibát követtek el.

Egyébként nem a fideszre szavaztam, de kellemesen csalódtam, így már bánom...
@Éhesló: korrekt! de nem azt látjuk hogy bármiféle koncepció alapján lapátolnák a szart, az nem megoldás hogy mindent a zemberek nyakába öntenek, mert eddig csak mi szoptunk......
@bájgúnár:
"Most hogy 267ft az euró miért nem dicséritek Orbánt?"

mond te eszednél vagy? ez is nyílt cinizmus? miután kirabolta nyugdíjkasszát még jó hogy erősödik a forint! csak nem lesz büszke arra Orbán, hogy a rablással jobb lett az ország anyagi helyzete és gazdasági megítélés?

bassza meg még a végén megérjük hogy egy közönséges betörő azzal büszkélkedik, hogy miután kirámolt 3 páncélszekrényt, mindenki szerint jobb módú lett és stabilabb egzisztenciájú.

rohadtul abba kéne hagyni a cinizmust...
@sárkányfő: a terrorista orbánék megfenyegették a dolgozókat hogy elvesztik az állásukat akik a manyup-ban maradnak.
több mint 40 ezer ember jogi útra terelte ezt az ügyet!
a 100 ezer bátor , az orbánrezsimmel dacoló hős gondolom olyan területen dolgozik multiknál meg külföldön ahonnak nehéz őket állami utasításra kirúgni....
a többit meg orbán terrorizálta.

hát ilyen ez a rendszer.
és ez még csak a kezdet, nemsokára mindenki megy a börtönbe aki nem tapsol a nagy vezérnek.
@bastian: "Na nem baj, előbb-utóbb elfogytok... "

ezzel meg mire célzol?
Csupa nagypofájú Varánusz-féle kijelentés minden alap nélkül. Ha a gazdasági csomag szar, akkor nagyon, ha jó, nem Matolcsyé. Még semmi konkrétat nem jelentettek be, de Varánusz már tudja és fikázza. S ezt újságírásnak nevezik.
@leone007: kösz hogy szólsz, majdnem belefolytam

szebb életet
@bastian: Te figyu, ha nem a Fideszre szavaztál, miért fogalmazol mindig többesszám első személyben? Húzol a nyájhoz?
Nem a "mi" hangnemünk gyűlölködő, hanem a tiéd: negédes/álszent/szemforgató/árulkodó.
Addig ünnepelsz, amíg valaki puncin rúg a táborodból, mert azt hiszi, hogy egy beépült ratyi vagy.
Úgyhogy Varánusz rúgta herén (helyből) saját magát.
Azért a Matolcsy ekézés mellé nagyon nem hiányzott Bajnaiék fényezése.

"A Bajnai kabinet felfelé ívelő pályán adta át a gazdaságot."
"seggbe rúgta az akkori MSZP frakciót,"

Ilyen hülyeségeket minek írni? Azt nem kellene megemlíteni, hogy Bajnai korábban elkúrásügyi miniszter volt? Hogy miként került ez a szerencsétlen balfasz a miniszterelnöki székbe? Hogy előrehozott választások helyett inkább maradtak még a hatalomban, éveket csúsztak a szükséges lépések megtételével, és mikor a szájukig ért a saját maguk kreálta szar, akkor voltak kénytelenek pár intézkedést megtenni? Mi ez a hülye dicshimnusz ezekről az idiótákról, akik óriási államadósságot halmoztak fel, és most még van képük okoskodni?
@leone007:

Csupán arra, hogy közröhej tárgyává váltok és senki nem vesz már komolyan, aztán szép csendben elsunnyogtok...
@bastian: ok, és kik azok a "ti"? Tudod, akikkel engem egy csoportba vonsz. Hogyan definiálnád ezt a csoportot?
@Balbágy:

Mondom, örülök, ha gyalázkodtok. Ez zene füleimnek.

Azért beszélek többes számban, mert már "oda tartozónak" érzem magam. Az eddig megtett lépéseket nem feltételeztem korábban a fideszről.
@Thália:
A hangerő, pár tucat komment a fogyást nem ellensúlyozza. Ti fogytok, mintha nem lenne hentes, pék a szomszédban. Nyugodj meg, egyél valamit, mosolyogj.
@sárkányfő:

Valóban a forint most kezdi kiheverni annak az ámokfutásnak az "eredményeit" amit tavaly művelt Varga és Kósa. Pénzügyi szakemberek - közte jobboldaliak is - felhívták az említett urak figyelmét, hogy ezzel az akcióval hosszútávon gyengítik a forintot.

A forint árfolyam most semmi mást nem tesz, csak visszatér a normális mederbe. Persze ha Matolcsy megint nekiáll farkast kiáltozni és rejtett költségvetési csontvázakról hadoválni, akkor majd egy év múlva megint ugyanitt leszünk.
@Várúr:

Egy főiskolai tanárnak - ami állítólag vagy - ismernie kéne a különbséget blogolás és újságírás között. :-) Ahogy különbséget kéne tudni tenni a blog neve és a szerző személye között is :-)

Innentől nem várjuk el, hogy még a gazdasághoz is érts, kedves Várúr. Elég lesz, ha a propagandát elnyomod ahogy általában, ígérem majd nem vesszük figyelembe, ahogy általában.
@leone007:

Ballib. Ennyi. Akkor is, ha ez a meghatározás csak speciálisan Magyarországon használatos "rátok". Egyébként "normális" körülmények között azt kellene mondani, hogy "nagytőkéspárti, kizsákmányoló, nemzetellenes, kozmopolita, USA-párti (azaz háborúpárti), kettősmércés".
@Andal: "éveket csúsztak a szükséges lépések megtételével"

"akik óriási államadósságot halmoztak fel"

Nem kellene összemosni a Gyurcsány kormány bénázását a Bajnai kormány tevékenységével, ami bizonyára nem volt hibátlan, de azért látványos, hogy 8 évet akarsz ráhúzni egy 1 évig regnáló kormányra.
@bastian: mi a baj a nagytőkével? (komcsi-e vagy?) Örülnél ha a baloldaliság meg a liberalizmus kiveszne ebből az országból? (ráadásul a kettőt összemosni sem szerencsés)
@bastian: Gondolom te vagy az az arc, aki a választások reggelén még nem tudja, kire szavazzon, az sok mindentől függhet,pl. hogy: mi a reggeli/esik-nem esik/áll-nem áll/, ugye?
Ez gyalázkodás amúgy? Hát nem egy heavy metal, az biztos.
Hova is erősödött a forint? Nézzünk már rá, hol tart!
@NewWay: "NEM LESZ ÁRAMÁR-EMELÉS! Ez valami új MSZPs szlogen!"

Nem is tudom, ki beszélt a háztartási kiadások csökkentésének szükségességéről. Amúgy korábban is voltak emelések, ez tény, csak be is jelentették időben, hogy még kalkulálható legyen. Ennél a grémiumnál viszont a "most azonnal" és a "visszamenőleg is" is a jellemző. Röviden: einstand.

"Tehát Bajnai-Oszkó ... Felülvizsgálat = megszorítás!"

Nagyon-hülyegyerek-egyszerű képlet ez, csak sajnos nem igaz. Persze kicsit foglalkozni kéne a jogalkotási procedúrával, de sebaj. A 2010-es felülvizsgálat (vagyis, hogy a tervezett kiadások és a várt eredmények hogy állnak a ténylegesekkel, mindezt "real time", folyamatában, nem pedig utólag, esetleg trükkös könyvekből visszakövetkeztetni) eredményeit a 2011-es vagy későbbi költségvetés tervezésénél lehet jól (vagy rosszul) használni, és nem pedig megszorítást jelent. Tudom, a fajtádnak ez már sok. Javaslom a BS kibérlését, talán el fogtok férni, és egy nagyszerű OV-SG-MGY trió fellépés szervezését. Láthatóan erre gyúrtok, ne kelljen gondolkodni, csak csápolni. A jegyeladásokból befolyó összeget föl lehetne ajánlani a megtépázott országkép renoválására.
@sárkányfő:
A komcsik kötelezővé tették a magánnyugdij pénztárakat és ehez még más adófizetők pénzét is hozzátették akkor ez etikus volt?Miközben alegtöbb magánnyugdijpénztárat ők alapították.Mesterházikámnak is érdekeltsége van benne!Nos akkor nyúlták le a lóvét!kezelési költség,fentartás stb cimen elúszotta befizetett lóvék jó része!Ezért nemvolt hozamom egy fillér sem sőt a nehéz gazdasági helyzet miatt még csökkent is a lóvém!
De azért hajrá MSZP!Táncolj Fletó!Igen!Igen!Igen!
@Éhesló: Ja ha jol megfozi a bablevest, beletesz mindent, babot, csulkot, paprikat stb de a vegen beleszarik es ugy adja oda attol meg egy csomo jo dolgot csinalt, es csak 10 deka nem odaillo dolog uszik a levesben, megsem eszem meg.
Gyurcsany is biztos csinalt egy csomo jo dolgot, megsem eljenzi meg senki.
Tulajsonkeppen itt arrol van szo hogy Orban ertelemtenul csinalt gazdasagi intezkedeseket - vagy politikai erdekbol de az arat mi fizetjuk meg - ezzel gyurcsani meretu karokat okozott.
Olvasd el Oszko-Bajnai nyilatkozatot. Vitatkozhatsz veluk, meg azokkal akik alairtak hogy az a koltsegvetes ugy jo, de attol meg nem lesz a kritikad hiteles, csak szimplan elfogult.
@Várúr: Hat ez is egy nezopont. Viszont amit a fidesz eddig csinalt az szar, amit meg februarra meglebegtettt az meg egy az egyben Oszkoektol van. Apropo, nem mondanam, hogy senki nem tud rola semmit. Az IMF-nek kommunikalt es az altaluk nyilvanossagra hozott reszletek eleg konkretak. Szoval lehet, hogy a Varanusz stilusa nem jon be neked, de erdemi targyi tevedesen nehez rajtakapni.
@bájgúnár: Szanalmas, hogy van meg olyan elborult barom, aki hajlando ezeket a baromsagokat bertollnoksagbol (vagy, meg rosszabb, onszorgalombol) hangoztatni.

Nem tudom, teged milyen szulok neveltek, de az nem zavar, hogy hazudsz?
@leone007:

A baloldalt (azaz a munkásosztályt) eddig senki nem képviselte az országban, ha nem tűnt volna fel. Legalább a fidesz tesz néhány dolgot értük is (még nem eleget). Mindenki más aki a baloldaliságára hivatkozott eddig csak kihasználta őket, csak a szavazataik megszerzése volt fontos. Ilyen alapon baloldali vagyok, ha a valóságban nem is tartozom közéjük, de véleményem szerint az államnak a legelesettebbekért kell tevékenykednie, a gazdagok gondoskodjanak magukról, eddig is azt tették, miért kellene egy nagytőkést államilag támogatni?
@commando: Es azt megnezted, hova erosodtek a kornyekbeli valutak? No latod...
@leone007:

Az ne zavarjon, hogy Bajnai 2006 óta ott volt Gyurcsány csapatában: kormánybiztos, önkorm. majd gazdasági miniszter. A Bajnai féle kormány tagjainak zöme (12/16?) ugyanaz maradt, mint a Gyurcsányé, ugyanazokkal a pártokkal a hátuk mögött.
@bájgúnár: "fentartás stb cimen elúszotta befizetett lóvék jó része!Ezért nemvolt hozamom egy fillér sem sőt a nehéz gazdasági helyzet miatt még csökkent is a lóvém!"

És szerinted az, hogy te - ha igaz amit írtál - beszoptad, az feljogosít arra, hogy aki jól járt a MANYUP-pal, azt megszivassák? Tudod, ők voltak többségben.
@bastian: "miért kellene egy nagytőkést államilag támogatni?"

Mert mondjuk mar ezerszer bebizonyosodott, hogy az az ut vezet a szegenyebb retegek felemelkedese fele? Az allam tud ideig oraig tamogatni, de az max konzervalja az allapotokat. Tartosan eloremozditani az allam csak a gzdasag serkentesevel tud, az meg csak a nagytokeseken keresztul mukodik.
@NewWay: Szerencsére ezeket nem ilyen elbaszott módon kell és szokás számolni. És bár tudjuk, sok kicsi sokra megy, csak hogy érzékletes legyen: Innentől járjanak 200e-es biciklivel vagy BKV-val MÁV-val havi 50-ért, plusz a sürgősséggel összetrombitált bizottsági, szakértői stb. ülésekre taxival, kb. havi 150-ért (máris lejött legalább 2 nyugdíjas a 7-ből). Ez azért is jó, mert sokkal olajozottabban fog működni minden testület a soha el nem érhető, nem-tudjuk-épp-hol-van kollégák miatt. Mondjuk van száz ilyen autó, szerinted (plusz az eddigi számítgatások szerint) az 500 alapnyugdíj. Az mennyi is a hány millióhoz képest? Szóval alapjáraton kicsinyes szarakodás. Egy (akár a körülmények miatt) megcsúszott döntés milliárdokba kerülhet.
@bájgúnár:
te tényleg beszoptad ezt a sok bődületes marhaságot? messze a legnagyobb manyup pénztár az OTP-s. szerinted Csányi szoci? a gyógyszered hol van? te beszopsz bármi baromságot ami szíjjártó szájából jön?
és hogyne lett volna hazom te szerencsétlen ezt is a szijjártótál hallottad? ha nincs hozam miért akarjék kifizetni Orbánék a nyereséget a visszalépőknek?

és a 3 millió manyup tagból 2 millió teljesen önként lépett be mivel csak a pályakezdőknek volt kötelező, de még ők se bánták, szóval ne papolj itt etikáról mert amit a fidesz csinál azt az olasz maffia is megirigyelhetné! zsarolás, fenyegtés, védelmi pénz...

különben is ez mind süket duma, mert arról persze egy szót sem írsz amire reagáltam, hogy a ft most az elrabolt ezer milliárdok miatt erősödik, mert az valóban jót tesz egy gazdaságnak, szóval kurva nagy csöndben kéne lenni a ft erősödés miatt nem pedig még büszkének is lenni az eredményes zsarolásra és következményére. az hogy kínodban csak eszetlenül gyurcsányozol ez is azt bizonyítja hogy nincs semmi érved.

ez az államposítás, a saját népének megzsarolása örök szégyenetek marad, mint ferinek az öszodi beszéd, sose mossátok le. de azért erőlködj...
@bájgúnár: Kedves bajgunar, az egyik komcsi kötelezővé tette a másik komcsi meg államosította. Amúgy egy mai napi elemzés szerint a tagok 80%-nak reálhozama van...
@abaka:

Na ne nevettess. A Hankook is kapott 30 milliárdot, meg a Merci is közel annyit Kecskeméten. Az adókedvezményekről nem is beszélek. Mindegyik ígért 2500-2500 munkahelyet.
Tudod mennyi munkahelyet lehet teremteni 60 milliárd forintból a kkv szektorban? 10 ezreket...
Akik visszafele mutogatnak, azok ugyan gondoljanak már bele, hogy korábban nem volt teljhatalom a kormány kezében és az MSZP nem egyedül alakította az utóbbi éveket. Voltak ott mások is akik tevékenyen részt vettek benne, meg azok is akik azzal akadályozták az előrelépést, hogy nem jártak be dolgozni, de felvették a pénzt. Szeretett Vezérünk is ott ült a padban néha (amikor nem volt neki büdös a munka, vagy épp nem kezelésen volt) és szorgos aknázással segített az elkúrásban, amiben rajta kívül senki nem volt jobban érdekelt.
Summa-summárum visszafele mutogatni nem ér, előre kéne nézni és ott nem csak a halványan derengő délibábnak örülni.
@bastian: A baloldal nem a munkásosztály. Ráadásul a társadalom ilyetén felosztása elég idejétmúlt(v.ö. marxista).

"véleményem szerint az államnak a legelesettebbekért kell tevékenykednie"

Szerintem meg mindenkiért, és mindenkinek önmagáért is.

A nagytőkést meg azért kell támogatni, hogy idejöjjön és a nagy tőkéjéből munkahelyeket teremtsen, amik után majd szja, meg áfa meg mittudomén milyen adóbevételei lesznek az államnak. Meg persze a nagytőkésnek is lesz profitja.
@Felmosórongy: Lehet, hihetetlen, de nem vagy sokan ezzel a baromsággal, mondjuk nem is véletlen. Eddig gondolom a szélsőliberális kommancs terrortól féltél...
@bastian: Gratulálok, az utóbb korrigált elírás az egyetlen, amit sikerült agyilag felfogni? Nem mintha meglepne.

Tudod, te szegény szerencsétlen, az veletek a legnagyobb baj, hogy ezt az egészet, ahogyan a futballszurkolói hasonlattal érzékeltettem, meccsnek fogjátok fel. Hogy valamennyiünk bőrére megy a játék, az bele sem fér a szűk kis buksitokba. Hogy a minimális önreflexióval egyáltalán elgondolkoznátok a történéseken, az nuku. Ti harcolni akartok. A 2/3 birtokában is, ez éltet benneteket. Megszereztétek a kormányrudat, de az egyetlen célotok a harc, az uralkodás. Ha nincs már kit legyőzni, lebunkózni, mint a neandervölgyi, akkor kerestek mást.
A baloldal és a liberálisok totál leamortizálták magukat, egy nudli ahogy van. De ti még mindig velük kardoztok, mert máshoz nem értetek. Ha tükörbe kellene néznetek, még rájönnétek, hogy semmi mondanivalótok nincs az ország számára, hogy semmi tartalma nincs a féktelen hatalmvágyatok mögött, csak a hatalom maga. Az nem eszköz nálatok, hanam cél. Az egyetlen.

Na ezért vagytok marhára szánalmasak, még ha sokan is vagytok.
De persze, te nem szavaztál oda, azért beszélsz többes szám, első személyben :)
@Andal: Nem zavar :) Az zavar, hogy ezen az alapon összemosod két különböző kormány munkáját.
@bastian: 60 milliardbol munkahelyek tizezreit? Elmondod nekem, hogy azt hogyan csinalnad? De komolyan erdekel, mert nagy titoknak lehetsz a tudoja, tekintve, hogy ezt a vilagon sehol senki nem tudja meglepni...
Kétségtelenül jól szerkesztettek ezek a baloldali Orbán-Matolcsy anyázós blogok, bár az igazsághoz semmi közük.

Csak azt árulja már el valaki, hogyha Gyurcsány és Medgyessy béna tök volt, és Bajnai, Oszkó a legszenzációsabb páros a földkerekén, akkor miért Gyurcsányt várják vissza az emberek a baloldalon ?

Kicsit meg is indoklom, hogy mi a baromság ebben a bejegyzésben. Konkrétan az baromság, hogy Bajnaiék nem hazudtak. De igen hazudtak. Trükköztek, alulbecsültek.
Annak ellenére, hogy Orbánék hasonlóan cselekedtek, csak felül hazudták a becslést. Az igazság a kettő között volt, van és lesz.

Ahoz megmár elég mély Fideszfóbia kell, hogy minden értelmes reformtervet, amit a piac teszem azt a forint erősödésével jutalmaz, a másfél évvel ezelötti bagázsnak tudja be.
@Thália: Azért amortizálta le magát a baloldal, mert kormányon is leginkább csak anyázott, mutogatott az ellenzékre.
Most kétségtelenül jobban áll ez nektek ebben az ellenzéki pozicióba, de azt vegyük észre az anyázós, megmondós, hazudós stílus mit se változott baloldalon.

Az élet közben meg megy a maga útján. A Forint erősödik, a piac bizakodó, és az MSZP semmit nem javított a pártszimpátiáján.
@Várúr: Én teljesen nyugodt vagyok, mondhatnám sztoikus. Valamiképp még mulattat is az a szánalmas erőlködés, amivel minden intézkedést, meg annak az ellenkezőjét is próbáljátok kimagyarázni, miközben pecsenyére tapsoljátok a tenyereteket.
Már előre jót derülök, hogy fogjátok megmagyarázni a súlyponti kórházakra emlékeztető, de persze átnevezett intézkedést, hogyan keresztelitek át a megszorítást gazdaságélénkítésre, bízva benne, hogy sokáig lesz elég hülye, aki nem veszi észre, hogy még mindig ugyanaz a helyzet.
Rossz hírem van, kevesen lesznek/lesztek ezek. Tévedésben vagy, ti fogytok, nem is akármennyire.

Az egyetlen szerencsétek, hogy nincs kire váltani benneteket, de ez sem marad így örökké.
@abaka:

60 milliárd = több 10000 új munkahely
6000 milliárd = több 1000000 új munkahely

Hurrá!
@abaka:

Mindenütt a világon a kkv-k adják a munkahelyek döntő többségét, ahogy Németországban, úgy nálunk is.
Van kb. 400-500 ezer kisvállalkozás Magyarországon, ha csak a 10%-uknál el lehet érni 60 milliárd értékű adókedvezménnyel és/vagy támogatással, hogy legalább EGY! dolgozóval többet foglalkoztassanak, az már 4-50 ezer új munkahely. A multikba pénzt önteni kidobott pénz, tengerbe vizet hordani...
Egy jo ideig meg marad a matolcsyzmus, az biztos.

Orban semmilyen szinten nem hatral meg, semmilyen kompromisszumot nem vallal. Legfeljebb atirja az alkotmanyt. Matolcsy tavozasa pedig sulyos presztizsveszteseg lenne, amit nem vallalna fel soha.

Szerintem Orban oszinten hisz a gazdasagi vuduban, abban, hogy 2-3 ev mulva itt latvanyos gazdasagi feljlodes tanui leszunk, ami utolag legitimizalja minden lepeset. Ennek most mindent hajlando alarendelni, jogallamisagot, demokraciat, mindent. Az IMF-t, a nyugati toket meg ugyis utalja (mert a ketharamddal sem tud uralkodni felette), ha onnan kritikat kap, az csak felvillanyozza "majd en megmutatom neki" jelleggel.
A matolcsyzmus kisbetű (bár tulajdonnévből van képezve, de köznév/közszó).
40-50 ezer, akartam írni...
@Trompf: Nem kisfiam, az előző kurzus azért amortizálta le magát, mert világossá tette, hogy egy koncepciótlan, velejéig korrupt és tehetetlen társaság, amnely méltatlannak bizonyult arra a 8 év bizalomra, amit megkapott. Ezért a választóik szépen oda tették őket, ahová valók.

Nekik köszönheted, hogy a pártod most ott van, és olyan erősen, ahol és ahogy van. Ha ennek a kritikai racionalizmusnak a századrésze meglenne bennetek, ez már egy élhető ország felé haladna.
@leone007:

Pont ez a gond, hogy nem két különböző kormány, hanem ugyanazok a figurák. Ez a szerecsenmosdatás zavar, mintha Bajnai az égből hullott volna alá, mintha semmi köze nem lett volna a korábbi évek "fantasztikus" gazdasági és pénzügyi teljesítményéhez.

Egyébként meg a tavalyi hiánycél eléréséhez tényleg kellettek intézkedések, ha nem is 7%, de 5-5,5% lett volna 3,8 helyett.
Ma böffent a gonosz törpe, miért nem munkaszüneti nap?

www.pecsistop.hu/articles/article.php?id=817883

Népszavazást az új Alkotmányról!
@bastian: értem én, de itt lehetőség szerint olyan munkahelyeket kellene teremteni, ami után van szja befizetés, van TB befizetés. (tudod, hogy a 60B valahogy meg is térüljön) A KKV - sajnos, és részben köszönhetően a nem kicsi magyarországi adőéknek - nem erről híres.
@Thália:

Tömören összefoglaltad a lényeget.

Orbánnak a 2/3 birtokában minden lehetősége meglett volna, hogy igazi reformokat indítson be végre 20 évvel a rendszer váltás után.

Csak az a baj a reformokkal,hogy a társadalomnak a nyereséget hosszútávon szolgáltatnák, főleg fiaink és unokáink profitálnának belőle. A reformok első hulláma mindig érdek sérelmekkel és áldozatokkal jár.

Orbánnak pedig rövidtávú érdekei vannak, amelyhez nem reformok kellenek. Bebetonozni magát a hatalomba az elkövetkezendő 8-10 évre, ez a cél. Ami ezt elősegíti azt meglépi, és könyörtelenül leszámol mindennel és mindenkivel aki (ami) ezt veszélyezteti.

Az összes többi üres duma és mellé beszéd.
@NewWay: 7 ember nyugdíja?Ér nekünk a Szegénylázár biztonságérzete ennyit?Hét ember.Szegénylázár működése mennyit hoz a közkonyhára?Megtermeli a bér és juttatásköltségeihez mérhetőt?Kétlem. Talán néhány nyugdíjat kifizethetnénk még az apanázsból?És még mindig csak a Szegénylázárnál tartunk.
@Andal: állítólag 4.8%, ráadásul nem tudjuk valóban mennyi lett volna, mert ugye nem ők maradtak kormányon. Azt is mindenki tudja, hogy Bajnai nem új nyúl a kalapból, Oszkó már mondjuk annál inkább, és - szerintem - az érdemei(k) eltagadhatatlanok. Még akkor is azok, ha Bajnai tagja volt a Gyurcsány kormánynak.
@eremita: nyugi mennek szép sorban....
@leone007:

OK. Akkor inkább osszunk nekik munkanélküli és egyéb segélyt és hagyjuk, hogy elszokjanak a munkától. Értem én is, mindig kellenek, akiket majd majd meg lehessen venni egy tál levesért választáskor. Értjük mi ezt, szükség van a "nincstelenekre".
csak tudnám, hogy honnan ez a fene nagy optimizmus. Egy rozzant szekéren száguldunk amiről leszerelték a féket, egy szakadék szélén egy olyan úton amerre senki nem akar menni rajtunk kívül és nem lehet messzebb látni 1 méternél. Akik a bakon ülnek széthajtják a lovakat és ostorral csapkodják aki szerint ez nem olyan jó ötlet és lehülyézik azokat, akik az út mellől integetnek, hogy ne arra, vagy ha mégis, akkor legalább ne ekkora gázzal és ne egy bolond kocsis kezébe adjuk a gyeplőt. Biztosak lehettek benne, hogyha a szakadék tűnik föl előttünk és nem a Kánaán, leugranak a bakról és a lovak közé dobják a gyeplőt. Még annyi becsület sem lesz bennük, hogy azt mondják. "Helyesbítek, nem gyí, hanem hő!"
@Trompf: Te valami mellékútra tévedtél. De azért ott is szednek páyadíjat, nem? Vagy még nem vetted észre?
A Fidesz az Mszp nélkül is le fogja amortizálni magát, nem kell ehhez segítség, elég dilettáns banda magától is.
Egyébként: az itten a baj, hogy be kéne néha ismerni, hogy tévedtem - mint átlagember. Mert gyarló vagyok, nem varázsló, mágus, matolcsy vagy egyéb teremtmények.
Tudod, néhány éve mebt a duma, hogy bekötött szemmel szavaztak szegény balosok. Na, akkor még megvolt bennetek a minimális jóindulat, feltltelezted, hogy egyszerű hülye vagyok csak, oszt' jó napot.
Most már fizetett provokátorok vagyunk, bértollnokok, forinttrollok, stb.
Nagyon aranyos a jelemfejlődésetek.
Az én véleményem változatlan: szánalmasan frusztrált, átlátszó, a tornasor hátujáról ordibáló gyermekek vagytok.
De már én is akkora árkot ások, hogy nem bírok majd kimászni belőle.
@bastian: Ok, tegyuk fol, hogy a szamaid helyesek. Tekintve, hogy a versenyszferaban max 2.5 millioan dolgoznak, es ennek legalabb 60%-a nem kkv-ban, a 4-500 ezer kisvallalkozas nagy resze max 3-4 embert foglalkoztat. Egy 60 milliardos tamogatas max 1-2%-kal csokkentene a koltsegeiket, de tegyuk fel engedekenyen, hogy ez 5%. Szerinted, a vallakozasok hany szazaleka fog 25-30%-os novekedest bevallalni, csak azert, mert hirtelen 5%-ot csokkentek a koltsegeik?

Elmondom, szabad szemmel nem merrheto.
@Trompf:
"Ahoz megmár elég mély Fideszfóbia kell, hogy minden értelmes reformtervet, amit a piac teszem azt a forint erősödésével jutalmaz, a másfél évvel ezelötti bagázsnak tudja be."

na mesélj, mik azok a reformok? Hol vannak leírva? Ja, hogy még le sincsenek írva sehová. ja hogy gőzöd sincs csak hablatyolsz. ja, hogy a piac azt jutalmazza, hogy most lett gazdagabb az állam 3 ezer államosított milliárddal, ami a költségvetés 10%-ánál is több, és automatikusan javítja a ft megítélését. ja hogy nem elég hogy azt hazudja kormány hogy szabad választás volt a zsarolás, hanem még magának is tulajdonítja a milliók elrabolt vagyonának köszönhető ft erősödést.
sose lesz vége a fidesz hazugságfolyamának?
Vegyétek fel a bloghoz a settenkedőt. Ilyet bármikor ír ő is. Ne éhezzen, már. Vagy kommentelőnek. Jó látni ahogy süllyedtek egyre mélyebbre. Jó ez a sajtószabadság.
@Fabius: szerintem meg nem. A legtöbb mentességet ezek kapták és a legtöbb profitot ezek vitték el.
A többi UL.
De végül is mindegy: buktor elkapta őket és nem is engedi el egyhamar.
@leone007: ez elqró és a sünök indklása volt, amikor nem engedélyeztek demonstrációkat sem a bíróságok elé, közelébe, sem a parlament elé, közelébe.
Nálük reklamálj.
@NewWay: Mindig van egy-két szerencsétlen aki feldobja a rokkant témát, közben azt se tudja hogy zajlik a leszázalékolás.
Csak sajnálni tudlak benneteket. Az elmúlt 20 évben a politikusok és családtagjaik loptak csaltak hazudtak, de nektek az fáj hogy a munkában megbetegedettek kapnak 28850ft ami 3éve nem emelkedett.
Mért nem zajlik például önkormányzati reform minek ide 3200 önkormányzat, megyei, regionális stb.
@ezittenkéremmagyarország: szerintem jól lapátolnak és ha te és még páran nem látják (nem akarják látni) a koncepciót az még nem jeleni azt, hogy nincs is.
Eddig elég jól muzsikáltak, még akkor is ha a ricsaj amit csaptak körülöttük meglehetősen nagy.
Még csak 7 hónapja választották meg őket és több érdeket sértettek meg, mint az elmúlt 20 évben bárki.
Ez kifejezetten jó kezdés.
@Éhesló: Főleg egy politikustól. Ez nem egy boxmeccs. Egyelőre.
@bastian (meg a többiek): és mijafaszt fog gyártani az a sok szép új kkv? Fokhagyma szarásig nem köll, ócsóbb a kínai, kocsit meg én inkább a németektől veszek.

Hogy értsed is: nyersanyagot szart és drágán termelünk, végtermékhez meg kicsik vagyunk. Marad a beszállítás (anyacsavar az opelnek satöbbi), az meg megint az idegenszívűek kiszolgálása.

Töki: szép az árpádsávos-tölgyes-koronáscímeres magyarzászló, csak kurva nehéz eladni a határon túl. Terítőnek ugyanis nem praktikus, függönynek meg randa. Ennyit a nemzeti összefogásról.
@Devil: oszkó-libajnai mondhat amit akar.
Ők és cimboráik elqrták, nem kicsit, nagyon.
Ők és akikkel ezt tették most nagyjából annyit érnek, amennyire a nép taksálta őket tavasszal és ősszel.
A többi már üres duma addig, amíg nem ők kutyulják megint.
Ahogy elnézem nem sok esélyt ad nekik buktor.
@sárkányfő:
Elrabolt pénzek miatt erősödött a forint!Lószart mama!Ettől még nemindúl be a tőke!Azért erősödött a forint mert hiába a nagy igyekezet országlejáratás,sírás,rívás a komcsi etársak felé a piac már nem hisz a sok farkas kiabálásnak.Stabil a kormány sehol nincs és nemlesz az mszp/kisbetüvel mint az árulók!/Nemtudták az ország hitelességét aláásni!
Fidesz tartja népszerüségét és a gazdaság is lassan magáratalál.Stabil a politika és a gazdaság mégha leis ültették mesterháziék./kisbetüvel mint az árulókét!/
Azt hitték Orbánt kikészitették az eus parlamentben?Nem !Ott is megmutatkozott a baloldal gyengesége és az ő nagysága!Még egy darabig Orbánozhat a baloldal de szerintem belefog unni!
Továris konec.Végleg!
Érdekes a bankoksem akaródznak kimenni és a múltik sem!Valahogy jó nekik ez az ország meg a Fidesz kormány is.Sőt nekünk is jobb!Mert fletótol csak a kordonokat meg a nyomoritást kaptuk.Érdekes kordonok sincsenek.Franc sem érti!
@Éhesló: ez az, jól beszóltak mindenkinek! Hát ha még bele is szartak volna a szádba! Akkor mondjuk nem tudnál beszélni. Ami nem baj. Nekünk.
@bastian: "OK. Akkor inkább osszunk nekik munkanélküli és egyéb segélyt és hagyjuk, hogy elszokjanak a munkától."

Nem kell aggódni. Egyvalamihez nagyon ért a jelenlegi társaság, az ország polgárainak legrosszabb ösztöneire való rájátszáshoz.
Pontosan tisztában vannak vele, hogy a munkanélküliségről ebben a posztkommunista országban a legtöbben a fent idézett KMK-s mentalitással vélekednek, hogy a szociális érzékenységük kb. egy vaddisznó szintjét éri el.
A munkanélküliség a kapitalista társadalom természetes velejárója, hol kisebb, hol nagyobb. Itt az összes paraszt úgy vélekedik, hogy a munkanélküli lusta, nem akar dolgozni, ingyenélő, eltakarítandó parazita, aki minél gyorsabban elpusztul, annál jobb.
Hogy egy szabolcsi faluszélen élő kubikos, akit ezelőtt 20 évvel hat elemivel kitaszajtottak a bezáró gyár kapuján, mégis milyen munkát találhatna manapság, azon persze nem gondolkodik el egyik sem.
Gyönyörű segély megkurtítások lesznek, illetve mehet majd pár hónap után csatornát pucolni minden munkanélküli. És ehhez tapsolni fog a sok agyatlan kedélyesen, amíg az ő 50 és 60 közti párja, szülője, barátja úgyanígy nem jár, ha felszámolják a cégét, és utcára kerül.
@Éhesló: a libajnaira nem lehetett szavazna se tavasszal, se ősszel.

Húzd már ki a segged a klozetből. Büdös az, hidd el.
@bájgúnár: Akkor neked még egyszer: köszönjük, proffeszorokat a frontvonalba. Négyosztályod megvan?
Vajon medig lehet elhitetni "rajongókkal", hogy sínen vagyunk és JÓ irányba haladunk? Mi kell ahhoz, hogy aki még most, az elmúlt hónapok történései és azok hazai-külföldi fogadtatása után is lelkesedik a tévedhetetlen, szuperokos, stbstb OV-ért, az az ember felébredjen és feltétel nélküli rajongás helyett gondolkozni, mérlegelni, neadj'isten, kritizálni kezdjen? Ha nem is mindent, de egyetlen dolgot, bármit? Miért van az, hogy +18 éves, tehát elvileg felnőtt embereknek szükségük van egy mindentudó vezérre, aki majd helyettük gondolkozik, mutat irányt, akit fenntartás nélkül követni akarnak?
Tévedés ne essék, vezető kell-legyen. De miért kellene szinte vallásos hittel csüggeni minden szaván bárkinek is?
Nopersze, tudom én, így egyszerűbb. Nem kell tájékozódni, gondolkodni, dönteni, felelősséget vállalni önnön döntésünkért és tetteinkért. Csak hinni kell. Konkurrencia a (bármilyen) egyháznak. Éppen csak nem az adóm 1 %-át kéri-kapja, hanem lassan az egész jövedelmemet. Node ha kipusztul-éhen hal a hívő közösség? .....

Vagy csak én vagyok naív-hüle-akármi? ....
@Éhesló:

Ide egy "szerinted" kevés lesz. Értem én, hogy a multi szúrja az emberek szemét. De a profit érekében befektetni ( munkahelyet teremteni, járulékot fizetni, adózni ) sem restek.

Olvasd el ezt:

adozona.hu/aktualis/20110204_multi_adozas_Tesco_valsagado_tarsasagiado.aspx

Kiderül belőle, hogy az adókedvezmény igaz, bár ellentételezésként 30 milliárdos befektetést realizált ebben az esetben a teszkó. Nem védem őket, csak rámutatok: ekkora beruházás után neked/nekem/bármelyik adóalanynak ugyanúgy jár az adókedvezmény, mint a multiknak.
@Thália: a nagyobb baj, hogy ezeknek a gyereke, unokája is az utcára fog kerülni. Arról meg faszombánja, ki tehet, de a gyerek legkevésbé. Mégis ő szívja meg, mert a jobb, jobbik oldalon más az elképzelés. Leszarják, a nekik kedvező adócsökkentést sikerült megszavazni. A többi majom meg adja hozzá a magánnyugdíját.
@Bmw:
Nemá hogy elhidd ebben az országban valóban 800 000 rokkant van?Némi pénzért simán rokkant lettél!Jó ha a fele valóban rokkant.34 éves életerős emberek tömegével lettek rokkantosítva amikor Pécsen bezártak a bányák!És ezt elnézte a kormány is akkor.Hirtelen soklettvolna a munkanélküli!
Vajon medig lehet elhitetni "rajongókkal", hogy sínen vagyunk és JÓ irányba haladunk? Mi kell ahhoz, hogy aki még most, az elmúlt hónapok történései és azok hazai-külföldi fogadtatása után is lelkesedik a tévedhetetlen, szuperokos, stbstb OV-ért, az az ember felébredjen és feltétel nélküli rajongás helyett gondolkozni, mérlegelni, neadj'isten, kritizálni kezdjen? Ha nem is mindent, de egyetlen dolgot, bármit? Miért van az, hogy +18 éves, tehát elvileg felnőtt embereknek szükségük van egy mindentudó vezérre, aki majd helyettük gondolkozik, mutat irányt, akit fenntartás nélkül követni akarnak?
Tévedés ne essék, vezető kell-legyen. De miért kellene szinte vallásos hittel csüggeni minden szaván bárkinek is?
Nopersze, tudom én, így egyszerűbb. Nem kell tájékozódni, gondolkodni, dönteni, felelősséget vállalni önnön döntésünkért és tetteinkért. Csak hinni kell. Konkurrencia a (bármilyen) egyháznak. Éppen csak nem az adóm 1 %-át kéri-kapja, hanem lassan az egész jövedelmemet. Node ha kipusztul-éhen hal a hívő közösség? .....

Vagy csak én vagyok naív-hüle-akármi? ....
@bájgúnár: ja hogy te habzó szájú őrült vagy? :) hát miért nem ezzel kezdted? részvétem az agyhalálhoz, csaó!
mit vagytok olyan türelmetlenek?
most került csak elö,
eddig talonban volt
eddig csak a pala`men`be`mondta:
nem tudom
most eljött az ö akarata...........
@Éhesló: jézusom, te azt sem tudod mire válaszoltál.
@Fabius: a szerintem nem kevesebb picivel sem, mint a fikázás és ricsajozás azok részéről, akik visszamenőleges hatállyal próbálják meg megteremteni libajnai és böszme gazdasági zsenialitásának legendáját.
A karaván halad tőlünk függetlenül.

@Humperdickk: tévedsz. Rá ugyan nem de a haverjaira igen. Annyit kaptak.
Nem mellesleg a hozzád hasonlók "szájába szartak" bele buktorák, fuldokoltok tőle rendesen azóta is. Pedig még csak most jön a következő adag az általatok eddig benyeltek után. :)
Vedd fel az emberálarcod, vedd be a gyógyszered és készülj a rossz időkre, mert nem lesz számotokra itt már szivárványszínű szárnyalás bármilyen gyűlöletvihart rendeztek nap nap után pici biliteitekben amiben még játszhatjátok a nagyfiút.
Végetek lett mint a botnak.
@Humperdickk: Pontosan ez nem fér a fejembe. Ha már nem tartja őket vissza ettől más, kevésbé szerencsés honfitársuk, az elesettek primitív lenézésétől a jóérzésük, a lelkük, az anyjuk neveltetése, urambocsá' valami keresztyén könyörületesség, akkor legalább az az alapvető összefüggés, ha úgy tetszik önző szempont jutna el a mákszemyni agyukig, hogy ez maholnap velük és környezetükkel is megeshet.
@macamuca: veletek 8 évig lehetett.
Buktorék csapata sem gyengébb szerintem...
@Éhesló: Visszamenőlegesen? Te még ki mered ezt a fogalmat ejteni a csini kis szádon? Ez a pofátlanság pure. Unalmas is vagy már.
@Fabius:
1. Nem "állítólag" vagyok az, ami.
2. Fejedelmi többesed megmosolyogtat.
3. A blogolás elektronikus újságírás.
4. Többi észrevételed hasonlóan fajsúlyos.
@Éhesló: Anyám, te annak örülsz, hogy valaki helyetted meg mer tenni bizonyos dolgokat, amíg itt vicsorogsz, meg kéjelegsz?
Milyen idők jönnek, te picsafüst, mesélj?!
@Éhesló: én eltettem a manyupomat. Neked meg sosem volt olyan. Úgyhogy nekem ne mondjad meg, kinek a szájából dől a nagyobb szarszag.
@Thália:
Ami neked és a hozzád hasonlóknak rossz hír, nekem (nekünk) jó. Ahogy olvasgatom a görcsölésed, nem javaslom, hogy színésznek állj, ha Thália is vagy. Ruhatárosnéninek inkább el tudlak képzelni.
@macamuca:

Hit nélkül nem lehet. A hit kovácsolja össze a "többséget". Ha nincs többség, nincs kormányzás. Különben lehetetlen konszenzust teremteni, hiszen nincsen olyan döntés, aki valakiknek ne lenne éppen rossz. Akinek nagyon rossz, az ellenzéki lesz, akinek csak kicsit, az kivár, hátha jobb lesz. Akinek jó, annak meg jó. Így megy ez...
@Éhesló: Ezt jól megkaptam. Mi van, ki is hunyt a láng? Bezárt a fülke?
@Éhesló: ja, figyeljél mán, van ez a billentyű a 'm' betű mellett, tudod, na ne hülyéskedjél mán, ilyen kis kunkori, mint a kukid. Néha randomszerűen, ilyen szavak után nyomjad meg, hátha műveltebbnek tűnsz. Meg magyarabbnak.
@Éhesló:

Égetően szükséges reformok:
1. Közigazgatás (A közigazgatási szintek áttekintése az önkormányzatok számának radikális csökkentése)
2. Közösségi közlekedés. ( a pénznyelő MÁV, BKV és más szervezetek feudalista struktúrájának és működési rendszerének radikális átalakítása, az ingyenes és kedvezményes utazási feltételek lenyesése)
3. Nyugdíjak. (hosszútávon fenntartható az egyéni felelősség vállaláson alapuló nyugdíj rendszer kialakítása)
4. Valódi általános-, közép-, és felső- oktatási reform.
5. Az állami bürokrácia. (jogszabályok számának erőteljes csökkentése, új közbeszerzés, a közszolgálatban dolgozók számának és státusának radikális áttekintése)
6. Egészségügyi reform ( a pazarló és feudális szemléletű egészségügy radikális átszervezése)

A fenti területek rendkívül rossz hatékonyságú működtetése miatt Magyarországon az állami újraelosztás aránya 60% körül van. (Szlovákia: 45%) Más szóval Magyarországon a szükségesnél 15 százalékkal többet költünk a költségvetésből (adófizetők pénzéből) az állam működésére. Ahelyett, hogy ez a pénz az emberek és gazdaság szereplőinek a zsebében maradna.

Amíg a fenti területeken gyökeres átalakításra nem kerül sor, addig hiábavaló bármiről is beszélni.

Az igazi kérdés: A FIDESZ 2/3 felhatalmazás birtokában mit szándékozik lépni ezeken a területeken?
@Várúr:

"A blogolás elektronikus újságírás."

Ezt ki döntötte el? Te? Vagy a Vezér kiadta, hogy a médiatörvény értelmében ezt kell gondolni?

Mellesleg nem királyi többesről van szó, hanem több szerzőről itt a blogon. Nem fűztem reményeket, hogy sikerül ezt felfedezned.
@Humperdickk: te vízionáltál itt szarásról én legfeljebb arra céloztam, ki kit szart le.
A szavazók elqrót és társait minősítetten, olyannyira, hogy a szabad kleptokraták már meg is szűnték magukat.
@bastian: "Különben lehetetlen konszenzust teremteni"

Igen sajnos ma ez Magyarországon így van.
@Éhesló: Mar megint ez aki nem velunk van, az ellenunk es egy megrogzott ballib szoci lehet.

Szanalmas, de tenyleg.
@Balbágy: rátok nézvést szomorúak. Másoknak vidámak.
Mint most éppen.
@leone007: Jól van. Csak én szégyellem magam helyette és ez baszott szar érzés.
Csak figyelek ma már.
@Humperdickk: a családtagjaidnak vezényelj seggfej, bár lehet ők is unják már.
@Várúr: Gratulálok, kispajtás, kemény vagy, mint guanó.

Azért arra meg én hívnám fel mind a te, mind a hasonszőrűek figyelmét, hogy a ráolvasás már itthon sem nagyon működik, nemhogy világviszonylatban.
Az objektív valóság világosan mutatja, hogy momentán körülöttetek fogy a levegő, és ezen nem segít, ha három hozzászólásonként beírjátok, hogy "nekünk" van végünk, vagy hamarosan lesz.
Ez nem rajzfilm.
@Thália: nincs eszük, azért van. Sokkal többe kerül generációkra mélyszegénységben tartani milliókat, mint megpróbálni egyszer sok pénzért kieemelni őket a szarból. Ugyanez van a manyuppal is: most potom pénzbe kerül, de 30 év múlva ez kamatostól térült volna meg. De nem gondolkodnak előre. Csak vissza. A múltba.
@Éhesló: szerintem jól lapátolnak és ha te és még páran nem látják (nem akarják látni) a koncepciót az még nem jeleni azt, hogy nincs is.
Eddig elég jól muzsikáltak, még akkor is ha a ricsaj amit csaptak körülöttük meglehetősen nagy.
Még csak 7 hónapja választották meg őket és több érdeket sértettek meg, mint az elmúlt 20 évben bárki.
Ez kifejezetten jó kezdés.

Talán ha elmondanák, előre (!!!), hogy tulajdonképpen mi is a koncepciójuk, akkor tán látnák a zemberek. Merthogy sem a választási kampányban, sem utána nem lehetett hallani, mit és hogyan akarnak. Perpill előálltak valamivel, 2/3-nak köszönhetően keresztülvitték-bevezették (akár visszamenőleges hatállyal is, ahogyan az demokratikus jogállamhoz és vezetőihez méltó...), a keletkezett zsibongást-háborgást (akár bel-, akár külföldről hallatszott) pedig figyelmen kívül hagyták. Szóval, áruld el, légyszi (ha tudod), hogy mi is a koncepció? Vagy megértem vagy nem, mindenesetre utána nem mondhatom, hogy "de nem tudtam róla!"....

A több érdek megsértése meg nem biztos, hogy olyan marha nagy érdem. Bármilyen hihetetlen, sokan vannak, akik részben-egészben nem értenek egyet egy vagy több intézkedésükkel. Amíg ezek az egyet-nem-értők a kisemberek közül kerülnek ki (munkahely-teremtés elmaradása, nyugdíj-ügy, stb), addig azon kellene elgondolkodnia a zimádott miniszterelnöknek, hogy mi is lesz ezekkel az emberekkel? No és vajon szavazóként hogyan fog dönteni majdan? Utóbbi sem megvetendő szempont egy politikus számára! Ha nem az egyéni jólétemért, hanem a szavazatomért (annak reményében) teremtett munkahelyet, jogbiztonságot, szólásszabadságot, nos, ezesetben nem érdekel, miért tette: élhető életem van ezek által, és ezt remélhetem a gyerekemnek is. Ha fentiek hiányoznak, akkor viszont morgolódni kezdek. A pénzzel-befolyással rendelkezők érdekeinek megsértése másik kategória. Egyszerűen fogalmazva: a tőlem nyilvánvalóan erősebbet nem köpöm szembe, nem taposok a tyúxemére. Önös érdekből. Ugyanis ha az erősebb pofánvág, mehetek freskónak a falra....

Szóval, mások érdekeinek megsértésére büszkének lenni: finoman szólva is nem túl okos dolog.....
@Várúr: a fejedelmi többes azért elég kemény volt. Bár ha belegondolok az elektronikus újságírás sem volt gyenge. Bearanyoztad a napomat. :D
@Felmosórongy: "...csakis igazoltan fidesz szavazóknak lesznek jogaik magyarországon."

És? Vagy a fityiszre szavazol, vagy mész a levesbe! Ez ugyanolyan szabad választás, mint a manyupban maradás. Ideje megtanulnod aranyapám, hogy honnan fúj a passzátszél, mert bajod lesz!
Ezeknek tényleg a győzelem (értsd. az ellenfél totális bedarálása, lezúzása) a fontos, nem a részvétel. És szarnak ezek az országra! "Csak a fityisz!" Ezt jelentette a szlogenjük! Fostalicska mind!
@Éhesló: szerintem jól lapátolnak és ha te és még páran nem látják (nem akarják látni) a koncepciót az még nem jeleni azt, hogy nincs is.
Eddig elég jól muzsikáltak, még akkor is ha a ricsaj amit csaptak körülöttük meglehetősen nagy.
Még csak 7 hónapja választották meg őket és több érdeket sértettek meg, mint az elmúlt 20 évben bárki.
Ez kifejezetten jó kezdés.

Talán ha elmondanák, előre (!!!), hogy tulajdonképpen mi is a koncepciójuk, akkor tán látnák a zemberek. Merthogy sem a választási kampányban, sem utána nem lehetett hallani, mit és hogyan akarnak. Perpill előálltak valamivel, 2/3-nak köszönhetően keresztülvitték-bevezették (akár visszamenőleges hatállyal is, ahogyan az demokratikus jogállamhoz és vezetőihez méltó...), a keletkezett zsibongást-háborgást (akár bel-, akár külföldről hallatszott) pedig figyelmen kívül hagyták. Szóval, áruld el, légyszi (ha tudod), hogy mi is a koncepció? Vagy megértem vagy nem, mindenesetre utána nem mondhatom, hogy "de nem tudtam róla!"....

A több érdek megsértése meg nem biztos, hogy olyan marha nagy érdem. Bármilyen hihetetlen, sokan vannak, akik részben-egészben nem értenek egyet egy vagy több intézkedésükkel. Amíg ezek az egyet-nem-értők a kisemberek közül kerülnek ki (munkahely-teremtés elmaradása, nyugdíj-ügy, stb), addig azon kellene elgondolkodnia a zimádott miniszterelnöknek, hogy mi is lesz ezekkel az emberekkel? No és vajon szavazóként hogyan fog dönteni majdan? Utóbbi sem megvetendő szempont egy politikus számára! Ha nem az egyéni jólétemért, hanem a szavazatomért (annak reményében) teremtett munkahelyet, jogbiztonságot, szólásszabadságot, nos, ezesetben nem érdekel, miért tette: élhető életem van ezek által, és ezt remélhetem a gyerekemnek is. Ha fentiek hiányoznak, akkor viszont morgolódni kezdek. A pénzzel-befolyással rendelkezők érdekeinek megsértése másik kategória. Egyszerűen fogalmazva: a tőlem nyilvánvalóan erősebbet nem köpöm szembe, nem taposok a tyúxemére. Önös érdekből. Ugyanis ha az erősebb pofánvág, mehetek freskónak a falra....

Szóval, mások érdekeinek megsértésére büszkének lenni: finoman szólva is nem túl okos dolog.....
@Balbágy: tudom, meg is értem, de nem tudsz vele mit csinálni. Kell az ilyen szűk látókörű minoritás is a társadalomba, ettől olyan színes, szivárványos. Tudod. ;)
@Éhesló:

Ahha, értem. Ha a számokkal és tényekkel nem sikerül vitatkozni, akkor a visszamenőleges böszmézés jön.

Mellesleg a posztban is leírtam, hogy a böszme kormány felel az elégtelen válságkezelésért. Pontosabban a szoci frakció, akik beszariságukban nem mertek megszavazni semmit, ami kinyitotta volna a fékezőernyőt zuhanás közben. A Gyurcsány buktánál kínosabb égést nem láttam életemben, de, ha Bajnai nincs, koppanunk a gödör alján.
Valaki súgja meg, hogy miért duplázok?? Egyszer nem küldi el a kommentet, majd duplán jeleníti meg. Nem direkt csinálom, és bosszant. :(
@Éhesló: helyesírásról beszéltem. A vezénylés más, kevered, az az ilyen komolyzene izében van. Tudod, az az, amihez szépen fel kell öltözni, ki köll kapcsolni a mobilt előtte és nem ér köhögni közben. Biztos láttál már ilyet az ehótévén. Egyébként pont, mint a dugás, csak ott épp hogy le kell vetkőzni előtte.

Mindegy, nem magyarázom. Reménytelen.
@Gatinho:
Pedig de.
Külföldi beszédeiben még Orbán is elismeri az érdemeiket.

Más kérdés, hogy itthon a hozzád hasonló ökröknek mit ad be. Külföldön ugyanis hozzáértők hallgatják, nem naracsszemellenzős idióták.
@eremita: az általad felsoroltakat mantrázzák 30 éve.
Még nem olvastad sehol?
Vajh miért nem változtatott eddig senki ezeken?
Vajh miért nem változtattak sehol ezeken a kies ejrópában?
Vajh miért magasabb a nálunk okosabb, szebb, demokratikusabb példakép országok fajlagos államadóssága, noch dazu euró övezeti tagságuk ellenére is?
Miért borult meg ezermilliárdokkal Görögország, Írország és fog megborulni Spanyolország és Portugálaia is?
Hol volt az IMF, EKB a hitelminősítők és a hozzátok hasonló sok sok okos elme az elmúlt 10 évben?
Szóval, mielőtt itt Matolcsit leckéztetétek - mellesleg lehet ráférne - ezeket kellene megválaszolni?
@macamuca:

A blogmotor rendetlen napok óta, nem te csinálod.
@macamuca: szerintem az a nem okos dolog, hogy az érdekeinket bárkinek alárendeljük.
Mikor ez változik (változik) akkor azok, akiket eddig nyaltunk tiltakoznak, mert hozzászoktak.
Nem bánom ha tiltakoznak.
Elmondták mit fognak csinálni.
Az eu és az imf elmondta nekik nem csinálhatják azt amit akartak.
Ez után nem nagyon kötik az orrukra mit is akarnak, csak éppen annyit ami feltétlenül szükséges.
engem nem zavar.
Ha téged igen, sose szavazz rájuk többet.
@Fabius:
Egyébként tényleg elég nehéz különbséget tenni a blogolás és az elektronikus újságírás közt, ugyanis pl. az Indexen (meg az origón is) egy csomó magát újságírónak gondoló félanalfabéta sajtósegédmunkás is blog formájában hozza le a cikkeit.
És fizetést kapnak érte.
@bastian: oké, nem lehet mindig mindenkinek egyformán szuper, mindig vannak-lesznek olyanok, akiknek valami nem tetszik. De amikor sokaknak nem tetszik sok dolog, az már azért elgondolkodtató kellene, hogy legyen...
A hitről meg úgy gondolom, hogy a cserkészcsapatban és a templomban van a helye, felnőtt ember (számomra) az, aki gondolkozik, érvel, méghozzá tényekkel, nem pedig "szerintem"-kategóriás mondatokkal, ugyanis utóbbi vélemény, ami lehet objektív és szubjektív egyaránt, szemben a ténnyel. Igaz, sem popsztárokért nem rajongtam anno, sem hívő nem voltam-vagyok, így nekem kimaradt a feltétel nélküli hit és rajongás érzésének átélése. Tán ezért sem tudom ezt politikussal szemben átélni...
@Fabius: semmilyen számokkal nem vitáztam.
Te sem, mert a misztikus erővel bíró mutatókat az ország teljesítette.
A jövőről szóló jóslataitokat pedig a holnapi árfolyamok, vagy a jövő heti lottószámok közreadásával lehetne hitelesíteni.
Ez még nem történt meg itt eddig.
Nagyon várom.
@macamuca: lassúa neted. Ne törődj vele, kétszer is szívesen elolvassuk, ezen nem múlik. Dzsídípít meg termeljen az éhesló! :)
@Éhesló: Hat nemtom. En egy ideje kulfoldon elek (Ny-Europa), es hat nezd. Itt bizony sokkal jobban megy, mint otthon. Pedig van euro, ECB meg meg a hitelminositokre is hallgatnak a befektetok. Aztan megis jobban elnek, mint a magyarok. Persze tudom, kommunizmus. De nezd ma', hat az a szlovakoknak meg a cseheknek is volt. Te nebasz, a lengyeleknek is. A cudar mindenit.

Ertem en, hogy te most ezzel az ertelmetlen, akkor kritialj, ha meg eletedben nem csesztel el semmit szoveggel kell jonnotok. De figyu, ha jobban akarsz elni, akkor erdemes azt megnezni, mit csinaltak azok, akiknek jobban megy. Van itt egy orosz kollegam, aki mindig azzal jon, hogy itt minden milyen szarul mukodik, milyen szarul van megszervezve/kitalalva etc. No, ra hajazol.
@macamuca: nem is kell rajongani értük.
Szavazni kell, felelősséggel, és hagyni tegyék a dolgukat.
Ezt hívják demokratikus felhatalmazásnak-
Tudod, mint 8,5 éve történt volt.
Most nem böszme nyomul, mert kevesen szavaztak rájuk. Nagyon kevesen.
Ezért buktorék - nota bene - még alkotmányozgathatnak is, anniyan lettek ott a törvényhozásban.
Meg is teszik.
Mi ezzel a baj?
Nem szereted őket?
Jogod van hozzá.
Nem szavazol rájuk?
Jogod van hozzá.
Tiltakozni, tüntetni akarsz ellenük?
Jogod van hozzá (hogy 8 évig miért nem volt másoknak, azt meg beszéld meg böszmével és a sünökkel).
@abaka: Hat az elozo kommentem helyesirasa nem peldaerteku, de azert a lenyeg benne van...
@Éhesló: nem mindegy, kinek mekkora dzsídípi mellett mekkora nagy az adóssága. Plusz mekkora a hadserege. Az USA milyen jól elvan.

Szerintem üzenjünk nekik hadat, 1940-ben is hogy bejött.
@Éhesló:
"Vajh miért nem változtatott eddig senki ezeken?"

Mert egyik párt sem mert ezekhez a szent tehenekhez hozzápiszkálni pontosan a saját demagóg ellenzéke miatt.

"Vajh miért nem változtattak sehol ezeken a kies ejrópában?"

Nem-e? Kicsit tájékozódj mielőtt ilyeneket leírsz. (másrészt, hamár: mi köze van a magyar rendszer hibáinak, és azok kiküszöbölésének európához?)
miért is?

"Vajh miért magasabb a nálunk okosabb, szebb, demokratikusabb példakép országok fajlagos államadóssága, noch dazu euró övezeti tagságuk ellenére is?"

Nem magasabb. Egy részüknek magasabb, nagyobb részüknek alacsonyabb.
@bájgúnár: Én bányász vagyok nem kell mesélni.
Tudod menyi bányász leszázalékolt van Baranyában, 1600 db. Tudod hányan haltak meg csak a közvetlen ismerőseim közül, 5 en, és ezek az emberek fiatalok voltak. Dolgoztál kohászkén, vagy a mezőgazdaságban. Mert az a paraszt akitől sajnálod ezt az alamizsnát az termelte meg a kenyerünket.
Amúgy 380.000 ezer rokkant van, nézz utána.
@Éhesló: "hogy 8 évig miért nem volt másoknak, azt meg beszéld meg böszmével és a sünökkel"

Te emlekszel azokra a kepsorokra, mikor egy teljesen tokreszeg allat egy kitepet padot vagott a rendorokhoz? Az neked a tuntetes?
@avionics:

Nem, ez a sajtószabadság:

A Magyar Nemzet 2010. január 19-i számában megjelent „Ezermilliárdos hazugságok” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Központi Statisztikai Hivatal ezermilliárdos hazugságokat közöl az Európai Unióval, és hogy 2003-tól a bevételek és kiadások tologatását végezte és manipulálta a költségvetés adatait.

2„010. január 20-i „Pesty László Bajnai Gordonról: Ő emberek haláláért felel” című közleményünkben valótlanul híreszteltük, hogy Bajnai Gordon a HAJDÚ-BÉT Rt. kapcsán emberek haláláért lenne felelős.”

Helyreigazítás: A 2010. február 24. napján megjelent lapszámunk első és harmadik oldalán közölt „Adócsalás gyanújában a kormányfő” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Bajnai Gordonnak mint a Fleminghouse Ltd. Cipruson bejegyzett cég igazgatójának adóbevallás benyújtásáról kellett volna gondoskodnia a cég tekintetében a 2005. és 2006. évre vonatkozóan.

„Honlapunk fórumán 2008. március 13-i kezdettel valótlanul híreszteltük, hogy a Political Capital Kft, vagy annak tagjai munkavállalói 100 milliós megrendeléseket kaptak volna a magyar kormánytól vagy Gyurcsány Ferenctől. Valótlanul híreszteltük, hogy a Political Capital Kft. pénzmosodaként működne”.

Addig tart ez a matolcsyzmus (nehogy már nagy betűvel írjam) míg rá nem jönnek a zemberek, hogy a kétharmados győzelem ezeknek köszönhető.
A gyűlöletkeltés ment, vádaskodás, egy csomó igaztalan lebegtetés, sározás, a kiigazítás már nem érdekelt senkit.
@Éhesló: "Ezért buktorék - nota bene - még alkotmányozgathatnak is, anniyan lettek ott a törvényhozásban... Meg is teszik.
Mi ezzel a baj?"

Csak az, hogy nem azért van 2/3ados küszöb az alkotmányozás előtt, hogy aki eléri az alkotmányozhat, hanem mert ez egy konszenzuskényszer, ami a Fidesz 2/3-ával megszűnt. Érted. Egypárti alkotmánya lesz az országnak.
Magyarországon (a nyugdíjrendszer 2. pillérének felszámolásán kívül) már mindenkinek mindenre volt ötlete korábban, ez nem nagy kunszt. Ötletelni bárki tud. Lényeg az, ki mit valósít meg. Ígéretekkel, konvergenciaprogramokkal teli volt a padlás, ellenben az elmúlt 8 év alatt a költségvetési hiány soha nem volt sem a tervezett, sem a kívánatos 3% közelében (beleérte az új mítoszt, a Bajni-Oszkó páros időszakát), a GDP-arányos államdósság meg 52%-ról 82%-ra nőtt.

Ha ez most a "Bajnaiék programja", akkor miért nem valósította meg Bajnai-Oskó?

A többi rizsa.
@abaka: tévedsz, ha azt gondolod, buktor és bandája lelkén szárad az elqrt 20+45 év.
Része volt benne.
Nem is kevés.
DE nem ő és bandája felel kizárólag érte.
Sőt.
Azzal meg, hogy engem kínálsz meg azzal, hogy leszarozom ami most megy nagyot tévedsz. A postoló teszi ezt, nem én.
Szerintem végre valakik belecsaptak a lecsóba és ez valami változást elindíthat.
Ki kell várni mire jutnak és reménykedni, hogy előbbre, mint az elődeik.
@kéne egy nick:

Én speciel nem tartom újságírónak magam, nem ebből élek, ez a blog nem "média". Sokkal inkább egy virtuális kocsma, ahol két magánszemély/adófizető/állampolgár leírja amit gondol, és a véleményen vitatkoznunk.

Egyébként az Index pl egyértelműen kiírja a bloghu alján, melyik blog a sajátja.
@d-evike: "míg rá nem jönnek a zemberek, hogy a kétharmados győzelem ezeknek köszönhető. A gyűlöletkeltés ment, vádaskodás, egy csomó igaztalan lebegtetés, sározás, a kiigazítás már nem érdekelt senkit."

Hat azert a 8 ev toketlenkedes meg hazudozas is sokat segitett.
@Éhesló: Szerintem tevedesbol valaki mas kommentjere reagaltal. Mert amit te irsz, annak semmi koze ahhoz, amirol en beszeltem.
@leone007: berosálok tőle rögtön, olyan hallatlan. Kétpárti politikai erő kapott demokratikus felhatalmazást szabad választásokon, amelyik egyedül is kormányképes, sőt alkotmányozó felhatalmazást is kapott.
Ez eszméletlenül durva.
És most mi van.
Hiányoznak a szabadkleptokraták a kormányból?
NULLA támogatású politikai erők semmilyen legitimációval nem rendelkező képviselőinek kell a frankót megmondaniuk minden áldott nap és nekem ezt kellene kajálnom?
Komolyan?
Mit kell egy politikai erőnek kezdenie a rá ruházott hatalommal?
Megosztani ellenfeleivel?
Eljátszani?
Nem élni vele?
Mit tett flető és bandája?
Milyen példát mutatott pufajkás és kucugh kunce?
@Éhesló: nem kell az érdekeinket alárendelni senkinek? Igazán? Vagyunk olyan erősek, stabilak, stb, hogy érvényesíteni tudjuk bármilyen (vélt vagy valós) érdekünket? Bocs, de nekem nem úgy tűnik, hogy mi lennénk a legerősebb kan a kennelben! Ezt lehet tagadni, de attól még tény marad: bezony, vannak nálunk erősebbek is! És bizony mindig az erősebb kan gyak! Akkor is, ha ez nekünk nem tetszik. Nopersze, lehet cél az, hogy idővel mi is erősek legyünk, node addig tán nem kéne szembeköpni a pillanatnyilag erősebbet. A vezérben való hitünk ugyanis kevés lesz ahhoz, hogy elkerüljük a pürésítést... Ha majd, egyszer, valamikor.... mi is erősek leszünk, akkor tehetünk, ami tetszik. De addig...

Az meg, hogy nem köti az IMF-stb orrára, mi is a koncepciója: háát, furán gondolkozol. Az énn orromra kösse! Ugyanis én élek itt, elsősorban én fogom élvezni vagy szívni! A kormányzás (megintcsak) szerintem nem olyasmi, amihez semmi közöm, a részletekhez meg pláne nem, csupán a szavazatom kell! Nem! Kérje a szavazatomat és mondja meg, hogy mit akar tenni, ha megkapta. Az előző bagázs ELLEN szavazott sok-sok ember, amikor fityeszékre ikszelt, anélkül, hogy tudta volna, mihez adja a voksát. Ugyanis "véletlenül" "elfelejtettek" programot hirdetni. Igazuk volt, minek is? Tudták előre, hogy a szocik ellen oly nagy a felháborodás, hogy úgyis nyerni fognak. Nyertek is. Anélkül, hogy számonkérhető tételes programjuk lett volna. A 2/3 birtokában pedig tesznek, amit nekik tetszik. Magyarázat: "ők erre + arra + mindenre felhatalmazást kaptak!" Nomeg: majd ők tudják, te csak ne foglalkozzál vele, nem a te dolgod! Frászt! Foglalkozom vele, mert az én dolgom is. És bár nem rájuk szavaztam, azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire messzire szalad velük a paci.... Ami vak vagy vakmerő? Mert nagyon nem mindegy....
@abaka: én emlékszem azonosító nélküli földön fekvő embert rugdósó sünökre, akikről máig nem tudjuk este nem-e ők állítanak meg némi testi motozásra, csak mert aznap buktorra megharagudtak nagyon...
@Éhesló: Azert azt jolesik latni, hogy te 8 evig milyen kibaszott frusztralt lehettel... :)
@abaka: meg a 8 év hazudozás a töketlenkedésről. Én például 2002 óta hazaáruló vagyok, zorbán meg azóta folyamat miniszterelnök. Így kerek a világ.
@Éhesló: "Mit kell egy politikai erőnek kezdenie a rá ruházott hatalommal?" Megpróbálni képviselni széles társadalmi tömegeket, különösképp ha alkotmányozásról van szó. (Fidesz + KDNP pedig akármennyire is szépíted, gyakorlatilag 1 párt)
@Éhesló: vagy pl utánanézhetsz hogy a pufajkás (itt gondolom Horn Gyulára gondolsz) hogyan élt a 2/3ával amikor parlamenti bizottságok felállításáról volt szó.
A DUNA TV kérdése:
"... hogy akkor mégis minek tulajdonítja a kilátásba helyezett vizsgálatot, melynek keretében a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal visszamenőlegesen vizsgálná a magánpénztárak működését, Bokros Lajos azt mondta: “Ez egy színtiszta bosszúhadjárat. Be kell bizonyítani utólag, hogy a kormánynak ez a döntése, amivel közel háromezer milliárd forint felhalmozott vagyont a magánpénztárakból átirányított az állami költségvetésbe, ez megfelelő, helyes intézkedés volt”.

Így működnek a FIDESZ-ben a dolgok.

Egyesek ennek örülnek, mindaddig, amíg rájuk nem kerül a sor. Mert a legvégén mindenkire rákerül, ez bizony már így szokott lenni.
@leone007: "Fidesz + KDNP pedig akármennyire is szépíted, gyakorlatilag 1 párt"

Raadasul egy part, amire a szavazasra jogosultak kb harmada szavazott. A nagy alkotmanyozasi lenduletben nem kene elfelejteni, hogy az uj alkotmany annak a kb 7-7.5 millio embernek is az alkotmanya lesz, aki nem szavazott a fideszre.
@abaka:

Na meg persze az öszöd.
Kíváncsi lennék hol tartanánk öszöd nélkül.

Csak neked:

Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált, és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól meg a jobboldaltól, és tanulja most már meg magát, nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt, imádtam, életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálunk. Nem a történelem könyveknek, arra szarok, egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e. Hogy én személy szerint egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot. Azt mondjuk-e, hogy a kurva rohadt életbe, jöttek pár napig, meg merték tenni, és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francba lesz majd az útköltség elszámolásunk, bassza meg! Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy akkor a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem. Hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország! Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot! Csak azért! Egzisztenciát lehet még találni sokat.

Meg, hogy nem ezt nyomatták az emberek fejébe, hogy a szándékai jók voltak!
@abaka: igen, erről beszélek én is, csak éhesló nem érteni magyar :)
@bájgúnár: Tudsz mondani olyan kijelentését a kormánynak, ami a 267-es árfolyamhoz köthető? Tudsz mondani olyan kijelentését a kormánynak, ami a 290-300-as árfolyamhoz köthető?
De, hogy melengessem a szívedet elismerem, hogy nem mindegyik árfolyamromlás a kormány sara.
@leone007: a VÁLASZTÓI kell képviselnie és azokat az értékeket, érdekeket melyek alapján szerveződik.
Ha ennél több jön ki a hatalomgyakorlásából, akkor nyereség a nagyobb közösségnek, és többen fognak rá szavazni.
Ez mondjuk kizárható cél.
Ha éppen annyi, akkor a választói ismét megválasztják, statisztikai hibahatáron belül.
Ezt szeretnék, de nem fog menni.
Ha kevesebb, akkor igyekszik úgy politizálni, hogy ne veszítse el a hatalmát.
Erre játszik buktor.
3,5 év múlva kiderül, jól játszott-e?
@leone007: igen, valahol azt kellene maguktól megkérdezniük, elég-e a 2.5 millió szavazattal elért legitimitás ahhoz, hogy egyedül, a többi parlamenti párttal való konszenzus nélkül 10 millió állampolgárt érintő alkotmányt írhassanak.
@sárkányfő:

Ide van írva a blogbejegyzésbe:
"vagyis az a reformcsomag, amire végre kedvezően reagáltak a pénzpiacok"

Kérd számon a blog szerksztőjétől, hogy mire gondolt, ne tőlem. Kösz.
@d-evike: Ne haragudj, ha most kiabranditalak, de az, hogy most mit csinal Orban semikepp sem enyhiti azt a kritikan aluli teljesitmenyt, amit a 8 ev kormanyzas alatt az MSZP es elsosorban Gyurcsany nyujtott. Teny, hogy szamtalan ertelmes reszletet ki lehet emelni az oszodi beszedbiol, de amit ott mondott, annak vajmi keves koze van ahhoz, amit tett. Mindent osszevetve, nem hiszem, hogy van meg egy magyar politikus, aki annyira alkalmatlan miniszterelnoknek, mint Gyurcsany. Talan Orban... Szal jo nagy szarban vagyunk.
@Éhesló: "Tiltakozni, tüntetni akarsz ellenük?
Jogod van hozzá (hogy 8 évig miért nem volt másoknak, azt meg beszéld meg böszmével és a sünökkel)."

Eddig még nem tüntettem senki és semmi ellen, viszont tesóm ama sokat emlegetett 8 év alatt részt vett néhány tiltakozáson. Fura módon semmi balhé nem volt soha, pedig voltak jópáran... Se böszme, se sün, se verés, se semmi..
Bár ha az az igazi tüntetés, ha felszedik az utcakövet, szétverik az utcát-egyebet, akkor ő sem volt tüntetésen...
Tehát nem kell a csúsztatás: lehetett eddig is tüntetni. A balhé meg nem kell.
Ja, és az öcskös finoman szólva is teljesen más nézeteket vall, mint én. Stabil jobbikos. Hozzá közel 2 méter. Ehhez képest mg-gal és eü-vel kapcsolatban demonstrált, semmi mű-vagy valódi balhé. És bár másként látunk sok dolgot, nagyon szeretem a csöppséget. Pláne, hogy vita (ami nem azonos a veszekedéssel!) esetén érvekkel próbál győzködni és érvekkel meggyőzhető.
@Éhesló: " VÁLASZTÓI kell képviselnie és azokat az értékeket, érdekeket melyek alapján szerveződik."

A kormanyzasban igen, de az alkotmanyozasban nem. Ez az a nagyon fontos kulonbseg, amit a fidesz eddig nem ert fel esszel (anno Hornek pedig igen). Az alkotmanyozasban minden magyar erdekeit kepviselnie kell.
@leone007: az érvényben lévő alkotmány szerint igen.
Más kérdés?
@leone007:
Nem igazán értem. Minden törvény befolyásolja mind a 10 millió ember életét.
A küszöb 50%.
Az alkotmány is befolyásolja minden ember életét. A küszöb 66%.

Ha a küszöbszámokkal van bajod, az más kérdés. De azt nyílván nem várhatod el, hogy egy ballib szavazónak tetszen az amit a Fidesz csinál, se fordítva.

Ilyen erővel soha semmin nem lehetne változtatni.
@Éhesló: "a miniszterelnök elkergethető"
Ezt őkelme mondta személyesen, két ködös közmondás elpuffantása között anno.
@Bmw
Mesélhetnék most a bányászcsalád háttérről.Pécsen minden harmadik ember bányához kötődött.Városrészek épűltek számukra.De nemteszem mert felesleges.Hidd el már 88 ban 38-40 évesen rokkantosították azokat akik kérték mert megvolt a vájvégen eltöltött idejük.Ugyanis aki elérte az mehetett rokkantnyugeszba.Mert az előrehozotthoz nemvolt meg még a kora.Arra már nememlékszem hogy hány munkaórának kellett lenni.De biztosan van olyan aki tudja.
Ez az uránbányászatra biztosan érvényes volt!
@Éhesló: Hat ez mar csak ilyen. Viszont szemlatomast te meg mindig nem heverted ki, mert a jelenrol is csak ugy tudsz ervelni, hogy bezzeg a gyurcsany. No es itt a kulonbseg kettonk kozott.
@abaka: ezt hol olvastad? Érdekes lenne az a politikai hatalom, amelyik a politikai/ideológiai ellenfelei akarata szerint alkotmányoz.
Rosenfeldék ezt tették, vagy esetleg csermanek alkotmányozott konszenzussal?
Antall és tölgyessy sem emlékszem, hogy hagyott volna terepet holmi "konszenzusnak", hogy pufajkásról és kuncéről ne is szóljak...
Szóval érdekelne a példa az általad olyannyira vágyott megoldásra.
@IgazMagyar: hazudott és nem kergette el. Ez az ő puttonyát nyomja amíg a világ világ.
@Éhesló: nem. Az a párt amiről te beszélsz. A kormány teljesen más tészta. A kormány minden állampolgár érdekeit képviseli köteles elvileg. Különösképp mikor alkotmányozni akar.
@IgazMagyar: Nem kergethető el. Ezt Gyurcsány be is bizonyította. Inkább megverette a tüntetőket, mintsemhogy lemondjon.
Ilyen szégyen 56 óta nem esett meg az országban, hogy karhatalommal politikai hovatartozás után embereket verjenek meg.

Ellenben Orbánék ezidáig csak és kizárólag a februári igazi vérbeli náci dzsamborikat szüntették be karhatalom segedelmével, amit az MSZP pedig mit ad isten, soha.

Pl nézd meg mennyi rendőr volt a sajtószabadságos tüntetésen. Szinte semmi.
@abaka: a világ relációkból áll.
Számomra böszme és bandája volt a mélypontja a felnőtt életemnek.
Neked nem.
Jogod van a véleményedhez.
Nekem is.
@Éhesló: A politika nem ennyire egyszeru. 2006-ban vajon eleg volt ezt elmondani a tuntetoknek?
@Thália:
Te éldegélsz rajzfilmben mikiegér. Így aztán hasonszőrűjeid neked vannak. Ne győzködj. Csupán rendreutasítottalak, veled társalogni nem óhajtok.
@leone007: nem bánnám, ha felébrednél és olyasmikről beszélnél ami a politikai hatalomgyakorlás demokratikus rendjében általános és szokásos.
Minden ellenkező sugallat ellenére böszme(buktor, pufajkás, booss, anta) nem konszenzusra törekedve kormányzott, ha tehette.
Ha rákényszerült, megalkudott.
Buktor is így jár el.
Csak vele szemben nincs parlamenti, önkormányzati erő, tüntetés, sztrájk ami konszenzusra kényszerítse.
@Trompf: Nem a 66%-kal van a bajom és ezt már le is írtam. Azzal van a bajom, hogy nem konszenzuson alapul az alkotmány. Nem várom el (főleg ma Magyarországon) hogy egy baloldalinak tetsszen amit egy jobboldali kormány művel, viszont az alkotmány kérdésében elvárom, hogy minden fél véleményének hangot adhasson annak megalkotásakor, és ne egyetlenegy párt alkotmányozzon. Azt gondolom az alkotmány nem csak egy törvény. Az alkotmány a magyar demokrácia fundamentuma, az alaptörvény, morálisan nem elfogadható - még ha törvényileg az is - hogy egyetlen párt alkotmányozzon.
@Trompf:

56 óta számtalan országban megesett már, hogy a karhatalmat használj a kormány!
Tessék megnézni a franciáknál mi volt most a diáktüntetések kapcsán!

Az a szégyen, hogy egyesek szégyenletesnek találják, hogy a csürhét, aki autókat gyújtogat, meg kövekkel dobálózik a rendőrség tartja vissza.
És hogy a felfordulásban kaptak egyen-ketten akik nem is érdemelték volna meg?
Hogyhogy én nem kaptam? Tán mert nem keveredtem korpa közé!!!
@Devil: a politika nem egyszerű, de az emberek igen. Az a jó politikus aki el tudja mondani az embereknek mit miért tett, tesz, akar tenni.
Buktor nem rossz ebből a műfajból.
@Éhesló: Hat eleg szelktiven kezeled a tenyeket. Csak nezz utana, mi tortent Hornek alatt. Rovid recap: Nagyon akartak uj alkotmanyt, de az SZDSZ csak ugy volt hajlando resztvenni, ha minden parlamenti partot bevonnak. Ezt Hornek meg is tettek, aminek persze az lett a vege, hogy nem lett semmi az uj alkotmanybol.

index.hu/belfold/2011/01/31/eddig_mindig_lyukra_futottak/
@Éhesló: Eddig nekem is gyurcsany volt a melypont, de varjuk csak meg, amig beerik a fidesz gazdasagi programja...
@leone007:
Legyen a napod még aranyosabb. Játssza itt az eszét, görcsöl a csomó ballib... vagy anarchista... vagy ződ... vagy akkora nagyokos, amivel egy rollert is el tud vezetgetni... akik szerint az elektronikus média nem média... a blog nem éppúgy olvasható, mint a nyomtatott sajtó, stb. Mikor néha idetévedek, csodásan szórakozom.
@abaka: Tegyük hozzá, azért nem született megállapodás, mert az SZDSZ és az MSZP nem bírt megeggyezni. A többiek oda is csak gesztus értékű bábank kellettek legfeljebb.

Mint most is, és épp ezért nem vesznek részt az alkotmányozásban.

De ettől még lehet jó is a változtatás. És persze lehet rossz is. Mindez nem egyetértés, hanem 2/3 kérdése volt a Hornék alatt is, és most is. (Ott nem volt meg a 2/3 SZDSZ nélkül, itt megvan).
@d-evike: Légysz ne áltass ezzel a szöveggel.
A Fidesz rendezvény vége után 3 perccel lovasroham indult az Astorián. Ezidőtájt nem állt meg arra se busz, se metró se villamos.
Fizikailag nem volt ideje senkinek se arra, hogy hazamenjen.

Az meg hogy te megúsztad, annak az lehet az oka, hogy a ballib tüntetéseken soha nincs annyi rendőr, soha nem foglalják le a teret alibi indokokkal, és nem zárják le a területet, nem minősítik műveleti területnek.
@abaka: akkor melyik a helyes politikai gyakorlat? Pufajkásé, vagy buktoré?
@Éhesló: "Csak vele szemben nincs parlamenti, önkormányzati erő, tüntetés, sztrájk ami konszenzusra kényszerítse. " Fékek és ellensúlyok, ezeket iktatta ki OV, és választói. Nem ismerős ez neked valahonnan?

Trompf írta: "Ilyen erővel soha semmin nem lehetne változtatni."

Pont ez a szép a nyugati, fejlettebb demokráciákban, hogy bizony ha valami jó azt az ellenzék is megszavazza, és ha valami jó akkor a kormány is beveszi a törvénytervezetébe. Meg az is, hogy valamelyik ellenzéki párt van amikor ide, van amikor oda szavaz. Lehet kormányozni és alkotmányozni is konszenzus nélkül, a kérdés, hogy érdemes/jobb-e.
@Várúr: de az iróniát szemmel láthatóan nem érted :)
@d-evike: tény, hogy az "elqrtuk! Nem kicsit: nagyon!"-szöveg szinte szállóigévé lett. Bárki mondta is bármivel kapcsolatban (tudom-tudom: Gyurcsány, az általa fémjelzett-vezetett szocik kormányzása kapcsán), a szöveg (szerintem) egyértelműen önkritika. Beismerése valaminek. Méghozzá nem pozitív értelmű önminősítés (tudom-tudom: nehéz lett volna az ellenkezőjét megpróbálni....).

Arra lennék kíváncsi, hogy vajon OV szájából hallhatunk-e valaha is hasonló értelmű szöveget? Hajlandó lesz-e valamikor is bárminek kapcsán kimondani: eltoszás esete forgott fenn. Akármilyen ici-pici dologban. Mert az egy dolog, hogy valakit tévedhetetlennek hisznek mások bármiben is, ettől jóval nagyobb aggodalomra ad okot, ha önmagát hiszi tökéletesnek valaki. Pláne, ha az illető egy országot vezet.... Nopersze, diktátornak kiváló alap ez a mentalitás, node egy (elvileg) demokratikus jogállam vezetőjétől finoman szólva is érdekes hozzáállás....

Vagy inkább menjek a pitschába ezzel a folyamatos "demokratikus jogállam"-szöveggel?
Netán ébredjek fel?
Vagy leginkább: ne lamentáljak, majd a Vityabá' megoldja helyettem-nekem, elvégre azért kűtte űtet oda a níp?
Vagy mi? .....
@Éhesló: Azt hiteem, ez mostanra egyertelmu. Azt kellene csinalni, amit Hornek (lenyegeben 4/5-hoz kotni).

@Trompf: Na ja, ez teny. De ez nem valtoztat azon, hogy helyes volt-e bevonni a tobbi partot is.
OFF

annyira elegem van abból, hogy mindenki veri a nyálát a mostani deviza árfolyamokra. Rekordalacsony! Perszeee, az...

CHF mennyi most? 207HUF
Mennyi volt 2010 áprilisban? 187HUF

Rekord alacsony, az bmeg az...

ON
@abaka: én tudom, hogy a múlt sok mindent megszépít, de ennyire mégse volt ez szép történet:
hirszerzo.hu/belfold/20101113_horn_kormany_alkotmany_96
Szándékosan nem jobber forrást hoztam...
@leone007: megvan hozzá a szükséges parlamenti felhatalmazása.
A koalíciós pártokat, a 2/3-hoz szükséges ellenzéki együttműködést a választók iktatták ki.
Ez nem volt demokratikus?
Ejrópa váltsa le a népet gyorsan, vannak ötletek bőven rá kikkel lehetne és sokan tapsolnának itthon is hozzá...
@Éhesló: Egyaltalan nem volt szep tortenet. En csak egyetlen elemet emeltm ki (azt, hogy az uj alkotmanyt 4/5-hoz kossek, illetve, hogy a kovetkezo parlamentnek is egyszeru tobbseggel meg kell erositenie), ami szerintem nagyon is helyes volt.
Huh, a HírTV-n megy az évértékelő beszéd! Majdmostmingyártmegtuggyukatutit!
@Várúr:

Az érzés kölcsönös. Amikor idetévedsz mi is remekül szórakozunk rajtad :-))

Most például a médiaelméleti kioktatásodon. Nyugtass meg, nem minden főiskolai tanár ilyen sötét. Nem mind hiszi, hogy az interneten megjelenő összes szöveges tartalom újságírás, és minden utolsó blogoló, twitterező, faszbukoló júzer újságíró :-D

Ma szokásosnál is jobban el vagy borulva. Vagy általános lesz az írott tartalomtól rettegés?
@Várúr:

Az érzés kölcsönös. Amikor idetévedsz mi is remekül szórakozunk rajtad :-))

Most például a médiaelméleti kioktatásodon. Nyugtass meg, nem minden főiskolai tanár ilyen sötét. Nem mind hiszi, hogy az interneten megjelenő összes szöveges tartalom újságírás, és minden utolsó blogoló, twitterező, faszbukoló júzer újságíró :-D

Ma szokásosnál is jobban el vagy borulva. Vagy általános lesz az írott tartalomtól rettegés?
@abaka: persze.
Ha a jobbikkal(lmp-vel) megvan a 4/5 az miben segít rajtatok és haverjaitokon?
Semiben.
Buktor megfizeti a szavazatok árát és az úthenger pöfög tovább.
Nem csak bibolyka volt megvehető anno.
Ma is vannak páran akinek megvan az ára.
@Éhesló:

Mi lenne, ha Viktor nem venne meg senkit, hanem valódi egyeztetés folyna azokkal, akiket érinteni fog az új alkotmány? Vagyis mindenkivel. Esetleg kitörne az autokrata kliséből?
@Trompf: Elég ködös lett az emlékezet. Egyrészt nem egyszer felhívták a rendezők figyelmét arra, hogy nem kéne akkor és oda tömegrendezvényt szervezni. Egy órával korábban is szóltak a szervezőknek, hogy be kéne fejezni, mert baj lesz. Érdekelte őket? Nem. A lényeg az volt, hogy balhé legyen és lehessen újjal mutogatni. Feszegették a pofonos ládát rendesen. És hát ugye miért nem volt közlekedés, mert egy nagyobb belvárosi csomópontot kellett elfoglalni. Ha valaki felelőst akar találni, akkor a szervezőket lehet okolni, az ő feladatuk a rendezvény biztonsága.
A rendőrök nem azt botozták meg aki elfele ment, hanem aki szembejött, kötözködött, dobálta őket. Nem is értettem, minek vacakoltak annyit, másutt azért hamarabb lerendezik az ilyet. Nézz meg egy orosz oszlatást. Megy a sorfal és akit utolér azt megbotozzák és elviszik. Sokkal hatékonyabb módszer.
@macamuca:

Orbán Viktor nem téved. Aki ilyet állít az nemzetellenes rohadék, akit leterít egy pörgőrúgással elszámoltatás címen.

Aztán végtelen bölcsességét demonstrálandó elszámol a végtelenig. Kétszer.
@NewWay: a devizahiteleseket sok szempontból pont a Fidesz gyengítő "teljesítménye" miatt kellene megmenteni, persze nem kell feltétlenül, mert aki így adósodott el, NYILVÁN figyelembe vette a forint NAGYOBB gyengülésének a kockázatát... igaz?

By the way: ők még mindig kevesebbet törlesztenek, mint a forint hitelesek (ezt egy devizahitellel eladósodott haverom mondta).

Ez NEM menti a kormányt a forint gyengítés bűne alól (ugye Kósa-Szijjártó pofázás után, azóta se állt helyre), de azért ne mentsük már valakinek a magán döntését állami (adó) forintokból... mert az tényleg sokba kerül.

A poszt egyébként tetszett. :)
@néma bárány: nem hiszem, hogy 1998-2002 után ennyire hülye lenne.
El kell takarítani a hazai ballibet nyomtalanul.
Ezen dolgozik ezerrel.
Ha rend lesz és fejlődés lehet a lajbit újragombolni.
Addig harc van, kemény, minden fronton.
Ja igen, egy érvet sem halottam arról, hogy mi olyan rossz a jelenlegi alkotmányban, hogy újat kell írni helyette azon kívül, hogy a jelenlegi kormányt akadályozza abban, hogy azt csinálja amit akar? (Pláne most, hogy az Alkotmány bíróságot ignorálták) Melyik pontjával nem értenek egyet? Mi az ami olyan fontos, hogy Alkotmányban a helye és nem lehet nélküle élni?
@Várúr: csatlakozom Néma bárány véleményéhez.

Ne fossz meg bennünket a röhögés lehetőségétől, gyere gyakrabban! Nem is értem a blog neglizsálását, elég gyakran van címlapon ahhoz, hogy még te is könnyen idetalálj.

Az évértékelőhöz mikor szólsz hozzá? Gondolom, megkaptátok jó előre írásban, hogy legyen idő szó szerint benyalni és felbüfögni, teljesen önállóan.

Várunk, gyere, nem számít, hogy ez blog, vagy újság, a te önálló fogantatású véleményedre mindig vevők vagyunk!
@néma bárány: Ja? Eztet én nem tuttam, bocsika :) De most már kiokosodtam. Hiába, jó pap is hóttig tanul. A papné meg pláne. :))
Bár ezzel együtt lehet, hogy hülyén halok meg...
Sanszos....
:)
@Éhesló: Erv... error...error...reboot...Te modani rossz viktor...te lenni ballib szoci.. bip-bip.

Koszonjuk szepen.
@Éhesló: harcolni az ellenség ellen szoktak. A politikában pedig ellenfelek vannak. A két szó formailag hasonló, tartalmilag viszont nagyon különböző! Tán ennek a keverésnek az eredménye, hogy az ún. fejlett nyugati demokráciák vezetői furcsállkodva néznek harcoló-csatázó miniszterelnökünkre....
Egyébként volt már itt egypártrendszer. Valahogy nem jött be... Miért gondolja azt bárki is, hogy na-majd-akkor-most?? Netán ennyire buták lennénk, hogy ugyanabba a falba ismét beleverjük a fejünket, hátha most puhább, csupán azért, mert átfestették más színűre??

Vagy már megint beleestem abba a hibába, hogy elgondolkoztam? Francba.... csak nem tanulok én sem....
@usernev: A fo problema az, hogy tulsagosan terebelyes, bonyolult es helyenkent elavult. Egy regi vazat toldozgatnak, foltozgatnak mar kb 60 eve. Sokkal jobb lenne egy letisztult, attekintheto alaptorveny.

Ettol persze meg nincs alkotmanyozasi kenyszer, plane nem ugy, hogy egy part irna az uj alkotmanyt. Szal roviden, jo lenne egy uj, de nem eletbevago.
Sok igazság volt a tegnapi heti hetesben. Aki nem látta volna annak itt egy kis segítség az értelmezéshez:
"Liberalizmus

A liberalizmus, más néven szabadelvűség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a XVII.-XVIII. század-ra, a felvilágosodásba nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus.
Az először Adam Smith által megfogalmazott gazdasági liberalizmus támogatja a szabadpiacot és a szabadkereskedelmet, klasszikusai hittek abban, hogy egy láthatatlan kéz spontán rendet alkot az eredendően széttartó egyéni szándékok és tettek szövevényéből, s a sok egyéni érdek végeredményben a közjó növekedéséhez vezet, feltéve, hogy a minimális információ és igazságszolgáltatás rendelkezésére áll mindenki számára, azaz senki sem lophat, vagy alkalmazhat kényszert másokkal szemben. A gazdasági liberalizmus a magántulajdonon és az egyének által kötött szerződéseken alapul.
A kulturális liberalizmus az egyéni jogokra koncentrál, a lelkiismeret és az életmód szabadságára, köztük olyanokra mint a szexuális szabadság, vallásszabadság, megismerés szabadsága, az államnak az egyén magánéletébe való behatolása elleni szabadság.
A liberalizmus különböző formái nagyon különböző politikai megoldásokat kínálhatnak, de néhány dologban általában egyetértenek, mint például a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és - más ideológiákkal együtt - a szabad választásokban.
A szociálliberalizmus vagy reformliberalizmus a 19. század végén keletkezett, ihletői Jeremy Bentham és John Stuart Mill utilitárius nézetei voltak. Általában véve a szociálliberálisok támogatják a szabadkereskedelmet és a piacgazdaságot, ahol az legalapvetőbb szükségletek mindenki számára biztosítottak. Ezen túl a szociálliberálisok általában támogatják a szociálprogresszív nézeteket azon az alapon, hogy folyamatosan szükség van a szociális gyakorlat fejlesztésére olyan módon, hogy az biztosítsa mindenki számára az alapvető szabadságot. Érvrendszerük szerint, ahogy azt például John Dewey és Mortimer Adler kifejtette, miután a társadalom az egyénre épül, mindenkinek hozzá kell férnie az alapvető szükségletekhez, mint oktatás, gazdasági lehetőség, védelem a befolyásukon kívül eső makroesemények okozta kártól.
A szociálliberálisok az ilyen szükségleteket jogoknak tekintik. A pozitív jog ezen koncepciója alapvetően különbözik a gazdasági liberálisok negatív jogától. Mindezeket a jogokat a politikai közösségnek kell biztosítania a közoktatás, közegészségügy, infrastruktúra és szociális biztonság által."

Ezek azok az elvek amiket minden Nemzeti öntudattal rendelkezőnek és szebb jövőben hívőnek két lábbal kell taposni, földdel kell egyenlővé tenni és amiért egész életében minden erejével küzdeni kell. Ha egyszer mindenki aki ezekben hisz el lesz takarítva az útból akkor jön el a Rend és a Jólét, de ez egy nehéz harc és csak a Nemzeti Együttműködéssel lehet elpusztítani.
@Éhesló:

Ezt az eltakarítani nyomtalanult már olvastam egy elmebeteg szobafestő tollából. Ha ez a szint, ahhoz csak őszintén gratulálni tudok. De tudod mit? Én beállok a ballibek táborába, rajzolj magadnak bajuszkát, aztán kezdheted az eltakarítást velem. Ha van hozzá bátorságod.
@usernev: vajon aki a szoclib-ek pusztulását-kiirtását-elzavarását kívánja, az is tisztában van azzal, mit is jelent a szó: liberalizmus, szociálliberalizmus?
Kétlem...
@néma bárány:

Hagyd rá. Ne üldözd a fotelnácikat, hallgasd inkább Szeretett Vezetőnket a hörrtévén.

Éppen most mondta, hogy a múlt tévedései elégtek, és tiszta lap sarjad az üszkös romokon.

Ezen túl faszbúk üzeneteket olvas fel az ottani újságírójúzerek beírásaiból.
@macamuca: bár ha tisztában van vele és úgy mondja a magáét, akkor annál rosszabb... mármint azokra nézve, akik nem elvbarátai..
@Fabius: akkor már csontvázat sem keres? És az ő nemlétező tévedései is elégtek? :D És vajon határainkon túli politikusok is így vélekednek? Vagy ez csakis nekünk szóló széééép üzenet? ... :(
@Kismac:
"@NewWay: a devizahiteleseket sok szempontból pont a Fidesz gyengítő "teljesítménye" miatt kellene megmenteni,"

2010 áprilisában már 100 ezer lakáshiteles (főleg deviza) bajban volt, és gyakorlatilag nem fizetett.

2010 májusában állt fel az Orbán kormány.

Akkor hogy is van az ok-okozat összefüggés?
@Bmw:
"Amúgy 380.000 ezer rokkant van, nézz utána. "

+ 400 ezer aki rokkant, de már a nyugdíjkorhatár felett.

Szerinted normális, hogy egy 10 milliós ország 8-9%-a rokkant???

Ne szórakozzunk már!

Szlovákia 5 milliós ország, 20 ezer rokkanttal. Az 0,4%.
@NewWay: és most? Kevesebben vannak? Ugyanannyian? Vagy többen? Ha többen, akkor az azóta bajba kerültek (=nem fizetők, illetve ennek határán billegők) kinek-minek köszönhetik, hogy már nem tudják fizetni azt, amit addig úgy-ahogy, de kifizettek?
@macamuca:

Mindenki minden tévedése huss, vótnincs :-)

Egyértelműen nekünk beszélt, nem a külföldi minősítőknek.
@Fabius: Akkor ez most azt jelenti, hogy mostantól nem a múlt miatti baszogatásról fognak szólni a hírek, hanem a szép új jövőről csak, mert akkor lehet, hogy pozitív változás lenne. :)
Meg ez azt is jelentheti, hogy eddig letudták a megkérdőjelezhető intézkedéseket és ezután elkezdenek érdemben dolgozni? Ez is lehet jó hír.
@Fabius: nah, akkor mán gyónni sem kell menni: sztornó minden... :)
És, ugye, mivel nem külföldiül mongya a tutit, ezért aztán azok nem is fogják megtudni, miket mond.... ez mind csak a minek! Mármint a duma...
Minden egyéb a zövék. Megmondták már sokan: a javunkat akarják. Akkor is, ha nem akarom odaadni....
@Fabius:

Hagyom, csak idegesít az ilyen fasz, aki ha hozzászólsz sértésnek veszi, mert megzavartad az Orbán poszter előtti rejszolásban.

Nabazz, Orbán tényleg faszbúk üzeneteket nyomott a beszédbe? Ez ám a sugárút a webkettes kormányzás felé :-) Mit olvasott fel a kommentekből?
@usernev: @macamuca:

Inkább arról szólt ez, hogy picsábamár a baszogatással, spongyát rá, forduljunk arccal a kánaán felé és fürdessük arcunkat a felkelő nap éltető fényében. Jövőre úgyis fényevők leszünk elég sokan :-)
@néma bárány: bizti' a kényelmetlen kérdéseket, melyekre őszintén válaszolt is... Elvégre aki tiszta szívvel és őszintén igazgatja a nípet, bölcsessége minden csöppjével, az nem sunnyog és pláne nem füllent... Még kicsit sem :)
@néma bárány:

Egy devizahiteles panaszt és egy középkorú munkanélküli panaszát, miszerint őt a kora miatt nem veszik fel sehova.

Jól választott, csak a válaszként adott megszokott kormányzati panelek ismételgetésével gyakorlatilag a semmit mondta rá.

Egyébként az összefogtunk, megmentettük, éjjááó mantrát nyomta.
@Fabius: ami azt illeti, ezesetben sok nő imáiba foglalja majd a nevét és a divatházak kánaánja leszünk: sehol ennyi zörgőcsontú, trendi nőci (és pasi...) nem lesz Ejurópában.. Ráadásul megvilágosodott bensejű nőci (akik csak álcázásból lesznek szöszire festve...)
Tényleg gyün a kánaán.. meg a fény... de mér' dudál?? .. :)
@macamuca:

Nem duda az, te! Kürt! Mégpedig Lehel kürtje a Jász múzeumból, ( nem államosítta, kőcsönvette, na ) asztat fúkájja csatába menet a zösszefogott sereg élin. Mennek homlokon vágni Strauss-Kahn-t, Ájemef ország királyát :-D
Kihagyta a közhelyek közül "A cél szentesíti az eszköz"-t.
A megújulást arra értette, hogy korábban mást mondtunk, de észrevettük a kritikát, ezért mondjuk az ellenkezőjét is, mert látjuk mire van igény. Az hogy mit csinálunk, az meg maradjon titok.
A kedvencem:
"Sokan a végével kezdenék, mikor lesz ez vagy az, kérdezték többen, mintha türelmetlen krimiolvasók lennének."
Csak egy h betű különbség és mennyire más ...
@macamuca:

Orbit sose fogjuk hallani őszintén nyilatkozni. A mai beszédéből is a
"sorsfordító, utolsó lehetőség, magyarok, hajrá, lélek, ránk szakad az ég, elmúlt nyolc év, elszámoltatás" szavak tömkelege árad.

Nem mondott semmit. A Zemberek arca meg ragyog.
Ebből is látszik, hogy a mellébeszélés jobban bejön nekik, mint az igazság.
@Fabius: írsz azért értékelőt is az értékelőről ugye?

Az igazságot meg majd megtudjuk Várurunktól, gyakorolják már a dekrétum szerint, ahogy kell. Hátha még Tölgyesünk is idetalál egyszer, biztosítván a röhögést, mindketten főiskolai tanári szinten.

Valahogy az új nickű zombik errefelé inkább ijesztőek, mintsem nevetségesek. Úgyhogy becsüljük meg ami még maradt.
@usernev:

Szerinted letudták a megkérdőjelezhető intézkedéseket?

Szerintem a kérdőjelek csak most jönnek.

A reformcsomagra szükség van, viszont az fájni fog. Ha bevezetik akkor lesz csak igazán sok a kérdőjel, csak ezúttal a saját, csodára váró bázis fogja erőltetni.
„Minden magyarban legalább kétembernyi lélek lakik. Aki akasztófára született, az nem fullad vízbe” – ilyen és ehhez hasonló idézetekkel kezdte Orbán Viktor a 13. évértékelő beszédét a Millenárison.

Érti ezt valaki? Én lájkolom:-)
@Fabius: oké-oké, ezer bocs +1 anyamedve :) Igazságod vagyon!
Mi vagyunk azok, akik (kesztyűbe) dudálunk...
@néma bárány: én olyan elmebetegektől olvastam ilyesmiket, akiket senki nem vont tetteikért felelősségre, hanem itt osztják az észt ma is.
Mai hírek:

Elképesztő számok jöttek, megőrülnek Magyarországért

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=index_kapcsolodo&nID=473087

Rekorderős a forint

index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/07/rekorderos_a_forint/

De ti nyugodtan folytassátok a hangulatkeltést.
@Trompf:
hű ez de gyenge volt. tényleg csak ennyire futja? elbújni a bloggazda mögé? pedig amikor minősítgetsz tisztára úgy tűnik van saját véleményed. de ha még sincs, egyáltalán minek szólsz meg?
@macamuca: a politikai harc számodra talán ismeretlen fogalom, de azok akik a gyűlöletorkánt vezénylik itt is nap nap után nagyon is jól tudják.
@Lámpavas: mondta valaki, hogy rossz hatással lesz a gazdaságra az államosított nyugdíjvagyon? a ft erősödét szépen meg lehet köszönni a megzsarolt és kirabolt 2,9 millió embernek.
@sületlenke:

Lesz értékelője az értékelőnek, de csak reggel. Észosztás közben éppen lendítem a nemzetgazdaságot előre, és csak így engedi az idő.

A zombik meg zombik, mindegy milyen nick alatt vannak. Az egy mulatságos pillanat lesz, ha báránynál elszakítják a cérnát, aztán meg szaladnak :-)
@d-evike: oridzsinál felcsúszott dakota közmegmondások.
Minden magyarban legalább kétembernyi lélek lakik. = de jó nektek, kettő is van, bezzeg nekem egy sincs!
Aki akasztófára született, az nem fullad vízbe” = naná, elvégre aki vízen jár, az hogy fulladna bele?? Viszont keresztfán (vagy bitófán) még végezheti.

Ha végiggondolod, ugye, hogy nem beszélt valótlanságokat?? Csak tudni kell "hallani" a sorok között....
@Éhesló:

Ja, mint a sitten ülő Hunvald és Gál Fideszes cimbije, a Mexikóból rettegő Czibula Csaba.

index.hu/belfold/2011/02/07/mexikobol_panaszkodik_a_hunvald-per_egyik_erintettje/

Rá gondoltál, ugye? Vagy esetleg Varga Tamásra, akihez képest Cuslág egy pitiáner csokitolvaj?
@Trompf: "Ahoz megmár elég mély Fideszfóbia kell, hogy minden értelmes reformtervet, amit a piac teszem azt a forint erősödésével jutalmaz, a másfél évvel ezelötti bagázsnak tudja be."

Nem, ehhez egy kicsi tájékozottság kell.
@néma bárány: nem rosenfeldről, appelről és társairól írtam.
Az általad említett gazemberek lecsukására legalább van esély és csak loptak, szemben ezekkel az elmebeteg tömeggyilkosokkal.
Átfutottam a szöveget, de még mindig olyan nekem mintha random beszédgenerátorral készült volna. Nincs összefüggés a mondatok között. Azzal operál mint <a href="http://indavideo.hu/video/Chewbacca_vedelem" ez. </a>
Mond egy csomó dolgot ami önmagában nem megcáfolható, de semmi értelme utána meg mond olyat aminek semmi alapja, de hátha elhiszed az előbbiek miatt.
@Éhesló: "a politikai harc számodra talán ismeretlen fogalom, de azok akik a gyűlöletorkánt vezénylik itt is nap nap után nagyon is jól tudják."
Tévedsz.
Aki viszont kirekesztéssel, megosztással "harcol" (akár a nyugdíjrendszerből, akár máshonnan akar kirekeszteni bárkit), az nem való államférfinak. Mármint fejlettnek tekintett demokratikus jogállamban. Tudom, unalmas, hogy mindig ezzel hozakodom elő, node ha egyszer nálam ezek alapfogalmak, alapvető elvárások? Mondtam: bármit meg lehet tenni a hatalom megszerzéséért, annak megtartásáért, de a bevetett-használt eszközök-módszerek után nem kell(ene) csodálkozni, ha nem a vágyott (európai szellemiségű, demokratikus, követésre méltó, stb) jelzőket kapja az illető politikus más politikusoktól (!!), (akik szintén hatalmat megszerezni-megtartani igyekszenek =ismerik a lehetőségeket, jobban, mint az átlagpolgár), hanem diktátort kezdenek emlegetni. Mondd, kivel kapcsolatban emlegettek effélét az elmúlt 20 évben??
Senki nem várta el OV-től, hogy csodát tegyen, hogy azonnal minden heppppííí legyen, de amit eddig tett, az minden, csak nem az, amit vártak-reméltek tőle.
Küzdeni valamiért messze nem ugyanaz, mint harcolni valami ellen. A szavakra érdemes odafigyelni, mert soxor úgy tűnik, hogy hasonló, de ha belegondolsz, kiderülhet, hogy frászt, éppenhogy ellentétes tartalmúak! Ezek az apró árnyalatok teszik lehetővé a pontos fogalmazást.
Részemről jobban szeretek valamiért küzdeni, mint valami ellen csatázni.
@Éhesló:

És neked minden elmebeteget követni kell Hitlertől Rosenfeldig. Értem. Mindegy, csak ki (el)legyen takarítva. Ez olyan igazi kukás mentalitás. De nagyon várom már, hogy el akarjon takarítani valaki. Nem próbálod meg? A kedvedért önként lettem ballib alig egy órája.
@macamuca: erről szerencsére nem és a hozzád hasonlók döntenek, hanem azok 2/3-nyian akiknek nem ez a véleménye volt 2010 tavaszán.
A többit meg majd meglátjuk 2014-ben.
Azt teszel, amit akarsz. Szabad ember vagy.
@néma bárány: itt te hebegtél elmebetegekról én erre válaszoltam.
Az identitásválasztásod is szabad. Lehetsz buzi, oláh, komancs ami csak akarsz.
Egyedül zsidó nem lehetsz, mert az (anyai)leszármazásos alapon megy itthon és Izraelben is. Helyette ajánlom a hitgyülit.
@Éhesló: felpuhultál, mint lószar a napon. Ne beszélj mellé: eltakarítasz vagy sem?

Ja, komancs se lehetek, azt stipistop elvitte az Orbán kormány Pozsgayval.
@néma bárány: azon vagyunk jó páran, ezért nem szavaztunk rátok.
A szabad kleptokraták már eltűntek, már csak a böszmebrigád van hátra. Ahogyan elnézem elqró mindent megtesz ami segíthet nekünk....
@Éhesló: Milyen 2/3? háááhááhááá!

Választópolgárok száma összesen 8 034 394
Szavazóként megjelent választópolgárok
száma összesen
5 172 222
Szavazóként megjelentek aránya 64,38 %

A kapott szavazatok száma és aránya:
FIDESZ-KDNP 2 706 292 52,73 %
Jobbik 855 436 16,67 %
LMP 383 876 7,48 %
MSZP 990 428 19,30 %

Szóval a nyilvántartásban szereplő szavazók 52,73%*0,6438=33,95% -ának támogatásával szerezték meg a parlamenti helyek több mint 2/3-át a és az irányítást.

www.valasztas.hu/hu/ovb/content/kozlemeny/ovb_kozlemeny_20100510.pdf

Na így égesd magad a 2/3-os dumával.
@Éhesló: ha annyira takaríthatnál, jöhetsz hozzám is.

Na, csak olyan tavaszira gondolnék, pókhálózás, ablakpucolás, ilyesmi, jót tennél vele, merthogy fájnak az izületek a JOBB térdemben. Igy már jó?

Köszi, megelőzlek, ha azt kívánnád válaszolni, hogy rohadjak meg netalántán. Igyekszem, de a romeltakarító forradalmatok majd tesz is róla.

Ha meg mégsem ezt válaszolnád, úgy várlak szeretettel és hogy ne maradj éhes sem, kedves nyihaha, vendégem vagy egy bundáskenyérre forralt borral. Köveket nem hozol azért magaddal, ugye?
@Éhesló: az ellenfelek eltakarítása alapkövetelmény egy diktatúra esetében. Demokráciában meggyőzni igyekszenek őket (váltakozó eredménnyel, ez igaz), esetenként együttműködnek velük.

Alapfogalmak, mint mondottam.
Demokrácia. Diktatúra. Ellenfél. Ellenség.
Leírva formailag hasonló. Tartalmilag viszont teljesen más....

Értelmező kéziszótár.
@Éhesló: ember, egy órája vagyok ballib, hogy szavazhattál volna rám? :-D Mellesleg a böszmebrigád száműzésében segítettem én is, ha a nem rájuk adott szavazat annak számít. De ne tegyünk már egyenlőség jelet baloldaliság, liberalizmus és a Fletó-MSZP páros közé. És pláne ne akarjatok már eltakarítani senkit nyom nélkül. Ha mégis, akkor szabad velem próbálkozni elsőnek.
@néma bárány:
Görcsölj még egy kicsit a júzeren, faszbúkon, blogon, akármin, te is, a többi bárány, birka, egyéb háziállat is. Egyvalamiben igazatok van. Itt az újság szót le nem írom többé. Ugyanis az emberi hülyeség nem újság. Sok tízezer éves.
@leone007:
Annyira értettem, hogy rajtad is jóízűt ironizáltam. Hiába, mer' te csak a sajátodat érted.
@Várúr: A hagyományok őrzése pedig nemes dolog. Gyakorold nyugodtan tovább!
@macamuca:
"Nem, az mit Orbántól vártak-reméltek..."
Kik?
Ellenfelei pl. azt "várták-remélték", hogy nem győz. Nemtom, te "mit-vártál-reméltél". Időd mindenesetre "várni-remélni" bőven van.
@macamuca:
Má' megin' olyan szellemes vagy, mint egy teljes skót várkastély. Odamehetnél éjféli idegenvezetőnek.
@Várúr:

"Ugyanis az emberi hülyeség nem újság. Sok tízezer éves."

Aztakurva! Azóta űzöd? Meg vagyok tisztelve, hogy egy ilyen vénség napi fejtágítás adagját én prezentálhattam. Köszönöm Mester.

Most mondjátok meg: nem sokkal jobb egy ilyen értelmiségi troll a kukafóbiásoknál? Mindig, minden körülmények között minőségi a különbség :-)
@Várúr: pontosan melyik része volt az irónia, ha már itt tartunk?
@Várúr: "Időd mindenesetre "várni-remélni" bőven van."
Amennyiben? Netalántán eldöntött (csak éppen még nem kihirdetett) dolog, hogy a drága választásokat tök fölösleges 4 évente ismételgetni, kár pénzt pocsékolni rájuk, különben is, 4 évnél több kell, hogy egy kormány végigvigye, amit akar (mit is, egyébként??),elég lenne 8, 12, vagy akár 16 évente választani? Ahogyan azt a nyertes párt prominensei emlegették, még a választások előtt.. Elvégre 2/3-dal a zsebükben akár ezt is megszavazhatják (bár mostanában a zunijós elnökség alatt enyhén szólva ciki lenne...).
Ha nem erre gondoltál, akkor mire? Mert 3,5 év nem olyan sok, már annyi sincs, az idő rohan: lassan egy év letelt a kapott 4-ből. Hogy lesz-e több, az meg majd kiderül.

Amúgy részemről azt vártam-reméltem (bár tény, hogy nem rájuk szavaztam), hogy a kapott többséggel élnek és rendet tesznek. Kezdésként megelégedtem volna azzal, ha elmondják (!!), mi a fő irányvonal. Folytatásként pedig azzal, ha látom, hogy tényleg a mondott irányban haladnak. Eredménye pedig lesz, idővel, nem azonnal. De sem irány, sem program, csak a hatalom bebetonozása folyik. Ez pedig aggaszt.
@Várúr: voltam. Hideg volt, meg penész (bár nemes penész...). A társaság sem volt igazán szellemes. Visszajöttem.
Időnként visszamennék. Továbbképzésre.
Neked sem ártana. Legfeljebb nem használna.
De jó, hogy nem jártam erre ma!

Így volt időm egésznek látni a nagyérdemű megszólalásokat.

Éhes paci és tanyagazda (Várúr) lenyűgözött.
Főleg ez utóbbin csodálkozom, azt hittem, hogy egy embert takar a név.
Vagy skizo, vagy csak jól játssza a különböző értelmi képességű megszólalókat.

Azt viszont csodáltam, hogy Fabius leereszkedtél régi hódolód szintjére.

100 szónak is 1 a vége:
valamelyik megszólaló már írta, hogy kurv@ara betalált a téma, azért a három és félszáz +"komment" jelez valamit!

Ja és még valami: jártok ti az egyszerű emberek közé, vagy csak az elefántcsonttorony a lételemetek?
Lehet, többet kellene beszélni a kétharmadot kitevő hajdani szavazókkal!

Kutya kegyetlen dolgok érnek!

Megtanítottátok gyűlölni az egyszerű embereket!
És a gyűlöletnek mindig irányulnia kell valami felé!
@usernev: a megszerzett ogy. mandátumok több mint 3/3-át és ezzel a 2010-es győzelmet szerezték meg. A 2/3 itt látható (és bőven elég sok mindenre):
www.valasztas.hu/hu/onkval2010/455/455_0.html
Még mielőtt kitalálnátok, hogy böszme nyerte a választásokat, vagy azok győztek, akik nem szavaztak...
@sületlenke: leírtam, mit és hogyan sikerült eltakarítaniuk a választóknak. Böszmét is sikerülni fog, jobban mint 2010-ben. :)
Egyéb ügyekben a családod biztos segít.
@macamuca: hiheted ezt, jogod van hozzá.
Ténylegesen kemény harc folyik sok sok fronton.
De te csak dalolj a békéről cohnbanditnek, ő vevő rá biztosan.
@néma bárány: küzdj keményen, ez nemesít. (Már ha ez a fogalom nem dehonesztáló egy ballibának.)
@Éhesló: az semmi, hogy C. B. vevő rá. Idehaza is sokan vevők lennének rá. Ennek kellene számítani, nem a harci szellem kielégítésének, a feszültség szításának. Merthát mi is lenne veled meg a többiekkel, ha nem lenne harcba hívó trombitaszó, ha nem kellene-lehetne csatározni? Ha nem lehetne mindent másokra kenni, akár hazai, akár határon túli ellenség képében megnevezni bajunk-bajaink okozójaként?
Az lenne, hogy neki kéne kezdeni a tényleges munkának. Node az macerás, nehéz, stb. Acsarkodni könnyebb, ez tény. Ennek is meg lesz az eredménye. De annak is le kell majd nyelni majdan ezt az "eredményt", aki nem akarta. És annak is, aki akart valamit, de nem egészen azt, ami lett-lesz...

Az elkeseredés nagyon végletes dolgokra sarkallja az embereket. Déli szomszédunknál is egymásnak estek, politikusok által felhergelve. Jól szét is verték az országukat (szó szerint vett rombolásra gondolok: robbantás, lövöldözés, stb). Ugye, milyen jó is az, amikor az elkeseredett emberek egyszercsak szó szerint harcolni kezdenek és ellenségnek tekintik azt, aki addig csak ellenfél volt? Effélét szeretnél? Ne mondd, hogy rémálom, hisz délen sem akarták azt, ami lett, csak éppen hagyták megtörténni: széthúzás, acsarkodás, nacionalizmus, uszítás. A vége az lett, hogy lőni kezdtek... és akkor már mindegy volt, ki kezdte, ki folytatta. Leginkább annak volt mindegy, aki meghalt. Meg annak, akinek mindene megsemmisült. Meg annak, aki túlélte. Meg mindenkinek.
Hagyni, hogy politikusok hatalmi játszószereivé devalválódjunk: ezt nem kellene. De ha te frontról álmodsz, meg harcról, akkor menj inkább a légióba. A felvétel folyamatos. Ott megmutathatod, hogy tényleg tökös legény vagy.
@macamuca: 20-30-40-60 év béke után megérteném a szenvelgésedet.
De NEM VOLT BÉKE egy évig sem.
Ideológiai és osztályharc volt, amit nem az emberek választottak. Most is az van és ez nem az én választásom ,hanem azoké akik kezdték és folytatták vég nélkül.
De te áruld a békehazugságot akinek akarod.
Még valami a hazugságaidról: itt az elmúlt 60 évben nem a nacionalizmus gyilkolt, hanem az internacionalizmus. Nem tudom érted-e ismered-e a különbséget.
@Tűzfal: neked legalább volt eszed, és nem álltál oda ijesztő nyihahákkal purpalézni, mint én.

De legalább mintha csak a böszmét kívánná már eltakarítani, Barit nem és hozzám sem kővel jön.

Egyetértek veled, a végtelen reménytelenség bizony gyűlöletet gerjeszt.

Egyre többekben a kiszolgáltatottak közül, akik nyenyi meg szentkorona helyett csak megélni szeretnének, hamár oly szerencsétlenek, hogy ilyen korba és ide születtek.

Megnéztem a blogodat, elképesztő, ami lesz a közmunkaprogrammal. Még kevesebbeknek még kevesebb, aztán semmi, kifizetetlen számlák, fűtés nuku, kaja dettó, nyugdíjhoz évek ezek után nyilván nem jönnek és még egészségbiztosítás sem, ha lerobbannak, orvoshoz sem jutnak el.

Miből lenne havi 5.100 ft-juk egyéni egészségbiztosításra, amikor a villanyt nincs miből kifizetni.

A végeken még svarc alkalmi munka sincs, egyébként Pesten se nagyon, a munkanélküli, de még nem nyugdíjkorúak pedig ég és föld között, nemhogy bejelentett, de még alkalmi munkát sem kapnak.

A hajnali szórólapozás "biztos bevétele" is csak fiatal, egészségeseknek jut. Ja, a munkanélküliség majd csökken.

Mindjárt lecsökkentik a meghaláshoz kevés összeg folyósítási időtartamát is, és majd dicsekedhet a Matolcsy, hogy csökkent a munkanélküliség több tízezerrel. Na igen, mert már regisztrálva sem lesznek.

Hát, még jobban elkettyentem a posztodtól, pedig eddig sem láttam semmi pozitívumot. És már röhögni sem nagyon lehet rajtuk, ez már tényleg végzetesen komoly és sokkal többekről szól.
@Éhesló: ideológiai és osztályharc mindig is volt, van is és lesz is. Mindössze azért, mert a totális egyenlőség csak egy szép álom. Sose volt, sose lesz, de akinek valamiből kevesebb jutott, az majd mindig többet szeretne. Kérdés, hogy a többet hogyan akarja megszerezni: erővel, hatalmi szóval (elvégre ha már kutya nehezen megszerezte a hatalmat, nehogymá' ne arra használja, amire csak neki tetszik!) vagy másként.
Akinek a nyugodt, békés életre vagyó vágy csupán szenvelgés, azt igazából nem tudom, mivel lehetne meggyőzni. Úgy tűnik, te magadat valamiféle hős osztályharcosnak hiszed, aki küzd a gaz elnyomók ellen. Ez most OV iránti heveny lelkesedésben nyilvánul meg. És 20 évvel ezelőtt? Mondom, ha csatázni vágysz, menj a légióba.
@macamuca: nagyon eltévedtél, ha engem tartasz itt bármiféle harcosnak. Azok azok, akikre szavazunk és akik mellettük folytatják a harcot a gazdaságban, államigazgatásban, médiában, kultúrában, oktatásban, külügyben stb...
Én szavazó vagyok. Megrögzött szavazó.
@sárkányfő: Engem nem zsarolt meg senki és nem fosztott ki senki.
Én a manyupok megalapítása és az emberek választási lehetőség nélküli bekényszerítése óta várom, hogy mikor tudok megszabadulni ettől a rablóbandától.
Most végre megtehettem. És még kapok is 1,2 milliót! :) Coki!
A rablóbanda kitermelt neked 1,2 milliót. :)
Hogy fog ez hiányozni, amikor majd nyugdíjba mész...
@Lámpavas: hát, ha kapsz 1,2 millát, akkor neked pláne megérte volna maradni. Amit megkaphatsz államiba visszalépőként, az ugyanis a reálhozam (infláció feletti hozamrész). Ha 15 év alatt (feltételezve, hogy az első perctől kezdve tag voltál) ekkora reálhozamra tettél szert, akkor nem minimálbér után fizetted be a kötelező részt. Ha ennél rövidebb ideig (15 évnél kevesebb) voltál befizető, akkor pláne egész jó fizud volt. (Félreértés ne essék, nem sajnálom tőled, csak éppen pont az átlagtól magasabb jövedelműeknek érte meg maradni a manyup-ban.) Szintén feltételezve, hogy fiatal vagy (max harmincas évek közepe), még pár évtizedig az átlagostól magasabb fizud 10%-át befizetve (+a hozamok) egészen takaros összeget gyűjthettél volna össze. Nopersze, ez nagyon hosszú távú előre-gondolkodás, ettől tényleg klasszabb, hogy most hirtelen hozzádvágnak (bocs, a végülis tényleg a sajátod)1,2 millát, amit most költhetsz el. A nyugdíjaddal meg majd lesz valami... Elvégre ha most OV megígérte, hogy az állami a tuti, akkor az úgy is van-lesz! Hogy aztán 25-30 év múlva mennyi lesz a nyugdíjkorhatár (=mikor mehetsz nyugdíjba, feltételezve, hogy egyáltalán megéred /vagy megérem én magam.../), mennyi nyugdíjas-korúra mennyi járulékfizető jut (akik mostanság ovisok, illetve mostanában-ezután kellene megszületniük: és valahogy kevesen vannak: tudod, OV is megmondta: fogy a magyar!), meg efféle marhaságokkal ne is törődj. Ha OV megígérte, akkor az úgy is lesz: az állami a tutibiztos! Bár 30 évvel ezelőtt Kádár is ígért ezt-azt, amit nem nagyon tartottak be Antallék + a többiek (miért is tették volna? Nem ők ígérték...), meg mégazelőtt Rákosi is ígért ezt-azt, amit meg Kádár tojt le, szóval, hogy 30 év múlva az akkor regnáló kormány mit fog megtartani OV mostani ígéreteiből, az finoman szólva is kétséges...

De azért higgy nyugodtan.
Bár szerintem jobb lett volna, ha inkább számolsz....
@rex: @macamuca: Elszomorító a tájékozatlanságotok, amivel itt osztjátok az észt a témában.

ad1. a visszalépők nem csak a reálhozamot kapják meg, hanem a munkáltatói kiegészítést is. Jelen esetben erről van szó. Azaz ezt nem ők termelték, csak ültek rajta.

ad2. a reálhozamot még senki nem tudja, a manyupom saját bevallása szerint még ők sem, mert most készítik a programot, ami kiszámolja... Szuper kis nyilvántartásuk lehet!

ad3. 12 év alatt 6 millió forintot utaltak át a nevemben, most 6 millió forint az egyenlegem. Szerinted ez mit jelent? Igen, pontosan azt, hogy a dunsztosüveg hatékonyságával dolgoztak. Ugyanis a hozamot a 95%-ra számolják, miután zsebretették az 5%-ot fixen, akkor is, amikor -20%-os hozamot produkáltak.

Ezek után senki ne mondja nekem, hogy ez nem intézményesített rablás volt, törvénnyel megtámogatva.
@Lámpavas: érdeklődjél, ls tényleg ne hidd el nekem, csak úgy, de attól még tény, hogy csak a reálhozamot fogod megkapni (illetve más is, nem csak te). Milyen munkáltatói kiegészítést fizetett a munkáltató?? Mármint a kötelező manyup-ba? Mert önkéntesnél tudok efféléről (párom után is fizetett anno az előző munkáltatója), de a kötelezőnél?
Ha szerinted még nem tudják a reálhozamot (merthogy most készül a program, amellyel majd kiszámolják), akkor honnan veszed, hogy te 1,2 millát kapsz vissza, függetlenül attól, hogy ez teljes hozam vagy reálhozam? Plusz ha tőled 6 millát vontak le-utaltak át és ennyi van a számládon, semmi plusz (=hozam), akkor miféle hozamkifizetésre számítasz? Ha viszont a 6 millából 4,8 millió a befizetés, a többi hozam, akkor miért is "raboltak ki"??
@macamuca: Lassan írom: nincs önkéntes pénztáram, a munkáltató a kötelezőbe fizette be a 8%-on felül a 2% kiegészítést. Ezt fogom most megkapni. Reálhozamot pedig nem fogok kapni, mert olyan nem lesz.
Tényleg szomorú, hogy ennyire tájékozatlan vagy, de osztod az észt.
süti beállítások módosítása